Kuinka laittaa lohkot säätiöön omilla kädilläsi

Pohjarakenteiden asennusprosessiin liittyy 2-tyylikkäintä vaihetta - perusrungon asettaminen ja katto- ja lattiapäällysteiden luominen. Joskus voi olla tarpeen vahvistaa teräsrunkoa.

Rakennuselementit ovat suhteellisen uusi materiaali, joka on onnistunut painamaan tiiliä ja puuta.

Rakennusaineelle on ominaista seuraavat edut: kestävyys, lämmönkestävyys, kustannustehokkuus ja asennuksen helppous.

Säätölohkot soveltuvat rakennustyöhön missä tahansa ilmastossa ja maaperässä. Tässä tapauksessa voit rakentaa rakenteita eri tarkoituksiin.

Äärilämpötila on hyvin laaja +50 - -70 C. Tämän asennuksen tuloksena on vahva ja vaatimaton rakenne.

Muurausvalmistusmenetelmä

 • Perusakselin akseleiden hajotus suoritetaan siirtämällä ne jo valmiiksi sen valmistukseen valmistettuun alustaan. Aksiaalisen jännityksen ja niiden leikkauspisteiden ulkoneman laipan linjojen avulla tehdään sovittamalla kaivetun reiän pohjaan;
 • Perusparametrit mitataan suunnitelluista pisteistä ja kiinnitetään metallipinnoilla. Samanaikaisesti niiden välissä oleva johto sijaitsee 2-3 mm pohjan reunasta.
 • Pohja on hiekka tyyny. Kaivon pohja tasoitetaan suunnittelumerkillä;
 • Kun hiekkapohjaista maata voidaan asentaa lohkoihin suoraan pohjaan, jonka pinta tasoitetaan. Muiden maaperien osalta tarvitaan 5-10 cm: n ilmatyynyjen paksuus;
 • Pohjan pintaa ei saa irrottaa mitat, jotka ovat 20-30 cm suurempia kuin pohja kaikkiin sivuihinsa;
 • Kellarin läsnäollessa ja rakenteiden pystyttämiseksi kuivalla ja vaaraamattomalla maaperällä lohkoelementit asetetaan hiekkapohjaan. Tässä tapauksessa säätiö on hieman haudattu eikä nauha;
 • Pohjan kantavuutta lisätään FL-tyynyillä, mikä vähentää FBS-lohkojen lukumäärää. FL laajentaa pohjan pohjan.

Tarvittavat materiaalit ja työkalut muurausvalmistukseen:

 • hiekka;
 • Block-elementit;
 • Baarit puusta 50 * 100;
 • Sementti-betoniseos;
 • Betonisekoitin ja tärinänvaimennin;
 • Säiliöt, vesi ja liuos;
 • Lapio ja lastalla;
 • Rautatieliikenne, rakennustaso.

Ennen lohkojen asettamista pohjaan, on tärkeää puhdistaa se roskista ja kuivata se. Lohkoelementtien asennus alkaa suurimmalla kuormalla: tulevan rakenteen kulmissa ja seinärakenteiden risteyksessä.

Majakan lohkoelementtien asentamisen jälkeen kiinnittimen kireys tehdään kasvoillaan välilohkojen löytämiseksi. Kiinnittämisen aikana kiinnitys nousee.

Katso videota perehtymällä asennusprosessiin säätiöön:

Lohkojen lopullinen asema määräytyy rakenteen yläpuolella olevan akselin riskin avulla. Pudotus putoaa johtimista, jotka on työnnetty juoksijalle. Poikkeamat poistetaan sorkkaraudalla. Majakan lohkoelementtien ylemmän pinnan tasaisuus määräytyy tasolta ja muilta elementteiltä - laiturilta.

Nosturilla nostetaan lohko, jossa on poikkeama. Sen alapuolisen tasoituksen jälkeen lohko sijoitetaan uudelleen 2 cm: n sementtilaastiin. Asennuskorkeus on optimaalisesti 4-5 riviä.

Asettamisen yhteydessä sidos on tehty pystysuorista saumoista liuoksella. Asettuman syvyys on vähintään lohkon korkeus. Lohkoelementtien pinta on kostutettava.

Jotkut työn hienot yksityiskohdat

Seinärakenteiden pituudella, joita ei voida jakaa lohkoelementtien pituudella, aukkojen ilmeneminen on taattu, täynnä toisiaan täydentäviä lohkoja tai tiivisteitä. Tarvitaan tilaa putkilinjoille ja viestinnälle.

Jos haluat poistaa ylimääräisen laastarin vaakatasosta, käytä luukkua. Laastin puuttuessa se lisätään ja tiivistetään täyttämällä kaikki tiilimuuraukset ja kirjoamalla ne molemmin puolin. Kellarin seinien leveyden ja rakennuksen seinämien välinen ero on korkeintaan 13 cm.

 • Kun kulmat on määritetty, lohkot pinotaan, alkaen kulmasta, joka sijaitsee pienimmän etäisyyden päässä pohjan korkeimmasta kohdasta;
 • Kosteudenkestävää sementtilaastia, jossa on hiekkaa, asetetaan tulevan pohjan ääriviivaa kohti pohjan pinnan tasoittamiseksi. Seuraavaksi on eristeen asettaminen suojaamaan kosteudelta;
 • Solu on ohuesti levitetty eristeeseen ensimmäisen lohkon sijasta, jonka päälle ensimmäinen lohkoelementti on sijoitettu ja jonka sijainti tarkistetaan pystysuorassa ja vaakasuorassa ja kohdistetaan sen keskelle;
 • Seinirivin asettaminen jatkuu ensimmäisestä lohkoelementistä, joka täyttää kulmat kulman välissä. Vaakatasoa ohjataan vesitasolla ja ulkorajoilla merkintöjen leikkauspisteellä.
 • Ennen kuin asetat toisen rivin, sinun ei pidä unohtaa alemman pystysuunnan saumoja yhteen koko ylemmän lohkoelementin kanssa. Asennusliitosten paksuus tulisi minimoida rakenteen lämmönkestävyyden vuoksi;
 • Ennen 4. krs: n asettamista varten tehdään horisontaalisen vahvistuksen järjestäminen. Kolmannen rivin yläosassa leikataan 1-2 uria, joiden halkaisija on 6-8 mm. Tämä toimenpide toistetaan 7. ja 8. sarjan, 11. ja 12. sarjan välillä ja sen jälkeen.

Ongelma siitä, miten sijoittaa lohkot säätiölle, voi olla paikkoja tuleville oviaukkojen, katon ja lattian kattoihin. Näiden rakenteiden järjestelyn monimutkaisuus on lisävahvistus tulevien ovien ja ikkunoiden rakenteiden sijaintiin.

Tosiasia on, että lohkon rakenne on hauras eikä pysty kestämään teräsbetonilattian koko painovoimaa ikkunoiden tai ovien alla olevien paikkojen yläpuolella. Kehyksen varustaminen, sen elementit on asetettu tiilestä.

Ainoat vaikeudet syntyvät, kun kohdistetaan teräsbetonin katon vaakasuorat yläreunat ja viimeinen lohkokohta. Sama menetelmä ratkaisee vaikeudet järjestää katto rakennusten lattian välillä.

Katso videota oppiaksesi lohkojen luominen:

Tiivis rakennusmateriaalikerros, esimerkiksi tiili, asennetaan viimeisen lohkon rivin yläosaan ja teräsbetonilevyt asetetaan päälle.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Ensimmäisen rivi hiilihapotetun betonin asettaminen pohjaan: tärkeä vaihe seinien rakentamisessa

Ensimmäisen rullatun betonirivin toimivaltainen asennus vaikuttaa voimakkaasti koko rakennuksen geometrian tarkkuusparametreihin. On tärkeää ymmärtää, että tämän sarjan tulee olla täysin sileä.

Lähtörivillä on eniten huomiota. Työ tehdään huolellisesti. Tasolta ja horisontaalisesti asetetuista ensimmäisistä lohkoista riippuu talon seinämien ja valmiin rakenteen laadusta.

Säätiön valmistelu

Hiilihapollisen betonin ominaisuus ei ole ainoastaan ​​maksimaalinen kevyisyys vaan myös korkea hygroskooppisuus. Jokainen huomattava nousu kosteustasossa aiheuttaa rakennusaineiden lämpöeristysominaisuuksien häviämisen, joten ilmastetun betonin talot on välttämättä pystytettävä kellariin, tavallisesti betoniin tai tiiliin.

Hiilihapotetun talon kellarin korkeus määritetään pohjaveden syvyyden, sademäärän ja sademäärän perusteella. Sen pitäisi olla alueen keskimääräisen lumitason yläpuolella.

Niin Moskovan alueella keskimääräinen lumen korkeus on helmikuussa korkein ja keskimääräinen 25-35 cm avoimilla alueilla ja 40-45 cm suojatuilla alueilla. Suoja voi olla aidat, naapurimaat ja kasvillisuus. Tämän perusteella riittää 40 cm: n korkki.

Korkealaatuisen muurauksen takuu on rajattoman vedenpitävyyden käyttö, joka täydentää säätiön vakiovaroitusta.

Mitä asettaa ensimmäinen rivi?

Jos peruspudotus on yli 5 mm, mikä on melko yleistä, tavallinen liima kaasulohkoille ei toimi. Tässä sinun täytyy yhdistää aloitusriven asettaminen pinnan kohdistamiseen lohkojen myöhemmäksi asettamiseksi.

Tällöin aloitusrivi on asennettava yksinomaan asianmukaisesti valmistetuille, korkealaatuisille sementti-hiekkakivitystuotteille. Koska kellarin pohja ei ole ideaalisesti tasaista, pienien erojen ja karheuden toleranssin ansiosta kallisliiman käyttö on hyväksyttävää ylellisyyttä perustalle. Lisäksi liima on enemmän muovia, se on suunniteltu ohutkerroksen muuraukseen.

Oikein valmistettu ratkaisu mahdollistaa paitsi luotettavan ilmastetun betonin liittämisen myös pohjaan, mutta auttaa myös korjaamaan kaikki olemassa olevat epäsäännöllisyydet. Sementin ja hiekan pohjalta valmistettuja valmiita tehtaaseoksia voidaan käyttää myös hydrofobisten, vettä säilyttävien lisäaineiden ja pehmittimien kanssa.

Liuoksen valmistus

Sementti-hiekkalaastilla tulisi olla homogeeninen sakeus, joten sen valmistuksessa on suositeltavaa käyttää betonisekoittimen, johon kaadetaan kauhan vettä, kaadetaan sementtiä M500 ja lisätään kolme kauhaa hiekkaa.

Myös manuaalinen vaivaaminen on hyväksyttävää.

Sekoitusprosessissa, joka tarvitaan lisäämään vettä pienissä osissa, mikä tuo seoksen haluttuun johdonmukaisuuteen. Liuokseen on suositeltavaa lisätä vedenpitävyyslisäaine estämään kosteuden nopea imeytyminen hiutaloituun betoniin.

Vaiheittainen muuraustekniikka

Jos projektin sisäinen laakerin seinä on myös lohko, sen asennus suoritetaan samanaikaisesti ulkoseinien kanssa. Tätä tehtäessä suoritetaan lohkojen liittäminen munimessa. Älä myöskään unohda jättää aukkoja sisäänkäynnin ja sisäovien alta ilmastoiduissa betoniseinissä, joiden asennus löytyy tästä artikkelista https://izbloka.com/dom/steny/bloki/gazobeton/dveri-g.html.

Ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen tarkistaa säätiön korkeudet ja vaakasuora asento. Enintään 5 cm: n sallitut sallitut sallitut materiaalit ovat sallittuja, sillä tämä paksuus liuos ei kutistu.

Loput tapaukset katsotaan avioliitoksi ja vaativat korjausta. Jokainen ei liian voimakas epätasaisuus on leikattava tai täytettävä sementtiseoksella. Erittäin merkittävät epäsäännöllisyydet edellyttävät lisärakenteiden asentamista, minkä jälkeen pintaan kaadetaan betoniseoksella pehmittimien kanssa ja tasoitetaan edelleen. Tasoituskerroksen korkeuden tulisi olla noin 30-50 mm. Asettelu voidaan tehdä sen jälkeen, kun kerros on kuivunut.

Seuraavassa vaiheessa suoritetaan sulkuvesisuojauksen asennus. Pinta on päällystetty rullaamalla vedeneristys, jossa materiaalin päällekkäisyys nivelissä.

Vedeneristyskerros valmistetaan, kun kulmat lohkot tasossa tai tasossa ovat tarkasti alttiina, pitsi venytetään vaakasuorassa asennossa.

Muuraus alkaa kulmasta, ja säätiön korkein kohta toimii oppaana. Tässä vaiheessa ensimmäinen lohko on perustettu. Sitten lohkot sijoitetaan muihin kulmiin. Nurkakappaleiden asennus ura-harjanteella tekee harjanteet ulospäin.

Kulma-ilmastettujen betonilohkojen oikeaa asennusta voidaan seurata rakennustasolla tai optisella tasolla. Tarvittaessa kulmaliitoselementtien säätö suoritetaan erikoiskumisavella.

Asenna kulmakappaleet laastille viitaten kuhunkin lohkoon kirjoitetun laastin paksuuteen. Asenna lohkot tarkalle tasolle. Tarkista optisen tason avulla lohkon kulman korkeus. Jos on ristiriitaa, aseta lohko männyn kanssa tai lisää ratkaisu.

Jatkossa pitkin johtoa, joka keskittyy majakka-lohkoihin, lohkon muuraus asennetaan tarkkailemalla vaakasuoraan ja pystysuoraan.

Kun ensimmäiset lohkot on asetettu ja sementtilaasti on täysin asetettu, on erittäin tärkeää vahvistaa. Lue lisää ilmastetun betonin vahvistamisesta ja sen välttämättömyydestä tässä artikkelissa: https://izbloka.com/dom/steny/bloki/gazobeton/armirovanie-gazosilicata.html.

Ennen lisäasennusta sinun on odotettava, kunnes laasti on täysin kovettunut, mikä estää riskin muodostaa aloituslohkot peräkkäisten rivien painolla.

Hyödyllinen video

Tämä lyhyt tarina kertoo tärkeimmät kohdat, jotka kiinnittävät huomiota ensimmäisen rivin asettamiseen.

Vihje 1: Slaydite-lohkojen asettaminen

 • - slaydite-lohkot;
 • - sementti;
 • - hiekka;
 • - kalkki;
 • - puiset säleet;
 • - taso;
 • -Minunmuuraajan työkalu (lastalla, poimulla, luodilla jne.).

Vihje 2: Kuinka murskattua kiveä sijoitetaan säätiön alle

Tyynyn arvo säätiölle

Luodaan tyyny rikki

Vinkki 3: Miten: laittaa tai laskea

Välittömästi on sanottava, että verbi "antaa" ei ole olemassa. Vaikka kirjoitat tämän sanan Wordiin, se korostaa sitä punaisena, etkä löydä sitä selittävässä sanakirjassa. Ei myöskään ole olemassa muutoksia (aikaisemmin ja tulevaisuudessa). Voit käyttää tätä verbiä vain etuliitteillä, esimerkiksi laittamalla, jakelemalla, liittämällä ja niin edelleen. On syytä huomata, että näillä sanoilla on vain täydellinen ilme.

Asettama verbi on käytettävä ilman etuliitteitä. Huolimatta siitä, että vanhoissa päivissä oli sana "poklast", nyt se on poistunut puheesta ja sitä pidetään arkaismina. Sanat "lay", "crossbar" ja vastaavia ei voi käyttää. Muuten voit käyttää verbiä haluamallasi tavalla (muodossa, lomakkeessa ja aikataulussa): laita se, aseta se paikalleen ja niin edelleen.

Joten miten on oikein: antaa tai antaa? Tietenkin, laittaa, mutta mikään ei estä sinua lisäämästä etuliitettä ja käyttämällä sanaa "laittaa". On kuitenkin parempi käyttää sitä, kun haluat sanoa, että toiminta on täydellinen tulevaisuudessa tai on jo tehty. Tällöin keston pidentäminen on parempi olla tekemättä. Älä unohda esimerkiksi laittaa avaimia paikoilleen, kun palaat kaupungista. Muissa tapauksissa on tarkoituksenmukaisempaa käyttää sanaa.

Vihje 4: Kuinka laittaa perustablokit

Miten slaydite-betonilohkot voidaan sijoittaa: yleiskuva työprosessista ja teknologiaominaisuuksista

Muurausmateriaalien aihe on edelleen pitkäaikainen. Yhä useammat kehittäjät, jotka yrittävät vähentää rakennuskustannuksia, ovat turvautuneet paitsi itsensä tuottamiseen myös rakennuskohteiden toteuttamiseen.

Tässä artikkelissa ymmärrämme, miten sardeldi-betonilohkot saadaan teknologisesti oikeiksi. Harkitse yleisimmät virheet analysoimalla materiaalin pääpiirteet.

Lyhyt kuvaus materiaalin ominaisuuksista

Jotta ymmärtäisimme, miksi kannattaa tehdä asioita tavalla tai toisella, kun katsotaan, katsotaan, mitä materiaali on ja millaisia ​​sen ominaisuudet ovat. Yritämme myös valita tuotteen tyypin, joka soveltuu parhaiten tulevasta rakenteesta riippuen rakennuksen luonteesta ja sen tarkoituksesta.

Tuotteen ominaisuudet

Kuten jo mainittiin, sardeldi-betonilla on omat erityispiirteensä, jotka ovat teknisissä ja toiminnallisissa ominaisuuksissa.

Ymmärrämme ne:

 • Ensimmäinen asia, jonka pitäisi kiinnittää huomiota, on materiaalin tiheys, joka on enemmän kuin pelkkää kilpailua. Indikaattori voi saavuttaa 2000 kg / m3. Keskimääräisen tiheyden numeerisen arvon mukaan on olemassa useita erilaisia ​​savibetonia, jonka käyttö on myös erilainen.
 • Paksun saven lämmönjohtavuus ja tarkemmin sen kerroin on 0,14-0,45 W * mS. Jos otetaan huomioon tuotteiden tiheys, tämä arvo on varsin kadehdittava. Kyky lämmittää tilan on perusteltua, kun läsnä on laajentunut savi koostumuksessa, mikä vaikuttaa lopputuotteiden lopulliseen indikaattoriin.
 • Pakkasenkestävyys on 200 sykliä. Tämä on melkein suurin indikaattori kevyiden betonien joukossa.
 • Savi lohko ei ole altis kutistumiselle ja tämä on yksi sen tärkeimmistä eduista. Tämän seurauksena muodonmuutoksen ja halkeamien puuttuminen muurauksessa.
 • Veden imeytyminen on 18%. Kyllä, tuotteet ovat hygroskooppisia ja vaativat asianmukaista, teknisesti oikeaa suojaa. Kuitenkin, kun viimeistely on suoritettu oikein, tämä virhe voi koskaan ilmetä.
 • Claydite - palonkestävä ja ympäristöystävällinen materiaali.
 • Tämä on ainoa kevyen betonin edustaja, jota käytetään rakenteiden rakenteeseen, joka tuntee suurimmat kuormat. Tämä on kellari ja säätiö.
 • Ennen työkappaleen aloittamista on syytä varastoida asianmukaiset työkalut. Tosiasia on, että laajennettu savi ei ole yhtä helppoa käsitellä kuin esimerkiksi solupäällysteinen betoni. Materiaali on hankaavaa.
 • Myös tuotteiden haurautta on syytä harkita. Kuljetuksen, varastoinnin ja työn aikana on suositeltavaa olla erittäin varovainen. Mekaaniset iskulaitteet pelkäävät.

Tuoteluokat: vinkkejä kortin valinnasta sen käyttötarkoituksen mukaan

Materiaalilla on useita luokituksia, jotka määrittävät paitsi tietyn ominaisuuden olemassaoloa myös tuotteiden soveltamisalan. Siksi ennen kuin valinta on perehtyä olemassa oleviin lajeihin.

Keskimääräinen tiheys määrittää lajien läsnäolon, joille on ominaista seuraavat:

 • Lämpöeristys näyttää parhaiten lämpötilan ylläpitämiseen. Sen sijaan sen tiheys on pieni. Niinpä sovelluksen soveltamisala on lämpöeristys.
 • Rakentaminen ja lämmöneristys - tiheämpi. Käytetään rakennusten ja muiden rakenteiden seinien rakentamiseen.
 • Kestävä näkymä - rakenteellinen. Kuorma se voi kestää melko merkittäviä. Sen soveltamisala - kannattavat rakenteet.

Estetyt savi-tuotteet eivät voi olla vain seinä, vaan myös ilmanvaihto, säätiö. Ensimmäisessä on valmiita reikiä johdotukseen, mikä on erittäin kätevää.

FBS ja FWP - suurikokoiset, erittäin vahvat tuotteet, joita käytetään rakennusten perustusten rakentamisessa.

Rakenteen mukaan on lohkoja:

 • Täysikokoinen Kestävimmät tuotteet, joilla on suuri paino. Käytetään seinien rakentamiseen.
 • Hollow - kevyt. Tässä tapauksessa lämmönjohtavuuden kerroin on myös alhaisempi, mikä epäilemättä määrää sen kyvyn ylläpitää lämpötilaa.

Emit-tuotteiden tarkoituksen mukaisesti:

 • Yksityiset sotilaat, joita käytetään munien seinissä, väliseinissä ja vaativat myöhempää viimeistelyä;
 • Kasvo, jolle on tunnusomaista edessä oleva puoli.

Tekstuuri voi olla erilainen: puukotettu, uritetut, sileät, karkeat.

Muurattavuuden takaamiseksi on tuotteita, joissa on ura-kampa.

Analysoimme nyt. Oletetaan, että rakennamme yhden kerroksen asuinrakennuksen. Mitä tuotteita minun pitäisi valita tässä tapauksessa?

 • Tiheydeltään etusija annetaan rakenteellisille eristysvalmisteille, joiden tiheys on 500-600 kg / m3. Koko voi valita oman harkintasi mukaan.
 • Jos haluat päästä eroon ulkoisen verhousmateriaalin tarpeesta, seinien rakentamista varten voit ostaa lohkoja etupinnalla. Teksturoitujen tuotteiden houkuttelevuus näyttää siltä, ​​että niiden kustannukset ovat paljon korkeammat.
 • Harkitse, että onttoja lohkoja ei voida altistaa suurille kuormituksille riittämättömän lujuuden takia.
 • Kiinnitä huomiota tuotteiden geometriaan, sitä paremmin se on, sitä vähemmän käytetään liiman kulutusta ja muninta. Kerroksen paksuus vaikuttaa suoraan kylmäsiltojen lukumäärään.

Vihje! Ennen kuin ostat, muista tarkistaa, että toimittajalla on tuotteille laatusertifikaatti, joka vahvistaa, että ne täyttävät vaaditut indikaattorit.

Työprosessi

Nyt on aika selvittää: miten sardelliittibetonielementit sijoitetaan oikein? Alamme laskemalla tarvittava määrä materiaalia.

Vaaditun materiaalimäärän laskeminen

 • Oletetaan, että käytämme kooltaan 400 * 200 * 200 mm lohkoja. Rakennus rakennetaan 15 * 20 metrin kokoiseksi ja seinien korkeus on 3 metriä.
 • Pidämme seinien kehän ja alueen: 15 * 2 + 20 * 2 = 70, 70 * 3 = 210 m2.
 • Lohkoalue on 0,4 * 0,2 = 0,08 m2. 210 / 0.08 = 2625 kappaletta tarvitsemia tuotteita.
 • Nyt on syytä laskea kuinka monta kuutiota se on. Tilavuus: 0,4 * 0,2 * 0,2 = 0,016 m3. 1 / 0,016 = 62,5 tuotetta 1 m3: ssa. 2652 / 62,5 = 42,432 m3.
 • Asiantuntijat neuvovat hankkimaan tuotteita pienellä marginaalilla. Pyöristys huomioiden saamme 43 m3: n arvon.

Jos käytämme liimaa savi-lohkojen asettamiseen, on sen määrittäminen tarpeen. Seoksen virtausnopeus voi vaihdella valmistajalta riippuen. Keskimäärin se on noin 1,5 kg / m2, jonka hitsauspaksuus on 1 mm. Kuten käytännössä käy ilmi, 1 m3: n tiilimuuraukseen tarvitaan noin 1,3-1,5 pussia liimaa.

Jos ratkaisu on päätetty käyttää, se on valmisteltava ja etukäteen huolehdittava kaikkien komponenttien läsnäolosta. Se vie hiekkaa, sementtiä ja vettä.

Kiinnitä huomiota! Laastin kulutus kullasta kohti ylittää huomattavasti liimalla tehdyn seoksen määrän. Kerroksen paksuus on paljon suurempi, ja siksi kylmäsiltojen määrä kasvaa.

Jos kuitenkin jouduttiin jostain syystä käyttämään ratkaisua, harkitsemme asteittain sen valmistelua ja joitain ominaisuuksia:

 • Sementin kulutus muuraukseen määritetään seuraavassa suhteessa: 1 osa siitä 3 osaan hiekkaa ja 0,7 osaan vettä.
 • Muurauslaastin valmistuksessa on pidettävä mielessä, että edellä mainittu vesi voi olla erilainen. Se riippuu hiekan kosteudesta.
 • Liuokseen voidaan lisätä pehmittimiä, jotta sen plastisuus lisääntyisi.
 • Kaikki osat sekoitetaan betonisekoittimessa tasaiseen sakeuteen.
 • Sinun ei pitäisi valmistautua liikaa kerralla, koska ratkaisu on riittävän nopea, ja sinulla ei yksinkertaisesti ole aikaa käsitellä sitä.
 • Sekoittumiskulutus 1 m3: aan laajennettua savielementtiä on vaikea saada aikaan. Sauman likimääräinen paksuus on noin 6-9 mm. Keskimäärin virtausnopeus on 0,2 m3 laastia kuutiota kohden.

Ainoa etu käyttää itsenäisesti valmistettua laastinseosta on sen hinta. Savi maksaa paljon enemmän.

Tässä artikkelissa oleva video: "Kuinka laittaa sementtitehtaan lohkareita" osoittaa selvästi, miten sekoitetaan laastin seos oikein ja vältetään virheitä.

Työkalujen valmistus

Koska olemme jo toteuttaneet savielementtien laskemisen, nyt sanomme muutamia sanoja tarvittavista työkaluista.

Kuinka laittaa lohkoja?

Nykyaikaiset rakennukset syntyvät rakennusaineiden kautta. Mutta tällaisen materiaalin tyypistä riippuen myös muninta tekniikka riippuu. Ja jokaisessa vaiheessa sinun täytyy tietää, miten laittaa lohkot oikein.

Kaasusilikaattilohkojen muurausseinä.

Harkitse jokaisen rakennuksen hetki erikseen. Mutta ensin sinun täytyy varastoida seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • rakennuspalikat;
 • liima tai sementtilaasti;
 • rakennuspora sekoituspäällä;
 • raastin;
 • rakennustaso;
 • lastat.

Asettelu lohkojen alle

Jotta voit työskennellä säätiön kanssa, noudata seuraavia ohjeita.

FBS-lohkojen säätiöjärjestelmä.

Ensinnäkin on tarpeen mitata oikeat kulmat pohjastyynylle rakennustason avulla, jonka jälkeen nostetaan varret. Sitten ohjaimet vedetään niiden väliin. Perustablokkeilla itsellään on merkittävä massa, joten käsirakentaminen on melko vaikeaa ja on parasta käyttää nosturia.

Kaikki työ tehdään aiemmin kehitetyn hankkeen mukaan. Jos toimit suunnitelman mukaan, seinät ja talo itse ovat sileitä. Rakenne itsessään voidaan tuhota voimakkaiden vääristymien vuoksi.

Betonielementit perustuksen alapuolella olisi sijoitettava samalla tavoin kuin muut, vain käyttämällä eri seosta. Rakennuksen tässä osassa käytetään kiinteitä lohkoja, joissa on erityisiä viestintä- tai U-muotoisia aukkoja.

Leikkaus tehdään sementti- ja hiekkaliuoksella. Tuotannossaan noudatetaan suhteessa 1: 4. Levittämisen jälkeen kaikki saumat on suljettava.

Kun kyseessä on muuraus kuin pohja, sinun ei pidä unohtaa vedeneristys, joka on sijoitettu heti toisen rivin jälkeen. Seuraavaksi maahan kaadetaan ulkopuolelta.

Tavalliselle rakennukselle on tarpeeksi kaksi riviä muurausta, mutta jos kellarista on suunniteltu, lisää toinen 2 riviä lohkoa, joista kukin on 0,6 m.

Mitä yksiköitä liimausratkaisu on?

Jos rakenteessa käytetään vaahtobetoni- tai kaasupalkeja, tässä tapauksessa on sallittua käyttää erityistä liimaa.

Seuraavia liimaseosten tyyppejä ovat:

Ulkonevien savilohkojen muuraus.

 1. Standardia. Suunniteltu kevyisiin kerrostumiin, vaahtobetoniin ja hiilihapotettuihin betonilohkoihin.
 2. Kestää alhaisissa lämpötiloissa. Jos rakentaminen tapahtuu talvella, tavallinen liuos jäätyy ja halkeilee. Ja tällä liimalla on jäätymätön komponentit, jotka kestävät jäätymislämpötiloja.
 3. Lämmön säästö. Valmiilla liimaliuoksella on tietty sakeus, joka luo sauman, rajoittaa sen jäätymisaluetta.

Hintaluokassa ei vaikuta ainoastaan ​​tarran tarkoitus, vaan myös valmistajan merkki. Kotimaiset vastineet ovat aina paljon halvempia kuin ulkomaiset. Ja vaikka eivät aina ole huonompia laatua.

Ohjeet tällaisen liuoksen valmistamiseksi ovat melko yksinkertaisia: vettä sekoitetaan kuivan seoksen kanssa ja tuodaan homogeeniseen massaan sekoittajalla.

Muuratut lohkot: käytännön suositukset

On myös huomattava, että lohkojen asettaminen riippuu paljolti valmistusmateriaalista.

Hiiltyneen betonilohkon muurausseinien asentaminen.

Asennettaessa vaahtobetonia ja hiilihapotettua betonilohkoa valmistetaan etukäteen tyynynpäät ohjaimia pitkin. Niiden kiinnitysliimaa käytetään.

Ennen kuin asetat ensimmäisen rivin, sinun on huolehdittava vedeneristämisestä. Ensimmäiset lohkot on sijoitettu kulmiin, sitten ne, jotka on suunniteltu seiniin. Tällä tavoin kulmat pysyvät tasaisina. Sinun pitäisi tietää, että vain sisäseinät on vuorattu vedenpitävillä, ulkopuoliset eivät kosketa.

Joissakin vaahtolohkamalleissa on erityiset urat, joiden takia on lisätty kiinnitys. Liimaliuos levitetään ylhäältä ja sivuilta 5 mm: n kerroksessa. Tämä tehdään niin, ettei saumoja puhalleta.

Rakennustason on oltava käyttökelpoinen muurauslaitteen tasaisuuden hallitsemiseksi. Epäsäännöllisyydestä ja karheudesta johtuen voit päästä eroon niistä irti.

Seinämän litteyden säätämiseksi tulee noudattaa oppaita.

Myös laajennettuja savilohkoja voidaan käyttää ulkoisten ja sisäisten seinien rakentamiseen. Niiden asettaminen on melko helppoa, koska niiden paino ei ole merkittävä verrattuna konkreettisiin analogeihin. Mutta niiden tarttuvuuteen sovelletaan erityisesti suunniteltua liimaa.

Yleensä rakennuspalikoiden muuraustekniikka on samanlainen kuin tavallisen tiilen muuraustekniikka. Ja se ei aiheuta vaikeuksia edes aloittelijalle.

Kuinka laittaa hiilihapattomat betonilohkot: materiaalit, työkalut, läpivienti

Synteettistä rakennusmateriaalia vaaditaan erittäin hyvin: se tarjoaa optimaalisen lämmöneristyksen, sillä on alhainen paino, kestävä ja helppokäyttöinen. Höyrytettyjen betonilevyjen asettamista koskevien suositusten tutkiminen on kiinnitettävä erityistä huomiota työn teknologiaan ja sideaineiden erityispiirteisiin.

Työkalujen valmistus

Asiantuntijat, jotka selittävät, kuinka sijoittaa ilmastettu betoni, suosittelevat jakamaan aikaa etsimään kätevää inventointia:

 • kuljetin, jossa on annostelija, mahdollistaa sideaineliuoksen yhtenäisen käytön;
 • mönkijä - tasapainoinen kumivasara, joka helpottaa lohkojen täyttöprosessia;
 • pieni saha, leikkuri, joka sopii materiaalin koon mukaan;
 • jauhatuslevy ratkaisee ongelman, jolla poistetaan valmiin pinnan puutteet;
 • lasta estää laastin leviämisen seinää asennettaessa;
 • kulma kiinnittää asetetut elementit;
 • tasoa käytetään lohkojen muodon korjaamiseen ja kohdistamiseen;
 • Seinävaihde on työkalu, jolla luodaan uria;
 • sekoitin helpottaa liuoksen vaivaamista;
 • johto horisontaalisena referenssinä ja rakennustasona.

Tarvitset myös säiliön, jossa asennusratkaisu laimennetaan.

Työkalut, joita tarvitaan työhön

Hiilihapollisen betonin valintaperusteet

Eri valmistajien tuotteiden tutkimuksessa olisi keskityttävä seuraaviin indikaattoreihin:

 • tiheys - sitä korkeampi se on, sitä vahvempi materiaali ja sitä voimakkaammat meluneristysominaisuudet;
 • lämmönjohtavuus - lämmönkestävyys rakenteessa riippuu siitä, valmistajat huomioivat tämän ominaisuuden laskennassa epätasaiset olosuhteet;
 • vahvuus;
 • höyryläpäisevyys;
 • äänieristys.

Tuotteiden optimaaliset koot vaihtelevat projektin ja projektin välillä, mutta on parasta ostaa elementtejä tarttujilla - ne helpottavat liikkumista ja asennusta.

Ilmastettujen betonilohkojen muuraus

Ratkaisun valmistelu: mitä sinun on kiinnitettävä huomiota

Kulutuksen intensiteetti on tärkeä indikaattori "linkin" valinnasta, joten rakennustöiden budjetin laatimisessa on tarpeen verrata liimojen ja sementtikoostumusten teknisiä indikaattoreita. Aloittelijat uskovat, että sementtilaasti on edullisempi: tämä mielipide muodostuu banaanien vertailun perusteella arvioidusta lohkojen lukumäärästä, jotka on suunniteltu käytettäviksi, sekä materiaalipaketin kustannuksista.

Rakentajat korostavat, että liimakoostumus tarvitsee 30-70% vähemmän kuin sementti. Huomautus: ensimmäisessä tapauksessa kerroksen paksuus asennettaessa vaihtelee 0,3-0,5 cm, kun taas toisessa - vähintään 0,8-2 cm.

Jos ensimmäinen rivi on tehty lohkoista, joissa ei ole uria, tarvitaan kiinteä sementti-kalkkiseos kiinnitykseen - tämä toimenpide minimoi kapillaarin kosteuden.

Vaikka prioriteetti on liima, sementtikoostumusta tarvitaan myöhemmin hyppyjen luomiseksi.

Kuivatun osan ja veden mittasuhteet on merkitty etikettiin, tavallisesti 1 standardipussi laimennetaan 5 litralla nestettä, optimaalinen koostumus on paksu voikermaa. Sopivasti sekoitettua ainetta saa kuivata 15 minuuttia, minkä jälkeen se levitetään kevyesti kostutetuille lohkoille. Kohdistus tulisi tehdä 10 minuutin kuluessa, kun koostumus muuttuu liian viskoosiseksi, se kuivuu kokonaan 6 tunnissa.

1 neliöön. m seinä tarvitsee keskimäärin 25 kiloa liimaa. On suositeltavaa käyttää valmiin nipun 4 tuntia, sekoittaen toisinaan estämään pinnoituksen.

Liiman valmistus hiilihapattujen betonilohkojen levittämiseen

sementti

Sementin ja hiekan suhde on 3: 1, jotta voimakkuuden indikaattoreita ja lämpötilaeroista vastustuskykyä voidaan lisätä, on lisättävä pehmittimiä ja savea koostumukseen.

Kun vesi on otettu käyttöön kuivan osan valmistajan määrittämissä osuuksissa, sitä sekoitetaan sekoittimella ja sitä käytetään mahdollisimman pian. Toisin sanoen sementtilaasti on toivottavaa valmistaa pienissä osissa.

Kuumailmapuhallettujen lohkojen asettaminen: askel askeleelta ohjeet

Muurauslujuuden maksimoimiseksi alustava askel olisi harkittava huolellisesti:

 1. Valmista ratkaisu.
 2. Varmista, että säätö on täysin horisontaalinen kaikilla alueilla.
 3. Suojaa pohja kosketuksiin kosteuden kanssa käyttämällä bitumimateriaalia

Joissakin tapauksissa kateaineen käyttö vedenpitävyyteen voidaan hyväksyä, vaikka se onkin vähemmän tehokas.

Sementtilaastin levitys hiutaloituun betonilohkoon

Seinätekniikka

Tietäen, kuinka laittaa hiilihapattujen betonilohkojen, on helppo tehdä kiinteä, tasainen pinta. Ensimmäinen elementti on asennettava (asetettu) nurkkaan, joka liikkuu peräkkäin seuraavaan "kääntymään". Täällä työ tehdään paksunnetulla laastirakenteella, joka kompensoi säätiön mahdollisia vikoja. Nurkkien korkeuden on oltava sama, suurin toleranssi on -3 cm.

Jotta uritusjohto voisi muodostaa tasaisen viivan, se on kiristettävä kulmakappaleiden ja pakollisten välilevyjen välissä (rakennustaso on välttämätön avustaja). Asettamme toisen ja seuraavien rivien siten, että sivuttaissuuntainen siirtymä on 20-40 cm: n etäisyydellä. Saumojen alueella muodostuva ylimääräinen liima on poistettava. Jos suunnitellaan monimutkaisen kokoonpanon rakentamista, on mahdollista säätää lohkoja haarukalla.

Aseta lohkot johtoon

Rivit, joiden numerot ovat 5: n kerrannaisia, ja ikkunan alla olevat tilat ovat väistämättä vahvistettuja. Sokerobloki on sallittu liimalla vain tietyllä lämpötila-alueella: ei alle -5 ° C eikä korkeampi kuin +20-25 ° C. Kuumina päivinä materiaali kostuu hieman käytön aikana, jos on sakkaa - käytä suojaavia telttoja tai kalvoa.

Liimaus ilmastettuun betonilohkoon

vahvistaminen

Asiantuntijat, selittäen, kuinka sijoittaa ilmastettua betonia, johtavat 3 vahvistuskohteen tavoitetta:

 1. Vahvistetaan alueet, joilla on heikko asento - kaikki aukot.
 2. Rakennuksen suoja ympärysmittaan - tämä toimenpide on erityisen tärkeä, kun otetaan huomioon ilmavirta ja väistämättömät lämpötilan muutokset kutistuminen.
 3. Pystysuora vahvike yhdistää pohja- ja monoliittiset vanteet. Tätä vaihetta tarvitaan rakentamiseen alueilla, joilla tapahtuu maaperän liikkumista, usein hurrikaaneja esiintyy.

Teräslankaa käytetään kehyksen muodostamiseen, joka yleensä sijaitsee kerroksittain. Ankkurointi on päinvastoin sijoitettu rinnakkain toisiinsa. Seinävaimentimen avulla muodostetaan 2 uraa materiaalissa, ne kyllästetään vedellä ja täytetään ½ liimalla, ja ne asetetaan niihin. Sen vakiokoko on 8 mm. Seuraavaksi reiät reunoille, jotka on täytetty sideaineella.

Ilmastettu betonilattia

Teknologiaa, jossa selitetään, kuinka sijoittaa hiilihapotettu betonilohko liimoon, käytetään usein lattialämmityksen järjestämiseen.

Alustavat manipuloinnit - vedenpitävän kerroksen luominen muovikalvon tai käytännöllisempien ja kestävien vaahtopolystyreenilevyjen avulla. Lohkot kootaan betonipinnoille (niiden korkeus saa olla korkeintaan 20 cm), jonka jälkeen putket sijoitetaan ja uusi kerros tasoitetaan, tasoitetaan ja viimeistellään hiomalla.

Hiilihapotetun betonin asettaminen ei edellytä paljon kokemusta, tärkeintä on noudattaa valmistajan ilmoittamaa tekniikkaa ja noudattaa majakkaa. Tuloksena on pinta, jolla on kunnollinen lujuus, lämpö ja äänieristys.

Kuinka laittaa lohkojen seinät

Jos rakennat uutta kotia, varmasti haluat sen olevan lopulta luotettava ja hyvä. Nykyisin yleisimpiä rakennusmateriaaleja ovat kaasuletkut (se voi olla kaasusilikaattia tai vaahtobetonia sekä keraamista lohkoa). Tärkeimmät vivahteet, joita sinun on kiinnitettävä huomiota rakennettaessa:

1. Seinälaatikon kulmat (kehä).
2. Aseta lohkot ja nostavat seinät.
3. Työskentele oviaukkojen ja ikkunoiden aukkojen kanssa.
4. Laite monoliitti (vahvistettu) hihna.
5. Huonejakajat.

Seinälaatikon ulkokehän merkintä

Kaasulohkareiden asettamista varten voidaan käyttää sementtilaastaria ja "profiilin" liimaa kaasulohkoihin. Jos aiot tehdä työtä sementtilaastin avulla, on otettava huomioon, että tässä tapauksessa ei voida välttää niin kutsuttujen "kylmäsiltojen" muodostumista eli ylimääräistä lämpöhäviötä välilevyjen välityksellä. Tämän vaihtoehdon edut - koko rakenteen lujuuden lisääminen.

Kun työ käyttää erityistä liimaa, sinun on jätettävä "ilmansuodatin" kerrosten väliin - tämä mahdollistaa seinien lisäeristyksen.

Ensin sinun on asetettava lohko vaakasuoraan tasoon käyttäen kumivasaraa. Tärkein prosessi on neljän tukikehikon sijoittaminen - tämä toiminta vaatii sekä taitoa että huomiota. On huomattava, että puolet menestyksestä riippuu siitä, miten nämä neljä lohkoa on asennettu, mukaan lukien tulevien seinärakenteiden tasaisuus. Seuraavaksi on tarpeen kiristää lanka tukilohkojen väliin ja laittaa lohkot riville pitkin tätä viivaa liimaliuok- sella, huolellisesti voitelemalla niitä keskenään. Jos lohkojen leikkaaminen on välttämätöntä, tähän tarkoitukseen on käytettävä erityistä teräpyörää, jossa on viisteitä. On huomattava, että tällainen työkalu voi olla kahdentyyppinen: vinkkejä "hampaan läpi" ja "jokaisen hampaan kohdalla". Hintaero tässä tapauksessa voi olla noin viisitoista prosenttia, mutta "kunkin hampaan" saha on paljon kätevämpää työssä, ja lisäksi tällaisen työkalun leikkauslaatu on korkeampi.

Standardiseinälohkon koko on 600x300x200, joten rakennustason pituus ei saa olla yli kahdeksankymmentä senttimetriä. Lohkon vaakasuoran tason tarkistamiseksi on tarpeen asettaa taso kahteen paikkaan lohkon lävistäjäksi. Seinän kohdistaminen tapahtuu venytetyllä langalla. Liiman saamiseksi liima laimennetaan tavallisella vedellä ja sekoitetaan sekoittimen kanssa, kunnes se muistuttaa hapan kermaa johdonmukaisesti. Liiman levittämiseen kannattaa käyttää viisitoista senttimetrin lovettua lastalla. Liuos levitetään kahden nauhan muodossa lohkon reunaa pitkin siten, että keskellä on kapea raita ilman liimaa.

Jos käytät tätä sovellusmenetelmää, lohkon pitäisi olla taso tasolla - se on paljon helpompaa. Lisäksi lohkojen välisen ilmavälin ansiosta seinämän lämpötehokkuutta parannetaan. Loppujen lopuksi, kuten tiedetään, hyvin "kapea" paikka, jolla lämpöhäviö tapahtuu, on juuri liimasaumat. Koska kaasusilikaattilohko imeytyy täydellisesti kosteuteen, on suositeltavaa kostuttaa lohkot vedellä ennen liiman levittämistä, koska jos liima levitetään kuivaan lohkoon, se kuivuu välittömästi. Luonnollisesti tämä ei parhaalla mahdollisella tavalla vaikuta koko rakenteen lujuuteen ja sidokseen, koska kuiva liima ei tarjoa tarvittavaa voimaa.

Aluksi lohko on tasoitettava vaakasuorassa tasossa, minkä jälkeen lohko painetaan riviin edelliseen lohkoon, jossa on muutama puhallus loppuun. On huomattava, että lohkot ovat melko helposti hajoavia, joten kun iski, sinun ei pidä laittaa liikaa voimaa.

Lohkojen pinoamisprosessissa alkaen toisesta rivistä alkaen on välttämätöntä suorittaa ns. "Ligaatio", eli jokainen peräkkäinen rivi on siirrettävä ainakin 15 tai 20 senttimetriä suhteessa edelliseen. Muista tarkistaa ligaation läsnäolo niissä paikoissa, joissa kantavien seinien liitokset.

Ruberoidin osalta on välttämätöntä, että koko ensimmäinen rivi talon kehän ympärillä. Tarve jättää aukko on myös tärkeä - esimerkiksi kattohuopa tulee työntyä 15-10 cm: n etäisyydelle lohkon alta. Tällaisen substraatin levyjen väliin tulisi myös tehdä korvaus - kymmenen senttiä.

Paikkoja ikkunoiden ja oviaukkojen valmistukseen

Avausreikiiden aloitus on sadan senttimetrin korkeudella (neljännen rivin taso). Tämän jälkeen ikkunan korkeus on kahdeksankymmentäviisikymmentäviisi senttimetriä (ottaen huomioon lattia ja lattiaeristys). Mitä tulee ikkunan aukkojen loppuun, se on kymmenennen yhdennentoista rivi (riippuen katton korkeudesta). Nykyisten esteettisten standardien mukaan etäisyys katosta aukkoon ei saa olla yli 35 cm. Ovien aukkojen osalta on huomattava, että ne päättyvät yhdeksännessä rivitasossa, eli korkeudessa 2,25 metriä. Kun karkeat lattiat asetetaan ja eristys on asetettu, aukkojen korkeus on 2,10-2,15 metriä. Aukkojen yläpuolella hyppääjät asetetaan epäonnistumatta. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla. Teollisuustuotannossa valmistetun betoniteräksen asennus pidetään yksinkertaisimpana. On kuitenkin otettava huomioon tämän mallin erityispiirteet. Joten, vahvistetulla betonilla on riittävän korkea lämmönjohtavuus, jonka vuoksi kylmäkauden aikana tällainen rakenne jäätyy, ja sen seuraukset tulevat kaikilta osin. Lisäksi on joskus ongelmallista hankkia valmiin tuotteen, joka sopii täydellisesti geometristen ulottuvuuksien kanssa. Lisäksi tehdasvalvontakustannukset sisältävät tuotteen välittömät kustannukset sekä kuljetuksen kustannukset. Siksi paras vaihtoehto on tehdä hyppääjä omasta. Tätä menetelmää voidaan jopa kutsua vähemmän työvoimaksi kuin edellisellä. Sen pitäisi alkaa asentamalla välilevyt tulevalle tuotteelle. Välilevyt voidaan naulata lohkoon tavallisilla nauloilla (150 tai 120). Se vaatii myös pakotettua vahvistusta monoliittisesta pylväskannasta alhaalta ja se on säilytettävä vähintään kuukausi.

Jos haluat säilyttää tiukasti edellisen lohkon rivin, sinun on asetettava oppaat. Seuraavaksi sinun on valmistettava muotti (ei irrotettava) myöhempää rakennetta varten - nämä ovat lohkareita, joissa on aukkoja. Näiden syvennysten kokonaismitat ovat seuraavat: leveys on 20 cm, korkeus on 15 cm. Jotta yksikkö ei "irtoa" monoliittisesta rainasta, sahaamisen yhteydessä on tarpeen muodostaa pieni laajennus yksikön pohjaan. Kun lokeron lohkot ovat valmiit, ne on asennettava tukirakenteisiin, kuten aina, liimaamalla toisiinsa liimalla. Jotta sirujen ja halkeamien muodostaminen seinässä estettäisiin, sekä estää sillan kaatumisesta, on huolehdittava siitä, että lokeron lohko menee seinään vähintään 20 cm.

Kun lokero on valmis, siihen syötetään betonia (M200 tai uudempi). Sementti-hiekkakiven murskasuhde on 1: 1,5: 3. Prosessin lopussa betoni on asetettava betoniin (2 tai 3 kappaletta, osa - 10... 12 mm). Tämä on tehtävä mahdollisimman pieneksi lohkon pohjaan, koska tässä paikassa kuorma on maksimissaan tauossa. Tämän jälkeen on välttämätöntä ylläpitää valmiin hyppääjän noin kuukauden ajan, mutta lohkojen asettamista voidaan jatkaa. Luonnollisesti jumpperin lastauslautaset eivät voi olla.

Monoliittinen vyö

Kun viimeinen rivi rivi on asetettu, on ehdottomasti täytettävä monoliittinen teräsbetonivyö. SNiP-lohkon paksuuden, joka on 400-500 mm, vähimmäisvaatimuksen perusteella vyön tulee olla vähintään 200x150 mm. Tietenkin hihnaa ei kaada koko lohkon leveydelle - lämpöeristys on välttämättä järjestetty.

Voit tehdä tämän käyttämällä yhtä kahta hyväksyttävää tapaa:

 • lämpöeristeenä, voit käyttää suoraan kaasusilikaattilohkoa,
 • käyttää polystyreeniä lämmöneristykseen.

On tarpeen ottaa huomioon ensimmäisen menetelmän korkea käytännöllisyys, koska vaahto on vähemmän kestävä kuin kaasusilikaatti. Lisäksi lohkojen eristys ei edellytä muottien asennusta - lohkot itsessään ovat ei-irrotettavia muottirakenteita.

Kaasusilikaatin lämpöeristys. Lohkot leikataan siten, että saadaan kaksi kappaletta - 15x15 ja 5x15 cm (hihnan korkeus - 150 mm). Tuloksena olevien kappaleiden asettaminen on seuraavanlainen: suurempi asennus kadulta ja vähemmän - tiloista. Tämän seurauksena lohkojen väliin muodostuu 200 x 150 mm: n kokoinen ontto. Se on jätettävä kaksi tai kolme päivää, jotta liima kuivuu. Tämä on välttämätöntä, jotta lohkot eivät puhkaisi betonin kaatopaikassa. Tällainen kiinteä muotti on rakennettu kaikkiin tukiseiniin poikkeuksetta. Kun liima on kuivunut, on tarpeen aloittaa vahvistaminen hihnan kehän ympärillä. Kaksi riviä lujitetta, joiden läpimitta on 8... 12 mm, ovat melko tarpeeksi. On tärkeää, että kaikki työ suoritetaan hyvin nopeasti, korkeintaan yksi päivä, jotta vältytään betonin kovettumiselta. Muussa tapauksessa liitoksissa saattaa esiintyä halkeamia.

Tämän jälkeen lattiapinnoitteet asetetaan tälle hihnalle - lattian päällekkäisyyksiä tehdään. Samoin monoliittinen vyö ja katon alla.

septumit

Sisäpuolisten väliseinien osalta niiden valmistuksessa käytetään pääsääntöisesti lohkoja, joiden paksuus on sata - kaksisataa millimetriä. Lohkon paksuuden valinta riippuu tilojen tarkoituksesta sekä halutusta ääni- ja lämpöeristyksestä. Väliseinien kohdalla ei ole tarvetta kaataa monoliittista vyötä, mutta ne on sidottava laakereille. Pohjimmiltaan tähän tarkoitukseen käytetään lujitetta, jonka pituudet ovat 20-25 senttimetriä, joka työnnetään tukiseinään puolet sen pituudesta. Vahvistuksen sisäänkäyntipaikka on suunniteltu, koska tulevaisuudessa tämä paikka liitetään laakerin seinään. Jotta lohko ei halkeutuisi, siinä porataan reikä hieman enemmän kuin raudoituksen pituus ja kaikki liitokset prosessoidaan liimalla etukäteen. Rivien välissä on käytettävä ligaatiota. Jotta väliseinät ja katto voidaan liittää, käytetään usein rakentavaa vaahtoa. Zapenivaniyu on tehtävä koko seinän leveydelle, kulkemalla ensin toiselle puolelle ja sitten toiselle puolelle. Kun vaahto kuivuu, sen ylimäärä voidaan poistaa säännöllisellä veitsellä. Koska vaahdolla on heikot puristus- ja murtumisominaisuudet, katon ja lohkon välinen rako ei saisi olla enempää kuin yksi tai kaksi senttimetriä. Seinien väliseinien muodostaminen on samanlainen kuin tukirakenteiden lohkojen valmistusmenetelmä. On huomattava, että kantoaallon seinämä on välttämättä tehty seinälohkosta, koska tällainen rakenne altistuu lattialevyille.

On myös syytä huomata, että noudattamalla edellä mainittuja tekniikoita ja sääntöjä saat luotettavalla tavalla varmasti kaikki yleiset virheet, jotka ovat laajalle levinneitä kokemattomien talonrakentajien keskuudessa yrittäen tehdä mitään työtä ilman asianmukaista tietämystä.

Pinoamislohkot: lohkojen asettaminen

  Keskustele tästä aiheesta, kysy kysymyksiä - voit keskustella foorumillamme -> Siirry aiheeseen rakennuksen foorumilla

Lue lisää aiheesta ja osallistua keskusteluun - voit FORUM -> Täällä

Rakennuspalikat - tämä materiaali murtautui kotimarkkinoille melko hiljattain - viimeisen vuosisadan jälkipuoliskolla. Suhteellisen nuoresta iästä huolimatta rakennuspalikat ovat jo onnistuneet painamaan tavanomaista tiiliä ja aika testattua puuta rakennusmateriaalien markkinoilta.

Kaikki omalla kädelläsi.

Miten rakentaa ja varustaa talosi

Rakennamme talon seinät. Ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen kanssa. Kulmat. Muuraus. Osa 1. Yritämme.

Lähettäjä: YanaShi 03/03/2017

Vedenkorkeus. Mittauksia.

Edellisessä artikkelissa kerroimme, kuinka löytää talon perustan korkein kulma. Hänen mielestään alkaa hiiltyneen betonilohkon seinien ensimmäinen rivi alkaa. Tämä johtuu siitä, että muuttamalla hiekosementtiseoksen paksuutta tulevaisuudessa pystymme helposti kohdistamaan lohkojen ensimmäisen rivin, josta tulee koko muurausperusta.

Muuten tarkistimme mittaustemme vedenpinnan tasolla. Voit tehdä tämän kaada vettä siihen, aseta se kulmaosastoihin ja tarkista sitten arvot. Tulemme varmasti kiinnittämään jonkin tulevan artikkelin tähän mittauslaitteeseen ja sen käyttöön. Nyt vain yhteenveto siitä, että vedenpinnan ja lasertason mittaukset ovat täysin samanlaisia.

Nyt kerromme vähitellen asennusprosessista ja hiilihapotettujen betonilevyjen asettamisesta, tai tarkalleen siitä, miten me teimme ja millaisia ​​vivahteita me kohtasimme.

Kuinka laittaa ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen päälle.

 • Nurkakappaleiden asennus säätöön. Ensimmäinen asia, johon asetimme 4 nurkkalohkoa. On huomattava, että aluksi teimme kaikki silmän manipulaatiot ja teimme sitten mittauksia. Meillä on lohkoja, joissa perusta on poistettu. Niinpä lohkojen asennuksen yhteydessä tarkkailimme reunoille useita kertoja lohkon eri osissa. Halutessamme rauhoittaa omatuntoa vedenpinnan avulla tarkistamme laseritason indikaattorit. Sitten meidän oli tarkastettava etäisyydet lohkojen välillä, heidän pitäisi vastata talon hanketta. Ja olisi hyvä tarkistaa diagonaalit, ne, kuten talon merkitsemisen, pitäisi olla samat. Valitettavasti meillä ei ollut mahdollisuutta tarkistaa lävistäjiä, sillä säätiö koostui lohkareista, mutta tulevien seinien ulottuvuudet olivat kaikki lähellä toisiaan.
 • Opas asettamalla lohkoja. Venytämme laituria. Nyt meidän on venytettävä opas, joka myöhemmin on opas asennettaessa ensimmäistä rivi hiutaloitua betonia lohkojen talon perustan. Tätä varten käytimme kirkkaan keltaisen värin tavallisin köysi (rakennusjohdin). On parempi valita kirkkaampi väri niin, että se voidaan selvästi nähdä. Yritimme valita 2 vaihtoehtoa. Ensimmäinen oli venyttää köysi jäänteiden vaste vahvistettu maahan. Toinen on kiinnittää metallikulmat lohkoihin ja sitten samanlainen pitsi. Kummassakin tapauksessa köyden on kulkenut lohkojen kulmat. Sen avulla ei ainoastaan ​​paljasta muurausopastetta vaan myös tarkista, ovatko kulmakappaleet oikein sijoitettu. Jos merkkijono kulkee selvästi lohkojen reunalla, teit kaiken oikein ja voit aloittaa täydellisen muurauksen. Muuten pidimme toisen vaihtoehdon kiinnittymisen sijainnista.

Aseta kulmakappaleet pohjaan.

Ensimmäinen lohkon rivi. Muuraus.

Tämä vaiheittainen ohje hiilihapotettujen betonilohkojen muuraukseen on teoreettisesti oikea, mutta meillä on joitain vivahteita, joiden vuoksi muurausmme laskeutui alas. Tietoja näistä virheistä ja temput, nyt kertoa.

Yritä # 1 asettamalla ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen päälle.

Kaikki tehtiin ohjeiden mukaan. Kulmapalojen asettamisvaiheessa havaitsimme, että rakennustaso muuttaa sen indikaattoria jonkin verran muutettaessa asemaa. 11 metrin etäisyydellä tämä virhe laskelmissa voi antaa varsin epämiellyttävän tuloksen.

Johtopäätös: Hiilihapotetun betonin tai muiden lohkojen asentamiseen on käytettävä mahdollisimman tarkkaa rakennustasoa. Tässä tapauksessa maininta "miser maksaa kahdesti" liittyy suoraan tilanteeseen...

Yritä # 2 asettamalla ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen päälle.

Olemme saaneet uuden, tarkemman rakentamisen tason. Asennettiin kulmakappaleet ja asetti sitten koko ensimmäisen rivin koko kehän ympärille. Kaikilla mittauksilla oli erinomaisia ​​tuloksia. Mutta meillä on edessään toinen ongelma, joka löytyy artikkelin toisesta osasta TÄSTÄ.

Tällä välin tarjoamme YouTuben kanavallesi videota yksityiskohtaisella vaiheittaisella tarinalla, jossa asennetaan kulmakappaleet pohjaan ja asennetaan ensimmäinen ruutu ilmastettujen betonilohkojen asennukseen. Hyvää katselua ja odottaa palautetta ja kommentteja.