Puutalon kellarin korjaus: hinta ja työtyypit

On mahdollista selvittää, onko perustus tarvita korjausta varten heittäen vain yhden silmäyksen siihen. Se, että talon perustamispäivät on jo numeroitu, on osoitettu rakennuksen esijännityksestä, seinämien halkeilusta ja talon samentumisesta. On mahdotonta turvata rakennusta tällaisia ​​muodonmuutoksia vastaan, koska ajan myötä perusaineet tuhoutuvat. Näin ollen yksi päivä tunti tulee, kun puutalon omistajat joutuvat päättämään, mitä korjaus tehdään - osittainen tai täydellinen.

Osittaiset ja kunnostustilat

Säätiön vahinkojen määrittämiseksi ja tarvittavien toimenpiteiden määrittämiseksi sen palauttamiseksi on tutkittava huolellisesti säätiön nykytilaa ja tunnistettava ominaisvirheet, jotka voivat vaikuttaa rakennuksen tai sen yksittäisten elementtien lujuuteen ja eheyteen.

Jos halkeamia ilmestyy pohjalle, sinun täytyy miettiä tarvetta korjata se.

Säätiö palautuu hajanaisesti, jos se laskee, mutta ei aloittanut romahdusta. Täydelliseen korjaukseen käytetään halkeamien ja muiden vaurioiden tunnistamista.

Päätös siitä, millä perusteilla täysin vaurioitunut rakenne korvataan, otetaan huomioon maaperän tyyppi, maasto ja alunperin luotu perusta.

Jos talon perusta meni maahan, on aika korjata se

Nauhapohjalla tehdään usein seuraavasti: tuhoutuneet alueet puretaan ja rakenne vahvistetaan kehän ympäri. Jos teatterin kellari on vakava tuhoaminen, päätä sen täysi korvaaminen.

Jos kyseessä on vakava puute vyönauhalla talon, on järkevää ajatella sen täydellistä korvaamista.

Pylväspohjan korjaus suoritetaan lähes aina kokonaan: kaikki vanhat rakennustukit korvataan uusilla. Tätä varten talo nostetaan pylväiden korkeuteen liittimiin. Uusi luotettava tuki vahvistettu teräsbetoniin "tyynyihin".

Pilarin säätiö korvataan usein kokonaan uudella.

Puun perusta, joka on jo onnistunut pilkkelemaan sientä, korvataan yleensä nauhalla tai pylväsrakenteella. Tällöin rakennusta nostetaan tiettyyn tasoon ja siihen asetetaan betonilohkoja tai tiiliä.

Puun talon perustamisen vahvistaminen

Säätiön korjaaminen on järkevää vahvistaa sitä välittömästi. Tämä voidaan tehdä, jos olet varma maaperän vakaudesta, joka on talosi perustason alapuolella. Rakennuksen alla olevan rakenteen vahvistamista voidaan vaatia, jos talon suunnitellaan toisen kerroksen, mutta epäillään, että aikaisemmin asennettu säätö ei kestä suurennettua kuormitusta.

Vahvista säätiö kahdella tavalla riippuen sen kuormituksesta, jota hänen täytyy kestää.

Ohjeet nauhanrakenteen vahvistamiseksi

Jotta säätiö olisi kestävämpi, suorita seuraava työ:

 1. Kaivanto kaivetaan pohjan pohjan päälle. Kuon on oltava leveä, muuten se on hankalaa työskennellä. Lisäksi on otettava huomioon, että uusi säätiö on tehokkaampi.
 2. Löytyneestä kellarista kaavitaan maata. Voit tehdä tämän käyttämällä metallisella siveltimellä.

Kaivannon on oltava riittävän leveä, jotta se olisi mukava siinä.

Lujitustangot porataan reikien sisään, joihin pystysuora ruudukko on kiinnitetty

Vahvikehikko yhdistää kiinteästi vanhan perustuksen betonin lujarakenteeseen

Vahvikehän ympärille asennetaan muottilaatta ja siihen kaadetaan betonia. Kun vahvistuskerros kovettuu, muotti poistetaan

Vahvistuksen ansiosta puurakenteen paino jakautuu suuremmalle alueelle. Tällä menetelmällä voit lopettaa talon uppoamisen ja tuhoutumisen.

Video: miten vahvistaa teippausta

Pohjan perustaminen puun rakentamisen alle

Jalustan vaihtamismenetelmä riippuu sen tyypistä.

Strip-säätiön vaihto

Peruskorjaus nauhan muodossa suoritetaan vaiheittain:

 1. Alustan painemisen vähentämiseksi huonekalut poistetaan talosta, lattiat puretaan ja uuni puretaan. Ainoastaan ​​lämmityslaitteita, jotka seisovat erillisellä betonialustalla, ei ole purettu.
 2. Rakenne nousee hieman. Jos talo on pienikokoinen, sen tasoa suhteessa maahan muutetaan käyttämällä eräänlaista painonostovipua, joka on 8x8 cm, joka sijaitsee rakennuksen kulmassa. Sen tukena on loki. Raskasta rakennetta varten on parempi valita puu paksumpi. Puurakenne nousee ja painaa puuta.

Talo kohottaa ja alustaa väliaikaisia ​​rekikoja

Talo nousee tasaisesti useilla liittimillä. Vakuutuksesta tukipalkkien ympärille suljetut puupalkit

Vanhan emäksen hävittämiseksi lävistämällä

Rakenteilla, joissa on vahvikekehys, vahvistetaan sivuseinällä ja kaadetaan betonilla

Muutamaa päivää muottien poistamisen jälkeen pohja peitetään vedeneristysmateriaalilla.

Video: miten korjata teippi betonipohja

Tukipyyntöjen korjaus

Korvataan pylväsperusta seuraavasti:

 1. Talo on nostettu vanhan tukikohdan yläpuolelle niin korkealle, että oli kätevää purkaa vanhat pylväät ja asentaa uudet. On tärkeää, ettei se liikaa, muuten talon alempi kruunu voi kaatua.

Korjausajankohtana voit asettaa tilapäistukien sijasta sarakkeen perustan

Uudet pilarit, jotka ovat jonkin matkan päässä vanhasta

Jos on tarpeen korvata vain muutamia pylväitä, ne toimivat eri tavalla: niiden sijaintipaikassa ne kaivaavat alla, ne upotetaan ja kaadetaan betoniin. Vanhat kannattimet puretaan liuoksen kovettumisen jälkeen.

Video: tee-se-itse sarake säätiön korvaaminen

Säätiön muuntaminen tiilestä tai tiilestä monoliittiin

Koska tiilen perustukselle on ominaista lisääntynyt epävakaus, on parempi korvata se betonialustalla.

Jotta rakennettaisiin konkreettinen säätiö tiilen tai roska-pohjan sijasta, suoritetaan seuraavat toimet:

 1. Vanhojen tiilien tai raakapuun kivitöiden purkaminen osissa. Irrota joka puolet metriä rakennusta ensin asentamalla jack ja myöhemmin - metalliset tuet, ottamalla rakennuksen paino.

Vanha säätö puretaan osissa, ja sen sijaan asennetaan metalliset tukipalkit.

Uuden pohjan alla ne muodostavat muottien, jossa on vahvikehys ja täytetään betonilla

Video: tiilisäädön korjaus

Korjaa puutalon perusta omilla käsillä

Puinen perustus koostuu pääasiassa männystä tai lehtikuusta. Puun rakentaminen edellyttää aina täydellistä korvaamista, sillä ajan mittaan se on kokonaan peitetty sienellä ja rotilla. Tällaisen pohjan vanhojen elementtien vaihto uusilla toteutetaan seuraavasti:

 1. Kannen avulla taloa nostetaan vanhan perustuksen yläpuolelle niin korkealle, että oli kätevää tehdä töitä vanhojen pilarien purkamiseksi ja uusien asentamiseksi. On tärkeää, ettei se liioitele sitä, muuten talon alempi kruunu voi halkeilla tai kaatua.

Talon nurkka nostetaan ylös niin, että vanha kansi voidaan poistaa.

Puiset sauvat ennen asennusta on peitettävä kerroksella vedeneristys

Vahingoittuneen puutalon vioittunut perusta voidaan järjestää. Tätä varten sinun on hankittava tarvittavat tiedot ja valittava korjaustekniikka tai vaihto. Talon pohjan peruskorjaus voidaan tehdä omalla kädelläsi, jos sinulla on halu ja ainakin vähän kokemusta rakennustöiden tuotannosta.

DIY puurakennus: vanhojen säätiöiden korjaus ja vaihto

Rakennettu keskelle tai edes viimeisen vuosisadan alussa, puutalot palvelevat säännöllisesti nykyistä omistajien sukupolvea. Se ei vain ole päästä irti tuhoisasta ajankohdasta - rakennusten ikä, joka todisti koko aikakauden, loistaa vääntyneillä ikkunoilla ja ovilla, luhistuneilla perusteilla ja taivutetuilla seinillä. Kuitenkin suunnitelmat uuden rakentamisen ei kiire. Erittäin usein puutalon ruma ulkonäkö on väärällä pohjalla. Sen korjaus antaa rakennuksen toiselle nuorelle, ja ehkä myös lapsenlapset elävät siinä.

Tekijät, jotka osoittavat, että säätiön on korjattava tai korvattava

Ennen korjaustöiden aloittamista on selvitettävä, miksi säätiö on tuhoutunut, kuinka vakava vahinko on, ja miten vahingoittaa rakennusta jälleenrakennetaan.

Brick-pohja, joka vaatii täydellisen korvaamisen

Puuntyöstöön kohdistuvien vahinkojen syyt

Jotta vältettäisiin vastaava ongelma tulevaisuudessa, on tarpeen käsitellä tekijöitä, jotka johtavat säätiön tuhoamiseen. Ja tämä tapahtuu useista syistä:

 • geologiset ja hydrologiset muutokset, jotka johtavat maaperän kasaantumiseen tai siirtymiseen rakennuksen alle;
 • rakentamisen teknologian rikkominen ja huonolaatuisten materiaalien käyttö;
 • tyhjennysjärjestelmän puuttuminen tai virheellinen toiminta;
 • Aikainen tekijä - jopa korkealaatuiset materiaalit menettävät vuosien aikana käyttöominaisuutensa;
 • painotus lisärakenteiden vuoksi.

Määritetään, onko kotiulostus havaittu nykyisessä jännitteessä tai perustaa uusia tukipisteitä on melko yksinkertainen. Tätä varten kaikkein kuormitetuissa paikoissa järjestetään kipsilevyjä tai paperia. Heidän vahinkoaan osoittaa, että tuhoamisprosessi jatkuu.

Mitkä ovat muodonmuutoksia

Toinen asia tutkimusprosessissa on määrittää tuhon astetta. Palautustyön monimutkaisuus riippuu tästä tekijästä. Tavanomaisesti on olemassa neljää erilaista muodonmuutosta:

 1. Pienet virheet, jotka ilmenevät peruspinnan viimeistelyssä. Perusvoiman vahvuus ei yleensä kärsi tästä, ja ongelmat voidaan ratkaista ilman erityisiä ongelmia. Kipsin irtoaminen ja pienet halkeamat ovat helposti irrotettavia vikoja.
 2. Maltillisen asteen vaurioituminen, jonka alapinnassa olevat halkeamat sanotaan johtuvan sen siirtymisestä. Jotta voitaisiin paljastaa, miten kellarintutkimus etenee, kittiä levitetään ongelma-alueelle. Pienimmän kannan ilmenevä halkeama voi kertoa venymätaajuudesta sekä sen luonteesta ja siirtymissuunnasta. Halkeamat, joiden leviäminen pysähtyi alkuvaiheessa, voidaan tiivistää laastilla
 3. Merkittävät tai katastrofaaliset vauriot, jotka aiheuttavat säätiön voimakasta samentumista, syrjäyttämistä tai tuhoamista. Ne paljastuvat ristiriidassa seinien geometrian kanssa, suurien halkeamien ilmestymisestä kruunujen väliin ja ikkunoiden ja ovien vääntymiseen. Tällaisen suunnitelman ongelmat johtavat hyödyntämisen mahdottomuuteen tai talon täydelliseen tuhoamiseen, joten kiireellinen vahvistaminen tai vaihto on välttämätöntä. Jos säätiön muodonmuutos voi johtaa rakennuksen täydelliseen hävittämiseen, korjaustyöt on aloitettava välittömästi.
 4. Irremovable seuraukset. Jos hetki puuttuu, talon korjaaminen on todennäköisesti kannattamatonta. Tässä tapauksessa päättää rakennuksen purkamisesta ja uusien asuntojen rakentamisesta.

Havaitessaan huolellisesti vahingon luonteen ja laajuuden, he päättävät perustaa säätiön. Jos muodonmuutos voidaan poistaa ja estää tulevaisuudessa, säätöä voidaan vahvistaa. Muussa tapauksessa sen täydellinen korvaaminen on välttämätöntä.

Joissakin tapauksissa talon korjaaminen on epäasianmukaista - on helpompi rakentaa uusi.

Säätiön vahvistaminen tai korvaaminen voi olla tarpeen sen hävittämisen lisäksi. Uudistusta tehdään myös siinä tapauksessa, että talon korirakenteen tarve on tarpeen, eikä olemassa olevaa kuormankorotuksen perustaa lasketa.

Miten itsenäisesti korjata puutalon perusta

Puurakenteiden rakentamisessa käytetään useita erilaisia ​​säätiöitä, joten valitaan yleisimmät tapaukset ja pidetään tehokkaimpia ja suosituimpia restaurointimenetelmiä.

Nauhojen perustusten korjaus

Pienet yksittäiset halkeamat, jotka johtuvat sedimenttimuunnoksista talon sisäpuolella, voidaan tiivistää laastilla (edellyttäen, että prosessi on pysähtynyt ja rakennuksen pohja on löytänyt uusia ankkurointipisteitä). Tätä tarkoitusta varten pohja on kaivettu koko virheiden etenemisen syvyydessä, halkeamat puhdistetaan ja täytetään hiekkasementtiseoksella.

Vakava vaurio edellyttää perusteellista palautustyötä. Useimmiten uusi raudoitettu betonirakenne on pystytetty vanhan perushihnan viereen, joka yhdistetään olemassa olevaan säätöön täristä ja tangoista. Koska korjauslaitos on varustettu vakaalla tyynyllä sekä suuren alueen kuorman jakamisen takia, on mahdollista lopettaa muodonmuutosprosessit kokonaan ja palauttaa perustus sen aikaisemmalle lujuudelle.

Shtraba (colloquial shterba) on syvennys, ura tai ura monoliittisessa betonipohjassa, joka on tarkoitettu kaapeleiden ja muiden apuvälineiden asentamiseen sekä upottaa vahvistuselementtejä vahvistamaan tai yhdistämään raudoitettuja betonirakenteita.

Korjaa tasaisesti vyön kaistaleet

Siinä tapauksessa, että talo asettuu tasaisesti pitkin koko kehää, tehdään nauhan jalustan vahvistamista koskeva työ seuraavassa järjestyksessä:

 1. Rakennuksen ympäröimänä kaivetaan kaivantoa, joka tekee vanhan perustuksen täysin syvälle. Kaivon leveys valitaan siten, että voit työskennellä mukavasti. Lisäksi on välttämätöntä ottaa huomioon perustan paksuuden lisääntyminen kunnostamisen aikana.

Jos särkyä aiheuttavat virheelliset laskelmat suunnittelussa tai perustusten rakentamisessa tehdyistä virheistä, tukirakenne rakennetaan ottaen huomioon aiemmat virheet. Ehkä rakennus alkoi hiljentyä pohjavesien korkean tason vuoksi, jota ei otettu huomioon sen asentamisen vaiheessa. Tällöin korjauskaivon pohjan on oltava maanpinnan alapuolella.

 • Puhdista betonipinta perusteellisesti maaperän jäännöksistä. Poista murenevat tiilen tai raunioiden muuratut kappaleet.
 • Kaivon pohja peitetään huolella ja peitetään 10-15 cm paksuisella kerroksella.
 • Vanhassa alustassa ne porata reikiä tangon asentamiseen. Mikä parasta, jos venttiili tulee reikiin kevyellä tiukkuudella. Tekniikan korjaustekniikka
 • Erillisiä reikiä (porrastettu) rei'itetään, jotta niiden imuaukko laajennetaan halkaisijaltaan 100 mm syvyyteen 100-150 mm. Säätöprosessissa betoni täyttää nämä aukot yhdistämällä molemmat rakenteet yhteen.
 • Luo vahvistusvyö. Tätä tarkoitusta varten vasaratuet on hitsattu irtotavaran lujitustangoilla.

  Vahvistetun betonipohjan vahvistamiseksi on parasta käyttää ei hitsausta ja sauvojen liittämistä neuletiheydellä. Tällainen kiinnitys on paljon helpompaa ja nopeampaa, ja sen joustavuus mahdollistaa panssaroidun hihnan vaurioitumisen ja siirtymisen betonin kaatamisen aikana.

 • Kaivannon ulkoreunaa vasten ne muodostavat muottipesän, mihin ne käyttävät sopivia sahatavaroita, levyjä, tankoja jne. Ennen betonin kaatamista rakennuksen seinät peitetään muovikelmulla.
 • Parasta on betonitiiviste betonista vähitellen - 1,5 - 2 m: n osiin. Tämä mahdollistaa ratkaisun tunkeutumisen paremmin ja täyttää vanhan pohjan aukot ja vialliset osat. Tee näin suojus, joka asetetaan muottiin.
 • Rakenteen täyttämisen ja betonin asettamisen jälkeen puurakenne poistetaan ja pohja vedeneristetään.
 • Jäljellä oleva tila on täynnä maata. Tietenkin maa on kaadettava vähitellen, lisäämällä uusi osa maaperästä vasta sen jälkeen, kun edellinen kerros on tiivistetty perusteellisesti. Remontoitu säätiö laajentaa vanhan puutalon toimintaa
 • Veden siirtämiseksi pohjasta tehdään talon ympärillä betonipinta. Jos alue kärsii liiallisesta kosteudesta, rakennuksen pohja on suojattu viemäröinnillä, joka voidaan varustaa rinnakkain korjaustöiden kanssa.

  Perusnauhan yksittäisten osien korjaus

  Jos yksittäiset kulmat tai pienet säätiön osat ovat kärsineet, voit saada paikalla korjaamalla. Se suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  1. Viallisen paikan vieressä he kaivaavat paikallisen kaivannon, joka paljastaa vanhan pohjan pinnan.
  2. Kaivon pohja on täynnä raunioita ja tiivistetty tiiviisti.
  3. Säätiön sivuilla korotetaan tiili- (muuraus) muuraus, tai tukirakenne on järjestetty. Korjausrakenteiden leveyden tulisi kattaa viallinen paikka 10-20%. Rakenteiden välinen yhteys on tärkeää. Voit tehdä tämän, vanha pohja suorittaa poraus, joka ajaa metallinen tankoja. Seuraavaksi ne asetetaan muurausliitoksiin tai hitsataan panssaroidulla vyöllä.
  4. Muuraus suojaa vedeneristyksellä.
  5. Kaivinkannut on peitetty maaperällä. Nauhatuloksen yksittäisten osien korjaus

  Jos korkin tarkastus paljastaa sen heikkenemisen koko kehällä, niin rakennetta voidaan vahvistaa kapealla (15-20 cm) ympäröivällä vahvistetulla häkillä. Hän betonoituu ankkurilansseilla perustuksen kanssa käyttäen vahvikkeita ja muottirakenteita.

  Vanhan säätiön vaihtaminen omiin käsiisi

  Jos säätiö tuhoutuu tai katoaa niin, että se ei pysty selviytymään sille osoitetuista toiminnoista, se korvataan kokonaan. Runko ei ole niin suuri paino, joten on aivan mahdollista tehdä ilman kuorma-nosturia. Seinien nostamiseksi haluttuun korkeuteen käytä hydraulisia liittimiä, joiden voimakkuus on 5-10 tonnia, ja tuet kannelta tai metallirakenteilta.

  Jotta vältetään virheet korjauksen aikana, työ suoritetaan vaiheittain.

  1. Määritä rakennuksen paino. Tätä varten hirsitalon kokonaiskapasiteetti kerrotaan puun erityisestä tiheydestä, josta talo on rakennettu. Laskelmien perusteella päätetään, mitkä nostomekanismit tarvitsevat ja määrittävät niiden määrän.

  Voit nostaa pienen, kevyen talon ilman minkäänlaisia ​​liittimiä, jos käytät vaunua - pitkä napa, jonka poikkipinta on vähintään 80 x 80 mm. Yksi sen reunasta käännetään rakennuksen nurkkaan ja lepää pyöreän kannen päälle, ja toinen käytetään vipuksi.

 • Säästöjen paineen alentamiseksi on talosta tehty suuria esineitä ja laitteita. Joissakin tapauksissa jopa puretaan lattia ja uuni. Luonnollisesti, jos lämmittimet asennetaan erillisiin pohjaan, ei ole tarvetta purkaa niitä.
 • Puulevyjen ja lankkujen avulla ikkunoiden ja ovien aukot on vahvistettu huolella. Tämä estää vinoutumisen rakennuksen nousun aikana.
 • Leveä kaivanto on kaivettu talon ympärillä. Se tarjoaa pääsyn säätiölle ja helpottaa sen vaihtamista.
 • Pohjan vanha louhos- tai tiilimuuraus puretaan pienissä, 0,3-0,5 m: n pituisissa jaksoissa, jotka asennetaan näihin aukkoihin. Pienille taloille riittää löytää nostomekanismit vain kulmissa, kun taas massiiviset rakennukset vaativat ylimääräisiä tukia kunkin seinän keskellä. Voit jakaa kuorman liittimiä käyttämällä voimakasta kulmaa tai kanavaa
 • Asenna liittimet. Jotta nostomekanismien sumentuminen olisi välttämätöntä, niitä on tuettava vakaalla ja luotettavalla pohjalla. Jotta vaurioitettaisiin hirsitalossa, se auttaa paksun teräksen tai jousien palasista raskasta kuorma-autoa, joka on suljettu alemman kruunun alle.
 • Nosta hitaasti ja varovasti taloa. On tärkeää, että kaikki kulmat nousevat mahdollisimman tasaisesti. Varmistaakseen, että niissä ei ole riittävää nostokapasiteettia tai niiden siirtymistä, puiset kiilat asennetaan alhaisempiin vanteisiin ja pohjan tyynyyn. Välilevyjä tulee lisätä 15-20 mm: n välein.

  Nostettaessa puutaloa, päävoima pudotetaan alempaan vanteeseen. Jotta niiden leviäminen estettäisiin, tukit koukutetaan teräsrungolla tai vahvistetaan lankojen ja palkkien avulla.

 • Telakoiden alla, kuten myös muissa esteettömissä paikoissa, kehyksen alla tuovat tilapäiset tuet kanavalta tai tehokkaat teräskohdat - ne auttavat purkamaan vanhan pohjan. Voit käyttää sopivia materiaaleja väliaikaisena vakuutuksena.
 • Talo laskeutuu ja jatka purkamisen jälkeen. Samaan aikaan ei ole syytä pelastaa ja purkaa vain vaurioituneita alueita - osittainen korvaaminen ei vähennä huomattavasti korjauskustannuksia, koska se heikentää uutta säätiötä. Vanhan nauhakannen purkaminen
 • Saavutettuaan maahan, se ruhoutuu 15-20 cm: n syvyyteen ja laskeutuu hiekka- ja ryöstökerrokseen. Tyyny varovasti vettä ja tiivistää.
 • Rakenna kulmikkaat ja välitukit. Ne voivat olla metallisia, teräsbetonisia, kivi- tai tiilipylväitä.
 • Asennetut vahvikkeet ja varusteet. Puurakenne on valmistettu siten, että se voi yhdistää teräsbetonipohjan aiemmin asennettujen sarakkeiden kanssa. Ratkaisun vuotojen välttämiseksi muottipesän sisäpuolella on muovikalvo. Uuden kaistaleen perustarve on sovitettu kaikkien sääntöjen mukaan - vahvistamalla ja suojaamalla sementtimaidon vuotamista
 • Vakiintuneessa muodossa kaada betonia. Liuos tiivistetään shtykovaniemilla, käyttäen vibrolaattia tai käsihöyryä.
 • Kun betoni on täysin asetettu, muotti poistetaan ja rakenne jää auki vielä yhden tai kahden päivän ajan liuoksen täydelliseksi kuivaksi.
 • Betonipinnalle levitetään useita kerrosta vedenpitävyyteen, ja pohjan yläosa peitetään kattopuhalluksella. Tämä materiaali estää kosteuden leviämisen pohjasta alempaan kruunuun.
 • Kaivannon pohjan ja sivuseinän välinen kuilu on täynnä maata, joka tiivistyy huolellisesti.
 • Hitaasti ja tasaisesti alas talon uusi pohja. Uusi puutalo perustuu yli kymmeneen vuoteen
 • Talonrakennustöiden suorittamisen jälkeen varustaa sokea alue ja suorittaa pohjan maanpinnan vuoraus.

  Taivutetun pohjan kohdistuksen ominaisuudet

  Jos epätasaista kutistumista havaitaan ja perustaveitsi on liukastunut ja vääntynyt, niin myös koria ja tasoitusta käytetään myös jalkineen tai waggerin avulla. Ensimmäinen asia, jonka he tekevät tässä tapauksessa, on selvittää, ovatko muodonmuutosprosessit pysähtyneet vai onko säätiö jatkuu. Tätä varten käytä jo tunnettua majakatusta. Perustele kokeeseen päättää korjausmenetelmästä:

  • vahvistamalla säätö lisäämällä vahvistettua betonirainaa;
  • lisäämään pohjan laskososa uudelle korkeudelle.

  Pinnan suoruuden palauttamiseksi ensimmäisessä tapauksessa kaivetaan kaivosta kummankin sivun kulmaan, joka on laskenut. Sen pituuden tulisi olla sellainen, että se kattaa alueet, joilla säätiön yläosassa on poik- keuksia horisontaalista. Sen jälkeen rakennusta nostetaan 15-20 mm: n korkeudelle alkuperäisen sijainnin yläpuolelle, jonka jälkeen ongelma-alueen vieressä on korjauspaikka.

  Voit tasoittaa säätiön käyttämällä tiiliä tai muurausta

  Kohdistus "vaakasuoraan" tehdään tiilimuodostuksella ja säädellään kerroksella laastia, jossa on teräsvahvistus-, sora-, jne. Segmenteitä. Viimeistele korjaus vedeneristyksillä, jonka jälkeen kaivanto on täytetty ja talo lasketaan paikalleen.

  Jos kutistumisprosessit ovat pysähtyneet, ei ole syytä kaivata kaivoa. Rakennus on nostettava ja nostettava säätiön laskevan osan pinta "nollaan". Kohdistusta käyttäen yllä olevaa menetelmää.

  Pilarin tai paalun perustusten korjaus

  Pylvässäätiölle asennettujen puutaloiden omistajat saattavat lopulta kohdata tiettyjä ongelmia:

  • rullat yksittäisten pilareiden aiheuttamasta maan talteenotosta ja sen seurauksena rakennuksen kaltevuus puutteellisten sarakkeiden suunnassa;
  • tukien tukkeutuminen, mikä johti seinämien vääristymiseen tai alhaisten vanteiden liialliseen sijaintiin maaperään.

  Tällaiset ongelmat edellyttävät säätiön vahvistamista yksittäisten tukien korvaamisella. Yksi tehokkaimmista ja samalla yksinkertaisista menetelmistä on porotettujen paalujen asentaminen.

  Säätiön korjausjärjestelmä käyttäen porotettuja paaluja

  Taloa nostetaan edellä kuvatun menetelmän mukaisesti (palauta nauhatulppa) ja kiinnitetään jäykästi tukipylväiden lieventämiseksi. Viallinen napa kaivataan ja poistetaan. Tämän jälkeen kaivoa laajennetaan 400x400 mm: n kokoisiin (200 mm halkaisijaltaan pylväisiin), syvennetään 0,3-0,5 m vanhan tukijalan alapuolella ja valmistellaan uuden paalun asennusta varten:

  1. Järjestä hiekka ja sora tyyny, joka on tiivistetty perusteellisesti.
  2. Ontto sarake asetetaan kulmaan pinnalle. Koska sitä voidaan käyttää metalli-ja asbestisementti putki sopiva halkaisija.
  3. Järjestä porakoneen pohja. Tätä varten kallistetun putken läpi kaada 1-2 betonikauhaa.
  4. Kun laasti alkaa sakeutua, pylväs on vahvistettu ja kaivanto on täysin täytetty betonilla.
  5. Napa asetetaan pystysuoraan ja samanaikaisesti tuulettaa alemman kruunun alle.
  6. Kaivo on täynnä maata ja tamped alas, ja talo on laskenut. Talon kulma sai uuden luotettavan ja kestävän tuen

  Ehjä kierretty pylväs voidaan oikaista. Tätä varten kallistuksen suunnasta vastapäätä valmistetusta tunnelista valmistetaan tunneli, joka on pystysuorassa asennossa ja ympäröivä tila on täytetty betonilla.

  Mitä voidaan tehdä lisävaurioiden välttämiseksi

  Säätiön luotettavuus ja kestävyys eivät riipu pelkästään sen suunnittelusta, ilmasto-olosuhteiden ja maaperän ominaisuuksien noudattamisesta vaan myös pätevästä vesivoimasta ja lämpöeristyksestä.

  Useimpien pohjan tukeen liittyvien ongelmien syy ovat virheet, jotka liittyvät sen maanalaisen osan syvyyden valintaan. Perusteet, joissa pohja on alle maaperän jäädyttämisen taso, edellyttävät palautus- tai restaurointityötä paljon harvemmin matalalla syvyydellä. Samaan aikaan tietyt maaperätyypit (esimerkiksi turpeeniset) edellyttävät maaperän talteenottoa tai epäsopivien maapohjien kaivausta ja sen jälkeen maahantuontimaata.

  Tärkeä yksityiskohti, josta säätiön turvallisuus riippuu, on pätevä vedenpitävyys. Koska säätiö vaikuttaa paitsi märällä maaperällä, myös ilmakehän vaikutuksilla, vedeneristysjärjestelmän tulee olla:

  • leveä sokea alue;
  • pystysuora ja horisontaalinen vedeneristys;
  • tehokas vedenpoisto.

  Puutaloille, joissa ei ole kellareja, riittää vain vaakasuora suoja kosteutta tunkeutuvalta puusta.

  Korkealaatuinen vedeneristys suojaa säätä kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta

  Tätä tarkoitusta varten käytetään Bikroelastia, Aquaizolia, Bipolia ja muita valssattuja materiaaleja, jotka on sijoitettu pohjan ja alareunojen väliin. Vedeneristys sijoitetaan 2-3 kerrokseen kellarikerroksen reunaan.

  Pystysuora vesisuoja estää kosteuden tunkeutumista puutalon kellariin. Sitä käytetään sekä kellarin ulkopinnalle että molemmille puolille. Tällöin eristystyöt tehdään useilla eri tavoilla:

  • valssattujen tai kalvomateriaalien asennus mastikerrokseen;
  • pinnan pinnoittaminen bitumikumi- tai bitumipolymeeriseoksella;
  • geotekstiilikalvojen asennus tai vedenpitävien lukkojen asennus betonisavilevyjen avulla;
  • soveltamalla tunkeutuvia sementti-polymeerikoostumuksia.

  Erityistä huomiota kiinnitetään vedenpoistojärjestelmään - sen tulee antaa veden poistoa lähemmäksi 2-3 metriä pohjan äärimmäiseltä pisteeltä.

  Jos kellarikerroksen seinät kärsivät liiallisesta kosteudesta ja sienistä, vedenpitävyyden lisäksi myös rakennuksen pohja lämmitetään. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä vesitiivislevyjä, jotka on liimattu bitumimateriaalikerrokseen, minkä jälkeen se tiivistetään muovisuojaimilla.

  Liima-aineita valittaessa eristyslevyjen asennusta varten on välttämätöntä varmistaa, etteivät ne sisällä asetonia ja muita kemiallisia liuottimia.

  Video: Kuin talon talon peruskorjaus

  Lopuksi haluan muistuttaa teille, että säätiön vahvistamiseen ja korvaamiseen liittyvä työ on erityisen vaikeaa ja riskialtista. Rakennuksen kaikissa vaiheissa on noudatettava turvallisuusmääräyksiä ja noudatettava korjaustekniikkaa. Vain tässä tapauksessa voit luottaa siihen, että korjaustoimenpiteet tapahtuvat ilman epämiellyttäviä ylilyöntejä ja antavat puutalolle uuden elämän.

  Kuinka päivittää talon perusta: muistutus kodin rakentajalle

  Saumojen ja nivelten poikkeaminen hirsirakennuksessa, putoamisen raudan menetykset, halkeamat alemman vanteen alueella - tämä on osoitus vanhan talon ongelmista.

  Säätiön päivittäminen kotona: toimintojen vaihtoehdot

  1. Menetelmä. Kun pohjaan on muodostunut halkeamia tai vanha talo kallistetaan toiselta puolelta, on valittu vahvistusmenetelmä.

  Kun pohja ei enää kykene kantamaan siihen sijoitettua hirsitaloa, sitä on vahvistettava. Toimintasarja on seuraava:

  1. Kellarin sivureunoihin tehdään ylimääräisiä kivityksiä, kuten peukaloja, joiden väli on 1,5 - 2 m.
  2. Muuraus (vanha ja uusi) välinen sidos aikaansaa raudoitetun betonikehän, joka on muodostettu raunioista ja betonista.
  3. Armaturapukeutuminen tapahtuu vanhan perustuksen kautta, kun otetaan huomioon sama kuormitusjakso näiden kahden osan välillä.

  Huomaa: on mahdollista siirtää osa kuormasta äskettäin asennettuihin pohjaelementteihin metallista tai teräsbetonista valmistetuista palkkeista.

  1. Korjauspaikka. Ennen perustuksen korjaustöiden aloittamista se puretaan suurimmalle tasolle, ja huolehditaan ennen kaikkea rakennuksen eheydestä ja vakaudesta. Tehdä tämä, talon ensimmäisen kruunun aikana tuolloin puukappaleita tai metalleja, jotka pitävät kuorman rakennuksesta kentällä.

  Joissakin tilanteissa runko nostetaan telakoiden avulla. Ennen nostomenetelmää on lujitettava ikkunoiden ja ovien aukkoja huolellisesti vääristymien poistamiseksi. Talon rakentamisen helpottamiseksi he pääsevät eroon huonekaluista, puretaan liesi ja puretaan lattia.

  Kun puretaan rakennuksen sisäpuolelta, jatka korjausta:

  1. Pohjan sisäpuolelta ja ulkopuolelta he kaivaavat kaivoja, vahvistavat ne hihnoilla.
  2. Tämän jälkeen puretaan pohjan pohjamaalattu osa.
  3. Jotta jotkut kivet eivät pääse putoamaan, laudat kiinnitetään muottiin jonkin aikaa. Se sijoitetaan betonimateriaaliin.
  4. Äskettäin perustetun perustuksen pitäisi olla 30-40 cm talon rajan alapuolella.
  5. Tuoreen pohjan kovettumisprosessin lopussa täytetään olemassa oleva rako liuoksella tai järjestetään tiilipohja.
  6. Ennen ulkoisten porausten täyttöä on järjestetty vesitiiviys.
  7. Kahden päivän kuluttua hirsitalo laskeutuu vasta perustetulle säätiölle.

  Kuinka kaataa säätiö vanhan puutalon alle nostamatta sitä?

  • Talon pohjan tilan analyysi
  • Peruskorjauksen tärkeimmät tekniset ominaisuudet
  • Joitakin ominaisuuksia
  • Mitä muuta sinun tarvitsee tietää korjauksesta

  Jos jo kaukana uusi puutalo on hieman kierretty, se tarkoittaa, että sen perusta on vakavia ongelmia. Noin sama voi puhua istutusrakennuksia yhdessä tai useammassa pisteessä. Siksi on aika korjata säätiö, ja mitä nopeammin teet sen, sitä paremmin se on. Oppitkaa, miten kaadetaan säätiö vanhan puutalon alle omiin käsiisi.

  Puutalon kellarin korjaaminen on välttämätöntä, jos istutus tapahtuu yhdessä tai useammassa pisteessä, ja mitä nopeammin se tehdään, sitä paremmin.

  Talon pohjan tilan analyysi

  Ennen kuin aloitat vanhan puutalon perustusten suoran korjaamisen, sinun on tutkittava huolellisesti sen tila ja tehtävä oikea päätös siitä, miten tämä tehtävä voidaan suorittaa.

  Siksi sinun pitäisi ensin tehdä yksityiskohtainen analyysi nykyisen perustan laadusta. Miten tämä menettely suoritetaan oikein? Tarpeeksi yksinkertainen:

  1. Koko kehä rakennuksen sinun täytyy kaivaa ojan, jonka leveys on yhtä suuri kuin 0,7 m toleranssilla 20 cm. Sijoitettava tämän kaivannon on hyvin lähellä nykyistä perustaa talon.
  2. Vain kun olet henkilökohtaisesti nähnyt kaikki säätiön ongelmat ja määrittele materiaalin, josta se on tehty, voit päättää täydellisen korjauksen tai osittaisen korjauksen. Lisäksi voit päättää, millä tavoin voit valita.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Peruskorjauksen tärkeimmät tekniset ominaisuudet

  Nauhateollisuuden korjausmenetelmät.

  Sen perusteella, mitä näit, voit valita yhden tai toisen tekniikan vanhojen talojen peruskorjauksen. Oletetaan, että talossasi on pohja, joka on valmistettu roska-seoksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että menetelmä, jota pidetään helpoimmin sopii sinulle, mutta sen luotettavuus ei ole kovin korkea. Mitä sinun tarvitsee tehdä, miten kaataa säätiö?

  1. Lujittavat kappaleet työnnetään vanhaan pohjaan (perusta). On tarpeen suorittaa tämä menettely huolellisesti, yrittäen olla aiheuttanut säätiön entistä enemmän vahinkoa.
  2. Seuraavaksi sinun on poistettava nykyisen säätiön ongelma-alueet.
  3. Korjaustyön seuraavassa vaiheessa laihaa betonia kaadetaan valmistettuun kaivantoon. Tämä menettely suoritetaan vähitellen. Prosessissa sinun pitää tehdä taukoja, jotta maaperä ja vanhan pohjan tila liuennut liuokseen saataisiin perusteellisesti. Tällöin täyttö suoritetaan samanaikaisesti pienellä alueella. Tätä varten ovelle täytyy asentaa osioita. Ja älä unohda, että suuremman lujuuden vuoksi näiden kahden kappaleen liitoksilla on oltava vahvistusosia. Nyt tiedät, kuinka kaataa säätiö vanhan talon alle.

  Tämä on helpoin vaihtoehto päivittää talon perusta.

  Jos analysoivat kunnon perusta, olemme huomanneet, että se on valmistettu kokonaan tiili tai tiili ovat vain Pylväskannattimet, tässä tapauksessa voit käyttää tapa luoda uusia alueita. Mutta vain silloin, kun talossa ei ole merkittäviä vääristymiä. Kuinka tehdä tämä, tutustu lisää.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Joitakin ominaisuuksia

  Puutalon pylväspohjan korjaus.

  1. Kaikki tiilimuodon ongelma-alueet poistetaan.
  2. Seuraavaksi on kiinnitettävä ankkuri tiilimuuriin. Niiden on mentävä läpi muurauksen koko leveyden. Ankkureiden sijaintia tulisi vaihdella, joka ei kuitenkaan ole samalle riville. Ulkopuoliset ulkopuoliset osat on kytkettävä toisiinsa liitososalla ja hitsauskoneella.
  3. Nyt voit jatkaa muotin järjestelyä ja suorittaa sen kaivannon ulkopuolella. Ojan pohja peitetään kerroksella hiekkaa ja sitten soraa.
  4. Sitten kaatamalla betoniseosta. Kun ensimmäinen kerros kaadetaan, on tarpeen asettaa ruudukko (metalli) betoniliuokseen. Tämä tehdään rakennuksen ympäryksen ympärillä.

  Käyttämällä edellä kuvattua menetelmää voit luotettavasti vahvistaa vanhoja säätiöitä ja jopa lisätä rakennuksen jalanjälkeä. Ankkuri tarjoaa vanhan perustan ja uuden ylimääräisen hihnan. Huomaa kuitenkin, että tämä menetelmä, kuten edellä on jo mainittu, sopii vain niille taloille, joilla ei ole näkyviä vääristymiä.

  Vääristymien läsnä ollessa lisävyöstön järjestäminen rakennuksen koko kehän ympäri on ehdottoman välttämätöntä. Tässä tapauksessa on aikaa vievää menettelyä. Talo on nostettava ja asen- nettava uudelleen perustapohjaan. Tämä on vaikein olemassa olevista vaihtoehdoista peruskorjauksen korjaamiseksi vanhan puurakenteen alla.

  Jos olet seurannut kaikkia annettuja suosituksia asiantuntijoiden ja kaivoi ojan pitkin kehä rakenteen laatimaan perusteellisen analyysin perusta, niin et vaikea löytää syy kutistuminen on tapahtunut kotona. Tämä voi johtua maaperän kutistumisesta ja pohjan tuhoutumisesta. Riippumatta syystä, sinun on vielä nostettava talo.

  1. Tämän vaikean tehtävän selvittämiseksi tarvitaan työkalu, kuten rakennusliitin. Nosta rakennuksen jokainen kulma erikseen. Ja vielä, harkitse, mitä teet niin, että kun työtä jack ei paina maaperään. Voit esimerkiksi asettaa levyt sen alle, mutta muista olla leveä. Kaikkien näiden valmistelutöiden jälkeen voit suorittaa noston.
  2. Jotta vältetään ongelmat, joita kukaan ei tarvita, talon nostaminen tapahtuu hyvin hitaasti ja pieninä askeleina jokaisesta kulmasta. Tämän työn prosessissa älä unohda hallita talonseinien keskustaa, ja jos tarpeen, ne on sijoitettava metallista valmistetut kanavat.
  3. Kun rakennus on nostettu vaaditulle korkeudelle, talon jokainen kulma on kiinnitettävä tähän asentoon. Näihin tarkoituksiin voit myös käyttää puisia kanavia tai palkkeja. Tärkeintä on, että ne täyttävät korkean lujuuden vaatimukset. Tukipäät sijaitsevat kaivannon reunalla vastapäätä talon kulmia. Voimme olettaa, että koko rakennus on ripustettu järjestettyihin tukiin vanhan perustuksen alapuolelle.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Mitä muuta sinun tarvitsee tietää korjauksesta

  Useimmiten löytyy vanha perusta, jonka tiilimuuraus on erittäin huonossa kunnossa. Ja jos et päättää nostaa kotiin menettely, se ei kannata tehdä osittainen korjaus vanhan sokkelin ja korvata sen modernimpi ja laadukkaita perusta tehty betonista.

  1. Tästä tiilestä on poistettava kokonaan ja tehtävä sitten muotti. Säätiö on lähes sama kuin tavanomaiset talonrakennusmahdollisuudet.
  2. Kuten tavallista, hiekkakerros järjestetään ensin, sitten rikki, sitten kaadetaan, ja betonilaastille asetettava aika odottaa.
  3. Kun olet tehnyt kaikki nämä toimet, voit siirtyä talon alentamiseen jo konkreettiseksi uudeksi ja paremmaksi pohjaksi.

  Siinä tapauksessa, että päätetään olla purkamatta vanhaa perustaa, on tarpeen rakentaa ympäröivä betonielementti, joka sijaitsee koko rakennuksen ympärysmitta. Sen yhteys nykyiseen vanhaan alustaan ​​tehdään ankkureilla. Näin tehdään edellä kuvatulla tavalla. Vakavan kutistumisen läsnä ollessa kotona betonivyöhyke, tarkemmin sanottuna sen yläreuna, suoritetaan käyttäen tasoa. Tällöin on mahdollista kompensoida olemassa oleva sakkaus.

  Tässä on kolme perusmuotoa, joilla voit kaataa vanhan puutalon perusta. Mikä on oikea sinulle, päättää tilanteesta ja mahdollisuuksista. Hyvää korjausta!

  Perustaminen puutalo, joka tarvitsee restaurointia

  Maaseutualueilla on valtava määrä vanhoja taloja, jotka on rakennettu paalun perustuksiin tai ilman mitään syytä sellaisenaan. Ribbonmallit ilmestyi melko äskettäin, ja puuta on käytetty kaikkialla aina muinaisista ajoista lähtien.

  On syytä panna merkille, että joissakin tapauksissa on tarpeen palauttaa vanha nykyinen tukikohta puun alle ja olla käyttämättä valtavaa rahaa ja aikaa uuden rakentamiseen ja rakennuksen siirtämiseen toiseen paikkaan. Useimmissa tapauksissa vanhan puutalon peruskorjaus tehdään analyysin jälkeen ja sen korjaamisen tarkoituksenmukaisuuden vuoksi. Kuinka palauttaa vioittunut säätiö?

  Menetelmä restauroinnin menetelmän valitsemiseksi

  Vanhan puutalon tilan määrittämiseksi kaivaa oja

  Ennen vioittuneen säätiön palauttamista on ehdottomasti tutkittava ehto ja tehtävä tietoinen tekninen päätös. Emäksen analyysi voidaan tehdä seuraavalla tavalla:

  1. Kaivaa oja noin puolen metrin leveän ulkokehän ympäriltä, ​​puhdista koko pinta likaantumiselta.
  2. Päättää säätiön materiaalista, sen tilasta, poistaa visuaaliset ongelmat suunnittelussa.
  3. Laske korjaustyön arvio ottaen huomioon työvoiman, materiaalien ja tarvittavien nostolaitteiden kustannukset.
  4. Valitse paras tapa palauttaa pohja.

  Tietojen keräämisen jälkeen rakennuttaja määräytyy pohjan tai sen palauttamisen korvaamisen perusteella. Tärkeimmät ongelmanratkaisut:

  1. Täydellinen jalustan vaihto.
  2. Voit nostaa talon tiettyyn korkeuteen lisäämällä nykyistä rakennetta grillata.
  3. Voit vahvistaa olemassa olevaa rakennusta luomalla lisävyön tai asentamalla paalainelementit.

  Mikä tahansa edellä olevista menetelmistä on melko kallista, mutta tapahtuu tietyissä olosuhteissa.

  Säätiön vaihtaminen ja talon nostaminen

  Talon irrotusprosessi

  Tämä menetelmä käsittää täydellisen rakenteen kaikkien rakenneosien korvaamisen ja lopettaa niiden valinnan betoniteräsvyöllä. Monoliittiset säätiöt eivät ole taloudellisesti kannattavia, eikä niitä käytetä puutaloihin. Mutta teipit esivalmistettu pohja ja pino-grillage rakenteet tällaisten rakennusten sopivat täydellisesti.

  Jos haluat nostaa talon, sinun on ensin vuokrattava joitain voimakkaita pneumaattisia liittimiä ja saatettava ne kaikkiin talon kulmiin. Sitten kaivaa maata lähelle talon kulmia, aseta liittimet kulman alle ja aloita nostamalla rakennusta tasaisesti. Nousun pitäisi alkaa vaimennuskulmasta ja kohdistaa se vaakatasossa. Kun nostat talon, sinun täytyy korvata puiset nauhat tikan reunan alla talon nostamisen vakauttamiseksi.

  Liittimien alla on asennettu metallilevyt tai levyt (tasaisella pinnalla). Jos puurakenteen kantavat seinät ovat liian pitkiä, kannattaa tuoda seinämille lisätukea. Kun olet nostanut talon korkeudelle, joka on riittävä korjaustöihin, voit vaihtaa pohjan.

  Peruskorjaustekniikka

  Ensimmäinen askel on purkata pohjan kulmat, sitten maaperä tasoitetaan ja valmistellaan talon tulevalle tukirakenteelle. Seuraavat valmistusvaiheet:

  1. Varustetaan kaivannon pohjalle hiekka-sora-alusta tai kaadetaan betonia pääkerroksen päälle.
  2. Kiinnitä muotti, asenna lujitusholkki sisään ja anna ulostuloja tulevaa kiinnitystä varten olemassa olevaan taloon.
  3. Kaivaa kaivo konkreettisella muottipesällä käyttäen vakiotekniikkaa.
  4. Jätä betoni kuivumaan.
  5. Vaihda perustuksen jäljellä olevat osat.

  Vanhan puurakenteen yhden osan täyttäminen betonilla

  Joskus kun olet saanut säätiön tilasta tietoja, riittää, että betoniosat valetaan betoniin ja vahvistetaan niitä. Tällöin louhitaan vain tietyt perustuksen osat, vahingoittuneet elementit poistetaan ja paikallinen vahvistuskerros järjestetään. Sitten tämä alue on kaadettava korkealaatuisella betonilla ja yhdistettävä vahvikkeeseen talon muiden osien kanssa. Työn päätteeksi sinun on alennettava talon uuteen muotoiluun.

  Täydellinen korvaaminen on suositeltavaa erillisillä segmenteillä, ja peruskorkeus on jaettu erillisiin osiin. Uusi lujitusholkki on yhdistetty kulmupisteisiin, tangot vapautetaan edelleen niputtamiseksi. Vastaavasti muottiin asennetaan ja betonia kaadetaan. On myös välttämätöntä antaa tilaa uuden pohjan ja rakenteen kellarista vedenpitävälle kerrokselle.

  Uuden säätiön rakentaminen:

  • tulevan säätiön ulomman kehän varrella, kaivanto on 30-40 cm leveä mutta ei pienempi kuin talon kantavien seinien laskettu paksuus;
  • backwaters on asennettu kohotetun talon alle;
  • hiekka-sora-alusta ja muotti asettuu kaivannon pohjalle;
  • asennettu lujitushäkki.

  Sitten sinun täytyy täyttää kaivanto konkreettisella ratkaisulla ja muutaman viikon alemman puutalon alentamiseksi uuteen nauhan perustukseen.

  Vanha konkreettinen säätiö, joka kaadetaan nestemäisellä betonilla

  Peruskorjaus tehdään tapauksissa, joissa vahinko on vähäinen. Tällaisissa tapauksissa sinun tarvitsee vain kaataa pohja puutalon alle. Teknologian talteenottopohja:

  1. Kaivaa kaivanto talon ulkokehän ympärille.
  2. Asenna vahvistin vanhaan alustaan, jotta se ei vahingoitu.
  3. Poista vanhasta alustasta vaurioituneet alueet.
  4. Kaadetaan betonikaivoa nestemäisellä betonilla vähitellen niin, että se putoaa vanhan pohjan huokosiin ja maaperään.

  Jos pohja on tehty tiilestä ja rakenteiden kunto on tyydyttävä, niin että säätiön voimakkuuden lisäämiseksi on syytä lisätä lisäbetonivyö. Toisin sanoen - se kaataa betonia betonipohjassa pienelle paksuudelle.

  Arvioitu työn edistyminen:

  • nostaa talon ja rakentaa kaivannon tai laajan kaivauksen;
  • aseta tuet talon alle ja kiinnitä ne turvallisesti onnettomuuksien välttämiseksi;
  • poista vahingoittuneet muurausalueet;
  • asenna ankkuri vanhan pohjan kehälle ja liitä se ulkopuolelle vahvistamalla;
  • asenna muotti ulkonemaan ulomman kehän ympäri;
  • varustaa hiekka- ja sora-alusta ja kaataa betonikerros;
  • aseta metalliverkko kuivattuun betonikerrokseen ja täytä kaivanto loppuun.

  Tämä perinteen palauttamismenetelmä ei ainoastaan ​​korvaa talon vaurioituneita alueita vaan myös kasvattaa pohjan tehokasta aluetta rakenteen palauttamiseksi.

  Yhteenvetona voimme sanoa, että useimmissa tapauksissa puutalojen vanhat perustukset on palautettava, joten rakennuksen ja kestävyyden vahvuus koko rakennuksessa voidaan kasvattaa.

  Puutalot ovat monien alueiden suosituimpia rakennuksia. Hyvin suunniteltu tietty kuorma ja luotettavat perustukset on varustettu uusissa rakennuksissa. Vanhat rakennukset rakennettiin useammin romumateriaalien avulla. Monet tällaisten rakennusten omistajat tarvitsevat perustan vanhalle puutalolle.

  Säätiön tyypit

  Yksityisten talojen rakentamisessa on seuraavan tyyppisiä perusteita:

  • nauha-teräsbetoni, luotettavin;
  • tiili (tai kivi), jonka haittana on tiilien käyttö, kosteuden romahdus;
  • hirsirakennus on rakennettu pystysuoraan tammiin kannelle, mutta ne romahtavat ajan myötä.

  Nykyään talon talon korvaamiseksi sinun ei tule käyttää rakenteiden vanhoja versioita. On suositeltavaa kaataa kestävä teräsbetonipohja.

  Edulliset talteenottomenetelmät

  Oikean rekonstruointimenetelmän valitsemiseksi sinun on ensin analysoitava huolellisesti nykyisen säätiön kunto.

  Pohja-alueen (jos mahdollista) kaivaa oja noin 0,5 m leveä. Sitten päättää, miten rakentaa säätiö tietyssä tapauksessa ja millä tavalla:

  1. korvaa vanha malli uudella;
  2. jos ei ole mitään syytä nostaa taloa ja varustaa se;
  3. kaada ylimääräinen vyö vahvistaaksesi olemassa olevaa.

  Talon nostamisprosessi

  Kun hirsitalo asennetaan ilman lainkaan pohjaa, puuportaan alapuolella on oltava säätö. On tarpeen nostaa rakennus, asentaa voimakkaat tuet ja varustaa pohja klassisen tekniikan.

  Pohja on vahvistettava lisäbetonivyöllä, jos havaitaan tarkastuksen aikana, että se on vaurioitunut.

  Nykyisen mallin vaihtaminen

  Ensin sinun on nostettava taloa, jotta voit purkaa vanhan ja rakentaa uuden säätiön. Tässä vaiheessa on käytettävä vähintään kaksi nostokapasiteettia, joiden nostokapasiteetti on 5 tonnia. Työn tekeminen ammattikäyttöön sopivammaksi on kätevämpää. Videossa näet kuinka korvata vanhan talon perustukset.

  Nosta puutalo tulee olla rakennuksen hienoimmalla kulmalla. On välttämätöntä asettaa puupala (tai metalliteline) muodostettuun rakoon. Jos rakennuksen seinät ovat huomattavan pitkiä, on tarpeen nostaa ja asentaa tukia vähitellen kehällä (kulmat ensin).

  Vanhan talon perustaminen

  Välttää ylikuormitus on kiellettyä nostaa vanhan talon yli 2 cm. Suositellaan joka 5 mm isku vakuuttaa asentamista rekvisiittaa että on sijoitettava tukevalle ja kovalla alustalla. On kiellettyä sijoittaa ne vanhan kannan herkille rakenteille.

  Vanha säätiö korvataan erillisillä segmenteillä, jotka jakavat ympärysmitan pituudeltaan 1,5-2 metriä. Jokainen vierekkäinen segmentti puretaan vuorotellen. Kun olet nostanut ja kiinnittänyt hirsitalon kiinnittämällä, voit korvata pohjan seuraavalla järjestyksellä:

  • poista kulmat;
  • asentaa tyyny (hiekka, rauniot) ja joskus (maaperän ominaisuuksista riippuen) kaadetaan betonin alle;
  • rakentaa lujittavan runko, joka takaa alustan vaaditun kantavuuden, irrota lujitemuistin muiden alojen yhteyteen;
  • kiinnitä muotti, kiinnitä se tiukasti, jotta vältetään betonin vuotaminen tai pohjan rikkoutuminen;
  • kaada betonia tiivistämällä seosta;
  • kun olet saavuttanut tarvittavan lujuuden, voit korvata pohjan jäljellä olevat osat;
  • irrota kulmien lähellä olevat segmentit, muut osat takaavat turvallisuuden;
  • kiinnitä lujitusholkki uloskäynteihin sen vieressä olevan segmentin liittämiseksi;
  • rakentaa muottiin;
  • kaataa betonia.

  Tuoreen pohjan ja talon välillä on oltava paikka vedenpitävälle alueelle. Puuportaan saa laskea vain valmiiksi, jäykistetyksi alustalle. Ensin on tarpeen asettaa vedeneristys, useammin käytetään kattotiiliä (useita arkkeja), joten voit perustaa vanhan talon, kun poistat tuhoutuneet alueet.

  Jos ei tarvita vain säätiön jälleenrakentamista, vaan myös rakennuksen alemman tuhoutuneiden vanteiden vaihtoa, tämän työn osan tulisi suorittaa ammattilaiset. Hirsitalon rakenteen hävittämisen välttämiseksi on tarpeen soveltaa erityisiä turvatoimenpiteitä.

  Näin vanha säätiö korjataan. Tämä lisää rakennuksen vertailualuetta, lisää rakennuksen luotettavuutta ja pidentää rakenteen toiminnan kestoa.

  Yksityisten talojen asukkaat kohtaavat usein haasteen toteuttaa säännöllisiä kunnossapito- ja korjaustöitä, jotka mahdollistavat olemassa olevan rakennuksen tai useiden rakennusten käytön pitkään ja tunnollisesti. Lähes kausi ei pääse läpäisemään kattoa, maalata aidan tai vahvistaa säätiötä. Tietenkin hyvin perustettu säätiö toimii useiden vuosikymmenien ajan ennen kuin se tarvitsee korjauksia.

  Kuitenkaan kaikki eivät tee taloa tyhjästä. Eikä jokainen yksityisen omaisuuden rakentaminen alkane luotaessa perusta. Tosiasia on, että huomattava osa kesän asukkaista ja lähiöiden asukkaista usein ostavat tontin vanhalla talolla, joka on palautettu ajan mittaan. Tämä liiketoiminta on äärimmäisen vaikeaa. Ensimmäinen kysymys on, miten perustaa vanha talo. Todellakin, vaikka veranta ei voi toimia ilman säätiötä, puhumattakaan olohuoneesta.

  Uutta säätiötä kaadetaan paitsi sen poissaolon lisäksi myös nykyisen tai puretun perustuksen vahvistamiseen, rakennuksen ulkonäön parantamiseksi, tilan eristämiseksi suoraan talon alapuolelle (kellari, kellari, pohjakerros) ja monissa muissa tapauksissa.

  Asennus vanhan talon alle

  Talon nauhateoksen malli.

  Erittäin hyvä vaihtoehto vanhojen talojen järjestämiselle on otettava huomioon, kun etäisyys talosta talon pohjaan mahdollistaa sen, että henkilö pääsee helposti vatsan tai selän takana olevaan tilaan (tämä on välttämätöntä korjaustöiden tekemiseksi). Tässä tapauksessa on tarpeen kaivata kaivantoa talon ulkopuolelta, joka on leikattu, jonka syvyys ei saisi ylittää piikkikohtaista bajonettia. Muutaman etäisyyden jälkeen asennamme pienet tuet talon pohjan alle. Ne voivat toimia puupylväinä tai teräsbetonipylväinä. Kaivannon leveys on rinnastettava käytettyjen tukien leveyteen. Kun talon koko kehäkauha on valmis, sinun on täytettävä 10-15 cm: n paksuinen hiekkalaatikko sen pohjalla. Tämä on tarpeeksi, jotta luodaan oleva säätö mahtuu tasaisesti maaperään ja ei halkeile sen alle olevan talon painon alle.

  Muottiyksikkö

  Sitten voit asentaa muottiin säätiön sisäpuolella - talon alla. Rakennusmateriaalina kannattaa käyttää paksuja leikkuulaudat, joiden paksuus on korkeintaan 2,5 cm, ja vanerilevyt tai lastulevy soveltuvat tähän työhön. Jotta rakennustyöt eivät pääse putoamaan puurakenteita, kun betoni on kaatunut talon pohjaan, sitä on edelleen vahvistettava useita telineitä ja pysähdyksiä. Tällöin korkea maanalainen etäisyys on erittäin kätevä, koska sinun täytyy lyödä telineitä perusteellisesti, käyttäen moukaria tai vasaraa.

  Porausmenetelmän vahvistaminen.

  Liitettävien muottiosien liittäminen toisiinsa on melko kevyesti helppoa ja kätevää puupalojen itsekiinnittyville rakenteille: itsekierteittävät ruuvit ja ruuvimeisseli. Tällöin älä unohda jättää pienen luukun yhdelle puolelle. Työn päätyttyä voit kiivetä säätiön sisäpuolelle ja vetää ulos muotin sisäosan seinät, jotka ratkaisun täydellisen kuivauksen jälkeen eivät ole enää hyödyllisiä tässä työssä.

  Jotkut asunnon omistajat voivat jättää muotin pysyvästi. Se koskee niitä, joiden perusta ja näin ollen talo sijaitsevat kuivilla mailla, eli pohjavesi ei nouse sateiden ja raskaan lumilastan aikana. Samat omistajat, jotka joutuivat tekemään reikä, joutuvat huolehtimaan koristelemisesta. Ohjaamon sijasta on tavallisesti asennettu ovi tai varsi, joka sallii tarvittaessa kiivetä talon lattian alle.

  Rakenteellinen vahvistaminen

  Kun olet asentanut sisäisen muottipesän, voit jatkaa tulevan säätiön vahvistamista. Tämä auttaa merkittävästi parantamaan säätiön toiminnallista vahvuutta. Vaikka jotkin teemakohtaiset käsikirjat ja artikkelit mahdollistavat tämän vaiheen jättäminen pois, mikä osoittaa, että konkreettinen ratkaisu säätiön kaatamiseksi on jo melko kestävä.

  Erikoislääkärit haluavat vahvistaa betoniperustusta, kun he neuvovat liittämään raudoituksen pylväineen tai pylväineen, joita käytetään tukina.

  Vahvistusnauhan perustus.

  Vahvistimen roolia tässä asiassa voi olla: tavallinen teräslanka, metallitangot, valssilangat, ristikot ja ristikot tai jopa leikkaamalla kaikki raudoitetut elementit, jotka sopivat kaivetun pohjan muotoon ja mittakaavaan.

  Kun olet onnistunut sitomaan koko säätiön metallilla, voit asentaa muotin ulkoreunat ja yrittää asentaa sen yläreuna niin korkealle kuin mahdollista. Tämä mahdollistaa tarvittaessa liuoksen siirtämisen jäljelle jääneeseen aukkoon ja sulkupellin poistamisen jälkeen on mahdollista sulkea kapea minimaalisilla ongelmilla huovuttajan avulla. Jos muurausseinämiä ei voida tehdä mahdollisimman tiukasti, on huolehdittava siitä, ettei betoniliuos pääse vuotamaan läpi. Tässä tapauksessa asiantuntijat suosittelevat yksinkertaista ja erittäin tehokasta käyttämistä: vaikeassa paikassa venyttää muovikelmu, joka voidaan kiinnittää levyt tai vaneriin tavallisen toimistotyöntekijän kanssa. Koska vaurioituneen betonin koostumuksen on oltava kermamaa, on epätodennäköistä, että hän kykenee kaatamaan polyeteenin sulkeutuvat aukot.

  Vedenpitävä vedeneristysjärjestelmä.

  Ennen laastin kaatamista hieno sora on kaadettava, koska sen suuret hiukkaset voivat johtaa laastin epätasaiseen tunkeutumiseen (jolloin muodostuu aukkoja, jotka vaikuttavat haitallisesti säätiön ja talon lujuuteen ja kestävyyteen). Ole valmis siihen, että se on erittäin hankalaa ja vaikeaa jäljittää prosessia täyttää kuoppaan ja tiivistää betonin läpi aukon alla talon. Tämä tosiasia pakottaa jotkut asunnon omistajat luopumaan betonin kaatamisesta.

  Vaihtoehto

  Sen sijaan, että kaadetaan tavallista taloa talon alle, jotkut tämän asuintilaisuuden omistajat haluavat rakentaa tiilimuurausta, joka on paljon helpompi asentaa vanhan talon alle. Rakennetta ei tarvitse rakentaa, vahvistaa ja täyttää kaivanto, joka ja kaivaa, se ei ole välttämätöntä. Kyllä, ja materiaali tarvitsee vähemmän, koska voit laittaa kahteen tiiliin. Lisäksi tiiliä ei voida käyttää ensimmäiseen tuoreuteen, vaan yksinkertaisesti kipsi muurauksen näkyvä osa tai viimeistellä se koristekivellä. Ja jotkut rakentajat sulkevat pohjan yhdessä kaikkien talon seinien kanssa sivuraide tai muu koriste-aine.

  Kuitenkin se on turvallisempaa näyttää talolta, jonka alla on vahvistettu teräsbetonipohja.

  Vahvistamista koskeva säätiöjärjestelmä.

  Asiantuntijoiden antamien tietojen mukaan järjestelyn molemmissa puolissa on oltava tarvittavat reiät, joiden kautta talon alle järjestetään jatkuvaa ilmanvaihtoa. Tämä estää homeen muodostumisen ja liiallisen kosteuden maanalaiseen huoneeseen ja talon sisälle. Suositellaan tekemään ne riippuen seinien pituudesta. Jätä kaikki neljä sivua (ja jos säätösi on muodoltaan epäsäännöllinen, kaikki käytettävissä), noin kaksi reikää, joiden pinta-ala on 10 cm2. On edullista asentaa teräs-, keraamiset, muovi- tai asbestisementtiputket, joiden pituus on yhtä suuri kuin kaivannon leveys, säätöprosessin aikana.

  Jos seinään viedään tiilipohja, niin muurauksessa on välttämätöntä päästä kahden tiilen päälle jättäen reiän suorakulmion muotoon. Näin saadaan kaikki maan tiedät maanalaiset ikkunat, jotka talvella tavallisesti asetetaan hinaamalla tai rätteillä talon suojaamiseksi luonnoksilta. Ne, jotka haluavat koristella tuloksena olevia reikiä, voivat sulkea heidät kesällä metallisilla tai muovisilla tuuletusriteillä, mikä estää jyrsijöiden pääsyn huoneeseen. Ne muuten löytyvät mistä tahansa rautakaupasta suhteellisen alhaisella hinnalla.

  Kierrä kasa

  Vanhojen talojen asentaminen ruuveilla on erityisen suositeltava alhaisen rakennustyön korjaustöissä. Tämäntyyppisten säätiöiden tärkein positiivinen ominaisuus on kyky tehdä niin pian kuin mahdollista. Ja tällä tavoin ei ole mahdollista rakentaa uutta pohjaa vanhalle talolle vaan korvata lähes kaikki vanhat säätiöt: nauha, pylväs tai laatta.

  Ruuvipallojen laite olettaa asentamisen suoraan talon pohjaan asteittain ruuvaamalla maaperään ennen kuin se päätyy tiheään maahan. Tehdäksesi tämän talon tulee nostaa tunkkia, paalut on kaadettava betoniin, anna sen kuivua ja alentaa rakennusta tuloksena olevaan päättyneeseen pohjaan. Vanhan talon perustuksen rakentamisprosessissa paalut voidaan asentaa vain talon ulkoisiin seinämiin, joten sinun on arvioitava objektiivisesti paalujen kantavuus kapasiteetin ympärillä olevasta osasta.

  Vanhan talon rakentamisen työaika voi olla joko yksi tai kaksi päivää tai muutamia viikkoja. Se riippuu pääsääntöisesti rakennustöiden määrästä ja monimutkaisuudesta. Kustannukset riippuvat siitä, mitä rakennusmateriaaleja käytät ja miten työ tehdään. Koska palkansaajien palkkaaminen edellyttää suuria menoja. Samaan aikaan asiantuntijoiden vetoaminen auttaa ratkaisemaan rakentamiseen liittyvät ongelmalaskelmat, itse työ suoritetaan kerran tai kahdesti (mahdollisimman lyhyessä ajassa). Lisäksi jos on vaikeuksia ja ongelmia säätiön tai talon, siellä on joku kysyä. Työskentelystä sopimuspuolten kanssa on välttämätöntä tehdä sopimus kahtena kappaleena. Pisteissä voi olla yksi, kaksi ja kymmenen.

  Voit selviytyä tämäntyyppisestä työstä omalla tavallaan. Ulkopuolisen avun on turvauduttava vain maaperätyypin tutkimisen aikana, jotta voidaan selvittää, millainen säätiö sopii parhaiten alueelle.