Kuinka koristella talon julkisivu?

Oikea ulkoinen kipsimaalaus mahdollistaa paitsi kohota julkisivun myös parantaa huomattavasti sen suorituskykyä.

Ei ole yllättävää, että kaikista niistä innovaatioista, jotka ovat syntyneet rakennusten edessä, monet mieluummin suvaitsevat.

Kipsin edut

Riippumatta valituista kodin verhousmuodoista, kipsi on useita etuja:

 • demokraattinen hinta (hinta on luultavasti yksi tärkeimmistä tekijöistä, miksi niin monet ihmiset, jotka haluavat korottaa mökkiä tai maalaistaloa mieluummin kipsiin);
 • esteettinen ulkonäkö (jos olet kunnolla koristellut julkisivua, se näyttää erittäin houkuttelevalta, sillä moderniin koristeelliseen kipsiin kuuluvat tekstuurit ja sävyt mahdollistavat kaiken julkisuuden.
 • veden läpäisevyys (kattaa talon kipsiseoksella suojaa julkisivua ja eristys kosteudelta ja sademäärästä);
 • vastustuskyky ulkoisille vaikutuksille (korroosionkestävät ja huurteiset ominaisuudet);
 • yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys (jotta kipsit taloon oikein ja tarkasti, sinun tarvitsee vain tietää oikeat peräkkäiset toiminnot ja saada pienimmät työkalut);
 • kymmeniä sävyjä ja kuvioita.

Kovettu kipsi

Saadaan teksturoituja rappausseoksia, kun liuokseen injektoidaan eri halkaisijoiden rakeisia rakeita. Se voi olla marmori- tai graniittisiruja, pellavaa, puukuituja, kvartsia.

Jos kipsit julkisivut näillä ratkaisuilla, saat ainutlaatuisen ilmeen: rakeiset sulkeumat luovat alkuperäisen helpotuksen.

Heterogeenisen tekstuurin ansiosta voit helposti piilottaa pienet virheet talon ulkoseinissä (erilaiset sisennykset ja ulkonemat) orgaanisesti sopiviksi kokonaiskuvaksi täydentämällä tekstuuria omalla tavallaan.

Toinen plasmakehikoostumus on kyky maalata rappauduttava julkisivu millä tahansa värillä. Tätä varten riittää, että väriaine lisätään laastiin ennen kipsiä talon ulkopuolelle tai seinien maalatessa kipsin levittämisen jälkeen.

Miten kipata talon seinät

Jos haluat talon oikein kipsiä ulkona, voit käyttää erityistä kipsiä ja voit käyttää ratkaisua omiin käsiisi.

Itse kipsiin ei tarvita erikoislaitteita, tarvitsemme vain tavanomaisia ​​työkaluja. Kuitenkin erityisten tekstuureiden luomiseen tarvitaan kiemurtelevia ja luonnollisesti jonkin verran kokemusta tällä alalla. Pienellä harjoittelulla voit kuitenkin helposti oppia kipsi julkisivut oikein.

Tärkeintä on noudattaa tiukasti valmistajan suosituksia kipsi-, levitys- ja kuivausaikaa varten. Jos epäpuhtaudet kyvystään ja kykyjään tehdä kipsilevystä oikein ja tehokkaasti, on parempi hakea pätevien työntekijöiden apua.

Rappaustuotteet

Jotta kipsit talon ulkopuolelta oikein ja ilman vetoa, ennen kuin edetät edessä olevia töitä, on tarpeen valmistaa julkisivu.

Pääasiassa on valmistella seinä itse kipsipintojen levittämiseksi: poista vanhan pinnoitteen jäänteet, puhdista pinta, päästä eroon pölystä ja liasta.

Erikoistyökalujen avulla tulee rasvanpoisto pinnasta ja poista sieni ja muotti, jos sellainen on. Valmistelun jälkeen suoritetaan pohjustus.

Jotta kalliita julkisivujauhoja ei tuhlata, tiivistää kaikki saumat ja viat paremmin erityisen julkisivun kiteellä. Jos se on tarkoitettu käytettäväksi helpotuslaastareita, ei ole tarpeen tasata seinää.

Työkalujen valmistelu

Jotta julkisivun rappaus olisi asianmukaista, ei tarvita mitään erikoistyökaluja. Voit ostaa kaiken mitä tarvitset tavallisessa rakennusmateriaalikaupassa: useita eri tyyppisiä lastuja, rullaa, harjaa, laastiastiasta ja höyrypaperiä.

Kipsiä voidaan levittää seinille suihkeella, jolloin työ tehdään nopeammin ja helpommin.

Ihon ärsytyksen ja silmien pääsyn välttämiseksi on suositeltavaa tehdä kipsi silmälaseilla ja käsineillä. (Laitteiden suojaamiseksi on parempi huuhdella liuos niistä heti käytön jälkeen).

rappaus

Rappaus on parempaa tuulen poissa ollessa, korkeintaan 65%: n kosteudessa ja viiden ja 25 asteen lämpötilassa.

Ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan "sprinkling": on ratkaisevaa heittää liuosta seinälle teräviä liikkeitä. Jos kipsi on, se on helpompaa, joskin kalliimpaa. Ensimmäinen kerros ei saisi ylittää 4 senttimetriä.

Kun ensimmäinen kerros kuivuu, käytä toinen. Jatkossa kipsiyhdistetyypistä riippuen suihkutusta tai raudoitusta muodostetaan rullien avulla.

Viimeisessä vaiheessa kipsi maalataan halutussa värissä. Jos laasti on jo yhdistetty, ei ole tarpeen maalata seiniä.

Lopullinen vaihe

Kun julkisivu on päällystetty, on hyödyllistä varastoida pienen määrän tämän värin ja tekstuurin kipsiastiasta tulevaisuutta varten. Joten voit sävyttää vikoja, jotka voivat syntyä seinien välisen vuorovaikutuksen seurauksena.

Tällaisen vuorauksen hoitaminen on melko yksinkertaista: käytetyn seoksen tyypistä riippuen voit pyyhkiä se kuivalla tai märällä sienellä tai puhaltaa se paineilmalla.

Ominaisuudet rappaus puutalo

Ulkopinta kestää täydellisesti kaikki rakennusmateriaalit: tiili, betoni, kipsilevy ja puu.

Puinen julkisivun rappaus on välttämätöntä, jotta se tiivistää levyt levyt, estää niiden kuivumista ja ulkonäköä homeen ja sienen.

Et voi kipata puutaloa välittömästi rakentamisen jälkeen, koska talon täytyy seistä ja istua alas.

Jos aloitat kipinöinnin välittömästi, parin vuoden kuluttua vuoraus tulee käyttökelvottomaksi.

Puuportaan rappaus voidaan tehdä mistä tahansa ulkoisen työn ratkaisusta. Tärkeintä on päättää, mihin tarkoitukseen sitä käytetään: itsenäisenä viimeistelynä tai myöhemmässä maalauksessa.

Mineraali- ja akryyliliuokset sopivat hyvin itsevuorelle. Kvartsihiutaleiden tai marmoripikareiden mosaiikkiratkaisut muuttavat julkisivun ulkonäköä ja parantavat sitä visuaalisesti.

Jotta mineraalilaasti pysyisi hyvin puisen julkisivun puitteissa ja suojaa sitä ulkoisilta vaikutuksilta, seokseen lisätään plastisointiaineita.

Akryylilevy, jolla on erinomainen tarttuvuus käsiteltyyn pintaan ja joka säilyttää luonnollisen hengittävyyden ja jonka ansiosta seinät voivat hengittää, on erinomainen viimeistely maalaistalon puuseinille.

Laaja valikoima akryyliseoksia mahdollistaa arkkitehtonisen idean ilmentämisen ja julkisivun muuttamisen.

Puurakennuksessa olevat nykyaikaiset materiaalit suojaavat sen täydellisesti ympäristöön kohdistuvilta haittavaikutuksilta, muotista, halkeilusta, mikä merkittävästi pidentää julkisivun ja rakennuksen elämää.

johtopäätös

Rappaus - tämä ei ole helpoin tapa julkisivujen ulkoiselle käsittelylle, mutta sillä on monia etuja verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin.

Värien ja tekstuureiden runsaus sekä suhteellisen alhaiset kustannukset verrattuna muihin verhoustapahtumiin antavat talolle ainutlaatuisen ja alkuperäisen ulkoasun, joka tekee siitä erottuvan muihin rakennuksiin.

Tee-se-itse ulkona rappaus talon seinät

Nyt seinien ulkoinen rappaus on yksi tavallisimmin käytetyistä sisustustyypeistä. Kosteus tunkeutuu rappausseiniin, vahingoittaa niitä ja heikentää merkittävästi lämmöneristystä. Samalla ulkokoristelu ei voi vain antaa rakennukselle siisti ulkonäön, vaan myös suojata kantavia seiniään tuhoamiselta.

Kipsien edut

Puhdistamalla ulkonäköä, omalla kädellä tehdyllä ulkokuorella on paljon muita etuja:

 • estää kosteuden tunkeutumisen sisätiloihin ilman viivyttämistä;
 • kipsiseoksen koostumukseen sisältyvät erityiset komponentit edistävät lämmön ja äänen eristyksen parantamista;
 • erilaiset tekstuurit viimeistely talojen ulkopuolella voit antaa mitään rakennetta ulkokerroksen julkisivu kipsi, ja myös tulevaisuudessa muuttaa paitsi väri, mutta myös tekstuuria itse.

Mitkä pinnat sopivat rappaukseen

Työn laatu ja pinnoitteen luotettavuus riippuvat suoraan materiaalista, josta julkisivu valmistuu. Soveltaminen kipsi omiin käsiinsä sopii hyvin:

 • puu;
 • kivi;
 • betoniteräkset;
 • kiinteä betoni.

Työjärjestys

Seinien viimeistelyn prosessi voidaan jakaa neljään vaiheeseen:

 1. Tarvittavan kipsiseoksen valinta.
 2. Jalostetun pinnan valmistus.
 3. Erityisten majakkaiden asennus.
 4. Julkisivun pinnan rappaus.

Ulkoinen kipsi - sen tyypit

Useimmiten seinien ulkoseinän koristelu tehdään käyttämällä erityistä koristekokoonpanoa. Seosta voidaan levittää pääkerrokselle tai asennetulle eristykselle. Voit myös sekoittaa monenlaisia ​​keinotekoisia tai luonnollisia pigmenttejä halutun värin tai irtotavarakomponenttien aikaansaamiseksi, jotta saataisiin aikaan pintakuvio levitettäessä käsitellylle alustalle.

Värivaihtoehto

Ennen kuin määritetään, mikä seos on parhaiten käytetty työssä, on syytä tietää ainakin tiettyjen ratkaisujen fyysiset perusominaisuudet. Yleensä rakennustöihin käytetään joitain koriste-seoksia.

Perinteisesti ne jaetaan seuraavasti:

 • silikaatti;
 • silikoni;
 • polymeeri;
 • mineraali;
 • ja itse valmistettu seos.

Sisusseosten erot

Silikaattiliuokset valmistetaan nesteiksi, eli niitä voidaan käyttää heti astian avaamisen jälkeen. Mutta niiden pääasiallinen haitta on pieni valikoima värejä. Lisäksi tällaiset seokset tulee kuluttaa välittömästi, muuten ne nopeasti kuivuvat. Tämä julkisivu kipsi takaa erinomaisen vedeneristyksen ja ei pelkää mekaanisia vaurioita.

Päällystäminen talon seinien ulkopuolella omilla käsillä, altistuvat korkeiden lämpötilojen ja auringon säteilyn vakaville negatiivisille vaikutuksille, tehdään useimmiten polymeeriseoksilla. Synteettisiä hartseja voidaan myös sisällyttää niiden koostumukseen: akryylistyreeni, polyvinyyliasetaatti jne. Nämä seokset liittyvät hyvin lähes mihin tahansa alustyyppiin.

Sekä polymeerin että silikoniseokset kestävät auringon säteilyn pitkän aikavälin haittavaikutuksia ja erilaisia ​​mekaanisia tekijöitä. Niillä on pitkä käyttöikä ja varastointi, ja ne kykenevät myös antamaan hyvän vedenpitävyyden.

Mineraaliseosten valmistukseen käytettiin sementtiä kuivassa muodossa. Aloittamiseksi riittää se, että tämä seos laimennetaan vedellä haluttuun johdonmukaisuuteen. Mineraalipohjaiset laastarit eivät ole syttyviä ja antavat seinän hengittää. Niiden pääasiallinen haitta on kuitenkin heikko tarttuvuus, mikä vaatii pohjan lisävalmistusta. Suurin etu on sen itsenäinen valmistelu.

Valmistelut töihin

Seinien pinnan asianmukainen valmistelu kipsiseoksen levittämiseksi on välttämätöntä:

 • Poista vanha, huonosti kiinnittyvä kipsi, jos se on läsnä.

Jos mahdollista, poista nupuista ja kolhuista. Koska laiska, kohtaat paksujen kipsirakenteiden pakotettua käyttöä, mikä aiheuttaa irrationaalista materiaalien, aikaa ja vaivaa töissä.

 • Poista pilaantumisen pinnalta.
 • Jos olet tekemisissä kotitalouden tiiliseinän kanssa, kannattaa kirjoa saumat, eli laajentaa ja syventää nivelet. Tästä johtuen käytetyn julkisivun liima tulee "tarttumaan" vahvempaan seinän pohjaan. Sattuu, että uusi tiileri asetetaan etukäteen "tuhoon", mikä voi merkittävästi lyhentää aikaa valmistella päärakennusten toteuttamista. Tiiliseinien asentamisen jälkeen on oltava pohjustettu ja anna niiden kuivua loppuun. Ja vain silloin voit aloittaa rappaus.

Jos seinien rakentaminen käyttää lohkoja suurempana kuin tavallinen tiili, ei ole tarvetta liittää. Saumat täällä ovat paljon pienempiä ja myös koukun paikkoja.

 • Jos talon seinää pystytettiin "karkealla" muurilla tai sileillä betoniteräksillä, niin jatkamme kuten aiemmin. Seinän pinnalla voit heti täyttää erityisen kipsiristikon. Seinää on esikäsiteltävä syvä tunkeutuva aluke.

Betonista tai hiilihapotetusta seinistä edellytetään erilaista asennetta. Ennen kuin aloitat viimeistelyn, sinun on selvitettävä, miten asianmukaisesti rappaus tehdään. Valitun julkisivun kipin vahvuuden pitäisi olla heikompampi kuin pohja. Tämä auttaa välttämään nivelten kerroksen jännityksen. Seoksen tulisi antaa seinää hengittämään, koska betoni voi kerääntyä ja vapauttaa kosteutta. Liuoksen kyky höyryn tunkeutumiseen suojaa kondensaatiota ja sieniä vastaan.

Sieni kipsipinnalla

Koristeellista julkisivuraitaa levitetään vain seoksen pohjakerrokseen, jonka paksuus on 1-5 cm. Ennen tätä perustusta on pehmennettävä tai leikattava erityisellä kiinnitysruudulla, joka on asennettu nesteeseen. Jos työ suoritetaan korkeissa lämpötiloissa, kerros on ajoittain suihkutettava vedellä tasaiselle kuivaukselle. Muussa tapauksessa ulompi kerros kuivuu aikaisemmin kuin sisäpuolella. Tämä aiheuttaa väistämättä halkeamia.

Erityisten majakkaiden asennus

Kipsilevyt - seinään kiinnitetyt ohjaimet metalliprofiilista. Liikkuminen niiden mukana, rule-trapeziumin nenä kääntää juuri levitetyn ratkaisun täysin tasaiselle tasolle. Tämän tuloksen saavuttamiseksi sinun on tehtävä oikea asennus.

Miten tehdä se oikein:

 • Valmis seinämä ripustetaan kuormalla sen pystysuuntaisen poikkeaman määrittämiseksi tasosta. Jos "altaan yläosa", sitten pystysuuntaisen taipuman yläosa on suurempi kuin pohja. Siksi majakien asennuksen aikana on lisättävä ratkaisu niiden alle. Ja päinvastoin.
 • Ota majakka ja lyhentää sitä tarpeen mukaan. Metallisten majakkaiden paksuus on 6 tai 10 mm ja pituus 3 tai 4 metriä. Harkitse, 6 mm majakat ovat joustavampia. Tästä syystä on viisainta käyttää 10 millimetriä. Tästä johtuen kipsikerroksen paksuus kasvaa 4 mm.
 • Levitä seinää noin 20-30 cm kulmasta yhdellä rivillä pisteinä. Jätä noin 50 cm majakoiden väliin. Seoksen tulee olla paksu. Porsaiden halkaisijaltaan 5-15 cm ja korkeus riippuu tulevan julkisivuelementin paksuudesta. Korkeus on suurempi, paksumpi kerros. Älä myöskään unohda ottaa huomioon, missä suurin muutos on tasosta.
 • Kiinnitä majakka ja työnnä se kevyesti seokseen. Liitä se sitten siihen sisäänrakennettuun tasoon ja sieppaamalla tai vetämällä majakka saavuttaaksesi seinän halutun pystyosan. Majakka selvitetään välittömästi virroista ja ulkonevat paikat tasoitetaan lastalla.
 • Kun liuos yhdistää, kiinnitä varovasti tyhjiöt, jotka jäävät majakan alle. Tee sama päinvastoin.
 • Yritä olla enempää kuin 1,7-1,8 m naapurimaisten majakoiden välillä. On kätevämpää käsitellä 2 m: n trapetsisääntöä tasoitustoimintojen aikana.

Jos seinän koko on yli 2 metriä, lisää ohjaimet majakoiden väliin.

Kuinka käyttää laastaria

Rappaustyöt jaetaan myös kolmeen päävaiheeseen.

ruiskuttamalla

Sementtilaasti laimennetaan harvinaisen kerman tilaan. Jos käytät kuivia tai valmiita seoksia ulkotöissä, niin kaikki on tehtävä valmistajan ohjeiden mukaan.

On myös suositeltavaa lisätä PVA-liimaa sementtilaastiaan, mikä antaa sille lujuuden ja edistää levittämän kerroksen luotettavuutta valmistetulle pinnalle.

Tällöin ruiskutetaan liuos koko seinälle. Seoksen ei pidä roiskua ja kaatua ja kohtuullisella huolellisuudella. Mitä enemmän "karheus" tulee ulos, sitä parempi. Odotamme sen kuivuvan.

Pääkerroksen käyttö

Laimenna liuos paksulle hapan kermalle ja piirrä kahden majakan välille 40-60 cm korkeudella. Kaikkien kipsilevyjen suurin kokonaispaksuus ei saa olla yli 5 cm, sillä majakkapukkojen kapea puoli alkaa yleensä liikuttaa sitä puolelta toiselle. Yritä pitää säännön reunat majakoista samaan aikaan hitaasti ylöspäin.

Näin kaikki ylijäämä leikataan ja ulkoseinien kipsi tulee mahdollisimman tasainen. Jos joissakin paikoissa ratkaisu jätettiin hieman vähemmän kuin on tarpeen, sinun täytyy pudottaa se ja suorittaa kaikki toimet uudelleen.

Grout kipsi

Jos käytit sementtilaastia, laastia tehdään sen jälkeen, kun seos kuivuu. Voit tehdä tämän käyttämällä puu- tai muovirikkainta. Prosessin tarkoituksena on estää halkeamien esiintyminen sekä tasoittaa pienimmät epäsäännöllisyydet ja sulkea, jäljellä säännön jälkeen pieniä kuoreita.

Grouting suoritetaan pyöreässä liikkeessä spiraalissa. Suuremmasta ympyrästä pieneen, "venytä" ratkaisu muodostamaan kukkula. Ja päinvastaisessa järjestyksessä - taso se kokonaan.

Tekniikka, jolla kipsileima julkisivu ulkosalla omilla kädilläsi, ei ole niin vaikeaa kuin se saattaa vaikuttaa aluksi. Yksinkertaisilla työkaluilla, ajalla ja halvalla kaikki nämä työt ovat melko toteuttamiskelpoisia ilman apua.

Parempi ja halvempi kipata taloa ulkona ja sisälle?

Ihmiset kysyvät meiltä: Dachshundin talo - suurikokoisen keraamisen lohkon seinät (paksuus 250 mm) ilman eristystä ja lämmitystä. Toiminta (majoitus) on kausittaista, vain kesäaika on noin toukokuusta syyskuuhun. Mitä sinä suositat (ehkä juuri kipsin merkki) kipsilein seinät talon sisällä ja sen ulkopuolella. Haluttu laatu ja ei ole kovin kallista. Kiitos jo etukäteen!

Sisällä kipsi sementti-kalkkikivi, tavallisen sementin ulkopuolella. Mittasuhteet ovat noin 1: 0,2: 5 (sementti M400, sammutettu kalkki, seulottu hiekka) vettä, jotta saadaan savustusta. Jos plastisuus on riittämätön, lisää kalkkia. Lime voidaan korvata savella. Savi, kuten kalkki, tarvitaan lisäämään koostumuksen plastisuutta.

Ulkopuolella, jos tarvitset sitä nopeammin, helpommin ja halvemmalla - sementtilaastin viimeistely "turkiksen alla" tekee. Suhteessa 1: 3 (sementti M400: hiekka). Levitä pinnoite piirustuksella luudalla, upottamalla se liuokseen ja tarttumaan kiinni (käytämme välittömästi kahta tai kolme kerrosta) tai heittämällä liuoksen osiin lian tai ämpärin verkon läpi (vanhan sänkyn verkko). Mitä paksumpi ratkaisu on, sitä suurempi "turkisnahkan" vilja.

Jos tarvitset sileää kipsiä, mittasuhteet tekevät 1: 4 tai jopa 1: 5. Koska tällainen ratkaisu on vaikea kipsi, sementtiä varten. Lisää PVA-emulsion koostumus (noin 5-7% käytetystä vedestä), ilman PVA: ta, tällaisten mittasuhteiden seos osoittautuu vaikeaksi ja se on hankalaa kipsiin. Jos toisaalta lisätään sementin liiallisuutta, kipsi murtuu.

Ennen sisäpinnan levittämistä kulmissa, seinien ja väliseinien liitoksissa, tarttumalla tai "maalla" metalli- tai lasikuitumattoja laastille. Ulkopuolella on suositeltavaa vahvistaa pohjaa verkolla ja lisätä "nestemäistä lasia" pohjaan kipsiin. Lisäksi ristikko asetetaan ikkunoiden ja ovien rinteille (päällekkäisyydellä seinällä 10-15 cm).

Yleensä on paljon vaihtoehtoja koriste kipsi, useimmat tyypit ovat melko yksinkertaisia. Kirjallisuutena suosittelen E.D: n "maalaus- ja rappaustyöt". Belousov, O.S. Vershinina "Alfrano-kuvataide" A.E. Surzhanenko, ja "klassinen" - "rappaus" by A.M. Shepeleva


Lähetä kysymys tai kommentti

Ulko-stukkotalo omalla kädellään

Ulkoseinän koristelu on vastuullinen tapahtuma, joka on suunniteltu luomaan suojakerros ja houkutteleva ulkonäkö. Yksi suosituimmista menetelmistä katsotaan julkisivuelementiksi. Tämä menetelmä ei edellytä ammattitaitoa ja kehittyneiden laitteiden käyttöä. Työmateriaalilla on hyväksyttävät kustannukset, jotka ovat huomattavasti pienemmät kuin muilla pinnoilla.

Kipsien edut

Sisustus julkisivuun kipsi on monia etuja, jotka selittävät sen suosio:

 • Pinnoite estää kosteuden tunkeutumisen, jolla on tuhoisa vaikutus. Samalla ei ole esteitä normaaliin höyrynvaihtoon, joka mahdollistaa seinien hengittämisen.
 • Ulompi kerros on ylimääräinen ääni- ja lämpöeristys. Tämä saavutetaan lisäaineilla, jotka parantavat seoksen ominaisuuksia.
 • Koristeellinen valitus. Pintamaalaukseen voidaan soveltaa erilaisia ​​tuotteita ja tekniikoita, jotka mahdollistavat tekstuurin ja halutun värin. Seos kipsille on hyvin sävytetty.
 • Joustavuus. Yhdisteillä, joilla on polymeerikomponentti, on tämä ominaisuus. Tämän laadun takia päällyste ei tuhoutu rakennuksen kutistumisen ja lämpötilan putoamisen vuoksi.

Modernit polymeeriyhdisteet ovat ainutlaatuisia suorituskykyominaisuuksia ja kadehdittavaa kauneutta

 • Helppo asennus. Julkisivujen koristelu ei vaadi monimutkaisia ​​matemaattisia laskelmia ja kehyksen rakentamista.
 • Korjausmahdollisuus. Vahinko voidaan helposti korjata. Mutta jos ne muodostavat yli 30% pinnasta, se tarkoittaa väärää koostumuksen valintaa tai käyttöolosuhteiden rikkomista.
 • Kaikki edut tukevat materiaalin demokraattista hintaa, jopa nykyaikaisten polymeeriratkaisujen ostamisen myötä.

  Työskentele eri pinnoilla

  Julkisivu-kipsi sopii hyvin lähes kaikentyyppisiin pintoihin, vaikka kussakin tapauksessa prosessi voi poiketa toisistaan.

  1. Seinät on valmistettu puusta. Tämä on vaikein materiaali, joka vaatii pitkää valmistelua. Se koostuu kyllästämisestä pohjaan suojaavien yhdisteiden kanssa putkijäähdytteisten prosessien poistamiseksi. Jos työ tehdään hirsirakenteella, syntyy erityinen sorvaus, muussa tapauksessa ratkaisu ei voi sitoa tiukasti.

  Puu- ja kipsilevyillä on erilainen laajenemiskerroin, joten ratkaisuun, joka on hyvin ongelmallinen, asennetaan puinen vahvikekaali, tai se kiinnitetään lämmittimeen seinään ja kipsiä levitetään siihen

 • Betonipinnat. Tällä materiaalilla on hyvä tartunta, mutta huokosten vuoksi se absorboi nopeasti kosteutta, joten syväpintaiset alukkeet käsitellään. Ongelmia ilmenee lujitetuilla betonilejeillä, joilla on lukuisia liitoksia. Tällaisissa tapauksissa vaaditaan alustavaa käsittelyä sementtiformulaatioilla.
 • Tiilen julkisivut. Jotta kiinnitetty ratkaisu olisi luotettava kiinnitys, liitokset tehdään.
 • Jokainen materiaali, jonka seinämät on tehty, tarvitsee yksilöllisen lähestymistavan.

  Vihje! Talon kipsi julkisivu, joka on valmistettu hiilihapotetusta betonilohkosta - tämä on vastuullinen tapahtuma. Tosiasia on, että työstä tulee käyttää yhdisteitä, joilla on pienempi lujuus. Tämä on välttämätöntä materiaalien välisen sisäisen jännityksen välttämiseksi.

  Solusementin suora rappaus vaatii erityiskoostumuksia, mutta eristyksen asennuksella voit käyttää yksinkertaisia ​​ja halvempia ratkaisuja

  Tyypit kipsi

  Kysymys siitä, mitä seinien rappaus on, on olennainen osa työnkulkua. Ei ole aina mahdollista tunnistaa sopivaa lajiketta välittömästi, koska rakennusmarkkinoilla on monia vaihtoehtoja, jotka eroavat toisistaan.

  Ulkopinta on jaettu kolmeen luokkaan.

  Mineraalikoostumus

  Tähän ryhmään kuuluvat sementti- ja kipsipohjaiset ratkaisut.

  Ensimmäinen lajike pidetään suosituimpana erinomaisten ominaisuuksiensa ja edullisen hinnansa ansiosta. Mutta sillä on useita haittoja, jotka vaikeuttavat sen käyttämistä uusissa talouksissa.

  Sementtiin perustuvilla koristeellisilla mineraalikoostumuksilla on optimaalinen hinta-laatusuhde.

  Kipsiseosta käytetään paljon harvemmin johtuen vähäisestä saostusvastuksesta, vaikka seoksissa oli monia polymeerejä. Tämä johtaa siihen tosiasiaan, että höyrynläpäisevyys häiriintyy rappenpinnalle.

  Polymeeriliuokset

  Ryhmä sisältää seuraavat kipsipalkin tyypit: akryyli, silikaatti ja silikoni. Jokainen vaihtoehto on erilainen, se vaikuttaa materiaalin ominaisuuksiin.

  Suosituimmat ovat akryyliseokset. Niillä on erinomainen vastustuskyky ympäristövaikutuksille. Niiden tärkein haitta on syttyvyys ja alttius pilaantumiselle, mikä merkitsee ulkonäön menetystä.

  Akryyliyhdisteet ovat erittäin kestäviä UV-säteilyä ja laajaa värivalikoimaa.

  Polymeeriliuoksilla on korkeat kustannukset, joten viimeistely suoritetaan aluksi halvemmilla materiaaleilla tasaamiseksi.

  Itse valmistetut sekoitukset

  Tähän sisältyvät mineraalitäyteaineiden pohjalta valmistetut formulaatiot, sillä lisäaineet ovat modifioivia aineita ja pehmittimiä. Ulkoisten seinien rappaus tällaisten materiaalien avulla monimutkaistaa se, että komponenttien oikea valinta on lähes mahdotonta. Tämä rajoittaa pinnoitteen kestävyyttä.

  Tämän tai mainitun koostumuksen valinta riippuu pitkälti rakennuksen tarkoituksesta, joten mineraali- ja jopa kotitekoinen kipsi soveltuu ulkorakennuksiin, ja on parempi käyttää rahaa polymeeriin talojen edessä.

  tekniikka

  Ulkoisen rappausalan tekniikka kädessäsi käsittelee työn jakautumista vaiheisiin, jotka toteutetaan tiukasti:

  1. Sopivan koostumuksen valinta riippuen pinnan tyypistä ja ilmasto-olosuhteista.
  2. Jalustan ja työkalujen valmistelu on vastuullinen menettely, jonka avulla voit välttää muita ongelmia.
  3. Majakoiden asennus on ainoa ratkaisu epätasaisille seinille. Lisäksi talon rappaaminen ulkopuolelta on paljon helpompaa, varsinkin ilman kokemusta.
  4. Seinien viimeistely - ratkaisu soveltaminen sopivalla tavalla.
  5. Pinnan hionnalla voit poistaa epäsäännöllisyydet ja välttää halkeilua käytettäessä tiettyjä tuotetyyppejä.

  Materiaalin valinta

  Päällystetty talo kipsillä alkaa sopivan kokoonpanon valinnalla. Voit tehdä tämän noudattamalla seuraavia sääntöjä:

  • Itse valmistettuja seoksia suositellaan tilanteissa, joissa pinnan tarkoitus on kipua osittain tai lyhyeksi ajaksi.
  • Mineraaliratkaisut vaativat vakavaa asennetta. Päättäessään kipsin talon julkisivusta, joka ei kata kutistusta vähimmäiskustannuksin, on tällaisissa yhdisteissä kiinnitettävä huomiota. On pidettävä mielessä, että materiaali myydään kuivassa muodossa ja on valmisteltava.
  • Polymeerikoostumuksilla on hyvä elastisuus ja tarttuvuus. Ne myydään valmiina, mikä helpottaa prosessia. Mutta työ olisi tehtävä viipymättä, koska seos nopeasti asetetaan.
  Kuivaseokset ovat halvempia ja varastoitu pidempään, mutta kodin käsityöläiselle on parasta valita valmis sekoitus, koska on paljon helpompaa työskennellä

  Varoitus! Kun ostat, sinun on kiinnitettävä huomiota säilytykseen ja valmistajaan. On parempi luopua tuntemattomista yrityksistä, joiden materiaalikustannukset ovat pienemmät kuin muut.

  Valmistelutyöt

  Ulkopinnan seinien rappaus edellyttää pohjan perusteellista valmistusta:

  1. Jos pinta on aiemmin käsitelty muilla koristepinnoitteilla, ne poistetaan kokonaan. Maalin poistamisen aikana voi syntyä vaikeuksia: tällaisilla alueilla on huono tartunta ja siksi ne on puhdistettava. Tätä varten voit käyttää erityisiä pesuja. Pienet maaleja poistetaan mekaanisesti.

  Kummassakin tapauksessa vanhan viimeistelyn päälle ei saa antaa tuoretta kipsiä, joten myöhempi irtoaminen on liian suuri

 • Arvioida pohjan tila. Viimeistelyä ei saa tehdä pinnoitteilla, joilla on halkeamia, siruja tai muita ongelmia. Julkisivu-rappaus auttaa piilottamaan vain pieniä virheitä.
 • Aukot kirjataan ja puhdistetaan. Jos vauriot ovat suuria tai risteyksessä, käytetään lasikuituvahvisteista verkkoa. Se asetetaan levitettyyn liuokseen ja peitetään hyvin.
 • Seinät ovat maadoitettuja. Valitse sopiva koostumus tietylle materiaalille. Levitä kaksi tai kolme kerrosta, kun jokainen odottaa pinnan kuivumista.
 • Jos teokset tehdään seinillä, joilla on heikko kiinnittyminen (esim. Teräsbetonilaatat), ne sitten peitetään vahvistusverkolla ennen kipsiä. Se on kiristetty ympärysmitan ympärillä, kiinnikkeitä ja ruuveja käytetään.

  Lujittava verkko voi olla terästä tai lasikuitua, mutta materiaalista riippumatta se on kiinnitettävä seinään ilman rypytystä tai päällekkäisyyksiä.

  lämpeneminen

  Joitakin epäilyjä voi syntyä, kun on tarpeen päättää, miten kipsi talon luomalla kerros lämpöeristys. Tämä tilanne on melko yleinen. Tätä varten suoritetaan seuraavat toimet:

  1. Valmistuksen jälkeen pinta on kyllästetty antiseptteillä.
  2. Teokset tehdään jäykällä eristyksellä: vaahto tai vaahto. Levyt on porrastettu liimalla ja kiinnitetty erityisillä tapilla.
  3. Liitokset on päällystetty tiivisteellä tai vaahdolla. Tämä estää "kylmien siltojen" syntymisen.
  4. Yläpuolelta kalvo ja vahvistusverkko venyttää.

  Vihje! Lämpöeristeiden paksuus riippuu alueen ilmastosta ja talon ominaisuuksista.

  Maan Euroopan osassa eristyspaksuus kipsi on 50 - 70 mm, pohjoisilla alueilla se alkaa 100 mm

  työkalu

  Työtä varten tarvitaan yksinkertaisia ​​työkaluja:

  • kapasiteetti (jos seosta ostetaan kuivassa muodossa);
  • poraa suuttimen sekoittimella;
  • joukko spatulas;
  • sääntö;
  • Majakat.
  Yksi itsekiinnistämisen eduista on edullinen joukko yksinkertaisia ​​työkaluja.

  Majakkojen asennus

  Jotta talon kipsi ulkonäkö olisi hyvä, majakat asennetaan. Ne ovat välttämättömiä aloituskerroksen yhteydessä. Asennus on seuraava:

  1. Seinä tarkastetaan luodilla ja tasoilla. Tämän avulla voit määrittää poikkeaman määrän ja sijainnin. Pinta voi vajota ylös tai alas.
  2. Metrijärjestelmäprofiileja käytettäessä ne leikataan haluttuun kokoon.
  3. Asennus tehdään ratkaisuun. Ensimmäinen elementti asennetaan 20 cm: n etäisyydelle rakennuksen kulmasta. Tätä varten seinää levitetään pystysuoraan 50 cm välein.
  4. Yksityiskohtaisesti istuu ratkaisu ja tasoitetaan tasolle. Tuotteiden välinen askel on 60-100 cm.
  5. Asetuksen jälkeen profiilin ja pinnan väliset aukot täytetään.
  Aloittelijan päällikkö paremmin asentaa majakit ruuveilla "Ushastik" -asennuksessa, ratkaisu on halvempaa, mutta se tarttuu liian nopeasti ja tämä asennus vaatii taitoa

  Vihje! Merkkejä ei ole asennettu, kun kerros on alle 5 mm.

  rappaus

  Ratkaisun soveltaminen tapahtuu kahdella tavalla: käsikirja ja kone. Toinen vaihtoehto edellyttää erityislaitteiden käyttöä tai asiantuntijoiden osallistumista.

  Seinien ulkoinen seinäpinnoitus on usein jaettu vaiheisiin:

  1. Aseta aloituskerros. Valmistettu seos kaadetaan majakoiden väliin, kattaen koko alueen.

  Jos majakat on asennettu oikein, ratkaisun mukauttaminen sääntöön ei ole vaikea

 • Sääntö on asetettu ja sujuvasti nostettu.
 • Tyhjät istuimet ovat täynnä ratkaisu, ja sitten jälleen kerran ohi sääntö. Toimenpide toistetaan lopulliseen kohdistamiseen saakka.
 • Seuraavaksi siirry viereisiin alueisiin.
 • Kuivumisen jälkeen valokeilat poistetaan ja reiät ovat tahri- tettuja.

  Viimeistely

  Viimeistelyä käytetään viimeistelyn päällä. Sen alapuolella on lasikuituvahvisteinen verkko. Periaate on, että ratkaisu on tasaisesti jaettu leveällä lastalla pinnan yli. Jos seinät rappeutuvat poikkeuksetta, käytä työkaluja, jotka jättävät jälkiä tai käytä erityistä teksturoitua seosta.

  Julkisivun sisustustyypeistä on helpointa, että kodin käsityöläinen järjestää kipsi "Fur Coat"

  Vihje! Voit kipata talon seinät ilman etukäteen suuntautumista. Erinomainen tulos saavutetaan, kun muodostetaan "turkki" käsi sprinkleri. Tämä pinnoite näyttää hyvin alkuperäiseltä.

  Jos haluat muodostaa sileän pinnan, kukin kipsipinta-alue hiotaan. Tätä varten kostutetulla spatulla suoritettiin pyöreä liike. Ja jotta talon ulko-kipsi olisi ilmaiseva, se maalataan sopivalla värillä.

  Miten ja mikä on oikea tapa kipata talon ulkoseinät omilla käsillänne: askel askeleelta ohjeita, videota

  Monet käsityöläiset, joilla on vain vähän työkokemusta, ovat kiinnostuneita siitä, miten ja millä tavoin kipsi talon ulkoseinät omilla käsillään. Jotkut epäilevät jopa ulkoseinien kipsiä. Tietenkin vastaus on kyllä! Tämä on suosituin verhoustapahtuma, joten ymmärrettävämpi lisääntynyt ja joskus kiistanalainen huomio.

  Koristeiden lisäksi kaikissa nykyaikaisissa trendeissä kipsiin liittyy useita merkittäviä etuja:

  • Se estää kosteuden pääsyn huoneeseen eikä estää ilman tunkeutumista;
  • Erityinen rakenne jakaa peittävät lämmöneristys- ja kohinanvaimennusominaisuudet;
  • Laaja valikoima tekstuureja antaa sinulle päällysteen hyvin erilaisen rakenteen;
  • Se pystyy tekemään visuaalisia muutoksia tulevaisuudessa.

  Erilaiset kipsilevyt

  Talon stucco-ulkoseinät ovat erinomainen tapa tehdä rakenne kirkkaammaksi ja näkyvämmäksi yleisellä taustalla. Kipsiseokset ovat:

  • silikaatti;
  • silikoni;
  • mineraali;
  • polymeeri;
  • Valmisti itsenäisesti.

  Kaikissa näissä formulaatioissa pääkomponenttien lisäksi sallitaan seuraava sisältö:

  • Polymeerihiukkaset, jotka tuottavat lämpöä pidättymistä;
  • Kivimurskaimet visuaaliseen vaikutukseen;
  • Lasihiekka antaa loistaa;
  • Pienet hiukkaset rikkoutuessa auttavat luomaan alkuperäisen tekstuurin.

  Mitä kipsiä ulkoseinät? On tarkasteltava yksityiskohtaisemmin:

  • Silikaattiliuokset ovat käyttövalmiita välittömästi alkuperäisen pakkauksen piilottamisen jälkeen. Tällaisia ​​seoksia ei ole esitetty laajimmillaan värejä. Tuotteen täydellinen käyttö on välttämätöntä, koska sitä ei voida säilyttää säiliön ollessa auki. Tällainen kipsi on luotettava este kosteuden tunkeutumiselle, kestää hyvin kohtalaisia ​​mekaanisia kuormituksia.
  • Silikoniseokset ovat myös melko joustavia, hyvät resistenssit erilaisten ilmakehän ilmiöiden vaikutuksiin, ovat alttiita itsepuhdistukselle. Kipsilevyllä on korkea suorituskyky. Haittoihin kuuluvat suhteellisen korkeat kustannukset verrattuna muihin viimeistelyihin;
  • Mineraaliseokset. Sementti on tärkein komponentti. Kuivat ainesosat edellyttävät veden laimentamista valmistajan formulaation mukaisesti. Tällaiset kipsiyhdistelmät ovat halpoja, he "hengittävät" huomattavasti, heidän kanssaan on helppo työskennellä. Epäkohdat eivät ole kovin hyvä elastisuus ja pinnalle suuret vaatimukset, jotka toimivat kipsikerroksen pohjana.

  Jos olet aloittelija, enkä tiedä, mitä paremmin kipsi talon ulkoseinät - käytä polymeeriseinien seoksia. Ne soveltuvat lähes kaikkiin pohja-alueisiin, kestävät lämpötilan muutoksia ja luovat houkuttelevan vuorauksen, jolle on ominaista pitkä käyttöikä.

  Nämä ominaisuudet ovat mahdollisia koostumuksen muodostavien keinotekoisten hartsien ansiosta.

  Voit tehdä ja itse valmistaa seosta. Tätä varten sinun on otettava sementti, hieno hiekka ja vesi ja sekoitettava ne reseptien antamiin mittasuhteisiin. Tämä on kohtuuhintainen, mutta aika vievä menetelmä, joka on erittäin houkutteleva sen taloudelliseen kohtuuhintaisuuteen.

  On tärkeätä paitsi tietää myös ulkoseinien kipsi, mutta myös sen, millä pinnalla ratkaisu on hyvin:

  • Kivipinta;
  • puu;
  • Teräsbetoni;
  • Monoliittinen betoni.

  Betonipinnoille tarvitaan erillinen lähestymistapa. Kun valitset talon ulkoseinien kipsin, on otettava huomioon, että materiaali, joka imeytyy kosteuteen, antaa sen takaisin. Tuloksena on, että ulkopinnan pitäisi olla pehmeämpi kuin pääpinta. Tällaiset toimenpiteet auttavat estämään halkeilua ja oikein valittu tuote ei aiheuta haihtumista ja kondensaatiota.

  Kaasusilikaattilohkojen ulkoseinien rappaus tulisi tapahtua eri tavoin kuin tiili- tai betonipinnat. Ei ole hyväksyttävää, että lohkojen ulkoseinien kipsi on valmistettu sementti-hiekkalaastista, sillä tässä tapauksessa emme saa sallia höyryn läpäisevyyden ja sisäisen ilmaston rikkomista talossa.

  Höyrystetyn betonin ulkoseinien kipsi suoritetaan käyttäen erityisiä kevyitä kipsiseoksia. Yksi parhaista vaihtoehdoista on kalkin, hiekan ja pienen osan sementin seos.

  Ja jos seinät ovat kipsin ulkopuolelta kuin kipsi? Tällaiselle peruskipsi on paras vaihtoehto. Voit myös käyttää kipsiseoksia lisäämällä kalkkia. Sementtiseokset näihin tarkoituksiin eivät toimi, koska kemiallinen yhteensopimattomuus muodostuu.

  Pinnan esikäsittely

  Ulkoisten seinien keraaminen kipsi vaatii huolellista pintamateriaalin valmistelua. Tämä vaihe on erittäin tärkeä, sillä lopullinen tulos ja muut käyttöehdot riippuvat siitä. Menetelmä sisältää:

  • Vanhan kerrosmateriaalin poistaminen;
  • Eheyden, voimakkuuden ja luotettavuuden tarkastus ja todentaminen;
  • Poista näkyvä lika pölyn, rasvaisten tahrojen muodossa. Kuivan ja puhtaan pinnan luominen varmistaa hyvän kiinnittymisen käytetyn tuotteen päälle.
  • Työskentelyä tiiliseinän kanssa vaatii liitosten lisäkorotusta ja reikien syntymistä, jotka parantavat tarttumista;
  • Toinen vaadittu pintakäsittelyaluke. Voit käyttää tuotetta käyttämällä harjaa tai rullaa. Suosivat syvä tunkeutumisformulaatiot;
  • Nyt sinun täytyy tehdä maalausverkon asennus seinälle ja poistaa kaikki epätasaisuudet ja halkeamat kiteellä. Tervetuloa myös luotettavan ja testatun menetelmän käyttöön - majakkaiden asentaminen. Tarkkailemalla tarkasti kaikki niiden asennusohjeet, voit saada täysin tasaisen pinnan.

  Ulkoisten seinien rappaus on melko yksinkertaista. Jos sinulla on tietty kokemus korjaustöistä - voit tehdä kaiken itse.

  rappaus

  Jos haluat kipata talon ulkoseinää, sinun täytyy oppia tiettyjä vaiheita:

  • Ruiskuttamalla. Tämän työn vaiheen suorittamiseksi on välttämätöntä valmistaa nestemäinen liuos, johon lisätään PVA-nestemäistä liimaa. Saatu koostumus ruiskutetaan pintaan pienen kauhasäiliön avulla. Prosessi on mitattava. Mitä enemmän karheus muodostaa seinälle, sitä paremmin kaikki materiaali pitää. Ennen kuin jatkat, sinun on odotettava kuivua.
  • Pääkerroksen asettaminen. Lopullisen koostumuksen pitäisi olla kuin paksua hapankermaa. Sovellus syntyy kohdistamalla majakoita. Kerros ei saa olla yli 5 mm. Sovellettu sääntö kapea puoli majakat, siirrä se puolelta toiselle ja sitten sujuvasti kohti ylöspäin;
  • Lopullisen koostumuksen pitäisi olla kuin paksua hapankermaa. Sovellus syntyy kohdistamalla majakoita. Kerros ei saa olla yli 5 mm. Sovellettu sääntö kapea puoli majakat, siirrä se puolelta toiselle ja sitten sujuvasti kohti ylöspäin;
  • Viimeistelyn viimeistelyyn on tarpeen käyttää erikoisrehua, joka auttaa pienentämään pieniä halkeamia. Liikkuu spiraalissa pienestä ympyrästä suuriin;
  • Kuivaus tarvitsee myös jonkin aikaa. Asetus kestää noin 5 päivää.
  • Laasti, joka antaa seinän tekstuurin, ei sovellu jatkuvalla kerroksella laastia, mutta pienillä väliajoilla. Ne suljetaan venyttämällä liuosta, kun se alkaa kuivua.

  Rappausongelmaalueet

  Niille, jotka päättävät oppia kaiken informaation siitä, kuinka seinä kastellaan kadulla omilla käsillä, sinun täytyy oppia laittaa materiaali kellarille ja rakenteen kulmille.

  Kellari viittaa talon erityisiin alueisiin, jotka tarvitsevat erityistä suojaa. Siksi se peitetään vain kosteutta kestävistä sementtipohjaisista yhdisteistä. Myös seinän ja kellarikerroksen yhteydessä tarvitaan vedenpitäviä materiaaleja. Jos tämä alue on tukeva, se kipsataan seinällä, joka ei ole tyypillinen kaiuttimelle.

  Nurkkien työ pysyy myöhemmässä vaiheessa. Niiden viimeistelemiseksi on välttämätöntä käyttää polymeerityyppisiä koriste-kipsiä, jolle on tunnusomaista korkea mekaanisen rasituksen kestävyys.

  Työn pääperiaatteet

  Kukaan ei väitä, että rakennettaessa ulkoseinä kipsiseinät. Tähän käytetty materiaali ei aina ole laadullinen tulos, jos tärkeitä vaatimuksia ja tekniikoita ei ole saavutettu.

  Niille, jotka ovat niin kiinnostuneita kysymyksestä: kuinka kipata ulkoseinää omiin käsiinsä, tulisi noudattaa useita sääntöjä:

  • Tuoreessa talossa kipsiä levitetään muutamassa kuukaudessa. Ihanteellinen, jos tämä aika kasvaa kuuteen kuukauteen. Muussa tapauksessa rakennuksen kutistumisesta voi aiheutua halkeamia;
  • Ulkopuolella tapahtuva rappaus toteutetaan vasta sen jälkeen, kun sisätyön toteutus on täysin viimeistelty;
  • Ennen kotelon ulkoseinän rappaamista on tärkeää lopettaa kaikentyyppiset korjaukset - tee kaikki viestit, kiinnitä kaikki reiät ja täytä tarvittaessa aukot;
  • On pidettävä mielessä, että pohjan on aina oltava kestävämpi kuin käytetty materiaali. Älä anna käänteisiä tilanteita. Sementtiseokset johtuvat kestävistä kipsi- ja kalkkipohjaisista materiaaleista - heikkoihin;
  • Kun valitaan tietty taso viimeistelyä varten, on välttämätöntä suorittaa asteittain koko teos, keskeyttämättä viimeistelyä;
  • Seuraa lämpötilaa ulkona korjauksen aikana. Sen pitäisi olla kohtalainen eikä laskea alle 5 celsiusastetta. Tämä johtuu siitä, että kipsi ei tartu jäädytettyyn seinään sen tavoin, ja se vain liukuu pois ylikuumentuneesta. Jos ilma on vielä kuuma ulkona, suihkele kipsi vedellä halkeamien estämiseksi.

  Koristepakkausten lajikkeet

  On olemassa useita suosituimpia laastareita, joita käytetään onnistuneesti alkuperäisen julkisivuosan luomiseen: kuvioitu, sementti-kalkki, hieno synteettinen. Koostumuksessaan niillä on merkittäviä eroja, mutta kaikki sopivat yhtä hyvin koristekasveihin.

  Kivenrakenne voidaan katsoa suosituimmaksi viimeistelyksi. Tämä kipsi näyttää hyvältä, mutta sillä on myös hyvä käytännöllisyys. Tiettyä tulosta varten kipsikerros voidaan käsitellä lähes välittömästi viimeistelyn jälkeen ja kovettumisen jälkeen.

  Vauva voi olla sekä koostumuksessa että sen pinnalla käyttämällä erityistä ruiskutinta. Kuivumisen jälkeen pinta kiinnitetään liimalla, mikä vaikuttaa hyvään kiinnittymiseen ja tekee pinnoista kestävän vaurion.

  Erittäin alkuperäinen ratkaisu olisi puupinnan jäljitelmä kuoren kuoriainen tahriin. Tämän vaikutuksen luomiseksi yläkerros käsitellään kellukkeella, joka pidetään tietyllä kulmalla.

  Värillinen sementti-kalkkimaali näyttää hyvin värikkäältä. Voit korvata kalkin marmoripölyllä, ja sitten vaikutus on yksinkertaisesti hämmästyttävä.

  Tämä vaihtoehto ei ole merkittävä sen halvemmuudesta. Pinnan täydellinen koristelu ei kuitenkaan voi toimia. Riittää valita joitain tärkeitä alueita, ja loput esimerkiksi peittää kiven.

  Ohutlevyt ovat hyvin muovia ja sallivat ohutlaastin vähentämällä kerroksia. Ne ovat erinomaisia ​​koostumuksissa, jotka soveltuvat käytettäväksi monenlaisissa pintoissa. Silikaattiliima voi myös johtua ohuesta kerroksesta. Se on hienoa käsitellä suuria julkisivurakennuksen alueita.

  Kun olet lukenut tämän artikkelin, tiedät miten suihkuttaa ulko-seinät omilla kädilläsi. Tämä prosessi on valmis. Tärkeintä - noudattaa annettuja ohjeita. Noudattamalla suosituksia, tulet varmasti saavuttamaan myönteisiä tuloksia, ja talosi kaunis julkisivu ilahduttaa sinua pitkään aikaan.

  Ulko-stukkotalo omalla kädellään

  Ulkoseinän koristelu on vastuullinen tapahtuma, joka on suunniteltu luomaan suojakerros ja houkutteleva ulkonäkö. Yksi suosituimmista menetelmistä katsotaan julkisivuelementiksi. Tämä menetelmä ei edellytä ammattitaitoa ja kehittyneiden laitteiden käyttöä. Työmateriaalilla on hyväksyttävät kustannukset, jotka ovat huomattavasti pienemmät kuin muilla pinnoilla.

  Kipsien edut

  Sisustus julkisivuun kipsi on monia etuja, jotka selittävät sen suosio:

  • Pinnoite estää kosteuden tunkeutumisen, jolla on tuhoisa vaikutus. Samalla ei ole esteitä normaaliin höyrynvaihtoon, joka mahdollistaa seinien hengittämisen.
  • Ulompi kerros on ylimääräinen ääni- ja lämpöeristys. Tämä saavutetaan lisäaineilla, jotka parantavat seoksen ominaisuuksia.
  • Koristeellinen valitus. Pintamaalaukseen voidaan soveltaa erilaisia ​​tuotteita ja tekniikoita, jotka mahdollistavat tekstuurin ja halutun värin. Seos kipsille on hyvin sävytetty.
  • Joustavuus. Yhdisteillä, joilla on polymeerikomponentti, on tämä ominaisuus. Tämän laadun takia päällyste ei tuhoutu rakennuksen kutistumisen ja lämpötilan putoamisen vuoksi.

  Modernit polymeeriyhdisteet ovat ainutlaatuisia suorituskykyominaisuuksia ja kadehdittavaa kauneutta

 • Helppo asennus. Julkisivujen koristelu ei vaadi monimutkaisia ​​matemaattisia laskelmia ja kehyksen rakentamista.
 • Korjausmahdollisuus. Vahinko voidaan helposti korjata. Mutta jos ne muodostavat yli 30% pinnasta, se tarkoittaa väärää koostumuksen valintaa tai käyttöolosuhteiden rikkomista.
 • Kaikki edut tukevat materiaalin demokraattista hintaa, jopa nykyaikaisten polymeeriratkaisujen ostamisen myötä.

  Työskentele eri pinnoilla

  Julkisivu-kipsi sopii hyvin lähes kaikentyyppisiin pintoihin, vaikka kussakin tapauksessa prosessi voi poiketa toisistaan.

  1. Seinät on valmistettu puusta. Tämä on vaikein materiaali, joka vaatii pitkää valmistelua. Se koostuu kyllästämisestä pohjaan suojaavien yhdisteiden kanssa putkijäähdytteisten prosessien poistamiseksi. Jos työ tehdään hirsirakenteella, syntyy erityinen sorvaus, muussa tapauksessa ratkaisu ei voi sitoa tiukasti.

  Puu- ja kipsilevyillä on erilainen laajenemiskerroin, joten ratkaisuun, joka on hyvin ongelmallinen, asennetaan puinen vahvikekaali, tai se kiinnitetään lämmittimeen seinään ja kipsiä levitetään siihen

 • Betonipinnat. Tällä materiaalilla on hyvä tartunta, mutta huokosten vuoksi se absorboi nopeasti kosteutta, joten syväpintaiset alukkeet käsitellään. Ongelmia ilmenee lujitetuilla betonilejeillä, joilla on lukuisia liitoksia. Tällaisissa tapauksissa vaaditaan alustavaa käsittelyä sementtiformulaatioilla.
 • Tiilen julkisivut. Jotta kiinnitetty ratkaisu olisi luotettava kiinnitys, liitokset tehdään.
 • Jokainen materiaali, jonka seinämät on tehty, tarvitsee yksilöllisen lähestymistavan.

  Vihje! Talon kipsi julkisivu, joka on valmistettu hiilihapotetusta betonilohkosta - tämä on vastuullinen tapahtuma. Tosiasia on, että työstä tulee käyttää yhdisteitä, joilla on pienempi lujuus. Tämä on välttämätöntä materiaalien välisen sisäisen jännityksen välttämiseksi.

  Solusementin suora rappaus vaatii erityiskoostumuksia, mutta eristyksen asennuksella voit käyttää yksinkertaisia ​​ja halvempia ratkaisuja

  Tyypit kipsi

  Kysymys siitä, mitä seinien rappaus on, on olennainen osa työnkulkua. Ei ole aina mahdollista tunnistaa sopivaa lajiketta välittömästi, koska rakennusmarkkinoilla on monia vaihtoehtoja, jotka eroavat toisistaan.

  Ulkopinta on jaettu kolmeen luokkaan.

  Mineraalikoostumus

  Tähän ryhmään kuuluvat sementti- ja kipsipohjaiset ratkaisut.

  Ensimmäinen lajike pidetään suosituimpana erinomaisten ominaisuuksiensa ja edullisen hinnansa ansiosta. Mutta sillä on useita haittoja, jotka vaikeuttavat sen käyttämistä uusissa talouksissa.

  Sementtiin perustuvilla koristeellisilla mineraalikoostumuksilla on optimaalinen hinta-laatusuhde.

  Kipsiseosta käytetään paljon harvemmin johtuen vähäisestä saostusvastuksesta, vaikka seoksissa oli monia polymeerejä. Tämä johtaa siihen tosiasiaan, että höyrynläpäisevyys häiriintyy rappenpinnalle.

  Polymeeriliuokset

  Ryhmä sisältää seuraavat kipsipalkin tyypit: akryyli, silikaatti ja silikoni. Jokainen vaihtoehto on erilainen, se vaikuttaa materiaalin ominaisuuksiin.

  Suosituimmat ovat akryyliseokset. Niillä on erinomainen vastustuskyky ympäristövaikutuksille. Niiden tärkein haitta on syttyvyys ja alttius pilaantumiselle, mikä merkitsee ulkonäön menetystä.

  Akryyliyhdisteet ovat erittäin kestäviä UV-säteilyä ja laajaa värivalikoimaa.

  Polymeeriliuoksilla on korkeat kustannukset, joten viimeistely suoritetaan aluksi halvemmilla materiaaleilla tasaamiseksi.

  Itse valmistetut sekoitukset

  Tähän sisältyvät mineraalitäyteaineiden pohjalta valmistetut formulaatiot, sillä lisäaineet ovat modifioivia aineita ja pehmittimiä. Ulkoisten seinien rappaus tällaisten materiaalien avulla monimutkaistaa se, että komponenttien oikea valinta on lähes mahdotonta. Tämä rajoittaa pinnoitteen kestävyyttä.

  Tämän tai mainitun koostumuksen valinta riippuu pitkälti rakennuksen tarkoituksesta, joten mineraali- ja jopa kotitekoinen kipsi soveltuu ulkorakennuksiin, ja on parempi käyttää rahaa polymeeriin talojen edessä.

  tekniikka

  Ulkoisen rappausalan tekniikka kädessäsi käsittelee työn jakautumista vaiheisiin, jotka toteutetaan tiukasti:

  1. Sopivan koostumuksen valinta riippuen pinnan tyypistä ja ilmasto-olosuhteista.
  2. Jalustan ja työkalujen valmistelu on vastuullinen menettely, jonka avulla voit välttää muita ongelmia.
  3. Majakoiden asennus on ainoa ratkaisu epätasaisille seinille. Lisäksi talon rappaaminen ulkopuolelta on paljon helpompaa, varsinkin ilman kokemusta.
  4. Seinien viimeistely - ratkaisu soveltaminen sopivalla tavalla.
  5. Pinnan hionnalla voit poistaa epäsäännöllisyydet ja välttää halkeilua käytettäessä tiettyjä tuotetyyppejä.

  Materiaalin valinta

  Päällystetty talo kipsillä alkaa sopivan kokoonpanon valinnalla. Voit tehdä tämän noudattamalla seuraavia sääntöjä:

  • Itse valmistettuja seoksia suositellaan tilanteissa, joissa pinnan tarkoitus on kipua osittain tai lyhyeksi ajaksi.
  • Mineraaliratkaisut vaativat vakavaa asennetta. Päättäessään kipsin talon julkisivusta, joka ei kata kutistusta vähimmäiskustannuksin, on tällaisissa yhdisteissä kiinnitettävä huomiota. On pidettävä mielessä, että materiaali myydään kuivassa muodossa ja on valmisteltava.
  • Polymeerikoostumuksilla on hyvä elastisuus ja tarttuvuus. Ne myydään valmiina, mikä helpottaa prosessia. Mutta työ olisi tehtävä viipymättä, koska seos nopeasti asetetaan.

  Kuivaseokset ovat halvempia ja varastoitu pidempään, mutta kodin käsityöläiselle on parasta valita valmis sekoitus, koska on paljon helpompaa työskennellä

  Varoitus! Kun ostat, sinun on kiinnitettävä huomiota säilytykseen ja valmistajaan. On parempi luopua tuntemattomista yrityksistä, joiden materiaalikustannukset ovat pienemmät kuin muut.

  Valmistelutyöt

  Ulkopinnan seinien rappaus edellyttää pohjan perusteellista valmistusta:

  1. Jos pinta on aiemmin käsitelty muilla koristepinnoitteilla, ne poistetaan kokonaan. Maalin poistamisen aikana voi syntyä vaikeuksia: tällaisilla alueilla on huono tartunta ja siksi ne on puhdistettava. Tätä varten voit käyttää erityisiä pesuja. Pienet maaleja poistetaan mekaanisesti.

  Kummassakin tapauksessa vanhan viimeistelyn päälle ei saa antaa tuoretta kipsiä, joten myöhempi irtoaminen on liian suuri

 • Arvioida pohjan tila. Viimeistelyä ei saa tehdä pinnoitteilla, joilla on halkeamia, siruja tai muita ongelmia. Julkisivu-rappaus auttaa piilottamaan vain pieniä virheitä.
 • Aukot kirjataan ja puhdistetaan. Jos vauriot ovat suuria tai risteyksessä, käytetään lasikuituvahvisteista verkkoa. Se asetetaan levitettyyn liuokseen ja peitetään hyvin.
 • Seinät ovat maadoitettuja. Valitse sopiva koostumus tietylle materiaalille. Levitä kaksi tai kolme kerrosta, kun jokainen odottaa pinnan kuivumista.
 • Jos teokset tehdään seinillä, joilla on heikko kiinnittyminen (esim. Teräsbetonilaatat), ne sitten peitetään vahvistusverkolla ennen kipsiä. Se on kiristetty ympärysmitan ympärillä, kiinnikkeitä ja ruuveja käytetään.

  Lujittava verkko voi olla terästä tai lasikuitua, mutta materiaalista riippumatta se on kiinnitettävä seinään ilman rypytystä tai päällekkäisyyksiä.

  lämpeneminen

  Joitakin epäilyjä voi syntyä, kun on tarpeen päättää, miten kipsi talon luomalla kerros lämpöeristys. Tämä tilanne on melko yleinen. Tätä varten suoritetaan seuraavat toimet:

  1. Valmistuksen jälkeen pinta on kyllästetty antiseptteillä.
  2. Teokset tehdään jäykällä eristyksellä: vaahto tai vaahto. Levyt on porrastettu liimalla ja kiinnitetty erityisillä tapilla.
  3. Liitokset on päällystetty tiivisteellä tai vaahdolla. Tämä estää "kylmien siltojen" syntymisen.
  4. Yläpuolelta kalvo ja vahvistusverkko venyttää.

  Vihje! Lämpöeristeiden paksuus riippuu alueen ilmastosta ja talon ominaisuuksista.

  Maan Euroopan osassa eristyspaksuus kipsi on 50 - 70 mm, pohjoisilla alueilla se alkaa 100 mm

  työkalu

  Työtä varten tarvitaan yksinkertaisia ​​työkaluja:

  • kapasiteetti (jos seosta ostetaan kuivassa muodossa);
  • poraa suuttimen sekoittimella;
  • joukko spatulas;
  • sääntö;
  • Majakat.

  Yksi itsekiinnistämisen eduista on edullinen joukko yksinkertaisia ​​työkaluja.

  Majakkojen asennus

  Jotta talon kipsi ulkonäkö olisi hyvä, majakat asennetaan. Ne ovat välttämättömiä aloituskerroksen yhteydessä. Asennus on seuraava:

  1. Seinä tarkastetaan luodilla ja tasoilla. Tämän avulla voit määrittää poikkeaman määrän ja sijainnin. Pinta voi vajota ylös tai alas.
  2. Metrijärjestelmäprofiileja käytettäessä ne leikataan haluttuun kokoon.
  3. Asennus tehdään ratkaisuun. Ensimmäinen elementti asennetaan 20 cm: n etäisyydelle rakennuksen kulmasta. Tätä varten seinää levitetään pystysuoraan 50 cm välein.
  4. Yksityiskohtaisesti istuu ratkaisu ja tasoitetaan tasolle. Tuotteiden välinen askel on 60-100 cm.
  5. Asetuksen jälkeen profiilin ja pinnan väliset aukot täytetään.

  Aloittelijan päällikkö paremmin asentaa majakit ruuveilla "Ushastik" -asennuksessa, ratkaisu on halvempaa, mutta se tarttuu liian nopeasti ja tämä asennus vaatii taitoa

  Vihje! Merkkejä ei ole asennettu, kun kerros on alle 5 mm.

  rappaus

  Ratkaisun soveltaminen tapahtuu kahdella tavalla: käsikirja ja kone. Toinen vaihtoehto edellyttää erityislaitteiden käyttöä tai asiantuntijoiden osallistumista.

  Seinien ulkoinen seinäpinnoitus on usein jaettu vaiheisiin:

  1. Aseta aloituskerros. Valmistettu seos kaadetaan majakoiden väliin, kattaen koko alueen.

  Jos majakat on asennettu oikein, ratkaisun mukauttaminen sääntöön ei ole vaikea

 • Sääntö on asetettu ja sujuvasti nostettu.
 • Tyhjät istuimet ovat täynnä ratkaisu, ja sitten jälleen kerran ohi sääntö. Toimenpide toistetaan lopulliseen kohdistamiseen saakka.
 • Seuraavaksi siirry viereisiin alueisiin.
 • Kuivumisen jälkeen valokeilat poistetaan ja reiät ovat tahri- tettuja.

  Viimeistely

  Viimeistelyä käytetään viimeistelyn päällä. Sen alapuolella on lasikuituvahvisteinen verkko. Periaate on, että ratkaisu on tasaisesti jaettu leveällä lastalla pinnan yli. Jos seinät rappeutuvat poikkeuksetta, käytä työkaluja, jotka jättävät jälkiä tai käytä erityistä teksturoitua seosta.

  Julkisivun sisustustyypeistä on helpointa, että kodin käsityöläinen järjestää kipsi "Fur Coat"

  Vihje! Voit kipata talon seinät ilman etukäteen suuntautumista. Erinomainen tulos saavutetaan, kun muodostetaan "turkki" käsi sprinkleri. Tämä pinnoite näyttää hyvin alkuperäiseltä.

  Jos haluat muodostaa sileän pinnan, kukin kipsipinta-alue hiotaan. Tätä varten kostutetulla spatulla suoritettiin pyöreä liike. Ja jotta talon ulko-kipsi olisi ilmaiseva, se maalataan sopivalla värillä.