Miten määritellä maaperän tyyppi ja valita sen pohja

On mahdotonta olla eri mieltä siitä, mikä on tärkein rakennusprosessin perusta. Siksi suunnitteluvaiheessa on selvitettävä, millainen maaperä on tulevan rakennuksen alueella. Maaperässä on paljon törmäyksiä, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti säätiöön.

Yleinen syy tuhon syntymiseen on maaperän turvotus, kun maa jäätyy. Vesi, joka muuttuu jääksi, laajenee, sen teho pystyy tuhoamaan metallia ja betonia.

Mitä enemmän maaperä pystyy absorboimaan vettä, sitä suurempi on säätiön epävakauden todennäköisyys.

On tärkeää määrittää, kuinka paljon maaperä rakennustyömaalla jäädytetään ja pohja on asetettava syvyyteen.

Maaperätyypit

 • Kivet (kivi) maat ovat kiviä, jotka ilmestyvät pinnalle tai esiintyvät pienen maakerroksen alla. Paras paikka rakennuksen rakentamiseen. Kallioinen maa ei jäätyä talvella, ei altistu veteen, ei pelkää stressiä. Pohja voidaan asettaa pinnalle ilman tunkeutumista.
 • Half-rock - sama kivi maaperä, mutta halkeamia, ei aiheuta muodonmuutosta kuormituksesta, mutta voi jäädyttää kosteuden läsnäollessa. Hyvä vaihtoehto, vain pohja olisi syvennettävä puolet metrillä.
 • Hiekka - maaperässä maan lisäksi on kerroksia kiviä, soraa. Riittävä tyyppi maaperästä - sitä ei pestä vedestä, se jäätyy hieman. Riittää syventää perusta puolet metrillä.
 • Hiekka - maa irtoaa, pestään vedellä ja jäätyy läpi. Mutta hyvin tiivistetty paineella, muodostaen vankan perustan säätiön alle. Pohjan syvyys riippuu maaperän tiheydestä, sitä pienempi tiheys, sitä syvempi säätiö.
 • Savi - vettä heikentää, paisunut jäädyttämällä. Tiivistys säätiön alapuolella on epätasainen, mahdolliset vääristymät. Kutistuminen kestää useita vuosia. Ei liian hyvä paikka rakentaa. Säätiö sijoitetaan jäätymisnopeuteen - puolitoista metriä.
 • Saumattomat savi - paljon hiekkaa. Ominaisuudet riippuvat siitä, kuinka paljon pikiä on maaperässä. Säätiön syvyys riippuu myös maan jäädytyksestä.
 • Suolavedet - maaperä sisältää runsaasti vettä. Tällainen maa turpoaa voimakkaasti, kun se jäätyy. Sitä pidetään käytännöllisesti katsoen sopimattomana rakentamiseen, säätiön rakentamiseen tarvitaan suuria menoja.
 • Ui - veden vaikutuksesta maaperä liquefies ja muuttuu liikkuvaksi. Jotta tällainen säätiö olisi sopiva rakennukseen, tarvitaan maaperän vahvistamisen, maanpinnan korvaamisen erittäin kallis valmistelu. Jos mahdollista, on parempi aloittaa rakentaminen tällä sivustolla.
 • Permafrost - maaperä sisältää jäädytettyä vettä. Sulatuksessa maaperä menettää voimaa ja altistaa voimakkaalle kutistumiselle. Pilejä ajetaan tällaisilla mailla, kiitos heistä säätiö vahvistuu.
 • Suolaliuos - tämä maaperä joutuu huuhtoutumaan, seurauksena on muodonmuutos ja kutistuminen. Lisäksi suolaista ympäristöä pidetään aggressiivisena betonirakenteiden kannalta.
 • Bulk - keinotekoisesti syntynyt maaperä. Luo sora, hiekka, savi, jopa rakennusjätteet. Täytä maa anna aikaa asettua. Noin viiden vuoden kuluttua rakentamisessa käytetään itse konsolidoitua aluketta.

Säätiön tyypit

 • Hihna - vahvistetut betonipalkit, jotka kulkevat rakennuksen tukiseinien alle. Palkit syvemmälle maaperään jäädytysrajan alapuolella. Pikemminkin luotettava ja edullinen perusta.
 • Tukipylväspilarit voivat olla kiveä, puuta, teräsbetonia. Pilarit sijaitsevat tulevan rakenteen kulmissa ja kantavien seinien paikoissa. Tällainen säätiö on erittäin suosittu, koska se on yksinkertainen ja edullinen.
 • Pile - käytetään tapauksissa, joissa maaperän pohja on suurella syvyydellä (turve, permafrost, quicksand). Pilejä käytetään tai ruuvatetaan kiinteään kerrokseen maaperään. Myös tällainen säätiö on välttämätön rinteillä, monitasoisilla alueilla.
 • Slab - luotettavin, vaikkakin kallis säätiö. Tämä on teräsbetonilaatta, johon rakennus on asennettu. Tällainen säätiö ei pelkää maaperän turvotusta, maaperän epätasaista kutistumista.

Tärkeimmät maaperätyypit ja niiden ominaisuudet otetaan huomioon. Tietäen "ongelma" -tyyppisten maaperän puutteista ja ominaisuuksista, voit välttää virheitä rakentamisen aikana. Oikein valitaan säätiön tyyppi ja tapa, jolla se on kirjanmerkkejä.

Miten itsenäisesti määritellään maaperä

Maaperää edustavat heterogeeniset hiukkaset, joilla on erilainen kantava kyky, ja siksi perustaa säätiö, sinun on määritettävä oikein maaperä.

Tässä artikkelissa kuvataan, miten määritellään maaperä.

Maaperän muodostuminen tapahtuu kymmeniä ja satoja vuosia. Rakentaa talon, sinulla on oltava vähäinen tuntemus taustalla kerrokset. Jokaisella maaperälajilla on monia lajikkeita ja niillä on laaja fyysinen ominaisuus.

Kallioisilla, karkeilla hiekoitetuilla ja ruskisella maaperällä on hyvä kantavuus, niille ei altisteta voimakasta kutistumista eikä liikkeellepanevien voimien toimintaa.

Savi, lieju ja turve puristuvat voimakkaasti, tuhoavat pohjan ja aiheuttavat tukirakenteiden vinoutumisen.

Maaperän ominaisuuksia voidaan parantaa keinotekoisilla keinoilla ja rakentaa rakennusta mihin tahansa maaperään.

Maaperätyypit

Kivinen maaperä - koostuu hitsatuista ja sementoituneista kivistä. Kalliopohjaa on vaikea kehittää ja suorittaa teknisiä ja geologisia tutkimuksia. Kalliolle on ominaista suuri tiheys ja ne eivät altistu pohjavedelle.

Tätä maata ei ole heikentynyt eikä vääristy. Kaivukoneiden kaivaminen tällaiseen maahan on hyvin vaikeaa, joten säätiö asetetaan kiven päälle.

Maapallon maaperä koostuu soraa - luonnollisesta tai keinotekoisesta alkuperästä. Sora on sileä pinta ja muistuttaa jyviä. Soraakivien koko on 20 - 70 mm.

Rikkomustalla on suuri kantavuus. Talvella maa on hieman jäädytetty. Pohja asetetaan syvyyteen 50 - 70 cm.

Saviympäristö koostuu pienistä hilseistä hiukkasista ja sisältää runsaasti kosteutta. Kun savi maaperä pakataan, se pakataan. Maaperän lujuusominaisuudet riippuvat savessa olevasta vedestä. Talvella savea jäätyy 1,5 metrin syvyyteen. Saviraudan säätäminen tulee tehdä hiekkalaatikon jälkeen.

Pellit ja hiekkametsät sisältävät 10 - 30 prosenttia savea ja loput hiekka.

Tämä maaperä on muovia, sisältää runsaasti vettä ja altistuu kallistumiselle. Kellarin toiminnan alla hiekkasauma ja taikasauma voimakkaasti saostuvat.

Turvepohjaiset maaperät sijaitsevat suolavedessä ja ovat kaikkein epävakaita. Turpeen korkean kyllästymisasteen vuoksi vedellä rakentaminen on mahdotonta ilman osittaista korvaamista.

Säätiön kuormituksen alla turve kutistuu ja kiristää säätä.

Menetelmät maaperän tyypin määrittämiseksi

Tällaisia ​​tapoja ovat:

 • tekninen tutkimus ja tekninen tutkimus;
 • laboratoriotestit;
 • tehdä reikiä manuaaliseen määritykseen.

Maaperän määrittämisessä on myös visuaalisia tapoja:

 1. Hierominen kämmenellä.
 2. Kuivien ja kosteiden olosuhteiden määrittäminen.
 3. Katselu suurennuslasin alla.
 4. Rolling into the cord.

Määrittele maaperä itsenäisesti seuraavalla tavalla:

 1. Maalla poratut reiät 2,5 metrin syvyys. Joka puolet metrin jälkeen ne ottavat maaperän erillisiin säiliöihin ja sulkeutuvat tiiviisti niin, että kosteus ei pääse tunkeutumaan sisään. Aidon valmistuksen jälkeen jokainen maaperä kostutetaan vedellä ja valssataan valjaisiin. Saatu köysi kierretään renkaaseen. Jos rengas jää ehjiksi, maa on savi. Rengas on murennut pieniin osiin - maa koostuu hiekkasaumasta. Loameli murenee useisiin suuriin paloihin.
 2. Hiekan huokoisuuden määrittäminen. Säiliössä täytä maaperä ja mitatkaa tilavuus. Seuraavaksi suorita tamping ja mittaa uudelleen hiekkapuhallus. Tiivistetyn ja konsolidoidun maaperän suhde määrittää huokoisuuden kerroin. Jos maaperän huokoisuus on korkea, sen kantavuus on heikko.
 3. Maaperän määrittäminen hiukkasten laskeutumisen avulla. Voit määrittää maatyypin määrittämällä hiukkasten sedimentaatiokertoimen säiliössä. Tätä menetelmää varten käytetään läpinäkyvää astiaa, viivainta, paperiarkkia, astianpesuaineita ja maaperänäytteitä.
 • Aseta näytteet paperille kuivumaan ja poista niistä kivet, orgaaniset sulkeet ja muut roskat. Kuivaamalla, jauhaa näytteet.
 • Suihkuta näytteet vedellä ruiskupullosta.
 • Täytämme korkean läpinäkyvän säiliön 1/4 näytettä.
 • Täytä säiliö vedellä täyteen tilavuuteen.
 • Lisää 1 teelusikallinen astianpesuainetta.

  Ottakaa prosentti hiekasta aloituspisteenä kartan alareunassa ja vedä rivi ylös ja vasemmalle. Ota sitten saviprosentti ja vedä viiva vaakatasossa. Ota osa lietteestä ja piirrä viiva alas. Kaikkien on läpäistävä yhdessä paikassa, jonka avulla voidaan arvioida maaperä.

  Manuaalinen maaperätestaus

  Ota kourallinen maata käsissäsi, kostuta ja hankaa sormesi väliin. seuraava:

  • Kolhi palloon. Hiekalla sekoitettu savi ei pidä palloa muodoltaan, se murenee. Sileä ja muovinen pallo kertoo, että maa on kokonaan savesta valmistettu. Pallo, joka helposti rullaa, mutta räjähtää, koostuu savesta, jossa on pieni määrä hiekkaa.
  • Jos maaperä ei sovi muotoon, mutta se rikkoo ja jättää jälkiä kämmenelle, on hiekkaa edessäsi. Sormien taitteisiin juuttunut maa on silttiä.

  Määrittää itsenäisesti maaperän tyypin olevan helppoa. Mutta on parempi antaa maaperän tutkimukseen kaikki kysymykset asiantuntijoille. Tämä edellyttää materiaalikustannuksia, mutta se on perusteltua tulevan säätiön rakentamisen aikana.

  Miten määritellä itsenäisesti maaperän tyyppi: tyypit ja ominaisuudet maaperä, erityisesti rakentaminen säätiön

  Vankka perustus on tarpeen koko rakennuksen vahvuuden varmistamiseksi. Rakenteen rakentamisessa käytettävän säätiön valinta riippuu monista syistä.

  Määriteltävät tekijät ovat maaperän koostumus, pohjaveden taso ja jäätymisen syvyys.

  Vahva pohjaan rakennettu kylpy kestää monta vuotta tuhoamatta seinämien ja väliseinien tukirakenteita ja halkeamia.

  Ennen selvitystyön aloittamista ja suunnittelutyötä maa-alueella tehdään suunnittelu- ja geologiset tutkimukset.

  Näiden toimintojen aikana ratkaistaan ​​useita tehtäviä rakennusdokumentaation kehittämisvaiheessa:

  1. Maaperän koostumuksen määritys ja niiden mekaaniset ominaisuudet, jotta saadaan tietoja säätiön laskemiseksi.
  2. Maaperän kenttäkokeita maaperän muodonmuutoksen ja lujuusparametrien määrittämiseksi.
  3. Tutkimus maaperän kyvystä kestää tietyn pohjan rakentamisen aiheuttamia dynaamisia ja staattisia kuormituksia.

  Näiden ongelmien ratkaisua tekevät korkeasti koulutetut erikoisasiantuntijat erikoiskeinoilla ja laboratoriolaitteilla. Tämä on melko kallis tutkimus.

  Yksittäisessä rakentamisessa käytetään tavallisesti yksinkertaistettuja menetelmiä, jotka ovat päämieheidemme valtavan enemmistön käytettävissä.

  Maaperän luokitus ja niiden ominaisuudet

  Suunnittelun ja geoteknisten tutkimusten aikana suoritetaan kattava tutkimus rakennustyömaan luonnollisista olosuhteista.

  Jotta voima olisi riittävän vahva, niin maaperän koostumus ja niiden ominaisuudet vaikuttavat ratkaisevasti. Rakennusteollisuudessa on selkeä maaperäluokitusjärjestelmä, jossa yksilöidään seuraavat lajit:

  1. Kalliomuodostumat
  2. Semi-rock maaperä.
  3. KARKEA.
  4. Hiekka ja hiekkainen sitoutumaton maa.
  5. Savi tai siihen liittyvät maaperät.

  Rakentajien on usein työskenneltävä kaikkien lueteltujen tyyppien kanssa. Jokaisella maaperätyypillä on vain tähän luokkaan kuuluvia ominaisuuksia.

  Säätöä levittäessä ei ole pelkästään maaperää, jonka katsotaan olevan homogeeninen, kun se tunkeutuu.

  Yleensä maa-alueilla on ylempi kasvulliset tai hedelmälliset kerrokset, hiekka, hiekkasauma, savi ja liepeet.

  Maakerrosten paksuus, kun valitaan erityinen säätösuunnitelma säätiön laskemiseksi, otetaan huomioon myös muiden tekijöiden ohella.

  Yksittäisten maatyyppien ominaisuudet

  Venäjän keskimmäisellä vyöhykkeellä on hiekka- ja savestamaita, karkeat, puolikiinteät ja kalliot kivet ovat harvinaisempia. Jokaisella tyypillä on tiettyjä ominaisuuksia.

  Hiekka- ja hiekkaperäiset maaperät koostuvat pääosin pienistä hiukkasista, joiden koko on 0,05 - 2 mm sedimenttisiä kiviä, ja niille on ominaista äärimmäisen pieni plastisuus.

  Rakentaessaan perustuksia tällaiselle maalle olisi asetettava suurempi turvataso.

  Savi-maaperä sisältää pienempiä hiukkasia, joiden koko on alle 0,05 mm. Tämä maaperä muodostui seurauksena primääristen kivien hävittämisestä ja niiden muuttamisesta korkeassa paineessa.

  Perusrakenteiden asettamisessa maaperä määrittelee kaivannon tekniikan, kokonaistyövoimakustannukset ja sen arvioidut kustannukset.

  Pohjan tyyppi ja sen perusparametrit riippuvat myös maaperätyypistä.

  Maaperätyyppien itsemääräämisen menetelmät

  Yksittäisen rakentamisen käytäntö edellyttää kustannussäästöjä. Monet toiminnot, mukaan lukien maaperän koostumuksen määrittäminen, suoritetaan itsenäisesti ilman asiantuntijoiden osallistumista.

  On olemassa melko yksinkertaisia ​​tapoja selvittää, millainen maaperä on, jossa perustus rakennetaan.

  Sivusta poistettu maa sekoitetaan pieneen määrään vettä ja sylinterin muodossa.

  Yritämme rullata tuloksena olevaa massaa rengasta, jos se onnistuu, maaperä koostuu vähintään kahdesta kolmasosasta saviä ja lieppejä. Jos hajoaminen erillisiin pienikokoisiin palasiksi, maaperä sisältää runsaasti hiekkaa.

  Toinen yksinkertainen testi - pieni maaperä asetetaan läpinäkyvään astiaan vedellä, nesteen sameus tarkoittaa pienien loemaisten hiukkasten suurta läsnäoloa.

  Rakennustyypit

  Maaperän koostumuksen määrittäminen alueella mahdollistaa tietyntyyppisen perustan kohtuullisen valitsemisen.

  Tärkeimpiä perustyyppejä: vyö, laatta, pylväs- ja pile-grilli käytetään riippuen alueen erityisistä olosuhteista.

  Maaperä, johon rakennuksen rakentaminen on tarpeen, altistuu melko suurille mekaanisille kuormille ja puolestaan ​​vaikuttaa tukirakenteisiin.

  Kestävimpänä perustana on nauha, joka on suorakaiteen tai neliön poikkileikkauksen omaava betoni, joka on vahvistettu valssatulla teräs- tai komposiittimateriaalilla.

  Taloudellisin vaihtoehto matalalla pohjalla tehdään vakaa maaperä.

  Suurin epävakaa ja kosteutta sitova maaperä on suositeltavaa käyttää monoliittisten laattojen perustuksia.

  Perusmuodon valinta maan tyypistä riippuen

  Suunnittelun ja geoteknisten tutkimusten tulosten ja maaperätyypin määrittämisen perusteella suoritetaan prosessien mallinnus.

  Alhaisen rakennuksen yleisin perusta on teippi, tällaisen säätiön rakentaminen on testattu ja testattu ajan myötä. Kosteikkoalueilla ja liikuteltavilla maaperäillä on parhaana vaihtoehtona käämityspillien käyttö.

  Tämän tyyppisessä perustuksessa pääkuorma siirretään tukielementtien kautta syvemmälle ja vakaammalle kerrokselle.

  Kevyitä rakenteita käytettäessä on mahdollista käyttää ruuvi- ja paalirunko-asetelmia. Laakeripalkit saattavat joutua kosketuksiin maan kanssa ja osittain tunkeutua siihen.

  Tällaisten tukirakenteiden suurin etu on se, ettei tarvitse tehdä monimutkaista ja kallista vedenpitävyyttä.

  Erityyppisten maaperän maaperän luonteen ominaisuudet

  Pohjan rakentamisen yhteydessä maaperän ominaisuudet, kuten tiheys, kosteus, mekaaninen lujuus ja sitkeys.

  Nämä indikaattorit on otettava huomioon louhintatyön aikana.

  Erityisen tärkeä on parametri, kuten pito ja maksimaalinen kaltevuuskulma. Helpoin tapa työskennellä hiekka- ja hiekkasilla, mutta perustana tässä tapauksessa tarvitaan lisää vahvistamista.

  Maaperän koostumuksen tutkiminen paikan päällä ennen rakentamisen aloittamista on pakollinen menettely.

  Ainoastaan ​​teknisten ja geoteknisten tutkimusten perusteella voimme saada hyviä suosituksia tämän sivuston optimaalisesta perustustyypistä.

  Kyselyjen voi tehdä sekä ammattilaisia ​​että itsenäisesti ilman asiantuntijoiden osallistumista.

  Kuinka tehdä maansiirtotöitä. Kuinka tehdä maanrakennuksia talon rakentamisen aikana? Kuvagalleria maanrakennuksesta kilpailukykyiseen hintaan

  Valmistelujakson aikana tehdyt työt määräytyvät rakennushankkeiden ja rakennustöiden hankkeiden osalta SNiP 12-01-2004 mukaisesti. Rakentaminen.

  Ennen rakennuspaikan louhintatöiden aloittamista on suoritettava seuraavat valmistelut:

  1. Hankkeita on kehitetty maanrakennustöiden rakentamiselle ja tunnustettiin maanpäällisten rakenteiden geodeettinen hajoaminen;
  2. Alueet jaetaan ja kiinnitetään maahan, kun otetaan huomioon teiden tuotannon tarvittava leveys, hauttamattomat louhokset, pysyvät ja väliaikaiset kaatopaikat, väliaikaiset tiet ja tietävät rakennustyömaalle;
  3. Viemäröintilaitteet, väliaikaiset putkistot, voimajohdot;
  4. Työtä on tehty puhdistamaan alue metsistä, kantojen poistoon, katkaisemaan pensaat, puhdistamaan kivia, tyhjentämään ja poistamaan pintavedet;
  5. Rakennusten purkaminen ja niiden perusta purkaminen;
  6. Kasvin maakerroksen leikkaaminen ja rakennustyömaan suunnittelu tehtiin;
  7. Työtä on tehty tilapäisten rakennusten, varastojen jne. Laitteella.
  8. Arranged araanikko ja työalueen vaara-alue.

  Kaikkien valmistelutöiden on oltava teknologisesti sidoksissa laitoksessa tehtyihin töihin, mikä eliminoi toistuvasti työtä ja parantaa tekniikan edellytyksiä.

  Putkien osalta mekaaninen tiivistys sallitaan vain putken harjan yläpuolella olevan ylivuodon korkeudesta, minkä johdosta putkeen ei voi vaurioitua. Betoni- tai hiekkapäällystetyt putket vaatimusten mukaan sekä lievä kerääntyminen ennen koneen tiivistämistä.

  Erityistapauksissa viranomaiset voivat myös vaatia lisätöitä tai lisätietoja rakennushankkeen selkeästä esittelystä. Yleensä normaalit säännöt ovat? jonka on vastattava täsmälleen esitystapoja. Vanhoja viemäreitä on tarkistettava, jotta ne tukkeutuvat ennen purkamisen aloittamista. Kanavaa ei saa rikkoa vain rakennuksen vyöhykkeellä, vaan se on suljettava julkisen kanavan suulle.

  maavalli

  Louhintatyön valmistelussa ja toteuttamisessa tärkeimmät sääntelyasiakirjat ovat SNiP 3.02.01-87. Maaviljelmiä, säätiöitä ja säätiöitä, GOST 12.3.048-2002. Työturvallisuusvaatimukset. Rakentaminen. Maa-alan tuotanto hydromekanisoinnin avulla. Turvallisuusvaatimukset, GOST 25100-95. Mailla.

  Maanrakennetyypit

  Maanrakennuksia kutsutaan työksi maaperän kehityksessä louhinnassa, sen kuljetuksessa (liikkumisessa) ja laskemisessa penkereessä. Kaivaukset ja päällysteet ovat maanrakennuksia, jotka voivat käyttötarkoituksensa ja käyttöiänsä mukaan olla pysyviä ja tilapäisiä. Pysyvät maanrakennukset - patoja, padot, kanavat, säiliöt, lietteenkerät jne. - on suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön. Väliaikaiset maanrakennukset on järjestetty tarvittavan elementin myöhempiin rakennus- ja asennustöihin. Näihin kuuluu kaivoksia ja kaivoksia.

  Erilaisiin kaivauksiin kuuluu lähinnä kaivojen rakentamista sekä perustusten ja nauhojen kaivausta. Louhinta-alue koostuu rakennusalueesta, työalueesta ja pengerrys-alueesta. Vedenpidätystoimenpiteitä käytetään pintaveden poistamiseen ja veden pinnan pienentämiseen maaperän alapuolella kaivu- ja rakennusvaiheen aikana.

  Jokainen rakennus tarvitsee alustan. Tämä on välttämätöntä rakennuskuormien jakamiseksi maahan ja rakenteen kiinnittämisestä maahan. Jos pohjavesi kuitenkin tapahtuu ruoppauskaivossa, on tarpeen jatkaa. Tämä veden vähennys on nimeltään veden säästö.

  Pylväitä kutsutaan loviksi, joiden leveys poikkeaa vähän pituudesta ja kaivannosta kutsutaan loviksi, joilla on pienet poikkileikkauskoot ja suuret pituudet. Kaivokset ovat välttämättömiä rakennusten ja kaivojen rakentamiseksi - putkistojen rakentamiseksi.

  Ura- ja pylväiden kaltevia sivupintoja kutsutaan rinteiksi, ja niiden ympärillä olevat vaakasuorat pinnat kutsutaan bermiksi. Maanrakennuksen jäljellä olevat elementit ovat louhinnan pohja - louhinnan alempi vaakatasoinen maaperäpinta; hillintä - kaltevuuden yläreuna; ulkopohja - kaltevuuden alareuna; kaltevuuden jyrkkyys (tai kerroin).

  Kaltevuuskulma on valittava riippuen maaperätyypistä. Kanava-stringsit rinteillä tanssivat; toisaalta yhteys tehdään julkisella viemärijärjestelmällä, jäte- tai jätevedenpuhdistamolla, toisaalta putki sijoitetaan taloon suunnitelluille pystysuorille putkille.

  Maisemointi - erittely, projektin luominen ja sivuston suunnittelu, kaivaus ja rakennustyöt sivustossa

  Säätiö tai säätiö on rakentava ja staattinen muodostuminen siirtymisestä rakennuksesta maahan siten, että rakenteen ja sen käytön aiheuttamat maaperän muodonmuutokset ovat rakenteeltaan vähemmän hyväksyttäviä. Jos perinteiset pohjatyypit, kuten Strip-pohja, eivät riitä, että kotisi on vakaa ja turvallinen sivustossasi, saatetaan tarvita erityisiä säätiöitä, ns. Erikoisperustoja.

  Maa-alueisiin kuuluu myös varantoja ja kavaliereita. Varaukset ovat kaivauksia, joista maaperä on otettu pengeremuksen asentamiseen, ja kavalat ovat pinnoitteita, jotka syntyvät poltettaessa tarpeettomia maaperää, esimerkiksi tilapäiseen varastointiin, jota käytetään sitten kaivojen tai sinusien täyttämiseen.

  Maanalaisten rakenteiden ja rakennusten osien asennuksen jälkeen maaperä sijoitetaan rakenteen sivupinnan ja kaivon kaltevuuden väliin. Tätä työtä kutsutaan täyteaineiden täyttämiseksi.

  Toisaalta kanavajohdon liittäminen julkiseen kanavaan tai lämmitys- tai jäteveden käsittelyasemalle. Toisaalta kanava johtaa taloon pisteisiin, joissa pystysuuntaisia ​​putkia suunnitellaan. Kanavaletkut pinotaan auki alla olevan jäädytyssyvyyden alla. Lisäksi on välttämätöntä ottaa yhtenäinen gradientinmuodostus 2-5%: iin, missään tapauksessa ei pitäisi tapahtua vasta-aiheita, koska tämä johtaa kanavan tukkeutumiseen.

  Rakentamisalueiden arvioinnin avulla ei aina ole mahdollista tunnistaa kaikkia maaperän erityispiirteitä, jotka voivat johtaa odottamattomiin ja upeisiin tilanteisiin maanrakennuksessa. Rakennuspaikan valmistelemiseksi on välttämätöntä suorittaa maatutkimus, mutta myös maatutkimustyöt, puiden puhdistusta ja suojelua koskevat luvat ovat tärkeitä. Maiseman kuvauksessa maapallon, humuksen tai äidin äidin 30 cm: n huippu on erittäin arvokasta.

  Maaviljelyn käytön aikana ei saisi muuttaa muotoaan ja päämittansa, antaa särkyä, heikentää virtaavan veden vaikutusta ja saostua siihen.

  Kaivantojen ja kaivojen kehittäminen

  Kaivukoneiden ja kaivojen kehittäminen 1,5 metrin syvyyteen saakka on tehty kaivurikuormaajilla varustetuilla kaivureilla varustetuilla kaivureilla tai kaivukoneella varustetuilla kaivureilla, joiden syvyys on yli 1,5 metriä ja myös etukuiva.

  Yksi vaarallisimmista rakennuskohteista on ojia, joissa 40 rakennusalan työntekijää kuolee vuosittain. Työntekijät voivat tappaa tai loukkaantua vakavasti loukkaantuen useita minuutteja kaivannon romahtamisen aikana. Mutta nämä kuolemantapaukset voidaan välttää.

  Maalaistalon infrapuna lämmitys

  Tässä videossa näet yhden vaiheen, jonka työnantajien on seurattava maaperän luokittelua varten, jotta voidaan varmistaa kaivojen turvallinen toiminta. Tätä videota ei ole tarkoitettu täydelliseksi oppimistyökaluksi, vaan se toimii niille ihmisille, jotka haluavat oppia lisää. Työnantajat ovat vastuussa turvallisen työpaikan ja tarvittavien suojavarusteiden tarjoamisesta. He näkevät, miten rakennuspaikan tiedot voivat auttaa pelastamaan ihmishenkiä.

  Kaarteissa, joissa on pystysuorat seinät, pienimmän etäisyyden valossa rakenteen sivupinnan ja kiinnityslevyjen tai kielen välillä on oltava vähintään 0,7 m.

  Kaistaleiden ja kaivojen leveys kaistaleen ja vapaasti seisovien perustusten alapuolella on 0,2 metriä suurempi kuin perustusten rakenteen leveys, vedenpitävyys, muotti ja kiinnitys. Rinteillä varustetuista kaivoista rinteiden ja rakenteen välisen etäisyyden on oltava 0,3 m.

  Jokainen uraan tulleen työntekijän on suojattava suojaverkon maanvyöryiltä, ​​jos kaivaus on 5 metriä syvä, jos vakaa kivi ei porata, ei ole tarpeen käyttää tukijärjestelmää, jos syvennys on alle 5 metriä ja toimivaltaisen henkilön arviointi että maanvyörymien todennäköisyyttä ei ole.

  Jotkut maatyypit ovat vakaita, toiset eivät. Kaivettaessa kaivantoa on tärkeää tietää, millaista maata olet työskennellyt, osaa kallistaa, penkki tai tukea kaivantoa. Tämä voi auttaa estämään romahtamisen. Toimivaltainen tai koulutettu henkilö on henkilö, joka voi määrittää sellaiset olosuhteet, jotka voivat olla vaarallisia työntekijöille, joilla on myös oikeus korjata vaarat. Kaikki kauemmas kaivutukset, joiden syvyys on yli 20 metriä, tulee käyttää ammattimainen insinööri.

  Pohjaveden yläpuolella sijaitsevien pystysuuntaisten seinämien syvyyttä ei enää hyväksytä: hiekka- ja karkeat maaperä - 1m, hiekkasäteissä - 1,25 m, paahdet ja savet, paitsi erittäin vahvat - 1,5 m, erittäin hyvin vahva lieju ja savi - 2 m (tiheys 2,15 t / m3).

  Maaperän tiivistys ja kiinnitys

  Poraus ja maaperän tiivistys suoritetaan suunnittelutyön aikana, erilaisten penkereiden pystyttämiseen, kaivojen täyttöön, fundamenttien sinuspiireihin jne. Tiivistetään maaperän kantavuuden lisäämiseksi, sen puristuvuuden vähentämiseksi ja veden läpäisevyyden vähentämiseksi. Tiivistäminen voi olla pinnallinen ja syvä. Molemmissa tapauksissa se toteutetaan mekanismeilla.

  Jokaisessa kaivauksessa toimivaltaisen henkilön on suoritettava perusteellinen tutkimus joka päivä tai kun jokin kaivannon olosuhteista muutetaan tunnistamaan ja poistamaan mahdolliset vaarat. Tässä videossa näet rakennuksen lattian silmämääräisen tarkastuksen. Näet myös, miten maaperää voidaan arvioida käyttäen kolmea tavallisinta menetelmää: plastisuuskoe, peukalon tunkeutustesti ja tasopintrometriittikoke. Tyypin maaperän tunteminen mahdollistaa oikean suojajärjestelmän suojaamisen työntekijöiden suojelemiseksi maanrakennuksen aikana.

  Harjoitetaan maan tiivistymistä liikkuva, ja tiivistämisen tärinää, mutta se on enemmän tarkoituksenmukaista käyttää yhdistettyä menetelmää, joka käsittää samanaikaisen lähetyksen eri vaikutuksia maahan (esim., Värähtelevät ja liikkuvan).

  Yhden tiivistymisen varmistamiseksi polkumyynnillä oleva maaperä tasoitetaan puskutraktoreilla tai muilla koneilla, jotka ovat aiemmin jakaneet työskentelypaikan tarttujiin. Työn tehokkuus kasvaa, jos maaperän kosteuspitoisuus on optimaalinen kyseiselle maaperälle. Siksi kuivat maaperät on kostutettava, ja kosteikot on kuivattava.

  Maaperä voi olla yhtenäinen tai rakeinen. Koheesimaisessa maaperässä on hienoja hiukkasia ja riittävä savi niin, että maa tarttuu itsensä. Kun maaperä on yhtenäisempi, se johtuu siitä, että sillä on enemmän savea ja vähemmän altis romahtamiselle. Rakeinen maa koostuu suurista hiukkasista, kuten hiekasta tai sora. Tällainen maaperä ei tartu itsestään. Kun maaperä on vähemmän yhtenäistä, tarvitaan lisätoimenpiteitä romahtamisen estämiseksi. Tämä on maaperän tuhoamiseen tarvittava paine. Tämä arvo ilmaistaan ​​tavallisesti tonnia kohti neliöjalkaa kohden.

  Kun täyttö- perustukset sivuonteloiden tai kaivamista maantiivistyslaite suoritetaan suljetuissa olosuhteissa, jotta vältetään vahingoittamasta perustuksen tai kanavat on sen vieressä kentällä 0,8 m leveä puristetaan käyttäen pyörät, pneumaattinen ja sähköinen sulloimet kerroksen paksuus on 0,15-0,25 m.

  Suurten peltopintojen suositteleminen on suljettu perävaunulla tai itseliikkuvalla sileällä tai nokkatehalla sekä suljetussa ympyrässä varustetuissa puristuskoneissa. Maalin tiivistyskoneiden läpiviennit tehdään pienellä päällekkäisyydellä, jotta vältetään puuttuva konsolidoimaton maa. Yhden paikan läpivientien määrä ja kerroksen paksuus asetetaan riippuen maaperätyypistä ja maan tiivistyskoneesta tai vahvistetaan empiirisesti (tavallisesti 6-8 läpivientia).

  Maaperä on vankka maaperä louhintaan. On tärkeää muistaa, että kaivanto voi ylittää useamman kuin yhden maan tyypin. Tyypin A maaperä on yhtenäinen ja sillä on suuri puristuslujuus. Tyyppi C sisältää rakeiset maaperät, joissa hiukkaset eivät tartu kiinni ja koaksiaaliset maaperät, joilla on pieni puristusvoima.

  Esimerkkejä tyypin C maaperistä ovat sora ja hiekka. Ennen maaperän arviointia on hyödyllistä suorittaa visuaalinen arviointi rakennustyömaalla. Tämä auttaa määrittämään, onko olemassa tekijöitä, jotka vähentävät maaperän kestävyyttä. Seuraavassa on muutamia huomioita, jotka on tehtävä alustavan visuaalisen arvioinnin tekemiseksi maaperästä louhintatilan lähellä: ensiksi, kun maa kaivataan, onko se tullut vapaasti vai onko se rakeinen? Puristustöillä maata on yhtenäistä.

  Lähinnä esikaupunkialueella tarvitaan kaivamista. Tähän tehtävään on kaksi perusmenetelmää: manuaalinen ja automaattinen. Miten suunnitella sivuston, sekä miten itsenäisesti kaivaa kaivanto mökillä, harkitsemme seuraavaksi.

  Maanrakennustyöt maassa - etenkin

  Aluksi kesämökin ostamisen jälkeen sinun on suunniteltava se. Tämä määrittää talon, puutarhan, kasvipuutarhan, rakennusten kotikäyttöön tarkoitetut paikat. Sivuston ulkoasu merkitsee myös sen kohdistamista. On suositeltavaa suorittaa maanrakennustyöt kevään alussa, jolloin sivustolla ei ole ruohoa.

  Onko tärinää lähde lähellä kaivaa? Onko mitään viitteitä siitä, että maaperää aiemmin käytettiin hyväksi esimerkiksi palvelulinjoissa? Onko olemassa merkkejä siitä, että vesi joutuu maahan? Onko maa säröillä? Murtumien joukossa on halkeamia tai maaperän osia, jotka irtoavat kaivannon pystysuorasta seinämästä.

  Maaperätestiä suoritettaessa on tärkeää valita hyvä maaperä. Maaperänäytteiden tulisi olla tyypillisiä louhinnan ympäröivälle maaperälle, ja lisääytteitä tulee ottaa, koska kaivaus on syvempi. Koetulokset voivat vaihdella maaperän kuivumisen myötä, joten parhaita tuloksia varten näytteet on otettava ja arvioitava mahdollisimman pian.

  Aluksi sivusto on poistettu vieraista esineistä. On parasta tehdä tämä työ puskutraktorin avulla. Vaikka melko realistinen, mutta pidempi manuaalinen puhdistus sivuston. Jotta saataisiin optimaalinen sademäärä pintaa alueella, järjestä viemärijärjestelmä ja kaivannot ojoilla.

  Katsotaan nyt kolmea päätyyppistä maaperätutkimusta. Muoviteettitestiä, jota usein kutsutaan kynänä, käytetään maaperän yhteenkuuluvuuden määrittämiseen. Tämä testi suoritetaan tekemällä rulla, jossa on märkä maadoitusliitin kahdeksan tuuman paksuinen ja kaksi tuumaa pitkä, antaen sen ulkonäön ohuen, ohut kynän. Jos näyte voidaan pitää toisesta päästä ilman häiriöitä, se on yhtenäinen.

  Tässä näet esimerkin siitä, mitä tapahtuu, kun maaperä on yhtenäinen. Huomaa, miten näyte ei hajoa. Katsotaan nyt, mitä tapahtuu, kun maaperä ei ole kiinteä. Maaperällä ei ole voimaa tarttua yhteen. Peukalon tunkeutustestiä käytetään yhtenäisen maaperän näytteen puristuslujuuden nopeaan arviointiin. Peukalon tunkeutustestin suorittamiseksi paina peukalon kärki tuoretta maata vasten. Tulokset eivät todennäköisesti ole täysin edellä mainittujen kuvausten mukaisia, mutta ne ovat vinoja tuloksia.

  Kaikki maa-aitojen maanrakennustyöt tehdään ennen talon rakentamista. Merkitse sivuston rajat, talon sijainti, puutarha ja puutarha. Louhintatyön päätehtävänä on saada paikka valmiiksi rakentamiseen. Erikoisvarusteiden tai manuaalisen työn avulla alue tasataan vaakasuoraan. Erikoislaitteet katkaisevat maaperän tarpeettomiin paikkoihin, jotka muodostavat kumpuja siitä. Translaation liikkeiden avulla on mahdollista saada aikaisemmin määritetyn paksuuden kvalitatiivisesti kohdistettu osa.

  Me animoimme maatyöt sivustossasi

  Numeerisen mittauksen saa- miseksi testi voidaan suorittaa käyttämällä tasku-penetrometriä. Taskuprobeettimittarin avulla saat maaperän puristuksen voiman numeerisen arvon. Nämä tulokset voivat vaihdella, joten on hyödyllistä suorittaa tämä testi useilla maaperänäytteillä samasta louhinnan osasta vain varmistaakseen, että tulokset vastaavat. Taskuprotoantteri toimii yhtä hyvin kuin painemittari. Maaperän näytteeseen lisätään ohut metallimäntä, ja penetrometrillä mitataan maaperän puristusvoimaa.

  Dacha-juuston helppokäyttöisyyden parantamiseksi on tarpeen suunnitella sivusto asianmukaisesti. Ennen sitä on määriteltävä lähiympäristön kunkin alueen toiminnallinen tarkoitus. Louhintatyöt edellyttävät helpotuksen tasoittamista, hillintöjen poistamista, aitausten järjestämistä ja mädäntyvien alueiden poistamista, jos sellaisia ​​on.

  Muista asentaa asteikon osoitin penetrometrin koteloon, kunnes "Zero" -merkki tulee näkyviin. Testauksen suorittamiseksi paina mäntää maahan, kunnes se saavuttaa kaiverretun viivan, ja ota sitten lukema asteikon osoittimella. On tärkeää huomata, että penetrometri voi antaa vääriä tuloksia, jos maaperässä on kivet tai kiviä, joita ei ole pakattu.

  Kaivannon ominaisuudet

  Kuten näette, tyypin A maaperä mittaa vähintään 5 tonnia neliöjalkaa kohden. Katsotaanpa videon kohokohtia. Tyypin A maaperä on vakain ja tyyppi C on vähiten vakaa. Rakennustyömaa-alueen maaperän määrittämiseksi on useita testejä, jotka toimivaltainen henkilö voi suorittaa. Visuaalisen arvioinnin jälkeen plastisuuskoetta voidaan käyttää määrittämään, onko maaperä yhtenäinen vai rakeinen. Vankka maaperä, peukalon tunkeutumiskokeet tai tasku penetrometri auttaa määrittämään ymmärryksen voima.

  Lisäksi, jos puutarha tai puutarha sijaitsee sokkalla, on välttämätöntä valmistaa maaperä kasvinjalostukseen etukäteen. Tontin juuressa on WC, tietoliikennejärjestelmät, komposti, kasvihuone jne. Samaan aikaan talon lähellä on virkistyspaikka, leikkipaikka, puutarha ja kukkapenkit.

  Suorakaiteen maalaaminen

  Suunnittelun jälkeen sivuston määräytyy talon sijainnin mukaan. Tee näin luomalla merkintä tulevalle säätiölle. Aluksi talon kulmat ovat vakiintuneita sarakkeita, jotka on liitetty toisiinsa laudan ja johteen avulla. Pylväiden halkaisija on vähintään 1 cm ja korkeus on noin 30 cm. Ristit on kaksi vaihtoehtoa: kulma ja vakio.

  Merkitsemisvaiheessa sekä säätiön ulkoiset että sisäiset osat ovat selkeästi määriteltyjä. Samaan aikaan, ei vain suorakulmat, vaan myös käyräpintainen pinta määräytyvät leikkauksen avulla. Oikein tehty säätiön merkinnät - lupaus korkealaatuisesta talon rakentamisesta.

  Louhinnan määrä riippuu niiden käyttäytymisajankohdasta ja rakennuspaikan valmistelusta. Jos maaperä sijaitsee tontilla, se on altis turvotukselle, sitten kuopan alla oleva maa poistetaan ja erityinen masennus muodostuu ennen maaperän jäätymistä.

  Lupa kaivamista varten

  Jotta kaivostyön toteuttaminen sivuston suunnittelussa olisi välttämätöntä ottaa yhteyttä paikallishallinnon virastoon, jossa on selvitys louhintatöiden myöntämisestä.

  Jos haluat tehdä päätöksen, sinun on odotettava tiettyä aikaa. Tietyt alueet edellyttävät pakollisen luvan läsnäoloa ennen minkäänlaisia ​​maanrakennustöitä.

  Maanpäällisten päätösten tekemisessä on huomioitu tietyt tietoliikenteen tarkoituksen tekijät sekä maanalaisten ja kaupunkien tilojen turvallisuus.

  Lupa kaivostyöhön on välttämätöntä, kun maanalaisia ​​laitoksia, apuohjelmia, telakoita, telineitä, kotitalousleirejä asennetaan, materiaaleja ja rakennusten rakenteita säilytetään.

  Optio annetaan kahden viikon kuluessa, muuten sinulla on mahdollisuus tehdä valitus hallituksen edustajaa vastaan. Sivuston omistaja laatii lausunnon riippumattomasti tai käyttää asianajajan palveluja.

  Tällaisissa tapauksissa voidaan kieltää maansiirtotyötä koskevan luvan myöntäminen:

  • asiakirjojen puuttuminen tontille tai valitus ei ole maanomistaja;
  • laittoman ilmoituksen laatiminen;
  • kyvyttömyys työskennellä tiettynä ajanjaksona;
  • työn projekti uhkaa naapurimaiden rakennusten tai ihmisten toimeentuloa;
  • tämän sivuston työn rikkomukset.

  Muissa tilanteissa sinun on annettava louhintaluvan. Tällä järjestyksellä voit suorittaa sivuston ulkoasun ja viestinnän asennuksen oikeudellisiin syihin.

  Pora maanrakennustöihin tekevät sen itse

  Jos tarvitset louhintatyötä maassa tarvitset poraa. Tässä työkalussa on kaksi päävaihtoehtoa:

  • Sähkötyyppinen poraus - sähkömoottorin avulla, jossa on kahva ja kiristysruuvamekanismi, on halkaisijaltaan valtava määrä tällaisia ​​yksiköitä, joiden avulla voit varustaa erilaisten halkaisijoiden reiät;
  • käsikäyttöinen porakone on suosittu halvan hinnan takia, lisäksi on aivan mahdollista rakentaa tällainen työkalu omiin käsiinsä, manuaalinen pora on riippumaton sähköstä.

  Poran avulla he suorittavat erilaisia ​​maanrakennuksia: järjestää istutuksia, rakentaa viemäriverkkoa, vaakasuoraa porausta, asentaa miekat ja portit jne.

  Käsikoneen pääosa on metallipylväs, jonka alaosaan on ruuvi- muotoinen elementti ja ylempi kahva tai kahva. Tällaisen laitteen avulla on mahdollista rakentaa matalia syviä syviä reikiä, esimerkiksi asentaa tukia aidan rakentamiseen. Yksittäisen porauksen käyttö nopeuttaa useamman kaivamisen prosessia kuin lapiot.

  Porauksen erottuva piirre - sen soveltamisen helppous ja yksinkertaisuus. Riittää, että poraus asetetaan porauspaikkaan ja käännetään kahva tiettyyn suuntaan. Puutarhatyökaluissa on kolme päätyyppiä:

  • kokoontaitettavat ruuvit;
  • ei taitettava ruuvi vaihtoehto;
  • rengaspora.

  Porakoneen itsensä rakentamiseen tarvitaan:

  • sähköpora, jossa on eri halkaisijaltaan poratut porat;
  • hitsaus kone;
  • hiomalaikka pisteiden yksityiskohtiin.

  Ennen kuin aloitat, kiinnitä huomiota porauksen pääkomponentteihin sekä materiaaleihin, joista ne tehdään. Rakentaa yksinkertaisin kokoonpano, poraa tarvitaan kaksi metriä vahvistaminen ja teräslevy.

  Terät on ensin rakennettu; tähän käytetään teräslevyä. Terän kiinnittämiseksi telineeseen on tehtävä reikä siihen. Jalustana käytetään varusteita, joissa porat ovat porattuja muttereiden ja terien kiinnittämiseen.

  Käytä hiomakoneen leikkaamalla aihiot metallilevystä säteissuunnassa. Terän alaosa on teroitettu 50 asteen kulmassa. Takaisin alaspäin yhden senttimetrin päässä holkin päästä ja hiomakoneen avulla terän teroitus, samaan aikaan ankkuri olisi huippumuotoinen. Näin pora toimii sekä pehmeillä että kovilla kiveillä. Telineen alapäähän on asennettava urat, joissa on ruuvi.

  Porauksen lopullisessa vaiheessa on kiinteä kahva hitsauskoneella tai pultteilla. Toinen kiinnitysmenetelmä on luotettavampi. Laitteen suojaamiseksi kosteudelta ja korroosiolta on suositeltavaa peittää se erityisellä korroosionestoaineella.

  Manuaalinen kaivaminen kaivoksessa: kaivaminen

  Manuaalinen kaivaminen määritetään sen tarkoituksen mukaisesti. Useimmiten kaivannot on järjestetty putkijohdolle, kaapelille tai putkille sekä perustuksen luomiseen.

  Kaivannon järjestämisen tärkein kriteeri on maaperän jäädyttämisen syvyys. Se on noin 140 cm. Jos haluat sijoittaa putket yllä, sinun on huolehdittava niiden lisäeristyksestä.

  Kaivannon rakentaminen vesijohtoverkon alle useimmin käytettyjä telava-ajoneuvoja. Tarvittaessa kaivetaan pieni kaivanto, tarpeeksi käsityötä. Harkitse, että jotta viemäriverkko palvelisi sinua pitkään ja tehokkaasti, on tarpeen noudattaa tiettyä kulmakerrointa yhden asteen kulmassa 8-10 cm.

  Rakennustekniikan ja kaivannon muodon suhteen ne ovat:

  • suorakulmainen - ne erottuvat vähäisellä työllä ja niiden järjestelyn helpolla, mutta ne tarvitsevat lisää seinien vahvistamista, koska ne ovat alttiita romahtamista ja romahtamista;
  • kaarteita, joissa on lisää rinteitä - ei tarvitse vahvistaa, mutta työvoimavaltaisempia;
  • Yhdistetyt kaivukoneiden versiot - käytetään pohjaveden ollessa syvälle asetettu paikalle, kun taas tällaisilla kaivukoneilla on silmät.

  Jos kaivon syvyys on enintään 150 cm, tässä tapauksessa on suositeltavaa soveltaa sen järjestelyn manuaalista menetelmää. Tarjoamme tutustumaan yksinkertaiseen versioon oman kaivannon tekemisestä.

  Työn helpottamiseksi aluksi varuste- taan useita kaivoja 400-500 cm: n välein toisistaan. Samanaikaisesti kuoppien läpimitta on noin 18 cm. Porausprosessin aikana kaivoon lisätään vettä ja kaivon sisään asennetaan myös metallisäiliö, jossa pituussuuntaiset leikkaukset ovat yhtä suuria kuin halutun kaivannon leveys.

  Käytä kapeaa mutta kestävää kangasta, kerää koko maata kaivon ympärillä, nosta säiliö ja vapauta se maaperästä. Tämän kaavan käyttäminen kaivannon järjestelyissä on erittäin nopeaa, etenkin hiekkametalle.

  Laadukkaan työkalu on laadukkaan manuaalisen maanrakennuksen suorittamiseksi. Erityisesti tarvitset laadukasta porata, joka nopeuttaa prosessin aikaa useaan kertaan.

  Maa-alan kustannukset ovat melko korkeat, joten on paljon halvempaa suorittaa ne itsenäisesti, turvautumalla sukulaisten tai ystävien apuun. Tarjoamme perehtyä toisen kaivannon kaivamiseen. Tässä tapauksessa käytämme lapiota. Lisäksi on olemassa tiheät käsineet, joiden avulla maa poistetaan ja tavalliset työhansikkaat. Lisäksi pitäisi olla kaksi kauhua - bajonetti ja neuvostoliittotyökalu.

  Kaivannon kaivamiseen käytetään kahta pääprosessia:

  1. Maaperän löystymisprosessi - bajonettikanavan avulla maata irtoaa kaivannon sisällä. Tämän prosessin suorittamiseksi, bajonettikiiven avulla on vältettävä pystyasennossa. Lapin painon on oltava ihmisarvoista maan tuhoamiseksi. Erityisen vaikeiden kohteiden läsnä ollessa käytetään työkalua romun muodossa.

  2. Toinen vaihe - louhintaprosessi. Kun kaivaa suuri kuoppaan tai kaivantoon, tämä työ tehdään lapiolla. Jos tarvitset pienen poikkipinnan sisältävän kuopan, maata poistetaan käsien avulla. Tämä on tehtävä vain käsineillä, muuten on olemassa vaara vahingoittaa käsien ihoa.

  Edellä mainitut toimet toistetaan, kunnes kaivannon koko täyttää kopulansa.

  Maanrakennustöiden osalta hinta määräytyy työn koon ja yleisen monimutkaisuuden, maaston ja maaperän yksilöllisten ominaisuuksien, käytetyn työn tyypin ja muiden indikaattoreiden mukaan.

  Toinen epätavallinen tapa on kaivata kaivantoa moottoripyörän avulla. Tässä tapauksessa kaivannon on kuitenkin oltava riittävän leveä, jotta se sopii traktoriin. Hän hoitaa maaperän irtoamisen tehtävän, ja se on jo tarpeellista hankkia se lapiolla. Kuinka kaivaa kaivanto kävelijällä, katsele videota.

  Määritä maaperän ominaisuudet sivustossa.

  Ennen jokaisen talon hankkeen kehittämistä on määriteltävä, mitä ominaisuuksia maaperän tulevaisuuden kehityksessä on. Ilman näitä tietoja on mahdotonta ensinnäkin tehdä laadullinen ja kohtuullisen taloudellinen perusta ja rakentaa luotettava ja kestävä talo. Tässä artikkelissa puhutaan siitä, miten voit itse määrittää maaperän fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet.

  Ei ole mikään salaisuus, että paras tapa tutkia kehityskohtaa ovat erikoistuneiden organisaatioiden geologiset ja geodeettiset tutkimukset. Porauskoneen avulla valmistetaan useita kaivoja, maaperänäytteitä otetaan eri syvyyksissä ja sitten laboratoriossa määritetään tarvittavat fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet.

  Koska tämän menettelyn kustannukset ovat suuret, usein ihmiset, jotka rakentavat talon omillaan, kieltäytyvät siitä. Samaan aikaan säätiön rakentaminen toteutetaan joko alueen naapurimaiden kokemuksen perusteella tai toivoen voimakkaita "venäläisiä avosia". Tämä voi parhaimmillaan johtaa tarpeettoman massiiviseen säätiöön, johon liittyy liiallisia rahasummia ja pahimmillaan päinvastoin, liian heikon perustan rakentamiseen ja sitä seuraavaan tuhoamiseen.

  Alla näemme, kuinka voit määrittää maaperän perusominaisuudet, jotka ovat välttämättömiä enemmän tai vähemmän tarkkaan parametrien valintaan talon tulevaisuudelle. Jos, kun määrität jotain ominaisuutta, harkitset kahta vaihtoehtoa ja et tiedä mitä valita, valitse aina vaihtoehto pahimmilla ehdoilla. Säätiön liiallinen säästöraja ei ole niin kauhea kuin sen epäkohta.

  Joten, ensin, ainakin kaksi, ja mieluummin neljä (tulevan talon kulmissa), pitäisi tehdä paikassa. Niiden syvyys riippuu säätiön tyypistä, talon kerrosten lukumäärästä ja materiaalista, josta se rakennetaan. Esimerkiksi jos erikoistunut organisaatio tutkii kaksikerroksisen tiilitalon, kuopat porataan noin 10 metrin syvyyteen. On itsestään selvää, että on itsestään ongelmallista tehdä se itse (vaikka se onkin mahdollista). Tässä suhteessa sinun tulisi yrittää tehdä kaivoa niin syvälle kuin mahdollista, ainakin kahdesta jäädytyssyvyydestä. On kätevää käyttää tavallista puutarhatyrää. Lisäksi, jos on tarvetta ja tilaisuutta, voit heti kaivaa reiän saostussäiliön alle ennen talon rakentamista. Maaperän tutkiminen on vieläkin helpompaa.

  Kaivojen avulla määritellään kantavan maaperän tyyppi, hedelmällisen maakerroksen paksuus ja pohjaveden pinnan taso.

  I. Laakerimaata

  Kun syvennetään maahan, tulee ensin hedelmällinen kerros maaperää, jonka jälkeen maaperä. Säätiön olisi luotettava hänet. Laakerivaahtoja on neljä pääluokkaa:

  - jäädytetty (sisältää jäätä);

  - ihmisen aikaansaama (irtotavarana, alluvio jne.)

  Useimmiten erityisesti Keski-Venäjällä meidän on käsiteltävä hajallaan olevia maaperä. On olemassa useita tyyppejä: savi, hiekka, silty ja peated. Näistä savi ja hiekka ovat sopivia matalarakenteisiin rakenteisiin. On parasta olla rakentamatta mitään ooppeille ja turpeelliselle maaperälle omalla ilman erityistä tietämystä.

  Harkitse kaksi tapaa määritellä hajakuormitetun maaperän tyyppi.

  Menetelmä 1: Ota vähän maata kädestäsi, kostuta vedellä ja purista, kunnes vesi ei pääse tippumaan siitä. Sitten rullata maata kämmenten kanssa köysiin noin senttimetrin halkaisija ja taivuta sen rengas. Riippuen siitä, miten voit tehdä sen, voit valita seuraavat maaperätyypit:

  - jos et käytä valjaita lainkaan, se tarkoittaa, että sinulla on hiekkainen maa (hiekka) käsissäsi;

  - jos nippu vielä kallistuu alas, mutta se on erittäin hauras ja helposti murentuu - tämä on hiekkomaista siipikarjaa;

  - jos nippu rullaa alas, mutta kun yrität taivuttaa sen rengas, se rikkoo välittömästi - tämä on vaalea lieja;

  - jos köysi on taivutettu renkaaseen ja halkeamia ilmestyy sen pinnalle - tämä on merkki raskaista kammioista, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin savi;

  - jos kiinnitys on tahmeaa, se on helppo irrottaa ja taivutettu pysyy tasaisena ilman halkeamia, niin pidät savea.

  2-tie: Ota läpinäkyvä lasipurkki, esimerkiksi litran lasia ja täytä se puolikkaalla testiaineella, kun se on aiemmin puhdistettu juurista ja kivistä. Sitten lisätään veden päähän ja sekoitetaan perusteellisesti, kunnes homogeeninen suspensio. Laita säiliö ja älä koske siihen, kunnes kaikki hiukkaset ovat asettuneet ja vesi on kirkas. Riippuen maaperän koostumuksesta, se voi kestää muutamasta tunnista kahteen tai kolmeen päivään.

  Pankissa olevien hiekka-, silty- ja saveen hiukkasten sedimentaationopeuden vuoksi kerrosten välinen raja on näkyvissä. Hiekka, yläpuolella (pölyhiukkaset) ja yläpuolella - savea. Kerrosten korkeus mitataan viivaimella ja muutetaan prosentteina.

  Alla olevan kolmikuvakaavion avulla voit määrittää tutkittavan maaperän tyypin:

  Hiekkapuhalluksen prosenttiosuus on keltaisilla viivoilla, savi - punainen, sinilevä. Näiden viivojen leikkauspiste osoittaa, millaista maaperänäytettä se on.

  II. Pohjaveden taso

  Ennen rakentamisen aloittamista on ehdottoman tärkeää tietää pohjaveden taso paikassa. Kun porat kuopat, 2-3 tunnin kuluttua, alenna puukiskot niissä. Jos on vettä, se näkyy, ja on mahdollista määrittää, kuinka syvä se on. Mittaukset tulisi tehdä keväällä, kun taso nousee.

  Jos alueen välittömässä läheisyydessä on kaivo, myös pohjaveden määrää ei ole vaikea määrittää.

  III. Maaperän jäädytyksen syvyys

  Maaperän jäädyttämisen syvyys on tärkeä ominaisuus, jota ilman on mahdotonta laskea perustasoa oikein. Aluksi voit määrittää karkeasti sen normatiivisen arvon syväterävyyden kartalla:

  Tämä kartta (suurenna klikkaamalla kuvaa) osoittaa riippuvuuden jäätymisen syvyydestä tietyllä alueella ilmasto-olosuhteissa. Ilmaston lisäksi jäätyminen riippuu myös maaperän tyypistä, talon lattiarakenteesta, kellarikerroksen läsnäolosta ja huoneen keskimääräisestä päivittäisestä lämpötilasta huoneen sisällä. On mahdollista määrittää tarkemmin, kuinka syvä maa jäätyy näissä erityisissä olosuhteissa käyttäen yksinkertaista ja kätevää laskinta, joka sijaitsee täällä... On hyvin helppoa käyttää sitä: löytää kaupunkisi (tai lähin) ja valita arvo sopivilla olosuhteilla alla olevissa taulukoissa.

  IV. Kallistusmaaperä

  Joskus laskettaessa säätiötä esimerkiksi matala, rajallinen tieto kantavan maaperän fysikaalisista ja mekaanisista ominaisuuksista, sen kallistumisaste määritetään. Tämä tehdään seuraavasti:

  - lasketaan indikaattori Z = dw - df, jossa dw on pohjaveden syvyys, m; df - arvioitu jäätymisnopeus m (määritelty edellä).

  - Z-arvosta riippuen heilahteluaste määräytyy alla olevan taulukon mukaan:

  Kallio- ja karkeat sekä karkeat ja keskikokoiset hiekat, jotka eivät sisällä saviekse- luita, kuuluvat myös muuhun kallioon.

  Tässä artikkelissa annetuissa huomautuksissa voit jakaa lukijoiden kanssa kokemuksesi maaperän ominaisuuksien tutkimisesta tai esittää kysymyksiä, jotka kiinnostavat sinua.