Puun asettaminen pohjaan

Kuinka laittaa puuta perustukseen talon, kylpyammeen tai muun rakennuksen rakentamisen aikana? Kiinnitysmahdollisuuksia on useita. Tärkeä asia on vedenpitävä pohja. Suojaa vettä vastaan ​​on välttämätöntä, jotta alemmat vanteet eivät mädä. Jos perustaso ylittää 1 cm, tukipinta on etukäteen tasoitettu. Asennusteknologian noudattaminen mahdollistaa laadukkaan tuloksen - kestävä rakenne.

Menetelmät ensimmäisen krs: n tankojen kiinnittämiseksi

Lokin tai runkorakenteen rakennustangon alempi kruunu vaatii useimmiten vaihtoa, joten asennus tehdään niin, että voit helposti tehdä korjauksia.

Ankkurointijärjestelmä

Liittämällä palkit pohjaan käyttämällä seuraavia materiaaleja:

Todettiin, että rakentajat eivät kiinnitä puun ensimmäistä kruunua pohjaan. Rakennuksen merkittävän painon takia he uskovat, että rakennetun rakenteen syrjäytymistä ei tapahdu.

Nastat asetetaan betonin kaatamisen aikana. Samanaikaisesti niiden korkeusmarginaali otetaan siten, että palkin ensimmäinen rivi voidaan kiristää pähkinöiden avulla ilman ongelmia. Kiinnitä puu siihen, poraa reikiä nastat.

Pultit vahvistavat nastat. Ne on myös upotettu alustalevyyn tai teippiin betonisointivaiheen aikana, jotta sauvat asetetaan.

Ruuveilla, joissa on U-muotoisia tai lamellivihjeitä, alla olevia kruunuja voidaan muuttaa myös, jos ne käyttävät elämääsi.

Ankkuri, jäykkä kiinnitys ei salli suunnitelman korjaamista entisestään.

Kiinnitettävien palkkien kiinnittämistä toisiinsa käyttävät myös metallikulmat, niitit, naulat (myös puiset). Tätä kiinnitystä käytetään urien telakoinnin yhteydessä.

Pohjaeristys

Ennen kuin asetat ensimmäisen kruunun, suorita yläpohjan suuntaus jo sen tasoisen senttimetrin poikkeaman ollessa vaakatasossa. Pakollisen vedenpitävän materiaalin jälkeen.

Vedenpitävä pohja rakennuksen alemman palkin alle

Pohjan yläpinnalla ei saa olla kaltevuutta, tippaa, täysin linjassa. Tarkista se laserilla tai vedellä tai rakennustasolla. Tasoitus tehdään usein sementti-hiekkalaastilla. Hän voi myös tiivistää raon, jos se on alemman kruunun ja pohjapinnan välissä. Viime aikoina tähän tarkoitukseen käytetään pääasiassa vaahdon rakentamista. Kovettumisen jälkeen sen ylimäärä leikataan veitsellä. Työn lopussa oleva viimeistelty alue on suljettu koristeellisella nauhalla tai epäsuoralla.

Kateaineita käytetään usein kosteudeneristyspinnoitteena samanaikaisesti lasineristyksen kanssa. Materiaalit asettuvat pohjaan siten, että ne ulottuvat sen reunojen yli noin 0,25 m. On suositeltavaa tehdä kaksi kerrosta oleva vesitiivis päällyste. Heidän välillään laudat. Kateaineen tai muun käytetyn materiaalin kulmissa on päällekkäisyys.

Ensimmäisen kruunun asettamisen täytyy välttämättä olla vedenpitävyys. Tämä johtuu siitä, että kapillaarikosteus virtaa monoliittisen emäksen läpi maaperästä puutavaraan. Puu nopeasti ryntää ja rakennus tarvitsee korjausta.

Valmisteleva vaihe

Alustava vaihe ennen puun ensimmäisen kruunun asettamista pohjaan on valmistella materiaalia ja työkalua.

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tehdä, on esitetty alla olevassa taulukossa.

 • olla solmu eikä hakata;
 • puun pinnan tulee olla sileä;
 • työstä, jota sinun tarvitsee käyttää puuta ydinpuun, joka ei anna sinistä sävyä.

Suositeltavaa on antaa puutavaraa, jossa on suuri määrä vuotuisia renkaita.

Hirsitalon osalta nauhan pohjan korkeuden maanpinnan yläpuolella tulisi olla vähintään puolet metristä. Rakentaminen tehdään usein tiilillä.

Rivin 1 materiaalia voidaan käsitellä jäteöljyllä ja loput - antiseptisilla yhdisteillä.

Kaikki puuosat ennen rakennetta on suositeltavaa tarkistaa pienet viat merkitsemällä nämä sivut. Ne asettavat puuta ylös tai alas. Sivut, joiden ulkonemat ovat sivuttaisia.

Käsittele tangot huolellisesti, jotta et menetä mitään osaa. Muussa tapauksessa se toimii leviämisen lähteenä lannistavan prosessin lähteenä. Valitun materiaalin laatu on ensiarvoisen tärkeää rakennuksen kestävyyden varmistamiseksi.

Teknologia puun levittämiseen erilaisissa säätiöissä

Puun asettaminen säätöön tehdään sen kiinnittimellä tai ilman sitä. Jos rakenteelliset elementit kiinnitetään lukoilla, silloin koko purkamisprosessin purkamisen tarve muuttuu monimutkaisemmaksi.

Pilarien kiinnittimien kiinnittäminen

Kulmissa olevat kulmatangot suorittavat seuraavat päätoimet:

 • puolipuussa, jossa on piikki, kun yksi puuta leikataan sen yläpuoleiselta puolelta (pituus yhdistetyn sahatavaran leveydeltä) ja toisaalta alempi;
 • tassussa, kun tukkien liitososat on leikattu, liitetään ilman niiden päätyosien sisällyttämistä.

Viimeisin vaihtoehto sai käytännöllisemmän jakelun. Alla oleva kuva osoittaa tärkeimpien, harvinaisten tapojen yhdistämisen ilman jäännöksiä ja sen kanssa.

Telakointipalkkien vaihtoehdot toisistaan

Toiminnan järjestys, joka osoittaa, kuinka puuta voidaan asianmukaisesti sijoittaa, voi olla nauhalla tai laattapohjalla seuraavasti:

 • määrittää nauhan tai levyn tasaisuuden;
 • tarvittaessa tasoittaa niiden pinta;
 • valita paras tapa yhdistää puutavara;
 • pienempi halkaisija kuin käytetyt napit, porat reikiä palkkeihin;
 • betonin ankkuri;
 • laita alemmat vanteet;
 • kiinnitä ne pähkinöihin, kun ne aiemmin asettuvat aluslaatat;
 • kynnet yhdistävät rakenteen kulmat;
 • tarkista varastoidun rivin taso;
 • tasomainen leikkaus epäsäännöllisyydestä.

Jos pohjan kaatamisen aikana kiinnityksiä tehdään betonin alapäässä olevan alemman puun alla, tämä helpottaa suuresti koko prosessia ja nopeuttaa sitä. Tällöin nastat työnnetään vielä jäätyneeseen liuokseen kolmanteen pituuteensa 50 cm: n välein. Pulttien (kiinnitysten) vähimmäismäärän on oltava kullakin kruunulla kaksi. Puutavara on esivalmistettu porattaessa haluttua halkaisijaltaan tarvittavaa reikää vaaditulla sävelkorkeudella. Pähkinät eivät kiristä liikaa, jotta ne eivät vinoutuisi.

Kiinnitä kruunut paikoilla, ne asentavat päitä (esimerkiksi u-muotoinen), jossa sivuille on järjestetty kiinnitysreikiä. Aikaisemmin kannattaa kattoa kateaineella (2-3 kerrosta). Reikiin kiinnitetyt palkit, jotka yhdistävät valitun menetelmän kulmiin. Liitä ne tukien kanssa ruuveilla tai ruuveilla.

Jos paalujen korkeudet ovat hieman erilaiset, leikkaa puuta haluttuihin paikkoihin.

Pinta-asennustekniikka merkitsee sitä, että puutavaraa ei ole kiinnitetty alustaan. Koko munintaprosessi suoritetaan samalla tavalla kuin muunnelma, johon liittyy jäykkä kiinnitys, mutta ilman kiinnittimien käyttöä.

Kruunut on kytkettävä välttämättä 90 asteen kulmaan. Muussa tapauksessa rakennuksen lisärakentamisessa on ongelmia. Jos seuraat tekniikkaa, tarkastamalla pystytetyn rakenteen geometriaa, rakennuksen muodonmuutoksen todennäköisyys ajan myötä vähenee mahdollisimman pieneksi.

Ensimmäisen palkin rivin asennusprosessi näkyy alla olevassa videossa.

Kuinka puuta valmistetaan oikein

Nykyään puutavaran talot ovat yhä suosittuja, ja tämä on ymmärrettävää. Ne ovat ympäristöystävällisiä, kestäviä, ja koska puu on vähäinen lämmönjohtavuus, se on paljon lämpimämpää kuin muutamasta muusta materiaalista tehdyt rakenteet. Ja kuinka helppoa ja helppoa kiinnittää puuseinään, mikä tahansa, jopa valokuvakehys, jopa raskas vedenlämmitin. Nämä talot on rakennettu tarpeeksi nopeasti, ja kun on mahdollista pieniä muutoksia muotoiluun. Esimerkiksi lisätä ikkunaa tai sen paikka tehdä oviaukko. Miinus, mielestäni yksin, kyvyttömyys välittömästi rakentamisen jälkeen tehdä viimeistelyn loppuun. Pitkäaikaista kutistumista on odotettava (1 vuosi).


Sinun on aloitettava materiaalin valinnalla. En puhu profiloidusta tai liimattua laminoitua puuta, tämä materiaali on melko kallis ja se, joka hankkii sen, todennäköisesti on palkata asiantuntijoita työskentelemään sen kanssa. On välttämätöntä lähestyä yksinkertaisen palkin valintaa erittäin huolellisesti. Ensiksi tarkastelemme kosteutta, mieluiten sen pitäisi olla kuiva, jotta se soi. Mutta on erittäin vaikeaa löytää tällaista materiaalia, joten jos sinulla on ylimääräinen vuosi, ostakaa etukäteen, pino se kasa katoksen alla. Jokainen rivinvaihto samassa paksuisessa palkissa 1 m: n askelin ja seuraavan kauden aikana sinulla on hyvä puu. Jos tämä ei ole mahdollista, valitse kuivin. Toiseksi on välttämätöntä valita materiaali, jolla on ihanteellinen leikkausgeometria, eli lopulta kannattaa katsoa täydellistä neliötä, ei rinnakkaispainetta tai rhombusia. Sinun on myös varmistettava, ettet törmää kaarteeseen ja kierrä kuin potkuri.
Puun alajuoksu, kun sitä on käsitelty antiseptisellä aineella, sijoitetaan pohjaan vedenpitävällä kerroksella "puoli-puuhun".


Tämän kerroksen kestävyyden lisäämiseksi käytetään usein lehtikuusmaa, jonka puu sisältää monia hartseja ja joka ei käytännössä ole murtumassa. On erityisen tärkeää tarkkailla tarkasti kaikkia palkkakokoja, mitata tarkasti diagonaalit, niiden on oltava tasapuolisia, jos ne ovat ristiriitaisia. Muussa tapauksessa kehä on rhombic. Kellarin yläpuolelle levitetään jousien välinen eristys, joka kiinnittyy hihnoihin niin, että se ei puhaldu tuulen mukana eikä jumittunut puuta asennettaessa. Eristeessä laita seuraava rivi. Useita tapoja munia. Mielestäni luotettavin ja tuulenpuhallusliitäntä on "lovi" ja "puolin musta takapuoli". Puun kuivauksen aikana nämä yhdisteet ovat tiukasti tiukennettu keskenään, etteivät ne pääse tunkeutumaan tuulen läpi. Kulmat ovat lämpimiä. Testattu ankara siperian talvi. Tietenkin sinun on sopeuduttava saumoon "lankapuhelimiin" baarissa, mutta se, joka teki luokkahuoneen uloskäynnin jälkeen, pystyy selviytymään siitä. Tätä varten sinun on tehtävä kaksi ohutta vaneria tai puukuitulevyä.


Mitat ilmoitetaan puutavaraa varten 150x150 mm. Mallit on tehtävä erittäin tarkasti, ja "puoli-ohut" -puoleisen sivun on oltava merkitty eri värillä.
Jokainen rivi on naulattu aiempiin dowls d25-30 mm ja pituus 22-25 cm. Voit leikata tupsut valmiista pistokkaista ostettu markkinoilla, mutta kun laskin, että sinun olisi 7t.r. penniä, päätin säästää. Ostin 15 koivuhelmiä, joiden pituus on 5 m ja pituus 30 mm. Käänsin käsi-sahan, käänsin sen työtasoon, asetin oppaan ja puolitoistakymmeniä yhteen, kiinni kaikkiin kouruihin. Totta, he osoittautuivat ristikkäin neliöksi, mutta tämä ei ole tärkeätä. Taulukoissa vei 1800 p. Reikien on porattava hieman halkaisijaltaan hieman pienempi kuin tukien halkaisija. Minun akselin halkaisija oli 30 mm, ja 27 mm: n poranterä oli tiukka. Kun poraa reikiä nastat, tapahtuu eristys käämitys poraa, kuten se on kuvattu tässä välttää. Jokainen seuraava rivi sopii niin, että palkin nivelet eivät täsmää. Tiilimuodostyypin avulla, ja jotta et pääse pudottamaan edelliseen riviin, on parempi tehdä merkkejä kynällä seinän puolella kiinnityspisteissä. Jos saat käyrän tai ruuvi, on parempi leikata pienempiin kappaleisiin. Voit lisätä ne ikkunoiden väliin, mutta jos leikkausgeometria (rhombus) on rikki, se on parempi olla tekemättä tähän. Nurkamisen jälkeen, ennen kiinnitystä, tarkasta, että asennus on oikein kummallekin puolelle. Kun olet asettanut jokaisen rivin, tarkista seinien ja lävistäjien mitat, sillä tarvitset pitkän mittakaavan. Mittaa myös kunkin kulman korkeus, jossa korkeus on pienempi, anna enemmän eristettä.
Kun seinät ja katto on pystytetty, talon pitää asettua ja laskeutua. Tällä kertaa pitkät seinät, etenkin aurinkoisella puolella, voivat johtaa. Tämän välttämiseksi lue täältä.
Sanon näin hyvästä, kaikesta parhaasta.

Kuinka puuta valmistetaan oikein: 1 kommentti

Erinomainen, yksityiskohtainen ohje. Kiitos.

Aloittelijan rakentajat: kuinka laittaa puuta?

Puutavaraa pidetään yksityisen rakentamisen yleisimpänä materiaalina. Se on valmistettu eri puulajeista. Tällä hetkellä liimamateriaali, jonka valmistusmenetelmä on liimakoostumuksessa, on erityisen suosittu.

Kulmaraudat ja poikittaiset nivelet.

Talon tai kylvyn rakentamiseen tarkoitettujen tuotteiden poikkileikkaus valitaan tulevan rakentamisen ilmastollisten olosuhteiden ja toimintataajuuden (ympäri vuoden tai kausittain) mukaisesti. Monet aloittelevat rakentajat ovat kiinnostuneita siitä, miten puutavaraa saadaan.

Itse asiassa tekniikka tarjoaa erilaisia ​​vaihtoehtoja puutavaraa varten. Tunnetuimpia ovat "tassassa" ja "kupissa" (tai "purppurassa"). Näitä järjestelmiä on vaikea asentaa, vaativat erityistä tietoa ja kokemusta hirsimökkien kanssa. Puun asettaminen näiden menetelmien mukaisesti on mahdollista vain ammattiopettaja. Mutta sinun ei pitäisi epätoivoa. Aloittelijan rakentajilla on jotain opittavaa, koska on täysin mahdollista hallita vaihtoehtoisia vaihtoehtoja.

Useat tyylisuositukset

Scheme orientation bars.

 1. Puu on valittu talvikäyttöön, joka leikattiin joulukuusta maaliskuuhun.
 2. Kuivaus suoritetaan 1 kuukauden ajan suojan alla luonnollisella tuuletuksella.
 3. Säilytä materiaali alustalle 20,0 cm: n etäisyydellä maasta, 10,0 cm riveillä, 5,0 cm - palkkien väliin.
 4. Tuotteisiin kohdistuvia halkeamia, suutuja tai siruja ei tulisi noudattaa. Solmujen läsnäolo ei myöskään ole tervetullut, koska ne kuivuttuaan putoavat ja jättävät reikiä.
 5. Ensimmäinen puun leviämisen oire on sinertävä sävy.
 6. Puun tarkkaa tutkimista ei pitäisi havaita jälkiä hyönteisten vikoja. Jos on pieniä reikiä, puu iskee ja on poltettava.
 7. Tuotteiden on oltava sileitä. Akselista johtuvat epätasaisuudet huomattavasti vaikeuttavat rakentamista ja voivat aiheuttaa tulevaisuudessa epämiellyttäviä seurauksia rakennuksen toiminnan aikana.
 8. Ensimmäisen kruunun asentaminen olisi valmistettava tammesta tai lehtikuusesta (lohko 20.0 x 20.0 cm).
 9. Seinät ovat mäntykiviä (osa 15,0 x 15,0 cm).

Materiaalin valmistelu munille

Puun kytkentä suoraa laastaripaikkaa pitkin ja vino vinssitulppa.

Jotta puu voidaan asentaa oikein, valmistele se. Mitä suorittaa leikkaukset, käyttäen etukäteen valmistettuja malleja. Kallistuksen asettaminen voidaan tehdä kahdella tavalla:

 1. Muu osa: "okhryap", puoli puu, "fat tail".
 2. Muun kuin jäännösmene- telmä: puupuuta pujotetaan pistokkeen päälle juuripikas- sa "tassuun" inserttipiikkiin.

Kaikkien leikkausten suorittamisen jälkeen kukin elementti käsitellään antiseptisellä koostumuksella. Alemman kruunun palkit on peitetty 4 puolelta, kaikki muut - 3 puolelta. Erittäin luotettava ja testattu sukupolvien suojaava koostumus - moottoriöljyn kehittäminen.

Puutavaraa koskevat säännöt

Höyrysulun levittäytyessä koko säätöalueen ympärille, kiskot on sijoitettu (korkeintaan 1,5 cm paksu), kiskojen pituus on yhtä suuri kuin pohjan leveys. Interstice-alueet tarjoavat 20,0-25,0 cm.

Ensimmäinen rivi on suunniteltu lehtipuu- tai tammipalkkeihin, joiden poikkileikkaus on 20,0 ja 20,0 cm. Se ei ole kiinnitetty jalustaan, koska seinien ja koko rakenteen painosta johtuen se painetaan perusteellisesti pohjaan. Perusvanteen asentamisen jälkeen sen horisontaalin taso tarkistetaan, koko rakennuksen geometria riippuu sen tasaisuudesta. Pohjan ja kruunujen väliset raot täytetään vaahdolla.

Puutavaraa koskeva järjestelmä.

Seuraavaksi asetetaan kerros eristemateriaalia. He voivat puhua:

 • Juuttikuitu - luotettavin ja käytännöllinen materiaali, joka on sijoitettu suoraan palkin väliin;
 • kierretty hinaus - vähemmän kallis eriste;
 • Moss, joka voi ostaa lähes mitään.

Moss ja hinaus on sijoitettu siten, että materiaalin reunat ulkonevat noin 15 cm: n tankoista. Rakenteen kutistumisen jälkeen purkki täyttyy näiden päiden kanssa. Purkaminen sammalla ja hinauksella voidaan tehdä rakentamisen lopussa.

Seinäkehysrakenne

Toisen ja seuraavien vanteiden kohdalla käytetään palkkia 15,0 x 15,0 cm. Tangot asetetaan ja kiinnitetään puisilla nastoilla tai metallisilla tapilla.

Toisen ja seuraavien kruunujen asettaminen:

 • uusi palkki ja muokata;
 • Poraa reiät, joiden rako on 120,0-150,0 cm, jotka kulkevat palkin läpi palkin yläosaan ja keskelle (ei enempää) alareunassa;
 • ylempi puu poistetaan ja jalka (pieni) ajetaan pohjaan;
 • lämmöneristysmateriaali asetetaan;
 • puu asetetaan paikoilleen, reiät yhdistyvät nastat, asettuvat paikalleen ennen kutistumista.

Ovien ja ikkunoiden väliset aukot tarjoavat välittömästi tai näkee tulevaisuudessa. Älä asenna ovet ja kehykset välittömästi, koska kutistumisen aikana voi esiintyä muodonmuutoksia.

Kaksi yläreunaa ei ole kiinnitetty.

Se on kaikki hienot yksityiskohdat siitä, miten tekniikka on asetettu baariin.

Tärkeintä on hallita munintajärjestelmä oikein ja oppia soveltamaan sitä täydellisesti.

Puutavaran oikea asennus 150x150 tekee sen itse

Miten itsenäisesti sijoittaa puuta?

Kuinka tehdä puuta rakennettaessa taloa? Tämä tehdään yksinkertaisesti, jos noudatat tiettyjä sääntöjä. Puutavara # 8211; se on rakennusmateriaali, jolla on monia etuja. Talot on tehty paljon nopeammin kuin muut materiaalit. Tämän materiaalin runko näyttää varsin houkuttelevalta. Talo ei yleensä tarvitse kallista viimeistelyä. Tämän materiaalin seinämien sisällä muodostuu lukuisia aukkoja, jotka antavat rakenteelle pienemmän lämmönjohtavuuden kuin puurakennus. On tarpeen löytää rakennusten järjestelmä.

Talot baarista ovat monia etuja ja rakennetaan paljon nopeammin kuin muilta materiaaleilta.

Puun asennuksen ominaisuudet

Toimintasarja on seuraava:

Kuivaprofiilisen puun päämitat.

 1. Materiaalien lukumäärän laskeminen (tärkeä rakennuskohde).
 2. Yksittäisten tuotteiden valinta.
 3. Pohja vedeneristys.
 4. Puutavara.

Laskettaessa on syytä muistaa, että tämä rakennusmateriaali ei käytännössä kutistu, ei ole epämuodostunut. Tämä tarkoittaa, että hirsitalon rakentamisen jälkeen se ei tarvitse ostaa ja ilmoittaa seinille.

Kun valitset materiaalin, sinun on tiedettävä, että tuotteet, joissa on suuri määrä solmuja pinnalla ja sininen, eivät sovi alariville. Valitut näytteet on käsiteltävä palonestoaineella ja antiseptisellä aineella. Tämä on erinomainen suoja hajoamista vastaan. Jalostuksen jälkeen ne voidaan asentaa.

Vedeneristys on asennettu 2 kerrosta kateaineesta, joka on asetettu mastiksi, joka levitetään pohjan pinnalle. Voit käyttää sen sijaan ruberoid stekloizolia. Vedenpitävän kerroksen leveyden on oltava suurempi kuin pohjan leveys 25 cm: llä. Vaakapinta tarkistetaan vedenpinnan tasolla. Epätasaisella kellarilla sitä on parannettava.

Lopeta liitäntäpalkit.

Ennen kuin asetat yhden talon kruunun, on tehtävä joitain laskelmia. Seinien tarkka merkitseminen on tarpeen. Seuraava vaihe on # 8211; keittolevyt 15 mm paksu. Niiden pituuden tulee olla yhtä suuri kuin pohjan leveys. Ne on asetettava säätöpinnan yli 20-25 cm: n välein. Suoraan valmistetut palkit asetetaan näihin säleisiin. Niiden pitäisi olla hieman paksummat kuin toiset. Reiki takaa puun kosketuksen puuttumisen vedeneristykseen. Tämä aukko estää puun edelleen hajoamista. Kruunun vaakasuora asento tarkistetaan tasoltaan vähintään 1,5 m.

Tangojen kohdistamisen jälkeen ne on kiinnitettävä yhdessä erityisten kiinnikkeiden tai vain naulojen kanssa. Pinoamispalkin asennus suoritetaan täsmälleen. Alemmat aukot täytetään vaahdolla. Seuraavat rivit (seppeleet) asetetaan. Ylempi ja alempi vanteet kiinnitetään nastoilla # 8211; metalli tai puu. Tällöin reikää porataan alemmalle kruunun syvyydelle ylhäältä pudotusta puusta ja sen läpi työnnetään tappi.

Liitoksissa päät ovat usein leikattuja ja sinetöityjä. Tämä hetki tuntuu hyvin yksinkertaiselta, mutta sinun on käsiteltävä sitä huolellisesti ja tehtävä kaikki oikein. Kaikki virheet voivat johtaa lämpöhäviöön talon käytön aikana. Asennettaessa materiaalia ei pidä unohtaa eristys. On parempi käyttää lämmöneristysmateriaalia noin 5 mm paksua juuttia. Leveys # 8211; 10-15 cm, se avautuu ja kiinnittyy puutavaraan niittien avulla.

Puutavara ja sen varastointi

Balk on nykyään yleisin rakennusmateriaali. Sitä käytetään talojen rakentamisessa, on mahdollista rakentaa kylpyamme. Se tehdään eri lajien puun tuotantoympäristössä. Viime vuosina on esiintynyt liimattua laminaattia. Puun valmistukseen suositellaan joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana korjattua puuta. Kuivatus suojan alla luonnollisella tuuletuksella suoritetaan kuukauden sisällä. Valmis puutavara varastoidaan alustalle 20 cm: n etäisyydelle maasta. On mahdotonta laittaa se maahan. Yksittäisten rivien välissä pidetään 10 cm: n etäisyydellä, rivit sijoitetaan 5 cm: n portaisiin.

Materiaalissa ei saa olla mitään siruja, halkeamia ja kolhuja. Solmut eivät myöskään ole tervetulleita. Kuivauksen jälkeen ne voivat pudota ja jättää reiät takanaan. Rotten rinnakkaiset palkit # 8211; Tämä ei ole oikea materiaali. Hajoavien signaalien alussa niiden sinertävä sävy. Pienet ja keskisuuret reiät ovat merkki siitä, että puu osuu vikoihin. Tällainen rakennusmateriaali poltetaan.

Seinään asennetaan mäntypuuta, jossa on 15 x 15 cm: n osaa, tammea ja lehtikuusia, joiden poikkileikkaus on 20 x 20 cm. Levitä alempi kansi puolelta antiseptistä. Kaikki muut voidaan käsitellä kolmelta puolelta. Luotettava antiseptinen koostumus on osoittautunut moottoriöljyksi. Ikkuna ja oviaukot voidaan jättää välittömästi, voit leikata ne myöhemmin.

Joitakin suosituksia

Työkaluja palkin kanssa.

Hirsitalojen asennus on suositeltavaa toteuttaa 50 cm: n korkeudella nauhalevystä.

 • mutterit, ankkuripultit, kiinnikkeet ja muut kiinnityselementit;
 • tasolla;
 • rinnakkaiset palkit;
 • antiseptinen koostumus;
 • sähköinen höylä;
 • juutti nauha;
 • nitoja niitteillä;
 • romahtamaan;
 • vannesahan.

Seinissä on 15 x 15 cm: n osaa. Sisäpuoliset väliseinät # 8211; 10x15 cm. Materiaali asetetaan vesikerroskerrokseen, joka koostuu kahdesta kerroksesta kateaineesta. Jokaisessa peräkkäisessä rivissä täytyy asettaa puuta juuttiin tai hinaukseen. Kun hirsitalo on koottu hinaukseen, sinun on kaivaa koko rakenne omilla käsillään.

Kokoamisessa käytetään käytettyjä. Niiden pituus ei saa olla alle 26 cm. Asennukseen on porattu reikä. Sen halkaisija metalliosille on 8 mm, puuta # 8211; 10 mm. Muita kiinnityspuuta ei ole.

Alempi kruunu asetetaan säleille ja vaahdotetaan.

Päivän jälkeen ylimääräinen vaahto voidaan leikata terävällä veitsellä.

Tulevaisuudessa tämä paikka suljetaan metallivaihteilla, erilaisilla koristelevyillä. Tämä tehdään suojaamaan vaahtoa auringolta. Ilman suojaa se kaatuu kauden aikana. Asuinrakennuksen tai kylpyammeiden rakentamiseen työskentelevien ihmisten kokemuksesta on jo pitkään tiedetty.

Puun sijoittaminen: miten se tehdään itse?

 • Perusasetustekniikka
 • Puutavaraa

Puun käyttö rakentamisessa ei ole koskaan menettänyt suosiotaan, koska se sopii mihinkään ilmastoon. Useimmissa tapauksissa puutaloja käytetään talojen rakentamiseen, koska se muun muassa auttaa saavuttamaan tietyn mukavuuden ilman ajattelemista ilmastointilaitteistosta. Se on valmistettu massiivipuusta, joka leikataan 4 puolelta. Se on erittäin kätevää rakentaa sen vuoksi, että sillä on sama paksuus koko pituudeltaan.

Ensinnäkin talon rakentamisessa baarista on tarpeen tehdä pohjan vedeneristys ja sitten laittaa siihen puu.

Noin 35% ilmaa päivässä voi tunkeutua sisäpihan läpi, imee kosteutta märällä säällä ja päinvastoin antaa kuivua. Siksi usein rakentamisen aikana puinen kotiin käytetty pinottava palkki.

Tätä asennusta varten tarvitaan seuraavat työkalut:

On myös syytä muistaa, että rakennuksen aikana on parasta tarkistaa diagonaalit, kulmat ja seinien taso useammin.

Perusasetustekniikka

Asettelu suoritetaan asianmukaisella valmistelulla, ennen töiden aloittamista, puu on puhdistettava ja käsiteltävä. Tekniikka puun asettamisesta omalla kädellä ensi silmäyksellä voi tuntua liian monimutkaiselta, mutta on syytä seurata kaikkia kohtia, jotta myöhemmin ei ole ongelmia:

Järjestelmä palkin kiinnittämiseksi säätöön.

 1. Jos rakennat talon omalla kädelläsi olevasta baarista, sinun on tehtävä täydellinen vedenpitävä säätö, josta sinun on asetettava kateaineita 2 kertaa ja lasin kestävyyden jälkeen. On varmistettava, että kaikki käytetyt materiaalikerrokset ovat paksumpia kuin useampi kuin itse säätiö, vähintään kaksi kertaa.
 2. Ennen kuin aloitat puun ensimmäisen kerroksen asettamisen omilla kädillä, sinun täytyy tarkasti merkitä kaikki. Sen jälkeen puuta tulee käsitellä antiseptisellä aineella palonestoaineella. Jos on tarvetta, kiinnitä erilliset palkit erityisten kiinnikkeiden tai kynsien kanssa.
 3. On tarpeen asettaa puuta niin, että se sopii tiukasti yhteen. Varmista, että aukkoja ei ole, koska itse lattiarakenne kiinnitetään alimpaan asennustasoon, joka kestää suurta kuormitusta.
 4. Jos puu ei ole suorassa, kiinnitä se sitten ylöspäin. Valmiissa, vuorattuina seinässä sinun täytyy tarkistaa kaarevuus, suurin oletus # 8211; enintään 5 mm.
 5. Kaistaleiden väliin kiinnitetyt terät on kiinnitettävä noin 30 mm: n suurilla metallihelmillä. Ne olisi sijoitettava porrastetusti.
 6. Sen jälkeen, kun puun pääosa on asetettu, sinun on harkittava eristystä. Eristys vaaditaan noin 0,5 cm: n paksuudelta, sopivaksi ilman taivutusta.

Takaisin sisällysluetteloon

Puutavaraa

Asennusmenetelmät rakentamisen aikana ovat hyvin samankaltaisia, vain eräitä vivahteita ovat erilaiset.

Puutavaran kulmaliitokset.

 1. Laying tapa # 8220, puoli puu # 8221; että nurkissa puun päät on leikattava puoliksi ja liitettävä toisiinsa täydellä liitoksella. Jos taloa rakennetaan, sen jälkeen, kun tulevat väliseinät voidaan liittää, erityiset aukot on jätettävä ulkoseinille (jotta leikkaus voidaan lisätä myöhemmin).
 2. Asennusmenetelmä # 8220, päiste # 8221; on yksinkertaisin ja yleisimpi. Rinnakkaisvaipat on sijoitettava toisiinsa vuorotellen, liitokset on kiinnitettävä tukilevyillä ja metallikannat on kiinnitettävä kulmiin.
 3. Urakuoren sijoittamiseksi oikein se on yhdistettävä muuntyyppisiin lattiapinnoitteisiin. Ensinnäkin yhdistää kulmat tavalla # 8220, puoli puu # 8221; seuraavien rivien on oltava yhdistetty pystysuuntaisiin avaimiin. Seinämän pystysuuntaisuuden saavuttamiseksi ne on liitettävä pystysuorilla tiloilla.

Juuri ennen rakentamisen aloittamista on tarpeen selvittää, mikä rakennuksen koko on, kuinka paljon tilaa se käyttää ja kuinka paljon materiaalia (ottaen huomioon palkin paksuus) tarvitaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Ensimmäisen puun kruunun asettaminen # 8212; salaisuuksia ja temppuja

Ennen talon rakentamista, jokainen on kysymys: kuinka laittaa ensimmäinen kruunu puuta? On tarpeen asettaa talon ensimmäinen kruunu mahdollisimman lähelle puuta, matemaattiset laskelmat # 8212; niin että tulevan talon seinät olisivat täysin tasaiset 90 asteen kulmassa. Ei ole kovin vaikeaa tehdä. # 8212; Pääasia ei ole kiirehtiä ja valmistautua hyvin tämän työn toteuttamiseen.

Ennen kuin aloitat ensimmäisen kruunun asentamisen, on tarpeen asettaa vähintään kaksi kerrosta vedenpitävyyteen, sitten vuorauslevy ja sitten toinen kerros samasta vedeneristyksestä.

Vedeneristys kehyksen ja säätiön välillä

Ennen puutavaran asettamista on varmistettava pohjan paras vedeneristys. Tee tämä kaksoisrakenne katemateriaalille ja tee sitten yksi asennus # 171; stekloizola # 187; Kaikki kerrostetut kerrokset ylittävät säätösi leveyden noin 25 cm: n etäisyydellä sen kehästä.

Pinotut palkit tulevat koskettamaan toisiaan mahdollisimman lähelle, eivät missään tapauksessa saa jättää pienimpiä aukkoja seinässä, varsinkin sen alaosassa. Loppujen lopuksi tämä osa on ripustettu lattialle ja kaikki vakavat kuormat menevät.

Tarvikkeita on kiinnitettävä toisiinsa metallipylväillä 3 senttimetrin syvyyteen, ja ne on viimeisteltävä puisella mönkiillä. Jos palkissa on pieni mutka, aseta se tasaiselle alustalle. On olemassa tapauksia, joissa alemman levyn liitäntä vaatii lisäkiinnityksen niitteillä tai nauloilla (ne on asennettava 2 kruunun jälkeen).

Ennen vesitiiviyden asettamista kattotiilien pohjalle. tarkista, että sen ylempi taso on ehdottomasti vaakasuora. Sinun on tarkistettava vaaka-asento kädet hydraulisella tasolla, sillä yksinkertainen taso antaa usein suuren virheen. Pudotus ei saa olla yli 1 cm. Koko säätiön taso. Jos tason lasku on suurempi, tasoita taso liuoksella tai lisäkerroksella vedeneristys.

Laitoimme hirsitalon ensimmäisen kruunun # 8212; kokoonpanojärjestelmä

Ennen kuin rakennamme puuta perustukseen, meidän on huolehdittava rakenteemme kestävyydestä. Tätä varten laatoitamme levyt, jotka on esikäsitelty antiseptisellä, noin 10-15 mm: n paksulla. Niiden välinen etäisyys on 25-30 cm (katso kuva).

 1. No, paljastettujen kiskojen päälle laitamme ensimmäisen kerroksen baareja.

Reiki on välttämätön estää kruunu joutumasta kosketuksiin säätiön kanssa. Tämä temppu lisää suuresti hirsitalon elämää, mikä takaa ylimääräisen suojan mätästä ja täyttää palkin ja pohjan välisen raon vaahdolla.

 • Seuraavaksi tarkista taso pinnan tasolle # 8212; koska epätasaisesta 1. kruunusta saadaan epäyhtenäinen seinä.
 • Epätarkkuuksien poistamisen jälkeen täytä aukko vaahdolla.
 • Puutavaran on oltava valmis etukäteen, vaikka materiaaleja toimitettaisiin paikalle. Valitse parhaat palkit, joilla on mahdollisimman vähän solmua, mahdollisimman sileä, ilman sinistä. Voit valita palkin vuotuisten renkaiden leikkauksella # 8212; valitse se, jolla on suurin rengasrutiini (palkin tulee olla puun keskiosa). Leikkauksen lopussa sinun pitäisi nähdä keskeltä poikenneita piirejä.

  Valitun puun täytyy olla varmasti toistuvasti kasaantunut koko bitumimastille (nestemäinen) yhdistettynä työstämiseen siten, että koostumus imeytyy mahdollisimman syvälle tulevaan puuhun. Buttin päiden ei tarvitse olla, niiden on oltava puhtaita, koska niiden kautta ylimääräinen kosteus poistetaan puusta. Miten hoidat puuta. riippuu suoraan alemman kruunun käyttöiästä ja sen jälkeen, kun sitä on tarpeen korvata.

  Joissakin tapauksissa sinun ei tarvitse kiinnittää ensimmäistä kruunua pohjaan # 8212; talo baarista on melko raskas, ja se on erittäin hyvä seisomaan alustalle ilman ankkureita. Kulmaliitokset tehdään ilman lukkojen käyttöä. Palkit liittävät palkin. Tällaiset liitokset on tehty, jotta mahdollisuutta korvata puuta jättäen irrottamatta kulmat. Palkin kulmissa metallilevyillä tai niitteillä yhdistettyjen eri osien liitoskohdassa.

  Vaikka paljon rakentajia varmasti kiinnittää puuta toisiinsa ja perustaan.

  Kaikkien kulmien on oltava ehdottomasti 90 astetta, ja talon geometriaa pidetään ihanteellisena. On tarkistettava, että vastakkaisten sivujen pituus on yhtä suuri ja että kulmien (päinvastaiset) kulmat ovat samansuuntaisia ​​# 8212; jos kaikki on oikein, niin kulmat vedetään tarkasti. Työskentely alasvetojen asettamisessa ei missään tapauksessa voi kiirehtiä, koska se riippuu siitä, mitä seinämiä saadaan lisärakenteella.

  Mitä asettaa säätiön ja baarin välillä

  Miten laittaa ensimmäiset kruunut pohjaan

  Ensimmäisen kruunun asettaminen baariin - salaisuudet ja temput

  Ennen talon rakentamista, jokainen on kysymys: kuinka laittaa ensimmäinen kruunu puuta? Talon ensimmäinen kruunu on asetettava mahdollisimman lähelle matemaattisia laskelmia niin, että tulevan talon seinät ovat täysin tarkasti 90 asteen kulmassa. Se ei ole liian vaikea tehdä - tärkeintä ei ole kiirehtiä ja valmistautua hyvin tähän työhön.

  Ennen kuin aloitat ensimmäisen kruunun asentamisen, on tarpeen asettaa vähintään kaksi kerrosta vedenpitävyyteen, sitten vuorauslevy ja sitten toinen kerros samasta vedeneristyksestä.

  Vedeneristys kehyksen ja säätiön välillä

  Ennen puutavaran asettamista on varmistettava pohjan paras vedeneristys. Tee tämä kaksoisrakenne katemateriaalille ja suorita sitten yksi ainoa stekloisola. Kaikki kerrostetut kerrokset ylittävät säätösi leveyden noin 25 cm: n etäisyydellä sen kehästä.

  Pinotut palkit tulevat koskettamaan toisiaan mahdollisimman lähelle, eivät missään tapauksessa saa jättää pienimpiä aukkoja seinässä, varsinkin sen alaosassa. Loppujen lopuksi tämä osa on ripustettu lattialle ja kaikki vakavat kuormat menevät.

  Tarvikkeita on kiinnitettävä toisiinsa metallipylväillä 3 senttimetrin syvyyteen, ja ne on viimeisteltävä puisella mönkiillä. Jos palkissa on pieni mutka, aseta se tasaiselle alustalle. On olemassa tapauksia, joissa alemman levyn liitäntä vaatii lisäkiinnityksen niitteillä tai nauloilla (ne on asennettava 2 kruunun jälkeen).

  Ennen vesitiiviyden asettamista kattotiilien pohjalle. tarkista, että sen ylempi taso on ehdottomasti vaakasuora. Sinun on tarkistettava vaaka-asento kädet hydraulisella tasolla, sillä yksinkertainen taso antaa usein suuren virheen. Pudotus ei saa olla yli 1 cm. Koko säätiön taso. Jos tason lasku on suurempi, tasoita taso liuoksella tai lisäkerroksella vedeneristys.

  Laitoimme kehyksen - kokoonpanojärjestelmän ensimmäisen kruunun

  Ennen kuin rakennamme puuta perustukseen, meidän on huolehdittava rakenteemme kestävyydestä. Tätä varten laatoitamme savukkeita, jotka on esikäsitelty antiseptisellä, noin 10-15 mm: n paksulla. Niiden välinen etäisyys on 25-30 cm.

  1. No, paljastettujen kiskojen päälle laitamme ensimmäisen kerroksen baareja.

  Reiki on välttämätön estää kruunu joutumasta kosketuksiin säätiön kanssa. Tämä temppu lisää suuresti hirsitalon elämää, mikä takaa ylimääräisen suojan mätästä ja täyttää palkin ja pohjan välisen raon vaahdolla.

  • Seuraavaksi tarkistamme pinnan tasapinnan taso - epätasaisesta 1. krusta saat epätasaisen seinän.
  • Epätarkkuuksien poistamisen jälkeen täytämme aukon vaahdolla. Palkki on valmisteltava etukäteen, vaikka materiaaleja toimitettaisiin paikalle. Valitse parhaat palkit, joilla on mahdollisimman vähän solmua, mahdollisimman sileä, ilman sinistä. Sinun täytyy valita palkki leikkaamalla vuotuiset renkaat - valitse yksi, jolla on suurin tiheys renkaiden (baari olisi keskellä puuta). Leikkauksen lopussa tulee nähdä ympyröitä, jotka poikkeavat keskuksesta. Valitun puun on aina oltava täysin murskautunut bitumimastilla (nestemäisellä) useaan kertaan yhdessä työstämisen kanssa, jotta koostumus imeytyy mahdollisimman syvälle tulevaan puuhun. Buttin päiden ei tarvitse olla, niiden on oltava puhtaita, koska niiden kautta ylimääräinen kosteus poistetaan puusta. Miten hoidat puuta. riippuu suoraan alemman kruunun käyttöiästä ja sen jälkeen, kun sitä on tarpeen korvata.

  Joissakin tapauksissa ei ole välttämätöntä kiinnittää ensimmäistä kruunua säätöön - talo baarista on melko raskas ja seisoo hyvin pohjassa ilman ankkureita. Kulmaliitokset tehdään ilman lukkojen käyttöä. Palkit liittävät palkin. Tällaiset liitokset on tehty, jotta mahdollisuutta korvata puuta jättäen irrottamatta kulmat. Palkin kulmissa metallilevyillä tai niitteillä yhdistettyjen eri osien liitoskohdassa.

  Vaikka paljon rakentajia varmasti kiinnittää puuta toisiinsa ja perustaan.

  Kaikkien kulmien on oltava ehdottomasti 90 astetta, ja talon geometriaa pidetään ihanteellisena. On tarkistettava, että vastakkaisten sivujen pituus oli yhtä suuri ja talojen kulmien (päinvastaiset) väliset diagonaalit sammui - jos kaikki on oikein, kulmat vedetään tarkasti. Työskentely alasvetojen asettamisessa ei missään tapauksessa voi kiirehtiä, koska se riippuu siitä, mitä seinämiä saadaan lisärakenteella.

  Kuinka laittaa talon ensimmäinen kruunu baarista?

  Rakennettaessa puutaloa, ensimmäisen rivipeilin asettaminen on erittäin tärkeää. Se riippuu siitä, kuinka sileät seinät ovat, koska virheiden korjaaminen rakentamisprosessissa on melko vaikeaa.

  Kuinka hyvin talon ensimmäinen kruunu asetetaan puusta, koko rakenteen lujuus ja luotettavuus riippuu siitä.

  Jotta puu voidaan asentaa oikealle perustalle, ei ole välttämätöntä saada erityistä tietämystä tai kokemusta, mutta tietysti sinun täytyy yrittää hyvin.

  Rakennusmateriaalin valinta ja valmistelu

  Talonrakentamisen baari on laadukasta.

  Talon baarista on valittava korkealaatuinen puu, jolla on suuri tiheys, sileä pinta eikä kostea. On toivottavaa, että ensimmäiselle riville olevat palkit leikataan puun ytimestä, se voidaan määrittää leikkauksilla vuotuisilla renkailla, niiden on oltava hyvin tiukkoja ja poispäin keskeltä. Lokit, joissa on mustia pisteitä tai sinertävää leikkausta, ei voida käyttää pohjana.

  Ne valitsevat tasaisimmat palkit, joissa on vähiten solmua, ja kyllästetään ne nestemäisellä bitumimateriaalilla, johon lisätään jäteöljyä. Suojaava koostumus levitetään 3 tai 4 kertaa niin, että puu liotetaan mahdollisimman syvään, kun taas leikkaukset jäävät välttämättä käsittelemättä - kosteus tulee ulos niiden läpi. Kyllästetyt palkit, jotka on asetettu tasaiselle avopinnalle ja joiden annetaan kuivua kokonaan. Tämän jälkeen materiaali on valmis asennettavaksi.

  Vedenpitävä vedeneristyslaite

  Järjestelmä, joka kiinnittää pohjan trimmauksen ja vedenpitävyyden ensimmäisen kruunun alle.

  Talon vedenpitävyys baarista on suoritettava pohjaveden tason tarkistuksen jälkeen. Kun korkeusero on yli 1 cm, säätöpinnan taso on tasoitettava betoniliuoksella. Seuraavaksi valmistetaan bitumiseos ja peitetään pohja tiheällä kerroksella, täyttämällä huolellisesti pienimmät halkeamat ja aukot. Sen jälkeen ruberoidi kuumennetaan bensiini- tai kaasupoltinta käyttäen, leikataan liuskoiksi ja asetetaan suoraan mastiksi. Liuskojen leveyden on oltava suurempi kuin pohjan leveys noin 20 cm: llä. Liitososissa ruberoidi asetetaan päällekkäin 10-15 cm, lämmitetään erikseen ja sitten halkaistaan ​​uudelleen mastilla. Kun ensimmäinen vedeneristyskerros asetetaan, tee toinen samalla tavalla.

  On suositeltavaa sijoittaa stekloisolin kerros ruberoidin päälle, jolloin kaikkien kerrosten on ulotuttava säätöalueen reunojen yli samalla etäisyydellä ympärysmittaan. Stekloizolan sijaan voit käyttää levityslevyä, mutta sen pitäisi olla suljettuna päälle kattopaperilla ja liimaa kaikki saumat mastiksella. Mitä paremmin vesieristys on, sitä kestävämpi rakenne on.

  Hirsitalon ensimmäisen rivin asettaminen

  Puun talon ensimmäisen kruunun solmujen suunnittelu.

  Oikean ensimmäisen kruunun asentamiseksi kotona sinun on valmisteltava seuraavat materiaalit:

  • puiset säleet 15 mm paksu;
  • puutavara;
  • metalliset kiinnikkeet;
  • polyuretaanivaahto.

  Reiki on kyllästettävä millä tahansa antiseptisellä aineella, joka suojaa puuta vaurioilta.

  Ensinnäkin vedeneristyspinoille. Ne on sijoitettava säätönauhan yli 30 cm: n välein, ja kiskojen pituuden tulisi vastata pohjan leveyttä, kuten kuvassa on esitetty. Nyt ylhäältä aletaan valmistaa valmistettuja palkkeja, jotka muodostavat ensimmäisen kruunun.

  On erittäin tärkeää, että kulmat vastaavat 90 astetta, muuten talo on vinossa. Myös sen jälkeen, kun rivi on muodostettu, tarkista sen sijainti suhteessa vaakasuoraan.

  Jos yksittäiset osuudet työntyvät yhteisestä tasosta, ne ovat linjassa tasoon. Kulmaelementit yhdistetään päillä ja kiinnitetään metallikannattimilla.

  Kun talon kruunu on asetettu, vedenpitävyys ja tanko ovat täynnä vaahtoa. Tämä ei ainoastaan ​​vahvista rakenteen vaan myös suojaa jyrsijöiden, hyönteisten, veden ja lumen tunkeutumiselta. Ei ole tarpeen kiinnittää puuta perustaan, koska rakenne on melko raskas eikä se voi liikkua. Tällöin ensimmäinen rivi on valmis. Seuraava askel on pystysuorien töiden asentaminen kehän sisäpuolelle ja leikkausreiät tangon tukipalkkiin, jonka jälkeen voit jatkaa talon seinien lisärakennusta palkista.

  Jos oikea materiaali on valittu rakentamiseen ja asennustekniikka tarkkaillaan tarkasti, talo toimii yli kymmenen vuotta ilman suuria korjauksia. Tärkeintä on tehdä jokainen prosessi mahdollisimman tehokkaasti, niin kokemuksen puute ei vahingoita rakentaaksenne vahvaa, luotettavaa ja siistiä taloa omiin käsiisi.

  Kuinka laittaa puun ensimmäisen kruunun säätiölle?

  Ensimmäinen vastaava ja ei nopea vaihe, jossa seinämät seinät palkista ovat ensimmäisen kruunun asennus. Harkitse, kuinka laittaa puun ensimmäinen kruunu säätöön. Täällä sinun on valmistauduttava hyvin - käsitellä ensimmäisen puun antiseptisellä (puun kyllästämisellä) ja se on parempi tehdä kaikilta puolilta niin, että materiaali on suojattu mätästä. Tavallisesti on tarpeellista toistaa antiseptinen toimenpide kahdesti.

  Näyttäisi siltä, ​​että monimutkainen puurakenteiden rakentaminen koska - se on melkein kuin suunnittelija, mutta vaikeimmat hetket, osoittautuu, on luoda tasainen vaakasuora pinta, jota ei useinkaan saavuteta, kun perusta perustetaan. Siksi, jos säätö ei ole täydellinen (ei tasolla), kohdista vaakasuora asento jollakin seuraavista tavoista:

  • 1) kohdista säätö aluslaasti (betoni);
  • 2) tasoitamme palkit ensimmäisen kruunun alla ja täytämme sitten aukot vaahdolla tai kaadetaan pohjaa;
  • 3) painelemme ensimmäisen kruunun puuta siten, että se on tasaisesti vaakatasossa ylemmälle tasolle;
  • 4) teemme 10 mm: n päällyslevyn, painamalla sitä ja työntämällä se täydelliseen vaakatasoon, ja siihen asetetaan ensimmäinen kruunu;
  • 5) teemme tiilimuurauksen tai muurausrakenteen vaahtosbetoniin (ei alle D-500), minkä vuoksi oikaisemme saumojen paksuuden, löydämme arvokkaat senttimetrit ja luodaan litteä viiva.

  Ennen puutavaran asettamista on ehdottomasti tehtävä vedenpitävyys. Aseta esimerkiksi pohjaan 2-3 kerrosta kateaineita (tai vedeneristys), joka katkaisee kosteuden perustuksesta, mikä haittaa puuta. Alarivi voidaan asettaa levyt 50 - 100 mm paksuiksi ja kiinnittää yhteen "piikkisangalla".

  Voit kuitenkin tehdä ilman vuorauslevyä ja heti asettaa ensimmäisen kruunun vesitiivistykseen.

  Puun alareunojen on oltava otvetsevat, ja niiden liitoskohdassa piikkien valmistaminen urilla (voit käyttää liitosta "lohenpyrstö"), yritä sekoittaa urien ja syvennysten sijaintia.

  Kiinnitetään talon ensimmäinen kruunu kulmissa olevasta palkista metallihylsyn avulla ja vasaroidaan "kasvoihin"). Tässä yleisesti ottaen vastaus kysymykseen siitä, kuinka puun ensimmäinen kruunu asetetaan perustaan. Puun alkupäässä on paljon aikaa, mutta sen jälkeenkin työ jatkuu paljon nopeammin.

  Kuinka puun sijoittaminen sopivasti puuportaan pystyttämiseen

  Kiinnostaako laittaa profiilipalkki rakennettaessa taloa? Tietoja tästä opit tästä artikkelista.

  Rakenteessa käytetty puu on materiaalia, jolla on monia etuja. Esimerkiksi talo on rakennettu siitä suuruusluokkaa nopeammin kuin samanlainen rakenne pyöristetyt lokit. Se on myös aluksi esteettisesti houkuttelevampi, ja siksi tällaisesta materiaalista valmistettu talo ei käytännössä enää tarvitse viimeistelyä.

  Laskettaessa tarvittavaa palkkien määrää voit käyttää yksinkertaista laskinta:

  Kuinka laittaa kaveri

  Leikkausten takia muodostuu seinämien muodostamassa ilmatilaa. Olohuoneen läsnäolosta johtuen seinät on koottu profiilistetusta tai liimatuista laminaaripuusta, jolle on tunnusomaista alempi lämmönjohtavuus verrattuna lokeihin tai perinteiseen puuhun rakennetuista rakenteista, joiden hinta on edullisempi.

  Hirsitalon rakentamisen ennakoiva tärkeä seikka on talonrakentamisen aikana vaadittavan rakennusmateriaalin määrän laskeminen. Puun lukumäärän laskemiseksi on ymmärrettävä, että se ei käytännössä ole muodonmuutos. Näin ollen, kuinka paljon lasket, niin paljon materiaalia menee pois, eikä sinun tarvitse ostaa sitä uudelleen, koska seinät kutistuvat.

  Vaiheittainen työ

  Joten, miten antaa puuta rakennettaessa talon?

  Materiaalin valmistelu

  Puutavaran rakentaminen on monivaiheinen prosessi, jonka alussa valmistetaan päärakennusmateriaali. Puu, jossa on paljon solmua ja sininen, kuten alla olevassa kuvassa, ei suositella laskemista alemmille riveille. Siksi rakennuksen alussa olisi käytettävä parasta materiaalia siitä, mikä on. Puutavara on ennen levittämisen aloittamista valittu huolella ulkoisilla oireilla ja käsitelty antiseptisilla ja vaahdonestoaineilla. (Ks. Artikkeli puutavaran käsittelystä pitkään mätänemiseltä - takuu rakennuksen pitkäaikaisesta käytöstä)

  Huonolaatuinen materiaali

  Pohja vedeneristys

  On aika puhua siitä, miten puu sijoitetaan säätiölle? Kuten ohjeissa on todettu, ennen sen aloittamista sinun on huolehdittava sen vedeneristämisestä. Vedenpitävä pinottu kahdessa kerroksessa tai enemmän.

  Pintakartonki asetetaan vedenpitävyyteen ja sitten toinen vedeneristyskerros tai bitumimastilla. Vedeneristyskäyttöön käytetään kaksikerroksista kattohuopaa tai kertaluontoista stekloisolia. Oikein asetetun vedenpitävyyden on oltava suurempi kuin pohjan leveys noin 25 cm: n etäisyydellä kehästä.

  Vinkki: Varmista ennen vedenpitävyyden aloittamista, että pohjan pinta on vaakasuorassa.
  Säätiön vaakasuoran asennon tarkistamiseksi käytetään vesitasoa.
  Suurin sallittu ero ei saa olla yli 1 cm.
  Jos vedenpinta osoittaa suurempaa eroa, pinta tasoitetaan kerroksella lisävesieristystä tai betonia.

  Pikaopas asennuspalkkeihin

  • Aloittamalla talon ensimmäinen kruunu palkista, sinun on toimittava matemaattisten laskelmien mukaan. Päätehtävänäsi on asennus, jossa talon viereiset seinät ovat 90 asteen kulmassa suhteessa toisiinsa. Ennen ensimmäisen kerroksen asettamista tehdään merkintä, jonka tarkkuus määrittää valmiin talon toiminnan.
  • Vedenpitävien pystysuorien seinien ympärysmitta, enintään 60 cm: n etäisyydelle toisistaan, paljastavat puiset säleet. Ensimmäiset palkit asetetaan kiskojen päälle.
   Reiki, joka on asetettu pohjaan, tarvitaan estämään puun kosketuksen vedenpitävyyteen ja pohjaan. Kiskojen käyttö ei lisää huomattavasti valmiin rakennustyön kustannuksia vaan merkittävästi pidentää käyttöikää. Pohjan ja puun välinen kuilu estää puun mätänemästä.
  • Ei ole mikään salaisuus, että koko seinän asentamisen oikeellisuus riippuu siitä, kuinka horisontaalinen ensimmäinen palkin pinta on. Siksi ennen kuin laitat talon ulos baarista, valitse eniten tasaiset, jotka menevät ensimmäiseen riviin.
   Vaakasuora asemointi olisi määritettävä vesitasolla, joka on kiinnitetty vakiomuotoiseen tasaiseen palkkiin, jonka pituus on vähintään 1,5 metriä.

  Taso palkkiin

  • Jalostettu tulenkestävä ja antiseptinen puu pinottu markup. Alemmat palkit on pakko kiinnittää niitteillä tai nauloilla. Kun ensimmäinen rivi on asetettu, pohjasta muodostuva aukko on täytettävä vaahdolla.
  • Aseta palkit paikalleen siten, että ne ovat mahdollisimman lähellä toisiaan. Kosketuspaikoissa aukkoja ja aukkoja ei voida hyväksyä, koska näiden rakenteiden osilla on merkittävä mekaaninen kutistumisvaikutus.
  • Jos polttoprosessissa havaitaan, että puutavara ei ole suora, sen asennus suoritetaan kuorimalla. Tämä ratkaisu mahdollistaa sen suoristamisen kutistumisprosessissa. Seinät, joissa on useita silmukoituja tankoja, on säädetty pakattujen nauhojen käytöstä.

  Tasausliitosten tyypit

  Tärkein rakenneyksikkö, kun koottava laatikon muotoinen laatikko omilla käsillä, on kulmaliitos (kuva 1).

  1. Useimmin käytetään seuraavaa versiota - vierekkäisten palkkien päitä leikataan puolipuusta, päällekkäin ja kiinnitetään. Tämän tyyppinen yhdiste, huolimatta sen näennäisestä yksinkertaisuudesta, olisi kerättävä erittäin huolellisesti. Kokoonpanossa esiintyvät virheet, jotka johtuvat huonosta laadusta tai puutteiden valinnasta johtuen puutteiden päissä, aiheuttavat lämpöhäviötä valmiin talon käytön aikana.
  2. Jos lämpöä säästävän talon rakentaminen on suunniteltu, yhdistettä käytetään "Oblossa" tai koska sitä kutsutaan myös "Cupiksi". Mutta tällaisen liitännän toteutuksen monimutkaisuuden vuoksi käytetään pääasiassa laminoidun viiluneristeen rakentamista.
  3. Kaikkein haluttu kulmaliitos suoritetaan "pihalla, jossa on juurikanava". Tällaisen yhteyden solmujen asettelu ja valmistelu ovat yksinkertaisia. Jos uraa valittaessa esiintyy virheitä, on aika huomata se, että se on sijoitettu palkin väliin. Puun pulaa kompensoidaan välissä olevaan tiivisteeseen, joka sopii syntyvään aukkoon.
  4. Talonrakentamisessa, joskus käytetään kulmaliitossa "viikset". Yhteyden voimakkuus antaa salaisen piikin "lohenpyrstö". Tämä on luultavasti lämpimin yhdisteen tyyppi. Lisäksi tällä tavalla valmistetut kulmat ovat esteettisesti miellyttäviä. Mutta ongelma on se, että ei ole mahdollista valmistaa liitäntäelementtejä niin monimutkaiseen kokoonpanoon.

  Nurkkaliitosten tyypit

  Vinkki: sijoittaa palkit perustuvat niiden suuntaukseen pystysuoraan.
  Puusta voi olla hieman eroa kappaleen mitoilta.
  Suurempi on määritetty ensimmäisellä alarivillä ja pienemmällä osuukokoolla.
  Seinämä ei ole samanlainen kuin ulkona, vaan sisäpuolella, koska pinnan yhtenäisyys ja estetiikka ovat tärkeämpiä.

  Kiinnityspalkit

  Tangojen välinen sidos toteutetaan metalli- tai puuputkilla puuta varten. Nagels lyödään kelkkasahalla palkkiin noin 30 mm tai enemmän. Jotta kynnet saataisiin pinnalle, ne olisi lopetettava puisella mörssillä.

  Liitoksen maksimaalisen lujuuden varmistamiseksi tikat sijoitetaan ruutupiirroksen kuvioon. Kaarevat palkit sijoitetaan tasapintaan pohjaan siten, että kaarevuuden kutistumisen aikana tasoitetaan ja samanaikaisesti, jotta ne eivät vedä nastat ulos.

  Puun sijoittaminen, älä unohda eristystä. Eristyksen optimaalinen käyttö on vähintään 5 mm paksua. Hänen sijoituksensa suorittavat urat, tarkalleen ilman taivutuksia.

  johtopäätös

  Tässä lyhyesti ja kaikesta, mitä sinun tarvitsee tietää muotoilusta. Lisätietoja tästä aiheesta löytyy tämän artikkelin videosta.