Betoni vedeneristys nestelasi

Kosteissa olosuhteissa toimivien laitteiden rakentamiseksi tavallisen betonin vedenkestävät ominaisuudet eivät ole riittävän vedenpitäviä. Veden vaikutuksesta rakenteet menettävät osan ominaisuuksistaan. Kiven huokoinen rakenne edistää nesteen suodattamista ja pestään sementtisideainetta. Monoliitin pinnat ja syvät kerrokset tuhoutuvat, vahvistus nopeasti korroosaa.

Rakennuksessa käytetään nestemäistä vesitiivistystä minimoidakseen tuhoisat muutokset pinnan ja betonin rungossa veden aggressiiviselta vaikutukselta.

Tarkoitus ja soveltaminen

Teollisuustuotannossa nestemäinen lasia valmistetaan polttamalla sooda- ja kvartsihiekkaa tai autoklavoimalla alkalit piidioksidipitoisten raaka-aineiden kanssa. Sitten yhdiste murskataan, sekoitetaan modifioijien kanssa ja liuotetaan veteen. Kemiallinen koostumus on seos natriumin, kaliumin tai litiumin silikaatista.

 • Natrium-nestemäistä lasia käytetään tulenkestävien tiilien, palamattomien puun ja kankaiden kyllästämiseen, antiseptisiin aineisiin, rakennusliimoihin ja vedenpitäviin yhdisteisiin.
 • Kaliumsilikaatista valmistettua lasia käytetään lakkojen, maalien, haponkestävien betonien ja liuosten valmistukseen.
 • Litium-nestemäinen lasi on löytänyt sovelluksen elektrodeja, betonilattiat kyllästyessä kyllästämiseen ennen kiillotusta.

Yleisimmin käytetään lasiseoksen koostumukseen, joka perustuu natriumsilikaattiin ja kaliumiin.

Levitä kaksi tapaa suojata betonirakenteiden pinta kosteudelta:

 • ulkoiset sovellukset;
 • materiaalin käyttöönotto.

Käytettäessä betonin pintaa nestemäiset silikaatit tunkeutuvat huokosiin ja kapillaareihin. Sementin aineosien vuorovaikutuksen seurauksena kiteytyy. Veteen liukenemattomia yhdisteitä muodostuu, jotka estävät kosteuden suodattamisen materiaalin ulkokerroksen läpi. Käsitelty pinnoite on hydrofobinen - vettä hylkivä - ominaisuuksia, kestävyys korkeisiin lämpötiloihin, happojen aggressiiviset vaikutukset.

Silikaattiliiman ja modifioivien lisäaineiden liuosta käytetään rakenteiden pintakäsittelyyn maalauksen tai rappauseristyksen muodossa. Veden läpäisy suojasuojan läpi lakkaa, materiaalin räjähdys- ja kemiallinen kestävyys lisääntyy.

Nestemäinen lasipinnoite hyvin suositellaan vedenpitäviksi:

 • talon perustukset;
 • lattiat ja seinät kellareihin, kellariin, suihkut;
 • lattialaatat, parvekkeet;
 • altaiden, kaivojen tai altaiden pohja ja sivut;
 • kutistua, prosessoida, laajentaa tai lämpötilaa.

Betonipohjainen vedeneristys nestemäisellä lasilla huoneissa, joissa on korkea kosteus lisää pinnoitteen kulutusta ja kestävyyttä, pidentää käyttöikää useita kertoja.

Kun natrium- ja kaliumsilikaatit otetaan käyttöön betonin tai laastin koostumuksessa, rakenteellisten huokosten ja kapillaarien koko pienenee. Tuloksena olevilla materiaaleilla on korkea kosteudenkestävyys ja pieni veden absorptio. 2-5% silikaattien lisääminen kiihdyttää asetusaikaa 40-60 minuutiksi, lisää lujuutta 25%. Ylimääräinen annos ei ole toivottavaa, koska betonin mekaaniset ominaisuudet heikkenevät.

Betoni nestemäisen lasin lisäämiseen käytetään seuraavien rakenteiden valmistukseen:

 • uunien ja takkojen perustukset;
 • uima-altaat;
 • septisten säiliöiden seinät, kaivot;
 • tulva-alueilla sijaitsevien rakennusten perustukset;
 • hydrauliset rakenteet.

Liuoksen vuotojen poistami- seksi lisätään 25% nestemäistä lasia. Pidättäminen 3-4 minuuttia auttaa poistamaan hätätilanne lyhyessä ajassa.

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Silikaattiyhdiste on paksu harmaa tai keltainen neste, jolla ei ole näkyviä sulkeumia. Se liukenee veteen, hajuton.

Nestemäisen lasin pääominaisuudet betonin vedeneristykseen:

 • jolla on suuri tartunta eri pinnoille;
 • ei polta, ei aiheuta säteilyä, ei aiheuta myrkyllisiä aineita;
 • estää muotojen leviämisen;
 • koostumuksen tiheys 20 ° C - 1,36-1,45 g / cm3;
 • happamuus - 11-13 pH;
 • viskositeetti, joka määritetään putoavan pallon tai Stokes-kaavan avulla, 750-1000 cP;
 • kemiallinen aktiivisuus määritetään vapaan alkalin määrällä, suuren modu- raaliliuokset ovat vähemmän emäksisiä kuin matalan moduulin;
 • korkea tahmeus;
 • liukenemattomien aineiden massa ei saa ylittää 0,2%;
 • jäätymisen aikana nestemäisen lasin ominaisuuksien menetykset jään muodostumisen vuoksi vähenevät, kun sulatus laskee viskositeettia ja tarttuvuutta;
 • kiehumispiste + 100 ° С, jäädytys -3 ° С... -5 ° С.

Nestemäisen lasin karakterisoimiseksi käytetään silikaattimoduulin arvoa. Mitä korkeampi se on, sitä liimautuu aineeseen. Rakentamiseen, kyllästykseen ja liimoihin indikaattori on 2,6-3,4.

Liukenevan lasin kalvo ei pelkää sadetta, lämpötilan muutoksia, hyvin hylkivä vettä.

Työssä on otettava huomioon nestemäisen lasin sitomisominaisuudet ja ominaisuudet, jotka edistävät seosten nopeaa kovettamista. Siksi vaivaus valmistetaan pienellä tilavuudella ja levitetään pinnalle lyhyessä ajassa.

Liukoisten silikaattien fysikaalis-kemialliset ominaisuudet normalisoidaan GOST 13078-81: n mukaan.

Edut ja haitat

Nestemäisen lasin käyttö suositeltavien annostelujen ja oikean teknologian ansiosta parantaa huomattavasti betonin ominaisuuksia:

 • luo kestävän esteen pohjavesiä ja ilmakehän kosteutta vastaan;
 • lisää lämmönkestävyyttä, haponkestävyyttä;
 • nopeuttaa kovettumista;
 • parantaa kestävyyttä ja huuruvastusta;
 • estää sienten ja homeen leviämisen;
 • pidentää pintojen elämää.

Rakenteita voidaan käsitellä ulkopuolelta tai sisäpuolelta. Aineenkulutus on taloudellista - 150-300 g / m², ja hinta on alhainen - 25 ruplasta litraa kohden. Pinnoitteen käyttöikä on jopa 5 vuotta. Sitten sovellus toistetaan.

Haittoihin kuuluvat:

 • nopea asetusaika, tarve valmistaa seos pieninä osina;
 • pintalevyn hauraus vaatii lisäsuojausvalssimateriaalien käyttöä;
 • kun työstö - poraus, kromaus - kalvon vedenpitävyysominaisuudet rikkoutuvat;
 • mittasuhteiden muutos vaikuttaa lopputuotteen laatuun;
 • yhteensopimattomuutta eräiden materiaalien kanssa - orgaanisia hartseja, liuottimia, ei voida käyttää tiiliseinillä.

Haittoja tasoitetaan tarkalla annostuksella ja oikealla tekniikalla.

Teknologian käyttö

Nestemäistä lasia ei käytetä puhtaassa muodossaan. Se levitetään pohjamaalina, kipsinä tai lisätään betoniseokseen noudattaen tarkasti käyttöohjeita. Suositeltu lämpötila on + 5 ° C... + 30 ° C.

ratkaisu

Esikäsitelty pinta puhdistetaan ja tasoitetaan kiteellä. Silikaattiliima laimennetaan vedellä suhteessa 1: 2, levitetään harjalla tai suihkeella 2-3 vaihetta. Jokaisen edellisen kerroksen pitäisi kuivua hyvin. Useilla pinnoitteilla saavutetaan betonin käsittely syvyyteen 2 cm. Toissijainen laimennus ei ole sallittua.

pohjamaali

Portland-sementti M400 ja puhdas seulottu hiekka sekoitetaan veden kanssa, lisätään silikaattiliuosta PC: n suhteessa 1: 1. Käytä kaivojen, uima-altaiden, emästen sisäpinnoilla ja lastalla.

Muunnettu betoni

Koostumus valmistetaan nopeudella 10 litraa silikaattia 100 litraa kohti betoniliuosta. Osa lasketaan yhdestä sovelluksesta. Nestemäinen lasi liuotetaan veteen sekoitettuna kuivien ainesosien kanssa rakennesekoittajalla. Tekniikka käsittää välittömästi valmistetun seoksen välittömän käytön - kaataminen muottiin, jakautuminen vaakasuoralle pinnalle. Levitä laitteeseen lattiat, pohjat, säiliöt. Betonibrändi - ei alle M300.

Ulkopuoliset vedeneristysperustat

Betonin vedeneristyslasiä käytetään yhdessä lisätoimenpiteiden kanssa, joilla estetään pintalevyn tuhoutuminen. Nämä ovat valssattuja materiaaleja - kattotarvikkeet, "Bikrost", "Linokrom", "Stekloizol", "Tekhnoelast", jotka asennetaan hitsaamalla. Nestemäisellä lasilla käsiteltyjen pohjalla voit asentaa korkean tiheyden polyfoamilevyjä, jotka samanaikaisesti suorittavat eristyksen ja suojauksen mekaanisista vaurioista vedenpitävyyteen.

Turvaohjeet

Nestemäinen lasia on alkalinen liuos, joten työskentelyn yhteydessä sinun on ryhdyttävä varotoimiin. Hengityselimet on suojattu hengityssuojaimella, ihon pinnalla - vaatteista tiheiltä kankailta, kädet käsineiltä. Silikaatit säilytetään positiivisessa lämpötilassa, säilyvyysaika on 1 vuosi.

Nestemäinen lasia betoniin - kaikki "for" ja "against"

On olemassa valtava määrä vaihtoehtoja sementin laastareiden luomiseen. Natriumsilikaatin (nestemäisen lasin) käyttö betoniin on progressiivinen menetelmä hyvästä, laadukkaasta ja kestävästä sementtipohjasta. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkoitusta, johon nestemäistä lasia käytetään betoniin ja miten se voidaan panna oikein sementtimassoon saadakseen korkealaatuisen perustan lopputulokseksi.

Laajuus ja sovellusominaisuus

Joten miksi lisätään nestemäistä lasia betoniin? Kotitalouksissa nestemäistä betonia (kemiallinen nimi on natriumsilikaattia) käytetään kosteutta kestävien ominaisuuksien antamiseen kiinteytysmassalle ja sen lujuuden parantamiseksi. ZhS: tä käytetään korjaamisessa altaissa, viemäriverkossa työskentelevissä töissä jne. Lisäksi on mahdollista lisätä nestemäistä lasia betoniin sementtimassan kovettumisen nopeuttamiseksi.

On tarpeen lisätä nestemäistä lasia varovasti sementtikantaan tarkkailemalla tiettyjä mittasuhteita. Nestemäisen lasin käyttö yli 5% sementtiseoksesta ei välttämättä ole paras tapa vaikuttaa säätiön tai tuotteen suorituskykyominaisuuksiin, joita käytetään synnyttämään natriumsilikaattia. Tässä puhumme enemmän lujuusominaisuuksista.

Betoni nestemäisen lasin lisäämisen avulla

Nestemäisen lasin käyttö betoniin kasvaneessa määrässä edistää perusaineen nopeutettua kovettamista, mikä vuorostaan ​​vaikeuttaa sementin valmistusta.

Valmistettaessa seosta ja sekoittamalla lisäaineita on välttämätöntä noudattaa tämän aineen syöttämistä osuuksiin betonikantaan.

Hyödyt ja haitat nestemäistä lasia betonille

Tarkastellaan nyt tämän lisäaineen etuja ja haittoja parantamalla sementtikannan vedeneristysominaisuuksia.

Natriumsilikaatti-asiantuntijoiden tärkeimmät positiiviset ominaisuudet ovat:

 • korkea tarttuvuus - kun nestemäinen lasia lisätään betoniin, seos osoittautuu harvinaiseksi, minkä vuoksi käsitellyn pinnan huokosten täydellinen ja syvä täyttö tapahtuu;
 • korkea vedenkestävä suorituskyky;
 • kustannustehokkuus - vedenpitävänä nesteen kulutus on hyvin pieni;
 • estää hometta;
 • alhaiset kustannukset;
 • kestävyyttä.
 • nopea jäädyttäminen;
 • kapea tarkennus - ZhS: tä käytetään vain suojautumiseen kosteudelta;
 • injektion kohteena olevan aineen tarkka valvonta.

Nestemäisen lasin käyttöjärjestelmä

Jotta voidaan arvioida objektiivisesti kaikkien "lisä" ja "vastustaa" tällaisen lisäaineen käyttämistä vaivaamista varten, sinun on ymmärrettävä, että vain valmiin rakenteen suojaaminen kosteudelta on välttämätöntä. Tämä pätee paitsi itse betoniin myös vahvistaviin metallielementteihin.

Kuinka valmistautua nestemäiseen lasiseen betoniseokseen?

Menetelmä betonipohjan valmistamiseksi nestemäisen lasin lisäämisellä ei luonnostaan ​​ole vaikeaa, mutta laadullisen tuotteen saaminen on mahdollista vain, jos noudatat useita tärkeitä sääntöjä:

 1. Seoksen kovettumisominaisuuksia tulisi pienentää. Tätä varten natriumsilikaatti liuotetaan ensin veteen ja vasta sen jälkeen ruiskutetaan ohuessa virrassa valmiiseen sementti- tai betoniliuokseen.
 2. JS: n käyttöönoton aikana koko massaa sekoitetaan jatkuvasti, minkä johdosta vesieristysmateriaalin tasainen jakautuminen koko tilavuudelle saavutetaan.
 3. Heti kun koko JS: n määrä tuodaan sementtiin, kaikki on sekoitettava perusteellisesti uudelleen käyttämällä rakennesekoitinta tai porakone, jossa on erityinen suutin.

Koska tällaiset seokset kovettuvat nopeasti, työkappale valmistetaan pieninä määrinä. On selvää, että se ei ole järkevää valmistella seosta konkreettisessa sekoittimessa - se tarttuu kauan ennen sekoitusprosessin loppuunsaattamista.

Betonin sekoittaminen nestemäisellä lasilla on aina pieniä osia, joten sillä ei ole aikaa kovettua ennen sen käyttämistä.

Nestemäisen betonin valmistuksessa käytetään vain puhdistettua juomavettä, jossa ei ole suolapitoisuutta ja muita sulkeumia. Viimeksi mainitut vähentävät tehoaineiden ZS suorituskykyominaisuuksia.

Materiaalien suhde

Kosteuden kestävyys riippuu siitä, kuinka paljon JS vaikuttaa betonimassaan. Kovettumisnopeus riippuu FW: n määrästä. Ratkaisua valmisteltaessa on otettava huomioon taulukossa annetut tiedot.

Natriumsilikaatin määrä,%

Alkuasetus min

Täysin jäätynyt tunti

Natriumsilikaatin käyttöönoton osuudet riippuvat pitkälti tehtävistä, jotka on toteutettava käyttämällä sitä perustuvaa ratkaisua. Laimennustiedot ja määrälliset osuudet ilmoitetaan itse tuotteen pakkauksessa. Esimerkiksi 3% JS: n betoniliuosta käytetään altaan vedeneristämiseen.

On mahdotonta lisätä itsenäisesti LS: n määrää seoksessa. Käytännössä tämä ei johda minkäänlaiseen hyvään: pinta alkaa romahtaa kirjaimellisesti 7-10 päivän kuluttua täydellisen jähmettymisen jälkeen.

VIDEO: Nestemäinen lasi vedeneristykseen

Koostumuksen valmistaminen lisäaineilla

Ennen kuin käytät nestemäistä lasia, on tarpeen purkaa kaikki sovelluksen ominaisuudet. Ensinnäkin sinun on päätettävä, mitä työkaluja tarvitaan tämän tapahtuman tarpeisiin.

Nestemäisen lasin lisääminen betoniin sen vedeneristysominaisuuksien lisäämiseksi on ominaista tällaisten erikoistyökalujen käytöstä:

 • erikokoisia säiliöitä - liuoksen lisäämisen yhteydessä ei tarvitse siirtää sitä suurempaan astiaan;
 • rakentamisekoitin tai, jos sellaista ei ole, käytetään yleensä porakone, jossa on erityinen suutin;
 • rullan,
 • harja tai maklovitsa - helpottaa ZHS: n soveltamista;
 • sumutin - yksinkertaistaa seoksen ruiskutusprosessia;
 • käsineet;
 • erityinen puku (yhden, paksun, pitkähihaisen vaatteen puuttuessa).

Valmistelut

Ennen kuin käytät nestemäistä lasia betonipohjan valmistukseen, on välttämätöntä valmistaa pinta huolellisesti, puhdistamalla se pölystä ja liasta. Tämä tarjoaa paremman sidoksen betoniin koneen kanssa.

Puhdistustoimenpiteiden jälkeen on mahdollista, että käsitellyllä pinnalla on vikoja. Näitä voivat olla esimerkiksi halkeamat, löysät saumat pintojen liitoksissa jne. Ne on suljettava, jotta betonipohjan halkeilua vältettäisiin. Lisäksi se ei ainoastaan ​​tarjoa lisäsuojaa pinnalta kosteudelta, vaan myös vähentää lämmönhukkaa huoneessa.

Ennen vedenpitävyyden aloittamista ne sulkevat halkeamia ja tyhjiä pinnalta estääkseen sementtipinnoitteen halkeilua.

Vihje! Jos sementtipohjan pinta puhdistetaan perusteellisesti etukäteen, se antaa syvemmän tunkeutumisen JS: hen ja tekee sen vuoksi perustan tai tason voimakkaaksi ja kestäväksi.

Vaiheittainen manuaalinen vedeneristyslaite

Onko mahdollista järjestää vesieristys omillaan? Se on helppoa, jos noudatat useita suosituksia:

 1. Käytä rullalla, harjalla tai muulla vastaavalla toiminnallisella työkalulla ohutta kerrosta sementtilaastia valmistetulla pinnalla. Ei ole tarpeen välittömästi tehdä liian paksua kerrosta, se voi vahingoittaa pinnan lujuusominaisuuksia tulevaisuudessa.
 2. Jos on tarvetta korkealle perustalle, kerrokset levitetään vuorotellen 30 minuutin tauon jälkeen. Sileän pinnan saavuttamiseksi sinun on käytettävä tasoa.

Vihje! Jos teokset tehdään sileällä pohjalla, kuten vahvistetusta betonilevystä, adheesion parantamiseksi on suositeltavaa ensin "karkea" tällainen pinta. Voit tehdä tämän käyttämällä metalliharjaa tai karkeaa hiekkapaperia.

Turvatoimet

Natriumsilikaatti ei ole erittäin myrkyllinen aine, mutta sisäänhengitettynä ylähengitysteeseen aiheuttaa limakalvon ärsytystä. Siksi on suositeltavaa noudattaa turvatoimenpiteitä, jotta vältytään epämiellyttäviltä vaikutuksilta tämän materiaalin kanssa.

 • suojaava puku - takuu siitä, että JS ei pääse iholle, joten älä lue sen läsnäoloa;
 • Käytä suojalaseja estämään silmien pääsy silmiin;

Jos JS tai sen pohjaan joutuva aine joutuu silmiin, on välttämätöntä pestä välittömästi limakalvosta runsaasti lämpimää juoksevaa vettä. Tarvittaessa muista hakeutua lääkärin hoitoon.

 • huone, jossa työ on tehty tämän aineen kanssa, on aina ilmaistettava.

Tietäen kuinka käytät nestemäistä lasia betonin valmistukseen, voit järjestää perustan rakentamisen ja pinnan vedenpitävyyden parhaalla mahdollisella tavalla. Toivomme, että edellä mainitut vinkit ja suositukset auttavat sinua toteuttamaan tehtävän.

VIDEO: Universaali vedeneristys - vedenpoistoaine (pysäytysvesi)

Nestemäisen lasin käyttö lattiaan

Lattian vedeneristys nestemäisellä lasilla on eräänlainen tunkeutuva eristys. Se saadaan teollisesti natriumsilikaatin vesiliuoksesta. Quartz-hiekkaa hienojakoisesta fraktiosta sekoitetaan soodaan ja kalsinoidaan uunissa.

Tämä on käytännöllisesti katsoen ainoa materiaali, joka voi peittää alustan korkealla kosteudella, sitä käytetään asuin-, teollisuusalueilla, uima-altaissa, kylpylöissä, saunoissa. Sopii puupintojen suojaamiseen kosteudelta ja suojaa materiaalia sieni-infektioilta.

Nestemäisen lasin toiminnot

Nestemäinen lasi (silikaattiliima) on silikaattisuolojen alkalinen liuos. Se on valmistettu piitä sisältävästä materiaalista, joka on kalsinoitu 500-600 asteen lämpötilassa 15 minuutin ajan.

Tämän jälkeen ainetta käsitellään alkalisella 5-10-prosenttisella liuoksella 90-95 asteen lämpötilassa. Reaktion seurauksena valmiin aine vapautuu.

Materiaali kovettumisen aikana muodostaa läpäisemättömän kerroksen, joka on luotettava este kosteuden tunkeutumiselle.

Silikaatti estää sieniä tarttumasta lattiaan

 • hylkii vettä;
 • estää sienten ja bakteerien esiintymisen;
 • suojaa pintaa tuhoutumiselta altistettaessa happoille ja muille hioma-aineille;
 • nestemäinen lattiapäällyste ei sähköisty, ei houkuttele staattisia;
 • ei polta, ei tue polttamista.

Usein käytetään kaivojen ja säiliöiden seinien vedenpitävyyteen uunien ja tulisijojen aikana.

Rakennuksessa sitä käytetään laimennetussa tilassa jauheen muodossa veden kanssa. Valmis liuoksella on viskoosi sakeus, joka kiinteytyy hyvin nopeasti.

Edut ja haitat

Nestemäisen lasin käyttöaika takuukortin mukaan on 5 vuotta. Käytön aikana havaitaan, että tämän jakson jälkeen pinnoite alkaa vähitellen heikentyä, menettää 1 mm paksuudeltaan vuosittain. Pidentää käyttöikää on suositeltavaa käyttää maalikerrosta vedenpitävyyden päälle.

Joskus nestemäistä lasia lisätään betoniseokseen sen lujuuteen.

Materiaali täyttää halkeamat ja huokoset betoniin, kipsiin, tiiliin, puuhun ja muihin materiaaleihin.

Sementtilaastin lujuuden ja kestävyyden lisäämiseksi lisätään 1 - 10% nestemäistä lasia, samalla kun unohdetaan, että liuoksen pitoaika lyhenee merkittävästi. Jos annos suurenee, päällyste muuttuu hauraaksi ja epävakaaksi mekaanisille vaurioille.

Henkilöllä, jolla ei ole kokemusta tästä materiaalista, hakemuksessa voi olla vaikeuksia.

Nestemäinen lasi jäätyy 30 minuutissa. Jos liu'utat materiaalia enemmän kuin sinulla on aikaa laittaa se lattialle, lasi kovenee ja se ei sovi uudelleenkäyttöön.

Lasin vertailu kaliumia ja natriumia kohti

Materiaali tuotetaan kalium- ja natriumperusteilla.

Kaliumin perusteella se kestää ilmakehän ja kemiallisia vaikutuksia ja sitä käytetään suojaavien maalien valmistukseen.

Natriumpohjaista käytetään useimmiten lattian ja pohjan vedeneristyskerroksen asentamiseen antiseptisten aineiden, liimojen ja palonkestävien seosten valmistukseen.

Ominaisuudet riippuen tyypistä:

Kun nestemäistä lasia lisätään kalkkiin, muodostuu kalsiumsilikaattia, joka on erittäin kestävä.

Lattian vedeneristys

Vedenpitävä materiaali mahdollistaa pinnan, joka ei salli veden ja ilman.

Pintavalmistuksessa olevan työn järjestys:

 1. Valmistamme pinnan, poistamme siitä kaikki kuorintaiset rakennusmateriaalit, maalit, ruoste, öljypinnat ja muut epäpuhtaudet.
 2. Teemme pintahiomakäsittelyä jäykällä metallisella harjalla tai hiekkapaperilla.
 3. Poista pöly voimakkaalla pölynimurilla.

Otamme huomioon, että on vaikea soveltaa kipsiä, kittiä lasiin, koska ne eivät tartu pinnalle.

Levitä laimennettua nestemäistä lasia useilla kerroksilla.

Kokonaispaksuus on 3 mm betonipohjalla, enintään 6 mm puulattialle.

Liuotamme niin paljon materiaalia kuin pystymme levittämään pintaan 20 minuutissa.

Levitä paksu seos lastalla, tarvitset aikaa puoli tuntia

 1. Kaada nestemäinen lasi lattian pohjaan, levitä se tasaisesti laajaa lastalla.
 2. Neula-rullan avulla poistamme ilmakuplia ja kuoppia.
 3. Teemme viimeistelylinjaustiivistimen.
 4. 30 minuutin kuluttua, kun edellinen kerros täyttää kaikki mikroprekat ja kuivuu, käytä seuraavaa kerrosta.

Laskemme siten, että yksi kerros levitetään ja kohdistetaan yhdellä kertaa. Vedeneristyskerroksen täydellisen kuivaamisen jälkeen päällys- tämme sen polyuretaanilla tai epoksilakalla.

Tämä päällyste lisää lujuutta ja antaa pinnan kiiltoa ja läpinäkyvyyttä.

Nestemäinen lattian sisustus

Lasipäällyste on läpinäkyvä, joten alustan pohja ilmestyy sen läpi.

Käytettäessä betonia, se on houkutteleva harmaa.

Jos pinnoitetta ei ole tarkoitus maalata vedeneristyskerrokselle, pohja voidaan koristaa:

 • maalata aluslattia maaliin lisäämällä jopa 10% nestemäistä lasia;
 • laitamme kytkinpiirroksen;
 • koristele paperilla phlox.

Kun lattian yksilöllisen tyylin luomiseen liittyvän työn päätyttyä käytämme nestemäistä lasia edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja siitä, miten lattia katetaan kunnolla seoksella, katso tätä videota:

Suojaustoimenpiteet työn aikana

On suositeltavaa piirtää lasi-vedeneristyspäällyste kumihansikkaissa ja saappaissa.

Nestemäisen lasin laimentamisessa on voimakas alkaalinen reaktio, joten sinun on valmisteltava suuri astia puhtaalla vedellä ja etikalla.

Heikko etikkahartsi neutraloi alkalin kosketukseen ihon kanssa.

Kun lasipäällystys on kaatanut, sinun on suojattava huone vedosta. Älä tee tätä ilman ilmastointi- ja lämmityslaitteita, ennen kuin alusta on täysin kuiva.

Surround lattia

Eräs vedeneristysnestelasityyppi on 3D-vaikutuksen omaavan laitteen pinnoitteen teknologia. Tilavuudeltaan 3 kerrosta käytetään:

 • pohja polymeerikerros;
 • piirustus tai valokuva bannerikudoksella;
 • lopullinen polymeerikerros, jonka paksuus on 3-4 mm.

Kuvan volyymi riippuu viimeisen kerroksen korkeudesta, mutta ei ole suositeltavaa asettaa sitä enemmän kuin 4 mm. Lasipäällysteen käyttöikä on 3 d vaikutus yli 10 vuoden ajan. Se on erittäin kestävä ja kestää mekaanista rasitusta.

Materiaalin käsittelyohjeet

Jotta pinnoite kestäisi, sinun on noudatettava sääntöjä:

 • lämpötila-alueen on oltava välillä -5 ja +30 astetta;
 • sinun on valmisteltava seos pieninä osina, koska se nopeasti kovettuu;
 • kun se levitetään metallipintaan, se on rasvanpoistettava.

Älä lisää laimentamatonta materiaalia valmiiseen kipsiin tai sementtilaastiin. Tuomme vesiliuoksena suhteiden noudattamisen mukaisesti.

Kuinka käyttää nestemäistä lasia betonin vedeneristykseen?

Nestemäinen lasi, joka on laaja kuluttajan tiedossa paperiraaka-aineena (silikaattiliima), on yksi tehokkaimmista ja suhteellisen halpoista materiaaleista, jotka pystyvät tuottamaan betonirakenteita, joilla on nolla veden läpäisevyys ja nolla veden absorptio. Joten miten voit käyttää nestemäistä lasia vedenkestävään betoniin?

Vaihtoehdot nestemäisen lasin käyttämiseksi betonin vedeneristykseen

Saksalainen kemistin Jan Nepomuk von Fuchs syntetisoitiin lähes 200 vuotta sitten (vuonna 1818) kalium- ja natriumalkaliinimetyylisilikaattisuolojen seos vesisilikaattiliimalla.

Näillä läpikuultavilla liuoksilla on ainutlaatuinen ominaisuus muodostaa substraatin pinnalle ohut ja erittäin vahva kalvo, joka ei läpäise vettä ja kosteusmolekyylejä.

Samalla kuivakalvo ei pelkää avointa vettä, se on joustava, inertti happoille ja ympäristön kannalta turvallinen muille. Nämä ainutlaatuiset ominaisuudet johtivat nestemäisen lasin laajaan käyttöön, mukaan lukien tehokkaiden betonirakenteiden vedeneristäminen erilaisiin tarkoituksiin.

Nestemäinen lasia betonin vedeneristämiseen - käyttövaihtoehdot:

 • Läpäisevän vedenpitävyyden muodossa "puhdas". Nestemäinen lasi, laimennettu vedellä suhteessa 1:10, pystyy tunkeutumaan huokosiin ja löysää betonipinnan 2-5 millimetrin syvyyteen. Lisäksi kolme kerrosta materiaalia luo lähes vesitiiviin vesikalvolle. Kuivumisen jälkeen nestemäisen lasin pohjaan sisältyvät kalium- tai natriumsuolat muodostavat yksikiteisen massan ja tukevat lujasti betonin pinnan puutteet. Samalla vedenpitävä kalvo mahdollistaa muiden vedeneristysyhdisteiden käytön: bitumi ja mastiset aineet;
 • Lisää nestemäistä lasiliuosta vaurioituneeseen liuokseen. Tällaisen ratkaisun valmistustekniikka on seuraava. Vaaditussa osassa sekoitettua sementtiä ja täyteainetta. Seuraavaksi siihen lisätään liuosta, jossa on nestemäistä lasia (1:10), ja sekoitetaan. Tuloksena olevalla materiaalilla on erittäin nopea tarttuvuus, joten se vaatii pikaisesti vedenpoistoa nivelissä, betoniseinien pinnalla, rakenteiden liitoksissa, mukaan lukien erityinen "laastin" ruiskutuspistooli. Lisäksi nestemäisen lasin pohjalta valmistettuja kalkkeja käytetään altaan altaiden, korkea kosteusolosuhteissa työskenteleviin säätöihin, kellari seinämiin ja altaaseen sekä muihin vedenpitäviin betonirakenteisiin.

Nestemäinen lasia betonille: ammattilaisten salaisuudet

Tänään on betonin lisäaineiden massa lisättyä suorituskykyyn. Esimerkiksi konkreettinen nestemäinen lasia ei ole uusi keksintö, eikä sitä käytetä niin kauan kuin pehmittimiä.

Mutta se on jo tullut massat, ja se tuli tunnetuksi budjetiksi ja tehokkaaksi pehmittimeksi. Tässä julkaisussa puhutaan tandem-betonista ja nestemäisestä lasista, sen hyödyllisyydestä ja saadun ratkaisun laadusta.

Materiaaliominaisuudet

Ennen yksityiskohtaista käyttöä tällaisen "lasin" ratkaisussa harkitse itse materiaalia tarkemmin. Tämä silikaattipohjainen yhdiste on erilaisten suolojen vesi-alkalinen liuos.

Valmistusta varten käytetään samoja komponentteja kuin tavallisen lasi - natrium - ja kalsiumsilikaatin valmistuksessa. Itse aine voidaan kuitenkin tehdä eri tavoin käyttäen piidioksidia sisältäviä materiaaleja.

Pääaiheesta riippuen myös käyttöalueet ovat erilaisia:

 • Kaliumkoostumuksella on suuri resistenssi sään kannalta. Siksi se on usein pohjana suojapinnoitteiden luomiselle.
 • Natriumsilikaattiliimalla on voimakkaita liima-aineita, vesitiiviitä, antiseptisiä ja palonkestäviä ominaisuuksia. Jos on tarpeen luoda lujatta kalsiumsilikaattia, sinun tarvitsee vain sekoittaa materiaalia ja kalkkia, josta keskustelemme tietyissä osuuksissa. Nestemäinen natriumlasi kemianteollisuudessa aktiivisesti vuorovaikutuksessa sementin kanssa lisää sen kovettumisnopeutta.

Näiden ominaisuuksien ansiosta tämä kivennäisaine on saavuttanut valtavan suosion rakennusteollisuudessa.

Sitä käytetään aktiivisesti monien ongelmien ratkaisemiseen:

 • vedenpitävät tilat - uima-altaat, säätiöt jne.;
 • korroosionkestävien maalien valmistaminen;
 • betoni- ja silikaattiliima luovat nopeasti kovettuvan työratkaisun;
 • erinomainen liima, joka pystyy liittämään tiiviisti eri materiaaleihin;
 • tulenkestävien ja antiseptisten seosten vapautuminen;
 • antaa luotettavan suojan muotin ja muiden syövyttävien hyökkäysten esiintymisen varalta;
 • jota käytetään eristysmateriaalien valmistuksessa;
 • käytetään puhdistusaineina astioina ja välineinä.

Mineraaliyhdisteen ja betoniseoksen käyttämisen edut ja haitat

Tällaisten merkittävien ominaisuuksien vuoksi molemmilla näillä materiaaleilla, kun niitä käytetään yhdessä, on kilpailuetuja:

 • hyvä vesieristys;
 • korkea tarttuvuusaste;
 • lisääntynyt routa- ja halkeamiskestävyys;
 • tulenkestävät ominaisuudet;
 • kiihtynyt kovettuminen;
 • inertti sieni- ja homeformien ulkonäköön.

Tällaisesta suorituskyvystä huolimatta tämän mineraaliyhdisteen lisäämisellä on haittoja:

 • nopea asetus - et voi valmistaa seosta varaukseen, sinun on käytettävä sitä nopeasti ja tehokkaasti;
 • Koostumuksessa olevat kemikaalit ovat haitallisia iholle, joten sinun täytyy työskennellä vain suojakäsineillä ja erittäin huolellisesti.
 • väärä annos on täynnä huono laatu materiaalia.

Varoitus! Liiallinen lisäys tai liian tiivistetty aine seoksen koostumukseen johtaa voimakkaiden ominaisuuksiensa nopeaan menetykseen. Hetkellä kovettuvalla laastilla on erinomaiset vedeneristysominaisuudet, mutta myös lisääntynyt hauraus. Yleensä nestemäisen yhdisteen lisääminen vähentää lujuutta. Mutta sen kohtuullinen käyttö ei häiritse keinokivien suorituskykyä.

Nestemäisen lasin käyttö sekoittamalla betonia

On olemassa useita menetelmiä määritetyn lasin käyttämiseksi betonin lisäominaisuuksien lisäämiseksi - tämä lisätään suoraan laastille, joka valmistetaan ja levitetään kovetettuun kiviin. Tarkastele näitä menetelmiä tarkemmin.

Lisätään ratkaisuun

Nestemäistä lasia sekoitetaan betoniin eri mittasuhteissa. Kaikki riippuu käyttöalueesta.

Alla olevassa taulukossa tarkastellaan eri tapausten reseptiä:

Betonimainen kyllästys nestemäisellä lasilla

Nykyaikaiset rakennusmarkkinat tarjoavat paljon korkean teknologian tuotteita betoniperustusten vahvistamiseksi. Viimeinen paikka tässä luettelossa ei ole nestemäinen lasia, joka tunnetaan myös eri nimellä - silikaattiliima.

Miksi betonia kyllästetään

Kaikkien keinotekoisten kivirakenteiden perusteella tehtyjen rakenteiden on oltava kestäviä ja luotettavia koko toiminnan ajan. Tämä voi estää vain sellaisen betonin puutteen, kuten huokoisuuden. Ne ovat huokosia, jotka voivat tunkeutua kosteuteen, ilmaan, aggressiivisiin aineisiin, jotka toiminnon aikana aiheuttavat paljon ongelmia. Erityiset impregnoinnit auttavat torjumaan huokoista perusrakennetta, mutta sitä pidetään nykyään nestemäisenä lasina.

Mikä on nestemäistä lasia

Valtion standardin mukaan nestemäinen lasi on viskoosi liimaliuos, joka perustuu natrium-, kalium- jne. Silikaattiin, veteen. Materiaali valmistetaan fuusioimalla kvartsihiekka, sooda. Toinen menetelmä on raaka-aineiden autoklaavikäsittely piidioksidipohjalla ja erityinen väkevöity liuos, murskauksen jälkeen liuotetaan veteen. Vähiten käytettynä menetelmänä piin liukeneminen alkaliliuokseen, joka vastaa parhaiten klassista menetelmää. Ensimmäistä kertaa silikaattiliima saatiin vuonna 1818 ja sen jälkeen nestelasikoostumus on pysynyt melkein muuttumattomana.

Materiaali soveltuu ulkoisten ja sisäisten töiden suorittamiseen teollisessa, yksilöllisessä, kaupallisessa rakentamisessa.

Jos puhumme luokittelusta, tuotteelle on tunnusomaista se, että:

 • emäksisen kationin tyypin (kvaternaarinen ammonium, litium, natrium, kalium);
 • kalium-, natrium-, litium-, silikaattimoduulien (itse asiassa piioksidin ja natriumoksidin välinen suhde kerrottuna erityisellä kertoimella) modulaarisella tai massasuhteella;
 • epäpuhtauksien oksidien pitoisuudesta;
 • tiheys (g / cm3).

Nestemäisen lasin tyypit

Tuotantoprosessissa käytetyistä silikaateista riippuen materiaali on jaettu kolmeen päätyyppiin:

 • nestemäinen natriumlasi - tämän tyyppiset koostumukset osoittavat erinomaista tarttuvuutta ja hyvää vuorovaikutusta mineraalipohjaisten emästen kanssa. Tämä mahdollistaa erittäin kiinteän rakenteen. Valmiita pinnoitteita voidaan käyttää eri ilmasto-olosuhteissa. Ulkoiset negatiiviset tekijät eivät vaikuta valmiin kerroksen vedenpitävyyteen ja korroosionestoon, joka on luotu natriumsilikaattiliiman avulla. Pohjat saavat lisää palonkestävyyttä;
 • kaliumneste-lasi - tämä lajike myös kestää kosteutta, happamia vaikutuksia, saostumista ja muita ilmakehän ilmiöitä. Tärkein ero edellä esitetyistä analogeista on häikäilemisen puuttuminen kyllästetyllä pohjalla. Tämä on arvokasta, kun tehdään ulkoista työtä. Lisäksi tämä lajike lisätään silikaatti- ja maalikoostumusten koostumukseen;
 • nestemäistä litium - litiumkovahvistimelle on ominaista suuri kuiva jäännös. Sitä käytetään pölyn poistamiseen, tiivistämiseen, uusien tai vanhojen betoniperustusten kovettumiseen. Koostumukselle on tunnusomaista korkea aktiivisen litiumin pitoisuus - 11%, joten sitä voidaan käyttää minkä tahansa iän betoniin, mikä lisää hankausresistanssia 15-40%: iin asti.

Itse asiassa, betonin kyllästämiseksi, voit käyttää mitä tahansa vaihtoehtoa. Natriumsilikaattilaippa on kuitenkin halvempaa, kaliumia - sillä on parannetut tekniset ominaisuudet, litium - kestävin. Kun valitset tuotteen, on järkevää tarkastella teknisiä tietoja. Betonia varten ne toimivat koostumuksilla silikaattimoduulilla 2.8-3.0, tiheys 1,44-1,48 g / cm³.

Soveltamisala

Rakentamisessa käytetään silikaattiliimoja pohjaveden perustusten, betonilattian, lattian, seinien, kellareiden ja ullakkotilojen vedeneristämiseen.

Koostumus toimii vedeneristysaltailla, - tämäntyyppinen kyllästys eliminoi kulhoon ja vuotoon liittyvän tuhon todennäköisyyden sekä suojaa pohjaveden kielteisiltä vaikutuksilta.

Tässä suoritusmuodossa vedetöntä nestemäistä lasia käytetään 3-4 kerroksessa. Joka tapauksessa suojaa kosteuden tuhoiselta vaikutukselta, pohja hankkii palonestoominaisuuksia sekä tilojen sisällä että sen ulkopuolella. Muissa tapauksissa nestemäistä lasia käytetään kuoppien vedeneristyksen varmistamiseen. Teokset toteutetaan vaiheittain, - ensimmäinen kerros on puhdas silikaattiliima, toinen on silikaattiliima + sementti-hiekkaseos. Silikaattiliima-aineita voidaan käyttää laimentamattomassa, laimennetussa muodossa osana erilaisia ​​lisäaineita, kyllästämiä, seoksia.

Tekniset tiedot ja ominaisuudet

Betonin kyllästäminen nestemäisellä lasilla kuljettaa korkean kuormituksen. Ensinnäkin materiaali toimii vedenkestävänä aineena - käsittelyn jälkeen pohja heikentää vettä hyvin. Voit puhua antiseptisista ja antistaattisista vaikutuksista, jotka säästävät pinnan bakteerien lisääntymisestä, staattisesta sähköstä.

Mielenkiintoista on nestemäisen lasin kyky toimia koveteina, - se lisää keinokivien tiheyttä ja täyttää huokoset. Ja viimeinen omaisuus, josta haluan sanoa - silikaattiliima toimii palonestoaineena. Tämä viittaa suojautumiseen hapon altistumiselta, lisääntyneiltä tulenkestäviltä ominaisuuksilta.

Taulukko 1. Nestemäisen lasin tekniset ominaisuudet

Nestemäiset lasipinnoitteet - ratkaisun valmistelu ja perusteet

Tilojen rakentamisessa ja korjaamisessa käytetään laajalti nesteleihin perustuvia seoksia. Huolimatta valmistuksen ja työn vaikeuksista huolimatta pinnan antiseptiset, hydrofobiset, haponkestävät ja osittain palonestoaineet tuovat haittoja. Mikä on nestemäinen lasi ja mitkä ovat periaatteet, jotka toimivat sen kanssa?

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Materiaalin perustana on natriumsilikaatti tai kalliimpi kaliumsilikaatti. Nestemäinen lasi saadaan kasveista sulattamalla sooda tai kalium piidioksidilla. Puhtaassa muodossaan nestemäinen lasi on värittömiä tai valkoisia kiteitä.

Materiaalin käyttö koostuu haponkestävien ja mekaanisten iskujen sementtien kestävyydestä, hydrofobisten pinnoitteiden ja maalien hankkimisesta sekä betoni- ja puupintojen käsittelystä. Menetelmiä nestelaseihin perustuvien seosten valmistamiseksi on tunnusomaista erilaisten lisäaineosien suhteiden suhde.

Silikaattiliuoksen valmistus - työkalut ja kulutustarvikkeet

Nestemäistä lasia käytettäessä on parasta käyttää valmiita seoksia, jotka on suunniteltu suorittamaan tietty tehtävä.

Tällaisten seosten haittapuolena ovat korkeat kustannukset ja tarve kuluttaa täysimääräisesti kaikki ostetut kapasiteetit. Jälkimmäinen liittyy seoksen lisääntyneen jähmettymisnopeuden jälkeen sen sisään tulon jälkeen.

Erillisten komponenttien käyttäminen on paljon halvempaa, joten ratkaisujen manuaalinen valmistelu on yleisempi varsinkin, koska on olemassa lukuisia tapoja käyttää sitä.

Pienellä etutöllä kodin rakentamiseen tarvitaan joukko työkaluja ja materiaaleja:

 • Kauhaa käytetään vain rakennustöihin. Silikaattien myrkyllisyys on vähäistä, mutta niiden säilyttäminen ei ole paras ratkaisu.
 • Poraa ruuvisuutin, joka on tarkoitettu paksujen liuosten sekoittamiseen.
 • Harjaa tai suihkuta (tarvittaessa).
 • Sementti (melko tavallinen portlandsementti).
 • Hieno (hiottu) hiekka.
 • Juokseva vesi tai kaivo.
 • Lastalla.
 • Haalarit.

Vesilasin sekoittaminen veden ja muiden osien kanssa on välttämätöntä suhteessa tiettyyn työtyyppiin. Jos pinnan ominaisuudet johtavat liuoksen vähäiseen tarttumiseen, voit vähentää vesipitoisuutta tai lisätä sementin määrää.

Kylmävettä käytetään nestemäisen lasin laimentamiseen. Jotta sen määrää voitaisiin hallita ja ei vahingossa lisätä enemmän kuin tarvitaan, on oltava riittävän suuria mittausastioita.

Komponenttien osuudet nestemäistä lasia käytettäessä

Kaupallisesti saatavilla oleva silikaattikoostumus sisältää pienen määrän vettä, joka riittää kylläisen nestemäisen liuoksen ylläpitämiseen. Rakennusseosten itsesuunnittelun avulla kaupallinen tuote ja muut komponentit sekoitetaan, säätämällä johdonmukaisuutta lisäämällä vettä. Rakennus- ja korjaustöissä valmistetaan useita koostumuksia, jotka sisältävät sementtiä, hiekkaa ja muita lisäaineita.

Teknologia ratkaisuvalmisteen valmistamista itseesiivettä varten

Luodessasi vedenpitävää kerrosta nestemäisen lasin ja sementin tai betonilaastin seoksella tilavuussuhteessa 1: 10. Nestemäisen lasin käyttö on yksinkertaista.

Jos valmisteluohjeet ilmoittavat painon mukaan otettavien komponenttien osuudet, käytä tiheysarvoja (tilavuus on massan ja tiheyden välinen suhde):

 1. nestemäinen lasi - 1,5 kg / l;
 2. sementti-hiekkalaasti (1: 4) - 2,6-2,7 kg / l;
 3. betoniliuos - 2,2-2,5 kg / l (yleisin raskasbetoni);
 4. kvartsihiekka - 1,5-1,7 kg / l (1,7 - pakattua hiekkaa, 1,5 - löysä hiekka).

Tuloksena saatua seosta käytetään täyttämään lattia ja parantamaan seinien vedeneristysominaisuuksia. Voit lisätä lattian vedenkestävyyttä ja lisätä niiden lujuusominaisuuksia, joten voit täyttää ulkopinnan lisäkerroksella nestemäistä lasia. Silikaattikerroksen paksuuden on oltava noin 3 mm ja sitä tulee levittää kerrallaan - tämä varmistaa maksimaalisen lujuuden.

Kun kaivojen seinien vesieristys on tehty nestemäisen lasin liuoksella, jossa on sementtiä ja hienoa hiekkaa, otetaan samassa suhteessa. Tuloksena oleva seos levitetään kaivon laimennetuille silikaatti-seinille, joka on esivalmistettu.

Nestemäinen lasi betonin vedeneristykseen

Betoniyhdistelmiä käytetään rakennusteollisuudessa, jotka kovettumisen jälkeen ovat lisänneet voimaa. Erikoistoimintojen suorittaminen betoniin lisätään erilaisia ​​lisäaineita, jotka muuttavat ominaisuuksiaan. Yksi yleisistä komponenteista on nestemäinen lasia betonille. Se vähentää betonimassan kovettumisen kestoa, lisää monoliitin kestävyyttä kosteuteen, happoihin, kohotettuun lämpötilaan. Betonin ja lasin sekoittaminen on tärkeää, jotta materiaaliominaisuudet voidaan varmistaa. Tarkastele yksityiskohtaisesti tätä lisäainetta.

Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin

Tutustu materiaaliin

Monet ovat kuulleet, että rakennusteollisuudessa käytetään nestemäistä lasia. Kuitenkaan kaikilla ei ole käsitystä siitä, mikä se on. Kyseessä oleva ainesosa ovat kalium- ja natriumsilikaatit, jotka on liuotettu piidioksidiin, joka on saatu vedessä. Lähes kaikki heistä törmäsivät silikaattien vesiliuokseen käyttäen silikaattiliimaa kotitarkoituksiin. Materiaali visuaalisesti havaitaan viskoosina nesteenä, jolla on vaalea-keltainen sävy. Kiinnitään valmistustekniikkaan, jonka mukaan materiaali luokitellaan tyypin mukaan.

Yleinen luokitus

Moderni teknologia mahdollistaa lisäaineen hankkimisen eri menetelmillä. Komponentti voidaan tuottaa piin raaka-aineiden korkean lämpötilan käsittelyllä yhdessä natriumhydroksidin vesiliuoksen kanssa. Laitteella voidaan saada ainesosa halutuilla ominaisuuksilla sintraamalla sooda kvartsihiukkasilla. Voit myös käyttää menetelmää piidioksidin sekoittamiseksi alkalisen liuoksen kanssa.

Valmistuksen ominaisuuksista riippuen saadaan kahta ainesosaa:

 • natriumseos, jolle on tunnusomaista lisääntynyt tarttuvuus, liimaominaisuudet, ilmakehän tekijöiden vaikutus vastustuskykyyn;
 • kaliumkoostumus, jolle on tunnusomaista nopeutettu kuivaus sekä hyvä vastustuskyky korkeille lämpötiloille.

Molempien materiaalityyppien suorituskykyominaisuudet ovat identtiset, mutta natriumkoostumuksella on alhaisempi hinta.

Lisäaine betoniin - nestemäinen natriumlasi

Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin

Betonimyllyssä valmistettu silikaattilattian käyttö valmistelevassa vaiheessa sekä betonipinnan ulkoinen käsittely muuttavat betonin ominaisuuksia.

Nestemäisen lasin käyttöönoton jälkeen betoni hankkii lisäominaisuuksia:

 • kosteuden läpäisevyydestä. Lisääntyneen vedenkestävyyden ansiosta monoliitti, joka on muunnettu erityisellä lisäaineella, on perustuslakeja ja maanalaisia ​​rakenteita;
 • kestävyys korkeissa lämpötiloissa. Tämä sallii modifioidun sementtikoostumuksen käytön tulisijojen valmistukseen ja uunien rakentamiseen, joiden levittäminen altistuu avotulelle;
 • kyky kovettuutua rajoitetuksi ajaksi. Lisääntynyt natriumsilikaattipitoisuus työliuoksessa betoniseos kovettuu nopeutetulla nopeudella, joka on tärkeä eri syvennysten sulkemiseksi;
 • haponkestävyys. Silikaattiliuoksen käyttöönotto betoniseoksessa lisää resistenssin aggressiiviselle väliaineelle, joka on tärkeä betonin käytön kannalta kemianteollisuudessa.

Tarvittavien ominaisuuksien varmistamiseksi betonin sekoittaminen nestemäisen lasin kanssa tulee noudattaa tiukasti mittasuhteita.

Nestemäinen lasi betonissa - ja vastaan

Aivan kuten kaikki rakennusmateriaalit, lisäaineella on sen edut ja haitat.

Mikä antaa, kun sitä lisätään betonilasilaseihin

Lisäaineen edut:

 • rakennusmateriaalin alhainen hinta;
 • vähäinen lisäaineenkulutus;
 • vastustuskyky ilmakehän tekijöille;
 • suojakalvon kestävyys;
 • helppokäyttöisyys betonin sisä- ja pintakäsittelyn avulla;
 • hyvä tarttuvuus mineraalipohjien kanssa.

Lisäksi silikaattikomponentilla on:

 • lisääntyneet hydrofobiset ominaisuudet. Vedenpitävän kerroksen muodostamisen seurauksena on vaikea imeytyä kosteuteen;
 • korkeat antiseptiset ominaisuudet. Lisäaine estää bakteerien kehittymisen, estää mikro-organismien kasvua.
 • antistaattiset ominaisuudet. Silikaattilisäaineiden ominaisuudet estävät staattisen sähkön kertymisen;
 • kyky tiivistää halkeamia pinnalla. Tämä takaa ryhmän kosteuden kestävyyden;
 • haponkestävät, korkeat lämpötilat. Käsitelty materiaali säilyttää rakenteensa ja ominaisuutensa.

Etujen ohella heikkouksia ovat:

 • modifioidun koostumuksen kiihdytetty kiteytyminen, kun suoritetaan toimia perustapohjien vedeneristämiseksi;
 • mahdotonta soveltaa tiilestä tehtyjen rakennusten pintojen käsittelyä;
 • suojaavan kalvon riittämättömät suuren lujuusominaisuudet, jotka tuhotaan mekaanisella toiminnalla.
Eristysmateriaaleista on nestemäistä lasia betoniin.

Huolimatta puutteista, lisäaineita käytetään laajasti ammattimaisten rakentajien, yksityisten kehittäjien, kotiteollisuuden käsityöläisten kanssa laajojen tehtävien hoitamiseksi.

Nestemäisen lasin käyttö betoniin - käyttöalueet

Rakennus- ja korjausteollisuudessa työskentelevät aktiivisesti käyttävät natrium- ja kaliumperoksidipohjaisia ​​silikaattiliuoksia. Ne parantavat monoliitin suorituskykyä, mikä mahdollistaa sen käytön erilaisiin tarkoituksiin.

Silikaattimodifikaattorin sovellukset:

 • tiivistämät halkeamat ja ontelot, joiden läpi kosteus tunkeutuu;
 • rakennuksen seinien ulkokoristelu niiden kosteudenkestävyyden parantamiseksi;
 • vedenpitävät muuratut kellarihuoneet;
 • kellareiden kosteuden suojaus, hydrauliset esineet;
 • erityisten koostumusten valmistus betonipinnan pohjustukseen;
 • lämmityslaitteiden asennustyön perusteet;
 • erityyppisten betonityyppien teollisuusyritysten tuotanto;
 • erilaisten esineiden perustuksen rakentaminen;
 • asuin- ja kodinhoitohuoneiden seinien suojaaminen muotin, sienen pesäkkeiden kehittämisestä;
 • nivelrenkaiden ja sisärenkaiden käsittely.
Nestemäistä lasia myydään muovisissa säiliöissä

Ominaisuuksiltaan komponentti on käytännöllisesti katsoen vertaansa vailla vedenkäsittelyyn ja kyllästämiseen liittyvän työn suorittamisessa. Silikaattimateriaalin ominaisuudet mahdollistavat betonirakenteiden luotettavan suojauksen kosteudelta, korkealta lämpötilalta ja korroosiolta.

Kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään konkreettisiin - todistettuihin resepteihin

Harkitse, kuinka paljon silikaattikomponentti kaadetaan betoniseokseen erilaisten tehtävien suorittamiseksi.

Muokatun sementtilaastin ja betonin valmistukseen on käytettävä seuraavia suosituksia:

 • muurausseos tulisijojen rakentamiseksi, uunit valmistetaan Portland-sementistä ja hienosta hiekasta, tarkkailemalla suhdetta 1-3. Hiekka-sementtiseoksessa on kaadettava 18-20% sekoituskomponenttien kokonaistilavuudesta, minkä jälkeen lisätään vettä. Sekoitetaan kaiken huolellisesti kunnes se on sileä ja valmiin liuoksen voi käyttää;
 • betonipohjan valmistamiseksi, jossa on kosteutta kestäviä ominaisuuksia, tulenkestäviä ominaisuuksia ja jotka on tarkoitettu kotikäyttöön, lisäaineen pitoisuus saa olla enintään kymmenesosa kokonaismassasta. Tätä koostumusta voidaan käyttää myös kotipoolien vedenpitävyyteen;
 • Hyvän renkaan liitosten vedeneristämisen ja sisäpinnan käsittelyä varten valmistetaan koostumus, joka koostuu Portland-sementistä, lasista, seulottu hiekka. On erittäin tärkeää säilyttää osuus lisäämällä ainesosia yhtä suureen määrään. Veden asteittaisella lisäämisellä on välttämätöntä saada kermainen sakeus.

Jollei betoniliuoksen osuuksista tulevat haluttuja ominaisuuksia.

Nestemäinen lasia betonin lisäaineena

Oikea nestemäinen lasin lisäaine betoniin ei siedä virheitä

On tilanteita, joissa lasin käyttöönotto ei tuo odotettua tulosta. Tämä johtuu käytännön kokemusten puutteesta, mittasuhteiden noudattamatta jättämisestä.

On tärkeää noudattaa seuraavia suosituksia:

 • Valmistetulla betoniliuoksella on kiellettyä ottaa käyttöön silikaattilisäaine. Sinun on ensin sekoitettava ainesosat, laimennettava sitten lasi vedellä. Sitten sinun on vähitellen täytettävä liuos sekoittamalla perusteellisesti;
 • valvoa lisättyjen komponenttien prosenttiosuutta, ei ylitä todettuja mittasuhteita. Tämä takaa betonin vaaditut suorituskykyominaisuudet.

Muista, että silikaattipitoisuuden lisääntynyt konsentraatio sekä pienentynyt vaikuttavat negatiivisesti betonin ominaisuuksiin.

Esitä nestemäinen lasia betoniin - toimintaohjeet

Lisäaineiden käytön halutun vaikutuksen varmistamiseksi on tarpeen tutkia silikaattien lisäaineiden käsittelyä koskevat säännöt sekä valmistella tarvittavat työkalut.

Vedeneristys nestemäisellä lasilla

Betonin massan pintakäsittelyyn tarvitaan:

 • joka mahdollistaa nopean suojarakenteen käytön;
 • harja pienten alueiden ja kulmavyöhykkeiden silikaattiyhdisteen käsittelemiseksi;
 • metallinen harja käsitellyn pinnan valmistamiseksi;
 • ilmakuiva, joka sallii materiaalin asettamista teollisessa mittakaavassa;
 • säiliö ainesosien sekoittamiseen ja erikoisastioita varten;
 • suojaavat kintaat ihon suojaamiseksi kosketuksesta silikaattikomponentin kanssa.

Yleiset työehdot sisältävät:

 1. Käsitellyn pinnan perusteellinen puhdistus orgaanisen ja epäorgaanisen alkuperän saastuttamasta.
 2. Tiivistävät syvät syvennykset ja tasoittavat pinnan betonibetonin avulla.
 3. Materiaalin kerrostaminen käyttäen laajaa telaa, harjaa tai teollista ruiskupistoolia.

Kun se levitetään kahdessa kerroksessa, se tunkeutuu taulukkoon 1,5-2 mm. Muokkaava koostumus ei sisällä haitallisia ainesosia, mutta iho on pestävä vedellä, jos silikaattiliuos joutuu sen pinnalle. Työn päätyttyä on tarpeen tarkastaa ja puhdistaa laite silikaattiseoksen jäännöksistä.

Voit syöttää lisäaineen betoniliuoksen sisään valmisteluvaiheessa. Tätä varten on välttämätöntä lisätä vähitellen nestemäistä lasia betoniin betonimyllyyn tai säiliöön. Käyttöohjeita on noudatettava betonin vaadittujen ominaisuuksien varmistamiseksi.

Miten päällystää betonilattia nestelaseilla

Muodostuneen betonikoostumuksen valmistamiseksi tarvitaan seuraavat työkalut:

 • erikoissuutin porauksessa lisäämällä sekoituskomponenttien tehokkuutta;
 • säiliö sekoitusosia varten suuttimella tai pienikokoisella betonisekoittimella;
 • henkilökohtaiset suojavarusteet, jotka suojaavat ihoa ja limakalvoja lisäaineen nauttimiselta.

Modifioidun betonikoostumuksen algoritmi sisältää seuraavat toiminnot:

 1. Annostelevat aineosat vaadituissa suhteissa.
 2. Erityisen lisäaineen vesiliuoksen lisääminen betoniseokseen.
 3. Betoniseoksen valmistus reseptin mukaan.
 4. Ainesosien täydellinen sekoittaminen tasaiseen koostumukseen.

Nestemäistä lasia kaadetaan itsestään konkreettisesti, mittasuhteet on ehdottomasti noudatettava. Formulaation määrittämän määrän ylittäminen aiheuttaa betonin nopeutettua kuivumista halkeamien ilmetessä. Alennetun tilavuuden lisääminen nestemäiseen lasitaseeseen ei anna vaadittua suorituskykyä.

johtopäätös

Betonin vaaditun suorituskyvyn varmistamiseksi tarkkaile kaatamalla nestemäiseen lasiseen betoniosuudet. Ammattilaisten antamien suositusten johdosta, todistetun reseptin tarkkailemisen käytännössä voit tarjota monoliitin tarpeelliset työominaisuudet. Silikaattiliuoksen edullisuuden vuoksi betoniratkaisun kustannukset kasvavat hyvin vähäisessä määrin ja suorituskykyominaisuudet mahdollistavat muokatun betonin käytön erilaisten rakennustehtävien ratkaisemiseksi. Kuulemisen asiantuntijat auttavat välttämään virheitä.