Kuinka voittaa lattiatason oikein ja miten tarkistaa sen

Niille, jotka tekevät suurta remonttia asunnossa, tulee varmasti kysymys siitä, kuinka voittaa lattian taso niin, että se on täydellinen. Mutta tämän vuoksi sinun on ensin määritettävä virheen suuri ja ymmärtää, kuinka monta materiaalia ja elementtejä on ostettava. Onneksi nykyaikaisilla markkinoilla on monia vaihtoehtoja, joiden ansiosta on mahdollista suorittaa tasoitustoimintaa laadukkaasti ja ilman erityisiä ongelmia.

Menetelmät ja materiaalit lattian tason mittaamiseksi

Jokainen huoneiston tai talon omistaja valitsee itsenäisesti järjestelmän, jonka mukaan huoneen alaosan pinta muuttuu.

Lattiatason asettamisen kysymys on erityisen tärkeä seuraavissa tapauksissa:

 • Jos pinta tasoitettiin aikaisemmin, mutta raaka-aineet ylittivät sen, eikä niitä vedetty pois;
 • Jos rakentamisen aikana tehdyt virheet tehtiin ja pinta oli aluksi epätasaista;
 • Jos yksityisen talon kerroksen taso ei riitä uuden pinnoitteen käyttöönottoon;
 • Jos talo tai asunto on vanha ja pinta on kärsinyt kemikaaleista tai ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta (tulvat, sienet, kosteus).

Missä tahansa näistä tilanteista voit määrittää täysin, kuinka lattiatasoa tarkistetaan huoneen tai talon huoneen muuttamiseksi kokonaan. Tulevan korjaustilan valokuvan perusteella on päätettävä, kuinka paljon tarvitset kohottaaksesi huoneen alapinnan tasoa.

Lattian tason mittaamisessa on erilaisia ​​vaihtoehtoja, joista tärkeimmät ovat:

 • Tasomittaus vesitasolla (vesitaso);
 • Virheen mittaus pinnan litteydestä laserilla (lue myös: "Lattian tasaisuuden tarkistaminen: miten testata käytännössä");
 • Ja myös mittausta käyttämällä tasoa, tätä vaihtoehtoa käyttävät eniten ammattilaiset.

Jokainen näistä vaihtoehdoista soveltuu sen toteuttamiseen.

Palvelimet voivat valita sopivan perustuen:

 • Hinnoittelupolitiikan laitteet;
 • Taidot ja kokemus;
 • Kysymyksen tekninen puoli.

Hydro-taso

Tämä taso on rakenne, joka koostuu:

 • Kumi putki;
 • Kaksi säiliötä tuotteen molemmissa päissä.

Kun työskentelee tällaisen laitteen kanssa, on välttämätöntä toimia pareittain ja askel askeleelta. Yleensä tällainen menetelmä soveltuu useimmiten sekä kokeneiden rakentajien että korjaajien keskuudessa ja aloittelijoille.

Askel askeleelta, kuinka lattiataso näytetään:

 1. Aluksi on välttämätöntä kaataa nestettä läpinäkyväksi kumiputkeksi, yleensä vettä kaadetaan. Putki on täytettävä siltä osin kuin se on suunniteltu nostamaan lattiatasoa.
 2. Sitten yksi korjaustöiden osanottajista nostaa putken pään haluttuun korkeuteen ja kun vesi pysähtyy, se merkitsee seinän pintaa.
 3. Lattian tason määrittäminen tulee selväksi, kun korjausmuutosten toinen osallistuja tuo putken huoneen toiseen päähän. On odotettava muutamia sekunteja, jotta neste on täysin tasoittunut astiassa. Tämän jälkeen laittaa myös merkkejä tasolle, jossa vesi pysähtyi putkeen;
 4. Samaa manipulaatiota voidaan tehdä kaikkien muiden seinien sivuilla;
 5. Merkkien jälkeen voit laskea tasoa hieman, jos se osoittautui liian korkeaksi. Tätä varten tarvitset erityisen mittarin. Tässä tapauksessa on tarpeen laskea merkintä molemmilta puolilta samalla senttimetrillä, jotta lattia ei osoittaudu liian korkeaksi.

Hydro Level Tips

 • Vesi ei liikuta vedenpinnan putken läpi. Tässä tapauksessa sinun on huuhdeltava laitetta, ehkä joitain pysähtyneitä roskia, joiden vuoksi neste ei liikuta alusta. Voit myös huuhdella hydraulitason niin, että laitteen tavanomaisesta toiminnasta häiritsevät tarpeettomat kohteet tulevat ulos.
 • Vesi ei ole samalla tasolla. Tällainen haitta voi ilmetä ilmakuplia muodostettaessa. Voit päästä eroon niistä koskettamalla vesiputkiputkia tai vetämällä vettä uudelleen korkeaan paineeseen.

Laser taso (taso)

Vaikeuksia lasertason käyttämiseen lattian tasolle ei saisi syntyä. Menetelmä tämän menetelmän käyttämiseksi pinnan korkeuden määrittämiseksi on hyvin yksinkertainen.

Tämä laite sisältää:

 • Lasersädöt;
 • Jalusta (suutin);
 • Stand, jonka ansiosta voit muuttaa instrumentin korkeutta.

Kun olet ymmärtänyt, miten lattian tasoa tarkennetaan lasertasolla, työn prosessi kestää melkoisen aikaa ja tämä toiminto on mahdollista suorittaa jopa yksittäin.

Askel askeleelta ohjeet siitä, kuinka voittaa lattiatason lasertasolla:

 1. Ensimmäinen askel on asentaa laite. Asennusprosessi saattaa olla erilainen riippuen kustannuksista ja näin ollen myös työkalun laadusta. Pienimuotoisissa tuotemalleissa kellot on toimitettava jokaiselle seinälle vuorostaan. Lasertason laserlaitteissa laserpiirustusten valaistus kuuluu koko huoneen alueelle;
 2. Toinen vaihe on piirustus laserleikkauslinjan seinälle. Tämä toiminto voidaan suorittaa käyttämällä erityistä verhoilusarjaa tai hallitsijaa ja lyijykynä.
 3. Tämän jälkeen voit aloittaa lattianpäällysteen pinnan tasoittamisen.

Mahdolliset vaikeudet tasolle

Lattian tason määrittäminen laserin (tasoitus) asennuksella on äärimmäisen vaikeaa tehdä virhe. Virheet ovat kuitenkin mahdollisia seuraavissa tilanteissa:

 • Jos lasersuunnan reunat ovat epätasaisesti alttiina;
 • Jos talon päällikkö tai vuokranantaja ei ole oikein pistellyt niitä, kun rajat siirretään seinälle;
 • Jos taso on liian alhainen tai korkea.

johtopäätös

Valitessasi mitä tahansa lattian pinnan mittaustyökaluja, tulos on tarkka.

Ainoa ero näiden kahden mittauslaitteen välillä on käyttövaikeuksien taso:

 • Laserkone on erittäin helppokäyttöinen ja sen avulla työn suorittaminen vähenee työntekijän minimaalisiin toimiin. Mutta tämän laitteen kustannukset ovat varsin korkeat 5 000 - 20 000 Venäjän ruplaa.
 • Hydro-taso antaa myös mahdollisuuden määrittää selvästi pinnan korkeus. Tämä laite vaatii paljon työtä osallistujilta korjauksesta. Mutta voit jopa tehdä asennuksen itse, improvisoidusta keinosta, joka löytyy aina ruokasalissa tai autotallissa.

Tutkittuaan huolellisesti kaikki yksityiskohdat ja vivahteet lattiatasomittareiden käytöstä, on mahdollista suorittaa täydellisesti ja ihanteellisesti huoneen pohjan tasoittamisprosessi.

Lattian tason määrittäminen

Yksi korjauksen tärkeimmistä vaiheista on lattian tasoittamiseen liittyvä työ. Tätä varten sinun on määritettävä lattian taso, epäsäännöllisyydet sen pinnalla ja valittava menetelmä näiden virheiden poistamiseksi. Lattian tason määrittelyn ominaisuuksista keskustelemme myöhemmin.

Sisällysluettelo:

Lattiatason tarkistaminen: työkalut ja materiaalit

On olemassa erilaisia ​​työkaluja, joiden avulla huoneen lattian taso määritetään. Niistä on olemassa erilaisia ​​nauhoja, putkilinjoja, kaikenlaisia ​​tasoja ja niiden korvikkeita. On kuitenkin suositeltavaa käyttää erikoistuneita laitteita, jotka ovat erittäin tarkkoja laskelmissa.

Melko yleisiä laitteita ovat esimerkiksi BOSH, Skil ja muut yritykset. Jos päätät ostaa tällaisen laitteen, sinun tulisi tutustua tiettyihin ominaisuuksiin, jotka auttavat sitä jatkossa:

1. Laitteen pitäisi olla yksinkertainen. Tämä helpottaa esisäädettyä ja säätää sitä, lisäksi yksinkertaisempia laitteita on helpompi korjata, jos ne rikkovat. Paras vaihtoehto on laserlinjan kaltainen taso.

2. Laitteen kustannukset määräytyvät suoraan sen käyttöasteen ja toimivuuden mukaan. Jos tarvitset vain korjaustyökalua talossa, kannattaa valita edullisia malleja. Muutoin on parempi valita parempia laitevaihtoehtoja, jotka kestävät pitkään.

3. Itsetasaustoiminnon läsnäolo sallii itsenäisen säätämisen ja säätämisen sekä pysty- että vaakasuoraan.

4. Mahdollisuus kiinnittää seinään on tarpeen, jos mittaus suoritetaan paitsi lattialle myös seinille tai katolle.

5. Virtalähteen tyyppi on myös melko tärkeä ja vaikuttaa laitteen kokonaiskustannuksiin. On olemassa tasoja, jotka toimivat paristoilla tai suoraan sähköä. Toinen vaihtoehto on vähemmän kätevä, koska kun työskentelet kadulla tai talossa ilman sähköä, sinun on käytettävä ylimääräistä akkua.

Pienellä huoneen alueella voit tehdä ilman ostettuja työkaluja ja käyttää käytettävissä olevia työkaluja. Pienten virheiden esiintyminen lattialle on sallittu siinä tapauksessa, että lattiaan asennetaan matto- tai linoleumilattia. Jos viimeistely on esitetty parkettina tai laattoina, pohjan on oltava täysin sileä. Tässä tapauksessa on parempi käyttää nykyaikaisia ​​lasertyyppejä kuin improvisoituja kierteitä.

Lattian tason mittaaminen rack-kuplan avulla

Lattian epäsäännöllisyyksien määrittämiseksi voit käyttää tavallista tasoa, jonka avulla voit usein tarkistaa rakennuksen eri osat tasaisuuden vuoksi. Tämän laitteen hinta on varsin edullinen, se selittää sen suurta suosiota. Kuplan taso on yksi metri, mutta laitteita on enemmän kuin kaksi tai kolme metriä. Joillekin työkaluille on ominaista myös digitaalisen näytön läsnäolo, jonka tarkkuus on paljon suurempi kuin yksinkertaisemmilla malleilla.

Lattian litteyden mittaamiseen sovelletaan tasokas viivain, jota ympäröi koko huoneen kehä. Lattiakorkeuden voittaa lasin alla. Tällöin taso tulisi kohdistaa seinään ja käyttää kynää piirtääksesi tulevan kerroksen korkeutta reunaa pitkin.

Lattian tasaisuuden määrittämiseksi, kun käytät tasoa, kannattaa katsoa kupla, sen pitäisi sijaita tarkasti keskellä. Työkalun käyttämisen eduista me huomaamme:

 • käytettävissä olevat työkalukustannukset;
 • helppokäyttöisyys;
 • mukavuus työhön;
 • itsenäisyys ja riippumattomuus virtalähteestä.

Tällä työkalulla on kuitenkin seuraavat haitat:

 • sen avustuksella on mahdotonta mitata suuria tilaa huoneesta;
 • indikaattorit poikkeavat keskimääräisestä tarkkuustasosta;
 • Työn tekemiseen kuluu paljon aikaa.

Jos lattiassa on kaltevuus, on suositeltavaa asettaa taso palkkeihin ja määrittää sen sijainti.

Lattian tason määrittäminen vesitason ja lasertyökalujen avulla

Bubble taso pystyy määrittämään lattian tason vain pienessä huoneessa, suuremmissa tiloissa tarvitaan vesitason läsnäolo. Tämä mekanismi koostuu putkimaisen aluksen keräämisestä. Sisällä on vettä sävytetty väri. Sen avulla pystytään määrittämään lattian taso.

Asennettaessa lattiaan taso nestettä yhdelle ja toiselle puolelle tulisi järjestää symmetrisesti. Muussa tapauksessa lattialla on kuoppia.

Jos sinulla ei ole vesitasoa, sitä ei ole vaikea tehdä itse. Lasipullolla on tiettyjä merkkejä, joiden avulla määritetään poikkeama normaalista.

Korkeatasoinen tarkkuus erotetaan laseritason käytöllä. Tämän työkalun avulla on mahdollista mitata lattian ja tarvittavan vertailupisteen välinen etäisyys. Samat tiedot saavat lattia täysin tasaisena. Laserlaitteiden käytön eduista huomaamme:

 • pienikokoinen;
 • helppokäyttöisyys;
 • korkea tarkkuustaso indikaatioissa.

Lasermekanismeilla on kuitenkin alhainen toiminta-alue. Nykyaikaiset laitteet tarjoavat kuitenkin korkean suorituskyvyn laitteille. Asenna mekanismi haluttuun asentoon valmistajan ohjeiden mukaisesti. Laite suorittaa lisätoimia itsenäisesti.

Tämän työkalun toimintaperiaate perustuu diodeihin, joiden kautta voimakas valovirta muodostuu. Tarkat mittaukset näkyvät seinissä suhteessa sen näyttöön. Joillekin lasermekanismeille on tunnusomaista sisäänrakennetun vaimennuksen läsnäolo, jolloin laitteen satunnaisen laiduntamisen prosessissa se itsetasot ja jatkaa työskentelyä.

Mikä tahansa lasertaso pystyy pyörimään akselinsa ympäri siirtämättä jalustaa. Tämän tason mittalaitteissa on erityisiä kumisuojia, jotka suojaavat niitä likaa ja pölyltä.

Lattian viivan poistamiseksi riittää, että lattian uusi taso merkitään pisteiden avulla ja liitä ne sitten yhteen. Työ on melko nopeaa ja helppoa.

Lattian kiertotason tason asettaminen

Pyörivän laitteen avulla on mahdollista paitsi mitata lattian kaarevuutta myös paljastaa ja suunnitella saadut tulokset. Laitteita käytetään useimmiten ammattilaisten kustannusten vuoksi. Pyörimisprosessissa se muuttuu horisontaaliseksi tai vertikaaliseksi linjalle. Lisätöitä tehdään telineen avulla.

Kiertotasoilla on melko monimutkainen työmekanismi, jossa on LED-lamput. Tässä tapauksessa on mahdollista suorittaa samanaikaisesti useita ulkonemia samassa tasossa. Lattian tason mittaamiseen on useita pyörivälaitteiden lajikkeita:

 • käsityökalut;
 • heiluri osat;
 • elektroniset laitteet.

Viimeksi mainitun vaihtoehdon avulla on mahdollista samanaikaisesti mitata yli viisi tasoa. Elektroniset mekanismit ovat hyvin herkkiä pienimmillekin virheille, koska niillä on useita antureita. Lisäksi jotkin laitteet yhdistetään, esimerkiksi heiluri ja elektroninen mekanismi.

Pyörimissuunta poikkeaa pienestä toiminnasta, mutta sillä on korkein tarkkuus kaikista edellä luetelluista laitteista.

Lattiatason mittaaminen optisten laitteiden kanssa

Optiset tasoituslaitteet ovat yleisempiä huoneen ulkopuolella olevien alueellisten alueiden mittaamiseen. Kuitenkin niiden käyttö lattian kaarevuuden määrittämisessä on varsin realistinen.

Laitteen käyttöperiaate on melko samanlainen kuin pyörivä laite. Kuitenkin, kun sitä käytetään suuren alueen sisällä, saatujen tulosten tarkkuus on suurempi kuin pyörivän.

Tämän laitteen käytön haitta on se, että sen työ vaatii vähintään kaksi henkilöä. Laitteiden kustannukset ovat myös erittäin korkeat, edullisemmat mallit maksaisivat vähintään kaksisataa dollaria, ja ammattimaiset asennukset maksaa yli tuhat dollaria.

Ohjeet siitä, kuinka voittaa lattian taso kuplahyllyllä

1. Valmista tilaa työhön. Tällöin sen tulee ottaa pois kaikki huonekalut ja esineet, jotka ovat lattialla. On suositeltavaa, jos lattia on täysin tyhjä. Vain tässä tapauksessa on mahdollista saada erittäin tarkkoja tuloksia.

2. Ympyrän ympärillä tulee olla peruslinja, johon sijoitetaan pohjakerros. Tämän linjan on oltava identtinen ja lattian suuntainen.

3. Jos haluat piirtää tällaisen linjan, käytä lasertasoa, jos sellainen on käytettävissä.

4. Seuraavaksi on mitattava seinämän jokaisen osan pituus lattiasta linjaan. Sen on oltava sama kaikkialla. Jos etäisyys on erilainen, lattian ja linjan välinen korkein piste on määritettävä.

5. Tästä osasta tehdään yksi rivi, yhden metrin yläpuolella. Tästä pisteestä tulisi ottaa sitoumuksen arvo ja piirtää uusi rivi. Tällöin kuplatason avulla lattiataso irtoaa.

Jos käytössä on toinen laite, se myös mittaa lattian kaarevuutta ja määrittää korkeimman pisteen. Tästä lähtien työ on jo käynnissä laskemalla ja määrittämällä lasin korkeus.

Kuinka nostaa lattian tasoa laserlaitteilla

Mittaustarkkuuden varmistamiseksi kaikki tarpeettomat kohteet poistetaan lattiasta ja seinistä. Huoneen on oltava täysin tyhjä. Aseta lasertaso lattialle. Anna etusija korkeimpaan pisteeseen, jos löydät sen.

Suora säde seinään. Lasertason asettamisen jälkeen merkitse lattian korkeuskohtat lyijykynällä. Seuraavaksi piirrä rivi.

Kun olet löytänyt korkeimman paikan lattialla, vedä pieni osa maalijohdosta. Joen toinen osa venytetään vastakkaiseen seinään. Koska nyöriä ei ole käämityksen aikana, tämä piste poistetaan. Muussa tapauksessa väärinkäytön poistamiseksi käytä vasaraa tai jotain työkalua, joka auttaa hakata sitä.

Sen jälkeen, kun lattian korkein pinta-ala on määritetty, on tarpeen nostaa tästä pisteestä vielä 5 cm ja vetää linja pitkin koko huoneen kehää. Tämä merkintä on paikka lasin rakentamiselle ja lattian tasoittamiseksi.

Vihje: Muista, että työskenneltäessä Laserlaitteita joudutaan käyttämään laseja, sillä muuten on vaarana haitallisten vahinkojen laser visio.

Lattiatason asettaminen ja lattian taso, jos siinä on eroja

Lattian tasoittamiseen on monia tapoja, joista mainitsemme:

 • itsepintaiset seokset, jotka kykenevät täyttämään eroja kahden tai kolmen millimetrin korkeudessa;
 • laastin käyttö, mikä on merkityksellistä suurien erojen vuoksi;
 • säädettävä lattia lokissa, tässä tapauksessa kunkin viiveen asennus suoritetaan suhteessa lattian eroon;
 • kuiva tiiliastiasto, joka kykenee myös tasoittamaan lattiatason;
 • lattialle asetetaan vaneri.

Yhden tai toisen vaihtoehdon valinta riippuu huoneen yksilöllisistä ominaisuuksista, omistajien aineellisesta tilasta, lattian myöhemmästä viimeistelystä ja sen kaarevuudesta.

Jos lattialla on lähes litteä pinta, käytetään ekstrudoitua polystyreenivaahtoa tai kuivaa tasoitusta ylimääräiseen tasaamiseen. Työ suoritetaan melko nopeasti, kun niiden suorituskykyä ei ole huoneessa likaa, pölyä ja kosteutta.

Kuitenkin kohdistaminen on tehtävä äärimmäisen varovasti. Näihin tarkoituksiin on suositeltavaa käyttää erityisiä U-muotoisia elementtejä. Tätä seuraa prosessi, jossa ne täytetään kuivalla seoksella. Suuntaus suoritetaan suhteessa aiemmin luotuihin majakoihin. Tällöin lattia on samalla tasolla ja se on tasainen.

Jos lattiassa on pieniä eroja korkeudessa, tasoittamiseksi se riittää tekemään 0,5 cm: n liitin. Levyn pohjalle käytetään betoniliuosta tai erityisiä itsetasaava seoksia. Ne auttavat varustamaan täysin tasaisen kerroksen laattojen tai laminaattien asettamiseksi.

Sementti-hiekkalaasti auttaa eroon suurista eroista lattian korkeudessa. Asennuksen prosessi on melko pitkä ja työläs. Lisäksi lisäaikaa tarvitaan lasin kuivaamiseksi ja lujuuden lisäämiseksi.

Viivästymisen avulla päästään eroon suurista ratkaisuista betonilaastarin ostoon ja valmistukseen. Heidän avullaan on mahdollista tasata perusta paljon nopeammin.

Kuinka voittaa lattiatason vesitaso.

Etusivu → Korjaus → Lattiat → Miten päästä eroon lattiatasosta vesitasolla.

Tietoja siitä, kuinka voittaa lattiataso mahdollistaa talon kaikkien kerrosten jopa tasaisuuden. Kun teet korjauksia erillisessä huoneessa tai koko huoneistossa, tarvitset ehdottomasti merkkejä, joista teet tai seuraat jokaisen työvaiheen. Asuntosi horisontaalisen linjan ansiosta kaikki kerrokset ovat tasaiset.

Kuinka voittaa lattiatason?

Merkin tekemiseksi tarvitaan työkalu, joka määrittää horisontaalisen sijainnin.

Mikä keino voittaa lattiatason?

 1. Helpoin ja halvin työkalu on vesi- tai vesitaso.
 2. Laser - helpottaa ja nopeuttaa työtä.
 3. Nevelir - vaatii tietoa ja taitoja menestyksekkääseen käyttöön.

Jokainen laite pystyy määrittämään tarkasti vaakasuoran asennon, kun sitä käytetään oikein.

Tänään haluan asua yksinkertaisimmalla menetelmällä, joka määrittelee horisontin talossa käyttäen tavanomaista vesitasoa.

Kuinka voittaa lattiataso vesitasolla?

 1. Täytä vedellä. Voit kirjoittaa haluamallasi tavalla ämpäriin, pulloon kosketuksesta. Joka tapauksessa anna aina vettä juosta vähän, kun se on täynnä vettä. Tämä on välttämätöntä ilmakuplien varmistamiseksi. Älä vedä vettä ylhäältä.
 2. Otamme kaksi putkea ja kohdistetaan yläosaan, molempien astioiden vesi on yhdistettävä, jos ne yhdistetään, on hyvä aloittaa merkitseminen. Jos ei, niin luotettavin tapa toistaa veden täyttömenettelyn ilman poistamiseksi.
 3. Jos voit valmistautua työhön yksin, sinun täytyy merkitä yhteen.

Merkin siirtäminen mistä "A" m "B" Kiinnitetään putken toinen pää "A" -merkkiin, joka on siirrettävä ja toinen pisteeseen "B", johon siirto on välttämätöntä. Kohdassa "A" lasketaan tai nostetaan putki, kunnes vesi yhdistetään "A" -riskiin. Heti kun ne yhdistetään, voit puhua kumppaniksesi niin, että hän merkitsee pistettä "B". Huomaa, sitten siirsi horisonttia pisteestä "A" kohtaan "B"

Mitä sinun tarvitsee tietää voittaa lattian taso tarkasti, pienillä virheillä.

Kun siirrät, ota huomioon seuraavat. On tarpeen yhdistää ja merkitä samalla tavoin putken tai alapinnan alapuolella olevan veden yläreunaan.

 1. Varmista, että letkua ei ole siirretty, taivutettu, sotkeutunut tai sidottu solmuun.
 2. Merkitään pisteiden suurin määrä pisteitä yhdestä paikasta ja vain jatkamme sitä. Vähintään on virhe, jos yhden pisteen merkkejä siirretään koko huoneiston koko. Mielestäni virheen vähentämisen periaate on selvä.
 3. Kantokotelossa kansi putket sormella, korkilla tai taivuta putkea.
 4. Ottaen huomioon riskit lyijykynällä, linja voi olla paksu, rasvainen tai ohut. Luonnollisesti rasvakriisi on selvästi näkyvissä. Siksi pitää se säännönä esimerkiksi työntää aina pois lihavoidun linjan yläosasta ja pitää tämä periaate kaikkialla.

Tällaisten hetkien huomioiminen tavaramerkkien siirtämisessä auttaa sinua vähentämään virheitä ja vastaavasti parantamaan tarkkuutta.

Kuinka voittaa lattian taso asunnossa?

 1. Määritä "puhdas lattia" (kynnyksen yläreuna miinus 20 mm) ja laita kypärä vaaraan. Mittanauha mittaa 1 metrin mittainen (mikä tahansa etäisyys on mahdollista, tärkein asia sopii sinulle), vaarana. Tämä riski on siirrettävä talon kaikkiin huoneisiin.
 2. Muut siirrot toteutetaan kaikissa huoneissa huoneistossa tai talossa. Riskit on merkitty parhaiten pienellä askeleella 2-2,5 metriä
 3. Vaakasuora viivoittaa merkkejä ja kulkee tiukasti riskien mukaan.

Tietäen, kuinka voittaa lattiatason vedetasolla, voit merkitä, tarkistaa ja mitata lattianpäällysteiden vaakasuoran aseman kotona.

Kuinka tarkistaa lattian taso itse asunnossa?

Lattian asettaminen tehdään peräkkäisten teknisten toimintojen sarjan jälkeen (lisää täältä). Valmistelutyön tärkein vaihe on palauttaa kerroksen taso oikein asunnossa (huone, talo).

Tämän menettelyn näennäinen yksinkertaisuus on petollinen. Päällikön, joka suorittaa sen, täytyy pystyä työskentelemään erilaisten tasojen kanssa, jotta hän olisi tarkkaavainen, jotta hän ei olisi erehdyksessä laskelmissa. Vain 2 mm: n virhe voi johtaa lyhyen ajan kuluttua lasin ja lattian täydellisestä vaihtamisesta.

Tämän toimenpiteen tarkoituksena on määrittää lattian taso lasille, ts. tasoita perusvirhe korkeuteen.

Lattiamallien aikana on mahdotonta saavuttaa tasaista horisonttia ja puhdasta pintaa. Aina on aina esijännitys ja erilaiset ennusteet.

Lattialla on tasoitustaso vain, jos sen paksuus on vähintään 30 mm. Siksi nollatasosta johtuen löydämme korkeimman paikan lattian pohjalta ja lisäämällä siihen 3 cm, päätämme horisontin, jota pitkin lasku kaadetaan.

Lattiatason mittausmenetelmät

Horisontin (ns. Nolla) määrittämiseksi tarvitaan:

 • laser- tai vesitaso;
 • mittanauha;
 • lyijykynä;
 • erityinen johto lyödä viivoja (voit tehdä itseäsi hankaamalla yksinkertainen johto liidulla tai hiilellä).

Tason tyypin valinta riippuu:

 • (lasersäteen hinta on melko korkea, jopa 20,0 tuhatta ruplaa, ja kun asennat vaunuja lattiapinnoille omiin käsiin, ei ole järkevää ostaa sitä);
 • taidot (työkokemus).

Lattian tasaisuuden määrittäminen ilman lasertasoa voi olla paljon halvempaa. Koska hydraulitasolla ei ole kokemusta, lasertaso voidaan vuokrata, mikä ei vaikuta budjettiin.

Hydro-taso

Yksinkertaisin laite, jolla voit voittaa horisonttirajan (nolla) ja tasoittaa - vesitasoa. Se on letku, jossa on kaksi läpinäkyvää astiaa (pulloja), joihin merkintä tehdään. Työ perustuu nesteiden fyysiseen ominaisuuteen kommunikointiastioissa, jotka asetetaan samalle tasolle.

Työn laatu ei ole alhaisempi kuin lasin tasoittamiseen tarvittavan tason määrittäminen laseritasolla, se on monta kertaa halvempaa (voit tehdä sen itse), vaikkakin 2 henkilön on osallistuttava töihin.

Vinkki: jos et ole vedenpinnan tasalla, voit tehdä sen itse pitkästä kumiputkesta ja läpinäkyvistä pulloista, lasista tai muovista, jotka on kiinnitetty sen päihin tai läpinäkyvästä muoviletku.

Näihin tarkoituksiin polttonesteiden dieselmoottoreissa käytettävä muoviputki on ihanteellinen. Tässä tapauksessa pulloja ei tarvita. Järjestelmä on täynnä vettä, jonka jälkeen laite on valmis työskentelemään.

Työohjeet

Sivustossa annetuissa lukuisissa ohjeissa on selvää, että kirjoittajat eivät ole koskaan työskennelleet vesitasolla. Siksi vaihe vaiheelta maalataan koko työvaihe.

 1. Korkeus puolitoista metriä seinämerkillä. Tämä on nollarivin lähtöpiste.
 2. Kaksi ihmistä ottaa vesitason ja kulkevat metrin päässä toisistaan ​​seinään. Yksi niistä on lähellä merkkiä.
 3. Noin samaan (mikä tahansa, mutta mieluiten lähempänä merkkiä) korkeustaso asetetaan seinään.
 4. Odota 20 sekuntia veden rauhoittamiseksi.
 5. Samanaikainen, hidas liikkuminen ylös- ja alaspäin saavuttaa vedenpinnan samankokoisuuden asetetun merkinnän kanssa letkun ensimmäisessä päässä.
 6. Odota 20 sekuntia uudelleen ja merkitse vesitaso letkun toisessa päässä.
 7. Toimenpide toistetaan samassa järjestyksessä huoneen ympärillä.

On tärkeää ymmärtää, että merkeillä on korkeus horisonttiin eikä lattiaan, koska se usein on kaltevuus, joskus jopa 10 cm. Kaikki merkit rakennuksen johteen avulla taivutetaan yhdellä rivillä. Jos johtoa ei ole, voit piirtää suoran viivan kynällä käyttämällä liuskaa.

Tärkeää: aloitteleville rakentajille. Jos letkun molemmissa päissä oleva hydraulitaso on tiukasti suljettu, mittausten aikana on välttämätöntä saavuttaa tasojen samankaltaisuus pulloissa samoilla digitaalisilla arvoilla. Jos näin ei tapahdu, mittaukset vääristyvät veden suljetussa astiassa olevan ilmanpaineen vuoksi.

Tasoilla, joilla on avoimet päät, tämä ei ole välttämätöntä. Toinen asia on tärkeä tässä: kun mittauspistettä vaihdetaan, letkun molemmat päät ovat tiukasti kiinni sormella. Jos tehdasletku on läpinäkyvä, on parempi poistaa pulloja. Se on helpompaa.

Horisonttiradasta lähtien löydämme korkeimman paikan lattian pohjalla (katto) teipillä. Se vastaa lyhintä etäisyyttä horisontin linjalta lattiaan. Tällöin suoritetaan laskutoimitusviiva.

On tärkeää, että jos ei ole kaltevuutta, mutta on kohoumia tuberkuloiden muodossa, poistamme ne ja mittaamme lattiakorkeuden eroja suhteessa nollavirtaan.

Kuinka lattian taso määritetään ja tarkemmin laskeutuu? Pienimmän mittauksen arvosta vähennä sidoksen paksuus ja merkitse merkki. Jatka pitkin seinää pitkin piirrä sillan viiva horisontaalisen linjan kanssa. Käytännöllisyyden vuoksi laitamme useita merkkejä nauhamittauksen avulla, joka mittaa etäisyyttä horisontin linjalta.

Laskentaesimerkki: horisontaalisesta linjasta (sininen viiva) lattialle, kun mittaat huoneen eri paikoilla mitatun mittauksen, tulokset olivat: 1,54 m, 1, 53 m, 1,52 m, 1,50 m. Korkein paikka on lattian pohjassa kohdassa, jossa nauha mittaa 1,50 m: n (vähimmäisetäisyys vaakatasosta maahan). Tällöin solmiviiva (punainen viiva) on 1,37 metrin etäisyydeltä (150 cm - 13 cm) horisonttirajalta (laskelma on ehdollinen, useimmissa tapauksissa vähennetään 3 cm.) Tässä tapauksessa solmaviiva kulkee 147 cm: n metristä nollasta.

Järjestelmä linjan solmun määrittämiseksi.

Joskus kuulet suosituksen, että samanlainen työ voidaan suorittaa teline tasolla.

Bubble taso

Monissa materiaaleissa, jotka pitävät eri tekniikoita rivin irrottamisessa, on suositeltavaa käyttää kuplintatasoa (lankatasoa) näihin tarkoituksiin. Teoriassa tällainen työ voidaan tehdä. Käytännössä ei. Miksi? Seuraavassa on muutamia ongelmia, joiden ratkaisu ei ole kirjoittajien antama.

1. Kuinka tarkistaa lattian litteys huoneen keskellä? Mittatasolla näkyy kuoppia, mutta sitä voidaan verrata muihin korkeuseroihin vain, kun se kiinnitetään seinään, mikä mahdollistaa vertailevan analyysin. Suunnitelmaan ei ole määritelty, miten ulkonemaa levitetään lattian pohjalle seinän keskellä.

2. Rasvakuplatason horisonttiohjeessa on seuraava ohje:

 1. Merkki asetetaan seinälle, johon on suunniteltu täytettäväksi laskeutuva pinta;
 2. Merkki on kiinnitetty merkkiin. Siirtyminen sivulle kulkee koko huoneen ympärysmitta piirtämällä kynänviiva. Jos linja lähenee, tasoitustaso on valmis.

Prosessi on todella yksinkertainen ja nopea, mutta miten laskeutua keskelle huonetta?

Toinen tärkeä asia. Tiejohdon määrittely peukalolla, sen paksuus on joko yliarvioitu tai aliarvioitu. Levyjen täyttö, joillakin alueilla, joiden paksuus on alle 3 cm, johtaa koko rakenteen hävittämiseen. Paksuuden yliarviointi johtaa merkittävästi lattian kuormitukseen ja korkeampiin työn kustannuksiin.

Johtopäätös: Bubble-tason käyttäminen on kyseenalainen.

Lasertaso

Lattialaattojen lasertasolla varustettujen majakkaiden asennus aloitusvalmistajalle. Löydämme paikan huoneesta, jossa lasersäde pääsee muihin huoneisiin (vähintään yksi), silloin:

 1. asetetaan taso 1-1,5 m: n korkeudelle;
 2. merkitsemme palkin kaikissa huoneissa niin, että siirryttäessä toiseen huoneeseen on mahdollista yhdistää lasersäde jo olemassa olevan horisonttirajan kanssa;
 3. käyttämällä palkkia nollarivinä, löydämme tämän huoneen korkeimman pisteen (ei ole tarvetta voittaa linjaa - se korvataan lasersäteellä);
 4. siirrä taso vierekkäiseen huoneeseen ja yhdistä palkki aikaisemmin määritettyyn merkkiin (aseta se siten, että se tulee seuraavaan huoneeseen);
 5. määrittää tämän huoneen korkeimman pisteen;
 6. kun mitataan huoneiston kaikki huoneet, löydämme korkeimman pisteen pohjan lattia huoneiston. Siitä, ja odotamme rivin solmun.

Vihje: Miten voittaa taso lattiatason tasolle aloittelijoille? Aseta vain seisomaan. Gyroskoopin avulla lasertaso automaattisesti olettaa, että kotelon sisällä on vain vaakasuora ja pystysuora asento.

Seinien ja kulmien mittausten lopussa on toivottavaa tehdä samoin jokaisen huoneen keskellä - siellä voi olla korkeampi paikka. Tee tämä satunnaisjärjestyksessä vastakkain olevilla seinillä lasin viivaa pitkin, aseta itsekierteittävät ruuvit. Me venytämme köydet niiden väliin ja mitataan neliön avulla. Jos lattian ja nauhan pohjan välinen etäisyys on alle 30 mm, nosta solmun linjaa vastaavaan eroon.

Mittausten tulokset soveltuvat parhaiten seinien kohdalle mittauspaikassa. Vaihtoehtona on piirtää asunnon suunnitelma ja kiinnittää se etäisyys horisonttiradasta lattian pohjaan. Näin vältetään virheet ja älä suorita toistuvia mittauksia kaikissa tiloissa tasoittaessa pohjaa toisessa niistä.

Pyörintätaso

Teknologian ja tekniikan kehittyminen tuo markkinoille rakennusalan työkaluille uudenlaisen lasertason - kiertonopeuden. Sen avulla mittaukset voidaan suorittaa 5 tasossa. Sen ominaisuus on se, että se voi toimia suurissa huoneissa, jopa 200-600 m, mikä ei ole mahdollista lineaarisella lasertasolla.

Kuinka tarkistaa pyörivän tyypin lattiatason taso? Käyttöohjeet ovat samanlaiset lineaarisen laserin nollatason tekniikan kanssa.

Sitä käytetään pääasiassa vain suuryritysten ammattilaisten toimesta, koska se on erittäin kallista.

Merkkilinjojen majakat

Kuinka laittaa majakat lattiapinnoille? Ensinnäkin määritämme majakoiden rivien lukumäärän ja niiden välisen etäisyyden. Merkitettäessä merkkivalojen linjoja sinun tulee noudattaa yksinkertaisia ​​sääntöjä:

 1. uloimpien majakoiden etäisyys rinnakkaisseinästä on 10-30 cm;
 2. majakoiden välinen etäisyys on merkitty pienemmäksi kuin sääntö;
 3. suunta on kohtisuorassa seinää varten ovella, joka tarjoaa kätevän kaatamisen lasin viimeisimmistä mittareista (voit tarttua oveen).

Osoitamme, kuinka laskenta suoritetaan. Tätä varten käytämme ehdollisia tietoja:

 • huoneen leveys 6,8 m;
 • sääntö on 1,5 m;
 • seinän ja ensimmäisen majakan rivi on 20 cm;
 • ulkoreunojen välinen etäisyys on 6,4 m (7,1 - 0,2 m - 0,2 m).

Ottaen huomioon, että sääntö on tarpeen seinän ja ensimmäisen rivin (20 cm) välisen etäisyyden kattamiseksi majakoiden sisäpuolella sijaitsevien majakoiden välisen etäisyyden on oltava alle 1,3 m, muuten sääntö ei voi sijoittaa toisen pään seuraaville majakoille. Laske valokausien rivien lukumäärä ääririvien välillä - 6.4 / 1.3 = 4.9. Tämä tarkoittaa, että rivien 6 (4 + 2) kokonaismäärä, niiden välinen etäisyys - 1,28 m (6,4 / 5).

Sääntöjen koon muuttaminen muuttaa myös laskutoimituksia. Esimerkiksi säännön pituudella 2 m, merkkivalojen rivien kokonaismäärä on 5.

Viite: 4 riviä saamme 5 riviä riviä, joten jakamalla tämän kuvion ulomman rivin välinen etäisyys.

Kaikkien viivojen rikkoo voit siirtyä loppuvaiheeseen ennen kaatamista - majakka-laitteen.

Layout-taso: kolme tapaa merkitä lattiatasoa

merkintä

Tässä artikkelissa voit lukea kuinka lattiat tasoitetaan. Merkintätekniikka on universaali ja soveltuu kaikentyyppisille tasoitustyypeille:

Katsotaanpa, miten tasoituslevy tehdään yksityiskohtaisesti.

Asettelutason tie liittyy sen paksuuteen

Jokaisella levytyypillä on oma tekninen paksuus. Paksusimpi sementtipohjamaalaus. Synteettisten sidosmateriaalien lisäaineilla on pienempi paksuus.

DSP-paksuus

 • Betonikattoon liittyvä sementti-hiekkastaso (DSP) ei saa olla alle 30 mm paksua.
 • Äänieristys- tai lämpöeristekerroksella ("kelluva lattia") valmistetun sementtihiekkaeristetyn tasoitteen on oltava vähintään 40 mm paksua vahvistusverkolla, joka ei ole ohuempi kuin 50 mm ilman vahvistustekniikkaa. Lisäksi alla olevan kerroksen paksuus on 60 mm hiekkaa ja 80 mm soraa, kuonaa ja hienohiekkaa. Yhteensä: "kelluva" lattian kokonaispaksuus 100-140 mm.

Irto-osan leveys

Irtolattia on jaettu pää- ja viimeistelyyn. Itse tasoittavan lattian ensimmäiselle peruskerrokselle vähimmäispaksuus riippuu "Itsetasaava lattian" seoksen valmistajasta, mutta SNiP 2.03.13 "Lattiat" taulukon 2 mukaisesti, "karkean" itsepintaisen lattian vähimmäispaksuuden tulee olla 20 mm. Jos ura sulkee putkistot (putkiston sähköjohtimet, lattialämmitysputken lämmityskaapelit ja lattialämmityksen lattian lämmitysputket), tasoitteen on oltava 10-15 mm korkeampi kuin putkistot. (SNiP 2.03.13 "Lattiat", kohta 5.2). Tämä tarkoittaa sitä, että lattiapinnoitettu lattia ei voi olla ohuempi kuin 20 mm.

Lattiarakenteen kokonaispaksuuden määrittämisen jälkeen laskemalla lattialevystä voit jatkaa lasin tasoa.

Missä levitysmerkki voidaan käyttää

Jos aiot tehdä tasoituksen koko huoneistossa, mittaa taso lattian pitäisi olla välittömästi koko huoneistossa. Itse tasoitus tulisi tehdä yhdellä tasolla koko asunnon huoneissa lukuun ottamatta parveketta, kylpyä ja wc: tä. Ne eivät saa tulla yleistasolle kynnysarvonsa vuoksi.

Asuintalot eivät saa olla vaakatasossa, mutta rinteessä. Myös eri huoneissa voi olla lattiatason laskuja. Tämän paljastamiseksi sinun on tehtävä alustava mittaus koko huoneistosta. Lattiatason mittaus tehdään olemassa olevan lattian korkeimman tason määrittämiseksi.

Huomaa: Jos teet levitin erilliseen huoneeseen, huoneen on myös tunnistettava lattian korkein kohta.

Aloitamme tasoituksen tasoittamalla lattioiden tasoa.

Promer taso lattiat

Nykyisen lattian tason mittaamiseksi ja levittämällä seinille tasoitustasoa, sinun on asennettava vaakasuora leveys huoneiston (tai erillisen huoneen) ympärille. Horisonttirajaa käytetään 90-100 cm: n korkeudelta päällekkäisyydestä. Samaan aikaan on välttämätöntä saada aikaan sellainen tulos, että huoneen koko kehällä oleva horisonttirajoitus suljetaan. Sen lisäksi se suljetaan, ja sen pituus on enintään 1-2 mm.

Käytä horisonttirajaa huoneen kehän ympäri useilla tavoilla:

 • Käyttämällä lasertasoa vaakasuoralla säteellä;
 • Vedenkorkeuden käyttö (vesitaso);
 • Yhden hengen huoneeseen pääsee pitkällä rakennustasolla (hengetaso).

Vaakasuora merkintä laserilla

Lasertason käyttäminen horisontaalisen viivan asettamiseksi seinälle on melko yksinkertainen. Lasertaso on kolmijalka, joka asetetaan huoneen keskelle vankalla pohjalla. Lasersäde projisoidaan yhdelle seinälle ja merkitään kulmissa lyijykynällä. Laser pyörii sitten muille seinille, ja horisonttiradat merkitään ympäryksen ympärille.

Kun merkintä horisontissa seinällä oviaukolla, lasersäde ulottuu käytävän tai muun huoneen seinälle. On myös huomattava. Tästä merkistä on vaakasuoran tason taso koko huoneiston huoneiden mukaan.

Vaakasuoran tason asettelu vesitasolla (vesitaso)

Mikä on vesitaso (vesitaso)

Vesitaso koostuu kahdesta lasipullosta (2), jotka on liitetty pitkällä letkulla (1). Pulloihin kohdistuu mittausasteikko. Vettä kaadetaan vesipatsaan letkuun, kunnes tasot ovat pullojen keskellä. Hydraulijärjestelmässä ei saa olla ilmakuplia.

Huomautus: Jotta kuplat eivät pääse hydraulijärjestelmään, se on pudonnut vedellä. Vesi kaadetaan yhteen pulloon, vesi virtaa toisen pulloista ja kuplat tulevat ulos. Vettä on kaadettava lopettamaan kaikkien kuplien vapautuminen.

Miten toimia vesitasolla

Jos haluat merkitä vaakasuoran tason vesitasolla, tarvitaan kaksi henkilöä. Yhdessä nurkassa huone on merkitty 90-100 cm korkeudella alustasta. Tähän merkkiin on liitetty asteikon taso. Hydraulisen tason toinen pää avustaja asettaa huoneen toiseen kulmaan. Yhden hydraulisen tason pullon siirtäminen ylös ja alas on välttämätöntä varmistaa, että vesi on samassa tasossa molempien vesipatsaiden pulloissa. Kun tämä taso on merkitty seinään, avustaja siirtyy toiseen kulmaan ja niin edelleen koko huoneiston.

Huomaa: Kun siirrät tasoa asunnon ympärille, on tarpeen peittää vesipatsaiden reiät sormella tai kannella (3), jotta vesi ei pääse ulos.

Kun olet tehnyt merkkejä asunnon (huoneen) kulmista leikkaavan rakennekaapelin avulla, horisonttirajaa käytetään koko huoneiston (huone) kohdalla.

Pääkerroksen yläpinnan määrittäminen

Merkittystä vaakatasosta on välttämätöntä mitata etäisyys linjalta lattiaan ja tunnistaa vähimmäisetäisyys niistä. Tämä on uuden lattiapinnoitteen nollataso.

Helppoa edelleen. Lattian yläpinnasta huomataan lasin kokonaispaksuus. Tee merkki. Mittaamme etäisyys horisontista tehtyyn merkkiin ja siirrämme koko koko huoneiston. Tie-tason linjat hylätään rakentamisen väriainejohdolla. Tämä on lattiatason linja huoneistossa tai huoneessa.

Huomaa: jos lattian rakentaminen on suunniteltu monikerroksiseksi: vuodevaatteet, äänieristyskerroin ja lämmöneristys, voit merkitä kaikki lattiarakenteen kerrokset.

Tässä. Lattiapinnoitteen tasoitus on valmis! Kävele tasaisella lattialla.

Kuinka voittaa lattian taso: periaatteessa veden ja lasertason käyttämistä

Ennen lattian pinnan tasaamista on tarpeen torjua huoneen vaakasuora taso. Toisin sanoen kiinnitä seinille ihanteelliset vaakasuorat viivat, jotka voidaan suunnata kohdistuksen aikana. Tänään tarkastelemme, miten tämä voidaan tehdä helpoimmin perinteisten ja nykyaikaisten laitteiden avulla.

Mitkä työkalut ovat tasoittamiseen?

Lattian tason voittamiseksi voit käyttää seuraavia toimintoja:

 • vesitaso;
 • laser taso;
 • tasoitus väline.

Viimeinen vaihtoehto, eli taso, on vaikea toimia ja vaatii tietoa, joten sitä käytetään harvoin näihin tarkoituksiin.

Vedenkorkeuden käyttäminen merkinnän suhteen

Vedenpinnan taso (veden taso) on rakastajien eniten rakastettu - läpinäkyvä joustava putki (kuten tiputuslaite, mutta suuri halkaisija) molemmissa päissä, joista kaksi digitaalista merkintäpakettia sijaitsee. Ne helpottavat uusien tulokkaiden voittoa tasolle, mutta kokeneille rakentajille se on lähes hyödytöntä. Usein nämä pulloja jopa poistetaan tarpeettomiksi. Itse asiassa kaikki läpinäkyvät letkut, joiden pituus on 3-25 m, voidaan pitää vesitasona. Tason kääntymisen tarkkuus ei vaikuta.

Hydraulitason toimintaperiaate perustuu viestintäalusten ominaisuuksiin, joissa kaikki homogeeninen neste (esimerkiksi vesi) on aina selvästi määritetty samalle tasolle. Jos vesitaso on täynnä vettä, ja sitten molemmat päät nostetaan pystysuunnassa ylöspäin, niin saadaan tällaiset viestintäalukset. Ja vesipatsaiden pinnan on kummassakin letkun osassa vastattava.

Kuinka vedä horisontaalinen taso vesitasolla?

Hydraulisella tasolla työskentelyyn osallistuu kaksi henkilöä, joten jos teet korjauksia itse, sinun täytyy kutsua avustaja lyönnin aikana.

Tasoitustoimen vaiheet ovat seuraavat:

1. Täytä vesipitoisuus vedellä, nosta letkun päitä ylös ja sekoita ne yhteen. Työkalun asianmukainen käyttö edellyttää, että molemmissa osissa oleva vesi yhdistetään. Jos näin ei tapahdu, todennäköisesti ilmakuplat ovat vedessä. Ne on karkotettava ravistamalla letkua, napauttamalla sen seiniä. Tämän ansiosta nesteestä tulee homogeeninen, niin hydraulinen taso toimii oikein. Johtuen haluttomuudesta sotkea kuplia, jotkut rakentajat haluavat kaataa keitettyä vettä putkeen. Mutta ei ollenkaan sivustoja on mahdollista ja kätevää.

Toinen syy, jonka takia hydraulitaso voi kieltäytyä työskentelystä, on letkun kiinnitys ja rypytys. On varmistettava, että letkun keskiosa, joka jää lattialle mittojen aikana, ei ole kiinnitetty missään vaiheessa. Siksi vesitasoa ei voi esiintyä mittausten aikana eikä sen jälkeen (voi olla rypyt).

2. Seinän reunalla (yleensä lähellä nurkkaan) ensimmäinen prikaatin henkilö käyttää hydraulisen tason toista päätä.

3. Seinän toisella puolella toinen henkilö jokaisella etäisyydellä lattiasta asettaa merkin (yleensä näkyvälle tasolle) ja soveltaa sitä hydraulisen tason toista päätä. Tärkein tehtävä tässä vaiheessa on yhdistää putken vesitaso ja merkintä seinälle. Tämä voidaan tehdä siirtämällä putkea ylös ja alas tietenkin ilman äkillisiä liikkeitä huolellisesti. Sen jälkeen, kun vedenpinnan taso oli samassa paikassa kuin seinämässä oleva merkintä, letkun ensimmäiseen päähän olisi muodostettava sama taso, joka muistetaan, että se on paikallaan prikaatin ensimmäisen henkilön käsissä.

4. Noin 20 sekunnin kuluttua ensimmäinen henkilö vetää merkin seinään putkistonsa vedenpinnan tasolla.

5. Saman etiketin siirto samalla tavalla suoritetaan kaikissa huoneen seinissä.

6. Merkittävissä merkinnöissä olevien horisontaalisten viivojen lyönti (piirustus) leikkausjohtimella (myydään rautakaupoissa, muistuttaa nauhaa).

Tällaisten yksinkertaisten toimintojen avulla voit tasoittaa koko huoneiston.

Laser taso - uuden sukupolven työkalu

On vieläkin helpompaa työskennellä lasertason kanssa (lasertaso), se voidaan sanoa - ilo. Tämä ilo on kuitenkin paljon, joten työkalu hankitaan pääasiassa ammattimaisilta rakentajilta.

Lasertaso on pieni laite (se yleensä sisältää teleskooppisen jalustan tai jalustan), joka voi laskea lasersäteen. Tämä palkki muodostaa ihanteellisen vaakasuoran seinälle (useimmissa nykyaikaisissa malleissa se on myös pystysuora).

Vaakatason vaiheet ovat päällekkäisiä lasertason kanssa

1. Asenna lasertaso lattialle tai jalustalle.

2. Mittarin tasoitus. Kalliissa malleissa on usein automaattinen tasoitustoiminto, jonka avulla ei tarvitse huolehtia asennuksen tasaisuudesta. Muussa tapauksessa on välttämätöntä kohdistaa kupla läpinäkyvässä pulloon (joka sijaitsee instrumentin pinnalla).

3. Kytke laitteeseen virta ja saat ihanteellisesti vaakasuoran viivan tasossa.

4. Pujota tämä rivi hihnalla.

5. Jos haluat saada vaakasuoran linjan toiselle seinälle, lasertaso täytyy kääntää sen suuntaan ja samat toimenpiteet on suoritettava. Tämä toimintaperiaate on luonteenomaista budjettikohdan suhteelliseen aseman lasertasoon. Kalliimpia malleja ovat pyörivät. He eivät tarvitse kääntyä. Kun ne ovat päällä, ne antavat välittömästi ulkoneman huoneen kehän ympärille.

Muita vinkkejä lasertason käyttämiseen, kuulet (ja näet tämän laitteen toiminnassa!), Jos katsot alla olevaa videota:

Kuinka voittaa lattian taso: kuinka käyttää vettä ja lasertasoa

Kuinka voittaa lattian taso: kuinka käyttää vettä ja lasertasoa

Ennen kuin aloitat työskentelyn lattian pinnan tasoittamiseksi, sinun on pudottava taso vetämällä tasalaatuisia vaakasuoria viivoja huoneen seinämiin. Tasaus suoritetaan niille. Tahdissa on useita yksinkertaisia ​​tapoja käyttää perinteisiä ja moderneja työkaluja.

Tasoitusvälineet

Lattiatasoa voidaan torjua käyttämällä:

Vedenkorkeuden käyttäminen merkinnän suhteen

Hydro-taso on vaativimmankin tasoitustyökalu. Se on erittäin helppokäyttöinen. Jopa uusi rakentaja voi helposti tasoittaa tason tällä työkalulla.

Vedenkorkeus koostuu läpinäkyvästä joustavasta letkusta, jonka pituus on 3 - 25 m, joiden päissä on kaksi pulloa, joissa merkinnät on kiinnitetty. Aloittelijoille ne helpottavat tehtävää, mutta kokeneet rakentajat pitävät niitä tarpeettomina ja poistavat. Tämä ei vaikuta tason tarkkuuteen. Vedenkorkeuden toimintaperiaate perustuu viestintäalusten ominaisuuksiin. Vesi niissä on aina samalle tasolle.

Veden täyttymisen jälkeen letku ja sen päätyttyä saamme viestintäastiat, ja veden taso kahteen osaan putki vastaa. Vesitasoon kohdistuva haitta on, että sen kanssa on hyvin ongelmallista tehdä mittauksia.

Kuinka vedä horisontaalinen taso vesitasolla?

Jotta pystyt nopeasti ja tarkasti torjumaan vaakatasoa hydraulisella tasolla, tarvitaan kaksi henkilöä.

 • vesipitoisuuden täyttäminen vedellä tai muulla homogeenisella nesteellä nollanäytöllä pulloihin;
 • nostaa putken päät ja aseta ne yhteen;
 • hydraulisen tason oikean toiminnan tarkastaminen (putken molemmissa osissa olevan nesteen tulee olla samalla tasolla);
 • seinän yhdellä reunalla ensimmäinen työntekijä soveltaa putken toista päätä siihen;
 • seinämän toisella puolella toinen työvä- linee merkitsee seinää ja kiinnittää putken päätä sitä vasten ja yhdistää vedenpinnan ja seinän merkin;
 • kun nestetaso on täsmälleen sama kuin merkki, ensimmäinen työntekijä tekee merkin seinän päästä;
 • Samalla tavoin etikettejä sovelletaan kaikkiin huoneen seinämiin ja ne on liitetty vaakasuorilla viivoilla käyttäen kaatoverkkoa.

Se on niin helppo voittaa lattiatasosta koko huoneistossa. Vähäisiä vivahteita on otettava huomioon, kun vesitasoa käytetään. Työkalun asianmukainen toiminta edellyttää, että putken päiden nostamisen yhteydessä yhdistetään vesipatsas. Jos putken päiden vesitaso ei ole sama, vesissä on ilmakuplia, jotka on poistettava napauttamalla letkun seiniä ja ravistamalla sitä. Foulements ja kinks voivat myös vaikuttaa hydraulisen tason oikeellisuuteen. Letkua ei voida asentaa ja on välttämätöntä varmistaa, ettei sen keskiosaa puristeta mittojen aikana missään paikassa.

Laser taso - moderni ja erittäin tarkka instrumentti.

On erittäin helppoa työskennellä hänen kanssaan, mutta sen korkeat kustannukset huomioon ottaen vain ammattitaitoiset rakentajat, joille tämä laite on yksinkertaisesti välttämätöntä, voivat usein antaa tällaisen ilon.

Lasertaso on pieni, tiheä muovikone, joka laskee lasersädettä. Latex- tai kumitölkit eivät salli lian ja pölyn pääsyä laitteen sisään. Vedenpitävyys takaa mittaustarkkuuden, kestävyyden ja erinomaisen instrumenttien laadun. Lasertason avulla voit piirtää seiniin täydelliset vaaka- ja pystysuorat suorat viivat. Mukana taso on teline tai teleskooppinen jalusta.

 • lasertason asettaminen jalustalle tai lattialle;
 • suuntausväline. Nykyaikaisissa ja kalliissa malleissa on automaattinen tasoitustoiminto. Jos tällaista toimintoa ei anneta laitteellesi, kohdistaminen tehdään ilmapullo, joka on läpinäkyvässä pulloissa lasertason pinnalla;
 • kytkeytyäkseen laser tasolle ja päästä täydelliseen vaakasuoraan;
 • jäljittää tuloksena oleva viiva merkkijono;
 • Jos haluat saada samanlaisen linjan mille tahansa muulle seinälle, laite käännetään sen suuntaan ja edellä kuvatut vaiheet toistetaan.

Tämä toimintaperiaate on tyypillinen edullisiin lasertasoihin. Kalliita pyörivät lasertasoja ei tarvitse kiertää. Kun ne on kytketty päälle, ne asetetaan automaattisesti linjaan ja antavat laservalon ulkoneman ympärille. Lasertaso auttaa tunnistamaan ja vertailemaan eri korkeuksia huoneeseen ja löytämään oikeat kulmat tarkimman mittauskulman mittaamiseen.

Lasertasot ovat saatavilla eri versiossa, erilaisilla toiminnoilla ja eri tarkoituksiin. Täällä valmistajat ovat ottaneet huomioon täysin kuluttajien vaatimukset. Ei ole toki kannattavaa hankkia kallista lasertasoa kertaluonteiseen käyttöön, mutta jos olet jatkuvasti mukana erilaisissa rakennustöissä, laite tulee sinulle välttämättömälle avustajalle.

Taso - ammatillinen geodeettinen työkalu korkeuden eron määrittämiseen verrattuna tavanomaiseen tasoon. Kotitalouksien korjaamiseen, etenkin lattiapinnan tasoittamiseksi, tason käyttöä harvoin käytetään, koska sen käyttö vaatii erityistä tietoa ja sitä on vaikea käyttää.

vaakasuora viiva seinään käyttäen läpinäkyviä letkuja vedellä, kuinka voittaa vedetasolla, antaa vesitasolle ja pick-johto, joka syöksyy vesitasolla, vedenkorkeusmerkinnällä