Itsenäinen valukappaleiden asennus kattoon

Kattovärit ovat välttämättömiä elementtejä, jotka suojaavat sitä vedestä ja pidentävät rakenteen käyttöikää. Näiden yksinkertaisten laitteiden asennus ei vie paljon aikaa, ja se voidaan tehdä itsenäisesti. kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä on noudattaa ohjeita ja varastossa kaiken mitä tarvitset.

Tämän rakenteen tärkein tehtävä on kosteuden poistaminen oikeaan suuntaan. Talon sokea alue kestää kauemmin, ja pohja ja seinät eivät pääse liialliseen kosteuteen. Talvella ei ole jääpuikkoja, jotka, jos ne ovat laskeneet korkeudesta, voivat aiheuttaa vakavia vammoja alla oleville ihmisille. Ebb: n läsnä ollessa tehtävä on täydellinen ulkoasu. Ne voivat toimia sisustuksen elementtinä tai päinvastoin olla näkymättömiä.

Mitä tarvitset kouruun?

Ennen kuin teet ompeleesi katon päällä, sinun on ostettava kaikki tarvittavat materiaalit. On parasta ostaa täydellinen sarja kerralla. On tarpeen tehdä laskelmia: sinun täytyy tietää rampin alue ja valita kaivon halkaisija suhteessa tähän. Kaava on yksinkertainen: 1 neliö. m katto vaatii 1,5 neliömetriä. katso kouru. Esimerkiksi, jos kattotila on 100 metriä, tarvitset 15 cm leveä kouru.

Asennusvalmisteet

Alhaisen vuoroveden asentaminen kattoon edellyttää tarvittavia työkaluja ja rakenneosia. Se on kätevää asentaa muoviosat. Osto tarvitsi seuraavat kohteet:

 • Kouru: Pituuden pitäisi olla hieman pienempi kuin sen sivun koko, johon se on asennettu. Vain siinä tapauksessa voit ostaa vähän enemmän tavaraa.
 • Suppilo.
 • Liitoskappaleiden liittäminen: ne tarvitsevat niin paljon kuin suunnitellut nivelet kourussa. Tähän vaikuttavat ostettujen vesikaivojen pituus ja katonlinja. Asennus auttaa myös välttämään kourujen muodonmuutoksia. Sitä voidaan käyttää jäykisteenä, joten jos elementtien liittämistä ei tarvita, useat lisäosat ovat edelleen kannattavia.
 • Jos et aio tehdä suljetun virtauksen taloa, sinun täytyy ostaa pistokkeita.
 • Arms to ebb: tarvitset yhden kutakin mittaria varten.
 • Kiinnikkeet vedenpoistoaukon kiinnittämiseksi seinään.
 • Tyhjennysputki, yhtä suuri kuin talon korkeus.

Ebb katolle, jos se ei ole suorassa, on oltava kulmakiinnityselementit.

Mitä työkaluja tarvitaan?

Kattojohtimen asentaminen edellyttää seuraavia työkaluja:

 • Ruuvimeisselillä.
 • Tiedosto.
 • Metallitiedosto.
 • Lyijyt ja rakennustaso.
 • Köysi.

Etukäteen valmistetaan paikka, jossa katon vesi tyhjennetään. Se on valittu niin, että kosteus ei aiheuta haittoja: esimerkiksi viemäreitä ei saa tulvata päällysteen tai pihalla istutetuilla kasveilla. Veden ei pitäisi päästä pohjaan huuhtelemaan sitä: voit päästä eroon siitä myrskyviemärien avulla. Jos ei, murtaudu veden uraan. Voit asentaa tynnyrin, mutta ajan myötä vesi on tyhjennettävä.

Työjaksot

Katteen päälle asentaminen tapahtuu käsin merkinnällä. Tätä varten sinun on määritettävä, mistä ebb on vahvistettu. Asenna ensin kanava. Keskittymällä siihen voit piirtää keskiviivan, josta tulee muusta työstä ohje. Suppiloja asetetaan suppilon molemmille puolille, poiketen siitä 15 cm.

Sinun on asennettava suppilo niin, että vesi ei putoa keskelle vaan reunaan. Tämä temppu on hyödyllinen raskas sademäärä. Jos vesi joutuu keskelle, sen on ylitettävä rakenne. Kouruun pitäisi olla tietty kaltevuus. Getting this newbie on aluksi vaikeaa. Kaltevuuden tulee olla noin 3 mm rakenteen yhtä metriä kohti: on välttämätöntä, ettei neste kerääntyisi kanavaan.

Ennen kuin asennat kynän katon, sinun on tehtävä merkki kourun kaltevuudesta. Tämä vaatii pitkää levytasoa ja rakennustasoa. Käytä jotain jo asennetun pidikkeen reunasta. Piirrä nolla rivi: sen pitäisi mennä paikkaan, johon seuraava suppilon pidike liitetään.

Meidän on laskettava ero, joka pitäisi syntyä kiinnittimien välillä. Se on kerrottava kolmella. Asenna seuraava kallistuva kiinnitys kattoon ottaen huomioon tämän poikkeaman.

Kuinka korjata kouru

Kiinnittimien asentamisen jälkeen kattomien valukappaleiden asennus siirretään vedenpoistoasennon vaiheeseen veteen. Aluksi ne on säädettävä pituudeltaan. Asennettavien osien segmentit, älä unohda jättää tilaa liitososien liittämiseen. Niiden kokoa voidaan mitata etukäteen, yleensä noin 10 senttimetriä.

Jos kouru on liian pitkä, sitä voidaan lyhentää; Sinun on käytettävä haavasaha. Leikkaus puhdistetaan tiedostolla. Työn helpottamiseksi laita kansi putken päähän seisomaan maahan. Painosta on melko vaikeaa tehdä. Kytkentäkaapin yksittäisten osien liittäminen voi käyttää lisäosia. Käytännöllisyydellä niillä on erikoismerkkejä.

Kun kouru on koottu, se on kiinnitettävä pitimiin, tarkista sitten, onko tarvittava kaltevuus. Tätä varten ei ole tarpeen tehdä mittauksia, riittää, että kaadetaan vettä kouruun ja nähdään, kulkeeko virta tai pysyvän paikoillaan. Jos neste ei vuoda, kaltevuutta tulee nostaa.

Sen jälkeen kun kattopinta oli kunnolla asennettu, voit jatkaa tyhjennysputken asennusta. Työt alkavat kanavasta. Jos pituus sallii sen, voit välittömästi liittää putken siihen, muuten polvi on asennettava: se auttaa välttämään roiskeita ja aiheuttamaan veden kaatumista putkeen.

Putkien pituus on yleensä 2 metriä. Sinun on laskettava, kuinka paljon materiaalia ja kiinnittimiä tarvitset. Tee se etukäteen.

Mitä muita materiaaleja voin käyttää?

Ei ole tarpeen tehdä ulosvirtoja omiin käsiisi muovisista tai metallielementeistä, jotka on valmistettu juuri tähän tarkoitukseen. Hyvä omistaja voi tallentaa ja tehdä tarpeellisia kohteita itse. Tämä edellyttää etsimällä sopivia sinkittyjä nauhoja tai sopivaa halkaisijaltaan kaadettavaa putkea, jota voidaan leikata pitkin. Kätevin tapa työskennellä muoviputken kanssa, voit käyttää metallia. Asbestiputket eivät ole sopivia: ne murtuvat yritettäessä leikata ja olla suuri massa.

Kotitekoinen teräs

Liitäntävaihtoehdot katveille voivat myös olla erilaisia. Heidän itsenäinen tuotanto on melko saatavilla. Tärkeintä on noudattaa seuraavaa sääntöä: katon pitäisi laskea suunnilleen aukon keskelle tai lähempänä sen sisäpuolta. Kaltevuuden tulee olla vähintään 3 mm rakennetta kohden.

Johtopäätös: katon asentaminen on yksinkertainen menettely, jota amatööri pystyy käsittelemään, tutkittuaan perusteellisesti teorian ja valmistanut tarvittavat työkalut.

Roof ebbs: näkymät, laite + miten asentaa itse

Talon kattoa verrataan usein sateenvarjoon: päätehtävänä on suojata sateelta ja muilta ilmakehän kosteudelta. Mutta on yksi merkittävä ero, koska neste virtaa yhtäjaksoisena seinäksi sateenvarjostimena kaikissa suunnissa kerralla ja modernin talon katolta vain muutamassa erikoisalueella. Kuivausjärjestelmän koko salaisuus!

Ja niiden hienoja piirteitä on paljon, koska on tärkeää, että koko järjestelmä ei toimi vain, mutta ei vaadi jatkuvaa huomiota itsensä rikkoutumisten vuoksi. Siksi tässä artikkelissa paljastetaan sinulle kaikki salaisuudet: kuinka päästään katolle omalla kädelläsi niin, että heidät on ajateltu pienimmälle yksityiskohdalle!

pitoisuus

Mitkä ovat asuinrakennuksen helvetit

Vesierotuksen järjestäminen asuinrakennuksen katolta riippuu suoraan katon muodoista ja

Talo, jossa ei ole järjestäytynyttä vettä ohjata: onko se todellinen?

Ehkä olette koskaan ajatelleet, että on mahdollista tehdä ilman mitään viemäreitä - eikö olisi ollut mahdollista ennen kuin Venäjällä ilman heitä? Kyllä, en vain, käytän tätä lähestymistapaa tänään!

Esimerkiksi jos talo on rakennettu tiukasti tiettyyn tyyliin, ja sen viemäriputket eivät voi piiloutua eikä mukautua valitulle ulkoiselle rakenteelle millään tavalla. Tällöin rakentajat tekevät kaikkensa sadeveteen, ei vahingoita rakennusta.

Tätä varten katto on rakennettu niin, että se on laaja katos ja seisoo seinän etupuolella vähintään puoli metriä. Lisäksi pohjaseinille asetetaan pystysuora eristys, ja itse säätiö on korkealla kosteutta kuluttavilla materiaaleilla, kuten keraamisilla laatoilla tai kiveillä.

Toinen vaihe on tehdä alueen pystysuuntainen asettelu niin, että talosta on havaittavissa oleva kaltevuus, jotta vesi pääsee vapaasti katosta ja heti jättää talon perustan.

Ebb standardi kaksinkertainen kaltevuus katto

Pöydän katon vakiomalli koostuu seuraavista elementeistä:

Niissä paikoissa, joissa veden virtaus on suuressa paineessa (useimmiten laaksossa), pysäytys asetetaan kourun kouruun tai kulmaan.

Vedenpoiston organisointi litteästä katosta

Mutta litteän talon katolla ebb näyttää hieman erilaiselta:

Jotta vesi voidaan järjestää tasaisesta katosta, se on aluksi varustettu suojuksella, jonka korkeus on 30-90 cm, mikä toimii myös esteinä. Asenna sitten viemäri useimmissa tapauksissa - sisäisesti.

Sisäinen valua pidetään luotettavampana, koska tällainen järjestelmä ei ole melkein altistunut ilmakehän vaikutuksille. Asenna vedenottoaukot vain katon alemmilla osilla, mikä on varsin loogista. Jos katto on korkeintaan 150 m 2, aseta kaksi kraatteria: vakio, jossa on nousuputki ja hätätapa, joka poistaa vettä kaiteen läpi.

Mutta on äärimmäisen tärkeää, että tasaisen katon kaltaiset järjestelmät toimivat aina kunnolla. Tämän vuoksi tällaisen järjestelmän on oltava kelvollinen, ts. suojattu tukosta lehdet syksyllä ja lumi talvella. Tätä tarkoitusta varten kori on kiinnitetty suppilorenkaan tai laipan päälle ja lämmityskaapelit on asetettu. Ja putken alemmassa osassa on asennettu tarkistus puhdistukseen ja ohjaukseen. Vesi itse sisäpuolisen tyhjennyksen kautta virtaa pääkeräimeen.

Materiaalin valumisen valinta

Ensin sinun on päätettävä, mistä materiaalista haluat asentaa viemäröintijärjestelmän:

Tämä ei tarkoita, että yksi niistä olisi parempi tai pahempi. Muovi yleensä houkuttelee kohtuuhintaan ja helppoon asennukseen, metalliin - kestävyyteen ja luotettavuuteen.

On kuitenkin otettava huomioon, että talon viemäröintijärjestelmän järjestely Venäjän alueella edellyttää vakavia vaatimuksia:

Mistä materiaalista vesihuoltojärjestelmä tehdään, sen käytännöllisyys ja kestävyys riippuvat. Laadun tyhjennyksen pitäisi toimia kunnolla myös rankkasateiden aikana ja ilman seinämien roiskeita. Materiaalin on oltava riittävän vastustuskykyinen tuulenpuhalle, vaikeille pakkasille ja lumikuormalle. Ottakaamme siis tarkemmin kunkin vaihtoehdon hyvät ja huonot puolet.

Modernit metallivalut on valmistettu galvanoitua terästä, tinaa, alumiinia, titaania, sinkkiä, kuparia ja metallia polymeeripinnoitteella. Edullisin niistä hinta - tina ja sinkitty teräs, ja ne ovat myös vähemmän käytännöllisiä, koska alttiina mekaanisille vaurioille ja korroosiolle. Kun työskentelet tällaisten elementtien kanssa, sinun on käytettävä paljon tiivisteitä ja suojattava kaikki nivelet, mutta tämä ei välttämättä takaa vettä, joka jäätyy putkistoihin ja räjähtää ne. Tästä johtuen tyhjennysaineiden käyttöikä on korkeintaan 15 vuotta. Toinen sinkityt teräs ei ole kaikkien mieltymys, koska se lopulta peittää valkoiset ja ruosteiset tahrat. Siksi tällainen teräs on suojattu molemmilla puolilla muovia, joten tällaiset tekniikat auttavat lisäämään takuun voimassaoloaikaa jopa 15 vuoteen. Ja vain tässä tapauksessa teräksinen kouru ei pelkää happaman sateen, auringon tai naarmujen varalta.

Paljon kestävämpiä sinkki-titaania, alumiinia ja kuparia. Nämä eivät kuihtuneet kovaan lumikuormaukseen. Mutta ne painavat jo enemmän, on vaikea asentaa ja paljon kuormaa räystään. Esimerkiksi kupari ei ole vain tyytyväinen sen esteettiseen ulkonäköön, mutta sillä on myös vahvoja ominaisuuksia. Erillinen kouru, joka ei ole paljon kalliimpaa kuin sinkki - aluzinkista. Niillä on melko kaunis metallisen kiilto- ja kiteytyskuvio ja samanaikaisesti erinomainen korroosio johtuen alumiinin läsnäolosta tyhjennyspinnoitteessa. Tämä elementti muodostaa stabiilin oksidikalvon putkien pinnalle.

Silti tällainen veden ulosvirtaus, kuten lyijy. Ne ovat merkittäviä niiden erinomaisen vastustuskyvyn lämpötilan muutoksiin, erityisesti teräviä, kun keväällä on huurre yöllä. samanaikaisesti lyijynpoisto on niin helppoa koota, että se soveltuu monimutkaisen kokoonpanon katolle.

Mutta suosituimpia ovat muovin kuivatus. Ne ovat kevyitä, käytännöllisiä ja hiljaisia ​​ja samalla paljon edullisempia, toisin kuin kaikki muutkin tyypit. Muoviset viemärit on suunniteltu niin yksinkertaisesti, että niitä ei ole vaikea asentaa, jopa täysin tietämättömiä henkilöitä.

Olet varmasti yllättynyt, mutta nykyään jopa sementtiuunit valmistetaan ja luotettavat! Mutta niillä on merkittävä haitta: pysyvä kutistuminen, joka vaatii jatkuvaa korjausta. Kuka sitten ostaa tämän laadun vedenjakajat? Ne, jotka haluavat vakavasti säästää, koska tällaiset järjestelmät ovat halvempia kuin muovi.

Ebb-järjestelmän laskemista ja suunnittelua koskevat säännöt

Kattokokonaisuuden pätevä asennus alkaa aina sen suunnittelusta ja laskelmasta:

Ensinnäkin sinun on määritettävä, missä se on kätevämpää sijoittaa viemäröintijärjestelmä ottamalla huomioon ikkunan, ovien ja talon arkkitehtuurin ulkonevat elementit.

Mutta miten asentaa ebb tavallisen yksityisen talon katolle, kerromme nyt. Asenna sitten ensin kouru, kun otetaan huomioon suppilon kaltevuus. Tämä on 3-5 mm jokaista 1 metriä kohden:

Jos et käytä itsesäätyviä kourujen koukkuja, leikkaa tämän esijännitteen mukaisesti:

Jätevesien asennusprosessi

Olemme valmistelleet sinulle koko sarjan vaiheittaisia ​​kuvituksia ja mestarikursseja, jotta voit ymmärtää kaikki vesijärjestelmien asennuksen yksityiskohdat kaksoisikkunan katolle.

Vaihe 1. Kallistuksen tunnistus ja kiinnitys

Kaiken kaikkiaan asennusprosessin aikana tarvitaan kaksi erilaista kiinnitystä:

Koukkujen kiinnittämiseen on myös useita tapoja, ei vain kaltevuuden osalta:

Koukun koukun avulla taivuta tyhjennysteline oikeaan kulmaan ja kiinnitä ne etuosaan oikeaan järjestykseen alkaen nurkasta. Varmista, että suluiden välinen etäisyys on sama, 50 - 60 cm. Tätä matkaa ei ole vain kutsuttu: näin ei tapahdu sellaista ongelmaa kuin kourat ja suuret tuulet tai lumikorkit.

Siirry nyt laitteen kaivaukseen. Jos se koostuu useista elementeistä, kerää ne maahan. Noudata alla olevia ohjeita:

 • Vaihe 1. Määritä nyt asema tulevalle tyhjennysuppilolle ja molemmille puolille 15 cm: n etäisyydellä reunasta asenna kourupidikkeet.
 • Vaihe 2. Asenna kaivurinpitimet mahdollisimman suuresta etäisyydestä tyhjennysulusta, ottaen huomioon kaltevuuskulma 0,3%.
 • Vaihe 3. Asenna nyt etupaneelin välikappaleet, joiden väliin saa olla enintään 60 cm.
 • Vaihe 4. Merkitse kulmien ja kouruholkkien paikat. Asenna kouru pidikkeisiin.
 • Vaihe 5. Aseta kaivon ulkonema kourun etulaipaan ja käännä sitten kouru takaisin, kunnes kuulet napsahduksen.
 • Vaihe 6. Leikkaa reikä haluttuun pituuteen haarukalla.
 • Vaihe 7. Kiinnitä kouru pidikkeisiin. Päällystä kouru ohuella liukukerroksella.
 • Vaihe 8. Asenna sitten tyhjennysuppilo ja aseta se takareunalle kourun takalaippaan.
 • Vaihe 9. Liitä kouruosat liittimien avulla. Varmista, että pidikkeen etäisyys kytkimen reunasta on enintään 15 cm.
 • Vaihe 10. Kiinnitä nurkat kouruun, aseta kourun takalaippa nurkkaan ja napsauta kourun etulaippaa kulmaliitoksen laippaan.

Sen jälkeen mene tyngille. Laita vasen ja oikea.

Ja nyt - vaikeuksista. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sijoittaa tyhjennysputkea suoraan suppilon yläpuolelle, mutta poisto on pieni, jopa 10 cm etäisyydeltä suppilon keskustasta putken keskipisteeseen, on helpointa kerätä sisennys. Tätä varten laita yksikerroksinen kyynärpää suppilon tyhjennysupaan ja laita kaksinkertainen kyynärpää sileään päähän.

Jos keskusten välinen etäisyys on yli 10 cm, sisennys on koottava kolmesta elementistä. Tätä varten laita kaksisuuntainen haaraputki suppilon tyhjennysliitäntään, aseta siihen putkisegmentti ja tarkista kaksoisporaakaapeliputki jo.

Vaihe 2. Kaavion valmistus ja asennus

Asenna kouru siten, että se on 1 cm alle katon nimellisviivan alapuolella, ja tippuveden vesi voi pudota suoraan kourun keskiosaan. Jos haluat asentaa kourun tasaisesti, käytä luontiviivaa. Paikan, jossa tyhjennysputki kiinnitetään kouruun, sinun täytyy kiinnittää suppilo, tehdä merkintä ja tehdä tarvittavat:

Metalliventtiilin reikä on helpoin leikata porausuuttimella. Jos haluat työskennellä muovisella kourulla, tarvitset metallisahaa, käsi- tai hieno-sahaa. Leikkaa leikkauksen reunat hiomapaperi tai -tiedosto. Älä unohda taivuta reiän reunoja ulospäin niin, että suppilo on myöhemmin luotettavammin liitetty luistimeen:

Tässä on hyvä käytännön esimerkki siitä, miten tämä kaikki muunnetaan muovisella tyhjennyksellä:

Vaihe 3. Liitä kourut eri tavoin.

Ennen muovien urien liimaamista reunojen reunat on poistettava ja käsiteltävä puhdistusaineella. Tämä on tarpeen muovin rasvanpoistoon. Vasta sen jälkeen, kun liima asetetaan suppilon sisäpuolelle.

Useimmat modernit kourut eivät liima, vaan erityinen lukko:

Ja tässä on metallijohdon asennus:

Useiden laskuputkien liittämiseksi tarvitaan liitoksia. Asennettaessa niiden pistoaukot on käännettävä alas. Samanaikaisesti 1 cm: n rako jää jäljelle kytkimen pistorasian ja putken reunan väliin. Lisäksi kiinnitä jokaisen kytkimen alle kiinnityskorvake.

Ja tänään he kehittävät sellaisia ​​tyhjennysjärjestelmiä, jotka eivät salli parannetun veden virtauksen ylivuotoa. Tällöin on erityisesti suunniteltu kaivoa, jolla on erityinen jäykkyys.

Siinä on täydentäviä jäykisteitä kerralla koko pituudelta, jotka ohjaavat veden virtausta, lisäävät epämuodostumien vastustuskykyä ja estävät viemäreissä olevien lehtien tarttumisen. Monet nykyaikaiset kattokaivojärjestelmät on valmistettu EPDM-kumitiivisteillä. Nämä sulkevat kaikki järjestelmän osat ja eivät häiritse kourujen lineaarista laajentamista.

Asenna suppilo, taivuta sen reunat ja kiinnitä korkki:

Tietenkin, mitä enemmän suppiloja ja nousuputkistoja on viemärijärjestelmässä, sitä luotettavampi se on, mutta samaan aikaan se on kalliimpaa.

Vaihe 4. Pystyelementtien asennus

Asenna pystysuora viemäröintijärjestelmä 25 cm: n etäisyydelle maasta ja 15 cm: n etäisyydelle sokea alueesta. Seinälle täytyy kiinnittää putkien haltijat tästä laskelmasta: kunkin mittarin pidike niin, että hän oli kahden putken liitoskohdassa.

Kiinnitä puun julkisivulle pituus, joka riittää rakennuksen lämpöeristyksen paksuuteen. Kiinnitä kiristimet kiinnikkeisiin 1,8 - 2 m korkeimmalla etäisyydellä.

Aseta tyhjennysputket kiinnikkeisiin ja liitä ne kytkimellä. Kiristä letkunkiristimet, mutta älä kiinnitä putkea. Vedä putken alapää yleispatruunaan, josta leikkaa reikä, joka on yhtä suuri kuin tyhjennysputken halkaisija.

Jos haluat ohittaa rakennuksen ulkonevat elementit tai yksinkertaisesti muuttaa putkien läpi kulkevan virtaussuunnan, tarvitset polvia 135 °, kulmat 90 ° / 135 ° ja 90-150 °.

Tässä on, miten nämä puristimet näyttävät elämässä:

Putkien kiinnittäminen eri materiaalien seiniin on omat ominaisuutensa. Joten on välttämätöntä kiinnittää putket tiiliseinään yleisillä puristimilla, joissa on ruuvi, jonka pituus on 100, 160 tai 220 mm - täällä kaikki riippuu siitä, onko seinässä eristys vai ei.

Mutta putken kiinnittämiseen metalliin tai puiseen seinään tarvitaan jalustat. Jokainen näistä kiinnikkeistä on kiinnitettävä seinään erikoisruuveilla metallista tai puusta.

Jos aiot poistaa vettä katosta suoraan myrskyn viemärijärjestelmään, asenna sitten tarkistus erityisellä ritilällä, joka kerää likaa putken alaosaan. Hyvä vaihtoehto olisi yleinen myrskyvesisyöttö, joka suojaa epämiellyttävien hajujen ja alhaisten lämpötilojen vuotamista vastaan. Sitten tyhjennys ei tarvitse asettaa arin, koska siellä on jo irrotettava tarjotin kerätä lehtiä ja oksat.

Muuten, voit yleensä kieltää pystysuorat tyhjennysputket! Nykyään on tulossa muodikasta käyttää ketjuja tyhjennysten sijasta, kuten Japanissa. He vain tarttuvat kouruun, ja he lepäävät. Asianmukaisella tavalla tällaiset ketjut muuttuvat talon ja puutarhan todelliseksi sisustukseksi.

Ketjut - vain ehdollinen nimi. Itse asiassa japanilaisissa viemäreissä tällaisilla ketjuilla on monimutkainen spatiaalinen muoto, jossa on koristeellisia kulhoja ja muita elementtejä. Jos pidät tästä suorituskyvystä, varmista, että ketjut on kiinnitetty tukevasti alustaan ​​ja kouruun, niin että ne ovat taipuneet niin, etteivät ne liiku sivuun.

Vaihe 5. Tyhjennyssuojaus

Kun ebb on valmis, voit lisäksi suojata sitä erikoisverkolla lika ja lehdet:

Kärsivällisyys ja tekniikan noudattaminen - ja kotisi kuivatusjärjestelmä ovat ammattimaisesti luotettavia!

Kuinka asentaa ja korjata katteen katon: vinkkejä eri tyyppeihin

Kosteus katolla, vuotoilla ja muilla kielteisillä ilmiöillä voi aiheuttaa talon seinämien tuhoutumisen, joten modernit kateaineet tarjoavat erityisiä elementtejä, joiden kautta ylimääräinen kosteus tyhjennetään. Laitteen merkitystä on vaikea aliarvioida.

Yritetään ymmärtää yksityiskohtia veden katoamisjärjestelmästä: mikä on työn periaate, mitkä ovat katon sateet, miten asennetaan ja korjataan.

Niiden päätavoite on estää:

 • veden kertyminen saostumisen jälkeen;
 • veden pääsy saumauksiin;
 • kellarikerros.

Vesi, joka kerätään katosta erilaisten erityislaitteiden kautta, purkautuu viemärijärjestelmään.

Laitteen edut ovat ilmeisiä. Tee-se-itse-asennus on todellisuutta. Jokainen, joka osaa käsitellä työkaluja, voi asettaa omansa, hinta on hyväksyttävä. Näin ollen suhteellisen vaatimattomalla investoinnilla voit suojata talon sokean alueen tuhoutumiselta, jääpuikot eivät enää muodostu katolle, autotallin tai asuinrakennuksen vuorovesi tulee lisäkoristeeksi.

Nykyään rakennusmarkkinat tarjoavat erilaisia ​​vaihtoehtoja näiden elementtien suorituskyvylle: muovi, galvanoidut (kuva alla) ja muut.

Tyyppien ebb

Viemäröintijärjestelmät voivat poiketa toteutuksen materiaalista ja lomakkeesta. Ne ovat kuitenkin kaikki yhdistyneet:

 • lisääntynyt lujuus
 • mekaanisen rasituksen ja muodonmuutosvastuksen,
 • korroosionestopinnoite
 • houkutteleva ilme.

Pääsääntöisesti niillä on puolipyöreä tai suorakulmainen muoto.

Muovi ja metalli ↑

Aloitetaan metallijärjestelmistä.

 • Sinkitys. Viime aikoina nämä tuotteet ovat suuressa kysynnässä. Suojelu suosio galvanoitu katto ebb on edullinen hinta. Kuitenkin ne eivät eronneet kestävyydeltään, koska sinkkipinnoite on herkkä happamalle sateelle, joka on äskettäin laskenut yhä useammin ja tuhotaan niiden vaikutuksesta.

Nykyään galvanoidut valmistajat tarjoavat kehittäjille eri versiota, jossa otetaan huomioon nämä puutteet. Tuotannossa käytetään ohut (enintään 1 mm) sinkitystä teräslevyä, johon lisätään polymeeripinnoite. Pural, polyesteri, plastoisoli heikentää sateen ääniä ja tärkein asia luotettavasti suojaa korroosiota vastaan.

 • Alumiinia. Niillä on pidempi käyttöikä. Ne on suojattu korroosiolta erikoislakan kerroksella, jota käytetään sekä ulko- että sisäpuolelta. Voit myös käyttää lakkaa, joka vastaa tietyn rakennuksen väriä, mikä varmasti tekee siitä houkuttelevamman.
 • Kuparia. Tämä on kestävin vaihtoehto. Tuotteet valmistetaan puhtaasta materiaalista, jota sitten käytetään messingistä tai hapetetusta kerroksesta. Ne ovat erinomainen laatu, esteettisyys, kestävyys ja valitettavasti korkeat kustannukset.
 • Muovia. Muovin valmistukseen käytetään myös. Niitä erottaa helppous, melu ja melko korkea laatu. Muoviset kattokaivot eroavat samanlaisista tuotteista tuotteen hinnassa ja yksinkertaisuudessa. Tämän tyyppinen itse-asennus on mahdollista jollekin asunnon omistajalle, koska se ei vaadi erityisiä taitoja. Tärkein, mutta merkittävin haitta on vähäinen pakkasvaste. Jos et ota huomioon tätä seikkaa, jään muodostuminen putkissa voi aiheuttaa sen rikkoutumisen.

Järjestelmän pääkomponentit ↑

Materiaalista ja muodoista riippumatta malli on koottu seuraavista osista:

 • Kouru. Tämä on kenties järjestelmän tärkein elementti. Se kerää rinteiltä virtaavan veden, josta se putoaa putkiin. Tämä on kokoelma-fragmentti, jonka komponenttien pituus riippuu järjestelmän tyypistä.
 • Vesistöihin. Toinen esivalmistettu elementti, jonka kautta vettä päästetään alas: ensin erikoisvalmisteisiin vastaanottimiin, sitten kaivantoihin ja sitten alueen rajojen ulkopuolelle.
 • Isäntäsuppilo. Tämä siirtymäkausi, jonka kautta kouru kytkeytyy putkeen. SNIP: n mukaan niiden välinen askel on 10 m pitkin kaltevuuden pituutta. Esikaupunkirakennuksessa yleensä kustannukset ovat yksi tai kaksi suppiloa.
 • Mainitsemme myös tällaiset apuelementit kiinnikkeinä, koukkuina, liitoskappaleina, puristimina ja pistokkeina. Niiden määrä riippuu katon tyypistä ja seinien korkeudesta.

Kalkin laskeminen ↑

Analyysi siitä, miten päästetään katolla, on huomattava, että työ alkaa varsinaisesti suunnittelulla. Yksi tärkeistä näkökohdista on järjestelmän komponenttien oikea laskenta. Tämä tehdään yksinkertaisesti.

 • Kaavion pituuden laskemiseksi riittää summata rinteiden ja palkkien pituudet. Tulos on tehtävä hieman. Heidän lukumääränsä lasketaan uppoamisen pituuden perusteella. Tunneleita asennetaan 8-10 metrin välein. Poistoaukot tarvitsevat yhtä paljon kuin suppiloita. Toisella puolella yksi suppilo riittää, mutta kulmiin asennetut suppilot näyttävät paljon esteettisemmäksi.
 • Asennuskiinnikkeet lasketaan olosuhteiden mukaan: asennusvaihe on 50-60 cm ja pari lisää suppilolle. Esimerkiksi kaksinkertaiselle kaltevuudelle, jonka kaltevuus on 6-8 m, niiden määrä on 36 kappaletta.
 • Erityisen mielenkiintoinen on tuotteen halkaisija, koska epätarkka laskeminen voi johtaa veden ylivuotoon ja se putoaa seinille kaivon reunasta. Halkaisijan valintaan vaikuttava tärkein parametri on katon alue. Pienin mahdollinen poikkileikkaus on 1,5 cm 2 kullan pintaan jokaista m 2: a kohti.
 • Määritellyn kaltevuuden alue on 24 m 2, joten on selvää, että alustan osa ei saa olla alle 35 cm2. Käytännössä katon valukappaleiden mitat näillä parametreilla ovat 7-20 cm. Pyöreän tyhjennyksen halkaisija, jonka koko on 7 cm, on 76 m 2, mikä on melko johdonmukainen oletusten kanssa.
 • Kaltevuus on suunnattava tyhjennysputkeen. Yksityisessä rakentamisessa on tavallista valita 20-30 mm 10 metrin välein. Yleensä tällainen kaltevuus riittää järjestelmän toiminnan varmistamiseen. On loogista olettaa, että luumut, joissa on suuri kaltevuus, tyhjenevät vettä tehokkaammin. Mutta sitten ne eivät todellisuudessa sovi rakennuksen yleiseen ulkoasuun.

Kuinka tehdä se itse ↑

Ennen asennusta, järjestää kuopat pakokaasun vastaanottamiseksi. Jos projektin ei tarjoa laitettaan, kanavat sijoitetaan siten, etteivät ne mene ulos jalkakäytävälle tai vihreälle alueelle.

Kuinka kiinnittää ↑

 • Kiinnikkeiden kiinnittämiseen käytetään useita vaihtoehtoja: laatikkoon, haaroihin tai etupaneeleihin. Kiinnittimen luotettavuus ei ole vähiten riippuvainen siitä, kuinka koukut kiinnitetään kattoon. Kiinnitä ensimmäisessä ja toisessa kotelossa, suorita katon lattia. Käytetään joko pitkiä metallikannattimia tai lyhyitä, joissa on laajennukset. Levyn kiinnityskoukut taivuta haluttuun kulmaan.
 • Asenna äärimmäiset kiinnikkeet ensin. Kun tämä ottaa huomioon kourun halutun kaltevuuden. Kiinnityksestään käytetään ruuveja - kaksi kustakin.
 • Vedä ne ulos. Se muuttuu lopulliseksi ohjaimena asennettaessa kiinnityskoukkuja.
 • Suluetta tarvitaan suppilon kummallakin puolella. Kiinnikkeet ovat riittävän lähellä - kahden senttimetrin etäisyydellä.
 • Kouruelementit on kiinnitetty päähän tai päällekkäin. Liitosten sulkeminen erityisellä vuorauksella.
 • Muovivanteiden kokoaminen, osat eivät heti liity. Ensin sisäpuolella olevaan alareunaan kiinnitetään erityinen liima, jonka jälkeen palaset kiinnitetään urien risteykseen.
 • Muovituotteissa päätykappaleet on asennettu liimakoostumukseen. Galvanoituja - taivuta reunaa, laita korkki ja palauta taivutettu reuna paikalleen.

Suppiloiden kiinnitystapa vaihtelee erilaisista materiaaleista tulevista tuotteista.

 • Galvanoitu: oikeassa paikassa oleva kouru tekee reikiä ja siirtää suppiloa alhaalta ylöspäin, napsauta sitä.
 • Muovi: koota ensin elementit ja aseta sitten kourujen palaset.

Tyhjennysputken asennus toteutetaan useassa vaiheessa:

 • ensimmäinen polvi, joka on kiinnitetty suppilon pohjaan,
 • pystysuora segmentti, joka yhdistää ensimmäiset ja alemmat polvet,
 • alempi polvi
 • siirtävä osa.

Tyhjennysputki kiinnitetään kiinnikkeisiin, jotka on esiasennettu seinän pinnalle. Rakenteen lisäsuojaus saadaan kiinnittämällä kiinnittimet putken kaikkien osien alle - kaksi kussakin.

Kuinka asentaa Ebb katolle?

Yksityisissä talouksissa ja pilvenpiirtäjiin asennetaan katonpoisto. He suojaavat kattoa vedestä. Tämän vuoksi kateaineet kestävät kauemmin. On helppo asentaa ebb, voit käsitellä sitä itse. Tärkeintä on pitää kiinni tekniikasta.

Tällainen rakenteellinen elementti, joka ohjaa kosteutta oikeaan paikkaan, suojaa talon seinämät perustuksineen, sen sokea alue kosteudelta. Talvella ebb suojaa rakennusta ikivanhojen muodostumisesta ohikulkijoille. Kiitos heistä, katto näyttää valmiiksi. Ne voivat olla näkyvissä tai ei erota rakennuksesta.

Mitä hankkia?

Asennuksen tekemiseksi itse katon katteen täytyy ostaa eikä vain heiltä, ​​vaan koko tarvittavien materiaalien ja tarvittavien työkalujen joukosta. Jos tiedät rinteiden alueen, osto oikea kourujen määrä.

Laske tämä käyttäen yksinkertaista kaavaa: 1,5 metrin mittainen aukko menee kattoon 1 m2: iin. Jos kattotila on 150 m, ura tarvitsee leveyden 22,5 cm. Kun ostat materiaalin ja työkalut, voit jatkaa asennusta.

Asennuksen valmistelu

Muovituotteiden kanssa on helpompi työskennellä kuin raskaammilla rautaa. Tärkeintä on ymmärtää niiden asennuksen sääntö. Olemme jo maininneet, että sinun on hankittava etukäteen laskuveden kohteet työkaluilla. hankkia:

 • Kaivantoon. Pituus voi kestää niin paljon materiaalia, että se on hieman vähemmän kuin sen seinän sivun pituus, johon se on asennettu. Mutta useimmat osta materiaalia marginaalilla;
 • suppilo;
 • Liitännät liitosta varten. Kuinka monta haluat tehdä nivelet uraan, niin monta lisäystä kuin tarpeen. Harkitse seinän pituutta ja erityisesti kouruja. Sisääntulot suojaavat materiaalia muodonmuutoksesta. Jos et tarvita osia liitosta varten, ne ovat hyödyllisiä jäykistämisessä, saat 2 tai useampia lisäosia.
 • Eikö se ole suljettu? Osta pistokkeet;
 • 1 metrin välein on asennettava kiinnikkeet;
 • Kiinnikkeitä vaaditaan kiinnittämään seinämät kouruissa;
 • Putkien tulee olla yhtä korkeita kuin kotisi korkeus.
 • Ebbs katolle ja sivuille ei voi olla vain suoraa, sitten ostaa kulmat liittämällä putket.

Tällaisten työkalujen asentamiseen tarvitaan:

 • Sahaton metallin työstö.
 • tiedosto;
 • ruuvimeisseli;
 • Köysi.
 • Taso rakentaminen lyijykynällä.

Tee itse valukappaleiden asennus

Ennen tyhjennysjärjestelmän asennusta kaivetaan kaivoja, joissa kuivattu vesi putoaa. Sattuu, että he eivät ole mukana projektissa, sitten järjestävät puro niin, että vesi ei tuhoa jalkakäytäviä tai sivustoa, jonka olet maisemoitu.

Kiinnitä luukut oikein

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti, kuinka asianmukaiset kuivatusjärjestelmät voidaan korjata:

 • Kiinnikkeet kiinnitetään eri vaihtoehdoilla: etupaneelit vaipalle tai ristikkopalkkeineen. Kuinka kova laitat koukut katolle riippuu niiden luotettavuudesta. Nämä kiinnitykset on tehtävä ennen katon kattamista. Sekä lyhyet että pitkät jatkojalat ovat sopivia. Kiinnittimien koukut, ne ovat levyjä, ne on taivutettu oikeaan kulmaan.
 • Vaatii äärimmäisten kiinnikkeiden ensisijaisen asennuksen. Älä unohda asettaa vuorovesiä halutun rinteen alle. Kiinnitä ne ruuveilla. Jokainen niistä riittää 2: lle.
 • Kiinnitä äärimmäiset kiinnikkeet kiristämällä johtoa. Tämä on ohje, mistä rivistä koukkujen kiinnittäminen kiinnittimiin;

Kanavien sivuilla asenna kiinnikkeet. Asenna kiinnittimet - 2 cm.

Nyt kannattaa harkita kourujen asentamista:

 • Sen osat on asennettava päällekkäin tai päästä päähän. Liitokset on suljettu päällyksillä, erityisesti tätä varten;
 • Jos valitsit muovisen kourun. Sitten sinun täytyy kerätä ne heti. Aseta alla olevaan alustaan ​​erityinen liima. Nyt osat on kiinnitettävä kourujen risteykseen.
 • Muovisissa uriin päissä olevat pistokkeet on istutettava liimalla. Jos materiaali on sinkitty, taivuta reunat ja aseta korkki paikalleen. Nyt palauta reunus, joka on taitettu takaisin paikalleen.
 • Sinkittyä vaadituissa paikoissa tehdä reikiä. Alas ja ylös tarvitse siirtää suppiloa ja napsauttaa.
 • Kun kiinnität ebbin muovikattoon, käännä ensin osat ja aseta uran elementit.

On tärkeää. Liimaa tätä asennusta ei tarvita.

Harkitse ebbin asennuksen vaiheet:

 • Polvi 1 on kiinnitettävä suppilon pohjaan;
 • Segmentti, joka on sijoitettu pystysuoraan, varmistamaan ensimmäisen ja alapolven liittämisen;
 • Alempi polvi;
 • Poistumisen suorittaminen.

Kiinnittimien kiinnittämiseen tarvitaan tyhjennysputki. Ennen sitä ne on kiinnitetty tiukasti seinään. Pihdit tuottavat rakentamisen luotettavuutta. Ne asennetaan putken osien alle. Ota 2 kustakin niistä.

vinkkejä

Tarkastele vinkkejä, jotka antavat ohjatun toiminnon, haluavat tehdä viemäriputkien asennuksen itse:

 • Asenna pistokkeet kouruille ennen asennusta.
 • Kaarele kourun reunaa ja vesi virtaa sujuvasti suppiloon.
 • Sattuu, että sinun on taivutettava muovia. Kuumenna se polttavan ottelun tai kynttilän päälle. Jos haluat taivuttaa metallia, käytä pihdeitä.
 • Ebb on leikattu metallisella metallilla leikattuna haavasahan avulla.
 • Muovituotteissa voi olla purseita, leikkaa ne veitsellä. Hiomaan metalliristit tiedostoineen.
 • Jos asennat galvanoidun epätasaisuuden, leikkauspaikan on sovellettava korroosionestoainetta.

Kerätty lasku on kiinnitetty pidikkeisiin. On tarkistettava asennettu viemäri ja onko kaltevuus oikea. Miten tämä tehdään? Vesi sen päälle.

Onko kaikki kunnossa? Asenna putket kaivoon. Asennus alkaa ylhäältä suppilon läheltä. Ottaen huomioon, kuinka pitkälle putki on seinältä. Voit asettaa sen suoraan suppiloon tai kun se on etäisyydellä, käytä polvea yhteyden muodostamiseen.

Putkien vakiopituus on 2 m. Laske haluamasi määrä. Osta varastossa.

Olet opiskellut tekniikkaa asentaa tyhjennysputkia ja nyt tiedät miten se tehdään. Jos sinulla on kokemusta rakentamisesta, hanki tarvittavat materiaalit puuttuvilla työkaluilla ja jatka asennusta.

Kiinnitä koukku kattoon

Asennuksen kallistus

Kaikkien kattojen välttämätön elementti on katto, joka suojaa sitä veden tunkeutumiselta ja vuotoilta, mikä voi johtaa talon tuhoutumiseen.

Kattotyypit

Kattovärejä voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista - muovista, metallista (galvanoidusta teräksestä, kuparista). Heillä on erilainen muoto. Ebbin tarkoituksena on kerätä vettä katolta ja purkaa se erikoislaitteiden avulla viemärijärjestelmään. Tämän tyhjennysaukon elementin tulee olla sellaisia ​​ominaisuuksia kuin: lisääntynyt lujuus, jännityksen ja mekaanisen rasituksen kestävyys, korroosionestoaineen läsnäolo, houkutteleva ulkonäkö.

Sinkitty teräsvirtauksen paksuus on enintään 1 millimetriä. Tällaiset tuotteet on lisäksi päällystetty polyesterillä, puralilla, plastisolilla. Jos teräksellä ei ole tällaista pinnoitetta, se ei ole liian mukava asua talossa: sadepisaroiden ääni lisääntyy huomattavasti.

Alumiinin paksuudeltaan paksuus on 0,8-1 millimetriä. Korroosionkestävyys on lakattu kaikilla sivuilla. Parantaa tuotteen ulkonäköä voidaan käyttää lakkoja eri väreissä.

Kuparipitoisuus tapahtuu ruskettumisen tai hapettamisen aikana. Tämän metallin elementit ovat kestäviä ja houkuttelevat. Ne kestävät pitkään, mutta niiden kustannukset ovat melko korkeat.

Polymeereistä (polyesteri ja plastisoli) valmistetut valukappaleet ovat yleisimpiä nykyään. Niillä on suuri lujuus, pieni paino, UV-vastustuskyky, melua ja kestävyys. Lisäksi muovinen vedenpoisto on edullista, ja se on helppo asentaa itse ilman ammattitaitoisia ammattilaisia.

Tyypillisesti ebb on valmistettu matalaa kourua, jossa on erityiset kiinnikkeet, jotka ovat tarpeen asennusta varten. Kattoluokasta riippuen kallistuksen pituus voi olla 1 - 6 metriä. Voit myös valita värin, joka yhdistetään muiden viemäröintijärjestelmän ja katon elementteihin.

Edut vähäisen veden tuottamiselle

Ebb veden tyhjentämiseen (katso kuva) on seuraavat edut:

 • lisää katon ja seinien suojaa kosteuden haitallisilta vaikutuksilta;
 • katon ulkonäkö muuttuu houkuttelevammaksi materiaalien välisten liitosten sulkemisen vuoksi;
 • lisää kestävyyttä ympäristövaikutuksiin, kuten lämpötila ääripäitä ja sadetta;
 • kasvattaa kattorakenteen yleistä jäykkyyttä.

Polyesteri-refluksilla on eniten etuja, jotka yhdessä alhaisen hinnan kanssa edistävät laajaa käyttöä.

Kuinka laskea ebb: n halkaisija?

Jotta laitetta voidaan asentaa kunnolla katolle, on tarpeen laskea sen mitat oikein, sillä syvä ja leveys ei riitä sille osoitettuun tehtävään.

Laskelmissa käytetään seuraavia arvoja:

 • vedenpoistopisteiden ja kouruvälien välinen etäisyys;
 • katolla.

Katon alueen määrittämiseksi se jakautuu perinteisesti geometristen muotojen (suorakulmioiden, kolmiot jne.) Muodossa ja lasketaan kunkin alueen pinta-ala. Sitten tulokset esitetään yhteenvetona.

Jokaiselle kaltevuudelle on asennettava kaksi kourua, joiden kaltevuus on tarkoitettu viemäröintiin tarkoitetun putken suuntaan. Kaasun halkaisija voi olla 100 tai 125 millimetriä, se valitaan vedenpoistojärjestelmän odotetun kuormituksen perusteella. Jos rakennus on pieni, on mahdollista asentaa pienempi halkaisija.

Tuotanto laskuvesi

On paljon suositeltavaa ostaa valmiita ebbs kuin tehdä itse. Teollisissa olosuhteissa tuotetut vedenpoistoelementit ovat huolellisesti harkittuja. Täydellinen sarja sisältää kourut, eri halkaisijaltaan putket, tippuvat, ripustettavat koukut (kannattimet), pistokkeet, kyynärpäät. Myös täydellisessä ulosvirtausjoukossa on viemäriputkia ja suojaverkkoja, jotka estävät viemärin tukkeutumisen, jos ne joutuvat kosketuksiin roskarasvojen kanssa.

Valmiit tuotteet voidaan ostaa, vaikka ne asennettaisiin itsenäisesti.

Niillä on tällaisia ​​etuja:

 • kestävyys ja luotettavuus;
 • erilaisia ​​värejä ja muotoja;
 • helppo asentaa ja helppokäyttöisyys;
 • tuotteen takuu;
 • mahdollisuus tuottaa esineitä tilauksesta;
 • ei vaadi korroosiosuojausta ja maalausta (tämä tehdään myös tuotannon aikana);
 • edullisia hintoja.

Laaja valikoima putkia ja kanavia, joiden halkaisija ja koko on mahdollista yhdistää viemäröintijärjestelmien elementit ja valita sarja hinnanparametrien mukaan.

Matala vesiasennus

Kaikki kourut tulee sijoittaa viemärijärjestelmien yläpuolelle, ja kääntymien tulee sijaita pienellä etäisyydellä keskimmäisestä viemäröintijärjestelmästä.

Yleisimmät muovi-, alumiiniset teräs-sillat. Luonnonkiviä ja keramiikkaa käytetään erittäin harvoin - nämä materiaalit ovat melko kalliita ja tuotantoprosessi on liian monimutkainen. Helpoin tapa laskea vuorokausi on ottaa tavallinen metalliputki, jonka läpimitta on 160 millimetriä ja leikkaa se pituudeltaan kahteen osaan. Tuloksena saadaan kaksi kourua, jotka korroosiosuojaukselle päällystetään erityisillä koostumuksilla ja maalataan halutussa värissä käyttäen polyuretaania tai polyesteriä. Tämän jälkeen valmis ebb on asennettu oikeaan paikkaan.

Voit myös tehdä suorakaiteen muotoisen. Tämä edellyttää 0,7 millimetrin paksuista metallilevyä ja manuaalista levyn taivutuskonetta. Voit ostaa sen rautakaupasta edulliseen hintaan. Laskettaessa vaadittua tippumäärää on välttämätöntä määrittää kehä ja jakaa se yhdensuuntaisen pituuden mukaan.

Seuraavaksi leikataan metallilevy kaistaleiksi, joiden pituus on vähintään kolme metriä. Leveyden tulee olla yhtä suuri kuin tulevan laskuveden ympärysmitta, 10-15% lisäyksestä lisätään tähän arvoon - tämä tarvitaan metallin täyttämiseen koneessa. Leikkaus voi olla pyöreä saha tai hiomakone. Kun metalliset nauhat ovat valmiita, ne ladataan koneeseen ja haluttu ulosvirtauskäyrä muodostuu telojen avulla. Liuskojen valssauksen tuloksena saadaan valmiin metallisen kaato. Sitten tuotteen sisäpinta päällystetään korroosionestoaineella, esimerkiksi plastisolilla, ja ulkopinta maalataan halutussa värissä.

Jatka sitten kiinnikkeiden asentamista - ne kiinnitetään valmiiseen ebbiin. Kiinnitä pidikkeet 50 - 60 senttimetrin etäisyydellä, kun taas jokaista refluksointimittarin mittaria on noudatettava noin 3 millimetrin kaltevuutta. Tästä johtuen vesi poistuu kokonaan kourusta ja ei pysähtynyt.

Mitä tulee refluksointivaiheen asentamiseen, se on tehtävä erityisen kumitiivisteellä, jonka paksuus on 1-2 millimetriä, mikä on välttämätöntä, jotta kaapelin kiinnittyminen kiinnikkeeseen maalaa tai lakkaa ei ole vahingoittunut. Asennuksen tulisi olla vedenpitävä katto. Tämä mahdollistaa kiinnikkeiden kiinnittämisen välittömästi mauerlattiin, joka sulkeutuu vedeneristyksen rakentamisen jälkeen. Kun tyhjennys on kiinnitetty kannattimiin, tarkista työn laatu ja kulkee veden virtaus kourun läpi. Jos ebbin asennus tehtiin oikein, myös suurilla saostusmäärillä ei saa olla vuotoja.

Säätiö ebb

Kattojen tyhjennysjärjestelmien lisäksi talo tarvitsee myös säätä, joka siirtää sulavaa vettä ja sadetta. Lisäksi säätiöllä on edelleen koristeellinen toiminto - he piilevät aukkojen välissä kellarin ja julkisivun ja antavat rakennukselle täydellisen ilmeen.

Näiden tuotteiden enimmäispituus on 5 metriä. Tämän kokoiset rakenteet tarjoavat perustan luotettavan vedeneristyksen ja lisäävät rakennuksen käyttöikää. Ebbin asennus tehdään rakenteen julkisivun viimeistelyn alkuvaiheessa, esimerkiksi reunus, keraaminen graniitti, profiloidut lattiapäällysteet. Julkisivun asennuksen kustannukset ovat vähäiset. Voit suorittaa asennuksen itse - se on melko yksinkertainen.

Valukappaleiden luominen ei aiheuta ongelmia, jos pinnan leveyden ja syvyyden mittaukset suoritetaan oikein.

Kun käytetään sivuraitaa tai pinnoitetta viimeistelyä varten, tarvittavat tiedot lasketaan pintakerrosten käyttämisen jälkeen. Asennuksen aikana muodostuneet liitokset suljetaan kiinnitysvaahdolla.

Videossa esitetään suosituksia ja muokkausesimerkkejä:

Katon ja säätiön heikko ja virtaus on välttämätön estämään kosteuden tuhoisaa vaikutusta rakennukseen. Oikein luotu viemäröintijärjestelmä auttaa ratkaisemaan monia sateiden aiheuttamia ongelmia.

Kattotaso: lajit, hinnat ja valokuvat

Katteen katoaminen ei ole mikään yksityinen talo ylellisyyttä, vaan tarvittava toimenpide, mikä selittyy sillä, että tämän mallin ansiosta rakennuksen sokean alueen käyttöikää voidaan parantaa, talon pinnan säästäminen ja katon suojaaminen jääkaappien muodostumiselle, jotka aiheuttavat vaaraa asukkaille. On huomattava, että refluksoinnin asentaminen ei vie paljon aikaa ja voimaa kaikille henkilöille, jotka osaavat käsitellä rakennusvälineitä ainakin vähän.

Ebbs-lajikkeet

Ebb voidaan valmistaa ehdottomasti mistä tahansa materiaalista tai muustakin. Tämän suunnitelman päätavoite on kerätä vettä katon pinnalta ja kuljettaa se sitten viemärijärjestelmään tai viemäröintijärjestelmään.

Eroja materiaaleista:

 • Galvanoitu teräsputki. Tämän rakenteen paksuus on enintään yksi millimetri. Näille ulosvirtauksille annetaan pinnoite plastisolista tai polyesteriä, tämä tehdään, jotta hukutetaan putoamien sadepisaroiden melu, muuten teräspinta vain vahvistaa tätä ääntä;
 • Alumiinisillat. Tämän rakenteen paksuus on myös noin yksi millimetri. Alumiinivaluja käsitellään molemmilla puolilla erityisen lakan avulla, jotta tuote voidaan säästää mahdollisesta korroosiosta;
 • Käsittelemätön kupari on myös materiaali valukappaleiden valmistamiseksi. Näitä rakenteita käsitellään edelleen sinkki- ja kupariseoksilla. Niille on ominaista houkutteleva ulkonäkö ja korkea laatu, vaikka alhaisen vuorovesien hinta voi olla erittäin suuri joillekin kuluttajille.
 • Plastisolin ja polyesterin kestoväreillä on korkea kestävyys ja lujuus. Lisäksi ne kestävät ultraviolettisäteitä ja pienen painon. Näiden ominaisuuksien vuoksi ne ovat erittäin suosittuja tänään. Myös tyytyväinen ja kätevä asennus itsenäisesti tehdyille tuotteille;
 • Muovipussi auttaa korostamaan kodin yksilöllisyyttä, joka tarjoaa valtavan valikoiman värejä ja tekee malleja. Nämä tuotteet eivät tarvitse erityistä huolellisuutta, eivät pelkää lämpötilan muutoksia. Muovivalujen valtava suosio selittyy myös siitä, että ne melkein eivät aiheuta meluita, kun sateet ovat kohtuulliseen hintaan.

Refluksiin vaikuttavat tekijät

Kaikkien kattojen on täytettävä seuraavat toiminnot:

 • korkea vastustuskyky ulkoisille tekijöille, mukaan lukien saostuminen ja äkilliset lämpötilan muutokset;
 • esteettinen toiminto, joka antaa asunnossasi kauniin ulkonäön;
 • katon ja seinien suojaus kosteudelta.

Refluksin valinta riippuu näiden perusominaisuuksien puuttumisesta tai läsnäolosta. Jokaisella edellä mainituista materiaaleista on omat erityiset edut, mutta osa niistä on voimakkaampia, toiset eivät ole niin näkyviä.

Tähän mennessä etusija annetaan enemmän muovista ja metallista. Tällaiset tuotteet peitetään erityisellä kerroksella, joka suojaa niitä korroosiolta. Tuotteen laatu riippuu suuresti teräslajista ja sen paksuudesta.

Muiden kuin rautametallien valmistusaineet ovat myös suosittuja korkealaatuisen, houkuttelevan ulkonäön ja kestävyyden ansiosta. Mutta niiden hinta on huomattavasti tavallista enemmän, koska ne ovat käytettävissä vain niille henkilöille, jotka ovat halukkaita jakamaan tarvittavan (huomattavan) määrän rahaa tämän järjestelmän asentamiseen.

Muoviset tippuvat

Nämä siivet ovat erinomaisia, jos talon ullakkoa käytetään olohuoneena.

Muovivalujen asennuksen tärkeimmät edut ovat:

 • Käyttövalmius ja asennusnopeus saavutetaan tuotteen alhainen paino;
 • Edullinen hinta;
 • Refluksin koko on yhtä suuri kuin rakenteen ympärysmitan pituus;
 • Kätevä tapa liittää - lukko-klyaymer;
 • Korroosionkestävyys;
 • Useat materiaalityypit - polyeteeni ja PVC;
 • Lämpötilan ja sääilmiöiden kestävyys;
 • Muoviset kynnet vaihtelevat värin ja muotoilun ansiosta, joten se mahdollistaa halutun vaihtoehdon selkeästi talon hankkeen kannalta.

On huomattava, että polyvinyylikloridista valmistettu, hieman turvallisempi, tämä johtuu niiden lämmönkestävyydestä. Mutta he eivät silti kestä alhaisia ​​lämpötiloja. Myös asennettaessa lisäyksinä tarvitset putken, jonka läpimitta on vähintään 45 mm.

Vaadittavan kuivatuksen halkaisijan laskeminen

Ennen kuin ryhdyt tekemään töitä laskuveden asennuksessa, sinun on tehtävä laskelmia sen koosta, muutoin riski rakentaa rakennetta, joka ei suorita perustoimintojaan.

Kattoalue voidaan laskea tämän periaatteen mukaan: pinta-ala on yhtä suuri kuin katon pituus, mukaan lukien katon korkeus ja kaltevuuden pituus, tämä arvo on jaettu puoleen.

On otettava huomioon tyhjennysjärjestelmän ja kouruvälien kääntöpisteiden välinen etäisyys. Kourujen on sijaittava kuivatusjärjestelmän yläpuolella.

Jokaisen kaltevuuskulman osalta on tarpeen suunnitella kahden putken asentaminen, yhden rakenteen halkaisijan on oltava enintään 125 millimetriä.

Asennusvaiheet

Refluksin asentamista pidetään melko yksinkertaisena prosessina, mutta se puolestaan ​​edellyttää vastuuta ja huolenpitoa, jotta lopputulos ei sovi paitsi sinulle, vaan myös kaikkiin talon asukkaisiin.

koulutus

Ensin sinun on valmisteltava kaikki kulutustarvikkeet ja työkalut, jotta asennus ei pysähdy hetkeksi. Tarvitset näitä tarvikkeita ja tarvikkeita:

 • Kiinnikkeet (erikoiskiinnikkeet);
 • Talon putken korkeus;
 • Liittimien liittäminen;
 • Itsekierteittävät ruuvit, jotka sopivat käytettävän materiaalin kiinnittämiseen;
 • Kiinnikkeet putkien kiinnittämiseen talon seinämiin;
 • suppilo;
 • Altaaseen.

Ensin sinun on valmisteltava työvälineitä ja työkaluja:

Alkuvaiheessa on tarpeen valmistaa paikka, jossa vesi katoaa katolta. Veden tyhjennys ei saisi vahingoittaa pihalla kasvavia vihreitä tiloja eikä talon perustuksia eikä päällystyslaattoja. Jos viemäriverkko on jo asennettu sivustossasi, tämä ongelma poistetaan itsestään.

Strip-merkintä

Asennus on tehtävä nauhan merkinnästä, jossa refluksointi tallennetaan. Ensin on asennettu vedenottoaukos, joten siihen on merkitty poikittaisviiva. Molemmat puolet on asennettu 15 cm: n etäisyydelle suppilon reunoista.

Katon reunasta vetämä pystysuora on sijoitettava lähemmäksi rakennuksen seinää, ei kaivon keskelle, vaan se on otettava huomioon pidikkeitä ja suppiloita asennettaessa.

Tämä muotoilu auttaa vettä kulkemaan reunan läpi raskas sademäärä. Tämän tekemiseksi sinun on myös annettava kourulle tietty kaltevuuskulma.

Merkitse linjan kiinnittimien pidikkeet ja kaltevuus

Ota pitkä levy ja rakennustaso, jonka avulla ne voivat vetää "nolla" linjaa pidikkeen alareunaa pitkin viimeisen pidikkeen kiinnittimen varsin osaan.

Sinun on laskettava päätylaitteen ja asennettujen pitimien välinen ero. Tämä etäisyys kerrotaan kolmella. Kiinnitys on kiinnitettävä ottaen huomioon kaikki tehdyt laskelmat. Tämä rivi pomppaa merkkijohtimella. Telineet on asennettu etäisyydelle, etäisyys on noin puoli metriä. Ensinnäkin merkintä tehdään kaikille haltijoille ja vasta sitten niiden kiinnitys tehdään.

Putkien asennus pituuteen

Pidikkeissä on asennettava kourujen osat siten, että niissä on paikkoja, joilla liitososat liitetään suoraan pitimien väliin. Oikein asennettuja segmenttejä on kiinnitetty niitteillä, joilla on raja-arvot. Kourujen reunojen välisen etäisyyden tulisi olla 7-12 cm.

Kokoonpantu kouru sijoitetaan pidikkeisiin, kaltevuus tarkistetaan vedellä. Jopa runsaasti nestettä täytyy helposti kulkea kourun läpi, mikäli näin ei tapahdu, se tarkoittaa, että järjestelmä on asennettava uudelleen.

Asenna tyhjennysputki

Jos ei ole vaurioita ja puutteita, voit aloittaa tyhjennysputken asentamisen, jonka asennus on peräisin suppilosta. Voit kiinnittää putken polvilla, se riippuu etäisyydestä seinälle. On tärkeää, että valmistetaan tarvittava määrä putkia ja kaikkia kiinnikkeitä, jotta asennus ei keskeytä loppuvaiheessa.

Asiantuntevasti luotu ebbs antaa talolle houkuttelevan ulkonäön ja suojaa kotisi kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta.

Mutta jopa korkeimman laadun materiaalin katto vaatii jatkuvaa hoitoa. Se koostuu lattian ja roskien säännöllisestä puhdistuksesta. Tämä pätee erityisesti kylmällä säällä, koska jos niissä on vettä, silloin kun se jäätyy, se voi vahingoittaa koko järjestelmää. Jatkuva hoito vedenpoistoon suojaa paitsi itse rakennetta, myös talon seinämiä.

Roof ebb

Kuinka asentaa ja korjata katteen katon: vinkkejä eri tyyppeihin

Yritetään ymmärtää yksityiskohtia veden katoamisjärjestelmästä: mikä on työn periaate, mitkä ovat katon sateet, miten asennetaan ja korjataan.

Niiden päätavoite on estää:

 • veden kertyminen saostumisen jälkeen;
 • veden pääsy saumauksiin;
 • kellarikerros.

Vesi, joka kerätään katosta erilaisten erityislaitteiden kautta, purkautuu viemärijärjestelmään.

Laitteen edut ovat ilmeisiä. Tee-se-itse-asennus on todellisuutta. Jokainen, joka osaa käsitellä työkaluja, voi asettaa omansa, hinta on hyväksyttävä. Näin ollen suhteellisen vaatimattomilla investoinneilla voit suojata talon sokean alueen tuhoutumiselta, jääpuikot eivät enää muodostu katolle. autotalli tai asuinrakennus on ylimääräinen sisustus.

Nykyään rakennusmarkkinat tarjoavat erilaisia ​​vaihtoehtoja näiden elementtien suorituskyvylle: muovi, galvanoidut (kuva alla) ja muut.

Tyyppien ebb

Viemäröintijärjestelmät voivat poiketa toteutuksen materiaalista ja lomakkeesta. Ne ovat kuitenkin kaikki yhdistyneet:

 • lisääntynyt lujuus
 • mekaanisen rasituksen ja muodonmuutosvastuksen,
 • korroosionestopinnoite
 • houkutteleva ilme.

Pääsääntöisesti niillä on puolipyöreä tai suorakulmainen muoto.

Muovi ja metalli ↑

Aloitetaan metallijärjestelmistä.

 • Sinkitys. Viime aikoina nämä tuotteet ovat suuressa kysynnässä. Suojelu suosio galvanoitu katto ebb on edullinen hinta. Kuitenkin ne eivät eronneet kestävyydeltään, koska sinkkipinnoite on herkkä happamalle sateelle, joka on äskettäin laskenut yhä useammin ja tuhotaan niiden vaikutuksesta.

Nykyään galvanoidut valmistajat tarjoavat kehittäjille eri versiota, jossa otetaan huomioon nämä puutteet. Tuotannossa käytetään ohut (enintään 1 mm) sinkitystä teräslevyä, johon lisätään polymeeripinnoite. Pural, polyesteri, plastoisoli heikentää sateen ääniä ja tärkein asia luotettavasti suojaa korroosiota vastaan.

 • Alumiinia. Niillä on pidempi käyttöikä. Ne on suojattu korroosiolta erikoislakan kerroksella, jota käytetään sekä ulko- että sisäpuolelta. Voit myös käyttää lakkaa, joka vastaa tietyn rakennuksen väriä, mikä varmasti tekee siitä houkuttelevamman.
 • Kuparia. Tämä on kestävin vaihtoehto. Tuotteet valmistetaan puhtaasta materiaalista, jota sitten käytetään messingistä tai hapetetusta kerroksesta. Ne ovat erinomainen laatu, esteettisyys, kestävyys ja valitettavasti korkeat kustannukset.
 • Muovia. Muovin valmistukseen käytetään myös. Niitä erottaa helppous, melu ja melko korkea laatu. Muoviset kattokaivot eroavat samanlaisista tuotteista tuotteen hinnassa ja yksinkertaisuudessa. Tämän tyyppinen itse-asennus on mahdollista jollekin asunnon omistajalle, koska se ei vaadi erityisiä taitoja. Tärkein, mutta merkittävin haitta on vähäinen pakkasvaste. Jos et ota huomioon tätä seikkaa, jään muodostuminen putkissa voi aiheuttaa sen rikkoutumisen.

Järjestelmän pääkomponentit ↑

Materiaalista ja muodoista riippumatta malli on koottu seuraavista osista:

 • Kouru. Tämä on kenties järjestelmän tärkein elementti. Se kerää rinteiltä virtaavan veden, josta se putoaa putkiin. Tämä on kokoelma-fragmentti, jonka komponenttien pituus riippuu järjestelmän tyypistä.
 • Vesistöihin. Toinen esivalmistettu elementti, jonka kautta vettä päästetään alas: ensin erikoisvalmisteisiin vastaanottimiin, sitten kaivantoihin ja sitten alueen rajojen ulkopuolelle.
 • Isäntäsuppilo. Tämä siirtymäkausi, jonka kautta kouru kytkeytyy putkeen. SNIP: n mukaan niiden välinen askel on 10 m pitkin kaltevuuden pituutta. Esikaupunkirakennuksessa yleensä kustannukset ovat yksi tai kaksi suppiloa.
 • Mainitsemme myös tällaiset apuelementit kiinnikkeinä, koukkuina, liitoskappaleina, puristimina ja pistokkeina. Niiden määrä riippuu katon tyypistä ja seinien korkeudesta.

Kalkin laskeminen ↑

Analyysi siitä, miten päästetään katolla, on huomattava, että työ alkaa varsinaisesti suunnittelulla. Yksi tärkeistä näkökohdista on järjestelmän komponenttien oikea laskenta. Tämä tehdään yksinkertaisesti.

 • Kaavion pituuden laskemiseksi riittää summata rinteiden ja palkkien pituudet. Tulos on tehtävä hieman. Heidän lukumääränsä lasketaan uppoamisen pituuden perusteella. Tunneleita asennetaan 8-10 metrin välein. Poistoaukot tarvitsevat yhtä paljon kuin suppiloita. Toisella puolella yksi suppilo riittää, mutta kulmiin asennetut suppilot näyttävät paljon esteettisemmäksi.
 • Asennuskiinnikkeet lasketaan. ehto: Asennusvaihe on 50-60 cm ja pari enemmän suppilolle. Esimerkiksi kaksinkertaiselle kaltevuudelle, jonka kaltevuus on 6-8 m, niiden määrä on 36 kappaletta.
 • Erityisen mielenkiintoinen on tuotteen halkaisija. sillä epätarkka laskelma voi johtaa veden ylivuotoon ja se putoaa seinille kaivon reunasta. Suurin parametri, joka vaikuttaa halkaisijan valintaan. on katon alue. Pienin mahdollinen poikkileikkaus on 1,5 cm 2 kullan pintaan jokaista m 2: a kohti.
 • Määritellyn kaltevuuden alue on 24 m 2. Siksi on selvää, että alustan osa ei saa olla alle 35 cm2. Käytännössä katon katon koko on näillä parametreilla 7-20 cm. Pyöreän päästön halkaisija, joka on 7 cm, on 76 m 2. mikä on johdonmukainen meidän olettamuksemme kanssa.
 • Kaltevuus on suunnattava tyhjennysputkeen. Yksityisessä rakentamisessa on tavallista valita 20-30 mm 10 metrin välein. Yleensä tällainen kaltevuus riittää järjestelmän toiminnan varmistamiseen. On loogista olettaa, että luumut, joissa on suuri kaltevuus, tyhjenevät vettä tehokkaammin. Mutta sitten ne eivät todellisuudessa sovi rakennuksen yleiseen ulkoasuun.

Kuinka tehdä se itse ↑

Ennen asennusta, järjestää kuopat pakokaasun vastaanottamiseksi. Jos projektin ei tarjoa laitettaan, kanavat sijoitetaan siten, etteivät ne mene ulos jalkakäytävälle tai vihreälle alueelle.

Kuinka kiinnittää ↑

 • Kiinnikkeiden kiinnittämiseen käytetään useita vaihtoehtoja: laatikkoon, haaroihin tai etupaneeleihin. Kiinnittimen luotettavuus ei ole vähiten riippuvainen siitä, kuinka koukut kiinnitetään kattoon. Kiinnitä ensimmäisessä ja toisessa kotelossa, suorita katon lattia. Käytetään joko pitkiä metallikannattimia tai lyhyitä, joissa on laajennukset. Levyn kiinnityskoukut taivuta haluttuun kulmaan.
 • Asenna äärimmäiset kiinnikkeet ensin. Kun tämä ottaa huomioon kourun halutun kaltevuuden. Kiinnityksestään käytetään ruuveja - kaksi kustakin.
 • Vedä ne ulos. Se muuttuu lopulliseksi ohjaimena asennettaessa kiinnityskoukkuja.
 • Suluetta tarvitaan suppilon kummallakin puolella. Kiinnikkeet ovat riittävän lähellä - kahden senttimetrin etäisyydellä.
 • Kouruelementit on kiinnitetty päähän tai päällekkäin. Liitosten sulkeminen erityisellä vuorauksella.
 • Muovivanteiden kokoaminen, osat eivät heti liity. Ensin sisäpuolella olevaan alareunaan kiinnitetään erityinen liima, jonka jälkeen palaset kiinnitetään urien risteykseen.
 • Muovituotteissa päätykappaleet on asennettu liimakoostumukseen. Galvanoituja - taivuta reunaa, laita korkki ja palauta taivutettu reuna paikalleen.

Suppiloiden kiinnitystapa vaihtelee erilaisista materiaaleista tulevista tuotteista.

 • Galvanoitu. oikeassa paikassa oleva kouru tekee reikiä, siirtää sitten suppiloa ylöspäin ja napsauta sitä.
 • Muovia. ensin koota elementit ja aseta sitten kourujen palaset.

Kaikki nämä toimet toteutetaan ilman liiman käyttöä.

Tyhjennysputken asennus toteutetaan useassa vaiheessa:

 • ensimmäinen polvi, joka on kiinnitetty suppilon pohjaan,
 • pystysuora segmentti, joka yhdistää ensimmäiset ja alemmat polvet,
 • alempi polvi
 • siirtävä osa.

Tyhjennysputki kiinnitetään kiinnikkeisiin, jotka on esiasennettu seinän pinnalle. Rakenteen lisäsuojaus saadaan kiinnittämällä kiinnittimet putken kaikkien osien alle - kaksi kussakin.