Kaatamalla konkreettinen sokea alue yksityisen talon ympärille

Betonipinta - tärkeä osa taloa. Usein tämä rakenne tuntuu merkityksettömältä, mutta jos tarkastelet kysymystä, se on hyvin tärkeää. Sinun on noudatettava tekniikkaa ja valittava oikea muotoilu. Kuinka täyttää sokea alue itsenäisesti talon ympärillä, kuten alla on kuvattu.

Mikä se on?

Betoni sokea alue - pakollinen tapahtuma. Laitteella on erittäin tärkeä tehtävä - säätiön suojaus. Tämä talon ympärillä oleva elementti poistaa sateen ja sulanut kosteuden kellareiden seinämältä, mikä vähentää kuivatusta kuivatusjärjestelmään ja pystysuoraan vedenpitävyyteen.

Ennen kuin sokea alue on omalla kädellä, on määritettävä sen leveys. Tietyn toiminnon suorittamiseksi sen ulkonema sokea-alueen ympärillä on yhtä metriä. Tällä arvolla voit luotettavasti suojata kellarin seinät. Joissakin tapauksissa on sallittua vähentää leveyttä, mutta vain jos se on ehdottoman välttämätöntä (esimerkiksi siteissä rajoitetut olosuhteet). Minimiarvo on 80 cm. On tärkeää ottaa huomioon katon rungon ulokkeet. Sen ulkoneman maan pinnalla tulisi olla vähintään 20 cm pienempi kuin betonisuojan uloke.

Sokean alueen tärkein tehtävä on suojata pohja vedeltä

Vedenpitävyys lisäksi sokea alue ottaa useita muita toimintoja:

 • talon arkkitehtonisen ulkoasun loppuunsaattaminen;
 • laite kävelyalueella rakennuksen ympärillä (sokea alue rooli polku).

Sokea alue voi käyttää kävelykaduksi vain matalille yksittäisille rakennuksille, jos jään poistaminen on helppoa katosta ja lumesta. Talvella on tärkeää muistaa turvaohjeet, sillä kun lähdetään lähellä räystää, on olemassa vaara, että lumi ja jää joutuvat ihmiselle.

Rakennuskulma SNiP: n mukaan

Päätoiminnon suorittaminen - veden virtaus, sokea alue on suoritettava rinteellä. Korkeuden pienentäminen tapahtuu talon seinistä poispäin.

Rakennuksen ympärillä olevan sokean alueen laite on vähintään 0,015 kaltevuus.

Tämä arvo tarkoittaa, että jokaisen mittarin vaakasuorassa pystysuora muutos on 1,5 cm. Ennen sokean alueen kaatamista on tarpeen laskea sen korkeus talon seinien lähelle.

Sokean alueen rakentaminen ja materiaalit

Betoni sokea alue on järjestetty yksinkertaisesti. Sokean alueen täyttäminen yksittäisen talon ympärillä ei edes ammattilainen. Laite vaatii seuraavien materiaalien valmistusta:

 1. Lisäys, joka on tehtävä ennen kuin täytetään ratkaisu käsissä. Voit tehdä eri materiaalien täyttöä. Suunnittelu mahdollistaa keskikokoisen tai karkean hiekan, hiekan ja soran, murskatun tai soran käytön ei ole kovin suuri osa. On mahdotonta kaataa sementtilaastia hienon hiekan päälle. Tällainen pohja voi kutistua, mikä aiheuttaa sokean alueen betonin halkeilua. Parasta on tehdä tyyny kahdesta materiaalista. Ensimmäinen kerros on tehtävä, jotta pohja maaperän kompakti ja tasoittaa sen. Voit tehdä tämän käyttämällä soraa tai roskaa. Toisen kerroksen valmistaminen on hiekkaa.
 2. Voiman lisäämiseksi sokean alueen kaataminen merkitsee vahvistamista. Voit tehdä elementin vahvistamisen talon ympärillä verkkojen vahvistamisen avulla. Suosittelemme, että ruudut saadaan aikaan 6-8 mm: n halkaisijalta, riippuen pohjamaalin ominaisuuksista. Sokea alueen laite olettaa silmäkoko 30x30 tai 50x50 mm.
 3. Ennen kaatamista on tehtävä muotti. On tarpeen tehdä puiset suojat sokea alueen ympärillä, jotta estetään betoniliuoksen leviäminen. Lankkujen valmistukseen tarvitaan puiset lankut. Leveys valitaan sokeiden paksuuden mukaan. Ratkaisun säilyttäminen riittää ostamaan materiaalia, jonka paksuus on 22-25 mm.
 4. Valmistuksen tärkein materiaali on konkreettinen ratkaisu. Tärkeintä tässä on valita seoksen oikea merkki, betonin lujuusluokan on oltava vähintään B15 (vanha merkintä M200).

Voit käyttää korkeamman luokan ratkaisuja, mutta se ei ole taloudellisesti kannattavaa. Rakennuksen kestävän elementin tekemiseksi kannattaa myös ajatella pakkasenkestävyyttä. Sakka-alueen betonipitoisuuden on oltava vähintään F50. On suositeltavaa tehdä valinta F100-merkin hyväksi. Tällainen ratkaisu tarjoaa elementin parhaan resistenssin lämpötilavaihteluihin. Betonin valmistuksessa on tärkeää kunnioittaa sen osien osuuksia.

Betonin koostumus jalkakäytävässä

Jotta laatutyötä voidaan tehdä omilla kädillä, sinun on valittava oikein betoniseos. Voit saada kaatamisen ratkaisun kahdella tavalla:

 • tehtaan osto ja kuljetus betonisekoittimella;
 • itse ruoanlaitto
Betoniyhdistelmätaulukko

On parempi tehdä valinta toisen vaihtoehdon puolesta. Tämä johtuu seuraavista tekijöistä:

 • ostaa valmis seos on aina kalliimpaa kuin ruoanlaitto omalla kädellä;
 • pieni määrä betonia tarvitaan sokea alueella, ja kasvit myyvät sitä melko suuria määriä;
 • Ei tarvitse toimituskuluja.

Kodin käsityöläisen on seoksen valmistuksessa vain oikein valittava komponentit ja pidettävä mittasuhteet. Betonirakenteen koostumus on seuraavanlainen:

 • sementti (PC400 on parempi käyttää);
 • hiekka (paras vaihtoehto on keskikokoinen, hieno sallittu);
 • karkea aggregaatti (murskattu kivi tai sora);
 • vettä.

Jokaisen komponentin mittasuhteet määräytyvät sen mukaan, mitä konkreettista merkkiä haluat saada. Betoniluokalle B15 (optimaalinen sokea alueelle) mittasuhteet tulisi tehdä näin:

 • sementti -1 osa;
 • hiekka - 2,8 osaa;
 • karkea aggregaatti - 4,8 osaa.

Nämä 10 litran sementtiosuudet antavat sinulle mahdollisuuden saada 54 litraa betoniseosta. Jokainen 6 osaa vettä painon tulisi olla 10 osaa sementtiä.

Jos on tarpeen luoda toisen brändin materiaali, eikä tietoja ole paremmin perehtynyt, on muistettava, että yleensä mittasuhteet näyttävät suunnilleen 1: 3: 4 (sementti: hiekka: murskattu kivi).

Työjärjestys

Tee-se-itse-laite suorittaa toimien suorittamisen seuraavassa järjestyksessä:

 • ensin sinun on tehtävä merkintä kentällä;
 • kaivamalla kaivantoa rakennuksen kehän ympäri sokean alueen syvyyteen (riippuen pellavan ja betonin paksuudesta);
 • pohjaseppä;
 • muottipaneelien asentaminen ja niiden yhteenliittäminen;
 • löysät materiaalit (hiekka, murskattu kivi) konsolidoimalla;
 • vahvistamisen silmäkoko;
 • levyjen asentaminen, jotka toimivat laajennusliitoksissa, jotka eivät salli betonin halkeilua talvikaudella 2 metrin askeleella;
 • betonin asettaminen ja tiivistyminen, kohdistaminen;
 • pinta-silitys;
 • odottaa aikaa rakentaa voimaa, huoltaa konkreettisia.

On tärkeää varmistaa, että sokean alueen ja seinän välinen etäisyys on noin 2 cm. Tämä aukko mahdollistaa eri painoisten rakenteiden asentamisen toisistaan ​​riippumatta ja estää halkeamien ilmenemisen.
Täysimittaisen betonin kokonaisuus tapahtuu 28 vuorokautta keskimääräisellä päivittäisellä lämpötilalla +20 astetta. Jos ilman lämpötila on alhaisempi, tarvitaan enemmän aikaa. Muotti voidaan poistaa 70%: n kovettumisen jälkeen.

Betonin huolto on sen säännöllinen kostutus. Kosteuden haihtumisen estämiseksi sokea alue kaatamisen jälkeen peitetään kalvolla tai pussilla. Nämä toiminnot estävät halkeamien esiintymisen jäädyttämisen aikana.

Lisätapahtuma voi olla elementin sääennuste. Tätä varten käytä suulakepuristettua polystyreenivaahtomuovia, joka asetetaan betonikerroksen alle pinnalle. Lämmitin on merkityksellistä, kun pohjan pohjan syvyys asetetaan yläpuolelle huurteen tunkeutumisen syvyyteen.

Betonipäällysteiden tekeminen - vaiheittaiset ohjeet, liuoksen valmistelusta betonin kaatamiseksi

Luotettava, ajanmukainen tapa suojata säätiö pintaveden vaikutuksilta - laite on betoninen sokea alue talon ympärillä. Betonin päällystyksen epäilyttävä etu on edullinen ja helppo valmistaa.

100% suoja kosteudesta, joka tarjoaa konkreettisia päällysteitä kokonaisvaltaisella päällysteellä, ei pysty takaamaan mitään materiaalia (ilman monikerroksisen "kakun" järjestämistä). Säätiön kunto heijastuu suoraan koko rakenteen asemaan. Siksi säätiö tarvitsee pääoman suojelua.

Tämä on sokeiden alueen päätehtävä - talon säätiön ja kellarin suojelu. Esteen lisäksi se suorittaa useita muita toimintoja. Voit esimerkiksi järjestää helpomman liikkeen sokea pitkin ja antaa rakenteelle valmiin ulkonäön.

Betoni sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Harkitse askel askeleelta miten sokea alue talon ympärillä betonista omilla kädilläsi. Ehdotamme, että kaikki järjestelyn vaiheet hajotetaan teoreettiseksi ja sovellettavaksi.

 • Ensimmäisessä osassa keskustelemme siitä, mitä sinun täytyy tietää ja valmistautua ennen työn aloittamista.
 • Toisessa - miten valmistaa sänky ja täytä asianmukaisesti betoni päällysteen.

Sokean alueen vaatimukset ja sen laitteen säännöt

 • betoniholkkien leveys on SNiP 2.02.01-83: n mukaan 200 mm. enemmän kuin katemateriaalin ylitys. Jäteveden läsnä ollessa otetaan huomioon myös sen parametrit. Sama SNiP säätää leveyttä riippuen maaperätyypistä. Sokean alueen perinteistä (optimaalista) leveyttä voidaan pitää 1 metrisenä. Tämä leveys tarjoaa liikkumisvapauden ja toimii kulkureitillä talon ympärillä;
 • pituus. Koska säätiö tarvitsee suojelua koko talon ympärysmitta, on loogista, että sokea alue myös ympäröi rakennuksen kokonaan. Poikkeus voi olla vain betoniteräksen asennuspaikka;
 • Sokean alueen syvyyden tai syvyyden ei pitäisi ylittää puolta arvioidusta maaperän jäädytyksestä, joka on ominaista tietyllä alueella. Tätä parametria voi tarkastella taulukossa tai pyytää tietoja arkkitehtuurin osastolla kohteen sijainnista.

  Betonipäällysteen kyky liikkua maaperän kanssa kertoo sen toiminnan. Muussa tapauksessa sen rooli vähenee veden kulkeutumiseen, mikä ei riitä suojaamaan säätiötä.

  Huom. Jäätymisen syvyyteen vaikuttaa maanpäällisen viestinnän läsnäolo.

 • betonin päällysteen paksuus. Oikeutettu on 70-100 mm: n pintakerroksen vähimmäispaksuus. Jos suunniteltu käyttöpaine on suurempi, esimerkiksi auton liike, paksuus voi olla jopa 150 mm;
 • sokean alueen kaltevuus. SNiP III-10-75 suosittelee, että kaltevuus olisi - 10-100 mm leveydeltä (ts. 1-10%). Kaltevuuskulma suunnataan talon pohjaan vastakkaiseen suuntaan. Kaltevuusvaatimukset riippuvat alueen sademäärän ja maaperän tyypistä. Käytännössä kaltevuuden oletetaan olevan 20-30 mm / 1 m (2-3 astetta). Jos teet enemmän, silloin kun kyseessä on jäätymisen, on vaikea liikkua tällaisen sokean alueen;
 • hillitä. Sokean alueen tapauksessa reunus on koristeellinen elementti ja päätös asen- nuksesta tehdään kodin omistajan mieltymysten ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella. Jos pihvejä istutetaan sokean alueen välittömässä läheisyydessä - "juurihäiriöitä" (vadelmia, karhunvatukat) tai puita, jotka erottuvat voimakkaan pinnan juurtajärjestelmän (poppeli, sycamore) avulla, rajoitin asentaminen on pakollista;
 • peruskorkeus. Standardit asettavat alustan vähimmäiskorkeuden 500 mm: iin, kova-alueen sokea alueelle ja vähintään 300 mm pehmeälle. Muistuta sokea alue betonin ympärillä viittaa jäykkään tyyppiin;
 • sokean alueen korkeus maasta. On toivottavaa, että sokea alue oli 50 mm maanpinnan yläpuolella. Tämä suositus johtuu siitä, ettei vettä saa kerääntyä sokean alueen reunaan ja muuttua puddleiksi. Talvella - se on täynnä jäätymistä ja siten rakenteen tuhoutumista.
 • betonin sokea-alueen rakentamisella on tietty järjestelmä, joka on esitetty alla olevassa piirroksessa.

Edellä mainittujen tietojen avulla voit siirtyä suoraan säätiön betonivyöhykkeelle.

Miten päällystää betonia talon ympärillä

 • betoni sokeille alueille. Brändi on betonin laadun indikaattori, sen arvo on 100-1000. Se ilmaisee betonipitoisuuden osuuden betonista. Betonin luokka on välillä B3.5 - B8 ja osoittaa betonin voimakkuuden. Täten luokka B 15 osoittaa, että 15x15x15 cm: n mittainen betonityyppikuutio pystyy kestämään 15 MPa: n paineen.

Mikä betonimerkki tarvitaan sokea alueelle? Liuoksen valmistukseen käyttäen sementtimerkkiä M 200 (luokka B15).

Taulukossa on esitetty betonin parametrit (ominaisuudet) brändistä riippuen.

 • hiekkaa. Mitä tarvitaan? Pehmustetun alemman kerroksen laitteelle sopiva joki- tai louhoshiekka. Tärkeintä on, että se ei sisällä suuria epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa geotekstiilejä;
 • murskattu kivi (sora). Päällystys on sopiva murskattu kiviosuus 10-20;
 • savi tai geotexil hydrauliikkalaitetta varten. Käytännössä tämä kerros alustyynyssä on poissa, koska betoni tyhjentää veden hyvin;
 • Sementin sementti.

Sokean alueen betoniliuoksen koostumus

Jos valmiita betonia ei ole mahdollista käyttää, voit vaivautua itse. Tätä varten sinun on valmisteltava:

 • sementti sokeille alueille. Sinun tulisi tietää, että betonin merkki määräytyy sementin tuotemerkin ja sen ominaispainon mukaan liuoksen komponenttien prosenttiosuudella. Portland-sementtiä M400 käytetään sokea alueelle. Sementin on oltava tuoretta, ja jokaisen säilytyskuukauden aikana se menettää 5% sen ominaisuuksista. On helppo tarkistaa tuoreus, riittää pitämään vähän sementtiä kättesi sisällä, jos se kutistuu kertakäyttöiseksi - sen loppumispäivä loppuu, jos se on löysä, voit työskennellä sen kanssa;
 • hiekkaa. Betonin valmistamiseksi sinun on otettava seulottu ja pestävä epäpuhtauksista ja maaperästä.
 • raunioista. On suositeltavaa käyttää murskattua kiven murto-osaa 5-10 mm. Samalla murskattu kivi on parempi kuin esimerkiksi pienet kiviä;
 • vettä. On oltava huoneenlämmössä;
 • lisäaineita. Tarvitaan konkreettisia roiskeita kestäviä ominaisuuksia. Nestemäistä lasia käytetään usein lisäaineena.

Tarvitset betonisekoittimen tai sekoitussäiliön, lapion, kauhan (on parempi ottaa muovia, on helpompi pestä se), mittaussäiliö (veden osalta), manuaalinen kiristyslokero tai vibrolevy.

Betoniliuoksen valmistaminen sokea alueelle

Käytännössä sokea alue liuos valmistetaan osissa, kun kaikki valmistelutyöt tehdään. Annamme valmiin reseptin sementtilaastille ja siitä, kuinka se vaurioituu oikein.

Betoniliuoksen koostumus sisältää: sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa, vettä ja erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät sen voimaa. Sokean alueen kestävyys ja lujuus riippuvat näiden osien suhteesta (mittasuhteista).

Huom. Komponentteja mitataan vain painosta.

Sokea alue talon ympärillä: askel askeleelta opetusta siitä, miten oikea paikka nykyaikaiseen rakentamiseen (100 kuvaa)

Koko talonrakennus on tärkeä, se sisältää monia yksityiskohtia, jotka luovat eheyttä ja täyttävät tehtävänsä. Nyt puhumme henkilökohtaisen asumisen rakentamisen loppuvaiheesta. Suurin osa siinä on suojapäällysteen asianmukaisen asennuksen yhteydessä.

Jos se laaditaan laadullisesti, niin säätiö yhdessä maan kanssa saa riittävän suojan, mikä mahdollistaa elävän tilan käytön pitkään aikaan. Sokea alue muodostaa kodin käyttömukavuuden kosteudensuojan muodostumisen, joka ilman sitä voi vuotaa pohjalle ja vahingoittaa sen vakautta.

Tämän takia on erittäin tärkeää tietää, miten sokea alue ympärillä talon ympärillä, jotta se voi toimia monien vuosien ajan. Sen roolia pidetään tärkeänä, koska kosteus voi merkittävästi heikentää perustan ja johtaa minkä tahansa rakenteen tuhoamiseen.

Tällaisen viimeistelyn arvo kasvaa, kun käytetään matalaa pohjaa rakennukselle. Vesi voi vahingoittaa sitä entistä nopeammin ja saavuttaa pohjan nopeammin, mutta korkealaatuisen sokea-alueen avulla mahdoton ja talo pysyy vahvana.

Jos joku jostain syystä razmoknet, rakenne alkaa laskea huomattavasti. Jos pohjan jalka syvä upotetaan, hän tarvitsee myös esteen veden tunkeutumiselle. Se on asennettava joka tapauksessa riippumatta pohjan luotettavuudesta, maaperätyypistä ja muista siihen liittyvistä olosuhteista.

Tutustu luotettaviin näkemyksiin talon ympärillä olevasta sokea alueesta, jonka ammattilaiset ovat tehneet eri hankkeisiin. He esittävät erilaisia ​​lähestymistapoja polttoprosessiin, sopivia arkkitehtien ja suunnittelijoiden ajatuksiin, ottaen huomioon talon valitut tyylit.

Yhteenveto artikkelista:

Miksi lisätä sen projektiin kotona?

On tärkeää muistaa, että oikea sokea alue auttaa suojaamaan rakennusta vakavilta ongelmilta omistajien toiminnan aikana. Ensimmäinen asia, jonka sinun tarvitsee tehdä, on valita sopiva materiaali asentamistasi varten. Jotta ominaisuudet olisivat mahdollisimman hyödyllisiä, sinun on valittava alueesi muodostavien laattojen oikea leveys.

Asiantuntijat eivät suosittele sen rajoittamista. Jos se osoittautuu enemmän, niin se on parempi kuin vähemmän tilaa sijoittelulle. Vesi haihtuu sen pinnalta tai pystyy imeytymään maapallon kaukaiseen etäisyyteen kellarista vahingoittamatta sitä.

Tärkeää: On suositeltavaa peittää rakennuksen sokea alue vähintään 80 cm etäisyydeltä. Muussa tapauksessa se voi olla hyödytöntä. Ja älä unohda tällaisen päällysteen koristeellisia mahdollisuuksia. Se voidaan liittää koko suunnitteluun.

Se on erilainen tarkoitus, sitä käytetään talon kävelytie. Se on satoi ja siellä on paljon kosteutta, ja se auttaa pääsemään maaseudun osaan mukavissa olosuhteissa. Tämä on erittäin tärkeä asia, koska on suositeltavaa ottaa tämä osa projektia vakavasti ja tehdä mieleen sokea alue riittävän suuren koon perusteella.

Jos se on liian kapea, sinun täytyy liikkua sivusuunnassa pitkin sitä, mikä ei ole erityisen miellyttävää hauskaa asukkaille. Asiantuntijat uskovat sen olevan kooltaan 1,2-1,5 metriä leveä. Tämä avaa kaiken sen toiminnallisuuden ja varmistaa veden riittävän eristämisen vesihäiriöistä.

Mikä laite on?

On tärkeää ottaa huomioon kaltevuuden läsnäolo veden suuntaamiseksi seiniltä, ​​eikä niiden alle. Rakentajat laskivat, että optimaalinen kulma on 50-100 mm 1 metrin leveydelle. Mutta liikkuminen sen suhteen ei ole kovin kätevä, joten sinun on tehtävä valinta - luotettava suoja tai parannettu ohjattavuus.

Kompromissin koko on 15-20 mm 1 metrin leveydelle. Joten vesi virtaa pienemmällä nopeudella, mutta jokainen voi helposti päästä päällysteen yli.

Päättää, on tärkeää ymmärtää kaikki vivahteet ja tehdä sopiva sokea alue ympäri taloa kaikille perheenjäsenille. Tämä auttaa estämään tämän oleellisen tuotteen uudelleenrakentamisen, joka muodostaa kaupungin ulkopuolelle asumisen oikeat ominaisuudet.

Lisäksi on syytä noudattaa kehittyneitä pitkän aikavälin toimintaedellytyksiä:

 • Leveyttä ei voida tehdä pienemmäksi kuin ulkoneman koko katolla, koska vesi virtaa kauemmas siitä, ja tämä vähentää hyödyllisiä ominaisuuksiaan nollaan;
 • Sitä ei saa keskeyttää, vaan se on tehtävä talon ympärillä.

Mitä sen luomiseen tarvitaan?

Käänny ammattilaisille ja näe, miten he tekevät kaiken lyhyessä ajassa. Tai tee se omat ponnistelut. Toisessa tapauksessa sinun on löydettävä oikeat materiaalit. Saatavilla on erilaisia ​​muunnoksia, mutta betonin sokea alue tunnistetaan kaikkien suosittujen lajien yksinkertaisimmaksi ja laadullisemmaksi. Ei ole vaikeaa antaa millekään alueelle.

Aluksi puhdistetaan alue, jolla tarvittava pinta putoaa. Sitten käytetään armoria, sen tangot asetetaan ruudukon periaatteen mukaan. Niiden on oltava läpimitaltaan vähintään 6 mm riittävän toiminnallisuuden aikaansaamiseksi. Ne on helppo liittää käyttämällä melko irtotavarana olevaa neulontankoa.

On tullut aika asentaa muottien muoto pitkien puulautojen muodossa. Kaikki voidaan täyttää muotilla, sopivalla betonityypillä.

Prosessin oikein suorittamiseksi sinun on käytettävä useita työkaluja ja materiaaleja:

 • Lapiota tarvitaan kaivamaan reikää päätyöhön;
 • Hydraulinen taso auttaa luomaan saman asennuskulman koko talon alueella;
 • Kottikärryt tarjoavat jätteen yksinkertaistetun poistamisen ja tarvittavan raakamäärien toimittamisen;
 • Manuaalinen kiristys on tarpeen tasaisten epätasaisuuksien tasoittamiseksi.
 • Vedeneristys varmistaa suunnittelun luotettavuuden;
 • Eristys takaa sokean alueen kestävyyden.
 • Murskattu kivi vahvistaa sitä ja tekee siitä monoliittisen;
 • Savi sitoo kaikki osat yhteen;
 • 10 x 10 solun perusteella vahvistettu verkko voi korvata lujitustangot.

Tärkeimmät betonin käytöstä perustuvat työt

Se koostuu kahden kerroksen muodostamisesta - pentueesta ja kannesta. Selitämme nyt, miten täyttää sokea alue ilman komplikaatioita omilla kädillä, ottaen huomioon kaikki rakennusperiaatteet.

Pohja tai alustakerros auttaa muodostamaan tasaisen pinnan päällystystasolle, jota kutsutaan viimeistelyvaiheeksi. Ensimmäiselle tasolle on hiekkaa, raunioita ja savea. Ja edellä on tärkein betonirakenne.

Tämän koostumuksen kautta aikaansaadaan voimakas vesieste. Tiedetään, että se kykenee tunkeutumaan hyvin syvään, mutta tässä tapauksessa sen on tyhjennettävä ja tehtävä toisella tavalla pois kellarista.

Mutta ennen tätä osaa on tarpeen poistaa maaperä syvyyteen noin 20-30 cm ympärysmitan ympäri taloa. Sitten aloitamme tukipohjan pienentämisen niin, että se on valmis toiseen työhön. Jos kasvien juuret löytyvät, ne voidaan jättää yksin eikä poistaa.

Mutta niiden kasvun estämiseksi on suositeltavaa hoitaa kaikki versot herbisidien avulla. Jos ne kasvavat, ne varmasti vahingoittavat sokea aluetta.

Meillä on irrotettava muotti, jossa on puiset lankut. Me muodostamme savi-kerroksen ja peitämme sen hiekalla noin 10 cm: llä. Hiekka on tiivistettävä räystämällä. Sitten hän kaada vähän vettä. Rohkenetusaika tulee, se asetetaan 6-8 cm kaivettuun pohjaan.

Rakenteen vahvistamiseksi käytetään vahvistettua verkkoa tai lujittavaa sauvaa. Tällöin luodaan kompensoiva versio sauman pohjan ja sokean alueen pääosan välillä. Tämän hyvän hiekka- ja soraelementin, kateaineen, tiivisteen, valssivanteen vaahtomuoviin.

On aika täyttää perusmateriaali. Betonipäällyste ei ole vielä valmis, mutta se on jo toteuttamassa täydellistä muotoa. Ennen laastin kaatamista on tarpeen asettaa puulevyt 2 - 3 metrin välein. Ennen asennusta ne käsitellään märkäpinnoitteella.

On tärkeää seurata sijoituksen oikeaa kulmakerrointa. Ne auttavat luomaan oikean muodon. Sitten se tulee betoniin. On välttämätöntä käyttää laatutyyppiä, kuten M 250 tai M 300, joka sopii erilaisiin tienrakennustöihin.

Päällysteen vahvistamiseksi päästään sallimaan silitysmenetelmä käyttäen kuivaa tai märkää lähestymistapaa. Se koostuu lisäämästä toinen hieno kerros 2-3 mm kuivausbetoniin.

Ensimmäinen koostuu kuivasta betonista, joka on painettava kevyesti pääkerrokseen napauttamalla.

Märkä versio sisältää nestemäisen lasin, seulottun sementin ja veden liuoksen. 7 - 10 päivän kuluessa tuloksena oleva massa kovettuu. Nyt voit käyttää tuotetta.

Näemme, että koko prosessi on melko yksinkertainen, mutta vie paljon aikaa. On myös tärkeää ajatella riittävästi varoja sen täysimääräiseen täytäntöönpanoon. Sokean alueen täyttämisen kokonaiskustannukset voivat olla vaikuttavia, mutta riippuvat sen koosta ja laadusta.

Luonnollisesti sitä voidaan pienentää ja käyttää yksinkertaistettua asennusvaihtoehtoa, mikä säästää, mutta vaikuttaa laatuun ja kestävyyteen.

Täytä sokea alue talon ympärillä

Sokean alueen täyttäminen talon ympärillä tehdään vedenpitävä pinnoite, joka on tarpeen minkä tahansa pohjan normaalille toiminnalle. Sen tehtävänä on siirtää pintavettä pohjasta.

Tämä elementti on talon pohjan vieressä ja siinä on pieni rinne. Se on tämä paikka, jonka avulla voit siirtää vettä. Siksi rakennettaessa taloa on erittäin tärkeää tietää kaikki rakennuksen ominaisuudet ja millaisia ​​sokeita alueita on olemassa. Harkitse useita vaihtoehtoja.

Sokean alueen toiminnot

1) Koristeellinen.
Sokea alue ei ole vain talon elementti, joka suojaa talon perustan tuhoamiselta, mutta myös osa arkkitehtonista kokonaisuutta tai maisemasuunnittelua.

2) Suojaava.
Sokean alueen läsnäolo auttaa säätiötä säilyttämään sen kiinteän rakenteen tietyssä rakennuksessa pintavedestä, pakkasen tai maaperän liikkuessa. Tämän seurauksena vesi ohjataan huomattavaan etäisyyteen talon pohjasta, jolloin vältetään tuhoaminen.

3) Käytännöllisyys.
Joskus käytetään ja rakennetaan sokea alue jalankulkualueeksi ja otetaan huomioon mahdollisuus ajaa autoa. Tällöin sokea alue saa suurinta kuormitusta ja tämä on otettava huomioon rakentamisen aikana.

4) Lämmitystoiminto.
Sokea alue toimii myös lämmitysrakenteena, joka parantaa säätiön eristysominaisuuksia.

Missä vaiheessa rakentaminen voi tehdä sokea alue?

Sokean alueen rakentamisen on aloitettava, kun seinien päin tai rakennuksen kellarissa on täytetty. Kuitenkin monet amatöörirakentajat rakentavat sen 1-2 vuoden kuluttua talon rakentamisesta.

Mikä johtaa sokean alueen puuttumiseen?

Pohja, jota ei ympäröi sokea alue, joutuu epätasaisesti pohjaveden läpi ja maaperän pesemällä. Tämä prosessi edistää puutteiden esiintymistä rakennuksen pohjalle ja seinille. Jos rakenne sijaitsee pilkkasalla ja ei ole sokea aluetta, talvella talvimaahan on kyllästynyt vedellä, ja kun se jäätyy, epätasaisesti turpoaa. Tämän seurauksena tällainen maa alkaa murskata talon pohjaa ja tuhota sen. Talvella olevan talon sokea alue on eristettävä.

Kiinteän polystyreeni-vaahtomuovin rakennustekniikka. Vastaus kysymykseen, katso tässä artikkelissa.

Tässä artikkelissa voi löytää säätiön suolla.

Sokea alue

Useimmiten talossa on sokea alue, johon kuuluu savi (paksuus 10-15 cm). Sen lisäksi, että savi luonnollisten ominaisuuksiensa ansiosta kykenee ohjaamaan vettä pohjasta, sillä se toimii myös vedeneristysaineena.

On myös tärkeää tietää, että halvin materiaali sokean alueen valmistamiseksi on murskattua kiveä. Tällä vaihtoehdolla on kuitenkin haittansa - nopea liuotus, ja siksi sokea alue on usein korjattava, mikä ei ole täysin kannattavaa.

Luotettavin vaihtoehto on murskattu kivi- ja sementtilaasti. Tästä syystä on tarpeen asettaa rauniot, on tärkeää painaa sitä. Kaada sitten kaikki sementtiliuos. Tämä lähestymistapa säästää työtäsi vuosia.

Niille, jotka haluavat korjata perustaansa ja asua perusteellisesti, yleensä monoliittinen levy on ihanteellinen. Laatu määräytyy materiaalin lujuuden mukaan. On tärkeää huomata, että tämä vaihtoehto ei sovellu niille osille taloja, joissa maa on kyllästynyt vedellä tai savella. Vaihtoehto monoliittiselle betonilaudalle on sokea alue, johon kuuluu sementin ja hiekan ratkaisu. Levyt valmistetaan tästä saamasta johdonmukaisuudesta.

Toinen yleisin sokeiden pinnoitustyyppi on betoni, josta on tullut nykyisin käytetyin materiaali. Ennen pinnoitteen aloittamista, ennen kaikkea pohjakerroksessa, sokean alueen poikki, on asennettava puulevyt. Levitä ne 2-3 metrin etäisyydellä. Ilman epäonnistumista kaikki säleet on kyllästettävä bitumilla. Sitten kaada betoniliuos, joka on yhtä suuri kuin kiskojen vakiintunut rakenne. Tämän pinnoitteen haittapuolena on, että suurien pakkasten vaikutuksesta se voi deformoitua.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää valmiita betonilaatuja. Jos haluat leikata luonnonkiveä, jos se näyttää harmonisesti kotisi kanssa. Sisustustuotteissa on mukava mukulakivi tai päällystyslaatta. Tämä materiaali on säädettävä hyvin tiukasti.

Niissä tapauksissa, joissa sinulla on vähän aikaa ja tarvitset vähemmän kustannuksia, kiinnitä huomiota vahvistettuihin laatoihin. Valitse ne puhtaasti kotiisi ja erikseen.

Jätevesien koostumuskerrokset

Sokean alueen rakenteessa on oltava kaksi pääkerrosta, jotta tulevaisuudessa se voi toimia laadullisesti ja pitkään.

Ensimmäinen kerros toimii pohjana holistiselle suunnittelulle - pohjainen kerros, jonka paksuus on noin 20 cm. Tämä kerros muodostaa tiheän ja tasaisen pohjan luomaan sokea alue.

Päällysteseoksen koostumuksen tärkeimmät materiaalit ovat:

Savi tapauksessa se toimii hyvin eristämisen tehtävänä vedestä. On kuitenkin vielä huomionarvoista, että kerroksen materiaali valitaan riippuen edellä olevasta kerroksesta - päällysteestä.

Joten toinen kerros on tärkein, koska riippuu siitä, kuinka paljon koko rakenne on vedenpitävä. Useimmiten tämän kerroksen paksuus on vain 5 - 10 cm, koska sokea alue ei ota liian suuria kuormia.

Sokean alueen suojaamiseksi käytä tällaisia ​​materiaaleja:

Sokean alueen valmistukseen liittyvä tärkein rakennustekninen asiakirja on "Rakennusten ja rakennelmien perustusten suunnittelua käsittelevä käsikirja" (SNIP 2.02.01-83), kohdat 3.182 ja 4.30.

kohokohtia

Veden kulkeutuminen rakenteen pohjalta sokea pitkin toteutetaan kaltevuuden kustannuksella. Kaltevuusarvo määräytyy peitekerroksen materiaalin mukaan. Jos murskattua kiveä, soraa tai kivet käytetään - kaltevuus tulee olla huomattava ja sen tulisi olla noin 5-10%. Kuitenkin asfalttia ja betonia varten kaltevuus voi olla hieman pienempi - 3-5%, koska pinta tässä tapauksessa on tasaisempaa ja vesi tyhjenee nopeammin.

Yksi tärkeimmistä kohdista, jotka olisi ehdottomasti otettava huomioon sokea alueen rakentamisessa on leveys. Sokea alue määritetään useiden tekijöiden perusteella:

1. Rungon leveys, ts. kaltevuuskulman ulkonema suhteessa seiniin. Samaan aikaan asiantuntijat kuitenkin huomata vähimmäisarvon, josta on äärimmäisen riski valita leveys - 60 cm.

2. löysä maaperä. Mitä enemmän maaperä joutuu muodonmuutoksiin, sitä laajempi sokea alue on. Esimerkiksi tavallisissa olosuhteissa on suositeltavaa ottaa leveys 20 cm enemmän kuin kehyksen leveys. Jos maaperän sileys voi olla merkittävä, leveys on syytä ottaa ja yli metrin.

Veden siirtämiseksi sokean alueen pinnalta on käytettävä reunoja. Vaihtoehdot tällaisten suolaveden valmistamisesta ovat moninaiset: betonivaihteesta putkien saamiseen, jotka on sahattu kahdella pituudella.

Rakennetulla päällystysalueella ei saa olla tiukasti kiinni rakenteen perustasta (socle), koska kutistumisen seurauksena se voi vahingoittaa sen vuorausta.

Jotta pintarakenteen ulkonäkö ei heikennettäisi pystysuoran päällystysalueen kutistumisen aikana, sen on muodostettava kompensoiva sauma, joka erottaa pohjan ja jalkakäytävän leveydeltään 1-2 cm.

Sokean alueen luomisen tekniikka

Ennen kuin työskentelet kaatamalla sokea alueesi kotiisi, on tärkeää tutkia sen tekniikkaa. Joten esimerkiksi on aloitettava koko prosessi maasta, tarkemmin sanottuna sen kaivauksesta. Tätä varten sinun täytyy kaivaa kaivanto koko talon ympärille. Kaivannon syvyyden on oltava vähintään 25 cm syvyys. Kaikkien kasvien juuret on tärkeää poistaa, mikä voi rikkoa entisöidyt levyt. Älä unohda reunakiviä, joka on asennettava sokea alueen koko leveyden yli. Sitten sinun tarvitsee vain tampata alla oleva kerros, johon kuuluu hiekkaa ja soraa.

Toinen sääntö on se, että sokean alueen on ylitettävä katon ulkonema, jotta suojatoiminto olisi huipputasoa.

Cobblestone sokea alue

Asennuksen tärkeimmät kohdat:

 1. Kaivosta tehdään
 2. Hiekkakerros asetetaan, kerros hienorakeista raunaa tai hartsia 10-20 cm paksua. Tämä kerros on taustalla.
 3. Laita kerrokselle pieni mukulakivi tai kivi, jonka paksuus on 4-10 cm. Levyjen väliset raot tiivistyvät hiekalla.

Taivekartongin (päällystekivet) sokea alue

Asennuksen tärkeimmät kohdat:

 1. Kaivosta tehdään
 2. Hiekkakerros asetetaan, kerros rikki tai hartsinki, jonka paksuus on 10-20 cm. Tämä kerros on taustalla.
 3. Päällystys on asetettu. Laattojen väliset raot ovat täynnä hiekkaa. Sokean alueen koko on yksi tai kaksi riviä kaakelilaattoja leikkaamatta niitä.
 • pitkä käyttöikä;
 • helppo vaihtaa.

Clay sokea alue

Asennuksen tärkeimmät kohdat:

 • Kaivosta tehdään;
 • 10 cm paksua hiekkakerrosta levitetään lisäämällä mukulakivi ja tiivistetty.

Betonin sokea alue

Betoninen sokea alue on yleisimpi vaihtoehto sokeiden ikkunoiden keskuudessa.

Asennuksen tärkeimmät kohdat:

 • Jos maaperä kallistuu, sen alapuoli on valmistettu 10-15 cm paksuisesta savipintakerroksesta ja 6-8 cm paksuisesta hiekkakerroksesta, ja jos ei, niin vain savesta.
 • Laajennusliitokset on rakennettu, jotka suojaavat betonipäällysteitä murtumilta talvikaudella. Nämä saumat voivat olla puupalkeja, jotka on pinnoitettu bitumilla, ja ne asetetaan reunalla joka 2,5-3 m. Levyjen yläreuna sijaitsee betonirakenteen tasolla ottaen huomioon sokean alueen kaltevuus.
 • Betoni kerros kaadetaan kiskojen päälle, jota käytetään myös vaunun valaistuksena.
 • Betonikerros raudoitetaan parantamaan vedenpitävyyttä. Käyttämällä lastalla pinnoitettua pinnoitetta sementillä useita kertoja, peitä se märällä liinalla 7 päivän ajan ja kaada kankaalle näiden 7 päivän ajan, jotta varmistetaan jatkuva kosteus.

Sokean alueen betonirakenteen pitämiseksi pitempään, sitä on vahvistettava. Vahvistus estää sen vajoamasta. Armirovka voidaan valmistaa metalliverkosta, jonka solut ovat 100 x 100 mm: n kokoisia, säilyttäen samalla laajennusliitokset.

Tässä artikkelissa voit selvittää säätiön lasikuidun vahvistamisen vahvistamista.

Asfalttibetoniseinä

Asennuksen tärkeimmät kohdat:

 • Kaivantoa tehdään ja tiivistetään;
 • Aseta 15 cm paksuinen murskattu kivi;
 • Aseta asfaltti kerros 3 cm paksuiseksi.

Hajoava sokea alue

Läpäisevä sokea alue soveltuu taloille, joiden vyöhykkeelle on rakennettu vedenpoisto. Riittää yksinkertaisesti rakentaa tällainen sokea alue.

 1. Valmistetaan kaivanto, jossa savi asetetaan ja täytetään.
 2. Seuraavaksi asetetaan kerros geotekstiiliä, jonka päälle murskattua kiveä kaadetaan murto-osaan 8-32 mm (myös soraa, kiviä tai laajennettua savea) 10 cm paksua

Pehmeä sokea alue

Tällaisen sokean alueen tärkeimmät edut ovat muodostaa siisti ulkonäkö ja käyttää sitä jalkakäytävänä.

Asennuksen tärkeimmät kohdat:

 1. Alemmassa 15 cm: n savialtaassa oleva kerros asetetaan ilman hiekkaa ja muita samankaltaisia ​​epäpuhtauksia, särkyneitä ja tasoitettuja. Epäpuhtauden puute estää kerroksen turpoamista.
 2. Kaikki vedeneristyskalvot asetetaan savikerrokseen, mutta ei kattohuopaa.
 3. Laita sitten hiekkakerros 5 cm paksuiseksi.
 4. Seuraava kerros laitetaan geotekstilimateriaaliin, joka suojaa tyhjennystilaa.
 5. Aseta 10-15 cm paksuinen kerros, joka muodostaa vedenpoiston. Vesi tunkeutuu helposti tämän kerroksen läpi ja saavuttaa vedenpitävän kerroksen, joka vuotaa vettä pohjasta.
 6. Laita toinen kerros geotekstilimateriaalia.
 7. Laita sitten hiekkakerros 5 cm paksuiseksi.
 8. Lämmönkestävää ja kosteutta kestävää kerrosta käytetään.

Geotekstiilimateriaali sokea alueelle

Geotekstiilimateriaalia (volyymografia, geogridia, geomembraania) käytetään erottajana eri funktionaalisille kerroksille ja vedenpoistoalueen muodostumiselle. Geotekstiilejä käytetään sokea alue, joka on olemassa vaikeissa talvissa.

On parempi olla käyttämättä kivityksiä, jotka asetetaan laastilla tai betoniseoksilla, talvella käytettävän sokean alueen rakentamisessa. Lämpötilan muutoksen vuoksi, joka johtaa maaperän tilan muutokseen, sokea alue voidaan irrottaa rakenteen perustasta. Tämän seurauksena muodostuu halkeamia ja halkeamia, jotka ovat veden tunkeutuneet ja tulvovat säätiötä vähitellen tuhoamalla sen.

Jotta rakennettaisiin helposti talvella toimiva sokea alue, siinä on oltava vesitiivis kerros (jonkinlainen polymeerimateriaali) ja viemärijärjestelmä. Kuivatuskerroksen kohdalla on välttämätöntä käyttää pieniä paksuja, termisesti sidottuja, ei-kudottuja geotekstiilimateriaaleja, joilla on parannettu suodatusominaisuuksia, toisin kuin neulan rei'itetyt geotekstiilit.

Ei-kudotut, lämpökovettuvat geotekstiilit:

Et voi laittaa jalkakäytävää käyttämällä ratkaisua, koska vaikeissa pakkasissa sokea alue murtaa.

Taloudellinen vaihtoehto geoteksitny-materiaalin käytön kanssa:

Taloudellisessa versiossa geotekstiilit erottavat kerrostumien ja hiekkakerroksen. Jos geotekstilikerros ei ole käytössä, kuivatuksen rooli alkaa hiekkakerroksella sekoittua alla olevan hiekkakerroksen kanssa, ja sen seurauksena vedenpoistovärit häviävät.

Standardi sokea alue geotexiittimateriaalia käyttäen:

Vakiomuodossa tyhjennys on kerros geeliteräksestä käärittyä ja suodattimena. Tämä "suodatin" estää hiekan imeytymisestä tyhjennyskerrokseen ja toimii erottimena.

Esimerkki sokean alueen käyttämisestä profiilimateriaali Isostudin avulla

Lämpöeristys sokea alue talon lähellä

Sokean alueen rakentaminen kuormitusmaalla, älä unohda tehdä sen eristystä. Kuten edellä todettiin, tämäntyyppinen maaperä on hyvin alttiina muodonmuutokselle, koska kosteus lisääntyy kyllästymisellä. Kun se jäätyy, vesi laajenee, mikä puolestaan ​​johtaa maaperän turpoamiseen ja sulattamisen aikana päinvastoin - maaperää voidaan tyhjentää huomattavasti.

Kuorman heterogeenisyys kausivaihtelusta riippuen vaikuttaa kielteisesti talon perusrakenteiden lujuuteen ja kestävyyteen. Näin eristeen tehtävä on estää maaperän jäätyminen ja estää sen turvotus. Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa, joka ei absorboi kosteutta, voidaan käyttää eristeenä sokea alueelle.

Muuten sivuillamme on artikkeli lattialämmityksen käyttämisestä polystyreenivaahdosta. Se antaa tietoja eristys- ja asennusohjeista.

Kuinka eristää seinät vaahtomuovilla? Tutustu juuri nyt!

Osana sokea aluetta se sijaitsee peitekerroksen alla. Eristettä ei saa altistaa suurille kuormituksille, joten yläkerros on valmistettu kestävästä materiaalista, joka voi ottaa kuorman - betonin, laattojen tai kiven. Käyttö tässä tapauksessa soran, raunioista tai laajennetusta savesta ei ole perusteltua.

Jos sokea alue peitetään betonilla, se lämmitetään ilmatyynyllä ja pohja on tehty raunioista. Sitä vastoin roski on kyllästetty bitumilla ja tamped.

Kuinka vedenpitävä sokea alue on?

Vedeneristykseen käytetään materiaaleja kuten PVC-kalvoa, jota käytetään keinotekoisten säiliöiden rakentamiseen. Voit käyttää ja muovikääreitä. Eristimet asetetaan maahan säätämään säätölämpötilaa ja sitten jäljellä olevat sokeiden kerrokset asetetaan.

Näin ollen näemme, että lähestymistapa sokean alueen ympäröimiseen olisi erittäin herkkä ja yksilöllinen, jotta saisimme laadukkaan tuloksen monien vuosien ajan.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä?

Sokea alue on nimeltään suojarata, jossa kova tai irtotavarana oleva päällyste on järjestetty vierekkäiseen seinään rakennuksen koko kehän ympäri. Sen päätavoite on sateen ja sulaveden tyhjentäminen kattokerroksesta lähellä kellarikerrosta ja sen ennenaikaisen tuhoutumisen.

Lisäksi sitä käytetään käytännöllisenä jalankulkuväylänä ja sisustussuunnitteluna talon vieressä olevan alueen parantamiseksi. Tiheiden tai irtotavarana toimivien eristeiden käyttö sokean alueen rakentamisessa suojaa säätiötä alhaisten lämpötilojen vaikutuksilta ja vähentää lämmönkestävyyttä rakennuksen kuoren läpi.

Tällaisen suojapinnoitteen melko yksinkertainen laite samanaikaisesti ratkaisee useita tärkeitä suojeluun ja parantamiseen liittyviä tehtäviä ilman suuria taloudellisia investointeja. Tässä tapauksessa voit tehdä sen itse ilman kutsumatta tätä ammattimaista rakentajaa.

Laite on sokea talon ympärillä heti rakennuksen ulkoseinien viimeistelyn jälkeen, mutta ennen kellarin viimeistelyä. Tämä johtuu siitä, että seinän ja päällysteen peitteen välinen kompensoiva sauma on katkaistava sadeveden sisääntulosta johtuen kellarin ulkonevan pinnan ylityksestä.

Sokean alueen läsnäolo ei ole pakollista paaluille, syväpylväisille ja ruuveille, mutta se on usein tehty maisemointiin ja mukavaan kävelypolkuun.

Sokean alueen rakentaminen

Kerrostus tulee tehdä talon ympärillä, koska koko perusmassan suojaaminen on välttämätöntä. Perusvaatimukset siitä, miten sokea alue rakennetaan talon ympärille omilla kädillä, esitetään SNiP 2.02.01-83 kohdassa, jossa sanotaan, että tavallisilla maaperällä sen leveyden on oltava vähintään 600 mm ja vähäisempi - vähintään yksi metri. Yleensä päällysteen leveyden tulee ulottua vähintään 200 mm ulkonevan kattoosan yli. Maksimi leveyttä ei säädetä.

Yleinen piirtämisalue.

Kova päällyste on asetettava tiheälle pohjalle, jonka paksuus on vähintään 15 cm. Sokean alueen kaltevuus rakennuksesta on vähintään 0,03% ja yläreunan yläpuolella yli 5 cm: n tason merkin yläpuolella.

Hyvin tehty eristetty sokea alue koostuu kolmesta pääkerroksesta:

 • pinta vedenpitävä;
 • taustalla olevan soran tai hiekan ja hiekan sekoittaminen;
 • lämmittämällä polystyreenivaahtoa.

Lisäkerroksena voidaan käyttää geotekstiilejä, jotka ovat varsin luotettavia pohjaveden noususta keväällä ja estävät rikkakasvien mahdollisen itämisen.

Päällysteen pinnoitemateriaalit

Materiaalit, joita käytetään ylemmälle kerrokselle sokea alueen rakentamisessa, ovat melko erilaisia ​​ja niillä on omat erottuva piirteensä. Yksinkertaisin ja edullisin on tavallinen savi. Sen avulla voit luoda melko luotettavan hydraulilukon. Tällainen suoja on usein maaseutualueilla. Nykyaikaiset kehittäjät ovat kuitenkin pitkään luopuneet tällaisista alkukantaisista materiaaleista ja käyttäneet tehokkaampaa teknologiaa.

Yleisin vaihtoehto on tehdä sokea alue - betonirakenteen laite. Se voidaan helposti ja nopeasti asentaa itsenäisesti sijoittamatta suuria varoja. Samanaikaisesti betoni on erinomainen vahvuus ja kestävyys, ja sen ansiosta myös se voidaan peittää päällystyslaattoilla parantaakseen sen ulkonäköä.

Päällysteen päällystäminen päällystyslaatalla tehdään sementti-hiekkaseoksella tai laastilla. Useimmiten sitä käytetään luomaan yksittäinen väriyhdistelmä, jossa rakennuksen koristelu tai sen koristeelementit. Se on myös helppo asentaa ja kestää tarpeeksi.

Cobblestone voidaan asettaa hiekkainen pehmustettu ram. Se on kaunis ulkonäkö, mutta kalliimpia laatat ja hieman vaikeampi asettaa. Käytettäessä päällystekiviä, on välttämätöntä tarjota korkealaatuisia nivelten tiivistämistä ylemmän kerroksen täydelliselle tiivistämiseksi.

Sementin betonisuojan rakenne.

Luonnonkivestä valmistettu sokea alue näyttää hyvin kauniilta ja palvelee korjaamatta monta vuotta. Materiaalin korkeat kustannukset kuitenkin pienentävät sen laajamittaisen käytön mahdollisuutta.

Harvoin käytetään harvoin epämiellyttäviä hajuja aiheuttavaa asfaltti kuumalla säällä. Lisäksi tällaisella kotitekoisella materiaalilla ei ole suurta lujuutta, ja tehtaan kustannusten ostaminen on paljon kalliimpaa kuin betonipinnoituslaite.

Sokean alueen ulkokehälle on suositeltavaa sijoittaa keraamiset tai asbestisementtilaatikot järjestettyyn vedenpoistoon rakennuksen sijaintialueelta. Myös hyvin tärkeä salaojitusjärjestelmä on erittäin tärkeä rooli.

Tee konkreettinen sokea alue omalla kädelläsi

Betonin suojapinnoitteen tekemiseksi tarvitset seuraavia materiaaleja:

 • sementtimerkki PTs400 tai PTs500;
 • joki tai pesty hiekka;
 • sora tai murskattu kivifraktio enintään 40 mm;
 • eristyslevyt, jotka on valmistettu polystyreenivaahdosta;
 • aluksella ja bitumilla sen käsittelystä mätä;
 • vahvistusverkko solun kanssa 100x100 mm;
 • savi tai geotekstiilit.

Työkaluista ja rakennuslaitteista sinun on valmisteltava:

 • betonisekoitin;
 • tärisevä levy tai manuaalinen jyrsin;
 • bajonetti- ja lapio-lapiot;
 • leveä betoniputki;
 • rakennustaso;
 • rappaus sääntö;
 • mason nosto;
 • haavasaha ja vasara.

Työ alkaa merkitä tulevaa kattavuutta. Sen koko oli mainittu edellä. Rataosan leveyden lopullisen merkinnän jälkeen maaperän yläkerros poistetaan syvyyteen 25-30 cm, ja pohja tiivistetään.

Seuraavaksi sinun on levitettävä geotekstiilikangas kaivannon pohjalle tai järjestettävä hydraulinen lukko 5-7 cm paksua tiivistettyä savea. Kaada hiekkakerros 4-5 cm geotekstiilille tai saviin ja pistä se myös. Hiekkaa tarvitaan varmistamaan, että raunioiden terävät reunat eivät vahingoita vedeneristyskerroksen eheyttä.

Nyt levyistä tai muusta levymateriaalista on asennettava ja asennettava irrotettava muotti kaivannon reunalla. Sen korkeuden on oltava 5 cm viereisen alueen suunnittelumerkin yläpuolella. Tämän jälkeen on välttämätöntä peittää ja hieroa hiekkakerros soraa 7-8 cm paksulla ja ripottele hiekalla hieman. Tätä hiekkakerrointa tarvitaan niin, että kun betoniseos kaadetaan, sementtilaasti ei mene kivien väliin jääviin tyhjiöihin.

Rakennettaessa betonirakennetta on välttämätöntä säätää 1-2 cm: n leveydeltään laajentavia liitoksia, jotka kompensoivat betonikerroksen lämpölaajenemisen kuumalla säällä ja estävät sen mahdollisen murtumisen voimakkaan jäähdytyksen aikana. Tehdäksesi tämän talon seinää pitkin talon pohjan ympärillä bitumia, sinun täytyy liittää kerros katemateriaali tai vedenpitävä 1-2 cm paksu. Valssattujen materiaalien sijasta voit käyttää huokoista polyeteenistä valmistettua köyttä.

Lisäksi joka 2-3 metriä, sekä kaikkiin rakennuksen kulmiin, on asennettava 2-3 cm: n paksuisiin levyihin, jotka betonin kaatamisen jälkeen kompensoivat mahdolliset laajennukset.

Ennen puun asentamista puuta on käsiteltävä bitumikomponenteilla kosteutta ja roiskeita vastaan. On tarpeen asentaa poikittaiset laajennusliuskat siten, että niiden yläreuna vastaa tulevaa betonipintaa.

Betonin merkki ja kaatamalla se muottiin

Betonikerroksen lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa vahvistaa sitä metallisella verkolla, jonka silmäkoko on 10 x 10 cm. Jos sinulla on vanha tanko tai viira, jonka läpimitta on 5-8 mm, voit käyttää tätä materiaalia, mutta kaikki yksittäiset elementit on yhdistettävä toisiinsa.

Kun muotti on asennettu, vahvistusverkko asetetaan ja irtotikerrokset tiivistetään, voit jatkaa betoniseoksen ja sen kaatamisen valmistusta. Kestävä ja kestävä pinnoite mahdollistaa betonilaatujen M200-250 käytön.

Se voidaan ostaa valmis toimitettavaksi tai valmistaa itse, sekoittamalla 1 osa sementistä, 2,5 osaa hiekkaa ja 4 osaa soraa betonisekoittimessa. Sekoittajan vettä kaadetaan viimeiseksi ja lisätään vähitellen, kunnes saavutetaan tasainen tiheyden omaava homogeeninen massa.

Valmiit betoniseokset sijoitetaan muottipesän sisäpuolelle vahvistusverkon yli niin, että sen reuna nousee hieman maanpinnan yläpuolelle ja sokea alueen kaltevuus on vähintään 3% rakennuksen suuntaan, ts. 1 metrin leveydeltä tulisi olla 3 cm: n tason nousu.

Betonin tiivistämiseksi on suositeltavaa käyttää tärinää, ja jos se puuttuu - käyttää bajonettia. Tällainen käsittely on välttämätöntä kaikkien ilmakuplien purkamiseksi liuoksesta ja tiivistää seos niin paljon kuin mahdollista.

Pinnan tasoitus tulisi tehdä kipsisäännöillä ja lastalla. On tarpeen tarkistaa aina kaltevuuden läsnäolo rakennustasolla.

Betonimassan mittasuhteet.

Kestävämpi pinta saadaan silitystä käyttämällä. Tätä varten märkäbetonin pinta, joka ei ole vielä asetettu, on sprinklöitettävä kuivalla sementillä ja laastilla hankaamalla sitä liuokseen. Jos tällaisen sokean alueen viimeistely tapahtuu sementin seulomisen avulla seulan läpi, ei tarvitse hieroa sitä, se jaetaan tasaisesti tasaisesti.

Kun sää on kuivaa ja kuivaa, on suositeltavaa peittää betonikerros märällä liinalla ja vettä säännöllisesti sen varmistamiseksi, että materiaalia ei kuivata eikä kuivata. Betoniseoksen alkuperäinen asetusaika on 72-96 tuntia. Sen jälkeen voit jo seisomaan se vahingoittamatta pintaa.

Taivutusalustat

Koska päällystyslaatan päällyste ei ole yhtä voimakas kuin betoni monoliitti, sen päällysteen pohjasta tulee tiheämpi, sillä sen pohjapohjalla on melko paksu kerros tiivistettyä savea ja sementti-hiekkaseoksen päälle, johon laatta asetetaan.

Sokean alueen valmistukseen käytettävien kaivukoneiden syvyys on tässä tapauksessa kauha syvemmälle kuin konkreettiselle sokea alueelle. Jotta kivun kerrokset saataisiin vakaiksi, tarvitaan kaivanto 40-45 cm.

Sokeripinta 20-30 cm paksu, joka suojaa pohjaa pohjaveden nousevan pohjaveden lävistymiseltä, asetetaan ja rypytetään sen pohjalla. Jalkakäytävän reunalla olevaan savikerrokseen asetetaan jalkakäytävä, jonka yläreuna ei ylitä sileäpintaan kuuluvaa laatan tasoitustasoa.

Tämän jälkeen kaadetaan ja murskataan murskattua kiveä tai soraa 10-15 cm paksu. Soran yläkerroksen pitäisi olla suunnilleen maanpinnan tasolla. Geotextilikerros leviää kiviä suojaksi rikkakasvien itävyyttä vastaan, ja jo se päällystyslaatat asetetaan sementti-hiekkaseoksen kerrokseen.

Jalkakäytävä

Erottaessa päällystyslaatoista, joilla on suurempi paksuus ja parempi vakaus, päällystystekit voidaan asettaa yksinkertaisesti tiheälle hiekkavyöhykkeelle. Tällöin riittää kaivaa 15 cm: n syvyinen kaivo, levitä geotekstiilit alareunaan, asentaa reunus ja täyttää hiekkakerros, joka ei pääse kaivannon yläosaan. Tämän jälkeen sinun on tehtävä kellertäjät tarvittaessa kaatamalla hiekkaa.

Ylemmän kerroksen tiiviyden takaamiseksi kaikki kivien väliset saumat on tiivistettävä tiiviisti sementti-hiekkaseoksella tai sementtilaastilla. Jalkakäytävä ei saa ylittää kattavuutta.

Pehmeä sokea alue

Pehmeät päällysteet sisältävät murskattuja kiviaineita ja muita monikerroksisia pinnoitteita, jotka ovat päällyskerroksena mukulakiviä, soraa, kiviä ja muita irtotavaraa, joissa on muovikelmulla päällystetty savi tai hiekka. Tämä on edullisin päällystetyyppi, ja se tehdään hyvin yksinkertaisesti, mutta tällaista särkyvää raunioita käytetään enintään viidessä vuodessa. Tämän jälkeen on tarpeen ratkaista kysymys säätiön uudestaan.

Erittäin tärkeä kohta pehmeän rakenteen rakentamisessa on polyeteenistä tai savesta valmistetun vedenpitävän kerroksen kaltevuus. Tämä on välttämätöntä, koska tässä järjestelmässä vettä ei poisteta pinnoitteella, joka kulkee sen läpi vaan vedeneristyskerroksella.

Lämmitetyn järjestelmän laite

Eristetty sokea alue suojaa säätiön rakennusten rakenteita alhaisten lämpötilojen vaikutuksilta ja vähentää merkittävästi rakennuksen lämpöhäviötä. Koska lämmitysmateriaalia, joka on riittävän tiheää, vahvaa, hydrofobista eikä aiheuta mätä, tulisi käyttää. Parhaimmillaan nämä olosuhteet täyttävät vaahto ja polystyreenivaahto.

Kuva kunnolla eristetty sokea alue talon.

Lämpenemismenetelmä koostuu kolmesta vaiheesta, jotka sisältyvät rakennuksen sokea alueen yleiseen työhön. Ensinnäkin kateaineen tai vedenpitävyyden muodossa oleva vedeneristyskerros on ohut ohut hiekkalaatikko tai savi, jossa osa materiaalista on sijoitettu sivuseinille.

Sitten pystysuora kellari seinä eristetään kiinnittämällä siihen lämpöeristyslevyt. Levyjen pystysuoran asennuksen aikana on välttämätöntä muodostaa yhteys niiden väliin ulkonevassa raossa. Jos tämä ei ole mahdollista, saumat on suljettava vaahdolla.

Eristeen vaakasuora kerros sijoitetaan saven tai hiekan pohjan kerrokseen. Voit vähentää materiaalien ostamista, lämmittimenä, käytä ensimmäistä vaahtokerrosta ja lisää siihen kestävämpää polystyreeniä. On varmistettava, että yksittäisten levyjen väliset saumat eivät ole samansuuntaisia.

Sokean alueen oikeanlaisen sijoittelun järjestys ei eroa edellä kuvatusta.

On sitä mieltä, että tällaisen rakenteen lämpeneminen voidaan taata nukahtamalla siihen nukkumaan sijasta kerrostettua saviä. Tämä näkymä ei ole täysin totta. Laajennetun saven kerroksessa on edelleen ilmarakoja, joissa kosteus kertyy ajan myötä ja tämän kerroksen eristysominaisuudet vähenevät huomattavasti. Jos käytämme laajennettua savea, niin kerroksen tarvittava paksuus on erittäin suuri ja kaikki säästöt häviävät.

Sokean alueen toiminta ja korjaus

Ajan myötä betonikerroksen pinta voi aiheuttaa halkeamia tai muita vaurioita. Tämä tapahtuu useimmiten maaperän samentumisen, laajennusliitosten väärin valittujen leveyden, huonolaatuisten materiaalien ja muiden syiden vuoksi. Tällaisen vahingon korjaaminen voidaan suorittaa käyttämällä bitumipohjamaalia, asbestia ja hiekkaa.

Palvelujen markkina-arvo sokeilla.

Aluksi halkeama hieman kasvaa ja tyhjennetään vesisuihkun avulla roskista ja likaista. Sitten sinun on annettava sen kuivua ja kaataa valmistettu seos.

Liian paljon vaurioita on laajennettava haluttuun kokoon, kostutettava vedellä ja korjattava kaatamalla uutta betonia. Tarvittaessa vahinkojen määrä vahvistetaan teräslangalla tai palkilla. Betoniseoksen kovettumisen jälkeen kunnostetut paikat on käsiteltävä alukkeella.