Minkä tyyppinen jack voi nostaa puutaloa?

Puuportaat on nostettava, jotta ne voivat korvata alemman vanteen tai korjata säätiön. Tässä artikkelissa puhumme siitä, miten nostaa talosi rapuineen jackilla, mitä kiinnität huomiota ja mitä työkalua käytetään. Kerromme myös niistä yleisimmistä virheistä, joita ihmiset tekevät nostettaessa kotona ja niiden seurauksineen.

Mitä sinun tarvitsee tietää talon oikeasta noususta

Puutaloja kasvatetaan eri tavoin ja eri tarkoituksiin. Yleinen periaate ja toiminnan algoritmi ovat kuitenkin kaikissa tapauksissa samat. Se näyttää tältä:

 1. Poista kaikki viestit käytöstä.
 2. Valmista paikka asentamaan liittimet.
 3. Asenna liittimet ja irrota alapinnan alempi kruunu.
 4. Nosta taloa ja liitä rekvisiitta.
 5. Tee korjauksia, joiden vuoksi he nostavat talon.
 6. Laske taloa, poista asteittain rekvisiitta.

Poista viestintä käytöstä

Jos aiot nostaa talon, sinun on katkaista kokonaan kaikki viestintä - sähkö, vesi, kaasu, jätevesi. Jos et tee tätä, niin vakavan vahingon todennäköisyys. Lisäksi on tarpeen leikata kaikki johdot ja putket, jotka liittävät talon maahan. Muussa tapauksessa ne vaikuttavat voimakkaasti nousuun ja voivat rikkoa hirsitalon eheyttä. Erityistä huomiota on kiinnitettävä uuniin, koska uuni sijoitetaan betoniin, joka ei liity taloon. On myös varmistettava, että savupiippu liikkuu vapaasti katon läpi. Jos kattila asennetaan betonipohjalle, irrota se lämmitysjärjestelmästä. Jos kattila asennetaan seinään, se ei estä talon nousua.

Valmistautuminen liittimien asentamiseen

Nostimen asennusmenetelmä riippuu talon perustasosta. Nauhan ja laattojen pohjalla on leikattava suorakaiteen muotoinen reikä, joko pohjassa tai alemman kruunun. Pylväs- tai pylväsperustuksissa on kiinteät puiset suojat, joihin kiinnitetyt liittimet on asennettu, maahan.

Asennuspaikan varustaminen on välttämätöntä valmistaa tasainen ja kiinteä alusta, joka antaa työkalun kestämään seinän painon, joka usein kestää 3-5 tonnia. Sinun on myös varastoitava metalliset kolmionmuotoiset nelijalkaiset välikkeet (tuet, yöpöydät), joilla on säädettävä korkeus (niitä voi ostaa missä tahansa myymälästä) sekä eri leveyksien ja paksuuksien puiset säleet. On toivottavaa, että säleiden leveys on vähintään 20 cm, optimaalisesti 40-50 senttimetriä. Tällaiset nauhat voidaan valmistaa levyt 50, 25 ja 10 mm paksuiksi, jotka liittävät ne samanpaksuuspuskurien avulla puolipuusta.

Jos aiot kokonaan korvata talon alapuolen ja grillata, tarvitset metallikanavia ja kulmia, jotka hitsaavat tilapäistä rakennetta, joka ottaa talon painon, kunnes olet lopettanut työn ja uusi säätiö löytää haluamansa voiman.

Valitse pistokkeiden paikat niin, että etäisyys kulmasta on 1-2 metriä, ja välissä on 3-4 metriä. Suurten talojen kesto voi kestää jopa 10 kpl.

Älä unohda, että liittimet on asennettava salon (alemman) kruunun alapuolen puolelle. Siksi ensin tarkasta huolellisesti talon määrittääksesi pohja-palkin tai lokeron kruunun. Yläpalkin sivusuunnassa liittimien asennusvaatimukset ovat pienemmät - etäisyys kulmasta on korkeintaan 4 metriä ja liitinten välinen etäisyys on enintään 6 metriä.

Tekninen nostotekniikka - Video

Kun olet valmistanut pistokkeiden paikan ja asentanut ne, aseta yläpuolelle massiivipuinen välikappale ja nosta liittimet siten, että ne lepäävät talon alemman kruunun tai puurustuksen varaan. Jos talon alle on asennettu metallikiinnike, se on leikattava niissä paikoissa, joissa liittimet on asennettu riittävän leveydelle niin, että välike sopii. Kun olet kiinnittänyt talon, irrota peittokruunu pohjasta tai grillata. Tämä toiminto on suoritettava talon ympärillä. Jos unohdat irrottaa kruunun ainakin yhdestä paikasta, se vaarantaa talon eheyden. Jos sinulla on vain yksi liitin, sinun on nostettava talon asteittain, asettamalla puiset nauhat ja siirtämällä nostin paikasta toiseen.

Nostovälineet vähitellen ja enintään 3-5 senttimetriä kerrallaan ja laita välittömästi valmistetut nauhat kruunun alle. Nosta ensin ensimmäistä liitintä vasta, kun kaikki liittimet on nostettu. Jos jokin menee pieleen ja talo putoaa irti, säleet estävät nopeuden ja voimakkaan iskuja. Vaihda ohuet nauhat paksuiksi niin pitkälle kuin mahdollista, ja aseta sitten rekvisiitta. Tämä pitää talon putoamasta tuulen takia. Talon korkeus riippuu siitä, mitä haluat tehdä. Jos haluat korvata yhden tai useamman kruunun, talon korkeuden on oltava yhtä kruunun korkeus plus 10-15 senttimetriä. Vanteiden vaihtamiseksi on siirrettävä välikkeet, muuttamalla ensin tiettyjä seiniä ja sitten muilla.

Kun kaikki korjaustyöt, joille talo nostettiin, on päättynyt, se alkaa alentaa. Tätä varten aluksi hieman korotetaan ja vuohien sijaan lautoilla. Sitten ne vetävät kummastakin kannasta yläpalkin ja varovasti yhden millimetrin, alas talon 2-4 cm: n jälkeen, kun kaikki liittimet ovat laskeneet yhden ympyrän, ne vedetään taas ulos yhdestä palkista ja laskeutuvat vielä 2-4 cm.Jos jack on vain yksi, sitten ensin nosta yksi puoli ja vuohen sijaan laita joukko säleitä. Sitten sama toiminto suoritetaan jäljellä olevilla osuuksilla. Sen jälkeen nosta ensimmäinen osa, vedä yläpalkki ja laske talo, kunnes se on muodostunut jäljellä olevalle paketille. Tämä toiminto suoritetaan ympyrässä, kunnes kaikki nauhat poistetaan. Tämän jälkeen selkäkruunu kiinnitetään pohjaan tai grillata.

Mitä työkaluja tarvitaan

Jos aiot nostaa talon, sinun on valmisteltava kaikki työkalut etukäteen, jotta sinun ei tarvitse käydä kauppaan puuttuvasta työkalusta. Tässä on luettelo työkaluista, joita tarvitaan tähän tehtävään:

 • hydrauliliitäntä, jonka nostovoima on vähintään puolet talon massasta;
 • kestävät puiset kilvet nostolaitteille (vain pino- ja pylväsperustaiset);
 • betoni- moottorisaha (laattojen ja nauhojen perustuksiin ja betoniteräksiksi);
 • eri vuoraukset vähintään 20 cm leveä;
 • korkeudensäätöiset turvavyöt;
 • Bulgariina metallilevyllä (metalli-grilli);
 • Avaimet ja ruuvitaltat kruunun irrottamiseksi pohjasta tai grillata.

Miten valita talon talon korottamiseksi

Jännitettä valittaessa on syytä keskittyä kahteen parametriin: teho (nostovoima) ja muoto. Tarvittavan voiman määrittämiseksi laske talon massa ja jaa se 4: een. Jos talo on pieni, on toivottavaa käyttää nostinta, jonka nostovoima vastaa puolta talon massaa. Tämä johtuu siitä, että suurissa talleissa on jopa 10 kiinnityspistettä, joten työkalu toimii ilman ylikuormitusta ja pienissä taloissa vain 4 pistettä, joten nosturi toimii suurimmalla kuormalla.

Liukuvat ja puhallettavat lippaat, joiden lankut ovat 50-100 mm paksuja ja vähintään 250 mm: n levyiset, soveltuvat hyvin maanpinnan alapuolelle sijoitettavien talojen nostamiseen. Jos etäisyys maasta on yli 30-40 cm, niin pullon ja saksin hydrauliset sekä ruuvi- ja rhombic-liittimet soveltuvat hyvin.

Yleisimmät ja vaaralliset virheet

Nostettaessa puutaloja useimmiten tehdään seuraavat virheet:

 • unohda irrottaa kansi kruunusta pohjasta;
 • nosta yksi puoli liikaa;
 • ei ole selvästi asetettu liittimiä;
 • älä käytä tiivisteitä liittimen ja kruunun välissä;
 • sovita liian kapea vuori.

Jos unohdat irrottaa kannen kruunun grillatahasta ainakin yhdestä paikasta, silloin kun nostat taloa, on todennäköistä, että kansiosa kruunaa, mikä aiheuttaa koko talon vääntymisen. Jos näin tapahtuu, sinun on poistettava paitsi ne kruunut, jotka vaihdat korjausprosessin aikana, mutta kaikki muut.

Jos nostat jonain puolen liikaa (yli 5 cm), ikkunoiden ja ovien kaventaminen ja takavarikointi on erittäin todennäköistä. Lisäksi toisen puolen liiallinen nostaminen johtaa puun tai tukkien vääristymiseen, minkä takia talo on pakattava uudelleen, mikä on vaikeaa ja kallista.

Yksi yleisimmistä ja erittäin vaarallisista virheistä on jackin sumea asennus. Jos nostoa työntää maahan tai muuttaa asentoaan jotenkin, on todennäköistä, että tämä johtaa koko talon muutokseen suhteessa säätiöön. Jos näin tapahtuu, on vaikea palata taloon. Vakavissa tapauksissa on tarpeen purkaa se kokonaan, ja kokoaa se sitten säätöön. Käyttämällä hylsyä ilman "kantapäätä" - sen ja kruunun väliin sijoittaminen johtaa usein jakopalkkiin tai lokiin. Loppujen lopuksi pullon tangon pinta-ala on pieni, ja sen aiheuttamat paineet ovat valtavat.

Toinen erittäin vaarallinen virhe - kapeiden vuorausten käyttö. Loppujen lopuksi korotetussa talossa ei ole mitään tekemistä säätiön kanssa, joten jopa pieni tuuli tuottaa riittävän voiman kallistaa kapeat vuoraukset, joiden seurauksena talo putoaa perustaan ​​ja kaatuu. Tämän välttämiseksi on välttämätöntä käyttää laajaa vuorausta ja hitsattuja kolmikulmaisia ​​"vuohia", joilla on säädettävä korkeus. Tällaisia ​​"vuohia" käytetään korjaamaan korotettuja autoja. Valittaessa vuohia, varmista, että niillä ei ole 3, mutta 4 jalkaa. "Vuohet", joissa on kolme jalkaa, eivät sovi talon nostamiseen.

Kuinka nostaa taloa ja miten tasoittaa rakenteen liittimiin - vaiheittaiset ohjeet FORUMHOUSE-käyttäjiltä

Jokainen FORUMHOUSE-käyttäjä tietää hyvin, että luotettavuus ja kestävyys kotona riippuvat rakennustyön suunnittelun perusteellisuudesta. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä säätiön rakentamisen vaiheeseen.

Mutta joskus tapahtuu, että säätiön tai rakennuksen ongelmat syntyvät useita vuosia rakentamisen jälkeen.

Säätiö murtui, alhaisempi vanteet murtuivat puutalolta tai kellarin korkeus oli liian alhainen, rakenne kallistui ja kylä istuutui yhteen kulmaan, sen alaosa oli jatkuvasti ylikyllästynyt... Jotta säätiö ei hajoaisi, maatilan omistaja ajattelee korjauksia. Rakentaminen on kuitenkin jo omalla syyllä vaikeutunut.

Tällöin voit nostaa talon, asettaa sen tilapäiseen tukeen, suorittaa tarvittavat korjaustyöt ja laskea sen paikalle korjatulla säätiöllä.

Ja siitä lähtien hinnat rakennusyrityksiltä tällaisista palveluista purevat, niin monet foorumin käyttäjät käyttävät omakustantuotantoaan puutaloa. Ja jos me enemmän tai vähemmän ymmärrämme, kuinka nostetaan maalaistalo jackilla, silloin, kun kyseessä ei ole kesämökki, vaan iso talo ympäri vuoden elin, vaikeudet alkavat.

Lue FORUMHOUSE, miten nostaa paneelitalo omalla kädelläsi ja mitä tarvitset paneelitalon nostoon. Katsokaa, kuinka portaalin jäsenen nosturi teki talon kulman tasoituksen.

Millaista nostinta tarvitaan puutalon nostamiseen

s uchhund:

- Otin itsenäisesti esiin puukehikon, jonka koko oli 6 x 6 m. Syy, joka pakotti minut ottamaan tällaisen askeleen, oli tuhoutuminen vanhan perustuksen ja halu elää "korkeammalta" maasta, pois kosteudelta.

Foorchaninin perusta oli vahvistamaton betoninauha, jonka leveys oli 30 cm ja korkeus 50 cm, 20 cm nauha upotettiin maahan ja jäljellä olevat 30 cm olivat maanpinnan yläpuolella.

Koska perustus perustettiin teknologian rikkomiseen viime vuosisadan 70-luvulla, se alkoi aktiivisesti hajota. Ottaen huomioon talon talon nostamisen ja suunnitelman peruskorjauksen suunnitelmasta, foorumin jäsen sai ensin työkalun: edulliset puutalot (2 kpl), joiden nostokapasiteetti on 8 ja 10 tonnia.

Ennen rakennuksen nostamista on tarpeen laskea likimääräinen massa ja arvioida tarvittavat ponnistelut.

Sitten tällaiset sahaavat erilaisia ​​puupaneeleja ja palkkeja. Tiivisteet ovat välttämättömiä, jotta rakennetta nostettaisiin liittämällä, aseta ne alemman kruunun alle, kunnes se saavuttaa vaaditun korkeuden. Yhteensä forumchanin sahasi 100 eri erikokoista tyynyä.

Lisäksi tällainen kääpiö löi kahdeksan kokoonpanoaukon alapäässä, joka alkoi murentua. Avatussa ja asetetussa liittimessä. Se osoittautui kahteen aukkoon rakennuksen kummallakin puolella.

s uchhund:

- Sen jälkeen, kun betonin taistelu oli selvitetty, asetin liittimet aukkoihin ja aloin kiivetä. Yhdessä kerrassa nostin talon seinän korkeintaan 20 mm, jonka jälkeen laitoin tiivisteet, järjestelin tysin toiseen oviaukkoon ja suoritettiin taas asteittainen nousu.

Talon nousun aikana voit avata ikkunat, sillä se säästää ikkunat mahdollisten halkeamien ilmestymisestä.

Rakenteen nostaminen suoritettiin myötäpäivään. Rakennuksen painon pienentämiseksi foorumin jäsen siirsi kaikki huonekalut ja taloustavarat pois. Kahdessa päivässä rakennusta nostettiin 60 cm: n korkeudelle. Rakennuksen nostaminen vaaditulle korkeudelle, foorumin jäsen otti uuden vanha-nauhan perustuksen vahvistuksen, jonka hajotus oli jo näkyvissä paljaalla silmällä.

s uchhund:

- Kaikki, mikä jäi rakennustyömaan vanhoista varastosta, meni liiketoimintaan. Valitsin köysirungon 12 A-III työskentelevänä, otti kiinnittimet 6 A-I kiinnittimiin. Uuden teipin poikkileikkaus, joka kaadettiin vanhaan, oli 30x50 cm.

Kahden pohjan sidonta yhteen, foorumiin porautui vanhalle nauhalle 6 mm: n ankkureilla kiinnittimien alla. Hän sitoi säätiön koko kehyksen kerralla, paitsi niissä aukkoissa, joissa tilapäiset tuet olivat, jotka osoittautuivat olevan vahvistimen häkissä. Niinpä, että betonissa betonissa on ilmareikiä, jolloin muoviputki läpimitaltaan 150 mm ja sahattu 12 kpl: n pituiseksi 30 cm: ksi. Rakennuksen molemmilla puolilla oli 3 tuuletusputkea. Kaiken kaikkiaan säätiön vahvistamisprosessi kesti 2 päivää.

Lue artikkeli siitä, tarvitsetko ilmaa kellarissa.

Sitten tuli muottien kääntyminen.

suchhund, Moskova:

- Kolkutin levyt laattojen alle kovalevyistä, kooltaan 2x6 metriä. Jäykkyydestä ruuviin 3 levyä, joiden pituus oli kaksikymmentä metriä ja kolme "sorokovka" -levyä, jotka olivat 6 metriä pitkiä levyjä. Paneelin levyn sisäpinta kalvolla ja lisäsin lujuutta terät, jotka läpäisivät muoviputken halkaisijaltaan 22 mm.

Tämän seurauksena muottipesän asentamisen jälkeen, jonka alaosa lepää vanhalle pohjalle, vain kokoonpanoaukot olivat paljastuneet. Ottaen horjuttanut horisontaalisen tason, forumchanin kaatoi uuden säätiön. Seos - "samomes" on valmistettu seuraavilla mate- riaalilla:

 • 1 osa sementtiä M500;
 • 1 osa puhdasta vettä;
 • 3 osaa pestyjokihiekkaa;
 • 2 osa murskattua graniittifraktiota 5-20.

suchhund:

- Betoni häiritsin sekoittimen. Sen jälkeen kun seos oli kaadettu, seosta värisivät syvällä värähtelijällä. Tämä on tehtävä, muuten voit unohtaa laadun perusta. Kun betoni sai voimaa, peitin nauhan yläosan vedeneristämällä ja laskenut talon uuteen perustukseen.

Lue meidän portaali, miten nostaa talon talo lohkojen ja yleensä, miten nostaa puutarha talo.

Asiantuntijoiden antamat ohjeet

Vaikka tällainen tehtiin säätiön korjaamiseen ja tasoittamiseen liittyvien töiden hyvin, sivuston asiantuntijat perehtyivät tähän esimerkkiin saivat pelastamaan ja antoivat vinkkejä ohjaamaan FORUMHOUSE-käyttäjien käyttäjiä, jotka päättivät tehdä omat työstään.

Igor Bekkerev (foorumin Igor3):

- Olen ollut mukana nostamassa ja siirtämässä taloja vuodesta 1984 lähtien. On huomattava, että edellä mainittu väliaikaisen puukalvon asennusmenetelmä on erittäin vaarallinen, ja siksi. Tiivisteiden on taattava koko rakenteen luotettava vakaus, muutoin rakenne voi kallistua. Pohjalevyt ovat parhaiten betonilohkareista, ja ripustustaloissa käytetään erityisiä hitsattuja vuohia (yöpöytät). Ja on parempi kaataa uusi nauha ei erillisissä lohkoissa vaan kokonaisuutena - monoliitteinä.

Piirustuslaitteet talon liittimen nostamiseksi.

Gromozeka:

- Kuvittele: betonikuorien (lohkojen) sijasta - teräskannat, jotka ovat nurkkaan hitsattuja, rinnakkaisnauhoja, paksua vahviketta tai kanavaa. Näissä lohkoissa on vältettävä lujitusta, kiinnitettävä se, laita sitten muotti ja kaada betonia. Tuloksena on yksi monoliittinen nauhan perusrakenne.

Nauhaan upotetut hitsatut jalustat eivät häiritse säätiön kaatamista, ja niihin kiinnitetään vahvistus ja muotti.

Muistettakoon, että mikä tahansa työvaiheen aikana tekemä virhe rakenteen nostamisessa voi johtaa siihen, että se voi taipua, siirtyä väliaikaisista tuista ja laskea. Tällaisista virheistä mainitaan:

 • Nopea, epätasaista ja liian suurta nostetta talon toisella puolella;
 • Väliaikaisten tukien riittämätön vahvuus. Mutta rakennus, vaikka se on "kanan jalkoilla", vaikuttaa edelleen tuulikuormiin;
 • Alustan riittämätön lujuus, jossa kannattimet tukevat;
 • Vahingon laskeminen nostolaitteen nostovoimasta on välttämätöntä talon erottamiseksi alustasta.

Siksi rakennuksen nousun on alettava pakollisella lukemalla lukuisia vivahteita, jotka vaikuttavat suoraan sekä rakennuksen turvallisuuteen (ikkunat, ovet, kattorakenne jne.) Että talon alaisten "rakennustyöntekijöiden" turvallisuus.

Igor3:

- He kysyvät usein, kuinka nostettava puutalo, jossa ei ole eroa. Yksi neuvo - sinun on ymmärrettävä, missä sovellettujen voimien vektori on suunnattu. Rakennus voi nousta joko myötäpäivään tai päinvastoin. Teemme 3-10 kierrosta (niin kauan kuin tarvitaan), kunnes talo kasvaa riittävälle korkeudelle. En suosittele nostaa sitä yli 350 mm: iin, vaikka nostamme taloja jopa 80 cm, mutta käytämme erikoistekniikkaa ja jopa 1,8 metriä. Nostaessasi, vältä keinuta rakennusta. Se on kokemusta - tunnet jo sen hetken, jonka jälkeen se alkaa menettää vakauden.

Harjoitus osoittaa: nostetaan jopa 7 tonnin painoinen runkorakenne, yksi jack on tarpeeksi 10 tonnin voima. Taloa täytyy nostaa hitaasti ja asteittain järjestää uudelleen jakki eri pisteisiin. Nosta rakennusta (sen toinen puoli) korkeintaan 3-5 cm kerralla, työskentele ympyrässä! Ammattitaitoa varten käytetään kerralla 15-20 kappaletta.

Minkä liitin tarvitaan puutalon nostamiseen.

Metallilevyt sijoitetaan rakennuksen puupalkkien alle. Tukipinnan lisäämiseksi on helpompaa ripustaa puupäällysteitä, jotka mahdollistavat tukialueen kasvattamisen maahan.

Vaakasuoraa korkeutta hallitaan visuaalisesti, läpäisevillä pisteillä, malleilla (trimmattuja levyjä), koska Lasertaso on huonosti näkyvissä päivän aikana.

Kivirakenteita voidaan myös nostaa, mutta käytetään toista teknologiaa, jonka yksityiskohtainen kuvaus kohdistetaan johonkin seuraavista artikkeleistamme. Kivenrakennetta on nostettava kerralla, samanaikaisesti kaikilla puolilla, muuten nousu johtaa rakennuksen tuhoamiseen.

Igor3:

- Voit nostaa talon. Rakennuksia on vaikea nostaa tiilistä. Tällaisten töiden kustannukset ylittävät joskus rakennuksen kustannukset. Siksi jos tiilitaltaan ei ole historiallista tai arkkitehtonista arvoa, on epäkäytännöllistä nostaa tai siirtää sitä.

Kivenrakennuksen tekniikka on seuraava: kellarissa leikkaavat voimakkaiden palkkien aukot. Palkit on hitsattu kiinteään runkoon. Kiven talon nostamiseksi tarvitaan muutamia tusinaa liittimiä, jotka on liitetty toisiinsa letkuilla tai tietokoneen ohjaamana. Käytetään 50 tonnin nostimia.

Tällaiset tekniikat ovat kalliimpia, koska vaativat enemmän laitteita, laitteita ja ammattitaitoisia työntekijöitä.

Lähes pro:

- Kivenrakennusten houkuttelemiseen ammattilaiset käyttävät monia erilaisia ​​laitteita, mukaan lukien erittäin kallis hydraulinen asema hydraulisylintereillä. Vaadittava metalli, I-palkit, hitsaus, monet kiinnittimet, koska koko talon alapuolella on kaksinkertainen metalli runko. Siksi tällaisen työn hinta on sopiva.

Tutustu FORUMHOUSE-ohjelmaan miten (vaihe vaiheelta) vetää napa maasta ja miten nostetaan taivutettu tiili-aita jackin avulla.

Lue artikkeli talon siirtämisestä.

Lue foorumiemme tarina siitä, miten keräämään mökki omalle säätiölle. Myös FORUMHOUSE-käyttäjät voivat oppia nostamaan hirsitalon liittimiin ilman jäsentelyä. Tarjoamme sinulle yksityiskohtaisen raportin puun talon nostamisesta ja säätiön korjaamisesta. Katso videoidemme ongelmien uudistamisesta ja vanhojen talonrakennuksen rekonstruoinnista.

Tällainen kysymys syntyy usein vanhojen puurakennusten omistajilta, kun on tarpeen uudistaa huonontuneita asuntojaan. Et voi nimetä yksinkertaista tehtävää, mutta voit selviytyä itse, jos noudatat artikkelissa annettuja suosituksia ja vinkkejä.

koulutus

Puutarhan nostaminen omilla kädillä ei ole kovin vaikeaa, mutta jotta kaikki menisi niin hyvin, sinun on valmistauduttava perusteellisesti työn suorittamiseen ja toimia kiireesti.

Tämä on tärkeää! Syksyllä ja keväällä on usein sateita, joiden vuoksi maa muuttuu limpäksi (ja pohjaveden korkeus kasvaa), joten liitin tarttuu siihen. On parempi tehdä työtä kuivana kautena.

Talon sisustus ja viestintä

Rakentamisen helpottamiseksi on suositeltavaa poistaa huonekalut talosta.

 • Irrota vesilämmitysputket erillisestä pohjasta asennetusta kattilasta.
 • irrota kaasuputki talosta (työ suoritetaan kaasupalvelun asiantuntijan toimesta);
 • voi joutua katkaisemaan virtajohdot;
 • purkaa osa viemäriverkosta, joka menee ulos

Silmämääräinen tarkastus auttaa määrittämään, mitä muuta pysähtyy - nämä voivat olla puita, niiden oksia, pensaita jne.

Työkalu ja tarvikkeet

Voit nostaa puutaloa (neljä seinää kota) ja yhden jackin, mutta kaksi on kätevämpää.

Tämä on tärkeää! Käytä vain hydraulisia liittimiä, joiden nostovoima on yli 10 tonnia.

Autojen liittimet eivät voi nostaa taloa - ne eivät ole riittävän luotettavia tällaisiin töihin. Myöskään ei ole suositeltavaa käyttää ruuviliittimiä ilman luotettavaa tukea - kun mutteri pyörii, työkalussa syntyy voimakas pyörivä kuormitus ja se voi pyöriä ylös ja ulos.

Nostomekanismin lisäksi tarvitaan:

 1. Puiset säleet. Ne sijoitetaan korkeuksiin, jotka osoittavat seinän nostamisen asteen.
 2. Erilaisia ​​paksuja levyjä tai tankoja. Niitä käytetään tuettujen korokkeiden tukena.
 3. Metallilevyt. Tarkoituksena on suojata lokit halkeamiselta (kanavan romu tai kulma lähestyy).
 4. Paksumetallista metallilevyä.
 5. Bensiini- tai sähkösahat, leikkaamalla kokoonpanoaukot puussa.
 6. Sledgehammer.

Nyt voit siirtyä päävaiheeseen.

Työjärjestys

Puuportaan nostamisprosessi riippuu ensinnäkin siitä, millainen säätiö on, ja toiseksi talon tyypistä.

Näkymä säätiölle. Puuportaan alla kaada kaistaleen pohja tai tee se pylväs. Ensimmäisessä tapauksessa on tarpeen valmistaa paikkoja telineiden asentamiseksi talon alle, ja toisessa rakenteen irrottamiseen on tarpeeksi tilaa.

Talotyyppi. Viiden seinän tai kuuden seinän alle on tarpeen tukea seinää, joka erottaa talon. Nosta chetyrehstenok ole niin hankala.
Katsokaa nyt, kuinka nostat talon päähän.

suosituksia


Koska työ on vaikeaa, sinun on noudatettava suosituksia:

 1. Kun käytät nosturia puisen talon korottamiseen, sinun on tarkistettava tukitilanne, jossa se lepää - se ei saisi olla mätä ja kestävä. Jos et suorita tällaista tarkistusta, tärkeimmässä vaiheessa nostimen pää pystyy painamaan tynnyriin, minkä seurauksena koko rakenne voi kiertyä ja jopa murua. On välttämätöntä, että metallilevy asennetaan tukin ja nostomekanismin väliin.
 2. Riippuen liittimen kapasiteetista sen mitat muuttuvat, minkä seurauksena laitteen vertailualue voi olla hyvin pieni. Jos näin on sinun tapauksessasi, on erittäin tärkeää varmistaa luotettava alusta sen asennusta varten. On suositeltavaa kipata löysää maata.
 3. Säännöllisesti on tarpeen tarkistaa talon asema - onko se alkanut muuttua. Kun offset havaitaan, työ on lopetettava välittömästi, kunnes syy on selvitetty. Sitten talo tasoittuu ja jatkaa nousuaan.
 4. Et voi olla nostetun talon alle! Sinun on myös varmistettava, että satunnaisesti hyppäsi loki ei murskata jalkaa tai kättäsi.

Nosta taloa

Nyt harkitse, kuinka nostat talon jackilla. On tärkeää noudattaa seuraavaa järjestystä:

Asennuspaikkojen valmistelu liittimiin

 1. Nostettaessa taloa, joka seisoo paalupohjalla, luotettavia kannattimia varten. Nauha-pohjainen ruoppaus muuttuu.
 2. Valmistettuja vuoria (säleet, tankoja, levyjä) on valmisteltava riittävästi kunkin ankkuripisteen lähellä.
 3. Tarkastus suoritetaan valmistetuilla osuuksilla, joissa liittimet asennetaan. On välttämätöntä yrittää korottaa taloa niin, että hissi "vie paikalleen" - niin nähdään kuinka hyvin valmistelu on tehty.

Vahvistaminen ja talon nostaminen

 1. Vaakasuora asento tarkistetaan vedellä tai lasertasolla. On erittäin kätevää ohjata kiskot, jotka ovat tukossa rakennuksen jokaisen kulman lähellä - ne merkitsevät talon alempaa tasoa.
 2. Kun olet tarkistanut ja poistamalla kaikki puutteet, käyttämällä puurakenteiden valmistettuja liittimiä, voit aloittaa rakenteen nostamisen. Teos on tehty rakennuksen yhdestä, alimmasta sivusta - käyttäen vähintään 2 nostomekanismia, talon nostetaan kaksi henkilöä noin 4 cm: n korkeuteen.

Prosessi, jossa nostetaan taloa liittimiin ja korvataan säätiö - askel askeleelta videokäsky

Vuori on asennettu (turvaverkko, ja talo nousee vielä 4 cm: n kokoiseksi). Säätiön (tai uuden tuen avulla) asetetaan joukko tyynyjä, rakennusta lasketaan heille.

Tämä on tärkeää! Voit nostaa talon vain yhdellä nostolla, mutta tämä on erittäin hankalaa - sinun on järjestettävä laite säännöllisesti uudelleen ja yhden kerran nostokorkeus on vain 2-3 cm.

 • Työtä tehdään vastakkaisella puolella taloa. Asennetut hissit ja, kuten ensimmäisessä tapauksessa, taloa nostetaan. Vähitellen tarkistaa rakennuksen asentoa, se nousee korkeuteen 16 cm, korvaamalla uudet tuet telalle. On parempi olla käyttämättä laitteen säätösauvaa vaihtoehtona, koska tällaisilla toimilla laitteen tukevuusvakaus pienenee.
 • Työtä toistetaan, kunnes taloa nostetaan haluttuun korkeuteen.
 • Tämä on tärkeää! Nosto-mekanismien avulla (ilman erikoislaitteita) puutalo voidaan nostaa enintään 60 cm korkeuteen.

  Nyt voit korvata mätäkruunun lokin tai korjata säätiön.

  Valmistellaan taloa palaamaan säätiölle

  Vaikka taloa nostettaisiin vain korvatun kruunun korvaamiseksi, on tarpeen tarkistaa säätiön kunto, oli se nauha, pylväs tai ruuvi. Kaikki tukikohdan vaurioituneet tai rikkoutuneet osat on korjattava.

  Tämä on tärkeää! Ruuvipohjalla on rajoitettu käyttöikä. Jos vähintään yksi tuki on heikennetty korroosiota - on parempi korvata kaikki paalut.

  Talo uudessa säätiössä

  Restaurointityön jälkeen, jonka vuoksi talo nousi, se palautetaan säätiölle, jonka yläpuolelle vesitiiviin materiaali on asetettu.

  • kuten nostoaessa, kiihdytystä ei sallita laskun aikana. Jokainen puoli lasketaan vuorotellen lyhyen matkan;
  • Seuraava vaihe on riippuvainen siitä, mihin säätiö oli - hissit irrotetaan hihnasta ja aukot täytetään betonilla.

  Viestit on edelleen kytkettävä ja tarvittaessa suljettava katto savupiipun ympärillä.

  • Vaaditut materiaalit ja työkalut
  • Valmistustyön vaihe talon jackin nostamiseksi
  • Vaihe talon nostamisesta tai työskentely jackin kanssa
  • Lisätietoja

  Kuinka nostat talon jackilla? Ensi silmäyksellä tämä voi tuntua melko vaikealta tehtäväksi, itse asiassa tekniikka on melko yksinkertainen. Tärkeintä on ottaa huomioon kaikki vaatimukset ja toimia tietyn sekvenssin mukaisesti. On ehdottomasti valmistauduttava perusteellisesti talon nostamiseen nostimella, jotta oppisivat kaikki tekniikan yksityiskohdat. On erittäin tärkeää toimia kiireesti vähitellen.

  Kaksi liittimiä riittää, sillä ne täytyy asentaa vuorotellen talon eri puolilta. Neljän liittimen käyttöä (talon jokaiselle kulmalle) ei suositella, koska tällainen työskentelytapa voi aiheuttaa talon siirtymisen sivuttain. Ennen kuin nostat talon liittimellä, sinun on laskettava kunkin nurkkaan likimääräinen kuorma. Näin voit valita sopivan kokoisen optimaalisen materiaalin, jota voidaan käyttää talon tilapäisenä tukena.

  Vaaditut materiaalit ja työkalut

  Ennen kuin nostat talon telineellä, sinun on huolehdittava tarvittavien materiaalien ja työkalujen saatavuudesta:

  Taulukko liittimien ominaisuuksista.

  • rautatie;
  • teräslevy (sopivan kokoinen metallikulma);
  • metalliputki (käytettäväksi luistinrata talon alla);
  • materiaali tuetun talon tukemiseksi (puupalkki on täydellinen);
  • hydraulinen taso;
  • suppilo.

  Tällöin sopivat täydellisesti kuorma-autot (10 tonnin kantavuus).

  Takaisin sisällysluetteloon

  Valmistustyön vaihe talon jackin nostamiseksi

  Ennen kuin aloitat talon nostamisen, sinun on tehtävä useita valmistelutöitä. Ensinnäkin kaksi lamellia lyö maahan maahan jokaisen kulman. Voit suorittaa seuraavat vaiheet hydraulisella tasolla. Tämän laitteen ominaisuutena on kumiletku, jonka päät on liitetty lasiputkiin, joiden pituus on noin 200 - 250 mm. Tämän tyyppisen tason käyttämiseksi vettä kaadetaan letkuun suppilon avulla (sopivaksi, neste voidaan sävyttää tavanomaisella kaliumpermanganaatilla). Putkien vesitason on oltava sama.

  Jokaisella kiskolla hydraulisen tason avulla on merkitty korkeus, johon taloon päästään. Tätä tarkoitusta varten yksi putki on kiinnitetty (sidottu) kiskolle. Toista putkea kohdistetaan jäljellä oleviin kiskoihin, minkä jälkeen merkit tehdään. On välttämätöntä palata putkeen, joka on paikallaan ja tarkista nesteen taso. Tason epäsuhtaessa voidaan päätellä, että letku sisältää ilmakuplia. Kuten ymmärrät, tällainen laite ei sovellu työhön.

  Kaavio kaksiulotteisen talon nostamisesta: 1 - rake, jonka nostokorkeus on merkitty; 2 - säätiö.

  Tilanteen korjaamiseksi tarvitset tasaisen alustan, jossa on hieman kaltevuus. Kun laite on jälleen täytetty vedellä (jälleen suppilon avulla), mene talon ympärille ja laita se teräpalkin tukkeutumaan maahan. Sitten mene takaisin kiinteään putkeen. Tällöin kiskojen tasojen yhteensopivuuden tarkistaminen on edellytys. Jos vahingossa vuotaa nestettä putkesta, prosessin on jatkuttava. Muussa tapauksessa talon nostamiseen liittyviä myöhempiä töitä ei ehkä suoriteta oikein.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Vaihe talon nostamisesta tai työskentely jackin kanssa

  Ennen kuin nostat talon omalla kädellä, on erittäin tärkeää valmistaa alueet, joihin liittimet asennetaan. Suojukset, levyt tai muu materiaali on sijoitettava kuhunkin vaaka-alustaan. Vertailualuetta on toivottavaa tehdä niin suurelta kuin mahdollista. Asennuksen laastarista asunnon alempaan kruunuun asetetaan teräslevy (joka voidaan korvata sopivan kokoisella nurkalla). Näin vältetään laastarin tukkeutumiset. Seuraavaksi kokeile päivitystä, joka on kokeilu. Jos samanaikaisesti nostimien (pystysuorasta) siirtymästä, tukialusta palautuu laitteen (liittimen) alle.

  Nosta talon pitäisi olla niin, että korkeus vaihteli 30-40 mm. Nosto- taloja varten pääsääntöisesti ne käyttävät kaksi lippaa kerralla. Vähintään 2 henkilöä tulee osallistua työprosessiin. Seuraava toimenpide asetetaan talon sisäpuolelle, jonka avulla on mahdollista irrottaa liittimet. Tämän jälkeen kaikkien saman sivun nostaminen. Talon korkeus tällä hetkellä on noin 80 mm. Seuraavaksi sinun on asennettava tyynyt talon alle.

  Kaavio talon nostamisesta tussilla ja levyillä.

  Kun talon ensimmäisen sivun nousu on valmis, sinun tulee jatkaa asennuspisteitä vastakkaisella puolella asumista. Seuraavat toimet ovat samanlaisia ​​kuin aiemmat. Sitten taas palata talon oikealle puolelle. Vakiintuneet nostot, alemmat kaihtimet, muuten työkalu voidaan kääntää asunnon alapuolelta. Tunnetut teot toistetaan samassa järjestyksessä siihen hetkeen asti, kun talon nostaminen on suoritettu loppuun.

  Nostettaessa taloja on erittäin tärkeää harkita seuraavia sääntöjä:

  1. Jos olet epävarma liittimen oikeasta asennuksesta, kotelon nostaminen on lopetettava ja työkalu on asetettava oikein.
  2. Talon nostaminen jackilla ei missään tapauksessa saa ryömiä aluksen alla. Tämä pätee myös käsiin ja jalkoihin riippumatta siitä, kuinka luotettavia tilapäisiä vuorauksia voi tuntua. Tee työ erittäin varovaisesti, jos sinun on nostettava talosi sen jälkeen, kun se on satoi, koska tilapäisesti asennettu tuki tukeutuu epätasaisesti.

  Jos noston aikana siirryt talon sivulle, aseta liittimet alemmalle puolelle. Liittimien asennus on hieman erilainen, niiden sijainti ei saa olla pystysuora, vaan kalteva. Kaltevuus on suunnattava haluttuun asentoon, jossa talon tulisi olla (kulman pitäisi olla noin 60 astetta). Liittimien avulla on tarpeen tukea kruunua asunnosta, sillä tämä vastustuskykyinen aluksella oleva naulakko sopii täydellisesti.

  Ruuviliittimen periaate.

  Näin talossa seisoo entistä turvallisemmin ja ei aloita ryömiä eteenpäin. Kaksi muuta liittintä käytetään nostamaan talon vastakkaista osaa (30 mm). Aseta kruunu putkien päälle, joiden halkaisija on ½ - ¾ tuumaa. Kun talo on nostettu, laske se etukäteen valmistettuihin luisteluun. Seuraavat toimet (kallistettujen nostimien avulla) on suunnattava paitsi talon nostamiseksi, myös liikuttamiseksi vaakasuoraan.

  Tällöin, jos taloa voitaisiin nostaa, mutta sitä ei pystytä siirtämään vaakasuoraan, asenna liittimet pienemmällä kulmalla (työkalun akselin ja maan välillä 45 - 60 astetta).

  Jacking olisi tehtävä ilman kiire, suorittamalla useita lyöntiä vuorotellen kunkin työkalun. Muussa tapauksessa (pitkäaikaistyössä, jossa on vain yksi talon alle sijoitetuista työkaluista), kotelo voi vähitellen liukua ja pyöriä säätöön asennetun pylvään ympäri. On tarpeen nostaa talo tiukasti määritellyssä järjestyksessä.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Useimmissa tapauksissa talon nostaminen on välttämätöntä kruunujen tilalle. Jos työ tehdään tähän tarkoitukseen, on parempi asentaa liittimet alemmassa kruunussa olevaan aukkoon. Kun valmistat ovia itseäsi, pidä mielessä, että vain jackin pitäisi sopia siihen, mutta myös väliaikainen tuki, jonka olet valinnut (voit käyttää ratapölkkyjä tai puupaneeleja tukena).

  Jos talon nostotapahtuma on suunniteltu korkeamman perustan saavuttamiseksi, säätönauha soveltuu parhaiten hylsyjen lävistämiseen.

  Ennen pistokkeiden asennusta on suositeltavaa suorittaa perusteellinen maadoittaminen maaperän alle.

  Jotta kutakin kuormaa voitaisiin jakaa tasaisesti kunkin työkalun alle, sopii laaja levy. Sillä ei ole merkitystä, mikä on perusta (betoni tai maaperä).

  Opas, miten korotat talon omilla kädillä ilman monimutkaisia ​​mekanismeja

  Rakentaminen puumateriaalien avulla on kasvamassa, ja tämä selittyy helposti ympäristöystävällisemmän ja miellyttävän asukkaiden mieltymyksissä ja elävissä materiaaleissa. Mutta joskus rakennuksen virheiden tai talon alapuolella sijaitsevan puun vahingoittamisen takia on tarpeen korjata, mikä on mahdotonta toteuttaa ilman koko laatikon nostamista. Onneksi siitä syystä, että yksitasoiset mökit, jotka on valmistettu tukkeista tai tukkeista, eivät ole yhtä raskaita kuin kivi-, tiili- tai vaahtoblockit, tällainen työ, jos tekniikkaa noudatetaan, voidaan tehdä ilman houkuttelemista kalliilta asiantuntijoilta tai työntekijöiltä.

  Jos asut Pietarissa ja Leningradin alueella, etkä ole varma itsekunnostuksen tuloksesta kotona, voit ottaa yhteyttä Glav-Pvai -yhtiölle, ne nostavat talon riittävälle rahalle ja lyhyessä ajassa.

  Asunnon valmistelu nousulle

  Kaikki päälliköt, joilla on kokemusta talon omasta kädestä, suosittelevat ennen työn aloittamista valmistelemaan itse rakennetta ja suojelemaan sitä tuhoamiselta noston tai liikuttamisen aikana. Ensimmäinen asia on vahvistaa seiniä estäen heitä kallistamasta. Tämä tehdään metallilevyjen hihnoilla, jotka on kiinnitetty ruuveilla nurkkiin ja tukkien tai lohkojen riviin ja kiinnittävät siten koko laatikon. Jos uunissa on sisäänrakennettu uuni ja sen pohjalla on talon alla oleva piha, se on pakattava pölyn ympärille, jotta se ei vahingoitu työn aikana.

  Sinun täytyy valmistaa nostolaitteet etukäteen, ja mitä laitat nostetun talon pohjalle. Nostokapasiteetit, joiden nostokapasiteetti on vähintään 7-10 tonnia, voivat olla mitä tahansa, mutta mekaaniset niistä ovat edullisimpia niiden luotettavuuden kannalta, mutta sinun on vain asetettava puupalkki, koska puu on mahdollisimman kestävä ja ei räjähtää kuin tiiliä. enemmän hiekkalaatan tai kuoren kallion kanssa.

  Jos haluat vain nostaa koko rakennetta, mutta myös siirtää sen jonkin matkan, valmistaa ja kirjaa saman halkaisijan - ne eivät voi vain väliaikaisesti asentaa rakenteen vaan myös siirtää sitä mihin tahansa suuntaan melkein mihin tahansa matkaan. Ja lopuksi, ei ole tarpeetonta mainita, että on toivottavaa poistaa kaikki huonekalut ja asiat huoneista, koska tämä helpottaa suuresti päätehtävän toteuttamista.

  Ohjeita talon omaksumiseen

  Nousu alkaa yhdestä kulmasta. Enintään metrin etäisyydellä sen alusta on valmistettu kiinteä säätö, johon nostovivut asennetaan. Pohjana voi käyttää useita neliön tai suorakaiteen muotoisia puupaloja, joiden paksuus on vähintään 15 - 20 cm. Ne asetetaan seiniin siten, että ne muodostavat luotettavan perustan nostomekanismeille. Jos talon perustana on teräsbetoni, jolla ei ole merkkejä tuhoamisesta, sitä voidaan käyttää pohjana. Nostopisteiden vieressä valmistele prosessissa käytettävää hienonnettua puuta. Varmista, että kaikki talon elementit eivät enää liity perustukseen ja maahan, voit jatkaa päätehtävän suorittamista.

  Kun kysytään, miten hoitaa talo omilla kädillä, on yksi oikea vastaus - hitaasti!

  Kun olet asentanut tukipylväät tukevasti, alat nostaa niitä hitaasti - enintään 3-5 cm kerrallaan. Nosta hieman kulmaa, aseta lankku ja palkki seinän tason alle, laske sitten hissi ja siirry seuraavaan kohtaan. Vaarallisinta on talon erottelun hetki sen perusta, joten noudata tätä prosessia huolellisesti. Jos mitään varoitusta löydetään, hävitä se ensin ja jatka sitten.

  Kun laatikko on onnistunut erottelemalla alustasta, voit nostaa jokaisen kulman 7-10 cm: n korkeudella ja kiinnittää sen jalustoihin siirtyäksesi seuraavaan kohtaan. Aluslevyjen tulee olla koko seinämää pitempään enintään 2 metrin etäisyydellä. Tämä ei salli rakenteen muodonmuutosta, ja lisäksi talo on kiinteästi kiinnitetty väliaikaisesti. Nosta sitä haluttuun korkeuteen, tasoita lattiataso vaakasuoraan ja kiinnitä tukevasti tukeen, siirrä kuluneiden kohteiden vaihto tai korjaus. Jos talon on nostettava omilla kädilläsi ja siirrettävä se mihin tahansa suuntaan, sen alle 30-50 cm: n etäisyydelle on asetettu saman osan pituiset lokit, joiden pituus on 2-3 metriä, ja koko mökki rullaa niitä oikeaan suuntaan.

  Kuinka nostaa puutalo

  Nosta puutaloa

  Säätiön eheyden rikkominen - ilmiö, jota esiintyy usein puurakennuksissa, joilla on kunnollinen ikä. Sattuu, että talossa itsessään pidetään erinomaisessa kunnossa, mutta pohja on murrettu ulkoisten tekijöiden muodossa ja kyvyttömyys päästä lähelle rakennetta, koska se tunkeutuu maahan. Tällaisissa tapauksissa on 2 lähtöä:

  1. Irrota vanha talo ja rakenna uusi.
  2. Jos rakennus on hyvässä kunnossa, on epäkäytännöllistä purkaa se, puinen talon perustaminen ja rekonstruointi on järkevä päätös.

  On jopa tekniikoita kiven ja monikerroksisten rakennusten nostoon ja kuljettamiseen, mutta omalla, ilman asiantuntijoiden apua, voit nostaa vain pienen puutalon tavanomaisten työkalujen avulla.

  Nostoa koskeva yleinen periaate tai talot voidaan nostaa

  Teknologian ydin on se, että se sijoitetaan altaan alapäälle ja suoraan rakennuksen nousuun. Nostolaitteet vaativat 4, niiden tehon on oltava vähintään 10 tonnia tai laskemalla: ota talon likimääräinen paino ja jakaa se 4: llä, saat kuorman yhdelle liittimelle. Valitsin on valittava virtalähteellä.

  Aukkojen aukkojen noustessa niitä lisäävät tukevat esineet: palkit, tiilet, lohkot koko kehää pitkin. Niinpä on mahdollista katkaista puutalot puusta, tukkeista ja puupaneeleista maasta. Nämä materiaalit ja niiden kiinnitysmenetelmä toisiinsa pystyvät kompensoimaan työn aikana esiintyviä pieniä vääristymiä ja taloa ei murene.

  Vaikeampi on tilanne lohkoilla, monoliittisilla, kivirakennuksilla. Rakenteiden komponenttien jäykkä liitos ei pysty kestämään vääristymiä, ja laakerin yksittäisten osien tuhoutuminen tapahtuu ja itsekantava kehys tapahtuu. Tällaisissa tapauksissa tarvitaan teknologista lähestymistapaa:

  • Seinän alle asennetaan metallilevyjä tai palkkeja, jotka ottavat tasaisen kuorman talon koko kehältä;
  • Levyjen alla asetetaan tehokkaita liittimiä monissa nivelpisteissä ja suorita nosto.

  Tämä prosessi on mahdotonta ilman erikoislaitteita ja päteviä asiantuntijoita.

  Voit palauttaa säätiön tai rakentaa uuden talon

  Ennen kuin päätät korvata säätiön, sinun on arvioitava koko tilanne:

  • Riippumatta siitä, onko talossa itsessään sopiva asumispaikka;
  • Jos rakenne sopii, päätä: säätö on palautettava tai se on vaihdettava kokonaan.

  Tapauksissa, joissa talon restaurointi on edullisempi vaihtoehto kuin uuden rakentaminen, tietenkin sinun täytyy aloittaa tärkein tukirakenne. Miksi kellarin vika ilmenee:

  • Pitkä käyttöikä, jonka seurauksena komponenteilla oli aikaa ryöstää;
  • Samasta syystä talo voi kaataa toisella puolella tai kulmassa, on yleinen puolueellisuus;
  • Rakenteiden virheellinen rakentaminen. Tämä ilmiö tapahtui kaikkialla 50-60 vuotta sitten: he rakensivat, mitä he voisivat ja miten he pystyivät, tekniikkaa harvoin noudatettiin;
  • Maaperän eroosio ja pohjavesien korkea taso antavat tuloksen.

  Uusia taloja voi syntyä ongelmista:

  • Pohjustusrakenteen virheellinen laskeminen, sen riittämättömän läpäisevyys, rakenteen halkeilu maadoituksen vuoksi;
  • Rakennustekniikan virheet;
  • Matala pohja ei salli tarpeeksi lämmittää ensimmäisen kerroksen lattiaa, minkä vuoksi se on kylmä huoneissa, jatkuvasti kosteana.

  Vanhojen talojen tapauksessa on yksi suositus - ei restaurointia, täydellistä säätiön korvaamista! Epäsuotuisissa olosuhteissa oleva puu jatkaa romahtamista ja työn vaikutus ei kestää kauan. On valittava monoliittisen betonipohjan laite. Uusissa kodeissa tilanne arvioidaan erikseen: jos rakenteen eheys on huomattava, on suositeltavaa korvata se kokonaan tehokkaammin. Pohjakerroksen kosteuden aiheuttamasta tuntuvalle epämukavuudelle ja kyvyttömyydelle lämmittää lattiaa voit turvautua kellarin nostamiseen.

  Säätiön laskenta

  Määritä uuden pohjan oikea syvyys arvioimaan maaperän tilaa:

  • Pohjaveden läsnäolo paikan päällä;
  • Maaperän tyyppi: hiekka, savi tai kivinen pohja.

  Hiekka ja kivikkoinen pohjavesi ovat ihanteellisia rakentamiseen. Matala perustus voidaan sijoittaa sellaiseen, ottamatta huomioon maaperän jäädyttämistä alueella. Betonin nauhalle riittää 50-60 cm syvyys.

  Säljet ​​ja virtaavat maaperät edellyttävät erilaista lähestymistapaa. Jos talossa on yksi tarina tai kaksikerroksinen ja kevyt rakenne ilman että se punnitaan alas betonilattialla, riittää asentamaan matalia nauhoja tai pilarivaihtoehtoja. Jälkimmäinen maksaa paljon halvemmalla. Syvyys otetaan maaperän jäädytyksen syvyyden perusteella, aloitus voidaan sijoittaa ½ tai 1/3 taulukon arvoon.

  Rakentaessaan matalaa pohjaa on välttämätöntä luoda rakenteeltaan hiekkaa ja raunioita sisältävä kompensointityyny. Se kestää maaperän paineen putoamisen aikana ja talon rakentaminen ei johda.

  Jos talossa on kellari, on suositeltavaa rakentaa syvä säätiö. Tätä varten sinun on käytettävä Construction and Construction Climatology SNiP: tä ja otettava sen soveltamisesta talven maaperän jäädytys syvyysalueelta. Lisää 20-30 cm tulokseen, mikä on merkitystä sekä nauhojen että pilarien perustuksille. Kellarin läsnä ollessa pylväspohjasta on välttämätöntä luoda sulkevat seinät ja eristää ne huolellisesti.

  Pohjaseinän leikkauksen valmistelu

  Jotta talon voisi liikkua ilman nostoa, on tärkeää tarkistaa pohjarakenteen kunto sen heikkouden tunnistamiseksi. Jos loki murtuu, säröilee, sinun on vaihdettava tai purettava se ennen liittimien asentamista. Voit tehdä leikkauksen nostomekanismin alapuolella koko lokiin viallisen.

  Yleensä ennen työn aloittamista kannattaa tarkistaa koko alakerros: koputtaa se, tunnistaa heikot lokit. Tämän vuoksi saatat joutua tuomaan ammattihenkilön tarkasti seinien tilan diagnosoimiseen.

  Mitä tarvitset valmistautua työhön

  Vanhan puutalon perustaksi tarvitset pienen sarjan työkaluja ja lisävarusteita:

  • lapio;
  • 4-liittimet;
  • Laser- tai kuplataso;
  • Erilaisia ​​puupalkkeja ja lankkuja.

  Sen purkamiseksi tarvitaan vasarapora, sorkkaraja, kirveet - kaikki työkalut vanhan rakenteen jäsentämiseen sen materiaalin perusteella.

  Valmistelutyöt

  Jos sinun täytyy nostaa puutalo ja kaataa säätiö, sinun täytyy kaivaa kaivantoa rakennuksen kehäksi. Sen syvyyden tulisi vastata uuden pohjan suunnittelusyvyyttä ja leveyden pitäisi olla riittävä työkoneiden helppoon työhön ja asennukseen, optimaalisesti 60... 70 cm.

  Kuten aiemmin mainittiin, jackin alla on välttämätön paikka valmistautua paikkaan. Tehdäksesi tämän, talossa on kulmissa talon luoda tiiviste asennus, laita paksu lauta. On toivottavaa, että laite sijaitsee suoraan seinän alla. Jos seinän alapuolella on vanha säätö, erillinen osa on leikattava. Lisäksi seinämän hauras hihna poistetaan koko ja vahva. Nyt voit laittaa jackin. On toivottavaa sijoittaa paksu metallilevy, jonka leveys on suurempi kuin puun paksuus sen nostotasossa. Tämä on välttämätöntä, jotta puun puutteellinen lujuus ei mekanismin lävistä ja levyn kuormitus tasaisesti.

  Jotkut lähteet väittävät, että voit ottaa 1-2 kappaletta. Jos kuvitat tilannetta käytännössä, mitä tapahtuu: sinun on nostettava rakenne tasaisesti ja yhden tai kahden laitteen kanssa sinun on jatkuvasti liikuttava kehän ympäri. Lisäksi vanhan talon rakenne ei kestä tällaista poikkeamaa. Voit vapaasti ottaa 4 kpl kulmissa (tai enemmän, riippuen kehän tyypistä) ja päästä alas työskentelemään.

  Kuinka nostaa vanha puutalo jackilla

  Ensimmäinen asia muistaa ei ole kiire! Kussakin vaiheessa sinun on hallittava prosessia ja ryhdyttävä kiireellisiin toimenpiteisiin ennakoimattomissa tilanteissa.

  Jackit on asennettu. Aloitamme laitteiden hidas nousu 2-3 senttimetriä yksitellen. Suurempi epätasapaino ei ole toivottavaa. Korotettu - laita varalevy. He nostivat edelleen - he laittoivat toisen hallituksen. Kun vapaa etäisyys on merkittävä, levyt voidaan korvata vahvemmilla tankoilla. Jalustat asennetaan taajuudella, joka on tarpeen seinien säilyttämiseksi. Alle 6 metriä voit asettaa 2-3 pilaria.

  Kun hissin korkeus myöhempää työtä varten on tarpeeksi, voit jatkaa heikentyneen osan tai koko säästön purkamista. Tässä auttaa leimaajia, kirveitä, sorkkarauta ja muita apuvälineitä. On tärkeää, että puhdistetaan perusteellisesti uusi säätiö.

  Nyt siirrymme itse muotoilemaan.

  Valitessasi nauhalevyn, rakennamme muottipesän, tehdään hiekka-sora-alusta 20-30 cm, asetetaan kehys. Betoni kaadetaan kottikärryillä tai letkulla kuorma-autosta. Varmista, että painat liuoksen upotusvärähtelijää. Aika, jonka aikana betoni noutaa 70% sen voimasta - 5... 7 päivää. Sen jälkeen taloa voidaan laskea säätiölle.

  Jos haluat asentaa sarakkeet pienellä syvyydellä, voit käyttää kiinteää betonia tai keraamista tiiliä. Asettamme tai täytämme muottipesät, jotka on sijoitettu hiekka- ja raunioiden tyynyyn.

  Kaikissa tapauksissa pohjarakenteen seinien tulee olla vedenpitäviä, jotta niiden eheys säilyy pidemmäksi ajaksi.

  Teemme monoliittisen betoniteräksen pylväät tai käytämme valmiita teräsbetonipalkkeja.

  Ennen rakennuksen alentamista uuteen pohjaan on erittäin tärkeää tehdä kerros katemateriaalia tai muuta polymeerieristintä erilaisten materiaalien (puu ja betoni) välillä. Grilliin tai nauhan yläosaan meillä on 2-3 kerrosta.

  Alemman kruunun palauttaminen

  Jos seinän alempi kruunu on poistettu huononemisen vuoksi, älä unohda palauttaa tätä vyötä. Tätä varten tarvitset valmiin puun tai puun. Ne asetetaan uudelle tasolle. Paikat, joissa liittimet on asennettu, leikataan poistamisen jälkeen puuttuvat osat työnnetään paikalleen. Mutta jos hissit ovat vain kulmissa, niin ei ole ongelmia. Tangot, jotka on eristetty huolellisesti tiivisteen, pellavan juutan tai pehmustetun polyesterin kanssa.

  Nyt laskemme nostimet samalla nopeudella kuin nostettiin - 2 cm kustakin kulmasta. Kun mekanismit on poistettu, lisätään tarvittaessa ensimmäisten tasojen leikkausosat, eristetään ja suljetaan kaikki reiät.

  Jos talon liesi tai pidennys

  Meidän pitäisi myös mainita vanhat talot uunilla. Se on oma perusta, joten se ei nouse talon kanssa. Ennen kuin nostat puutaloa, sinun on vapautettava ympäröivä uunin lattia, aukko savupiipusta kattoon ja kattoon niin, että putki voi liikkua vapaasti. Työn päätyttyä, kun talo on asennettu ja työn asianmukainen toteutus, lattia ja katto pysyvät ennallaan.

  Jos talossa on jatke, on kaksi vaihtoehtoa:

  • 1) Nosta se yhdessä talon kanssa;
  • 2) Työn aikana irrota kiinnitysliitännät, mikäli tämä ei riko vakautta.

  Toinen vaihtoehto on ymmärrettävämpi ja yksinkertaisempi, mutta valinta on tehtävä vain arvioitaessa tilannetta.

  Puisen talon nostaminen

  • Kuinka korottaa talon vaippoja?
  • Liittimien oikea sijainti
  • Puuportaan nostaminen palkkeihin

  Kun rakennetaan taloja, niiden rakenteet kuluvat ajan myötä. Tämä pätee suuremmassa määrin puusta valmistettuihin puutaloihin, joiden valmistukseen käytetyt materiaalit eivät ole suorittaneet erityistä käsittelyä. Huolimatta siitä, että puu on ympäristöystävällisin materiaali, jos rakennustekniikkaa rikotaan, sen käyttöominaisuudet voivat vähentyä.

  Ennaltaehkäisyä varten on tarpeen korvata tai korjata säätiö kerran 15-20 vuoden välein.

  Pitkän ajan jälkeen alhaisempi puupaneelirunko saattaa kosteuden vaikutuksen alaisena kaatua ja menettää kantokykyään. Talon tuhoutumisen estämiseksi mädätetyt palkit on korvattava uusilla materiaaleilla, ja tämän vuoksi on tarpeen nostaa koko rakenne. Siksi pohdimme, kuinka korottaa puutaloa kotona.

  Kuinka korottaa talon vaippoja?

  Vaihtokorvat kruunaa puutalo.

  Talon nostaminen rikkoen sen koskemattomuutta on vaikeaa, koska virhe tai väärä toiminta voi johtaa koko rakennuksen tuhoamiseen. Nostettaessa on noudatettava mahdollisimman tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta sekä noudatettava tiukasti asiantuntijoiden ohjeita ja suosituksia.

  Ensinnäkin sinun on laskettava kuorma, joka putoaa rakennuksen yhdelle kulmalle, jonka talon kokonaispaino on jaettava 4: llä. Saadun arvon perusteella sinun on valittava palkin poikkileikkaus, joka pitää talon sen jälkeen, kun se on nostettu.

  Sitten sinun on valittava paikka, johon liitännät asennetaan. Riippuen talon nostamisen syistä, liittimien kiinnitysprosessi voi poiketa hieman. Esimerkiksi alemman palkin korvaamiseksi on välttämätöntä leikata murtuneilta tankoilta kaikki reiät vahvaan palkkiin, johon hydraulilaitteet lepäävät. Rei'ien on oltava sellaiset, että ne eivät ainoastaan ​​päästä nippua vaan myös tukipilarit läpi.

  Puinen talo on mahdollista nostaa kellarikerroksen tai pohjan tasolle. Tällöin sinun pitäisi tehdä markkinarako, jossa teline asennetaan. Jos talon pohja on pylväskappale, niin ei ole tarvetta tehdä kapeaa kappaletta, se on välttämätön vain säätiön teipin versiolle.

  Jack-asennusjärjestelmä.

  Puutaloa nostettaessa on useita perussääntöjä:

  1. Puuportaat on nostettava samanaikaisesti kahdella liittimellä, jotka on asennettu vastakkaisiin kulmiin.
  2. Yhtä kulmaa kerrallaan voidaan nostaa enintään 6 cm, minkä jälkeen se kiinnitetään tukien avulla ja vastakkaista kulmaa nostetaan samalla määrällä.
  3. Yksi kulma voidaan nostaa, jos se on merkittävästi vähentynyt suhteessa muihin kulmiin. Tällöin se nousee erikseen, kunnes se saavuttaa muiden kulmien taso.
  4. Talon luotettava kiinnitys kohotetussa asennossa voidaan tehdä asettamalla kestäviä levyjä tai "penkkejä" kulmat. Yhden tai toisen kiinnityksen valinta riippuu siitä, mitä töitä tehdään noston jälkeen.

  Liittimien oikea sijainti

  Rakennusjärjestelmä talon nostamiseksi.

  Liitin on asennettava pohjalevyn alle. Jos se on sijoitettu maahan, maata on tässä paikassa hyvin puristettava ja asetettava puun tai kiinteän levyn päälle. Nämä materiaalit on myös suljettava siinä tapauksessa, että tunkki asennetaan betoniselle pinnalle, mikä antaa sinulle tasaisemman kuorman jakamisen rakennuksen painosta ja antaa tunkille vakauden.

  Terälevy, jonka mitat ovat 10x10 cm, sijoitetaan telan pään alle. Jotta kiinnitys olisi entistä parempi, keskellä tai jyrsimällä tulisi olla pieni koveruus, jossa pään voi levätä. Pylvään paikka, jossa pää lepää, on käsiteltävä hieman taltalla, niin että puupinta on sileä.

  Erityistä huomiota on kiinnitettävä hydraulilaitteen asentoon, jonka tulee olla täysin pystysuora. Kun pienintä kaltevuutta ilmestyy, hissin on pysäytettävä välittömästi ja kiinnitin on kiinnitettävä haluttuun suuntaan.

  Jotta pystyt hallitsemaan talon korkeutta, maata lähellä kulma-asennettua rautatietä merkillä. Samaa merkkiä on sovellettava talon kulmaan. Hissin nostamisen yhteydessä merkkien erotus näyttää nostorakenteen korkeuden.

  Nostokorkeuden hallitseminen nostokorvan jatkeen pituuden vuoksi on kiellettyä, koska tällä tavoin emme saa tarkkaa korkeuden arvoa, koska tunkki saattaa uppoutua maahan kuorman alla.

  Puuportaan nostaminen palkkeihin

  Nauhateollisuuden korjausmenetelmät.

  Nostotyötä varten on välttämätöntä valmistaa tällaisia ​​työkaluja ja materiaaleja:

  Jokaisen seinän alle pitäisi kaivaa kaksi reikää 100 cm pitkin palkkia pitkin, 50 cm syvemmältä palkin alapuolelta ja 70 cm leveältä ja vetäytyä 50 cm: n etäisyydeltä rakennuksen kulmista. Kuoppien pohjan tulee olla litteä, särmäinen ja peitetty kiinteällä aluksella tai puutavaralla.

  Kaaviomerkki liittimien asennuksesta.

  Seinien kiinnittämiseksi tukkeihin on kiinnitetty kaksi vaakasuoraa nauhaa, jotka on peitetty levyillä. Tällöin koko rakenne voidaan liittää kiinteästi, mikä sulkee pois mahdollisuuden siirtää yksittäisiä elementtejä.

  Talon nousu on suoritettava vähitellen, jatkuvasti ohjaamalla kallistuskulmaa rakennustason avulla. Nosta talon ylöspäin, kunnes ylempi palkki tulee ulos alemman palkin asennuksesta. Kaksi liittimiä on asennettu vastakkaisille puolille ja nostettava rakennusta useissa lähestymistavoissa. Jos nostat kerralla yhtä kulmaa haluttuun korkeuteen, taloa voi olla epämuodostunut.

  Kun toinen puoli nostetaan haluttuun korkeuteen (noin 30 cm), se kiinnitetään epätasaisten palkkien avulla, minkä jälkeen voit siirtyä vastakkaiselle puolelle. Tällaiset toimet on toistettava, kunnes ylemmät lokit erotetaan alemmista.

  Talon nostamiseksi voit käyttää useita rakennuksen kehällä sijaitsevia nostimia, joiden avulla voit nostaa talon haluttuun korkeuteen kerralla, vaikka tämä ei aina ole mahdollista, joten käytä usein yhtä tai kahta kappaletta. Tämä tekniikka vie paljon aikaa ja vaivaa. Lisäksi on tarpeen jatkuvasti seurata nostimen korkeutta, kaltevuuskulmaa, kiinnittimen luotettavuutta jokaisessa kulmassa ja tukien kiinnittäminen.

  Puutaloiden nostaminen ei ole helppo tehtävä, eikä kaikkia rakennuksia voida korottaa, koska kaikki rakenteet eivät kestä raskaita kuormia. Siksi ennen nostoa kannattaa laskea oikein kaikki mahdolliset vaihtoehdot ja ota tarvittaessa yhteyttä asiantuntijaan.

  Puuportaan nousu

  Jos säätiöllä on ongelmia, on olemassa kaksi tapaa - rakentaa uusi talo tai yrittää palauttaa ja vaihtaa sen. Toisessa tapauksessa sinun on nostettava talo ja tehtävä sitten työtä säätiön kanssa. Tekniikka on tarkoitettu kaikentyyppisille rakennuksille, myös korkealle rakennuksille, mutta omalla nostolla voi vain nostaa puutaloa - se reagoi paremmin epätasaiseen kuormaan.

  Jos säätiöllä on ongelmia, nostetaan puutalo ja korvataan tai rekonstruoidaan pohja

  Mikä talo voidaan nostaa

  Periaatteessa asiantuntijat nostavat kaikenlaisia ​​taloja, kuten tiili- tai lohkotaloja. Mutta omin käsin voit selviytyä vain puutaloista - lokista, baarista. Voit myös nostaa paneelin puutaloja. Ne kaikki, koska niiden muotoilu on helpointa siirtää epäyhtenäisiä kuormia, joten nostoa käytettäessä voit käyttää yhtä tai kahta voimakasta liittimiä. Ne muunnetaan yleensä ympärysmitan ympäri - liikkuvat myötäpäivään tai vastapäivään ja vähitellen herättävät helvetin pohjasta. Koska puu on joustavaa ja joustavaa, työn aikana syntynyt pieni bias kompensoidaan, jolloin rakennus ei murene tai halkeile. Tämä ja jopa pienet puurakenteet antavat heille mahdollisuuden nostaa omat kädet.

  Näin lohko tai kehysrakennus nostetaan - monet hydrauliset liittimet toimivat yhdestä pisteestä

  Tiilet tai lohkot talot eivät siedä tällaista toimintaa. He reagoivat erittäin huonosti vääristymiin ja epätasaisiin kuormituksiin. Koska tämä prosessi on paljon monimutkaisempaa ja kallista. Teräspalkkeja tuodaan rakennuksen alle ja luodaan lujitushihna alareunassa. Pneumaattiset voimakkaat liittimet on asennettu pitkin kehää, jota ohjataan yhdestä kohdasta (ohjauspaneeli tai tietokone). He alkavat nostaa samaan aikaan. Vain tässä tapauksessa on mahdollista välttää tiilen, kehyksen tai lohkon talon tuhoutuminen.

  Kun tarve ilmenee

  Useimmiten on tarpeen nostaa puutalo, kun säätiöllä on ongelmia. Kaupungissamme ja kylissä on vielä paljon taloja, jotka on rakennettu 40-50 vuotta sitten. Tuolloin harva yksityisessä rakentamisessa noudatti tiukasti rakennuskoodeja. He rakensivat niin kuin voisivat, siitä mikä oli. Siksi näiden vuosien perustukset vähitellen tuhoutuvat, ja ne ovat kaatopaikkoja. Joten on tarpeen nostaa puutalo korvaamaan tai palauttamaan säätiön.

  Mutta säätiön ongelmat eivät ole vain vanhoja taloja. Virheet rakennuksessa ja äskettäin pystyttivät taloja:

  • liuskepohjan riittämätön syvennys, jonka takia säätö on peitossa halkeilla;
  • riittämätön vedeneristys, joka johtaa kosteuteen talossa;
  • alhainen kellari ja talon takia kylmää ja mahdotonta suorittaa eristys, koska hyvin alhainen maanalainen tekee mahdottomaksi tehdä mitään työtä.

  On olemassa monia virheitä, mutta nämä ovat yleisimpiä. Kaikissa tapauksissa säätiön korjaaminen, modernisointi tai korvaaminen on välttämätöntä, mikä tarkoittaa sitä, että taloa on nostettava.

  Nosta puutaloa useimmiten rekonstruoimaan tai korvaamaan säätiön

  Toinen yleinen syy siihen, miksi haluat puulastin nostaa - ensimmäisen kruunun kruunut ovat mätänemässä. Tulos on sama: talo asettuu ja sitä kauemmas, sitä enemmän. Ruusu leviää edelleen. Siksi hirsitalo nostetaan, minkä jälkeen vanhat mätäreunat poistetaan ja ne korvataan uusilla. Toisella tavalla hirsitalon korjausta ei voida tehdä.

  Ja kolmas syy - tarvetta siirtää rakennusta. Tämä tilanne ei ole niin yleinen, mutta se tapahtuu myös. Joskus rakennuksen rakentamiseen valitaan epäonnistunut tontti, sitten uusi säätiö asetetaan toiseen paikkaan ja taloa vetää. Mutta sinun täytyy ensin noutaa se, asentaa telat - erikoisrullat tai putkenlaskurit - ja kuljettaa se sitten jonnekin. Joskus on päätetty siirtää taloa johtuen säätiön ongelmista. Mutta samaan aikaan ei ole halu elää talossa, joka seisoo "kana jalat" koko ajan korjauksia.

  Mitä tarvitset nostaa puutaloa

  Tekniikka on yksinkertainen, joten voit tehdä tämän työn omilla käsilläsi, mutta sinun on oltava erittäin varovainen. Joten, mitä välineitä tarvitaan:

  • Jacks auto ruuvi, multi-ton. Voit tehdä yhden asian, mutta on helpompaa ja nopeampaa saada vähintään kaksi.
  • Metallilevyt (paksuus 3-4 mm, hirsitalon poikkileikkauksen mittasuhteet tai hieman enemmän) - korvataan altaan kantapään alla niin, että hirsitalo ei irtoa.
  • Tietty määrä lankkuja, joiden paksuus on vähintään 20 mm ja puu, pituus 20-30 cm. Erityinen määrä riippuu talon koosta ja korkeudesta, johon se nousee. Näitä leikkuulaitteita käytetään vuorauksina nostojen aikana. Ne toimivat tilapäisenä tukena hirsitalolle.

  Aseta ensin levyt, niin kun ne nousevat, ne korvataan baarilla, taitettuna "hyvin"

  Yleensä tämä on kaikki, mitä tarvitaan puutalon korottamiseen.

  Toimien järjestys

  Ensinnäkin on syytä arvioida rakennuksen tilaa ja varsinkin alempi vanteet. Jos kehyksen ulkopuolelle on vuorattu reunuslevy, se poistetaan, stri on kiinni palkissa tai lokissa. Jos se on helppo syöttää, puu on vahingoittunut, sitä on muutettava. Joten osta sopivan poikkileikkauksen palkki (vaikka hirsirakenne on tehty lokista), teippi tiivistykseen ja antibakteerinen kyllästys puulle, joka on kosketuksissa maan kanssa. Puutavara, pinottu kuiva.

  Hirsitalon alemmat vanteet murtuivat, ne poistettiin ennen nostoa ja korvattiin baarilla

  Jos talossa on tiiliseinä, sen ympärillä on pudottava pieni lattia, vapauta savupiipun kulku katon ja katon läpi. Jos uunissa, jossa on vesirekisteri, sinun täytyy myös katkaista syöttö- ja paluuputki - sen on oltava hieman uudistettava ja hitsattava uudelleen. Lisäksi on välttämätöntä irrottaa kaikki tietoliikenne, jos ne tulevat alilevystä - vesihuolto, jätevesi jne.

  Jos talossa on laajennus yhteisen katon alla tai talon seinämiin, se on monimutkaisempi. Se on velvollinen vapauttamaan talon (paras vaihtoehto) tai kiinnittämään laajennuksen päärakennukseen ja nostamaan kaikki yhdessä. Toinen vaihtoehto on monimutkaisempi, se toteutuu, jos ainakin yhdellä seinillä on jäykkä yhteys päärakennukseen - esimerkiksi se on kiinteä osa talon seinää. Mutta jopa tässä tapauksessa on mahdotonta tehdä ilman asiantuntijoiden etukäteistä kuulemista. On paljon helpompaa nostaa taloa, jos mikään ei vedä sitä eikä häiritse hissin toimintaa. Myöhemmin laajennus voidaan nostaa erikseen. Tämä on vaihtoehto, jos se on epäjohdonmukainen tai siteet - nämä ovat vain sulkeja tai muita vastaavia tasoituksia.

  Välittömästi ennen työn aloittamista tulee avata ikkunat ja avata ovet. Tämä ei salli vääristymiä vahingoittaa niitä.

  Kuinka monta kappaletta ja mihin ne sijoitetaan

  Jos talo on rakennettu nauhateollisuudelle ja nauha on yhtä leveä tai suurempi kuin hirsitalon koko, sinun on leikattava aukkoja, jotka mahdollistavat nauhan kiinnittämisen. Muussa tapauksessa niitä ei voi asentaa.

  Se on helpompaa siinä tapauksessa, että rakennus on paalu tai sarake säätiö. Nämä ovat yleensä kevyitä rakenteita, kuten kylpyamme, pieni maalaistalo tai puutarhatalo. Tällöin maalla, jossa tunkki on asennettu, tasataan, tiivistetään ja siihen asetetaan jäykkä, tasainen pohja. Tämä on leveä levy tai paksu metallilevy. On tärkeää tarjota hyvä ja luotettava tuki - kun nostetaan puutalo tässä tapauksessa, kuorma siirretään maahan pisteen kohdalla paikoissa, joissa liittimet on asennettu. Ja kuorma näissä kohdissa on hyvin suuri. Niinpä, että liitin ei "mene" työn aikana ja tarvitaan luotettava säätö.

  Aukot liittimien asentamiseen

  Jos talo on nauha-pohja, ennen kaikkea säätiön kanssa murskaimen murto-aukkoja varten asennus liittimiin. Ne on tehty ympäryksen ympärille noin 2-2,5 metrin kuluttua, mutta poistuen vähintään puoli metrin kulmasta. Pakollinen alue leikkaamispaikassa - laituri. Tee aukko niin, että tunkki on vapaa ja maa on tasainen. Myös talon ympärysmitan ympärillä leikatut nastat, jotka varmistavat kehyksen pohjalle. Lisäksi, kun puhdistetaan aukot rakennusjätteestä, luodaan nosturi. On toivottavaa asettaa sen alle metallilevy. Se jakaa tasaisesti kuorman, ei salli materiaalin murentua tukeen.

  Hieman kappalemäärä ja niiden kantavuus. Ainakin sinulla voi olla yksi. Mutta sitten työ on pitkä - se on järjestettävä uudelleen jokaiseen reikään, noustava valittuun tasoon ja jatka sitten. Näin he yleensä tekevät, kun he nostavat kotejaan itse. Mutta voi myös olla kaksi tai kolme liittimiä - ne voidaan asentaa vierekkäisiin aukkoihin ja nostaa kaikki samaan korkeuteen. Työ jatkuu nopeammin, mutta kaventumisen riski kasvaa. Niille, jotka harjoittavat talojen hankkimista ammattimaisesti, on yleensä riittävästi liitososia, jotta ne voidaan asentaa kahdelle vastakkaiselle puolelle ja nostaa puinen (log- tai paneeli) taloon samanaikaisesti.

  Nostimien kapasiteetti riippuu talon koosta ja niiden määrästä. Käytä yleensä 8 tai 10 tonnia. Nämä ovat tavallisia hissejä kuorma-autoille, niitä on paljon markkinoilla, ne ovat suhteellisen pieniä.

  Nämä kannattimet on asennettava alareunaan, pitämällä yhdessä useita alareunoja tai laajennusten kiinnityspisteeseen, jos ne nousevat talon kanssa.

  Toinen kohta: on toivottavaa korjata lisäksi useampia hirsitalon alempi vanteita suurissa metallikehyksissä. Myös pidennys, leikkauspisteet ja muut ongelmapisteet on korjattava. Tämä ei salli talon murentua prosessissa. Sama "leikkeet" asennetaan korvattuihin alueisiin.

  Jack nosta hieman hirsitaloa. Kerran vain 2-3 cm. Ei enää. Aikaisemmin leikatut raot (levykappaleet) asetetaan rungon ja koko säätöosaston väliseen rakoon. Asennettaessa tukia, he yrittävät antaa heille muodoltaan katkaistun pyramidin - lankut, joiden pituus on pidempi, korkeammat ja pienemmät. Tämä muotoilu on vakaampi kuin saman pituisia pinottuja tankoja.

  Tällainen rakenne hirren ylläpitämiseksi on luotettavampi.

  Jos talossa on laituri (päällekkäinen), ne ovat myös toivottavia. Kun nouset näihin paikkoihin, vuori on myös varmasti sopiva, ei vain risteyksessä niissä pääseinien kanssa vaan myös muutamissa paikoissa pitkin pituutta (talon alla). Jos aluksi tämä on mahdotonta, alustan alhainen korkeus voi tehdä sen myöhemmin, kun korkeus on jo saatu hieman. Jo jonkin aikaa joustavuuden vuoksi ne kestävät, mutta on toivottavaa antaa heille tukea.

  Vuorien asentamisen jälkeen nosturi laskeutuu, irrotetaan, kulkee seuraavaan oviaukkoon, nostetaan uudelleen, sopii tiivisteisiin ja niin edelleen. Työvaiheessa useat ohuet vuorauslevyt korvataan paremmilla palkkeilla - sitä pienempi on niiden lukumäärä, sitä vähemmän on todennäköistä, että ne liukenevat tai hajoavat.

  Liikkeen suunta - myötä- tai vastapäivään - sillä ei ole väliä. On tärkeää ohittaa kaikki kohdat järjestyksessä. Nousun suuruus on sama kaikkialla. Voit liikkua ympäri koko säätiön - mittaa, etäisyys matalampaan kruunuun. Jokaisen noston jälkeen taloa tarkastetaan. Sen ei pitäisi säröillä tai näkyvillä esineillä.

  Läpäissyt yhden kierroksen, siirry toiseen, sitten kolmanteen ja niin edelleen, kunnes vaadittu korkeus on saavutettu. Yleensä ne nostavat jopa 30-35 cm itselleen, mutta ammattilaiset voivat tehdä sen 80 cm. Lisäksi vaaditaan työtä - säätöä ja / tai kehystä korjataan tai vaihdetaan.

  Jos perustuksen purkamisen jälkeen talo siirretään uuteen pilariin - jumittua. Tee näin suuren osan (yleensä pari) puutavaraa, vie se kehyksen alle ja kiinnitä molemmat puolet. Kussakin kulmassa on kaksi tällaista pysähdystä - kahdelta puolelta. Yhteensä - vähintään kahdeksan. Jos seinä on pitkä, asenna sama tuki keskelle.

  Näyttää siltä, ​​että palkin painopiste ulkona

  Tukipuuta voidaan kiinnittää pinottuihin tiili- tai betonipylväisiin. Maan tuki on parempi olla käyttämättä tätä - se voi "kellua". Kun kaikki telineet on asennettu, voit purkaa vanhan perustan ja jatkaa työtä.

  Joten pysäkit voidaan kiinnittää sisään

  Tämä on klassinen tekniikka. Mutta, kuten ymmärrät, se ei ole kovin luotettava - nämä pysäkit voivat kaatua, laskeutua jne. Säätiön korjaaminen tai korvaaminen on pitkäaikaista, mikä voi tapahtua. Luotettavampi tapa on hitsata paksuseinäisestä metallikulmasta, pienikokoiset I-palkit, tukipylväät.

  Klassinen tekniikka ja metallikuva

  Mitä muuta ovat hyvät kuutiot? Ne eivät häiritse säätiön vahvistamista. Heidän kauttaan kulkevat varusteet, sitten täytät kaiken betonista. Opeta monoliittia ylivoimaisella vahvistuksella. Erittäin hyvä vaihtoehto: turvallinen ja turvallinen, eikä häiritse työtä (estää vähemmän, varmasti) ja lisää säätiön luotettavuutta.

  Pienen puutalon nousun ero

  Jos talo on pieni, leikkaamatta, kevyillä seinillä ja ilman laajennuksia (tai purkaa), voit nostaa puutaloa asentamalla kaksi kymmenvuotista napaa vastakkaisissa kulmissa. Nosta ne vuorotellen pieneen korkeuteen jokaisen nousun jälkeen kehällä, joka mahdollistaa vuoraukset mahdollisuuksien mukaan. Näiden tyynyjen on oltava eripaksuisia - jotta pystyt jopa täyttämään senttimetrin raon.

  Pieni talo voidaan nostaa vain kahdesta kulmasta.

  Tällaisella suoritustekniikalla on kiinnitettävä erityistä huomiota kulmiin, joissa liittimiä ei ole asennettu. Heidän painopisteen on oltava luotettava.

  Kuinka korottaa puiset talot omilla käsillään. Säätiön rakentaminen

  Vanhojen puutalojen usein ongelma on vioittunut säätely ja alempi kruunu. Tuhoutumisen estämiseksi on tarpeen tehdä korjauksia, mikä merkitsee talon alustavaa nostamista. Tässä artikkelissa tarkastelemme puun talon oikeaa nostamista ja toteutetaan kaikki tarvittavat toimenpiteet perustaksi.

  Puuportaan nousu

  Yleistä tietoa

  Ennen kuin määrität työn monimutkaisuuden ja aloitat niiden suorittamisen, sinun on tarkastettava rakennusta.

  Säätiön ongelmista ilmenee merkkejä, kuten:

  • Seinämien halkeamien läsnäolo;
  • Talon vääristyminen;
  • Rakennuksen ratkaiseminen - se voi olla joko täysi tai osittainen, esimerkiksi yhdestä kulmasta.

  Rakennuksen tarkastamisen jälkeen sinun on tutkittava säätiö itsekin selvittämään, millaisia ​​korjauksia tarvitaan:

  Alla on yksityiskohtainen katsaus molempiin korjausvaihtoehtoihin.

  huolto

  Ensin tarkastelemme puun talon nostamista ja kaatoa säätiö, jos vanha säätiö on täysin käyttökelvoton. Tätä toimintoa varten tarvitaan vähintään kaksi nostokapasiteettia, joiden nostoteho on 5 tonnia.

  On suositeltavaa käyttää hydraulilaitteita. Tietenkin sen vuokra on kalliimpaa, mutta työ tässä tapauksessa on paljon yksinkertaisempaa ja nopeampaa.

  Talonrakennusjärjestelmä

  Joten tämän toiminnon suorittamista koskeva ohje on seuraava:

  • Ensinnäkin kulmat on varmuuskopioitu. Sinun pitäisi aloittaa eniten vääntyneellä puolella. Kuitenkin ennen tunkkiasennuksen asennusta on tarpeen betonilla laatoilla, joihin se asennetaan, tai betonilaatan asettamiseksi.
  • Seuraava on talon nousu. On välttämätöntä tehdä se hitaasti ja tarkkaavaisesti vinossa.
  • Kun nostat seinää yli 1-2 cm, sinun on asennettava rekvisiitta, jolla voit käyttää puupalkkeja. Tukia on sijoitettava kiinteälle, kiinteälle alustalle, kuten liittimiin. Askel niiden välissä on noin 30 cm.

  Jos jompikumpi vipu epäonnistuu, talo laskeutuu jalkojaan.

  • Saman järjestelmän mukaan rakenne kohoaa koko kehälaitteeseen, kunnes se saavuttaa vaaditun tason.

  Vihje! Ennen kuin nostat puutaloa, voit sijoittaa palkin palkkeihin, joiden avulla pystyt nostamaan seinän tasaisesti ja estämään myös sen puun osuuden vahingoittumisen, jota tunkki kiinnittyy.

  Kuvassa - toteutus nauha säätiön alle puutalo

  Talon nostamisen jälkeen voit rakentaa uuden säätiön. Useimmiten tämä toiminto suoritetaan segmentteillä, joiden leveys on enintään 1,5 - 2 metriä.

  Teos suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  • Ensinnäkin on tarpeen purkaa vanhan säätiön kulma.
  • Seuraavaksi sinun tulisi valmistaa maaperä - täytä hiekka - ja sora - tyyny ja kaataa jalusta (tyyny ohuesta sementtilaastista).
  • Sitten sinun on tehtävä lujittavan runko, joka lisää huomattavasti pohjan kantavuutta.
  • Seuraava askel on muottien asennus. Suunnittelu on kiinnitettävä tukevasti.
  • Seuraavaksi sinun on valmistettava sementtilaasti yhdestä osasta sementtiä M400, kolme osaa hiekkaa ja viisi osaa soraa.
  • Valmis liuos kaadetaan muottiin ja kaadetaan.
  • Kun betoni on kokonaan kovettunut ja lujuus on asetettu, vedenpitävyys on asetettava pohjaan ja talon voi huolellisesti laskea.

  Vihje! Pura vanhojen säätiöiden segmentit ja ne on korvattava uudella. Tällöin jäljellä olevat osat takaavat työn turvallisuuden.

  Tämän järjestelmän mukaan puutaloa nostetaan säätiölle koko kehällä. On huomattava, että pohja voidaan myös sijoittaa tiili- tai roskakivestä, mutta tämä muotoilu on vähemmän kestävää.

  Perustan osittainen korjaus

  Katsokaa nyt, kuinka nostaa puutalon perusta omilla käsillä, jos hän upposi. Tämä menettely koostuu "perustamalla" pohja ja riippuu riippuvuuden tasosta sekä materiaalista, josta säätiö on tehty.

  Usein voit nostaa säätiön asettamalla talon alle puuta tai vuoria. Voit myös kaataa betonin lokit, esiasennetut muottipesät.

  Vihje! Peruskorjauksen yhteydessä voit myös korvata talon alareunat sekä osittain että kokonaan. Osittaisen korvaamisen yhteydessä mätänevät alueet leikataan ja korvataan vastaavilla, jotka telakoivat "puoli puuhun".

  Usein kotisairaanhoitajat ovat kiinnostuneita siitä, miten puutalon särmäyskulma nousee, jos se on huonossa kunnossa ja onko sen tuhoutuminen mahdollista? Tämän ongelman ratkaisemiseen on useita vaihtoehtoja.

  Talon alemman kruunun vaihtaminen

  Useimmiten sahan leikkaamien aukkojen alemmat kruunut. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä vähintään kaksi liittimiä. Tuloksena painopiste on vahvoilla, ei mätäntyneillä tukkeilla tai puulla.

  Jos alemmat vanteet eivät muutu, leikkausreikien sijasta asennetaan sopivan kokoiset lokit. Tällöin liitokset on tiivistetty mineraalivillalla, hinauksella tai muulla eristyksellä.

  On myös toinen keino kasvattaa puutalo, joka on mätä. Tässä tapauksessa kehys on koottu, joka sopii liittimiin. Rungon ansiosta rakenteen nosto suoritetaan tasaisesti.

  Puinen talo, jossa runko

  Neuvonta Monet asukkaat ovat kiinnostuneita asuntojen jälleenrakentamisprosessista - kuinka korottaa kattoa puutalossa? Helpoin tapa on nostaa seinät ja asettaa ylimääräisiä kruunuja.

  Täällä on kenties kaikki tärkeimmät kohdat, joilla nostetaan puutaloja korjaamaan perusta tai alemmat vanteet. On huomattava, että monet rakennusalan yritykset harjoittavat tällaista työtä, mutta asiantuntijoiden hinta on melko korkea.

  Siksi monissa tapauksissa on parempi tehdä työ itse. Tärkein asia - aika tehdä korjaus, joka merkittävästi pidentää rakenteen elinikää.

  Puuportaan nousu on kuitenkin yksinkertainen menettely, joka vaatii kuitenkin äärimmäistä huolellisuutta ja huomiota. Siksi se olisi toteutettava hitaasti, noudattaen edellä mainittua tekniikkaa. Lisäksi on tärkeää rakentaa uusi vankka perusta estääkseen rakenteelliset vääristymät tulevaisuudessa.

  Kuinka nostaa puutalot nostureihin

  Puulattiat, jotka on rakennettu 20-30 vuotta sitten, perustuivat usein huonolaatuisiin tekniikan vastaisiin säätiöihin. Tämä ei ole yllättävää, koska tuolloin ei ollut niin helppoa löytää tarvittavat tiedot kuin nyt, ja korkealaatuisia rakennusmateriaaleja oli vaikea saada.

  Tämän seurauksena talot on rakennettu häiriöttömästä puusta, jota ei käsitelty erityisellä kyllästyksellä hajoamista vastaan, ja säätiö on pystytetty omilla käsillään ottamatta huomioon pohjaveden läheisyyttä ja maaperän taipumusta muodonmuutokseen ja pakkasen heikentymiseen.

  Nykyään vanhoiden puutaloiden omistajat kohtaavat usein ongelmia, kuten mädäntyvät alemmat palkit, säätiön tuhoutuminen, talon toisen kulmien sumentuminen. Tässä tarkastelussa kuvataan puun talon nostamista ja hirsitalon korjaamista vakaana asennustyön aikana.

  Kuinka nostaa puutalo

  Kun on tarpeen nostaa puutalo

  Jos alemman kruunun puupalkit ovat mätä, on tarpeen laskea vaihdettavien lokien määrä. Tätä varten sinun täytyy koputtaa kaikki lokit: jos he tekevät kuuroa, he ovat varmasti märkiä ja mätä sisäpuolelta.

  Voit myös lävistää epäilyttävät lokit, joilla on awl. Jos se tulee puuhun hyvin, sen sisällä on mätä ja hauraita. Suosittelemme, ettet tallenna ja korvaa kaikkia lokeja, jotka pelkäävät, että muutamassa vuodessa sinun ei tarvitse toistaa aikaa vievää korvaavan prosessin.

  Jos lokit ovat märät kosteuden takia, älä unohda, että talo ei tarvitse vaihtaa puulattiaa. Voit yksinkertaisesti määrittää lattian ylemmän kerroksen levytilaa, vain lyödä niitä. Jos he tekevät tylsää ääntä, lattia on mätä ja se on vaihdettava. Tarkista lisäksi lattian alemman (luonnoksen) kerroksen levyt. Jos ne ovat mädät, sen jälkeen, kun olet korvanneet alemmat lokit, sinun on myös vaihdettava ne.

  Alemmat lokit huonontuvat usein siitä syystä, että säätiö on rakennettu ottamatta huomioon pohjaveden läheistä sijaintia. Lisäksi puupohjaan on pystytetty taloja, jotka voivat nopeasti kaatua kosteuden vuoksi. Tässä tapauksessa suosittelemme, että nostat säätiön tasoa, kaatatte uuden säätiön tai tarkistat sen.

  Lisäksi on tilanteita, joissa puutalo ei käytännössä kärsi kosteudesta ja seisoo laadukkaalla pohjalla, mutta sillä ei ole kellaria. Jos haluat rakentaa oman kellarikerroksen täydellä kellarilla, sinun on myös nostettava talosi ja kiinnitettävä se turvallisesti. Jos haluat tehdä lämpimän kerroksen talosta ilman kellarista, sinun on myös nostettava taloa.

  Vaaditut materiaalit ja työkalut

  Ennen kuin aloitat puutalolle omalla kädellä, sinun on laskettava koko rakennuksen massa, joka on kerrosten, seinien, palkkien, lattialautojen, putkien ja sisä- ja ulkotilojen massojen summa.

  Seinien massa voidaan määritellä seinien tilavuudeksi kuutiometreinä tukkien tiheyden mukaan (se on noin 800 kilogrammaa kuutiometriä kohden). Laskettaessa, kierrä aina koko massa ylös. Huomaa, että kaikki raskaat huonekalut ja sisustustarvikkeet rakennustyön aikana on poistettava talosta.

  Kun määrität talon massan, jakaa se neljällä, ja saat kuorman putoavan yhteen kulmaan. Tämän luvun perusteella voit valita ruuvi- tai hydrauliliittimen, jolla on sopiva nostokyky. Molemmat mallit ovat varsin luotettavia ja helppokäyttöisiä.

  Suosittelemme, että kiinnität huomiota malleihin, joiden kantavuus on noin 20% enemmän kuin on tarpeen. Näin voit ottaa huomioon mahdolliset virheet laskutoimituksissa ja laitteessa - toimimaan ei mahdollisuuksien rajoissa. Ole erityisen varovainen, kun valitset kiinalaisia ​​telineitä, niiden todellinen kantavuus on usein pienempi kuin dokumentaatiossa todetaan.

  Riippuen taloudellisista ominaisuuksista ja suunnitellun työn monimutkaisuudesta, voit ostaa yhden, kaksi tai neljä nostinta. Lisäksi sarjoja myydään useista liittimistä ja ohjauspaneelista. Tällaisten järjestelmien avulla voit nostaa talon kulmat samanaikaisesti määrätyn määrän mukaan, mutta ne ovat melko kalliita ja niitä käytetään pääasiassa ammattilaisten käytössä.

  Sinun on myös valmistauduttava etukäteen seuraaviin laitteisiin ja materiaaleihin:

  • puiset säleet, joilla on merkinnät niiden hallitsemiseksi nousun korkeuden mukaan;
  • vahvoja levyjä, joihin liitännät asennetaan;
  • puupylväät tai churbak, joka suljetaan talon kulmien alle;
  • metsätulpat, joiden avulla lokit kiinnitetään;
  • teräslevy, jossa on pieni syvennys, joka asettuu nosturin päätä vasten;
  • käsitelty ja kuivattu kaistale vanhojen tilalle;
  • rakennusmateriaalit uuden säätiön rakentamiseksi omilla käsillään (tarvittaessa).

  Harkitse yhdensuuntaisen toiminnan nostamisprosessia. Tätä menetelmää käytetään vain, jos olet laittanut talon yhden kulman.

  Talon nostaminen yhdellä liittimellä: toimintasarja

  1. Määritä korkeus, jolla haluat nostaa talon korvataksesi murtuvat levyt tai säätiön rakenteen. Tee tarvittava korkeuskorkeus pylväs - laitat sen talon nurkkaan sen jälkeen, kun nostat hirsitalon.
  2. Yritä tehdä talosta mahdollisimman helppoa: kuljettaa raskaita huonekaluja ja laitteita, irrota ovi saranoista, purkaa lattia. Poista viestintä käytöstä.
  3. Vahvista metallikannattimilla kolmea alempana olevaa laatulokia, joita et aio korvata.
  4. Leikkaa reikä vanhoihin mädätettyihin lokeihin talon sagging-kulmassa, jossa voit sijoittaa telin ja sitten - tukipylvään.
  5. Aseta teline tukevalle puupaneelille ja aseta teräslevy, jossa on syvennys pään alle pään ja tukin väliin. Tämä sallii nosturin irtoamisen lokin alapuolelta nostoprosessin aikana.
  6. Nosta kulmaa napa. Hallitse hissin korkeutta merkityllä kiskolla.
  7. Aseta valmiiksi valmistettu puupylväs kulmaan.

  Jos haluat nostaa koko hirsimökin ja täyttää uuden säätiön, voit käyttää kahta tai neljä nostinta. Toisaalta nosto neljän viikon päästä on huomattava, mutta toisaalta tämä menetelmä on kalliimpi, sillä sinun on hankittava neljä kappaletta kerralla tarvittavalla kapasiteetilla.

  Nosta taloa kahdella liittimellä

  Valmistelutyö nostettaessa taloa kahdella liittimellä suoritetaan samalla tavoin kuin edellinen menetelmä. Huomaa, että jokaisen kulman nousu kerrallaan on enintään 5 senttimetriä. Älä unohda hallita kaltevuuden korkeutta merkittyjä kiskoja ja kaltevuuskulmaa - rakennustason mukaan. Nosta vierekkäisiä nurkkoja yksi kerrallaan, älä yritä tehdä sitä samaan aikaan: pienimmällä virheellä talosi voi kiertyä.

  Nosta taloa kahdella liittimellä

  Nosta taloa neljältä nostimelta

  Rakennetta voidaan nostaa neljällä nostolla. Voit nostaa talon kulmat samanaikaisesti käyttäen neljää napaa ja ohjauspaneelia. Voit yrittää tehdä ilman konsolia koordinoimalla kulmien nousua talossa matkapuhelimella tai radiolla.

  Mutta hissin synkronoinnin pienimmässä virheessä talossa voi kuulostaa, joten usein käytetään muuta menetelmää. Jokainen nurkka puolestaan ​​nousee muutamia senttimetrejä omilla kädillä, ja nostoon ennalta määrätyn korkeuden mukaan nostimet vedetään ulos ja korvataan puisilla tukipuilla.

  Puulämmitteisen talon nostamisprosessissa käyttäen jotain kuvattua menetelmää, älä unohda turvaohjeita, noudata suositusmme ja vaikeissa tapauksissa kysy asiantuntijalta. Älä unohda, että hirsitalon alemmat lokit, mutta myös puulattiat voivat vaatia korvaamista.