Kuinka laittaa kaasusilikaattilohkoja?

Kun ajatellaan talon rakentamista omien ponnistelujensä avulla, ihmiset yrittävät valita rakennusmateriaaleja, joilla on helppo työskennellä. Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla on nähtävissä laaja valikoima rakennuksen rakentamiseen soveltuvia uusia materiaaleja. Rakennusmateriaalien suosituimmista kuluttajista yksi ensimmäisistä paikoista on kaasusilikaattilohkojen käytössä. Jotta taloon saadaan vahva ja luotettava, sinun on tiedettävä, kuinka kaasusilikaattilohkot asetetaan oikein, mikä ratkaisu käyttää ja miten lasketaan projektin tarvittava määrä materiaalia.

Kaasusilikaatin rakennustekniikka

Kaasusilikaattiyksiköiden taloa on mahdollista rakentaa, vaikka sinulla on vain perustiedot rakennustekniikoista, mutta kovaa työtä ja innostusta on. Seinien rakentamiseen tarvitaan seuraavat työkalut ja materiaalit:

 1. Liiman laimentamiseksi tarvitset kapasiteettia, kurkkuja.
 2. Liimaa voidaan kiinnittää erityisellä kauhalla tai lovetulla lastalla.
 3. Suuren hampaan saha auttaa leikkaamaan lohkon haluttuun kokoon.
 4. Sääntöjenvastaisuudet voidaan tasoittaa suurella hiekkapaperilla.
 5. Brush wit.
 6. Metallinen neliö, taso.
 7. Hiekka ja sementtilaasti.
 8. D400: n tai D500: n kaasusilikaattilohkot.
 9. Mineraali-puuvillaa höyryä kestävä eriste.
 10. Muuratut lasikuitumerkit tai lujitustangot.

Vaaditun lukumäärän laskeminen

Voit laskea kaasusilikaattilohkojen kokonaismäärän laskemalla talon kaikki talon tilat projektin mukaan.

Tarkempi lasku suoritetaan kullekin seinälle erikseen. Tätä varten sinun on otettava projektin seinän mitat ja kaasasilikaattilohkojen mitat tunnetaan, kun ne on ostettu. Lohkon leveyden ja seinän pituuden tunteminen on muodikasta laskea lohkojen lukumäärä yhdelle rivirakenteelle. Jos tarvitaan puoli lohkoa, se lasketaan koko lohkoksi. Vastaavasti muurausrivien lukumäärän laskeminen. Rivien määrä kerrotaan tuloksena olevien lohkojen lukumäärällä yhdessä rivissä. Kokonaismäärä on lohkojen lukumäärä seinällä.

Jos seinässä on oviaukkoja ja ikkunoita, ne myös antavat likimääräisen laskelman. Sitten lasketaan kunkin seinän lohkot yhteenveto kaikista numeroista.

Suoritetaan muuraus

Valmiin pohjan tulee olla päällystetty vedeneristyskerroksella muurausverkon päälle ja rakentamisen aloitusriviä varten. Sitten sinun on tarkistettava rakennuksen kulmat korkeuden erottamiseksi, sen ei pitäisi olla korkeintaan 30 mm. Jos kulmat eivät sijaitse samalle tasolle, työntö olisi aloitettava korkeimmalla kulmalla.

Ensimmäinen rivi on suunniteltu tasoittamaan säätiön kaatamisen virheet, joten liuoksen paksuus eri paikoissa voi vaihdella, mutta sen ei tulisi olla alle 20 mm. Seuraavaksi kulmapalat on asennettu ja kytketty toisiinsa johtoineen. Jännitetyn johdon taso tarkistetaan, sen on oltava ehdottomasti vaakasuora. Jos seinien pituus on yli 10 metriä, on tarpeen sijoittaa välikappaleet estämään johtoa kaatumasta.

Säädä lohkojen pystysuora ja vaakasuora sijainti kumivasaralla. Epätasainen muuraus puhdas hiekkapaperi. Pölyn ja lian poistamiseksi käytetään harjastuskäsittelyä. Jos tarvitset osan lohkosta, tee leikattu sähkösaha tai käsihaara.

Lisätiloja tehdään liimaliuoksen avulla. Rakennustyömaalle toimitetaan kuiva sekoitus hienoa hiekkaa, portland-sementtiä ja erityisiä lisäaineita. On välttämätöntä lukea huolellisesti ohjeet korkealaatuisen liuoksen valmistamiseksi halutusta koostumuksesta. Liimakerroksen paksuuden tulisi olla enintään 3 mm.

Muurausseinät ovat lämpimässä kaudella. Rakentamiseen kylmällä säällä on käytettävä talvi liimaa. Liimaa levitetään lohkoihin, joissa on lovettu lasta, joka on yhtä suuri kuin kaasusilikaattilohkon pinnan leveys. Kerroksen on oltava tasainen sekä lohkon pystysuoralle että vaakasuoralle puolelle. Liimakerroksen levittämisen jälkeen lohkon pinnan tulee olla rakoja. Ei tarvitse täyttää tarttumistaskun ja harjan ja uran välistä rakoa.

Toinen rivi lohkojen on oltava puoliksi offsetiksi, jotta rivien välinen ligaatio saadaan. Kaikkien rivien asettaminen alkaa kulmakappaleella. Kunkin lohkon asento on tarpeen tason ohjaamiseksi ja säätöjen tekemiseksi vasaralla. Kaikki saumat tulee täyttää liimalaastilla välttääkseen kutistumamurtumia. Ylimääräinen liima poistetaan huovalla.

Jos käytät ura-kielinen lohkojen itserakentamiseen, sinun ei tarvitse suorittaa pystyvahvistusta. Vaakasuoralle raudoitukselle tehdään pitkittäisleikkauksia asetetun rivin kaasusilikaattilohkojen pinnalle kehällä ja lasikuitutankoja tai vain muurausverkko sijoitetaan niihin.

Lattian asennus

Seinien asentamisen jälkeen on melkein täydellinen ja vain viimeinen rivi on tehtävä, on tarpeen järjestää monoliittinen, vahvistettu betonihihna lohkojen sijaan. Tämä lähestymistapa auttaa tasaisesti jakamaan kuorman ontosta ydin- tai solubetonilaaduista kaikkiin kantaviin seiniin.

Kaasulieden seinän koristelu

Ulkopuolelle on käytettävä erityisiä tuuletettuja järjestelmiä tai materiaaleja, joille on ominaista korkea höyryläpäisevyys. Etulevyn muurauksen ja kaasusilikaatin seinän väliin jää rako. Kytke kaksi muurausta joustavaa liitäntää. Jos haluat käyttää maali-, kitti- tai kipsiseoksia julkisivuille, sinun on varmistettava, että ne on tarkoitettu toimimaan kaasusilikaatin kanssa.

Sisustukseen kuuluu hengittävän materiaalin käyttö. Kaasusilikaattilohkojen seinät voidaan peittää tapetilla tai maalata vesipohjaisella maalilla. Kylpyhuoneen, kylpyhuoneen ja keittiön osalta sinun on ensin asetettava höyrysulku tai liotettava seinät erityisellä ratkaisulla. Kun keraamista laattaa käytetään loppuun kylpyhuoneessa, höyrysulkua ei tarvita.

Rakennuksen julkisivut voidaan aloittaa vasta, kun kaikki sisäiset viimeistelyprosessit ovat valmiit. Ainoa poikkeus on tuuletetut järjestelmät. Ne voidaan asentaa heti rakentamisen jälkeen.

video

Lisätietoja kaasusilikaattilohkojen asennuksesta on alla:

Kuinka laittaa vaahtolohkot liimalle - asennuksen vivahteet

Asentamiseen autoklaavi vaahtolohko tai kaasuliesi käytti erityistä liimaa. Tässä suhteessa tulokkailla on paljon kysymyksiä - mikä on paras liima kuin sementti, joka liima valita ja miten sitä käytetään oikein? Siksi haluan jakaa kokemuksia vaahtolohkojen levittämisestä ja puhua kaikista tämän materiaalin käyttämisestä.

Vaahtolohkon sijoittamiseksi on toivottavaa käyttää erityistä liimaa sementtilaastin sijaan

Miksi liimaa, ei laasti - ohuen nivelen edut

Ensinnäkin huomaan, että liimaa voidaan käyttää vain autoklaavilohkoihin, joilla on tarkka geometria. Älä käytä liimaa autoklavoituun hiilihapotettuun betoniin, koska sitä ei voida levittää paksulla kerroksella, ja murtumia muodostuu ohuen levityksen aikana.

Mitä tulee autoklaavattuun hiilihapotettuun betoniin tai kaasusilikaattilohkoon, erityisen liimausratkaisun käyttö sen asennukseen tarjoaa useita etuja:

 • Pienentyneet kylmäsiltoja. Lohkojen välisellä liuoksella on suuri lämmönjohtavuus, koska sillä ei ole ilmatäytteisiä soluja, kuten vaahtobetonia. Siksi mitä kapeampi sauma, sitä pienempiä kylmäsiltoja, vastaavasti, kotelo lämpenee;

Ohut saumat tekevät seinistä vahvemman ja lämpimämmän

 • Lisääntynyt voima. Saumoja missä tahansa asennuksessa ovat seinän vähiten vahvat paikat. Siksi sauman paksuuden pienentäminen lisää sen kantavuutta;
 • Hyvä tarttuvuus. Liimalla on parempi tarttuvuus lohkoihin kuin tavallinen ratkaisu. Se parantaa myös muurauksen lujuutta;
 • Lisää rakennusseinien nopeutta. Seinien rakentamisprosessissa liuoksen valmistelu on paljon vähemmän todennäköistä, että se häiritsee sitä. Lisäksi liima levitetään nopeammin kuin liuos;

Liiman käyttö lisää nopeutta

Ainoa haitta on se, että liimaa voidaan levittää vain ohuessa kerroksessa. Kuten sanoin, se rajoittaa sen soveltamisalaa. Erityisesti liimaa ei yleensä käytetä ensimmäisen lohkon riviin.

Mikä on liima - koostumus ja tyypit

Hiilihapollisen betonin liima koostuu seuraavista osista:

 • Portland-sementti;
 • Mineraaliset täyteaineet;
 • Orgaaniset modifioijat;
 • Polymeerien lisäaineet.

Kuten näette, liima valmistetaan myös sementin pohjalta, mutta lisäaineiden ja täyteaineiden muokkaamisen ansiosta sen ominaisuudet ovat hyvin erilaiset kuin tavallinen sementti-hiekkalaasti.

Liima mahdollistaa talven talonrakentamisen

Huomaan, että kaikki olemassa olevat liimat on jaettu kahteen tyyppiin:

 • Summer. Suunnitellaan työn suorittamiseksi yli 5 asteen lämpötilassa;
 • Talvi. Voidaan käyttää lämpötiloissa -15 astetta ja alle.

Muutama sana valinnasta

Miten valita paras liimaseos

Huolimatta siitä, että kaikki liimakoostumukset koostuvat lähes samoista komponenteista, niiden ominaisuudet ovat usein erilaisia. Siksi kun valitset, kiinnitä huomiota seuraaviin parametreihin:

 • Vahvuus. Korkealaatuisen liiman puristuslujuus 28 päivän jälkeen on 6-7 MPa. Ulkopuoliselle kantavalle seinälle on toivottavaa, että ei käytetä koostumuksia, joiden vahvuus on alle 5 MPa;
 • Tarttuvuutta. Sen on oltava vähintään 0,2 MPa. On toivottavaa käyttää yhdisteitä, joiden tarttuvuus on 0,5-0,6 MPa;

Tärkeä parametri on se aika, jolloin muurausliimaa voidaan käyttää.

 • Liuoksen käyttöaika. Liuosta voidaan yleensä käyttää 120 minuutin kuluessa valmistuksen jälkeen;
 • Pakkasvaste. Optimaalinen arvo 40-50 sykliä.

On sanottava, että jotkut valmistajat lisäävät perliittiä koostumukseen, mikä lisää liiman lämpöeristysominaisuuksia. Kuitenkin, jos lämmitä seiniä, esimerkiksi mineraalivillaa, perliitin läsnäolo liimakoostumuksessa seinien eristysominaisuuksissa ei vaikuta.

Solukerrosseinien seinät ovat parempia olla lämmittämättä materiaaleja, jotka eivät anna kosteutta. Näihin kuuluvat vaahto, vaahto, polyuretaanivaahto jne.

Kuuluisat asennusliiman valmistajat

Valitettavasti liimaseokset eivät aina vastaa ominaisuuksia, jotka valmistajat ilmoittavat pakkauksessa. Siksi luetelen valmistajat, jotka tuottavat korkealaatuista muurausliimaa ilmastettujen betonilohkojen osalta:

On myös muita valmistajia, jotka tuottavat laadukkaita yhdisteitä. Jotta et voi erehtyä valintaan, varmista, että vaatimustenmukaisuustodistus on saatavana. Lisäksi ostosekoituksia suurissa varastoissa, joissa on varastotiloja. Tosiasia on, että säilytysolosuhteet vaikuttavat voimakkaasti liiman ominaisuuksiin.

Kuinka laskea määrä

Laske tarvittava määrä liimaa ei ole vaikeaa. Itse asiassa sinun tarvitsee vain laskea lohkojen kuutioiden määrä. Noin 25 kg liimaa käytetään lohkon yhteen kuutioon, ts. yksi laukku.

Liukupussi, joka tarvitaan kuution lohkojen asettamiseen

Laitteen tuotemerkistä ja itse liimasta riippuen virtausnopeus voi vaihdella. Tarkempi tiedotusvalmistaja mainitsee yleensä pakkauksessa.

Liimaustekniikka

Joten, ja tyyppisiä ja vivahteita valinnan liima, olemme selvittäneet. Katsotaan nyt, miten pinoat lohkot. Seinien muodostamisprosessi voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

Vaiheet asettavat muurausliinoja liimalla

Jos aiot rakentaa osion huoneistossa tai talossa, esimerkiksi parvekkeella, on suositeltavaa käyttää erityisiä seinälohkoja, jotka ovat jo kevyempiä kuin ulkoyksiköt.

Seuraavaksi tarkastele koko prosessia vaiheittain.

Materiaalien ja työkalujen valmistus

Kiinnitä lohkot liimaan tarvitsevat lisää materiaaleja:

 • Sementti ja hiekka;
 • Ø 10 mm halkaisijaltaan asennettu runkoputki;
 • Vaahto (tarvitaan vain, kun rakennetaan väliseinät kattokiinnitysyksikön puhaltamiseksi. Jos partitaali on viimeisteltävä kehysmenetelmällä, esimerkiksi muovipaneeleilla, seinän ja katon välinen rako voidaan täyttää vaahtokumilla).

Jos haluat säätää lohkojen asennon, käytä kumimetsää.

Lisäksi tarvitset erilaisia ​​työkaluja:

 • Kumimetsät;
 • Nailonjohto;
 • tasolla;
 • Wall Chaser;
 • lastalla;
 • Viistottu lastalla tai lastalla;
 • Haarukka puuhun;
 • Sähköpora sekoittimella.

Ensimmäisen rivin asettaminen

On erittäin tärkeää asettaa ensimmäinen rivi. Tämä toimenpide suoritetaan seuraavasti:

 • Poista päällyste (linoleumi, parketti jne.);
 • Poista pöly;
 • Päällystää betoni tärkeimpien kanssa. Jos seinä rakennetaan pohjaan, pinta on peitettävä kateaineella.
 • Etsi säätiön yläreuna;
 • Levitä pinnalle pieni kerros sementti-hiekkalaasti;
 • Aseta ensimmäinen lohko päälle ja säädä se kaikilla alustoilla kumitulppa ja taso;
 • Vedä köysi lohkotasolla pitkin kahta vierekkäistä seinää. Samanaikaisesti on tärkeää "saalis nolla", ts. varmistaa köysien sijainti samassa vaakatasossa;
 • Tarkastelemalla vastaanotettuja majakoita, anna jäljellä olevat kulmapalat.

Liuoksen kanssa kosketuksiin joutuvien lohkojen alapinnan tulee olla hieman kostutettu vedellä siten, että lohko ei absorboi suurta määrää nestettä liuoksesta.

 • Kaada vesi puhtaaseen kauhaan;
 • Kaada asteittain kuiva liima ja sekoita sekoittimella;
 • Saavuta sellainen sakeus, että sekoitussuutin ei pudota liuokseen, mutta itse liuos sen jälkeen, kun se on poistettu, virtaa alaspäin.

Toisen rivin levyt

 • Levitä sementtilaasti substraattiin;
 • Levitä liima ensimmäisen lohkon päähän hammaslastalla tai lastalla. Tämä mahdollistaa vaahtolohkon kiinnittymisen toisiinsa ja aukkojen poistamiseksi;
 • Aseta toinen lohko sen vieressä ja siirrä se ensimmäisen vaahtoblokman lähelle. Näin koko ensimmäinen rivi asetetaan.

Jos haluat leikata lohkon, käytä tätä tarkoitusta varten säännöllistä haavasahaetta. Samaa työkalua voidaan käyttää monimutkaisten muotoisten vaahtolohkojen leikkaamiseen.

Tämän järjestelmän mukaisesti vaahtolohkoja asetetaan päiden sileällä pinnalla. Jos käytetään kielen ja ura-ainetta, päät eivät ole päällystetty liimalla. Lohkojen sidos toisiinsa tässä tapauksessa tapahtuu ura / kielekkeen lukon takia.

Jäljellä olevien rivien asettaminen

On suositeltavaa aloittaa toisen rivin asettaminen välittömästi, mutta jonkin ajan kuluttua, niin että ensimmäisellä rivillä on aikaa sitoa pohja. Liuoksen kiinteytymisen jälkeen työ suoritetaan seuraavasti:

 • Toinen rivi voidaan aloittaa mistä tahansa kulmasta, mutta lohko sijoitetaan siten, että se kattaa ensimmäisen rivin lohkojen kulmaliitoksen. Ennen levittämistä pinota ensin ensimmäisen rivin lohkojen pinta liimalla. Jotta lohko voidaan liimata oikein, on tarpeen hiomata hieman, ts. paina pohjaan ja suorita useita lyhyitä edestakaisia ​​liikkeitä. Tämä vähentää sauman paksuutta ja pienentää kutistumiskerrointa.
 • Kohdista lohko kaikkiin tasoihin tasolle ja mönkijäksi;
 • Siirrä majakkavoita yhteen riviin ylhäältä;
 • Aseta jäljellä olevat kulmapalat.

Laitteen kunnolliseen liimaukseen se on puhdistettava pölyltä. Siksi ennen puhdistamista pinta puhdistetaan harjalla.

Joka kolmas rivi on vahvistettava. Tällöin seinämäseinät leikkaavat uraa seinämien ympärillä ja niihin kiinnitetään varusteita. Sitten urat, joissa liittimet on täytetty sementtilaastilla.

Tämän järjestelmän mukaan kaikki lohkoseinät, sisältäen sisäseinät, on pystytetty.

Muutamia sanoja maalista

Päättyneet seinät sisältä voidaan upottaa laattaliimalla tai samaa, jota käytit munimiseen. Kipsilevyn tässä tapauksessa tulisi olla 5-7 millimetriä. Viimeistelyssä on tarpeen liimata vahvistusverkkoa. Siksi liimaa levitetään pinnalle kahdessa kerroksessa - verkko liimataan ensimmäiseen tuoreeseen kerrokseen ja kuivataan sen jälkeen, kun toinen tasoituskerros levitetään.

Kaasulieden kipsiseinät voivat olla kaakeloitu liima

Kipsilevyjen ja muiden arkkimateriaalien käyttäminen useimmissa tapauksissa ei ole järkevää, koska niiden kaasupalojen seinät ovat sileitä. Täysin mitä tahansa materiaalia voidaan käyttää viimeistelypinnoitteena - tapetit, laatta, koriste-kipsi, muovipaneelit jne.

Mitä ulkoapäin, paras vaihtoehto on viilua kanssa sivuraide alustava mineraalivilla eristys mukaan ilmastoitu julkisivu tekniikka. Lisätietoja vaahtobetonin viimeistelystä saat muista portaalin portaaleista.

johtopäätös

Nyt tiedät, miksi käyttää liimaa, miten valita ja käyttää sitä oikein. Suosittelen lisäksi katsomaan videoa vaahtolohkojen asettamisprosessista. Jos työn aikana ilmenee kysymyksiä, kirjoita ne kommentteihin ja mielelläni vastata.

Kuinka laittaa hiilihapattomat betonilohkot: materiaalit, työkalut, läpivienti

Synteettistä rakennusmateriaalia vaaditaan erittäin hyvin: se tarjoaa optimaalisen lämmöneristyksen, sillä on alhainen paino, kestävä ja helppokäyttöinen. Höyrytettyjen betonilevyjen asettamista koskevien suositusten tutkiminen on kiinnitettävä erityistä huomiota työn teknologiaan ja sideaineiden erityispiirteisiin.

Työkalujen valmistus

Asiantuntijat, jotka selittävät, kuinka sijoittaa ilmastettu betoni, suosittelevat jakamaan aikaa etsimään kätevää inventointia:

 • kuljetin, jossa on annostelija, mahdollistaa sideaineliuoksen yhtenäisen käytön;
 • mönkijä - tasapainoinen kumivasara, joka helpottaa lohkojen täyttöprosessia;
 • pieni saha, leikkuri, joka sopii materiaalin koon mukaan;
 • jauhatuslevy ratkaisee ongelman, jolla poistetaan valmiin pinnan puutteet;
 • lasta estää laastin leviämisen seinää asennettaessa;
 • kulma kiinnittää asetetut elementit;
 • tasoa käytetään lohkojen muodon korjaamiseen ja kohdistamiseen;
 • Seinävaihde on työkalu, jolla luodaan uria;
 • sekoitin helpottaa liuoksen vaivaamista;
 • johto horisontaalisena referenssinä ja rakennustasona.

Tarvitset myös säiliön, jossa asennusratkaisu laimennetaan.

Työkalut, joita tarvitaan työhön

Hiilihapollisen betonin valintaperusteet

Eri valmistajien tuotteiden tutkimuksessa olisi keskityttävä seuraaviin indikaattoreihin:

 • tiheys - sitä korkeampi se on, sitä vahvempi materiaali ja sitä voimakkaammat meluneristysominaisuudet;
 • lämmönjohtavuus - lämmönkestävyys rakenteessa riippuu siitä, valmistajat huomioivat tämän ominaisuuden laskennassa epätasaiset olosuhteet;
 • vahvuus;
 • höyryläpäisevyys;
 • äänieristys.

Tuotteiden optimaaliset koot vaihtelevat projektin ja projektin välillä, mutta on parasta ostaa elementtejä tarttujilla - ne helpottavat liikkumista ja asennusta.

Ilmastettujen betonilohkojen muuraus

Ratkaisun valmistelu: mitä sinun on kiinnitettävä huomiota

Kulutuksen intensiteetti on tärkeä indikaattori "linkin" valinnasta, joten rakennustöiden budjetin laatimisessa on tarpeen verrata liimojen ja sementtikoostumusten teknisiä indikaattoreita. Aloittelijat uskovat, että sementtilaasti on edullisempi: tämä mielipide muodostuu banaanien vertailun perusteella arvioidusta lohkojen lukumäärästä, jotka on suunniteltu käytettäviksi, sekä materiaalipaketin kustannuksista.

Rakentajat korostavat, että liimakoostumus tarvitsee 30-70% vähemmän kuin sementti. Huomautus: ensimmäisessä tapauksessa kerroksen paksuus asennettaessa vaihtelee 0,3-0,5 cm, kun taas toisessa - vähintään 0,8-2 cm.

Jos ensimmäinen rivi on tehty lohkoista, joissa ei ole uria, tarvitaan kiinteä sementti-kalkkiseos kiinnitykseen - tämä toimenpide minimoi kapillaarin kosteuden.

Vaikka prioriteetti on liima, sementtikoostumusta tarvitaan myöhemmin hyppyjen luomiseksi.

Kuivatun osan ja veden mittasuhteet on merkitty etikettiin, tavallisesti 1 standardipussi laimennetaan 5 litralla nestettä, optimaalinen koostumus on paksu voikermaa. Sopivasti sekoitettua ainetta saa kuivata 15 minuuttia, minkä jälkeen se levitetään kevyesti kostutetuille lohkoille. Kohdistus tulisi tehdä 10 minuutin kuluessa, kun koostumus muuttuu liian viskoosiseksi, se kuivuu kokonaan 6 tunnissa.

1 neliöön. m seinä tarvitsee keskimäärin 25 kiloa liimaa. On suositeltavaa käyttää valmiin nipun 4 tuntia, sekoittaen toisinaan estämään pinnoituksen.

Liiman valmistus hiilihapattujen betonilohkojen levittämiseen

sementti

Sementin ja hiekan suhde on 3: 1, jotta voimakkuuden indikaattoreita ja lämpötilaeroista vastustuskykyä voidaan lisätä, on lisättävä pehmittimiä ja savea koostumukseen.

Kun vesi on otettu käyttöön kuivan osan valmistajan määrittämissä osuuksissa, sitä sekoitetaan sekoittimella ja sitä käytetään mahdollisimman pian. Toisin sanoen sementtilaasti on toivottavaa valmistaa pienissä osissa.

Kuumailmapuhallettujen lohkojen asettaminen: askel askeleelta ohjeet

Muurauslujuuden maksimoimiseksi alustava askel olisi harkittava huolellisesti:

 1. Valmista ratkaisu.
 2. Varmista, että säätö on täysin horisontaalinen kaikilla alueilla.
 3. Suojaa pohja kosketuksiin kosteuden kanssa käyttämällä bitumimateriaalia

Joissakin tapauksissa kateaineen käyttö vedenpitävyyteen voidaan hyväksyä, vaikka se onkin vähemmän tehokas.

Sementtilaastin levitys hiutaloituun betonilohkoon

Seinätekniikka

Tietäen, kuinka laittaa hiilihapattujen betonilohkojen, on helppo tehdä kiinteä, tasainen pinta. Ensimmäinen elementti on asennettava (asetettu) nurkkaan, joka liikkuu peräkkäin seuraavaan "kääntymään". Täällä työ tehdään paksunnetulla laastirakenteella, joka kompensoi säätiön mahdollisia vikoja. Nurkkien korkeuden on oltava sama, suurin toleranssi on -3 cm.

Jotta uritusjohto voisi muodostaa tasaisen viivan, se on kiristettävä kulmakappaleiden ja pakollisten välilevyjen välissä (rakennustaso on välttämätön avustaja). Asettamme toisen ja seuraavien rivien siten, että sivuttaissuuntainen siirtymä on 20-40 cm: n etäisyydellä. Saumojen alueella muodostuva ylimääräinen liima on poistettava. Jos suunnitellaan monimutkaisen kokoonpanon rakentamista, on mahdollista säätää lohkoja haarukalla.

Aseta lohkot johtoon

Rivit, joiden numerot ovat 5: n kerrannaisia, ja ikkunan alla olevat tilat ovat väistämättä vahvistettuja. Sokerobloki on sallittu liimalla vain tietyllä lämpötila-alueella: ei alle -5 ° C eikä korkeampi kuin +20-25 ° C. Kuumina päivinä materiaali kostuu hieman käytön aikana, jos on sakkaa - käytä suojaavia telttoja tai kalvoa.

Liimaus ilmastettuun betonilohkoon

vahvistaminen

Asiantuntijat, selittäen, kuinka sijoittaa ilmastettua betonia, johtavat 3 vahvistuskohteen tavoitetta:

 1. Vahvistetaan alueet, joilla on heikko asento - kaikki aukot.
 2. Rakennuksen suoja ympärysmittaan - tämä toimenpide on erityisen tärkeä, kun otetaan huomioon ilmavirta ja väistämättömät lämpötilan muutokset kutistuminen.
 3. Pystysuora vahvike yhdistää pohja- ja monoliittiset vanteet. Tätä vaihetta tarvitaan rakentamiseen alueilla, joilla tapahtuu maaperän liikkumista, usein hurrikaaneja esiintyy.

Teräslankaa käytetään kehyksen muodostamiseen, joka yleensä sijaitsee kerroksittain. Ankkurointi on päinvastoin sijoitettu rinnakkain toisiinsa. Seinävaimentimen avulla muodostetaan 2 uraa materiaalissa, ne kyllästetään vedellä ja täytetään ½ liimalla, ja ne asetetaan niihin. Sen vakiokoko on 8 mm. Seuraavaksi reiät reunoille, jotka on täytetty sideaineella.

Ilmastettu betonilattia

Teknologiaa, jossa selitetään, kuinka sijoittaa hiilihapotettu betonilohko liimoon, käytetään usein lattialämmityksen järjestämiseen.

Alustavat manipuloinnit - vedenpitävän kerroksen luominen muovikalvon tai käytännöllisempien ja kestävien vaahtopolystyreenilevyjen avulla. Lohkot kootaan betonipinnoille (niiden korkeus saa olla korkeintaan 20 cm), jonka jälkeen putket sijoitetaan ja uusi kerros tasoitetaan, tasoitetaan ja viimeistellään hiomalla.

Hiilihapotetun betonin asettaminen ei edellytä paljon kokemusta, tärkeintä on noudattaa valmistajan ilmoittamaa tekniikkaa ja noudattaa majakkaa. Tuloksena on pinta, jolla on kunnollinen lujuus, lämpö ja äänieristys.

Kuinka laittaa lohkojen seinät

Jos rakennat uutta kotia, varmasti haluat sen olevan lopulta luotettava ja hyvä. Nykyisin yleisimpiä rakennusmateriaaleja ovat kaasuletkut (se voi olla kaasusilikaattia tai vaahtobetonia sekä keraamista lohkoa). Tärkeimmät vivahteet, joita sinun on kiinnitettävä huomiota rakennettaessa:

1. Seinälaatikon kulmat (kehä).
2. Aseta lohkot ja nostavat seinät.
3. Työskentele oviaukkojen ja ikkunoiden aukkojen kanssa.
4. Laite monoliitti (vahvistettu) hihna.
5. Huonejakajat.

Seinälaatikon ulkokehän merkintä

Kaasulohkareiden asettamista varten voidaan käyttää sementtilaastaria ja "profiilin" liimaa kaasulohkoihin. Jos aiot tehdä työtä sementtilaastin avulla, on otettava huomioon, että tässä tapauksessa ei voida välttää niin kutsuttujen "kylmäsiltojen" muodostumista eli ylimääräistä lämpöhäviötä välilevyjen välityksellä. Tämän vaihtoehdon edut - koko rakenteen lujuuden lisääminen.

Kun työ käyttää erityistä liimaa, sinun on jätettävä "ilmansuodatin" kerrosten väliin - tämä mahdollistaa seinien lisäeristyksen.

Ensin sinun on asetettava lohko vaakasuoraan tasoon käyttäen kumivasaraa. Tärkein prosessi on neljän tukikehikon sijoittaminen - tämä toiminta vaatii sekä taitoa että huomiota. On huomattava, että puolet menestyksestä riippuu siitä, miten nämä neljä lohkoa on asennettu, mukaan lukien tulevien seinärakenteiden tasaisuus. Seuraavaksi on tarpeen kiristää lanka tukilohkojen väliin ja laittaa lohkot riville pitkin tätä viivaa liimaliuok- sella, huolellisesti voitelemalla niitä keskenään. Jos lohkojen leikkaaminen on välttämätöntä, tähän tarkoitukseen on käytettävä erityistä teräpyörää, jossa on viisteitä. On huomattava, että tällainen työkalu voi olla kahdentyyppinen: vinkkejä "hampaan läpi" ja "jokaisen hampaan kohdalla". Hintaero tässä tapauksessa voi olla noin viisitoista prosenttia, mutta "kunkin hampaan" saha on paljon kätevämpää työssä, ja lisäksi tällaisen työkalun leikkauslaatu on korkeampi.

Standardiseinälohkon koko on 600x300x200, joten rakennustason pituus ei saa olla yli kahdeksankymmentä senttimetriä. Lohkon vaakasuoran tason tarkistamiseksi on tarpeen asettaa taso kahteen paikkaan lohkon lävistäjäksi. Seinän kohdistaminen tapahtuu venytetyllä langalla. Liiman saamiseksi liima laimennetaan tavallisella vedellä ja sekoitetaan sekoittimen kanssa, kunnes se muistuttaa hapan kermaa johdonmukaisesti. Liiman levittämiseen kannattaa käyttää viisitoista senttimetrin lovettua lastalla. Liuos levitetään kahden nauhan muodossa lohkon reunaa pitkin siten, että keskellä on kapea raita ilman liimaa.

Jos käytät tätä sovellusmenetelmää, lohkon pitäisi olla taso tasolla - se on paljon helpompaa. Lisäksi lohkojen välisen ilmavälin ansiosta seinämän lämpötehokkuutta parannetaan. Loppujen lopuksi, kuten tiedetään, hyvin "kapea" paikka, jolla lämpöhäviö tapahtuu, on juuri liimasaumat. Koska kaasusilikaattilohko imeytyy täydellisesti kosteuteen, on suositeltavaa kostuttaa lohkot vedellä ennen liiman levittämistä, koska jos liima levitetään kuivaan lohkoon, se kuivuu välittömästi. Luonnollisesti tämä ei parhaalla mahdollisella tavalla vaikuta koko rakenteen lujuuteen ja sidokseen, koska kuiva liima ei tarjoa tarvittavaa voimaa.

Aluksi lohko on tasoitettava vaakasuorassa tasossa, minkä jälkeen lohko painetaan riviin edelliseen lohkoon, jossa on muutama puhallus loppuun. On huomattava, että lohkot ovat melko helposti hajoavia, joten kun iski, sinun ei pidä laittaa liikaa voimaa.

Lohkojen pinoamisprosessissa alkaen toisesta rivistä alkaen on välttämätöntä suorittaa ns. "Ligaatio", eli jokainen peräkkäinen rivi on siirrettävä ainakin 15 tai 20 senttimetriä suhteessa edelliseen. Muista tarkistaa ligaation läsnäolo niissä paikoissa, joissa kantavien seinien liitokset.

Ruberoidin osalta on välttämätöntä, että koko ensimmäinen rivi talon kehän ympärillä. Tarve jättää aukko on myös tärkeä - esimerkiksi kattohuopa tulee työntyä 15-10 cm: n etäisyydelle lohkon alta. Tällaisen substraatin levyjen väliin tulisi myös tehdä korvaus - kymmenen senttiä.

Paikkoja ikkunoiden ja oviaukkojen valmistukseen

Avausreikiiden aloitus on sadan senttimetrin korkeudella (neljännen rivin taso). Tämän jälkeen ikkunan korkeus on kahdeksankymmentäviisikymmentäviisi senttimetriä (ottaen huomioon lattia ja lattiaeristys). Mitä tulee ikkunan aukkojen loppuun, se on kymmenennen yhdennentoista rivi (riippuen katton korkeudesta). Nykyisten esteettisten standardien mukaan etäisyys katosta aukkoon ei saa olla yli 35 cm. Ovien aukkojen osalta on huomattava, että ne päättyvät yhdeksännessä rivitasossa, eli korkeudessa 2,25 metriä. Kun karkeat lattiat asetetaan ja eristys on asetettu, aukkojen korkeus on 2,10-2,15 metriä. Aukkojen yläpuolella hyppääjät asetetaan epäonnistumatta. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla. Teollisuustuotannossa valmistetun betoniteräksen asennus pidetään yksinkertaisimpana. On kuitenkin otettava huomioon tämän mallin erityispiirteet. Joten, vahvistetulla betonilla on riittävän korkea lämmönjohtavuus, jonka vuoksi kylmäkauden aikana tällainen rakenne jäätyy, ja sen seuraukset tulevat kaikilta osin. Lisäksi on joskus ongelmallista hankkia valmiin tuotteen, joka sopii täydellisesti geometristen ulottuvuuksien kanssa. Lisäksi tehdasvalvontakustannukset sisältävät tuotteen välittömät kustannukset sekä kuljetuksen kustannukset. Siksi paras vaihtoehto on tehdä hyppääjä omasta. Tätä menetelmää voidaan jopa kutsua vähemmän työvoimaksi kuin edellisellä. Sen pitäisi alkaa asentamalla välilevyt tulevalle tuotteelle. Välilevyt voidaan naulata lohkoon tavallisilla nauloilla (150 tai 120). Se vaatii myös pakotettua vahvistusta monoliittisesta pylväskannasta alhaalta ja se on säilytettävä vähintään kuukausi.

Jos haluat säilyttää tiukasti edellisen lohkon rivin, sinun on asetettava oppaat. Seuraavaksi sinun on valmistettava muotti (ei irrotettava) myöhempää rakennetta varten - nämä ovat lohkareita, joissa on aukkoja. Näiden syvennysten kokonaismitat ovat seuraavat: leveys on 20 cm, korkeus on 15 cm. Jotta yksikkö ei "irtoa" monoliittisesta rainasta, sahaamisen yhteydessä on tarpeen muodostaa pieni laajennus yksikön pohjaan. Kun lokeron lohkot ovat valmiit, ne on asennettava tukirakenteisiin, kuten aina, liimaamalla toisiinsa liimalla. Jotta sirujen ja halkeamien muodostaminen seinässä estettäisiin, sekä estää sillan kaatumisesta, on huolehdittava siitä, että lokeron lohko menee seinään vähintään 20 cm.

Kun lokero on valmis, siihen syötetään betonia (M200 tai uudempi). Sementti-hiekkakiven murskasuhde on 1: 1,5: 3. Prosessin lopussa betoni on asetettava betoniin (2 tai 3 kappaletta, osa - 10... 12 mm). Tämä on tehtävä mahdollisimman pieneksi lohkon pohjaan, koska tässä paikassa kuorma on maksimissaan tauossa. Tämän jälkeen on välttämätöntä ylläpitää valmiin hyppääjän noin kuukauden ajan, mutta lohkojen asettamista voidaan jatkaa. Luonnollisesti jumpperin lastauslautaset eivät voi olla.

Monoliittinen vyö

Kun viimeinen rivi rivi on asetettu, on ehdottomasti täytettävä monoliittinen teräsbetonivyö. SNiP-lohkon paksuuden, joka on 400-500 mm, vähimmäisvaatimuksen perusteella vyön tulee olla vähintään 200x150 mm. Tietenkin hihnaa ei kaada koko lohkon leveydelle - lämpöeristys on välttämättä järjestetty.

Voit tehdä tämän käyttämällä yhtä kahta hyväksyttävää tapaa:

 • lämpöeristeenä, voit käyttää suoraan kaasusilikaattilohkoa,
 • käyttää polystyreeniä lämmöneristykseen.

On tarpeen ottaa huomioon ensimmäisen menetelmän korkea käytännöllisyys, koska vaahto on vähemmän kestävä kuin kaasusilikaatti. Lisäksi lohkojen eristys ei edellytä muottien asennusta - lohkot itsessään ovat ei-irrotettavia muottirakenteita.

Kaasusilikaatin lämpöeristys. Lohkot leikataan siten, että saadaan kaksi kappaletta - 15x15 ja 5x15 cm (hihnan korkeus - 150 mm). Tuloksena olevien kappaleiden asettaminen on seuraavanlainen: suurempi asennus kadulta ja vähemmän - tiloista. Tämän seurauksena lohkojen väliin muodostuu 200 x 150 mm: n kokoinen ontto. Se on jätettävä kaksi tai kolme päivää, jotta liima kuivuu. Tämä on välttämätöntä, jotta lohkot eivät puhkaisi betonin kaatopaikassa. Tällainen kiinteä muotti on rakennettu kaikkiin tukiseiniin poikkeuksetta. Kun liima on kuivunut, on tarpeen aloittaa vahvistaminen hihnan kehän ympärillä. Kaksi riviä lujitetta, joiden läpimitta on 8... 12 mm, ovat melko tarpeeksi. On tärkeää, että kaikki työ suoritetaan hyvin nopeasti, korkeintaan yksi päivä, jotta vältytään betonin kovettumiselta. Muussa tapauksessa liitoksissa saattaa esiintyä halkeamia.

Tämän jälkeen lattiapinnoitteet asetetaan tälle hihnalle - lattian päällekkäisyyksiä tehdään. Samoin monoliittinen vyö ja katon alla.

septumit

Sisäpuolisten väliseinien osalta niiden valmistuksessa käytetään pääsääntöisesti lohkoja, joiden paksuus on sata - kaksisataa millimetriä. Lohkon paksuuden valinta riippuu tilojen tarkoituksesta sekä halutusta ääni- ja lämpöeristyksestä. Väliseinien kohdalla ei ole tarvetta kaataa monoliittista vyötä, mutta ne on sidottava laakereille. Pohjimmiltaan tähän tarkoitukseen käytetään lujitetta, jonka pituudet ovat 20-25 senttimetriä, joka työnnetään tukiseinään puolet sen pituudesta. Vahvistuksen sisäänkäyntipaikka on suunniteltu, koska tulevaisuudessa tämä paikka liitetään laakerin seinään. Jotta lohko ei halkeutuisi, siinä porataan reikä hieman enemmän kuin raudoituksen pituus ja kaikki liitokset prosessoidaan liimalla etukäteen. Rivien välissä on käytettävä ligaatiota. Jotta väliseinät ja katto voidaan liittää, käytetään usein rakentavaa vaahtoa. Zapenivaniyu on tehtävä koko seinän leveydelle, kulkemalla ensin toiselle puolelle ja sitten toiselle puolelle. Kun vaahto kuivuu, sen ylimäärä voidaan poistaa säännöllisellä veitsellä. Koska vaahdolla on heikot puristus- ja murtumisominaisuudet, katon ja lohkon välinen rako ei saisi olla enempää kuin yksi tai kaksi senttimetriä. Seinien väliseinien muodostaminen on samanlainen kuin tukirakenteiden lohkojen valmistusmenetelmä. On huomattava, että kantoaallon seinämä on välttämättä tehty seinälohkosta, koska tällainen rakenne altistuu lattialevyille.

On myös syytä huomata, että noudattamalla edellä mainittuja tekniikoita ja sääntöjä saat luotettavalla tavalla varmasti kaikki yleiset virheet, jotka ovat laajalle levinneitä kokemattomien talonrakentajien keskuudessa yrittäen tehdä mitään työtä ilman asianmukaista tietämystä.

Kaasusilikaattilohkareiden asennus liimaan

Nykyaikaisissa rakennusmenetelmissä käytetään materiaaleja, joilla on parhaat ominaisuudet. Tällainen materiaali ovat kaasusilikaattilohkot. Edulliset ja korkeat kuluttajaominaisuudet määräävät sen suosion. Lohkot on helppo asentaa, halvat. Jos haluat vähentää rakennusbudjettia ja oppia sijoittamaan lohkareita liimaa varten, tämän materiaalin valinta on erinomainen ratkaisu.

Tänään markkinoilla on laaja valikoima lohkoja:

 • sisätilojen seinät;
 • tukirakenteita varten;
 • ylimääräisen lämpenemisen järjestämiseksi.

Kaikilla tyypeillä on hyvä lämmöneristys. Tekniikan kunnioittaminen rakennustyön tekemisestä solubetonista maksaa paljon halvemmalla ja palvella monta vuotta.

Materiaaliominaisuudet

Kaasutilikaattilohkot ovat rakennusmarkkinoilla vaadittu materiaali. Siinä on paljon etuja:

 • alhaiset kustannukset;
 • helppo ja yksinkertainen asennus;
 • höyryläpäisevyys - tämän materiaalin avulla pystytetyt seinät "hengittävät";
 • palonkestävyys;
 • alhainen paine säätöön huokoisen rakenteen takia - noin puolet tilavuudesta on aukkoja;
 • helppo käsittely - kaasusilikaattilohkot voidaan helposti leikata, jauhaa ja porata.

Huolimatta huomattavasta määrästä etuja muihin materiaaleihin nähden on myös vivahteita, jotka on otettava huomioon ennen kaasusilikaattilohkojen asettamista:

 • kosteuden pelko - on välttämätöntä hankkia materiaali välittömästi ennen asennusta, on toivottavaa viimeistellä myös seinät;
 • alhainen lujuus - on huolehdittava työskentelystä;
 • lähteä talvella kadulla ei voi olla, koska kosteus huokosissa laajenee, lohko murtuu.

Aineiston ostamisessa tulee ottaa huomioon ilmasto-olosuhteiden erityispiirteet. Säilytystilojen on oltava jossakin korkeudessa estämään kosteuden pääsyn. Kun käytät kaasusilikaattirakennetta, se auttaa säästämään rahaa lämmitykseen ja lämmöneristykseen.

Miten valita seoksen muotoiluun

Kaasutilikaattilaitteita voidaan asentaa kahdella tavalla:

 • sementti - sementti-hiekkalaasti;
 • liimaa - käyttäen valmiita liimasekoituksia.

Lisää käytännöllistä ja taloudellista muotoilua erikoisliimalla.

Sen kulutus on 3-4 kertaa pienempi kuin sementtiseoksen kulutus vähentämällä kerroksen paksuutta:

 • sementtiseos - 0,6-1,0 cm;
 • liima-liuos - enintään 0,3 cm.

Näiden materiaalien kustannukset ovat lähes samat. Siksi ammattilaisten mielestä liima-seoksen valinta on kannattavin ratkaisu rakentamiseen.

Kustannusten lisäksi ratkaiseva tekijä materiaalin valinnassa on se, että sementin kanssa käytettävän sauman suuri paksuus parantaa kosteuden ja kylmän tunkeutumista huoneeseen. Liima-aineen ohut kerros poistaa käytännössä tämän mahdollisuuden. Tätä on harkittava ennen kaasusilikaattilohkojen asettamista.

Liiman käyttö on liiman helppo valmistelu. Seoksen saamiseksi kuiva koostumus kaadetaan veteen, sekoitetaan hyvin. Lopullisen tuotteen koostumus muistuttaa smetanaa.

Sitten liima leviää ja levitä ohut lastalla. Lohkojen asettaminen on tiheää, ylimäärä poistetaan, sauman paksuus on vähäinen.

Valmistelu rakentamiseen

Kaasusilikaattilohkojen itsenäinen sijoittaminen voidaan tehdä myös ihmisillä, joilla on alustavia käsityksiä rakentamisen teknologioista. On vain ponnisteluja, ahkeruutta, innostusta.

Rakennuksen rakentamiseksi tarvittavat työkalut:

 • liuska liima-aineen sekoittamiseksi;
 • lovettu lasta liiman levittämiseen;
 • haarukka, jossa suuri hammas sahaukseen;
 • suuri hiekkapaperi, jolla poistetaan epäsäännöllisyydet ja karheus;
 • harjalla;
 • taso ja neliö;
 • höyryä kestävä eriste - laita ensimmäinen rivi siihen;
 • höylä;
 • seinävaijeri;
 • kumimetsät;
 • vahvistusta tai lasikuituverkkoa.

Säätiön valmistelu

Katsotaan, että tuloksena olevan rakenteen helppous antaa sinun käyttää vähemmän massiivista säätiötä samalla säästää sen kustannuksia. Kuitenkin, sinun pitäisi tietää, miten laittaa lohkoja liimalla, kaasusilikaattimateriaaleilla on alhainen taivutuslujuus. Jos perustus tekee sen liikkumisesta johtuen liikkeiden, lohkot aiheuttavat halkeamia.

Näin ollen, vaikka otetaan huomioon rakenteen suhteellisen pieni paino, perustan on oltava kiinteä. Suunnittelussa on ehdottomasti käytettävä hydraulista tasoa pitämään vaakatasossa tiukasti. Tämä edellyttää asennustekniikan kaasusilikaattilohkoja.

Suoritetaan muuraus

Aloittavan työn tekeminen määrittelee työn laadun. On tärkeää tietää, miten materiaali asetetaan oikein, eikä unohda vedenpitävää kerrosta, joka asetetaan perustuspinnalle. Kun luot ensimmäisen rivin, vaihda liiman paksuus, korjaa virheet perunan kaatamiseksi.

Materiaalien pystysuuntaisen ja vaakasuoran järjestelyn säätö tehdään ennen kuin maalaus silikaattilohkot asetetaan omiin käsiisi kumi-vasaralla. Pöly, lika ja roskat pinnalta puhtaina harjalla. Lohkon osan käyttö on mahdollista leikkaamalla haavasahalla, sähkösahalla.

Kaasusilikaattilohkojen asettaminen liima-aineesta valmistetulle liimalle. Tutkittuasi huolellisesti ohjeet liuoksen muodostamiseksi valmistele liima 3 mm: n sideainekerroksen paksuuteen perustuen. Lohkot ennen liiman levittämistä puhdistetaan perusteellisesti pölyltä ja kostutetaan vedellä. Tällä tavoin saadaan aikaan korkealaatuinen tartunta.

Käytä liimaa vain lämpimässä säässä. Talvi ja myöhään syksy - ei ole paras aika rakennustöihin. Jos se on edelleen kylmä ulkona, sinun täytyy ajatella kaikkia rakennuksen yksityiskohtia, ostaa talvi liimaa ja laittaa siihen kaasusilikoni.

Ensimmäisen rivin asentamisen jälkeen rakentajat tarkastavat jälleen vaakasuoran asennon tason. Kun siirryt toiseen riviin, pinoaminen alkaa siirtymällä puoleen lohkoon. Joten käy ilmi laadukas ligaatiosarja. Liimaa levitetään vaakasuoralle ja pystysuoralle pinnalle. Ylijäämä poistetaan lastasta, spatulasta.

Laajennusliitos

Yksityiset kehittäjät, jotka toteuttavat muurata itseään, muistavat harvoin liitokset, joita tarvitaan rakennuksen lujuuden, kestävyyden ja halkeamien välttämiseksi.

Jos rakennuksen aikana havaitaan korkeusero, rakenteen vahvistamista ei ole mahdollista, lohkot on liitetty muihin materiaaleihin, kantavat seinät leikkaavat, on tarpeen luoda saumoja. Välikerroksena on lisäaineita: mineraalivillaa tai polyeteenisovua. Ulkoinen ja sisäpuoli on käsitelty tiivisteellä.

Kuinka laittaa kaasulohko liimaan pienimmillä yksityiskohdilla prosessista

Erityisen säätiön luominen

Yksi tärkeimmistä eroavuuksista tiiliseinästä ja kaasulohkosta on sen syvyys. Ensimmäisessä tapauksessa on erittäin syvä oja, koska seinän massa on suuri. Keskimäärin rakentaa talon sinun täytyy mennä 150-170 senttimetriä niin, että ei ole sakkaus ja seinät eivät epätarkka. Innovatiivisten materiaalien käytöllä yksinkertaistetaan jalustan valmistustapaa - 120 senttimetriä riittää, joskus vähemmän riippuen tulevan rakenteen seinämän korkeudesta ja paksuudesta. 1 kuutiometrin massa on 25-30% vähemmän, minkä vuoksi maaperän paine on vähäinen.

On myös syytä ottaa huomioon lujuusominaisuudet, kun kaasuletkut oikein vahvistetaan, ne ovat 50% vahvempi kuin normaali seinä. Tämä vähentää sakkauksen ja halkeilun vaaraa, minkä seurauksena säätiö voi kaataa vielä 20-25 senttimetriä pienemmäksi.

Koostumuksen osalta se voidaan jättää muuttumattomana, kaataa seos 1: 3 hiekalla ja roskiin, käytä sementtimerkkiä M500. Säätiön paksuus - erittäin tärkeä asia. Sen tulisi vastata tulevan lohkon paksuutta, sallitaan 25%: n poikkeama (esimerkiksi säätölaitteen on oltava vähintään 23-25 ​​cm leveä 30 senttimetrin leveydellä).

Asettamme ensimmäisen rivin säätiölle

Koko rakennuksen laatu ja sen rakentamiseen käyttämät rahamäärät riippuvat siitä, miten "kauniisti" laitat sen. Ja tämä ei ole liioittelua. Vain muutaman asteen poikkeama ensimmäisellä rivillä voi maksaa tuhansia rupleleita kulutustarvikkeisiin, tarkemmin sanottuna muurausliittimeen, jota vietät kymmenen kertaa enemmän. Harkitse yksityiskohtaisia ​​asennusohjeita.

Täällä otamme hiomakoneen ja poistamme kaikki kalkkikivet, laastin "bloopers" ja muut mahdolliset epäsäännöllisyydet, jotka saatiin muottien poistamisen jälkeen. Voit leikata reunat, hieman poista kulmat. Yleensä tehdä kaikki toiminnot, jotka miellyttävät sinua, jotka johtavat absoluuttiseen tasaisuuteen pohja mahdollisimman paljon.

Levitä 2-3 senttimetriä liuosta ja vahva (1: 2 hiekalla ja merkitse M600), niin että siinä on vähimmäisveto. Pyyhkimme lastalla, laitetaan useita kerroksia siististi, ennalta tasoittamalla ne hydraulisella tasolla. Sitten toiset 3-4 kappaletta asetetaan, leikataan uudelleen, joten teemme sarjan loppuun asti, anna "keittää" 10-12 minuuttia.

On tarpeen tasoittaa vasen ja oikea, mutta tämä ei ole päällikön tehtävä. Suurin ongelma on korkeimman tason yhdenmukaistaminen. Jotta voit tehdä kaikki täsmälleen, sinun on otettava laadukas taso, voit käyttää laserlaitteita. Tulosta koko rivi 0: ksi siten, että ääripuistot ovat samalle tasolle ja vedä kaikki muut tasolleen. Tämä voidaan tehdä lisäämällä tai poistamalla liuoksen kerros.

Korjaus 10 kertaa niin, että lohkot ovat täysin rivissä. Se on helppo tehdä, sillä niiden mitat ovat hyvin tarkkoja (poikkeama on enintään 1-2 mm), toisin kuin vaahtobetoni, jossa 1-2 senttimetrin virhe on sallittu. Ensimmäinen rivi muurattu muuraus voidaan pitää täydellisenä, se on vain tehdä vahvistaminen sen päälle, mitä pidämme seuraavassa osassa.

DIY muuraus muuraus

Miten laatia ensimmäinen rivi kaasu-lohko, olemme tajunnut, nyt kääntyvät rakenteen koko rakenne. Tämä prosessi vaatii joitakin valmisteluja ja erikoistyökaluja, vain levitysliiman levitys ei toimi - kerros on epätasaista ja ylitys osuu taskuun paljon. Ensimmäinen vaihe on ostaa erityinen kauha-annostelija. Sen avulla voit käyttää rakennusliimaa 2 mm: n paksuiseksi - ei ole enää mitään järkeä. Seuraavaksi sinun on ostettava itsellesi "sementti". Täällä ei ole paljon valinnanvaraa, sinun tarvitsee vain ostaa muutamia laukkuja kuuluisalta valmistajalta, niiden koostumus ei ole kovin erilainen ja sopii täydellisesti minkä tahansa lohkojen kanssa.

Seuraava askel on hankintojen hankinta. Voit käyttää halkaisijaltaan 5-6 millimetrin sauvoja ja tehdä niistä ristikkoa, mutta useimmat rakennuttajat mieluummin sitovat telineitä, joiden läpimitta on 12-16 mm. Lohkojen leikkaaminen ja täsmällisten mittojen asettaminen, sinun on varastoitava sahalla ja pakollinen vaatimus siitä, että se on kovaa seosterästä. Lohkoa tiivistettäessä on käytettävä raskaaseen kumi-vasaraa (200-280 g), samoin kuin suurikokoisia hampaita, joiden avulla saumoja voidaan tasoittaa ja leikata. Ja älä unohda stroboreze - ilman sitä, työ ei mene. Harkitse askel askeleelta ohjeet kaasulohkon asettamiseen.

Itse asiassa prosessi on hyvin samankaltainen kuin tiilimuuraus. Meidän on tehtävä "kansi", jotta saumat eivät putoa yhteen riviin, kuten tavanomaisessa talonrakennuksessa. Rivien välinen liitäntä tehdään asettamalla "puoli" nurkkaan ja sen jälkeen koko ilmastetun betonin siirtyminen. Piirrä puoli lyijykynällä, näki saha, leikkaa leikkaus uimalla. Sitten me kerrotaan liimakerroksella kauhalla (tulisi tehdä niin paksu kuin eristysmateriaalien asennuksessa) 2-3 mm, liimaa rakennusmateriaali ja kompakti se vasaralla. Joten jatkamme sarjan loppuun saakka.

Tämä prosessi eroaa hieman talon tai autotallin tavanomaisesta rakentamisesta. Ennen kuin laitat kaasulohkon, sinun on tehtävä urat, jotta ne voidaan piilottaa kokonaan. On mahdotonta, että se työntyy ylhäältä, koska liiman tulee peittää se eikä rikkoa tasoa. Käytä manuaalista seinätarraa tekemään 2 uraa (piirrä lyijykynä hallitsijan alle) ja aseta sitten vahvistus siihen (se voidaan leikata tai hitsata hitsausversiolla, jos tarvitset pidempään), joka on peitetty liimalla reikään. Laita kerros päälle koko lohkon päälle ämpärillä ja laita toinen lohko päälle. Joten jatkamme läpi koko sarjan (mahdollista 1 kerran, rakennuttajan pyynnöstä).

Tässä ei ole mitään monimutkaista, tärkeintä on tehdä mittauksia jatkuvasti niin, että kulma ei mene sivulle, muuten se vie hyvin pitkään ja tylsiä aikaa leikkaamaan sitä tai viemään paljon viimeistelyaineita sulkemaan "kallistuksen". Sovellamme tasoa kulman molemmille puolille, mittaamme poikkeaman, jos tarpeen, osua lohkoon (se kestää aina litteä puoli) kumi-vasaralla niin, että se koukistuu liimalla tai päinvastoin - lisää vähän, jos ei ole tarpeeksi millimetrejä.

Ajattelimme, kuinka laitamme kaasulpadin oikein, nyt voit mennä valitsemaan laadukkaita rakennusmateriaaleja ja käyttämään tietoa käytännössä! Muista, että kiire tarvitaan vain, kun kirppuja pyydetään, ja lohkojen asettaminen on tehtävä huolellisesti ja rinteessä jatkuvasti.

Kaasusilikaattilohkojen teknologia tekee sen itse

Kaasusilikaattilohkareiden sijoittaminen viittaa siviilituotteisiin. Monipuolisuutensa ansiosta kaasusilikaattilohkoja voidaan käyttää sekä sisäisten väliseinien rakentamiseen että ulkoisiin ja sisäisiin kantaviin seiniin.

Oletetaan, että ulkoseinien asentaminen on kiellettyä suorittaa sateessa, koska lohkojen solukkarakenne sallii niiden kerääntyvän kosteuden sisälle, joka lämpötilavaiheissa johtaa lohkojen ja itse muurausvaurioiden vaurioitumiseen.

Vihje! Ennen aloittamista, lue hyödyllisiä tietoja kaasusilikaattilohkoista. Artikkelissamme opit GSS ominaisuuksista, sovelluksista ja valmistuksesta.

Seuraavia työkaluja tarvitaan kaasusilikaattilohkareiden asentamiseen:

Liuoksen valmistaminen:

 • sekoitin (erikoissuutin porauksessa)
 • sähköinen käsipora
 • muovinen kauha

Ratkaisun soveltamiseen:

 • eri leveyksien levyt

Lohkojen sijainnin kohdistaminen:

 • puinen tai kumimetsä
 • rakennustasolla

Kaasutilikaattilohkojen käsittely:

 • merkintä neliö
 • saha
 • kone
 • raastin
 • uritustyökalu
 • poranterät
 • pehmeä harja

Pinoamislohkojen käsittelyssä käytetyt seokset:

 • sementti-hiekkaseos
 • kuiva liimasekoitus

Ohjeet kaasusilikaattilohkareiden asettamiseksi

vedeneristys Conduct

Ennen kerrostamista ensimmäinen kerros on vesitiivis. Voit tehdä tämän ensimmäisen lohkon rivin kohdalla sovittamalla kerros katemateriaalia. Katemateriaali kiinnitetään sementti-hiekkalaastiin, kateaineen päälle asetetaan kuorikerros. Tällä kerroksella sijaitsee ensimmäinen rivi kaasusilikaattilohkoista.
Sementin ja hiekan välinen suhde tällaisessa seoksessa tulisi olla 1-3. Tätä sementtilaastia voidaan käyttää myös lohkojen lisäpinoamiseen, sauman paksuus ei saisi ylittää 10-20 mm, ja lohkon pinnan tulisi kostuttaa paremman tartunnan saamiseksi, jos sää on kuiva. On kuitenkin suositeltavaa käyttää erityistä liimaa, koska sauman paksuuden lisääminen johtaa lisälämmön menetykseen.

Kaasusilikaattilohkojen ensimmäisen rivin asettaminen

Ensimmäisen rivin asettamista tulee käsitellä erityisellä huomiolla, koska tämä sarja on eräänlainen pohja koko seinälle. Sinun on aloitettava asettelu nurkkapalojen kanssa ja kohdista ne varovasti tulevien rakenteiden kulmiin pitkin oppaita.

Sitten lohkot asetetaan tiukasti toisiinsa vaakasuoran rivin jatkossa ja ohjeiden mukaisesti. Ulkoisten seinien kohdalla ohjaimet asetetaan etukäteen - terät on merkitty tulevien seinien reunaan 1-2 metrin askelin, jolle merkkijono vedetään. Ohjaimet auttavat hallitsemaan lohkojen oikeaa asentoa vaakasuorassa asennossa tai taivutuksessa. Sisäisen väliseinän rakentamisen on aloitettava yhdestä sivuseinistä. Samalla suorita alustava merkintä lattialle ja seinille tasomittaisella ja mittatasolla, eikä vedeneristys ole tehty.

Nurkakappaleen asentamisen jälkeen erityinen liima levitetään ensimmäisen ja toisen lohkon sivupinnoille.

Jokainen asetettu lohko tasoitetaan vasaralla ja samanaikaisesti on tarpeen tarkistaa muninta. Kaikki epätasaisuudet vaakasuoralla pinnalla olisi poistettava välittömästi tasolta ja kellukkeilta, jäljelle jääneet roskat (pöly, pienet lohkareet) - pehmeällä harjalla varovasti.

Kuinka tehdä kaasusilikaattiliimaa?
Liiman tarttuvuus (tarttuvuus pintaan) antaa sauman minimipaksuuden, sen ei tulisi olla yli 2-3 mm. Tämä on epäilemättä tämän materiaalin etu, koska se parantaa valmiiden seinien lämpöeristystä. Lisäksi kaasusilikaattiliimalla on suuri lujuus, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää muissa teoksissa, kuten betonin, vaahtobetonin ja sisä- ja ulkoseinien viimeistelyyn laatan kanssa.

Liimaliuos valmistetaan yksinkertaisesti:

 1. vesi kaadetaan kirkkaaseen muovikauhaan
 2. sitten lisätään kuiva seos
 3. koostumusta sekoitetaan perusteellisesti käyttäen sähköporaa suuttimella. Sekoittaminen tulisi suorittaa pienellä nopeudella, kunnes se on täysin homogeeninen. Veden ja kuivan seoksen suhdetta on tarkasti noudatettava. Tämä suhde on määritelty kuivaseoksen ohjeissa ja se voi olla erilainen eri valmistajille.

Liiman liimautumisen estämiseksi on parempi ensin valmistaa pieni osa. Tulevaisuudessa voidaan korjata - lisätä tai vähentää - valmiin liiman määrää lohkojen asennustöiden nopeudesta riippuen.

Liimaseoksen laadun tarkistaminen

Liimaseoksen laatu voidaan tarkastaa erillisellä lohkolla. Tätä varten lohkon sivupinnalle levitetään liimakerros hammastetulla lastalla. Jos seosta levitetään helposti ja kulkee hyvin hammasten hampaiden välillä, mutta syntyneet urat eivät sula, seos valmistetaan oikein. Saumojen mukana tuleva liima poistetaan välittömästi lian tasaisella osalla eikä hankauteta.

Seuraavien kaasusilikaattilohkareiden asettaminen

Kun olet asentanut ensimmäisen rivi kaasusilikaattilohkojen päälle, voit jatkaa toisen. Ennen toisen rivin asettamista liimakoostumus levitetään ensimmäisen rivin lohkojen vaakapintaan käyttäen samaa lastalla, sitten ensimmäinen lohko asetetaan ja sitten liima levitetään toisen rivin ensimmäisen ja toisen lohkon sivupinnoille.

Toinen rivi alkaa pinota nurkkaan. Mutta jos ensimmäisellä rivillä ensimmäinen nurkkalohko aloitti rivin, jossa on pitkä sivu oikealle, niin toisen rivin ensimmäisellä lohkolla pitäisi olla pitkä sivu aloittaa rivi nurkasta vasemmalle ja päinvastoin. Tällainen vuorottelu antaa rakenteen vahvuuden.

Kun seinän korkeus kasvaa, vaaka tarkistetaan lyijypainolla tai lasertasolla. Tekniikka ja menettely kaasusilikaattilohkareiden asentamiseksi ovat samat kuin tavallisten tiilien kanssa, vaikkakin paljon helpompaa lohkojen koon ja painon vuoksi.

Kaasusilikaattilohkojen käsittely

Asennusprosessissa syntyy usein tilanne, kun tarvitaan pienempi lohko. Tällöin lohko vakiokoko on leikattu kappaleiksi. Voit tehdä tämän käyttämällä tavanomaista tai sähköistä sahaa ja merkintää. On suositeltavaa käyttää sähkösahoja, koska ne ovat paljon helpompi tehdä sahattuja viistettyjä, pyöreitä ja monipuolisia käyriä.

Kaasusilikaattilohkareiden äänieristyskyky
Riippuen muuraustyypistä eriste ja äänieristys voivat vaihdella. Tällä hetkellä 50 cm: n paksuisella kaasusilikaattilohkolla on sama eristys kuin 1 m paksuisten tiilien seinä.

Asuintilojen äänieristykseen voidaan asentaa seuraavia levytyyppejä:

 • interroom-väliseinät:
 1. lohkojen yksikerroksinen väliseinä, jonka tiheys on 500 kg / m3 ja paksuus 30 cm
 2. lohkojen kaksikerroksinen väliseinä, jonka tiheys on 500 kg / m3, 10 cm paksu ja 4 cm: n ilmaväli
 3. lohkojen kaksikerroksinen väliseinä, jonka tiheys on 700 kg / m3, 10 cm paksu ja 4 cm: n ilmaväli.
 • sisäosat:
 1. lohkojen yksikerroksinen väliseinä, jonka tiheys on 500 kg / m3 ja paksuus 25 cm
 2. lohkojen yksikerroksinen väliseinä, jonka tiheys on 700 kg / m3, paksuus 25 cm.