Kiillotettu betoni tekee sen itse

IVY-maiden, Venäjä mukaan lukien, kiillotettua betonia ei käytetä yhtä laajasti kuin muissa maissa, mutta turhaan. Tämä on melko tehokas ja edullinen tapa muuttaa huoneen antamalla kytkimelle upea loisto.

Ulkonäönä käsitelty sementtilattia ei eroa noble luonnonkiven pinnoitteesta. Oikein toteutettu hiomustekniikka parantaa merkittävästi materiaalin suorituskykyä.

Soveltamisala

Betonin kiillotus suoritetaan paitsi hiljattain rakennettuihin esineisiin. Usein tällaisen tekniikan avulla ne palauttavat vanhat pinnoitteet, jotka ovat menettäneet ulkonäköään ja laatunsa. Useimmiten kiillotetut lattiat lattiakaivojen pohjalta löytyvät julkisissa rakennuksissa, joissa on suuri pinta-ala, kuten toimistotilat, ostos- ja näyttelykompleksit, viihdekeskukset.

Hyvin harvoin, mutta silti näet samanlaista kattavuutta yksityisessä asuntokannassa.

Maalaa ja käsitellään uudentyyppisten kiinnittimien kanssa, mattapintaisia ​​lattioita järjestetään teollisuusyrityksissä, varastoissa ja apuhuoneissa.

Edut ja ominaisuudet

Kiilto betonipinnoille johtuu kaikkein progressiivisimmista ja taloudellisesti toteutettavista viimeistelylohkotyypeistä. Tällä menetelmällä, jolla käsitellään sementtiastioita, on paljon etuja, minkä ansiosta se on yhä suosittu.

arvokkuus

Tärkeimpiä etuja ovat:

 • korkea lujuus ja kestävyys;
 • pitkä käyttöikä;
 • alhaiset työmäärät;
 • esteettinen ilme;
 • vaatimaton toiminta ja hoito.

Erityisominaisuudet

Kiillotetun betonilevyjen erikoiskäsittelyn vuoksi ei ole pölyistä, vaikka voimakasta käyttöä. Sen kiiltävä pinta on heijastavia ominaisuuksia, joten huone on aina kirkas ja huone visuaalisesti kasvaa.

Polymeeripinnoitteesta poiketen betonipinnat "hengittävät", absorboivat ja vapauttavat kosteushöyryä. Luonnollisesti tämä ominaisuus vaikuttaa myönteisesti rakennuksen mikroilmastoon.

Betonipinnoitteella on emäksinen luonne, joten sen rakenne ei tuota haitallisia bakteereja, sieniorganismeja ja homeita. Myös ulkomaisia ​​hajuja, allergeeneja ja kemikaaleja, jotka vahingoittavat toisten terveyttä, suljetaan pois.

työnkulku

Ennen hiomistyötä on varmistettava, että betoni on kokonaan kovettunut. Monta vuotta sitten kehitettiin teknologiaa, joka on tällä hetkellä merkityksellinen. Sen mukaan koko prosessi on jaettu useisiin peräkkäisiin vaiheisiin.

Laitteet ja työkalut

Tällöin ei ole mahdollista tehdä ilman ammattilaistarvikkeita, ja työ vaatii:

 • jyrsintäyksikkö, jossa on karbidisegmenttejä;
 • harjat korundin ruiskutuksella;
 • Bulgaria;
 • erikoislasit (silmäsuojaus vaaditaan!);
 • hengityssuojain (vaaditaan!).

Laitteiden valinta

Leikkurit, jotka on asennettu jauhimeen, valitaan betonin merkin mukaan. Jos merkintä М250 ja sitä korkeampi on, on käytettävä segmenttejä, joissa on timanttiruiskutus. Pienemmillä digitaalisilla arvoilla sopivat kulutustarvikkeet korundilla.

Työn laadullisin tulos voidaan saada, jos betonin laatu ei ole pienempi kuin M300.

Ammattilaitteiden puuttuessa hiominen voidaan suorittaa korundipinnoitetuilla metalliharjalla.

Joskus työvaiheessa saatat kohdata paljaat venttiilit. Tässä tapauksessa on tarpeen leikata jyrsin.

koulutus

Ennen prosessin päävaihetta on puhdistettava perusteellisesti maalit, lika, pöly ja roskat. Tämä voidaan tehdä jyrsimällä tai räjäyttämällä.

suuntaus

Jos työstettävälle pinnalle löytyy suuria siruja ja uria, on välttämätöntä suorittaa jyrsintä, joka vaikuttaa lasin syviin kerroksiin. Mutta tällainen tekniikka ei myöskään pysty poistamaan aaltopisaroita, ja täällä tarvitaan lisää tasoitusastiaa. Karkean käsittelyn jälkeen pintoihin voi jäädä irtoamisia, jotka helposti hierotaan pois hionnan aikana.

hionta

Hiontaprosessiin kuuluu tasoitteen ylemmän kerroksen kvalitatiivinen poisto, joka on jäädytetty sementtihyytelö, joka puhuu kaatamisen aikana. Tällainen ilmiö estää puristimen pääsemästä betoniin normaalisti ja sen vuoksi se on puhdistettava.

Kiillotettu betoni on hyvin samanlainen ulkonäöltään luonnollisiin mineraaleihin johtuen siitä, että sen rakenne näyttää ilmiöitä jäljitteleviä sulkeumia. Tämä ei ole mikään kuin täyteaineet (rauniot, sora), jotka ovat ilmestyneet hionnan jälkeen.

On suositeltavaa aloittaa hiominen aikaisintaan 20 päivää sen jälkeen, kun lattia on kaadettu. Tällaisen ajan kuluessa betoni saavuttaa voimaa, mikä tarkoittaa, että täyteaine on kiinteästi kiinnitetty sen rakenteeseen ja teknologiaa ei rikota.

Vaiheittainen työ

Kuten aiemmin mainittiin, kaikki esikäsittelyn valmistelu- ja perustoiminnot suoritetaan sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut, muutoin märkä liete tukkii työkalun leikkausosat. Pölyn leviämisen minimoimiseksi koko huoneeseen voidaan liittää teollisuuspölynimuri. Prosessin lopussa on tarpeen irrottaa pinta.

Pintapuhdistus

Kuten kaikki rakennustyöt, lattian hionta alkaa valmistelusta. Puhdistamme pinnan huolellisesti, jauhattamalla tai höyrystämällä hiomme maali pois siitä, poistamalla lika.

Virheiden poisto

Lattian puhdistamisen jälkeen on välttämätöntä poistaa porausreiät sekä poistaa halkeamat ja muodonmuutos kutistuvat saumat. Pinnan tasoitus suoritetaan epoksi- mastilla.

Täällä on varmistettava, että pinta on riittävän sileä, muuten hiomustekniikan segmentit tarttuvat epäsäännöllisyyteen ja ulokkeisiin.

Ensimmäinen hionta

Jos betonipinta on tasainen, ei ole tarvetta jyrsintää ja tasauseroja, ja toinen vaihe ohitetaan. Kolmannessa vaiheessa timanttilevyjen avulla, joiden raekoko on enintään 37 mikronia (400 grit), suoritetaan ensimmäinen karkea jauhaminen.

Rasituskäsittely

Nyt on välttämätöntä suorittaa sementtilaastin kemiallinen käsittely erityisagentilla (kovete). Sen komponentit reagoivat kalsiumhydroksidin kanssa, joka on läsnä pakastetussa liuoksessa.

Tämä menetelmä edistää rakenteen rakenteen vahvistamista, ja lattia saa erityistä vahvuutta. Hiomisprosessin päätyttyä impregnointikäsittely (impregnointi) vaaditaan.

Lopullinen hionta ja kiillotus

Työn lopullisessa vaiheessa hiominen tehdään levyillä, joiden hiekka on vähintään 400 kiviä. Joten kiillotettu betonilattia on löytänyt kiiltoa ja kiiltoa, prosessin lopussa he alkavat viimeistellä (kiillottamalla) pintaa pienillä murto-levyillä, joissa on timanttipäällysteinen (raekoko 1500 - 3000 hiutaleita).

johtopäätös

Jos lattiaa on tarpeen käsitellä pienellä alueella, kiillotus voidaan suorittaa hiomalla. Tällöin koko prosessin on käytettävä paljon enemmän aikaa ja vaivaa. Useimmissa tapauksissa tämä työkalu soveltuu vaikeasti saataville alueille. Analysoimalla kaikki työnkulun hienovaraisuudet, voimme päätellä, että betonilla täytettyjen pintojen kiillotus edellyttää ammattimaista lähestymistapaa ja tiettyjä taitoja.

Betonihionta

Useista lattiatyypeistä viime aikoina on betonin lattioita. Tämä materiaali pidentää lattian käyttöikää ja varmistaa sen lujuuden, sitä voidaan käyttää mihin tahansa pinnoitteeseen. Suurin mahdollinen hyöty saadaan vain lattialla, jossa on litteä betonipinta, joten betonihionta on pakollinen vaihe kaatamista.

Mitä hiontaa tarvitaan?

Kun olet tehnyt konkreettisia kerroksia, monet ihmettelevät, pitäisikö niitä kiillottaa ja mitä se antaa lopulta. Ensinnäkin kehittyneiden tekniikoiden kiillotetut lattiat näyttävät erittäin houkuttelevilta, ne voivat sisustaa minkä tahansa sisustuksen ja sopivat mihin tahansa muotoiluun. Tämä pohja on erittäin käytännöllinen, koska se kestää erilaisia ​​ulkoisia vaikutuksia - lämpötilahäviöitä, sadetta, suurta kuormitusta.

Juuri näiden ominaisuuksien takia betonilattiat tehdään usein julkisilla paikoilla, ja niiden käyttö on myös kotitöissä. Kylpyammeiden, altaiden ja pesulaitteiden rakentamisessa käytetään vedenpitävää betonia. Kiillotetulla betonilattialla on toinen etu - päällysteen helppokäyttöisyys.

Lattiat betonista ja kiillotettu nykyaikaisilla tekniikoilla ovat viime vuosina yhä suosittuja.

Hionta-lajikkeet

Betonilattian hiontaan käytetyt menetelmät jaetaan kuiviksi ja märiksi.

Märkä menetelmä on kalliimpi ja sitä käytetään harvemmin. Sitä käytetään lattiamateriaalien hiontaan mosaiikkipäällysteellä tai graniitti- ja marmoripikareilla varustetuilla pinnoilla. Märkäkiillotus suoritetaan hioma-aineilla, joilla on erilaiset jyvät. Märällä tavalla betonien kiillotus suoritetaan paljon nopeammin kuin kuiva kiillotus. Prosessin visuaalista hallintaa on mahdollista, havaitut viat voidaan korjata välittömästi.

Useimmissa tapauksissa käytetään kuivaa kiillotusta. Tehdäksesi sen laitteistokaupassa sinun tarvitsee ostaa erityisiä korkealaatuisia laitteita, joilla on korkea suorituskyky.

Kuivan menetelmän haittapuoli on pölyn päästö hiomakoneesta. Mutta tämä puute korjataan erityisillä pölynimureilla, joita käytetään rakennuskohteissa. Hionnan aikana samanaikaisesti työskentelevät vähentävät merkittävästi betonipölyn määrää ilmassa.

Työkalut ja laitteet

Kiillottamalla betonipinta, sinun on valittava oikeat työkalut - ne ovat kaupallisesti saatavilla. Hyötykäyttöön sopivia ja kotitehtäviin sopivia hiontavälineitä pidetään bulgarialaisina tunnetuilta eurooppalaisilta tai amerikkalaisilta brändeiltä. Tuotantotarkoituksiin käytetään erilaista jauhatustekniikkaa. Käyttämällä sitä kotitalouksien mittakaavassa ei ole perusteltua - laitteisto maksaa paljon enemmän kuin hiomakone, eikä sitä ole suunniteltu pienille alueille, puhumattakaan vaikeasti tavoitettavissa olevista paikoista.

Betonin lattiahiomakoneen korkealaatuinen hionta antaa lattialle mahtavaa ja käytännöllistä

Käytä hiomahiomareita, käytä erityisiä suuttimia:

 • timantti kulho;
 • hankauslevy.

On syytä muistaa, että jyrsimen suurempi ympyrä kestää raskaita kuormia.

Bulgarian mahdollistaa tasaisen ja tasaisen pinnan saamisen. Kun työskentelet työkalulla, sinun on noudatettava turvaohjeita, jotta ympyrä ei pääse hyppäämään. Tästä syystä työkalun hankinta ei kannata säästää.

Mikä betoni voidaan hiomata

Betonimateriaalin pinnan kestävyys ja kestävyys ulkoisille vaikutuksille on välttämätöntä valita oikea materiaali. Betonimerkki riippuu ensisijaisesti kohdepaikasta. Teollisissa tiloissa, huoltoasemilla, teollisuusalueilla ja muilla vapaan tilan alueella toimivilla alueilla käytetään betonia M150-M300. Tällainen materiaali on kestävä ja helppo kiillottaa.

Luo raskaan lattian sopiva betonimerkki M300: n yläpuolella. Täyteaineeksi lisätään hienojakoinen kivi ja tarvittaessa kiillotettu, se täydennetään marmoripikareilla.

Kiillotuksen avulla voit poistaa monenlaiset saasteet ja tasoittaa epämuodostuneet alueet

Betonin valmistus

Ennen kuin alat hiomata betonilattiat, on tarpeen valmistaa pinta oikein. Mitä pitäisi tehdä alkuvaiheessa?

 1. Poista kaikki olemassa olevat vanhat pinnoitteet betonista.
 1. Tarkista lattia tasaisuudesta kolmiulotteisella hallitsijalla. Jos poikkeavuutta havaitaan, tasoita pinta. On kuoppia, siruja, uria - syy ottaa suurikokoista timanttikappaletta.
 1. Suorita pinnan visuaalinen tarkastus kutistuneiden saumojen ja halkeamien varalta. Näitä vikoja havaitessaan ne poistetaan ja vahingoittuneet alueet jaetaan erikseen.
 2. Suorita lattiamurtumistesti käsittelemällä pinnan pieni pinta hiomalla.
 3. Tutki lattiaa kiinnittimien tai muiden metalliesineiden kiinnittämiseen - sinun täytyy päästä eroon niistä, mikä on helppo tehdä hiomalla.

Kun kaikki on valmis, voit aloittaa hionnan.

Hiomustekniikka

Ennen betonin hiontaa on välttämätöntä antaa materiaalin kuivua hyvin. Virta-aika on noin kaksi viikkoa. Tänä aikana betoni lopulta kuivuu, nosta voimaa ja on valmis jatkamaan työtä. Jos et kestota varattua aikaa, grinderi voi poistaa pieniä graniitti-, sora-, kalkkikivi- ja marmoripaloja hionnan aikana.

Betonilattian hionta voidaan tehdä kuivaksi ja kosteaksi.

Vain kuivauksen jälkeen alkaa hiomalla betonilattia. Ensimmäinen asia on tehdä erityisestä aineesta betonipintaan, joka reagoi kalsiumhydroksidin kanssa muodostaen suojaavan mineraalikalvon. Siten pienet huokoset suljetaan ja betoni kestää paremmin kosteutta. Kun kaikki luetellut vaatimukset täyttyvät, pinta katsotaan valmistettavaksi suoralle lattiamyllylle.

DIY lattian hionta

Jos talon, huvivenesataman tai autotallin lattiat on kiillotettava, voit säästää rahaa ja tehdä työn itse.

Joten me hiomme betonilattiat. Käytämme hiomakoneita ja timanttilevyjä. Betonin päällysteen laadukkaaseen kiillotukseen sinun on valittava levyn oikea vilja. Korkea jyvä antaa pehmeämmän päällysteen. Aloitetaan hiomalla betonia omiin käsiimme levyllä, jonka raekoko on 40. Käytettäessä timanttilevyjä, joiden raekoko on 400 tai enemmän, saadaan riittävän vahva betonipinnoite, joka kestää huomattavan painon. Tämä hoito katsotaan täydelliseksi, sen jälkeen, kun lattia ei vaadi ylimääräistä hoitoa. Valinnaisesti voit tehdä hiomalla timanttilevyllä, jonka raekoko on yli 1500. Tämä menetelmä tekee pinnasta peilin.

Kiillotuksen jälkeen lattia peitetään polyuretaanilakalla, esipuhdistetaan se pölyltä. Lakkaa levitetään useassa kerroksessa. Lattian kuivumisen jälkeen huoneen kehän ympärillä kiinnitetään jalusta.

Kuten näette, betonin hionta omilla kädillä on yksinkertainen asia, jota voi tehdä kuka tahansa, jopa aloittelija.

suosituksia

Joskus lattian sopimatonta käyttöä tai tekniikan noudattamatta jättämistä asennuksen aikana, siinä ilmenee joitain vikoja. Jotta tämä ei tapahdu, sinun on tiedettävä, voidaanko säätiö täyttää talvella, miksi vesitiivis betonia käytetään, kuinka täyttää lattia autotallissa nopeasti ja tehokkaasti ja paljon muuta.

Jos epämuodostunut alue havaitaan, se on korjattava välittömästi siten, ettei vahingoita enää. Tämä tapahtuu samalla betonilattian hionnalla.

 1. Pujota vahingoittunut aluehiomakone varovasti timanttilevyllä (vähintään 20 mm: n leikkuusyvyys).
 2. Ota pois leikattu osa, irrota pöly syvennyksestä, peitä se pohjamaalilla ja täytä se konkreettisella koostumuksella erityisillä lisäaineilla.
 3. Kohdista pinta. Kun seos on kovettunut, poista kaikki epäsäännöllisyydet lopullisen hionnan avulla.
 4. Jos virheet ovat merkittäviä syvyyksissä, koko prosessi on suoritettava useissa sykleissä, mikä aiheuttaa paksumman kerroksen ja antaa sen jäätyä, ja sitten suorittaa kaiken uudelleen.

Hionta edellyttää tekniikan takaa huolellista laadukasta tulosta. Jos haluat ostaa laitteita, jotka auttavat sekoittamaan betoniliuoksen, niin b180 betonisekoittimella on paras vaihtoehto. Betonikerros palvelee sinua monta vuotta ilman korjausta.

Kuinka tehdä konkreettinen kiillotus omiin käsiisi

Käsittelemätön betonipinta näyttää houkuttelevalta ja karkealta. Sen vuoksi rakennuksen koostumuksen asettamisen jälkeen pohja jauhetaan, kiillotetaan ja kiillotetaan. Tuloksena oleva kiillotettu betoni on paras suorituskyky ja kykenee kestämään lisääntyneitä kuormia. Samalla betonilattia näyttää tehokkaasti ja ilman lisäkäsittelyä.

Nykyään tätä konkreettista prosessointiteknologiaa käytetään uusien talojen rakentamisessa, mutta myös vanhan lattian jälleenrakentamiseen. Tämä vaikutus voidaan kuitenkin saavuttaa vain betoni- lattien kiillotuksen ja hionnan osalta.

Kiiltävä betoni

Joissakin verrataan kiillotettuja lattioita, joissa on erityisiä polymeeriyhdisteitä. On kuitenkin sanottava, että näiden hoitomuotojen valitseminen olisi suositeltavaa kiillotukseen. Tosiasia on, että polymeerisen suojakerroksen muodostamisessa pinta ei hengitä, mikä vuorostaan ​​johtaa vesihöyryn säilyttämiseen. Jos puhutaan kiillotetusta betonista, tässä tapauksessa pohja vapautuu ylimääräisestä kosteudesta niin, että huoneen pH-arvo nousee. Lisäksi kiillotetuilla pinnoilla ei ole migraatiokemikaaleja, haitallisia bakteereja, homeita ja sieniä.

Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota kiillotettujen ja hiotun betonilevyjen muihin etuihin:

 • lisääntynyt kovuus ja lujuus tuloksena olevan pinnan suhteen;
 • ulkopinta kiillotettu betoni muistuttaa marmoria, mutta ylittää sen iskunkestävyys;
 • päällystetty betonikerros, joka on kiillotettu, päinvastoin kuin polymeeri, on liitetty alustaan ​​yhtenä monoliittiseksi muodoksi;
 • kiillotuksen takia pienentää hankautumisriskiä;

Lisäksi kiillotettu betoni on kemikaaleja kestävä ja helppo korjata.

Tällaisia ​​pinnoitteita käytetään useimmiten varastoissa, tuotantoalueilla, kauppakeskuksissa, hallinnollisissa ja asuinrakennuksissa.

Samanaikaisesti hiominen ja kiillotus ovat käytettävissä kotikäyttöön edellyttäen, että sementti-hiekkastaso on kunnolla valmistettu.

Seokset kiillotettujen pintojen valmistukseen

Ensinnäkin betonilattian on vastattava voimakkaasti luokan B25 lujuuteen, mikä on helppo saavuttaa, jos käytetään portlandsementtiä, jonka laatu ei ole alempi kuin M350, jossa on alhainen vedenkulutus. On paljon vaikeampaa täyteaineiden tapauksessa. Yleensä tällaisten seosten valmistamiseen käytetään murskausta (esim. Basaltti tai dioriitti) saatu murskattu kivi. Tämän tyyppiselle aggregaatille on ominaista lisääntynyt puristuslujuus ja vetolujuus (verrattuna sementtimonoliittiin). Ominaisuuksien erojen takia pohjan käytön aikana viljojen ympärillä olevat alueet todennäköisemmin kuluvat loppuun. Tämän seurauksena kiillotettu betonilattia menettää sileän ja muutamassa vuodessa muodostuu kumpuja.

Tällaisten vikojen välttämiseksi on harkittava seuraavia vivahteita koostumuksen valinnassa säätiön järjestämiseksi:

 • Mitä enemmän voimakkaampi aggregaatti liuoksessa, sitä parempi. Sen pitäisi olla suositeltava kivimurska, jonka pitäisi olla vähintään 85% laastin kokonaispainosta.
 • Se on parasta, jos seokselle käytetään eri kokoisia murskattuja kiviä, sitten ratkaisu on paljon tiheämpää. Paras vaihtoehto on sekoittaa samanlaiset osat kahteen eri kvartsihiekkakerroksen ja useiden sora-ainesosien kanssa. Kuitenkin liian suuria jyviä (yli 20 mm) ei tule käyttää.
 • On suositeltavaa lisätä lisäaineita liuokseen tiheyden ja lujuuden lisäämiseksi, jolloin viimeistelty pinta on vähemmän altis hankautumiselle.

Parasta on valmistaa sekoituksia myöhempään hiontaan ja kiillotukseen betonisekoittimessa pakotetusta toiminnasta. Kun ratkaisu on homogeeninen, voit jatkaa sen täyttämistä.

Betonipolku

Betonin säästämiseksi on suositeltavaa asettaa tavallisen betonin ensimmäinen kerros. Pehmentimiä, murskattuja ja kvartsihiekkoja eri jakeista voidaan jättää vain päällysteen päälle.

Ei ole tarpeen tasata betonipohjaa ensimmäiselle kerrokselle, ja on parempi tasata toinen kerros. Tällöin päällysteen paksuuden tulisi olla vähintään 50 mm.

Jyrsintä, hionta ja kiillotus suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut ja nostanut haluttu voima (28 päivän kuluttua).

Jyrsintä ja hionta

Valmiiden pintojen käsittely edellyttää:

 • hiomakone (kustannukset 800 ruplasta) ja timantti- tai korundipinnoitteiden levyt (maksaa 600 ruplaa);
 • jyrsijä (hinta on 40 000 ruplaa, joten kannattavampi vuokraus);
 • Bulgaria (noin 1000 - 2500 ruplaa);
 • harjat korundipölyllä (250-300 ruplaa);
 • suojalasit ja hengityssuojain.

On huomattava, että jyrsintä voi olla tarpeen vain, jos pinnalle on merkittäviä puutteita, esimerkiksi puhuttaessa vanha betonipinta. Lisäksi jyrsinkoneen avulla on mahdotonta päästä eroon aallon ylijäämistä, jolloin pinta tasoitetaan ylimääräisellä täytöllä. Toisaalta jyrsintälaitteiden käytön haitta on se, että jalostuksen jälkeen pohjassa on melko syvät urat (enintään 4 mm).

Hyödyllisiä! Ennen pinnan käsittelyn aloittamista on puhdistettava rasva ja lika huolellisesti. Helpoin tapa tehdä tämä ammuttu räjäytyslaitteiden avulla.

Hionta on halvempi tapa poistaa ylempi betonikerros lattialla asunnossa tai talossa. Jalostusprosessissa poistetaan pinnalta ohuempi kerros tai pikemminkin karkaistu sementtimaito, joka tavallisesti muodostuu betonin kaatamiseksi. Lisäksi hiomisen ansiosta paikanvaraaja voi nopeasti avata.

Kun valitset hiomakoneen leikkauselementit, sinun on keskityttävä betoniin. Jos päätät säästää rahaa ja tehdä sekoitus M250: n alapuolella, tarvitset korundimittalaitteita, jos laatu on korkeampi, niin timantti ruiskutus tekee. Levyjen koon tulisi ylittää 50 yksikköä peruskäsittelyä varten, 800 yksikköä välissä ja noin 1500-3000 viimeistelyä varten.

Hyödyllisiä! Jyrsintä ja hionta suoritetaan vain kuivalla betonilla, et tarvitse etukäteen pintaa pinnalle.

Jos betonikerroksessa on vahvistuselementtejä, ne on leikattava hiomakoneella, jonka jälkeen voit jatkaa seuraavaan työvaiheeseen.

Kemiallinen käsittely

Kiillotettu pinta oli mahdollisimman voimakasta, se on peitettävä kovettajaa käyttäen. Betoni monoliitti sisältää kalsiumhydroksidia, joka reagoi tämän koostumuksen aineiden kanssa parantaen siten huomattavasti emäksen lujuusominaisuuksia ja kovuutta.

Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää Xtreme Hard Densifier. Sen hinta on 38 000 ruplaa 19 litraa kohden. Koska se on kuitenkin konsentraatti, se laimennetaan vedellä suhteessa 1: 4, vastaavasti, tuotos on 95 litraa liuosta. Jos jalostat pienen alueen, voit ostaa KEMA Impregrant Powder -vahvistimen, jonka arvo on 13.500 ruplaa 10 kg: aan jauhettua tiivistettä.

Impregnoinnin jälkeen voit siirtyä työn loppuvaiheeseen.

Betoni kiillotus

Tämän tyyppistä työtä varten käytetään erityisiä koneita, jotka ovat kahdentyyppisiä:

 • Risti. Tässä tapauksessa levyt ovat pinnan vieressä ja liikkuvat eri suuntiin. Vastaavia koneita käytetään betonin tai luonnonkiven käsittelyyn.
 • Planetary. Tässä tapauksessa levyt sijaitsevat pyörivästi ja liikkuvat toisiaan kohti. Tällaiset koneet sopivat myös betonimassaan, joka sisältää voimakkaan lujuuden omaavaa raakamaata.

Jos betonin kiillotus omilla käsillä tehdään suurilla hiomakoneilla, ei ole aina kätevää käsitellä vaikeasti tavoitettavia paikkoja, tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää tavallista jauhaa, jossa on vastaava levy.

Hyvin kiillotettu pinta näyttää paljon houkuttelevammalta kuin jos vain jalostukseen käytettiin hiomista. Lisäksi betonilattian peilivaikutuksen aikaansaaminen on mahdollista vain suoritettaessa koko edellä kuvattuja menettelyjä.

Mitä ja miten jauhaa betonilattia - ohjeet itsenäiseen työskentelyyn

Ennen kuin aloitat puhtaan lattiamateriaalin asettamisen, sinun on varmistettava, että betonipohja on riittävän tasainen. Tällaisen tuloksen saavuttamiseksi käytetään tavallisesti betonilattian hiontaa. Asianmukainen työ mahdollistaa korkealaatuisen betonin ja muiden pinnoitteiden muodostamisen. Kuinka jauhaa betonilattia omilla kädillä, ja tästä artikkelista keskustellaan.

Lattian hionnassa

Rakentamisen nykyisten kehityssuuntausten vuoksi ei ole mitään syytä yllättyä betonilattian kasvavan leviämisen vuoksi - niiden ominaisuudet mahdollistavat kilpailevan muiden pinnoitteiden kanssa tasavertaisesti.

Betonipinnan hionnan avulla voit saavuttaa vielä parempia tuloksia - valmiilla kerroksilla on paljon etuja, joita ovat mm. Seuraavat:

 • Yksinkertainen ja halpa pintakäsittely;
 • Luotettavuus, korkea laatu ja pitkä käyttöikä;
 • Hyvä yhteensopivuus erilaisten koristepinnoitteiden kanssa;
 • Mahdollisuus käyttää sekä rakennusta että avointa aluetta;
 • Erinomainen veden kestävyys ja kestävyys erilaisille kemiallisille vaikutuksille;
 • Korkea mekaaninen lujuus ja kulutuskestävyys.

Useimmin kiillotettu betonilattia löytyy suurilta kaupallisilta ja ei-kaupallisilta rakennuksilta - kauppoilta tai kauppakeskuksilta, toimistorakennuksilta, lääketieteellisiltä ja oppilaitoksilta. Usein tällaista rakennusta käytetään kerrostaloissa, ja yksittäisten tonttien tapauksessa lattia on betonista pihalla, autotallissa ja tiloissa.

Itse hiominen on eräänlainen betonipinnan käsittely, jonka avulla voit poistaa vanhoja tai vahingoittuneita pinnoitteita, tasata pohja ja tasoittaa ennen kuin käytät suojaavia materiaaleja (lakat, kyllästykset, maalit tai itsepintaiset muovit perustuen polymeereihin).

Betonin hiontatekniikka sisältää useita vaiheita. Ensimmäinen näistä on betonilattian alustava hionta, joka tavallisesti suoritetaan 3-5 päivän kuluttua siitä, kun betonikerros kaadetaan. Lopullinen hionta voidaan tehdä vasta kun lattia on täysin karkaistu.

Siinä tapauksessa, jos lattia kaadettiin betonista tyhjästä, sinun on ensin poistettava kalkkimaito, joka tulee välttämättä pinnalle kaatoprosessin aikana. Vanhan betonilattian avulla voit tehdä helpommin - hiontaprosessi vähenee betonikerroksen poistamiseen.

Järjestelmän epätasaisuuksien poistamisen lisäksi lattialaattojen hionta mahdollistaa korkealaatuisen puhdistuksen likaa ja muita vikoja. Riippumatta siitä, kuinka kauan betoni kaadettiin, sen käsittelyn jälkeen se päivitetään ja tartunta kasvaa.

Betonin hiomisen etuna on myös se, että sen jälkeen on erittäin hyvä käyttää minkä tahansa pinnoitteen lattiaan, josta tarvitset ihanteellisen pohjan. Esimerkkinä voidaan mainita tilanne itsetasaava lattia, ennen kuin järjestää ne lukuisia valmistelutöitä, mukaan lukien kiillotus, joka mahdollistaa vahingoittuneen ylemmän kerroksen poistamisen.

Samoin puutteellisen pinnan palauttaminen suoritetaan. Hionnan avulla voit poistaa tämän kerroksen, mikä parantaa sen ulkonäköä, mutta myös merkittävästi lisää suorituskykyominaisuuksia. Toinen tärkeä tehtävä, joka hionta ratkaisee, on se, että käsittelemätön betonilattia imee vettä, joka voi negatiivisissa lämpötiloissa johtaa sen tuhoamiseen.

Mikä on tärkeää tietää betonilattian hionnasta, on se, että jos rakenne on epätasaisesti tulviva, niin tätä ongelmaa ei voida poistaa - hiomalaite liikkuu hyvin lähellä pintaa, joten aaltoja ja korkeuseroja ei voida poistaa sen avulla.

Hiontamenetelmät betonilattialle

Välittömästi olisi huomattava, että samaa laitteistoa käytetään betonin hiontaan käsittelyn tyypistä riippumatta. Se, että työkalu soveltuu sekä betoni- että kivenpinnalle.

Lattiaa voidaan hiomata kahdella tavalla:

 1. Kostea. Tätä menetelmää käytetään yleensä, jos lattiaan kuuluu mosaiikkipäällyste tai marmoriliput. Märkäihion käyttöönottoa käyttäen hankaavia työkaluja, joiden avulla voit luoda täysin sileän pinnan visuaalisesti erilainen kuin kiillotettu.
 2. Kuiva. Betonilattia soveltuu paremmin tähän käsittelyyn. Kovaan hiomiseen tarvitaan paljon aikaa, koska työprosessissa on paljon pölyä, ja sinun on odotettava joka kerta, jotta se asettuisi. Jos et tee tätä, todennäköisyys tehdä virhe on liian korkea, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Hiomalaitteet

Työkalujen valinta betonilattian hiontaan on yksilöllinen asia, ja sinun on päätettävä, kuinka betonilattiaa jauhaa kotona. Tähän mennessä kaikki rautakaupat ovat erilaisia ​​laitteita sekä kotikäyttöön että suurien esineiden töihin.

Tietenkin paras valinta olisi erikoislaitteita ammatillisen luokan. Tällaisessa laitteessa käytetään planeettavaihteistoa: on suuri levy, johon on lisäpyöriä, joissa on timanttisuuttimia synkronisesti. Kun pyörät pyörivät vastakkaiseen suuntaan, saadaan timanttien liikkeen monimutkainen liikerata ja työstettävä pinta muuttuu täysin tasaiseksi.

Ammattikoneiden eduissa on useita ominaisuuksia:

 • Työelämän pyörimisnopeus;
 • Mahdollisuus annostella vettä märkäkäsittelyssä;
 • Pölynkerääjän läsnäolo.

Hiomakoneen laatu riippuu sen painosta. Tietenkin parhaat laitteet ovat kalliita, mutta jos haluat, voit löytää halvemman vaihtoehdon.

Kotona lattiahiomennus tehdään yleensä hiomakoneen avulla - tämä on paljon halvempaa ja hieman kätevämpää, koska tällainen työkalu mahdollistaa vaikeasti tavoitettavien alueiden käsittelyn. Työssä tarvitaan hiomalaikkaa. Suuri valikoima hiomakone on helpompi työskennellä vakavilla kuormilla. Tällä vaihtoehdolla on kuitenkin haittansa - ainakin se, että levy voi lentää, jos käsittelet huolellisesti työkalua.

Betonilattian kiillotus tehdään tavallisesti tällaiseen työhön suunnitellun erityisen koneen avulla. Tällainen laite eroaa sen pienestä koosta ja toiminnan helppoudesta, ja työn tuloksena saadaan sileä ja puhdas betonipinta.

Hiomamateriaali

Voit käsitellä mitä tahansa betonia riippumatta sen ominaisuuksista. Tärkeintä on, että maanpinnalla ei ole kuoppia ja kukkuloita, jotka ovat yli viisi millimetriä korkeita. Valittaessa valukappaleita valimoon on otettava huomioon huoneen erityispiirteet.

Lattian käyttötarkoituksesta riippuen voit valita materiaaleja seuraavasti:

 • Teollisuusrakennuksissa, varastoissa tai avoimissa tiloissa on parasta käyttää betonia merkinnöillä M150: stä M300: een - tällaisen lattian kaatamisen jälkeen on helppo hiomata;
 • Korkeimman lujuuden ja kestävyyden saavuttamiseksi on syytä valita betoni, jonka brändi on korkeampi kuin M300 ja täyteaineena hieno sora.
 • Jauhatuksen yksinkertaistamiseksi on parempi valita hienojakoisten materiaalien materiaalit (marmoripitit sopivat hyvin jalostukseen).

Joka tapauksessa, riippumatta materiaalin valinnasta, kärsivällisyydellä on mahdollista hiomata mitä tahansa betonipintaista.

Valmistelutyöt

Valmistelu on erittäin tärkeä työvaihe, jonka aikana on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Jos vanhalla betonilla on jonkinlainen pinnoite, sinun on ymmärrettävä, kuinka vaikeaa se on poistaa. Usein tällaisissa tapauksissa lattian vaurioituminen avautuu, mikä vaatii vakavia poistoja.
 2. Lattia on tarkistettava tasaisuudesta ennen hiontaa. Jos havaitaan suuria korkeuseroja, hoidon intensiteettiä on lisättävä.
 3. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota laajennusliitoksiin ja tarkistettava pinta halkeamien varalta. Jos ne ovat saatavana, on tarpeen lisätä myös teosten luetteloon myös ongelmaluokkien kiinnittäminen myöhemmällä kiillotuksella.
 4. Ennen töiden aloittamista betonilattian pitäisi olla hyödynnettävissä sen määrittämiseksi, kuinka vahva se on - joskus se sags, ja sen seurauksena rakenne on rakennettava uudelleen.
 5. Välittömästi ennen työtä on tarpeen tarkistaa jännitteen läsnäolo ja laatu verkossa - sähkökatkon tai matalan virran sattuessa on välttämätöntä viivästyttää käsittelyä tai toteuttaa toimenpiteitä virtalähteen vakauttamiseksi.
 6. Jos saumoja löytyy betonista tai aukkojen väliin, se on sinetöitävä - rakennuskoodit kieltävät kiillotuksen ennen kuin tällaiset viat poistetaan.
 7. On myös suositeltavaa tarkistaa lattia jäykkyydestä etukäteen, minkä vuoksi on tarpeellista käydä läpi yhden osan hiomakoneella.

Työn alkuvaihe

Jos betonin yläosassa on metallisia elementtejä (raudoitusta tai silmää), sinun on ensin harkittava niiden poistamista - muutoin hiomakone saattaa olla viallinen. Liittimien poistamiseen Bulgarialainen sopii hyvin.

Työn aloittaminen yleensä tarkoittaa epätasaisten pinnoitteiden poistamista ja vanhan pinnoitteen poistamista. Tätä varten voit käyttää jyrsintä-, räjäytys- tai erityisiä hiontatyökaluja (esimerkiksi timanttilevyjä, joiden raekoko on noin 25-30).

Tämän jälkeen sinun on käsiteltävä pieniä puutteita. Tähän käytetään yleensä epoksi- materiaaleja, joiden avulla kaikki aukot voidaan helposti täyttää. Tällaista materiaalia käytettäessä on tärkeää varmistaa, ettei se työnny pinnalle, muuten hiomakone tarttuu kiinni.

Betonihionta

Ennen betonilattian hiontaa, sinun on odotettava vielä kaksi viikkoa, kun laskeuma kiinteytyy. Merkitys on yksinkertainen - aiemmin aloitettu työ, on olemassa erittäin suuri riski repeää rauniot tuoreesta ja riittämättömästä kestävästä pinnoitteesta.

Ennen kuin voit hiomata betonilattia, sinun on valittava oikea levy, jonka avulla voit käsitellä materiaalia mahdollisimman hyvin. Hiontaan käytetään yleensä 40 mm: n suuruista timanttilevyä. On tarpeen levittää lattiaan kovete, jonka jälkeen betonin pinnalle tulee erityinen aine, joka täyttää kaikki halkeamat ja lisää pinnoitteen ominaisuuksia.

Jos käytät levyjä, joiden raekoko on yli 400, voit luoda todella vahvan lattian, joka kestää melkein minkälaista stressiä. Tämän hoidon jälkeen ei ole mitään järkeä jatkaa työtä, mutta jos haluat saavuttaa ihanteellisen pinnan, voit myös kiillottaa materiaalia, jonka raekoko on noin 1500-3000.

Työn valmistuminen on peruslevyjen ja pintakäsittelyjen asennus. Voit antaa lattialle entistäkin suuremman lujuuden ja hyvän visuaalisen laadun, voit peittää sen useilla lakkakerroksilla.

Hionta hiotaan

Pitkällä aikavälillä betoni lattia on, todennäköisesti, on puutteita. Ne on poistettava mahdollisimman pian riippumatta syistä. Ongelman ratkaisemiseksi osa betonista leikataan vähintään 2 cm: n syvyyteen. Tällä tavoin aikaansaatu ontelo on puhdistettava, minkä jälkeen se pohjustetaan ja täytetään millä tahansa seoksella upotettavaksi.

Sääntöä käytetään tämän osan kohdistamiseen. Odotettuaan seoksen täydellisen asettamisen jälkeen pinta on kiillotettava tasaiseen tilaan. Vakavien vaurioiden sattuessa kannattaa käyttää korjausyhdistettä useissa kerroksissa, joista yksi on kvartsihiekkaa, joka sopii mainiosti tällaisiin tilanteisiin.

Joskus liian syviä halkeamia esiintyy betonin pinnalla, ja niiden poistamisen menetelmät näyttävät hieman erilaisilta. Timanttilevyllä on syytä leikata halkeama vähintään viisi senttimetriä syvälle pinnalle, jotta vahingoittunut betoni voidaan poistaa. Syvennetty ja puhdistettu paikka täytetään valitulla seoksella korjattavaksi, minkä jälkeen se jää vain hiekkaan pintaan jo tunnetun järjestelmän mukaisesti.

johtopäätös

Betonilattian hiominen on hyvä keino vähäisille vaurioille ja epätasaisille pinnoille. Halutessasi tämä työ voidaan tehdä omalla kädellä, mutta varovaisuutta ja huomiota on vaadittava - betonin hiontatekniikan tai ristiriitaisten turvallisuusmääräysten noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa ongelmia.

Jos kaikki on tehty oikein, tuloksena olevasta betonilevystä on lopulliset osoittimet mekaanisesta lujuudesta, hankauskestävyydestä ja kosteudenkestävyydestä. Lisäksi seuraavaan korjaukseen ei keskustella lähitulevaisuudessa, ja päällysteen hyvät visuaaliset ominaisuudet voidaan käyttää erilaisten suunnitteluratkaisujen toteuttamiseen.

Miten kiillottaa betonia

Betonipohja ilman asianmukaista käsittelyä antaa liian paljon pölyä, mikä aiheuttaa paljon vaivaa omistajilleen. Siksi tällaista pintaa suositellaan maadoitetuksi ja kiillotetuksi toimimaan puhtaana pinnoitteena. On myös tarpeen jauhaa lattiaa ennen käsittelyä huokoisella kyllästyksellä, maalaamalla maaleilla ja lakoilla.

Hiomamenetelmät

Betonimateriaalin pinnan tasaisuus, tiheys ja kestävyys hiomalaitteiden avulla kahdella tavalla:

 • Maanmittausmenetelmää käyttäen käytetään vettä käsittelemään mosaiikkilattiat (betonista, jossa on marmoripikareita). Tuloksena on täysin kiillotettu pinta, joka vaatii lähes olemattoman viimeistelyn. Ylimääräinen vesi ja liete poistetaan imulla.
 • Kuivaa menetelmää käytetään tavallisen betonin jauhatukseen. Menetelmän haittapuoli on suuri määrä pölyä käytön aikana. Siksi samanaikaisesti hiomakoneiden kanssa on tarpeen käyttää pölynimuria. Arvokkuus - virheet ja puutteet näkyvät välittömästi. Märkäprosessissa on kuivaa esine virheiden havaitsemiseksi.

Mitä jauhaa betonia

Suurille alueille on parempi käyttää ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita. Erityisillä hiomakoneilla on laitteet liikkuvien osien pyörimisnopeuden ja vesihuoltoon, pölynkeruuseen ja lietteeseen. Useimmissa malleissa on planeettavaa toimintaa. Tämä on halkaisijaltaan suuri levy, johon on kiinnitetty suuttimia, joissa on timantti vinkkejä. He voivat liikkua samoissa tai vastakkaisissa suunnissa saavuttaakseen paremman tuloksen.

Mutta jos sinun täytyy hiomata lattiaa autotallissa, ei ole järkevää ostaa tällaisia ​​laitteita. Voit tehdä työkaluja kotikaupasta.

Hiomamenetelmä

Kaikki viimeistely vaatii huolellista pintamenetelmää, eikä lattian hiontaprosessi ole poikkeus.

 1. Jos lattia täyttyy uudelleen, on sen tasaisuuden tarkistaminen pitkällä viivaimella, tason tasolla. Kun työskentelet vanhan pinnoitteen kanssa, päästä eroon vanhan pinnoitteen jäännöksistä. Poista roskat, pöly, lika ja poista metallisuihku tai -vahvike, jos sellainen on.
 2. Kun olet syvä reikiä, halkeamia tai suuria kutistuvia saumoja, sinun on ensin työskenneltävä niiden kanssa. Täytämme ne suurella lujuudella, mieluiten sementtisementillä, jotta varmistetaan suuri täyttötiheys. Epoksimuovia voidaan käyttää myös tiivistämiseen. Viallisten osien täyttö tulee tehdä huuhteluvälillä pääpinnan kanssa.
 3. Jos betonikärpää löytyy kentältä, on ylikuormituksia, ne on myös poistettava ennen lopullisen kiillotuksen aloittamista. Työskentelemme hiomakoneella, jolla on timanttilevyn numero 30-40, mikä merkitsee työskentelyalueen jyvää.
 4. Uuden lattiamateriaalin kanssa ensim- mäinen asia poistettiin sementtihyytelön yläkerroksen. Nykyisen lattian hionta poistaa vaurioituneet alueet, eliminoi pienet muodonmuutokset ja matalat tahrat.

Hiontaa omilla käsilläsi voidaan aloittaa aikaisintaan 14 päivää sen jälkeen, kun betoni tai sementtilaasti on kuivunut kokonaan. Jos et odota tätä ajanjaksoa ja työskentele märällä pinnalla, hiomakone voi yksinkertaisesti poistaa betonipäästöjä.

Työvuorot

Betonipäällysteen jauhamyllyn hionta ei ole tavallisia pyöriä, joita käytetään, mutta ns. Timanttikulhot eri malleissa. Lisäksi:

 • Ennen kiillotusta lattiaa käsitellään erikoisilla vahvistuskoostumuksilla. Nämä aineet, jotka joutuvat kemiallisen reaktion kanssa kalsiumjohdannaisiin betonin koostumuksessa, muodostavat vahvan kalvon, joka sulkee päällysteen huokoset ja antaa materiaalille suuren kosteuden läpäisevyyden.
 • Betonilohkareitin käsittely timanttikulloilla, jotka suoritetaan vaiheittain, aloittaen kulmasta paikasta, liikkuvat asteittain koko huoneeseen.
 • Hionta on tarpeen prosessitason tasaisuuden tai suuren viivoituksen tarkistamiseksi.

Käyttämällä erilaisia ​​raekokoisia kulhoja voidaan saavuttaa poikkeuksellinen sileys. Tämä voi olla työn loppuvaihe. Mutta suuremman kiillon aikaansaamiseksi lattiat kiillotetaan samalla UGM: llä, jolla on erityiset suuttimet. Pidä kiillotusaika pitkiä aikoja, betoni puhdistetaan pölystä ja maalataan useilla kerroksilla polyuretaanilakkaa maalaustyökalulla. On tärkeää kuivata tai maalata joka kerros ennen seuraavan levittämistä.

Tee konkreettinen kiillotus omiin käsiisi

Betonipinnat on kiillotettu jo vuosikymmeniä, mutta nykyään tämä viimeistelymenetelmä on edelleen tehokkain. Oikein tehty hiominen ja kiillotus betonilla omilla kädillä paljastaa materiaalin kauneuden ja parantaa suorituskykyä huomattavasti.

Kiillotettu betonilattia tekee huoneesta kevyemmän.

Kun betonista tehdään hiontatyöt, sen pinta on päällystettävä erityisellä kyllästyksellä vedeneristykseen.

Kiillotettua betonia käytetään paitsi uusissa rakennuksissa myös vahingoittuneiden vanhojen pinnoitteiden palauttamiseen. Hyvin usein kiillotettua betonia käytetään toimistoissa, julkisissa rakennuksissa, ostoskeskuksissa. Yksityinen rakentaminen ei myöskään jähmettynyt.

Kiillotetun lattian edut ja pääominaisuudet

Lattian puhdistamiseen voit käyttää hiomamyllyä.

Betonilattian kiillotus on nykyisin edistynein ja edullisin ratkaisu.

Tällaisten kerrosten etuja ovat:

 • helppo huolto ja puhdistus;
 • lisääntynyt lujuus;
 • kestävyys;
 • alhaiset kustannukset;
 • esteettisesti kaunis näköala;
 • pitkä käyttöikä.

Nano-vahvistimilla kiillotetut ja vahvistavat mattapintaiset lattioiden kokeet osoittautuivat käytetyiksi teollisuusyrityksissä, eri varastoissa ja julkisissa paikoissa.

IVY-maissa kiillotettua betonia käytetän lähes koskaan, vaikka Eurooppa ja Yhdysvallat ovat pitkään harjoittaneet kiillotettuja betonipintoja julkisissa ja oppilaitoksissa.

Betonilattia ja jyrsintä

Merkittävät lattiavirheet poistetaan jyrsimällä.

Jos pintavirheiden syvyys on yli 5 mm, jyrsintä on paras vaihtoehto. Kiillotetun betonilevyn pintaan on kiiltävä peiliväri ja käytön aikana ei yksinkertaisesti ole pölyn muodostumista. Lattialla on suuri heijastumisvalo, mikä lisää merkittävästi huoneen valaistusta.

Betonilattian ja polymeerilattian välinen ero on kyky hengittää ensin, vapauttaa tai absorboida vesihöyryä. Tämä ominaisuus auttaa säilyttämään suotuisan ilmapiirin huoneen sisällä. Käsitellyn betonipinnoitteen (alkalinen luonne) korkea pH eliminoi haitallisten bakteerien, muotin ja erilaisten sienten lisääntymisen. Rakenteella ei ole migraattikemikaaleja, hajua tai allergeeneja. Jos teet kaiken työn vaiheittain, tarkkailemalla tekniikkaa, voit itsenäisesti käsitellä betonia, ja omalla kädellä tekemäsi kiillotus ilahduttaa hyvin kauan.

DIY kiillotustekniikka

Se on tärkeää! Hiontatyöt betonilattialle voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut.

Käsintehty kiillotus koostuu useista vaiheista. Niiden määrä laatuprosessissa saavuttaa 15. Kiillotus tehdään vanhojen lattian ja portaiden korjaamisen tai uuden viimeistelyn aikana, mutta kaikissa olosuhteissa on tehtävä valmistelutöitä.

Jyrsintä- ja kiillotustyön suorittamiseksi saatat tarvita käsin ja ammattilaistarvikkeita:

 • hiomakone, jossa on segmenttejä, joissa on timantti- tai korundimurskaus;
 • jyrsintälaitteet, joilla on kovan seoksen segmenttejä;
 • harjat korundin ruiskutuksella;
 • Bulgaria;
 • suojalasit;
 • hengityssuojain (ei voi tehdä ilman sitä).

Betonin hiomiseen on erikoiskäsikirjaimia.

Valmistusaika käsittää betonipinnan puhdistamisen maalista, lakasta ja muista epäpuhtauksista. Puhdistus tapahtuu jyrsimällä tai räjäyttämällä. Kaikki viat ja epäsäännöllisyydet on poistettava.

Jos betonipinnalla on merkittäviä vikoja, ne poistetaan alustavalla jyrsinnällä. Tämä prosessi suoritetaan betonin pintakerroksen perusteellisen käsittelyn aikana, mutta sinun on oltava tietoinen siitä, että aallon eroja ei voida poistaa tällä tavalla. Ne tasoitetaan lisäämällä toinen betonikerros. Jyrsitystoimenpiteiden suorittamisen jälkeen havaitaan usein huomattavia uria (enintään 0,4 cm). Ne voidaan poistaa hiomalla pintaa.

Hionnan aikana poistetaan ylempi kerros, joka muodostuu kaatamisen aikana muodostuneen sementtihyytelön kovettumisen johdosta. Maito estää tiivisteen koostumuksen tunkeutumisen betonirakenteeseen. Hionta mahdollistaa paljaat täyteaineet (murskatut tai sirut).

Korkealaatuisen hionnan suorittamiseksi on tarpeen pitää betonia kaatamisen jälkeen 1-3 viikkoa. Tällä hetkellä betoni saavuttaa riittävän lujuuden, mikä mahdollistaa täyteaineen viipymisen rakenteessa. Betoniseoksen täyteaineiden roolissa ovat sora, murskattu pieni murto-osa, graniittihiutaleet tai kalkkikivi.

Betonin merkistä riippuen hiomakoneen leikkauselementtien tyyppi valitaan. Jos merkki on suurempi kuin M250, käytetään timanttimaalattuja segmenttejä, jos sitä käytetään matalammalla korundilla. Käsin tehty kiillotus on korkealaatuista vain, jos käsitellyn betonin laatu on vähintään M300.

Erikoislaitteiden puuttuessa betonin hionta toteutetaan korundisuihkulla varustettujen metalliharjojen avulla. Jos pinnalla on ulkonevat vahvistusosat, ne voidaan leikata jyrsimellä.

Kaikki valmistelutyöt tehdään vain kuivalla betonipinnalla, muuten märkä liete vähentää kitkaa ja tukkia työkalun yksityiskohdat. Hionnan aikana on mahdollista käyttää teollista pölynimuria. Hionnan jälkeen pölynpoisto suoritetaan.

Vaiheet tekemällä oman kiillotuksen

 1. Vanhan lattian valmistuksen ensisijainen vaihe käsittää vanhanlaisten lakkojen, lakkojen, maalien ja muiden epäpuhtauksien pinnan puhdistamisen jyrsimällä tai ampumapuhalluksella.
 2. Seuraava vaihe on poistaa kuoppia, halkeamia ja muodonmuutos kutistuvia saumoja. Pinnan tasoittamiseksi käytä epoksimuovia. Sen on oltava sellaisen pehmeän pinnan luoma, että hiomakoneen (pää) työelementit eivät tartu pinnan epätasaisuuksiin.
 3. Timanttilevyjen avulla, joiden raekoko on jopa 37 mikronia (400 grit), suoritetaan alustava karkea hionta. Jos pinta on sileä, eli jyrsintä ja tasoitus ei ole tarpeen, tämä toimenpide suoritetaan välittömästi. Betonikerros puhdistetaan pölystä ja liasta.
 4. Erityisen koveteiden avulla kemiallinen käsittely betonin pinnalla. Koventimen komponentit alkavat olla vuorovaikutuksessa kalsiumhydroksidin kanssa, joka sisältyy betoniin. Näin voit parantaa betonin lujuusominaisuuksia. Hionnan jälkeen lattiapinta käsitellään impregnaattorilla, esimerkiksi Densifierillä.
 5. Viimeisessä vaiheessa hiominen suoritetaan levyillä, joiden raekoko on yli 400 kiviä ja betonipinnan viimeistelykiillotus, jonka timanttilevyt ovat 10-5 um (1500 - 3000 grit).

Jos käsiteltävä pinta on pieni, hiomakone voidaan käyttää kiillotukseen omilla käsillä. Tällainen työ on kuitenkin erittäin työläs, aikaa vieviä ja vaatii joitain taitoja. Pohjamaalausta käytetään pääasiassa vaikeasti tavoitettavien alueiden käsittelyyn. Tuloksena kävi ilmi, että betonipinnan kiillotus on melko monimutkainen, vaatii erikoisosaamista tai jopa erikoisosaajien osallistumista.

Betoni kiillotus

Kiillotuksen ansiosta betonilattia on kaunis ja kestävä. Mutta tämä on luonnollista siinä tapauksessa, että täysin teknistä prosessia noudatetaan. Vain tällä tavoin pohja saa lisävoimaa, pitkä käyttöikä ja monia muita etuja. Ajatus kiillotuksesta tuli meille lännestä, mutta tänään sitä käytetään aktiivisesti Venäjällä.

Mikä on kiillotettu betoni?

Kiillotettu betonipohja - monivaiheinen tekniikka viimeistelyyn. Materiaalin lisävaikutuksen ansiosta saadaan lisäetuja ja täysin uusi ilme. Kuten hyvin tunnettu betoni, jota ei ole käsitelty, ei ole paras lattiapäällyste. Kiillotus on vaihtoehtoinen vaihtoehto aktiivisesti käytetyille lattioille. Sen avulla voit siirtyä taustalla oleviin kilpaileviin tekniikoihin, joita on käytetty aktiivisesti viime vuosikymmeninä.

Hoitoa sovelletaan menestyksekkäästi uusiin ja vanhoihin perustuksiin. Valmis pinnoite voi toimia valmisteluna viimeistelykerroksen levittämiseksi, mutta sitä käytetään useammin itsenäisenä pinnalle. Kiillotuksen lajikkeita käsitellään taulukossa.

Taulukko 1. Betonipintojen lajittelu

Käsitellyn pinnan syvyyden mukaan saadaan aikaan seuraava gradientti:

 • yhtenäinen pinta "CREAM";
 • hieman avasi murskattu kivikerros - "SALT JA PEPPER";
 • täysin paljastunut murskattu kivikerros - "GRAIN".

Miksi kiillotus ja päällystys edut

Käytännössä betonin käsittely riistää koko ongelmakokonaisuuden. Ensinnäkin pinnan tuhoutuminen on keskeytetty, pohja lakkaa kulumasta, pölyä, ärsyttää rypytyksillä ja röyhtäen. Valmis lattia on helppo pitää ja puhdistaa.

Seuraavat teknologian edut ovat todistettu ammattimaisessa ympäristössä:

 • valmiin pinnan sopii tällaisiin käsittelytapoihin, kuten inlay, maalaus, kaiverrus, jotka laajentavat merkittävästi soveltamisalaa;
 • Jos käsittelymenetelmässä muodostetaan peilipinta, saat suuren valonheijastuksen. Se säästää sähköä. Kokonaissäästöt ovat 15%, mikä ei enää ole vähäinen;
 • korkea turvallisuustaso;
 • Allergiat eivät ole altis pinnoitteelle, eivät polta, se ei ole myrkyllisten aineiden lähde;
 • Saat erinomaisen voimaa, vastustuskykyä vikoja ja naarmuja. Betoni korkealaatuisen kiillotuksen aikana kestää raskaiden koneiden kulkua;
 • valmiin järjestelmän kestää kaikenlaisen kemian vaikutusta;
 • lisä impregnoinnit antavat antistaattisuuden (pöly ei asu betonille), lämmönkestävyys ja eroosionkestävyys;
 • laaja valikoima sovelluksia, joista keskustelemme jäljempänä.
 • huuhtelu - tekniikka ratkaisee sementtipölyn muodostumisen ongelman;
 • helppo huoltaa - pinta on erittäin helppo puhdistaa;
 • Yleensä betoni saa pitkän käyttöiän, lisätietoja tästä asiasta löytyy taulukosta.

Taulukko 2. Eri pinnoitteiden käyttöikä

Kuten näette, kiillotetut betonit voittavat muiden suosittujen pinnoitteiden kokonaiskustannuksista ja käyttöiästä.

On kuitenkin useita haittoja. Jos säästät kemiallisille kovetteille, kiillotettu betoni tulee alttiiksi öljyille ja kemiallisille reagensseille.

Lisäksi valmis lattia on puhdistettava välittömästi lian, hiekan ja kaiken sen takia, koska nämä aineet toimivat hioma-aineena. Tämä ongelma ratkaistaan ​​lisäämällä lisää koostumuksia.

Viimeistelyperusteiden laajuus

Teknologia on kysyntää niissä paikoissa, joissa tarvitaan vahvuus ja vähäinen kallis hoito. Ensinnäkin se on teollisuus- ja teollisuusalueita. Kiillotettua lattiaa käytetään menestyksekkäästi varastoissa, tehtaissa, tekstiili- ja elintarviketeollisuuden esineissä, elektroniikan, lääkkeiden, elektroniikan ja kemian tuotannossa.

Kaupallisissa tiloissa ja laitoksissa kiillotettua betonia voidaan käyttää toimistotiloihin, ravintoloihin, kahviloihin, kouluihin, viihde-, kauppakeskuksiin ja vähittäismyymälöihin.

Tekniikka näytti suurimman tehokkuuden julkisissa tiloissa - katuissa, käytävissä, laboratorioissa, keittiössä, aulassa, kellareissa, lastauslaiturissa, steriileissä huoneissa, suihkussa ja lepohuoneissa.

Huomaa, että kiillotettu lattia on sallittu käytettäväksi terveydenhuollossa. Näitä ovat erilaiset sairaalat, eläinlääketieteelliset klinikat, lääketieteelliset tukikeskukset, eläinten asuntotilat.

Useimmin kiillotettuja betonilattiat ovat kysyntä tässä:

 • hallinnollinen, toimistotila;
 • autopesu;
 • tuotannon työpajat, varastot;
 • näyttely, ostokset, viihdekeskukset;
 • elokuvateatterit, teatterit;
 • verannat, kellarit, autotallit;
 • luokkahuoneet, käytävät;
 • käytävät, seremonialliset ryhmät, olohuoneet, kotitalouksien tekniset huoneet.

Näemme, että kiillotus on mukana paikoissa, joissa on suuri mekaaninen kuormitus, altistuminen syövyttäville materiaaleille, lämpötilan vaihtelut. Voit aloittaa työskentelyn epämuodollisesti päällystetyllä kannella ja huonosti valmistetuilla perusteilla noudattaen kaikkia alustavan valmistelun ehtoja.

Ensisijainen pintavalmistus

Kiillotuksen aikana on erittäin tärkeää noudattaa oikeaa toimintaa. Jos vaiheita ei noudateta, se johtaa avioliittoon. Pinta pysyy naarmuuntuneina, ei kiillotettuja vikoja, ja vikoja paljastuu vain viimeisen käsittelyvaiheen aikana. Teknologia riippuu betonin todellisesta tilasta (vanhasta tai uudesta tasoituksesta) ja ulkoisista olosuhteista (huoneen sisä- tai ulkopuolella).

Alkuvaihe edellyttää vastuullista lähestymistapaa. Jos vanha pinta pinnoitetaan, on suositeltavaa määrittää sen poistamisen monimutkaisuus.

Vakiona olevat standardit eivät salli sirujen, halkeamien läsnäoloa, on syytä tarkistaa yhdyssauman puutteet, sokkelien halkeamat. Työkalua käytettäessä on tarpeen ohjata jännitteen läsnäoloa verkossa. Kun kone on kosketuksissa betoniin, virransyötön keskeyttäminen ei ole sallittua.

Teosten pääkompleksi on seuraava:

 • vanhasta pinnoitteesta poistetaan kaikki maalikerrokset, lakka-aluke;
 • liete ja pöly poistetaan;
 • viat poistetaan jyrsimen avulla. Työ toteutetaan useissa lähestymistavoissa. Pinnalla ei saa olla kuoppia, virtaa.

Jos virheet ovat liian suuria, uusi täyttö toteutetaan.

Betonimassan valmistuksen ominaisuudet uudelle täytölle

Betonilla on oltava korkea puristuslujuus - B25 luokassa ja edellä. Harkitse yksi asia - sillä vaivaamisessa käytetään usein erittäin lujien kivien sorsaa (gabbro, dioriitti, basaltti). Materiaali on puristusvoimamaisempaa kuin sementtikivi. Joten, aggregaatin ympärillä olevat alueet joutuvat kulutuksen kohteeksi. Näet kuinka betoni karkeaa ja vaatii uudelleen hiomista ja kiillotusta.

Voit jättää tämän prosessin pois käytöstä seuraavasti:

 • kasvattaa aggregaatin määrää huomattavasti betonin koostumuksessa. Korkean lujuuden omaavien kivenraakereiden tulee olla jopa 85% työalueesta;
 • eri fraktioiden aggregaattien huolellinen valinta on tervetullutta. Tämä on avain ratkaisun optimaalisen tiheyden saavuttamiseen. Ei ole toivottavaa käyttää yli 20 mm: n murto-osaa. Käytäntö on sellainen, että onnistunut yhdistelmä saavutetaan käytettäessä kahta erilaista hiekkaa (kvartsi) ja kaksi raunioista koostuvaa osaa;
 • On parempi käyttää rahaa korkealaatuiseen portland-sementtiin, jossa ei ole tarpeeksi vettä. Jos lattiat ovat saumattomia, sementti, jolla on laajentavat ominaisuudet, tulee kätevästi;
 • Älä ole laiska ja säästäisi hyperplastiserien, nykyaikaisten lisäaineiden ja lisäaineiden käyttöä, jotka lisäävät betonin lujuutta ja tiheyttä.
 • ja viimeinen asia on antaa tehtäväksi vaivaaminen pakollisen toiminnan konkreettiselle sekoittimelle.

Betonipolku

Jos teet korkealaatuista ja laadukasta betoniseosta, lattia ei ole halpa, joten voi tehdä kaksi kerrosta. Pohjakerros voidaan asettaa tavalliselle betoniseokselle. Tämä on hyvä valmiste, joka on syvästi tamped ja tasoitettava majakat.

Kun valmisteleva kerros on tarttunut, asetetaan yläkerros, jossa käsin tai mekaaninen menetelmä auttaa. Jos työmäärä on suuri, on suositeltavaa houkutella betonipumppu. Tärkein edellytys on, että seos asetetaan vaakasuoraan ja tasaisesti. Ylemmässä kerroksessa paras paksuus on 50 mm. Suurella työmäärällä ei pidä unohtaa tällaista vivahtelua leikkaavista saumoista. Tämä välttää halkeamien esiintymisen.

Jos voit tehdä korjauksia

Yleensä tietty määrä kuoreja, onteloita ja muita pieniä vikoja on läsnä betonin pinnalla. Jos päällysteen haitat eivät vaadi uutta täyttöä, se on täysin mahdollista korjata.

Korjaus tekniikka on seuraava:

 • Käsiteltävälle pinnalle levitetään sideaineliuos. Voit valita mitä tahansa laadukasta koostumusta;
 • Pieni määrä kuivaa sementtiä kaadetaan. Tämän seurauksena muodostuu muovimassa, jonka avulla virheet upotetaan. Sementtibrändi - M500. Voit ensin valmistaa ratkaisun ja ryhtyä kittiin. Ensimmäinen vaihtoehto kokeneille käsityöläisille;
 • kun liuos on kuiva, pinta kiillotetaan frankfurtilla tai timanttileikkureilla GFB

kyllästäminen

Kun pohjapinta tulee liottaa jotain. On parempi ottaa modernit hylkeet. Ne tunkeutuvat syvälle materiaaliin, jossa syntyy useita kemiallisia reaktioita ja betoni on tiheämpi, kestävä ja toiminnallinen. Levitä koostumus pienpaineruiskuun pumpulla ja käytä sitten mikrokuitua kiillotuspyörää.

Hionta kiillotuksen valmisteluna

Hiontaa edeltää aina kiillotus. Työnteknologia toteutetaan kahdessa vaiheessa.

Olennaista on seuraava:

 • esikäsittely on toteutettu aikaisintaan viikkoa uuden täytön jälkeen;
 • hiomakone poistaa hauraan ylemmän kerroksen kaikkiin vikoihin, jotka ovat väistämättä muodostuneet seoksen kovettumisen aikana. Tämän vaiheen tehtävänä on poistaa pöly, sementti maito, sirut, pienet halkeamat. Työ käyttää karkeita hioma-aineita;
 • viimeistely suoritettiin, kun betoni sai suunnitteluvahvuuden. Työssä on oltava hankaavia tai timanttipyöriä ohuemmilla rakeilla. Tämä menetelmä valmistaa kiillotusmateriaalia. Hionnan tulee olla perusteellinen. On parempi toimia kuivana, nopeammin, ja pölyä on helppo poistaa rakennuspölynimurilla.

Huomaan, että betonin käsittely hiomalla mahdollistaa päällysteen täydellisyyden. Mutta se ei anna horisontaalista korjausta ja yhdenmukaistamista. Nämä ovat asioita, jotka ratkaistaan ​​ratkaisun vaiheessa. Kaikki koneet - kotitalous- tai ammattikäyttöön - eivät voi selviytyä aaltomaisesta pohjasta.

Kiillottamalla betonia

Itse asiassa kiillotus on viimeistely. Ja tässä vaiheessa syntyvä luonnollinen kysymys on, miten työskennellä? Tietenkin käytetään erityisiä kiillotuslaitteita. Yleensä ne toimivat kompakteilla koneilla, koska ne ovat käteviä ja ohjattavia, mikä mahdollistaa työskentelyn lähes missä tahansa huoneessa.

Ammattilaitteet voivat olla kahdentyyppisiä:

 • planeettaa - suunnitellaan, työlevyt asennetaan pyörivään alustaan. Pohja ja ympyrät liikkuvat toisiaan kohti. Laitteet sopivat täydellisesti betonipintaan ja antavat peilivaikutuksen. Tämä kone on helpompi selviytyä korkean lujuuden omaavista raunioista;
 • ristikytkentäiset ympyrät sijoitetaan stationaariseen tasoon ja liikkuvat vastakkaisiin suuntiin. Voit valita tämän vaihtoehdon, mutta ei kiiltävää.

Auton valitseminen on parempi pysyä nopeilla näytteillä.

Ennen kiillotusta materiaali päällystetään tehostimella. Joten pinta saa kosteuden, lujuuden ja kovuuden vastustuskyvyn. Sitten peli pelataan kiillotustekniikalla. Vaikeasti tavoitettavissa paikoissa toimivat hiomana vastaavan levyn tai suuttimen kanssa.

Pinnan parantamiseksi voidaan käyttää kiillotusaineita tai muita yhdisteitä, jotka parantavat hydrofobisia ominaisuuksia, antavat antistaattisen ja niin edelleen.

Tulosarviointi

Kiillotettu pinta on kestävä päällyste, jolla on korkeat koristeelliset ominaisuudet. Lisäksi lattia saa korkeat käyttöominaisuudet.

Laadullisesti suoritettu työ mahdollistaa seuraavat tulokset:

 • pölyn poisto - pölyn täydellinen poissaolo;
 • ekologinen puhtaus;
 • korkeat esteettiset ominaisuudet, ainutlaatuinen muotoilu;
 • kestävyyttä.

Laadukkaan kiillotettu lattia on ihanteellisesti sileä, sileä, ilman eroja vaakasuunnassa. Koko pinnan tulee olla yhtenäinen kiilto.

Työkalut ja laitteet

Työhön voi osallistua manuaalisia tai sähkötyökaluja riippuen huoneen tyypistä ja hoidon alueesta. Asiantuntijat käyttävät ammattimaisia ​​koneita.

Kaikkien kiillotuksen vaiheiden toteuttamiseen tarvitaan niin vaikuttava sarja:

 • jyrsijä karbidisegmentteillä. Jyrsin on käyttökelpoinen pintavalmistukseen.
 • hiomakone, jossa on timantti- tai korundikomponentteja. Timanttityöt betonilla M250 ja uudemmat;
 • Hiontaan voidaan käyttää laastia. Työssä on mukana yksi- tai kaksi-roottoriyksikköä. Jälkimmäinen laitteisto on kysyntää suurilla alueilla, ja se on usein varustettu kuljettajan tuolilla. Yksiroottori on kädessä pidettäviä laitteita;
 • korundipinnoitettuja harjoja - työkalua käytetään tarkempaan hiontaan;
 • raide - työkalu on suunniteltu ohjaamaan pohjan epätasaisuutta;
 • Bulgarian sekoitussuutin on hyödyllinen korjausratkaisujen sekoittamiseen;
 • rakentaminen pölynimuri - laitetta käytetään toistuvasti. Sitä käytetään pölyn ja roskojen perusteelliseen poistamiseen.
 • korjaustoimenpiteitä.

Kun ammattikäyttöön tarkoitetut laitteet ovat mukana prosessissa, on noudatettava valmistajien asettamia turvallisuusstandardeja ja TB: n yleisiä sääntöjä.

Suuttimien valinta hiomiseen ja kiillotukseen

Tehtävässä sinun täytyy vaihtaa suuttimia toistuvasti.

Taulukko 3. Suuttimet betonin hiontaan ja kiillotukseen

Kiillotusmateriaalit

Ammatillinen tulos saavutetaan lisää varoja.

Pääryhmä voidaan nimetä seuraavasti:

 • polymeerien korjausseos - kiillotukseen on parempi valita kolmikomponenttinen polymeeripohjainen koostumus, kovete ja kuiva sementiseos modifioijilla ja täyteaineilla. Valmis koostumus on muovimassa, joka on käyttökelpoinen 5-50 mm: n paksuisen betonin korjaamiseksi nopeasti;
 • sementin korjausseos on kuiva jauhe, joka koostuu erityisestä sementistä, piidioksidisäteestä ja modifioijista. Valmis massaa voidaan käyttää laattaliitosten täyttämiseen;
 • Litiumkovalmiste on erittäin suosittu asia. Materiaalia käytetään vanhojen tai tuoreiden pinnoitteiden käsittelyyn kiillotetuissa betonijärjestelmissä. Kovettimen tarkoitus - suoja ja pölyäminen, materiaali muuttuu muokattavaksi mekaaniselle kiillotukselle. Soveltamisala ei ole rajoitettu;
 • betoniväriaine - on parempi olla säästämättä ja valitsemaan laadullinen koostumus, niin pigmentit tunkeutuvat syvälle betoniseokseen ja sementtiä sisältävien materiaalien väri optimaalisesti. Ensimmäinen sovellus toteutetaan timanttityynyjen 100, 200 käsittelyn jälkeen. On parasta toimia käsisuihkulla. Ylimäärä poistetaan myös timanttityynyllä, jonka jälkeen betoni suljetaan ja kiillotetaan;
 • Betonin tiiviste - koostumus luo liukastumisen estävän kalvon kiillotetun betonin järjestelmissä. Plus toteutti lisävastusta veden, öljyjen, elintarvikkeiden nesteiden tunkeutumiselle. Sileriä levitetään kiillotetulle pinnalle (jalostuksen jälkeen tyynyillä 1500, 3000). Työssä käytettiin käsisuihkua. Käsittelyn jälkeen betoni on kiillotettava pehmeällä padilla;
 • pore / mikroporeaggregaatit - ne ovat yleensä maitomaisia ​​valkoisia nesteitä. Ne on suunniteltu erityisesti kiillotukseen ja ne levitetään kiillotettuun pintaan ennen viimeistelyä. Materiaali täyttää onnistuneesti huokoset, halkeamat, pienet reiät, jotka ovat muodostuneet ensimmäisen hionnan jälkeen;
 • Betonipuristin on kirkas neste, joka on suunniteltu eliminoimaan näkyvät ja näkymättömät mikrohuokot ja halkeamat. Lopulta se mahdollistaa yhtenäisen kiiltävän pinnan saavuttamisen;
 • vettä hylkivä - materiaali muodostaa näkymättömän silikonikalvon. Sovellus toteutetaan kiillotetulla pinnalla yhdessä tai useammassa vaiheessa.

Myytit ja totuus kiillotuksesta

Hävitämme muutamia karkaistuja myyttejä tällaisesta betonituotannosta.

Myytti yksi. Betonin kiillotustyöt voidaan toteuttaa hiomakoneilla.

Tätä menetelmää käytetään todella, mutta vain osana liitännäistyötä. Työkalu auttaa käsittelemään vaikeasti tavoitettavia alueita. Jos haluat tuoda betonin peilihiekkaan, jyrsimen on työskenneltävä pitkäksi ja tylsäksi.

Tosiasia on, että sillä ei ole tarpeeksi painoa ns. Horisonttiin.

Toinen myytti. Työssä on mahdollista käyttää kiillotuskoneita.

Itse asiassa se on, mutta on parempi käyttää tekniikkaa matta vaikutuksen aikaansaamiseksi. Tärkeintä on, että sellaisten laitteiden kuten GM: n tai CO: n ominaispiirteitä ovat alhainen nopeus, joka on selvästi epätarkoituksenmukainen erittäin vakaan kiillon muodostumiselle.

Kolmas myytti. Kiilto voidaan asettaa käyttämällä "helikoptereita"

Jos helikoptereita käytetään injektointiprosessin aikana, pohja muuttuu hieman kiiltäväksi. Tämä on havaittavissa päällystyspäällysteillä. Tällainen kiilto kuitenkin pyyhkiytyy nopeasti käytön aikana, joten emme suosittele sitä.

johtopäätös

Laadukkaan kiillotetut betonilattiat ovat erinomainen edullinen vaihtoehto marmorille ja muille luonnonkivestä valmistetuista kuvioista. Pinnan ei tarvitse olla harmaa, vaikkakin tämä sävy korostaa kauniisti kiviä. Erilaisten pigmenttien käytöllä voidaan aikaansaada ehdottomasti jokin väriliuos, jossa järjestelyjä, koristeita ja kuvioita käytetään. Toinen tärkeä näkökohta on helppo restaurointi. Riittää, että kiillotus toistetaan muutaman vuoden välein ja betoni näyttää uudelta. Keskimääräinen kustannus on 1100 R / m², mikä on kallista, mutta on hyvä investointi lattian laatuun.

Käytännön kokemus betonin kiillotuksesta esitetään videossa: