Kasvihuoneen oikea asennus kardinaaliseen suuntaan: ohjeet ja valokuvat

Kasvihuoneen ostaminen tai rakentaminen omalla vastuulla on tärkeä askel kohti korkealaatuisen ja runsaan sadon kasvattamiseen. Mutta vilpittömästi viljelijöiden kokemus osoittaa, että kasvihuonekaasupäästöt eivät riitä - on tärkeää sijoittaa se oikein paikalle. Tietoja kasvihuoneen oikeasta kohdistamisesta kardinaaliseen suuntaan tänään ja siitä keskustellaan.

Kuvassa on esimerkki kasvihuoneen asennuksesta, ottaen huomioon suuntautuminen maailman puolelle

Miksi tarvitset?

Miksi on tarpeen sijoittaa kasvihuone kardinaaliseen suuntaan? Toimiva kasvihuone voi säästää kesän asukkailla runsaasti varoja.

Kun otetaan huomioon sähkön ja lämmön hintojen jatkuva nousu, energian järkevä jakelu koko sivustolle ei tule olemaan hymy, vaan välttämättömyys.

Auringonsäteiden pääsyn optimointi kasvihuonekasveille estää kasvihuonekaasupäästöjen lisäämisen, mikä säästää paljon rahaa paitsi lämmitysjärjestelmän asentamisessa myös ylläpitäessä sitä kunnossa.

Lisäksi puutarhatilojen luonnollinen optimointi on tärkeä tekijä kasvihuoneen asennuksessa.

Tosiasia on, että kasvihuone, joka asennetaan maailman puolien huomioon ottaen, saa riittävästi lämpöä ja valoa omille kasveilleen, mutta samalla tuottaa tietyn määrän lämpöä, joka auttaa kasveja kasvaa kasvihuoneen ulkopuolella. Siksi kasvihuoneen järkevä orientaatio sallii sinun välttää "sokeiden" alueiden muodostumisen ja maksimoida jokaisen sivuston osan.

Miten sijoittaa paremmin: mitä sinun tarvitsee tietää

Kun kasvihuone on väärässä paikassa, voit kohdata tällaisia ​​haittavaikutuksia:

 • sopimaton kulttuurin mikroilmasto;
 • kasvien ei-emergence;
 • sato niukkuus;
 • huono maku hedelmää.

Siksi tulevan kasvihuoneilman sijainnin määrittämisessä on kiinnitettävä huomiota seuraaviin tekijöihin:

 • maisema-alueet:
  • säiliöiden läsnäolo;
  • alueen rinteessä;
  • maaperän jäädyttäminen;
  • pohjaveden määrä ja syvyys.
 • valaistusalue;
 • maaperän indikaattorit kasvihuoneen asennusalueella;
 • helppo sijoittaminen, ottaen huomioon johdotusviestintä, sisäänkäynnin sijainti; kasvihuonekaasujen huoltoa ja siihen pääsyä.

Tuottotappioiden todennäköisyyden vähentämiseksi on tarpeen ottaa huomioon maantieteellisiä vaatimuksia, jotka koskevat rakenteen leveyttä.

 • 35-65 asteen leveyspiirissä sijaitsevilla esikaupunkialueilla kasvihuoneiden olisi sijaittava, ja luistimet olisi suunnattava vain leveyssuunnassa;
 • 40-65 asteen leveyspiirissä sijaitsevissa puutarhakehissä on tarpeen paikantaa kasvihuoneet, jotka suuntautuvat meridionalisuuntaan.

Tärkeää: Kun suunnittelet kasvihuoneesi tulevaa sijaintia, ei pidä unohtaa auringon sijainnin vaihtelua eri vuodenaikoina.

Kasvihuoneilmiötä käytettäessä on tarpeen kiinnittää huomiota kylvökasvien liikevaihtoon, joten taimien ominaisuuksien tutkiminen valaistusvaatimusten osalta on pakollinen menettely ennen kasvihuoneen asennusta. Lämpöä rakastaville kasveille on välttämätöntä saada kasvihuone latitudin suuntaan ja sävyjä rakastaville kasveille - meridiaaliin.

On erittäin tärkeää suorittaa useita valmistelutöitä ennen kasvihuoneen asennusta:

 • analysoida pohjaveden pinnan tasoa. Jos nopeus on tarpeeksi korkea, rakenna tyhjennysjärjestelmä.
 • mittaa etäisyys kasvihuoneesta kaikkiin naapurimaisiin rakennuksiin. Ihannetapauksessa kasvihuoneen ja minkä tahansa rakennuksen välisen etäisyyden on oltava vähintään kolme metriä.

Kun puutarhuri on vakuuttunut siitä, että pohjavettä ja suuria rakennuksia ei ole, jotka luo pysyvän varjon, kasvihuoneen välittömässä läheisyydessä voit aloittaa kasvihuoneen asentamisen.

Kasvihuoneen sijainti kardinaalisissa kohdissa: asennusohjeet

Jotta polykarbonaatti kasvi voidaan asentaa oikein suhteessa kardinaaliin, sinun on ensin päätettävä kasvihuoneen tulevasta sijainnista. Paikkojen valinnan tärkein kriteeri on jatkuva varjo.

Lisäksi kasvihuoneen sijoittamista lähellä korkeita puita ei suositella, koska syksyllä lehdet jäävät kasvihuoneen katolle. Tilanne on samankaltainen talven talojen kattojen lumen kanssa.

Ennen kasvihuoneen asennusta on tarpeen tarkistaa matala pohjavesien pinta-ala, ja jos ne havaitaan, asenna erityinen viemäröintijärjestelmä, joka auttaa estämään kasvihuonekaasujen tulvan.

Kun kasvihuoneen paikka on valittu, on tarpeen määrittää rakenteen sijainti suhteessa päätepisteisiin.

Viljelijät tietävät, että auringon säteet tarjoavat energiaa lämmittämiseen ja viljelyyn, ja lisäksi varmistetaan kaikkien tärkeiden kasviprosessien virtaus. Polykarbonaatti kasvihuoneet lähettävät jopa 90 prosenttia aurinkoenergiasta, joten kasvihuone katon kaltevuus on otettava huomioon. Kuten käytännössä käy ilmi, optimaalinen kaltevuus on 25 astetta.

Kardinaalisten pisteiden suhteen kasvihuone voidaan sijoittaa:

Leveyssuunta olettaa kasvihuone katon harjan sijainnin länsi-itään, ja rinteet "näyttävät" etelä- ja pohjoisilta puolilta.

Etelä-suuntaan tilanne on täysin päinvastainen: katon harja suuntautuu etelästä pohjoiseen ja rinteillä - länsi- ja itäpuolelle.

Sijaintitoiminto valitaan sen mukaan, mihin aikaan kasvihuone käytetään.

Viljelijöiden kokemus kertoo, että kevään kasvihuoneissa tilanne maailman puolella ei ole tärkeä rooli, mutta ympärivuotisista kasvihuoneista on parasta käyttää leveyspiiriä.

Myös kasvihuoneen suunnan valinnassa on otettava huomioon auringon sijainnin muutos eri vuodenaikoina, koska tämä indikaattori on ratkaiseva, kun asennetaan kasvihuone ympäri vuoden käyttöä.

On pidettävä mielessä, että latitudin suuntautumisen tapauksessa valoisin kasvihuoneessa tulee aamuyöllä ennen keskipäivää. Ja meridional orientation aikana - aamulla kasvihuone on tummempi. Samalla päivällä valo riittää kaikille kasveille.

Näin ollen kasvihuoneen sijaintipaikan sijainnin ja sen suunnan määrittämisen varovaisella valinnalla on suuri merkitys kasvihuoneviljelyn ja sadon viljelyssä. Loppujen lopuksi kasvihuone, joka saa tarpeeksi valoa ja lämpöä ja joka ei ole vaarassa joutua kosketuksiin matalan pohjaveden kanssa, antaa maanviljelijälle mahdollisuuden saada paljon korkealaatuisempaa ja runsaampaa sadosta ympäri vuoden kuin väärässä paikassa ja suunnassa oleva kasvihuone.

video

Katso kasvihuoneen videosuunnittelua ottaen huomioon kardinaaliset ohjeet:

Tällöin, jos artikkelin lukemisen jälkeen on vielä kysymyksiä siitä, kuinka asennetaan laitteita kasvatettujen kasvien viljelyyn suojatussa maassa, käytä videomateriaalia. Siellä voit kuunnella uudelleen kaikki tiedot, mutta tarkemmin ja käytännön toteutuksella.

Kuinka asentaa polykarbonaatti kasvihuone maahan?

Ilmasto on tullut niin arvaamattomaksi, että kasvihuonekaasujen läsnäolo edesauttaa huomattavasti kauden kasvisten viljelyä. On käytännöllistä asentaa polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä. Se on kestävä, pitää lämpöä hyvin, välittää kasvillisuuden kehittämiseen tarvittavia auringonvalon taajuuksia. On parempi ostaa kasvihuone valmiiksi, mutta voit säästää asennusta ja asentaa sen itse.

Sijaintivalinta

Normaalille kasvien kasvulle tarvitaan luonnollista auringonvaloa koko päivänvalossa. Siksi ensimmäinen vaatimus paikasta on puut, rakenteet ja rakennukset, jotka hämärtävät sivuston.

Oikea suuntaus kardinaalipisteisiin parantaa valaistusta: koukut suuntautuvat kohti etelää, toista pohjoista kohti ja lateraaliset sivut länteen ja itään kohti. Samaan aikaan on otettava huomioon tuulen suunta. Jos tuuli usein puhaltaa pohjoisesta, kasvihuoneen akselia on pyöritettävä. Tuulen ei pitäisi puhaltaa kasvihuoneita avointen ovien läpi.

Polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä

Jos aiot käyttää kasvihuonekaasua talvella tai kevättalvella, on tärkeää olla lähellä sähköverkkoon, lämmitysjärjestelmään ja vesihuoltoon liittyvää pistettä. Kesä kasvihuoneet vain kastelua on tärkeää. Tästä syystä riittää, että lähistöllä on kesäveden putket. On osoitettu, että kasvihuonekaasun saanti, joka on asennettu väärin, on 30% alhaisempi: huono valaistus ja huonosti järjestetty kastelu.

Toinen vaatimus paikkakunnalle - tasainen maasto. Jos ei ole täysin tasainen juoni, on tarpeen viettää aikaa tasaamaan maaperää. Yhtenäistä kastelua ei ole mahdollista harjanteilla, joilla on suuri kaltevuus.

Asennuksen valmistelu

Jos olet onnekas - maaperä on hedelmällinen, juoni on tasainen, voit aloittaa työn merkinnällä. Mutta jos helpotus on epätasainen ja pohjavedet tai savi kerros ovat lähellä sitä, sinun on tehtävä kovaa työtä.

Savi pienentää huomattavasti maaperän läpäisevyyttä. Keinotekoinen vedenpoisto voi antaa normaalin kosteuden. Kuivumateriaalina voit käyttää murskattua kiveä.

Työ maaperän valmistamiseen johdonmukaisesti:

 1. Ensimmäinen asia on merkitä tuleva kasvihuonekaasujen koko.
 2. Poista koko hedelmällinen kerros koko kehältä ja varoita myöhempää käyttöä varten. Kalvotettu soodi voidaan tallentaa puutarhan nurkkaan. Ylikuumeneminen, se on erinomainen substraatti istutettavaksi.
 3. Poista savi syvyyteen 40 cm.
 4. Kaada roskaa (15 cm) ja taso.
 5. Kaada hiekka, sen paksuus ei saa olla pienempi kuin kerrosrauni. Tiivistetty. On mahdollista kostuttaa, jotta tyyny tiheästi asetettu.
 6. Jätä hedelmällinen maa kasvihuoneen myöhemmäksi tankkaukseksi.

Aika, joka käytettiin sivuston tasoittamiseen, maksaa kokoonpanon aikana. Sinun on koottava runko tasolle, jonka korkeusero on enintään 5 cm paljon helpompaa ja nopeampaa. Valmistustyön suorittamiseksi tarvitset varren, kiristysnauhan, mittanauhan, bajonettin ja lapio-lapiot, kottikärryt tai venytyksen.

Asennusvaiheet

Ei ole järkevää tehdä kehystä itse. Laaja valikoima kasvihuonekehyksiä profiilista (alumiini, sinkitty rauta) polykarbonaattipäällysteen alla on myynnissä. Alhaisissa lämpötiloissa polykarbonaatti muuttuu hauraaksi. Kasvihuoneen asennus voidaan toteuttaa sekä kevättalvella että syksyllä, mutta samaan aikaan ilman lämpötila ei saa olla alle +5 ° C.

Kohtuulliseen hintaan voit ostaa kaikenkokoisen kasvihuoneen: 2 metrin suunnittelusta, jopa 12 metriä. Täydellisessä sarjassa kehyksen lisäksi on polykarbonaattia ja kiinnittimiä. No, jos sarjassa on palkki, sitä voidaan painaa kasvihuoneen pohjalle.

Ennen kuin aloitat rakennustyön kokoonpanon työstämisen, sinun on tutustuttava tuotteen asennusohjeisiin ja valmistettava kaikki tarvittavat työkalut. Sinun täytyy olla käsillä:

 • ruuvimeisseli;
 • tasolla;
 • veitsi;
 • rautahaara;
 • vasara;
 • avaimella.

Barin käyttö alemman sidoksen suhteen

Ottakaa huomioon mahdollisuus asentaa kasvihuone ilman pohjaa käyttäen puuta, jolla painotetaan rakennetta.

Puutavaraa ennen käyttöä on käsiteltävä erityisellä kyllästyksellä, joka suojaa sieniä vastaan. Vanhaa tapaa on mahdollista käyttää bitumilla, mutta on parasta käyttää nykyaikaisia ​​antiseptisiä aineita. Puupalkista, muotista, sammasta ja kosteudesta suojaavat puun kyllästys:

Sopiva. On parempi käyttää useita kerroksia odottamalla kunkin kuivaamista.

Pohjatislaus - puutavara voidaan haudata maahan hieman. Kasvihuoneen ympärysalle kaivaa pieni kaiva 30 cm leveä, syvyys riippuu puun korkeudesta. Sivuseinistä katodimateriaalin asettamiseksi se suorittaa kaksi toimintoa:

 • vedenpitäväksi;
 • rikkakasvien torjunta.

Kehyksen kokoonpano

Puutarhurit, jotka ovat harjoittaneet käytännössä kasvihuoneiden itserakennusta, suosittelevat ensin kasvihuoneen loppuosien kokoamista. Nämä ovat monimutkaisimpia rakenteellisia elementtejä, koska niissä on sisäänkäyntiä ja ilmanvaihtoaukkoja.

Toinen vaihe asennuksessa on sijoittaa pohjaan (palkki) ja kiinnittämällä se kasvihuonekehikon alaosaan itsekierteittävin ruuvein. Vaakasuora vanteet tarkistetaan tasolta. Tarvittaessa kaivanto haudataan tai kaadetaan. Puun tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle vähintään 10 cm: n etäisyydelle. Vanteiden kulmat on kiinnitetty tukevasti niitteillä, itsekierteillä ruuveilla tai nauloilla.

Ensimmäinen askel on asettaa kaari pitämällä ne kehyksen pohjaan. Seuraavaksi, tiukasti tasolla, vaakasuuntaiset liitosliuskat on kiinnitetty. Kasvihuoneen perustana on. Sinun on kiinnitettävä päätyosat siihen ja voit aloittaa seinän pinnoitteen polykarbonaatilla.

Voit tehdä automaattisen kastelun kasvihuoneessa, jotta kasvit saisivat oikean määrän vettä.

On erittäin tärkeää valita oikea polykarbonaatti kasvihuoneeseen. Tässä luet tärkeät vinkit.

Siinä kuvataan, kuinka monta tiiliä kuormalavalla tulee määrällä.

Kiinnitämme polykarbonaattia

Ensimmäiset päät on ommeltu. Kun polykarbonaatti katkaisee suojakalvon. Kiinnitä levy ensin ruuveilla ja leikkaa sitten kokoon. Kierrä polykarbonaattia oven ja tuuletusaukkojen ympärille. Leikkaa varovasti ovi- ja ikkuna-aukot. Lisävarusteiden kiinnittäminen: lukot, kahvat. Putiit ovat valmiina.

Jäljellä on vielä aikaa vievää osaa työstä - polykarbonaatin sijoittaminen kaarelle. On parempi tehdä tämä rauhallisella säällä, koska arkkia on suuri purjealue. Tuulen voimakasta tuulenpuuskaa polykarbonaatti voi rikkoa. Liitä arkki kahdella tavalla:

 • lap;
 • käyttäen alumiiniprofiilia ja raitoja.

Suositellaan yleensä profiileja ja alumiininauhoja, mutta käytännössä käy ilmi, että päällekkäinen muniminen antaa myös pinnoitteen tarvittavan lujuuden ja tiiviyden, se on halvempi.

Profiili kiinnitetään kaareihin ruuveilla. Kiinnitä tietty vaihe pitkin koko pituutta. Polykarbonaatti asetetaan profiilin aukkoihin. Erikois alumiininauha asetetaan liitokseen ja venytetään vaaditulle tiheydelle.

Kasvihuoneiden järjestäminen

Kehys kootaan ja ommellaan, kasvihuone voidaan valmistaa istutusaikaan. Kaiva, parantaa maaperän rakennetta, lisäämällä humus, komposti, turve vaadittavissa mittasuhteissa. Voit tehdä harjanteita. Kun suunnittelet niitä, ota huomioon, että on helpompi hoitaa kolme harjaa: yksi keskellä, kaksi sivulta. Rakentaessaan kaksi harjaa, ne ovat laaja ja hankala ylläpitää.

edut

Kun asennat polykarbonaatti kasvihuone ilman pohjaa, puutarhuri saa useita etuja. Kasvihuone on nopeasti asennettu ja purettu. Alueella, jossa on paljon lumia, se voidaan nopeasti purkaa talvella, joten talvella katto ei murtuisi painovoiman takia.

Tällainen kasvihuone voidaan helposti siirtää toiseen paikkaan. Varsinkin jos se on pieni. Voit liikkua, jos puut kasvoivat, ja varjo ilmestyi, joka ei ollut aiemmin. Tai he rakensivat uuden maalaistalon lähellä, asensivat tiheän, varjo-aidan aidan. Keräämällä omilla käsillään kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista maan päällä, kesällä asuva saa mobiili- ja luotettavaa rakennetta, joka toimii monta vuotta.

Miten välttää virheitä

Siitä, miten valita paikka ja valmistella sitä, olet jo sanonut. Tiedämme sallitun ilman lämpötilan asennettaessa polykarbonaattilevyä. Mitä muita epäonnistumisia voi esiintyä?

Sinun on kiinnitettävä huomiota ostaessasi seuraavat kohdat:

 1. Ensinnäkin metallin paksuus (vähintään 1,5 mm).
 2. Seuraava tärkeä kohta on profiilin poikkileikkaus. Valitse toinen vaihtoehto 20 cm * 20 cm ja 40 cm * 20 cm.
 3. Alueilla, joilla on suuri sademäärä, valitse kasvihuoneet, joissa on vahvistettu runko.
 4. Jos kasvihuoneessa on alareunat korvien kanssa, sarjaan asennukseen on nastat, mutta ne eivät ole kokonaan ajautuneet maahan. Pinnan yläpuolella tulisi olla vähintään 20 cm nastainen nasta. Jos näin ei tehdä, silloin kun maa lakkaa, silmä irtoaa metalliliitoksesta.
 5. Kiinnitä kasvihuoneet, joissa pohja kiinnitetään maahan T-muotoisten kiinnittimien avulla. Ne kiinnittävät kehyksen luotettavammin kuin nastat.

Polykarbonaattivalinta

Älä tee virheitä valittaessa polykarbonaattia. Mitä etsit ensin? On tärkeää, että UV-suojaus lisää levyn lujuutta ja kulkee haluttu auringonvalon taajuus.

Muista tarkastella arkkien paksuutta. Optimaaliset arvot ovat millimetreinä 4-6. Levyn lujuus voidaan tarkistaa painamalla. Ohut ja heikkolaatuinen materiaali painettaessa menettää muodonsa, rypistyy. Polykarbonaatin taivuttamisessa ei saa esiintyä ryppyjä.

Muitakin kohtia kannattaa harkita:

 1. Polykarbonaatilla on suuret halkaisijaltaan suuret porausreiät kuin puuta (metalli). Ei ole rypytyksiä eikä aaltoja.
 2. Älä säilytä varusteissa. Kiinnityspisteiden tiivistämiseksi käytä polykarbonaattisia lämpöaluslevyjä tai kumitiivisteitä.
 3. Käytä erikoisprofiileja polykarbonaatin päätypinnan reunaan.

johtopäätös

Polykarbonaatti kasvihuonekaasu maassa - hyvä ratkaisu monta vuotta. Itsekiinnitys on laadunvarmistus. Siinä on asennuspaikka, haluttu paksuus polykarbonaatti, kestävä runko, korkealaatuiset liittimet ja asennus, joka on tehty täsmälleen ohjeiden mukaan.

Kuinka löytää kasvihuone maailmassa?

Yksityisten talojen ja maa-alueiden omistajilla on mahdollisuus rakentaa kasvihuone, jossa ei ole mahdollista vain sadonkorjuuta, vaan koko vuoden ajan. Mikä voisi olla herkullisempaa kuin tuore kurkku tai mehukas kypsä tomaatti, poimitaan suoraan puutarhasta? Päätöksestä kasvihuonekaasujen rakentamiseksi sen toteuttamiseen saattaa kestää jonkin aikaa hyvää satoa puutarhasta, joten on tärkeää ottaa huomioon kaikki tarvittavat vaatimukset tälle rakennukselle.

Mitä ohjaa?

Joten päätös kasvihuoneen rakentamisesta sivustolle on jo pitkään ollut kypsä, on aika käsitellä tätä asiaa nimenomaan eikä lykätä sitä. Ensinnäkin on tarpeen määrittää paikka, jossa kasvihuone sijaitsee. Paikan valinta on erittäin tärkeä asia, tulevien sadon laatu ja määrä riippuu suoraan tästä. Kasvihuoneen suunnittelussa on tärkeää ymmärtää, kuinka se voidaan sijoittaa oikein suhteessa kardinaaliin, rakennuksiin ja asuinrakennukseen.

Ennen työn aloittamista on tutkittava sen sivuston ominaisuuksia, johon rakennetta on tarkoitus rakentaa. Kasvihuone olisi asennettava siten, että kasvit saavat suurimman määrän auringonvaloa, mikä on niin tärkeää elintärkeän toiminnan kannalta. Oikea suuntaus maastossa tekee lopullisen valinnan, ja rakentaa kasvihuone sopivimmalle paikalle tähän.

Maisema-ominaisuudet

Aloitusrakentaminen, monet puutarhurit ja puutarhurit virheellisesti valita paikan lopussa sivuston, mikä ei ole aivan totta. Asiantuntijoiden mukaan rakentamisen pitäisi alkaa kaukana kotoa, joten kun tiivistät viestinnän, voit käyttää vähemmän aikaa ja rahaa.

Ennen työn aloittamista on tutkittava maiseman erityispiirteitä ja selvitettävä pohjaveden korkeus, koska sato riippuu siitä. Jos pohjavesi on erittäin korkea, rakennuksesta voi tulla tulvia. Suuri määrä ylimääräistä kosteutta heikentää myös istutettuja kasveja, koska ne rikkovat sammalta. Siksi on tärkeää tutkia pohjaveden kartta ennen rakentamista.

Jos osoittautuu, että kasvihuone sijaitsee tarkalleen paikan päällä, jossa on runsaasti vettä, eikä ole muuta paikkaa, on tarpeen ennalta rakentaa säätiö. Tämä ongelma voidaan ratkaista myös kasvihuonekaasupäässä viedyillä ojituksilla.

Jos valinta päättyi perustuksen perustamiseen, voit tehdä kaksi vaihtoehtoa: laatta ja kasa.

Helpoin tapa tehdä pohjalevy tästä:

 • kaivaa kaivo, jonka syvyys on enintään 0,3 metriä;
 • hiekkakerros kaadetaan kaivon pohjalle ja tasataan;
 • asettaa muottiin;
 • vedeneristys;
 • murskatut tai metalliset sauvat valmistetaan vahvistamiseen.

Voit luoda pile-pohjan, poraa reikiä, kaivaa soraa, aseta paalut, kiinnitä puumateriaalit ja kaada betonia. Betonin kovettamisen jälkeen paalut yhdistetään metalliputkella.

Jos valinta laskeutui paalusäätiölle, sinun pitäisi tietää, että sen alapuolella on ilmakerros, joten se asennetaan, jos kevätkestävä kasvi on suunniteltu. Jos sivustolla on kaltevuus, tällainen säätiö on ihanteellinen, koska helpotus tasoitetaan.

Jotta suuria määriä vettä ei pääse kertymään maaperään, asennetaan viemäröintijärjestelmä, joka koostuu seuraavista:

 • valuma-alue;
 • erityiset kanavat ylimääräisen nesteen poistamiseksi;
 • kuivatuskansi.

Suosituksissamme voit tehdä hedelmällisen alueen ja ongelmallisen maaperän.

Maaperän laatu

Hyvän sadon saamiseksi maaperän laatu on ensisijainen rooli, joten sinun on tehtävä reikä maahan tontilla, jotta ymmärrät millainen maa on yläkerroksen alla. Usein puutarhurit joutuvat kohtaamaan, että maa ei ole täysin sopiva korkeiden saantojen saamiseen. Tuloksena on, että maan yläkerrosten alla on savi. Koska savi ei kulje hyvin vettä, kerääntyy vettä jatkuvasti juurtumisesta.

Paras vaihtoehto olisi, jos valituilla alueilla on hiekkaa. Jos alueella on savi, sinun pitäisi kaivaa oja, joka sopii kasvihuoneen kokoon, kaada soraa siihen ja ripotta hiekkaa päälle. Topokerolle käytetään hedelmällistä maata.

Kirjanpito valo

Kasvihuoneeseen valittaessa otetaan huomioon alueen valaistus ja rakenne on järjestetty kahteen suuntaan kalliopisteistä

 • pohjoisesta etelään;
 • idästä länteen.

Useimmiten puutarhurit käyttävät toista vaihtoehtoa, tässä tapauksessa auringon valaistus on korkein. Kasvihuone on asennettava niin, että taimet saavat eniten valoa, varsinkin aamulla aamuyöllä. Aamusta keskipäiväiseen aikaan auringon säteet lämmittävät kasveja hyvin, mikä luo suotuisan ympäristön fotosynteesiin. Tämä on aika, jolloin auringon säteet tuovat suurinta hyötyä taimille.

Tällä järjestelyllä voit hoitaa kasveja ja saada satoa ympäri vuoden. Jos kasvihuone sijaitsee pohjoisesta etelään, sitä ei tule käyttää ympäri vuoden, koska valaistus on tässä tapauksessa epätasaista. Kasvihuoneilmiöt on asennettava aurinkoisin paikkoihin, jotta säteet eivät jää kasvihuoneeseen niin kauan kuin mahdollista. Aamuvuodot ovat erityisen tärkeitä, muuten kasvit voivat jäädyttää ja lopettaa kasvun.

Läheisyys kotiin ja viestintään

Kun rakennat kasvihuone, harkitse etäisyyttä siitä taloon ja viestinnän. Jos aiot rakentaa kasvihuonekaasua sadon aikana keväästä syksyyn, rakennusten ja viestinnän läheisyys ei ole suuri rooli. On välttämätöntä jättää tarvittava tila niin, että olisi helpompaa lähestyä kasvihuoneita puutarhavarret, kauhat, letkut. On tärkeää, että kasteluvesi on lähellä.

Jos aiot kasvihuone, joka toimii ympäri vuoden, etäisyys on suuri rooli. Ympäri vuoden kasvihuoneet varustavat järjestelmän lämmitykseen ja kasteluun. Kulutushyödykkeiden kustannukset ja niiden asennusajankohta riippuvat siitä, kuinka läheinen viestintä tehdään. Kun asennat putket paikoilleen, ota huomioon, miten se tehdään oikein, jotta rakennukset, puut ja pensaat eivät häiritse. Kun rakennat säätiön, sinun on välittömästi asetettava vesiputki, jotta voit säästää materiaalia ja aikaa sen asennukseen.

Vesihuoltojärjestelmää asennettaessa voit helpottaa kasvihuoneessa tapahtuvaa työtä ja asentaa kasteluun. Rakennuksen alkuvaiheessa tulisi harkita polkuja ja kulkuväyliä. Jos noudatat kaikkia suosituksia, saat suurimman mahdollisuuden työstä merkityksettömin kustannuksin.

Tuuli ja märkä suoja

Mikroilmasto sen sisällä riippuu siitä kuinka hyvin kasvihuone sijaitsee. Sinun ei pitäisi sijoittaa kasvihuone rakennusten välillä, koska tässä kappaleessa tulee olemaan jatkuvaa luonnosta. Tuulen virtaus voi merkittävästi muuttaa lämpötilaa kasvihuoneessa, keskimäärin se voi laskea 5 asteella.

Jotta rakennetta ei voi jäähtyä voimakkailla tuulilla ja luonnoksilla, sinun pitäisi:

 • paikka rakentamaan varren puolelle;
 • hoitaa pensasaidat, istuttaa riviä tai korkeita pensaita;
 • rakentaa suojaustarkkuus;
 • tarjoavat tiloja.

Suojakalvon pystyttämiseen ei tarvita paljon aikaa, vaan voit asentaa sen kasettihuoneeseen sijoitetuista liuskekiveistä. Suojakerroksen ja kasvihuoneen välinen etäisyys ei saa olla alle 3 metriä, joten varjo ei peitä rakennetta auringon säteiltä.

Suojaa rakennettaessa koristekasvien rivejä istutetaan enintään 15 metrin etäisyydelle kasvihuoneesta. Suoja kasvaa pidempään kuin suojaverkon rakentaminen, mutta se myös palvelee paljon kauemmin. Kun istutetaan puita tontille, niiden sijainti suhteessa kasvihuoneeseen on otettava huomioon siten, että ne eivät sävytä kasvihuoneessa eivätkä roskaa kattoa syksyn lehtineen.

Rakenne voidaan suojata tuulelta kiinnittämällä rakenne asuinrakennuksen seinään tai sijoittamalla se hyvin lähelle sitä. Olisi otettava huomioon, kuinka paljon kasvihuone palaa ja onko talon seinät estävät auringon säteet.

Kasvihuoneeseen valittaessa he ottavat huomioon talon laadun kesämökissä, sillä sadon määrä ja laatu riippuvat siitä.

Kerättyihin hedelmiin sopii puutarhurit, sinun on noudatettava tiettyjä suosituksia.

 • Suunnittelu perustetaan tasaiselle maalle. Jos alue on rinteessä, kaada maahan ja tasoita pinta.
 • Älä tiivistä maata voimakkaasti, jotta se ei häiritse sen rakennetta.
 • Suoritetaan geologinen tutkimus ennen rakentamista, jonka avulla voit selvittää, miten maaperä sopii kasvihuoneeseen.
 • Käytä viemärijärjestelmää ylimääräisen kosteuden poistamiseksi.

Lämmönkestävyys

Vaikka kasvihuoneen rakenteen paikka valittiin oikein suhteessa kardinaalipisteisiin ja rakennuksiin, on mahdollista, että kylmä ilma voi vahingoittaa kasvien juurtajärjestelmää. Tämä pätee erityisesti kasvihuoneisiin, jotka sijaitsevat suoraan kentällä ilman säätiötä.

Lämpöhäviötä voidaan välttää käyttämällä seuraavia suosituksia:

 • lämmön säilyttämiseksi sisätiloissa se on rakennettu pohjaan hiilihapotetusta betonista, vaahtobetonista, laajennetusta savibetosta korkeintaan 60 cm: n korkeuteen;
 • Lämmön säästämiseksi sängyt nousevat maasta 50 cm: n korkeuteen, mikä kasvattaa suuresti kasvien saantia.
 • Jos aiot käyttää lasia kasvihuonekaasujen rakentamisessa, valitse sitten kaksoislevyt, jotka on liimattu liimalla.

Kasvien kasvun ja hedelmän tärkein tekijä on kasvihuoneilman valaistus, joten on tärkeää säilyttää optimaalinen tasapaino keinotekoisen ja luonnonvalon käytön yhteydessä. Jotta kasvit saisivat eniten lämpöä ja valoa, on parempi asentaa kaarimaisen polykarbonaattikatot.

Sivuston valmistelu

Tehdessään kasvihuoneilman rakennustyömaalla olisi otettava huomioon tiettyjä tekijöitä. Jos niitä havaitaan, koko rakennus sijaitsee oikealla paikalla, tarvittavat viestinnät yhdistetään, valaistusvaivat otetaan huomioon.

Jos noudatat kaikkia suosituksia, voit:

 • luo hyvän mikroilmaston kasvihuoneille, säädettävä lämpötila;
 • päästä eroon kondensaatiosta;
 • hyvää siementen itävyyttä ja taimien kasvua;
 • saada tasaista ja korkeaa tuottoa.

Korkeiden saantojen saavuttamiseksi ja työprosessin yksinkertaistamiseksi kannattaa harkita, miten valo suuntautuu kasvihuoneeseen, vesistöjen läsnäoloon, onko kaltevuus paikalla, paikan päällä ja maaperän laatu jne.

Kaikki nämä asiat edellyttävät yksityiskohtaista tutkimusta, kaikki on kiinnitettävä asianmukaista huomiota. Miten kasvihuoneen sijainti riippuu siitä, kuinka paljon sadonkorjuuta voidaan saada tällä sivustolla. Määritä sijainnin valinta auttaa järjestelmää, joka piirtää ennen rakentamista.

Valitsemalla paikan kasvihuoneeseen tulisi edetä perusteellisesti. Sitä ei saa rakentaa varjostetulle alueelle, rakennetta pitäisi valaista niin kauan kuin mahdollista auringonvalossa. Kasvihuone ei saa suunnitella lähellä jo kasvavia suuria puita tai korkeita pensaita, muuten niiden varjo putoaa katolle ja estää valon pääsyn.

Polykarbonaattirakenne: miten toimittaa?

Polykarbonaattirakennusten rakentamisessa otetaan huomioon edellä mainitut tekijät. Mutta jos kasvihuone ei ylitä 3 metriä 6 metriä, voit jättää nämä suositukset.

Pienten kasvihuoneiden sijainnin suhteessa kardinaalipisteisiin ei ole merkittävää roolia, sillä tällaiset mitat mahdollistavat rakennuksen lämpenemisen kaikilla puolilla. Siksi maalla voit sijoittaa tällaisen rakennuksen harkintansa mukaan. Se ottaa vain huomioon, kuinka kätevää on tuoda viestintä rakennukseen.

Asenna polykarbonaattirakenne tulisi valita aurinkoisimmista ja paikoin paikoista. Siellä auringosta valaistaan ​​kasvihuone aamu-aamusta iltaan. Älä unohda, että tämä on mahdollista vain, jos laitat rakenteen lännestä itään. Jos laitat sen tällä tavalla, se ei toimi, niin sinun on valittava paikka, jossa aurinko paljastaa kasvihuoneen niin kauan kuin mahdollista.

Polykarbonaatti kasvihuoneen katolla pitäisi olla kallistuskulma 25 astetta. Tämä kulma mahdollistaa suurimman lämpenemisen, valonlähetyksen ja tuulivoiman vähentämisen.

Kun kaikki suositukset on saatu päätökseen, kasvihuoneen rakentaminen aloitetaan, ja tämä voidaan tehdä itsenäisesti tai ammattilaisten avulla.

Kuinka asentaa kasvihuone kardinaalipisteisiin, katso alla olevaa videota.

Kaikki oikeudet pidätetään, 14+

Sivustojen kopiointi on mahdollista vain, jos asennat aktiivisen linkin sivustoomme.

Säännöt ja salaisuudet maan kasvihuoneen sijainnista, puutarhasta ja kattoista kardinaalipisteissä

Kasvien kasvatus tai kasvien kasvattaminen on vain puolet taistelusta.

Jotta saat mahdollisimman suuren satoa, sinun täytyy sijoittaa se oikein mökkiin.

Paikan valintaperiaatteet

Kasvihuoneen oikeasta sijainnista riippuu suoraan kasvien kasvattamisen optimaalisten olosuhteiden luominen ja suuri sato. Asennettaessa sinun on otettava huomioon kaikki sivustosi ominaisuudet:

 • Maaperän laatu;
 • Maastoominaisuudet;
 • Tuulen suunta;
 • Viestinnän ja muiden rakennusten sijainti.

Analysoidaan sivuston maisema-ominaisuuksia

Asennuksessa on tarpeen analysoida seuraavia tekijöitä:

 1. Maaperän laatu. Hänen kirjanpito on välttämätöntä siksi, että kasvihuone, joka on asennettu liian pehmeälle maaperälle, voi lopulta laskea huomattavasti tai kallistaa. Tämän seurauksena rakenteen vahvuus kärsii, ovet voivat lopettaa sulkemisen. Särö voi jopa johtaa päällysteen tuhoutumiseen tai rungon vaurioitumiseen. Tässä suhteessa sinun on valittava paikka, jossa maaperä on tiheämpi.

Jos valinta laskeutui suolla alueelle, on tärkeää tehdä hyvä kuivatus ennen rakenteen asennusta. Ottaa kasvihuone pehmeällä maaperällä on välttämätöntä tehdä säätiö.

Maaperän koostumuksen määrittämiseksi alueella kaivaa reikä ja tarkista, mikä on hedelmällisen kerroksen alla. Jos siellä on savea, kasvihuoneen sijoittaminen tähän paikkaan ei ole suositeltavaa. Savi pitää vettä kastellessaan, se aiheuttaa veden pysähtymistä ja lisää kosteutta sisäpuolella. Tämä ilmiö on epäedullinen kasveille. Yritä löytää paikka, jossa hiekka on hedelmällisessä kerroksessa.

Jos kaikki alueesi alue sijaitsee savi kerroksessa, on tarpeen kaivaa kaivanto ennen kasvihuoneen asentamista, korvaa savi kerros hiekkalaatalla, aseta sen alla oleva salaojituskerros ja peitä se sitten hedelmällisellä kerroksella. Vain silloin kasvihuone voidaan asentaa tähän paikkaan.

Jos koko sivusto sijaitsee rinteessä, voit pehmentää sitä rakentamalla perustuksen rakennuksen alle.

Kasvihuoneen suuntaus kardinaalipisteissä

Se, kuinka kasvihuone sijaitsee maailman puolien suhteen, riippuu siitä kasvavien kasvien valaisemisesta. Tämän kriteerin väärin valinnalla kasvit kokevat valon puutteen, mikä tarkoittaa, että syntyvän sadon koko pienenee dramaattisesti.

Tietenkin voit korvata auringonpuutteen keinotekoisella valaistuksella, mutta tämä johtaa välittömästi energiakustannusten nousuun. Siksi on parempi laskea paikka niin, että maksimoidaan vapaan aurinkoenergian käyttö.

Kuinka löytää kasvihuone maailmassa? Parempi pohjoisesta etelään tai lännestä itään? On toivottavaa sijoittaa kasvihuone paikalle, joka valaisee auringon koko päivän. On tarkoituksenmukaisempaa valita länsi-itä suunta. Tällä järjestelyllä kasvit palavat mahdollisimman paljon aamusta iltaan. Ja jos kasvihuone toimii talvella, valaistuksen ja lämmityksen kustannuksia voidaan vähentää.

Jos on mahdotonta rakentaa rakennetta mahdollisimman kirkkaaksi päivällä, yritä laittaa se niin, että kasvit saavat valaistuksen aamulla. Vaarallisin aika kasveille on aamunkoitto, joten jos aurinko ei lämmitä niitä aamulla, kasvu voi hidastua ja munasarjat voivat kaatua.

Vihreä kasvihuone iltapäivällä on valitettavin vaihtoehto. Auringosta ei ole aikaa lämmetä sisätilaa, ja kasvit jäätyvät yön yli. Auringonvalo jäähdytetyillä kasveilla, joilla ei ole aikaa lämmetä päivällisen jälkeen, aiheuttaa palovammoja.

Missä tuuli puhaltaa?

Tuulen suunta on toinen tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon asennettaessa. Rakenne on suojattava luotettavasti tuulenpuhalta. Jos kasvihuone näyttää olevan vedessä, sen sisällä oleva lämpötila on liian alhainen kasvaa termofiilisten kasvien kasvaessa.

Kuinka asentaa kasvihuone? Valitse pienimmällä alueella myös hiljaisin paikka. Yritä sijoittaa kasvihuone niin, että muut rakennukset ovat täysin suojassa tuulenpuhalta. Erityisen tärkeää on suojata rakennusta pohjoisesta tuulesta.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää suojaa tuulilta, jotka istuttavat suojauksen tai asentavat kuollut aita. Tällöin on tärkeää laskea oikein aidan korkeus ja etäisyys kasvihuoneesta. Pensaat on istutettava 20 metrin etäisyydelle ja aidan korkeus on vähintään 2 metriä.

Tietoliikenteen etäisyyden kirjaaminen

Monien puutarhureiden virhe on päätös kasvihuoneen rakentamisesta kauniin näkökulmasta esteettisistä syistä. Jotta rakenne ei heikennä sivuston ulkonäköä, he yrittävät löytää sen mahdollisimman kauas talosta. Kauneus tässä tapauksessa muuttuu lisää haittaa ja tarpeettomia materiaalikustannuksia.

Kasvihuoneeseen sinun on kuljetettava vettä ja joskus kaasua ja sähköä. Joten sinun on vedettävä putkia tai johtimia läpi koko osion. Siksi valitsemalla paikka, harkitse tarvetta asentaa teknisiä järjestelmiä. Ajattele myös kasvihuonekaasujen huoltoa. Sen pitäisi olla helppo lähestyä ja lähestyä.

Kuinka rakentaa kasvihuone katon taloon?

Ajatus rakennusten kasvihuoneiden rakentamisesta ei ole uusi nykyaikaisissa olosuhteissa. Euroopassa tätä käytäntöä on pitkään syvennetty ja se alkoi olla kysyntää. Venäjällä ei ole vielä niin suurta määrä kasvihuoneita eri rakennuksissa. Samalla tämä vaihtoehto on varsin mielenkiintoinen säästämisen kannalta ja kasvavien kasvien suotuisimpien olosuhteiden luomiseksi.

Tuomari itse, kasvihuone katolla on suurin aurinkoenergia ja siten enemmän lämpöä kasveille. Yhdessä tilan säästämiseen vihannesten viljelyyn pienellä juonialueella, tällä ratkaisulla on vain positiiviset sivut kaikilla puolilla. Ja kasvihuone voidaan rakentaa paitsi yksityiseen rakennukseen, myös kerrostalon kattoon.

Tietenkin katolla sijaitsevan rakennuksen omat erityisvaatimukset sen suunnittelussa ja teknologiassa ovat kasviksia. Ilman käsittelemättä toista kysymystä, joka edellyttää erillistä artikkelia, puhumme katon kasvihuoneen sijainnin ominaisuuksista.

Suunnittelun on oltava mahdollisimman kevyt ja samalla riittävän vahva. Päällyste ei saisi olla lasi vaan polykarbonaatti. Tämä johtuu siitä, että korkean rakennuksen katolla on erittäin voimakkaita tuulenlaskelmia. Materiaalin on oltava iskunkestävä. Ei ole hyväksyttävää rakentaa katolle rakennetta, jossa on päällystetty muovikalvo - ensimmäinen vahva tuuli puhaltaa sen pois tai repäisee sen. Vahvuudella pitäisi olla kehys.

Sopivin katolle on kaareva muoto, joka osaltaan vähentää lunta ja tuulikuormaa.

Kasvihuoneen sijaintiin on useita vaihtoehtoja:

 • Rakennetaan ylimääräinen läpinäkyvä lahti-ikkuna.
 • Asenna valmiin kasvihuone suoraan nykyiseen kattoon.
 • Rakennetaan katto asettamalla sille eräänlainen lattia, jossa on läpinäkyvät seinät (eli ullakkon muutos).

Jotta varmistettaisiin ilman pääsy kasveille, on välttämätöntä tarjota tuuletusaukkojen enimmäismäärä, kuten kuumina päivinä lämpötila saattaa olla liian korkea katolla, ja kasveesi polttavat vain ylikuumenemisen.

Asuinrakennuksen katolla oleva kasvihuone on erinomainen vaihtoehto puutarhanhoitoa varten asukkaille, joilla ei ole maakohtaa.

Kaikkien satama-alueiden, puutarhojen ja kattojen kasvihuoneiden sijaintia koskevien sääntöjen noudattaminen sekä kaikkien listattujen vivahteiden huomioonottaminen mahdollistavat mahdollisimman suuren tuoton rakennuksessasi.

Seuraavissa valokuvissa voit tutustua vaihtoehtoihin kasvihuoneiden sijoittamiseksi puutarhakahaan

Kasvihuoneen sijainti paikan päällä ja suuntaus orientaatio kardinaalipisteisiin:

video

Esimerkkejä kasvihuoneista löytyy seuraavasta videosta

Esimerkkejä kasvihuoneen sijoittamisesta sivustoon

Saadakseen runsaan sadon suljettuun maahan, yksi tärkeistä kysymyksistä, jotka on ratkaistava on: kuinka sijoittaa kasvihuone oikein juoniin? Sähkön valaistus, käytettävyys, taloutta tai ylimääräisiä kustannuksia riippuu siitä. On myös mahdollista leikata tai päinvastoin istuttaa korkeita puita ja pensaita.

Artikkelissa analysoidaan yksityiskohtaisesti, kuinka rakennetta suunnataan suhteessa kardinaalipisteisiin, selitämme miksi suunta on tärkeä. Erikseen pidämme kysymyksen siitä, missä on parempi laittaa kasvihuone tontille.

Kuinka laittaa kasvihuone sivustolle - perusperiaatteet

Kasvin määrä ja laatu riippuvat merkittävästi siitä, kuinka kasvihuonekaasut sijoitetaan juoniin. Seuraavat tekijät vaikuttavat rakennuksen asennuspaikan valintaan ja suuntaukseen suhteessa kardinaalipisteisiin:

 • maaperän laatu ja maasto;
 • valaistus;
 • tuulen suunta;
 • kommunikaation helppous: kevyt, vesi, lämmitys talvikaupoissa.

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti jokaista kriteeriä, miten kasvihuonekaasujen sijoittaminen kardinaalipisteisiin.

Kasvihuoneen valitettava sijainti

Kuinka asettaa kasvihuone sydämen suuntaan - valaistus

Valaistus on etusijalla kysymyksessä siitä, kuinka kasvihuonekaasupää voi asettaa kardinaaliseen suuntaan. Ilman tätä asiaa, voit unohtaa kasvaa suojellussa valossa valoa rakastavia kasveja. Valon voimakkuutta voidaan tietenkin nostaa "keinotekoisella valaistuksella", mikä lisää energiankulutusta, joten rakennuksen asennuksessa on parempi käyttää luonnonvaloa niin paljon kuin mahdollista.

Luonnonvalon puute on erityisen havaittavissa kevättalvella, myöhään syksyllä ja talvella, joten talvihuoneita on suositeltavaa asentaa avoimeen alueeseen kaukana korkeista aidoista, rakennuksista ja puista tarpeettoman sävyn välttämiseksi. Asemointi niin, että auringon säteilyn kulma on 15 o, mikä katsotaan optimaaliseksi.

Hieman erilainen lähestymistapa kysymykseen siitä, miten polykarbonaatista valmistettua kasvihuonetta on asianmukaisesti sijoitettava alueille, joilla on lämmin ilmasto ja kuuma kesä. Liiallinen auringonvalo voi johtaa kasvien palovammoihin ja korkeisiin ilman lämpötiloihin rakennuksen sisällä, mikä ei edistä kasvun kasvun suotuisien olosuhteiden luomista. Tässä on seuraava menetelmä, kuinka kasvihuone asennetaan kardinaaliseen suuntaan: auringonvalon käyttö pitäisi olla ennen lounasta, iltapäivällä on parempi, jos varjo putoaa rakennukseen.

Hyödyllisiä neuvoja: Suotuisan mikroilmaston luomiseksi on suositeltavaa järjestää ilmanvaihto asianmukaisesti. Tuuletusaukkojen tulee olla noin 25% koko pinta-alasta. On parempi asentaa automaattiset avaus- ja sulkemisjärjestelmät, jotka reagoivat ilman lämpötilan muutoksiin.

Kasvihuoneen suuntaus kardinaalipisteissä auttaa järjestelmää valitsemaan oikea asennuspaikka

Tuulen suunta

Tuulivoima on tärkein paikka kasvihuoneiden sijainnille kylmäalueilla ja talvirakenteissa. On tärkeää välttää lämpöhäviöitä ja minimoida lämmityskustannukset, joten on tarpeen tutkia ilmavirran suuntaa, valita asennuspaikka mahdollisimman paljon suojattuna niistä. Kokeneet puutarhurit suosittelevat tuulen ylimääräisiä esteitä:

 • Asenna aita tai improvisoitu seinä noin 7 metrin etäisyydellä asennetusta kasvihuoneesta. Mutta murtautuen kuuroille esteenä, virrat kiihdyttävät ylöspäin, mikä voi aiheuttaa jopa enemmän haittaa.
 • Tuulen polulle kasvaa pensasaita 12-25 metrin etäisyydellä kasvihuoneesta. Vahvat tuulet ovat sotkeutuneet oksille ja rikkoutuneet pieniksi kierroksiksi, jotka eivät ole vaarallisia.

Kasvihuoneen asentaminen maailman tontit, järjestelmä, syöpä järjestävät esteet tuulilta

Miten maaperä ja helpotus vaikuttavat kasvihuoneen sijaintiin?

Rakennuksen asentaminen ei vaadi maailmanlaajuisia geodeettisia tutkimuksia, mutta on selvää, että on parempi valita suora osa ilman korkeita puita ja holkkeja rakenteen sijaintiin.

Jos maa on epätasaista, on suositeltavaa asentaa kasvihuone paikoille, pilareille, grillata, täyttää soraa hedelmällisen maaperän päällä. Samaa menetelmää saadaan, kun rakenne sijaitsee suolla alueella.

Vinkki: Epätasaisella maastossa on suositeltavaa asentaa kasvihuonekasetti, joka syvenee maaperän jäädytyksen alapuolella vähintään 2 kertaa. Mutta täällä on tarpeen tutkia pohjaveden tasoa, jotta rakennuksen tulvasta vältytään.

Helppo majoitusta

Sijainti kardinaalipisteissä on perusta, mutta ei pidä unohtaa rakennuksen käytännöllisyyttä. Asennuksessa on tarpeen antaa:

 • Vakiintuneeseen suunnitteluun, joka tarjoaa kätevän lähestymistavan ja pääsyn;
 • Ennen asennusta on tärkeää analysoida teknisen viestinnän mahdollisuus: valo, kastelu ja lämmitys. Offline-tilan asentaminen voi aiheuttaa suuria, perusteettomia kustannuksia, joten on parempi saada kasvihuone lähellä kotia.

Kasvihuoneen polykarbonaatin oikea sijainti kardinaalipisteisiin

Optimaalinen paikka paikan päällä kasvihuoneen asennusta varten

Keskustelimme kysymyksistä siitä, miten kasvihuonekaasut sijoitetaan oikein kardinaalisiin kohtiin, sitten tarkastelemme pistettä, missä tämä optimaalinen asennuspaikka on:

 • Lähellä teknisen viestinnän sijaintia.
 • Kasvihuoneita ei saa asentaa kahden rakennuksen väliin, koska kourussa muodostuu huiput - tuulitunnelin vaikutus.
 • Sulje ei saa olla korkeita puita ja rakennuksia.
 • Asennetun rakenteen ympärillä on oltava riittävästi vapaata tilaa hoitaakseen rakennusta, joten siihen ei saa asentaa aidat, pensaat ja muut rakennukset ja istutukset on sijoitettava.

Asennettaessa kasvihuone puutarhan ympärillä tulee olla vapaata tilaa noin 2-3 metriä

 • Useammin rakennus on järjestetty harjanteelta (pituudelta) itään länteen, talvella on asetettu pohjoisesta etelään.
 • Laajennus taloon voidaan sijoittaa pienelle dachalle, mutta tyhjä seinä on viimeisteltävä heijastavalla kalvolla.

Järjestelmä, kuinka laittaa kasvihuone oikein, visuaalinen materiaali auttaa välttämään tyypillisiä virheitä paikassa

Missä kasvihuone asennetaan juoniin

Artikkelin lisääminen uuteen kokoelmaan

Kasvihuoneen valinta ja asennus ei ole helppoa. Jotta sivusto onnistuu, sinun on selvennettävä itsellesi tärkeät kohdat. Tärkeintä on, että kasvihuone on auringonvalossa hyvin valaistu ja vapaasti käytettävissä.

Kun rakennat kasvihuoneita pienessä kesämökissä, sinun ei tarvitse päättää etukäteen koostaan ​​ja valita oikein materiaalit, joista se tehdään, vaan myös huolellisesti valitsemaan kasvihuoneen tulevan "sijoittelun" paikka. Sivuston oikeasta sijainnista riippuu suoraan kasvien tuotos, itse rakenteen vahvuus ja sen "työn" tehokkuus. Olet siis päättänyt saada kasvihuoneen. Miten edetä?

Tarkastele sivustoa "tuoreella ilmeellä"

Kasvihuoneen asennus riippuu siitä, mistä ja mistä paikasta olet saanut sivuston. Jos aiot hallita täysin uutta ja vapaata tonttia, sinulla on paikka kääntyä. Ja vaihtoehtoja kasvihuoneesi sijaintiin - monia. Mikä pahempaa, jos juoni on jo osittain istutettu ja istutettu puihin - tässä tapauksessa "liikkumavara" vähenee merkittävästi.

Ennen kasvihuoneen asentamista sinun tulee puhdistaa roskat ja haudata kaikki kaivokset

On ainakin neljä tärkeää tekijää, joihin on kiinnitettävä huomiota, jotta kasvihuoneen suunnittelu ja rakentaminen kulkeutuisi vaikeuksitta.

 1. Dcha maiseman ominaisuudet. Näihin kuuluvat rinteiden, korkeuserojen, pohjaveden määrän, vesistöjen läsnäolon, maaperän jäädyttämisen syvyys jne.
 2. Sijainti on suhteessa maailman sivuihin ja auringon liikkeeseen sekä alueen yleiseen valaistukseen. Kasvihuoneissa olevien kasvien pitäisi saada suurin sallittu valo päivässä - niiden kasvun ja kypsymisen nopeus riippuu suoraan siitä. Siksi kasvihuoneita ei voida sijoittaa puiden, talojen ja muiden rakennusten varjoon.
 3. Maaperän koostumus ja laatu kasvihuoneen ehdotetussa sijainnissa.
 4. Mukavuuden sijoittelu.

Joskus kaikki tekijät eivät kannata kasvihuoneiden asentamista (paikka sijaitsee rinteessä, pohjavesi on lähellä, maa on raskas ja huono, varjo varjossa). Tällöin on parempi lopettaa kokonaan kasvihuoneen rakentaminen, koska on mahdotonta saavuttaa hyviä saantoja. Jos kaikki sivuston osat aiheuttavat enemmän tai vähemmän kasvihuoneen sijoitusta, voit jatkaa yksityiskohtaista suunnittelua.

Mieti maiseman ominaisuuksia

Tämä on ensimmäinen ja tärkein tekijä, jolla on tärkein vaikutus kasvihuoneen sijaintiin dachassa. Tyypillinen erehdys aloitteleville puutarhurijoille on asentaa kasvihuone kauimpana kulmassa sivuston, jossa se ei häiritse ketään. Tällainen lähestymistapa ei aina ole perusteltua, koska kasvihuoneilmiöiden on oltava vapaita kastelun, lisäkuumennuksen ja valaistuksen järjestämiseksi.

Kasvihuoneiden myyntiin erikoistuneet asiantuntijat tarjoavat joskus helpoimman vaihtoehdon - kiinnittää kasvihuoneet taloon tai sijoittaa ne lähellä rakennusta luomalla jotain talvipuutarhasta tai kasvihuoneesta. Tämä lähestymistapa on yleensä motivoitunut sillä, että talon seinät ovat pääsääntöisesti tasainen, ja kasvihuone pysyy lujasti.

Taloon kiinnitetty kasvihuone on helpompi lämmittää ja pitää siinä vakiona lämpötila.

Tällaisissa suosituksissa on jotain totuutta - kasvihuoneita on todella asennettava vain tasaiselle pohjalle, eikä maata saa olla löysä ja pehmeä. Joskus kasvihuoneeseen rakennetaan säätiö, joka osittain ratkaisee pehmeän maaperän ongelman. Joka tapauksessa maasto ei saisi olla märkä, ja jos se sijaitsee laaksossa, tarvitaan viemäröinti.

Lähes ihanteellinen vaihtoehto on sijoittaa kasvihuone mäen päälle, kuivalla ja kestävällä maaperällä.

Suunta kardinaalipisteisiin

Oikea paikka kardinaalipisteissä on myös erittäin tärkeä rooli kasvihuoneen asennuksessa. Jos aiot rakentaa kasvihuoneen lähellä taloa, niin se olisi tehtävä etelästä, lounaaseen tai kaakkoon. Asennus "lämmin" puolella ratkaisee useita ongelmia kerrallaan - valo pääsee kasvihuoneeseen ja talon seinät suojaavat sitä lävistävistä tuulista.

Asennettaessa kasvihuone avoimella alueella, sinun on asennettava se pois puista, pensaasta, rakennuksista ja aidoista. Kasvihuoneen orientaatiota itäisestä länteen pidetään menestyneimpänä. Tällöin rakennuksen valaistus on mahdollisimman suuri, ja useimmille kulttuureille on riittävästi valoa. Kasvihuoneen suuntautuminen auringon suuntaan soveltuu erityisen hyvin Keski-Venäjän, sen pohjoisten alueiden, Valkovenäjän ja Pohjois-Ukrainan asukkaille. Myös itään länteen, kasvihuoneita suositellaan niille, jotka maatilailevat ja haluavat saada varhaista sadonkorjuuta. Optimaalisen auringonvalon kulman tulisi olla 15 astetta. Kuitenkin kevättalvella ja myöhään syksyllä kasvihuone tarvitsee joka tapauksessa lisävalaistuksen.

Kasvihuoneen sijaintia pidetään järkevämmänä pohjoisten leveyspiirien kannalta.

Eteläisillä alueilla on tarkoituksenmukaisempaa suunnata kasvihuoneet pohjoisesta etelään.

On myös tärkeää ottaa huomioon alueen vallitsevat tuulet ja suojata rakenne voimakkailta impulsseilta. Oikea sijainti on erityinen rooli talvella, kun kylmä tuuli aktiivisesti vystuzhivaet kasvihuone, ja se vaatii lisäsuojaa. Ennen rakentamista, tutkia tuulen roosa sivustolla ja määrittää eniten räjäytetty ja rauhallinen paikka. Valitettavasti on vaikea löytää täydellinen paikka valaistuina ja tuulettomina. Kuitenkin jälkimmäinen ominaisuus, toisin kuin valon voimakkuus, voidaan korjata. Voit tehdä tämän asenntamalla pienen korkeuden suojan tai kuurojen aitauksen, jotta ne eivät estä valoa. Esimerkiksi jos kasvihuoneen korkeus on 2-2,5 m, aidan on sijaittava 7-7,5 metrin etäisyydellä rakennuksesta ja oltava korkeintaan 2 metriä.

Täydellinen keinotekoinen suojelu ja yksi haittapuoli - terävät tuulenpuhallukset tuottavat tuulipuistoja, jotka viilentävät alueen aluetta ja sen päälle rakennettavien rakennusten seiniä. Siksi suojaus on edelleen suositeltava läpäisemätöntä aita.

Arvioi maaperän kunto

Jos rakennetta ei voi asentaa tasaiselle paikalle, voit yrittää tasoittaa tontin täyttämällä hieman maata. Hiekkapohjaisilla mailla on vaikea asentaa minkäänlaisia ​​rakenteita, sekä suolaisia ​​alueita tai alamäkiä. Savi maaperä on tasoitettava soraa ja kaadettava hedelmällisen maaperän päälle.

Kasvihuoneiden suunnitteluominaisuudet

Pienen alueen kasvihuonekaasujen on oltava niin suuria, että yksi henkilö voi vapaasti jäädä siihen ja tehdä siellä tarvittavaa työtä. Siksi kasvihuoneen korkeuden tulisi olla alle 2,2-2,5 m ja pituus - vähintään 3-4 m. Kasvihuoneen leveys valitaan riippuen sängyn lukumäärästä ja kulkee niiden välillä. Normaalissa kasvihuoneessa on kaksi sänkyä, joiden leveys on noin 1 m ja leveys 40-45 cm, joten kasvihuoneen leveyden tulisi olla noin 2-2,5 m.

Mitä suurempi kasvihuoneen määrä on, sitä parempi mikroilmasto sen sisällä. Ilma lämpenee hitaammin aurinkoisella ja kuumalla säällä ja jäähtyy hitaammin yön alkamisajan jälkeen. Tällaisella "vakaudella" on myönteinen vaikutus kasvien kasvuun ja kehitykseen.

Jos haluat luoda lisää valaistusta pohjoispuolella, joskus asennetaan pyörivä valoa heijastavia näyttöjä. Ne muodostavat lisävalaistuksen, jotka heijastavat auringonvaloa ja lämmittävät kasvihuoneita, mikä nostaa lämpötilaa useammalla asteella. Tällaiset näytöt on yleensä maalattu valkoisella maalilla tai kalkilla. Voit myös käyttää lisävalaistusta.

Käytä kasvihuoneilman valaistusta varten - ne lisäävät kasvien kasvua mahdollisimman vähän

Kasvien kasvihuoneesta järkevä sijoittelu riippuu sadon tuotosta ja terveydestä. Itsenäisesti eristyneen rakennuksen läsnäolo ei takaa korkeita saantoja, mutta sen sijainnista huolimatta tällaisen paikallisen hankkeen onnistuminen ei ole epäilystäkään.