Laitteet nokkien, puutavaran ja muiden painojen nostamiseen

Kun talon rakentaminen oli puutavaraa. Ja ottaen huomioon säästöt, olen työskennellyt eri vaihtoehtoja, kuten kerätä puinen talo yksin. Tämä ei tietenkään ole kovin kätevää, mutta budjetti on hyvin rajallinen. Kieltäydyin "zakidnyak" -tekniikkaan, joten ajattelin nostoa, etsivät sopivia ratkaisuja internetissä ja internetissä.

Nosta 100-150 kg: n lokit yhden henkilön voimalla yksinkertaisten laitteiden avulla. Ja jos metsäpuilla ja nosturilla ei ole tilaa - sitä on vaikea hallita ilman tällaisia ​​laitteita.

Rakennuskansioon tallensin joitain valokuvia, mutta valitettavasti tietoja lähteistä ei löytynyt. Haluan jakaa ne tänne, ehkä ne ovat hyödyllisiä ja merkityksellisiä sinulle tai vain työntää haluttua ajatusta. Ne voidaan tehdä omalla kädellä - ammattimaisesta putkesta, laudasta, lohkosta tai jopa polkupyörästä ja mieluiten jonkinlaisesta moottorista käsityön vähentämiseksi.

Tässä esim. Tämä manjack keräsi kokonaan yhden. Tässä tapauksessa nosturi ei muuttunut, seisoi koko ajan samassa paikassa.

Piirustukset muista laitteista, kevyistä ja liikkuvista:

Mutta niiden toteutus asiasta :)

Sama asia, mutta kun sen lisäksi, että se "seisottaa" seinälle, on edelleen mahdollista sijoittaa se tasoon

Alkuperäinen ratkaisu improvisoitu väline, jossa loki "rides" ylöspäin kuin polkupyörä :)

Lokin nousu hirsitalossa

Kylpy- tai hirsirakennuksen rakentaminen on erittäin työvoimavaltaista toimintaa, ja fyysisen lujuuden kannalta kalliimpia pidetään materiaalin toimittamista korkeuteen. Kuinka nostaa loki ylhäältä, rakentaa hirsirakennus, mitä työkaluja sinun on helpotettava tätä prosessia?

Rahoituksen ansiosta erikoislaitteiden käyttö on paras valinta. Jos on aikomus rakentaa talon, niin kuin isoisät ja isovanhemmat tekivät - käsin, silloin tässä tapauksessa - isovanhemmat säästävät luotettavia menetelmiä.

Työvoiman ja köyden menetelmä

Tämä menetelmä vaatii useita ihmisiä - kaksi on päälle ja yksi tai kaksi alla, ja hamppuköys. Jotta vältetään mahdollinen vammo - kämmentyn saaminen lokin alle, on otettava huomioon suuri loukkaantumisriski siitä, että kaikki lokit voidaan nostaa ylöspäin. Jokaisen heistä on parempi saada joku lähellä.

 • Aseta loki yhteen päähän seinän kulmaan ja kiinnitä siihen köyden silmukka.
 • Nosta tukin kiinnitetty pää, vedä se ylös ja kiinnitä se paikalleen.
 • Kiinnitä lokin jäljellä oleva pää köysipiiriin.
 • Nosta toista päätä ylhäältä, ylitä lokki kehykseen ja irrota köysi.

Poles -menetelmä

Käyttämällä napeja, jotka nojautuvat seinään ja kahteen köysiin, voit nostaa lokin yksin, mutta on parempi tehdä virheitä ja liittää toinen työntekijä tähän. Tämän menetelmän toteutus sopii useisiin kohtiin:

 • Kalteva sauva pitkin seinää, mieluiten vähemmän jyrkkä kulma siihen, helpottaa painon nostamista.
 • Kiinnitä köyden toinen pää hirsitalon sisään.
 • Aloita köyden toinen pää napojen alapuolella olevan lokin alle ja heittää se yläkertaan.
 • Tee sama lokin toinen pää.
 • Vedä köysi, joka on virtsa, nostamalla tukkia. Jos teet sen yksin, vahvistaessasi yhden sen päästä, siirry toiseen.
 • Kun loki on ylhäällä, sinun täytyy auttaa häntä rullaamaan hirsirakennukseen, joka toimii hirsimökin sisäpuolella vivulla.

Lokin kasvattaminen Ochapin avulla

Ochapilla on vanhanajan käytössä oleva hyvin nosturi. Se on asennettu rakennettavan talon vieressä, ja se toimii kuten nosturi - yksinkertaisesti ja helposti:

 • Kiinnitä loki koukulla köysiin, joka on kiinnitetty ochapiin.
 • Nosta se tarvittavaan korkeuteen silmän varret, rungon ja vastapainon voimalla.
 • Kiinnitä köyden toinen pää alla vastapainon alle erityisen varustetun tuen avulla.
 • Säädä riippuva loki, selvitä sen paikka puutalolta ja laske se siellä. Samanaikaisesti toisen työntekijän on irrotettava köyden pää vastapainosta.
Moderni hirsihissi - vintturi

Menetelmä vaatii käsin tehdystä tai myymälästä ostetun vintturin, joka voidaan myös lainata naapureilta tai vuokrata. Joten vaiheittainen kuvaus:

 • Asenna vintturi yläosaan ja alas kaapeli alas, kiinnitä se lokin molemmin puolin niin, että kaapelin haarautuminen lokiin on V-muotoinen.
 • Vintturin kahvan kiertäminen, ikään kuin vedä kaivoa vettä kaivosta, nosta tukkia haluttuun korkeuteen.
 • Aseta loki paikalleen ja irrota kaapeli. Työ etenee nopeammin, jos vintturi on varustettu sähkömoottorilla.

Lokiharjoitin

Kirjoittaja: V.I. Samovich.

Luokka: Rakennus ja Master

Hirsitalon rakentamisessa yksi vaikeimmista tehtävistä on nostaa loki rakennuksen yläosaan.

Kirvesmiehet nostavat hirret köysien avulla, vetävät ne hirsien läpi, asettuvat kulmaan seinälle. Uusi leikattu loki, jonka halkaisija on 30 cm, painaa jopa 400 kg, kuiva loki (kosteus 12%) painaa 250 - 270 kg. 4 henkilöä voi vetää lokin ylämäkeen kuivaan lokiin, ja 6 henkilöä on nostettava tuoreesta silputtu. Tämä operaatio on raskasta ja harvinainen, joten työskentelyn ammattilaiset käyttävät usein nosturia.

Jos prikaati toimii sinulle, ei ole erityisiä kysymyksiä, jotka koskevat lokien nostamista seinään. Ja jos sinulla on kaksi sinua tai oletko yksin? Usein se on toimenpide nostaa puuta ja se on syy puurakenteen rakentamisen kieltäytymiseen.

Ensimmäisen hissin suunnittelu.

Sama kysymys syntyi edessäni useita vuosia sitten, kun päätin leikata kylpyamme. Jälkeen jonkinlainen ajatus, hirsimökki keksittiin, joka sallii yhden henkilön helposti nostamaan ja siirtämään lokit asennuspaikkaan.

Hissit työssä.

Ajatus hissin työstä antaa videon
"Hissit töihin."

Leikkasin yksin 5m 5m kylvyn viisi kuukautta. Hän leikattiin töiden jälkeen, viikonloppuisin ja loman aikana, ei kenenkään mukaan eikä sopeutunut kenellekään, koska tärkein ongelma - nostaa raskaat lokit seinälle oli ratkaistu hissin avulla.

Haluan kertoa hissin rakentamisesta.

Toisen hissin muotoilu.

Hissi on palkki, joka asetetaan pystysuoraan kaivettuihin pylväisiin. Yläasennettava metallirunko, joka pyörittää pyörää hihnapyörän muodossa. Pyörä on erikoisen mallin avulla liitetty nostimeen (vintturiin).
Sarakkeita ajetaan siten, että loki voidaan kuljettaa pinoista hirsitalon keskelle.

Ja nyt, kunnossa.

1. Nostovälineet.

Manuaalinen ketjunostin.

Nostomekanismina käytetään käsikäyttöistä ketjunostinta. Nyt voit ostaa sähköketjunostimen. Työskentely hänen kanssaan on paljon kätevämpää ja turvallisempaa. Nosturin (vintturin) nostokyky on oltava vähintään 750 kg.

2. Kuljetuslaite.

Laite nostetun kuorman kuljettamiseksi koostuu pyörästä - hihnapyörästä ja L-muotoisesta rakenteesta, johon nostin on ripustettu. Pyöränpyörä kulkee metallin ohjauspalkissa.

Pyörän on oltava laakerissa. Ensimmäinen muotoilu (ilman laakeria) kuormitettuna muuttui pitkin ohjainta suurilla vaikeuksilla.
Valokuvassa - vanha vesipumppu kuorma-autosta (kestävä hihnapyörä voimakkaalla laakerilla), jonka runko, johon L-muotoinen ripustus on hitsattu.

Hihnapyörä ohjaimella.

Voit kehittää minkä tahansa suunnittelun, mutta mikä tärkeintä, pyörä oli puskureilla, jotka eivät salli hypätä ohjaimesta.

3. Pylväät.

Pilarien kokonaispituus 5m. Maapallon yläpuolella - 4m, lisäämme -1m. Kolonnin lokin halkaisija on 16 - 18 cm.

Postin yläosassa täytämme laudan, jonka mitat ovat:
pituus 40 - 45cm
leveys 15 - 20 cm
paksuus 5-6 cm.

Kiinnitys ylimmälle alustalle.

Kortin jäykkään kiinnitykseen me kynsimme metallikulmarakenteen.

Välilevyt ylimmälle alukselle.

Koska palkki lepää ylälevyn reunaan, voimme vahvistaa molemmilla puolilla tukia, jotka ovat tukipinnalle tukkeutuneita.

Pylväät pilareita kaivamaan syvyys vähintään 1m.

Kaivamme pylväitä, tiukasti kaatamalla maahan. Jotta pilarit olisivat tiukempia, voit asettaa kivet pilarin ja seinien välille.

Struts-pylväs ja ylätaso.

Jotta pylvästä ei olisi silmänräpäistä, kun nostetaan raskas loki, lävistämme tukijalan pylvään, jonka toinen pää kaivaa maahan. Välilevy asetetaan sivulle, jossa palkkia siirretään.

Pilarit on asennettava siten, että niiden yläosat ovat samassa vaakatasossa.

4. palkki.

Palkkina käytämme palkkia, jonka pituus on 6 m, osa 10 cm 20 cm. Laskennalla tällaisella osuudella varustettu palkki ja pituus 5 m kestää keskikorkeaa jopa 1000 kg: n kuormitusta.

Siirtymälaitteen hihnapyörä on valmistettu lujasta tai metallipalkista, jonka läpimitta on 10-12 mm.
Hihnapyörän sivut eivät saa koskettaa palkkia, joten raudoitus (bar) hitsataan kahdessa kerroksessa. Ohjausrajoittimien rajoissa. Ne eivät salli siirtymälaitteen putoamista, kun se saavuttaa palkin reunan.

Jos ohjain on tehty vahvikkeesta, käännä toisen tason vahvistusta hitsaamalla siten, että tasainen puoli on yläosassa. Hihnapyörä on paljon helpompi rullata tasaiselle pinnalle kuin aaltopahvilla.

Kiskon kiinnittämiseksi palkkiin, 40 - 50 cm: n jälkeen, hitsataan 5 - 6 cm: n kynsien kärjet.

Kynsimme ohjaimen juuri palkin keskelle.

5. Rakenna hissi.

Kiinnityspalkit. Kuva1.

Kiinnityspalkit. Photo2.

Laita palkki ylemmän levyn reunoihin. Kiinnitä palkin pohja ja yläosa pysty- ja vaakatasossa.

Vakuutukselle meillä tehdään säteen tukia. Tukit on naulattu navan ja palkin puolelle, syrjäytyslaitteen liikkeen kääntöpuolelle.

Hissin työssä. Kuva1.

Hissin työssä. Photo2.

Hissin työssä. Kuva3.

Nosta työtä:

6. Turvatoimet hissin yhteydessä.

1. Muista työskennellä kypärässä! Henkilökohtaisesti oppinut katkeran kokemuksen, kun epäonnistuneen haukan jälkeen rauta yläosa kuri päähän. Niinpä, kun isku putosi tangentille, päädyin helposti - leikkautuneeseen ihoon ja kuoppaan. Älä siis välitä tätä sääntöä ja toimi aina kypärässä.

2. Käytä kaapeleita, joiden halkaisija on vähintään 5 mm.

3. Nosta ja paina lokia aina pitämällä liikemekanismi näkyvissä.

4. Älä koskaan, edes sekunnin ajan, korotetun lokin alla.

5. Jos sinulla on sähköä rakennustyömailla, on paljon turvallisempaa käyttää sähkökäyttöistä nostinta, koska olet poissa tieltä nostettaessa kuormaa.

6. Nosta vain yksi loki kerrallaan. Nostetun juuri leikatun lokin halkaisija on 30 cm.

7. Ennen korien käyttöä on ehdottomasti tehtävä testi sen luotettavuuden varmistamiseksi. Tätä tarkoitusta varten saamme kaksi lokkia, joiden läpimitta on 20 - 22 cm, jotka vähennetään vähitellen noudattamalla varotoimenpiteitä. Nostoa tarkkailevat tarkasti kaikki hissin osat. Tukkien kasvattaminen 30 - 50 cm: llä, pidämme ne tässä asennossa 15 - 20 min. Jos tänä aikana ei ole tapahtunut muutoksia tai rikkoutumia, suunnittelu on luotettava ja voit käyttää sitä turvallisesti.

Ovatko tällä sivustolla julkaistut tiedot hyödyllisiä?
Voit kiittää tekijää töistä!

Tiesitkö tämän sivuston tiedot hyödyllisinä?
Tässä voit kiittää tekijää tekemästään työstä.

Salaisuuksia ja vivahteita

Rakentaminen ja korjaus, sienet ja kalastus, kodin parantaminen ja terveys

Hirsitalon asentaminen

Hei rakas kotitekoinen.

Kehys ostettiin, nyt sinun täytyy kunnolla koota ja asentaa se. Ja miten tehdä se, jos et olisi tehnyt mitään tällaista ennen?

Jos lisäät tiedot useista viesteistä sanoihin "Silmät pelkäät ja kädet" ja vinkkejä siitä, miten rakentaa hirsitalon, voit tehdä tämän työn.

Juutalaiset eivät kerää lohkojen taloja, vaan samoja miehiä kuin sinä, ehkä jopa enemmän vinoja. Mitä olet pahempi? Tehdään se. Ja minä autan.

Toivon, että olet noudattanut aiempia neuvoja, tilannut hirsimökkiä talven toisella puoliskolla, se leikattiin sinuun samaan aikaan, tarkistit leikkauskulman ja uran laadun, laittoi sen jalkaan ja se seisoi siellä turvallisesti kesäkuuhun tai heinäkuuhun asti.

Sinun ei pitäisi enää odottaa, koska sateiden ja auringon ansiosta loki alkaa tummentua ja mitä enemmän tummuu, sitä enemmän sinun on kiristettävä, rungon vahvin ulompi osa.

Ennen kuin lataat sen autoon ja aja se paikalleen, tarkista tarkasti merkinnät lokien päistä. Sen pitäisi olla hyvin näkyvä ja ymmärrettävä.

Jumala kieltää sekoittaa kruunun järjestyksen

Miten suunnitella hirsirakennus

Kun hirsitalo on tuotu ja purettu kasa, sinun on välittömästi aloitettava höyläys ja impregnointi lokit antiseptinen.

Älä jätä sitä pitkään. Sää, huono ilmanvaihto, ei oikea paikka, voi olla hyvä pilata lokit.

Höyläys on kaunokäyräprosessi, joten on parempi rakentaa vahvoja vuohia, noin 60 cm korkeita, muutoin voi jäädä ilman takaisin.

Päätavoitteet pyrittäessä prosessiin ovat suunnitella mahdollisimman vähän ja samaan aikaan mahdollisimman puhtaita.

Napojen ympärille on luonnollisesti irrotettava kaikki solmut, mutta solmujen ja jopa päkiän muotoisten tukkien välillä on parempi tasoittaa enintään 1,5 mm: n höyläveitsien vapauttamisella.

Poistamme kuoren kuoriaisen

Hienotuksen toinen tavoite on havaita kuori, joka hiljaa kuoren jäänteiden alla, etenkin juurikanavissa, kuoriskuoriaisissa.

Koska kamerani murhattiin traagisesti kokoonpanon aikana, esittelen tulokset tämän tuholaisen läsnäolosta esimerkkinä toisesta hirsirakennuksesta valmistetun palkin.

Tässä on puhdas puu luonnollisesta kuivumisesta ilman mitään vaurioita, mutta ohuella kuorikerroksella kulmassa.

Poistamme tämän kuoren kaistaleen, ja sen alapuolella ilmestyy myrskyinen elämäntapa.

Ja kuinka syvästi ne tunkeutuvat puuhun! Voit tuhota tuholaisen, ota ruisku ja tärpätti.

Tällöin prosessoidaan kaikki lokiin löydetyt epäilyttävät reiät höyläysvaiheen aikana.

Kastelu kyllästys

Välittömästi puhdistettu loki välittömästi kyllästetään antiseptisellä aineella. Nyt markkinat tarjoavat valtavan määrän tällaisia ​​tavaroita kaikenlaisista sairauksista. Tarjoan omat kypsytettyyn kypsytettyyn reseptiini.

10 litraa luonnollista lakkayhdistelmää, jossa on 3 litraa tärpättiterpentiinia. Jos ei ole luonnollista (vaikea löytää), voit käyttää Oxolia ja yksinkertaista tärpättiä.

Tämä kyllästys tunkeutuu syvälle puuhun ja kuivuu suhteellisen nopeasti. Se pitää tuoreen puun hajuakin pitkään aikaan, ja se takaa pintansa pinnan tummuudesta seuraavaan kauteen, jolloin hirsitalo voidaan hioa ja peittää koristeellisella kyllästyksellä.

Miksi "seuraavaan kauteen saakka"? Koska hirsitalo kuivuu edelleen, eli loki pienenee halkaisijaltaan ja istuu alas. Siksi vuoden kuluttua on toivottavaa laskea hirsitalo alas, ja sitten voit myös jauhaa sen viimeistelyyn.

Koska koostumus on suhteellisen kallista, sinun ei pitäisi säästää sitä. Ole kyllästy varovasti, etenkin niissä paikoissa, joissa lokeihin muodostuu luonnollisia halkeamia, niin että ne tunnottivat. On parempi liottaa myös uria, jotta elolliset olennot eivät halua asettua sinne.

Moottorisahan virheiden korjaaminen

Seuraava vaihe tuli tarpeelliseksi, koska hirsimökkejä ei tehty kirveellä, vaan moottorisahalla. Mielipiteeni: moottorisaha on hirsirakennustekniikka hirsitalon valmistuksessa.

Voit tehdä lopun leikkauksia hänelle, mutta sinun on valittava urat ja leikata tassu tai kuppi kirveellä tai taputtaa (on tällainen työkalu).

Koska 99% hirsivarastoista tehdään vain moottorisahalla, näemme, mitä on korjattava sen jälkeen. Korjaus on toivottavia leikkauksia, jotka pysyvät urissa, ja jotkut menevät tassuun tai kuppiin.

Tule isoisä Frost!

Kolotun Babay ei todellakaan mene, nämä leikkaukset välittömästi kyllästämisen jälkeen on täytettävä sammalla.

Jos hirsitalo on leikattu, koska sen pitäisi olla kirves, ja ura, koska sen pitäisi olla puoliympyrää, niin tämä ongelma katoaa.

Hirsitalon asennus säätiölle

Nyt voit jatkaa hirsitalon asentamista ja asentamista säätiölle. Tarkalleen - pohjaan, joka on valmistettu punaisesta tiilestä ja se on välttämätön osa säätiön ja kehyksen välillä.

Kellarissa voi olla korkea, matala, ilmanvaihto- ja katseluikkunoita ja ilman niitä - riippuu rakennuksen suunnittelusta.

Meidän tapauksessamme yksi asia on varma: korkealla jalustalla rungon alareunat ovat vähemmän alttiita mätämiselle.

Asennamme hirsitalon käyttämällä boraamossia (sphagnum) vuorausmateriaalina.

1-2 (riippuen laatuluokasta) kerrosmateriaalin kerroksesta tulisi asettaa kellariin ja sammal olisi sijoitettava tasaisesti siihen. Ensimmäisen kruunun alapuolella olevan sammaleen määrä määritetään seuraavasti: sammalinauhan leveyden on oltava 10 - 5: n leveämpi kummallakin puolella.

Kerroksen paksuus määritetään kiristämällä, ts. Jos painat sammalin rullaa käden voimalla, sen paksuuden tulisi olla noin 2-3 cm. Myöhemmin jälkiäänen jälkeen kehys pakkaa sen 0,5-1 cm: iin.

Sinun täytyy tuntea koko rulla kädelläsi puristimella samalla kun poistat mahdolliset jäljellä olevat kuoppia ja mahdolliset jäljelle jääneet maametallit muodostavat sinetit.

Kyllä, jos laskeutumispaikkaa ei ole tehty ensimmäisillä lokeilla kaatamisen aikana, se on tehtävä asennuksen aikana.

Kun sammal on säädetty, loki pyörii niin, että yksi rulla riittää asettamaan sen paikalleen ilman, että se liikkuu edestakaisin.

Täysin samalla tavalla ensimmäisen kruunun toinen loki on asennettu.

Ensimmäisen kruunun kolmas ja neljäs (poikittainen) lokit sijoitetaan ensimmäiseen ja syötetään tappoihin niin, että niiden asentamiseksi yksi rulla riittää, ja yläosan tangon reunan on ulotuttava pohjan pohjan päälle siten, että miksauksen asentamisen aikana ei laske pystysuorasta taso, minkä jälkeen sammal asetetaan tassuun.

Sitten loki rullataan paikalleen. Kaikista ponnisteluista huolimatta sammalta usein kerätään osittain pystytasoa, joten tarkista pystysuuntaiset saumat ja lisää sammaleita niihin, sillä seuraavan reunuksen asennuksen jälkeen on vaikeaa.

Jos voit lisätä sammalta kiilan avulla kaltevilla tasoilla, niin ei ole pystysuoraa, joten älä käytä aikaa, ja erityisesti huolellisesti, aseta sammalle tassut, niin että et aja sitä kiiloilla tai ohutsippureilla.

Kun olet asentanut ensimmäisen kruunun, sinun on tarkistettava sen geometria diagonaalisesti ja tehtävä tarvittavat muutokset.

Jos muutokset ovat merkittäviä, ja sen seurauksena sammakko tuodaan lokien alapuolelta, sinun on korjattava se, korottamalla kruunu jackin tai kiilojen avulla.

Hirsitalon kokoonpanon aikana sammal sijoitetaan edellisiin kruunuihin, ja seuraavia vivahteita voi syntyä:

a) tuulesta puhaltaa hajanainen sammalta;

b) hajotettu sammakko kerätään, kun loki on asennettu;

Ensimmäisessä tapauksessa sinun on käytettävä sammal normaalia kosteutta. Liian kuiva, se tuulettaa kevyesti tuulta, ja normaalilla kosteudella se tavallisesti on keskimääräinen tuuli.

Tietoa sammaleiden valmistuksesta on tarpeen tarvittaessa lukea hirsitalon Moss-artikkelista.

Toisessa - älä yritä laittaa hirsiä välittömästi paikoilleen hajotetulle sammalle (työskenneltäessä nosturin kanssa).

Aseta loki suositelluksi asennettaessa ensimmäistä kruunua 3 ja 4 lokia, ts. Yhdessä telassa ja vain hitaasti rullaa se paikoilleen työntämällä sitä hajotetulle sammalle.

Kaksi kruunua on asennettu.

Seuraavat vanteet on asennettu samalla tavoin, mutta yksi vivahde on. Kolmannen kruunun jälkeen samson on podkaet, joka on ulkona perustuksen ja ensimmäisen kruunun sekä ensimmäisen ja toisen kruunun välissä.

Ja niin edelleen. Seuraavan kruunun asennuksen jälkeen sammal työnnetään kruunun alla.

Samaan aikaan normaalisti kaadetun hirsitalon kanssa on varmistettava, että lokit ulko- ja sisäpohjien välillä ovat samat ja ovat noin 1,5-2,5 cm.

Jos aukko on suurempi toisella puolella ja pienempi toisella, se merkitsee sitä, että loki on kääntynyt pitkittäisakselin ympäri ja ei valehdella oikein.

Syynä tähän voi olla sammaleiden epätasaisuus.

Tämä tilanne korjataan seuraavasti: kiilaa työnnetään tassuun ohennetun aukon puolelta, kunnes loki on tasaantunut ja tukkien väliset tyhjät tilat ovat tiheästi täynnä sammalta.

Moss on kiinni samasta kiilusta, joka on tehty massiivipuusta (koivu, tammi, vaahtera).

Kun kaikki kruunut on nostettu ja sammaleita nostettu, tukkien ja käpälän välinen kuilu on noin 1 cm alle 2 x yläpuolella.

Tulevaisuudessa katon painon alapuolella kaikki sammakko puristuvat ja kaikki aukot eivät saa olla yli 0,5 cm tai sulkeutuvat lainkaan. No, tämä on hyvin leikattu hirsitalo.

Ja viimeinen asia, joka tulee hakkuulaitteeseen, tekee kohdun ja upottaa urat kallon lokeihin.

Viitteenä: viimeisimmät hirsihirsit kutsutaan tapoiksi, vain kaksi niistä on, ja viimeinen kruunu osoittautuu epätäydelliseksi, koska sillä ei ole ristiä, ja viimeinen täysi kruunu on nimeltään kallo ja katto kulkee sen läpi.

Kohtu on puutavara tai hirsi, jossa on urat kattolevyjen asettamiseksi.

Jotta se olisi parempi 200 x 200 baarista. Jos hirsitalo on suuri ja vaatii useita kuningattaria, niiden väli ei saa olla yli 2 metriä. Suurempi kuin 1,5 metriä.

Tulevan kohdun etupuolta käsitellään tasossa ja tuodaan hiomalla ja urat leikataan käsin pyöreällä ja valitaan taltalla.

Kohtu leikkaa kallon ja rypäleiden lokit.

Ensinnäkin, urat tehdään kallo lokit ja kohtu on asetettu tyynyn sammaleen.

Urien syvyys on toivottavaa tehdä siten, että syvennys kattolevyihin kohtuun oli kallon ja ram-lokeiden liitoksen tasolla. Tällöin riittää leikata kattolevyjä alareunaa pitkin (erillinen artikkeli on), ja ne sopivat tiukasti lokiin, minkä seurauksena sinun ei tarvitse valita uraa pääkallosta, johon kohtu on.

Sitten kylmään lokiin kohdistetaan koiralle ura ja se asetetaan päälle, myös sammalle.

Mutta kohdussa oleviin lokeihin on tehtävä uria. Ne on tehty kohtuun urien tasolle, muuten katot eivät ole sileät.

Täällä hirsitalon asentaminen olisi saatettu päätökseen, mutta haluan kiinnittää huomionne erään toisen vivahteen, joka soveltuu hyvin hirsitalon asentamiseen matalaan säätiöön alhaisella socle -alueella. Se myös suojaa ensimmäiset kruunut mätämästä.

Sain selville hänet sattumalta. Jumala lähetti ikäisen isoisän, joka ilmoitti, että hänen hakkuunsa oli viisikymmentä vuotta, eikä hän koskaan muuttanut ensimmäistä kruunua, koska hän asetti sen muulle.

Muuli itse muuttui kahdesti, mutta kruunu pysyi uutena.

Mikä on pahaa, en ole saavuttanut sitä häneltä. Hallitus sanoo, mitä se ei voi selittää. Olen jopa alkanut ajaa tätä asiaa: ylhäällä, se merkitsee villityksiä, ja alhaalla poni.

Lopulta, kun toinen purkaminen, sain tämän hinny. Se, että tämä ei ole hinny vaan lepotuoli, on jo päättynyt, mutta mikä on kaikkein loukkaavaa, se on todella osoittautunut yksinkertaiseksi alustaksi, noin 50 x 150 mm.

Ensimmäinen kruunu oli todella upea, vaikka lepotuoli itse oli hieman mätä.

Kuten tavallista, perustetaan kaksi kerrosta kateaineistoa, sitten 10 cm kerros sammal, 50 x 150 höylättyä ja kyllästettyä levyä, päälle kerros myssää ja ensimmäinen kruunu siihen.

Kun koko hirsitalo on koottu, ulkopuolelta puukotin on naulattu lepotuoleille, ja sisäpuolelta, myös lepotuoli, jossa on kaikki karkea, on lisäksi leikattu sammalilla.

On tarpeen työskennellä saumalevyllä kirveellä, jotta se sopii tukin päätyyn. Ja niin, että sadevesi ei virtaa sen alle, erityinen ebb on tehty sen yli, mutta tämä on erillinen artikkeli.

Kahden ensimmäisen lokin asentamisen jälkeen ne asetetaan välittömästi sivulle, mutta niiden alapuolella oleva lepotuoli tulee sen jälkeen, kun hirsitalo on koottu ja katon asennuksen jälkeen on mahdollista, että ne ovat tiukasti kiinni ensimmäisestä.

Sulje aukko, joka saadaan ensimmäisen kruunun ja tukikannan sivujen lokien väliin, voidaan tehdä tiilistä, aivan kuin nostetaan pohja tässä paikassa, ja se voi olla palkki.

Tiili asetetaan siinä tapauksessa, että puoli sivupalkista jää lattian alle ja palkki, jos lattia on tehty hirsitalon ensimmäiseen lokiin.

No, niin kuin se voi, lepotuoli puun vieressä tai puutavaraa ruokitaan samalla tavalla. Ensinnäkin kiilaa ajetaan lepotuolin ja jalustan väliin, ulkopuolelta ja sisäpuolelta, jonka avulla lepotuoli on painettu hyvin tukkia vasten.

Muodostunut rako on hyvin tiheästi täytetty sammalilla.

Sitten kiilat poistetaan ja ajetaan lokin ja sängyn väliin

Tässä tapauksessa on tarpeen käyttää raskas mönkijä, jotta lepotuoli, paina sammal sijoitettu sen ja jalusta niin tiukasti kuin mahdollista, ja sitten jälleen täyttää aukko hyvin tiukasti sammal.

Sitten ulompi kiilat poistetaan, ja aluksella naulataan alaslenkki, jonka jälkeen sammal katkeaa läpikotaisin.

Sen jälkeen sisäiset kiilat voidaan poistaa

Kuinka kasvattaa hirsitalon lokit

Joten, ensimmäinen kruunu on asetettu, nyt sinun on nostettava loput, joten tarvitset erikoislaitteen tämän työn suorittamiseen.

Usein kysyntä tulee tälle sivulle: "Kuinka nosturipalkkia voidaan nostaa palkin tai lokin nostamiseksi". Joten, älkää häiritse pääsi, tarvitset vain kaksi kuuden metrin levyjä 50 x 150 mm ja kolmekymmentä metriä juuttiköyttä.

Näistä materiaaleista yksinkertaisin ja tehokkain kiinnitin valmistetaan tukkien ja palkkien nostamiseen seiniin.

Esimerkiksi: nostimme hirsitalon 6 x 7 x 3,2 m. Yhdessä 16-vuotiaan pojan kanssa. Olen kaukana Herkulesista, poika - sitäkin enemmän olen kuitenkin helposti nostanut kaikki lokit.

Vaikka minulla on nosturi, aluksi yritimme nostaa lokit, mutta ensimmäisen login jälkeen huomasimme, että rinteet ovat parempia.

Valitettavasti murskasin kameran smyatkun aikana tämän työn aikana, joten yritän tehdä kuvaa.

Se on kaikki. Vedämme vapaita päitä varten ja loki hiljaa rullataan rinteillä huipulle. Puuta kierrätetään samalla tavalla. Juutin köysi sopii täydellisesti kulmiin ja kääntyy hänen päällensä. Puutavara on vieläkin helpompi kuin loki, koska se painaa vähemmän.

Yläpuoliset ramppeja on kiinnitettävä lokiin itsekierteillä varustetuilla ruuveilla, jotta ne eivät pääse hyppää irti, joten ruuvimeisselin pitää olla käsillä. Kehyksen puitteissa telineet on tehty kahdella lankulla, jotka nousevat seinien noustessa.

Ensimmäistä kertaa metsät tehdään noin 1,2 metrin korkeudella, sitten nousevat noin 2,2 metrin korkeuteen, ja se on niin.

Jos rinteiden alla oleva puu on vielä raakana, se laskee huomattavasti lokin painon alle. Tässä tapauksessa jossakin keskimmäisessä osassa, sen alapuolella on kiinnikkeitä, jotka on kiinnitetty sivusuuntaan itsekierteittävin ruuvein ja kiinnikkeet sijoitetaan ensin lähemmäksi säätöä ja sitten kehyksen kasvaessa lähemmäs rinteen alkua.

Kiipeilyn jälkeen loki lepää hyvin vastakkaisten seinien päiden kohdalla, työnnä se vain asennuspaikalle ja laita se edelliseen kruunuun, jossa sammal on valmiiksi asetettu.

Miten asettaa sammal kruunuun, kerroin yksityiskohtaisesti ja esiteltiin artikkelissa Moss for log

Sivupalkit, noston jälkeen, eivät ole erityisen vaikeita asentaa reunaan kulmien avulla ja johtaa niiden seiniin.

Varo lokikirjojen kirjaamista.

Tampon kiinnittäminen kulmiin

Kun kaikki kruunut on asennettu, sinun on painettava hirsitaloa nurkissa. Tämä toiminto ratkaisee kaksi ongelmaa:

1. Tiheämmin hukkuneet lokit.

2. Tarkistetaan ja tarvittaessa korjataan hirsitalon kokoonpanon geometria.

Punching on tehty ulkopuolelta raskas mönkijä. Jokaisen lokin lopussa koituu kaksi tai kolme hyvää puhallusta, joista jokainen hirsitalo sags huomattavasti.

Jos leikkaat tassun, niin on tarpeen lyödä tapin ulkonevia päitä, ohjaamalla puhaltaa, kuten oli, hirsitalon sisäpuolella, jos kuppiin, sitten vain päiden päiden yli, eikä niin paljon.

Kun kaikki lokit lävistetään, otetaan vesipiiri, ja lokin kulmat tarkistetaan. Puskurin on pudonnut ylemmän tukin keskeltä alemman keskipisteen keskelle. Jos poikkeaminen tästä pystysuorasta on havaittavissa, ylemmät lokit, todennäköisimmin useammasta kruunusta, on vuorattu yhteen samaan koukkuvasaraan paikoillaan.

Kaikki kulmat kulkevat tällä tavalla, kunnes hirsitalo ottaa normaalin muodonsa. Tietenkään sinun ei tarvitse saada lokin keskustaa millimetreinä. 2-3 senttimetrin hoidolla ei ole erityistä roolia.

Leikkauksen jälkeen voit mennä katolle, mutta koska klassinen katto on nyt tehty vain joillakin kylvillä, en näe mitään syytä näyttää sitä.

Erillisessä artikkelissa esitän yhden alkuperäisen version katon, jonka mukaan sekä hirsitalo että talon kiviosa, itse päätös voi olla hyödyllinen jollekulle, vaikka nyt katto ja erillinen taideteos eivät yksinkertaisesti iloita silmästä.

Toivotan teille työvoiman menestystä.

No, se on vielä mielenkiintoista

24 kommenttia

Onko mahdollista kutsua joukkueesi asentamaan hirsitalo? Ja mitkä ovat hintasi?

Se on mahdollista ja asentaa. Asennus maksaa 3500 hieroa. kuutiometriä kohden m. tai 800 ruplaa neliömetriltä. m. seinät. Asennuskustannukset ovat: höyläys, sammutus, haikea, tuhoeläinten huolellinen käsittely koostumuksemme mukaan.

Tervetuloa! Kerro minulle. Jos sammaleen paikka on asetettu vedeneristys ja yläpuolella hallituksen rullahihna. Mikä kerros tehdä. Mikä lauta on parempi laittaa? Lehtikuusi?

Luultavasti lehtikuusi on parempaa, vaikkakin yleensä mäntyä, joka imeytyy antiseptiseen aineeseen. Mutta siitä, että laittaa alla ja yläpuolella, niin olen aina laittaa sammal. Miten muut aineet käyttäytyvät, en vain tiedä.

Tervetuloa!
Laitoin hirsitalon 5 seinää 6 * 6
Haluan tehdä kattotarpeita kolmikulmina, joissa on pienempi puhallus, joka on 7 metrin pituisen katon säde.
Suunnitelman mukaan katto on kaksinkertainen, palkit on järjestetty yhdensuuntaisesti viidennen seinän kanssa.
En ymmärrä, miten laittaa pylväskolmioita.
3 ylemmät lokit, jotka ovat samansuuntaisia ​​palkkeihin, työntyvät 100 mm: iin suhteessa kohtisuoraan tukkeihin. Loki halkaisijaltaan 200 mm.
Kolmio laittaa nämä uhanalaiset lokit tai lähelle.

Ilmeisesti kaikki ovat välttämättömiä artikkeleita katosta. Minulla ei ole tarpeeksi valokuvamateriaalia, harvoin he tekevät yksinkertaisen katon nyt. Joten yritän selittää sinulle sanat. Kattotuki kannattaa olla vain niille tukkeille, jotka tarttuvat 100 mm: iin. Eli "alempi hengitys", joka on kattopalkki, tämä on alle katto, on sijoitettava ylimpään lokiin, ja sitten katto painaa tasaisesti koko kehystä. Jotta palkit saataisiin samansuuntaisesti viidennen seinän kanssa, tarvitset kahta muuta huhl-kirjaa reunoihin ja sitten palkit seisovat niihin ja katto myös painaa koko kehystä tasaisesti. Sinun tapauksessasi kolmea ylempää lokia ei ole ladattu. Entä jos he johtavat? Kolmiot eivät voi laittaa niitä.

Alle-propiliiniin on useita asennusvaihtoehtoja. Voit upottaa ne lokeihin, ja miten luulet, että aiot vapauttaa puoli metriä kummallakin puolella. Tämän vaihtoehdon avulla kallistustaso säätyy tasoittamalla säätöetäisyyden syvyyttä. Ja voit viedä katon tehdäksesi kattotuolit ja tehdä ristikkorakenteen leveyden.

Jos et tee lokitiedostoja, voit tehdä mauerlat tai yksinkertaisen. Murlat - puutavaran puun ympärysmitta. Sen ydin on, että se kohdistaa ylemmän tason, mikä tarkoittaa, että se on paksumpi pitkin pitkittäisiä sivuja pitkin, ja se on ohuempi poikittaissuunnassa. Pitkittäiset sivut ovat hieman pitempiä, reunasta reunaan ja kolme poikittaista lyhyempää - pituussuuntaisen välissä. Hakkuuteriin kiinnitetään tappi ja sen alapuolella puuta leikataan koneella ja niiden välissä rintareunoilla. Podstropiliny laittaa Murlat, mutta katonpoisto on tehty kattotuolit, niin että reunus reunus tuli log, eikä Murlat. Etuseinissä tässä tilanteessa tuulilista on hieman laajempi, minkä tyyppinen visiiri on rungon taso. Podstropilinan katto-osa laskeutuu niin, että katto lähestyi myös lokkia eikä murkataa.

Kuten näet taputustunnuksella, helpommin ja luotettavammin. Ehkä ei selkeästi selitetty, mutta ilman kuvia on vaikeaa. Se on yksi asia kertoa ja aivan toinen näyttää. Tässä Jumala antaa yksinkertaisen katon, näytän ehdottomasti kaiken yksityiskohtaisesti.

Teksti niin..
Äärimmäiset lokit poistettu, mene verantaan. Ja viidennessä seinämässä loki kääntyi yli, osoittautui päällekkäisyydestä, alemmat kiskot kiinnittivät siihen, ne ovat lokeja.
Alla olevissa lokeissa olevat pylväät tekevät viivytyksestä ulospäin räystään.

Kysymys on vielä lattian kannalta.
Minulla on teippiperusta, aseta lattia viivästyneenä tai nosta se toisen kruunun tasolle. 18 kruunua, korkeus mahdollistaa.
Ja miten täyttää tyhjän lattian alla.

Oliko - hyvä. Minulla oli sama ajatus, mutta sitä rasitti se, että viereiset lokit leikkauttivat tassut tai kupit, enkä tiedä, mikä syvyys. Miten sub-rafter nousevat ylös? No, jos se tapahtui, niin hyvä.

Lattian mukaan. Joten, klassisesti, viiveet leikataan samalla tavalla kuin kohdun ensimmäinen ja toinen kruunu (tämä on taso tarvitaan), mutta nyt lähes kukaan ei. He laittoivat sarakkeita tiiliä ja viivästyksiä niitä. Ja kellari ei ole täynnä mitään. Päinvastoin, he jopa syventävät hieman, jos he ovat hyvin alhaisia ​​ja tekevät luukun lattialla. Tuloksena on paikka toimituksille ja kesällä - ilmanvaihto venttiilin läpi. Windows kellarissa. Kuka jopa tekee kellarin talon alle, jos maa sallii. Jos sinulla on nauha, niin kaikki on kunnossa maan päällä.

Hyvä päivä! Minun täytyy kuljettaa hirsitaloa, jonka koko on 11x18, ja suuret halkaisijaltaan olevat lokit 42-60: stä toiseen paikkaan. Kysymys on, että kiilakupit ja hirsimökki ovat istuneet, seisoi kolme vuotta. Plus-tapit. Kerro minulle, onko se mahdollista kuljettaa ja koota rikkomatta kupit?

Hyvä iltapäivä Marina. Todella. Vain kohtuullinen voi rikkoa.

Hei, ja katsoin tällaisen 3x4-kameraveron, jo pimeni https://92.img.avito.st/640URE480/3028414592.jpg Kuinka paljon saan kerätä sen avaimen alla? Mitä sinun täytyy muuttaa ainakin maalaistaloksi? Ja syksyllä voit jo eristää katon ja lattian

Yanochka. Mitä voin sanoa tässä kuvassa? Kyllä, ja kuinka paljon se maksaa niin liikettä ei voida sanoa. Loppujen lopuksi paljon kysymyksiä on selkeytettävä. Mitä perusta tehdä, sarakkeet siellä, teippi, ruuvi? Yritä pelotella häntä tai lähteä sitten? Kuvassa on vain kuusi kruunua, loput seinästä on mitä, vai onko tämä toinen jalka toinen? Mitkä katot tehdä, podshivnye tai kohtu asettaa? Mikä on katto, ullakko, dvuskatku vai kuinka? Lämmitetty vai ei? Lattiat pylväät tai kohdun palkit? Entä ovet ja ikkunat? On vielä pienempiä kysymyksiä.

Tästä kaikesta voit antaa avaimet käteen -hinnan.

Tietenkin tämä on vain puoli kaivoa 11 kruunua. Miten edelleen ei tiedä... budjetin vaihtoehto, kerro minulle)))) Tämä talo on rauhallisella paikalla metsän reunalla. On välttämätöntä suojata sateelta ja tuulta, todellinen metsä talo ilman modernia avioeroa rahaa. Ajattelen edes kattotietä laudoista, jotta se sopisi ympäröivään metsään ja niitytilaan

Jos olet ehdottoman yksinkertainen, voit arvioida tämän: kuinka paljon kaikki talon materiaalit maksaa, kuinka paljon työ maksaa. Mutta tämä on hyvin karkeasti. Ensimmäiseen asuun. Sitten paikalla päämiehiä selvittämään, mitä ja kuinka paljon ja kuinka paljon.

Tervetuloa! Haluaisin tietää mielipiteesi ja saada hyviä neuvoja juuri leikattujen hirsitalojen halkeiluista ja sen kokoonpanon oikeellisuudesta säätiöön. Syksyllä he kaatoivat laattojen pohjan, jossa on ylävahvistettu hihna (nauha). Säätiö tehtiin viiden ja puolen talon alla talon alle. Keväällä ne irrotivat muotit - havaittiin, että nauhan "viides" seinän vieressä "kulkee" vaakatasossa ja toinen sivuseinä. Ja hirsitalo oli jo leikattu, akselit tarkistettiin säätiön ollessa muottipesässä ja leikattu maaliskuussa talven 9 metrin halkaisijalta 24-28 cm. Kun he leikkasivat ja aloittivat hirsitalon asentamisen, kävi ilmi, että viidennen seinän alla oli kuvaruudun ja lokin välillä noin 10 cm ja toisaalta myös 10 cm: n rako. sementtiä ja sulje nämä kaksi paikkaa, me, se ei ole syy niille, jotka kaatoivat säätiön "kädet ja silmät kaartuvat" Mutta minä huolestani, koska käsityksessäni on "viides" seinä ja mitä tapahtuu, jos täytän sementin ja säiliön välinen kuilu ja myöhemmin kuivuu, laskeutuu alas ja talo alkaa "kävellä" ja romahduttaa yhdessä palkkien ja katon ja katon keskellä tai alkaa rullaa toisella puolella. Lisäksi leikkurit asettivat 2 kerrosta ruberoidia säätiön ja hirsirakennuksen välille, mutta taustalevyä ei asetettu, mutta ne laittaa sammalin "kukushkin-pellava" suoraan ruberoidiin ja alkoivat kerätä kiinnitykset ja muut kehyksen osat. He sanoivat, että kehällä ei ole mitään, sammal on erinomainen antiseptinen ja eristys, ja jalusta lahoaa vuodessa, eikä sitä tarvita. Kerro minulle, ovatko leikkurit oikein ja todella voit tehdä ilman taustalevyä ja toista kysymystä: onko se vaarallista, kun säätiön ja tukirunan välinen ero on noin 10 cm säätiön ja, jos on, mitä voit korjata. Kiitos

Marina on vaikea vastata näkemättä kaikkea omilla silmillään.

Kirjoitin jalustasta. Ei tule olemaan sitä - loki murtuu. Ja jos, kuten he sanovat, loki ei kaadu, niin miksi lauta murenee vuodessa?

Ja aukko ei ole selvä. En vain voi kuvitella, kuinka, sanon minä, se kaatoi sementtiä. Antakaa heidän tehdä se, koska se ei ole vaikeaa. Ja jos he kieltäytyvät, se tarkoittaa, että he eivät tiedä, miten se tehdään ja he vain romptavat.

Tietenkin katsomaan paikkaa, mutta en tiedä, mikä ero. Ehkä hän ei vaikuta mitään.

Joka tapauksessa en tiedä, mikä on rakentaminen, mutta betoniperustuksen ja hirsirakennuksen välillä on tavallisesti toinen punainen tiilipenkki, jolla valusteet ovat tasaantuneet, ja taustalevy asetetaan jalustaan ​​ja loki laitetaan päälle.

Hyvää yötä, minä häiritsen sinua uudelleen. On sääli, että tiedostoja ei voi lähettää valokuvilla. Yleensä laudalle, minun storoiteli kertoi minulle, että he sanovat, jos kortti menee, joten alempi kruunu on myös samanaikaisesti sen kanssa, varsinkin kun se menee paljon nopeammin kuin alempi kruunu, sitä enemmän ne leikataan alempaan kulhoon ja yleensä laittaa alhainen vuorovesi 2. lokista, jotta vesi ei putoa alempaan, ja loki lepää sammalilla, mikä on hyvä antiseptinen mätää vastaan. Kuten, kokeile sitä, vaihda jalkalevy lokin 30 kiin alle yhden ja puolikerroksisen rakennuksen. Sotilas vieraili sivustossasi ja sanoi sitten, että he sanovat tiilestä, tietenkin, se ei ole huono, mutta valokuvat otettiin sivustolta. joten siellä itse asettuu sammalle ilman takalevyä, vain kateaineita - sammaleita. Tärkeintä on sanoa - sinulla on kirjaa talolle, joka on vain kuorittu, ei lentokoneen alla - missä se roiskuu sinussa Ja sinun on vedenpitävä säätiö ja käsittelemään bitumin mastista ja eristämään "technonicol" -tyypin EPPP: t. Yleisesti kutsuttiin muurari, hän sanoi, että koska loki asettaa kaarevuuden yläosaan, ylempi lokit painavat alempaan lokiin ja rako pienenee jonkin ajan kuluttua. En tiedä oikeaa, ei oikein, mutta he voivat vakuuttaa.

Hyvää iltaa Marina. Ehdotin, miten tehdä paremmin, ja vakuuttamaan kovia työntekijöitänne on sinun huolesi. Se, että katsottiin yhden osan, jossa ei ollut pohja-alustaa, oli pieni kylpylä, joka seisoo seinälle, jonka tiilestä nousi 50 cm lattiasta. Kuinka he eivät pitäneet tätä. Tässä tapauksessa mikä on pohjalevy, koska hirsitalo ei ole pohjalla, eikä kellarissa vaan tiiliseinällä.

Muuten, hallitus muuttaa peruselementtiä, mutta mistä puhuu. Näin me rakentaa ja leikata hirsitalot. Hyvä kirves kaikelle, tärkein asia, joka oli hyvä kieli.

Hei, haluaisin kysyä: Onko se kannattaa käsitellä hirsitaloa antiseptisellä, jos sitä kiillotetaan myöhemmin? Ja jos se on tarpeen käsitellä kylpyhuonetta talolla, koska kaikki tulee ruumiiseen.

Hei Kostya. Anteeksi, että se on niin helppoa, minulla on vain poika Kostya, olen tottunut siihen jotenkin.

Suosittelen sitä antiseptiseksi. Ei välttämättä kemia. Käsittelen tärpätin ja luonnollisen kuivausöljyn seosta. Ja tappaa loiset ja tummuminen hidastuu ja mänty tuoksuu kauemmin. Tämä on kokoonpano. Sitten vain ulkona. No, jos pimeät lokit eivät rasita, niin et voi käsitellä sitä myöhemmin. Sisällä on myös mahdollista käsitellä, puu ei tummistu, mutta kosteudelta suojaavassa kylvyssä sitä voidaan käsitellä nestemäisellä vahalla. Myydään kylpykaupoissa. Hänestä ei ole mitään haittaa keholle.

Hyvä päivä!
Kerro minulle, mistä ostaa luonnollista pellavansiemenöljyä ja pölliä käsittelypäiväkirjaan. Olen Koirasta. Onko mahdollista verkkokaupoissa ja toimituksissa?
Kiitos jo etukäteen

Hyvää huomenta Ravil. Viimein kun ostin luonnollisen lakan Colorit-verkostossa, on tärpätti monimutkaisempi. Kerran kerran ajoin hänet Susivererin kylään Mari Elissa sijaitsevaan Siver-tehtaaseen ja otin kymmenen litran pulloja, mutta sitten he siirtyivät synteettisiin aineisiin siellä.

Myös vähittäiskauppaketjuissa synteettiset tuotteet ja samaan pakkaukseen vain puoli litran pulloja. Siksi impregnointikysymyksessä aloitimme asiakkaan harkinnan. Jos löydät luonnollisen, käytä sitä, jos ei, käytä Oxolia ja synteettistä tärpättiä.

Synteettisen pellavansiemenöljyn ja tärpätin tuloksena syntyvä tulos on täsmälleen sama kuin luonnolliselta, vain ympäristökysymys on avoin.

En voi sanoa mitään verkkokaupasta, mutta mielestäni voit etsiä ja käyttää tätä vaihtoehtoa.

Hei Kiitos artikkelista. Kerro minulle, kuinka paljon perusteltua voi ohut sisäinen saha leikata lokissa halkeamien vähentämiseksi? Kiitos.

Kokemuksen mukaan: on leikkaus, että ei ole olemassa mitään halkeamia vielä muodostuu. Puskurin lokeissa pienempi, toisessa leikattaessa enemmän, kolmannella leikkauksella vieläkin enemmän. Ja kuinka paljon ne ovat suurempia tai pienempiä kerfn läsnä ollessa tai poissa ollessa ei näy visuaalisesti. Jos tietenkin hän on hämmästynyt ja aseistettu laskimella ja merkillä varustetulla shtangelilla, on mahdollista saada aikaan jotakin tuloksena, mikäli on leikkaus, mutta kukaan ei ole koskaan tehnyt tällaista tutkimusta, joten kaikki, mitä sanotaan siitä, on puhdas. vesioletukset, kuten se tosiasia, että tässä on teoriassa. Ja se on kaikki.

Kuinka nostaa loki rakennettavan talon seinästä


Ris.g. Seinät ripustetaan kotona
kanssa pomo ja struts;
1 - jousi; 2 - kiinnike;
3 - puristimet; 4 - pultti;

Kun vaihdat useita kruunuja (kuva D), talon jäljellä oleva terve osa on ripustettava, eli pidettävä painona. Jos vaihdat vain tuhoutuneita kruunuja, taloa ei nosteta, mutta hieman purkaa pohjan yläosa. Jos talon seinät ovat hieman korotettuja, eli yksi tai kaksi tai useampia kruunuja on lisätty tai peruskoron korkeutta on lisättävä, taloa on nostettava.

On suositeltavaa kiinnittää nostetut tai ei nostetut seinät kahdelta puolelta kiristimillä - paksuilla tankoilla, levyillä tai halutun paksuuden omaavilla paloilla, jotka on haudattu toisella puolella. Szhimy (kaksi tai kolme), riippuen seinien pituudesta, joka asetetaan useimmiten kahteen vastakkaiseen pitkän sivun reunaan kulmista 40-50 cm: n etäisyydellä

Ensinnäkin kiinnittimet kiinnitetään seinille kynsien kanssa niin, että ne eivät pudota. Sitten ne porataan kiinnittimiin, kohotettujen seinien alempiin ja ylempiin lokeihin läpimitaltaan 15-20 mm: n reikien läpi. Pultit asetetaan näihin reikiin ja pähkinät ovat tukevasti käärittyjä. Kaikkien kiinnittimien kiinnittäminen kiinnitä laitureet niin, että ne eivät repeä murtuneiden lokien poistamisen aikana. Tämän jälkeen ne leikkaavat, joihin ne painavat sisäpuolelta ja talon ulkopuolelta tietyllä kulmalla. Tukien päät on haudattu lujasti maahan vähintään 50 cm: n syvyyteen. Niiden ympäröivä maa on hyvin tiivistetty. Niitit kiinnittävät kiinnittimiä, jotka kiinnittävät yhden tai kaksi kappaletta. Vasta sen jälkeen purkaa talon seinät.

Minulla on jonkin verran kokemusta tällaisten rakenteiden nostamisesta, näen kaksi ongelmaa, joita tässä kirjassa ei käsitellä.
1. Tavallisesti paljain hirsitaloa ei ole korjattu: ulkona on katkoviivaa ja seinien sisäpuolella on kipsi tai ommeltu. On selvää, että kiinnittimien ja tukien kiinnittämiseen on tarpeen poistaa kaikki nämä suojukset.
2. Kuvioissa koko tukirakenne seisoo pylväspariin, joka on kaivettu maahan. No, jos maaperä on kiinteä. Mutta alueellani turpeen ja alla, savupiippu. Siellä nämä pylväät metriä kohti maaperään heitetään talon painon alle. ei ole helppoa vetää hirsirakennusta
Minun tapauksessani kaikki perustui vanhaan säätöön → Poistamme alemman kruunun

Jos seinät nostetaan lisäkruunujen asentamisella tai säätökorkeuden lisäämiseksi, taloa nostetaan haluttuun arvoon napojen tai vipujen avulla. On tarpeen nostaa vuorotellen talon toisella puolella 15-20 cm, sitten toisella, tilapäisesti korvata paksut lokit telineille tai tuoleille.

Kun nostat talon haluttuun korkeuteen, aseta tukipyörät.

Kruunut korvataan tavallisella tavalla. Aseta pohjaan, josta ne nostetaan muille seinille ja kiinnitetään kiiltoihin tiukasti. Pohja on kunnostettu, kiilat poistetaan ja tukit ja kiinnikkeet poistetaan. Avaruus pulttien alapuolelta lähelle sulkemateriaaleja.

Kun nostat säätöä korkeammalle, se asetetaan haluttuun merkintään, parhaiten seinien alapuolella. Jos se on pystytetty hieman alhaisempaan kuin seinät, kiilat pyöritetään sen ja seinien väliin (lokit). Tukit ja leikkeet poistetaan, ja kiilat vähitellen poistetaan, laskemalla talon pohjaan.

Talon voimakas laskeminen tai kohoaminen nykäyksillä voi johtaa kulmaliitosten leikkaamiseen, varsinkin jos ne on tehty "kupillina".

Talon nostaminen tukien avulla on kätevää, koska tukien väliin on suuri tila, joka helpottaa tukkien asentamista. On välttämätöntä nostaa taloa niin, että se ei liiku perustukseen toiseen suuntaan.

Kruunuja, joissa talon seinät nousevat telineissä, voidaan korvata kahdella tavalla, jolloin talon siirtyminen kokonaan pois yhdestä suunnasta tai toiseen perustasoon nähden voidaan poistaa kokonaan.

Taloa nostetaan samanaikaisesti kahdelta vastakkaiselta puolelta noin 10-15 cm korkeuteen kerrallaan. Talon seinämien nostaminen toisesta päästä, ne työnnetään tappien alle. Nosta sitten taloa toisesta päästä, työntäen myös nastat ja siirrä ensimmäistä sivua takaisin. Tässä järjestyksessä nosta taloa haluttuun korkeuteen.

Ensimmäinen vaihtoehto (kuva D). 50-70 cm: n etäisyydellä talon kulmista kaivetaan kummankin seinän kummallekin puolelle enintään 1 m: n syvennyksiä, jotka asettavat tiukasti pystysuunnassa leikattua levyä lähelle säätöä ja mittaavat etäisyyttä seinältä levylle määrittämällä siten puristuslohkojen paksuus vain 2-3 cm ohuempi kuin koot.

Kiipeäpalkkeja suositellaan kummallekin puolelle. Myös telineen sivupalkin vieressä on oltava dekantoitu. Szhimy laittaa seinän molemmille puolille kahdessa tai jopa kolmessa paikassa riippuen seinien pituudesta. Kiinnitä lukitukset ylemmän lokin pultilla ja alempi loki, joka jää seinälle (ei korvattu). Pulttien päiden ja päiden on oltava paksumpia kuin silmä. Pultteja varten, porata reiät halkaisijaltaan 15-20 mm. Näin seinät on tiukasti kiinni ja lokit eivät pääse liukumaan eikä rikkoa tiivistettä.

Räkit käytetään 17-20 cm: n paksuudelta, jotka työnnetään maahan pohjan lähelle pystysuorassa, mutta ei vähennetä 17-20 cm: n sehim: iin. Maaperän jodi-telineet ja tukijalat huolellisesti tiivistivät raskas räjähdys. Reikiä, joiden läpimitta on 15-20 mm, porataan telineissä: ensimmäinen on uppoasennossa seinän jäljellä olevan lokin alapuolella, toinen on tämän lokin alapuolella. Teräsvipu työnnetään toiseen reikään. Valmista siis kaikki telineet ja aseta neulat. Talon seinät ripustavat telineitä ja tappioita, ja alemmat lokit voidaan vapaasti poistaa ja korvata uusilla. Tämä on hyödyllistä, kun uudet lokit ovat ohuempia kuin poistetut.

Jos uusien tukkien paksuus on yhtä suuri tai hieman suurempi kuin poistettujen paksuus, niin tällaisia ​​tukkia on vaikea asettaa pohjalle ja jopa vuorattuina. Siksi taloa on nostettava, josta telineissä on 10, 15, 20 cm reikiä, joihin nastat työnnetään talon kasvaessa. Nosta talon tulee olla samanaikaisesti kahdelta vastakkaiselta puolelta. Talon nostaminen haluttuun korkeuteen, nastat poistetaan ja järjestetään uudelleen seuraavaan reikään.

Tämä menetelmä talon nostamiseksi haluttuun korkeuteen on erittäin kätevä sekä lokien korvaamisen yhteydessä että peruskorjauksen tai rakennuksen yhteydessä.

Voit laskea talon vaipan tai kiilojen avulla. Kiilat poistetaan vähitellen, täyttämällä jäljellä olevat urat pisaralla materiaalilla. Koko rakenteen purkaminen on helppoa.

Tämän vaihtoehdon vuoksi on mahdotonta nostaa taloa toiselta puolelta vain siksi, että seinät ovat kallistuneet ja jalustat häiritsevät tätä. Kun nostat talon, seinät leikkeet näyttävät liukuvan pylväitä pitkin. Seinien tappeja läheltä näin. Toisaalta puukorkkia ajetaan 5 cm: n syvyyteen, ylimäärä on katkaistu ja puhdistettu. Toisaalta reikä on täynnä tiivistemateriaalia ja tukkii toisen puupistokkeen.


Kuva d, - ripustaa talon seinät telineillä, joissa on liukupitkät;
Kuva e - ripustaa talon seinämät liukumalla napojen väliin;
1 - jalusta; 2 - reiät; 3 - nastat; 4 - pultti;
5 - puristuspalkki; 6 - niitit.
Photo nostopistoke

Toinen vaihtoehto (kuva E). Tee sama kuin ensimmäinen. Kiinnikkeitä ei kuitenkaan kiinnitetä seiniin vaan seinään, joissa on välikappaleet 2-3 cm: n seinien välissä. Kiinnitä seinät kiinnittimiin, jolloin seinät liukuvat puristimien välissä. Nosta seinät samanaikaisesti kahdelta vastakkaiselta puolelta.

Yksittäiset lokit tai vanteet, joissa ei ole telineitä, voidaan vaihtaa irrottamatta säätöä tällä tavoin. Jos on tarpeen korvata vain ensimmäinen rengasrunko, molemmin puolin seinät nostetaan korkeuteen, joka on 5-7 cm suurempi kuin uuden lokin paksuus. Ensimmäisten tukkien nousun aikana toiset myös nousevat, joihin liitetään churaki tai kiilat. Kun ensimmäinen loki on asennettu paikalleen, taloa alennetaan ja siirretään toiselle puolelle, suorittamalla toimia samassa järjestyksessä.

Jos se on tarpeen korvata seppeleen toinen loki, talon seinät nostetaan kolmannen kruunun kolmannelle tukille. Näin ollen on mahdollista korvata useita kruunuja. On huolehdittava siitä, ettet irrota taloa pohjasta, noudattamalla tiukasti turvaohjeita.


Kuva Hyvin - seinät nostetaan liittimillä,
Kuva h - vipuvaikutus

Talon nostamistavat (kuva G, h). Nosta taloa vipujen tai varrella sekä eri malleja ja kapasiteettia.

Yhdessä tapauksessa liittimet asetetaan pohjaan, toisessa - pohja puretaan haluttuun syvyyteen. Nastan pään tulee olla kiinnittimiä vasten, kiinnitetty seiniin tai seinien alle. Jos pää on kapea, talo on raskas ja seinät ovat hyvin mätä ja sen alla on paksu lankku. Kun kiivetä seinän alle, laita rekvisiitta tai paksu churaki haluttu pituus.

Kun taloa nostetaan vipuvarsien avulla, jälkimmäisiä tuetaan paksuilla kruunuilla tai vahvoilla pylväillä. Jalkojen lisäksi telineitä kiinnitetään runkoon, sijoitetaan ne jalat väliin ja kiinnitetään hihna. Kun talo nousee, korokkeiden korkeutta kasvatetaan asettamalla paksuja lankkuja tai paloja paksuihin lokeihin, jotka on kaiverrettu kahteen reunaan jalkojen alla. Paksut lankut asetetaan myös lokeihin. Jos vuorausta ei käytetä, nosta sitten kantojen korkeutta. Tätä varten kallistumalla ne porata reikiä, joiden läpimitta on vähintään 3-4 cm, laittaa niille paksuja tammitynnyreitä ja aseta tarvittava paksuus rei'illä reikiin. Puuputkien sijaan voit käyttää teräsputkia tai paksuja pultteja, joiden halkaisija on vähintään 2 cm.