Kylvyn rakentaminen ilman säätiötä omilla käsillä

Näin tapahtui, että kylpy - olennainen ominaisuus kauniista, varustetuista mökeistä. On yksi asia kiireesti kylpeä epämiellyttävässä ja ahtaassa suihkukaapissa, ja se on aivan toinen mukavasti ottaa höyrysauna viihtyisässä paikassa, tuntuu todellinen asuva muinaisessa Venäjällä. Ei ole yllättävää, että esikaupunkialueen kylvyt ovat niin suosittuja. Tietenkin voit tilata kylvyn rakentamisen missä tahansa rakennusyrityksessä. Mutta entä jos sinä itse osallistut dachin suunnitteluun ja et halua nyt häiritä nykyistä harmoniaa joku toisen väliintulon kanssa? Vain itse kylvyn rakentaminen jatkuu. Lisäksi se ei ole niin vaikeaa. Tässä artikkelissa korostetaan kaikkia pisteitä, jotka voivat aiheuttaa vaikeuksia, ja saat ihastuttavan kylpyyn ilman säätiötä.

Miksi ei perustetta?

On kolme syytä.

Bath paikkaan ilman perusta

 1. Asunnon rakentaminen säätiöön on paljon kalliimpaa. Jos et sitä ilman, rakentamisen kustannukset voidaan leikata hyvin.
 2. Ilman säätiötä rakennetta pidetään laillisesti navetana. Sinun ei tarvitse sopia kylvyn rakenteesta lukuisilla tarkastuksilla ja saada lupaa. Ei, "navetta" on myös annettava, mutta se on paljon helpompaa. Tavanomaisesti tämä kylpy katsotaan liikkuvaksi, kokoontaitettavaksi rakennukseksi, jota voidaan siirtää missä tahansa milloin tahansa. Mutta sivustolle vietettyä aikaa ei säännellä, joten huolehdi siitä mihin tahansa.
 3. Joskus ei yksinkertaisesti ole aikaa rakentaa vankka perusta. Ja sitten se on tilapäinen ratkaisu. Ja sitten voit siirtää kylvyn ja säätiön, jos haluat.

Rakenteiden vaatimukset

Jotta vältetään tulevat tarkastusongelmat, on parasta varmistaa, että kylpyamme täyttää seuraavat vaatimukset:

 • paino enintään 4 tonnia;
 • ala on enintään 30 neliömetriä. Sitä ei pidetä huoneen sisällä, vaan ulkona ulkoreunaa pitkin;
 • lattian pitäisi olla vain yksi, ensimmäinen. On mahdotonta rakentaa toista kerrosta;
 • rakenne on kokoontaitettava. Ehdottomasti kokoontaitettava. Tietenkään kukaan ei pura kylpyamme tarkistamaan tätä kriteeriä.

Maata tontille

Määritä maaperä

Ensin sinun on selvitettävä, onko mahdollista rakentaa kylpyamme ilman säätiötä sivustossasi. Onko mahdollista aina ilman sitä? Nro Paljon riippuu alueen maaperästä. Ihanteellinen kivinen, vuoristoinen maasto, jossa maaperä on melko kiinteä. Pehmeä maa häviää väistämättä, ja se tekee sen epätasaisesti, mikä aiheuttaa ovien, ikkunoiden ja jopa seinien tuhoutumisen vääristymiä.

Maaperän on kestettävä 12-15 kg: n paine neliösenttimetrillä. Tämä on vähimmäisvaatimus kovuus. Jos se ei ole olemassa, sinun on tehtävä nauha-säätiö tai paalusäätiö, ja tämä on aiheen toinen artikkeli.

Savialusta

Jos maaperä on tiheä, ei vesimäärää, se ei ole altis tulville ja liukastumiselle, voit käyttää tätä menetelmää.

 1. Tasaa paikka, johon rakentaminen on oletettu.
 2. Merkitse tulevan kylpyamme ääriviivat ja kaivaa kaivantoa sen kehältä. Syvyyden tulisi olla noin 30 senttimetriä, kaivannon pohjan tulee olla ehdottomasti samansuuntainen maan pinnan kanssa.
 3. Vahvistaa kaivanto levyineen. Niiden on oltava melko kestäviä, eli vanhentuneesta mädäntyvä puu ei toimi täällä.
 4. Täytä levyt levyjen väliin. Älä tyhjennä koko savi yhtä aikaa, tee se vähitellen, esimerkiksi 5-10 senttimetriä savea kerrallaan. Pane se perusteellisesti joka kerta. Voit käyttää erityistä rullaa tai vain jonkinlaista lokia, joka joutuu koputtamaan savea puristamalla sitä.
 5. Savi kuivuu muutamassa päivässä, ja nyt voit rakentaa seiniä. Se antaa riittävän tiheyden pohjalle.

Maaperän ominaisuus paikan päällä

Hiekka ja sora

Se ei silti ole perusta, mutta sinun täytyy kaivaa kaivanto. Tämä vaihtoehto soveltuu vähemmän tiheään maaperään.

 1. Kaivaa kuoppaan. Sen syvyyden tulisi olla 90-100 senttimetriä. Teoriassa voit tehdä lapio, mutta on parempi käyttää erikoislaitteita.
 2. Katkaise kuivatuskaivojen läpi. Niiden pitäisi mennä kuin alas ja kulmassa kuopasta. Heidän tehtävänsä on ohjata pohjavettä kuopasta ja vähentää kosteutta. Kaivannosta varten on täytettävä erityinen vedenpoistoaluke.
 3. Täytä kuoppa rauniolla. Voit käyttää jotain muuta, esimerkiksi rikkoutua tiiliä, mutta tämä on vähemmän tehokasta. Rubble on parempi.
 4. Rikkomisen päälle sinun on asetettava vedenpitävä kerros kaikista materiaaleista, jotka haluat ja jotka täyttävät vedenpitävyyden tavoitteet. Ruberoidi soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen.

Tällainen pohja voi kestää paljon enemmän painoa kuin savi.

Boulder base

Kuten jo mainittiin, yksi sopivimmista paikoista, joissa ei ole pohjaa, on vuoristoinen ja kivinen alue. Siinä on runsaasti lohkareita ja kivet erikokoisia ja muotoisia. Siksi on edullisempaa ja helpompaa tehdä kylpyläperusta, nimittäin niistä.

 1. Kirjoita lohkareita ja lajittele ne suuriksi ja pieniksi.
 2. Kaivaa pieni kaivanto ja merkitse tulevan kylpyammeen ääriviivat. On huomattava, että sekä ulkoiset että sisäiset seinät.

Lohkareiden oja

Tällainen säätiö on erittäin luotettava ja kestää jopa melko raskas rakenne. Kylpy, jossa ei ole pohjaa, vaan kivi-pohja voidaan jopa taittaa lokista. Luotettavuus ja kyky kestää painovoimaa on täysin verrattavissa tähän säätiöön.

Macadamin tyyny

Tällainen pohja sopii vain tasaiselle pinnalle. Jos paikka, jossa aiot laittaa kylpyamme, on tietty kaltevuus maaperä, sinun on tehtävä sarakkeita.

 1. Kaivaa matala (enintään 50 senttimetrin) kuoppa tulevan kylpyammeen alapuolella. Sen pohjan on oltava tasainen, samansuuntainen pääpinnan kanssa.
 2. Täytä kuoppa rauniolla.
 3. Aseta vedeneristyskerros päälle.

Kylpyammeen ominaisuudet

Muista, että säätiö tarvitsee tarkasti kestämään rakennuksen raskaan painon. Ei ole väliä kuinka hyvin säätiösi sait, se ei ole vielä perusta. Ja se ei kestä kovin suuria kuormia. Siksi itse kylpy, jonka sinun tulee rakentaa, pitäisi olla kevyempi kuin sen "perustavanlaatuiset" vastapuolet.

Seinät ovat parhaiten puusta tai muovista, raskas puutavara ei ole kovin sopiva, mutta jos ne ovat kevyitä eikä liian paksuja, voit käyttää niitä.

Kuinka nostaa kylpyamme

Mitä jos sinulla on jo sauna paikan päällä, mutta haluat nostaa sen. Esimerkiksi siitä syystä, että huomaat, kuinka seinät liikkuvat alhaalta. Kuinka korottaa kylpyamme ilman säätiötä? Se ei ole niin vaikeaa kuin saattaa vaikuttaa. Tarvitset tunkki (sinulla on yksi, mutta se on helpompaa muutamalla), rekvisiitta ja työt, joihin kylpy olisi asennettava. Joten miten tämä tehdään?

Aseta jakki altaan toiseen kulmaan ja nosta sitä varovasti. Ei liikaa, viisi senttiä kerralla olisi tarpeeksi. Aseta tiukka alusta. Siirry seuraavaan kulmaan ja toista sama. Joten, pohja seinien alle istutetaan, nyt voit siirtyä rekvisiitta. Se on kaikki sama: nosta kulmat hieman, laita tuki yksitellen, irrota pistoke. Jos sinulla on useita pistokkeita kerralla (neljä on parempaa), kaikki voidaan tehdä paljon helpommin: asennat nostot heti kaikissa kulmissa, nosta ne samanaikaisesti ja aseta tukee. Joten voit nostaa kylpy ei ole viisi senttiä kerrallaan, mutta hieman enemmän. Lisäksi, koska kunkin yksittäisen liittimen kuormitus on pienempi, mikä tarkoittaa sitä, että on vähemmän riskiä siitä, että jokin menee pieleen.

Jos rakennuksen kruunu näyttää epäluotettavalta ja tuntuu siltä, ​​että se voi rikkoa, noudata yllä olevia ohjeita ei ole välttämätöntä, koska se on vaarallista ja on täynnä vahinkoa, puhumattakaan kylpyrakenteen vaaroista.

Ostaa valmiin kylpyamme

Jos et ole varma, että voit rakentaa kylpyamme itse, voit aina ostaa valmiin vaihtoehdon. Sitten pohja on tehtävä edellä kuvatulla tavalla. Teknologia ei muutu. Sinun tarvitsee vain keskittyä valmiin kylpyammeen kokoon, älä unohda täsmentää niitä oikein ja useita kertoja. Yleensä, vaikka haluat ostaa niin sanottua "liikkuvaa" kylpyta pyörillä, säätiö ei vahingoita häntä.

On aina parempi, että rakennus, jopa liikkuva, on vaakasuora, ilman vääristymiä. Varsinkin jos et koskaan kuljeta hankittua kylpyamme minne tahansa. Rakennuksen paino aiheuttaa sen edelleen kaatumisen. Vääristymät aiheuttavat haittaa kylpyammeen toiminnalle, joten vankka perusta on hyvä tie. Ainoa asia, kun ostaa mobiili kylpy huolehtia vedenpitävyys voi olla hieman pienempi. Hän silti nousee maan yläpuolelle.

Joten, jos et pelkää vaikeuksia, hallitse kekseliäisyyttä ja jotain teknistä mielikuvitusta, ei ole vaikeaa rakentaa kylpyläsi kesämökillesi. Tärkeintä on muistaa, että jos jotain ei tee töitä, katkaise ja pyydä kokeneemmilta ystäviltä ja tuttavilta neuvoja. Myös päteviä neuvoja voi usein saada mistä tahansa rakennustyömaasta. Tietenkin tämä on hyvin erityinen ilo - kylpeä omassa kädessäsi rakennettuun kylpyyn, joten kaikki vaikeudet päästäkseen tähän tavoitteeseen ovat todella sen arvoisia.

Käytännön neuvoja altaan nostamiseen

Kun korjaat säätiötä tai kohotat tavallista tulvavettä, on usein kysymys kylvyn korottamisesta. Tehtävä ei ole helppoa vaan varsin toteutettavissa, ja tämä voidaan tehdä käsin ilman houkuttelemalla asiantuntijoita. On tärkeää ymmärtää toiminnan tekniikka. Artikkelissa käsitellään kylpyammeen nostamisen tärkeimmät vaiheet liittimillä.

Ongelman ydin

Teoriassa käytännöllisesti katsoen mitä tahansa rakennetta voidaan nostaa pois säältä ilman tuhoutumista tai purkamista, mikä ilmenee myös monikerroksisten rakennusten siirtämisestä. Usein ongelmia:

 1. Kuinka korottaa vanha kylpyamme säätiössä? Usein pienen kylvyn rakentaminen toteutetaan ilman pohjaa, ja sen pohja on sijoitettu yksinkertaisesti tiivistettyyn maaperään ja hiekka-sora-tyynyyn. Ajan myötä tällainen rakenne alkaa vähentyä (usein epätasaisesti), mikä aiheuttaa perustan valmistamisen. Ongelmana on, miten kylvyn korottaminen säätiöön sen jälkeen, kun sen toiminta on ollut useita vuosia.
 2. Kuinka korjata säätiö? Usein käy ilmi, että hirsimökki voi kestää vielä useita vuosia, mutta säätiö on jostain syystä vakavasti vaurioitunut. Tämä voi johtua tekniikan rikkomisesta rakentamisen aikana tai luonnollisissa olosuhteissa. Tällöin mahdollisuus säätää tai vaihtaa säätiö liittyy itse rakenteen nousuun.
 3. Kuinka eliminoida rakenteen vääristymät epätasaisen uppoamisen seurauksena? Kylpy voi saada vaarallisen muodonmuutoksen nurkkaan tai seinään, mikä aiheuttaa rakennuksen rullan ja tuhoamisriskin.
 4. Kuinka nostaa katto kylvyssä? Nosta rakennetta voi olla sen korkeuden nostaminen. Usein rakennusvaiheessa vähimmäiskorkeuden korkeus on asetettu, mutta ajan myötä on halu lisätä mukavuutta. Tällöin nosto auttaa ratkaisemaan ongelman.

Säännökset nostolaitteista

Mitä tehdä, kun on aika korjata kylpyamme vääntyneillä ja särkyneillä kulmilla? Tällöin kylpyrakenne nousee pinnan yläpuolelle kokonaan tai osittain. Kun nostamme kylpyamme, video näyttää selkeästi ja perusteellisesti.

Paras vaihtoehto tällaisen tapahtuman toteuttamiselle on käyttää suurikapasiteettisia liittimiä. Nousu mahdollistaa pääsyn tukirakenteen säätöön ja alareunaan. Nostotoiminto on varsin monimutkainen ja vaatii erityistä hoitoa, koska väärät toimenpiteet voivat johtaa ligamenttien ja materiaalin tuhoamiseen.

Vihje! Ennen kuin nostat altaan kylpyä, on arvioitava mekanismien kuormitus, jonka avulla voit valita laitteen tehon.

Jackit asennetaan pääsääntöisesti rakenteen kulmiin, ja yhdellä laitteella on ¼ koko rakenteen koko massaa. Yleisimmin käytetyt mekanismit, joiden kapasiteetti on vähintään 4,5-5 tonnia.

Ennen työn aloittamista on nostettava nostotoiminto, joka määräytyy toiminnan tarkoituksen ja rakenteen tyypin mukaan. Työssä käytetään yleensä vähintään 2 kappaletta. Poikkeuksia ovat tapaukset, joissa vain yksi kylvyn kulma on uponnut. Epämuodostumien poistamiseksi vain kaatunut kulma nostetaan haluttuun korkeuteen. Kaikissa muissa töissä parit käytetään pareissa, jotka nostavat koko seinän, mikä säilyttää tukkien kulmaliitoksen eheyden.

Toimenpide olisi toteutettava tasaisesti ja vähitellen. Varotoimia on noudatettava. Rakennustöiden täydellinen nousu suoritetaan sykleissä:

 • lievä nousu toisella puolella;
 • kohdistaminen vastakkaiselle puolelle tukien asentamisen kohotetun seinän alle;
 • toista sykli.

Nostokorkeus ei saa olla yli 5-7 cm, jotta rakenteellinen vika ja halkeamat muodostuvat.

Pystysuoran liikkeen kokonaiskorkeus voi olla 35-50 cm. Vahingon poissulkeminen saadaan aikaan hirsitalon korotettujen osien luotettavalla kiinnittämällä.

Nostotoiminta on suoritettava ottaen huomioon jatkotyöt. Toisin sanoen säätiön peruskorjaus mahdollistaa edellisen rakenteen purkamisen, muottien asentamisen, uuden järjestelmän täytön, ts. teosten monimutkaisuus ylittävän kylpyläosan alla. Tämä edellytys edellyttää kaikkien turvallisuusvaatimusten noudattamista, eliminoimalla kylpykehyksen sedimentoitumisen vaara.

Vaaditut työkalut

Kun työskentelet omalla kädellä, sinun on valmistauduttava etukäteen tällaiseen työkaluun:

 • pyörösaha;
 • Bulgaria;
 • jyrsijä kone;
 • vannesahan;
 • sähköpora;
 • kirves;
 • taltta;
 • sledge hammer;
 • romu;
 • vasara;
 • työkalu betonin asettamiseen ja tasoittamiseen;
 • höylä;
 • lapio;
 • mittanauha;
 • rakennustaso;
 • romahtamaan.

Miten koulutusta tehdään?

Koko kylpyammeen nostaminen koostuu useista eri vaiheista. Ensinnäkin valmistelevia tapahtumia pidetään. Työ alkaa rakennuksen kellariosaston ulomman vuorauksen purkamisella. Ulkopäällysteen poistamisen jälkeen on mahdollista tarkistaa tarkasti alareunojen tukkien tilat. Kysymystä korvaamis- tai korjaustarvetta koskevasta kysymyksestä on käsitelty, ja myös liittimien asennuspisteet on kuvattu. Erityisesti korostetut aktiivisen hajoamisen alueet, maaperän liikkumisen aiheuttamat halkeamat.

Seuraava tarvittava askel on kaivata kaivantoa säätiön ympärillä. Kokonainen tilan tarkastus lopulta muodostaa uudistussuunnitelman. Jos säätiö on tuhoutunut huomattavasti, sen jälkeen se on poistettava kokonaan ja uuteen betonivaluun on tehtävä. Järjestelmän kuormituksen vähentämiseksi kaikki laitteet, huonekalut ja hyllyt poistetaan kylvystä. Ovilasi ja ikkunoiden ikkuna poistetaan tilapäisesti. On suositeltavaa purkaa lattia (vieläkin parempi ja aluslattia), mutta tämä tapahtuma pidetään sopimuspuolen harkinnan mukaan.

Liittimien valinta ja niiden asennuksen valmistelutyö

Työlle on tärkeää valita oikeat liittimet kylpyammeen nostamiseksi. Mekanismien arvioidut parametrit ovat kuormituskapasiteetti ja enimmäisliikkeen kulku. Käytännön toiminnoissa voidaan käyttää kahta päätyyppiä - ruuvi- ja hydrauliliittimet. Parhaiten tunnetut hydraulijärjestelmät, joilla on suurempi teho ja luotettavuus käytössä. Pienemmissä puulajeissa voidaan käyttää halvempia ruuveja.

Nosto-rakenteet ovat mahdollisia vain luotettavalla nostotukilla. Jos se sukeltaa maahan raskaalla kuormituksella, toiminta on mahdotonta.

Siksi laitteiston asennuspaikassa on vankka perusta.

Asennuspaikka valmistellaan seuraavasti:

 1. Suunnitelmassa on yhteensä 8 pistettä (2 kummallakin puolella), 45-50 cm rakennuksen kulmasta.
 2. Näissä paikoissa, kaivaa kuoppia, kuten mitat: pituus (pitkin säteen) - 90-100 cm, leveys - 70-75 cm, syvyys - 50-60 cm kuilun kuopassa, ja puristetaan varovasti kaadetaan sepeli kerros, joka on asennettu tukevalle alustalle puutavaran. palkit tai levy.
 3. Lokin valmistelu, jos tarpeen korvata mätäreunat. Uusien lokien halkaisijan on täsmälleen vastattava elementtien kokoa, jotka vaativat poistamista. Niiden on ensin kyllästettävä sienilääkkeellä ja valmis asennettavaksi.

Nosto-tekniikka

Kuinka korottaa kylpyamme pohjaan, video näkyy selkeästi ja vaiheittain. Voit käyttää 2 vaihtoehtoa: vaihtoehtoinen seinien nosto kahdella mekanismilla tai samanaikainen koko rakennuksen nostaminen. Toista menetelmää käytetään pienissä puisissa kylpylöissä, kun on tarpeeksi käyttää 4 vastakkaisten puolien asentamista. Ensimmäinen vaihtoehto on suosittu, mikä mahdollistaa minkä tahansa rakenteen, eikä vain puuta.

Nostotoimenpiteen toimenpide on seuraava:

 1. Liittimien asennus. Mekanismit kiinnitetään valmistettuihin ja väkevöityihin kaivoihin ja tukevat hirsitalon alempaa kruunua. Jos alemman kruunun muuttaminen on tarpeen, painotus sijoitetaan seuraavaan, ehjä kruunuun.
 2. Hidas, tasainen nousu 4-5 cm tai kunnes yksi kruunu lähtee pesästä alhaalla.
 3. Johtavat korotetun tukikehyksen alla konkreettisia tai puupalkkeja, muita voimakkaita tilapäisiä tukia.
 4. Siirrä liittimet muihin pisteisiin. Nostettaessa pieni talon mekanismeja asennetaan vastakkaiseen seinään. Jos kylvyssä on merkittävät mitat, ne kiinnitetään viereiseen seinään. Samoin kuin edellisellä toimenpiteellä nostetaan ja kiinnitetään kohotettu hirsirakennus. Joten koko rakenne nostetaan puolestaan.
 5. Korttien paluu alkuperäisiin pisteisiin ja hirsitalon nousu vielä 4-6 cm. Tällaisia ​​toimenpiteitä suoritetaan, kunnes kokonaiskorkeus on 40-50 cm, minkä jälkeen varmistetaan luotettava tuki nostetun rakenteen avulla ottaen huomioon kaikki turvallisuusvaatimukset.

Työtä jatketaan tehtävästä riippuen:

 1. Säätö säätöön. Jos kylvyssä ei aiemmin ollut perustetta, kaivaa kaivanto sen valmistukseen. Joskus on päättänyt korvata pylväs kannatin nauhalevyllä, mikä merkitsee aiempien tukien poistamista ja koko syklin käyttäytymistä uuden tyyppisen alustan valmistamiseksi. Seuraavaksi asennetaan muotti, asennetaan varusteet ja kaadetaan betonia. Hirsitalon alemman kruunun kiinnittämiseen on kiinnitetty pystysuoria tangot, jotka kohoavat betonipinnan yläpuolella. Vedeneristys on käytössä.
 2. Peruskorjaus. Kun tietty betonipohjan paikka tuhoutuu, vain tämä osa alustasta korjataan. Samanaikaisesti vaurioitunut betonipaino poistetaan, muotti on asennettu ja uusi betoniliuos kaadetaan. Vedeneristyskerroksen tila tarkistetaan tarkasti ja sen vaihto varmistetaan. Betonikaistaleen koko pinta tasoitetaan huolellisesti rakennustasolla.
 3. Vahingoittuneen kruunun vaihtaminen. Jos säätiö ei vaadi korjausta, ja on tarpeen korvata vain kellariin mätätyt lokit, ne poistetaan hirsitalosta ja uudet korjataan. Riippumatta vedenpitävyyden kunnosta, on suositeltavaa korvata se ja laittaa uusi.

Kylvyn laskeminen paikalleen suoritetaan päinvastaisessa järjestyksessä ennaltaehkäisevien toimenpiteiden noudattamisen ja vinouden estämiseksi. Liittimet asennetaan vuorotellen niiden kaivoihin ja tilapäiset tukit poistetaan. Toimenpide, kuten nosto, suoritetaan vaiheittain, so. 1 sekunnin ajan 4-6 cm: n kulmassa on tärkeää, että alempi kruunu sijoitetaan tiukasti vaakasuoraan ja seinät pystysuoraan.

Joskus kylpyhuonekaluston peruskorjaus on välttämätöntä, että seinien perustukset tai kellariosat toimivat. Tällöin on välttämätöntä varmistaa kylvyn nousu, mikä on täysin mahdollinen liittimien käytöllä. Tämä tapahtuma on melko monimutkainen ja aikaa vievää, mutta kaikki säännöt ja suositukset ovat mahdollisia yksinään.

Video: miten ottaa kylpyamme

Kosteuden vaikutuksesta tuhoutuu kylpyammeen kellari ja alemmat vanteet. Jokainen rakennuksen omistaja on valmistauduttava siihen, että ennemmin tai myöhemmin he joutuvat tekemään vaihto tai korjaus. Ennen näiden töiden tarvetta uida kylpyamme. Näitä tarkoituksia varten käytä liittimiä. Tässä artikkelissa olemme koonneet videon siitä, miten korotetaan kylpyamme.

Videon kirjoittaja kertoo, kuinka nostaa alhaisen perustan kylpyyn.

Tässä videossa näkyy, miten pistorasiaan asennetaan altaaseen upotus.

Miten itsenäisesti nostaa kylpyamme?

Puu on perinteisesti käytetty kylpylöiden rakentamiseen. Tukista, baareista tai kilven elementeistä rakennetut saunarakennukset ovat ympäristöystävällisiä rakennuksia. Niille on ominaista lisääntynyt lujuusominaisuudet ja pitkä käyttöikä. Aikakerroin kuitenkin vähitellen vähentää materiaalin lujuutta. On tarpeen palauttaa tai korvata rakennuksen alempi kruunu, joka on sen perusta, sekä suorittaa suurta kuormitusperustaista peruskorjausta.

Kun sinulla on käsitys siitä, miten korotetaan kylpyamme pohjalla, voit tehdä kevyen rakenteen liikkumisen pystyasennossa omiin käsiisi. Korjaustoimenpiteiden toteuttamiseksi ja eheyden varmistamiseksi on tärkeää antaa tilapäisesti kiinnitys metalli- tai betonielementtien avulla.

Usein tapahtuu, että hirsitalo voi palvella vielä useita vuosia, mutta säätiö on jostain syystä vakavasti vaurioitunut.

Kun päätät ottaa kylpyamme itse, valmistaudu tarvittaviin laitteisiin ja työkaluihin. On tärkeää suorittaa monimutkaisia ​​valmistelutoimenpiteitä oikein, valita ja asentaa tehokkaasti, tutkia teknologiaprosessia ja tehdä työ turvallisuussääntöjen mukaisesti. Käsittelemme näitä asioita yksityiskohtaisesti.

Tietoja kylpyammeen nostamisen tarpeesta

Puurakenteiden nostamisen prosessin ydin on päästä käsiksi korjatulle alustalle samalla, kun säilytetään rakennuksen eheys.

Yhden tai useamman tehokkaan liittimen avulla voit huolellisesti toteuttaa rakenteen nousun, joka perustuu:

 • neliön puiset palkit;
 • esivalmisteen kilpirakenne;
 • lieriömäiset tukit.

Kylpykylvyn lopettamispäätös on visuaalinen ilmentymä seuraavista ominaisuuksista:

 • rakennuksen merkittävä poikkeama tavallisesta asennosta vinoon laatikkoon;
 • viimeistelyaineiden halkeamien muodostuminen ulkosalla ja sisätiloissa;
 • koko rakennuksen sakkaus kylvyn tai sen yksittäisten osien ympärillä;
 • upottamalla pohjan maaperään, kuormitettuna rakenteen massasta;
 • huomattava tuhoutuminen säätiö halkeilua ja haketus.

Usein pienen kylvyn rakentaminen toteutetaan ilman pohjaa, ja sen pohja on sijoitettu yksinkertaisesti tiivistettyyn maaperään ja hiekka-sora-tyynyyn

Kylpyhuoneen nousu nykyaikaisten teknisten laitteiden avulla mahdollistaa seuraavat rakennustyöt:

 • töitä hävitetyn perustuksen uudistamiseen;
 • emäksisten fragmenttien osittainen palauttaminen;
 • rakennuksen ääriviivaa pitkin palauttavien ja kokoonpuristuvien tukielementtien uusiminen ja vaihto;
 • rakennusrungon vääristymien poistaminen pystysuoran rakenteen varmistamiseksi;
 • antiseptinen käsittely sekä puurakenteiden suojaava kyllästäminen;
 • poistetaan poikkeamat ja virheet, jotka rakentajat tekivät rakentamisen aikana.

Ennen rakennustöiden aloittamista on välttämätöntä toimittaa kaikki tarvitsemasi rakennustyömaille etukäteen, koska on vaikeaa säilyttää rakenne pitkään kohotetussa kunnossa.

Tarvittavat välineet ja välineet omien käsien tekemiseen

Korjaustoimenpiteiden tuottamiseksi olisi valmisteltava:

 • kojeet, jotka vastaavat rakennuksen painoa;
 • metallista tai puusta valmistetut kilpielementit, jotka vähentävät ponnisteluja maaperällä;

Paras vaihtoehto tällaisen tapahtuman toteuttamiselle on käyttää suuritehoisia liittimiä.

 • teräs- tai puiset vuoraukset aivohalvauksen kompensoimiseksi;
 • käsityökalut, jotka mahdollistavat tukipalkin käytön, kun se on irrotettu (romu, kirves, lapiot, sledge hammer, hammer);
 • joka korostaa korjauksia (pyörösaha, pora, hiomakone).

Valmisteltuasi tarvittavat materiaalit työn suorittamiseen, voit jatkaa korjaustoimenpiteitä.

Valmistelutyöt

Valmisteluvaiheessa ennen rakennuksen siirtymistä pystysuunnassa on toteutettava tarvittavat toimenpiteet rakennuksen valmistelemiseksi onnettomuuksien ja mahdollisten vahinkojen ehkäisemiseksi:

 • sammuta virtalähde;
 • sammuta vesijohtoverkot;
 • irrota viemäriputki;
 • tarjota taattu aukko uunin savupiipun ja katon välillä;
 • Irrota putkista erillinen lämmityslaite.
 • purkaa lattia uunin tai lämmityskattilan läheisyydessä;
 • kiinnittää metalliprofiilit rakennuksen kulmiin laatikon kiinnittämiseksi;
 • irrota kehysikkunat lasin eheyden säilyttämiseksi.

Ennen työn aloittamista on nostettava nostotoiminto, joka määräytyy toiminnan tarkoituksen ja rakenteen tyypin mukaan.

On myös tehtävä seuraavat toimet:

 1. Arvioi vaurion taso ja tee säätiön silmämääräinen tarkastus. Tätä varten on tarpeen purkaa socle päin, antaa pääsy pohjaan rakennuksen ääriviivaa pitkin paikallisesti kaivaa maahan.
 2. Tarkista tukirenkaan lujuus ja kunto. Puu-massaa tulisi käyttää vasaralla, tunnistaa mädäntymisen ja halkeilun aiheuttavat ongelma-alueet.
 3. Varmista, että kaikki tarvittavat materiaalit ja laitteet toimitetaan sivustoon. Jatkojen, korjausmateriaalien ja tilapäisten tukien ajankohtainen valmistelu lyhentää korjaustoimenpiteiden kestoa.

On tärkeää määrittää rakenteen nostamismenetelmä oikein, analysoida ensin useita pisteitä:

 • Kylpyksen paino. Ottakaa huomioon laatikon paino, päällekkäisyyksien elementit, ulko- ja sisustus sekä huoneen varastokokoelma. Tulokseksi saatavan arvon kertoimella kertoimella 1,4 ja jakamalla liittimien määrällä saat kunkin laitteen kuormitettavuuden.
 • Puulaatikon mitat. Asentamalla lisäkannattimia lokien, palkkien tai puukehysten liittämiseen, voit vähentää merkittävästi laatan muodonmuutoksen todennäköisyyttä liitoselementtien alueella.
 • Kestävyys ja läsnäolo huoneen sisäpuolelta ja ulkopuolelta. Koristeellinen leikkaus leviää monimutkaista työtä. Viistosti järjestettyjen palkkien kiinnittäminen, joiden paksuus on 5 cm, suojaa kylvyn kehystä muodonmuutoksesta, jolloin vältetään myöhemmät korjaukset.

Nostotoiminta on suoritettava ottaen huomioon jatkotyöt.

 • Maaperän luonne. Maaperän ominaisuuksista riippuu mahdolli- suus upotusnostolaitteista, kun liikutetaan rakennuksia pystysuunnassa. Tukivyöhykkeen lisääminen vuorien avulla varmistaa nostimien liikkumattomuuden.
 • Nostokorkeus. Nostolaitteen rakenteellisia piirteitä rajoittaa sauvan vapaan iskun määrä. Vaadittu liikkeen korkeus saavutetaan käyttämällä kestäviä puulajeja.
 • Korjaustyön kesto. Korjaavien toimenpiteiden kesto määräytyy korjauksen monimutkaisuuden mukaan. Teräksen ja kestävän puun väliaikaisten rakenteiden käyttö vähentää tangon kuormitusta.

Vastuullinen lähestymistapa korjaustöiden toteuttamiseen mahdollistaa ennakoimattomien tilanteiden välttymisen sekä nopean korjauksen suorittamisen.

Liittimien valinta ja niiden asennus

Nostolaitteiden valintaperusteet ovat seuraavat:

 1. Kuormituskyky Laitteen teknisten ominaisuuksien on ylitettävä nykyinen kuorma 40%.
 2. Tangon liikkeen määrä. Työkappaleen maksimipisteen on varmistettava, että kylpykotelo siirretään haluttuun korkeuteen.

Työlle on tärkeää valita oikeat liittimet kylpyammeen nostamiseksi

Tehtävien suorittaminen seuraavien tyyppisten laitteiden avulla:

 • ruuvi. Käytetään pienten kylpyrakennusten rajoitettu koko. Ominaisuudet - yksinkertainen muotoilu, pieni koko, helppokäyttöisyys;
 • Hydraulinen. Käytetään liikuttamaan massiivisia rakenteita. Luotettava luotettavuus lisää kuormitettavuutta. Vaatii pätevää palvelua.

Kiinnitä huomiota tarpeeseen muodostaa luotettava tuki nostolaitteelle.

Tukirakenteena, joka kykenee havaitsemaan kylvyn massan ja jää nollaksi, käytetään seuraavaa:

 • teräslevyt;
 • puiset kilvet.

Neliösuojan käyttö 50 cm: n puolella antaa tarvittavan pinta-alan.

Kuinka korottaa kylpyamme säätiössä - turvallisuussääntöjä ja tekniikkaa

Kylvyn suotautuminen suoritetaan sujuvasti, ja syklinen suorituskyky on seuraava:

 1. Rajallinen liikkuvuus yhdellä sivustolla.
 2. Suuntaava korkeus vastakkaisesta vyöhykkeestä.
 3. Tukielementtien asettaminen nostetun laatikon alle.

Teokset alkavat eniten kärsivästä kulmasta.

Kylpyhuonekaluston samentumisen mahdottomuus, rakenteen halkeamisen ja tuhoutumisen estäminen saavutetaan:

 • rakentamisen vyöhykkeiden luotettava kiinnitys kiinteisiin tukiin;
 • koko pystysuuntaisen liikkeen koko on enintään 0,5 m;
 • varmistaen pyörimisliikkeen korkeuden 6-8 cm;
 • käyttämällä paksuja palkkeja laatikon vahvistamiseksi;
 • asennusvälikappaleet aukkoihin;
 • oikea asennus, varmistaen liittimien kiinteän asennon;
 • jäykkien työntölaakereiden käyttö nostolaitteiden sauvoille.

Korjaustoimien turvallisen toteuttamisen varmistamiseksi on tärkeää varmistaa nostetun rakenteen liikkumattomuus.

Kylpyammeen nostamiseen liittyvä tekniikka edellyttää erilaisten nostolaitteiden käyttöä:

 • käyttämällä yhtä nostinta, voit vuorotellen siirtää rakennuksen eri osia pystysuoraan, hieman siirtymällä yhdessä syklissä. Nostoaukon jälkeen alue, jolla on vääntyminen, on kiinnitetty palkkeihin, ja nostin siirretään seuraavaan kohtaan;
 • kahden hissin samanaikainen käyttö mahdollistaa seinän tasaisen nostamisen säilyttäen kulmavyöhykkeiden eheyden. On tärkeää nostaa seinät tasaisesti, kiinnittää ne oikein ja siirtää rakennuksen seinät yhtä korkealle.
 • kylvyn kulmissa sijaitsevien neljän liittimen samanaikainen käyttö mahdollistaa puurakenteen nostamisen mahdollisimman tehokkaasti. Työturvallisuus saavutetaan sauvojen syklisellä liikkeellä 2-3 cm.

Tehdäkseen työtä noudata teknistä toimintajärjestystä:

 1. Valitse liikekuvio ja lataa sijoittelupisteet.
 2. Maadoita varovasti paikassa, jossa hissi sijaitsee.
 3. Luo luotettava pinta laakerointisäiliöiden avulla.
 4. Aseta liittimet maatasoon ja tarkista pystysuora.
 5. Aseta levyt varren yläpäähän kosketuspinnan parantamiseksi.
 6. Nosta jokainen liitin korkeintaan 3-5 cm sykliä kohden.
 7. Aseta paikat vahvistamaan asentoa tarpeen mukaan.
 8. Hallitse rakennuksen aseman vakautta liikkuessasi.
 9. Asenna kiinteät pysäyttimet, jotka pitävät rakenteen nostettaessa.

Muista, että kylpyammeen samanaikaisen liikuttamisen helpottamiseksi voit käyttää teräspalkkia, joka kulkee rungon alle ja pysyy varsien jättämisessä.

tulokset

Ammattilaisten teknisten suositusten ja neuvojen avulla pystyt itsenäisesti jakamaan kylpyamme ja palauttamaan säätiön eheys. Kun otetaan huomioon vastuun aste ja suoritettujen töiden monimutkaisuus, on suositeltavaa neuvotella ammattimaisten rakentajien kanssa. Teknisten vaatimusten noudattaminen takaa tasaisen liikkumisen ja säästää rakennusta mahdollisilta vaurioilta.

Kuumennuksen uiminen: käytännön neuvoja

Kuinka nostaa kylpyamme? Tällainen kysymys syntyy säätiön korjaamisen aikana tai tapauksissa, joissa tulvatilanne muuttuu. On tärkeää ymmärtää toiminnan tekniikka. Voit nostaa kylpyamme omilla kädillä, jos se on valmistettu puurungon muodossa. Tehtävä ei ole helppoa vaan varsin toteutettavissa.

Ongelman ydin

Teoriassa käytännöllisesti katsoen mitä tahansa rakennetta voidaan nostaa pois säältä ilman tuhoutumista tai purkamista, mikä ilmenee myös monikerroksisten rakennusten siirtämisestä. Usein ongelmia:

 1. Kuinka korottaa vanha kylpyamme säätiössä? Usein pienen kylvyn rakentaminen toteutetaan ilman pohjaa, ja sen pohja on sijoitettu yksinkertaisesti tiivistettyyn maaperään ja hiekka-sora-tyynyyn. Ajan myötä tällainen rakenne alkaa vähentyä (usein epätasaisesti), mikä aiheuttaa perustan valmistamisen. Ongelmana on, miten kylvyn korottaminen säätiöön sen jälkeen, kun sen toiminta on ollut useita vuosia.
 2. Kuinka korjata säätiö? Usein käy ilmi, että hirsimökki voi kestää vielä useita vuosia, mutta säätiö on jostain syystä vakavasti vaurioitunut. Tämä voi johtua tekniikan rikkomisesta rakentamisen aikana tai luonnollisissa olosuhteissa. Tällöin mahdollisuus säätää tai vaihtaa säätiö liittyy itse rakenteen nousuun.
 3. Kuinka eliminoida rakenteen vääristymät epätasaisen uppoamisen seurauksena? Kylpy voi saada vaarallisen muodonmuutoksen nurkkaan tai seinään, mikä aiheuttaa rakennuksen rullan ja tuhoamisriskin.
 4. Kuinka nostaa katto kylvyssä? Nosta rakennetta voi olla sen korkeuden nostaminen. Usein rakennusvaiheessa vähimmäiskorkeuden korkeus on asetettu, mutta ajan myötä on halu lisätä mukavuutta. Tällöin nosto auttaa ratkaisemaan ongelman.

Säännökset nostolaitteista

Mitä tehdä, kun on aika korjata kylpyamme vääntyneillä ja särkyneillä kulmilla? Tällöin kylpyrakenne nousee pinnan yläpuolelle kokonaan tai osittain. Kun nostamme kylpyamme, video näyttää selkeästi ja perusteellisesti.

Paras vaihtoehto tällaisen tapahtuman toteuttamiselle on käyttää suurikapasiteettisia liittimiä. Nousu mahdollistaa pääsyn tukirakenteen säätöön ja alareunaan. Nostotoiminto on varsin monimutkainen ja vaatii erityistä hoitoa, koska väärät toimenpiteet voivat johtaa ligamenttien ja materiaalin tuhoamiseen.

Vihje! Ennen kuin nostat altaan kylpyä, on arvioitava mekanismien kuormitus, jonka avulla voit valita laitteen tehon.

Liittimet asennetaan pääsääntöisesti rakenteen kulmiin, ja 1/4 koko rakenteen massaa käytetään 1 laitteen kohdalla. Yleisimmin käytetyt mekanismit, joiden kapasiteetti on vähintään 4,5-5 tonnia.

Ennen työn aloittamista on nostettava nostotoiminto, joka määräytyy toiminnan tarkoituksen ja rakenteen tyypin mukaan. Työssä käytetään yleensä vähintään 2 kappaletta. Poikkeuksia ovat tapaukset, joissa vain yksi kylvyn kulma on uponnut. Epämuodostumien poistamiseksi vain kaatunut kulma nostetaan haluttuun korkeuteen. Kaikissa muissa töissä parit käytetään pareissa, jotka nostavat koko seinän, mikä säilyttää tukkien kulmaliitoksen eheyden.

Toimenpide olisi toteutettava tasaisesti ja vähitellen. Varotoimia on noudatettava. Rakennustöiden täydellinen nousu suoritetaan sykleissä:

 • lievä nousu toisella puolella;
 • kohdistaminen vastakkaiselle puolelle tukien asentamisen kohotetun seinän alle;
 • toista sykli.

Vihje! Nostokorkeus ei saa olla yli 5-7 cm, jotta rakenteellinen vika ja halkeamat muodostuvat.

Pystysuoran liikkeen kokonaiskorkeus voi olla 35-50 cm. Vahingon poissulkeminen saadaan aikaan hirsitalon korotettujen osien luotettavalla kiinnittämällä.

Nostotoiminta on suoritettava ottaen huomioon jatkotyöt. Toisin sanoen säätiön peruskorjaus mahdollistaa edellisen rakenteen purkamisen, muottien asentamisen, uuden järjestelmän täytön, ts. teosten monimutkaisuus ylittävän kylpyläosan alla. Tämä edellytys edellyttää kaikkien turvallisuusvaatimusten noudattamista, eliminoimalla kylpykehyksen sedimentoitumisen vaara.

Vaaditut työkalut

Kun työskentelet omalla kädellä, sinun on valmistauduttava etukäteen tällaiseen työkaluun:

 • pyörösaha;
 • Bulgaria;
 • jyrsijä kone;
 • vannesahan;
 • sähköpora;
 • kirves;
 • taltta;
 • sledge hammer;
 • romu;
 • vasara;
 • työkalu betonin asettamiseen ja tasoittamiseen;
 • höylä;
 • lapio;
 • mittanauha;
 • rakennustaso;
 • romahtamaan.

Miten koulutusta tehdään?

Koko kylpyammeen nostaminen koostuu useista eri vaiheista. Ensinnäkin valmistelevia tapahtumia pidetään. Työ alkaa rakennuksen kellariosaston ulomman vuorauksen purkamisella. Ulkopäällysteen poistamisen jälkeen on mahdollista tarkistaa tarkasti alareunojen tukkien tilat. Kysymystä korvaamis- tai korjaustarvetta koskevasta kysymyksestä on käsitelty, ja myös liittimien asennuspisteet on kuvattu. Erityisesti korostetut aktiivisen hajoamisen alueet, maaperän liikkumisen aiheuttamat halkeamat.

Seuraava tarvittava askel on kaivata kaivantoa säätiön ympärillä. Kokonainen tilan tarkastus lopulta muodostaa uudistussuunnitelman. Jos säätiö on tuhoutunut huomattavasti, sen jälkeen se on poistettava kokonaan ja uuteen betonivaluun on tehtävä. Järjestelmän kuormituksen vähentämiseksi kaikki laitteet, huonekalut ja hyllyt poistetaan kylvystä. Ovilasi ja ikkunoiden ikkuna poistetaan tilapäisesti. On suositeltavaa purkaa lattia (vieläkin parempi ja aluslattia), mutta tämä tapahtuma pidetään sopimuspuolen harkinnan mukaan.

Liittimien valinta ja niiden asennuksen valmistelutyö

Työlle on tärkeää valita oikeat liittimet kylpyammeen nostamiseksi. Mekanismien arvioidut parametrit ovat kuormituskapasiteetti ja enimmäisliikkeen kulku. Käytännön toiminnoissa voidaan käyttää kahta päätyyppiä - ruuvi- ja hydrauliliittimet. Parhaiten tunnetut hydraulijärjestelmät, joilla on suurempi teho ja luotettavuus käytössä. Pienemmissä puulajeissa voidaan käyttää halvempia ruuveja.

Vihje! Nosto-rakenteet ovat mahdollisia vain luotettavalla nostotukilla. Jos se sukeltaa maahan raskaalla kuormituksella, toiminta on mahdotonta.

Siksi laitteiston asennuspaikassa on vankka perusta.

Asennuspaikka valmistellaan seuraavasti:

 1. Suunnitelmassa on yhteensä 8 pistettä (2 kummallakin puolella), 45-50 cm rakennuksen kulmasta.
 2. Näissä paikoissa, kaivaa kuoppia, kuten mitat: pituus (pitkin säteen) - 90-100 cm, leveys - 70-75 cm, syvyys - 50-60 cm kuilun kuopassa, ja puristetaan varovasti kaadetaan sepeli kerros, joka on asennettu tukevalle alustalle puutavaran. palkit tai levy.
 3. Lokin valmistelu, jos tarpeen korvata mätäreunat. Uusien lokien halkaisijan on täsmälleen vastattava elementtien kokoa, jotka vaativat poistamista. Niiden on ensin kyllästettävä sienilääkkeellä ja valmis asennettavaksi.

Nosto-tekniikka

Kuinka korottaa kylpyamme pohjaan, video näkyy selkeästi ja vaiheittain. Voit käyttää 2 vaihtoehtoa: vaihtoehtoinen seinien nosto kahdella mekanismilla tai samanaikainen koko rakennuksen nostaminen. Toista menetelmää käytetään pienissä puisissa kylpylöissä, kun on tarpeeksi käyttää 4 vastakkaisten puolien asentamista. Ensimmäinen vaihtoehto on suosittu, mikä mahdollistaa minkä tahansa rakenteen, eikä vain puuta.

Nostotoimenpiteen toimenpide on seuraava:

 1. Liittimien asennus. Mekanismit kiinnitetään valmistettuihin ja väkevöityihin kaivoihin ja tukevat hirsitalon alempaa kruunua. Jos alemman kruunun muuttaminen on tarpeen, painotus sijoitetaan seuraavaan, ehjä kruunuun.
 2. Hidas, tasainen nousu 4-5 cm tai kunnes yksi kruunu lähtee pesästä alhaalla.
 3. Johtavat korotetun tukikehyksen alla konkreettisia tai puupalkkeja, muita voimakkaita tilapäisiä tukia.
 4. Siirrä liittimet muihin pisteisiin. Nostettaessa pieni talon mekanismeja asennetaan vastakkaiseen seinään. Jos kylvyssä on merkittävät mitat, ne kiinnitetään viereiseen seinään. Samoin kuin edellisellä toimenpiteellä nostetaan ja kiinnitetään kohotettu hirsirakennus. Joten koko rakenne nostetaan puolestaan.
 5. Korttien paluu alkuperäisiin pisteisiin ja hirsitalon nousu vielä 4-6 cm. Tällaisia ​​toimenpiteitä suoritetaan, kunnes kokonaiskorkeus on 40-50 cm, minkä jälkeen varmistetaan luotettava tuki nostetun rakenteen avulla ottaen huomioon kaikki turvallisuusvaatimukset.

Työtä jatketaan tehtävästä riippuen:

 1. Säätö säätöön. Jos kylvyssä ei aiemmin ollut perustetta, kaivaa kaivanto sen valmistukseen. Joskus on päättänyt korvata pylväs kannatin nauhalevyllä, mikä merkitsee aiempien tukien poistamista ja koko syklin käyttäytymistä uuden tyyppisen alustan valmistamiseksi. Seuraavaksi asennetaan muotti, asennetaan varusteet ja kaadetaan betonia. Hirsitalon alemman kruunun kiinnittämiseen on kiinnitetty pystysuoria tangot, jotka kohoavat betonipinnan yläpuolella. Vedeneristys on käytössä.
 2. Peruskorjaus. Kun tietty betonipohjan paikka tuhoutuu, vain tämä osa alustasta korjataan. Samanaikaisesti vaurioitunut betonipaino poistetaan, muotti on asennettu ja uusi betoniliuos kaadetaan. Vedeneristyskerroksen tila tarkistetaan tarkasti ja sen vaihto varmistetaan. Betonikaistaleen koko pinta tasoitetaan huolellisesti rakennustasolla.
 3. Vahingoittuneen kruunun vaihtaminen. Jos säätiö ei vaadi korjausta, ja on tarpeen korvata vain kellariin mätätyt lokit, ne poistetaan hirsitalosta ja uudet korjataan. Riippumatta vedenpitävyyden kunnosta, on suositeltavaa korvata se ja laittaa uusi.

Kylvyn laskeminen paikalleen suoritetaan päinvastaisessa järjestyksessä ennaltaehkäisevien toimenpiteiden noudattamisen ja vinouden estämiseksi. Liittimet asennetaan vuorotellen niiden kaivoihin ja tilapäiset tukit poistetaan. Toimenpide, kuten nosto, suoritetaan vaiheittain, so. 1 sekunnin ajan 4-6 cm: n kulmassa on tärkeää, että alempi kruunu sijoitetaan tiukasti vaakasuoraan ja seinät pystysuoraan.

Joskus kylpyhuonekaluston peruskorjaus on välttämätöntä, että seinien perustukset tai kellariosat toimivat. Tällöin on välttämätöntä varmistaa kylvyn nousu, mikä on täysin mahdollinen liittimien käytöllä. Tämä tapahtuma on melko monimutkainen ja aikaa vievää, mutta kaikki säännöt ja suositukset ovat mahdollisia yksinään.

Kuinka korjata kylpyammeet?

Jopa kestävimmät kylvyt saattavat lopulta kurottaa, "ilahduttaa", jossa on halkeamia säätiöön tai jopa rappu pohjasta, kuten esimerkiksi vanhoissa puulämmitteisissä höyryhuoneissa. Mutta säätiön korjaaminen omiin käsiisi ja ilman huomattavia lisäkustannuksia rakennustyön työvoiman maksamisesta on varsin todellista. Vain tarpeeksi tietää miten.

Jopa voimakkaimmilla ja vahvimmilla rakennuksilla on kallistuksen ominaispiirteet, "miellyttävät", joissa on halkeamia pohjassa tai täysin mätänevät alhaalta.

Korjaa vanha puutalo tai kylpyamme

Suurin osa puurakenteista ja kylpylähuoneista, jotka rakennettiin noin 40 vuotta sitten, sijoitetaan maahan ja edellyttävät jo säätiön vakavaa korjaamista. Ja tämän vuoksi ainakin talon on nostettava talon yläpuolella. Tätä varten voit vuokrata erityisen rakennusryhmän, mutta sen työn laadun tarkastaminen silmällä on melko vaikeaa. Mutta säätiön korjaaminen omilla käsillään on yksinkertainen asia, ja tässä tapauksessa on paljon helpompi tarkistaa kaiken. Etenkin koska voit jopa nostaa tukkukylän yhteen, aivan kuten voit luoda uuden säätiön sen alle ilman minkäänlaista kokemusta.

Niinpä vanhassa puukylpyssä kärsii usein alempi kruunu, jossa hirret ovat usein tiilipylväiden ja jopa aidan jäännöksissä. Tilanne voi pahentaa paljon turpea, kosteutta sitova maaperä. Niinpä kattorakenteet, jotka aiemmin toimivat vedenpitävänä, voivat jo kulua 30-40 vuoden kuluttua, ja alemmat lokit yksinkertaisesti rikkoutuvat ja muuttuvat lopulta pölyiksi. Siksi on erittäin tärkeää, että säätiön vedenpitävyys omalla kädellä suoritettiin välittömästi oikein ja modernin materiaalin avulla.

Siksi vanhan puutalon peruskorjauksen pitäisi ratkaista kaksi ongelmaa: hirsitalon alemman kruunun korvaaminen ja uuden monoliittisen säätiön rakentaminen, jonka pitäisi nostaa talon vähintään puoli metriä. Työn lopussa on tehtävä tiilipohja.

Peruskorjauksen tyypilliset vaiheet

Vaihe I Kylpykoneen valmistus korin korjaamiseksi

Ennen työn aloittamista on tarpeen tunnistaa kaikki rakenteessa olevat rikko- mukset ja puutteet kertaluonteisen korjauksen suorittamiseksi.

Ensin sinun on päätettävä, mikä rakentaminen on uusi säätiö. Parhaan vaihtoehdon vanhalle kylpyhuonekylvylle on monoliittinen, vahvistettu betoniteräs, jonka poikkileikkaus on 20 x 20 cm ja teräsvarsia, joka on 12 mm. Uudet palkit alemman kruunun kohdalle on tärkeää valita jopa vähintään 6,4 metrin pituudella. Jos kylpy on rinteessä, paras perusta olisi ruuvi.

Tehtävässä sinun on ehdottomasti pudonnut koko lattia kylpyyn, mutta raskaimmat huonekalut voidaan jättää oikealle maahan, jotta sitä ei voi kuljettaa avoimen taivaan alla eikä etsiä mitä voit piilottaa.

Vaihe II. Liittimien asennus

Tukiaseman asennus liittimiin.

Kylpyammeen nostaminen liittimiin on tärkein hetki. Kylvyn tulisi aina nousta tasaisesti, sillä tällä hetkellä alemman vannepalkin tuntuvasti laskeutuvat ja ottavat merkittävän osan koko rakennuksen painosta. Jos hissin epätasaisuus, komposiittikruunut voivat hajota ja jopa hirsitalon alempi loki murtuu. Vakuutuksen vuoksi on parempi kiinnittää kummankin puolen reunat kahdella tai kolmella 5x15 cm: n levyllä hirsitalon sisä- ja ulkopuolella, ja alempi kruunupalkki on vedettävä alaspäin teräsrungolla 20 mm. Liitin voidaan asentaa myös vain silloin, kun puu on voimakas eikä roskaa ole vahingoittunut, ja vuori on vaakasuorassa.

Joten osa kylvyn kulmien syvennyksistä puretaan ja nostimien asennuspisteet ovat valmiita. Nyt, jotta voima siirrettäisiin voimaa tangosta lokiin oikein, on välttämätöntä tehdä tiivisteitä teräslevyjen muodossa, joiden paksuus on 5 mm. Yleinen levytasku voi toimia tavallisina leikkuulaudoina, joiden pituus on noin 50 cm.

Vaihe III. Kylvyn nostaminen liittimiin

Kylvyn nostaminen liittimiin.

Nyt tehtävänä on nostaa seinää 5-6 cm: n etäisyydellä, poista puoliksi murtuneet jatkeet ja laske kylpyamme tilapäisillä tuilla - leikkaamalla vahvoja palkkeja, jotka asetetaan päähän. Niinpä vuorotellen sinun on nostettava kylpyammeen kaikki neljä sivua vain 1,5 cm: n päästä, jolloin vuori on yhtä paksut ja vähitellen, jolloin ne vapautuvat alemmista tukkeista ja asentavat antiseptisesti käsitellyt palkit. Tukkien ja palkkien väliin on asetettava valssautettu vetoketju, jonka leveys on kaksinkertainen puun paksuuteen nähden. Vetokoukkua on myös käsiteltävä antiseptisellä aineella.

Heti kun palkki altistuu säälle, voit poistaa kuorman liittimiä. On tärkeää, että hirsitalon loki asetetaan pylvääseen tarkasti, ja tästä syystä ne eivät häiritse kiinnittymistä parilla niitteillä. Pääasiallisesti korjata säätiö omalla kädelläsi tehdä se rauhallisella, huolella, sillä vanhan kylpyammeen yhden seinän nostamisen aikana koko rakennuksen painopiste siirtyy ja tämä saattaa olla täynnä sen ei-toivottua kierrosta. Heti kun hirsitalo nousee 5-10 mm: iin, sinun on asetettava tangon ja tilapäisen tuen väliin 1 cm: n paksuiset takapaneelin palat - tämä säästää tilannetta, jos liitin epäonnistuu.

Vaihe IV. Betonilaatan ja lisävarusteiden valmistus

Kun nostot nostetaan, talo asetetaan kahden tiilen tukeen.

Seuraava askel on tehty betonilaatta alla nurkassa amme, koko 60x60 cm. Kussakin tällaisessa alueella täytyy heittää konkreettisia pilarin korkeudella sama kuin uudelle säätiölle nauha, ja pilarit itse nousukulmat tulevaisuudessa korkki korkeus kahdessa tiiliä. Ne on sijoitettava hirsitaloon. Kaikki tämä on tarpeeksi rakentaa vahvistus, asenna muotti ja kaada kaikki betoni.

Tangot on asennettu siten, että ne voidaan kiinnittää runkoon. Säätiön voimakkuus erottaa toisistaan ​​ligaation solmut. Tulevaisuudessa nauhan kellarin kellarissa on 10 cm kerros soran ja tiilikokeen. Jos haluat merkitä jokaisen sarakkeen korkeuden, käytä vesitasoa.

Vaihe V.Fabrication teippi ja irrotusliittimet

Heti kun kulma-asemat ovat valmiita ja runko lasketaan jäädytetyn tiilen päälle, voidaan perustaa nauha. Tällöin kylpyammeen jokaisen seinän alla oleva tila tyhjennetään vuorotellen, muotti on alttiina, ja tällä hetkellä muut kolme seinää lepäävät uusia ja tilapäisiä tukia.

Kaiken työn päätyttyä on tärkeää jättää solmut itse pistorasiaan, jotta myöhemmin voit helposti laskea kylpyamme. Heti kun se tulee tiukasti perustettuun uusiin säätiöihin, ristikot voidaan asettaa tiiliin - ja työ on valmis.

Vaihe VI - valinnainen. Kylpyammeen alareunojen vaihtaminen

Sinun täytyy joutua korvaamaan kylpyammeen vanteet - syyt voivat olla hyvin erilaisia. Tässä on kaavio siitä, miten tämä tehdään:

Hirsitalon alareunojen vaihtaminen.

Nauhapohjan korjaus

Ensimmäinen merkki siitä, että kylpy-talon nauhan perustus on korjaustarve, on pohjan pinnan halkeaman ulkonäkö. Tällöin sinun on hiljalleen ohitettava koko rakenne ja tarkasteltava huolellisesti, onko olemassa muita halkeamia, jopa hyvin ohuita.

Jos nauhalevyssä on halkeama

Jos halkeama kuitenkin osoittautui yhdeksi, on mahdollista, että tässä paikassa sijoitettiin vesijohtovesi tai sähkökaapeli. Loppujen lopuksi säätiön heikentäminen on aina epätoivottavaa - maaperä tällaisessa paikassa ratkaisee lopullisesti, itse säätiö itsessään on jossakin määrin riippuvainen ja jopa halkeama.

Kaikki halkeamat ovat vaarallisia, koska ne voivat syksyllä syksyllä joutua sadeveden jäätymiseen ja sulatukseen. Siksi säätiön korjaaminen tässä tapauksessa on edelleen tarpeen. Ja tähän tarvitaan 2 kaivupuuta, hieman pienempi kuin betonikuutio ja oikea vahvistus. On parasta toteuttaa tällainen työ toukokuusta marraskuuhun, lämpimässä kaudella. Teos kestää 3-4 päivää.

Jos kaistaleessa on useita halkeamia

Nauhaosaston korjausvaiheet.

Jos halkeama ei ollut yksi, niin nauhalevitys voisi olla:

 1. Laita pääosa maaperästä, joka lopulta katoaa.
 2. Hänet heitettiin ulos yhdestä FBS-lohkon rivistä tiilillä, mutta ei kaatamalla käsivartta.
 3. Rakennettu monoliittisella betoniteräksellä ilman vahvistuksen alueellista kehystä. Tai tavanomaisten varusteiden sijasta yksinkertaisesti heitetään useita vanhoja ruostuneita putkia.
 4. Rakennettu tiilipohjaan, mutta ilman muurausraudoitusverkkoa.
 5. Ilman suljettuja tuuletusaukkoja.
 6. Rakennettu ilman laskettua kuormitusta ja korkin leveys määritettiin "silmällä". Lisäksi, jos kylpy katto on tehty liuskekivestä, onduliinista ja pehmeästä laatoista, lunta kestää sitä, mikä lisää lumikuormaa.
 7. Se on pystytetty konkreettiseen manuaaliseen sekoittumiseen eikä laastiradalta. Vapaa betonirakentajat myyvät helposti tällaista betonia sivuun, ja riittämätön määrä se menee kylpyyn. Lisäksi betonipäällysteiden taso ei saa olla alle kaksisataa.
 8. Rakennettu ilman asianmukaisesti asennettuja sadeveden vuotoja.
 9. Erottu lähelle vedenpoistoa.

Tässä tapauksessa "majakat" liimataan halkeamiin - paperiliuskoihin ja tarkistetaan, halkeutuvatko ne. Jos ei ole, heidät vain haudataan, jos niin, tarvitaan vakavampia korjauksia.

Jos kylvyn nauhan pohja on suihkussa

Jos kylpy-talon kaistaleen betoniseinän seinät pudota, se tarkoittaa, että kylvyn hyvin perustus:

 1. Se oli tulvia talvella tai myöhään syksyllä ilman pakollisia antifrosty lisäaineita tuossa tapauksessa. Tämän seurauksena betoni ei kovettunut, vaan vain jäädytti kevääseen saakka.
 2. Se kaadettiin sekoittimesta liian nestemäistä betonia, jossa todennäköisimmin ainakin kuutio tyhjennettiin ja korvattiin vedellä.
 3. Se rakennettiin savesta, jossa oli paljon kokkareita. Tässä tapauksessa säätiö on näkyvissä "kuun kraattereilla" - erikoislaskeja, joissa on vaaleanruskeita saviä keskeltä. Se, joka kerää kosteutta syksyllä, jäätyy talvella ja tietenkin kasvaa tilavuus, joka "ampuu" lähimpään konkreettiseen kappaleeseen.

Tietenkin mureneva säätiö voi kestää useita vuosia, mutta hävittämisen kriittisen hetken ohittaminen voi olla vaarallista. Uudelleenkorjaus tässä tapauksessa ei voi olla - se voidaan kipata, mutta vuoden kuluttua se irrottaa uudelleen. Siksi jonain päivänä tällainen säätiö on yksinkertaisesti kuljetettava epäpuhdasta tiellä soraa. Ja kylvyn alla - kaada uusi.

Jos uuden nauhan säätiön pohja on samanlainen kuin savi

Kun kylvyn alapuolen pohjan pohja muuttui kylmälle savelle, ja jopa sen palasista voidaan helposti kiinnittää (tämä tapahtuu melko harvoin), hiekalle ja savelle annettiin liian vähän sementtiä, joka annettiin hiekalle.

Tällöin 2-3 viikon sisällä voit joko purkaa tai jopa rakentaa uuden säätiön.

Jos säätiö alkoi kasvaa

Jos pohja koko kylpyammeen nousi, ja rakennus itsekin antoi kantapään sivulle - säätiö perustettiin periaatteeseen "kaikki paalut syvyyteen pakastamiseen". Mutta tavallinen pieni kylpyamme on liian helppoa lyödä paaluja talven talven talven talteenoton jälkeen. Tällaisen säätiön korjaamiseksi on välttämätöntä katkaista kaikki paalujen yläosat grillata- malla ja kompakti tuhoutunut tyhjennys Manner-maan tilaan. Jos näin ei tehdä, grillata voi yksinkertaisesti puhjeta. Kaikki tämä voidaan tehdä vain 10 päivässä.

Sarakepohjan korjaus

Useista syistä kylvyn pylväspohja voi alkaa laskeutua. Syynä tähän voi olla hydrologiset muutokset maaperän alemmissa kerroksissa, jotka näin ollen vähentävät sen pääasiallista kantokykyä sekä vakavia rakennustöitä lähistöllä. Lisäksi säätiö voi asettua ei vain uuteen kylpyammeeseen, vaan myös jo vakiintuneisiin rakenteisiin.

Joskus tapahtuu, että säätiön paalut alkavat "kasvaa" ja loimata koko kylpyamme. Tämä ei ole niin harvinaista. Tällöin paalut yhdessä jäädytetyn maaperän yläkerroksen kanssa nousevat ylös, mutta eivät käytännössä juokse keväällä. Silloinkin kun tällaiset paalut yrittävät sitoa betoniteräksen tai kanavapalkin päälle - ne kasvavat edelleen. Mutta laadun korjausmenetelmä tässä tapauksessa riippuu siitä, kuinka paljon konkreettisia yrittäessään säästää tilanne kaadettiin paaluihin.

Jos pylväsperusta alkoi laskeutua

Vetäytyminen alkaa yleensä pylväspohjan ns. Kiven pohjalta. Sen ensimmäinen merkki on halkeamia kostossa ja reikiä pylvään ympärillä. Lisäksi halkeamat voivat kasvaa ajan myötä. Vaikka itse istutus voi luonnollisesti olla tilapäinen - niin kauan kuin säätiön pohja ei löytä itselleen vakaampaa asentoa. Tai taantuminen jatkuu, ja tuhoaminen lisääntyy: tukkeutujen liitokset ja saumat kasvavat, kauhanpurkamekanismi putoaa ulos ja halkeamat alempiin vanteisiin tulevat laajemmiksi. Siksi säätiön sakkautuminen on pysäytettävä ajoissa.

Tätä varten merkkeihin asetetaan halkeamat - kipsi-laastarit-nauhat. Jos ne räjähtävät pian, sitten oikealla pylväspohjalla, sinun täytyy kaivaa kaivo, joka on kalteva 35 ° kulmassa syvyyteen tämän hyvin vaalean kiven pohjan tasolle. Tässä kaivossa sinun on asetettava halkaisijaltaan 20 cm asbestisementtiputki ja kaadettava sementtilaasti siihen asti, kunnes se on täysin kyllästynyt. Heti kun täytetty liuos laskee kahden tunnin kuluessa (imeytyy maaperään) - täyttö voidaan lopettaa. Mutta päivän tai kahden jälkeen kaikki on toistettava - ja niin edelleen kolme kertaa. Tämän jälkeen sinun on sijoitettava majakat halkeamiin ja vahvistettava puupalkki kellarin alusta ja sokea alueen yläosan reuna.

Jos istutus jatkuu, baari putoaa. Sitten sinun täytyy täyttää ratkaisu uudelleen. Mutta jopa tässä tapauksessa sakkautuminen voi jatkua. Sitten pylvään ympärille vedetään ulos rengasmainen 20x35 cm: n oja, jonka pohjalla puupaneelit asetetaan ja, kuten muotti, reunoja pitkin. Kivien ja tiilien väliin asennettuihin tappeihin asennetaan metalliverkko - tämä on asennus. Hänelle voi turvallisesti käyttää erilaisia ​​romun metallipalkkeja.

Tämän jälkeen kaadetaan betoni, jossa on riittävän pienet sora- tai murskakiven muodossa olevat aggregaatit. Näin lujitettu betonirengas, jonka on tarkoitus vahvistaa kantavuuttaan, kääntyy kellaripylvään ympärille ja jakaa kylpyammeen kokoonvedetyn kulman kuorman vaakasuoraan ja siten pysäyttää sakkauksen alun. Jos tällainen rengas oli tehtävä myös naapuri- tai vastakkaisella kulmalla, sen jälkeen renkaiden alle on parempi sijoittaa toinen teräsbetoni-, metalli- tai puupalkki - se kaksinkertaistaa kylvyn koko pylväspohjan kantavuuden.

Jos pilarit itse alkoivat rullata

Hyvät, korkealaatuiset kylpyammeet voivat todellakin olla vuosikymmeniä vankalla pylväspohjalla ja yhtäkkiä alkavat kaatua. Tämä tapahtuu usein märillä maaperillä - riippumatta siitä, mikä on betonoitu leveä laatta pilareiden alla, ne voivat itse itse alkaa menettää kestävän pystyasennossaan. Mutta voit korjata sen.

Tukien korvaaminen pylväsperusta.

Tehdäksesi tämän, sinun täytyy hytyttää kylpy, heikentää sauvat, pakottaa heidät tasoittamaan, kaataa betonia, haudata ja toistaa menettely vuoden aikana - mutta kukaan ei anna takuuta tällaisesta työstä. Tämän vuoksi yhä useammin kokeneet rakentajat turvautuvat tähän vaihtoehtoon:

 1. Kylpylä nousee ja asetetaan tilapäisiin tukiin. Lisäksi ei ole välttämätöntä ottaa mitään irti, eikä tarvitse purkaa oven tai ikkuna. Ehkä vain muutama lattialauta on avattava jonkin aikaa.
 2. Kallistetut pylväät puretaan.
 3. Kylvyn alla irtoaa kaivanto ja hiekkalaatikko syöksyy.
 4. Kaadetaan hyvin vahvistettua nauhaa, jonka paksuus on 20 cm.
 5. Valmiina nauhapylväät sijoitetaan.
 6. Sukupuolihäiriöiden tukemiseksi on asennettu teräspalkkeja - I-palkkeja.
 7. Kylpy on laskettu uudelle perustukselle ja sen asento on säädetty niin, että ikkunat ja ovet avautuvat hyvin.

Pääasiassa kylpyammeen peruskorjaus on sen oikea-aikainen alku. Sitten kylpy itse toimii yli kymmenen vuotta.