Miten asettaa talon tieltä

Sisustettu tiilinen talon edessä ei ole vain esteettinen vaan myös käytännöllinen toiminto. Loppujen lopuksi se suojaa kytkin aggressiivisista ympäristötekijöistä ja pidentää sen kestävyyttä. Lisäksi tiilipinnoite parantaa talon ulkoista eristystä - tiilien välillä on aina vähän tyhjää tilaa, joka on eräänlainen ilmatyyny. Tämä on otettava huomioon ennen kuin asetat talon tiilen, tai käytä erityistä kipsiä.

Hintojen osalta olisi paljon halvempaa soveltaa mineraalilastia, joka palvelee sinua kahdenkymmenen vuoden ajan. Vaikka tiililinjaa voidaan kutsua ikuiseksi, sen käyttöikä on rajoittamaton. Samaan aikaan tiilen käyttö on perusteltua myös se, että sitä ei tarvitse päivittää vuosittain, kuten kipsi. Näin ollen alkukustannukset ajan myötä maksetaan kokonaan.

Tiili talon edessä, sen tyyppiset

Rakennusten ulkovaippa ja koristelu käytetään pääasiassa kolmen tyyppisiin tiiliin:

 • Hyper painetaan
 • Klinker,
 • Keramiikkaa.

Hyperpuristetun tiilikäyttöisen sementin, murskatun kalkkikiven ja erilaisten pigmenttien tuottaminen.

Kaikki osat sekoitetaan ja käsitellään hyvin suurella paineella. Tällöin tällaista tiiliä ei voida käyttää polttamalla. Tiivisteen ja erikoisen epätasaisen sirun ansiosta tiili ulkokuljettaa luonnonkiviä. Jos asetat talon, jossa on hyperpressoitua tiiliä, saat seuraavat edut:

 • Rakennuksen julkisivu hankkii hyvin hoidetun koristeellisen ulkoasun,
 • Laajan värivalikoiman ansiosta voit pelata suunnittelua ja luoda oman tyylisi.

Ainoa haittapuoli on se, että tämäntyyppisen tiilen rakenne on niin tiheä, että se ei jätä ilmarajaa, mikä tarkoittaa, että rakennuksen tarvitsee ylimääräistä eristystä talvella.

Toinen tyyppinen tiili - klinkkeri on valmistettu erityisestä savesta, jota käsitellään erittäin korkeissa lämpötiloissa.

Tämän käsittelymenetelmän ansiosta tiili on riittävän vedenpitävä eikä pelkää alhaisia ​​lämpötiloja. Lisääntynyt lujuusominaisuudet mahdollistavat sen käytön ikkunoiden ja oviaukkojen, kellareiden ja tienpinnan viimeistelyyn. Voit esimerkiksi asentaa ajotieltä talolle.

Jos päätät valita keraamisen tiilen päällysteen, on parempi mieluummin ontto.

Se ei aiheuta liiallista painetta ja lataa talon perustan. Tämäntyyppisen tiilen haittapuolena on sementtilaastin kulutuksen lisääntyminen munimiseksi, kun ratkaisu katoaa tiilen koloissa. Vähennyksen minimoimiseksi on suositeltavaa ostaa tiili, jolla on pienimmät reiät pinnalle.

Yleisohjeita muurausverhoiluun

Ennen kuin ostat tiilen, harkitse sen kokoa ja määrää. On parempi tuoda tiiliä kerralla, joten voit hallita tuotteen väriä. Kun valitset hyperpressed tiili, varmista, että se on tehty vähintään kolme viikkoa sitten. Vain tämän jakson päättymisen jälkeen tiili saa lujuusominaisuutensa, eikä se siis murene asennuksen aikana.

Tiilipäällyste on tarkoitettu paitsi betoni- ja tiilarakennuksiin myös puurakenteisiin. Puurakenteen puuta on käsiteltävä antiseptisellä aineella, ja ilmakammiot on jätettävä "hengittämään". Joten välttää mätää puuta.

Kun asetat tiilikerrosta, varmista, että se on pari senttimetriä pääpinoa. Tämä lähestymistapa antaa talolle paremman lämmöneristyksen ja ilmanvaihdon.

Säätiön vahvistaminen

Ankkuripultit tai liittimet toimivat tiilipinnoitteiden kiinnityselementeinä. 10 cm etäisyydellä pohjan yläreunasta porataan erityisiä reikiä tietyllä kulmalla noin 10 cm syvällä betonille ja 20 cm tiilille. Vahvistus työnnetään näihin aukkoihin niin, että pää ulkonee noin 15 cm, kaikki kaadetaan sementtilaastilla, jonka paksuus on noin 30 cm, eristys suoritetaan kateaineen avulla ja levitetään kahdessa kerroksessa.

Työn vaiheet

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin talon edessä olevia askeleita. Joten, jotta voit liittää talosi vastaaviin tiiliin, tarvitset:

 1. Aloita laskeminen pohjan yläpinnasta, tasoittamalla pinta tasolta. Ennen kuin käytät sementtilaastia, muista sijoittaa tiilet, kun ne asetetaan työntöön. Ehkä jotain on leikattava.
 2. Työ on parasta aloittaa talon kulmista, nimittäin asettamalla muutamia tiiliä. Kiristä johto säännöllisesti tarkastaaksesi, asennatko tiiliä tasaisesti. Käytä luontolinjalla rivejä pystysuoraan.
 3. Jotta rivien väliset raot olisivat samat, voidaan käyttää metallinauhaa mallina. Ratkaisu sijoitetaan mallin päälle, sitten tiili asetetaan, taso tasoitetaan lian avulla. Tiilien etupintaisesta ylimääräisestä laastista puhdistetaan kangas ennen kuin se kuivuu. Kun mallipuikot on poistettu, suorita pintojen lopullinen puhdistus liuoksesta.
 4. Viimeinen rivi, joka sijaitsee ristin alla, ei ole pakollinen hyvän ilmanvaihdon varmistamiseksi.
 5. Oven ja ikkunan aukot on sijoitettu yhteen tiilikerrokseen.

Vinkkejä parempien tulosten saamiseen

 1. Tiilipinnoille on parasta käyttää sementtiä ilman luokkien PC 400 tai PC 500 lisäämistä.
 2. Liuos on laimennettava pieninä annoksina, sekoittaen toisinaan, jotta se ei kovettuisi ennenaikaisesti.
 3. Älä lisää suolapitoisia lisäaineita liuokseen, jotta vältät valkoiset raidat seinälle.
 4. Muista tarkistaa säännöllisesti, miten sujuvasti muuraus tehdään. Voit tehdä tämän käyttämällä tasoja ja putkilinjoja, jotka auttavat ajoissa havaitsemaan poikkeamat ja korjaamaan virheet.

Kuten näette, mikään ei ole vaikeaa omatoimisessa talossasi, jossa on edessä tiilet.

video

Tässä videossa on tiililevyvihjeitä:

Puuhuoneen päällystäminen tiilillä: prosessin vaiheittainen kuvaus

Ajan vaikutuksesta kaikki puusta valmistetut rakenteet alkavat kulkea kylmänä, joten on erittäin tärkeää liittää puutalot tiiliin. Lyhytaikainen materiaali menettää houkuttelevuutensa, lämmöneristysominaisuutensa. Syynä kaikkiin sääolosuhteisiin: sadetta, lunta ja tuulta. On aika ajatella sen jälleenrakennusta, jossa on luotettavampia ja laadukkaampia materiaaleja.

Puulattia, jossa on tiiliä, on suosituin ja tehokkain tapa remontoida vanha rakennus. Menetelmä on luotettava ja aikaa vievää, mutta oikealla tavalla voit tehdä sen itse. Ja talosi julkisivu muuttuu - se saa päivitetyn ilmeen, parantaa lämmöneristysominaisuuksia ja käyttöikää.

koulutus

Ennen työn aloittamista on tarpeen selvittää, millaista tiiliä käytetään. Tiilien valinta on erilainen: silikaatti, klinkkeri ja keraaminen. Kaikki riippuu tavoitteista, joita pyritään kohtaamaan. Jos tehtävä on talon ominaisuuksien lämpenemisen ja parannuksen kannalta, silikaattilainen on sopiva, jos haluat kastella rakennuksen ulkonäön parantamiseksi, tarvitset keraamista tiiliä, voit käyttää klinkkerin tiiliä, mutta se on paljon kalliimpaa. Voit käyttää tiilien tiilien rakentamista, mutta rakennuksen jälkeen on lisäaikaa ja rahaa, jota käytetään ulomman pinnan rappauslaitteeseen.

Jos käytät tiilirakennemerkkejä vuoraukseen, tarvitset kipsiä pinnalle

Prosessissa, lukuun ottamatta tiilet, hiekka, sementti, murskattu kivi ja vahvistaminen tarvitaan. Tiili voidaan ostaa välittömästi tekemällä alustava laskelma halutusta määrästä. On parempi tehdä osto 10-15 prosenttia enemmän kuin arvioitu määrä, vuorauksen tai kuljetustyön aikana sen vahingon mahdollisuus ei ole suljettu pois. Sementtiä ja hiekkaa sekä muita materiaaleja voi ostaa, kun niitä kulutetaan.

Kuinka monta tiiliä tarvitset? Keskimäärin yhden neliömetrin pinnoite vaatii jopa 50 kappaletta. Sementin pitäisi valita merkkejä 200 tai 250. On mahdollista ostaa valmis laasti betonin täyttämiseen, mikä vähentää huomattavasti työaikaa ja säästää rahaa.

perusta

Kun pohja on tiilillä, se on pakollinen. Voit käyttää olemassa olevaa, mutta jos se on riittämätön, sinun on täytettävä uusi tai vahvistettava vanha. Seinälle se ei ole pikemminkin perusta, vaan eräänlainen säätiö. Mutta sen täytyy olla luotettava, koska seinien paino on vaikuttava. Kaivannon riittävä leveys tulevaisuuteen on 30 senttimetriä, sen on oltava vähintään 50 senttimetriä syvä.

On ehdottomasti asetettava vahvike suorakaiteen muotoon ennen betonin kaatoa kaivantoon. Sitten kaivanto kaadetaan betoniin, sillä korkealaatuinen pohja tehdään kerralla - jatkuvasti. Tämän jälkeen betoni tiivistetään ilmanpoistoaukkojen poistamiseksi tulevan seinän pohjasta. Jopa tavalliset sauvat sopivat näihin tarkoituksiin. Muutaman päivän kuluttua betoni kovenee ja voit aloittaa seinien asettamisen.

Puutaloiden perustamisen vahvistaminen

On heti huomattava, että asianmukaisesti valmisteltu ja tulvattu perusta tulee luotettava tuki tulevalle rakentamiselle, joten ei ole välttämätöntä laiminlyödä tätä vaihetta.

Muurausseinät

Ennen kuin aloitat muurausseinän, se on valmistettava. Valmistusprosessiin kuuluu pölyn, lian ja sammalien alustava puhdistus. Irrota kaikki asennetut rakenteet, rautaesineet. Sen jälkeen ne siirtyvät puunjalostukseen suojamateriaaleilla. Antiseptinen hoito suoritetaan huolellisesti ja useita kertoja, se estää puun vahingoittumisen sienellä, muotilla ja erilaisilla tuholaisilla. Seinäeristettä varten voit käyttää mineraalivillalevyjä, mutta tämä on omistajan harkinnan mukaan.

Kaikkien alustavien töiden jälkeen mene seinien päin. Sitä varten valmistetaan sementtilaasti, optimaalinen suhde on 1-4. Ensimmäinen kerros asetetaan valmiiksi vedettömäksi. Vedeneristys tehdään yleensä katemateriaalista, riittää, että se asetetaan kahdelle tai kolmelle kerrokselle. Muuraus ei ole toteutettu tiiviisti, varmista, että seinään sijoitetaan kuusi senttiä luoden luonnollisen tuuletuksen.

Järjestelmä edessä puinen talon tiili

Ensimmäisen rivin asettaminen edellyttää erityistä huolellisuutta ja tarkkuutta. Kaikki poikkeamat eivät ole sallittuja, kaikkea on tarkastettava tarkasti taso- ja pystysuoralla piikillä. Jos näitä ehtoja ei noudateta, rakennuksen lopussa on mahdollista saada vakavia eroja ja epätasaiset seinät.

Toisessa rivissä tiilen sivuttaisliitosten välinen muuraus jättää matkan, joka ei ole täynnä laastia - tämä on luonnollista ilmanvaihtoa. Samat reiät on tehtävä seinän yläosasta juuri ennen kattoa. Viemäröintireikä on valmistettu ensimmäisessä rivirakenteessa, minkä jälkeen se suljetaan hienojakoisella verkolla, jotta estetään tuholaisten pääsy.

Seinäkannen ominaisuudet

Seinärakenne on yksinkertainen prosessi, se suoritetaan samalla tavoin kuin tavanomaiset tiiliseinät. Mutta on joitain eroja ja ominaisuuksia. Jos ulkoseinä on päin ja lisäkäsittelyä ei tarvita, vuori on heti puhdas. Liuoksen kaikki jäänteet on poistettava oikein, on parempi pyyhkiä saumat erityisellä laitteella - liitos. Sauman itsensä pitäisi olla täysin sileä, ja jokainen rivi on tarkistettava tasolta ja luodilta. Vahvistinverkon käyttämien seinien vahvistamiseksi riittää, että se asetetaan kolmen tai neljän rivin muuraukseen.

Seinän vahvistaminen

Muista liittää tiilimuuri puisen talon seinään. Tee tämä tapilla, levyillä, nauloilla tai ankkureilla. Osa metallirakenteesta on tiukasti kiinni puuseinässä ja toinen on kiinnitetty muuraukseen. Metallia voidaan käsitellä korroosionestopinnoitteella, mikä lisää kiinnitysaikaa. Kiinnittimien välinen etäisyys voi olla puolet metristä 70 senttimetriin.

Seinään kulmat

Mitä tehdä, jos asennus ei ole kiinteä, mutta oven tai ikkunan aukon kanssa? Ratkaisu on yksinkertainen - käytä hyppyjä. Paras ja edullisin vaihtoehto on raudoitettu betonirakenne. Se kattaa kokonaan aukon ja antaa sinun jatkaa työskentelyäsi. Muut tavat: teräskulma, oma betonista valmistettu hyppyjohdin. On olemassa muita, mutta monimutkaisempia laitteiden hyppyjä, ja ne vaativat paljon rakennusalan kokemusta.

Menetelmiä kohti talon edessä tiili

Kun laatikko on valmistunut kotona, syntyy kysymys siitä, kuinka koristella julkisivua niin, että rakennus muuttuu ilmeisemmäksi ja lämpimämmäksi. Usein käytetään kipsi- ja reunusvaippojen kanssa tiilipäällysteitä. Itse asiassa edessä tiili on kaunis pinta, oikea koko, suuri valikoima värejä ja kuvioita, niin että talo, vuorattu vuorattu, tulee tyylikäs ja siisti ulkonäkö ilman muita koristeellisia yksityiskohtia ja koristeet. Lisäksi tiilisen talon edessä on hyödyllinen myös toiminnallisista syistä, koska se suojaa julkisivua sääolosuhteiden kielteiseltä vaikutukselta, lisää rakennuksen äänen ja lämmöneristystä.

Ominaisuudet ja lajikkeet edessä tiiliä

Pohjustustekstiilien valmistuksen perustana on sama materiaali, jota käytetään tavallisten tiilien tuottamiseen. Riippumatta siitä materiaalista, josta vastaava tuote on valmistettu, sen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • oikea geometrinen muoto (pituusvirhe saa olla enintään 4,4 mm, leveys 3,3 mm ja korkeus 2,3 mm);
 • selkeät ja tasaiset reunat;
 • kyllästetty yhtenäinen väri;
 • tuotteella ei saa olla siruja, halkeamia tai delaminoituja vikoja (pinnan voi olla sileä, lasitettu tai kuvioitu);
 • merkintä osoittaa merkitsevän jäätymis- ja sulatusjaksojen määrää, että materiaali kestää ilman näkyviä vaurioita ja vähentää puristuslujuutta korkeintaan 20 prosenttia;
 • veden imeytymisen pitäisi olla alle 6%.

Tärkeää: jos laitat vastakkaiset tiilet omiin käsiisi, niin sinun pitäisi tietää seuraavat käsitteet: tuotteen pitkä puoli on nimeltään lusikka, etuosa on tychkovoy, tukitaso (suurin pinta) on sänky.

Seuraavia tuotteita voidaan käyttää vastakkaisina tiilinä:

 1. Muuratut keraamiset tiilet, joissa täyteaineena käytetään saviä. Silikaattituotteisiin verrattuna keraamisten elementtien tuotantotekniikka on monimutkaisempi, mikä vaikuttaa niiden hintaan (ne ovat kalliimpia). Näiden tuotteiden positiivisia ominaisuuksia ovat seuraavat:
  • veden imeytyminen on 6-14% (tämä indikaattori voi olla GOST: n mukaan riippuen käytetyn saven tyypistä);
  • pakkasenkestävyys - 25-50 kierrosta;
  • lämmönjohtavuus on 0,3-0,5;
  • suuri valikoima värejä, pintakuvioita ja kokoja (tämän ansiosta voit tehdä koristeellisia yksityiskohtia julkisivuista tiilien, vuoriarkkien ja pylväiden kanssa);
  • tuotteen tiheys on alueella 1300-1460 kg / m³.
 1. Klinkkerin tiilellä on tiheä rakenne, joten se ei käytännössä absorboi kosteutta. Kiinteällä klinkkerillä on kuitenkin suurempi lämmönjohtavuus. Lisäksi tuotteen hinta on korkeampi kuin perinteisten keraamisten tiilien hinta. Sen ominaisuudet:
  • joka pystyy kestämään jopa 100 sulatus- ja jäätymiskiertoa, mikä tekee talosta, joka on vuorattu tällaisella tiilellä, kestävämpi;
  • klinkkeri ei voi vain päällystää julkisivua, vaan myös asettaa sarakkeet, koriste-hihnat, julkisivut, tehdä kauniin aidan ja käyttää sitä sisätiloissa;
  • esitetään suuri valikoima tämän tuotteen muotoja, värejä ja kuvioita;
  • klinkkerin tiilen tiheys on 2100 kg / m³, joten sitä voidaan käyttää rakenteellisten elementtien asettamiseen.
 1. Voit tiilittää talon omiin käsiisi käyttäen silikaattituotteita. He käyttävät kvartsihiekkaa täyteaineena. Kotimaasi tällaisilla elementeillä olisi otettava huomioon niiden ominaisuudet:
  • aineen veden absorptio on 6-8 prosenttia;
  • elementtien jäätymisvastus on alhainen ja se on 15-50 vaihtoehtoista sykliä;
  • lämmönjohtavuus - 0,39-0,7;
  • elementin tiheys on 1500-1950 kg / m³.
 1. Hyvin puristustekniikan (puolikuiva menetelmä) tuottamien tuotteiden vuori on hyvin samanlainen kuin keraaminen tiili, mutta sen hinta on hieman suurempi. Tällaisten verhouselementtien silmiinpistävä esimerkki voi olla Bassoon-tiili, jossa täyteaineena käytetään kuoren kallia. ominaisuudet:
  • veden imeytyminen - 3-7%;
  • jäätymisvastus F30: stä F300: een;
  • vahvuus 1000 - 4000 kg / m³;
  • lämmönjohtavuus 0,43-0,9.

Vinkki: jos otat huomioon tuotteiden ominaisuudet, on parasta viilata taloa klinkkerin tiilillä. Vaikka sen kustannukset ovat korkeammat, mutta tällaiset investoinnit nopeasti maksaa pois kestävyydestä ja vaatimattomasta toiminnasta.

Puutarhojen muunnokset

Päällystetyn tiilen asettaminen voidaan toteuttaa eri tavoin. Siellä on melko paljon. Jos et tiedä, miten tiilistä taloa, voit valita jonkin alla olevista tyyliasetuksista. Listalla ei ole kaikkia menetelmiä, vaan vain suosituimpia:

 1. Brick laying track (hummeri). Tällöin koko tiili asetetaan pitkällä (lusikka) puolella. Jokaisessa peräkkäisessä rivissä elementit siirretään suhteessa alariville puoleen tai neljäsosaan tuotteesta varmistaakseen vertikaalisen sauman päällekkäisyyden.
 2. Voit liittää talon tiilen, aseta lohkon muuraus. Tällöin rivit vuorottelevat lusikalla ja sidotulla muurauksella, eli yksi rivi asetetaan pitkällä puolella, ja seuraavassa kaikki elementit sijoitetaan loppuun.
 3. Ristivaihtelu on hyvin kuin lohkon muuraus - vaihtelee lusikka ja päätyrivit tehdään. Samalla on tarpeen tarkkailla liitosten siirtymistä puolet tiilestä. Niinpä meillä on kuvio, joka muistuttaa ristin - täsmälleen lusikkaosa sijaitsee tiilen päätyosan yläpuolella ja loppuosa on taas sen yläpuolella.
 4. Voit asettaa gotiikan muurien seinät, kun samassa rivissä on vaihtoehtoisia elementtejä lusikalla ja sidoksilla. Samanaikaisesti vierekkäisissä riveissä lusikka siirtyy kolmasosasta tiilen pituudesta, ja säkki siirretään puolet tuotteesta.
 5. Brandenburgin tai ketjunpoisto suoritetaan siten, että säkki asetetaan samaan riviin jokaisen lusikan jälkeen. Seuraavassa rivissä tiilien päätyosien on oltava kahden alemmalla rivillä olevien lusikoiden yläpuolella.
 6. Kauhea muniminen on kaikkein poikkeuksellinen tapa kohdata, kun ei ole mitään järjestystä ja vuorottelua pitkällä ja lyhyellä puolella. Jos ensimmäistä kertaa asetat vastakkaisen tiilen itse, niin tällä tavoin yksinkertaistat ja yksinkertaistat huomattavasti aloittelijan tehtävää.

Huomio: kun kivi asetetaan päätyosaan, elementti leikataan puoliksi. Siten kokonaiset tuotteet ja puolet vaihtelevat.

Tärkeitä suosituksia

Jos haluat tietää, kuinka asianmukaisesti liittää puu taloon tiilillä tai muulla seinämateriaalilla, noudata seuraavia suosituksia:

 1. Koska edessä oleva tiili on ostettava yhdestä erästä, jotta vältettäisiin värejä tai sävyjä, ennen kuin ostat sen, sinun on laskettava tarkasti materiaalin kokonaismäärä. Tämä on helppo tehdä, jos löydät julkisivujen kokonaispinta-alan miinus kaikkien aukkojen kohdalla ja kerro tulokseksi saatava arvo 51: llä - seinän 1 m²: n kiveä kohti olevien tiilien määrä.
 2. Ennen puun tai puutalon rakenteen asettamista sinun on tehtävä antiseptinen käsittely kaikille puulevyille. On parempi käsitellä puuta kahdesti ja toistaa menettely joka toinen päivä.
 3. Ennen näiden teosten suorittamista on myös tarpeen vahvistaa säätiötä tai kaataa uusi nauha sen vieressä. Tee näin seuraavasti:
  • Vanhoissa betoniseoksissa reiät porataan 10 cm: n syvyyteen, jonka leveys on 1,2 cm. Reikien syvyyden on oltava yli 20 cm tiilipohjaisissa tiloissa, jotka on sijoitettava 10 cm alustan alapuolelle, niiden päiste on 50 cm ja kallistuskulma on 15-20 °.
  • Vahvistustangot, jotka ovat 1,2 cm: n halkaisijaltaan sahattuja, saadaan vasteiksi saaduille rei'ille. Samanaikaisesti raudoituksen pää on tartuttava pohjaan, jonka pituus on 15 cm.
  • Seuraavaksi, nykyisen perustuksen vieressä, kaadetaan uusi nauha 30 cm leveä monoliittista teräsbetonia. Armeijan päästöt liittyvät uuden pohjan luustoon ja pysyvät betonissa ikuisesti.
  • Uuden pohjan vaakasuora ja pystysuora vedeneristys tehdään kahdesta kerroksesta rullatusta materiaalista - kateaineista.
 1. Ennen kuin asetat puutalotit tiiliin, tarvitset varusteen ilmanvaihtojärjestelmän, jotta puuta ei mätää viilun alla. Tällöin tulee olla 3-4 cm: n leveä ilmarako tiilen ja puupinnan välissä. Myös julkisivuun asennetaan tuuletusaukot, joiden pinta-alan on oltava 0,75 m² jokaista 20 m²: n julkisivualueelta. Jyrsijät eivät päässeet ilmaan, vaan ne suljetaan erikoisverkoilla.

Laying tekniikka edessä tiiliä

Yleensä vastakkaisten tiilien asennus suoritetaan liitoksen alla. Samalla noudatetaan seuraavaa tekniikkaa:

 • Tiilen muninta tehdään hienolla päivällä lämpötilassa, joka ei ole alle + 5 ° С. Et voi tehdä työtä alle nollaan, koska sementtilaasti muuttaa ominaisuuksiaan.
 • Ennen kuin asennat liuoksen, kivi asetetaan "kuivaksi". Tämä määrittää kiven määrän, joka tarvitsee koon säätämistä, valitse tuotteet ovien ja ikkunoiden avaamista varten.
 • Ennen kuin asetat ensimmäisen rivin, pohja on tasoitettava.
 • Leikataan käytettyjen kiviainetta kiven päälle. On kiellettyä piikata elementit vasaralla.
 • Käytetään sementtilaastia, joka on valmistettu 1 tunnin Portland-sementistä, 3 tuntia hiekkaa ja 1 tunti vettä. Laastiseoksen on oltava riittävän jäykkä, jotta elementti ei "kellua" asennuksen aikana.
 • Laasti levitetään tasan tasaiselle osalle ohuella kerroksella. Hänen ei kuitenkaan tulisi päästä etupintaan 1 cm: n korkeudella.
 • Kun teet muuraustyötä, suorita kulmikkaat rivit 4-6 tiilen korkeuteen. Kovin luotettavuuden parantamiseksi ei ole suositeltavaa käyttää kiven puolikkaita. On parempi ottaa pituuselementit ¾.
 • Kahden kulman väliin ne venyttelevät johtoa tai viivaa, jonka päälle he asettavat ja tasoittavat välität.
 • Jotta etuliite ei pääse kosteudelta sementtilaastiaan, ennen asennusta tuote kostutetaan vedellä.
 • Vaakasauman korkeus - 1,2 cm, pystysuora - 1 cm.
 • Tiilimuodostuksen suorittamiseksi alemmassa rivissä jokainen kolme pystysuoraa saumaa tehdään ilman liitosta ja ne täytetään eristävällä materiaalilla, julkisivun yläosassa tuuletus säädetään siten, että 1 rivi ei pääse ristikkoon.
 • Jokaisen viiden riveen jälkeen on suositeltavaa poistaa etupintaan kiinni oleva sementti märkäliinan avulla.
 • Kerros, joka on välttämättä kiinnitetty rakennuksen seinämiin. Seinän asentamisen aikana pyöritetään seinämien halkaisijaltaan 0,4 - 0,6 cm ankkureita. Samanaikaisesti vähintään 45 ankkuria tulee laskea jokaisen neliömetrin suhteen julkisivun tasoon, ja ikkunoiden yläpuolelle on tehtävä 8-12 kiinnityspistettä.
 • Jos etukäpälöitä ei asetettu talon seinään, telat lyö seinään, johon lanka on sidottu. Sen pitäisi päästä kerroksen keskelle ja mennä 20 cm kumpaankin suuntaan. Niinpä lanka on piilotettu muurien sisällä. Tällaisten tukilevyjen asennusetäisyys on 50 cm. Kehys- ja puutaloissa käytetään 120 mm: n pitkiä kynssejä. Lohkorakenteessa tähän tarkoitukseen lisään kiinnittimiä.
 • Kun sementti tarttuu hieman, saumat ommellaan puupalkilla. Ratkaisu yksinkertaisesti puristetaan sisälle.
 • Ikkuna- ja oviaukot on aina vuorattu liimalla. Saat enemmän houkuttelevuutta, voit käyttää eri sävyjä.

Videooppaaseen sijoittaminen tiiliin:

Kestävä vuoraus talon edessä tiiliä

Tiili on luotettava ja kestävä. Tämä materiaali näyttää houkuttelevalta ja esitettäväksi. Mutta tiiliseinillä on yksi suuri haitta: lämmönjohtavuus. Jopa suhteellisen lämmin keraaminen materiaali johtaa lämpöä hyvin eikä suojaa rakennusta riittävästi kylmästä. Meidän ilmastollamme on tarpeen pystyttää 64-90 cm paksuiset seinät riittävän lämmönkestävyyden aikaansaamiseksi. Rationaalisempi vaihtoehto olisi tehdä rakennuksen ulkoseinät muista materiaaleista eristämällä ja pinnoilla. Kuinka liittää talon edessä tiili? Se ei ole vaikeaa, jos tunnet tekniikan ja työn vivahteet.

Talo, joka on vuorattu vuorilla, näyttää perusteelliselta ja näkyvältä, se on suojattu tuulelta ja muilta epämiellyttäviltä sääilmiöiltä. Tätä viimeistelyvaihtoehtoa käytetään sekä kevyisiin betoni- että puutaloihin.

Miten valita talon edessä oleva tiili

Ennen kuin asetat tiilen talon päälle, sinun tulee huolellisesti valita materiaali. On tärkeää valita vuori ei ainoastaan ​​kustannuksille vaan myös teknisille ominaisuuksille ja ominaisuuksille.

Useimmin käytetään keraamisten tiilien rakentamiseen. Tämä materiaali on melko hyvä (verrattuna muihin tyyppeihin). Haitta tässä tapauksessa on suuri hygroskooppisuus. Tekniikkaan kuuluu sekä tavallinen tavallinen materiaali että erityinen kasvomateriaali.

Keraaminen tiili on yksinkertainen, kestävä ja vaatimaton toiminta.

Ensimmäisessä tapauksessa on erittäin suositeltavaa hoitaa ulkopinnan hydrofobisen koostumuksen asettamisen jälkeen. Etuleikkuri ei tarvitse tällaista käsittelyä. Käsiteltävä koostumus valitaan riittävällä höyryläpäisevyydellä. Tämä on erityisen tärkeää, kun viimeistellään tiilen puutalo. Vaaditaan, että kyllästäminen ei muodosta pinnalle kalvoa, joka estää seinien läpäisevyyden ilmalle ja höyrylle. Mitä tiili valita pakkasvasteesta? Brändin ei pitäisi olla alhaisempi kuin F35 standardien mukaan eikä alhaisempi kuin F50 rakentajien suositusten mukaan.

Toinen suosittu vaihtoehto on silikaattimateriaali. Se on halvempaa kuin kaikki, mutta kestävä. Talon edessä on tämäntyyppinen tiili, joka lämmittää hyvin ja imee kosteutta. Useimmiten silikaatti on raskaampaa kuin keramiikka. Tämä vaihtoehto ei ole suositeltavaa hirsitalon viimeistelyn yhteydessä (myös runkorakennus ja hirsitalo).

Silikaattitiili on vähemmän kestävä kuin keraaminen, mutta 20-30 vuotta, ongelmaa ei voida muistaa

Voit viimeistellä omia tiiliäsi käyttämällä klinkkerimateriaalia. Se on erityisesti suunniteltu päin taloa, joten se on alhainen kosteuden läpäisevyys ja korkea lujuus. Klinkkerin pinta näyttää houkuttelevalta, mutta tämä ilo ei ole halpa: hinnat ovat keskimäärin 50-150% korkeammat.

Epäilemättä klinkkeritiilet ovat paras valinta kaikkien vaihtoehtojen joukossa. Voit valita lähes kaikki värit ja sävyt

Kuinka asettaa puinen talon tiili

Tiilellä ja puulla on hyvin erilaisia ​​ominaisuuksia, joten työvaiheessa voi olla tiettyjä vaikeuksia. Puulattia, jossa on tiiliä, on ehdottomasti huolehdittava riittävästä ilmanvaihdosta seinän pääosasta. Muutoin puu murenee tai muuttuu homettuna.
Ennen kuin asetat talon, jossa on edessä tiilet, sinun on tutkittava huolellisesti ympyräseinä. Kolmikerroksiset seinät, joissa on tiilipinta, tässä tapauksessa ovat:

 • puinen kannatinosa;
 • höyrysulku;
 • eristys;
 • vedenpitävyys ja tuulisuojaus;
 • min tuuletusaukko min. 50-60 mm;
 • tiililinka.

On tärkeää, ettei höyrysulku ja vedenpitävyys sekoiteta. Jälkimmäisen on oltava läpäisevä höyryä varten niin, että se jättää eristyksen ja tiilen ilmanvaihdon aukkoon esteettömäksi. On suositeltavaa käyttää nykyaikaisia ​​höyryjen diffuusiota tuulenpitäviä kalvoja.

Ilman vapaan liikkumisen varmistamiseksi puulattian tiilen kohdalla on välttämätöntä järjestää ilmaventtiilit alaosaan ja poistoaukot yläosaan. Lämpöeristeenä on suositeltavaa käyttää mineraalivillaa. Siitä on ominaista alhaiset kustannukset, helppo asennus ja hyvä ilmanläpäisevyys.

Ennen kuin puulattian tiili on kunnossa, täytyy aina odottaa seinän kutistumista. Tämä prosessi voi kestää pari vuotta, joten helpoin tapa on peittää vanha talo.

Hyödyt ja haitat

Rakentamisessa on erittäin vaikeaa yhdistää eri ominaisuuksia omaavia materiaaleja. Tässä tapauksessa on aina vivahteita ja negatiivisia puolia. Päällysteen päällystäminen puukerroksella olevan tiilen kanssa on kolme haittapuolta:

 • ilmanvaihdon vähentäminen, eristeen todennäköisyys kosteuden kertymisessä;
 • seinän osien eri kutistuminen, joka ei salli vuorauksen ja pääseinämän jäykkyyttä;
 • suuri määrä tiiliä verrattuna puuhun (yli 3 kertaa) edellyttää, että rakennetaan tehokkaampia ja kalliimpia säätiöitä.

Yleisesti voimme sanoa, että vanha talo on parempi viimeistellä tiilillä. Uuden rakenteen ansiosta on suositeltavaa harkita muita taloudellisempia ja tehokkaampia vaihtoehtoja.

Mutta tekniikalla on sen edut:

 • lämpötehokkuuden parantaminen (erityisesti kun keramiikkaa käytetään);
 • vähentää palovaaran tasoa;
 • luotettava ja kestävä suoja puusta negatiivisista ilmakehän ilmiöistä.

tekniikka

Julkisen talon julkisivun edessä on tehty tiiliä antiseptisen puun käsittelyn jälkeen. Impregnointikoostumuksen tulisi valita erityinen - ulkokäyttöön. Se suojaa seiniä muotista, homeenestä ja muista vaarallisista mikro-organismeista. Rakennuksen nitojan seinän vieressä kiinnitetään höyrysulku. Asennus tehdään päällekkäin vähintään 10 cm.

Seinän sisäpuolella oleva höyrysulku estää kosteuden höyryä pääsemästä huoneen eristykseen

Julkisivun edessä tiiliin alkaa laatikoiden asennus. Kehyspalkkien mitat riippuvat eristeen vaaditusta paksuudesta. Eristeen paksuus voidaan valita suunnilleen naapureiden tai Internetin suositusten perusteella, mutta on parempi käyttää erityistä laskentaa. Hyvin yksinkertaisen "Teremok" -ohjelman avulla jopa ei-ammattilainen voi tehdä lämpö laskennan. Tarvitaan vain puuseinän paksuus ja sen lämmönjohtavuus sekä valitun eristyksen lämmönjohtavuus. Tiiliä (ja kaikkia kerroksia ilmanvaihdon jälkeen) ei oteta huomioon laskelmassa.

Pylväskehys kiinnitetään seiniin ruuveilla tai nauloilla. Seuraavaksi sinun täytyy vaiputtaa talon eriste. Mineraalivilla sopii tiiviisti laatikon väliin. Tätä varten palkkien välisen etäisyyden tulisi olla 2-3 cm pienempi kuin eristeen leveys.

Eristeiden kiinnitystapoja puurungossa

Eristyskorjauksen yläpuolella on vedenpitävä ja tuulenpitävä. Kiinnitys suoritetaan rakennustelineellä. Tällaisen valmistuksen jälkeen siirry suoraan talon pinnalle tiilien kanssa.

Hydro-tuulenpitävä kalvo suojaa eristyksestä tuulelta ja kosteudelta, mutta ei estä ylimääräisen vesihöyryn pääsemistä seinältä ulkopuolelle

Tiilenpaksuus on yleensä 120 mm. Tämä ei riitä vakauden takaamiseksi, joten seinän on oltava kytkettynä ulkoisen rakenteen pääosaan.

Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla:

 1. kiinnitys vahvistusverkon seinään ja sijoittamalla se verhouskerrokseen puolet leveydestä (tämä verkko asennetaan koko seinän leveydelle tiettyyn pystysuuntaiseen nousuun);

Verhousmekanismin kiinnitys käyttäen teräs- tai joustavaa verkkoa on mahdollista vain uudella rakenteella

 • erilliset erikoissidokset, jotka on naulattu kynsien seinälle ja asetettu seinään.
 • Asennukset sijaitsevat laakerirungon kulussa

  Tekniikan asennus on myös merkityksellinen kehysrakennuksissa. Ainoa ero on se, että seinämän ja ulkoisten materiaalien väliset sidokset ovat kiinnitettynä runkopylväisiin. Kaikissa tapauksissa vuoraus on välttämätön ilmanvaihtoaukon suhteen.

  vahvistaminen

  Jos haluat liittää tiilarakennuksen, on suositeltavaa antaa vahvistuspäällysteitä. Lujuuden ja jäykkyyden lisäämiseksi käytetään halkaisijaltaan 3-4 mm: n ja 50x50 mm: n solmaverkkoa. Ristikko sijoitetaan vaakasuorojen rivien välisiin saumoihin. Taajuus riippuu tiilestä:

  • tiili, jossa on yksi tiili (65 mm korkea) - joka viides rivi;
  • yksi ja puoli (korkeus 88 mm) - joka neljäs rivi.

  Saumojen mitat tulee olla samansuuruiset ja ilman vahvistusta. Ohjausta varten ristikko on toisella puolella hiukan poistettu muurauksen ulkopuolelta. Tämä vaihtoehto lisää luotettavuutta, mutta lisää työn kustannuksia ja monimutkaisuutta.

  Kuinka kovertaa talon kevytbetonia

  Tässä tapauksessa vuorattu talo voidaan rakentaa hiilihapotetusta betonista, kaasusilikaatista, vaahtobetonista, hiutaleista, laajennetusta savesta. Talon tiilien talo on vähemmän hengittävä kuin luetellut materiaalit. Tästä syystä, samoin kuin edellisessä tapauksessa, on oltava ilmanvaihtoväli.

  Asennusmenetelmä on hyvin samankaltainen puutalolla. Ainoa ero on se, että voit käyttää kovaa yhteyttä seinän ja verhousn välissä. Linkkien vähimmäismäärä - 3 kpl. 1 neliömetrin alueella. Kaistaleet eivät pääse pääseinämän saumoihin, vaan ne kiinnittyvät pinnalle.

  Rakennuksen rakentamisessa haurailta hiutaleilta on suositeltavaa rakentaa runko, joka ottaa kuorman rakennuksen lattialta ja muilta rakenteilta. Tässä tapauksessa seinät ovat itsekantavia. Viimeistely talon edessä tiili on kiinnitetty karkea lohko erittäin huolellisesti.

  Talo on vuorattu vuorilla - se on kaunis ja luotettava. Mutta työn aikana sinun on noudatettava tiettyjä suosituksia.

  Rivit talon edessä tiiliä

  Nykyään kaikki eivät pääse rakentamaan tiilitaloa - ensinnäkin tämän ajatuksen toteuttamisen korkeista rahoituskustannuksista johtuen ja toiseksi sen alhaisista lämmöneristysominaisuuksista johtuen. Suurin osa yksityisten talojen omistajista on heidän edessään, ja kodin käsityöläiset, jotka haluavat tehdä kaiken työn itse, usein ihmettelevät, miten sijoittaa talon edessä tiiliä. Tässä artikkelissa yritämme korostaa tätä aihetta mahdollisimman yksityiskohtaisesti.

  Mikä tiili valita?

  Rakennusmateriaalimarkkinoilla on laaja valikoima sekä kiinteistöjen että kustannusten suhteen. Tärkeimmät ovat:

  1. Keraaminen materiaali, optimaalinen hinta ja laatu. Valmistajia, jotka tuottavat pakkasenkestäviä tuotteita aina F100: een asti - tämä osoittaa, että se kestää jopa 100 jäädytys-sulatusjaksoa ilman suorituskykyä. Haittojen joukossa on suhteellisen korkea hygroskooppisuus (jopa 12%), joten monet asiantuntijat suosittelevat seinien jatkokäsittelyä hydrofobisella koostumuksella.

  2. Silikaatti - halvin, mutta myös vähiten kestävä. Frost-vastus F50: lle. Sillä on myös ominaista suurempi massa verrattuna keraamisiin tiiliin ja korkeampi lämmönjohtavuus.

  3. Hyper pressed - puristimessa tuotettu kalkki, sementti ja erilaiset pigmentti-lisäaineet, joiden avulla voidaan saada eri sävyjä. Etupinta tehdään usein luonnonvaraisen kiven alla - ts. on epälineaarinen muoto. Lisääntynyt roiskeenkestävyys vaihtelee - 150 jäädytyssulatusjaksoon.

  4. Clinker on kestävin, mutta samalla kallis edessä oleva tiili. Erilaisia ​​keraamisia materiaaleja, mutta erityisten saviastujen ja vastaavien valmistusmenetelmien ansiosta niiden lujuus ja tiheys ovat suuremmat, joten ne eivät ole alttiimpia kosteuden imeytymiselle. Sen jäätymisvastus voi saavuttaa 300 sykliä.

  Kun valitset tiilen, sinun on kiinnitettävä huomiota sen muotoon ja teknisten reikien läsnäoloon. Toisin sanoen se on korpuliivinen tai ontto. Sen lisäksi, että materiaalin paino, mutta myös sen hinta riippuu siitä, siksi täy- teellisiä tuotteita käytetään palkkikategorian vuoraukseen. Jos haluat säästää hieman, ne haluavat onttoa tiiliä.

  Ominaisuudet vuori taloista eri materiaaleista

  Jos asetat tiilistä tai kuonasta tiilistä taloa, jossa ei ole vaikeuksia (koska ei tarvitse noudattaa mitään erityisvaatimuksia), sitten luonnollisista (puusta) valmistetuista rakennelmista ja materiaaleista, joilla on suuri höyryläpäisevyys (vaahtobetoni, ilmastettu betoni), tilanne on hieman monimutkaisempi. Tällöin on välttämätöntä yhdistää eri ominaisuuksia omaavat materiaalit.

  Kevyen betonin ja puun tiilipinnoitteiden edut ovat kuitenkin paljon enemmän kuin miinukset:

  • Tehokkaat laakeri-seinämät suojaavat luonnosta.
  • Rakenteen lämpöominaisuuksien kasvu, jota voidaan edelleen parantaa eristämällä.
  • Pitkä käyttöresurssien julkisivu.

  Tärkeimmät haitat ovat suuri todennäköisyys kosteuden kertymisestä eristämiseen tai tiivistymiseen seinämissä, erilaisten viimeistelykerroksen kutistuvien muodonmuutosten ja tukirakenteen. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että tällaisissa tilanteissa päin taloa, jossa edessä tiilet, on mahdotonta tai ei suositella. Sinun tarvitsee vain noudattaa tiettyjä sääntöjä, joita esitämme alla.

  Miten asettaa puulattialle tiili?

  Tärkeimmät vaikeudet johtuvat tiilien ja puun täysin erilaisista ominaisuuksista. Tästä syystä, kun se on päin, on välttämätöntä tarjota korkealaatuista ilmanvaihtoa päällyskerroksen ja tukiseinän tai eristyksen väliin, joka on yleensä täytetty päälle. Tuulenpitävä höyryä läpäisevä kalvo asetetaan lämpöä eristävän materiaalin päälle. Tämä lähestymistapa eliminoi tilan optimaalisen mikroilmaston rikkomisen todennäköisyyden ja muotin muodostamisen puuhun.

  Puurakennuksen lämmittimenä on käytettävä materiaalia, jolla on korkea höyryläpäisevyys. Tältä osin ei ole suositeltavaa käyttää polystyreenivaahtoa, on parasta käyttää mineraalivillaa tähän tarkoitukseen. Sama pätee solukerroksen seinämiin. Mutta ilman lämmöneristysmateriaalia puulastupinta, jossa on vastapäätä tiiliä, toteutetaan ilmanvaihtotuotteilla.

  Ilmanvaihto

  Laakerin seinämän ja pinnan välinen ilmaväli tulisi olla noin 40 mm. Jotta väliseinätilan riittävä ilmanvaihto olisi mahdollista, tuuletuskanavat asennetaan ensimmäiseen riviin ja katon alle (räystäsosassa). Tuuletusaukkojen mitat valitaan sen mukaan, että niiden pinta-ala on 75 cm2 20 m 2: aan seinää kohden.

  Alareunassa tuotteet voidaan varustaa useilla eri tavoilla:

  • Osittain täyttämällä muurauksen pystysuorat liitokset.
  • Aseta onttoja tiilien läpivientireikiä.
  • Rakennetaan ilmanvaihtoaukkoja erikoismuovilla.

  Varoitus! Puuhuoneen edessä oleva vastapäätä oleva tiili suoritetaan vasta sen jälkeen, kun sen tärkein kutistuminen on - 1,5-2 vuotta rakentamisen jälkeen.

  Tiiliseinä eristys

  Aluksi puuseinät on käsiteltävä antiseptisellä kyllästyksellä. Sen jälkeen, kun aitaus on rakennettu eristyksen myöhemmäksi asentamiseksi. Tähän tarkoitukseen käytettävän puutavaran koko valitaan eristyskerroksen paksuuden perusteella. Sen pitäisi myös olla esipäällystetty suojaavalla koostumuksella.

  Rungon tangojen välinen etäisyys määritetään ottaen huomioon lämmöneristyslevyjen leveys - 20-30 mm vähemmän, mikä varmistaa mineraalivillan maksimaalisen tiukan istuvuuden koteloon ja sulkee pois "kylmäsiltojen" läsnäolon. Eristekerroksen yläpuolelle on peitettävä höyryä läpäisevä tuulenpitävä kalvo. Se kiinnitetään rakennustelineellä laatikkoon.

  Varoitus! Kun käytetään kalvoja, joissa on yksipuolinen höyryläpäisevyys, on huolehdittava kosteuden poistamisesta tiloista.

  Seuraavaksi tarkastellaan kysymystä siitä, miten asianmukaisesti liittää talon tiilien.

  Päällyskerroksen liitäntä puuseinällä

  Perinteisesti talossa on puolet tiili. Ilman ylimääräistä tukea muotoilu ei ole kestävää. Se on kytkettävä puiseen seinään joustavalla kiinnittimellä. Siksi ennen viestinnän tekemistä on välttämätöntä määritellä viestintätapa:

  • Pehmeällä langalla kynsi pujotetaan puoliksi puuhun ja taivutetaan ylöspäin (voidaan käyttää itsekierteittäviä ruuveja, joissa on rengas). Pehmeä lanka on sidottu siihen pituudeltaan noin 1 m. Se kiinnitetään kynsiin keskellä, kierretään sitten tiilen keskelle ja erotetaan sivuille. Kynsi saadaan aikaan siten, että se kierretään renkaaksi.
  • Muurausverkko - leikattu siten, että sauvat ulottuvat seinän keskelle. Se on kiinnitetty seinään kynsien tai ruuvien avulla. Verkon tangot on taivutettu sivuille paremman tarttuvuuden lujuusmuuraukseen.
  • Raidat, joiden pituus on enintään 30 mm ja pituus on 1 m. Keskellä ne kiinnitetään seinään ruuveilla tai nauloilla, joita pidetään tiilen keskelle, taivutetaan ja leikataan.

  Viemärit muurattujen verkkojen avulla on rakennettu kuhunkin 4-5 riviin muuraukseen ja lanka- tai tinayhteyteen - 5-6 kpl. 1 m 2: ssa.

  Vuoraustekniikka

  Jotta talon julkisivun kestävät ja kauniit julkisivurakenteet saataisiin, työvaiheessa on noudatettava tarkasti pystysuoraa ja vaakasuoraa tasoa. Tämä voidaan saavuttaa maamerkkien alustavalla järjestelyllä:

  • Rakennuksen kulmissa katon alle ja pohjan tasolla horisontaaliset tangot hammered. Niiden pituus valitaan tulevan vuorauksen paksuudesta riippuen - sen seurauksena niiden on vastattava tiilimuurausta.
  • Lanka on sidottu ylemmällä tapilla - etäisyys tulisi vastata muurauksen ulkoreunaa. Se laskeutuu ja kiinnitetään alaspäin kiinnitetyllä tapilla.
  • Lyijyn avulla pystysuuntaus säädetään ja lanka on kiinteästi kiinnitetty.
  • Täsmälleen sama menettely tehdään seinän eri kulmassa, jonka jälkeen pystysuuntaisten majakkaiden välissä on vaakasuora kiinnitysjohto, joka on suuntaviiva, kun talossa on edessä olevat tiilet.

  Laiturinjohto kiihtää pystysuuntaisia ​​majakoita rivejä asetettaessa. Tässä tapauksessa älä unohda tarkistaa rakentamisen vaakasuuntaista tasoa joka kerta.

  Tarvitseeko minun vahvistaa tiilien sijoittamista?

  Epäilemättä vahvistaminen lisää pinnoitekerroksen lujuutta ja luotettavuutta. Mutta se myös lisää työn monimutkaisuutta. Myös tämän vaiheen tarve määräytyy talon korkeuden mukaan, joten kun otetaan huomioon kaksi- ja kolmikerroksiset rakennukset, suosittelemme vahvistamaan sitä pakollisella tavalla, koska puhumme olemassaolevan talon edessä, mikä tarkoittaa, että tiiliseinä tulee olemaan ylimääräinen säätiö.

  Vahvistettu joka 5 riviä muurausta. Tätä varten käytä joko erikoissilmäkokoa, jonka solun koko on 50x50 mm tai kaksi pitkittäisakselia, joiden läpimitta on 4-6 mm. Pidä mielessä, että sauman paksuus samanaikaisesti tulee olla sama kuin ne, joita ei ole vahvistettu.

  Solukerroksesta tehtyjen talojen tiilipinta

  Koska materiaalien kuten höyrystetyn betonin ja muun kevyen betonin höyryn läpäisevyys on korkeampi kuin tiilien, myös puutalojen vuorausvaatimukset ovat tässä tapauksessa merkityksellisiä. Nimittäin - ilmanvaihtojärjestely on välttämätöntä. Muussa tapauksessa kondensaatti kerääntyy näiden kahden materiaalin rajalle ja rakennuksen käyttöikä lyhenee huomattavasti. Tämä johtuu seinämärakenteen kosteuden jäätymisestä, kun se altistuu alhaisille lämpötiloille, mikä johtaa rakenteen ja vastaavasti koko tukirakenteen nopeutettuun tuhoutumiseen.

  Yleensä talojen eristämistä hiutaloitua betonia ei suoriteta, mutta jos se on kuitenkin tarpeen, niin lämmöneristysjärjestelmä on samanlainen - basaltti villa ja tuulenpitävä höyryä läpäisevä kalvo. Kahden seinän liittäminen toisiinsa toteutetaan käyttämällä joustavia liitäntöjä 5-6 kappaletta 1 m 2 muurausrakennetta kohti.

  Tuki- ja verhousrakenteiden välisen tuuletuksen tulee olla 40 mm. Samaan aikaan talot ympäri vuoden (lämmitys), se on tuuletettava - seinän paksuuteen syntyy erityisiä hengitysteitä. Tällöin tiilien päiden välissä ensimmäisessä ja toiseksi viimeisessä rivissä on jäljellä 10-12 mm: n rakoja tai käytetään erityisiä muovisia inserttejä.

  Miten asetan vanhan talon hiipan lohkon vastapäätä tiiliä?

  Useimmissa tapauksissa tätä viimeistelymenetelmää käytetään tapauksissa, joissa halkeamat ovat alkaneet muodostua kantavien seinien päälle. Tiililinja lisää tällaisten rakennusten käyttöikää, mutta vain tiettyjen sääntöjen alainen. Tärkeä on asentaa ylimääräinen pohja tiilimuuraukseen, johon osa katon ja lattian kuormasta siirretään. Toisin sanoen tässä tapauksessa verhousseinämä osuu osittain.

  Kun valitset tiilen kuorirakenteen päälle, kiinnitä erityistä huomiota veden imeytymiseen. Lisäksi sitä voidaan käsitellä erityisellä hydrofobisella koostumuksella kosteuden pääsyn minimoimiseksi pääseinäksi, mikä on myös toivottavaa peittää materiaalia, joka vähentää sen veden kyllästymistä. Tällaisten rakenteiden lämpenemisen ansiosta on sallittua levittää polystyreeniä.

  Kaikki vanteet päällystettyjen talojen edessä kohti tiiliä kuten täysin kuvattu seuraavassa videossa:

  johtopäätös

  Yritimme paljastaa mahdollisimman paljon kysymyksen siitä, kuinka asianmukaisesti asetetaan talon, jossa on vastakkain olevat tiilet. Tarkastele kaikkia näitä kohtia, ja pystyt paitsi antamaan rakennukselle alkuperäisen ulkonäön myös laajentamaan toimintavalmiuttaan yli vuosikymmenen ajan.

  Päällystäminen mökin tiilien kanssa: mahdolliset ongelmat ja ratkaisut

  Portaalin käyttäjät kertovat kokemuksestaan ​​ilmastetun betonista ja puusta valmistetun maalaistalon tiiliseinien edessä.

  Nykyaikaiset rakennusmarkkinat tarjoavat runsaasti viimeistelymateriaaleja. Mutta tiiliseinät ovat edelleen suosittuja yksityisten kehittäjien kanssa. Monien mukaan mökki, joka on vuorattu vuorilla, näyttää kiinteältä, ja itse julkisivulle on ominaista korkea kestävyys ja ongelmaton toiminta.

  Nämä lausunnot ovat päteviä vain, kun tärkein edellytys täyttyy - tiiliseinä tehdään sääntöjen mukaisesti ja käyttämällä laadukkaita rakennusmateriaaleja. Muutoin arvostuksen sijaan tällainen päätös muuttuu todellisena päänsärkyä sen omistajalle.

  Tässä artikkelissa kerromme:

  • Mitä vivahteita sinun tarvitsee tietää ennen talon edessä tiilillä.
  • Tarvitsen ilmanvaihtoväliä, kun seinässä on tiiliä.
  • Parempi yhdistää päällystetty tiili laakerin seinään.
  • Onko mahdollista asettaa puutalot tiilillä?

  Ominaisuudet seinät talon tiilen

  Useimmiten kehittäjä, joka päättää päällystää talon tiiliä, ohjataan tavallisella "haluan". Samanaikaisesti sellaisten hetkien massa, jotka vaikuttavat suoraan tällaisen julkisivun suorituskykyyn ja käyttöikään, jätetään huomiotta, joista tärkein on projekti.

  Jos jätät tämän säännön huomiotta, "laatikon" rakentamisen jälkeen ilmestyy koko joukko ongelmia. On käynyt ilmi, että säätiön leveys ei riitä tukemaan vastakkaista tiiliä, koska rakennusvaiheen omistaja päätti edelleen eristää seinät. Etuleikenteen julkisivun (ja sen paino on paljon) ylittää kannan kantokyvyn ja perustuksen voimakkuuden muurattujen halkeamien seurauksena.

  Työntekijät eivät tiedä, miten kunnolla liittää tiiliseinän kantaviin seiniin. Kuten tavallista, he tekevät "omalla tavallaan" ja "helpommin" käyttäen metalli- tai lasikuituverkkoa, ohut sinkittyä nauhaa jne. Sidoksina.

  Jotta rakennustöiden korjauksia ja korjauksia ei tehtäisi, mikä johtaa väistämättä materiaalikustannuksiin, seuraamme seuraavia sääntöjä:

  • Tiiliseinää on tarkasteltava läheisessä yhteydessä tukiseinän materiaaliin, eristyksen tyyppiin (jos sellainen on), talon arkkitehtuurista ja sen rakenteesta.
  • Tiiliseinässä havaitaan huomattava tuulikuorma, joka sitten erityisten liitosten kautta on siirrettävä laakerin seinämiin. eli on järjestelmä: laakeri seinä-julkisivu.
  • Julkisivun elinikä sekä kaikki sen rakenneosat: liitokset, eristys jne. On vastattava talon kantavia seiniä. eli - Järjestelmäelementit: laakeri-seinäpinta on tasapainotettava.

  Jos suhteellisen julkisivun pitäisi kestää 50-60 vuotta, ja liimaus- tai lämpöeristys on menettänyt ominaisuutensa 10-15 vuodessa, niin tämä johtaa siihen, että tarvitaan suuria ja kalliita korjauksia. Sen toteuttaminen on mahdotonta ilman purkamista tai murto-osan purkamista.

  Monia vivahteita on useita, ja tiiliseinäjärjestelmän jokaiselle elementille voit kirjoittaa erillisen artikkelin. Siksi alla annetaan vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin, joita syntyy aloitteleville kehittäjille, esimerkkinä hiilihapotettujen ja puutavaraa olevien talojen.

  Täytyykö tehdä tuuletusaukko, kun seinät päin tiiliä

  Luen portaalissamme useampaa kuin yhtä aihetta, mutta en löytänyt tarkkaa vastausta, oliko välttämätöntä jättää ilmarahti rakennettaessa hiilihapotettua betonia, jonka seinät haluan asettaa tiiliin.

  Jotta voisimme vastata tähän kysymykseen, olisi esitettävä poikkileikkausseinä ja muistettava edellä mainittu sääntö: sisäseinä + julkisivu = yksi järjestelmä. Täältä asetimme perusedellytykset ongelman ratkaisemiseksi.

  Joten seinä voi olla kaksikerroksinen (kantava seinä + tiiliseinä) tai kolmikerroksinen (kantava seinä + eristys + tiiliseinä).

  Esimerkiksi mökin sisäseinä on hiilihapotettua betonia D400. Tämä materiaali (kuten puu) on höyryä läpäisevä. Siksi talvesta peräisin oleva vesihöyry, joka johtuu osapaineesta, liikkuu sisäpuolelta ulkopuolelle. Jos vesihöyryllä ei ole esteitä sen polulle, se jättää helposti sulkevan rakenteen.

  Tiilijulkisivuilla on alhaisempi höyryläpäisevyys kuin hiilihapotettu betoni / puu. Tämän seurauksena sääntöä rikkoo: monikerroksisten rakenteiden kerrosten höyrynläpäisevyyden pitäisi kasvaa sisäpuolelta ulkopuolelle.

  eli on olemassa mahdollisuus, että vesihöyry "lukittuu" seinään (varsinkin jos tiili sijoitetaan lähelle hiilihapotettua betonia). Tämä johtaa suljettavan rakenteen veteen. Tilanne voi pahentua talvella lämmitysvaiheen aikana Lämpimän lämpimän huoneen lämpötilan ja kylmän kadun lämpöerotuksen vuoksi vesihöyryn liikkeen voimakkuus sisäpuolelta kasvaa.

  Seinämä osoittautuu "terveeksi" ja lämpimäksi (koska liiallisen kosteuden kerääntymisen myötä materiaalin lämpöjohtavuus kasvaa ja seinämä muuttuu "kylmämmäksi"). Lisäksi seinämässä oleva ylimääräinen kosteus voi johtaa muotin ja sienen ulkonäköön (sisustus), koska ilmastetun betonin on kuivuttava sisälle.

  Kannatan tuuletettua ilmaväliä, jonka koko on 2,5 cm, kantavien seinien ja tiilen välissä.

  Joten, päätetään tehdä ilmaruuvi. Ilmanvaihtoa varten ilmajousit on järjestetty muurauksen alaosaan. Niiden kautta ilma saapuu. Lisäksi johtuen syntyvästä työntövoimasta (koska aukko ylhäältä ei sulkeudu, mutta on kytketty tuuletettuun alitallon kanavaan), ilma vetää talon harjan läpi.

  Lisäksi kondensaatti, joka voi esiintyä etusilman sisäpinnalla, poistetaan myös ilmakanavien kautta. Niinpä: emme saa unohtaa, että vedenpitävä tiilimuurausyksikkö on alhaalla esim. Perustuen säätöön tai monoliittiseen hyllyyn.

  Jos seinä on kolmikerroksinen, ts. se on suunniteltu tarjoamaan lisäeristystä, sen jälkeen vedenpohjaa, joka on läpäissyt tukiseinän ja eristyksen (mineraalivilla), on poistettava, koska märkä eristys menettää toimintansa ja vähentää huomattavasti sen käyttöikää.

  Ymmärrystä helpottaessasi tiiliseinän rakentamista noudatetaan samoja suosituksia kuin saranoitua tuuletettua julkisivua asennettaessa. Erityisesti: suojaamme eristys kosteudelta ja tuulenpitävästä kalvosta, mikä estää myös eristyksen hiukkasten poistamisen.

  Tietenkin voimme sanoa, että mineraalivillan eristyksen hiukkasten poisto on vähäistä ja eristys ei ylikuormittunut kriittisille arvoille, joten ei ole tarvetta käyttää rahaa kalvoon. Muista kuitenkin, että kurja maksaa kahdesti.

  Tiiliseinä on kallis. Korkealaatuisen tuulen ja kosteuden suojaamisen kustannukset eivät johda koko rakenteen kustannusten merkittävään nousuun, kun luotettavuus ja käyttöikä ovat yleisesti kasvaneet.

  Usein kysytään myös, missä vaiheessa kasvojen porat ovat?

  Tein kolmikerroksisen ilmastoidun julkisivuseinän, mineraalivillan, noin 4-5 cm: n etäisyydellä etulevyä. Niinpä muurauksen alareunassa pystysuuntaiset saumat on tarkoitus jättää tyhjiksi ilmanvaihtoon. Kuinka tehdä se oikein? Sauman tai kahden sauman avulla kolmannella? Kuinka monta aukkoa riittää?

  Selkeä vastaus annetaan seuraavasta kuvasta.

  Tärkeää: myös asiantuntijalausuntoa, että sitä ei saa jättää tiilen päälle, koska tämä johtaa siihen, että ilmavirta kulkee vähiten vastustuskyvyn suuntaan (ts. ylähengitysteiden kautta), ja tarvitsemme ilmavirran mennä tarkalleen alle, tuuletaksemme kaikki muuraukset.

  Jotta tuotteet näyttävät siistiltä ja esteettisesti miellyttävinä, eivätkä "samopaliksi", tiilien välisistä tyhjiöistä, jotka eivät täyty laastilla, ne voidaan tehdä käyttämällä erityisiä elementtejä - tuuletus-tyhjennyslaatikoita. Värin laatikko voidaan valita muurausvärialueella, ja tuotteet eivät ole kovin havaittavissa.

  Miten sitoa vastapäätä tiiliä kantavalla seinämällä

  Edellä on jo sanottu, että tiiliseinässä havaitaan merkittäviä dynaamisia tuulikuormia, jotka on siirrettävä tukiseinään. Mitä suurempi julkisivutaso ja sitä korkeampi talon kerros, sitä suuremmat nämä kuormat. Siksi on mahdotonta käyttää "folk" -menetelmiä linkkeinä. Nimittäin - "pehmeä" - basaltti tai lasikuituverkko, jne. Nämä materiaalit, jotka johtuvat suhteellisen suuresta joustavuudesta ja vaatimustenmukaisuudesta, eivät pysty siirtämään kuormaa. eli järjestelmä: kantava seinä - tiilimuuraus ei toimi.

  Lisäksi kysymys siitä, kuinka monta liitäntää pitäisi olla 1 neliöllä. m, annetaan yksi vastaus - tämä on laskettu arvo, joka riippuu kuormasta ja tuulen voimasta tietyllä rakennusalueella. Suuntaviivoina otamme 5 kpl. 1 neliöön. m muuraus.

  Menemme valitsemaan linkkejä, joihin sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

  • korkea lujuus;
  • pitkä käyttöikä, koska yhteydet toimivat kovissa olosuhteissa, suurella kosteudella, usein siirtymät "0": n kautta;
  • korkea korroosionkestävyys.

  Rakennan taloa hiilihapollisen betonin kanssa. Hän kaatoi säätiön, rakensi seinät ja osti edessä tiilen. Ajattelin miten yhdistää kaasusilikaatti ja vastaamaan tiiliä.

  Ennen vastaamista tähän kysymykseen kerromme sinulle, mitä voit käyttää. Menemme edellä mainittujen yhteyksien vaatimuksista. Joten rakentajien suosima muunnos on, että ohut sinkitty levy (esim. Rei'itetyt tai kipsilevyt sisäiseen työhön) eivät ylitä käyttöikää. Tällaiset levyt, joiden paksuus on noin 0,5 - 1 mm, voivat ruostua johtuen etuseinämän sisäpinnalle muodostuvasta kondensaatiosta. Sinkkikerros voi vaurioittaa työntekijöitä lasilevyjen jne.

  Lisäksi ohuita levyjä on helppo taivuttaa. Tämä etu rakentajille (on fyysisesti kätevää työskennellä tällaisten "yhteyksien" kanssa) muuttuu haittatekijänä kehittäjälle.

  Rationaaliset materiaalit liitoksille ovat kaksi vaihtoehtoa: ruostumattoman teräksen (levyt tai sauvat, joiden halkaisija on noin 6 mm) tai joustavien basaltti-muovisuojien käyttö.

  Käytin tällaisia ​​yhteyksiä. Joustavia, tietenkin, niitä voidaan kutsua ehdolliseksi, koska et taivuta niitä liikaa käsiisi. Mutta tällaiset liitännät aikaansaavat jonkin verran edistystä, jolloin "tukevat seinän asettamisen" solmut voivat toistaa toistensa suhteen.

  Muita vaihtoehtoja on.

  Käytin läpimitaltaan 6 mm: n lasikuituvahvisteita. Ankkuri kiinnitettiin kaasulohkoon reiän porauksen jälkeen kiinnittämällä se kemialliseen ankkuriin. Yksinkertaisesti en löytänyt toista tapaa. Ohut sinkitty ruoste tuuletuksessa. Olen myös yrittänyt asettaa levyt, joiden paksuus on 2 mm saumaa, kun asetetaan hiilihapotettu betoni liimalla. Hylätty tämä ajatus. Näyttäisi siltä, ​​että tällainen levyn paksuus on 2 mm, mutta se antaa virheen koko riviin ohutlevittävillä muurioilla, ja ennen seuraavan asennuksen aloittamista on tarpeen tasoittaa lohkojen pinta.

  Yleensä kun rakennetaan tiiliseinä, sovelletaan seuraavaa sääntöä: seinät on pystytetty ja vasta sen jälkeen ne alkavat yhdistää yhteydet ja asettaa vastakkaisen tiilen. Mutta sattuu, että seinien ja julkisivun asettaminen tapahtuu lähes samanaikaisesti.

  Tärkeintä on valvoa työntekijöitä kaikissa vaiheissa tarkista piilotyön laatu, kun muninta on mahdotonta. Rakentajat voivat yksinkertaistaa tehtävänsä asettamalla vähemmän yhteyksiä, ankkuroida muurauksessa riittämättömällä syvyydellä jne.

  Ankkurin ostamisessa on tarpeen laskea sen pituus etukäteen seuraavien arvojen perusteella:

  • Ankkurin asettaminen syvyyteen laakerin seinään on noin 100 mm.
  • Lisätään eristeen paksuus (jos sellainen on).
  • Lisätään ilmanvaihtoaukon leveys.
  • Aseta ankkuri etuseinälle laskennan perusteella - älä päästä noin 2 cm: n etäisyydelle muurauksen etupuolelle. Sidoksen ei tulisi päätyä ulompiin saumoihin.
  • Lisätään noin 2 cm varastossa, koska seinämä voi olla epätasainen (laakerin seinämän poikkeama pystysuorasta) ja jos otat yhteyden päästä päähän, se ei ehkä riitä asettamaan pituutta vaaditulle syvyydelle.

  Kuinka asettaa puinen talon tiili

  Vaikka tämä päätös on tavallista säästävien kehittäjien keskuudessa, se on kiistanalainen. Liian monta vivahdinta. Esimerkiksi hirsitalo (asuinalueesta riippuen) ei siirrä nykyaikaisia ​​vaatimuksia lämmönkestävyydestä sulkevista rakenteista. Sellaisen talon on siis lämmitettävä.

  On mahdotonta käyttää lämmöneristeitä polystyreenivaahdon (polystyreeni vaahto) tai EPPS (ekstrudoitu polystyreenivaahto) puuportaan lämpöeristykseen. Vaikka tällaisia ​​vaihtoehtoja löytyy.

  Tosiasia on, että tällaiset eristeet eivät salli vesihöyryn kulkeutumista. Se lukittuu seinään, joka alkaa murua. Lisäksi nämä materiaalit ovat palavia, ja tulipalon sattuessa tulipalo leviää nopeasti ilmanvaihdon aukkoihin, ja talo on lähes mahdotonta työntää ulos.

  Jos lämmitä puutalo, sitten vain mineraalivillaeristys. Kuitenkin kysymys siitä, miten asettaa tiili hirsirakennukseen löytyy usein kehittäjien keskuudessa, jotka suunnittelevat talon vakaata ulkonäköä.

  Rakensin hirsitalon. Haluan eristää sen ja tiilen sen. Miten tämä tehdään?

  Portaaliin liittyvässä kysymyksessä kiivas kiisteli. Käyttäjät jakautuvat kahteen leiriin. Ensimmäisessä - ne, jotka uskovat, että tämä ei ole syytä tehdä, toisessa he ilmaisevat mielipiteen, että voit yrittää.

  Jos kiinnität tiiliseinän puuseinämille - esim. Kun olet muodostanut sidoksen, kun olet asettanut kaksi pitkää kynää "150" 45 asteen kulmassa, niin jos puu on "gulnut", tiilimuuraus murtuu. On myös tarpeen laskea oikea määrä hengitysteiden lukumäärää ja poikkileikkausta riittävän tuuletuksen aikana. Jos teemme virheen, saamme riittämätön ilmanvaihto, lauhde, mätää puuta, hometta ja sieniä tiloissa.

  Lisäksi tasapainotettua järjestelmäsääntöä rikotaan. Voi tapahtua, että tiiliseinä kestää kauemmin kuin puutalo.

  Silti sasha508 oli töissä, ja se tapahtui loppujen lopuksi.

  Talo on muuttunut dramaattisesti.

  Nyt hirsitalo näyttää kiinteältä kauniilta mökiltä, ​​joka on täysin rakennettu tiilestä.

  Tämän rakenteen vivahteet ovat mielenkiintoisia.

  Talo eristettiin EPS: llä, käärivät ulkoseinät aluslaatat alla kosteudelta tuulenpitävällä kalvolla. On huomattava, että suulakepuristettu polystyreenivaahto on höyrynkestävä ja reunojen L-silmukka takaa liitoksen läpäisemättömyyden. Siksi talon kääriminen kalvolla eristyksen alla - ylimääräinen työ.

  Tuuletusaukko - noin 50-60 mm. Sisällä talossa on paroizolirovan. Tämä minimoi vesihöyryn määrän, joka pääsee puuseinään, joka on suljettu ulkopuolelta höyrynkestävällä eristyksellä (EPS). Tämä vähentää todennäköisyyttä, että puu alkaa laulaa ja murtautua.

  Vaikka portaalissamme on monia esimerkkejä onnistuneesta puusta, jossa on puutalon etuseinä, tällainen julkisivuvaihtoehto vaatii suurta rakennuskulttuuria työntekijöiltä, ​​ja kaikki virheet voivat johtaa merkittävästi tukirakenteen käyttöiän vähenemiseen.

  Vaikka kehittäjät sanovat, että, katso, olen päällystetty puutalolla tiilillä ja kymmenen vuoden ajan mikään ei mätä, sanon, että 10 vuotta ei ole osoitus. On olemassa 50 vuotta kestäviä taloja, joissa et näe erityistä rotua, mutta puu hajoaa yksinkertaisesti, tulee hyvin pehmeä, talo antaa suuren kutistumisen ja seinät taipuvat "tynnyrillä".

  Yhteenvetona

  Kun olemme nähneet tiilen talon yli, muistelemme, että tämä on kallis tapahtuma, ja tällaisen julkisivun pitäisi kestää vuosikymmeniä. Toisin kuin sivuraide, se on mahdotonta, jolloin rakennuksen purkaminen, mitä tapahtuu sisäpuolella, irrottaa eristys, korvata siteet jne. Siksi "kolmella valaalla" on kaunis tiiliseinä:

  1. Toimivaltainen laskelma.
  2. Korkealaatuisten rakennusmateriaalien käyttö pitkällä käyttöiän ajan.
  3. Työntekijöiden suorittaman työn etenemisen kokonaisvaltainen valvonta.

  Vain havaitsemalla nämä ehdot, voit saada tiiliseinän kaikille naapureille kadehtimaan!

  Ne, jotka ajattelevat vain tiiliseinästä tai ovat jo pystyttämässä, on hyödyllistä saada artikkeli siitä, miten estetään kukinta tai poistetaan ne, jotka ovat ilmestyneet tiiliseinästä. Suosittelemme myös artikkelia, joka sisältää erilaisia ​​vaihtoehtoja kiven talon seinien koristelemiseksi.