Miten liimata laatat pohjaan?

Kuinka kaakele liimata kellarissa vaiheittain?

Normaalikäytävällä ei ole mitään eroa siitä, millä pinnalla laatoitettaisiin, olisiko se toimiva seinä keittiössä tai seinä kylpyhuoneessa tai, kuten tässä tapauksessa, kellarissa. Ero on vain liima-aineen valinnassa, on tarpeen ottaa myös rouhituskestävä liima ulkokäyttöön, käytän vain Ceresit-liimoja (vaikka työskentelen millä tahansa, mutta jos asiakas ei ole vielä ostanut materiaalia, niin tilaan Ceresit SM 117 "). Alussa valmistelemme pintaa, tarkoitan sitä, että pinta on pohjamaalattu (muuten, alusta "Ceresit" ei ole kovin huono). Tämän jälkeen siirrymme vastapäätä, mikäli mahdollista, sitten laatta pitäisi ostaa kellarikerroksen mukaan, jos laatta on jo olemassa ja se ei täysin sovi kellarin korkeuteen, yritä sitten antaa koko leikata alas. Ristit, suosittelen, kestää enintään kaksi (puolitoistakymmentä ei riitä ja paksumpi kuin kaksi, se ei näytä kovin mukavalta). On mahdollista laatia laatta, ja se on tavallisesti vuorattu ylösalaisin (hajotus on menetelmä, jolla yksi laatta asetetaan keskelle edellistä). Aloita näkymä näkyvimmästä kulmasta, estä kulma sisäänkäynnistä. Lopuksi saumat voidaan pyyhkiä samalla liimalla, mutta tietysti Ceresit-laastia, mutta kadulla suosittelen teitä tekemään juuri niin (saumat ovat aina kauniita, eivät pelkää sateita ja lunta, lämpöä ja kylmää), voit ottaa liimojen värit (harmaa sementti, se on samanlainen, mutta se heittää rahaa, visuaalisesti sama liima).

laatta

Rakennuksen kellarikerroksen viimeistely vaatii erityistä huomiota, koska tällä alueella on eniten alttiita biologisille vaikutuksille ja korkealle kosteudelle. Kun valitset kellarin kellarista, sinun on keskityttävä korkealaatuisiin materiaaleihin, jotka palvelevat omistajansa yli kymmeneen vuoteen. Miten laittaa laatta pohja harkita myöhemmin.

Sisällysluettelo:

Peruslaatta - ominaisuudet ja ominaisuudet

Rakennuksen kellariosaan ei ole vain valtava kuorma, mutta se on myös lähes aina märässä ympäristössä. Siksi pohjan suojelemiseksi on suositeltavaa varmistaa sen suoja erilaisilla puutarhatuotteilla.

Melko yleinen vaihtoehto on asettaa jalusta laatta, joka estää hyvin kosketuksen pohjan kosteuden ja muiden ilmakehän vaikutteita. Lisäksi rakennuksen ulkonäkö paranee huomattavasti, se on houkuttelevampi.

Julkisivun päälaakerin tärkein ero on sen suurempi lujuus, joka voidaan saavuttaa materiaalin paksuuntumisen ansiosta. Rakennuksen lämpöeristys on siis parantunut ja sen kellarikerros vahvistunut. Kiinteistön laattojen avulla korostetaan talon rajaa.

Pintamaalaa yhdistetään erilaisiin lämmöneristys- ja vedeneristysmateriaaleihin. Jalkakäytävälaatta on melko kestävä ja se on eri muotoja. Jos talon omistajalla on pieni taito tavallisilla laatoilla, sitten heittää kellari, hän tuottaa itselleen.

Vaikka tällaisten taitojen puuttuessa, on parempi luottaa ammattilaisiin, koska socle-toiminnan kestävyys riippuu laatupöydän asettamisen laadusta. Lisäksi laatta ei saa kiinnittää jalustaan, mikäli se on valmistettu puusta.

Useimmin klinkkerityyppinen materiaali, joka jäljittelee erilaisia ​​rakennusmateriaaleja, käytetään pohjapiirroksena. Koska laattojen kuorma on suuri, sille asetetaan korkeimmat vaatimukset. Kellarikerroksessa tulisi olla seuraavat ominaisuudet:

1. Lisääntynyt paksuus - jos verrataan kellarilevyä vakiolaatan kanssa, sen paksuuden pitäisi olla kaksinkertainen. Jos sinulla on ongelmia halutun paksuuden valitsemisessa, on parempi keskittyä 15-20 mm: n välein. Se on tämä laatta, joka pystyy kestämään sille asetetun kuorman, joka tulee koko rakennuksesta.

2. Kemiallisten hankausaineiden kestävyys - Koska ympäristöongelmista johtuen joillekin alueille on ominaista saostuminen happosateessa, on parempi huolehtia laattojen vakaudesta aggressiivisten aineiden edessä. Jos laatta, jonka kanssa kellari on leikattu, on korkealaatuista, niin se ei menetä alkuperäistä ulkonäköään huolimatta happosateesta.

3. Laatta, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Tällaisen laadun läsnäolo kellarikerroksessa mahdollistaa välttää ongelmia kellarin eristämisessä. Vaikka luonnollisesti ennen laattojen asettamista, ilman epäonnistumista, suoritetaan lämpö ja vedeneristys. Siten kylmää ilmaa ei pääse huoneeseen ja koko rakennuksen lämpöhäviö vähenee.

Etuja käyttämällä laatat edessä talon kellarissa

Klinkkerilevyjen käyttö kellariosassa viimeistelevänä pinnoitteena on monia etuja. Ensinnäkin koko rakennuksen houkuttelevuus ja epätavallinen ulkonäkö lisääntyvät.

Tile talon kellarista:

Tarjoamme sinulle perehtyä tärkeimpien etujen hyödyntämiseen laattojen viimeistelyyn kellarista:

1. Asennuksen jälkeen laatta ei tarvitse suorittaa mitään muuta viimeistelyä. Lisäksi laattahuolto on melko yksinkertainen.

2. Rakennuksen kaikki tekniset hetket huomioon ottaen sen käyttöikä on yhtä suuri kuin rakennuksen käyttöaika.

3. Laatoituksen asentaminen kellariosaan takaa koko rakennuksen tehokkaan suojan kosteudelta ja lämpöhäviöltä.

4. Pinnan puhdistaminen ja rakennuksen houkuttelevuuden lisääminen riittää käyttämään harjaa, jossa on jäykät harjakset ja vesi. Koska suurin osa klinkkerilevyistä kestää kemiallisia yhdisteitä, veden lisäksi käytetään puhdistusaineita.

5. Suuri vahvuus mahdollistaa jopa vakavat iskut.

6. Nykyaikaisilla rakennusmateriaalimarkkinoilla on suuri määrä maaleja, jotka eroavat muodoista, väreistä, tekstuureista jne.

Tyyppiset kellarit

Kellari on osa rakennusta, joka kohoaa maanpinnan yläpuolelle ja suojaa sitä kosteudelta ja muista tekijöistä. Koska kellari on jatkoa julkisivulle, yksi sen toiminnasta on rakennuksen koristelu.

On olemassa lukuisia kellarilevyjä, jotka eroavat toisistaan ​​muodon, asennusmenetelmän, koon, koostumuksen jne. Suhteen.

Tarjoamme tutustumaan jalustalevyn päävaihtoihin:

1. Tiililevy socle - yleisimpiä vaihtoehto socle viimeistelyyn. Sen avulla voit simuloida tiilimuurausta, melko helppo asentaa ja käyttää.

Klinkkerilevyjen etuja olisi korostettava:

 • kosteuden kestävyys;
 • ympäristöön vaarattomiksi;
 • toiminnan kesto;
 • lujuus ennen mekaanista rasitusta;
 • stabiilisuus ennen lämpötilan putoamista.

2. Toinen vaihtoehto sokkeloille on koostumus, joka perustuu hartsin käyttöön. Tämä laatta on pieni paksuus, vain 2,5-3 mm. Ulkonäkö on samankaltainen kuin klinkkerin tiili. Tämä laatta on melko joustava ja joustava, joten se sopii täydellisesti mihin tahansa muotoon, jopa epätasaisella pinnalla.

Tällaisten laattojen eduista tulisi huomata:

 • kosteuden kestävyys;
 • ympäristönsuojelu;
 • pitkä käyttöikä;
 • helppo leikkaaminen;
 • erilaisia ​​värejä ja kuvioita;
 • mahdollisuus kiinnittää erityisillä liimakoostumuksilla.

3. Polymeeripinnan pohjalla on plastisuus, pieni paino, korkea kosteuden kestävyys, pakkasenkestävyys. Tämä laatta asennetaan valmiiksi valmistettuihin runkorakenteisiin ruuveihin ja suoraan pohjan pinnalle liimalla. Tämä laatta eroaa erilaisista väreistä ja tekstuureista.

4. Ylikuormitetun tyyppisen jalusta laatta on suuri lujuus, kevyt, edullinen hinta. Sen tuotannon sekoitus ja hitsaus tietynlainen bulk seos. Yksi tällaisen laatan tärkeimmistä eduista on sen kosteuden kestävyys ja lämpötilakestävyys.

Plinth laatta trimmaustekniikka

Vaikka kellarilevyssä on paljon etuja, mutta jos sitä ei ole asennettu oikein, se menettää paljon hyödyllisiä ominaisuuksiaan. Siksi kellerilevyjen sisustuksessa on noudatettava tiettyä tekniikkaa, joka auttaa tekemään työn oikein, ja lopulta saat kauniin ja kestävän kellarin, joka suojaa rakennuksen sisäpuolelta ulkoisista ärsykkeistä.

Ohjeet kellarin klinkkerilevyjen viimeistelyyn:

1. Ensinnäkin on välttämätöntä suorittaa useita töitä, joiden tarkoituksena on laatia laattojen pintaa. Riippumatta siitä, mihin muotoon laatat käytetään, pinnan on oltava täysin tasainen. Vanhojen viimeistelyaineiden läsnä ollessa sinun on huolehdittava niiden poistamisesta. Lisäksi on tarpeen varmistaa vahvistetun verkon asennus, jonka avulla tehdään lämmön- ja vedeneristys. Lisäkäsittelynä kellarin pinta on käsiteltävä maaperällä, joka sallii sen kestämään lämpötilan muutoksia.

2. Lisäksi laattojen muodon suhteen määritetään sen sijainti pinnalla. Jalkakäytävien asettamiseen käytetään erityisiä liimakoostumuksia, joilla on korkeimmat liimaominaisuudet. Ei ole hyväksyttävää käyttää tavallista sementtipohjaista laastijaa, heti kun laatta alkaa pudota kosteuden vaikutuksesta. Vaikka näin on mahdollista säästää liimalla, loppujen lopuksi sinun on tehtävä koko base uudelleen.

3. Ota huomioon, että laattojen kiinnittämiseen käytettävän liiman on oltava stabiili ennen kosteuden ja lämpötilan muutoksia. Lisäksi laattaan kiinnitetyn liiman vähimmäispaksuus on 5 mm. Huomaa, että liiman levittäminen seinän ja laattojen pintaan on epäkäytännöllistä, koska materiaalin tarttuminen ei parane ja liiman ostaminen ja kustannukset kasvavat.

4. Välikappaleiden käyttö auttaa luomaan tasalaatuiset saumat levyjen välillä. Lisäksi se tarjoaa sileän muurauksen, ja laatta saa houkuttelevan ulkonäön.

5. On parempi aloittaa laatoitukset pohjan yläosasta. Tällä tavoin varmistetaan pinnan liitoksen tiheys ja tasaisuus materiaaliin. Lisäksi ei ole ongelmia asennettaessa viimeistä riviä laatat, vaikka leikkaamalla laatat, sen alaosa sulkee kentän.

6. Alustan peittäminen on oltava sokea alueen laitteiden edessä. Näin voidaan estää laattojen leikkaaminen. Koska alempi osa kattaa edelleen materiaalit, joista rakennetaan sokea alue.

7. Yksi tärkeimmistä rakennuksen kellarikerroksen ongelmista on kulmakaapelien suunnittelu. Järjestelyyn sovelletaan erityisiä nurkkielementtejä. Vaikka vaihtoehto ei ole käyttää näitä materiaaleja, tässä tapauksessa laatta antaa siirtymän kulmien väliin.

8. Tiivisteiden tiivistämiseen on erikoisestettä, joka on yhdistettävä koostumukseen sekä laattojen että liima-aineen asennuksen aikana. Kaikki lisätoimenpiteet laattojen täyttämiseksi toimivat vasta, kun liima kuivuu.

Rakennuksen kellarikerroksesta on epäilemättä suuri määrä etuja. Vaikka sen pääasiallinen haittapuoli onkin - tällaisten laattojen kustannukset ovat varsin korkeat. Siksi, kun viimeistelet suuren kellarialueen, on parempi ottaa etusija suurille laatikoille. Niinpä kellarin houkuttelevuutta parannetaan ja laattojen asennuksen prosessi yksinkertaistuu.

Pinta-alaa talon kellarissa

He alkavat työskennellä poistamalla kaikki epäsäännöllisyydet, sillä ne kulkevat kellarin pinnalla pienellä lastalla, joka tasoittaa rappauspinnan etukäteen ja poistaa ylimääräisen vanhan pinnoitteen, jos sellainen on.

Tätä seuraa pohjamaalin valmistus pinnalle. On parempi käyttää erikoismuotoja, jotka on tarkoitettu kellarin käsittelyyn ennen laattojen asettamista. Vettä käytetään valmiin seoksen laimentamiseen.

Primerin levittämiseen pintaan harjan tai rullan avulla. Huomaa, että pienimpiä halkeamia tai syvennyksiä tulisi käsitellä pienimmillä alueilla.

Alukkeen kuivumisen jälkeen valmistetaan liimakoostumus, jolla laatta kiinnitetään. Liiman valmistamiseksi sinun on huolellisesti tutkittava ohjeet, jotka osoittavat sen kaikki laimennuksen ja varastoinnin osuudet.

Liimaa käytetään yksinomaan seinään kahdessa kerroksessa. Ensimmäinen liimasauva levitetään sileällä kampalla ja toinen lovettuun sivuun. Noudata sovelluksen yhtenäisyyttä ja liiman jakautumista. Liimakoostumuksen mahdollinen levitys erityisellä meloilla. Tee näin vähän työtä, jotta terää painettaisiin tiukasti seinää vasten. Tarkista laattojen tasaisuuden käyttäminen rakennustasolla, joka tarkistaa säännöllisesti pinnan tasapinnan.

Kun liima kuivuu, ne päästävät eroon napeista ja kulmista. Konstruktioita varten on käytettävä erityistä fugia tai erikoisvalmisteista seosta. Saumojen käsittelyn jälkeen laatta pyyhitään kuumalla vedellä kostutetulla liinalla, joka poistaa laastin jäämät.

Lisäksi laattapohjan asettamisprosessissa on täsmälleen seuraava tekniikka, jossa työskentelevät kellarin viimeistelyaineiden kanssa. Jos pintakäsittely on tarpeen kipsiliuoksella, esiasennetaan erityinen vahvistusverkko, joka lisää rakenteen lujuutta.

Jos oletetaan, että tiililevyn asentaminen on epätodennäköistä, sen asentaminen käyttää sementin ja hiekan pohjaa. Tämä materiaali on melko kallis ja ehdottaa laadukkaampaa liimakoostumusta. Jos käytät tavallista ratkaisua, silloin laatta alkaa pudota. Pinnalle levitettävän liiman paksuus ei saa olla yli 0,5 cm.

Huomaa, että liiman ei tulisi olla saumojen välisen tilan pinnassa, koska se vaikuttaa levyn käytön kestoon. Jos kellarin laatta vastustaa happoja ja muita kemiallisia yhdisteitä, laastilla pitäisi olla samat ominaisuudet.

Jotta kellarikerroksessa voisi olla peruskoulutusta laattojen polttamisen alalla. Muussa tapauksessa on parempi luottaa ammattilaisiin. Kaikkien töiden suorittamisen jälkeen levylle levitetään alusta, joka antaa korkeamman suojan ulkoisten ärsykkeiden vaikutuksilta.

Ristikkopohjamaalaus

Talo on rakennettu, on aika ulkoa koristeluun. Ei pelkästään estetiikan vuoksi, vaan myös materiaalien pinnan suojaamiseksi ilmakehältä ja muilta ulkoisilta vaikutuksilta.

Ensinnäkin, jalustan edessä on tarpeen, kuten tämä on perustuksen ulompi osa - koko rakennuksen perusta, ja maapallon olosuhteet ovat aggressiivisimmat. Mikä on socle laatta, miten valita ja miten työskennellä sen kanssa?

Mikä on jalustan kaakeli?

Julkisivun alaosan viimeistelyyn on monia materiaaleja. Suosituimmat:

1. tiili laatta socle. Se tehdään yksinkertaisella korkean lämpötilan (1000º) paahdolla puhdistetusta savesta.

klinkkerilevyjen asennus

Käytetään pääasiassa julkisivuihin, kiitos:

 • korkea lujuus;
 • kestävyys (Euroopassa, klinkkerillä päällystetyt talot ovat olleet 1800-luvulta lähtien seisomassa melkein ennallaan);
 • alhainen veden imeytyminen;
 • korkea jäätymisvastus;
 • veden kestävyys;
 • vastustuskyky aggressiivisille aineille.

2. Maadoitettu sementtilaatta. Se on valmistettu betonista ja tämä on huokoista materiaalia ja hyvin imeytyy kosteuteen. Tällainen vuoraus vaatii pakollista käsittelyä vettähylkivillä koostumuksilla.

viimeistely sementtilattialla

3. Luonnonkivi. Se näyttää jaloilta, kestäviltä, ​​voimakkailta ominaisuuksiltaan. Miinukset: hinta on myös korkea; suuri massa, joka vaikeuttaa toimitusta ja asennusta, lisää kuormaa säätöön.

luonnonkiveä

4. Keinotekoinen kivi. Se ei ole huonompi kuin luonnollinen, se on paljon halvempaa. Paino on pieni. Haitat: vähemmän käyttöikä, hoito vedenkarkeilla on tarpeen.

luonnonkivipenkki

5. Kellarin laatta "rikkoutunut kivi". Myös keinotekoinen kivi.

Plinth-kivi kellari-laatta

Se on valmistettu marmoripikareista ja akryylisideaineesta. "Ripped" on etupuoli, sisäpuoli on sileä, se yksinkertaistaa asennusta.

 • vahvuus;
 • palonkestävyys;
 • veden kestävyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • estetiikka ei ole huonompi kuin luonnollinen vastapuoli;
 • monia värejä ja kuvioita;
 • helppokäyttöisyys;
 • ympäristön puhtaus (voidaan käyttää sisustukseen myös).

6. Maalausapu. Kiven / tiilen muovi jäljitelmä. Pieni paino, veden kestävyys, alhainen hinta, helppo asennus ja monet suunnitteluratkaisut.

Kehysasennustekniikka edistää kellarin hyvä ilmanvaihtoa. Miinukset: lämpölaajeneminen, ei kovin kestävä UV-säteily.

7. Polymeeri-hiekka laatta pohjaan. Koostumus: polymeeri, hiekka, pigmentti + modifiointiaineet.

kiillottaa kipsilevy

 • veden kestävyys;
 • vastus u / f;
 • pakkasenkestävyys (-70 ° C asti);
 • vastustuskyky ääriolosuhteista;
 • kulumiskestävyys;
 • vastustuskyky aggressiivisille aineille: öljyt, hapot ja muut saastumisen ja pesuaineiden haitalliset osat;
 • pieni paino;
 • erinomaiset lämmön- ja melueristysominaisuudet.

8. Hyper-puristetut laatat. Se on valmistettu irtotavarana olevista mineraalifraktioista painehitsausmenetelmällä sideaineiden avulla. Hyödyt: jäätymisvastus, veden kestävyys.

Kuinka valita liima perusfilmiin?

Useimmissa tapauksissa kaakelihella olevat laatat on tehty liima-aineella. Tätä työtä varten sinun on valittava vain etulama, jolla on seuraavat ominaisuudet:

 • tarttuvuus on vähintään 10-12 kilogrammaa neliösenttimetriä kohti;
 • plastisuus;
 • pakkasenkestävyys;
 • veden kestävyys.

Todistetut tuotemerkit:

 • CRISTALLIT;
 • graniitti;
 • Ceresit CM17 ja CM117.

Kuinka laatoittaa pohja?

Maatilan kellarikerroksen korkeus on 20 senttimetriä puoleen metriin. Läsnäolo kellarissa - enemmän. Alle 20 senttimetriä ei sallita SNiP koska liian alhainen kellari ei suojaa seiniä sateelta ja sulavedeltä, se ei voi estää kosteuden tunkeutumista taloon. Tässä luvussa sinun on keskityttävä vaadittavan määrän kellarilevyjen laskemiseen.

Kellarilevyn koristelu voidaan tehdä liimamenetelmällä, mekaanisella (kiinnitys ruuvilla), kehyksellä (tuuletettu julkisivu).

Liimamenetelmä voidaan asettaa:

 • klinkkerin;
 • luonnollinen ja tekokivestä, sis. "Ragged";
 • sementti- ja polymeerihiekkakiveä.

Polymeerihiekkakivejä voidaan myös asentaa mekaanisesti ja rungon tapaan, ja maadoitusta - kehyksessä.

Yleisiä suosituksia liimapintaan:

1. Ennen kuin aloitat, sinun on asennettava seisomaprofiili talon ulkoreunaa pitkin vaakatasossa vaakatasossa. Asennuksen jälkeen voit poistaa sen. Jalustan pituus on suuri, ilman alkulohkoa, rivit "kelluvat".

2. Pinta on puhdistettava pölystä ja lian poistamiseksi nyljeiden ja pullistusten poistamiseksi. Epätasaisuus ja pöly voivat heikentää tartuntaa. Jos tippaa on enemmän kuin 4 millimetriä, pohja on kastettava täydellisesti, kun kipsi kovettuu, kiillotetaan ja pinta päällystetään.

3. Jos laattojen sisäpuolella on sääntöjenvastaisuuksia, ne on myös hioitettava.

4. Ennen asennuksen aloittamista on suositeltavaa liimata vahvistusverkko alustalle. Jopa silloin, kun yksittäisiä laatat irrotetaan seinästä, ne pidetään "häkissä" ruudukon kustannuksella.

5. Liima kuivuu enempää kuin puoli tuntia, joten on mahdotonta välittömästi tahrata liian suurta aluetta. Kuivattu rakenne on parempi puhdistaa ja kipata seinää uudelleen. Lämpöä (kun liima asetetaan nopeammin), voit jatkaa tätä proseduota ruiskuttamalla levitysaluetta vedellä ruiskupullosta. On hyödytöntä laimentaa jäädytettyä koostumusta vedellä, se ei enää pidä laattoja.

6. On parempi pyyhkiä pois ylimääräinen liima heti. Jähmettymisen jälkeen puhdistukseen tarvitaan liuotinta.

7. Asennuksen päätyttyä on ehdottomasti pantava täyttö uudelleen pohjaan. Läpivirtauksen läsnä ollessa seinämien kautta virtaava sadevesi ei heikennä liimakerrosta.

Tekniikka, joka esittää klinkkerin esimerkkiä

1. Ensimmäinen rivi asetetaan hieman maanpinnan alapuolelle. Liimaa levitetään seinälle ja laattaan. Levittämiseen on suositeltavaa käyttää 6-8 mm: n hampaita kevyille laatille, 10-12 raskaille.

2. Seuraavat rivit on säädetty liitosten hajoamisen avulla. Sileiden saumojen muodostamiseen käyttäen laattojen risteyksiä.

3. Kun muuraus on kuivunut, injektointi suoritetaan pakkasenkestävistä julkisivu-seoksista. Seos on valittava vastaamaan kytkintä. Maalaus levitetään kumilastalla.

4. Samalla suorita liitos: puristetaan kuminauhaa saumaan. Tämä on välttämätöntä tehdä saumojen siistiksi ja puristaa kaiken ilman niistä.

5. Kovettamisen jälkeen blotit harjataan laattoilta jäykällä harjalla.

6. Ensimmäisen päivän viimeistelyn jälkeen kellari on suojattava vedestä ensimmäisellä viikolla - pakkaselta ja suoralta auringolta.

Ammattitaitoisen jalkakäytävän laatimisen hinta on 700 ruplaa neliömetriä kohden.

Laatoitusjalusta: materiaalilajikkeet ja asennusmenetelmät

Usein rakennuksen kellarin koristelussa käytetään jonkinlaista laattamateriaalia. Laatta eroaa korkeasta kestävyydestä ja kosteudenkestävyydestä, pitkästä käyttöajasta ja houkuttelevasta muotoilusta. On myös sanottava, että se on melko helppo asentaa ja jatkokäyttö ei vaadi työtä. Tässä artikkelissa puhumme tämän rakennusmateriaalin lajikkeista ja menetelmistä sen kanssa.

Materiaalityypit pohjakerrokselle

Klinkkerilevyt jalustan viimeistelyyn

Yleisimpiä materiaaleja rakennusten ulkopuolelle ovat klinkkerilevyt. Tämä materiaali on saavuttanut suosiota kotimarkkinoilla johtuen sen korkeasta toiminnallisuudesta ja pitkästä käyttöiästä. Klinkkerilevy kestää lämpötilan muutoksia, joten sitä voidaan käyttää myös kaikkein epäedullisimmilla alueilla ilmastollisesta näkökulmasta. Materiaali tarjoaa erinomaisen vedenpitävyyden rakennuksen pohjalle, koska se ei anna veden päällä.

Jos päätät lopettaa rakennuksen klinkkerillä, sinun on tiedettävä, että nykyaikaiset markkinat tarjoavat kahdenlaisia ​​rakennusmateriaaleja:

 • käsin tehty materiaali;
 • klinkkerilaatat.

Materiaalitiedot ovat ulkonäöltään identtisiä, mutta silti on huomattava ero. Tässä puhumme materiaalin tiheydestä. On itsestään selvää, että konepuristusmenetelmällä valmistetulla materiaalilla on paljon tiheämpi rakenne kuin klinkkeri käsityönä. Mitä korkeampi tiheys, sitä korkeammat ovat kaikki muut materiaalin indikaattorit. Toisin sanoen koneellisesti valmistetut laatat osoittavat korkeampaa vastustuskykyä sääolosuhteisiin ja veden toimintaan. Siksi on parempi, että emme yritä säästää rahaa, vaan ostaa todella laadukasta materiaalia, joka on tuotettu lehdistön kautta.

Muut alustalle alttiit materiaalit

Edellä mainittujen rakennusmateriaalien lisäksi rakennusten ulkokoristukseen käytetään muita rakennusmateriaaleja, joita käsitellään myöhemmin.

Luonnonkivi. Tämä kasvava materiaali on kallista, mutta sillä on huomattava vahvuus ja se voi kestää useita vuosia. On myös sanottava, että tämä materiaali on lähes mahdotonta vahingoittaa mekaanisin keinoin. Hän ei myöskään pääse kemiallisiin reaktioihin. Kivi on myös ympäristöystävällinen ja näyttää luonnolliselta. Huolimatta vaikuttavasta etujen luettelosta luonnonkivellä on joitain haittoja. Ensimmäinen asia, joka saaliit silmäsi, on materiaalin hinta. Se on myös erittäin raskas, mikä vaikeuttaa huomattavasti kuljetusta ja asennusta. Asennusta vaikeuttaa myös se, että luonnonkiven laatat ovat mielivaltaisia, joten sinun on valittava toisistaan. Meidän ei pidä unohtaa tällaisen pinnan muotoilua, jota ei ehkä yhdistetä rakennuksen ulkonäköön. Esimerkiksi jos rakennus on vaipalla halvalla muovilla, niin pohja, joka on koristeltu luonnonkivellä, näyttää naurettavalta.

Luonnonkivi päällystämiseen

Fagotti. Tämä materiaali on keinotekoisesti luotu kivi. Tuotannossa käytetään seuraavia komponentteja:

 • hiekka;
 • sementti;
 • lisäaineita visuaalisen vaikutuksen parantamiseksi ja suorituskykyominaisuuksien parantamiseksi.

Tämän rakennusmateriaalin pääetu on valtava valikoima värejä ja muotoja. On kuitenkin huomattava haitta, että sinun tarvitsee tietää ennen kuin ostat rakennusmateriaaleja. Fagotti imeyttää vettä hyvin, joten tämä laatta on asetettava tekniikan mukaisesti ja noudatettava selkeästi ohjeita, muuten kylmäkaudella fagottien vuoraus murtuu ja murtuu. Tämän mahdollisuuden poistamiseksi sinun on liotettava materiaali veteen ennen asennusta.

Polymeerihiekka. Tämä kaakeli kohti talon kellarista näyttää luonnolliselta kiviltä. Myös laattoilla on korkea lujuusaste, jota voidaan verrata voimakkaan klinkkerin ja luonnonkiven indeksiin. Tämän rakennusmateriaalin tärkein etu on erittäin helppo asennus. Tosiasia on, että tällaista materiaalia voidaan istuttaa paitsi liimakoostumukseen myös kiinnittimiin.

Joustava kivi. Tämä on keinotekoisesti luotu rakennusmateriaali, joka valmistetaan erilaisten hartsien perusteella. Tämän materiaalin etuna on se, että sen avulla on mahdollista pitää jopa kaikkein monimutkaisimmasta vuorauksesta arkkitehtoninen näkökulma. Tämä materiaali valmistetaan laattoina tai rullina. Lämmityksen jälkeen tiettyyn lämpötilaan materiaali muuttuu hyvin taipuisaksi ja haluttu muoto voidaan antaa. On huomattava, että joustavaa kiveä käytetään paitsi ulkoiseen työhön, myös sisustukseen. Materiaali voidaan helposti leikata tarpeeksi koon mukaan, mikä yksinkertaistaa huomattavasti asennusta.

Hyperpuristetut laatat. Tämä rakennusmateriaali on melko samanlainen kuin klinkkeri teknisissä ominaisuuksissaan. Vain tällainen rakennusmateriaali eroaa klinkkeristä paljon pienemmällä massalla ja vaikuttavalla turvamarginaalilla. Rakennusmateriaali valmistetaan erilaisten irtoaineiden perusteella, jotka sekoitetaan valmistuksen aikana ja yhdistetään sitten sitovien hiukkasten ja veden avulla.

Erittäin harvoissa tapauksissa keraamisia laattoja käytetään rakennusten ulkopuolelle. Tätä materiaalia valittaessa on erittäin tärkeää kiinnittää erityistä huomiota sen tekniseen suorituskykyyn. Tosiasia on, että tällaisten viimeistelytoimien vuoksi on käytettävä vain materiaalia, joka on resistenttejä lämpötilaeroille. Näille teoksille sopivalla materiaalikotelolla on välttämättä kuvake. Tämä laatta on merkittävä haitta - sillä ei ole lainkaan mekaanisen rasituksen kestävyyttä. Puhaltaan se todennäköisesti hajoaa osiin. Lisäksi keraamisilla laatoilla on korkeat kustannukset, mutta sen valikoima on todella mahtavaa.

Pohjamaalit, jotka laativat kellarissa kellarissa

Näiden töiden suurin vaikeus on seuraava: rakennusten sokeus on melko pitkä, joten pätevä asiantuntija ei voi aina kestää tiukkoja vaakasuoria viivoja. Jotta kellarilevyn päin oleva näkymä näyttäisi miellyttävästi ja luotettavasti pohjaan, on tärkeää pyrkiä mahdollisimman tehokkaasti ensimmäisen materiaalikerroksen luomiseen. Ensimmäisen rivin tiukan vaakasuoran asennon saavuttamiseksi seinän alareunaan on asennettava metalliprofiili, joka auttaa luomaan tasaisen ensimmäisen rivin. Viimeistelyn jälkeen profiili voidaan purkaa.

Ennen kuin aloitat työskentelyn kellarissa, sinun on valittava oikea liima, johon asennat laatat. Tästä valinnasta riippuu muninnan materiaalin laatu ja sen käyttöikä. Sinun täytyy ymmärtää, että yksinkertainen koostumus, jota käytetään laatoitettaessa sisätiloissa, ei toimi täällä. Ensinnäkin tällainen liima ei pysty kestämään paljon ulkoisia viimeistelyaineita, toiseksi sen on oltava pakkasenkestävää, ei pelkää lämpötilan hyppyjä eikä reagoi veden kanssa. Muutoin vuoraus ei kestä kauden. Joskus asennustöissä käytetään vedenpitäviä seoksia, mutta suosituimpia käytetään edelleen liimakoostumuksia Ceresit CM17 ja Ceresit CM117.

Vahvistus on yksi tärkeimmistä vaiheista kellarin koristelussa. Jotkut kaipaavat tätä vaihetta tietämättömyytensä tai jopa laiskuutensa vuoksi, mutta tämä ei ole missään nimessä mahdotonta. Tosiasia on, että metalliverkko tarjoaa rakennusmateriaalin tiukempaa kosketusta seinän kanssa. Vaikka vikoja ilmestyy työn aikana ja jotkut laatta-aineesta jättävät pohjan, ne pysyvät lujiteverkossa edelleen tukevasti.

Metallivahvistin

Asennuksen aikana, sinun ei pidä unohtaa kynää, joka pystyy suojaamaan vuorauksen veden haitallisilta vaikutuksilta. Näiden elementtien järjestely on välttämätön vaihe, jos seinämä on päättynyt hydrofiilisellä materiaalilla, kuten fagolla.

Valmistelutyöt

Kellarin klinkkerilevyn kiihtyminen esiintyy useammin kuin muiden materiaalien viimeistely, joten huomioimme kaikki esimerkin asentamisen tärkeimmät näkökohdat. Klinkkerilevyn asennuksen aikana on erittäin tärkeää valmistaa huolellisesti pohja, johon laatta-aineisto lopulta asennetaan. Pohjan tila riippuu viimeistelyn toiminnan kestosta. Seinämän kanssa kosketukseen joutuvan materiaalin pinnan on oltava täysin tasainen, samoin seinämän pintaan.

Klinkkerilevyjä käytetään myös talojen julkisivuihin. Aikataulun aikana sinun tarvitsee ristit laattojen päälle, niitä on enemmän kuvattu artikkelissa.

Laudan tasaisen pohjan valmistelemiseksi on tarpeen poistaa kaikki epäsäännöllisyydet, kourat, syvennykset ja muut puutteet, minkä jälkeen on tarpeen puhdistaa seinän pinta ja pöly ja lika. Jos epäpuhtauksia on jäljellä, laatta ja seinämä eivät ole 100% tiheitä, mikä aiheuttaa materiaalin putoamisen hyvin pian. Käytä rakennuksen tasoa tarkistamaan käsitellyn alueen tasaisuus

Klinkkerilevyjen ominaisuuksia

Laadukkaan ja perusteellisen pohjatason valmistuksen jälkeen on välttämätöntä antaa seinälle jonkin aikaa kuivua. Sitten sinun on sovellettava aluketta siihen. Tämä tehdään seinän rakenteen hydrofiilisyyden vähentämiseksi sekä rakennusmateriaalin ja seinämän maksimaalisen kiinnittymisen varmistamiseksi. Pohjustuksen jälkeen odota hieman, kunnes materiaali imeytyy.

Kun seinä on kuivunut, sinun on aloitettava työskentelyalueen merkitseminen. Kuten edellä mainittiin, on parempi aloittaa laattaosan ensimmäisen rivin tasosta ja asentaa metalliprofiili siellä.

Klinkkerilevyjen asettaminen

Ensimmäisen rivin sijainnin laskemiseksi sinun on mitattava korkin korkeus ja jaettava se laattapinnan leveydellä unohtamatta lisäyksiä saumojen leveydestä. Tämän menetelmän avulla voit laskea tarvittavan materiaalin määrän.

Ensimmäinen klinkkerin rivi on asetettava maanpinnan alapuolelle. Asennuksen aikana on väistämättä pieni aukko. Älä huoli tästä, kun asennus on valmis, sinun on tiivistettävä se tiivisteaineella.

Yksityiskohdat työskentelystä laattaliiman kanssa

Klinkkerilevyjen yksi tärkeimmistä vaiheista on liimamassan käyttö pinnalla. Joten ensin sinun täytyy ottaa kuvitteellinen lastasi ja kaataa sen kokoonpano ja siirtää se seinälle. Työkalun hampaiden leveys riippuu käytetystä viimeistelymateriaalista. Yli tai vähemmän kevyitä laattoja varten tarvitaan työkalu, jonka hampaat ovat korkeintaan 8 millimetriä leveä, ja raskaampia materiaaleja varten tarvitaan hampaita, joiden leveys on enintään 1,2 senttimetriä.

Pääsääntöisesti liimakoostumus kuivuu puoli tuntia tämän tosiasian perusteella, mutta voit arvioida karkeasti alueen, joka on käsiteltävä kokoonpanon kerrallaan. On erittäin tärkeää varmistaa, että liiman tahra ei alkota kuivua reunojen ympärillä, sillä tuoreen massan tulee noudattaa hyvin jo käytössä olevaa. Jos vielä hukkaan hetki ja koostumus alkoi kuivua, on parempi puhdistaa se ja aloittaa toimenpide uudelleen. Joskus pidetään hyväksyttävänä soveltaa viileää koostumusta ei seinään, vaan itse laattaan.

Jos seinälle jo levitetty liimaharja napsahtaa liian nopeasti, sinun on ryhdyttävä toimenpiteisiin sen säilyvyyden lisäämiseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä ruiskua ja tavallista vettä. Joka kymmenen minuuttia liiman levittämisen jälkeen sinun on suihkuttava pieni määrä vettä sen alueella. Muista myös, että jos aloitat korjaukset kesällä, korkean lämpötilan vaikutuksesta, liima asetetaan hyvin nopeasti, joten ajattele jonkinlaista peitettä etukäteen luomaan sävy, käytä pistoolia koko ajan ja yritä levittää vähemmän liimaa kerrallaan.

Jos hirsirakenteisen kappaleen yhtäkkiä asennettiin epätasaisesti tai, kuten sanotaan, "ui", niin tällainen virhe voidaan korjata 20 minuutissa, mutta ei enempää. Ylimääräinen liimamassa on poistettava välittömästi materiaalin pinnalta kankaalla ja kuumalla vedellä. Jos jätät liimamassan pinnalle, voit poistaa sen käyttämällä liuotinta.

Kiinnitys liitosten välillä laatat

Keraamisten laattojen tai minkä tahansa muun materiaalin tukemiseen tulisi päätyä injektointiin. Houkuttelevien ja tasalaatuisten saumojen saamiseksi vedä johto jokaisen seuraavan viimeistelymateriaalin riviin laatta asennettaessa. Laattojen kulmissa altistaa muovi ristissä.

Liimaliuoksen kuivuminen kestää noin kolme päivää. Tämän ajanjakson jälkeen voit turvallisesti aloittaa saumojen käsittelyn. Tämä vaihe on tärkeä myös luoden luotettavan ja vahvan pinnan, koska neste voi tunkeutua saumanvaroihin, mikä vaikuttaa haitallisesti liimakoostumukseen, ja bakteerit ja sienet voivat myös moninkertaistaa sinne. Holkkitiivistettä varten voit käyttää erilaisia ​​koostumuksia, joita on käytettävä erityisellä kumilastalla. Ilman poistamiseksi ja sellaisten ongelmien poistamiseksi, kuten kuplien muodostamisessa laattojen välissä, on tarpeen tehdä liitokset. Näihin tarkoituksiin tavallinen kaapeli on täydellinen. Pääasia on, että sen halkaisija on sama kuin sauman leveys. Tämä kaapeli on painettava tiukasti tuoreeseen ratkaisuun.

Täyteaineen kuivaamisen jälkeen on välttämätöntä poistaa sen jäämät laatasta harjalla. Ensimmäisenä päivänä sinun on järjestettävä suoja vain mahdolliselta sademäärästä käsitellylle pinnalle, jonka jälkeen ei ole mahdollista huolehtia sateista. Sinun on myös selvitettävä, kuinka suojata seinää suoralta auringonvalolta vähintään viikon ajan. Kiinnityksen jälkeen sinun on odotettava päivää, ja puhdista sitten vuori kostealla liinalla.

Pohjamateriaalina olevien laatatilastointimateriaalina on käytettävä vain niitä yhdisteitä, joihin ei ole vaikutusta alhaisissa tai korkeissa lämpötiloissa ja joilla on suuri elastisuus. Älä unohda rakenteen ulkonäköä, joten yritä valita sopiva väri seinäastialle.

Nyt tiedät, miten laatoitat jalusta omilla laatikoilla ja voit säästää vähän rakennusyritysten palveluista.

Pohjamateriaalilevyjen asettaminen: tekniikka, ominaisuudet, asennus

Kellarimallin tulee olla luotettava ja laadukas suojaava pinnoite, joka suojaa seiniä kosteudelta, auringolta ja pakkaselta. Perinteisesti, talon pohjalle päin, käytä kestäviä vedenpitäviä materiaaleja, kuten luonnonkiveä, keraamista graniittia, paistettua saviä. Kerromme, kuinka laatoitamme pohjan koska tämä materiaali on aika testattu.

Kalkin kalkkikiven asemointi on sama kuin millä tahansa pystysuoralla pinnalla.

Pohja suoja

vaatimuksista

Socle-rakenteen kattavuuden tulisi olla mahdollisimman luotettava.

Ennen kuin alat työskennellä kellarikerroksen kohdalla, on tehtävä pieni tutkimus vaatimuksista, joita tämän kohtaamisen on täytettävä. Vasta sen jälkeen voit hallita prosessia ja saavuttaa hyviä tuloksia (myös oppia tekemään konkreettinen tukikohta).

Joten miksi on niin tärkeä perusta? Koska tämä rakennustyöpaikka kasvaa kulutuksen vuoksi sen sijainnin sijainnin säätiön ja talon seinien lähellä maanpinnan tasolla.

Katsotaanpa, mitä tapahtuu kellariin:

 • Kosteus voi tunkeutua betonin sisärakenteista, jotka levittävät betonikiven kapillaarisen imun vuoksi;
 • Myös seinämien kosteus kertyy, etenkin alueilla, joilla on korkea kosteus. Tämä kosteus laskee painovoiman vaikutuksen alaisena ja se keskittyy kellariin;
 • Sateen aikana suuri määrä vettä virtaa alas seinien ulkopinnalta, ponnahtaa maasta pois roiskeina ja tuulen levittää;
 • Talvella kellarissa on jatkuvasti kosketuksissa lumen kanssa, joka ajoittain sulaa ja lämmittää munintaa;
 • Vaikeissa pakkasissa rakenne voi jäädytyä kuolemaan, jolloin kertynyt kosteus laajenee ja häiritsee materiaalin rakenteen eheyttä. Tämä ilmenee muodossa halkeamia, delaminaatioita ja muita häiriöitä seinien pinnalla;
 • Suora auringonvalo vaikuttaa haitallisesti myös kellarin seinämiin materiaalien ominaisuuksiin;
 • Lämmitetty kellari tarvitsee korkealaatuista eristystä, joka tavalla tai toisella täytyy katoa.

Vain laadukas materiaali pystyy luotettavasti suojelemaan rakennetta ympäristöhaitoilta.

Jotta kaikki nämä tekijät olisivat kestämättömät, kellarin aukon päällysteen on täytettävä tietyt vaatimukset: oltava mahdollisimman kestäviä, älä ime kosteutta, kestävät merkittäviä lämpötilahäviöitä ja älä pelkää minkäänlaista korroosiota.

Se on tärkeää! Tärkeän teknisen roolin lisäksi kellarikerroksessa on myös voimakas suunnittelu ja arkkitehtoninen työkalu. Sen avulla voit luoda entistä kauniimpi, turvallisemman ja kiinteämmän rakennelman.

Plinth laatta

Kuvassa näkyy laatta pohjakerrokseen.

Vaikka julkisivuihin on monia materiaaleja, niistä löytyy luotettavia ja korkealaatuisia vaihtoehtoja. Näihin kuuluvat posliini, luonnonkivi ja julkisivu.

Julkisivu-laatat täyttävät kaikki SNiP: n ja GOST: n vaatimukset kellaripinnoille, mikä on kaikkein kestävin ja kosteutta kestävä kaikkien tunnettujen suoja.

Yleensä käytetään erityisiä keraamisia laattoja rakennuksen julkisivun alaosan leikkaamiseen. Se on vahvempi ja paksumpi kuin tavalliset julkisivut, ja se on valmistettu klinkkerimassasta. Tällaisen laattojen tiheys on korkeampi ja sen pinnassa olevat huokoset ovat käytännössä poissa, joten tämä materiaali imee korkeintaan 5% kosteutta.

Laatta jäljitellään vastapäätä tiiliä hyvin.

Laattojen edut johtuvat sen korkeasta puristuslujuudesta, joka ylittää jopa luonnonkiven lujuuden. Lisäksi laatta imee paljon vähemmän kosteutta kuin kivi, mikä tarkoittaa, että se kestää paremmin.

Toinen plaketti on se, että se on melko kevyt verrattuna kivilevyihin tai suuriin pikkukiviin, hiekkakiviin ja muihin vastaaviin materiaaleihin. Tämä mahdollistaa sen asentamisen jopa vaahtomuovilla tai polystyreenillä, joka on liimautunut ruudukkoon.

Laatta asennetaan tarpeeksi.

Laattojen asettaminen pohjaan ei vaadi erityistä taitoa. Litteän pohjan ansiosta liima tarvitsee levittää vain annostelulaatan ja liimaa laatat seinään merkkien avulla. Tuloksena saat luotettavan ja kestävän pinnoitteen, joka kestää vuosikymmeniä.

Kaakelin hinta on hieman suurempi kuin PVC-tuotteiden tai metalliprofiilin kustannus, mutta huomattavasti alhaisempi kuin luonnonkiven, posliinista tai marmista.

Päällysteen korjaus ei myöskään aiheuta ongelmia: riittämättömän on korvattava kaatunut osa uuteen, joka on kiinnitetty "nesteisiin kynsiin".

Laatta koristelee upeinta rakennusta.

Lopuksi laatoitus pystyy koristelemaan kaikkea ylellistä ja eleganttia taloa. Värien ja tekstuureiden valikoima täyttää vaativimmankin esteetin, ja monenlaiset muodot ja mallit auttavat luomaan minkä tahansa tyyliä koskevan päätöksen.

Asennus jalusta laatat

Yksi henkilö riittää työhön.

Niille, jotka ovat valmiita tekemään laattojen asennusta omin käsin, olemme aina valmistaneet ohjeet:

 1. Kellarin pinta tasoitetaan, jos korkeuseroja ei ole mahdollista poistaa, on parempi kipata sitä. Tasoitettu pinta käsitellään syvällä tunkeutuvilla alukkeilla;

Pohjataso ja maadoitus.

 1. Kun pohjamaali on kuiva, jatka päätyöhön. Ensinnäkin, löydämme korkeimman pisteen maanpinnasta, ja siitä seinien alaosan kehällä pitkin piirretään vaakasuora viiva. Tämän linjan pitessä kiinnitämme aloituslevyn profiilista;

Asenna talon ympärillä aloituspalkki.

 1. Mittaamme etäisyyden aloituspalkista korkin ylärajaan ja jaetaan laattojen korkeudella 2 - 5 mm saumaa kohden. Tuloksena olevaa arvoa käytetään määrittämään kunkin rivin leveys ja lopun leveys. Kun taso on yhtä suuri kuin rivin leveys, käytämme merkintöjä seinään tiukasti vaakasuorina viivoina.

Levitä merkintä seinälle.

 1. Otamme kulmaelementin ja levitämme sen sisälle liimaa lovettuun lastalla. Sovellamme yksityiskohtia aloituslevyyn ja painamme sitä nurkkaan. Seinän vastakkaisella puolella kiinnitämme saman elementin, venyttämme langan väliin;

Alamme laittaa nurkkaan elementtiin.

 1. Kiinnitä seuraava tasainen laatta. Eroa säätelevät erityiset "ristit", tasoa ohjataan merkkijonolla;

Raja on säädettävissä erityisillä ristiinsisällyillä;

 1. Teemme koko sarjan, samalla tavoin kuin seuraavat rivit viimeiseen, mutta yksi kattava;

Aseta asteittain rivi riviltä.

 1. Viimeinen rivi saattaa vaatia leikkausta. Tätä varten käytä laattaleikkuria tai hiomakonetta, jossa on kiekko kiven päälle;

Leikkaamiseen on parempi käyttää laitetta.

 1. Levitimme viimeisen rivin;
 2. Poistamme aloituspalkin ja täytämme sen alla olevan tilan kooltaan leikattujen osien kanssa;
 3. Kirjoamme saumat erityisellä liitoksella (mitä tahansa keppiä tai metalliputkia voidaan käyttää) ja täytä ne kuidulla epoksipohjaisille liitoksille.

Saumat täytetään vedenkestävällä laastilla.

Se on tärkeää! Liuskekivilaattojen liima tulee valita huolellisesti. Sen on kestettävä korkea kosteus, alhainen lämpötila ja sopii julkisivutyöhön.

johtopäätös

Tällainen tärkeä osa taloa kellarina olisi suojattava luotettavasti laadukkaan verhousn avulla. Näihin tarkoituksiin julkisivu keraaminen laatta sopii erinomaisesti, varsinkin kun sen asennus ei aiheuta erityisiä ongelmia ja vaikeuksia (ks. Myös artikkeli "Klinkkerilevyt socle - päin suuntautuville ominaisuuksille").

Tämän artikkelin video täydentää muotoiluoppaan ja auttaa sinua visualisoimaan prosessin visuaalisesti.

Plinth keramiikka

Jalusta on rakennuksen ulkoseinän alempi paksuuntunut osa, joka sijaitsee pohjalla, jossa on vedeneristyskerros tai liuskajohdon yläpuolinen osa. Pohjakerroksen paksuuntuminen lisää kellarin lämpöä ja vesitiivistystä, visuaalisesti lisää hyvän laadun ja vakauden rakentamista, koristeellinen sisustus on tärkeä osa arkkitehtuuriratkaisua.

Kattopinta on pääosin talon rakentamisen viimeinen vaihe

Jalusta voidaan valaa monoliittisesta teräsbetonista tai tiilestä, betonilohkosta, luonnonkivestä. Koska tämän hihnan sijainti maan läheisyyteen on lähempänä, kellari on alttiimpi saastumiselle kuin rakennuksen seinät, ja pölyisten rakennusmateriaalien pinnat ovat vaikeita puhdistaa. Siksi kellarin alue tarvitsee esteettisesti houkuttelevaa materiaalia, joka ei edellytä monimutkaista hoitoa.

Menestyvä tekninen ja arkkitehtuurinen ratkaisu on kellarin koristelu posliinista, klinkkeristä tai luonnonkivestä valmistetuista laatikoista, joilla on ominaisuuksia, jotka täyttävät pinnoitteen käyttöolosuhteet. Harkitse tekniikkaa, jolla keraamit kohtaavat keramiikkaa, mikä on aiemmin rikkonut työn määrä vaiheittain.

Materiaalien valinta

Keramiikan viimeistelyaineet:

 1. laatat;
 2. liima;
 3. lianvalmiste.

Oikean valinnan mukaan jokainen niistä riippuu työn lopputuloksesta. Harkitse periaatteet, joiden tulisi ohjata materiaalien valintaa.

laatta

Kellarin viimeistelyyn käytettävien laatikoiden pitäisi olla seuraavat ominaisuudet:

 • kovuus - vastustaa sokkia;
 • pakkasenkestävyys on edellytys ulkoiselle viimeistelyaineelle;
 • vähäinen veden imeytyminen - poistaa kosteuden kerääntymisen viimeistelyaineistossa;
 • kemikaalinkestävyys - kestävyys tien reagensseille talvella;
 • esteettisyys - tarve noudattaa julkisivun arkkitehtonisia ratkaisuja;
 • UV-kestävyys on edellytys vuorin värin kestävyydelle.

Kasvojen avulla voit suojata pohjaa negatiivisilta vaikutuksilta

Kun otetaan huomioon rakennuksen vastuu ja valmiin alueen suhteellisen pieni neliö, ei ole järkevää säästää materiaalin laatua tässä työssä, joten sen alapuolella, jossa on posliinista valmistettu kivitavara (gres) tai klinkkeri, joka on lueteltu, on täysin perusteltu. Laattojen väri, koko ja muoto valitaan erikseen, perustuen kellariin ja rakennuksen kokonaissuunnitteluun.

Luonnonkivirakenteiden hinta on paljon suurempi kuin gresin ja klinkkerin hinta, joten sen käyttö yksityisissä kotitalouksissa on harvinaisempaa.

Liima laattojen asettamiseen kellarikerrokseen

Liima-aineen ominaisuuksien on täytettävä sekä käyttöolosuhteet että verhous niin, että ei kielletä laattojen ansioita. Jotta säiliö perustuisi keraamisesti, on käytettävä ulkoisia töitä, kuten Ceresit CM 117, Isomat AK-22, Ferozit, Baumit Flex Top, Baumit Flex Uni, Scanmix Multisuper ja Scanmix Plastics.

Tärkein tekijä viimeistelyssä kellarissa on liiman käyttö ulkotöissä.

Nämä ovat erittäin elastisia liimoja, jotka neutraloivat rasituksia vuorauksessa lämpötilavaiheissa, ja ne on suunniteltu pinnanmuodostukseen, jonka veden imeytyminen on alle 0,3% (graniitti, klinkkeri).

Liimat Baumit Flex ja Baumit Flex Uni

Säätiö sekoittuu säätiön viimeistelyyn

Laattojen laastin pohjaan tulisi myös olla joustava ja pakkasenkestävä. Lisäksi lian värin on sovitettava sisätiloihin, eli se on tai se on tehokkaasti kontrastia laattojen väreissä tai päinvastoin sopusoinnussa sen kanssa.

Ceresit, Litochrom ja Starlike Monomix -laatat

Esimerkki oikeasta maalieristeen valinnasta kellarikerroksesta ovat sementtipohjaiset seokset Litochrom 3-15 (hitsin paksuus 3-15 mm), Litochrom 1-6 Luxury (1-6 mm), Camonica (5-30 mm x 14 väriä), valmiit koostumukset polyuretaanipohjainen CE40 Ceresit "Anthracite" (musta) ja Starlike Monomix (1-6 mm, saatavana 12 väriä).

Materiaalien kulutus

Laatan tarve lasketaan materiaalin tyypin ja muodon mukaan.

Jos materiaali on tasainen laatta, sen kulutus on yhtä kuin kellarin pinta-ala lisättynä 5% siitä trimmaukseen ja kellarin pinta-ala määritetään kertomalla sen kehä metreinä korkeuden mukaan.

Jos kellari on suunniteltu viimeistelevän klinkkerin kanssa "tiilen alla", on erikseen määriteltävä tasapinta (neliömetreinä) ja kulma-elementtien kulutus (lineaarimoottoreissa). Pääsääntöisesti ei ole tarvetta tehdä tällaista laskutoimitusta omalla tavalla - myyjä, joka on saanut tukikohdan neliön ja kulmien ja rinteiden lineaarisen pituuden, kutsuu viimeistelyyn tarvittavia materiaaleja.

Pakkauksessa kilogrammoina neliömetriä kohti on merkitty liimakoostumusten kulutusta laattojen asettamiseksi ja injektointia varten, joten liiman tarve on helppo laskea, koska pohjan neliö tunnetaan.

Pintavaatimukset

Menemme siitä tosiasiasta, että pohja on säädetty ilman poikkeamia pystytasossa, ja pohjan valmistelu ei vaadi aikaa vievää ja pinta-tasausvoimaa kipinöinnillä.

Rakennuksen sokean alueen viimeistelyyn liittyvän työn aloittamisen yhteydessä on jo järjestettävä, koska laattaosan alarivin on ripustettava sokean alueen päälle muodostaen parin, joka takaa mahdollisimman suuren vedenpoiston seinistä ja pohjasta.

Korkin viimeistelymenetelmät

Säätiön ulkokehää voidaan asettaa kahdella tavalla: "kuiva" ja "märkä", jotka eroavat toisistaan ​​materiaalin ja toteutuksen tekniikassa.

Kuiva tapa

Kellariin asennetaan useita laattoja tai useampien laattojen palasia, jotka on tiukasti kiinnitetty tietyn muotoisen puristetun polystyreeni-vaahdon levyn pohjalta. Pohjan reunoilla on kiinnityslukit viereisiin sirpaleihin. Tällainen vuoraus, jossa on eristyskerros, on asennettu suoraan pohjaan tai esirektiiviseen kehykseen erikoisruuvien avulla. Asennuksen jälkeen putkistojen ja sementtiseoksen välisten liitosten täyttö ja injektointi suoritetaan polystyreeni-vaahdon suojaamiseksi nivelissä.

Märkä viimeistely

Märkä vuorausmenetelmä on yleisempi ja se on perinteinen levytuotteiden kiinnittäminen liimaseoksessa, jota seuraa injektointi.

Märkä menetelmä, jossa käytetään liimakoostumusta keraamisten laattojen asennukseen

Useimmissa tapauksissa kellari on viilutettu valmiiksi valmistetulla eristyksellä ja vedenpitävä sen ulkopinta estääkseen pohjan jäädyttämisen ja lauhteen ulkonäön pohjakerroksen seinämiin.

vahvistaminen

Ennen raudoituksen aloittamista vedeneristyspinta pohjustetaan yhdellä adheesiota parantavista yhdisteistä, esimerkiksi Novol Plus 700: llä. Kun aluke kuivuu, vedeneristyskerroksen päälle asetetaan kerros erityistä vahvistusseosta, esimerkiksi "Baugut", jonka paksuus on 3-5 mm tai laattaliima. laatta. Sitten, odottamatta seoksen asettamista, se upotetaan liima-aineeseen kaikkialle pohjaan ja teräs- tai nailonpanssaroidut verkot vahvistetaan, mikä lisää liimakerroksen kantavuutta.

Vahvistusseos, esimerkiksi Baugut ja Novol Plus 700

Tätä tarkoitusta varten on mahdollista käyttää esimerkiksi alkalista kestävää vahvistusverkkoa ulkoisille eristysjärjestelmille SSA 1111 tai CCA 1111 Valmiera. Lujittava silmä on kiinnitetty pohjaan teräsputkilla tai itsekierteillen ruuvilla betonille, jossa käytetään suuria halkaisijaltaan olevia aluslevyjä, niin että sen pinnalla ei ole kuplia.

Liimakerros upotetun verkon pinnalla tasoitetaan laajan maalaustelan kanssa. Päi- vän kuluttua pohja on valmis pinnalle, jonka alkua ei pidä viivästyä - tarttuvuus tuoreella liimaseoksella on parempi ja pohja ei vaadi pohjustusta.

Laatoitus

Kun otetaan huomioon säiliön suuri pituus ja mahdolliset poikkeamat sokean alueen seinän vaakatasosta, ensimmäinen rivi laatat sijoitetaan tukipalkkiin, joka on kiinnitetty tiukasti vaakasuoraan rakennuksen kehällä. Pylvään tulee olla mahdollisimman kapea, koska sen purkamisen jälkeen on aukko, joka on patched with a trowel compound.

Jos kellarissa on tuuletusikkunoita, keramiikan sijoittaminen niiden väliin tapahtuu esikäsitellyn merkinnän mukaan, johtaen rivejä rinteestä kaltevaan suuntaan toisiaan kohti niin, että laatta ei välttämättä ole kulmassa.

Kaakelileikkaus suoritetaan jauhimella "sukhorez".

Suuri tiheys ja paleltumiskestävyys posliinista tai klinkkeristä eivät tarkoita täydellistä lämmön muodonmuutoksen puuttumista, joten laattojen tekeminen tehdään pakollisella liitoksen järjestelyllä, jonka vähimmäisleveys on 2 mm.

Keramiikkaa valittaessa on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota sen suorituskykyyn.

Jos viimeistelyn taiteellinen päätös merkitsee saumatonta asennusta, huovutus on valittava laatan värin mukaan. Kiinteän paksuuden omaavien välilevyjen laitteeseen käytetään sopivan kokoisia muovisia ristejä.

Kun viimeistely on loppunut tasolle, jossa kellarin laajennus päättyy, on täytettävä viimeisen rivin ja seinän välinen tila sementtilaastilla tai laattaliimalla. Viimeinen keramiikan rivi asetetaan pohjan päähän, jonka kaltevuus on 10-15 astetta ulospäin. Viimeisten pystysuoran ja vaakasuoran rivin laattojen liitospäät maadoitetaan kulmassa "kuivan leikkurin" kanssa, kunnes niiden rajapinnassa ei ole aukkoa.

Liimaa levitetään laattojen takapuolelle tasaisella lastalla ja levitetään tasaisesti, minkä jälkeen sen ylimäärä poistetaan "kampalla" liimakerroksen valittujen hampaiden mittojen mukaan. Liima-aineen paksuuden tulee olla 5-10 mm.

2-3 päivän kuluessa muninnan lopettamisesta he alkavat täyttää tarttuvat nivelet.

Saumaus

Kellarissa olevan pinnan liitosten täyttötekniikka ei poikkea sisäisen työn samanlaisesta suorituksesta. Kiinnitysliitokset, niiden leveydestä riippuen, tehdään kumilastalla tai rakennus-ruiskulla, jota seuraa seoksen tiivistäminen ja tietyn muotoisen profiilin muotoilu lastalla.

Viimeinen vaihe laattapohjasta on tiivistys.

Kun viimeistelee kiviä, ylimääräinen seos poistetaan 15-20 minuutin kuluttua injektoinnista, kun liimalla oleva liima asetetaan. On parempi poistaa ylimääräinen liima ja lika klinkkerilevystä välittömästi, koska myöhemmin sen huokoinen rakenne on vaikeampi puhdistaa.

johtopäätös

Klinkkerilattian tai posliinista valmistetun kattokerroksen alapuolella on kallis toiminta, mutta monien positiivisten ominaisuuksien kestävyys, jonka säätiö hankkii tuotannonsa jälkeen, kattaa kaikki kustannukset. Ja jos harkitsemme mahdollisuutta suorittaa tällainen sisustus itsenäisesti, mikä antaa merkittäviä kustannussäästöjä, tämä teknologia säätiön järjestämiseksi tulee entistä houkuttelevammaksi, mikä selittää sen suosion.