Miten rakentaa säätiön korkeus, leveys ja syvyys - työn vivahteet

On olemassa useita tilanteita, jotka edellyttävät talon maanalaisen osan muodon tai koon muuttamista. Säätiön rakentaminen riippuu kohteen ympäröivästä maisemasta, asetetusta tavoitteesta, ongelman muunnoksesta ja alkuperäisen rakenteen oikeellisuudesta. Kertyminen suoritetaan korkeudeltaan tai leveydeltään, luotettavasti kahden rakenteellisen elementin välille lujittamalla. Poikkeustapauksissa talon perusta on haudattu, mutta tällainen työ on liian vaarallista, aikaa vievää ja vaatii huomattavia taloudellisia investointeja.

Syyt säätiön rakentamiseen

 • halu rakentaa toiselle kerrokselle;
 • alustava virhe säätiön suunnittelulaskelmissa;
 • heikot maaperät, joilla on riittämätön kantavuus;
 • suuret teknisen rikkomukset talon perustusten rakentamisessa;
 • pysyvien kuormitusten merkittävä kasvu;
 • osittainen tuhoaminen vahingossa tapahtuneen vahingon aikana käytön aikana;
 • suunnitellut korjaukset;
 • on tarve laitteiston kellariin, kattilahuoneeseen, kellariin jne.

Uuden osan nykyisen perustuksen rakentaminen tapahtuu sen jälkeen, kun perusteellinen tutkimus on tutkittu ensimmäisen kerran ja valittu tehokkain tapa suorittaa työtä. On ymmärrettävä, että prosessi on vaikea ja työläs, ja siksi sen pitäisi olla valmistautunut perusteellisesti siihen. Mutta ei ole välttämätöntä lykätä korjauksia loputtomiin, sillä ongelma ei katoa, vaan vain pahenee ajan myötä. Välttämättömien tilanteiden välttämiseksi on suositeltavaa käyttää ammattilaisten palveluja.

Kun ostamasi tontti on rakennettu pohjaan, tarvitset rakenteen tarkan tarkastuksen säätiön syvyyden määrittämiseksi ja korkealaatuisen vedeneristyksen saatavuudesta.

Tapoja rakentaa säätiö

Talon maanalaisen osan rakentavaa vahvistamista on kolme päävaihtoehtoa:

On helppo yhdistää kaksi perustaa toisiinsa ensimmäisenä, mutta vain seinien puuttuessa. Jos talo on jo rakennettu, se on tarpeen nostaa sen korkeuden nostamiseksi, mikä ei teknisestä näkökulmasta ole aina mahdollista. Joka tapauksessa molemmille puolille on kiinnitetty muotolista. Luotettavuutta varten ne tuetaan puisilla tai metallipinnoilla ja ne kiinnitetään toisistaan ​​poikittaisten tankojen avulla. Seuraavat sovitukset. Se on liitettävä vanhaan säätöön asennettuihin ankkuripäästöihin. Betoniseos kaadetaan valmistettuun muottiin. Näin rakenteen kellari nousee.

Kellarivi on usein vahvistettu sopivalla koon omaavilla muotoisilla metallipalkkeilla. Päätös tehdään yksitellen tietyin edellytyksin.

Pohjan jatke sivulle

Talon maanalaisen osan laajentamisen tekniikka mahdollistaa monoliittisen, vahvistetun betonivyön rakentamisen nykyisen perustuksen yhdelle, kahdelle tai kolmelle puolelle. Suunnitelma altistuu sen pohjan syvyydelle ja pohjan perusteellinen tarkastus suoritetaan koko vahvistetun kehän ympäri. Maaperän pakollinen tiivistyminen äskettäin kaadettujen perusseinien alle vaatii sekä murskatun kivi-hiekan tyynyn asentamisen.

Kuormituksen voi jakaa uudelleen, sinun on varmasti yhdistettävä kaksi säätöä palkin avulla. Muussa tapauksessa rakennuksen ongelmaa ei ratkaista. Vanhassa muurauksessa tai monoliittisessa nauhassa porataan reikiä, jotka ohjaavat metallipalkkeja. Ne on hitsattu perustuksen laajennettavan osan vahvistusverkkoon. Tämä lähestymistapa antaa luotettavan uuden ja vanhan maanalaisen rakenteen rakenteen.

Jotta olemassa oleva alusta olisi paremmin kiinni kaatuneesta betoniliuoksesta, on tehtävä lovet tasaisella pinnalla ja puhdista se sitten pölyltä.

Seuraavassa vaiheessa muotti on asennettu sisennyksellä pohjaseinältä laajenevan alueen paksuuden suhteen. Laitekoteloihin käytetään valmiita lautasia tai levyjä. Jotta ne eivät hajoa betonin sekoittamisen aikana, ne asettavat kaksi kiinnitysliuskaa uloimpien sivujen päälle sekä tukia ja tukia. Monoliittisen kiven sileän sivupinnan saamiseksi on suositeltavaa levittää paksua polyeteenikalvoa muottien sisäpuolelta. Se on kiinnitetty laudalle rakennuskytkimen avulla.

Ennen betonin suoraa kaatamista, perustuksen nykyiset pinnat kostuvat vedellä. Tämä mahdollistaa kahden kerroksen paremman lukituksen. Asennuksen jälkeen liuos tiivistetään improvisoituilla välineillä ja tasoitetaan. Muista suorittaa uuden osan vedeneristys ja tarvittaessa rakennettu vedenpoisto.

Rakentaminen alas

Viihtyisä ja monimutkainen prosessi. Oikeanlaisen lähestymistavan ja teknisten vivahteiden alaisena sallii syvyyden 50-80cm. Vanhan säätiön alapuolella on kaivanto, jonka pituus on enintään metriä. Pohja tiivistetään, sitten kaadetaan mustahiekkainen tyyny, jonka jälkeen rakennetaan muotti. Vahvistus asetetaan siihen ja betonia kaadetaan.

Jotta rakennustyöt eivät pysähtyisi jonkin aikaa, kun monoliitti lopulta kovettuu, muutaman metrin jälkeen voit myös kaivaa säätiön mittarin pituuteen. Ja tuottaa aiemmin kuvattu teosten kierros. Ja niin - sivusto sivuston mukaan. Se voi liittyä viereisiin kahteen osaan vasta sen jälkeen, kun betoni on voittanut voiman. Naapurilohkot on yhdistettävä vahvistamalla. Tämän tekemiseksi alunperin kaadetuilla alueilla tehdään metalliputket. Kehykset hitsataan yhteen. Sama pätee uuden mallin telakointiin vanhan kanssa.

Missään tapauksessa perusta ei saa alkaa talon kulmista. Nämä osat suoritetaan viimeiseksi. Muussa tapauksessa rakenne voi romahtaa. Älä unohda laitteen vedenpitävää kerrosta. Vaikka pohjavesi alueella onkin syvä, sateessa tai kevättulvessa säätiö altistuu kosteudelle. Hydroprotectionin puute uhkaa tuhota maanalaisen osan. Tämä tarkoittaa sitä, että monimutkainen ja aikaa vievä työ on merkityksetöntä.

Säätiön itsenäinen kertyminen syvyyteen voi johtaa tuhoisiin seurauksiin. Vain kokeneet ammattilaiset kykenevät selviytymään niin hankalaa ja kovaa työtä. Tietenkin sen toteuttaminen edellyttää hyvää syytä. Todennäköisesti on epätodennäköistä, että kuka tahansa luuleisi vahvistavansa tuhoutuneiden talojen maanalaista osaa, ja menetti paljon rahaa siihen. Mutta jos tarvetta rakentaa, kuitenkin syntyy, sinun on ensin otettava yhteyttä asiantuntijoihin. He tutkivat säätiötä omalla teknologiallaan ja työkaluillaan. Ja vasta sen jälkeen he tekevät päätelmänsä hyväksyttävin päätöksin. Sinun on myös tehtävä laskelmat ja projekti.

Kuinka lisätä pohjalevyä. Kuinka yhdistää kaksi säätiötä. Kemialliset ankkurit Hiltyltä.

Keskustele kaikkiin rakentamisen aiheisiin reilun foorumin osoitteessa http://forum-stroy.com

Kuka tarvitsee laadun - ota yhteyttä.

Aina valmiina puheluihisi.
+7 (495) 150 - 00 - 91
+7 (812) 426-13-18
8 (800) 500-64-45

http://sv-fundament.ru - Verkkosivusto
http://vk.com/svfundament - VK-ryhmä
https: //ok.ru/group/53118428315795/to...
https://twitter.com/SV_Fundament - Twitter
http://instagram.com/kasumov.aleksandr - instagram of Alexander
[email protected] - posti

Resurssi kerätä rahaa proteesiin hieroa. Valeria: http://yasobe.ru/na/protezis

Euroa ja dollaria:
ETUUSPANKKI: SEB Banka LATVIA S.W.I.F.T KOODI: UNLA LV 2X
EDUT: VALERIJS SCERBAKOVS
LASI NO: LV22UNLA0055000098740 EUR

Kanavien kehittäminen
- Tinkoff kortti 5213243730833439
- WEBMONEY R585357398038
- QIWI-lompakko +79602477134
- Yandex rahaa https://money.yandex.ru/to/4100134830...

# rakentaa # lisäys # liitos # levy # rakentaa # päällekkäinen # kemikaali # kemia # ankkurointi # raudoitus # raudoitus # muottirakenteet # raudoitusrunko # säätiö # säätiö # sv

# Rakennetaan # liittämällä

Kuinka lisätä ja laajentaa säätiötä

Muuta kellarista

Erittäin usein yksityisten talojen omistajat joutuvat tilanteeseen, jossa on tarpeen lisätä tai laajentaa nykyistä säätiötä. Säätiön koon muuttaminen voi olla tarpeen useissa tapauksissa:

 • Kun kuormitusta lisätään vanhalle alustalle.
 • Kun tunnistat tukikohdan heikot alueet tai tuhon merkit.
 • Maakuljetuskapasiteetin noudattamatta jättäminen suunnitteluvirheiden vuoksi.

Säätiön rakentamismenetelmät

Laajentuminen edellyttää useiden menetelmien käyttöä:

Lisää säätöleveyttä

 • Lisätä säätiön leveyttä kaatamalla monoliittista betonirainaa rakennuksen kehän ympäri.
 • Säätiön rakentaminen korkeuteen.
 • Perusta ruoppaus.

Menetelmän käyttö liittyy tiettyihin tilanteisiin, jotka ovat ominaisia ​​tietyssä tapauksessa.

Perus laajennus

Nykyisen talon pohja on mahdollista laajentaa lisäämällä monoliittista vahvistettua betoninauhaa. Tätä vaihtoehtoa pidetään edullisimpana ja halvemmana.

Monoliittisen nauhan perustuksen tuottaminen nykyisen säätiön ympärille suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Talon kehällä kaivetaan kaivantoa vähintään 50 cm: n syvyyteen.
 2. Vanha pohja puhdistetaan maaperän jäännöksistä ja poraa siihen reikiä jopa 0,5 metrin välein.
 3. Ankkuripalkit ajetaan reikiin, jolloin 15 cm: n pituiset kappaleet jäävät seinätasolle.
 4. Kaivannon pohja peitetään kerroksella hiekkaa, jonka päälle on asetettu vedeneristysmateriaali. Vedeneristys suojaa pohjaa maaperän kosteudelta ja pohjavedeltä, eikä myöskään anna nesteen virrata betoniliuoksesta.
 5. Sitten muotti käyttäen levyjä tai vaneria.
 6. Seuraavaksi asenna vahvike runkoon kaivannossa, joka yhdistää sen pääperustan sauvoihin.
 7. Kaadetaan betoniliuosta, tasoitetaan sen pinta ja jätetään kovettumaan.
 8. Valmiit pohjat on päällystetty vedeneristysmateriaalilla ja maaperä täytetään täyttöllä.
sisältöön ↑

Säätiön rakentaminen korkeuteen

Voit lisätä nykyisen säätiön korkeutta tekemällä seuraavat vaiheet:

Lisää säätökorkeutta

 1. Suorita laattojen asennus. Tätä varten 2,5-5 cm: n paksuiset levyt koputetaan yhteen suojien kanssa, joiden korkeus vastaa perustuksen rakentamista.
 2. Suojukset on asennettu aktiivisen alustan molemmille puolille, tarkastaen järjestyksen rinnakkaisuutta. Ulkopuolisten suojien kiinnittämiseksi puupylväitä tai metallitangot työnnetään maahan. Jotta estettäisiin muottien muodonmuutos konkreettisen massan vaikutuksesta, poikittaiset palkit kiinnitetään paneeleiden väliin. Kummassakin tapauksessa lukituselementtien välinen etäisyys ei saa ylittää 1 metriä. Tämä auttaa estämään muottien muodonmuutoksen, joka voi aiheuttaa pohjan laajennettavan osan halkeilua.
 3. Muottiseinät on peitetty muovikelmulla, joka tekee uuden osuuden pinnasta tasainen ja sileä sekä estää nesteen virrata konkreettisesta ratkaisusta.
 4. Emme saa unohtaa pinottavan pohjan vahvistamista. Lujittavan kehyksen solujen koko ei saa olla korkeintaan 10 x 10 cm, kun kyseessä on yhdysvaipat, on parasta käyttää neulontankoa.
 5. Seuraavaksi vanhan pohjan pinta pestään runsaasti vedellä ja tehdään lovia rei'ittimen avulla. Tämä lisää vanhan ja uuden alustan pitoa.
 6. Pinoa sitten vahvistusrakenne, mahdollisesti yhdistämällä se vanhan perustuksen vahvistamiseen.
 7. Sen jälkeen kaada betoniliuos. Kaadetun betonin pinta on tasoitettu huolellisesti, tarkastamaan vaaka-asentoa rakennustason avulla.
 8. Rakentamisen aikana betonipinnoitettava osa vaatii suojaa ja jatkuvaa kunnossapitoa. Kuumalla säällä pintaa kostutetaan säännöllisesti vedellä, se on suojattu sademäärästä tavallisella muovikelmulla.

Tällainen yksinkertainen toimintalgoritmi ratkaisee kysymyksen siitä, miten perustaa säätiö.

Säätiön syventäminen

Säätiön perusta on syvällisempiä, ja säätiön syventäminen monoliittisen betonin avulla on tehokkaampaa. Työprosessi tässä tapauksessa on seuraava:

 1. Kaivanto kaivetaan pitkin talon kehää, jonka pohja on 0,7-1 m pinottavan pohjan alapuolella.
 2. Kaivon seinät vahvistivat kilvet.
 3. Seuraavaksi kehys kootaan puusta tai lokeista ja asennetaan seinän etuosaan, kun rungon ylempi ristikkopalkki ei sovi tiukasti pohjan pohjalle, joten on välttämätöntä jättää rako noin 5 cm.
 4. Tuloksena oleva kuilu tukkii levyt, jotka toimivat eräänlaisena tukipinoille.
 5. Sitten kaivetaan kaivoa vanhan pohjan alta ja täytetään betonilla, jolloin etäisyys pohjan pohjalle on 30-40 cm. Betoni on jätetty kovettumaan.
 6. Sen jälkeen, kun betoniliuos on kovettunut betonipinnan ja vanhan pohjan pohjan väliseen rakoon, liittimet on asennettu ja uusi pohja puristetaan olemassa olevan rakenteen kuormituksella.
 7. Seuraavat liittimet puhdistavat ja täyttävät raon betonilla. Uuden ja vanhan pohjan välisen tiiviin kosketuksen varmistamiseksi on suositeltavaa, että betoniliuos kaadetaan noin 10 cm vanhan pohjan alapuolella.
sisältöön ↑

Vanhan ja uuden säätiön yhteys

Jotta äskettäin muodostunut rakenne muuttuisi yhdeksi, on tärkeää yhdistää vanhan ja uuden alustan pinnat toisiinsa. Tee näin seuraavat toimet:

 • Vanhan perustuksen uuden rakenteen risteyksestä lävistetään reikä. Ne tukkivat lujitustangot ja vahvistavat niitä sementtilaastilla.
 • Standardijärjestelmän mukaan kaadetaan vierekkäinen pohja, kun taas vahvistusvaiheessa vanhan perustuksen ja uuden rakenteen kehys on vahvistettu.

On aivan mahdollista rakentaa tai laajentaa säätiötä omilla käsillänne, jos valitset oikean menetelmän säätiön kokoa lisäämiseksi ja noudatat työtekniikkaa.

Kuinka korjata lattia, jos levy on säröillä

Vahvistettu betoninen pyöreä ontto ydinlaatta (levyt) löytyy melko usein alueilta, kuten rakennustöistä. Niiden käyttö on sallittua vähäisten yksityisten rakennusten rakentamisessa. Vahvistetut betoniset pyöreät ontto ydinlaatat ovat ansaittavasti suosittuja johtuen alhaisista kustannuksista ja luotettavuudesta. Mutta entä jos halkeileva lattialaatta?

Lattialevyjen halkeamat voivat ilmetä väärän varastoinnin tai kuljetuksen vuoksi.

Korjaustyökalut

Lattialaattojen korjaamiseen tarvitset: lastalla, perforatorilla, mittanauhalla, metallirenkaalla jauhimella, jauhimella ja muilla työkaluilla.

 • Bulgaria;
 • lastalla;
 • varusteet;
 • punssi;
 • ratkaisuvalmius;
 • rulettirengas

Ja muita, joita saatetaan tarvita tilanteesta riippuen.

Useimmiten käytetään näitä vaihtoehtoisia levyjä, koska ne ovat prekliinisiä. Niiden jäykkyys saavutetaan teräsvahvikehän läsnäolon takia.

Ennen kuin betoniseos kaadetaan, tuleva kehys käsitellään jännityksellä. Tämä tehdään lattialevyn lujuuden parantamiseksi.

Tällä tyypillä on tietty joustavuus ja siten voima.

Lattialaattojen (teräsbetoni) valmistuksessa sallitaan vain korkealaatuinen betoni.

Teräsbetonilevyjen liitosten peittämiseksi on välttämätöntä järjestää ruosteinen, mikä vähentää sedimenttivarojen riskiä.

Mutta mikä laatu ja kestävä muoto ei olisi tullut, joskus tulee hetki, joka aiheuttaa osien tuhoutumisen. Luonnollisesti vahvistetut betoniset pyöreät onttoelementit eivät myöskään ole poikkeus sääntöstä.

Useat tekijät johtavat korvaamiseen. Kyllä, ja rakenteelliset virheet voivat myös olla erilaisia. Esimerkiksi halkeamia, syövyttäviä muutoksia raudoituksessa, betonikerroksen harvennus, joka suojaa raudoitusta ja vastaavia. Järjestelmän korvaaminen on niin epäkäytännöllistä, vaan pikemminkin sen vahvistamista.

Mitä tehdä, jos laatta on puhjennut? Teräsbetoniset pyöreät ontot ydinlaatat voidaan palauttaa (vahvistettu) useilla menetelmillä. Mutta ensin harkitse syitä halkeamia.

Vikatilanteen tärkeimmät syyt

Scheme kirjanmerkki hinaus ruosteessa.

Tulee aika, jolloin pyöreät ontelopohjaiset lattiajärjestelmät lähestyvät rajaa, joka määrittää kantokyvyn ja sitten ilmenee useita virheitä, jotka aiheuttavat paljon haittaa.

 1. Vaarallisimpia tällaisten päällekkäisyyksien puutteista ovat epäilemättä halkeamat, jotka ovat syntyneet laattojen yli. Tämä on kuitenkin melko harvinaista.
 2. Useampia vikoja voidaan kutsua halkeiksi, jotka näkyvät kutistumisen seurauksena.

Niiden koko ei yleensä ole kovin suuri. Tällaisten halkeamien esiintyminen johtuu betoniseoksen kutistumisesta jähmettymisprosessissa. Toinen halkeamatyyppi - muodonmuutos. Tämä on seurausta hyödyntämisestä.

Tällainen vika esiintyy melko usein. Tällaiset halkeamat voivat ajan myötä muuttaa kokonsa ylöspäin sekä pituudeltaan että leveydeltään.

Jos katossa on viimeistely, joka ei salli päällekkäisyyden tilan arvioimista, saattaa tapahtua, että et huomaa halkeamia ajoissa ja että se voi saavuttaa riittävän suuren koon. Joissakin tapauksissa se voi jopa aiheuttaa romahtamisen.

Mikä aiheuttaa tällaisia ​​halkeamia?

Ruostepinnoite.

Asiantuntijat uskovat, että tällaisen vaurion ilmeneminen voi olla tekniikan vastainen lattialevyjä asennettaessa. Näin on niin, että jos on liian pitkä suunnittelutyöntekijä katkaisi osan. Vaikka teknisten sääntöjen mukaan sitä ei voida millään tavalla tehdä.

Haluatko tietää miksi?

Koska tällaisessa laitteessa on pituussuuntaisen lujituksen jäykkyys. Ja leikkaamalla rakennuttajat vähentävät tällaisen laitteen kantokykyä useita kertoja. Tällaisissa tapauksissa tällaisia ​​vikoja syntyy.

Toinen lukuisia syitä, jotka aiheuttavat halkeamia, voi johtua rakenteen voimakehityksestä, lämpötilajärjestelmien vaikutuksesta ja kutistumisjännityksistä betonirakenteessa.

Halkeamia on luokiteltu seuraavien ominaispiirteiden mukaisesti.

Päällekkäisten halkeamien luokittelu.

Tapahtuman vuoksi, joka puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • halkeamat, jotka johtuvat ulkoisesta voimanaltistuksesta levyn käytön aikana;
 • jotka aiheutuvat voimakkaasta vaurioitumisesta, joka johtuu väärästä varas- toinnista, kuljetuksesta ja asennuksen tekemisestä;
 • jotka johtuvat voimankäytöstä, kun suoritetaan betonipuristus esipainetuilla vahvisteilla;
 • tekninen luonne, joka johtuu betonin kutistumisesta, huonon laadun heikentymisestä seoksesta tai höyryn lämmityksestä epätasaisesti;
 • jonka ulkonäkö vaikutti vahvistamisen korroosion prosesseihin.
 • jonka ulkonäkö osoittaa koko rakennelman hätätilaa;
 • jotka lisäävät betonin läpäisevyyttä;
 • mikä auttaa vähentämään lattian kestävyyttä vahvistuskomponentin aktiivisen korroosion seurauksena;
 • tavanomaiset halkeamat, jotka eivät aiheuta rakenteen vahvuutta.

Jos huomaat, että laatta on luonteeltaan poikittainen, paras vaihtoehto olisi korvata tämä elementti. Jos et voi korvata, voit yrittää suorittaa voiton.

Suosituin tapa on asentaa uusi tukiseinä. Tällöin ruuhkautumisriski uhkaa sen tosiasian, että päällekkäisyydet eivät enää toimi venytyksen yhteydessä.

Jos laitteissa havaitaan jonkinlaisia ​​halkeamia (pitkittäinen, poikittainen), palautumisprosessia ei voi viivästyä. On parasta toimia heti, niin sinulla on enemmän aikaa säästää rakennetta. Tämäntyyppinen vika tekee selväksi, että laitteessa on ylijännite, joka on silti mahdollista poistaa. Poikkileikkauksen lisääminen edistää sen saamista.

Pyöreät ontot järjestelmät. Nykyiset talteenottomenetelmät

Onttojen ydinlaattojen ja pinnoitteiden vahvistaminen: 1 - laattarakenne; 2 - rangaistukset; 3 - vahvistavaa verkkoa, 4 - betoniseosta.

Seuraavassa on useita perusmenetelmiä, joita on käytetty onnistuneesti lattiapinnoitteiden vahvistamisessa. joten:

 • menetelmä paksuuden lisäämiseksi laatan yläpuolelta pohjasta;
 • lisäsärmien asennus (vahvistettu) lattialevyjen nykyisiin tyhjiin;
 • menetelmä pulttien (kytkentä) asettamiseksi lattian välisiin liitoksiin;
 • menetelmä panoksen asettamiseksi päällekkäisten avainten (metallin) väliin;
 • lasikuitulautumismenetelmä käyttäen polymeeriliuoksia tai epoksiliimaa;
 • polymeeriliuosten avulla käytettävien liitosten monoliittisen käsittelyn menetelmä;
 • liitoskohtien monoliittisen käsittelyn menetelmä betonin avulla ja liimakoostumuksen alustava soveltaminen rakenteen pinnalla;
 • Menetelmä metallisten hyllyjen asettamiseksi.

Shprengelny-liittimien päällekkäisyyden levyn vahvistaminen.

Ja tässä on kolme muuta perustavaa laatua olevaa menetelmää teräsbetonilevyjen uudistamisessa (vahvistaminen):

 • menetelmä, jossa käytetään uuden betonikerroksen (30 mm) ansiosta levyn paksuutta, jossa on lujitemuoto negatiivisten momenttien alueella;
 • menetelmä, jossa käytetään uutta laattaa vanhan laatikon päälle.

Uuden levyn suositeltu paksuus ei saa olla pienempi kuin 50 mm. Vahvistus toteutetaan vanhan laatan (ja negatiivisten pisteiden ja positiivisten) vahvistuksen mukaisesti.

Menetelmässä toteutetaan uusi laatikko vanhan yläpuolelle. Tätä tarkoitusta varten alempi betonikerros on kuorittu, jotta saavutetaan puolet halkaisijasta (alempi) ja uuden päällekkäisen liitoksen vahvistamisesta. Betonipäällysteen paksuuden tulisi vastata arvoa, joka on vähintään 20 mm.

Pyöreä ontto ydinlaatta. Toimii vahvistusvahvistuksessa ja leikkauksen laajentamisessa

Ensimmäiset toimet pyrkivät purkamaan levyn, mutta vain, jos siinä ei ole suuria painoja. Kaikki poistetaan uunista. Niissä paikoissa, joissa on aukkoja lautasella, reikiä porataan.

Tämän tehtävän tärkeimmät kohdat ovat aukkojen sijainnin määrittäminen. Ja mikä tärkeintä, työskentele hiomana, yritä olla vahingoittumatta levyn vahvistamista. Liitokset asetetaan valmistettuihin reikiin.

Betonibetonisäiliöiden pinnoitteiden korjaus: 1 - olemassa oleva levy; 2-palkki; 3 - rakenteellinen vahvistusverkko; 4 - uusi betonikerros.

 1. Kiinnitä huomiota siihen, että läpimitaltaan asetettavan langan on vastattava levyn läpimittaa. Tämän johdon käyttämistä varten on tarpeen muodostaa kehys.
 2. Viiran lopullisen sijoittamisen jälkeen reikiin on tehtävä reikien betonointi. Betonimassan (liuoksen) asettamisen lopussa on tarpeen suorittaa perusteellinen tamping. Tällaiset toimet eliminoivat aukkojen muodostumisen levyille ja lisäävät sen voimakkuutta.
 3. Sen jälkeen on välttämätöntä tehdä lovi betonilaatan pinnalla. Tämä on välttämätöntä adheesion parantamiseksi pinottavalle kerrokselle. Älä unohda, että vanhan raudoituksen suhteen rangaistukset tehdään samalla tavalla.
 4. Seuraavaan vaiheeseen kuuluu ripustettujen muottien asennus. Sitten laite on valmistettu vahvikemuottiin pinottavassa betonikerroksessa.
 5. Ennen asennuksen suoritta- mista nykyisen lattialaatan pinta kostutetaan vedellä. Betoni on koko pinottavan pinnan alainen.

Asennuksessa ei ole sallittuja katkoja, koska betonipintaisen pinnan tulee olla yhtenä kokonaisuutena, jatkuvan luonteen omaava levy. Ja tämän vuoksi sinun on samanaikaisesti jäädytettävä koko käytettävissä oleva äänenvoimakkuus.

Betoniliuoksen asettamisprosessissa erityistä huomiota olisi kiinnitettävä vahvistamisosia aiheuttaviin seuraamuksiin. Varmista, että nämä paikat ovat täynnä betonia ja hyvin paikoillaan. Adheesion laatu, toisin sanoen adheesio nykyisen vanhan lattialevyn kanssa, pidetään tärkeimpänä edellytyksenä laatan vahvistamiselle.

Käyttämällä tätä menetelmää levyn vahvistamiseksi, lisäät samanaikaisesti levyn eristys- ja äänieristysominaisuuksia. Hyväksy, tämä on hyvä etu verrattuna muihin vahvistusmenetelmiin.

Vahvikkeen runko asennetaan nykyisen laatan pinnalle ja jäykkä sidos tehdään vanhan, joka sijaitsee laatta. Runkopalkkien välissä on mineraalilevyjen tai polystyreeni-vaahdon asettaminen.

Yritä asentaa ne siten, että niiden välissä on riittävästi tilaa betoniterästen betonisoimiseksi raudoitukseen. Betonimylkyt suoritetaan samanaikaisesti.

 1. Tärkeä vivahde suorittaessasi kaikenlaisia ​​töitä, joilla pyritään vahvistamaan lattialevyt, on käytettävä erityisiä tukilaitteita (tuet). Näin varmistat turvallisuuden ja kätevyyden. On suositeltavaa poistaa tarvikkeita vain viikon kuluttua lattialevyjen lujituksen korjaustöistä.
 2. Huomaa, että viikko on vähimmäisaika, joka vaaditaan betonin lopulliselle asettamiselle ja riittävän voimakkuuden hankkimiselle. Tämän ajanjakson jälkeen luodun lattiarakenteen romahtaminen vaarantuu.

Edellä oleva menetelmä ei ole ainoa, joka soveltuu lattialevyjen korjaukseen. On myös mahdollista vahvistaa laatta ottamalla se teräksestä. Mutta ei missään tapauksessa, kun laatat puhkeavat, tämä menetelmä olisi tarkoituksenmukainen.

Raudoitetut betonielementit. Hatch-tekniikka

Näin tapahtuu, että luukku on toteutettava betonilaatassa. Miten tämä tehdään, jotta lattialevy ei vahingoita? Teknisten sääntöjen mukaisesti voit helposti selviytyä tästä tehtävästä.

Huomaa, että luukku tai pikemminkin sen reunat ovat näkyvissä, joten tee kaikkensa niiden tekemiseksi. Ennalta suunnitellun muodon mukaan on tarpeen tehdä viilto hiomakoneella.

 1. Luukku laskeutuu kahden levyn risteykseen siten, että niiden välinen aluejakautuma on yhtenäinen. Joten mikä on luukku tai pikemminkin sen koko riippuu rakenteen käytettävissä olevasta leveydestä ja kuormitusindikaattorista. Tulevaisuudessa käytävä portaikko vaikuttaa myös luukkuun.
 2. Laajemmat ja vähemmän kuormitetut osat mahdollistavat suuremman luukun. Jos rakenteiden kuormitukset, joilla on tuki onttoja elementtejä, ovat suuret, niin luukku on kooltaan pienempi. Tikkaita käytettäessä luukku on perinteisesti 900 x 900 mm levyille, joiden leveys on 1,2 m.

Käytäksemme taitettava portaita on kätevämpi vaihtoehto. Luukku tai pikemminkin sen kansi on liitetty erityiseen kiinnitykseen tikkaisiin, ja kun se on suljettu, rakenne on taitettu. Tällainen luukku, jossa ullakko portaat, säästää tilaa.

Betoni kaatamalla kerroksiin

Rakennuksen tärkeä osa on luotettavan, vahvan ja vankan perustan rakentaminen. Rakenteen perustana on se koko, joka pitää koko rakennuksen kuorman ja jakaa paineen maaperälle suhteellisesti. Lujuus ja kestävyys rakennettu rakennus riippuu pystytetty tukea, jolloin se ulkonäkö koskemattomuuden rakoja kaarevuus ja kallistamalla seinät, ikkunanpuitteet ja oven karmien. Säätiön virheettömän rakenteen vuoksi on otettava huomioon maisema, maaperän rakenne, pohjavesi ja maakerrosten jäädytysaste. Mutta päävaiheen katsotaan kaatavan, ja suurin osa aloittelevista rakentajista kysyy itseltään: onko mahdollista täyttää säätiö osilla?

Asioiden betonisoitumisaikojen laskenta

Asennetun kellarin laatu ei ole vähentynyt, on tärkeää määrittää oikein betoniratkaisun välein ja asettamisaika. Työseoksen jähmettymisprosessiin kuuluu säätö ja kovettuminen. Prosessien ja niiden parametrien kesto riippuu betonin merkistä.

Betoniliuoksen takavarikointi on alkuvaihe, kun työseos on asetettu. Tässä vaiheessa on tärkeää, että se ei kosketa tulvattua pintaa, jotta rakennetta ei vahingoittaisi eikä pilaa asetusten laatua. Liuoksen yksittäisten komponenttien liittäminen kestää vähintään kolme tuntia ympäristön lämpötilassa, joka on yli 15 celsiusastetta.

Asetuksen ylempi aikaväli on 24 tuntia negatiivisessa ilman lämpötilassa. Siten betonin asetus on nopeampaa korkeissa ympäristön lämpötiloissa. On ymmärrettävä, että seoksen asetus tapahtuu vain ylemmässä kerroksessa, keskellä liuos pysyy nestenä. Kerrosten täyttö 8 tunniksi mahdollistaa uuden kerroksen ohuen betonin päälle.

Betonin kovettuminen kestää noin kuukausi.

Betonin kovettuminen tapahtuu sen jälkeen, kun se on asetettu ja kestää kuukauden. 30 päivän kuluttua liuos vihdoin kovettuu ja kykenee kestämään erilaisia ​​kuormia. Tällaisen pitkän ajan tarve johtuu paksun kerroksen käyttämisestä perustusten täyttämiseen. Seuraavan betonikerroksen kaadetaan jähmettymisprosessiin vasta kolmantena päivänä, kunnes siihen mennessä mahdotonta koskettaa kaadettua betonia. Koska se voi haljeta.

Pinnalla olevat halkeamat eivät aina ole näkyviä, mutta ne ovat olemassa, mikä tarkoittaa, että ne voivat ilmentyä rakennusten ja rakenteiden rakentamisen lopussa. Tällöin työseoksen sijoittaminen kahdelle kerrokselle tulisi olla enintään 8 tuntia kylmäkaudella, enintään neljä tuntia syksyllä ja keväällä ja enintään kolme tuntia kuuma kausi. Seuraavien kerrosten asettaminen on tehtävä tasaisella puhdistetulla pinnalla ja kuivalla pinnalla.

Vinkkejä kaatumismenetelmistä saumoilla

Betonin sijoittaminen osiin vaatii paitsi ajanmukaisuuden noudattamista myös kaatumismenetelmiä, joista kaksi on: lohko ja laasti. Kun teipin pohja maalla täyttyneellä kaivannolla, työskentelyratkaisun asentaminen muottiin on suoritettava yksinomaan maan päällä. Tällä menetelmällä voit kaataa seoksen tarkasti. Jos kyseessä on monoliittinen nauhalevy, liuoksen lohkoutuminen on suoritettava. Tällöin saumat ovat kohtisuorassa asennossa suhteessa lohkojen liitoksiin.

Menetelmät perustuksen täyttämiseksi osilla

Betoniliuos voidaan asettaa usealla eri tavalla, mikä riippuu suunnitellun kaatamisen ajankohdasta. Jos betonointimenetelmä pysähtyy alle 12 tunniksi, ratkaisun sijoittaminen koostuu useista osista. Valmisosan pinnoituksen lopussa tulisi olla kattohuopa tai -kalvo, joka ei anna liuoksen kuivua. Ennen asennusta jo täytettyyn pintaan on välttämätöntä poistaa betonista maitoa.

Liuoksen asettaminen seoksen vielä jäätyneelle osalle kutsutaan "kuumaksi saumaksi". Jos liuoksen asettelu on yli 12 tuntia, on odotettava edellisen täytetyn pinnan lopullista kovettumista. Jos laiminlyömme tämän neuvoja, sitten betonissa on kuori, jonka mukaan seoksella ei ole aikaa kovettua. Kun uusi liuos asetetaan kuoreen, se hajoaa paineen voimalla, mikä johtaa epätoivottaviin seurauksiin säätiön jatkokäytössä.

Kerroksia, kun kaatamalla laasti voi olla pystysuorassa ja vaakasuorassa. Jälkimmäiset sijoitetaan ½ puolikkaan yläpuolelle, eikä niitä tarvitse erotella. On tärkeää ottaa huomioon sauma laastin asentamisessa, sillä se ei saa olla siinä paikassa, jossa vahvikelanka seisoo, vaan se on asetettava teräslangan alapuolelle tai yläpuolelle. Pystysuuntainen valuminen vaatii muottien erottamista väliseinien avulla.

Täytä prosessitekniikan osat

Jotta kiinteän monoliittisen rakenteen rakentaminen olisi konkreettista työpaikalla jatkuvasti.

Sekoituskone tarjoaa betonin keskeytymätöntä kaatamista.

Tällainen tarjonta tuottaa kone- sekoittimen, joka nopeuttaa betonointiprosessia ja yksinkertaistaa sitä. Sekoitin betonipaikoilla itsessään kahdeksan kuutioa työseosta, se toimitetaan rakennustyömaalle jatkotyötä varten. Ei kuitenkaan ole aina mahdollista suorittaa betonitoimintaa yhdessä vaiheessa. Syyt tähän ovat erilaiset: betoniseoksella varustettua konetta ei toimiteta ajoissa, ei ole tarpeeksi valopäivää tai se valmistetaan itsessään erityisellä betonisekoittimella, mikä vaatii aikaa, joten betonituotantoa ei ole mahdollista suorittaa yhdessä päivässä. Tästä syystä on tarpeen pinota työseos osissa.

Ennen betonisoinnin aloittamista on tärkeää valmistaa muotti, se asennetaan kaatuneen paikan päälle. Kun muotti on kiinnitetty, siihen syötetään betonikoostumus. Betonin seos voidaan valmistaa henkilökohtaisesti tai ostaa rautakaupoista. Mutta ensimmäisessä ja toisessa tapauksessa se on laimennettava vedellä. Sen vuoksi on tärkeää valvoa ruiskutetun nesteen määrää, koska betonin laatu riippuu siitä suoraan. Liuoksen pitäisi muistuttaa smetanaa, eikä se saa olla liian vesiliukoista, muutoin se kestää paljon aikaa jäädyttää jopa positiivisessa lämpötilassa.

Kun betoniseos on valmistettu, sinun on aloitettava kaatamalla se. Kaada se muottiin tasaisesti yhdellä virralla. Jos kaadat nestettä eri puolille, säätö ei ole sileä. Kun liuos on asetettu, se on tasoitettava ja sinetöitävä. Täytepinnan tiivistys suoritetaan erikoistyökalulla, jonka avulla värähtely aaltoja syntyy. Tällaisen työkalun puuttuessa voit käyttää tavallista puupalkkia, mutta sinun ei pitäisi odottaa täydellistä vaikutusta siitä. Seos on tiivistettävä, kunnes ilmakuplat lähtevät seoksesta.

Ennen siirtymistä myöhempään betonointiin on tarpeen kestää ajanjakso, tämä koskee horisontaalista menetelmää. Kun alue on tulviva, se on peitettävä erityisellä materiaalilla, joka suojaa levitetyn pinnan saostumista ja suorasta auringonvalosta.

Pehmentimiä lisätään betonin lujuuden parantamiseksi.

Betoniliuoksen lujuusominaisuuksien parantamiseksi pehmittimiä voidaan lisätä siihen. Niiden käyttö estää tulvan pinnan värähtelyn ja pienentää painetta betonin uudesta osasta aiemmin asetettuihin paikkoihin. Jotta lisäaineiden tulos olisi positiivinen, on tärkeää huomioida suhteellisuus, kun se lisätään seokseen.

Jotta täytetty pinta olisi vahva, luotettava ja halkeamia, on tärkeää noudattaa seuraavia suosituksia:

 • On tärkeää suunnitella prosessin vaiheet.
 • Sivusto, jossa työ on suunniteltu, olisi jaettava aloihin.
 • Otetaan huomioon suunnitelma seoksen levittämisestä sen tilavuuden jakamiseksi, joka on toimitettava rakennustyömaalle.
 • Työseoksen sijoittaminen tulisi suorittaa tasaisesti koko pinnalle.
 • Alustan lujuuden säilyttämiseksi ja saumojen välttämiseksi on tarpeen tarkkailla aikavälejä.
 • Kun rakennusten perustukset kaadetaan osissa, on tärkeää harkita vahvistamista koskevia suosituksia.
Takaisin sisällysluetteloon

Tärkeimmät virheet täyttämällä säätiö osilla

Vahvan perustan rakentamiseksi on tärkeää noudattaa suosituksia ja välttää seuraavat virheet:

 • Jotkut rakentajat eivät pidä tarpeellisena suunnitella kaatamista ja aloittaa työprosessin välittömästi. Valmistetussa työsuunnitelmassa säästetään arvokasta aikaa ja poistetaan työtulokset, mikä tarkoittaa, että betonisointi on mahdollista viimeistellä ajoissa.
 • Toinen virhe on työseoksen epätasainen pinoaminen koko alueen alueelle.
 • Kylmäsauman menetelmällä rakentajat eivät puhdista sementtihyytelön aikaisemmin täytettyä pintaa. Poista sementtikalvo vasaralla tai kemiallisella koostumuksella.
 • Käyttämällä "kuumasaumaa" betonitoimintatapaa tulvatut pinnat eivät peitä katemateriaalia tai kalvoa.
 • Talvella betonipinta ei ole puhdistettu jäästä tai lumesta.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Kaatamalla kiinteä ja luotettava perusta osissa, jotka toimivat perustana rakennuksille ja rakenteille yli kymmenen vuoden ajan, on tärkeää noudattaa suosituksia betonin asettamiseksi tällä tavalla. Vahvan pohjan tärkein edellytys on laadullinen ratkaisu, joka on tehtävä tarvittavien komponenttien tiukan suhteen perusteella.

Seoksen asettaminen osiin ei ole vaikeaa, mutta sen toteuttaminen olisi toteutettava ottaen huomioon aikajaksot.

TehLib

Tiede- ja teknologiatekniikan portaali Techie

Päällekkäiset vahvikkeet

Ylitysraudoitus voidaan tehdä ylä- tai alapuolelta rakenteen mukaan: se riippuu huoneen korkeudesta ja tarkoituksesta, vahvistamisen tarkoituksesta jne.

Metallipalkkien sisäkattoja voidaan vahvistaa alhaalta sijoittamalla lisätukit palkkien alle liittämään ne muuttumattomaan järjestelmään. Vaikeammat laitekannattimet vahvistetut holvit. Ylimmältä päällekkäisyydestä lisätään lisävahvistus ja betoni. Samanaikaisesti metalli- tai teräsbetonipalkkien vahvistamisen yhteydessä tehdään lisävahvistus leveydeltään ¼ l molemmissa suunnissa palkista, jotta voidaan havaita tukevat taivutusmomentit.

Betonipäällysteet voidaan myös vahvistaa ylhäältä rakentamalla ylimääräinen teräsbetonilaatta edellä esitetyllä tavalla.

Alareunasta litteät teräsbetonilattiat on vahvistettu metallisilla esipainetuilla säikeillä, jotka on upotettu paneelien tukiosiin ja terasseille.

Lattianpäällystettyjä teräsbetonilaattoja voidaan vahvistaa lisävahvistuksella ja palkkien harjoittelulla, mutta useammin ne käyttävät tangot tätä varten sijoittamalla ne palkin molemmille puolille ja laskemalla ne palkin alle, jotta ne saisivat esijännityksen ja aloittavat työskentelyn.

Poikittaiset leikkausjouset eivät ole yhtä tehokkaita ja aiheuttavat betonipuristusta palkin lateraalipinnoille, joten niiden pituussuuntaisia ​​komposiitteja käytetään jännityksineen pituussuunnassa.

Tärkeimmät palautusmenetelmät ja päällekkäisyyksien vahvistaminen

Lujitettujen betonilattian vahvistaminen

a, b - rakentamalla raudoitusta ja betonia päällekkäisyyden yläpuolelta: 1 - olemassa oleva päällekkäisyys; 2 - lisävahviste ja betoni c, d, d - asentamalla tukilevyt lattian pohjasta: 1 - olemassa oleva lattia; 2 - kytkentäkytkin; 3 - tyazh; 4 - tukiyksikkö; 5 - jännitysmutterit e - saranoitu sauva esijännitetty järjestelmä; 1 - palkki; 2 - sarake; 3 - tyazh; 4 - suspensio; 5 - ripustuspultit henkarit; 6 - kiinnitys telineisiin; W - esijännitetty saranatangojärjestelmä, jossa on kanavan vuoraus ja kiristetyt kiristimet palkin päissä: 1 - palkki; 2 - sarake; 3 - tiivis puristin; 4 - luonnos; 5 - jännitys; 6-kanavainen vuori; 7 - poikkipalkki ja mutterit suspensioihin; 8 - pilarin kiinnitysosat

Se on erittäin tehokas lujittavat palkit kääntyvästi pivotalle. Työn luonteella tällainen lisäys on esijännitetty leikkausluokka. Kaikki vahvistusliitännät on saranoitu, ja jos liitosten kaltevien kulmien tangentit keskeltä ovat 1: 3: 5 jne., Niin jousitukset ja telineet ovat samat. Ketjussa tehdään 3-7 välisolmua, riippuen palkin pituudesta.

Suspensorit sijaitsevat palkin eri puolilla, ja ne liitetään palkin pohjaan. Kun koko ketju on kiristetty, keskiosa on kiristetty. Joskus on useita yrityksiä toteuttaa yhtenäinen, mitattuna dynamometrin jännitysvoima kaikista suspensioista.

Lattiapalkin vaadittava lastausaste tai lisätyn raudoituksen määrä todetaan sen todellisesta lujuudesta. Suspenssien ja telineen voima, olettaen, että ne ovat samat, määritetään kaavalla:

On mahdollista parantaa tällaisen rakenteen työtä asettamalla kanavan vuorauksen päälle ja kiristettyjen kiristimien vahvistettujen palkkien päissä. Kanava-vuoraus yhdistää kaikkien suspensioiden työn yhteen ja eliminoi betonin puristumisen yksittäisissä suspensioissa, ja päiden puristimet mahdollistavat palkin leikkausvoiman vahvistamisen.

Lattiat, erityisesti lankoja, lujitettavat metallirakenteet voidaan piilottaa ylimääräisellä katolla, kipsi kiinteällä verkolla tai kuivakartongilla. Ne voivat olla, erityisesti teollisuustiloissa, maalatut ja jätetty avoimeksi.

Paikallinen vahvistaminen lattialevytyypistä riippuen osittaisella tai vaiheittaisella jälleenrakennuksella suoritetaan:

-kasvattaa palkin tuen aluetta metalli- tai teräsbetoniporauksilla, joiden voima lähetetään hävitysalueen ulkopuolella;

-levyn laakerialueen lisääminen muurausjätteen vyöhykkeellä kiinnitetyn hihnan avulla;

-laitteita teräsbetonityynyjen laattojen päällä.

4-teräsbetonilaatta

Monoliittisten päällekkäisyyksien vahvistamisen tapoja ovat melko erilaiset. Vahvistuksen perusteena on venytetyn tai puristetun vyöhykkeen lujittamisasteen kasvu poikkileikkauksen samanaikaisen laajenemisen kanssa.

Rakennustekniset järjestelmät monoliittisten lattien vahvistamiseksi
a-lisäämällä venytetyn vyöhykkeen ja pintalevyjen vahvistus; b, c - laite lisälaudoitusta varten levylle, jossa on ylempi teräsbetonikerros, d - äänen ja tärinän eristyslevyjen asennus ja ylempi teräsbetonikerros; 1 - teräsbetonilattia; 2-laajennettava vahvike; 3 - lisäbetonikerros; 4 sunds; 5 - ripustettu muotti; 6 - melu- ja värähtelysuojalevyt

Vaikeinta ja aikaa vievää on mahdollisuus vahvistaa, mikä perustuu lisävahvistustangojen asentamiseen kiristettyyn vyöhykkeeseen. Tällöin 60-120 cm: n välein työvahvistus avataan 2-12 cm: n pituisilla alueilla, joihin lisävahvistus hitsataan Z-muotoisten kiinnikkeiden avulla. Tällöin pinnalle on asetettu betoni, jotta varmistetaan vaadittu tartunta ja suojakerros.

Punniteltua menetelmää on suositeltavaa käyttää, kun päällekkäisyyden alapinnalla on merkittäviä vikoja betonin tuhoutumisessa, suojarakenteen vaurioitumisen, korkean pinnan murtumisen ja muissa tapauksissa.

Ennen lisävahvistukseen liittyvää työtä pinta puhdistetaan hiekkapuhalluskoneiden avulla, jotka myös puhdistavat raudan korroosiolta.

Jalostusprosessi suoritetaan tunnetun tekniikan mukaisesti käyttämällä 3-4 kerrosta. Yleensä kattopintojen harjoitusrakenteen työ on erittäin työlästä, ja se vaatii erityisiä konkreettisia koostumuksia ja toimintamekanismeja. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä kuumuuden estämisen estämiseen kuumuuden kosteusprosessin ja ruiskutettujen kerrosten pinnan hoitamiseksi.

Yksinkertaisempia ja tehokkaampia ovat teräsbetonikerrosten pintarakennukseen perustuvat menetelmät sekä laitteen lisäpalkkijärjestelmät.

Tämän tekniikan mukaan pitkittäisreiät leikataan lattialevyyn, joka on yhdensuuntainen työvahvistuksen sijainnin kanssa. Sitten asetetaan ripustettu muotti, vahvistushäkki, jonka jälkeen tehdään betoniseos. Samalla tuottavat työtä kasvavan pintakerroksen vahvistamiseksi. Ennen betoniseoksen levittämistä on välttämätöntä tehdä töitä betonipinnan leikkaamiseksi ja ennen kuin seos - kostutetaan suoraan.

Yhdessä vaiheessa tuotetun seoksen asentaminen vibroksien ja majakan avulla noudattaen tunnettuja teknisiä määräyksiä. Erityistä huomiota kiinnitetään tärinän kehitykseen tangon tiheästi vahvistetulla alueella, jossa käytetään syvävarren täryttimiä joustavalla akselilla. Vahvistuksen liikkumisen estäminen suunnittelupaikalta olisi varmistettava kiinnittimillä. Yksinkertaisempi tekninen ratkaisu on vahvistaa päällekkäisyyttä rakentamalla kerros betoniteräksestä. Tältä osin on huomattava, että vanhan betonin kiinnittymisen lisäämiseksi äskettäin asetetulla tavalla on suositeltavaa levittää polymeeri tai metalliverkko bentoniittiliuokseen aikaisemmin puhdistetulla pinnalla. Korkean tarttuvuuden lisäksi tämä poistaa erittäin työvoimavaltaisen ja ympäristöystävällisen prosessin leikkausten tekemiseksi vanha betonipinta. Betonisointi tapahtuu 6-8 tunnin kuluttua verkon levittämisestä.

Yllä oleva tekniikan suunnittelu ei vain lisää kattokapasiteettia, vaan myös parantaa värähtelyn ja meluneristysominaisuuksiensa parantamista. Eristysmateriaalina voidaan käyttää levymäistä polystyreeniä, jonka paksuus on 2-4 cm, kova mineraalivilla, puristettu pahvi ja muut materiaalit. Ne on liimattu aikaisemmin valmistettuun päällekkäin päin siten, että on vapaata tilaa pinottavan päällekkäisyyden vahvistamiseksi ja asentamiseksi. Raudoituksen jälkeen betoniseos syötetään ja asetetaan jollakin hyväksyttävällä tavalla.

Tämän vahvistusmenetelmän rakentava ratkaisu mahdollistaa ilman lisäbetonin kulutusta paineistetun alueen korkeuden lisäämistä, mikä lisää katon kantavuutta.

Rakennetun rakennuksen lattioiden vahvistamiseen tarkoitettujen teosten tuotantoon perustuvat teknologiset järjestelmät perustuvat mekaanisiin prosesseihin, joissa komposiittiseokset kuljetetaan asennuspaikkaan. Laajojen betonipumppausajoneuvojen, pneumaattisten päästöjen, sementtipistoolien ja laastin pumppujen lisäksi käytetään laajaa betonipumppausautoa. Ne tarjoavat letkurehuja jopa 30 m korkeuteen ja jopa 200 m vaakatasoon. Seoksen stabiilien fysikaalisten mekaanisten ja teknologisten ominaisuuksien ylläpitämiseksi valmistetaan yleensä kuivassa tilassa ennalta määrätyillä mittasuhteilla. Ne toimitetaan rakennustyömaille pakatuissa säiliöissä ja riittää lisäämään ilmoitettu määrä vettä halutun sakeuden saavuttamiseksi.

Komposiitti-seosten kuljettamiseen käytettävien ajoneuvojen erityispiirteet ovat niiden korkea suorituskyky (jopa 5 m 3 / h), huoltopalvelujen vähäinen määrä ja käyttövarmuus. Näiden olosuhteiden ansiosta tuotos työntekijää kohden on 150-200 m 2 vaihdetta kohden.

Ontotyyppisen lattian katon vahvistaminen suoritetaan teräsbetonisen ylemmän kerroskerroksen avulla; asennus alemman hihnan lisävahvistukseen ja tyhjennysten käyttö. Jälkimmäinen vaihtoehto on tehokkain, koska se mahdollistaa huomattavasti rakenteen laakerikapasiteetin lisäämisen ilman huomattavaa korotusta ja lisävyöhykkeen vahvistamista.

Menetelmä teräsbetonilevyjen yläkertymän lisäämiseksi kasvattamalla kantavuutta lisää horisontaalisten jäykisteiden muodostumista, mikä johtaa suurelta osin rekonstruoidun rakennusten paikkatietokyvyn kasvuun.

Paikalliset tekniikat ja teknologiat lattian lujuuden parantamiseksi voidaan saavuttaa ankkuroimalla teräsbetonilaatuja ulkoseinillä, kiinnittämällä ankkuri siteitä tangot ja kehykset, tekemällä tupsut, monoliittinen sidosvyö yhdistettynä laattoihin ja muihin tekniikoihin.

Rakenteelliset ja tekniset ratkaisut teräsbetonilevyjen yhteistoimintaan
a - vahvistettujen betonilaattojen ankkurointi; b - ankkurin sidosten asentaminen tangot; in - sama, armokarkasami; monoliittisen vyön d-laite; d, e-laitepylväät ja betoniteräkset

Lattialevyjen yhteistoiminta mahdollistaa pysyvien ja tilapäisten kuormien uudelleen jakamisen, vähentää taipumien määrää ja poistavat tapaukset, joissa ristikkomateriaalin tarttumista louhitaan levyn välissä.

Rakenteiden vahvistaminen hiilikuitukomposiittimateriaaleilla. Tämä menetelmä on progressiivisin, vähemmän aikaa vievää ja luotettavampaa. Sen käyttö on varsin universaalia, ei aiheuta ylimääräisiä kuormia. Hiilikomposiittimateriaaleilla on suuri vetolujuus, lineaarisen kimmokerroin, korroosionkestävyys.

Niitä käytetään menestyksekkäästi korjaus- ja kunnostustöiden suorittamisessa, jotta voidaan lisätä pilarien, palkkien, teräsbetonista, metallista, tiilestä, puusta ja muista materiaaleista koostuvien eri rakenteiden elementtien kantavuutta.

Kehitetään kolmen tyyppisiä grafiittiplastisia nauhoja, joiden laskettu vetolujuus on 2800, 2400 ja 1300 MPa. Nauhat toimitetaan keloissa, joiden kokonaispituus on enintään 250 m, leveys 50-120 mm ja paksuus 1,2-1,4 mm.

Vahvistuksen tärkein menetelmä koostuu hiilikuitujen nauhojen tai paneelien merkinnöistä vahvistetuilla rakenteilla. Liima-aineena käytetään erityisiä epoksi liimakoostumuksia sekä korjausratkaisuja. Rakenteellisten elementtien lujuuden laatu riippuu pohjan valmistelusta ja prosessisäädösten noudattamisesta.

Tukirakenteiden lujittaminen komposiittimateriaaleilla hiilikuitutietojen muodossa
ja -kolonn; 6 helmiä; in - laatat; g - liimauslujuuden (I) ja jännityksen (II) liimausluvut; 1 - nauhoitettu; 2 - suojapinnoitteet

Lujitetun rakenteen pohjan on oltava tasainen, rasvaton, pölytön ja puhdas. Kuorien ja juoksujen läsnä ollessa pohja on pilkottu korjauspolymeeriliuoksella. Työn tuottamisen tekniikka koostuu liiman levittämisestä valmistetulle pinnalle ja liima-aineen nauhalle, jonka paksuus on 3-5 mm. Sitten nauha levitetään puristuksella rullalla siten, että ylimääräinen liimamassa pursotetaan reunojen yli.

Lieriömäisten tai suorakaiteen muotoisten pylväiden vahvistaminen suoritetaan tarttumalla nauha spiraaliratkaisulla laskettuun vaiheeseen sekä liimaamalla paneeleja pilarien ympäryksen ympärille.

Palkkirakenteet saavat lisävahvistusta asettamalla nauhat venytettyyn vyöhykkeeseen ja poikittaisvoimien havainnointiin - kehää pitkin. Lattialevyjä voidaan parantaa tarttumalla nauhalle pituus- ja poikittaissuunnassa. Rakenteiden vahvistamisessa on suositeltavaa suorittaa pienikokoinen lämpökäsittely koostumuksilla, mikä mahdollistaa 8-12 h saavuttavan halutun tarttumisen lujitetun rakenteen pinnalla.

Tarratekniikan yksinkertaisuus, alhainen paino ja korroosionkestävyys mahdollistavat tämän tekniikan laajamittaisen käytön vahvistamaan rekonstruoidun rakenteen rakenteita vikoja, halkeilua ja lisääntyneitä kuormituksia.