Puuportaan nousu

Jos säätiöllä on ongelmia, on olemassa kaksi tapaa - rakentaa uusi talo tai yrittää palauttaa ja vaihtaa sen. Toisessa tapauksessa sinun on nostettava talo ja tehtävä sitten työtä säätiön kanssa. Tekniikka on tarkoitettu kaikentyyppisille rakennuksille, myös korkealle rakennuksille, mutta omalla nostolla voi vain nostaa puutaloa - se reagoi paremmin epätasaiseen kuormaan.

Jos säätiöllä on ongelmia, nostetaan puutalo ja korvataan tai rekonstruoidaan pohja

Mikä talo voidaan nostaa

Periaatteessa asiantuntijat nostavat kaikenlaisia ​​taloja, kuten tiili- tai lohkotaloja. Mutta omin käsin voit selviytyä vain puutaloista - lokista, baarista. Voit myös nostaa paneelin puutaloja. Ne kaikki, koska niiden muotoilu on helpointa siirtää epäyhtenäisiä kuormia, joten nostoa käytettäessä voit käyttää yhtä tai kahta voimakasta liittimiä. Ne muunnetaan yleensä ympärysmitan ympäri - liikkuvat myötäpäivään tai vastapäivään ja vähitellen herättävät helvetin pohjasta. Koska puu on joustavaa ja joustavaa, työn aikana syntynyt pieni bias kompensoidaan, jolloin rakennus ei murene tai halkeile. Tämä ja jopa pienet puurakenteet antavat heille mahdollisuuden nostaa omat kädet.

Näin lohko tai kehysrakennus nostetaan - monet hydrauliset liittimet toimivat yhdestä pisteestä

Tiilet tai lohkot talot eivät siedä tällaista toimintaa. He reagoivat erittäin huonosti vääristymiin ja epätasaisiin kuormituksiin. Koska tämä prosessi on paljon monimutkaisempaa ja kallista. Teräspalkkeja tuodaan rakennuksen alle ja luodaan lujitushihna alareunassa. Pneumaattiset voimakkaat liittimet on asennettu pitkin kehää, jota ohjataan yhdestä kohdasta (ohjauspaneeli tai tietokone). He alkavat nostaa samaan aikaan. Vain tässä tapauksessa on mahdollista välttää tiilen, kehyksen tai lohkon talon tuhoutuminen.

Kun tarve ilmenee

Useimmiten on tarpeen nostaa puutalo, kun säätiöllä on ongelmia. Kaupungissamme ja kylissä on vielä paljon taloja, jotka on rakennettu 40-50 vuotta sitten. Tuolloin harva yksityisessä rakentamisessa noudatti tiukasti rakennuskoodeja. He rakensivat niin kuin voisivat, siitä mikä oli. Siksi näiden vuosien perustukset vähitellen tuhoutuvat, ja ne ovat kaatopaikkoja. Joten on tarpeen nostaa puutalo korvaamaan tai palauttamaan säätiön.

Mutta säätiön ongelmat eivät ole vain vanhoja taloja. Virheet rakennuksessa ja äskettäin pystyttivät taloja:

 • liuskepohjan riittämätön syvennys, jonka takia säätö on peitossa halkeilla;
 • riittämätön vedeneristys, joka johtaa kosteuteen talossa;
 • alhainen kellari ja talon takia kylmää ja mahdotonta suorittaa eristys, koska hyvin alhainen maanalainen tekee mahdottomaksi tehdä mitään työtä.

On olemassa monia virheitä, mutta nämä ovat yleisimpiä. Kaikissa tapauksissa säätiön korjaaminen, modernisointi tai korvaaminen on välttämätöntä, mikä tarkoittaa sitä, että taloa on nostettava.

Nosta puutaloa useimmiten rekonstruoimaan tai korvaamaan säätiön

Toinen yleinen syy siihen, miksi haluat puulastin nostaa - ensimmäisen kruunun kruunut ovat mätänemässä. Tulos on sama: talo asettuu ja sitä kauemmas, sitä enemmän. Ruusu leviää edelleen. Siksi hirsitalo nostetaan, minkä jälkeen vanhat mätäreunat poistetaan ja ne korvataan uusilla. Toisella tavalla hirsitalon korjausta ei voida tehdä.

Ja kolmas syy - tarvetta siirtää rakennusta. Tämä tilanne ei ole niin yleinen, mutta se tapahtuu myös. Joskus rakennuksen rakentamiseen valitaan epäonnistunut tontti, sitten uusi säätiö asetetaan toiseen paikkaan ja taloa vetää. Mutta sinun täytyy ensin noutaa se, asentaa telat - erikoisrullat tai putkenlaskurit - ja kuljettaa se sitten jonnekin. Joskus on päätetty siirtää taloa johtuen säätiön ongelmista. Mutta samaan aikaan ei ole halu elää talossa, joka seisoo "kana jalat" koko ajan korjauksia.

Mitä tarvitset nostaa puutaloa

Tekniikka on yksinkertainen, joten voit tehdä tämän työn omilla käsilläsi, mutta sinun on oltava erittäin varovainen. Joten, mitä välineitä tarvitaan:

 • Jacks auto ruuvi, multi-ton. Voit tehdä yhden asian, mutta on helpompaa ja nopeampaa saada vähintään kaksi.
 • Metallilevyt (paksuus 3-4 mm, hirsitalon poikkileikkauksen mittasuhteet tai hieman enemmän) - korvataan altaan kantapään alla niin, että hirsitalo ei irtoa.
 • Tietty määrä lankkuja, joiden paksuus on vähintään 20 mm ja puu, pituus 20-30 cm. Erityinen määrä riippuu talon koosta ja korkeudesta, johon se nousee. Näitä leikkuulaitteita käytetään vuorauksina nostojen aikana. Ne toimivat tilapäisenä tukena hirsitalolle.

Aseta ensin levyt, niin kun ne nousevat, ne korvataan baarilla, taitettuna "hyvin"

Yleensä tämä on kaikki, mitä tarvitaan puutalon korottamiseen.

Toimien järjestys

Ensinnäkin on syytä arvioida rakennuksen tilaa ja varsinkin alempi vanteet. Jos kehyksen ulkopuolelle on vuorattu reunuslevy, se poistetaan, stri on kiinni palkissa tai lokissa. Jos se on helppo syöttää, puu on vahingoittunut, sitä on muutettava. Joten osta sopivan poikkileikkauksen palkki (vaikka hirsirakenne on tehty lokista), teippi tiivistykseen ja antibakteerinen kyllästys puulle, joka on kosketuksissa maan kanssa. Puutavara, pinottu kuiva.

Hirsitalon alemmat vanteet murtuivat, ne poistettiin ennen nostoa ja korvattiin baarilla

Jos talossa on tiiliseinä, sen ympärillä on pudottava pieni lattia, vapauta savupiipun kulku katon ja katon läpi. Jos uunissa, jossa on vesirekisteri, sinun täytyy myös katkaista syöttö- ja paluuputki - sen on oltava hieman uudistettava ja hitsattava uudelleen. Lisäksi on välttämätöntä irrottaa kaikki tietoliikenne, jos ne tulevat alilevystä - vesihuolto, jätevesi jne.

Jos talossa on laajennus yhteisen katon alla tai talon seinämiin, se on monimutkaisempi. Se on velvollinen vapauttamaan talon (paras vaihtoehto) tai kiinnittämään laajennuksen päärakennukseen ja nostamaan kaikki yhdessä. Toinen vaihtoehto on monimutkaisempi, se toteutuu, jos ainakin yhdellä seinillä on jäykkä yhteys päärakennukseen - esimerkiksi se on kiinteä osa talon seinää. Mutta jopa tässä tapauksessa on mahdotonta tehdä ilman asiantuntijoiden etukäteistä kuulemista. On paljon helpompaa nostaa taloa, jos mikään ei vedä sitä eikä häiritse hissin toimintaa. Myöhemmin laajennus voidaan nostaa erikseen. Tämä on vaihtoehto, jos se on epäjohdonmukainen tai siteet - nämä ovat vain sulkeja tai muita vastaavia tasoituksia.

Välittömästi ennen työn aloittamista tulee avata ikkunat ja avata ovet. Tämä ei salli vääristymiä vahingoittaa niitä.

Kuinka monta kappaletta ja mihin ne sijoitetaan

Jos talo on rakennettu nauhateollisuudelle ja nauha on yhtä leveä tai suurempi kuin hirsitalon koko, sinun on leikattava aukkoja, jotka mahdollistavat nauhan kiinnittämisen. Muussa tapauksessa niitä ei voi asentaa.

Se on helpompaa siinä tapauksessa, että rakennus on paalu tai sarake säätiö. Nämä ovat yleensä kevyitä rakenteita, kuten kylpyamme, pieni maalaistalo tai puutarhatalo. Tällöin maalla, jossa tunkki on asennettu, tasataan, tiivistetään ja siihen asetetaan jäykkä, tasainen pohja. Tämä on leveä levy tai paksu metallilevy. On tärkeää tarjota hyvä ja luotettava tuki - kun nostetaan puutalo tässä tapauksessa, kuorma siirretään maahan pisteen kohdalla paikoissa, joissa liittimet on asennettu. Ja kuorma näissä kohdissa on hyvin suuri. Niinpä, että liitin ei "mene" työn aikana ja tarvitaan luotettava säätö.

Aukot liittimien asentamiseen

Jos talo on nauha-pohja, ennen kaikkea säätiön kanssa murskaimen murto-aukkoja varten asennus liittimiin. Ne on tehty ympäryksen ympärille noin 2-2,5 metrin kuluttua, mutta poistuen vähintään puoli metrin kulmasta. Pakollinen alue leikkaamispaikassa - laituri. Tee aukko niin, että tunkki on vapaa ja maa on tasainen. Myös talon ympärysmitan ympärillä leikatut nastat, jotka varmistavat kehyksen pohjalle. Lisäksi, kun puhdistetaan aukot rakennusjätteestä, luodaan nosturi. On toivottavaa asettaa sen alle metallilevy. Se jakaa tasaisesti kuorman, ei salli materiaalin murentua tukeen.

Hieman kappalemäärä ja niiden kantavuus. Ainakin sinulla voi olla yksi. Mutta sitten työ on pitkä - se on järjestettävä uudelleen jokaiseen reikään, noustava valittuun tasoon ja jatka sitten. Näin he yleensä tekevät, kun he nostavat kotejaan itse. Mutta voi myös olla kaksi tai kolme liittimiä - ne voidaan asentaa vierekkäisiin aukkoihin ja nostaa kaikki samaan korkeuteen. Työ jatkuu nopeammin, mutta kaventumisen riski kasvaa. Niille, jotka harjoittavat talojen hankkimista ammattimaisesti, on yleensä riittävästi liitososia, jotta ne voidaan asentaa kahdelle vastakkaiselle puolelle ja nostaa puinen (log- tai paneeli) taloon samanaikaisesti.

Nostimien kapasiteetti riippuu talon koosta ja niiden määrästä. Käytä yleensä 8 tai 10 tonnia. Nämä ovat tavallisia hissejä kuorma-autoille, niitä on paljon markkinoilla, ne ovat suhteellisen pieniä.

Nämä kannattimet on asennettava alareunaan, pitämällä yhdessä useita alareunoja tai laajennusten kiinnityspisteeseen, jos ne nousevat talon kanssa.

Toinen kohta: on toivottavaa korjata lisäksi useampia hirsitalon alempi vanteita suurissa metallikehyksissä. Myös pidennys, leikkauspisteet ja muut ongelmapisteet on korjattava. Tämä ei salli talon murentua prosessissa. Sama "leikkeet" asennetaan korvattuihin alueisiin.

Prosessi itse

Jack nosta hieman hirsitaloa. Kerran vain 2-3 cm. Ei enää. Aikaisemmin leikatut raot (levykappaleet) asetetaan rungon ja koko säätöosaston väliseen rakoon. Asennettaessa tukia, he yrittävät antaa heille muodoltaan katkaistun pyramidin - lankut, joiden pituus on pidempi, korkeammat ja pienemmät. Tämä muotoilu on vakaampi kuin saman pituisia pinottuja tankoja.

Tällainen rakenne hirren ylläpitämiseksi on luotettavampi.

Jos talossa on laituri (päällekkäinen), ne ovat myös toivottavia. Kun nouset näihin paikkoihin, vuori on myös varmasti sopiva, ei vain risteyksessä niissä pääseinien kanssa vaan myös muutamissa paikoissa pitkin pituutta (talon alla). Jos aluksi tämä on mahdotonta, alustan alhainen korkeus voi tehdä sen myöhemmin, kun korkeus on jo saatu hieman. Jo jonkin aikaa joustavuuden vuoksi ne kestävät, mutta on toivottavaa antaa heille tukea.

Vuorien asentamisen jälkeen nosturi laskeutuu, irrotetaan, kulkee seuraavaan oviaukkoon, nostetaan uudelleen, sopii tiivisteisiin ja niin edelleen. Työvaiheessa useat ohuet vuorauslevyt korvataan paremmilla palkkeilla - sitä pienempi on niiden lukumäärä, sitä vähemmän on todennäköistä, että ne liukenevat tai hajoavat.

Liikkeen suunta - myötä- tai vastapäivään - sillä ei ole väliä. On tärkeää ohittaa kaikki kohdat järjestyksessä. Nousun suuruus on sama kaikkialla. Voit liikkua ympäri koko säätiön - mittaa, etäisyys matalampaan kruunuun. Jokaisen noston jälkeen taloa tarkastetaan. Sen ei pitäisi säröillä tai näkyvillä esineillä.

Läpäissyt yhden kierroksen, siirry toiseen, sitten kolmanteen ja niin edelleen, kunnes vaadittu korkeus on saavutettu. Yleensä ne nostavat jopa 30-35 cm itselleen, mutta ammattilaiset voivat tehdä sen 80 cm. Lisäksi vaaditaan työtä - säätöä ja / tai kehystä korjataan tai vaihdetaan.

Seuraavaksi

Jos perustuksen purkamisen jälkeen talo siirretään uuteen pilariin - jumittua. Tee näin suuren osan (yleensä pari) puutavaraa, vie se kehyksen alle ja kiinnitä molemmat puolet. Kussakin kulmassa on kaksi tällaista pysähdystä - kahdelta puolelta. Yhteensä - vähintään kahdeksan. Jos seinä on pitkä, asenna sama tuki keskelle.

Näyttää siltä, ​​että palkin painopiste ulkona

Tukipuuta voidaan kiinnittää pinottuihin tiili- tai betonipylväisiin. Maan tuki on parempi olla käyttämättä tätä - se voi "kellua". Kun kaikki telineet on asennettu, voit purkaa vanhan perustan ja jatkaa työtä.

Joten pysäkit voidaan kiinnittää sisään

Tämä on klassinen tekniikka. Mutta, kuten ymmärrät, se ei ole kovin luotettava - nämä pysäkit voivat kaatua, laskeutua jne. Säätiön korjaaminen tai korvaaminen on pitkäaikaista, mikä voi tapahtua. Luotettavampi tapa on hitsata paksuseinäisestä metallikulmasta, pienikokoiset I-palkit, tukipylväät.

Klassinen tekniikka ja metallikuva

Mitä muuta ovat hyvät kuutiot? Ne eivät häiritse säätiön vahvistamista. Heidän kauttaan kulkevat varusteet, sitten täytät kaiken betonista. Opeta monoliittia ylivoimaisella vahvistuksella. Erittäin hyvä vaihtoehto: turvallinen ja turvallinen, eikä häiritse työtä (estää vähemmän, varmasti) ja lisää säätiön luotettavuutta.

Pienen puutalon nousun ero

Jos talo on pieni, leikkaamatta, kevyillä seinillä ja ilman laajennuksia (tai purkaa), voit nostaa puutaloa asentamalla kaksi kymmenvuotista napaa vastakkaisissa kulmissa. Nosta ne vuorotellen pieneen korkeuteen jokaisen nousun jälkeen kehällä, joka mahdollistaa vuoraukset mahdollisuuksien mukaan. Näiden tyynyjen on oltava eripaksuisia - jotta pystyt jopa täyttämään senttimetrin raon.

Pieni talo voidaan nostaa vain kahdesta kulmasta.

Tällaisella suoritustekniikalla on kiinnitettävä erityistä huomiota kulmiin, joissa liittimiä ei ole asennettu. Heidän painopisteen on oltava luotettava.

Onko mahdollista nostaa talon jackilla?

Tällainen kysymys syntyy usein vanhojen puurakennusten omistajilta, kun on tarpeen uudistaa huonontuneita asuntojaan. Et voi nimetä yksinkertaista tehtävää, mutta voit selviytyä itse, jos noudatat artikkelissa annettuja suosituksia ja vinkkejä.

koulutus

Puutarhan nostaminen omilla kädillä ei ole kovin vaikeaa, mutta jotta kaikki menisi niin hyvin, sinun on valmistauduttava perusteellisesti työn suorittamiseen ja toimia kiireesti.

Talon sisustus ja viestintä

Rakentamisen helpottamiseksi on suositeltavaa poistaa huonekalut talosta.

 • Irrota vesilämmitysputket erillisestä pohjasta asennetusta kattilasta.
 • irrota kaasuputki talosta (työ suoritetaan kaasupalvelun asiantuntijan toimesta);
 • voi joutua katkaisemaan virtajohdot;
 • purkaa osa viemäriverkosta, joka menee ulos

Silmämääräinen tarkastus auttaa määrittämään, mitä muuta pysähtyy - nämä voivat olla puita, niiden oksia, pensaita jne.

Työkalu ja tarvikkeet

Voit nostaa puutaloa (neljä seinää kota) ja yhden jackin, mutta kaksi on kätevämpää.

Autojen liittimet eivät voi nostaa taloa - ne eivät ole riittävän luotettavia tällaisiin töihin. Myöskään ei ole suositeltavaa käyttää ruuviliittimiä ilman luotettavaa tukea - kun mutteri pyörii, työkalussa syntyy voimakas pyörivä kuormitus ja se voi pyöriä ylös ja ulos.

Nostomekanismin lisäksi tarvitaan:

 1. Puiset säleet. Ne sijoitetaan korkeuksiin, jotka osoittavat seinän nostamisen asteen.
 2. Erilaisia ​​paksuja levyjä tai tankoja. Niitä käytetään tuettujen korokkeiden tukena.
 3. Metallilevyt. Tarkoituksena on suojata lokit halkeamiselta (kanavan romu tai kulma lähestyy).
 4. Paksumetallista metallilevyä.
 5. Bensiini- tai sähkösahat, leikkaamalla kokoonpanoaukot puussa.
 6. Sledgehammer.

Nyt voit siirtyä päävaiheeseen.

Työjärjestys

Puuportaan nostamisprosessi riippuu ensinnäkin siitä, millainen säätiö on, ja toiseksi talon tyypistä.

Näkymä säätiölle. Puuportaan alla kaada kaistaleen pohja tai tee se pylväs. Ensimmäisessä tapauksessa on tarpeen valmistaa paikkoja telineiden asentamiseksi talon alle, ja toisessa rakenteen irrottamiseen on tarpeeksi tilaa.

Talotyyppi. Viiden seinän tai kuuden seinän alle on tarpeen tukea seinää, joka erottaa talon. Nosta chetyrehstenok ole niin hankala.
Katsokaa nyt, kuinka nostat talon päähän.

suosituksia


Koska työ on vaikeaa, sinun on noudatettava suosituksia:

 1. Kun käytät nosturia puisen talon korottamiseen, sinun on tarkistettava tukitilanne, jossa se lepää - se ei saisi olla mätä ja kestävä. Jos et suorita tällaista tarkistusta, tärkeimmässä vaiheessa nostimen pää pystyy painamaan tynnyriin, minkä seurauksena koko rakenne voi kiertyä ja jopa murua. On välttämätöntä, että metallilevy asennetaan tukin ja nostomekanismin väliin.
 2. Riippuen liittimen kapasiteetista sen mitat muuttuvat, minkä seurauksena laitteen vertailualue voi olla hyvin pieni. Jos näin on sinun tapauksessasi, on erittäin tärkeää varmistaa luotettava alusta sen asennusta varten. On suositeltavaa kipata löysää maata.
 3. Säännöllisesti on tarpeen tarkistaa talon asema - onko se alkanut muuttua. Kun offset havaitaan, työ on lopetettava välittömästi, kunnes syy on selvitetty. Sitten talo tasoittuu ja jatkaa nousuaan.
 4. Et voi olla nostetun talon alle! Sinun on myös varmistettava, että satunnaisesti hyppäsi loki ei murskata jalkaa tai kättäsi.

Nosta taloa

Nyt harkitse, kuinka nostat talon jackilla. On tärkeää noudattaa seuraavaa järjestystä:

Asennuspaikkojen valmistelu liittimiin

 1. Nostettaessa taloa, joka seisoo paalupohjalla, luotettavia kannattimia varten. Nauha-pohjainen ruoppaus muuttuu.
 2. Valmistettuja vuoria (säleet, tankoja, levyjä) on valmisteltava riittävästi kunkin ankkuripisteen lähellä.
 3. Tarkastus suoritetaan valmistetuilla osuuksilla, joissa liittimet asennetaan. On välttämätöntä yrittää korottaa taloa niin, että hissi "vie paikalleen" - niin nähdään kuinka hyvin valmistelu on tehty.

Vahvistaminen ja talon nostaminen

 1. Vaakasuora asento tarkistetaan vedellä tai lasertasolla. On erittäin kätevää ohjata kiskot, jotka ovat tukossa rakennuksen jokaisen kulman lähellä - ne merkitsevät talon alempaa tasoa.
 2. Kun olet tarkistanut ja poistamalla kaikki puutteet, käyttämällä puurakenteiden valmistettuja liittimiä, voit aloittaa rakenteen nostamisen. Teos on tehty rakennuksen yhdestä, alimmasta sivusta - käyttäen vähintään 2 nostomekanismia, talon nostetaan kaksi henkilöä noin 4 cm: n korkeuteen.
  Prosessi, jossa nostetaan taloa liittimiin ja korvataan säätiö - askel askeleelta videokäsky

Nyt voit korvata mätäkruunun lokin tai korjata säätiön.

Valmistellaan taloa palaamaan säätiölle

Vaikka taloa nostettaisiin vain korvatun kruunun korvaamiseksi, on tarpeen tarkistaa säätiön kunto, oli se nauha, pylväs tai ruuvi. Kaikki tukikohdan vaurioituneet tai rikkoutuneet osat on korjattava.

Talo uudessa säätiössä

Restaurointityön jälkeen, jonka vuoksi talo nousi, se palautetaan säätiölle, jonka yläpuolelle vesitiiviin materiaali on asetettu.

 • kuten nostoaessa, kiihdytystä ei sallita laskun aikana. Jokainen puoli lasketaan vuorotellen lyhyen matkan;
 • Seuraava vaihe on riippuvainen siitä, mihin säätiö oli - hissit irrotetaan hihnasta ja aukot täytetään betonilla.

Viestit on edelleen kytkettävä ja tarvittaessa suljettava katto savupiipun ympärillä.

Minkä tyyppinen jack voi nostaa puutaloa?

Puuportaat on nostettava, jotta ne voivat korvata alemman vanteen tai korjata säätiön. Tässä artikkelissa puhumme siitä, miten nostaa talosi rapuineen jackilla, mitä kiinnität huomiota ja mitä työkalua käytetään. Kerromme myös niistä yleisimmistä virheistä, joita ihmiset tekevät nostettaessa kotona ja niiden seurauksineen.

Mitä sinun tarvitsee tietää talon oikeasta noususta

Puutaloja kasvatetaan eri tavoin ja eri tarkoituksiin. Yleinen periaate ja toiminnan algoritmi ovat kuitenkin kaikissa tapauksissa samat. Se näyttää tältä:

 1. Poista kaikki viestit käytöstä.
 2. Valmista paikka asentamaan liittimet.
 3. Asenna liittimet ja irrota alapinnan alempi kruunu.
 4. Nosta taloa ja liitä rekvisiitta.
 5. Tee korjauksia, joiden vuoksi he nostavat talon.
 6. Laske taloa, poista asteittain rekvisiitta.

Poista viestintä käytöstä

Jos aiot nostaa talon, sinun on katkaista kokonaan kaikki viestintä - sähkö, vesi, kaasu, jätevesi. Jos et tee tätä, niin vakavan vahingon todennäköisyys. Lisäksi on tarpeen leikata kaikki johdot ja putket, jotka liittävät talon maahan. Muussa tapauksessa ne vaikuttavat voimakkaasti nousuun ja voivat rikkoa hirsitalon eheyttä. Erityistä huomiota on kiinnitettävä uuniin, koska uuni sijoitetaan betoniin, joka ei liity taloon. On myös varmistettava, että savupiippu liikkuu vapaasti katon läpi. Jos kattila asennetaan betonipohjalle, irrota se lämmitysjärjestelmästä. Jos kattila asennetaan seinään, se ei estä talon nousua.

Valmistautuminen liittimien asentamiseen

Nostimen asennusmenetelmä riippuu talon perustasosta. Nauhan ja laattojen pohjalla on leikattava suorakaiteen muotoinen reikä, joko pohjassa tai alemman kruunun. Pylväs- tai pylväsperustuksissa on kiinteät puiset suojat, joihin kiinnitetyt liittimet on asennettu, maahan.

Asennuspaikan varustaminen on välttämätöntä valmistaa tasainen ja kiinteä alusta, joka antaa työkalun kestämään seinän painon, joka usein kestää 3-5 tonnia. Sinun on myös varastoitava metalliset kolmionmuotoiset nelijalkaiset välikkeet (tuet, yöpöydät), joilla on säädettävä korkeus (niitä voi ostaa missä tahansa myymälästä) sekä eri leveyksien ja paksuuksien puiset säleet. On toivottavaa, että säleiden leveys on vähintään 20 cm, optimaalisesti 40-50 senttimetriä. Tällaiset nauhat voidaan valmistaa levyt 50, 25 ja 10 mm paksuiksi, jotka liittävät ne samanpaksuuspuskurien avulla puolipuusta.

Jos aiot kokonaan korvata talon alapuolen ja grillata, tarvitset metallikanavia ja kulmia, jotka hitsaavat tilapäistä rakennetta, joka ottaa talon painon, kunnes olet lopettanut työn ja uusi säätiö löytää haluamansa voiman.

Valitse pistokkeiden paikat niin, että etäisyys kulmasta on 1-2 metriä, ja välissä on 3-4 metriä. Suurten talojen kesto voi kestää jopa 10 kpl.

Älä unohda, että liittimet on asennettava salon (alemman) kruunun alapuolen puolelle. Siksi ensin tarkasta huolellisesti talon määrittääksesi pohja-palkin tai lokeron kruunun. Yläpalkin sivusuunnassa liittimien asennusvaatimukset ovat pienemmät - etäisyys kulmasta on korkeintaan 4 metriä ja liitinten välinen etäisyys on enintään 6 metriä.

Tekninen nostotekniikka - Video

Kun olet valmistanut pistokkeiden paikan ja asentanut ne, aseta yläpuolelle massiivipuinen välikappale ja nosta liittimet siten, että ne lepäävät talon alemman kruunun tai puurustuksen varaan. Jos talon alle on asennettu metallikiinnike, se on leikattava niissä paikoissa, joissa liittimet on asennettu riittävän leveydelle niin, että välike sopii. Kun olet kiinnittänyt talon, irrota peittokruunu pohjasta tai grillata. Tämä toiminto on suoritettava talon ympärillä. Jos unohdat irrottaa kruunun ainakin yhdestä paikasta, se vaarantaa talon eheyden. Jos sinulla on vain yksi liitin, sinun on nostettava talon asteittain, asettamalla puiset nauhat ja siirtämällä nostin paikasta toiseen.

Nostovälineet vähitellen ja enintään 3-5 senttimetriä kerrallaan ja laita välittömästi valmistetut nauhat kruunun alle. Nosta ensin ensimmäistä liitintä vasta, kun kaikki liittimet on nostettu. Jos jokin menee pieleen ja talo putoaa irti, säleet estävät nopeuden ja voimakkaan iskuja. Vaihda ohuet nauhat paksuiksi niin pitkälle kuin mahdollista, ja aseta sitten rekvisiitta. Tämä pitää talon putoamasta tuulen takia. Talon korkeus riippuu siitä, mitä haluat tehdä. Jos haluat korvata yhden tai useamman kruunun, talon korkeuden on oltava yhtä kruunun korkeus plus 10-15 senttimetriä. Vanteiden vaihtamiseksi on siirrettävä välikkeet, muuttamalla ensin tiettyjä seiniä ja sitten muilla.

Kun kaikki korjaustyöt, joille talo nostettiin, on päättynyt, se alkaa alentaa. Tätä varten aluksi hieman korotetaan ja vuohien sijaan lautoilla. Sitten ne vetävät kummastakin kannasta yläpalkin ja varovasti yhden millimetrin, alas talon 2-4 cm: n jälkeen, kun kaikki liittimet ovat laskeneet yhden ympyrän, ne vedetään taas ulos yhdestä palkista ja laskeutuvat vielä 2-4 cm.Jos jack on vain yksi, sitten ensin nosta yksi puoli ja vuohen sijaan laita joukko säleitä. Sitten sama toiminto suoritetaan jäljellä olevilla osuuksilla. Sen jälkeen nosta ensimmäinen osa, vedä yläpalkki ja laske talo, kunnes se on muodostunut jäljellä olevalle paketille. Tämä toiminto suoritetaan ympyrässä, kunnes kaikki nauhat poistetaan. Tämän jälkeen selkäkruunu kiinnitetään pohjaan tai grillata.

Mitä työkaluja tarvitaan

Jos aiot nostaa talon, sinun on valmisteltava kaikki työkalut etukäteen, jotta sinun ei tarvitse käydä kauppaan puuttuvasta työkalusta. Tässä on luettelo työkaluista, joita tarvitaan tähän tehtävään:

 • hydrauliliitäntä, jonka nostovoima on vähintään puolet talon massasta;
 • kestävät puiset kilvet nostolaitteille (vain pino- ja pylväsperustaiset);
 • betoni- moottorisaha (laattojen ja nauhojen perustuksiin ja betoniteräksiksi);
 • eri vuoraukset vähintään 20 cm leveä;
 • korkeudensäätöiset turvavyöt;
 • Bulgariina metallilevyllä (metalli-grilli);
 • Avaimet ja ruuvitaltat kruunun irrottamiseksi pohjasta tai grillata.

Miten valita talon talon korottamiseksi

Jännitettä valittaessa on syytä keskittyä kahteen parametriin: teho (nostovoima) ja muoto. Tarvittavan voiman määrittämiseksi laske talon massa ja jaa se 4: een. Jos talo on pieni, on toivottavaa käyttää nostinta, jonka nostovoima vastaa puolta talon massaa. Tämä johtuu siitä, että suurissa talleissa on jopa 10 kiinnityspistettä, joten työkalu toimii ilman ylikuormitusta ja pienissä taloissa vain 4 pistettä, joten nosturi toimii suurimmalla kuormalla.

Liukuvat ja puhallettavat lippaat, joiden lankut ovat 50-100 mm paksuja ja vähintään 250 mm: n levyiset, soveltuvat hyvin maanpinnan alapuolelle sijoitettavien talojen nostamiseen. Jos etäisyys maasta on yli 30-40 cm, niin pullon ja saksin hydrauliset sekä ruuvi- ja rhombic-liittimet soveltuvat hyvin.

Yleisimmät ja vaaralliset virheet

Nostettaessa puutaloja useimmiten tehdään seuraavat virheet:

 • unohda irrottaa kansi kruunusta pohjasta;
 • nosta yksi puoli liikaa;
 • ei ole selvästi asetettu liittimiä;
 • älä käytä tiivisteitä liittimen ja kruunun välissä;
 • sovita liian kapea vuori.

Jos unohdat irrottaa kannen kruunun grillatahasta ainakin yhdestä paikasta, silloin kun nostat taloa, on todennäköistä, että kansiosa kruunaa, mikä aiheuttaa koko talon vääntymisen. Jos näin tapahtuu, sinun on poistettava paitsi ne kruunut, jotka vaihdat korjausprosessin aikana, mutta kaikki muut.

Jos nostat jonain puolen liikaa (yli 5 cm), ikkunoiden ja ovien kaventaminen ja takavarikointi on erittäin todennäköistä. Lisäksi toisen puolen liiallinen nostaminen johtaa puun tai tukkien vääristymiseen, minkä takia talo on pakattava uudelleen, mikä on vaikeaa ja kallista.

Yksi yleisimmistä ja erittäin vaarallisista virheistä on jackin sumea asennus. Jos nostoa työntää maahan tai muuttaa asentoaan jotenkin, on todennäköistä, että tämä johtaa koko talon muutokseen suhteessa säätiöön. Jos näin tapahtuu, on vaikea palata taloon. Vakavissa tapauksissa on tarpeen purkaa se kokonaan, ja kokoaa se sitten säätöön. Käyttämällä hylsyä ilman "kantapäätä" - sen ja kruunun väliin sijoittaminen johtaa usein jakopalkkiin tai lokiin. Loppujen lopuksi pullon tangon pinta-ala on pieni, ja sen aiheuttamat paineet ovat valtavat.

Toinen erittäin vaarallinen virhe - kapeiden vuorausten käyttö. Loppujen lopuksi korotetussa talossa ei ole mitään tekemistä säätiön kanssa, joten jopa pieni tuuli tuottaa riittävän voiman kallistaa kapeat vuoraukset, joiden seurauksena talo putoaa perustaan ​​ja kaatuu. Tämän välttämiseksi on välttämätöntä käyttää laajaa vuorausta ja hitsattuja kolmikulmaisia ​​"vuohia", joilla on säädettävä korkeus. Tällaisia ​​"vuohia" käytetään korjaamaan korotettuja autoja. Valittaessa vuohia, varmista, että niillä ei ole 3, mutta 4 jalkaa. "Vuohet", joissa on kolme jalkaa, eivät sovi talon nostamiseen.

Kuinka nostaa taloa ja miten tasoittaa rakenteen liittimiin - vaiheittaiset ohjeet FORUMHOUSE-käyttäjiltä

Jokainen FORUMHOUSE-käyttäjä tietää hyvin, että luotettavuus ja kestävyys kotona riippuvat rakennustyön suunnittelun perusteellisuudesta. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä säätiön rakentamisen vaiheeseen.

Mutta joskus tapahtuu, että säätiön tai rakennuksen ongelmat syntyvät useita vuosia rakentamisen jälkeen.

Säätiö murtui, alhaisempi vanteet murtuivat puutalolta tai kellarin korkeus oli liian alhainen, rakenne kallistui ja kylä istuutui yhteen kulmaan, sen alaosa oli jatkuvasti ylikyllästynyt... Jotta säätiö ei hajoaisi, maatilan omistaja ajattelee korjauksia. Rakentaminen on kuitenkin jo omalla syyllä vaikeutunut.

Tällöin voit nostaa talon, asettaa sen tilapäiseen tukeen, suorittaa tarvittavat korjaustyöt ja laskea sen paikalle korjatulla säätiöllä.

Ja siitä lähtien hinnat rakennusyrityksiltä tällaisista palveluista purevat, niin monet foorumin käyttäjät käyttävät omakustantuotantoaan puutaloa. Ja jos me enemmän tai vähemmän ymmärrämme, kuinka nostetaan maalaistalo jackilla, silloin, kun kyseessä ei ole kesämökki, vaan iso talo ympäri vuoden elin, vaikeudet alkavat.

Lue FORUMHOUSE, miten nostaa paneelitalo omalla kädelläsi ja mitä tarvitset paneelitalon nostoon. Katsokaa, kuinka portaalin jäsenen nosturi teki talon kulman tasoituksen.

Millaista nostinta tarvitaan puutalon nostamiseen

s uchhund:

- Otin itsenäisesti esiin puukehikon, jonka koko oli 6 x 6 m. Syy, joka pakotti minut ottamaan tällaisen askeleen, oli tuhoutuminen vanhan perustuksen ja halu elää "korkeammalta" maasta, pois kosteudelta.

Foorchaninin perusta oli vahvistamaton betoninauha, jonka leveys oli 30 cm ja korkeus 50 cm, 20 cm nauha upotettiin maahan ja jäljellä olevat 30 cm olivat maanpinnan yläpuolella.

Koska perustus perustettiin teknologian rikkomiseen viime vuosisadan 70-luvulla, se alkoi aktiivisesti hajota. Ottaen huomioon talon talon nostamisen ja suunnitelman peruskorjauksen suunnitelmasta, foorumin jäsen sai ensin työkalun: edulliset puutalot (2 kpl), joiden nostokapasiteetti on 8 ja 10 tonnia.

Ennen rakennuksen nostamista on tarpeen laskea likimääräinen massa ja arvioida tarvittavat ponnistelut.

Sitten tällaiset sahaavat erilaisia ​​puupaneeleja ja palkkeja. Tiivisteet ovat välttämättömiä, jotta rakennetta nostettaisiin liittämällä, aseta ne alemman kruunun alle, kunnes se saavuttaa vaaditun korkeuden. Yhteensä forumchanin sahasi 100 eri erikokoista tyynyä.

Lisäksi tällainen kääpiö löi kahdeksan kokoonpanoaukon alapäässä, joka alkoi murentua. Avatussa ja asetetussa liittimessä. Se osoittautui kahteen aukkoon rakennuksen kummallakin puolella.

s uchhund:

- Sen jälkeen, kun betonin taistelu oli selvitetty, asetin liittimet aukkoihin ja aloin kiivetä. Yhdessä kerrassa nostin talon seinän korkeintaan 20 mm, jonka jälkeen laitoin tiivisteet, järjestelin tysin toiseen oviaukkoon ja suoritettiin taas asteittainen nousu.

Talon nousun aikana voit avata ikkunat, sillä se säästää ikkunat mahdollisten halkeamien ilmestymisestä.

Rakenteen nostaminen suoritettiin myötäpäivään. Rakennuksen painon pienentämiseksi foorumin jäsen siirsi kaikki huonekalut ja taloustavarat pois. Kahdessa päivässä rakennusta nostettiin 60 cm: n korkeudelle. Rakennuksen nostaminen vaaditulle korkeudelle, foorumin jäsen otti uuden vanha-nauhan perustuksen vahvistuksen, jonka hajotus oli jo näkyvissä paljaalla silmällä.

s uchhund:

- Kaikki, mikä jäi rakennustyömaan vanhoista varastosta, meni liiketoimintaan. Valitsin köysirungon 12 A-III työskentelevänä, otti kiinnittimet 6 A-I kiinnittimiin. Uuden teipin poikkileikkaus, joka kaadettiin vanhaan, oli 30x50 cm.

Kahden pohjan sidonta yhteen, foorumiin porautui vanhalle nauhalle 6 mm: n ankkureilla kiinnittimien alla. Hän sitoi säätiön koko kehyksen kerralla, paitsi niissä aukkoissa, joissa tilapäiset tuet olivat, jotka osoittautuivat olevan vahvistimen häkissä. Niinpä, että betonissa betonissa on ilmareikiä, jolloin muoviputki läpimitaltaan 150 mm ja sahattu 12 kpl: n pituiseksi 30 cm: ksi. Rakennuksen molemmilla puolilla oli 3 tuuletusputkea. Kaiken kaikkiaan säätiön vahvistamisprosessi kesti 2 päivää.

Lue artikkeli siitä, tarvitsetko ilmaa kellarissa.

Sitten tuli muottien kääntyminen.

suchhund, Moskova:

- Kolkutin levyt laattojen alle kovalevyistä, kooltaan 2x6 metriä. Jäykkyydestä ruuviin 3 levyä, joiden pituus oli kaksikymmentä metriä ja kolme "sorokovka" -levyä, jotka olivat 6 metriä pitkiä levyjä. Paneelin levyn sisäpinta kalvolla ja lisäsin lujuutta terät, jotka läpäisivät muoviputken halkaisijaltaan 22 mm.

Tämän seurauksena muottipesän asentamisen jälkeen, jonka alaosa lepää vanhalle pohjalle, vain kokoonpanoaukot olivat paljastuneet. Ottaen horjuttanut horisontaalisen tason, forumchanin kaatoi uuden säätiön. Seos - "samomes" on valmistettu seuraavilla mate- riaalilla:

 • 1 osa sementtiä M500;
 • 1 osa puhdasta vettä;
 • 3 osaa pestyjokihiekkaa;
 • 2 osa murskattua graniittifraktiota 5-20.

suchhund:

- Betoni häiritsin sekoittimen. Sen jälkeen kun seos oli kaadettu, seosta värisivät syvällä värähtelijällä. Tämä on tehtävä, muuten voit unohtaa laadun perusta. Kun betoni sai voimaa, peitin nauhan yläosan vedeneristämällä ja laskenut talon uuteen perustukseen.

Lue meidän portaali, miten nostaa talon talo lohkojen ja yleensä, miten nostaa puutarha talo.

Asiantuntijoiden antamat ohjeet

Vaikka tällainen tehtiin säätiön korjaamiseen ja tasoittamiseen liittyvien töiden hyvin, sivuston asiantuntijat perehtyivät tähän esimerkkiin saivat pelastamaan ja antoivat vinkkejä ohjaamaan FORUMHOUSE-käyttäjien käyttäjiä, jotka päättivät tehdä omat työstään.

Igor Bekkerev (foorumin Igor3):

- Olen ollut mukana nostamassa ja siirtämässä taloja vuodesta 1984 lähtien. On huomattava, että edellä mainittu väliaikaisen puukalvon asennusmenetelmä on erittäin vaarallinen, ja siksi. Tiivisteiden on taattava koko rakenteen luotettava vakaus, muutoin rakenne voi kallistua. Pohjalevyt ovat parhaiten betonilohkareista, ja ripustustaloissa käytetään erityisiä hitsattuja vuohia (yöpöytät). Ja on parempi kaataa uusi nauha ei erillisissä lohkoissa vaan kokonaisuutena - monoliitteinä.

Piirustuslaitteet talon liittimen nostamiseksi.

Gromozeka:

- Kuvittele: betonikuorien (lohkojen) sijasta - teräskannat, jotka ovat nurkkaan hitsattuja, rinnakkaisnauhoja, paksua vahviketta tai kanavaa. Näissä lohkoissa on vältettävä lujitusta, kiinnitettävä se, laita sitten muotti ja kaada betonia. Tuloksena on yksi monoliittinen nauhan perusrakenne.

Nauhaan upotetut hitsatut jalustat eivät häiritse säätiön kaatamista, ja niihin kiinnitetään vahvistus ja muotti.

Muistettakoon, että mikä tahansa työvaiheen aikana tekemä virhe rakenteen nostamisessa voi johtaa siihen, että se voi taipua, siirtyä väliaikaisista tuista ja laskea. Tällaisista virheistä mainitaan:

 • Nopea, epätasaista ja liian suurta nostetta talon toisella puolella;
 • Väliaikaisten tukien riittämätön vahvuus. Mutta rakennus, vaikka se on "kanan jalkoilla", vaikuttaa edelleen tuulikuormiin;
 • Alustan riittämätön lujuus, jossa kannattimet tukevat;
 • Vahingon laskeminen nostolaitteen nostovoimasta on välttämätöntä talon erottamiseksi alustasta.

Siksi rakennuksen nousun on alettava pakollisella lukemalla lukuisia vivahteita, jotka vaikuttavat suoraan sekä rakennuksen turvallisuuteen (ikkunat, ovet, kattorakenne jne.) Että talon alaisten "rakennustyöntekijöiden" turvallisuus.

Igor3:

- He kysyvät usein, kuinka nostettava puutalo, jossa ei ole eroa. Yksi neuvo - sinun on ymmärrettävä, missä sovellettujen voimien vektori on suunnattu. Rakennus voi nousta joko myötäpäivään tai päinvastoin. Teemme 3-10 kierrosta (niin kauan kuin tarvitaan), kunnes talo kasvaa riittävälle korkeudelle. En suosittele nostaa sitä yli 350 mm: iin, vaikka nostamme taloja jopa 80 cm, mutta käytämme erikoistekniikkaa ja jopa 1,8 metriä. Nostaessasi, vältä keinuta rakennusta. Se on kokemusta - tunnet jo sen hetken, jonka jälkeen se alkaa menettää vakauden.

Harjoitus osoittaa: nostetaan jopa 7 tonnin painoinen runkorakenne, yksi jack on tarpeeksi 10 tonnin voima. Taloa täytyy nostaa hitaasti ja asteittain järjestää uudelleen jakki eri pisteisiin. Nosta rakennusta (sen toinen puoli) korkeintaan 3-5 cm kerralla, työskentele ympyrässä! Ammattitaitoa varten käytetään kerralla 15-20 kappaletta.

Minkä liitin tarvitaan puutalon nostamiseen.

Metallilevyt sijoitetaan rakennuksen puupalkkien alle. Tukipinnan lisäämiseksi on helpompaa ripustaa puupäällysteitä, jotka mahdollistavat tukialueen kasvattamisen maahan.

Vaakasuoraa korkeutta hallitaan visuaalisesti, läpäisevillä pisteillä, malleilla (trimmattuja levyjä), koska Lasertaso on huonosti näkyvissä päivän aikana.

Kivirakenteita voidaan myös nostaa, mutta käytetään toista teknologiaa, jonka yksityiskohtainen kuvaus kohdistetaan johonkin seuraavista artikkeleistamme. Kivenrakennetta on nostettava kerralla, samanaikaisesti kaikilla puolilla, muuten nousu johtaa rakennuksen tuhoamiseen.

Igor3:

- Voit nostaa talon. Rakennuksia on vaikea nostaa tiilistä. Tällaisten töiden kustannukset ylittävät joskus rakennuksen kustannukset. Siksi jos tiilitaltaan ei ole historiallista tai arkkitehtonista arvoa, on epäkäytännöllistä nostaa tai siirtää sitä.

Kivenrakennuksen tekniikka on seuraava: kellarissa leikkaavat voimakkaiden palkkien aukot. Palkit on hitsattu kiinteään runkoon. Kiven talon nostamiseksi tarvitaan muutamia tusinaa liittimiä, jotka on liitetty toisiinsa letkuilla tai tietokoneen ohjaamana. Käytetään 50 tonnin nostimia.

Tällaiset tekniikat ovat kalliimpia, koska vaativat enemmän laitteita, laitteita ja ammattitaitoisia työntekijöitä.

Lähes pro:

- Kivenrakennusten houkuttelemiseen ammattilaiset käyttävät monia erilaisia ​​laitteita, mukaan lukien erittäin kallis hydraulinen asema hydraulisylintereillä. Vaadittava metalli, I-palkit, hitsaus, monet kiinnittimet, koska koko talon alapuolella on kaksinkertainen metalli runko. Siksi tällaisen työn hinta on sopiva.

Tutustu FORUMHOUSE-ohjelmaan miten (vaihe vaiheelta) vetää napa maasta ja miten nostetaan taivutettu tiili-aita jackin avulla.

Lue artikkeli talon siirtämisestä.

Lue foorumiemme tarina siitä, miten keräämään mökki omalle säätiölle. Myös FORUMHOUSE-käyttäjät voivat oppia nostamaan hirsitalon liittimiin ilman jäsentelyä. Tarjoamme sinulle yksityiskohtaisen raportin puun talon nostamisesta ja säätiön korjaamisesta. Katso videoidemme ongelmien uudistamisesta ja vanhojen talonrakennuksen rekonstruoinnista.

Tällainen kysymys syntyy usein vanhojen puurakennusten omistajilta, kun on tarpeen uudistaa huonontuneita asuntojaan. Et voi nimetä yksinkertaista tehtävää, mutta voit selviytyä itse, jos noudatat artikkelissa annettuja suosituksia ja vinkkejä.

koulutus

Puutarhan nostaminen omilla kädillä ei ole kovin vaikeaa, mutta jotta kaikki menisi niin hyvin, sinun on valmistauduttava perusteellisesti työn suorittamiseen ja toimia kiireesti.

Tämä on tärkeää! Syksyllä ja keväällä on usein sateita, joiden vuoksi maa muuttuu limpäksi (ja pohjaveden korkeus kasvaa), joten liitin tarttuu siihen. On parempi tehdä työtä kuivana kautena.

Talon sisustus ja viestintä

Rakentamisen helpottamiseksi on suositeltavaa poistaa huonekalut talosta.

 • Irrota vesilämmitysputket erillisestä pohjasta asennetusta kattilasta.
 • irrota kaasuputki talosta (työ suoritetaan kaasupalvelun asiantuntijan toimesta);
 • voi joutua katkaisemaan virtajohdot;
 • purkaa osa viemäriverkosta, joka menee ulos

Silmämääräinen tarkastus auttaa määrittämään, mitä muuta pysähtyy - nämä voivat olla puita, niiden oksia, pensaita jne.

Työkalu ja tarvikkeet

Voit nostaa puutaloa (neljä seinää kota) ja yhden jackin, mutta kaksi on kätevämpää.

Tämä on tärkeää! Käytä vain hydraulisia liittimiä, joiden nostovoima on yli 10 tonnia.

Autojen liittimet eivät voi nostaa taloa - ne eivät ole riittävän luotettavia tällaisiin töihin. Myöskään ei ole suositeltavaa käyttää ruuviliittimiä ilman luotettavaa tukea - kun mutteri pyörii, työkalussa syntyy voimakas pyörivä kuormitus ja se voi pyöriä ylös ja ulos.

Nostomekanismin lisäksi tarvitaan:

 1. Puiset säleet. Ne sijoitetaan korkeuksiin, jotka osoittavat seinän nostamisen asteen.
 2. Erilaisia ​​paksuja levyjä tai tankoja. Niitä käytetään tuettujen korokkeiden tukena.
 3. Metallilevyt. Tarkoituksena on suojata lokit halkeamiselta (kanavan romu tai kulma lähestyy).
 4. Paksumetallista metallilevyä.
 5. Bensiini- tai sähkösahat, leikkaamalla kokoonpanoaukot puussa.
 6. Sledgehammer.

Nyt voit siirtyä päävaiheeseen.

Työjärjestys

Puuportaan nostamisprosessi riippuu ensinnäkin siitä, millainen säätiö on, ja toiseksi talon tyypistä.

Näkymä säätiölle. Puuportaan alla kaada kaistaleen pohja tai tee se pylväs. Ensimmäisessä tapauksessa on tarpeen valmistaa paikkoja telineiden asentamiseksi talon alle, ja toisessa rakenteen irrottamiseen on tarpeeksi tilaa.

Talotyyppi. Viiden seinän tai kuuden seinän alle on tarpeen tukea seinää, joka erottaa talon. Nosta chetyrehstenok ole niin hankala.
Katsokaa nyt, kuinka nostat talon päähän.

suosituksia


Koska työ on vaikeaa, sinun on noudatettava suosituksia:

 1. Kun käytät nosturia puisen talon korottamiseen, sinun on tarkistettava tukitilanne, jossa se lepää - se ei saisi olla mätä ja kestävä. Jos et suorita tällaista tarkistusta, tärkeimmässä vaiheessa nostimen pää pystyy painamaan tynnyriin, minkä seurauksena koko rakenne voi kiertyä ja jopa murua. On välttämätöntä, että metallilevy asennetaan tukin ja nostomekanismin väliin.
 2. Riippuen liittimen kapasiteetista sen mitat muuttuvat, minkä seurauksena laitteen vertailualue voi olla hyvin pieni. Jos näin on sinun tapauksessasi, on erittäin tärkeää varmistaa luotettava alusta sen asennusta varten. On suositeltavaa kipata löysää maata.
 3. Säännöllisesti on tarpeen tarkistaa talon asema - onko se alkanut muuttua. Kun offset havaitaan, työ on lopetettava välittömästi, kunnes syy on selvitetty. Sitten talo tasoittuu ja jatkaa nousuaan.
 4. Et voi olla nostetun talon alle! Sinun on myös varmistettava, että satunnaisesti hyppäsi loki ei murskata jalkaa tai kättäsi.

Nosta taloa

Nyt harkitse, kuinka nostat talon jackilla. On tärkeää noudattaa seuraavaa järjestystä:

Asennuspaikkojen valmistelu liittimiin

 1. Nostettaessa taloa, joka seisoo paalupohjalla, luotettavia kannattimia varten. Nauha-pohjainen ruoppaus muuttuu.
 2. Valmistettuja vuoria (säleet, tankoja, levyjä) on valmisteltava riittävästi kunkin ankkuripisteen lähellä.
 3. Tarkastus suoritetaan valmistetuilla osuuksilla, joissa liittimet asennetaan. On välttämätöntä yrittää korottaa taloa niin, että hissi "vie paikalleen" - niin nähdään kuinka hyvin valmistelu on tehty.

Vahvistaminen ja talon nostaminen

 1. Vaakasuora asento tarkistetaan vedellä tai lasertasolla. On erittäin kätevää ohjata kiskot, jotka ovat tukossa rakennuksen jokaisen kulman lähellä - ne merkitsevät talon alempaa tasoa.
 2. Kun olet tarkistanut ja poistamalla kaikki puutteet, käyttämällä puurakenteiden valmistettuja liittimiä, voit aloittaa rakenteen nostamisen. Teos on tehty rakennuksen yhdestä, alimmasta sivusta - käyttäen vähintään 2 nostomekanismia, talon nostetaan kaksi henkilöä noin 4 cm: n korkeuteen.

Prosessi, jossa nostetaan taloa liittimiin ja korvataan säätiö - askel askeleelta videokäsky

Vuori on asennettu (turvaverkko, ja talo nousee vielä 4 cm: n kokoiseksi). Säätiön (tai uuden tuen avulla) asetetaan joukko tyynyjä, rakennusta lasketaan heille.

Tämä on tärkeää! Voit nostaa talon vain yhdellä nostolla, mutta tämä on erittäin hankalaa - sinun on järjestettävä laite säännöllisesti uudelleen ja yhden kerran nostokorkeus on vain 2-3 cm.

 • Työtä tehdään vastakkaisella puolella taloa. Asennetut hissit ja, kuten ensimmäisessä tapauksessa, taloa nostetaan. Vähitellen tarkistaa rakennuksen asentoa, se nousee korkeuteen 16 cm, korvaamalla uudet tuet telalle. On parempi olla käyttämättä laitteen säätösauvaa vaihtoehtona, koska tällaisilla toimilla laitteen tukevuusvakaus pienenee.
 • Työtä toistetaan, kunnes taloa nostetaan haluttuun korkeuteen.
 • Tämä on tärkeää! Nosto-mekanismien avulla (ilman erikoislaitteita) puutalo voidaan nostaa enintään 60 cm korkeuteen.

  Nyt voit korvata mätäkruunun lokin tai korjata säätiön.

  Valmistellaan taloa palaamaan säätiölle

  Vaikka taloa nostettaisiin vain korvatun kruunun korvaamiseksi, on tarpeen tarkistaa säätiön kunto, oli se nauha, pylväs tai ruuvi. Kaikki tukikohdan vaurioituneet tai rikkoutuneet osat on korjattava.

  Tämä on tärkeää! Ruuvipohjalla on rajoitettu käyttöikä. Jos vähintään yksi tuki on heikennetty korroosiota - on parempi korvata kaikki paalut.

  Talo uudessa säätiössä

  Restaurointityön jälkeen, jonka vuoksi talo nousi, se palautetaan säätiölle, jonka yläpuolelle vesitiiviin materiaali on asetettu.

  • kuten nostoaessa, kiihdytystä ei sallita laskun aikana. Jokainen puoli lasketaan vuorotellen lyhyen matkan;
  • Seuraava vaihe on riippuvainen siitä, mihin säätiö oli - hissit irrotetaan hihnasta ja aukot täytetään betonilla.

  Viestit on edelleen kytkettävä ja tarvittaessa suljettava katto savupiipun ympärillä.

  • Vaaditut materiaalit ja työkalut
  • Valmistustyön vaihe talon jackin nostamiseksi
  • Vaihe talon nostamisesta tai työskentely jackin kanssa
  • Lisätietoja

  Kuinka nostat talon jackilla? Ensi silmäyksellä tämä voi tuntua melko vaikealta tehtäväksi, itse asiassa tekniikka on melko yksinkertainen. Tärkeintä on ottaa huomioon kaikki vaatimukset ja toimia tietyn sekvenssin mukaisesti. On ehdottomasti valmistauduttava perusteellisesti talon nostamiseen nostimella, jotta oppisivat kaikki tekniikan yksityiskohdat. On erittäin tärkeää toimia kiireesti vähitellen.

  Kaksi liittimiä riittää, sillä ne täytyy asentaa vuorotellen talon eri puolilta. Neljän liittimen käyttöä (talon jokaiselle kulmalle) ei suositella, koska tällainen työskentelytapa voi aiheuttaa talon siirtymisen sivuttain. Ennen kuin nostat talon liittimellä, sinun on laskettava kunkin nurkkaan likimääräinen kuorma. Näin voit valita sopivan kokoisen optimaalisen materiaalin, jota voidaan käyttää talon tilapäisenä tukena.

  Vaaditut materiaalit ja työkalut

  Ennen kuin nostat talon telineellä, sinun on huolehdittava tarvittavien materiaalien ja työkalujen saatavuudesta:

  Taulukko liittimien ominaisuuksista.

  • rautatie;
  • teräslevy (sopivan kokoinen metallikulma);
  • metalliputki (käytettäväksi luistinrata talon alla);
  • materiaali tuetun talon tukemiseksi (puupalkki on täydellinen);
  • hydraulinen taso;
  • suppilo.

  Tällöin sopivat täydellisesti kuorma-autot (10 tonnin kantavuus).

  Takaisin sisällysluetteloon

  Valmistustyön vaihe talon jackin nostamiseksi

  Ennen kuin aloitat talon nostamisen, sinun on tehtävä useita valmistelutöitä. Ensinnäkin kaksi lamellia lyö maahan maahan jokaisen kulman. Voit suorittaa seuraavat vaiheet hydraulisella tasolla. Tämän laitteen ominaisuutena on kumiletku, jonka päät on liitetty lasiputkiin, joiden pituus on noin 200 - 250 mm. Tämän tyyppisen tason käyttämiseksi vettä kaadetaan letkuun suppilon avulla (sopivaksi, neste voidaan sävyttää tavanomaisella kaliumpermanganaatilla). Putkien vesitason on oltava sama.

  Jokaisella kiskolla hydraulisen tason avulla on merkitty korkeus, johon taloon päästään. Tätä tarkoitusta varten yksi putki on kiinnitetty (sidottu) kiskolle. Toista putkea kohdistetaan jäljellä oleviin kiskoihin, minkä jälkeen merkit tehdään. On välttämätöntä palata putkeen, joka on paikallaan ja tarkista nesteen taso. Tason epäsuhtaessa voidaan päätellä, että letku sisältää ilmakuplia. Kuten ymmärrät, tällainen laite ei sovellu työhön.

  Kaavio kaksiulotteisen talon nostamisesta: 1 - rake, jonka nostokorkeus on merkitty; 2 - säätiö.

  Tilanteen korjaamiseksi tarvitset tasaisen alustan, jossa on hieman kaltevuus. Kun laite on jälleen täytetty vedellä (jälleen suppilon avulla), mene talon ympärille ja laita se teräpalkin tukkeutumaan maahan. Sitten mene takaisin kiinteään putkeen. Tällöin kiskojen tasojen yhteensopivuuden tarkistaminen on edellytys. Jos vahingossa vuotaa nestettä putkesta, prosessin on jatkuttava. Muussa tapauksessa talon nostamiseen liittyviä myöhempiä töitä ei ehkä suoriteta oikein.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Vaihe talon nostamisesta tai työskentely jackin kanssa

  Ennen kuin nostat talon omalla kädellä, on erittäin tärkeää valmistaa alueet, joihin liittimet asennetaan. Suojukset, levyt tai muu materiaali on sijoitettava kuhunkin vaaka-alustaan. Vertailualuetta on toivottavaa tehdä niin suurelta kuin mahdollista. Asennuksen laastarista asunnon alempaan kruunuun asetetaan teräslevy (joka voidaan korvata sopivan kokoisella nurkalla). Näin vältetään laastarin tukkeutumiset. Seuraavaksi kokeile päivitystä, joka on kokeilu. Jos samanaikaisesti nostimien (pystysuorasta) siirtymästä, tukialusta palautuu laitteen (liittimen) alle.

  Nosta talon pitäisi olla niin, että korkeus vaihteli 30-40 mm. Nosto- taloja varten pääsääntöisesti ne käyttävät kaksi lippaa kerralla. Vähintään 2 henkilöä tulee osallistua työprosessiin. Seuraava toimenpide asetetaan talon sisäpuolelle, jonka avulla on mahdollista irrottaa liittimet. Tämän jälkeen kaikkien saman sivun nostaminen. Talon korkeus tällä hetkellä on noin 80 mm. Seuraavaksi sinun on asennettava tyynyt talon alle.

  Kaavio talon nostamisesta tussilla ja levyillä.

  Kun talon ensimmäisen sivun nousu on valmis, sinun tulee jatkaa asennuspisteitä vastakkaisella puolella asumista. Seuraavat toimet ovat samanlaisia ​​kuin aiemmat. Sitten taas palata talon oikealle puolelle. Vakiintuneet nostot, alemmat kaihtimet, muuten työkalu voidaan kääntää asunnon alapuolelta. Tunnetut teot toistetaan samassa järjestyksessä siihen hetkeen asti, kun talon nostaminen on suoritettu loppuun.

  Nostettaessa taloja on erittäin tärkeää harkita seuraavia sääntöjä:

  1. Jos olet epävarma liittimen oikeasta asennuksesta, kotelon nostaminen on lopetettava ja työkalu on asetettava oikein.
  2. Talon nostaminen jackilla ei missään tapauksessa saa ryömiä aluksen alla. Tämä pätee myös käsiin ja jalkoihin riippumatta siitä, kuinka luotettavia tilapäisiä vuorauksia voi tuntua. Tee työ erittäin varovaisesti, jos sinun on nostettava talosi sen jälkeen, kun se on satoi, koska tilapäisesti asennettu tuki tukeutuu epätasaisesti.

  Jos noston aikana siirryt talon sivulle, aseta liittimet alemmalle puolelle. Liittimien asennus on hieman erilainen, niiden sijainti ei saa olla pystysuora, vaan kalteva. Kaltevuus on suunnattava haluttuun asentoon, jossa talon tulisi olla (kulman pitäisi olla noin 60 astetta). Liittimien avulla on tarpeen tukea kruunua asunnosta, sillä tämä vastustuskykyinen aluksella oleva naulakko sopii täydellisesti.

  Ruuviliittimen periaate.

  Näin talossa seisoo entistä turvallisemmin ja ei aloita ryömiä eteenpäin. Kaksi muuta liittintä käytetään nostamaan talon vastakkaista osaa (30 mm). Aseta kruunu putkien päälle, joiden halkaisija on ½ - ¾ tuumaa. Kun talo on nostettu, laske se etukäteen valmistettuihin luisteluun. Seuraavat toimet (kallistettujen nostimien avulla) on suunnattava paitsi talon nostamiseksi, myös liikuttamiseksi vaakasuoraan.

  Tällöin, jos taloa voitaisiin nostaa, mutta sitä ei pystytä siirtämään vaakasuoraan, asenna liittimet pienemmällä kulmalla (työkalun akselin ja maan välillä 45 - 60 astetta).

  Jacking olisi tehtävä ilman kiire, suorittamalla useita lyöntiä vuorotellen kunkin työkalun. Muussa tapauksessa (pitkäaikaistyössä, jossa on vain yksi talon alle sijoitetuista työkaluista), kotelo voi vähitellen liukua ja pyöriä säätöön asennetun pylvään ympäri. On tarpeen nostaa talo tiukasti määritellyssä järjestyksessä.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Useimmissa tapauksissa talon nostaminen on välttämätöntä kruunujen tilalle. Jos työ tehdään tähän tarkoitukseen, on parempi asentaa liittimet alemmassa kruunussa olevaan aukkoon. Kun valmistat ovia itseäsi, pidä mielessä, että vain jackin pitäisi sopia siihen, mutta myös väliaikainen tuki, jonka olet valinnut (voit käyttää ratapölkkyjä tai puupaneeleja tukena).

  Jos talon nostotapahtuma on suunniteltu korkeamman perustan saavuttamiseksi, säätönauha soveltuu parhaiten hylsyjen lävistämiseen.

  Ennen pistokkeiden asennusta on suositeltavaa suorittaa perusteellinen maadoittaminen maaperän alle.

  Jotta kutakin kuormaa voitaisiin jakaa tasaisesti kunkin työkalun alle, sopii laaja levy. Sillä ei ole merkitystä, mikä on perusta (betoni tai maaperä).