Kuinka tehdä laajennuksen taloon

Rakentamaan uusi asuinrakennus on kallis ja riskialtis tapahtuma. Toinen asia on nykyisen rakennuksen laajentaminen käyttökelpoisen alueen lisäämiseksi. Liittää ylimääräinen huone maalaistaloon tai mökki maksaa paljon vähemmän kuin rakentaa kaiken tyhjästä. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että uuden rakennuksen suunnittelu ja kokoaminen on yksinkertainen asia, paljon tappiota matkalla. Jotta vältytte virheitä, suosittelemme tutustumaan suosituksiin, jotka koskevat talon laajennusta omiin käsiisi ja mahdollisimman vähän kustannuksia.

Mitä tehdään laajennukseksi

Jotta voit vastata tähän kysymykseen, sinun on tehtävä suunnittelu, joka alkaa kaikesta rakentamisesta. Piirrä vanha rakennussuunnitelma asteikon mukaan, etsi vierekkäinen huone ja laita se piirustukseen. Ajattelemalla uuden osan sisäistä muotoilua voit määrittää tarkasti sen koon. Piirrä sivukuva nähdäksesi, kuinka paljon tilaa on korkeudessa ottaen huomioon katon rinteet.

Tärkeä asia. Huolellinen piirustus ja sovittaminen todellisiin mittoihin paikoillaan välttävät epämiellyttävät virheet, jotka liittyvät asennetun osan kokoon, sen korkeuteen ja etenkin katon kaltevuuteen. Kaltevuuskulman vähimmäiskulma on 8 °, et voi tehdä vähemmän, muuten on olemassa vuotoja rankkasateiden ja lumisateen jälkeen.

Täysipainoiseen hankkeeseen tulisi sisällyttää materiaalia laajennuksen rakentamiseen. Hänen valintansa riippuu uusien tilojen tarkoituksesta:

 1. Täysi huone, jossa on käytävällä varustettu lämmitys ja muut yhteydet - makuuhuone, keittiö, kylpyhuone tai kylpyhuone. Tämä on päärakenne, joka on rakennettu tiilestä, ilmastetusta betonista, vaahtoblockista ja niiden yhdistelmistä. Sopii myös puutavaraa ja puutavaraa varten.
 2. Kevyt laajennukset - veranta, avoin terassi, eteinen tai kuisti, jossa on polykarbonaattikatto. On parempi rakentaa tällaiset tilat puusta tai metallirakenteesta, joka on päällystetty OSB-paneeleilla ja päättynyt. Kasvihuone ja talvipuutarha on valmistettu lasista.
 3. Taloudellinen laajennus taloon - navetta, autotalli, kattilahuone. Nämä rakenteet ovat sekä pääoma että valo, materiaalin valinta riippuu toiveistasi ja mahdollisuuksista. Yhteisiä vaihtoehtoja ovat sementtilohko, kuoren kivi ja puu. Edistyksellisempi ratkaisu on sandwich-paneeli, jossa on eristys valssatulla metallirungolla.
 4. Erillinen kysymys on, kuinka laajentaa ensimmäisen kerroksen kerrostalon parvekkeelle. Vastaus on yksinkertainen: saman osion pitäisi olla tiiliseinän viereen niin, että rakennus ei putoa rakennuksen ulko-osasta. Voit käyttää mitä tahansa kiven lohkoa paneelitalon lähellä, mutta sinun on lopetettava ne ympäröivien seinien värillä.

Huom. Käytetyt rakennusmateriaalit eivät ole vaatimuksia, mutta suositukset on listattu. Voit vapaasti tehdä laajennuksen harkintasi mukaan, esimerkiksi rakentaa tiiliseinän lähellä hirsitaloa. Tällaiset päätökset ovat kuitenkin vaikeampia toteuttaa ja, mikä tärkeintä, kalliimpia.

Miten luoda laajennuksen säätiö

Liitteenä olevissa tiloissa käytetään 4 alustyyppiä riippuen rakenteen painosta ja maaperän laadusta:

 • pylväs - kevytrakenteet puurunkoon;
 • porausruuveja käytetään pintalevyille puusta ja metallista valmistettujen rakenteiden asentamiseksi pienen massan omaavaksi;
 • vyö - raskaiden kivirakennusten osalta;
 • monoliittista teräsbetonilaattaa kaadetaan liitetyn osan koko alueelle, joka on rakennettu tiilestä tai lohkareista epävakailla maaperillä.

Esimerkki betonin pylväspohjasta

Neuvoston. Nykyaikaisia ​​kehysrakennuksia käytetään yhä useammin ruuveilla. Jos tämä on teidän tapauksessanne, alustan valinta on ilmeinen - paaliruuvi, toinen tyyppi on hyödytön.

Kiinteää betonilaattaa käytetään harvoin korkeiden kustannusten vuoksi, ja on parempi antaa ruuvipillojen kiertyminen tämän alan ammattilaisille. Jos haluat liittää kevyesti verannan tai kesän huvimajaan itsenäisesti, suosittelemme sarakepohjaa. Jos muuraus tai seinät gazoblokov parempi kaada betoni nauha, nämä kaksi tapaa harkitsemme alla.

Perinteinen nauha-pohja

Pilarin pohja

Tämäntyyppiset asianmukaisesti perustetut perustukset ovat nauhan halvemmat ja sopivat hyvin kevyisiin rakennuksiin. Hänen laitteensa alkaa merkitä paikka ja nimetä kehyksen tulevat pystysuorat pystyttimet. Pylväät ja siksi niiden pohjat on sijoitettava 1,5 metrin välein, kuten kaaviossa on esitetty.

Seuraava proseduuri on seuraava:

 1. Kaivaa reiät 50 x 50 cm haluttuihin pisteisiin, syvemmälle 70-80 cm. Tehtävä on tukea tukevaa vakaata maata, joten kaivon pohja tulee tiivistää.
 2. Kaada 15 cm hiekkaa tai pieniä soraa ja täytä se uudelleen. Betonilla M150 kaada pohja pohjaan ja kovettumisen jälkeen peitä kateaine kahdella kerroksella (vedeneristys).
 3. Aseta 38 x 38 cm: n neliön pylväitä punaisen keraamisen tiilen haluttuun korkeuteen.
 4. Levitä bitumipohjamaalia seinämien päälle tai liitä sisäänrakennettu vesitiiviste. Aseta kattohuopa takaisin tukeen.
 5. Peitä sinusperäiset säätelyt maanpinnalla ja kevyesti tampaat.

Ohje. Runko-osaston peruspylväät voidaan valaa betonista M200, mutta sinun on laitettava muottipesä ja neulottava vahvistusverkko.

Strip-jalusta

Tämän tyyppisen pohjan alla sinun täytyy kaivaa kaivantoa tulevan huoneen muotoon, joka näkyy alla olevassa kuvassa. Oven leveys tulee tehdä 15 cm suuremmaksi kuin tiilen tai vaahtolohkon seinämän paksuus. Syvyys riippuu maaperän stabiilin kerroksen sijainnista ja vaihtelee 50 - 100 cm: n välillä. Kuopan seinät on puhdistettava ja pohja tiivistettävä ja kaadettava 100 mm paksua hiekkalaattaa.

Neuvoston. Kaivaa kaivanto, keskittyä yksityisen talon perustan syvyyteen (jos se on betoni tai betoni). Vanhojen asuntojen raunioitumisperusteet voidaan kaivata vähemmän, joten sinun ei pidä tasata niitä.

Työjärjestys on seuraava:

 1. Tiivistä hiekka kaadettu ja asenna puupaneeli muottiin, jossa on ulkoiset kannattimet ja sisäiset venytysmerkit (voidaan tehdä nastat, joissa on mutterit), jotka eivät salli sivut liikkua betonin painon alle. Muottien korkeus - ei pienempi kuin nykyisen rakennuksen kellari.
 2. 8-12 mm: n halkaisijaltaan 10-20 cm: n pituisia aaltopahvilaatuja tai hitsauspuita. Asenna ne 50 cm: n korkeisiin toreihin.
 3. Valmistele betoniseos M150 seuraavissa mittasuhteissa: sementti M400 - 1 osa, kuiva hiekka - 3 osaa, murskattu kivi, jonka murto-osa on enintään 40 mm - 5 tilavuutta.
 4. Suorita kerroksen kerros kerroksen kerros kerroksen talteen korkeudelle talon pohjalle. On erittäin toivottavaa kompakti betoni erityisillä tärinöillä (vuokrata).
 5. Poista muotit 7 päivän kuluttua ja jatka työtä kolmen viikon kuluttua, kun betoniseos kovettuu.

Neuvoston. Jotta betonia ei menettäisi maitoa kaatamisen aikana eikä sittemmin imeä kosteutta, peitä kaivanto muovikelmulla muovikelmuilla ennen vahvistuskotelojen asentamista.

Jos halutaan tehdä jatko lämpimäksi aluksi, sen jälkeen kun pohja on jähmettynyt, lämmitä sitä ulkopuolelta vaahdolla tai paremmalla vaahtomuovilla. Aseta tyhjennys ojan pohjalle ja täytä sinuslastut pohjamaalilla ja kaada sitten päällystys lämpöeristyksellä, kuten kaaviossa on esitetty. Lämmittämättömällä jatkeella käsitellä pohjaa bitumilla tai levittää vesitiiviyttä (esimerkiksi tunnetusta TechnoNIKOL-tuotemerkistä). Pohjan päälle, aseta kateaine kahdelle kerrokselle ja siirry lattian muodostumiseen. Tutustat kaikkiin työvaiheisiin katsomalla videota:

Lattian asennus

Rakennuksen ensimmäisen vaiheen rakentaminen taloon omilla käsillä on lattiatyyppinen laite, joka on 2 tyyppiä:

 • lattiat puupölyillä;
 • sementtiastioita.

Huom. Sarakkeen pohjarakenteiden pohjaksi voidaan rakentaa vain lokeihin ja nauhalle - josta tahansa voi valita.

Laajennuksen puulattiat valmistetaan tämän tekniikan avulla:

 1. Aseta puiset kulmakappaleet tiilipylväisiin - tangot, joiden vähimmäisosa on 10 x 15 cm ja kiinnitä ne ankkureilla. Nurkassa kannattaa laittaa ne puoli puuhun (miten tämä tehdään, kuvassa). Pylväiden väliin kiinnitetään teräksiset kulmat ruuveilla.
 2. Samalla tavalla asetetaan viiveet.
 3. Jos eristämistä ei tarvita, aseta karkea lattia, jonka paksuus on 40 mm.
 4. Lattiat eristetään, kynnetään kranaalipalkit lokin pohjalle, aseta levyt ja eristys höyrysululla. Sijoita sitten karkeita kerroksia.

Kytkentäesimerkki puolipuisille tankoille

Kytkimen laitteeseen liuskan alapinnan sisällä oleva tila täytetään maalla, jota painetaan kastelemalla. Top täytä laajennetun saven syvyys 20-30 cm korkeuteen ja täytä tasoitus. Anna sen jäädyttää 2-3 päivää ja jatka seinien rakentamista.

Walling laajennus

Avoimen kuistin tai kuistin rakentamisen järjestys riippuu projektin rakenteesta. Joka tapauksessa asennus alkaa asennettaessa pystysuoria telineitä ja yhdistää ne keskenään vaakapysäyttimien kanssa. Täällä yleisimmin käytetty puupalkki on 10 x 15 cm tai teräsprofiiliputket, joiden poikkileikkaus on 80 x 60 mm tai 60 x 60 mm.

Ohje. Runkorakenteiden rakentajat harjoittavat toista tekniikkaa: seinäosat kokoontuvat kokonaan maahan ja sitten ne nousevat ja kiinnittyvät säätöön ja keskenään.

On parasta tehdä tankoihin liittäminen puolipuussa tai ura kiinnittämällä ruuvit teräskaarteilla, kuten kaaviossa on esitetty. Ylhäältä pylväitä liitetään vaakasuuntaisella palkilla, johon katonraudat myöhemmin putoavat. Tämän käämityksen päät ovat tiukasti kiinni talosi seinään. Kylmä jatke voidaan välittömästi levittää OSB: n (OSB) avulla, mikä mahdollistaa kehyksen kiristämisen. Lämmitettävät tilat on eristettävä mineraalivillalla, jonka paksuus on 100 mm. Lisätietoja kehysseinien rakentamisesta, katso video:

Pidennyksen päätyseinät on pystytetty tiilistä tai lohkareista kaikkien muurattujen sääntöjen mukaan - saumojen saumoilla ja pystysuunnan tarkistamisella. Ensimmäinen rivi sopii kehän ympärille, ja sitten sinun on tehtävä kulmat, nostaen ne 4-5 riviä. Sen jälkeen, kun seinä on rakennettu samalle korkeudelle, jonka jälkeen toimenpide toistetaan.

Neuvoston. Kiinnitä tiili tai lohko taloon seinille, poraamalla 2-3 reikää reikää ja lisäämällä niihin 6 - 8 mm: n halkaisijaltaan vahvistus.

Katteen asennus

Pidennyksen katto tehdään pääsääntöisesti puupalkkeihin, joita tuetaan talon olemassa olevassa seinässä ja uudessa osassa. Toimintalgoritmi on seuraava:

 1. Kiinnitä ankkurit rakennuksen seinään vaakatasolla, jonka paksuus on vähintään 50 mm. Kivenlaajennuksessa, aseta samat lankut seinien päälle ja kiinnitä ne.
 2. Asenna kattotuolit levystä 15 x 5 cm (vähimmäisosa) askel 600 mm eristyslevyn kokoon. Kierrä ne telineisiin teräskaarilla ja ruuvilla.
 3. Levitä lattiapalkkeja vedenpitävyyteen - diffuusion kalvo, jonka päällekkäisyys on 10 cm ja naulata se kattotuulettimilla.
 4. Aseta kattopäällyste - liuskekivi, metallilevy tai aallotettu lattia. Veden kastelemiseksi asianmukaisesti, liuska tulee tuoda talon katon yli.

Yksinkertainen ristikkopuinen jatke

Tarvittaessa tee eristeen katon eristys asettamalla mineraalivilla-levyt eristyksen palkkien väliin. Pohjakuva eristys höyrysulun kalvolla ja ompele edessä materiaali. Lue lisää videon kuvaamien kattopidennysten asennuksesta:

johtopäätös

Kaikki talon laajennuksen rakentaminen on parhaimmillaan avustajan kanssa, moni toiminta on yksinään epämukavaa. Yhden kerroksisen rakennuksen avulla voit käsitellä ongelmitta, tarvitset vain aikaa. Älä unohda tehdä puun käsittely antiseptinen koostumus ja maali hyvin, niin että kehys verannalla tai kuistilla toimii monta vuotta.

Laajennus taloon - yksinkertaiset ja edulliset ideoita puu- ja kivitalojen jälleenrakentamiseen (100 kuvaa)

Monilla on oma kesämökki, mutta ne, jotka jo ovat sitä, yrittävät tehdä siitä mukavan, mukavan, kätevän ja käytännöllisen. Ei niin usein, dachan talouden rakentaminen ja järjestely alkaa tyhjästä, niin sanotusti, avoimella kentällä. Pääsääntöisesti hankimme tontin jo rakennetuista rakennuksista ja jossain määrin varustetulla.

Kuitenkin näyttäisi siltä, ​​että ilmeinen etu on se, ettei ole tarvetta käyttää aikaa ja rahaa, sillä on omat "haittapuolensa" eli uuden omistajan on uudistettava kaikki tarpeensa ja ideoidensa perusteella mukavuutta ja käytännöllisyyttä. Esimerkiksi tavallinen tilanne, kun ongelma-alue on riittämätön.

Tietenkin voit purkaa kaiken ja rakentaa uudelleen, mutta tämä on täynnä tällaisia ​​vaikeuksia ja menoja vaivaa, aikaa ja aineellisia resursseja, että tämä vaihtoehto ei sovi sinulle, tässä tapauksessa vain yksi asia - jatkaa laajentamista ja lisätä kokonaispinta-alaa sen vuoksi.

Kun tarkastellaan sivustojen sivuja valmiita vaihtoehtoja tai pikemminkin valokuvaa laajennuksesta taloon talliin, näet, että oikealla lähestymistavalla tämän ongelman ratkaisemiseksi tulos on täysin hyväksyttävää, ja kun otetaan huomioon alhaisemmat kustannukset verrattuna uusiin rakennusvaihtoehtoihin, siitä tulee ainoa oikea.

Katsotaan siis, kuinka laajennus tehdään omilla käsillänne, mitä tarvitaan tähän, millaisia ​​"epäkohtia" voi odottaa meitä tällä tavoin ja paljastaa joitain ilmeisiä näkökohtia.

Yhteenveto artikkelista:

Ajattelemme ja suunnittelemme

Kuten missään muussa liiketoiminnassa: ennen kuin alat leikata, asettaa tiilet ja yleensä - luoda rakentamistyön hätää, sinun on harkittava huolellisesti ja suunniteltava kaikkea. Muuten työn lopputulos, kaikki sijoitetut varat, käytetty aika ei ehkä vastaa odotuksiasi, tai mitään siitä ei tule, mutta surullinen kokemus, olet samaa mieltä - emme ole sitä, mitä odotamme ja tarvitsemme.

Ensi silmäyksellä voi tuntua, että suunnitelmasi tarvitsevat sinulle erityisiä taitoja tai tietoja, mutta ei ole mitään vaikeaa tai mahdotonta, kaikki riippuu haluavasi työskennellä ja oppia vähän. Asiantuntijoita pääsääntöisesti lähestytään viestinnän tarjontaa tai suunnittelun aikana tehtyjen laskelmien aikana.

Päätäksemme mitä tarvitsemme, mitä vaaditaan, ja tästä meidän on tiedettävä, millaisia ​​tyyppejä on olemassa ja mitkä ovat niiden erottavat piirteet. Joten ylimääräinen huone voi toimia:

Normaali katos

Tämä on yksinkertaisin vaihtoehto, eikä se edellytä perustuksen luomista: peruselementin perustana - ja tämä on laajennuksen katto, erityiset tukipylväät toimivat. Tässä tapauksessa seinät eivät ole ollenkaan pystytytettyinä, tai kaikki näytöt toimivat kuten ne, esimerkiksi voit tehdä elävän verhon erityisesti istutetuista kiipeilykasveista, jotka ohjataan aiemmin vahvistettujen lankojen avulla.

Lähtökohtana ei periaatteessa voida sanoa laajentamista sanan täydessä merkityksessä vaan se on pikemminkin päärakennuksen lisärakenne.

Kesähuone

Tämä voi olla veranta tai terassi. Kesähuone ei vaadi lämmittimien käyttöä, katto on kevyt materiaali ja koska rakenne on kevyt, säätö on helppoa ja halpaa.

Haittana on myös ilmeinen - tässä huoneessa voit rentoutua tai työskennellä vain lämpimän kauden aikana, talvella huone ei ole käytössä. Tärkeimpiin "eduihin" me arvostamme suunnittelun yksinkertaisuutta, alhaisia ​​materiaalikustannuksia ja rakentamisen nopeutta.

Täydellinen elinympäristö ympärivuotiseen asumiseen

Tässä tapauksessa käsittelemme täysipainoista päärakennusta. Huoneen mukavuus ja mukavuus riippuvat siitä, kuinka huolellisesti kaikki on suunniteltu, oikealla materiaalivalinnalla, asennuksen ja viimeistelyn laadusta.

Vaatii täydellisen perustuksen, katon, pääseinien rakentamisen. Tarvitaan jonkinlaista infrastruktuuria: lämmitys, sähkö, ilmanvaihto jne.

keittiö

Tämän tyypin valitseminen muistaa, että keittiö vaatii tiivistelemään koko viestintäluettelon eli rakentaessasi ei ainoastaan ​​huoneen vaan myös koko infrastruktuurin huolellisesti suunniteltu.

Yleensä keittiö tarvitsee lisää taloudellisia investointeja sinusta, ja siksi sitä käytetään harvoin lisähuoneeksi, lukuunottamatta yksinkertaista kesävaihtoehtoa.

Suosittu näkymä kesän asukkaille - autotalli

Huone itse vaatii sinua rakentamaan täyden arvon, kivi- tai betonirakenteiden, katon pääseinät. Sisäpuolella on oltava tarkastuskäyrä ja ajateltava vedenpitävää järjestelmää, muutoin kuoppa täytetään vedellä keväällä ja rankkasateiden aikana.

Huomaa, autotalli voidaan lämmittää, tässä tapauksessa sinun on laadittava sopiva suunnitelma ja tuoda lämmitys.

Saniteettitila

Kylpyhuoneet, suihkut tai saniteettitilat ovat toinen laajennustyyppi. Tämä vaihtoehto edellyttää koko teknisen viestinnän kompleksia: jätevesiä, vesihuoltoa jne. Ja jos se ei ole kesäsuihku, sillä on lämmitys ja myös ilmanvaihtojärjestelmä;

Tämä on yksi vaikeimmista vaihtoehdoista, ja erityispiirteiden ja teknisten ominaisuuksien vuoksi on parempi rakentaa kylpyamme erikseen.

Joten, kun tyyppi on valittu, luomme itse projektin, on tärkeää ennakoida kaikki sen hetket ja vaiheet. Suunnittelu otetaan asianmukaisesti huomioon, lopputulos kaikesta kovasta työstä ja kustannuksista riippuu suurelta osin laadusta ja tietosisällöstä.

Rakennustekniikka

Suosituimmat nykyään ovat kehyksen laajennukset, ne ovat yksinkertaisia, vaativat mahdollisimman vähän materiaalikustannuksia, nopeasti pystytettyinä. Seuraavat puiteknologiat eroavat toisistaan:

Runkopaneelitekniikka: paneelit, joissa on aukot, tehdään erikseen ja sitten paikan päällä kootaan yhdeksi rakenteeksi. Tämä menetelmä sopii erinomaisesti kivitalon laajennuksiin, puurakennuksiin pääsääntöisesti ei sovelleta:

Runko-kehystekniikka: sopii, kun tarvitset laajennuksen terassille tai pienelle huoneelle. Tätä menetelmää käytetään pääsääntöisesti kesäkoteihin. Suurin etu on muotoilun yksinkertaisuus ja se, että päälliköllä on laaja valikoima menetelmiä, materiaaleja ja vaihtoehtoja.

Kehystekniikka on optimaalinen, kun verannat, kesätilat ja muut lämmittämättömät ja yksinkertaiset rakennukset ovat tarpeen. Pääkaupungissa, koko kauden tiloissa tai autotallissa tätä menetelmää käytetään harvoin, koska rakenteen lujuuden vuoksi sen on vaikeutettava huomattavasti, eikä tämä ole aina suositeltavaa.

Pääkaupunkiseudulle sopivampi kivi- tai puurakenne. Niillä on turvallisuustaso ja muut vaaditut ominaisuudet.

Riippumatta siitä, mitä tekniikkaa käytät, oikea laajennus taloon on yksi tärkeä muotoiluominaisuus, eli sinun täytyy kiinnittää se päärakenteeseen. Tämän hetken merkityksen vuoksi pidämme sitä yksityiskohtaisemmin.

Liitäntä päärakennuksen kanssa

Lisätilan lisäämiseksi tarvitaan tarkkoja laskelmia ja tutkimusta. On otettava huomioon monet tekijät ja vivahteet, ja siksi on parempi antaa suunnittelua asiantuntijoille.

Itsenäisellä suunnittelulla ja asennuksella kiinnitetään erityistä huomiota säätiöön ja sen yhteyksiin tärkeimpiin. On tärkeää kiinnittää kunnolla seinät, katto, ottaa huomioon keskinäinen vaikutus ja kausittaiset muutokset.

Yleisin käytäntö on käytännössä raudoitustekniikan käyttö, ja raudat ovat lujitemuotoja. Erilaisia ​​kiinnittimiä käytetään laajalti.

On tärkeää asentaa katto asianmukaisesti, ajatella päälle ja tarjota veden poisto ylhäältä katolta, jos muotoilu on väärä, seinät ja katot saattavat märätä.

Joitakin oikeudellisia kysymyksiä

Jos päätät rakentaa laajennuksen kesämökkiisi, on tärkeää muistaa, että on tärkeää antaa kaikki lisärakennelmat asiaa koskevan lainsäädännön mukaisesti. Lisäksi rakennustöiden toteuttamiseksi saat ensin lupa suorittaa ne.

Jotta saat luvan ja suunnitellut kaikki tarvittavat asiakirjat, sinun on toimitettava asianmukaisesti toteutettu hanke.

Aloittaminen

Joten projekti, jossa suunnitellaan laajennuksen kaunista muotoilua, on valmis, tarvittavat luvat on saatu, tarvittavat työkalut ja kaikki rakennusmateriaalit ovat käytettävissä, voit aloittaa työskentelyn suoraan.

Tässä tapauksessa tekniikka ei ole erityisen erilainen kuin sekvenssi, ei joitakin ominaisuuksia. Tämä on tavanomainen työ seinien rakentamisessa aiemmin valmistetusta perustuksesta, asennuksesta kattoon, kattoon, lattian asentamiseen, tarpeellisten apuvälineiden asentamiseen, sähköjohdotuksen asentamiseen ja viimeistelyyn ulko- ja sisäpuolella.

Kuten näette, laajennus ei ole kovin erilainen kuin tavallinen rakennus, monessa suhteessa se on niitä lukuun ottamatta päärakennuksen kanssa tapahtuvaa erektiota. Siksi asennustyön kuvauksessa ei ole paljon järkeä, ja jos tarvitset, löytyy haluamasi tiedot.

Laajennus taloon - miten nopeasti ja edullisesti saatavilla olevat materiaalit saadaan

Aika kulkee, ja osoittautuu, että yksityinen talo ei enää täytä omistajia sen koosta ja mukavuuksista. Päätöstä laajennetaan alueen laajentamiseksi. Miten se tehdään tehokkaasti ja ilman lisäkustannuksia, kerromme artikkelista.

Pitkällä tähtäimellä huonosti ajateltu laajennusprojekti pakottaa jotain uudistettavaksi tai valmiiksi liittämiseksi maanrakennukseen. Jotta emme pääse tällaiseen tilanteeseen, ajattelemme kaikkia vivahteita, punnitsimme ideoitamme etuja ja haittoja. Aloitamme valitsemalla sijainti ja koko.

Jokaisella lisätyylillä on omat erityispiirteensä käytön, eristysvaatimusten, vedenpitävyyden ja muiden vaatimusten suhteen. Jos päätettäisiin rakentaa lisää olohuoneeseen maassa, niin tämä merkitsee pienen talon rakentamista. Sen on eristettävä luotettavasti estääkseen kosteuden ulkonäön. Jos aiot pysyä kylmässä, sinun täytyy ajatella lämmitystä.

Muut yhteiset laajennukset ovat keittiöt ja kylpyhuoneet. Vaatimukset niille käytännössä eivät poikkea toisistaan. Ensinnäkin ajattelemme teknistä viestintää ja anna heidät alas jopa ennen rakentamisen aloittamista. Viemäriputket, vesijohtoverkot ovat paljon kätevämpiä sijoittaa ennen kuin kaadetaan säätiötä, kuin murtaa sen alle. Lisääntynyt huomio vaatii lattian vedenpitävyyttä. Ajattelemme sääennusteesta, mutta jos keittiö on suunniteltu olevan kesä, niin voit säästää siitä.

Laajenna taloa ja laajennusta verannalla. Rakenne on kevyt, palvelee kesälomia varten, suojaa tuulen, lumen ja sateen sisäänkäyntiä. Se toteutetaan monissa muunnelmissa: yksinkertaisimmista lankkujen, matalien seinien ja katon pylväiden muodossa seinämiin, oviin ja ikkunoihin. Eristys ei ole tarpeen, muuten se ei enää ole veranta, mutta perustan vedenpitävyys on välttämätöntä.

Talon laajennuksen on oltava sopusoinnussa päärakenteen kanssa. Jos talossa on ulkopinta, se on helppo toistaa viereisessä huoneessa. Puu yhdistyy hyvin kaikkiin materiaaleihin, mikä näyttää hyvältä myös ilman lisäkäsittelyä. Paras vaihtoehto olisi runkorakenne:

 • rakennettu nopeasti muutamassa kuukaudessa;
 • ei vaadi pääomaa, koska se on helppoa;
 • ilman erityistä osaamista ja taitoja omien käsien rakentamiseen;
 • halvempaa.

Pohja laajennuksen alle tehdään samalla tasolla talon perustuksen kanssa. Rakenteen kiinnittäminen taloon, emme tee sitä tiukasti - ajan myötä kutistuu - ja jätetään kompensoiva sauma. Tältä osin runkorakenteet, jotka eivät anna pystysuuntaista kutistumista, poikkeavat toisistaan ​​myönteisesti.

Jos rakenne on kiinnitetty etuseinään, katto jatkuu pääkattoon ja tehdään alaspäin. Valitsemme rinteen siten, että lumi ei kestä ja sade virtaa. Jos tämä on sivuseinän jatke, katto seuraa pääkokoonpanoa. Katteen materiaali on sama kuin talon katolla, jos toinen - on tärkeää, että ne yhdistetään.

Talon laajennuksen sarakkeen pohjaan käytettiin betonia, tiiliä tai molempien yhdistelmää. Se on valmistettu pääasiassa olohuoneesta tai verannasta. Jos käytät keittiötä tai kylpyhuonetta, tarvitset lämpöeristystekniikan tietoliikennettä taloon. Koska suojelu koskee keskimäärin puoli metriä putkia, voit mennä tällaisiin kuluihin, se on edelleen halvempaa kuin liuskan perustus. Lattia on valmistettu levyistä, betonille kestää runsaasti materiaalia täyttöä varten.

Aloitamme sivuston merkinnällä, pilarien asennuspaikka sijaitsee puolentoista metrin päässä toisistaan. Kahden pylvään väliin kaivetaan erillinen kuoppa, 50 × 50 cm, jonka syvyys on suurempi kuin maaperän jäädyttäminen. Yläosassa kaivannot ovat hieman laajennettavissa: kummallakin puolella noin 10 cm. Pohja peitetään 10 cm: n hiekkakerroksella, varovasti tamping alas ja sitten rikki tai rikkoutunut tiili, joka on myös tamped.

Levitämme kalvon vedenpitäviksi, ulostulopäät pinnalle. Jos aiomme rakentaa pylväitä tiilistä, kaadamme hieman konkreettista ratkaisua jokaiseen reikään ja odotamme sen asettamista. Kun betonipoikkeamat on suunniteltu, sitomme lujituksen koko korkeudelle yläosassa, alamme sen kaivoihin. Tarjoamme yhtä suuret etäisyydet seinien välille. Pohjan alla laitoimme palanpalat nostamiseen vahvistamiseksi noin 4 cm.

Teemme muotin kellarille, jonka sisällä ajetaan elokuvaa. Kaada betoni kerroksittain, ja jokainen kerros monta kertaa lävistää sauvan vapauttamaan ilmakuplat. On tärkeää, ettei kiirehdi, on parempi odottaa, kunnes se tarttuu, ja jatka täyttymistä. Pilarin yläosa on kohdistettava huolellisesti ja odota noin kaksi viikkoa, kunnes betoni kovettuu. Koko ajan voimme kaataa vettä voimakkaasti, peittää säkki tai folio.

Kun säätiö löytää haluamansa voiman, muotti poistetaan. Kuumennamme bitumimuovia, laita se navat ja välittömästi liima katto-aineen osia vedeneristys. Pilarien välissä on tilaa, joka on toivottavaa nukahtaa lämmittämään lattiaa. Käytämme tavallista maata sekoitettuna raunioihin tai paloihin. Nukahtaa kerroksissa 10 cm, ram. Nauhalevyn rakentamisen tekniikka ei ole käytännössä erilainen, mutta toisin kuin pylväsni, se on vankka.

Joten pysähdyimme kehysversiona nopeimmin ja halvimmin. Jotta puu palvelisi pitkään, on noudatettava kahta sääntöä: luotettavan vedenpitävyyden tekeminen ja antiseptisen käsittelyn suorittaminen. Tietenkin puun on oltava kuivunut hyvin. Vedenpitävyys luotettavin keinoin - bitumimateriaali. On mahdollista käyttää useita kerroksia kateaineita, mutta se on lyhytikäinen.

Sitten tehdään pohja vanteet. Tyypillisesti palkkia käytetään 150 × 150 mm, mutta levyt voidaan käyttää 150 × 50 mm. Ne asetetaan vaakasuoraan ympärysmitan ympärille, myös säätiön ulkoreunojen kanssa. Emme yhdistä ensimmäisen rivin levyjä toisiinsa. Toinen rivi asetetaan yläosaan päällekkäisiksi liitoksiksi ensimmäisessä.

Tällä tavoin perustetuilla alustoilla tehdään läpivientireiät ja yhdistämme ne. Jos se on nauha, poraamme ja yhdistämme maahan ja sitten pinoamme sen. Yksittäisen palkin vaikutuksesta nipistetään kynsillä ruutupiirroksen kuvioon 20 cm: n jälkeen, jolloin saadaan haluttu paksuus vyötäröllä, jolla on myös muita etuja:

 • kustannukset ovat paljon halvempia baareja;
 • se on hyvin yksinkertaista liittää ne toisiinsa, baareilla se on vaikeampaa.

Kiinnitetään samojen 150 x 50 mm: n alusten alemmat reunat kannen sänkyihin, jotka asennetaan uloimmalle reunalle reunasta ylhäältä. Toistensa ja jalojen välissä ne kiinnitetään 90 mm: n nauloilla. Lisäksi paljastetaan lokit samanlaisesta reunasta. Niiden välinen etäisyys on 60-80 cm, mutta kaikki riippuu kehyksen pituuden koosta: sitä pitempi viive, sitä enemmän asennamme. Ne kiinnittyvät leikkuulaudalle kynsillä, 2 kummallakin puolella.

Nyt jatkamme lattian säätöä. Halvin, mutta ei kovin ympäristöystävällinen vaihtoehto on levytyyppinen polystyreeni, jonka tiheys on vähintään 15 kg / m 3. Sen etu on se, että se on ainoa eristys, joka ei pelkää kosteutta. Kynsimme 503 mm: n viivästysreunan alareunoihin, jotka pitävät polystyreenivaahtoa. Paksuus on 15 cm: käytämme 10 ja 5 cm: n levyjä. Pinoamme ne niin, että alempien ja ylempien rivien saumat ovat päällekkäin.

Perus on valmis. Ylärajainen karkea lattia. Jotta emme loimota sitä ajan mittaan, pinoamme sen vuorotellen vuotuisten renkaiden suuntaan. Tarkastelemme leikkausta: yksi levy laittaamme kaaren päälle, toinen - alas. Teemme puhtaan lattian vaneri, nivelet vrazbezhku. Karkeaa pohjaa ei tarvita trimmattujen levytuotteiden läsnä ollessa, joiden paksuus on 30 mm tai 15 mm vaneria. Laitoimme sen oikein lokeihin.

Runkorakenteiden kokoonpanoon on kaksi tekniikkaa. Ensimmäistä kutsutaan runkosuojaksi, kun koko kokoonpano tapahtuu maan päällä, valmiit rakenteet asennetaan paikalleen ja kiinnitetään yhteen. Joskus rungon vaippa suoritetaan välittömästi, mikä tekee siitä vielä vahvemman. Toinen menetelmä edellyttää asteittaista asennusta paikan päällä. Mikä on kätevämpää - kaikki päättävät itsestään. Ei voida koota pelkästään kentällä, apua tarvitaan.

Kehyksen rakenne alkaa nurkkapenkillä. Niille ja välivipuille käytämme puuta 150 × 150 mm tai jopa 100 × 100 mm. Telojen välinen etäisyys määräytyy eristyksen leveydestä, jonka tiedämme etukäteen. Järjestämme pylväät niin, että niiden välinen rako oli 3 cm kapeampi kuin eristeen leveys. Joten säästymme materiaalin jätteettömään käyttöön ja parantaaksemme eristyksen laatua, jättäen aukkoja.

Kiinnitys voidaan tehdä helposti ja luotettavasti pystysuoran molemmin puolin kiinnitetyillä metallikulmilla ja kiinnitettynä ruostumattomasta teräksestä valmistettujen ruuvien avulla. Ennen telineen lopullista kiinnittämistä tarkastelemme huolellisesti sen pystysuuntaisuutta erityisesti kulmissa. Yksi virheellisesti altistunut palkki johtaa siihen, että koko jatke on kierretty.

Väliaikaiset leikkaukset auttavat säilyttämään kehyksen oikean muodon. Ne on asennettu sisäpuolelta ja toimivat, kunnes ulkokuori on kiinnitetty. Jos vaippa on valmistettu kovaa ja kestävää materiaalia, kuten vaneria, OSB: tä, GVK: ta, hän pystyy itsenäisesti vahvistamaan pohjaa, joka seisoo tukevasti tilapäisen nielun poiston jälkeen. Kun pehmeitä materiaaleja on suunniteltu pinnoittamiseksi: sivuraide, seinälevy, niin et voi tehdä ilman pysyviä pidikkeitä. On parempi asentaa ne kahteen alareunaan ja jokaisen telineen päälle.

Asennuspaikoissa ikkunoiden ja ovien kiinnitys ristiin. Ristit vierekkäin eivät kaksinkertaistuvat: heillä on lisääntynyt stressi ja niiden pitäisi olla vahvempia. Kehyksen lopullinen kiinnitys suoritetaan asentamalla ylimmän reunuksen. Jotta keksiä mitään, se voi olla samanlainen kuin alempi: kahden laudan valehtelu yhteen ja saman levyn todellinen leikkaus reunaan. Siihen, samoin kuin sukupuolijakaumat kiinnitettiin, kynsit lattiat 150 x 50 lankasta reunaan kynsillä.

Tarkistamme jatkuvasti koko rakenteen geometriaa sekä pystypintojen ja ristikkojen asennuksen oikeellisuutta: ne ovat tiukasti pystysuoria ja ristikkorakenteet ovat vaakatasossa.

Katon laajennuksen katto koostuu kahdesta osasta, jotka on yhdistettävä harmonisesti yhdeksi kokonaisuudeksi. Jos pidennys on rakennettu sivulta, katto on jatkoa pääkannalle, sen on vain toistettava sen laajentamista varten. Kun oheinen rakennus sijaitsee pitkin, sen katto on taipuisaa. Suojaus varmistetaan etu- ja takapilarien välisellä korkeuserolla. Takaosan korkeuden tulisi varmistaa, että laajennuksen katto tulee sisään päävastuksen alla.

Kattotuet ovat palkkeja, jotka asetetaan palkkeihin. Ne on valmistettu paksuista laudoista kiinnityksen varmistamiseksi, me valmistamme erityisiä uria. Leikkaa heidät maahan kuvioon, niin että kaikki ovat samoja. Asennuksen jälkeen ei ole tarpeen kohdistaa vaakasuoraan. Urakohtia käsitellään mastilla, asennetaan ja kiinnitetään seiniin sulkeilla, metallikulmilla kantapäässä. Jos pituus on yli 4 metriä, asenna lisää pystysuoria tukia.

Peilien päälle asetetaan laatikko. Riippuen kateaineesta, teemme sen kiinteäksi tai 0,3-0,6 m: n välein. Massiivipuulattiat tarvitsevat pehmeän materiaalin käyttämistä, harvoin sitä kaiken muun tyyppisille kateille. Asennus valmistettu riippuen katon tyypistä. Ammattilevyt ja metallilevyt kiinnittävät specialsamorez, jossa on tiivistyspesurit, ondulin - kynnet, joilla on laaja hattu. Tarjoamme päällekkäisiä aaltoja. Älä unohda lopullista muotoilua: tuulilistat suojaavat vain kattoa, mutta antavat myös täydellisen ulkoasun.

Mineraalivillaa ja polystyreeniä käytetään pääasiassa eristämiseen. Minvaty vastustaa tulta, pieni lämmönjohtavuus. Heillä on pieni paino, kätevästi kuluttajille vapautumisen muoto: rullat, matot. Toinen suosittu eristys on vaahto. Sen edut: se on halpa, ei pelkää sientä, kosteutta, hajoamista. Mutta on kaksi suurta haittapuolta: jyrsijät rakastavat sitä kovin paljon, se vapauttaa myrkyllisiä kaasuja tulipalon sattuessa.

Suoritetaan eristys sisäpuolelta seuraavassa järjestyksessä:

 1. 1. Asennetaan vaaditun kokoisia vedenpitäviä esikatkaisulistaleita. Kiinnitetään niitteillä käyttäen konetta nitoja, jotta päällekkäisyys saadaan aikaan. Kierrämme kehyksen kokonaan, ajetaan suluissa 10 cm: n kuluttua.
 2. 2. Asennetaan eristys telineiden väliin. Varmistamme tiukan sovituksen puurakenteisiin, suljemme eristysmateriaalin yksittäisten elementtien väliset saumat päällekkäin seuraavan kerroksen päälle.
 3. 3. Kiinnitä höyrysulku, vaikka käytät vaahtoa. Tosiasia on, että on välttämätöntä suojata sekä eristettä että puuta. Asennus tuottaa samanlaisen vedenpitävyyden.
 4. 4. Me räätälöimme seinät sisäpuolelta. Levitä kipsilevy täysin tasaiselle kehykselle tai OSB: lle, jos on epäsäännöllisyyttä. Se on jäykempi ja tasoittaa puutteet.

Jäljelle jäänyt sisätila ja ulkopuoli, jossa on tilaa omistajan mielikuvitukselle. Kehyksen laajennus on rakennettu nopeasti, edullisesti, ei palvele yhtä vuosikymmentä, ja se on mahdollista rakentaa käytännössä ilman kolmannen osapuolen apua.

Kuinka liittää laajennuksen taloon

Yksi yksityisen sektorin elämästä on oma rakentamisen mahdollisuus omalla projektillasi. Voit rakentaa minkä tahansa kokoisen talon (tietenkin käytettävissä olevan maa-alueen sisällä) ja tarvittaessa lisätä sen kokoa. Jos säätiön voimakkuus sallii, taloa voidaan korottaa korkealla tai päinvastoin, lisätä pituutta tai leveyttä - niin sanotusti - laajennus siihen, josta keskustellaan tässä artikkelissa. Yhdessä sivuston stroisovety.org kanssa käsitellään materiaaleja ja tekniikoita, joiden avulla voimme ratkaista ongelman siitä, miten laajentaa taloa? Ja alamme tutkimalla materiaaleja, joissa ymmärrämme mitä materiaaleja ja missä olosuhteissa se on parasta käyttää.

Kuinka tehdä laajennus taloon omalla kädellä valokuva

Kuinka tehdä laajennus taloon: materiaalien valinta

Yleensä on yksi rauta-sääntö, joka on parasta olla rikkomatta. Se kuulostaa seuraavasti: siitä, mistä talosta on rakennettu, siitä, mitä sinun tarvitsee tehdä laajennukseksi siihen. Ainakin se oli niin, kun rakennusmateriaalien ja -tekniikan valinta rajoittui tiilien, muiden lohkojen ja saviin. Tänään tekniikan kehityksen aikana asiat ovat hieman erilaiset - tekniikoita, joiden avulla tämä sääntö voidaan rikkoa, ja tämä on raaka. Nyt on helppo liittää tiilitalo puutalolle, peittää sama liite ja saada kiinteä rakenne. Yleensä ei ole tarpeen kiinnittää vanhaa rakennusta materiaaliin.

Nyt yksityiskohtaisemmin suosituimmista materiaaleista, joiden avulla voit yksinkertaisesti ratkaista kysymyksen siitä, miten laajentaa taloa omiin käsiisi?

 1. Eri muodoissa ja tiilissä olevat lohkot. Ei ole mitään syytä hajottaa niitä erillisiin alaryhmiin, koska niiden käyttötapa on yleensä samaa tyyppiä - perustetaan perustus, jossa lohkon, tiilen tiilen, laajennusseinä leviää. Ainoa asia, joka erottaa tämän kaiken, on materiaalien ominaisuuksissa ja ominaisuuksissa - tämä on tärkeää, ja ne on otettava huomioon materiaalien valinnassa. Aloitetaan klassikoista - tiilistä. Vahva, kestävä, materiaali - ottaen huomioon seinien paksuus, se on erittäin kallista. Lisäksi tiili on melko kylmä materiaali, joka lisäksi on lämmitettävä, ja tämä on lisäys lisäkustannuksiin. Lisäksi tämä materiaali vaatii vankan perustan. Tältä osin hiomalaikka näyttää paljon houkuttelevammalta - sen hinta on pari kertaa pienempi, lohkot ovat suurempia ja materiaali itse on paljon lämpimämpi. Jos tiili joutuu sijoittamaan kolmeen riviin, sementtikappale riittää kahdelle riville. Ilmastettu betoni näyttää entistäkin houkuttelevalta - se on kevyt, ja kysymys siitä, miten asianmukaisesti tehdään laajennus taloon voidaan ratkaista myös matala (0,5 metriä) perustan. Lisäksi hiilihapotettu betoni on erittäin lämmin ja huokoinen materiaali, jonka paksuus on 200 mm ja pystyy tehokkaasti säilyttämään lämmön huoneissa. Kipsistyksen jälkeen se saavuttaa erittäin hyvän vahvuuden, mikä tekee rakenteesta luotettavan. Periaatteessa on mahdollista tarkastella muita lohkomateriaaleja - esimerkiksi kuorikalliota käytetään usein, se on osoittautunut hyvin sisäpuubetonin lämmönkestävyyden kannalta (ihmiset kutsuvat sitä sahanpurun betoniksi).

Kuinka tehdä laajennus talon kuvaan

Edellä kuvattujen vaihtoehtojen lisäksi voit harkita laajennuksen rakentamisen tekniikkaa monoliittisen betonitoimintatavan avulla. Lisäksi ei ole tarpeen käyttää varsinaista raskasta betonia näihin tarkoituksiin - ns. Kuonbetoni voi olla paras vaihtoehto tällaisessa tapauksessa. Shlakolity talot ovat talvella erittäin lämmin ja viileä kesällä - ne ovat vahvoja ja kykenevät palvelemaan hyvin kauan.

Kuinka tehdä talon laajennuksen perustan: ominaisuudet

Pääongelman perusongelma on yhdistää uusi ja vanha tukikohta. Jos se tehdään väärin tai sitä ei tehdä ollenkaan, niin riippumatta siitä, miten yhdistät kahden erillisen rakennuksen seinät, niiden liittymispaikassa esiintyy halkeama. Ja läpi kaikki seuraamukset - lämpövuoto, kondensaatin muodostuminen ja sen seurauksena sienen ja homeen esiintyminen tässä paikassa. Yleensä, tarpeeksi miellyttävä. Tästä syystä on kiinnitettävä erityistä huomiota seuraaviin seikkoihin.

 1. Vanhan telineen korkealaatuinen puhdistus sen liitännän kohdalla uuden laajennuksen pohjan kanssa. Sen ei tarvitse vain kaivaa, vaan myös puhdistaa maaperästä ja tietenkin vedenpitävyys, jos sellainen on. Kaikki lika on pestävä perusteellisesti vedellä.
 2. Toinen kohta on säätiön vahvistaminen, tai pikemminkin sen yhteys vanhan talon pohjaan. Jatkuvan pohjan lujittaminen on ainakin työnnettävä nykyisen talon pohjaan kahdenkymmenen senttimetrin etäisyydellä - porattavat suuret reiät (halkaisijaltaan 2-3 cm), joihin liitosjalustan vahvistaminen on työnnetty. Ennen suoraa kaatamista tai aikaisempaa, liuos on pumpattava näihin reikiin - esimerkiksi käyttämällä tiivistyspistoolia polyetyleenipulloissa.
 3. Olisi myös mukavaa lisätä kahden säätiön välistä rajapintaa. Jos olemassa olevan talon pohjaa leikataan jonkin verran rei'ittimellä ja siinä valmistetaan luola, uuden betonin kiinnittyminen on luotettavampaa.

Kuinka tehdä talon laajennuksen perustan?

Periaatteessa nämä kolme vivahtelua ovat riittävän pitkät, jotta nämä kaksi perusta yhdistettäisiin toisiinsa. Vaihtoehtoisesti, jos voit tietenkin päästä olemassa olevan talon pohjaan, laajennuksen perusta voi kaataa hieman ja sen alle.

Miten tehdä laajennus tiilitalolle: vivahteet liittymisestä seiniin

Runkorakenteen kiinnittäminen tiiliin tai muuhun lohkotaloon ei ole ollenkaan ongelma - puukehikon pystysuora puu tai rakennuksen metallirunko profiili yksinkertaisesti kiinnitetään rakennuksen seinään ankkureilla ja se on niin! Täällä ei ole käytännöllisesti katsoen mitään vivahteita, paitsi että tämä palkin pystysuora taso ja risteyksen sulkeminen. Jälkimmäinen toimenpide suoritetaan joko käyttämällä vaahtoa tai ns. PSUL-nauhan avulla (esipuristettu tiivistenauha).

Kuinka tehdä laajennus tiilitalokuvaan

Toinen asia on telakan tai lohkon rakentaminen samanlaiseen taloon. Täällä asiat ovat hieman monimutkaisempia, eikä niitä voi tehdä ilman erityisiä upotettuja osia tai nippuja. Seinien luotettavien liitosten varmistamiseksi ilman lohkojen liittämistä voit vain rei'ittää raudan kiinnityksiä 4-5 riviä lohkoa kohden. Reiät porataan nykyisen rakenteen seinään (kaksi lohkon kummallakin puolella 3 cm: n etäisyydellä reunasta) - venttiilejä on tukossa, jotka työntyvät vähintään 30 cm: n etäisyydelle talon seinämästä. Kun uusi lohko kiinnitetään siihen, sementti yhdistää luotettavasti kaksi seinää yhteen kappaleeseen. Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä rei'ityksen, joka yhdessä raudoituksen kanssa luo luotettavan kahden lohkoseinän välisen sidoksen toistensa kanssa.

Kuinka tehdä laajennuksen puutalokuvaan

Ja lopuksi, kysymys siitä, miten tehdä laajennus taloon, muutama sana noin joukko seiniä puutalo, lohko tai tiili laajennus. Tämä yhdistelmä rakennuksia on myös yleinen, ja miten ne ovat yhteydessä, ei ole tarpeetonta tietää. Itse asiassa sinun on tehtävä metallinen ympärysmitta lohkoille - se on kiinnitetty puisen talon seinään, jossa on voimakkaita itsekierteittäviä ruuveja ja edustaa eräänlaista kanavaa, jonka sisällä lohko tai tiiliseinä tulee juuri sisään. Yleensä tämä on sama vaihtoehto, jota käytetään liittymään puurakenteeseen tiilitaloon, vain päinvastoin.

Artikkelin kirjoittaja on Alexander Kulikov

samanlainen

 • Miten rakentaa kuisti: tiili-konkreettinen versio omasta kädestään

Talon rakentamiseen on paljon tekniikoita, mutta vain yksi niistä on todella yksinkertainen ja hyväksyttävää itsenäiselle...

Parveke - hyvä asia, mutta ei jokaisessa talossa tai asunnossa, se on läsnä. Periaatteessa henkilö, jolla on rahaa...

Laajentava tila: kuinka tehdä kehyksen laajennus taloon omilla käsillänne

Riippumatta siitä, kuinka suuri yksityinen talo on, on joskus tarpeen lisätä siihen toinen huone. Uuden huoneen nimeäminen voi olla erilainen: sisällä ne järjestää makuuhuone, ruokakomero, kuntosali, veranta, ruokasali, jopa kylpy tai autotalli. Paras vaihtoehto tässä tapauksessa on laajennus taloon rungosta. Rakenne asetetaan pohjalle, luodaan luuranko "luuranko", johon OSB-levyt, eristys ja vedeneristys seinät "asetetaan". Laajennus taloon on varustettu lattialla ja erillisellä katolla, joskus ikkunoilla ja ovilla.

Päälaajennus: mistä aloittaa

Ennen kuin aloitat kehyksen laajennuksen taloon, määritä sen sijaintipaikka. Pohjoisella tai itäpuolella on suositeltavaa sijoittaa ruokakomero tai kodinhoitohuone etelässä tai lännessä - makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen (silloin huoneessa on paljon valoa, iltapäivällä aurinko lämmittää runko-osan, joten säästät lämmitykseen).

Jos liitteessä on makuuhuone tai olohuone, tee se eteläpuolella - joten voit säästää hieman lämmityksellä

Luo nyt talon suunnitelma uudella huoneella paperille, anna rakennuksen tarkka koko ja rakennuksen aikana käytettävät materiaalit.

Tämä suunnitelma on toimitettava paikkakuntasi tekniselle varastointitoimistolle. Tietenkään ei kaikki asunnon omistajat pystyisi järjestämään kehyksen laajennuksen, joka ulottuu BTI: hen. Ja turhaan! Tarkastuksen yhteydessä laiton rakentaminen on todennäköisesti pakko purkaa. Tarvitsetko tällaisia ​​ongelmia?

Käyttöoikeuden myöntäminen BTI: stä talon laajennukseen annetaan 10 päivän kuluessa. Edellyttäen, että hakemus täyttää kaikki vaatimukset ja rakentaminen - tekniset standardit

Työkalut ja materiaalit luoda kehyksen kiinnitys taloon

BTI: ltä saatu lupa. Nyt sinun on valmisteltava työkaluja ja materiaaleja rakentamiseen. Tarvitset:

 • sementti laasti;
 • puiset levyt;
 • hiekka;
 • pienet pikkukivet;
 • OSB-levyt;
 • eristys;
 • vedenpitäväksi;
 • kitti;
 • maali OSB-levylle;
 • katon materiaali;
 • puinen tai metallinen ovi (omistajan pyynnöstä);
 • ikkuna muovi- tai puukehyksessä (tarvittaessa);
 • linoleumi, keraamiset levyt tai laminaattilattiat;
 • punssi;
 • rakentaminen mikseri;
 • rullat ja harjat;
 • kynnet ja ruuvit;
 • polyuretaanivaahto;
 • rakentaminen nitoja;
 • lapio;
 • metalliputket halkaisijaltaan 15-20 cm, pituus 2,7-3 m.

Pidennyksen pohjan on oltava kestävä ja vakaa, joten säätiölle valitse laadukas sementti, ei halpa seos.

Ensin tarvitaan puiset lankut, joilla luodaan säätiömuoto. Sitten ne voivat peittää sementin peittämää lattiaa lämmittämään ja pehmentämään sitä. Kuusi, mänty ja tammi soveltuvat parhaiten tällaisiin tarkoituksiin. Levyn paksuus - vähintään 5 millimetriä. Pituus, riippuen kehyksen laajennuksesta taloon.

Valitse OSB, jonka paksuus on vähintään 7 millimetriä ja jonka koko on 100 × 100 senttimetriä. Levyn tulee olla sileä ja yksitoikkoinen. Tämä osoittaa tuotteen korkean laadun.

Lämmitintä käytettäessä voit käyttää mineraalivillaa tai polystyreenivaahtoa. Ensimmäinen vaihtoehto on halpa, mutta materiaali nopeasti hajoaa. Laajennettu polystyreeni on pitkä käyttöikä (jopa 20 vuotta). Se toteutetaan levyinä, joiden koko on 200 × 100 senttimetriä.

Penopolister talon laajennuksen lämpenemiseen on mieluummin mineraalivillaa. Se ei absorboi nestettä, ei pelkää lämpötilan muutoksia.

Vedeneristystä tarvitaan. Sinänsä voit käyttää polymeeristä valssattua materiaalia. Paksuus - vähintään 5 millimetriä.

Kitti ja maali, joita tarvitaan ulkokäyttöön ja sisustukseen. Lisätietoja maalien valinnasta täällä.

Voit laittaa metallikattoja katolle. Se on kestävä ja säänkestävä materiaali, joka kestää kauan, lisäksi se näyttää tyylikkäältä ja on halpa.

Tärkeää: Helpoin tapa luoda kehyslaajennus taloon RSD: n avulla. Tällainen huone on lämmin ja kestävä, jos se eristetään asianmukaisesti. Tietenkin voit rakentaa seiniä tiilien, vaahto lohkojen tai puupalkit. Mutta se on paljon kalliimpaa ja energiaintensiivisempi.

Seuraavat piirustukset auttavat määrittämään huoneen tyypin:

Tämän piirroksen avulla voit luoda yksinkertaisen laajennuksen taloon, jossa on kevyt katto. Käytä omia koikkeitasi

Tällainen piirustus laajennuksesta taloon auttaa nopeasti ja helposti rakentamaan ylimääräisen huoneen tai esimerkiksi ruokakomero

Vaiheet: rakennerakenteen vaihe

Puurakenteen kehyksen laajennuksen prosessi voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 • perusta perustaa;
 • lattian täyttö;
 • kehyksen rakentaminen jatkeelle;
 • seinän tuotanto;
 • kattovalaistus;
 • ikkunoiden, ovien asennus;
 • ulkokäyttöön;
 • sisustus.

Teoksia on tehtävä johdonmukaisesti noudattaen ohjeita ja turvaohjeita. Joissakin "aktiviteeteissa" (ikkunoiden asennus ja kattopäällyste) on suositeltavaa houkutella avustaja.

Vahva pohja: täytä säätiö

Jos haluat luoda kehyksen laajennuksen taloon, on tarpeen täyttää nauhan säätiö. Mutta jos sivustolla on korkea pohjavesi, on parempi tehdä pino- tai sarakepohja.

Ohjeet liuskajohdon rakentamiseksi ovat seuraavat:

 1. Tee merkintä ja kaivaa kaivo 30 cm syvältä ja 20 cm leveä. Tuloksena on oltava suorakulmio tai neliö.
 2. Täytä kaivanto ensin hiekalla, sitten kivillä juuri puoliksi voimaa.
 3. Aseta kaivannon kulmissa metalliputket. Ne toimivat perustana tulevalle kehykselle.
 4. Rakenna laattojen levyt ja täytä kaivanto sementtilaastilla, joka on valmistettu tarkasti ohjeiden mukaan.
 5. Jätä rakenne 24 tuntia, kunnes se on täysin kuiva.
 6. Täytä sitten lattia sementtilaastilla. Se kuivuu täysin päivässä tai kahdessa, sääolosuhteista riippuen. Mitä lämpimämpi kadulla, sitä nopeammin sementti kovenee.

Kuinka tehdä nauha-pohja, opit videosta.

Jos tarvitset sarakkeen tai paalun perustan, katsele seuraavia videoita. He puhuvat tällaisten perusteiden rakentamista koskevista säännöistä.

Kestävä "luuranko": aseta kehys

Kulmissa tulevaan rakennukseen on jo rautaputket. Niiden välissä vaakasuoraan lattiasta putken päähän on hitsattu muita metalliputkia. Rinnakkaisten osien etäisyys on vähintään 70 senttimetriä. On mahdollista yhdistää nurkkaan rautaosat toisiinsa puupaneelien avulla. Ne toimivat myös kehyksenä.

Lisätietoja videon luomisesta kehyksen laajentamiseksi taloon.

Rakentaminen "sandwich": rakennamme seiniä

Nyt, kun pystytään kiinnittämään kehystä puuhun omalla kädellään, vaikein ja mielenkiintoinen alkaa: seinien rakentaminen. Yksi leiri on jo olemassa - se on osa taloa. On vielä kolme muuta tekemistä:

 • kehykseen, jossa naulat kiinnittävät OSB: n. Niiden välissä ei saa olla suuria aukkoja yli 3 millimetriä.
 • OSB-levyn sisäpuolella kiinnitä vedeneristys käyttäen rakennetta nitoja. Materiaalin tulee kattaa seinien koko alue - ylhäältä alas.
 • Kiinnitä eristys vedenpitävyyteen käyttäen vaahtoa. Työ ei ole vaikea. On täysin mahdollista selviytyä siitä yksin. Älä käytä liian paksua vaahtokerrosta ja paina lujasti eristelevyä OSB-seinälle.
 • Lämmitin asentaa OSB-levyt. Kiinnitä ne ruuvilla.
 • Kiinnitä vedeneristys olemassa olevaan talon seinään ja OSB päälle.
 • Jos levyjen tai lattian välissä on aukkoja, täytä ne vaahdolla.

Rakennusalan rakentajat kutsuivat "voileipä". Se on rakennettu nopeasti ja helposti, mutta käytännöllinen, luotettava ja kestävä.

Jos tarvitset ikkunat ja ovet, anna ne vielä ennen seinien asennusta. OSB-levyissä on leikattava halutun koon reiät.

Sinulla on lisätietoja levyistä itsestään videosta:

Vakava suoja: ei kattoa - ei mitään

Rakennuksen kehyksen katto taloon voidaan tehdä yhdestä tai kahdesta pylväästä. Joka tapauksessa sen luominen käsittää seuraavat vaiheet:

 1. Rakentamme puisten laattojen pohjaa.
 2. Ylhäältä pinoamme lämmittimen.
 3. Asettamme eristyseristeen vedenpitävyys.
 4. Ylhäältä kiinnitämme metallilevyn päällekkäin. Tällöin sademääräinen kosteus ei kerääntyy laattojen alle.

Talon laajennuksen katto katolle, kuten jatkuu nykyiselle katolle. Rakenna se on melko yksinkertainen. Riittää, että asetetaan halutun pituisen puupaneelin pääkatto.

Jotta se olisi kaunis: sisä- ja ulkopuoli

Talon laajennuksen rakentaminen ei ole valmis ennen kuin sisä- ja ulkokoristelu on suoritettu.

Paras vaihtoehto OSB-levyille - maalaus.

Ensinnäkin valmistele pinta:

 • hiominen tehdään;
 • antiseptisiä aineita (hyvä laatu Tixo, Drevolak);
 • ("Body", "Tex").

Maalatkaa sitten uuni. Käytä alkydiä, öljyä, vettä emulsiota, akryyliä, lateksimaaleja. Ulkoisia ja sisäisiä töitä varten käytetään erilaisia ​​tuotteita. Pakkauksessa on ilmoitettu, millä pinnoilla voidaan käyttää tiettyä väriainetta.

Löydät lisää OSB-maalauksesta täältä.

Sisäpinta sisältää lattian käsittelyn. Vedeneristys asetetaan sementtilaastille, sitten eristeelle ja puulevyille (voit ohittaa tämän vaiheen, jos laitat laminaatille, linoleumille tai keraamisille laattoille eristyksen).

Mitä seuraavaksi?

Näyttäisi siltä, ​​että kehyksen laajennus taloon on valmis. Mutta sen käyttöönotto on edelleen mahdotonta - ensin sinun täytyy suorittaa sähköjohdotus, asentaa lämpöpatterit ja liittää ne yksityisen talon yhteiseen lämmitysjärjestelmään.

Kuinka johdotat, löydät täältä.

Lue lämmitysjärjestelmä tästä.

Jotta se olisi mukava talon laajennukseen milloin tahansa vuoden ajalta, johdatta johdotus sisään ja asenna lämmityspatterit

Lopuksi

Laajennuksen rakentaminen taloon oli vahva ja turvallinen, ja se noudattaa selkeästi yksityisten talojen rakentamisen perussääntöjä ja erityisesti laajennusten luomista. Älä unohda rakennuspaikan perusvaatimuksia. Suojaa kädet ja silmät, työskentele erityisillä vaatteilla ja kestävillä kengillä.

Helpoin vaihtoehto luoda liitetiedosto kotona - OSB-levyltä. Se on melko helppoa, mutta täysin selviää sen "ammatillisten tehtävien" kanssa.

Uskotaan, että RSD: n käyttö on vaaratonta terveydelle - tuotteet kyllästetään seoksella, jossa on fenolia voimaa. Kuitenkin maalauksen ja pohjustuksen aikana fenoli pysäytetään ja sitä ei vapauteta, joten RSD ei vahingoita terveyttä.