Kuinka tehdä vedenpitävä lattia

Lattian viimeistelyaineiden ja muiden rakenteellisten elementtien eheyden säilyttämiseksi se on vesitiivis. Suojattujen esineiden kosteuden puute estää sienten kehittymisen, korroosion, auttaa lisäämään niiden käyttöikää.

Kuinka tehdä vedenpitävä lattia

Lattian vedenpitävyys tärkeitä ominaisuuksia

Jos kotelo sijaitsee vanhassa talossa, jossa korjaukset on tehty jo toistuvasti, menestyksekkäin ratkaisu olisi purkaa koko lattiapäällyste betonilaastille tai pohjalle. Jos lattiassa on puulattiat, ja ne on asennettu jo kauan sitten, vain asiantuntija voi asentaa ne, koska ne voivat olla pieniä, mikä voi tehdä uuden korjauksen lyhytaikaiseksi.

Lattia tasoittaa. Yhtenäisen perustan luomiseksi käytetään erityistä korjausyhdistettä, joskus itsestään tasoittavia yhdisteitä. Ei ole tarpeen käyttää kalliita vedenpitäviä materiaaleja epätasaisuuksien ja pienien halkeamien tiivistämiseen. Lattian on kuitenkin oltava mahdollisimman tasainen, jotta omistajilla on mahdollisuus käyttää rullissa myytäviä lattianpäällysteitä tai asentaa lattia nopeasti käyttämällä polymeeristä itsetasaavaa yhdistettä.

Jos lattian vedeneristys on osa laajamittaista korjausta, jonka aikana kunnostaminen tehdään, sinun on ensin poistettava kaikki tarpeettomat väliseinät ja ulokkeet, minkä jälkeen vedeneristys suoritetaan. Kerros on levitettävä tiukasti kiinni koko talon tai sen kaikkien osien kiinni. Tarpeet ja vanhat rakenteet eivät salli päällysteen levittämistä kokonaan, joten ne voivat suuresti vähentää vedenpitävyyden laatua ja hyödyllisyyttä yleensä.

Vedenpitävyysmateriaalia ja korkeatasoista työtä ei voida tallentaa. Suojapinnoitteen tarkoituksena on estää kosteuden pääsy huoneeseen, mikä on välttämätöntä kosteuden kerääntymisen ja rakennusmateriaalien laadun heikkenemisen estämiseksi. Asuntojen asukkaille tämä näkökohta on erityisen tärkeä, koska silloin, kun huomattava määrä vettä vuotaa esimerkiksi kylpyhuoneessa, voi esiintyä riitaa naapureiden kanssa, on mahdollisuus asettaa velvoitteita korvauksen maksamisesta vaurioituneille huonekaluille.

Kylpyhuoneen ja keittiön lattian pitäisi olla muutaman senttimetrin alapäässä rakennusstandardeja pienempi kuin muissa huoneissa. Kosteus viivästyy rajoitetulla alueella, jolloin voit nopeasti poistaa sen. Tämän parametrin noudattamiseksi tehdään vaihe, joskus rajoitettu erityisrajan pakkaukseen.

Kuinka valita sopiva materiaali vedenpitävyyteen

Riippuen lattiatyypistä, vedenpitävyyden luotettavuudesta ja sen soveltamistavasta, on olemassa vaihtoehtoja:

 • rullissa myytävät tai tarttuviksi tarkoitetut materiaalit;
 • formulaatiot ja mastiset aineet, jotka edellyttävät harjan tai rullan käyttöä;
 • seokset kaatamiseksi;
 • täyteaineet;
 • läpäisevän vedenpitävyys, samalla suojellen lattiaa syövyttävistä ympäristöistä;
 • kipsi;
 • polymeeriset koostumukset ruiskutukseen.

Omien käsiensa vedeneristysmateriaalin asentamiseksi parhaiten soveltuvia päällystysaineita pidetään parhaiten sopivina, kun taas kuivumisaika on korkeintaan useita päiviä, ja kipsiasetukset ovat valmiita lattian lisäämiseksi seuraavana päivänä. Rullatuista materiaaleista on vaikeampaa käyttää, joten ei-ammattilaisten pitäisi ensin oppia asentamaan tällainen vedeneristys ja sitten tekemään suuria töitä omassa kodissaan.

On melko helppo hallita läpäisevän vedenpitävyyden tekniikkaa, mutta sinun on tutustuttava ohjeisiin ja noudatettava tarkasti määräyksiä, jotka koskevat materiaalin oikeaa jakelua, kuivauspinnoitteen hoitoa ja noudatettava kaikkia määrättyjä menettelytapoja. Huoneistossa tunkeutuva koostumus on epätoivottavaa, sillä ennen niiden asentamista on tarpeen kostuttaa lattian pohja voimakkaasti. Tällainen tapahtuma voi aiheuttaa veden vuotamista naapureille ja asian käsittelyyn.

Läpäisyperiaatteena on vedenpitävyys

Suuri vedeneristys käytetään, jos on mahdollista muodostaa kerros. On muistettava, että sen kerros on melko paksu ja se voi visuaalisesti alentaa katon korkeutta korjausten jälkeen. Rakeita on helppo siirtää tasaiselle kerrokselle lattiaan ja täyttää ne vedellä, sen määrä ilmoitetaan pakkauksessa. Veden sisääntulon jälkeen rakeet muuttuvat geeliin muistuttavaksi tahnaksi, joka estää veden virtausta.

Irtopolymeerin vedeneristys

Itse tasoittavat polymeerilatteet eivät tarvitse suojaa vedestä, koska ne eivät itse pysty pitämään sitä. Niitä kutsutaan usein 3D-kerroksiksi. Ne näyttävät kauniilta, luoda ne itse on melko vaikeaa. On pakko noudattaa pakettiin kirjoitettuja käyttöohjeita, joita ilman ammattimaisia ​​selityksiä voi ymmärtää väärin. Huolella ja kärsivällisyydellä voit kuitenkin luoda epätavallisen pinnoitteen ja vedeneristyksen yhdeksi kerralla. Suihkutetut polymeeripinnoitteet vaativat erikoislaitteita. Sinun täytyy varastoida työvaatteita, on toivottavaa nähdä, miten ammattilaiset soveltavat tätä pinnoitetta.

Irtopolymeeriset lattiat

On välttämätöntä erottaa viimeistelyaineet vedeneristyksestä. Esimerkiksi lattialaatat eivät ole luotettava este veden vuotamista vastaan. Jopa käyttämällä polyuretaania tai silikonimaalia, joka voi käsitellä saumoja, jos huomattava määrä nestettä pääsee lattialle, on vaarana sen nopea virtaus naapureihin tai imeytyminen rakennusmateriaaleihin, joita ei ole suunniteltu kosteuden suojaamiseksi.

Vedeneristysominaisuuksilla ei ole lakkaa ja öljymaalia. Aluksi ne voivat olla luotettava este, mutta 7-10 vuoden jälkeisten mikroprektien jälkeen näyttää materiaalin merkittävän halkeamisen, joten ennen niiden levittämistä on käytettävä mitä tahansa materiaalia, jotta varmistetaan kestävä suoja kosteudelta.

Valssatuotteiden käyttö

Valssatuotteiden käyttö

Tasaa lattia ennen eristystä

Käytettäessä itsestään tasaavaa yhdistettä, tulee huolellisesti tasata betonipohjan pintaa ennen telan eristämistä. Betonin ja vedenpitävän pinnoitteen välillä ei saa olla aukkoja, joten kohdistaminen tapahtuu huolellisesti. Lattian pohja on täysin puhdasta likaa, voit käyttää pölynimuria. Puhdista pinta pinnoitettava kerroksittain.

Materiaalin laadusta riippuen kuiva seos laimennetaan vedellä tai nesteellä, joka on hankittava erikseen. Koostumus levitetään yhdenmukaisesti lattian koko pinnalle, eikä aukkoja saa antaa. Jos päällysteen sisällä voi olla pieniä ilmakuplia, vesieristys on rullattu rullalla, joka on varustettu jatkuvalla neulasuutinten kerroksella. Se osallistuu samanaikaisesti liuoksen oikeaan jakeluun ja poistaa kaikki kuplat.

Mastinen sovellus

Lattian suojaamiseksi kosteudelta liimamateriaalilta vaaditaan lisäainetta liima- tai erikoismuovista. Ammattilaiset käyttävät lisäpinnoitetta mastille, joka eroaa sen koostumuksesta riippuen. Polymeerilajikkeelle voit valita PVC-kalvon, lasikuidun tai polyisobutelenin vaihtoehdot. Jos käytetään bitumia, niin Brizol, vedeneristys ja vastaavat voivat toimia lisäpäällysteinä.

Valmistettu pohja peitetään kokonaan bitumimulsion avulla. Sen soveltaminen on suositeltavaa, koska sen koostumus on kaikkein neutraali, ei vahingoita työntekijöiden joukkoa ja myöhemmin rakennuksen vuokralaisia. Se tehdään tavallisella vedellä, liuoksen sekoittamisen jälkeen haitalliset liuottimet eivät haihdu. Aluketta on levitettävä kahdessa tasossa, sääntöjen mukaan, toinen on kohtisuorassa ensimmäiseen.

Alukkeen kuivumisen aikana sinun on kiinnitettävä erityinen nauha

Kun pohjamaali kuivuu, sinun on kiinnitettävä erityinen teippi, sen pitäisi peittää kulmat, liitokset seinien ympärillä kehä. Mitattaessa nauha on syvästi upotettu materiaaliin. Kun tämä työvaihe on suoritettu, alusta peitetään huolellisesti uudelleen paikoilla, jotka on liimattu nauhalla.

muuttamisesta

Kun valmisteleva kerros on täysin kuivunut, vedeneristyskerroksen asennus alkaa. Itsekiinnittyvät matot ovat vain hyvin tasoitettuja ja hieman voimakkaita, rulla tai kädet painettu lattialle.

Vakiotyynyjen vesitiiviit matot voidaan kiinnittää kytkemällä rakennussäilytys polttimen puuttuessa. Pohjapäällyste sulaa hieman ulkopuolelta ja puristetaan välittömästi pohjaan. Päällekkäisyys olisi suoraviivaista, jos tarpeen, voit yhdistää uudelleen irtoamattomat tai rypytetyt nauhat.

Aseta rullan vedeneristys hitsaamalla

Kun materiaali on muodostanut tasaisen pinnan, voit kiinnittää nauhan hitsaamalla. Teosten suorittamisen aikana on välttämätöntä tehdä päällekkäisyydet seinämille, mieluiten vähintään 25 cm: n päällä. Kaikkien ylijäämien leikkaaminen on helppoa. Kulmat voidaan lisäksi liimata toisella materiaalikerroksella, muodostaen laastareita, ne on kiinnitettävä luotettavasti.

Työn tulos on täysin tasainen, tiivistetty päällyste, jonka läpi neste ei pääse imemään. Se saa kaataa betonipinta vain sen jälkeen, kun liimakoostumus tai bitumimateriaali on kokonaan kuivunut, mikä yleensä kestää enintään yhden päivän.

Mastinen ei ehkä sovi lämpimään lattiaan, sillä pitkäaikaisen kuumennuksen voi haihtua epämiellyttävä, miellyttävä tuoksu. Se on turvallista käyttää käytävällä, ja muita materiaaleja on valittava vedenpitäviksi muille huoneille.

Päällystysmateriaalit

Tuottuneet kuivat, samankaltaiset kuin jauheilla, joskus ovat mastisia ja tahnat. Ennen töitä seos laimennetaan vedellä tai emulsiolla. Nestemäistä vedeneristyskykyä tai koostumusta, joka muistuttaa voidetta, myydään alun perin välittömään käyttöön sopivassa muodossa.

Seosta käytetään useilla tavoilla:

 • lyöntiharja, joka kovettuu keppiin. Voidaan käyttää tällä tavoin, jos liuoksen konsistenssi muistuttaa maalia tai nestettä;
 • tinalla varustettua lastalla. Soveltuu, jos pinnoitteessa on tiheämpi koostumus.

Vedenpitävä vedeneristys

Pinnoituksen vedenpitävyys riippuu sakeudesta, poikkeavat toisistaan.

 1. Nestemäisiä formulaatioita tulee levittää paksuihin kerroksiin, jolloin tiiviste suljetaan kokonaan, vähintään 2 kertaa. Useimmiten ne on valmistettu hapettuneesta öljypitoisuudesta, joka on melko pieni paksuus: noin 1 mm ja yli. Pinnoite kaadetaan tavallisesti lasille, joten sen kuivumisen jälkeen on tarpeen tarkistaa, ettei pohjaan ole vaurioita, eikä märkiä paikkoja jää. Vältä pinnan likaantumista, joten seuraava kerros tulee levittää mahdollisimman nopeasti. Jos tämä ei ole mahdollista, päällyste voidaan sulkea kalvolla tai seurata sen puhtauden säilyttämiseksi.
 2. Bitumiin sisältämiä tahnoja levitetään 3 mm: n kerroksella. Ne voivat samanaikaisesti toimia korkealaatuisina eristeinä ja korvata betonirauta. Materiaali levitetään melko paksulla kerroksella, joten sen vahvistaminen on välttämätöntä. Ennen levittämistä lattian koko pinnalle levitetään ja kiinnitetään PVC-verkko. Asettelu kattaa suoraan sen päälle.

Ensimmäisen kerroksen luomisen jälkeen sinun on odotettava, kunnes se on täysin kuiva, sen esiintymisajankohta on ilmoitettu tuotantopakkauksessa. Kun pinta kovettuu, levitetään toinen kerros, edullisesti levittämällä se kohtisuorasti ensimmäiseen. Joskus ohjeissa säädetään kolmannen kerroksen asettamisesta vielä märälle pinnalle. Tällöin päällikön on hankittava erityisiä kenkiä tai suuttimia, joilla on ohuita mutta usein piikkejä, jotta materiaali ei vahingoitu.

Lasitetut vedeneristys

Pohjaan käytetään joustavaa polyesteriä, lasikuitua tai lasikuitua. Bitumi levitetään materiaalin molemmille puolille. Jotta varmistettaisiin luotettava pito aluslattialla, liima sijoitetaan alareunaan. Korkealaatuinen vedeneristys sisältää erikoiskomponentin päällä, joka aktivoituu vuorovaikutuksessa liiman kanssa lopullisen päällysteen kanssa ja parantaa sen vaikutusta.

Joskus on välttämätöntä itsenäisesti ripotella koko jo päällystetyn vedeneristyskerroksen keskirenkaan hiekalla. Se lisää tarttuvuuden luotettavuutta liimalla. Kun eristysmateriaali kovettuu riittävästi, se voidaan pyyhkiä pois päällysteestä.

Liimalla voidaan käyttää kahta materiaaliryhmää. Yksi niistä on kiinnitetty polttimella tai hiustenkuivaajalla. Toinen on varustettu järjestelmällä, joka helpottaa asennusta. Riittävää on erottaa työosa kalvosta ja kiinnittää se vaakasuoralle pinnalle, sillä se on aiemmin tasoittunut.

Lattian korkealaatuinen vedenpitävyys suojaa sen rakennetta kosteuden vaikutuksesta, joka voi tuhota tai vahingoittaa joitakin sen osia. Asuntojen omistajille lattian kautta tapahtuva vedenpoisto estää naapureiden tulvien välttämisen ja näin ollen velvollisuuden maksaa rahaa korjauksiin.

Vedenpitävät toimenpiteet säätiön suojaamiseksi

Betoni on perusaineisto säätiön asettamiselle. Se ei aiheuta veden vahingollisia vaikutuksia ja toimii erinomaisena johtajana, antaen veden talon sisällä. Talon sisältämä kosteus puolestaan ​​luo ympäristölle sienten ja homeen ulkonäön. Säätö on usein vahvistettu vahvistavalla silmällä, joka voi olla korroosi kosteuden vuoksi. Tällainen vahvistaminen voi aiheuttaa halkeamia, ja säätiö menettää lopulta lujuuden ja kestävyyden. Joskus kehittäjät laiminlyövät säätiön vedenpitävyyden. Tämä voidaan tehdä säästämiseksi tai huolimattomuudesta rakentamisen aikana. Mutta lähitulevaisuudessa uuden talon asukkaat näkevät henkilökohtaisesti epärehellisen työn surkeat seuraukset. Epäpuhtaalla vedeneristyksellä alkaa romahtaa talon, pohjan ja katon pohja, lattia ja seinät. Listaa voidaan jatkaa listalla lähes kaikki rakennuksen elementit. On kohtuullinen kysymys, kuinka vedenpitävä vedenpitävä perusta ja muut elementit talossa.

Estämään kertyminen kosteutta kellarissa maaperästä ja estävät haitallisia vaikutuksia hometta ja homeen, sinun täytyy suorittaa vedeneristys säätiön.

Kaikkien talojen ja rakennusten vedeneristyskerroksen on oltava täydellinen ilman puutteita ja halkeamia. Suojakerros levitetään ulkopinnalle perusta, seinät, kellarissa, koska se on tällä puolella reaktio tapahtuu kotona kosteutta. Joten miten tehdä vedeneristys?

On olemassa kahta tyyppiä vettä, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti säätiöön. Näihin kuuluvat pinta- ja pohjavesi.

Sateen ja sulaveden suojaamiseksi rakennuttajat käyttävät vedenpitävää sokea aluetta. Ja koska sataa kaikilla alueilla, sokea alue on aina tehtävä. Pohjaveden suojausta ei kuitenkaan aina voida asentaa. Vedenpitävyys on aina suoritettava rakennuskohteissa, joissa on korkea pohjavesi. Ottakaa myös huomioon pohjaveden nousu kausiluonteisen lämpenemisen aikana. Siksi perustus vedenpitäväksi vaaditaan, jos:

Vedenpitävä teknologia.

 1. Pohjavesi sijaitsee alle metrin etäisyydellä pohjan alapäästä. Jos kausivaihtelun aikana vesitaso nousee pari metriä korkeammalle, pohja voidaan käsitellä pinnoittamalla vedenpitävyys. Näin ollen talon perustukset ja seinät voidaan suojata luotettavasti veden kapillaarista veden imeyttämiseen betoniin.
 2. Pohjavesi sijaitsee alle 1 metriin. Täällä vedeneristys on vapaaehtoista, mutta ottaen huomioon ajankohdan nousu vedessä, läheisyys joen ja läsnäolo tyhjennyslaitteita ja sokea alue lähialueiden asiantuntijat neuvovat tekemään edullisia pinnan vedeneristys.
 3. Korkea pohjavesi. Tällöin pohjavesi saavuttaa yhden tason tai pohjan pohjan yläpuolella. Samanaikaisesti on laadittava laadukas ja perusteellinen vedeneristys, projektissa on otettava käyttöön vedenpoistojärjestelmä säätiön rakentamiseksi. Dräneringsanordning tällainen maa on tarpeen, koska vesi kohdistaa painetta perusta, ja samalla vähentää emäksen vahvuus tukea maahan. Tämän seurauksena voi tapahtua kellarikerros, ehkä jopa sen kaatumisen. Siksi vedenpitävyyden lisäksi sinun täytyy tehdä valuma-alue pohjaan. Se vähentää merkittävästi pohjaveden määrää ja suojaa liiallista kosteutta vastaan.
 4. Vedenpitävän maaperän perustaminen. Savi ja maaperä, jossa maaperä, joka kykenee absorboimaan vettä (hiekkaa), voi johtua vedenpitävästä tai vedenläpäisevästä maaperästä. Tällainen maaperä ei anna veden virrata alueelta, ja tunkeutuu ja alkaa liikkua lainkuuliaisuudestaan ​​vähiten vastustusta, puolelle perusta.
 5. Aggressiivinen pohjavesi. Pohjaveden koostumus on tarpeen tietää ennen perustuksen rakentamista. Koska aggressiivinen vesi voi yksinkertaisesti tuhota betonipohjan eli johtaa betonin korroosiota. Kaikkien säätiön rakentamisessa tarvittavien materiaalien on oltava sää- dettävissä pohjaveden aggressiivisten ominaisuuksien kannalta. Vaarallisimmat ovat aggressiivinen painevesi, joka luo perustan.

Kaikki maanalaiset vedet voidaan jakaa suspendoituun, ei-paineisiin, matalapaineisiin ja paineveteen.

Joka tapauksessa sinun pitäisi tehdä pohjan alla läpäisevä kerros hiekkaa ja murskattua kiveä. Tällainen tyyny eristää pohjaveden kapillaarista imeytymistä.

Kuinka vedenpitävä säätö on oikein?

Monoliittisten pohjalevyjen vedeneristys

 • valssattu katemateriaali;
 • eristys;
 • betoniliuosta.

Levyn vedeneristyskäyttöön käytetään valssattua katemateriaalia. Pohjalevyä on tasoitettava betonipinnoilla ja sen päälle vedenpitävä. Sitten eristys asetetaan ja pinta peitetään betonipinnoilla. Odota, kunnes betonipinta on kuiva, ja aloittaa sitten vain lattian asentaminen.

Nauhan pohja ja sen vedeneristys

Päällystäminen bitumimastilla.

 • bitumimaali;
 • EPS-eristys tai geotekstiilit;
 • hiekkaa.

Vedeneristysnauhan perustus.

Talon pohjan pinnoitetta bitumimastilla pidetään perustan edullisin vedenpitävyys. Se luotettavasti estää pohjaveden tunkeutumisen kapillaariin. Painevesi helposti ohittaa tällaisen suojan, ja niiden vaikutuksesta vesieristys voi vaurioitua. Myös mastilla ei kestää muutoksia eikä se tarttua.

Ennen levyn levittämistä pitää huolellisesti pinnan tasata ja kuivaa se hyvin, ja säätiön kulmat on pyöristettävä. Useimmiten tällainen vedeneristys vaurioituu maapohjan täyttämisen aikana. Tämä maaperä sijaitsee kellarikerroksen ympärillä ja siinä on paljon roskia: kivet, varusteet, lasi jne.

Voit suojata kitti mastiksi, voit käyttää eristys EPS, geotekstiili tai tiiliseinä.

Eristys EPPS asetetaan usein pohjaan, joka seisoo maassa melko korkealla jäätymisasteella. Suojattu tiiliseinä on kallis ja melko työläs prosessi.

Suosittelemme täyttöä puhtaalla hiekalla. Tällöin eristäminen tarvitaan vain talon perustan kulmien suojaamiseksi.

 • valssattu katemateriaali;
 • bitumimuovia.

Vedenpitävä kerros ruiskulla levitetään seiniin täyttäen kaikki halkeamat ja aukot seinissä.

Kattotiili on kalliimpaa kuin bitumimateriaali. Mutta tällaisen vedenpitävyyden edut ovat kestävyys ja lujuus. Kun aukko täytetään puhtaalla hiekalla, voidaan suojautua vedeneristyskerrokselle.
Ennen kuin pohjaseinät peitetään vedeneristämällä, tasoita pinta ja käsitellään kuumalla bitumimastilla. Sitten kiinnitetään 2 kerrosta kateaineita, joiden päällekkäisyys on 10 cm.

Kuinka vedeneristää pohjatason nauhan tyyppi ruiskulla?

 • erikoisruisku;
 • kapasiteetti materiaalin lämmittämiseksi;
 • nestemäistä bitumia.

Seinille levitetään ruiskumaalauskerros. Pohjan pinta ei pysty kohdistamaan, sinun tarvitsee vain puhdistaa se pölystä. Vedenpitävyyden jälkeen on vahvistettava yhdessä geotektilny-vaihtoehdon kanssa. Tämä menetelmä voi johtua edullisista vaihtoehdoista vedenpitävyyden käytölle. Bitumi on helppo levittää, täyttää kaikki halkeamat ja aukot seinissä säätiön.

Säiliössä tulisi kuumentaa öljyn ja bitumin seosta. Heti kun seos muuttuu homogeeniseksi, voi alkaa pölyttää pinta. Tämä vedeneristys soveltuu parhaiten, jos säätiö on monimutkainen, tai se sijaitsee vierekkäisen talon vieressä. Näissä tapauksissa on vaikea soveltaa menetelmää tarttumaan ruberoidiin, joten ruisku olisi kätevin vaihtoehto.

Toinen tapa on käyttää 25 mm: n sementtilaastia pohjan ulkopinnalle, jos vedenpaine on 20 metriä.

Käytä kipsikerrosta omilla käsilläsi

Suunnittelu kipsi vedeneristys.

Valitsemalla kipsiä vedeneristysmateriaalina, kaksi ongelmaa ratkaistaan ​​kerralla: tasoittaminen ja pohja säästäminen kosteudelta. Tämä seikka tekee kipsikerroksesta varsin houkuttelevan, kun pohjustus on vedenpitävä.

Kaikki tarvittavat materiaalit voidaan ostaa ilman paljon rahaa. Tällaisen suunnitelman vedeneristys on erittäin helppo valmistaa.

Työn suorittamiseen tarvitaan:

 • kipsi;
 • jotka kestävät veden kestävyyttä;
 • lastalla;
 • astia seokselle;
 • kitti verkko;
 • ruuvit, tapit;
 • ruuvitaltta (parempi ruuvimeisseli);
 • iskijän.

Ensimmäinen vaihe on seoksen valmistaminen, joka koostuu kipsinestosta, jossa on erityisiä vedeneristyskomponentteja. Sitten pohjaseinille levitetään kipsiastiasto. Teokset tehdään samalla tavoin kuin kipsin asentaminen seiniin. Viimeisessä vaiheessa kittiverkko kiinnitetään pohjaan ruuveilla ja tukipuilla.

Ristikko on välttämätön kipsikerroksen parantamiseksi. Teoksia tehdään, jotta putki ei pääse putoamaan käytön aikana. Kipsikerros toimii hyvin perustusten seinämien suojaamiseksi ja tasoittamiseksi.

Mutta tällä menetelmällä on myös haittoja, jotka vähentävät lähes kaikkia etuja nollaan. Alhainen vedeneristyslaasti voidaan käyttää vain kuivalla ilmastoalueella. Tämä vaihtoehto on lyhytikäinen ja melko epäluotettava, jolle on ominaista halkeamien ilmaantuminen.

Erityisen ratkaisun käyttö.

Pohja vedeneristys tällä tavalla on melko korkea laatu. Merkittävä piirre on kestävyys. Suihkussa ei tarvita erityisiä taitoja.

 • ratkaisu;
 • kasvojen, käsien suojelu;
 • spray-pullo.

Levypilareiden vedeneristys.

Liuos ruiskutetaan siististi ja kuivauksen jälkeen lisätään seuraava kerros. Se vie 4-5 kerrosta.

Tämän vaihtoehdon pääasiallinen ero on liuoksen tunkeutuminen suoraan perusrakenteeseen. Läpäisykyky on 15 cm. Suojaus tapahtuu sisäpuolella, ei pinnalla.

Kuitenkin tällaisen vedeneristyskustannukset ovat korkeat. Tämän menetelmän ansiosta talon pohja on todella laadukas vedenpitävä.

Vedenpitävät talon pohjaa kapillaarien lävistykselle

Tällainen vedeneristys tulisi tehdä pohjalla. Se asennetaan yleensä jopa 50 cm: n korkeudelle maasta. Ennen työskentelyä pohjapintaa on tasoitettava ja kuivata. Tee sitten pinnoite bitumimastilla ja kattopuhalluksella. Tällainen vedeneristys tunnetaan tiivisteeksi ja peittää kokonaan pohjan pintaa.

Paalun ja pylvään perustuksen vedeneristys

Pile-pohja, kuten pylväskappale, on paljon vaikeampaa eristää, joten kosteutta kestävää betonia tulisi käyttää koostumuksessaan. Aggressiiviselle vedelle voit käyttää tuotemerkkiä W6. Puupinoille on käytettävä korroosionestoainetta. Mutta tyhjennys tässä tapauksessa ei ole välttämätöntä. Viemäröinti voi merkittävästi vähentää puupöytien elämää.

Kuinka tehdä kellarin vedeneristys

Sulaveden vaikutuksen vähentämiseksi kellari seinämille on välttämätöntä tehdä vedenpitävä sokea alue. Talon lattia ja seinät on peitetty vedeneristyskerroksella. Voit kattaa kateaineen tai käyttää bentoniittia, joka on bentoniittia, joka on sijoitettu tekstiilimateriaalin väliin. Se on helppo kiinnittää pintaan ja se voi korvata mittarikerroksen savesta.

Vedenpitävä kellari ja kellari - tämä on erittäin tärkeä työvaihe. Jos rakennustehtävä on mukana töissä, on huolehdittava siitä, että työ suoritetaan oikein. Säätiön rakentaminen on rakentamisen päävaihe. Kun kosteus tunkeutuu taloon, on vaikea korjata virheitä rakentamisen jälkeen. Säätiön halkeamat ja aukot johtavat lisärakentamiseen ja kustannuksiin.

Materiaali ei sovellu vedenpitävyyteen

Katonfilmejä ja UV-kalvoja ei tule käyttää pohjan vedenpitävyyteen. Kalvo on hyvin ohut ja hauras, eikä sitä ole suunniteltu toimimaan vuorovaikutuksessa säätiön kanssa sen siirtyessä maan noston aikana. Ja vielä enemmän ei kestä kestämään pohjaveden paineita.

Kalvot ovat myös hyödyttömiä. Materiaali on kallista ja sillä on samat ominaisuudet kuin UV. Käytä sitä maan alla ei ole sen arvoista.

Talon rakentaminen

Kellarin suojelu vedestä - yksi sen tärkeimmistä tehtävistä. Se sisältää lukuisia toimenpiteitä, joilla varmistetaan kellarinseinien ja lattian vedenkestävyys sekä estävät veden kasvun rakenteessa kapillaareissa. Luotettavin vedenpitävyys voidaan suorittaa vain rakennusvaiheessa, kaikki myöhemmät työt ovat vain puoli toimenpiteitä, jotka eivät anna pitkä ja kestävää tulosta. Mutta entä jos ostat valmiin talon ja huomaat, että kellarissa on usein vettä? Mitä toimenpiteitä tarvitaan, mitä materiaaleja käytetään. Tässä artikkelissa kuvataan, miten käytävässä rakennuksessa tehdään kellarin vedeneristys ja mitä materiaaleja käytetään tiettyihin töihin.

Mikä voisi olla kellarin vedeneristys

Ennen kuin menen suoraan vesitiiviisiin materiaaleihin, haluan selventää, mistä me suojelemme kellarimme. Vedenpitävyys on kolmea tyyppiä: paine-, paine- ja kapillaari.

Kellarin paineenpitävä vedeneristys on välttämätöntä, kun pohjaveden taso on kellarikerroksen yläpuolella ja joskus myös seinät tai jos se on kausiluonteista nousua tälle tasolle kevättulvien aikana. Tällainen vedeneristys on varustettu vain seinän ja lattianrakennuksen ulkopuolella. Käytetään materiaaleja, jotka kestävät ns. Positiivisen veden paineen. Tällöin vesi painaa materiaaliaan rakennuksen pinnalle, esimerkiksi seinälle. Mutta talon kellarin vedenpitävyys sisäpuolelta näiden materiaalien kanssa on hyödytöntä, koska materiaalin erottelusta pintaan vaikuttaa negatiivinen vedenpaine. Kaiken tämän lisäksi korkean pohjaveden tapauksessa ei ole tarpeetonta tyhjentää kellarikerrosta veden viemiseksi viemärikaivoon tai keräilijään.

Kellarin vedenpitävä vedeneristys on suojata saostumista tai tulvia aiheuttavasta vedestä. Tietenkin, jos anti-pressure vedenpitävyys on jo tehty, ei ole mitään syytä ei-paine vedenpitävyys. Mutta jos pohjaveden pinta-ala alueella on melko alhainen eikä sen kausiluonteista nousua ole todennäköistä, niin voit tehdä vain paineettomia vedenpitäviä toimenpiteitä esimerkiksi päällystämällä lattian ja seinien pohja bitumimateriaalilla.

Anti-kapillaari -vesieristys on suunniteltu estämään veden nousemista kellarikerrosten läpi kellarin ja lattian betoniseinissä. Tämä suojaa talon rakennetta tuhoamiselta. Jos aiemmin talon seinämien suojaamiseksi kosteudelta noustaisiin, se oli pelkkää bitumia tai päällystetty päällystetyllä materiaalilla, ennen kuin seinät oli sovitettu. Nykyään läpäisevän vedenpitävyyden käyttö on yhä suosittua.

Basement Vedeneristys: Materiaalit ja teknologiat

Nykyaikaiset markkinat ovat kyllästettyjä erilaisilla vedeneristysmateriaaleilla. Perinteisesti ne voidaan jakaa soveltamistavan ja toiminnan periaatteen mukaisesti useisiin eri luokkiin: päällystys, rulla, vettä hylkivä, läpäisevä tai injektio. Jokainen heistä on hyvä paikkaansa.

Pinnoittamalla vedenpitävät materiaalit

Erilaisia ​​emulsioita, bitumipohjaisia ​​mastootteja, joita voidaan käyttää sekä kylmissä että kuumissa, paksukupolymeereissa, sementtipohjaisissa yhdisteissä, polymeeripäällystysmateriaaleissa, voidaan liittää tähän hyvin laajaan luokkaan.

Mastit on valmistettu erityisestä bitumista, joka on jalostettu synteettisellä kumilla, ei sisällä liuottimia. On mahdollista soveltaa niitä mihin tahansa vahvaan tasaiseen alustaan: betoniin, tiiliin, kipsiin, kiviin ja muihin, jotka ovat aiemmin kastuneet. Kun mastikuivat, pintaan muodostuu saumaton, erittäin joustava kalvo. Tämä pinnoite kattaa kaikki halkeamat, ei pelkää kylmää ja lämpöä, ei anna vettä, kestää aggressiivisia ympäristöjä. Kellarin vedeneristyslaitteeseen kuuluu levittää mastasia pohjan ulkoseinään pohjaveden ja myrskyveden suojaamiseksi. Tämä materiaali kestää vain positiivisen veden paineen. Vaikka joskus mastikoita käytetään täyttöliitosten täyttämiseen, muista lukea ohjeet ennen ostamista.

Esimerkiksi bitumimastia "Elastopaz" ja "Elastomiks", jota kutsutaan myös nestekumiksi, levitetään sisäpinnan lattian ja seinien pinnalle. Muista kuitenkin, että materiaali ei pysty vastustamaan veden alipainetta pitkään aikaan, joten jos kellarin ulkoista vedenpitävyyttä ei suoriteta, silloin nestekumi voi ajan myötä purkaa ja vuotaa.

Yksiosaisia ​​ja kaksikomponenttisia paksukerroksisia bitumipäällysteitä käytetään vain suojaamaan talorakenteita paineistetusta vedestä, niitä levitetään kellari seinien ulkopuolella ja ennen kellarin kaatamista. Niitä käytetään millä tahansa mineraalipinnalla: betonia, tiiliä, onttoja lohkoja, hiekkakiveä, kalkkikiveä, kipsiä, huokoista betonia ja muita.

Sementtipohjaiset koostumukset voidaan jakaa tavanomaiseen sementtipäällystyseristykseen, sementtipäällystet- tyyn vedenpitävyyteen, jossa on tunkeutumisvaikutus ja apu- koostumukset.

Tavanomainen sementtipäällysteen vedeneristys kutsutaan myös varaukseksi, sitä voidaan soveltaa mineraalipintaan. Jotkut materiaalit levittämisen jälkeen voivat luoda elastisen päällysteen, joka estää vastamuotoiset halkeamat jopa 2 mm: n levyisiksi.

Sementtieristys, jolla on läpäisevä vaikutus, levitetään vain hyvälaatuisille betonipinnoille. Jos halkeamat ja kapillaarit ovat suurempia kuin 0,4 - 0,5 mm, materiaali ei toimi.

Polyuretaanipohjaiset vedeneristysmateriaalit sisältävät polyuretaanipohjaisia ​​materiaaleja ja monipuolisia materiaaleja, jotka perustuvat MS-polymeereihin.

Polyuretaanipohjaisia ​​materiaaleja käytetään kestävään vedenpitävyyteen, käytetään nestemäisessä muodossa, ovat yksi- tai kaksikomponenttisia pinnoitteita, jotka levitetään ja kovettuvat kylmässä tilassa. Näiden materiaalien levittäminen on järkevää vain veteen päin. Tässä tapauksessa sinun on ensin valmisteltava huolellisesti pohja: sen on oltava puhdas, kuiva, ilman vikoja, jotka voivat rikkoa tartuntaa.

Universaalinen vedeneristys, mutta perustuu MS-polymeereihin yhdistää silikonin ja polyuretaanin edut. Tämä materiaali ilmestyi markkinoille melko äskettäin, mutta se on jo saanut luottamusta, sillä se tarjoaa luotettavan päällekkäisyyden 10 mm: n halkeamien ja vedenpitävyyden kanssa paksuseinämäisen pinnoitteen tasolle ja sitä käytetään yhtä helposti kuin normaali bitumiemulsio jälleen vedenpuoleiselle puolelle.

Vedenpitävät materiaalit

Vedeneristyksen liimaus suoritetaan käyttämällä valssattuja materiaaleja liimaamalla ne pohjaan useissa kerroksissa. Tätä varten voit käyttää kateaineita, stekloizolia, stekloberoideja, gidlassisolia, lasitiiltoja, gidroizolia, hydrobutyyliä ja muita. Ennen vedeneristysasennuksen asennusta vedenpitävä pinta on käsiteltävä perusteellisesti: taso (sallitut epätasaisuudet enintään 2 mm), kuivattu, pohjustettu bitumiemulsiolla. Muodostunut päällyste on herkkä mekaaniselle vaurioitumiselle, joten on välttämätöntä, että se suojataan kiristysseinällä.

Vettä hylkivä

Nämä materiaalit ovat suhteellisen uusi tapa tehdä pintavesi hylkivä. Kun pinta on käsitelty vettähylkivällä vedellä, vain rullat. Mutta kun uusia halkeamia esiintyy, materiaali ei pysty parantamaan niitä, ja se tunkeutuu pintarakenteeseen ole syvälle, enintään 5 mm, joten se pestään ja katoaa ajan myötä. Vettä hylkivä ominaisuudet vähenevät asteittain: jos aine on vesipohjainen, niin 1-3 vuoden kuluttua, ja jos liuottimilla sitten 5-10 vuotta.

Vedenpitävyys

Sitä käytetään betonirakenteiden vedenkestävyyden varmistamiseen. Pintaan levitetty koostumus on Portland-sementin, aktiivisten kemiallisten lisäaineiden ja hienoksi jauhetun kvartsihiekan seos. On välttämätöntä levittää se märälle pinnalle, kun taas aktiiviset elementit reagoivat veden kanssa, jolloin muodostuu kiteitä, jotka täyttävät kaikki betonissa olevat huokoset, kapillaarit ja halkeamat eivätkä anna veden kulkeutua läpi. Kiteiden läpäisyn syvyys 15-25 cm, mutta jotkut merkit väittävät, että niiden materiaali pystyy tunkeutumaan jopa 90 cm: n syvyyteen.

Vedenpitävyys on erinomainen tapa eristää kellarista sisäpuolelta. Samalla sillä on kuitenkin useita haittoja: sitä käytetään vain betonipinnoilla, betonin on oltava hyvälaatuista ja kapillaareja ja halkeamia jopa 0,4 mm syvyyteen.

Kysyessämme, miten tehdä kellarin vedeneristys, kiinnitä huomiota siihen, että käytännöllisesti katsoen kaikki markkinoiden tarjoamat materiaalit soveltuvat ulkoiseen vedenpitävyyteen: pinnoitukseen, pinnoitteeseen, vesitiivisiin aineisiin, nestemäisiin kumeihin ja muihin, ja läpäisevää vedenpitävyyttä voidaan käyttää sisäiseen vedenpitävyyteen. Tässä tapauksessa termi sisäinen kellarin vedeneristys tarkoittaa kellarin suojelua pohjavedestä tai myrskyvedestä sekä kapillaarista. Koska jos haluat suojella kellarista vettä, joka saattaa ilmetä viestinnän vuotamisen vuoksi, ts. kellarikerroksessa, sitten lattian vedeneristämiseen, voit käyttää päällystysaineita, mastioita ja emulsioita.

Kellarin vedeneristys sisäpuolelta

Tilanne, jossa vesi joutuu kellariin, eikä ole mahdollista tehdä täydellistä ulkoista vedenpitävyyttä, ei harvinaista. Melko usein ei yksinkertaisesti ole mitään ulkoista vedeneristys säätiöön, tai se on romahtanut ajan myötä. Samalla on mahdotonta kaivaa pohjaa ja käsitellä sen pinnalla huolellisesti, koska talot ovat liian lähellä toisiaan tai muista syistä. Siksi talon omistajat etsivät mahdollisuuksia suorittaa kelleradan vedenpitävyys omilla käsillä ilman maanrakennustöitä.

Se on tärkeää! Välittömästi haluamme varoittaa, että korkealaatuisesta suojasta pohjavedeltä edellytetään vedenpitävyyttä perustuksen seinien ulkopuolella. Ainoastaan ​​tällä tavoin kosteus ei pääse tunkeutumaan seinämiin ja kellarikerrokseen, puristamalla vedenpitävä materiaali seinän pinnalle. Jos pohjan seinämien ulkoista vedenpitävyyttä ei ole, vesi tunkeutuu seinien paksuuteen ja sitten kellariin.

Vedenpuhdistus sisäpuolelta omilla kädillä voi sisältää useita erilaisia ​​töitä, esimerkiksi betoniseinien ja kellarikerroksen anti-kapillaarisuojausta ja nestekumia.

Kellarin vedeneristys tunkeuma

Kaikista läpäisevän toiminnan materiaaleista voidaan tunnistaa seuraavasti:

 • Seokset, joita levitetään betonipinnoille sekä ulko- että sisärakenteissa vedenpitävyyden aikaansaamiseksi;
 • Seokset ja yhdisteet saumojen, halkeamien, nivelten tiivistämiseen. Käytetään yhdessä ensimmäisten seosten kanssa;
 • Nopeasti kovettuvat koostumukset, jotka pystyvät pysäyttämään virtauksen sekunneissa;
 • Lisäaineet betoniliuokseen, joita käytetään rakennusvaiheen aikana.

Ennen pintakerroksen käsittelyä läpäisevällä vedeneristelyllä on tarpeen puhdistaa huone ja huolellisesti valmistella betonipinnat. Tämä on tietty monimutkaisuus läpäiseviä materiaaleja käytettäessä, sillä betonin puhdistuksessa ja kostutuksessa on käytettävä erityistä tekniikkaa tai suoritettava manuaalisesti. Jos betonin kapillaareja suljetaan, materiaali ei pääse sisään.

Se on tärkeää! Läpäisevä vedeneristys levitetään vain märällä betonilla. On parempi, jos se on svezhezalitym.

Kaikki halkeamat, halkeamat on avattava ja puhdistettava ja suljettava sitten saumojen ja saumojen materiaalilla, esimerkiksi Penekritomilla.

Sitten ohjeiden mukaan valmistetaan seosta ja lattiaa varten liuos, esimerkiksi Penetron ja levitetään harjalla tai rullalla, jonka kerros on 1-2 mm. Sitten sinun on annettava kuivua ja absorboida ensimmäinen kerros ja toistaa toiminto. Reagoimalla veden kanssa materiaali muodostaa hydrofobisia kiteitä, jotka ulottuvat 10-15 cm ja joskus enemmän betonin rakenteeseen, estävät kapillaareja ja estävät veden tunkeutumista sekä kellariin että betonirakenteeseen.

Lisätietoja integroidusta läpäisevästä vesitiiviistä kellariviestistä.

Markkinoilla voit valita materiaalin, joka soveltuu tietyin ehdoin: "Gidrokhit", "Lakhta", "Kalmatron", "Xypex", "Maxill", "Penetron".

Vedenpitävä kellari neste kumi

Lisätoimenpiteenä betonin vedeneristyksen tunkeutumisen kannalta seinät ja kellarikerros voidaan käsitellä nestekumilla - nykyaikaisella polymeerillä tai bitumisella vedeneristysmateriaalilla.

Riippumattomiin sovelluksiin sopivia ovat esimerkiksi yksiosaiset materiaalit, esimerkiksi Elastopaz ja Elastomiks, joita voidaan käyttää rullalla tai harjalla ilman lämmitystä. Lisäksi työ voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana. Koostumukset myydään valmiissa muodossa, avaavat ämpärin ja sekoitetaan perusteellisesti.

Vedenpitävä kellari nestemäisellä kumilla pinnan, johon se levitetään, on puhdistettava pölystä ja roskista, tarvittaessa kuivattava ja tasoitettava. Periaatteessa ei tarvita tarkkaa kohdistusta, koska itse materiaali sulkee kaikki aukot ja kohoumat muodostaen membraanin, mutta liian suurien korkeuserojen tapauksessa materiaalin kulutus kasvaa.

Sitten levitetään pohjamaali seinille ja lattialle, mieluiten sellaiseksi, jota materiaalin valmistaja neuvoo. Avaa sitten kauha ja sekoita sisältö sekoittamalla suuttimen poraukseen.

Levitä materiaali seinien ja lattian pinnalle telalla, lastalla tai harjalla kiinnittäen erityistä huomiota väärinkäytöksiin, halkeamiin ja siruihin. Ja jätä kuivumaan. Täydellisen kovettumisen jälkeen materiaali muistuttaa kumia.

Vedenpuhdistus nestemäisen kumin kanssa kellarikerroksen sisäpuolelta ei suojaa seiniä tunkeutumasta vesipatsaaseen. Ajan myötä betoni kyllästyy vedellä niin paljon, että se alkaa repeää kumia pinnalta. Vaikka valmistaja väittää, että kumi läpäisee jopa 15 mm: n betoniin, mutta maaperän tai myrskyveden vakavan paineen tapauksessa tämä pinnoite kestää enintään 4-5 vuotta.

Koska tällaisia ​​materiaaleja ei ole suunniteltu veden alipaineeksi, on toivottavaa varustaa paine- seinät ja suorittaa lattiapäällyste 50-100 mm kerroksella. Joten voit taata vuotoja jo pitkään.

Kellarin sisäinen vedeneristys on vain ylimääräinen lisätoimenpide. Se ei pysty tarjoamaan suurta luotettavuutta. Siksi ensimmäisessä tilaisuudessa on vielä syytä kaivaa pohja ja suorittaa vedenpitävyys oikein. Jos pohjavesi on melko matala, ei koskaan häiriintynyt, niin joskus se riittää suorittamaan eriste sisästä läpäiseviltä, ​​polymeerimateriaaleilta tai erityisiltä sementtipohjaisilta laastareilta. Mutta älä unohda, se ei suojaa seiniä veden kertymisestä.

Tee-se-itse-säätiön vedeneristys: menetelmät ja työtapasäännöt + Video

Viisaasti kokeneet ihmiset ajattelevat taloja, joissa on nolla kerros, jossa voit sijoittaa kaikki viestinnät, putkikokoonpanot ja keräilijät, tehdä varastohuoneen, kuivaushuoneen (monet emännät unelmoivat tästä). Ja täällä kaikki hauskat alkavat. Kuten ymmärrät, talon perusta on perusta ja vedenpitävä säätiö on yksinkertaisesti välttämätöntä.

Jotta voisit olla viihtyisä, mukava ja optimaalinen mikroilmasto kellarissa, sinun kannattaa tehdä vedenpitävyys säätiön omilla käsillä. Tämä koskee paitsi taloja, joissa on nollakanta, mutta myös rakennukset, jotka on pystytetty paaluun ja nauhan perustuksiin.

Oikeasta vedeneristysalueesta riippuu koko kotelon käyttöiän. Tässä artikkelissa puhumme siitä, miten perustasoksi saadaan vedenpitävä.

Kosteuden vaikutus säätöön

Monet voivat sanoa, että tämä on kaikki hölynpölyä, koska vedestä betoni saa vain voimaa ja tulee vahvemmaksi. Ja se voi saada ja ylläpitää tätä voimaa monien vuosien ajan. Mutta kaikki ei ole niin ruusuinen, kostealla on kielteinen vaikutus koko säätiöön.

Millainen vaikutus vesi on talon perustalle?

 1. Kaikki tietävät, että betonirakenteilla on kapillaarisuus. Toisin sanoen kosteus tunkeutuu pienimpään betonin huokosiin ja levittyy koko tilavuudelta. Ja vähitellen vesi siirtyy betonipohjasta lattialle ja seinille (kapillaari nousu). Tämä puolestaan ​​johtaa kosteuden, sienen ja homeen ulkonäköön.
 2. Kuten me kaikki tiedämme, betonin perustana on rakenteessa vahvistavia elementtejä, jotka lisäävät koko rakenteen lujuutta ja lisäävät kykyä kestää raskaita kuormia. Yleensä lujittavat elementit ovat metalliliittimiä. Jos suuri määrä kosteutta tulee betonirakenteeseen, vahvistaminen alkaa ruostua ja ruostetta kasvaa tilavuudella 2-3, mikä johtaa suuriin sisäisiin paineisiin. Kun nämä sisäiset jännitykset saavuttavat suurimman mahdollisen, ne alkavat tuhota rakenteen sisältä.
 3. Ja missä olemme ilman talvia? Jäätymisen aikana myös vesipisarat lisäävät tilavuutta, mikä puolestaan ​​johtaa myös pohjan tuhoamiseen sisältä. Lisäksi liikkeellepaneva prosessi tapahtuu kentällä ja se alkaa painostaa säätiötä.
 4. Vesi sisältää erilaisia ​​suolojen ja happojen liuoksia, jotka vaikuttavat aggressiivisesti betoniin. Ja se lopulta hajoaa (betoni korroosiota).
 5. Pitkäaikainen altistuminen veteen pinnalle alkaa pestä pienillä hiukkasilla, mikä johtaa kuorien ja ontelojen ulkonäköön.

Nyt ymmärrät, mitä vaikutusta kosteus on konkreettisella pohjalla. Se vaikuttaa kaikkien komponenttien ja rakenteellisten elementtien tilaan.

Materiaalit vedenpitävälle pohjalle

On heti sanottava, että säätiö suojaa kosteudelta kahdella tavalla.

Ensimmäinen on vedenpitävien materiaalien käyttö säätiön seinien suojaamiseksi. Keskustelemme jäljempänä.

Toinen on erityisten betonityyppien (jalkakäytävien) käyttö.

Tätä vaihtoehtoa käytetään paljon harvemmin useista syistä:

 • Betonin kustannukset nousevat 30-50%.
 • Kaikki valmistajat eivät pysty tuottamaan näitä tuotemerkkejä ratkaisuista.
 • Tämän tyyppistä betoniliuosta ei voida kuljettaa kauas, koska se nopeasti asetetaan.

Kaikki vedeneristysmateriaalit on jaettu 6 ryhmään. Tarkastelemme niitä erikseen.

Teemme pienen selityksen, että rullalle (kun liimaus), kipsiin, maalaukseen ja ruiskutettuun vedenpitävyyteen vaaditaan alusta.

Näitä alukkeita kutsutaan alukkeiksi. Tärkein vaatimus on betonin kosteuspitoisuus enintään 4%, TechnoNIKOLin orgaanisesti perusteltu aluke No01 ja No03 on ihanteellinen tällaisille pinnoille.

Pintoja, joiden kosteus on 4-8%, on mahdollista käyttää pohjamaalia, joka on vesiliukoista No04 Technonokolista. Kulutus noin 300 ml., 1 neliö. m. Suuremmalla kosteudella (eli betoni ei ole vanhentunut), vedeneristys on kielletty.

 1. Päällystysmateriaalit. Nämä ovat vesitiiviitä materiaaleja bitumipohjaisten bitumien perusteella. Voit käyttää niitä rullalla tai maalilla. Bitumi-mastasia myydään valmiiksi metallikauhain, laimennetaan liuottimella ennen käyttöä. Yksityiskohtaisempia tietoja, kuin kasvien, mainitaan etiketissä. Se myös seuraa ostaessaan huolellisesti luettavia ominaisuuksia ja laajuutta, jotta ei ostaisi esimerkiksi kattotiiliä. On sanottava, että tämä menetelmä vedenpitävyyden säästämiseksi on halvin. Mutta erittäin energiaa säästävä tekniikka, joka vaatii paljon aikaa, bitumimastista tulisi soveltaa 2-3 kerroksessa.

Bitumi pohjustuksen kipsiin voidaan valmistaa itse. Tätä varten ostaamme tavallisesta bitumista kappaletta (bitumiöljy BN 90/10 25 kg - keskimääräinen hinta on 500-700 ruplaa brikettia kohden).

Ota sitten metallisäiliö (pannu, kauha), jossa sulatamme bitumin. Välittömästi on huomattava, että säiliö tulee käyttökelvottomaksi sen jälkeen, kun sitä käytetään bitumiin.

Laita pannu tulipaloon (tulipalo, kaasuliesi), laita bitumi ja sula. Kun bitumi sulatetaan, siihen lisätään kerosiini tai käytetty moottoriöljy, noin 20-30% tilavuudesta.

Me voimme sekoittaa voimakkaasti puukappaleeseen ja materiaali on käyttövalmis. Tällaisen materiaalin käytöstä on huono käyttöikä noin 5 vuotta, minkä jälkeen bitumin pinta alkaa halkeilla.

Pinta puhdistetaan lian ja pölyn avulla. Kuivauksen jälkeen levitä harjalla seos seoksen päälle. Ja niin toistamme 2-3 kertaa. Nurkat tulisi vahvistaa vahvistuselementillä (lasikuitu).

 1. Ruiskutetut materiaalit. Tämä on "nestekumia", se luo saumattoman ja yhtenäisen kerroksen pohjan pinnalle, jos käytät bitumi-lateksiemulsiota ja erikoisruiskutuslaitetta.

Jos materiaalia käsitellään manuaalisesti, käytetään tätä tarkoitusta varten elastomexia ja elastopatiaa, jotka ovat "nestekumia" yksiosainen koostumus. Arvioitu kulutus per neliö. m. - 350 gr.

Elastopazia myydään 18 kg: n kauunoissa. Käytetään kahdessa kerroksessa, kuivuu päivällä. Käytön jälkeen jäämiä voidaan säilyttää kauhalla.

Elasstomixia myydään 10 kg: n kaupeissa sarjassa on adsorbentti, joka toimii aktivaattorina. Tämä aktivaattori kiihdyttää kovettumisprosessia ja kahden tunnin kuluessa koostumus muuttuu kumiksi. Laita yhteen kerrokseen, kuivuu 2 tunnissa. Jäteaineita ei varastoida.

"Nestekumin" käytön haitta on se, että tällä materiaalilla käsiteltävä pinta olisi suojattava kiviltä ja roskista täytettäessä säätiötä. Tätä varten se tulisi peittää geotekstiilillä tai rakentaa paine-seinä.

Puhdistamme seinän pölystä ja liasta. Maadoita pinta. Kun alusta on kuiva, levitä koostumus suihkulla (mieluiten) tai harjalla ja telalla.

 1. Rappausmateriaalit. Sitä käytetään tavallisena kipsiä käyttäen haavasäiliötä, jota käytetään vertikaalisen kellari seinämän saumojen kohdentamiseen ja sinetöimiseen. Asiantuntijat suosittelevat kipsirakenteiden käyttöä voimaa lisäämällä. Kosteuden kestävyys voi olla osa seosta, joka koostuu komponenteista (asfalttimastista, polymeeristä tai hydraulisesta betonista).

Lisäksi tämä tekniikka on helppo soveltaa ja miinus pieni käyttöikä. Tyypillisesti kipsiä käytetään tasoittamaan ja valmistelemaan pintaa ennen bitumin tai rullan vedenpitävyyden käyttämistä.

 1. Näyttömateriaalit. Nämä ovat bentoniittimattoja, joiden pääosa on savi. Pohjat kiinnitetään pohjan pystysuoraan seinään, jossa on tylliä, päällekkäin 10-15 cm. Tätä menetelmää käytetään harvoin. Jotta materiaali ei paisuisi, on tarpeen rakentaa betonin kiinnitysseinä. Ajan myötä paperikääre putoaa, ja savia painetaan pohjan pinnalle.
 2. Läpäisevät materiaalit. Tätä tekniikkaa käytetään useimmiten seinien käsittelemiseen sisäpuolelta. Läpäisemättömän vedenpitävyyden ydin on se, että materiaali tunkeutuu betonirakenteeseen 10-20 cm: n etäisyydellä ja kiteytyy siihen, mikä estää kaikki mikrohuokot ja ontelot. Se puolestaan ​​pysäyttää kapillaariliikkeen betonirakenteissa, lisää roiskeita ja estää betonin "korroosiota".

Tunnetuimpia materiaaleja ovat hydrotex, penetron ja aquatron-6. Paremman otteen saavuttamiseksi ne on levitettävä märälle betonipohjalle. Käytä useita kerroksia.

Tätä menetelmää käytetään laajalti korjauksena. Toisin sanoen silloin, kun se on jo toiminnassa, on välttämätöntä poistaa vuodot pohjasta. Erittäin kallis vedenpitävä teknologiaperusta.

 1. Roll-materiaalit. Yleisin on ruberoidi paperipohjaisesti. Mutta moderni vedeneristys rullissa on polymeerimodifioitu materiaali, joka on kerrostettu lasikuitu-, polyesteri- tai lasikuitumateriaalin pohjaan. Nykyaikainen vedenpitävä vedeneristys on kalliimpaa, mutta parempaa ja kestävää. Modernien valssattujen materiaalien tapaan ovat mm. Rubiteks, Gidrostekloizol, Tekhnoelast, TechnoNIKOL ja muut.

Materiaalia voidaan levittää kahdella tavalla, liimaamalla ja kiinnittämällä. Liimana käytetään erilaisia ​​bitumimastisia. Materiaalin sulaminen tapahtuu lämmityksen seurauksena polttimella (kaasu tai bensiini).

On suositeltavaa käyttää kahta kerrosta. Etuja ovat laatu ja pitkä käyttöikä. Haittoihin, pitkä prosessi ja ilman avustajia ei voi tehdä.

Viime aikoina rakennusmateriaalien markkinat ovat ilmestyneet. Itseliimautuva rullaneristysmateriaali.

Puhdista pinta liasta ja pölystä. Levitä kerros bitumimateriaalia. Sitä ei pidä huolellisesti käyttää, sillä mastinen on liitoselementti sulatettaessa kateaineita.

Sitten ruberoidia kuumennetaan polttimen avulla ja levitetään kuumaksi bitumimateriaalikerrokseksi. Levyt asetetaan päällekkäin 10-15 cm. Jos liimaustekniikkaa käytetään, pintaa tulee käsitellä pohjamaalilla ennen mastiksi.

Vedenpitävät pohjatyypit

Vain kaksi tyyppiä, tämä on vaaka- ja pystysuora vedeneristys.

Säätiön vaakasuora vedeneristys on tehtävä vain rakennuksen rakentamisen aikana. Rakentamisen jälkeen ei ole mahdollista tehdä sitä.

10-20 cm: n kerrosta savea ja ramia kaadetaan kaivettuun kaivoksiin, eikä savi, käytä soraa hiekkalaatikkoa (10 cm hiekkaa + 10 cm soraa).

Sitten kaada kerros 10 cm. Betoniesteri. Et voi vahvistaa ja tehdä liuoksen "laiha" koostumusta (1 osa sementistä + 3 osaa hiekkaa + 4 osaa raunioista). Odota, kunnes betonipinta on täysin kuiva (14-21 päivää).

Sitten betonin pinta peitetään vedeneristyskerroksella. Materiaalin valinta on sinun. Asiantuntijat suosittelevat, että he eivät pyöritä ja käytä valssattua materiaalia kahdessa kerroksessa, ja tarvittavat tunkeutumiset saumoihin.

Tämän jälkeen asetetaan betonikerros betonilla. Asiantuntijat suosittelevat myös valmiiden betonipäällysteiden käyttöä paikoissa, joissa seinät ja väliseinät on pystytetty, ja tämä koskee erityisesti hirsirakennuksia.

Kellarin pystysuoran vedenpitävyyteen kuuluu rakennetun talon jo valmiiden seinien käsittely. Tämäntyyppiset vedeneristysmateriaalit.

Ennen vedenpitävyyden levittämistä pinnan on puhdistettava likaa ja pölyä. Kulmille tulee ottaa varovasti. Bitumieneristys kulmissa ja kynsissä käytetty vahvistus.

Lasikuitua tai lasikuitua käytetään vahvistavana elementtinä. Levitä ensimmäinen kerros mastista, aseta vahvistuselementti ja rullaa se rullalla, kun se kuivuu, käytä heti 2 kerrosta bitumimastaria, jos tarvitset jopa 3 kerrosta.

Kun kyseessä on rullaneristys kulmissa, valmistetaan lisää laastariosuuksia koko pituudelta, jotka myös hitsataan tai liimataan. Yleensä mahdollista materiaalien yhdistämistä vedenpitävyyteen.

Suuri osa vedeneristysmateriaalin valinnassa on säätiön ulkonäkö. Joten sarakkeen kellarille vedeneristys tehdään vain valssatulla materiaalilla.

Ne on kääritty putkella, jonka halkaisija ja pituus on kiinnitetty rakennusteipillä ja laskettu valmiiksi kaivoon. Aseta sitten raudoituksen runko ja kaada betonia.

Ja jos käytät paaluja tai pylväitä metallia, asbestia, ne peitetään kahdella pinnoitemateriaalikerroksella ennen käyttöä. Ja asennuksen jälkeen ylimääräiset pilarialueet, jotka nousevat maanpinnan yläpuolelle, kulkevat toisen kerroksen läpi.

Kun kyseessä on matalan liuskan perustuksen järjestäminen, sinun on vain käsiteltävä sitä bitumimastilla tai kateaineella, koska tällaiset perustukset sijaitsevat tavallisesti pohjaveden yläpuolella.

Toisin sanoen perustuksen alla on 10-20 cm: n tyyny, joka on tehty soraa ja hiekkaa, ja 2 kerrosta kattohuopaa asetetaan. Kaada betoniteräksiä. Sitten kaksi kerrosta katemateriaalia tai kerros bitumi mastista ja rakentaa seinät. Sivulta myös päällystämme kaksi kerrosta bitumimastia.

Jos kyseessä on upotettu nauhalappu (ilman kellarissa), käytetään samaa tekniikkaa kuin edellä on esitetty.

Pieni nuoli on siinä tapauksessa, että muottien sijasta käytetään kaivauksen reunoja, niin kaikki kaivon pohjat ja kaikki reunat on peitettävä valssaamalla vedeneristys liimasaumoilla. Aseta sitten vain vahvistuselementit ja valettu betoni.

Tapauksessa, missä meillä on syvyysnauhan pohja, jonka seinä on kellarin seinät tai nollaperros. Vain nykyaikaisia ​​valssattuja vedeneristysmateriaaleja tulee käyttää. Ne on sijoitettava kahteen kerrokseen. Tämä on säätiön luotettavin ja pitkäaikainen suoja.

Korjaus seinätasolla

Rakennuksen toiminnan aikana voi näkyä halkeamia kellarin tai pohjakerroksen seinissä. Tällaiset halkeamat tulisi korjata, sillä näin tehdään urat koko pituudeltaan 25-30 mm leveä. ja syvyys 20-30 mm. Jos pohja on tehty lohkoista, vanha laastirakenne on poistettava saumoista.

Halkeamien tiivistämiseksi voit käyttää vesitiiviitä yhdisteitä. Asiantuntijat suosittelevat "Penektrit" - kuivaa vedeneristysseosta, jolla on korkea tarttuvuus ja plastisuus.

On mahdollista käyttää sitä lähes millä tahansa pinnalla, ja mikä tärkeintä, se ei kutistu sovelluksen jälkeen. Kaikki sai vain pölyltä ja lialta puhdistettuja aivoja, joita käsiteltiin alukkeella.

Koostumuksen valmistaminen ohjeiden mukaan. Ja täytä saumat mahdollisimman tiiviisti. Heti kun korjausyhdiste tarttuu, se on kostutettava runsaasti vedellä. Sitten se käsitellään alukkeella.

Tämä korjausyhdiste auttaa palauttamaan säätiön suojaustoiminnot, mutta asiantuntijat suosittelevat lisäksi käytön tunkeutuvien yhdisteiden käyttöä.

johtopäätös

On huomattava, että säätiön täydellinen suojaus on säätiön pystysuoran ja vaakasuoran vedenpitävyyden yhdistelmä. Ja mikä materiaali on sinun valintasi, tärkeintä on noudattaa tekniikkaa.

Ja mikä tärkeintä, ei eristyksessä kestää pitkäaikaista suoraa altistumista kosteudelle, joten sinun pitäisi tarjota kattokaivoja, myrskyjärjes- telmiä, muotti- ja viemäröintijärjestelmiä sekä maanpinnalla että maan alla.