Opas itse-kaatamalla talon perustan

Jotta perustus voitaisiin tehdä oikein, sinun on tutkittava huolellisesti rakenteiden tyypit ja niiden ominaisuudet. Maanalaisen osan rakentaminen suoritetaan seuraavin vaatimuksin:

 • taloudellinen toteutettavuus;
 • luotettavuus;
 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • vakautta.

Ennen kuin aloitat rakennustyöt, sinun on tehtävä maaperän tutkimus. Oikean perustan valintaan vaikuttavat talon kokonaispaino, maaperän lujuusindikaattorit ja pohjaveden taso. Tekniikan kunnioittaminen ja rakentaminen säätiö toimii pitkään eikä aiheuta ongelmia käytön aikana.

Valmisteleva vaihe

On syytä aloittaa akseleilla tai poraamalla. Tapahtuman päätavoite on selvittää, mitkä maaperät sijaitsevat paikan päällä sekä tietää pohjaveden esiintymistiheys. Säätiö on asetettava säännön noudattamiseen: ainoa merkki on oltava vähintään 50 cm veden horisontin yläpuolella.

Miten tehdään maaperän tutkimus? Voit tehdä tämän käyttämällä kahta tapaa:

 • kaivosten fragmentti (syvät kuopat, suunnitelman mitat ovat yleensä 1x2 m);
 • manuaalinen poraus.

Ensimmäisessä tapauksessa pitää maaperä kuopan seinissä. Tarkista myös, ettei vesi ole mennyt pohjasta. Toisessa vaihtoehdossa tutkitaan työkaluterän maata.

Kun olet päättänyt, millaista maaperää on sivustossa, sinun on löydettävä sen lujuusominaisuudet. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erityisiä taulukoita.

Erilaisten maametallien kantavuustaulukko

Talon säätiön kustannukset voivat olla jopa 30 prosenttia koko rakennuksen arvioista. Kustannusten ylitysten välttämiseksi sinun on tehtävä laskelma, jonka avulla voit löytää optimaaliset suunnitteluparametrit, jotka samalla takaavat vähimmäiskustannukset, kestävyyden ja luotettavuuden. Voit käyttää online-laskentaa avuksesi.

Säätiön tyypit

Säätiön tee-se-itse rakentaminen edellyttää useiden teknologioiden käyttöä:

Pilarin kannattimille on ominaista alhainen kantavuus. On mahdollista rakentaa monoliittisia pylväitä tai koota ne kompaktiksi betonilohkoiksi. Molemmat vaihtoehdot ovat hienoja tehdä omia käsiinsä.

Palo perustus talon on kolme tyyppiä:

 • (sitä ei suositella yksityisille rakennuksille, koska tarvetta houkutella laitteita);
 • tylsää (sopii tiilen tai betonitehtaan rakentamiseen);
 • ruuvi (ihanteellinen kevyisiin puurakenteisiin).

Piles voi vähentää maanrakennusten määrää. Kaivetta tai kaivausta ei tarvitse kaivata, jotta maasta viedään paljon maata. Tämän laadun ansiosta tällainen säätölaite on erittäin taloudellinen valinta. Tärkein haittapuoli on mahdottomuus varustaa kellarissa tai maan alla apuvälineille. Rakenteen kellari on tässä tapauksessa suljettu koristeellisilla materiaaleilla.

Toinen paalujen etu on mahdollisuus käyttää niitä suolla alueella. Vaikka pohjaveden pinnan taso on lähellä maata, tuet tarjoavat tarvittavan kantavuuden.

Seuraava vaihtoehto on nauha. Se voidaan tehdä monoliittiselta tai lohkolta. Toinen vaihtoehto on järkevä käyttää massarakentamiseen. Ribbon säätiö on:

 • upotettu (rakennuksiin, joissa on kellari, tiili- ja betonirakenteet);
 • matala syvyys (puiset ja kehysrakennukset);
 • ei ole haudattu (teknologia kaatamalla perustan pienten rakennusten kiinteälle pohjalle).

Ennen kuin teet nauhan, tarkista pohjaveden taso ja noudattaa sääntöä, jonka mukaan pohja ei saa olla alle 50 cm: n etäisyydellä pohjaveden horisontista. Muussa tapauksessa kellari pystytään todennäköisesti tukemaan, jolloin alustan tukikapasiteetti ja rakennuksen tukijalan materiaalien tuhoutuminen vähenevät.

Mitä tehdä korkea GWL? Jos rakennus on tehty tiilestä tai kivestä riippumattomasti, ruuvipallot eivät toimi, ja varttuneelle vedelle on tehtävä veden alentaminen. Erinomainen vaihtoehto olisi täyttää laatta pohja. Tällöin tehdään haudattu tai hieman haudattu pohja. Levyn paksuus on kuormituksesta riippuen keskimäärin 300-400 mm.

Kuinka kaataa talon perusta

Monoliittinen säätiö - paras vaihtoehto yksityisille asuntoille. Tässä tapauksessa asennus voi merkittävästi säästää rakenteiden kuljetusta ja asennusta. Ei tarvitse palkata nosturia asentamaan elementtejä suunnitteluasentoon tai KAMAZin betonielementtien ja -laattojen kuljetukseen.

Monoliittiset perustukset voidaan valmistaa esivalmistetusta betonista tai voit vaivaa ratkaisun itse betonisekoittimella. Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava. Tosiasia on, että käsityön olosuhteissa on erittäin vaikea noudattaa koostumuksen mittasuhteita. Tehdasvalmisteiselle betonille tällainen takaaja on passi, jossa todennetut materiaali-indikaattorit on ilmoitettu.

Tee materiaali itse tekemällä puhdas vesi, sementti, hiekka ja murskattu kivi (tai sora). Ne sekoitetaan toisiinsa tarkasti noudattamalla mittasuhteita, jotka riippuvat siitä, mitä konkreettisia merkkejä tarvitset. Jos lisäät hiekkaa tai soraa koostumukseen kuin tarvitaan, rakennuksen tukiosan vahvuus kärsii.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa

Jotta voit kunnolla täyttää säätiön, sinun on tutustuttava betonin perusohjeisiin:

 • Betoni on kaadettava kerrallaan enintään 1,5 tunnin välein. Jos teet pitkät tauot työstä, liuos tarttuu ja betonisulku muodostuu, mikä heikentää rakennetta. Teknologia mahdollistaa horisontaalisten liitosten tekemisen, kun se on ehdottoman välttämätöntä. Monoliittisen perustuksen pystysuuntaisten saumojen rakentamista ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa talon tuki ei pysty vastustamaan maaperän muodonmuutoksia.
 • Betonin luokka valitaan tuen tyypistä riippuen. Pylväs- tai paalusäätiölle on luokka B 15. Hihnalle tarvitaan B 15-B 22.5-merkkejä. Talonrakennuksen rakentaminen laattojen avulla edellyttää betonilaatua B 22.5 tai B 25.
 • Kaatumisen jälkeen materiaalin on vahvistettava. Keskimäärin kestää 28 päivää. Rakennustöitä voidaan jatkaa 70% brändinvoimakkuuden jälkeen.
 • On parempi tehdä työ lämpimällä ja kuivalla säällä. Ihanteellinen keskimääräinen päivittäinen lämpötila betonin kovettumiselle on + 25 ° С. Alle + 5 ° C: n lämpötilassa materiaali ei käytännössä jääty. Normaaliin kovettumiseen käytetään tässä tapauksessa erityisiä lisäaineita ja lämmitystä.
 • 1-2 viikon kuluttua betonista tulisi huolehtia. Se kostuttaa pinnan vedellä.
 • Seoksen itsesekoittuminen vaatii sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä (soraa) ja puhdasta vettä. Mittasuhteet riippuvat lujuusluokasta. Tehtaalta materiaali toimitetaan kuorma-autossekoittajalla - sen avulla voit pidentää ratkaisun käyttöikää ja toimittaa sen suhteellisen pitkiä matkoja pitkin.

Miten täyttää säätiö? Yleensä työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. muottien ja lujitushihnan asennus;
 2. asennus vedenpitävästä materiaalista muottipesässä;
 3. betonin kaato;
 4. sen tiivistyminen värähtelemällä tai tarttumalla;
 5. betonin hoito;
 6. purkaminen (tarvittaessa).

Betonipumpun tilaaminen on suositeltavaa betonisekoittimen ja betonisekoittimien nopeaan suoritukseen. Tämä tekniikka on yleensä betonin valmistajien käytettävissä. Tällöin vaaditaan liikkuvuutta varten konkreettisia sekelaatuja luokkiin P3 tai P4. Muuten tekniikka hajoaa.

Askel askeleelta ohjeet kaistaleetimen kaatamiseksi

Betonointia pidetään monoliittisen nauhan esimerkissä. Jotta rakennuksen tukiosa voidaan avata, on tarpeen merkitä rakennuspaikka. Voit tehdä tämän käyttämällä räystä ja rakennekaapelia. On tarpeen näyttää nauhan reunat.

Merkinnän jälkeen suoritetaan maaperän kehittyminen. Kellarin puuttuessa riittää kaivamaan kaivantoa. Sen pohjalla sinun täytyy tehdä hiekka tyyny. Se suorittaa useita toimintoja:

 • maanpinnan tasoitus;
 • jäätymisen estäminen;
Kaivannon reunoilta tulisi mennä täsmälleen pitsiin

Seuraava vaihe on muottien asennus. Tässä ominaisuudessa arvioinnissa käytettyä materiaalia käytetään: levyt (irrotettava tyyppi) tai laajennettu polystyreeni (ei irrotettava). Toinen vaihtoehto tekee toiminnon paitsi betonin kaatamista varten myös rakennuksen maanalaisen osan eristämiseksi. Kun asennat muottiin, nosta jalusta haluttuun korkeuteen.

Seuraavaksi koota vahvistushyöt. Nauhatyypissä työtangot on järjestetty vaakasuoraan. He havaitsevat taivutuskuormat. Lue lisää tästä artikkelista "Reinforcement strip foundation".

Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta nauhamaiseen pohjaan

Kun teet betonia tehtaalta ajoissa, tarvitset kätevän pääsyn rakennustyömaalle. Muussa tapauksessa laite ei pääse sivustoon.

Täytä tarvitaan muutamia ihmisiä. Asennuksen jälkeen seos on tiivistettävä. Tämä voidaan tehdä syvällä täryttimellä tai tavallisella vahvistustangolla (tarttuminen). Tehtävänä on poistaa ilmakuplat, jotka jähmettymisen jälkeen tulevat rakenteen heikoksi pisteeksi. Halkeamat voivat näkyä täällä.

Ensimmäinen askel betonin huollossa on kosteuden säilyminen. Jos materiaali kuivuu liian nopeasti, näkyvät pintamaalaukset. Suunnittelu olisi peitettävä hameella tai polyeteenillä. Joka muutaman tunnin välein se kostutetaan puhtaalla vedellä. Tämä jatkuu viikon ajan.

Kalvo säilyttää halutut kosteusolosuhteet kovettumisen aikana

Ei ole välttämätöntä olettaa, että konkreettisia tekijöitä voi vain antaa. Mutta et voi huolimattomasti liittyä tähän prosessiin.

Tape-säätiö tee se itse

Ribbonsäätiötä voidaan kutsua yksityisrakennusten suosimisiksi, koska se on täysin perusteltu useiden vuosikymmenien aikana. Se on melko yksinkertainen järjestely, ei vaadi erityisen monimutkaisia ​​laitteita tai erikoislaitteita.

Tape-säätiö tee se itse

Luotettavuuden ja kestävyyden saavuttamiseksi tietenkin voit tehdä nauhan perustuksen kädet vain osittain, eli tehdä kaivannon kaivamisen perusta, asentaa muottipesät, asentaa ja vannistaa lujitustangot, vedeneristys ja eristys. Betonin valmistaminen ja valu on kuitenkin helpompi ja turvallisempi tilaamaan yrityksiä, jotka tekevät tätä työtä profiilina.

Jotta saataisiin selville, miksi liuska-säätiö on suosittu rakentamisessa, on otettava huomioon kaikki positiiviset ja tietenkin negatiiviset ominaisuudet.

Kaistaleperusteiden edut ja haitat

Nauhaosasto on monoliittinen betoniliuska, johon rakennuksen kaikki kantavat seinät on pystytetty.

Ribbon säätiö - luotettava pohja seinien rakentamiseksi

Tämäntyyppistä alustaa käytetään seuraavissa tapauksissa:

 • Suurten massojen, kuten kiven, betonin, tiilen, hiutaleiden ja muiden materiaalien, rakentamisen yhteydessä.
 • Tapauksissa, joissa rakennuksen odotetaan yleensä olevan maanalainen autotalli, kellari tai kellari.
 • Raskaiden päällekkäisyyksien tai ullakkojen talojen rakentamiseen.
 • Alueilla, joilla vallitsee etupäässä heterogeeninen maaperä.

On huomattava, että nauhalementtien asennus soveltuu melkein kaikentyyppisiin maaperään, paitsi ehkä vain sakkaus ja turvealueet - tämä on otettava huomioon valittaessa talonrakennustyypin oma talosi.

Jotta tiedät, mitä odottaa nauhalistan käytöstä käytön aikana, sinun on saatava tietoa tämän mallin eduista ja haitoista.

edut:

 • Hihnan pohja nt cn erityisesti kestämään raskaita kuormia, ei yhtä monoliittista alustaa.
 • Sillä on ominaista valmistelutoimien vertaileva yksinkertaisuus, joka voidaan toteuttaa täysin itsenäisesti.
 • Kaistaleen pohjalla on tietenkin pitkä käyttöikä, tietenkin sen asianmukaisella rakenteella ja sen varmistamiseksi, että rakenteelle on riittävästi suojaa (vedeneristys ja eristys).
 • Etua voidaan pitää erilaisina erityyppisiksi nauhapohjaksi, josta voit valita teknologian ja taloudellisten mahdollisuuksien parhaiten sopivan.
 • Nauhapohja on paljon halvempaa kuin monoliitti, vaikka se ei käytännössä ole huonompi kuin hänellä on voimaa.
 • Tämä rakenne mahdollistaa paremman lämmöneristeen lattiat talossa, luodaan monikerroksinen eristävä "tyyny".

haittoja:

 • Strip-pohja ei sovellu laitteisiin joissakin maissa.
 • Rakennustekniikan mukaan säätiön koko paksuus on kaadettava kerrallaan, ja tämä betonimäärä on hyvin vaikea valmistaa itse. Tältä osin on tarpeen hakea muutosta rakennusalan yrityksiin erikoislaitteilla ja -tekniikalla.
 • Työskentely jopa betonin valmistamiseksi on varsin työläs ja kestää paljon aikaa. Ilman assistentteja on vaikea.

Kuten kaistaleen perustetuista ominaisuuksista voidaan nähdä, positiivisella on merkittävä etu negatiivisen suhteen suhteen.

Nauhatalustatyypit

On olemassa useita tyyppisiä nauhatyyppejä, jotka eroavat joissakin kriteereissä, ja ensimmäinen on sen esiintymisen syvyys.

On olemassa useita erityyppisiä nauhan perustuksia.

 • Esimerkiksi raskaista rakennusmateriaaleista rakennetuille massiivisille taloille tarvitaan syvällinen säätö, joka on väistämättä järjestetty 250-300 mm: n syvyyteen maanpinnan alapuolella rakennuksen alueella.
 • Toinen nauhatyypin tyyppi on matala syvyys. Sitä käytetään kevyisiin runkorakenteisiin, ja sen kokonaissyvyys ei ylitä 550 ÷ 600 mm.

Kaaviossa on useita perustyyppejä nauha-tyyppisiltä säätiöiltä.

Strip-perustukset jaetaan paitsi kahteen tyyppiin, myös useisiin eri tyyppeihin:

 • Monoliittinen säätiö - useimpia eri rakennuksissa. Se on rakennettu betoniliuoksesta ja pakollisesta vahvistuksesta. Tämä säätiö merkitsee rakentamisen yksinkertaisuutta ja sen rakentamisen saatavuutta sekä luontaisen kestävyyden ja lujuuden.
 • Yksittäisten talojen rakentamiseen perustuvia perustuksia käytetään harvemmin. Tämän tyyppinen säätö on koottu tehdasvalmisteisista tehdasvalmisteisista betonilohkoista. Ne toimitetaan rakennustyömaalle ja asennetaan valmiiseen kaivantoon raskaiden laitteiden avulla.

Lohkot asennetaan lähelle toisiaan, ja niiden väliset raot täytetään betonilaastilla ja ulkopuolelta täytetään vedeneristysmateriaalilla.

Tällainen säätiö ei sovi epästabiilille maaperälle, koska koko säätiön nivelet ja murtuma ja muodonmuutos ja siten seisomaan rakennusta voi esiintyä.

Lisäksi lohkojen toimittamiseen ja asentamiseen pysyvään paikkaan (lastaus-, purku- ja nostolaitteiden käyttö) on maksettava melko pyöreä summa. Kohtuullisuudessa on kuitenkin sanottava, että lohkot itsessään ovat halvempia kuin koko monoliittisen säätöhihnan valun tarvitsemien materiaalien kokonaisuus ja myös vapauttaa rakentajia monista raskaista rakennustöistä. Esimerkiksi ei tarvitse koputtaa ja asentaa muottiin, asentaa ja sitoa vahvistusverkko.

Esivalmistettu tai lohkoperuste sopii hyvin betonilaattoihin tai tiiliin pystytettyjen kahden tai kolmen kerroksen taloon. Jos taloudelliset mahdollisuudet ja maaperän tyyppi sopii lohkojen asentamiseen, niin tällainen säätiö on hyvä valinta suuren mökin rakentamiseen.

Materiaalit liuskajohtojen järjestämiseksi

Jos päätitte rakentaa rakennuksen monoliittiselle nauhakerrokselle, sinun on ostettava kaikki tarvittavat materiaalit sen rakentamiseen.

Tätä varten tarvitset:

 • Katemateriaali tai paksu muovikalvo - vedenpitäväksi muottiin.
 • Levy, 15 ÷ 20 mm paksu ja 20 × 30 mm palkki - muottiin asennukseen.
 • Teräslanka - tarvittaessa vahvistus- ja kiristysnauha, muottipaneelit.
 • Armeija, jonka halkaisija on 10 ÷ 15 mm - lujittavan hihnan asennukseen.
 • Kynnet tai ruuvit muottien kiinnittämiseen.
 • Hiekka ja murskattu kivi - "tyynyjen" täyttöön.
 • Jos betonia sekoitetaan kuitenkin itsenäisesti, se tarvitsee sementtiä, joka ei ole alhaisempi kuin M400, hiekka ja sora tai sora. Liuos valmistetaan näistä materiaaleista, otettuna suhteessa 1: 2: 4.

Teosten sarja nauhojen perustamista varten

Jotta voitaisiin varmistaa säätiön valinta, on tarpeen suorittaa joitakin valmistelutoimia.

Kaikenlaista kaatamista edeltävää työtä edeltää laajamittainen valmistelutoimi.

Säätiön laskenta

On selvitettävä, millainen maaperä on paikan päällä talon rakentamiseen ja jäädytyksen syvyyteen tietyllä alueella sekä pohjaveden virtauksen syvyydestä. Kaikkien näiden ominaisuuksien selventämiseksi sinun on otettava yhteyttä suunnittelu- ja rakennusorganisaatioon, joka suorittaa geodeettisen tutkimuksen, tee tarvittavat laskelmat ja luo täyden laajuisen projektin, joka perustuu tutkimustutkimusten tuloksena saatuan analyysiin.

Jos otat omia piirustuksia, et voi ottaa huomioon joitain vivahteita, jotka myöhemmin johtavat talon seinämien tuhoamiseen. Tämä pätee erityisesti useisiin kerroksiin.

Jos aiot rakentaa pienen rakennuksen, kuten esimerkiksi maalaistalon, autotallin, kalan, kana- tai kylpyammeen, voit yrittää laskea säätiön itse, ottaen huomioon SNiP II-B: n suositukset 1 - 62. Ja vielä helpompaa on käyttää erityistä taulukkoa, joka sallii ilman erityisiä laskelmia, riittää, että määritetään tarkasti nauhalevyn tarvittava syvyys riippuen talon tyypistä ja maaperän ominaisuuksista:

Tontin merkintä

Kun tarvittavat peruslaskelmat on tehty, rakennuksen arkkitehtisuunnitelma on laadittu ja vastaavasti kantavien seinämien sijainti on määritetty, merkintä tehdään rakennustyömaalla.

Tärkein kysymys on säätiön oikea asettelu kentällä.

 • Ennen merkintää tulevan alueen on puhdistettava vieraita esineitä ja roskia ja poistettava maaperän ylempi hedelmällinen kerros, jonka paksuus on noin 120 ÷ 150 mm. Orgaaniset jäämät voivat johtaa biologisiin hajoamisprosesseihin, mikä ei ole toivottavaa kellareille.
 • Valmistetussa paikassa tulevan rakenteen kulmien alustava merkintä tehdään ajamalla koukkuihin.

Lisäksi sijainnin tasaisuutta tarkkaillaan tarkasti ja niiden välinen etäisyys määritetään. Koukut järjestetään tarpeen mukaan. Kiinnitetään ne kestävä johto, jonka avulla on helpompi säätää kulmien suoruutta ja määrittää säätönauhan oikea suunta.

 • Joskus nimetä kulmat käyttämällä valmiita puuosia - suorakulmioita. Ensin haluttuun kohtaan aseta yksi suorakaide ja korjaa se.

Yksi merkintätavoista

Lisäksi kaksi köyttä on sidottu siihen kaivon leveyden matkan etäisyydellä pohjan alapuolella, ne vedetään seuraavaan paikkaan, jossa toinen nurkka on asetettu, ja sitten venytetyt köydet sidotaan siihen.

Niinpä ne merkitsevät talon kaikki neljä kulmaa, ja jos kantavat seinät ovat myös rakennuksen sisällä, ne on myös merkitty.

Varmista, että päälinjat ovat suorakulmaiset, yhdensuuntaiset ja kohtisuorat

 • Kun kaikki kulmat on asetettu, on tarpeen tarkistaa diagonaalien pituus, joka on merkitty suorakulmiolla tai neliöllä. Jos ne ovat yhtä suuret, kaikki kulmat on asetettu oikein.
 • Lisäksi johdon aikana voit herätä kuivalla kalkkijauheella - se näyttää visuaalisesti suuntaan ja mahdollisesti paljastaa joitain virheitä.
 • Kun perustuksen muoto ja talon sisäseinät ovat valmiit, sinun on merkinettävä kuoret, kuisti tai terassi pohja samalla tavalla.

Jos talon on tarkoitus asentaa tiiliskivi tai takka, niin on tehtävä tehtävä hoitaa tämän rakennuksen perusteet. Talon nauhan ja leivän alla olevan uunin ei kuitenkaan pitäisi olla kiinteästi kytketty toisiinsa.

Merkinnän jälkeen voit aloittaa melko laajamittaisen kaivamisen.

kaivaa juoksuhautoja

Kaivannon on täsmälleen vastattava merkintää.

 • Merkittyjen viivojen ohella kaivetaan kaivannot asiantuntijoiden laskelmissa ilmoitetulla syvyydellä, joka riippuu rakennuksen tyypistä, joka on pystytetty pohjaan.

Pohjalevyn laskettu syvyys on tiukasti ylläpidetty

 • Kaivannon kaivaminen tulisi aloittaa säätiön alhaalta kulmasta - tämä auttaa pitämään saman syvyyden kaivosta koko pituudeltaan.
 • Kun kaivaa maata, kannattaa yrittää pitää kaivon seinät tasaisina ja pystysuorina. Jos ryhmä alkaa murentua, väliaikaiset tuet asennetaan heikkoihin paikkoihin.
 • Työn aikana kaivetun kaivannon pohjan syvyyden ja kaltevuuden mittaukset tehdään säännöllisesti. Jos pohja asennetaan rinteeseen, on tärkeää, että kaivannolla on yksi syvyys koko rakenteen ulkokehälle.

Kaivon pohjan valmistus

 • Valmiin kaivannon pohjalle on järjestettävä tyyny, jonka paksuus on vähintään 150 ÷ ​​200 mm hyvin pakatussa muodossa. Se auttaa rakennuksen massan luomaa kuormitusta oikealle jakelemalle valmiissa säätiössä. Erityisesti tämä tekniikka on tärkeä, jos rakenne menee epävakaaseen, liikkuvalle maaperälle.

Hiekkalaatta perustusvyön alla

On suositeltavaa suorittaa täyttö kolmessa 50 mm: n annoksessa, ja jokaisen kerroksen on oltava hyvin tiivistetty kastelemalla hiekka vedellä.

 • Lisäksi on suositeltavaa valmistaa kateaineen hiontapohja hiekkapyyhkeeseen, joka suojaa hiekkavyöhykkeen erosiosta ja älä kylläkää sementtihyytelöä betonista kaatamalla laasti kuoppaan.

Kaivannon pohjalla oleva katemateriaalikerros

Lisäksi katemateriaali vedenpitävä säätiön maanalainen osa. Materiaalia ei ole vain peitetty pohjaan, vaan myös kaivannot on kääritty seiniin 150 ÷ ​​200 mm.

Muottien asennus

Muotti on asennettu valmiiseen kaivantoon. Se voidaan koputtaa levyistä, jotka liuoksen jähmettymisen jälkeen puretaan tai tehdään pysyväksi samanaikaisesti ja lämmitetään pohjaa.

Laudan muotti kaistaleen jalalle

 • Jos muotti on päätetty koota alustalta, irrota suojukset ja aseta ne pystysuoraan kaivannon pohjaan. Muottien pitäisi nousta maanpinnan yläpuolelle korkeuteen, johon talon kellarista on tarkoitus nostaa, mutta yleensä vähintään 350 ÷ 400 mm.

Suojusten välinen sidos.

- Suojukset ovat toistensa välissä ristikappaleiden kanssa, ja niiden ulkosivuilta niitä tukevat palkit. Joskus lankojen seinät eivät poikkea, kun betoniliuos kaadetaan paineen alaisena, on lisäksi kierrettävä niitä teräslangalla.

- Jos on tarkoitus tehdä aukkoja viestinnän suorittamiseksi säätöpaneelissa, putkiosa asennetaan, kuten välikappaleiden väliin, muottiin.

- Puurakenteen asennusta varten on tarpeen tarkistaa säännöllisesti sen tasaisuus - tämä tehdään rakennustason avulla, muussa tapauksessa säätö voi osoittautua käyriksi ja se on tasattava sen jälkeen, kun se on valmis.

Polyeteenikalvo muottien sisäseinillä

- On suositeltavaa laittaa valmiiksi muottiin katon materiaalin lisäksi tiheä polyeteeni, joka peittää levyn pinnan rakenteen sisäpuolelta. Kalvo kiinnitetään puisten kilpien päätypuoliin.

 • Ei-irrotettava säätö on tehty laajennetuista polystyreenilohkoista, jotka on asennettu toisiinsa ja jotka pidetään lohkojen ja vastaavien urien reunojen leveissä lovetuissa leikkauksissa. Tällaisessa muottipesässä oleva laajennettu polystyreeni voi olla erilainen paksuus ja se toimii hyvän eristeenä rakenteelle. Sellaiset lohkojen lohkot valmistetaan, joten ne voidaan valita mille tahansa pohjalle.

Polystyreeni-vaahtolohkojen kiinteä muotti

Lohkot eivät vaadi välikappaleita tai lisäkiinnittimiä - ne ovat itse suunniteltu varmistamaan, että betoni kaadetaan niihin.

 • Toinen lomakevaihtoehto, jota voidaan kutsua yhdistettynä. Se koostuu asennetuista puulevyistä, ja niiden sisällä on eriste, noin 30 mm paksua - tämä voi olla laajennettu polystyreeni tai penoisoli.

Joskus on tarpeen asentaa eristyskerros välittömästi

Materiaali ei ainoastaan ​​lämmitä perustusta, mutta ei salli sementtimateriaalia virtaamaan levyjen välisten aukkojen läpi, haihduttaa kosteutta kaatuneesta betonista ennenaikaisesti ja tämä tarkoittaa, että vanhenemisen ja kovettumisen prosessi toteutuu optimaalisesti.

Rebarin asennus

Seuraava askel muottiin on palkki. Se on valmistettu metallista, jonka läpimitta on 8 ÷ 15 mm. Tangot leikataan segmentteihin, jotka ovat yhtä suuria kuin seinien pituudet, ja ne leikkaavat kulmistaan. Ei ole suositeltavaa kiinnittää sauvat hitsaamalla, koska ne menettävät keskinäisen liikkuvuuden, ja jos rakenne kutistuu, tämä voi tuhota perusta tämän vuoksi. Siksi ne on kierretty teräslangalla.

Vahvistustangot eivät ole hitsautuneita, mutta johtoja.

Jos lämmöneristysmateriaali asennetaan muottiin, on toivottavaa, että lujituksen kohtisuorat segmentit tulevat eristeeseen, joten se kiinnitetään tiukasti muottien reunoihin.

Esimerkki kohtisuoran vahvistuspalkin yhdistämisestä

Lujittavan hihnan tarkka laskenta tehdään säätiön suunnittelijoilla ottaen huomioon monet kriteerit: rakennuksen tyyppi ja kokonaispaino, maaperän vakaus, alueen seismiset ominaisuudet ja muut arvot.

Säätiön valu

On suositeltavaa täyttää säätiö betonilla kerralla, mutta tämä tehdään todella vain, jos tarvittava määrä laastia tilataan valmiissa muodossa.

Ihannetapauksessa koko säätönauha olisi valettava kerralla.

Jos tällainen vaihtoehto on mahdotonta eri syistä (esim. Asiaankuuluvan yrityksen puuttuminen tai täysin kohtuuton hinta), betoni kaadetaan kerroksittain. Mutta tässäkin tapauksessa on mahdotonta tehdä ilman prosessin koneellistamista, mikä tarkoittaa, että konkreettista sekoitinta tarvitaan ehdottomasti.

 • Valmiita materiaaleja tilattaessa betoniliuos on vaurioitu kiinteissä tuotantoyksiköissä oikeassa suhteessa ja toimitetaan erikoiskoneissa, jotka on varustettu betonisekoittimella ja syöttölaitteilla.

Täytteen täyttö sementtikuorma-autolla varustetulla valmiilla liuoksella

- Seuraavaksi asennetaan erityinen kouru, jonka läpi liuos virtaa valmistettuun muottiin. Se on levitettävä kaavalla koko rakenteen pituudelta, kunnes se täytetään haluttuun päähän.

- Betonin pinta tasoitetaan ja asetetaan, kypsytetään ja rakennetaan voimaa.

- Tällaisen rakenteen kovettumisaika on noin neljä viikkoa lämpimässä kaudella. Jotkut työskentelevät esim. Purkamisesta ja lisätoimintojen valmistelemisesta, mutta ilman merkittävää kuormitusta hihnalla, voidaan aloittaa 16-20 päivän kuluttua.

Talvella ei ole suositeltavaa kaataa pohjaa, mutta jos se on välttämätön toimenpide, betoniliuoksen koostumus ja täytetyn rakenteen vaatima aika ovat täysin erilaiset. Lisää tästä on kuvattu portaalin vastaaviin artikkeleihin - "Missä lämpötilassa säätiö voi kaataa".

 • Tällöin työ suoritetaan itsenäisesti, ne suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

- Ensimmäinen valmistaa liuoksen kaatamista varten. Kuten edellä on mainittu, se tarvitsee sementtiä ja hiekkaa suhteessa 1: 2 tai 1: 2,5 sekä 4 osaa raunioista. Seos täytetään vedellä ja vaivataan.

Kun itse valmistat ratkaisua, joskus on välttämätöntä turvautua pohjakerroksen kerros kerroksen kaatamiseen

- Jos kaikki materiaalit sekoitetaan betonisekoittimessa, ne asetetaan samaan mittasuhteeseen ja valmistetaan liuos, joka sitten kaadetaan välittömästi muottiin. Tämäntyyppisen asennuksen avulla työ on varmasti paljon nopeampaa ja hyvien avustajien tukemisen ansiosta voit usein selviytyä työstä yhden päivän aikana.

- Jos ratkaisu sekoitetaan käsin, sinun on toimittava vaiheittain. Täten ensimmäinen kerros betoniliuosta kaadetaan 150 ÷ ​​200 mm: n paksuiseen muottiin, joka on hyvin painettu puupalkilla. Koko muotti on koko kehän pituutta pitkin täytettävä kokonaan samalla paksuudella tasaisella kerroksella.

Seuraavana päivänä suoritetaan sama menettely ja niin edelleen, kunnes muotti on täytetty ylhäältä.

- Tulvia pohjaa suositellaan peittämään pussilla, ja jos konkreettinen työ tehdään kesän lämpöön, se peitetään muovikelmulla, jotta estetään kosteuden nopea haihtuminen ja betoni jäätyy tasaisesti.

Ripensaa kerrosta tehdyt perustukset nopeammin kuin täytetään kerralla. Kuitenkin sen lujuus on huomattavasti alhaisempi, ja talvikaudella voi esiintyä rakenteellisia vaurioita vaikeissa pakkasissa, jos kerrosten välillä on yhtäkkiä kosteutta. Siksi tällä tavalla kaadettuun pohjaan on välttämätöntä käyttää vedeneristyspäällystettä ja on myös toivottavaa lämmetä.

Hyödylliset ohjeet nauhalevyt valettaessa

Jotta saat laadukkaan työn, sinun on kuunneltava kokeneiden rakentajien suosituksia.

 • Liuoksen sekoittamiseksi sinun on käytettävä materiaaleja, jotka ovat puhtaita maalta ja savesta - soraa, hiekkaa ja vettä.
 • Liuoksen mittasuhteet voivat vaihdella, mutta soraa tai soraa tulisi aina ottaa 1,5 ÷ 2 kertaa enemmän kuin hiekkaa.
 • Liuoksen veden tulee olla noin 50 painoprosenttia sementtiä (ei saa sekoittaa tilavuuden kanssa!)
 • Jos käytät märkähiekkaa betonin valmistukseen, tämä tulee ottaa huomioon, kun vettä lisätään betoniseokkiin, jotta liuos ei ole liian likainen.
 • Kun sekoitetaan ja kaadetaan säätiö kylmällä säällä, on suositeltavaa vaivaa liuos kuumalla vedellä - tämä nopeuttaa betonin asettamista ja kovettumista.
 • Jos liuos on liian paksu, sen jälkeen, kun liuos on kaadettu pohjaan, tarvitaan tamping tai usein lävistys metallinen sauva. Tätä menetelmää käytetään poistamaan jäljelle jäänyt ilma liuoksessa, muuten ns. Uppoumat voivat muodostua perustuksen sisällä.
 • Lisäksi juuri täytetty liuos on varustettu puukoukulla - tämä prosessi auttaa myös ilmaa saavuttamaan ratkaisun pinnan.
 • Muottien poisto suoritetaan aikaisintaan 5 ÷ 7 päivää liuoksen kaatamisen jälkeen ja laajamittaiset toimenpiteet voidaan suorittaa vasta kuukau- den jälkeen.
 • Säätiön lämmitys ja vedenpitävyys on pakollista, kuten jo mainittiin, sen kerrostumisella. On kuitenkin parempi tehdä se sääntö, jonka mukaan nämä tekniset toimet olisi joka tapauksessa toteutettava. Tämä lisää dramaattisesti säätiön vahvuutta ja kestävyyttä ja tietenkin koko rakennetta. Vedenpitävyys ja säätiön eristäminen - lue portaaliemme julkaisuissa.

On huomattava, että nauhan perustus on optimaalinen perusta hyvin monille rakennuksille, ja se on paljon helpompi suorittaa kuin monoliittinen levy. Ja artikkelin päätteeksi - videon esimerkki nauhapöydän oikeasta järjestelystä:

Talon perusta omilla käsillä

Rakentaa taloa tyhjästä omalla on vaikea tehtävä, mutta toteutettavissa. Huolellinen laskenta, rakennusmateriaalien valinnainen valinta ja kunkin prosessin laadukas toteutus auttavat selviytymään ilman asiantuntijoiden osallistumista. Keskeisin askel on säätiön asettaminen, koska minkä tahansa rakennuksen kestävyys ja luotettavuus riippuu säätiön vahvuudesta. Kestää noin 2-3 kuukautta, jotta perustukseksi omalle talolle.

Talon perusta omilla käsillä

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Säätiön suunnittelu

Asuinrakennusten rakentamiseen käytetään useimmin nauhalevitystä. Se voi olla syvä, jos talo on yksikerroksinen ja pieni alue tai standardi - asetettu syvyyteen 1,8 - 2 m. Alusnauhan leveys on yleensä 40 cm, mutta sitä voidaan lisätä riippuen rakennuksen erityisestä kuormituksesta. Talon suunnittelussa sinun on välittömästi otettava huomioon mahdolliset laajennukset ja järjestelyt kellarista ja puolipohjien tiloista. Yhteisen pohjan läsnäolo yksinkertaistaa merkittävästi verannan tai muiden rakenteiden asennusta, joita voidaan myöhemmin tarvita.

Jotta ei saa olla virheitä perusparametrien kanssa, on arvioitava huolellisesti maaperän kokonaiskuormitus neliömetriä kohti ja vertailtava sitä sallittujen arvojen kanssa.

Laskettaessa kuormaa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • seinän rakennusmateriaali;
 • tyyppinen lämpöeristys;
 • kattotyyppi;
 • talon kerrosten lukumäärä;
 • maaperän tyyppi paikan päällä;
 • pohjaveden taso;
 • alueella;
 • lunta ja tuulikuormaa.

Nauhapohjan poikkileikkaus

Laskutoimitukset tehdään käyttäen erityisiä taulukoita kullekin tekijälle erikseen. Tämän jälkeen kaikki kuormat summataan, mikä määrittää tämän alueen pohjan syvyyden ja pohjan pohjan sallitun leveyden.

Perusmerkintä

Merkitettäessä pohjaa perustalle tarvitset tappeja, vahvaa ohut köyttä ja mittanauhaa. Poista ensin kaikki, mikä voi estää merkitsemisen - kiviä, pensaita, kuivia kantoja ja paljon muuta. Määritä talon julkisivun viiva suhteessa paikkaan ja nimeä se köysi, joka on venytetty köysien välissä. Etäisyys majakasta toiseen on 30-40 cm pidempi kuin julkisivun leveys. Talon kulmien sijainti on merkitty köydellä, ja näiden kohtien kautta kulkee kaksi kohtisuoraa viivaa, hieman pitempää kuin sivuseinien pituus.

Mittaa nyt etäisyys julkisivun kulmasta takaseinän kulmaan ja merkitse molempien rivien kohdat ja venytä sitten toinen köysi ensimmäiseen suuntaan. Köysien leikkaukset muodostavat rakennuksen kulmat, ja näistä kohdista on tuloksena olevan suorakulmion lävistäjä mitattava. Jos diagonaalit ovat yhtä suuret, asettelu on oikein. Tämän jälkeen kellarintanauhan sisärajat ovat merkittyjä, jotka poikkeavat 40 cm: n ympärysmittakaavion linjoista. Koukut on sijoitettava ympärysmittaan - tämä antaa sinulle mahdollisuuden tarkentaa pohjan kulmat tarkemmin. Viimeinen hahmotellaan sisäiset laakerin seinät, pohjan verannan tai kuistin alle.

Kaivannon valmistelu

Kun merkintä on valmis, aloita kaivaa kaivannot pohjan alapuolella. Tämä voidaan tehdä lapioilla tai erikoislaitteiden avulla, jotka ovat paljon nopeampia ja kätevämpiä. Matalalle alustalle kaivojen syvyys on 60-70 cm normaalille pohjalle - 1,8 m riippuen maaperän jäädyttämisestä. Kaivannon pohjan on oltava vähintään 20 cm tämän tason alapuolella. Laskeutumissyvyys johtaa alimmilta pisteistä.

Kaivannon seinät tulisi tasoittaa pystysuoraan, jos maa kaatuu, asenna rekvisiitta. Kaivamisen jälkeen pohja tarkistetaan välttämättä vaakasuoraan, kaikki epäsäännöllisyydet katkaistaan ​​lapioilla, ylimääräinen maa poistetaan. Kaivantojen sijainnin ja leveyden on oltava täysin projektin mukaisia. Seuraavana vaiheena on hiekka-sora-tyynyn asennus, joka on suunniteltu vähentämään rakennuksen kuormitusta maaperän pohjasta.

Hiekka- ja soramalaitteella on seuraava järjestys:

 • kaarteiden pohja kehällä on peitetty ohut kerros joen karkeaa hiekkaa;
 • vuotaa hiekkaa vedellä ja ramilla perusteellisesti;
 • kaada toinen kerros hiekkaa ja tiivistää uudelleen;
 • kaada hienon jaoksen taso 15 cm kerroksen tasolle;
 • puristettu pinta.

Matalalle alustalle kaivojen sisäpinta on vuorattu geotekstiilillä ennen hiontaa. Tämä materiaali suojaa hiekkalaatua eroosiosta pohjavedellä ja siltämällä.

Muottien asennus

Pohjakerroksen pohjan on noustava vähintään 15 cm: n korkeudelta maanpinnan yläpuolelta. Tulvatut alueet pohjaosan yläpinnan korkeus voivat olla 50-70 cm. Mutterit kootaan halutun korkeuden mukaan käyttäen romumateriaaleja.

Pohjamuotojen asennus

Kun asennat muottiin, tarvitaan:

 • 2 cm: n paksuiset leikatut levyt tai vanerilevyt;
 • muovikalvo;
 • mittanauha;
 • ruuvit tai kynnet;
 • vasara ja ruuvimeisseli;
 • tangot tangot.

Muottirainan alusta

Laudat kiinnittyvät suorakaiteen muotoisiin kilpiin kiinnittämällä poikittaiset palkit ulkopuolelta. Sisäpuolelta ruuvatut ruuvit purkamaan muottiin oli kätevämpää. Samasta syystä on suositeltavaa käyttää ruuveja ja ei nauloja. Asennuksessa kannattaa harkita viemäriverkkojen sijaintia ja leikkuukappaleiden halkaisijan leikkauksia. Lopuksi suojat peitetään kalvolla, joka ei salli puun imeä vettä liuoksesta.

Asenna muottiosat kaivukoneiden molemmille puolille ja vahvista sitten poikittaiset palkit puolen metrin välein. Suojukset asetetaan pystysuoraan, tarkkailemalla samalla etäisyydellä vastakkaisia ​​puolia pitkin koko kehän pituutta. Ulkopuolella muotti on tuettu telineillä palkista. Levyjen alareunan ja kaivantojen yläreunan välillä ei saa olla aukkoja, muuten liuos virtaa ulos.

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen läsnäolo pohjan paksuuteen sallii sinun vahvistaa pohjaa ja pidentää sen käyttöikää useita kertoja. Kehyksen valmistukseen käytetään tavallisesti teräsvahvistusta 10-16 mm. On erittäin tärkeää sitoa tangot tasaisesti kuorman jakamiseksi tasaisesti koko alueelle.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Lisätyötä varten tarvitaan:

 • neulonta lanka;
 • rakennustaso;
 • Bulgaria;
 • muovi putki leikata;
 • rulettirengas

Kaappien pituutta ja leveyttä leikataan kaapelilla, minkä jälkeen neulotaan 30 cm: n kennojen ristikko. Tämän vuoksi 4-5 pitkittäisvaijeria kiinnitetään poikittaisosilla 30 cm: n välein.

Luokan ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta nivelessä, koska se heikentää kiinnityspisteitä ja edistää saumojen korroosiota. Kehyksen on oltava kolmiulotteinen, joten horisontaaliset ritilät sijoitetaan 3-4 tasolle, sidottuna pystypalkkeihin.

Lisävarusteita tulisi tehdä jokaisen pohjan kulmassa ja tukevien sisäseinien risteyksissä. Voit laskea rungon osien osissa ja jo liittää ne yhteen. Jotta korroosiota ei vältettäisi mahdollisimman paljon, raudoitusta ei voida asettaa suoraan hiekalle: ne ottavat vanhan muoviputken, leikkaa ne 4-5 cm leveiksi renkaiksi ja aseta ne säleikköön kulmissa ja 50-60 cm: n etäisyydellä kaivannosta. Rungon sivuseinämien ja reunojen välissä on oltava noin 5 cm, sama koskee myös raudoituksen yläreunaa.

Lujittavan kehyksen asennus

Kun ruudukko on kiinnitetty muottipesän sisäpuolelle, levyn sisäpuolella ilmoitetaan betonin kaatamisen taso. Voit tehdä tämän kalastuslinjan avulla: muottien päissä täytä pienet neilikat ja kiinnitä niihin tiukasti vaakasuorassa oleva rivi. Se on sijoitettava 5 cm vahvistusrinnan reunojen yläpuolelle ja kulje pitkin koko kehä samalla vaakasuoralla tasolla.

Betonivaihto

Betonivaihto

Liuos on suositeltavaa kerrallaan, mutta ei kokonaismassaa vaan kerroksittain. Jokainen kerros ei saa olla paksumpi kuin 20 cm; tämä sallii tasaisen levittämisen lujittavan solun välillä ja vähentää ilman aukkojen lukumäärää. Seoksen valmistukseen otetaan sementti M400 tai M500, hienojakoisen murto-osan ja karkeiden jokien hiekka.

On erittäin tärkeää tarkkailla mittasuhteita oikein sekoitettaessa, muuten ratkaisun laatu on normin alapuolella. 1 säiliöön tarvitaan 3 kauhaa hiekkaa ja 5 kauhan kaivoa. Vesi on otettava noin puolet kokonaismäärästä, lisää se annoksina, jotta ei liioitella sitä. Laastin ei pidä olla liian likainen tai liian paksu: korkealaatuisesta betonista on yhtenäinen sakeus, ja kun se käännetään, lapio hitaasti laskee kokonaismassalla.

Ensimmäisen erän kaatamisen jälkeen liuos tasataan lautasella ja lävistetään kaivantojen koko pituudelta vahvistusosalla, jotta vapautuu ilmasta, joka on kerääntynyt liuokseen sekoittamisen aikana. On erittäin tehokasta kompakti betonia vibraattorin kanssa, se lisää monoliitin vahvuutta useita kertoja. Samalla tavalla kaada jäljelle jääneet kerrokset, kunnes betonin pinta tasoitetaan venytetyn kalastuslinjan kanssa. Nosta muottiin vasaralla, jonka jälkeen laastin yläosa tasoitetaan säännön tai haalarin avulla.

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi. Jotta pintaa ei halkeile, sitä kostutetaan jatkuvasti ja se peitetään polyeteenistä sateelta. Betonin lämmössä on myös suljettava suoralta auringonvalolta halkeamien välttämiseksi. Muotti voidaan purkaa 10-15 päivän kuluttua kaatamisesta, ja rakennustöitä voidaan jatkaa 28-30 päivän kuluttua.

Tape-säätiö tee se itse: askel askeleelta ohjeita ja valokuvia

Suosituimpiin tukirakenteisiin tulisi kuulua teippityyppinen säätiö. Se on käytännöllinen ja edullinen hinta. Se ei ole niin vaikea järjestää teippi-säätiö omilla käsillä: vaiheittainen ohje auttaa tekemään sen oikein ja tehokkaasti. Asennustyön aloittamisen jälkeen kannattaa oppia teknologian suunnittelun suunnittelusta ja myös ottaa huomioon tämän perusteen kaikki tärkeät ominaisuudet.

Ennen rakennustöiden aloittamista kannattaa laskea rakennusparametrit.

Perusnauhan tyypin ominaisuudet: hyvät ja huonot puolet

Nauhaosasto on valettu nauha, joka on luotu betoniseoksesta. Pohja on tehty tukirakenteiden ja sisäisten väliseinien alle.

Nauhatuen rakenne on omat ominaisuutensa

Tällaista tukirakennetta suositellaan kiinteille ja suurikokoisille betonista tai tiilestä valmistetuista rakennuskohteista. Käytetään myös rakenteisiin, joissa on raskaita päällekkäisyyksiä. Nauhapohjaa sovelletaan erilaisiin lastausrakenteisiin. Alustan korkeus voi vaihdella. Jos rakennetaan pieniä rakennuksia tai kehysrakennuksia, ja maaperä on huonosti säteilevä, käytetään pohjan matalaa syvyyttä.

Maaperän tyyppi vaikuttaa sopivan tukijärjestelmän valintaan.

Jos maaperälle on tunnusomaista heterogeenisuus, sovelletaan syvään asettuvaa perustusta. Pohjakorkeuden arvo tehdään maanpinnan jäätymisen perusteella kylmien jaksojen aikana. Oikean ja asianmukaisen säätiön perustaminen omiin käsiinsä, askel askeleelta edellytetään, että otetaan huomioon tulevan rakenteen seinämien koko, maakerroksen ominaisuudet ja pohjaveden syvyys.

Vahvistusmenetelmiin vaikuttavat pohjan lujuus.

Nauhapohjalla on seuraavat edut:

 • helppo asentaa;
 • kestävä käyttöikä;
 • kyky kestää suurimmat kuormat;
 • rakennuksen aikana et voi käyttää erikoislaitteita;
 • eräiden rahoitusmahdollisuuksien valinnan valinta.

Koko pohjan vakaus ja luotettavuus riippuvat kiinnitysmenetelmästä.

Tähän malliin liittyy tiettyjä haittoja:

 • sitä ei voi käyttää joihinkin maaperätyyppeihin;
 • huomattava määrä raaka-aineita.

Vaiheittainen opetus ja laadukas video auttavat luomaan laadukkaat nauha-pohjat omilla käsillä. Tällaiset rakenteet voivat olla monoliittisia, ja myös käytetään esivalmistettuja rakennuksia. Koko paikan päälle kaadetaan betoni monoliittista alustaa. Esivalmistettu järjestelmä koostuu erikseen täytetyistä elementeistä, jotka asennetaan myöhemmin.

Monoliittiselle rakenteelle on ominaista lukuisia positiivisia ominaisuuksia.

DIY-säätiö: vaiheittaiset ohjeet ja asennusvaatimukset

Miten rakentaa nauha-säätiö omilla käsilläsi, voit oppia askel-askeleelta ohjeita ja yksityiskohtaisia ​​valokuvia. Tässä tapauksessa pohjan järjestelyä pidetään rakennustöiden nollakierroksena, johon liittyy paikanvalmistusta, tasoittamalla aluetta ja puhdistamalla häiritseviä puita ja pensaita.

Ennen asennusta on tärkeää suorittaa asianmukainen valmistelu.

Valmistelutyö: hanke ja laatumerkintä

Ennen rakennustöitä tehdään suunnittelutyötä ja tehdään myös geodeettisia tutkimuksia. On tarpeen määrittää maaperän rakenne, maaperän jäädyttämisen syvyys ja syvien vesien kulku. Valmisteluvaiheessa maa puhdistetaan ja kohotustaso tasoitetaan. Katos on rakennettu rakennusmateriaalien varastointiin. Piirustusten mukaisesti maaston merkintä tehdään. Se käyttää lankaa tai köyttä, ja voit myös valita raudoituksen.

Merkkijoukossa on tiettyjä hienouksia

Ensin asennetaan kaksi tappi, joista johdot vedetään. Paikoillaan niiden risteys luo neljännen piikin. Sitten linjat mitataan kantavien seinien sisärajoille. Alapinnan leveys on yhtä suuri kuin seinien paksuus ja viimeistelyaineet. Muista ottaa huomioon muita rakenteita: kuisti, kuisti tai takka. Se säätää myös korkeustasoja. Ympärysmitta on erikoisnauhoja. Tason avulla köysiä venytetään ja korkeuseron arvo korjataan.

Merkitystä varten voidaan käyttää köyttä tai lankaa.

Maanrakennuksen ominaisuudet

Työvoimavaltaisiin prosesseihin perustuksen rakentamisessa tulisi olla syvän kaivannon luominen. Se auttaa kaivaamaan tarvittavan syvennyksen nauhalevyn alla omiin käsiinsä - askel askeleelta ohjeita, työn kuvista on esitetty alla. Kaivetun kaivon korkeus riippuu maaperätyypistä. Hiekka-kaivosta vedetään noin metrin syvyyteen. Kevytyönteinen koostumus - noin 1,25 m, ja savimassaa yli puolitoista metriä.

Kaivannon leveys on välttämätöntä suunnitellun perustan koon mukaan.

Seinien on oltava pystysuorat, joten niitä voidaan ohjata ylitse. Pehmittymisen aikaansaamiseksi on välttämätöntä luoda hiekka- ja soratyynyjä. Tätä varten asetetaan kerros hiekkaa, joka on kostutettu pakollisella pohjalla ja sora-murskattu kivikerros.

Se on tärkeää! Jos kaivannon aikana kaivetaan maata, sinun on asennettava rinteitä.

Laskin laskeutumaan sora-hiekkaseoksen määrän perustapeitteelle

Kuinka tehdä kiinteä muotti?

Lomakkeen kokoonpanossa käytetään puusta valmistettua paneelirakennetta. Samanaikaisesti valitaan reunat. Muotoseinät on tehty tulevaisuuden säätiön yläpuolelle. Näin varmistetaan seoksen ylivuoto. Suojukset on koottu reunapaneeleista ja asennettu sitten tukiin, jotka on asennettu kaivannon reunoja pitkin. Muottireikissä tehdään viemärinjat.

Suunnittelun luotettavuus riippuu rakennustöiden luomisen työn laadusta

Merkkijonon taso on venytetty, jonka on noustava maanpinnan yläpuolelle korkeudeltaan 30 cm: n korkeudelle. Näihin tarkoituksiin voit käyttää kattohuopaa tai geotekstiilejä.

Valmis muotti näyttää tältä

Vahvistuksen ja perustusvalun asettaminen

Sen ansiosta voit tehdä teippi-pohjan täydellä omalla kädellä - askel askeleelta käsin, joka kertoo yksityiskohtaisesti, miten vahvistusta tehdään. Tätä vaihetta tarvitaan luomaan luotettava ja kestävä kehys.

Ennen rakennustöiden tekemistä kannattaa valita vahvistusvaihtoehto.

Rungon asennus vahvikkeesta toteutetaan yhdessä muottirakenteen asettamisen kanssa. 12-25 cm: n välein asennetaan raudatangot. Ne on asennettu vahvistuksen elementteihin lanka. Liittimeen voidaan kiinnittää erityinen putki luonnollisen ilmanvaihdon aikaansaamiseksi. Säätiö on valettu. Erityispaperi asetetaan muottien seiniin. Betoniseos kaadetaan kehykseen. Tässä tapauksessa jokaisen kerroksen on lävistettävä ilmaa ulos.

Näet, kuinka vahvistus sijaitsee tässä kaaviossa.

Tekniikka toteutetaan useassa vaiheessa:

 • Ennen töitä kannattaa tarkistaa seoksen paksuus, jonka tulee olla homogeeninen rakenne;
 • liuoksen kaatamisen jälkeen se on pakattava. Tätä varten käytä erikoistyökalua, jossa on värähtelyominaisuuksia, ja tasoitat sen jälkeen tasolasin avulla;
 • betonin seos kiinteytyy noin kolme viikkoa. Jos työ on suoritettu kuumana aikana, pinnan tulee olla säännöllisesti kostutettu materiaalin halkeamisen estämiseksi.

On kätevää kaataa betoniliuosta pyöristetyn laitteen läpi.

Ratkaisulaskuri

Kaatamalla tehdään suositeltavaa käyttää erityistä kourujen muotoista kiinnitystä. Seinämaalaus on sallittu 16-25 päivässä.

Tulva pohja huolellisesti tasoitettuna.

Miten valita betoni merkki nauhan rakentamiseen?

On tarpeen valita sopiva betonimerkki ennen kuin luot ompeleen pino-ja-nauha-säätiön: vaiheittaiset ohjeet auttavat tekemään sen. Seuraavia vaihtoehtoja on syytä harkita:

 • matala-pohjaiset pohjat ovat sopivia M.100-M150 -materiaaleihin, mutta pohjaveden matalalla läpikululla on valittava merkintä M250;
 • sillä upotettu versio on mieluummin brändi M200 tai M250;
 • kun luot perustusta raskaille rakennuksille, on suositeltavaa käyttää M300- tai M350-merkkien materiaaleja.

Valitse erityisen vahva tukikohta valitsemalla suuremmat numerot.

Suunnittelun asennuksessa vedenpoisto ja socle asennus ovat tärkeitä

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Taulukko betonin osuuksista 1 m3 kohden. Miten valmistella laadukkaita betoniseoksia eri tarkoituksiin. Lue lisää portaalin erillisessä julkaisussa.

Hyödyllisiä suosituksia

Kun asennat nauhalevyn, sinun on määriteltävä maaperän laatu etukäteen. On syytä kiinnittää huomiota talojen johtaviin teihin. Jos ne ovat epätasaisia ​​ja epäonnistumisissa, niin maaperä on heterogeeninen. Kiinnitä huomiota myös naapurimaisiin rakennuksiin. Onko niissä mitään halkeamia?

Säätiöllä on erityinen rakenne, joka on rakennettu paksuihin maaperään.

Jos maaperä on homogeeninen, mutta monissa paikoissa on savi välikerroksia, voit kaivaa kaivannon syvemmälle ja ripotella sen hiekalla. Nauhan säätö voidaan tehdä omalla tavallaan, jos otat huomioon sen ominaisuudet ja seuraat tarkasti asennustyötä.

Koko rakenteen kestävyys riippuu peruskokoonpanon asianmukaisesta asennuksesta.

Lisäys paalunrakentamisessa