Miten tunnistaa pohjaveden taso sivustolla ja milloin se on parempi tehdä

Vesi esikaupunkialueelle on tärkeä ja tärkeä vaatimus. Ilman kosteutta on mahdotonta kasvattaa puutarhakasveja tai ihailla kukkia. Kuitenkin, jos on liian paljon vettä, tämä on uhka sekä omistajille että kasvin maailmalle. Ja ennen kaikkea se koskee pohjavettä. Ongelmana on, että niiden vaarallisen läheisyyden määrittäminen ensi silmäyksellä on mahdotonta. Kesällä ostettu kuiva maa voi "kellua". Maapallon pintaan lähestyminen ei vaivaa vain kellareja. Puut, pensaat ja jopa puutarhakasvit, joissa on niin kostea kosteus, eivät yksinkertaisesti pysty selviämään. Talon, kellarin tai kasvillisuuden rakentamisen suunnittelussa on tärkeää määrittää, kuinka lähellä pohjavettä on. Kuinka tietää pohjaveden tilan sivustossa ja mitä he ovat?

Mikä on pohjavesi?

Kuten nimestä käy ilmi, pohjavesi (GW) on maanalainen vesi. Tarkemmin sanottuna ensimmäisessä maaperän kerroksessa, joka pystyy kulkemaan sen ja kerääntymään. GW-taso on suurin raja, johon ne nousevat. Toisin sanoen, se on maapallon kylläisyyden syvyys kosteudella. Mitä lähemmäksi se on pinnalle, pahempi kesää asuva.

Taso itse on muuttuva. Se riippuu luonnollisesta sademäärästä sekä ilman lämpötilasta. Suurin vesistöjen nousu tapahtuu kahdesti vuodessa: lumen sulamisen jälkeen ja syksyn sateiden jälkeen.

Aika määrittää HB: n taso riippuu erityisistä tavoitteista:

 • asuin- ja liikerakennusten rakentamiseksi tämä olisi tehtävä keväisin tai sateisena syksynä, jolloin vesi nousee enimmäkseen;
 • kuopan järjestelyä varten on parempi tarkistaa kesällä - veden alhainen taso takaa sen jatkuvan virtauksen.

Kuinka tietää pohjaveden tilan alueella?

Tutkijaryhmän kutsuminen antaa sinulle mahdollisuuden tietää tarkalleen kuinka lähellä vettä. Kuitenkin niiden palvelut eivät ole halpoja, joten edullisempia menetelmiä käytetään useimmin. Hyviä tuloksia ovat seuraavat:

 1. Tarkista kuopat (jos sellainen on). Mitä korkeampi vesi on kaivossa, sitä lähempänä maaperän pintaan.
 2. Poraustestikuopat. Ne olisi tehtävä eri paikoissa sivuston avulla puutarhanpora. Kaivon syvyys on noin 2 m. Jos pohja pysyy kuivana, ei ole mitään syytä huoleen.

Kohteen liiallisen kosteuden määrittäminen voi olla havainnointia. Joten tämä todistaa ilkivallan puuttuminen, mutta suuri joukko hyttysiä, lantuja ja sammakoita. Ja käytettävissä olevan kasvillisuuden mukaan ne jopa määrittävät, kuinka lähellä vettä. Lohikäärmeen läsnäolo viittaa siihen, että vesi on vähintään 5 m, leppä - 3 m, paju - 1 m.

Pohjaveden pinnan määrittäminen

Paikan valinta tietyn sadon kylvämiseen, kaivon sijainti ja syvyys riippuu pohjaveden esiintymistiheydestä. Ottakaa huomioon tämä luku ja pääkaupunkiseudun rakennusten rakentaminen. Siksi on tärkeää pystyä tekemään tarvittavat mittaukset oikein.

Lue Dacha

Pohjavesi on pohjavettä, joka sijaitsee maaperän äärimmäisessä kerroksessa, joka pystyy virtaamaan ja keräämään vettä. Veden ja pinnan ylärajan välistä etäisyyttä kutsutaan pohjaveden tasoksi (GWL).

Pohjaveden syvyyteen vaikuttavat monet tekijät: sulavesi, sade, lämpötila maan pinnalla jne. Tämän mukaisesti tämä arvo on muuttuva.

Pohjaveden taso pääsee pääsääntöisesti keväällä lumen ja tulvien sulamisen jälkeen ja syksyllä voimakkaiden pitkittyvien sateiden jälkeen.

Kun on tärkeää tietää:

 • Asettaessasi maan talon perustan. Pohjavedetyyppi, vedenpoiston laatu, vedenpitävyys ja vedenpoistojärjestelmien valinta riippuvat suoraan tästä. Yleensä ne mittaavat arvoa enimmäisrajan (keväällä tai syksyllä).
 • Asettaessasi kaivoa tai poraamalla kaivoa. Tässä vähimmäisraja on tärkeä, joten pitkällä kuivuudella ei ole lainkaan vettä.
 • Viemäriverkon laitteessa (septinen säiliö, tyhjennys).
 • Valittaessa paikka hedelmäpuiden, marjojen ja koristepensaakasvien istuttamiseen, jonka juuriharjoittelu menee syvälle maan alle. Jatkuvilla vesiliukoilla kasvien juuret rikkovat, lisäävät sienten, bakteerien ja virustaudin riskiä.

Saatavilla olevat tason määritysvaihtoehdot:

 1. Ota yhteys lähimpään valtion hydrogeologiseen organisaatioon (alue, alue). Käytettävissä ovat pohjaveden kartat, jotka on koottu Neuvostoliiton aikoina asteikolla 1 cm = 2 km. Tietenkin virhe on merkittävä, mutta saat yleisiä tietoja, joista voit aloittaa.
 2. Kävele lähimpien naapureiden läpi, joilla on kuopat ja mittaa nykyisen vapaata pohjaveden tasoa. Tämä antaa tarkemman arvion (älä unohda muutosta vuoden aikaan).
 3. Katso luonnonvaraisia ​​kasveja. Tietoja vesisignaalin reed-, ivy-, reed-, leppä-, paju-, poppeli-, umpeenkasvu-, hevos-, koiruoho.
 4. Myös käveleminen, kun ihmiset kulkevat teräksisen L-muotoisen langan tai oksan (viiniköynnöksen) kanssa, yrittävät löytää vettä poikkeamalla. En usko tätä menetelmää, en näe tieteellistä taustaa, mutta samaan aikaan se on melko yleistä. Hän näki ihmisiä, jotka etsivät vettä alueilta.

Jos lähistöllä ei ole merkkejä, testattavien kuoppien poraus on tilattava eri paikoissa.

Pohjaveden määrittäminen

Konsepti geologiassa

Geologisena käsitteenä pohjaveden taso on ehdollinen ominaisuus, jonka alapuolella kivi on kyllästynyt vedellä rajaan. Sateen tai sulavan lumen jälkeen maaperän huokosten läpi kulkeutuu runsaasti vettä. Taso, jolla tämä vesi pysähtyy, koska alle kaikki huokoset ovat täynnä sitä ja se on puhdasta vedenkorkeutta.

Pohjaveden esiintymistiheys.

Tämän tason syvyys riippuu pitkälti maastosta sekä läsnäolosta joen tai järven läheisyydessä. Vuoristoalueella pohjaveden syvyys voi ylittää 100 m: n syvyyden, kun taas mantereilla voi olla 1-2 m, ja joissakin paikoissa vain muutaman senttimetrin päässä pinnasta.

Pohjaveden taso ei ole staattinen indikaattori, mutta se voi vaihdella riippuen sadasta ja sademäärän voimakkuudesta. Nämä vaihtelut voivat olla varsin merkittäviä ja ulottuvat useisiin metreihin.

Pohjaveden alin taso on yleensä merkitty talvella.

Talvella vähimmäismäärä vettä tulee maahan. Jäätynyt maa on läpäisemätön saostukseen. Ja sademäärä putoaa ylivoimaisesti lumen muodossa, joka ei sula kevään lämpöön.

Pohjaveden virtauskuvio.

Jos poikkeat tieteellisestä määritelmästä, pohjaveden taso on vedenpinta, joka on lähinnä maapallon pinta-alaa, ja se on erotettu alemmasta vesipohjaiselta kerrokselta kivestä tai savesta, joka ei anna tämän veden tunkeutua syvemmälle.

On selvää, että tällainen määritelmä on epätarkka, koska geologia erottaa kolme pohjavedetyyppiä:

 • ylälinja, jonka syvyys on 2-3 metriä pinnasta ja joka katoaa talvella ja kuivalla säällä;
 • Paineettomat pohjavesi on kerros vettä, joka sijaitsee maan alla ensimmäisen vedenpitävän kerroksen yläpuolella. Tällaisten vesien taso riippuu kokonaan saostuksesta ja pysyy suhteellisen vakaana, koska tässä kerroksessa ei ole paineita;
 • Artesia-vesi on kerros vettä, joka sijaitsee kahden läpäisemättömän kerroksen välissä. Jos lävistetään ylempi vedenkestävä kerros, tämän kerroksen painetta aiheuttama vesi nousee ylös. Tämän vesijalanjäljen vettä käytetään artesian kaivot.

Mutta koska se on pohjaveden vapaasti virtaavaa vettä, joka antaa rakentajille eniten ongelmia laakereiden ja kellarien rakentamisen yhteydessä, on tämän kerroksen osalta määritettävä pohjaveden taso. Siksi käytännön työtä varten tällainen GWL-määritelmä on varsin sopiva.

pohjaveden

Kaivojen asennus.

Rakenteen, joka vaatii säätiön rakentamisen, täytyy alkaa määritellä pohjaveden taso. On olemassa malli: mitä korkeampi pohjavesi sijaitsee, sitä vähemmän maaperän kantavuus muuttuu.

Joissakin tapauksissa rakentaminen on parempi luopua. Esimerkiksi jos vedenpitävästä kerroksesta ja maaperän pinnasta on kerros hienorakeista hiekkaa, jossa on sekoisia suolapitoisia hiukkasia, silloin kun pohjavesi tulee siihen, se muuttuu pudotuksi. Jos tällä tasolla tärähtelevää paljousta, silloin kun vesi tulee siihen, se pehmentää ja menettää vakauden.

Jos pohjaveden esiintymistä esiintyy alle 2 metrin syvyydessä, katsotaan, että tämä on pohjaveden korkea taso. Tällä tasolla on parempi luopua kaikista rakenteista, jotka edellyttävät syvän kaivannon tai kaivukoneen tarvetta, koska nollajakson rakentamisen kustannukset ovat verrattain korkeat. Loppujen lopuksi maanalainen vesi tässä tapauksessa yksinkertaisesti tulvelee kaivettua kuoppaan, ja säätiön täyttäminen on mahdotonta.

Vaikka pumppaat vedestä ja luotettavalla vedeneristyksellä, ongelma ei ole täysin poistettu. Nämä toimenpiteet vain lyhyen aikaa antavat tarvittavan vaikutuksen pohjaveden pinnan laskemisesta.

Kaivonrakentamisen järjestely.

Pohjavesi ei kuitenkaan mene mihinkään, ja lyhyen ajan kuluttua ne palauttavat alkuperäisen tasonsa, minkä seurauksena säätiö tai varustettu kellari tulvii.

Siksi rakentamisessa on normi, jonka mukaan pohjan pohjasta ja pohjaveden esiintymisestä on oltava yli 0,5 metriä, joten pohjaveden taso on määritettävä jo ennen rakentamisen aloittamista.

Tason määritys

Pohjaveden määrittämisessä on useita tapoja. Mutta on olemassa yleinen sääntö: mittaukset on tehtävä kevättalvella heti sen jälkeen, kun lumi on sulanut, koska tänä aikana pohjaveden esiintyminen on maksimissaan.

Yksinkertaisin mutta samalla tarkin ja tehokkain tapa on määrittää se vesitasolla kaivojen läheisyydessä. Veden syvyys tulee vain pohjavedestä, joten etäisyys kaivon yläosasta vedenpeiliin voidaan määrittää tarkasti siitä etäisyydestä pinnasta. Tarkempaan kuvaan on parempi tehdä tällaisia ​​mittauksia ei yhdessä, mutta 2-3 kuopassa.

Toinen menetelmä, jota käytetään usein yksityisten talojen rakentamisessa, varsinkin jos lähistöllä ei ole kaivettuja kaivoja, on porata testikuopat. Tässä menetelmässä käytetään työstökoneena tavallista puutarhaporaa. Rakentamispaikan ympärysmitta ympäröi 3-4 koekourua syvyyteen 2-2,5 m. Jos vettä ei näy näissä kuopissa 1-2 päivää, tämä tarkoittaa sitä, että se on riittävän syvä, et voi olla varovainen.

Pohjaveden päätyyppien järjestelmä.

On vanhoja tapoja. Esimerkiksi villapusero on pestävä ja kuivattu hyvin. Sitten sinun täytyy ottaa tämä pala, raako kananmuna (aina tuoreena, vielä lämmin) ja maapähkinä.

Paikan päällä valitsemassa paikassa on välttämätöntä poistaa varovasti, upottaa villaa muodostetun reiän pohjalle, laittaa muna kanuun ja peittää ne käännetyllä saviastialla. Ylhäältä potin tulee olla varovasti peitetty palalla poistetusta soodasta.

Tällaisen indikaattorin tulokset näkyvät seuraavana aamuna heti aurinko nousee. On välttämätöntä poistaa sooda, poista potin varovasti ja kiinnitä huomiota sen alla muodostettuun kasteeseen. Jos kaste ei ole vain villaa vaan myös munaa, voit olla varma siitä, ettei tässä paikassa oleva vesi ole kovin syvä. Jos kaste on muodostunut vain villalle, mutta ei munalle, niin se on kunnollisella syvyydellä. Jos tämän seurauksena villa ja muna pysyvät kuivina, vesi on tässä paikassa hyvin syvä, jos se on siellä.

Määritä, että pohjavesi on lähellä, voit ja ilman kaivostoimintaa sivustolla. Katsele vain huolellisesti. Jos tontillesi kuivuus kasvaa paksun vihreän ja smaragdin ruohon tai paljon sammalta, ja iltaisin näet jatkuvasti sumuja tontin päälle, vaikka ei ole jokia tai järveä lähellä tonttia, on erittäin todennäköistä, että vesi on korkea.

Voit myös päättää alueen kasveista. Jos niiden joukossa hallitsee hemlock, nokkoset, hevosirut, digitalis, sedge, reed, sitten maanpinnasta vesiin luultavasti enintään 3 metriä. Ja jos koiruoho vallitsee, niin et löydä kosteutta alle 4-5 metriä.

Joten on monia tapoja määrittää pohjaveden syvyys. Kaikki heistä eivät ole yhtä tarkkoja, mutta voitte antaa yleisen käsityksen alueensa vesiputouksista heidän avustuksellaan. Jos haluat tietää tarkan kuvan, tilaa sitten erityinen geologinen tutkimus sivustostasi. Loppujen lopuksi pohjaveden tarkka kartta voidaan koota vain ammattilaisten suorittaman hyvinporauksen avulla.

Pohjaveden pinta-ala - miten päättää itse

Artikkelin lisääminen uuteen kokoelmaan

Määritä pohjavesien määrä monissa yrityksissä, mutta se ei ole halpaa. Jos valitset vain sivuston, ei ole järkevää kuljettaa prikaatiasi kanssasi joka kerta. Miten tunnistaa korkeat pohjavedet omalla ilman lisäkustannuksia?

Talon tai tontin ostamisen ihanteellisessa tilanteessa edellinen omistaja antaa pohjavesikartan asiakirjojen mukana ja tiedät tarkalleen mitä maanalaisessa halutussa kudoksessa tapahtuu. Valitettavasti todellisuudessa tämä tapahtuu harvoin. Maanmittauspalvelut eivät ole halpoja nyt, ja siksi monet haluavat tehdä ilman niitä.

Ei ole kuitenkaan mahdotonta rakentaa taloa, asentaa pylväitä aitauksen alle, eikä kaivaa kaivoa tai jopa laittaa pihvejä ja puita tuntematta pohjaveden syvyyttä. Ja miksi tarvitset tonttia, johon ei voi asentaa mitään vessaan verrattuna, mutta vain rouheet ja hyttyseläimet kasvaisivat hyvin?

Ennen kuin aloitat alueen aktiivisen kehityksen, käytä muutamia yksinkertaisia ​​tapoja, joiden avulla voit selvittää, kuinka syvä pohjavesi on sivustossa. Tämän perusteella voit valita pohjatyypin, kasvin lajikkeet tai kieltäytyä hankkimasta alueita kokonaan.

Pohjaveden syvyys on tarkistettava keväällä lumen sulamisen jälkeen tai myöhään syksyllä, kun pitkät sateet kulkevat. Lämpimissä kesissä tai huurteisissa talvissa pohjaveden taso on vähäinen ja mittaukset eivät anna tarkkaa kuvaa.

Kasvillisuuden tarkastaminen alueella

Kokenut puutarhuri voi selvittää, onko pohjavettä lähellä maata yhdellä silmäyksellä. Jos tontti on jo istutettu, kiinnitä huomiota vanhojen puiden läsnäololle ja kunnolle. Esimerkiksi suuret omenapuikot eivät pysty selviytymään veden pinnalla, vaan ne yksinkertaisesti "kuristetaan".

Jos maa-alue on edelleen tyhjä, seuraavan listan "asukkaiden" pitäisi ilmoittaa sinulle:

 • cattail (etäisyys pinnasta veteen on alle 1 m);
 • ruoko, hevoset, paju, leppä, maapähkinä (1,5-3 m);
 • koiruoho, lakritsi (enintään 5 m).

Myös se, että vesi on lähellä, voi osoittaa ja kasvattaa, kallistuu yhteen suuntaan, mutta ei kasva vierekkäin. Tämä voi kuitenkin olla myös merkki voimakkaista tuulista, joten sinun ei pidä luottaa vain tähän merkkiin.

Ympäröivien kuoppien tarkastus

Toinen nopea tapa selvittää, kuinka lähellä pohjavesi on tutustua naapureihisi. Etsi talon vieressä, mieluiten ei uusi rakennus ja tule kysymykseen omistajille. Tämän vuoden elämän elämässä he ovat oppineet varmasti, onko tämä ongelma täällä, ja suostuu ehdottomasti osoittamaan teille hyvää tai kertomaan veden esiintymisestä kellarissa keväällä.

Muuten niillä alueilla, joilla säätiö on alkanut, ns. "Tekniset kuopat" tehdään useimmiten rakennusalan tarpeisiin. Niissä veden peili on myös täysin näkyvissä.

Eläinten ja hyönteisten katselu

Selkeä merkki alueen kosteudesta on hyttysen, sammakoiden, etanojen tai lanttien elinympäristö. Jos näiden olentojen määrä on selvästi normaalin yläpuolella, ylimääräisen veden ongelmat eivät jätä sinua odottamaan. Tarkasta maaperä huolellisesti: jos hiiren reikiä ja muurahaisia ​​ei ole paikalla, vesi on hyvin lähellä pintaa.

Sanotaan, että kissat rakastavat ja välttävät pohjaveden kerääntymisen paikkoja, mutta tätä tietämystä ei tuskin voida soveltaa tyhjälle alueelle ja lyhyessä ajassa.

Myös vanha tapa havaita veden alle maan, mutta kaiken, mitä sinun täytyy tarkistaa, on etsittävä. Poista maapallon päällyskerros maasta, laita villaa maahan, tuoreen kananmunan päällä ja peitä tämä malli savipellillä. Aamulla irrota potin ja tarkista muna ja villa: jos kaste kasvaa melkein pohjaveden kohdalla, jos se on vain villalla, se on 2-3 metrin päässä ja jos kaikki on kuivaa, silloin ei ole vettä lähellä.

Testaa hyvin poraus

Helpoin ja havainnollisin tapa on poraus. Ja se pitäisi tehdä useilla paikoilla, koska pohjavesi on epätasaista. Ota tavallinen ruoho ja käytä sitä tekemään 4-5 kuoppaa 2-3 metriä syvältä. Tarkista seuraavien päivien vettä. Jos kuoppien pohja pysyy kuivana, voit turvallisesti asettaa rakennuksen perustan, tehdä lattian tai kuopan autotallissa. Mutta jos ne ovat täynnä vettä, sinun on etsittävä vaihtoehtoisia rakennusmahdollisuuksia.

Kosteuden säätö sivustossa

Jos mahdollista, katsele sivustoa useita päiviä lämpiminä kuukausina. Sumu, joka muodostuu ruohon yli joka ilta, kun ei ole useita säiliöitä, runsas kaste joka aamu, myrskyinen, mehukas vihreät, jotka eivät kasvaa hämärässä ja kuivaa jopa kuumassa kesänä - kaikki tämä osoittaa alueen korkean pohjaveden.

Kaikki nämä menetelmät tietenkin ovat ehdollisia, ja ennen pääoman rakentamisen aloittamista on parempi investoida ammatilliseen tutkimukseen. Loppujen lopuksi säästämällä pohjaveden tutkimusta voit menettää paljon enemmän rahaa, kun talosi perustus menee vapaaseen uintiin tai huolellisesti valittuja puita kuolee yksi toisensa jälkeen.

Miten määritetään pohjaveden taso alueella

Pohjaveden taso on hyvin tärkeä tekijä ensiksi rakennettaessa taloa. On tarpeen kiinnittää huomiota tähän indikaattoriin, valita säätiön tyyppi, suunnitella kellarin ja kellarin järjestely. Pohjaveden taso, lyhennetty UGV, on myös puutarhurille tärkeä. Joten miten määrittää pohjaveden taso?

Kirjoitimme yksityiskohtaisesti, miten käsitellä pohjavettä. Mutta on parasta selvittää alusta alkaen kaikki sivustosi ominaisuudet, jotta voimme yrittää estää tämän ongelman esiintymisestä niin paljon kuin mahdollista. Ymmärrän ensin, mikä pohjavesi on. Niiden alla viitataan maanalaiseen vesistöön, joka ei ole liian syvä.

Pohjavettä on kolme:

 1. Artesialainen vesi. Alin ja puhtain kerros rakentamisen aikana ei yleensä aiheuta ongelmia, koska se sijaitsee suurella syvyydellä.
 2. Paineettomat vedet. Maa, joka sijaitsee artesialaisen yläpuolella, vedenpitävällä kerroksella. Voidaan muodostaa pintavettä suodatettaessa, taso riippuu sademäärästä. Tämän kerroksen syvyys ei muutu, koska paine ei ole, joten nimi.
 3. Kyydissä. Tämän kerroksen syvyys on vain muutamia metrejä, kuivuuden ja vaikeiden pakkasten aikana talvella voi katoa kokonaan. Yleensä ylempi kerros esiintyy liejuisilla tai savialueilla, ja se yleensä esiintyy rinteillä.

Vesialueiden sijainti: 1 - artesian akvaario; 2 - savi; 3 - interstitiaaliset vedet; 4 - hiekka; 5 - puutavara; 6 - ylälinja; 7 - maaperä

Se on tärkeää! Pohjaveden pinnan taso on mitattava syksyllä tai keväällä, heti lumen sulamisen ja rankkasateiden jälkeen. Talvella kylmällä säällä vedenpinta maaperän alla on minimaalinen ja et saa tarkkaa kuvaa. Kuten kesällä, kuumuuden ja kuivuuden jälkeen. Kuten kokeneet rakentajat sanovat, on parempi valmistautua pahimpaan ja mitata todella korkein pohjaveden taso alueellasi aikana, jolloin on paljon sateita.

Yksinkertainen mutta samalla varsin luotettava tapa määrittää pohjaveden syvyys on käyttää kaivoa. Katso nämä kaksi kuvaa, ja sinä ymmärrät välittömästi, mihin pohjavesi on mennyt syvälle ja missä ne ovat lähempänä pinnalle. Tarkkuuden mittaamiseksi voit mitata syvyyttä veden pinnalle kaivosta käämillä, rakennusmittalla ja kuormalla. Se on helppoa. On parasta tarkastaa useita läheisiä kaivoja, kävellä naapureita pitkin ja tutkia vedenpinnan useita päiviä.

Jos omalla ja lähialueillasi ei ole kaivoja, on suositeltavaa käyttää rakennusporaa. Poraa useita kaivoja vähintään kahden tai kolmen metrin syvyyteen pitkin tulevan rakennustelineen ja kasvikunnan reunaa pitkin. Kiinnitä erityistä huomiota matalampiin alueisiin, koska pohjavesi kerrotaan yleensä kaiken yläpuolelle.

Kaivoja on myös jäljitettävä useita päiviä selvittääkseen, ovatko vedet nousseet, kuinka korkeat, miten niiden tasot muuttuvat. Kuopat pysyivät tyhjinä - rauhoittuvat, rakentuvat rauhallisesti, todennäköisimmin, etteivät pohjavesi häiritse elämää uudessa talossa.

Kokeneet puutarhurit, jotka ovat tottuneet luottamaan suosittuihin, todistettuihin vihreihin, eivät useinkaan tarvitse katsoa kaivoa tai puroa kaivoja selvittääkseen, kuinka syvälle pohjavesi on. Tämä voi kertoa kasvit saatavilla sivustolla. Jos sinulla on kottilöitä, pohjavedelle ei ole enää yli metriä, neliömetri - enintään kolme metriä, lakritsi - puolitoista ja viisi metriä ja jos koiruoho - kolmesta viiteen metriin.

Märillä alueilla pajut, herukat, lehdet ja meadowsweet kasvavat hyvin. Jos useilla puilla on kaltevuus yhdellä suunnalla - tämä on myös merkki vedenpinnan korkeasta tasosta, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen.

Alueilla, joilla pohjavesimuodostumat ovat suuret, eivät ole harvinainen iltaisin, vaikka lähistöllä ei ole säiliöitä. Aamuvuosien usein toistuva kaste voi myös ilmaista läheistä pohjavettä. Märillä alueilla on yleensä myös paljon pieniä kärpäsiä ja hyttysiä, mutta hiiren reikiä ja muurahaisia ​​ei ole.

On olemassa niin vanha, mutta käyttäjien mukaan GWL: n määritysmenetelmä on varsin luotettava ja todistettu vuosien varrella. On tarpeen ottaa hyvin tuore muna, mieluiten juuri purettu. Poista maasta päällyskerros, laita päällinen villaa ja kananmuna ja peitä sitten kaikki saviastiassa. Nukkumisen jälkeen ennalta korjattu maa. Seuraavana päivänä potti irtoaa ja nousee. Jos villa kastuu ja muna on kuiva, pohjavesi on syvä. Jos kaikki on kuivaa, ei lainkaan vettä. Mutta jos muna on kaste, sinulla on pohjavesi lähellä pintaa.

Älä usko suosittuja menetelmiä ja haluat saada tarkimmat indikaattorit pohjaveden tasosta ja sivuston tilasta yleensä? Tilaa geologiset tutkimukset, ota yhteyttä ammattilaisiin.

Pohjaveden taso

Pohjavesi on ensimmäinen maapallon pintakerros, joka sijaitsee ensimmäisen läpäisemättömän kerroksen yläpuolella (savi maaperä, joka ei päästä vettä läpi ja estää sen syvemmästä). Pohjaveden kosteuden lähde voi olla lähellä joet tai järvet, sademäärä, lumi sulaa. Pohjaveden esiintyminen on vakio ilmiö, mutta riippuen kaudesta, näiden vesien paksuus, so. Veden määrä voi vaihdella. Pohjaveden syvyys muuttuu vastaavasti - etäisyys näiden vesien pinnasta maan pinnalle. Keväällä, kun lumi sulaa ja runsaasti kosteutta, niiden taso nousee, ja kesällä päinvastoin se laskee. Pohjaveden alin taso on talvella.

Pohjan pohjalla on pohjaveden läsnäolo ja taso. Mitä korkeampi pohjavesi on, sitä korkeampi kosteus ja sitä pienempi maaperän kantavuus. Lisäksi runsaalla pohjavedellä vesi täyttää kaivetut kaivokset ja kaivokset, on mahdotonta kaataa pohjaa tässä tapauksessa, on tarpeen pumpata ulos vesi ja tehdä vedenpitävä. Tämä voidaan tehdä kerran, kun säätiö on asetettu, mutta pohjavesi ei pääse pois ja vaikuttaa edelleen säätiöön. Pohjaveden korkean tason vuoksi on erittäin vaikeaa järjestää kellari ja kellari, koska tulva uhkaa jatkuvasti. Kosteuden jatkuva läsnäolo kellarissa johtaa homeen ulkonäköön talossa. Pohjaveden korkea taso asettaa merkittäviä rajoituksia säätiöiden rakentamiselle, koska säätiön perustus on asetettava vähintään 50 cm: n etäisyydelle pohjaveden pinnasta. Siksi ennen pohjan asettamista on tarpeen määrittää pohjaveden taso.

Korkea on pohjaveden taso 2 metrin syvyydessä. Tämä taso on ominaista alamäki- ja suotaville alueille, rinteiden alemmille osille, järvien tai jokien rannoille. Näin ollen pohjaveden alhaisen esiintymistiheyden syvyys on alle 2 metriä maan alla, sitä voidaan pitää normaalina eikä se ota huomioon sitä, kun valitaan pohjan syvyys. Pohjaveden määrittäminen useilla tavoilla. Tarkka tapa on veden läheisyydessä sijaitsevat vedet. Hyvin kaivettu syvyys 5-15 m syvyyteen täytetään vain pohjavedestä, joten niiden taso on sama kuin staattinen vesitaso kuopassa (eli hyvin täytettyinä maksimiin). Toinen tapa on tehdä puutarhavarresta 2-2,5 m syvä ja katsoa, ​​kerääntyykö vettä pohjaan. Hän ei voi puhua välittömästi, mutta hetken kuluttua. Jos altaassa on vettä, pohjaveden pinnankorkeus on korkea. Jos kuopan pohja on kuiva, pohjavesi on kaukana ja et voi pelätä. Pohjaveden pinnan määrittäminen on tehtävä keväällä, jolloin se on suurin, koska perustuksen laskeminen on laskettava huonoimmalle mahdolliselle.

Pohjavesi kertyy kaivon pohjaan

Pohjaveden taso on määriteltävä, kun valitaan talon rakentamispaikka, mutta jos sinun ei tarvitse valita tonttia tai olet jo ostanut sen, ja pohjavesi on lähellä maata, voit keinotekoisesti alentaa tasoa. Voit tehdä tämän, kaivaa kourut, järjestää salaojitus, jossa vesi on valutettu sivustosta.

Tässä artikkelissa kuvataan maaperän - kallion, karkean, hiekan ja saven päätyypit, joista kullakin on omat ominaisuutensa ja ominaisuutensa.

Loose maaperä - tämä on maaperä, joka joutuu pakkaselle, kun se jäätyy, se lisää merkittävästi tilavuutta. Voimakas voima on riittävän suuri ja pystyy nostamaan kokonaiset rakennukset, joten maaperän maaperän perusta säätöä ilman toimenpiteitä ryöstelyä vastaan ​​on mahdotonta.

Frost-turvotus on maaperän tilavuuden kasvu matalissa lämpötiloissa eli talvella. Tämä johtuu siitä, että maaperässä oleva kosteus jäätymisen aikana lisää tilavuutta. Jäätymisen voimat toimivat paitsi perustuksen pohjalta myös sivuseinilleen ja kykenevät puristamaan talon perustan maasta.

Maaperän jäädyttäminen johtaa sen turvotukseen ja kielteisiin vaikutuksiin rakennuksen perustalle. Jäätymisen syvyys riippuu maaperän tyypistä ja ilmasto-olosuhteista.

Maaperän kantavuus on sen perusominaisuus, joka on tarpeen talon rakentamisen kannalta, osoittaa, kuinka paljon maaperän yksikkö kestää kuorman. Laakerikapasiteetti määrittää, mikä on talon perustan tukialue: sitä huonompi maaperän kyky kestää kuormaa, sitä suurempi on säätiön ala.

Säätiön kuivatus on maanalainen järjestelmä rei'itetyistä putkista, joiden kautta vesi poistuu maaperästä talon ympärillä suojan säätiö sen negatiivisilta vaikutuksilta ja pidentää sen käyttöikää.

Säätiön syvyys riippuu neljästä päätekijästä: maaperätyypistä, jäätymisasteesta, pohjavedestä ja talon painosta.

Pohjaveden määrittäminen

Miten määritetään pohjaveden taso alueella

 • Lajikeepät
 • Tason määrittäminen
  • Nykyaikainen vaihtoehto
  • Kansallisia tapoja

Jokainen, joka hankkii maa-alueen, aikoo rakentaa asuin- tai liiketoimintaryhmiä sille. Riippumatta siitä, mitä sijoitetaan paikan päällä # 8211 asuinrakennus, uima-allas, hyvin, kellari, varasto jne. # 8211 Pohjaveden syvyyden tuntemus on ensiarvoisen tärkeää. Tästä riippuu rakentamisen menetelmät ja materiaalien valinta. Ennen kuin määrität pohjaveden pinnan. sinun on tiedettävä, mitä he ovat.

Pohjaveden esiintymistiheys.

Lajikeepät

Mikä tahansa tietosanakirja tai viittaus antaa seuraavan kuvauksen pohjaveden syvyydestä: tämä on ylimmäinen vesistö. Kerroksen muodostumista edistävät saostuminen ja vesistöjen (8211) järvien tai jokien läheisyys. Vuoden ajankohdasta riippuen GWL voi vaihdella. Niinpä kuuman kesän aikana maaperät ovat paljon syvemmät kuin sateiden tai sulavan lumen aikana.

Pohjaveden alhainen sijainti, jossa kerros sijaitsee 2 metrin syvyydessä, ei ole vaarallinen rakennusten perustuksille. Tässä tapauksessa voit valita melkein minkä tahansa pohjan talolle eikä varustaa vahvistettua vedeneristystä. Jos pohjavesi sijaitsee lähellä maaperän tasoa, maaperässä on korkea kosteus, joka vuorostaan ​​vaikuttaa sen kantokykyyn.

Järjestelmä pohjaveden pinnan määrittämiseksi porakoneella.

Alueella, jolla on paljon maaperän vesistöjä, on paljon vaikeampaa rakentaa taloja, joissa on syvät kellarit ja kellarit, varustusten ja altaiden varustaminen. Lisäksi vaativampaa on lähestyä maiseman muotoilua edustavien kasvien valintaa, koska kaikki kukat, pensaat ja vihannekset eivät voi kasvaa kosteassa maaperässä.

Korkealla pohjaveden sijainnilla on oltava täysi tyhjennysjärjestelmä, mutta tämä ei aina riitä liialliseen kosteuteen. Joten pohjaveden ilmaantumisen osoitin ei ollut epämiellyttävä yllätys, on tarpeen tehdä tutkimusta ennen rakennustyön aloittamista.

Takaisin sisällysluetteloon

Tason määrittäminen

Huolimatta siitä, että veden pinnan määrittäminen ilman maanmittauslaitosten osallistumista vaikuttaa varsin monimutkaiselta, se voidaan menestyksekkäästi toteuttaa omana. Perimättäjät määrittivät pohjavesien läsnäolon, kun he rakensivat kotejaan ja kaivoivat kaivoja, joten nykyään on olemassa useita tapoja määrittää pohjavesien taso. Ne voidaan jakaa moderniksi ja folkiksi.

Takaisin sisällysluetteloon

Nykyaikainen vaihtoehto

Nykyaikaisen menetelmän käyttämiseen tarvitaan seuraavat työkalut:

 • puutarhapora vähintään 2 m pitkä
 • pitkä metallinen palkki, jolla merkit ilmoitetaan senttimetreinä.

Pohjaveden asennuspaikka.

Toiminta-algoritmi on melko yksinkertainen: poran poraaminen on välttämätöntä porauksen koko pituudelle ja jätettävä se yksin 24 tunnin ajaksi. Tänä aikana kosteutta kerääntyy reikään. On tarpeen laskea metallipalkki kaivoon ja siten määrittää pohjaveden taso. Merkki sauvalla näyttää kuinka syvä virta on. Sitten sinun täytyy tehdä yksinkertaiset laskelmat ja selvittää kosteuden syvyys.

Esimerkiksi sauva märkäsi 10 cm: n tarkkuudella. Kaivon syvyyden tuntemisen perusteella voit laskea veden syvyyden: 200 cm # 8211 10 cm = 190 cm. Nestetasoa on tarkistettava muutamassa päivässä. Jos luvut eivät muutu, tätä lukua on pidettävä maapallon vesien peilinä. Tapauksessa, jossa sinun on tiedettävä, että esiintymistiheys on alle 2 metriä, voit käyttää lusikanporaa, joka pystyy tekemään kuopan syvyyteen 5 metrin syvyyteen. Lisäksi prosessi on samanlainen kuin edellä kuvattu.

Asiantuntijat suosittelevat toimenpiteitä pohjavesien määrittämiseksi keväällä, jolloin maanalainen vesilaitos saavuttaa enimmäistasonsa.

Näin voit selvittää, mikä tulvan taso talon perusta on odotettavissa, kun lumi sulaa.

Takaisin sisällysluetteloon

Kansallisia tapoja

Esiheimoimme usein määrittäneet pohjaveden määrän tarkkailemalla kasvillisuutta, joka vallitsee valitulla maaperällä. Joten märkä maa, joka on osoitus korkeasta kosteudesta, mieluummin:

 • herukka
 • paju, joka usein löytyy jokien ja järvien rannoilta
 • mesiangervo
 • niitty selkä
 • metsäruokaa
 • musta tai harmaa alder.

Kaikkien näiden kasvien läsnäolo paikassa viittaa siihen, että pohjaveden pinnankorkeus on tässä paikassa yli 3 metriä. Nopeasti umpeenkasvuinen särmä voi myös viitata liialliseen kosteuteen. Lisäksi voit kiinnittää huomiota puiden rinteeseen. # 8211 on toinen suosittu tapa. Esimerkiksi, jos useita vaahtoleipiä, koivut tai pajut taivutetaan yhteen suuntaan, tämä osoittaa, että lähellä oleva vesi on korkea.

Maapallon vesien sijoittamisen syvyyden määrittämiseksi on mahdollista tarkastella läheisiä alueita. Kenties sivusto sijaitsee kukkulalla tai päinvastoin laaksossa, lähellä on puroja, suot, lammet tai vesipitoiset louhokset. Kaikki tämä vahvistaa likimääräisen pohjaveden määrän. Lisäksi voit tutustua kaivoihin. Niissä oleva vesitaso ilmaisee maaperän vesijohdon tasoa.

Jos pohjaveden määrittäminen rakennuksen perustuksen rakentamiseksi on tarpeellista, tarkista poralla ja metallivarrella. Tässä vedet, joita ei havaita yli 3 m, eivät ole enää kiinnostavia. Jos kaivoksen tai altaan rakentaminen on tarpeen, on selvitettävä kosteuden tarkka taso. On suositeltavaa ottaa yhteyttä asiantuntijoihin: he eivät vain tiedä, miten maaperän vesivaraston taso määritetään, vaan myös pystyvät kuvaamaan maaperää, jossa kosteus on, sekä sen paksuus ja koostumus.

Yksinkertaiset tapoja määrittää pohjaveden tasot rakentamisen aikana

Pohjaveden alla ymmärtää ensimmäisen vesilaivan syvyys pintaan. Jokaisella paikkakunnalla tämä taso on erilainen, koska se riippuu monista tekijöistä. Vesikerros täydentyy sateiden ja sulavan lumen vuoksi, ja sen "voima" vaikuttaa läheisesti sijaitseviin luonnollisiin vesistöihin (jokiin, järviin). On ymmärrettävä, että taso riippuu kaudesta. Eri aikoina vesi voi tulla joko lähemmäksi pintaan tai päinvastoin - "vetäytyä". Talvikuukausina se on luonnollisesti alimmillaan.

Meidän on määritettävä pohjaveden esiintymistiheys rakentamisen aikana. Tämän tyyppinen valinta ja säätiön laskenta riippuvat suurelta osin tästä. Tämä otetaan myös huomioon kaivojen kaivamiseen, kellareiden järjestämiseen jne. Puutarhaviljelmiä ohjaa myös tämä, kun he päättävät tietyn kulttuurin istutettavuudesta. Loppujen lopuksi pohjavesi vaikuttaa esimerkiksi maaperän kemialliseen koostumukseen.

Menetelmät pohjaveden määrittämiseksi

Vesikerrosten syvyyden määrittämisessä on paljon tapoja. On parempi tehdä tämä joko syksyllä (sateisena aikana) tai kevättalvella. Harkitse lyhyesti joitain:

 1. jos paikan lähellä on kaivoja, ne voidaan määrittää. Katsokaa sisään
 2. hyvä vihje antaa kasvillisuuden paikan päällä ja alueella. Paikoissa, joissa vesi on lähellä maata, on suolavedet. Reed, hevoset, paju, leppä - tosi oireet lähellä vettä. Täällä yleensä enemmän hyttysiä ja midges. Ja kaikki kasvillisuus on hyvin kirkas ja mehukas. Joskus se erottuu ympäröivästä kasvistosta
 3. Jos puhumme esim. maanrakennuksesta, kannattaa turvautua porausmenetelmiin. Tietenkin sinun täytyy ottaa yhteyttä asiantuntijoihin ja maksaa. Mutta tällainen jäte on perusteltu. Paljon enemmän on kulutettava, kun talon perusta on yhtäkkiä "kelluu". Tässä tapauksessa ei pitäisi keskittyä naapureihin. Tosiasia on, että vesistö ei ole suora. Hän voi taivuttaa, nousta ja sitten putoaa.

Vanhoilla "isoisän" menetelmillä on. He ottivat tuoreen munan, ja se oli juuri purettu. Hänet asetettiin paljaalle (turpeen irrottaminen) oikeaan paikkaan, kuivan ja rasvan poistetun villan osa. Top peitetty saviastiassa. Ruukun päälle asetettiin karvan poistettu kerros. Aamulla auringonnousun aikana potti poistettiin ja tutkittiin muna. Jos siinä on kaste - vesi on lähellä pintaa. Jos muna on kuiva, mutta villa on märkä, kerros on syvä. Jos kosteudelle ei ole merkkejä, myöskään tässä paikassa ei ole vettä. Menetelmä on yksinkertainen, mutta tehokas.

Sinun on kuitenkin tiedettävä, että veden tasoa voidaan alentaa useilla tavoilla. Riittävät tiedot ja Internetissä. Ja paljon voidaan tehdä käsin.

Pohjavesi paikan päällä

Puutarha-alueen saatavuus määräytyy paitsi pinta-alasta, maaperän tyypistä ja mekaanisesta koostumuksesta. Pohjaveden taso on myös erittäin tärkeä.

Mikä on pohjavesi?

Pohjavesi on ensimmäinen vesipohjainen pinta, joka sijaitsee vedenpitävällä kerroksella. Vesi läpäisee läpäisevän sienen tai hiekkasauman, eikä täytä niitä täydellä kapasiteetilla. Tästä syystä pohjaveden pinta on vapaa ja ei-paine.

Luonnossa pohjavesi tietyllä alueella on olemassa jo pitkään. Järvet ja laaksoissa olevat lähteet eivät ole muuta kuin pohjavesi, joka on katkennut maan suolistosta. Jousien voima ei ole vakio, mikä osoittaa pohjaveden herkkyyttä ilmakehän muutoksille. Esimerkiksi: ajan myötä niiden lämpötila muuttuu kuivuudessa, niiden taso laskee ja päinvastoin lisääntyy sateisina aikoina. Pohjavesi on edullisin tapa toimittaa vettä eri talouksille ja kansantalouden kohteille.

Maaperän tai pohjaveden pinta on peili. Peilin ja maan pinnan välistä tilaa kutsutaan ilmastovyöhykkeeksi. Lumen sulamisen aikana ja pitkittyneiden sateiden aikana muodostuu vapaata vettä, joka syöttää pohjavettä vesitiiviin muodostumiseen saakka. Ilmastusvyöhykkeen syvyys on erilainen, koska se riippuu ilmasto-olosuhteista, topografiasta ja kallioiden tyypistä kullakin alueella. Mitä pienempi on ilmastusvyöhyke, sitä lähempänä pohjavettä maan pintaan, joka muodostaa tulvan ja kosteat alueet. Ja jos tällaiset ilmiöt luonnossa huolehtivat vähän kesän asukkaista ja esikaupunkialueiden omistajista, pohjaveden läheinen esiintyminen omilla alueillaan tulee usein todellinen ongelma, jonka ratkaisu vaatii paljon vahvuutta ja kärsivällisyyttä.

Topografinen tutkimus - hyvä tapa arvioida tilannetta sivustolla

Topografinen tutkimus, jonka asiantuntijat toteuttavat, auttaa määrittämään sivuston alimman ja korkeimman pistemäärän. Mutta jopa töiden jälkeen ei voida väittää, että vuoristoalue on syvän pohjaveden esiintymispaikka. Loppujen lopuksi ne on järjestetty aalloihin ja muodostavat maan alla erilaisia ​​ulkonemia ja syvennyksiä. Siksi on todennäköistä, että korotettu alue on paikka, jossa pohjavesi voi sijaita lyhyen matkan päässä maan pinnasta. Tässä tapauksessa määritä veden syvyys voi olla yksi seuraavista menetelmistä.

Indikaattorilaitokset - avustajat etsimään vesistöjä

Pohjaveden havaitseminen ja niiden esiintymistiheyden määrittäminen kasvien avulla on tapa, jota esi-isämme käyttivät monta vuotta sitten. He tiesivät, että näennäisesti kuivan alueen kosteutta rakastavien kasvien mehukas vihreät ovat varma merkki pohjaveden läheisyydestä.

Esimerkiksi: sormustinkukka, katko, verijuuren äiti ja äitipuoli, syksyllä krookus ja hevonen suolaheinä, sara, leveäosmankäämi, korte ja nokkosia kasvaa jossa pohjavesi on hyvin lähellä maanpintaa.

Meadowsweet, musta poppeli, loch, ruoko, metsät ja hiekkarannat ovat todisteita veden läsnäolosta 3 metrin syvyydessä.

Wormwood paniculata, chiy loistava, hiekkametsä ja lakritsi kasvavat alasti alueilla, joilla pohjavesi on vähintään 5 metrin syvyydessä.

Willow, koivu. Maple, leppä ja itkeä paju, taivutettu yhteen suuntaan - merkki veden leviämisen lähellä. Solitary oakset pääsääntöisesti kasvavat vesieliöiden risteyksessä.

Mutta karhunvatukka. Weigela kukkii. hedelmät ja koristekasvit, lehtikuusi. Kaksiosainen kataja, buddleya on vaihtoehtoinen, lehtivihreä, suurikukkainen, cotoneaster ja lila. päinvastoin, ne eivät siedä maaperän umpeutumista. Istutettu alueelle, jossa pohjavesi ei ole syvä, nämä kasvit kehittyvät huonosti, usein sairastuvat eivätkä näytä parhaalta.

Eläinsignaalit

Kotieläimet - kissat maalla vedenveden yläpuolella, ja koirat päinvastoin välttävät tällaiset paikat.

Hyttyset ja keskipitkät, käämityspylväät auringonlaskun jälkeen - varma merkki pohjaveden läheisyydestä.

Toinen merkki matala-altaasta on hiiren reikien ja punaisten muurahaisten puuttuminen.

Pohjaveden löytäminen luonnollisista syistä

Nouseva ilta-sumu on merkki, jonka ansiosta voimme varmasti sanoa, että pohjavesi on hyvin lähellä tätä aluetta.

Runsas aamu kaste. Ja missä se on enemmän, vesi lähestyy pintaan. Vesi viilentää maata paremmin ja sen seurauksena kondensaatti muodostaa paremmin.

Hedelmäpuiden istuttaminen

Jos edellä mainitut menetelmät eivät auttaneet määrittämään veden suonien esiintymistä ja niiden esiintymistiheyttä, voit käyttää toista, mutta työläämpiä menetelmää. Tätä varten kesäkuussa on tarpeen kaivaa vähintään 1,5 metrin syvä reikä. Jos pohjaan ei tapahdu vettä, se tarkoittaa, että pohjavesi sijaitsee riittävän syvälle ja ei voi vahingoittaa kasveja. Tämä tarkistusmenetelmä on erityisen tarpeen, jos hedelmäpuita istutetaan.

Loppujen lopuksi paikalla, jossa pohjavesi tulee lähelle pinnalle, hedelmäpuita kasvaa vain muutaman vuoden ja sitten ilman ilmeistä syytä ne yhtäkkiä alkavat kuivua ja kuivua. Ja asia on, että umpeenkasveilla ei ole tarpeeksi happea. Niinpä, kun kyseessä ovat päärynä- ja omenapuikot, pohjaveden syvyyden tulisi olla vähintään 2-2,5 metriä. Kivihedelmille - kirsikoille ja luumuille tämä luku vaihtelee 1,5-2 metriä.

Tästä syystä jotkut puutarhurit kieltäytyivät voimakkaiden kirsikoiden, kirsikoiden ja omenapuiden istuttamisesta ja korvaten ne puilla, jotka eivät pääse pohjaveden pintaan. Jotkut puutarhurit istuttivat vadelmia ja herukoita tontit, koska niiden juuret eivät myöskään ole levinneet hyvin syvästi. Voit seurata niiden esimerkkiä, mutta on parasta istuttaa puita jopa 0,5 metrin korkeudelle tai jopa 1 metrin korkeudelle.

Lisäksi voit hieman kuivata aluetta, istutettuaan suojan luonnonvaraisten ruusu, spirea, hawthorn, paju, vanha, merikotka tai irgi pitkin sen kehä.

Voimakkaasti suolaisella alueella autetaan vedenpoistoa pitkin sen ulkokehää kaivettuja avoimia pää ojia. Jokaisella oksien syvyydellä ja leveydellä on oltava jopa 40 senttimetriä. Erityiset kuopat, joiden leveys on 50 ja syvyys 80 senttimetriä, kaivettu alimpaan paikkaan, auttaa myös vähentämään pohjaveden määrää. Tavallinen kaivo, jonka syvyys on vähintään 2 metriä, toimii samalla tavalla.

Miten määritellä pohjaveden syvyys alueella

Pohjavettä kutsutaan pohjavedeksi, joka sijaitsee mahdollisimman lähellä pinta-alaa. Ne sijoitetaan maaperän ylemmässä kerroksessa, joka on erotettu alemmasta vedenkestävällä kivi- tai savikerroksella. Pintakerroksella on läpäisevyys - kosteutta imeytyy maaperään ja kertyy kerroksen yläpuolelle, joka ei anna sen mennä syvemmälle.

GWL-tiedot

Pohjaveden taso viittaa syvyyteen, jossa läpäisevän kiven kerros on täysin kyllästynyt vedellä. GWL vaihtelee jatkuvasti, kun kosteuden määrä maaperän ylemmissä kerroksissa muuttuu. Pitkien kuivien ajanjaksojen aikana se haihtuu, kun lumi sulaa tai sadekauden aikana se kerääntyy voimakkaasti.

Tämän seurauksena GWL laskee tai nousee, ja sen enimmäistasolla pohjavesi poistuu lumen, tulvien ja sateisen syksyn nopean sulamisen aikana, kun kylmän sään vuoksi kosteus ei käytännössä haihdu, toisin kuin kesällä, jossa sateet vaihtelevat kuumina aurinkoisina päivinä.

GWL: n määritelmää tarvitaan useissa tapauksissa. Jos puhumme hedelmäpuiden, pensaiden rakentamisesta tai istuttamisesta, on tärkeää tietää, millä tasolla vesi kohoaa maaperän maksimaalisella kyllästymisellä kosteuden kanssa. Kaivon rakentamisen tapauksessa tarvitaan muuta tietoa - sen on määriteltävä, mitä vähimmäistasoa alennetaan niin, että kuivina aikoina ei lähteessä ole vettä.

Pohjaveden pinta riippuu maaston ja ilmaston geologisista ominaisuuksista. Eteläisillä alueilla se on huomattavasti alempi kuin pohjoisissa. Eri GW seuraavista tyypistä:

 • Korkea vesi - syvyys 1,5 - 2,5 m kuivalla säällä voi kuivua kokonaan.
 • Vapaa virtaus (ilman painovoimaa) - kerros, joka on muodostettu ensimmäisen vedenpitävän kerroksen päälle.
 • Artesia - sijaitsee maaperän kolonnissa kahden vedenpitävän kerroksen välillä.

Miksi tarvitsemme tietoa GWL: stä sivustossa

Tietoa vesistön syvyydestä on tärkeää sivuston omistajalle, jos rakennuksia, puita ja pensaita istutetaan.

Rakentaminen. Perusasetus, sen vuodevaatteet, vedenpitävyys, vedenpoiston järjestelyt jne. Riippuvat pohjaveden pöydästä. Epäpuhtaalla pohjalla on nopeasti epätasaisuus, joka johtuu epätasaisesta sakeutumisesta maassa, joka on heikentynyt ylävesien nousun aikana. Tämä merkitsisi koko rakenteen hävittämistä.

Korkea pohjavesi pöydällä on mahdotonta rakentaa kellari tai kellari, autotallin katselukammio, koska rakennus on uhattuna vettä keväällä ja syksyllä. Vedenpitävä ja kuivatus, joka kykenee suojaamaan rakennusta, vaatii merkittäviä käteiskustannuksia eivätkä tarjoa takuuta.

Vesihuolto. Juomaveden ja kotitalouksien tarpeiden vesihuolto sekä kaivon ja kaivon valinta riippuvat vesitason muodostumisesta.

Paikallinen vedenpoisto ja jätevesi. Jäteveden syvyys, järjestelymahdollisuus ja suodatuskentän sijainti, suodatinkanava tai kaivantoalueet terveysvaatimusten mukaan ovat suoraan riippuvaisia ​​pohjaveden pinnasta.

Puutarhanhoito ja puutarhaviljely. Vesirokotus haittaa hedelmäpuiden ja pensaiden juurtajärjestelmää. Ennen kuin katkaiset puutarhan, sinun on varmistettava, että pohjavesi on korkeintaan 1,5 metrin syvyydessä. Kevään tulvien tulvilla on kielteinen vaikutus viljeltyjen kasvien viljelyyn sängyissä.

Menetelmät GWL: n määrittämiseksi

Sivuston omistaja on äärimmäisen tärkeä saada tietoja GWL: stä, vähimmäis- ja enimmäismäärät kauden aikana. Mutta kuinka määritellä pohjaveden taso alueella? Harjoitteli useita tapoja ratkaista tämä ongelma.

Tutkimusarkistot

Jos maa-alue sijaitsee asutuilla paikoilla, on todennäköistä, että asiantuntijat ovat jo suorittaneet geologisia tutkimuksia. Tutkimustulokset kirjataan erityisjärjestelyinä ja ne sijoitetaan arkistoon. Siksi on järkevää ottaa yhteyttä paikalliseen organisaatioon, joka harjoittaa hydrogeologiaa ja seuraa tilannetta.

On syytä muistaa, että tällainen suunnitelma tehtiin Neuvostoliitossa osana maan alueiden geologian yksityiskohtaista tutkimusta. Karttojen laajuus on sellainen, että GWL: n tiedot ovat vain yleisluontoisia, jos pidämme sitä suhteessa useita satoja neliömetrejä koskeviin juoniin.

Tietojen kerääminen paikan päällä

Haastattelemalla alueella lähimpiä naapureita, on mahdollista kerätä lisäanalyyseihin hyödyllisiä tietoja. On tärkeää tietää, millä tasolla vesistö sijaitsee kaivoissa ja kaivoissa - tämä antaa käsityksen pohjaveden pinnasta alueella. Kun otetaan huomioon sivustosi helpotus, voit laskea GWL: n parametrit.

Kasvillisuuden tutkimus

Jotkut kasvilajit osoittavat veden pinnan lähellä olevan veden esiintymisen, koska ne eivät selviä ilman juurtajärjestelmän jatkuvaa kostuttamista. Indikaattorit voivat toimia:

 • Härkäjalka (tämä kasvi kasvaa nopeasti, jos vesi on noin 1,5 m);
 • Willow, poppeli - noin 1-1,5 m;
 • Hevosirvi - 2-3 m;
 • Alder - noin 3 m;
 • Mato - 4-5 m.

Instrumentaaliset menetelmät

GWL: n määrittämiseksi käytetään erilaisia ​​menetelmiä sivuston helpotuksen korkeuden tasoittamiseksi. Tasoitus on:

 • Barometrisen. Tarvitaan barometriä työtä varten - se mittaa painetta paikassa, jossa tutkimuksia tehdään, sekä lähimmän luonnontilaisen rannan - vedenpinnan tasolla. Ero 1 mm mittakaavassa osoittaa korkeusero 12-13 metriä.
 • Geometrinen. Taso- ja mitatut ristikot ovat käytössä.
 • Hydrostaattinen. Alusten välisen viestinnän periaate edellyttää vesitason käyttöä.

Verkkokaupoissa on erityisiä laitteita (kiina ja venäjä) pohjaveden etsimiseen. Mutta hydrogeologit varoittavat, että ei ole laitteita, jotka pystyvät määrittämään GWL: n. Echolocation avulla on mahdollista havaita syvälle kiviä olevat halkeamat, mutta nämä halkeamat eivät aina ole täynnä vettä.

Niinpä tällaisten "laitteiden" käyttö tehokkuuden kannalta on omiaan houkuttelemaan asukkaita hakemaan pohjavettä erityisellä kehyksellä.

Porausmenetelmä

Testiporausmenetelmää pidetään luotettavimpana menetelmänä GWL: n määrittämiseksi. Se koostuu seuraavista: poroja porataan eri paikoissa paikan päällä, minkä jälkeen vesitaso mitataan, kun vesi on päässyt vesistöön. Kukin kaivo on merkitty suunnitelmaan, sen porauksen päivämäärä on ilmoitettu.

Samanaikaisesti tutkimuksen ydinosaaminen, maaperän sylinterimäinen osa, joka poistetaan reiästä porauksen aikana erikoislaitteella, kuuluu tutkimuksen soveltamisalaan. Kerroksellinen viipale antaa sinulle mahdollisuuden määrittää tarkasti maaperän fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet, jotka on ensisijaisesti otettava huomioon rakennettaessa rakenteita rakennuksessa.

Jo jonkin aikaa on tarpeen tarkastaa säännöllisesti porausreikien vesitaso määrittääkseen pohjaveden pintavärähtelyt. Mitä enemmän testikuopat ovat, sitä tarkempi mittaus.

tulokset

Ammattilaiset harjoittavat porausreikiä ydinlouhinnalla, on järkevää sijoittaa rahaa heidän palveluihinsä pääkaupungin rakentamiseen, maanalaisten laitosten rakentamiseen, jäteveden suodatusjärjestelmiin jne. Perinteiset menetelmät GWL: n määrittämiseksi ovat suuria virheitä, eikä niistä ole syytä luottaa vakavasti.

Jotta voitaisiin määrittää maaperän sopivuus hedelmäpuiden ja pensaiden istuttamiseen kesämökissä, voidaan kokeiden poraus suorittaa useilla eri kohdilla puutarhaviljelmillä. Kuopien syvyyden tulisi olla vähintään 2 metriä.

Syksyllä syksyllä kevättalvella ja alkukesällä vedellä täyttyvien vesistöjen täyttymisasteella voidaan arvioida, pitäisikö tätä osaa laittaa puutarhaksi. On tärkeää, että korkein GW-taso ei ylittäisi 1,5 metriä, muuten puut ja pensaat satuttavat, niiden saannot eivät pysty saavuttamaan korkeita tasoja.

Jos GW-tutkimus pyrkii etsimään vesihuoltoa, selvitä vapaa virtauskerros 3 metrin syvyydellä. Jos vesi on yläpuolella (ylempi vesihuolto), taso riippuu voimakkaasti sademäärästä, veden puhtaus on alhainen, koska sillä ei ole aikaa suodattaa, kulkee maaperän kerrosten läpi.

Saatuaan maata kiinteistöön, on suositeltavaa sijoittaa varoja geologiseen etsintään sivustossa. Tämä suojaa tulevia rakennuksia tuhoamiselta, auttaa löytämään lähteen korkealaatuisella juomavedellä. Suositut menetelmät soveltuvat parhaiden kulttuuritarjontapaikkojen etsimiseen.