Miten rakentaa ja eristää talon sardeldi-betonilohkoja

Niitä aikoja, jolloin sardidiitti esiintyi, tuotantotekniikassa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Tämän materiaalin avulla valmistetut huokoiset lohkot ovat myös erittäin ympäristöystävällisiä ja suhteellisen halpoja. Näistä tuotteista rakennetuissa rakennuksissa on helppo hengittää. ja savi-betonilohkojen talo, joka ei ole alhaisempi kuin kaasun tai vaahtobetonin rakentaminen lämmöneristysominaisuuksiltaan, voi jopa rakentaa noviisirakentaja.

Tärkeimmät kevyiden yhdistelmälohkojen tyypit

Keraamiteknisten betonilohkojen (GOST: n mukaan ne säätelevät kuin kivet) on tehty eri laatuluokista, joilla on merkintä puristuslujuudesta. Saviulan tilavuudesta riippuen lohkojen tiheys vaihtelee välillä 350 - 1800 kg / m³. Mitä pienempi tuote savu, sitä tiheämpi se on, raskaampi ja sen lämmönjohtavuuskerroin on suurempi, eli materiaali on kestävä, mutta ei kovin "lämmin". Huokoisen sardidiitin korkea pitoisuus vähentää merkittävästi materiaalin tiheyttä ja sen lujuutta, mutta antaa sille hyvät lämmöneristysominaisuudet. Siksi, kun ymmärrät kivien tarkoituksen ja niiden käyttöalueen, voit ymmärtää, mitä tuotteita tarvitset rakentamaan laajennetun savibetonilohkon rakennetta omiin käsiinsä. Tiheyden perusteella kaikki keramiittibetonielementit jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • Lämmöneristysmateriaalit, joiden tiheys on 350 - 700 kg / m³: lämpökerrostuksen kerrostamiseen.

Se on tärkeää! Lämpöä eristäviä lohkoja ei voida käyttää laakereiden rakentamiseen.

 • Sekakäytöllä varustetut lohkot, joiden tiheys on 700-1400 kg / m³: käytetään seinälevyjen ja sisäosien rakentamiseen, joita ei ole kohdistettu raskaille kuormille.
 • Rakennetut lohkot, joiden tiheys vaihtelee 1 400-1 800 kg / m³ (ne ovat melko raskas). Käytetään tukirakenteiden rakentamiseen.

Vihje! Tämäntyyppisten tuotteiden rakenne on kestävä, mutta "kylmä", niin suunnitelma: kuinka eristää talon, joka on rakennettu laajennetuista savibetonilohkoista.

Johtopäätös: Alhaisen tiheyden omaavalla materiaalilla on alhainen lämmönjohtavuus, mutta sen lujuus jättää paljon toivomisen; korkean tiheyden omaavalla materiaalilla on hyvä suorituskyky puristuslujuudelle, mutta sitä käytettäessä rakennettaessa taloa on tarpeen tehdä eristys.

Rakennusmarkkinoilla sardidiittituotteita edustaa kaksi lajiketta: ontto ja täyteläinen. Täysikokoiset ovat erittäin kestäviä ja niitä käytetään kantavia seiniä ja rakenteita varten, jotka kestävät raskaita kuormituksia. Hollow-lohkot eivät ole kovin vahvoja, mutta niillä on hyvät lämmönsäästöominaisuudet. Niitä käytetään sisäisten väliseinien rakentamiseen ja joskus lisäeristys- tai äänieristykseksi.

Tällaisen rakennuksen rakentamisen helpottamiseksi sardeldiittibetonina, laastien määrän vähentämiseksi ja kylmäsiltojen muodostumisen estämiseksi käytetään usein tuotteita, joissa on kielen- ja uurtajärjestelmä.

Vaaditun lukumäärän laskeminen

Kuinka laskea tarvittava määrä lohkojen rakentamista sardeldiitti-betoni talon omiin käsiinsä? Hyvin yksinkertainen. Laskenta tehdään huomioimatta muurausliitoksen paksuutta. Alustavat tiedot: etuseinän leveys on 6 m, sivuseinän pituus on 9 m, kulman korkeus on 3 m, harjanteen korkeus on 7 m, seinämä on puolen korttelin pituinen.

Lasketaan seinien kokonaispinta-ala: S (yhteensä) = 6 × 3 × 2 + 9 × 3 × 2 + 4 × 3 × 2 = 36 + 54 + 24 = 114 m².

Määritämme ikkunoiden aukkojen alueen (kun otetaan huomioon, että yhden ikkunan leveys on 1,4 m, korkeus 1,2 m, lukumäärä on 4 kpl): S (ikkunat) = 1,4 × 1,2 × 4 = 6,72 m².

Määritämme oviaukon alueen (ottaen huomioon, että oviaukko on 1,2 m leveä ja 2,2 m korkea): S (oviaukko) = 1,2 × 2,2 = 2,64 m².

Seinätila (ilman ikkunoita ja oviaukkoja): S (seinät) = S (yhteensä) - S (ikkunat) - S (oven aukko) = 114 - 6,72 - 2,64 = 104,64 m².

Savi lohko, jonka koko on 0,2 m × 0,2 m × 0,4 m, on ala: S (lohko) = 0,2 x 0,4 = 0,08 m 2.

Muurattujen lohkojen määrä: N = S (seinät): S (lohko) = 104,64: 0,08 = 1308 kappaletta (niin monta lohkoa tarvitaan rakentamistamme).

Materiaalin määrä laskee, jos laskelmassa otetaan huomioon muurausliitoksen paksuus (noin 15 mm), mutta on parempi olla tekemättä tätä (anna sen olla pieni marginaali). Sisäisten väliseinien tuotteiden lukumäärän laskeminen tehdään samalla tavoin.

Tekniikka rakentaa sardeniitti

Jos rakennat kevytbetonituotetta, pysykää suositeltavaa tekniikkaa noudattaen ja onnistut.

perusta

Ammattilaiset sanovat, että nauhan säätiö soveltuu parhaiten rakennetun savibetonilohkon talon rakentamiseen (aivan kuten monoliittinen talo). Tekniikka sen järjestely on yksinkertainen, joten voit helposti tehdä perustan oman talon laajennettu savesta konkreettisia lohkoja omalla. Suorita seuraava työ:

 • haemme kaivannon perustaksi (leveys ylittää seinän leveyden 10-15 cm ja syvyys on 50 cm);
 • alhaalla asetetaan tyyny hiekalle (korkeus - 15 cm);
 • runsaasti märkä hiekka vedellä ja rammerilla;
 • kaadetaan maapintakerros (15 cm korkea);
 • leimasimme murskattua kiveä;
 • järjestämme vedenpitävän kerroksen (esimerkiksi kateaineen);
 • asennamme muottipesän, jonka on oltava vedenpitävä;
 • rakennuksen sisällä tehdään vahvikekehys;
 • kaada betonia;
 • 5 päivän kuluttua teemme irrottamisen, me vesitiivisimme kellarin ylä- ja sivupinnat mastisilla ja kateaineilla;
 • täytä pohjan ja kaivannon väliset ontelot hiekalla;
 • meillä on tauko 1 - 3 kuukautta säätiön asettamiseksi;
 • aloitamme seinien asettamisen.

Teemme sementin betonibetoniseinien asettamista

Muurausalgoritmi on seuraava:

 • pohjalla asetamme kateaineita 2-3 kerroksessa (kummassakin kerroksessa päällystetään mastilla);
 • joka on sijoitettu kahden lohkon liuokseen kustakin kulmasta;
 • ympäryksen ympärillä venyttämme johto kulmakappaleiden väliin, mihin rinnastetaan ensimmäisen sukupolven kevytyhdistelmän asentaminen;
 • tarkista muuraustaso, säädä kunkin lohkon asento kumimetsällä;
 • otamme yhden päivän tauon moniin muurattuihin;
 • Seuraavat rivit on pystytetty porrastetusti alkaen nurkasta (sijoitamme enintään 3-4 riviä päivässä);
 • asennamme lujitushihnat ennen lattian ja katon ristikkojärjestelmän välisen lattian asettamista.

Se on tärkeää! Säädä tiilen laatu mahdollisimman usein tasona ja lävistyksellä.

Vakiolaitteiden asennusvaihtoehdot riippuen halutusta paksunnosta:

lämpeneminen

Ulkopuolella on käytetty erilaisia ​​materiaaleja ulkopuolisista materiaaleista: mineraalivilla, jossa on kalvokerros (alumiinifolio antaa höyryeristeen tätä materiaalia varten), lasivillaa, vaahtomuovia, vaahtomuovia.

Se on tärkeää! Eristyskerroksen käyttöiän lisäämiseksi on välttämätöntä varustaa höyrysulku sen päälle.

Tehokkain ja edullinen materiaali on mineraalivilla, jossa on foliokerros (valmistettu tiheinä ja kestävinä levyinä), se sopii parhaiten sellaiseen "hengittävään" materiaaliin kuin sardeldiini.

Teknologia, jossa lämmöneristyskerros on melko yksinkertainen:

 • me puhdistamme pölyn ulkoseinät ja käsittelemme niitä pohjamaalilla ulkoisiin töihin;
 • vaivaa liima pakkauksen ohjeiden mukaan;
 • Levitä liimaa mineraalivillan levyn ympärysmitta ja lisäksi keskellä;
 • liimaa levyt seinään porrastetusti alkaen yhdestä kulmasta;
 • 1 päivän kuluttua kiinnitämme liimattujen mineraalilevyjen muoviosat ("sateenvarjot");
 • teemme vahvistuskerroksen (erityinen etulasikuituverkko) asennus: painamme sitä levitetyn kipsi liiman kerrokseen laajaa lastalla;
 • panemme toisen kerroksen erikoisliimasta kuivattuun vahvikekerrokseen ja peitetään se jonkinlaisella julkisivulla koristelevyllä;
 • lopullisen kuivauksen jälkeen teemme maalausta.

Lopuksi

Jos päätät rakentaa ja voit rakentaa talon omiin käsiisi, noudata suosituksiamme, käytä sardelliittibetonin tuotteita. Tuloksena saat talon, jossa on suotuisa mikroilmasto.

House of claydite lohkoja omilla käsillä

Laajennettu savi - yksi moderneista ja helppokäyttöisistä materiaaleista yksityisen maan rakentamiseen. On yksinkertaista rakentaa talon savielementeistä omiin käsiisi. Luotettavuuden kannalta se ei tuota tiiliin, ja koko rakennusprosessi on paljon halvempaa. Kyse on rakennusmateriaalin ominaisuuksista.

Lohkot on valmistettu laajennetusta savesta eli tuoreesta savesta ja sementti-hiekkaseoksesta. Kiillotusaineen ansiosta tekokivet on helppoa ja täysin turvallista ihmisille ja ympäristölle. Rakenteet ovat kuivia ja "hengittävät" hyvin, koska ne ovat täysin höyryä läpäiseviä. Seos, joka sisältää betonista valmistettua saviä, absorboi kosteutta lähes kolme kertaa pienemmäksi kuin ominaisuuksiltaan samanlainen vaahtobetoni. Ja rakennusmateriaalien lämmöneristyskyky riippuu suoraan kosteuden kestävyydestä: tällaisen muurauksen laskettu lämmönjohtavuus on 1,5 kertaa matalampi kuin samanpaksuinen tiili, ja lähes kaksi kertaa matalampi kuin vaahtosbetoni.

Talon laajennettuja savipaloja

Alhaisen nousun rakentamisessa keramitbetonia on käytetty menestyksekkäästi yli vuosikymmenen ajan. Koossa yksi lohko korvaa 7 tavallista tiiliä ja samaan aikaan painaa 2,5 kertaa vähemmän. Siksi työ on paljon nopeampaa ja jopa ei-kokeneiden masonien voima. Koulutettu muurari voi antaa noin 3 m 3 laajennettua savi betoniseosta päivässä. Se on kolme kertaa nopeampi kuin tiilenrakentaminen. Sementtilaastin kulutusta vähennetään 60%, mikä myös vähentää kustannuksia.

Vaativimmat lohkot ovat 390 × 290 × 188 mm tai 390 × 190 × 188 mm. Asennusmenetelmästä riippuen seinien paksuutta voidaan vaihdella. Eteläisille alueille ja talon korkeudelle enintään kaksi kerrosta, 40 cm: n seinä riittää edellyttäen, että ulkopuolelle asetetaan eristys ja kasvokivi tai kipsi. Kylmällä talvella, on parempi valita leveys 80 cm. Muualla kuin asuinympäristössä tai lämmitys ei ole odotettavissa, 20 cm vuorauksen eristys riittää.

Yleensä sardeldi-betonin lujuus mahdollistaa viisikerroksisten rakennusten pystyttämisen ja teräsvarsilla varustetun muurauksen vahvistamisen.

Miten laskea

Kuinka laskea savi lohkojen talossa

Rakennuspalikoiden lukumäärän määrittämiseksi tarvitaan täydellinen projekti, jossa on kaikki ulottuvuudet:

 1. On tarpeen laskea kaikkien ulkoisten seinämien pituus ja kaikkien kantavien väliseinien pituus;
 2. Tuloksena oleva pituus kerrotaan katon korkeudella;
 3. Lisälaskelma riippuu seinien paksuudesta, eli lohkojen valinnasta ja asennusmenetelmästä - yhdestä tai kahdesta rivistä. Laske laskettu kvadratuuri kertomalla arvioitu paksuus. Tämä luku on seinien kokonaistilavuus.

Ostohetkellä on tarpeen lisätä laskettuun numeroon vielä 10-15%, mikäli osa elementistä on vahingoittunut kuljetuksen ja purkamisen aikana. Muuten tämä materiaali on melko hauras ja se hajoaa helposti osumasta, joten sinun on huolehdittava telineistä kuljetukseen ja tarkkaan purkuautoon.

Miten rakentaa

Keraamilohkot tulevat erilaisiin muutoksiin: kiinteä ja ontto. Alemmat lattiat ja peruskuorman odotetaan olevan edullista ottaa ensimmäisen tyyppiset tuotteet sekä rakennusten yläosat ja itsekantavat väliseinät - toinen. Moninkertaiset elementit mahdollistavat muurauksen lämmön säästöominaisuuksien parantamisen.

Jos lattiat suunnitellaan monoliittisiksi tai tehdasvalmisteisesta teräsbetonista, käytä kiinteitä lohkoja seinissä. Lisäksi valmiin laatikon alle tarvitaan 20 cm: n vahvuista vahvistusvoimaa, joka on eristettävä ulkopuolelta. Puulattiat sopivat moniulotteisiin valoihin.

Tärkein vaatimus sekä näiden että muiden lohkojen asettamisessa on lujittavien sauvien pakollinen käyttö. Korkealaatuisissa tuotteissa on erityisiä lovia.

Koska laajennetun savi-lohkon talo painaa vähemmän kuin saman alueen tiili, voit säästää hieman säätiöön. Paras ratkaisu olisi laiton rakentaminen ilman kellarista kasaantuneita tukia. Jos kellarista on suunniteltu, kaatamaa kaadetaan ja siihen asetetaan betonilaatat. Sellaiset sementtilohkot, joiden koko on 590x290x200 mm ja urat, jotka on kiinnitetty telineeseen, soveltuvat parhaiten jalustaan.

Sisustustekstiilien rakentaminen

Aerial-osan asentaminen alkaa kulmista. Aseta äärimmäiset elementit sementti-hiekka-seokseen 3 cm: n kerroksella. Tällöin nurkkien väliin vedetään johto kohdistaa kaikki muut kivet. Jotta liuos ei pääse virtaamaan aukkoihin, ne peitetään hienojakoisella verkolla. Jokainen rivi muurata on tarkistettava vaaka-ja pystysuuntainen rakennus tasolla.

Kevytrakenteinen betoni on melko helppo käsitellä. Kun asennat ovi- ja ikkuna-aukkoja, samoin kuin tavanomaisia ​​arkkitehtonisia yksityiskohtia, lohkot voidaan leikata yksinkertaisella hiomakoneella, jossa on timanttilevy tai erityinen vaahtobetonin haarukka.

Eristys ja viimeistely

Ulkokyllästettyä lämpöeristettä mineraalivillalla, jossa on kalvokerros, pidetään optimaalisena. Sopii myös lasivillaa, joka on suojattu sisäpuolelta kipsilevyllä ja ulkopuolelta vaahtomuovilla.

Sade-seinämän näkymä ei ole kovin houkutteleva, joten vaikka ulkoista eristystä ei olisi, sinun on harkittava pinnoituksen viimeistelyä. Lisäksi lievästä hygroskooppisuudesta huolimatta ei ole välttämätöntä jättää tällaista seinää yli 2 vuoden ajan viimeistelemättä. Lämpötilan muutosten ja jäätymisen vaikutuksen alaisena se alkaa halkeilla ja romahtaa.

Sementti- ja hiekkakipsiä, koristeellisia klinkkeri- tiiliä, luonnonkiveä, sivuraidea käytetään koristeelliseen viimeistelyyn, ja laajennetusta savesta valmistetut talot voidaan peittää millä tahansa näistä materiaaleista. Höyryläpäisevyyden vuoksi julkisivujen kokoonpanossa ei ole edes välttämätöntä jättää ilmanvaihtoaukkoa. Tietenkin tämän lisäksi lämpöeristeen on oltava hengittävä.

Sides house trim

Voit käyttää termopaneleja, jotka koostuvat polyuretaanivaahdosta ja klinkkerilevyistä. Tämä on uusi ja taloudellinen menetelmä samanaikaiselle eristykselle viilulla. Termopaneelit ovat kevyitä ja ympäristöystävällisiä, niiden asennus ei vaadi erityisiä työkaluja ja ammattitaitoisen työntekijän voimaa. Styrofoam pitää lämpöä talossa kylmällä säällä ja antaa jäähtyä lämpöön.

Laajasti valmistettuja ja asianmukaisesti leikattuja laajennettuja savilohkoja voidaan käyttää 50-100 vuotta.

video

Tarjoamme katsomaan videota laajennetun savielementtien talon rakentamisesta.

Kuinka rakentaa talo sardeldi lohkojen omilla käsillä

Laajennettu savi lohkot ovat optimaalinen materiaali oman kodin rakentamiseen. Niillä on alhainen lämmönjohtavuus, edullisuus, keveys ja kestävyys. Tietyillä taidoilla rakentaa yksityinen koti heistä, voit tehdä sen itse.

Aineiston edut ja haitat

Lohkojen tärkein aggregaatti on laajennettu savi. Se on huokoista, kestävää ja kevyttä. Aine rakeet valmistetaan paistettua savesta. Kiitos sen ansiosta keramiittibetonilla on alhainen ominaismassa ja alhainen lämmönjohtavuus.

Lohkot tehdään yksinkertaisesti. Ensinnäkin betoni koostuu Portland-sementistä, kvartsihiekasta, laajentuneista savimaisista rakeista ja vettä vaivataan. Seuraavaksi materiaali asetetaan muotoon ja kuivataan.

Kevyiden betonirakennusten etuja

Salmen seinät estävät paljon etuja:

 1. Matala lämmönjohtavuus. Tämän parametrin lähde on täyteaineen huokoisuus. Kiitos hänelle, rakennus säilyttää lämpöä hyvin.
 2. Pieni paino. Tämä parametri mahdollistuu laajennetun saven helppouden ansiosta. Tämän lisäksi kiinteiden analogien lisäksi valmistajat tuottavat onttoja lohkoja. Tämä vähentää edelleen materiaalin painoa. Tästä johtuen sen seinämät eivät paina voimakkaasti pohjaa.
 3. Laajennettu savi kestävä ja kestävä. Sen seinät kestää rauhallisesti kattokaivoja, palkkeja ja lattiapinnoitteita.
 4. Materiaalikustannukset ovat alhaiset. Tämä mahdollistaa edullisen rakentamisen.
 5. Kevyt yhdistelmä seinät istuvat hieman. Tästä johtuen niitä ei tapahdu.
 6. Materiaali on ympäristöystävällistä. Siksi se ei aiheuta haitallisia aineita.
 7. Huokoisella betonilla on erinomaiset meluneristysominaisuudet. Tuloksena talo on hyvin suojattu ulkoisista äänistä.
 8. On erittäin kätevää kipsiä laajennettuja savibetonilohkoja. Sementti-hiekkalaasti tarttuu niihin hyvin. Tämä mahdollistaa viimeistelyn suorittamisen edullisemmin.

Materiaaliset haitat

On slaydite ja haitat:

 1. Materiaalin huokoinen rakenne ei ole pelkästään sen etu vaan myös haitta. Tämän seurauksena lohkot absorboivat aktiivisesti kosteutta. Negatiivisissa lämpötiloissa se muuttuu jäänä, joka alkaa murtaa seiniä. Tästä syystä kevytyhdistelmä on suojattava päällysteellä - kipsillä, koristeellisella tiilellä jne.
 2. Lohkojen pienen mitoen ansiosta niiden asettamisesta on suuri määrä saumoja. He ovat kylmiä siltoja, koska siirrä sitä aktiivisesti talon sisällä. Tästä johtuen rakennuksen on edelleen eristettävä.
 3. Keramzitbetonissa lämmönjohtavuus on korkeampi kuin esim. Kaasusilikaatissa tai kaasutiivis-analogeissa.
 4. Valmistajat tuottavat vain kaksi kokoa lohkoa: tavallinen 39 × 19 × 18,8 cm ja puolet, niiden paksuus on vain 9 tai 12 cm, joten seinät voivat olla vain 39 tai 19 cm.
 5. Kevyt aggregaatti on hauras. Estää sen putoamisen tai puhaltamisen aikana.

Etusivu säätiö

Talon rakentaminen alkaa rakentamisen perusta - perusta. Slaydite-rakennuksissa sen nauhatyyppi valitaan useammin. Tällainen säätiö on yksinkertaisesti pystytetty, edullinen ja riittävän vahva.

Ensin sinun on kerättävä sivustolle paikka asuntorakentamista varten. Sitten valmistele rakennustyöt: puhdista se roskista ja tasoita pinta.

Foundation Construction Algoritmi:

 1. Ensin sinun tulee merkitä rakennusjohdolla ja kiinnityskohdilla tulevaisuuden kaivanto.
 2. Sen jälkeen oja itse vedetään ulos. Sen syvyyden tulisi olla noin 40-50 cm.
 3. Sitten on täytettävä tyyny, jossa on 10 cm hiekkaa ja 10 cm soraa. Nämä kerrokset ovat hyvin särkyneitä.
 4. Tämän jälkeen teräsvaijereista valmistettu vahvistettu runko hitsataan kaivoon.
 5. Sitten kaivon molemmille puolille asennetaan puiset muottipaneelit.
 6. Sekoittimeen sekoitetaan sitten laastin, joka koostuu 1 osasta portland-sementistä, 2 hiekan osasta, 1 osa murskattua kiveä ja tarpeeksi vettä.
 7. Sitten seos laitetaan muottiin.
 8. Samanaikaisesti betonin kaatamisen kanssa on välttämätöntä sijoittaa kaikki tarvittavat viestinnät pohjaan, esimerkiksi jätevesiputket. Lisäksi ilmanvaihtokanavat on jätettävä pohjaan.

Määritetyn ajanjakson jälkeen säätö on eristettävä ja vedenpitävä. Tämän jälkeen voit jatkaa talon seinien rakentamista.

Talon slaydite-lohkojen laskeminen. Laskentayksikkö

Ennen lohkojen hankkimista sinun on laskettava tarvittava numero. Esimerkiksi annamme 10 x 10 m: n kokoiselle rakennukselle tarvittavan materiaalin laskemisen. Olkoon se kaksikerroksinen rakennus, jonka kattokorkeus on 3 m ja kokonaispinta-ala 200 m².

Ensiksi lasketaan ulkoseinien pituus kehällä pitkin: 10 + 10 + 10 + 10 = 40 m.

Sitten on tarpeen määrittää niiden pinta-ala, tätä tarkoitusta varten talon ympärys kerrotaan kaksikerroksisen talon kokonaiskorkeudesta: 40 ∙ (3 + 3) = 240 m².

Tämän jälkeen sinun on määritettävä haluttu lohkojen määrä. Tee näin moninkertaista seinien pinta-ala lohkojen lukumäärää kohden 1 m². Jos kyseessä on tavallinen materiaali, jonka mitat ovat saumat huomioon ottaen 40 × 20 × 20 cm, se on yksi neliömetri 12,5 kappaletta. Joten rakennuksen seinissä tarvitset: 240 × 12,5 = 3000 lohkoa.

Lohkojen asettaminen: vaiheittaiset ohjeet

Suositukset seinien rakentamiseksi:

 1. Seinien asentaminen on aloitettava yhdestä kulmasta. Laita useita rivejä pyramidin muotoon. Tarkista oikea muuraustaso ja luota.
 2. Interblock-saumojen koon on oltava vähintään 1 cm.
 3. Lohkot on sijoitettava siten, että vierekkäisten rivien saumat eivät täsmää.
 4. Laukaise kaikki pyramidin kulma ja venytä rakennuksen johto niiden väliin. Se näyttää tarkan tason myöhemmästä munimisesta. Seuraavaksi aloita seinien rakentaminen johtoon.
 5. Jokainen 3-4 taso vahvistaa muuraustankoja. Kulmissa ne on taivutettava.
 6. Vahvikkeita varten voit käyttää ja teräsverkkoa. Jos talossa on koristeellinen tiili, se on vapautettava ulkopuolisten seinien tason ulkopuolelle. Tämä on välttämätöntä joukolle viimeistelyjä ja sardeldi-betonilohkoja.
 7. Laakerin seinät ja väliseinät ovat parhaiten rakennettu samanaikaisesti. Kun tämä ei ole mahdollista, varuste on jätettävä rakenteeseen tulevan seinän vieressä, joka sitten yhdistää ne.
 8. Ensimmäisen kerroksen ympäryksen varrella on kaadettava teräsbetonivyö. Kuorman uudelleenjakaminen on välttämätöntä lattialevystä.

Kuin lämmittää taloa

Savirauta menettää osan lämmöneristysominaisuuksista. Tämän perusteella talo on eristettävä.

Mineraalivilla sopii parhaiten tähän. Se sopii esiasennettuun kehykseen kahdessa kerroksessa. Eristys on suojattava ulkopuolelta vedeneristämällä ja sisäpuolisella höyrysulkukalvolla. Lämpöeristys on asennettu valmiiksi valmistettuihin seiniin. Ne on kääritettävä, kuivattu ja puhdistettava lian ulkopuolelle.

Lämmöneristyksen rooli voi toimia ja vaahtoa. Tämä materiaali, toisin kuin mineraalivilla, on höyrytiivis. Sen vuoksi sitä ei tarvitse suojata kondensoitumiselta. Miinus vaahto - rakkaus jyrsijöille. Jotta ne eivät päässeet eristykseen, se on kipsin alla.

Savi-betoniseinien lämpöeristys on parhaiten tehty ulkopuolelta. Tämä tuottaa vähemmän lauhdetta, jolla on tuhoisa vaikutus taloon.

Ammattimaiset vinkit

Ceramsite-rakennusta ei voi pitää pitkään ilman ulkoista pinnoitetta. Kosteutta ja jäätä aiheuttavat huokoiset seinät hajoavat. Tämän vuoksi niiden vahvuus vähenee merkittävästi.

Rakennuksen on oltava vesitiivis. Jos et. Se seinää alkaa kastua. Erityisesti suljettavien rakenteiden alaosat ovat tämän alaisia. Liiallinen sisäilman kosteus aiheuttaa homeen moninkertaistumisen. Venäjän pohjoisosassa ja Keski-alueilla sardeldi-betoniseinät on eristettävä. Näille alueille materiaalin lämmönjohtavuus ei ole tarpeeksi alhainen. Ceramsite-elementtejä ei voida käyttää säätiön rakentamiseen. Niillä ei ole riittävästi kosteutta. Myös lisäbetonineristyksen pohjalla oleva sardelliitti-betoni erittäin nopeasti romahtaa.

Laajennetut savilohkot vaativat suuresti kotimaisen rakentamisen. Heillä on paljon etuja ja pieni luettelo haitoista. Samaan aikaan voit rakentaa oman talosi ulos tästä materiaalista omilla käsillänne.

Katso julkaistu video. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa sardeldi-betonilakan talon rakentamisesta yksin:

Kuinka rakentaa talo sardeldi lohkojen omalla kädellä?

Ehkä ei ole yhtään perhettä, joka ei unelmoi viihtyisästä, lämpimästä kodista. Usein unelmat rikkoavat elämän todellisuutta, joka liittyy asian aineelliseen puoleen. Tällaisissa tapauksissa sinun on kiinnitettävä huomiota laajennetun savibetonilohkon taloon. Rakennusmarkkinoilla tämän kevytbetonin tuotteet eivät ole menettäneet suosiotaan useiden vuosikymmenien ajan edullisen hinta-laatusuhteen ansiosta. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin rakennusmateriaalien ominaisuuksia, tekniikkaa sen kanssa työskentelemisen kanssa. Selvitämme, kuinka rakentaa sardeldi-betonilohkojen talo, jotta se lämmittää lämpöä paitsi meille, myös lapsillemme, lastenlapsillemme ja lastenlastensa.

Talon laajennettuja savipaloja

Laajennettu savi - ominaisuudet, edut, haitat

Kevytbetonista valmistetut tuotteet, joiden pääasiallinen täyte on paistettuja savipellettejä, ovat erittäin vaatimattomia pienien kerrosten yksityisten talojen rakentamisessa sekä maanrakennusten ja lisärakennusten rakentamisessa. Laajennettu savi - kevyt, ympäristöystävällinen, huokoinen ja samalla kestävä materiaali.

Kun pelletit sidotaan sementtilaastiin, saadaan tuotteita, joilla on monia positiivisia pisteitä:

 • korkea lämmönjohtavuus. Savirautaa sisältävien suurien ilmatyyppien vuoksi jopa sardelli-betonilohkojen puoli-lohko-talo takaa täydellisesti lämmön talvella ja viileyden kesällä;
 • pieni paino Jos haluat vähentää pohjan kuormitusta, käytetään savi-betonilohkoja. Omistajien arviot vahvistavat, että kuormituksen vähentäminen vaikuttaa myönteisesti säätiön toimintaan;
 • lujuusominaisuudet. Ensimmäisellä tuntemuksella materiaaliin saattaa tuntua, että laajentuneiden savilohkojen talon rakentaminen ei ole perusteltua lisääntyneen haurauden vuoksi. Materiaali on todellakin altis iskujen kuormitusten vaikutuksille. Mitä tulee puristusvoimiin, tässä indikaattorissa oleva komposiitti on monien rakennusmateriaalien edellä;
 • parannetut äänieristysominaisuudet. Täyteaineen sisältämien samanlaisten aukkojen ansiosta seinämateriaaleja, jotka perustuvat laajennettuun saveen, erotetaan äänieristyksellä. Kun ikkunoiden ja oviaukkojen äänenvaimennus on asianmukainen, jopa kiireisessä kaupunkialueella, tällaisissa rakennuksissa on aina mukava äänenvoimakkuus;

 • ympäristöystävällisyys. Koska valmistuksessa käytetään vain luonnon alkuperää olevia komponentteja, ympäristöystävällisyysindikaattori on melko korkea;
 • alhaiset kutistumisnopeudet. Tämä indikaattori voidaan ymmärtää rakennuksen toiminnan aikana. Pitkän ajan kuluttua halkeilua ei näy seinille, kuten usein ilmastoiduilla betonituotteilla.
 • Edut, jotka eivät vaikuta työn laatuun, mutta parantavat mielialaa materiaalin hankinnassa ja rakennustoiminnan valmistuksessa, ovat:

  • alhaiset tuotantokustannukset. Käytettäessä helposti saatavilla olevien komponenttien valmistuksessa voit ylläpitää useimpien kehittäjien käytettävissä olevaa hintaluetta.
  • helppo laittaa. Yksittäisten elementtien pienet mitat ja paino mahdollistavat nopeammin asennuksen;
  • lisääntynyt pinnan karheus, joka parantaa adheesiota viimeistelykoostumuksilla ja helpottaa vuorauksen työtä.

  Tutkittaessa ansioita, voit tehdä hätäinen johtopäätös, että ihanteellinen talo on valmistettu laajennettu savi betonilohkoja. Omistajien arviot vahvistavat suurelta osin tämän lausunnon.

  Mutta rakennusmateriaalien valitseminen ei ole kannattavaa, jotta sattumanvarkaisiin haittoihin, joihin kuuluvat:

  • lisääntynyt huokoisuus. Suuri määrä ilman huokoset vaikuttavat toisaalta parantamaan lämmönjohtavuutta ja lisäävät äänieristysominaisuuksia ja toisaalta parantaa kosteuden imeytymistä. Siksi seinien pakolliseen vedenpitävyyteen liittyvien sardelliittibetonielementtien talojen rakentaminen;

  Laajennettu savi lohko osassa

 • vähentää lämmönjohtavuutta verrattuna solujen betoniin. Tältä osin laajennetuista savibetonilohkojen talojen hankkeet sisältävät laatikon eristysvaatimukset;
 • ulkonäkö, joka tarvitsee lisää viimeistelyä. Peitteenä, voit käyttää koriste-paneelit, laatat, sivuraide.
 • Edut ja haitat auttavat valmistamaan asianmukaisesti valmistelutöitä.

  Laskin keramzitobetonnyh estää talon

  Yksi rakentamisen valmisteluvaiheista on suunnitteluvaihe. Hankkeen kehittämisen ja koordinoinnin jälkeen on tarpeen laskea materiaalien tarve. Määritä tarvittava määrä rakennusmateriaalia voi olla itse. Otetaan esim. Yksikerroksinen betonibetonilevy, jonka mitat ovat 10x20 m ja kattokorkeus 3 m.

  Laskenta voidaan tehdä kahdella tavalla:

  Kun lasketaan tarvittava määrä elementtejä ensimmäisessä suoritusmuodossa, toimimme seuraavan algoritmin mukaisesti:

  1. Määritä seinien kokonaispinta-ala. Meidän tapauksessamme - (10 + 10 + 20 + 20) х3 = 180 m².
  2. Laske yksiköiden määrä per m². Elementille, jonka mitat ovat 400x200x200 mm, tämä on 12,5 kappaletta (1 / 0.4x0.2 = 12.5).
  3. Kerro seinien kokonaispinta-ala ja määrä 1 m² - saamme vaaditun määrän tuotantoyksiköitä - 180x12,5 = 2250 kappaletta.
  Kuinka monta savi lohkoa tarvitsee rakentaa talon

  Laskennan toinen versio on samanlainen kuin ensimmäinen, vain laskujen suorittamisen yhteydessä, mutta ei käytettyjen pinta-alaindikaattoreiden vaan muurausmäärien ja yhden tuotantoyksikön arvot.

  On syytä korostaa, että ikkunan ja oven aukkoja ei oteta huomioon laskentaprosessissa. Tämä tehdään tietoisesti rakennusmateriaalien menetyksen aikana työn aikana.

  Rakennamme talo sardeldi lohkojen

  Kun olet käsitellyt tuotteiden ominaisuuksia, etuja ja haittoja, kun olet tutkinut rakennusmateriaalien tarpeellisuuden laskentamenetelmiä ja ostanut sen, voit jatkaa rakennustöitä. Rakentaa vahva ja kestävä sardeldi-betonilohkon talo omalla kädelläsi kiinni todistetuista tekniikoista.

  Yleinen rakennealgoritmi sisältää:

  • perusta rakentaminen;
  • Walling;
  • kattojärjestely;
  • vedenpitävä, eristys, vuori.

  Pidäthän jokaisesta asiasta.

  Pohjapaneeli laajennetun savibetonilohkon taloon

  Kun valitset perustan, sinun on ensin keskityttävä maaperän rakenteeseen ja koostumukseen sekä pohjaveden tasoon.

  Pohjapaneeli laajennetun savibetonilohkon taloon

  Kevytbetonista valmistetuista rakenteista on vain kolme tyyppiä:

  Maan analysoinnin jälkeen rakennustyömaalla voit määrittää, mitkä säätiöt olisivat edullisia. Laattapohja on perusteltua liikkumattomille epävakaalle maaperälle. Suuren alueen ja suuren lujuuden ansiosta se pystyy kompensoimaan taivutuskuormat ja estämään materiaalin halkeilua maaperän leikkureiden aikana. Mutta on olemassa vivahde, jonka täytyy tietää - laattapohja on työläs järjestelyssä.

  Pile-pohjalla on monia etuja, kun se on pystytetty maaperään, joka on altis pakkaselle. Se on korvattavissa tapauksissa, joissa on tarpeen rakentaa rakennusta paikalle, jossa on kaltevuus. Mutta paalusäätiö epätasaisesti jakaa maaperän liikkeiden aiheuttamat kuormat. Siksi ruuvirakenteen valinta kevytbetonin taloon punnitse huolellisesti edut ja haitat.

  Optimaalinen, pohjaveden vähäinen esiintyminen on nauhan perusta.

  Siinä on useita etuja verrattuna muun tyyppisiin alustoihin:

  • jakaa tasaisesti kuorman, joka estää halkeamien esiintymisen;
  • voit itse täyttää, koska työvaiheessa ei tarvita suuria laitteita;
  • sallii täydellisen kellarin järjestelyn.
  Kuinka kaataa nauha säätiö

  Tee työtä kaistaleen juoksuttamiseksi seuraavan algoritmin mukaisesti:

  1. Suunnittele sivuston pinta. Juurata puut ja pensaat. Poista matala kasvillisuus käsin tai kemikaaleilla.
  2. Aseta pohja tappeilla ja köydellä.
  3. Kaivaa kaivo syvyyteen, joka on suurempi kuin maaperän jäädyttäminen. Trimmaavat kaivon seinät ja pohja.
  4. Valmistele ja asenna muotti. Muotoilua varten voit käyttää leikkuulaudat tai käyttää vaneripaneeleja.
  5. Kaada roska-hiekka seos kaivantoon. Tee tamper.
  6. Kokoa vahvikeharja. Metallivarsien liitos voidaan tehdä hitsaamalla tai sidotuilla langoilla.
  7. Valmista konkreettinen ratkaisu reseptin mukaan. Käytä konkreettista ratkaisua, joka ei ole alempi kuin M400.
  8. Kaada valmis yhdiste kaivantoon. Liuota liuos varovasti ilmakuplien poistamiseksi.
  9. Tasaa pinta. Peitä polyeteeniä kosteuden säilyttämiseksi.
  10. Kun kovettumisprosessi on valmis, poista muotti.
  11. Käytä vedenpitävää pohjaa.

  Kun vahvuusjoukko on edennyt laatikon rakentamiseen.

  Muurausseinät

  Rakennustöiden tarkoituksena on rakentaa sora-betoni-lohkojen kaksikerroksisen talon seinät sekä yleinen algoritmi sardelliitti-betonilohkojen maa-talo:

  1. Aseta ensimmäinen rivi. Aloita työntäminen kulmavyöhykkeeltä.
  2. Tee horisontaalinen ohjaus tason kanssa.
  3. Aseta seuraava krs, siirrä elementit alempaan tasoon kolmanteen tai puoleen paksuudesta.
  4. Vahvista muuraus joka 3-4 riviä. Käytä tätä metallitankoa tai vahvistusverkkoa varten.
  5. Vahvista oven ja ikkunan aukot.
  6. Ylimmällä tasolla heittää panssaroidun hihnan asentamalla kattorakenne.

  Työn päätyttyä siirrä katon asennus.

  Kattojärjestely

  Katto ja säätiö - rakenteen kestävyyden lupaus. Ennen kuin asennat katon, harkitse suunnittelua, valitse sopiva lattiamateriaali. Säästä, kun valitset katemateriaalin ei ole sen arvoista.

  On tärkeää, että se on:

  • kestävä;
  • kestävä;
  • kestävät luonnolliset tekijät;
  • ympäristöystävällisiä.
  Kotikatto

  Valmistakaa seuraavat materiaalit katon asennukseen:

  • puupalkki 150x150 mm Mauerlatille;
  • laatikoiden leikkuulauta;
  • kateaineita;
  • laitteisto rakenneosien asennukseen.

  Ohjaa dokumentaatio, koota runko ja kiinnitä kateaine.

  Laajennettujen savilohkojen talon lämmitys

  Sisäpohjan rakennukset on eristettävä. Kehittäjillä on usein kysymys siitä, miten eristää sardeldi-betonilohkon talo. Mikroilmaston ylläpitämiseksi on toivottavaa asentaa lämpöeristys sekä sisä- että ulkopuolelle. Tällainen integroitu lähestymistapa eristykseen pienentää edullisen lämpötilan ylläpitokustannuksia.

  Sen sijaan lämmittää taloa laajennetuista savibetonilohkoista ulkona

  Ulkoinen eristys on tärkeää valita paras lämmöneristin.

  Sardelliittien lämpöeristys

  Yleisimpiä insulanteja ovat:

  • vaahtomuovi. Se on ominaista alhainen hinta, helppokäyttöisyys ja helppokäyttöisyys. Haitat - Jyrsijöiden syttyvyys ja vahingot;
  • mineraalivillaa. Kustannukset vaihtelevat kohtuullisella hinnalla, lisääntyneet lämmöneristysominaisuudet. Kun laitat sen rakennuksen ulkopuolelle, on ehdottoman tärkeää käyttää vedenpitävyyttä;
  • etupaneelit. Ero korkeaan hintaan ja lisääntynyt asennuskustannusten taso. Asennustekniikka takaa lämpöeristyksen tehokkuuden.

  Jokin ehdotetuista vaihtoehdoista on oikeus elämään. Valinta riippuu taloudellisista mahdollisuuksista.

  Arvioidut rakennuskustannukset

  Rakennuksen arvioidut kustannukset voidaan saada summalla seuraavat menot:

  • hankkeen dokumentaation kehittäminen ja hyväksyminen;
  • materiaalien hankinta säätiön, seinien, kattojen, viimeistelyn;
  • rakennusmateriaalien toimituskustannukset työmaalle;
  • työntekijöiden palveluiden kustannukset.

  Nykyisillä hinnoilla voit saada likimääräisen hinnan ja suunnitella tulevien kustannusten määrän.

  Kuinka rakentaa talon, joka on valmistettu laajennetusta savesta omiin käsiisi

  Talon rakentaminen omiin käsiisi vaatii syvää tietoa. On tärkeää tietää, mitä materiaalia on parempi valita, miten työskennellä sen kanssa ja mitä ongelmia sinulla voi olla prosessissa. Talot, jotka on valmistettu laajennetuista savielementeistä, ovat lämpimiä ja mukavia elää, mutta rakennettaessa niitä on tärkeää, että materiaali on valittu oikein tiheyden ja voimakkuuden suhteen, ja seinäteknologiaa kunnioitetaan.

  Lohkotyypit

  Ennen kuin rakennat omia seiniä, sinun on valittava materiaali. On jo todettu, että talo on rakennettu sardeldi-betonilohkosta, mutta tämä ei riitä. Niiden lajikkeista on melko suuri määrä, joista kaukana rakentamisesta poistuva henkilö menettää helposti. Tärkein luokittelu perustuu kahden tiheyden ja lämmönjohtavuuden ominaisuuksien yhteiseen arviointiin.

  Keramzit-betonilohkon rakenne

  Näihin perustuen muurausseinien savi-betoni-lohkot voidaan jakaa:

  • rakentamiseen;
  • rakentaminen ja lämmöneristys;
  • lämpöeristys.

  Ensimmäinen tiheys on 1200-1800 kg / kuutiometri. Ne ovat riittävän vahvoja, joten niitä voidaan käyttää monikerroksisen rakennuksen seinän rakentamiseen. Materiaalin tiheys on lähellä tiiliä (1800 kg / m3), joten käyttöalue on suunnilleen sama. Lämpöominaisuudet ovat myös samankaltaiset, joten seinämän paksuus on myös sama ja useimmissa maanosissa on 510-770 mm.

  Niiden lujuutta ja tiheyttä voidaan käyttää omien kantavien seinien asettamiseen ilman pelkoa.

  Toinen ryhmä - tuotteet, joiden tiheys on 700-1200 kg / m3. Ne ovat ihanteellinen vaihtoehto yksityisen talon rakentamiseen omilla käsillään. Jos rakennat tällaisia ​​sardelliittibetonielementtejä, ne ovat riittävän vahvoja matalalle rakennukselle, mutta samaan aikaan niillä on alhaisempi lämmönjohtavuus kuin keraamiset tiilet.

  Kevytyhdistelmälohkojen tyypit

  Kolmannessa luokassa tiheys on 500-700 kg / m3. Pieni tiheys mahdollistaa melko hyvän lämmöneristyskyvyn. Tällaisten kevyiden aggregaattituotteiden haittana on alhainen kantokyky, koska tiheyden vähentyessä lujuus vähenee. Tällaisia ​​lohkoja ei käytetä seinien asentamiseen. Ne sopivat ulkoseinän ulkovaippaan ja toimivat lämmittimenä.

  On parempi käyttää tämäntyyppisiä tuotteita toisessa ryhmässä. Tässä tapauksessa kestävämpiä sardelliittibetonielementtien sisempi versio ottaa kuorman lattialta, katolta, hyödylliseltä ja lumelta ja eristystuotteiden ulkovaihto vähentää seinän paksuutta ja eristää talon.

  Tiheyden lisäksi keramit-betonituotteita erotellaan riippuen niiden sisältämien aukkojen lukumäärästä:

  • lohko, jonka tyhjyys on 30%;
  • lohko, jonka läpäisy on 40%;
  • corpulent lohko.

  Tuotteiden määrä

  Määritettäessä, mitä tuotteita tulee käyttää lujuuden vuoksi, sinun on kiinnitettävä huomiota muurattujen seinien lämpösuojaan omiin käsiisi.

  Tarvittava paksuus määrittää tuotteiden sardelliitti-betonin mitat.

  Useita eri tarkoituksia varten tehdyissä DIY-muurausseinissä voit tehdä seuraavat suositukset:

  • ulkoinen - lohkojen paksuus on 400 mm;
  • sisä - 190 mm.
  • väliseinät - 90-120 mm.

  On myös syytä kiinnittää huomiota materiaalin tiheyteen, sitä alhaisempi se on, sitä paksumpi on suositeltavaa käyttää lohkoja seinämille.

  Rakennustekniikka

  Lohkojen rakentamisella on useita ominaisuuksia. Seuraavat toimenpiteet voidaan antaa perustaustyön valmistumisen jälkeen:

  1. Vedenpitävyys pohjan reunalla. Tämä on pakollinen tapahtuma. Materiaalina voit käyttää bitumia roll-on okleechnye materiaaleja, kuten katto huopa, linokrom tai hydroisoli. Vedeneristys takaa kahden tyyppisen materiaalin turvallisuuden, jotka eroavat toisistaan ​​ominaisuuksiltaan mutta koskettavat toisiaan.
  2. Kellarin muurausseinien alku laskeutuu kulmiin. Lohkot asetetaan muurauslaastille. On tärkeää muistaa, että sementti-hiekkalaastilla on erittäin korkea lämmönjohtavuus ja se vaikuttaa kylmien siltojen syntyyn. Rakentaa lämmin talo on varastoida juutti nauha. Ratkaisu sijoitetaan vain seinän reunojen reunojen yli, ja keskelle johdetaan lämmitin, joka estää lämmön menetyksen rakenteen heikkojen kohtien kautta. Tällaisen ratkaisun hylkääminen vähemmän työvoimavaltaisia ​​ja kalliita sementtiliitoksia, joiden paksuus on 10-15 mm, johtaa korkeampiin kustannuksiin talon lämmitykseen käytettäessä. Ehkä jopa kondensaatin ulkonäkö seinärakenteiden sisäpintaan nivelissä.
  3. Asennus ei poikkea työtilasta tai vaahtotasosta. Tuotteet asetetaan ligaatiolla (pystysuoraa saumaa ei saa laajentaa).
  4. Jokaisen 3-4 rivi-lohkon jälkeen on tarpeen asettaa vahvistuspalkit saumaan. Kiven päällä on uria. Rakennetulle lujitukselle on riittävästi kaksi tankoa, joiden läpimitta on 12-14 mm (riippuen talon lattiamääristä ja suunnittelun kuormituksesta). A-luokka 400 on tarpeen ostaa. Pintaprofiilista johtuen se tarttuu hyvin laastiin ja sillä on hyvät lujuusominaisuudet. Voit myös suorittaa vahvistusverkon.
  5. Lisävahvistusta tulisi antaa heikossa ja raskaasti kuormitetussa paikassa. Näihin kuuluvat: rivi ikkunan aukon alla, kantokaiteiden, laattojen ja palkkien tukialue. Täytä tässä tapauksessa lisää tangot. Paikoissa, joissa palkit ja kattotuolit ovat tuettuja, voidaan lisätä ylimääräisiä vahvikkeita betonista valmistettuja lisätyynyjä. Pieniä katkoja varten tämä tapahtuma ei ole toteutettu, mutta jos haluat estää suuren aukon tai sijoittaa pitkän aikavälin säteen, tukipyyhkeet ovat pakollisia.
  6. Lattian asettamisen jälkeen sinun täytyy luottaa siihen päällekkäisyydestä. Laajennettu savi on vahvempaa kuin vaahtobetoni, mutta sillä ei ole riittävää lujuutta kestääkseen epätasaisesti jakautuneen kuorman. Lattialevyt tuetaan vain yhdestä reunasta, minkä vuoksi epäkeskisyys ilmenee (kuorma ei toimi keskitetysti), mikä voi johtaa lohkojen tuhoamiseen. Tämän välttämiseksi paikoissa, joissa kattoja tuetaan, kaadetaan monoliittinen, vahvistettu betonihihna. Se jakaa tasaisesti kuorman ja estää seinän rakenteiden vaurioitumisen. Lisäksi sen vuoksi se lisää rakennuksen jäykkyyttä. Hihnan kaatamisen jälkeen on välttämätöntä kestää aikaa, joka on 70%: n vahvuudesta. Normaaleissa olosuhteissa (+ 20ᵒS) tämä prosessi kestää 1-2 viikkoa. Seuraavaksi laita levyt ja mene seuraavaan kerrokseen.
  7. Monoliittinen vyö on vakava kylmäsilta, joten se lämpenee ilman epäonnistumista ulkona. Tämä tehdään käyttämällä vaahtomuovia tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. On parempi tehdä valinta toisen vaihtoehdon puolesta.
  8. Kun muuraus on valmistunut, seinäsuojukset lämmitetään (jos tällainen tapahtuma on säädetty) ja julkisivu on asennettu ja sisätilat viimeistellään.

  Slaydite-rakennuksen rakentaminen ei ole monimutkainen prosessi. On vain tärkeää valita oikeat tuotteet ja antaa kaikki lisätoimenpiteet voiman ja lämmönkestävyyden lisäämiseksi.

  House of claydite lohkoja omilla käsillä

  Artikkelin sisältö

  • 1. Käytetään laajennettua savea
  • 2. Halutun lukumäärän laskeminen
  • 3. Rakennustekniikka
  • 3.1 Säätiö
  • 3.2 Muurausseinät
  • 3.3 Kattorakenteet
  • 3.4 Ulkovaippa
  • 4. Video

  Ulkomaisissa maissa suosittu savi-betonilohkareita käytetään yhä useammin matala-talojen rakentamisessa maan avoimissa tiloissa. Oletko pitkään haaveillut yksityisestä kotisi poissa kiireisestä kaupungista? Tänään on aika tulla totta unelmasi. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka rakentaa savi lohkojen talo omiin käsiinsä lyhyessä ajassa, vähimmäiskustannuksin, sekä aineelliselta että fyysiseltä.

  Laajennetun saven käyttö

  Laajennetuista savielementeistä valmistettu talo ei tarvitse erityistä huolellisuutta, ja se on erotettu pitkillä käyttöiänaloilla. Mökkien tai maanrakennusten rakentamiseen käytettiin pääasiassa monilevyjä ja runsaasti sardeniittia. Jos aiot rakentaa yksikerroksisen talon, jossa on vaalea puinen katto, on parempi nostaa seinät kiinteistä lohkoista. Kahden tai useamman kerroksen rakennuksissa käytetään molempia lohkotyyppejä.

  Monikerroksisissa lohkoissa on molemmilla puolilla uria ja harjanteita, jotka mahdollistavat asennuksen pystysuorille liitoksille ilman laastia. Tätä asetusta kutsutaan päittäisliitokseksi ja se on suunniteltu parantamaan seinän lämmönjohtavuutta vähentämällä kylmäsiltojen lukumäärää.

  Tulevan talon projekti tulee tilata korkeasti koulutetulta asiantuntijalta. Erilaisten vivahteiden keskustelussa olisi kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että talo rakennetaan savielementeistä. Oikein suunniteltu projekti, jossa on kaikki koot, auttaa välttämään erilaisia ​​ennakoimattomia tilanteita, jotka huonontavat rakenteen laatua.

  Muiden rakennusmateriaalien käyttämien laajennettujen savilohkojen edut:

  1. Ekologinen puhtaus.
  2. Lohkojen resistanssi erilaisiin ulkoisiin vaikutteisiin.
  3. Lisääntynyt valmistettavuus.
  4. Matala veden imeytyminen.
  5. Claydite on erinomainen eristävä ominaisuus.
  6. Pieni massatuote ei edellytä voimakasta perusta laitetta.

  Vaaditun lukumäärän laskeminen

  Voit säästää rakennuskustannuksia, jos osaat laskea talon savi lohkoja. Tarkimmat laskelmat tarvitsevat hankkeen kotona. Sieltä voit määrittää rakennuksen koon. On tarpeen kerätä ulkoisten ja sisäisten kantavien seinien pituus. Tuloksena on talon kaikkien seinien pituus, jonka on kerrottava tilojen korkeudella. Laskennan jatkamiseksi sinun tulee tietää ulkonevien seinien paksuus ja rakennuksen käyttämien lohkojen koko. Laskelmissa saatu viimeinen luku kerrotaan seinien ulkonevalla paksuudella. Tulos - talon kaikki seinät.

  Kun ostat savielementtejä, karkota tilavuutta ja varmista, että siihen lisätään jopa 5% ennakoimattomissa tilanteissa. Tämä voi olla taistelu tai yksittäisten elementtien avioliitto.

  Rakennustekniikka

  Harkitse talon rakenteen vaiheistettua tekniikkaa.

  perusta

  Jos projektissa on kellari, perustuksen on rakennuttava betonilohkoilta. Tavalliselle talolle, jossa on laajennettuja savipilareita.

  1. Puhdista rakennuspaikka perusteellisesti ja tasoita se.
  2. Kaivaa kaivo, jonka syvyys riippuu maaperän tyypistä ja pohjaveden pinnasta rakentamisen alueella.
  3. Kuopan pohjassa täytä 30 cm: n kerroksissa suuri osa hiekasta ja murskakivestä.
  4. Asenna puiset suojakotelot ja muottipesät.
  5. Betonisekoitin hienon jauheen, hiekan, sementin ja veden murskatun kiven valmistamiseksi. Kaada pohja.

  Asennuksen aikana talon alapuolelle on sijoitettava välittömästi putket vesihuoltoon ja viemäröintiin. Älä unohda laiteventtiilejä rakennuksen ympäryksen ympärillä.

  On tarpeen jättää säätiö jäädytettäväksi vähintään kaksi viikkoa ja edullisesti kolme kuukautta. Tänä aikana pohja puristuu painonsa alapuolella, mikä parantaa koko rakennuksen rakennuksen laatua. Estääksesi kosteuden pääsemästä kellariin ja pohjaan, sinun on laadittava laadukas vedeneristys.

  Muurausseinät

  Vedä johto kulmasta toiseen nurkkaan työn mukavuuden vuoksi. Muurausseinät alkavat kulmalla. Sen jälkeen, kun kulmikappale perustettiin, pystysuoraan ja horisontaaliseen järjestelyyn. Kun olet lopettanut ensimmäisen rivin asettamisen, jatka toisen asennuksen tekemistä. Muista suorittaa rivitys rivien välillä.

  Lohkojen välisen sauman korkeuden tulee olla 10 mm. Lohkojen välissä ei saa olla tyhjiä aukkoja, joten kaikki nivelet on huolellisesti voiteltava liuoksella.

  Jos haluat kodin lämpimän ja viihtyisän, suosittelemme sekä laajentuneiden savilohkareiden asentamista eristyksen asentamisen ja ulkokoristeluelementin kanssa. Tämä voi olla edessä oleva tiili, erikoislaikat tai muut materiaalit.

  Tiilien käyttäminen rakennuksen verhousta varten on välttämätöntä muodostaa muuraus sisä- ja ulkokerrosten välissä käyttäen lasikuitua tai verkkoa. Erityistä huomiota kiinnitetään ikkunoiden ja oviaukkojen muodostavien lohkojen asettamiseen.

  Jokainen rivi muurata tarkistaa vaaka-ja pystysuoraan.

  Seinien vahvistaminen joka neljäs rivi auttaa tekemään rakennuksen jäykkää. Tätä varten tarvitset liittimiä tai muurausverkkoa. Seinien asentamisen jälkeen sinun on asennettava teräsbetonista tai tavallisesta tiilestä valmistettu vahvikevauha.

  Kattorakenteet

  Mitä paremmin runkojärjestelmä on tehty, sitä luotettavampi kattorakenne on. Laajennettuja savilohkoja tulisi käyttää myös tarrojen asettamiseen. Älä unohda tarvetta suorittaa lämpöeristys- ja vesitiivistystyötä ennen kattotiilman asennusta. Erityishuomiota tulisi kiinnittää savupiippujen asentamiseen.

  Ulkopäällyste

  Laajennettujen savilohkojen taloja voi olla viilutettu erilaisilla materiaaleilla. Halvin tapa on lopettaa rakennus hiekalla ja sementtielementillä. Voit tehdä säännöllisen tai koristeellisen kipsiä ja maalata rakennuksen haluamallasi värillä.

  Luonnonkivi näyttää esteettisesti ja ylellisesti. Mikä tärkeintä, sen ominaisuuksissa oli erinomainen indikaattori pakkasvasteesta.

  Taloudellinen päin - polyuretaanivaahtomuovia ja tiililevyä. Erinomainen ympäristöystävällinen materiaali säilyttää täydellisesti lämpöä pakkasessa ja elämää viileässä lämmössä.

  Joten kerroimme, kuinka rakentaa talon savi lohkojen, niin että se osoittautui lämmin ja luotettava. Kuinka tehdä savielementtien sisätilojen pinnoittaminen, lattian asentaminen, ristikkorakenne, viestintäjärjestelmien tarjonta ja muut teokset, joita voit lukea seuraavissa artikkeleissamme.

  video

  Tarjoamme sinulle videon, josta opit oikein laittaa sardelliittibetonikon kulma.