Värillinen betoni tekniikka

Betonituotteet ovat kysyntää kehittäjien keskuudessa niiden korkean laadun vuoksi. Kun betoni ei toimi, rakenteet ovat kestäviä, luotettavia ja pitkäikäisiä. Mutta betonin miinus on sen pimeä, haalistunut väri, joka tekee pinnasta epämääräisen. Siksi arkkitehdit löysivät ratkaisun tähän ongelmaan ja luoneet värillistä betonia. Väriratkaisun suosio kasvaa joka vuosi, sitä enemmän se voidaan tehdä käsin, mikä säästää rakentamista. Tekniikka värin lisäämiseksi betoniin ei ole vaikeuksia, vaan se koostuu värjäyksestä tai erityisten väriaineiden lisäämisestä ratkaisuun.

Hyödyt ja haitat värillisestä betonista

Värillisissä betoneissa on seuraavat edut:

 • Ne parantavat rakenteiden tai pintojen ulkonäköä, koska betoniseoksen harmaat värit näyttävät haalistuneilta ja epäsuorilta.
 • Heidän avustuksellaan on mahdollisuus tehdä haluttu muotoilu, joka soveltuu rakennusten tyyliin.
 • Varmistaa värillisten pinnoitteiden kestävyyden laadukkaiden materiaalien ansiosta, jotka eivät salli värin haalistumista ja häivyttämistä.
 • Valmistusteknologialla ei ole vaikeuksia, ja värin ratkaisu ei ole paljon erilainen kuin tavallinen.
 • Ehkä ruoanlaitto omalla kädelläsi.

Seuraavia haittoja havaitaan värillisessä betonissa:

 • Materiaalien korkeat kustannukset. Pigmentit ja korkealaatuiset maalit eivät ole kaikille edullisia, eikä sinun pitäisi säästää näitä materiaaleja, koska valmiin tuotteen kirkkaus ja kestävyys riippuvat niiden laadusta.
 • Erityisen huolellisesti ja tarkkuudella on tärkeää lähestyä ratkaisun valmistelua omin käsin. Suhteiden noudattamatta jättäminen heikentää betonin laatua ja vähentää lujuutta. Virheiden välttämiseksi sinun on huolellisesti tutkittava ruoanvalmistusohjeet.
Takaisin sisällysluetteloon

Missä sitä käytetään?

Värillistä betonia käytetään betonilaattojen, sementin ja hiekan, päällystysaineiden, alustojen, puutarhaväylien ja betonituotteiden valmistukseen.

Vaihtoehdot konkreettisen värin antamiseksi

Betonin halutun värin saamiseksi käytä kahta valmistusmenetelmää. Jokaisella vaihtoehdolla on ominaisuuksia, joten mikä menetelmä on parempi, rakennusmestari päättää itsestään. Ensimmäinen vaihtoehto on sekoittaa värillinen ratkaisu. Toinen valmistusmenetelmä on värjäys. Nämä kaksi menetelmää voidaan tehdä käsin ilman paljon vaivaa.

Värilasin valmistaminen

Halutun betonin väri voi olla menetelmä liuoksen valmistamiseksi, joka sisältää väriaineita. Tällä menetelmällä voidaan täyttää sementti-hiekkalaastin koko rakenne värikomponentilla, joka mahdollistaa värin kirkkauden säilyttämisen ylemmän kerroksen hankauksen tapahtuessa. Käytä tätä vaihtoehtoa pääasiassa pinnalla, mikä voi vaikuttaa haitallisesti. Jalkakäytävät valmistetaan värillisestä liuoksesta, jonka päällyskerroksen kohdalla vakiot kuormitukset.

Värillisen liuoksen valmistuksessa tulee noudattaa seuraavia mittasuhteita:

 • kaksi ja puoli osaa hiekkaa, edullisesti valkoista;
 • neljäsosa vedestä;
 • neljä hienoa raakaa olevaa soraa;
 • osa sementistä (mieluiten käyttäen valkoista sementtiä);
 • väriaine, joka vaatii enintään viisi prosenttia kokonaismäärästä.

Näitä mittasuhteita käytetään kohtalaisen kulutusta aiheuttavien rakenteiden valmistukseen. Jalankulkijan osuuden kasvaneessa kuormituksessa mittasuhteet muuttuvat hieman, nimittäin vähennetään osa hiekasta ja soraa. Tämä suhde antaa kiinteän pinnan, joka ei repäise alhaisissa lämpötiloissa ja suurilla kuormituksilla.

Erityiset lisäaineet lisäävät betoniliuoksen lujuutta:

 • Pehmittimet, jotka lisäävät seoksen plastisuutta ja tekevät pinnan sileän ja kestävän.
 • Erityiset vettä hylkivä lisäaineet. Ne pystyvät lisäämään kosteuden kestävyyttä.
 • Pölyttömät formulaatiot.
 • Lisäaineet betonin kovettumisen nopeuttamiseksi.

Liuoksen komponentit sekoitetaan ja täytetään vedellä, on tärkeää varmistaa ainesosien perusteellinen sekoittaminen siten, että lisäaineet ja väriaineet hajoavat täysin ja tasaisesti koko tilavuudelta.

väritys

Halutun betonivärien tekemiseksi voit käyttää värjäystä. Tätä menetelmää käytetään pintoihin, jotka eivät kuluta ajan myötä. Betonipinnan väritys koostuu seuraavista vaiheista:

 • Valmista työpinta. Kuivaa ja puhdista se pölystä.
 • Lika pohjaan. Tämä vähentää kulutusta.
 • Maali valitaan kohteen mukaan. Lattialle valitaan kulutusta kestävät yhdisteet, seinämien osalta vaihtoehdot ovat yksinkertaisempia, koska ne eivät ole kuluneet.
 • Maalattu pinta jää kuivumaan, sitä voidaan käyttää vasta lopullisen kuivauksen jälkeen, mikä on ohjeistuksessa.
Takaisin sisällysluetteloon

Suositukset väriaineiden käytölle

Jotta voit tehdä mahdollisimman vähän virheitä värillisten tuotteiden valmistuksessa omilla käsilläsi, noudata seuraavia suosituksia:

 • Ei ole tarpeen lisätä paljon pigmenttejä, yrittää parantaa liuoksen väriä, se heikentää lopputuotteen laatua ja aiheuttaa pinnan delaminaation.
 • On tärkeää kunnioittaa mittasuhteita.
 • Lopputuotteen laatu riippuu seoksen oikeellisuudesta. Pigmentit kaadetaan seokseen pieninä annoksina sekoittaen perusteellisesti ainesosat. Liuoksen tulee olla yhtenäinen väreissä ja rakenteessa.
 • Jos haluat säästää värikokoonpanoilla, voit täyttää tyynyn yksinkertaisella ratkaisulla 2/3: lle ja kaataa loput värillisellä seoksella. On tärkeää, että kerrokset kaadetaan jatkuvasti, ja väriaineiden vakaa asetus ja säästö varmistetaan. Lopputuotteen laatu ei heikkene.
 • Käyttämällä harmaata sementtiä betoniliuokseen se ei toimi, jotta se olisi kirkkaanvärinen, joten on suositeltavaa käyttää valkoista sementtiä.
Takaisin sisällysluetteloon

Kuinka tehdä väriaineet itse?

Värien henkilökohtaiseen valmistukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • vesi;
 • kalkki;
 • kalkki väriaine;
 • saippua;
 • kalsiumkloridia.

Väriaineen valmistamiseksi sinun on laimennettava sammutettua kalkkia viidessä litrassa vettä. Laimennettu massa on varattu. Kalkkimaali laimennetaan vedellä, kunnes määrä on 1 litra, kalsiumkloridi upotetaan väriaineeseokseen. Seuraavaksi hankaa saippua ja laita se kuumalla vedellä. Seuraava vaihe on aikaisemmin valmistetun väriaineen koostumuksen laimentaminen saippuavedellä. Suodattamalla saatu seos väriaineelle on saatu homogeeninen rakenne.

Ennen väriaineen levittämistä betonipinta on rasvanpoistettava liuottimella.

Kun työskentelet happoväreillä, on tärkeää kunnioittaa yksittäistä turvallisuutta. Tätä varten käytä suojalaseja ja kumikäsineitä. Ennen kuin teet omia väriaineita, sinun täytyy oppia yhdistämään värit. Kun olet oppinut sekoittamaan värejä, voit saavuttaa perusvärien monimutkaisia ​​sävyjä. Näin ollen sinisen ja keltaisen pigmentin yhdistäminen, saat vihreän värin. Tumman sävyn saamiseksi musta maali lisätään maaliin, valkoiseksi sävyksi lisätään valkaisu. Voit tehdä värillisiä värejä, tärkeintä on pitää kiinni mittasuhteista.

Kuinka tehdä värillinen konkreettinen polku maassa?

Konkreettiselle polulle, jolla on kaunis, yksilöllinen ulkoasu, voit käyttää erityisiä väriaineita, jotka antavat ratkaisun harmaan värin kirkkaammille väreille. Värillinen betonipolku voidaan valmistaa teoksesi valmistelemalla tarvittavat materiaalit ja työkalut:

Rakenna korkean laadun ja kestävyyden omaava jalankulkijoiden reitti, noudata seuraavia ohjeita:

 • Laske puutarhan suunniteltujen polkujen määrä köysiä ja köysiä käyttäen.
 • Poista maaperän yläkerros kasvien juurilla.
 • Laita kaksi kerrosta katemateriaalia kaivettuun kaivantoon. Katemateriaali estää rakenteen eroosion vedellä.
 • Rakenna puupaneelien ja terästangojen muotti.
 • Aloita konkreettisen ratkaisun valmistelu. Jos seos valmistetaan henkilökohtaisesti, sinun on noudatettava oikeita mittasuhteita. Betonielementtejä sekoitetaan perusteellisesti ja lisätään väriaine, joka antaa pinnalle halutun värin. Värit lisätään vähitellen niin, että väri täyttää ratkaisun koko rakenteen. Väylä voi tehdä kahdella tavalla, se voi olla sekä betonin värjäys että väriliuoksen valmistaminen.
 • Valmis seos kaadetaan ämpäriin työpaikan lähellä. Sitten laita betoni laasti kaivantoon ja liitä tasaisesti koko alueelle. Kun kerros on asetettu, se on kohdistettu.
 • Jos maalausmenetelmä valitaan, betonipinta tulee kyllästää väriaineilla.
 • Kaksi päivää myöhemmin, purkaa muotti.
 • Käveleminen kaadetun betonipinnan päälle on mahdollista seitsemän päivän aikana.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Värillisestä betonista on tullut erinomainen ratkaisu puutarhojen, jalkakäytävien, betoniseinien ja muiden pintojen järjestämiseen, jos on suositeltavaa käyttää kirkasta pintaa. Kaikki eivät kuitenkaan kykene hankkimaan tällaista betonia, koska se erottuu korkealla hintaluokalla. Mutta jos haluat säästää rahaa, voit värillisellä betonilla omia käsiäsi, varsinkin kun se on helppoa.

Jos haluat valmistaa eri värejä, sinun täytyy päättää valmistusmenetelmästä ja hankkia tarvittavat materiaalit. Korkealaatuiselle ja kestävälle betoniliuokselle on tärkeää noudattaa sen valmistusta koskevia mittasuhteita ja suosituksia, ja sitten värillinen betoni kestää yli kymmenen vuotta säilyttäen värin kirkkauden.

Kuinka tehdä väriaine betoniin

Olemme tottuneet ajattelemaan, että betonirakenteet näyttävät tylsiltä ja tylsiltä, ​​eivätkä houkuttelevat huomionsa harmaaseen monotoniin. On kuitenkin yhä enemmän mahdollista löytää esineitä, jotka on erotettu kirkkaalla ulkonäöstä, jonka perusta on sama ratkaisu. Tämä tuli mahdolliseksi sen jälkeen, kun arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa esiintyi konkreettisia väriaineita. Nyt kirkkaat reunukset, päällystekivet, kukkapuutarhat, kasvipuutarhat nauttivat monimuotoisuudestaan ​​ja kauneudestaan.

Pigmentaation sementtipinnoitus mahdollisti uuden teknologian ansiosta, joka alkoi tuottaa värillistä betonia. Värjäys on täysin vuorovaikutuksessa strukturoitujen pintojen kanssa, ja tämä yhdistelmä antaa erinomaisen tuloksen. Lisäksi tällainen näennäisesti monimutkainen menettely voidaan tehdä käsin, itse hankkimalla erinomaisen tuotteen.

Pigmenttilajit

Mikä tahansa väriaine, riippumatta siitä, missä sitä käytetään (metalli, puu, muovi, sementtilaasti) ja mistä tahansa siitä, on valmis ratkaisu, joka sisältää kantoaineen ja väriaineen pigmenttielementin. Maalin pohjan mukaan jaetaan seuraavasti:

 • alkydi (valkoinen tiski);
 • öljy (pellavansiemenöljy);
 • nitro (asetoni tai liuotin);
 • akryyli (vesipohja).

ominaisuudet

Pigmentit ovat pääsääntöisesti kuivia jauhemaisia ​​aineita, jotka eivät liukene veteen, öljyihin ja liuottimiin käsiteltyjen pintojen täydellisen kuivauksen jälkeen. He eivät pelkää sadetta ja suoraa auringonvaloa, ja niitä voidaan käyttää betonin valmisteluhetkellä omiin käsiinsä.

Miten tuotetaan

Betonin väriaineet ovat orgaanisia ja mineraalisia. Tuotantomenetelmän mukaan ne voidaan jakaa luonnollisiin ja keinotekoisiin. Ensimmäisessä tapauksessa erilaiset materiaalit työstetään, ja tuloksena on luonnosta peräisin oleva väri. Keinotekoisia pigmenttejä syntyy kivennäisraaka-aineiden lämpökäsittelyssä.

väri

Orgaaniset pigmentit tulevat näihin väreihin:

Keinotekoisilla osilla on seuraava muoto:

 • kromioksidi;
 • maali;
 • sinkki vihreät;
 • umber;
 • valkoinen (titaani, lyijy, sinkki) jne.

Materiaalin ominaisuudet

Värin kemiallisen koostumuksen perusteella on mahdollista arvioida sen ominaisuuksia, mukaan lukien korroosionkestävyys, kemikaalit ja korkeat lämpötilat.

rakenne

Nykyaikainen tuotantoteknologia mahdollistaa sellaisten pigmenttien saamisen, joilla on erilainen rakenteellinen muoto (emulsiot, tahnat, mikrokapselit), ja kaikki ne voidaan lisätä liuokseen omilla käsillään valmistuksen ajankohtana. Vaadittavan materiaalin valinta määräytyy tiettyjen vaatimusten ja sääntöjen sekä käsiteltävän substraatin ominaisuuksien ja ilmastollisten indikaattorien mukaan, joissa maalaus on sijoitettu.

valonkestävyys

Ulko-olojen tapauksessa maalauksen kevyeen kestävyyteen kohdistuu huomattavia vaatimuksia: kun se pääsee liuokseen, sen on säilytettävä sävyään UV-säteilyn vaikutuksesta huolimatta. Pääsääntöisesti luonnolliset pigmentit, joiden avulla voit tehdä värillistä betonia, ovat suurella valonvastuksella, ja synteettiset komponentit voivat lopulta polttaa paahtavan auringon.

Toisin kuin muovi- tai metalliväriaineet, kovetettujen pintojen koostumukset tunkeutuvat syvälle rakenteeseen kyllästämällä liuos. Värjäysaste riippuu suoraan pigmenttikantoaineen tyypistä.

Aine

Jotta väriaine valitaan käsin, on toivottavaa saada käsitys siitä, miten jokin tietty pigmentti käyttäytyy eri olosuhteissa ja kuinka kauan se kestää ilman lisäkorjausta.

happo

Kaikista esitellyistä työkaluista on kaikkein kestävimpiä kulutusta ja haalistumista pidettävä betoniresistenttiä väriaineena, koska se tunkeutuu syvälle jäädytetyn materiaalin rakenteeseen. Sen väri vaihtelee sinivihreästä mustaan. Tällaista pigmenttiä voidaan käyttää rakennusten sisä- ja ulkopuolelle sekä uusissa rakenteissa että vanhoissa pinnoitteissa, jotka on päivitettävä.

Tämäntyyppistä tuotetta käytetään alhaisella paineella toimivalla ruiskulla, maalaustyönällä tai harjalla, jossa ei ole metalliosia. Maalin levittämisen jälkeen on välttämätöntä puhdistaa pinta hapon neutraloimiseksi ja jäljellä olevien rakennusmassojen poistamiseksi.

epoksidi

Epoksimaalit eivät ole huonompia niiden luotettavuudesta happamille tuotteille. Ne kestävät täydellisesti ulkoisen ympäristön kielteisiä vaikutuksia ja niitä käytetään paikoissa, joissa on korkea ohjattavuus, mikä osoittaa, että ne ovat erittäin kulutuksenkestäviä.

Useimmat tällaiset komponentit ovat lattianpäällyste autotallissa, huoltoasemilla, takahuoneissa. Epoksimaalin levitysmenetelmä ei ole erityisen vaikea, ja siinä käytetään rullaa tai harjaa.

akryyli

Akryyliväriaineita käytetään sisätiloissa ja ulkona. He eivät pelkää lämpötilan muutoksia ja sadetta. Niiden värivalikoima on hyvin monipuolista, joten valintaan ei ole ongelmia. Akryylipohjat levitetään betonipinnoitteen pintaan rullalla, sienellä, harjalla tai suihkeella.

Latex-maaleja, joilla on elastinen rakenne ja tukkia pienet huokoset, epäsäännöllisyydet ja mikroprosessit, ovat paras ratkaisu ulkoiseen työhön.

Sekoitusprosessi

Jotta värillinen betoni olisi kotona omilla käsillään, sekoitusvaiheessa pigmenttejä lisätään liuokseen, joka vuorovaikuttaa veden kanssa ja antaa halutun värin. Varjojen voimakkuutta hallitsee rahastojen määrä, joka ruiskutetaan rakennusseokseen. Tällä tavoin on mahdollista tasaista koko massaa. Tässä on kiistaton etu, koska kun pinta pimenee, betonirakenteen väri ei muutu.

On syytä huomata, että tämä tekniikka lisää huomattavasti sementtiseoksen kustannuksia, koska kirkkaiden värien saamiseksi sinun on lisättävä huomattava määrä kallista pigmenttiä liuokseen, jonka valmistat omilla käsillänne.

Työjärjestys

Betonin halutun värin saamiseksi väriaineeseen kiinnittyvät käyttöohjeet on tutkittava huolellisesti. Se osoittaa mittasuhteet, joihin sinun on lisättävä pigmenttiä liuokseen. Keskimäärin vaalean värisen betonin saamiseksi on välttämätöntä saada pigmentti sementtisuhteeksi 1: 100, keskimääräisen värin ollessa -2,5: 100 intensiiviselle värille - 4,5: 100. Laastin valmistukseen tarvitsemme:

 1. Sementti - 1 osa.
 2. Hiekka - 2,5 osaa.
 3. Hieno sora - 3,5 osaa.
 4. Vesi - 1 osa.
 5. Dye - pakkauksen suositusten mukaisesti.

Ennen kuin pigmentti sekoitetaan liuokseen, se on liuotettava pieneen määrään vettä. Tuloksena oleva väriaine ruiskutetaan hitaasti betoniin sekoitusprosessissa lopettamatta prosessia. Värin laatu ja yhtenäisyys riippuvat siitä, miten erä läpäisee.

Suosittuja valmistajia

Rakennusmarkkinoilla on laaja valikoima eri valmistajien väripigmenttejä. Tutustu suosituimpien värityökalujen merkkeihin. Heidän avulla voit tehdä monivärisen ratkaisun omiin käsiisi ja soveltaa sitä puutarhan juontajan järjestelyyn ja koristeluun.

Fepren (Tšekki)

Yhtiö tuottaa korkealaatuisia väriaineita, joilla on syvät sävyt ja korkea värinvastus. Ne ovat erinomaisessa kosketuksessa sementin kanssa ja ne jaetaan tasaisesti laastiin.

Promindsa (Espanja)

Se on johtava rautaoksidipigmenttien tuotannossa. Tuotannossa käytetään uutta teknologiaa raaka-aineiden hiontaan, jonka ansiosta vaikuttavan aineen pinta-ala on merkittävästi kasvanut.

Yipin Pigments (Kiina)

Kansainvälinen konserni valmistaa korkealaatuisia tuotteita ja vie ne maailmanlaajuisesti. Yrityksen pigmentit kilpailevat onnistuneesti samankaltaisilla tuotteilla kunnollisten lujuusindikaattorien ja edullisen hinnan takia.

Kuinka tehdä väriaineita betonille omilla käsillänne?

Kuinka konkreettisia väriaineita valmistetaan käsin? Kaikissa tapauksissa betonituotteet ovat tylsää ja harmaa. Tänään on olemassa tekniikoita, jotka mahdollistavat tämän rakennusmateriaalin täydellisen sävytyksen lisäämällä siihen erilaisia ​​väriaineita. Värillistä betonia käytetään putoavien laatikoiden, puutarhaviljelyjen, sementin ja hiekkakivien, sivukivien ja muiden materiaalien tapauksessa. Tällaista rakennusmateriaalia voidaan helposti käyttää rakentamaan tai korjaamaan omaa taloa.

Yksi yleisimmistä betonin maalaamisvaihtoehdoista on valmiiden tuotteiden käsittely, syväpintaiset maalit, betonin maalaaminen 2 mm: n syvyyteen.

Väriaineiden avulla on mahdollista kääntää betonista tylsältä ja harmaalta materiaalilta varsin mielenkiintoiseksi ja alkuperäiseksi. On olemassa useita väritysmenetelmiä, joista kullakin on omat edut ja haitat.

Millaisia ​​tapoja maalata betonia itse?

Betoni ja tuotteet voidaan maalata sekä seoksen sekoitusvaiheessa että sen asettamisen ja kovettumisen jälkeen.

Ensimmäinen menetelmä värillisen betonin saamiseksi on edullisempi, koska tällöin betonirungon koko matriisin värjäys tapahtuu. Väriä ei menetetä myös ylemmän kerroksen hankautumisen vuoksi. Tämän menetelmän suurin haitta on jalostuksen korkeat kustannukset. Rikkaan ja syvän värin antamiseksi betoniseokselle sinun on otettava käyttöön melko suuri määrä pigmenttiä, joka maksaa paljon.

Katolevyjen valmistusmenetelmä.

Käytettäessä päällystyslaattoja, kivilohkoja, reunoja ja muita materiaaleja käytetään tätä värjäämismenetelmää. On suositeltavaa käyttää sitä betonielementtien, polkujen, kiinnitysseinien jne. Monoliittisen kaatamisen yhteydessä. Tällä menetelmällä voit unohtaa tarve päivittää ja sävyttää pintoja monta vuotta.

Toinen betonin maalausmenetelmä sopii paremmin viimeisteltyihin betoniteräksiin ja monoliittisiin betonirakenteisiin. Se koostuu maalikerroksen levittämisestä valmiin rakenteen pinnalle. Toisin kuin muovi- tai metallipintojen standardimaalaus, kun pintaan muodostuu kalvomaista pinnoitetta, tässä tapauksessa käytetään syvästi tunkeutuvia koostumuksia, jotka tahraavat betonin elementin 1-2 mm: n paksuiseksi. Värjäys syvyys riippuu kantoaallon tyypistä, jossa pigmentti on suljettu käsillä.

Tämä betonin maalausmenetelmä muistuttaa puun käsittelyperiaatteesta syvälle tunkeutuvilla suojaavilla yhdisteillä ja klassisella tahralla, joka ei luo kerrosta puun pintaan vaan tunkeutuu syvälle rakenteeseen, mikä luo luotettavan suoja- ja koristekerroksen. Tässä tapauksessa pigmentti lisätään valmiiseen kyllästykseen betonin suojaamiseksi.

Tiivisteenä tulisi käyttää erilaisia ​​syvälle tunkeutuvia impregnointeja. Sinun tulisi tietää, että veden käyttö kantajana ei anna haluttua vaikutusta. Väri häipyy nopeasti ja pese pois. Kantoaineena on mahdollista käyttää erilaisia ​​väritöntä pohjaa julkisivumaaleille, läpäiseviin lakkeihin jne.

Betonilaastinvalmistusjärjestelmä.

Pääparametri sulkimen valinnassa on kosteudenkestävyys, joka on kuivauksen jälkeen, sekä tunkeutumisen impregnointisyvyys. Mitä syvempää pigmenttivärjäystä sisältävä kyllästys tunkeutuu, sitä kauemmin väri voi elää pinnalla. Lähes kaikissa tapauksissa betonikerroksen päällyskerros altistetaan säännölliselle altistumiselle vedelle (sulava lunta, sade jne.), Aurinko (altistuminen UV-säteille, jotka vahingoittavat useimpia väriaineita).

Toinen tärkeä tekijä on pinnan kuluminen. Yhdessä yläkerroksen kanssa uusi maali poistetaan. Tästä syystä päällystekivien ja päällystyslaattojen valmistajat maalaavat sekoitus betonista ja lopputuotteista.

Mikä pigmentti-väriaine on parempi valita betonin värjäämiseksi omilla käsilläsi?

Kuten aiemmin mainittiin, betoniseoksen värjäämiseksi, kun sitä sekoitetaan hiekkaan ja sementtiin, sinun on otettava käyttöön erityinen jauhemaalipigmentti. Valmistetun rakenteen värin kyllästymisestä riippuen on välttämätöntä vaihtaa väriaineen suhteellinen massa, joka syötetään betoniseokseen omiin käsiinsä.

Kaikki maalit, mitä se on suunniteltu (metalli, puu, muovi jne.) Ja mikä se on valmistettu (akryyli, alkydi ja niin edelleen) on valmis ratkaisu, joka koostuu väriainepigmenttimateriaalista ja kantaja-aineesta. Maalin väri voi olla:

Luonnonväriaineita ja pigmenttejä saadaan työstämällä erilaisia ​​materiaaleja.

 • alkydi (perustuu valkoiseen henkeen);
 • öljy (kuivausöljyn perusteella);
 • nitro (perustuen liuottimeen tai asetoniin);
 • akryyli (vesi).

Yleisimmin käytetään pigmenttejä kuivina väriainejauheina, jotka eivät liukene veteen, öljyyn ja muihin liuottimiin sen jälkeen kun maalattu pinta kuivuu. Ne eivät pesty sateelta, ne kestävät auringosta häipymästä.

Alkuperän mukaan betonipigmentit voidaan luokitella mineraali- ja orgaanisiin aineisiin. Kuitutyypin mukaan ne jaetaan luonnollisiin ja keinotekoisiin. Jotta saisit luonnollisen, sinun täytyy valmistaa erilaisia ​​materiaaleja. Keinotekoinen voidaan saada altistamalla kivennäisaineita lämpökäsittelyyn.

Betonin väriaineita voidaan saada mikrokapseleina, tahnastraatti- ja emulsioina. Tähän mennessä on olemassa melko suuri valikoima pigmenttejä, joita teollisuus ehdottaa. On valittava pigmentti, joka alkaa:

Työkalut betonin maalaamiseen.

 • maalattavan rakenteen ominaisuuksia ja ominaisuuksia koskevat lopulliset vaatimukset;
 • sekoitus tekniikka;
 • tietyntyyppisen jauheen saatavuus.

Betonin pigmentin kemiallinen koostumus määrittää sen tärkeimmät ominaisuudet: korroosio ja kemiallinen kestävyys, väri, lämmönkestävyys. Pigmenttikoostumuksen tällainen ominaisuus on myös valolta vastustuskyky. Tämä on pigmentin koostumuksen kyky säilyttää sävy ultraviolettisäteiden vaikutuksen alaisena. Luonnon pigmentit ovat enimmäkseen valoa kestäviä, mutta jotkut synteettiset pigmentit värjääntyvät tällaisen altistuksen seurauksena.

Mikä sementti valitsee värillisen betonin valmistuksen omilla käsillään?

Taulukko: Betonin ja sementtilaatujen laadut.

Värillisellä betonilla voidaan käyttää mitä tahansa sementtityyppiä. Mutta sinun pitäisi aina harkita mahdollisia vivahteita. Sementtikoostumuksen alkuväri vaikuttaa värillisen betoniseoksen lopulliseen sävyyn. Portland-sementin harmaa väri voi muhennella sävyjä, saastuttaa värisävyä ja vähentää saturaatiota, joten kun tarvitset valoa, kirkasta ja mehukasta betonin sävyä, käytä valkoista sementtiä.

Sävyn kylläisyys ja puhtaus riippuvat siitä, mitä pigmenttiä käytetään. Kun betoniin lisätään pigmenttiä, maalataan vain sementtikiviä, joka peitetään kerroksella pigmenttihiukkasia. Ajan myötä ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta täyteaine altistuu, hieman vaihtelee sävy. Mitä vähemmän aggregaatin väri eroaa sementtikiven sävystä, sitä vähemmän muuttuu.

Betonin väri ei riipu pelkästään pigmentti-injektoidusta väriaineesta vaan myös sementin valinnasta seoksen sekoittamisprosessissa (harmaa, valkoinen).

Väärinkäsitysten välttämiseksi on suositeltavaa tehdä alustava sekoitus ja kaataminen. Pigmentin runsaalla syöttöllä betoniseokseen, joissakin tapauksissa värillisen kipsin tai valurakenteen halkeilu voi lisääntyä. Tämä johtuu pääasiassa pigmenttijauheen suuresta veden absorptiosta. Kun osa vedestä (tämäntyyppisen jauheen turvotus sekoitettaessa nesteessä), se riistää silikaattien sementillä kosteudelta ja katkaisee näin hydratoitumisprosessin. Tällöin on suositeltavaa käyttää pehmittimiä tai vettä säilyttäviä lisäaineita.

Kuinka tehdä väriaineita betonille omilla käsillänne?

Useimmissa tapauksissa betoni on maalattu happoväreillä. Väriaineet ovat nesteitä, joten ne virtaavat seinää pitkin, mutta ne ovat huonosti imeytyneitä betonin pohjaan. Tämä ongelma voidaan helposti ratkaista konkreettisten betonisekoitusten erityisen happogeelivärin avulla.

Jos haluat käyttää happaman väriaineen omilla käsilläsi, sinun on ostettava seuraavat materiaalit:

Sopiva sementti maalaukseen on valkoinen sementti.

 • liuottimia;
 • liima;
 • erityinen väriaine pigmentti;
 • erilaisia ​​lisäaineita, joita tarvitaan tehostamaan vaikutusta.

Kaikki komponentit on sekoitettava huolellisesti yhteen homogeeniseen massaan saakka. Tämän jälkeen on mahdollista käyttää väriainetta, joka sisältää valitun pigmentin.

Värjääksesi betonipohjaa happoväreillä, sinun on ostettava seuraavat työkalut:

 • työvaatteet;
 • harjat;
 • Scotch nauha;
 • maali tarjotin;
 • erityiset suojalasit;
 • tikkaat;
 • kumikäsineet.

Voit maalata betonipinnan, sinun pitäisi ostaa useita väriaineita eri pigmenttejä.

Käytettävissä olevien väriaineiden värimaailma ei ole liian suuri, joten on mahdollista sekoittaa useita eri värejä saadakseen halutun tuloksen. Betonipohjaa on käsiteltävä perusteellisesti liuottimella. Jos seinässä on liimaa tai lakkaa jäämiä, se maalataan epätasaisesti, ja eri paikoissa saat erilaisen sävyn. Työ tehdään happamalla, joten sinun on suojeltava kaikkia esineitä siitä, että he saavat sen. Myös lattia ja katto on suojattava. Ennen tarvittavan työn suorittamista sinun on käytettävä erityisiä vaatteita, suojata silmiäsi ja ihoa haposta.

Väriaine omalla kädellä ja maalaamalla betonia on helppoa, jos sinulla on kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit.

Sementtilaasti värjäys

Jokainen tottuu siihen, että yleensä betonilla on tylsää harmaa väri. Vain harvat yrittävät maalata sitä, mutta se, joka maalasi betonipinta ainakin kerran, tietää, kuinka vaikeaa on saavuttaa värin kylläisyys ja kestävyys.

Betonilattia voidaan maalata betoniliuokseen lisättyjen pigmenttiväreiden avulla.

On paljon edullisempi vaihtoehto: maalata sementtilaasti sekoitusvaiheessa.

Tätä varten liuokseen lisätään väriainetta, jonka on täytettävä tietyt vaatimukset:

 • eivät liukene veteen;
 • kestää häipymistä;
 • olla alkalikestäviä.

Sekoittamalla eri värejä sisältäviä pigmenttejä voit saavuttaa halutun, ainutlaatuisen ja kirkkaan värin. Tätä menetelmää käytetään väritöiden, päällystyslautojen, betonituotteiden, kaiken sementtilaastin valmistukseen.

Liuoksen värimalli.

Pigmentit ovat erityisiä jauhemaaleja, joita lisätään sementin sekoittamisen aikana, kyllästämällä se silikaatilla ja aluminaatilla. Pigmentti toimii tavallisena kaliumpermanganaattina ja sen pitoisuus liuoksessa on verrannollinen haluttuun väriin. Riippuen siitä, mitä pigmentti laimennetaan, saat valmiita ratkaisuja erilaisiin tyyppeihin: alkydi (valkoiseen alkoholiin perustuva), öljy (kuivausöljyyn perustuva), akryyli (vesiin perustuva) ja nitro (liuottimien ja asetonien perusteella).

Pigmentit sementtilaastin värjäämiseksi voivat olla orgaanisia ja mineraaleja. Niiden vastaanottotyypin mukaan ne jaetaan luonnollisiin ja keinotekoisiin. Pohjimmiltaan nämä kaksi tyyppiä eivät eroa toisistaan, kuten ensimmäisessä suoritusmuodossa, ja toisessa käytetään metallioksideja. Luontaiset oksidit louhitaan louhoksissa malmin menetelmällä ja keinotekoisella (tai synteettisellä) terästeollisuudessa raaka-aineiden kemiallisella käsittelyllä. Nykyään markkinat tarjoavat laajan valikoiman sementtivalmisteita eri muodoissa: kuivajauheet, mikrokapselit, emulsiot tai tahna-tiivisteet. On tärkeää, ettet ole tehnyt virheen valinnassa, koska eri tapauksissa on mahdollista maalata liuos eri aineilla. On parempi päättää etukäteen halutusta värjäyksen lopputuloksesta ja väriaineen laimentamisen tyypistä. Liuos pigmentin lisäämisen jälkeen käytetään tavanomaisen liuoksen tavoin.

Värilatkaisu

Hapon luokitusjärjestelmä.

Pigmenteillä on useita ominaisuuksia, jotka määräävät niiden korroosiota, värinmuutoksia ja ultraviolettia.

 • "Peittäminen" - pigmentin kyky estää liuosta, sen väri;
 • hionnan dispergoituminen tai hienous on erittäin tärkeä ominaisuus minkä tahansa pigmentin suhteen. Pienemmät hiukkaset luotettavammin peittävät maalatun pinnan värin;
 • valonkestävyys - maalattavan pinnan kyky ei heikentyä auringossa. Joitakin synteettisiä pigmenttejä auringon säteiden vaikutuksen alla värjääntyvät, mutta lähes kaikki luonnolliset värit säilyttävät värien kyllästymisen;
 • öljyn imeytyminen määrää kyvyn pitää tietty määrä öljyä pinnalle. On edullisempaa ostaa pigmenttejä, joilla on pieni indikaattori öljyn imeytymisestä;
 • alkaliresistenssi - indikaattori, joka määrittää pigmentin resistenssin sementtiseokseen. Lähes kaikki pigmentit, luonnolliset ja keinotekoiset, emäksiset.

Yksi yleisimmin käytetyistä pigmenttityypeistä on rautaoksidi (tai rautaoksidi) pigmentti. Sitä erottaa hyvä peittokyky, vastustuskyky suolojen ja alkalien vaikutuksille. Rautaseoksidipigmenttejä käytetään kaikkialla: värillisten päällystyslaattojen, sementtilaattojen, koristeellisten viimeistelyaineiden, kuivien rakennusseosten tuottamiseen.

Sementtilaasti

Pigmentin annostusohjelma.

Kaikenlainen sementti sopii maalaukseen, mutta siinä on joitain vivahteita:

 • kuivan sementin väri vaikuttaa lopputulokseen. Niin harmaa Portland-sementti hukuttaa värit, tekee niistä "likainen" ja betonin kylläisyys tulevaisuudessa vähenee huomattavasti. Jos haluat kirkkaita värikkäitä sävyjä, on parempi ottaa valkoista sementtiä;
 • Kun pigmenttiä lisätään valkeaan sementtiin, maalataan vain sementtikiviä. Ajan myötä ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta peittävä ohut kerros pyyhitään pois ja väri muuttuu hieman. Tämän välttämiseksi sinun on valittava pigmentin väri, lähellä sementtikiven väriä;
 • On aina parempi tehdä koesarja. Usein sattuu, että pigmenttien liiallinen lisäys liuokseen johtaa hiutaleeseen ja halkeiluun valurakenteelle. Tämä johtuu siitä, että pigmentti imee kosteutta, mikä riistää sementti-silikaatteja, mikä johtaa heikentyneeseen hydratointiin. Tämän välttämiseksi pehmittimet ja vettä säilyttävät lisäaineet lisätään sementtilaastian pigmentin mukana.

Värillisestä sementtilaastista valmistetut tuotteet eivät vaadi tasaista sävytystä ja pinnan uudistumista. Jopa päällysteen pyyhkimisen jälkeen väri ei muutu. Menetelmän ainoa haittapuoli on sen korkea kustannus, koska paljon väriaineita on lisättävä tuottamaan tyydyttynyt väri. Mutta itsenäisen katukivien ja jalkakäytävien tuotannossa maan pieni kävelytie, määrä on suhteellisen pieni, lisäksi tällainen laatta täyttää kaikki ajatuksesi.

Sementtilaasti voidaan maalata paitsi pigmenttejä, myös nestemäisiä väriaineita betonin maalaamiseen (vesipohjainen happoväriainepigmentti). Jotta värjääminen olisi mahdollisimman tehokasta, pigmentti murskataan usein portti-sementin hiukkasen halkaisijaltaan 1/100: een.

Sementtimateriaalien värjäytymissuunnitelma.

Rautaoksidi-synteettiset pigmentit ovat taloudellisia ja turvallisia. Yleensä heillä on neljä perusväriä: musta, keltainen ja kaksi punaista (toinen keltaisella värillä, toinen sinisellä). Vihreän värin saamiseksi käytetään kromioksidia, ja sinistä käytetään kobolttiä. Saat erilaisia ​​sävyjä sekoittamalla.

On tärkeää ymmärtää, että sementin väriin vaikuttavat muut tekijät: sementin eroosio, saastuminen, pintarakenne, veden ja sementin suhde vaurioituneesti, kaikkien laastin osien väri. Älä unohda, että maalattu sementti - tämä on tavallista sementtiä, ja hän myös ajan myötä vanhenee ja muuttuu keltaiseksi.

Uudet teknologiat

Indikaattoreiden värimaailma.

Eräs menetelmä kuivaseosten käsittelemiseksi on kemikaalien käyttö betonin suihkussa. Nämä aineet alkavat kemiallisen reaktion sementtilietteen komponenttien kanssa ja auttavat luomaan ainutlaatuisia värejä, jotka eivät hiipu ja eivät häviä kirkkauttaan. Joten voit simuloida lasitettua kiveä tai graniittia.

Voit käyttää etsausmenetelmää värillisellä betonilla. Sellaiset happamat väriaineet vuorovaikuttavat kalsiumdioksidin kanssa jo pakastetulla betonilla, jolloin muodostuu monimutkaisia ​​liukenemattomia yhdisteitä, jotka tulevat sementin vakio-osaksi. Happo altistaa betonin yläkerroksen ja happo väriaineet pääsevät vapaaseen kalkkiin. Sitten tulee reaktio, joka kestää enintään kaksi päivää. Tämä väri antaa eri sävyt vain kolmesta väristä: ruskea, sinivihreä tai musta.

Yhteisten alkaliä kestävien pigmenttien nimet: lamppu musta, sino, mummi, okra, umber, ultramariini, viininpunainen, sitruunapigmentti, kromioksidi, rautapunainen, oranssi ja harmaasävyiset pigmentit.

Ostaessaan väriaineita on tärkeää, että ne eivät sisällä sellaisia ​​raskasmetalleja kuin lyijyä ja sinkkiä. Ne vaikuttavat haitallisesti ratkaisuun, se on huonosti takavarikoitu.

Betonin maalauksen pigmenttien järjestelmä.

Sementtilaastin pigmenttien rakentamisessa kannattaa muistaa, että ne eroavat suuresti niiden kosteuden imeytyksestä. Pigmentti voi itsessään imeä itseensä 20 - 100% vettä omasta massastaan. Esimerkiksi punainen rautaoksidi imee 25 osaa vettä ja 50 muuttuu paksuiseksi musteeksi ja laimennettuna keltaisella rautaoksidilla voi tarvita vettä kolme kertaa enemmän. Näin ollen, kun laimennetaan sementtiä vedellä ja lisätään pigmenttiä, on välttämätöntä muuttaa osuuksia jonkin verran ottaen huomioon väriainepakkauksessa olevat ohjeet. Veden imeytyminen on vähäisempää, jos pigmentillä on suuria hiukkasia, suuri tiheys ja ominaispaino. Väriaineiden sekoittamisen mahdollisen sävyn aikaansaamiseksi on tärkeää valita lähes samanlaisen hiomisen pigmenttejä saman kokoisia hiukkasia käyttäen.

Väriaineen annos valitaan perustuen sementin tilaan eikä sementin ominaispainoon.

Värjäysmenetelmät

 • liuos värjätään yhdellä väriaineella, josta myöhemmin tehdään betonia;
 • Kaadetaan liuoksen erillisiin muotoihin, eri värisiä, samanvärisiä sävyjä;
 • betonituotantoon "luonnonkiven alapuolella", erityiset polyuretaanimuodot täytetään heikosti sekoitetulla liuoksella, jossa on kaksi tai useampia värejä (samanväriset sävyt). Niin ovat laskimot;
 • levittämällä kuiva tai nestemäisiä väriaineita muodon etupintaan ennen liuoksen kaatamista siihen.

Värjäyspigmenttien järjestelmä.

On luonnollisinta toistaa väri "luonnonkiven alla" sekoittamalla väritysmenetelmiä.

Pigmenttivärien valinta:

 • valkoinen - titaanidioksidi;
 • punainen - punainen rautaoksidi;
 • kelta - keltainen rautaoksidi;
 • vihreä - vihreä kromioksidi;
 • musta - musta rautaoksidi.

Tämä ei ole koko värivalikoima, mutta loput voivat olla tarpeettoman kalliita tai niiden laatu voi olla alhainen. Esimerkiksi ratkaisu voidaan maalata vihreällä ja sinisellä sävyllä ftalosyaniinipigmentillä, mutta se on äärimmäisen epävakaata aurinkoiseen väriin ja nopeasti pestä vedellä. Alkuperäiseen väriin ei pitkään aikaan menettänyt alkuperäistä ulkonäköään, on parempi käyttää kromioksidia, vaikka se onkin kalliimpaa.

Musta sementti on maalattu tavallisella hiilimustalla, jota myydään kaupoissa puhdistetussa muodossa. Se antaa vielä kirkkaamman ja kyllästyemmän värin, mutta se on orgaanista alkuperää, joka tietyin tekijöin (kosteuden vaikutuksen alaisena) ei ole niin luotettava.

Pehmittimien lisäämistä liuokseen voidaan väittää pitkään. Toisaalta niiden käyttö lisää väriaineiden lujuutta ja luotettavuutta ja toisaalta se johtaa plakin muodostumiseen pinnalle ja sen halkeilulle.

Värien hinta vaihtelee suuresti: kaikki riippuu alkuperämaasta, myymälästä ja muista yksityiskohdista. Titaanidioksidi ja kromidioksidi maksoivat puolitoista kertaa tai jopa kaksi kertaa enemmän kuin muut väriaineet. Pakkaus on yleensä 25 kg ja laimennettu 2 - 6 kg / 100 kg sementtiä.

Joitakin suosituksia

 1. Ennen kasvatusta kaikki pigmentit on siivilöity läpi sideharso tai seula. Liuos on myös toivottava suodatettavaksi.
 2. Joitakin pigmenttejä toisiinsa ei voida laimentaa.
 3. Palanut luu, rautaoksidi, kromioksidi, muumio, umber voidaan sekoittaa minkä tahansa maalin kanssa.
 4. Pigmenttiä lisätään liuokseen, kunnes väri lakkaa tulemasta voimakkaammaksi, lisäys on merkityksetöntä (tavallisesti 3-6 painoprosenttia sementtiä saadaan), ja se voi myös johtaa sementtilietteen, kuten lujuuden, merkittävien ominaisuuksien menetykseen. Tämä voi tapahtua, kun ylittää 10% väriainetta liuoksen painosta.

Erittäin kaunis on se vaikutus, että värjäys laastilla munivia tiiliä. Muurausliitokset ovat ristiriidassa tiilien värin kanssa, mikä johtaa parempaan käsitykseen muurauksesta. Tämä versio maalattavan liuoksen levittämisestä sopii ihanteellisesti talon sisä- ja ulkopuolella. Tällöin valkoiset saumat sopivat hyvin harmaaseen silikaattipintoihin (kvartsi käytetään) ja mustaan ​​ja tummaan (musta ja ruskeat rautaoksidit) punaiseen.

Kuinka ja mitä maalata sementtilaasti?

Sementtilaastia käytetään rakennuksen ja korjaustöiden suorittamiseen huoneen sisäpuolelta ja ulkopuolelta. Usein pinta on saatettava markkinoille, vaihtaa väriä. Kuinka maalata sementti paremmin? Loppujen lopuksi tiedetään, että sementtikoostumus on erotettu harmaalla sävyllä, joka kosteuden haihdutuksen jälkeen muuttuu kevyemmäksi.

Rakennusalan asiantuntijat tietävät, että halutun värin kirkas sävy tällaisella pinnalla on ongelmallista. Voit yrittää maalata olemassa olevaa pintaa tai käyttää sementtilietteen väriä.

Ensimmäinen vaihtoehto on perusteellinen puhdistus, pesu ja kuivaus, joka ei saa olla märkä. Menetelmä on työläs, koska sitä käytetään ensin valkoisena maalina ja levitetään sitten toinen lopullinen kerros. Värin laadun tulisi vastata korkeaa kosteutta ja ultraviolettia.

Toinen vaihtoehto on kannattavampi ja kätevä. Sementtiin sekoitettu pigmentti mahdollistaa minkä tahansa sävyn. Sementin Kohlerillä on oltava seuraavat ominaisuudet:

 • On lisännyt alkalista vastustuskykyä.
 • Ole ultraviolettisäteilyä.
 • Älä liuoteta veteen.
 • Onko hyvä päällekkäisyys, mikä maalaa harmaan sävyyn betonista.

On paljon helpompaa maalata sementtilaasti sekoitusvaiheessa

Näiden vaatimusten monimutkaisuus vastaa täysin rautaoksidivalmisteita, jotka rajoittavasta värisävystä huolimatta antavat mahdollisuuden saada värisävyt, joista monet ovat ainutlaatuisia. Niitä käytetään betonilaattojen, laattojen ja julkisivujen teollisessa valmistuksessa.

Mitä pigmentit ovat?

Pigmentti on erityinen lisäaine, jolla on jauheen koostumus, joka lisätään sekoitettaessa liuokseen halutun väriavaruuden saamiseksi. Sen avulla saat halutun värin pitoisuuden muutoksen mukaisesti.

Pigmentit voidaan valmistaa mineraaleista tai orgaanisista ainesosista. Tuotannon ominaisuuksista riippuen ne jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • luonnolliset lisäaineet, jotka saadaan malmime- netelmällä talletuksissa;
 • synteettinen - tulos raaka-aineiden käsittelystä käyttäen valukappaleiden valmistuksessa käytettyjä kemiallisia reaktioita.

Kauppaverkossa sementtilaastin maalaus on laaja. Sinun on valittava kuivat sekoitukset, tiivistetyt pastat, mikroskooppiset kapselit ja emulsiot. Yritetään selvittää, miten ratkaisun värivalikoima muuttuu.

Tuloksena olevan värin voimakkuus riippuu suoraan lisäaineen osuuksista.

Lisäaineiden ominaisuudet työseokselle

Värjäysliuos laimennetaan liuottimilla. Ne valitaan riippuen pohjaan sisältyvistä aineista:

 • Valkoinen henki liukenee hyvin alkydihartseihin.
 • Vesi sekoitetaan akryyliväriaineiden kanssa.
 • Asetoni on kosketuksissa nitro-väriaineiden kanssa.
 • Kuivausöljy vuorovaikuttaa öljypohjaisten pigmenttien kanssa.

Pigmenttien tärkeimmistä ominaisuuksista erottuvat:

 • Fraktion koko - mikä tahansa värin tärkein indikaattori, joka luonnehtii kykyä päällekkäin maalatun pinnan kanssa. Hiukkasten pienentämisen myötä maalauksen luotettavuus kasvaa;
 • herkkyys valolle, luonnehtii pinnoitteen kykyä säilyttää värin syvyys eikä haalistua;
 • öljyn imeytyminen - indikaattori, joka määrittää koostumuksen kyvyn säilyttää tietty määrä öljyä;
 • alkaliresistenssi määrittää pigmentin kyvyn kosketukseen sementin kanssa;
 • opasiteetti - ominaisuus, joka määrittää kyvyn peittää maalattu pinta.

Sementtilaastipigmentit voivat olla orgaanisia ja mineraalisia, luonnollisia ja synteettisiä

Maalattujen sementtikoostumusten edut ja haitat

Sementtipinnoille käytetään laajasti väriaineita, sillä tuotteen kovettumisen jälkeen ei tarvitse sävyttää. Sementtiseoksen ulkokerroksen kulumiskestävyys säilyttää alkuperäisen sävyn.

Huomaa tärkeät toiminnalliset ominaisuudet:

 • Terveystarvikkeiden turvallisuus.
 • Kustannustehokas, kun sitä käytetään. Ainetta pienellä pitoisuudella voidaan saada aikaan runsaasti värisävyjä.
 • Laaja mahdollisuus erilaisten värisävyjen saavuttamiseen lisäaineiden pitoisuuden muutoksessa.

Monista positiivisista näkökohdista huolimatta on kielteisiä puolia. Lisäaineilla maalattu koostumus menettää lopulta alkuperäisen värinsä ja muuttuu kellertävaksi. Värillisen betonirakenteen järjestämisen kustannukset ovat varsin konkreettisia.

Sementtilaastien maalausmenetelmät

Miten työseos on maalattu? Maalatun betonin saanti on edullisempaa. Sen ansiosta voit tehdä koko matriisin tasaisen värin, mikä varmistaa värisävyn säilymisen, vaikka pintakerroksella olisi huomattava kuluminen.

Käytetään betonituotteiden teollisessa tuotannossa (värilliset betonilaatat ja laatat, julkisivu- ja sisäkäyttöön tarkoitetut viimeistelytarvikkeet)

Värin syvyys saavutetaan tuomalla merkittävä määrä pigmenttiä, joka erottuu sen korkeasta hinnasta. Tämän menetelmän avulla pitkään aikaan unohdat tarve päivittää sementtipinta.

Teknologinen prosessi, jolla sementtilaastin haluttua väriä annetaan, suoritetaan seuraavilla tavoilla:

 • yksi betonipigmentti lisätään lattiaan tai valmistukseen tarkoitettuihin sementtipohjaisiin koostumuksiin;
 • Formulaatiot täytetään erilaisilla värisävyillä. Menetelmää käytetään yksittäisten betonituotteiden tuottamiseen koristeellisilla ominaisuuksilla;
 • Yleisessä seoksessa erilaisia ​​lisäaineita sekoitetaan pieneen konsentraatioon samalla vyöhykkeellä olevilla vihjeillä, mikä mahdollistaa kiven tekstuurin raidoituksen;
 • päällystetään muotti täyttämällä ennen liuoksen täyttämistä.

Prosessin maalaaminen betonista kovettumisen jälkeen

Monet kehittäjät, jotka eivät ole havainneet betonin värjäämistä, ovat kiinnostuneita siitä, mitä maalattava sementtilaasti asetetaan, kuivataan ja hankitaan tarvittava kovuus?

Saatavana on myös vesipohjainen nestemäinen happoväri betoniseoksille, jota usein käytetään yksityisiin korjauksiin.

Tämä mahdollisuus on käytettävissä ja sitä käytetään kattamaan tavallisten ja vahvistetun betonin valmiit monoliittiset rakenteet. Menetelmä on prosessi, jossa maalikerros levitetään valmiin tuotteen pinnalle. Varmista, että käytät erityistä koostumusta, joka tunkeutuu syvälle betonipinnan huokosiin. Koostumus muodostaa betonituotteen päällysteen ja tunkeutuu betonin massaan yli 5 mm.

Teknologia on suosittanut itseään, kun maalaa suuria alueita ja suorittaa julkisivuja. Betonimateriaalin värin säilyminen määräytyy aineen kyvyn tunkeutua syvälle pohjaan ja sen hydrofobisuuteen (kosteuden kestävyys) kovettumisen jälkeen.

Pigmenttiä sisältävän koostumuksen tunkeutumisen syvyyden kasvaessa pinnan käyttöikä ja värien kyllästyminen lisääntyvät. Loppujen lopuksi ylempi kerros on luonnollisten tekijöiden vaikutuksen alaisena, joilla on haitallinen vaikutus useimpiin väriaineisiin.

Kyky vastustaa hankausta on tärkeä hetki. Päällyskerroksen kulumiskäynnin aikana maali poistetaan. Siksi päällystyslautojen valmistajat maalaavat sementtiseoksen mutta eivät valmiita tuotteita.

Värin itsensä valmistelu

Kuinka maalata betonituotetta pohjan hengittävyyden säilyttämiseksi ja samalla estää tuhoavan kosteuden tunkeutuminen. Voit ostaa valmiita maaleja betonituotteisiin, jotka perustuvat kloorihappoon tai vaurioituvat itsenäisesti seuraavia komponentteja:

 • Tekninen vesi 7 litraa.
 • Kuivaa kalkkipigmenttiä 500 grammaa.

Kuten mikä tahansa muu betoni, maalattu ratkaisu kääntyy lopulta keltaiseksi.

 • Hydrattu kalkki - jopa 1,5 litraa.
 • Kalsiumkloridi - 250 grammaa.
 • Normaali pyykinpesuaine - 0,03 kg.

On välttämätöntä sammuttaa kalkki puolessa veteen ämpäristä ja käyttämällä 1 litraa koostumusta laimenna väriaine. Käytä toisen litran hydratoitunutta kalkkia valmistaessasi pesuaippua. Sekoita ne tavalliseen astiaan ja kiristä tulokseksi saatava väriaine liukenemattomista hiukkasista.

Väriaine on neste, joka virtaa helposti pystypintaa pitkin ja ei tule kosketuksiin hyvin sementin huokoisen pinnan kanssa. Ongelma on helppo ratkaista käyttämällä geelipohjaisia ​​happopohjaisia ​​lisäaineita.

Kuinka valmistetaan sementtiä varten happoa? Valmista seuraavat ainesosat:

 • liima-pohja;
 • erityinen väriaine lisäaine;
 • liuotin;
 • lisäaineita, joiden käyttöönotto myötävaikuttaa tuloksen vakauttamiseen.

Sekoita komponentit, kunnes koostumuksen homogeeninen koostumus säilyy. Lisää väriaine valitulla pigmentillä. Värjäysvaiheessa, jossa käytetään happovärejä, käytä suojalaseja, työvaatteita ja kumihanskoja.

Mahdollisuus saada eri sävyjä ja värejä suhteellisella sekoittamalla perusvärejä ja lisäaineita

Mikä sementti on maalausta suosiva?

Värillisten betonituotteiden valmistusprosessi mahdollistaa minkä tahansa sementtimerkin käytön. Muista, että sementin alkuväri määrää konkreettisen sävyn, joka saadaan maalauksen tuloksena.

Käytä eri sementtimerkkejä, kuten suositellaan:

 • Portland-sementti, joka erotetaan harmaalla värillä, kovettumisen jälkeen, saa harmaata, mutaista sävyä, joka värittää kirkkaita värejä.
 • Valkoisella sementillä on vähemmän vaikutusta tuotteen värimuutokseen sen kovettumisen jälkeen, ja sitä voidaan käyttää saavuttamaan rikas ja eloisa betonivärin paletti.

Riippuen käytetystä pigmenttityypistä, kylläisyyden aste ja värisävyn syvyys muuttuvat. Alustavan erän suorittaminen ja koostumuksen koeerän kaataminen mahdollistaa tulevan tuotteen väriliuoksen määrittämisen.

Muista, että sementtilaastipienien pitoisuus ylittää lopputuotteen halkeamien ja kuorinnan muodostumisen, mikä liittyy pigmentin imeytymisen lisääntymiseen pigmentillä ja heikentyneellä hydrausprosessilla. Erityisten lisäaineiden säilyttäminen kosteuden säilyttämiseksi ja pehmittimien ansiosta voit välttää negatiivisia pisteitä.

Käytettyjen seosten on oltava erittäin kulutusta kestäviä.

Varjojen valinta

Soveltamalla eri pigmenttejä tiettyihin prosenttiosuuksiin, voit saada laajan valikoiman värejä. Käytetyt värit:

 • valkoinen, muodostuu titaanidioksidista;
 • kromioksidista muodostunut vihreä;
 • punainen, johtuen vuorovaikutuksesta punaisen rautaoksidin kanssa;
 • keltainen, perustuen keltaiseen rautaoksidiin;
 • musta, joka on saatu sekoittamalla mustaan ​​rautaoksidiin.

Tämä ei ole täydellinen luettelo väriaineista, joita voidaan käyttää sementtikoostumuksen värin muuttamiseen.

suosituksia

Maalaamalla noudata ammattilaisten suosituksia:

 • Siivilöi seula tai juustoraastetta käyttäen kaikenlaisia ​​pigmenttejä ennen jalostusta.
 • Kanta on välttämättä ratkaisu.
 • Sekoita minkä tahansa maaliöljyn, rautaoksidin ja kromioksidin kanssa.
 • Lisää väriaine liuokseen, kunnes värit saavuttavat enimmäisvoimakkuuden.

Muuraukseen tarkoitettu sementtilaasti antaa alkuperäisen vaikutuksen. Parannettu käsitys muurauksesta saavutetaan vastakkain saumojen kanssa materiaalin värin kanssa. Käytä kvartsia valkoisten saumojen saamiseksi, joita käytetään silika-tiilen levittämisessä. Käytä tavallisia punaisia ​​tiiliseoksia mustia ja ruskeita rautaoksideja.

Tee työtä sementin pinnan maalaukseen, noudata tekniikkaa. Jos olet epävarma, pyydä ammattilaisia ​​paremmin. Ne auttavat sinua saamaan tarvittavan lisäaineen, laastin valmistuksen oikein ja maalaamaan betonin laadullisesti.