Korvaaminen kellarissa puutalon alla

Ajan myötä rakennus voi kutistu. Tämä johtuu rakennustekniikan, luonnollisen ikääntymisen, geologisten ja ilmastollisten olosuhteiden rikkomisesta. Nostettaessa taloa korvaamalla säätiö on melko yleinen vaihtoehto suurille korjauksille. Muitakin keinoja palauttaa rakennuksen säätiön eheys. Ennen työn aloittamista tärkein asia on määrittää oikein rakennuksen kutistumisen aste ja syy. Joskus haluat muuttaa koko talon rakennelman talon alle.

Säätiön korvaaminen ja korjausmenetelmät

Säätiön suosituin tapa korvata talon on nostot. Ne saattavat tarvita 2-4-10-12 kappaletta. Nosta rakennetta ja asenna liittimet molempien puolien päälle. Nostoa vinossa ei ole sallittua.

Yhden kerran ne saavuttavat korkeuden 1,5-2 cm, ei enää. Tilapäiset tukit viedään välittömästi tilaan. Hirsitalon alareunojen taipuisaan paikkaan on asennettu lisäliittimet.

Toinen menetelmä käsittää talon kerroksen poiston talon alle 200-250 mm: n paksuiseksi. Sen jälkeen vaihda puiset vanteet ja suorita korjaukset talon pohjaan.

Aikaa vaativaa ja erityisosaamista edellyttäviä menetelmiä ovat seinien täydellinen purkaminen, jotta säätiö olisi helppo lähestyä. Sen jälkeen korjaa tai vaihda kokonaan perusrakenne. Sitten seinät kootaan uudelleen, korvaa mätä ja muodonmuutoksia.

Jos kuluminen on vähäistä, uudelleenkorjaus voi olla riittävä. Tämä on halvin talteenottomenetelmä.

Minkälainen perusta valita

Silloin tapahtuu, että vanha säätiö on epäkunnossa ja sen täydellinen korvaaminen on välttämätöntä. Ennen kuin korvaat säätiön vanhan puutalon alle, sinun on päätettävä, millainen säätiö sopii parhaiten näihin geologisiin olosuhteisiin ja rakennustyyppiin.

Taustatyypit ja niiden ominaisuudet esitetään taulukossa:

Puutalon perustan tyyppi valitaan monista tekijöistä riippuen. Jos on vaikea tehdä päätöstä ja laskea kaikki kuormat itse, on parempi käydä ammattilaisille, jotka auttavat sinua tekemään oikean valinnan.

Säätiön korvaaminen

Säätiön vaihtaminen ja korjaaminen edellyttävät jonkin verran tietoa ja kärsivällisyyttä. Jotta rakennusta ei täysin tuhota, sinun on tehtävä työ hitaasti ja noudatettava tiukasti tekniikkaa.

Rautatieasema voi vuokrata nostot, ne on suunniteltava nostamaan 10 tonnia painavia kuormia.

Taustalevyjen muodossa voidaan käyttää tiiliä, vahvoja tankoja ja levyjä.

Ennen talonrakennuksen nostamista sen paino on mahdollisimman helppoa. Pura lattiat, tee kalusteet ja kaikki taloustavarat.

Alustan alla tehdä pohja puun neliöksi, jonka sivut ovat 50 x 50 cm.

siirtokunnat

Jotta uusi säätiö olisi luotettava perusta rakennukselle pitkään, on tarpeen laskea oikein parametrit.

Laskettaessa tarvetta harkita:

 • maaperän jäädytys;
 • läheisyys maanalaisiin lähteisiin;
 • seisminen toiminta;
 • kaavoitus;
 • maaperän tyyppi;
 • paljon talonrakennusta.

Kantavien seinien alapäässä on haudattu vähintään 500 mm ja väliseinien alle 400 mm.

Nosta taloa

Tee sivusto liittimiin. Asenna se, hieman syvemmälle maahan, 50 cm etäisyydellä rakennuksen kulmista. Liitot kiinnitetään puusta valmistettuun jalustaan.

Puutarhassa pidikkeinä pidetään talon rakennetta.

Samanaikaisesti kummallakin puolella ne nostetaan korkeintaan korkeintaan 2 cm: iin yhdellä kertaa. Liitot sijoitetaan paikkoihin, joissa puu ei ole menettänyt voimaa. Nostovälineitä ei ole mahdollista asentaa mädätettyihin paikkoihin.

Jotta kuorman oikea siirto tukkeihin olisi välttämätöntä, että asennetaan metallilevyt, jotka täyttävät tiivisteen toiminnot.

Kiinnitä välittömästi kestävät taustaelementit tuloksena olevaan aukkoon. Vaihda kaikki seinät, kunnes saavutat halutun korkeuden. Tarkista rakennuksen vakaus, sitä ei saa leikata. Kiinnitä vahvasti haluttu taso asentamalla vuodevaatteet.

Vanhan säätiön purkaminen

Puun talon nostamisen ja kiinnittämisen jälkeen säätiö korjataan tai puretaan. Nämä teokset ovat melko helppoa omilla käsillänne, tarvitset muutamia avustajia ja yksinkertaisia ​​työkaluja: romua ja sledge hammer.

Jos pura vanhoja säätöjä huolellisesti, materiaaleja, jotka ovat pysyneet ennallaan, voidaan käyttää lisärakentamisessa.

Mitä sinun tarvitsee tietää

Talon kutistumisaste riippuu maaperätyypistä ja maanalaisista lähteistä. Jos ne ovat lähellä pintaa, talon ympärillä on oltava viemärijärjestelmä.

Jos maa on altis maanvyörymille, se vahvistuu. Voit tehdä tämän kaada pohjakerroksen ympärille nestemäisen lasin seosta vedellä tai poraa pieniä kaivoja ja kaada hartsi niihin.

Jos pohjavesi on lähellä, talven talven turvotus on paljon suurempi. Pohjaveden jäädyttäminen lisää tilavuutta ja työntää kaiken siinä olevan maaperästä. Sulatuksessa veden tilavuus pienenee ja kutistuminen tapahtuu.

Pohjan asennus ruuveilla

Jos päätät rakentaa uusi pohja ruuveille, sinun on laskettava niiden pituus ja halkaisija. Sinun ei pitäisi säästää rahaa materiaaliin, koska talon luotettavuus ja turvallisuus riippuvat sen laadusta.

Pienen puun talon rakentamiseen tarvitaan 8-12 ruuvitukia.

 1. Kun talonrakennus on nostettu ja kiinnitetty sen kantavien seinien ja väliseinien alle, I-palkit asetetaan. Niitä leikataan enemmän kuin arvioitu pituus 5-7 cm. Tulevaisuudessa he suorittavat grillauksen tehtävän.
 2. Pariissa 300-400 mm: n etäisyydellä seinistä ruuvataan ruuveja, jotka tukevat palkkeja. Varmista, että rakenteet sijaitsevat selvästi tasossa.
 3. Voimaa ja suojaa korroosiota vastaan ​​paalun ontelo kaadetaan betonilla.
 4. Tukin yläreunassa, joka on asetettu kärkeen ja jo se kiinnitetään kanavahyllyyn.
 5. Irrota vanha pohja.
 6. Laske talon varovasti.
Talon nostaminen.

Pilarin pohja on kiinnitetty samalla tekniikalla kuin ruuviasennuksen asennus. Ainoa ero on, että sinun täytyy kaivaa kuopat pilarien alla, jotka sitten kaadetaan betoniin tai asetetaan tiiliin.

Nauhan jalkaasennus

Valmista paikka, poista roskia, kasvien juurtajärjestelmä, pyyhi pöly pois.

Ohjeita vanhan puutalon perustusten muuttamiseen omiin käsiisi:

 1. Kaivaa kaivo alle maaperän jäädytyksen ja vanhan pohjan sijainnin alapuolella. Kaivannon muodon tulisi olla U-muotoinen, joten olisi kätevää vetää raudoituskotelo ja tehdä se nippusta.
 2. Kaadetaan pohjan hiekka, kerros 150 mm. Kostutettu, tiivistetty. Kaada kerros rikki, se on hyvin särkynyt.
 3. Ne sitovat metallipuomia, joiden poikkileikkaus on 12-16 mm kahdessa pituussuuntaisessa rivissä, jotka on yhdistetty pystysuorilla silloilla.
 4. Tee laudan muotti, se toimii sementtilaasti kaatamisen muodossa.
 5. Kaada betoniliuosta. Samanaikaisesti anna aukkoja asentamaan liittimiä rakennuksen alentamiseksi.
 6. Kun se on täysin kovettunut, muotti on purettu.
 7. Tilapäiset tuet kiinnitetään kaatoon. Aloita säätiön korvaaminen toisella puolella.
 8. Liittimien aukot asettavat tiilen.
 9. Tarkista alareunojen ja lattiapintojen eheys. Nykyisten vahinkojen vuoksi sinun on korjattava vahingoittuneita kohteita. Leikkaa mätä ja vahingoittuneet alueet ja korvaa ne uusilla.
 10. Tehdä töitä rakennuksen pohjan ja kellarin vedeneristämisessä.
 11. Sileästi ja varovasti alas talon uusi säätiö.

On olemassa toinen tekniikka, jonka mukaan alustarakenteet kaadetaan talonrakennuksen kulmiin ja kuivatuksen jälkeen taloa tuetaan ja betoni nauha asennetaan koko kehän ympäri. Kaikki muut vaiheet vastaavat edellä mainittua järjestystä.

Kuinka palauttaa ja korottaa taloa, näet videossa:

Vanhan puutalon säätiön vaihtaminen

Vanhojen puutalojen yleinen ongelma on korkeat kellarinvarusteet. Tällaiset muutokset ovat paljain silmin nähtävissä: talo on squinting, seinät tai oviaukot sagging. Jos tällaiset ongelmat ovat luonteeltaan moninaisia, on kiireellisesti korjattava säätiö. Talo on tuhoutunut, jos se viivästyy töissä vielä pari vuotta. Tästä syystä säätiön palauttaminen on monessa tapauksessa kiireellinen ja tärkeä tehtävä. Ennen kuin asetat vanhan puutalon perusta, sinun on suoritettava tarkastus ja arvioitava sen tila. Huolellinen analyysi määrittää tulevan työn.

Säätiön tarkastus

Perusta arvioitaessa kannattaa noudattaa tiettyä tekniikkaa. Säätiön tarkastus suoritetaan seuraavasti:

 • 50-70 cm leveä kaivama kaivaa säätiötä;
 • perustusmateriaali määritetään;
 • tarkastus vahingoista.

Kellarityyppejä

Vanhan alustan tarkastamisen jälkeen on määritettävä, minkä tyyppinen uusi on. Suunnittelun valinta riippuu monista tekijöistä, kuten talon tyypistä ja talon painosta. Puutalojen rakentamiseen käytetään yleensä seuraavia säätiöitä:

 • kivi (useammin - tiili) - tiili on halpa materiaali, mutta se romahtaa kosteudelta;
 • Vahvistettu betoni on kaikkein kestävin kaikentyyppisistä alustoista, se voi olla nauha ja monoliitti;
 • Pile - metallipilareista valmistettu säätiö on käytännöllinen ja nopea;
 • puinen - kellarikerroksen ympärillä on tammipylväät (kannet), tämä pohja on hyvin herkkä sienten ja kosteuden vaikutuksille.

Moderni monipuolinen materiaali ei salli vanhojen perusrakenteiden soveltamista rakentamiseen. Käytännöllisimmät ja kestävät vaihtoehdot - vahvistettu betoni- ja paalipohja. Joitakin syitä kunnolla vahvistamaan.

Nosta taloa

Kun kysymys tulee esille: "Miten perustaa vanha talo?", Sinun on välittömästi päätettävä, kuinka taloa nostetaan. Nämä teokset tehdään riippumatta rakennuksen tulevasta perustamisesta.

Valmistelutyöt

Vanhan talon nostamiseksi ei ole tarpeen käyttää kalliita erikoislaitteita. Demokraattisimmat vaihtoehdot. Kantokyvyn ja kappalemäärän määrittämiseksi on tarpeen laskea talon likimääräinen paino. Kaikki huonekalut ja taloustavarat otetaan pois rakennuksesta - tämä helpottaa sen painoa.

Suuri määrä puisia tai tiilisiä tukipuita tarvitaan töihin, ne hankitaan etukäteen. Tukien korkeuden on vastattava tulevan säätiön korkeutta. Tukien määrä riippuu seinien pituudesta. Säädä vähimmäisero tunkkien korkeudella tarvitset vuori, paras vaihtoehto - levyt.

Nostettaessa talon alareunat - kaikkein heikoimmassa asemassa oleva paikka. Tukkien suojaamiseksi roiskeilta ja halkeilulta ne kiinnitetään metallileikkeillä. Jos talon rakenteella on vanha perusta, on tarpeen tuhota sen ulompi aarre, noin 50 cm kummallakin puolella. Tämä tehdään lisäämään liittimiä. Jotta selvitettäisiin, kuinka kaatoa säätiö vanhan talon alle, on tarpeen selvittää kaikki rakenteen nostamisen hienot yksityiskohdat.

Liittimien asennus

Liittimet kohdistavat erittäin voimakkaan paineen lokiin, joten ne on sijoitettu ehjiin lokeihin. Liittimien asennus suoritetaan seuraavasti:

 • paikoillaan, missä telakka seisoo, vahva tuki asetetaan levyn, paksun vanerin tai substraatin muodossa (50 x 50 cm);
 • määrittää talon särmäisimmän kulman ja sen alapuolella, valmistetun tuen päälle, asenna tunkki;
 • muodostetaan peräkkäisiä kulmia.

Nostoprosessi

Talon nousu alkaa vaivalloisimmillaan. Kaikki toimenpiteet suoritetaan hyvin sujuvasti, jotta ne eivät vahingoita talon seinämiä. Ensimmäisessä lähestymistavassa tehdään 2 cm: n nousu, mikä estää seinämien halkeilua. Tuloksena olevaan aukkoon liitetään puiset palkit tai lankut.

Kun ensimmäistä kulmaa nostetaan, seuraavia nousee vuorotellen samalle korkeudelle. Ympärysmitta on pinottu levyjen muodossa. Nostotoiminto suoritetaan vähitellen, jolloin tuki kiinnitetään kuiluun lippien kuormituksen helpottamiseksi.

Kun talo on nostettu haluttuun korkeuteen, laita tiili tai puiset rekvisiitta, pylväät. Tukipilarien lisäksi myös tukipilarit tulee valmistaa kiinteän materiaalin tukisivustoille, ja vasta sen jälkeen voit alkaa korjata vanhan perustan.

Koko talon nostamisprosessi suoritetaan päivän aikana. Viimeinen vaihe on sivuston valmistelu tulevalle säätiölle. Jos talo on vanha, sitä nostetaan äärimmäisen varovasti.

Vanhan emäksen tuhoaminen

Kun nostettu tuhoutunut talo jatkaa tuhoutumista vanhan pohjan. Perinteinen ja halvempaa tapaa - työskennellä murskaimen ja kiilojen kanssa. Puiset panokset viedään säätiön saumoihin tai halkeiluihin kelkkasahalla. Tuhoamaan sementin jäljelle jäävät elementit, jotka sopivat lyönteihin ja romuihin.

Tuloksena syntyneiden roskien puhdistaminen lapiolla. Kun vanhan talon perustaminen on tuhoutunut, he alkavat valmistella uutta säätiötä.

Ribbon säätiön kaataminen

Kohtuullisin vaihtoehto yksikerroksisille puurakenteille - teipillä vahvistettu betonipohja. Se sopii kaikenlaiseen maaperään. Tällaisen emäksen rakentaminen suoritetaan seuraavasti:

 • Kaivaa kaivanto. Uuden säätiön tulisi olla 10-20 cm leveämpi kuin edellisellä. Jos tulevaisuudessa on tarkoitus rakentaa muitakin rakennuksia, niin myös säätiö pitäisi kaataa;
 • T-muotoinen U-muotoinen kaivanto on luotu pisin seinien alle;
 • Kaivannon ensimmäinen kerros asetetaan hiekkaan (10-15 cm);
 • Seuraavassa vaiheessa on vahvistuksen runko;
 • Muottien kokoonpano;
 • Materiaalin asettaminen vedenpitäviksi;
 • Juotto ratkaisu.

Liuoksen täydellisen kovettamisen jälkeen levyt asetetaan yhdelle säätöosalle, johon väliaikaiset kannattimet asetetaan. Kaikki pohjan alueet kaadetaan yksi kerrallaan. Kunkin uuden osion vahvistusverkko on yhdistetty aiempien osien tankoihin.

Toisessa rakenteen rakentamisessa rakennuksen kulmat kaadetaan ensin. Muottirakenne luo rajoitettuja aloja ehdotetun säätiön kulmille. Ne ovat tulvia ensiksi. Liuoksen kovettamisen jälkeen kaikki emäksen jäljellä olevat osat kaadetaan.

Sen jälkeen, kun läpivientireiät ovat, kiinnitä tiili tai laasti. Kun pohja on täysin jäädytetty, alemmat lokit tarkastetaan uudelleen ja ne vaihdetaan tarvittaessa. Työn loppuvaihe on talon asentaminen säätöön: työ suoritetaan sujuvasti ja vähitellen alentaa rakennetta 3-5 cm.

Vanhan säätiön vaihtaminen ruuveilla

Nopealla työllä paalun perustan asentaminen kestää päivän. Tämäntyyppiset talon perustukset sopivat hyvin hiekka- ja suolavedeksiin.

Ennen ostajien hankkimista sinun on laskettava talon paino ja alue ja tutkittava sen alla oleva maaperä. Ruuvien paalujen keskimääräinen kantavuus on 5 - 14 tonnia, riippuen terien pituudesta ja halkaisijan halkaisijasta.

Pallosäätiön asennustyöt tehdään seuraavasti:

 • nosta taloa liittimiin;
 • merkitä tilaa tuleville paaluille (enemmän numeroa putoaa seinien ja kulmien paikoille);
 • asentaa paalut manuaalisesti tai laitteiden avulla (rakenteiden syvyys maaperän jäädytyksen yläpuolella);
 • ruuvaamalla kaikki paalut, ne liitetään metallikehyksellä hitsaamalla;
 • Viimeinen vaihe on talon asentaminen paalusäätiöön.

Lämpöhäviön vähentämiseksi ja rakenteen ulkonäön parantamiseksi rakennetta peitetään tiilillä tai koristeellisilla paneeleilla.

tulokset

Jos haluat järjestää uuden säätiön kotonsa alle, suorita ensin useita tutkimuksia. Niiden tarkoituksena on määrittää säätiön tila. On myös tarpeen tietää rakennuksen noston hienovaraisuudet tukien avulla. Aloita poimimaan sagging reunasta. Hoitoa on noudatettava, kun työskentelet alemman vanteen kanssa. Kokeneet rakentajat käyttävät tiiliä väliaikaisten tukien materiaalina.

Nauhalevyn vaihto on helpompaa kuin muuntyyppiset alustat. On välttämätöntä kohdistaa laitteen laatoitus ja betonin kaataminen oikein. Kun asennat taloa pohjaan, myös prosessin useita ominaisuuksia on harkittava.

Puutaloiden perustamisen korvaaminen, miten muuntaa: nosta ja kaada omat kädet

Puutalon vahingoittumisasteen määrittäminen

Mikä tahansa säätiö, riippumatta siitä, mistä se on valmistettu, kuluu ajan myötä, halkeilee ja hitaasti romahtaa. Joissakin tapauksissa kotitalouksien omistajat ovat kannattavia ostamaan maata olemassa olevalle asuinrakennukselle, koska heillä on jo kaikki tarvittavat viestinnät. Mutta uudesta rakennuksesta ei yksinkertaisesti ole aikaa ja rahaa, joten herää kysymys siitä, kuinka rakentaa uusi vanhan talon sivulle ja luotettavin ja kestävä?

Sitten usein rakennusvaiheen ensimmäisessä vaiheessa se yksinkertaisesti muuttaa puurakenteen vanhan perustan uuteen, nykyaikaiseen taloon, ja täällä vain riittää nostaa se ja laske se sitten uusiin säätiöihin. Yleensä vanhoja taloja, vaikka vahvoja, on tehty puusta, siksi ne on rekonstruoitava oikein, siististi ja tekniikan mukaan.

Tarve perustaa säätiö

Puuportaan tukikohdan oikea korjaus

Puutalon kellarin uusiminen on usein ainoa tapa säilyttää rakenne ja estää sen tuhoaminen. Kun otetaan huomioon, että suurin osa tällaisista taloista on rakennettu pylväspohjaisiin tukirakenteisiin, joissa puupalkki toimii tukena, silloin ei ole taloudellista merkitystä sen korjaamiseksi. On yksinkertaisempaa yksinkertaistaa pelkästään pohjaa, kaataa uusi pohja ja nostaa talon pneumaattisten liittimien aikana.

Puustalon alle sijaitsevan kellarikerran vaihto on tinkimätöntä työtä, joka parhaiten jää ammattilaisille ja varovainen alustava laskelma. Mutta voit tehdä sen itse, mutta tämän vuoksi sinun on käytettävä erikoislaitteita talon korottamiseen ja täyttämään uuden betonipohjan, jonka voit vuokrata aina kohtuulliseen hintaan.

Valmistelut puutalon restaurointiin

Käytä nosturia nostettaessa puutaloa

Ensinnäkin arvioidaan rakennuksen vaurioitumisasteen arviointi sekä yksityiskohtainen analyysi olemassa olevan säätiön tilasta. Sitten sinun on nostettava taloa pneumaattisilla tai hydraulisilla liittimillä. Ei ole järkevää ostaa tällaista työkalua, monet rakennusyritykset menestyvät menestyksekkäästi.

Sinun on myös valmisteltava tarvittava työkalu:

 • betonisekoitin;
 • romu;
 • puiset kiilat;
 • tilapäiset tuet (puupalkit, tiili- tai betonilohkot);
 • pienet puukappaleet asentamista varten tulevien tukien ja talon perusteella.

Ankkureita varten sinun tulee tarjota kiinteä puu- tai teräskatto sekä löytää tai leikata teräslevy, joka asennetaan tangolle.

Jos puutalossa on pylväspohjainen tukikohta, sinun on ensin purettava se. On myös suositeltavaa helpottaa itse rakennusta, ottaa huonekaluja ja laitteita, purkaa lattiat ja purkaa ikkunat ovilla. Toisin sanoen rakennuksen helpottaminen mahdollisimman paljon ja jättää vain kantavat seinät ja lattiat.

Ennen puutalon kellarin korvaamisen aloittamista suoritetaan usein maaperän tilan geodeettinen tutkimus ja pohjaveden määrittäminen. Tämä tehdään tulevan säätiön tyypin määrittämiseksi sekä tarvittavan rakennemateriaalin määrän laskemiseksi vaihtoon. Joskus rakennustöiden, kulttuurisesti merkittävien rakennusten restauroinnin aikana, kehitetään tulevaisuuden perusta, ja suunnitellaan vaiheittaista työtä.

Nosta taloa

Puuportaan nostaminen jalustan vaihtamiseksi

Peruskorjauksen perustaminen puutalon alle alkaa talon nostamisen ja pohjan irrottamisen likaa, maata ja kiviä. Tämä on erityinen menettely, joka sisältää myös useita vaiheita:

 1. Liittimien asennus rakennuksen kulmissa sekä laakerin seinien risteyksissä.
 2. Työkalun kiinnittäminen erityiseen tukialustalle, jota voidaan edelleen vahvistaa sukellamalla maahan.
 3. On tarpeen nostaa talon kummastakin liittimestä samanaikaisesti, ei jerkistä, noston nopeuden tulisi olla 2-3 cm kerrallaan. Tämä takaa vähäisen raon kantavien seinämien välillä ja rakenne säilyy kokonaisuutena.
 4. Jos nostat rakennuksen jopa tuhansina senttimetreinä, sinun on korjattava se välittömästi väliaikaisilla tuilla. Ja niin edelleen.
 5. Jos laakerin seinän alareunassa on taivutuksia, on suositeltavaa asentaa lisäliittimet ja pysäyttää nosto jonkin aikaa. Koko nostoprosessia on valvottava, sillä rakennuksen painopiste siirtyy tällä hetkellä.

Kun puutalo on nostettu vaaditulle korkeudelle, on aika purkaa vanha vaurioitunut pohja. Ensinnäkin kruunut ovat kiinteitä tilapäisiä tukia, vakuutettuja liittimiä. Vanhat rauniot ja tiilimuuraus ovat täysin rikki, korkealaatuiset rakennusmateriaalit, jotka ovat säilyttäneet rehellisyytensä, jätetään edelleen rakentamiseen.

Kuinka remakea puuportaan nauhatusperusta

Kaistaleen jalustan valmistelu vaihtoon

Yleensä puupalkkeja ja luonnonkiveä käytetään nauhana, koska betonia käytettiin harvoin silloin. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa vaihtaa vanhantyyppinen teipin rakenne uuden betoniseinän kanssa.

Tämä prosessi on melko työläs, koska sinun täytyy kaataa uusi säätö, lisäksi tehdä rakenteen vahvistaminen ja laskea sitten puutalko varovasti alas. Myös tässä on syytä muistaa, että betoniraudan pohja kuivuu pitkään, joten nostetun rakennuksen avoin osa on suojattava kosteudelta ja lämpötilalta.

Pylväsperustan korvaaminen

Luonnos sarakepohjan valmistuksesta korvaamaan

Tämä säätiö on useimmissa puutaloissa, joten korvaustekniikka on hyväksyttävissä yksikerroksisille tiilitalleille. Tarpeen korvaaminen:

 1. Irrota korotettu rakennus vanhasta alustasta irrottamaan likaa ja kiinnittämään.
 2. Sitten kaivaa kaivo, jonka syvyys on huomattavasti suurempi kuin nykyinen syvyys. U-muotoinen kaivanto kaivuu niin, että on mahdollista muodostaa kehys, jossa on raudoitus, yhdistämällä kaikki elementit kokonaiseen rakenteeseen.
 3. Jos on tarpeen antaa jatke, kaivantoa laajennetaan määriteltyihin mittoihin ja lisätään lisävahvahihna.
 4. Kaivannon pohjalla hiekka ja sora-pad asettuu alas, kostutetaan vedellä ja syöksyy. Sivut tarjoavat muottipesän, peitetty vedeneristys. Valmiit rakenteet, joissa on raudoitus, täytyy kaataa betoniliuosta ja jättää kuivumaan.
 5. Muutamassa viikossa, kunnes betoni on saavuttanut puolet sen vuosikurssista, puupaneelit tulisi laittaa pohjaan ja tilapäiset tuet olisi asennettava. Samanaikaisesti tukit poistetaan rakennuksen toiselta puolelta, ja vastaava pohja tehdään.

Muutaman viikon kuluttua betoni noutaa rakenteensa ja rakennuksen sujuvasti laskeutuu uusi, jo vesitiivis perustus. Tarvittaessa voit vaihtaa alemman kruunun, jota jyrsijät ja termitit vahingoittavat.

Vanhan puutalon pelastaminen: säätiön korjaaminen tai korvaaminen

On mahdollista selvittää, onko perustus tarvita korjausta varten heittäen vain yhden silmäyksen siihen. Se, että talon perustamispäivät on jo numeroitu, on osoitettu rakennuksen esijännityksestä, seinämien halkeilusta ja talon samentumisesta. On mahdotonta turvata rakennusta tällaisia ​​muodonmuutoksia vastaan, koska ajan myötä perusaineet tuhoutuvat. Näin ollen yksi päivä tunti tulee, kun puutalon omistajat joutuvat päättämään, mitä korjaus tehdään - osittainen tai täydellinen.

Osittaiset ja kunnostustilat

Säätiön vahinkojen määrittämiseksi ja tarvittavien toimenpiteiden määrittämiseksi sen palauttamiseksi on tutkittava huolellisesti säätiön nykytilaa ja tunnistettava ominaisvirheet, jotka voivat vaikuttaa rakennuksen tai sen yksittäisten elementtien lujuuteen ja eheyteen.

Jos halkeamia ilmestyy pohjalle, sinun täytyy miettiä tarvetta korjata se.

Säätiö palautuu hajanaisesti, jos se laskee, mutta ei aloittanut romahdusta. Täydelliseen korjaukseen käytetään halkeamien ja muiden vaurioiden tunnistamista.

Päätös siitä, millä perusteilla täysin vaurioitunut rakenne korvataan, otetaan huomioon maaperän tyyppi, maasto ja alunperin luotu perusta.

Jos talon perusta meni maahan, on aika korjata se

Nauhapohjalla tehdään usein seuraavasti: tuhoutuneet alueet puretaan ja rakenne vahvistetaan kehän ympäri. Jos teatterin kellari on vakava tuhoaminen, päätä sen täysi korvaaminen.

Jos kyseessä on vakava puute vyönauhalla talon, on järkevää ajatella sen täydellistä korvaamista.

Pylväspohjan korjaus suoritetaan lähes aina kokonaan: kaikki vanhat rakennustukit korvataan uusilla. Tätä varten talo nostetaan pylväiden korkeuteen liittimiin. Uusi luotettava tuki vahvistettu teräsbetoniin "tyynyihin".

Pilarin säätiö korvataan usein kokonaan uudella.

Puun perusta, joka on jo onnistunut pilkkelemaan sientä, korvataan yleensä nauhalla tai pylväsrakenteella. Tällöin rakennusta nostetaan tiettyyn tasoon ja siihen asetetaan betonilohkoja tai tiiliä.

Puun talon perustamisen vahvistaminen

Säätiön korjaaminen on järkevää vahvistaa sitä välittömästi. Tämä voidaan tehdä, jos olet varma maaperän vakaudesta, joka on talosi perustason alapuolella. Rakennuksen alla olevan rakenteen vahvistamista voidaan vaatia, jos talon suunnitellaan toisen kerroksen, mutta epäillään, että aikaisemmin asennettu säätö ei kestä suurennettua kuormitusta.

Vahvista säätiö kahdella tavalla riippuen sen kuormituksesta, jota hänen täytyy kestää.

Ohjeet nauhanrakenteen vahvistamiseksi

Jotta säätiö olisi kestävämpi, suorita seuraava työ:

 1. Kaivanto kaivetaan pohjan pohjan päälle. Kuon on oltava leveä, muuten se on hankalaa työskennellä. Lisäksi on otettava huomioon, että uusi säätiö on tehokkaampi.
 2. Löytyneestä kellarista kaavitaan maata. Voit tehdä tämän käyttämällä metallisella siveltimellä.

Kaivannon on oltava riittävän leveä, jotta se olisi mukava siinä.

Lujitustangot porataan reikien sisään, joihin pystysuora ruudukko on kiinnitetty

Vahvikehikko yhdistää kiinteästi vanhan perustuksen betonin lujarakenteeseen

Vahvikehän ympärille asennetaan muottilaatta ja siihen kaadetaan betonia. Kun vahvistuskerros kovettuu, muotti poistetaan

Vahvistuksen ansiosta puurakenteen paino jakautuu suuremmalle alueelle. Tällä menetelmällä voit lopettaa talon uppoamisen ja tuhoutumisen.

Video: miten vahvistaa teippausta

Pohjan perustaminen puun rakentamisen alle

Jalustan vaihtamismenetelmä riippuu sen tyypistä.

Strip-säätiön vaihto

Peruskorjaus nauhan muodossa suoritetaan vaiheittain:

 1. Alustan painemisen vähentämiseksi huonekalut poistetaan talosta, lattiat puretaan ja uuni puretaan. Ainoastaan ​​lämmityslaitteita, jotka seisovat erillisellä betonialustalla, ei ole purettu.
 2. Rakenne nousee hieman. Jos talo on pienikokoinen, sen tasoa suhteessa maahan muutetaan käyttämällä eräänlaista painonostovipua, joka on 8x8 cm, joka sijaitsee rakennuksen kulmassa. Sen tukena on loki. Raskasta rakennetta varten on parempi valita puu paksumpi. Puurakenne nousee ja painaa puuta.

Talo kohottaa ja alustaa väliaikaisia ​​rekikoja

Talo nousee tasaisesti useilla liittimillä. Vakuutuksesta tukipalkkien ympärille suljetut puupalkit

Vanhan emäksen hävittämiseksi lävistämällä

Rakenteilla, joissa on vahvikekehys, vahvistetaan sivuseinällä ja kaadetaan betonilla

Muutamaa päivää muottien poistamisen jälkeen pohja peitetään vedeneristysmateriaalilla.

Video: miten korjata teippi betonipohja

Tukipyyntöjen korjaus

Korvataan pylväsperusta seuraavasti:

 1. Talo on nostettu vanhan tukikohdan yläpuolelle niin korkealle, että oli kätevää purkaa vanhat pylväät ja asentaa uudet. On tärkeää, ettei se liikaa, muuten talon alempi kruunu voi kaatua.

Korjausajankohtana voit asettaa tilapäistukien sijasta sarakkeen perustan

Uudet pilarit, jotka ovat jonkin matkan päässä vanhasta

Jos on tarpeen korvata vain muutamia pylväitä, ne toimivat eri tavalla: niiden sijaintipaikassa ne kaivaavat alla, ne upotetaan ja kaadetaan betoniin. Vanhat kannattimet puretaan liuoksen kovettumisen jälkeen.

Video: tee-se-itse sarake säätiön korvaaminen

Säätiön muuntaminen tiilestä tai tiilestä monoliittiin

Koska tiilen perustukselle on ominaista lisääntynyt epävakaus, on parempi korvata se betonialustalla.

Jotta rakennettaisiin konkreettinen säätiö tiilen tai roska-pohjan sijasta, suoritetaan seuraavat toimet:

 1. Vanhojen tiilien tai raakapuun kivitöiden purkaminen osissa. Irrota joka puolet metriä rakennusta ensin asentamalla jack ja myöhemmin - metalliset tuet, ottamalla rakennuksen paino.

Vanha säätö puretaan osissa, ja sen sijaan asennetaan metalliset tukipalkit.

Uuden pohjan alla ne muodostavat muottien, jossa on vahvikehys ja täytetään betonilla

Video: tiilisäädön korjaus

Korjaa puutalon perusta omilla käsillä

Puinen perustus koostuu pääasiassa männystä tai lehtikuusta. Puun rakentaminen edellyttää aina täydellistä korvaamista, sillä ajan mittaan se on kokonaan peitetty sienellä ja rotilla. Tällaisen pohjan vanhojen elementtien vaihto uusilla toteutetaan seuraavasti:

 1. Kannen avulla taloa nostetaan vanhan perustuksen yläpuolelle niin korkealle, että oli kätevää tehdä töitä vanhojen pilarien purkamiseksi ja uusien asentamiseksi. On tärkeää, ettei se liioitele sitä, muuten talon alempi kruunu voi halkeilla tai kaatua.

Talon nurkka nostetaan ylös niin, että vanha kansi voidaan poistaa.

Puiset sauvat ennen asennusta on peitettävä kerroksella vedeneristys

Vahingoittuneen puutalon vioittunut perusta voidaan järjestää. Tätä varten sinun on hankittava tarvittavat tiedot ja valittava korjaustekniikka tai vaihto. Talon pohjan peruskorjaus voidaan tehdä omalla kädelläsi, jos sinulla on halu ja ainakin vähän kokemusta rakennustöiden tuotannosta.

Säätiön muuttaminen tai korjaaminen talon alla

Rakennuksen jälkeen talossa on tietty kutistuminen.

Talon peruskorjauksen vuoksi seinät nostetaan nostimilla ja ripustetaan väliaikaisesti betonilohkareilla.

Mutta jos se tapahtuu epätasaisesti, se johtaa koko rakennuksen vääristymiseen, säröjen esiintymiseen seinissä ja kellarissa.

Voivat johtaa ikkunoiden ja oviaukkojen, ovien vapaa sulkeminen muuttuu monimutkaisemmaksi. Tilanteen korjaamiseksi on yleensä tehtävä korjaus tai perusasetuksen muuttaminen.

Jos tuhoutuminen ei johtunut vanhan perustuksen rikkoutumisesta, todennäköisesti seuraavista syistä:

 1. Väärä laskelma talon suunnittelussa. Pohjaan tai sen osaan kohdistuva kuormitus voidaan ylittää itse asukkaiden toiminnan vuoksi.
 2. Rakennustöitä tontilla talon vieressä. Tai samaa työtä naapurustossa.
 3. Maaperän eristyksen sokea alue. Tämän seurauksena pakastamisen syvyys ja pakkasenkenevien voimien vaikutus syvyyteen syvempiin perustuksiin lisääntyvät.
 4. Epätasainen maaperä eri osissa säätiötä. Geologisten tutkimusten laiminlyönti.
 5. Pohjaveden pinnan muutokset (GWL) ja näin ollen maaperän kantavuuden väheneminen. Sattuu, että kerran 15-30 vuodessa on voimakas nousu vedessä ja yleensä kuivan maaperän lämmittäminen.

Järjestelmä, jossa majakat sijoitetaan säätöön.

Tällaisia ​​muodonmuutoksia tehdään pääasiassa pylväs- tai nauhapohjissa pystytetyillä taloilla. Monoliittiset kelluvat levyt ja paalun perustukset, jotka on asetettu syvemmälle kuin jäätymisaste, tällaisia ​​muodonmuutoksia harvoin vaikuttaa.

Jos yksityisen sektorin talot rakennettiin ennen kaikkea puusta, lokeista, omien mökkien omistajat ja maalaismökit rakentavat usein kerrostaloja tiilestä ja betonista. Tietysti valon kannattajia ovat esimerkiksi kehysrakennukset.

Mutta jos kevytrakennuksissa ja raskasrakennuksissa on yhteisiä ongelmia säätiön kanssa, niiden ratkaisut ovat suurelta osin erilaisia. Pääasiassa talon painon takia. Hirsitalo, jotta voit muuttaa säätiötä, voit nostaa nostureita vaaditulle tasolle kokonaan. Tehdä tämä kaksikerroksisella tiilitalolla ei ole helppoa.

Mitä tehdä: muuttaa säätiötä tai vain tehdä osittainen korjaus? Talon sisätilojen määrittämiseen käytetään tavallisesti papereita, jotka on liimattu halkeaman yli. Kadulla voit laittaa majakkalaipan ratkaisun. Jos halkeama on pysähtynyt eikä sitä ole muutettu 10 päivän ajan, voit todennäköisesti rajoittaa sen korjaamiseen.

Puurakennusratkaisut

Koko talon tarkastamiseksi talon ympärillä he kaivaavat kaivannon pohjansa syvyyteen. Ensin sinun on arvioitava säätiön kunto ja päätettävä, mitä tehdä sen kanssa. Työn on valmisteltava:

 • bajonettipata (mahdollisesti valinta);
 • sorkopalkki, pultti tai hammas (kiila);
 • murskaaja tai kirves.

Jack-asennusjärjestelmä.

Peruskorjauksen tai uudelleenkäsittelyn vuoksi talon seinät on yleensä nostettu haluttuun korkeuteen ja ripustettu kanaville tai betoniteräksille tilapäisillä tukeilla, jotka on tehty betonilohkosta tai lankusta. Vaihda tarvittaessa alareunat.

Jos talo on rakennettu tiilipylväät, tiili voi yksinkertaisesti romahtaa ajan myötä. Sama tapahtuu puun kanssa, jos talo on puutuolilla. Nauhan säätiö voi olla osittainen tuhoutuminen alueilta, joilla on heikko maaperä.

Säätiöpylväät voidaan korjata tai korvata. Puupylvö vedetään ulos ja korvaa välittömästi uusi, käsitelty antiseptinen aine. Tiili on parasta purkaa välittömästi keitetyillä työkaluilla. Koko tiili voidaan jättää korjaamaan pylvästä.

Jos maaperä kallistuu, kellarikerroksen sisäpilarit keväällä usein romahtavat tai ulkonevat maasta pylväiden yläpuolella kehän ympäri nostaen lattiaa. Kesällä päinvastoin he laskeutuvat, jolloin lattiaa ei tueta. Tässä tapauksessa on syytä harkita, että pilarien vahvistaminen vuosittain on välttämätöntä: on parasta laittaa talo ruuveille tai korvata pohja kiinteällä nauhalla.

Järjestelmä talon nostamiseksi säätiön yläpuolelle ja kruunun korvaaminen.

Tee näin, vedä kaikki pylväät, kaivaa kaivannon nauhan alapuolelle, tee hiekan ja raunion tyyny, laita muotti, vahvista se ja kaada betonia. Kun hän saa voimakkuutta, kerroksen vedenpitävyys sijoitetaan kellarikerrokseen ja taloa alennetaan. Kuinka syvä kaivata kaivantoa, millainen vahvistus käytettäväksi jne. Riippuu monista tekijöistä. On parempi kuulla tästä asiasta ammattimaisen suunnittelijan kanssa.

Jos vanha nauhatalusta ei vaadi täydellistä korvaamista, sen yksittäiset osat voidaan korjata. Tee näin teipin vaurioituneesta osasta aiemmin puhdistettu, ankkuroi metalliristikko ankkureilla, jättäen pienen aukon seinästä, laita muottiin ja täytä tämä alue betoniin. Pienet halkeamat vain kaada sementtilaasti. Erilliset ongelma-alueet, esimerkiksi löysä maa, kaadetaan nauhan molemmille puolille.

Rakennuksen vahvistaminen rakennuksen ympärillä

Jos talo putoaa huomattavasti toiselle puolelle, se merkitsee sitä, että tämän puolen on vahvistettava tukijalan perustusta ja laajentamista. Joissakin tapauksissa lujittaminen tapahtuu talon ympärillä, jos esimerkiksi suunnitellaan toisen kerroksen rakentamista. Laajennetun perustan leveys olisi määritettävä tarkalla laskelmalla uuden hankkeen mukaisesti.

Rakennuksen lujitustyö suoritetaan vaiheittain jaettuna koko pituudeltaan enintään 2 m: n osiin.

Runkorakenteiden lujitussuunnitelma teräsbetonihammaslaitoksen avulla.

Kaivantoa on kaivettu enemmän kuin vanhan perustuksen pohja, jotta päästään hiekkaan ja rikkiin.

Uusi rakenne on sidottava vanhaan, tätä tarkoitusta varten reiät porataan vanhassa pohjalla, jossa 12-14 mm: n halkaisijamitat on kiinnitetty ja kiinnitetty sementillä. Uusi vahvistusverkko on sidottu niihin. Lisäksi, tiukasti tason ja korkeuden mukaan, muotti on alttiina ja betonia kaadetaan. Liittymistä toiseen paikkaan on jäljellä vapaita päätevahvistuksia.

Seuraava jakso on 2-4 metrin etäisyydellä. Jos seinän pituus on pieni, voit täyttää kulmat. Jokaisen osan on saatava tarvittava voima. Vasta sen jälkeen voit siirtää sen kuorman talosta. Sitten koko nauha vahvistetaan ja kaadetaan täydellisesti.

Tarvittaessa voit myös kasvattaa säätiön korkeutta nostamalla koko talon.

Raskas talon pohjan vahvistaminen

Nyt, miten muuttaa lohkojen tai tiilien taloa. Ottaen huomioon talon raskaan kuormituksen, pohjan pohja on kaivettu vain sen pohjaan asti, maata ei ole kosketettu sen alle. Vahvistus suoritetaan toisella puolella tai molemmilla.

Tätä varten ympäröivän alueen tai vain korjaustöitä vaativissa tiloissa asennetaan 10-14 mm halkaisijaltaan 60-80 cm: n etäisyydelle vaakasuorassa olevat vahvistuspistot. Seinän korkeudesta riippuen useita tällaisia ​​rivejä tehdään teipin pohjalle.

Tämän jälkeen samaa raudoitusta kulkee vaakasuunnassa seinää pitkin jokaista riviä ja hitsataan tai sidotaan tappileihin. Vahvikkeen päälle asetetaan suuri metalliverkko. Tämän jälkeen muotti on asennettu 5 - 15 cm: n etäisyydelle ja betonia kaadetaan.

Kun betoni kovettuu, seinälle asennetaan vedenpitävyys ja täyttö täytetään maaperän kerrosten kerrosten täyttämiseksi. Vedenpohjan perustusten tai kellarikerrosten vedenpitävyys on toivottavaa EPS-kerroksen suojaamiseksi. Se toimii säätiön lämpöeristeenä.

Jotta ei voitaisi kysyä, miten perustaa säätö uudelleen, on tarpeen ainakin lämmitellä sokea alue ja tarvittaessa tehdä luotettava vedenpoisto veden poistamiseksi seinästä ja pohjasta.

Kuinka muuttaa säätiötä puutalon alla

Esipuhe: Tämä viesti on tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka omistavat kesämökin, yksityisen talon tai aikoo ostaa tai rakentaa sitä.

Kuten kirjoitin aiemmin, olen mukana rakentamisessa. Koska nyt on sesonkiaikana työssäkäyviä ja enemmän on istua joutokäynnillä, on aika ladata viesti. Lisäksi näen Pikbushnikovin virkoja töistäni, yritän jakaa tietoni ja kokemukseni. Voiko joku auttaa.

Vakiintuneen perinteen mukaan jotkut rakennusyritykset (emme kutsu heitä, he jo tietävät heidät) laittavat tällaiset talot hiekkakivilohkoihin. Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään tällaista säätiötä vastaan, mutta sitä ei voida soveltaa kaikkialla (tässä kenties seuraavassa tehtävässä). Asiakkaat luottavat rakentajia alkavat puristaa kyynärpäätään vasta 5-10 vuoden kuluttua, kun ovet sulkeutuvat, lattiat vääntyvät ja lohkot joko kasvavat maaperään tai päinvastoin puristuvat siitä. Lisäksi he eivät tee sitä tasaisesti.

Joten meillä on vakio, kilpi, maalaistalo:

Erityisesti mainitsen ihanteelliset olosuhteet, kun talossa ei ole kuistia / terassia, ei liesi omalla pohjalla, ei mätäruusuja eikä myöskään tarvitse katkaista viestintää. Jos jotain, yritän vastata epätyypillisiin tapauksiin kommentteihin.

Ensimmäinen asia, mitä teemme, on katso talon kunnossa. On tärkeää, että talo olisi sidottu "eloon", koska se on se, että saamme kiinni vinssit sekä "jack" koko talon.

Sitten määritä ruuvipillojen määrä ja sijainti. Määritämme, mihin suuntaan siirrämme talon puoli pituutta.

Tässä esimerkissä oli 12 ruuveja 108 / 2500mm (9 talon alla ja 3 tulevan terassin alle)

Kierrä ensimmäiset kuusi paalua. Talon seinän alla ja terassin alla. Leikkaa ne tasolle oikealla korkeudella. Hitsauskärki. Nämä ensimmäiset paalut käsittelevät päätoimintaa siirtäessään talon. Heille tartutaan vintturiin, heille (ja jopa väliaikaisille tuille) on talossa.

Tässä tarkoituksessa asiakas päätti olla tekemättä vanteita I-palkista / kanavasta, mutta säästää ja toimittaa puuta. Koska talo ei ole suuri - tämä vaihtoehto on melko mahdollista (säästöt olivat hieman yli 20 000 verrattuna kanavaan).

Tämä tapahtuu heti liikkuessa! Pahoittelen joidenkin asentajien epäoikeudenmukaista näkemystä, mutta haalarit eivät elä pitkään aikaan) (Video toisesta kohteesta, mutta yleensä edelleen sama)

Tarkastelen työkalusta kysymyksiä. Ketjukuljettimen kantavuus 3 tonnia - 2 kpl. Hydraulipulloaukot, joiden kuormituskapasiteetti on 20-30 tonnia - 4 kpl. Laser taso - 1 kpl. No, ja muut välineet pienissä asioissa (hitsauskone, hiomakoneet, murskaimet, sähkösahat jne.)

Kun olet siirtänyt talon 3 metriä, meillä on mahdollisuus kiristää jäljelle jääneet kuusi paikkaa talon alla.

No, niin kaikki on yksinkertaista. Asennamme johtosarjan 150 * 150 puusta, joka on kyllästetty paloturvallisuudella. Älä unohda pään ja palkin välistä vedenpitävyyttä (kaksi kerrosta tavanomaisesta kateaineistosta). Palaamme talon takaisin. Palauta tilaus Saavutamme lopputuloksen:

Se on edelleen ommella pohjan sivuraide. Tee kauniita askelia. Mutta tämä on ilman meitä, kun terassi rakennetaan.

Jos viesti tuntuu kiinnostavalta, kerron muista korjauksista. Voin myös kertoa paljon ruuvipinoista: milloin heidät kannattaa tehdä, ja kun klassinen säätiö on parempi, kuinka laskea niiden lukumäärä, halkaisija ja pituus. Kun on tarpeen paaluttaa paaluilla varustettuja paikkoja jne. Kirjoita kommentteihin, mikä on mielenkiintoista.

P / S / Mitä he pitävät mainoksina, en määrää yhteystietoni, sivustoni, sijainti (vaikka tämä ei ole ongelma tutkintaryhmille). Teos luotiin opetustarkoituksiin.

 • Suosituimmat
 • Ensin päälle
 • varsinainen alkuun

113 kommenttia

vittu, he ottivat talon ylös

Pffffff, yhdessä maassa kolmesta kirjaimesta, he siirtävät taloja autossa kaupunkeihin kaupunkiin.

Aihe mielenkiintoinen. Minulla on oma perusta uunille, tällainen liike ei toimi.

Moskovassa koko katu valssattiin)

Yliopistoissamme professori on kehittänyt teknologian korkeiden rakennusten nostamiseksi ja tasoittamiseksi. Nyt he menevät kaikkialle IVY-alueelle, he ovat nostaneet taloja.

Sitten - vain kiivetä. Ja ehkä lattian purkaminen. Mutta tämä ei ole täysin riippuvainen koosta.

Kerro minulle, minulla on maalaismainen tiilitalo, jossa on vahvistettuja betonilaatuja, talo istui minun perseeni, voinko nostaa sen? ja miten? Haluaisin myös nostaa katon korkeuden ensimmäisessä kerroksessa 10 cm, mutta miten?

Voit. Myös liittimet ja betonin kaataminen.

Hyvää iltaa. Kuinka voin ottaa sinuun yhteyttä?

Anteeksi, mutta en voi jättää yhteystietoja, sillä se ei ole täysin rehellinen Peekin politiikalle. Kuitenkin, jos näen postiasi - voin kirjoittaa siellä.

N. Perjantai, ok? Oletko, mistä alueesta, jos ei ole salaisuus?

Tarkastatko tiilirakennuksia säätiöillä?

No, siellä on rulla, vetäytyminen, ja mn, karkeasti ottaen, mahdolliset ongelmat alkavat?

On talossa, se on jo 7-vuotias, mutta en pidä halkeamia

Voin, mutta en. Anteeksi, kun puutaloilla on tarpeeksi työtä.

Ja mitä ja kuinka monta pistoketta voin käyttää? Yksi 20t voi käsitellä?

Ei, ottaisin 5-7 kpl. Ja tasaisesti nostakaa kaikki kerralla

Kiitos, kesä on kuuma ilmeisesti) ensimmäistä kertaa tällainen työ on. Ja kuinka paljon rahaa teet tällaiseen työhön?

Liian vähän tietoa arvioida. Tarvitsemme talon koon, valokuvia ulkopuolelta ja sisältä.

In-law on maan talo kaksikerroksinen talo (20 vuotta). Asennettu kelluvaan pohjaan. Koska maa on hauraita (ja puutarhavesi kanava kulkee lähistöllä), ajan mittaan talo alkoi nojata kohti uunia (talon keskipiste ei ole keskellä). Sama tarina (vain entistä suuremmilla kulmilla ja kylvyssä, koska se on kevyempi - se taipui vieläkin vahvemmaksi sen takasta).

Miten voit palauttaa geometrian (vertikaalisuuden) ja vähentää vinoutumisen vaikutuksia tulevaisuudessa? (rakentaa toisen liesi-vastapainon lävistäjä ei tarjoa :-)).

PS: Ajattelin aina, että paalujen pitäisi olla ainakin maaperän jäädyttämisen syvyyttä, enkä törmännyt minkäänlaisiin varauksiin ja kelluvista säätiöistä.

PSS: maantieteellisesti - Jekaterinburgin esikaupunkialue.

Sinun tapauksessa sinun täytyy nostaa talon liittimiin (purkamalla kattorakenteet ja liittymä ruuveilla). Lähellä taloa, lähellä, kiertyvät paalut. I-palkki on asetettu niille (I-palkin koko riippuu pituudesta) on yleensä 20B1.

Kiitos vastauksesta. On toinen vivahde.

Siellä on myös varikko (metalli kioski). He yrittivät napata sitä (hydraulinen), murskaamalla kiviä ja lankkuja, mutta kävi ilmi, että ne vain upotivat ne eivätkä nostaneet varikkoa. Mihin toimenpiteisiin yleensä ryhdytään tekemään maaperä jäykemmäksi (joustavaksi) ja voit todella työntää sen pois?

Tee paksun vanerin tai kolmikerroslevyjen 150 * 25 (alustat alle 90 gradin) kilvet. Suojuksen koko on 40 * 40 cm tai enemmän, jos maa on täysin pehmeä.

Ihanteelliset olosuhteet + helppo talo)

Nostin vain oman, koska se oli aniliili siirtää sitä, liesi sisälle oli pohjassa ja se oli erittäin raskas, vaikka se raked out maksimissaan - mutta silti se kesti 2-3 cm nostaa, ja se kesti noin 8 jakkia nosta yksi puoli.

2-3 cm, koska jalustan muu osa menee maaperään (jopa laitureiden kuntoihin.)

Kyllä, vaikeinta harjoitteluni - hirsimökkiä.

2-3 cm ja pitäisi nostaa :)

Kyllä, on selvää, että jotta ei leikata alas - on välttämätöntä vähän) vain siellä olisi mahdollisuus - minä nostan kaikkiin kohtiin samaan aikaan))

Ja niin kertyminen kääntyi: sitten reunasta 3 cm: iin, keskimmäinen 1,5 cm.. sitten otat kaiken pois toiselle reunalle, laita se sinne ja vastakkaiseen suuntaan, kun vauhdit. )

ei välttämättä helppoa, Moskovassa korkealla rakennetuilla rakennuksilla, jotka on rullattu kiskoille

mutta on täysin eri asteikko

Ei, en puhu tästä.

On selvää, että jos talon rakennettiin projektin mukaan arkkitehdin mukaan, insinöörit laskivat seinien kantavuuskyvyn, rakenteen vahvuus ja TP otettiin huomioon, sitten korkeat rakennukset voidaan laittaa kiskoksi ja rullata. Vaaka, asteikko.

Puhun vain tilanteesta, jossa talo on rakennettu "mielikuvitukselle") osoittautui vaikeaksi, kun taas liikkumavaraa ei ole. Olen tyhmästi toisaalta oja mittarissa, ja muilla hedelmäpuilla ja muulla harvinaisella kasvillisuudella ei ole toivottavaa. Puhumattakaan siitä, että liesi on itsenäinen säätiö. Tässä tapauksessa, kuten näen, ainoa vaihtoehto, joka on enemmän tai vähemmän sopiva, on pelata betoniteräksillä.

Ihminen, kirjailija, säästä, auttakaa, minulla on säätiö, koko kesän vettä, miten voin ottaa sinuun yhteyttä?

Jätä viesti. Mikä voi, niin auttaa.

Tilaa. Haluan todella lukea viestejä rakennustekniikan virheistä.

Kerro minulle, onko mahdollista nukahtaa talon alle puupylväät eristämiseen?

Kirjoitan erilliseen viestiin :)

Tervehdys! 1) Millaista maaperää? Pallojen halkaisija ja pituus riippuvat siitä. 2) Riittävät 6 paalut, edellyttäen, että valjaat eivät itke. Jos tämä on klassinen bungalow, joka on rakennettu kahdelle tukipylväälle 100 * 100 (sukset, niin kutsun heitä), he voivat sag. Täällä joko 8 paalua tai lisää sitomista näille kuudelle paaluille palkista 150 * 150 tai uudempi. 3) sopiva hinta 76 kpl pituus 2500mm. Ne on leikattava tason tasalle, betonilla on hiekkalevyn M-300 paalut, hitsauskärkiin (ei jatkuvaa niveltä). Kuori on rikki, hitsaus on värjätty. 4) lisäpalvelut, joista pyydän maksamaan ylimääräistä: alueen puhdistaminen rakennusmateriaaleista, suuret roskat jne., Vakavat juuret suurista puista, ahtaat olosuhteet (häiriö 0,5 m: n lähelle kahta tai useampaa puolta: aita, puu, rakennus), ei-standardi maaperä (asfaltti, betoni, särkynyt sora). Jotkut vaativat lisämaksua sähkön puutteesta (bulgarialaisille, hitsauskoneelle), mutta henkilökohtaisesti meillä on vapaa generaattori. Suurten määrien osalta pyydämme ainoastaan ​​bensiiniä generaattorille (se on, infektio, voracious).

Jos voin, muistan kysymyksesi ja vastaukseni (mukaan lukien) erillisen postin - se on mielenkiintoista monille. sekä maan ja sopimuksen suhteen mekaanisesta asennuksesta. Sekä takuu että luotettavan esittäjän valinta.

Säätiön muuttaminen talon alle

Ennestämme on rakennettu omaksesi. Isovanhemmat pystyttivät puutalot palvelevat vuosikymmeniä, ja jotkut ovat juhlistaneet sadan vuosipäivää kauan sitten. Mutta ei väliä kuinka hyvä rakennus on, ennemmin tai myöhemmin kaikki vaatii palauttamista. Sisältää säätiön. Jos siinä näkyisi pystysuuntaisia ​​halkeamia, jopa pienintäkin särkyä havaittavissa, ja ikkunat ja ovet pahenevat huonosti huoneeseen - se tarkoittaa, että on aika uudistaa talon pohja.

Perusteet tuhoutumisen säätiön

Aikaa. Jos kyseessä on "ikä" koti, sitten säätiön tuhoutumisen yleisin syy on luonnollinen ikääntyminen. Pitkä käyttöaika, materiaali menettää ominaisuutensa ja tämä johtaa perunan osittaiseen tuhoamiseen.

Painotussuunnittelu. Jos talossa on ylimääräinen kerros, vanha säätiö voi haljeta.

Maaperän uppoaminen. Oletko rakennettu autotalli tai kodinhoitohuone lähellä taloa? On olemassa vaara, että maa "puristaa" pohjan. Tämä tapahtuu suuren kuormituksen takia maassa.

Virheitä talon suunnittelussa. Sattuu, etteivät edes vanhat perusta epämuodostuneet. Useimmiten tärkein syy tähän on suurissa virheissä suunnitteluvaiheessa.

Puuttumattomuus. Väärä vedenpoisto tai sen puute ajan myötä aiheuttaa säätiön muodonmuutoksen.

Pohjaveden pinnan muutos.

Onnettomuudet teknisissä verkostoissa, jotka ovat lähellä säätiötä.

Valmistelutyöt

Useimmiten vanhojen, epäluotettavien säätiöiden korvaaminen on ainoa tapa säilyttää rakennus. Vain muutama vuosikymmen sitten puurakennukset rakennettiin pääasiassa pylväsperusteisiin. Tällaisten perustusten pääkuorma on jaettu puupalkkeihin, jotka ovat reunustautuneita. Tällaisen säätiön vahvistaminen ja korjaaminen ei ole käytännöllistä, koska se on taloudellista tai aikaa vievää. Tämä edellyttää täydellistä uudelleenkäsittelyä. Tätä varten sinun täytyy kaataa uusi pohja säätiön alle ja korjataksesi talon liittimiin. Tämä on melko monimutkainen prosessi, joka vaatii tarkkoja laskelmia, joten on parempi antaa tällainen työ päälliköille. Jos kuitenkin päätät palauttaa säätiön itse, tarvitset tätä varten erikoislaitteita ja toimintasuunnitelmaa.

Kerromme teille valmistelutyön tärkeimmistä vaiheista, jotka on tärkeää ottaa huomioon säätiön uudistamisen yhteydessä.

Joten, aluksi, vaurioitunut rakennus on irrotettava ympäri koko kehää. Samanaikaisesti arvioi ammattimaisesti säätiön vahinkojen märä sekä geodeettinen tutkimus maaperästä. Siten määrität sen koostumuksen ja tunnistat pohjaveden määrän. Asiantuntijat käyttävät näitä tietoja valitsemaan optimaalisen säätiön tyypin ja laskemaan materiaalin kulutuksen.

Ennen kuin nostat talon, valmistele materiaalia väliaikaisille tuille. Nämä voivat olla betonilohkoja, tiiliä tai tavallisia palkkeja. Pane myös puupaloihin, jotka sopivat tiivistykseen perustuksen ja tukien välillä. Lisäksi tarvitset betonisekoittimen, hyvän liukupalkin ja kiilojen. Jos olet jo työskennellyt jackin kanssa, tiedät varmasti, että tähän tarvitaan kiinteä päällekkäisyys (se voi olla puuta ja metalli) sekä teräslevyä tangolla.

Kun olet saanut kaikki tarvittavat varusteet, valmista talon. Tee rakennuksesta mahdollisimman helppoa, irrota kaikki kalusteet ja laitteet siitä. Myös asiantuntijat suosittelevat poistamaan ikkunat, ovet ja purkamaan lattiat. Ihannetapauksessa rakennuksen pitäisi olla vain lattiat ja kantavat seinät.

Nosta taloa

Alustan muuttaminen alkaa rakennuksen nostamisella pneumaattisten liittimien avulla. Tämä prosessi voidaan jakaa useaan vaiheeseen.

Asennamme liittimet talon kulmiin sekä kantavien seinien risteyksiin. Sitten korjaamme työkalun sijainnin - täten tarvitsemme tukevaa puuta tai metallia. Myös nosturia voidaan vahvistaa syventämällä sitä maaperään.

On erityisen tärkeää noudattaa turvaohjeita. Huomaa, että talo nousee tasaisesti, ilman nykimistä ja kiire. Et voi nostaa kulmia yli 2-3 senttimetriä yhdellä lähestymistavalla, muuten rakenne voi halkeilla suuren kuormituksen vuoksi.

Vakuutuksesta joka viisi millimetriä ympäröi pieniä palkkeja. Tämä säästää suunnittelua, jos teline ei ole luotettava.

Kun olet nostanut talosi vähintään 10 senttimetriä, varmista, että aseta tilasi tilapäisin tuin. Jatka sitten töitä, kunnes saat rakennuksen korkeuteen, jota tarvitset.

Rakennuksen nostamisen aikana painopiste siirtyy jatkuvasti. Jos huomaat, että pienimmät mutkat ovat laakerin seinän alareunassa, lopeta työ ja aseta lisäliittimet vaaralliseen paikkaan.

Joten nostasit talon. Mitä seuraavaksi? Vanhan emäksen purkaminen olisi suoritettava useissa vaiheissa. Aloita kiinnittämällä kruunut väliaikaisilla tuilla ja kiinnittämällä rakenne ylimääräisillä liittimillä. Tämän jälkeen katkaise kokonaan kivityöt. Tämän purkamisen voidaan katsoa olevan täydellinen, on aika rakentaa uusi säätiö.

Teknologia itse säätiön korvaamiseksi riippuu siitä, mitä käsittelemme: nauhalla tai paalarakenteella. Ensimmäisessä tapauksessa sinun täytyy korvata vanha kellari moderniin betoniseinään. Muista kuitenkin, että tällainen säätiö kuivuu muutamasta viikosta yhteen kuukauteen.

Jos puhutaan paalusäätiöstä, sen korvaamisen algoritmi on hieman erilainen kuin nauharakenteen kanssa.

Ensin sinun on poistettava talon korotettu osa maasta ja pohjan säilymisestä. Sen jälkeen laita kaivuri syvyyteen, joka on olemassa. Tämä on tarpeen kehyksen luomiseksi, jonka vahvistaminen taas "kokoaa yhteen" kaikki osat yhteen. Sitten asettuu pohja itse. Tätä varten kaivon pohjalle asetetaan tyyny märälle hiekalle ja sora, joka on sitten hyvin tiivistetty ja vedenpitävä. Sen jälkeen pohja kaadetaan betonilla ja annetaan kuivua puolivälissä. Kestää noin kaksi viikkoa. Sitten levyt asetetaan pohjaan ja telineet asennetaan, niin koko rakennuksen ympärysmitta. Kun kaikki työ on valmis, voit asentaa talon uudelle perustalle, joka kestää vuosikymmeniä.