Viemäröintilaite yksityisen talon ympärillä - vedenpoistojärjestelmä sivustolta ja pohjasta

Sano heti, vedenpoisto ja vedenpitävyys - nämä ovat erilaisia ​​käsitteitä ja yksi niistä ei sulje pois toista. Talon vedenpoisto (viemäröintijärjestelmä) auttaa poistamaan tai vähentämään vesitasoa sivustossa.

Vaara on sekä ulkona (sademäärä, tulvavesi) että sisäpuolelta (pohjavesi). Vedeneristys suojaa rakenteen perustan veden sisäänpääsystä.

Mutta jopa vedestä eristetty laatu ei suojele yksityisen talon (kellarikerroksen) perustaa ja kellarikerroksesta veden sisääntuloa pitkään. Loppujen lopuksi, jos vesi painaa jatkuvasti, siinä on heikkoja pisteitä vedeneristämisessä. Ja päinvastoin, jos otat sen ajoissa - talosi tai mökki on turvallinen.

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Kun tarvitaan viemärijärjestelmää:

 • tontin sijainti Mitä pienempi on - sitä kiireellisempää on kuivatusongelma;
 • maaperän laatu - savi- ja savimaahan, veden taso laskee hitaasti;
 • sademäärä alueella;
 • pohjaveden taso;
 • jäljellä olevien rakennusten tunkeutuminen paikalle. Jos läheisessä rakennuksessa on voimakkaasti haudattu säätiö - vedellä ei ole sijaa, ja se kertyy pinnalle, mikä lisää tulvan riskiä;
 • vedenpitävien pinnoitteiden - betonireittien, asfalttipihan - läsnäoloa - tämä on esteettömät paikat veden tunkeutumiselle.

Laitteen kuivatus talon ympärillä omilla kädillä poistaa edellä lueteltujen tekijöiden aiheuttamat ongelmat.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Riippuen tulvan ongelman vakavuudesta, on olemassa useita tapoja tehdä salaojitus yksityisen talon ympärillä.

Pintaveden poisto

Tämä tyyppi johtuu myrskyviemäreistä (sadevedestä). Tällaisen kuivatuksen etuna on se, että sen järjestely on yksinkertaisempaa ja helpompaa sen jälkeen, kun useimmat työt suoritetaan sivustolla. Pintavedenpoistojärjestelmät sallivat vain sateen ja sulavan veden kulkeutumisen, eivätkä ne pysty selviytymään pohjavedestä.

Pintaviemäröintilaitteita on kaksi tyyppiä: lineaarinen ja pistekuiva.

Lineaarinen vedenpoisto

Keskittyy myrskyn tai sulaveden poistamiseen koko sivustolta ja etenkin kotoa. Vesi virtaa maahan kaivettuihin kanaviin ja tyhjennetään tyhjennysaukkoon. Kanavilla on pääsääntöisesti suora lineaarinen muoto ja ne suljetaan tangoilla.

Spot kuivatus

Keskittyy paikallisista lähteistä muodostuvan veden nopeaan vedenpoistoon (esim. Kattokaivojen, kastelu-hanojen jne. Alla). Pistekanavat on peitetty koristeellisilla metallirungoilla, jotta kanava tukkeutuu roskia ja lehtiä vastaan. Kustakin pisteestä on sijoitettu viemäriputket, jotka on kytketty pääkanavaan, joka johtaa viemärikaivoon.

Yhdistetty viemäröinti yhdistää molemmat edellä mainitut järjestelmät: piste- ja lineaarinen viemäröinti.

Laitteen menetelmän mukaan tyhjennys voidaan avata ja sulkea.

Ulkoilma

Kaivanto-, vesikourujen, vesikourujen tai valuma-altaiden järjestelmä.

Tämä viemäröinti on kaivanto, joka on suunniteltu poistamaan myrsky ja sula vesi talosta ja paikasta.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän periaate

Koko alueen sivuilla ja talon ympärillä kaivaa oja puoleen metriä leveäksi ja 50-60 cm syvyyteen. Kaikki nämä kaivannot on kytketty yhteiseen tyhjennyskaivaan.

Jotta vesi virtaa vapaasti kaivantoon talon puoleisesta ojasta, tehdään viiste 30 °: n kulmassa, ja kaltevuus kohti päävedenottoaukkoa (tai viemärikaivoa) sallii veden virtaamisen painovoimalla oikeaan suuntaan.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän etu on edullinen ja suuri työnopeus. Mutta jos tarvitaan paljon sulatettua ja sadevettä, sinun on järjestettävä syvä tyhjennyslinja, johon joku voi kaatua. Kehittyneet ojan seinät tuhoutuvat. Tällainen järjestelmä pilaa alueen ulkonäköä.

On mahdollista lisätä käyttöiän ja lisätä tällaisen järjestelmän turvallisuutta käyttämällä erityisiä alustoja (muovista tai betonista), jotka on peitetty ristikoilla päälle.

Avaa kuivatus talon ympärillä

Suljettu tyhjennys

Se on esteettisempi ulkonäkö verrattuna edelliseen, koska se on varustettu suojaverkolla, mutta vastaanotto oja on paljon kapeampi ja pienempi. Heidän näkemyksensä on esitetty kuvassa.

Suljettu kuivatus talon ympärillä

Takatäytteenotto - haudattu kaivojärjestelmä

Sitä käytetään siinä tapauksessa, että juonialueen pinta-ala on pieni ja on mahdotonta tai epäkäytännöllistä tehdä avoin salaojitus. Tämän järjestelmän haittana on kyvyttömyys säilyttää kaivanto järjestelyn jälkeen purkamatta.

Tämäntyyppisen talon ympärillä tapahtuva tyhjennys on järjestetty useaan vaiheeseen.

 • kaivanto kaivetaan noin yhden metrin syvyyteen, kun kaltevuus on pakko noudattaa viemärijärjestelmän kaivoa kohti;
 • geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjalle;
 • kaivanto on peitetty soralla, rauniolla jne.;
 • päälle turpeen kerros. Tämä vaihe on valinnainen, mutta antaa sivustolle entistä esteettisemmän ilmeen.

Syvä tyhjennys

Suurten pohjavesien ottaminen edellyttää kiinteän järjestelmän asennusta - syvä tyhjennyspaikka. Syvän vedenpoistojärjestelmän laitetta käytetään alueilla, joilla alppimaalla sijaitsevat savea maaperä, jolle on ominaista korkea pohjavesi.

Laiteprosessi on työlästä ja koostuu putkista (halkaisija riippuu vedetyn veden määrästä) rei'istä syviin kaivoksiin (riippuu maaperän korkeudesta).

Suljettu tyhjennysputkijärjestelmä

Suljetun tyhjennyslaitteen, putken ja asennustekniikan kaavio

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Askel askeleelta ohjeet suljetun viemäröinnin asennuksesta

 • Määritä suljetun viemärijärjestelmän sijainti, joka voidaan toteuttaa kahdessa versiossa:
 1. läpäise vain pohjan lähellä, ts. talon ympärillä (seinän kuivatus) estäen vettä pääsemästä taloon suoraan.
 2. joka sijaitsee koko sivustolla, mikä suojaa mökin kellarista sekä istutuksia ja muita ulkorakennuksia.

Suljettu tyhjennyslaite (jatkuva, seinä)

Talon ympärillä oleva viemäröintisuunnitelma näkyy kuvassa.

 • Esitä alueen viemärivien sijainti. Yleensä tähän tarkoitukseen käytetään sellaisia ​​laitteita kuin laseretäisyysmittari ja taso. Mutta voit helpommin jäljittää, mistä vesiurat ovat jäljellä sateen jälkeen - siellä pitäisi olla viemärikaivuri.
 • Dig kaivannot. Kaivettaessa on tärkeää huomioida korkeusero. Loppujen lopuksi veden on päästävä viemärikaivoon, eikä se saa kertyä putkiin.

Trenching maaseudun tontti tyhjentämiseen

 • Aseta geotekstilikerros. Sen rooli vedenpoistossa on suodattaa vettä epäpuhtauksista, jotka voivat tukkia tyhjennysputken lävistys.

Geotekstiilien asettaminen kaivannon pohjalle kuivatuksen alle

Voit ottaa mitä tahansa geotexilia, kunhan on hyvä päästää sisään ja suodata vettä. On parempi olla ottamatta tiheää neula-rei'itettyä geotekstiiliä, kuten Hän huonosti kulkee veden läpi.

 • Täytä kaivannon pohja (pohja) soralla.

Rei'itetyn putken asettaminen Aseta rei'itetty putki - vedenpoistojärjestelmän perusta. Putket voivat olla keraamisia tai muovia. Mutta kaikenlaisissa putkissa on oltava rei'itys veden saamiseksi (rei'itys voidaan tehdä itsenäisesti poran avulla). Putket liitetään toisiinsa ristillä tai teellä. Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

 • Irrota putkiston päät karhottimiin. Nämä kaivot asennetaan kaikissa kierroissa, jotta ne voisivat hoitaa järjestelmää. Puhdista esimerkiksi putki vedenpaineella tai arvioi veden pinnan muutos.

Irrota putkiston päät tyhjennysreikään. Tämä on suljetun viemärijärjestelmän viimeinen osa.

Purkausputket kaivotaloihin

Toiminnalla tyhjennyshanat jakautuvat kahteen tyyppiin:

 1. kertyy. Tällaisella kuopalla on suljettu pohja. Vesi kerääntyy siihen ja sitä käytetään sitten juottamiseen;
 2. imevää. No ilman pohjaa, vesi siinä vähitellen menee maahan.
 • Geofabrian täyttämiseksi rikkoutumalla, joka ei pääse maaperän korkeimpaan tasoon 200mm.
 • Täytä tyhjennysputki 300 mm: n korkeudella.
 • Kierrä putket päällekkäin geotexifierin avulla ja kiinnitä liitokset köysiin.
 • Peitä hiekka, maaperä ja / tai laske hiekka.

Imeytyminen hyvin ja käämitys tyhjennysputki geoteksitel

Kuvan päättynyt tyhjennysjärjestelmä näkyy kuvassa.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän kaavio kohdassa

Mitkä edellä mainituista kuivatusmuodoista sopivat - voit määrittää vain tuntemalla sivuston ominaisuudet. Yleensä sinun on valittava talon vedenpoisto, työn hinta, jonka järjestely ja toiminta on pienin, ja tietenkin, mitä voit tehdä omalla kädelläsi. Samanaikaisesti sen on huolehdittava siitä, että kuivatus tapahtuu laadullisesti ja luotettavasti. Loppujen lopuksi asiantuntijoiden mukaan oikea salaojitus talon ympärillä pidentää sen elinaikaa yli 50 vuotta.

Kuinka tehdä viemäröinti kotona

Kuinka kaataa talon perustukset omiin käsiisi - yksityiskohtaiset ohjeet

Rakentaessasi taloa korkealla pohjavesimuodostelmalla, savi - maaperällä tai suunniteltaessa kellarikerroksessa, jossa on suuri syvyys, on otettava huomioon sääolosuhteen vaara. Sen todennäköisyys kasvaa suurella määrällä sadetta, pienellä kaltevuudella paikan päällä ja virheellisen jäteveden käsittelyn laskennassa. Jopa epäsäännöllisellä ja vähäisellä tulvalla voi olla hyvin kielteinen vaikutus säätiön lujuuteen, aiheuttaa kosteutta ja hometta ja johtaa talon tuhoamiseen. Rakennuksen suojaamiseksi voit varustaa kodin talteenoton perustan.

Talot, jotka sijaitsevat hiekkaisella pohjalla, joka ei jäädy yli 80 cm: n päähän, ei ole tarvetta vedenpoistoon, mutta perustan perusteellinen vedeneristys on pakollista.

Minkälainen vedenpoisto tekee?

Seinän vedenpoisto on välttämätöntä talon ympärillä, jossa on hyväkuntoisia kellareja tai kellareja. Se on kaivettu säätiön ympärille ja varustettu tarkastuskaivoilla kulmissa. Tällaisen vedenpoiston rakentaminen on välttämätöntä myös säätiön rakentamisen aikana, joten rakentamisen päätyttyä on paljon vaikeampaa ja kallista tehdä tämä.

Jos talossa ei ole syvää kellarista, on mahdollista rakentaa kaivannon (rengas) tyhjennys noin puolitoista tai kolme metriä etäisyydelle säästä ylimääräisellä suojakerroksella savea. Samaan kaivantoon voidaan käyttää myrskyviemäriä.

Viemäröinti hoitaa tehokkaasti veden tyhjennys, riippumatta sademäärästä ja sulavan lumen, jos se sijaitsee 50 cm alapinnan alapuolella.

Materiaalien valmistelu ja valinta

Ennen maanrakennusta on päätettävä tarvittavasta materiaalista.

 1. Tähän mennessä PVC-putket tai tyhjennyslaitteiden polypropeeni ovat paras vaihtoehto. Ne ovat kevyitä, eivät aiheuta pohjaveden vaikutusta korroosiota ja tällaisen vedenpoiston asentaminen on yksinkertaista. Erikoistuneet viemäriputket ovat halkaisijaltaan 11 cm ja pinnoitteen läpimitta on kaksi leveää pituussuuntaista nauhaa. Voit käyttää halvempia putkia, joissa ei ole reikiä, tasaisesti porattuina useilla rivillä 6 cm etäisyydelle toisistaan. On huomattava, että tulevaisuudessa putket tulee sijoittaa niin, että reiät sijaitsevat sivuilla. Putkien välissä on kytkimet.
 2. Putkien suojaaminen tukkeutumiselta geotekstilöillä. sitä käytetään myös kaistaleen alla kaistana, mikä estää nopean mätämisen. Tämä kalvo, joka siirtää vettä putkiin, mutta säilyttää suuret hiukkaset.
 3. Jätevedenpuhdistusjärjestelmän kuntoa ja tarvittaessa huuhtelemista varten on tietyissä paikoissa asennettava tarkastuskaivoja. Heidän lukumääränsä on yhtä suuri kuin järjestelmän kierrosten määrä plus yksi vesipurkauspaikassa.

On tarpeen aloittaa vedenpoisto perusteellisesti vedenpitävällä pohjalla. Se on käsiteltävä bitumipohjamaalilla ja laita sitten mastiksi kahteen kerrokseen ja aseta niiden väliin vahvistusverkko solujen kanssa 2 x 2 cm. Toinen mastikerros levitetään vasta sen jälkeen kun edellinen on kuivunut, ei aikaisintaan päivässä.

maavalli

Ennen putkien asettamista kaivetaan kaivanto talon seinämille noin metrin etäisyydelle niistä tai sokealta alueelta, jos sellainen on. Etukäteen, käytä tasoa, on tarpeen löytää alimman pisteen säätiön, tässä kulmassa ylimmäinen osa viemäröinti sijaitsee. On parempi kaivaa kaivannot tästä pisteestä syventämällä niitä niin, että putket kulkevat noin 1 cm: n kaltevuudella joka 2. metriä, jotta vesi ei kerääntyisi ja voisi tyhjentää. Kaltevuus voi olla suurempi, jos paikka on usein upotettu tai pohjavesi on lähellä pintaa.

Kaivannon leveyden tulee olla sellainen, että putki ja kerros rypytettävät noin 10 cm, noin 30 cm. Kaivon pohjalle kaadetaan 5-10 cm paksua hiekkakerrosta. Geotekstiilikerros asetetaan hiekalle siten, että sen päät ulottuvat kaivannon seinämien yläpuolelle tasaisesti kummallakin puolella. Yläreunaan kaadetaan murskakiven murto-osa 20-40, jonka paksuus on 10 cm.

Putken asettaminen

Valmistustöiden suorittamisen jälkeen on mahdollista jatkaa geotekstilien kerrokseen käärittyjen putkien asentamista jatkuvasti tarkkailemalla tasojen avulla, onko haluttua kaltevuutta havaittavissa. Kulmissa on taivut 45 asteen kulmassa, josta kannet suljetaan kansiin ja nousevat sitten pinnalle. Kaivo ei saa sijaita itse käännöksessä vaan enintään 20 metrin päähän, samoilla suorilla tarkastusosilla, joka on 40 metrin välein.

Sivut ja ylhäällä olevat putket peitetään kerroksella. Sitten geotekstiilien löysät päät päätyvät päällekkäin, aivan kuten koko kakun kääriminen. Kudoksen päät on ommeltu tai kiinnitetty metallisilla kiinnikkeillä. Edellä on geotekstiilit päällystetty kerroksella hiekkaa, joka on tyhjennys sinänsä.

Vedenpoistojärjestelmän alimpaan kohtaan on liitetty vesivastaanotin. Tätä varten kaivetaan syvä reikä, jonka pohja on geotekstiilillä vuorattu, johon on asennettu säiliö, esimerkiksi muovinen tynnyri, jonka pohjareunaa pitkin tehdään useita reikiä. Kuivatuskaivo voidaan rakentaa betonirenkaista (kuten tässä kuvataan) tai betonista. Se tyhjentää vettä järjestelmästä. Yläpuolelta on poistettava kuivatuskaula tiukasti suljettuna, on toivottavaa, että se myös eristetään vaahtomuovilla.

Oikein toteutettu kuivatus suojaa talon pohjaa pesurilta, estää muotin ulkonäön ja lisää koko rakenteen elämää.

Kuinka tehdä viemäröinti kotona

Talon läheisyydessä sijaitseva viemäröintilaite auttaa estämään maaperän pesiytymisen, ylimääräisen kosteuden muodostumisen maaperän ilmanläpäisevyyden parantamiseksi (maaperä kuivuu, irtoaa samalla säilyttäen ravintoaineensa). Vedenpoiston rakentaminen on erinomainen maaperän hedelmällisyyden lisäämiseksi ja talon suojaamiseksi liialliselta kosteudelta. Jokainen maanomistajan tai maatilan omistaja ajattelee viemäröintijärjestelmää, koska tiedetään, että jokaisen rakennuksen rakenteen jopa suhteellisen matalalla syvyydellä (1,5-2 m) altistuu säännöllisesti pohjaveden kielteisille vaikutuksille, mikä voi johtaa rakennuksen perustan tuhoamiseen.

Tyyppien kellarihakea

Perinteinen ja edullinen vedenpoistomenetelmä ovat hyvät vanhat ojat. Tämä menetelmä on tyypillinen tasaiselle maalle ja alamäksille eli siellä, missä on vaikea tehdä kaltevuus veden virtaamiseksi. Kaatopaikkojen haitta on se, että ne eivät ole esillä ja että ne hajoavat ajan myötä, tukkeutuvat ja tukkeutuvat.

Muinaisten kaivostoimintojen ohella on olemassa kaksi lähestymistapaa viemäriseinien rakentamiseen:

 1. Pinta-seinän kuivatus. Laitetta varten on tarpeen tehdä alustava suunnittelu alueesta, mukaan lukien rakennusten, kaivojen ja kaivantojen rinteiden luominen. Pintavedenpoisto asennetaan etäisyydelle rakennuksista.
 2. Syvä seinän kuivatus. Tässä tapauksessa erityisiä putkia ja materiaaleja käytetään viemäröinnin varustamiseen lähelle rakennuksen seinämien pohjaa (kehällä).

Nykyään säätiön syvä seinäverkko katsotaan tehokkaimmaksi. Sen päätehtävänä on estää talon ja sen kellarikerroksen tulvat.

Putkien sijaintiin tarkoitetut viemäröintijärjestelmät on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 • Contour (talon perustan suojelemiseksi);
 • Areal (alueen suojelemiseksi);
 • Dvulineynye;
 • Yhden rivin

Suosittu on ääriviivatulojärjestelmä. Putket sijaitsevat suojatun rakennuksen ympärysalueella, riittävän lähellä talon kaikkiin ulkoseiniin. Tämä viemäröintijärjestelmä sisältää aallotettuja rei'itettyjä putkia, erityisiä vesi- ja viemärikaivoja. Rei'itetyn putken ympärille muodostuu sora- ja hiekkasuodatin. Jäykistimet lisäävät turvamarginaalin kasvua poikkileikkaukseltaan ohutseinämäisten putkien koko pituudelta, mikä sallii niiden pysyvän kevyessä kestämään kunnollisia kuormia jopa 10 metrin syvyydessä. Laitteen tyhjennysputket tulee tehdä hieman epätasaisesti.

Modernit viemäriputket on valmistettu polyvinyylikloridista, jonka halkaisija on 5 - 20 cm. Läpivientiputkien lävistys estää tunkeutumisen aineeseen, jota käytetään viemäröintijärjestelmän pölyttämiseen. Reikien pinta-ala ei saa ylittää 0,5% putken pinta-alasta. Useiden etujen ansiosta polymeeriset viemäriputket, jotka eivät ole olleet niin kauan sitten rakennusmarkkinoilla, ovat radikaalisti vaikuttaneet vedenpoistojärjestelmien suunnitteluun. Muoviputket ovat kestäviä ja kevyitä, joustavia ja samalla jäykkiä. PVC-putkien kuivatusjärjestelmän asennus voi olla korkeintaan 8 m. Koska kuivatuspolymeeriputket, jotka ovat maassa, ovat täysin suojattuja auringonsäteiltä, ​​tämä lisää merkittävästi polymeerivuodon käyttöikää (yli 50 vuotta).

Vedenpoistolaitteen syvyys määräytyy pohjaveden pinnan vähennysvaatimusten sekä vedenpoiston tyypin ja järjestelmän mukaan. Usein pintavettä on riittävästi, on tärkeää valita oikea vedeneristys ja käyttää sitä oikein. Vedeneristystä käytetään myös putkien ja kaivojen liitosten ja liitosten tiivistämisessä.

Graniittiraja tai sora soveltuu hyvin sadetukseen.

Kalkkihiekka hiekka- ja sora-seoksella ei sovi suihkutukseen, sillä veden vaikutuksesta ne voivat tukkia maaperän ja putkien reiät. Suodatinpartikkeleiden koon on oltava suurempi kuin yli 10 kertaa maapartikkeleiden koko.

Jätevesisäiliöiden tarkoituksena on valvoa vedenpoiston asianmukaista toimintaa ja puhdistaa kuivatusreitit.

Kuopien sijainnin on vastattava tyhjennysputkien halkaisijan, suunnan ja kaltevuuden muutospisteitä. Yleensä ne sijaitsevat kentän alimmalla kohdalla.

Viemärikaivot ovat muovielementeistä valmistettuja esivalmistettuja rakenteita. Runkojen ja hiekan tai rikkoutuneiden tiilien talvet nukahtavat kuoppien sisällä, ja sooda asetetaan muodostetun kerroksen päälle, jonka on estettävä täyte muodostamasta siltikerrosta. Tekniikan mukaan ylimääräinen vesi, joka päästetään tyhjennysreikään, on mentävä alempiin maaperäkerroksiin täytön kautta tai pumpattava kehityskohdan rajoilta tyhjennyspumpulla.

Asiantuntijat suosittelevat samanaikaisesti vedenpoistotoimintaa erilaisten teknisten verkkojen asennuksen toteuttamiseksi.

video

Katso, kuinka juoni tyhjennetään oikein:

Näin tehdään pintavesi:

Tee-se-itse-pohjainen salaojitus: ongelmattoman järjestelmän salaisuudet

Jos talo on rakennettu savimaahan tai pohjaveden korkealle tasolle, rakennus todennäköisesti pestään. Savi estää sateen ja sulaveden ulosvirtauksen. Ja korkealla pohjavedellä, kellarit usein tulvii. Voi säästää pohjanpoistoa omilla käsillään. Tällainen järjestelmä ei salli nesteen tunkeutua rakennuksen alapuolelle, estää seinien tuhoutumista ja liikkumista, muotin ulkonäköä rakennusten rakenteissa.

Säätiön viemäröintihanke

Kesä on hedelmällinen kausi rakennustöille. Ja odottamattomat saostumat harvoin häiritsevät, ja päivä on pidempi ja sää on miellyttävämpi. Siksi kuivatus tehdään parhaiten kesällä.

Työ alkaa projektin laatimisesta. Voit valmistautua tapahtumaan ottamalla huomioon seuraavat seikat:

1. Maaperän laatu.

Jos maa on heikko, kaivannon seinämiä on vahvistettava.

Meidän on tiedettävä sen muoto, syvyys, käsittelymenetelmä.

3. Pohjaveden taso.

Maanalaiset lähteet sijaitsevat paikan päällä, jolle pohjavesimuodostuma nousee lumen kevään sulatuksen aikana, jolloin pohjaan kertyy eniten vettä.

Nämä tutkimukset auttavat määrittämään alueen kaltevuuden, maaperän laadun ja koostumuksen. Tarvitsemme nämä tiedot määrittämään vedenpoistojärjestelmän syvyys, keräilypisteiden sijainti, tarve luoda lisää vesitiiviyttä säätiölle.

Seuraavaksi määritä vedenpoiston tyyppi.

1. Valitse seinän tyhjennysjärjestelmä, jos talossa on kellari tai pohjakerros. Tällaisella laitteella yksi kaivannon seinistä on itse säätiö.

2. Pysähdymme rengasmaiseen vedenpoistoon, jos talo ei kestä saviä, ei ole kellareja. Tällainen järjestelmä tarkoittaa kaivamista kaivosta jonkin matkan päässä talosta. Etäisyys perustuksesta kuivatukseen on puolitoista tai kolme metriä.

Ring-järjestelmän helpompi ja halvempi seinä. Mutta on toivottavaa järjestää se, kun talon ympärillä on sokea alue, ja sivuston tulva on vähäpätöinen.

Mikä on pohjanpoisto?

1. Kaivossa, jonka syvyys on alapinnan alapuolella, rei'itetyt putket asetetaan. Rakennuksen ympärysmitta.

2. Reiät ovat reikiä putkissa. Niiden kautta vesi pääsee putkistoon.

3. Seuraavaksi neste virtaa painovoiman kautta putkien kautta vesisäiliöihin.

4. Rei'itetyt putket täytetään sora- tai raunioilla. Layer - kolmekymmentä senttimetriä.

5. Asennetaan kiinteällä putkella. Myös esijännitys kohti valuma-aluetta. Tämä putki ohjaa sadetta.

Yhdistä myrskyjen viemärit ja viemärijärjestelmä ei voi. Tulos on liian kuuma kuivatusjärjestelmään. Näin ollen kuivatuksen tehokkuus vähenee.

Kellarikanavan materiaalit

1. Rei'itetyt putket, joiden läpimitta on 75 mm. Jos talo on rinteessä, jossa veden kuormitus säätiölle on merkittävää, otamme putket halkaisijaltaan 100-110 mm.

2. Putkijohdon liitososat. Jos viemäröintijärjestelmä on lähellä seinää, rakennuksen kulmissa on oikeat kulmat. Ring-kuivatus ei ole niitä (siksi sitä kutsutaan).

Putket ja liittimet ovat paremmin muovia. Ne ovat kevyempiä ja vahingoittumattomia.

3. Työkaluja ja teknisiä laitteita kaivannon kaivamiseksi, maaperän poistamisesta ja raunioista. Perforator, joka luo reikiä putkissa. Jos me välittömästi ostaa rei'itettyjä putkia, emme tarvitse sitä.

4. Geotekstiilikangas, joka täydentää putkilinjaa jyrsijöitä, teräviä kiviä jne. Vastaan.

5. Höyryttämiseen tarvitsemme myös pienen keskipitkän murto-osan sora- tai murskakiviä.

6. Veden valuma-alue ja kuopat. Jälkimmäinen asennetaan vedenpoistojärjestelmän joka toinen kierros. Niitä tarvitaan putkien tarkastukseen ja niiden puhdistukseen.

Kuinka kaataa säätiö kunnolla?

1. Irrota kaivanto rakennuksen kehäksi.

Teos on pitkä aika, joten sinun on suojeltava järjestelmää sademäärästä. Tätä varten voit tehdä markiisit.

Tarkista pohja. Saatat joutua poistamaan vanhan vedeneristyskerroksen, tyhjentämään pohjan pinnan ja asettamaan uuden vedenpitävyyden.

Jos alueen maaperä on löysä, myös kaivon seinät vahvistetaan. Ja teemme kuopan itse trapetsiksi.

Nurmikon suojelemiseksi ja maaperän ja raunioitumisen helpottamiseksi kaivantoon rakennamme tilapäisiä puisia sokeita alueita. Nämä ovat tikkaita laaja levyiltä, ​​joihin on mahdollista kävellä.

Kaivannon leveys lasketaan seuraavasti: otat putkien halkaisijan ja lisäämme kaksikymmentä senttimetriä. Kuurin pohjan tulee olla alapinnan alapuolella.

Kaadon pohjan tasoittamiseksi ja vedenpitävän kerroksen lisäämiseksi kaada kymmenen senttimetrin hiekkakerros. Leimamme tarkkailemalla valittua puolueellisuutta.

Suodatinkangas suojaa rei'itystä maasta. Leikkaamalla tekstiilejä kiinnitä terävä veitsi tai sakset metallille.

3. Asettamme putken reiät alas.

Muista kunnioittaa kaltevuutta. Jotta vesi virtaa ilman esteitä, 10 mm / juoksumittari.

Liitämme putket liittimiin. Kouruissa leikkaamme putkia. Putkilinja on päästävä yhdeltä puolelta ja toinen.

4. Me sirotamme putkilinjan keskirikkoutuneella soralla. Katetaan geopolotny.

5. Panemme jatkuvan keräilijän. Tämä on jo suihku.

Kun täytämme järjestelmän uudelleen, muodostumme huomaamaton muuraus. Maaperä laskeutuu lopulta, ja alueen pinta tasaantuu.

Miten pätevästi pudota puutarha-alue omalla kädelläsi: purkaa oikea järjestelyn tekniikka

Kaikki maatilojen omistajat eivät ole "onnekkaita" täydellisissä hydrogeologisissa olosuhteissa. Usein se on vain maan viljelyssä tai rakentamisessa, että he ymmärtävät, että pohjavesi on korkea, että tulva-alueella on pitkät lätäköt. Sinun ei pitäisi huolehtia, tämä ongelma poistuu salaojitus. Hyväksy, rakentaa sitä on paljon helpompaa kuin etsiä täydellinen sivusto.

Viemäröintijärjestelmä poistaa maaperän ja kasvillisuuden kerroksen liiallisesta kosteudesta, mikä varmistaa viljelykasvien normaalin kasvun. Se tyhjentää maanalainen vesi kellarista, jos ne koskettavat, suojaavat autotallin kellarista ja tarkastuskaivosta tulvia.

Ne, jotka haluavat järjestää puutarhan alueen ojituksen omilla käsillään tai maaseutuyritysten prikaatin ponnisteluja, löytävät yksityiskohtaiset vastaukset kaikenlaisiin kysymyksiin. Artikkelin kirjoittajat kuvaavat yksityiskohtaisesti pohjavedenpoistojärjestelmien vaihtoehdot ja niiden rakentamisen menetelmät.

Edellytykset vedenpoiston rakentamiseksi

Jätevesijärjestelmä, joka kerää ja päästää ylimäärät pohjavesiä, on tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 1. Tontti on tasainen, ts. ei ole edellytyksiä veden spontaaniselle liikkumiselle rinteessä.
 2. Pohjavesi on merkitty tasolle, joka on lähellä maanpintaa.
 3. Paikka sijaitsee laaksossa, joen laaksossa tai suolla valuma-alueella.
 4. Maaperä ja kasvillisuus kehittyvät savi-maaperillä, joilla on alhainen suodatusominaisuus.
 5. Mökki on rakennettu rinteelle, joka ei ole kaukana sen jalasta, joten vesi kerääntyy ja pysähtyy sademäärän aikana ja sen ympäristössä.

Vedenpoiston asennus on lähes aina tarpeen alueilla, joilla on taustalla olevaa savimaataa: hiekkasauma, sienellä. Ajanjakson aikana runsas sademäärä, sulava lunta, tämäntyyppinen kallio siirtää hitaasti vettä paksuutensa läpi tai ei anna sen kulkea.

Veden pysähtyneisyys maaperän kehityksen tasossa liittyy sen vesistöön. Kosteassa ympäristössä sientä toistuu aktiivisesti, infektiot, tuholaiset (etanat, etanat jne.), Jotka johtavat kasvikasvien sairauksiin, mädäntyvät pensaiden, monivuotisten kukkien ja puiden juuret.

Jos et ratkaise ongelmaa maaperän liiallisen kuivumisen myötä, silloin maapallon eroosio voi tapahtua ajan myötä. Hämärässä ajassa maaperän kerrokset, jotka sisältävät vettä, saavat turvota, mikä voi vahingoittaa säätiötä, päällystettyjä reittejä ja muita välineitä sivuston parantamiseksi.

Sen tarkistamiseksi, onko vedenpoisto tarpeen, on tunnettava maaperän kerrosten kantokyky kapasiteetilla. Tee tämä kaivaa pieni reikä 60 cm syvä ja kaada vettä siihen rajaan.

Jos vettä imeytyy päivässä, sen alapuolella on hyväksyttävät suodatusominaisuudet. Tässä tapauksessa vedenpoistoa ei tarvita. Jos kahden päivän kuluttua vesi ei mene pois, se tarkoittaa, että savi kiviä maaperän alapuolella on maaperän kerroksen alapuolella, ja on olemassa vaarana umpeutuminen.

Jos viemärijärjestelmää ei oteta käyttöön ajoissa, maatilat uhkaavat seuraavia ongelmia:

 • kellareihin, kellareihin ja muihin rakennuksiin, jotka sijaitsevat maanpinnan alapuolella - tämä johtaa myöhemmin seinämateriaalien heikkenemiseen, muotin ja sienten muodostumiseen, mätäneviin huonekaluihin, portaisiin ja muihin puurakenteisiin;
 • maaperän kastelu kosteuden sitomisesta johtuen, mikä johtaa alhaisiin saantoihin, vihannesten, kasvien, puiden kuolleiden ja muiden istutusten juurien mätänemiseen;
 • Paikoilla saattaa muodostua kuoppia, paikkoja, kaivoja, joiden seurauksena päällystetyt polut ja laatat tuhoutuvat - kaikki tämä vaikuttaa negatiivisesti maatilan maisemaan.

Talvikaudella, IRS: n jäädyttämisen ja maanviljelytason yläpuolella olevan maanpinnan alapuolisen maaperän jäädyttämisen myötä maapallon huokosissa oleva vesi laajenee. Maaperän tilavuuden kasvu uhkaa tuhoamalla rakenteita, jotka ovat haudattuja ja lepäävät maassa.

Harkitse vedenpoistojärjestelmät ja niiden ominaisuudet.

Tärkeimmät maaperän viemäröintijärjestelmät

Ennen kuin aloitat työsuunnitelman laatimisen, laitteiden ja materiaalien ostamisen, sinun on määriteltävä, mikä järjestelmä on toteutettava niin, että se toimii mahdollisimman tehokkaasti.

Jätevesijärjestelmää on kolme:

 • pinta (avoin) - on maan pinnalle oika, jota käytetään ylimääräisen kosteuden poistamiseksi, joka muodostuu yksityisen sateen tai sulavan lumen vuoksi;
 • syvä (suljettu) - vesi tyhjennetään putkien, kuoppien läpi; järjestelmää käytetään siinä tapauksessa, että puu pilaa saostuksella ja / tai pohjavedellä;
 • täyttö - rakenteen periaate on sama kuin syvyys, käytetään vain putkistoa, jossa ei ole tyhjennysainetta; sopii tyhjennyspaikkojen saostukseen.

Jokainen edellä mainituista tekniikoista on sen etuja ja haittoja.

Pintaviemärijärjestelmä yhdistetään usein myrskyviemäreihin, jotka keräävät ja poistavat sademäärän. Jäteventtiili on varustettu kahdella vedenkerääjän tyypillä: pisteen ja lineaarisen.

Todella tehokas täydennys

Storm-jätevesi - joukko tyhjennysputkia, joissa on kaivo kosteuden kertymiseen, jonka kautta se siirretään sisäänottoon. Ennen kuin vesi menee kuoppaan, on erityinen sifoniosa (arina), joka on suunniteltu puhdistamaan tulevan nesteen roskista, minkä seurauksena järjestelmä ei tukkeudu eikä siinä ole epämiellyttäviä hajuja.

Viemärikaivojärjestelmä, jossa on lineaarinen veden keräilijä, on sarja lokeroita, jotka sijaitsevat kallistuskohdassa kohti kosteuden keräyspaikkaa. Säiliöt on asennettu oksiin, joiden pohjalla on soraa. Tätä tekniikkaa käytetään silloin, kun päivän pinta-alan kaltevuus ei ylitä 30 astetta suhteessa horisonttiin.

Pistejärjestelmän ja lineaarisen järjestelmän tärkein ero on se, että pistojärjestelmä käyttää putkijärjestelmää, joka sijaitsee maan alla. Veden keruu tapahtuu niin sanotuilla "pisteillä" - erityisellä sademäärällä, joka on varustettu läpäisevällä ruudulla. Tämä ratkaisu tekee suunnittelusta lähes näkymätön alueella.

Joskus saman tyyppiset järjestelmät eivät riitä alueelle, joten ne voidaan yhdistää ylläpitämään optimaalista kosteustasoa.

Järjestelmän tyyppi on valittava erikseen ottaen huomioon maisemat ja geologiset ominaisuudet. Esimerkiksi jos talo sijaitsee kaukana säiliöstä, voimme vain rajoittaa vedenpoistoa. Jos kartano sijaitsee joen laaksossa maanläheisellä luiskalla, on parempi käyttää useita järjestelmiä samanaikaisesti.

Suljettu tyhjennyslaite

Suljetun tyyppinen järjestelmä on verkosto, jossa putket ja viemäriputket asetetaan. Viemäröinti voidaan sijoittaa koko alueelle ja tiettyyn alueeseen, joka tarvitsee kuivatusta.

Syvä tyhjennysjärjestelmä koostuu seuraavista elementeistä:

 • viemäriputket;
 • hyvin (viemäröintijärjestelmä);
 • pumpun veden pumppaamiseen.

Järjestelmän toteuttamiseksi on tarpeen kaivata kaivannot, asentaa putket ja rakentaa tyhjennysjärjestelmiä.

Jätevesijärjestelmän järjestämiseksi kaivannossa tarvitaan:

Järjestelmää käytetään tehokkaasti silloin, kun pohjavesi on joutunut tulviin.

Elementtien asettelun laatiminen

Ennen töiden suorittamista on tarpeen laatia suunnitelma paikasta, jossa otetaan huomioon asunto-, kotitalous- ja kotitaloustavarat sekä pensaat, puut, kukkapenkit.

Seuraavaksi sinun on määritettävä kuopan paikka ottaen huomioon viemäröintijärjestelmän sijainti. Viemäröintijärjestelmä voi olla viemäriverkko, kaivo tai jokin muu luonnollinen vesilähde.

Sitten sinun on tehtävä kaivannon asettelu. Järjestelmissä on neljä päätyyppiä:

 • käärmeen sijainti;
 • rinnakkaislaite;
 • kalanruoto;
 • trapeziumin sijainti.

Järjestelmä voidaan valita itsenäisesti, mutta useimmin käytetään merkintää "kalanruoto".

Ovia voidaan sijoittaa alueen ympäryksen ja talon ääriviivan ympärille. Kasvikasvien ja kukkien kasvaessa verkko rakennetaan ottaen huomioon vaatimukset, joita käsitellään alla.

Asennustiedot

Kaivantoa rakennettaessa on otettava huomioon seuraavat vaatimukset:

 • syvyyden tulisi olla 1-1,2 m ja leveys 35-40 cm;
 • lähellä puita, kaivanto kaivetaan 1,2-1,5 m: n syvyyteen metsien istutusten lähellä - 70-90 cm, kukkapenkkien lähellä - 60-80 cm;
 • jos turpeen maaperän IRS: n tasolla vallitsevat, sen vuoksi, että se nopeasti asettuu, kaivannon syvyyden ei tulisi olla alle metriä;
 • jos alue on kohokuvioitu, syvyys voi saavuttaa metrin, jos se on lievästi kalteva tai hieman kalteva, ja sitten kaivaa kaivanto, jonka syvyys on alle 1,5 m, on tehotonta;
 • savimaassa: hiekkakivilöytöjä, kaakeloita, kaivantoja 7-10 metrin etäisyydellä toisistaan, hyvin valutetuista hiekko-, sora- ja sora-sedimentteistä - 15-20 m;
 • vedenpoistojärjestelmän on sijaittava yli 1 metrin etäisyydellä talon pohjasta ja pienin sallittu etäisyys aitasta on 50 cm.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän rakenteen pitäisi nostaa erityinen putki, jossa on verkko. Niiden halkaisija voi vaihdella välillä 0,15 - 0,5 cm. On parempi kieltää asbestisementin tai keraamisten viemärien käyttö, koska ne ovat epäkäytännöllisiä, edellyttävät alustavaa valmistelua, usein pesemistä ja nopeasti tukkeutumista.

Suljetun viemäriputken laitetta varten on suositeltavaa antaa etusija polymeerisistä tai komposiittimateriaaleista valmistetuista rei'itetyistä putkista. Joissakin muunnelmissa on erityinen suodatinvaippa (geotekstiili), joka estää järjestelmän tukkeutumisen.

Kerääjän halkaisijan on oltava suurempi kuin putken halkaisija. Jos kehittyneen alueen pinta-ala on yli 0,5 hehtaaria, halkaisijat voivat olla yhtä suuret.

Järjestelmän kaltevuus kerroksen suuntaan tulisi olla 2-3 mm putken halkaisijaltaan 5-10 cm. Jos halkaisijaltaan suurempaa putkea suunnitellaan käytettäväksi, kaltevuuden tulee olla pienempi.

Alueen tai jyrkän kaltevuuden maaperän omistajat joutuvat kohtaamaan ongelman, kun vettä pysähtyy alimmassa kohdassa, kun vedenottoa se voi sijaita korkeammalla. Tässä tapauksessa alueen alaosassa on tarpeen rakentaa keräyskuoppa, jossa on tarpeen ottaa käyttöön viemäripumppu. Sen avulla veden pumppaaminen ylöspäin purkautuu ojaan, kouruun tai muuhun vesivahvistimeen.

Edistyminen järjestelmän rakentamisessa

Ensimmäinen asia, jota ennen kaivamisen kaivaminen on rakentaa kaivoa hyvin. Sen syvyyden tulisi olla 2-3 m ja halkaisija - jopa 1 metri.

Luotettavin hyvin konkreettinen. Betonirenkaiden asentaminen käsin ei kuitenkaan aina ole mahdollista, joten sinun on käytettävä nostolaitteita. Lisäksi korkeat kustannukset ja hauraus ovat betonirakenteiden haitat.

Muovinen hyvin - erityinen polyeteenistä, polypropyleenistä tai polyvinyylikloridista valmistettu muotoilu on käytännöllinen ja laadukas, se kestää tehokkaasti maaperän paineen. Säiliökaivon etu on se, että se tarjoaa putken taivut ja rakenteessa ovat kumihansetit, jotka varmistavat liitosten tiiviyden.

Voit myös laittaa omat tiilikuopat, tehdä kumisten ja muiden romuaineiden suunnittelua.

Jätevesipumppu asennetaan jälkikäteen kaivoon, joka pumpoi vettä viemärijärjestelmään - jätevesiin, kaivoon tai muuhun luonnolliseen sisäänottoastiaan.

Sitten voit aloittaa kaivamalla kaivannot järjestelmän mukaan teknisten vaatimusten mukaan.

Tavallisten muoviputkien tukkeutumista varten käytetään ns. "Ulkoisia" suodattimia, jotka on tehty oljeesta, kuituturvasta ja kudontajätteestä.

Kaivettujen kaivosten jälkeen suorita seuraavat vaiheet.

 1. Kaivo on peitetty 10 cm hiekalla, jonka jälkeen ne sovittavat geotekstilikerroksen niin, että kankaan reunat ovat uran yläpuolella.
 2. Geotekstiilit täytetään 20 cm: n rauniolla.
 3. Päällystetyt viemäriputket.
 4. Putket peitetään sora- tai sora-aineella sedimenttisillä kiveillä korkeuteen 30-40 cm, sitten - karkealla tai sora-alueella 30 cm.
 5. Geotekstiilit putoavat - se pitää pieniä hiukkasia ja antaa järjestelmän tukkeutumisen.
 6. Geotekstiilit sprinklataan hedelmällisen maapallon kerroksen päälle.
 7. Putket liitetään kaivoon.

Täyttöputken suunnittelutekniikka poikkeaa syvästä siinä, että se ei sisällä putkia. Kaivannut ovat täynnä suuria raunioita tai rikkoutuneita tiiliä, peitetty pienellä kivellä tai soralla.

Avoimen version toteutus

Pintajärjestelmien luomiseen käytetään samoja kaivannon rakennesääntöjä kuin syvän kaivannon toteuttamiseen.

Avoimelle järjestelmälle riittää rakentaa ojia, joiden syvyys on 0,7 m ja paksuus 0,5 m. Seinät on tehty kaltevuudella, viistokerroin on 30 astetta. Oja johdetaan viemäriin, joka on yhteinen tontille tai muulle vastaanottavalle vedelle.

Avointen ojakaivojen seinät ovat tiivistettyjä, joskus vahvistettuja mukulakivikoneilla tai raunioina, betonilaattojen kanssa.

Laajenna vedenpoistoelämystä

Lataustyyppinen viemäröintijärjestelmä pystyy toimimaan tehokkaasti 5-7 vuoden ajan, kun taas syvä- ja avoimet kuivatusrakenteet, joissa on korkealaatuiset putket, mahdollistavat 50 vuotta kestäneen vesiohenteisen ongelman unohduksen. Mutta tämä on mahdollista jaksottaisen verkon ylläpidon takia.

Järjestelmän hoidossa on neljä sääntöä.

 1. Paikan päällä, missä putket sijaitsevat, ei pitäisi kulkea suurikokoista laitteistoa - tie on sijoitettava erikseen.
 2. Maapallon säännöllinen irtoaminen parantaa veden läpäisevyyttä, mikä varmistaa järjestelmän hyvän suorituskyvyn.
 3. Kerran 2-3 vuoden välein putket pestävät voimakkaalla vedenpaineella, ja ne puhdistetaan savipartikkeleista ja ruosteesta.
 4. Maavaraa asennettaessa on tehtävä märkä maa.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​vinkkejä voit pidentää laitteen käyttöikää ja välttää korjauksia.

Hyödyllinen video aiheesta

Video kertoo kaikista yksityisen salaojitusjärjestelmän vivahteista:

Jäteveden sijoittaminen maahan säästää maanomistajia monista ongelmista. Kun olet asentanut tyhjennysjärjestelmän, sinun ei tarvitse huolehtia viljelykasvien kunnosta, sivuston yleisestä ulkonäöstä kosteuden lisääntyessä.

Kuinka kaataa talon ympärillä

Kuinka tehdä kuivatusta talon ympärillä

Jopa täydellinen pohja vedeneristys ei pysty suojaamaan sitä pohjaveden sisäänpääsyyn, jos ne tulevat liian lähelle pintaa. Laadukkaat kuivatusjärjestelmät, jotka sijaitsevat talon ympärillä, suojaavat rakennetta liialliselta kosteudelta.

Purkamisen tarkoitus ja tyypit

Rakennusten viemäröintijärjestelmä viittaa pohjaveden purkautumiseen sekä myrsky- ja tulvavesiin putkien, kanavien, maanalaisten kerrostumien jne. Avulla. Valutyypin valinta riippuu kolmesta tärkeimmästä tekijästä:

• maaperän koostumus rakennuksen alueella: savi ja liepeet ovat erittäin huonot vedessä, joten veden taso näillä alueilla laskee hyvin hitaasti;
• rakennuspaikka: kun talo sijaitsee laaksossa, tarvitaan vedenpoistojärjestelmä;
• pohjaveden taso. jos ne kulkevat liian lähelle pintaan, rakenne muuttuu aina tulvaksi.

Seinämä (syvä) viemäröinti on putken järjestelmä, joka on sijoitettu käytännöllisesti alapäälle. Tällainen tyhjennysjärjestelmä asetetaan riittävän syvälle - jos se on teippi, sen pitäisi sijaita hieman alle.

Toisin kuin seinä, rengas ei ole rakennettu pitkin taloa, mutta jonkin matkan päässä siitä (jopa 3 metriä). Sitä käytetään pääasiassa rakennustöiden valmistuttua, eikä täydellistä tyhjennysjärjestelmää ole mahdollista rakentaa.

Se on tärkeää! Rengasmainen vedenpoistojärjestelmä pystyy suojaamaan vain talon kellarista, mutta se ei voi suojata sitä veden talteen pääsemisestä taloon, varsinkaan pohjaveden huomattavan nousun vuoksi.

Asennuksen syvyyden ja poistettavan veden määrän mukaan vedenpoisto on jaettu seuraavasti:
• pinta (sadevedet): käytetään vain myrskyn ja sulaveden poistamiseen alueen alueelta; on ulkonäöltään matalia kanavia;
• piste. jotka sijaitsevat viemäreiden yläpuolella tai lähellä kastelulaitteita;
• yhdistetty. yhdistää ensimmäisen ja toisen vaihtoehdon.

Jäteventtiomenetelmän mukaan se voi olla:
• auki. kaivantojen, vesikourujen ja muiden järjestelmien muodossa;
• suljettu. asennetaan maan alla;
• syvä. viemäriputket asetetaan vähintään yhden metrin syvyyteen.

Pintaveden poisto

Kuivatuskanavia kutsutaan kuivatushaidoiksi, useimmiten kivi- tai betonisovelluksilla tai putkilla, joissa on kaltevuus viemäriin. Sen järjestelyssä on useita vivahteita. Jos syvyysjärjestelmiä on helppo asentaa tarvittavan kaltevuuden alle, silloin pintavesi ei ole tällainen mahdollisuus. Jotta vesi pääsee virtaamaan kuivauskaivoon painovoiman avulla, kaivaminen toteutetaan ottaen huomioon maasto. Joissakin tapauksissa saattaa olla tarpeen siirtää osa maaperästä rinteiden luomiseksi.

Rakennusten ympärille tai koko alueen ympärysalueen ympärille ulottuvan vedenpoiston laitteella on ojia 0,5 m leveä ja suunnilleen sama syvyys, joka on yhdistetty yhteiseen kaivantoon, joka johtaa tyhjennyskaivoon. Jotta vesi pääsee vapaasti kulkemaan ojiin, niiden pinnan tulee olla noin 30 °.

Kaivojen kaatumisen estämiseksi ne kaadetaan betonilla, neulotaan liuskekiveällä, keramiikalla tai järjestetään erikoisteräksellä tai polymeerilevyillä. Jotta kuivatuskanavat eivät pääse tukkeutumaan liian usein, niihin sijoitetaan metalliset tai muoviset säleiköt tai verkkolevyt rakennetaan suoraan sokea alueelle.

Seinän syvä tyhjennys

Tällainen järjestelmä kykenee pidentämään pohjan elämää ja ohjaamaan vettä, vaikka se kohoaa merkittävästi tulvien ja sateiden aikana. Kun pohjaveden pinta on yli 2,5 m, sen rakenne on pakollinen.

Yleensä tällainen tyhjennys voidaan esittää järjestelmänä toisiinsa yhteydessä olevista rei'itetyistä putkista (viemäreistä), jotka kulkevat säätiön koko kehän ympäri. Kerätty kosteus tulee keräimeen (vedenottoaukko), joka kerää vettä ennen sen purkautumista viemärijärjestelmään tai säiliöihin. Se voidaan valmistaa betonirenkaista tai betonista. Jos vedenottoaukkoa ei ole mahdollista asentaa ja vedenpoistopiste on korkealla, käytetään viemäripumppuja.


Viemäröinti (viemäriputket)

Neuvoston. Käytännössä viemärikaivosäiliöön viemäröintiä käytetään harvoin sen ylivuotoa aiheuttavan vaaran takia. Keräilijän vesi on parempi käyttää kasteluun tai siirtää sitä sivuston ulkopuolelle.

Putkien tyhjennysaukkojen normaalin toiminnan tulisi olla halkaisijaltaan 1,5-5 mm. Hiekan ja pienien epäpuhtauksien suojaamiseksi ne voidaan lisäksi varustaa suodatinkuorilla.

Jotta vesi ei kertyisi kaivannoissa, niiden asentaminen olisi suoritettava vedenottoa vastaan ​​- rotko tai viemäriverkko. Ennen putkien asettamista ojan pohja tiivistetään ja täytetään ensin karkealla hiekalla ja sitten rikki. Kunkin kerroksen korkeus on 100 mm. Täytteen täyttämisellä pitäisi olla hieman kaltevuus. Rakennuskoodien mukaan putken mittarin on oltava 2 mm: n kaltevuus. Käytännössä, jotta vettä pääsee ulosvirtausputkiin painovoiman avulla, tämän numeron pitäisi olla paljon suurempi - 5-10 mm.

Putket on täytetty suurella soralla tai sora. Seuraavaksi kaivanto on peitetty geotekstiilillä (se on kääritty putkien ja raunioiden ympärille ja kiinteä johtoineen), jälleen täynnä hiekkaa ja sitten maaperää. Koska tällainen järjestelmä vaatii säännöllistä puhdistusta, tarkastuskaivot on järjestetty kaivannon käännekohtipisteisiin ja putkilinjan päähän. Jälkimmäisessä voidaan asentaa pumppu pakotettuun pumppaukseen. Joskus säästämiseksi, mansettien sijaan putket voidaan asentaa sohva-alueelle, jonka kautta järjestelmä huuhdotaan.

Neuvoston. Geotekstiilien ei pitäisi olla liian tiheitä - sen pitäisi kulkea hyvin vettä.


Kaivojen asennus

Järjestelmän huolto on kaivoissa ja puhdista ne tarpeen mukaan. Pakolliset ennaltaehkäisevät puhdistukset tehdään ennen tulvia keväällä ja syksyllä.

Aiheeseen liittyvät videot: vedenpoisto talon ympärillä

Viemäröintilaite talon ympärillä

Viemäröintitöiden tarkoituksena on varmistaa järjestetty viemäröinti paikan päällä, joka on tarkoitus valmistua suunnitteluvaiheessa.

Tämän seurauksena maavirrat, maanalainen pohjavesien sisäänvirtaus, saostunut tai sulanut saostuminen kuuluvat erityisen varustamalle kanavalle ja lähetetään maatilan pihan ulkopuolelle.

Talon rengaskanava, joka toimii yhdessä vedenpitävyyden ja betonirakenteen kanssa, voi suojata syvän pohjan, kellarikerroksen ja kellarikerroksen perusteet, viestintäkanavat tulvilta.

Laitteen periaatteet

Likaiset maaperät eivät anna veden päästä läpi ja se tunkeutuu rakennustyyppien ympärillä oleviin koloihin.

Ymmärrä, miten kunnolla tyhjennetään talon ympärillä, alkaen tutkimuksesta, jossa selvitetään alueen sijaintipaikan olosuhteet ja geologisten tutkimusten tulokset.

Vain vedeneristyskerrosten suojausominaisuuksiin ei pitäisi liittyä, koska pitkällä aikavälillä ei ole ihanteellisia materiaaleja, joissa suurella määrällä altistumiskierroksia ei ole heikkoja pisteitä.

Yksityisasuntoon vaikuttavat tekijät, jotka vaikuttavat suunnittelun valintaan ja erilaisten vedenpoistojärjestelmien yhdistämiseen:

 • paikan päällä maassa, mahdollisuus myrskyvirtojen muodostumiseen rinteessä korkeammilla alueilla;
 • UHV: n kausivaihtelut (korkealla tasolla, talon ympärillä oleva tyhjennyslaite on välttämätön myös estääkseen hiekan ja sora-altaan hiljentämisen, ja tämän seurauksena kasvattaa pohjan heilumista);
 • maaperän koostumus (savi ja huokoset, jotka ovat huonosti läpäiseviä veteen ja lähetetään löysempiin koloihin rakennuksen tukipilarien lähelle, täyttäen tällaiset tilat savella lisää kasvatusvoimia, joiden tarkoituksena on puristaa pohja pois maasta);
 • asema suhteessa vesistöihin, veden tulvien nousu;
 • alueen keskimääräinen vuotuinen ja suurin saostusominaisuus;
 • rakennustiheys paikan päällä, viereisten säätiöiden syvyys;
 • pinnoitteet, jotka estävät veden pääsyn maaperään ja kerääntyvät sen pinnalle puroihin (asfaltti, betonikäytävät, markiisit ja katot);
 • Myös yksityiseen taloon asennetun tyhjennysjärjestelmän purkaus on lähetettävä rengaslaimennusjärjestelmään (myrskyvaha).

Kotitalouden viemäröintijärjestelmän laite on laskennallisen suunnittelujärjestelmän luominen, jossa otetaan huomioon eri tekijöiden mahdollinen yhdistelmä niiden maksimiarvoissa.

Tyypit kuivatus

Pintavedenpoisto koostuu pistevastaanottimista ja lähtöjärjestelmästä

On mahdollista kuvitella, mitä kuivausjärjestelmä talon ympärillä on omilla kädillä, purkamalla tärkeimmät tällaiset rakenteet, jotka on suunniteltu tiettyihin salaojitustehtäviin.

Ne koostuvat putkien (kanavien) järjestelmästä veden keräämiseksi, jotka sijaitsevat sekä pinnan että perustan alapuolella.

 1. Sivuston pinnan (myrsky) tyhjennys yhdistää sisääntuloveden lineaariset (lokerot) ja pisteen (ristikko) vastaanottimet järjestelmään.
 2. Pintakäsittelyä käytetään myös silloin, kun kauttakulkuvirrat poistetaan viereisiltä alueilta omaisuuden rajojen ulkopuolella.
 3. Talon talon seinämät (pohja) suljetut viemäröintiä tarvitaan pohjaveden poistamiseksi ja rakennusten tukirakenteiden, piharakenteiden perustusten, purkamisesta.

Järjestä se sen jälkeen, kun perusrakennustyöt on tehty, ennen nurmikon ja kovien pintojen asennusta.

Tällaisessa rei'itetyissä putkissa vesi kulkeutuu ympäröivään maaperään ja se poistetaan esivalmistetuilla kuopilla, keräilijä kerääntymistä varten ja päästetään sitten läheiseen luonnonvesirakenteeseen tai yleiseen viemäriverkkoon.

Vedenpoistomenetelmät voivat olla:

 1. Suureille alueille (merkittävät virrat) on valittava avoin tyyppi ojan muodossa 0,5 x 0,5 m, paikoissa, joissa ne eivät estä liikkumista. Suurin etu on työn yksinkertaisuus ja nopeus alhaisin kustannuksin. Maisemoiduilla tontilla tällaiset kanavat tyhjentävät maaperän.
 2. Paikan päällä oleva suljettu tyhjennys on peitetty muovilla tai metallirunkoilla, jotka vähentävät läpäisykykyä, joten tyhjennysalusta myös pienempi osa. Se on turvallinen jalankulkijoille, kuivatuskanavien asennus toteutetaan voimakkaasti käytetyllä pienellä pihalla. Esimerkki siitä, mitä suljettu viemäröintijärjestelmä näyttää, on esitetty kuvassa.
 3. Täytteen tyhjennysalue on kanava, joka on täytetty kiinteällä täyteaineella (pieni kivi). Nopean nesteen poistamiseen betonilevyn pohjalta voidaan laittaa rei'itetty putki. Kivenfraktioseoksen välttämiseksi on suositeltavaa peittää irtotavaran pääosa geotekstiilillä, jolloin pienen 5-10 cm: n päällyskerroksen ansiosta verkko voidaan suojata mekaanisilta vaurioilta. Ajoittain viivästynyt lika poistetaan pesemällä rauniot.
 4. Syväkuivausta käytetään rakentamisessa savea mailla ja alueilla, joilla on korkea GW (alhaalla lähellä veden runkoa). Talon ympärillä oleva vedenpoisto syvyys on 0,5 m alapinnan alapuolella. Lähtökohtien alku on sama kuin peruslaite - talon ympärillä oleva vedenpoistokuvio otetaan huomioon kaivantojen / louhinnan merkinnässä, vaaditun maaperän kaivaamisesta.

Jokainen viemäröintityö eroaa työlästä, mutta sen ominaispiirteiden, roolinsa rakennusten ja läpäisykyvyn suojelussa tyypit eivät ole keskenään vaihdettavissa.

Ainesosat

Oven on kaivettava rinteessä

Talotekniikan asianmukainen asennus talon ympärillä edellyttää kaikkien komponenttien läsnäoloa, laskentamenetelmää ja asennusohjeiden noudattamista.

Kaivantoaukot kaivetaan siten, että rengasmaisen vedenpoisto saavutetaan vaaditulla kallistuksella käyttäen lasertasoa (etäisyysmittari).

Rinteiden koko voi vaihdella putken läpijuoksesta riippuen:

On mahdollista tarkistaa kaltevuuden läsnäolo kaivannossa seuraavien rankkasateiden aikana - virtaavan veden virtaukset on suunnattava kaivoon.

GEOTEKSTIILIT

Tekstiilit - vesisuodatin, joka estää suuret jakeet pääsemästä tyhjennysputkiin

Tämän materiaalin rooli vedenpoiston yhteydessä on suodattaa vettä pienistä epäpuhtauksista, jotka tukkivat putkien reikien reikiä ja roskaa roskaa.

Aukkojen pienentäminen vähentää veden nopeaa poistamista alueesta, jolle rengasmaisen vedenpoisto on suunniteltu.

1 geotekstilikerroksen läpäisy on tuotespesifikaatioissa riippuvainen tuotemerkistä ja se on kääntäen verrannollinen lujuuteen:

Se sijoitetaan putken alle kaivannon pohjaan ja suojaa koko irto-osaa, jotta veden virtausta ei lasketa tyhjennysrengasta. Kuivissa hiekkapohjaisissa maissa jätevesiputkien suoja voidaan jättää pois.

Aaltoputket ovat suosituimpia.

Viemäröintijärjestelmä voidaan toteuttaa putkilla, jotka eivät ole pelkästään erilaiset Ø: ssä vaan myös materiaaleissa.

Jätevesijärjestelmän asennuksen aikana valitaan tuotteita, jotka eivät ole alttiita korroosiolle, koska niiden korjaaminen tai vaihtaminen on melko vaikeaa.

Paikan päällä olevasta tyhjennyslaitteesta valitaan putket seuraavasta alueesta:

 • keraaminen (paistettu savesta);
 • asbesti-sementti;
 • huokoinen;
 • polymeerinen (aallotettu).

Asbestisementtiputket ovat yksi niistä vahvimmista, muissa tapauksissa laite valitaan yleensä polymeeristä:

Läpivientiputkien lävistys tehdään tehdasvalmistuksessa tai tekee reikiä, leikkauksia, yksityisen talon viemäröinnin asentamista omiin käsiinsä. Sora-osuuden pitäisi olla suurempi kuin reikien koko.

Kuopat on asennettu 12 metrin etäisyydelle toisistaan

Tarkastuskaivot on sisällytettävä tyhjennyslaskennaan järjestelmän valvomiseksi ja puhdistamiseksi.

Ne sijaitsevat vedenpoiston varrella noin 12 m: n askelin.

Rakenteeltaan voidaan valmistaa soitetut renkaat, Ø, jotka mahdollistavat siltyjätteiden tai teollisuustuotteiden puhdistuksen taulukossa:

On mahdollista kerätä yksityisen talon rengasmaisen vedenpoiston eri kokoisista putkista, jolloin siirto-Ø kasvaa kerättyjen virtausten suuntaan. Useat tyhjennysputket, joiden läpimitta on vähintään 100 mm, voivat lähestyä kaivoa. Lisätietoja siitä, miten syvä kuoppaus toimii, katso tätä videota:

Toiminnallisesti kaivo, johon vettä virtaa viemäriputkista, voi kerääntyä (suljettu pohja) tai imeyttää (vesi menee vähitellen maaperään kerrostumalla, joka on suojattu geotekstiilien siltingiltä).

hinnoittelu

Erikoistuneen yrityksen hinnoittelun lähestymistapa ja lähes seinän viemäröinnin rakentamisen työn laajuus jaetaan luokkiin "talous", "vakio", "pääoma", kokonaismäärä riippuu järjestelmän metriikka-alueesta.

Suurissa yrityksissä (esim. "United Company"), talon ympärillä tapahtuvan kunnollisen vedenpoistoon liittyvät palvelut ja hinnat voivat olla laajempia:

 • testattu;
 • taloudellinen;
 • järkevä;
 • palkkio. Lisätietoja talon talteenoton järjestämisestä on tässä videossa:

Hyväksyttävän laskennan kaikkien tarvittavien osien ominaisuuksien perusteella kyky suorittaa asennus teknisten olosuhteiden mukaisesti lyhyessä ajassa ensimmäisestä kerrasta tarkoittaa paitsi rahan järkevää käyttöä (takuuaikana yritykseltä 24 kuukautta), mutta myös valitun järjestelmän käyttöikä 50: een vuotta.

Kuinka tehdä vedenpoistoa sivustolla

Sokean alueen laite ja pohjan kuivatus

Kuinka tehdä pystysuuntainen viemäröinti

Putkien asennus pohjaveteen

Sano heti, vedenpoisto ja vedenpitävyys - nämä ovat erilaisia ​​käsitteitä ja yksi niistä ei sulje pois toista. Talon vedenpoisto (viemäröintijärjestelmä) auttaa poistamaan tai vähentämään vesitasoa sivustossa.

Vaara on sekä ulkona (sademäärä, tulvavesi) että sisäpuolelta (pohjavesi). Vedeneristys suojaa rakenteen perustan veden sisäänpääsystä.

Mutta jopa vedestä eristetty laatu ei suojele yksityisen talon (kellarikerroksen) perustaa ja kellarikerroksesta veden sisääntuloa pitkään. Loppujen lopuksi, jos vesi painaa jatkuvasti, siinä on heikkoja pisteitä vedeneristämisessä. Ja päinvastoin, jos otat sen ajoissa - talosi tai mökki on turvallinen.

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Kun tarvitaan viemärijärjestelmää:

 • tontin sijainti Mitä pienempi on - sitä kiireellisempää on kuivatusongelma;
 • maaperän laatu - savi- ja savimaahan, veden taso laskee hitaasti;
 • sademäärä alueella;
 • pohjaveden taso;
 • jäljellä olevien rakennusten tunkeutuminen paikalle. Jos läheisessä rakennuksessa on voimakkaasti haudattu säätiö - vedellä ei ole sijaa, ja se kertyy pinnalle, mikä lisää tulvan riskiä;
 • vedenpitävien pinnoitteiden - betonireittien, asfalttipihan - läsnäoloa - tämä on esteettömät paikat veden tunkeutumiselle.

Laitteen kuivatus talon ympärillä omilla kädillä poistaa edellä lueteltujen tekijöiden aiheuttamat ongelmat.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Riippuen tulvan ongelman vakavuudesta, on olemassa useita tapoja tehdä salaojitus yksityisen talon ympärillä.

Pintaveden poisto

Tämä tyyppi johtuu myrskyviemäreistä (sadevedestä). Tällaisen kuivatuksen etuna on se, että sen järjestely on yksinkertaisempaa ja helpompaa sen jälkeen, kun useimmat työt suoritetaan sivustolla. Pintavedenpoistojärjestelmät sallivat vain sateen ja sulavan veden kulkeutumisen, eivätkä ne pysty selviytymään pohjavedestä.

Pintaviemäröintilaitteita on kaksi tyyppiä: lineaarinen ja pistekuiva.

Lineaarinen vedenpoisto

Keskittyy myrskyn tai sulaveden poistamiseen koko sivustolta ja etenkin kotoa. Vesi virtaa maahan kaivettuihin kanaviin ja tyhjennetään tyhjennysaukkoon. Kanavilla on pääsääntöisesti suora lineaarinen muoto ja ne suljetaan tangoilla.

Spot kuivatus

Keskittyy paikallisista lähteistä muodostuvan veden nopeaan vedenpoistoon (esim. Kattokaivojen, kastelu-hanojen jne. Alla). Pistekanavat on peitetty koristeellisilla metallirungoilla, jotta kanava tukkeutuu roskia ja lehtiä vastaan. Kustakin pisteestä on sijoitettu viemäriputket, jotka on kytketty pääkanavaan, joka johtaa viemärikaivoon.

Yhdistetty viemäröinti yhdistää molemmat edellä mainitut järjestelmät: piste- ja lineaarinen viemäröinti.

Laitteen menetelmän mukaan tyhjennys voidaan avata ja sulkea.

Ulkoilma

Kaivanto-, vesikourujen, vesikourujen tai valuma-altaiden järjestelmä.

Tämä viemäröinti on kaivanto, joka on suunniteltu poistamaan myrsky ja sula vesi talosta ja paikasta.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän periaate

Koko alueen sivuilla ja talon ympärillä kaivaa oja puoleen metriä leveäksi ja 50-60 cm syvyyteen. Kaikki nämä kaivannot on kytketty yhteiseen tyhjennyskaivaan.

Jotta vesi pääsee vapaasti kaivamaan talon puoleisesta ovelasta, ne muodostavat viisteen 30 asteen kulmassa. ja päävedenottoaukon (tai viemärikaivo) suunnassa oleva kaltevuus sallii painovoiman suuntaavan vettä oikeaan suuntaan.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän etu on edullinen ja suuri työnopeus. Mutta jos tarvitaan paljon sulatettua ja sadevettä, sinun on järjestettävä syvä tyhjennyslinja, johon joku voi kaatua. Kehittyneet ojan seinät tuhoutuvat. Tällainen järjestelmä pilaa alueen ulkonäköä.

On mahdollista lisätä käyttöiän ja lisätä tällaisen järjestelmän turvallisuutta käyttämällä erityisiä alustoja (muovista tai betonista), jotka on peitetty ristikoilla päälle.

Avaa kuivatus talon ympärillä

Suljettu tyhjennys

Se on esteettisempi ulkonäkö verrattuna edelliseen, koska se on varustettu suojaverkolla, mutta vastaanotto oja on paljon kapeampi ja pienempi. Heidän näkemyksensä on esitetty kuvassa.

Suljettu kuivatus talon ympärillä

Takatäytteenotto - haudattu kaivojärjestelmä

Sitä käytetään siinä tapauksessa, että juonialueen pinta-ala on pieni ja on mahdotonta tai epäkäytännöllistä tehdä avoin salaojitus. Tämän järjestelmän haittana on kyvyttömyys säilyttää kaivanto järjestelyn jälkeen purkamatta.

Tämäntyyppisen talon ympärillä tapahtuva tyhjennys on järjestetty useaan vaiheeseen.

 • kaivanto kaivetaan noin yhden metrin syvyyteen, kun kaltevuus on pakko noudattaa viemärijärjestelmän kaivoa kohti;
 • geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjalle;
 • kaivanto on peitetty soralla, rauniolla jne.;
 • päälle turpeen kerros. Tämä vaihe on valinnainen, mutta antaa sivustolle entistä esteettisemmän ilmeen.

Syvä tyhjennys

Suurten pohjavesien ottaminen edellyttää kiinteän järjestelmän asennusta - syvä tyhjennyspaikka. Syvän vedenpoistojärjestelmän laitetta käytetään alueilla, joilla alppimaalla sijaitsevat savea maaperä, jolle on ominaista korkea pohjavesi.

Laiteprosessi on työlästä ja koostuu putkista (halkaisija riippuu vedetyn veden määrästä) rei'istä syviin kaivoksiin (riippuu maaperän korkeudesta).

Suljettu tyhjennysputkijärjestelmä

Suljetun tyhjennyslaitteen, putken ja asennustekniikan kaavio

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Askel askeleelta ohjeet suljetun viemäröinnin asennuksesta

 • Määritä suljetun viemärijärjestelmän sijainti, joka voidaan toteuttaa kahdessa versiossa:
 1. läpäise vain pohjan lähellä, ts. talon ympärillä (seinän kuivatus) estäen vettä pääsemästä taloon suoraan.
 2. joka sijaitsee koko sivustolla, mikä suojaa mökin kellarista sekä istutuksia ja muita ulkorakennuksia.

Suljettu tyhjennyslaite (jatkuva, seinä)

Talon ympärillä oleva viemäröintisuunnitelma näkyy kuvassa.

 • Esitä alueen viemärivien sijainti. Yleensä tähän tarkoitukseen käytetään sellaisia ​​laitteita kuin laseretäisyysmittari ja taso. Mutta voit helpommin jäljittää, mistä vesiurat ovat jäljellä sateen jälkeen - siellä pitäisi olla viemärikaivuri.
 • Dig kaivannot. Kaivettaessa on tärkeää huomioida korkeusero. Loppujen lopuksi veden on päästävä viemärikaivoon, eikä se saa kertyä putkiin.

Trenching maaseudun tontti tyhjentämiseen

Neuvoston. Kaivannon "työkyvyn" tarkastamiseksi on parempi odottaa rankkasadea ja katsoa, ​​onko olemassa paikkoja, joissa on huomattavaa veden kerääntymistä.

 • Aseta geotekstilikerros. Sen rooli vedenpoistossa on suodattaa vettä epäpuhtauksista, jotka voivat tukkia tyhjennysputken lävistys.

Geotekstiilien asettaminen kaivannon pohjalle kuivatuksen alle

Neuvoston. Jos sinulla on savi maaperä - geofabrista tarvitaan, jos roskia tai hiekkaa, niin se ei ole välttämätöntä.

Voit ottaa mitä tahansa geotexilia, kunhan on hyvä päästää sisään ja suodata vettä. On parempi olla ottamatta tiheää neula-rei'itettyä geotekstiiliä, kuten Hän huonosti kulkee veden läpi.

 • Täytä kaivannon pohja (pohja) soralla.

Rei'itetyn putken asettaminen Aseta rei'itetty putki - vedenpoistojärjestelmän perusta. Putket voivat olla keraamisia tai muovia. Mutta kaikenlaisissa putkissa on oltava rei'itys veden saamiseksi (rei'itys voidaan tehdä itsenäisesti poran avulla). Putket liitetään toisiinsa ristillä tai teellä. Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

Neuvoston. Putken rei'ityksen tulisi olla pienempi kuin sinkin pienimmän partikkelin koko.

 • Irrota putkiston päät karhottimiin. Nämä kaivot asennetaan kaikissa kierroissa, jotta ne voisivat hoitaa järjestelmää. Puhdista esimerkiksi putki vedenpaineella tai arvioi veden pinnan muutos.

Neuvoston. Putkien kerääminen suuren alueen alueelle tulee lähentyä pääputkeen (halkaisijaltaan yli 100 mm.), Joka kantaa kerättyä vettä viemärikaivoon.

Irrota putkiston päät tyhjennysreikään. Tämä on suljetun viemärijärjestelmän viimeinen osa.

Purkausputket kaivotaloihin

Toiminnalla tyhjennyshanat jakautuvat kahteen tyyppiin:

 1. kertyy. Tällaisella kuopalla on suljettu pohja. Vesi kerääntyy siihen ja sitä käytetään sitten juottamiseen;
 2. imevää. No ilman pohjaa, vesi siinä vähitellen menee maahan.
 • Geofabrian täyttämiseksi rikkoutumalla, joka ei pääse maaperän korkeimpaan tasoon 200mm.
 • Täytä tyhjennysputki 300 mm: n korkeudella.
 • Kierrä putket päällekkäin geotexifierin avulla ja kiinnitä liitokset köysiin.
 • Peitä hiekka, maaperä ja / tai laske hiekka.

Imeytyminen hyvin ja käämitys tyhjennysputki geoteksitel

Neuvoston. Suljetun järjestelmän päälle voidaan asentaa pintajäähdytys (myrskyjärjestelmä) ja viedä se myös viemärikaivoon.

Kuvan päättynyt tyhjennysjärjestelmä näkyy kuvassa.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän kaavio kohdassa

Mitkä edellä mainituista kuivatusmuodoista sopivat - voit määrittää vain tuntemalla sivuston ominaisuudet. Yleensä sinun on valittava talon vedenpoisto, työn hinta, jonka järjestely ja toiminta on pienin, ja tietenkin, mitä voit tehdä omalla kädelläsi. Samanaikaisesti sen on huolehdittava siitä, että kuivatus tapahtuu laadullisesti ja luotettavasti. Loppujen lopuksi asiantuntijoiden mukaan oikea salaojitus talon ympärillä pidentää sen elinaikaa yli 50 vuotta.