Puun kasvihuoneen perustus: päälliköiden suositukset

Kasvihuone tai kasvihuone on tietysti kiinteä rakenne, mutta asiantuntijat tietävät, että sitä on siirrettävä säännöllisesti toiseen paikkaan, jotta maaperä voi levätä. Siksi mikä tahansa rakenne, vaikka raskaallekin, kiinteän betonipohjan järjestäminen on epäkäytännöllistä. Kasvinviljelyn alapuolella oleva baari - täydellinen ratkaisu kokoontaitettaviin rakennuksiin! Palautat maaperän ja pystyt tarkkailemaan oikeita syklejä istuttamalla erilaisia ​​kasveja.

Polykarbonaatti kasvihuone puupalkkien pohjalla

Kuinka laskea ja rakentaa puutavaran tulevaan kasvihuoneeseen? Ensi silmäyksellä kaikki on melko yksinkertainen - sinun täytyy lyödä suorakaiteen muotoinen runko palkista rakennuksen koon mukaan ja kasvin perustus, sillä kasvihuone on valmis! Totta, tämä kehys tulee loimiin tai turpoaa ylimääräisestä kosteudesta tai hyönteiset syövät sitä. Joka tapauksessa alustan virheellisesti kootut elementit epäonnistuvat, ellei ensimmäisellä toimintavuodella, seuraavaksi.

Yleiset säännökset

Kasvihuonekaasupäästöt ovat kevyitä tukirakenteita, joiden kokonaispaino on 70-120 kg. Tästä perusteella kolme tai kaksi ilman mitään ongelmia siirtää rakennetta. Mutta sitten sinun on vapautettava runko kiinnikkeestä, joka olisi varustettava tällaisella laskelmalla. Mutta tämä on toinen tarina.

Miksi tarvitsemme säätiön, koska monet rakennelmat, esimerkiksi kuuluisat "Kremlin" kasvihuoneet, tarkoittavat asentamista ilman mitään, erityisissä tappeissa, jotka ajavat maahan? Kaikki riippuu maaperästä, tietenkin, mutta kaikissa muunnelmissa kasvihuone ei vähene pitkäaikaisen toiminnan aikana ilman perusta.

Tämä johtuu maaperän jatkuvasta kostuttamisesta säännöllisellä kastelulla - maaperä saa liikaa kosteutta ja muuttuu epävakaaksi. Yksinkertaisin puutavaran runko voi korjata tällaisen haitan työskentelemällä paikallaan olevana alustana.

Lautasen runko on hyväksyttävä vaihtoehto puutavaralle

Syyt kasvihuoneen pakolliseen asentamiseen runkoon

Jos et ymmärrä täysin edellä mainittua selitystä, voit yrittää tuoda tarvetta rakentaa kevyt säätiö tietoisuudelle pakottavista syistä:

 • Pohja on kasvirakenteen kehyksen tuki, joka varmistaa rakenteen jäykkyyden;
 • Mikä tahansa pohja, jopa puinen, käsitelty vastaavasti, suojaa maaperää kasvihuoneessa eroosiosta sadevirtojen avulla;
 • Metallikehys on suojattu korroosiolta, koska yläkerroksen sänky sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Se myös auttaa lisäämään rakennuksen hyödyllistä tilavuutta, lisää ylimääräistä ilmatilaa;
 • Säätiö toimii eräänlaisena "ankkurina" kevyille rakennuksille, mikä antaa lisävastusta lumi- ja tuulikuormituksille.

Varmista!

Materiaali on käsiteltävä antiseptisilla aineilla ja muilla nykyaikaisilla kyllästysaineilla, jotka estävät mätänemistä ja jyrsijöiden ja hyönteisten hyökkäykset (ks. Myös: Miten päästä eroon muurahaisista kasvihuoneessa), suoraan minkä tahansa puun - mänty-, alder-, tammi- tai jopa baobab -perustan alapuolella. Puu käsitellään erillisellä paikoilla estääkseen kyllästämisen pääsyn hedelmälliselle maaperälle.

Puupalkin kokoonpanon aikana kasvihuonekaapista palkin, levyt ja lamellien kouristukset ja nivelet tulisi käsitellä myös antiseptisilla aineilla. Prosessi tapahtuu kokoamispaikassa, joten sinun on tehtävä töitä huolellisesti, jotta nestettä ei pääse maahan. Voit käyttää esim. Kasvihuonekalvoa.

Lyhyt teknologia

Miksi lyhyt? Koska se ei ole niin mahdoton tehtävä kokoamaan neliöitä tai suorakulmioita palkkeilta jopa työväenluokan koululaisille. Voit jopa lisätä nivelissä älä käytä "groove-harja", se ei ole niin tärkeää. Tärkeimmät kohdat on otettava huomioon, koska kaikki eivät esimerkiksi epäile, että kasvihuoneesta peräisin oleva puu on upotettu maahan.

Väärin! Meidän on lisäksi siirrettävä runsaasti hedelmällistä maaperää rakennuksen sisällä

Toimi nro 1: kun olet määrittänyt tulevaisuuden säätöparametrit, sinun täytyy kaivaa pieni kaivanto ympärysmitta. Sinun täytyy laskea syvyys niin, että puu on puoliksi hukkunut ja 5 cm hiekkalaatta.

Toisin sanoen, jos otat 100x100 mm: n poikkileikkauksen alapäästöjen valmistukseen, sinun on syvennettävä kaivantoa 100/2 + 50 mm eli 100 mm. Kaivannon leveyden on tietysti vastattava palkin parametreihin, toisin sanoen myös 100 mm: n tai suuremman. Sitten kaada maa vapaaseen tilaan.

Lisäksi selkeän algoritmin mukaan:

 • Tasaa kaivannon ja ramin pohja. Voit vain kiertää kehää useita kertoja. Tasapainolla hänen käsiinsä.
 • Valmis kaivanto on täysin täynnä hiekkaa, paremmin seulottu joki. Mitä pienempi hiekkapuhallus, sitä parempi. Miksi kokonaan? Koska hiekkapuhalluksen aikana puristetaan hiekkaa niin, että sinun on täytettävä.
 • Hiekkapuhallus erityisellä ikeellä tai todistettu menetelmä - kulkee pitkin kehää.
 • Höyryttämisen jälkeen läikkyimme hiekkipyyhkeellä veteen, mikä antaa meille 1-2 cm: n kutistuvan.
 • Levitimme hiekkalaatan kerroksella vedenpitävää materiaalia. Se voi olla kasvihuonekaasu, se voi olla tolyomi tai katemateriaali. Paras vaihtoehto on taittaa päällystysmateriaalin arkkeja "kourulla", eli kaivannon pohjan ja välittömästi seinien muodostamiseksi.

Liian väärin! Hedelmällinen maa heitetään takaisin, se on helppo tuoda sen sisälle, mutta puu ei ole vesitiivis!

 • Vapaa-alueelle valmistetaan baareja, jotka, kuten muistat, on jo aiemmin käsitelty antiseptisilla aineilla ja muilla jyrsijöillä ja hyönteisten hyökkäyksillä. Keräämme niiltä neliömetriä 2x6 tai muita kokoja - kasvihuoneen muoto ja mitat. Kaikki kiinnityspisteet ovat myös antiseptisiä. Useita kiinnittimiä voidaan käyttää liitoksissa, pitkiä kynsiä ja ruuveja ankkureihin, pultteihin tai lankahihnoihin.
 • Sijoitamme valmiin rakenteen valmistettuun kaivantoon. Jotta kaivon seinät eivät ylikuumentaisi ja romaisisi, suosittelemme naapurin tai sukulaisen soittamista apuun, koska on vaikeaa vetää yhtä palkista 100x100: sta yhteen.
 • Tasoitamme kasvihuoneen palkin perustan rakennustasolle ja varmistamme, että pohjan yläosa pysyy korkealla maanpinnan yläpuolella 5 cm: n asettamilla ohjeilla. Alustan tasalle riittää kaataa vähän maata oikeisiin paikkoihin. Mutta varmasti hyppää tähän paikkaan niin, että maaperä tiivistyy.
 • Puupohjan yläosa (sänky) on myös vesitiivistynyt. Materiaalit ovat samoja, voit asentaa vedeneristys vain muutamiin paikkoihin, jotta ei pääse siirtymään kehyksen asennuksen aikana.

Puinen pohja kasvihuoneen alla on valmis! Voit aloittaa rakennuksen yläpuolisen osan liittämisen. Mielestäni on mielenkiintoista lukea ja kasvihuoneiden kasvattaminen oudosta kädestä.

Palkin perustuksen rakentaminen polykarbonaatin kasvihuoneessa

Kasvihuoneilmiöiden onnistunut toiminta puutarhakaupoissa riippuu pitkälti asianmukaisesta perustasta. Kausittaisten nimitysten rakentamiseen käyttäen hienosti haudattujen tukien tyyppejä. Niiden avulla voit turvallisesti kiinnittää kehyksen ja älä anna mahdollisuuksia tuulen hämärtymiseen kuljettaa sitä lähialueelle. Tehdasvalmisteisesta tai itsestään valmistetusta polykarbonaatista tehdyt kasvihuoneiden perustukset kuuluvat kaikkein budjettivaihtoehtoon. Tekniikat ja ominaisuudet joidenkin tämäntyyppisten tyyppien rakentamisessa tarkastelemme tässä artikkelissa.

Puupohjan tärkeimmät edut

Kasvihuoneiden perustukset, jotka on rakennettu puupalkkeista, kuten mikään muu ei sovellu pienikokoisiin rakenteisiin. Kasvihuone, laittaa valjaat sahatavaran, jolloin mäkitupalaiset palauttaa maaperän hedelmällisyyden, siirtämällä runko maahan koko sivuston. Perusrakenteen liikkuvuus mahdollistaa viljelykierron tarkkailun, kun istutetaan erilaisia ​​vihanneksia suojatuissa maarakenteissa.

Samanaikaisesti puupalkin, johon kasvihuone on, on perustan, jolla on monta kiistatonta etua. Näistä ovat seuraavat:

 • Alhaiset rakennuskustannukset ja materiaalien saatavuus;
 • Puuvillanrakennuksen nopea nopeus ja sen purkaminen;
 • Puisen tuen tarkimmat mitat antavat sinun laittaa kasvihuoneen kehyksen häiritsemättä sen geometriaa;
 • Kyky käyttää erilaisia ​​kiinnikkeitä kehykseen;
 • Helppo korjaus, jossa korvataan mätä ja hyönteisten vaurioittamat epätasaiset pohjavaljaat kasvihuoneessa;
 • Liikkuvuus säilyttää maaperän hedelmällisyyden;
 • Oman perhebudjetin tekeminen on helppoa;
 • Ekologinen turvallisuus viljelykasveille.

Näiden etujen lisäksi tällaisella kasvihuonekaasupäälliköllä on yksi haitta, joka estää kesän asukkaat käyttämästä sitä - lyhyt puun elinkaari. Tämä johtuu siitä, että puutavara kosteassa ympäristössä on sellaisten ilmiöiden alainen kuin:

 • Sieni-leesio;
 • Roskaisuuden ulkonäkö;
 • Hyönteisten tuhoaminen puusta.

Ilman asianmukaista suojaa tämä voi aiheuttaa kasvihuoneessa kasvaneiden vihreiden vihannesten vakavien sairauksien kerääntymisen ja leviämisen.

VAROITUS! Pidentävät puuta leikata, ja suojelemaan kasveja voidaan esikäsitellä puutavaraa erityistä antiseptinen käsittely vettä hylkivä pohja.

Tyypit puupohjat kasvihuoneille

Päättäessään laittaa kasvihuone kevyeen pohjaan puusta, on tarpeen päättää lajikkeen valinnasta. Puuputkien rakentamisen valinta riippuu maaperän kunnosta ja ominaisuuksista puutarhaviljelyssä.

Kaikki puutarhan kasvihuoneen asennukseen tarkoitetuilla säätiörakenteilla on yksi yhteinen elementti - leikkaus, jossa on baari. Itse asiassa se on puutavaran kehys sijoitettu maahan. Ensimmäisessä tapauksessa se haudataan maahan valmiilla hiekkalaatalla. Toisessa tapauksessa maaperään haudutettuihin pylväisiin sijoitetaan grillata. Kolmannessa - runko, jossa on yksi tai useampi lepää maassa, ja vanteiden jäljellä olevat reunat on asennettu lisäkantoihin.

Jalustan perustaminen kasvihuoneen altaalta

Ennen kuin rakennat kasvihuoneesta perustusta puusta, on tarpeen laskea määrä ja valmistella seuraavat materiaalit:

 • Männyn tai kuusen 100 mm 100 mm: n rakennusaine;
 • Metallikehykset tai kierretangot kehyksen kiinnittämiseen;
 • Hiekkainen maaperän sekoitus vuodevaatteisiin;
 • Ruuvaa paaluja, tiiliä tai betonipaloja pistetukeen perustuvalle versioksi;
 • Galvanoidut tai fosfatut ruuvit kiinnitysnauhan kiinnittämiseen;
 • Antiseptinen kyllästys.

Lisäksi tarvitset työkalun:

 • Ruletti ja säikeet, jotka suorittavat palkin alapinnan merkinnän kasvihuoneessa;
 • Piikkimäiset ja soko-lapiot maaperäkäyttöön;
 • Saw;
 • vasara;
 • Avauskoodi, jos kiinnitys kiinnitetään, tapahtuu kierteitetyillä tangoilla;
 • Ruuvimeisselillä.

Puun suojeleminen vaurioilta rotilla ja sienellä

Jotta puu, jota käytetään kasvihuonekaasujen vannettamiseen, ei vaikuta haitallisesti muotteihin, sieniin ja kosteuteen, sitä on käsiteltävä antiseptisellä koostumuksella. Vähittäismyyntiverkostossa voit ostaa erityisen impregnoinnin puunjalostukseen ja voit tehdä omia käsiäsi.

Teolliset antiseptiset aineet puulle

Teollisen tuotannon antiseptisiä, jotka mahdollistavat luotettavan säilyttää puinen perustuksissa kaari kasvihuone polykarbonaatti, valitse nevymyvaemye kyllästys tai ulkoa.

 • Ei-pestäviä antiseptisiä impregnointeja käytetään tapauksissa, joissa puuta käytetään vaikeissa ympäristöissä ja kosteissa ympäristöissä. Niiden ansiosta voit estää homeen ulkonäön, romuttaa ja kasvattaa puutavaran kasvihuoneen pohjan elämää.
 • Antiseptinen kyllästys ulkoiseen työhön sisältää myös suuren pitoisuuden vaikuttavia aineita, jotka pysäyttävät sienien, muotin ja rotujen tunkeutumisen.

Puun suojaaminen omasta

Jos haluat säästää hieman, voit suojata kasvihuoneessa suojeltua puuta ulkoiselta vaikutukselta perinteisillä menetelmillä ja keinoilla. Näitä ovat:

 • Käsittely kuparisulfaattiliuoksella;
 • Kyllästy käytetyn moottoriöljyn kanssa;
 • Polta liekillä, jonka jälkeen päällystetään bitumimastilla.

Kuparisulfaatin puunjalostus on yksi edullisimmista vaihtoehdoista puun kasvihuonekaapin säilyttämiseksi. Työratkaisun valmisteluun tarvitaan:

 • 100 grammaa sinistä vitriolia;
 • 10 litraa vettä.

Hankittu jauhe on täysin liuotettava veteen. Prosessin nopeuttamiseksi vettä voidaan lämmittää 50 o C: seen.

Puutavara ammutetaan avotulen päällä kaasupolttimen tai puhalluslaitteen avulla ennen pinnan karhennusta. Sen jälkeen kaikki puun pinnat ja pinnat peitetään huolella bitumimuovilla, joka voidaan korvata tervalla. Jos käytetään jälkimmäistä, se on lämmitettävä sopivaan tinaastian tulipaloon.

Käytetyn moottoriöljyn käyttö auttaa myös suojelemaan kasvihuoneen puisen pohjan kosteudelta. Ennen käyttöä öljy on hieman lämmitettävä parantamaan imeytymistä. Koska tämä menetelmä on ympäristöystävällinen kasvihuoneissa kasvatettujen vihannesten kannalta, ei ole toivottavaa käyttää sitä tässä tilanteessa.

VAROITUS! Antiseptisen käsittelyn jälkeen kasvihuoneen perustuksen rakentamiseen tarkoitettu puu on kuivattava perusteellisesti. Riippuen valitusta menetelmästä, koostumuksesta ja käytettyjen kerrosten lukumäärästä, voi kestää jopa 72 tuntia.

Kasvien kasvien tukikehyksen asettaminen

Polykarbonaatti-kasvihuoneiden asennusvaippa voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 • Suojelualueen rakentamisen paikka;
 • Kasvien kasvihuonekaasujen merkitseminen;
 • Maaperän kaivaminen puun alla tai pistokkeiden asennus;
 • Puisten vanteiden asentaminen;
 • Käytetyn puutavaran kiinnittäminen.

merkki

Päättäessään kasvihuoneen asentamispaikasta on erittäin tärkeää, että tuleva perusta perustellaan oikein. Valmistetun puutavaran käyttö helpottaa tätä prosessia huomattavasti, koska kaikki alustan osat vastaavat rakennetun rakenteen pituutta ja leveyttä. Tässä vaiheessa on tärkeää asettaa oikeat kulmat ja tarkistaa suorakulmion geometria vinosti. Näihin tarkoituksiin käytetään mittanauhaa, puupylväitä ja lankoja.

Maaperän kaivaus

Säätiön rajojen nimeämisen jälkeen on tarpeen kaivaa kasvihuoneviljelmän maaperä. Kaivannon syvyys on 10... 15 cm. Sen jälkeen suoritetaan koko palkin puoleisen kehyksen suuntaan, hiekka-maaperän seos ja kuivaus. Vuodevaatteet tulisi olla 5... 10 cm maanpinnan yläpuolella, mikä tasoittaa perusrakenteen ihanteellisesti vaakatasossa.

Jos aiot käyttää peltotukia kasvihuonekaasupäällysteen kiinnittämiseen, niin metallipylväät, joissa on työntölaakerit, on ruuvattu merkkilinjalla tai betonielementit asetetaan hiekkalaatikkoon. Lisäksi esikäsiteltyjä puupalkkeja voidaan kaivaa maahan. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole niin suosittu, koska kaikki sarakkeet on yhdenmukaistettu yhdellä tasolla.

muuttamisesta

Valmistetulla ja ihanteellisella tasaisella pohjalla kerätään tulevan kasvihuonealustan sitoutuminen. Tässä vaiheessa jokainen elementti on yhteydessä toisiinsa. Telakoita kulmat kahdella tavalla:

 • Yhteys tassuun;
 • Puoli-puuyhteys.

Jos asennat vähintään 6 metrin pituisen kasvihuoneen, puuta on lisättävä. Tässä tilanteessa on parasta käyttää puoliyhteyttä. Samoin leveydelle asetetut kohteet lisääntyvät, jos säätöön ei ole asennettu vakioista kasvihuonekokoa.

fiksaatio

Kasvihuoneen perustuksen rakentamisen loppuvaihe on puun kiinnittäminen. On mahdollista kiinnittää kasvihuonekaasun kaikki elementit toisiinsa nähden ruuveilla, kierteillä varustetuilla tangoilla ja metallikannattimilla. Lisäksi valjaat on kiinteä suhteessa alustaan. Yhdessä tapauksessa kehys on kiinnitetty ankkureilla betonilohkoihin. Toisessa kiinnitettynä kantapään pisteisiin ruuvipallot.

Kun asennat raskaita kasvihuoneita perustana, voit käyttää kaksikerroksisia valjaita puusta. Lisäksi jokainen kruunu on yhdistettävä toisiinsa kierteitetyillä sauvoilla. Tämän tyyppisen liitännän avulla voit nopeasti koota ja purkaa pohjan rakenteen.

VAROITUS! Jos päätät kaivaa pohjan kasvihuoneesta, joka on koottu puupalkista, älä pidä sitä kattomateriaalina. Sen käyttö toimii kosteuden varastointiin. Tällaisessa ympäristössä perusrunko alkaa ryöstää hyvin nopeasti.

Kestävä polykarbonaatti kasvihuonekaasupohja: mikä puu ansaitsee asennuksen

Kasvihuone, joka on päällystetty polykarbonaatilla, on erittäin vaatimaton. Jotkut kesän asukkaat rakentavat sitä itsenäisesti ja käyttävät baarin rungon säätiöksi. Jos tämä materiaali on valittu oikein, kasvihuone täyttää tehtävänsä tarvittavan mikroilmaston luomiseksi ja palvelee pitkään, sinun on tunnettava asennustiedot.

Kasvohoidon pohjaan sopivan palkin valinta

Tee säätiö kasvien kasvihuoneelle viisas päätös. Tämän materiaalin pohjalle on tunnusomaista monia etuja ja joitain haittoja.

Taulukko: materiaalien edut ja haitat rakennuksen pohjana

Kuvagalleria: Kasvihuoneet, jotka on asennettu puurakenteiden käyttöönottoon

Polykarbonaatti kasvihuonekaasua voidaan sijoittaa kahteen lajikkeeseen:

 • joka on valmistettu kovapuusta tai havupuusta;
 • valmis palkki, joka on jo käsitelty antiseptisellä tehtaalla.

Materiaalin ensimmäistä versiota arvioidaan negatiivisesti, koska luonnollinen puu huononee kosteuden, rotujen vaikutuksen alaisena ja vaikuttaa sieni. Mutta tämän raaka-aineen puutteet voidaan unohtaa, jos pinta on kyllästetty suojaavilla yhdisteillä.

Kirsikkapuutavara - suosittu versio kasvihuoneen pohjan materiaalista

Hirsakoista istutetut baarit ovat halvempia kuin mikään muu materiaali. Mutta kannattaa käyttää niitä vain viimeisenä keinona, koska tällainen materiaali kuluu nopeasti. Neulasten sijaan on parempi ostaa rakennusmateriaaleja lehtikuusta, joka voi kestää kauan. Pääasiassa puun kosteuspitoisuus ei ylitä 22%. Jos tätä vaatimusta ei oteta huomioon, puinen alusta muuttuu muodoltaan ja loeloaa kasvihuoneen kehyksen.

Raaka-aineiden valinta kasvihuoneen pohjalle

On järkevämpää rakentaa lohkoperustan kasvihuoneeseen puusta, jolla on hyvä tiheys. Tällä laadulla on melko alhaisilla hinnoilla myydyt tammi, mänty, pyökki, lehtikuusi ja kuusi.

Kasvihuoneen koosta riippuen voidaan käyttää seuraavia puulajeja:

 • tangot, joiden koko on 5 × 5 cm, sopivat kevyisiin ohuisiin tankoihin tai PVC-putkiin, joihin on venytetty kalvo;
 • 5 × 10 tai 5 × 15 cm tangot, jotka tukevat keskikokoisen rakenteen, joka koostuu metalli- tai puulajeista ja polykarbonaatista;
 • rinnakkaiset palkit 10 × 10, 15 × 15 cm, kasvihuonekaasu polykarbonaatista, joka ei taipu painon alla, jonka runko on muotoiltu putkista tai paksuista puulaaduista.
Polykarbonaatti kasvihuoneen pohjaan sopii tangon, jonka poikkileikkaus on 5 × 10 cm

Ei tarvitse ostaa materiaalia, jossa on suuria sivusuuntaisia ​​solmuja ja halkeamia. Raakapuun, kuten vaurioitunut, pidetään myös avioliitoksi. Vain valitsemalla erä laadukkaasta puusta onnistuu saavuttamaan pitkä palvelu kasvihuoneilman perustamiseksi (noin 10 vuotta).

Puun valmistelu asennettavaksi

Ennen perustuksen kokoamista kaikki palkit on tarkoitus tahrata antiseptisellä koostumuksella.

Antiseptisen aineen valitsemisen salaisuudet

Puutuotteiden laadun valitsemiseksi kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin:

 • onko koostumus tarkoitettu rakennustöiden ulkopuolelle työskentelyyn (välineet toiselle tarkoitukselle pestään sademäärällä);
 • miten seos vaikuttaa polykarbonaattiin (materiaaleja tuhoavat yhdisteet);
 • onko se myrkkyä kyllästämisessä (jotkut aineet voivat tunkeutua maaperään liuenneessa muodossa ja tappaa kasveja).

Impregnointi, jossa ei ole epäilystäkään, on antiseptinen koostumus, joka perustuu veteen, joka muodostaa kalvon käsitellyn materiaalin pinnalle.

Pallojen suojelemiseksi ympäristön haitallisilta vaikutuksilta ne ruiskutetaan erityisellä ratkaisulla

Lisäksi tehdas antiseptisiä kanssa homehtuneet ja sieni hyvä taistelu folk koostumuksia, jotka ovat yhtä luotettavia, ja ne ovat edullisia. Puhumme seuraavista keinoista:

 • esilämmitetty bitumi;
 • moottoriöljy;
 • polttaminen puhallusputkella (lisävaruste materiaalin käsittelyyn neulasista);
 • kuumaa bitumia sekoitettuna kylmäöljyllä suhde 1: 1.

Antiseptisen puun käsittelyn edut voidaan parantaa käärimällä materiaali kattotuulilla.

Käsittelysäännöt

Kasvihuoneen sijoittaminen puutarhaan, he mieluummin hoitavat sen puupohjan kuparisulfaatilla. Tämän työkalun kattavuus suoritetaan useissa vaiheissa:

 1. Jokainen puu kyllästetään kuparisulfaatin liuoksella.
 2. Materiaali jätetään kuivumaan ulkoilmassa paikassa, jossa auringon säteet eivät tunkeudu.
 3. Rakennustyöt valmius tarkistetaan 3 viikon kuluttua, mistä syystä se suoritetaan materiaalilla käsin.

Toinen suosittu tapaa suojata hajoamista on polttaa ja päällystää materiaalia kuumalla bitumilla. Tällainen käsittely suoritetaan seuraavasti:

 1. Pinta polttaa kaasupolttimen liekki.
 2. Esikuumennettu bitumi levitetään materiaaliin. Samaan aikaan ne peittävät huolellisesti päätyvyöhykkeet ja paikat, joissa solmut olivat.
Ennen polttimen polttaman puun koostumuksen levittämistä

Työkalujen löytäminen alustakokoonpanoon

Puun valmistelu asennusta varten on löydettävä joitain työkaluja:

 • lapio;
 • mittanauha;
 • rakennustaso;
 • vasara;
 • pora;
 • ruuvimeisseli;
 • ruuvimeisseli.

Rungon yhdistäminen puun pohjaan edellyttää ruuveja tai ankkuripultteja.

Yksityiskohtaiset ohjeet kasvihuoneen kiinnittämiseen puuhun: kaaviot ja valokuvat

Asennus seuraavasti:

 1. Tulevan rakenteen kehän varrella kaivetaan luostoa 30 cm syvältä ja 20 cm leveältä. Kaivannon pohja on tamped alas, poistamalla epäsäännöllisyydet ja peitetty sekoitus sora ja romu. Tämän seurauksena saavutetaan kerros, jonka korkeus on 10-15 cm. Sora, jossa on raunio, peitetään kerroksella, jonka paksuus on sama. Kaivannon syvyyttä on vähennettävä siten, että siihen asetettu puu on puolet kuopasta. Luotu hiekkakuviota painetaan huolella. Kaivannon pohja ja seinät on suljettu vedeneristysmateriaalilla. Kaivettu kaivanto kasvihuoneen pohjaan, pohjassa ei jätä karheutta
 2. Kulmat vallihaudasta sisäpuolella kehä Lisätään raudoituksen, jonka poikkileikkaus on 12 mm. Nämä 70 cm: n pituiset metallielementit jättävät maaperän vain 10 cm: iin. Alas kaivantoon mahtuu 4 käsiteltyä antiseptistä puuta. Sisäkulmaiset puutuotteet lähestyvät kiinteää asennusta maahan. Baarit johtavat tasaiseen asentoon ja tarkistavat horisontaalisen rakennustason. Jos puutuotteita asetetaan vinoon, niiden alle liitetään pieniä kiviä.
 3. Siirry palkkien väliseen yhteyteen. 5 × 5 cm: n mittaisia ​​puutuotteita kiinnitetään 90 asteen kulmassa kynsien ja ruuvien kanssa.
 4. Ja paksut palkit yhdistävät orjan / uran periaate, sillä ne ovat aiemmin tehneet materiaalissa olevan loven. Tällä tavoin taivutetun suorakulmion kautta porat reikään porataan. Niiden kautta maahan upotetaan ankkuripultit ja nastat. Yksinkertaisempi menetelmä suorakulmion tekemiseksi on kiinnittää osat ruuveilla, jotka on kiinnitetty sinkittyihin kulmiin, joiden paksuus on 2 mm. Base-palkit mieluummin kiinnittyvät "puoli-puun"
 5. Reikien läpi tehdään 10 cm: n välein tehty puupohja. Tangot asetetaan niihin, jolloin puinen säätö pysyy tasaisena. Kattopyykillä peitettyjen tankojen ulkopinta.
 6. Kaarevan kasvihuoneen esivalmistettu runko asennetaan luomiin säätiöön. Puuelementtien pystysuorat rakenneosat on yhdistetty palkkiin, jossa on erityiset tuet suljetusta tai avoimesta ulkonäöstä. Ruuvit ruuvataan näiden kiinnikkeiden reikiin. Koska lisäkiinnikkeet pystysuorista telineistä käyttävät hakata. Ja profiiliputkien kasvihuoneen selkänoja kiinnitetään puupohjaisiin ankkuripultteihin. Rungon kiinnittämiseen palkkien pohjaan käytetään erityisiä metallitukia
 7. Kasvihuoneen runko suljetaan polykarbonaatilla ruuvaamalla 50 cm etäisyydellä toisistaan. Jokainen seuraava materiaalilevy asetetaan edellisen osan 3 cm: n reunalle. Kaarevan kasvihuoneen polykarbonaattipääiden sulkemiseksi materiaalia ei leikata. Levyä käytetään täydellisesti äärimmäiseen kaariin ja ruuvataan. Vain tämän jälkeen leikataan liikaa. Kasvihuoneen puinen pohja asetettiin kiville, ja runko valmistettiin metalliprofiileista.

Video: miten perustaa polykarbonaatti kasvihuone

Kasvihuoneen asentaminen palkkien perusteella eroaa helposti. Jopa ymmärtämättä rakentamista, laittaa kasvihuone puinen säätiö toimii viikon. Tällöin on tärkeää, ettet vauhdita ja tee kaikkia vaiheita vastuullisesti.

Polykarbonaatti kasvihuoneen asennus puuhun: optimaalisen menetelmän ja vaiheittaisten ohjeiden valitseminen

Puupohjan rakentaminen polykarbonaattikasveille on perusteltua painavilla teknisillä ja taloudellisilla eduilla. Esikaupunkialueiden omistajat ovat selvää, että kevytrakenteisten rakennusten perustuksiin ei ole käytännössä lainkaan puutavaraa. Uskottavasti vakuuttavat rakentamisen vauhtiin, ei tarvitse sotkeutua muottiin, varusteisiin, seoksiin. Ei tarvitse odottaa laasti kovettua. Puun käsittely on helppoa. Tietämättä kuitenkaan periaatteista, joiden mukaan polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen puuhun tehdään, materiaalin prioriteetit poistetaan. Siksi kannattaa tutustua ennen vastuullisen työn aloittamista heidän kanssaan.

Metsä ja sen tehtävät perustusrakenteissa

Puutavara - suosituin "osallistuja" rakentamiseen perustuvalle matalalle ja kotimaiselle rakennukselle. Syynä tähän on helppo käsittely, leikkaus, poraus, erilaisten yhteyksien tekeminen ja erittäin houkutteleva hinta. Erittäin vakuuttavaa roolia ovat mittasuhteet, joiden ansiosta vaikuttavat rakenteelliset elementit on rakennettu mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Puun tekniset ominaisuudet mahdollistavat:

 • aseta nauha pohja, joka on osittain tai kokonaan haudattu maahan;
 • Käytä materiaalia puurakenteiden rakentamiseen betoni- tai tiilikiinnityskohdista;
 • rakentaa kantopohjan, jossa on puiset tukipylväät ja puutavaran grillata;
 • rakentaa putkistoja betoni-, log-, log- tai tiiliteipillä.

Kaikissa näissä tapauksissa kasvihuonekehyksen kiinnitys tehdään suurelle puukehykselle riippumatta siitä, onko se asennettu kaivantoon, tukiin tai kiven nauhalle. Puun perusrunko yksinkertaistaa merkittävästi asennusprosessia ja vähentää kasvihuoneen rakentamisen kaikenlaisten töiden tuottamiseen käytettävää aikaa.

Perustetaan peruspohjalla palkista:

 • esivalmistetut metalli- tai puurakenteet polykarbonaattipäällystettyjen kasvihuoneiden linjavalmistajilta;
 • itsetäytteiset ruhot, jotka on valmistettu polymeeriputkista, baareista, valssatuista metallituotteista.

Kasvirakenteen rakentajalle puun pohjalla ei ole olennaista eroa siitä, onko tehdas vai käsityö. Ei ole väliä, kaareva, yksittäinen tai pöydän kehys. Ero on materiaalista, josta rakentaminen on tehty. Sen tyyppisten ja teknisten ominaisuuksien mukaan määritetään menetelmä yhteyksien muodostamiseksi, kiinnitysvälineet valitaan, joilla kiinnitys suoritetaan.

Kasvihuoneen kehyksen kiinnittämiseen käytetyn puun runkorakenteeseen:

 • ankkuripultit, jos kasvihuonekehyksen pohja teräs- tai alumiinivanteet kiinnitetään perustuspuun pohjaan;
 • kappaletavarat, jotka kulkevat palkin läpi maata pitkin, sen katkeamattomien päiden päälle, jotka on tehty kotitekoisen kaarevan kasvihuoneen muoviputkiin;
 • jäykät galvanoidut kulmat, joita käytetään puu- ja metallirunkoisten kulmien kiinnittämiseen;
 • kipsilevyllä valmistetut joustavat asennuslevyt, jos asennat PVC-putkikehyksen;
 • Sinkkipinnoitetut ruuvit kierretty 45 asteen kulmaan asennettaessa tavallisia puurakenteita.

Useimmiten kiinnitysmenetelmiä ja niihin suoraan liittyvien kiinnittimien tyyppejä käytetään yhdessä. Esimerkiksi puukerttujen kulmavivut on asennettu galvanoitujen kulmien ja jäykkien levyjen sekä yksityisten ruuvien kiinnittämiseen. Kaarevan kasvihuoneen tavalliset kaaret on kiinnitetty joustavilla alumiinilevyillä, ja päät ovat itsekierteittävät ruuvit ja kulmat.

Puurakenteen pitkittäisten ja poikittaisten osien asennus voidaan yleensä tehdä leikkausten muodostamisen avulla ja kynsiä voidaan käyttää vain rungon vahvistamiseen. Massamuodot, pitävät kotitalouksien rakentamismenetelmiä aktiivisimmin.

Tapoja asentaa kasvihuonekehykset puuhun

Saimme tietää, että kaikki kasvihuoneen asentamiseen liittyvät kysymykset puupohjaan tulevat alas etsimään parasta tapaa kiinnittää kehys puurunkoon. Analysoimme yleisimmät vaihtoehdot, jotka auttavat kodin päällikköä määrittämään, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasua asennetaan puuhun, joka on kätevämpää, halvempaa ja nopeampaa.

Hyvä vanha ruuvaus

Muoviputkista tehdyt kasvihuoneet ovat harvoin erikoistuneissa vähittäiskaupoissa, vaikka yksittäisille edustajille on jo osoitettu ihmisille. Siksi, a priori, pidämme itsestäänselvyytenä, että tuotettu runko on valmistettu metallista ja varustettu alhaalla metallilla sitomalla.

Asennuksen algoritmi tässä tapauksessa pienenee suorittamaan seuraavat toimenpiteet:

 • puun perustuksen rakentaminen, koska sen alkuperäinen kokoonpano ei ole corny;
 • kasvihuonekaapin pohjarakenteen kiinnittäminen puupohjaisiin pultteihin;
 • kehyksen kokoaminen hankittua tuotetta koskevien ohjeiden mukaisesti.

Tyypillisen kasvihuoneen rakentamisen sarjassa tutustutaan valokuvakirjastoon. Vain ennen opiskelua on pidettävä mielessä, että omistaja ei asettanut itselleen tavoitteen käyttää luonnonmaata. Hän halusi suojella kasvihuoneviljelmiä tuulilta ja alhaisilta lämpötiloilta. Kasvihuone on asennettu tontille, joka on vuorattu vaahtopaneelipaneelilla, jossa on soraa. Puun pohja kiinnitetään paikalle levittämällä suurta määrää rakennusliimaa.

Suositeltiin myös käsityöläisiä, jotka olivat tehneet päätöksen kasvihuoneen kokoamisesta alumiiniprofiilista ja asentaneet sen puuhun, myös kiinnitysmenetelmää. Alumiinista työskentelyä varten on kuitenkin kaksi tärkeätä subtletia:

 • puutavaran alareunan kiinnittämistä varten olevat reiät on porattava etukäteen, jos valmistaja ei ole toimittanut tällaista rei'itystä;
 • kiinnittimiä ei saa aluksi kiristää voimalla. Aluksi on parempi tehdä alumiinikehys, tarkista sen sijainti vaakatasossa tasolla. Varmista, että asennus on oikein, voit jopa kiristää pultit. Mutta myös ilman paljon huolellisuutta, jotta profiilia ei taivutettaisi.

Pultit tai ruuvit on asennettava rungon kulmiin. Kiinnityspisteiden lukumäärä kehällä riippuu kasvihuoneen koosta ja päällikön henkilökohtaisista mieltymyksistä. Niiden välinen raja on 0,5 m, enintään 1,0 m. On toivottavaa, että kiinnittimien välinen etäisyys, joka kierrettiin puuhun metallivanteen läpi, oli suunnilleen yhtä suuri. Ei ole suositeltavaa sijoittaa vanteen liitäntäpistettä puuhun, lähellä rungon kiinnityspistettä vanteeseen. Jos tätä tilannetta ei voida välttää, vähintään 3-5 cm tulisi jättää pultin reikien väliin.

Teräsprofiilin kehykset vähäisemmät "seremonioita". Kiinnitä ne ankkuripultteilla, koska itse malli on huomattavasti raskaampaa kuin alumiini. He eivät pelkää viivyttää, mutta liiallinen fanatismi ei myöskään ole sopiva tässä. Toimintasarja on samanlainen.

Vahvistustangot auttamaan

Rakentamisprosessissa kysytyn metallin segmentit tekevät samanaikaisesti kahta merkittävää toimintoa. Niiden alaosa toimii ankkurina, joka joutuu maahan ja kiinnittää kiinteästi kasvihuonekaasun aseman tontilla, ylemmän tapin asentaa polymeeriset kaaret tai puupalkit. Jos kasvihuonekaapit koostuvat kahdesta puusta, lujituksella on samanaikaisesti kääntöliittimet.

Jotta helpotettaisiin teräsvaijereiden käyttämistä puiseen perustukseen, siihen reiät esiporautuvat, joiden läpimitta on yhtä suuri kuin käytetyn valssattujen metallien halkaisija.

Säiliöitä, jotka on hakattu puikoille 0,75-0,80 m, käytetään iloisesti itsenäisten kausittaisten kasvihuoneiden ja muoviputkien kasvihuoneiden rakentajien kanssa. Tilapäisen rakenteen asentamiseen ei ole tarvetta "lävistää" terästangoilla. Ne lyödään maaperään sen jälkeen, kun peruskotelo on valmistettu, sijoitettu pitkin pitkiä seiniä ulkopuolelta tai puisen pohjan sisäpuolelta.

Muoviputkista valmistetun kotitekoisen kasvihuoneen rakentaminen ja sen perustus toteutetaan selkeässä järjestyksessä:

 • kehyksen tuottaminen palkista ottaen huomioon tulevan kasvihuoneen koon;
 • ajaessa maadoitustangolle rungon kulmissa ja yhtäläisten etäisyyksien kautta. Jos rakennetaan kaareva kasvihuone ja suunnitellaan polykarbonaattiarkkien suunnittelemista kaaririvien suuntaan, on metallisten tappien välinen etäisyys 0,65-0,67 m. Sitten levy 2,10 m leveä varmasti putoaa kolmeen pilariin ja siellä on vielä pieni päällekkäisyys;
 • asennus ylhäältä, joka ei upotettu joustavan polymeeriputken segmenttien tangon pohjaosaan niin, että suunnitelmaan vaadittava koko kaari osoittautui;
 • putkien kiinnittäminen puurunkoon käyttäen kipsilevyjen kanssa työskenteleviä joustavia asennuslevyjä;
 • päiden asentaminen valmiiksi kiinnitetyillä peiteillä, tuuletusaukot ja ovi kiinnittämällä ne puupohjaisiin kova metallikulmiin ja kynsien naulaan.

Loppuun asti asennetaan kevyesti johtava polykarbonaattipäällyste ja kiihkeä isäntä, linnan suosikki kumppani.

Puukehikon asentoon kiinnitettävät lujitustangot voidaan asentaa paitsi muoviputkien rungolle. Ne sopivat hyvin kasvihuoneiden rakentamiseen kaltevalta kattorakenteelta. Tällaisissa tapauksissa lujittavan palkin reiät porataan nurkkaan ja riviin.

Teräsrungon kiinnitys

Kestotettujen terässeosten sinkittyä kulmaa käytetään koko yhdisteiden, sekä metallisten että puisten kasvihuonerakenteiden, tuottamiseksi. Sisältää kasvihuoneen asentamisen perusrunkoon palkista. Emme voi sanoa, että se oli halvin, mutta ehdottomasti kätevä käyttää ja luotettavia kiinnittimiä. Taloudellisuuden vuoksi kulmat käytetään kriittisimpiin kiinnityskohtiin yhdistämällä ne kiinnittimien, kuten pulttien, kynsien tai ruuvien, helpompiin välineisiin.

Toinen valokuvavalikoima osoittaa asennusproseduurin melko laajasta polykarbonaatti kasvihuoneesta. Tässä esimerkissä puun runko on nauhalevyn vanteet, jotka on leikattu lokista. Lokitukeen on kiinnitetty maahan upotettu vahvike. Painava syy maaperän yläpuolelle kohoavan kasvihuonekaasun asentamiseen on se, että jätevedenpuhdistuspaikalla ei ole suurta pohjavesipeiliä. Ja myös siksi, että perustusrakenne havaittavasti nousee luonnollisen maanpinnan yläpuolelle, kasvihuoneviljelyn juuret lämpenevät nopeammin ja paremmin.

Omistajien valitsema kasvihuone-malli on yleismaailmallinen. Teoriassa se voidaan asentaa maahan, jolle T-muotoiset jalkojen pidikkeet on kiinnitetty sivuseiniin. Jos jalkoja ei käytetä, kehys voidaan kiinnittää mihin tahansa pohjaan, mutta puuta on helpompaa ja helpompaa.

Metallikehyksen asennus puun trimmiin tehdään seuraavasti:

 • puuta leikataan tassuun tai puoli puuhun, joka muodostaa puurunkoon sidotut kulmaliitokset;
 • hautauksen jälkeen materiaalia käsitellään kuumalla bitumilla kosteuden haitallisten vaikutusten poistamiseksi;
 • tehdä runkokokoonpano ja kiinnittää se tukipohjaan ankkureilla;
 • kokoa ja pultti rakenteen loppuosat;
 • kiinnitä kasvihuoneen puurungon sivuseinämien kulmat.

Kasvihuonekaapin rakenne on valmistettu valmistajan suositusten mukaisesti, jotka on liitetty tuotteeseen painetussa muodossa.

Puukehyksen asentaminen puun pohjaan on paljon nopeampaa ja helpompaa. Erityisesti, jos tehtaan kokoonpano on varustettu täydellä kiinnittimellä ja yksityiskohtaiset ohjeet liitetään:

 • alustarakenne rakennetaan paikalle, joka on esitelty ja valmistettu asennettavaksi kasvihuoneen koon mukaan;
 • rungon ja kulma- ja riviosastojen liitäntäkohtien kohdalla metalliliitäntäelementit asennetaan ohjeiden mukaisesti;
 • esiasennetut päätypaneelit on kiinnitetty;
 • ristikkojärjestelmä;
 • sivureunat ovat asennettuna.

Kuvassa esitellyn kasvihuoneen mallia erottaa erikoinen tekninen piirre: ristikkorakenne on asennettu aikaisempiin sivupintoihin. Yksinkertaiset, varsinkin kotitekoiset vaihtoehdot eivät ole niin vaativia työjaksossa. Tavallinen kaksinkertainen kasvihuonekaasu on järjestetty seinien rakentamisen jälkeen, mukaan lukien sivu- ja kulmavivun asentaminen, kiinnityshihnat tai tukijalat.

Kynnet puusepäntyölle

Jos arka epäilyksiä olemassaolosta ja kirvesmiehen kykyjä peruuttamattomasti vasemmalle, seisoo tutustua yksityiskohtia tapa määrittää puurunko naulattiin palkki. Valokuvassa kuvatun kasvihuoneen päällikkö ei käyttänyt kulmia tai ruuveja. Nurkan pohjalla ja tavallisilla telineillä 45 asteen kulmassa käytetään kaksi naulaa kasvihuonekehikon ulko- ja sisäpuolelta. Lisävarusteita pystysuorille telineille on puupalkki naulattu puupalkkiin.

Kasvihuonehyllyjen asentamisen jälkeen ne on vahvistettu ristikkäisillä rungoilla, jotka ovat tyyppiä "Andreevskiy krest". Kulmaputket tukevat lisäksi päätyrungot, ristikon ensimmäinen rivi ja rungon yläkehys. Tällä tavalla rakennettu rakenne herättää luottamusta rakentajaan ja omiin toimintakykyihinsä. Mitä tulee laitteiston kulutukseen - vaihtoehto on tietenkin taloudellinen. Tosi, kirvesmiehen kokemus on tarpeen sen toteuttamiseksi.

Kulmat tai leikkaustekniikat?

Puukehikon tavallisten telineiden asennus tehdään kahdella tavalla: kiinnitys kulmilla ja leikkausmenetelmällä. Ensimmäinen menetelmä on kaikkien saatavilla, toinen - ihmisille, jotka omistavat puusepän ja puusepän taitoja. Kulman kiinnitys voittaa luotettavuuskriteereinä, mutta se menettää arvossaan. On suositeltavaa antaa etusijalle leikkuri, jos luottamus on yksinkertaisen yksinkertaisen suorituskyvyn ensimmäisellä silmäyksellä, vaan työvoimavaltainen yhteys.

Leikkausluettelossa, joka soveltuu kehyksen tavallisten telineiden asentamiseen, on olemassa kaksi vaihtoehtoa solmujen yhdistämiseksi:

 • kokonaispuhdistuma, jolloin teline asennuksen perusta palkkien ristikkosuojuksen leikataan koko leveyden, ja läpivienti tehdään noin 30% paksuudesta palkin, puoli maksimi;
 • puutteellinen leikkaus, jonka mukaan ura leikataan puolet leveydestä samoilla syvyysparametreilla, ja telineeseen on valittu neljännes.

Leikkausmenetelmällä asennettu tavanomainen teline kiinnitetään perustuspalkkiin tilapäisillä sarveilla. Ne toimivat, kunnes telineet on liitetty yläreunasta yhdeksi rakenteeksi. Sitten ne poistetaan, mutta voit säästää, jos reunat eivät häiritse polykarbonaattilevyjen asennusta.

Video kasvihuoneiden kokoonpanosta ja asennuksesta

Päivitä muistiin yksityiskohtia ja täydentää materiaaliasiakirjojen tietoja tehtaan polykarbonaatti kasvihuoneen asentamisesta palkkiin auttaa videota:

Lukuisassa luettelossamme, kuinka laittaa kasvihuoneen kehykset puun pohjalta, ei ole epäilystäkään siitä, että sinulle on erinomaisesti sopiva vaihtoehto. Älä pelkää työmäärää, kaikki on aivan mahdollista. Toivotamme teille erinomaisia ​​tuloksia ja kiinteitä satoja.

Polykarbonaatti kasvihuoneiden asennus puuhun

Valmis polykarbonaatti kasvihuone, tarvitset turvallisen pohjan. Voit tehdä sen puusta, mutta on tärkeää tietää, miten valita laadukkaita materiaaleja, mitä työkaluja tarvitset ja noudattaa myös työtapaa.

Hyödyt ja haitat kasvihuoneen baarissa ja hänen valintansa

Polykarbonaatin kasvihuoneen pohja voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista. Betonielementti on kestävä, mutta se on kallista. Siksi vaaditaan enemmän perustetta palkista, jolla on useita etuja suhteessa muuntyyppisiin alustoihin. Samalla voit tehdä kestävän, luotettavan ja käytännöllisen kehyksen.

Kasvihuoneen palkin pohja on kiinteä suorakaiteen muotoinen pohja. Se voidaan sijoittaa suoraan maahan tai asentaa sarakkeita tiiliä. Jälkimmäinen vaihtoehto takaa rakenteen pitkän käyttöiän, koska se auttaa estämään puun mätänemisestä. Tämä johtuu siitä, että puu altistuu mikro-organismeille jatkuvassa kosketuksessa märän maaperän kanssa aiheuttaen korroosiota. Siksi polykarbonaatti kasvihuoneen kehän ympärillä on usein tiilet tai betonilaatat.

Puutavara on luotettava materiaali kasvihuoneen pohjalle, jolla on seuraavat edut verrattuna muihin suosittuihin vaihtoehtoihin:

 • alhaiset materiaalikustannukset;
 • yksinkertainen asennus ilman monimutkaisia ​​työkaluja;
 • ylimääräinen lämpösuojaus;
 • kehyksen muodonmuutos;
 • helppo kasvihuoneen kokoaminen ja purkaminen;
 • yksinkertainen palkin korvaaminen pohjalle.

Huonolla esikäsittelyllä tai heikkolaatuisella puun pohjalla kastuu nopeasti, ja kasvihuonekaasut heiluttavat. Tämä on materiaalin negatiivinen ominaisuus, joka tulisi ottaa huomioon perustan tyypin valinnassa.

Puutavaran avulla voit rakentaa kantopohjan, jossa on puiset tuet ja yksinkertainen grilli, toisin sanoen pylväiden yhdistelmä. Tämä vaihtoehto on yleispätevä polykarbonaattikokoonpanoille, joiden koko on yli 6 x 3 m. Pohjakehys voidaan asentaa eri tavoin, mutta kasvihuone on aina kiinnitetty puun pohjaan. Yksinkertainen runko helpottaa kokoonpanoa ja edistää optimaalisen mikroilmaston luomista.

Materiaalin valinta

Luodaan kasvihuoneen pohja havupuiden tai lehtikuusta peräisin olevasta puusta. Ensimmäinen vaihtoehto on edullinen, ja toisessa tapauksessa rakenne on paljon kestävämpi, jopa ilman huolellista käsittelyä. Haalarit ovat myös hyvä ja luotettava perusta. Joka tapauksessa kasvihuoneiden asennustarvetta koskevat vaatimukset ovat seuraavat:

 • ei merkkejä mätämisestä, vakavasta muodonmuutoksesta ja halkeilusta;
 • optimaalinen paksuus ja leveys elementteihin, jotka vastaavat kasvihuoneen mittoja;
 • suhteellisen tasainen pinta ilman solmua;
 • keskimääräinen puun kosteus.

Kasvihuoneen polykarbonaatin pohjalla on oltava korkea laatu ja kestävyys. Männyn, männyn tai lehtipuiden poikkipinta on vähintään 50 x 50 mm, mikä sopii pienille ja keskikokoisille kasvihuoneille. Suurikokoiset rakenteet asennetaan parhaiten levyihin, joiden parametrit ovat 150x50 mm tai 100x50 mm. Tunnetuimmat rakenteet ovat 150x150 mm tai 100x100 mm puuta. Täten puupohjaisten levyjen mittojen on kestettävä polykarbonaattikasetin paino ja varmistettava sen luotettavuus ja stabiilisuus.

Asennuksen valmistelu

Polykarbonaattien kasvihuoneiden asentamiseen puuhun on ominaista yksinkertainen tekniikka, mutta alustava valmistelu on välttämätöntä. Materiaalin valitsemisen jälkeen on otettava työkalut. Työlle tarvitaan:

 • manuaaliset gadgetit mittanauhaa, rakennustasoa;
 • ruuvimeisseli;
 • ruuvit ja kynnet;
 • vasara, kirves;
 • ruuvimeisseli, pora, sähkösaha.

Mistä tahansa puusta valmistettu puu on käsiteltävä antiseptisellä aineella, levitellen sitä harjalla. Käyttö ja erikois impregnointi puusta, kuumasta bitumista, jäteöljystä. Valmiiden kyllästämisen ostamisessa tulisi kiinnittää huomiota varojen nimittämistä koskeviin tietoihin. Se on suunniteltava puun ulkopuolelle. Impregnointia levitetään 1 tai 2 kerroksella käyttäen laajaa siveltimellä. Kirsikkavalu on erittäin luotettava ja kovettui ajan myötä, mutta sitä on myös käsiteltävä. Tämän jälkeen puutavara leikataan 4 osaan.

Jotta asennus tapahtuisi nopeasti ja helposti, sinun on määriteltävä paikka kasvihuoneeseen. Paikan on oltava tasainen ilman kantoja ja roskia. Samalla puiden tai muiden varjostusobjektien esiintyminen eteläpuolella ei ole hyväksyttävää. Kasvihuoneen ja kehyksen kaavio tai yksinkertainen piirustus helpottaa asennusta. Kuvassa on tärkeää kuvata rakenteen kokoa, ovien sijaintia, kasvihuoneen kiinnitystä puun pohjaan.

Ennen kuin aloitat työt kasvihuoneen kiinnittämiseksi jalustaan, puutavara leikataan 4 osaan. Näiden kahden elementin koko on yhtä suuri kuin tulevan rakenteen leveys ja muut osat ovat yhtä suuret kuin polykarbonaatti kasvihuoneen pituus. Sitten puu on koottava suorakaiteen muotoiseksi runko-osaan, kiinnittäen osat pitkillä ruuveilla tai nauloilla.

Asennusohjeet

Palkin pohjan asennus tehdään parhaiten valmiiksi koottujen pylväiden kannattimilla. Tämä estää materiaalin ja koko rakenteen vaurioitumisen. Tätä varten käytä tukkeja, joiden halkaisija on noin 20 cm. Kaivojen syvyyden tulisi olla 50 cm. Ne sijaitsevat kulmissa sekä 1-1,5 m kasvihuoneen pituudella. Pylväiden holvien halkaisijan tulee olla 1,5 kertaa halkaisijaltaan suurempi.

Seuraavat toimet ovat seuraavat:

 1. Pylväiden alapuolella olevien aukkojen pohjalle kaadettiin pieni kerros hiekkaa, kevyesti kasteltiin vedellä ja täytettiin. Hiekalle, kiinteä tuki ylittää, ja sitten tukkipuun lokit. Kaikki elementit on esikäsitelty antiseptisilla aineilla. Pilarit on kääritty ruberoidilla. Kasvihuoneen kehän ympärillä sinun täytyy kaivaa kaivo, joka on noin 30 cm syvä ja kaada hiekkaa siihen 15 cm: n kerroksessa.

Polykarbonaatti kasvihuoneen asennus on yksinkertainen tekniikka. Kunkin elementin kiinnittämisen yhteydessä on tarkastettava tasaisuuden ja kiinnityksen luotettavuus.

Video: kasvihuone puun pohjalta

Polykarbonaatin kasvihuonekaasupäästöjen budjetti ja luotettava vaihtoehto. Samalla kaarella tilat voivat olla sekä metallia että muovia. Joka tapauksessa laadukas puu mahdollistaa rakenteen hyvin kiinnityksen ja varmistaa kasvihuoneen helpon käytön.

Kuinka asettaa palkin perustan polykarbonaatin kasvihuoneeseen?

Kasvihuoneilmiöiden onnistunut toiminta puutarhakaupoissa riippuu pitkälti asianmukaisesta perustasta. Kausittaisten nimitysten rakentamiseen käyttäen hienosti haudattujen tukien tyyppejä. Niiden avulla voit turvallisesti kiinnittää kehyksen ja älä anna mahdollisuuksia tuulen hämärtymiseen kuljettaa sitä lähialueelle. Tehdasvalmisteisesta tai itsestään valmistetusta polykarbonaatista tehdyt kasvihuoneiden perustukset kuuluvat kaikkein budjettivaihtoehtoon. Tekniikat ja ominaisuudet joidenkin tämäntyyppisten tyyppien rakentamisessa tarkastelemme tässä artikkelissa.

Puupohjan tärkeimmät edut

Kasvihuoneiden perustukset, jotka on rakennettu puupalkkeista, kuten mikään muu ei sovellu pienikokoisiin rakenteisiin. Kasvihuone, laittaa valjaat sahatavaran, jolloin mäkitupalaiset palauttaa maaperän hedelmällisyyden, siirtämällä runko maahan koko sivuston. Perusrakenteen liikkuvuus mahdollistaa viljelykierron tarkkailun, kun istutetaan erilaisia ​​vihanneksia suojatuissa maarakenteissa.

Samanaikaisesti puupalkin, johon kasvihuone on, on perustan, jolla on monta kiistatonta etua. Näistä ovat seuraavat:

 • Alhaiset rakennuskustannukset ja materiaalien saatavuus;
 • Puuvillanrakennuksen nopea nopeus ja sen purkaminen;
 • Puisen tuen tarkimmat mitat antavat sinun laittaa kasvihuoneen kehyksen häiritsemättä sen geometriaa;
 • Kyky käyttää erilaisia ​​kiinnikkeitä kehykseen;
 • Helppo korjaus, jossa korvataan mätä ja hyönteisten vaurioittamat epätasaiset pohjavaljaat kasvihuoneessa;
 • Liikkuvuus säilyttää maaperän hedelmällisyyden;
 • Oman perhebudjetin tekeminen on helppoa;
 • Ekologinen turvallisuus viljelykasveille.

Näiden etujen lisäksi tällaisella kasvihuonekaasupäälliköllä on yksi haitta, joka estää kesän asukkaat käyttämästä sitä - lyhyt puun elinkaari. Tämä johtuu siitä, että puutavara kosteassa ympäristössä on sellaisten ilmiöiden alainen kuin:

 • Sieni-leesio;
 • Roskaisuuden ulkonäkö;
 • Hyönteisten tuhoaminen puusta.

Ilman asianmukaista suojaa tämä voi aiheuttaa kasvihuoneessa kasvaneiden vihreiden vihannesten vakavien sairauksien kerääntymisen ja leviämisen.

VAROITUS! Pidentävät puuta leikata, ja suojelemaan kasveja voidaan esikäsitellä puutavaraa erityistä antiseptinen käsittely vettä hylkivä pohja.

Tyypit puupohjat kasvihuoneille

Päättäessään laittaa kasvihuone kevyeen pohjaan puusta, on tarpeen päättää lajikkeen valinnasta. Puuputkien rakentamisen valinta riippuu maaperän kunnosta ja ominaisuuksista puutarhaviljelyssä.

Kaikki puutarhan kasvihuoneen asennukseen tarkoitetuilla säätiörakenteilla on yksi yhteinen elementti - leikkaus, jossa on baari. Itse asiassa se on puutavaran kehys sijoitettu maahan. Ensimmäisessä tapauksessa se haudataan maahan valmiilla hiekkalaatalla. Toisessa tapauksessa maaperään haudutettuihin pylväisiin sijoitetaan grillata. Kolmannessa - runko, jossa on yksi tai useampi lepää maassa, ja vanteiden jäljellä olevat reunat on asennettu lisäkantoihin.

Jalustan perustaminen kasvihuoneen altaalta

Ennen kuin rakennat kasvihuoneesta perustusta puusta, on tarpeen laskea määrä ja valmistella seuraavat materiaalit:

 • Männyn tai kuusen 100 mm 100 mm: n rakennusaine;
 • Metallikehykset tai kierretangot kehyksen kiinnittämiseen;
 • Hiekkainen maaperän sekoitus vuodevaatteisiin;
 • Ruuvaa paaluja, tiiliä tai betonipaloja pistetukeen perustuvalle versioksi;
 • Galvanoidut tai fosfatut ruuvit kiinnitysnauhan kiinnittämiseen;
 • Antiseptinen kyllästys.

Lisäksi tarvitset työkalun:

 • Ruletti ja säikeet, jotka suorittavat palkin alapinnan merkinnän kasvihuoneessa;
 • Piikkimäiset ja soko-lapiot maaperäkäyttöön;
 • Saw;
 • vasara;
 • Avauskoodi, jos kiinnitys kiinnitetään, tapahtuu kierteitetyillä tangoilla;
 • Ruuvimeisselillä.

Puun suojeleminen vaurioilta rotilla ja sienellä

Jotta puu, jota käytetään kasvihuonekaasujen vannettamiseen, ei vaikuta haitallisesti muotteihin, sieniin ja kosteuteen, sitä on käsiteltävä antiseptisellä koostumuksella. Vähittäismyyntiverkostossa voit ostaa erityisen impregnoinnin puunjalostukseen ja voit tehdä omia käsiäsi.

Teolliset antiseptiset aineet puulle

Teollisen tuotannon antiseptisiä, jotka mahdollistavat luotettavan säilyttää puinen perustuksissa kaari kasvihuone polykarbonaatti, valitse nevymyvaemye kyllästys tai ulkoa.

 • Ei-pestäviä antiseptisiä impregnointeja käytetään tapauksissa, joissa puuta käytetään vaikeissa ympäristöissä ja kosteissa ympäristöissä. Niiden ansiosta voit estää homeen ulkonäön, romuttaa ja kasvattaa puutavaran kasvihuoneen pohjan elämää.
 • Antiseptinen kyllästys ulkoiseen työhön sisältää myös suuren pitoisuuden vaikuttavia aineita, jotka pysäyttävät sienien, muotin ja rotujen tunkeutumisen.

Puun suojaaminen omasta

Jos haluat säästää hieman, voit suojata kasvihuoneessa suojeltua puuta ulkoiselta vaikutukselta perinteisillä menetelmillä ja keinoilla. Näitä ovat:

 • Käsittely kuparisulfaattiliuoksella;
 • Kyllästy käytetyn moottoriöljyn kanssa;
 • Polta liekillä, jonka jälkeen päällystetään bitumimastilla.

Kuparisulfaatin puunjalostus on yksi edullisimmista vaihtoehdoista puun kasvihuonekaapin säilyttämiseksi. Työratkaisun valmisteluun tarvitaan:

 • 100 grammaa sinistä vitriolia;
 • 10 litraa vettä.

Hankittu jauhe on täysin liuotettava veteen. Prosessin nopeuttamiseksi vettä voidaan lämmittää 50 ° C: seen.

Puutavara ammutetaan avotulen päällä kaasupolttimen tai puhalluslaitteen avulla ennen pinnan karhennusta. Sen jälkeen kaikki puun pinnat ja pinnat peitetään huolella bitumimuovilla, joka voidaan korvata tervalla. Jos käytetään jälkimmäistä, se on lämmitettävä sopivaan tinaastian tulipaloon.

Käytetyn moottoriöljyn käyttö auttaa myös suojelemaan kasvihuoneen puisen pohjan kosteudelta. Ennen käyttöä öljy on hieman lämmitettävä parantamaan imeytymistä. Koska tämä menetelmä on ympäristöystävällinen kasvihuoneissa kasvatettujen vihannesten kannalta, ei ole toivottavaa käyttää sitä tässä tilanteessa.

VAROITUS! Antiseptisen käsittelyn jälkeen kasvihuoneen perustuksen rakentamiseen tarkoitettu puu on kuivattava perusteellisesti. Riippuen valitusta menetelmästä, koostumuksesta ja käytettyjen kerrosten lukumäärästä, voi kestää jopa 72 tuntia.

Kasvien kasvien tukikehyksen asettaminen

Polykarbonaatti-kasvihuoneiden asennusvaippa voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 • Suojelualueen rakentamisen paikka;
 • Kasvien kasvihuonekaasujen merkitseminen;
 • Maaperän kaivaminen puun alla tai pistokkeiden asennus;
 • Puisten vanteiden asentaminen;
 • Käytetyn puutavaran kiinnittäminen.

merkki

Päättäessään kasvihuoneen asentamispaikasta on erittäin tärkeää, että tuleva perusta perustellaan oikein. Valmistetun puutavaran käyttö helpottaa tätä prosessia huomattavasti, koska kaikki alustan osat vastaavat rakennetun rakenteen pituutta ja leveyttä. Tässä vaiheessa on tärkeää asettaa oikeat kulmat ja tarkistaa suorakulmion geometria vinosti. Näihin tarkoituksiin käytetään mittanauhaa, puupylväitä ja lankoja.

Maaperän kaivaus

Säätiön rajojen nimeämisen jälkeen on tarpeen kaivaa kasvihuoneviljelmän maaperä. Kaivannon syvyys on 10... 15 cm. Sen jälkeen suoritetaan koko palkin puoleisen kehyksen suuntaan, hiekka-maaperän seos ja kuivaus. Vuodevaatteet tulisi olla 5... 10 cm maanpinnan yläpuolella, mikä tasoittaa perusrakenteen ihanteellisesti vaakatasossa.

Jos aiot käyttää peltotukia kasvihuonekaasupäällysteen kiinnittämiseen, niin metallipylväät, joissa on työntölaakerit, on ruuvattu merkkilinjalla tai betonielementit asetetaan hiekkalaatikkoon. Lisäksi esikäsiteltyjä puupalkkeja voidaan kaivaa maahan. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole niin suosittu, koska kaikki sarakkeet on yhdenmukaistettu yhdellä tasolla.

muuttamisesta

Valmistetulla ja ihanteellisella tasaisella pohjalla kerätään tulevan kasvihuonealustan sitoutuminen. Tässä vaiheessa jokainen elementti on yhteydessä toisiinsa. Telakoita kulmat kahdella tavalla:

 • Yhteys tassuun;
 • Puoli-puuyhteys.

Jos asennat vähintään 6 metrin pituisen kasvihuoneen, puuta on lisättävä. Tässä tilanteessa on parasta käyttää puoliyhteyttä. Samoin leveydelle asetetut kohteet lisääntyvät, jos säätöön ei ole asennettu vakioista kasvihuonekokoa.

fiksaatio

Kasvihuoneen perustuksen rakentamisen loppuvaihe on puun kiinnittäminen. On mahdollista kiinnittää kasvihuonekaasun kaikki elementit toisiinsa nähden ruuveilla, kierteillä varustetuilla tangoilla ja metallikannattimilla. Lisäksi valjaat on kiinteä suhteessa alustaan. Yhdessä tapauksessa kehys on kiinnitetty ankkureilla betonilohkoihin. Toisessa kiinnitettynä kantapään pisteisiin ruuvipallot.

Kun asennat raskaita kasvihuoneita perustana, voit käyttää kaksikerroksisia valjaita puusta. Lisäksi jokainen kruunu on yhdistettävä toisiinsa kierteitetyillä sauvoilla. Tämän tyyppisen liitännän avulla voit nopeasti koota ja purkaa pohjan rakenteen.

VAROITUS! Jos päätät kaivaa pohjan kasvihuoneesta, joka on koottu puupalkista, älä pidä sitä kattomateriaalina. Sen käyttö toimii kosteuden varastointiin. Tällaisessa ympäristössä perusrunko alkaa ryöstää hyvin nopeasti.

Kasvihuoneen asentaminen maahan ei ole käytännöllinen, kehys alkaa nopeasti heikentyä aggressiivisen ympäristön vaikutuksesta, järjestää nauha, paalu, pylväsperusta on pitkä ja kallis. Rationaalisesti, taloudellisesti ja kestävästi - rakentaa puun kasvihuoneeseen perustan. Se suojaa rakennetta riippuvuudesta, muodonmuutoksesta, mätästä, ruostes- ta, lisää tuuli- ja lumikuormituskykyä.

Seuraavaksi analysoidaan yksityiskohtaisesti, miten puupohja sopii oikein, valitsee ja valmistelee materiaaleja ja myös jakaa askel askeleelta ohjeet siitä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasupää asetetaan puuhun ja kiinnitetään lujasti rakenne.

Kuinka perustaa kasvihuone

Baarissa olevan kasvihuoneen pohja on helppotyyppinen pohja, se on tarkoituksenmukaista pienille ja keskisuurille kasvihuoneille, joissa on puuta, metalleja PVC-putkista, kalvo, joka on peitetty kalvolla, polykarbonaatilla. Tarvittaessa puun pohja voidaan siirtää sopivaan paikkaan kokonaisuudessaan tai purkaa.

Mitä tehdä

On parasta tehdä perustus lehtipuusta valmistetusta puusta valmistetusta kasvihuoneesta, lehtikuusi, tammi, setri, pyökki, mänty ja kuusi ovat paras vaihtoehto. Rakennuksen koosta riippuen voit käyttää:

 • Puiset baarit 50 * 50 mm - pienille, kevyille kehyksille, jotka ovat samoja palkkeja tai PVC-putkia, jotka on peitetty kalvolla;
 • Hallitus 50 * 100, 50 * 150 mm - keskikokoisille puukuidusta valmistetuille rakenteille, metalli polykarbonaatilla.
 • Bar 100 * 100, 150 * 150 * suurille staattisille polykarbonaatti kasvihuoneille runko, joka on valmistettu teräsputkesta tai massiivipuinen runko.

Puun tulee olla luonnollista kosteutta, mieluiten ilman halkeamia ja suuria sivusoluja. Asianmukaisen asennuksen ja asianmukaisen valmistelun vuoksi kasvihuone tällä perusteella kestää noin 7 vuotta.

suojaus

Puiset elementit ovat hyvin imeytyneet kosteuteen, eivätkä ne kestä epäsuotuisia kemiallisia ja biologisia vaikutuksia, joten kysymys on: mikä on syy saostuttaa puuta kasvihuoneessa? Markkinat tarjoavat valtavan valikoiman synteettisiä antiseptisiä aineita, huokosten tukkeutuvia yhdisteitä, jotka eivät salli kosteuden imeytymistä puuhun, estää sienten kehittymistä ja mätää.

Miten käsitellä puuta kasvihuoneessa? Nykyaikaisten ostettujen keinojen ohella on suosittuja, luotettavia ja edullisia keinoja:

 • liota osat lämmitetyllä bitumilla;
 • tahrankaa moottoriöljy 2-3 kerroksella;
 • polttaa puhalluslaitteella - soveltuu havumetsäksi;
 • prosessiin seosta suhteessa 1: 1 kaivos ja nestemäinen bitumi, kaada kuuma bitumi kylmäksi öljyksi, mutta ei päinvastoin.

Lisäksi on suositeltavaa kääriä palkki kalvolla, kateaineella, kattolevyillä.

Tärkeää: Tangon pohjan asentamisen jälkeen lovet ja hankaus on kyllästettävä suojaavalla yhdisteellä.

Katso, kuinka kasvihuone asennetaan puuhun, videomateriaaliin pohjaosan valmistukseen ja puun rungon kokoonpanoon.

Laitelaite

Puun perustus on parempi järjestää suora maasto. Jalustan tyhjentämiseksi roskista kasvis on edelleen juuret. Merkitse kehä, aja köysien kulmissa, vahvista, vedä köysi. Sitten voit yksinkertaisesti laittaa litteitä kiviä kulmiin, lohkoihin ja asettaa heille pohjan puusta, mutta tällainen kasvihuonekaasulaite ei ole luotettava, sopii pienille väliaikaisille rakenteille.

Kiinteärakenteisten rakenteiden asentamiseksi kaivataan kaivantoa ympärysmitta, 300 mm syvä, 100-200 mm leveä materiaalin paksuuden mukaan. Pohjaan tasoittamiseksi, täytetään sora, murskattu kivi - 100-150 mm, hiekkakivi - 100-150 mm. Kerrosten paksuus riippuu puun korkeudesta, sen on oltava puolet tai 1/3 maanpinnan yläpuolella. Tyyny on hyvin kimmoinen, eikä se jätä jälkiä 80 kg painavan henkilön saappaista.

Pohja ja sivut tulisi peittää katemateriaalilla, jossa on kattohuopa, jotta voidaan muodostaa improvisoitu kouru, valmistettu puu voidaan sijoittaa siihen.

On hyödyllistä tietää: jos maaston pinta-ala on epätasainen, suola on suositeltavaa tehdä kasaan perustuva kasvihuone ja vetää se pois grillage baarissa 100 * 100mm, esimerkki alhaalla valokuvan.

Kasa kasvihuoneen alapuolella, jossa on grillata baarista

Kuinka laittaa puu kasvihuonekaasupäähän

Ei ole vaikeata tehdä suorakulmioita puupalkkeista, lankkuja, mutta jotta kasvihuoneen säätiö olisi vahva, luotettava ja oikea geometria, on noudatettava rakennusasennustekniikkaa:

 • Hammer kaivannon kulmissa kehäraudoituksen sisäpuolelta, uratut sauvat, osa 8-12 mm, pituus 500-700 mm, hukkuvat maahan ja katsovat pinnan yli 100 mm. Mittaa lävistäjät, niiden on oltava yhtä suuret.
 • Aseta kyllästetty, kääritty puu kaivannon pohjalle, nurkkaan nurkkaan tukeutuneita sauvoja vasten, säädä taso vaakasuoraan tarvittaessa kiviä asettamalla.
 • Kiinnitä elementit yhteen, tarkista kulmat - 90 °.

Kuinka kiinnittää kasvihuoneen puuta keskenään?

Kasvihuoneen puuta voidaan yhdistää useilla tavoilla:

 • Kynnet, itsekierteittävät ruuvit - sopii pienille alustoille ja baareille 50 * 50 mm;
 • Sinkittyjä kulmia, jotka on optimoitu 90x90x65 mm, seinäpaksuus 2 mm, kiinnitetty itsekierteisillä ruuveilla on yksinkertainen ja luotettava kiinnitystapa.
 • Piirrä / ura -periaatteella tai tehdä loven puolipuusta, taita osat, porata reikä, irrota ankkuripultit, puiset nastat.

Kuinka kiinnittää puupalkki kasvihuoneen alle

Hyvä tietää: Kun kiinnitetään puuta sinkittyihin kulmiin, metalliosassa tulee ottaa talteen 2/3 koko palkin korkeudesta.

Kasvihuoneessa valmiina pohjasta puusta 500-100 mm: iin nähden kohtisuorassa maahan poraamme reiät läpi, kuljetamme tangot maahan niiden läpi tukan kiinnittämiseksi. Yläpuolelta kasvihuoneen alla oleva puu katetaan kattopyyhkeellä, luomme vaakasuoran vedenpitävyyden.

Valokuvan ohjeet siitä, miten sidos sidotaan polykarbonaatti kasvihuoneeseen puusta maahan

Kuinka kiinnittää kasvihuone puuhun

Rakennuksen kestävyyden, lujuuden ja luotettavuuden tärkeä asema on kysymys: kuinka sijoittaa kasvihuone puuhun? Jos rakenne on puusta, on kätevää kiinnittää kehyksen pystysuorat jalustat puun pohjaan erikoistukissa, suljetussa tai avoimessa muodossa, kuten alla olevassa kuvassa.

Kasvihuoneiden asennus puuhun, kuva puisten rakenteiden luotettavasta kiinnityksestä

Lisäksi pystysuorat telineet tukevat hakkereita. Rafter jalat ovat parhaiten kiinnitetty galvanoitu kelkka.

Järjestelmä, jolla kiinnitetään puupalkki ja jouset turvallisesti

Kasvihuoneen metallikehys on helpoin kiinnittyä ankkuripultteihin.

Esimerkki siitä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasupää on asennettu ankkuripultteihin kiinnitettyyn puutavaraan, metallikehikkoon

Lopuksi, katsokaa videota, miten polykarbonaatti kasvi sijoitetaan puuhun, video kertoo yksityiskohtaisesti kaikista rakenteen asennusvaiheista.

Jotta menestyksekkäästi viljellään vihanneksia suljetussa maastossa, älä unohda valaistusta, kastelua ja ilmanvaihtoaukkoja ilmanvaihtoa varten rakennettaessa itsenäisesti, on parempi, jos niissä on automaattiset järjestelmät.

Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiöllä. Mutta ensin sinun on valittava sen muotoilu. Ja tämän puolesta, sinun on tiedettävä, mitkä ovat perustelut, miten he eroavat toisistaan ​​ja miten heitä tehdään.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation - Mikä on parempi

Mikä on perusta?

Ensinnäkin katsotaan, miksi perustusta tarvitaan polykarbonaatti kasvihuone. Kysymys on todella kiistanalainen, koska rakennuksen rungon ja pinnoitteen kokonaispaino on harvoin yli 150-200 kg, ja on epätodennäköistä, että se vajoaa painonsa alle kesällä. Mutta talvella, kun paljon lumia putoaa, jotain tällaista voisi hyvinkin tapahtua. Ja vielä, jos emme puhu vaikuttavista rakennuksista, jotka ovat vertailukelpoisia kooltaan ja massaltaan hyvään mökkiin, kasvihuoneen uppoamisen riski sen painon alla ei ole tekijä, joka määrittelee säätiön tarpeen.

Polykarbonaattien kasvihuoneen puun pohja

Tämä tekijä on kasvien suojautuminen äkillisistä lämpötilan muutoksista. Yölakot elokuussa ja syyskuussa eivät ole harvinaisia, ja niiden seuraukset kasvien kasvihuoneessa ilman säätiötä voivat olla hyvin surullisia. Kylmä ilma, joka on tunkeutunut sisään rungon ja maan välisten aukkojen läpi, voi johtaa joidenkin kasvien kuolemaan. Lisäksi maaperän ylemmän kerroksen jyrkkä jäähdytys kasvihuoneessa ei vaikuta parhaiten niiden tilaan, jos niiden välissä ei ole esteitä (kerroksia) ja avointa maata. Säätiö on hyvä este jäätymiselle.

Se on tärkeää! Jatkamalla aiheen viljelykasvien suojelemiseksi kylmältä kannattaa sanoa, että talviolosuhteisiin suunniteltujen kasvihuoneiden osalta säätiön läsnäolo on pakollista. Muutoin lämmitysjärjestelmän tehokkuus on erittäin alhainen, ja lämmityskustannukset ovat kauheita lompakkosi kannalta.

Polycarbonate kasvihuoneen oikein valittu ja toteutettu perusta on pitkä ja laadukas rakennuspalvelu.

On syytä mainita, että jopa polykarbonaatti kasvihuoneen yksinkertaisin perusta vähentää merkittävästi rikkaruohojen, jääkarhujen ja muiden eläinten tuholaisten riskiä.

Vaikka suoja ei ole tarpeen kasvihuoneessa kasvatettujen vihannesten ja kukkien, vaan myös itse rakenteen, suojelemiseksi. Jos metalli- tai puukehys on helppo asentaa paljaalle alustalle, sen jälkeen ajan myötä liiallinen kosteus lisää rakenteiden korroosiota tai mätää. Ja tämä vähentää suoraan kasvihuoneen elämää ja pakottaa sinut käyttämään rahaa parannuksiin tai jälleenrakentamiseen muutamassa vuodessa.

Tällaista kasvihuonekaasua voidaan käyttää lähes koko vuoden.

Ja viimeinen, mutta luultavasti tärkein syy siihen, miksi polykarbonaatista valmistetulla kasvihuoneella pitäisi olla perusta - rakennuksen tuuletus. Tämä tarkoittaa sitä, että riittävän voimakkaat tuulenpuuskailut poistuvat rakenteesta. Ja sitten kasvihuone voi yksinkertaisesti "matkustaa" sivustollasi, rikkoen pensaat ja romahtaa itsensä. Tai se voi "lentää" tontille naapuriin ja vahingoittaa jotain siellä, mikä on epätodennäköistä miellyttää sekä häntä että sinä.

Polykarbonaatti kasvihuone betoniselle pohjalle

Säätiön valintaperusteet

Sellaisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat solupolykarbonaatista valmistetun kasvihuoneen perustan valintaan ovat:

 • rakennuksen stationaarisuus;
 • odotettu käyttöikä;
 • koko;
 • käyttökausi;
 • rakennusaika;
 • talousarviossa;
 • maaperän jäädytyssyvyys ja maaperätyyppi;
 • estetiikka.

Stationaarisuutta. Jos kasvihuoneessa joka kausi siirretään uuteen paikkaan, rakentaen kalliin ja monimutkaisen monoliittisen perustan on yksinkertaisesti epäkäytännöllinen. Tässä tapauksessa on parasta antaa etusija rakenteelle, joka voidaan helposti purkaa ja siirtää yhdessä kasvihuonekaasujen kanssa tai nopeasti ja edullisesti varautua uudelleen.

Polykarbonaatti kasvihuone

Arvioitu elinikä. Sopivan rakenteen ansiosta polykarbonaatti kasvihuonekaasu voi toimia 8-10 vuoden ajan. Seuraavaksi sinun on korvattava kaikki trimmaukset ja jotkin kehyksen vaurioituneista elementeistä. Ja jos olette sitä mieltä, että rakennus "kehittyy" koko ajan, ja sen korjaamisen jälkeen se jatkaa tehtäviensä suorittamista, sen perustan pitäisi olla kestävä. Näin ollen, jos kasvihuone on suunniteltu käytettäväksi kahteen tai kolmeen vuodenaikaan, niin päinvastoin on totta.

Mitat. Kaikki on yksinkertaista tässä - sitä suurempi rakennuksen leveys, pituus ja korkeus, sitä suurempi massa. Ja niin, että vaikuttavan alueen kasvihuone ei vajota sen painoon, se tarvitsee hyvän perustan.

Käyttökausi. Jos kasvihuone on tarkoitus käyttää paitsi kesäkaudella, myös myöhään syksyllä tai talvella, niin säätiön tulee olla riittävän syvä suojelemaan maata sisäpuolelta pakkaselta.

Kuva yhdestä ehdotetuista säätiötyypeistä

Esiintymän ehdot. Voi kestää pari päivää aikaa perustaa yksinkertaisin säätiö. Ja monoliittisille vaihtoehdoille - muutama viikko. Koska nopeammin haluat kasvattaa kasveja, sitä yksinkertaisempaa tarvitset perustan rakentamisen.

Talousarvio. Jos rakenne ei ole hankalaa, on järkevää ajatella betonipohjan rakentamista tiilipohjaan. Sitä vastoin, jos varoja kohdennetaan vähän, niin monimutkaisten rakenteiden luominen polykarbonaatti kasvihuoneille on epäkäytännöllistä.

Maaperän jäädytys ja maaperän syvyys. Jos rakennat kasvihuonekaasua, jossa on korkea pohja tai termos-kasvihuone, nämä tekijät on otettava huomioon järjestettäessä säätiötä. Niiden laiminlyönti on täynnä rakennusten vaurioita kevättävän maaperän turvotuksessa.

Estetiikka - viimeinen mutta ei vähäisimpänä tekijä, joka vaikuttaa kasvihuoneen perustan valintaan. Tietysti metalliputkista tai puusta valmistettu rakennus näyttää vähemmän houkuttelevalta kuin rakennus, jossa on tiilipohja, betonipinta ja kaivo.

Jos asut lähellä merta, voit käyttää tavallisia kivia säätiölle.

Polykarbonaatin kasvihuoneessa voit käyttää seuraavia perustyyppejä:

 • palkista;
 • betoni nauha;
 • vyö, jossa pohja;
 • nauha lohko;
 • pylväs- tai paalusäätiö;
 • monoliittinen levy.

Mitat polykarbonaatti kasvihuonevalmennus

Kasvihuoneen koko valitaan juonialueen, rakennuksen budjetin ja tontin omistajan asettamien tavoitteiden perusteella. Kaikki kasvihuoneet, paitsi kupumaiset, ovat muodoltaan pitkänomainen suorakulmio. Lue lisää täältä.

Puupalkin perusta

Polykarbonaatista valmistettu kasvihuoneen yleisin tyyppi kellarista on puupalkin rakenne. Tässä mallissa on seuraavat edut.

 1. Edullinen hinta ja sopimusehdot - luoda jotain nopeampaa ja edullisempaa hintaa on mahdotonta.
 2. Vähiten käytetyt osat ja työkalut.
 3. Puun käsittely on suhteellisen helppoa.
 4. Mittaa ei ole liian tiukalle.
 5. Kun olet säätänyt säätiön, voit välittömästi siirtyä kasvihuoneen kokoonpanoon.
 6. Tukiaseman purkamisen yksinkertaisuus, sen korjaus tai siirto. Jälkimmäinen koskee erityisesti niitä kesän asukkaita, jotka siirtävät jatkuvasti kasvihuoneesta loppuun menevää maata uudelle paikalle tontille.

Puupalkin perusta

Mutta kaikilla näillä eduilla sinun tulisi tietää, että puun pohja ei ole kestävin - riippuen käytetyn puun tyypistä ja suojapinnoitteesta, käyttöikä on 5-10 vuotta. Lisäksi maaperän suojaaminen jäätymiseltä tällä tavalla ei ole mahdollista.

Puun perustuksen järjestämiseksi tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • puutavara 100x50, 100x100 tai 150x150 mm;
 • kulmat ruuveilla tai kiinnittimillä;
 • kyllästys, antiseptinen ja harja;
 • hiekka;
 • köysi ja tapit;
 • mittanauha;
 • hallitsija ohjaamaan kulmia;
 • tasolla;
 • kynä tai merkki;
 • sähköinen palapeli tai saha;
 • lapio.

Se on tärkeää! Valitse Siperiaan kasvatettu lehtikuusi. Sen puuhun on luonteenomaista korkea lujuus ja kosteuden ja mätäkyky. Ostaessasi varmista, että puun geometria oli kunnossa, eikä hän itse ollut paljon solmuja tai muita vikoja.

Alumiinista 150 mm150 mm

Vaihe 1. Puhdista alue roskista, korkeasta ruohosta ja kivistä.

Vaihe 2. Kohdista paketti.

Vaihe 3. Käytä tappeja ja venytettyä köyttä, merkitse säätimen ulompi ja sisäreuna.

Säätiön layout-sivusto

Vaihe 4. Kaivaa kaivanto puun korkeuteen ja syvyyteen.

Vaihe 5. Tasaa kaivannon seinät, laita pohjaan hiekka tai sora (25% sen syvyydestä).

Vaihe 6. Tampa kerros.

Vaihe 7. Mittaa ja merkitse puun pituus ottaen huomioon kiinnittimen menetelmä (kulmissa tai puolipuussa). Sitten leikkaa sähköpyssyn tai sahan avulla.

Vaihe 8. Käsittele materiaali antiseptisellä aineella ja anna sen kuivua.

Vaihe 9. Kokoa puuta suorakaiteen muotoiseen laatikkoon ilman liitäntää, tarkista nauhan pituus ja lävistäjä.

Puun sijoittaminen kaivantoon

Vaihe 10. Liitä rakenteen elementit keskenään. Jos käytät tappia, tee leikkauksia puuta ja poraa reikiä kiinnittimiin.

Yhteys vahvistettuun kulmaan

Puoliväliyhteys Nagelin kanssa

Puolikulmaisen kulmaliitos

Vaihe 11. Laita laatikko kaivannosta. Oletetaan, että rakenteen massa voi olla vähintään 150 kiloa, joten työskentelee useiden avustajien kanssa.

Vaihe 12. Täytä puun ja kaivannon seinien välinen rako hiekalla. Pohjan päälle voit asettaa kateaineen tai muun pinnoitteen vedenpitävyyden samoilla ominaisuuksilla.

Kun olet suorittanut kaikki 12 vaiheet, voit aloittaa kasvihuoneen kehyksen asentamisen säätiöön.

Vihje! Jos aiot rakentaa kasvihuone, jolla on suuri korkeus ja alue, sen perustana pitäisi olla vahvempi. Sen vuoksi yhden palkin sijasta on mieluummin käytettävä kahta, kuten alla olevassa kuvassa.

Periaate rakentaa perustan kaksi puutavaraa

Video - Esimerkki puun tukirakenteen kokoamisesta

Strip-pohja ja jalusta

Solupolykarbonaatin kiinteän kasvihuoneen rakentamiseksi pitkään aikaan on järkevää varustaa betoniseos betonista. Koska rakennuksen suhteellisen pieni massa on, rakenne voi olla matala, eli ei pääse maaperän jäädyttämiseen. Lisäämällä tiilipohja betoniin "nauha", voit parantaa säätiön ulkonäköä ja sen lämpöeristysominaisuuksia.

Tämän mallin haittoihin kuuluu työtyön ja rakennusaikojen työläisyys - betonin kaatamisen lopettamisesta töihin, jotka ovat suoraan kasvihuoneen yläpuolella, sen pitäisi kestää kaksi viikkoa yhteen kuukauteen. Tämän vuoksi tällaisen kasvihuoneen ensimmäinen kasvukausi on hieman "leikattu".

Vihje! Polykarbonaatti-kasvihuoneiden järjestelyissä, joissa kasveja voidaan viljellä talvella, kellarin syvyys on 20-40 cm enemmän kuin rakennuksessa, joka on suunniteltu käytettäväksi vain kesäkaudella.

Nauhalevyt edellyttävät betonin tuottamista brändillä (puristuslujuudella), joka ei ole pienempi kuin M200. Tämä indikaattori määrittää seoksen lujuuden puristuksessa ja sen kyvyn vastustaa kuormitusta. Seuraavassa taulukossa esitetään betonin koostumus (tuotemerkistä riippuen).

Pöytä. Massan mittasuhteet sementistä, murskatusta kivestä ja hiekasta betonin valmistukseen.

Vihje! Seoksen valmistukseen tarvittava määrä vettä voidaan saada sementtipusseista painetuista ohjeista. Keskimäärin yksi litra tiheää sementtiä vaatii puolitoista litraa vettä.

Betonin valmistusmenetelmä

Vaihe 1. Poista kivet, oksat ja roskat kasvihuoneesta.

Vaihe 2. Tee mittanauha, köydet ja köysi, merkitse pohjaan tuleva kaivanto.

Vaihe 3. Bajonettikäärmeellä kaivaa kaivannon pohjan alla. Syvyys - 20-50 cm riippuen tulevan kasvihuoneen massasta ja leveydestä - 25-30 cm.

Kaivuri pohjan alla

Vaihe 4. Kohdista kaivon seinät ja paina pohjaa. Jälkimmäisessä tapauksessa on toivottavaa käyttää manuaalista tai automaattista jyrsintä, jota voidaan vuokrata erikoisvarusteita omistavilta yrityksiltä.

Tamper-pohjaiskaari

Vaihe 5. Laita hiekka tai sora kaivannon pohjaan ja täytä. Kerroksen paksuuden tulisi olla 25-30% kaivannon syvyydestä.

Vaihe 6. Kaivon sivuilla kiinnitä levyt tai vaneri. Muottien on välttämättä levyttävä tappuun maahan, muuten betoni voi "irrottaa" alareunan ja pohjan poikkileikkaus ei ole suorakaiteen muotoinen vaan trapezoidinen. Lisälastujen asentaminen päälle on toivottavaa.

Vaihe 7. Valmistele betoniseos. Työ- ja aikakustannusten kannalta on parempi käyttää erikoislaitteita valmistavan yrityksen vuokraamia betonisekoittimia.

Vaihe 8. Kaada betoni puoliväliin ylemmäksi. Yritä tasoittaa lapiolla tai lastalla.

Vaihe 9. Aseta betoniseos betoniseoksille kulmissa ja nauhan pohjan pituudella. Osien välillä on erillisiä osia hitsaamalla tai langalla. Jos on olemassa vaara, että vahvistuselementit "uppoavat" betoniin tai liikkuvat, käytä tukeita, joita kutsutaan "rypäleille" tai tehtaalla tehtyjä kiinnikkeitä.

Circuit reinforced corner reinforcement betoni

Muovipidikkeen pidike

Vaihe 10. Vahvikkeen päälle kaada jäljellä oleva betoni muottipesän reunaan. Hallitse vaakasuoraa asentoa kiristyneillä kierteillä ja tasoilla.

Vaihe 11. Tietyllä etäisyydellä työnnä kiinnittimet betoniin ankkuripulttien alle - tämä on välttämätöntä kasvihuonekehyksen kiinnittämiseksi säätöön. Laske huolellisesti asennuspaikat. Jos aiot rakentaa pohjan - ankkuripultit on sijoitettava tiilien risteykseen keskenään.

Vihje! Ankkuripulttien lisäksi kasvihuoneen rungon kiinnittäminen säätöön voidaan toteuttaa betonipohjaisten betoniputkien avulla, kuten alla olevassa kuvassa.

Kasvoprofiilin kiinnittäminen kasvihuoneen kehykseen

Vaihe 12. Seuraavien 3-5 päivän aikana kaadetaan vettä betoniin niin, että sisä- ja ulkokerrosten välisen kosteuden erotuksen vuoksi säässä ei ole vikoja ja halkeamia. Sateisena säällä älä unohda nauhan peittämistä polyeteenillä.

Vaihe 13. Kalkin loppumisen jälkeen, jätä betoni kuivumaan 2-3 viikon ajan, riippuen pohjan leveydestä ja syvyydestä. Kuivalla ja kuumalla säällä tätä aikaa voidaan vähentää 1,5 kertaa.

Vaihe 14. Poista kuivausjakson jälkeen muotti.

Vaihe 15. Aloita pohjan rakentaminen. Hänelle on toivottavaa käyttää punaista tiiliä, koska sen muut tyyppiset lohkojen merkit ovat liian alttiita kosteudelle, jolle pohja altistuu jatkuvasti. Asettaminen pidetään puolessa tai tiilessä.

Eri tapoja laskeutua

Vaihe 16. Tiilen päälle sijoitetaan kerros katemateriaalia tai muuta vastaavaa materiaalin ominaisuuksia. Jos päätät olla varustettu kellarissa, vedeneristys sijoitetaan suoraan betoniin.

Säätiön järjestelmä kasvihuoneessa

On olemassa jonkinlainen nauhalappu, jossa betonitiilen sijaan asetetaan kaivantoon tai valmiisiin betonilohkoihin. Se eroaa tavanomaisesta rakentamisesta asennuksen helppouden ja kyvyn aloittaa kasvihuoneen rakentaminen kirjaimellisesti muutaman päivän kuluttua säätiön työn loppuunsaattamisesta. Samalla tiilien syvyys ja niiden lujuusominaisuudet ovat alhaisemmat kuin betonilaatuinen M300 tai M400.

Betonielementtien perustaminen

Pile-pohja

Rakentaa kaikki, jopa helpoin rakennus heikkoon maaperään, jotka ovat alttiita liikkeelle - vaikea tehtävä. Epätasaiset maanpinnan muutokset tällaisissa tiloissa kausittain voivat aiheuttaa kasvihuoneen vaurioita. Ratkaisu tähän ongelmaan on säätiön järjestely pihdit.

Esimerkki polykarbonaatista kasvihuoneesta, joka käyttää teräspultteja tukena

Piles voi vaihdella materiaalista (teräs, teräsbetoni, puu) ja asennusmenetelmä (ajaminen, ruuvaaminen, laskeutuminen tai kaataminen porakaivoihin). Harkitse kaksi suosituinta tapaa säätää polykarbonaatti kasvihuone - pohjalla ruuvi ja betonipilareita.

Pile-pohjapiirros

Ensimmäisen tyyppisten paalujen tärkein etu on asennuksen helppous. Teräsrunkorakenteiden kestävyys on verrattavissa polykarbonaatti kasvihuonekaasun käyttöikään. Asennuksen askel askeleelta, suorita seuraavat toimenpiteet.

Teräksiset ruuvipallot

Vaihe 1. Merkitse paalun ajoalue ja paikka. Niiden on sijaittava kasvihuoneen kulmissa ja sen seinien välissä 1-2 metrin välein riippuen koko rakenteen massasta.

Vaihe 2. Kaivaa reiät paalujen asennuspisteissä syvyyteen 20 - 50 cm ja läpimitaltaan 3-4 kertaa suurempia kuin paaluilla. Tämä voidaan tehdä nopeasti ja tehokkaasti poraamalla.

Vaihe 3. Asenna ensimmäinen kasa ja aloita ruuvaaminen maahan. Tätä varten voit käyttää sekä manuaalisia laitteita että erikoislaitteita. Ruuvaussyvyyden tulisi olla 1,5-2 m - on tarpeen upottaa maaperän jäätymisrajan alapuolelle ja päästä sen kiinteämpiin kerroksiin, joihin ei aiheudu turvotusta.

Vaihe 4. Toista edellinen vaihe muiden paalujen kanssa.

Vaihe 5. Kohdista kasa korkeuteen. Helpoin tapa tehdä se hiomakoneen avulla. Pallon tulosten mukaan tulee olla 10-15 cm maanpinnan yläpuolella.

Kierrä hiomalaikkoja

Vaihe 6. Aseta paalukorkki paalujen päälle, johon vuorotellen kiinnitetään kasvihuoneen runko. Suosituin vaihtoehto - palkista, jonka leikkaus on 100 h100 mm, kuten kiinnikkeitä, käytä pitkiä ruuveja. Muita esimerkkejä grillageista on nähtävissä alla olevassa kuvassa.

Vihje! Pölkkikannen ja grillauksen välillä on järkevää asettaa vedeneristyskerros.

Esimerkki paalusäätiöstä, joka on varustettu suurella kaltevalla alueella. Grillin ja paalujen välillä näkyy vedenpitävä kerros

Vahvistetut betonipilvet, toisin kuin ruuvipallot, eivät ole ruuvataan maahan vaan kaadetaan aiemmin kaivettuihin kaivoihin. Käytetään tapauksissa, joissa maaperän pudotuksen vuoksi matalat nauhatalustukset ovat riskialttiita. Myös tällaisia ​​raudoitettuja betonipaloja kutsutaan kyllästyiksi.

Vaihe 1. Merkitse ne paikat, joihin paalut sijoitetaan.

Vaihe 2. Käytä manuaalista tai automaattista porausta 1,5 - 2 m: n syvennyksiä.

Hyvin poraus erikoislaitteilla

Vaihe 3. Asenna muottirakenne kaivoon. Tämä voi olla asbestiputki tai katemateriaali.

Kattotiilet

Asbestiputkien käyttö

Vaihe 4. Kaivon pohjassa hiotaan hiekka- ja sora-kerroksia ja mahdollisuuksien mukaan tampaat.

Vaihe 5. Asenna muottipesän sisällä esihitsaus tai kierretty raudoitusrakenne.

Vahvistaminen

Vaihe 6. Sitten kaada muottiin betonia M200 tai uudempi. Jatka erillisiä kerroksia, joista jokainen antaa aika alkuperäiselle asetukselle. Yleensä tämä aika on muutaman päivän. Sen jälkeen anna koko konkreettiselle massalle aikaa asettaa ja kovettua.

Vaihe 7. Poista muotti, tasoita kasa korkeaksi ja asenna grillata.

Se on tärkeää! Kun ajatellaan paalusäätiön valintaa, kannattaa aina ottaa huomioon yksi haittapuoli - tällainen muotoilu ei tarjoa erinomaista eristämistä ja kasvien suojelua kasvihuoneessa luonnoksista ja tuholaisista ja maaperästä - pakastamisesta. Anna svayamista etusija vain, jos erilaisen säätiön järjestely sivustossasi on mahdotonta.

Pilarin perusta

Toinen tyyppinen pohja, joka muistuttaa muotoilupino - pylväsperusta. Se on halvempi ja yksinkertaisempi kuin edelliset vaihtoehdot, mutta kasvihuoneen pienen massan ansiosta se pystyy myös hoitamaan tehtävänsä hyvin.

Vaihe 1. Merkitse 40x40 cm: n neliöt tulevan kasvihuoneen kulmissa.

Vaihe 2. Näissä neliöissä kaivaa suorakulmaisia ​​kuoppia, joiden syvyys on 30-50 cm.

Vaihe 3. Kohdista kaivon seinät ja paina pohjaa.

Vaihe 4. Alaosassa kaada hiekkakerros, jonka paksuus on 15 cm.

Sarake säätiö

Vaihe 5. Sen päälle, luo sarake tiiliä tai valmiita betonilohkoja. Tulosten mukaan sen korkeuden tulisi olla 10-20 cm maanpinnan yläpuolella.

Se on tärkeää! Jos mahdollista, älä käytä sellaisia ​​tiilet ja lohkot, jotka ovat alttiita imemään suuria määriä kosteutta.

Vaihe 6. Aseta puun pylväät puutavaraa ja sen päälle polykarbonaatti kasvihuoneen kehys vuorotellen.

Monoliittinen laattasäätiö

Kiinnostaako malli, joka voi antaa vakautta myös heikoille maille ja samalla suojella kasvihuonetta luonnoksilta, tuholaisilta ja hypotermialta? Päätimme rakentaa erittäin suuren rakennuksen, joka soveltuu kasvattamaan vihanneksia teollisessa mittakaavassa milloin tahansa vuoden aikana? Jos näin on, niin vastaavassa tapauksessa monoliittinen betonilaatta perustukseksi on paras valinta. Tämä on kallein, mutta luotettavin ja tehokkain vaihtoehto. Monoliittisen betonilaatan rakenteella ei ole mitään perustavaa laatua olevia eroja matalasta nauhasta, josta voit tutustua alla olevassa kuvassa.

Monoliittinen perusta

Katsokaa nyt tällaisen säätiön luomisen vaiheita.

Vaihe 1. Merkitse tapit ja köysi. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä diagonaalien ohjaukseen ja sivujen kohtisuoraan.

Vaihe 2. Kaivaa kaivo, jonka syvyys on vähintään 50 cm.

Säätiö kuoppa

Vaihe 3. Kaada hiekkakerrokset ja sora. Niiden kokonaispaksuus on 25-30% kuopan syvyydestä. Pakkaa ne ja tarvittaessa peitä geotekstiilien avulla.

Vaihe 4. Asenna muotti kaivon ympärysmitan ympäri. Peitä alue hiekan ja maan väliltä.

Vaihe 5. Asenna vahvistuselementit ja viemäriputki.

Vaihe 6. Kaada betoni rungon reunaan. Tämä vaihe on erittäin tärkeä ja edellyttää ammattimaista lähestymistapaa - on välttämätöntä tarjota täysin tasainen solmuke. Aseta ankkuripultit tai muut kiinnittimet kasvihuonekehykseen.

Vaihe 7. Kostuta betonia viikon aikana.

Vaihe 8. Seuraavaksi anna säätölevyn tarttua. Se kestää yleensä 3-4 viikkoa, mutta lämpimässä ja kuivassa ilmastossa prosessi nopeutuu.

Vaihe 9. Irrota muotti, täytä laatan ja ympäröivän maapohjan välinen rako.

Yhteenvetona

Joten millainen perustus polykarbonaattikasveille on parempi? Kaikki riippuu siitä, mitä odotat häneltä. Tarvitsetko halvan ja yksinkertaisen rakenteen, joka voidaan rakentaa pari päivää ja aloittaa heti kasvihuoneen asentamisen? Valitse puupohja tai tiilipylväät. Haluatko rakentaa pääviljelijän, joka on suunniteltu työskentelemään talvella ja houkutteleva ulkonäkö? Sitten sinun pitäisi valita nauhan säätiö, jossa on punainen tiilipohja.

Ovatko maaperät rakennustyömaalla kaukana parhaista vai pitäisikö rakennus olla rinteessä? Tässä tapauksessa kiinnitä huomiota betoni- tai ruuvipinoihin.

Suunnittele teollisuuskasvuston rakentaminen monikerroksisilla sängyillä ja hydroponisilla? Haluatko saada tuoreita vihanneksia tai marjoja ympäri vuoden, ilman pelkoa mahdollisista onnettomuuksista ja pakkasta? Kallis mutta tehokas monoliittinen betonilaatta - valintasi. Joka tapauksessa tärkein asia tässä liiketoiminnassa on noudattaa rakennusalan tekniikkaa ja pätevää lähestymistapaa liiketoimintaan.

Video - Polykarbonaatti Greenhouse Foundation

Kasvihuone tai kasvihuone on tietysti kiinteä rakenne, mutta asiantuntijat tietävät, että sitä on siirrettävä säännöllisesti toiseen paikkaan, jotta maaperä voi levätä. Siksi mikä tahansa rakenne, vaikka raskaallekin, kiinteän betonipohjan järjestäminen on epäkäytännöllistä. Kasvinviljelyn alapuolella oleva baari - täydellinen ratkaisu kokoontaitettaviin rakennuksiin! Palautat maaperän ja pystyt tarkkailemaan oikeita syklejä istuttamalla erilaisia ​​kasveja.

Polykarbonaatti kasvihuone puupalkkien pohjalla

Kuinka laskea ja rakentaa puutavaran tulevaan kasvihuoneeseen? Ensi silmäyksellä kaikki on melko yksinkertainen - sinun täytyy lyödä suorakaiteen muotoinen runko palkista rakennuksen koon mukaan ja kasvin perustus, sillä kasvihuone on valmis! Totta, tämä kehys tulee loimiin tai turpoaa ylimääräisestä kosteudesta tai hyönteiset syövät sitä. Joka tapauksessa alustan virheellisesti kootut elementit epäonnistuvat, ellei ensimmäisellä toimintavuodella, seuraavaksi.

Yleiset säännökset

Kasvihuonekaasupäästöt ovat kevyitä tukirakenteita, joiden kokonaispaino on 70-120 kg. Tästä perusteella kolme tai kaksi ilman mitään ongelmia siirtää rakennetta. Mutta sitten sinun on vapautettava runko kiinnikkeestä, joka olisi varustettava tällaisella laskelmalla. Mutta tämä on toinen tarina.

Miksi tarvitsemme säätiön, koska monet rakennelmat, esimerkiksi kuuluisat "Kremlin" kasvihuoneet, tarkoittavat asentamista ilman mitään, erityisissä tappeissa, jotka ajavat maahan? Kaikki riippuu maaperästä, tietenkin, mutta kaikissa muunnelmissa kasvihuone ei vähene pitkäaikaisen toiminnan aikana ilman perusta.

Tämä johtuu maaperän jatkuvasta kostuttamisesta säännöllisellä kastelulla - maaperä saa liikaa kosteutta ja muuttuu epävakaaksi. Yksinkertaisin puutavaran runko voi korjata tällaisen haitan työskentelemällä paikallaan olevana alustana.

Lautasen runko on hyväksyttävä vaihtoehto puutavaralle

Syyt kasvihuoneen pakolliseen asentamiseen runkoon

Jos et ymmärrä täysin edellä mainittua selitystä, voit yrittää tuoda tarvetta rakentaa kevyt säätiö tietoisuudelle pakottavista syistä:

 • Pohja on kasvirakenteen kehyksen tuki, joka varmistaa rakenteen jäykkyyden;
 • Mikä tahansa pohja, jopa puinen, käsitelty vastaavasti, suojaa maaperää kasvihuoneessa eroosiosta sadevirtojen avulla;
 • Metallikehys on suojattu korroosiolta, koska yläkerroksen sänky sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Se myös auttaa lisäämään rakennuksen hyödyllistä tilavuutta, lisää ylimääräistä ilmatilaa;
 • Säätiö toimii eräänlaisena "ankkurina" kevyille rakennuksille, mikä antaa lisävastusta lumi- ja tuulikuormituksille.

Varmista!

Materiaali on käsiteltävä antiseptisilla aineilla ja muilla nykyaikaisilla kyllästysaineilla, jotka estävät mätänemistä ja jyrsijöiden ja hyönteisten hyökkäykset (ks. Myös: Miten päästä eroon muurahaisista kasvihuoneessa), suoraan minkä tahansa puun - mänty-, alder-, tammi- tai jopa baobab -perustan alapuolella. Puu käsitellään erillisellä paikoilla estääkseen kyllästämisen pääsyn hedelmälliselle maaperälle.

Puupalkin kokoonpanon aikana kasvihuonekaapista palkin, levyt ja lamellien kouristukset ja nivelet tulisi käsitellä myös antiseptisilla aineilla. Prosessi tapahtuu kokoamispaikassa, joten sinun on tehtävä töitä huolellisesti, jotta nestettä ei pääse maahan. Voit käyttää esim. Kasvihuonekalvoa.

Lyhyt teknologia

Miksi lyhyt? Koska se ei ole niin mahdoton tehtävä kokoamaan neliöitä tai suorakulmioita palkkeilta jopa työväenluokan koululaisille. Voit jopa lisätä nivelissä älä käytä "groove-harja", se ei ole niin tärkeää. Tärkeimmät kohdat on otettava huomioon, koska kaikki eivät esimerkiksi epäile, että kasvihuoneesta peräisin oleva puu on upotettu maahan.

Väärin! Meidän on lisäksi siirrettävä runsaasti hedelmällistä maaperää rakennuksen sisällä

Toimi nro 1: kun olet määrittänyt tulevaisuuden säätöparametrit, sinun täytyy kaivaa pieni kaivanto ympärysmitta. Sinun täytyy laskea syvyys niin, että puu on puoliksi hukkunut ja 5 cm hiekkalaatta.

Toisin sanoen, jos otat 100x100 mm: n poikkileikkauksen alapäästöjen valmistukseen, sinun on syvennettävä kaivantoa 100/2 + 50 mm eli 100 mm. Kaivannon leveyden on tietysti vastattava palkin parametreihin, toisin sanoen myös 100 mm: n tai suuremman. Sitten kaada maa vapaaseen tilaan.

Lisäksi selkeän algoritmin mukaan:

 • Tasaa kaivannon ja ramin pohja. Voit vain kiertää kehää useita kertoja. Tasapainolla hänen käsiinsä.
 • Valmis kaivanto on täysin täynnä hiekkaa, paremmin seulottu joki. Mitä pienempi hiekkapuhallus, sitä parempi. Miksi kokonaan? Koska hiekkapuhalluksen aikana puristetaan hiekkaa niin, että sinun on täytettävä.
 • Hiekkapuhallus erityisellä ikeellä tai todistettu menetelmä - kulkee pitkin kehää.
 • Höyryttämisen jälkeen läikkyimme hiekkipyyhkeellä veteen, mikä antaa meille 1-2 cm: n kutistuvan.
 • Levitimme hiekkalaatan kerroksella vedenpitävää materiaalia. Se voi olla kasvihuonekaasu, se voi olla tolyomi tai katemateriaali. Paras vaihtoehto on taittaa päällystysmateriaalin arkkeja "kourulla", eli kaivannon pohjan ja välittömästi seinien muodostamiseksi.

Liian väärin! Hedelmällinen maa heitetään takaisin, se on helppo tuoda sen sisälle, mutta puu ei ole vesitiivis!

 • Vapaa-alueelle valmistetaan baareja, jotka, kuten muistat, on jo aiemmin käsitelty antiseptisilla aineilla ja muilla jyrsijöillä ja hyönteisten hyökkäyksillä. Keräämme niiltä neliömetriä 2x6 tai muita kokoja - kasvihuoneen muoto ja mitat. Kaikki kiinnityspisteet ovat myös antiseptisiä. Useita kiinnittimiä voidaan käyttää liitoksissa, pitkiä kynsiä ja ruuveja ankkureihin, pultteihin tai lankahihnoihin.
 • Sijoitamme valmiin rakenteen valmistettuun kaivantoon. Jotta kaivon seinät eivät ylikuumentaisi ja romaisisi, suosittelemme naapurin tai sukulaisen soittamista apuun, koska on vaikeaa vetää yhtä palkista 100x100: sta yhteen.
 • Kohdista rakennustason kasvihuonekaapin pohja ja varmista, että pohjan yläosa pysyy koholla maanpinnan yläpuolella 5 cm: n ohjeiden mukaan. Tasojen tasoittamiseksi riittää, että kaadetaan vähän maata oikeisiin paikkoihin, mutta sitten hypätään tiivistetään.
 • Puupohjan yläosa (sänky) on myös vesitiivistynyt. Materiaalit ovat samoja, voit asentaa vedeneristys vain muutamiin paikkoihin, jotta ei pääse siirtymään kehyksen asennuksen aikana.

Puinen pohja kasvihuoneen alla on valmis! Voit aloittaa rakennuksen yläpuolisen osan liittämisen. Mielestäni on mielenkiintoista lukea ja kasvihuoneiden kasvattaminen oudosta kädestä.