Tee-se-itse betoni hionta

Betonilattiat ja seinät ovat jo pitkään ansainneet kaikkein halutuimmista - ne ovat kestäviä, vastustuskykyisiä ilmakehän tekijöiden ja muiden katastrofien vaikutukseen. Mutta jotta tällainen päällyste näyttää kaikki edut, on varmistettava, että se on tasainen. Ja betonien kiillotus, joka voidaan toteuttaa käsissä, auttaa sitä.

Nykyaikaiset hiomamenetelmät erilaisten betonityyppien avulla tekevät siitä minkä tahansa tuotteen mahtavaksi ja parantavat esteettistä ulkonäköä. Tässä tapauksessa hänen huoltajansa kustannukset vähenevät huomattavasti. Lisäksi lasin suorituskykyä parannetaan, kuten raskasta liikennettä, siviili- ja sotilasajoneuvoja.

Hiominen itsessään on yksi pintakäsittelyn vaiheista ennen viimeistelyä. Aattona joukko toimenpiteitä, mukaan lukien poistamalla vanha pinnoite tasoittamalla pohja, jolloin laskeutuu. Erota alustava ja lopullinen hionta. Ensimmäistä kertaa pintakäsittely suoritetaan 3-5 päivän kuluttua perunan kaatamisesta, kun taas viimeistely tapahtuu vasta täydellisen jähmettymisen jälkeen.

Tapoja ja tyyppejä

Voit tehdä työtä itse helikopterilla tai hiomakoneella. Seinien ja lattiatyyppien hiontaan kuuluu kaksi niistä - kuiva ja märkä. Ensimmäisen tyypin etu - päällikkö voi ohjata työtä, joka on säädetty pölylle.

Paljon huonompi näkyvyys on, kun betonipintojen märkäjauhatus suoritetaan. Syy - märkä liete, joka on tyydyttynyt ilmalla laitoksessa. Kuitenkin vesipumpun avulla tämä ongelma ratkeaa helposti.

Työkalut

Hiomalaitteita voi ostaa edullisesti missään erikoistuneessa myymälässä, ja monilla niistä on todennäköisesti jokainen omistaja. Esimerkiksi bulgarialainen - monipuolinen työkalu, jota käytetään monissa prosesseissa. Kaikkea vielä tehtävänä on ostaa erityinen suutin tai hiomalaikka sille. Maksimikuorma, jonka hiomakone pystyy kestämään, liittyy suoraan pyörän halkaisijaan tai timanttikupin kokoon.

Suurilla alueilla voit työskennellä helikopterilla - eräänlaisella ammattilaislaitteella. Tämä on yksikkö, jossa edessä on pyörivä levy, jossa lisäpyörät on kiinnitetty. Säädtämällä laitteen timanttityöstötyökaluja kauko-ohjain tuo betonipinnan täydelliseen tasaisuuteen.

koulutus

Hiekoitettu betoni palveli pitkään, sen asianmukainen valmistelu on tärkeä rooli. Voit tehdä tämän seuraavasti: Poista ensin vanhat pinnoitteet ja tarkasta koneen taso kolmen metrin viivalla. Reikien, kuoppien tai holvien läsnäolo määrää kupin kulumisasteen. Sitten sinun on tutkittava pinta halkeamien, saumojen jne. Koon mukaan. Jos mahdollista, sulje ne kaikki käsityökalulla.

Ennen hiomistyön aloittamista sinun on myös koskettava lattiaa tai seiniä voimaa. Jos sitä ei ole, joillakin alueilla on täytettävä uudelleen. Samassa vaiheessa tehdään monimutkaisia ​​töitä, esimerkiksi betoniporausta. On tärkeää varmistaa virransyötön luotettavuus - kaikki keskeytykset voivat vaikuttaa haitallisesti prosessin lopputulokseen.

Tärkeitä kriteereitä hionnan lattian valmiuden arvioimisessa ovat aukot, saumat ja muut elementit, jotka voivat vahingoittaa herkkää hiontatyökalua.

Pahojen poisto

Tämä askel on erittäin tärkeä tilojen korjauksessa. Pitkäaikainen käyttö betonipinnoitteelle muodostaa aukkoja ja kouruja sen pinnalle, jonka ero ylittää sallitun 5 mm: n standardin. Ne on laskettava ennen raskaiden koneiden käyttöönottoa.

Hiomakoneella pukeutuneen timanttirenkaan avulla on tarpeen leikata vaurioitunut alue vähintään 200 mm: n syvyyteen, minkä jälkeen se poistetaan. Puhdista sitten pölyn onkalo hiekkapuhalluksella, käsitellä se pohjamaalilla ja sen jälkeen, kun se kuivuu - tiivisteellä. Lopuksi, käytä laatikkoa tai sääntöä tasoittamalla korjausseos.

Täydellisen jähmettymisen jälkeen voit siirtyä suoraan hiomaan. On huomattava, että jos vahinko on merkittävä, on tehtävä työtä useissa vaiheissa, ja vasta lopullisen tasoituksen jälkeen voit jatkaa jauhaa kuppiin. Pieniä halkeamia on yleensä ommeltu ympyrässä noin 10 cm: n etäisyydellä. Algoritmi niiden kanssa työskentelyn kanssa on identtinen kuoppien poistamisen kanssa lukuun ottamatta tarvetta poistaa vaurioitunut alue.

Hiomakone

Heti huomaamme, että kulmamylly, jossa on timanttipyörä, ei pysty korjaamaan alkuvaiheissa tehtyjä virheitä. Sen tehtävänä on vain poistaa heikoin betonikerros ja leikata leikattava pinta. Turvallisuus hionnassa on noudatettava tarkasti. Kaikki huolimaton liike johtaa betonin ja vahinkojen tuhoamiseen! Ohjeet seuraaville:

 • Varmista ennen laitteen käynnistämistä, että se on kunnossa. Tarkista työn kohteiden kiinnitys - kulho tai ympyrä;
 • koneen käyttöaika on 15 minuuttia, minkä jälkeen se sammuu, kunnes sen lämpötila ja huoneen ilma ovat yhtä suuret;
 • hoitaa erityinen puku, joka suojaa sinua hiomaprosessin aikana syntyneestä pölystä;
 • ryhtyy toimiin varmistaakseen kuluneiden kuppien ja piireiden oikea-aikaisen korvaamisen samanlaisille korkealaatuisen työn ylläpitämiseksi.

Työstettäessä tasoituksia on suositeltavaa käyttää vähintään 400-timanttikiveä. Tällainen ympyrä lisää Bulgarian kuormitusta kestämään.

Helikopteri

Lattian kiillottaminen helikoptereilla suoritetaan kahdessa vaiheessa. Se vaatii myös tällaisen laitteen varovaisuutta ja johtamistaitoja. Yksi virhe saattaa johtaa paitsi koneen vaurioitumiseen, myös lasin hävittämiseen kokonaisuutena. Ensimmäisessä vaiheessa käytetään hiutalevyä tai timanttikulhoa. Kiinnitys alhaisilla kierroksilla. Seuraava on nopea hionta ilman levyyn osallistumista.

Seinän hionta

Jalostusseinät edellyttävät eräitä vivahteita, lähinnä fyysisiä. Esimerkiksi betoniseinämiä ei voida hiomata laitteilla, joita käytetään lattiaa käytettäessä. Ensinnäkin tämä johtuu painosta, joka häiritsee sen työtä.

On järkevää suorittaa nämä työt manuaalisilla hiomakoneilla, joissa on suurikokoisia timanttikupuja. Prosessi alkaa pääsääntöisesti mistä tahansa kulmasta. On järkevämpää suorittaa hiontaa pienissä raidoissa, pudottamalla katosta lattialle.

Jaksottaisesti työ on pysäytettävä ja seinän tasoitus on tarkistettava. Jos se on mahdollisimman litteä pystysuora, siirry seuraavaan kaistaa. Tämä on erittäin tärkeää, jos kittiä on jo käytetty betoniseiniin. Liiallinen kiihko poistaa kaiken, ja työn täytyy alkaa uudelleen.

Betoniseinien hionnan etuna on se, että sen jälkeen materiaalin rakenne muuttuu paremmaksi: pienet betoni- tai laattaerot tasoitetaan. Erilaisia ​​tehtäviä, jotka ratkaisevat hankaus- tai timanttikupit, jatkuvasti kasvavat.

tarvikkeet

Joka tapauksessa on mahdollista käyttää betonista tehtyjä jauhatusseiniä ja lattioita, mutta valitun täyteaineen laatu ja pinnoitteen ikä ovat tärkeässä asemassa tuloksessa. Tuberkuloiden enimmäisarvo ei saa ylittää 5 mm, kerrospaksuudeksi 30 mm.

Ihanteellinen tasoitus hionnan jälkeen voidaan saada valitsemalla täyteaineeksi murskattua kiveä, soraa tai hiekkaa. Tämä prosessi on valta tehdä kukin päällikkö omin käsin. Mutta vaikeinta on betonista tehtyjen jauhatusseinien ja lattiamateriaalien työstö alueilla, joissa graniitti, sedimenttikivi toimii täyteaineena: ne vaativat tehokkaita työkaluja ja taitoja tai tämä käsittelyn laatu ei riitä korkeiden lattian laadun vaatimuksiin.

Miten ja mitä jauhaa betonia

Viimeinen vaihe ennen betonilattian maalausta on niiden korkealaatuinen hionta. Se ei ainoastaan ​​anna pintaa kiehtovaa sileyttä, vaan estää myös haitallisen pölyn syntymisen käytön aikana ja pidentää betonilattian kestävyyttä. Tällaisen työn suorittamiseksi tarvitset erityisiä hiomakoneita, tai voit käyttää tavanomaista työtä ja käyttää tätä tarkoitusta varten tavallinen jyrsin. Kummankin vaihtoehdon tärkein asia on kuitenkin korkealaatuinen betoni, joka on oikein valittu tilanteen mukaan.

Maaperän betonilattian edut ja laajuus

Jalostettu betonilattia sai suuren suosion viimeistelypinnoitteista paitsi julkisen myös yksityisen luokan. Sitä käytetään pääasiassa:

 • lääketieteellisissä ja oppilaitoksissa;
 • ostos- ja urheilukeskuksissa;
 • vesipuistoissa;
 • viihdepaikoissa;
 • kulttuurikohteisiin;
 • esikaupunkialueilla;
 • lattianpäällysteinä kotitalous- ja autotallirakennuksissa;
 • yhä useammin kiillotetut betonilattiat löytyvät pukuhuoneista ja käytävistä tavallisten kansalaisten kodeissa.

Hän ansaitsi niin laajan sovellusalueen suorituskykyominaisuuksilleen, jotka monessa suhteessa ylittävät jopa korkealaatuisen viimeistelyn edut:

 • käyttöikä lasketaan vuosikymmeninä, mikä varmistetaan paitsi parannettujen lujuusominaisuuksien lisäksi myös vastustuskyvyn kosteuden kyllästymisellä. Tavanomainen betonipinta ilman viimeistelyä tai käsittelyä ei ole niin merkittäviä etuja;
 • kiillotettu kiiltävään kerrokseen muistuttaa itsetiivisiä päällysteitä;
 • demokraattinen arvo;
 • on ihanteellinen perusta siinä tapauksessa, että tarvitset täydellisen litteän pohjan koristepinnoitteelle;
 • ei aiheuta haitallista pölyä käytön aikana;
 • kiillotus mahdollistaa perustan tasaamisen jopa voimakkaasti helpottaen;
 • ei vaadi säännöllisiä korjauksia. Jos tällainen tarve syntyy, silloin ei ole vaikeata tehdä "laastaria".

Jotta päällystyspinnoite voi säilyttää tällaiset ominaisuudet niin kauan kuin mahdollista, on syytä hienontaa kaatunut betonilattia. Jos täyttö on vanha, se kiillotetaan paitsi koristeellisella myös pääkerroksella. Jos kyseessä on uuden betonilattian tukkeutuminen, vaaditaan sementtimon poistumista. Myös jauhatus erikoistyökalujen kanssa betonipinnoilla on olennainen osa alustan valmistamista itsetasaava lattia.

Ole varovainen ja älä pudota yleistä väärinkäsitystä - hionta ei ratkaise tukipinnan säätöongelmia. Kohdistus suoritetaan betonikerroksen alkuperäisen valun tai uudelleen salpauksen vaiheessa.

Tärkeimmät teknologiat betonilattian hiomiseen

Riippuen halutusta vaikutuksesta hiomisprosessi suoritetaan eri tekniikoiden mukaan, mutta samalla laitteella, joka pystyy käsittelemään betonin lisäksi myös kiven käsittelyä.

Kuiva menetelmä

Yleisin muoto, jota useimmissa tapauksissa käytetään betonilattian hiontaan, on kuiva menetelmä. Poistettavan kerroksen enimmäissyvyys on 2 mm. On syytä huomata, että tällaisen toiminnan tuottaminen ilmassa aiheuttaa suuren määrän kuivaa sementtipölyä, joten suojauksen käyttö on välttämätöntä. Mutta hän nopeasti ratkaisee, antamalla mahdollisuuden arvioida objektiivisesti työn tulosta ja korjata puutteet.

Märkä menetelmä

Jos on tarpeen käsitellä betonilattia, jossa on pinnoitettu kivennäismehut tai mosaiikki, se on aina kiillotettu märkä menetelmällä. Poistetun kerroksen sallittu paksuus on 5 mm. Erityistä huomiota märkämenetelmässä annetaan työkalulle, eli hiomalaikalle. Työn tekeminen tämän tekniikan kanssa on melko vaikeaa, koska märät likaiset roiskeet ovat, ja aika suorittaa tällaiset toimet on paljon pidempi verrattuna edelliseen menetelmään.

kiillottaa

Kiillotettu lattia eroaa käsitellystä pinnoitteesta hiomalla täysin sileällä pinnalla kiiltävällä vaikutuksella. Kaikista tavoista - tällainen hionta on kallein, mutta myös esteettisin. Sisustusominaisuuksissa tällainen lattiapinta ei ole mitenkään huonompi kuin itse tasoittava päällyste.

Mitä voidaan kiillottaa

Hiomisprosessin tuottamiseen on useita menetelmiä erilaisten laitteiden ja laitteiden avulla, jotka eroavat toisistaan ​​luokassa, mikä riippuu käsitellyn pinnan neliöstä.

Ammattimainen hiomakoneet

Jos haluat tehdä suuren alueen kiillotuksen, niin et vain voi tehdä ilman ammattilaistarvikkeita. On olemassa monia malleja, mutta niiden ydin on seuraava: injektointi tapahtuu pyörittämällä hiomasuuttimia sen akselin ympäri sekä pohjan akselin ympäri. Lisäksi useimmissa malleissa on vesihuolto ja pölynkeräys.

Kotitalouksien hiomakone

Jos on tarpeen käsitellä pieni pinta, ja jopa kotona, niin tähän tarkoitukseen voit käyttää mitä tahansa koneella hiomalaikkaa tai kulhoa. Betonimyllyn hiominen jauhatus on suosituin menetelmä. Se on kevyt ja ohjattavissa, joten voit käsitellä mitä tahansa pintaa, vaikka vaikeasti tavoitettavissa.

Hiomistyökalut

Hyvän hionnan avain on korkealaatuinen ja oikein valittu hiontaelementti käsiteltävän pinnan tyypin mukaan.

Hiomalaikat

Levyhiomakoneen suuttimet betonin hiontaan ovat suosituimpia. Riippuen käsittelyasteesta, ne ovat kahdentyyppisiä:

 • bug. Tätä tyyppiä voidaan käyttää pintojen viimeistelyyn. Ne eroavat joustavasta pohjasta, johon pienet timanttisirut levitetään lisäämällä polymeerejä. Ne ovat helppokäyttöisiä ja nopeita korvata velcro-kiinnitysjärjestelmän ansiosta.
 • etulevy. Tällaisen betonisuunnitelman hiontalevyä käytetään ensimmäisen kerroksen poiston yhteydessä. Timanttikiven erilainen raekoko antaa täydellisen vapauden valita suuttimen tyypin kiven tai betonilattiapohjan mukaan.

kuppi

Erilaisia ​​betonilaisia ​​hiomakupleja ovat hiomapyörien tyyppi, jota käytetään paksumman betonikerroksen poistamiseksi. Jalostustasosta riippuen kupityypit eroavat toisistaan:

 • kaksinkertainen segmentti - ensimmäisen paksun kerroksen poistaminen;
 • neliö. Jos haluat poistaa suuria betonipintoja rouhinnassa, on suositeltavaa käyttää tätä kulhoa. Sen avulla voit kuvata kunnollisia segmenttejä ilman laadun heikkenemistä, sekä päällystys itse että suutin;
 • boomerang - tarjoaa viimeistelykerroksen herkempi hiominen hienojakoisen hionnan takia.

Frankfurt

Jos haluat glittera konkreettisen viimeistelykerroksen peilien loistoon, niin trapezoid frankfurt on mitä tarvitset. Siinä on eri kokoisia höyhenpohjaa, joka mahdollistaa täysin polaaristen tulosten saavuttamisen.

Hionnan tuottaminen

Hiontaa betonilattia omalla kädellä eri menetelmiä käyttäen on hyvin samanlainen suoritettujen töiden vaiheissa, vain vivahteet eroavat toisistaan. Siksi on parasta pohtia prosessin yleistä olemusta, joka on sovitettu työn hienovaraisuuteen tavalla tai toisella.

koulutus

Betoniharkotus kädellä alkaa valetun pohjan hyvin valmistetulla pinnalla.

Jos haluat tehdä jonkin työn, kuten porauksen, sinun on tehtävä se ennen hiontaa, jotta se ei vahingoittaisi täysin tasaista pintaa myöhemmin.

Vaihe 1. Tarkasta tarkasti valmiin lattian ulkonäöltään esiin tulevat esineet - vahvistus tai vahvistettu verkko. Jos on, kannattaa poistaa ne etukäteen.

Vaihe 2. Jos kutistuminen ja muodonmuutos ovat säröjä tai saumoja, ne ovat välttämättä pakollisia. Ja vain "laastareiden" kuivumisen jälkeen betonilattia jalostetaan.

Vaihe 3. Hionnan suorittamiseksi tasaisuus on välttämätön edellytys, joka määräytyy kolmiulotteisen hallitsijan toimesta.

Vaihe 4. Lattian käsittely aloitetaan vain, jos betoni on tarpeeksi vahva. Tämän indikaattorin määrittämiseksi käytetään koko alueen perustana. Jos alue, joka ei ole saavuttanut voimaa, löytyy jonnekin, on parempi lykätä käsittelyä, koska tällainen virhe voi johtaa betonilattian täydelliseen korvaamiseen.

Vaihe 5. Kourujen ja kaivojen läsnä ollessa käytetään rouhintaan suuttimen, jolla on suurempi hankaus, niiden poistamiseksi.

Vaihe 6. Jotta voisit määrittää itsellesi betonilattian jäykkyyden, kannattaa yrittää jauhaa jauhaa ja katsoa tulosta.

Hiontaprosessi

Kaikissa hiomamenetelmissä valitaan eri kokoisten hankausaukkojen suuttimet riippuen käsiteltävän pinnan tyypistä erikseen. Noin 25-30-suuttimia käytetään ensimmäisen kerroksen poistamiseen suurilla kuppiloilla ja 40 koristeena. Jos käytät kokoa yli 40, voit saavuttaa uskomattoman kestävän ja kestävän pinnoitteen. Kiiltoa varten lattia kiillotetaan suuttimilla, joiden hiomakoko on 1500 - 3000.

Vaihe 1. Ennen työn aloittamista pinta käsitellään erityisillä kyllästyksillä ja liuoksilla, jotka kovettuvat sen.

Vaihe 2. Jos olet hankkinut erityisen hiontayksikön, lue ohjeet ja ennen kaikkea katsele videoita internetistä ennen sen käyttöä.

Vaihe 3. Nyt sinun täytyy hiomata jäädytettyä betonilattia haluttuun sileyttä. Jos päätät kostealla menetelmällä, päällystys on ennalta runsaasti kasteltu. Nesteen poisto tapahtuu itse jauhimesta.

Vaihe 4. Jos vaikeasti tavoitettavia paikkoja käsiteltäessä pinta ei ollut mahdollista käyttää hiomanauhaa.

Vaihe 5. Työn päätyttyä betoni lattia maalaa maaliin halutulla tavalla ja polyuretaanilakalla useissa kerroksissa. Ennen niiden levittämistä sinun on puhdistettava lattia perusteellisesti pölystä ja liasta. Lakkauksen jälkeen useita kerroksia. Sitä käytetään yksinkertaisesti erikoisella harjalla. Kerroksen kuivumisen jälkeen voit turvallisesti käyttää uutta lattiaa.

Varotoimet, kun työskentelet hiomakoneen kanssa

Hiomakoneen betonilevyllä ei ole mitään tekemistä erikoiskoneiden työvaiheiden kanssa. Niiden käsittely on turvallista ja yksinkertaista, mitä ei voida sanoa hiomisesta hiomakoneen avulla. Jotta vältetään epämiellyttävät tilanteet, noudata seuraavia varotoimia:

 • tarkasta hiomakoneen vianmääritys;
 • hoitaa hyvä työpaikan valaistus;
 • on tarpeen suorittaa hiomapisteitä vain tiheissä vaatteissa, jotka peittävät koko kehon, samaan aikaan, ettei se pudota hiomakoneen työpintaan. Älä unohda hengityssuojainta, suojalaseja ja paksuja käsineitä halutessasi;
 • Älä ylikuumenta työkalua. Suurin työjakso on 15 minuuttia. Sen jälkeen on välttämätöntä antaa instrumentille "hengitysilma".

Lattiapinnan hionta suuren alueen ansiosta on yksinkertainen ja nopea. Tärkeintä tällaisessa työssä on tarkkuus ja tarkkaavaisuus. Jos sinulla on kysyttävää betonilattian hiomisesta, katsele suljettua videota.

Betonin hionta jauhatus: menetelmät, työkalujen valinta, alustavat toimenpiteet. Hiomakoneiden käyttö

Ennen lattian viimeistelyä viimeistelypäällysteen kanssa on varmistettava, että sen betonipinta on tasainen. Yksi tapa saavuttaa tämä on hiomalla jauhatuskone, johon on asennettu erityinen ympyrä. Tyypillisesti tämä prosessi suoritetaan ennen pölyn poistamista, impregnoinnin, lakkojen ja maalien käyttämistä.

Kuvassa - hiomalla betonipinta käsin pölynpoistoon

Jos jauhamista käytetään

Viime aikoina tällainen menettely kuin betonilattian hionta on yleistynyt.

Tämä sallii:

 • eliminoida tarve jaksottaiselle pintamateriaalille;
 • tekee lattiaa kestävältä kosteudelta, aggressiivisilta kemiallisilta vaikutuksilta, intensiiviseltä kävelyltä ja liikkuvat raskaat laitteet.

Jos hionta tehdään laadullisesti, pinta tulee ulkonäöltään kauniiksi, eikä se vaadi merkittävää aikaa ja rahaa investoimalla erityistä huolellisuutta varten.

Yksi rakennuskäsittelyn tyypeistä on hiomalla betonilattia, jossa on hiomakone, joka on tehty, jotta:

 • poista käytetty pinnoite;
 • jotta saavutetaan lattian ja levyn pohjan tasoitus ennen sen käsittelyä vahvistamalla impregnointeja, koristeväriaineita, itsetasoavia polymeeripinnoitteita ja suojaavia lakkoja.

Esi- kiillotus suoritetaan 3-5 päivää sen jälkeen, kun lattia on kaadettu. Lopullinen kiillotus tehdään päällysteen täydellisen kovettumisen jälkeen.

Vinkki: kun tarvitset uutta betonia, sinun ei tarvitse poistaa kalkkimaitoa, joka muodostuu kaatamisen aikana liuoksen jakautumisprosessissa.
Vanhenen käsittelyä varten - poista yläkerros.

Lattian hionnan pääasiallinen tarkoitus on tuoda pinta täydellisessä kunnossa ennen kuin päällystetään sitä. Tämä toimenpide suoritetaan myös silloin, kun kulutetun betonilattian palauttaminen on tarpeen, koska se estää sen lujuuden.

Noudata turvallisuusmääräyksiä käytön aikana.

Jos betoni on kiillottamaton, se voi voimakkaasti vetää kosteutta, ja yhdessä nollan alapuolisten lämpötilojen kanssa tämä johtaa sen jäädyttämiseen ja materiaalin hävittämiseen. Tällainen vaikutus alempaan tasoon on erityisen havaittavissa.

Muista, että hiominen tehdään hiomakoneen liikkeiden avulla, jotka ovat täsmälleen samat kuin pintahuollon. Siksi se ei auta eroon kaatumiskuopista tai epätasaisesta lattian rinteestä.

Vinkki: vakavien virheiden poistamiseksi ei ole muuta tapaa kuin perustaa base.

välineet

Kuiva tai märkä hionta -menetelmä voidaan käyttää. Kaikki riippuu materiaalista, joka vaatii käsittelyä.

Teosten hinta ei muutu valituista valotustilanteista.

 1. Jos lattia on peitetty marmorilla tai mosaiikilla, levitä märkä hionta. Tämän tyyppinen työ vaatii hioma-segmenttien käyttöä. Tämä mahdollistaa lähes täydellisen lattian pinnan.
 2. Kun betonilattia on hienonnettava, on parempi käyttää kuivaa menetelmää. Totta, tämä prosessi kestää kauemmin kuin märkä käsittely.
  Prosessin mukana seuraa suuri määrä pölyä, mutta se on vähemmän vaarallinen verrattuna märkätehosta, joka on hyvin paksu silmien yläpuolella. Pöly on mahdollista poistaa pölynimurilla.

Työkalun valinta

Jokainen rautakauppa voi tarjota tarvittavat työkalut betonin hiontaan. Nämä ovat pääasiassa jauhat amerikkalaisista ja eurooppalaisista valmistajista. Sen valinta koko hiontatyökalusta merkitsee sitä, että on vaikeampaa työskennellä, mutta tällaiset korjaukset eivät edellytä kalliiden laitteiden hankintaa.

Plus, hiomakone on se, että se pystyy kulkemaan vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, joissa suuri hiomakone ei pääse betoniin. Myös timanttikulhoa ja hiomalaikkaa tarvitaan.

Älä unohda - sitä suurempi ympyrän koko on suurempi työkalun kuormitus. Siksi teräsbetonipäällysteiden leikkaaminen timanttipiireillä tapahtuu erityisten ammattilaislaitteiden avulla.

Timanttirenkaiden käyttö lattian kannen leikkaamiseen

Hiomamateriaali

Työt ovat mahdollisia mistä tahansa betonista, ja niiden tulokseen vaikuttaa pinnoitteen ja täyteaineiden merkki ja ikä. Enintään 30 mm: n kerros voidaan poistaa, kaivojen ja tuberkkien läsnäolo on sallittua, mutta niiden välisen eron suuruus voi olla enintään 5 mm.

Materiaalin valinta riippuu tilojen käyttötarkoituksesta ja vaikuttaa työn kustannuksiin. Betonibetonihionnan hionta on paras mahdollinen käyttämällä metamorfisia kiviä ja pieniä fraktioita ruosteen täyteaineena.

Menetelmä interplate-sauman poistamiseksi

Kun tiedetään, että kiillotustoimenpiteet toteutetaan myöhemmin, alkuperäisen pinnan luomiseksi valitaan betoniin murskattuja graniittisia tai marmorileikkejä. Tällaiset materiaalit sopivat paremmin tässä tapauksessa.

 1. Täydellinen hionta tehdään hienojakoisilla fraktioilla.
 2. Jalostus on helppo suorittaa marmorimikroilla.
 3. Harvinainen työ graniitti- ja sedimenttisillalla.
 4. Täyteaineen tiheyden tulee olla normaali, jotta varmistetaan riittävä lattian laatu.

Segmenttinen hiomalaikka betonille hiomakoneille

Alustavat tapahtumat

 1. Jos pinnoitteita levitetään betonipinnalle, on toivottavaa poistaa ne.
 2. Taso on tehtävä tasainen, säädä kolmiulotteinen hallitsija.
 3. Kun kuoppia, kuoppia tai kuoppia löytyy, lisää timanttien määrää.
 4. Tarkista lattiasta muodonmuutos kutistuvia liitoksia ja halkeamia. Näiden vikojen havaitsemisen jälkeen ne korjataan ja ongelmaluokat lisätään.
 5. Lattian jäykkyyden tarkistamiseksi pieni osa siitä käsitellään hiomalla.

Ennen betonityön aloittamista on varmistettava, ettei yläkerroksessa ole vahvistusta tai metallin vahvistavaa verkkoa. Jos tämä materiaali on olemassa, se on poistettava.

Vinkki: kaikki työt, mukaan lukien timanttiporausreiät betoniin, yritä pitää ennen hiomista.

Poraaminen betoniin ennen hiomista

Hiomakoneiden käyttö

Ohjeissa hionta on vain 2 viikkoa siitä, kun lasitus on täysin kuiva. Tätä jaksoa tarvitaan, jotta pinnoite saisi voimaa ja tulla valmiiksi myöhempää käyttöä varten.

Muista, että betoniin voidaan lisätä marmoria, soraa, graniittia, kalkkikiveä ja muita aineosia. Kun hionta on tehty kuivatun pinnan loppuun asti, on vaarana, että näiden lisäaineiden palaset yksinkertaisesti irtoavat.

Ennen kuin jauhaa betonihiomakone, älä unohda valmistelutoimenpiteitä. Lattian käsittelyä varten käytetään erityistä seosta, joka voi reagoida kalsiumhydroksidin kanssa, jolloin muodostuu mineraalisaostumus. Se sulkee huokoset, mikä tekee betonista vahvempaa ja kestävämpää kosteutta.

Levyjen käyttö, joiden raekoko on 400 yksikköä tai enemmän, luo tällaisen voimakkaan betonikerroksen, joka voi turvallisesti kestää hyvin suuria voimia. Tämä vaihe on lopullinen, kun se ei enää tarvitse tehdä muita manipulointeja.

Vinkki: jos haluat saada pinnan, joka on täysin sileä ja ominaisuus kiiltävästä kiiltonasta, tee kiillotus käyttäen suurempia jyviä.

Työstö on valmis, mikä tarkoittaa, että on aika asentaa pohjakerrokset ja suorittaa pintakäsittely. Kiiltävän pinnan saavuttamiseksi käytetään polyuretaanilakkaa.

Niiden levitys suoritetaan erikoisharjoilla ja rullilla heti betonihionnan päätyttyä. Pinta ennen näiden töiden suorittamista puhdistetaan pölystä.

Vinkki: maalaa lattia useammassa kerroksessa.

johtopäätös

Pienien alueiden betonipintojen hiomisessa ei ole välttämätöntä käyttää suuria rakennusmateriaaleja. Kaikki työ voidaan tehdä manuaalisella hiomakoneella, johon hänellä on oltava erityinen timanttirengas. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Kuinka tehdä konkreettinen kiillotus omiin käsiisi

Käsittelemätön betonipinta näyttää houkuttelevalta ja karkealta. Sen vuoksi rakennuksen koostumuksen asettamisen jälkeen pohja jauhetaan, kiillotetaan ja kiillotetaan. Tuloksena oleva kiillotettu betoni on paras suorituskyky ja kykenee kestämään lisääntyneitä kuormia. Samalla betonilattia näyttää tehokkaasti ja ilman lisäkäsittelyä.

Nykyään tätä konkreettista prosessointiteknologiaa käytetään uusien talojen rakentamisessa, mutta myös vanhan lattian jälleenrakentamiseen. Tämä vaikutus voidaan kuitenkin saavuttaa vain betoni- lattien kiillotuksen ja hionnan osalta.

Kiiltävä betoni

Joissakin verrataan kiillotettuja lattioita, joissa on erityisiä polymeeriyhdisteitä. On kuitenkin sanottava, että näiden hoitomuotojen valitseminen olisi suositeltavaa kiillotukseen. Tosiasia on, että polymeerisen suojakerroksen muodostamisessa pinta ei hengitä, mikä vuorostaan ​​johtaa vesihöyryn säilyttämiseen. Jos puhutaan kiillotetusta betonista, tässä tapauksessa pohja vapautuu ylimääräisestä kosteudesta niin, että huoneen pH-arvo nousee. Lisäksi kiillotetuilla pinnoilla ei ole migraatiokemikaaleja, haitallisia bakteereja, homeita ja sieniä.

Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota kiillotettujen ja hiotun betonilevyjen muihin etuihin:

 • lisääntynyt kovuus ja lujuus tuloksena olevan pinnan suhteen;
 • ulkopinta kiillotettu betoni muistuttaa marmoria, mutta ylittää sen iskunkestävyys;
 • päällystetty betonikerros, joka on kiillotettu, päinvastoin kuin polymeeri, on liitetty alustaan ​​yhtenä monoliittiseksi muodoksi;
 • kiillotuksen takia pienentää hankautumisriskiä;

Lisäksi kiillotettu betoni on kemikaaleja kestävä ja helppo korjata.

Tällaisia ​​pinnoitteita käytetään useimmiten varastoissa, tuotantoalueilla, kauppakeskuksissa, hallinnollisissa ja asuinrakennuksissa.

Samanaikaisesti hiominen ja kiillotus ovat käytettävissä kotikäyttöön edellyttäen, että sementti-hiekkastaso on kunnolla valmistettu.

Seokset kiillotettujen pintojen valmistukseen

Ensinnäkin betonilattian on vastattava voimakkaasti luokan B25 lujuuteen, mikä on helppo saavuttaa, jos käytetään portlandsementtiä, jonka laatu ei ole alempi kuin M350, jossa on alhainen vedenkulutus. On paljon vaikeampaa täyteaineiden tapauksessa. Yleensä tällaisten seosten valmistamiseen käytetään murskausta (esim. Basaltti tai dioriitti) saatu murskattu kivi. Tämän tyyppiselle aggregaatille on ominaista lisääntynyt puristuslujuus ja vetolujuus (verrattuna sementtimonoliittiin). Ominaisuuksien erojen takia pohjan käytön aikana viljojen ympärillä olevat alueet todennäköisemmin kuluvat loppuun. Tämän seurauksena kiillotettu betonilattia menettää sileän ja muutamassa vuodessa muodostuu kumpuja.

Tällaisten vikojen välttämiseksi on harkittava seuraavia vivahteita koostumuksen valinnassa säätiön järjestämiseksi:

 • Mitä enemmän voimakkaampi aggregaatti liuoksessa, sitä parempi. Sen pitäisi olla suositeltava kivimurska, jonka pitäisi olla vähintään 85% laastin kokonaispainosta.
 • Se on parasta, jos seokselle käytetään eri kokoisia murskattuja kiviä, sitten ratkaisu on paljon tiheämpää. Paras vaihtoehto on sekoittaa samanlaiset osat kahteen eri kvartsihiekkakerroksen ja useiden sora-ainesosien kanssa. Kuitenkin liian suuria jyviä (yli 20 mm) ei tule käyttää.
 • On suositeltavaa lisätä lisäaineita liuokseen tiheyden ja lujuuden lisäämiseksi, jolloin viimeistelty pinta on vähemmän altis hankautumiselle.

Parasta on valmistaa sekoituksia myöhempään hiontaan ja kiillotukseen betonisekoittimessa pakotetusta toiminnasta. Kun ratkaisu on homogeeninen, voit jatkaa sen täyttämistä.

Betonipolku

Betonin säästämiseksi on suositeltavaa asettaa tavallisen betonin ensimmäinen kerros. Pehmentimiä, murskattuja ja kvartsihiekkoja eri jakeista voidaan jättää vain päällysteen päälle.

Ei ole tarpeen tasata betonipohjaa ensimmäiselle kerrokselle, ja on parempi tasata toinen kerros. Tällöin päällysteen paksuuden tulisi olla vähintään 50 mm.

Jyrsintä, hionta ja kiillotus suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut ja nostanut haluttu voima (28 päivän kuluttua).

Jyrsintä ja hionta

Valmiiden pintojen käsittely edellyttää:

 • hiomakone (kustannukset 800 ruplasta) ja timantti- tai korundipinnoitteiden levyt (maksaa 600 ruplaa);
 • jyrsijä (hinta on 40 000 ruplaa, joten kannattavampi vuokraus);
 • Bulgaria (noin 1000 - 2500 ruplaa);
 • harjat korundipölyllä (250-300 ruplaa);
 • suojalasit ja hengityssuojain.

On huomattava, että jyrsintä voi olla tarpeen vain, jos pinnalle on merkittäviä puutteita, esimerkiksi puhuttaessa vanha betonipinta. Lisäksi jyrsinkoneen avulla on mahdotonta päästä eroon aallon ylijäämistä, jolloin pinta tasoitetaan ylimääräisellä täytöllä. Toisaalta jyrsintälaitteiden käytön haitta on se, että jalostuksen jälkeen pohjassa on melko syvät urat (enintään 4 mm).

Hyödyllisiä! Ennen pinnan käsittelyn aloittamista on puhdistettava rasva ja lika huolellisesti. Helpoin tapa tehdä tämä ammuttu räjäytyslaitteiden avulla.

Hionta on halvempi tapa poistaa ylempi betonikerros lattialla asunnossa tai talossa. Jalostusprosessissa poistetaan pinnalta ohuempi kerros tai pikemminkin karkaistu sementtimaito, joka tavallisesti muodostuu betonin kaatamiseksi. Lisäksi hiomisen ansiosta paikanvaraaja voi nopeasti avata.

Kun valitset hiomakoneen leikkauselementit, sinun on keskityttävä betoniin. Jos päätät säästää rahaa ja tehdä sekoitus M250: n alapuolella, tarvitset korundimittalaitteita, jos laatu on korkeampi, niin timantti ruiskutus tekee. Levyjen koon tulisi ylittää 50 yksikköä peruskäsittelyä varten, 800 yksikköä välissä ja noin 1500-3000 viimeistelyä varten.

Hyödyllisiä! Jyrsintä ja hionta suoritetaan vain kuivalla betonilla, et tarvitse etukäteen pintaa pinnalle.

Jos betonikerroksessa on vahvistuselementtejä, ne on leikattava hiomakoneella, jonka jälkeen voit jatkaa seuraavaan työvaiheeseen.

Kemiallinen käsittely

Kiillotettu pinta oli mahdollisimman voimakasta, se on peitettävä kovettajaa käyttäen. Betoni monoliitti sisältää kalsiumhydroksidia, joka reagoi tämän koostumuksen aineiden kanssa parantaen siten huomattavasti emäksen lujuusominaisuuksia ja kovuutta.

Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää Xtreme Hard Densifier. Sen hinta on 38 000 ruplaa 19 litraa kohden. Koska se on kuitenkin konsentraatti, se laimennetaan vedellä suhteessa 1: 4, vastaavasti, tuotos on 95 litraa liuosta. Jos jalostat pienen alueen, voit ostaa KEMA Impregrant Powder -vahvistimen, jonka arvo on 13.500 ruplaa 10 kg: aan jauhettua tiivistettä.

Impregnoinnin jälkeen voit siirtyä työn loppuvaiheeseen.

Betoni kiillotus

Tämän tyyppistä työtä varten käytetään erityisiä koneita, jotka ovat kahdentyyppisiä:

 • Risti. Tässä tapauksessa levyt ovat pinnan vieressä ja liikkuvat eri suuntiin. Vastaavia koneita käytetään betonin tai luonnonkiven käsittelyyn.
 • Planetary. Tässä tapauksessa levyt sijaitsevat pyörivästi ja liikkuvat toisiaan kohti. Tällaiset koneet sopivat myös betonimassaan, joka sisältää voimakkaan lujuuden omaavaa raakamaata.

Jos betonin kiillotus omilla käsillä tehdään suurilla hiomakoneilla, ei ole aina kätevää käsitellä vaikeasti tavoitettavia paikkoja, tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää tavallista jauhaa, jossa on vastaava levy.

Hyvin kiillotettu pinta näyttää paljon houkuttelevammalta kuin jos vain jalostukseen käytettiin hiomista. Lisäksi betonilattian peilivaikutuksen aikaansaaminen on mahdollista vain suoritettaessa koko edellä kuvattuja menettelyjä.

Kuinka jauhaa betonia

Betonipohja ilman asianmukaista käsittelyä antaa liian paljon pölyä, mikä aiheuttaa paljon vaivaa omistajilleen. Siksi tällaista pintaa suositellaan maadoitetuksi ja kiillotetuksi toimimaan puhtaana pinnoitteena. On myös tarpeen jauhaa lattiaa ennen käsittelyä huokoisella kyllästyksellä, maalaamalla maaleilla ja lakoilla.

Hiomamenetelmät

Betonimateriaalin pinnan tasaisuus, tiheys ja kestävyys hiomalaitteiden avulla kahdella tavalla:

 • Maanmittausmenetelmää käyttäen käytetään vettä käsittelemään mosaiikkilattiat (betonista, jossa on marmoripikareita). Tuloksena on täysin kiillotettu pinta, joka vaatii lähes olemattoman viimeistelyn. Ylimääräinen vesi ja liete poistetaan imulla.
 • Kuivaa menetelmää käytetään tavallisen betonin jauhatukseen. Menetelmän haittapuoli on suuri määrä pölyä käytön aikana. Siksi samanaikaisesti hiomakoneiden kanssa on tarpeen käyttää pölynimuria. Arvokkuus - virheet ja puutteet näkyvät välittömästi. Märkäprosessissa on kuivaa esine virheiden havaitsemiseksi.

Mitä jauhaa betonia

Suurille alueille on parempi käyttää ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita. Erityisillä hiomakoneilla on laitteet liikkuvien osien pyörimisnopeuden ja vesihuoltoon, pölynkeruuseen ja lietteeseen. Useimmissa malleissa on planeettavaa toimintaa. Tämä on halkaisijaltaan suuri levy, johon on kiinnitetty suuttimia, joissa on timantti vinkkejä. He voivat liikkua samoissa tai vastakkaisissa suunnissa saavuttaakseen paremman tuloksen.

Mutta jos sinun täytyy hiomata lattiaa autotallissa, ei ole järkevää ostaa tällaisia ​​laitteita. Voit tehdä työkaluja kotikaupasta.

Hiomamenetelmä

Kaikki viimeistely vaatii huolellista pintamenetelmää, eikä lattian hiontaprosessi ole poikkeus.

 1. Jos lattia täyttyy uudelleen, on sen tasaisuuden tarkistaminen pitkällä viivaimella, tason tasolla. Kun työskentelet vanhan pinnoitteen kanssa, päästä eroon vanhan pinnoitteen jäännöksistä. Poista roskat, pöly, lika ja poista metallisuihku tai -vahvike, jos sellainen on.
 2. Kun olet syvä reikiä, halkeamia tai suuria kutistuvia saumoja, sinun on ensin työskenneltävä niiden kanssa. Täytämme ne suurella lujuudella, mieluiten sementtisementillä, jotta varmistetaan suuri täyttötiheys. Epoksimuovia voidaan käyttää myös tiivistämiseen. Viallisten osien täyttö tulee tehdä huuhteluvälillä pääpinnan kanssa.
 3. Jos betonikärpää löytyy kentältä, on ylikuormituksia, ne on myös poistettava ennen lopullisen kiillotuksen aloittamista. Työskentelemme hiomakoneella, jolla on timanttilevyn numero 30-40, mikä merkitsee työskentelyalueen jyvää.
 4. Uuden lattiamateriaalin kanssa ensim- mäinen asia poistettiin sementtihyytelön yläkerroksen. Nykyisen lattian hionta poistaa vaurioituneet alueet, eliminoi pienet muodonmuutokset ja matalat tahrat.

Hiontaa omilla käsilläsi voidaan aloittaa aikaisintaan 14 päivää sen jälkeen, kun betoni tai sementtilaasti on kuivunut kokonaan. Jos et odota tätä ajanjaksoa ja työskentele märällä pinnalla, hiomakone voi yksinkertaisesti poistaa betonipäästöjä.

Työvuorot

Betonipäällysteen jauhamyllyn hionta ei ole tavallisia pyöriä, joita käytetään, mutta ns. Timanttikulhot eri malleissa. Lisäksi:

 • Ennen kiillotusta lattiaa käsitellään erikoisilla vahvistuskoostumuksilla. Nämä aineet, jotka joutuvat kemiallisen reaktion kanssa kalsiumjohdannaisiin betonin koostumuksessa, muodostavat vahvan kalvon, joka sulkee päällysteen huokoset ja antaa materiaalille suuren kosteuden läpäisevyyden.
 • Betonilohkareitin käsittely timanttikulloilla, jotka suoritetaan vaiheittain, aloittaen kulmasta paikasta, liikkuvat asteittain koko huoneeseen.
 • Hionta on tarpeen prosessitason tasaisuuden tai suuren viivoituksen tarkistamiseksi.

Käyttämällä erilaisia ​​raekokoisia kulhoja voidaan saavuttaa poikkeuksellinen sileys. Tämä voi olla työn loppuvaihe. Mutta suuremman kiillon aikaansaamiseksi lattiat kiillotetaan samalla UGM: llä, jolla on erityiset suuttimet. Pidä kiillotusaika pitkiä aikoja, betoni puhdistetaan pölystä ja maalataan useilla kerroksilla polyuretaanilakkaa maalaustyökalulla. On tärkeää kuivata tai maalata joka kerros ennen seuraavan levittämistä.

Mitä ja miten jauhaa betonilattia - ohjeet itsenäiseen työskentelyyn

Ennen kuin aloitat puhtaan lattiamateriaalin asettamisen, sinun on varmistettava, että betonipohja on riittävän tasainen. Tällaisen tuloksen saavuttamiseksi käytetään tavallisesti betonilattian hiontaa. Asianmukainen työ mahdollistaa korkealaatuisen betonin ja muiden pinnoitteiden muodostamisen. Kuinka jauhaa betonilattia omilla kädillä, ja tästä artikkelista keskustellaan.

Lattian hionnassa

Rakentamisen nykyisten kehityssuuntausten vuoksi ei ole mitään syytä yllättyä betonilattian kasvavan leviämisen vuoksi - niiden ominaisuudet mahdollistavat kilpailevan muiden pinnoitteiden kanssa tasavertaisesti.

Betonipinnan hionnan avulla voit saavuttaa vielä parempia tuloksia - valmiilla kerroksilla on paljon etuja, joita ovat mm. Seuraavat:

 • Yksinkertainen ja halpa pintakäsittely;
 • Luotettavuus, korkea laatu ja pitkä käyttöikä;
 • Hyvä yhteensopivuus erilaisten koristepinnoitteiden kanssa;
 • Mahdollisuus käyttää sekä rakennusta että avointa aluetta;
 • Erinomainen veden kestävyys ja kestävyys erilaisille kemiallisille vaikutuksille;
 • Korkea mekaaninen lujuus ja kulutuskestävyys.

Useimmin kiillotettu betonilattia löytyy suurilta kaupallisilta ja ei-kaupallisilta rakennuksilta - kauppoilta tai kauppakeskuksilta, toimistorakennuksilta, lääketieteellisiltä ja oppilaitoksilta. Usein tällaista rakennusta käytetään kerrostaloissa, ja yksittäisten tonttien tapauksessa lattia on betonista pihalla, autotallissa ja tiloissa.

Itse hiominen on eräänlainen betonipinnan käsittely, jonka avulla voit poistaa vanhoja tai vahingoittuneita pinnoitteita, tasata pohja ja tasoittaa ennen kuin käytät suojaavia materiaaleja (lakat, kyllästykset, maalit tai itsepintaiset muovit perustuen polymeereihin).

Betonin hiontatekniikka sisältää useita vaiheita. Ensimmäinen näistä on betonilattian alustava hionta, joka tavallisesti suoritetaan 3-5 päivän kuluttua siitä, kun betonikerros kaadetaan. Lopullinen hionta voidaan tehdä vasta kun lattia on täysin karkaistu.

Siinä tapauksessa, jos lattia kaadettiin betonista tyhjästä, sinun on ensin poistettava kalkkimaito, joka tulee välttämättä pinnalle kaatoprosessin aikana. Vanhan betonilattian avulla voit tehdä helpommin - hiontaprosessi vähenee betonikerroksen poistamiseen.

Järjestelmän epätasaisuuksien poistamisen lisäksi lattialaattojen hionta mahdollistaa korkealaatuisen puhdistuksen likaa ja muita vikoja. Riippumatta siitä, kuinka kauan betoni kaadettiin, sen käsittelyn jälkeen se päivitetään ja tartunta kasvaa.

Betonin hiomisen etuna on myös se, että sen jälkeen on erittäin hyvä käyttää minkä tahansa pinnoitteen lattiaan, josta tarvitset ihanteellisen pohjan. Esimerkkinä voidaan mainita tilanne itsetasaava lattia, ennen kuin järjestää ne lukuisia valmistelutöitä, mukaan lukien kiillotus, joka mahdollistaa vahingoittuneen ylemmän kerroksen poistamisen.

Samoin puutteellisen pinnan palauttaminen suoritetaan. Hionnan avulla voit poistaa tämän kerroksen, mikä parantaa sen ulkonäköä, mutta myös merkittävästi lisää suorituskykyominaisuuksia. Toinen tärkeä tehtävä, joka hionta ratkaisee, on se, että käsittelemätön betonilattia imee vettä, joka voi negatiivisissa lämpötiloissa johtaa sen tuhoamiseen.

Mikä on tärkeää tietää betonilattian hionnasta, on se, että jos rakenne on epätasaisesti tulviva, niin tätä ongelmaa ei voida poistaa - hiomalaite liikkuu hyvin lähellä pintaa, joten aaltoja ja korkeuseroja ei voida poistaa sen avulla.

Hiontamenetelmät betonilattialle

Välittömästi olisi huomattava, että samaa laitteistoa käytetään betonin hiontaan käsittelyn tyypistä riippumatta. Se, että työkalu soveltuu sekä betoni- että kivenpinnalle.

Lattiaa voidaan hiomata kahdella tavalla:

 1. Kostea. Tätä menetelmää käytetään yleensä, jos lattiaan kuuluu mosaiikkipäällyste tai marmoriliput. Märkäihion käyttöönottoa käyttäen hankaavia työkaluja, joiden avulla voit luoda täysin sileän pinnan visuaalisesti erilainen kuin kiillotettu.
 2. Kuiva. Betonilattia soveltuu paremmin tähän käsittelyyn. Kovaan hiomiseen tarvitaan paljon aikaa, koska työprosessissa on paljon pölyä, ja sinun on odotettava joka kerta, jotta se asettuisi. Jos et tee tätä, todennäköisyys tehdä virhe on liian korkea, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Hiomalaitteet

Työkalujen valinta betonilattian hiontaan on yksilöllinen asia, ja sinun on päätettävä, kuinka betonilattiaa jauhaa kotona. Tähän mennessä kaikki rautakaupat ovat erilaisia ​​laitteita sekä kotikäyttöön että suurien esineiden töihin.

Tietenkin paras valinta olisi erikoislaitteita ammatillisen luokan. Tällaisessa laitteessa käytetään planeettavaihteistoa: on suuri levy, johon on lisäpyöriä, joissa on timanttisuuttimia synkronisesti. Kun pyörät pyörivät vastakkaiseen suuntaan, saadaan timanttien liikkeen monimutkainen liikerata ja työstettävä pinta muuttuu täysin tasaiseksi.

Ammattikoneiden eduissa on useita ominaisuuksia:

 • Työelämän pyörimisnopeus;
 • Mahdollisuus annostella vettä märkäkäsittelyssä;
 • Pölynkerääjän läsnäolo.

Hiomakoneen laatu riippuu sen painosta. Tietenkin parhaat laitteet ovat kalliita, mutta jos haluat, voit löytää halvemman vaihtoehdon.

Kotona lattiahiomennus tehdään yleensä hiomakoneen avulla - tämä on paljon halvempaa ja hieman kätevämpää, koska tällainen työkalu mahdollistaa vaikeasti tavoitettavien alueiden käsittelyn. Työssä tarvitaan hiomalaikkaa. Suuri valikoima hiomakone on helpompi työskennellä vakavilla kuormilla. Tällä vaihtoehdolla on kuitenkin haittansa - ainakin se, että levy voi lentää, jos käsittelet huolellisesti työkalua.

Betonilattian kiillotus tehdään tavallisesti tällaiseen työhön suunnitellun erityisen koneen avulla. Tällainen laite eroaa sen pienestä koosta ja toiminnan helppoudesta, ja työn tuloksena saadaan sileä ja puhdas betonipinta.

Hiomamateriaali

Voit käsitellä mitä tahansa betonia riippumatta sen ominaisuuksista. Tärkeintä on, että maanpinnalla ei ole kuoppia ja kukkuloita, jotka ovat yli viisi millimetriä korkeita. Valittaessa valukappaleita valimoon on otettava huomioon huoneen erityispiirteet.

Lattian käyttötarkoituksesta riippuen voit valita materiaaleja seuraavasti:

 • Teollisuusrakennuksissa, varastoissa tai avoimissa tiloissa on parasta käyttää betonia merkinnöillä M150: stä M300: een - tällaisen lattian kaatamisen jälkeen on helppo hiomata;
 • Korkeimman lujuuden ja kestävyyden saavuttamiseksi on syytä valita betoni, jonka brändi on korkeampi kuin M300 ja täyteaineena hieno sora.
 • Jauhatuksen yksinkertaistamiseksi on parempi valita hienojakoisten materiaalien materiaalit (marmoripitit sopivat hyvin jalostukseen).

Joka tapauksessa, riippumatta materiaalin valinnasta, kärsivällisyydellä on mahdollista hiomata mitä tahansa betonipintaista.

Valmistelutyöt

Valmistelu on erittäin tärkeä työvaihe, jonka aikana on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Jos vanhalla betonilla on jonkinlainen pinnoite, sinun on ymmärrettävä, kuinka vaikeaa se on poistaa. Usein tällaisissa tapauksissa lattian vaurioituminen avautuu, mikä vaatii vakavia poistoja.
 2. Lattia on tarkistettava tasaisuudesta ennen hiontaa. Jos havaitaan suuria korkeuseroja, hoidon intensiteettiä on lisättävä.
 3. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota laajennusliitoksiin ja tarkistettava pinta halkeamien varalta. Jos ne ovat saatavana, on tarpeen lisätä myös teosten luetteloon myös ongelmaluokkien kiinnittäminen myöhemmällä kiillotuksella.
 4. Ennen töiden aloittamista betonilattian pitäisi olla hyödynnettävissä sen määrittämiseksi, kuinka vahva se on - joskus se sags, ja sen seurauksena rakenne on rakennettava uudelleen.
 5. Välittömästi ennen työtä on tarpeen tarkistaa jännitteen läsnäolo ja laatu verkossa - sähkökatkon tai matalan virran sattuessa on välttämätöntä viivästyttää käsittelyä tai toteuttaa toimenpiteitä virtalähteen vakauttamiseksi.
 6. Jos saumoja löytyy betonista tai aukkojen väliin, se on sinetöitävä - rakennuskoodit kieltävät kiillotuksen ennen kuin tällaiset viat poistetaan.
 7. On myös suositeltavaa tarkistaa lattia jäykkyydestä etukäteen, minkä vuoksi on tarpeellista käydä läpi yhden osan hiomakoneella.

Työn alkuvaihe

Jos betonin yläosassa on metallisia elementtejä (raudoitusta tai silmää), sinun on ensin harkittava niiden poistamista - muutoin hiomakone saattaa olla viallinen. Liittimien poistamiseen Bulgarialainen sopii hyvin.

Työn aloittaminen yleensä tarkoittaa epätasaisten pinnoitteiden poistamista ja vanhan pinnoitteen poistamista. Tätä varten voit käyttää jyrsintä-, räjäytys- tai erityisiä hiontatyökaluja (esimerkiksi timanttilevyjä, joiden raekoko on noin 25-30).

Tämän jälkeen sinun on käsiteltävä pieniä puutteita. Tähän käytetään yleensä epoksi- materiaaleja, joiden avulla kaikki aukot voidaan helposti täyttää. Tällaista materiaalia käytettäessä on tärkeää varmistaa, ettei se työnny pinnalle, muuten hiomakone tarttuu kiinni.

Betonihionta

Ennen betonilattian hiontaa, sinun on odotettava vielä kaksi viikkoa, kun laskeuma kiinteytyy. Merkitys on yksinkertainen - aiemmin aloitettu työ, on olemassa erittäin suuri riski repeää rauniot tuoreesta ja riittämättömästä kestävästä pinnoitteesta.

Ennen kuin voit hiomata betonilattia, sinun on valittava oikea levy, jonka avulla voit käsitellä materiaalia mahdollisimman hyvin. Hiontaan käytetään yleensä 40 mm: n suuruista timanttilevyä. On tarpeen levittää lattiaan kovete, jonka jälkeen betonin pinnalle tulee erityinen aine, joka täyttää kaikki halkeamat ja lisää pinnoitteen ominaisuuksia.

Jos käytät levyjä, joiden raekoko on yli 400, voit luoda todella vahvan lattian, joka kestää melkein minkälaista stressiä. Tämän hoidon jälkeen ei ole mitään järkeä jatkaa työtä, mutta jos haluat saavuttaa ihanteellisen pinnan, voit myös kiillottaa materiaalia, jonka raekoko on noin 1500-3000.

Työn valmistuminen on peruslevyjen ja pintakäsittelyjen asennus. Voit antaa lattialle entistäkin suuremman lujuuden ja hyvän visuaalisen laadun, voit peittää sen useilla lakkakerroksilla.

Hionta hiotaan

Pitkällä aikavälillä betoni lattia on, todennäköisesti, on puutteita. Ne on poistettava mahdollisimman pian riippumatta syistä. Ongelman ratkaisemiseksi osa betonista leikataan vähintään 2 cm: n syvyyteen. Tällä tavoin aikaansaatu ontelo on puhdistettava, minkä jälkeen se pohjustetaan ja täytetään millä tahansa seoksella upotettavaksi.

Sääntöä käytetään tämän osan kohdistamiseen. Odotettuaan seoksen täydellisen asettamisen jälkeen pinta on kiillotettava tasaiseen tilaan. Vakavien vaurioiden sattuessa kannattaa käyttää korjausyhdistettä useissa kerroksissa, joista yksi on kvartsihiekkaa, joka sopii mainiosti tällaisiin tilanteisiin.

Joskus liian syviä halkeamia esiintyy betonin pinnalla, ja niiden poistamisen menetelmät näyttävät hieman erilaisilta. Timanttilevyllä on syytä leikata halkeama vähintään viisi senttimetriä syvälle pinnalle, jotta vahingoittunut betoni voidaan poistaa. Syvennetty ja puhdistettu paikka täytetään valitulla seoksella korjattavaksi, minkä jälkeen se jää vain hiekkaan pintaan jo tunnetun järjestelmän mukaisesti.

johtopäätös

Betonilattian hiominen on hyvä keino vähäisille vaurioille ja epätasaisille pinnoille. Halutessasi tämä työ voidaan tehdä omalla kädellä, mutta varovaisuutta ja huomiota on vaadittava - betonin hiontatekniikan tai ristiriitaisten turvallisuusmääräysten noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa ongelmia.

Jos kaikki on tehty oikein, tuloksena olevasta betonilevystä on lopulliset osoittimet mekaanisesta lujuudesta, hankauskestävyydestä ja kosteudenkestävyydestä. Lisäksi seuraavaan korjaukseen ei keskustella lähitulevaisuudessa, ja päällysteen hyvät visuaaliset ominaisuudet voidaan käyttää erilaisten suunnitteluratkaisujen toteuttamiseen.