Rinteessä oleva perustus: sopivan tyyppisen alustan valinta ja asennus

Rakentaminen säätiö tasainen tontti nykyaikaisen teknologian on helppoa. Kuitenkin joskus rakennustyöt sijaitsevat jyrkillä rinteillä. Kaltevilla pinnoilla sijaitsevilla taloilla on etunsa: ne ovat paremmin suojattuja tuulelta ja tulvilta ja ovat kustannustehokkaampia. Lisäksi näkymä vuorelta on tavallisesti vaikuttava. Suurten sademäärien ja maaperän veden vaikutuksen alaisena maaperä vähitellen pehmentää.

Tulevaisuudessa tämä voi johtaa maaperän ylemmän kerroksen siirtymiseen. Jos haluat suojata itsesi haitallisilta seurauksilta, sinun on oikein valittava ja rakennettava säätiö. Miten tämä tehdään, kerro tästä artikkelista.

Erityisominaisuudet

Talon rakentaminen rinteelle ei ole helppo prosessi, joka edellyttää erityistä lähestymistapaa ja tekniikan noudattamista, koska säätiö on kunkin rakennuksen tärkein osa. Kaltevalle pinnalle valitaan yleensä nauha, kasa tai porrastettu pohja.

Ensin sinun on laskettava kaltevuuskulma, mitattuna prosentteina. Jos kaltevuus on noin 10 prosenttia merkki, se osoittaa korkeaa harhaa. Jyrkempi rinne, sitä enemmän ponnisteluja ja materiaaleja tarvitaan. Jos kaltevuuskulma ei ole yli kahdeksan prosenttia, niin podgorny-osa voidaan kaataa maaperään. Jos kulma on yli kahdeksan prosenttia, sinun täytyy rakentaa kellari.

On syytä muistaa, että kaltevalla alueella sijaitseva säätiö voi olla korkeintaan neljä leveydeltään. Ennen rakentamista, sivusto on jaettava neliöihin ja kullakin niistä, jotta ryhdytään maanviljelijöihin.

Ribbon säätiö - yksi suosituimmista malleista tänään. Asiantuntijat kuitenkin suosittelevat tämäntyyppisen säätiön rakentamista vain rinteille, joilla on vähimmäiskaltevuus. On myös syytä harkita eri vasta-aiheita tarkastajien.

Nauhatyökalu on suljettu raudoitettu betonipalkki ja se asetetaan sekä ulko- että sisäseinien alle tarvittaessa. Tämä tyyppi sopii rakenteille, joilla on raskas päällekkäisyys, sekä jos suunnitelmat sisältävät kellarin perustamisen. Kaistalevyä on kaksi tyyppiä: monoliittinen ja esivalmistettu.

Pile-pohja on paalujen kiinteä rakenne, joka haudataan maahan ja liitetään ylhäältä tukien avulla. Monet asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että paalusäätiö on paras rinteiden tukirakenteiden rakentamiseen. Tämä on tehokas ja käytännöllinen vaihtoehto säätiön järjestämiseksi millä tahansa syvyydellä.

Asennusprosessi on yksinkertainen, vaikkakin se vaatii erikoislaitteita. Lisäksi tällainen taloudellinen etu verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Paalut voidaan tehdä puusta, teräsbetonista tai metallista. Maaperän (savi, pilkko, hiekkasauma) aiheuttavat erityisiä vaatimuksia. Tässä paalusäätiö on myös sopiva.

Miten rakentaa talon rinteeseen

Talon rakentaminen tontille rinteellä on täynnä vaikeuksia ja lisäkustannuksia. Mutta ratkaisemalla syntyvät ongelmat voit saada alkuperäisen rakenteen, joka ei ole vain toimiva ja mukava asuinrakennus, vaan myös erottuu epätavallisilla suunnitteluratkaisuilla.

Hankkeen valinta rinteelle

Kuten minkä tahansa muun rakenteen, asuinrakennuksen rakentaminen sivustolle rinteellä alkaa suunnitelmalla.

On parasta hakea samanlaista palvelua erikoistuneille yrityksille, koska tyypillinen projekti ei toimi tässä tapauksessa. Arkkitehdit ja suunnittelijat analysoivat sivuston muodon ja luo suunnitelman piirustukset rakenteen mukaan maaston mukaan.

Maa-alueen kaltevuuden kulmalla on digitaalinen arvo, lasketaan käyttäen tietyn kaavan ja se mitataan prosentteina. Esimerkiksi, jos tontilla on 100 metrin pituus ja sen pystysuora nousu on 10 metriä, sen kaltevuus on 10 prosenttia.

Korttien riippuvuustilanteesta riippuu epäsäännöllinen asteikko:

 • jopa 3 prosenttia - tällaisia ​​alueita pidetään tasapoistoina;
 • jopa 8% - pieni rinne;
 • jopa 20% - keskiarvo;
 • yli 20% - jyrkkä rinne.

Kehittäjän tärkein päänsärky on, kuinka suunnitella ja rakentaa talon keskelle ja jyrkille osille. Tasainen alue voi helposti noutaa lähes minkä tyyppisiä projekteja kuin haluat. Mitä ei voida sanoa, jos maa on rinteessä - jos mäki "kaatuu" taloonne, joka tapauksessa, sinun täytyy tilata / kehittää yksittäinen.

Keskitasoisille ja jyrkille rinteille rakennetaan kahta tyyppiä taloa:

 1. Askeleen - kunkin mökin lattia / osa on järjestetty tasolle (yksi päällekkäin) maanpinnan kaltevuuden mukaan ja oma katto. Tällaiset rakennukset ovat:
 2. Kaskadipiiri - soveltuu maalle, jonka kaltevuuskulma on enintään 20%;
 3. Rivitalo - pystytetty maalle, jonka kaltevuus on yli 20%;
 4. Asuntojen määrä vaihtelee - tässä tapauksessa koko tilan pinta-ala on yhteisen katon alla, mutta kerrosten määrä voi vaihdella riippuen maastosta.

Suunnittelemme sisäänkäyntiä

Hankkeen kehittämisessä on otettava huomioon, miltä puolelta pääsee autolle? Jos kaltevuuden yläosasta, niin talo on suunniteltava vastaavasti. Kadulta sellainen rakennus tuntuu vähäpätöiseltä, ja vain menemällä sisälle on mahdollista arvioida kartanon todellinen koko.

Jos kulkuväylä kulkee pitkin alarajan aluetta, sen rakennukset ovat täysin näkyvissä tiestä, koska visuaalisesti rakennuksen kohtaus laskee rinteeseen. Joten rakennuksen ulkoasu ja kotitaloudet. rakennukset on korreloitava ottaen huomioon paitsi mukavuusliitännät, myös turvallisuuden ja yksityisyyden.

Keskittyminen kardinaaliin

Asiantuntijat suosittelevat myös kiinnittämään huomiota talon suuntautumiseen kaltevuuteen suhteessa kardinaalipisteisiin.

Ei ole suositeltavaa rakentaa mökkejä alueille, joilla on kaltevuus pohjoiseen ja länteen. Poikkeus on, kun rakennusmaa sijaitsee eteläisellä alueella, jossa kylmän ilman vaikutus on vähäpätöinen.

Talon rakentaminen itään ja etelään, jota aurinko kuumenee ja suojataan kylmiltä tuulta, säästää lämmityksessä.

Kellarijärjestelyn ominaisuudet alueelle, jossa on kaltevuus

Pakolliset vaiheet ennen rakentamisen aloittamista vaikeassa maastossa ovat geodeettisia mittauksia. Niiden avulla voit tarkasti määritellä ennakoinnin aste. Samanaikaisesti tehdään hydrogeologisia tutkimuksia pohjavesien esiintymistiheyden tunnistamiseksi ja maaperän koostumuksen määrittämiseksi paikan päällä.

Näiden tutkimusten tulosten mukaan valitaan perustan optimaalinen variantti, joka kykenee kestämään odotetun kuorman.

Säästäminen näiden töiden suorittamisesta ei ole sen arvoista, koska rakennuksen perusteet tehdyt virheet voivat johtaa sen muodonmuutokseen, osittaiseen tai jopa täydelliseen tuhoon.

Millaisia ​​perustuksia sopii koville alueille?

Jopa tasaisella maalla kiinnitetään erityistä huomiota säätiön järjestelyyn. Loppujen lopuksi talon kestävyys riippuu pitkälti sen lujuudesta ja luotettavuudesta. Alueilla, joilla on kaltevuus kolmenlaisten säätiöiden avulla:

 1. vyö;
 2. nopeus;
 3. Kasaan.

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin niiden ominaisuuksia.

Strip-säätiö

Nauhan tyyppiä käytetään maissa, joissa on pieni poikkeama. Aloilla, joiden kaltevuuskulma on yli 20%, tämäntyyppisen säätiön järjestely tulee taloudellisesti epäkäytännölliseksi vain, jos aiot rakentaa kellarin.

Kaistaleen yläpinnan vaakasuuntainen taso on ihanteellinen. Pakollinen askel on vahvistaminen, joka antaa säätiölle tarvittavan vahvuuden.

Maaperä, joka ei ole alttiina kausiluonteiselle jäädytykselle (heaving) ja vesijalostukselle, soveltuvat valu. Tarvittaessa pieni esijännitetaso, kaataa ja paina sitä haluttuun tasoon.

Aseta säätiö

Erilaisia ​​teippiä on porrastettu perusta. On suositeltavaa käyttää sitä alueilla, joilla on riittävän suuri korkeusero.

Tässä tapauksessa, ennen kuin betoni kaadetaan, terassit, joiden koko on yhtä suuri kuin talon osat, on varustettu. Jokaisessa paikassa kaivetaan kaivosta, muottiin asennetaan ja vahvistetaan.

Jalustan osat on yhdistetty siltojen tai tukiseinien välityksellä. Porrastetun perustuksen kokonaisviivakulma on sama kuin maakerroksen kaltevuuskulma, jolla on kantavuus.

Pile-pohja

Pile-pohjatyyppi on yleisin tyyppi talojen rakentamisessa alueilla, joilla on kaltevuus. Tässä käytetään säilytyspylväitä.

Suosituin ratkaisu on ruuvipuristus, jonka jälkeen luodaan hyppyjä niiden väliin. Tämän tyyppisellä on useita etuja:

 • Se voidaan asentaa kallistus- ja liikkuvilla maaperillä, koska paalut ajetaan paljon alle jäätymisen tunkeutumisasteen;
 • Soveltuu alueille, joilla on eri kaltevuuskulmat;
 • Kun rakenteellinen tarve, mahdollinen yhdistelmä muun tyyppisiin perustuksiin.

Kyllä, ja useimmissa tapauksissa (ellei paalujen huomattavaa syvenemistä vaadita), tällainen talon perusta kustannukset ovat paljon pienemmät kuin muut vaihtoehdot.

Oikein suunniteltu ja rakennettu säätiö kestää monta vuotta ilman vahinkoa, vastustaa maaperän paineen ja sademäärän vaikutuksia.

Siksi, kun valitset ja asetat säätiön, kannattaa kuunnella asiantuntijoiden suosituksia eikä tallentaa materiaaleja. Säästäminen tässä tapauksessa voi merkittävästi pienentää rakennuksen voimaa ja aiheuttaa muita ongelmia talon toiminnan aikana.

Mitä pitäisi ottaa huomioon, kun rakennetaan taloa rinteelle?

Kalteva alue vaatii perusteellisempaa lähestymistapaa asunnon ja rakennusten sijoittamisen suunnittelussa. On erittäin tärkeää tehdä oikeat laskelmat perustan syvyydestä sekä kuorman jakautuminen sille:

Lisäksi asiantuntijat eivät suosittele asuinrakennusta alueen alareunaan ja neuvoo rakentamaan mökin korkeimmalle ja kuivalle paikalle. Tähän on perustelut:

1. Lämpötilat

Yöjäähdytystila menee aina rinteeseen, ja siksi rakennuksen alaosaan rakennettu talo sijaitsee luonnollisen liikenteen polussa.

Tämän seurauksena muodostuu "kylmäpussi". Siinä lämpötila on useita astetta alhaisempi kuin ympärillä, mikä ei ole hyväksyttävää asuinrakennukselle.

2. Vesivirta

Kaltevuuden alaosa (alamäki) voi usein upotettua ja jopa uppoutua sademäärän kerääntymisen vuoksi ja sillä on kielteinen vaikutus rakenteeseen.

Tontille korkeimpaan kohtaan rakennettu mökki on ongelmallinen vedenkäsittelyssä. Tässä tapauksessa, helpotuksen ominaisuuksien avulla, on mahdollista järjestää pintaveden luonnollinen valuminen.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä vedenpitävyyteen ja vedenpoistoon. Loppujen lopuksi sateet ja sulavedet, jotka virtaavat kaltevalla pinnalla, voivat heikentää pohjaa tai jopa tuhota sen. Jos haluat ohjata viemäreitä pois rakennuksesta, voit käyttää hyvin järjestettyjä sadeveden ja viemäröintijärjestelmiä.

3. Maaperän liikkeet ja maanjäristykset

Ennen kuin aloitat kaltevalle sivustolle rakentamisen, on suositeltavaa suorittaa geodeettiset tutkimukset.

Jos maaperän mahdollinen epästabiilius ja maaperän liikkuminen ovat jopa pieniä vihjeitä, on mahdotonta rakentaa tällaiselle rinteelle vahvistamatta. Pienellä puolueellisuudella riittää istuttaa puita ja pensaita, joiden juuret pitävät maaperää. Mutta vahvalla korkeuseroilla on parempi vahvistaa maaperää geogridien ja paaluilla.

Ennen rakentamista maa on suojattava maanjäristyksiltä. Tätä tarkoitusta varten rakennetaan tilapäiset tukiseinämät, paalut, pylväät, jotka työnnetään maaperään syrjäseuduilla alttiimmilla paikoilla.

4. Erityislaitteiden sisäänkäynti ja sijainti

Tällaisten sivustojen rakennuspaikan organisointi voi ilmetä ongelmana. Loppujen lopuksi tarvitset tasaisen alueen rakennusmateriaalien purkamiseen. Kyllä, ja rakennuslaitteita kaltevalla pinnalla ei ole kovin kätevää työskennellä.

Näitä asioita olisi huolehdittava etukäteen: valmisteltava tasainen leveä paikka rakennusaineiden purkamiseen ja tilapäiseen varastointiin, jotta voidaan järjestää tietä.

On sitä mieltä, että rakennustöissä on parempi leikata kaltevuus ja rakentaa tasaiselle alustalle. Tämä on pohjimmiltaan väärin. Tämä menetelmä rikkoo helpotuksen luonnollista rakennetta, joka voi johtaa luonnollisen veden horisontin muutoksiin, ja tämä on täynnä maanvyörymiä. Kyllä, ja saada hallinnon hyväksyntä tällaisen työn tekemiseen on hyvin vaikeaa.

tulokset

Rakentamisella kaltevalla alueella on useita kiistämätöntä etua. Tämä koskee pääasiassa visuaalista osaa, koska moniasteinen talo kukkulalla, jossa on terassi, jossa on useita uloskäyntejä, näyttää paljon mielenkiintoisemmalta kuin tasaiselle kentälle rakennetut asunnot.

On kuitenkin huomattava, että mökin rakentaminen epätasaiseen juoniin liittyy useisiin vaikeuksiin ja niiden ratkaisemiseen, joiden ratkaisu jättää rahaa. Projektin säästäminen, alueen valmistelu, maaperän tutkimus ei ole suositeltavaa ja joissakin tapauksissa jopa vaarallista. Mitä laadukkaammin nämä teokset toteutetaan, säätiö asetetaan, muut hankkeen osat toteutetaan, sitä kauemmin talo on tyytyväinen lämpöä ja mukavuutta.

Pidätkö artikkelista?

Liity VK-yhteisöömme. Tässä tarkastelemme yksityisen rakentamisen ja kiinteistöjen kysymyksiä.

Talo rinteessä. Koe forumchanin.

Rakentamisen vaikeudet rinteessä: mitä tehdä, jos paikan päällä oleva erotusero on 11 metriä ja pääsyteillä muuttuu mutapuuroa syksyllä

Joskus näyttää siltä, ​​etteivät olosuhteet ole teidän hyväksi, ja talon rakentaminen vaikeaan maastoon on mahdoton tehtävä. Mutta koska käytäntö forumhouse.ru käyttäjät osoittavat, on olemassa tie ulos tilanteesta, tärkeintä ei ole luopua ja suunnitella oikein kaikki!

Miten rakentaa talon kalliolle

Ilmastetun betonin pystyttämisen historia korkealla rinteellä opettaa meille, että rinteiden koteja voidaan oikeutetusti kutsua unelmakodeiksi. Mutta ensin, foorumin jäseneltä pieni tausta, jossa lempinimi 4u4undr Moskovasta.

- Haimme sivuston kaksi vuotta. Ensinnäkin kyliä, uskomattomasti uskoen, että maa on halvempaa siellä. Mutta en halunnut ostaa tonttia 2 miljoonaa euroa 15 hehtaarin, joilla on viestintä rajojen yli.

Kun ostat juoni, on muistettava, että termi "viestintä rajojen yli" ei tarkoita ollenkaan, että ne menevät yhdessä teidän juoni. Joskus - se voi tarkoittaa kaasuputken läsnäoloa useita kymmeniä tai jopa satoja metrejä sivustollesi. Ja valon ja kaasun summa voi maksaa hyvin merkittävän määrän.

Tämän seurauksena 4u4undr osti tontin 15 hehtaarin. Huolimatta siitä, että korkeuserot olivat 11 metriä, tuleva kehittäjä lahjoi erinomaisen näkymän alla olevasta metsistä ja mahdollisuuden rakentaa talon rinteelle telakan tyyliin. Mutta kuten kävi ilmi, tämä on vain tarinan alku...

4u4undr:

- Pian ostoksen jälkeen soittokello soi, ja sain tietää, että sivustollamme ei ole mahdollista saavuttaa, koska vaikeudet ovat helvetin ja pohjan alapuolella.

On tärkeää muistaa, että talon rakentamisen rinteessä olevan tontin osto on vastuullinen päätös, sillä ennen monimutkaisten maisemoitujen töiden suorittamista on tehtävä maaperätutkimus. Ja jos maa ei ole "vielä ratkaistu" ja sen liikkeet ovat mahdollisia, niin tämä vaikeuttaa huomattavasti rakennuksen rakentamista ja vaatii toimenpiteiden vahvistamista rinteen vahvistamiseksi.

Kun kävi ilmi, että ensimmäiselle osuudelle ei pääse kulkutietä, 4u4undr päätti kompromissiin ja ostaa toisen osion alennuksella, joka rajoittuu ensimmäiseen ja jolla on ylhäältä johtava pääsy.

- Nämä rinteiden kohteet olivat kylän halvin. Lähes puolitoista kertaa halvempi kuin tasainen alue. Vaikka nyt ymmärrän miksi. Jos ylhäältä ei päästy pääsyyn, olisin todennäköisesti tuhonnut ongelman ratkaisemiseen rakennusaineiden nostamisessa säätiön kuoppaan. Nosturi korkealla rinteellä, sitä enemmän et laita.

Lue artikkelimme ns. Tontin kehittämisen ominaisuuksista luonnonvaraisella maisemalla.

Kun kaikki tarvittavat asiakirjat on täytetty hankkimalla tontteja, joiden kokonaispinta-ala on 30 hehtaaria, foorumin ensimmäinen jäsen osti pyörivän lasertason ja, kuten kävi, se ei menettänyt mitään.

4u4undr:

- Heti tason hankinnan jälkeen testattiin työssä. Neljä tuntia, minä yksin tein koko sivuston topografian, jonka verkko oli 5 metriä. Näillä pienillä maastoalueilla ja aloitti työskentelyn Google-sketchpadilla. Tein sivuston 3D helpotuksen, ja sitten aloin kokeilla sitä eri kokoonpanoilla sivuston kotona.

Tehtävä oli varmistaa, että rakennus ei täysin laskeutui rinteeseen ja että kaivaustyöt olivat tasapainossa.

FORUMHOUSE-sivustolla voit selvittää koko tapahtumaketjun, kun haluat ostaa tontin.

Sen jälkeen, kun ensimmäisestä sateesta oli poistettu hedelmällinen maakerros 5 cm paksu, koko maan massa alkoi virrata alaspäin. Rinteiden vahvistamiseen tähtäävä toimenpide löydettiin - maaperän vahvistamiseksi geotekstiilien avulla.

Huolimatta siitä, että talon rakentaminen vaikeuttaa suurta eroa, on muistettava, että jokainen eteläisen kaltevuuden taso vastaa liikennettä 100 km. etelään.

Talo rinteessä. Talon hankkeita

4u4undr:

- Koko talon suunnitteluprosessi tapahtui etäyhteyden kautta tietokonekommunikoinnin avulla. Voin sanoa, että tämä vaikean maaston hankkeen kotona on paras budjettivaihtoehto, ja tulos olen 100% tyytyväinen.

Sitten puskutraktorin avulla kaivaminen alkoi kuopan alla. Tämän seurauksena, kun maa kaadettiin kuruun, jyrkän alle, lisättiin vielä toinen 20 metrin hyvä pala.

Johtopäätös - älä kiirehdi poistamaan maaperää louhittua maata, varsinkin jos lähellä on rotko. Se voi olla hyödyllinen maisemanrakennustöiden toteuttamiseksi tai palautusvuodemateriaalina.

Kuinka rakentaa talon rinteelle: piirtää tontti.

4u4undr:

- Ensin he merkitsivät talon paikan, sitten kummallakin puolella vetäytyi 2 metriä. Ja tämä sivusto ja kaivoi. eli kaivo osoittautui 16h23. Kun tahra talon 12x18,6. Ylin osa sivustosta kuuluu vain aidalle. 1,5 metriä lähti siitä ja kaivoi oja - kallion korkeus oli 2,7 m. Talon takaseinästä aitaukseen on 4 m. Hankkeen mukaan katon ylitys on 1 m. Katteen reunasta aidalle 3 m.

Artikkelistamme löydät SNiP: n normit, jotka ohjaavat rakennusten sijaintia ja etäisyyttä talosi naapurin aidasta rakennettaessa tonttia.

Talolle valittiin laattojen perustus. Tasojen tasaamisen ja kuopan hyvän hiertämisen jälkeen korkeuseron tason tarkastus oli + 2 cm, mikä on hyvä tulos. Suunnittelijan neuvoja Tefond osti vedenpitävänä, sitten asennettiin muotti, varusteet sidottiin ja päivä alkoi täyttää säätiö, mutta siellä ei ollut vaikeuksia.

4u4undr:

- Tosiasia on, että minulla on pääsy alla, sivuston alapuolella. Tällaisella jyrkällä rinteellä sivustoon ei kulje. Ja jos käytät betonipumppua, puomi tarvitsee 80 metriä, ja tämä on erittäin kallista. Siksi kaikki tuodaan ylhäältä naapurimaiden kautta. 10 sekoittimet ja yksi betonipumppu tekivät työnsä.

Talon rakentaminen rinteelle

Huolimatta siitä, että kehittäjä pelkäsivät pitkittyneitä sateita, jotka voisivat kääntää jo epätasaisen tien rinteessä koskemattomaksi mutaksi, kaikki kehitettiin ja säätiö tulvii. Kun olet poistanut muotin, voit henkisesti arvioida tulevien talojen ja huoneiden seinämät. Tässä kommentissa esitetyt mielenkiintoiset tuntemukset meidän forumchanin:

- Talon käsitys muuttuu, kun sen rakentaminen etenee:

 • Me piirimme talon sisustusosaston huoneiden ja ikkunoiden koon mukaan ja huomasimme, mitä suuri ja pitkä talo meillä olisi.
 • He merkitsivät nauhoja talon rajalla, merkitsivät huoneet - he olivat kuin, ja näyttää siltä, ​​että huoneet ovat pieniä.
 • He kaatoivat laattoja - ne näyttivät siltä, ​​mutta tuntuu niin suurelta, että voit pelata jalkapalloa siinä.
 • Ne laittaa ensimmäisen rivi lohkojen - henkisesti arvioitu koko huonetta - mitat ovat tarkkoja, mutta näyttää siltä, ​​että siellä on vähän tilaa.
 • He nostivat seinät ja huomasivat, että talo, vaikka ilman kattoa, on valtava.

Yhden kuuluisan julkilausuman paraatiin, yksi pieni askel säätiöön merkitsee päätien alkua omalle kodille. Tämä rinteessä sijaitseva rakennus osoittautui onnistuneeksi.

Miten rakentaa talon jyrkälle rinteelle

 1. Talon optimaalinen suunnittelu rinteillä kaikilla maiseman ominaisuuksilla;
 2. Maisemasuunnittelu, talon yhdistäminen alueelle ja alueen merkitseminen;
 3. Epätasaisen alueen kaltevuuden vahvistaminen;
 4. Kaivutyön edistymisen tarkka seuranta. Rakentaminen vaikeassa maastossa olisi toteutettava käyttämällä kaivustoimintoja eikä käsityötä, koska se on halvempaa ja nopeampaa;
 5. Optisten ohjauslaitteiden käyttö.

Kuten käytännössä ilmenee, kaikkien näiden toimenpiteiden noudattaminen sallii sinun rakentaa jopa jyrkän, epätasaisen rinteelle unelmiesi talon.

Keskusteluryhmän käyttäjät voivat selvittää kaikki yksityiskohdat talon rakentamisesta rinteelle foorumin asianomaiselta sivulta. Opi työskentelemään lasertasolla. Liity laitteiden pohjalevyn keskusteluun irtotavarana. Videomme foorumin jäsen kertoo visuaalisesti baijerilaistyylisen chalet-talon ominaisuuksista. Ja kun katsot toisen videon, opit, mikä on luonnollisen tyylin talo.

Rakentaminen säätiön paikalle kaltevuus

Yksityisen talon rakentaminen toteutetaan parhaiten tasaiselle alueelle, jolla ei ole korkeuseroa, koska kaltevuus on vaarassa hiipua maahan, mikä voi aiheuttaa rakennuksen tuhoutumisen. Jos maasi sijaitsevat rinteessä, sinun ei pitäisi olla järkyttynyt, koska tässä tapauksessa voit löytää positiiviset puolet. Ensinnäkin talo voidaan pystyttää eri tasoilla, ja toiseksi maaperä tällä alueella ei turvota, koska maaperän vesi ei kestä pitkään aikaan. Tarkastele tilannetta, kun haluat rakentaa pohjan sivustolle, jossa on kaltevuus.

Talon rakentaminen kaltevalle tontille ei ole vain mahdollista, vaan jopa avaa uusia mahdollisuuksia muotoiluun.

Valmistelutyöt ja sivuston suunnittelu

Ennen kuin rakennat säätiön kaltevalla alueella, on tarpeen valmistaa tällaisia ​​työkaluja ja materiaaleja:

 • betonisekoitin;
 • rulettipyörä;
 • lastalla;
 • lapio;
 • tasolla;
 • rakennustaso;
 • aluksella;
 • baaria;
 • varusteet;
 • laajennettu savi;
 • sora;
 • hiekka;
 • sementtiä.

Kun aloitat talon rakentamisen sivustolla, jossa on kaltevuus, sinun on ensin suunniteltava kaiken, istutettava puita ja lisättävä viemärien määrää sivustossa.

Talon rakentaminen rinteelle edellyttää lisätoimenpiteitä. Tällaisille teoksille sopii parhaiten nauha-säätiö, mutta sinun tulisi tietää, että tässä tapauksessa betoniseos tarvitsee paljon enemmän kuin rakennettaessa taloa tasaiselle alustalle.

Suunnittelun aloittaminen on aloitettava. Jos tontti, jossa kaltevuus sijaitsee kallion vieressä, silloin maa lakkaa vähitellen. Tämän välttämiseksi sinun on tehtävä maisemointi (istutus pensaat ja puut). Juurillaan he pitävät maata ja estävät sen irtoamiselta. Rinteessä kulkeva vesi voi myös olla ongelma, koska se tulvelee rakennetta. Tämän tilanteen välttämiseksi on tarpeen lisätä alueen viemäröintiä.

Toinen työskentelyjakso eri kaltevuustasojen kohdalla on hieman erilainen. Siksi pohdimme tilanteita, joissa on tarpeen rakentaa säätiö pienellä, keskisuurella ja suurella gradientilla.

Pohja paikan päällä, jossa on pienikokoinen kaltevuus

Rakennettaessa taloa tontti, jossa bias, nauha pohja on pidettävä oikein vaihtoehto.

Jos rakennuksen äärimmäisten kohtien välisen kaltevuuden poikkileikkauksen korkeuserot ovat pienemmät kuin hyväksytty suunnittelusyvyys, rakennuspaikan kokonaiskaltevuutta tässä tapauksessa voidaan pitää pienenä.

Joskus kehittäjät, geodeettisten tutkimusten varojen vähentämiseksi ja uudet rakentajat, jotka eivät halua häiritä tarpeettomia mittauksia, pitävät sivuston yhtenäisenä rakennustyönä. Itse asiassa pienet epäsäännöllisyydet ja ruohonpohja voivat piilottaa jopa 20 cm: n kaltevuuden.

Kun kaivaa kaivantoa ja kaivantoa, tämä pieni ero voi tulla esiin. Jos et kiinnitä huomiota siihen tulevaisuudessa, kun olet asentanut säätiön kaltevalle osalle, voi olla, että alustan korkeus on esimerkiksi yläosassa 60 cm ja pohjan 80 cm: n alapuolella. toisaalta pohjaa voidaan alentaa 40 cm: iin, mikä saattaa olla tilanne, että projektin mukaan tukiasemaan asennetut ilmakanavat ovat sokean alueen alapuolella. Tässä tapauksessa sinun on korotettava pohjan korkeutta.

Loppujen lopuksi betoni-, hiekkakansi- ja louhittu maa-alueet ovat odotettua suuremmat. Kustannusten laskemisen jälkeen käy ilmi, että ylimääräinen työ on menettänyt enemmän rahaa kuin se tallentui geodeettiseen kyselyyn. Siksi, ennen kuin aloitetaan liuskajohdon rakentaminen gradientilla olevalle alueelle, on välttämätöntä suorittaa geodeettinen työ.

Nauhapohjan kaavamainen kuva pienillä, keskisuurilla ja suurilla rinnealueilla.

On tarpeen aloittaa kaivaminen kaivannosta ja kaivannosta korkeimmalla alueella ja tehdä kaikki lovet samalla tasolla. Kellarin korkeutta ja syvyyttä ei tarvitse muuttaa, mutta jos hedelmällinen kerros sijaitsee syvemmällä joillakin alueilla, on tarpeen lisätä kaivannon ja kaivannon syvyyttä, kunnes se on kokonaan poistettu. Voit määrittää rakennuksen syvyyden korkeimmasta pisteestä käyttämällä seuraavia ilmauksia: hT = hPV+hP, jossa: hT - kaivannon syvyys (kaivanto), hPV - korkeusero, hP - kasvikerroksen paksuus.

Esimerkiksi tiedetään, että paikan korkeusero on 20 cm ja kasvikerroksen paksuus 30 cm.T = hPV+hP = 20 + 30 = 50 cm.

Jos kaltevuusalue on pienempi kuin viereinen alue, kaivannon kaivamisen aikana on suojattava maata, kuoppa tai väliaikainen kouru, jotta sadevesi ei kuulu kaivantoon. Kun säätö on kaadettu osaan, jossa on kaltevuus ja muottipesän poisto, on täytettävä ja tasattava pinnan pinta niin, että sokea alue ja pystysuora asennus talon lähellä ovat samassa tasossa. Suunniteltaessa sokea alue sivulaseissa ja ylävirtapuolelta luodaan päähän myrskylautoja.

Säätiö sivustolla keskikokoinen kaltevuus

Kuva luonnollisen kaltevuuden vähentämisprosessista.

Jos rakennustyömaalla korkeusero on yhtä suuri kuin laskettu syvennys tai ylittää sen enintään 20 cm, kaltevuus katsotaan keskimäärin. Tässä tapauksessa on väärin ottaa korkein piste peruspisteenä, koska pohjan pohja alaosassa on pinnalla tai sen yläpuolella.

Rakennuksen rakentaminen keskimääräisellä pohjakulmalla on rakennuksen alin kohta. Joskus sivustolla kaltevuus menee diagonaalisesti. Tällöin alimman pisteen rakennusakseleiden leikkauspisteessä pidetään pohjana.

Kenttäkaivojen alaosassa olevat kaivukoneet on kaivettu anti-mech-tyynyn syvyyteen, mutta vähintään yhtä hedelmällisen kerroksen syvyyteen. Kaikki muut teokset suoritetaan samalla tasolla. Jos korkeusero on yhtä suuri kuin perustan oletettu syvyys, sen korkeus ei muutu.

Jos korkeusero on suurempi kuin kellarin syvyys, syvyyden oletetaan olevan yhtä suuri kuin erotusarvon.

Maaperän pystysuuntainen upotus tehdään välittömästi perustuksen rakentamisen jälkeen rinteessä. Tee näin hyvin tiivistetty, epästabiili maa. Tällöin perustuksen rakentamisessa varmistetaan työvoiman vähimmäistaso ja konkreettiset kustannukset, ja rakennuksen perusteet ovat taloudellisia ja luotettavia. Jos talon asennus tehdään rinteellä, samaan aikaan maanrakennustöiden määrä vähenee hieman, mutta niiden kustannukset kasvavat.

Säätiö tontilla, jossa on suuri rinne

Suurella kaltevalla alueella on tehokkainta järjestää säätiön vaiheittainen säätiö.

Kaltevuus katsotaan suureksi, jos korkeusero on paljon suurempi kuin perustan järkevä syvyys (yli 1 m). Tällöin sopivin ratkaisu olisi askelpylvään vaiheittainen sijoittaminen kaltevalle alueelle. Tällaisten töiden korkeista kustannuksista johtuen tällaista perustusta käytetään vain suurissa korkeuseroissa.

Rakennuksen alaosassa pohja on rakennettu maanpinnan tasolle, ja yläosassa syveneminen. Siirtyminen vaiheesta toiseen suoritetaan käyttämällä yhtä tai useampaa reunaa. Niiden korkeus saa olla korkeintaan 60 cm ja pituus - korkeintaan kaksinkertainen. Koska on tarpeen käyttää konkreettisempia alempaa säätiötä, on tarpeen suunnitella rakennusta siten, että se saa suurimman osan ylemmästä tasosta.

Pohjalla oleva kaltevuus voi olla esteenä pohjaveden liikkuvuudelle, mikä johtaa kosteuden lisääntymiseen rakennuksen pohjan lähellä. Siksi geologisesta tilanteesta riippuen rakennuspaikalla on joskus tarpeen luoda vedenpoistojärjestelmä. Tämä järjestelmä on rakennettu ennen polkumyynnin vastaisen tyynyn polttamista.

Menetelmä kaistaleiden perustamiseksi

Kaavamainen kuva matalan vahvistetun monoliittisen nauhan perustuksista.

Jos haluat rakentaa pohjan sivustolle, jossa on kaltevuus, tässä tapauksessa voit käyttää jotain kaistalevyn tyyppejä: matala tai syvä. Ensimmäinen tyyppi valmistetaan kokonaisvaltaisena muotoiluna käyttäen vahvistettua betonia ja tiilen ylärakennetta. Nauha on asennettu noin 80 cm: n syvyyteen, jonka alapuolella on 25-35 cm paksuinen hiekkalaatta. Toinen perustyyppi on yksi luotettavimmista. Siinä nauha sijaitsee paljon syvemmälle, mikä takaa sen kestävyyden kaikilla maaperillä.

Kun rakennat säätiötä rinteelle, aluksi kannattaa poistaa hedelmällinen maaperä, jonka jälkeen voit aloittaa kaivamisen 0,5 - 1,0 m syvyydessä ja noin 0,7 m leveydellä. Teräspalkkien korkeuden on oltava sama betonityynypaksuuden (25 cm). Valmiste on vahvistettu ristikolla. Jos betonilla on voimakas venytys, voit käyttää 2 kerrosta vahviketta.

Betonipohja asennetaan muovikelmuun suojatakseen pohjan kosteudelta. Nauhan paksuuden tulee olla 30-70 cm. Alustan pohjan osan korkeuden tulisi olla korkeintaan 4 paksuutta. Nauhan vahvistaminen suoritetaan 4 tangolla, joiden vanteet ovat 0,5 m. Jos kaltevuuden yläpuolella oleva nostokorkeus on korkeintaan 0,6 m, pohjan sisäosa eristetään hiekalla ja laajennetulla savella. Sitten polyeteenikalvo asetetaan hiekkalaatikkoon ja sitten kiinteä lattialaatta valetaan. Sen jälkeen koko rakenne kaadetaan betonilla. Nauhan pohjan ulkopuolella on suojattu kerros vedeneristys ja eristys. Vedenpoistoputket sijoitetaan säätiön ympärille, jota käytetään sadeveden tyhjentämiseen.

On mahdollista, että muutaman vuoden kuluttua rakennukset yhdessä maan kanssa alkavat liikkua alaspäin rinteestä. Kun kaikki merkit osoittavat, että tämä on varmasti tapahtumassa, voit käyttää tarvikkeita ulkopuolelta. Rautarakenteet ja massiiviset lokit, joiden pituus on 4-5 m, soveltuvat hyvin tähän.

Talon rakentaminen rinteelle ja vaikealle maalle

Talo rinteessä tai vaikeassa maastossa

Valitsemalla sivuston maanrakennuksen rakentamiseksi olemme iloisia siitä, että olemme löytäneet täysin tasaisen alustan ja olemme järkyttyneitä, jos se sopii sijaintiin, mutta sivustolla on vaikea helpotus. Älä välitä tästä, koska lahjakas arkkitehti kykenee aina kääntämään sivuston haitat sen kiistattomille eduille. Ainoa kysymys on: kuinka paljon tällainen yksinoikeus maksaa?

Arkkitehtuurin ominaisuudet rinteessä

Tulevaisuuden talon rakentamisen ja valinnan tulevat kustannukset riippuvat suuresti avustustoiminnoista. Suojaus määräytyy pinnan kaltevuuden mukaan, joka lasketaan maaston kahden pisteen välisen korkeuseron ja niiden välisen etäisyyden välisestä etäisyydestä, joka on linjan viivakulman tangentti maastoon. Rinteessä mitataan jakeita tai prosenttiosuuksia. Esimerkiksi 10 metrin nousu 100 metriä siirtäessä vinosti vastaa 0,10 tai 10%: n kaltevuutta. Rinteiden koosta riippuen alueet ovat tasalaatuisia (rinteessä ei ole enempää kuin 3%) ja pienellä kaltevuudella - 3 - 8%, keskipitkällä - 20% ja jyrkällä - yli 20%.

Kaltevuuden määrittäminen: (rinne = a / b x 100%), missä a on korkeusero, b on etäisyys
pisteiden välillä

Tietenkin tasaiset alueet ovat rakentamisen kannalta optimaalisia, mutta tässä artikkelissa emme puhu niistä. Pienillä puolueelluilla paikoilla rakennustyöt voidaan toteuttaa usealla eri tavalla:

 • aseta talo tasaiselle alustalle, jolle rinteestä he lisäävät maaperää. Samalla voit säästää yksittäisen projektin ja rakentaa mökin minkä tahansa mallin mukaan.
 • alempi (maadoitettu) lattia talon leikkaamiseksi rinteeseen. Tässä tapauksessa, kuten kaikissa muissa (eli alueilla, joilla on keskipitkät ja jyrkät kaltevuudet), rakentaminen on mahdollista vain yksittäisessä hankkeessa.
 • talon rakentaminen rinteeseen merkitsee monitasoista taloa, jonka jokaiselle tasolle siirrytään rinteessä (rivitalo- ja kaskadio-talot). Vaikein ja kallis, joskus vaihtoehto.

Luonnollisesti saattaa tulla kysymys: onko mahdollista tasata kaltevuus, joka tarjoaa tasoisen rakennustyön? Kuten käytännössä käy ilmi, helpotuksen luonnollisen rakenteen muutos on äärimmäisen harvinaista, koska siihen liittyy suuria työvoimakustannuksia ja rahoituskustannuksia sekä ympäristön tilan häiriöitä (pohjavesien, maaperän, kasvillisuuden jne. Liikkuminen). Siksi vaikeassa maastossa tapahtuvan rakentamisen aikana on parempi kääntyä "orgaaniseen arkkitehtuuriin", jonka pääkannat ovat kehittäneet amerikkalainen arkkitehti Frank Lloyd Wright. Tämä arkkitehtuuri on "merkitty" luontoon - "ympäröivä" puu, "kiipeily" rinteessä, toistuvat helpotuksen merkittävimmät piirteet, mikä mahdollistaa talon orgaanisen liukenemisen ympäröivään maisemaan. Järkevän kaltevuusprofiilin muodostaminen saavutetaan antamalla sille sopiva jyrkkyys, pinoaminen ja yleinen asettelu.

Tekninen puoli kysymyksen talon rakentamisesta monimutkaiseen maastoon

Kun etsit talon rakennustyötä, asiantuntijat neuvovat valitsemaan sivuston korkeinta ja kuivaa paikkaa. Tämä johtuu useista syistä:

 • Ensinnäkin mäen yläpuolella sijaitsevat rakennukset ovat esteenä yön kylmän ilman liikkuvuudelle, minkä seurauksena se pysähtyy ja muodostuu niin kutsuttu kylmä tasku. Tässä vaiheessa lämpötila voi olla 9 ° C alle ympäristön lämpötilan.
 • Toiseksi, saostumat voivat kertyä rinteessä, maassa olevat suot, mikä aiheuttaa vakavia vaikeuksia säätiön rakentamiselle.
 • Kolmanneksi rakentaa korkeimmalla kohdalla optimaalisesti ratkaista salaojitus ongelma on melko äkillisiä ongelmia alueilla vaikeakulkuisessa maastossa, ja järjestää pehmeä ja luonnollinen virtaus pintavettä. Jos maaperä on hiekkainen, pintavesi on riittävä, ja jos maaperä on savi, on myös tarpeen järjestää pohjanpoisto. Pinta-alan lineaarinen pintaviemäri helpottaa veden poistamista talon kellarista, katkaisee sateen ja sulaveden, joka virtaa rinteestä rakennusten pohjaan kanavalinjaan nähden.

Rinteessä olevan rakenteen kannalta erittäin tärkeä on maaperän esiintymisen ja ominaisuuksien sekä pohjavesien muodostuminen. Joissakin tapauksissa pohjaveden pehmennys ja tuhoisat vaikutukset maaperän poistamiseksi tai heikentämiseksi suodatuspaineen vähentämiseksi ja poistamiseksi on välttämätöntä tehdä keinotekoista veden vähenemistä. Mukaan SNP 02.22.2003 "Engineering suojelun alueita ja rakennuksia vaarallisilta geologisten prosessien," saadaan tarvittava alentaa pohjaveden käytettyjen vodoponizitelnyh seuraavia laitteita: Trench viemäriin (avoimet kaivannot ja ojat), suljettu bestrubchatye viemäreihin, putkimainen ja galleria viemäreitä, altaiden altaita ja erilaisia ​​vesisäiliöitä.

Rinteissä ja niiden rakentamisessa taloja on vaikea suunnitella. Arkkitehdin tehtävänä on muuttaa ne eduiksi. Suuri merkitys muodostumista arkkitehtoninen kuva talon on jotain, mille puolelle sisäänkäynnin se suoritetaan - kanssa jalka rinteen tai sen ylhäällä: "tunnustus" talon on muuttamassa käsitystä. Ensimmäisessä tapauksessa rakennuksen sijainti on pääsääntöisesti niin, että tutkimme sen kokonaan. Toisessa rakennuksessa näkyy vain rakennuksen "yläosa", eli ne lattiat (tai lattia), jotka ovat rinteessä. Menemme taloon ja yhtäkkiä käy ilmi, että on paljon enemmän, että ei ole yhtä tai kahta, mutta kolme kerrosta. On asteittaista "paljastumista".

Jos puhumme teknisistä kysymyksistä monimutkaisen helpotuksen rakentamisessa, tässä tärkein rooli annetaan paikan päällä olevan maaperän erityispiirteet. Yksi asia on homogeeninen maaperä tai tiheä muodostuminen, joka voi toimia säätiön perustana. Tässä tapauksessa voit kaataa monoliittisen nauhan perustuksen, joka on suunniteltu niin, että se voi vastustaa kaltevuuden paineita. Ja on aivan toinen asia, jos maa on heterogeenisissä vaakatasossa tai etenkin kaltevissa kerroksissa, jotka voivat ryömiä rinteessä. Näissä olosuhteissa on tarpeen rakentaa pohja paaluille. Myös pohjaveden luonne ja syvyys on otettava huomioon.

Koska talo on osittain haudattu rinteeseen, rakennuksen vesi- ja lämpöeristeeseen kohdistuu entistä suurempia vaatimuksia, jotta kondensoituminen ja vuodot eivät häviä. Varmista myös, että läsnä on poistoilmastoinnin talossa, osana tiloja jää ilman luonnollista ilmanvaihtoa.

Kaltevuusaltistus

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joilla monimutkainen maasto otetaan huomioon rakennusten suunnittelussa, on sen altistuminen - jyrkkyys ja kaltevuuden suuntaus. Olemme jo puhuneet rinteestä (kaltevuus taso) artikkelin alussa, harkitsemme käsitys orientaatiosta. Suunta ilmaistaan ​​atsimuutteina tai pisteinä. Horisontaalin atsimuuttinen geodeettinen mittakaava on 360º suhteessa pohjoiseen suuntaan myötäpäivään. Kaltevuuden suuntautumisen mukaan alue on jaettu osastoihin, jotka vastaavat kahdeksan pistettä - pohjoiseen, koilliseen, itään, kaakkoon, etelään, lounaaseen, länteen, luoteeseen.

Rakennuksen kannalta edullisimmat ovat etelään ja kaakkoon suuntautuvat rinteet.

On käynyt ilmi, että rinteen suuntautuminen, paitsi sivuston geologiset piirteet, vaikuttaa kysymykseen siitä, onko rakentaminen mahdollista vai mahdotonta. Suotuisimpia ovat etelä- ja kaakkoisat rinteet ja pohjoiseen tai länteen suuntautuvat epäsuotuisat rinteet. Ja täältä miksi. Etelän ja kaakkoisen etelän rinteet ovat hyvin eristettyjä (valaistu auringonvalolta), eteläiseltä tuulelta puhaltaa vähemmän, mikä lopulta osittain säästää rakennuksen lämmittämistä. Tässä tapauksessa jopa vaihtoehtoisten lämmöntuotantolähteiden käyttö - aurinkoenergia voimalaitokset voivat olla taloudellisesti kannattavia.

Asiantuntijat ovat yksimielisiä siitä, että pohjoiset rinteet ovat täysin sopimattomia talon rakentamiseksi (lukuun ottamatta alueita, joilla on kuuma ilmasto). Epäpuhtaus on riittämätön, voimakkaat kylmät tuulet puhaltavat. On hyvin vaikeaa ja ennen kaikkea kalliimpaa tehdä kotiin mukava tällaisissa olosuhteissa. On välttämätöntä välttää rakentaminen länsirinteillä, mutta täysin eri syystä. Päivän toisella puoliskolla ne altistuvat aktiiviselle auringonvalolle, mikä voi johtaa huoneiden ylikuumenemiseen ja ihmisten vaivoihin.

On pidettävä mielessä, että rinteessä oleva rakenne ei aina ole mahdollista. Erityisesti, jos maaperän tutkimus osoitti maanjäristyksen todennäköisyyden. Tietenkin tässä tapauksessa voidaan tehdä jotain, esimerkiksi asentaa 20 m: n syvyyspilareita, mikäli tämä on tietenkin taloudellisesti perusteltua. Asiakkaan on päätettävä, onko hän halukas maksamaan suuria rahoituskustannuksia. Joskus sivusto tarjoaa kauniin näkymän merelle, vuorille tai muulle maisemoituneelle kauneudelle, mikä on ratkaisevan tärkeää tulevien kiinteistöjen omistajille rinteellä.

Ja ennen kuin rakennat talon vaikeassa maastossa sijaitsevalle tontille, on suositeltavaa suorittaa perusteellinen tutkimus maaperästä epäonnistumatta. Esimerkiksi lännessä on tällainen käytäntö. Ennen päätöksen tekemistä sivuston rakentamisesta sen potentiaaliset omistajat ottavat yhteyttä suunnittelutoimistoon. Arkkitehdit selvittävät helpotuksen piirteet ja päätävät siitä, miten taloudellisesti perusteltavissa on rakentaminen. Meillä ei ole miltei tällaista vaiheessa. Lisäksi käytännössä esiintyi tapauksia, joissa arkkitehdin kaikki uskomukset eivät olleet asiakkaiden käytettävissä ja rakentaminen lopetettiin nollajakson aikana, koska asiakkaan rahat loppuivat. Tämän seurauksena hän jätettiin rahaa ja ilman taloa.

On ymmärrettävä, että taloudellisen rakentamisen vaikeassa maastossa ei tapahdu. Nolla-syklin kustannukset (kuopan kaivaminen, monoliitti- ja viemäröintityöt, kiinnitysseinien rakentaminen jne.) Voivat ylittää itse talon kustannukset. Kaikki riippuu myös maan kustannuksista tietyssä paikassa, joskus vaikean maaston tontin kustannukset voivat olla huomattavasti alhaisemmat kuin lähellä sijaitsevat, tasainen pinta-ala, jolloin nollajakson kustannukset voivat olla perusteltuja.

Kiipeily rinteessä, talo menettää kokonaan pohjakerroksen

Talotyypin valitseminen

Vaikka rinteessä tai vaikeassa maastossa tehdyt rakenteet toteutetaan yksinomaan yksittäisissä hankkeissa, kaikki ne voidaan jakaa kahteen tyyppiin tavalla tai toisella:

 • portaita taloja
 • taloja, joissa on vaihteleva määrä kerroksia.

Entinen on porrastettu muoto, joka vastaa kalteva osa zastraivaemogo, ja jaettuna kaskadi-poikkipinta (joka koostuu osien yhtä korkeita, on siirretty pystysuunnassa lattiasta lattiaan tai kerros) ja rivitalojen. Rivitalot koostuvat yksi-, kaksi- ja kolmikerroksisista rakennuksista, jotka kulkevat sekä rinteen että pitkin. Samanaikaisesti rakennuksen alaosan katto on ylemmän parvekerassi. Jos kaskadio-talot on suunniteltu rakentamaan rinteillä, joiden kaltevuus on 7-17%, rivitalot ovat vähintään 25-30%.

Toinen rakennustyyppi - kerroksittain vaihtelevilla kerroksilla varustetuilla talleilla on pitkä sivu kulmakerroksen yli tai pitkin. Samalla niillä on katto samalle tasolle ja eri kerrosten lattiat rakennuksen eri osiin, mikä riippuu helpotuseroista. Rakennetaan taloja, joissa on vaihteleva määrä lattiat mahdollista rinteillä missä tahansa rinteessä.

Esimerkki melko epätavallisesta toteutuksesta talon rakentamisesta rinteelle. Tällöin on tarkempaa sanottavaa kalliolla. Rakennuksen suunnittelu, jonka on suunnitellut arkkitehti Indrek Allmann (Tallinna).

Talon ylempi tilavuus riippuu konsolikonsolista. Talon pylväs on hitsattu rakenne. Pohjan alapuolelle lisättiin 40 paalun avulla kallioiselle maaperälle kuuden metrin syvyyteen.

Rakennuksen järjestelyt rinteessä

Rakennustyön organisointi, jopa tasaisella kentällä, liittyy joskus vaikeuksiin. Monimutkaisessa helpotuksessa vaikeuksia vielä enemmän. Ensinnäkin on tarpeen löytää paikka rakennusmateriaalien varastointiin. Jos haluat tehdä tämän, sinun on joskus poistettava osa rinteestä tasoisen mukavan alustan luomiseksi. Samanaikaisesti syntyy myös toinen ongelma: mitä tehdä avoimella maalla? Loppujen lopuksi ei kaikki vaadita täyttöä varten. Jos sivusto on suuri, ja jos ei?

Yksi tärkeimmistä tehtävistä on järjestää kulkuväylät siten, että kaikki hienot laitteet pääsee rakennustyömaalle. Maankäyttöisten koneiden ja nostureiden valinta riippuu alueen ominaisuuksista. Ennen rakentamisen aloittamista on välttämätöntä suojella laitetta myrskyveden kaltevuusaltaalta. Ensinnäkin se koskee avoimia ojia ja kairareita. Ja vielä yksi tehtävä, jonka ratkaisu on useimmiten välttämätön ennen pääteosten alkua, on tukirakenteiden rakentaminen maanjäristysprosessien vakauttamiseksi. Tällaiset rakenteet ovat kolmesta tyypistä: kiinnitysseinät (luonnollisella tai paalun pohjalla); paalarakenteet ja pylväät, jotka auttavat korjaamaan epävakaita kaltevuusalueita ja estämään maaperäpäästöjen siirtymisen heikentyneille pinnoille; ankkurointi - itsenäisenä pidätysrakennelmana (pohjalevyineen, palkkeineen jne.) ja yhdessä pidätinseinien, paalujen, pilarien kanssa.

Kun olet päätynyt aiheen teoreettiseen osaan, käsittelemme erityisiä esimerkkejä maan mökkien rakentamisesta vaikeissa maissa.

Toteutetut hankkeet talojen rakentamiseksi rinteelle tai vaikealle maalle

Spa-kompleksi yksityisen kiinteistön alueella

Tolkienin romaanissa Sormusten herrasta hobbit rakensivat taloja tilaviin ja kodikkaisiin reikiin rinteillä. Näyttää siltä, ​​että niiden esimerkkiä seurasi tekijä hankkeen arkkitehti Vladimir Shkurinskaya, kaiverrettu yksi rakennusten valtavan kartanon - rakentaminen kylpylä monimutkainen - korkean vehreän kukkulan. Tämä on elävä esimerkki siitä, kuinka monimutkaista ja näennäisesti epämiellyttävää helpotusta ei voida lyödä, vaan myös muuttuu epäilemättömäksi eduksi, mikä antaa rakenteelle ainutlaatuisen omaperäisyyden.

Spa-kompleksi Pietarin läheisyydessä sijaitsevan yksityisen kiinteistön alueella

Talon rakentaminen maisemaan oli yksi vaikeimmista teknisistä haasteista. Kaivukone katkaisi osan rinteestä syventääkseen hänelle tulevaa rakennetta. Suurin osa maaperästä (noin 1600 m²) poistettiin, loput maaperä käytettiin täyttöön, tasoitettiin helpotuserot ja kohotettiin maaperän taso rakennuksen ja järven välillä. Kaltevuus vahvistettiin erikoisella kumiverkolla (geogridillä) ja kivien kiinnitysseinällä.

Suunnittelussa kompleksissa otettiin huomioon reliefin ominaisuudet erityisesti rinteessä vallitseva paine ja mahdolliset maaperän liikkeet pohjaveden vaikutuksen alaisena. Siksi perustus tehtiin mahdollisimman jäykkänä - kasettirakennuksen seinät - monoliittinen. Seinät käsiteltiin vedenkestävällä vedeneristyksellä ja asennettu sitten kahdelle kerrokselle (5 cm kukin) Penoplex-lämpöeristyslevyille (ekstrudoitu polystyreeni vaahto). Seinämiin kiinnitettiin vahvistava kipsilevy, johon liitettiin kipsikerros. Sitten he kohtasivat keraamisia graniittilaatat. Paikoissa, joissa rakennus leikkautuu rinteeseen, taustalla olevien maaperän luonteen vuoksi, ei tarvita lisätoimenpiteitä seinien suojaamiseksi maaperän tuhoisalta vaikutukselta, joka sopii niihin läheisesti, koska valittu viimeistelymateriaali on ominaista parantuneelle suoritustasolle.

Monoliittinen teräsbetonivilla

Tämän talon tulevat omistajat halusivat saada mukavan asunnon monilla eri tiloilla. Mutta rakennusalueen laajentaminen oli mahdotonta, eikä talon korkeutta nostettu, jotta ympäröivä maisema ei olisi ristiriidassa. Päätökseen vaikuttivat osittain kolmen metrin pudotusalue, melko jyrkkä rinne.

Monoliittinen teräsbetonivitalo Vilnassa, jonka pinta-ala on 422,7 m². Arkkitehti Alvydas Shaybokas.

Rakennus, joka koostui kolmesta suorakulmaisesta tilavuudesta, pystytettiin jalkaansa. Alempi tilavuus, osittain upotettu rinteeseen, toimii pylväksi pääkäytäväksi ja nostaa sen mäen huipulle. Kolmas, pienin, asetettiin toisen katolle. Päärakennuksen puolelta rakennetta pidetään kaksikerroksisena, mikä avaa kolmitasoisen rakenteensa vain joen laaksossa sijaitsevalle julkisivulle. Talon korkeus visuaalisesti pieneni, hieman edellisessä peräkkäisessä äänenvoimakkuudessa hukkuminen. Ja siirtämällä niitä suhteessa toisiinsa, he tekivät tilaa terasseille, jotka oli varustettu tasakattoilla. Pallot laskettiin 6-13 metrin syvyyteen.

Mökki tontilla, jossa helpotus 7 m

Talon projekti on kehittänyt Atrium Plus -yrityksen johtaja Konstantin Yermakov (Pietari). Mökki on rakennettu tontille, jonka helpotusero on 7 m. Talon sisäänkäynti on järjestetty ylimmältä tasolta. Kellari on kahdessa tasossa: alemmassa osassa on kahden auton autotalli, yläosassa on biljardihuone, sauna, lepohuone ja tekniset huoneet.

Mökki tontilla, jossa helpotus 7 m

Suuri helpotusero edellytti suunnittelua tukiseinien avulla. Osa rinteestä leikattiin siten, että ensimmäisen kerroksen ikkunat, jotka sijaitsevat kiinnitysseinämän muodostaman alueen kohdalla, voidaan tehdä standardikokoisiksi.

Villapieni

Kuusikymmentä sataa neliömetriä on plus, mutta suuri ero helpotuksen ja virran, joka rajaa alueen molemmin puolin, on selkeä haitta. Todellakin, tämän hankkeen laatijat, arkkitehdit Vladimir Sinitsyn ja Artem Chernikov, eivät olleet samaa mieltä tämän kanssa ja ehdottivat valoisaa ja alkuperäistä geoplastiatekniikkaa. Geoplastia on keinotekoisen helpotuksen luominen, tai pikemminkin alueen pystysuuntainen asettelu arkkitehtonisen ja taiteellisen muutoksen vuoksi. Näiden muutosten ansiosta oli mahdollista järjestää talon edessä yksityinen tila, joka oli kokonaan suljettu uteliailta silmiltä ja organisoitunut rakenteeseen maisemaan. Rakennuksen kannalta se on L-muotoinen ja siinä on viisi tasoa (tekninen kerros, kellari, ensimmäinen ja toinen kerros, toimisto katolla käytetään).

Sivusto on muuttunut huomattavasti, koska se kesti runsaasti maanrakennustöitä: kolmasosa siitä väheni ja katkaistiin maaperä 4 metrin syvyyteen. Näin alue jakautui kahteen eri tasoalueeseen. Tämän alueen kiinnitysseinämän rakentamiseen kului 1200 m³ betonia. Talon edessä oli lähtöpiste kellarista alempaan yksityiseen pihalle (merkki - 4 m). Talon takana - poistu pihalle ensimmäisen kerroksen tasolla (nollamerkki).

Talo Sevastopolin rannikon rinteessä

Rakennus on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista, jonka pinta-ala on 369 m². Arkkitehti Igor Shipovich. Talossa on pitkänomainen muoto pitkin rannikkoa. Asuinalue on merelle päin. Rakennuksen arkkitehtuuri on täysin alisteinen maastoon. Se oli rannikon kaarevat linjat, joiden ansiosta talon kahtia jaettiin kahteen kerrokseen, mutta monikerroksinen: samassa kerroksessa erilliset huoneet sijaitsevat eri korkeuksilla ja yhdistyvät pienillä portailla.