Kaikki omalla kädelläsi.

Lähettäjä: YanaShi 03/03/2017

Vedenkorkeus. Mittauksia.

Edellisessä artikkelissa kerroimme, kuinka löytää talon perustan korkein kulma. Hänen mielestään alkaa hiiltyneen betonilohkon seinien ensimmäinen rivi alkaa. Tämä johtuu siitä, että muuttamalla hiekosementtiseoksen paksuutta tulevaisuudessa pystymme helposti kohdistamaan lohkojen ensimmäisen rivin, josta tulee koko muurausperusta.

Muuten tarkistimme mittaustemme vedenpinnan tasolla. Voit tehdä tämän kaada vettä siihen, aseta se kulmaosastoihin ja tarkista sitten arvot. Tulemme varmasti kiinnittämään jonkin tulevan artikkelin tähän mittauslaitteeseen ja sen käyttöön. Nyt vain yhteenveto siitä, että vedenpinnan ja lasertason mittaukset ovat täysin samanlaisia.

Nyt kerromme vähitellen asennusprosessista ja hiilihapotettujen betonilevyjen asettamisesta, tai tarkalleen siitä, miten me teimme ja millaisia ​​vivahteita me kohtasimme.

Kuinka laittaa ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen päälle.

 • Nurkakappaleiden asennus säätöön. Ensimmäinen asia, johon asetimme 4 nurkkalohkoa. On huomattava, että aluksi teimme kaikki silmän manipulaatiot ja teimme sitten mittauksia. Meillä on lohkoja, joissa perusta on poistettu. Niinpä lohkojen asennuksen yhteydessä tarkkailimme reunoille useita kertoja lohkon eri osissa. Halutessamme rauhoittaa omatuntoa vedenpinnan avulla tarkistamme laseritason indikaattorit. Sitten meidän oli tarkastettava etäisyydet lohkojen välillä, heidän pitäisi vastata talon hanketta. Ja olisi hyvä tarkistaa diagonaalit, ne, kuten talon merkitsemisen, pitäisi olla samat. Valitettavasti meillä ei ollut mahdollisuutta tarkistaa lävistäjiä, sillä säätiö koostui lohkareista, mutta tulevien seinien ulottuvuudet olivat kaikki lähellä toisiaan.
 • Opas asettamalla lohkoja. Venytämme laituria. Nyt meidän on venytettävä opas, joka myöhemmin on opas asennettaessa ensimmäistä rivi hiutaloitua betonia lohkojen talon perustan. Tätä varten käytimme kirkkaan keltaisen värin tavallisin köysi (rakennusjohdin). On parempi valita kirkkaampi väri niin, että se voidaan selvästi nähdä. Yritimme valita 2 vaihtoehtoa. Ensimmäinen oli venyttää köysi jäänteiden vaste vahvistettu maahan. Toinen on kiinnittää metallikulmat lohkoihin ja sitten samanlainen pitsi. Kummassakin tapauksessa köyden on kulkenut lohkojen kulmat. Sen avulla ei ainoastaan ​​paljasta muurausopastetta vaan myös tarkista, ovatko kulmakappaleet oikein sijoitettu. Jos merkkijono kulkee selvästi lohkojen reunalla, teit kaiken oikein ja voit aloittaa täydellisen muurauksen. Muuten pidimme toisen vaihtoehdon kiinnittymisen sijainnista.

Aseta kulmakappaleet pohjaan.

Ensimmäinen lohkon rivi. Muuraus.

Tämä vaiheittainen ohje hiilihapotettujen betonilohkojen muuraukseen on teoreettisesti oikea, mutta meillä on joitain vivahteita, joiden vuoksi muurausmme laskeutui alas. Tietoja näistä virheistä ja temput, nyt kertoa.

Yritä # 1 asettamalla ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen päälle.

Kaikki tehtiin ohjeiden mukaan. Kulmapalojen asettamisvaiheessa havaitsimme, että rakennustaso muuttaa sen indikaattoria jonkin verran muutettaessa asemaa. 11 metrin etäisyydellä tämä virhe laskelmissa voi antaa varsin epämiellyttävän tuloksen.

Johtopäätös: Hiilihapotetun betonin tai muiden lohkojen asentamiseen on käytettävä mahdollisimman tarkkaa rakennustasoa. Tässä tapauksessa maininta "miser maksaa kahdesti" liittyy suoraan tilanteeseen...

Yritä # 2 asettamalla ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen päälle.

Olemme saaneet uuden, tarkemman rakentamisen tason. Asennettiin kulmakappaleet ja asetti sitten koko ensimmäisen rivin koko kehän ympärille. Kaikilla mittauksilla oli erinomaisia ​​tuloksia. Mutta meillä on edessään toinen ongelma, joka löytyy artikkelin toisesta osasta TÄSTÄ.

Tällä välin tarjoamme YouTuben kanavallesi videota yksityiskohtaisella vaiheittaisella tarinalla, jossa asennetaan kulmakappaleet pohjaan ja asennetaan ensimmäinen ruutu ilmastettujen betonilohkojen asennukseen. Hyvää katselua ja odottaa palautetta ja kommentteja.

Kuinka laittaa lohkot säätiöön omilla kädilläsi

Pohjarakenteiden asennusprosessiin liittyy 2-tyylikkäintä vaihetta - perusrungon asettaminen ja katto- ja lattiapäällysteiden luominen. Joskus voi olla tarpeen vahvistaa teräsrunkoa.

Rakennuselementit ovat suhteellisen uusi materiaali, joka on onnistunut painamaan tiiliä ja puuta.

Rakennusaineelle on ominaista seuraavat edut: kestävyys, lämmönkestävyys, kustannustehokkuus ja asennuksen helppous.

Säätölohkot soveltuvat rakennustyöhön missä tahansa ilmastossa ja maaperässä. Tässä tapauksessa voit rakentaa rakenteita eri tarkoituksiin.

Äärilämpötila on hyvin laaja +50 - -70 C. Tämän asennuksen tuloksena on vahva ja vaatimaton rakenne.

Muurausvalmistusmenetelmä

 • Perusakselin akseleiden hajotus suoritetaan siirtämällä ne jo valmiiksi sen valmistukseen valmistettuun alustaan. Aksiaalisen jännityksen ja niiden leikkauspisteiden ulkoneman laipan linjojen avulla tehdään sovittamalla kaivetun reiän pohjaan;
 • Perusparametrit mitataan suunnitelluista pisteistä ja kiinnitetään metallipinnoilla. Samanaikaisesti niiden välissä oleva johto sijaitsee 2-3 mm pohjan reunasta.
 • Pohja on hiekka tyyny. Kaivon pohja tasoitetaan suunnittelumerkillä;
 • Kun hiekkapohjaista maata voidaan asentaa lohkoihin suoraan pohjaan, jonka pinta tasoitetaan. Muiden maaperien osalta tarvitaan 5-10 cm: n ilmatyynyjen paksuus;
 • Pohjan pintaa ei saa irrottaa mitat, jotka ovat 20-30 cm suurempia kuin pohja kaikkiin sivuihinsa;
 • Kellarin läsnäollessa ja rakenteiden pystyttämiseksi kuivalla ja vaaraamattomalla maaperällä lohkoelementit asetetaan hiekkapohjaan. Tässä tapauksessa säätiö on hieman haudattu eikä nauha;
 • Pohjan kantavuutta lisätään FL-tyynyillä, mikä vähentää FBS-lohkojen lukumäärää. FL laajentaa pohjan pohjan.

Tarvittavat materiaalit ja työkalut muurausvalmistukseen:

 • hiekka;
 • Block-elementit;
 • Baarit puusta 50 * 100;
 • Sementti-betoniseos;
 • Betonisekoitin ja tärinänvaimennin;
 • Säiliöt, vesi ja liuos;
 • Lapio ja lastalla;
 • Rautatieliikenne, rakennustaso.

Ennen lohkojen asettamista pohjaan, on tärkeää puhdistaa se roskista ja kuivata se. Lohkoelementtien asennus alkaa suurimmalla kuormalla: tulevan rakenteen kulmissa ja seinärakenteiden risteyksessä.

Majakan lohkoelementtien asentamisen jälkeen kiinnittimen kireys tehdään kasvoillaan välilohkojen löytämiseksi. Kiinnittämisen aikana kiinnitys nousee.

Katso videota perehtymällä asennusprosessiin säätiöön:

Lohkojen lopullinen asema määräytyy rakenteen yläpuolella olevan akselin riskin avulla. Pudotus putoaa johtimista, jotka on työnnetty juoksijalle. Poikkeamat poistetaan sorkkaraudalla. Majakan lohkoelementtien ylemmän pinnan tasaisuus määräytyy tasolta ja muilta elementteiltä - laiturilta.

Nosturilla nostetaan lohko, jossa on poikkeama. Sen alapuolisen tasoituksen jälkeen lohko sijoitetaan uudelleen 2 cm: n sementtilaastiin. Asennuskorkeus on optimaalisesti 4-5 riviä.

Asettamisen yhteydessä sidos on tehty pystysuorista saumoista liuoksella. Asettuman syvyys on vähintään lohkon korkeus. Lohkoelementtien pinta on kostutettava.

Jotkut työn hienot yksityiskohdat

Seinärakenteiden pituudella, joita ei voida jakaa lohkoelementtien pituudella, aukkojen ilmeneminen on taattu, täynnä toisiaan täydentäviä lohkoja tai tiivisteitä. Tarvitaan tilaa putkilinjoille ja viestinnälle.

Jos haluat poistaa ylimääräisen laastarin vaakatasosta, käytä luukkua. Laastin puuttuessa se lisätään ja tiivistetään täyttämällä kaikki tiilimuuraukset ja kirjoamalla ne molemmin puolin. Kellarin seinien leveyden ja rakennuksen seinämien välinen ero on korkeintaan 13 cm.

 • Kun kulmat on määritetty, lohkot pinotaan, alkaen kulmasta, joka sijaitsee pienimmän etäisyyden päässä pohjan korkeimmasta kohdasta;
 • Kosteudenkestävää sementtilaastia, jossa on hiekkaa, asetetaan tulevan pohjan ääriviivaa kohti pohjan pinnan tasoittamiseksi. Seuraavaksi on eristeen asettaminen suojaamaan kosteudelta;
 • Solu on ohuesti levitetty eristeeseen ensimmäisen lohkon sijasta, jonka päälle ensimmäinen lohkoelementti on sijoitettu ja jonka sijainti tarkistetaan pystysuorassa ja vaakasuorassa ja kohdistetaan sen keskelle;
 • Seinirivin asettaminen jatkuu ensimmäisestä lohkoelementistä, joka täyttää kulmat kulman välissä. Vaakatasoa ohjataan vesitasolla ja ulkorajoilla merkintöjen leikkauspisteellä.
 • Ennen kuin asetat toisen rivin, sinun ei pidä unohtaa alemman pystysuunnan saumoja yhteen koko ylemmän lohkoelementin kanssa. Asennusliitosten paksuus tulisi minimoida rakenteen lämmönkestävyyden vuoksi;
 • Ennen 4. krs: n asettamista varten tehdään horisontaalisen vahvistuksen järjestäminen. Kolmannen rivin yläosassa leikataan 1-2 uria, joiden halkaisija on 6-8 mm. Tämä toimenpide toistetaan 7. ja 8. sarjan, 11. ja 12. sarjan välillä ja sen jälkeen.

Ongelma siitä, miten sijoittaa lohkot säätiölle, voi olla paikkoja tuleville oviaukkojen, katon ja lattian kattoihin. Näiden rakenteiden järjestelyn monimutkaisuus on lisävahvistus tulevien ovien ja ikkunoiden rakenteiden sijaintiin.

Tosiasia on, että lohkon rakenne on hauras eikä pysty kestämään teräsbetonilattian koko painovoimaa ikkunoiden tai ovien alla olevien paikkojen yläpuolella. Kehyksen varustaminen, sen elementit on asetettu tiilestä.

Ainoat vaikeudet syntyvät, kun kohdistetaan teräsbetonin katon vaakasuorat yläreunat ja viimeinen lohkokohta. Sama menetelmä ratkaisee vaikeudet järjestää katto rakennusten lattian välillä.

Katso videota oppiaksesi lohkojen luominen:

Tiivis rakennusmateriaalikerros, esimerkiksi tiili, asennetaan viimeisen lohkon rivin yläosaan ja teräsbetonilevyt asetetaan päälle.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Kuinka laittaa hiilihapattomat betonilohkot: materiaalit, työkalut, läpivienti

Synteettistä rakennusmateriaalia vaaditaan erittäin hyvin: se tarjoaa optimaalisen lämmöneristyksen, sillä on alhainen paino, kestävä ja helppokäyttöinen. Höyrytettyjen betonilevyjen asettamista koskevien suositusten tutkiminen on kiinnitettävä erityistä huomiota työn teknologiaan ja sideaineiden erityispiirteisiin.

Työkalujen valmistus

Asiantuntijat, jotka selittävät, kuinka sijoittaa ilmastettu betoni, suosittelevat jakamaan aikaa etsimään kätevää inventointia:

 • kuljetin, jossa on annostelija, mahdollistaa sideaineliuoksen yhtenäisen käytön;
 • mönkijä - tasapainoinen kumivasara, joka helpottaa lohkojen täyttöprosessia;
 • pieni saha, leikkuri, joka sopii materiaalin koon mukaan;
 • jauhatuslevy ratkaisee ongelman, jolla poistetaan valmiin pinnan puutteet;
 • lasta estää laastin leviämisen seinää asennettaessa;
 • kulma kiinnittää asetetut elementit;
 • tasoa käytetään lohkojen muodon korjaamiseen ja kohdistamiseen;
 • Seinävaihde on työkalu, jolla luodaan uria;
 • sekoitin helpottaa liuoksen vaivaamista;
 • johto horisontaalisena referenssinä ja rakennustasona.

Tarvitset myös säiliön, jossa asennusratkaisu laimennetaan.

Työkalut, joita tarvitaan työhön

Hiilihapollisen betonin valintaperusteet

Eri valmistajien tuotteiden tutkimuksessa olisi keskityttävä seuraaviin indikaattoreihin:

 • tiheys - sitä korkeampi se on, sitä vahvempi materiaali ja sitä voimakkaammat meluneristysominaisuudet;
 • lämmönjohtavuus - lämmönkestävyys rakenteessa riippuu siitä, valmistajat huomioivat tämän ominaisuuden laskennassa epätasaiset olosuhteet;
 • vahvuus;
 • höyryläpäisevyys;
 • äänieristys.

Tuotteiden optimaaliset koot vaihtelevat projektin ja projektin välillä, mutta on parasta ostaa elementtejä tarttujilla - ne helpottavat liikkumista ja asennusta.

Ilmastettujen betonilohkojen muuraus

Ratkaisun valmistelu: mitä sinun on kiinnitettävä huomiota

Kulutuksen intensiteetti on tärkeä indikaattori "linkin" valinnasta, joten rakennustöiden budjetin laatimisessa on tarpeen verrata liimojen ja sementtikoostumusten teknisiä indikaattoreita. Aloittelijat uskovat, että sementtilaasti on edullisempi: tämä mielipide muodostuu banaanien vertailun perusteella arvioidusta lohkojen lukumäärästä, jotka on suunniteltu käytettäviksi, sekä materiaalipaketin kustannuksista.

Rakentajat korostavat, että liimakoostumus tarvitsee 30-70% vähemmän kuin sementti. Huomautus: ensimmäisessä tapauksessa kerroksen paksuus asennettaessa vaihtelee 0,3-0,5 cm, kun taas toisessa - vähintään 0,8-2 cm.

Jos ensimmäinen rivi on tehty lohkoista, joissa ei ole uria, tarvitaan kiinteä sementti-kalkkiseos kiinnitykseen - tämä toimenpide minimoi kapillaarin kosteuden.

Vaikka prioriteetti on liima, sementtikoostumusta tarvitaan myöhemmin hyppyjen luomiseksi.

Kuivatun osan ja veden mittasuhteet on merkitty etikettiin, tavallisesti 1 standardipussi laimennetaan 5 litralla nestettä, optimaalinen koostumus on paksu voikermaa. Sopivasti sekoitettua ainetta saa kuivata 15 minuuttia, minkä jälkeen se levitetään kevyesti kostutetuille lohkoille. Kohdistus tulisi tehdä 10 minuutin kuluessa, kun koostumus muuttuu liian viskoosiseksi, se kuivuu kokonaan 6 tunnissa.

1 neliöön. m seinä tarvitsee keskimäärin 25 kiloa liimaa. On suositeltavaa käyttää valmiin nipun 4 tuntia, sekoittaen toisinaan estämään pinnoituksen.

Liiman valmistus hiilihapattujen betonilohkojen levittämiseen

sementti

Sementin ja hiekan suhde on 3: 1, jotta voimakkuuden indikaattoreita ja lämpötilaeroista vastustuskykyä voidaan lisätä, on lisättävä pehmittimiä ja savea koostumukseen.

Kun vesi on otettu käyttöön kuivan osan valmistajan määrittämissä osuuksissa, sitä sekoitetaan sekoittimella ja sitä käytetään mahdollisimman pian. Toisin sanoen sementtilaasti on toivottavaa valmistaa pienissä osissa.

Kuumailmapuhallettujen lohkojen asettaminen: askel askeleelta ohjeet

Muurauslujuuden maksimoimiseksi alustava askel olisi harkittava huolellisesti:

 1. Valmista ratkaisu.
 2. Varmista, että säätö on täysin horisontaalinen kaikilla alueilla.
 3. Suojaa pohja kosketuksiin kosteuden kanssa käyttämällä bitumimateriaalia

Joissakin tapauksissa kateaineen käyttö vedenpitävyyteen voidaan hyväksyä, vaikka se onkin vähemmän tehokas.

Sementtilaastin levitys hiutaloituun betonilohkoon

Seinätekniikka

Tietäen, kuinka laittaa hiilihapattujen betonilohkojen, on helppo tehdä kiinteä, tasainen pinta. Ensimmäinen elementti on asennettava (asetettu) nurkkaan, joka liikkuu peräkkäin seuraavaan "kääntymään". Täällä työ tehdään paksunnetulla laastirakenteella, joka kompensoi säätiön mahdollisia vikoja. Nurkkien korkeuden on oltava sama, suurin toleranssi on -3 cm.

Jotta uritusjohto voisi muodostaa tasaisen viivan, se on kiristettävä kulmakappaleiden ja pakollisten välilevyjen välissä (rakennustaso on välttämätön avustaja). Asettamme toisen ja seuraavien rivien siten, että sivuttaissuuntainen siirtymä on 20-40 cm: n etäisyydellä. Saumojen alueella muodostuva ylimääräinen liima on poistettava. Jos suunnitellaan monimutkaisen kokoonpanon rakentamista, on mahdollista säätää lohkoja haarukalla.

Aseta lohkot johtoon

Rivit, joiden numerot ovat 5: n kerrannaisia, ja ikkunan alla olevat tilat ovat väistämättä vahvistettuja. Sokerobloki on sallittu liimalla vain tietyllä lämpötila-alueella: ei alle -5 ° C eikä korkeampi kuin +20-25 ° C. Kuumina päivinä materiaali kostuu hieman käytön aikana, jos on sakkaa - käytä suojaavia telttoja tai kalvoa.

Liimaus ilmastettuun betonilohkoon

vahvistaminen

Asiantuntijat, selittäen, kuinka sijoittaa ilmastettua betonia, johtavat 3 vahvistuskohteen tavoitetta:

 1. Vahvistetaan alueet, joilla on heikko asento - kaikki aukot.
 2. Rakennuksen suoja ympärysmittaan - tämä toimenpide on erityisen tärkeä, kun otetaan huomioon ilmavirta ja väistämättömät lämpötilan muutokset kutistuminen.
 3. Pystysuora vahvike yhdistää pohja- ja monoliittiset vanteet. Tätä vaihetta tarvitaan rakentamiseen alueilla, joilla tapahtuu maaperän liikkumista, usein hurrikaaneja esiintyy.

Teräslankaa käytetään kehyksen muodostamiseen, joka yleensä sijaitsee kerroksittain. Ankkurointi on päinvastoin sijoitettu rinnakkain toisiinsa. Seinävaimentimen avulla muodostetaan 2 uraa materiaalissa, ne kyllästetään vedellä ja täytetään ½ liimalla, ja ne asetetaan niihin. Sen vakiokoko on 8 mm. Seuraavaksi reiät reunoille, jotka on täytetty sideaineella.

Ilmastettu betonilattia

Teknologiaa, jossa selitetään, kuinka sijoittaa hiilihapotettu betonilohko liimoon, käytetään usein lattialämmityksen järjestämiseen.

Alustavat manipuloinnit - vedenpitävän kerroksen luominen muovikalvon tai käytännöllisempien ja kestävien vaahtopolystyreenilevyjen avulla. Lohkot kootaan betonipinnoille (niiden korkeus saa olla korkeintaan 20 cm), jonka jälkeen putket sijoitetaan ja uusi kerros tasoitetaan, tasoitetaan ja viimeistellään hiomalla.

Hiilihapotetun betonin asettaminen ei edellytä paljon kokemusta, tärkeintä on noudattaa valmistajan ilmoittamaa tekniikkaa ja noudattaa majakkaa. Tuloksena on pinta, jolla on kunnollinen lujuus, lämpö ja äänieristys.

Miten slaydite-betonilohkot voidaan sijoittaa: yleiskuva työprosessista ja teknologiaominaisuuksista

Muurausmateriaalien aihe on edelleen pitkäaikainen. Yhä useammat kehittäjät, jotka yrittävät vähentää rakennuskustannuksia, ovat turvautuneet paitsi itsensä tuottamiseen myös rakennuskohteiden toteuttamiseen.

Tässä artikkelissa ymmärrämme, miten sardeldi-betonilohkot saadaan teknologisesti oikeiksi. Harkitse yleisimmät virheet analysoimalla materiaalin pääpiirteet.

Lyhyt kuvaus materiaalin ominaisuuksista

Jotta ymmärtäisimme, miksi kannattaa tehdä asioita tavalla tai toisella, kun katsotaan, katsotaan, mitä materiaali on ja millaisia ​​sen ominaisuudet ovat. Yritämme myös valita tuotteen tyypin, joka soveltuu parhaiten tulevasta rakenteesta riippuen rakennuksen luonteesta ja sen tarkoituksesta.

Tuotteen ominaisuudet

Kuten jo mainittiin, sardeldi-betonilla on omat erityispiirteensä, jotka ovat teknisissä ja toiminnallisissa ominaisuuksissa.

Ymmärrämme ne:

 • Ensimmäinen asia, jonka pitäisi kiinnittää huomiota, on materiaalin tiheys, joka on enemmän kuin pelkkää kilpailua. Indikaattori voi saavuttaa 2000 kg / m3. Keskimääräisen tiheyden numeerisen arvon mukaan on olemassa useita erilaisia ​​savibetonia, jonka käyttö on myös erilainen.
 • Paksun saven lämmönjohtavuus ja tarkemmin sen kerroin on 0,14-0,45 W * mS. Jos otetaan huomioon tuotteiden tiheys, tämä arvo on varsin kadehdittava. Kyky lämmittää tilan on perusteltua, kun läsnä on laajentunut savi koostumuksessa, mikä vaikuttaa lopputuotteiden lopulliseen indikaattoriin.
 • Pakkasenkestävyys on 200 sykliä. Tämä on melkein suurin indikaattori kevyiden betonien joukossa.
 • Savi lohko ei ole altis kutistumiselle ja tämä on yksi sen tärkeimmistä eduista. Tämän seurauksena muodonmuutoksen ja halkeamien puuttuminen muurauksessa.
 • Veden imeytyminen on 18%. Kyllä, tuotteet ovat hygroskooppisia ja vaativat asianmukaista, teknisesti oikeaa suojaa. Kuitenkin, kun viimeistely on suoritettu oikein, tämä virhe voi koskaan ilmetä.
 • Claydite - palonkestävä ja ympäristöystävällinen materiaali.
 • Tämä on ainoa kevyen betonin edustaja, jota käytetään rakenteiden rakenteeseen, joka tuntee suurimmat kuormat. Tämä on kellari ja säätiö.
 • Ennen työkappaleen aloittamista on syytä varastoida asianmukaiset työkalut. Tosiasia on, että laajennettu savi ei ole yhtä helppoa käsitellä kuin esimerkiksi solupäällysteinen betoni. Materiaali on hankaavaa.
 • Myös tuotteiden haurautta on syytä harkita. Kuljetuksen, varastoinnin ja työn aikana on suositeltavaa olla erittäin varovainen. Mekaaniset iskulaitteet pelkäävät.

Tuoteluokat: vinkkejä kortin valinnasta sen käyttötarkoituksen mukaan

Materiaalilla on useita luokituksia, jotka määrittävät paitsi tietyn ominaisuuden olemassaoloa myös tuotteiden soveltamisalan. Siksi ennen kuin valinta on perehtyä olemassa oleviin lajeihin.

Keskimääräinen tiheys määrittää lajien läsnäolon, joille on ominaista seuraavat:

 • Lämpöeristys näyttää parhaiten lämpötilan ylläpitämiseen. Sen sijaan sen tiheys on pieni. Niinpä sovelluksen soveltamisala on lämpöeristys.
 • Rakentaminen ja lämmöneristys - tiheämpi. Käytetään rakennusten ja muiden rakenteiden seinien rakentamiseen.
 • Kestävä näkymä - rakenteellinen. Kuorma se voi kestää melko merkittäviä. Sen soveltamisala - kannattavat rakenteet.

Estetyt savi-tuotteet eivät voi olla vain seinä, vaan myös ilmanvaihto, säätiö. Ensimmäisessä on valmiita reikiä johdotukseen, mikä on erittäin kätevää.

FBS ja FWP - suurikokoiset, erittäin vahvat tuotteet, joita käytetään rakennusten perustusten rakentamisessa.

Rakenteen mukaan on lohkoja:

 • Täysikokoinen Kestävimmät tuotteet, joilla on suuri paino. Käytetään seinien rakentamiseen.
 • Hollow - kevyt. Tässä tapauksessa lämmönjohtavuuden kerroin on myös alhaisempi, mikä epäilemättä määrää sen kyvyn ylläpitää lämpötilaa.

Emit-tuotteiden tarkoituksen mukaisesti:

 • Yksityiset sotilaat, joita käytetään munien seinissä, väliseinissä ja vaativat myöhempää viimeistelyä;
 • Kasvo, jolle on tunnusomaista edessä oleva puoli.

Tekstuuri voi olla erilainen: puukotettu, uritetut, sileät, karkeat.

Muurattavuuden takaamiseksi on tuotteita, joissa on ura-kampa.

Analysoimme nyt. Oletetaan, että rakennamme yhden kerroksen asuinrakennuksen. Mitä tuotteita minun pitäisi valita tässä tapauksessa?

 • Tiheydeltään etusija annetaan rakenteellisille eristysvalmisteille, joiden tiheys on 500-600 kg / m3. Koko voi valita oman harkintasi mukaan.
 • Jos haluat päästä eroon ulkoisen verhousmateriaalin tarpeesta, seinien rakentamista varten voit ostaa lohkoja etupinnalla. Teksturoitujen tuotteiden houkuttelevuus näyttää siltä, ​​että niiden kustannukset ovat paljon korkeammat.
 • Harkitse, että onttoja lohkoja ei voida altistaa suurille kuormituksille riittämättömän lujuuden takia.
 • Kiinnitä huomiota tuotteiden geometriaan, sitä paremmin se on, sitä vähemmän käytetään liiman kulutusta ja muninta. Kerroksen paksuus vaikuttaa suoraan kylmäsiltojen lukumäärään.

Vihje! Ennen kuin ostat, muista tarkistaa, että toimittajalla on tuotteille laatusertifikaatti, joka vahvistaa, että ne täyttävät vaaditut indikaattorit.

Työprosessi

Nyt on aika selvittää: miten sardelliittibetonielementit sijoitetaan oikein? Alamme laskemalla tarvittava määrä materiaalia.

Vaaditun materiaalimäärän laskeminen

 • Oletetaan, että käytämme kooltaan 400 * 200 * 200 mm lohkoja. Rakennus rakennetaan 15 * 20 metrin kokoiseksi ja seinien korkeus on 3 metriä.
 • Pidämme seinien kehän ja alueen: 15 * 2 + 20 * 2 = 70, 70 * 3 = 210 m2.
 • Lohkoalue on 0,4 * 0,2 = 0,08 m2. 210 / 0.08 = 2625 kappaletta tarvitsemia tuotteita.
 • Nyt on syytä laskea kuinka monta kuutiota se on. Tilavuus: 0,4 * 0,2 * 0,2 = 0,016 m3. 1 / 0,016 = 62,5 tuotetta 1 m3: ssa. 2652 / 62,5 = 42,432 m3.
 • Asiantuntijat neuvovat hankkimaan tuotteita pienellä marginaalilla. Pyöristys huomioiden saamme 43 m3: n arvon.

Jos käytämme liimaa savi-lohkojen asettamiseen, on sen määrittäminen tarpeen. Seoksen virtausnopeus voi vaihdella valmistajalta riippuen. Keskimäärin se on noin 1,5 kg / m2, jonka hitsauspaksuus on 1 mm. Kuten käytännössä käy ilmi, 1 m3: n tiilimuuraukseen tarvitaan noin 1,3-1,5 pussia liimaa.

Jos ratkaisu on päätetty käyttää, se on valmisteltava ja etukäteen huolehdittava kaikkien komponenttien läsnäolosta. Se vie hiekkaa, sementtiä ja vettä.

Kiinnitä huomiota! Laastin kulutus kullasta kohti ylittää huomattavasti liimalla tehdyn seoksen määrän. Kerroksen paksuus on paljon suurempi, ja siksi kylmäsiltojen määrä kasvaa.

Jos kuitenkin jouduttiin jostain syystä käyttämään ratkaisua, harkitsemme asteittain sen valmistelua ja joitain ominaisuuksia:

 • Sementin kulutus muuraukseen määritetään seuraavassa suhteessa: 1 osa siitä 3 osaan hiekkaa ja 0,7 osaan vettä.
 • Muurauslaastin valmistuksessa on pidettävä mielessä, että edellä mainittu vesi voi olla erilainen. Se riippuu hiekan kosteudesta.
 • Liuokseen voidaan lisätä pehmittimiä, jotta sen plastisuus lisääntyisi.
 • Kaikki osat sekoitetaan betonisekoittimessa tasaiseen sakeuteen.
 • Sinun ei pitäisi valmistautua liikaa kerralla, koska ratkaisu on riittävän nopea, ja sinulla ei yksinkertaisesti ole aikaa käsitellä sitä.
 • Sekoittumiskulutus 1 m3: aan laajennettua savielementtiä on vaikea saada aikaan. Sauman likimääräinen paksuus on noin 6-9 mm. Keskimäärin virtausnopeus on 0,2 m3 laastia kuutiota kohden.

Ainoa etu käyttää itsenäisesti valmistettua laastinseosta on sen hinta. Savi maksaa paljon enemmän.

Tässä artikkelissa oleva video: "Kuinka laittaa sementtitehtaan lohkareita" osoittaa selvästi, miten sekoitetaan laastin seos oikein ja vältetään virheitä.

Työkalujen valmistus

Koska olemme jo toteuttaneet savielementtien laskemisen, nyt sanomme muutamia sanoja tarvittavista työkaluista.

Kuinka laittaa lohkojen seinät

Jos rakennat uutta kotia, varmasti haluat sen olevan lopulta luotettava ja hyvä. Nykyisin yleisimpiä rakennusmateriaaleja ovat kaasuletkut (se voi olla kaasusilikaattia tai vaahtobetonia sekä keraamista lohkoa). Tärkeimmät vivahteet, joita sinun on kiinnitettävä huomiota rakennettaessa:

1. Seinälaatikon kulmat (kehä).
2. Aseta lohkot ja nostavat seinät.
3. Työskentele oviaukkojen ja ikkunoiden aukkojen kanssa.
4. Laite monoliitti (vahvistettu) hihna.
5. Huonejakajat.

Seinälaatikon ulkokehän merkintä

Kaasulohkareiden asettamista varten voidaan käyttää sementtilaastaria ja "profiilin" liimaa kaasulohkoihin. Jos aiot tehdä työtä sementtilaastin avulla, on otettava huomioon, että tässä tapauksessa ei voida välttää niin kutsuttujen "kylmäsiltojen" muodostumista eli ylimääräistä lämpöhäviötä välilevyjen välityksellä. Tämän vaihtoehdon edut - koko rakenteen lujuuden lisääminen.

Kun työ käyttää erityistä liimaa, sinun on jätettävä "ilmansuodatin" kerrosten väliin - tämä mahdollistaa seinien lisäeristyksen.

Ensin sinun on asetettava lohko vaakasuoraan tasoon käyttäen kumivasaraa. Tärkein prosessi on neljän tukikehikon sijoittaminen - tämä toiminta vaatii sekä taitoa että huomiota. On huomattava, että puolet menestyksestä riippuu siitä, miten nämä neljä lohkoa on asennettu, mukaan lukien tulevien seinärakenteiden tasaisuus. Seuraavaksi on tarpeen kiristää lanka tukilohkojen väliin ja laittaa lohkot riville pitkin tätä viivaa liimaliuok- sella, huolellisesti voitelemalla niitä keskenään. Jos lohkojen leikkaaminen on välttämätöntä, tähän tarkoitukseen on käytettävä erityistä teräpyörää, jossa on viisteitä. On huomattava, että tällainen työkalu voi olla kahdentyyppinen: vinkkejä "hampaan läpi" ja "jokaisen hampaan kohdalla". Hintaero tässä tapauksessa voi olla noin viisitoista prosenttia, mutta "kunkin hampaan" saha on paljon kätevämpää työssä, ja lisäksi tällaisen työkalun leikkauslaatu on korkeampi.

Standardiseinälohkon koko on 600x300x200, joten rakennustason pituus ei saa olla yli kahdeksankymmentä senttimetriä. Lohkon vaakasuoran tason tarkistamiseksi on tarpeen asettaa taso kahteen paikkaan lohkon lävistäjäksi. Seinän kohdistaminen tapahtuu venytetyllä langalla. Liiman saamiseksi liima laimennetaan tavallisella vedellä ja sekoitetaan sekoittimen kanssa, kunnes se muistuttaa hapan kermaa johdonmukaisesti. Liiman levittämiseen kannattaa käyttää viisitoista senttimetrin lovettua lastalla. Liuos levitetään kahden nauhan muodossa lohkon reunaa pitkin siten, että keskellä on kapea raita ilman liimaa.

Jos käytät tätä sovellusmenetelmää, lohkon pitäisi olla taso tasolla - se on paljon helpompaa. Lisäksi lohkojen välisen ilmavälin ansiosta seinämän lämpötehokkuutta parannetaan. Loppujen lopuksi, kuten tiedetään, hyvin "kapea" paikka, jolla lämpöhäviö tapahtuu, on juuri liimasaumat. Koska kaasusilikaattilohko imeytyy täydellisesti kosteuteen, on suositeltavaa kostuttaa lohkot vedellä ennen liiman levittämistä, koska jos liima levitetään kuivaan lohkoon, se kuivuu välittömästi. Luonnollisesti tämä ei parhaalla mahdollisella tavalla vaikuta koko rakenteen lujuuteen ja sidokseen, koska kuiva liima ei tarjoa tarvittavaa voimaa.

Aluksi lohko on tasoitettava vaakasuorassa tasossa, minkä jälkeen lohko painetaan riviin edelliseen lohkoon, jossa on muutama puhallus loppuun. On huomattava, että lohkot ovat melko helposti hajoavia, joten kun iski, sinun ei pidä laittaa liikaa voimaa.

Lohkojen pinoamisprosessissa alkaen toisesta rivistä alkaen on välttämätöntä suorittaa ns. "Ligaatio", eli jokainen peräkkäinen rivi on siirrettävä ainakin 15 tai 20 senttimetriä suhteessa edelliseen. Muista tarkistaa ligaation läsnäolo niissä paikoissa, joissa kantavien seinien liitokset.

Ruberoidin osalta on välttämätöntä, että koko ensimmäinen rivi talon kehän ympärillä. Tarve jättää aukko on myös tärkeä - esimerkiksi kattohuopa tulee työntyä 15-10 cm: n etäisyydelle lohkon alta. Tällaisen substraatin levyjen väliin tulisi myös tehdä korvaus - kymmenen senttiä.

Paikkoja ikkunoiden ja oviaukkojen valmistukseen

Avausreikiiden aloitus on sadan senttimetrin korkeudella (neljännen rivin taso). Tämän jälkeen ikkunan korkeus on kahdeksankymmentäviisikymmentäviisi senttimetriä (ottaen huomioon lattia ja lattiaeristys). Mitä tulee ikkunan aukkojen loppuun, se on kymmenennen yhdennentoista rivi (riippuen katton korkeudesta). Nykyisten esteettisten standardien mukaan etäisyys katosta aukkoon ei saa olla yli 35 cm. Ovien aukkojen osalta on huomattava, että ne päättyvät yhdeksännessä rivitasossa, eli korkeudessa 2,25 metriä. Kun karkeat lattiat asetetaan ja eristys on asetettu, aukkojen korkeus on 2,10-2,15 metriä. Aukkojen yläpuolella hyppääjät asetetaan epäonnistumatta. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla. Teollisuustuotannossa valmistetun betoniteräksen asennus pidetään yksinkertaisimpana. On kuitenkin otettava huomioon tämän mallin erityispiirteet. Joten, vahvistetulla betonilla on riittävän korkea lämmönjohtavuus, jonka vuoksi kylmäkauden aikana tällainen rakenne jäätyy, ja sen seuraukset tulevat kaikilta osin. Lisäksi on joskus ongelmallista hankkia valmiin tuotteen, joka sopii täydellisesti geometristen ulottuvuuksien kanssa. Lisäksi tehdasvalvontakustannukset sisältävät tuotteen välittömät kustannukset sekä kuljetuksen kustannukset. Siksi paras vaihtoehto on tehdä hyppääjä omasta. Tätä menetelmää voidaan jopa kutsua vähemmän työvoimaksi kuin edellisellä. Sen pitäisi alkaa asentamalla välilevyt tulevalle tuotteelle. Välilevyt voidaan naulata lohkoon tavallisilla nauloilla (150 tai 120). Se vaatii myös pakotettua vahvistusta monoliittisesta pylväskannasta alhaalta ja se on säilytettävä vähintään kuukausi.

Jos haluat säilyttää tiukasti edellisen lohkon rivin, sinun on asetettava oppaat. Seuraavaksi sinun on valmistettava muotti (ei irrotettava) myöhempää rakennetta varten - nämä ovat lohkareita, joissa on aukkoja. Näiden syvennysten kokonaismitat ovat seuraavat: leveys on 20 cm, korkeus on 15 cm. Jotta yksikkö ei "irtoa" monoliittisesta rainasta, sahaamisen yhteydessä on tarpeen muodostaa pieni laajennus yksikön pohjaan. Kun lokeron lohkot ovat valmiit, ne on asennettava tukirakenteisiin, kuten aina, liimaamalla toisiinsa liimalla. Jotta sirujen ja halkeamien muodostaminen seinässä estettäisiin, sekä estää sillan kaatumisesta, on huolehdittava siitä, että lokeron lohko menee seinään vähintään 20 cm.

Kun lokero on valmis, siihen syötetään betonia (M200 tai uudempi). Sementti-hiekkakiven murskasuhde on 1: 1,5: 3. Prosessin lopussa betoni on asetettava betoniin (2 tai 3 kappaletta, osa - 10... 12 mm). Tämä on tehtävä mahdollisimman pieneksi lohkon pohjaan, koska tässä paikassa kuorma on maksimissaan tauossa. Tämän jälkeen on välttämätöntä ylläpitää valmiin hyppääjän noin kuukauden ajan, mutta lohkojen asettamista voidaan jatkaa. Luonnollisesti jumpperin lastauslautaset eivät voi olla.

Monoliittinen vyö

Kun viimeinen rivi rivi on asetettu, on ehdottomasti täytettävä monoliittinen teräsbetonivyö. SNiP-lohkon paksuuden, joka on 400-500 mm, vähimmäisvaatimuksen perusteella vyön tulee olla vähintään 200x150 mm. Tietenkin hihnaa ei kaada koko lohkon leveydelle - lämpöeristys on välttämättä järjestetty.

Voit tehdä tämän käyttämällä yhtä kahta hyväksyttävää tapaa:

 • lämpöeristeenä, voit käyttää suoraan kaasusilikaattilohkoa,
 • käyttää polystyreeniä lämmöneristykseen.

On tarpeen ottaa huomioon ensimmäisen menetelmän korkea käytännöllisyys, koska vaahto on vähemmän kestävä kuin kaasusilikaatti. Lisäksi lohkojen eristys ei edellytä muottien asennusta - lohkot itsessään ovat ei-irrotettavia muottirakenteita.

Kaasusilikaatin lämpöeristys. Lohkot leikataan siten, että saadaan kaksi kappaletta - 15x15 ja 5x15 cm (hihnan korkeus - 150 mm). Tuloksena olevien kappaleiden asettaminen on seuraavanlainen: suurempi asennus kadulta ja vähemmän - tiloista. Tämän seurauksena lohkojen väliin muodostuu 200 x 150 mm: n kokoinen ontto. Se on jätettävä kaksi tai kolme päivää, jotta liima kuivuu. Tämä on välttämätöntä, jotta lohkot eivät puhkaisi betonin kaatopaikassa. Tällainen kiinteä muotti on rakennettu kaikkiin tukiseiniin poikkeuksetta. Kun liima on kuivunut, on tarpeen aloittaa vahvistaminen hihnan kehän ympärillä. Kaksi riviä lujitetta, joiden läpimitta on 8... 12 mm, ovat melko tarpeeksi. On tärkeää, että kaikki työ suoritetaan hyvin nopeasti, korkeintaan yksi päivä, jotta vältytään betonin kovettumiselta. Muussa tapauksessa liitoksissa saattaa esiintyä halkeamia.

Tämän jälkeen lattiapinnoitteet asetetaan tälle hihnalle - lattian päällekkäisyyksiä tehdään. Samoin monoliittinen vyö ja katon alla.

septumit

Sisäpuolisten väliseinien osalta niiden valmistuksessa käytetään pääsääntöisesti lohkoja, joiden paksuus on sata - kaksisataa millimetriä. Lohkon paksuuden valinta riippuu tilojen tarkoituksesta sekä halutusta ääni- ja lämpöeristyksestä. Väliseinien kohdalla ei ole tarvetta kaataa monoliittista vyötä, mutta ne on sidottava laakereille. Pohjimmiltaan tähän tarkoitukseen käytetään lujitetta, jonka pituudet ovat 20-25 senttimetriä, joka työnnetään tukiseinään puolet sen pituudesta. Vahvistuksen sisäänkäyntipaikka on suunniteltu, koska tulevaisuudessa tämä paikka liitetään laakerin seinään. Jotta lohko ei halkeutuisi, siinä porataan reikä hieman enemmän kuin raudoituksen pituus ja kaikki liitokset prosessoidaan liimalla etukäteen. Rivien välissä on käytettävä ligaatiota. Jotta väliseinät ja katto voidaan liittää, käytetään usein rakentavaa vaahtoa. Zapenivaniyu on tehtävä koko seinän leveydelle, kulkemalla ensin toiselle puolelle ja sitten toiselle puolelle. Kun vaahto kuivuu, sen ylimäärä voidaan poistaa säännöllisellä veitsellä. Koska vaahdolla on heikot puristus- ja murtumisominaisuudet, katon ja lohkon välinen rako ei saisi olla enempää kuin yksi tai kaksi senttimetriä. Seinien väliseinien muodostaminen on samanlainen kuin tukirakenteiden lohkojen valmistusmenetelmä. On huomattava, että kantoaallon seinämä on välttämättä tehty seinälohkosta, koska tällainen rakenne altistuu lattialevyille.

On myös syytä huomata, että noudattamalla edellä mainittuja tekniikoita ja sääntöjä saat luotettavalla tavalla varmasti kaikki yleiset virheet, jotka ovat laajalle levinneitä kokemattomien talonrakentajien keskuudessa yrittäen tehdä mitään työtä ilman asianmukaista tietämystä.

Miten laittaa pino lohkoja

Nykyään käytetään yhä enemmän rakentavia rakennustarvikkeita, jotka ovat suhteellisen halpoja ja luotettavia, kuten lohkot, joista seinät ja sisäosat on sijoitettu. Seinän sijoittaminen tässä tapauksessa on hyvin yksinkertainen, se ei vaadi raskaita rakennusmateriaaleja tai monimutkaista teknologiaa.

Höyrytettyjen betonilohkojen asettaminen.

Rakennuspalikat ovat keinotekoinen materiaali, jolla on lukuisia etuja:

 • pieni paino verrattuna moniin muihin rakennusmateriaaleihin;
 • erinomaiset lämmöneristysominaisuudet, toisin sanoen tarve ylimääräiseen kalliiseen eristämiseen on täysin poissa;
 • asennus on helppoa, tällaisten lohkojen asettaminen on paljon helpompaa kuin puun tai betonin käyttö, mikä lyhentää talon rakentamisen aikaa säilyttäen sen laadun.

Lohkojen ominaisuudet

Lohkojen muurausseinä.

Ennen siirtymistä muurausseinien rakennuspalikoiden erityispiirteisiin on selvitettävä, mitä ne ovat. Nykyään käytetään monia niiden lajikkeita, mutta ne ovat pääsääntöisesti paisutettua savea, kaasusilikaattia tai vaahtobetonin suorakaiteen muotoisia lohkoja, joilla on tietyt koot. Tällaiset tuotteet on valmistettu tekniikalla, joka takaa niiden kestävyyden ja luotettavuuden, lämmön ja äänieristeen erinomaiset ominaisuudet.

Useimmin käytetyt kaasusilikaattilohkot ovat materiaalia, joka sisältää kvartsihiekkaa, portlandsementtiä, kalkkia ja tavallista vettä. Tällaisia ​​lohkoja käsitellään kymmenen tai kaksitoista palkkia kohden, ne altistuvat höyrylle, jonka lämpötila on 190 astetta. Kaikki tämä takaa suuren tiheyden, erinomaiset käyttöominaisuudet.

Muurausvaihtoehdot

Laitamme lohkoja kahdella tavalla:

 • muuraus voidaan tehdä tavallisella sementtilaastilla (osuus sementistä ja puhdistetusta hiekasta on 1-4;
 • erityisellä liimalla.

Mikä on kannattavaa käyttää? Ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta liimausratkaisun ansiosta voit tehdä lämpimämpiä ja korkealaatuisempia seiniä, koska sauman paksuus on tässä paljon vähemmän kuin sementin käytössä. Mutta tässä on myös haittoja:

Lohkon seinän asettelu.

 • liima kalliimpaa kuin sementtilaasti;
 • Alustan ensimmäinen rivi on vain sementtipohjaisen laastin kanssa.

Sementtilaastujen käyttö on edullisempaa, mutta kerroksen paksuus ei ole 1-3 mm, kuten liimalla, mutta 6-10 mm. Se on niin suuri paksuus, että se luo niin kutsutut "kylmät siltat" eli lohkojen seinämän pinnan viimeistelyyn tarvitaan lisäeristekerros.

Seinätekniikka

Seinien rakentaminen ei ole yhtä vaikeaa kuin saattaa vaikuttaa, mutta tämä edellyttää aina perustan. Ennen työn aloittamista on tarpeen peittää betonipinta vedeneristyskerroksella, kuten muovikelmulla tai kattopuhalluksella. Tällaista materiaalia vaaditaan sijoitettavaksi useisiin kerroksiin, minkä jälkeen siihen lisätään sementin ja puhdistetun hiekan liuos, jolloin ainesosien suhde on vastaavasti 1-4.

Niinpä laitamme lohkot, mutta ennen sitä jokaisen lohkon alaosa on hieman kostutettava niin, että lohko itse ei absorboi paljon vettä. Ilman tätä, lohkojen käytetty ratkaisu heikentää nopeasti sitomisominaisuuksia, toisin sanoen louhinta itsessään osoittautuu huonolaatuiseksi.

Työn tulisi alkaa korkeimmasta kulmasta, mikä on helppo määrittää rakennustason avulla. Kaikkien lohkojen tulisi olla vaakasuorassa, pinnan on oltava täysin tasainen. Voit säätää tätä käyttämällä sementtilaastia tai liimaa, jonka avulla voit asettaa lohkot tasaisesti ja tehokkaasti. Ratkaisu tähän asetetaan eri paksuuskerrokseksi.

Asennettaessa usein viimeinen lohko peräkkäin ei sovi kooltaan, joten se on tarpeen leikata haarukalla.

Rakennus savi lohkot ja muut erittäin helppo käsitellä, ne voidaan leikata, porata reikiä.

Samanaikaisesti on suositeltavaa aloittaa toisen rivin tämän leikattujen lohkojen sivulta tarkkailemalla kastetta, eli asettamalla se tavalliseen tiilimuuraukseen saamalla kiinteä ja luotettava pinta.

Vaahtobetoni-lohkojen asettaminen.

 • jokaisen lohkon neljän rivin on oltava vahvistettu metallivahvistuksella. Tätä varten on suoritettava useita lohkojen pinnan pinnoittamista, reikään on sijoitettava sauva, jonka halkaisija on enintään 8 mm, joka kaadetaan sementtilaastilla;
 • Rakennuksen vahvistamisessa on välttämätöntä varmistaa, että sauva on kokonaan upotettu stroboksi, ei työntyy pinnan yläpuolelle.

Soveltamalla kerrosta kipsiä

Lohkojen asettamisen jälkeen on välttämätöntä puhdistaa pinta kokonaan pölystä, rakennusjätteistä, laastin jäämistä ja tahroista. Tämän jälkeen seinämä on huolellisesti pohjustettava, ja käytettävä erityisiä seoksia, joiden syvyys on syvä. Tämä auttaa valmistelemaan lohkojen seinäpinnan edelleen kipsiä varten. Kolmas vaihe on lasikuituvahvisteisen verkon asentaminen, joka on erotettava useilla eduilla, kuten suuritiheydellä, vetolujuudella ja repäisyllä.

Vain tämän jälkeen voit jatkaa lohkojen pinnan kipua, erikoisten majakoiden suorittamalla. Tässä laadussa voit käyttää tavallisia ohjaimia, jotka ovat alttiina seinän pinnalle. Tämän jälkeen niiden välinen tila yksinkertaisesti täytetään ratkaisulla.

Pintamaalaus tehdään useammassa kerroksessa tai yhdessä, mutta paksuuteen on kiinnitettävä huomiota. Jos käytetään vain yhtä kerrosta, sen paksuuden tulisi olla vähintään 15 mm. Jos on useita kerroksia, niiden paksuus on 8-9 mm. On tarpeen tasata ratkaisu liuskan avulla poistamalla kaikki ylijäämä. Kun kipsi kuivuu, pinta pinnoitetaan.

Laajennettujen savilohkojen seinän rakenne.

 • kun levitetään useampia kerroksia kipsiä lohkojen pinnalle, kukin on kuivattava huolellisesti ennen siirtymistä seuraavaan;
 • Pintamaalaus on suoritettava ilman lämpötiloissa, jotka vaihtelevat viidestä asteesta kolmekymmentä astetta, jolloin työ suoritetaan laadullisesti.

Julkisivut

Kun muuraus on valmistunut, seinämän pinta vaatii viimeistelytoimenpiteitä, jotka eivät ole kovin erilaisia ​​muiden materiaalien seinien kanssa. Tällaisille seinille on tunnusomaista korkea lämmöneristysominaisuus, erinomainen äänieristys, mutta niiden pinta vaatii lisäkoristeiden viimeistelyä sekä sisäisille että ulkoisille puolille. Tavallisin vaihtoehto on kipsi, mutta tämä menetelmä sopii hyvin julkisivulle, talon sisäpuolella on parasta käyttää tällaisia ​​viimeistelyaineita kuten keraamisia laattoja, muovia tai puisia vuoria ja niin edelleen.

Voit laittaa kuvioitua kipsi muuraukseen tai liimaa tavallista tapettia - kaikki riippuu talon omistajan toiveista. Tällaisten viimeistelytoimien tekniikka ei poikkea muista rakennusmateriaaleista, paitsi että ei ole tarpeen järjestää ylimääräistä eristyskerrosta tai tehdä vakavaa työtä seinän tasoittamiseksi (sinun tarvitsee vain käyttää kerrosta kittiä).

Nykyään ulkonaisten, sisäisten seinien ja sisäosien rakentaminen on kannattavampaa kuin muiden materiaalien käyttäminen. Kaasasilikaatti, vaahtobetoni, paisutetut savilohkot eivät ole vain hyvin yksinkertaisia ​​asentaa, vaan niillä on myös monia positiivisia ominaisuuksia, kuten lämpöeristys, äänieristys. Asennusteknologia on yksinkertainen, lohkot itsessään sopivat helposti koonsa ja muodonsa vuoksi suhteellisen vähän painoa. Lohkojen seinämien viimeistely ei eroa vakavista ominaisuuksista, paitsi että ei ole välttämätöntä suorittaa monimutkaista työtä seinän kohdistamisen ja sääennusteen suhteen.

Kaikki omalla kädelläsi.

Miten rakentaa ja varustaa talosi

Rakennamme talon seinät. Ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen kanssa. Kulmat. Muuraus. Osa 1. Yritämme.

Lähettäjä: YanaShi 03/03/2017

Vedenkorkeus. Mittauksia.

Edellisessä artikkelissa kerroimme, kuinka löytää talon perustan korkein kulma. Hänen mielestään alkaa hiiltyneen betonilohkon seinien ensimmäinen rivi alkaa. Tämä johtuu siitä, että muuttamalla hiekosementtiseoksen paksuutta tulevaisuudessa pystymme helposti kohdistamaan lohkojen ensimmäisen rivin, josta tulee koko muurausperusta.

Muuten tarkistimme mittaustemme vedenpinnan tasolla. Voit tehdä tämän kaada vettä siihen, aseta se kulmaosastoihin ja tarkista sitten arvot. Tulemme varmasti kiinnittämään jonkin tulevan artikkelin tähän mittauslaitteeseen ja sen käyttöön. Nyt vain yhteenveto siitä, että vedenpinnan ja lasertason mittaukset ovat täysin samanlaisia.

Nyt kerromme vähitellen asennusprosessista ja hiilihapotettujen betonilevyjen asettamisesta, tai tarkalleen siitä, miten me teimme ja millaisia ​​vivahteita me kohtasimme.

Kuinka laittaa ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen päälle.

 • Nurkakappaleiden asennus säätöön. Ensimmäinen asia, johon asetimme 4 nurkkalohkoa. On huomattava, että aluksi teimme kaikki silmän manipulaatiot ja teimme sitten mittauksia. Meillä on lohkoja, joissa perusta on poistettu. Niinpä lohkojen asennuksen yhteydessä tarkkailimme reunoille useita kertoja lohkon eri osissa. Halutessamme rauhoittaa omatuntoa vedenpinnan avulla tarkistamme laseritason indikaattorit. Sitten meidän oli tarkastettava etäisyydet lohkojen välillä, heidän pitäisi vastata talon hanketta. Ja olisi hyvä tarkistaa diagonaalit, ne, kuten talon merkitsemisen, pitäisi olla samat. Valitettavasti meillä ei ollut mahdollisuutta tarkistaa lävistäjiä, sillä säätiö koostui lohkareista, mutta tulevien seinien ulottuvuudet olivat kaikki lähellä toisiaan.
 • Opas asettamalla lohkoja. Venytämme laituria. Nyt meidän on venytettävä opas, joka myöhemmin on opas asennettaessa ensimmäistä rivi hiutaloitua betonia lohkojen talon perustan. Tätä varten käytimme kirkkaan keltaisen värin tavallisin köysi (rakennusjohdin). On parempi valita kirkkaampi väri niin, että se voidaan selvästi nähdä. Yritimme valita 2 vaihtoehtoa. Ensimmäinen oli venyttää köysi jäänteiden vaste vahvistettu maahan. Toinen on kiinnittää metallikulmat lohkoihin ja sitten samanlainen pitsi. Kummassakin tapauksessa köyden on kulkenut lohkojen kulmat. Sen avulla ei ainoastaan ​​paljasta muurausopastetta vaan myös tarkista, ovatko kulmakappaleet oikein sijoitettu. Jos merkkijono kulkee selvästi lohkojen reunalla, teit kaiken oikein ja voit aloittaa täydellisen muurauksen. Muuten pidimme toisen vaihtoehdon kiinnittymisen sijainnista.

Aseta kulmakappaleet pohjaan.

Ensimmäinen lohkon rivi. Muuraus.

Tämä vaiheittainen ohje hiilihapotettujen betonilohkojen muuraukseen on teoreettisesti oikea, mutta meillä on joitain vivahteita, joiden vuoksi muurausmme laskeutui alas. Tietoja näistä virheistä ja temput, nyt kertoa.

Yritä # 1 asettamalla ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen päälle.

Kaikki tehtiin ohjeiden mukaan. Kulmapalojen asettamisvaiheessa havaitsimme, että rakennustaso muuttaa sen indikaattoria jonkin verran muutettaessa asemaa. 11 metrin etäisyydellä tämä virhe laskelmissa voi antaa varsin epämiellyttävän tuloksen.

Johtopäätös: Hiilihapotetun betonin tai muiden lohkojen asentamiseen on käytettävä mahdollisimman tarkkaa rakennustasoa. Tässä tapauksessa maininta "miser maksaa kahdesti" liittyy suoraan tilanteeseen...

Yritä # 2 asettamalla ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen päälle.

Olemme saaneet uuden, tarkemman rakentamisen tason. Asennettiin kulmakappaleet ja asetti sitten koko ensimmäisen rivin koko kehän ympärille. Kaikilla mittauksilla oli erinomaisia ​​tuloksia. Mutta meillä on edessään toinen ongelma, joka löytyy artikkelin toisesta osasta TÄSTÄ.

Tällä välin tarjoamme YouTuben kanavallesi videota yksityiskohtaisella vaiheittaisella tarinalla, jossa asennetaan kulmakappaleet pohjaan ja asennetaan ensimmäinen ruutu ilmastettujen betonilohkojen asennukseen. Hyvää katselua ja odottaa palautetta ja kommentteja.