Miten rakentaa ja eristää talon sardeldi-betonilohkoja

Niitä aikoja, jolloin sardidiitti esiintyi, tuotantotekniikassa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Tämän materiaalin avulla valmistetut huokoiset lohkot ovat myös erittäin ympäristöystävällisiä ja suhteellisen halpoja. Näistä tuotteista rakennetuissa rakennuksissa on helppo hengittää. ja savi-betonilohkojen talo, joka ei ole alhaisempi kuin kaasun tai vaahtobetonin rakentaminen lämmöneristysominaisuuksiltaan, voi jopa rakentaa noviisirakentaja.

Tärkeimmät kevyiden yhdistelmälohkojen tyypit

Keraamiteknisten betonilohkojen (GOST: n mukaan ne säätelevät kuin kivet) on tehty eri laatuluokista, joilla on merkintä puristuslujuudesta. Saviulan tilavuudesta riippuen lohkojen tiheys vaihtelee välillä 350 - 1800 kg / m³. Mitä pienempi tuote savu, sitä tiheämpi se on, raskaampi ja sen lämmönjohtavuuskerroin on suurempi, eli materiaali on kestävä, mutta ei kovin "lämmin". Huokoisen sardidiitin korkea pitoisuus vähentää merkittävästi materiaalin tiheyttä ja sen lujuutta, mutta antaa sille hyvät lämmöneristysominaisuudet. Siksi, kun ymmärrät kivien tarkoituksen ja niiden käyttöalueen, voit ymmärtää, mitä tuotteita tarvitset rakentamaan laajennetun savibetonilohkon rakennetta omiin käsiinsä. Tiheyden perusteella kaikki keramiittibetonielementit jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • Lämmöneristysmateriaalit, joiden tiheys on 350 - 700 kg / m³: lämpökerrostuksen kerrostamiseen.

Se on tärkeää! Lämpöä eristäviä lohkoja ei voida käyttää laakereiden rakentamiseen.

 • Sekakäytöllä varustetut lohkot, joiden tiheys on 700-1400 kg / m³: käytetään seinälevyjen ja sisäosien rakentamiseen, joita ei ole kohdistettu raskaille kuormille.
 • Rakennetut lohkot, joiden tiheys vaihtelee 1 400-1 800 kg / m³ (ne ovat melko raskas). Käytetään tukirakenteiden rakentamiseen.

Vihje! Tämäntyyppisten tuotteiden rakenne on kestävä, mutta "kylmä", niin suunnitelma: kuinka eristää talon, joka on rakennettu laajennetuista savibetonilohkoista.

Johtopäätös: Alhaisen tiheyden omaavalla materiaalilla on alhainen lämmönjohtavuus, mutta sen lujuus jättää paljon toivomisen; korkean tiheyden omaavalla materiaalilla on hyvä suorituskyky puristuslujuudelle, mutta sitä käytettäessä rakennettaessa taloa on tarpeen tehdä eristys.

Rakennusmarkkinoilla sardidiittituotteita edustaa kaksi lajiketta: ontto ja täyteläinen. Täysikokoiset ovat erittäin kestäviä ja niitä käytetään kantavia seiniä ja rakenteita varten, jotka kestävät raskaita kuormituksia. Hollow-lohkot eivät ole kovin vahvoja, mutta niillä on hyvät lämmönsäästöominaisuudet. Niitä käytetään sisäisten väliseinien rakentamiseen ja joskus lisäeristys- tai äänieristykseksi.

Tällaisen rakennuksen rakentamisen helpottamiseksi sardeldiittibetonina, laastien määrän vähentämiseksi ja kylmäsiltojen muodostumisen estämiseksi käytetään usein tuotteita, joissa on kielen- ja uurtajärjestelmä.

Vaaditun lukumäärän laskeminen

Kuinka laskea tarvittava määrä lohkojen rakentamista sardeldiitti-betoni talon omiin käsiinsä? Hyvin yksinkertainen. Laskenta tehdään huomioimatta muurausliitoksen paksuutta. Alustavat tiedot: etuseinän leveys on 6 m, sivuseinän pituus on 9 m, kulman korkeus on 3 m, harjanteen korkeus on 7 m, seinämä on puolen korttelin pituinen.

Lasketaan seinien kokonaispinta-ala: S (yhteensä) = 6 × 3 × 2 + 9 × 3 × 2 + 4 × 3 × 2 = 36 + 54 + 24 = 114 m².

Määritämme ikkunoiden aukkojen alueen (kun otetaan huomioon, että yhden ikkunan leveys on 1,4 m, korkeus 1,2 m, lukumäärä on 4 kpl): S (ikkunat) = 1,4 × 1,2 × 4 = 6,72 m².

Määritämme oviaukon alueen (ottaen huomioon, että oviaukko on 1,2 m leveä ja 2,2 m korkea): S (oviaukko) = 1,2 × 2,2 = 2,64 m².

Seinätila (ilman ikkunoita ja oviaukkoja): S (seinät) = S (yhteensä) - S (ikkunat) - S (oven aukko) = 114 - 6,72 - 2,64 = 104,64 m².

Savi lohko, jonka koko on 0,2 m × 0,2 m × 0,4 m, on ala: S (lohko) = 0,2 x 0,4 = 0,08 m 2.

Muurattujen lohkojen määrä: N = S (seinät): S (lohko) = 104,64: 0,08 = 1308 kappaletta (niin monta lohkoa tarvitaan rakentamistamme).

Materiaalin määrä laskee, jos laskelmassa otetaan huomioon muurausliitoksen paksuus (noin 15 mm), mutta on parempi olla tekemättä tätä (anna sen olla pieni marginaali). Sisäisten väliseinien tuotteiden lukumäärän laskeminen tehdään samalla tavoin.

Tekniikka rakentaa sardeniitti

Jos rakennat kevytbetonituotetta, pysykää suositeltavaa tekniikkaa noudattaen ja onnistut.

perusta

Ammattilaiset sanovat, että nauhan säätiö soveltuu parhaiten rakennetun savibetonilohkon talon rakentamiseen (aivan kuten monoliittinen talo). Tekniikka sen järjestely on yksinkertainen, joten voit helposti tehdä perustan oman talon laajennettu savesta konkreettisia lohkoja omalla. Suorita seuraava työ:

 • haemme kaivannon perustaksi (leveys ylittää seinän leveyden 10-15 cm ja syvyys on 50 cm);
 • alhaalla asetetaan tyyny hiekalle (korkeus - 15 cm);
 • runsaasti märkä hiekka vedellä ja rammerilla;
 • kaadetaan maapintakerros (15 cm korkea);
 • leimasimme murskattua kiveä;
 • järjestämme vedenpitävän kerroksen (esimerkiksi kateaineen);
 • asennamme muottipesän, jonka on oltava vedenpitävä;
 • rakennuksen sisällä tehdään vahvikekehys;
 • kaada betonia;
 • 5 päivän kuluttua teemme irrottamisen, me vesitiivisimme kellarin ylä- ja sivupinnat mastisilla ja kateaineilla;
 • täytä pohjan ja kaivannon väliset ontelot hiekalla;
 • meillä on tauko 1 - 3 kuukautta säätiön asettamiseksi;
 • aloitamme seinien asettamisen.

Teemme sementin betonibetoniseinien asettamista

Muurausalgoritmi on seuraava:

 • pohjalla asetamme kateaineita 2-3 kerroksessa (kummassakin kerroksessa päällystetään mastilla);
 • joka on sijoitettu kahden lohkon liuokseen kustakin kulmasta;
 • ympäryksen ympärillä venyttämme johto kulmakappaleiden väliin, mihin rinnastetaan ensimmäisen sukupolven kevytyhdistelmän asentaminen;
 • tarkista muuraustaso, säädä kunkin lohkon asento kumimetsällä;
 • otamme yhden päivän tauon moniin muurattuihin;
 • Seuraavat rivit on pystytetty porrastetusti alkaen nurkasta (sijoitamme enintään 3-4 riviä päivässä);
 • asennamme lujitushihnat ennen lattian ja katon ristikkojärjestelmän välisen lattian asettamista.

Se on tärkeää! Säädä tiilen laatu mahdollisimman usein tasona ja lävistyksellä.

Vakiolaitteiden asennusvaihtoehdot riippuen halutusta paksunnosta:

lämpeneminen

Ulkopuolella on käytetty erilaisia ​​materiaaleja ulkopuolisista materiaaleista: mineraalivilla, jossa on kalvokerros (alumiinifolio antaa höyryeristeen tätä materiaalia varten), lasivillaa, vaahtomuovia, vaahtomuovia.

Se on tärkeää! Eristyskerroksen käyttöiän lisäämiseksi on välttämätöntä varustaa höyrysulku sen päälle.

Tehokkain ja edullinen materiaali on mineraalivilla, jossa on foliokerros (valmistettu tiheinä ja kestävinä levyinä), se sopii parhaiten sellaiseen "hengittävään" materiaaliin kuin sardeldiini.

Teknologia, jossa lämmöneristyskerros on melko yksinkertainen:

 • me puhdistamme pölyn ulkoseinät ja käsittelemme niitä pohjamaalilla ulkoisiin töihin;
 • vaivaa liima pakkauksen ohjeiden mukaan;
 • Levitä liimaa mineraalivillan levyn ympärysmitta ja lisäksi keskellä;
 • liimaa levyt seinään porrastetusti alkaen yhdestä kulmasta;
 • 1 päivän kuluttua kiinnitämme liimattujen mineraalilevyjen muoviosat ("sateenvarjot");
 • teemme vahvistuskerroksen (erityinen etulasikuituverkko) asennus: painamme sitä levitetyn kipsi liiman kerrokseen laajaa lastalla;
 • panemme toisen kerroksen erikoisliimasta kuivattuun vahvikekerrokseen ja peitetään se jonkinlaisella julkisivulla koristelevyllä;
 • lopullisen kuivauksen jälkeen teemme maalausta.

Lopuksi

Jos päätät rakentaa ja voit rakentaa talon omiin käsiisi, noudata suosituksiamme, käytä sardelliittibetonin tuotteita. Tuloksena saat talon, jossa on suotuisa mikroilmasto.

Kuinka rakentaa talon, joka on valmistettu laajennetusta savesta omiin käsiisi

Talon rakentaminen omiin käsiisi vaatii syvää tietoa. On tärkeää tietää, mitä materiaalia on parempi valita, miten työskennellä sen kanssa ja mitä ongelmia sinulla voi olla prosessissa. Talot, jotka on valmistettu laajennetuista savielementeistä, ovat lämpimiä ja mukavia elää, mutta rakennettaessa niitä on tärkeää, että materiaali on valittu oikein tiheyden ja voimakkuuden suhteen, ja seinäteknologiaa kunnioitetaan.

Lohkotyypit

Ennen kuin rakennat omia seiniä, sinun on valittava materiaali. On jo todettu, että talo on rakennettu sardeldi-betonilohkosta, mutta tämä ei riitä. Niiden lajikkeista on melko suuri määrä, joista kaukana rakentamisesta poistuva henkilö menettää helposti. Tärkein luokittelu perustuu kahden tiheyden ja lämmönjohtavuuden ominaisuuksien yhteiseen arviointiin.

Keramzit-betonilohkon rakenne

Näihin perustuen muurausseinien savi-betoni-lohkot voidaan jakaa:

 • rakentamiseen;
 • rakentaminen ja lämmöneristys;
 • lämpöeristys.

Ensimmäinen tiheys on 1200-1800 kg / kuutiometri. Ne ovat riittävän vahvoja, joten niitä voidaan käyttää monikerroksisen rakennuksen seinän rakentamiseen. Materiaalin tiheys on lähellä tiiliä (1800 kg / m3), joten käyttöalue on suunnilleen sama. Lämpöominaisuudet ovat myös samankaltaiset, joten seinämän paksuus on myös sama ja useimmissa maanosissa on 510-770 mm.

Niiden lujuutta ja tiheyttä voidaan käyttää omien kantavien seinien asettamiseen ilman pelkoa.

Toinen ryhmä - tuotteet, joiden tiheys on 700-1200 kg / m3. Ne ovat ihanteellinen vaihtoehto yksityisen talon rakentamiseen omilla käsillään. Jos rakennat tällaisia ​​sardelliittibetonielementtejä, ne ovat riittävän vahvoja matalalle rakennukselle, mutta samaan aikaan niillä on alhaisempi lämmönjohtavuus kuin keraamiset tiilet.

Kevytyhdistelmälohkojen tyypit

Kolmannessa luokassa tiheys on 500-700 kg / m3. Pieni tiheys mahdollistaa melko hyvän lämmöneristyskyvyn. Tällaisten kevyiden aggregaattituotteiden haittana on alhainen kantokyky, koska tiheyden vähentyessä lujuus vähenee. Tällaisia ​​lohkoja ei käytetä seinien asentamiseen. Ne sopivat ulkoseinän ulkovaippaan ja toimivat lämmittimenä.

On parempi käyttää tämäntyyppisiä tuotteita toisessa ryhmässä. Tässä tapauksessa kestävämpiä sardelliittibetonielementtien sisempi versio ottaa kuorman lattialta, katolta, hyödylliseltä ja lumelta ja eristystuotteiden ulkovaihto vähentää seinän paksuutta ja eristää talon.

Tiheyden lisäksi keramit-betonituotteita erotellaan riippuen niiden sisältämien aukkojen lukumäärästä:

 • lohko, jonka tyhjyys on 30%;
 • lohko, jonka läpäisy on 40%;
 • corpulent lohko.

Tuotteiden määrä

Määritettäessä, mitä tuotteita tulee käyttää lujuuden vuoksi, sinun on kiinnitettävä huomiota muurattujen seinien lämpösuojaan omiin käsiisi.

Tarvittava paksuus määrittää tuotteiden sardelliitti-betonin mitat.

Useita eri tarkoituksia varten tehdyissä DIY-muurausseinissä voit tehdä seuraavat suositukset:

 • ulkoinen - lohkojen paksuus on 400 mm;
 • sisä - 190 mm.
 • väliseinät - 90-120 mm.

On myös syytä kiinnittää huomiota materiaalin tiheyteen, sitä alhaisempi se on, sitä paksumpi on suositeltavaa käyttää lohkoja seinämille.

Rakennustekniikka

Lohkojen rakentamisella on useita ominaisuuksia. Seuraavat toimenpiteet voidaan antaa perustaustyön valmistumisen jälkeen:

 1. Vedenpitävyys pohjan reunalla. Tämä on pakollinen tapahtuma. Materiaalina voit käyttää bitumia roll-on okleechnye materiaaleja, kuten katto huopa, linokrom tai hydroisoli. Vedeneristys takaa kahden tyyppisen materiaalin turvallisuuden, jotka eroavat toisistaan ​​ominaisuuksiltaan mutta koskettavat toisiaan.
 2. Kellarin muurausseinien alku laskeutuu kulmiin. Lohkot asetetaan muurauslaastille. On tärkeää muistaa, että sementti-hiekkalaastilla on erittäin korkea lämmönjohtavuus ja se vaikuttaa kylmien siltojen syntyyn. Rakentaa lämmin talo on varastoida juutti nauha. Ratkaisu sijoitetaan vain seinän reunojen reunojen yli, ja keskelle johdetaan lämmitin, joka estää lämmön menetyksen rakenteen heikkojen kohtien kautta. Tällaisen ratkaisun hylkääminen vähemmän työvoimavaltaisia ​​ja kalliita sementtiliitoksia, joiden paksuus on 10-15 mm, johtaa korkeampiin kustannuksiin talon lämmitykseen käytettäessä. Ehkä jopa kondensaatin ulkonäkö seinärakenteiden sisäpintaan nivelissä.
 3. Asennus ei poikkea työtilasta tai vaahtotasosta. Tuotteet asetetaan ligaatiolla (pystysuoraa saumaa ei saa laajentaa).
 4. Jokaisen 3-4 rivi-lohkon jälkeen on tarpeen asettaa vahvistuspalkit saumaan. Kiven päällä on uria. Rakennetulle lujitukselle on riittävästi kaksi tankoa, joiden läpimitta on 12-14 mm (riippuen talon lattiamääristä ja suunnittelun kuormituksesta). A-luokka 400 on tarpeen ostaa. Pintaprofiilista johtuen se tarttuu hyvin laastiin ja sillä on hyvät lujuusominaisuudet. Voit myös suorittaa vahvistusverkon.
 5. Lisävahvistusta tulisi antaa heikossa ja raskaasti kuormitetussa paikassa. Näihin kuuluvat: rivi ikkunan aukon alla, kantokaiteiden, laattojen ja palkkien tukialue. Täytä tässä tapauksessa lisää tangot. Paikoissa, joissa palkit ja kattotuolit ovat tuettuja, voidaan lisätä ylimääräisiä vahvikkeita betonista valmistettuja lisätyynyjä. Pieniä katkoja varten tämä tapahtuma ei ole toteutettu, mutta jos haluat estää suuren aukon tai sijoittaa pitkän aikavälin säteen, tukipyyhkeet ovat pakollisia.
 6. Lattian asettamisen jälkeen sinun täytyy luottaa siihen päällekkäisyydestä. Laajennettu savi on vahvempaa kuin vaahtobetoni, mutta sillä ei ole riittävää lujuutta kestääkseen epätasaisesti jakautuneen kuorman. Lattialevyt tuetaan vain yhdestä reunasta, minkä vuoksi epäkeskisyys ilmenee (kuorma ei toimi keskitetysti), mikä voi johtaa lohkojen tuhoamiseen. Tämän välttämiseksi paikoissa, joissa kattoja tuetaan, kaadetaan monoliittinen, vahvistettu betonihihna. Se jakaa tasaisesti kuorman ja estää seinän rakenteiden vaurioitumisen. Lisäksi sen vuoksi se lisää rakennuksen jäykkyyttä. Hihnan kaatamisen jälkeen on välttämätöntä kestää aikaa, joka on 70%: n vahvuudesta. Normaaleissa olosuhteissa (+ 20ᵒS) tämä prosessi kestää 1-2 viikkoa. Seuraavaksi laita levyt ja mene seuraavaan kerrokseen.
 7. Monoliittinen vyö on vakava kylmäsilta, joten se lämpenee ilman epäonnistumista ulkona. Tämä tehdään käyttämällä vaahtomuovia tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. On parempi tehdä valinta toisen vaihtoehdon puolesta.
 8. Kun muuraus on valmistunut, seinäsuojukset lämmitetään (jos tällainen tapahtuma on säädetty) ja julkisivu on asennettu ja sisätilat viimeistellään.

Slaydite-rakennuksen rakentaminen ei ole monimutkainen prosessi. On vain tärkeää valita oikeat tuotteet ja antaa kaikki lisätoimenpiteet voiman ja lämmönkestävyyden lisäämiseksi.

House of claydite lohkoja omilla käsillä

Artikkelin sisältö

 • 1. Käytetään laajennettua savea
 • 2. Halutun lukumäärän laskeminen
 • 3. Rakennustekniikka
 • 3.1 Säätiö
 • 3.2 Muurausseinät
 • 3.3 Kattorakenteet
 • 3.4 Ulkovaippa
 • 4. Video

Ulkomaisissa maissa suosittu savi-betonilohkareita käytetään yhä useammin matala-talojen rakentamisessa maan avoimissa tiloissa. Oletko pitkään haaveillut yksityisestä kotisi poissa kiireisestä kaupungista? Tänään on aika tulla totta unelmasi. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka rakentaa savi lohkojen talo omiin käsiinsä lyhyessä ajassa, vähimmäiskustannuksin, sekä aineelliselta että fyysiseltä.

Laajennetun saven käyttö

Laajennetuista savielementeistä valmistettu talo ei tarvitse erityistä huolellisuutta, ja se on erotettu pitkillä käyttöiänaloilla. Mökkien tai maanrakennusten rakentamiseen käytettiin pääasiassa monilevyjä ja runsaasti sardeniittia. Jos aiot rakentaa yksikerroksisen talon, jossa on vaalea puinen katto, on parempi nostaa seinät kiinteistä lohkoista. Kahden tai useamman kerroksen rakennuksissa käytetään molempia lohkotyyppejä.

Monikerroksisissa lohkoissa on molemmilla puolilla uria ja harjanteita, jotka mahdollistavat asennuksen pystysuorille liitoksille ilman laastia. Tätä asetusta kutsutaan päittäisliitokseksi ja se on suunniteltu parantamaan seinän lämmönjohtavuutta vähentämällä kylmäsiltojen lukumäärää.

Tulevan talon projekti tulee tilata korkeasti koulutetulta asiantuntijalta. Erilaisten vivahteiden keskustelussa olisi kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että talo rakennetaan savielementeistä. Oikein suunniteltu projekti, jossa on kaikki koot, auttaa välttämään erilaisia ​​ennakoimattomia tilanteita, jotka huonontavat rakenteen laatua.

Muiden rakennusmateriaalien käyttämien laajennettujen savilohkojen edut:

 1. Ekologinen puhtaus.
 2. Lohkojen resistanssi erilaisiin ulkoisiin vaikutteisiin.
 3. Lisääntynyt valmistettavuus.
 4. Matala veden imeytyminen.
 5. Claydite on erinomainen eristävä ominaisuus.
 6. Pieni massatuote ei edellytä voimakasta perusta laitetta.

Vaaditun lukumäärän laskeminen

Voit säästää rakennuskustannuksia, jos osaat laskea talon savi lohkoja. Tarkimmat laskelmat tarvitsevat hankkeen kotona. Sieltä voit määrittää rakennuksen koon. On tarpeen kerätä ulkoisten ja sisäisten kantavien seinien pituus. Tuloksena on talon kaikkien seinien pituus, jonka on kerrottava tilojen korkeudella. Laskennan jatkamiseksi sinun tulee tietää ulkonevien seinien paksuus ja rakennuksen käyttämien lohkojen koko. Laskelmissa saatu viimeinen luku kerrotaan seinien ulkonevalla paksuudella. Tulos - talon kaikki seinät.

Kun ostat savielementtejä, karkota tilavuutta ja varmista, että siihen lisätään jopa 5% ennakoimattomissa tilanteissa. Tämä voi olla taistelu tai yksittäisten elementtien avioliitto.

Rakennustekniikka

Harkitse talon rakenteen vaiheistettua tekniikkaa.

perusta

Jos projektissa on kellari, perustuksen on rakennuttava betonilohkoilta. Tavalliselle talolle, jossa on laajennettuja savipilareita.

 1. Puhdista rakennuspaikka perusteellisesti ja tasoita se.
 2. Kaivaa kaivo, jonka syvyys riippuu maaperän tyypistä ja pohjaveden pinnasta rakentamisen alueella.
 3. Kuopan pohjassa täytä 30 cm: n kerroksissa suuri osa hiekasta ja murskakivestä.
 4. Asenna puiset suojakotelot ja muottipesät.
 5. Betonisekoitin hienon jauheen, hiekan, sementin ja veden murskatun kiven valmistamiseksi. Kaada pohja.

Asennuksen aikana talon alapuolelle on sijoitettava välittömästi putket vesihuoltoon ja viemäröintiin. Älä unohda laiteventtiilejä rakennuksen ympäryksen ympärillä.

On tarpeen jättää säätiö jäädytettäväksi vähintään kaksi viikkoa ja edullisesti kolme kuukautta. Tänä aikana pohja puristuu painonsa alapuolella, mikä parantaa koko rakennuksen rakennuksen laatua. Estääksesi kosteuden pääsemästä kellariin ja pohjaan, sinun on laadittava laadukas vedeneristys.

Muurausseinät

Vedä johto kulmasta toiseen nurkkaan työn mukavuuden vuoksi. Muurausseinät alkavat kulmalla. Sen jälkeen, kun kulmikappale perustettiin, pystysuoraan ja horisontaaliseen järjestelyyn. Kun olet lopettanut ensimmäisen rivin asettamisen, jatka toisen asennuksen tekemistä. Muista suorittaa rivitys rivien välillä.

Lohkojen välisen sauman korkeuden tulee olla 10 mm. Lohkojen välissä ei saa olla tyhjiä aukkoja, joten kaikki nivelet on huolellisesti voiteltava liuoksella.

Jos haluat kodin lämpimän ja viihtyisän, suosittelemme sekä laajentuneiden savilohkareiden asentamista eristyksen asentamisen ja ulkokoristeluelementin kanssa. Tämä voi olla edessä oleva tiili, erikoislaikat tai muut materiaalit.

Tiilien käyttäminen rakennuksen verhousta varten on välttämätöntä muodostaa muuraus sisä- ja ulkokerrosten välissä käyttäen lasikuitua tai verkkoa. Erityistä huomiota kiinnitetään ikkunoiden ja oviaukkojen muodostavien lohkojen asettamiseen.

Jokainen rivi muurata tarkistaa vaaka-ja pystysuoraan.

Seinien vahvistaminen joka neljäs rivi auttaa tekemään rakennuksen jäykkää. Tätä varten tarvitset liittimiä tai muurausverkkoa. Seinien asentamisen jälkeen sinun on asennettava teräsbetonista tai tavallisesta tiilestä valmistettu vahvikevauha.

Kattorakenteet

Mitä paremmin runkojärjestelmä on tehty, sitä luotettavampi kattorakenne on. Laajennettuja savilohkoja tulisi käyttää myös tarrojen asettamiseen. Älä unohda tarvetta suorittaa lämpöeristys- ja vesitiivistystyötä ennen kattotiilman asennusta. Erityishuomiota tulisi kiinnittää savupiippujen asentamiseen.

Ulkopäällyste

Laajennettujen savilohkojen taloja voi olla viilutettu erilaisilla materiaaleilla. Halvin tapa on lopettaa rakennus hiekalla ja sementtielementillä. Voit tehdä säännöllisen tai koristeellisen kipsiä ja maalata rakennuksen haluamallasi värillä.

Luonnonkivi näyttää esteettisesti ja ylellisesti. Mikä tärkeintä, sen ominaisuuksissa oli erinomainen indikaattori pakkasvasteesta.

Taloudellinen päin - polyuretaanivaahtomuovia ja tiililevyä. Erinomainen ympäristöystävällinen materiaali säilyttää täydellisesti lämpöä pakkasessa ja elämää viileässä lämmössä.

Joten kerroimme, kuinka rakentaa talon savi lohkojen, niin että se osoittautui lämmin ja luotettava. Kuinka tehdä savielementtien sisätilojen pinnoittaminen, lattian asentaminen, ristikkorakenne, viestintäjärjestelmien tarjonta ja muut teokset, joita voit lukea seuraavissa artikkeleissamme.

video

Tarjoamme sinulle videon, josta opit oikein laittaa sardelliittibetonikon kulma.

Tee se itse

Jos rakennat talon sardeldi-lohkojen, tee se itse! Loppujen lopuksi se on taloudellinen, nopea ja melko yksinkertainen. Ja kevytrakenteisen alhaisen lämmönjohtavuuden ansiosta 30 cm paksuiset seinät eivät edellytä ulkoista eristämistä, mikä vaikuttaa merkittävästi rakentamisen lopullisiin kustannuksiin.

Rakennetaan säätiö talon kanssa, joka on valmistettu laajennetuista savibetonilohkoista omiin käsiisi

Säätiö on koko rakennuksen luotettavuuden perusta. Hänen valintansa oikeellisuudesta ja laitteen tekniikan noudattamisesta riippuu talon elämästä. Loppujen lopuksi heikko ja "kelluva" säätiö aiheuttaa murtumia seinämiin, eikä tämä enää toimi enää.

Säätiön valinta

Koska laajennettu savi on ontto ja melko kevyt materiaali, yhden kerroksen talojen rakentaminen ei vaadi monimutkaista perustetta. Jos maaperänäytteillä ei ole korkeaa pohjavettä, ja itse maaperä on hiekkaista tai hiekkaista, tällaiset rakennukset sopivat pylväspohjaksi valuraudalla tai matalalla nauhamaisella pohjalla.

Jos suunnittelet kaksikerroksisen talon ja maaperä on epävakaa tai maaperänäytteitä ei ole mahdollista, on parempi kiinnittää ja kaataa nauhaosuus syvyyteen maaperän jäädyttämisen alapuolelle (riippuen alueesta, joka on 1-1,5 m).

Myös epävakaalla maaperällä ruuvipallot käyttäytyvät erinomaisesti, mikä syventää vakaa maaperäkerros. Tämä pohja soveltuu myös alueille, joilla on vahva korkeusero, jolloin voit säästää rakennuspaikan tasoittamiseen.

Ribbon säätiön kaataminen

Itsekiinnitysnauhalle tarvitset:

 • betonin sekoittamista varten, mutta on parempi käyttää betonisekoitinta;
 • kauhat ja lapiot - betonin sekoittamiseen ja tasoittamiseen;
 • manuaalinen häiriö tai värähtelijä - poistamaan ilmakuplat kaatuneesta betonista.

Säätiön rakentamisprosessi vaatii hoitoa ja tietyn taidon:

 1. Poistettiin hedelmällinen maakerros. Älä unohda tätä kohtaa - maa on käyttökelpoinen laitteen sänkyihin tai puutarhaan.
 2. Vahvistuksen ja kiristyslinjan avulla kaivon alla oleva alue on merkitty. On tärkeää mitata tarkasti kulmat tarkastaen diagonaalien tasa-arvoa.

 • Säätiön leveys riippuu valitun alustan tyypistä. Upotettu pohja on jo tehty seinästä ja kaiutin on laajempi.
 • Kaivantoaukot tehdään laajemmiksi - muottien asentamiseksi.
 • Alareunassa kaadetaan soraa ja toinen 20-30 cm hiekkaa, joka on vuodatettu vedellä ja kaadettu. Jotta hiekka ei "pääse" maahan, on parempi kaataa se hiekalle asetettuihin geotekstiileihin.

 • Muotti on asetettu sisään ja vahvistusverkkoa neulotaan. Ankkuri on liitetty johdolla, hitsattaessa on mahdotonta hitsata. Metallipuihin ei saa mennä hiekkaan, jonka alle suljetut erityiset telineet löyhälle maaperälle.

 • Perussäiliön täyttö on tehtävä yhdellä kerralla, joten jos tilavuus on suuri, on parempi tilata valmiin betonin.

 • Kun koko säätiö on tulvinut, se kiinnitetään varovasti, ja on parempi käydä vibro rammerin läpi. Huonosti täytetyssä betonissa ilmatyynyt voivat jäädä, mikä vähentää sen voimaa.

 • Betoni voittaa voimaa veden vuoksi, joten sitä on jatkuvasti kostutettava ja estettävä kalvon peittämä kosteus.

  Kuukautta myöhemmin, kun säätiö on lopulta kovettunut, voit jatkaa seinien rakentamista.

  Sardelliittien seinien rakentaminen

  Walling ei ole teknisesti vaikea tehtävä, mutta vaatii tiettyjä taitoja. Lohkojen sijoittamisen tulisi olla mahdollisimman varovainen, käden täytyy olla luja, muuten, jos olet poikennut pystysuunnassa jopa pari senttimetriä seinää, sinun on tasoitettava se sekä ulkona että sisälle.

  Kevytrakenteisten lohkojen muurausseinät

  Savi-lohko voidaan laittaa sekä sementtilaastille että erityiselle liimalle. Ensimmäinen vaihtoehto sopii epäsäännöllisen lohkojen louhoksiin, koska sen avulla voit piilottaa kaikki muurattujen paksuuksien aiheuttamat puutteet. Mutta ennen viimeistelyä se vaatii lisää tasoituskerros kipsiä.

  Liimaa käytetään vain lohkojen kanssa, joilla on oikea geometria, sileät seinät ja vailla vikoja. Pohjan pinnan on oltava tasainen. Tällä asetuksella voit tehdä saumoja, joiden paksuus on vain 3-5 mm, jolloin voit säästää karkeaseen kipsiin.

  Savi-lohkojen valmistusprosessi on lähes sama molemmille vaihtoehdoille:

  • Vedeneristys asetetaan pohjalle, joka suojaa ensimmäistä sardeldiitti-betoniriviä nousevalta kosteudelta.
  • Kulmaosat on asennettu. Niiden välissä on ohjausviira vedetty.

 • Liuos levitetään pohjaan ja liima lohkojen pohja- ja sivupintoihin.
 • Lohkon taso tarkistetaan sekä vaakasuoraan että pystysuoraan, tarvittaessa korjataan lohko kumimetsällä.
 • Yhden seinän rivin päätyttyä koko pinnan tasaisuus pitkällä tasolla tarkistetaan myös kahdessa tasossa.
 • Toinen rivi sijoitetaan puolen korttelin päällekkäisyydellä.

 • Joka kolmas tai neljäs rivi on vahvistettava sauvoilla tai erikoisverkoilla.

 • Myös vahvistettu rivi ikkunan aukon alla 90 cm: n etäisyydellä kummallakin puolella.

 • Se voidaan asentaa valmiiksi betoniseksi ikkunaksi ja ovikattoiksi tai se voidaan kaataa itse tekemällä puinen muottirakenne ja asettamalla siihen vahvistusverkko.

 • Toisen kerroksen lattiat asetetaan upottamatta lohkoon. Puulattian päät on kääritty vesitiiviiksi.

  Kun toisen (tai ullakkokerroksen) lattian seinät päättyvät, voit siirtyä katon laitteeseen.

  Kellarin lämmitys ja sokea alue

  Jalustan lämmittäminen omilla käsillä on parhaiten EPS: n kanssa, koska se ei ole hygroskooppinen ja helppo asentaa. Jos talossa ei ole kellarissa tai kellarissa, ekstrudoituja polystyreenivaahtolevyjä voidaan kiinnittää tukipuilla. Jos pohjaan vedettäisiin ulkopuolelta, kiinnitys tyllien kanssa on vasta-aiheista - ne läpäisevät vedenpitävän kerroksen, mikä estää kaiken työn.

  Tätä varten kaivetaan kaivoa talon ympärillä sokea alueella 30-40 cm syvä ja 1-1,5 m leveä.

  Kun pohja on eristetty, voit nukahtaa ja ram hiekka tyyny. Vedenpitävyyskerros asetetaan hiekkapohjaiselle tyynylle ja siihen asetetaan EPS-levy. Sen jälkeen laita metallinen vahvistusverkko ja kaikki kaadetut betonipinnoitteet.

  On tärkeää muistaa poikkeaminen talosta ulkopuolelle - veden virtausta sokea pitkin. Siksi muotti tehdään aluksi siten, että ulkoinen puoli on pienempi kuin sisäinen.

  Sementtibetonin talon katto

  Talon pitäisi olla mukava ja viihtyisä, joten katon valintaa tulisi lähestyä viisaasti. Yksinkertaisin vaihtoehto on aaltopahvista tehty kaksinkertainen kalteva katto. Tämä materiaali on suosituin, koska se on edullinen ja kestävä, ei vaadi kiinteää muottirakennetta, eikä sen painon vuoksi ole myöskään tarvittavia vahvistettuja kattotuolia.

  1. Viimeisen rivin seinälle on asennettu mauerlat - puuta, joka yhdistää kattotuolit ja seinän.

 • Mene alas järjestelmään maahan. Ensinnäkin nostetaan äärimmäiset ristikkorakenteet ja asennetaan, niiden väliin venytetään ohjaussilmukka, johon kaikki muut kiskot altistuvat.

 • Vedeneristys leviää ja kiinnitetään vastateräksellä pitkin kaareja. Pintamaalaus on täytetty ja ammatillinen lattia on asetettu.

  Hyvin ymmärrettävä ja selkeä videon esittämä katon rakentamisen prosessi:

  Sadebetonin talo on hyvä ja edullinen vaihtoehto niille, jotka haluavat liikkua kaupungista, varsinkin jos meluisa Moskova on jo kyennyt väsyksiin!

  Kuinka rakentaa talo sardeldi lohkojen omalla kädellä?

  Ehkä ei ole yhtään perhettä, joka ei unelmoi viihtyisästä, lämpimästä kodista. Usein unelmat rikkoavat elämän todellisuutta, joka liittyy asian aineelliseen puoleen. Tällaisissa tapauksissa sinun on kiinnitettävä huomiota laajennetun savibetonilohkon taloon. Rakennusmarkkinoilla tämän kevytbetonin tuotteet eivät ole menettäneet suosiotaan useiden vuosikymmenien ajan edullisen hinta-laatusuhteen ansiosta. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin rakennusmateriaalien ominaisuuksia, tekniikkaa sen kanssa työskentelemisen kanssa. Selvitämme, kuinka rakentaa sardeldi-betonilohkojen talo, jotta se lämmittää lämpöä paitsi meille, myös lapsillemme, lastenlapsillemme ja lastenlastensa.

  Talon laajennettuja savipaloja

  Laajennettu savi - ominaisuudet, edut, haitat

  Kevytbetonista valmistetut tuotteet, joiden pääasiallinen täyte on paistettuja savipellettejä, ovat erittäin vaatimattomia pienien kerrosten yksityisten talojen rakentamisessa sekä maanrakennusten ja lisärakennusten rakentamisessa. Laajennettu savi - kevyt, ympäristöystävällinen, huokoinen ja samalla kestävä materiaali.

  Kun pelletit sidotaan sementtilaastiin, saadaan tuotteita, joilla on monia positiivisia pisteitä:

  • korkea lämmönjohtavuus. Savirautaa sisältävien suurien ilmatyyppien vuoksi jopa sardelli-betonilohkojen puoli-lohko-talo takaa täydellisesti lämmön talvella ja viileyden kesällä;
  • pieni paino Jos haluat vähentää pohjan kuormitusta, käytetään savi-betonilohkoja. Omistajien arviot vahvistavat, että kuormituksen vähentäminen vaikuttaa myönteisesti säätiön toimintaan;
  • lujuusominaisuudet. Ensimmäisellä tuntemuksella materiaaliin saattaa tuntua, että laajentuneiden savilohkojen talon rakentaminen ei ole perusteltua lisääntyneen haurauden vuoksi. Materiaali on todellakin altis iskujen kuormitusten vaikutuksille. Mitä tulee puristusvoimiin, tässä indikaattorissa oleva komposiitti on monien rakennusmateriaalien edellä;
  • parannetut äänieristysominaisuudet. Täyteaineen sisältämien samanlaisten aukkojen ansiosta seinämateriaaleja, jotka perustuvat laajennettuun saveen, erotetaan äänieristyksellä. Kun ikkunoiden ja oviaukkojen äänenvaimennus on asianmukainen, jopa kiireisessä kaupunkialueella, tällaisissa rakennuksissa on aina mukava äänenvoimakkuus;

 • ympäristöystävällisyys. Koska valmistuksessa käytetään vain luonnon alkuperää olevia komponentteja, ympäristöystävällisyysindikaattori on melko korkea;
 • alhaiset kutistumisnopeudet. Tämä indikaattori voidaan ymmärtää rakennuksen toiminnan aikana. Pitkän ajan kuluttua halkeilua ei näy seinille, kuten usein ilmastoiduilla betonituotteilla.
 • Edut, jotka eivät vaikuta työn laatuun, mutta parantavat mielialaa materiaalin hankinnassa ja rakennustoiminnan valmistuksessa, ovat:

  • alhaiset tuotantokustannukset. Käytettäessä helposti saatavilla olevien komponenttien valmistuksessa voit ylläpitää useimpien kehittäjien käytettävissä olevaa hintaluetta.
  • helppo laittaa. Yksittäisten elementtien pienet mitat ja paino mahdollistavat nopeammin asennuksen;
  • lisääntynyt pinnan karheus, joka parantaa adheesiota viimeistelykoostumuksilla ja helpottaa vuorauksen työtä.

  Tutkittaessa ansioita, voit tehdä hätäinen johtopäätös, että ihanteellinen talo on valmistettu laajennettu savi betonilohkoja. Omistajien arviot vahvistavat suurelta osin tämän lausunnon.

  Mutta rakennusmateriaalien valitseminen ei ole kannattavaa, jotta sattumanvarkaisiin haittoihin, joihin kuuluvat:

  • lisääntynyt huokoisuus. Suuri määrä ilman huokoset vaikuttavat toisaalta parantamaan lämmönjohtavuutta ja lisäävät äänieristysominaisuuksia ja toisaalta parantaa kosteuden imeytymistä. Siksi seinien pakolliseen vedenpitävyyteen liittyvien sardelliittibetonielementtien talojen rakentaminen;

  Laajennettu savi lohko osassa

 • vähentää lämmönjohtavuutta verrattuna solujen betoniin. Tältä osin laajennetuista savibetonilohkojen talojen hankkeet sisältävät laatikon eristysvaatimukset;
 • ulkonäkö, joka tarvitsee lisää viimeistelyä. Peitteenä, voit käyttää koriste-paneelit, laatat, sivuraide.
 • Edut ja haitat auttavat valmistamaan asianmukaisesti valmistelutöitä.

  Laskin keramzitobetonnyh estää talon

  Yksi rakentamisen valmisteluvaiheista on suunnitteluvaihe. Hankkeen kehittämisen ja koordinoinnin jälkeen on tarpeen laskea materiaalien tarve. Määritä tarvittava määrä rakennusmateriaalia voi olla itse. Otetaan esim. Yksikerroksinen betonibetonilevy, jonka mitat ovat 10x20 m ja kattokorkeus 3 m.

  Laskenta voidaan tehdä kahdella tavalla:

  Kun lasketaan tarvittava määrä elementtejä ensimmäisessä suoritusmuodossa, toimimme seuraavan algoritmin mukaisesti:

  1. Määritä seinien kokonaispinta-ala. Meidän tapauksessamme - (10 + 10 + 20 + 20) х3 = 180 m².
  2. Laske yksiköiden määrä per m². Elementille, jonka mitat ovat 400x200x200 mm, tämä on 12,5 kappaletta (1 / 0.4x0.2 = 12.5).
  3. Kerro seinien kokonaispinta-ala ja määrä 1 m² - saamme vaaditun määrän tuotantoyksiköitä - 180x12,5 = 2250 kappaletta.
  Kuinka monta savi lohkoa tarvitsee rakentaa talon

  Laskennan toinen versio on samanlainen kuin ensimmäinen, vain laskujen suorittamisen yhteydessä, mutta ei käytettyjen pinta-alaindikaattoreiden vaan muurausmäärien ja yhden tuotantoyksikön arvot.

  On syytä korostaa, että ikkunan ja oven aukkoja ei oteta huomioon laskentaprosessissa. Tämä tehdään tietoisesti rakennusmateriaalien menetyksen aikana työn aikana.

  Rakennamme talo sardeldi lohkojen

  Kun olet käsitellyt tuotteiden ominaisuuksia, etuja ja haittoja, kun olet tutkinut rakennusmateriaalien tarpeellisuuden laskentamenetelmiä ja ostanut sen, voit jatkaa rakennustöitä. Rakentaa vahva ja kestävä sardeldi-betonilohkon talo omalla kädelläsi kiinni todistetuista tekniikoista.

  Yleinen rakennealgoritmi sisältää:

  • perusta rakentaminen;
  • Walling;
  • kattojärjestely;
  • vedenpitävä, eristys, vuori.

  Pidäthän jokaisesta asiasta.

  Pohjapaneeli laajennetun savibetonilohkon taloon

  Kun valitset perustan, sinun on ensin keskityttävä maaperän rakenteeseen ja koostumukseen sekä pohjaveden tasoon.

  Pohjapaneeli laajennetun savibetonilohkon taloon

  Kevytbetonista valmistetuista rakenteista on vain kolme tyyppiä:

  Maan analysoinnin jälkeen rakennustyömaalla voit määrittää, mitkä säätiöt olisivat edullisia. Laattapohja on perusteltua liikkumattomille epävakaalle maaperälle. Suuren alueen ja suuren lujuuden ansiosta se pystyy kompensoimaan taivutuskuormat ja estämään materiaalin halkeilua maaperän leikkureiden aikana. Mutta on olemassa vivahde, jonka täytyy tietää - laattapohja on työläs järjestelyssä.

  Pile-pohjalla on monia etuja, kun se on pystytetty maaperään, joka on altis pakkaselle. Se on korvattavissa tapauksissa, joissa on tarpeen rakentaa rakennusta paikalle, jossa on kaltevuus. Mutta paalusäätiö epätasaisesti jakaa maaperän liikkeiden aiheuttamat kuormat. Siksi ruuvirakenteen valinta kevytbetonin taloon punnitse huolellisesti edut ja haitat.

  Optimaalinen, pohjaveden vähäinen esiintyminen on nauhan perusta.

  Siinä on useita etuja verrattuna muun tyyppisiin alustoihin:

  • jakaa tasaisesti kuorman, joka estää halkeamien esiintymisen;
  • voit itse täyttää, koska työvaiheessa ei tarvita suuria laitteita;
  • sallii täydellisen kellarin järjestelyn.
  Kuinka kaataa nauha säätiö

  Tee työtä kaistaleen juoksuttamiseksi seuraavan algoritmin mukaisesti:

  1. Suunnittele sivuston pinta. Juurata puut ja pensaat. Poista matala kasvillisuus käsin tai kemikaaleilla.
  2. Aseta pohja tappeilla ja köydellä.
  3. Kaivaa kaivo syvyyteen, joka on suurempi kuin maaperän jäädyttäminen. Trimmaavat kaivon seinät ja pohja.
  4. Valmistele ja asenna muotti. Muotoilua varten voit käyttää leikkuulaudat tai käyttää vaneripaneeleja.
  5. Kaada roska-hiekka seos kaivantoon. Tee tamper.
  6. Kokoa vahvikeharja. Metallivarsien liitos voidaan tehdä hitsaamalla tai sidotuilla langoilla.
  7. Valmista konkreettinen ratkaisu reseptin mukaan. Käytä konkreettista ratkaisua, joka ei ole alempi kuin M400.
  8. Kaada valmis yhdiste kaivantoon. Liuota liuos varovasti ilmakuplien poistamiseksi.
  9. Tasaa pinta. Peitä polyeteeniä kosteuden säilyttämiseksi.
  10. Kun kovettumisprosessi on valmis, poista muotti.
  11. Käytä vedenpitävää pohjaa.

  Kun vahvuusjoukko on edennyt laatikon rakentamiseen.

  Muurausseinät

  Rakennustöiden tarkoituksena on rakentaa sora-betoni-lohkojen kaksikerroksisen talon seinät sekä yleinen algoritmi sardelliitti-betonilohkojen maa-talo:

  1. Aseta ensimmäinen rivi. Aloita työntäminen kulmavyöhykkeeltä.
  2. Tee horisontaalinen ohjaus tason kanssa.
  3. Aseta seuraava krs, siirrä elementit alempaan tasoon kolmanteen tai puoleen paksuudesta.
  4. Vahvista muuraus joka 3-4 riviä. Käytä tätä metallitankoa tai vahvistusverkkoa varten.
  5. Vahvista oven ja ikkunan aukot.
  6. Ylimmällä tasolla heittää panssaroidun hihnan asentamalla kattorakenne.

  Työn päätyttyä siirrä katon asennus.

  Kattojärjestely

  Katto ja säätiö - rakenteen kestävyyden lupaus. Ennen kuin asennat katon, harkitse suunnittelua, valitse sopiva lattiamateriaali. Säästä, kun valitset katemateriaalin ei ole sen arvoista.

  On tärkeää, että se on:

  • kestävä;
  • kestävä;
  • kestävät luonnolliset tekijät;
  • ympäristöystävällisiä.
  Kotikatto

  Valmistakaa seuraavat materiaalit katon asennukseen:

  • puupalkki 150x150 mm Mauerlatille;
  • laatikoiden leikkuulauta;
  • kateaineita;
  • laitteisto rakenneosien asennukseen.

  Ohjaa dokumentaatio, koota runko ja kiinnitä kateaine.

  Laajennettujen savilohkojen talon lämmitys

  Sisäpohjan rakennukset on eristettävä. Kehittäjillä on usein kysymys siitä, miten eristää sardeldi-betonilohkon talo. Mikroilmaston ylläpitämiseksi on toivottavaa asentaa lämpöeristys sekä sisä- että ulkopuolelle. Tällainen integroitu lähestymistapa eristykseen pienentää edullisen lämpötilan ylläpitokustannuksia.

  Sen sijaan lämmittää taloa laajennetuista savibetonilohkoista ulkona

  Ulkoinen eristys on tärkeää valita paras lämmöneristin.

  Sardelliittien lämpöeristys

  Yleisimpiä insulanteja ovat:

  • vaahtomuovi. Se on ominaista alhainen hinta, helppokäyttöisyys ja helppokäyttöisyys. Haitat - Jyrsijöiden syttyvyys ja vahingot;
  • mineraalivillaa. Kustannukset vaihtelevat kohtuullisella hinnalla, lisääntyneet lämmöneristysominaisuudet. Kun laitat sen rakennuksen ulkopuolelle, on ehdottoman tärkeää käyttää vedenpitävyyttä;
  • etupaneelit. Ero korkeaan hintaan ja lisääntynyt asennuskustannusten taso. Asennustekniikka takaa lämpöeristyksen tehokkuuden.

  Jokin ehdotetuista vaihtoehdoista on oikeus elämään. Valinta riippuu taloudellisista mahdollisuuksista.

  Arvioidut rakennuskustannukset

  Rakennuksen arvioidut kustannukset voidaan saada summalla seuraavat menot:

  • hankkeen dokumentaation kehittäminen ja hyväksyminen;
  • materiaalien hankinta säätiön, seinien, kattojen, viimeistelyn;
  • rakennusmateriaalien toimituskustannukset työmaalle;
  • työntekijöiden palveluiden kustannukset.

  Nykyisillä hinnoilla voit saada likimääräisen hinnan ja suunnitella tulevien kustannusten määrän.

  Laajennettujen savilohkojen talo - miten rakentaa sitä omilla käsillänne?

  Laajentuneesta saviblokista valmistettu talo on nykyaikainen, huokoisesta betonista valmistettu rakenne, jossa solubetonista valmistettujen tuotteiden parhaat ominaisuudet ovat orgaanisesti yhdistettyjä. Tällaisten lohkojen talo eroaa samankaltaisista tiilestä ja raskaista betonista valmistetuista rakennuksista, energiansäästöominaisuuksista, alhaisista rakennuskustannuksista ja rakennuksen alhaisista kustannuksista.

  Edellä todisteena tarkastelemme yksityiskohtaisemmin tämän materiaalin ominaisuuksia (katso tässä artikkelissa oleva video).

  Laajennettu savi: tuotteet, ominaisuudet, ominaisuudet

  Tämä materiaali on eräänlainen keuhko. Kaksikomponenttinen seos, joka koostuu sementistä ja karkeasta aggregaatiosta. Viimeinen on huokoinen sora (laajennettu savi). Se valmistetaan alhaalla sulavan saven laajentamismenetelmällä paistamisen tuloksena erikoisastioissa korkeissa lämpötiloissa (1100-1200 ° C).

  Materiaaliominaisuudet

  Materiaalilla on korkeat suorituskykyominaisuudet:

  • korkea lämmön- ja äänieristys;
  • korkea lujuus;
  • kemiallinen kestävyys;
  • pitää pysyvän tilan terävinä lämpötilamäärinä;
  • alhainen lämmönjohtavuus;
  • korkea höyryläpäisevyys;
  • pakkasvaste.

  Tämä materiaali on erittäin taloudellinen. Täten monoliittisten betonirakenteiden samankokoisten määrien tuottamiseksi liuoksen kulutus on kaksi kertaa pienempi kuin tavallisen raskaan betonin kulutus.

  Tarkasteltua liuoksen tyyppiä (myös lohkojen muodossa) sovelletaan:

  • eristävien monoliittirakenteiden rakentamiseen;
  • lattia asennus;
  • perusta, kellari, seinärakentaminen.

  Estää tuotteita

  Tunnetuimmat ja suosituimmat tuotteet ovat kevyitä keräilylohkoja. Ominaisuuksiltaan ne ovat verrattavissa solubetonin - höyrystetyn betonin ja vaahtobetonin tunnetuimpiin edustajiin, mutta ne eroavat toisistaan ​​suuremmalla tiheydellä.

  Lohkojen valmistus perustuu laajennetun savi-, hiekan- ja sementtisekoituksen sekoittumiseen. Koko prosessi: seoksen valmistus, lohkojen muovaus, tuotteen kuivaus - tapahtuu normaalissa lämpötilassa luonnollisissa olosuhteissa ja ilman lisälämmönkäsittelyä, toisin kuin autoklaavattu ilmastettu betoni.

  Punniteltujen tuotteiden tiheyden mukaan niiden tarkoitus on jaettu kolmeen pääryhmään:

  1. Rakenne (tuotteen tiheys 1400-1800 kg / m 3). Käytetään tukirakenteiden rakentamiseen. Tarvittaessa ne voidaan valmistaa vahvistetulla standardilla tai vahvistetulla vahvikkeella.
  2. Lämpöeristys (tiheys 350-600 kg / m³). Levybetonien eristyslohkojen käyttö vähentää rakennuksen lämpöhäviötä 75%: lla.
  3. Rakennus ja eristys (tuotteen tiheys 700-1400 kg / m³). Nämä ovat seinätuotteita, joita käytetään muurattuihin seiniin ja väliseinät teolliseen ja yksittäiseen rakentamiseen.

  Alla on tämän materiaalin kodeista tärkeimmät ominaisuudet ja edut:

  • suuri tiheys yhdistettynä tuotteen lujuuteen;
  • korkea lämmöneristysominaisuudet;
  • palonkestävyys;
  • matala höyryläpäisevyys, joka estää tiivistymisen seinämissä;
  • korkea ääneneristys ilman ylimääräisiä melua vähentäviä materiaaleja;
  • haponkestävyys;
  • kestävyys - rakennuksen sallittu käyttöikä 50 vuotta tai enemmän.

  Yksittäisen rakennuksen lohkot ovat saatavilla kahdessa vakioluokassa:

  • seinälohkot, koko 188x190x390;
  • lohkot sisäisille väliseinille, koko 188x90x390 mm.

  Lisäksi ne voivat olla: onttoja, vahvistettuja (paksuuntuneita) ja täyteläisiä.

  Yhden kerroksen lohkojen talot on rakennettu käyttäen onttoja ja sakeutettuja lohkoja. Kaksikerroksiset talot, pääasiassa runko-osista, jotka pystyvät kestämään muita mekaanisia kuormituksia, joiden rakennusteknisten rakenteiden kantavuus lisääntyy.

  Valmistelutyöt

  Jokaisen talon rakentaminen on aloitettava tulevan rakennuksen suunnittelulla ja useita maanpinnan valmistelutoimia. Laajennetuista savielementeistä valmistetut maalaistalot eivät ole poikkeus, ja ennen kuin kutsut rakennustyötä tai päätät tehdä rakennustyöt omilla kädilläsi, sinulla on oltava oma valmiin suunnitteluratkaisu oman kodin rakentamiseen.

  Vain projektin huolellisen tutkimisen ja siihen liittyvän selittävän huomautuksen jälkeen voit jatkaa rakennustyön valmistelutöitä.

  Geologiset tutkimukset paikan päällä olevista maaperistä

  Valmistelutyö talon rakentamiseksi sisältää seuraavat vaiheet:

  • maaperän luonteen määritys (maaperän geologia) ja pohjaveden sijainti merenpinnasta rakennustyömaalla;
  • rakennuspaikan valmistelu säätiön merkitsemiseksi;
  • talon hankkeen sitominen rakennustyömaan rajoille (rakennuksen akseleiden rakentaminen).

  Suunnitteluvaiheessa on suositeltavaa tehdä työtä maaperän tutkimuksessa rakennustyömaalla. Koska tulevan perustan tyyppi ja syvyys riippuvat geologian tuloksista.

  Maaperänäytteitä on mahdollista hankkia omilla käsillä, mutta ilman ammattimaista lähestymistapaa tähän prosessiin, tiedot saattavat olla epäluotettavia. Siksi on parempi ottaa yhteyttä erikoistuneeseen organisaatioon, joka antaa sinulle kattavan raportin pohjaveden syvyydestä ja maaperän tilasta alueella.

  Maaperän näytteiden mukaan monimutkaisessa päätelmässä ilmoitetaan myös:

  • maaperän kestävyys leikkaamiseen;
  • luottotodennäköisyys;
  • jäädytys turvotus;
  • arvioitu liikkuminen rakennuksessa (liukumäki).

  Maaperän luiskaaminen on erityisen tärkeää, kun rakennetaan taloa, joka sijaitsee rinteessä - tai epätasaisen maaston päällä.

  Vihjeitä: Rakennuspaikan maaperäanalyysi on parasta tehdä ennen valitun rakennustyön hankintaa, jotta vältytään myöhemmässä vaiheessa monimutkaisten ja materiaalipainotteisten lisäkustannusten aiheuttamilta lisäkustannuksilta.

  Layout rakennuksen säätiöt

  Seuraavaksi - valmistelemme rakennuspaikkaa merkinnöille. Ensinnäkin on tarpeen leikata pensaat, puut; nosta kantoja ja poista kivet.

  Poista sitten maaperän pintakerros rakennuksen värillä 20-30 cm. Yleensä tämä on maaperä, joka on runsaasti humus, ja sitä voidaan käyttää takapihalla. Lisäksi tämä kerros on kyllästetty erilaisilla orgaanisilla tähteillä (juuret, ruoho jne.). Myrkyllisesti ja hajoamatta orgaaninen aines voi aiheuttaa sienten ulkonäön, mikä vaikuttaa ajan myötä puuhun.

  Kun sivusto on valmis, voit aloittaa seuraavan rakennusvaiheen vaiheen - merkitsemällä kaivanto- tai kaivosbetonin talon kuoppaan.

  Maanrakennustekniikassa käytetään tähän mittauslaitteita: teodoliitti ja taso, joka mahdollistaa tarkat mittaukset. Mutta todellisessa elämässä - jokaisella kehittäjillä ei ole tällaista työkalua, eikä useinkaan ole mitään taitoa käyttää sitä.

  Siksi pidämme yksinkertaisin tapa merkitä, jota usein käyttävät tavalliset kehittäjät.

  Oikean kulmat voidaan määrittää seuraavasti:

  1. Kolmataan oikean kulmaisen kolmion, jonka sivut ovat 3, 4 ja 5 metrin päässä leikattua alustaa. Valitsemme pisteen sivuston pinnasta ja asetamme kolmion kärki tässä vaiheessa (merkitse kärki kärjellä). Älä unohda, että merkitsemme akselin, mikä tarkoittaa, että seinien paksuus on asetettava vasemmalle ja oikealle akselille.
  2. Sitten rinnakkain kolmion jalat, johto, eri suuntiin, lykkäämien rakennusten vastaavien sivujen mitat (akselit) ja merkitse nämä pisteet tapilla.
  3. Näiden tapien väliin venyttää johto, mittaa etäisyys ja saada diagonaalin koko.
  4. Siirrämme kolmion seuraavaan valinnan kulmaan ja merkitään viimeinen piste.
  5. Mittausten tarkkuus tarkistetaan ensimmäisellä ja viimeisellä mittauspisteellä venytetyllä johdolla. Johtimen pituus on yhtä suuri kuin ensimmäisen lävistäjän pituus.

  Laite akseleiden ja rakennuksen tukiseinien paksuuden suorittamiseksi

  Kun kaikki neljä kohtaa on määritetty talon kulmista ja tulevan kaivannon ääriviivoista, siirrytään yksityiskohtaisesti seinien paksuuden merkitsemiseen ja rakennuksen koon poistamiseen talon tahrojen rajojen ulkopuolelle. Tämä prosessi tapahtuu erikoislaitteiden, nimeltään cast-off (tai callout) avulla.

  Yhden varoituslaitteen varusteisiin mahtuu kaksi korkeintaan 1 metrin korkeutta, ja niihin kiinnitetään palkki, johon käytetään kolmea naulaa. Tällaiset kutsut on varustettava kahdella rakennuksen jokaisesta kulmasta ja kaksi kutakin kantavaa seinää rakennuksen sisällä.

  Johtajat asennetaan kerran, ja ne määrittävät talon perusmitat rakennuksen loppuun saakka. Siksi ne sijaitsevat huomattavalla etäisyydellä kellarista.

  Säätiön rakentaminen

  Kaikkien rakenteiden perusta on perusta, joka siirtää kaikki rakennuksen käytön aikana mahdollisesti syntyvät kuormat maahan. Sen vuoksi luotettavampi se on suunniteltu ja valmistettu, sitä luotettavampi ja kestävä rakenne.

  Monoliittiset betoniraudat: lyhyt kuvaus

  Maalaistalo voidaan perustaa nauhalle. Tämä tyyppi on sijoitettu koko kehä talon, mukaan lukien ulkoiset ja sisäiset kantavat seinät.

  Nauhan perustukset rakennetyypin mukaan voivat olla monoliittisia tai esivalmistettuja. Monoliittien lopullinen hinta on paljon alhaisempi kuin kansallinen hinta.

  Riippumatta siitä, mitkä talon korkeudet on suunniteltu - yhden tarinan tai kaksikerroksen - kasvanut savi betoniteatteri on rakennettu monoliittisesta betonista useissa vaiheissa.

  • kaivaa juoksuhautoja;
  • hiekkakäsittely;
  • muottien asennus;
  • vahvistaminen;
  • täyttö;
  • vedenpitävä laite.

  maavalli

  Louhintatavat riippuvat todellisista olosuhteista ja suunniteltavasta suunnitellusta kaivamäärästä.

  Lyhyt ohjeet ja suositukset maaliyhdyskappaleiden toteuttamiseksi kaistaleen monoliittiselle pohjalle:

  1. Kun rakennat yksittäistä taloa - esimerkiksi maalaistaloa, on parempi suorittaa kuopan laitteiden kaivutyöt käsin.
  2. Tällä menetelmällä voit välttää maaperän louhinnassa tapahtuvat epätarkkuudet mekaanisin keinoin, jotka vähentävät merkittävästi kaivamisen loppuunsaattamista ja vähentävät säätiön tarvitsemien materiaalien kulutusta.
  3. Kaivon kaivauskauden aikana on tärkeää tarkkailla kaivon syvyyttä tarkasti, eikä kellarikerroksen syvyyttä ylitetä, koska maaperän myöhempi täyttö halutulle tasolle vähentää säätiön kantavuutta.

  Vihjeitä: Jos virhe tapahtui vahingossa, ja kaivannon syvyys ylitti vaaditun koon, on parempi aloittaa säätö nykyisellä merkillä.

  1. Kaivannon pohjan on oltava vaakatasossa (samassa tasossa) ja jopa ilman teräviä helpotuksia. Jos talon rakentaminen on rinteessä, kaivon pohja voi olla vaakasuorassa ja pystysuorassa osassa. Pystyalueiden tulee olla 45 ° kulmassa kuopan pohjan pinnalle.
  2. Ei ole suositeltavaa rakentaa vertikaalisia siirtymiä 90 ° kulmassa, mikä voi johtaa halkeamien muodostumiseen rakennuksen seinämien asennuksen aikana.
  3. Kaivannon alla oleva tuotannon syvyys määräytyy teipin syvyyden mukaan. Jos rakentaminen tehdään vakailla maaperillä, kirjanmerkin syvyys on hieman suurempi kuin maaperän jäädyttämisen indikaattori valitulla alueella.
  4. Louhinnan hyväksyttävä leveys (seinämän paksuus) on 50 cm, mutta koko korkuista ei ole tarvetta kestää tätä kokoa, säätöalueen yläpuolella olevaa osaa voidaan kaventaa arvoon, joka vastaa tulevien seinien paksuutta.

  Betonityö

  Louhintatyön jälkeen järjestämme murskaavan kiven hiekan pohjan kaivannon pohjasta, joka läsnäolollaan murtaa veden virtauksen kapillaarimekanismit pohjaan ja suojelee rakennetta sen tuhoisilta toiminnoilta.

  • Monoliittinen raudoitettu betoni on tehty muottirakenteella, jossa on vahvistusta ja johdin, jonka halkaisija on 6-12 mm.
  • Muottien koostumus koostuu tavallisesti leikattujen leikkuulaitteiden valmistuksesta.
  • Valmistamme vahvistuskeskukset omilla kädillä rakennustyömaalla lujitettavaksi kehitetyn projektiasiakirjojen mukaisesti.
  • Kun asennat kehyksiä muottiin, älä unohda asentaa niille sulautettujen osien lieriömäistä muotoa, kun asennat laitoksia (jätevesi, vesi jne.).
  • Kaivon ympärillä, sisältäen sisäiset kantavat seinät, asennamme suojamitat. Vahvistamme muottisuojukset ja jatkamme betoniseoksen kaatamista.

  Vihje! Betonin seos on parempi järjestää laastiradalle. Koska betonityöhön on valettava, betonilla on oltava tarvittava liikkuvuus ja plastisuus. Käyttämällä jäykkiä betoniseoksia, on vaikea sijoittaa betonia muottiin syvällä värähtelijällä.

  • Useimmiten vahvikepalkit sijaitsevat lujittavan häkissä, sitä joustavampi betoniliuoksen on oltava.
  • Muottiin kaadettu betoni tiivistetään metallisella tapilla manuaalisesti (bajonetti) tai syvällä värähtelijällä.
  • Annamme säätiölle aikaa kovettua, ja seuraavana päivänä poistamme muottipesän. Ennen kuin aloitat seinien rakentamisen, sinun on annettava monoliittinen säätiö saada tarvittava voima, ja tämän vuoksi sinun on varmistettava betonin kovettumisen asianmukainen hoito.

  Betonipohjan kunnon hoito-ohjeet:

  • betonipinta 2-3 kertaa päivällä ja viikolla, on tarpeen vettä;
  • kohotetuissa lämpötiloissa ja tuulisella säällä pinnan on peitettävä märällä lautalla tai matolla;
  • 7 vuorokauden kuluttua on tarpeen kuivata betoni 2-3 päivän ajan lisärakennustöiden edellyttämälle lopulliselle lujuudelle.

  Pohja vedeneristys

  Säätiön maanalainen osa suojaa pystysuoraa vedeneristystä. Jos rakenteilla oleva rakennus ei ole asuinkerrostalattiaa, mutta vain maanalainen, voidaan vedenpitävyys tehdä kumitiivisteellä 2-3 kerroksella betonipohjan koko kehällä.

  • puhdista perusteellisesti juuttuneen maan pinta ja betonin jäänteet;
  • pohjamaalataan pinta alukkeella (mastin ja liuottimen seos);
  • harjan tai rullan avulla levitä pinnan päälle kerrosmastia;
  • annamme vedenpitävän koostumuksen kuivua ja samassa sekvenssissä sovelletaan seuraavia 2 kerrosta.

  Laitteen lopussa obmazochnoy vedeneristys, teemme täyttö sinus. Täyttöä varten käytetään saviä, joka sijoitetaan kellarisen sinusoireihin pinnan kerroksen kerroksen rammingin avulla.

  Toinen tärkeä elementti vedenpitävästä pohjasta on konkreettinen sokea alue rakennuksen ympärillä. Tätä varten: 70 cm: n leveydeltä seinistä ja 15 cm: n syvyydestä rakennuksen koko pituudelta, varustamme kaivannon.

  Täytämme tuloksena oleva alusta (kaivanto) neljäsosalla savi ja kompaktin se, jolloin muodostuu pieni kaltevuus seinistä. Hiekalle sekoitettu hiekkakerros levitetään savea pohjalle ja tiivistetään myös. Sitten tämä rakenne kaadetaan betonilla, jonka paksuus on 25-50 mm.

  Sokean alueen ympärysmitta kaltevuus on reunustettu kouruventtiilillä veden tyhjentämiseksi kellarin seinistä. Kouru voidaan tehdä betonista tai asbestiputkesta (leikataan pitkin).

  Rakennuksen valmistuttua ja alueen parantamista koskevien toimenpiteiden toteuttamiseksi sokea aluetta voidaan maisemoittaa päällystyslaatoilla ja asentaa standardin tyhjennysputkia.

  Ulkoseinät

  Voit työskennellä työn alla, sinun täytyy saada seuraava työkalu (katso kuva).

  Seinien asentaminen alkaa säätiön vaakasuoran vedeneristyslaitteen avulla. Tällöin kateaineen kerros asetetaan koko pituudelta. Kateaineen levyt asetetaan marginaalilla - hieman ulkonevat rakennuksen seinien poikki.

  Ensimmäiset alkavat asettaa kulmakappaleet 90 ° kulmaan toisiinsa nähden. Ja sementtilaastin telineiden, lankojen, neliöiden ja paksuuden avulla ne asetetaan oikealle tasolle, mikä määrittelee tulevien muurausseinien laadun.

  • Sitten kulma-aukkojen väliin ne venyttivät johto-laiturin, joka toimii ohjeena seuraavien tuotteiden asentamiseksi. Toistamme tämän menettelyn jokaisen seuraavan rivin laskemisen alussa.
  • Teemme sementti - hiekkiliuoksen sementtimaksun. Lohkot asetetaan tyhjiin alas.
  • Kaikki seuraavat sarakkeet muurattujen lohkojen päälle suoritetaan päällekkäisillä pystysuorilla liitoksilla, jotka ovat edellisen rivin muuraus.
  • Joka kolmanneksen rivin jälkeen suoritetaan muurausraudoitus vahvistamalla Ø 8-10 mm koko pituudelta.
  • Ankkuri sopii liuoksen uriin. Venttiilin urat leikataan "hiomakoneen" kautta.
  • Neljännessä rivirakenteessa korotetaan ikkuna-aukot ja jatkamme työntömallia ottaen huomioon ikkunoiden aukkojen mitoitusmitat.
  • Kun ikkunan aukot ovat saavuttaneet suunnittelukorkeuden, asennamme ikkunoiden ja oviaukot aukkojen yläpuolelle (tavallisesti ikkunan ja oven aukkojen korkeus on samalla tasolla).
  • Puserot voidaan ostaa standardin mukaan, ja voit tehdä työmaalla omia käsiäsi. Puserot teräksisestä kulmasta, jossa hyllyt 100x100 mm näyttävät edullisemmilta.
  • Jäähdyttimien asentamisen jälkeen asetamme vielä kaksi riviä lohkoa ja jatkamme vahvistetun hihnan laitetta ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyden alla ja katon sähkölevyn kiinnittämiseksi.

  Lujitushihnan laite koostuu seuraavista toimista:

  • neulottu vahvikekoko;
  • laitamme sen seinien pinnalle koko rakennuksen pituudelle;
  • kiinnitä silmukat kiinnityslautan kiinnittämiseksi siihen;
  • asennamme ja kiinnitetään muottisuojukset;
  • kaada betonia muottipesään.

  Maalaistalon päällekkäisyystuote keraamisista betonilohkoista

  Toisen asuinkerroksen päällekkäisyydet tehdään betoniteräksillä.

  Aloittaaksesi työn, sinun tulee tutustua projektin dokumentaatioon ja tutustua lattiapaneelien asentamisen tekniseen karttaan. Tässä asiakirjassa kuvataan yksityiskohtaisesti levytaskujen järjestys ja esitetään graafisessa muodossa päällekkäisyyden suunnitelma.

  Levyjen asentamista varten tarvitset nosturin ja kaksi avustajaa (sertifioidut nosturityöt).

  Lattiapaneelit on asennettu sementti - hiekkalaastiin, joka ei ole alempi kuin M100, ja tuki on monoliittista vahvikenauhaa. Luurintahihnan paneelin tuen määrä on 150 mm.

  Lattialaattoja asennettaessa on tarpeen seurata laastin paksuutta. Toisen kerroksen lattian pinnan tulee olla tasainen ja kaikki levyt on asennettava samalle tasolle.

  Kattolaitteen mökki kotiin

  Tarkoituksen mukaan katto on yksi rakennuksen pääsuoja-elementeistä. Katto, toisin kuin muut rakennusrakenteet, altistuu useimmiten kaikenlaisille luonnonilmiöille.

  Siksi kattojen on täytettävä kaikki turvallisuusvaatimukset, lujuus, lämpö ja vedenpitävyys, ja katon materiaalien on oltava höyryjä kestäviä ja säteilytys- ja kemikaalisuojia.

  Maatilan katto koostuu seuraavista rakenneosista:

  • mauerlat;
  • orret;
  • häkki;
  • katto (kattopäällyste);
  • kiristys, tukijalat, telineet (lisäelementit).

  Mauerlat on puupalkki, jonka leikkaus on 10 x 12 cm, tai alhaalta hakattu lokero. Tämä rakenneosa toimii tukena kattopalkkeille ja katon kuormituksen yhtenäinen jakautuminen rakennuksen ulkoseinille.

  Kattot - tämä on katon tärkein tukirakenne, jossa kaikki luonnonilmiöihin liittyvät kuormitukset otetaan huomioon: lumi, sade, tuulenpuuska jne. Säleiden valmistukseen tarkoitetun puun on oltava laadultaan laadukasta eikä siinä saa olla vikoja: madonreikiä, solmua, roskaa, halkeamat osien nivelissä.

  Harjojen osan koko lasketaan ottaen huomioon niiden pituus ja niiden välinen määritetty aikaväli.

  Harjat on kiinnitetty voimalevyyn ja rakenteen yläosa on liitetty harjan kattoelementtiin. Kattorungon asennusta täydennetään räystäskehyksen laitteilla, telineiden pystyttämisellä ja kattolevylaitteella. Sorvauksen rakenne riippuu katemateriaalista, ja se voi olla kiinteä tai välein.

  Maatilan katto on suuri sateenvarjo, joka suojaa rakennuksen rakennetta sademäärästä. Onko katosi vahva ja kestävä riippuu materiaalista, josta pinnoite on tehty.

  Ja seuraava katon kestävyyden takaava tekijä on sen ammatillinen rakenne. Jokainen katon tyyppi täyttää muuttumattomat säännöt ja menetelmät laitteen peittoon.

  Harkitse laitteen pöydän katto metallista (katso kuva):

  1. Katteen sisäosa on ullakolla, ommeltu laudalla tai OSB-levyillä (analoginen lastulevy, mutta parempi).
  2. Sitten mene katolle ja aukkojen välissä raitoja kiinnitetty höyrysulku. Parobaryer (hydrobarrier) - synteettinen, lujitettu kalvo, joka suojaa kattoa tiivistymisestä ja mahdollisesta veden sisäänpääsyn rakenteesta.
  3. Höyrysulun päällä eristävät matot.
  4. Jälleen sulje hydrobarrier.
  5. Kontrobreshetka - 40x40 mm: n palkin paksuus, ja sitä käytetään ilmanvaihto-aukon ja vedenpitävän kalvon kiinnittämiseen.
  6. Puutavaran kattotuolilla 50x50 mm kiinnitämme laatikon metallilevyjen asentamiseen. Kelapalkin välinen etäisyys - 350 mm.
  7. Levymateriaalin asennus ja kiinnitys alhaalta ylöspäin. Metallin kiinnitys koriin suoritetaan käyttämällä kattoruuveja.
  8. Valmistamme kattoasennuksen asentamalla harjanteen.

  Maaseudun ulkokoristelu

  Solukerrakenteesta johtuen laajennetun savibetonin lohkoilla on monia positiivisia ominaisuuksia, mutta tämän rakenteen ansiosta ne eivät voi olla pitkään, mutta seinien pinnan viimeistelyä ei tarvita lisäaineilla. Alla tarkastelemme edullisempia ja siksi perinteisiä julkisivujen ulkoseinämiä.

  Maalaistalon ulkoseinien lämmitys ja koriste maalaus

  Ulkopuolella taloa eristämällä ja koristetulla maalaamalla ulkoseinät suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  1. Puhdistamme seinät liuoksen pölystä ja jäämistä.
  2. Seinien pinnan pohjustus.
  3. Kiinnitä polystyreenilevyt tai mineraalivillaeristys erityisellä liimalla ja etupylväällä ("sienet").
  4. Kittien avulla julkisivuverkko kiinnitetään eristyksen pinnalle.
  5. Seinien kiinteä kitti etureunassa.
  6. Hieno julkisivujen seinämien pinta hiontaverkoilla tai hiomakoneella.
  7. Seinien pohjustus hiomisen jälkeen.
  8. Seinäpinnan yksinkertainen värjäys tai koristeellinen kipsi.

  Rakennuksen julkisivun laite koristepaneeleista

  Talon ulkokoristelu voidaan vielä tehdä koristeellisilla paneeleilla (sivuraide):

  1. Standardi-metalliprofiilin asennus seinälevyjen kiinnittämiseksi on asennettu rakennuksen julkisivun seiniin.
  2. Pystysuoran profiilin välein sopivat eristävät matot.
  3. Talon ulkoseinien koko pinta on peitetty synteettisellä vahvistetulla kalvolla.

  Tavallisen hydro-esteen sijasta tavanomaisen polyeteenikalvon käyttö on sallittua.

  1. Seinäpaneelien asennus (sivuraide).

  Vihjeitä: paneelien kiinnittämiseen tarkoitettu metallikehys on standardi julkisivun pinta-alasta riippuen, mutta yhdistävä muoviprofiili ja ulompi tai sisäkulma lasketaan erikseen; ottaen huomioon julkisivun suunnittelun ominaisuudet, niiden määrä voi poiketa tavanomaisista suosituksista.

  Yhteenvetona - sardeldi-betonilohkojen talo: hyvät ja huonot puolet sardelliittibetonin maatilan rakentamisesta ja käytöstä. Tämän materiaalin etuja käsiteltiin edellä, mutta haitat ovat sen huokoisessa rakenteessa.

  Ja tärkein haittapuoli - kyvyttömyys käyttää materiaalia ilman ulkopintaa, kuten pitkäaikaisessa kosketuksessa ulkoiseen ympäristöön, se kaatuu.