Opas: Miten määrittää pohjaveden syvyys

Pohjavesi on maanalainen kerros vettä, joka sijaitsee jatkuvasti tietyllä tasolla. Tämä vesikerros voidaan muodostaa saostuksella, vedestä lähistöllä olevista vartaloista tai luonnollisesta virtauksesta maaperän yläkerroksiin. Muinaisista ajoista lähtien ihmiset käyttivät tätä maapallon pohjavesiä kuopan luomiseksi, mistä he saivat veden.

Jos pohjavesi sijoitetaan maaperän pinnan lähelle, ei ole suositeltavaa rakentaa pohjaa tälle paikalle, koska rakenne on tuhoutunut suuresti.

Vesipiirillä voi kuitenkin olla myös kielteisiä seurauksia: Rakennusten, varsinkin suurten rakennusten, rakentaminen on suurta riskiä niiden tuhoamisesta, jos ne saavuttavat pohjaveden pinnan. Siksi yksityisen sektorin asukkaiden ja rakentajien on tärkeää tietää tarkalleen, millä tasolla pohjavesi sijaitsee ja miten heidät sijoitetaan maan alle.

Ensimmäiset vaiheet vedenpinnan syvyyden mittaamiseksi

Pohjaveden esiintymistiheys.

Pohjaveden syvyyden tuntemiseen on useita tapoja. Mutta kerro helpoimmasta ja tavallisimmasta. Pohjaveden määrittämiseksi on tarpeen varastoida esineitä, kuten säännöllinen lapio, pora, pitkä köysi, mittanauha ja kemikaalit: rikki, kuparisulfaatti ja kalkki. Pohjaveden esiintymistiheyden määrittämisessä kannattaa harkita aikatekijää. On suositeltavaa mitata keväällä, sillä pohjaveden taso on tällä hetkellä mahdollisimman korkea. Toinen sopiva aika vuodessa on syksy, koska tämä on sateenkausi, josta pohjavesi nousee.

Nuances to consider before starting

Pohjaveden liikkuvuuskuvio: 1 hiekka, 2 vaahtoa, 3 minimaalinen pohjavesi, 4 pohjaveden enimmäistaso.

Ennen pohjaveden määrittämistä sinun on tiedettävä, millaista maaperää ja maata meillä on. Esimerkiksi tasaisella maaperällä pohjavesi sijaitsee lähes samalla tasolla, mitä ei voida sanoa kuopasta tai mäkistä. Jos aiot kaivata kaivon juomavettä varten, on parempi tehdä se korkealla maastossa, koska maaperä suodattaa paremmin veden ja sademäärän. Marshissa syvyys, jossa vesi sijaitsee, on tavallisesti pieni ja se on enintään 1 metri. Runsas sademäärä tai kuivuus voivat myös johtaa epätarkkoihin mittauksiin, joten syvyyden mittaaminen normaalilla säällä on parasta.

On huomattava, että maaperällä on 3 pohjavettä. Ja jos tarvitset kaivon, on syytä mitata syvyys toiseen kerrokseen, koska ensimmäinen on yleensä saastunut ja juomakelvoton.

Pohjaveden määrittämisprosessi

Ensimmäinen asia, jota tarvitsemme pohjaveden määrittämisessä - poraa. Se voidaan korvata perinteisellä metalliputkella, jonka halkaisija on noin 70 mm. Poran ja lapion avulla on tarpeen porata riittävän syvä kaivo. Sen pitäisi päästä maan pohjavesiin ja mennä syvemmälle. Kaivo on parhaiten porattu jonnekin keskellä ehdotettua rakennusta, joka sijaitsee tällä alueella. Porauksessa on tarpeen tarkistaa maaperä jokaisen metrin puoli metriä kohden. Kun kaivo on porattu, sinun täytyy ottaa köysi ja sitoa kuorma siihen. Tämä yksinkertainen muotoilu laskeutuu kaivoon. On suositeltavaa tehdä muistiinpanoja esimerkiksi paperista jokaisen köysiradan läpi. Jos paperi pysyy kuivana, ja pohjavesiin on yläraja. Pohjaveden syvyys on niin helppo ja yksinkertainen.

Jos olet liian laiska porata hyvin ja käytä poraa, voit työskennellä lapiolla. Kaivaamalla noin puolen metrin syvä reikä, sinun on sijoitettava maapähkinä, jossa on samanlaisia ​​kuparisulfaatti-, kalkkikivi- ja rikkifraktioita siinä. Tämän jälkeen kaivo on haudattu. Päivä myöhemmin potti on kaivettava ja punnittava. Mitä suurempi massa on, sitä lähempänä pohjavettä.

Opi syvyys suosittu viisauden avulla

Pohjaveden syvyyden määrittäminen voidaan tehdä kansanmerkkien avulla. Tietenkään syvyydestä ei ole mahdollista saada täsmällisiä tietoja tällä tavoin, mutta on mahdollista selvittää, missä vesi kohoaa enimmäiskorkeuteen. Tässä voimme auttaa kasvien maailmaa. Yleensä paikoissa, joissa maaperä on lähinnä pintaan, kasvillisuus saa tyydyttyneemmän vihreän värin kuin muissa paikoissa. Huomiota olisi kiinnitettävä sellaisten kasviston edustajien läsnäoloon, kuten sokeriruo'on, unohtaa minua, erilaisia ​​lusikatteita. Se tarkoittaa, että pohjaveden sijainti on lähellä. Toinen suosittu menetelmä pohjaveden likimääräisen syvyyden määrittämiseksi on toinen. Käytäksesi sitä tarvitset saippuaa, villaa, munaa ja paistinpannua.

Taulukko pohjaveden syvyyden määrittämisestä kasveilla.

Aluksi maaperän pinta-ala, jolle mittaukset tehdään, olisi puhdistettava kasvillisuuden ja maaperän. Mutta älä kiirehdi heittää turvetta! Kun pieni alue on puhdistettu, se on peitettävä kuivalla, pestään saippuavedellä ja rasvattomalla villalla. Laita muna villaa vasten ja peitä paistinpannulla. Tämän mittauksen tulokset tunnetaan aamulla: jos muna ja villa peittyvät putoamilla kasteilla, se tarkoittaa, että veden syvyys ei ole suuri. On syytä harkita, että tämä menetelmä toimii vain kuivalla säällä.

Suositukset rakennusten rakentamiseksi

Tällöin, jos haluat määrittää pohjaveden syvyyden rakentamaan rakennuksen perustan, sinun on tehtävä se tasapuolisella pohjalla. Syvyyden tulisi olla sellainen, että vesi on mahdollisimman läheltä pohjan pohjaa, muuten se vaarantaa vähitellen romahtamisen nesteen vaikutuksen alaisena. Geologit voivat helposti määrittää turvallisen rakentamisen optimaalisen vedenpinnan.

Joten pohjaveden syvyyden määrittäminen ei ole ollenkaan vaikeaa.

Tätä varten on olemassa sekä moderneja menetelmiä että kansanmusiikkia.

Se, että ihmiset ovat jo pitkään olleet mukana määritettäessä veden pinnan syvyyttä maan alla, osoittaa, kuinka tärkeää tämä menettely, varsinkin ennen rakentamisen aloittamista.

Esivanhemme käyttivät havaintoja löytääkseen optimaalisen paikan kuopat kaivamaan. Vesilaivan syvyyden määrittäminen oli tärkeä muinaisina aikoina, ja nyt, koska vesi on juoman lähde ja tärkeä tekijä rakentamisen aikana.

Miten määritellä pohjaveden syvyys alueella

Laaja-alaisessa mielessä maan alla ymmärtävät kaikenlaiset veden alla maan alla.

Pohjalevyn käyttö voi olla täysin erilainen. Juomisesta juomaveteen nautatiloihin ja teollisuuslaitoksiin.

Kerrosluokitus

Kyydissä.

Matala ja epävakaat vesikerrokset, jotka sijaitsevat 3 metrin syvyydessä maanpinnan alapuolella.

Toimitetun veden määrä ei riitä tuottamaan teknistä vesihuoltoa tuotantoon tai yksityiseen taloon.

Veden lähteenä se ei myöskään sovi raskaan pilaantumisen vuoksi.

Suoraan, pohjavesi. Tämä on vesiekosysteemin ensimmäinen pysyvä kerros, joka sijaitsee läpäisemättömän savimaidon yläpuolella.

Eroaa vapaan pinnan, yläpuolella ei ole "katto" vedenpitäviä kiviä.

Interstitiaaliset vedet. Ensimmäisen läpäisemättömän kerroksen alapuolella 100 metrin syvyydessä.

Jaa paineita ja artesiaa.

Pohjavedetyypit

Pohjaveden muodostumisen lähteet voivat sijaita lähellä makean veden runkoja (jokia, järviä) ja mahdolliset sademäärät, mukaan lukien sulava lunta.

Ylemmästä kerroksesta pohjavesi vaihtelee vakavuudella, toisin sanoen. ne ovat aina läsnä esiintymispaikoissa, mutta niiden määrä vaihtelee vuodenajoin.

Keväällä taivaan aikana pohjavesipöytä saavuttaa huippunsa ja loppuu kuumin kesäkuukausina.

Tiedätkö kuinka asentaa vesimittari asunnossa? Lämpimän ja kylmän veden virtausmittareiden asentamiseen liittyvät vaiheittaiset ohjeet ovat saatavilla hyödyllisessä artikkelissa.

Tälle sivulle on kirjoitettu, miten sijoitetaan pohjaveden poistamiseen tarvittavat viemäriputket.

Mutta alle kaikki pohjavesi ei pudota kesällä, mutta talvella - sitten vesiputous menee syvälle maahan.

Pohjaveden ja artesian veden ero on paineen puute. Pintaan nostaminen edellyttää erikoisjärjes- telmiä, joita kutsutaan tekstityksiksi.

Yleisimmät vangitsemisjärjestelmät - kuopat nostamalla rumpu. Edistyksellisempää kaappausta pidetään hyvin kaivoina, joissa sähköverkosta toimiva upotettava pumppu.

Ne mahdollistavat suuria määriä pohjavettä pintaan.

Alueen syvyydestä riippuen korkeat ja matalat pohjaveden pinnat eroavat toisistaan.

Tämä kriteeri on rakentamisen kannalta tärkeä - jos rakennat talon korkealle pohjaveden pinnalle, he nopeasti tulvovat säätiön.

Korkea, katsotaan pohjaveden korkeuden olevan enintään 2 m maanpinnan alapuolella tai vähemmän. Näin ollen alle 2 m: n alapuolella oleva ylävesijohde katsotaan vähäiseksi.

Vedenpitäjän taso otetaan väistämättä huomioon säätiön kaatamisen yhteydessä:

 • kaikesta tekniikasta se laskeutuu vähintään puoli metriä pohjaveden yläpuolella.

Jos pohjaveden esiintymispaikka on pienempi kuin pohjan syvyys, se pumpataan ulos, jonka jälkeen kuopan pohja vedetään.

Mutta tällaisilla toimenpiteillä on myös vaara kelluville kellareille ja kellareille, joten kerrostalojen ja muiden korkeiden rakennusten rakentamiseen valitaan paikkoja, joilla esiintyy vähäisiä esiintymiä.

Vaikutus rakenteiden lujuuteen

Pohjaveden vaihtelut jo rakennetuissa rakennuksissa voivat aiheuttaa muodonmuutoksia paitsi pohjasta myös seinistä. Tämä voi johtua seuraavista tekijöistä:

 1. maaperän kyllästyminen vesiliukoisilla mineraaleilla.
  Ajan myötä maa muuttaa rakenteensa, pohjaveteen liuenneet aineet häviävät siitä.
  Seinien paineen alla maaperä, joka on menettänyt tiheänsä, putoaa ja rakenne putoaa.
  Tämän välttämiseksi, ennen rakentamisen aloittamista, maaperän kemiallinen analyysi suoritetaan helposti liukoisten aineiden pitoisuudelle;
 2. rakennuksen sijainti ns. kelluva - hieno hiekkainen maa, joka pohjaveden täyttyessä alkaa liukua.
  Jos rakennustyömailla on pohjavesialueita, riski siitä, että rakennus "kelluu pois" maan päällä kasvaa merkittävästi.
  Tämän ilmiön ehkäisemiseksi tärvellä olevien rakennusten suunnittelu ja rakentaminen ottaa huomioon pohjaveden suuntaa ja nopeutta, helpotuksen luonteen jne.;
 3. rakennuksen sijainti savimaahan.
  Kuten uimureiden tapauksessa, pohjaveden täyttyessä tällaiset maaperät menettävät paljon vakauttaan.
  Kun otetaan huomioon savimaiden lisääntyminen maassamme, korkeiden rakennusten rakentaminen niihin on mahdollista, jos ryhdytään toimenpiteisiin vesistöalueen poistamiseksi ennen työn aloittamista.

Tiedätkö miten jätevedet tehdään yksityisessä talossa? Lue hyödyllisen artikkelin vinkit ja suositukset.

Tietoja halvista puutarhan suihkusta kirjoittamaan täällä.

Sivulla: http://ru-canalizator.com/vodosnabzhenie/oborudovanie/solnechnyj-kollektor.html on kirjoitettu, miten aurinkokeräimen kupariputkista tulee omia käsiäsi.

Myös niin kutsuttuja. aggressiivinen pohjavesi, jolle on tunnusomaista korkea emästen ja happojen liuottaminen.

Tällaiset vedet tuhoavat rakennusten betonikerrokset paljon tavallista nopeammin.

Vesivoiman lähteet teollisuudessa ja maataloudessa

Huolimatta siitä, että pohjavesi on paljon puhtaampaa kuin vesihuolto, ne sisältävät tarpeeksi mineraalipitoisia epäpuhtauksia, jotta ne eivät sovellu juomaan.

Juomaveden maanalainen lähde on alempi veden välinen kerros.

Pohjavesiä käytetään teknisiin tarkoituksiin kastelualueille tai tuotantovaiheen tarpeisiin.

Käyttö juomiseen (miten löytää vettä puutarhan juoniin, lue täältä), ne voivat olla vasta useiden suodatusvaiheiden jälkeen.

Miten määritetään esiintymistiheys

Muinaisina aikoina maanalaiset vesilähteet etsittiin ominaisuuksiltaan ulkoisilta ominaisuuksilta. Vaikka maa ei näyttäisikään märältä, mutta siihen kasvaa kosteutta rakastavia kasveja:

 • sormustinkukka,
 • katko,
 • ruoko, jne.
  - Tämä osoittaa veden läheisyyden maaperälle.

Lisäksi vihreän "maton" luonne voi kertoa pohjaveden syvyydestä - jos kasvit ovat korkeita, vihreitä ja mehukkaita - tämä tarkoittaa sitä, että runsaat juuret saavat kosteutta maasta.

Hyönteiset auttavat myös tunnistamaan paikkoja, joissa pohjavesi on lähellä maanpintaa.

Jos sivusto on jatkuvasti käämitys midges, jotka houkuttelevat paikoissa korkea kosteus, tai on monia muurahaisia, niin pohjavesi on korkea.

Nyt on tarkempia menetelmiä vedenpinnan määrittämiseksi.

Läheisten kaivojen tarkastus

Yli 3 - 5 km: n säteellä pohjaveden taso ei eroa suuresti, joten sen määrittäminen tietyllä alueella, riittää tarkastelemaan lähimpiä kaivoja.

Ne täytetään vain vesijohdosta vastaavasti, jotta tiedetään, että syvyyttä voidaan mitata mittaamalla maapallon ja veden välinen etäisyys veteen mittanauhan avulla.

Testaa hyvin poraus

Käytä porausmenetelmää, jos kuopat eivät ole välittömässä läheisyydessä.

Puutarhaviveen avulla porataan poroja noin 2,5 metrin syvyyteen, ja niitä seurataan kolmen päivän ajan.

Jos tänä aikana niitä ei ole täynnä vettä, se tarkoittaa, että tällä alueella on alhainen pohjaveden sijainti ja voit turvallisesti aloittaa rakentamisen.

Jos kaivo on täytetty, on tarpeen määrittää nesteen (yläveden tai pohjaveden) alkuperä. Joka tapauksessa löytyvää vettä voidaan käyttää kastelemaan tonttia (katsella videoa tippauksen kastelusta maassa omilla käsilläsi).

Tämä voidaan tehdä tarkkuudella vain geomorfologi - asiantuntija maanpinnan helpotuksesta.

Toinen tapa etsiä pohjavettä - ylimääräinen.

Henkilö, jolla on kyky tuntea hienovarainen asia, kulkee pitkin kahta kappaletta, joissa on kaksi G-kirjaimella taivutettua raudatangot.

Uskotaan, että niissä paikoissa, joiden yli tangot päätyvät sivulle, pohjavesi on vähäinen.

Tämä menetelmä on melko kiistanalainen, eikä sitä tietenkään käytetä maaperän analysointiin rakentamisen aikana.

johtopäätös

Lopuksi haluaisin muistuttaa teille, että vettä ei tueta pelkästään elämää vaan myös tuhoa.

Katso ehdotetusta videosta miten reikien poraus suoritetaan määrittämään vedenpinnan tuottajan korkeus maan pinnalle.

Kuten tämä artikkeli? Tilaa sivuston päivitykset RSS: n kautta tai pysy kuulolla Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus tai Twitter.

Pohjaveden pinta-ala - miten päättää itse

Artikkelin lisääminen uuteen kokoelmaan

Määritä pohjavesien määrä monissa yrityksissä, mutta se ei ole halpaa. Jos valitset vain sivuston, ei ole järkevää kuljettaa prikaatiasi kanssasi joka kerta. Miten tunnistaa korkeat pohjavedet omalla ilman lisäkustannuksia?

Talon tai tontin ostamisen ihanteellisessa tilanteessa edellinen omistaja antaa pohjavesikartan asiakirjojen mukana ja tiedät tarkalleen mitä maanalaisessa halutussa kudoksessa tapahtuu. Valitettavasti todellisuudessa tämä tapahtuu harvoin. Maanmittauspalvelut eivät ole halpoja nyt, ja siksi monet haluavat tehdä ilman niitä.

Ei ole kuitenkaan mahdotonta rakentaa taloa, asentaa pylväitä aitauksen alle, eikä kaivaa kaivoa tai jopa laittaa pihvejä ja puita tuntematta pohjaveden syvyyttä. Ja miksi tarvitset tonttia, johon ei voi asentaa mitään vessaan verrattuna, mutta vain rouheet ja hyttyseläimet kasvaisivat hyvin?

Ennen kuin aloitat alueen aktiivisen kehityksen, käytä muutamia yksinkertaisia ​​tapoja, joiden avulla voit selvittää, kuinka syvä pohjavesi on sivustossa. Tämän perusteella voit valita pohjatyypin, kasvin lajikkeet tai kieltäytyä hankkimasta alueita kokonaan.

Pohjaveden syvyys on tarkistettava keväällä lumen sulamisen jälkeen tai myöhään syksyllä, kun pitkät sateet kulkevat. Lämpimissä kesissä tai huurteisissa talvissa pohjaveden taso on vähäinen ja mittaukset eivät anna tarkkaa kuvaa.

Kasvillisuuden tarkastaminen alueella

Kokenut puutarhuri voi selvittää, onko pohjavettä lähellä maata yhdellä silmäyksellä. Jos tontti on jo istutettu, kiinnitä huomiota vanhojen puiden läsnäololle ja kunnolle. Esimerkiksi suuret omenapuikot eivät pysty selviytymään veden pinnalla, vaan ne yksinkertaisesti "kuristetaan".

Jos maa-alue on edelleen tyhjä, seuraavan listan "asukkaiden" pitäisi ilmoittaa sinulle:

 • cattail (etäisyys pinnasta veteen on alle 1 m);
 • ruoko, hevoset, paju, leppä, maapähkinä (1,5-3 m);
 • koiruoho, lakritsi (enintään 5 m).

Myös se, että vesi on lähellä, voi osoittaa ja kasvattaa, kallistuu yhteen suuntaan, mutta ei kasva vierekkäin. Tämä voi kuitenkin olla myös merkki voimakkaista tuulista, joten sinun ei pidä luottaa vain tähän merkkiin.

Ympäröivien kuoppien tarkastus

Toinen nopea tapa selvittää, kuinka lähellä pohjavesi on tutustua naapureihisi. Etsi talon vieressä, mieluiten ei uusi rakennus ja tule kysymykseen omistajille. Tämän vuoden elämän elämässä he ovat oppineet varmasti, onko tämä ongelma täällä, ja suostuu ehdottomasti osoittamaan teille hyvää tai kertomaan veden esiintymisestä kellarissa keväällä.

Muuten niillä alueilla, joilla säätiö on alkanut, ns. "Tekniset kuopat" tehdään useimmiten rakennusalan tarpeisiin. Niissä veden peili on myös täysin näkyvissä.

Eläinten ja hyönteisten katselu

Selkeä merkki alueen kosteudesta on hyttysen, sammakoiden, etanojen tai lanttien elinympäristö. Jos näiden olentojen määrä on selvästi normaalin yläpuolella, ylimääräisen veden ongelmat eivät jätä sinua odottamaan. Tarkasta maaperä huolellisesti: jos hiiren reikiä ja muurahaisia ​​ei ole paikalla, vesi on hyvin lähellä pintaa.

Sanotaan, että kissat rakastavat ja välttävät pohjaveden kerääntymisen paikkoja, mutta tätä tietämystä ei tuskin voida soveltaa tyhjälle alueelle ja lyhyessä ajassa.

Myös vanha tapa havaita veden alle maan, mutta kaiken, mitä sinun täytyy tarkistaa, on etsittävä. Poista maapallon päällyskerros maasta, laita villaa maahan, tuoreen kananmunan päällä ja peitä tämä malli savipellillä. Aamulla irrota potin ja tarkista muna ja villa: jos kaste kasvaa melkein pohjaveden kohdalla, jos se on vain villalla, se on 2-3 metrin päässä ja jos kaikki on kuivaa, silloin ei ole vettä lähellä.

Testaa hyvin poraus

Helpoin ja havainnollisin tapa on poraus. Ja se pitäisi tehdä useilla paikoilla, koska pohjavesi on epätasaista. Ota tavallinen ruoho ja käytä sitä tekemään 4-5 kuoppaa 2-3 metriä syvältä. Tarkista seuraavien päivien vettä. Jos kuoppien pohja pysyy kuivana, voit turvallisesti asettaa rakennuksen perustan, tehdä lattian tai kuopan autotallissa. Mutta jos ne ovat täynnä vettä, sinun on etsittävä vaihtoehtoisia rakennusmahdollisuuksia.

Kosteuden säätö sivustossa

Jos mahdollista, katsele sivustoa useita päiviä lämpiminä kuukausina. Sumu, joka muodostuu ruohon yli joka ilta, kun ei ole useita säiliöitä, runsas kaste joka aamu, myrskyinen, mehukas vihreät, jotka eivät kasvaa hämärässä ja kuivaa jopa kuumassa kesänä - kaikki tämä osoittaa alueen korkean pohjaveden.

Kaikki nämä menetelmät tietenkin ovat ehdollisia, ja ennen pääoman rakentamisen aloittamista on parempi investoida ammatilliseen tutkimukseen. Loppujen lopuksi säästämällä pohjaveden tutkimusta voit menettää paljon enemmän rahaa, kun talosi perustus menee vapaaseen uintiin tai huolellisesti valittuja puita kuolee yksi toisensa jälkeen.

Miten määrität veden syvyys alueella

Pohjaveden syvyys: määritysmenetelmät

11. joulukuuta 2016

Useimmissa taloissa on keskitetty vesihuolto. Mutta koska syrjäisyys ratkaisuun tai muista syistä joissakin maissa mökit, se ei ole dachas. Omistajien täytyy porata reikä tai varustaa kaivo.

Lähteen lähteen määrittämiseksi on turvauduttava ammattihenkilöstön apuun. Hänen palvelut ovat kalliita. Pohjaveden syvyys voidaan asettaa itsenäisesti. Samalla se säästää merkittävästi perheen talousarviota vesihuollon järjestelyyn. Voit tehdä tämän käyttämällä muutamia yksinkertaisia ​​lähestymistapoja. Ennen kuin aloitat, sinun on harkittava koko menettelyä yksityiskohtaisesti.

Pohjaveden tyyppi

Pohjaveden syvyys on erilainen. Lähteen tyyppi riippuu tästä indikaattorista. Se otetaan huomioon vesijohtoverkon johtamisessa. Pintaan lähinnä olevaa kerrosta kutsutaan ylemmäksi kerrokseksi. Se sijaitsee 2-3 metrin syvyydessä. Tällainen lähde soveltuu vain teknisiin tarkoituksiin.

Tätä seuraa pohjavesi, jossa on vapaa pinta. On myös interstitiaalisia ei-painetta ja paineita. Uusin muoto pidetään puhtaimpana, juomakelpoisena. Kemiallinen koostumus ja laatu - kaikkien lähteiden korkein. Veden kerros voi kulkea hiekka-, savi- tai sora-alueille.

Pohjaveden ominaisuudet

Ennen pohjaveden syvyyden määrittämistä sinun on tiedettävä niiden ominaisuuksista. Ensinnäkin niiden sijainti riippuu niiden tyypistä. Askella, jossa pinta on tasainen, kerrokset ovat tasaisesti. Missä vaiheessa niiden syvyys on sama.

Mutta kaatojen, diojen läsnä ollessa vesi sijaitsee myös joustavasti. Asiantuntijat suosittelevat, että luomalla hyvin otetaan huomioon helpotuksen tällaiset ominaisuudet. Jos tarvitset vettä teknisiin tarkoituksiin, voit käyttää ensimmäistä kerrosta. Se tulee lähemmäksi pintaan.

Juomista varten on tarpeen käyttää vettä ainakin toisesta kerroksesta. Jos maasto on mäkinen, on parempi porata kaivo kukkulalla. Tässä tapauksessa maaperän kerros on parempi suodattaa tällaista vettä.

Märkäalueella pohjavesi voi lähestyä pintaan vain 1 metrin syvyydessä. Kun kehität hyvin, sinun on oltava valmis tähän.

Moskovan alueen pohjavesi

Ennen kuopan poraamista omistajan omien omistajien tulisi kysyä maanalaisten kerrostumien ominaisuuksista. Esimerkiksi Moskovan alueen pohjaveden syvyydelle on ominaista heterogeenisuus.

Tässä on 5 pääkerrosta. Kaikki ne ovat epätasaisesti järjestettyjä ja niillä on erilaiset kapasiteetit. Kolmelle ensimmäiselle kerrokselle on tunnusomaista matala paine. Niitä käytetään teknisiin tarkoituksiin. Vesipurkaus tapahtuu pienissä puroissa ja joissa. Tämä pohjavesi täydentyy keväällä, kun lumi alkaa sulaa.

Dolomiitti- ja kalkkikiveissä on kaksi alempaa kerrosta. Näiden lähteiden syvyys on noin 100 m. Nämä lähteet soveltuvat juomista varten. Moskovan alueella vesivoima on peräisin näistä lähteistä.

Valmistautuminen mittaukseen

Kosteusolosuhteet ja pohjaveden syvyys liittyvät läheisesti toisiinsa. Jos aiot tehdä mittauksia, sinun on valittava oikea aika. Tällöin ei saa olla kuivuutta tai pitkittyneitä sateita. Kaikki sääolosuhteet vaikuttavat mittaustulokseen.

Pohjaveden syvyyden määrittämiseksi on välttämätöntä käyttää yhtä yksinkertaista tapaa. Tätä varten sinun on valmisteltava kaikki käytettävissä olevat välineet ja materiaalit. Työkaluista tarvitset tavanomaisen lapion, poran, mittanauhan. On myös tarpeen valmistaa pitkä köysi.

Työkalujen lisäksi tarvitaan tiettyjä kemiallisia elementtejä. Se on rikki, kalkkikivi ja kuparisulfaatti. Eri tekniikoissa tarvitaan näitä tai muita käytettävissä olevia työkaluja.

Pohjaveden syvyyden määrittäminen on mahdollista useilla menetelmillä. Poraus katsotaan luotettavimmaksi niistä. Samalla on mahdollista määrittää tarkalleen mitä maanalaisen lähteen syvyys on, onko olemassa merkittäviä esteitä kivien muodossa matkalla siihen.

Työskentely sopii tavalliseen tehdasporaan. Haluttaessa lisäterät hitsataan sen terille. Työkalu leikkautuu pehmeään maahan. Se otetaan maan mukana pinnalle. Pehmentää maaperää, se kastellaan.

Kierteisen holkkiyhteyden avulla ruuvit kiinnitetään putkilla, jotta ne pääsevät haluttuun tasoon. Seuraavaksi, käytä köyttä tekemään mittauksia. Kuopan pitäisi olla 0,5 - 1 m syvempi kuin veden pinta. Paperi kiinnitetään köysiin ja tarkistetaan, millä tasolla se märkä.

Kemiallinen käyttö

Jos et halua porata hyvin, on helpompi selvittää, kuinka syvälle pohjavesi on. Tähän lapioon kaivetun reiän suunnitellussa paikassa. Se voi olla noin 0,5 m syvä. Se on asennettava saviastiaan.

Alustassa poltettua kalkkia, rikkiä ja kuparisulfaattia sekoitetaan yhtä suurina mittasuhteina. Seuraavaksi kaivaa reikä ja jätä päivä. Tämän jälkeen potti otetaan pinnalle ja punnitaan. Mitä raskaampi se on, sitä lähempänä pohjavettä tulee pintaan. Tämä menetelmä ei ole riittävän tarkka, mutta sitä on käytetty antiikin ajoista lähtien. Vain nyt sitä on parannettu.

Toinen luotettava tapa määrittää, mitä pohjaveden syvyyttä tietyllä alueella on käyttää barometriä. On kuitenkin huomattava, että sen käyttö edellyttää läsnäoloa säiliön alueella.

Jos on olemassa yksi, voit aloittaa mittauksen. Jokainen barometrin jako vastaa 1 m: n syvyyttä. Ensinnäkin laitteen on mentävä säiliöön. Tässä barometrin lukemat tallennetaan.

Seuraavaksi siirryt säiliöstä haluttuun porauspaikkaan. Laitteen lukemat on merkitty. Ensimmäisen ja toisen mittauksen välinen ero on suunnilleen yhtä suuri kuin maanalaisen lähteen syvyys.

Tämä menetelmä ei myöskään ole kovin tarkka. Virhe vääristää todellista kuvaa. Mutta yleinen periaate voidaan ymmärtää.

Kansallinen tapa

Pohjaveden syvyys voidaan määrittää folk-menetelmillä. Ensimmäinen asia, joudut kiinnittämään huomiota kasvillisuuteen. Jos lähde lähestyy pintaa, se on vihreämpää ja kirkkaampaa. Tällaisissa paikoissa he rakastavat sokeriruokaa, murattiä, unohtaa minua eikä muita kosteutta rakastavia kasviston edustajia.

Suosittu lähestymistapa ehdottaa seuraavaa. Villa on pestä ja kuivaa hyvin saippualiuoksessa. Kohde paikka kokemus puhdas kasvillisuus.

Villa asetetaan maahan. Raaka muna asetetaan siihen ja kaikki peitetään paistinpannulla. Aamulla arvioi kokeilun tulos. Jos muna ja vuodevaatteet peittyvät putoamilla kasteilla, se tarkoittaa, että vesi tulee lähellä pintaa. Tällainen menettely olisi kuitenkin tehtävä kuivalla säällä.

Kun otetaan huomioon pohjaveden syvyyden määrittäminen, on mahdollista tehdä mittauksia itse. Valitusta menetelmästä riippuen saat tarkemman tai tarkemman tuloksen. Kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti. Tässä tapauksessa se säästää merkittävästi perhebudjetin.

7 ruumiinosaa, jota ei saa koskettaa Ajattele kehoa temppelinä: voit käyttää sitä, mutta on joitain pyhiä paikkoja, joita ei voi koskettaa. Tutkimukset osoittavat.

Älä koskaan tee tätä kirkossa! Jos et ole varma siitä, käyttäytyisikö kirkossa oikein, et todennäköisesti tee oikein. Tässä on kauhea lista.

Luvattomat virheet elokuvissa, joita et todennäköisesti koskaan huomannut. Luultavasti on hyvin vähän ihmisiä, jotka eivät halua katsella elokuvia. Kuitenkin myös parhaassa elokuvassa on virheitä, joita katsoja voi huomata.

Esivanhemmat eivät nukkuneet kuin tekimme. Mitä me teemme väärin? Tätä on vaikea uskoa, mutta tutkijat ja monet historioitsijat ovat taipuvaisia ​​uskomaan, että nykyaikainen mies ei nuku lainkaan kuin muinaiset esi-isiensä. Aluksi.

13 merkkiä, joilla sinulla on paras aviomies, ovat todella suuria ihmisiä. Mikä sääli, että hyvät puolisot eivät kasva puissa. Jos toinen puoli tekee nämä 13 asiaa, niin voit.

11 outoja merkkejä, jotka osoittavat, että olet hyvä sängyssä Haluatko myös uskoa, että tuo mukavaa romanttista kumppaniasi sängyssä? Ainakin et halua punastua ja anteeksi.

Miten määritellä pohjaveden syvyys alueella

Pohjavettä kutsutaan pohjavedeksi, joka sijaitsee mahdollisimman lähellä pinta-alaa. Ne sijoitetaan maaperän ylemmässä kerroksessa, joka on erotettu alemmasta vedenkestävällä kivi- tai savikerroksella. Pintakerroksella on läpäisevyys - kosteutta imeytyy maaperään ja kertyy kerroksen yläpuolelle, joka ei anna sen mennä syvemmälle.

GWL-tiedot

Pohjaveden taso viittaa syvyyteen, jossa läpäisevän kiven kerros on täysin kyllästynyt vedellä. GWL vaihtelee jatkuvasti, kun kosteuden määrä maaperän ylemmissä kerroksissa muuttuu. Pitkien kuivien ajanjaksojen aikana se haihtuu, kun lumi sulaa tai sadekauden aikana se kerääntyy voimakkaasti.

Tämän seurauksena GWL laskee tai nousee, ja sen enimmäistasolla pohjavesi poistuu lumen, tulvien ja sateisen syksyn nopean sulamisen aikana, kun kylmän sään vuoksi kosteus ei käytännössä haihdu, toisin kuin kesällä, jossa sateet vaihtelevat kuumina aurinkoisina päivinä.

GWL: n määritelmää tarvitaan useissa tapauksissa. Jos puhumme hedelmäpuiden, pensaiden rakentamisesta tai istuttamisesta, on tärkeää tietää, millä tasolla vesi kohoaa maaperän maksimaalisella kyllästymisellä kosteuden kanssa. Kaivon rakentamisen tapauksessa tarvitaan muuta tietoa - sen on määriteltävä, mitä vähimmäistasoa alennetaan niin, että kuivina aikoina ei lähteessä ole vettä.

Pohjaveden pinta riippuu maaston ja ilmaston geologisista ominaisuuksista. Eteläisillä alueilla se on huomattavasti alempi kuin pohjoisissa. Eri GW seuraavista tyypistä:

 • Korkea vesi - syvyys 1,5 - 2,5 m kuivalla säällä voi kuivua kokonaan.
 • Vapaa virtaus (ilman painovoimaa) - kerros, joka on muodostettu ensimmäisen vedenpitävän kerroksen päälle.
 • Artesia - sijaitsee maaperän kolonnissa kahden vedenpitävän kerroksen välillä.

Miksi tarvitsemme tietoa GWL: stä sivustossa

Tietoa vesistön syvyydestä on tärkeää sivuston omistajalle, jos rakennuksia, puita ja pensaita istutetaan.

Rakentaminen. Perusasetus, sen vuodevaatteet, vedenpitävyys, vedenpoiston järjestelyt jne. Riippuvat pohjaveden pöydästä. Epäpuhtaalla pohjalla on nopeasti epätasaisuus, joka johtuu epätasaisesta sakeutumisesta maassa, joka on heikentynyt ylävesien nousun aikana. Tämä merkitsisi koko rakenteen hävittämistä.

Korkea pohjavesi pöydällä on mahdotonta rakentaa kellari tai kellari, autotallin katselukammio, koska rakennus on uhattuna vettä keväällä ja syksyllä. Vedenpitävä ja kuivatus, joka kykenee suojaamaan rakennusta, vaatii merkittäviä käteiskustannuksia eivätkä tarjoa takuuta.

Vesihuolto. Juomaveden ja kotitalouksien tarpeiden vesihuolto sekä kaivon ja kaivon valinta riippuvat vesitason muodostumisesta.

Paikallinen vedenpoisto ja jätevesi. Jäteveden syvyys, järjestelymahdollisuus ja suodatuskentän sijainti, suodatinkanava tai kaivantoalueet terveysvaatimusten mukaan ovat suoraan riippuvaisia ​​pohjaveden pinnasta.

Puutarhanhoito ja puutarhaviljely. Vesirokotus haittaa hedelmäpuiden ja pensaiden juurtajärjestelmää. Ennen kuin katkaiset puutarhan, sinun on varmistettava, että pohjavesi on korkeintaan 1,5 metrin syvyydessä. Kevään tulvien tulvilla on kielteinen vaikutus viljeltyjen kasvien viljelyyn sängyissä.

Menetelmät GWL: n määrittämiseksi

Sivuston omistaja on äärimmäisen tärkeä saada tietoja GWL: stä, vähimmäis- ja enimmäismäärät kauden aikana. Mutta kuinka määritellä pohjaveden taso alueella? Harjoitteli useita tapoja ratkaista tämä ongelma.

Tutkimusarkistot

Jos maa-alue sijaitsee asutuilla paikoilla, on todennäköistä, että asiantuntijat ovat jo suorittaneet geologisia tutkimuksia. Tutkimustulokset kirjataan erityisjärjestelyinä ja ne sijoitetaan arkistoon. Siksi on järkevää ottaa yhteyttä paikalliseen organisaatioon, joka harjoittaa hydrogeologiaa ja seuraa tilannetta.

On syytä muistaa, että tällainen suunnitelma tehtiin Neuvostoliitossa osana maan alueiden geologian yksityiskohtaista tutkimusta. Karttojen laajuus on sellainen, että GWL: n tiedot ovat vain yleisluontoisia, jos pidämme sitä suhteessa useita satoja neliömetrejä koskeviin juoniin.

Tietojen kerääminen paikan päällä

Haastattelemalla alueella lähimpiä naapureita, on mahdollista kerätä lisäanalyyseihin hyödyllisiä tietoja. On tärkeää tietää, millä tasolla vesistö sijaitsee kaivoissa ja kaivoissa - tämä antaa käsityksen pohjaveden pinnasta alueella. Kun otetaan huomioon sivustosi helpotus, voit laskea GWL: n parametrit.

Kasvillisuuden tutkimus

Jotkut kasvilajit osoittavat veden pinnan lähellä olevan veden esiintymisen, koska ne eivät selviä ilman juurtajärjestelmän jatkuvaa kostuttamista. Indikaattorit voivat toimia:

 • Härkäjalka (tämä kasvi kasvaa nopeasti, jos vesi on noin 1,5 m);
 • Willow, poppeli - noin 1-1,5 m;
 • Hevosirvi - 2-3 m;
 • Alder - noin 3 m;
 • Mato - 4-5 m.

Instrumentaaliset menetelmät

GWL: n määrittämiseksi käytetään erilaisia ​​menetelmiä sivuston helpotuksen korkeuden tasoittamiseksi. Tasoitus on:

 • Barometrisen. Tarvitaan barometriä työtä varten - se mittaa painetta paikassa, jossa tutkimuksia tehdään, sekä lähimmän luonnontilaisen rannan - vedenpinnan tasolla. Ero 1 mm mittakaavassa osoittaa korkeusero 12-13 metriä.
 • Geometrinen. Taso- ja mitatut ristikot ovat käytössä.
 • Hydrostaattinen. Alusten välisen viestinnän periaate edellyttää vesitason käyttöä.

Verkkokaupoissa on erityisiä laitteita (kiina ja venäjä) pohjaveden etsimiseen. Mutta hydrogeologit varoittavat, että ei ole laitteita, jotka pystyvät määrittämään GWL: n. Echolocation avulla on mahdollista havaita syvälle kiviä olevat halkeamat, mutta nämä halkeamat eivät aina ole täynnä vettä.

Niinpä tällaisten "laitteiden" käyttö tehokkuuden kannalta on omiaan houkuttelemaan asukkaita hakemaan pohjavettä erityisellä kehyksellä.

Porausmenetelmä

Testiporausmenetelmää pidetään luotettavimpana menetelmänä GWL: n määrittämiseksi. Se koostuu seuraavista: poroja porataan eri paikoissa paikan päällä, minkä jälkeen vesitaso mitataan, kun vesi on päässyt vesistöön. Kukin kaivo on merkitty suunnitelmaan, sen porauksen päivämäärä on ilmoitettu.

Samanaikaisesti tutkimuksen ydinosaaminen, maaperän sylinterimäinen osa, joka poistetaan reiästä porauksen aikana erikoislaitteella, kuuluu tutkimuksen soveltamisalaan. Kerroksellinen viipale antaa sinulle mahdollisuuden määrittää tarkasti maaperän fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet, jotka on ensisijaisesti otettava huomioon rakennettaessa rakenteita rakennuksessa.

Jo jonkin aikaa on tarpeen tarkastaa säännöllisesti porausreikien vesitaso määrittääkseen pohjaveden pintavärähtelyt. Mitä enemmän testikuopat ovat, sitä tarkempi mittaus.

Ammattilaiset harjoittavat porausreikiä ydinlouhinnalla, on järkevää sijoittaa rahaa heidän palveluihinsä pääkaupungin rakentamiseen, maanalaisten laitosten rakentamiseen, jäteveden suodatusjärjestelmiin jne. Perinteiset menetelmät GWL: n määrittämiseksi ovat suuria virheitä, eikä niistä ole syytä luottaa vakavasti.

Jotta voitaisiin määrittää maaperän sopivuus hedelmäpuiden ja pensaiden istuttamiseen kesämökissä, voidaan kokeiden poraus suorittaa useilla eri kohdilla puutarhaviljelmillä. Kuopien syvyyden tulisi olla vähintään 2 metriä.

Syksyllä syksyllä kevättalvella ja alkukesällä vedellä täyttyvien vesistöjen täyttymisasteella voidaan arvioida, pitäisikö tätä osaa laittaa puutarhaksi. On tärkeää, että korkein GW-taso ei ylittäisi 1,5 metriä, muuten puut ja pensaat satuttavat, niiden saannot eivät pysty saavuttamaan korkeita tasoja.

Jos GW-tutkimus pyrkii etsimään vesihuoltoa, selvitä vapaa virtauskerros 3 metrin syvyydellä. Jos vesi on yläpuolella (ylempi vesihuolto), taso riippuu voimakkaasti sademäärästä, veden puhtaus on alhainen, koska sillä ei ole aikaa suodattaa, kulkee maaperän kerrosten läpi.

Saatuaan maata kiinteistöön, on suositeltavaa sijoittaa varoja geologiseen etsintään sivustossa. Tämä suojaa tulevia rakennuksia tuhoamiselta, auttaa löytämään lähteen korkealaatuisella juomavedellä. Suositut menetelmät soveltuvat parhaiden kulttuuritarjontapaikkojen etsimiseen.

Kuinka määritellä veden syvyys

On huomattava, että tasaisilla alueilla pohjaveden syvyys (pinnalla) on lähes sama. Alueilla, joilla on epätasainen pinta, pohjavedessä on matalampi syvyys alempiin paikkoihin.

Jos alue on koskematon, tämä tarkoittaa, että veden taso on matalalla syvyydellä, yleensä alle metrin. Kun kaadetaan vettä matalissa syvennyksissä, voidaan sanoa pohjaveden läsnäolosta melko korkealla tasolla eli maanpinnan yläpuolella. Suuri määrä sadetta voi aiheuttaa veden pinnan nousun ja vastaavasti laskujen aikana. Jos vesi pääsee pinnalle, vesipatsasta voidaan määrittää suoraan veden pinnasta maasta.

Kun etsit veden pinnan maanpinnan alapuolella, on tarpeellista porata kuopat, joiden halkaisija on pieni. Tätä tarkoitusta varten käytetään pitkää puutarhaporaa (enintään 2 metrin syvyydelle) tai ammatillista lusikkausporaa, joka mahdollistaa porauksen ja ottaa maaperänäytteitä huomattavalla syvyydellä (enintään viisi metriä). Veden taso porauksen jälkeen mitataan 24 tunnin kuluttua. Jos 3-5 päivän jälkeen taso ei ole muuttunut, niin se on oikea arvo, jota voidaan käyttää rakentamisen aikana.

Jos vesi on syvemmällä, tarkista ympäröivä alue huolellisesti: tarkista kuopat, jouset, louhokset, pintamaalit jne. Kun otetaan huomioon alueen pintamaalaus, voit nimetä pohjimmiltaan vesistöjen syvyyden. Jos vesiä ei löydy kolmen tai viiden metrin syvyydestä, niin sinun ei pitäisi etsiä niitä - ne ovat turvallisia rakennusten perustusten rakentamisessa. Jos hyvin tai hyvin rakennetaan kaivos, tarvitaan tietoja pohjavedestä. Lisäksi on selvitettävä, mitkä kiviä maaperässä on pohjavedessä. Tätä varten suoritetaan lisätutkimus (otetaan maaperä näyte).

Pohjavesi ei ole muuta kuin maanalaisesta maanalaisesta pohjavesistä. Se on pohjimmiltaan läpäisemättömän kerroksen yläpuolella. Pohjavedessä tärkein kosteuslähde on lähellä joet tai järvet sekä sulanut lumi ja sademäärä yleensä. Alhaisen pohjaveden pinnan katsotaan olevan 2 metriä ja alle. Tämän indikaattorin avulla pohjaveden syvyyteen ei voi ottaa huomioon asetettaessa säätöä.

Ilmastusvyöhykkeen syvyys on erilainen, koska se riippuu ilmasto-olosuhteista, topografiasta ja kallioiden tyypistä kullakin alueella. Mitä pienempi on ilmastusvyöhyke, sitä lähempänä pohjavettä maan pintaan, joka muodostaa tulvan ja kosteat alueet. Ja jos tällaiset ilmiöt luonnossa huolehtivat vähän kesän asukkaista ja esikaupunkialueiden omistajista, pohjaveden läheinen esiintyminen omilla alueillaan tulee usein todellinen ongelma, jonka ratkaisu vaatii paljon vahvuutta ja kärsivällisyyttä.

 • pohjaveden taso

Pohjaveden syvyys: määritysmenetelmät

Pohjavesi, syvyys

Pohjaveden syvyys vaikuttaa suuresti yksityisten talojen rakentamiseen ja muiden rakenteiden sijaintiin paikan päällä. Se olisi määriteltävä kaivon tai kaivon rakentamiseksi, rakennuksen rakentaminen itse, puutarhan kastelun järjestäminen.

Suuri syvyys kaivamaan kaivoa tarvitaan erikoislaitteita. Pienellä määrällä pohjavesien esiintymistä vesiliukoisuus on mahdollinen, mikä ei salli talojen rakentamista täällä.

Lisäksi voi tapahtua alueen tulvia. Pohjaveden syvyyden määrittämiseen ehdotetaan oppia tästä artikkelista.

Pohjaveden ominaisuudet

Maanpinnasta ensimmäinen maanalainen pysyvä vesi, joka on korkeampi kuin ensimmäinen läpäisemätön kerros, joka ei anna veden syvälle, on pohjavesi.

Niiden lisäksi on muita:

 • Verkhovodka (katso Pohjavesi ja ylävesi: mikä on ero), lähinnä maahan.
 • Interfacial, jotka ovat:
 1. painepää;
 2. löyhän. Näihin kuuluu pohjavesikerros. Ne sijaitsevat eri syvyyksissä, ja ne muodostuvat sulattamalla lumen, saostumista, suodattamalla vettä jokien, järvien, lampien pinnalta. Niiden esiintymistiheys ei ole vakio, vaan riippuu kaudesta ja maaperätyypistä.

Korkein veden taso - keväällä, kun lumi sulaa ja matalalla talvella. Kesällä vedenpinnan korkeus on keskimääräinen.

Tällainen vesi ilman edeltävää hoitoa ei voi juoda. Taso, jolla vesistö sijaitsee enintään kahden metrin etäisyydellä maan pinnasta, pidetään korkeana. Pohjaveden syvyys on monella tapaa.

Ominaisuudet, kun mitataan vedenpinnan syvyyttä

Määritettävän, millä syvyydellä pohjavesi olisi valmistettava:

 • Normaali pikalippa.
 • Boer.
 • Pitkä köysi.
 • Rulettia.
 • Kemikaalit: rikki; kuparisulfaatti; kalkkia.

Ilmaisee pohjaveden (GWT) ja aikatekijän määritelmän.

Vihje: GWL: n mittaaminen tulisi tehdä keväällä, tällä hetkellä sen taso on mahdollisimman korkea. Tämä voi tapahtua syksyllä, pohjaveden kohoamisen ansiosta.

Ennen kuin tunnet pohjaveden syvyyden paikan päällä, sinun on määritettävä maan ja maaston tyyppi. Esimerkiksi tasaisella maaperällä pohjavesi sijaitsee lähes samalla tasolla, kun taas kuopalla tai mäkisellä alueella GWL on erilainen.

Vihje: Kun kaivataan kaivoa juomavettä varten, se on tehtävä korkealla maastossa. Tässä tapauksessa maaperä on parempi suodattaa sademäärä ja sula vesi.

Veden syvyys suonessa, yleensä pieni - enintään yksi metri. Kuivuus tai rankkasateet voivat johtaa virheellisiin mittauksiin, jotka vaativat syvyyden mittaamista normaalilla säällä.

Vihje: Kaivettaessa kaivoa on otettava huomioon kolme pohjavesikerrosta. Tällöin on syytä mitata syvyys nesteen esiintymiseen toiselle kerrokselle, ensimmäinen on yleensä hyvin likainen ja juomakelvoton.

Pohjavesipöytä on erittäin tärkeä määritettävän altaan syvyyden kannalta. Rakennuksen on aloitettava kuivassa paikassa, jossa pohjavesi on vähintään kahden metrin syvyydessä.

Miten määrität sivustosi GWL: n

GWL: n määrittämiseksi tulee ostaa pora tai metalli putki, jonka läpimitta on noin 70 millimetriä, sitten tehdään kuori, kuten kuvassa on esitetty.

Määritä GWL

Ohjeet vedenpinnan määrittämiseksi näyttävät tästä:

 • Poraa tai kaivetaan riittävän syvää kaivoa, jonka tulee kaatua syvemmälle kuin maan pohjavesi.
 • Reikä on parhaiten keskellä ehdotettua rakennuspaikkaa, joka sijaitsee tällä alueella.
 • Porauksen aikana on tarpeen tarkistaa maaperä 0,5 metrin välein.
 • Poraamisen jälkeen kaivo otetaan, ja köysi on sidottu siihen.
 • Suunnittelu lasketaan kaivoon. Tässä tapauksessa sinun tulee tehdä muistiinpanoja jokaisen mittarin läpi köyden kohdalta ja sitomaan sen päälle papereita. Paikoissa, joissa paperi pysyy kuivana, yläraja on pohjaveden löytämiseksi. Tämä on melko yksinkertainen menetelmä kädessä pidettävän GWL: n määrittämiseen.


Jos et halua porata hyvin ja työskentele poraa, voit:

 • Kun lapio kaivaa noin 0,5 metrin syvyisen reiän.
 • Se sisältää saviastian, jolla on yhtä suuri paino kuparisulfaattia, rikkiä ja kalkkia.
 • Pitkät uurteet.
 • Päivän päätteeksi potti kaivetaan ja punnitaan.
 • Massan kasvu osoittaa pohjaveden läheisyyden.

Miten selvittää missä pohjavesi sijaitsee, millä syvyydellä he ovat, valita mökkirakennuksen paikka, kannattaa katsoa videota tässä artikkelissa.

GWL: n määrittäminen kansallisilla merkinnöillä

Pohjaveden esiintymistiheys on melko helposti määriteltävissä ja kansanviittojen avulla. Luonnollisesti ei ole mahdollista saada täsmällistä syvyystietoa tällä tavalla, mutta on mahdollista selvittää veden nousu enimmäiskorkeuteen. Kasvit auttavat tässä tapauksessa.

Tällaisten menetelmien kustannukset ovat hyvin pienet ja määritysmenetelmä on seuraava:

 • Paikoissa, joissa vesistö sijaitsee lähempänä maan pinta-alaa, kasvillisuus on kyllästynyt vihreämmäksi kuin muualla.
 • Kiinnitä huomiota ruoiden, unohtamien ja erilaisten taskujen esiintymiseen. Tämä osoittaa pohjaveden läheisyyden.

Pohjaveden läheisyyden määrittäminen

 • Selvitä, mitä likimääräinen pohjaveden syvyys voi käyttää saippuaa, villaa, munia ja paistinpannuja. Tätä varten:
 1. maaperän osa, jossa mittaukset tehdään, poistetaan kasvillisuudesta ja turpeesta. Mutta älä heitä pois turpeen;
 2. puhdistuksen jälkeen se peitetään kuivalla, perusteellisesti pestään saippualiuoksessa ja sitten rasvattomalla villalla;
 3. muna asetetaan sen pienelle kerrokselle;
 4. peitetty paistinpannulla;
 5. Aamulla tällaisen mittauksen tulokset ovat tiedossa: jos muna ja villa peittyvät kastepisteisiin, se tarkoittaa, että veden syvyys ei ole suuri. On kuitenkin pidettävä mielessä, että tämä menetelmä toimii vain kuivalla säällä.

Kun GWL on määritetty oikein, kaikki sivuston rakennukset on varustettu korkealaatuisella vedeneristyksellä (katso Vedenpitävyys pohjavedestä: miten se tehdään) kosteudelle pääsemiseksi niihin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Ennen perustuksen laskemista on tarpeen selvittää kaikki sen paikan ominaisuudet, joihin.

Suurimmat maapallon vesivarat, jotka voivat olla paitsi juutalaisia.

Ennen kuin puhutaan siitä, mikä on pohjavesijärjestelmää, sitä on selkeytettävä.

Kosteuden tiiviin läsnäolo maaperässä ei ole vain vaikea monimutkaistaa.

Kommentit

Helpoin tapa määritellä pohjaveden läheisyys on luonnollisesti kansanmukainen kasveja käyttäen, mutta jos puhumme tarkkuudesta, mielestäni on helppo kadota tällä tavoin.

Luen, että pohjaveden syvyys on mahdollista määrittää hyvin. Kerro minulle, millaisen syvyyden pitäisi olla tämä hyvin? Kirjoitatko "tarpeeksi syvää" mitä täällä tarkoitetaan?

Paksun aamukaste kasvaa nurmikolla, mikä osoittaa syvän veden esiintymistiheyttä. Ja tällaisissa paikoissa voimakas sumu on havaittavissa aamunkoitteessa, mutta siinä tapauksessa, ettei joki tai järvi ole lähellä

Sozh GARDEN Kaikki mitä halusit tietää maisemasuunnittelusta omiin käsiisi

Siemenistä taimiin

Joten kerätyt siemenet, otettu oikea substraatti ja olosuhteet, kylvetään, nyt sinun on varmistettava kaikki olosuhteet...

Kylvöosaston järjestäminen kasvihuoneessa ja mini-lastentarhan avokentässä

Mitä ei voi tehdä ilman: kuinka laskea viljelyalat, mitä ja mistä kasvien (suljettu / avoin maa), siementen keräämisestä ja varastoinnista...

Tärkeimmät kasvien lisääntymismenetelmät päiväkodeissa

Kaikkien lastentarhojen tärkein tehtävä on terveiden istutusmateriaalien viljely, mikä ei ole mahdollista ilman perustiedot kasvien lisääntymisominaisuuksista, jotka määrittelevät yrityksen perusohjauksen.

 • Farmaseuttinen puutarha 11
 • Koristepuut 6
 • Koriste- viljat 4
 • Bushes 33
 • Koristeelliset kukat 103
 • Kukkakaupat 4
 • Havupuu 7
 • RSS-syöte

Nemesia voittaa sydämensä

Houkuttelevan tuntemattomuuden kukkien arkuus merkitsee sitä käyttöä paikoissa, jotka ovat suojassa paahtavalta auringolta ja luonnoksilta. Mutta muutoin - se on kestävä kasvi, joka voi sietää jopa kevyitä pakkasia ja kukkia alkukesästä syksyyn.

Golden roiskeita koriste-sekvenssistä

Sarja koristeellisia - sankaritar muodikas sekoitukset ampelous sävellyksiä, eri tavalla - fudenelnaya bidensen, ei ole niin yksinkertainen. kuten se näyttää ensi silmäyksellä!...

Tuberoosi - yön kuningatar

Tuberoosi on yksi maailman tuoksuisimmista puutarhakasveista ja tämän laadun vuoksi se ansaitsee erityistä huomiota amatööriviljelijöistä....

 • Videoopetusohjelmat ja valokuva-raportit 10
 • Puutarhaston kalenteri 13
 • RSS-syöte

Phloxes ympäri vuoden!

Kaikilla on aikaa. Jokainen laitos vaatii hoitoa ja tiettyjä toimia puutarhasta tietyissä kasvu- ja kehitysaikoissa. Phloxit eivät ole poikkeus, sillä olemme laatineet kausittaisen työaikataulun. Milloin kasvaa ja alkaa lannoittaa, milloin jakaa ja siirtää, milloin leikata ja peittää phloxes?...

7 suurta asiaa ostaa liljoja

Lihaviljelmien ostoa koskevien perussääntöjen tuntemus auttaa välttämään paitsi perusteettoman rahan tuhlausta, myös väistämättömän pettymyksen epäonnistuneesta hankinnasta....

Peat-tabletit - yksinkertaisuus ja mukavuus!

Kasvien taimien kasvattamiseksi turve-tabletteihin tarvitaan vain suuri kapasiteetti, vesi, siemenet ja itse tabletit. Erittäin mukava!...

Sekalaista

Kuinka suojella puita alueella kuorenkuoriaisen tappion takia?

"Ranskan ruusu" meidän kukkapenkkeillä

Häät kukkakimppu symbolit

timjami

Volzhanka. Herkkä aromi "vuohen parta"

Mallow - etupihan kuningatar

Kesän asukkaat

Pohjavesi paikan päällä

Puutarha-alueen saatavuus määräytyy paitsi pinta-alasta, maaperän tyypistä ja mekaanisesta koostumuksesta. Pohjaveden taso on myös erittäin tärkeä.

Mikä on pohjavesi?

Pohjavesi on ensimmäinen vesipohjainen pinta, joka sijaitsee vedenpitävällä kerroksella. Vesi läpäisee läpäisevän sienen tai hiekkasauman, eikä täytä niitä täydellä kapasiteetilla. Tästä syystä pohjaveden pinta on vapaa ja ei-paine.

Luonnossa pohjavesi tietyllä alueella on olemassa jo pitkään. Järvet ja laaksoissa olevat lähteet eivät ole muuta kuin pohjavesi, joka on katkennut maan suolistosta. Jousien voima ei ole vakio, mikä osoittaa pohjaveden herkkyyttä ilmakehän muutoksille. Esimerkiksi: ajan myötä niiden lämpötila muuttuu; kuivuudessa, niiden taso laskee ja päinvastoin lisääntyy sadekausina. Pohjavesi on edullisin tapa toimittaa vettä eri talouksille ja kansantalouden kohteille.

Maaperän tai pohjaveden pinta on peili. Peilin ja maan pinnan välistä tilaa kutsutaan ilmastovyöhykkeeksi. Lumen sulamisen aikana ja pitkittyneiden sateiden aikana muodostuu vapaata vettä, joka syöttää pohjavettä vesitiiviin muodostumiseen saakka. Ilmastusvyöhykkeen syvyys on erilainen, koska se riippuu ilmasto-olosuhteista, topografiasta ja kallioiden tyypistä kullakin alueella. Mitä pienempi on ilmastusvyöhyke, sitä lähempänä pohjavettä maan pintaan, joka muodostaa tulvan ja kosteat alueet. Ja jos tällaiset ilmiöt luonnossa huolehtivat vähän kesän asukkaista ja esikaupunkialueiden omistajista, pohjaveden läheinen esiintyminen omilla alueillaan tulee usein todellinen ongelma, jonka ratkaisu vaatii paljon vahvuutta ja kärsivällisyyttä.

Topografinen tutkimus - hyvä tapa arvioida tilannetta sivustolla

Topografinen tutkimus, jonka asiantuntijat toteuttavat, auttaa määrittämään sivuston alimman ja korkeimman pistemäärän. Mutta jopa töiden jälkeen ei voida väittää, että vuoristoalue on syvän pohjaveden esiintymispaikka. Loppujen lopuksi ne on järjestetty aalloihin ja muodostavat maan alla erilaisia ​​ulkonemia ja syvennyksiä. Siksi on todennäköistä, että korotettu alue on paikka, jossa pohjavesi voi sijaita lyhyen matkan päässä maan pinnasta. Tässä tapauksessa määritä veden syvyys voi olla yksi seuraavista menetelmistä.

Indikaattorilaitokset - avustajat etsimään vesistöjä

Pohjaveden havaitseminen ja niiden esiintymistiheyden määrittäminen kasvien avulla on tapa, jota esi-isämme käyttivät monta vuotta sitten. He tiesivät, että näennäisesti kuivan alueen kosteutta rakastavien kasvien mehukas vihreät ovat varma merkki pohjaveden läheisyydestä.

Esimerkiksi: sormustinkukka, katko, verijuuren äiti ja äitipuoli, syksyllä krookus ja hevonen suolaheinä, sara, leveäosmankäämi, korte ja nokkosia kasvaa jossa pohjavesi on hyvin lähellä maanpintaa.

Meadowsweet, musta poppeli, loch, ruoko, metsät ja hiekkarannat ovat todisteita veden läsnäolosta 3 metrin syvyydessä.

Wormwood paniculata, chiy loistava, hiekkametsä ja lakritsi kasvavat alasti alueilla, joilla pohjavesi on vähintään 5 metrin syvyydessä.

Willow, koivu, vaahtera, leppä ja itkupehmo, taivutettu yhteen suuntaan - merkki veden läheisyydestä. Solitary oakset pääsääntöisesti kasvavat vesieliöiden risteyksessä.

Mutta happomarjapensas, Weigel kukinnan hedelmä- ja koristekasvien viinirypäle, lehtikuusi, rohtokataja, ocherednolistny Buddleja, Deutzia grandiflora, cotoneaster ja lila, päinvastoin, ei voi sietää vettynyt maaperä. Istutettu alueelle, jossa pohjavesi ei ole syvä, nämä kasvit kehittyvät huonosti, usein sairastuvat eivätkä näytä parhaalta.

Eläinsignaalit

Kotieläimet - kissat maalla vedenveden yläpuolella, ja koirat päinvastoin välttävät tällaiset paikat.

Hyttyset ja keskipitkät, käämityspylväät auringonlaskun jälkeen - varma merkki pohjaveden läheisyydestä.

Toinen merkki matala-altaasta on hiiren reikien ja punaisten muurahaisten puuttuminen.

Pohjaveden löytäminen luonnollisista syistä

Nouseva ilta-sumu on merkki, jonka ansiosta voimme varmasti sanoa, että pohjavesi on hyvin lähellä tätä aluetta.

Runsas aamu kaste. Ja missä se on enemmän, vesi lähestyy pintaan. Vesi viilentää maata paremmin ja sen seurauksena kondensaatti muodostaa paremmin.

Hedelmäpuiden istuttaminen

Jos edellä mainitut menetelmät eivät auttaneet määrittämään veden suonien esiintymistä ja niiden esiintymistiheyttä, voit käyttää toista, mutta työläämpiä menetelmää. Tätä varten kesäkuussa on tarpeen kaivaa vähintään 1,5 metrin syvä reikä. Jos pohjaan ei tapahdu vettä, se tarkoittaa, että pohjavesi sijaitsee riittävän syvälle ja ei voi vahingoittaa kasveja. Tämä tarkistusmenetelmä on erityisen tarpeen, jos hedelmäpuita istutetaan.

Loppujen lopuksi paikalla, jossa pohjavesi tulee lähelle pinnalle, hedelmäpuita kasvaa vain muutaman vuoden ja sitten ilman ilmeistä syytä ne yhtäkkiä alkavat kuivua ja kuivua. Ja asia on, että umpeenkasveilla ei ole tarpeeksi happea. Niinpä, kun kyseessä ovat päärynä- ja omenapuikot, pohjaveden syvyyden tulisi olla vähintään 2-2,5 metriä. Kivihedelmille - kirsikoille ja luumuille tämä luku vaihtelee 1,5-2 metriä.

Tästä syystä jotkut puutarhurit kieltäytyivät voimakkaiden kirsikoiden, kirsikoiden ja omenapuiden istuttamisesta ja korvaten ne puilla, jotka eivät pääse pohjaveden pintaan. Jotkut puutarhurit istuttivat vadelmia ja herukoita tontit, koska niiden juuret eivät myöskään ole levinneet hyvin syvästi. Voit seurata niiden esimerkkiä, mutta on parasta istuttaa puita jopa 0,5 metrin korkeudelle tai jopa 1 metrin korkeudelle.

Lisäksi voit hieman kuivata aluetta, istutettuaan suojan luonnonvaraisten ruusu, spirea, hawthorn, paju, vanha, merikotka tai irgi pitkin sen kehä.

Voimakkaasti suolaisella alueella autetaan vedenpoistoa pitkin sen ulkokehää kaivettuja avoimia pää ojia. Jokaisella oksien syvyydellä ja leveydellä on oltava jopa 40 senttimetriä. Erityiset kuopat, joiden leveys on 50 ja syvyys 80 senttimetriä, kaivettu alimpaan paikkaan, auttaa myös vähentämään pohjaveden määrää. Tavallinen kaivo, jonka syvyys on vähintään 2 metriä, toimii samalla tavalla.

© 2012 - 2017, Puutarhan istutus. Kaikki oikeudet pidätetään.