Kuinka korvata kiinnityspalkki suojarakennuksessa?

Tänään, vanhan paneelitalon ostaminen, ei voi olla täysin varma suojakytkinten luotettavuudesta. Jos tällainen yhteys osoittautuu hauraaksi, se häviää vakavasti rakenteen nostamisen aikana, mikä aiheuttaa peruuttamattomia seurauksia - talo yksinkertaisesti romahtaa. Tällaisten tapahtumien kehittymisen estämiseksi sinun on vaihdettava kiinnityspalkki.

Talo samanaikaisesti nousee pieneen korkeuteen (noin kaksi tai kolme senttiä). Tulevaisuudessa sinun on kiinnitettävä uusia palkkeja niiden väliin. Ne kiinnitetään napeilla ja pultteilla.

Joissakin tilanteissa voit tehdä kiintiöiden kruunujen valikoivan korvaamisen niillä alueilla, joilla materiaali on täysin käyttämättömänä jatkokäyttöä varten.

Ennen korvan kiinnityspalkin vaihtamista on tarpeen purkaa polttopuu (tietysti, jos sellainen on saatavana), ja myös poistaa rakennuksen vuoraus julkisivulta.

On huomattava, että voit tehdä ilman ovien ja ikkunoiden lohkojen purkamista (poista vain ovi aukosta ja irrota kehys).

Kun pääset kruunuun, sitä on tarkasteltava huolellisesti. Tämä johtuu siitä, että tukkien tai palkkien puutteet voivat ilmentyä pitkin niiden pituutta, mutta vain tietyillä alueilla, pääasiassa talon kulmissa ja ikkunoiden alla.

Jos kruunun vaihtamiseen on tarpeen nostaa talon hieman, sinun on kiinnitettävä kilvet laudoittain (niiden paksuus on viisi senttiä).

Tämä työ tehdään kahdessa paikassa: ylhäältä, pienellä poikkeamisella ikkunalohkosta (noin viisi senttiä) ja pohjalla, kolmekymmentä senttimetriä poikkeamalla kruunusta. Tämä vaihtoehto käsittää samanaikaisen konsolidoinnin kilpien ympärille kehyksen ympärillä.

Tulevaisuudessa säätö voidaan tehdä kapeaksi, kun asennetaan liittimiä. On tärkeää, että niiden välinen etäisyys on vähintään kolme metriä.

Seuraavassa vaiheessa leikataan kapeita palkkeja niitissä sekä niihin asennettavia liittimiä. Rakenne nostetaan kahdella tai kolmella senttimetrillä ja vedetään kruunupalkin jäljellä olevat osat. Vain tämän jälkeen voit siirtyä uuden palkin asentamiseen.

Se on valmistettava etukäteen: leikataan haluamaasi kokoon, leikataan päistään, jotta se voidaan liittää tiukasti muihin tankoihin jne.

Viimeistetyn kiinnitysseppeleen keskiosan asennuksen jälkeen on mahdollista puhdistaa sivulataus. Voit tehdä tämän luomalla markkinarakoon säätiön puolella.

Siinä sijoitetaan tunkki, jonka ansiosta talon voi nostaa kahdesta tai kolmesta senttimetristä ja saada sivupalkki vanteen eteen. Tällä sivustolla valmistetaan uusi puu, jossa on valmiita leikkauksia.

Kun palkki on täysin asennettu, irrota nosturi ja yhdistä pultit tai pultit rakennuksen etuosaan.

Tätä varten on tarpeen porata reikien läpi. Niiden halkaisijan on oltava vähintään kaksitoista senttimetriä. Ne ovat välttämättömiä pulttien tai pulttien kiinnittämiseen, jotka yhdistävät tankoja.

Jotta nivel olisi mahdollisimman voimakas, tangot on kiinnitettävä kahdella pultilla. Leikkauksen pituuden on oltava vähintään kolmekymmentä senttimetriä.

Tee se itse - miten se tehdään itse

Miten tehdä jotain itseäsi, omalla kädelläsi - kotimestarin sivustolla

Alarivin palkin vaihto kehysrakennuksessa

Kuinka korvata runkopuikon märkä puu (pohjareunus), jos se sijaitsee lähellä maata?

Voit ratkaista ongelman, jos saat pari kappaletta.

Vanhojen maalaismökkien omistajien keskuudessa ongelmana mätäntyyppien kastelemisen korvaamisesta ei ole harvinaista. Jokaisella talolla on oma betonirakenne perustuksineen ja seinineen. Eri maaperät, joihin ne ovat, ja maastohelpotukset. Siksi ennen korjauksen aloittamista on tarpeen analysoida kaikki alkuperäiset olosuhteet ja tutkia huolellisesti rakennetta.

Tarvitsetko syvän pohjan?

Kehyksen jatke - kevyt rakenne. Jos talon perustus asetetaan alle maaperän jäädyttämisen tasolle ja talo on raskas, silloin kun maaperän kasaantuminen säätiön lateraalisella pinnalla jäätyy, rakennus pysyy melkein paikallaan. Mutta laajentumisen pienet syvemmät perustukset nousevat ja putoavat kaikkina vuodenaikoina. Yhdessä pohjan kanssa jatke liikkuu ylös ja alas käytännöllisesti kiinteällä talolla. Tällainen dynaaminen ei johda minkäänlaiseen hyvään: yhteydet löysätään, ja laajennus vähitellen romahtaa. Johtopäätös on ilmeinen: kuistin alla olevaa perustetta on syvennettävä sekä päärakennuksen alle.

Jos koko talon alapinta ei ole syvä, niin jatkoa varten sinun täytyy rakentaa tukia samalla pohjalla kuin talossa - tehdä samanlaisen paksuuden omaava hiekkavyöhyke ja antaa säätiön pohjan syvyys. Mutta laajennuksen rakentamisessa olisi tarjottava mahdollisuus sen vapaaseen liikkumiseen suhteessa taloon, koska on epätodennäköistä, että talon ja laajennuksen siirtymäteroja voidaan pienentää nollaan, kun pilkkamainen maa jäätyy.

Tee-se-itse-korvaaminen aurinkotuoleja

Alemman vanteen korjauksen toimenpidekokonaisuus voi olla esimerkiksi sellainen.

Kaivaa kaivaa pitkin korvattavaa palkkia. Teknologiset pysäyttimet - pomot - on naulattu rakennustelineen telineisiin.

Kaivannon pohjalla on kaksi tai kolme holkkia (riippuen rakenteen koosta ja painosta) puupäällysteiden avulla ja apuvälineiden avulla ne nostavat pidennystä ja repäisevät sen pohjasta.

Kaivantoa laajennetaan niin pitkälle kuin lapio voidaan saada, jolloin vapautuu tilaa työskentelyyn seinän alle.

Tukkien alla he asettavat puupalkin pitämään ne tietyssä asennossa korjauksen aikana. Asenna sitten muotti ja valettu betoniperustustuki laajennetulla pohjalla. Uuden säätiön pylväiden kohdistaminen vaikeissa olosuhteissa on melko vaikeaa, joten et voi pyrkiä tarkistamaan sarakkeiden ylempi tasot määrätylle tasolle. On parempi käyttää kierteitettyjä ruuveja ankkureita ja teräslevyjä.

Vanha puutavara alempi leikkaus purettiin. Jos siihen upotetut lokit ovat hyvin mätä, on suositeltavaa leikata viiveen päitä. Lattian alla synnyttää uusia levyjä ja koputtaa ne kynsillä tai pultatuiksi vanhan viiveen käyttökelpoisiin jäänteisiin. Tämän jälkeen asennetaan uusi alarivin uusi puutavara (se voidaan koota kahdesta kolmeen viisikymmentäviisi levyyn) ja liitetään viivästyksiin metallipalkkien kannattimien avulla.

Tukitukit poistetaan ja seinää lasketaan alustatukeen ja sitten jatkeen asento säädellään säädettävin ankkurein. Lopuksi, tee täyttö kaivannon, unohtamatta kuivatus ja sokea alue.

Vasen: Seinävaippa:

1 - tekninen tuki; 2 - puutavara 100 x 100 mm; 3 - viive; 4 - vanha säde; 5 - liitin; 6 - kiila (tarvittaessa); 7 - poistettu maaperä (asentamisen jälkeen).

Oikea: Korjausvahti ja säätölaite:

1 - uusi palkki; 2 - väliaikainen varmuuskopiointi viive; 3 - uusi viive, joka on vanhan vanhojen jäänteiden kanssa; 4 - säädettävä ankkuri; 5 - perustuspylväs; 6 - teräsputki.

Kehysrakennus. Kehysrakennuksen kiinnityspalkin korjaus ja vaihto

Tällä hetkellä uuden talon rakentaminen ei ole monille edullinen. Ota pankkilaina, asuntolaina - se osoittautuu melko kiinteäksi summaksi 28 000 dollaria, joten se ei ole vielä kiinnostunut! Mutta vanhan asumisen hankkiminen, erityisesti kehysrakennus tai paneelitalo, jonka elinkaari on yli 40 vuotta, on mahdollista alhaisemmalla kustannuksella noin 11 300 dollaria (ilman kaasua, vesihuoltoa ja muita mukavuuksia). Ja kaikki "mukavuus" voidaan tehdä ajan myötä, ja jos teet sen itse, talon kustannukset ovat noin 17 800 dollaria.

Mutta kysyt, mitä jos talo tarvitsee suurta remonttia? Itse asiassa on yksi asia muuttaa katto, ja jos kehyksen tai paneelitalon seinämien alaosa on tullut käyttökelvottomaksi, mitä sitten pitäisi tehdä tässä tapauksessa?

Tähän kysymykseen on vain yksi vastaus - ostaa talon ja korjata, vaikka se onkin pääoma, korvaamalla seinien alaosa, kuten sanotaan, "teknologian kysymyksestä". Tässä minä haluan puhua tässä artikkelissa, esimerkkinä siitä, miten korvike-talon pohja korvataan. Joten sanoista tekoihin!

1. Korjaus- ja kunnostustöiden materiaalien ja työkalujen valmistus:

Tarvittavat materiaalit:

 • palkkiosuudella 150x150mm, kiinnityskorun tai lokin korvaamiseksi halkaisijaltaan vähintään 18 cm
 • säde 100x80 mm, tukipylväiden asentamiseksi
 • rakennussarjat *
 • eristys (mineraalivilla) *
 • vesihöyrynesteaineet *

Huomautus: * - tähti merkitsee materiaaleja, jotka on ostettava vain talon seinien korjaamisen yhteydessä, näitä materiaaleja ei tarvita korvattaessa kiinnitysreunaa.

 • moottorisaha (haavasaha), kiinnityspalkkien leikkaamiseen (lokit)
 • jack (hydraulinen tai mekaaninen kapasiteetti on vähintään 5 tonnia) talon nostamiseksi
 • naulanvetäjä
 • taltta
 • vasara-kirves
 • teräsvuoraus, jonka halkaisija on vähintään 10 cm (muoto: ympyrä tai neliö)

2. Puhdistus (osittainen tai täydellinen) ja täyttö (pohjan osat). Voit lukea lisätietoa pullon laitteesta artikkelissa House Base. Nimitys ja laitealusta talossa.

3. Irrota ikkuna- ja ovilohkot

A - ennen valmistelun aloittamista korjausta varten

B - talon korjaustöiden jälkeen

Ennen korjaustöiden aloittamista talon seinämien julkisivun purkaminen on välttämätöntä, jotta talon rungon voi päästä käsiksi ja julkisivun purkamisen jälkeen on tarpeen irrottaa penkki (jos sellainen on) ja poistaa oven ja ikkunan kehykset.

Ikkuna- ja ovikehykset on poistettava, jotta ne eivät vahingoita niitä nostettaessa taloa, sillä kun nostot yhdeltä puolelta 10-15 cm, talon poikkeama on noin 6-8 cm, mikä johtaa väistämättä oven ja ikkunan kehysten rikkoutumiseen.

Julkisivuverhoukset on purettava kokonaan tällaisissa tapauksissa:

 • jos aiot korjata talon seinien alemman osan, korvaamalla seinän pohjalla olevat leikkuulaudat.
 • jos aiot korjata kehyksen, pystyt tai alemman palkin putken rungon seinämiin.

Jos talon seinien alempi osa ei vaadi korjausta, ja vain kiinnityskruunu muuttuu, sinun tarvitsee vain poistaa trimmaus ikkunoiden aukkojen tasolle.

Kiinnityspalkin (lokin) korvaaminen kehysrakennuksessa

Talon rungon asennus ei ole tehty säätiöön, vaan asuntorunkoon, joka on valmistettu tukkeista tai puusta. Voit tutustua talon kehyksen laitteeseen artikkelissa "Kehyksen rakentaminen runko-talossa".

Jos kiinnityskruunu on kaatunut ja se on vaihdettava, se on vaihdettava. Miten tämä tehdään? Tarkastelemme vastausta tähän kysymykseen kahdessa versiossa - ensim- mäisessä vaihtoehdossa kiinnitysvanteen korvaamiseksi kehysrakennuksessa, toinen vaihtoehto - paneelitalossa.

Julkisivun ja verhon verhous on purettu, ikkunoiden ja ovilohkojen lisäksi voit jatkaa työskentelyä välittömästi kiinnityskorun vaihtoon. Tätä varten sinun on valmisteltava kehys nostolle - sitä on vahvistettava.

Tällöin ikkunaluukkujen tasolla on tarpeen kiinnittää 50 mm: n levyjä talon molemmilta puolilta pitkien pulttien tai nastojen (? 14 mm) avulla. Tällaisen liitännän muodostamiseksi levyiltä täytyy ensin kiinnittää ne runko-osaan kynsillä ja vasta sen jälkeen voit porata läpimenevää reikää kiinnittämään laudat rungon jokaiseen telineeseen ruuveilla.

Kun seinämä levitetään levyn avulla, on valmistettava paikka pistokkeen asennusta varten.

Tehdäksesi tämän, sinun on porauduttava tukirenkaiden väliin ja lähellä tukia, jotka sijaitsevat ääripäiden lähellä, tasoitetaan tason kiinnitysalusta sekä muodostavat tukevan pohjan (100 mm: n tai 100 mm: n tai 100 mm: n tai 100 mm: n osuuksilla).

Jos talossa on liuska-säätiö, niin et voi tehdä säätiön osittaista tuhoutumista, sinun on pakattava tiloihin sijoitettavat paikat talon molemmista kulmista (kuten kuvassa näkyy).

Kun säätöön on tehty kapea, ja kiinnitysloki on leikattu, voit asentaa nosturin ja tarkistaa sen työkapasiteetin, kun taloa ei voi nostaa. Tämä toimenpide tarkistaa tangon ulostulon nostolaitteen hydraulisylinteristä.

Tällöin varren ulostulokorkeuden tulisi olla korkeintaan puolet sen pituudesta, mikä on välttämätöntä, jotta talon yläosan nostokohdassa 10-20 cm korkeudella varsi ei täysin pääse ulos hydraulisylintereistään, mikä takaa talon nostamisen turvallisuuden.

Kun nostokapasiteetti on tarkastettu, on tarpeen valmistaa tukipylväät, jotka kiinnittävät talon nostamisen jälkeen vaaditulle korkeudelle. Tämä edellyttää 100 x 80 cm: n palkkiosuutta

Tuki- tuki

B-tukipalkin teline

B- ristikytkentätanko ja tukipylväs

Tukipylvään tämän rakenteen avulla voit ripustaa talon telineiden asentamisella talon toiselle puolelle (ulkopuolelta). Koska telineitä ei asenneta talon sisäpuolelle, tämä ei vaadi lattian osittaista purkamista ja säästää aikaa kiinnitysvanteen vaihtamiseen.

Tukipalkki (B) on suunniteltu vahvistamaan telineen tukijalkaa (A), ja se toimii myös takuuna siitä, että teline ei kääntyisi kuormituksen alle. Tukipylvään rakenteessa oleva ristikytkentäpalkki (B) on myös tarkoitettu lisäämään telineen tukialuetta valmiiseen kohtaan (sokea alue, puinen kilpi jne.).

Räkit on asennettava pitkin koko seinän pituutta enintään kahden metrin etäisyydeltä painottaen kiinteää, vankkaa perustetta - esimerkiksi betonipohjaa, joka voi olla sokea alue tai puinen kilpi, joka on tehty periaatteella, kuten hyllyn asennus.

Jos sokea aluetta käytetään tukialustana, on tarpeen tehdä vähintään 5 cm: n lovi paikassa, jossa tuki on asennettu. Jos puupalkki baarista toimii tukialustana, se on kaivaa maahan 15 cm: llä. Samalla kuopan pohja ja sen reunat on painettava huolellisesti, ja vasta sen jälkeen puinen kilpi lasketaan kaivoon. Puupaneelissa sekä sokea alueessa on tarpeen tehdä syvennys (hem) tukipylvään asennuspaikalta.

Nosta taloa ja korvaa kiinnityspalkki

Neljän henkilön on tehtävä talon nostotöitä, koska talon on nostettava kahdella telineellä, joka on asennettu enintään 1 metrin etäisyydelle talon kulmista (katkostettu talo, joka on valmistettu hirsirakenteista ja kallistus voidaan nostaa talon keskellä). Liittimien hydrauliikkasylinterien sauvojen lähtö on suoritettava samanaikaisesti talon esijännityksen poistamiseksi.

Nostettaessa taloa tukien avulla tarvitaan kaksi henkilöä, ja kaksi muuta ihmistä pitäisi talon puolelle tuoda puutavaraa talon sivuseinien alle. Tämä on välttämätöntä, jotta vältetään rungossa olevan rungon palkin katkeaminen hetkellä, jolloin talon pidättäminen noston jälkeen pysyy epäselvässä tukiportaiden avulla.

Kun talo nostetaan haluttuun korkeuteen, on asennettava tukipylväät. Tukee asennetaan talon kulmista keskustaan, kuten aiemmin mainittiin, niiden välisen etäisyyden tulisi olla enintään 1,5 metriä.

Tukit on sijoitettava toiselle päästään oheisen laudan alle taloon, kun taas toiset ovat tukikohdasta. Tukialustan pää on asennettava tukevasti niin, että tuki ei pääse sivuun sen jälkeen, kun liittimet on irrotettu talon alta. Lisäksi kullakin kannalla tulee olla tukijalka ja ylhäältä on tarpeen sitoa talon seinämä (kuten kuvassa näkyy).

Jotta tukit pystyisi seisomaan tukevasti, on tarpeen tehdä kulmakappaleita päissä (leikkauskulman valinta on mielivaltainen).

Jos tuki tukeutuu sokea alueelle, silloin sokean alueen pinnassa on oltava syvennyksiä - n. 3-5 cm syvä, leveys ja paksuus vastaavat tuen kulmaleikkauksen mittoja.

Jos haluat poistaa vanhan kiinnityspalkin (log), tarvitset moottorisahan tai haaran, jossa on suuri hammas leikkaamaan sen kruunun risteyksestä. Kiinnityslohkon (log) poistamisen helpottamiseksi se voidaan leikata useisiin kappaleisiin.

Kun vanha kiinnityspalkki on poistettu, on tarpeen leikata leikkaukset sivusuojapalkkeilta, jolloin voit helposti aloittaa uuden kiinnityspalkin säätöön leikattaen sen kappaleiksi.

Uuden kiinnityspalkin pistokkaat on tehtävä etukäteen ja palkin asettaminen on leikattava. Ennen kuin laitat puuta paikalleen, voit laittaa päälle vedenpitävä mezhventsovy eristys - juutti (pellavakuiduista).

Kun terälevy kelaantuu ja asetetaan paikoilleen, se on asetettava paikoilleen, ja tangon on oltava täysin suljettu hydraulisylinterissä, jos liittimiä ei ole asennettu - kiinnitetty kiinnityspalkki estää sen, että palkki on nostettava ja nostettava liittimet kannan päällä.

Tällöin yksi henkilö pitää puuta keskellä, ja kaksi ihmistä nostaa puuta tukien avulla seinän alareunan puuhun. Kiinnityspalkkia on painettava tiukasti palkin reunaan. Seuraavaksi tarvitset hieman enemmän - 3-4 cm nostaa talon seinämää, jotta kuorma poistettaisiin tukipylväistä ja irrottaisi ne.

Talon laskemiseksi paikoilleen on tarpeen irrottaa tunkki pistokkeesta varovasti niin, että sauva liukui sujuvasti hydraulisylinteriin.

Tärkeää! Kummankin liittimen tangot on laskettava synkronisesti, jotta vältyttäisiin talon vinoutumiselta, mikä voi vahingoittaa runkoa ja taloa kellarista!

Ja niin talo on asetettu paikoilleen, kiinnityspalkki (loki) yhden seinän alle muuttuaan, sitten kiinnityspalkkien korvaaminen menee vaiheittain - korvaaminen tehdään seuraavan seinän alla ja niin edelleen ympyrässä.

А- vuosineljänneksen kiinnityspalkkien liittäminen

B - uuden kiinnityspalkin liittäminen vanhaan - "tassuun"

Jos kiinnityspalkin vaihtaminen terassin sivulle ei ole tarpeen, sinun ei tarvitse leikata leikkauksia tässä baarissa, vain uuden kiinnityspalkin, jonka haluat tehdä lopussa, joka yhdistetään vanhaan kiinnityspalkkiin, joka on täsmälleen sama kuin vanha baari.

Mutta tämä menetelmä sopii parhaiten taloon, jossa on runkorakenne, paneelitalolle voi valita toisen menetelmän. Tämä voi johtua siitä, että kun olet ostanut vanhan paneelin talon, et voi olla varma siitä, että paneelien liitäntä on säilyttänyt entisen voittonsa ja että nämä yhdisteet voivat olla rikki, kun taloa nostetaan - ja sillä voi olla peruuttamattomia seurauksia, talo voi yksinkertaisesti romahtaa.

Tällaisen tilanteen välttämiseksi on mahdollista vaihtaa kiinnityskruunu talon pienimmällä nostamisella (noin 2-3 cm) ilman, että taloa ripustetaan tukipylväisiin, mutta tässä tapauksessa vanhoja tankoja (lokeja) ei voi vaihtaa uusiin kiinteisiin tankoihin. Uudet palkit on kiinnitettävä toisiinsa ja kiinnitettävä pulttien tai pulttien avulla tai kiinnitettävä varovasti vanteen valikoivaa korvausta vain niissä paikoissa, joissa materiaali on tullut käyttökelvottomaksi.

Aivan kuten ensimmäisessä vaihtoehdossa, on tarpeen purkaa penkki, jos se on yksi, poistaa talon leikata pohjalla julkisivu (jos julkisivu verhous on vanha, niin se on parasta korvata se heti). Ikkuna- ja ovilohkoja ei voida purkaa, irrota ikkunan kehykset ja irrota ovi oviaukosta, mikä on välttämätöntä vain, jos taloa on nostettava hieman.

Kun kiinnitysreunaan pääsy on vapaa, on tarpeen suorittaa perusteellinen tarkastus asuntoväliväristä. Baarit tai lokit voivat tulla käyttökelvottomiksi, ei pitkin koko pituutta, lähinnä paikka, jossa kiinnityskruunu tulee käyttökelvottomaksi - materiaali hajoaa, se on talon ikkunoiden ja talon kulmissa.

Jos taloa nostetaan tiettyyn korkeuteen kiinnityskruunun muuttamiseksi kokonaan, tässä tapauksessa on tarpeen kiinnittää suojat toisiinsa 50 mm paksuilla levyillä kahdessa paikassa. Alhaalta kiinnitä suojat irti kiinnityskruunusta noin 25-30 cm ja ylhäältä alaspäin 5 cm: n etäisyydellä ikkunan pohjasta. Tässä suoritusmuodossa, toisin kuin ensimmäinen, suojukset on kiinnitettävä oikein koko talon ympärysmittaan.

Seuraavaksi sinun on tehtävä telineeseen sijoitettava kapea, etäisyydellä talon kulmista, niin että niiden välissä on vähintään 3 metriä. Leikkaa sitten kiinnityspalkin osat ristikoihin ja aseta niitit niihin ja nosta taloa 2-3 cm niin, että loput kiinnityskruunun palkista voidaan poistaa.

Kun osa palkista on poistettu, sinun on asennettava uusi palkki tähän paikkaan. Puutavaran on oltava valmistettu etukäteen - leikattu haluttuun kokoon (esimerkiksi 3 m) ja päistään leikkuujätteet yhdistetään muihin tankoihin.

punaiset ristit ovat palkin osia, jotka on vaihdettava kruunun keskiosan korvaamisen jälkeen.

Kun kruunun keskiosa on asennettu, voit poistaa kruunun sivulatauksen, joten sinun täytyy tehdä sama kapea talon perustekstin sivupinnan alapuolella. Tämän jälkeen leikata osa kiinnityspalkista ja aseta teline niittikoriin, käytä sitä nostaaksesi talon (2-3 cm) ja poista kiinnitysrenkaan edessä oleva palkin sivuverhoilu. Sen sijaan asenna uusi puu valmisleikkauksilla, kuten kuvassa on esitetty.

Palkin asentamisen jälkeen on tarpeen irrottaa nosturi ja kytkeä talon etupuolella olevat pylväät pultteihin tai pultteihin. Tällöin poraa läpimitaltaan vähintään 12 mm: n reiät, joihin pultit tai pultit asennetaan pylväiden liittämiseen. Voimakkaampaan liitokseen on kiinnitettävä tangot vähintään kahdella pultilla, ja tangon liitoksen katkaisun pituus on vähintään 30 cm.

Varotoimet, kun työskentelet kiinnityspalkin vaihtamisen yhteydessä:

 • nostomekanismit (liittimet, vintturit jne.) on oltava hyvässä kunnossa ja niiden kuormituskapasiteetti ei saa olla alle 5 tonnia
 • tukipylväiden asennukseen käytettävien palkkien ei pitäisi olla syviä halkeamia, niiden ei pitäisi olla suuria solmuja, jotka kuormituksen aikana voivat rikkoa puuta
 • kun taloa nostetaan ja tuetaan tukipylväät, on kiellettyä käsien laajentaminen nostetun talon alle, jos on tarpeen suorittaa mitään töitä, jotka on suoritettava korotetun talon alle, sitten talon alle on asennettava lisäturvatangot, kun työ on tehty, tankoja on poistettava
 • Ei ole suositeltavaa tehdä työtä tuulen voimakkaassa tuulessa, sillä yksi seinän asentama korotettu talo, joka on tukipilareiden tukipyörät, voi yksinkertaisesti jättää pohjan. Jos on välttämätöntä työskennellä kiinnitysrenkaan korvaamiseksi voimakkaassa tuulessa, sinun on asennettava turvakomponentit talon puolelle ja kiinnitettävä ne maahan, kuten kuvassa on esitetty (kaivon pohja on täytettävä oikein).

Jos et ole varma, että voit selviytyä tästä työstä, on parempi palkata puusepän tiimi, joka on erikoistunut korvaamaan kiinnitykset jne., Koska ei ammattimaisesti tehty työ voi johtaa taloon, joka voi jättää säätiön tai yksinkertaisesti romahtaa.

Näiden töiden hinnat eri alueilla ovat erilaisia, mutta keskimäärin voit laskea summan, joka tarvitset tällaisiin korjauksiin kotona, jos käytät ammattilaisten apua - keskimäärin tämä summa on noin 800-1200 dollaria.

Vaihdettaessa kiinnitysrengasta, kiinnitä huomiota kehyksen kotelon pohjaan ja pohjarakenteeseen. Jos laudat ovat jälkiä sientä hyökkäyksestä, muut loukkaantuvat puutteet, silloin tässä tapauksessa kannattaa suorittaa ja korvata talon seinämien alaosa, kuten kuvataan toisessa osassa.

Kuinka tehdä ylä- ja alareunastojen rungon talon

Kehysrakenteiden putkisto on suunniteltu varmistamaan tärkeimpien tukirakenteiden yhteistoiminta. Alempi on roolirenkaiden rooli pylväs- tai paalusäätiössä ja yksittäisen runkorakenteen ylävaljaat ottavat teholevyn toiminnan. Näiden elementtien pätevä asennus rakennuksen korkean luotettavuuden varmistamiseksi. Jokaista lajia on tarkasteltava erikseen.

Alemman kodin trimmaus

Pohjan vanteet ovat usein puiset palkkiosuudet 150-150 tai 200-200 mm. Osien mitat voidaan valita laskemalla, mutta niiden ei pitäisi olla pienempiä kuin rakennuksen seinien paksuus. Pohjan vanteen päätoiminto on varmistaa talon irrotettujen tukirakenteiden yhteistoiminta, joten se ei ole tarpeellista nauhalevyn kanssa.

Rostverk voidaan myös valmistaa metallista, mutta seuraavia kohtia haittaa yleensä:

 • suuri metallielementtien paino aiheuttaa suurta kuormitusta perustuksiin, mikä lisää niiden kustannuksia;
 • vaikeuksia tehdä omia käsiään suuren tuotemäärän takia;
 • teräksen korkeat kustannukset verrattuna puuhun.

Alemman vanteen tarkoituksena on varmistaa talon irrotettujen tukirakenteiden yhteistoiminta.

Lisäksi ei ole mahdollista yhdistää puuta teräselementteihin näiden materiaalien fysikaalisten ominaisuuksien eron vuoksi.

Kun sidontalaite voidaan jättää huomiotta

Joissakin tapauksissa laite pienentää sitoutumista talossa tulee tarpeettomaksi tapahtumaksi. Näitä vaihtoehtoja ovat:

 • Laitelaitokset nauhan perustuksiin;
 • rakentaminen Kanadan-amerikkalaisen teknologian avulla;
 • kehyspaneelin rakenne.

Rakennettaessa taloa toisessa tapauksessa käytetään SIP-paneeleja (sandwich-paneeleja). Järjestelmä ottaa talon nopean kokoonpanon suunnittelijana. Tämän tekniikan haittapuolena on kyvyttömyys rakentaa talon omiin käsiinsä.

Putkistovaatimukset

Kun teet omia käsiä, sinun on hallittava tarkasti seuraavat kohdat:

Vedeneristysjärjestelmä palkin kiinnittämiseksi jalustaan

 • Sahatavaran laatu (ensimmäisen tai toisen luokan havupuuta käytetään laakerirakenteissa, sääntelyasiakirjojen mukainen kosteus on 12 prosenttia);
 • geometristen kokojen noudattaminen;
 • luotettavan liittämisen kaikkiin vyön elementteihin, mukaan lukien korkealaatuinen kiinnitys elementin elementteihin;
 • luotettava vedeneristys paikoissa, jotka kiinnittävät vanteita betoniin tai metallisiin perustuksiin;
 • Pakollinen hoito tulenkestävillä aineilla (palonsammutusyhdisteillä) ja antiseptisilla aineilla (estää hometta ja sientä puupinnalla), joka suoritetaan kullekin elementille erikseen ennen asennuksen aloittamista.

Materiaalin valinta

Kuten jo mainittiin, kehysrakennuksen alempi leikkaus voi olla puusta tai metallista. Puu sopii paremmin, mutta kun sitä käytetään, valintaongelma syntyy jälleen. Puupalkkeja on kahta tyyppiä:

Toiselle vaihtoehdolle on tunnusomaista lisääntynyt lujuus ja kyky käyttää suurilla kuormilla tai katkeilla. Hinta on suurempi kuin samankaltaisen massiivipuisen palkin palkki. Oman käden talon rakentamiseksi kalliin laminoidun puun käyttö ei useinkaan ole taloudellisesti mahdollista, koska kevyiden runkorakenteiden kohdalla riittää tavallinen kaari.

Loppujen lopuksi voimme päätellä, että yksittäisen talon rakentamiseen paras vaihtoehto olisi vankka puutavara.

Kiinnitys vanteet perustuksiin

Kun perustan talon betoni tai tiili käyttää ankkurikiinnitys. Perusrakentamisen vaiheessa ne tarjoavat ankkuripultteja, joiden läpimitta on 12-16 mm.

Ankkurointi säätiön omilla käsillä

Pituus valitaan siten, että kiinnityspalkin riittävä kiinnitys varmistetaan. Sen pitäisi päästä puuhun vähintään 8-10 cm, mutta on parempi saada läpivientikiinnitys.

Puun saumaaminen kiinnitetään läpimitaltaan vähintään 12 mm: n pulttien avulla. Kiinnittimien toisena vaihtoehtona voit käyttää samassa osassa olevia metallisia nappuloita. Kiinnittimien käyttöä suositellaan käsiteltäväksi suojaavilla yhdisteillä korroosion estämiseksi.

Vyöpalkkiyhteydet

Kun työskentelet omalla kädellä, on huolehdittava siitä, että grilli on luotettava liitäntä kulmissa, paikoissa, joissa ulko- ja sisäseinät kohtaavat. Rakennuksen riittävän suurella pituudella sahatavaran standardipituus ei välttämättä riitä ja sinun on yhdistettävä leikkuupalkki pitkin pituutta. Liitännät voidaan tehdä seuraavilla tavoilla:

 • "Tassassa" ja "puun lattiassa" sopii pituuden lisäämiseen;
 • "Dovetail" (kaikkein hermeettinen, mutta vaikea toteuttaa) sopii vierekkäisiin sisäseiniin ulkoisiin;
 • "Root spike" sopii parhaiten kulmiin;
 • "Päästä päähän" on yksinkertaisin yhteys, jolle on ominaista matala luotettavuus.

Valssin osiosta riippuen liitokset "tassussa" ja "puun lattiassa" on valittu. Liittimen koon tulisi olla 2-3 säteen korkeudella. Turvallinen kiinnitys lisäksi käyttää nastat.

Lattiakehys talo

Ratkaiseva ja taloudellinen ratkaisu olisi käyttää alaraajoitusta kehysrakennuksen lattian osana. Palkki on tukipalkkien rooli, jonka välissä on tehokas eristys. Kehyksen päälle on asennettu ensimmäisen kerroksen piirakka.

Vaadittava eristyspaksuus riippuu rakennusalueesta. Keskimäärin sen arvo on 150-200 mm. Laskenta tekee yhteisyritys "Rakennusten lämpösuojaus".

Yläraja

Tämä puu on välttämätöntä, jotta katon paino ja lumen kuormitus jakautuvat tasaisesti seinämille. Oman käden työn yksinkertaistamiseksi ylempi ja alempi putkisto tehdään samasta materiaalista samasta osasta. Palkkien välinen sidos on sama kuin edellisessä tapauksessa.

Järjestelmä ylimmän trimmaustelineen taloon

Asennusvaippa telineeseen

Kiinnitys voidaan tehdä leikkausten tai teräskolmi- en avulla. Ensimmäistä menetelmää käytettäessä on tarpeen laskea virtojen korkeus etukäteen ottaen huomioon leikkaus.

Vaihtoehdot rungon pystysuorien pystysuorien kiinnikkeiden kiinnittämiseksi alareunan palkkiin

Varsinaiseen palkkiin on järjestetty erityiset urat jokaiselle hyllylle, ja niiden on vastattava uria kiinnikkeiden kiinnittämiseen alemmassa vanteessa. Lisäksi malli on kiinnitetty nauloilla. Kun asennat omalla kädellä telineen kulmien avulla, kiinnität ruuvit.

Kiinnitysraudat yläreunaan

Mauerlat havaitsee pystysuoran ja horisontaalisen kuorman ristikkojärjestelmästä. Vaakasuora se levittyy tasaisesti seinille. Vaakakuorma on työntövoimaa.
Kiinnitys tehdään useimmiten helmalla. Sen jälkeen muotoilu kiinnitetään lisäksi kahdella naulalla kummallakin puolella. Voidaan kiinnittää kulmien avulla.

Asennetaan kiskojen yläreunaan

Kun runkorakenne on leikattu omilla kädillä, on välttämätöntä valvoa lähdemateriaalin laatua ja liitosten luotettavuutta.

Tämä takaa rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden. Tekniikan noudattamisen ansiosta palkki yhdistää luotettavasti kaikki erikseen pysyvät runkorakenteet yhteen kestävään järjestelmään ja varmistavat seinäpylväiden vakauden ja tasaisen kuormituksen perustan talosta ja seinistä katolta.

Alareunan vaihtaminen kotona

Jos huomaat, että talosi lattiat ovat hieman taivutettuja, yksi mahdollisista ongelmista voi olla laakerin seinän alemman kruunun mätäneminen. Tämän ongelman korjaamiseksi on tarpeen kiireellisesti vaihtaa talon pohjareunus, jonka aikana vanhan vanteen sijasta asennetaan uusi koko. Tämä on tehokkain tapa, jolla esikaupunkirakenteen alaosa on täysin kunnostettu.

Mutta miten päättää, että tämä on juuri ongelma, jos ei ole vapaata pääsyä alempaan kruunuun, ja kadun puolella on mahdotonta nähdä täydellisesti tapahtumakuvaa. Haluatpa, pidätkö vai ei, ja joskus on pudonnut vanhat kerrokset. Ne poistetaan kokonaan tai vain osittainen purkaminen suoritetaan vain välttämättömissä paikoissa. Sitten lattiarakenne palautetaan edelliseen tilaansa.

Joskus pohjavarren vaihtaminen kotona tapahtuu, kun lattia on kokonaan vaihdettu tai säätö korjataan. Usein tämä rakenne on piilotettu, ja siksi aputoiminnoilla pääsy alareunaan on vähän avattu. Luonnollisesti virheet näkyvät välittömästi, jos sellaisia ​​on. No, sen seurauksena se ensin harkitaan, ja sitten korjaustoimenpideohjelma toteutetaan.

Ammattilaisten alaosaston vaihto tapahtuu kahdella tunnetulla tavalla. Kruunua voidaan muuttaa kokonaan, kuusi metriä pitkä. On myös mahdollista järjestää työtapoja palkin osittaisella leikkauksella, jonka pituus on keskimäärin 2 ja 3 metriä. Materiaalin paksuus valitaan erikseen, ja tavallinen vakiokoko on 150-150 mm tai 200-200 mm.

Varmista, että alempi puutavara tarvitsee sen vedenpitävyyden hoitamiseen. Siksi vanhan pohjan päälle asetetaan kerros katemateriaalia tai betonipohjaa käsitellään erityisellä suojausratkaisulla, joka ei yleensä päästä kosteutta läpi. Näin puuta ei saa liottaa kosteuteen, mikä takaa sen pitkäikäisyyden. Mitä kuivempi puun hyödyntäminen, sitä kauemmin se kestää.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä kruunujen kiinnittämiseen toistensa ja nivelen kesken. Luotettavin kiinnityselementti tällaisissa tilanteissa ovat metallikannattimet. Ne ahtautuvat tiukasti puun rakenteeseen, mikä mahdollistaa puun tarttumisen toisiinsa perusteellisesti. Riittävät täyttämään jäljelle jääneet halkeamat hyvällä kokoonpanovaihteella tai tiivistämään erikoisella tiivistysaineella puuta.

Betoniperustuksissa kannattaa käyttää kahta kruunua rakennuksen pohjalla. Näin varmistetaan, että lattiat ovat lämpimämpiä. Jos laskut alemman kruunun alapäähän, syntyy epämiellyttäviä prosesseja, jotka liittyvät kylmän tunkeutumiseen talon sisälle. Puun paksuus 150 tai 200 mm ei riitä talon luotettavaan lämpösuojaukseen ja erityisesti sen alaosaan. Mutta toisen puun avulla voit erottaa lattiat perustuksesta optimaalisella etäisyydellä, minkä seurauksena tämä ongelma neutraloidaan etukäteen.

Kadun puolella on parasta huolehtia alemman puun täydellisestä sulkemisesta päällystysmateriaalilla. Lisäksi laaja refluksointi ei loukkaantunut, joka on asennettu vain alareunaan ja toisaalta erottuu pohjan leveydestä. Siksi tällaisten asioiden käsittelyssä asiakkaan on tarjottava asiakkaalle mahdollisimman helppokäyttöiset ja laadukkaat tiedot asiakkaalle esineestä siten, että hänellä on oikea käsitys todennäköisestä käytännön työstä.

Pohjavarren vaihtaminen kotona pitäisi ratkaista ongelma kokonaan, ei luoda sitä. Siksi sinun ei tarvitse valita alhaista hintaa, vaan lähestyä tämän ongelman ratkaisua perusteellisesti ja siten kirkkaalla päällä, hyvällä sisäisellä intuitiolla sekä saatujen tietojen perusteellisella tarkistamisella. Ja vasta sen jälkeen on jo mahdollista päättää, keneltä ja miksi tilata nämä rakennustyöt lähiöalueellasi.

Alemman puutavaran vaihto: ohjeet

Alempi kruunu - ensimmäinen rivi puuta, joka sijaitsee pohjalla lähinnä maahan. Hän kärsii jatkuvasti erilaisten epäsuotuisien tekijöiden vaikutuksesta: sateesta, lumesta, korkeasta kosteudesta maasta ja siksi alkaa nopeasti pilaantua. Sekä loki ja palkki ovat murtuvia, joten korjaukset saattavat olla välttämättömiä jokaiselle talolle yhdessä päivässä. Alhaisen puun korvaaminen kotona on vaikea, mutta täysin ratkaistava tehtävä, ja sen tuloksena talo saa uuden luotettavan perustan, joka toimii vielä useita vuosia.

Työkalut ja materiaalit talon nostamiseksi baarista

Kuinka korvata pohjatavaran kotona? Tätä varten sinun on esitettävä kaikki tarvittava tarvike:

 • Useita liittimiä, niin että voit kasvattaa puurakennuksen vähitellen. Niiden on oltava riittävän nostoisia ja mukavia, jotta ne voidaan helposti asettaa talon alle.
 • Uudet materiaalit talon palauttamiseksi. Tarvitset samanlaisen puun kuin muut kruunut, sinun on huolellisesti käsiteltävä linnan elementtejä. Yksi edullinen ratkaisu olisi ostaa puuta alempaan lehtikuusikruunuun: vaikka tällainen puu on kallista, se ei käytännössä ole murtuva, joten se voi selviytyä pitkään.
 • Materiaalit, joilla perusta palautetaan. Perusta myös ajan myötä putoaa ja on korvattava. Joillakin kylissä on vielä mahdollista tavata taloja, joita ei ole asennettu betoniin tai tiiliin, vaan suurille, leveille kantoille, jotka kestävät painon hyvin lyhyeksi ajaksi.
 • Taltat, kirveet, vasara ja muut puusepäntyökalut. Rakennuksen tarkka korottaminen vaatii paljon työtä, ja tämä työ tehdään paremmin avustajien mukana.

Ennen kuin nostat talon, laatikko on valmisteltava uudelleen. Kaikki huonekalut on otettu pois rakennuksesta, on suositeltavaa myös purkaa vesijohto ja vaihtaa lattiapäällyste.

Meidän on poistettava ovi- ja ikkunalohkot suojaamatta niitä tuhoamiselta, lisäksi on toivottavaa purkaa aluslaatta.

Vasta sen jälkeen rakennus on valmis nousemaan kruunujen korvaamisella.

Epäonnistuminen ja tekniikan noudattamatta jättäminen johtavat surullisiin seurauksiin: talossa voi olla vinoja, myös muurien halkeamat ovat mahdollisia.

Tällainen työ olisi toteutettava erittäin huolellisesti, joten on toivottavaa houkutella ammattilaisia, jotka ovat jo tehneet tämän useammin kuin kerran.

Alemman kruunun vaihtaminen

Kuinka vaihtaa pohjan puuta talossa? Tämä työ alkaa säätiön valmistelusta. On tarpeen kaivaa kaivannon ympärillä talon, jotta paljain ja tarkastaa pohjan rakennuksen.

Jos perustuksessa ei ole halkeamia ja muita vaurioita, ja se pystyy kestämään talon painon, sitä ei voida muuttaa, mutta näin ei aina tapahdu.

Alustan sarakkeet kutistuvat usein aika ajoin, ja niiden epätasaisen sijainnin takia talo joko kallistuu toiselle puolelle tai alkaa hitaasti päästä maahan.

On välttämätöntä korvata kaikki aikaisemmin vahingoittuneet sarakkeet. Myös tämä on tarpeen korottaa rakennusta.

Jos halkeamia esiintyy monoliittisessa perustassa aika ajoin, on tarpeen täyttää ne erityisellä tiivisteellä.

Vakavampien vaurioiden varalta on tarpeen asentaa uusi vahvistettu hihna talon ympärille ja liittää se olemassa olevaan perustukseen metallisilla tapilla ja muilla kiinnikkeillä.

Kruununvaihtoprosessin vaiheet

Kuinka vaihtaa pohjapalkin kotona? Tällainen työ toteutetaan useassa vaiheessa:

 1. Seinät on vapautettu olemassa olevista vanhoista pinnoista: sivuraide, paneelit, kipsi jne. Taputuksen avulla on tarpeen määrittää puun vahingoittuneen osan rajat.
 2. Jackit asennetaan talon seinämien alle, minkä jälkeen voit jatkaa talon nousua. On äärimmäisen tärkeää, ettet kiihdytä, sinun on nostettava hitaasti, jotta puuta ei vahingoitu eikä halkeamia näkyisi. 5 cm: n korkeudella talo kasvaa hitaasti, jonka jälkeen seinät asennetaan tiilen tai muiden kestävien materiaalien pylväisiin.

 • Tämän jälkeen voit korjata pohjan tai vaihtaa pohjatason puuta. Jos vahinko on vähäinen, voit katkaista osan puusta ja vaihtaa sen uudella materiaalilla. Tämä vaatii tarkan laskelman, joten alempi kruunu muuttuu kokonaan, eikä ole vaikeata saada hyviä materiaaleja sille.
 • Puutavaran vaihtoa varten taloa voidaan kevyesti laskea paikalleen. Samoin hyvin hitaasti rakennetta alennetaan tavanomaiseen korkeuteen, minkä jälkeen ratkaistaan ​​ongelma, jonka mukaan talon asukkaille annetaan jäteveden ja jäteveden käsittely.
 • Kun rakennus on laskettu paikalleen, lattia on koottu uudelleen, ovet ja ikkunaluukut on asennettu. Tällaiset korjaukset estävät rokotteen leviämisen ja rakennus kestää paljon kauemmin.

  Talon rakentaminen

  Jokaisen puutalon omistajan tulee ennen tai myöhemmin joutua korvaamaan rakenteen tärkeimmät rakenteelliset elementit. Useimmiten puhumme alemman kruunun palauttamisesta. Tämä tehtävä ei ole helppoa, vaatii tiettyjä teoreettisia tietoja, erityisiä työkaluja ja kokemuksia tällaisen työn suorittamisessa.

  Tarve korvata talon alareunat

  Puutalot ovat suosittuja myös nykyaikaisten, käytännöllisempien materiaalien ja rakennusteknologioiden myötä. Kuitenkin puutaloilla on yksi merkittävä haittapuoli - puun hauraus ja sen herkkyys mätä. Rakenteen alemmat vanteet lopulta tulevat hyödyttömiksi.

  Jos puutalon rakentaminen toteutetaan "mielen mukaan", talon toimintakausi ilman uudistusta on 50 vuotta. Mutta käytännössä tämä ei aina ole. Ensinnäkin talon alempi kruunu alkaa hajota, joka on kosketuksissa veden kanssa enemmän kuin muut rakenteelliset elementit.

  Alhaisten vanteiden nopea rappeutuminen johtuu huonolaatuisesta, valmistautumattomasta materiaalista. Kokeneet käsityöläiset suosittelevat käytettäviksi vain lehtikuusia munatessa. Tämä puu, kumma kyllä, ajan myötä, kun se on märkä, se vain vahvistuu.

  Usein puurakenteiden rakentaminen on osa ammattimaista rakentajaa, joka laiminlyö teknisen prosessin kouristukset. Lisäksi materiaalin laatua ei aina voida valvoa - puuta ei saa kuivata tai korjata riittävästi "kauden ulkopuolella". Tärkeä tekijä on huono vedenpitävyys, joka on tehty edullisista merkkeistä kateaineista. Tämän seurauksena - 5-6 vuoden kuluttua vuokranantaja joutuu päättämään alhaisemman vanteiden korvaamisesta ja rakennuksen jälleenrakentamisesta.

  Se on tärkeää! Kestävästä, korkealaatuisesta kuivuneesta ja antiseptisestä puusta valmistetulla talolla on luotettava vedenpitävä rakenne ja katon suojusseinämät lumi ja sade, kestää vähintään puoli vuosisataa korjaamatta.

  Kruunujen silmämääräinen tarkastus auttaa määrittämään korjaustarpeen ja työmäärän. Kun napautat vasaraa tai kirves kirveltä joissakin paikoissa, kuuluu kuuroääni - merkki siitä, että puu heikkenee sisäpuolelta. Tarkempi käsitys tuhoamisesta saadaan työstämällä pieni taltta.

  On tarpeen tarkastaa ja 2-3 loki sijoitetaan kiinnityslainan yläpuolelle - todennäköisyys vahinko on myös korkea. Ei ole tarpeetonta arvioida säätiön tilannetta. Pienet halkeamat on suljettava paperinvalmistustasolla. Jos nauhat repeytyvät ajan myötä, se tarkoittaa, että pohja on epämuodostunut, ja sinun on vaihdettava vanteet ja korjattava puutalon perustukset.

  Tapoja korjata kruunut kotona

  On suositeltavaa korvata alemmat vanteet asiantuntijoiden avulla. Tämä prosessi on teknisesti ja fyysisesti hyvin monimutkaista. Työkokemukset voivat johtaa katon, savupiippujen, lattian tai koko talon tuhoutumiseen. Lisäksi talon itseparannus ei ole turvallinen esiintyjille.

  Korjaustekniikka riippuu useista tekijöistä: säätiön ja kruunujen teknisestä kunnosta, rakennuksen mitasta, vapaan tilan saatavuudesta talon lähellä, vierekkäisten rakennusten läheisyydestä, savupiipun läsnäolosta jne. Valitse sopivasti jälleenrakennustekniikka, kun punnitaan kaikki hyvät ja huonot puolet, voi päällikön, jolla on kokemusta tällaisen työn suorittamisesta.

  Kruunujen osittainen korvaaminen ilman nostolaitetta kotona

  Osittainen korjaus, niin kutsuttu "piste", suoritetaan, jos puu on alkanut murtautua yhdestä tai useammasta osasta kruunun alareunaa. Tällöin kruunu kokonaan muuttuu epäkäytännölliseksi.

  Paikallisella korjauksella korvataan vain lokin vaurioitunut osa.

  Kruunun osittaisen korvauksen summat:

  • helppokäyttöisyys;
  • työ voidaan tehdä itsenäisesti ilman ammattilaisten ja erityislaitteiden osallistumista;
  • merkityksettömiä taloudellisia investointeja.

  Miinukset "piste" korjaus:

  • lisäliitosten muodostuminen lisää lämpöhäviötä;
  • rakenteellinen lujuus heikkenee.

  Yleinen menettely kruunujen osittaiseksi korvaamiseksi:

  1. Tunnista vaurioitunut alue. Käyttämällä taltta tuhon asteen määrittämiseksi. Puhdista ja tarkasta puu ympärillä.
  2. 40 cm: n etäisyydellä sivun reunasta, jotta tasoituskorkeus olisi kaksi tai kolme kruunua.
  3. Paksuus 40 cm paksuudelta tulee naulata runkoon sisä- ja ulkopuolelta.
  4. Poraa reikiä viimeisessä ja ensimmäisessä kuristuneessa kruunussa. Asenna halkaisijaltaan vähintään 12 mm pitimet.
  5. Käytä moottorisahan varovasti kruunun vahingoittunutta osaa ja poista se.
  6. Luo 2 cm leveä leikkaus kruunuun, joka on korjattava. Nämä reiät ovat välttämättömiä, jotta tukit pysyvät tukevasti uuden osan kanssa.
  7. Valmistele vaihdettava alue lokista. Sen halkaisijan ja pituuden on vastattava täysin sisäänvedettyä elementtiä. Sisällä, sinun on tehtävä vastausleikkaus.
  8. Aseta uusi palkki. Laita baari ja viimeistele liuska murskaamalla.
  9. Eri puolien leikkausten paikoissa tehdään kolme reikää ja työnnä tukilevyihin, mikä mahdollistaa vanhan lokin ja kiinnikkeen turvallisen kiinnittämisen.
  10. Slots prokonopatit tow. Vaihtoehtoisesti voit käyttää juuttia tai sammalta.

  Kruunu, joka koostuu useista osista, on vähemmän kestävä kuin kiinteä. Siksi jotkut asiantuntijat suosittelevat tällaisen tekniikan käyttöä äärimmäisissä tapauksissa tai väliaikaisena ratkaisuna.

  Talon alemman kruunun vaihtaminen tiilimuuraukseen

  Vaihda alempi kruunu tiilimuodostumaan kahdella tavalla: puun talon nostamisella ja nostamatta. Teknologian valinta riippuu ensisijaisesti säätiön tyypistä, rakennusten ikästä ja korjaustöistä.

  Jos talossa ei ole perustusta ja se seisoo suoraan maahan, ei koko rakennusta tarvitse nostaa. Ilman nostoa voit rekonstruoida kruunut, jos rakennuksen aikana asetetaan sarakepohja.

  1. Haavoittuneet alueet leikataan edellä kuvatun tekniikan mukaisesti.
  2. Tiilen perustus asetetaan.
  3. Säätiön pinta toimitetaan ehjiin lokeihin.
  4. Tarvittaessa vaihda ei yksi, mutta useampi rivi kruunuista.

  Neuvoston. On toivottavaa aloittaa työ talon kulmista - katkaista liitokset päissä ja muodostaa kiinteä tuki.

  Kalliimpi ja aikaa vievä menetelmä - talon nostaminen liittimiin. Hydrauli- tai ruuviyksikön avulla nosto suoritetaan, hirsitalon osat korjataan ja muuraus asetetaan päälle. Toimien yleinen algoritmi:

  1. Nosta rakennusta kulmiin.
  2. Aseta väliaikaisen tuen kulmat.
  3. Poista talon vanha perusta.
  4. Rakenna tiilimuuraus, aseta vesieristys ja laske rakennus.

  Puukehyksen nostaminen liittimiin

  Itsekorjaus usein turvautuu tekniikkaan nousun talon jack. Menetelmän edut:

  • työn kustannusten optimaalinen suhde ja sen laatu;
  • kyky päivittää säätiön vedeneristyskerros;
  • korkea luotettavuus.

  Vahvistusmenetelmän haitat ovat:

  • tiettyjen taitojen ja tietämyksen tarve;
  • tiukasti noudatettava työtapaa;
  • prosessin kesto;
  • kun käytät liittimiä, myöhemmin uusia liitoksia.

  Helpoin tapa nostaa talon pylväsperustaan. Tunkin pohja on asennettu tukikannattimien, kuten betonilohkojen, väliin. Ensinnäkin vanha loki leikataan. Jos suunnitelmissa on useiden kruunujen korvaaminen, useat lokit leikataan pois kerralla.

  Kun vaihdat kaksi alempaa vartta, sahataan kaksi lokia, joka on asennettu niin, että se on kolmannen rivin lokia vasten.

  Rakennettaessa taloa nauhalustalle noston järjestys on hieman erilainen - pohjan osittaista tuhoamista tarvitaan. Talon kulmasta on välttämätöntä vetäytyä noin 1 m: n etäisyydeltä ja leviä 40 cm: n leveä osa. Korkeus riippuu liittimen tyypistä.

  Kun rakennat rakennuksia, sinun on noudatettava joitain sääntöjä:

  • pienempää esijännitystä varten, on toivottavaa nostaa talon kaikki puolet samanaikaisesti;
  • Talon kummallakin puolella sinun täytyy tehdä kaksi tai useampaa ristikkoa - riippuen rakennuksen koosta;
  • niittien sijainti samassa etäisyydestään talon kulmista.

  Se on tärkeää! Kun talojen vanteet on korjattu nauhapohjalla, säätiön eheys on rikki, mikä heikentää sen voimaa.

  Puutalon vaiheittainen korjaus: kruunujen vaihto

  Valmistelut

  Hirsitalon talo on valmisteltava huolella nostettavaksi, nimittäin:

  1. Ota talon kalusteet, kodinkoneet. Yleensä talon pitäisi olla mahdollisimman vapaata.
  2. Poista ovet ja kehykset ikkunoista, poista ovet ja ovikuvake. Tämä helpottaa rakentamista ja säästää ikkunoita / ovia vaurioilta ja mahdollisilta vinoutumisilta.
  3. Puulattia irtoaa seinistä. Sen tulisi ottaa huomioon:
   • kruunun yläpuolelle upotettua lattiaa, jota ei ole tarkoitus muuttaa, ei voida poistaa;
   • kruunuun upotetut lokit on pudonnut, asennettava tukipilarit lokien alapuolelle ja erotettava ne alemmasta kruunusta.
  4. Talot takat tai uunit asennetaan yleensä erilliseen säätiöön. Jos tätä normia ei noudateta, talon nostaminen vahingoittamatta lämmityslaitteistoa on mahdotonta.
  5. Erota liesi / takka savupiippu kattoista ja kattoista.
  6. Talon ehjät kruunut on kiinnitettävä ja kiinnitettävä. Paksuudeltaan 40 cm paksuudat kiinnitetään pystysuoraan rakennuksen kehän ympäri, kiinnitysvaihe on 50 cm. Kortit ovat nauloja sekä ulkoalta että talon sisäpuolelta. Levyn alapää on kiinnitetty alempaan jäljellä olevaan kruunuun ja ylempään - ylempiin kruunuun. Tämä toimenpide säästää taloa muodonmuutoksesta elpymisprosessissa.

  Hirsitalon korotusmenetelmä: pylväs- ja nauhaosasto

  Askel askeleelta nostetaan taloa sarakkeen pohjaan:

  1. Merkitse liittimien sijainti ja leikkaa alemman kruunun alueet. Nippujen tulisi vastata nostolaitteen kokoa.
  2. Mittaa nostokorkeus nostetulla / upotetulla sauvalla ja vertaa tätä arvoa etäisyys lokista maahan.
  3. Tarvittaessa tee tunneli nosturin asettamiseksi.
  4. Tuetaan telineasennuksen tukea. Betonilohko tai lautapöytä toimii alustana.
  5. Aseta teline - aseta metallilevy tikun pään ja alemman lokin väliin.

  Se on tärkeää! Talon nostamiseen tarvitaan vähintään 4 pistoketta. Ne asennetaan kahteen talon vastakkaiseen puoleen - ne valitsevat rakennuksen laajat sivut. Etäisyys talon kulmasta on noin 1 m.

  Hirsitalon nostaminen nauhalevyllä:

  1. Vahingoittuneissa kruunuissa leikkaa niitit vipun alle (lohko, liitin tai loki). Vivun pitäisi olla vapaa mennä maan alle, joten lattia on purettava etukäteen.
  2. Jackit sijoitetaan rakennuksen ulkopuolelle kellarikerrokseen.
  3. Aseta vipu ristikkoon ja aseta tuki sisäpään alle - pino levyt tai betonilohko.
  4. Vivun ulkoreuna asetetaan liittimeen.
  5. Jack nosta vipua. Kun talo alkaa nousta, on tarpeen asettaa kiiloja pohjaan.

  Se on tärkeää! Vipu-yhdistelmän avulla voit nostaa talon puolia vuorotellen. Lisäksi vanteiden korvaamisen jälkeen on tarpeen tiivistää raon, jonka läpi vipu työnnetään.

  Puuportaan kruunun korvaaminen algoritmi

  Seuraava vaihe on kruunujen suora korvaaminen. Jokainen kruunu koostuu alemmasta ja ylemmästä lokerosta, joka on yhdistetty kulmiin. Liittimet on asennettu painottaen ylemmillä lokeilla, ja alempi voidaan helposti poistaa. Heidän paikkansa on välttämätöntä laittaa tilapäisiä tukia, jotka tukevat yläkruunua.

  Edistystä edelleen:

  1. Liitot alenevat kevyesti ylemmän kruunun kanssa. Lokin ligaation poistaminen.
  2. Valmista kaksi lokia, joilla korvataan alemman kruunun yläosat. Puu on käsiteltävä huolella ja sahaava tarkasti, jotta istutus olisi tiukka.
  3. Laita ylätulppa liittimiin ja peitä tiivistemateriaalin pää.
  4. Nosta pistoketta, kunnes se pysähtyy - uuden lokin on painettava voimakkaasti ylemmän vasteen lokiin.
  5. Nosta telakka talon kanssa ja poista väliaikaiset tuet muista seinistä.
  6. Vaihda alempi tukilevy samalla tavalla kuin ylempi.
  7. Korjaa säätö, parantaa vedenpitävyyttä ja laske taloa.

  Äänimerkit korvan talon alemman kruunun korvaamisesta

  Kehysrakennuksen rakentaminen tapahtuu puutavaran ja tukkien kiinnityskruunuilla. Alemman kruunun restauroinnin tekniikka on monella tapaa samanlainen kuin puun talon leikkauksen korvaaminen. On kuitenkin olemassa joitain tärkeitä vivahteita:

  1. Ennen talon nostamista on tarpeen purkaa julkisivun verhous.
  2. Talon kehystä on vahvistettava. Rakennuksen molemmilla puolilla olevien ikkunalistojen tasolle kiinnitetään levyt (50 cm paksu). Kiinnitä pitkät pultit tai nastat, joiden läpimitta on 14 mm.
  3. Kehysrakennuksen nostolaitteiden tekniikka on samanlainen kuin rakennuksen nostaminen lokeista. Ero: nauhan säätiön talo ei pysty nostamaan vivun avulla - säätiö on osittain tuhoutunut.
  4. Talon nostamisen jälkeen runko kiinnitetään erikoispalkkeihin 100 * 80 mm paksuudelta.
  5. Tukipylväs on kiinnitettävä betonielementtiin, sokea alueelle tai kaivettu maahan 15 cm: n syvyyteen. Askelen sijoittaminen on 2 m.