Tee-se-itse betoni hionta

Betonilattiat ja seinät ovat jo pitkään ansainneet kaikkein halutuimmista - ne ovat kestäviä, vastustuskykyisiä ilmakehän tekijöiden ja muiden katastrofien vaikutukseen. Mutta jotta tällainen päällyste näyttää kaikki edut, on varmistettava, että se on tasainen. Ja betonien kiillotus, joka voidaan toteuttaa käsissä, auttaa sitä.

Nykyaikaiset hiomamenetelmät erilaisten betonityyppien avulla tekevät siitä minkä tahansa tuotteen mahtavaksi ja parantavat esteettistä ulkonäköä. Tässä tapauksessa hänen huoltajansa kustannukset vähenevät huomattavasti. Lisäksi lasin suorituskykyä parannetaan, kuten raskasta liikennettä, siviili- ja sotilasajoneuvoja.

Hiominen itsessään on yksi pintakäsittelyn vaiheista ennen viimeistelyä. Aattona joukko toimenpiteitä, mukaan lukien poistamalla vanha pinnoite tasoittamalla pohja, jolloin laskeutuu. Erota alustava ja lopullinen hionta. Ensimmäistä kertaa pintakäsittely suoritetaan 3-5 päivän kuluttua perunan kaatamisesta, kun taas viimeistely tapahtuu vasta täydellisen jähmettymisen jälkeen.

Tapoja ja tyyppejä

Voit tehdä työtä itse helikopterilla tai hiomakoneella. Seinien ja lattiatyyppien hiontaan kuuluu kaksi niistä - kuiva ja märkä. Ensimmäisen tyypin etu - päällikkö voi ohjata työtä, joka on säädetty pölylle.

Paljon huonompi näkyvyys on, kun betonipintojen märkäjauhatus suoritetaan. Syy - märkä liete, joka on tyydyttynyt ilmalla laitoksessa. Kuitenkin vesipumpun avulla tämä ongelma ratkeaa helposti.

Työkalut

Hiomalaitteita voi ostaa edullisesti missään erikoistuneessa myymälässä, ja monilla niistä on todennäköisesti jokainen omistaja. Esimerkiksi bulgarialainen - monipuolinen työkalu, jota käytetään monissa prosesseissa. Kaikkea vielä tehtävänä on ostaa erityinen suutin tai hiomalaikka sille. Maksimikuorma, jonka hiomakone pystyy kestämään, liittyy suoraan pyörän halkaisijaan tai timanttikupin kokoon.

Suurilla alueilla voit työskennellä helikopterilla - eräänlaisella ammattilaislaitteella. Tämä on yksikkö, jossa edessä on pyörivä levy, jossa lisäpyörät on kiinnitetty. Säädtämällä laitteen timanttityöstötyökaluja kauko-ohjain tuo betonipinnan täydelliseen tasaisuuteen.

koulutus

Hiekoitettu betoni palveli pitkään, sen asianmukainen valmistelu on tärkeä rooli. Voit tehdä tämän seuraavasti: Poista ensin vanhat pinnoitteet ja tarkasta koneen taso kolmen metrin viivalla. Reikien, kuoppien tai holvien läsnäolo määrää kupin kulumisasteen. Sitten sinun on tutkittava pinta halkeamien, saumojen jne. Koon mukaan. Jos mahdollista, sulje ne kaikki käsityökalulla.

Ennen hiomistyön aloittamista sinun on myös koskettava lattiaa tai seiniä voimaa. Jos sitä ei ole, joillakin alueilla on täytettävä uudelleen. Samassa vaiheessa tehdään monimutkaisia ​​töitä, esimerkiksi betoniporausta. On tärkeää varmistaa virransyötön luotettavuus - kaikki keskeytykset voivat vaikuttaa haitallisesti prosessin lopputulokseen.

Tärkeitä kriteereitä hionnan lattian valmiuden arvioimisessa ovat aukot, saumat ja muut elementit, jotka voivat vahingoittaa herkkää hiontatyökalua.

Pahojen poisto

Tämä askel on erittäin tärkeä tilojen korjauksessa. Pitkäaikainen käyttö betonipinnoitteelle muodostaa aukkoja ja kouruja sen pinnalle, jonka ero ylittää sallitun 5 mm: n standardin. Ne on laskettava ennen raskaiden koneiden käyttöönottoa.

Hiomakoneella pukeutuneen timanttirenkaan avulla on tarpeen leikata vaurioitunut alue vähintään 200 mm: n syvyyteen, minkä jälkeen se poistetaan. Puhdista sitten pölyn onkalo hiekkapuhalluksella, käsitellä se pohjamaalilla ja sen jälkeen, kun se kuivuu - tiivisteellä. Lopuksi, käytä laatikkoa tai sääntöä tasoittamalla korjausseos.

Täydellisen jähmettymisen jälkeen voit siirtyä suoraan hiomaan. On huomattava, että jos vahinko on merkittävä, on tehtävä työtä useissa vaiheissa, ja vasta lopullisen tasoituksen jälkeen voit jatkaa jauhaa kuppiin. Pieniä halkeamia on yleensä ommeltu ympyrässä noin 10 cm: n etäisyydellä. Algoritmi niiden kanssa työskentelyn kanssa on identtinen kuoppien poistamisen kanssa lukuun ottamatta tarvetta poistaa vaurioitunut alue.

Hiomakone

Heti huomaamme, että kulmamylly, jossa on timanttipyörä, ei pysty korjaamaan alkuvaiheissa tehtyjä virheitä. Sen tehtävänä on vain poistaa heikoin betonikerros ja leikata leikattava pinta. Turvallisuus hionnassa on noudatettava tarkasti. Kaikki huolimaton liike johtaa betonin ja vahinkojen tuhoamiseen! Ohjeet seuraaville:

 • Varmista ennen laitteen käynnistämistä, että se on kunnossa. Tarkista työn kohteiden kiinnitys - kulho tai ympyrä;
 • koneen käyttöaika on 15 minuuttia, minkä jälkeen se sammuu, kunnes sen lämpötila ja huoneen ilma ovat yhtä suuret;
 • hoitaa erityinen puku, joka suojaa sinua hiomaprosessin aikana syntyneestä pölystä;
 • ryhtyy toimiin varmistaakseen kuluneiden kuppien ja piireiden oikea-aikaisen korvaamisen samanlaisille korkealaatuisen työn ylläpitämiseksi.

Työstettäessä tasoituksia on suositeltavaa käyttää vähintään 400-timanttikiveä. Tällainen ympyrä lisää Bulgarian kuormitusta kestämään.

Helikopteri

Lattian kiillottaminen helikoptereilla suoritetaan kahdessa vaiheessa. Se vaatii myös tällaisen laitteen varovaisuutta ja johtamistaitoja. Yksi virhe saattaa johtaa paitsi koneen vaurioitumiseen, myös lasin hävittämiseen kokonaisuutena. Ensimmäisessä vaiheessa käytetään hiutalevyä tai timanttikulhoa. Kiinnitys alhaisilla kierroksilla. Seuraava on nopea hionta ilman levyyn osallistumista.

Seinän hionta

Jalostusseinät edellyttävät eräitä vivahteita, lähinnä fyysisiä. Esimerkiksi betoniseinämiä ei voida hiomata laitteilla, joita käytetään lattiaa käytettäessä. Ensinnäkin tämä johtuu painosta, joka häiritsee sen työtä.

On järkevää suorittaa nämä työt manuaalisilla hiomakoneilla, joissa on suurikokoisia timanttikupuja. Prosessi alkaa pääsääntöisesti mistä tahansa kulmasta. On järkevämpää suorittaa hiontaa pienissä raidoissa, pudottamalla katosta lattialle.

Jaksottaisesti työ on pysäytettävä ja seinän tasoitus on tarkistettava. Jos se on mahdollisimman litteä pystysuora, siirry seuraavaan kaistaa. Tämä on erittäin tärkeää, jos kittiä on jo käytetty betoniseiniin. Liiallinen kiihko poistaa kaiken, ja työn täytyy alkaa uudelleen.

Betoniseinien hionnan etuna on se, että sen jälkeen materiaalin rakenne muuttuu paremmaksi: pienet betoni- tai laattaerot tasoitetaan. Erilaisia ​​tehtäviä, jotka ratkaisevat hankaus- tai timanttikupit, jatkuvasti kasvavat.

tarvikkeet

Joka tapauksessa on mahdollista käyttää betonista tehtyjä jauhatusseiniä ja lattioita, mutta valitun täyteaineen laatu ja pinnoitteen ikä ovat tärkeässä asemassa tuloksessa. Tuberkuloiden enimmäisarvo ei saa ylittää 5 mm, kerrospaksuudeksi 30 mm.

Ihanteellinen tasoitus hionnan jälkeen voidaan saada valitsemalla täyteaineeksi murskattua kiveä, soraa tai hiekkaa. Tämä prosessi on valta tehdä kukin päällikkö omin käsin. Mutta vaikeinta on betonista tehtyjen jauhatusseinien ja lattiamateriaalien työstö alueilla, joissa graniitti, sedimenttikivi toimii täyteaineena: ne vaativat tehokkaita työkaluja ja taitoja tai tämä käsittelyn laatu ei riitä korkeiden lattian laadun vaatimuksiin.

Betonin hionta jauhatus: menetelmät, työkalujen valinta, alustavat toimenpiteet. Hiomakoneiden käyttö

Ennen lattian viimeistelyä viimeistelypäällysteen kanssa on varmistettava, että sen betonipinta on tasainen. Yksi tapa saavuttaa tämä on hiomalla jauhatuskone, johon on asennettu erityinen ympyrä. Tyypillisesti tämä prosessi suoritetaan ennen pölyn poistamista, impregnoinnin, lakkojen ja maalien käyttämistä.

Kuvassa - hiomalla betonipinta käsin pölynpoistoon

Jos jauhamista käytetään

Viime aikoina tällainen menettely kuin betonilattian hionta on yleistynyt.

Tämä sallii:

 • eliminoida tarve jaksottaiselle pintamateriaalille;
 • tekee lattiaa kestävältä kosteudelta, aggressiivisilta kemiallisilta vaikutuksilta, intensiiviseltä kävelyltä ja liikkuvat raskaat laitteet.

Jos hionta tehdään laadullisesti, pinta tulee ulkonäöltään kauniiksi, eikä se vaadi merkittävää aikaa ja rahaa investoimalla erityistä huolellisuutta varten.

Yksi rakennuskäsittelyn tyypeistä on hiomalla betonilattia, jossa on hiomakone, joka on tehty, jotta:

 • poista käytetty pinnoite;
 • jotta saavutetaan lattian ja levyn pohjan tasoitus ennen sen käsittelyä vahvistamalla impregnointeja, koristeväriaineita, itsetasoavia polymeeripinnoitteita ja suojaavia lakkoja.

Esi- kiillotus suoritetaan 3-5 päivää sen jälkeen, kun lattia on kaadettu. Lopullinen kiillotus tehdään päällysteen täydellisen kovettumisen jälkeen.

Vinkki: kun tarvitset uutta betonia, sinun ei tarvitse poistaa kalkkimaitoa, joka muodostuu kaatamisen aikana liuoksen jakautumisprosessissa.
Vanhenen käsittelyä varten - poista yläkerros.

Lattian hionnan pääasiallinen tarkoitus on tuoda pinta täydellisessä kunnossa ennen kuin päällystetään sitä. Tämä toimenpide suoritetaan myös silloin, kun kulutetun betonilattian palauttaminen on tarpeen, koska se estää sen lujuuden.

Noudata turvallisuusmääräyksiä käytön aikana.

Jos betoni on kiillottamaton, se voi voimakkaasti vetää kosteutta, ja yhdessä nollan alapuolisten lämpötilojen kanssa tämä johtaa sen jäädyttämiseen ja materiaalin hävittämiseen. Tällainen vaikutus alempaan tasoon on erityisen havaittavissa.

Muista, että hiominen tehdään hiomakoneen liikkeiden avulla, jotka ovat täsmälleen samat kuin pintahuollon. Siksi se ei auta eroon kaatumiskuopista tai epätasaisesta lattian rinteestä.

Vinkki: vakavien virheiden poistamiseksi ei ole muuta tapaa kuin perustaa base.

välineet

Kuiva tai märkä hionta -menetelmä voidaan käyttää. Kaikki riippuu materiaalista, joka vaatii käsittelyä.

Teosten hinta ei muutu valituista valotustilanteista.

 1. Jos lattia on peitetty marmorilla tai mosaiikilla, levitä märkä hionta. Tämän tyyppinen työ vaatii hioma-segmenttien käyttöä. Tämä mahdollistaa lähes täydellisen lattian pinnan.
 2. Kun betonilattia on hienonnettava, on parempi käyttää kuivaa menetelmää. Totta, tämä prosessi kestää kauemmin kuin märkä käsittely.
  Prosessin mukana seuraa suuri määrä pölyä, mutta se on vähemmän vaarallinen verrattuna märkätehosta, joka on hyvin paksu silmien yläpuolella. Pöly on mahdollista poistaa pölynimurilla.

Työkalun valinta

Jokainen rautakauppa voi tarjota tarvittavat työkalut betonin hiontaan. Nämä ovat pääasiassa jauhat amerikkalaisista ja eurooppalaisista valmistajista. Sen valinta koko hiontatyökalusta merkitsee sitä, että on vaikeampaa työskennellä, mutta tällaiset korjaukset eivät edellytä kalliiden laitteiden hankintaa.

Plus, hiomakone on se, että se pystyy kulkemaan vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, joissa suuri hiomakone ei pääse betoniin. Myös timanttikulhoa ja hiomalaikkaa tarvitaan.

Älä unohda - sitä suurempi ympyrän koko on suurempi työkalun kuormitus. Siksi teräsbetonipäällysteiden leikkaaminen timanttipiireillä tapahtuu erityisten ammattilaislaitteiden avulla.

Timanttirenkaiden käyttö lattian kannen leikkaamiseen

Hiomamateriaali

Työt ovat mahdollisia mistä tahansa betonista, ja niiden tulokseen vaikuttaa pinnoitteen ja täyteaineiden merkki ja ikä. Enintään 30 mm: n kerros voidaan poistaa, kaivojen ja tuberkkien läsnäolo on sallittua, mutta niiden välisen eron suuruus voi olla enintään 5 mm.

Materiaalin valinta riippuu tilojen käyttötarkoituksesta ja vaikuttaa työn kustannuksiin. Betonibetonihionnan hionta on paras mahdollinen käyttämällä metamorfisia kiviä ja pieniä fraktioita ruosteen täyteaineena.

Menetelmä interplate-sauman poistamiseksi

Kun tiedetään, että kiillotustoimenpiteet toteutetaan myöhemmin, alkuperäisen pinnan luomiseksi valitaan betoniin murskattuja graniittisia tai marmorileikkejä. Tällaiset materiaalit sopivat paremmin tässä tapauksessa.

 1. Täydellinen hionta tehdään hienojakoisilla fraktioilla.
 2. Jalostus on helppo suorittaa marmorimikroilla.
 3. Harvinainen työ graniitti- ja sedimenttisillalla.
 4. Täyteaineen tiheyden tulee olla normaali, jotta varmistetaan riittävä lattian laatu.

Segmenttinen hiomalaikka betonille hiomakoneille

Alustavat tapahtumat

 1. Jos pinnoitteita levitetään betonipinnalle, on toivottavaa poistaa ne.
 2. Taso on tehtävä tasainen, säädä kolmiulotteinen hallitsija.
 3. Kun kuoppia, kuoppia tai kuoppia löytyy, lisää timanttien määrää.
 4. Tarkista lattiasta muodonmuutos kutistuvia liitoksia ja halkeamia. Näiden vikojen havaitsemisen jälkeen ne korjataan ja ongelmaluokat lisätään.
 5. Lattian jäykkyyden tarkistamiseksi pieni osa siitä käsitellään hiomalla.

Ennen betonityön aloittamista on varmistettava, ettei yläkerroksessa ole vahvistusta tai metallin vahvistavaa verkkoa. Jos tämä materiaali on olemassa, se on poistettava.

Vinkki: kaikki työt, mukaan lukien timanttiporausreiät betoniin, yritä pitää ennen hiomista.

Poraaminen betoniin ennen hiomista

Hiomakoneiden käyttö

Ohjeissa hionta on vain 2 viikkoa siitä, kun lasitus on täysin kuiva. Tätä jaksoa tarvitaan, jotta pinnoite saisi voimaa ja tulla valmiiksi myöhempää käyttöä varten.

Muista, että betoniin voidaan lisätä marmoria, soraa, graniittia, kalkkikiveä ja muita aineosia. Kun hionta on tehty kuivatun pinnan loppuun asti, on vaarana, että näiden lisäaineiden palaset yksinkertaisesti irtoavat.

Ennen kuin jauhaa betonihiomakone, älä unohda valmistelutoimenpiteitä. Lattian käsittelyä varten käytetään erityistä seosta, joka voi reagoida kalsiumhydroksidin kanssa, jolloin muodostuu mineraalisaostumus. Se sulkee huokoset, mikä tekee betonista vahvempaa ja kestävämpää kosteutta.

Levyjen käyttö, joiden raekoko on 400 yksikköä tai enemmän, luo tällaisen voimakkaan betonikerroksen, joka voi turvallisesti kestää hyvin suuria voimia. Tämä vaihe on lopullinen, kun se ei enää tarvitse tehdä muita manipulointeja.

Vinkki: jos haluat saada pinnan, joka on täysin sileä ja ominaisuus kiiltävästä kiiltonasta, tee kiillotus käyttäen suurempia jyviä.

Työstö on valmis, mikä tarkoittaa, että on aika asentaa pohjakerrokset ja suorittaa pintakäsittely. Kiiltävän pinnan saavuttamiseksi käytetään polyuretaanilakkaa.

Niiden levitys suoritetaan erikoisharjoilla ja rullilla heti betonihionnan päätyttyä. Pinta ennen näiden töiden suorittamista puhdistetaan pölystä.

Vinkki: maalaa lattia useammassa kerroksessa.

johtopäätös

Pienien alueiden betonipintojen hiomisessa ei ole välttämätöntä käyttää suuria rakennusmateriaaleja. Kaikki työ voidaan tehdä manuaalisella hiomakoneella, johon hänellä on oltava erityinen timanttirengas. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Miten ja mitä jauhaa betonia

Viimeinen vaihe ennen betonilattian maalausta on niiden korkealaatuinen hionta. Se ei ainoastaan ​​anna pintaa kiehtovaa sileyttä, vaan estää myös haitallisen pölyn syntymisen käytön aikana ja pidentää betonilattian kestävyyttä. Tällaisen työn suorittamiseksi tarvitset erityisiä hiomakoneita, tai voit käyttää tavanomaista työtä ja käyttää tätä tarkoitusta varten tavallinen jyrsin. Kummankin vaihtoehdon tärkein asia on kuitenkin korkealaatuinen betoni, joka on oikein valittu tilanteen mukaan.

Maaperän betonilattian edut ja laajuus

Jalostettu betonilattia sai suuren suosion viimeistelypinnoitteista paitsi julkisen myös yksityisen luokan. Sitä käytetään pääasiassa:

 • lääketieteellisissä ja oppilaitoksissa;
 • ostos- ja urheilukeskuksissa;
 • vesipuistoissa;
 • viihdepaikoissa;
 • kulttuurikohteisiin;
 • esikaupunkialueilla;
 • lattianpäällysteinä kotitalous- ja autotallirakennuksissa;
 • yhä useammin kiillotetut betonilattiat löytyvät pukuhuoneista ja käytävistä tavallisten kansalaisten kodeissa.

Hän ansaitsi niin laajan sovellusalueen suorituskykyominaisuuksilleen, jotka monessa suhteessa ylittävät jopa korkealaatuisen viimeistelyn edut:

 • käyttöikä lasketaan vuosikymmeninä, mikä varmistetaan paitsi parannettujen lujuusominaisuuksien lisäksi myös vastustuskyvyn kosteuden kyllästymisellä. Tavanomainen betonipinta ilman viimeistelyä tai käsittelyä ei ole niin merkittäviä etuja;
 • kiillotettu kiiltävään kerrokseen muistuttaa itsetiivisiä päällysteitä;
 • demokraattinen arvo;
 • on ihanteellinen perusta siinä tapauksessa, että tarvitset täydellisen litteän pohjan koristepinnoitteelle;
 • ei aiheuta haitallista pölyä käytön aikana;
 • kiillotus mahdollistaa perustan tasaamisen jopa voimakkaasti helpottaen;
 • ei vaadi säännöllisiä korjauksia. Jos tällainen tarve syntyy, silloin ei ole vaikeata tehdä "laastaria".

Jotta päällystyspinnoite voi säilyttää tällaiset ominaisuudet niin kauan kuin mahdollista, on syytä hienontaa kaatunut betonilattia. Jos täyttö on vanha, se kiillotetaan paitsi koristeellisella myös pääkerroksella. Jos kyseessä on uuden betonilattian tukkeutuminen, vaaditaan sementtimon poistumista. Myös jauhatus erikoistyökalujen kanssa betonipinnoilla on olennainen osa alustan valmistamista itsetasaava lattia.

Ole varovainen ja älä pudota yleistä väärinkäsitystä - hionta ei ratkaise tukipinnan säätöongelmia. Kohdistus suoritetaan betonikerroksen alkuperäisen valun tai uudelleen salpauksen vaiheessa.

Tärkeimmät teknologiat betonilattian hiomiseen

Riippuen halutusta vaikutuksesta hiomisprosessi suoritetaan eri tekniikoiden mukaan, mutta samalla laitteella, joka pystyy käsittelemään betonin lisäksi myös kiven käsittelyä.

Kuiva menetelmä

Yleisin muoto, jota useimmissa tapauksissa käytetään betonilattian hiontaan, on kuiva menetelmä. Poistettavan kerroksen enimmäissyvyys on 2 mm. On syytä huomata, että tällaisen toiminnan tuottaminen ilmassa aiheuttaa suuren määrän kuivaa sementtipölyä, joten suojauksen käyttö on välttämätöntä. Mutta hän nopeasti ratkaisee, antamalla mahdollisuuden arvioida objektiivisesti työn tulosta ja korjata puutteet.

Märkä menetelmä

Jos on tarpeen käsitellä betonilattia, jossa on pinnoitettu kivennäismehut tai mosaiikki, se on aina kiillotettu märkä menetelmällä. Poistetun kerroksen sallittu paksuus on 5 mm. Erityistä huomiota märkämenetelmässä annetaan työkalulle, eli hiomalaikalle. Työn tekeminen tämän tekniikan kanssa on melko vaikeaa, koska märät likaiset roiskeet ovat, ja aika suorittaa tällaiset toimet on paljon pidempi verrattuna edelliseen menetelmään.

kiillottaa

Kiillotettu lattia eroaa käsitellystä pinnoitteesta hiomalla täysin sileällä pinnalla kiiltävällä vaikutuksella. Kaikista tavoista - tällainen hionta on kallein, mutta myös esteettisin. Sisustusominaisuuksissa tällainen lattiapinta ei ole mitenkään huonompi kuin itse tasoittava päällyste.

Mitä voidaan kiillottaa

Hiomisprosessin tuottamiseen on useita menetelmiä erilaisten laitteiden ja laitteiden avulla, jotka eroavat toisistaan ​​luokassa, mikä riippuu käsitellyn pinnan neliöstä.

Ammattimainen hiomakoneet

Jos haluat tehdä suuren alueen kiillotuksen, niin et vain voi tehdä ilman ammattilaistarvikkeita. On olemassa monia malleja, mutta niiden ydin on seuraava: injektointi tapahtuu pyörittämällä hiomasuuttimia sen akselin ympäri sekä pohjan akselin ympäri. Lisäksi useimmissa malleissa on vesihuolto ja pölynkeräys.

Kotitalouksien hiomakone

Jos on tarpeen käsitellä pieni pinta, ja jopa kotona, niin tähän tarkoitukseen voit käyttää mitä tahansa koneella hiomalaikkaa tai kulhoa. Betonimyllyn hiominen jauhatus on suosituin menetelmä. Se on kevyt ja ohjattavissa, joten voit käsitellä mitä tahansa pintaa, vaikka vaikeasti tavoitettavissa.

Hiomistyökalut

Hyvän hionnan avain on korkealaatuinen ja oikein valittu hiontaelementti käsiteltävän pinnan tyypin mukaan.

Hiomalaikat

Levyhiomakoneen suuttimet betonin hiontaan ovat suosituimpia. Riippuen käsittelyasteesta, ne ovat kahdentyyppisiä:

 • bug. Tätä tyyppiä voidaan käyttää pintojen viimeistelyyn. Ne eroavat joustavasta pohjasta, johon pienet timanttisirut levitetään lisäämällä polymeerejä. Ne ovat helppokäyttöisiä ja nopeita korvata velcro-kiinnitysjärjestelmän ansiosta.
 • etulevy. Tällaisen betonisuunnitelman hiontalevyä käytetään ensimmäisen kerroksen poiston yhteydessä. Timanttikiven erilainen raekoko antaa täydellisen vapauden valita suuttimen tyypin kiven tai betonilattiapohjan mukaan.

kuppi

Erilaisia ​​betonilaisia ​​hiomakupleja ovat hiomapyörien tyyppi, jota käytetään paksumman betonikerroksen poistamiseksi. Jalostustasosta riippuen kupityypit eroavat toisistaan:

 • kaksinkertainen segmentti - ensimmäisen paksun kerroksen poistaminen;
 • neliö. Jos haluat poistaa suuria betonipintoja rouhinnassa, on suositeltavaa käyttää tätä kulhoa. Sen avulla voit kuvata kunnollisia segmenttejä ilman laadun heikkenemistä, sekä päällystys itse että suutin;
 • boomerang - tarjoaa viimeistelykerroksen herkempi hiominen hienojakoisen hionnan takia.

Frankfurt

Jos haluat glittera konkreettisen viimeistelykerroksen peilien loistoon, niin trapezoid frankfurt on mitä tarvitset. Siinä on eri kokoisia höyhenpohjaa, joka mahdollistaa täysin polaaristen tulosten saavuttamisen.

Hionnan tuottaminen

Hiontaa betonilattia omalla kädellä eri menetelmiä käyttäen on hyvin samanlainen suoritettujen töiden vaiheissa, vain vivahteet eroavat toisistaan. Siksi on parasta pohtia prosessin yleistä olemusta, joka on sovitettu työn hienovaraisuuteen tavalla tai toisella.

koulutus

Betoniharkotus kädellä alkaa valetun pohjan hyvin valmistetulla pinnalla.

Jos haluat tehdä jonkin työn, kuten porauksen, sinun on tehtävä se ennen hiontaa, jotta se ei vahingoittaisi täysin tasaista pintaa myöhemmin.

Vaihe 1. Tarkasta tarkasti valmiin lattian ulkonäöltään esiin tulevat esineet - vahvistus tai vahvistettu verkko. Jos on, kannattaa poistaa ne etukäteen.

Vaihe 2. Jos kutistuminen ja muodonmuutos ovat säröjä tai saumoja, ne ovat välttämättä pakollisia. Ja vain "laastareiden" kuivumisen jälkeen betonilattia jalostetaan.

Vaihe 3. Hionnan suorittamiseksi tasaisuus on välttämätön edellytys, joka määräytyy kolmiulotteisen hallitsijan toimesta.

Vaihe 4. Lattian käsittely aloitetaan vain, jos betoni on tarpeeksi vahva. Tämän indikaattorin määrittämiseksi käytetään koko alueen perustana. Jos alue, joka ei ole saavuttanut voimaa, löytyy jonnekin, on parempi lykätä käsittelyä, koska tällainen virhe voi johtaa betonilattian täydelliseen korvaamiseen.

Vaihe 5. Kourujen ja kaivojen läsnä ollessa käytetään rouhintaan suuttimen, jolla on suurempi hankaus, niiden poistamiseksi.

Vaihe 6. Jotta voisit määrittää itsellesi betonilattian jäykkyyden, kannattaa yrittää jauhaa jauhaa ja katsoa tulosta.

Hiontaprosessi

Kaikissa hiomamenetelmissä valitaan eri kokoisten hankausaukkojen suuttimet riippuen käsiteltävän pinnan tyypistä erikseen. Noin 25-30-suuttimia käytetään ensimmäisen kerroksen poistamiseen suurilla kuppiloilla ja 40 koristeena. Jos käytät kokoa yli 40, voit saavuttaa uskomattoman kestävän ja kestävän pinnoitteen. Kiiltoa varten lattia kiillotetaan suuttimilla, joiden hiomakoko on 1500 - 3000.

Vaihe 1. Ennen työn aloittamista pinta käsitellään erityisillä kyllästyksillä ja liuoksilla, jotka kovettuvat sen.

Vaihe 2. Jos olet hankkinut erityisen hiontayksikön, lue ohjeet ja ennen kaikkea katsele videoita internetistä ennen sen käyttöä.

Vaihe 3. Nyt sinun täytyy hiomata jäädytettyä betonilattia haluttuun sileyttä. Jos päätät kostealla menetelmällä, päällystys on ennalta runsaasti kasteltu. Nesteen poisto tapahtuu itse jauhimesta.

Vaihe 4. Jos vaikeasti tavoitettavia paikkoja käsiteltäessä pinta ei ollut mahdollista käyttää hiomanauhaa.

Vaihe 5. Työn päätyttyä betoni lattia maalaa maaliin halutulla tavalla ja polyuretaanilakalla useissa kerroksissa. Ennen niiden levittämistä sinun on puhdistettava lattia perusteellisesti pölystä ja liasta. Lakkauksen jälkeen useita kerroksia. Sitä käytetään yksinkertaisesti erikoisella harjalla. Kerroksen kuivumisen jälkeen voit turvallisesti käyttää uutta lattiaa.

Varotoimet, kun työskentelet hiomakoneen kanssa

Hiomakoneen betonilevyllä ei ole mitään tekemistä erikoiskoneiden työvaiheiden kanssa. Niiden käsittely on turvallista ja yksinkertaista, mitä ei voida sanoa hiomisesta hiomakoneen avulla. Jotta vältetään epämiellyttävät tilanteet, noudata seuraavia varotoimia:

 • tarkasta hiomakoneen vianmääritys;
 • hoitaa hyvä työpaikan valaistus;
 • on tarpeen suorittaa hiomapisteitä vain tiheissä vaatteissa, jotka peittävät koko kehon, samaan aikaan, ettei se pudota hiomakoneen työpintaan. Älä unohda hengityssuojainta, suojalaseja ja paksuja käsineitä halutessasi;
 • Älä ylikuumenta työkalua. Suurin työjakso on 15 minuuttia. Sen jälkeen on välttämätöntä antaa instrumentille "hengitysilma".

Lattiapinnan hionta suuren alueen ansiosta on yksinkertainen ja nopea. Tärkeintä tällaisessa työssä on tarkkuus ja tarkkaavaisuus. Jos sinulla on kysyttävää betonilattian hiomisesta, katsele suljettua videota.

Mitä ja miten jauhaa betonilattia - ohjeet itsenäiseen työskentelyyn

Ennen kuin aloitat puhtaan lattiamateriaalin asettamisen, sinun on varmistettava, että betonipohja on riittävän tasainen. Tällaisen tuloksen saavuttamiseksi käytetään tavallisesti betonilattian hiontaa. Asianmukainen työ mahdollistaa korkealaatuisen betonin ja muiden pinnoitteiden muodostamisen. Kuinka jauhaa betonilattia omilla kädillä, ja tästä artikkelista keskustellaan.

Lattian hionnassa

Rakentamisen nykyisten kehityssuuntausten vuoksi ei ole mitään syytä yllättyä betonilattian kasvavan leviämisen vuoksi - niiden ominaisuudet mahdollistavat kilpailevan muiden pinnoitteiden kanssa tasavertaisesti.

Betonipinnan hionnan avulla voit saavuttaa vielä parempia tuloksia - valmiilla kerroksilla on paljon etuja, joita ovat mm. Seuraavat:

 • Yksinkertainen ja halpa pintakäsittely;
 • Luotettavuus, korkea laatu ja pitkä käyttöikä;
 • Hyvä yhteensopivuus erilaisten koristepinnoitteiden kanssa;
 • Mahdollisuus käyttää sekä rakennusta että avointa aluetta;
 • Erinomainen veden kestävyys ja kestävyys erilaisille kemiallisille vaikutuksille;
 • Korkea mekaaninen lujuus ja kulutuskestävyys.

Useimmin kiillotettu betonilattia löytyy suurilta kaupallisilta ja ei-kaupallisilta rakennuksilta - kauppoilta tai kauppakeskuksilta, toimistorakennuksilta, lääketieteellisiltä ja oppilaitoksilta. Usein tällaista rakennusta käytetään kerrostaloissa, ja yksittäisten tonttien tapauksessa lattia on betonista pihalla, autotallissa ja tiloissa.

Itse hiominen on eräänlainen betonipinnan käsittely, jonka avulla voit poistaa vanhoja tai vahingoittuneita pinnoitteita, tasata pohja ja tasoittaa ennen kuin käytät suojaavia materiaaleja (lakat, kyllästykset, maalit tai itsepintaiset muovit perustuen polymeereihin).

Betonin hiontatekniikka sisältää useita vaiheita. Ensimmäinen näistä on betonilattian alustava hionta, joka tavallisesti suoritetaan 3-5 päivän kuluttua siitä, kun betonikerros kaadetaan. Lopullinen hionta voidaan tehdä vasta kun lattia on täysin karkaistu.

Siinä tapauksessa, jos lattia kaadettiin betonista tyhjästä, sinun on ensin poistettava kalkkimaito, joka tulee välttämättä pinnalle kaatoprosessin aikana. Vanhan betonilattian avulla voit tehdä helpommin - hiontaprosessi vähenee betonikerroksen poistamiseen.

Järjestelmän epätasaisuuksien poistamisen lisäksi lattialaattojen hionta mahdollistaa korkealaatuisen puhdistuksen likaa ja muita vikoja. Riippumatta siitä, kuinka kauan betoni kaadettiin, sen käsittelyn jälkeen se päivitetään ja tartunta kasvaa.

Betonin hiomisen etuna on myös se, että sen jälkeen on erittäin hyvä käyttää minkä tahansa pinnoitteen lattiaan, josta tarvitset ihanteellisen pohjan. Esimerkkinä voidaan mainita tilanne itsetasaava lattia, ennen kuin järjestää ne lukuisia valmistelutöitä, mukaan lukien kiillotus, joka mahdollistaa vahingoittuneen ylemmän kerroksen poistamisen.

Samoin puutteellisen pinnan palauttaminen suoritetaan. Hionnan avulla voit poistaa tämän kerroksen, mikä parantaa sen ulkonäköä, mutta myös merkittävästi lisää suorituskykyominaisuuksia. Toinen tärkeä tehtävä, joka hionta ratkaisee, on se, että käsittelemätön betonilattia imee vettä, joka voi negatiivisissa lämpötiloissa johtaa sen tuhoamiseen.

Mikä on tärkeää tietää betonilattian hionnasta, on se, että jos rakenne on epätasaisesti tulviva, niin tätä ongelmaa ei voida poistaa - hiomalaite liikkuu hyvin lähellä pintaa, joten aaltoja ja korkeuseroja ei voida poistaa sen avulla.

Hiontamenetelmät betonilattialle

Välittömästi olisi huomattava, että samaa laitteistoa käytetään betonin hiontaan käsittelyn tyypistä riippumatta. Se, että työkalu soveltuu sekä betoni- että kivenpinnalle.

Lattiaa voidaan hiomata kahdella tavalla:

 1. Kostea. Tätä menetelmää käytetään yleensä, jos lattiaan kuuluu mosaiikkipäällyste tai marmoriliput. Märkäihion käyttöönottoa käyttäen hankaavia työkaluja, joiden avulla voit luoda täysin sileän pinnan visuaalisesti erilainen kuin kiillotettu.
 2. Kuiva. Betonilattia soveltuu paremmin tähän käsittelyyn. Kovaan hiomiseen tarvitaan paljon aikaa, koska työprosessissa on paljon pölyä, ja sinun on odotettava joka kerta, jotta se asettuisi. Jos et tee tätä, todennäköisyys tehdä virhe on liian korkea, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Hiomalaitteet

Työkalujen valinta betonilattian hiontaan on yksilöllinen asia, ja sinun on päätettävä, kuinka betonilattiaa jauhaa kotona. Tähän mennessä kaikki rautakaupat ovat erilaisia ​​laitteita sekä kotikäyttöön että suurien esineiden töihin.

Tietenkin paras valinta olisi erikoislaitteita ammatillisen luokan. Tällaisessa laitteessa käytetään planeettavaihteistoa: on suuri levy, johon on lisäpyöriä, joissa on timanttisuuttimia synkronisesti. Kun pyörät pyörivät vastakkaiseen suuntaan, saadaan timanttien liikkeen monimutkainen liikerata ja työstettävä pinta muuttuu täysin tasaiseksi.

Ammattikoneiden eduissa on useita ominaisuuksia:

 • Työelämän pyörimisnopeus;
 • Mahdollisuus annostella vettä märkäkäsittelyssä;
 • Pölynkerääjän läsnäolo.

Hiomakoneen laatu riippuu sen painosta. Tietenkin parhaat laitteet ovat kalliita, mutta jos haluat, voit löytää halvemman vaihtoehdon.

Kotona lattiahiomennus tehdään yleensä hiomakoneen avulla - tämä on paljon halvempaa ja hieman kätevämpää, koska tällainen työkalu mahdollistaa vaikeasti tavoitettavien alueiden käsittelyn. Työssä tarvitaan hiomalaikkaa. Suuri valikoima hiomakone on helpompi työskennellä vakavilla kuormilla. Tällä vaihtoehdolla on kuitenkin haittansa - ainakin se, että levy voi lentää, jos käsittelet huolellisesti työkalua.

Betonilattian kiillotus tehdään tavallisesti tällaiseen työhön suunnitellun erityisen koneen avulla. Tällainen laite eroaa sen pienestä koosta ja toiminnan helppoudesta, ja työn tuloksena saadaan sileä ja puhdas betonipinta.

Hiomamateriaali

Voit käsitellä mitä tahansa betonia riippumatta sen ominaisuuksista. Tärkeintä on, että maanpinnalla ei ole kuoppia ja kukkuloita, jotka ovat yli viisi millimetriä korkeita. Valittaessa valukappaleita valimoon on otettava huomioon huoneen erityispiirteet.

Lattian käyttötarkoituksesta riippuen voit valita materiaaleja seuraavasti:

 • Teollisuusrakennuksissa, varastoissa tai avoimissa tiloissa on parasta käyttää betonia merkinnöillä M150: stä M300: een - tällaisen lattian kaatamisen jälkeen on helppo hiomata;
 • Korkeimman lujuuden ja kestävyyden saavuttamiseksi on syytä valita betoni, jonka brändi on korkeampi kuin M300 ja täyteaineena hieno sora.
 • Jauhatuksen yksinkertaistamiseksi on parempi valita hienojakoisten materiaalien materiaalit (marmoripitit sopivat hyvin jalostukseen).

Joka tapauksessa, riippumatta materiaalin valinnasta, kärsivällisyydellä on mahdollista hiomata mitä tahansa betonipintaista.

Valmistelutyöt

Valmistelu on erittäin tärkeä työvaihe, jonka aikana on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Jos vanhalla betonilla on jonkinlainen pinnoite, sinun on ymmärrettävä, kuinka vaikeaa se on poistaa. Usein tällaisissa tapauksissa lattian vaurioituminen avautuu, mikä vaatii vakavia poistoja.
 2. Lattia on tarkistettava tasaisuudesta ennen hiontaa. Jos havaitaan suuria korkeuseroja, hoidon intensiteettiä on lisättävä.
 3. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota laajennusliitoksiin ja tarkistettava pinta halkeamien varalta. Jos ne ovat saatavana, on tarpeen lisätä myös teosten luetteloon myös ongelmaluokkien kiinnittäminen myöhemmällä kiillotuksella.
 4. Ennen töiden aloittamista betonilattian pitäisi olla hyödynnettävissä sen määrittämiseksi, kuinka vahva se on - joskus se sags, ja sen seurauksena rakenne on rakennettava uudelleen.
 5. Välittömästi ennen työtä on tarpeen tarkistaa jännitteen läsnäolo ja laatu verkossa - sähkökatkon tai matalan virran sattuessa on välttämätöntä viivästyttää käsittelyä tai toteuttaa toimenpiteitä virtalähteen vakauttamiseksi.
 6. Jos saumoja löytyy betonista tai aukkojen väliin, se on sinetöitävä - rakennuskoodit kieltävät kiillotuksen ennen kuin tällaiset viat poistetaan.
 7. On myös suositeltavaa tarkistaa lattia jäykkyydestä etukäteen, minkä vuoksi on tarpeellista käydä läpi yhden osan hiomakoneella.

Työn alkuvaihe

Jos betonin yläosassa on metallisia elementtejä (raudoitusta tai silmää), sinun on ensin harkittava niiden poistamista - muutoin hiomakone saattaa olla viallinen. Liittimien poistamiseen Bulgarialainen sopii hyvin.

Työn aloittaminen yleensä tarkoittaa epätasaisten pinnoitteiden poistamista ja vanhan pinnoitteen poistamista. Tätä varten voit käyttää jyrsintä-, räjäytys- tai erityisiä hiontatyökaluja (esimerkiksi timanttilevyjä, joiden raekoko on noin 25-30).

Tämän jälkeen sinun on käsiteltävä pieniä puutteita. Tähän käytetään yleensä epoksi- materiaaleja, joiden avulla kaikki aukot voidaan helposti täyttää. Tällaista materiaalia käytettäessä on tärkeää varmistaa, ettei se työnny pinnalle, muuten hiomakone tarttuu kiinni.

Betonihionta

Ennen betonilattian hiontaa, sinun on odotettava vielä kaksi viikkoa, kun laskeuma kiinteytyy. Merkitys on yksinkertainen - aiemmin aloitettu työ, on olemassa erittäin suuri riski repeää rauniot tuoreesta ja riittämättömästä kestävästä pinnoitteesta.

Ennen kuin voit hiomata betonilattia, sinun on valittava oikea levy, jonka avulla voit käsitellä materiaalia mahdollisimman hyvin. Hiontaan käytetään yleensä 40 mm: n suuruista timanttilevyä. On tarpeen levittää lattiaan kovete, jonka jälkeen betonin pinnalle tulee erityinen aine, joka täyttää kaikki halkeamat ja lisää pinnoitteen ominaisuuksia.

Jos käytät levyjä, joiden raekoko on yli 400, voit luoda todella vahvan lattian, joka kestää melkein minkälaista stressiä. Tämän hoidon jälkeen ei ole mitään järkeä jatkaa työtä, mutta jos haluat saavuttaa ihanteellisen pinnan, voit myös kiillottaa materiaalia, jonka raekoko on noin 1500-3000.

Työn valmistuminen on peruslevyjen ja pintakäsittelyjen asennus. Voit antaa lattialle entistäkin suuremman lujuuden ja hyvän visuaalisen laadun, voit peittää sen useilla lakkakerroksilla.

Hionta hiotaan

Pitkällä aikavälillä betoni lattia on, todennäköisesti, on puutteita. Ne on poistettava mahdollisimman pian riippumatta syistä. Ongelman ratkaisemiseksi osa betonista leikataan vähintään 2 cm: n syvyyteen. Tällä tavoin aikaansaatu ontelo on puhdistettava, minkä jälkeen se pohjustetaan ja täytetään millä tahansa seoksella upotettavaksi.

Sääntöä käytetään tämän osan kohdistamiseen. Odotettuaan seoksen täydellisen asettamisen jälkeen pinta on kiillotettava tasaiseen tilaan. Vakavien vaurioiden sattuessa kannattaa käyttää korjausyhdistettä useissa kerroksissa, joista yksi on kvartsihiekkaa, joka sopii mainiosti tällaisiin tilanteisiin.

Joskus liian syviä halkeamia esiintyy betonin pinnalla, ja niiden poistamisen menetelmät näyttävät hieman erilaisilta. Timanttilevyllä on syytä leikata halkeama vähintään viisi senttimetriä syvälle pinnalle, jotta vahingoittunut betoni voidaan poistaa. Syvennetty ja puhdistettu paikka täytetään valitulla seoksella korjattavaksi, minkä jälkeen se jää vain hiekkaan pintaan jo tunnetun järjestelmän mukaisesti.

johtopäätös

Betonilattian hiominen on hyvä keino vähäisille vaurioille ja epätasaisille pinnoille. Halutessasi tämä työ voidaan tehdä omalla kädellä, mutta varovaisuutta ja huomiota on vaadittava - betonin hiontatekniikan tai ristiriitaisten turvallisuusmääräysten noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa ongelmia.

Jos kaikki on tehty oikein, tuloksena olevasta betonilevystä on lopulliset osoittimet mekaanisesta lujuudesta, hankauskestävyydestä ja kosteudenkestävyydestä. Lisäksi seuraavaan korjaukseen ei keskustella lähitulevaisuudessa, ja päällysteen hyvät visuaaliset ominaisuudet voidaan käyttää erilaisten suunnitteluratkaisujen toteuttamiseen.

Betonin hiomakoneen asianmukainen hionta

Ennen pintamaalin levittämistä lattialle on varmistettava, että betonin pinta on melko tasainen. Betonin hionta jauhatus tehdään ennen impregnoinnin levittämistä, poistamalla pölyä ja käsittelemällä lakkoja ja maaleja. Tämän toimenpiteen toimivaltainen lähestymistapa takaa polymeerin luotettavan tarttumisen betonipinnoitteeseen. Tietyissä työvaiheissa voidaan hiomata betonia hiomakoneilla.

Hiomakoneen avulla on helppoa jauhaa betonin pintaa vaikeasti tavoitettavissa oleville paikoille.

Kiillotusohjelma

Lattiat betonista ja maaperästä käyttäen nykyaikaista tekniikkaa ovat viime vuosina yhä suosittuja. Betonin lattiahiomakoneen korkealaatuinen hionta antaa lattialle mahtavaa ja käytännöllistä. Tämän jälkeen lattia ei vaadi paljon aikaa ja rahaa hoitaakseen sitä, ei ole tarpeen palauttaa lattia säännöllisesti. Tämän kerroksen moderni ulkoasu sopii kaikkiin sisustuksiin, ja se soveltuu myös ulkoilmaan avoimiin alueisiin. Kiillotettu betonilattia on vedenkestävä ja kestävä aggressiiviselle kemialliselle hyökkäykselle, intensiiviselle altistumiselle liikenteelle ja raskaille laitteille.

Betonialustat ovat laajalti käytössä supermarketeissa ja myymälöissä, varastoissa ja hangareissa, toimistorakennuksissa ja asuintiloissa, teattereissa, hotelleissa, salongeissa, lääketieteellisissä laitoksissa ja oppilaitoksissa. Ominaisuuksina betonilattiat tehdään autotallissa, alustoilla rakennusten edessä, lattiat kellareissa ja maalaistaloissa.

Betonin sopivan keskimääräisen hiomakoneen hiomiseen halkaisijaltaan 150-180 mm ja teholla 1200-1500 wattia.

Hionta betonilattialla jauhatuslaitteella on yksi rakennuskäsittelyn lajikkeista, joka tarvitaan vanhan päällysteen poistamiseen, tasoittamaan betonilattian pohja ja tasoitetaan ennen vahvistavia impregnointeja, koriste- maaleja, itsetasoittavia polymeeripinnoitteita ja suojaavia lakkoja pinnalla. Betonilattian esikyllästys tulee tehdä 3-5 päivän kuluttua lattian pohjan valuprosessista. Lopullinen hionta tehdään sen jälkeen, kun lattian pinta on lopulta kovettunut.

Jos betoni on riittävän uusi, ei ole välttämätöntä poistaa kalkin maitoa, joka muodostuu kaatamisen aikana, kun laasti alkaa hilseä. Jos betoni on vanha, on poistettava sen kärki vaurioituneelta kerrokselta. Hiomahiomareiden avulla voit poistaa monenlaisia ​​saasteita, kohdistaa epämuodostuneet alueet halkeilla, siruilla, aaltoilla, epäsäännöllisyyksillä, paikallisilla luvuilla ja lovoilla. Hionnan jälkeen betoni on tuore ja parannettu tarttuvuus.

Jotta voit päästä eroon huomattavasta pölystä, joka muodostuu betonin pinnan hiomisessa, voit yhdistää pölynimurin hiomakoneeseen.

Hiontabetonilattiaa käytetään kiillotukseen ja levittämään pinnoitetta substraatin pinnalle, mikä vaatii ihanteellisen tilan. Ennen itsetasoittavan lattioiden rakentamista tehdään useita valmistelevia töitä, mukaan lukien lattian hionta. Tällöin hauras ylempi kerros poistetaan, pintavirheet ja epäsäännöllisyydet poistetaan. Lattian hionta on myös välttämätöntä, kun palautetaan kulunut betonilattia. Tämä poistaa ylimmän tuhoutuneen kerroksen. Tässä tapauksessa, jos lattiaa ei hiomata, se menettää tarvittavan lujuuden.

Kiillottamaton betoni vetää kosteutta hyvin voimakkaasti. Jos se jäätymisen ulkopuolelle tai sisälle, kosteus kiteytyy ja tilavuus kasvaa huomattavasti. Tämä tuhoaa materiaalin: vaara tässä tapauksessa syntyy alemmille kerroksille. On tarpeen ymmärtää, että kiillotus ei voi korjata lattian vaakasuuntaista suuntaa (se on parasta tehdä se kaatamisen aikana), se ei korjaa betonituotoksen ja levyjen aallon eroja, koska Bulgaria liikkuu tarkasti pinnalla ja toistaa profiilinsa tarkasti. Nämä ongelmat voidaan kiinnittää vain täyttämällä lattia uudelleen.

Prosessin lajikkeet

Betonilohkohiomakoneen hionta voidaan suorittaa kuivalla ja märällä menetelmällä, mutta suoritettavan työn hinta ei muutu. Märkäjauhatusta käytetään marmorilattian tai lattian hiontaan, joka on peitetty marmoripaloilla. Tämäntyyppisessä hionnassa työstä on välttämätöntä käyttää hankaavia segmenttejä. Tämän ansiosta on mahdollista saada melkein täydellinen lattiapinta, joka ei ole erilainen kuin kiillotettu pinta.

Kuitenkin betonilattia on parempi käyttää kuivaa hiomamenetelmää. Mutta kuivahionta vie paljon enemmän aikaa kuin märkäprosessointi. Työssä on paljon pölyä ilmaan, mikä ei ole yhtä vaarallista kuin märkä sementtiliete, joka sakeutuu silmiin. Tämän seurauksena työn näkyvyys on paljon parempi ja päällikkö voi poistaa kaikki virheet ajoissa. Pölyn poistamiseksi voit käyttää teollisia pölynimureita.

Työkalun valinta

Työkaluja, joita tarvitaan betonin hiontaan, löytyy mistä tahansa rautakaupasta. Useimmiten myyntiin on eurooppalaisten ja amerikkalaisten valmistajien hiomalaitteita. Hiomakoneiden käyttö muihin hiomakoneisiin verrattuna vaikeuttaa työtä, mutta ei ole mitään syytä ostaa kalliita autoja kodin korjausten tekemiseen. Hiomakoneen avulla on helppo hiomata pinta vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, joissa suuri kone ei voi kulkea. Jyrsimelle tarvitaan kaksi kiinnitystä: timanttikulho ja hankaava levy. Mitä suurempi murskaimen ympyrä, sitä suurempi työkalun kantavuus on suurempi.

Jyrsintä on käsiteltävä erittäin huolellisesti ja huolellisesti, sillä ympyrä voi hypätä esineeseen tai jopa henkilön päälle.

Tällaisen suunnitelman vaaran todennäköisyys on toinen syy hankitun välineen laadun tarkastamiseen. Hiomakoneen avulla voit helposti kiillottaa ja luoda sileä, kauniin pinnan.

Hiomamateriaali

Hiomakoneiden suuttimet.

Laadun tuloksen saavuttamiseksi et voi kiirehtiä töihin. Mikä tahansa betoni on jauhettu, mutta tärkein asia on saada haluttu tulos, ja se riippuu täyteaineiden ja päällysteen tuotemerkistä ja ikästä. Kerros voi olla korkeintaan 3 cm. Niiden välinen ero ei ole enempää kuin 5 mm.

Jotta voit valita materiaalin, sinun on harkittava, mitä tämä huone on tarkoitettu. Hiontaan liittyvät kustannukset riippuvat siitä. Paras betoniteräksen hionta täyteaine on metamorfisten kivien ja hienojen jakeiden murskattu kivi. Jos vielä kiillotustöitä tarvitaan, on parempi käyttää marmoripikareita tai murskattua graniittia alkuperäisen pinnan luomiseen.

Hieno hionta sopii erinomaisesti hiontaan. Se on melko helppo käsitellä lattiaa marmorisilla siruilla. Vaikeinta käsitellä ovat graniitti ja sedimenttisekoitus. Jyrsintätyön suorittamiseksi on parempi olla liian suurta täyttötiheyttä. Pieni tiheys kuitenkin pienentää lattian laatua.

Alustava vaihe

Jos betonipinnoilla on pinnoitteita, yritä poistaa ne. Sinun on ensin kohdistettava taso. Tämä voidaan tehdä käyttämällä kolmiulotteista hallitsijaa. Kun tunnistat kuoppia, kuoppia tai reikiä, on tarpeen lisätä timanttien määrää. Sinun täytyy tutkia huolellisesti muodonmuutos kutistuvia saumoja ja halkeamia. Jos niitä on, niitä on korjattava ja muita ongelma-alueita on kiillotettava. Lattian jäykkyyden tarkistamiseksi sinun täytyy yrittää hoitaa pieni alue hiomalla.

Ennen kuin alat hiomata betonia, sinun on varmistettava, ettei yläkerroksessa ole vahvistusta tai vahvistavaa metalliverkkoa. Jos tällaista materiaalia on saatavilla, se on leikattava hiomalla.

Työ hiomana

Tällaisia ​​suuttimia hiomakoneille, kuten timanttikulhoille, käytetään betonipintojen hiomiseen.

Betonin hiominen voi tapahtua vain kahden viikon kuluttua lasin täydellisestä kuivaamisesta. Tänä aikana päällyste on voimaa ja valmistautuu edelleen käytettäväksi. Betoni sisältää graniittia, kalkkikiveä, soraa, marmoria jne. Jos hiontaa ei ole tehty pinnalle, joka on kuivattu loppuun, työkalu voi yksinkertaisesti puristaa romukuvioita timanttileikkauksilla.

Sen jälkeen, kun kaikki valmistelutyöt voivat alkaa hiomata betonia. Lattiaa on käsiteltävä erityisellä seoksella, joka vie tarpeellisen reaktion kalsiumhydroksidin kanssa. Tämän seurauksena mineraali sideainetta ilmestyy betonin pinnalle, joka sulkee huokoset ja tekee betonista huomattavasti voimakkaamman ja vastustuskyvyn kosteudelle.

Käytettäessä levyjä, joiden raekoko on 400 tai enemmän, voit luoda melko vahvan betonikerroksen, joka kestää jopa erittäin voimakkaita kuormia. Tämä on viimeinen työvaihe, jonka jälkeen pinta ei tarvitse lisäkäsittelyä. Mutta jos haluat, voit saada täysin sileän pinnan ja kiiltävän kiillon, jos käytät kiillotusta suurempien jyvien timantteilla.

Ammattimyllyllä ei ole aikarajaa jatkuvaan työhön, joten tällaisen työkalun hinta on paljon suurempi kuin murskain.

Työstön jälkeen asennetaan jalkalista ja pintakäsittely. Pinta on kiiltävä, käytetään polyuretaanilakkaa, jota käytetään erityisten harjojen ja rullien avulla pintaan, joka on puhdistettu pölystä välittömästi betonin kiillotuksen jälkeen. Yleensä lattia on lakattu useita kerroksia.

Pitkäaikainen betonilattian käyttö voi aiheuttaa erilaisia ​​muodonmuutoksia. Jos löydät halkeaman tai reiän, sinun on korjattava se heti hiomakoneella.

Jos potin on löytänyt, irrota lattian vahingoittunut osa varovasti vähintään 20 mm: n syvyyteen timanttisylinterillä. Vahingoittunut alue poistetaan lävistämällä tai itsenäisesti. Ontelo vapautuu pölystä, käsitellään alukkeella ja täytetään erikoisella yhdisteellä lastalla. Kiskon tai säännön avulla suoritetaan alueen suuntaus Korjausseoksen kovettumisen jälkeen alue kiillotetaan ja kaikki epätasaisuudet poistetaan.

Jos pieni halkeama on muodostunut, voit laajentaa sitä timanttilevyllä 10 cm: llä. Tämän jälkeen alueen on oltava myös pölyltä, pohjamaalattuna, täytettynä korjausseoksella (kokonaisuus voi parhaiten käyttää kvartsihiekkaa). Kun seos on läpäissyt, toinen kerros asetetaan. Kun korjauskoostumus kovettuu, voit jauhaa betonia.

Kiillotusbetonilattiat hiomakoneen avulla auttavat poistamaan nopeasti pieniä vikoja, avoimia huokosia ja sileät epätasaisuudet. Ja itseprosessointi säästää huomattavasti rahaa.