Kylpyhuonekorjauksen tekeminen - päävaiheet

Jokainen rakenne, joka kuluu jonkin ajan kuluttua, riippuu kulutustasosta, täytyy virkistää ulkonäköä ja joskus korvata osan sen rakenteesta - tämä koskee myös kylpyjä. Alla kerrotaan kylpyhuoneen korjauksen aikana suoritetuista töistä ja niiden järjestyksestä.

Jos kylpy on jo vanha ja katto alkoi kaatua siinä, lattiat alkoivat kaatua ja huone ei enää pysty pitämään kertynyttä lämpöä, silloin on aika tehdä korjauksia.

Tämä ei tarkoita sitä, että asiantuntijoiden apua on tarpeen hakea, koska kylpyammeet voidaan korjata omalla tavalla. Ensinnäkin on luonnollisesti tarpeen tarkastaa virheiden rakenne, jonka jälkeen on jo mahdollista päästä eroon niiden poistamisesta.

Bathin suunnittelun analyysi

Tässä vaiheessa ennen kylpyhuonesi palauttamista sinun on löydettävä kaikki toimintahäiriöt, jotka ovat syntyneet käytön aikana, valitsemalla tapoja poistaa ne ja laatia luettelo korjauksista.

Tarkastus suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Suorita ensin seinien tarkastus. Ne tarkistavat eristeen laadun, ovatko seinillä halkeamia, halkeamia ja muita vikoja.
 2. Seuraavaksi tarkasta säätiö. Jos se on vähentynyt ja merkittävät halkeamat, tässä tapauksessa säätiön korjaaminen voi olla epäkäytännöllistä. Kylpy on pudonnut.
 3. Nyt näet katon, katon, savupiipun ja uunin. Kattoon ja kattoon ei saa olla aukkoja, ja eristeen tulisi olla ehjä. Savupiipulla ja takalla ei myöskään saa olla halkeamia, siruja ja muita vastaavia vikoja.
 4. Ikkunoiden ja ovien tarkastus on suljettava, vääristymiä ja muita vaurioita ei voida hyväksyä.
 5. Huoneissa lattialla ja seinillä ei pidä olla sieniä, ja lattialaudat ja väliseinät on tarkistettava voimaa.
 6. Ja lopuksi sinun täytyy tarkistaa kuivatushaudat, hyllyt ja huonekalujen kunto.

Kun kaikki korjaustarpeet on tunnistettu, on laadittu työsuunnitelma ja kaikki materiaalit on ostettu, on mahdollista edetä suoraan korjaustöihin.

Kylpyen päärakenteiden palauttaminen

Jos rakenteen yksittäisiin rakenteisiin liittyy huomattavia vahinkoja, vanha kylpy on uusittava mahdollisimman pian.

Säätiön korjaus

Perusrakennuksen palauttaminen kylvyssä edellyttää tällaisia ​​vikoja: lattian pohjan kaltevuuden paljastuminen, tuhoutumisen merkit alkoivat näkyä seinille. Pohjavesi on tyhjennettävä tyhjennyslaitteilla, laadukkailla sokeilla ja myrskyviemäreillä.

Kun pääset eroon leikkauksen syistä ja muista puutteista, voit jatkaa kylpyammeen perustuksen palauttamista.

Tarvitaan useita tällaisia ​​toimia:

 1. Kylvyn liikkumiseen liittyvät valmistelutyöt. Tätä varten sen sisäinen tila vapautuu kaikista esineistä, poikkeuksetta, jopa uunista.
 2. Jos haluat nostaa pienen puun kylvyn, sinun on varastettava useampia liittimiä ja palkkeja, jotta kylpy uuteen paikkaan. Tällainen prosessi olisi tehtävä huolellisesti, hitaasti, jotta se ei häiritse seinien geometriaa. Jos näin tapahtuu, silloin on hyvin vaikeaa antaa sille alkuperäiset mittasuhteet. Kylpyta nostetaan napaisin vaiheittain alkaen yhdestä kulmasta, joka nousee merkityksettömälle korkeudelle ja jatkuu vastakkaiseen suuntaan nostettaessa sitä samalle korkeudelle. Jokainen uusi korkeus on kiinnitettävä asettamalla palkit. Tällaisia ​​toimenpiteitä toistetaan, kunnes kylvyt nostetaan haluttuun korkeuteen.
 3. Seuraavassa vaiheessa kylvyn ala puhdistetaan uuden säätiön asettamiseksi.
 4. Asenna nyt muottirakenne, tee vahvistuskehys.
 5. Tämän jälkeen sementtilaasti kaadetaan muottiin. Pelastamiseksi se voi lisätä tietty määrä kiviä muottiin.
 6. Sen jälkeen, kun sementtilaasti kovettuu, tuloksena oleva pohja päällystetään päällysteellä tai valssatulla kosteutta hylkivällä bitumikerroksella.
 7. Kolmen viikon kuluttua muotti poistetaan ja kylvyt lasketaan valmiiseen pohjaan. Alentamisen prosessi on myös suoritettava huolellisesti ja vaiheittain, siirtymästä toiselta puolelta toiselle.

Toimii lattian restauroinnissa kylvyssä

Lattian tarkastuksessa määritetään sen viimeistelyn tila, hirsitalon kiinnityspalkki, loki ja alempi kruunu. Epäpuhtaasta haju lattian alla, voimme päätellä, että se on mätää. Silmällä on vaikea selvittää, onko materiaali vahingoittunut, koska ulkoisesti se voi näyttää normaalilta. Helpoin tapa määrittää johtokunnan asema on säännöllinen hälytys. Jos puu on mätä, se lävistetään hyvin helposti.

Loppu tuhoutuu loppuun. Jos kosteutta hylkivää kerrosta ei ole tehty, tuhoaminen tapahtuu paljon nopeammin. Lattian kutistaminen voi olla erittäin vaarallista runkorakenteille ja hirsimökkeille, koska tuhoisa prosessi voi levitä seiniin.

Jos pisteiden korjaus on tarpeen, laita oikeat paikat heikosta puusta ja paikalleen uudet levyt ajetaan. Sen jälkeen koko pinta on yhtä suuri, ja epäsäännöllisyydet poistetaan tasolta.

Jos viivästykset, täyteaineet, rouhinta tai päällyste on murtunut, ne on vaihdettava välittömästi. Tällöin koko kerros on nostettava ylös, hirsitalon alaosa osittain poistettu ja vanhat sulautetut palkit korvataan uusilla.

Kun uudet upotetut elementit on asennettu, niihin voidaan kiinnittää viiveitä, ja jo myöhästyneinä voit asettaa uuden puulattian. Myös lattian täytyy lämmetä. Pesuhuoneessa voit laittaa yhden tyyppisen puristetun polystyreenivaahdon, jonka levyt ovat 15 cm paksuisia. Pukeutumishuoneessa sovitetaan samaa vaahtoa.

Asiantuntijat neuvoo: Puun huononemisen asteen määrittämiseksi sinun tulee lyödä korttia vasaralla. Tuhattujen äänten tapauksessa voit arvioida, että levyt alkavat huonontua. Jos haluat tietää viivytyksen tilasta, sinun pitäisi lyödä lattiapäällysteisen naulan. Jos ääni on kuuro, puu on jo märkä.

Seinäkorjaus

Jos tarkastuksen aikana havaittiin paikkoja lämpövuotoja seinämien läpi, suoritetaan lämmitys uudelleen.

Tällöin on olemassa seuraava teos:

 • Irrota ensin vanha eristys seinistä ja pinnan sileäksi, palkit kiinnitetään seiniin.
 • Tämän jälkeen höyrysulku kiinnitetään tangoilla nitoja käyttäen.
 • Basalttivillaeristyslaattojen muotoilu on laitettu luurangon soluihin.
 • Eristeen päälle kiinnitetään kosteutta kestävä kalvo, jonka päällä on päällyste.

Ulkoisen eristyksen päällä suoritettavat peitot voidaan valmistaa tuuletetuista saranoiduista paneeleista ja sisäpuusta, joka on valmistettu havupuiden puusta. Kun kylvyssä seinät on korjattu, suoritetaan vain lokeiden liitoskappaleet.

On olemassa tapauksia, joissa vanhan hirsitalon alemmat vanteet heikkenevät, jolloin on tarpeen parantua kylpyamme mahdollisimman pian.

Kylvyn katon palauttaminen

Yleensä katto on korjattava uunin palauttamisen jälkeen. Tällöin vanha pinnoite poistetaan ensin. Mökistä irrota kaikki eristys. Pölyn nostamisen minimoimiseksi pinnalle tulee hieman vaimentaa.

Nyt voit poistaa ensimmäisen levyn. Kun koko pinnoite on poistettu, tutkaa palkit. Korvatut elementit korvataan.

Jos ullakolla on sellainen, että sitä ei tarvitse korjata, tehdään vain uudelleeneristys. Koska lämmitin vaahto tai minvat täysin lähestyy. Lattialämmityksellä eristyskerros lepää palkkien väliin sijoitetun höyryeristysmateriaalin kerroksessa. Sivulle asetetaan kosteutta kestävä materiaali, jota seuraa lattia, joka on naulattu palkkeihin.

Kylpyammeen katon korjaus

Riippuen siitä, mitä materiaalia valittiin katon korjaamiseksi, sinun on suoritettava tällainen työ:

 1. Slate. Jos pinnoitteessa esiintyy halkeamia, ne suljetaan sementin liuoksella, jossa on kaarevaa asbestia ja valkoista liimaa. Asbestia ja sementtiä lisätään nopeudella 3: 1, ja liimaa laimennetaan vedellä suhteessa 1: 1. Kaikki yhdistetään ja sekoitetaan, kunnes homogeeninen tahnainen seos saadaan. Kun pinta on puhdistettu, se voidaan pohjusttaa PVA-liiman pohjaan ja peittää sitten kaikki halkeamat ja halkeamat valmiilla seoksella. Levitä se useaan kerrokseen, kunnes pinnoite saavuttaa 2 mm. Jokaiselle kerrokselle on annettava aikaa kuivua.
 2. Metallikatto. Levyjen väliset raot tiivistetään vetoketjulla, joka on kastettu kuumaan bitumiin, kerros bitumimateriaalia kaadetaan päälle. Jos on enemmän vahinkoa, ne on kiinnitetty laastareilla. Vahingoittuneen alueen läheisyydessä oleva alue on kuohkeaa kuumalla bitumilla, päällekkäin asetetaan kaksi kerrosta kangastemateriaalia, joka on päällystetty mastiksella.
 3. Pehmeä katto. Jos tarvitset pehmeän katon korjaamista, päästä eroon viallisista paloista. Pinta puhdistetaan, poista kynnet. Tämän jälkeen uusi laatta peitetään liimalla, ja sen asennus suoritetaan kääntämällä yksi puoli ylemmän laattapohjan alta. Lisäksi se kiinnitetään kattokaiteilla ja liitokset täytetään tiivisteaineella.

Luettelo hyödyllisistä vinkkejä kylpyammeen laadun korjaamiseen

Jäljellä on vielä muutamia yksinkertaisia ​​ja samalla hyödyllisiä vinkkejä:

 1. Se ei vahingoita johdotuksen täydellistä korvaamista. Jos aiemmin käytettyjä johdot ovat alumiinijohtimilla, ne voidaan korvata kuparijohtimilla varustetuilla johtimilla. Polttimot sopivat 2,5-neliösummalle ja sähkölämmittimille - 4 neliötä.
 2. Jos kylpyssä olevat ovet ja ikkunat ovat vanhoja ja niissä on vetoa, voit vaihtaa ne ja tehdä hyvää eristystä. Rinteitä voidaan ommella vaahdolla. Katso myös: "Mikä kylpyamme on parempi valita - vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet."
 3. Jos kylpyhuonekalusteet ovat kaatuneet, niin se on myös vaihdettava, ja älä unohda liota antiseptisiin aineisiin.
 4. Älä unohda oikosulun korjaamista, lattian kaltevuuden tarkastamista, putken puhdistamista, usein tukkeutumista ja asenna halkaisijaltaan suuremmat putket.
 5. Vaihda tarvittaessa uuni.

Edellä olevasta voidaan päätellä, että kylvyn korjaus ei ole mikään monimutkainen. Työn laajuus riippuu rakennuksen vaurion laajuudesta ja mahdollisesta lisähuollosta. Joka tapauksessa, anna korjaus onnistua!

Kylpyammeen alempi kruunu: asennus- ja vaihto-ohjeet ja vivahteet

Puurakenteiden rakentamisessa hirrestä tai baarista pohjakanku on perinteisesti heikko kohta. Tämä pätee erityisesti kosteuden aiheuttamiin kylpyihin ja saunoihin.

Tämän rakentamattoman kappaleen virheellisen asennuksen tai käsittelyn seurauksena on pian vaihdettava kylvyn alareunat, koska ne rikkovat.

Jauhettu kylpyamme alempi kruunu on kaikkein alttiimpia mätää ja huonontumista, joten se vaatii hoitoa ja asianmukaista asennusta.

Alempi kruunu

Toiminnan ominaisuudet

Kuten kuvasta näkyy, se on ala- tai takareuna, joka tulee kosketuksiin kellarin tai säätiön rakenteiden kanssa.

Sen jälkeen, kun säätiö on valmis ja täysin asettunut ja karkaistu, tulevat hirsirakennuksen ensimmäiset tukit tai palkit alkavat olla sille asetettu. Rakennuksen tässä osassa oletetaan, että koko rakennuksen painovoimasta aiheutuva maksimaalinen kuormitus sekä alempi sitominen tiukemmin maahan ja koskettaa betonia tai tiiliä.

Maapallon vetovoiman vaikutuksesta sadevesi virtaa alaspäin ja kertyy uudelleen tällä alueella. Lisäksi kapillaari imee kosteutta betonilla ja tiilillä, jotka ovat suorassa kosketuksessa viimeistelyrenkaan puuhun.

Vähintään vaarallinen on kosteus, joka itseensä vapautuu käytön aikana. Lattian ja maan välissä on tilaa, jossa tämä kosteus pystyy laskeutumaan ja kerääntymään. Jos lattiatilojen tilaa ei ole hyvä ilmanvaihto, on varmistettava alemman lattian, palkkien ja lattialautojen sekä ala-terien mätäneminen.

Venäjällä yleensä mäntyä käytetään hirsitalojen ja puurakenteiden rakentamiseen, mikä on melko edullista ja riittävää laatua.

Kuitenkin myös mänty ei pysty kestämään jatkuvasti kosteutta, koska se kantaa tällaisia ​​vaaroita puulle:

 • Vesi liukenee useimpiin kemikaaleihin, muuttamalla materiaalien koostumusta ja rakennetta.
 • Suolat ja muut vedessä liuotetut yhdisteet voivat reagoida puun komponenttien kanssa aiheuttaen siten sen kemiallisen korroosion;
 • Vesi - välttämätön edellytys elämän kehittymiselle, ja tämä on sen pääasiallinen vaara: vedellä tuodaan sienten ja hyönteisten toukkien itiöt sekä kasvien siemenet. Tämän seurauksena puusta tulee useiden organismien kulinaarisia etuja, kuten sieniä, bakteereja, puun tylsää hyönteisiä jne.;
 • Bakteerien elintärkeän aktiivisuuden vaikutuksen kautta tapahtuu prosessi kuten orgaanisten yhdisteiden hajoaminen tai hajoaminen. Puu on täysin orgaanista materiaalia, jotta bakteerit voivat tuhota sen täysin;
 • Puu on yleinen ravintoalusta erilaisille muotteille ja muille sienilajikkeille. Aikana mycelium tunkeutuu täysin puun rakenteen sisään, vähitellen sulattamalla sen sisäpuolelta erityisten entsyymien avulla, jotka se vapauttaa ruoansulatuksen aikana. Tämän seurauksena puu muuttuu hyödyttömäksi pölyksi.

Se on tärkeää!
Suurin vaara puutuotteille ovat sienet ja bakteerit, jotka eivät selviä ilman haluttua kosteustasoa.
Siksi puun vahingoittuminen on taistelu ennen kaikkea kosteudelta.

Luonnollisesti kantorengasvaurio voi johtaa epämiellyttäviin seurauksiin. Tämä on kehyksen geometrian muutos ja tuhoisien prosessien siirtäminen muihin rakenteisiin ja rakennuksen täydellinen tuhoaminen. Ainoa ratkaisu, jos rakenteen tämä osa vahingoittuu, on korvata kylvyn alempi kruunu uudella.

Tämä on melko kova ja vaikea työ, jota ei ole helppo tehdä omilla käsillänne. Jos vuokraat ammattilaisbrigadia, niin tällaisen työn hinta on keskimääräisen suuren kaupungin kuukausipalkan suuruus Venäjällä sekä materiaalit. Lyhyesti sanottuna on paljon halvempaa estää kylpyammeen alemman vanteen vaurioituminen kuin korjata ne myöhemmin.

Oikea asennus - tärkein suoja vaurioilta

Alempi rivi palkkeja asetettu erityinen teknologia.

Jotta alusrungon rivi ei huononisi nopeasti, ne on sijoitettava asianmukaisesti.

Voit tehdä tämän noudattamalla sääntöjä, jotka tässä oppaassa on:

 • Varatkaa aikaa ja rahaa, eikä osta ensimmäistä kruunua varten kirjaa tai pyöristettyä palkkia, vaan kylpyhuonekeramiikkaa tai lehtiväriainetta. Kirsikka on erittäin kallis materiaali, mutta yhdestä kruunusta se ei tarvitse niin paljon, mutta vaikutus on erinomainen;
 • Jos puutavara asetetaan pohjaan, on etukäteen asetettava euroroofing-materiaalin tiiviste. Tämä materiaali on vahvistettu lasikuidulla ja valmistettu pehmeän bitumin pohjalta, mikä sallii sen säilyttää ominaisuutensa ja rakenteen eheyden hyvin pitkään. Aseta tiiviste siten, että seinän keskiosasta on pieniä rinteitä reunoihin;

Palkki asetetaan kateaineen nauhalle.

 • Kylvyssä oleva parveke ennen levittämistä altistetaan huolellisesti antiseptisille aineille ja vettä hylkiville koostumuksille. Älä käytä käytettyä moottoriöljyä tai muita käsityömenetelmiä. On parempi ostaa hyvämaineisten valmistajien tuotteita, jotka ovat irtotavarana myymälöissä;

Älä aseta korkealaatuista kemiaa.

 • Jos puun ja säätiön väliin rakennetaan kellari, euroruberoidin asettaminen tehdään kahdessa paikassa: perustuksen ja tukilangan sekä pohjan ja puun välille;
 • Jos mahdollista, perustuksen tai jalustan seinämät tulisi korottaa korkeammiksi, jotta maapallon ensimmäiset ristit tukisivat sen hyönteisillä ja bakteereilla, kosteudella ja höyryillä.

Perusta on parempi tehdä korkeammalla.

 • Sen jälkeen, kun seinät on asennettu alemman puutavaran ja katehuopun välisen liitoksen yläpuolelle, galvanoitua terästä tai profiilia tehdään epäsäännöllisesti, joka on pienikokoinen visiiri, jonka ympärillä on kylpypiiri, joka tyhjentää sadevettä aukosta. Vettä voi kertyä katoamismateriaaliin pudelien muodossa, joten on parempi ottaa se mahdollisimman paljon;

Yli yhteisen tehdä ebb.

 • Lattian alla olevan tilan on välttämättä oltava ilmanvaihtoa tai ilmavirtaa varten tarkoitetut aukot, jotka varmistavat kosteuden oikea-aikaisen poiston. Jos pohjaa ei ole, ilmaputket tehdään alempaan tankoon ja yksi niistä laajennetaan ylöspäin putkella, joka peitetään visiirin avulla sateelta. Korkeus tarjoaa vetokyvyn;

Kellarissa he tekevät ilmaa.

 • Lattian sivulta kylpyhuonekuppi voidaan peittää pinnoittamalla vedenpitävyyteen puuhun, sitä ei vielä näy.

Se on tärkeää!
Näiden yksinkertaisten sääntöjen noudattamatta jättäminen voi heikentää ja kallista aikaa vievää korjausta kylpytynnyreiden pohjareunassa.

Vahingoittuneen kruunun vaihtaminen

Jos korjaamatonta tapahtuu ja materiaali heikkenee, on parempi tietää, miten korvata kylvyn alareunat.

Voit tehdä tämän käyttämällä useita tapoja:

 1. Irrota seinät, vaihda kruunu uuteen ja aseta hirsitalo uudelleen. Tämä on erinomainen ennaltaehkäisevä toimenpide vanhoille rakennuksille, koska samanaikaisesti voit poistaa useita muita puutteita. Menettely on kuitenkin aikaa vievä ja pitkä;
 2. Irrota kellarin tai pohjan ylemmät rivit ja korvaa mätä materiaalia uudella, joka käsitellään kaikkien sääntöjen mukaisesti. Talo, jota tukevat erityinen muotoilu tai tuet. Menetelmä on myös haastava ja tylsi;
 3. Leikkaa reikiä mätäreunassa, työnnä liittimet, nosta kylpyamme, vaihda tangot ja aseta se paikalleen. Järkevämpi menetelmä, edellyttäen, että kehys on korkealaatuista, kulmaliitokset eivät ole vahingoittuneet eivätkä geometrian muutokset ole kauheita.

Vihje!
Ennen kuin vaihdat heikentyneen puun, harkitse lehtikuusi.
Tämä puu vaikeutuu kosteudelta ja pystyy seisomaan vuosisatojen ajan suolavedessä, kuten venetsialaisten talojen tukipylväät.

Jack nosta hirsitalo ja korvaa se.

Kylvyn koosta riippuen se voi kestää kahdesta neljään nostokappaletta jokaisen seinän kohdalla. Märän rivin yläosassa tehdään reikiä moottorisahalla, jonka koko on noin 30 cm ja korkeus rivin leveyteen. Kussakin seinässä on 2-4 reikää, riippuen liittimien määrästä.

Tällöin reikään asetetaan tunkki ja vähitellen vuorostaan ​​jokainen tunkki nousee muutaman millimetrin päähän. Nosta siten yhtä seinää varovasti ja asenna ylimääräiset tuet varmuuskopiointiin. Ne voidaan valmistaa tukkeista tai suuresta puusta.

Alemman kruunun vaihtaminen - työläs prosessi

Vanha loki poistetaan, vanha kateaine poistetaan, kaikki puhdistetaan perusteellisesti ja käsitellään antiseptisilla aineilla, sitten uusi tiiviste asetetaan euroroofing-materiaalista ja uusi puu asetetaan, joka on käsitelty kaikkien sääntöjen mukaan.

johtopäätös

Puuhuoneen lokerot ovat puutteellisia objektiivisten syiden vuoksi heikko paikka. Siksi sen asennusta on kiinnitettävä erityistä huomiota välttäen aikaa vievää ja kallista korvaamista ja korjausta. Tämän artikkelin video näyttää kaikki edellä esitetyt, joten suosittelemme katsomaan sitä.

Jacking-tekniikka

Puu- ja puusta valmistetut rakennukset ovat kestäviä, ne voivat toimia kymmeniä ja jopa satoja vuosia. Aika on kuitenkin tuhoisa kaikkein kestävimpiin materiaaleihin, joten ennemmin tai myöhemmin säätiö vaatii korjausta. Rotting vaikuttaa usein alhaisiin vanteisiin, minkä jälkeen talo alkaa vähitellen rullata sivulle.

Miten voin nostaa hirsitaloa?

Kehyksen nostaminen liittimellä on ainoa tapa tarjota käyttöön säätiö purkamatta itse rakennusta. Huolella varoen on mahdollista nostaa rakennuksen vähäinen vaurio, korvata positiiviset tai tuhoutuneet pylväät ja poistaa alemmat lokit, jonka jälkeen runko alennetaan paikalleen.

Sama työ tehdään, jos rakennus alkoi mennä maahan säätiön tuhoamisen jälkeen. Maaseudulla voi vielä löytää vanhoja hirsimökkejä, jotka on asetettu puulaitteisiin. Tällaisella säätiöllä on vähimmäisikä, ja sinun on vielä vaihdettava se.

Rakenteen huolellinen nosto on parempi käyttää useita nostimia, joiden nostokapasiteetti on vähintään 5 tonnia. Ne voivat olla hydraulisia tai mekaanisia, usein ruuveja varten.

On tärkeää varmistaa, että kaikki tarvittava työ toimitettiin rakennustyömaalle etukäteen: mitä nopeammin työ on valmis, sitä parempi. On mahdotonta säilyttää hirsimökki pitkään, se voi johtaa erittäin vakaviin seurauksiin.

Kuinka nostamaan hirsitalon liittimiä? Ennen nousun alkua on suoritettava useita valmistelevia vaiheita:

 • Pohjakerroksen vuoraus puretaan (jos on olemassa yksi), pääsy pohjaan on poistettava koko kehällä. Kaivanto on kaivaa, jonka avulla voit nähdä talon perustan kokonaan ja arvioida vahinkoa.
 • Alhaisten vanteiden kunto tarkistetaan: ne on tarkastettava, vasaralla napauttamalla määritetään pahoinpitelien läsnäolo. Jos murtuvat tai syvät halkeamat ovat merkkejä, alempi kruunu on vaihdettava.
 • On suositeltavaa valmistautua taloon etukäteen mahdollisten vahinkojen estämiseksi: poista luukku siten, että lasi ei vahingoittuisi, irrota luukku väliaikaisesti saranoista, joskus irrota aluslaatta.
 • Paikan päällä sinun on toimitettava kaikki työtä varten: hytit hirsiseinien nostoon, perusta materiaali, tilapäistä tukiaineistoa varten, valmistetut lokit uudelle alemman kruunun jne. Varten.

Sinun on myös huolehdittava siitä, että liittimet on asennettu kiinteään substraattiin, joka kestää talon painon ja ei pääse maahan. Se voi olla kiinteä metallilevy tai ainakin neliömäinen puinen kilpi, jonka puoli on vähintään puoli metriä.

Puuntyöstötekniikka

Kehyksen nostaminen liittimellä ei ole helppo, mutta melko toteutettavissa oleva tehtävä. On tärkeää, ettei kiirehdi vakavan vahingon välttämiseksi.

Jos rakennuksessa on pylväspohja, se ei ole vaikea sijoittaa liittimiä alhaisemman reunuksen alle, mutta jos rakennuksessa on kaistaleet, sinun on tehtävä sisennykset lokeihin. Tässä tapauksessa lokissa on tehtävä läpivientireikä, jossa vipu on kytketty päälle ja nostinta nostetaan seinälle.

Hirsitalon kasvattamiseen liittyvien töiden päävaiheet omalla kädellä:

 • Teokset alkavat eniten kärsivästä kulmasta. Useimmiten vakavin vahinko havaitaan talon pohjoispuolella. Pienessä rakennuksessa, esimerkiksi pienessä kylvyssä, hirsitalon teline voidaan asentaa vain kulmissa, pääkaupungissa on välikouru ja seinien kiinnitys vaaditaan, muutoin lokit alkavat kurottaa.
 • Jos joudut käyttämään vain yhtä nostoa nostolle, työ on suoritettava vähitellen. Seinää nostetaan korkeintaan 2 cm, sen alle tuodaan betoni, loki tai muu kestävä materiaali, jonka jälkeen se liikkuu seuraavaan kohtaan ja toimenpide toistetaan.

 • Rakennus kohoaa asteittain kehän ympäri. Yleensä korjaustöitä varten ei ole tarpeen nostaa sitä enemmän kuin 3-4 cm kerrallaan, joten rakennuksen tulee olla asennettu vahvaan tilapäiseen tukeen vaaditulla korkeudella, jonka jälkeen voit jatkaa säätiön palauttamista.
 • Jos käytetään sarakepohjaa, rikki sarakkeet rikki ja poistetaan, ne korvataan uusilla. Jos talossa on nauhalappu, on tarpeen poistaa tuhoutuneen pohjan jäänteet, syventää kaivantoa ja kaataa hiekkakerros pohjaan.

  Hirsitalon lasku säätiön korjauksen jälkeen

  Kun kunnostustyö on valmis, rakennuksen on oltava asianmukaisesti alaspäin. Jotta lokero ei vahingoitu, nostinta siirretään myös vähitellen: suoritetaan kääntötoiminto. Suojakansi asennetaan, tuki poistetaan, minkä jälkeen osa rakennuksesta laskee hieman, tilapäinen tuki asetetaan ja voit siirtyä seuraavaan kohtaan.

  On tärkeää, ettei kiirehdi: rakenteen vaurioituminen on erittäin helppoa, ja korjaus on äärimmäisen vaikeaa. Hirsitalon nostamista koskevaa työtä ei ole tehty yksin, on parempi ensin kuulla kokeneita rakentajia.

  Kuumennuksen uiminen: käytännön neuvoja

  Kuinka nostaa kylpyamme? Tällainen kysymys syntyy säätiön korjaamisen aikana tai tapauksissa, joissa tulvatilanne muuttuu. On tärkeää ymmärtää toiminnan tekniikka. Voit nostaa kylpyamme omilla kädillä, jos se on valmistettu puurungon muodossa. Tehtävä ei ole helppoa vaan varsin toteutettavissa.

  Ongelman ydin

  Teoriassa käytännöllisesti katsoen mitä tahansa rakennetta voidaan nostaa pois säältä ilman tuhoutumista tai purkamista, mikä ilmenee myös monikerroksisten rakennusten siirtämisestä. Usein ongelmia:

  1. Kuinka korottaa vanha kylpyamme säätiössä? Usein pienen kylvyn rakentaminen toteutetaan ilman pohjaa, ja sen pohja on sijoitettu yksinkertaisesti tiivistettyyn maaperään ja hiekka-sora-tyynyyn. Ajan myötä tällainen rakenne alkaa vähentyä (usein epätasaisesti), mikä aiheuttaa perustan valmistamisen. Ongelmana on, miten kylvyn korottaminen säätiöön sen jälkeen, kun sen toiminta on ollut useita vuosia.
  2. Kuinka korjata säätiö? Usein käy ilmi, että hirsimökki voi kestää vielä useita vuosia, mutta säätiö on jostain syystä vakavasti vaurioitunut. Tämä voi johtua tekniikan rikkomisesta rakentamisen aikana tai luonnollisissa olosuhteissa. Tällöin mahdollisuus säätää tai vaihtaa säätiö liittyy itse rakenteen nousuun.
  3. Kuinka eliminoida rakenteen vääristymät epätasaisen uppoamisen seurauksena? Kylpy voi saada vaarallisen muodonmuutoksen nurkkaan tai seinään, mikä aiheuttaa rakennuksen rullan ja tuhoamisriskin.
  4. Kuinka nostaa katto kylvyssä? Nosta rakennetta voi olla sen korkeuden nostaminen. Usein rakennusvaiheessa vähimmäiskorkeuden korkeus on asetettu, mutta ajan myötä on halu lisätä mukavuutta. Tällöin nosto auttaa ratkaisemaan ongelman.

  Säännökset nostolaitteista

  Mitä tehdä, kun on aika korjata kylpyamme vääntyneillä ja särkyneillä kulmilla? Tällöin kylpyrakenne nousee pinnan yläpuolelle kokonaan tai osittain. Kun nostamme kylpyamme, video näyttää selkeästi ja perusteellisesti.

  Paras vaihtoehto tällaisen tapahtuman toteuttamiselle on käyttää suurikapasiteettisia liittimiä. Nousu mahdollistaa pääsyn tukirakenteen säätöön ja alareunaan. Nostotoiminto on varsin monimutkainen ja vaatii erityistä hoitoa, koska väärät toimenpiteet voivat johtaa ligamenttien ja materiaalin tuhoamiseen.

  Vihje! Ennen kuin nostat altaan kylpyä, on arvioitava mekanismien kuormitus, jonka avulla voit valita laitteen tehon.

  Liittimet asennetaan pääsääntöisesti rakenteen kulmiin, ja 1/4 koko rakenteen massaa käytetään 1 laitteen kohdalla. Yleisimmin käytetyt mekanismit, joiden kapasiteetti on vähintään 4,5-5 tonnia.

  Ennen työn aloittamista on nostettava nostotoiminto, joka määräytyy toiminnan tarkoituksen ja rakenteen tyypin mukaan. Työssä käytetään yleensä vähintään 2 kappaletta. Poikkeuksia ovat tapaukset, joissa vain yksi kylvyn kulma on uponnut. Epämuodostumien poistamiseksi vain kaatunut kulma nostetaan haluttuun korkeuteen. Kaikissa muissa töissä parit käytetään pareissa, jotka nostavat koko seinän, mikä säilyttää tukkien kulmaliitoksen eheyden.

  Toimenpide olisi toteutettava tasaisesti ja vähitellen. Varotoimia on noudatettava. Rakennustöiden täydellinen nousu suoritetaan sykleissä:

  • lievä nousu toisella puolella;
  • kohdistaminen vastakkaiselle puolelle tukien asentamisen kohotetun seinän alle;
  • toista sykli.

  Vihje! Nostokorkeus ei saa olla yli 5-7 cm, jotta rakenteellinen vika ja halkeamat muodostuvat.

  Pystysuoran liikkeen kokonaiskorkeus voi olla 35-50 cm. Vahingon poissulkeminen saadaan aikaan hirsitalon korotettujen osien luotettavalla kiinnittämällä.

  Nostotoiminta on suoritettava ottaen huomioon jatkotyöt. Toisin sanoen säätiön peruskorjaus mahdollistaa edellisen rakenteen purkamisen, muottien asentamisen, uuden järjestelmän täytön, ts. teosten monimutkaisuus ylittävän kylpyläosan alla. Tämä edellytys edellyttää kaikkien turvallisuusvaatimusten noudattamista, eliminoimalla kylpykehyksen sedimentoitumisen vaara.

  Vaaditut työkalut

  Kun työskentelet omalla kädellä, sinun on valmistauduttava etukäteen tällaiseen työkaluun:

  • pyörösaha;
  • Bulgaria;
  • jyrsijä kone;
  • vannesahan;
  • sähköpora;
  • kirves;
  • taltta;
  • sledge hammer;
  • romu;
  • vasara;
  • työkalu betonin asettamiseen ja tasoittamiseen;
  • höylä;
  • lapio;
  • mittanauha;
  • rakennustaso;
  • romahtamaan.

  Miten koulutusta tehdään?

  Koko kylpyammeen nostaminen koostuu useista eri vaiheista. Ensinnäkin valmistelevia tapahtumia pidetään. Työ alkaa rakennuksen kellariosaston ulomman vuorauksen purkamisella. Ulkopäällysteen poistamisen jälkeen on mahdollista tarkistaa tarkasti alareunojen tukkien tilat. Kysymystä korvaamis- tai korjaustarvetta koskevasta kysymyksestä on käsitelty, ja myös liittimien asennuspisteet on kuvattu. Erityisesti korostetut aktiivisen hajoamisen alueet, maaperän liikkumisen aiheuttamat halkeamat.

  Seuraava tarvittava askel on kaivata kaivantoa säätiön ympärillä. Kokonainen tilan tarkastus lopulta muodostaa uudistussuunnitelman. Jos säätiö on tuhoutunut huomattavasti, sen jälkeen se on poistettava kokonaan ja uuteen betonivaluun on tehtävä. Järjestelmän kuormituksen vähentämiseksi kaikki laitteet, huonekalut ja hyllyt poistetaan kylvystä. Ovilasi ja ikkunoiden ikkuna poistetaan tilapäisesti. On suositeltavaa purkaa lattia (vieläkin parempi ja aluslattia), mutta tämä tapahtuma pidetään sopimuspuolen harkinnan mukaan.

  Liittimien valinta ja niiden asennuksen valmistelutyö

  Työlle on tärkeää valita oikeat liittimet kylpyammeen nostamiseksi. Mekanismien arvioidut parametrit ovat kuormituskapasiteetti ja enimmäisliikkeen kulku. Käytännön toiminnoissa voidaan käyttää kahta päätyyppiä - ruuvi- ja hydrauliliittimet. Parhaiten tunnetut hydraulijärjestelmät, joilla on suurempi teho ja luotettavuus käytössä. Pienemmissä puulajeissa voidaan käyttää halvempia ruuveja.

  Vihje! Nosto-rakenteet ovat mahdollisia vain luotettavalla nostotukilla. Jos se sukeltaa maahan raskaalla kuormituksella, toiminta on mahdotonta.

  Siksi laitteiston asennuspaikassa on vankka perusta.

  Asennuspaikka valmistellaan seuraavasti:

  1. Suunnitelmassa on yhteensä 8 pistettä (2 kummallakin puolella), 45-50 cm rakennuksen kulmasta.
  2. Näissä paikoissa, kaivaa kuoppia, kuten mitat: pituus (pitkin säteen) - 90-100 cm, leveys - 70-75 cm, syvyys - 50-60 cm kuilun kuopassa, ja puristetaan varovasti kaadetaan sepeli kerros, joka on asennettu tukevalle alustalle puutavaran. palkit tai levy.
  3. Lokin valmistelu, jos tarpeen korvata mätäreunat. Uusien lokien halkaisijan on täsmälleen vastattava elementtien kokoa, jotka vaativat poistamista. Niiden on ensin kyllästettävä sienilääkkeellä ja valmis asennettavaksi.

  Nosto-tekniikka

  Kuinka korottaa kylpyamme pohjaan, video näkyy selkeästi ja vaiheittain. Voit käyttää 2 vaihtoehtoa: vaihtoehtoinen seinien nosto kahdella mekanismilla tai samanaikainen koko rakennuksen nostaminen. Toista menetelmää käytetään pienissä puisissa kylpylöissä, kun on tarpeeksi käyttää 4 vastakkaisten puolien asentamista. Ensimmäinen vaihtoehto on suosittu, mikä mahdollistaa minkä tahansa rakenteen, eikä vain puuta.

  Nostotoimenpiteen toimenpide on seuraava:

  1. Liittimien asennus. Mekanismit kiinnitetään valmistettuihin ja väkevöityihin kaivoihin ja tukevat hirsitalon alempaa kruunua. Jos alemman kruunun muuttaminen on tarpeen, painotus sijoitetaan seuraavaan, ehjä kruunuun.
  2. Hidas, tasainen nousu 4-5 cm tai kunnes yksi kruunu lähtee pesästä alhaalla.
  3. Johtavat korotetun tukikehyksen alla konkreettisia tai puupalkkeja, muita voimakkaita tilapäisiä tukia.
  4. Siirrä liittimet muihin pisteisiin. Nostettaessa pieni talon mekanismeja asennetaan vastakkaiseen seinään. Jos kylvyssä on merkittävät mitat, ne kiinnitetään viereiseen seinään. Samoin kuin edellisellä toimenpiteellä nostetaan ja kiinnitetään kohotettu hirsirakennus. Joten koko rakenne nostetaan puolestaan.
  5. Korttien paluu alkuperäisiin pisteisiin ja hirsitalon nousu vielä 4-6 cm. Tällaisia ​​toimenpiteitä suoritetaan, kunnes kokonaiskorkeus on 40-50 cm, minkä jälkeen varmistetaan luotettava tuki nostetun rakenteen avulla ottaen huomioon kaikki turvallisuusvaatimukset.

  Työtä jatketaan tehtävästä riippuen:

  1. Säätö säätöön. Jos kylvyssä ei aiemmin ollut perustetta, kaivaa kaivanto sen valmistukseen. Joskus on päättänyt korvata pylväs kannatin nauhalevyllä, mikä merkitsee aiempien tukien poistamista ja koko syklin käyttäytymistä uuden tyyppisen alustan valmistamiseksi. Seuraavaksi asennetaan muotti, asennetaan varusteet ja kaadetaan betonia. Hirsitalon alemman kruunun kiinnittämiseen on kiinnitetty pystysuoria tangot, jotka kohoavat betonipinnan yläpuolella. Vedeneristys on käytössä.
  2. Peruskorjaus. Kun tietty betonipohjan paikka tuhoutuu, vain tämä osa alustasta korjataan. Samanaikaisesti vaurioitunut betonipaino poistetaan, muotti on asennettu ja uusi betoniliuos kaadetaan. Vedeneristyskerroksen tila tarkistetaan tarkasti ja sen vaihto varmistetaan. Betonikaistaleen koko pinta tasoitetaan huolellisesti rakennustasolla.
  3. Vahingoittuneen kruunun vaihtaminen. Jos säätiö ei vaadi korjausta, ja on tarpeen korvata vain kellariin mätätyt lokit, ne poistetaan hirsitalosta ja uudet korjataan. Riippumatta vedenpitävyyden kunnosta, on suositeltavaa korvata se ja laittaa uusi.

  Kylvyn laskeminen paikalleen suoritetaan päinvastaisessa järjestyksessä ennaltaehkäisevien toimenpiteiden noudattamisen ja vinouden estämiseksi. Liittimet asennetaan vuorotellen niiden kaivoihin ja tilapäiset tukit poistetaan. Toimenpide, kuten nosto, suoritetaan vaiheittain, so. 1 sekunnin ajan 4-6 cm: n kulmassa on tärkeää, että alempi kruunu sijoitetaan tiukasti vaakasuoraan ja seinät pystysuoraan.

  Joskus kylpyhuonekaluston peruskorjaus on välttämätöntä, että seinien perustukset tai kellariosat toimivat. Tällöin on välttämätöntä varmistaa kylvyn nousu, mikä on täysin mahdollinen liittimien käytöllä. Tämä tapahtuma on melko monimutkainen ja aikaa vievää, mutta kaikki säännöt ja suositukset ovat mahdollisia yksinään.

  Hirsitalon alemman kruunun vaihtaminen: tapoja korvata mäntyrätyt lokit kokonaan ja osittain ensimmäiseen kruunuun

  Alempi kruunu on "heikko yhteys" kylpylärakennuksessa. Se on kaikkein alttiimpia kosteudelle, joten se räjähtää helposti levittämällä roskia ylempiin lokeihin. Ja tämä johtaa koko rakennelman asteittaiseen vääristymiseen ja tuhoamiseen. Siksi hirsitalon alemman kruunun hajoamisen ensimmäisinä merkkeinä on tehtävä päätös: joko kylpylärakennuksen uudistamiseen tai mädäntyvien lokien korvaamiseen kokonaan tai osittain. Viimeksi mainittu vaihtoehto liittyy vähiten aikaa ja materiaalikustannuksia, joten sitä käytetään useimmiten. Tietoa kylpylän alemman vanteiden korvaamisesta tavoista ja vivahteista lue lisää.

  Menetelmä # 1. Alhaisten vanteiden vaihto osat

  On tilanteita, joissa puutavaran lokit ovat osittain vahingoittuneita eikä niitä tarvitse korvata kokonaan. Tällöin riittää poistamaan mätä alue, asettaen sen paikka "laastari" puusta, tiilestä tai muista materiaaleista.

  Kevyen vanteen osittaisen vaihtoehdon tekniikka on seuraava:

  1. Vaurioituneen alueen alue vapautuu ulkokuoresta (sivuraide, seinälevy jne.).
  2. He määrittelevät mätäpuun rajat, merkitse ne taltalla tai veitsellä.
  3. Poistu 40 cm: n rajoista molempiin suuntiin ja asenna tasoituslevy. Ne ovat välttämättömiä, jotta rakennetta ei vahingoittaisi märkäpuukudoksen poistamista. Levittämällä 40 mm: n paksuisia palkkeja korkeus 2 - 3 kruunua. Ne on kiinnitetty seinän molemmille puolille vahingoittuneen alueen sivuille (vain 4 baaria). Tasoja vaaditaan, jos merkittävän osan kruunusta on tarkoitus poistaa kerrallaan. Pienillä korvauksilla niitä käytetään harvoin.
  4. Sawed männystä männystä sähköllä tai moottorisahalla. Tee ensinnäkin läpi leikkaus vaurioituneen alueen toisella puolella, sitten - toisaalta. Leikkausosa poistetaan. Tiheämmän istuvuuden vuoksi aukkojen reunat työntävät leikkauksia noin 20 cm leveäksi.
  5. Toisen kruunun avattu alaosa puhdistetaan, tasataan tasaiseksi (taltalla). Käsittele sitä ja syntyvän aukon sivuseinät antiseptisellä aineella.
  6. Kattotiili levitetään pohjaan 2-3 kerroksessa.
  7. Aseta aukko päällekkäin. Osa leikataan halkaisijaltaan samanlaisesta lokista kuin korjatut lokit. Sen pituuden tulisi olla 1 - 2 mm pienempi kuin aukon koko. Insertia käsitellään antiseptisellä aineella.
  8. Asenna pistoke aukkoon, tarvittaessa tukkia se kynttilällä.
  9. Rungon ja rungon väliset raot peittävät perusteellisesti sammal, hinaus, juutti.

  Tämän menetelmän avulla on mahdollista korvata vahingoittuneet lokit, mutta koko alempi kruunu. Tällöin osat katkaistaan ​​asteittain kruunusta, ja ne korvataan uusilla. Prosessi on varsin työläs, mutta sen avulla voit tehdä ilman nostoköysiä hirsitalossa.

  Voit myös korvata alemman kruunun tiilimuodossa. Tällöin vahingoittuneen lokin osia leikataan peräkkäin ja liuokselle asetetaan tiili tuloksena oleviin aukkoihin. Vähitellen tiilimuuraus korvaa koko alemman kruunun.

  Menetelmä # 2. Alemman vanteen täydellinen vaihto

  Kruunujen täydellinen korvaaminen voidaan suorittaa edellä kuvatulla tavalla (vaurioituneen lokin kaikkien osien asteittainen poistaminen). Uusi kruunu on kestävämpi, jos teet sen kiinteistä tukkeista, ei kappaleista. Tällöin hirsitalon seinät nostetaan nostureiden avulla, vaurioituneet alemmat vanteet poistetaan ja uudet lokit asennetaan sen sijaan.

  Tämä menetelmä käsittää koko talon rakenteen siirtymisen ja vaatii sen vuoksi valmistelua.

  Valmistelut ennen hirsitalon nostamista

  • Ikkunat ja kehykset, ovenkehykset poistetaan niin, että ne eivät halkeile hirsitalon nostamisen aikana.
  • Kaikista raskaista kalusteista tehdään kylpylä, mieluiten hirsirakennuksen pitäisi pysyä tyhjänä.
  • Jos lattialokit on upotettu alempaan kruunuun, ne puretaan. Malleissa, joissa viivästyksiä on asetettu alemman kruunun yläpuolelle, lattia ei pääse koskettamaan.
  • Savupiippu erotetaan katosta ja katosta. Muussa tapauksessa hirsitalon nostamisprosessissa raskas savupiippu saattaa vahingoittaa niitä.
  • Ne kruununleikkaukset, jotka eivät muutu, korjata ja korjata. Tätä varten 50 cm: n etäisyydellä rungon kulmista, kullakin seinämällä 40 mm: n paksuiset levyt (palkit) on naulattu pystysuoraan. Levyjen alareunojen pitäisi päätyä kruunun tukkien päähän, jota ei voi vaihtaa (toinen pohjasta). Ylempi reuna kiinnitetään ylimpään kruunuun. Kortit on naulattu sekä ulkoseinille että sisemmille seinille (16 korttia neljällä kussakin seinässä). Alareunasta ja ylhäältä jokainen levy on kiinnitetty läpivientien avulla. Tällainen kiinnitys on välttämätöntä, jotta hirsitalon seinät eivät johda nostettaessa niitä liittimiin.

  Kun kaikki valmistelutyö on valmis, seinät voidaan nostaa ja jatkaa alemman kruunun korjaamista.

  Edistyminen hirsitalon alemman kruunun korvaamisessa

  Jos hirsitalo seisoo liuskajohdolla, tee tämä:

  1. Hakkuusligaatio koostuu kahdesta lokerosta (ylempi ja alempi), jotka on yhdistetty kulmaliitokseen. Ensin määritetään, mitkä lokit korvatussa kruunussa ovat ylät. Jackit asennetaan niiden alle. Täällä lähtee 0,7 - 1 m talon kulmasta, 40 cm: n leveä aukko kääritään pohjaan, osa alemman kruunun loki leikataan aukkoa vastapäätä. Tuloksena olevan kapeaman kokonaiskorkeuden pitäisi mahdollistaa liittimen sijoittaminen siihen.
  2. Kaksi vastakkaista kaivoa leikataan kahteen vastakkaiseen seinään, jotka ovat yhtä etäisyydellä kulmista.
  3. Asenna liittimet, 2-4 osaa. Käytettävissä oleva määrä mahdollistaa joko kokonaan hirsitalon nostamisen välittömästi tai - jokaisen seinän vuorotellen. Pienempi vinoutuminen on mahdollista, jos kaikki seinät nostetaan samanaikaisesti - kun 4 liitintä on asennettu kahden vastakkaisen seinän alle (2 kpl).
  4. Koronapitimen ylemmillä lokeilla lepäävien telojen avulla hirsitalo nousee 7 - 10 cm: n korkeudella.
  5. Kastikkeen alemmat lokit vapautetaan ja poistetaan. Toisen kruunun avatuissa alemmissa lokeissa perustetaan tilapäisiä tukia (lokit, betonilohkot, tiilet, levyt jne.).
  6. Vauhtia. Yhdessä niiden kanssa korjattavan kruunun ylemmät lokit lasketaan myös. Ne poistetaan myös. Sen sijaan he asentavat uudet lokit ja kiristävät heti kiristimet.
  7. Väliaikainen tuki toisen kruunun alemman lokin alla poistetaan. Uudet lokit asetetaan pohjalle (alemmat kastikkeessa).
  8. Liitännät ovat hitaasti ja synkronisesti laskeneet, jolloin ylempi lokit liitetään pohjaan. Uudet lokit ja toinen kruunu ovat täynnä hinausta, sammaleita tai juuttia (suorita tiivistys).

  Tämä täydentää alemman kruunun vaihtoa.

  Jos kehys on sarakepohjaan, korvaaminen on helpompaa:

  1. Alustan pylväiden väliin, joihin alemman kruunun leikkauksen ylemmät lokit lepäävät, kiinnitetään liittimet. 2 kpl. seinälle. Tällöin tunkki on asennettava kiinteälle alustalle, esimerkiksi levypöydälle (mitat noin 50x50 cm). Nastatangon pää on sijoitettava tukaan metallilevyn läpi.
  2. Jackit nostavat. Seuraavaksi suorita samat vaiheet alemman kruunun vaihtamiseksi, kuten liuskan alapuolella. Toisin sanoen ero hirsimökkien kruunujen korvaamisessa nauhojen ja pylvässäätiöiden kanssa on vain asennuksen yhteydessä. Tämän teipin pohja on hävitettävä osittain. Sarakkeen perusta ei ole tarpeen tuhota. Suunnittelun mukaan se on "ajoittaista", joten pylväiden väliin on tarpeeksi tilaa kiinnittimien asentamiseksi.

  Katso lisätietoja alla olevista kaavioista.

  Alhaisten vanteiden hajoamisen estäminen: suojatoimenpiteet

  Voit korvata vanhat lokit kruunuihin, mutta 2-3 vuoden kuluttua löytää ne uudelleen mätänemällä. Tämän välttämiseksi alemman vanteen on oltava vedenpitävä ja suojattava mätä. Suojatoimenpiteet voivat olla seuraavat:

  • Alhaiset vanteet tehdään lehtikuusesta, joka on vähän herkkä mätä. Sen sijaan, että kiinteät lokit, voit käyttää lehtikuusi levyt. Ne on sijoitettava alemman kruunun alle. Niinpä kruunun ja säätiön väliin muodostuu suojaava, ei altistunut sienikerrokselle. Hyvä vaihtoehto aariin on tammen lokit ja levyt.
  • Peittävät lokit antiseptisesti. Voit käyttää vettä hylkivää ainetta, esimerkiksi antiseptistä "Pinotex", "Sadolin", "Senezh Ognebio" jne. Toinen suosittu "suosittu" anti-septinen säiliö on koneesta. Sen haitta on terävä, pitkäikäinen haju.
  • Kylpypohjan hydrofobinen pinnoitus.
  • Useiden kerrosten katodimateriaalin (2-3) käyttö kruunun ja pohjan välisen liitoksen vedeneristämiseen.
  • Alhaisten vanteiden suojaus ulkoisesta kosteudesta käyttämällä visiiriä (esimerkiksi galvanoidusta nauhasta).

  Tällaiset yksinkertaiset menetelmät auttavat sinua poistamaan hajoamisen syyn ja estämään kylpyammeen alareunojen uudelleensuuntaamisen.

  Logging alempi vanteet: korvaustekniikka ja tärkeät vivahteet

  Kaikki kylpyammeet omistajat tietävät, että alemmat vanteet ovat erittäin haavoittuva paikka. Toisin kuin muut kylpylärakenteet, se on alttiimpia kosteuden haitalliselle vaikutukselle. Mutta pahin - helposti mätäsi, hän alkaa välittömästi levitä rotille ylempiin lokeihin, mikä johtaa aina koko rakenteen tuhoamiseen. Tilanteen tällaisen kehityksen estämiseksi sinun on välittömästi korvattava alempi kruunu ensimmäisten murtumisen merkkien vuoksi joko osittain tai kokonaan. Muussa tapauksessa sinun on aloitettava uuden kylpyammeen rakentaminen.

  Alemman vanteen osittainen vaihto

  Jos vastaat välittömästi tilanteeseen, voit säästää tarpeettomista raha- ja työvoimakustannuksista ja korvata vain osan alemman kruunun vahingoittuneista osista.

  Vaihtotekniikka

  Tämän menettelyn ydin on poistaa mätä alue ja asentaa paikalleen "laastari" puusta, tiilestä tai muusta materiaalista.

  1. Ulompi iho erotetaan mädäntyneestä alueesta;
  2. Murtuneen puun rajat määritellään, piirretty taltalla tai veitsellä;
  3. Jotta koko rakenne ei vahingoittuisi, murtuneen puupakkauksen poistamisen aikana 40 cm etäisyydelle suunnitelluista rajoista. Tasoja ovat tangot, joiden korkeus on 2-3 kruunua ja 40 cm paksua. Käytössä on yhteensä 4 baaria, jotka kiinnitetään murtuneen alueen sivuihin molemmin puolin seinää. Jos kruunun suurta osaa irrotetaan, on tarpeen käyttää kiviainetta, jos pieni alue on vaurioitunut - esikarsia ei saa käyttää;
  4. Lokin vaurioitunut osa poistetaan sähköllä tai moottorisahalla. Tehdäksesi tämän, sinun on ensin tehtävä molempien osapuolten läpi-leikkaus. Leikattu alue on poistettava;
  5. Tuloksena olevassa tilassa insertin asettaminen. Varmista, että se on tukevasti kiinnitetty, tee vastaanotetun aukon reunat (leveys 20 cm);
  6. Toisen kruunun alaosa puhdistetaan, tasoitetaan taltalla tasaiseen tilaan. Puun suojaamiseksi hyönteisiltä, ​​kosteudelta, muotilta, hajoamiselta ja tulelta, tuloksena olevan aukon sivuseinät ja toisen kruunun alaosasta käsitellään antiseptisellä aineella;
  7. Säätiö peitetään ruberoidilla 2-3 kerroksella;
  8. Tee insertti. Samasta halkaisijasta leikataan lokista lokitiedostojen tapaan. Sisäosan pituuden on oltava pienempi kuin aukon koko 1-2 cm. Se on käsitelty antiseptisellä aineella ja asetettu sitten aukkoon. Jos tämä aiheuttaa ongelmia, voit käyttää mörssiä. Voit käyttää puulevyjen sijasta betonin valmistusta, mutta voit käyttää tiiliä. Tätä tarkoitusta varten betoniliuokseen on asetettu tiilet aukkoon, joka on muodostunut murtuneen osan poistamisen jälkeen. Näin tiilimuuraus korvaa koko alemman kruunun;
  9. Kiinnittimen ja kehyksen väliset raot peitetään kuitumateriaaleilla, kuten hinauksella, juuttia tai sammalilla

  Alareunojen korvaaminen kokonaan

  Koko alemman kruunun vaihtaminen voidaan suorittaa edellä esitetyn kaavion mukaisesti. Tämä edellyttää suurta investointia aikaa ja vaivaa, koska on välttämätöntä poistaa vähitellen kaikki vahingoittuneet alueet ja korvata ne uusilla. Mutta on suuri etu - ei ole tarpeen nostaa hirsitaloa liittimiin.

  Se on paljon vahvempi, jos uusi alempi kruunu muodostuu ei paloista vaan koko lokeista. Tätä varten sinun on siirrettävä koko talonrakenne, nostamalla sitä lippujen avulla.

  Vaihtotekniikka

  1. Valmistava vaihe:

  • Jotta ikkunat ja ovet eivät halkeutuisi tukin nostamisen aikana, ne poistetaan;
  • Kehyksen pitää olla tyhjä, ja siksi kaikki raskaat esineet tulisi poistaa kylpyaltaan;
  • Lattialattia, joka on upotettu alempaan kruunuun, täytyy purkaa. Alemman kruunun yläpuolella olevia viivoja ei pureta;
  • Jotta vältytään raskaiden savupiippujen kattojen ja katon vaurioitumiselta, se on erotettava toisistaan.
  • Vahingoittuneet lokikirjat on korjattava. Se tehdään näin: kunkin seinän sisä- ja ulkopuolelta puolelta 0,5 metrin etäisyydellä hirsitalon kulmista ne kynsivät levyt tai palkit pystysuoraan (4 cm paksu). Niiden alareunojen pitäisi päätyä tarkalleen, missä lokeissa ei ole kruunun (toinen alhaalta) korvaamista, ja yläosa on kiinnitetty ylimpään kruunuun. Kiinteiden alueiden kiinnittämiseen käytetään 16 levyä, jotka on kiinnitettävä alhaalta ylös ja päältä päästä päähän. Tämä tehdään siten, että kun hirsitalo nostetaan liittimiin, se ei johda sen seiniin.

  Kun kaikki edellä mainitut työt on suoritettu - voit aloittaa hirsitalon alemman kruunun korjauksen.
  2. Pääteokset

  Hirsitalon alemman kruunun vaihtaminen riippuu säätiön tyypistä.

  Strip-säätiö

  1. Lokin ligaatio koostuu ylä- ja alalokista, jotka on liitetty ja yhdistetty nurkkaan. On erittäin tärkeää määritellä, mitkä lokit ovat märällä kruunulla ylemmät, koska liittimet asennetaan juuri niiden alle;
  2. Vaihdettavassa kruunukorvakkeessa, joka sijaitsee 0,7-1 m etäisyydellä talon kulmasta, aukko 0,4 m leveä on työntynyt pois pohjasta. Alemman kruunun loki vastapäätä tuloksena olevaa aukkoa, osa on leikattu siten, että kapean kokonaiskorkeus mahdollistaa sen sijoittamisen siihen. Tämän järjestelmän mukaan ne muodostavat täsmälleen samat markkinat kahteen vastakkaiseen seinään. Etäisyys kulmista tulee olla sama;
  3. Nyt sinun on asennettava liittimet (2-4 kpl). Erittäin tärkeä asia on valinnan valinta. Tätä varten sinun on valittava mekanismi, jonka nostokapasiteetti on vähintään 10 tonnia. Astian nostokapasiteetti riippuu kylvyn koosta riippuen 25 tonnia. Virhe tässä vaiheessa voi johtaa vääristymien muodostumiseen ja tukkien rikkoutumiseen. Liittimien määrä riippuu siitä, kuinka hirsitaloa nostetaan: kaikki kerralla tai kukin seinä erikseen. Mutta jos nostat seinät vuorotellen, se voi johtaa vääristymiin, joten paras vaihtoehto olisi nostaa koko hirsitalo yhteen. Tätä varten sinun on asennettava 2 liitintä vastakkaisiin seiniin siten, että ne ovat kiinni kruunukorvan ylemmistä lokeista.
  4. Nupit nostavat kehyksen 7-10 cm ja poistavat alemmat lokit ligaatiosta;
  5. Luotettavat tilapäiset tuet, kuten tiilet, betonilohkot, lokit, levyt ja palkit, sijoitetaan toisen kruunun alempiin lokeihin. Pääasia on, että ne kestävät koko lokin painon;
  6. Korkit korjataan yhdessä korjattavan kruunun ylemmän tukitason kanssa, ja niiden sijasta uudet asemat asentavat ja painuvat liittimet. Kaikki kannet, jotka on asennettu toisen kruunun alareunan alle, otetaan pois. Ylempi lokit liitettiin alareunaan ja alapäälle asetetut alemmat lokit. Hyvin hitaasti ja synkronisesti alas jack;
  7. Viimeisessä vaiheessa tehdään tiivistys - ne tiivistävät halkeamat, jotka muodostuvat, kun uudet lokit liitetään hirsitalon toiseen kruunuun. Voit tehdä tämän käyttämällä kuitumateriaaleja (hinaus, sammaleikka ja juutti), jotka on lyöty muodostuneisiin saumoihin.

  Pilarin perusta

  Tämäntyyppisen säätiön hirsimökit ovat varsin yksinkertaisia.

  1. On välttämätöntä asentaa 4 pistoketta säätiön sarakkeiden väliin, jotka on yhdistetty alemman kruunun trimmiin. Aseta ne 2: een jokaiseen seinään. Näitä liittimiä on tarpeen asentaa hyvin vahvaan pohjaan, kuten 50x50 cm: n kokoiseen levyyn. Nupin varren pään tulee olla tukevasti vain metallilevyn läpi;
  2. Nostimet samanaikaisesti nostavat. Muut toimenpiteet ovat täsmälleen samanlaiset kuin tukilangan alapinnan alemman kruunun tilalle.

  Hirsitalon mädäntyvien lokien korvaaminen teipillä ja pylväspohjalla on vain parhaillaan asennettaessa liittimiä. Ensimmäinen vaihtoehto on työläämpi, koska säätiö on osittain tuhottava. Tätä ei tarvitse tehdä sarakepohjaan, koska rakenteessa on runsaasti tilaa liittimien asentamiseksi.

  Miten alemman kruunun suojaaminen mätää?

  Vioittuneiden lokien korvaamisprosessi voi kestää ikuisesti ja toistaa joka 2-3 vuotta. Syynä tähän on väärä vedeneristys.
  Suojatoimenpiteet:

  • Hirsitalon alareunat olisi valmistettava vähän mätänevät puulajit - tammi tai lehtikuusi. Ei ole välttämätöntä ottaa kokonaisia ​​lokeja, mistä syystä lehtikirjastot ovat sopivia, ja ne on sijoitettava alemman kruunun alle. Siten perustekstin ja kruunun väliin muodostuu suojaava kerros, jota sienet eivät vaikuta;
  • Jätteiden suojelemiseksi mätäältä ne on peitettävä antiseptisellä (vettä hylkivällä) brändillä, kuten "Pinotex", "Senezh Ognebio" ja "Sadolin". On myös mahdollista suorittaa "koneestaus", mutta tässä tapauksessa pitkä aika on voimakas tuoksu;
  • Kylpyammeen pohja on myös peitettävä vedenkestävällä aineella;
  • Kruunun ja pohjan vedenpitävyyden välille on käytettävä useita kerroksia kateaineita;
  • Ulomman kosteuden alemmat vanteet on suojattava galvanoiduilla nauhalevyillä.

  Kaikkien edellä mainittujen menetelmien mukaisesti voit ratkaista pysyvästi hirsitalon alemman kruunun mätänemisen ongelman säästämällä itsesi ennalta arvaamattomista käteiskustannuksista.