Kuinka tehdä ylä- ja alareunastojen rungon talon

Kehysrakenteiden putkisto on suunniteltu varmistamaan tärkeimpien tukirakenteiden yhteistoiminta. Alempi on roolirenkaiden rooli pylväs- tai paalusäätiössä ja yksittäisen runkorakenteen ylävaljaat ottavat teholevyn toiminnan. Näiden elementtien pätevä asennus rakennuksen korkean luotettavuuden varmistamiseksi. Jokaista lajia on tarkasteltava erikseen.

Alemman kodin trimmaus

Pohjan vanteet ovat usein puiset palkkiosuudet 150-150 tai 200-200 mm. Osien mitat voidaan valita laskemalla, mutta niiden ei pitäisi olla pienempiä kuin rakennuksen seinien paksuus. Pohjan vanteen päätoiminto on varmistaa talon irrotettujen tukirakenteiden yhteistoiminta, joten se ei ole tarpeellista nauhalevyn kanssa.

Rostverk voidaan myös valmistaa metallista, mutta seuraavia kohtia haittaa yleensä:

 • suuri metallielementtien paino aiheuttaa suurta kuormitusta perustuksiin, mikä lisää niiden kustannuksia;
 • vaikeuksia tehdä omia käsiään suuren tuotemäärän takia;
 • teräksen korkeat kustannukset verrattuna puuhun.

Alemman vanteen tarkoituksena on varmistaa talon irrotettujen tukirakenteiden yhteistoiminta.

Lisäksi ei ole mahdollista yhdistää puuta teräselementteihin näiden materiaalien fysikaalisten ominaisuuksien eron vuoksi.

Kun sidontalaite voidaan jättää huomiotta

Joissakin tapauksissa laite pienentää sitoutumista talossa tulee tarpeettomaksi tapahtumaksi. Näitä vaihtoehtoja ovat:

 • Laitelaitokset nauhan perustuksiin;
 • rakentaminen Kanadan-amerikkalaisen teknologian avulla;
 • kehyspaneelin rakenne.

Rakennettaessa taloa toisessa tapauksessa käytetään SIP-paneeleja (sandwich-paneeleja). Järjestelmä ottaa talon nopean kokoonpanon suunnittelijana. Tämän tekniikan haittapuolena on kyvyttömyys rakentaa talon omiin käsiinsä.

Putkistovaatimukset

Kun teet omia käsiä, sinun on hallittava tarkasti seuraavat kohdat:

Vedeneristysjärjestelmä palkin kiinnittämiseksi jalustaan

 • Sahatavaran laatu (ensimmäisen tai toisen luokan havupuuta käytetään laakerirakenteissa, sääntelyasiakirjojen mukainen kosteus on 12 prosenttia);
 • geometristen kokojen noudattaminen;
 • luotettavan liittämisen kaikkiin vyön elementteihin, mukaan lukien korkealaatuinen kiinnitys elementin elementteihin;
 • luotettava vedeneristys paikoissa, jotka kiinnittävät vanteita betoniin tai metallisiin perustuksiin;
 • Pakollinen hoito tulenkestävillä aineilla (palonsammutusyhdisteillä) ja antiseptisilla aineilla (estää hometta ja sientä puupinnalla), joka suoritetaan kullekin elementille erikseen ennen asennuksen aloittamista.

Materiaalin valinta

Kuten jo mainittiin, kehysrakennuksen alempi leikkaus voi olla puusta tai metallista. Puu sopii paremmin, mutta kun sitä käytetään, valintaongelma syntyy jälleen. Puupalkkeja on kahta tyyppiä:

Toiselle vaihtoehdolle on tunnusomaista lisääntynyt lujuus ja kyky käyttää suurilla kuormilla tai katkeilla. Hinta on suurempi kuin samankaltaisen massiivipuisen palkin palkki. Oman käden talon rakentamiseksi kalliin laminoidun puun käyttö ei useinkaan ole taloudellisesti mahdollista, koska kevyiden runkorakenteiden kohdalla riittää tavallinen kaari.

Loppujen lopuksi voimme päätellä, että yksittäisen talon rakentamiseen paras vaihtoehto olisi vankka puutavara.

Kiinnitys vanteet perustuksiin

Kun perustan talon betoni tai tiili käyttää ankkurikiinnitys. Perusrakentamisen vaiheessa ne tarjoavat ankkuripultteja, joiden läpimitta on 12-16 mm.

Ankkurointi säätiön omilla käsillä

Pituus valitaan siten, että kiinnityspalkin riittävä kiinnitys varmistetaan. Sen pitäisi päästä puuhun vähintään 8-10 cm, mutta on parempi saada läpivientikiinnitys.

Puun saumaaminen kiinnitetään läpimitaltaan vähintään 12 mm: n pulttien avulla. Kiinnittimien toisena vaihtoehtona voit käyttää samassa osassa olevia metallisia nappuloita. Kiinnittimien käyttöä suositellaan käsiteltäväksi suojaavilla yhdisteillä korroosion estämiseksi.

Vyöpalkkiyhteydet

Kun työskentelet omalla kädellä, on huolehdittava siitä, että grilli on luotettava liitäntä kulmissa, paikoissa, joissa ulko- ja sisäseinät kohtaavat. Rakennuksen riittävän suurella pituudella sahatavaran standardipituus ei välttämättä riitä ja sinun on yhdistettävä leikkuupalkki pitkin pituutta. Liitännät voidaan tehdä seuraavilla tavoilla:

 • "Tassassa" ja "puun lattiassa" sopii pituuden lisäämiseen;
 • "Dovetail" (kaikkein hermeettinen, mutta vaikea toteuttaa) sopii vierekkäisiin sisäseiniin ulkoisiin;
 • "Root spike" sopii parhaiten kulmiin;
 • "Päästä päähän" on yksinkertaisin yhteys, jolle on ominaista matala luotettavuus.

Valssin osiosta riippuen liitokset "tassussa" ja "puun lattiassa" on valittu. Liittimen koon tulisi olla 2-3 säteen korkeudella. Turvallinen kiinnitys lisäksi käyttää nastat.

Lattiakehys talo

Ratkaiseva ja taloudellinen ratkaisu olisi käyttää alaraajoitusta kehysrakennuksen lattian osana. Palkki on tukipalkkien rooli, jonka välissä on tehokas eristys. Kehyksen päälle on asennettu ensimmäisen kerroksen piirakka.

Vaadittava eristyspaksuus riippuu rakennusalueesta. Keskimäärin sen arvo on 150-200 mm. Laskenta tekee yhteisyritys "Rakennusten lämpösuojaus".

Yläraja

Tämä puu on välttämätöntä, jotta katon paino ja lumen kuormitus jakautuvat tasaisesti seinämille. Oman käden työn yksinkertaistamiseksi ylempi ja alempi putkisto tehdään samasta materiaalista samasta osasta. Palkkien välinen sidos on sama kuin edellisessä tapauksessa.

Järjestelmä ylimmän trimmaustelineen taloon

Asennusvaippa telineeseen

Kiinnitys voidaan tehdä leikkausten tai teräskolmi- en avulla. Ensimmäistä menetelmää käytettäessä on tarpeen laskea virtojen korkeus etukäteen ottaen huomioon leikkaus.

Vaihtoehdot rungon pystysuorien pystysuorien kiinnikkeiden kiinnittämiseksi alareunan palkkiin

Varsinaiseen palkkiin on järjestetty erityiset urat jokaiselle hyllylle, ja niiden on vastattava uria kiinnikkeiden kiinnittämiseen alemmassa vanteessa. Lisäksi malli on kiinnitetty nauloilla. Kun asennat omalla kädellä telineen kulmien avulla, kiinnität ruuvit.

Kiinnitysraudat yläreunaan

Mauerlat havaitsee pystysuoran ja horisontaalisen kuorman ristikkojärjestelmästä. Vaakasuora se levittyy tasaisesti seinille. Vaakakuorma on työntövoimaa.
Kiinnitys tehdään useimmiten helmalla. Sen jälkeen muotoilu kiinnitetään lisäksi kahdella naulalla kummallakin puolella. Voidaan kiinnittää kulmien avulla.

Asennetaan kiskojen yläreunaan

Kun runkorakenne on leikattu omilla kädillä, on välttämätöntä valvoa lähdemateriaalin laatua ja liitosten luotettavuutta.

Tämä takaa rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden. Tekniikan noudattamisen ansiosta palkki yhdistää luotettavasti kaikki erikseen pysyvät runkorakenteet yhteen kestävään järjestelmään ja varmistavat seinäpylväiden vakauden ja tasaisen kuormituksen perustan talosta ja seinistä katolta.

Kiinnitys runko: alempi ja ylempi - ominaisuudet, materiaalit, vaatimukset

Runkorakennuksen luotettavuus ja kestävyys riippuvat paljolti alemmasta ja ylemmästä trimmauksesta. Niiden on oltava täysin tekniikan mukaisia, muuten talo ei kestä niin kauan kuin omistaja haluaisi. Kehysrakennuksen alaosa on seinien tuki, joten se on kiinnitetty kunnolla rakennuksen perustukseen. Tietenkin vain sitominen korkealaatuisista materiaaleista antaa luotettavan kiinnityksen rakennukseen säätiöön, vankka tuki lattian ja seinien viivekerroksille - kaikki tämä on avain pitkän talon elämään.

Ainoastaan ​​korkealaatuinen puu valitaan vanteille.

Runkopohjavaihteen perusvaatimukset ja tarkoitus

Katon ja säätiön kiinnitys tehdään kehyksen, sen lujuuden ja luotettavuuden vahvistamiseksi. Alempi ja ylempi pelata erilaisia ​​rooleja, mutta niiden muotoilu on periaatteessa sama.

Pohjamaalaus auttaa vahvistamaan rakennuksen rakennetta alla. Se jakaa myös kuorman talon ympärillä. Yläosa on suunniteltu yhdistämään talon seinät ulkona ja sisälle yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Se tarjoaa kuorman seinien ja lattioiden välille, joka myös jakautuu tasaisesti. Ennen työn aloittamista säätiön on oltava valmis.

Kaikki kehyksenrakennuksen yksityiskohdat täyttävät tietyt vaatimukset:

Levyjä käytetään standardissa, yhtä suurina koot: 38x100 tai 38x140 mm. Käytettäessä palkkia, sen mitat ovat: 150x150, 120x120, 100x100 mm.

On suositeltavaa käyttää havupuuviljelmien materiaaleja, koska niiden suorituskykyominaisuudet soveltuvat parhaiten näihin tarkoituksiin.

Materiaalien pitäisi olla pitkään. Tätä varten ne on peitettävä antiseptisellä aineella mätänemiseksi, muuten tarvitaan elementtien vaihtoa.

Kiinnityspalkkien jatkokäsittely ei koskaan ole tarpeetonta.

Räkeillä ja muilla osilla on oltava suuri lujuus.

Kerrosvaipan on noudatettava säätiön ääriviivoja. Jos leveydestä ilmenee eroja, kosteus kertyy, mikä johtaa puun tuhoutumiseen.

Alemman vanteen materiaalien vaatimukset

Levyt, puutavarat tai puutavaran lisäksi materiaalit vedenpitävästä kerroksesta (kateaine sopii parhaiten) ja tarvikkeita tarvitaan vanteiden kiinnittämiseen: naulat (50, 100, 150 mm), itsekierteittävät ruuvit (50, 100 mm).

Kun valitset vanteiden materiaaleja, kannattaa ottaa huomioon seuraavat vaatimukset:

on kestettävä suurimmat kuormitukset, jotka ovat mahdollisia käytön aikana;

on suuri mekaanisen rasituksen kestävyys;

vastus ulkoisista ja sisäisistä vaikutuksista;

Sinun on myös otettava huomioon käytettävien materiaalien paino ja tiheys.

Sivustollamme voit tutustua "Low-Rise Country" -näyttelyssä edustettuihin rakennusyritysten suosituimpiin kehysrakennushankkeisiin.

Korkealuokkainen materiaali vaaditaan esimerkiksi paalupohjalla, koska tässä tapauksessa valjaat ovat aina käytännössä "näkyvissä". Mutta tiukasti, jotkut valmistavat vanteita laudoilta, vaikka itse asiassa se on sama arpajainen kuin sarakepohjainen käyttö.

Pilarin pohja ja putkien liittäminen yhteen. Tällainen yhdistelmä on kuin asuntorakennuksen todellinen jauhekärki - joskus se ei edes räjähtää. On tärkeää tietää! Ominaisuuksiltaan saraketyypin perusteet eivät ole sallittuja asuinrakennuksille, mutta se on sallittua ja melko usein käytetty taloudellisena vaihtoehtona ansiorakennuksille.

Pohjavuorien asettaminen ja kiinnittäminen

Jokainen säätiötyyppi (paaluvaha, hihna, ruuvi, monoliitti) koostuu useista elementeistä, jotka sijaitsevat välein. Sarakepohjan sitoutuminen palvelee sen murtoelementtien yhdistämistä, tekemällä ne kiinteällä elementillä. Kiinnitysvaipat ovat erilaiset: kierteiset, hitsatut, kiristimillä.

Kun olet valanut minkäänlaisen pohjan, vanteiden työ alkaa:

Ensimmäinen ja tärkeä askel on tarkistaa sääntöjenvastaisuuksien esiintyminen alustalle. Jos niitä on, ne on hävitettävä sementtilaastilla. Jos epäsäännöllisyydet ovat korkeintaan 3 cm, ne voidaan jättää.

Vedenpitävyyskerroksen asennus tehdään kateaineella ja mastilla.

Yhdistäminen tulisi aloittaa pohjan kulmissa. Ensin rakennetaan ensimmäinen kulma, joka on vanteiden alku. Rakennuskolmio auttaa määrittämään, onko työ tehty.

Corner putkikehys talo

Asettelulevyt. Liitosten sijoittaminen kulmiin tehdään kahdessa versiossa: "tassassa" tai "lattiassa". Ennen rakenteen tärkeimpien solmujen kiinnittämistä lävistäjä- ja kulmaosat vedetään hyvin tasaisesti. Ne on vahvistettu kynsillä (vähintään 150 mm).

Ennen rakenteen tärkeimpien solmujen kiinnittämistä lävistäjä- ja kulmaosat vedetään hyvin tasaisesti. Ne on kiinnitetty nauloilla (vähintään 150 mm). Ero reunasta - 2 cm ja enemmän.

Ennen sidoksen tarvitsemaa vedenpitävyyttä.

Sivustollamme löydät rakennusyritysten palveluita tarjoavien rakennusalan yritysten yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Liitäntävaljaat

Runko-rungon runko on tehty varmuudella, että grilli on kiinteästi kiinnitetty kulmiin, jolloin sisä- ja ulkoseinät ovat vierekkäin. Yleensä materiaalin vakiokoko ei riitä koko rakennuksen pituudelle, joten sinun on lisättävä. Liitännät suoritetaan eri tavoin:

"Puulattiassa" ja "tassussa" pituuden lisäämiseksi;

"Dovetail" sopii hyvin sisäseinien ulkoseinien liittämiseen (on erittäin vaikeata, mutta tiivistetty);

"Butt" - helppo yhteys, mutta ei kovin luotettava;

"Root piikki" - käytetään kulmissa.

Nauhatangon ja lattialokin liittämisen tyypit

Puutavaraosasta riippuen liitosten pituus "lattialle" tai "tassuun" valitaan. Liittimen koko - palkin 2-3 korkeus. Kiinteintä kiinnitystä varten käytetään tappia.

Lattiakehys talo

Lattian kiinnittäminen runkopuutarhaan on järkevä ja taloudellinen ratkaisu. Se toimii elementtinä rakennuksen lattiaan. Palkki, jonka välissä eristysmateriaali on sijoitettu, toimii tukipalkkeina. Rungon yläpuolelle asetetaan alemman kerroksen lattian materiaalit.

Eristysmateriaalin optimaalinen paksuus riippuu alueesta, jolla rakenne toteutetaan. Keskimääräinen arvo on noin 150-200 mm. Laske tarvittava paksuus voi olla yhteisyrityksessä "rakennuksen lämpösuojaus".

Laitteen ylärajausrakenne

Yläreunus on tehty levyistä, joiden leveys ei saa olla pienempi kuin 100 mm. Ei-tasoitettuja levyjä voi käyttää materiaalina. Putkistoa käytetään jakamaan tasaisesti katon paino ja mikä tahansa lumen määrä, jota kattotangot välittävät seiniin. Ala- ja ylemmän vanteen työn helpottamiseksi tehdään sama materiaali, jolla on sama osa.

Paras kun vanteet ovat identtisiä toistensa kanssa.

Jos tulevassa rakennuksessa on useita kerroksia, on tällöin tehtävä kaksi riviä vanteita. Tarvitaan vain ulkopuolella, mutta korkeuden erotuksen välttämiseksi se tuotetaan myös sisällä, mutta ei niin voimakasta. Kiinnitysvaipan pitäisi olla suoraan telineen yläpuolella. Molemmat kerrokset kiinnitetään toisiinsa noin 20 cm: n kuluttua, ei enää tarvitse tehdä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa on tietoja paalusäätiön sitomisesta.

Top vanteet

Kiinnitys voidaan tehdä kolmella tavalla:

Telineen, joka sijaitsee pystyasennossa, naulojen tai ruuvien kanssa. Menetelmä soveltuu yhden levyn rakentamiseen.

Telineen päähän leikkaamalla. Tämän vaihtoehdon mukaan leikkuujäljitelmä tuottaa leikkuujäljitelmän, jonka syvyyden tulisi olla kolmasosa tai puolet puun paksuudesta. Tässä syvennyksessä sijoitetaan telineen yläreuna.

Kiinnitys teräskulmat. Erittäin luotettava tapa vahvistaa kiinnitystä ensimmäisellä tavalla.

Lisäkiinnityskerrokset lisäävät rakenteellista lujuutta

Ensimmäisen ja toisen menetelmän etuna on se, että pystyt pystyttämään ja kiinnittämään pystysuoria telineitä peräkkäin. Kiinnittäminen leikkauksen avulla edellyttää pakollisia laskelmia ja tarkkaa merkitsemistä. Jos loukkauksia esiintyy, pystytasojen pystyasennossa on vika, jonka seurauksena rakenne alkaa sortua.

Kiinnityspalkissa tai -levyssä tehdään kaikkiin hyllyihin urat, jotka välttämättä vastaavat samat urat, jotka ovat kiinnikkeiden alapuolella alemmille vanteiden telineille. Kaikki muu, malli on kiinnitetty kynsillä. Kiinnitys kulmien kiinnityksen avulla tapahtuu ruuveilla.

Videon kuvaus

Jos haluat käyttää vakiovarustettua vakiomallia ruuveilla, joissa on palkki, katso video:

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa lue runkopallon lattian ruuveja.

Kuinka kehysteho kehitetään omin käsin

Runkorakenteiden rakentaminen teknologiasta tuli meille Amerikasta, tietenkin se on muuttunut, mukautettu olosuhteisiin ja materiaaleihin, mutta tärkeimmät kohdat ovat edelleen samat.

Kehysrakennusten tekniikka rakentaminen

Tällaisen rakenteen rakenteen asettaminen ei aiheuta suuria vaikeuksia, vaan on mahdollista selviytyä näistä teoksista itse, tärkeintä on noudattaa ohjeita. Yksi kehysrakennuksen elementeistä on vannenauha, joka on jaettu kahteen tyyppiin: ylempi ja alempi. Jos tekniikan oikeellisuutta ei noudateta työn suorituksessa kehyksen sitomisessa, se johtaa siihen, että koko rakenne ei ole pitkäikäinen ja johtaa osittaiseen tai täydelliseen tuhoamiseen.

Vanteiden tarkoitus

Miksi tarvitset paalutuskehikon taloa

Sitovien elementtien toteutus varmistaa ensinnäkin rakenteen rakenteellisen lujuuden sekä talorakenteen luotettavuuden. Ylä- ja alareunojen hihnat ovat hieman toisistaan ​​poikkeavia, vaikka toteutuksen suunnitteluperiaate on sama.

Pienempi sitoutuminen. Se suorittaa kiinnitysrakenteen kiinnittämisen perustapohjaan, jakaa kuorman talon seinistä pohjaan ja alempi vanteiden voi toimia tällaisena elementtinä säätöruuveina.

TÄRKEÄÄ! Kehyksen rakentaminen ei ole mahdollista ilman alapäähän asennusta.

Ylärajausrakenne. Se suorittaa talon sisäisten ja ulkoisten seinien yhdistämisen yhtenä kokonaisuutena. Se myös siirtää kuorman ja jakaa sen tasaisesti yläpuolella olevasta katon seinistä tai lattioista.

Ennen asennusta alemman vanteen taso on välttämätöntä, että laadukas säätiö tehdään talon.

Säätiön ominaisuudet

perusta kehysvalokuvasta

Kotisi perusta on valmisteltava etukäteen, viikkoa ennen työn aloittamista. Tietysti betonirakenteen rakenteellinen lujuus saavutetaan aikaisintaan kuukaudessa, mutta 7 päivän kuluttua on jo mahdollista aloittaa kehysrakenteen rakentaminen. Tällaiset manipulaatiot eivät vahingoita levitettyä säätiön monoliittia. Kehysrakennuksissa voit käyttää kaikenlaista perustusta olemassa olevista tyypeistä (voit lukea tämäntyyppisten paalusäätiöiden täältä). Mutta on olemassa yksi vivahde, jonka sinun on muistettava säätiön kaatamisen vaiheessa.

TÄRKEÄÄ! Nastat on sijoitettava kiinteytysbetoniin vähintään 180 mm: n syvyyteen tai puiset korkit on ajettava sisään, ne ovat välttämättömiä ensimmäisen johtosarjan kiinnittämiseksi.

Tietenkin voit asentaa ankkuripultit sen jälkeen, kun perustusrakenne on saanut voimaa. Tämä voidaan tehdä lävistimen avulla, joka porata reiät pohjaan ja asentaa ankkurin niihin. Mutta tällaiset toimet voivat johtaa säätiön tuhoamiseen tulevaisuudessa, joten on parempi käyttää tappeja tai puupäällysteitä. Nämä menetelmät säästävät aikaa korjata sitova kerros ja käteiskustannukset.

tarvikkeet

materiaaleja kehysrakennukselle

Ennen työn aloittamista varastoi kaikki tarvittavat rakennusmateriaalit.

Raaka-aineet, jotka valitset rakentamiseen tietenkin, riippuvat kustannuksista, jotka olet suunnitellut kodin parantamiseksi. Mutta et voi alentaa suunnittelua koskevia vaatimuksia, jotka määräävät materiaalien yhteensopivuuden ja oikean valinnan.

Runkorakenne vaatii:

 • Puu kehykseen. Puutavara voi olla palkin, levyn tai lokin muodossa.
 • Orientoitua lanka-aluksella (OSB). Se toimii kehysseinämän rakentamisessa.
 • Vedeneristyskerros sopii parhaiten tähän tavalliseen ruberoidiin.
 • Kiinnittimet. Tarvitset kynnet - 50, 100, 150 ja ruuvit - 50, 100.
 • Eristys.

Jos olet tutustunut suunnittelijan palveluihin, sen on esitettävä selityksessä kaikki tarvittavat materiaalit. Myös niiden määrä ja kyky korvata tiettyjä komponentteja. Kun itse rakennettu, et voi vielä tehdä ilman suunnitteluasiakirjoja, koska laskemalla omat tarvittavat materiaalit ilman erityistä tietämystä, et onnistu. Voit ostaa valmiin projektin valitsemalla haluamasi vaihtoehdon. Joka tapauksessa asiantuntijat suorittivat laskelmia rakennusmateriaalien valinnasta, jotka perustuivat seuraaviin parametreihin:

 • raja-arvot kestokustannuksille;
 • joustavuus ulkoisiin ja sisäisiin vaikutuksiin;
 • materiaalin tiheys ja sen paino;

Vanteiden vaatimukset

kehysrakennusalusta

Runko, joka on tehty kehyksestä, kuten mikä tahansa muu projektihankkeista tehty rakennusrakenne, tuo mukanaan monia laskelmia, joten jokaisen elementin on täytettävä tietyt vaatimukset. Ei ole poikkeus ja trimmirakennus:

 1. Käytetyn levyn tulee olla sama ja jopa tällaisten töiden standardikoko 38x100 tai 38x140, ja jos puuta käytetään, mitat ovat 100x100, 120x120, 150x150.
 2. On suositeltavaa käyttää havupuita puutavarana, sillä niillä on hyvät ominaisuudet:
  • pitkä käyttöikä;
  • vaadittu lujuus;
  • rungon suora, jne.

Vanteisiin käytettävän puun on oltava hyvässä kosketuksessa kosteuden kanssa, mikä ei ole havupuiden tapauksessa. Sen käyttö vaatii muita antiseptisiä hoitoja. Puun manuaalinen käsittely on erittäin heikkoa laatua, eikä materiaalin pitkäaikaista suojausta mätää ja hometta vastaan ​​riitä. Ihanteellinen käsittely erityisissä tyhjiökammioissa. Mutta kuten ymmärrät, tämä menetelmä on kallis, ja tällaisen asennuksen löytäminen on melko vaikeaa.

Toinen vaihtoehto on lehtipuu, ne ovat hyvin hajoavia hajoamiseen, vaikka muut havupuuta tuottavat parametrit aliarvioidaan.

 1. Sidontakerroksen tulisi noudattaa ideaalisesti perustan pohjan muotoa ja vastata talon suunnittelumittauksia. Mismatch leveys johtaa kosteuden kertymiseen vanteiden kerroksen ja mätämateriaalin alle. Jos kaatunut muotti on laajentunut ajan myötä ja ulkoneva hylly on ilmestynyt, käsitele se sitten hyvällä mastikerroksella, mikä lisää vedenpitävyyttä ja säilyttää puun, jota käytetään sitomiseen.
 2. Vyöttötason kiinnittämiseen käytettävät laitteet on sijoitettava säätöön enintään 1,8 metrin välein. Jos nastat ovat käytössä, sen halkaisijan on oltava vähintään 12 mm. Yksi lauta kiinnitetään kahdella napilla.
 3. Pohjan pinnan on oltava ehdottomasti vaakasuora. Jos on epäsäännöllisyyttä, ne voidaan kiinnittää vesitiiviillä vanerilla. On myös mahdollista käyttää toista riviä levyjä, ja vaneri voidaan asettaa ensimmäisen ja toisen vanteen riviin.

Alarivin asennus

kehyksen alareunan

Tämä on ensimmäinen levykerros, joka asetetaan suoraan pohjapohjalle ja kiinnitetään siihen tiukasti. Materiaalit ostavat, säätiö on täytetty ja ylläpidetty, voit asentaa kehyksen rungon:

 1. Tarkistamme säätiön pinnan ja poistamme mahdolliset vääristymät edellä kuvatulla tavalla.
 2. Laitoimme vedeneristyskerroksen. Kattopaperi tarttuu mastiksin pohjan pinnalla. Vedeneristys suojaa säätösi kosteudelta.
 3. Sitoutumisprosessi alkaa koottujen rakenteiden kulmien osoittamisella. Teemme ensimmäisen kulman kokoonpanon, josta koko vanteet hylätään. Tehtyjen töiden oikeellisuus voidaan tarkistaa rakennuksen kolmion avulla.
 4. Aloita asennuslevyt. Kulmaliitosten paikat on yhdistettävä näytteillä, tunnetuimmista ja luotettavimmista vaihtoehdoista: "puolipuussa" ja "tassassa". Ennen kokoonpuristettujen solmujen kiinnittämistä on otettava kaikki kulmat ja lävistäjät. Nämä näytteet voidaan kiinnittää usealla eri tavalla.

Harkitse joitain niistä:

1. menetelmä. Ensin sinun on tehtävä reikä paikkaan, jossa kulma on kytketty läpimitaltaan 20 mm. Tuloksena olevassa reitityksessä ajetaan puinen tappi, joka vastaa reiän kokoa. Tulopää on pinnaltaan 8-10 mm pitkä.

Toinen tapa. Yhteys tapahtuu kynsien vasaralla. Käytettävien kiinnittimien koon on oltava vähintään 150 mm, ja etäisyys reunasta on yli 2 cm.

3. tapa. Kiinnitys tehdään säätöön tai ankkureihin asennettuihin kiinnikkeisiin, jotka on tarkoitus kiinnittää kiinnitysprosessin aikana.

Pohjatulppalevyt ovat lisäksi kiinnitettyinä toisiinsa, ja ne kiinnittyvät myös suoraan pohjaan. Kiinnityspisteiden etäisyys siirretään levyille ja porataan vastaavat reiät. Asenna alemmat vannepöydät.

 1. Tarkista kokoonpanon oikeellisuus. Ennen asennetun laitteen kiinnittämistä ohjataan kulmien horisontaalinen sijainti ja tarkkuus rakennekulman avulla.
 2. Testatun ja kootun vanteiden asennus tehdään kolmella tavalla:
  • Asennetut levyt on kiinnitetty pähkinöiden kannoille, niiden alle on laitettava aluslevy. Niiden käyttö on pakollista, koska kääntömutteri voidaan upottaa puuhun.
  • jos nastat eivät ole asetettu pohjaan, kiinnitys tulisi tehdä ankkureilla. Ensimmäisen ankkurin asennuspaikka riippuu siitä, miten kiinteät kulmaliitokset on kiinnitetty. Jos ne on yhdistetty kynsillä tai nastilla (ensimmäinen, toinen menetelmä), ankkurin sijainti tulee olemaan pohjan sisäpuolella. Kolmas menetelmä liittyy ankkurin sijaintiin tiukasti kulman keskelle. Kiinnitys ankkurien välillä riippuu seinien pituudesta. Sen on oltava vähintään 1 metri mutta enintään 2,4 metriä. Lyhyissä seinissä on oltava vähintään kaksi ankkuria.
  • pohjan vanteen liittäminen säätöön tapahtuu kynsillä alustalle asennetuissa puisissa korkkeissa. Tämä menetelmä on luotettavin kolmesta.
 3. Kun kaikki levyt on kiinnitetty yhteen ja kiinnitetty pohjaan, kokoonpannut rakenne tarkistetaan uudelleen oikeaan tasoon asti, jolloin runkorakenteiden reiät tehdään alemmassa leikkuujärjestelmässä.

Asennusprosessi, johon liittyy kehysrakennuksen alempi sidonta, voidaan katsoa täydelliseksi. Nyt voit aloittaa kehystelineiden asentamisen. Yläraja asetetaan vasta sen jälkeen, kun kaikki kehystelineiden rakentaminen on tehty.

Yläreunan asennus

rungon yläreunus

Näille teoksille käytetään samanlaista materiaalia, kuten alemman sitomislaitteen kanssa, ja vaatimukset ovat samat. Tasoltaan samanlaisten levyjen käyttö on välttämätöntä, jotta saataisiin sama poikkileikkaus alemmista ja ylemmistä hihnoista. Tämän ehdon täyttäminen yksinkertaistaa edelleen verhous- ja seinäeristyksen asennusta.

Kiinnitysvastukset pystysuorille telineille voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • kytkentä kulmien avulla, tätä tarkoitusta varten käytetään materiaaleja puuhun;
 • Kiinnitys leikkaamalla, urat tulee leikata leikattuihin levyihin, ja vasta sen jälkeen ne voidaan nostaa ylös asennusta varten. Kiinnitys pystysuorilla telineillä voidaan tehdä kynsillä, niiden on kuljettava vähintään 10 cm;

Tärkeä kohta! Molemmissa tapauksissa telineen on oltava täysin pystysuorassa asennossa. Vaihtoehdossa, jossa kiinnitys tapahtuu leikkaamalla, ylemmät urat tulisi sijoittaa samaan linjaan alemman raon kanssa.

Tämän vaatimuksen noudattamatta jättäminen johtaa koko rakenteen eheyden rikkomiseen. Koko koottujen rakenteiden jäykistäminen auttaa vinossa leikkaamista. Yksi teline on vahvistettu neljällä tällaisella elementillä - kaksi alle ja kaksi edellä. Tässä vaiheessa on tarpeen tarkistaa uudelleen lyijyn linjan tai tason avulla, että rungon vaatimustenmukaisuus horisontaalisille viivoille ja pystysuorille on kaarevuus niiden eliminoimiseksi. Jos niittoleveys on pienempi kuin teline, on parempi asentaa kehyksen sisäpuolelta, jolloin eristekerroksen asentaminen on helpompaa.

Ylempi kaksoisvaljaat

Ei ole aina mahdollista rajoittaa yhden vanteiden rivin asennusta. Jos talon rakentaminen on toisessa kerroksessa, tarvitset vain toisen rivin linkittääksesi. Kehysrakennuksen kaksoisputket tehdään myös kaikille kantaville seinille, joihin katto asennetaan. Toista riviä ei tarvita vain sisäseiniin.

Aikaisemmin uskottiin, että toisen vanteiden järjestelyjen liitosten sijainnin tulisi olla tarkasti telineiden yläpuolella, kuten kävi ilmi, tämä ei ole ollenkaan tarpeen. Tärkeintä on, että ensimmäisen ja toisen kerroksen liitosten välinen etäisyys on 1200 mm. Toiseen riviin käytetylle materiaalille tehdään kaikki edellä mainitut vaatimukset. Puun on oltava tasainen ja yhtä suuri. Ensimmäisen ja toisen rivin liitokset eivät saa olla samassa rivissä. Ylälevyn tulee muodostaa päällekkäisyys edellisen rivin liitoksessa. Kun toinen vanteiden kerros on koottu, sinun on ensin viimeisteltävä työ vaunun seinämien tasoittamiseksi. Ja vasta lopun jälkeen voit aloittaa toisen rivin kiinnittämisen vanteiden pohjakerrokseen. Kiinnitys voidaan tehdä ruuveilla tai nauloilla.

Kuinka kehysrakennuksen pohjaventtiili on erilaisten perustusten kannalta?


Kehysrakennuksen kattolaitteessa on erityinen sekvenssi, jota ei voi rikkoa tai muuttaa.

Jokainen seuraava vaihe seuraa edellisestä, yhden vaiheen suorittaminen merkitsee seuraavan alun alkamista.

Rakentamismenettelyn ominaisuus on toissijaisten tai vähemmän tärkeiden pisteiden puuttuminen - ne kaikki toimivat yhtä hyvin yhteiseksi tulokseksi ja luodaan kiinteä rakenne, jonka yksinkertaisuus on jokaisen yksityiskohdan tärkeys ja vastuu. Ensinnäkin kehysrakenteen perustus ja paalutus on pystytetty. Sitten seinät ja liitäntäkappaleet ovat päällekkäin.

Yleistä tietoa


Seinäkehys ei voi levätä suoraan pohjalle. Se edellyttää tukea, joka suorittaa seuraavat tehtävät:

 1. Kuormien vastaanottaminen seinistä.
 2. Luo sileä ja kätevä kehyksen tuki.
 3. Antaa vahvan sidoksen perustan, seinien ja lattiaviiveen.

Näiden ongelmien ratkaisemiseksi käytetään alemman sidoksen kehysrakennetta. Tämä on vyö, joka yhdistää pohjan yläosan aluslattian seinämien ja viivojen kanssa. Se tunnistetaan usein grillata, vaikka tämä ei ole täysin oikea - grilli, vaikka se toimii vertailulinjan muodostamana vyöhykkeenä, toimii edelleen säätiössä, sitomalla yksittäisiä pisteitä yhdeksi järjestelmälle. Alempi putkisto päinvastoin on keskittynyt tukemaan seiniä.

Lisäksi grillaus ja alempi putkisto ovat usein käytettävissä samanaikaisesti täydentäen toisiaan, on tämä rakennusvaihtoehto tunnustettu oikein ja luotettavaksi. Kuorman siirtäminen seinistä suoraan pohjaan pelkän vanteen kautta on epäilyttävä päätös, koska joukko halkeja tai pylväitä, joilla on samanaikainen tuki seinämien yhdelle elementille, on liiallinen tehtävä, joka voidaan tehdä vain joissakin tapauksissa.

Jos puhumme alemman vanteen suhteessa muuntyyppisiin säätiöihin - kaistaleeseen tai laattaan, sen rooli muuttuu voimakkaammaksi. Runkopohjan alarivin kiinnittäminen säätöön - luodaan tukijärjestelmä, joka helpottaa kehyselementtien kiinnittämistä ja jakaa kuorman alustalle.

Samanaikaisesti seinä-lattian nippu tulee tärkein asia, koska useiden puisten osien kiinnitys toisiinsa on paljon yksinkertaisempaa ja luotettavampaa kuin betonin ja puisten elementtien yhdistäminen. Näin alempi vanteet toimivat seinien ja lattian tasojen tärkeimpänä nipuna pohjaan, mikä on yksinkertaisin ja kätevin rakenne tähän tarkoitukseen.

Se on tärkeää! Joissakin tapauksissa alempi vanteet tehdään kevyiksi tai lähes olemattomiksi. Sen toiminnot siirretään alakerrokseen, joka toimii tukena seinille. Tätä vaihtoehtoa käytetään seinien kokoonpanomenetelmässä.

materiaali


Pohjavanteen materiaali - havupuu.

Tämä valinta perustuu havupuiden ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin:

 1. Hartsin läsnäolo vähentää veden murtumisen ja imeytymisen vaaraa.
 2. Havuputket ovat vähemmän alttiita kuormituksen kuumentamisen aikana, mikä saattaa aiheuttaa materiaalin äkillinen muodonmuutos tai vääristyminen.
 3. Sahatavaran hinta on alhaisempi kuin lehtipuu, lisäksi havupuut ovat paljon edullisempia ja ne ovat saatavilla kaikkialla.

Nämä ominaisuudet selittävät männyn, setri, lehtikuusen, kuusen tai kuusen suosion muihin puulajiin.


Pohjaventtiilin rakenne toteutetaan useissa versioissa:

Jokaisella näistä menetelmistä on omat edut, jotka määrittävät tietyn menetelmän valinnan.

Joten palkissa on tarkat koot, suorakaiteen muotoinen (neliö) -osa, joka helpottaa asennusta ja antaa tiheän ja vahvan tuen. Samalla puun paksuuden mahdolliset kuormitukset aiheuttavat halkeilua tai vääntymistä.

Kun runko-osan pohjaventtiili on tehty lankkuista, tällaiset virheet suurelta osin estyvät. Jos leikataan leikattua kiinteää alustaa, koko muoto säilyy ja kuormitukset kutistumiselta jaetaan pakkausten lukumäärällä pakkauksessa ja kompensoivat toisiaan.

Pölkkyjen käyttö edullisten kustannusten vuoksi, tuhoisien kuitujen käsittelyn puute, kaikkien puunrungon luonnollisten kerrosten säilyminen. Loki materiaalina on paljon voimakkaampi ja kuormittaa paremmin, vaikka sillä ei ole selkeää geometriaa ja vaatii vahvempaa ja kiinteämpää kiinnittämistä säätöön.

Teknologia riippuen säätiön tyypistä

Kuinka kehysteho valmistuu? Asennussarja riippuu säätiön tyypistä. Tarkastellaan prosessi, jolla tehdään alhaisin vanteet tavallisimmille emästyypeille.

Kasa tai pylväs


Kaikissa ilmasto-olosuhteissa yhteisten säätytyyppien osalta paalussa on useimmat vaihtoehdot.

Joskus ne eroavat huomattavasti toisistaan.

Joten ei voi olla grillausta, korkeus paaluilla maanpinnasta voi olla erilainen, paksuus ja materiaali voi myös olla paljon erilaisia. On kuitenkin olemassa yhteisiä asennuskohtia. Runkoputken pohjakehys ruuveilla on näin:

 1. Ensinnäkin on tarpeen luoda vedeneristysraja vanne- ja pohjamateriaalien välille. Tämä voi olla katemateriaali (tar), bitumikerroksen levitys jne.
 2. Puun tai levyjen asennuspaikka.
 3. Puupuuportaiden kulmien kiinnittämiseen käytetään palkkia.
 4. Puuta asennetaan, kiinnitys grilliin (tai suoraan pinoihin) tehdään tukien avulla kiinnitetyillä ankkureilla tai kierteitetyillä sauvoilla. Pakollinen tarkistus horisontaalisen tason avulla.
 5. Kulmaliitokset vahvistetaan nauloilla, ruuveilla tai pultteilla.
 6. Viiveet kiinnitetään tarvittavalla askel.

Runkopohjan pohjaputki sarakepohjaan tehdään samalla tavalla.

nauha


Tällöin runko-osan pohjakuvan kiinnittäminen säätöön helpottuu.

Kiinteä konkreettinen nauha, jossa on tasainen vaakasuora pinta, jonka ansiosta voit liittää voimakkaasti vanteet.

Kehysrakennuksen pohjaventtiili nauhalevyssä tehdään tässä järjestyksessä:

 1. Nauhalle vedeneristyskerros säilyy sisällä.
 2. Nurkkasaumat tehdään.
 3. Palkki tai sahauslevy on kiinnitetty pultteihin, pultteihin tai ankkureihin.
 4. Kulmat ovat vahvempia. Lisäksi vaakataso tarkistetaan tarvittaessa, palkin sijaintia säädetään kiiloilla tai pinnoilla.
 5. Lokin asennus tehdään sopivimmalla tavalla ottaen samalla huomioon nauhan läsnäolon login tukena. Pakollinen vedeneristys turvautumisen nauhalle.

laatta


Laattojen perustuksille, alemman vanteen läsnäolo sanelee vain seinien pystyttämismenetelmällä.

Jos alustan menetelmä valitaan toimintasuunnitelmaksi, alempaa sitoutumista ei tarvita.

Tässä tapauksessa kustannukset luodaan alus, johon seinät kootaan ja nostetaan. Tilaus on seuraava:

 1. Jatkuvien vedeneristyspäällystysvalssaimien levittäminen.
 2. Tukipilarien asennus, joka on pystysuorassa suunnassa asennettuna alilevyn viiveisiin.
 3. Karkea lattia on asetettu muodostaen alustan seinäkehysten kokoonpanolle.
 4. Merkintä, seinien kokoaminen.

Tapauksissa, joissa seinät kootaan jälkikäyntimenetelmällä, tarvitaan alempia putkistoja ja tehdään näin:

 1. Valmistettu vesitiivislevy.
 2. Puutavara tai sahattu levy on säädetty, päitä on tehty kulmien liittämiseen.
 3. Puun asennus, liitoskohdat, samansuuntaisuus ja vaaka.
 4. Asennusviive. Kaikki vaiheet edellyttävät tason jatkuvaa valvontaa ja horisontaalista.

Pylvään kohdalla kulmat on yhdistetty puoliksi puuhun, jossa on lujitemuotoja, metallilevyjä, pultteja tai kannattimia. On muistettava, että kaikki metallista kiinnitetyt kiinnittimet tarvitsevat suojaavan käsittelyn maalaamalla tai käyttämällä bitumipäällystettä. Lattian, seinien ja verhousmateriaalin asentamisen jälkeen ei ole mahdollista käyttää metallisia osia, niiden tilaa ei valvota, joten on syytä varoa niiden suojaamiseksi korroosiolta.

Varoitus! Nauhojen tai laattojen pohjalla paras tapa kiinnittää puuta on yhteys betoniin kiinnitettyihin puisiin korkkeihin. Materiaalin tulisi valita kaikkein hartsimaine, jotta se suojaisi kosteudelta. Aukot sisäpuolelle olisi peitettävä bitumilla.

Asennusviive


Seinien tuen lisäksi pohjustus toimii pohjakerroksen viiveenä.

Kehysrakennuksessa olevat lattiamateriaalit ovat reunakiviä (tavallisesti 50 x 200 tai 250 mm), asennettu reunaan tiettyyn asentoon.

Puun pohjarakenteen läsnäolo huomattavasti helpottaa lokin asennusta, tekee siitä turvallisemman ja vahvemman. On olemassa useita vaihtoehtoja viivojen päiden kiinnittämiseksi alareunaan:

1. Bar-tuki. Valjaalla on kiinnitetty palkki, joka sijaitsee alareunassa, johon tukin pää on tuettu. Tällä menetelmällä viivästymisen lisääminen valjaaseen on välttämätöntä, koska palkki on vain tuki, mutta se ei luo nippua palkilla.

2. Metallilevyjen, kulmien käyttäminen. Tällöin viivekoodin loppupää on luotettava liitäntä valjaiden palkin kanssa, mutta alhaalta ei ole tukea, viive on "ripustettu" metalliosassa.

3. Asenna nauhan päälle suoralla tuella. Tämä menetelmä mahdollistaa viivästyksen liittämisen luotettavasti vanteisiin, laadukkaan tuen ja yhteyden muodostamiseksi. Tällöin seinäkehyksen telineiden asentaminen vaatii ylimääräisen nipun viivästyksen päälle. Sopivin kehyksen rakentamiseksi laiturimenetelmällä: kehyksen kokoaminen vaakasuoraan ja pystysuoran ja suoran tuen aluskerroksen nousu.

Käytännössä käytetään joko kolmas menetelmää (alusta) tai kaksi ensimmäistä menetelmää yhdistetään - ne käyttävät tukipalkkia ja metalliliitäntäelementtejä samanaikaisesti. Tämä maksimoi viivästymisen ja vanteiden liittämisen, antaa sinulle mahdollisuuden kestää entistä tarkemmin alustan tasoa ja yksinkertaistaa viivettä.

Kehyksen talon tai toisen vaiheen lattiamateriaalien välinen etäisyys riippuu huoneen leveydestä ja kuormien laskemisen tuloksista. Mitä suurempi seinien välinen etäisyys (span lag), sitä vähemmän kehysrakennuksen lattian viive.

Suurin askel tehdään huoneen leveydellä 2 metriä, se on 800 mm. Kun huone on 2,5 metriä, piki vähenee 600 mm: iin, ja leveys 3 metriä tai enemmän, piki on 400 mm. Tiedot on merkitty 50 mm: n ja 150 mm: n viivästyneellä aluksella, jossa on suuremmat poikkileikkauslevyt, porrastus suurenee.

Kun valitset millimetrin tarkkuuden viiveiden välisen etäisyyden, huomioi myös materiaalien koko - valittu eriste ja mustat lattialaatat. Näin varmistetaan, että materiaalien kulutus on taloudellista (jäljelle jää vähimmäisleikkaus) ja vähäinen määrä leikkausmateriaalia.

Esimerkiksi lattian lämpenemisen vuoksi kannattaa ottaa askel eristysmattojen kokoon. Projektisi valittujen materiaalien koot voidaan aina tarkistaa valmistajien tai verkkokauppojen rakentamisessa.

Se on tärkeää! Suurten ulottumien läsnä ollessa tarvitaan kaksinkertaisia ​​viiveitä, joita pidetään yhtenä suuren poikkileikkauksen kanssa.

Hyödyllinen video

Kuinka tehdä 50x150-levyn alareuna on kuvattu alla olevassa videossa:

tulokset

Viivästykset ja pohjaputket ovat osa mustan pohjakakun, koska olemme saaneet valmiin pohjakerroksen katon ensimmäisen kerroksen runko-talon.

Pohja putkikehyksestä ja sen seuraava lattialaite omalla kädellä - varsin toteutettavissa oleva tapahtuma. Se ei ole monimutkainen rakenne eikä vaadi erityisiä laitteita asennukseen. Kaikki vaatimukset - tason ja vaakasuoruuden varmistaminen, kiinnityksen lujuus pohjaan ja pakolliset vedenpitävät toimenpiteet.

Näiden olosuhteiden täyttyminen takaa alhaalta rungon asianmukaisen kokoonpanon, joka toimii luotettavana lattia-, seinä- ja säätöpakettina ja takaa runko-talon kaikkien rakenteellisten osien pitkäaikaisen huollon.

Kehyksen kehysrakennuksen tekeminen: materiaalien valinta, tekniset vaatimukset, ylempi ja alempi sidonta

Kehysrakennuksen sitominen on tärkein liitäntäelementti kasa- ja pylväsperheiden runkorakenteiden laadulliselle rakentamiselle. Alempi putki takaa säätörakenteiden keskinäisen yhdistämisen sekä perustuksen ja seinien voimakkaan tarttumisen. Yläreunus tekee yhdestä kokonaisuudesta kaikki talon seinät ja väliseinät, jotka jakavat tasaisesti katon tai katon aiheuttaman kuorman.

Ala runko runko-talo

Mikä on vanteita ja miksi se on tarpeen

Kehysrakennukset ovat helpotettu rakenne verrattuna betonirakenteisiin, tiiliin, lokeihin. Useimmissa tapauksissa ne eivät vaadi raskaiden monoliittisten perustusten rakentamista. Luotettava kehysrakenne on perustan pylväs- tai paaliruuvi-malli.

Pilat ja pylväät pitävät rakennuksen, suojaavat sitä kosketukselta maahan ja kosteudelta, antavat puurakenteiden säilyvän hyvin ilmastoidusti. Koska ne koostuvat yksittäisistä elementeistä, ne tarvitsevat yhteisen yhteyden. Oikean monoliittisen rakenteen luomiseksi erillisillä paaluilla käytetään grillausta - perusta sitova. Kehysrakennuksissa perustuksen ja todellisen rakenteen kiinnittäminen toimii vain yhdellä mallilla - rakennuksen alempi sidonta ilman grillausta.

Puusta, lokeista, lankkuista tai metallikanavista luodaan sitova, kiinteän runkorakenteen takaaja. Se on myös perusta talon elementtejä varten: telineet, ompeleet, paneelit, valmiit seinärakenteet.

Kehysrakennuksen alarunko jakaa tasaisesti rakennuksen kokonaispainon kuorman ja suojaa sitä vääristymiltä ja tuhoutumiselta. Jos runkopalkin alla olevat paalut ylittävät korkeuden 50 cm maanpinnasta, alempi sidonta on pakollinen.

Vanteiden yleiset vaatimukset

Materiaalien ja rakenteiden on oltava tiukkoja teknisiä vaatimuksia. Tällainen on kehysrakennuksen oikea sidonta.

 • Kestävin on valjaat kaksinkertaisista tai kiinteistä "yhtenäisistä" levyistä. Niiden on oltava samat, tasaiset, vakiokokoiset, jotka on liitetty kiinteästi ankkuripulttien tai kiinnikkeiden kanssa.
 • Sitovien osien koko, nimittäin levyjen paksuus, puun poikkileikkauksen koko tai puun halkaisija sidontaan valitaan riippuen tulevan talon seinämän paksuudesta.
 • Havupuita pidetään sopivina kehyksen ja puurakenteiden kehystämiseen niiden vahvuuden, kestävyyden, lämpötilan ääripisteen ja säämuutosten vaikutuksen vuoksi. Havupuiden hartsit lisäävät mätäkykyä, lisää kosteuden kestävyyttä. Ne ovat vähemmän alttiita muodonmuutokselle, edullisemmassa hinnassa.
 • Vanhojen töiden puutavara peitetään antiseptisellä aineella rottia ja palonestoaineita vastaan, palonsammutusyhdisteitä. Käsittely ja kuivaus suoritetaan ennen asennuksen aloittamista.
 • Metsä tai lankut olisi valmistettava puusta, jossa on suorin runko. Puutavara ei välttämättä ole sileä, mutta edes - välttämättä.

Ala runko runko-talo

Kun perustyö on valmistunut kehysrakennuksen rakentamisen aikana, suoritetaan pohjarakenteen asennus.

Materiaalin valinta: kriteerit

Jos taloa rakennetaan käsin, on järkevää valita materiaali, jonka asennus ei vaadi ylimääräisiä erikoislaitteita.

Tärkeät tekijät sitovan materiaalin valinnassa:

 • kyky kestää rakenteeltaan mahdollisimman suurta kuormitusta;
 • vastustus ulko- ja sisäilman lämpötilan muutoksista;
 • mekaanisen rasituksen kestävyys;
 • rakenteen massa ja tiheys.

Vahva ja voimakas vyön materiaali on tanko, jonka leikkaus on 150 x 150 mm tai 200 x 200 mm. Poikkileikkauksen oikeat mitat helpottavat asennusta, luo vankka ja tasainen pohja. Haittoihin kuuluu halkeamien ilmeneminen kuorman epätasaisella jakautumisella puun sisällä ja puun muodonmuutos kuivauksen aikana.

Yhdistyneet taulut

Levyjen yhdistäminen katsotaan tukevaksi rakenteeksi, se on vähemmän altis muotoutumiselle, koska kutistumisen tulokset jakautuvat tasaisesti levyjen lukumäärään.

tukit

Edullinen, kestävä, kestävä rakennusmateriaali. Koska tukkeja ei ole käsitelty, se tuhoaa kuituja ja vähentää voimaa, se kestää raskaita kuormia, sääolojen vaikutuksia ja vaihteluita. Haittoihin kuuluu asennuksen monimutkaisuus epäsäännöllisen poikkileikkauksen takia, joka vaatii huolellista kiinnitystä pohjaan, mikä vaikeuttaa seinärakenteiden asennusta.

Kiinnitys vanteisiin säätöön: ohjeet

Säätiön rakenne vaikuttaa vanteiden kiinnittämiseen. Yleisimmät kehysrakenteiden perustatyypit - kasa, pylväs, nauha.

Kuinka kehysteho on valmistettu pino- tai sarakepohjalla

 • Ennen levittämistä vedeneristyskerros luodaan säätöpinnan ja vanteen väliin. Vedeneristysvaihtoehdot: bitumipitoisuus, kastomateriaali mastilla ja niin edelleen.
 • Vyönauha, eli vanteisiin valittu materiaali, on asennettu asennettavaksi.
 • Runkoputken kiinnitys palkista tehdään menetelmällä "puolipuusta" tai nurkkaliitoksella.
 • Vanteen muotoilu on kiinnitetty grilliin tai suoraan pinoihin käyttäen pohjaan hitsattuja ankkuripultteja tai kierteitettyjä tankoja.
 • Sidonnan taso tarkistetaan välttämättä vaakasuoralle.
 • Kulmaliitokset on vahvistettava galvanoiduilla kulmilla, pultteilla, ruuveilla tai nauloilla.
 • Valjaat on asetettu ja kiinnitetty viivästyy oikealla etäisyydellä.
Ankkurointi alareunan leikkuulaitteeseen

Kuinka laittaa talvi leikkaus nauha säätiö

Yhdellä betonisella nauhalla vanteiden asettamiseksi on paljon helpompaa:

 1. Vedeneristysmateriaalin kerros on säädetty ja kiinnitetty.
 2. Nurmikot kulmiin luodaan.
 3. Liitosrakenne kiinnitetään pultteihin, ankkureihin tai kahleihin.
 4. Lisäkiinnikkeet lisää kulmien lujuutta, tarkista vaaka.
 5. Kun palkin taso poikkeaa vaakatasosta, säädä vuorien ja kiilojen avulla.
Kiinnitys alareunusta betoniraudoitukseen

Vyöpalkkiyhteydet

Puun pituus ja kulmat on kytketty tiukasti tekniikan mukaisesti. Korkealaatuinen suorituskyky varmistaa vyönrakennuksen luotettavuuden ja kestävyyden.

Puutavaran solmujen vaihtoehdot:

 • "Root piikki" - kulmaliitos;
 • "Tassussa" - palkin kiinnittämiseen pituuteen;
 • "Puolipuussa" - yhdistää kulmat;
 • "End-to-end" - kulma-yhteys.

Joutuivat liitosten kallistukseen voidaan tehdä eri tavoin: käyttämällä haavasahaa ja puusepän kirveitä tai moottorisahaa.

Työn suoritusohje:

 • Merkitse vaakasuoraan ja pystysuoraan halutun koon halutun leikkauksen mukaan. Vaakasuoran leikkauksen leveys (palkin kohdalla) on yhtä suuri kuin sen sivu. Leikkauksen syvyys on pystysuunnassa puolet palkin puolelta. Esimerkki: jos palkin puoli on 100 mm, se tarkoittaa 100 mm vaakasuoraan ja 50 mm pystysuoraan leikkaamista.
 • Joutuivat alkavat pystysuorassa merkinnässä molemmilta puolilta.
 • Moottorisahara on sijoitettu vaakasuoraan merkintään.
 • Tulos on humalassa sileillä tasoilla, joten voit luoda laadukkaat liitäntäpalkit.

Lattia kehysrakennuksessa

Kehysrakennuksen sidonta on pohja alustan viivyttämiselle. Niille käytetään 50 mm paksuja leikattuja levyjä, jotka on asennettu reunaan yhtenäisellä äänenvoimakkuudella. Puinen pohjaventtiili yksinkertaistaa lokin asentamista ja lisää lattian vahvuutta.

Kehysrakennuksen lattia

Tapoja asentamaan sukupuolielimiä vanteille:

 1. Tuki ylimääräiselle palkille, joka on kiinnitetty valjaisiin. Tällöin vaaditaan viivästymisen lisäämistä vanteisiin, koska tangot, jotka tukevat tukkia, eivät luo yhteyttä hihnojen ja vanteiden välille.
 2. Liekit on kiinnitetty metallikulmiin tai -levyihin vanteisiin, eli ne ripustuvat metallikiinnikkeeseen ilman alhaalta tulevaa tukea.
 3. Asennus viivästyy vanteen yläpuolella ja se tukee sitä. Luottaa luotettavasti vanteet ja sukupuolielimet, mikä luo vahvan lattian. Tässä menetelmässä tarvitaan ylimääräinen linkki kehyksen telineiden ja seinäelementtien asentamiseen. Soveltuu talojen asentamiseen vaakasuoraan asentoon, jota seuraa nostorakenteet ja asentaminen aluslattialle.
Lattiat on asetettu pohjahylsyyn

Yläraja

Tämä on ylhäältä, joka ympäröi talon rakennetta, samanlainen kuin vahvistettu hihna tiilen ja lohkon taloja. Se yhdistää talon elementit ylempään osaan ja jakaa tasaisesti katon, lattian ja viivästyksen painon, estäen seinien hajoamisen painon alla. Useimmissa tapauksissa alemmat ja ylemmät hihnat asennetaan samasta materiaalista, samasta poikkileikkauksesta, jolla on samanlainen kiinnitys- ja niveltyyppi.

Kiinnitä lattiapalkit yläreunaan

Asennusvaippa telineeseen

Kiinnityselementit ylemmästä vanteesta telineisiin tapahtuu vakiomekanismien tai teräs- (sinkittyjen) kulmien avulla.

 • Kiinnityskulmat. Massiiviset ruostumattomat kulmat, jotka on istutettu puun ruuveihin, liitä telineet ja valjaat.
 • Kiinnitys urilla. Tämä on aikaa vievä menetelmä. Leikkaaminen on tehtävä tarkasti pystysuorasti jokaisen telineen osalta. Leikkaamisen valmistuksen virheillä saadaan pilareiden ja koko rakennuksen vinoutuminen. Kiinnitys tapahtuu kussakin pystysuorassa telineessä kahden 15 cm: n naulan avulla. Jokaisen kynnen tulee syöttää telineeseen vähintään 10 cm.

Kiinnitysraudat yläreunaan

Talon yläputkisto ottaa kattojärjestelmän kuorman pystysuoraan ja vaakasuoraan, joka se jakautuu tasaisesti talon seiniin.

Asenna ristikonjalka mauerlatiin

 • Leikkaaminen on suosittu menetelmä, joka antaa kestävämmän tuloksen. Samanaikaisesti tarvitaan lisäkiinnitys kynsillä kahdelta puolelta.
 • Kiinnitys teräs- tai sinkityillä kulmilla.

Tällaisten yhdisteiden humala tai leikkaus tulisi tehdä hyllyssä eikä tukipalkissa. Tämä ei anna häiritä vanteiden kantokykyä eikä vahingoittaa rakennuksen luotettavuutta.

Kaikkien kehysrakentamisen tekniikan periaatteiden tarkka noudattaminen takaa yksittäisten elementtien toimivuuden, koko rakenteen yleisen vakauden sekä rakennuksen kestävyyden ja luotettavuuden.