Vedenpitävyys katolla

Suorittaessaan nolla rakennetta on erittäin tärkeää, että et menetä mitään yksityiskohtia. Vedenpitävyys katolla on melko tärkeä menettely, jonka takia kattoa voidaan käyttää pitkään aikaan ja usein se on arvioitu vuosikymmenien ajan. Tämä artikkeli on suunniteltu auttamaan selvittämään, miten parhaiten vedeneristys saadaan aikaan ja mitkä materiaalit sopivat parhaiten tähän.

Vedeneristyskerroksen tarve

Lähes kaikki ristikkojärjestelmät on valmistettu sahatavaroista. Jos muistelemme koulun kurssia, on turvallista sanoa, että puu on luonnollinen materiaali, joka helposti hajoaa. Siksi käyttöiän lisäämiseksi kehittäjät käyttävät erityisiä kyllästysaineita, jotka estävät mikro-organismeja levittämästä puurakenteeseen ja antiseptisten aineiden nimiin. Lisäksi aineita, jotka lisäävät materiaalin syttymisastetta, kutsutaan palonestoaineiksi.

Mutta puun kaikkein haitallisimmalle kosteudelle voi aiheutua liiallinen kosteus. Varmasti tiedät, että rakennuksessa voi käyttää hyvin kuivattuja levyjä, palkkeja ja lokeja, muuten toiminnan aikana ne menettävät vettä ja painovoiman vaikutuksen alaisuudessa tapahtuu vääristymä (kaarevuus). Vesi pesee kaikki suojaavat kyllästykset ja siten tuo puun rakenteen puolustuskykyiseen tilaan. Siksi suurin osa vastuullisista kehittäjistä suorittaa koko kattojärjestelmän rutiinitarkastuksen ja poistavat ne nopeasti, jos ne poikkeavat.

Kosteus ullakolla voi saada sekä ilman että lauhteen läpi alla olevista kerroksista. Jos et tiennyt, silloin ihmiskehon elintärkeän toiminnan prosessissa se vapauttaa melko suuren määrän kosteutta, joka levitetään välittömästi ilmassa ja kosteuttaa sitä. Teet tämän juuri nyt, lukemalla nämä määräajat. Kun hengität, vähäinen määrä vettä pääsee ilmaan, paljon enemmän se kuivuu asioita tai ruoanvalmistusta.

Kosteus voi päästä huoneeseen ilmanvaihdon aikana. Tämä on luonnollinen prosessi, jota ei voida välttää. Mutta kaikki ei ole niin huono, koska voit luoda ilmanvaihtojärjestelmän, joka kykenee vetämään pois kostutettua ilmaa, joten lauhteen määrä on yleensä minimaalinen. Tällöin kaikki puu on kuiva, ja niiden käyttöaika on maksimissaan.

Kun puhutaan kondensaatiosta, emme saa unohtaa sateita, jotka voivat tunkeutua kattotiilaan, ellei siinä ole vedenpitävää kerrosta. Laatu tuotteet kestävät suuria lämpötilaeroja ja pidentävät kosteutta. Vedenpitävä pehmeä kattotyö on melko yksinkertainen, mutta vaatii vakavaa huomiota.

Katemateriaali, kuten katoneristykset

Olet varmasti perehtynyt bitumitelineeseen, jota kutsutaan katemateriaaliksi. Se on raskas bitumi, jonka pohja sisältää lasikuitua. Viime aikoina tämän materiaalin tuotantoteknologia on muuttunut ja luonnonvalku, joka on tärkein komponentti, korvattiin lasikuidulla. Tästä johtuen ruberoidin käyttöaika kasvoi useita kertoja.

Huolimatta siitä, että kateaineella on erinomaiset vedeneristysominaisuudet, sitä on harvoin havaittavissa kerroksena kaltevan katon kattilassa. Tosiasia on, että kylmässä se muuttuu liian herkäksi ja voi halkeilla pienimmällä muodonmuutoksella. Tätä käyttäytymistä ei voida hyväksyä korkealaatuisen vedenpitävyyteen. Lisäksi kateainearkin vaurioituminen on melko yksinkertaista ja voimakasta jännitystä, se voi rikkoa.

Materiaali sopii parhaiten vedenpitävyyteen

Rakentamisalueilla on vaikea ymmärtää materiaaleja suuren määrän vuoksi, joten on joskus hyödyllistä lukea tällaisia ​​artikkeleita pysyäksesi ajan tasalla. Nykyisin vedenpitävänä kudoksena on paras käyttää seuraavia tuotteita:

 • Muovikalvo
 • Polypropeenikalvo
 • glassiinipaperi
 • Diffuusiokalvot

Joten nyt kaikki kunnossa.

Polyeteenikalvo

Tämä materiaali on yleisin raaka-aine kalvojen vedeneristysvalmisteiden tuotannolle. Viimeisten vuosikymmenien aikana valmistajat ovat oppineet tekemään useita lajikkeita, ja tämä on mitä voitte tavata tänään tutkittaessa rakennusmarkkinoita:

 • Tiheä polyeteenikalvo. Useimmissa tapauksissa sen paksuus on yli 200 mikronia, kuten muiden indikaattoreiden kohdalla, se ei pysty kuljettamaan vettä ja ilmaa, joten höyryläpäisevyys ei ole kysymys. Jos tällainen materiaali asetetaan katolle, varmista, että luonnollinen ilmanvaihto tuottaa ilmaa kattotiilen kaikkiin kulmiin.
 • Rei'itetty kalvo. Tämän materiaalin rungossa on suuri määrä tuntemattomia reikiä. Kiitos niistä, kangas antaa veden ja höyryn kulkea läpi, mutta estää pääsyn veteen normaalissa tilassaan. Rakennusteollisuudessa sillä on toinen nimitys - anti-kondensaattikalvo. Höyrynsiirron vuoksi se ei jää lähimpien kondensaattien muodossa oleviin tuotteisiin. Tätä materiaalia käytetään parhaiten vedeneristyskerroksena metallilevyn tai ammatillisen levyn alle. On syytä huomata, että rei'itetyllä kalvolla on pitkä toiminta-aika, joka voi asianmukaisella hoidolla saavuttaa noin 25 vuotta.
 • Vahvistettu kalvo. Täällä kaikki on nimestä selkeä. Tämä kangas koostuu kolmesta kerroksesta, joiden keskimmäinen on lasikuituverkko. Se antaa materiaalille tarvittavan voimaa, mutta se ei varasta elastisuutta.

Jos puhumme niiden käytöstä, vahvistetut kalvot ovat paljon suosittuja kuin vastaavat tuotteet. Niiden lisääntyneen lujuuden ansiosta niitä käytetään myös kehyksissä, joissa on suunniteltu vaikuttavaa lämmöneristyskerrosta. Tällaisen tuotteen luotettavuuden ansiosta se voidaan kiinnittää tiukasti haarahihnaan eikä pelkää vahingoittaa sitä.

Polypropeenikalvot

Polypropeeni tuotettiin tavallisen polyeteenin jälkeen ja kerättiin itsessään positiivisiksi ominaisuuksiksi. Sen jälkeen, kun tämä tuote oli vapautettu, kehittäjät havaitsivat parannuksensa UV-valon voimakkuuden ja resistenssin muodossa. Yksityiset kehittäjät ovat päättäneet käyttää näitä ominaisuuksia hyödyksi ja joskus kattaa keskeneräisen rakennuksen heidän kanssaan, tällaisessa tilassa se voi kestää useita kuukausia, kunnes päärakennus jatkuu.

Polypropeenista saatavan materiaalin suurista eduista huolimatta sillä on edelleen haittapuolensa. Ei niin kauan sitten, valmistajat tuottivat tavallisia materiaaleja, mutta pian havaittiin, että lauhduttua ei käytetä käytön aikana, vaan kattopensaan paksuuteen. Tietenkin tämä välittömästi vieraantuneita ostajia, mutta tämä vivahde oli erittäin nopeasti poistettu. Tänään erityinen kerros viskoosi-selluloosaa levitetään polypropeenikalvoon, joka imee ylimääräisen kosteuden. Kuivumisprosessi tapahtuu luonnollisen tuuletuksen ansiosta, joten on erittäin tärkeää tehdä se oikein.

Tällaisia ​​materiaaleja hankittaessa saattaa tulla kysymys, kummalle puolelle pitäisi asettaa vedeneristys katolle? Tänään on aika vaikea tehdä tältä osin virhe. Lähes kaikki myytyjen tuotteiden mukana toimitetaan ohjeita asennuksesta ja käytöstä. Lisäksi itse kankaalle ilmestyy usein sivu, johon tarvitset materiaalin asettamista ongelmatilanteiden välttämiseksi.

Absorboivaa kerrosta estävät kondensaattikalvot on asetettava eristeeseen niin, että "työskentelypuoli" käännetään siihen. Hyvän ilmanvaihdon varmistamiseksi on välttämätöntä jättää ero eristyksen ja vedeneristyskerroksen väliin. Tämä materiaali sopii parhaiten metallikattoihin asennettavaksi, jos lauhteen määrä voi ylittää normin useita kertoja.

glassiinipaperi

Huolimatta suuresta valikoimasta vedenpitäviä materiaaleja melko monet kehittäjät käyttävät pergamia. Se on pahvi kattotyöhön, joka puolestaan ​​oli kyllästetty tulenkestävällä bitumilla pehmittimien seoksella. Tällainen tuote varastoidaan rullina ja sitä käytetään koko rakennusteollisuudessa, jossa tarvitaan höyrysulku tai vedenpitävyys.

Seuraava luettelo auttaa sinua ymmärtämään, minkä tyyppinen lasi on tärkeämpi sinulle:

 • P-300. Tämä materiaali valmistetaan GOSTin ja TU: n mukaan. Se on keskimääräinen tiheys, on vedenpitävä runko. Kokeneet rakentajat sanovat tästä materiaalista, että se eristää elementin kosteudesta hyvin, mutta merkitseminen sen korkeammaksi tekee siitä vieläkin paremman.
 • P250. Tämä lasi on turva-luokan tuote. Se on valmistettu parasta laatua olevasta raaka-aineesta, joten hinta ei ole keskiarvon alapuolella. Tästä huolimatta P250: llä on hyvät lujuusominaisuudet ja pakkasvaste. Lisäksi sen kimmoisuus ja eristyskyky ovat hyvällä tasolla.
 • P350. Kuten jo mainittiin, tämä materiaali on hieman parempaa kuin sen vastapuoli. Tällainen lasi on parasta laatua vastapuolien keskuudessa. Korkeat hinnat saavutetaan soveltamalla suurta määrää bitumia. Mutta kaiken tämän lisäksi P350-rungolla on kyky hengittää, joten se löytyy usein tuuletetusta kattoportaasta.

Diffuusiokalvot

Kaikista vedenpitäviksi käytetyistä materiaaleista johtuen tämä tuote voi olla kallein. Jos et ota huomioon hintalappua, voit valita suuren käytännöllisyyden, jonka takia tällaiset kalvot ja takavarikoidaan villisti suosittu.

Rei'itetty kalvo pystyy suojaamaan kattorakenteesta saostuksesta pitkään eikä estä lauhteen menemistä. Höyryläpäisevyys saavutetaan mikroskooppisilla rei'illä, jotka sijaitsevat koko rainan päällä. Tämä tuote on valmistettu synteettisistä kuiduista, jotka, jos ne on sijoitettu oikein, muodostavat kuitukangasta. Diffuusiomembraani voidaan kiinnittää eristeen päälle, jolloin on poistettava tarve luoda vastaraudat.

Nämä kalvot on jaettu useisiin tyyppeihin, ne voivat olla yksipuolisia ja kaksipuolisia. Jos olet ostanut ensimmäisen niistä, sinun tulisi olla varovainen asentaessasi, sillä jos valitset väärän puolen, kosteus ei voi jättää katto kakkua, mutta se tulee siihen ilman ongelmia. Kuitenkin, kuten on jo todettu, on käytännössä mahdotonta tehdä virheitä vedeneristysmateriaalin asennuksessa tänään, mutta jos epäilet edelleen kykyjäsi, voit pyytää asiantuntijoilta apua.

Kaksisuuntaiset kalvot sopivat useimpiin paikkoihin, joissa on tarpeen eristää kosteutta, mutta samaan aikaan puhtaan ilman sisäänvirtaus ja ulosvirtaus on säilytettävä. Esimerkki on harjaksen solmu. Se on aina suuri kosteus, mutta kostean ilman vapauttaminen ei riitä, koska se ei mene kuivausprosessin läpi.

Hengityskalvot täyttävät kaikki vaatimukset, joita voidaan kuvitella tänään. Tärkein niistä on vedeneristys ja lämmön säästö, täällä ei ole yhtäläistä tällaista tuotetta. Haittapuolena voit korostaa korkeita kustannuksia.

Sivun lisäksi kalvot eroavat höyryläpäisevyydestä.

 • Superdiffuusiolla on voimakkain höyryläpäisevyys.
 • Yksinkertaisesti diffuusio tarkoittaa materiaaleja, joiden keskimääräinen kosteuden siirtyminen.
 • Pseudodifuusiolla on melko pieni läpäisykyky, joten asennuksen aikana on tarpeen luoda erityinen aukko ilmanvaihtoa varten.

Nyt kun tiedät lähes kaiken vedenpitävästä materiaalista, voit alkaa analysoida asennusta.

Kuinka laittaa vedenpitävyys katolle?

Vedeneristysmateriaalien asennus ei ole vaikea prosessi, mutta on tarpeen noudattaa tiettyjä vaatimuksia.

Suurin vaikeus höyrysulun asettamisessa on, että tämä työ on tehtävä korkealla. Usein se aiheuttaa monia epämiellyttäviä seurauksia. Ennen kuin ryhdyt tällaiseen työhön, kannattaa toistaa korkean korkeuden työturvallisuustyöt ja saada korkealaatuiset turvalaitteet ja erikoistyökalut.

Vedeneristyskerros sijaitsee pääsääntöisesti eristävän materiaalin päällä, joka asetetaan haarahihnan väliin. Kiinnittimissä esiintyy usein niittejä rakentamiseen nitoja tai pieniä laitteita. Useimmat kehittäjät säästävät vedenpitäviä tuotteita ja uskovat, että se on kannattavaa, mutta ei niin. Lauhde nopeasti "syö" eristyskerroksen hyödyllisyyttä ja sinun täytyy uudistaa muutaman vuodenaikojen jälkeen.

Hyvän aukon luomiseksi tarvitaan pieniä säleitä. Ne asetetaan suoraan eristeen päälle ja peitetään vedeneristyksellä. On huomattava, että niiden poikkileikkauksen tulisi olla välillä 30 - 50 millimetriä. Jos tätä ehtoa rikotaan, kattokakku ei pysty suorittamaan toimintojaan oikein.

Vedeneristyskalvon asennus suoritetaan pääsääntöisesti vaakasuorissa raidoissa, ts. rampin yli. Kaikkien töiden pitäisi siirtyä alhaalta ylöspäin, koska normatiiviset asiakirjat ovat luettuja, mutta tässäkin on joitain vivahteita:

 • Jos vedeneristysmateriaalilla on leveys yli 1,5 metriä, sen asennus alkaa alaslaskusta. Kalvo on levitettävä haaroihin. On erittäin tärkeää tehdä niin, ettei tuloksena olevalle pinnalle ole taitoksia, mutta jos on jotain, on parempi poistaa ne välittömästi.
 • Jos käytät kondensaatiokalvoa, ei missään tapauksessa voi venyttää sitä. Kun imukykyinen kerros kyllästyy, se lisää oman painonsa ja voi repeytyä. Jotta voit määrittää optimaalisen jännityksen, sinun on noudatettava yksinkertaista sääntöä: raajat haarojen väliin tulisi kaatua 1-2 millimetriä.

On syytä huomata, että harjan elementin asennuksessa on otettava huomioon se, että sitä ei voida peittää täydellisesti vedeneristysmateriaalilla. Jätä riittävä ilmanvaihto ilmamassojen sisäänvirtaukseen ja ulosvirtaukseen. Jos haluat vielä täysin eristää tämän alueen, voit ostaa superdiffuusiomembraanin. Se kykenee ohittamaan höyryä suurissa määrissä. Muissa tapauksissa on tarpeen tehdä ero vähintään 20 cm: n vedeneristyskaistaleiden välillä.

Vedenpitävän katon oikea asennus

Vedeneristyskalvo metallin alla

Mitä tulee kysymykseen, onko vedenpitävyys metallilevyyn asennettava vai ei, asiantuntijat antavat vain myönteisen vastauksen. Tämä kategorinen luonne selittyy sillä, että katon lattian käytön aikana tämä materiaali ullakkokerroksen sisäpuolella olevasta sivusta tuottaa lauhdetta. Jos vedeneristys ei ole mahdollista, näkyvä kosteus tunkeutuu eristeeseen, joka tulee pian käyttökelvottomaksi.

Vedenpitävät materiaalit metallin katolle

Vedenpitävyyden varmistamiseksi käytetään tavallisesti höyryä läpäisevää alikattoista kalvoa kuvassa näkyvän metallilevyn alla, joka sopii katon alle. Höyryä läpäisevä kalvo on suunniteltu suojaamaan katon alapuolella olevaa tilaa saostuksesta, sulavedestä, likaisuudesta ja pölystä. Elokuvan ansiosta kosteus ei pääse eristyksen kerrokseen rakennuksen ulkopuolelta.

Koska tämä läpäisevyys estyy, on olemassa vesihöyryn tuuletus, joka tunkeutuu talon sisäosasta ja jota ei voida käsitellä metallilevyn alla olevasta höyrysulusta (lue myös: Minkä sivun päälle sijoitetaan höyrysulku).

Katon vedeneristyskäyttöön tarkoitettu tuote on kolmikerroksinen materiaali, jossa on kudottu polymeerikuitujen valmistusaine. Kummallakin puolella on laminointi, joka on valmistettu polyeteenipinnoitteesta.

Kalvon vaihtelu vedenpitävyyteen riippuen laminoinnin tyypistä ja paksuudesta on erilainen:

 • palamista hidastavia ominaisuuksia;
 • UV-kestävät;
 • eri värejä jne.

Vedenpitävän kalvon reunasta noin 12 cm: n etäisyydellä on vihreä tai punainen pehmustettu nauha, joka osoittaa materiaalin höyrynsiirtoominaisuuden ja sen ominaisuuksien tiedot. Vahvikkeen läsnäolo antaa kalvon tarpeelliselle lujuudelle ja kaksipuolinen laminointi, jos se on asianmukaisesti asetettu, tarjoaa erinomaiset vedeneristysominaisuudet (yksityiskohtainen artikkeli: Katon vedeneristys: materiaalit).

Vedeneristyskalvon rulla näyttää pääsääntöisesti 50 metriä pitkä, 150 senttimetriä leveä ja tiheys 140 g / m². On huomattava, että tämän materiaalin käyttöikä on samanlainen kuin metallin kestävyys. Tällainen kalvo ei sovellu mätämpää prosesseihin, sieniä ja hometta ei muodostu siihen. Lisäksi se viittaa ympäristöystävällisiin tuotteisiin, sillä ei ole kielteisiä vaikutuksia ihmiskehoon.

Käytetään myös metallilevykalvoa, joka kuuluu uusiin eristeaineisiin ja voi olla kahta tyyppiä: diffuusio ja superdiffuusio. Diffuusiotuotteille on ominaista pienet reiät.

Vedenpitävyys metallin alla

Asennetaan vedeneristys metallin alla seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • kalvo on kiinnitetty kattorakenteiden ja muiden kattorakenteiden tasoon ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kynsien avulla, joissa on litteä korkki tai kiinnikkeet mekaaniseen kiinnitykseen;
 • kattosysteemin elementtien, joihin kalvo on kiinnitetty, etäisyys ei saa ylittää 120 senttimetriä;
 • Vedeneristysmateriaalin asentamisen jälkeen sen kiinnitys on tehostettu luomalla ylimääräinen vastakärki metallilevyn alle rinteeseen. Sitä varten käytetään puusta valmistettua materiaalia, jota on käsitelty erityisellä kyllästyksellä ja poikkileikkaukseltaan 5 x 2 cm. Jos vastahiljaa ei ole asennettu, vedeneristyskalvon kiinnittymisen luotettavuutta ei voida taata, eikä sitä voida luoda sisätilasta tulevan vesihöyryn ilmanvaihdon tasolle;
 • kun katon vedeneristys metallikattoti- lassa, kalvon sivua ei pidä sekoittaa. Hydrobarrier on asennettava materiaalin reunaan kohdistuvan nauhan kirkkaalla puolella, joten se on käännettävä katelevyyn. Jos kalvo on asetettu väärin, sen vedeneristys- ja höyryläpäisevyysominaisuudet heikkenevät huomattavasti eikä se pysty suorittamaan sen toimintaa (lue: Kuinka kattaa katto kunnolla metallilevyllä - laattojen valmistelu ja asentaminen);

 • Vedeneristysmateriaalia ei ole asetettu suoraan lattialle (muotti) eikä se saa olla kosketuksissa eristyskerroksen kanssa. Jos vedenpitävyys asennetaan muottien läsnä ollessa, ongelma on ratkaistu asettamalla viivästys katon kaltevuuteen kalvon ja katon välissä. Muussa tapauksessa kalvon käyttämisestä ei ole hyötyä, koska se perustuu pintajännityksen aiheuttamaan teltan vaikutukseen.
 • jotta tällainen vaikutus olisi mahdollista, katon katon alle olisi oltava 4-5 senttimetriä. Myös ennen metallilevyn asettamista. On tarpeen vahvistaa hydraulisen esteen reunat katon pohjalla ja harjanteellaan pitkin välimatkan kerroksen ilmamassan kierron vaatimuksia. Ilmanvaihtotilan tulo ja poistuminen olisi suoritettava siten, että välikerroksessa elävien mikro-organismien sisäänpääsyn estämiseksi;
 • kun luodaan metallilevyn katto vedenpitäväksi, harjan kaltevuus on vähintään 5 senttimetriä, jotta ilmanvaihto voidaan varmistaa. Tällöin hydraulisen esteen on saavutettava reunansa kouruun;
 • väripalkki kalvolla tarkoittaa päällekkäisyyden viivaa, jota seuraa vedeneristyskerros;
 • kiinnittämällä vesisuojus katon ulkoneviin elementteihin käytä kaksipuolista butyylikumiliima-teippiä K-2;
 • jotta tuuletuksen rikkominen voidaan poistaa paikassa, jossa vedenpitävyys on aukko, jossa ullakolla leikkaavat, sivureiät porataan kattotuolissa ikkuna-aukon alapuolella tai tuuletusaukot metallilevyille asennetaan samoihin paikkoihin;
 • kattoikkunoihin metallisen katon vedeneristys on kiinnitetty niiden suunnitteluratkaisuihin. Tosiasia on, että ullakkotilojen ikkunoiden valmistajilla on erilaiset ratkaisut tuotteidensa vedeneristyskalvojen asennukseen.
 • Metallinen katto, yksityiskohtainen video:

  Katon vedeneristys: se on tehtävä oikein

  Kattorakennuksessa tärkein asia on vedeneristys. Se suojaa katon puisia osia sateelta ja sulavedeltä. Estää lauhteen tuhoavan vaikutuksen kattotilaan. Tarjoaa luotettavan ilmanvaihdon ja lämmitysmateriaalien suojauksen kosteudelta.

  Katto on peitetty ammattimaisella lattialla

  Lisäksi vedeneristyskerros suorittaa tuulen suojauksen. Kylmän ilman tunkeutuminen katon alle lisää huomattavasti rahan virtausta lämmitykseen.

  Vedenpitävät materiaalit

  Rakennustekniikan kehittymisen myötä yksityisten rakennusten kattojen vedeneristys on muuttunut merkittävästi. Uusia kateaineita tarvitaan, jotka vaativat muita tekniikoita veden suojaamiseksi. Modernin teknologian ohella löytyy vielä halvempia materiaaleja katoneristykseen.

  Katon vedeneristys kateaineella

  Käytettävissä on kaksi yleisesti käytettyä vedenpitävää materiaalia:

  • Vedenpitävä kateaine
  • Vesitiivis polyeteeni, vahvistettu hydrobarrieri

  Kateaineisto toimi perinteisenä materiaalina puukattorakenteiden suojaamiseen. Tämä on bitumilla kyllästetty pahvi, joka kiinnitettiin ristikoihin, joiden vierekkäiset liuskat olivat päällekkäin 10-12 cm. Suojaa liitokset kosteuden tunkeutumiselta ne päällystettiin sulavalla bitumilla.

  Vedenpitävyys kattoon tehdään vähintään 3 esiintyjää (kaksi katolla ja yksi alla). Kattorakenteisiin kiinnitetään kateaineita, joissa on kynnet laaja galvanoitua korkkia. Ylhäältä sovitettu aallotettu liuskekivi. Aaltojen ansiosta liuska oli tuuletettu, mikä estänyt kosteuden kerääntymisen alle.

  Vedenestoprimaatti katolle

  Se oli yksinkertainen ja erittäin edullinen tapa vedenpitävä katto, joka löytyy tänään. Tällä menetelmällä on kuitenkin useita haittoja, jotka vaikuttavat merkittävästi katon tukirakenteen käyttöikään.

  Paperikateateria, joka sinänsä vähentää merkittävästi sen toimintaa kosteuden vaikutuksen aikana. Bitumien vedeneristyskaistaleiden liitokset 4-5 vuoden kuluttua, halkeilevat lämpötilaeroista ja alkavat kulkea kosteutta. Tämä johtuu bitumin vanhenemisesta, minkä seurauksena intermolekulaariset sidokset tuhoutuvat.

  Bentoni kattolamateriaali, kun se on asennettu kannelle, voi helposti repeytyä pienestä kuormituksesta. Lisäksi tämä vedeneristyskalvo ei ole pieni paino, mikä myös vaikeuttaa sen asentamista korkeudelle.

  Höyrykaton vedeneristys, jossa käytetään vahvistettua polyetyleenikalvoa, tarkoittaa nykyaikaista teknologiaa. Tämän materiaalin kutsuminen ei ole täysin oikea, koska siinä on mikroaukot ilmanvaihtoon. Se on melko kalvo kuin kalvo. Tällaisella materiaalilla on pieni vahvuus ja pieni paino.

  Vedenpitävyys kannessa

  Tärkeää tietää! Varmistaessa vesivahvistin, on välttämätöntä tutkia, mitkä sivut kiinnittävät materiaalilistat naulakkoihin.

  Kalvon kiinnittäminen kannattimiin tulee olla sivu ilman merkintöjä tai sarjan mukana tulevien ohjeiden mukaan. Usein laskostusosa on merkitty vesivaihteeseen. Tällöin lauhde ei pysty vuotamaan asennon vedenpitävyyttä. Jos sekaantuu, vesi kulkee kalvon läpi eristeeseen. Liotettu mineraalivilla menettää eristysominaisuutensa.

  Höyryn ja vedeneristys metallin tai aaltopahvin alla

  Asennus aallotettu katto

  Vedenpitävä katto aallotetulle metallille tai metallilevyille vaatii vedeneristyskalvot. Vain tässä tapauksessa niiden käyttöikä on 50 vuotta.

  Vedeneristysasennuksen tekniikka on seuraavanlainen: estää ensimmäisen kaistaleen katon alusta katon pohjasta. Telaa kierretään telojen yli ja kiinnitetään niitteihin, joissa on nidonta tai galvanoidut kynnet, joissa on laaja hattu.

  Seuraava nauha asetetaan 10-15 cm: n päällekkäisyydellä edellisestä ja kiinnitetään myös telineisiin. Kahden levyn väliset liitokset vedeneristysmateriaalin pystysuuntaisten liitosten paikoissa kiinnitetään laajalla butyylikuminauhalla. Kiinnitetään kaksi arkkia galvanoitujen naulojen kanssa kiinnittimillä kiinnittämällä vastarata leveyteen 20-40 mm

  Tärkeää tietää! Kiinnitä este ei kannata tiukkaa istuvuutta. On suositeltavaa kiinnittää kalvo kiskojen väliin enintään 20 mm löysällä.

  Laskuritelineet tarjoavat teknisen aukon aallotetun levyn ja vedenpitävyyden välille. Kun vedeneristys asennetaan kattoon, valmistetaan aaltopahvin asennus aallotetun metallin tai metallilevyn kiinnittämiseen. Reiki-puinen laatikko 20 x 40 mm, kiinnitetty kynsillä suunnassa, joka on kohtisuorassa kattorakenteisiin nähden.

  Kaikkien muiden rakennusten katto- tai katto-katon vedeneristäminen merkitsee vaiheen, jossa kiskot kiinnitetään 50 cm: n päähän. Ennen sitä kaikki laskuritelineet ja suojuksen vaipat käsitellään antiseptisellä liuoksella. Se estää sienten muodostumisen ja suojaa puuta hyönteisiltä. Seinälevyjen asentamisen jälkeen on mahdollista asentaa ammatillinen lattia.

  Erityistä huomiota on kiinnitettävä savupiippujen, ilmanvaihdon ja ilmakanavien ympärille. Tekniikan mukaan polyeteenikalvo liimataan savupiipuun estääkseen sadeveden ja kondensaatin putoamisen katon alle. Liimamateriaalina käytetään butyylikumia, jossa on kaksipuolinen teippi. Päällekkäisyyden on oltava vähintään 10-15 cm.

  Katon vedeneristyskaavio

  Puhtauden ympärillä olevan vedenpitävyyden suojelemiseksi ylikuumenemiselta on suositeltavaa muodostaa eristyskerros tiilen ja asbestiputken välille. On myös syytä huomata, että vedenpitävä kalvo kestää jopa 120 astetta C: n lämpötilaa ja kaksipuolinen teippi kestää lämpötiloja +70 astetta.

  Mitkä puolet oikein asettivat vedenpitävyyden?

  Ivan, Rostov-on-Don kysyy:

  Aloin rakentaa kesämökin, mutta en tiedä kumpaa puolta vedenkestävyyteen tietyissä tapauksissa. Naapurissa oli paha onnettomuus. Keväällä vettä kulki katosta, mikä aiheutti huomattavaa vahinkoa juuri valmistuneelle sisustukselle. On selvää, että hänen virheensä oli juuri katon vedeneristys. Joten haluan tietää etukäteen, miten se tehdään oikein, jotta ei toisteta virheitä. Loppujen lopuksi tämä voi johtaa siihen, että katto on purettava.

  • Vedenpitävä vedeneristys
  • Vedeneristyskalvon käyttö
  • Kuinka suojata kosteudelta ja höyryltä

  Jotta voimme vastata yksityiskohtaisesti kysymykseen, kummalle puolelle vedeneristysmateriaali on asetettu, sinun on tiedettävä, minkä tyyppinen vedeneristyspäällyste valitaan tietyssä tapauksessa.

  Vedenpitävä vedeneristys

  Okleechnaya-vedeneristys on ominaista se, että sillä on pohjimmiltaan ohut kerros mastista erityisestä koostumuksesta, jolla on korkea kosteudenkestävyys. Kattotarvikkeet, kattohuopa ja lasinen ovat juuri tällaisia ​​materiaaleja. Kaikki ne ovat joko rullina tai arkkeina. Koska pohja on tavallinen pahvi, nämä materiaalit pinotaan vain vaakasuoralle pinnalle. Muussa tapauksessa materiaalin koskemattomuuden vaurioituminen on väistämätöntä, mikä johtaa vuotoon.

  Vedeneristysmateriaalin kiinnitys on kiinnitetty suojakerroksen ja eristetyn pinnan välille. Se asetetaan suojaavalle (tavallisesti sileälle) puolelle suuntaan, josta kosteus otetaan. Sinun on tiedettävä, että kun katon pinta on katettu, niin että pisarat eivät ylitä 2 senttimetriä.

  Jos merkittävää etua, joka on alhaisin kustannuksin, tällaisella eristysmuodolla on useita haittoja.

  1. Huono hajoaminen.
  2. Lyhyt elämä
  3. Riittämätön vakaus ennen voimakasta vedenpaineita.
  4. Vaikea makaaminen katolla.
  5. Lämpökäsittelyn tarve laskettaessa.

  Nämä puutteet voivat johtaa siihen, että jonkin ajan kuluttua katto virtaa.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Vedeneristyskalvon käyttö

  Tämä materiaali on paras kaikkien vahvuus. Se voi kestää voimakkaan veden paineen. Sitä voidaan käyttää missä tahansa rakennustyössä millä tahansa pinnalla. Tällainen kalvo voi olla joko litteä tai rei'itetty. Rei'itetty materiaali on paksumpi ja tummempi. Rei'itys solut valmistetaan pienikokoisten, samoin kuin parallelepipedien muodossa.

  Vedeneristys tulisi asettaa solupuolelle halutulle pinnalle. Ei ole väliä onko se lattia tai seinät, katto tai katto. Tällaista kalvoa voidaan käyttää sekä pysty- että vaakapintoihin. Erityisesti se on tullut suosittu laitteen "vihreiden" kattojen, koska se kestää suurta määrää vettä.

  Tasainen kalvo on samanlainen kuin puutarha-polyeteenikalvo, jota käytetään kasvihuoneiden valmistukseen. Kuitenkin toisin kuin se on kestävämpi. Väri on musta tai tummanharmaa. Koska tämä pinnoite on erittäin kestävä aggressiivisille ympäristövaikutuksille, sitä käytetään suojaamaan seiniä kellarissa ja pohjalla.

  Tällaista kalvoa voidaan käyttää lian pohjan luomiseen. Samaan aikaan se asetetaan vaahdon alle. Jos kyseessä on eristys polymeerikuiduista, laita ensin ne kalvo ja sitten lattia. Lisäksi se on hyvä vedenpitävä uima-altaiden, suihkulähteiden, kylpyammeiden ja muiden vastaavien hydraulirakenteiden osalta. Voit laittaa tämän ainutlaatuisen materiaalin mihin tahansa puoleen.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Kuinka suojata kosteudelta ja höyryltä

  Eristeen suojaavat materiaalit ovat erilaisia. Ne voivat olla yksinkertaisia ​​ja niillä on estolajit. Kattavuus voi olla seuraavista tyypeistä:

  1. Polyeteeniä.
  2. Polypropeenia.
  3. Kuitukankaat hengittävät.

  Perforoitumattomat kalvot pääsääntöisesti suojaavat paremmin vettä vastaan ​​ja rei'itetyt kalvot päinvastoin höyryltä.

  Nykyään on valtava määrä nykyaikaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja. Näitä ovat kalvot, joissa on erilainen kalvo, verkko, jossa on vahvistusta, erityiset kangaspäällysteet. Puoli, joka täytyy kiinnittää eristeen päälle, ne on aina merkitty joko itse materiaaliin tai pakkaukseen. Et voi sekoittaa osapuolia, koska tämä johtaa eristeen vaurioitumiseen.

  Tällainen materiaali, kuten diffuusiokalvot, sijoitetaan eristykseen itse. He ovat paljon vahvempia kuin erilaiset elokuvat. Kaikki kalvot ovat yksipuolisia, joten on vaikea sekoittaa sivuja asennettaessa niitä. Mutta kalvokalvot on sijoitettava eristeiden kapeneviin reikiin. Näin varmistetaan, että höyry pääsee ulos ja estää veden pääsyn. Höyryn ja vedenpitävyyden välillä on aina eristys höyrysulun heijastavan pinnan parantamiseksi. Polyeteenistä tai polypropeenikalvoista on välttämätöntä tehdä kuilu kipsilevyn ilmanvaihdolle.

  Innokentiy Andreevich Vlasov

  • työskennellä säätiön kanssa
  • vahvistaminen
  • suojaus
  • välineet
  • asennus
  • koristelu
  • ratkaisu
  • laskelma
  • korjaus
  • laite
  • Säätiön tyypit
  • nauha
  • nukka
  • columnar
  • laatta
  • muut
  • Tietoja sivustosta
  • Kysymyksiä asiantuntijalle
  • painos
  • Ota yhteyttä
  • Toimii säätiön kanssa
   • Säätiön vahvistaminen
   • Säätiön suoja
   • Säätiövälineet
   • Säätiön asennus
   • Foundation Finish
   • Pohjustuslaasti
   • Säätiön laskenta
   • Säätiön korjaus
   • Säätiön laite
  • Säätiön tyypit
   • Strip-säätiö
   • Pile-pohja
   • Pilarin perusta
   • Laattoalaptio

  Kuinka tehdä vedenpitävyys katolla

  Kaikissa rakenteissa tärkein elementti on rakennuksen katto. Se suojaa sateelta ja lumelta. Jos kosteus tulee huoneeseen, se vaikuttaa haitallisesti katon ja koko rakenteen kuntoon. Vedestä katto ikäisi ja kuluu nopeammin.

  Katon pihan asentaminen metallikattotielle.

  Jos katto pysyy aina kylmänä, siihen ei muodostu jäätä. Tämä edellyttää ilmaväliä, jossa ilma kiertää. Tällöin kattoa ei tarvitse lämmittää. Mutta jos haluat asianmukaisesti eristää katon esimerkiksi ullakolle, sinun kannattaa miettiä vedenpitävyys. Tämä ei ole kovin vaikea prosessi, jota kaksi ihmistä voi käsitellä.

  Laadukasta vedenpitävyyttä on harkittava rakentamisprosessissa, jotta lisä- ja kalliit korjaukset eivät toteutuisi.

  Kattoon on useita tapoja asettaa vedenpitävyys: perinteisesti ja nykyaikaisesti. Näiden teosten monimutkaisuuden ja kustannusten ero.

  Vedenpitävyys katon alla

  Kattokerroksen monikerroksisessa rakenteessa eristys suojaa höyryä ja vesitiiviitä kalvoja kosteudelta.

  Aikaisemmin, liuskan alla oli asetettava tällaiset vedeneristysmateriaalit bitumiksi tai kattotiiliksi. Mutta tällä menetelmällä vettä, jossa huono laatu asennettiin kynsien reikiin. Nyt myös tällaisia ​​hydro-insolaattoreita käytetään, mutta niiden koostumus on muuttunut. Kyllä, ja asennus myös. Kartongin, lasikuitu-, polyesteri- ja lasikuitujen sijasta käytetään tällaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja. Se on epäorgaanisia aineita. Ne on kyllästetty bitumilla (modifioitu) ja päällekkäin. Sulakkeet sulakkeen välissä. Työlle tarvitaan kaareja, vedenpitäviä materiaaleja ja seuraavia työkaluja:

  • kirves;
  • vannesahan;
  • suuret metalliset kiinnikkeet (kiinnittimien kiinnittämiseen);
  • nitoja;
  • rakentaminen veitsi;
  • itsekierteittävät ruuvit;
  • pieni nopeuspora;
  • tiiviste;
  • pistooli tiivisteelle.

  Vedenpitävän pinnoitteen asennus

  1. Kattosivustossa kannat.
  2. Yhdessä kumppanin kanssa avaa rullaa pitkin kattotuolia. Apulainen pitää pitää rullan, vähitellen purkaa ja vetää ylös kalvon, kiinnität sen nitoja katolla.
  3. Kalvon reunat leikattiin rakennusveillä.
  4. Seuraava askel korjaa laatikoita ulkona.
  5. Sitten sisäpuolelta kiinnitä vastaraudoitus itsekierteillen ruuvilla. On tarpeen kiinnittää vastaraja pitkin kattotuolia vedenpitävällä kalvolla, jonka laitat.
  6. Näin saat katon ja kalvon välisen ilmanvaihdon.
  7. Kalvon seuraava kerros on asetettava enintään 15 cm: n päällekkäin. Nauhat liitokset teipillä, tämä on lisäeriste. Siitä paikassa, jossa nauhaa on vaikea saada, käsitellään tiiviste.
  8. Seuraavaksi suorita kalvon harjan päälle, kun saavutat sen. Kiinnitä tämä reuna nitojaan niin, että se ei pääse tuulelta eikä rikkoudu.
  9. Samoin sinun on asetettava kalvo jäljelle jääneille rinteille. Sitten se kattaa sisätilan kaikki sivut.

  Yhteenvetotaulukko vedenpitävien kalvojen ominaisuuksista.

  Koska on tarpeen asettaa vesitiivis kalvo ja asentaa kattoluukku kerrallaan, kestää kauan. Mutta mukavuuden tähden ei ole syntiä ja kovaa työtä!

  Eri elokuvia on nyt myyty vedenpitäviksi. Ne eivät kulje kosteutta ja ovat erittäin käteviä asennuksessa. Filmien vedeneristysmateriaalit ovat seuraavia tyyppejä:

  1. Polyeteeniä.
  2. Polypropeenia.
  3. Ei-kudotut kalvot.

  Polyetyleenikalvon vedeneristäminen oli kestävämpää, se vahvistettiin verkolla tai erikoiskudoksella. Käytettäessä polyetyleenikalvoa on välttämätöntä jättää aukko ilmanvaihtoa varten eristyksen ja vedenpitävyyden välillä.

  Vahvistettu polypropeenikalvo on erittäin kestävä ja kestävä. Tällainen muotoilu suojaa luotettavasti sateelta, lumelta ja rakeilta. Tällainen kalvo ei myöskään lähetä ultraviolettisäteilyä.

  Kuitukankaat ovat valmistettu propyleenikuitukankaasta. Niillä on erittäin hyvät ominaisuudet. Aseta tällainen kalvo kiiltävälle puolelle ylöspäin. Tässä tapauksessa se on hyvin hengittävä, mutta ei päästä vettä. Tällaisen vedeneristysmateriaalin alapuolella on joustava kerros - estolasi. Pile imee kosteutta, suojaa kattoa kosteudelta.

  Työ voidaan tehdä vain lämpimän kauden aikana, mutta kattoa voidaan käyttää useilla lämpötiloilla: -50- + 98 astetta.

  Hengittävät kalvot voidaan myös käyttää vedenpitävyyteen. Nämä ovat läpinäkyviä kalvoja, jotka imevät vesihöyryä sisäpuolelta ja tulevat huoneesta. Oikein tällainen kalvo on asetettava, jolloin eristyksen ja kalvon väliin ei jää mitään eroa.

  Mastikalvo on polymeerikalvo, joka on asetettava mihin tahansa kattopintaan. Mutta sen asennus vaatii erikoislaitteita.

  Menetelmä suihkuttamalla tai kaatamalla levitetään, kun viskoosi nestekoostumus levitetään katon pinnalle. Kovettumisen jälkeen rakenne muuttuu samanlaiseksi kuin joustava kalvo, joka muistuttaa kumipäällystystä. Muodostaa kestävän saumattoman kerroksen, joka suojaa tehokkaasti kosteudelta. Tällainen katto, joka on asianmukaisesti asennettu, kestää ultraviolettisäteilyä, hapettumista ja jolla on myös suuri lujuus ja kimmoisuus.

  Vedenpitävyys katolla

  Katon vedeneristys: se on tehtävä oikein

  Kattorakennuksessa tärkein asia on vedeneristys. Se suojaa katon puisia osia sateelta ja sulavedeltä. Estää lauhteen tuhoavan vaikutuksen kattotilaan. Tarjoaa luotettavan ilmanvaihdon ja lämmitysmateriaalien suojauksen kosteudelta.

  Katto on peitetty ammattimaisella lattialla

  Lisäksi vedeneristyskerros suorittaa tuulen suojauksen. Kylmän ilman tunkeutuminen katon alle lisää huomattavasti rahan virtausta lämmitykseen.

  Vedenpitävät materiaalit

  Rakennustekniikan kehittymisen myötä yksityisten rakennusten kattojen vedeneristys on muuttunut merkittävästi. Uusia kateaineita tarvitaan, jotka vaativat muita tekniikoita veden suojaamiseksi. Modernin teknologian ohella löytyy vielä halvempia materiaaleja katoneristykseen.

  Katon vedeneristys kateaineella

  Käytettävissä on kaksi yleisesti käytettyä vedenpitävää materiaalia:

  • Vedenpitävä kateaine
  • Vesitiivis polyeteeni, vahvistettu hydrobarrieri

  Kateaineisto toimi perinteisenä materiaalina puukattorakenteiden suojaamiseen. Tämä on bitumilla kyllästetty pahvi, joka kiinnitettiin ristikoihin, joiden vierekkäiset liuskat olivat päällekkäin 10-12 cm. Suojaa liitokset kosteuden tunkeutumiselta ne päällystettiin sulavalla bitumilla.

  Vedenpitävyys kattoon tehdään vähintään 3 esiintyjää (kaksi katolla ja yksi alla). Kattorakenteisiin kiinnitetään kateaineita, joissa on kynnet laaja galvanoitua korkkia. Ylhäältä sovitettu aallotettu liuskekivi. Aaltojen ansiosta liuska oli tuuletettu, mikä estänyt kosteuden kerääntymisen alle.

  Vedenestoprimaatti katolle

  Se oli yksinkertainen ja erittäin edullinen tapa vedenpitävä katto, joka löytyy tänään. Tällä menetelmällä on kuitenkin useita haittoja, jotka vaikuttavat merkittävästi katon tukirakenteen käyttöikään.

  Paperikateateria, joka sinänsä vähentää merkittävästi sen toimintaa kosteuden vaikutuksen aikana. Bitumien vedeneristyskaistaleiden liitokset 4-5 vuoden kuluttua, halkeilevat lämpötilaeroista ja alkavat kulkea kosteutta. Tämä johtuu bitumin vanhenemisesta, minkä seurauksena intermolekulaariset sidokset tuhoutuvat.

  Bentoni kattolamateriaali, kun se on asennettu kannelle, voi helposti repeytyä pienestä kuormituksesta. Lisäksi tämä vedeneristyskalvo ei ole pieni paino, mikä myös vaikeuttaa sen asentamista korkeudelle.

  Höyrykaton vedeneristys, jossa käytetään vahvistettua polyetyleenikalvoa, tarkoittaa nykyaikaista teknologiaa. Tämän materiaalin kutsuminen ei ole täysin oikea, koska siinä on mikroaukot ilmanvaihtoon. Se on melko kalvo kuin kalvo. Tällaisella materiaalilla on pieni vahvuus ja pieni paino.

  Vedenpitävyys kannessa

  Tärkeää tietää! Varmistaessa vesivahvistin, on välttämätöntä tutkia, mitkä sivut kiinnittävät materiaalilistat naulakkoihin.

  Kalvon kiinnittäminen kannattimiin tulee olla sivu ilman merkintöjä tai sarjan mukana tulevien ohjeiden mukaan. Usein laskostusosa on merkitty vesivaihteeseen. Tällöin lauhde ei pysty vuotamaan asennon vedenpitävyyttä. Jos sekaantuu, vesi kulkee kalvon läpi eristeeseen. Liotettu mineraalivilla menettää eristysominaisuutensa.

  Höyryn ja vedeneristys metallin tai aaltopahvin alla

  Asennus aallotettu katto

  Vedenpitävä katto aallotetulle metallille tai metallilevyille vaatii vedeneristyskalvot. Vain tässä tapauksessa niiden käyttöikä on 50 vuotta.

  Vedeneristysasennuksen tekniikka on seuraavanlainen: estää ensimmäisen kaistaleen katon alusta katon pohjasta. Telaa kierretään telojen yli ja kiinnitetään niitteihin, joissa on nidonta tai galvanoidut kynnet, joissa on laaja hattu.

  Seuraava nauha asetetaan 10-15 cm: n päällekkäisyydellä edellisestä ja kiinnitetään myös telineisiin. Kahden levyn väliset liitokset vedeneristysmateriaalin pystysuuntaisten liitosten paikoissa kiinnitetään laajalla butyylikuminauhalla. Kiinnitetään kaksi arkkia galvanoitujen naulojen kanssa kiinnittimillä kiinnittämällä vastarata leveyteen 20-40 mm

  Tärkeää tietää! Kiinnitä este ei kannata tiukkaa istuvuutta. On suositeltavaa kiinnittää kalvo kiskojen väliin enintään 20 mm löysällä.

  Laskuritelineet tarjoavat teknisen aukon aallotetun levyn ja vedenpitävyyden välille. Kun vedeneristys asennetaan kattoon, valmistetaan aaltopahvin asennus aallotetun metallin tai metallilevyn kiinnittämiseen. Reiki-puinen laatikko 20 x 40 mm, kiinnitetty kynsillä suunnassa, joka on kohtisuorassa kattorakenteisiin nähden.

  Kaikkien muiden rakennusten katto- tai katto-katon vedeneristäminen merkitsee vaiheen, jossa kiskot kiinnitetään 50 cm: n päähän. Ennen sitä kaikki laskuritelineet ja suojuksen vaipat käsitellään antiseptisellä liuoksella. Se estää sienten muodostumisen ja suojaa puuta hyönteisiltä. Seinälevyjen asentamisen jälkeen on mahdollista asentaa ammatillinen lattia.

  Erityistä huomiota on kiinnitettävä savupiippujen, ilmanvaihdon ja ilmakanavien ympärille. Tekniikan mukaan polyeteenikalvo liimataan savupiipuun estääkseen sadeveden ja kondensaatin putoamisen katon alle. Liimamateriaalina käytetään butyylikumia, jossa on kaksipuolinen teippi. Päällekkäisyyden on oltava vähintään 10-15 cm.

  Katon vedeneristyskaavio

  Puhtauden ympärillä olevan vedenpitävyyden suojelemiseksi ylikuumenemiselta on suositeltavaa muodostaa eristyskerros tiilen ja asbestiputken välille. On myös syytä huomata, että vedenpitävä kalvo kestää jopa 120 astetta C: n lämpötilaa ja kaksipuolinen teippi kestää lämpötiloja +70 astetta.

  Vedenpitävyys metallin katolle tarjoaa myös kondensaatiosuojan.

  Oikein tehty katon ja katon vedenpitävyys varmistaa paitsi mukavat elävät vuokralaiset.

  Kylpyammeen katon vedeneristäminen säästää rahaa energian lämmitykseen ja ylläpitää haluttua lämpötilaa.

  Bitumivalssin vedeneristys. Kun liuos on kiinnitetty tiukasti, ensimmäinen kerros asetetaan koko katon pinnalle.

  Betonin ja metallin katon vedeneristys. Kattojärjestelyn tärkein vaihe on suojata sitä sateelta, lumelta ja kylmältä.

  Vedeneristyskalvo metallin alla

  Mitä tulee kysymykseen, onko vedenpitävyys metallilevyyn asennettava vai ei, asiantuntijat antavat vain myönteisen vastauksen. Tämä kategorinen luonne selittyy sillä, että katon lattian käytön aikana tämä materiaali ullakkokerroksen sisäpuolella olevasta sivusta tuottaa lauhdetta. Jos vedeneristys ei ole mahdollista, näkyvä kosteus tunkeutuu eristeeseen, joka tulee pian käyttökelvottomaksi.

  Vedenpitävät materiaalit metallin katolle

  Vedenpitävyyden varmistamiseksi käytetään tavallisesti höyryä läpäisevää alikattoista kalvoa kuvassa näkyvän metallilevyn alla, joka sopii katon alle. Höyryä läpäisevä kalvo on suunniteltu suojaamaan katon alapuolella olevaa tilaa saostuksesta, sulavedestä, likaisuudesta ja pölystä. Elokuvan ansiosta kosteus ei pääse eristyksen kerrokseen rakennuksen ulkopuolelta.

  Läsnäolosta johtuen mikro-reikien tämä vedenpitäväksi este säädetään ilmanvaihtoa vesihöyryn tunkeutuu sisäpuolelta talon ja jotka eivät selviydy alla metallihöyry este (kuulumaan: "Kumpi puoli laittaa höyrysulun").

  Katon vedeneristyskäyttöön tarkoitettu tuote on kolmikerroksinen materiaali, jossa on kudottu polymeerikuitujen valmistusaine. Kummallakin puolella on laminointi, joka on valmistettu polyeteenipinnoitteesta.

  Kalvon vaihtelu vedenpitävyyteen riippuen laminoinnin tyypistä ja paksuudesta on erilainen:

  • palamista hidastavia ominaisuuksia;
  • UV-kestävät;
  • eri värejä jne.

  Vedenpitävän kalvon reunasta noin 12 cm: n etäisyydellä on vihreä tai punainen pehmustettu nauha, joka osoittaa materiaalin höyrynsiirtoominaisuuden ja sen ominaisuuksien tiedot. Vahvikkeen läsnäolo antaa kalvolle tarvittavan lujuuden ja kaksipuolinen laminointi, jos se on asianmukaisesti asetettu, tarjoaa erinomaiset vedeneristysominaisuudet (yksityiskohtainen artikkeli: "Veden vedeneristys: materiaalit").

  Vedeneristyskalvon rulla näyttää pääsääntöisesti 50 metriä pitkä, 150 senttimetriä leveä ja tiheys 140 g / m². On huomattava, että tämän materiaalin käyttöikä on samanlainen kuin metallin kestävyys. Tällainen kalvo ei sovellu mätämpää prosesseihin, sieniä ja hometta ei muodostu siihen. Lisäksi se viittaa ympäristöystävällisiin tuotteisiin, sillä ei ole kielteisiä vaikutuksia ihmiskehoon.

  Käytetään myös metallilevykalvoa, joka kuuluu uusiin eristeaineisiin ja voi olla kahta tyyppiä: diffuusio ja superdiffuusio. Diffuusiotuotteille on ominaista pienet reiät.

  Vedenpitävyys metallin alla

  Asennetaan vedeneristys metallin alla seuraavien sääntöjen mukaisesti:

  • kalvo on kiinnitetty kattorakenteiden ja muiden kattorakenteiden tasoon ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kynsien avulla, joissa on litteä korkki tai kiinnikkeet mekaaniseen kiinnitykseen;
  • kattosysteemin elementtien, joihin kalvo on kiinnitetty, etäisyys ei saa ylittää 120 senttimetriä;
  • Vedeneristysmateriaalin asentamisen jälkeen sen kiinnitys on tehostettu luomalla ylimääräinen vastakärki metallilevyn alle rinteeseen. Sitä varten käytetään puusta valmistettua materiaalia, jota on käsitelty erityisellä kyllästyksellä ja poikkileikkaukseltaan 5 x 2 cm. Jos vastahiljaa ei ole asennettu, vedeneristyskalvon kiinnittymisen luotettavuutta ei voida taata, eikä sitä voida luoda sisätilasta tulevan vesihöyryn ilmanvaihdon tasolle;
  • kun katon vedeneristys metallikattoti- lassa, kalvon sivua ei pidä sekoittaa. Hydrobarrier on asennettava materiaalin reunaan kohdistuvan nauhan kirkkaalla puolella, joten se on käännettävä katelevyyn. Jos kalvoa ei ole asianmukaisesti asetettu, sen vedeneristys- ja höyryläpäisevyysominaisuudet heikkenevät merkittävästi, eikä se pysty toimimaan (lue: "Kuinka kattaa katto metallilevyllä - laatoittaminen ja asentaminen");

 • Vedeneristysmateriaalia ei ole asetettu suoraan lattialle (muotti) eikä se saa olla kosketuksissa eristyskerroksen kanssa. Jos vedenpitävyys asennetaan muottien läsnä ollessa, ongelma on ratkaistu asettamalla viivästys katon kaltevuuteen kalvon ja katon välissä. Muussa tapauksessa kalvon käyttämisestä ei ole hyötyä, koska se perustuu pintajännityksen aiheuttamaan teltan vaikutukseen.
 • jotta tällainen vaikutus olisi mahdollista, katon katon alle olisi oltava 4-5 senttimetriä. Myös ennen metallilevyn asettamista. On tarpeen vahvistaa hydraulisen esteen reunat katon pohjalla ja harjanteellaan pitkin välimatkan kerroksen ilmamassan kierron vaatimuksia. Ilmanvaihtotilan tulo ja poistuminen olisi suoritettava siten, että välikerroksessa elävien mikro-organismien sisäänpääsyn estämiseksi;
 • kun luodaan metallilevyn katto vedenpitäväksi, harjan kaltevuus on vähintään 5 senttimetriä, jotta ilmanvaihto voidaan varmistaa. Tällöin hydraulisen esteen on saavutettava reunansa kouruun;
 • väripalkki kalvolla tarkoittaa päällekkäisyyden viivaa, jota seuraa vedeneristyskerros;
 • kiinnittämällä vesisuojus katon ulkoneviin elementteihin käytä kaksipuolista butyylikumiliima-teippiä K-2;
 • jotta tuuletuksen rikkominen voidaan poistaa paikassa, jossa vedenpitävyys on aukko, jossa ullakolla leikkaavat, sivureiät porataan kattotuolissa ikkuna-aukon alapuolella tai tuuletusaukot metallilevyille asennetaan samoihin paikkoihin;
 • kattoikkunoihin metallisen katon vedeneristys on kiinnitetty niiden suunnitteluratkaisuihin. Tosiasia on, että ullakkotilojen ikkunoiden valmistajilla on erilaiset ratkaisut tuotteidensa vedeneristyskalvojen asennukseen.
 • Metallinen katto, yksityiskohtainen video:

  Katsottu: 2 012

  Katon rakentaminen on varsin tärkeä ja ratkaiseva hetki talon rakentamisessa. On syytä huomata, että se suojaa rakennusta ulkopuoliselta vaikutukselta ja antaa rakenteelle myös tarvittavan lujuuden ja jäykkyyden. Pie katon pääosa on vedeneristys. Se on valmistettu eri komponenteista, jotka valitaan riippuen pinnoitustyypistä. Jos katto on aallotettu, niin vedenpitävyys käyttämällä membraanikomponentteja on todella omat kätesi.

  Kaikkien katon järjestelyssä käytettävien suojakomponenttien on oltava:

  • 1 - lämmönkestävä;
  • 2 - vedenpitävä;
  • 3 - keuhkot;
  • 4 - joustava;
  • 5 - kestävä.

  Toiminnallisesti kalvon on selviydyttävä mistä tahansa vaikutuksesta säilyttäen eheyden ja muodon. Vedenpitävät aallotettu kalvo polymeerikalvot pidetään paras vaihtoehto katon käsittelyyn.

  Kattoon vedeneristys aallotettuna

  Pinnoitteen toteutus määritellyllä materiaalilla antaa katolle virheettömän ulkonäön ja luotettavuuden. Suorita rakenne rakenteen oikein, eristämällä se kosteudelta ja lauhteelta. Valmistajat yrittävät tarjota erilaisia ​​vedeneristysvaihtoehtoja, joista jokaisella on omat ominaisuutensa. Jos valitset terasseille, niin et voi tehdä ilman kalvokalvoa.

  Vedenpitävyys profiililevyllä on toimitettava tekniikan ja asennusolosuhteiden mukaisesti. Epäilyjen esiintyminen, varsinkin työn toteuttamisessa omilla käsillänne, on syy vetovoimaan kokeneille rakentajille. Katon suojausta ei voi tehdä ilman seuraavia työkaluja ja materiaaleja:

  • 1 - rei'itetty kondensaattikalvo;
  • 2 - vedenpitävyys aallotuksen alla, joka edustaa membraanikalvoa;
  • 3 - superdiffuusiot ja diffuusiotyyppiset kalvot;
  • 4 - puulevyt, jotka kulkevat vastaraudan ja laatikon alle;
  • 5 - rakennusliimanauha kahdenvälisesti;
  • 6 - komponentit endovy;
  • 7 - galvanoidut kynnet leveällä korkilla;
  • 8 - nitoja.

  Oikein asennettu kalvo omalla kädelläsi valmistajan ohjeiden mukaan mahdollistaa eristyksen toimimisen melko pitkään. Kiinnitämme huomiota siihen, että on vältettävä liiallisia jännitteitä ja halkeilua. Lisäksi lämmöneristyksen ja kalvon välisen ilmanvaihtoalueen on oltava vähintään 40 mm.

  Vedenpitävyys ammatillisen lattian alla suoritetaan yksinkertaisesti, mutta se on syytä lukea alustavia ja vivahteita. Erityisesti imukykyinen puoli on asetettava eristeen alle. Se on helppo määritellä valmistajan käyttämillä erityisillä merkinnöillä. Kun olet tehnyt päinvastoin, voit valmistautua siihen, että talon katon vedeneristys ei toimi tarkoitetulla tavalla.

  Huomaa, että luotettava suoja saadaan aikaan vain päällekkäisillä vierekkäillä nauhoilla, joiden koko on vähintään 100 mm.

  Kalvon päällä on taustalevyn puupalat, joiden viereiset elementit ovat 100... 150 mm. Jokaisen lankun on oltava suorakulmainen poikkileikkaus 25 x 40 mm, kun taas suuremman koon sallitaan. Harjan alueella on suositeltavaa jättää 50 mm: n tuuletetut tila rungon ja kalvon akseliin nähden. Kun käytettävissäsi olevat telakointipisteet ovat tiukasti kiinni, voit aloittaa ammattimaisen lattian asettamisen.

  Tekniikka, jossa on kondensaattorilevy

  Yleensä materiaali asetetaan, kun ristikot ovat valmiit. On suositeltavaa aloittaa rakentaminen ja odottaa kuivaa säätä. Välikkeen suhteessa hylsyn tulee olla 1200 cm: n sisällä. Kalvon absorboiva puoli laskee, mikä poistaa kosteuden tunkeutumisen katon alla olevaan tilaan. Aseta materiaalin päällekkäiset vaakasuorat alueet kiinnittämällä pienet kynnet tai niitit.

  Kalvon reunat asetetaan päätyyn, kun taas liimataan liimalla nauhalla, minkä vuoksi on suositeltavaa, että sauma-askel tehdään enempää kuin levyn leveys. Talon katon suunnittelussa on ihanteellista, jos se on lisäksi materiaalin päällekkäisyydelle.

  Kun kalvon kireyttä ei voida hyväksyä, särmän muodostuminen on yli 20 mm, muuten rakenteessa olevat puiset elementit saattavat tiivistyä. Lauhteenestopinnan ja lämmöneristyksen välisen tilan tulee olla vähintään 40 mm. Alareunasta alaspäin oleva kosteus purkautuu erityisen katon läpi. Eristävän vaipan kiinnittäminen tehdään puupaneeleilla, joiden mitat ovat 30 * 50 mm ja kynnet.

  Eristävien kattojen asettaminen omilla käsillä on tarpeen varmistaa, että kosteus ei pudota siihen varsinkin, jos puuvilla perustuu. Lisäksi liitokset tarkistetaan ja tarvittaessa liimataan. Kaikki kontakti- ja muut yhteydet ovat eristettyjä sivuventtiileillä, jotka on kiinnitetty erityisellä nauhalla kuhunkin talon katon vaaka-elementtiin.

  Tavallisesti kalvon asettamisen suunta on valittu pohjasta harjanteelle. Jos puuhun käytetään antiseptistä pinnoitetta, sinun on varmistettava, että se on täysin kuivunut, minkä jälkeen kiinnitysnauhojen kiinnittäminen on sallittua. Älä unohda kynsien oikeaa valintaa, koska niissä on oltava sinkitty päällyste. Tämä puolestaan ​​heikentää niiden korroosion todennäköisyyttä.

  1. 1 - laatikko;
  2. 2 - profiilia;
  3. 3 - tiiviste;
  4. 4 - kattorengas;
  5. 5 - vedenpitävä materiaali;
  6. 6 - ristihihna;
  7. 7 - ristinjalka;
  8. 8 - eristyskerros;
  9. 9 - höyrysulkimateriaali;
  10. 10 - kattopalkki;
  11. 11 - viimeistelymateriaali (seinäpaneeli, kipsilevy);
  12. a - alikattoisen tuuletuksen puhdistus;
  13. b - vedenpitävyys ja tiivisteen välinen rako ilmanvaihtoa varten.

  Suorita kalvopäällyste

  Katon volumetrinen kalvo on asetettu käsiinsä siten, että se sijaitsee rinnan rungon kanssa lattialla. Päällysteen kiinnittäminen on sallittua yksinkertaisilla nauloilla tai käyttämällä rakennetta nitoja. Jokainen myöhempi kerros päällekkäin päällekkäin, ja pakollinen päällekkäisyys on vähintään 70 mm edellistä. Lisäksi levitetty materiaali liimataan Scotch-nauhalla tai erityisellä ratkaisulla, joka takaa luotettavan ja tiiviin liitoksen.

  Vastapainon sijainnissa tarvitaan tiivistenauhan käyttö. Kalvon kiinnitys tehdään puupalkilla. Asiantuntijat suosittelevat lisäpäällysteen pinnoituksen alla - polymeeritiiviste, joka mahdollistaa profiilin ääriviivan tarkan toiston ja täydellisen istuvuuden. Tällä tavoin saadaan talon katon ihanteellinen vedeneristys.

  Endovan vedensuojaus

  Kun järjestät katon tai kuistin omilla käsilläsi, sinun on myös huolehdittava endovasta, sillä kosteus voi helposti päästä sen läpi. Päävesieristysfunktio suoritetaan kalvolla. Tapauksissa, joissa katto on yhdistetty kattoikkunoihin, hydraulisen suojan liitospisteissä on välttämätöntä levittää 50 mm leveitä kalvoja, jolloin liitoksen myöhempi liimaus. On syytä muistaa, että kalvon asettaminen on maalattu puoli, joka kääntyy eristykseen. On tärkeää tarkistaa kalvon eheys, jolla ei saa olla leikkauksia, vikoja ja muita vaurioita, jotka mahdollistavat korkealaatuisen ja luotettavan vedenpitävyyden.

  johtopäätös

  Lopuksi sanomme, että aaltopahvikalvoille katsotaan ihanteellinen vedeneristysmateriaali. Ne on erotettu minimipainosta, helppokäyttöisyydestä, kestävyydestä ja käytännöllisyydestä. Asennuksen aikana on aina varmistettava päällekkäisyys.