Kuinka betonisekoittua betonia betoni sekoittimessa

Betonin valmistus betonisekoittimessa, jos on tarpeen saada aikaan merkittäviä määriä, joita on vaikea valmistaa manuaalisesti kourussa, ja erikoistuneiden tehtaiden tilaamattomuus tai viivyttäminen erikoistehosteissa, jotka toimitetaan autosekoittimilla mistä tahansa syystä, on ainoa järkevä ratkaisu. Korkealaatuisen betoniseoksen saamiseksi on tarpeen tutustua betonisekoittimen käyttöä koskeviin ohjeisiin ja noudattaa tarkasti komponenttien mittasuhteita.

Betonin sekoituslaitosten lajikkeet ja toimintaperiaate

Betoni suoraan rakennustyömaalla valmistetaan kahdessa eri sekoittimessa:

 1. Pakotettu toiminta. Rakenneosien sekoittaminen suoritetaan kiinteästi asennettuihin rumpuihin, akselin päälle kiinnitetyillä metalliterillä. Tällaiset massiiviset laitokset tarjoavat korkean sekoitusasteen laadullisen seoksen saamiseksi. Yksittäisessä rakentamisessa kotiteollisuuden käsityöläisiä käytetään kuitenkin harvoin seuraavista syistä:
  • tarve käyttää vain pieniä fraktioita;
  • laitteiden ja varaosien korkeat kustannukset korjausten vuoksi;
  • voimakas moottori;
  • kuljetukset edellyttävät erityisiä kuljetus- ja nostomekanismeja purkamiseen ja asennukseen;
  • valmiiden seosten monimutkaisuus.
 2. Gravity sekoittimet. Päärynä muotoinen säiliö on kiinnitetty runkorakenteeseen pyörimismahdollisuudella ja eri paikkojen miehityksellä suhteessa horisonttiin. Kun rumpu pyörii, komponentit tarttuvat kiinteisiin teriin sen sisällä ja liikkuvat säiliön kehän ympäri, joka on kaltevassa asennossa. Kun ne saavuttavat huippupisteen, ne putoavat alas oman painonsa alle, ja ne tarttuvat taas terät. Tämä sykli toistuu monta kertaa. Säiliön täyttämiseen ja purkamiseen valmiin seoksen säiliössä on melko suuri reikä. Betonisekoitin on varustettu omalla käyttölaitteellaan ja sillä on pieni koko ja paino. Useimmissa malleissa on pyörät helpottamaan liikettä, mikä tekee asennuksesta liikkuvan. Komponenttien sekoittaminen tapahtuu laadullisesti vähemmän kuin ensimmäisessä betonisekoittimessa, mutta vaadittu laatu on täysin varmistettu tekniikan noudattamisen mukaisesti.

Tällaiset asennukset ovat käteviä valmistetun seoksen kuljetuksessa, sekoittamisessa ja purkamisessa, jolle on ominaista kohtuulliset hinnat laitteille ja varaosille. Korjaus on yksinkertainen toteutus ja useimmissa tapauksissa nopea suoritettava.

Kaikki tämä on houkuttelevaa kodin käsityöläisille ja aiheuttaa tällaisten sekoittimien laajan jakelun, ja ensimmäistä tyyppiä käyttävät pääasiassa vain ammattilaiset.

Käytettyjen materiaalien vaatimukset

Betonin valmistukseen tarvitaan seuraavat materiaalit:

 1. Portland-sementtilajit 300 - 500 tonnia, mitä korkeampi on, sitä pienempi on haluttu palkkaluokka. Ostaessasi materiaalia on tärkeää ottaa huomioon seuraavat vivahteet:
  • tuotantoaika, sementin laatuvaatimukset varastoinnin aikana vähenevät 2 kertaa;
  • säilytysolosuhteet, materiaalin on oltava crumbly ilman kokkareita eikä kosteaa;
  • pussit on merkittävä valmistuspäivällä, merkinnällä ja lisäaineiden prosentteina tai niiden puuttuessa;
  • M400-sementtien hankinta on suositeltavaa.
 2. Jauhetut kivijalat ≤ 20 mm. Edullisesti pienemmät elementit, joiden koko on suurempi, mikä heikentää seoksen sekoittamista ja helpottaa munimista. Paras laatu tuottaa graniittia, vähemmän soraa ja alhaisinta kalkkikivihiekkaa. Suurin vahvuus saadaan kuutiomuutoksista, sileä muoto heikentää liuosten lujuusominaisuuksia. On tärkeää, ettei saastumista ja pölyä ole, joten on suositeltavaa puhdistaa materiaali seulomalla hienojakoisten verkkojen läpi ja poistamaan pöly pesemällä.

Volyymipainon pienentämiseksi käytetään usein savirautahiukkasia, jonka hiukkaskoko on enintään 5 mm.

 • Hiekkaa käytetään uralla, ei joessa. Ensimmäinen on karkeampi, mutta siinä on saviepäpuhtauksia, joten hiekka on siivilöity tai pestävä ennen käyttöä, ei saa olla sivelöitä ≥ 3 cm, kasvien hiukkasia, siltoja, kiviaineksia ja lasia sisältäviä pölyä. Hiekan on oltava kuiva, kosteuspitoisuus on <1%. P
 • Vesi, joka ei sisällä orgaanisia epäpuhtauksia, happoja, öljyjä ja emäksiä. On suositeltavaa käyttää juomavettä ilman laboratoriotutkimuksia.
 • Erityiset lisäaineet: pehmittävä, pakkasneste ja monet muut.
 • Kun ostat valmiita kuivaseoksia, jotka ovat laajalti saatavilla markkinoilla, sinun on kiinnitettävä huomiota lisäaineiden läsnäoloon niiden koostumuksessa, vaikutukses- saan ja noudatettava tiukasti suljettavan veden määrää koskevia suosituksia.

  Betonin sekoittamisen osuudet betonisekoittimessa

  Korkealaatuisten ratkaisujen saamiseksi on välttämätöntä tarkkailla sekoitettujen komponenttien osuuksia. Teknisessä kirjallisuudessa tarvittavat suhteet ilmoitetaan kiloina, litroina, prosentteina tai osina.

  Arvot annetaan materiaaleille kuivassa tilassa. Rakennustyömaalla on kätevää täyttää komponentit mittataskuilla, joten on suositeltavaa punnita vakiovarusteet, joiden kapasiteetti on 10 litraa. Tätä ennen betoniseosta sekoitetaan betonisekoittimessa, minkä vuoksi kunkin komponentin koko kauhojen määrä määritetään yhdelle kielekkeelle.

  Joten erää varten, mitä useimmin käytetään kotona B20 betonia sementti M400, tarvitset keskimäärin:

  • kaksi sementtiä
  • 8 m graniittiromu
  • 4-d urahiekka
  • ja ämpäri vettä.

  Sementtiä M500 käytettäessä tällainen suhde olisi luokka B25.

  Pehmitettävät aineet imevät noin 50 grammaa, joita varten voi käyttää tavallista laukauslasia. Merkkiyhdisteiden sijasta käytettiin tavanomaisia ​​astianpesuaineita. Jäätymisenestoaineiden lisäaineet voidaan korvata tavallisella pöytäsuolalla, mutta vain betoniseosten levittämisessä lujittamattomissa rakenteissa. Suolaa otetaan ≤ 5 painoprosenttia sementtiä kohden. Markkinoilla on erikoistuotteita, jotka yhdistävät pehmittimen ja huurteisen lisäaineen ominaisuudet. Esimerkiksi kryoplasti tai analogit, tarvittava lisäaineiden määrä on esitetty oheisissa ohjeissa.

  Kuinka betonisekoittua betonia betoni sekoittimessa

  1. Betonisekoittimen asentaminen tasaiselle vaakapinnalle, jossa jalat ja pyörät kiinnitetään luotettavasti niin, että työprosessissa syntyvät dynaamiset kuormat eivät voineet liikkua tai kaataa sitä.
  2. Seoksen sopivan koostumuksen valinta.
  3. Materiaalien valmistus hiekan hiekoituksella ja murskattujen kivien pesu pilaantumisesta. Kuivausosat.
  4. Seoksen tarttumisen vähentämiseksi astian ja terän seinämiin kaadetaan vettä sementillä ja hiekalla ja rumpua vieritetään jonkin aikaa kiinni seoksesta koostumukseen. Siksi ensimmäisessä erässä hiekan ja sementin määrä kasvaa 10%. Seuraavissa erissä määrätyt arvot säilytetään.
  5. Yksikön sisällyttäminen ja ainesosien lastaus. Komponentit ladataan niiden tiheyden, ensin murskattujen kiven, hiekan, sementin ja veden lisäaineiden vähentämiseksi. Täyden kuormituksen jälkeen sekoitetaan 2 - 3 minuuttia. Lisää aikaa voi johtaa komponenttien kerrostumiseen ja työn tuottavuuden heikkenemiseen. Betoniseoksen tulisi saada koostumuksen tasaisuus, rasvapitoisuuden näkyvyys ja värin yhtenäisyys. Kun sekoitat, et voi muuttaa päärynän kaltevuutta, lähellä sitä taivuta ja työnnä työkaluja tai käsiä siihen.
  6. Betonin plastisuuden tarkkailu, jonka päärynä hieman leantaa ja pieni määrä valmiista seoksesta kaadetaan venytykseen tai kottikärryyn. Seoksessa lapio teki useita kylkiluut. Normaalin muoviteetin indikaattori on sen muodon pitäminen rintakehässä jo jonkin aikaa.
  7. Betonin purkaminen ämpäriin kallistettaessa rumpua sen kiertämisen aikana.
  8. Sammuta laite.
  9. Säiliön puhdistaminen huuhteluvedellä, johon lisätään soraa soraa.

  Tärkeä kysymys: Kuinka puhdistaa betonisekoittimen pakastetusta betonista? Jos jostain syystä tämä on tapahtunut, voit käyttää seuraavia menetelmiä:

  • mekaanisesti lapioineen, erikoisrajoittimet, metalliharjat hiomakoneilla. Lisää tehokkuutta lisäämällä vettä. Suureita virtoja leikataan taltalla, hauras pienet pinnat pestään smash-kankaalla;
  • hydrauliset menetelmät tehokkaan vedenpaineen aikaansaamiseksi erityislaitteiden avulla (Karcher tai paloletku);
  • erityiset kemikaalit, jotka liuottavat kovetetun betonin: Lugato, Barracuda, Himfrez, Bio Decap Beton Guard, Divinol Mischerschutz Spezial. Huumeet laimennetaan vedellä mukana olevien ohjeiden mukaisesti, kaadetaan rummulle ja sekoitetaan 15 minuuttia. Voit käyttää vanhaa todistettua menetelmää - käytä 10-prosenttista suolahapon liuosta, mutta sinun on oltava varovainen, sinun ei tule saada liuosta iholle.

  Puhdistuksen jälkeen säiliö huuhdellaan huolellisesti vedellä.

  Kuinka monta kuutioa betonia voit sekoittua betonisekoittimella päivässä? Se riippuu betonisekoittimen kapasiteetista ja etäisyydestä betonin siirtämiseen. Sekoittimeen, joka on enintään 200 tonnia litraa, se on keskimäärin noin 5 m3. Laskenta on yksinkertaista - betoni on sijoitettava rakentavaan enintään 1 tuntiin ennen betonisekoittimen purkauskenttää.

  Betonin valmistus betonimyllyssä

  Kuinka tehdä konkreettinen ratkaisu konkreettisessa sekoittimessa?

  Jotta betonisekoitetta valmistettaisiin oikein kotona, on tärkeätä paitsi tarkkailla komponenttien mittasuhteita ja niiden valmisteluohjeita, myös saavuttaa mahdollisimman yhtenäinen. Kun omia käsiä vaivautetaan tavanomaisessa säiliössä, on vaikea saavuttaa haluttu yhtenäisyys, jotkut hiutaleet pysyvät kuivina. Nämä ongelmat jätetään kokonaan pois, kun betonia valmistetaan betonisekoittimessa. On suositeltavaa vaivaa se mekaanisesti, kun kyseessä on suuri työmäärä: kun kaatetaan säätiö tai tasoitus, rakennusten rakenteet, päällystysreitit, aidat.

  Uskotaan, että betonisekoittimen käyttö mahdollistaa 40% vahvemman ratkaisun kuin manuaalisessa valmistuksessa. Automaation lisäetuna on ajan säästö ja prosessin monimutkaisuuden huomattava väheneminen tarkkailemalla oikaistua toimintasuunnitelmaa, erä kestää useita minuutteja.

  Omien valmisteiden betonin koostumus sisältää: sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä ja vettä, joskus modifioivia lisäaineita lisätään tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi. Saapuvien ainesosien laatu riippuu seoksen lujuudesta, jäätyvyydestä, vedenkestävyydestä ja ominaisuuksista. Raaka-aineet on valittava huolellisesti ja valmistettava ennen niiden lataamista sekoittimeen. Sementille asetetaan erityisvaatimuksia, betonia tulee vaivata korkealaatuisista laatuluokista, jonka kalsiumsilikaattipitoisuus on alle 80%. Mitä uutta sideainetta, sitä parempaa ei ole suositeltavaa ostaa aikaisintaan 2 viikkoa ennen työn aloittamista. Älä käytä kosteaa, merkitsemätöntä tai kovettua sementtiä.

  Laadun laadun valmistelu edellyttää kuivaa ja puhdasta hiekkaa, ilman savea ja roskia. Fraktioiden optimaalinen koko on 1,5 - 5 mm, ihanteellinen - välillä 1-2. On suositeltavaa seuloa rakentamisen seulan läpi ja kuivata. Kaatopaikat, jotka ovat alle 1 mm, heikentävät tarttuvuuden laatua ja lujuutta, on parempi ostaa jokikvarsi tai keinotekoinen raskas hiekka. Jälkimmäisessä tapauksessa betonin vakavuus kasvaa, mikä rajoittaa sen käyttöä kaatopaikkojen lattiaan.

  Optimaalisen suuren murto-osan täyteaineen katsotaan olevan suurten kivien sora tai murskattu kivi. Ostaessasi kiinnitetään huomiota hajujen ja jakeiden koon, jotka on ilmoitettava ohjeissa. Ennen työn aloittamista ne pestään ja kuivataan, suuret roskat poistetaan.

  On suositeltavaa vaahdittaa betonia karkealta karkealta murskattua kiveä erikokoisilta, aukkoja ei voida hyväksyä. Vettä käytetään puhdas ja juominen, ilman emäksisiä tai happamia sulkeumia, ei ole toivottavaa ottaa se joelta tai järvestä. Erityistä mainintaa ansaitsevat lisäaineita betonin vaatimusten mukaan, koostumus sisältää:

  • Sammutettu kalkki (fluff), mikä lisää liuoksen työstettävyyttä (mutta pienissä osuuksissa, muuten vahvuus vähenee).
  • Pehmittimet - virtaavuuden lisäämiseksi.
  • Lisäominaattorit, jotka antavat adheesiota alhaisissa lämpötiloissa tai ylimääräisessä kosteudessa.
  • Vahvistava lisäaine.

  Ainesosien suhde

  Suhde valitaan laastin käyttötarkoituksen perusteella. Lajikkeita, joiden vähimmäisvoimakkuus on käytetty täyttöpohjan täyttämiseen tai tilapäiseen muottiin. Kestävät rakenteet, joilla on odotetut raskaat kuormat, on välttämätöntä valmistaa betoniseos, joka ei ole alempi kuin M300, mikä merkitsee M400: n Portland-sementin ja kovan kiven murskatun kiven valintaa. Perusmittayksikkö on sideaineen mittari, on parempi, että siihen ei lisätä yli 50% nestettä. Suosituimmat mittasuhteet ovat käytännössä 1: 3: 6: 0,5 (sementti: hiekka: täyteaine: vesi vastaavasti).

  Betonisekoittimen vakiotilavuus on 180 litraa, koska työkyky on asetettu kulmaan, ei ole suositeltavaa ladata yli kolmasosaa (vapaan tilavuuden tarkka arvo ilmoitetaan ohjeessa). Toisin sanoen M400: n vahvuuden omaavan liuoksen valmistamiseksi edellä mainittujen mittasuhteiden siirtämiseksi painoluokkaan tarvitaan vähintään 14 kg sementtiä, 42 hiekkaa, 84 soraa ja 7 litraa vettä. Tuotos on noin 60 litraa tai 147 kg viimeisteltyä betonia. Betonia ei ole suositeltavaa sekoittaa, kun sekoitin on ylikuormitettu, mutta liuoksen roiskumisen lisäksi osa komponenteista ei ehkä sovi, mikä johtaa mittasuhteiden rikkomiseen.

  Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
  Kaikkien täytyy tietää!

  Toimet ovat seuraavat:

  1. Komponenttien valmistus.
  2. Betonisekoittimen asennus.
  3. Lastaus.
  4. Sekoittaminen, lisäaineet.
  5. Betonin purkaminen.
  6. Siivousvälineet ja työkalut.

  Käytännöllisyyden vuoksi kaikki osat sijoitetaan betonisekoittimen lähelle (tämä on välttämätöntä itsenäiselle työstölle). Sekoita liuoksen tulee olla määritellyllä alueella sileällä pinnalla. Sekoittajan akselin vääristyminen johtaa terojen vaurioitumiseen ja epätasaiseen sekoittumiseen. Siksi laitteiden mukana suljetut palkit, kumipallot tai muuntyyppiset tiivisteet tulee jatkaa työskentelyä tarkistuksen jälkeen vaakatasossa vähintään kahdessa suunnassa.

  Tärkeä tekniikan merkitys on lastauskomponenttien järjestys betonimyllyyn. On olemassa useita lausuntoja siitä, miten valmistetaan konkreettisesti oikein, erityisesti silloin, kun sekoitetaan omiin käsiisi, erillisessä säiliöhiekassa ja suurella osittaisella täyteaineella yhdistetään etukäteen, jotta vältytään liimautumiselta. Betonisekoittimen käyttö eliminoi tämän ongelman, mutta kaikkien materiaalien laadukkaan tarttumisen vuoksi on noudatettava tiettyä asennuskuviota.

  Ensinnäkin vettä kaadetaan kulhoon, sitten sementin, hiekan ja raunioiden osia, pehmittimiä ja lisäaineita viedään viimeiseksi. Yksittäisten ainesosien välilehtien välillä, jotka odottavat tiettyä ajanjaksoa - 1-2 minuuttia. Noin 10-15% vettä ja sementtiä jätetään myöhemmin ja lisätään halutun sakeuden saavuttamiseksi sementtihyytelöön.

  Liuoksen viipymäaika sekoittimessa on rajoitettua, sääntöjä ohjaa GOST 7473-94. Sekoituksen vähimmäiskesto riippuu W / C: n osuudesta ja se on:

  • pakotetuille sekoittajille - 50 - 120 sekuntia;
  • painovoimaisesti - 60 - 150.

  Betonia, jossa on huokoisia aggregaatteja, tulisi vaivata vielä pidempään, ja aikaa lisätään myös betonisekoittimille, joilla on suuri tilavuus. Kun kaikki osat on ladattu, betonisekoittimen kulho pyörii noin 2 minuuttia. Tästä johtuen kosteuden haihtumisvaara ja betonin muovautumisen vaara kasvavat. Jätä ratkaisu sekoittimessa ei voi, se johtaa raskaan jakeen poistamiseen ja laskemiseen pohjaan. Siksi betoni on täysin purettu ja, mikäli laitetta ei enää tarvita, se pestään. On suositeltavaa valmistaa muotti- tai valualueet etukäteen.

  Nuannaa ja vinkkejä

  1. Kiillotusbetonisekoittimessa ei saa käydä lapioita, mutta ei ole suositeltavaa taipua sen päälle.

  2. Älä sekoita betonia yli 5 minuutin ajan.

  3. Sementin ja täyteaineen laadun tarkastamiseksi sekä mittasuhteiden osalta on parempi valmistaa testiseos vaivaamaan.

  Betonin valmistuksen tekniikka betonisekoittimessa

  • Sekoittajien tyypit ja toiminnan periaate
  • Työkalut ja materiaalit
  • Kirjanmerkin koostumuksen määrittäminen
  • Työn suoritus

  Betonituote betonisekoittimessa on ainoa kohtuullinen tapa päästä tilanteeseen, jossa tulevan kaadon tilavuus on liian suuri seoksen valmistukseen kourussa eikä ole mahdollista syöttää sitä betonikuorma- kuorma-autosta.

  Suuri määrä tulevaa kaatamista on suositeltavaa käyttää betonisekoittimen laastin valmistukseen.

  Jatkuvan tarjonnan ja oikean osuuden varmistamiseksi kannattaa kuitenkin tutustua tämän mekanisoinnin keinojen työskentelyn perusteisiin.

  Sekoittajien tyypit ja toiminnan periaate

  Betonin valmistamiseen sen kulutuspaikassa käytetään yhtä tyyppiä olevia laitteita. Suoran toiminnan konkreettisessa sekoittimessa komponentit sekoitetaan kiinteään säiliöön, jossa on pyörivät terät. Tällaiset mallit antavat suuren sekoituksen tasaisuuden kovien liuosten valmistukseen yhdessä pienikokoisten aggregaattien kanssa. Näitä massiivisia yksiköitä käytetään laattojen ja erilaisten muurauskivien valmistuksessa. Rakennustöissä työskentelyä varten ne eivät ole liian sopivia.

  Laitteen betonisekoittimen kaavio.

  Tässä käytetään muita laitteita. Painovoimasekoittimet ovat pyörivä päärynä- tai sylinterimäinen rumpu, jossa on aukko komponenttien lataamiseen ja valmiin tuotteen toimittamiseen. Kapasiteetti asetetaan runkoon ja se on varustettu omalla käyttölaitteella ja terillä. Rummun akseli pystyy käsittelemään eri paikkoja suhteessa horisonttiin prosessin painovoiman käyttämiseksi.

  Komponenttien asettaminen ja sekoittaminen suoritetaan kaltevassa asennossa. Telat rummun pyörimisen aikana tarttuvat sisältöön, joka katkeaa jälleen ja laskeutuu. Tämä on prosessi, jossa molemminpuolinen tunkeutuminen ja materiaalien sekoittaminen.

  Toimintaperiaatteen lisäksi sekoittajia jaetaan tilavuuden mukaan. Ne tulevat erittäin pienistä, 60 litran pienikokoisista laitteista melko tuottaville yksiköille, joiden tilavuus on enemmän kuin kuutio. Passport-arvo ilmaisee ladattujen komponenttien määrän. Sementin maidon sekoittamisprosessissa täytetään hiekkakerrosten väliset tyhjät tilat ja tämä seos asetetaan suuren täyteaineen jyvien väliin. Lopullisen liuoksen saanto on kolmannes vähemmän kuin kirjanmerkin määrä.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Työkalut ja materiaalit

  Betonin valmistukseen tarvitaan pieni määrä materiaaleja ja vakiovarusteita.

  Työkalut sementtilaastin valmistukseen.

  • betonisekoitin;
  • lapio;
  • kauhat;
  • kouru polttamalla taikinaa.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Kirjanmerkin koostumuksen määrittäminen

  Ennen työn aloittamista tarvitset reseptin tarvittavan koostumuksen seoksesta. Yleensä standardivirtausnopeudet annetaan kg. Sementtisekoittimien oikea lataus on tarpeen muuttaa litroiksi. Voit käyttää seuraavia taulukon arvoja:

  Paino 10 litraa materiaalia, kg

  Annetut arvot ovat kuivia aineita varten. Tarkkuuden parantamiseksi on parempi itsenäisesti punnita aggregaattien ja sementin 10-litran kauhat, sillä todelliset arvot voivat voimakkaasti riippua materiaalin raekokoa, kosteutta ja alkuperää. Ruoanlaittoon on kätevää käyttää ämpäriä litran merkinnällä. Riittää, että lasketaan kaikkien materiaalien kokonaisten kauhojen lukumäärä ja lisäysmäärä 1 välilehdelle.

  Betonielementin komponentit.

  Ensimmäisen sekoittumisen aikana puhtaassa sekoittimessa sementin ja hiekan määrä kasvaa 10%. Näin voit ottaa huomioon niiden kiinnittymisen seiniin ja terille. Seuraavissa välilehdissä tätä ei enää tarvita, ja normatiivisia mittasuhteita noudatetaan.

  On äärimmäisen tärkeää, ettei se ylitä tavallista vettä. Usein parantamaan sitkeyttä, haluan lisätä vielä lisää. Tätä ei missään tapauksessa pitäisi tehdä. Vesi-sementtisuhteen kasvattaminen heikentää tulevaisuuden rakenteen vahvuutta.

  Löytyneiden betonien vaivaamiseksi he haluavat käyttää klassista reseptiä: 2 osaa sementtiä, 4 osaa hiekkaa, 8 osaa raunioista ja 1 osa vettä sekoittuu tilavuusfraktioihin. 400-merkin sementin kanssa tämä seos on lähellä betoniluokkaa B20 ja 500-asteen sementin seos nousee B25: een.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Työn suoritus

  Ennen häiriötä on valmistauduttava laitteeseen. Betonisekoitin asennetaan tasaiselle ja vaakasuoralle pinnalle. Kaikkien sen jalkojen ja pyörien on pysyttävä tukevasti alustalle. Tällöin työn prosessissa syntyvä värähtelykuorma ei kykene kumoamaan sitä, ja taajuusmuuttaja, joka on suunnitteluasennossa, kestää kauemmin.

  Betonin valmistus betonimyllyssä.

  Komponenttien optimaalinen järjestys on kaikkien kuivien materiaalien tasainen syöttö, jonka jälkeen kaadetaan vettä. Betonisekoittimessa tällainen algoritmi ei kuitenkaan ole hyvä. Käytännössä toimi eri tavoin. Pieni määrä vettä kaadetaan, sitten järjestyksessä, sementtiä, hiekkaa, raunioita ja loput vettä. Tämä suojaa rummun ja käyttöyksikön.

  Betoninvalmistustekniikka betonisekoittimessa mahdollistaa kunkin erän sekoittamisen 1,5 - 2 minuuttia. On kokeiltu, että tämän välin pienentäminen johtaa huonolaatuiseen sekoittumiseen, ja lisäys heikentää tuottavuutta ilman laatumerkkien lisäämistä ja voi jopa johtaa ratkaisun erottamiseen.

  On tärkeää tarkkailla kulhon passi-kulmaa. Ei tarvitse pyrkiä pitämään sitä lähemmäs pystysuoria täydellisempään kuormaan. Tämä heikentää sekoitusolosuhteita. Riittämätön kallistuskulma johtaa roiskumiseen sisällöstä.

  Oikean koostumuksen hyvin sekoitettu betoni näyttää olevan rohkea ja siinä on yhtenäinen likainen vihertävä väri.

  Kellertävien sävyjen läsnä ollessa täytyy jatkaa vaivaamista. Oikea betoni on helposti muovautuva lapio, ja sen pinnalla olevat kylkiluut säilyttävät muodonsa jonkin aikaa. Lopullinen koostumus heitetään pois rummusta kokonaan. Osittainen valinta vaikuttaa erän yhdenmukaisuuteen.

  Työn lopussa sekoitin pestään perusteellisesti. Tarttua betonia ei ole helppo poistaa. Tällöin laitteen purkaminen on välttämätöntä. Joskus epäilyttävät rakentajat, jotka ovat liian kiireisiä kotiin menemisen jälkeen, ratkaise ongelma yksinkertaisesti. Aamulla he panevat tiili taistelu rumpuun ja kytke se päälle. Näin voit puhdistaa kulhon, mutta tällainen betoni mikseri ei kestä pitkään aikaan. Tee siis kaiken ajallaan ja teknologialla.

  Betonin valmistus betonimyllyssä

  Betonin valmistus betonimyllyssä

  Betonin valmistamiseksi meidän on valmisteltava sementtiä sisältävä betoniseos. rauniot tai

  Gravitytyyppiset betonisekoittimet

  soraa, hiekkaa ja vettä. Kaikkien ainesosien on oltava sekoitettu perusteellisesti niin, että kokonaiset jyvät ympäröivät sementtipastaa. Tuloksena saamme homogeenisen massan. Tiettyjen tietojen mukaan betonin lujuus valmistettaessa betoniseosta betonisekoittimessa (betonisekoittimessa) on 40% korkeampi kuin sekoitettuna käsin. Lisäksi prosessin automaatio säästää paljon aikaa ja vaivaa.

  Betonisekoittimet on jaettu kahteen päätyyppiin:

  • gravitaatio - sekoitus pyörivässä rummussa. Rummun sisällä ovat kiinteät terät. Betoniyhdistelmä toistuvasti nousee ja laskee;

  Pakotettu betonibetoni

 • pakotettu toiminta - sekoitus suoritetaan pyörivillä terien avulla, jotka sijaitsevat kiinteän säiliön sisällä.
 • Gravitytyyppiset laitteet ovat pienempiä, ymmärrettäviä, vähemmän painavia, niiden hinta on suuruusluokkaa pienempi (jopa 10 kertaa). Samanaikaisesti betoniseoksen sekoittamisen laatu on paljon suurempi käytettäessä betonisekoittimia pakolliselta toiminnalta.

  Betonisekoittimen salaisuudet:

  • asennamme betonisekoittimen tasaiselle alustalle, tarvittaessa liitetään puiset alustat, kunnes saavutetaan vakaa vaakasuora asento;
  • kun rumpu (terät) käännetään lapion tai käden asettamiseksi - se on mahdotonta. Taivutus rummun päälle ei myöskään ole sen arvoista. Ja vielä - käytä suojakäsineitä - huolehtikaa itsestäsi;
  • jotta estetään betoniseos tarttumasta seiniin, ennen työn aloittamista "betonia" sekoitetaan pienellä määrällä sementin, veden ja hienojakoisen seoksen seosta;
  • täytä rumpu puoli karkeaa aggregaattia, täytä vedellä. Hiekkaa sementillä ja loput karkea aggregaatti lisätään pienissä osissa vähitellen;
  • jos mikseri on pienikokoinen, laita ensin hiekka, osa raunioista ja sementistä. Sekoita kuivat ainesosat, lisää vettä, sekoita, lisää jäännökset rikki;
  • jatkuva sekoittaminen betonisekoittimille, joissa on kalteva akseli - enintään 2 minuuttia, vaaka-akselilla - 1 minuutti. Ajastin alkaa siitä hetkestä, kun kaikki osat lisätään;
  • sekoitusajan lisääntyminen voi johtaa veden haihtumiseen ja betonimassan plastisuuden vähenemiseen. Lisätietoja sekoitusajasta artikkelissa "Kuinka kauan sekoitetaan betoni betonisekoittimessa?";
  • tarkistamme betonimassan valmiuden: voimme kallistaa rummun ja heittää pienen määrän seosta autoon; lapion selkäpuolella tehdään rivi kylkiluita; hyvällä betonilla on sileä ja tasainen pinta, ja harjanteet säilyttävät muodonsa eivätkä pudota;
  • jos tarkastuksen jälkeen on selvää, että betoni ei ole valmis, sitten se pannaan takaisin rumpuun ja sekoitetaan edelleen;
  • valmis kaatamaan betonia kottikärryssä;
  • Työn lopuksi kaada puolet kauhasta vettä betonisekoittimeen ja huuhtele hyvin. Vettä kaadetaan ja sitä käytetään seuraavassa erässä.

  Taulukossa olevien tietojen sekä artikkelin "Raskasbetonin reseptejä (koostumuksia)" koskevien tietojen avulla voit määrittää betonibetonin valmistukseen käytettävien kuivien komponenttien mittasuhteet.

  Betonin valmistus betonisekoittimessa toimimme oikein ja turvallisesti

  Ensisilmäyksellä vaikuttaa siltä, ​​että sekoituskoneen betoniseos on helppo valmistaa - kaatamalla sementtiä, roskaa ja hiekkaa, kääntämällä se päälle ja pois, seos on valmis. Mutta todellisuudessa se ei ole.

  Betonisekoittimen käyttäminen vaatii jonkin verran tietoa. Muuten et voi kypsää laatusekoitusta. Kerromme betonin valmistuksesta betonimyllyssä, komponenteiden osuuksista, oikeista menetelmistä ja työmenetelmistä.

  Mitä muita kysymyksiä käsittelemme artikkelissa

  Kiinnitä huomiota myös turvallisuuteen. Koskettelemme sekoittimessa olevien muiden aineiden sekoittumista - ja koska betonituotteiden valmistukseen käytettäviä pakkotoistoa käytetään teollisessa mittakaavassa.

  Jos he kysyvät: "Mikä häiritsee betonia?", Silloin se on pikemminkin gravitaatiotyyppi. Tässä artikkelissa oleva video (alla) näyttää prosessin (vaikkakin pienillä virheillä).

  Pakotetut sekoittimet on suunniteltu suurempia määriä ja kevyitä sekoitteita varten. Koska niiden hinta on korkea ja niillä on suuret ulottuvuudet, kotona tällaisia ​​laitteita ei tuskin voi täyttää.

  Betonisekoittimen valmistelu työhön

  Kuten esipuheessa todetaan, artikkelimme kohdistuu myös niihin, jotka juuri tutustuvat betonisekoittimien työhön. Siksi emme rajoita tarinaa - miten betoniin sekoitetaan konkreettisessa sekoittimessa. Harkitse toiminnan alkua siinä tapauksessa, että olet ensin ostanut samanlaisen yksikön.

  Ostin uuden betonisekoittimen

  Kun olet tuonut betonisekoittimen sivustoon, tutustu ensin käsikirjaan. Tämä sääntö on numero yksi, vaikka se on harvoin havaittavissa - yleensä ohjeita tutkitaan vasta, kun vikoja tai ongelmia havaitaan.

  Huomaan, että siinä esitetään useimmat tässä artikkelissa esitetyt kysymykset, kuten: miten betonia valmistetaan konkreettisessa sekoittimessa (jos valmistaja on hyvämaineinen ja vastuullinen).

  Sitten suoritetaan seuraavat vaiheet:

  • Pakkaamme ja poistamme kaikki kuljetukseen tarkoitetut tarvikkeet ja materiaalit.
  • Jos se toimitettiin purkamattomassa muodossa, se kootaan ohjeiden mukaisesti.
  • Tarkastelemme mekanismia, jos siinä on näkyviä vahinkoja.
  • Poista säilöntärasva.
  • Jos tämä näkyy ohjeessa, tarkista vaihteiston rasvan olemassaolo - lisää tarvittaessa.
  • Malleissa, joissa on kruunuasema, tarkista voitelu kruunusta ja vetolaitteesta. Tarvittaessa - rasvaa.
  • Yhdistämme laitteen. Tässä tapauksessa käytämme kaapeleita, joiden poikkipinta on johdot, jotka vastaavat laitteen virrankulutusta. Muista kytkeä maahan. Turvallisuussyistä on suositeltavaa olla tyytymätön maadoitusjohdon läsnäoloon virtakaapelissa (sitä ei saa maadoittaa, mutta vain nollata) ja lisäksi luottaa luotettava maadoitus koteloon. Liitäntäjohdossa on välttämättä oltava automaattiset sulakkeet ja RCD irrottaminen oikosulun aikana.

  Varoitus. Kiinnitä huomiota poikkileikkaukseen, mutta myös kaapelin eristämiseen. Sen on suojattava se mekaanisilta vaurioilta, jotka ovat väistämättömiä rakennustyömaalla.

  • Asenna sekoitin tasaiselle alustalle, epätasapaino ei ole toivottavaa, koska se aiheuttaa lisää tärinöitä. Pohjan on oltava kiinteä. Epästabiili asennettu yksikkö voi mennä itsestään, tai jopa betonin valmistelu konkreettisessa sekoittimessa päättyy sen kallistamiseen - ja tämä uhkaa aiheuttaa vahinkoa.
  • Teemme koeajon. Monet eivät suosittele mekanismin kytkemistä tyhjällä rummulla. Itse asiassa rummun massa on riittävän raskas moottorille. Kun olet tarkistanut työn tyhjäkäynnillä, lataamme sekoittimen hiekalla testaukseen. Pyöritämme rumpua useita minuutteja eri akselin kallistuskulmilla.

  Jos tarkastus ei paljastanut toimintahäiriöitä, joihin kuuluvat:

  • Rummun epätasaista kiertoa.
  • Vaikeuksia, kun rumpua käännetään pystysuoraan.
  • Ylimääräiset äänet ja squeaks.
  • Sähköisten turvalaitteiden laukaisu.
  • Rummun kääntö nuolen osoittamaan vastakkaiseen suuntaan (kolmivaiheisille sähkömoottoreille ei ole tärkeää, tämä eliminoidaan vaihtamalla yksi vaihe)
  • Kiinnitä huomiota myös sähkömoottoriin - se ei saisi kuumentua kovin ja tuuleta voimakkaasti haju (poltettu eristys).

  Voit valmistautua ensimmäiseen betonin erään.

  Sekoittimen valmistelu käyttöön

  Betonin valmistus betoni- sekoittimessa alkaa yksikön valmistelusta. Pitkällä tauolla betonisekoittimen työstä tehdään samoja toimenpiteitä kuin uuden koneen tarkastuksessa.

  Jos ei ole keskeytyksiä, voimme rajoittaa tarkastuksemme vahingoittumattomuuteen ja rasvan esiintymiseen kruunuissa. Lisäksi, jotta voidaan helposti puhdistaa rummun sisäpinta työn jälkeen, on toivottavaa voitele se millä tahansa voiteluaineella.

  Teollisissa olosuhteissa tätä tarkoitusta varten käytetään yleensä vesipitoista emulsiota, joka perustuu mineraali- ja synteettisiin öljyihin, öljytuotteisiin tai niiden jätteisiin. Kun käytät omia käsiäsi kotona, voit käyttää "työskentelyä" (tyhjennettäessä, kun öljyä vaihdetaan autosta). Tämän jälkeen sekoitin on käyttövalmis.

  Työn jälkeen

  Seuraavassa kuvataan välittömästi toimenpiteitä, kun betonin valmistus betonirakenteessa on saatu päätökseen. Ei ole erityisiä vaatimuksia - puhdista sekoitin vain liuoksen jäänteistä ja lika vedellä ja irrota verkosta. Jos et poista tuoretta seosta, sen jälkeen sen kovettumisen jälkeen on vaikeata tehdä sitä - varsinkin terien kiinnityspisteissä.

  Rakennustekniikassa mekaanisen puhdistuksen lisäksi käytetään heikosti suolahapon liuosta. Samaa menetelmää voidaan käyttää kotona. Kuitenkin kemiallista puhdistusta ei voida tehdä hyvin usein, koska se vaikuttaa haitallisesti metalliin.

  Jos pitkä työtauko on suunniteltu, korroosion välttämiseksi on voitava liikuttaa liikkuvia osia paksulla voiteluaineella ja peittää se samalla pinnoilla.

  Täytä betoniseos

  Ennen kuin aloitamme sekoittamisen, meidän on päätettävä, millaista sekoitusta valmistamme. Siksi määritä välittömästi betonin formulointi.

  Betonin koostumuksen laskeminen

  Betonin resepti

  Aloita raaka-aineesi valmistelu. Tuotannossa määritetään tarkalleen millaista vahvuutta tarvitaan, suoritetaan kaikki seoksen komponenttien tutkimukset.

  Meidän on vain selvitettävä, minkä betonimassan (brändin) meidän on tehtävä, ja sementtimerkin käyttämistä. Tämä on meidän alustavat tiedot. Sitten voit käyttää online-laskinta tai löytää taulukot mittasuhteilla. Alla on yksi näistä taulukoista.

  Varoitus. Nyt betoni luokitellaan ei brändin mukaan (keskimääräinen vahvuus kgf / cm2 kompressoinnissa), mutta luokkien mukaan. Luokka on taattu 95 prosentin lujuudella MPa: ssa. Voit kääntää joko käyttämällä taulukoita tai jakamalla merkin kymmenellä ja etsimällä lähimmän, joka eroaa 2,5-5 pienemmällä puolella, luokkien numeron. Esimerkiksi M100 on B7.5, M400 on B35.

  Tämä on likimääräinen resepti konkreettiselle tavalliselle hiekalle ja raunioille. Jos valmistaudumme kevyeen betoniin laajennetun savi- tai laajennetun perliitin perusteella, numerot muuttuvat luonnollisesti. Koska artikkelimme ei ole omistettu koostumuksen laskemiselle, emme mene enää. Tarpeellisia vertailumateriaaleja on helppo löytää.

  Sementin, raunioiden ja hiekan lisäksi tarvitsemme vettä. Sen määrä riippuu sementin määrästä. Se ei ole syytä lisätä silmään, sillä valmiin betonin vahvuus heikentää sen puute (koko sementti ei toimi) ja ylijäämä. Vesi-sementtisuhteessa on tällainen asia.

  Optimaalinen vesi-sementti-suhde vaihtelee alueella 0,6-0,4 ja riippuu aggregaateista ja kovettumisolosuhteista. Siksi keskimääräinen arvo on 0,5, eli veden pitäisi olla kaksinkertainen määrä sementtiä. Pehmittimen lisäämistä voidaan vähentää (täydennysohjeessa ilmoitetaan prosenttiosuus).

  Pehmittimen lisäksi muita lisäaineita lisätään seokseen:

  • kiihdyttimet ja hidastimet;
  • pigmenttejä;
  • sävellykset talvella tehtävää työtä varten (mukaan lukien säännöllinen suola);
  • polymeerit erityisten ominaisuuksien antamiseksi seokselle;
  • mikrokuitua kestävyyden lisäämiseksi.

  Sekoitettaessa on parasta volumetrinen mittasuhteet. Määrä on helpompi mitata kauhalla tai mittauslaitteella kuin kaikkien komponenttien painaminen ennen kuormitusta.

  Keittäminen

  Kun olet määrittänyt reseptin, voit aloittaa työskentelyn. Kuvaamme toimintoja betonin sekoittamisessa betonisekoittimessa.

  Neuvoston. Monissa tapauksissa sinun ei pidä kokata rumpua kerralla. Jos sekoittimessa on kunnollinen siirtymä, niin suuri määrä sinulla ei ehkä ole aikaa sijoittaa välittömästi. Laskemme tilavuuden niin, että yksi erä riittää 1-2 tuntia, tänä aikana seoksella ei ole aikaa kovettua.

  Lisäksi toimimme seuraavasti:

  Varoitus. Kaikki komponenttien kuormituksen ja seoksen purku suoritetaan moottorin ollessa pois päältä. Älä koskaan työnnä työkalua tai käsiä sekoittimen ollessa käynnissä. Tämä voi johtaa loukkaantumiseen, vaikka pyörimisnopeus on alhainen.

  • Jos aiomme ottaa käyttöön lisäaineita, mitataan ne sekä niiden liuottamiseksi tarvittava määrä vettä (tämä vesi otetaan huomioon seoksen kokoamiseen tarvittavalla kokonaistilavuudella) ja sekoitetaan.
  • Aseta sekoitusrummun latausasentoon, lisää murskattu kivi ja osa vedestä (tilavuus, jossa lisäaineet ovat liuenneet). Näin varmistetaan, että ennen sementin viemistä seokseen, pölkky on jo hyvin kostutettu ja sementtitapa ympäröi sen hyvin. Tällä seoksella käännä sekoittimesta 15-20 sekuntia.
  • Sitten lisätään hiekkaa, sementtiä ja jäljellä olevaa vettä pieninä osina, rumpu pyörii koko ajan.
  • Kun kaikki osat ladataan, kallistetaan rumpu sekoitusasentoon 35-40 astetta. Jos puuttumme epätäydelliseen rumpuun, on mahdollista laskea ja laskea, on tärkeää, että seos ei pääse ulos. Yleensä paras sekoitustaso saavutetaan rummun vaakasuoralla akselilla. Mutta tässä tapauksessa vähennetään ladattavien komponenttien määrää - ja siksi seoksen tuotos. Jatka sekoittamista 1-2 minuuttia.
  • Liian paljon sekoitusaikaa ei ole sen arvoista. Tehtävää varten: miten betonia valmistetaan korkealaatuisessa betoniseoksessa, sääntö - "pidempi, sitten tarkemmin" ei toimi. Tosiasia on, että voimakkaasti sekoittaen vesi haihtuu, mikä on välttämätön liuoksen sekoittamiseksi.
  • Kun sekoitus on päättynyt, emme kiirehdi purkamaan koko ratkaisua välittömästi. Tarkista ainakin visuaalisesti laatu. Useimmat suositukset: miten betonia valmistetaan konkreettisessa sekoittimessa, ehdottaa tätä menetelmää. Kerää piikkien sekoitus ja laita se kottikärryyn tai laskeutumiseen. Vietä lapio päälle. Hyvä seos tulisi olla yhtenäinen ja sileä ja säilytettävä sen muoto. Jos näet puutteet, liu'uta liuos takaisin sekoittimeen ja käynnistä se hetkeksi.

  Turvallisuusvaatimukset

  Vaikka olemme saaneet turvallisen työn kysymykset, kosketamme jälleen tätä aihetta. Työn pitäisi kuitenkin tuottaa iloa, eikä haittaa terveydelle.

  Seuraa seuraavaa:

  1. Noudata laitetta kunnossa, erityisesti vastuullisesti sen sähkölaitteita. Virtakaapelin on oltava ehjä ja maadoitettava.
  2. Työvaatteiden ja -jalkineiden ei pidä olla mukavia, mutta eivät myöskään ole roikkuvat päät (lattia, vyöt), jotka voidaan tarttua sekoituslaitteeseen. On parempi käyttää haalareita, kuten kuvassa.
  • Teillä työskentelevä alusta, joka on vapaa kaikesta, mikä on tarpeetonta, jotta et vahingossa törmätä ja tartu kiinni. Sama pätee tapoihin, joilla tuodaan tai tuodaan esiin betonin ja valmiin seoksen aineosat.

  Onko mahdollista sekoittaa savi betonisekoittimessa?

  Kevyille ratkaisuille pakotetut sekoittimet ovat edullisia. Tosiasia on, että gravitaatiosekoittajassa suuri aggregaatti, joka nousee meloilla ylös ja laskee, tehostaa prosessia.

  Laasti- tai saviastiasto valmistetaan ilman raunioita, mutta sen komponentit sekoittuvat edelleen ja putoavat siipien päältä (aivan kuin olisimme lapassa). Siksi periaatteessa on mahdollista häiritä savea betonisekoittimessa, mutta se kestää kauemmin kuin betonilla. Ei kaksi minuuttia, mutta viisi tai kymmenen tai jopa enemmän.

  Varoitus. Monet mikserit eivät ole suunniteltu jatkuvaan käyttöön. Ota siis taukoja 10-15 minuutin kuluttua, jolloin moottori jäähtyy.

  Sitä vain halusimme puhua siitä, mitä konkreettisesti häiritä. Olemme iloisia, jos olet helpottanut työtäsi ja kehottanut menetelmiä oikeaan ja turvalliseen työskentelyyn.

  Kuinka betonisekoittua betoniin sekoitetaan?

  Ilman seosten ja betonin käyttöä ei ole tehty yhtä rakennustapahtumaa pitkään aikaan. Vaikka talo onkin puinen, se tarvitsee vielä perustan ja sen lähialueiden - teknisten rakenteiden parantamisen ja rakentamisen. Sementtilaastareiden rooli on erittäin merkittävä ja rakentamisen kestävyys riippuu suoraan valmisteen laadusta.

  Siksi kysymys siitä, miten betonia sekoitetaan konkreettisessa sekoittimessa on nykyään niin ajankohtainen yksityisille kehittäjille.

  Betoniseosten komponentit

  Saadakseen korkealaatuista betonia betonisekoittajalla on ensinnäkin tarpeen tarkkailla ainesosien oikeita mittasuhteita, joihin kuuluvat:

  • sementtiä sideaineena;
  • hiekka;
  • sora tai murskattu kivi;
  • vesi;
  • erikoislääkkeitä.
  Betonimassan mittasuhteet.

  Erityis lisäaineita ovat pehmittimet (aineet, jotka estävät seoksen nopeaa jäädyttämistä alhaisissa lämpötiloissa ja nopeuttavat kovettumista), väriaineita ja muita.

  Pääkomponenttien suhde määrittelee betonimerkin, sen fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet. Myös valmistetun seoksen laatuun on suuri vaikutus veden määrä, joka ei saisi ylittää puolta kerrostettavan sementin massasta.

  Gravitytyyppiset betonisekoittimet.

  Betonisekoittimien tyypit

  Betoniratkaisujen valmistukseen laitevalmistajat tarjoavat tänään painovoimaisia, pakotettuja ja tärinöityjä betonisekoittimia.

  Gravitational-sekoituslaitteet ovat kehykseen asennettava pyörivä sekoittimella, jossa on käyttölaite, joka voi olla manuaalinen, sähköinen tai polttomoottori. Yleisimmät sähköiset mekanismit.

  Kun sekoitin pyörii, komponentit nostavat sen sisällä olevat terät, nousevat säiliön yläosaan ja laskevat painovoiman vaikutuksen alaisina. Muutama minuutti tällaisesta pyörinnästä takaa hyvin sekoitetun ratkaisun.

  Painovoimakoneiden työstökapasiteetti yksityiseen rakentamiseen vaihtelee 60: stä 250 litraan, minkä ansiosta voit valita sopivimman mallin mille tahansa suoritettua työtä varten.

  Näiden mekanismien suhteellisen alhainen kustannus edesauttaa niiden laajaa jakautumista sekä yksittäisten henkilöiden että rakennusryhmien kesken.

  Pakastetyyppiset betonisekoittimet ovat rakenteeltaan monimutkaisempia ja vähemmän tavallisia kuin painovoimakoneita. Ne edustavat kiinteää, vaakasuoraan sijoitettua säiliötä, jonka sisäpuolella on pyörivä ruuvipuristin. Ruuvin kiertämisen aikana upotetut komponentit sekoitetaan perusteellisesti, jolloin saat laadukasta materiaalia. Tällaisten sekoittimien pääasialliset haitat ovat:

  • tiivistyselementtien esiintyminen ruuvissa;
  • komponenttien monimutkaisempi lastaus ja lopullisen ratkaisun purku;
  • korkeat kustannukset monimutkaisen suunnittelun takia.

  Värähteleviä betonisekoittimia käytetään betoniseosten teollisessa valmistuksessa. Nämä ovat suurikapasiteettisia pystysäiliöitä, joilla on ylätäyttömateriaalit ja lopputuotteen pohja purkaminen. Samanaikaisesti komponenttien kanssa yksi tai useampia mekaanisia täryttimiä lasketaan tämän säiliön sisään, minkä johdosta liuos sekoitetaan. Yksityisessä rakentamisessa tällaista laitetta käytetään erittäin harvoin.

  Yleinen teknologia betoniseosten sekoittamiseksi

  Ennen kuin työskentelet betonisekoittimen kanssa, sinun tulisi tietää, että betonin ja laastin valmistukseen liittyvä tekninen prosessi koostuu useista vaiheista, joista jokainen voi vaikuttaa tuloksena olevan materiaalin laatuun:

  • sekoittimen oikea asennus;
  • sekoitusmekanismin valmistelu käyttöön;
  • seoskomponenttien kuormitus;
  • levottomuus;
  • puretaan tuloksena oleva liuos;
  • hoitaa sekoittimen työn päätyttyä.
  Komponenttien lisääminen sekoittimeen.

  Betonisekoitin on asennettava tasaiselle alustalle, jotta se ei pääse kaatumaan käytön aikana ja liiallinen kuormitus liikkuviin mekanismeihin. Irrotuslaitteen on sijaittava sekoittimen välittömässä läheisyydessä tai välittömässä läheisyydessä. Ennen kuin työskentelet betonisekoittimella, on välttämätöntä tarjota paikalle rakenneosat ja säiliö, johon loppu materiaali puretaan.

  Jotta kuiva hiekka ja sementti kuormitettaisiin, etteivät ne tartu sekoittimen seinämiin, on suositeltavaa kostuttaa sisäpinta nestemäisellä sementti maidolla. Ainesosien lastaus tehdään niiden ominaispainon laskiessa.

  Ensimmäisen puoliskon vaaditusta hiekkapuhallusmäärästä täytetään, sitten sora ja lopuksi sementti. Vettä lisätään asteittain ja viimeiseksi. Kaikki erityiset lisäaineet liuotetaan veteen ja lisätään sen kanssa.

  Sekoittaminen jatkuu, kunnes massa on täysin homogeeninen. On muistettava, että liuoksen liian pitkä sekoittuminen voi johtaa betonin plastisuuden vähenemiseen. Älä anna komponenttien ladata suurempia määriä kuin mikserin nimellistilavuus, koska se vähentää merkittävästi sekoittumisen laatua.

  Lopullisen materiaalin purkaminen on suoritettava vain väliaikaisessa erikoissäiliössä, jota seuraa siirto vaunuun, kauhaan tai paareihin. Seoksen purkaminen sekoittimesta lastalla ei ole sallittua.

  Kun työ on valmis, sekoittimessa on otettava vettä ja käännettävä betonisekoittimen sisäisen tilavuuden huuhtelemiseksi. On myös välttämätöntä pestä säiliö purkamiselle ja muille prosessissa mukana oleville työkaluille.

  Jos näin ei tehdä, silloin seuraavan kerran jäljelle jääneen hiukkaset eivät vaikuta valmistettavan seoksen laatuun. Sähköisen sekoittajan on työn jälkeen oltava irrotettuna ja irrotettuna sähköverkosta.

  Lopuksi

  Betonin ja laastien laadukas valmistelu sekoittimessa perustuu seoksen komponenttien oikeaan suhteeseen ja käytetyn mekanismin asianmukaiseen hoitoon. Siksi ennen työn aloittamista on tarpeen määritellä tarkasti vaaditun materiaalin merkki ja seurata tarkasti valmistuksen tekniikkaa. Muutoin kaikki on yksinkertaista. Konkreettisen ratkaisun valmistaminen betonisekoittimella voi jopa olla henkilö, jolla ei ole kokemusta rakentamisesta.

  Betonin betonisekoittimessa: säännöt ja mittasuhteet

  Jos tarkoituksesi on rakentaa talo, sauna, huvimaja, tasoittaa polkuja käytävälaatat tai vain tehdä globaali korjaus suuri huone, et voi tehdä ilman hyvää laasti, ja siksi ilman sekoittimet. Nykyään se on ainoa erikoislaitteisto, joka on tarkoitettu suuren rakennusmateriaalin valmistukseen. Sen tärkein etu on työprosessin nopeuden kasvu ja työvoimakustannusten huomattava väheneminen.

  Käytännöllisesti katsoen kaikki päälliköt, jotka ensimmäistä kertaa kohtaavat tarvetta laatia tietyn keskittymän ratkaisu, herättävät kysymyksen: "miten tuloksena on todella laadukas?".

  Huolimatta siitä, että tämä kysymys on suhteellisen yksinkertainen, se edellyttää yksiselitteistä vastausta. Koska tunnustettu epätarkkuus työprosessissa voi kääntyä sinusta ja johtaa siihen, että hyvin kauan aikaa vievä prosessi, joka kesti paljon aikaa, muuttuu kokonaan. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi autamme sinua ymmärtämään kaikki hienovaraisuudet ja vivahteet, betonisekoituksen oikea valmistelu.

  Kuinka sekoittaa betoni betonisekoittimessa: mittasuhteet ja komponentit.

  Ensimmäinen vaikeus, jonka uudet rakennuttajat kohtaavat sekoittimella, on tiedon puute oikeista raaka-aineista. Koska mikään yksittäinen asetus ei ole voimassa, on suositeltavaa käyttää yleisiä sääntöjä erilaisten laatuluokkien luomiseksi.

  On huomattava, että liuoksen formulaatio on muuttumaton, se koostuu neljästä pääkomponentista: sementistä, murskakivestä (sora), hiekasta ja vedestä. Tarvittaessa lisäaineiden koostumuksessa otetaan käyttöön ainutlaatuisia ominaisuuksia.

  Materiaalin erottaminen eri tyyppeihin perustuu sen lujuuteen (tiheys) perustuen aakkosnumeerisiin nimityksiin. Aluksi näemme kirjaimen "M", jota seuraa luku, joka osoittaa betonin kestävyyden puristumiseen, kun se on täysin kuivunut (noin 28-30 päivää). Esimerkiksi M350-luokan ratkaisu tarkoittaa, että sen resistanssi (kestävä puristus) on 350 kg / ms2. Mitä korkeampi digitaalinen arvo, sitä suurempi seos ja sitä paremmat mekaaniset ominaisuudet. Siksi aluksi sinun on ymmärrettävä mihin tarkoitukseen, mitä tuotemerkkiä tulisi käyttää.

  Harkitse suosituimpia:

  • M100 ja M150 - perustetaan säätiön säätiö.
  • M200 - M300 - käytetään perustan kaatoon, valmistetaan seinät, lohkot, lattialaatat, lattiat ja tasoitteet.
  • M350 - pidetään yhtenä suosituimmista seostyypeistä monoliittisten perustusten, tienpohjien ja tukirakenteiden luomiseksi.
  • M400 - M450 - käytetään pääasiassa hydraulirakenteiden rakentamiseen.
  • M500 ja M550 on suunniteltu monimutkaisten esineiden rakentamiseen, joihin tehdään suuria vaatimuksia (patoja, metroja, varastointi jne.).

  Betoniosuudet kaupeissa

  Jopa kokenut rakennusmestari, joka on työskennellyt betonin kanssa pitkään, ei pysty antamaan tarkkaa vastausta kysymykseen: "Minkälaista materiaalimäärää paino-ekvivalenttina on käytettävä lopullisesti tarvittavan johdonmukaisuuden ratkaisun löytämiseksi?" fraktiot ja komponenttitilavuus.

  Kun työskentelet kotitalouksien olosuhteissa, on parasta käyttää mittausyksikön vakiovarustetta, jonka tilavuus on 10 - 12 litraa. Sen käyttö auttaa sinua navigoimaan nopeasti tietyn työn laajuuden edellyttämän materiaalin määrän. Kuitenkin on kätevää mitata ainesosat muovisäiliöön, jos aiot tehdä pienen määrän työtä tai rakennettaessa säätiötä vaiheittain.

  Ensinnäkin on syytä panna merkille, että kaikki rakennustehtaan sekoitukseen sisältyvät aineosat ovat eri painoprosentteina. Esimerkiksi sementin paino täyteen kauhaan on noin 13 - 15 kg, hiekka - 19 - 20 kg, murskattu kivi 15 - 17 kg.

  Jotta saataisiin aikaan 1 betonia, on suositeltavaa noudattaa seuraavia mittasuhteita: 9 (murskattu kivi tai sora), 5 (hiekka), 2 (sementti). Kun kyseessä on hiekasta ja sorasta koostuvan valmiin kuivan rakennuskomponentin käyttö, suhde näyttää tältä: 5: 1. Jos 5 on PGS, 1 on sementtiä. Veden osalta sen tilavuuden tulisi vastata puolta sementin 0,5: 1 tilavuudesta.

  Rakennussekoituksen lujuus ja tiheys riippuvat kokonaan käytetyn sementin laadusta. Koostumuksen ja ominaisuuksien perusteella on olemassa useita tämäntyyppisiä materiaaleja: M300, M 400, M 500 ja M600. Näistä suosituimpia tuotemerkkejä pidetään "M 400" ja "M500".

  Konkreettisen vaaditun johdonmukaisuuden valmistelemiseksi suosittelemme, että taulukon osien osuudet otetaan huomioon.

  Sementin M400-merkin osuudet + hiekka + murskattu kivi

  Joukkokoostumus
  10 litrassa sementtiä
  P: Sh
  (L)

  Betonin määrä
  10 litrasta sementtiä
  (L)