Kuinka laittaa hirsirakennuksen säätiölle?

Log rakennusten asennus tekniikka on niin tärkeä vaihe kuin hirsitalon asennus säätiö, joka toimii avain pitkällä aikavälillä hyödyntää puinen esivalmistettu rakenne. Puu, sen kuitumaisen rakenteensa vuoksi, siveerausta vastaan, voi havaita pieniä muodonmuutoksia tuhoamatta. Toisaalta on tarpeen asettaa hirsitalo tiettyjen sääntöjen mukaisesti, muutoin materiaalien kosteuden muutosten aiheuttamat rungon siirrot johtavat rakennuksen tuhoamiseen.

Kruunun asennusmenetelmät

Suunnitteluprosessissa ongelma siitä, miten lokikylvyn oikea kiinnittäminen nauhan pohjaan voidaan ratkaista kahdella tavalla: tekemällä kruunu lisävastustyynyjen avulla tai kaatamalla pohja tasoristeyksillä pohjaan (vaiheeseen).

Ennen kruununpohjien asentamisen betonialustalle on välttämätöntä valmistella monoliitin yläosaa. Pohjan alussa sinun täytyy kipsiä 2-3 mm sementtilaasti, jota seuraa zhelezneniem koko pinta. Laastettu kerros kipsi tasataan vaakatasossa.

Kortin pinnan mekaanisesti kohdistamista koskeva menettely esitetään kuvassa:

Säätiö, jossa on askel, valmistautuu ottamaan kruunu

Pohjan korkeuden on suojattava puulattia veden vaikutuksilta maasta. Alustan yläreunan nollapisteen yläpuolella oleva vähimmäishissi on 0,2 m.

Erikoistarkoituksiin (esim. Kylpy) optimaalinen korkeus määritetään sopivalla teknisellä viestinnällä, kaivon mitat lattiatilan tarkastamiseksi ja puhdistamiseksi. Tällä laitteella nousu on vähintään 0,5 m.

eristys

Valmistelumenettelyihin kuuluu vaakasuoran vedeneristyksen toteutus puukoron tukialueen kehän ympärillä. Laita hirsitalo minkä tahansa korkeuden perustukseen vasta sen jälkeen, kun on tehty betonista 2-3 kerrosta kateaineita. Levyt asetetaan päällekkäin 0,1 m - 0,15 m irrottamalla 2 cm - 3 cm nauhan ulko- ja sisäreunoilta.

Vedenpitävä vaaka- ja pystysuora

Tässä kuviossa näyttää olevan kattopäällysteinen materiaali, jolla varmistetaan hydraulinen murtuminen:

Vedeneristyskerrokseen käytetään vartalevyjä, joita on myös esikäsiteltävä antiseptisella liuoksella ja päällystettävä vettähylkivällä yhdisteellä (bitumi). Lankojen päitä ja yläpintoja, jotka ovat kosketuksessa tukkien kanssa, jätetään avoimeksi hartsista.

vuori

Tiivisteiden valmistuksessa käytettävä materiaali voi toimia tammisena, jolla on vahva kiinteä puu, joka on kestävä mikro-organismien kehittymiselle. Hyvä vaihtoehto olisi laastari, joka on tehty lehtikuusta tai männystä, joka on kyllästetty antiseptisiin aineisiin.

Tiivistekerroksen päätehtävänä on kompensoida hirsitalon poikittaisten ja pitkittäisten lokien muodonmuutosmuutokset. Siksi valittujen levyjen on oltava täydellisiä ja mahdollisimman pitkä. Kahden vierekkäisen elementin liitokset on tehty ilman aukkoa ilman, että ylimääräistä kylmää ilmaa (ilmakanavia) on alilokerossa.

Levyn leveys valitaan kruunun (25 - 30 cm), noin 5 cm: n paksuisen koon perusteella, eikä sitä tarvitse kiinnittää yläpuolella olevaan pohjaan tai tukkeihin.

Nykyaikaiset teknologiat tuovat markkinoille uusia ratkaisuja, joissa käytetään polymeerimateriaaleja betonin eristämiseksi. Jotta tämä ei johda odottamattomiin seurauksiin, on parempi käyttää niitä jo vakiintuneissa rakenteissa (korjauksissa, talon uudesta perustasta). Valokuvassa näkyvä styrofoamien lokikirja:

Hirsitalon rakentamisessa on parempi käyttää materiaaleja, jotka ovat verrattavissa käyttäytymiseen (lämpötila, kosteus) ja kestävyyttä puun kanssa.

Kruunun kiinnitys

Lokit, jotka on asetettu pohjaan levylle, muodostaen eristyskerroksen sammalta, hamasta, vetokoukusta. Lämmön suojaaminen alikentässä varmistetaan täyttämällä huolellisesti koko tila lämpöeristeenä tiivisteen ja ensimmäisen kruunun pohjan välissä. Suojaus toimii paitsi kylmästä myös kosteudesta, mikä vähentää sienten tai homeen kehittymisen mahdollisuutta.

Tässä videossa näytetään aika-testattuja temppuja, joissa käytetään vapaata materiaalia itsekierteittäessä ensimmäistä kruunua nauhalevystä:

Kulmissa ensimmäinen rivi on vahvistettava edelleen kiinnityskorvakkeilla.

Viivyttää lattian leikkausta, alkavat 2 krs kruunua

Kun rakennat puukylpyä, laita se nauha-pohjaan, sinun on huolehdittava suojavisiiristä. Tätä varten tukkien ulkopuolella oleva toinen kruunu (takana) leikkaa kortin pitkittäisuraan, joka ohjaa seinämästä virtaavan veden poispäin pohjasta. Tällaisen laudan alla tuetaan tikkuja baarista tai laudasta. Visiirin reunus valitaan viisteen alla. Puulevyjen sijaan käytetään usein rauta- tai muovielementtejä. Jalkakäytävän pohjan yläpuolella olevan ulkoneman on oltava vähintään 50 mm.

Rakennettavan rakenteen lujuuden varmistamiseksi tukit kiinnitetään puupintojen riveihin. Niiden reikiä porataan 1 - 1,5 m: n välein. Ylempiin 2 riviin piikkien välinen etäisyys pienennetään kahdella kerralla 0,5 m - 0,7 m: n etäisyydelle. Ne on järjestetty ruutupiirroksen kuvioon 10 cm - 20 cm.

Nousevien rivien asettaminen suoritetaan liitteenä olevan kokoonpanojärjestelmän mukaisesti, joka sisältää kunkin rivin merkintäjärjestyksen.

Nämä nimitykset ovat käsityöläisten tekemät hirsitalon valmistukseen. Eri tapausten numerot ja kirjaimet voivat olla erilaisia, seuraavia merkkejä käytetään vakiona:

 • luvut 1-38 (numerointi asennuksesta alhaalta ylöspäin);
 • kirjaimet С, В, Ю, З (merkitse maailman puolet).

Määritä kardinaalin mukaan sijoitetaan kunkin tulevan kylpyammeen seinän sijainti. Etuseinä Yu, selkä C, oikea B, vasen Z.

Hirsitalon merkintä tarkoittaa sitä, että se on jo koottu ja purettu kuljetusasentoon.

Rakenteen rakentaminen alkaa kruunun asentamisella puolipuuhun koottuun säätöön, jolloin seuraavat lokit pinotaan avaimille juuren orjan tai puolipuussa.

Joissakin tapauksissa kylpytynnyri sijoitetaan sauvaan. Koska sillä on tasoerotus pitkittäisten ja poikittaisten kruununpalkkien (150 mm) välissä, tunkit voidaan tehdä välittömästi eri korkeuksilla. Säätiön eristämisen periaatetta horisontaalisista lokeista on joka tapauksessa noudatettava, kuten tässä kuvassa esitetään:

Pyöreiden lokien välisen esikäsittelyn aikana syntyy halkeamia, jotka voivat kasvaa ajan myötä (puun kuivaus). Estää mahdolliset lämpöhäviöt asettamalla juutin kuituja, hinausta, huopaa. Alhaalta ylöspäin tehty työ ylöspäin (et voi tehdä erikseen jokaisessa seinässä).

Kun puun kosteus katoaa, aukko voi kasvaa, joten sinun on huomioitava riskipaikat, tarkasta säännöllisesti ja sulje tarvittaessa.

Merkki muistin

Kruunun asennukseen liittyvät erilaiset vivahteet riippuvat kylvyn valituista rakenteista - kuten pohjasta, lattiarakenteesta, vedenpoiston periaatteesta sisätilasta (avoin tyhjennys kellariin tai poistoputkiin).

Poraus alle tulpat

Tämän kohteen rakentamisen pitkäaikaiseen toimintaan on noudatettava näitä perussääntöjä:

 1. Antiseptisten aineiden kyllästämistä ja vedenpitävyyttä ei saa tehdä myrkyllisten tai höyrystyvien savujen kanssa, joilla on epämiellyttävä tuoksu. Bath on lisännyt ympäristön puhtauden ja turvallisuuden vaatimuksia ihmisten terveydelle.
 2. Perustaan ​​ja puukruunuun kohdistuva tuhoisa vaikutus voi olla paitsi maaperän vettä myös sisätilasta virtaava kosteus. Vedenpitävyys on integroitava.
 3. Rakennuksen lattia on suositeltavaa kellua ilman, että lattiaa kiinnitetään tukijaksoihin. Hirsitalon myöhemmässä kutistumisessa palkit voivat taivuttaa ja muodostaa viimeistelylattiat. Samasta syystä älä ripusta kattoa välittömästi.
 4. Maaperästä puhdistettu tasainen hiekka, joka tiheästi täyttää kaikki kruunun ontelot ja urat lämmitysmateriaalina, edesauttaa hakkuiden tasaista kutistumista.
 5. Kehyksen sileä kutistuminen ei vaikuta rakennuksen kattoon. Neulat on ommeltu.
 6. Kokonaista kutistumista (jopa 10 cm) kerättyjä hirsitaloja tapahtuu 6-12 kuukautta. Yhden vuoden kuluttua on mahdollista leikata halutun koon ovien ja ikkunoiden aukot, muuten kutistuminen on epätasaista. Oven tähän pisteeseen saakka voi olla 0,5 metriä leveä, 5 logaritraa korkea. Tämän jälkeen viimeistely alkaa.

Riippumaton kokemus ja taidot eivät ehkä riitä laadukkaaseen hirsirakennukseen. Tällaisissa tapauksissa kutsua ammattilaisia. Heillä ei ole vain kokemusta, vaan myös tarvittava työkalu.

Vaikka töitä höyrykattilan asentamiseksi säätiöön kutsutut asiantuntijat tekevät, kannattaa osallistua itsenäisesti materiaalien hankintaan. Laadukas puu ilman solmuja ja tuholaisia ​​ja muotteja on pohja miellyttävälle toiminnalle kylpyamme monta vuotta.

Nuannaa rakentaa hirsitalo omalla kädelläsi

Puuta tunnetuksi kerrallaan tunnustettiin parhaaksi rakennusmateriaaliksi, ja kylvyn rakentamisen tapauksessa tilanne säilyi niin, että puu vaikuttaa täydellisesti huoneen lämpötilan ja kosteuden säätelyyn. Kuitenkin muutamia muita vivahteita ei salli meidän harkita puisen kylpylä ihanteelliseksi, joten artikkelissa otetaan huomioon puisen kylpylärakennuksen ominaisuudet.

Vaikeudet valita palkin ja lokin välillä

Mielipiteen mukaan hirsitalo on alhaisempi kuin profiilipalkissa. Vertailu tehdään tarkalleen profiilipalkilla, koska sen suorituskykyominaisuudet ovat paljon korkeammat: parannettu materiaalin käsittely ja erikoislukot, jotka vahvistavat elementtien tarttumista. Jos arvioit suoraan materiaalin hinnasta, niin kirja on halvempaa. Puukylpyjen rakentamisessa on pidettävä mielessä, että puutavaraa tarvitaan paljon enemmän puun kehittämän projektin toteuttamiseksi.

Kun käytät 20 cm: n säteen, voit saada saman paksuuden seinästä ja kruunujen korkeudesta. Jos käytetään 20 cm: n pölkkejä, ne liitetään valikoimalla 10-12 senttimetrin ura, jonka seinämän paksuus on oikeassa suhteessa. Niinpä korkeita kruunuja ei saada 20: ssä, mutta vain 10-12 senttimetrissä. Niinpä laskettaessa on tarpeen lisätä lokien lukumäärää, jotta saadaan aikaan mittasuhteet, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin palkin käyttämisen aikana saavutetut mitat. Lokien käyttö vaikeuttaa myös asennustöitä.

Puutavaran osalta korkealaatuisen työn ainoa edellytys on kokoelementtien yhteensovittaminen suhteessa toisiinsa. Epäselvyys ei saa ylittää muutamia millimetrejä. Moottorisahan avulla kulhot leikataan, lämmöneristysmateriaalia asetetaan niihin ja sitten toinen kruunu asetetaan. Suoraan muotoiltu puu on yleensä laadukasta materiaalia, jonka yksittäiset elementit ovat ihanteellisesti keskenään samanlaisia, joten on helppo yhdistää ne yhteen. Ei-sylinterimäinen loki vaikeuttaa rakentamisprosessia.

Jalostuspalkin vivahteet

Aluksi hirsimökki on suojattava katon alle siten, että rakennuksessa (hirsi tai puutavara) käytetty materiaali kuivataan korkeintaan vähintään 8 kuukautta myöhemmin. On tärkeää harkita, että näiden kuukausien on oltava mahdollisimman kuivia. Kylpyammeet asennetaan yleensä hirsitalosta joulukuussa, jotta ne voivat kuivua ennen elokuuta. Jos on mahdollista odottaa pidemmän ajan, kuivaus voi kestää 1,5-2 vuotta.

Hirsitalon kuivauksen aikana on tarpeen suorittaa useita muita töitä. Tullauslastujen jälkeen on tarpeen käsitellä niitä erityisellä antiseptisellä aineella, joka perustuu liuottimiin. Ne ovat välttämättömiä, jotta sienen tai muotit eivät muodostu hirsien pinnalle. Jotta puun kuivaus ei repäisi sitä, sen on käsiteltävä toinen koostumus, esimerkiksi Tekhnol JRM tekee.

Puun kuivauksen jälkeen tukit on kiillotettu siten, että niistä poistetaan antiseptinen kerros, jonka avulla materiaalien huokoset suljetaan. Heti tämän jälkeen voit aloittaa lokin öljyvärillä. Tämä ei ole vain jalostustyökalu, koska siinä on erityinen pigmentti, joka antaa puulle ominaisen sävyn. Näin ollen, kun kylvyn rakentaminen hirsitalosta on valmis, materiaalia ei suojata vain öljyvahakerroksella, vaan se maalataan myös alkuperäisellä tavalla, joka näyttää erittäin mukavalta valokuvassa ja silmämääräisen tarkastuksen aikana.

Hirsitalon elementtien välisten aukkojen poistaminen

Tärkein vaihe prosessissa, miten kylvyn rakentaminen hirsitalosta omilla kädillä on poistamalla rakoja rakenteellisten elementtien välillä. Syynä niiden esiintymiseen on mahdottomuus luoda kulho kruunun alla siten, että sen muoto sopii täydellisesti lohikäärmeeseen. Kun materiaali kuivataan, nämä aukot laajenevat, mikä näyttää ruma, ja kylvyn suorituskyky heikkenee.

Nämä aukot on korjattava - suljettu (tarkempi: "mitä ja miten sulata kylpy oikein - käytännön neuvoja päällikön"). Käyttämällä tätä erikoistyökalua, joka muistuttaa pienikokoista litteää terää ja vasaraa. Aukot on täytetty sammalla tai hinaamalla. Kaulaketjun kärjen napauttaminen voi sulkea eristeen mahdollisimman suuren ja saavuttaa tilojen maksimaalisen suojan kylmän ilmamassan tunkeutumiselta niihin.

Rakennusvaihtoehto on silloin, kun kruunut alun perin asetetaan kerrosmossille. Tällöin rakennuksen päätyttyä eristävät eristykset, jotka houkuttelevat erilaisia ​​lintuja, roikkuvat lokeista. Kaikkien sammaleiden jäämät tulisi tiivistää aukkoon edellä kuvatulla tavalla. Mutta silti sinun on täytettävä halkeamat 5-6 kuukaudessa, koska aukkoja ei täysin eliminoida.

Siinä tapauksessa, että juutti-nauhaa tai hinausta käytetään kruunujen välisenä kerroksena, on tarpeen sulkea rakennus vain kuuden kuukauden kuluttua sen alkuperäisestä kutistumisesta. Sitten voit jatkaa ikkunoiden ja ovilohkojen asennusta. Toinen kerta, kauhan prosessi suoritetaan vuodessa, mikäli tietysti hirsitalo ei ole kadunpuoleisella puolella.

Tulevaisuudessa, hirsitalon "liikkuu" aikana, koska säännölliset tarkastukset eivät häiritse. Muodostuneet halkeamat on suljettava, ja linnut pyrkivät luomaan nämä halkeamat vetämällä eristyksestä halkeamilta niiden pesien rakennusaineeksi.

Hirsitalon rakentamisen ja käytön yksityiskohdat

Kun kylvyt on rakennettu höylähöylystä tai baarista, omistajan suurin ongelma on puun alhainen vastustuskyky kosteudelle. Voit tietenkin tehdä hirsitalon pinnan käsittelyä erilaisilla kemikaaleilla, mutta monet omistajat vastustavat, koska he pelkäävät terveyttään.

Rakenteellisesti on mahdollista suojata puuta kosteudelta hyvin järjestetyn ilmanvaihdon avulla:

 • (suosituin), sinun on tehtävä erityisiä reikiä (ilmareikiä) siinä. Sisään tuleva ilma varmistaa lattian nopean kuivauksen;
 • kun asetat ensimmäisen kruunun, sinun on asetettava vedenpitävä kerros sen alle. Älä käytä käämitystekstiä, koska sen käyttöiän käyttöikä on äärimmäisen lyhyt. On suositeltavaa käyttää vesitiiviitä lasikuitumateriaaleja tai lasikuitua. Yleisillä ihmisillä heitä kutsutaan euroruberoideiksi, eikä heitä ehdottomasti saa ripotella. Tällaisen materiaalin käyttöaika on 10-15 vuotta. Luonnollisesti sen hinta on korkeampi, mutta suorituskyky on sen arvoinen.
 • rakenteen alempi kruunu on käsiteltävä antibakteerisella koostumuksella, koska se sijaitsee huoneen lattiatason alapuolella ja toiminnassa altistuu luonnon tekijöiden maksimaaliselle vaikutukselle. Kylpyammeen kävijöiden ei pidä pelätä haihtumista käsiteltävästä koostumuksesta, koska alaluokan korkealaatuinen ilmanvaihto ja keskilämpötilat eivät tuota haluttua vaikutusta ilmamassojen liikkumiseen hirsitalon huoneisiin;
 • On erittäin tärkeää, että vedenpoistojärjestelmä asennetaan pesuhuoneeseen ja höyryosastoon erittäin korkealaatuisesti, koska virheet voivat johtaa ei-toivottuihin seurauksiin. Kun kylpy on toiminnassa, on erittäin vaikea korjata jotain;
 • Höyryhuoneen tuuletuksen on myös oltava erittäin korkealaatuista. Parempi huone jäähtyy hieman nopeammin kuin muuten kosteuden ympärillä tuhoaa kaikki ympärillä. On tarpeen kuivata se jokaisen menettelyn jälkeen. Se on tarpeeksi heittää uuniin polttopuuta ja avata kaikki ikkunat ja ovet niin, että kosteus mahdollisimman nopeasti poistuu.

Jos sijoitat hirsitalon kylpyyn omalla kädellä lokista, kannattaa tietää eräs puun pahimmista vihollisista - puiden kasvattajista. Hyönteiset ovat erittäin huonosti rakennusmateriaaleja. Voit suojata itsesi heiltä soveltamalla erityisen impregnointeja, mutta niiden käyttö on turvallista henkilölle itse kaikissa huoneissa paitsi höyrysaunassa. Tietenkin hyönteiset voidaan poistaa kuumentamalla ilmaa yli 60 celsiusasteeseen, mutta tätä lämpötilaa ei saavuteta venäläisessä hirsitalossa, jos puhumme optimaalisista olosuhteista kylpytapahtumien hyväksymiselle.

Kaikki todisteet siitä, että reitit hyökkäsivät hirsirakennukseen, on syytä vastata nopeasti. On välttämätöntä kerran kuumentaa kylpyamme kuivaksi lämpötilassa 80-90 astetta. Lämmitysaika on oltava 1,5 tuntia tai tarkemmin: ydin on lämmitettävä yli 60 celsiusasteeseen.

Puu ei vaurioidu ja hyönteiset, joissa on toukkia, poistetaan. Siinä tapauksessa, että hyönteisistä on hyvin vähän työstettyjä reikiä, on mahdollista luopua rakennuksen hiustenkuivaajasta 150 asteeseen saakka. Haavoittuvia alueita käsitellään sen kanssa.

Kuinka kauan kestää useita uuneja

Jos päätettiin rakentaa hirsitalo omilla kädillä, on syytä harkita, että puun alttius eri negatiivisille tekijöille on "rakentamisprosessin" kauhistus. Hirsitalo lämpenee paljon pidempään materiaalin lisääntyneen lämpötehon takia. Samaan aikaan syntynyt lämpö on miellyttävämpi ihmiskehon sisäisten tunteiden takia. Kuvassa ei ole näkyvissä hirsirakenteista peräisin olevaa lämpöä, mutta sen suotuisaa vaikutusta kehoon tuntuu aina sekunnin sisällä höyryhuoneen sisällä yhä enemmän.

Kaikille menetelmien hyödyllisyydelle emme saa unohtaa, että kestää paljon enemmän aikaa ja puuta, ja jos säännöllistä tiiliuuniinta käytetään vielä, se kestää 3-5 tuntia. Tulee tällaiseen kylpyyn viikonloppuna ja vietät puolet arvokkaasta ajastasi vain päästäkseen parhaan mahdollisen lämpötilaparametrin saavuttamiseen.

Jos käytetään metallia uuniin, ongelma tulee voimakkaammaksi. Saunan seinämien tehokkaan eristämisen vuoksi lämmitysvoima ei usein riitä, joten on tarpeen ottaa tehokkaampi ja kallis laite. Kyllä, ja huoneen lämpötilan säilyttäminen alueella 50-60 astetta on äärimmäisen vaikeaa. Lisää metallin uunin tehokkuutta pinnoittamalla se tiilisuojalla ja asentamalla erityinen suojus savupiipun ympärille. Tällöin syntynyt lämpö kerääntyy ja vapautuu huoneen sisällä.

Mutta taas on syytä muistaa nuo esineet, joita työntekijä kokee kaikkialla. Jos ennen tiiliseinän muodostamista ja suojuksen asennusta savupiipun ympärille ei tarvittu metallisen uunin pohjaa, niin niiden ulkonäönä on pidettävä 200-300 kiloa.

Luonnollisesti kukaan kieltää hirsitalon lämpenemisen, mutta tässä tapauksessa kaikki puun hyödylliset ominaisuudet häviävät. Hirsitalon seinät on yksinkertaisesti peitetty sisäpuolella olevasta monikerroksisesta lämmöneristyspiiristä, joka ei salli kosteuden poistamista luonnostaan ​​puun vaikutuksesta hengitysmateriaalina. Jos puun pintavärjäys lisätään myös tällaiseen sisustukseen, tuuletusta ei tule edes muistaa. Tässä tapauksessa kylvyn hirsitalon tekemisen jälkeen on tarpeen lisätä ilmanvaihtoaukot suunnitteluun.

Log saunasuunnittelun perusteet

On tärkeää ottaa huomioon kaikki puun positiiviset ja kielteiset näkökohdat ja myös koota materiaali turvallisesti ja turvallisesti. Vakiokoko on 6x6 metriä, sillä lokit ja palkit ovat vain niin pitkiä. Näin ollen on mahdollista välttää suuren määrän tuotannon syntymistä tai tarvetta materiaalien lisäleikkaukseen, jos hirsitalon lineaariset mitat ylittävät yhden kiinnitetyn elementin pituuden (lue: "Kylpyen oikea suunnittelu paikalla ja huoneen sisällä").

Sisällä kylvyssä on lopulliset mitat noin 5,2 metriä, koska tukin molemmissa päissä olevat kulhot ovat tietyn etäisyyden pituudesta ja leveydestä. Puutavaran osalta voimme sanoa, että tappiot ovat pienemmät, mutta ei paljon (45-50 senttimetriä). Muutama senttimetri menetetään myös viimeistelymateriaalien tai seinäverkkojen asennuksen ansiosta tavallisella takalevyllä.

Täällä sinun ei tarvitse tietää pelkästään kylvyn leikkaamista, vaan myös miten se jakaa tilaa siinä. Pesumitat on pienennettävä, jos koko kirjasinta ei ole asennettu siihen. On suositeltavaa ottaa varasäiliö pukuhuoneen alle tai lisätä höyrysaunaa. Valinta on tietenkin omistajan kanssa. Jos kylpyamme käytetään ympäri vuoden, niin ilman viemäriverkkoa ei yksinkertaisesti riitä. Muutoin sisäänkäynnin kautta kulkeva kylmä ilma vaikuttaa haitallisesti kylvyn sisältämiin lämpötilaolosuhteisiin.

Voit valinnaisesti vähentää hirsitalon kokoa. Esimerkiksi 6x3 metrin "raitiovaunu" rakentaminen on erittäin suosittua. Kaikki huoneet on sijoitettu peräkkäin. He yleensä sulkevat: höyrysauna, lounge, odotushuone sisäänkäynnin oven edessä. Suihkua ei ole sijoitettu erikseen, vaan sen mukaan, minkä tyyppinen kanava on.

Tulos

Artikkelissa käsitellään tärkeimpiä vivahteita ja piirteitä siitä, miten kylvyn rakentaminen hirsitalosta saadaan laadukkaaseen, luotettavaan ja turvalliseen rakenteeseen, joka kestää vuosia. On tärkeää pohtia kaikkia neuvoja työskennellessäsi. Voit myös antaa kaiken työn asiantuntijoille, jotka ottavat vastuun jokaisesta vaiheesta - rakennusmateriaalien ja rakenteellisten osien hankinnasta kylvyn rakentamiseen ja käyttöön ottamiseksi.

Miten leikata log kylpyamme

Perinteinen rakennusmateriaali Venäjän kylvyn rakentamiseen on kiinteä loki. Kohtuullisen hinnan lisäksi saha (hän ​​on myös pyöreä puu) houkuttelee myös muuta ominaisuutta: henkilö, jolla on vähän kokemusta puusepäntyöstä, voi tehdä hirsitalon omin käsin. Tarvitset: ajan saatavuuden, oppimisen halun ja teoreettisen koulutuksen yhdistettynä käytäntöön. Täältä ja artikkelimme tarkoitus - kertoa selkeästi, kuinka leikata höyhensaaja höyrysaunalla.

Pyykkien kylpyammeet

Ensimmäinen tehtävä, joka on ratkaistava etukäteen, on kylvyn rakentamispaikan jakaminen. Määritä paikka lähellä taloa, mieluiten altaan tai altaan vieressä. Rakennuksen suositeltava sijainti ja sakset muista tiloista tai puutarhojen tontista löytyvät kaaviosta.

Seuraava askel on suunnitella tilojen ulkoasu ottaen huomioon kohdistettu alue. Saunahuoneen, höyrysaunan ja pukuhuoneen huoneissa on yleensä 3 huonetta, jotka toimivat myös rentoutumispaikkana. Lisätietoja alueen oikeasta erittelystä löytyy erillisestä käsikirjasta. Nyt kun suunnittelu on valmis, katsotaanpa tarkemmin, miten kylvökylvyt leikataan ja kerätään.

Joten työ on jaettu seuraaviin vaiheisiin:

 1. Materiaalien valinta ja koulutusvälineet.
 2. Säätiön laite hirsitalon alla.
 3. Ensimmäisen kruunun karsiminen ja seinien seuraaminen.

Puutavaran valinta

Päätimme rakentaa hirsirakennuksia havupuista - mäntyjä, kuusia ja lehtikuusia. On parempi sijoittaa jälkimmäinen 2-3 ensimmäiseen kruunuun, koska kosteutta vastustaa hyvin. Tuoretta leikattua puuta saa hyytyä ja kuivua 1 kuukauden ajan.

Ohje. Järven rakentamisen ihanteellinen metsä on osa puuta juuresta (päistä) mäntykruunun alkuun. Tällä alueella ei ole lainkaan solmuja, ja puun tiheys on suurempi kuin yläosan.

Luodaksesi luotettavan ja kestävän hirsitalon omilla käsillä, valitse ja valmista puuta suosituksiemme mukaan:

 1. Hylkää runkoja, joilla on huomattava kaarevuus, halkeamia tai roiskeita.
 2. Älä ota liian ohutta tai paksua pyöreää puuta. Tukkien halkaisijan tulee olla 20-35 cm (ilman kuorta).
 3. Yritä ostaa talvihautaus metsäalueilla, koska tämä puu sisältää enemmän hartseja, jotka vastustavat rappeutumista.
 4. Irrota kuori lokista erikoistyökalulla - kaavinta, se vaikuttaa vähiten puuhun.
 5. Kun haukkuu, anna kuilujen kuivua 3-4 päivää, muuten sinun on tehtävä merkintäviivoja märällä pinnalla, mikä on erittäin hankalaa.

Lokin halkaisija pienenee pudotuksesta huipulle

Kun valitset lokit, harkitse yhtä tärkeää ominaisuutta: rungon läpimitta välttämättä vähenee pöydästä ylhäältä. Ilmiön tekninen nimi on karkaaminen, mieluiten se ei saa olla yli 8 mm / 1 m pyöreitä lokeja.

Neuvoston. Sillä ei ole merkitystä, kun poistuminen ylittää määritetyn arvon. Ennen kylkyn leikkaamista sinun täytyy purkaa lokit pariksi samalla indeksillä ja rakentaa ne pinoamaan ne mallin mukaan. Yksityiskohtaisesti tällaisesta tekniikasta, jolla ammattitaitoisen puusepän sijoittaminen kertoo videosta:

Työkalu työhön

Kokeneet käsityöläiset pystyvät työskentelemään ahkerasti ja nopeasti kirveellä, mutta nyt he käyttävät sähkötyökaluja, jotka helpottavat huomattavasti töitä rakennustekniikan rakentamisessa. Optimaalinen puusepän rakentaja näyttää tältä:

 • ketjusaha - sähköinen tai bensiini;
 • kirves ja käsihaara;
 • puinen ja tavallinen vasara;
 • sähköinen höylä;
 • pora;
 • taltat eri kokoisia;
 • mittauslaitteet - mittanauha, viivoitin, lyijy, neliö ja rakennustaso.

Merkkien merkitsemiseen tarvitaan myös erityinen laite, joka näkyy valokuvassa - ominaisuus (muuten - Scriber). Tehdäksesi sen, sinun täytyy ottaa paksu teräslanka, teroittaa päät ja taivuttaa sen kompassin muodossa.

Säätiön asettaminen

Hirsirakenteet ovat raskasrakenteita, ja siksi on parempaa niittäkää niitä konkreettisia nauhatyyppejä. Poikkeuksena on 3 x 3 m: n kokoinen minikylpy, jonka avulla voit tehdä tiili- tai estopylväitä ja asettaa sitten ensimmäisen kruunun näihin jalustoihin. Muissa tapauksissa on tarpeen merkitä rakennuksen ääriviivat kentällä ja kaivaa kaivanto 40-50 cm leveäksi ympärysmitta. On syytä mennä syvälle vakaaseen maaperään, joka on 0,5-1,5 m pinnasta (riippuen alueesta).

Siirry sitten vaiheittaisen ohjeen mukaisesti:

 1. Jäähdytä kaivannon pohja ja tee 10-15 cm paksu hiekka tyyny. Hiekkaa hiekka myös.
 2. Tee ja asenna puiset suojukset, joiden korkeus on yhtä suuri kuin tulevan pohjan taso. Jotta sivut pysyisivät tukevasti, käytä tukia puusta ja lankkuista, kuten kuvassa näkyy.
 3. Peitä kuoppalevy muovikelmulla siten, että sementtimaito ei pääse maahan kaatamisen aikana.
 4. Vahvisteesta - "aallotettu" Ø10-16 mm, kiinnitä kehykset 100 x 150 mm: n soluihin ja laita ne kaivoon. Alahihnan lujitetta on nostettava pohjan yläpuolelle 4-5 cm: n etäisyydeltään.

Täyttö on tehty betonilla, joka ei ole alhaisempi kuin M150, joka on valmistettu 3 osaa hiekasta ja 5 samasta määrästä murskattua kiveä 1 mittariin Portland-sementtiä M400. Betoniseoksen asettamisprosessissa tiivistetään täryttimiä ja niiden puuttuessa pitkiä teräsputkia. Se kestää 4 viikkoa, jolloin jalusta kovettuu, muotti voidaan poistaa 7-9 päivän kuluttua.

Neuvoston. Jotta etukäteen ei saa leikata tai pituussuunnassa leikata ensimmäisen kruunun tukkia ja siten vähentää rakenteen kestävyyttä, tee säätöhihna eri tasoilla. Miten se toteutetaan käytännössä, katso seuraava video.

Ensimmäisen kruunun asennus

Ensinnäkin on välttämätöntä suojata puuta uppoamisesta ja myöhemmästä hajoamisesta. Tee tämä tekemällä vedenpitävyys kahdesta kerroksesta kattohuopa pohjaan ja käsittelemään trunks antiseptinen koostumus. Voit myös tehdä alemman tason ylimääräisen tiivisteen alle 50-100 mm paksuudelta. Lisäksi mielenkiintoisimmista alkaa - leikattu setti seppele.

Nurkissa on useita tapoja leikata lokit:

 • ylemmässä tai alemmassa kulhossa;
 • sama, piilossa piikki (rasvainen häntä);
 • tassussa;
 • käyttäen yksinkertaisia ​​suorakaiteen leikkauksia (ns. venäläinen nurkka).

Nurkat yksinkertaisin leikkaus

Ohje. Tässä luetellaan venäläiset leikkausmenetelmät, paitsi niille, kanadalaista ja norjalaista teknologiaa käytetään, mutta sitä on vaikeampaa suorittaa.

Kulho leikkaus

Kuvassa näkyvä suorakulmaisen uran liitäntä soveltuu vain navetan rakentamiseen. Suorien aukkojen takia, vaikka suljetaankin, tällainen kulma osoittautuu kylmänä, mikä ei ole hyväksyttävää kylpylle. Telakointi "taskussa" turvallisemmaksi, mutta nykyaikaisia ​​kirvesmiehiä harvoin käytetään monimutkaisuuden vuoksi. Aloittelijoille tarjoamme oppia suhteellisen yksinkertaisen ja "lämpimän" vaihtoehdon - leikkaamalla yläkulmaan piilotettuna piikinä, muuten - jäähtymään.

Ennen keräämistä kruunun kääreen, sinun on leikattava pyöreää puuta koko pituudelta, jotta voit lisätä kosketuspinta-alaa säätiön kanssa. Kosketuslaastin leveyden tulee olla vähintään 12 cm. Sen varmistamiseksi, aseta loki betonirainaan ja merkitse se yhdellä pohjalla olevan pään tukemalla linjalla.

Pidä riviä salakuunteluna

Nopeuttaaksesi työtä, tee ristisillat ketjusahailla 10-15 cm: n välein, leikkaa sitten puuta pitkin ja vähennä liikaa kirveellä. Tee puhdas näyte sähköisellä höylällä tai paremmin kaavalla.

Neuvoston. Hornin keskellä yrittää tehdä ontto, jonka syvyys on 5 mm, hyvä tiiviste. Kuten päällikkö tekee, kannattaa katsoa videota:

Katsotaan nyt, kuinka leikata kruunun kulma:

 1. Aseta rungot suunnitteluasentoon, toinen toisiinsa ja sovita vaakatasossa vuorien kanssa. Suunnittele kulhon ääriviivat ylemmässä lokissa, nostaen toista päätä pohjaan. Sen syvyys on puolet tuetun pyöreän puun halkaisijasta, mikä heijastuu kaaviossa.
 2. Piilotetun pituussuuntaisen telan maksimikorkeus on 5 cm. Merkitse se myös ennen zapilivaniemia.
 3. Käytä moottorisahaa käyttämällä useita poikittaisia ​​leikkauksia, jotka eivät pääse 3-5 mm: n merkintälinjoihin.
 4. Leikkaa ylimääräinen puu ja puhdista kulhon reunat kirveellä tiukasti linjaa pitkin. Samalla tavalla muodostavat piikin ja leikkaavat uraa toisessa lokissa.

Tärkeä asia. Hirsitalon rakentamisen aikana viimeistelyhiekka tehdään kirsulla tai hammastuksella, koneellista käsittelyä käytetään vain kuppien ja urien muodostumiseen. Tosiasia on, että sähköiset höylät, hiomakoneet ja ketjusakset paljastavat voimakkaasti puukuituja, joissa kosteus imeytyy myöhemmin.

Kun kaikki neljä kulmaa leikataan, rungot asetetaan pohjaan sammaleen tai juuttikuidun kerroksella (se on pakattu puupalkkeihin) ja tiukasti urissa urbaani puupuristuksella. Huomaa: liittymistä betonialustaan ​​ei käytetä, rakenne on kiinteästi kiinnitetty ura-piikkien liitoksiin ja se on tukevasti kunnollisen painon kustannuksella.

Walling

Loput kruunut ovat samassa tekniikassa salongissa - kulmissa leikataan kulhot, joissa on olkia, jotka peittävät edellisen tason lokit. Tiheän suukappaleen, jossa on sammalta pad, tarvitaan lisäliitos puisiin tappeihin, ne ovat myös jal.

Huom. Perinteinen tekniikka ei tarjoa mitään metalliliittimiä, joita usein nykyiset rakentajat käyttävät. Puun paksuuden ollessa kylmä metalli peitetään lauhteella, mikä aiheuttaa ruostumista ja nopeutettua puuta.

Moss - paras mezhventsovy eristys hienonnettu kylpy

Muutamia sanoja siitä, kuinka koota toinen ja myöhemmät lokikruunut:

 1. Runko-osien alaosa ei epäröi sujuvasti, vaan puoliympyrän muodossa, jotta selkeästi peitettäisiin aiempi pyöreä puu.
 2. Kun merkitset, aseta lokit siten, että kaikki seinän elementit ovat samassa pystysuorassa.
 3. Leikkuuputit ja urat tekevät 8-10 mm: n suuruisella annolla sinetin, luonnonmuusan, huivin tai juutin asettamiseksi.
 4. Kun olet muodostanut kulhon, kokeile jokaista piippua paikallaan. Jos se sopii suuremmalle kuin 5 mm: n raolle, se on sovitettava. Yksityiskohtaisemmin koko prosessi näkyy videossa:

Kutistuneen kylpyhuonet eivät kutistu kutistumisesta ja jatkokäytöstä elementtien vaakasuorasta liikkeestä, vaan ne on kiinnitettävä yhdessä tukien kanssa. Nämä ovat halkaisijaltaan 22 - 30 mm: n sauvat, jotka on veistetty kuivasta puusta, ajetaan pystysuoraan reikään kunkin kruunun asettamisen jälkeen. Porausnopeus on 0,8-1 m, syvyys on vähintään 2 login halkaisija. Jotta vältyttäisiin putoamasta aiempiin tappeihin myöhemmän porauksen ja ajamisen aikana, ne on sijoitettava ruutupiirilevyyn.

Pystysuora joukko kruunuja kynsillä

Kun haluat lisätä lokin pituutta, käytä jotain kahdesta yhteysmenetelmästä - juurikanavasta ja lohenpyrstöstä. Ensimmäisessä tapauksessa lokin lopussa oleva pystysuora ura ja kynnys ovat muodoltaan suorakaiteen muotoisia ja toisessa trapezoidissa, kuten kuvassa on esitetty. Liitettäessä ulkoisten seinien osia on aina aikaansaatu 8 mm: n rako tiivisteiden tiivisteille.

Yhdistäminen juurikanavalla (vasen) ja lohenpyrstöllä (oikealla)

Tärkeä asia. Sen jälkeen, kun liitetyt rungot on asetettu hirsitalon seinään, on liitettävä molemmin puolin.

Kylpyläseinät on päällekkäin pylväskaton päälle. On helpompi koota se levyt ja levyt, jotka on kuvattu yksityiskohtaisesti asianmukaisessa käsikirjassa. Rahtijärjestelmä on mahdollista valmistaa lokeista, mutta tämä prosessi on paljon vaikeampaa.

Okosyachka-aukot

Ovien ja ikkunoiden avaamista on kaksi tapaa:

 1. Kannella. Tällöin aukon ympärille muodostuu 5 x 5 cm: n kokoinen piikki, johon sitten kiinnitetään kotelo.
 2. Asuntolainan kanssa. Tukkien päiden kohdalla leikataan ura, jossa kiinnitysnauha asennetaan sitten okosyachkin kiinnitykseen.

Ensimmäinen vaihtoehto on kalliimpi ja aikaa vievää - kylvyn rakentamisvaiheessa on tarkoitus ennakoida piikin leikkaamiseen tarvittavien lokien lyhentäminen. Kotelo on valmistettu sisäisellä uralla, joka sopii valmiiseen kampaan. Kosyachka-alueen ympärillä se tiivistetään samalla materiaalilla, jota käytettiin villojen väliseen eristämiseen (purkaminen).

Toinen menetelmä toteutetaan hirsitalon rakentamisen jälkeen leikkaamalla ura pyöreän puun päätyihin. Sitten siihen kiinnitetään kiinnityspalkki, joka muodostaa saman piikkien. Toinen menettely kotelon asentamiseksi toistetaan, kuten kaaviossa esitetään.

johtopäätös

Jos omalla kädelläsi hirsitalon rakentamisessa noudatat edellä kuvattua tekniikkaa ja työskentelet kiireellisesti, niin saat varmasti hyvän ja vahvan kylpyammeen, joka kestää yli kymmenen vuotta. Mutta älä kiirehtiä rakennuksen käyttöön - hirsirakennuksen on pysyttävä hengissä vähintään yhden vuoden ajan kutistumiseen. Tämän jälkeen voit huuhtele nivelet ja kylpyhuonetilat.

Kuinka laittaa hirsitalon säätiöön omilla kädilläsi?

Hirsitalon oikea asennus säätiölle vain ensisilmäyksellä on helppo tehtävä. Kuinka monta kertaa olet havainnut, että kylpy johti tai vinoutui ajan mittaan? Ja korjaustöitä on vaikea tehdä, koska hirsitalo on avattava ja koottava uudelleen. Miten hirsitalon sijoitetaan perustukseen oikein, mitä ominaisuuksia on harkittava, keskustellaan yhdessä lukijoiden kanssa.

Laita hirsitalo säätiöön on kunnolla noudatettava kaikkia yksityiskohtia.

Miksi valitsit hirsitalon?

Puiset kylpylät eivät ole helppoa kunnioittaa perinteitämme. Mökissä puun rakentaminen sisustaa sivuston, yksityisessä talossa kylpy tulee kohokohta ja paikka, jossa voit rentoutua meluisasta kaupungista ja pölystä. Puun lämmönkestävyys ja sen kestävyys vuosien varrella tekivät materiaalin, joka oli välttämätön hirsimökin rakentamiseksi.

Hirsitalon alapuolella sinun on valittava vain laadukkaita, ei-murtuvia lokeja.

Hirsimökkiä rakennettaessa otetaan halkaisijaltaan samanlaiset lokit 20 cm: iin. On tärkeää, että loki on koko pituudeltaan pitkä, kaventaminen aiheuttaa vaikeuksia munimisessa ja rakenne on esteettisesti epämiellyttävä. Tietenkään, jos emme puhu suunnittelija- kylpylöistä, jossa esimerkiksi erilaisia ​​lokeja voidaan käyttää, kuten valokuvassa:

Epätavallinen kylpy, jossa on erilaisia ​​halkaisijoita.

Kun valitset lokit, kiinnitä huomiota niiden pintaan. Materiaalin tulisi olla solmu-free, sileä ja rottia tai hometta. Usein myyjät vakuuttaa, että sinistä puuta on helppo valkaisua erityisvalmisteilla. Sinun ei pitäisi ottaa tällaista materiaalia, tummuminen on ensimmäinen merkki kehityksestä mikro-organismeissa: sieniä tai hometta. Tällainen kylpy ei kestää kauan ja on sääli hukkaan aikaa ja vaivaa.

Hirsitalon tärkeimpiä etuja voidaan tunnistaa:

 • korkea lämmönkestävä suorituskyky;
 • materiaalien saatavuus;
 • esteettinen ulkonäkö;
 • ympäristöystävällisyys;
 • kohtuullinen hinta.

Kun valitset puuta hirsitalolle, suositaan kestäviä lajeja. Hinta on myös tärkeä tekijä. Hinnan / laadun yhteensopivuus on tärkeä kaikille kehittäjille. Kuusi ja mänty soveltuvat paremmin tähän kriteeriin. Lokin halkaisija valitaan alueesta riippuen ja miten kylpya käytetään (ympäri vuoden tai kausittain). Materiaalin on oltava terveellistä ja oikeaa muotoa, ilman kaarevuutta ja solmuja, joiden halkaisija on 20-26 cm. Vain materiaalien oston jälkeen voit aloittaa hirsitalon rakentamisen.

Kuinka valmistella säätiön hirsitalon rakentamiseksi?

Hirsitalon perustuksen virheellinen valmistelu johtaa alemman kruunun ennenaikaan mätäämiseen ja kylpyammeen käyttö vähenee useita kertoja. Perusrakenteen valmistelu koostuu sen vedeneristämisestä.

Perusta ennen vanteiden on oltava vesitiivis, kuten kaaviossa.

Suorittaa harjoittelu riippuen säätiön tyypistä. Jelloitetulla nauhalla tai monoliittisella on oltava hengissä. Täysi kypsyys kestää 7 päivää, mutta se on tehokkaampi pysyä perustana vähintään kuusi kuukautta.

Säätöindikaattoreita asennettaessa otetaan huomioon:

 • pohjaveden taso;
 • maaperän tyyppi paikan päällä;
 • rakennuksen kuormitus;
 • maaperän jäädytys, jne.

On mahdollista perustaa hakkuutalous eri tekniikoille. Riippuu hirsitalon materiaalin valinnasta (puutavara tai hirsi). Pölkkien seinämät siirretään pituussuunnassa ja poikittain ½ halkaisijaltaan, puuta levitetään ilman siirtymiä. Hirsitalon alapuolella voi olla erilainen korkeus tai se asetetaan erityisellä aluslevyllä rakenteen molemmilla puolilla.

Ennen levyn asettamista pohjalevy on tasoitettava. Ne käyttävät sementtilaastia ja levittävät ohuen kerroksen 1-3 cm. Suosittelemme hyvin ohutta kerrosta (4 mm) sementtitapausta ja pehmeä pinta kevyesti. Toiminto antaa mahdollisuuden lisätä hirsitalon vakautta ja alemman kruunun sovituksen tiheys on suurempi. Jos epäsäännöllisyys säätiössä on pieni (alle 1 cm), ei ole järkevää kohdistaa. Sementin kuivaus irtoaa ja murenee.

Säätiön seinät voidaan päällystää nestemäisellä bitumimuovilla tai läpäisevällä vedeneristyksellä, esimerkiksi nestemäisellä lasilla. Yläpohjan yläpuolelta kaksi kerrosta kateaineita. Kun pohja on alle 20 cm, voit asettaa kolme kerrosta katemateriaalia. Koska puu on hygroskooppinen, alemman kruunun suojaaminen kosteudelta on välttämätöntä. Reunasta kattomateriaalin tulee olla alaspäin 1-2 cm: n päällä, materiaalin päällekkäisyys on 10-15 cm. On toivottavaa, että ensimmäisen kerroksen päällekkäisyys ei ole sama kuin toinen. Joten suojaus on tehokkaampaa. Ennen työskentelyä alempi kruunu on liotettava suojaavilla antiseptisilla aineilla ja päällystettävä bitumimastilla tai nestemäisellä lasilla.

Hirsitalo on aloitettava välittömästi sen jälkeen, kun se on vedeneristetty kattohuovan avulla. Se, että kateaine on pelkää mekaanista vaurioitumista, erityisesti halvin ilman UV-suojausta tai ruiskutusta, ja se on helposti repeytynyt.

Kuinka laittaa hirsirakennuksen säätiölle: vaiheittainen työn kuvaus

Kun pohja on valmistettu, voit aloittaa hirsitalon sijoittamisen. Teokset suoritetaan vaiheittain. Ja jokainen vaihe on suoritettava noudattaen kaikkia sääntöjä, muista, että puu on elävää materiaalia ja vaatii huomiota ja tarkkuutta.

Levyjen asentaminen

Ennen ensimmäisen kruunun asettamista on tarpeen asentaa erityiset levyt. Ne asetetaan suoraan vedeneristyskerrokseen. Kustakin levyn bitumimastista etukäteen impregnoitua, voit käyttää yksinkertaista bitumia tai hartsia. Mutta työskentely jälkimmäisen kanssa on vaikeampaa ja turvallisempaa, koska kuumalla bitumilla ja hartsilla on yli 100 ° C: n lämpötila. Työt tehdään suojakäsineillä ja maskeilla.

Aseta levyt leikkaustarpeen alle.

Levyjen vuoraus on välttämätöntä jakaa kuorma tasaisesti lokista pohjaan ja tehdä tukipohjan ja säätiön välisen raon ilmatiivisemmaksi.

Laudat valitsevat sopivan koon, joten leveys 20-30 cm, materiaalin paksuuden tulisi olla vähintään 40 mm. Tiiviste asetetaan paitsi pohjaan, jos loki on tehty tukkeista, se on myös poikittaisten ja pitkittäisten seinien välissä. Samanaikaisesti levyt liitetään mahdollisimman lähelle, koska ne myös suojaavat kylvyn kylmältä ilmalta alhaalta.

Kun levyt asetetaan, aloita pohjalevyn asettaminen.

Asennus hirsihauteen pohjaan

Yläpuolelta antiseptisiin levyihin asetetaan tasainen lämpöeristys hamppusta tai hinauksesta. Hamppu on levitettävä tasaisesti 1-2 cm: n kerroksessa. Hirsitalon ensimmäinen kruunu on lämpöeristimellä. Liittäminen toimii säätiön ympäryksen ympärillä. Lokit kulmissa yhdistävät leikkaamalla puun halkaisijan puolet. Puuta voidaan yhdistää metallikulmiin.

Ensimmäinen kruunu on kiinnitetty pohjaan erityisten kiinnitysruuvien avulla muttereilla ja aluslevyillä. Aluslevyt ovat tarpeen tasaisen kuormituksen jakamiseksi.

Aseta toinen kerros lämpöeristettä vanteelle. Sen päälle kootaan laatikko ruutuista.

Tärkeää: hampun tai hinauksen sijaan voit käyttää ennalta korjattuja sammioita. Se kerätään ja kuivataan ulkona, mutta suljetaan suoralta auringonvalolta. On välttämätöntä antaa eristys mahdollisimman tiiviisti niin, ettei aukkoja ja aukkoja ole.

Lisäksi tarkastelemme lokeja ja etsimme niistä aakkosja ja numeerisia nimityksiä. Niitä sovelletaan, kun haudata päällikkö. Kirjeet ja numerot voivat poiketa, mutta tavanomaiset käyttötarkoitukset ovat:

Kirjeet merkitsevät maailman puolta, etelä-etelä, C-pohjoinen, länsi-länsi, itään. Numbers rakentaa tilauksen ylöspäin. Ja maailman puolet määrittävät kylvyn betoniseinän. Etu on etuseinä, pohjoinen on selkä, itä on oikea ja länsi on jäljellä. Alunperin koottu hirsitalo on säädetty ja laskettu ulos. Jälleen, jo kerätty valmistettu säätiö.

Ennen asennusta on suositeltavaa liottaa kaikki lokit antiseptisten yhdisteiden kanssa, mutta älä käytä kemiallisia myrkyllisiä aineita. Älä unohda, että kylpy olisi ympäristöystävällistä.

Kun olet asettanut toisen kruunun kylvyssä, sinun on suoritettava humalassa alle viiveitä. Se on pohjan tulevalle kylpyammeelle.

Seuraavaksi mitataan ikkunoiden ja ovien sijainti. Standardi on kolmas rivi lokista. Linkit on leikattava kolmeen osaan ja tehtävä merkintä aukkojen alle. Osat on jaettu: ikkunan yläpuolella, ikkunan ja ikkunan alapuolella. Riippuen niiden sijainnista suunnittelussa.

Puu pelkää kosteutta, joten sinun on suoritettava tyhjennyspaikka. Tällöin ensimmäisessä kruunussa leikataan ura, jossa tyhjennyslevy asetetaan kallistumasta alustalta. Viemäröintilaudan tulee työntyä 5-6 cm: n korkeuteen hirsitalon seinien yläpuolella. On tarkoituksenmukaisempaa käyttää metallilevyjä tai muovia levyjen sijasta.

Siten se leikkaa koko alkuun. Lisäksi ylempi loki voi toimia voimalevynä. Videossa näkyvät tiedot:

Hirsitalon kerääminen ja sen asettaminen säätiölle on vaikea asia. On tarpeen tuntea kaikki puun kanssa työskentelevät hienot yksityiskohdat ja noudattaa sääntöjä. Joten pieni epätarkkuus johtaa nopean tuhoutumisen pohja trim ja puu murskaa. Ja riittämätön kerros vetoketjusta tai sammasta tekee kylvystä kylmänä, kun seinät huuhdellaan.

Kokoonpanon jälkeen hirsitalo on jätettävä laskeutumaan yhdeksi vuodeksi. Kestää kaikkina vuodenaikoina. Sen jälkeen, kun seinät on suljettu. Suorita kaarevaa rautaa kehän ympärillä alkaen alemman kruunun. Et voi sulkea ensin seinää ja sitten toista, kiertäkää kylpyamme.

Kun laatikko on valmis, voit jatkaa viimeistelylohkojen, kattojen ja viimeistelyn asennusta. Voit myös lämmittää säätiön vaahdolla tai muulla materiaalilla.

Ei aina ole kokemusta ja voimaa kerätä kylpyamme. Ja kuinka vaikeaa on vastata siihen, miten hirsitalo asetetaan säätiölle ilman kokemusta ja taitoja yleensä. On helpompi käyttää ammattilaisten palveluja, jotka suorittavat kaiken työn nopeasti ja tehokkaasti. Vain tällä tavoin kylpyamme palvelee monta vuotta ja ilahduttaa sinua, ystäviäsi ja perheesi.

MirTesen

Ei ole helppoa rakentaa kylpylä hirsitalosta, mutta rakennustekniikka, materiaalien valinta ja jopa toiminnan tarkka aikataulu ovat pitkään olleet tunnettuja ja täydentäneet monet käsityöläiset. Tämä materiaali selittää kaikki keskeiset kohdat, jotka auttavat hirsitalon kylpyammeen rakentamisessa: perustamisesta sisustukseen.

Höyrykylpy on tunnettu sytyttimien aikojen jälkeen, jotka kuljettavat mukanaan kylpytynnyrit ja retkeilykylvet. Ja XXI vuosisadalla venäläinen kylpy ei tullut eräänlainen archaism, menestyksekkäästi kestänyt vuosisata kilpailu kylpylä ja suihkut. Päästä eroon paljon tauteja, poistaa kaupunkien arjesta kertyneiden haitallisten aineiden rungosta, anna keholle hyvä lepo - kaikki tämä saavutetaan käymällä kylvyssä yli viisitoista sata vuotta.

Mikä on parempi muotoilu, miten valita paikka sijoitukselle, miten se yleensä järjestetään - löydät vastaukset moniin "kylpy" kysymyksiin tässä artikkelissa.

Paikka ja suunnittelu kylpyjä

Yksi kylpylän tärkeistä lisäyksistä oli aina lähellä sijaitsevaa makeanveden säiliötä - toisen vesilähteen lähteen puuttuessa vedestä otettiin vettä. Erityisen viehätyksensä tällaisen säiliön läheisyydessä on kontrastinpesun mahdollisuus - ottaa höyrysauna Venäjän kylpylässä, loppua siitä ja uppoutua säiliön kylmään veteen. Lisäksi luonnollinen säiliö mahdollisti nopean sopeutumisen kylpyyn syttymiseen, joka syntyi melko usein uunin suunnittelun häiriöiden vuoksi.

Tänään ei ole erityistä tarvetta yhdistää maakylpy luonnolliseen vesistöön, mutta on silti kätevää, jos se sijaitsee lähellä, eli keinotekoista vesikappaletta - lopullinen päätös jätetään aina dachan omistajalle.

Tärkeimmät perusteet kylpylän valinnalle ovat: etäisyys tiestä, luonnollisen tai keinotekoisen aidan läsnäolo ulkopuolisilta katsojilta (paksut pensaat, puiden, aidan, sivurakennukset), palontorjuntaetäisyys pääasennustalolta vähintään 15 metriä.

Kylpyen tärkeimmät tilat ovat odotushuone, pesuhuone ja höyrysauna (kaksi viimeistä huonetta voidaan yhdistää yhteen). Pukuhuoneen koko määräytyy 1,4 m 2: n välein jokaiselle uimalla, pesuhuoneen koko on 1,2 m 2 per henkilö. Lisäksi huonekalujen pukuhuoneessa tulisi olla paikka (vaatekaappi, istuinten penkit) ja polttoaineen säilytys (hiili- tai polttopuutarha). Pesuhuoneessa tarvitset paikan kontit, joissa on kuuma ja kylmä vesi, liesi ja paikka aurinkotuoleille.

Esimerkiksi pienelle perheelle (enintään 4 henkilöä), seuraavien kokoisten kylpyamme sopii: ulkokoko - 4x4 m; odotushuone - 1,5 h2,4 m; pesu - 2x2 m; höyrysauna - 2x1,5 m. Tämän suuruisessa kylvyssä et kuitenkaan aja liikaa, mutta se vie vähän tilaa.

Yleensä kylpyammeen koko liittyy suoraan alueen kokoon, joka voidaan tunnistaa sen alla. Jos sivusto on merkittävä, kylpy voidaan laajentaa lisäämällä suihku, lepohuone, jne.

Lauhkeissa ja kylmissä ilmastovyöhykkeissä on oikein, jos kylpyammeen sisäänkäynti sijaitsee etelään, ja ikkunan aukot ovat länsipuolella (lounaaseen). Tällainen sisäänkäynnin järjestely yksinkertaistaa huomattavasti kylvyn käyttöä talvikaudella, koska eteläpuolella olevat ajaukset sulavat nopeammin ja ikkunoiden suunta antaa valaisemaan huoneensa auringonvalolla kauemmin.

Bath-vaiheiden rakentaminen

 1. Perusmateriaalien hankinta.
 2. Valinnan valinta ja säätiön asettaminen.
 3. Perustuksen rakentaminen uunille (tarvittaessa).
 4. Lattian ja viemärijärjestelmän rakentaminen kylpyyn.
 5. Rakenna log kylpyammeet.
 6. Kattorakenteet.
 7. Sokean alueen muodostaminen kehällä.
 8. Pyykkyseinät.
 9. Asenna tai asenna uuni, asenna savupiippu.
 10. Sähkö ja vesihaude.
 11. Ovien asennus ja hyllyjen asennus.

Perusmateriaalien valmistus kylpyyn

Venäjän kylvyn klassinen ja menestyksekkäin rakennusmateriaali on ollut ja tulee olemaan puu, ja se voi helposti selviytyä ylikyllästyskylpytiloista ja poistaa ylimääräisen kosteuden ulkopuolelle.

Mikä puu soveltuu kylvyn rakentamiseen? Pääsääntöisesti kylpylä on rakennettu pyöreästä männystä tai kuusta, jonka läpimitta on enintään 250 mm - vain puu luo selittämättömän sisäisen tunnelman höyryhuoneessa. Kuitenkin kylvyn rakentamiseen joissakin paikoissa on parempi sisällyttää muita puulajia - tammi, lehtikuusi ja evä. Esimerkiksi tammen alumiiniset vanteet ja lokit tarjoavat todella kestävän kylpyamme. Nuance - tammi on sahattu "mehussa" (eli ei kuollutta puuta) ja kuivattu katon alla. Alemmat vanteet (enintään 4), ensimmäisestä tammesta lähtien, on parempi tehdä lehtikuusesta. Viimeistely vanteet, sisustusarkkitehtuurin ja pinnoituksen osat olisi valmistettava lehmistä tai valkoisesta kuusta - niiden puu poistaa kosteuden paremmin kuin muut.

Milloin sinun tarvitsee varastoida puuta kylvyn rakentamiseen? Kruglyak, puu sisustusta varten on leikattava talvella, kun puiden rungot sisältävät vähiten kosteutta - on helpompaa kuivua. Lisäksi koko puun runko ei ole sopiva kylpyhuonekalujen rakentamiseen - vain rungon keskimmäinen osa saa aikaan, ts. Yläosa ja pylväs eivät ole sopivia.

Puun valinnassa tärkeä kriteeri on havumuutosten ja hartsipeippujen puuttuminen havupuiden pyöreästä puusta, kuivuudesta, hiotusta pinnasta, mädäntyvien alueiden ja tuhoutumispaikkojen puuttumisesta puupuristimella.

Kylpyammeet

Tyypilliset kylpylärakenteet ovat teippiä ja pylvästä riippuen paikallisista maaperistä. Riippumatta valituista pohjatyypeistä on tarpeen asettaa ne mahdollisimman tarkasti - on parempi, jos maaperän jäädytys syvyyteen. Alustavat työt ennen kaikentyyppisten perustusten asettamista: puhdistamalla alue roskista, poistamalla maaperä kokonaan 200 mm: n syvyyteen (poista hedelmällinen kerros).

Jotta voit valita oikean perustan, sinun on määritettävä paikallisen maaperän tyyppi, joka voi kuulua johonkin kolmeen pääryhmään:

 1. Heikko maaperä koostuu turpeesta, siltistä, silkkisestä hiekasta (sisältää runsaasti vettä), savifluidista tai muovista.
 2. Loose maaperä (kausittainen turvotus) koostuu hiekasta (siltti tai hieno), saveaineista (savesta, huokosista ja hiekkasaumasta).
 3. Hieman rakeista maaperää muodostuu kiviä, keskikokoisia ja suuria hiutaleita.

Pylväspylväspohja (kylpy)

He järjestävät sen heikosti kuoppaan maaperään: se koostuu pylväistä, jotka on sijoitettu kylvyn kulmissa sekä sisä- ja ulkoseinien liitoksissa. Jos kahden vierekkäisen tukipylvään välinen etäisyys on yli 2 m, toisen väliin asetetaan toinen pilari. Pylväspohjan asettamisen syvyys on vähintään 1,5 m.

Tällaisen säätiön navat on helppo tehdä suoraan kylvyn rakennustyömaalla, materiaali voi olla punatiili, raunioiva kivi, joka on yhdistetty konkreettisella ratkaisulla. Pylväspohjan pääkulmat (nurkkaan) ovat tavallisesti neliön muotoisia, 380 mm: n puolella, apupuikot ovat suorakaiteen muotoisia, ja niiden pituus on 380 x 250 mm. Tarvittaessa pääpylväät tehdään kahdessa tiilessä - 510 x 510 mm: n osuudella. Louhikkokivien ja tiilien säästäminen sarakepohjan rakentamisen aikana saavutetaan täyttämällä alapohkot hiekalla - puolet niiden syvyydestä, karkea hiekka asetetaan kerroksiksi (jokainen kerros on 100 - 150 mm), täytetty vedellä ja täytetty.

Pohjapylväitä omalla kädellä varustetun kylpyammeen rakentamisessa voidaan tehdä myös itsenäisesti. Tämä vaatii levyjen kokoontaitettavien levyjen, joita ei sisällä kovettavia rasvoja, kuten "Emulsol". Kokoonpantujen muottien sisäpuolella sinun on asetettava raudanvahvistus, minkä jälkeen kaada betoniseos.

Käytettävissä oleville kaivoille tarkoitettujen perustuspilarien valupintaan käytetään liukuvaa muottilaatua, joka on tehty kattotiilistä, muovista, kattolevystä tai paksuisesta pahvista. Liukuvalle muotille valituista materiaaleista muodostetaan putki, jonka läpimitta on 200 mm, ja sijoitetaan suurempaan halkaisijaltaan 300 mm: iin. Muotoilun ympärillä oleva vapaa tila on täynnä hiekkaa - se on voiteluaineen rooli ja estää betonipylväiden nostamista maaperän turvotuksen aikana. Paksu johto kiinnitetty ristikko työnnetään muottiin, sitten betoniseos kaadetaan, mikä on suljettava huolellisesti. Liukulaatikkoon kiinnitetyille lanka-asennoille se nostaa kääntymällä 400 mm, ripottele hiekkaa ulkopuolelle ja kaada uuteen betoniosaan.

Asbestisementtiputkia voidaan käyttää pylväsperustaisena, ne ovat kestäviä, eivät aiheuta mätää, ja niiden ulkopinta on melko sileä, minkä ansiosta ne eivät voi muuttaa asentoaan maaperän putoamisen aikana. Asbestisementtiputket täyttyvät myös betonilla, niiden maanalainen osa on päällystettävä mineraalipohjaisella rasvakerroksella vähentääkseen jäädyttämisriskiä maahan.

Höyryhuoneen ulkoseinien ja höyryhuoneen sisäseinämien perustuspilarien väliin on sijoitettu tiiliseinät, joiden paksuus on tiili ja jopa puolitiili. Tällaiset tiiliseinät on haudattava maahan 250 mm.

Pohjapilarit ja niiden väliset tiiliseinät näkyvät 300-400 mm: n korkeudelta maanpinnan tasolta, ne on tasoitettava sementtiliuoksella ja peitettävä katodipaperia vedeneristykseen. Pylväiden päissä valun aikana kiinnitetään vaaditun metallimuoton kiinnitykset - ne on tarkoitettu hirsitalon kiinnittämiseen säätöön.

Kylvyssä oleva teippi

Kun rakennetaan kylpyamme talviaikaan, tarvitaan monoliittista nauhalevyä.

 1. Rakennustyömaamerkki merkkijonoa pitkin työnnettynä.
 2. Kaivataan haluttua syvyyttä (sen koko liittyy paikallisten maaperäominaisuuksien, vähintään 400 mm) ja 300 mm leveyteen.
 3. Kaivannon pohjalla oleva kerros on kerros hiekkaa, sitten soraa (70-100 mm kukin).
 4. Muottien asennus.
 5. Kirjanmerkit.
 6. Betoniseoksen kaataminen.

Säätökuoppien pohjaan asetetulla rungolla on oltava vähintään 12 mm: n poikkileikkaus, joka asetetaan kaivon molemmille puolille ja neulotaan runkoon, joka nousee keskelle tiilien palasien avulla.

Betoniseoksen koostumus lasketaan suhteella 5: 3: 1 (murskattu kivi: hiekka: sementti), käytetyn hiekan on oltava kuiva ja puhdas (pesty). On aivan helppoa laskea kaistaleen kaatamiseksi tarvittavan betonin määrä, sinun on vain mitattava pohjan leveys, syvyys ja kokonaispituus. Esimerkiksi 0,3 m: n leveydellä, syvyydellä 0,4 m ja kokonaispituudella 22 m vaaditaan tällaista betoniseosta:

 • 0,3 x 0,4 x 22 = 2,64 m 3

Yksi vaikeuksista betonin kuivan sekoituksen muodostamisessa on rakennuspaikkojen vaa'an puuttuminen. Siksi tämä konkreettisten komponenttien laskentamenetelmä on sinulle hyödyllinen: yksi 10 litran kauhan voi pitää 15 - 17 kg soraa, hiekkaa - 14 - 17 kg ja sementti - 13 - 14 kg.

Muotti on sijoitettu siten, että siinä valettu betonipohja työntyy 100 mm maanpinnan yläpuolelle. Kun betoniseos kaadetaan valmistettuun muottiin, on välttämätöntä läpäistä massansa toistuvasti bajonettilevyllä tai lanka-anturilla ja napauta muottialueen ulkopuolelta vasaralla (poistamme ilma-oireet). Sitten sinun on odotettava säätiön täydellistä kovettumista, noin 5-7 päivää. Tehdessään säätiötä kylmäkaudella betonin kaatamisen jälkeen muotti on peitettävä PVC-kalvolla ja peitetty sahanpurulla tai muulla eristyksellä.

Cast-säätiön kuivauksen ajanjakson päättyessä jatkamme vedenpitävyyttä ja nostamalla sitä tiilirivissä (jos kylpyamme ei tarvitse nousta, sen jälkeen vedeneristyksen jälkeen siirrymme sementtitehtaalle). Tarvitset seuraavat materiaalit:

 1. Kattomateriaalina.
 2. Putki on noin 2 m (muovi tai metalli), poikkileikkaus 32 - 57 mm.
 3. Ristikko on muuraus.
 4. Punainen tiili.
 5. Muurauslaasti.

Katemateriaali (kattohuopa) leikataan kaistaleiksi, jotka ovat riittävät betoniperustusta varten, minkä jälkeen se asetetaan betonipäällysteen yläpuolelle. Tiili asetetaan yksivaihtelevaan pukeutumismuotoon: muurauslaastia asetetaan ruberoidikerrokselle, ensimmäistä tiiliriviä asetetaan päälle (perusakselin poikki), sitten muurausverkko asetetaan, laasti ja seuraava tiilirivi asetetaan, mutta jo lusikoissa (akselin suuntaisesti) säätiö). Jokainen uusi tiilimuotoinen rivi on mukana muurausverkon sijoittamisessa, joka sijoitetaan "lusikoihin" ja "repeytyy" vuorotellen keskenään. Kolmannessa tai viidennessä Tychkovyh-sarjan muurauksessa on asennettava tuuletuskanavat putkipihkilta - tarpeeksi 5-7 produkhia koko säätiölle. Tiilirivien määrä riippuu säätiön halutusta korkeudesta.

Viimeinen tiilimuotti on peitetty sementtivärillä (hiekka: sementtikoostumus 1: 2 tai 1: 3) 20 mm: n kerroksella.

Itsenäinen säätiö lämmittimelle ja saunalle

Luomme perustan liesi-lämmittimelle ja kerätään kylpylä. Jos oletetaan, että keittiön päällystysmuuri on suppea, siihen tarvitaan itsenäinen säätiö, toisin sanoen se ei ole sidoksissa tärkeimpään säätiöön.

Kylpyammeen lattia voi olla savi, savi, puu tai betoni. Yleensä se ei tarvitse lämpöeristystä, koska sen lämpötila ei ole käytännössä korkeampi kuin 30 ° C. Kylpypohjan pinnalle on yleensä asetettu puinen säleikkö, korkkiset matot tai matot - niiden tehtävänä on säästää kävijöitä kylvyssä kylmän terävän tunteen takia, joka koskettaa lattiaa höyryhuoneen uloskäynnin yhteydessä. Itse kuivaamista varten lattiaa nostetaan pääkerroksen yläpuolelle.

Kylpyen puulattian tärkein haitta on sen usein huuhtoutuminen - vesi, joka tunkeutuu levyjen välisiin aukkoihin, kertyy niihin ja aiheuttaa rohkeutta ja hajua. Puulattiat kuluvat nopeasti ja saavat ruma ulkonäkö, ja 6-8 vuodessa voi vaatia korvaamista. Laatta on käytännöllisempi kylpypohjan pinnoitteelle - sitä on helpompi hoitaa, sitä ei altisteta kosteuden vaikutuksille, joka helposti virtaa sen pinnalle.

Kylpy-huoneiden kerrokset tulisi järjestää eri tasolle: höyryhuoneen lattia on 150 mm pesulokeron korkeudella (me pidämme lämpimänä), kylpyammeen lattia on 30 mm lattian alla pukuhuoneessa (me suojelemme veden syöttöä vastaan).

Koska betonilattian rakentaminen keraamisella laattapinnoitteella pesu- ja höyrysaunassa on edullisempaa kuin puulattia - harkitsemme tätä vaihtoehtoa.

Aseta betonilattia kylvyssä usealla eri tavalla. Ensinnäkin valmistelemme pohjaa lämpimän kerroksen muodostamiseksi - se koostuu 100 mm kerroksesta hiekkaa ja 100 mm sarjaan murskattua keskimmäisen jakeen kerrosta. Jokainen kerros on hyvin tiivistettävä ja tasoitettava. Laita sitten ruperoidi päälle, sulkemalla seinät tulevan kerroksen korkeuteen.

 1. Ensimmäinen vaihtoehto on asettaa 50 mm: n kerros huopaa, laajennettua savea tai kuonaa 50 mm: n betonikerroksen päällä, jossa kaltevuus on tyhjennysaukkoon. Kun betoni on asetettu, se on tasoitettava sementtiliuoksella, jonka jälkeen on mahdollista jatkaa laatoitettuja töitä.
 2. Toinen vaihtoehto - 50 mm sementtipinnoitus, joka sisältää perliittiä (laajennettu hiekka). Seoksen koostumus: perliitti: sementti: vesi, 5: 1: 3. Kun koko viikko on kulunut perlitobetonin asentamisen jälkeen, käytämme 30 mm: n kerrosbetonia, jossa on kaltevuus viemärin alla. Kun olet tekemisissä perliitin kanssa, sinun on oltava erityisen varovainen - tämä materiaali on erittäin kevyt, se riisuu myös kevyestä tuulta, joten sinun täytyy työskennellä sen kanssa sisätiloissa ilman luonnoksia. Tarkka kunnioittaa veden määrää!

Kun kylvyn pohjapinta on huomattavasti noussut maasta (300 mm), lattiapintaan vaaditaan neliöosan (150 mm) puuta. Jos kylpy-huoneiden mitat eivät ylitä 2000x3000 mm, viivästyslokit ovat palkkapäiväkirjat. Isommissa kooissa tarvitaan ylimääräisiä tukia sukupuolielimiin, jotka ovat betonipäällyksiä tai tiiliä (250x250 mm) ja sijoitetaan 700-800 mm: n etäisyydelle. Tukin tukipilarit tulee sijoittaa monikerroksiseen hiekka-, sora- ja betonialustaan ​​- jokaista 100 mm.

Se on tärkeää! Ennen tukipohjan muodostumista tukiväliin, sinun on täytettävä liesi ja rakenna viemäriverkko.

Puutavaraa voi olla tammi, lehtikuusi tai havupuu, lokit on käsiteltävä tervalla tai antiseptisellä ennen asennusta.

Lattianpäällysteen ratkaisu on tässä tapauksessa seuraava: pohjaseinän välissä oleva betoniväli peitetään katemateriaalilla, jossa seinien päällekkäisyys lattiakorkeudelle on kuoriin tai laajennettuun saveen peitetty (200 mm kerros katodisädettä ja irto-eristystä voidaan asettaa 29 mm lattiapinnoitteelle) sahatavaraa. Sitten päällystetään PVC-kalvo, foliotettu mineraalieriste, jälleen kerros kalvoa varten - höyrysulku. Kaada 5 mm: n kerros betonia, jossa on pienen murto-osan täyttöaukon yläosa, luo kaltevuus tyhjennysaukon alle - 3-4 päivää laitamme keraamisia laattoja.

Älkää unohtako tuulettimen perustan lattian tasolle.

Pukuhuoneen lattia on muodostettu 19-29 mm: n kartionmuotoisista uritetuista levyistä.

Tärkeä asia: kun puhdistat lattiaa ja höyrysaunan ja pesuhuoneen koko huoneen, älä käytä synteettisiä rakennusmateriaaleja - ehto on erityisen tärkeä höyrysaunan sijoittamiselle!

Kylpyvesijärjestelmä

Jäteveden poisto kylvystä on välttämätön: kuoppa, jossa on hydraulinen lukko, kaivo jätevesille ja putket, jotka poistavat likaisen veden kaivoon ja edelleen viemärikaivoon.

Kaivo menee pois kylvyn kellarista, muovista, valuraudasta tai keramiikasta valmistetut painoputket tuodaan siihen höyryhuoneen ja pesuhuoneen (metalliputket nopeasti ruosteessa).

Kuopan tulee olla 500 mm alapäästä, sen syvyys on 700 mm ja poikkileikkaus 500x500 mm. Kaivon seinät peitetään 100 mm: n kerroksella betonia, 110 mm: n tyhjennysputki (putket) kylvystä tuodaan siihen pohjan alla. Pääasiallinen jätevesi, joka sisältää vähintään 2 m 3, on avattava vähintään 2,5 metrin etäisyydellä kaivosta - sitä kauemmas sitä parempi. Kaivoon viedään putki, joka on 1,5 metrin syvyydessä (jäädytyssyvyys) alle, ja kuopan ulostulo on sijoitettava 100 mm pohjaan. Kun viemäriputki on päässyt, päävesisäiliö on täynnä soraa tai hiekkaa 1 m pohjasta, maata kaadetaan päälle - kerros vähintään 500 mm. Asettaessasi huolellisesti kaikki kerrokset.

Ennen tyhjennysputken viemistä kaivoon vesitiiviste on sinkitty, joka sijaitsee tylpäkulmassa kylpyyn tyhjennysputkeen nähden. Sen reunat ja yläosa ovat tiukasti kiinnitetyt kuopan seinämiin, etäisyys alareunasta pohjaan saa olla enintään 50 mm - tämän rakenteen ansiosta epämiellyttävät hajuhaitat ja kylmä ilma eivät pääse höyryhuoneeseen (pesemällä) kourun reiän läpi.

Jäätymisen sulkemiseksi talvikauden aikana kuoppaan on suljettava kahdella sopivalla (puisella tai metallialustalla) olevasta kannesta, niiden väliin asetetaan huopa ja yläkannen on peitettävä ylhäältä keloidilla, kuonalla tai sahanpurulla.

Hirsitalo, katto ja sokea alue

On parempi tehdä hirsitalo kylpylälle tilauksesta ammattilaisilta, sen tuotanto on melko vaikeaa. Valmis hirsitalo purkautuneessa muodossa on tuotava rakennustyömaalle ja koottava lokien numeroinnin mukaan. Kruunujen kiinnitykset ovat teräksisiä, 25 mm: n kiinnikkeitä, joiden kokonaispituus on 150 mm ja hampaan pituus jopa 70 mm.

Kylpyammeen katon rakentamiseen kuuluu kattotuolit, kantta kiinnitetty niihin, sitten kateaine. Lopullisen kattorakenteen valinta riippuu kattopinnoista, joiden yli se on päällekkäin. Kattotuolit kiinnitetään tukin viimeiseen kruunuun (paremmaksi viimeisen edellisen sivulle) sulkeilla, piikkeillä. Uunien rakentaminen edellyttää pääsääntöisesti yhden tai pöydän katon järjestelyä, jonka kaltevuuskulma (10 ° - 60 °) riippuu alueen runsaudesta ja määrästä. Ottakaa huomioon - jyrkempi katto, sitä enemmän materiaalia tarvitaan sen luomiseen.

Yksipuoliset kattotangot, jotka sijaitsevat kulmassa, kiinnitetään kahdella ulkoisella tai sisäisellä ja ulkoisella tuella. Jos kattopalkkien pituus on yli 5 m, ne tuetaan lisäkannattimilla. Pöydän katon kannattimet tukevat seinämien alareunat, ylemmät ovat toisiinsa yhteydessä muodostaen harjan.

Kylpyammeen katto voidaan peittää millä tahansa materiaalilla (liuskekivi, kaakeli, kattoterassi, sinkitty jne.) Ja vähintään 500 mm: n seinämien päällekkäisyys.

Ullakkohuone on tuuletettava, eli se on varustettava kahdella ovella katon vastakkaisissa päissä.

Teemme sokean alueen alapinnan reunaa pitkin: poista kokonaan yläkerros maaperästä, mene syvemmälle 200 mm 600-800 mm: n etäisyydelle kylpypohjasta, aseta 100 mm: n kerros soraa (murskattu kivi, laajennettu savi) myöhemmällä kohdistamisella. Aseta lämpötilaliitokset (19 mm: n levy, peitetty hartsilla tai bitumilla 2-2,5 m: n askelin kohtisuoraan perustukseen), täytä 100 mm betonikerros. Ennen betonin kovettamista sen pinnan on oltava silitys - täytä kuiva sementti 3-5 mm: n kerroksella. Kolmen päivän kuluttua sokea alueen ja kylpyyn perustan välinen kosketuspinta katetaan bitumilla vedenpitävyyden vuoksi.

Hirsimökin bannerit

Se on tehty hirsitalon eristämiseksi - tiivistää tukiensa väliset aukot, ja palmun materiaali on perinteisesti pellavahihnaa, punaista sammua, hamppualtua ja villahuopaa. Juomapulloista ja pellavakuiduista valmistetut luonnonvalmisteet voidaan korvata juutin ja pellavakuidun kanssa tehdyillä tehtailla: pellava puuvilla ja huopat - juutti ja pellava puuvilla. Tehtaiden materiaalien etuna luonnonkuminaa varten on lehmusten ja sienten vaurioituminen, ja on helpompi tehdä yhteistyötä tehdasmateriaalien kanssa, koska ne on valmistettu jatkuvana nauhana, jonka paksuus ja leveys ovat.

Lokitiiviste valmistetaan, kun se on koottu - purkamateriaali asetetaan tukkien väliin niiden asentamisen aikana. Kun katto on rakennettu, suoritetaan täysi purkki - hirsirakennuksen ulko- ja sisäpuolelta vuoden kuluttua - toistuva purkki (hirsitalo on järkyttynyt - lokit kuivuvat).

Pellon tärkeimmät työkalut ovat lapio ja potkuri, voit tehdä ne itse tai ostaa valmiita tuotteita. Molemmat työkalut on valmistettu puusta (tuhka, tammi tai pyökki). Kaulan terä näyttää kelalta 200 mm: n kahvasta ja terävästä terästä 100 mm, kahvan paksuus 30 mm, terän leveys pohjassa 65 mm, lopussa 30 mm. Puupalkin pyöristetty muoto: kädensijan halkaisija on 40 mm, pituus on 250 mm, iskuosan halkaisija on 70 mm ja pituus 100 mm.

Purkaminen tehdään kahdella tavalla: "setissä" tai "venytyksessä". Toisella tavalla saumamme seuraavasti: Keräämme tiivistemateriaalin säikeeseen, asetamme sen lokiin väliin ja työntäkää se sinne lapaluun avulla, täyttäen aukon kokonaan, ilman aukkoja. Sitten me keräämme hinaus rullalla, laita se uritettuun uraan, poistamme pieniä säikeitä materiaalista, kääritään rulla ja kuljetamme se uraan scapulan ja rullan avulla - voimalla, täydelliseen luottamukseen upotuksen täyttämiseen.

Hirsitalojen lokien ensimmäinen menetelmä on suunniteltu limittävän suuren leveyden urat (halkeamat). Sulkemisraudan materiaali kierretään 2 mm: n säikeillä, niistä muodostuu useita silmukoita ja ajetaan ne uraan. Silmukat kerätään riittävä määrä täyttääksesi aukon kokonaan.

Kauhureiden säännöt:

 • ensin materiaali tukkeutuu tukin yläreunaan ja vasta sen jälkeen - alemmalla reunalla;
 • Aloitamme raudan sulkemisen alemman kruunun aukkoihin molemmin puolin. Sitten mene naapuriseinän alemman kruunun ja niin edelleen. Kun lopetat alemman vanteen aukkojen sulkemisen, aloitamme työt seuraavassa korkeudessa, siirtymästä tästä vanteesta seuraavaan lähimpään seinään (oikealta vasemmalle tai vasemmalta oikealle, sillä ei ole väliä).

Älä missään tapauksessa tee vain yhden seinän kaatamista - se nousee ja aiheuttaa hirsitalon vinoutumisen, sinun on purettava / koota se uudelleen. Kuuntele jälleen kerran: purkki on käynnissä "alhaalta ylös" suuntaan hirsitalon kehän ympärillä.

Laitoimme liesi-lämmitin

Kylpyammeiden malleja on lukuisia, niitä voidaan lämmittää puu, kaasu, nestemäinen polttoaine tai käyttää sisäänrakennettuja lämmityselementtejä ja sähkön lämpöä, ne voidaan tehdä tiilestä, valuraudasta tai metallista. Kylpyammeiden tiiliseinät on valmistettu seinän paksuudesta "puoliksi tiilestä" tai "kokonaisesta tiilestä", muurausliitokset on sidottava erityisen huolellisesti ja pyrittävä pienimpään paksuuteen saavuttaakseen uunin tehokkaimman tehokkuuden. Vain punaista tiiliä käytetään muurattuihin uuneihin. Uunin uuni tuodaan odotushuoneeseen, sen jäljelle jäävät kolme seinää ovat pesuhuoneessa (höyryhuone) ja niiden välinen etäisyys pesun seinämiin olisi oltava vähintään 250 mm - tässä tapauksessa lämpö ei mene "seiniin".

Valurautaa tai metallia varten ei tarvita itsenäisen säätiön muodostumista - vain tiilistä.

Höyrysaunan ystäville asennetut lämmittimet on varustettu kameralla, joka sisältää erilaisia ​​painoja (1-5 kg). Kammiota täyttäessä uuni sopii rauniot, reiät, lohkareet ja graniitti. Näiden uunien rakenne on äärimmäisen yksinkertainen - kuten keittiön uuneissa, lämmittimet eroavat toisistaan ​​suuremmalla leveydellä varustetulla putkella tai kammion läsnäololla kivillä.

Höyryhuoneen korkeimman lämpötilan saavuttamiseksi valurautaiset siat tulisi lisätä kiviin prosenttiosuudella 80:20 (kivet: harkot). Höyryhuoneen 1 m 3: n kohdalla tarvitaan vähintään 6 kiloa kivistä ja valurautaisista sioista.

Jos uunin 40-50 mm: n etäisyydellä sen seinämien ja vedenlämmityskattilan välillä havaitaan, kattilan pyöreän puhalluksen vaikutus kuumiin kaasuihin ja nopein veden lämmitys saavutetaan.

Paremman vetovoiman ansiosta sinun täytyy tuoda savupiippu mahdollisimman lähelle katon harjaa. Kun ohjataan savupiippu ullakohuoneen läpi, muista suorittaa 380 mm: n putkikahva. Muista, että putken ei pidä läpäistä katon vaipan lähelle eikä 150 mm: n läpäisyaaran lähelle (palomääräykset).

Sähkö ja vesihaude

Yhden kylpypesun pesuun tarvitaan vähintään 8 litraa kuumaa vettä. Tämän määrän antamiseen on useita tapoja: lämmitä vesisäiliö lämmittimellä, käytä kaasupylvästä, asenna sähköinen lämmitin-kattila. Jos on olemassa keskitetty vesihuolto, putkilinja kylpyyn on päärakennuksesta - tällaisesta putkistojärjestelmästä tuleva vesi on tyhjennettävä talvella, muuten se jäätyy ja katkaisee putket.

Vettä voidaan ottaa kuopalta tai kaivosta asentamalla upotettava pumppu pumppaamaan sitä ja syöttämällä tällainen vesijohtoverkko puhdistussuodattimilla. Ja tässä tapauksessa, talvella, vesi on joko tyhjennettävä jokaisen kylvyn käytön jälkeen tai se on lämmitettävä syöttöputkilla.

Kylvylle on venytettävä erillinen rivi sähkön toimittamiseksi ja helpoin tapa tehdä se ilmalla (ilma). Jotta vozdushki tarvitsee erikoiskaapelin, "paljas" alumiini pyyhkäistään välittömästi ja pysähtyy kahdella eri tavalla: itsekantava eristetty lanka (SIP) ja VVGng. Ensimmäinen kaapelityyppi on erittäin hyvä, sillä on pitkä käyttöikä (yli 30 vuotta), se on kestävä eikä sitä tarvitse tukea kannettavalla kaapelilla. Mutta asennuksen tekeminen hänen kanssaan on äärimmäisen vaikeaa, koska hän on liian paksu (minimi poikkipinta on 16 mm 2). Alumiiniputkia ei voi vetää kylpyammeen ullakolla tulisääntöjen mukaan, vaan se on kiinnitettävä erityisiin ankkurikiinnimiin - kustannusten ja vaivattomuuden ja sen asennuksen mukaan, kustannukset ovat kalliita.

Yksinkertaisempi ratkaisu on VVGng-kuparikaapelin liittäminen teräskaapeliin. Kaapeli on ripustettu muovisen eristetyn kaapelin kaapelille, sen käyttöikä on jopa 10 vuotta, minkä jälkeen se on vaihdettava (!). Yhden johtimisen VVGng-kaapelin tapauksessa (tietenkin on oltava kaksi ytintä, joista jokaisen on oltava itsenäisessä kaksoispäässä), joka on venytetty kylvyssä olevan ilman kautta, optimaalinen poikkipinta on 2,5 mm 2 - ei tiedetä tarkkaan mitkä sähkölaitteet, tulevaisuudessa.

Kaikissa tuso-liitäntälaatikossa, pistorasioissa ja kytkimissä sähköpaneelin pitäisi olla vain ulkona asennettava. Paloturvallisuussääntöjen mukaan on kiellettyä asentaa juotosrasiat, kytkimet ja pistorasiat pesu- / höyrysaunaan - vain odotushuoneessa. Älä valehtele mahdollisuutta oikosulkuun puurakenteessa - kaikki kylvyn sisäiset johdotukset tulisi tehdä vain syttymättömällä aaltopahvalla, joka on kiinnitetty erikoisliittimiin, väliseinien kautta kulkeva kaapeli - vain teräsputken kautta.

Yritä asentaa kaapelit liitäntäkoteloon, pistorasiaan tai valaisimeen siten, että ne tulevat pohjasta tai sivusta, mutta eivät ylhäältä - tippa lauhdetta, joka liukuu punoksella, voi aiheuttaa oikosulun.

Kaikissa laitteissa on oltava vähintään IP44: n (edullisesti korkein - IP54) vedenkestävä luokka. Asenna yksinkertaiset kalusteet - metallikotelo, vain lasikuomu. Kaikki sisäisen kaapeloinnin liitännät ovat vain liittimen lohkossa, ei kierroksia. Aseta suojus RCD: hen ja aseta se 30 mA: iin.

Varmista, että sähköpaneeliin ja RCD: n asennusosaan kannattaa kutsua pätevä sähköasentaja, jos et ole itsesi.

Asennus osastoille, kattoon, sisustukseen, ikkunoiden ja ovien asentamiseen

Kylpyammeen sisäiset väliseinät voivat olla tiiliä tai puuta, minkä jälkeen molemmissa tapauksissa lämpö- ja kosteuseristys. Pesuhuoneen ja odotushuoneen välinen väliseinä, jossa uuni on asennettu, on oltava tiili, tai siinä on oltava tiililevyt yhdelle tiilille - uunin rungon kanssa kosketuksissa olevilla sivuilla.

Sisustus tehdään yleensä silloin, jos itse kylpylä on rakennettu tiilestä, kivestä tai puusta - tässä viimeistely on klassinen: eristys, höyrysulkukalvo ja seinäpaneelit. Lisäksi ulkoisen ja sisäisen sisustuksen yhteydessä on rakennettava kylpyamme ilmanvaihtojärjestelmä uudelleen, koska lokikirja peitetään peitteellä ja ei pysty suorittamaan täydellistä ilmanvaihtoa.

Katto on muodostettu kahdesta kerroksesta - vedosta ja viimeistelystä. Luonnoksen enimmäismäärä on kiinnitetty horisontaalisiin kattoluokkiin, mikäli välttämät- tää tarvittaessa välitasot. Sen pinta-ala on täynnä eristävää saviä tai kuonaa. Pesu / höyrysaunan sisällä on lämmitin ja höyrysulku kiinni karkeaseen kattoon, jonka jälkeen katto on peitetty hienolla viimeistelyllä - kalkki-, mänty- ja uroslevy (20 mm paksu - paksumpi levy, sitä pitempi puun tuoksu pysyy).

Kylvyssä on järjestettävä pienikokoiset ikkunat (keskimäärin 500x700 mm) ja leikkaavat ne alhaalla - riittää, että niiden kautta voit katsoa istua penkillä. Kylpyammeen ikkunat toimivat aina kaksoislasilla riippuen koosta - ikkunasta tai täysin saranoidusta - nopeasta tuuletuksesta.

Kylpyhuoneiden ovet on asennettava siten, että ne avautuvat ulospäin - paloturvallisuuden vuoksi. Ovien lehdistä valmistettu materiaali on 40-50 mm: n kieleke- ja ura-aluksella tai valittuna neljänneksellä varustettu aluksella, levyt kiinnitetään avaimilla. Venttiilien kokoa on tarkoituksellisesti vähennettävä 5 mm: llä - enemmän kuin on tarpeen todellisten välimatkojen välissä jalkojen neljäneljänneksen aikana - muutoin, kosteuden kasvaessa, rungon turpoaminen ja avaaminen (sulkeminen) on vaikeaa. Kylpyen pesuosaston optimaalinen koko on 600x1600 mm, kahdessa huoneessa - 800x1500 mm, kynnyskorkeuden ollessa noin 300 mm lattiatason yläpuolella (se on epämiellyttävä kävelemään, mutta se pysyy lämpimänä). Saranat ripustettaville ovilehdille - messinki, sisäänkäynti odotushuoneeseen (pesuhuone) ja pesuhuone (höyryhuone). Ovenkahvat - puiset (etenkin höyrysaunassa).

Hyllyt kylvyssä

Hyllyjen materiaali on lonkka, mänty, poppeli tai haapa. Regimenteiden vähimmäispituus on 1800 mm, leveys 500-800 mm. Kaksirivisten rykmenttien "lattiat" välisen etäisyyden on oltava vähintään 350 mm, jolloin vähimmäisetäisyys toisesta rivistä kattopäällykseen on 1100 mm.

Valehtelevaan pintaan muodostuu levy, jonka leveys on 80 mm ja paksuus 40 mm, ja levyjen väliin muodostuu 15 mm leveä aukko. Seinästä hyllyyn säilytettiin 10 mm: n etäisyydellä. Rykmenttien laatikoiden levyt kiinnitetään runkoon 50 x 70 mm: n osuudella olevasta tangosta kahdella tavalla: ylhäältä - kynsien avulla, joiden päälliset ovat puusta syöksyneet; pohja - ruuveilla. Kiinnittämiseksi valitse kynnet ja ruuvit ruostumattomasta teräksestä tai kuparista.

Jokaisen ristinrakenteen kaikki kulmat on pyöristetty, pinnat puhdistetaan huolellisesti nollaan hiekkapaperilla.

Höyryhuoneen hyllyissä on helpompaa istuinta: korkeus nousun alussa on 30 mm, pään pituus 460 mm, lopullinen enimmäiskorkeus 190 mm.

Kun valitset materiaaleja rykmenttien luomiseen, ole varovainen - uskotaan, että solmitut alueet ovat tiheämpiä ja voivat aiheuttaa palovammoja. Yritä siis noutaa levyt ja puutavaraa, jossa ei ole lainkaan knotty-alueita tai minimiä.

Palontorjuntatoimenpiteet

Suojaa kylpyammeet tulipalon varalta - aseta teräslevy uunin eteen, varmista, että uunin luukut on kiinnitetty kunnolla, asenna sammutusaineita lähistöllä (astia, jossa on vettä, hiekkaa ja sammuttimia). Varmista, että voit vapaasti avata höyrysaunan ja pesuhuoneen ovet kylpyammeen sytyttämisen aikana. Älä estä käytävää, ovien ja ikkunoiden edessä olevaa tilaa.