Kehysrakennuksen lattianeristys - vaihe vaiheelta työnkulun kuvaus

Korkealaatuinen lattianeristys vähentää talon lämpöhäviötä 15%

Kuumennus lattialle kehysrakennuksessa pystyy jopa aloittelevaan mestariin. Jaan työkokemukseni ja kerron prosessin asianmukaisesta järjestämisestä. Saat selville, mitä materiaaleja ja työkaluja tarvitaan, ja voit lämmittää kotiasi ilman avustajia.

Se näyttää suunnittelukaaviolta, jonka mukaan työskentelemme

työnkulku

Jaamme kaikki toiminnot kahteen osaan: materiaalien ja työkalujen valmistukseen ja lattiaeristykseen.

Materiaalit ja työkalut

Työssä tarvitaan seuraavia materiaaleja:

Mineraalivilla valitaan paksuudeltaan, yleensä korkealaatuiselle eristykselle tarvitaan 15-20 cm kerros. Materiaali sopii kahteen riviin.

Männynpalkin koko 40x50 mm. Valitse tuotteet, joiden kosteuspitoisuus on enintään 15%, ne ovat hyvällä luotettavuudella eivätkä ne vääristy kiinnityksen jälkeen.

Älä käytä paksumpaa alustaa - kustannukset kasvavat merkittävästi, ja vaikutus on sama.

Karkeilla lattiapinnoilla ei ole suuria kuormia.

Toisin kuin tavanomaiset kalvot, kondensaatti ei kerääntyy kalvon alle, ja tämä on erittäin tärkeä puurakenteiden säilyttämiseksi.

Vedeneristys on sijoitettu lämmittimen alle ja sen yläpuolelle tämän ja tarvittavan materiaalin määrän perusteella.

Niiden pituus valitaan riippuen käytettyjen elementtien paksuudesta. Itsekierteittävän ruuvin tulee olla palkkeja vähintään 40 mm.

Höyrysulkumateriaalin kiinnittämiseen käytetään 6-8 mm: n nastoja.

Työkalu työhön:

 • Puutavarakaapeli. Sen sijaan voit käyttää ja sähkötyökaluja - pyörösahaa tai palapeliä. Sinun täytyy leikata paljon, joten suosittelen yhä vuokraamaan sähkötyökalua, se säästää paljon aikaa ja vaivaa.

Pyörösaha huomattavasti helpottaa työnkulkua leikkaamalla palkki, aluslevy ja OSB-levyt

 • Ruletti, taso ja lyijykynä. Lisäksi suosittelen teitä ostamaan rakennusneliö, joka merkitsee elementit täysin tasaisella kulmalla leikkaamisen aikana. Edullisten vaihtoehtojen hinta on vain 100 ruplaa, mutta sinun ei tarvitse kuolla jokaista alustaa, jotta se leikattaisi tasaisesti;

Kun olet kädessäsi rakentamisneliö, voit nopeasti ja tarkasti merkitä leikkuulaudan ja palkin

 • Rakentaminen nitoja. Tämän työkalun on oltava välttämättömänä. Sen avulla voit turvallisesti kiinnittää kalvon muutamassa minuutissa. Edullinen vaihtoehto soveltuu myös työhön, koska puun niitit ovat helposti tukkeutuneet;

Nitoja mahdollistaa kalvon asentamisen hyvin nopeasti ja erittäin luotettavasti

 • Ruuvimeisselillä. Ruuveja on kiristettävä hyvin, erittäin paljon, joten ruuvimeisselillä ei ole paras ratkaisu. Täydellinen työkalu edellyttää useita suutimia vaaditusta kokoonpanosta (käytetään PH-ruuvin bittejä PHH2);

Ruuvinvääntimen avulla voit nopeasti kiristää puun ruuvit

 • Mineraalivillan veitsi. On parempi ostaa erikoisvaihtoehto, joka leikkaa materiaalin tehokkaasti ja nopeasti. Jos ei ole erikoistyökalua, sinun täytyy tehdä rakennusveitsi, jonka terä on 25 mm leveä, 18 mm: n vaihtoehdot eivät sovellu alhaisen luotettavuuden vuoksi.

Erikoisveitsi leikkaa eristys hyvin nopeasti ja erittäin korkealaatuista

työnkulku

Ymmärrämme, kuinka lämmittää lattia kehysrakennuksessa:

 • Mittaukset tehdään ja elementit leikataan. Ei tarvitse sijoittaa niitä lähelle, aukon on oltava 5-10 mm;
 • Kiinnitä sitten kallon kärki. Ruuveja ruuvataan 30 cm: n välein, reunoilla 5-7 cm: n sisennys tehdään.
 • Palkkien välinen etäisyys mitataan. Jokainen aukko tarkistetaan erikseen, koska voi olla eroja;
 • Levy leikataan kappaleiksi, jotka ovat 5-7 mm lyhyempiä kuin palkkien väliset raot;
 • Elementit pinotaan kallonpalkkiin alusta loppuun. Yritä sijoittaa ne mahdollisimman tiukasti.
 • Ruuvit ruuvataan molemmille puolille.

Kiinnitys tapahtuu nitoja varten palkkien sivuille. Liitoksissa tehdään 100-150 cm: n sisääntulot ja ne liimataan yhdessä kaksipuolisen teipin kanssa.

Pintaan asetetaan viivästys tietyllä askeleella (tavallisesti se on 58-59 cm, niin että 60 cm leveä mineraalivillaa olevat levyt ovat tiukasti kiinni).

Voit ottaa tavaroita hieman korkeammalla, 2-3 cm: n kankaalla voit luoda pienen tuuletusaukon.

Jos reunoihin ulottuu ulkonemia, leikkaukset tehdään eristyksestä niiden koon mukaan, on tärkeää, ettei merkkiin merkitään virheitä.

Kuvassa näkyy, kuinka leikataan oikein, toisella kädellä pitää olla tukevasti ohjain niin, että se ei liiku työskenneltäessä.

Meidän tapauksessamme baari sijaitsee seinän lähellä, jonka alapuolella on erinomainen eristysmatto.

Tee ne niin tiukasti kuin mahdollista. Jos jonnekin on halkeamia - täytä ne materiaalin palasilla.

Ainoa ero on, että mineraalivillaa olevien levyjen väliset liitokset on siirrettävä vähintään 100 mm.

Tämä poistaa kylmäsiltojen ulkonäön ja varmistaa eristyksen maksimaalisen luotettavuuden.

Jos sivuilla on aukkoja, joihin mineraalivillaa on vaikea heittää, käytä asennusvaahtoa.

On parempi tehdä 10-15 cm: n seinämien sisääntuloaukot, kun alustalle asetetaan kaikki, mikä on tarpeetonta, voidaan leikata rakennusveillä.

Aluksi liimataan toinen puoli - tela on varovasti irrotettu ja nauha painetaan tiukasti kalvon päälle.

Jätä 2-3 mm: n muodonmuutosväli aluslevyjen väliin.

johtopäätös

Olen varma, että jokainen henkilö kykenee lämmittämään laatua huonosti ilman erikoisasiantuntijoita. Tämän artikkelin video auttaa ymmärtämään aiheen entistä paremmin, mutta jos vielä jotain on epäselvä - kysy kommentit.

Kehysrakennuksen lämmittäminen omilla käsillä: vaiheittaiset ohjeet

On välttämätöntä lähestyä jokaisen kodin lämpenemistä erityisellä vastuulla, koska se riippuu siitä, kuinka lämmin ja mukava se on elää siinä. Ja kehysrakennuksen lämpöeristys on yleensä yksi tärkeimmistä rakennusvaiheista, sillä itse asiassa tällaisissa taloissa - eristys on ainoa kylmän este.

Artikkelin sisältö:

Edellisessä artikkelissa kuvasin vaiheittaiset ohjeet kehysrakennuksen rakentamiseksi omin käsin. Nyt harkitsemme ohjeita siitä, miten se eristää ja eristää sen tuulelta ja kosteudelta, jotta se pysyy luotettavalla suojauksella jäätymiseltä kylmän kauden aikana pitkään aikaan ja säästää myös kesän lämpöä.

Mikä eristys on käytettävä kehysrakennuksessa

En kuvata, mistä eristys on parempi kehysrakennuksessa, tämä on erillinen aihe, ja sitä käsitellään yksityiskohtaisesti toisessa artikkelissa.

On kuitenkin syytä huomata, että noin 80% kehysrakennusten kokonaismäärästä on eristetty mineraalivillaa tai lämmöneristäjillä. Tästä syystä tämä vaiheittainen opetus perustuu pääasiassa tällaiseen lämpenemiseen.

 • Mineraalivillan lisäksi on olemassa useita erilaisia ​​lämmittimiä, jotka ovat enemmän tai vähemmän sopivia käytettäväksi lämpöeristeenä runkorakenteille, kuten ecowoolille, polystyreenivaahdolle, laajennetulle savelle ja muille. Puhumme teknologian käytön eroista artikkelin lopussa.
 • Lasikuidun runko-osan lämmitys tapahtuu samalla tavoin kuin mineraalivillaeristetyllä eristyksellä, joten tämäntyyppistä eristystä ei pidetä erikseen.
 • Mineraalivilla, verrattuna muihin eristeisiin, on monipuolisin materiaali. Hän lämmitti paitsi kehysrakennuksia, mutta myös muita. Lämmitintä käytetään lähes kaikkialla yksityisten talojen rakentamisessa.

On tärkeää tietää, että kun työskentelet mineraalivillaa, etenkin sisätiloissa, on käytettävä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita, kuten käsineitä, suojalaseja ja hengityssuojaimia. Kosketus ihoon voi aiheuttaa vaikeita kutinaa, punoitusta ja allergisia reaktioita.

Periaatteessa kehysrakennuksen kaikkien osien eristys ei ole kovin erilainen toisistaan, mutta silti on joitain vivahteita, joten on tarpeen tarkastella jokaista osaa erikseen.

Lattiakehikon lämmitys omilla kädet

Lattiaeristyksen teknologia riippuu suurelta osin perustan tyypistä, mutta koska suurin osa kehysrakenteista rakennetaan parhaillaan porausruuveilla, jatkamme tätä lämpöeristämällä lattiaa.

 1. Runkorakennuksen lattian lämmitys, riippumatta lämmittimen tyypistä, alkaa vedeneristyksellä. Vedeneristysmembraanin lisäksi meidän on vielä rakennettava rakenne lattialevyjen alle, jotka pitävät sekä vedenpitävästä materiaalista että eristyksestä kuvan osoittamalla tavalla.
 2. Jos talo sijaitsee korkealla, suhteessa maahan ja sen alle voidaan indeksoida, niin ensin lattian alle, vedeneristyskalvo kiristetään ja kiinnitetään huonekaluketjulla. Vedeneristyskaistaleiden sisääntulon on oltava niin tiukalla kuin mahdollista, ettei se tunkeudu lattian alle. Kumpi puoli on sisällä ja mikä ulkopuolinen materiaali on täytetty - tarkista valmistajalta.
 3. Vain alapuolella, vedeneristyslevyjen päälle. Levyn koko ja asennusvaihe eivät ole kovinkaan tärkeitä, mutta enintään 40-50 cm, jos vain riittää, että mineraalivillan levyt tai kaistaleet eivät putoa. Joskus lauta pakataan tiiviisti, ilman aukkoja, se vahvistaa lattiarakennetta. Tämän pitäisi päätyä:
 4. Jos talon alle on mahdotonta ryömiä, sen jälkeen viivästyslevy aluksi täytetään ja vedenkestävä kalvo kiinnitetään runko-osan sisäpuolelle kuvan mukaisesti.
 5. Kun eristyspohja on valmis, mineraalivilla asetetaan runkopalkin lattiapalkkien väliin. On ehdottomasti asetettava tiiviisti, aukkojen läsnäolo ei ole sallittua. Mineraalivillaa leikataan terävällä veitsellä, voit käyttää rakennetta, mutta vain hieman yli vaaditun pituuden, noin 1 cm.
 6. Asennuksen helpottamiseksi erojen välinen etäisyys valitaan etukäteen eristyksestä riippuen, mineraalivillalevyn leveys on 60 cm. Tämä tarkoittaa, että viiveiden välinen etäisyys olisi ihanteellisella tavalla 58-59 cm.
 7. Eristekerroksen paksuus riippuu kokonaan kehysrakennuksen alueesta, mutta keskimäärin 15 cm. On myös otettava huomioon runko-osan lattian korkeus. Yleensä mineraalivillan kerrosten paksuus ei ylitä ja joskus jopa hieman pienempi kuin levyn leveys tai puutavara, josta ne valmistetaan.
 8. Mineraalivillan sijoittamisen tärkeä kohta on se, että jokaisen kerroksen on sovitettava edellisen kuvan mukaiset nivelet, kuten kuvassa on esitetty. Päällekkäisyyden on oltava vähintään 15-20 cm.
 9. Runkokaapin sisäpuolella olevan mineraalivillan yläpuolella on tarpeen kiinnittää höyrysulkukalvo. Se suojaa eristystä kosteudelta sisäpuolelta sekä toimii myös tuulilasina. Jotta se voidaan tiivistää, liitokset on liimattava esimerkiksi kaksipuolisella teipillä.
 10. Vaneri, OSB-levy tai levy on ommeltu höyrysululle, joka on pohja jatkokäsittelylle.

On syytä huomata, että mineraalivilla itsessään ei ole tuulenpitävä, joten vedenpitävyys ja höyrysulkukalvo on kiristettävä siten, että se on päällystetty seiniin, lukuun ottamatta kosteutta ja tuulta kehysrakennuksen seinän ja lattian välissä.

Kehysrakennuksen seinien lämmitys mineraalivillalla

Kehysrakennuksessa, kuten missä tahansa muualla, on olemassa kahdenlaisia ​​seiniä - ulko- puolella, jonka toinen puoli sijaitsee kadulla ja sisäpuolella, jotka sijaitsevat kokonaan talon sisällä. Joten, on tarpeen lämmittää molempia.

Runkopinnan seinät voidaan eristää sekä sisästä että ulkopuolelta, josta käytetyt materiaalit ja niiden määrä eivät muutu. Pidämme eristystä sisäpuolelta, ulkopuolelta kaikki täsmälleen samat, vain hieman eri järjestyksessä.

Talon ulkoseinien lämpöeristys

On huomattava heti, että kehysrakennetta sisäpuolelta ja sisäpuolelta omilla käsillä, käytetään erilaisia ​​materiaaleja, ne voivat olla erilaisia ​​kuin tässä käsikirjassa kuvatut. Toimien järjestys voi myös erota, mutta yleensä se käy lähes samaksi kuin kaaviossa. Tämä on likimääräinen järjestelmä, esimerkiksi OSB-levyjen sijasta, ja toisaalta voit läpäistä laatikon säleillä tai levyllä, jonka paksuus on 25 mm. Lauta yleensä päätyy tiettyyn etäisyyteen - noin 40 cm akseleiden välillä, mutta on syytä muistaa, että tässä tapauksessa seinien jäykkyys kärsii hieman.

Seinien lämpeneminen mineraalivillalla omilla kädillä on lähes identtinen lattiaeristyksen kanssa ja se suoritetaan seuraavasti:

 1. Rungon ulkopuolella on OSB-levyille peitetty, ja niiden väliset aukot, joita valmistaja ilmoittaa, ovat yleensä 2-3 mm. Asennuksen jälkeen aukot voidaan vaihtaa. Näin se näyttää talon sisällä:
 2. Sitten, ulkona, venytetään vedenpitävä kalvo, joka suojaa mineraalivillasta, talonkehyksestä ja OSB-levystä ulkoisesta kosteudesta, jonka päälle päällystetään ulkovaihtoehtoja, kuten esimerkiksi sivuraiteen asennusta. Jotkut valmistajat tekevät vesitiiviin materiaaleja itseliimautuvilla nauhoilla, jotta liitoksesta saadaan tiheämpi. Jos tällaisia ​​kaistoja ei ole, on suositeltavaa liimata liitokset kaksipuolisella teipillä.
 3. Kehysrakennuksen sisäpuoli, runko-osan välissä, mikä, jos olet tehnyt kaiken oikein, on 58-59 cm etäisyydellä toisistaan, mineraalivillalevyt työnnetään tiukasti.
 4. On parempi käyttää mineraalivillaa, jonka tiheys on vähintään 35-50 kg / m3. Vähemmän tiheä eristys laskeutuu tai liukuu pohjaan, mikä aiheuttaa huokosten ja kylmäsiltojen ilmestymisen. Valmistajat yleensä kirjoittavat pakkaukseen, mistä materiaalista niitä voidaan käyttää.
 5. Myös, kuten lattialle, mineraalivillan kerrokset on sijoitettava niin, että ne kattavat arkkien edellisen liitoksen vähintään 15-20 cm. Eristeen kokonaispaksuus riippuu ilmastovyöhykkeestä, mutta keskiarvo on myös 15 cm.
 6. Kun kaikki seinämien eristeet on asetettu, on täytettävä kokoonpanovaihdolla kaikki levyt ja palkit liitoksissa muodostuneet pienet aukot.
 7. Mineraalivillaeristeen edellytys on, että talon sisäpuolelta eristeen päällä on tarpeen kiristää höyrysulkukalvoa, joka suojaa eristystä talon sisälle sisältämästä kosteudesta. Sen päälle, sama OSB on usein täytetty sekä ulkona, mutta voit myös käyttää levyä, säleitä ja vastaavia materiaaleja riippuen jälkikäsittelystä. Höyrysulkukalvon asentamisen tärkeä seikka on, että sitä ei saa vetää sisempiin kulmiin, ja höyrysulku täysin toistaa kehyksen kulman. Muuten, tulevaisuudessa, on vaikea saada naulata reunoja kulmissa.

On syytä huomata, että koko proseduuri voidaan toteuttaa päinvastoin, ensin venyttämällä höyrysulkumembraania sisältä, sitten sisempi verhousmateriaali ja seinien lämmitysprosessi mineraalivillalla, joka tehdään ulkopuolelta.

Kehysrakennuksen sisäseinämien lämmitys

Kehysrakennuksen sisäisten seinämien lämmittämisen erityispiirteet ovat:

 1. Kehysrakennuksen sisäseinämien lämmitys tuotetaan suuremmassa määrin äänieristykseen. Siksi, jos sinulla on tilaisuus, olisi parempi käyttää äänieristettyä materiaalia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tavallinen lämpöeristys mineraalivilla tai muu eristys ei toimi.
 2. Sisäseinien eristyksille ei ole olemassa tällaisia ​​tiukkoja vaatimuksia kuin ulkopuolisille, joten periaatteessa ei vaadita vedeneristys- ja höyryeristysmateriaaleja.
 3. Muuten eriste on identtinen runkopinnan ulkoseinien kanssa.

Jos se ei ole mahdollista, tai sisäisten väliseinien äänieristykseen ei ole tiukkoja vaatimuksia, riittää, että käytetään samaa eristystä kuin ulkoseinissä. Lämmöneristekerroksen paksuus voi olla paljon pienempi.

Kattorakenteiden talon lämmittäminen omilla käsillä

Runko-talon katon lämmitys ei käytännössä ole erilainen kuin muut talot, joissa on puulattiat, ja se on yksi tärkeimmistä koko talon eristyspisteistä.

Katsotaan nyt askel askeleelta, miten kuumennetaan runko-talon katto mineraalivillalla:

 1. On parempi suorittaa tämä menettely, kun katto ei ole kokonaan koottu niin, että se ei häiritse eristyksen tiukkaa asennusta ylhäältä kattoon.
 2. Talon sisäpuolelta, kattopalkkeihin, höyryeristysmateriaali, johon levy on painettu, on 25 mm paksu, vaneri tai kaikki samat OSB-levyt. Viereisten levyjen välinen askel valitaan siitä, kuinka katto leikataan, mutta useimmiten noin 40 cm levyjen akseleiden välillä.
 3. Nyt mineraalivilla asetetaan päälle, kaikki samoilla säännöillä kuin kaikkialla muualla, ilman aukkoja, tiukasti ja estämällä edellisen kerroksen saumat - vähintään 15-20 cm. Tärkeä asia on se, että eristys on asetettava kokonaan kattoon, mukaan lukien seinien koko leveyden päällekkäisyys.
 4. Jos ullakkotila on kylmä eikä sitä käytetä pysyvään oleskeluun, kalvon kalvoja ei saa asettaa eristyksen päälle. Voit heti ommella laudan tai vanerin, jotta voit mukavasti kävellä niitä.
 5. Kun kehysrakennuksen katto on eristetty ylhäältä, se ei ole mahdollinen, se on eristetty huoneen sisäpuolelta. Eristys on tällöin "sidottu" niin, että se ei pudota. Ja sitten ompele höyrysulkimateriaali ja levy tai vaneri.

Koska lämmin ilma on ominaisuuksia nousta ylös, jos katto tai katto ei ole kunnolla lämmitetty, suurin määrä lämpöä lähtee talosta.

Kuumennetaan runko-talon katto kädet

Erittäin usein katon yläpuolelle, ja joskus myös katon, mineraalivillan sijasta, myös runko-osan katto on eristetty. Tämä tehdään tavallisesti silloin, kun ullakkotila on asuinalue ja lämmitetty.

Eristystekniikka ei käytännössä eroa katon lämpöeristyksestä, lukuun ottamatta sitä, että eristyksestä eristettävän eristyksen suojaamiseksi vaaditun vedenpitävä materiaali on välttämättä venytettävä eristeen yli.

Näin kaavion ulkokuoren katon mineraalivillan lämpöä eristävä kerros näyttää:

Seuraavassa on muutamia ominaisuuksia, jotka helpottavat itsensä lämpenemisen prosessia:

 1. Katolla ja katolla on helpompi lämmetä ulkopuolelta, koska mineraalivillan asentaminen sisäpuolelta on ensinnäkin hankalaa, ja toiseksi tämän materiaalin ominaisuuksiin kuuluu mureneminen pään ja kasvojen päälle.
 2. Ristikkojärjestelmän asennuksen jälkeen on alhaalla höyrysulkukerros, jonka päälle, kuten katon, sisäpuolelta täytetään vaipan materiaali, levy tai vaneri.
 3. Nyt, ulkoapäin, aseta lämpöeristeen levyt noudattaen samoja sääntöjä kuin muidenkin kehysrakenteiden eristämiseen.
 4. Vedeneristyskalvo luiskahtaa eristyslaitteen yli, johon vastahihna, vaipat ja katemateriaali ovat jo täytettyjä.

On huomattava, että katto voidaan eristää sisäpuolelta, jos se on kokonaan koottu. Mutta se on paljon hankalaa, koska sinun täytyy keksiä joitain väliaikaisia ​​kiinnityksiä, ennen kuin venyttää höyrysulkuainetta, jotta eristys ei putoaisi.

Muuntyyppisten lämmittimien käyttöominaisuudet

Kaikki kehysrakennuksen eristystyöt, eristystyypistä riippumatta, eivät ole erilaiset. Eroja, ja jopa vähäisiä, eristeen asettamisessa, josta keskustellaan edelleen.

Nyt tarkastelemme tärkeimpiä lämmityseroja muiden materiaalien kanssa, joita voidaan käyttää myös kehysrakennusten lämpöeristeenä.

Lämmittäminen laajennetulla polystyreenillä (polyfoam) ja EPPS: llä

Jos käytät Internetiä, löydät paljon kiistoja eristys vaahto ei vain puutalot, mutta myös loput. Itse asiassa rungon talojen vaahtomuovia ei ole paras vaihtoehto, vaikkakin se on lämpimin, samalla eristyspaksuudella ja miksi - tämä on erillinen keskustelun aihe.

Eristävän vaahdon ja ekstrudoituneen polystyreenin prosessi ei ole miltei erilainen, joten ne voidaan yhdistää. Seuraavassa on joitain styroksi- ja eristysominaisuuksia:

 1. Vaahto ei aina pudota viivojen välillä niin tiukasti kuin mineraalivillaa, joten kaikki halkeamat ja tyhjät pinnat on poistettava vaahdolla tai vastaavilla materiaaleilla.
 2. Laajennettu polystyreeni on palavaa materiaalia, se on muistettava, ja myös mahdollisten palamislähteiden kosketus sen kanssa olisi vältettävä.
 3. Polyfoamia käytettäessä on huolehdittava parannetusta ilmanvaihdosta, koska tämä materiaali ei käytännössä siedä ilmaa.
 4. Huolimatta siitä, että polystyreeni vaahto ei käytännössä päästä läpi eikä absorboi kosteutta, sitä ei pidä jättää ainoaksi vedeneristimeksi kotona. Vedeneristys- ja höyrysulkukerrokset on silti oltava läsnä, koska ne suojaavat eristämisen lisäksi myös itse puuta, josta talon runko on koottu.
 5. Laajennettu polystyreeni on erittäin kiinnostunut jyrsijöistä, jotka tekevät liikkeensä siinä, joten sinun on huolehdittava siitä, että he eivät pääse hänelle.

Nämä ovat polystyreeni-vaahtolevyjen peruskäytäntöjä ja eroja, jotka perustuvat niihin. Muussa tapauksessa kaikki tehdään samoin kuin mineraalivillan eristyksissä.

Ominaisuudet lämmitys runko talo ecowool

Ecowool on suhteellisen uusi materiaali lämmittämään paitsi kehysrakennuksia. Sitä voidaan käyttää lämmittimenä lähes kaikissa yksityisen rakentamisen aloilla, mukaan lukien kehys.

 1. Huolimatta siitä, että ecowool -eristys voidaan tehdä ilman erikoislaitteita, en kannattaisi tehdä tätä. Ensinnäkin, koska erikoislaitteiden avulla ecowoolia käytetään tasaisemmin ja puhaltaa kaikki aukot. Toiseksi, keitetyt ekosoolit käsin, niillä on vähemmän hyviä ominaisuuksia, sekä kutistumista että lämpöeristystä varten.
 2. Ecowool imee hyvin kosteutta, joten vedeneristys- ja höyrysulkuaineita sekä niiden asentamista on käsiteltävä erityisvastuulla.
 3. Ecowoolia tulisi käyttää marginaalilla, koska se kutistuu ajan myötä, jopa 10-15%.
 4. Sovellettaessa on välttämätöntä käyttää henkilönsuojaimia.

On syytä huomata, että kun kuumennetaan runko-taloa ekokukkailla, on välttämätöntä palkata vastuuntuntoisia ja korkeasti koulutettuja asiantuntijoita, jotka huomioivat kaikki ominaisuudet asennuksen aikana.

Runko-talon lämmitys laajennetulla savella

Tätä eristystekniikkaa käytetään tällä hetkellä erittäin harvoin, koska nyt on valtava valikoima materiaaleja, joilla on paljon paremmat ominaisuudet, mutta silti kerron teille vähän siitä.

 1. Lämmitintä voidaan käyttää kuumamuodossa lämmittimenä joko lattia- tai kattoeristeenä, ja on myös mahdollista eristää liitoslevyt. Seinien käyttäminen on ongelmallista, eikä mielestäni ole perusteltua.
 2. Erittäin usein lämpöä laajennetun saven kanssa yhdistetään esimerkiksi sahanpurun, tuhkan jne. Kanssa.
 3. Eristeen laajentuneen savieristyksen välinen ero on se, että lattia ja katto viivästysten alapuolella on lyödä joko laudalla liitoksessa tai joidenkin vanerimateriaalien kanssa.
 4. Laajennettu savi on parempi käyttää sakkoja, jolloin se on vähemmän tyhjiä.

Minun kuvaamieni lisäksi niihin on vielä paljon materiaaleja ja menetelmiä kehysrakennusten lämmittämiseen omilla käsillänne. Mutta he kaikki näyttävät niin paljon, että kuvailevat kukin heistä ei ole paljon järkeä.

Lattian lämmitys runko-talossa

Kehysrakennuksen lattianeristys on yksi tärkeistä rakennusvaiheista. Rakennuksen ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen määrittää lattianeristyksen mahdollisuus. Runkotyyppisissä talossa puulattia on erittäin vaatimaton - se on helppo asettaa, se on ympäristöystävällinen eikä se aiheuta liiallista kuormitusta säätiölle. Tänään keskitymme lattian asentamiseen runkopuutarhaan ja puhua lattianeristyksen menetelmistä.

Lattiamateriaalit

Ennen kuin kehystehon lattian eristys omilla käsilläsi on, sinun on valittava materiaalit, joista runkopohjan lattiakakku valmistetaan. Valintamenettelyssä tulisi ottaa huomioon kehysrakennuksen alue, rakenteen kuormitustaso sekä mitä käytetään talon toiseen tai toiseen huoneeseen.

Piirustetut kerrokset.

Useimmiten havupuu valitaan kehyksen lattialle, jota pidetään halvin materiaalista, mutta samalla se on kestävä ja luotettava. Esimerkiksi tammen lattia maksaa enemmän, kun taas materiaalin suorituskykyominaisuudet ovat korkeammat.

Lattian asennus

Lattian asennus kehysrakennuksessa alkaa valmistelutyöstä. Niinpä käytettyjä puumateriaaleja on välttämättä kyllästetty erityisillä keinoilla, jotka suojaavat puuta, tuholaisia ​​ja hiiriä kehysrakennuksessa.

Jos kehysrakennuksen rakentaminen toteutetaan pylväspohjalla, valmisteluvaiheessa on tarpeen käsitellä pilarien järjestelyä. Rungon talon lämmittäminen ruuvipolleille alkaa itse paikoista.

Ennen asennusta kehysrakennuksen viive on tehty perustan alemmasta sidoksesta, jonka avulla voit yhdistää porausruuvin pohjan ja lattian yhteen ketjuun. Vanteet suoritetaan seuraavasti:

 1. Pile-pohjalla asetettiin puun pohja vanteet.
 2. Timber-vanteet liitetään toisiinsa "kädessä" kulmissa ja kiinnitetään myös kiinnikkeellä.
 3. Puuta kierretään paalun pohjan päälle.

Viivyttää lattiaa ja lattiaa.

Väännyksen jälkeen jatkaa lokin välittömästi asettamista. Prosessille käytetään useimmin levyt 100 - 50 mm. Valinta riippuu lattian kuormituksesta. Jäljitelmät pinotaan pohjan alapäässä ja kiinnitetään nauloilla. Varmista, että valmis muoto on kyllästetty antiseptisiin aineisiin ja palontorjunta ratkaisuihin.

Rakennustelineen perinteinen rakenne liittyy aluslattian asentamiseen ensimmäiseen vaiheeseen, kun asennus on valmis, seinien ja väliseinien asennus alkaa. Se voi poiketa kuvatusta periaatteesta riippuen rakennustyypistä ja talon omistajan toiveista.

Karkea lattia

Puiset säleet on pakattu viiveiden väliin, mihin vanerilevyä tai erityisiä kosteutta kestäviä levyjä on. Jotta lokin korkeutta ei pystyttäisi peittämään, jota voidaan käyttää korkeamman lämmittimen asentamiseen, on mahdollista kiinnittää aluslattia suoraan tukin pohjaan ilman tukilevyjen käyttöä. Useita suosituksia kerroksen aluslattian asettamiseksi.

 1. Pohjakerroksen levyt on tehty ruutupiirikuviosta.
 2. Vanerin tai laattojen paksuus valitaan riippuen viivojen välisestä etäisyydestä.
 3. Levyjen kiinnitys tehdään monimutkaisella menetelmällä - erikoisliimojen ja itsekierteittävien ruuvien ansiosta. Tämä lähestymistapa mahdollistaa sen, että vältetään lattian nykiminen tulevaisuudessa.
 4. Kiinnitys tehdään reunalla ja keskellä, kiinnitysruuveja asetetaan 150 mm toisistaan.
 5. Vanerilehtien välissä on oltava 2-3 mm: n rako. Sen varmistamiseksi, että etäisyys on sama kaikkialla, haluamasi halkaisijan kynnet sijoitetaan väliin. Asennuksen jälkeen ne vedetään ulos.

Lokit ovat kiinnitettyjä lokeihin.

Vedeneristyskalvo

Vedeneristysmembraani on sijoitettava viivojen ja alilevyn väliin. Vedenpitävyyskalvo sopii parhaiten rakennustöitintä varten. Lattian lämmitys puurunkoissa on yksi lattian asennuksen viimeisistä vaiheista. Eristyksissä käytetään useimmin vaahtoa tai mineraalivillaa. Puhumme kunkin lämmittimen eduista ja haitoista myöhemmin.

Lattian lämmittäminen paaluilla

Oikean lattialämmityksen tekemiseksi kehysrakennuksessa on välttämätöntä ymmärtää lattiakehyksen talon talon laite. Runko lattia koostuu useimmiten alilevystä, tuulenpitävästä kalvosta, eristävyydestä, höyrysulusta ja puulattiasta. Kaikki kehysrakennuksen elementit pidetään lokeissa, jotka perustuvat sidontaan ja säätöön. Useimmiten lokin korkeus on samanlainen kuin ristikkopallon lattian ympyräkorkeus.

Lattiapinta muodostaa tukipinnan, jotta se myöhemmin kiinnittää runko-osan pohjakakut, joten lattia voidaan tehdä puupaneeleista tai mistä tahansa arkkimateriaalista. Runko-osan lattiapinta on kiinnitetty viivekoodin alaosaan ja muodostaa alkuperäisiä laatikoita, joissa runkokerroksen eristys myöhemmin asetetaan.

Näihin aukkoihin sijoitetaan tuulenpitävä kerros, joka estää kylmän tai kuuman ilman pääsyn rakenteeseen. Höyryeristyksessä on parempi valita materiaaleja, jotka eivät salli höyryä, mutta tarjoavat hyvän ilmankierron, tällaisia ​​materiaaleja ovat diffuusi kalvot. Asennettaessa se on tehtävä läpän päällä (vähintään 100 mm). Kun käytetään kalvoa, on parasta antaa mieluummin materiaalia, jonka paksuus on vähintään 300 mikronia, on toivottavaa käyttää vahvistettua kalvoa.

Teemme päällekkäisiä eristeitä.

Seuraava kerros on eristys, kuinka lämmittää lattia kehysrakennuksessa, puhumme alla.

Eristyskyvyn höyrysulku. Ei ole epäilystäkään siitä, että tämän kerroksen asettaminen on tarpeen, koska huoneen ilman kosteuden lisääntyessä vesihöyry väistämättä saavuttaa kehysrakennuksen lattian oikean kakun, mikä vaikuttaa negatiivisesti sen ominaisuuksiin.

Kehyksen lattian rakentamisen loppuvaihe on puulattian muodostuminen. Se on se, joka suojaa kehysrakennuksen lattian kaikkiin elementteihin mekaanisista vaikutuksista. Keskeinen kysymys, johon tämä artikkeli vastaa: kuinka kunnolla lämmittää lattia kehysrakennuksessa?

Lattianeristys

Eristys on välttämätön materiaali kehysrakennuksen rakentamisessa, jonka avulla voit luoda tarvittavan mikroilmaston huoneeseen. Runkopohjan lattian poikittainen lämpeneminen tapahtuu pääasiassa mineraalivillalla tai vaahdolla.

Mineraalivillaeristys

Materiaali on tulenkestävää, sieni ei vaikuta ajan mittaan. Jos mineraalivillaa käytetään eristeenä - jyrsijät eivät muodosta pesiään lattiaan - ne peloissaan materiaalin terävien kuitujen avulla. Kehotan sinua tutkimaan videota tarkasti, kehysrakennuksen lattian eristys siinä kerrotaan z: stä.

Mineraalivillan asentaminen tehdään tiukasti suojavaatteisiin, sillä materiaalilla on kielteinen vaikutus ihoon ja hengitysteihin. On parempi käyttää kokonaan kuivattua puuvillaa, koska se menettää suorituskyvyn märällä.

Lämpöeristeen vaahto

Lattian lämpöeristys laajennetulla polystyreenirakenteisella talonrakennelmalla on vaarallinen ympäristönäkökulmasta. Aine sisältää koostumuksessaan paljon haitallisia epäpuhtauksia. Mutta se on kosteutta kestävä ja tarjoaa hyvän äänieristyksen.

Lattian lämpöeristys vaahtomuovilla kehysrakennuksessa on myös haittoja - jos tulipalo ja lämpötilan nousu ovat korkeintaan 120 astetta, vaahto alkaa sulaa myrkyllisten aineiden vapautumisen myötä. Lisäksi jyrsijät tuhoavat materiaalin helposti.

Eristys laajennetulla savella ja sahanpurulla

Laajennettu savi - materiaali, joka on saatu polttoleipää, on kevyt pelletti, joka suojaa lämpötilan muutoksia vastaan ​​ja äänieristetty huone.

Runko-talon lämmittäminen laajennetulla savella on yksinkertainen menettely, riittää täyttämään materiaali tuulenpitävällä kerroksella ja tasaamaan viivettä suhteessa reunaan. Ei vaadi asennusta, ylimääräisiä kiinnittimiä, poistamalla aukkoja.

Laajennettu savi tekee eri ryhmittymiä.

Runkorakenteen lattian lämmitys sahanpurulla tehdään samanlaisen periaatteen mukaan. Älä unohda käsitellä materiaalia sellaisilla liuoksilla, jotka suojaavat jyrsijöiltä, ​​tuholaisilta ja tulelta.

Runkorakennuksen lattian lämmittämiseen on monia vaihtoehtoja, ja videomateriaalit auttavat käsittelemään yksityiskohtia omien käsien lämmittämisestä.

Tänään tarkastelimme kerroksen lattian järjestelyn erityisiä vaiheita. Kuitenkin jotkin ominaisuudet, kuten lämpöä eristävän kerroksen paksuus, materiaalin valinta lokiin, ovat yksilöllisiä jokaiselle kehysrakennukselle.

Lattiaeristyksen ominaisuudet kehyskotelossa

Tärkein rooli jokaisessa kodissa on tällainen osa kuin sukupuoli. Laadusta riippuu elämän mukavuudesta ja tilojen ulkonäköstä. Erittäin tärkeä on sen oikea laite kehysrakennuksessa. On olemassa myös tiettyjä vaatimuksia, joiden on täytyttävä koko edellä mainittujen rakennusten perustusten järjestelmässä. Kehysrakennuksen lattian on pidettävä lämpimänä.

Savieristyksen edut: ympäristöystävällisyys, edullisuus, kestävyys ja hyvä lämmöneristys.

Pohjan on oltava tarpeeksi vahva ja kestettävä suuri kuorma.

Rungon talossa on hyvä eristää kaikki seinät, katto ja lattia. Muuten talon lämpö kulutetaan maan ja kellarin lämmittämiseen. Kehysrakennuksen koko lattian lämmittäminen edistää laadukasta eristämistä ja estää kylmää ilmaa huoneeseen. Sen ansiosta täydellistä mukavuutta ylläpidetään aina kotona.

Asennus lattiaan kehysrakennuksessa

Tukipylväät asetetaan pohjaan samalle tasolle.

Kun lattia asennetaan runkorakenteeseen, on ennen kaikkea poistettava ylempi maadoitettu kerros, jonka paksuus on 26-27 cm. Tämän jälkeen on välttämätöntä kaataa kuivaa maata ja sen päälle - kerros hienoja soraa, jotka ovat hyvin pakattuja. Lopuksi murskattua kiveä ja kalkkikiveä sekoitetaan 22 cm: n kerrokseen. Maaperän tyynyn valmistuttua sinun tulee jatkaa erikoistukien asentamista.

Ensin sinun on tehtävä konkreettinen ratkaisu, joka sisältää kolme pääkomponenttia: sora, hiekka ja sementti. Vahvana käytetään erikoisverkkoa, joka on leikattava pieniksi neliömäisiksi paloiksi. Kunkin betonituen osalta on välttämätöntä valmistaa pohja, joka varmistaa pinnoitteen luotettavuuden. Tukin tiili on sijoitettu kellarikerroksen alle.

Ennen asennusta tukin on oltava erittäin varovainen. Kaikkien hirsien pinnan sileyden vuoksi on välttämätöntä poistaa ylimmäinen puukerros niistä. Pre-cleared kuoresta ja leikattu halutun kokoinen lokit sijoitetaan keskelle tiiliseinien pohjan ja päät - pohjaan. Jotta voit tarkistaa asennuslokin oikeellisuuden, käytä tasoa ja pitkä rivi. Niiden alla perustetaan erityislehtiä, jos niiden yhdenmukaistaminen on tarpeen.

Tukien ja viivojen välille on asetettava tiivistyskerros, esimerkiksi kaksinkertainen kattohuopa. On myös tarpeen valita oikea eristys. Lämpöeristysmateriaali voidaan valita mikä tahansa riippuen budjetista ja mieltymyksistä. Pääasiallinen asennus eristys on varmistaa, että sen elementtien välillä ei ole aukkoja ja aukkoja.

Viimeisen vaiheen asennus lattian talossa on luoda asianmukaiset levyt. Ne asetetaan tukkien päälle siten, että kieli kiinnittyy tiukasti urien sisään. Lattia ei ole kunnossa, jos yllä olevaa kohtaa ei noudateta. Kirjeiden kiinnittäminen tukevasti kirjoihin on kiinnitettävä kynsillä, jolloin reunat molemmin puolin ovat 22 mm. Tässä tapauksessa kallistuskulman pitäisi olla noin 36-42 °. Rei'ittimen avulla 3-4 mm: n kynnet on syvennettävä levylle.

Lattian lämpeneminen kehysrakennuksessa

Lattian nostaminen lisäämään eristeen a) lisäkerrosta (esimerkiksi mineraalivillaa) ensimmäiselle kerrokselle b): 1. Viivästyy. 2. Ilmaväli. 3. Höyrysulku. 4. Nykyinen eristys. 5. Plinth. 6. Puulattia. 7. Hallintalaatikko. 8. Ristikehys. 9. Boardboard. 10. Lisäeristys. 11. Kallon kärki. 12. Höyrysulku.

Kehysrakenteen lattian lämmitys voidaan toteuttaa erilaisilla tekniikoilla, soveltaen koko joukon erilaisia ​​materiaaleja. Osatavaran hankinnassa on tarpeen keskittyä seuraaviin indikaattoreihin:

 • lämmönjohtavuus (sitä alhaisempi tämä parametri, eristys on tehokkaampaa);
 • lämpötilan lineaarinen laajeneminen ja luotettavuus (lämmöneristysvälineet, jotka lämpötilaerojen aikaansaamiseksi voidaan mahdollisesti muuttaa kokoon tai asettua);
 • pieni paino (kova eristys voi aiheuttaa lisäkuormitusta koko talon rakenteelle);
 • kyky kestää kuormaa (tämä on erittäin käytännöllinen myöhempää asennusta varten valmiin lattian ja suoran asennuksen eristys);
 • veden kestävyys;
 • palonkestävyys;
 • helppo asennus;
 • ympäristön luotettavuus;
 • Pitkä käyttöikä (eristeen muutos on työvoimavaltainen ja kulutettavuus, minkä vuoksi käytettyjen välineiden käyttöikä on pidempi, sitä paremmin se on rahoituksellisesta näkökulmasta);
 • kaikkien teosten toteutusnopeus.

Lisäkuumennuksena voit käyttää vesilattiaa.

On tarpeen ymmärtää, että lattianeristys voi olla ylimääräinen ja perusosa. Ensisijaisena eristeenä pidetään tällaisia ​​tyyppejä, joita käytetään rationaalisesti runkorakenteen rakentamisen vaiheessa. Lattian lämmittämisessä kehysrakennuksessa saatat tarvita seuraavia materiaaleja:

 • vaahto muovi;
 • mineraalivilla;
 • penoplex ja polystyreeni vaahto;
 • laajennettu savi;
 • Scotch nauha;
 • kipsikuitulevyt;
 • linoleumi.

Myös lattiaeristykseen on oltava seuraavat työkalut:

 • mittanauha;
 • vaahto ase;
 • rakentaminen kynä;
 • veitsi vaahdon leikkaamiseen;
 • pora;
 • vasara ja lastalla;
 • tasolla;
 • ruuvimeisseli;
 • pihdit;
 • höylä;
 • vieroittamiseen;
 • Saw.

Lämpöeristysvaahto ja mineraalivilla

Mineraalivilla - edullisin eriste.

Tällaisen lattianeristyksen kannalta on ensinnäkin välttämätöntä valita oikea eristys. Useimmiten käytetään mineraalivillaa, lasikuitua tai vaahtoa näihin tarkoituksiin. Jälkimmäistä käytetään lämmittämään lattiat kellarin yläpuolelle. Sen yläpuolelle on tarpeen sijoittaa höyrysulkukerros. Lämmöneristys polystyreenivaahdolla tai polystyreenillä merkitsee 52 mm: n eristyskerroksen paksuutta. On erittäin tärkeää tietää vaahdon seuraavat perusominaisuudet:

 • pitkä käyttöikä ja luotettavuus;
 • levyjen yksinkertainen asennus;
 • minimaalinen kosteuden absorptio ja höyryläpäisevyys.

Yksi suosituimmista tavoista lämmittää lattia kehysrakennuksessa on mineraalivillan käyttö. Se on kestävä kosteudelle ja korkeille lämpötiloille, sillä on pitkä käyttöaika ja merkittävät eristysparametrit. Se kuitenkin säilyttää omat ominaisuutensa pelkästään sen oikean soveltamisen seurauksena. Mineraalivillan lievä kostutus johtaa sen ominaisuuksien vähenemiseen useita kertoja. Mineraalivilla valmistetaan eri materiaaleista ja se voi olla seuraavanlainen:

Mineraalivilla - materiaali on hyvin palonkestävää, se on hyvin toteutettu eristys- ja meluseristys. Minvat valmistetaan rullina, mattojen tai kiinteiden laattojen muodossa. Jälkimmäiset suorittavat tehokkaasti lattiaeristyksen yhden kerroksen kehyksissä. Jos tällainen prosessi suoritetaan mineraalivillalla, eristeen paksuuden tulisi olla vähintään 210 mm.

Vaihtoehtoinen lattianeristys

Monien vuosien ajan sardeldi on yksi keino lämmittää talon perustuksia. Tätä materiaalia käytetään monipuolisimmissa rakennuksissa. Vaikka sillä on tiettyjä haittoja, sen myönteiset ominaisuudet ovat merkittäviä. Joskus aika testattu tulee paljon luotettavampi kuin nykyaikainen ja uusimmat materiaalit.

Kaksoiskerroksen muotoilu on klassinen pohjaeristyksen tekniikka, joka on säilynyt nykypäivään asti. Monet ihmiset lämmittävät omat runko-talonsa puhtaan ja rankan lattiatyypin avulla, jonka välissä on ilmakerros. Nykyään kaksinkertaisen kerroksen käsite vähenee laminaattijärjestelmän käyttämiseen alustalle. Tämä mahdollistaa talon lämpötilan ylläpitämisen erittäin korkealla tasolla.

Veden tai sähkölämmityksen muotoilu on mahdollista käyttää kehysrakennuksessa lattiaeristykseen. Tässä suoritusmuodossa tarvitset eristyksen erillisen materiaalin. Tällaiset lämpimät lattiat ovat kuitenkin ensisijaisesti keino lämmittää sisäistä ilmaa rakennuksessa. Lattianeristys on ylimääräinen, ei edellä mainitun järjestelmän ensisijainen tarkoitus.

Jos haluat lämmittää pystytettyä pohjaa, voit käyttää kipsilevyjä. Tämä materiaali on nykyaikainen tuote integroitua käyttöä varten. Siinä on melko hyvät eristysominaisuudet lämmölle ja melulle. Tältä osin tätä työkalua voidaan käyttää ylimääräisenä peruslämmityksenä. Uusin järjestelmä talojen lämmittämisen järjestämisessä talon - kerrosten irtotavarana. Tasoittavan lämpimän seoksen toiminta vähentää lämmönmenetysnopeutta pohjan läpi 15%: lla. Näillä materiaaleilla on hyvä höyryläpäisevyys, äänieristys, ympäristöystävällisyys ja paloturvallisuus.

Lohkon rakentaminen

Loki kiinnitetään tukipylvääseen metallikulmalla.

Lohkot ovat kehysrakennuksen lattian pääelementti. Ne jäävät tukipilareille tai rakennuksen pohjalle. Leveys on asetettava enintään 60 cm: n etäisyydellä. Liian suuri etäisyys näiden elementtien välillä on epämiellyttävä asentamisen eristämiseksi. Uurteisen levyn lattialauta voi deformoitua tai taipua ajan myötä. Yleisempää viivästystä pidetään tarpeettomana eikä lisää mitään hyötyä koko järjestelmälle.

Ennen kaikkien tukkien asentamista ja kiinnittämistä alareunaan, koko kellari on puhdistettava roskista ja pölystä. Vaurioita tulisi kiinnittää korostamalla pohjaan kahdella sivulla. Ehdottomasti kaikki viiveet on hoidettava tehokkaasti antiseptisellä aineella. Talon pohjan ja käytettävän materiaalin luotettavuudesta riippuen voi olla tarpeen käsitellä näitä elementtejä hieman, jotta lattiapinta koskettaa niitä. On välttämätöntä, että säätiöllä kaikki viiveet ovat tasaisesti, vauhdittaen.

Kun kaikki niiden välinen viivästys on kohdistettu, ne on sijoitettava 60 cm: n välein ja kiinnitetty metallikulmiin. Tällöin 12x6 cm: n kokoiset kulmat voivat olla sopivia. Kaikki puulattiat, joita käytetään nyt lämmitetyn lattian järjestämiseen, on käsiteltävä antiseptisilla aineilla. Se voi suojata niitä puunkatokkuilta ja hajoamiselta.

Jäljellä oleva lattia

On parempi kiinnittää rullat ylös kallonpalkkiin.

Ennen lattian ja eristyksen asettamista asiantuntijat suosittelevat seinien maalausta. Tätä prosessia ei pitäisi suorittaa edellä mainittujen toimintojen jälkeen. On jo mahdotonta luotettavasti suojata jo asetettua lattiaa. Sitten voit aloittaa lattian lämpenemisen talossa.

Sivun alimmalla kohdalla pääpalkit kiinnitetään tukiin, joiden rako on 52 x 52 mm. Ne on rullattu eteenpäin - kolmannen tai toisen tyypin levyt, joiden paksuus on vähintään 27 mm. Lähes kaikki sopii tähän, koska vain eristyspaino ladataan. Tällainen kela ei välttämättä aina ole jatkuva. Esimerkiksi sahatavaraa voidaan sijoittaa noin 3 cm: n etäisyydelle.

Puusta valmistetut levyt ja laatat on esikäsiteltävä antiseptisellä aineella ja poistettava niistä. Rullaa kallonokkaan ei saa vahvistaa, mutta asiantuntijat suosittelevat kiinnittämistä ruuveilla. Tämä antaa lisää luotettavuutta lattiarakenteelle ja koko rakenteelle. Vedenpitävä kalvo asennetaan eteenpäin, aina höyrykäytössä yli 820 g / m². Se suojaa eristystä kosteudelta ja vapauttaa höyryn siitä. Tämä kalvo tekee mahdolliseksi hengittää kaikki lattian puukomponentit.

Tavallinen höyrysulku ja vedenpitävä kalvo eivät toimi tässä tapauksessa. Nämä materiaalit eivät salli parien vapaata jättää puuta ja eristystä. Tämän jälkeen tällainen elementti voi absorboida paljon kosteutta ja lattialaudat ja muut puukomponentit nopeasti tulevat käyttökelvottomiksi. Jos et voi laittaa kalvoa, asiantuntijat eivät suosittele asennettavaksi muuta materiaalia.

Voit asettaa vedenpitävän kalvon molemmille puolille. Sen höyryläpäisevyys on sama. Tämän jälkeen eristysmateriaali asennetaan vedenpitävään kalvoon. Vastaavan kerroksen lämpöeristykselle vain hengityslämmitin sopii.

Lisäksi talon lattian jokainen puukomponentti kestää hyvin kauan ja tuuletetaan jatkuvasti. Tässä suhteessa vaahto ja EPPS eivät ole sopivia - on suositeltavaa käyttää vain erikoispuuvillaa. Materiaali eristykseen lattian rakentamisessa lokeissa ei sisällä kuormaa. Voit käyttää puuvillatuotteiden pehmeää sijaintia, jonka tiheys on jopa 37-57 kg / m³. On tärkeää muistaa, että levyjen ja lattianeristyksen välissä on oltava pieni aukko ilmanvaihtoa varten, jonka halkaisija on vähintään 5 cm.

Rungon talon oikea lattiaeristys on avain mukavuudellesi.

Kehysrakennusten tekninen rakentaminen on saanut ennennäkemättömän leviämisen. "Kanadalaiset" talot onnistuivat osoittamaan itsensä kova ilmasto. Oikein järjestetyssä lämpöeristyksessä ne eivät vain menetä lokitonta, mutta voittaa jopa sanoa voittavan, koska heillä ei ole tarvetta massiiviseen säätiöön niiden pienen painon vuoksi.

Lattian lämmitys runko-talossa sekä sen seinät on suoritettava epäonnistumatta laadullisesti. Muussa tapauksessa kaikki käytetyistä lähteistä syntyvä lämpö, ​​joka johtuu tällaisen talon rakentamisen erityispiirteistä, melkein kokonaan lämmittää sen kellarista ja maaperästä.

Lattiamallin yksityiskohdat kehysrakennuksessa

Runkorakennetekniikan rakentamiseen käytetään seinien asentamista nauhalle tai pylväspohjalle. Tukipalkit on järjestetty erityisiin uraseikkailuihin ja toimivat lattian perustana.

Tämän järjestelmän piirre on pieni etäisyys alustan ja maan välillä. Jos se on järjestetty väärin, se voi johtaa merkittäviin lämpöhäviöihin talon ensimmäisessä kerroksessa. Siksi lattia-eristyksen suunnittelussa on otettava huomioon nämä tekijät.

 • Alustava maaperänvalmistus - suojaavan kerroksen muodostuminen lämmöneristyksen lisäämiseksi ja pohjaveden kohottamisen välttämiseksi. Levitä useita tapoja - hiekka- ja sora-kerros tai laajennetun saven täyttö.
 • Karkean lankakerroksen asennus. Joissakin järjestelyissä se puuttuu. Tämä kuitenkin vähentää merkittävästi eristyksen valintaa ja voi johtaa aukkojen ja viivojen välisiin aukkoihin.
 • Vedenpitävyys. Varmista, että sinulla on useita kerroksia kalvoa, joka suojaa rakennetta kosteudelta. Samanaikaisesti on tarpeen varmistaa ylimääräisen veden poistaminen puuosista - tähän tarkoitukseen käytetään höyryeristysmateriaaleja.

Valmistelutyöt

Tätä vaihetta suositellaan suoritettavaksi ennen talon kehyksen asentamista. Alhaisen pohjaveden talteenottoa varten (savea) on tarpeen tehdä järjestelmä, jossa ne päästetään.

Pohjan sisäpuolella poistetaan 40-50 cm: n maaperäkerros ja viemärit asetetaan hiekkakiviin.

Sitten he nukkuvat hiekkaa ja soraa. Sen ei pitäisi olla kosketuksessa tukipalkkeihin. Tämän jälkeen voit aloittaa kehyksen asentamisen.

Jos se on jo asennettu ja maaperää säätiön sisällä ei ole valmis, voit käyttää laajennettua savea. Ensin sinun on tasoitettava pinta ja täytettävä tasaisesti savi. On toivottavaa, että sen koostumus oli eri fraktioita - 10 - 40 mm. Suorittamalla tämän työn, voit aloittaa lattian järjestämisen.

Täyteaineen valinta

Kuitueriste

Tämä ryhmä sisältää sellaisia ​​tuttuja materiaaleja kuin mineraalivillaa, polyesteriä, teräslevyjä ja muita. Ne kaikki erottuvat helppokäyttöisyydellä, ympäristöystävällisyydellä, paloturvallisuudella. Ehkä niitä voidaan kutsua ihanteelliseksi, ellei mikään "mutta" - lisääntynyt vaatimus höyrylle ja vedeneristys.

polystyreeni

Materiaalille on ominaista sen keveys, kosteuden kestävyys ja riittävän pitkä käyttöikä. Polystyreenihaarukat ovat kuitenkin huomattavan erilaisia ​​ominaisuuksiltaan.

Ekstrudoitu polystyreeni: edut - lisääntynyt puristuslujuus, alhainen lämmönjohtavuus ja kosteuden imeytyminen, miinukset - melko korkea syttyvyys, luokka G3-G4.

Tavallisella polystyreeni-vaahdolla on pienempi puristuslujuus verrattuna suulakepuristamiseen, mutta samaan aikaan - se on vähemmän syttyvää. G1-luokassa on jopa lähes palamattomia muunnelmia.

Kuinka eristää lattia kehysrakennuksessa minkä tahansa tyyppisen polystyreenin kanssa? Aloita prosessi, joka vaatii vähiten vaivaa: materiaalilevyjen tiheä ponnahdustaminen ja reunakaista lattian kehän ympärillä.

Laajennettu savi ja kuona

Laajennettu savi on ollut pitkään tunnettu maailmanlaajuisena palamattomana täytteenä, jolla on alhainen lämmönjohtavuus ja kevyt paino. Mutta hienojakoinen kuona on valitettavasti usein vaikeuttanut sen hieman suuri paino.

Penofoli (isofoli)

Tämä on eristävä kalvo, joka perustuu polyetyleenivaahtoon. Lämpöä heijastava kalvokerros sijaitsee etupuolella. Koska itsenäistä eristämistä käytetään harvoin, se voi parantaa pääosan tehokkuutta.

Nauhan reunustaminen

Riippumatta materiaalin valinnasta lämmöneristykseen kehysrakennuksessa, sen on sijoitettava eristysreunus ympäri huonetta ja taloja. Näihin tarkoituksiin ja palvelee reunakaistaa. Parhaan vaikutuksen varmistamiseksi se asennetaan eristeen alareunasta lähtien ja lopetetaan valmiin lattian pinnalla. Siksi sen leveyden tulisi olla vähintään puolet metriä.

Lattiatyön suorittamisen jälkeen ylimääräinen nauha leikataan yleensä.
Lattianeristeen tyypit vaihtelevat monimutkaisuuden, materiaalien saatavuuden, hinnan mukaan. Kuitenkin monet virheet liittyvät väärennettyjen täyteaineiden valintaan. Siksi on suositeltavaa ottaa vakavasti huomioon valitun eristyksen ominaisuudet.

Kehysrakennuksen lattianeristetekniikka

Yleensä lattian eristys runko-ovelle sisältää runkoprofiilien välistä eristämistä. Siksi levyn kuivassa versiossa tavallisin suosio on. Tämä rakenne on helpompi lämmetä, sillä tähän voidaan käyttää mitä tahansa sopivaa materiaalia.

Pääasialliset työvaiheet kentällä

 • Tässä tapauksessa profiilien tuki ovat tiilipylväät, jotka asennetaan hyvin tiivistetyn ja tiivistetyn hiekan ja roskien tyynyyn.
 • Seuraavaksi aseta kerros vesitiivistykseen käyttäen esimerkiksi bitumipaperia tai paksua muovikalvoa. Kerroksen korkeus riippuu tulevan kerroksen tasosta, koska se on työntyvä seinämien yläpuolelle.
 • Lattian ja seinien risteyksestä on välttämätöntä pitää pieni rako ja asettaa reunaeristys. Näitä liitoksia käytetään yleensä äänieristeen asettamiseen, ja lisäksi ne on suunniteltu kompensoimaan lämpöerotusta.

Yksi yksinkertaisimmista tekniikoista on löysä eristys. Sen kohdistaminen on helpompaa käyttää rakennussääntöä. Painamalla tiukasti, se pidetään kohtisuorassa viivästyksiin koko huoneen. Matkan aikana sääntö lakkauttaa ylimääräisen täytön.

On ilmeistä, että tämä on helpompaa tehdä avustajan kanssa.

Levymateriaalien lämmitys

Eristysvalinnalla on ratkaiseva merkitys lattian perustalle. Esimerkiksi jos se perustuu viivästyksiin, mineraalivillalevyt ovat erinomainen ratkaisu ja betoni - jäykkä materiaali lämmöneristykseen. Eristystekniikka on joka tapauksessa samaa tyyppiä.

 • Vahvistuksen jälkeen on valmistettu karkea kerros: kummallakin puolella kranaatinpallot täytetään alareunaan ja lattia asennetaan antiseptisistä uritetuista levyistä.
 • Asfaltti levitetään rullaan, joka perustuu bitumiin kyllästettyyn kattopaperiin. Nykyaikaisista materiaaleista voimme suositella vedeneristyskalvoa, jonka höyryn läpäisevyys on yli 800 g / m2. Kosteuden suojauksen lisäksi se vapauttaa vapaasti höyryä eristyksestä ja mahdollistaa lattialementtien hengittämisen puusta.
 • Yläpuolella on eristyskerros. On selvää, että samanlaisen kerroksen eristys sopii paremmin hengittävälle, esimerkiksi mineraalivillalle.
 • Seuraava askel on eristeen eristäminen lauhteen leviämisen höyrysulkukalvosta.

Toinen tekniikka

Katemateriaali asetetaan pohjalle tai vanteille. Peitä pieni määrä hiekkaa päälle ja tasolle. Ylhäältä asetetaan useita kerroksia muovikelmuihin ja kiinnitetään pohjaan, käyttäen rakennetta nitoja. Seuraava kerros asetetaan penoplexiksi. Levyt on järjestetty siten, ettei niissä ole uria tai uria.

Liitoksen päällekkäisyyksien lämpöeristys

Tässä kehysrakennuksessa useammin ne käyttävät menetelmää eristyksen välttämiseksi alemman kerroksen kattopalkkien väliin. Polystyreeni- tai mineraalilevyt on kiinnitetty suorilla kattorakenteilla. Ne kiinnittävät tiukasti materiaalin kattoon ja samalla eivät anna sen rikkoutua. Vaikka joillekin, vanhan version kiinnitys pysyi "natiivi" - avulla laaja levyt tai tasainen puiset leikkeet.