Reseptin konkreettisen betoniseoksen valmistukseen betonimyllyssä - komponentit ja sekoitustekniikka

Useimmissa tapauksissa yksityisissä rakennustyömaissa betoni valmistetaan betonisekoittimessa täyttämään perusteet tai luomaan muita tukirakenteita.

Automaattinen prosessi mahdollistaa paremman tuloksen, jossa ratkaisun vahvuus kaksinkertaistuu manuaaliseen vaivaukseen verrattuna.

Seoksen pääkomponentit

Korkealaatuinen materiaali, joka täyttää kaikki vaatimukset, voidaan saada vain, jos kaikki prosessin olosuhteet ovat täyttyneet ja komponenttien osuudet on laskettu oikein.

Seoksen koostumus voi vaihdella tuotemerkin mukaan lisäaineiden mukaan, joiden avulla betoni voi suorittaa lisätoimintoja (lisääntynyt jäätymisvastus, plastisuus jne.). Vakiomääräinen resepti sisältää:

Prosessin ominaisuudet

Aluksi haluaisin kiinnittää huomiota siihen, että betonisekoittimien painovoimamallissa voit tehdä kerralla 60-500 litraa ratkaisua, koska ne erottuvat laaja valikoima eri kokoisia säiliöitä. On olemassa useita yksinkertaisia ​​mutta erittäin tärkeitä sääntöjä, joita ilman on mahdotonta valmistaa korkealaatuista kestävää materiaalia. Betoni sekoitetaan konkreettisessa sekoittimessa tiettyyn sekvenssiin ja sen on vastattava teknisiä vaatimuksia.

Laitteiden asennus ja turvatoimet

Sekoitusyksikkö asennetaan yksinomaan tasaiselle alustalle. Tarvittaessa betonisekoittimen oikeaan asentoon suositellaan vahvan puupaneelin asentamista. Suoritettaessa tätä toimintoa sinun on varmistettava, että alusta voi tukea asennuksen painoa kaikkiin komponentteihin, joita on vaivannut tietyn ajan. On huolehdittava siitä, että tällaiselle menettelylle on laadittu pakolliset työehtosäännökset. Työssä on suositeltavaa käyttää suojalaseja ja erityisiä käsineitä.

Yksikön käytön aikana on ehdottomasti kiellettyä asentaa lapio tai käsi kädet rullaluistimiin. Et myöskään voi taivuttaa pyörivän säiliön avointa pintaa.

Näitä sääntöjä ei pidä laiminlyödä, jotta vältetään vahinko betonin valmistamisessa kaikenlaisissa betoniseoksissa.

Pääprosessi

Ennen rakennuksen seoksen vaivaamista on suositeltavaa voitele laitteen sisäseinät veteen, hiekkaan ja sementtiin valmistetusta massasta vakiotasolla. Tämä estää betonin tarttumasta rummun sisäpintaan ja poista kokkareiden muodostumisen. Tällainen suositus auttaa tekemään korkealaatuista materiaalia täyttörakenteiden täyttämiseksi.

Rumpuun sisältyvien ainesosien alkuperäiskappaleessa käytetään puolta niiden kokonaismassan osista, laskettuna suhteessa. Sitten kaadetaan vettä ja alkaa vaurioittaa muovista homogeenista massaa, johon vähitellen karkean kiviaineksen ja sementin jäännökset lisätään pieniin osiin. Tämä sekoitusjärjestys takaa hyvin sekoitetun ja laadukkaan materiaalin, joka soveltuu erityisen vahvan rakenteen rakentamiseen.

Muita suosituksia

Jos vaivaat betonia pienikokoisissa pienikokoisissa laitteissa, on parempi käyttää eri resepti-kirjanmerkkien ainesosia. Niinpä kaadetaan aluksi hiekkaa, johon lisätään pieni osa soraa ja sementtiä. Jonkin aikaa sinun täytyy vaivata paljon kuivia ainesosia ja lisätä vettä rumpuun ja jatkaa prosessia. Kun jäljellä oleva osa raunioista lisätään, ja jälleen kerran kaikki sekoitetaan homogeenisen koostumuksen saamiseksi.

Tekniset säännöt

On olemassa tietty tekniikka, joka kertoo kuinka nopeasti ja oikein poltetaan korkealaatuista betonia missä tahansa betonisekoittimessa.

Työaika

Jotta saavutat optimaalisen tuloksen, tarvitset yksikön, jossa on erityinen kalteva akseli, jonka sekoitusaika on 2 minuuttia. Jos käytät vaakasuoralla akselilla varustettua betonisekoittimella, on oikein vaivata liuos enintään 1 minuuttiin.

Käynnistys alkaa yleensä siitä hetkestä lähtien, kun ainesosat lisätään täydellisesti ensimmäisen erän aikana. Missään tapauksessa ei voida pitää viskoosimassaa pyörivässä rummussa, muuten sen ominaisuudet heikkenevät voimakkaasti veden liiallisen haihdutuksen vuoksi. Nesteen puute vähentää betonin plastisuutta ja rakenne irtoaa.

Materiaalin laadunhallinta

Ratkaisun valmistukseen varatun ajan lopussa on tarpeen tarkistaa sen valmius. Voit tehdä tämän vain kallistaa rummun hieman ja kaataa pieni määrä valmiista seoksesta metallisäiliöön. Lapion takaosa muodostaa useita betoniriveitä. Lähempää tarkastusta varten laadukkaan materiaalin pinnan tulee olla sileä ja harjanteilla on oltava pysyvä muoto eikä levitettävä. Jos seos ei ole valmis, sinun täytyy jatkaa vaivata liuosta halutun sakeuden saavuttamiseksi.

Jokaisen vaivaamisen jälkeen on suositeltavaa puhdistaa rumpu. Tällaisessa menettelyssä betonisekoittimeen kaadetaan puhdasta vettä, ja laite kytketään päälle muutaman sekunnin ajan. Käyttämällä tällaista yksinkertaista vastaanottoa säiliön seinät puhdistetaan sementtiseoksen jäänteistä ja vettä voidaan käyttää seuraavien komponenttien sekoittamisen aikana.

Reseptiyhdistelmä

Betoniin betoniseoksissa valmisteltaessa otetaan huomioon, että mittasuhteet riippuvat pääosin sementtityyppistä ja valmiista betonista, jotka on suunniteltu valmistettavaksi poistumisalueella. Ilman näitä ehtoja materiaalin laatu on alhainen ja sen lujuus ei riitä asennustyön suorittamiseen.

Riippumatta valituista mittasuhteista on olemassa joukko olennaisia ​​ainesosia, jotka ovat osa rakennusseosta. Vaadittavan luokan sementti toimii sideaineena. Myös liuos on tehtävä karkean ja hienon täyteaineen (murskatun kiven ja hiekan) sisällön kanssa. Joissakin tapauksissa kalkkia lisätään tyylin optimoimiseksi, mikäli teknologia ei ole kielletty. Ilman haihtumisen ja plastisuuden parantamiseksi ilmastetaan ja pehmennetään aineita sekoittaen liuokseen.

Jos aiot valmistaa laatat, voit syöttää haluamasi pigmentin liuokseen. Kun väri on oikea annos, se värjää tuotetta halutussa värissä. On välineitä, jotka eivät haalistu auringossa, eivät pelkää happojen aggressiivisia vaikutuksia eivätkä altistu tuholle ilmastollisten ilmiöiden vaikutuksesta.

Komponenttien suhde

Palataan tärkeimpien ainesosien mittasuhteisiin. Yksityisessä rakentamisessa laaditaan laadukas asennusseos materiaalien laskenta tämän järjestelmän mukaisesti:

 • sementti - 2 osaa;
 • joen hiekka - 8 osaa;
 • eri jakeiden murskattu kivi - 4 osaa;
 • vesi - 1 osa.

Emme saa unohtaa, että ratkaisun brändi riippuu sementtimerkistä. Jos aiot tehdä suosituin M250-ratkaisu, tarvitset M400-sementin. Korkealaatuisten betonisekoittimien valmistus vaatii tiukkaa kiinnipitoa veden ja sementin osuuteen, joten nestemäinen tilavuus ei saa olla yli puolet tärkeimmistä sideaineosista.

Betonin valmistus betonisekoittimessa voidaan suorittaa erilaisten reseptien mukaan, mutta ne eroavat toisistaan ​​liuoksen manuaalisesta sekoittumisesta. Betonimassan jäykkyyttä säädetään sen tarkoituksen mukaan. Luonnollisesti materiaalin yhtenäisyys yksinkertaiselle aidalle ja massiivinen säätiö monimutkaisella alueella on merkittävästi erilainen.

Betonimerkki

Edellä mainitusta aineistosta saimme tietää, kuinka sementtiä vaivataan oikein betonisekoittimilla. Jäljelle jää perehtyä eri betonityyppien ainesosien mittasuhteisiin, jotka on lueteltu taulukossa.

Betonin sekoittaminen: teknologia, perussäännöt

Betoni on laasti, joka on löytänyt sovelluksen monissa rakennusprosesseissa sekä teollisessa mittakaavassa että yksilöllisessä rakentamisessa. Pieni määrä tällaista liuosta voidaan myös sekoittaa manuaalisesti, mutta konkreettista mikseriä vaaditaan varmasti suurien materiaalimäärien valmistamiseksi.

Erilaiset mallit ja muutokset tällaisista yksiköistä osoittavat niiden merkityksen nykyaikaisilla markkinoilla. Mutta huolimatta tästä suosio, monet rakentajat ovat vielä miettimään, miten vaivaa konkreettisia konkreettisia mikseri?

Liuoksen komponentit ja niiden mittasuhteet

Ennen kuin vastaat kysymykseen siitä, miten sekoitetaan betonia konkreettisessa sekoittimessa, sinun on ymmärrettävä, mitä tämä ratkaisu on ja mitä sinun on tehtävä.

Tämän tyyppisten ratkaisujen pääkomponentit ovat:

 • Sideaine - sementti;
 • täyteaineita:
  • Hienojakoinen aggregaatti - hiekka;
  • Suuri kokonaisaine - murskattu kivi;

Neuvoston. Riippuen siitä, miten luodun ratkaisun käyttöä käytetään, sen valmistamisessa voidaan käyttää hienoa tai karkeaa aggregaattia tai jopa molempia.

 • vesi;
 • Erikoistuneet lisäaineet - pehmittimet, jäätymisenestoaineet jne.

Jokainen liuoksen komponentti suorittaa tehtävänsä valmiissa betonissa: vesi tuottaa sen viskositeetin ja aggregaatit edistävät betonituotteiden kovettumista. Oma käsiisi valmistettu betoni voi olla eri koostumuksia, pääkomponenttien mittasuhteet riippuen tuotemerkistä.

Luodun materiaalin tuotemerkki määräytyy yleensä käytetyn sementityypin ja sellaisten komponenttien määrän, kuten hiekan, veden ja betonin murskatun kiven perusteella. Joten esimerkiksi sementti M400 voi tulla betonilaastin M250 sideaineena, ja sementti M500 voi tehdä betonin M350 vaipan.

Valokuvakäsittely

Neuvoston. Veden määrä liuoksessa ei saa ylittää ½ ruiskutetun sementin massaa.

Mittasuhteiden kunnioittamisen lisäksi betonisekoituksen laatu voi vaikuttaa myös sekoitusmenetelmään, ja jos päätät käyttää betonisekoittimen, sinun on varmasti selvitettävä, kuinka betonia valmistetaan betonibetonissa.

Nykyaikaisilla markkinoilla tällaisia ​​yksiköitä edustaa kaksi päätyyppiä:

 1. Laite on pakotettu toiminta;
 2. Laite on painovoimainen toiminto.

Gravity mikserit ovat nykyisin kompakti ja yksityisen rakentamisen kysyntä. Tällainen suosio liittyy lukuisiin määriin 60-500 litraa. Tällaisten yksiköiden hinta on alhainen, mikä on toinen tekijä, joka takaa kysynnän markkinoilla.

Kopiointitekniikka

Riippumatta siitä, minkä tyyppisen betonisekoittimen olet hankkinut, seoksen valmistusohjeet pysyvät muuttumattomina, joten jotta ymmärtää betonisekoittimen oikea käyttö, riittää tutustuminen yhteen tekniikkaan.

Perussäännöt

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä ja muistettava perussäännöt:

 1. Liuoskomponentit ladataan niiden tiheyden pienentyessä;
 2. Vesi lisätään viimeiseksi;
 3. Sekoitusprosessi suoritetaan, kunnes massa saa tasaisen värin ja tasaisen koostumuksen.

vaivaaminen

Menetelmä liuoksen sekoittamiseksi suoritetaan seuraavien toimien algoritmien mukaisesti:

 1. Asennus. Betonisekoitin asetetaan melko tasaiselle pinta-alalle, jotta vältetään pyörivien rakenneosien liiallinen kuluminen.

Neuvoston. Tarvittaessa voit asentaa puiset alustat laitteen tukiosien alle laitteen vakauden varmistamiseksi.

 1. Valmistus. Jotta vältetään betonipainon tarttuminen laitteen seiniin ja siiloihin, on ennen työtä voiteltava massaa sementin ja hienojakoisen täyteaineen, koneöljyn tai teknisen rasvan avulla.
 2. Lastaus. Liuoksen komponenttien täyttämisen tulisi perustua sekoittimen nimelliskapasiteettiin. Ylikuormitus voi johtaa betonilaatan laatuun tai vioittumiseen;

Neuvoston. Ylikuormituksen välttämiseksi monet rakennuttajat nukkivat ensin karkeaa kiviainetta ja vettä ja vain hiekkaa ja sementtiä.

 1. Vaivaamista. Sekoitusprosessi kestää noin 1-2 minuuttia sen jälkeen kun kaikki osat on ladattu. Ei myöskään ole toivottavaa lisätä liuoksen sekoitusaikaa, koska plastisuuden häviäminen on mahdollista nesteen haihtumisen vuoksi;

Neuvoston. Kun rumpu pyörii, älä aseta mitään esineitä siihen tai kallista sitä.
On tarpeen työskennellä käsineissä.

 1. Valmiusvalvonta Sen varmistamiseksi, että seos on valmis, on kallistettava rumpu ja siirrettävä pieni määrä sitä kottikärrytilaan tai muuhun säiliöön. Massan pinnan tulee olla sileä. Veitsen avulla on tehtävä useita kylkiluita, ja jos ne kestävät, niin ratkaisu on valmis käytettäväksi edelleen;
 1. Purkamista. Lopullisen ratkaisun purkaminen tehdään säiliöksi, jonka jälkeen se siirretään paareille tai kantolaitteelle edelleen kuljetusta varten. Täten raskaat fraktiot eivät kerääntyy pohjaan, vaan ne jakautuvat tasaisesti koko massaan, mikä mahdollistaa lopputuotteen lujuuden lisäämisen;
 1. Pesua. Kun työ on tehty liuoksen kanssa, sekoittimen kapasiteetti on täytettävä vedellä ja huuhdeltava hyvin.

Ammattimaiset suositukset

Sen lisäksi, että sinun pitäisi tietää tekniikka, joka vastaa kysymykseen siitä, miten oikein vaivaa ratkaisu betoni sekoittimessa, voit myös käyttää rakentajien neuvoja, mikä yksinkertaistaa prosessia.

 • Jos muutetaan rikkoutuneet ja epämuodostuneet terät ajoissa, prosessi nopeutuu ja ratkaisu on parempi;
 • Saumojen lujempi ja alkuperäisempi tekeminen betonille voidaan lisätä erikoisvärejä;
 • Pehmittimien avulla voit kyllästää seoksen hapella, mikä helpottaa sen kanssa tehtävää työtä.

Lopuksi

Työskentele betonisekoittimella

Jokainen, joka on jopa kokematon rakentaja, pystyy sekoittamaan betoniliuoksen konkreettisen sekoittimen avulla. Tärkeintä tässä prosessissa on perehtyä sekoitustekniikkaan etukäteen ja päättää tarvittavan betonin tuotemerkistä, ja sen jälkeen se noudattaa vain tiukasti tekniikkaa ja noudattaa ratkaisun osia.

Ja tässä artikkelissa oleva video avaa sinulle entistä hienompaa ja vivahteita työskennellessä rakennussekoittajalla.

Kuinka betonisekoittua betoniin sekoitetaan?

Ilman seosten ja betonin käyttöä ei ole tehty yhtä rakennustapahtumaa pitkään aikaan. Vaikka talo onkin puinen, se tarvitsee vielä perustan ja sen lähialueiden - teknisten rakenteiden parantamisen ja rakentamisen. Sementtilaastareiden rooli on erittäin merkittävä ja rakentamisen kestävyys riippuu suoraan valmisteen laadusta.

Siksi kysymys siitä, miten betonia sekoitetaan konkreettisessa sekoittimessa on nykyään niin ajankohtainen yksityisille kehittäjille.

Betoniseosten komponentit

Saadakseen korkealaatuista betonia betonisekoittajalla on ensinnäkin tarpeen tarkkailla ainesosien oikeita mittasuhteita, joihin kuuluvat:

 • sementtiä sideaineena;
 • hiekka;
 • sora tai murskattu kivi;
 • vesi;
 • erikoislääkkeitä.
Betonimassan mittasuhteet.

Erityis lisäaineita ovat pehmittimet (aineet, jotka estävät seoksen nopeaa jäädyttämistä alhaisissa lämpötiloissa ja nopeuttavat kovettumista), väriaineita ja muita.

Pääkomponenttien suhde määrittelee betonimerkin, sen fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet. Myös valmistetun seoksen laatuun on suuri vaikutus veden määrä, joka ei saisi ylittää puolta kerrostettavan sementin massasta.

Gravitytyyppiset betonisekoittimet.

Betonisekoittimien tyypit

Betoniratkaisujen valmistukseen laitevalmistajat tarjoavat tänään painovoimaisia, pakotettuja ja tärinöityjä betonisekoittimia.

Gravitational-sekoituslaitteet ovat kehykseen asennettava pyörivä sekoittimella, jossa on käyttölaite, joka voi olla manuaalinen, sähköinen tai polttomoottori. Yleisimmät sähköiset mekanismit.

Kun sekoitin pyörii, komponentit nostavat sen sisällä olevat terät, nousevat säiliön yläosaan ja laskevat painovoiman vaikutuksen alaisina. Muutama minuutti tällaisesta pyörinnästä takaa hyvin sekoitetun ratkaisun.

Painovoimakoneiden työstökapasiteetti yksityiseen rakentamiseen vaihtelee 60: stä 250 litraan, minkä ansiosta voit valita sopivimman mallin mille tahansa suoritettua työtä varten.

Näiden mekanismien suhteellisen alhainen kustannus edesauttaa niiden laajaa jakautumista sekä yksittäisten henkilöiden että rakennusryhmien kesken.

Pakastetyyppiset betonisekoittimet ovat rakenteeltaan monimutkaisempia ja vähemmän tavallisia kuin painovoimakoneita. Ne edustavat kiinteää, vaakasuoraan sijoitettua säiliötä, jonka sisäpuolella on pyörivä ruuvipuristin. Ruuvin kiertämisen aikana upotetut komponentit sekoitetaan perusteellisesti, jolloin saat laadukasta materiaalia. Tällaisten sekoittimien pääasialliset haitat ovat:

 • tiivistyselementtien esiintyminen ruuvissa;
 • komponenttien monimutkaisempi lastaus ja lopullisen ratkaisun purku;
 • korkeat kustannukset monimutkaisen suunnittelun takia.

Värähteleviä betonisekoittimia käytetään betoniseosten teollisessa valmistuksessa. Nämä ovat suurikapasiteettisia pystysäiliöitä, joilla on ylätäyttömateriaalit ja lopputuotteen pohja purkaminen. Samanaikaisesti komponenttien kanssa yksi tai useampia mekaanisia täryttimiä lasketaan tämän säiliön sisään, minkä johdosta liuos sekoitetaan. Yksityisessä rakentamisessa tällaista laitetta käytetään erittäin harvoin.

Yleinen teknologia betoniseosten sekoittamiseksi

Ennen kuin työskentelet betonisekoittimen kanssa, sinun tulisi tietää, että betonin ja laastin valmistukseen liittyvä tekninen prosessi koostuu useista vaiheista, joista jokainen voi vaikuttaa tuloksena olevan materiaalin laatuun:

 • sekoittimen oikea asennus;
 • sekoitusmekanismin valmistelu käyttöön;
 • seoskomponenttien kuormitus;
 • levottomuus;
 • puretaan tuloksena oleva liuos;
 • hoitaa sekoittimen työn päätyttyä.
Komponenttien lisääminen sekoittimeen.

Betonisekoitin on asennettava tasaiselle alustalle, jotta se ei pääse kaatumaan käytön aikana ja liiallinen kuormitus liikkuviin mekanismeihin. Irrotuslaitteen on sijaittava sekoittimen välittömässä läheisyydessä tai välittömässä läheisyydessä. Ennen kuin työskentelet betonisekoittimella, on välttämätöntä tarjota paikalle rakenneosat ja säiliö, johon loppu materiaali puretaan.

Jotta kuiva hiekka ja sementti kuormitettaisiin, etteivät ne tartu sekoittimen seinämiin, on suositeltavaa kostuttaa sisäpinta nestemäisellä sementti maidolla. Ainesosien lastaus tehdään niiden ominaispainon laskiessa.

Ensimmäisen puoliskon vaaditusta hiekkapuhallusmäärästä täytetään, sitten sora ja lopuksi sementti. Vettä lisätään asteittain ja viimeiseksi. Kaikki erityiset lisäaineet liuotetaan veteen ja lisätään sen kanssa.

Sekoittaminen jatkuu, kunnes massa on täysin homogeeninen. On muistettava, että liuoksen liian pitkä sekoittuminen voi johtaa betonin plastisuuden vähenemiseen. Älä anna komponenttien ladata suurempia määriä kuin mikserin nimellistilavuus, koska se vähentää merkittävästi sekoittumisen laatua.

Lopullisen materiaalin purkaminen on suoritettava vain väliaikaisessa erikoissäiliössä, jota seuraa siirto vaunuun, kauhaan tai paareihin. Seoksen purkaminen sekoittimesta lastalla ei ole sallittua.

Kun työ on valmis, sekoittimessa on otettava vettä ja käännettävä betonisekoittimen sisäisen tilavuuden huuhtelemiseksi. On myös välttämätöntä pestä säiliö purkamiselle ja muille prosessissa mukana oleville työkaluille.

Jos näin ei tehdä, silloin seuraavan kerran jäljelle jääneen hiukkaset eivät vaikuta valmistettavan seoksen laatuun. Sähköisen sekoittajan on työn jälkeen oltava irrotettuna ja irrotettuna sähköverkosta.

Lopuksi

Betonin ja laastien laadukas valmistelu sekoittimessa perustuu seoksen komponenttien oikeaan suhteeseen ja käytetyn mekanismin asianmukaiseen hoitoon. Siksi ennen työn aloittamista on tarpeen määritellä tarkasti vaaditun materiaalin merkki ja seurata tarkasti valmistuksen tekniikkaa. Muutoin kaikki on yksinkertaista. Konkreettisen ratkaisun valmistaminen betonisekoittimella voi jopa olla henkilö, jolla ei ole kokemusta rakentamisesta.

Kuinka sekoittaa betoni eri tavoin - mitä sinun on tiedettävä sen osuuksista

Niille, jotka eivät tavannut betonin valmistelua tai kokous oli ohikiitävää, he eivät aina tiedä, miten sekoitetaan laadukasta betonia ilman lisäaikaa ja materiaalikustannuksia. Samaan aikaan koko prosessi oli melko kätevä nykyisissä olosuhteissa. Siksi harkitsemme erilaisia ​​tapoja sekoittaa betonia ja niiden merkitystä kussakin tapauksessa.

Betoniratkaisujen komponenttien koostumus: konkreettisen tieteen perustana

Ennen kuin vaivaat betonia, aina kiinnostunut siitä, mitä mittasuhteita tarvitaan tietylle brändille. Kaikki riippuu siitä, mitä sementin tuotemerkkiä käytetään. Yleensä tahansa rakennustyömaalla ja jopa korjaustöiden aikana he mieluummin pitävät Portland-sementistä M400D20 tai M400D0. Nämä ovat parhaita tuotemerkkejä hinta - laatua.

Itsenäinen sekoitus betonista betonimyllyssä tai muulla tavalla tehdään konkreettisia betonityyppejä varten, jotka ovat välttämättömiä rakennustöiden ratkaisemiseksi, joita tahansa kokenut tai tavallinen amatöörimestari voi tehdä:

 • perustusten täyttämiseen riippuen niiden kuormasta riippuu riittävästi betonilaatua M300 - M400;
 • aidatukiin - M200;
 • erilaisiin tarkoituksiin - M100 - M200;
 • jalkakäytävällä betoni M300 on optimaalinen koostumus;
 • muurauslaastin merkki vaihtelee M50 - M100: n alueella;
 • Panssaroidun vyön ja kattokaivojen valmistukseen vaaditaan betonin taso, joka on pienempi kuin M200, mutta enintään M300.

Varoitus! Jos on tarpeen korjata seinien ja lattioiden puutteet korjauksen aikana, ei ole tarpeen valmistaa erityistä betonimerkkiä. Riittää, että ratkaisu on sementin yhden osan ja kolmen osan hiekan standardisuhteen kanssa. Raskas aggregaatti, tässä tapauksessa injektoituna seokseen, periytyy. Samanaikaisesti työskentelyratkaisun johdonmukaisuuden tulisi olla suunnilleen sama kuin alla olevassa kuvassa.

Betonin koostumuksen laskeminen

Jos sinulla on halu ja kyvyt, voit lisätä pehmittimen mihin tahansa betonimerkkiin, mikä lisää voimaa, sitkeyttä ja roiskeenkestävyyttä. Sementin määrään lisätään lisäaine. Jokaista lisäainetta käytetään kuitenkin eri määrinä, joten jätämme tämän kysymyksen pois. Pehmittimen mukana toimitettu ohje auttaa käsittelemään annostelua.

Älä missään tapauksessa lisää konkreettisia saippua-liuosastioita astioihin. Kyllä, se antaa plastisuutta betonille, mutta koostumuksessa olevat karbonaatit ja muut epäpuhtaudet vähentävät tiheyttä ja sen seurauksena betonin lujuutta ja kestävyyttä. Jos tällaiset koostumukset ovat hyviä betonille, niin kaikki betonituotantolaitokset ostavat ne tonneina, ja pehmittimet unohdetaan. Mutta jostain syystä tämä ei tapahdu...

Tämän artikkelin video selittää selkeästi, miksi on mahdotonta lisätä nestemäistä saippuaa ja muita kotitalouskemikaaleja betoniin.

Myös pigmentti vaikuttaa betonin laatuun ja aikaan. Väriaineet vähentävät lujuuttaan sementin hydraation vaiheessa. Siksi se ei voi lisätä enempää kuin 4 painoprosenttia sementtiä. Tämä on kriittinen määrä, mutta olisi parempi, jos betoniin lisätään vähemmän pigmenttiä.

Kun käsittelemme raaka-aineita, tarkastelemme tärkeimpien betonityyppien mittasuhteita litroina, kilogrammoina ja osina.

 • Sementti M500

Rakennustyömaalla ei useinkaan ole mitään, eikä komponenttien lukumäärän painoarvo ole tarkkaan mitattu. Kokeneet rakennuttajat tekevät siitä helpompaa - ne mittaavat kaiken sileillä tai sementtipusseilla edellä annetuissa mittasuhteissa. Valitse sopivin tapa jakaa osat ja jatka betonin sekoittamiseen.

Miten vaurioittaa betonia pieniin määriin

Jos päätät laskeutua vessaan tai koristetulle polulle puutarhassa, sinun ei tarvitse ostaa laastia ja tilata sitä kuorma-autoon. Se on yksinkertaisesti irrationaalinen.

Pienille tilavuuksille ne eivät edes aina käytä sekoitinta. On parasta tehdä erä omin käsin. Katso, miten sekoitetaan betonia eri tavoin käytettävissä olevien työvälineiden mukaan.

Käsien vaivaaminen lastalla ja lapioilla

Joten ymmärrämme, miten oikein sekoitetaan ratkaisu betoni sekoittimessa, ja että tämä edellyttää:

 • Kätevä kapasiteetti - sitä enemmän sitä parempi.

Pieni elämän hakkerointi! Jos teet korjauksia kylpyhuoneessa, ja aiot korvata vanhan kylpyhuoneen uuteen, älä kiirehdi heittää sitä tai romuttaa sitä. Kylpyhuone on erittäin kätevä häiritä ratkaisua! Rakennustyömaalla on helpompi tehdä ja vaivaa liuos kalvolla tai jopa kentällä. Mutta jälkimmäistä voidaan pitää todellisena barbaarina.

 • Spade, troola, spatula. Jotkut pystyvät tekemään käsivalmistusta tavallisen puutarhakoukun avulla.
 • Ainekset betoniin oikeassa suhteessa.
 • Jätteiden rätit.

Pienien määrien lastauskomponenttien oikea jakso:

 1. Kaikki hiekka ja sementin neljäs osa lisätään. Sekoitetaan huolellisesti sileäksi. Sekoita sitten sementin jäänteet ja sekoita homogeeniseen sementti-hiekka-kuivaseokseen. Lisätty myös ja soraa tarvittaessa.

Pieni ja välttämätön elämän hakkerointi! Jos päätät lisätä lasikuitua halkeamiskestävyyden vuoksi, on parasta ottaa se veteen etukäteen ja lisätä se sekaan veden kanssa. Joten voit paremmin tarttua betonielimeen.

 1. Jos käytetään pehmitintä, se on myös liuotettava veteen. Mutta ei kaikissa määrissä, koska koko veden määrää ei ehkä tarvita.

Vihje! Rakennustekniikan perusteella erilaisten tuotemerkkien, valmistajien ja jopa eri osien sementti on erilaiset veden vaatimukset! Jakaa likimäärin kaikki vesi neljään ja kuudenteen osaan, lieventää vähemmässä määrin pehmitintä ja kuitua. Pigmenttiä käytettäessä se aluksi liuotetaan veteen.

 1. Lisää pienempi osa vettä pehmittimestä kuivaan seokseen ja sekoita liuos hyvin. Sekoita perusteellisesti, varmistaen, ettei kuivahomeja jää. Sitten kaada vähän vettä haluamaasi sakeuteen.

Miten saavuttaa oikea johdonmukaisuus? Se ei ole vaikeaa. Vain koe seos vaivaamisen aikana - vie pieni määrä ja purista se kämmenessäsi. Jos "kulichik" osoittautui, kuten me rakastimme tekemään märästä hiekasta lapsuudessa, se tarkoittaa, että teimme kaiken oikein.

Jos liikaa lisätään vettä, kaikki voidaan kiinnittää pienellä määrällä sementtiä ja hiekkaa. Älä iloitse siitä, että ratkaisu osoittautui "itsetasaavaksi" ilman erityisiä lisäaineita. Ylimääräinen kosteus, joka antoi seoksen plastisuuden, vie koko linnoituksen betonista ja rikkoo sen rungon halkeilla.

Rakentamissuutin-mikseri auttaa

Auttaakseen viimeistelijöitä keksittiin niin hyödyllinen asia kuin suutina rei'ityksessä. Suunnittelulla se on kuin sekoittimen terä. Ilman sitä, älä keitä mitään viimeistelyä nykyaikaista seosta. Ja kuten kävi ilmi, hän on ensimmäinen betonituotannon assistentti.

Varoitus! Tällaisella suuttimella ei voida valmistaa raskasta betonia! Rikkominen rikkoo kaikki terät!

Kuten edellisessä tapauksessa, seuraamme kirjanmerkkiosien sarjaa. Ole varovainen, kun sekoitat sementin pölyä.

Sekoittamiseen sekoittimen kanssa tarvitaan plastisuutta, minkä vuoksi aluksi lisätään suurimman osan vedestä ja edullisesti pehmittimestä. Tämän suuttimen avulla sekoittaminen on paljon nopeampaa ja seoksen tasaisempi.

Betonirasitusautomaatio

Konekivääri betonisekoittimessa ei tiedä, ei vain aloittelijoita konkreettisessa liiketoiminnassa vaan myös kokeneita rakentajia. Tämä prosessi ei ole yksinkertainen, mutta ei niin monimutkainen kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä.

Tärkeintä on tietää ominaisuuksia, menettelytapoja tapahtumien lataamiseen ja sääntöjä laitteiden käsittelyyn. Tällaisen matkatavaran tuntemus ja vähän kokemusta ei enää ole kysymys siitä, miten betonia betonisoituu laadukkaaseen betonisekoittimeen.

Betonisekoittimen periaatteet

Ennen betonin vaivaamista konkreettisessa sekoittimessa harkitsemme, miten se on kätevämpää ja oikeampaa käyttää sitä:

 • Sähkön pääsy. Johdot eivät saa mennä tielle ja pudota betonin työalueelle.
 • Suunnittele työpaikkasi. Valmis betonilla on huomattava paino ja raaka-aineet ovat myös raskaita. Jotta ei tarvitsisi vetää painoja valmiin laastin muodossa, varmista, että betonisekoittimen paikka ei ole esine. Esimerkiksi armpayaksen heittämisessä kannattaa siirtää se kuivatusvyöhykkeelle, ja kun se täyttää perustusnauhan, on helpompaa pitää se lähellä muottirakennetta.
 • Valmista konkreettinen purkaussuunnitelma. Kuinka valmiita betonia puretaan, on tärkeä osa töitä. Koska sen asettamisaika riippuu siitä. Yleisin vaihtoehto - purkaminen kottikärryssä ja sieltä muottiin. Mutta ratkaisu on kova fyysisesti ja mahdollinen menetys.

Elämä hakkerointi kokeneita rakentajia! Voit järjestää pienen jakeluputken ulos tina kaarevilla reunoilla. Se valmis seos suoraan sekoittajasta ilman menetystä menee muottiin.

Tällaisen pienen rakennustyylin käyttämisen avulla voit siirtää sekoittimen rakennustyömaalla työstä eteenpäin, minimoimalla manuaalista työtä, joka vie niin paljon energiaa lisätoimenpiteisiin.

 • Pakollinen hoito sekoittimelle. Riippumatta siitä, kuinka väsyneitä olet kovalla työpäivällä, älä unohda sekoittimen perusteellista puhdistamista betonista. Muussa tapauksessa on vältettävä karkeaa kiveä laitteiston rungosta, mikä johtaa sen vahingoittumiseen.

Tämä tehdään yksinkertaisesti - vettä kaadetaan bunkkeriin ja liipaisin aktivoituu. Irrota jäljellä oleva liuos sen seinistä sen jälkeen kun se on sammutettu. Vaihda likainen vesi.

Tee tämä useita kertoja. Voit myös käyttää autonpesua. Paineen alainen vesi heikentää välittömästi sekoittimen runkoon tulevaa betonia.

 • Huolto. Älä unohda laitteiden säännöllistä huoltoa. Jatkuvassa tuotannossa tämä tehdään kerran kuukaudessa - ja joka kerta kun tuotannon lopettaminen. Kotona on toivottavaa suorittaa ainakin kunnossapito, niin että betonisekoittimen työskentely kauemmin kaatuisi.

Nämä ovat peruskäytännön ohjeita mobiili betonisekoittimen kanssa, jonka jälkeen rakentaminen on paljon helpompaa.

Alla on video: "Miten työskennellä betonisekoittimella."

Säännöt ainesosien asettamiseksi betonimyllyyn

Ennen kuin sekoitat betonia betonisekoittimessa, valmistele kaikki tarvitsemasi. Edellä lueteltujen osien mittasuhteet sekä säännöt, jotka koskevat laitteen kanssa työskentelyä. Nyt voit alkaa vaivata.

Automaattisella betonivalmistuksella komponenttien välilehti on hieman erilainen. Seoksen tulee aina olla märkä, muutoin mikseri ei sekoita kaikkea tasaisesti. Kyllä, ja moottorin raskaita kuormituksia.

Seuraavassa on joitain suosituksia siitä, miten betonia betonisekoittimeen sekoitetaan:

 • Kytke laitteeseen virta.
 • Kaada suurin osa vedestä. Jos annetaan kuitu, se asetetaan tässä vaiheessa. Anna sekoittimen kääntää nämä kaksi osaa hieman.
 • Lisää yksi pala keitettyä soraa ja vieritä.
 • Kaikki sementti annostellaan, kiertyy hyvin, minkä jälkeen kaikki hiekka ruiskutetaan liuokseen ja sekoitetaan perusteellisesti. Jos kääntäjä on säädetty sekoittimen ohjaustilaan, muista käyttää sitä. Se sekoittaa ratkaisua paremmin. Mutta älä päästä pois, sillä moottori palaa nopeammin.
 • Liuotetaan pehmitin veteen ja lisätään liuokseen. Ehkä koko nestemäärää ei tarvita.
 • Kaada loput ja sekoita hyvin.

Ratkaisu on valmis asennettavaksi. Mitä pienempi purkutoiminto tekee, sitä pienempi on betonin väheneminen.

Jos kysymys siitä, miten vaivaa ratkaisu betonisekoittimessa aiheuttaa ongelmia, katso alla olevaa videota, joka kuvaa yksityiskohtaisesti koko prosessin.

Jos ei ole aikaa, sekoittajat ja halu työskennellä betonin kanssa, voit aina tilata sen esineeseen. Tärkeintä on laskea tarvittava volyymi oikein. Nykyisissä tehtaissa ne valmistavat ratkaisuja pehmittimiin, ja laadunvalvonta vastaa sopivaa tasoa. Siksi et voi pelätä betonin laatua.

Jos kuitenkin ostetun betonin laatu, jonka hinta on paljon korkeampi kuin kotitekoinen, on epävarmaa, varmista, että otat toimittajalta laatusertifikaatin. Jos tulevaisuudessa on konkreettisia ongelmia, sillä on laadukas sertifikaatti, joka on annettu sille, voit todistaa oikeutesi ja saada korvauksen toimittajalta tuomioistuimessa tai osapuolten yhteisestä sopimuksesta.

Samalla pohdimme, miten betonia sekoitetaan eri tavoin. Noudata suosituksia - ja varmasti onnistut. Hyvä betoni ja helppo rakentaminen!

Betonin betonisekoittimessa: säännöt ja mittasuhteet

Jos tarkoituksesi on rakentaa talo, sauna, huvimaja, tasoittaa polkuja käytävälaatat tai vain tehdä globaali korjaus suuri huone, et voi tehdä ilman hyvää laasti, ja siksi ilman sekoittimet. Nykyään se on ainoa erikoislaitteisto, joka on tarkoitettu suuren rakennusmateriaalin valmistukseen. Sen tärkein etu on työprosessin nopeuden kasvu ja työvoimakustannusten huomattava väheneminen.

Käytännöllisesti katsoen kaikki päälliköt, jotka ensimmäistä kertaa kohtaavat tarvetta laatia tietyn keskittymän ratkaisu, herättävät kysymyksen: "miten tuloksena on todella laadukas?".

Huolimatta siitä, että tämä kysymys on suhteellisen yksinkertainen, se edellyttää yksiselitteistä vastausta. Koska tunnustettu epätarkkuus työprosessissa voi kääntyä sinusta ja johtaa siihen, että hyvin kauan aikaa vievä prosessi, joka kesti paljon aikaa, muuttuu kokonaan. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi autamme sinua ymmärtämään kaikki hienovaraisuudet ja vivahteet, betonisekoituksen oikea valmistelu.

Kuinka sekoittaa betoni betonisekoittimessa: mittasuhteet ja komponentit.

Ensimmäinen vaikeus, jonka uudet rakennuttajat kohtaavat sekoittimella, on tiedon puute oikeista raaka-aineista. Koska mikään yksittäinen asetus ei ole voimassa, on suositeltavaa käyttää yleisiä sääntöjä erilaisten laatuluokkien luomiseksi.

On huomattava, että liuoksen formulaatio on muuttumaton, se koostuu neljästä pääkomponentista: sementistä, murskakivestä (sora), hiekasta ja vedestä. Tarvittaessa lisäaineiden koostumuksessa otetaan käyttöön ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Materiaalin erottaminen eri tyyppeihin perustuu sen lujuuteen (tiheys) perustuen aakkosnumeerisiin nimityksiin. Aluksi näemme kirjaimen "M", jota seuraa luku, joka osoittaa betonin kestävyyden puristumiseen, kun se on täysin kuivunut (noin 28-30 päivää). Esimerkiksi M350-luokan ratkaisu tarkoittaa, että sen resistanssi (kestävä puristus) on 350 kg / ms2. Mitä korkeampi digitaalinen arvo, sitä suurempi seos ja sitä paremmat mekaaniset ominaisuudet. Siksi aluksi sinun on ymmärrettävä mihin tarkoitukseen, mitä tuotemerkkiä tulisi käyttää.

Harkitse suosituimpia:

• M100 ja M150 - perustetaan säätiön säätiö.
• M200 - M300 - käytetään perustan kaatoon, valmistetaan seinät, lohkot, lattialaatat, lattiat ja tasoitteet.
• M350 - pidetään yhtenä suosituimmista seostyypeistä monoliittisten perustusten, tienpohjien ja tukirakenteiden luomiseksi.
• M400 - M450 - käytetään pääasiassa hydraulirakenteiden rakentamiseen.
• M500 ja M550 on suunniteltu monimutkaisten esineiden rakentamiseen, joihin tehdään suuria vaatimuksia (patoja, metroja, varastointi jne.).

Betoniosuudet kaupeissa

Jopa kokenut rakennusmestari, joka on työskennellyt betonin kanssa pitkään, ei pysty antamaan tarkkaa vastausta kysymykseen: "Minkälaista materiaalimäärää paino-ekvivalenttina on käytettävä lopullisesti tarvittavan johdonmukaisuuden ratkaisun löytämiseksi?" fraktiot ja komponenttitilavuus.

Kun työskentelet kotitalouksien olosuhteissa, on parasta käyttää mittausyksikön vakiovarustetta, jonka tilavuus on 10 - 12 litraa. Sen käyttö auttaa sinua navigoimaan nopeasti tietyn työn laajuuden edellyttämän materiaalin määrän. Kuitenkin on kätevää mitata ainesosat muovisäiliöön, jos aiot tehdä pienen määrän työtä tai rakennettaessa säätiötä vaiheittain.

Ensinnäkin on syytä panna merkille, että kaikki rakennustehtaan sekoitukseen sisältyvät aineosat ovat eri painoprosentteina. Esimerkiksi sementin paino täyteen kauhaan on noin 13 - 15 kg, hiekka - 19 - 20 kg, murskattu kivi 15 - 17 kg.

Jotta saataisiin aikaan 1 betonia, on suositeltavaa noudattaa seuraavia mittasuhteita: 9 (murskattu kivi tai sora), 5 (hiekka), 2 (sementti). Kun kyseessä on hiekasta ja sorasta koostuvan valmiin kuivan rakennuskomponentin käyttö, suhde näyttää tältä: 5: 1. Jos 5 on PGS, 1 on sementtiä. Veden osalta sen tilavuuden tulisi vastata puolta sementin 0,5: 1 tilavuudesta.

Rakennussekoituksen lujuus ja tiheys riippuvat kokonaan käytetyn sementin laadusta. Koostumuksen ja ominaisuuksien perusteella on olemassa useita tämäntyyppisiä materiaaleja: M300, M 400, M 500 ja M600. Näistä suosituimpia tuotemerkkejä pidetään "M 400" ja "M500".

Konkreettisen vaaditun johdonmukaisuuden valmistelemiseksi suosittelemme, että taulukon osien osuudet otetaan huomioon.

Sementin M400-merkin osuudet + hiekka + murskattu kivi

Joukkokoostumus
10 litrassa sementtiä
P: Sh
(L)

Betonin määrä
10 litrasta sementtiä
(L)

Kuinka betonisekoittua konkreettisessa sekoittimessa - selvittää menestyksen salaisuus

Miksi yhä useammat ihmettelevät, miten betonia sekoitetaan konkreettisessa sekoittimessa oikein, koska ensi silmäyksellä kaikki on niin yksinkertaista? Luultavasti ei ole kyse prosessin monimutkaisuudesta, vaan sen tehokkuudesta. Jokainen pyrkii tekemään työtä paitsi laadullisesti myös järkevästi, välttäen komponenttien ylimenot ja laitteiden vahingoittumisen.

Betonituotanto betonimyllyssä - komponentit

Rakentamisessa vaikea kuvitella esine, joka ei käytä tätä tukeva rakenne, varsinkin jos kyse on tukirakenteita, tyyppi säätiö, pilarit ja niin edelleen. Vaikka laajalti käytetty tätä materiaalia pieniä töitä, mutta sitten mekaanista sekoitusta ei turvautua menetelmiin se selviää kätensä. betonimylly valmistaja tapahtuu juuri niissä tapauksissa, joissa tarvitaan suuria määriä kaataa rakennuspalikoita luoda siteitä kerroksessa, kellarissa, jne Tällaisessa määrin sekoitettu kouru on yksinkertaisesti fyysisesti mahdotonta.

Riippumatta siitä, miten paljon sinun täytyy laasti, se koostuu aina samoja komponentteja. Varmasti jokainen tietää sanat - sementtiä, hiekkaa, soraa ja vettä. Ainoa yksittäisten koostumusten erottaminen on mittasuhteet. Suhde ainesosien riippuu useista betonin parametrien, alkaen tärkeimmistä - lujuus, viimeistely liikkuvuus, vastustuskyky sään vaikutusta vastaan. Se tapahtuu niin, että kokeneiden Masters eivät ylenkatsovat, ja muut sementin lisäaineena, kasvava pakkasenkestävyys, kuivuminen, ja muut parametrit.

Kotikäyttöön, joudumme usein seuraavat ainesosien suhde: sementti - 2 paino-osaa hiekkaa - 4, sepeli - 8, veden - 1. Se on keskellä mahdollisuus lujuus, eli se on yhtä hyvin sovellettavissa monimutkaisia ​​toimintoja, ja pieni kosmeettisia. Yleisesti, luonne betonin riippuu tuotemerkin sementin jossa käytetään, sitä on merkitty kirjaimella "M" ja numerot, jotka määrittävät sen lujuus. Merkki valmistettu betoni on myös kuvattu, mutta on tyypillisesti pienempi kuin luku, koska kaksi muuta lisäaineita vähentää mainittua sementti vahvuus.

Nykyaikaisessa rakenteessa on kokeita paitsi erilaisten sementtityyppien lisäksi myös hiekka- ja raakarakeiden kokoon. Mutta tämä on aerobatiaa, ja ammattimaiset teknikot kehittävät tällaisia ​​betonimerkkejä.

Betonin valmistus konkreettisessa sekoittimessa

Betonimateriaalien betonisoimiseksi 4 m 3: n ja sitä suuremmilta monoliittisilta rakenteilta on suositeltavaa käyttää konkreettisia betonisekoittajia esineeseen toimitettavaan valmiiseen betoniin. Tämä pätee kaikentyyppisiin monoliittisiin säätiöihin (nauhat, pylväs-, pino-grillage, laatta), monoliittiset kellarit ja monoliittiset lattiat.

Jos työmäärä on huomattavasti pienempi, on kustannustehokkaampaa valmistaa betonia rakennustyömaalla. Pääsääntöisesti itse valmistettu betoni asetetaan monoliittisiin kulmakiviin, panssaroidut vyöt, tukevat monoliittiset pylväät, kannattimet, monoliittiset liukuportaat, kuisti, kiinnitysseinät jne.

Mitä tarvitset betonin sekoittamiseen?

Rakennustyömaan laadukkaan betonin valmistaminen on välttämätöntä:

 1. Betonisekoittimet 120 litraa
 2. Kauha 10 litraa
 3. lapio
 4. Portland-sementti M400 50 kg: n pusseissa
 5. Hiekka alku- tai merimaisema
 6. Murskattu kivi graniitti FR. 5-20
 7. Pehmennin Sika Sikament BV 3M, Cemmix CemPlast jne. säiliöissä 1 ja 5 litraa

Materiaalien osuus betonin valmistuksessa

M300-betonin valmistukseen oikeat osuudet (C-sementti, P-hiekka, U-murskattu kivi, B-vesi, PL-pehmittimet):

Työskentelyn helpottamiseksi me pyöristyimme ja siirsimme volumetriset mittasuhteet kauviin ja pusseihin siten, ettei betonin brändin lujuutta vähennetä. Standardipakkaus on 50 kg pussia, mikä vastaa noin 4 kymmenen litran kauhaa. 1 pussi sementtiä 50kg = 4 kauhaa 10 litraa. Sementin lujuusluokka betoni M300: n valmistamiseksi on oltava vähintään M400 (tämä numero on ilmoitettu pussiin).

Betonin valmistus betoni- sekoittimessa on seuraava:

 1. Lisää hiekkaa ja murskattua kiviä edellä mainituissa mittasuhteissa kauhalla ja sekoita betonisekoittimessa;
 2. Lisää sementtiä ja sekoita edelleen;
 3. Kaada vettä ja pehmittimiä kauhaan taulukossa esitetyissä mittasuhteissa, sekoita ja kaada seos betonisekoittimeen ja sekoita valmiiksi (vähintään 60 sekuntia). Ennen pehmittimen käyttöä suosittelemme lukemaan pöydän pöydän annos voi vaihdella tuotemerkin ja valmistajan mukaan.
 4. Betoniin asetetaan puutavaraa lujittavalla luurangolla.
 5. Työpäivän päättyessä pesemme betonisekoittimen vedellä.

Pehmennin betoniin - miksi se pitäisi lisätä konkreettiseen sekoitukseen?

Pehmittimen käyttämisen etuja betonille:

 • Parantaa betonin sitkeyttä ja työstettävyyttä ilman tärinää;
 • Kiihdyttää kovettumista 20%, mikä vähentää kutistumista ja betonipuhdistusta.
 • Lisätään betonilaatuvoimaa 20-30%: lla ja sen kestävyydestä;
 • Vähentää veden konkreettista sekoittumista 10-20% veden voimakasta vähentämisen vuoksi;
 • Säilyttää betonisekoituksen liikkuvuutta (elinvoimaa) enintään 2 tuntia;
 • Estää halkeilua;
 • Lisää venttiilien tarttumista 1,5 kertaa;
 • Lisää veden kestävyyttä W6: een;
 • Lisää häiriöitä F300: een.

Yrityksen Full House -yrityksen asiantuntijat suosittelevat vain tunnettujen Sika, Cemmix, jne. Sertifioituja pehmittimiä.

Kun tilaamme valmisbetonin kaikkiin tehdasalueisiin, saamme korkealaatuista betonirakennetta M300 (B22.5, P4, W6) SikaPlast 3235 superplasticizerilla. Betonirakennetta valmistettaessa rakennustyömaalla käytetään pehmittimiä Sika Sikament BV 3M ja Cemmix CemPlast.

Virheet rakennustyömaan betonin valmistuksessa, joita on vältettävä.

 1. Älä noudata vinkkejä, joista monet ovat Internetissä, ml. YouTube-kanavalla - älä lisää pinta-aktiivisia aineita (pesuaineita: saippuaa, keijuja jne.) - tämä menetelmä parantaa betonin plastisuutta ja työstettävyyttä mutta vähentää sen voimaa 10-15 kertaa. Jos verrataan visuaalisesti - vaahtomerkki PSB-S 35 on vahvempi kuin betoni!
 2. Älä myöskään lisää vettä, kun betonointi ylittää suositellut mittasuhteet, koska tämä vähentää betonin lujuutta 1,5-2 kertaa.
 3. Koska betonia on kielletty käsin käsin, sen jälkeen siten, ettei betoniseoksen laadukasta sekoittumista saavuteta.

Kuinka tehdä konkreettinen ratkaisu konkreettisessa sekoittimessa?

Jotta betonisekoitetta valmistettaisiin oikein kotona, on tärkeätä paitsi tarkkailla komponenttien mittasuhteita ja niiden valmisteluohjeita, myös saavuttaa mahdollisimman yhtenäinen. Kun omia käsiä vaivautetaan tavanomaisessa säiliössä, on vaikea saavuttaa haluttu yhtenäisyys, jotkut hiutaleet pysyvät kuivina. Nämä ongelmat jätetään kokonaan pois, kun betonia valmistetaan betonisekoittimessa. On suositeltavaa vaivaa se mekaanisesti, kun kyseessä on suuri työmäärä: kun kaatetaan säätiö tai tasoitus, rakennusten rakenteet, päällystysreitit, aidat.

Uskotaan, että betonisekoittimen käyttö mahdollistaa 40% vahvemman ratkaisun kuin manuaalisessa valmistuksessa. Automaation lisäetuna on ajan säästö ja prosessin monimutkaisuuden huomattava väheneminen tarkkailemalla oikaistua toimintasuunnitelmaa, erä kestää useita minuutteja.

Omien valmisteiden betonin koostumus sisältää: sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä ja vettä, joskus modifioivia lisäaineita lisätään tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi. Saapuvien ainesosien laatu riippuu seoksen lujuudesta, jäätyvyydestä, vedenkestävyydestä ja ominaisuuksista. Raaka-aineet on valittava huolellisesti ja valmistettava ennen niiden lataamista sekoittimeen. Sementille asetetaan erityisvaatimuksia, betonia tulee vaivata korkealaatuisista laatuluokista, jonka kalsiumsilikaattipitoisuus on alle 80%. Mitä uutta sideainetta, sitä parempaa ei ole suositeltavaa ostaa aikaisintaan 2 viikkoa ennen työn aloittamista. Älä käytä kosteaa, merkitsemätöntä tai kovettua sementtiä.

Laadun laadun valmistelu edellyttää kuivaa ja puhdasta hiekkaa, ilman savea ja roskia. Fraktioiden optimaalinen koko on 1,5 - 5 mm, ihanteellinen - välillä 1-2. On suositeltavaa seuloa rakentamisen seulan läpi ja kuivata. Kaatopaikat, jotka ovat alle 1 mm, heikentävät tarttuvuuden laatua ja lujuutta, on parempi ostaa jokikvarsi tai keinotekoinen raskas hiekka. Jälkimmäisessä tapauksessa betonin vakavuus kasvaa, mikä rajoittaa sen käyttöä kaatopaikkojen lattiaan.

Optimaalisen suuren murto-osan täyteaineen katsotaan olevan suurten kivien sora tai murskattu kivi. Ostaessasi kiinnitetään huomiota hajujen ja jakeiden koon, jotka on ilmoitettava ohjeissa. Ennen työn aloittamista ne pestään ja kuivataan, suuret roskat poistetaan.

On suositeltavaa vaahdittaa betonia karkealta karkealta murskattua kiveä erikokoisilta, aukkoja ei voida hyväksyä. Vettä käytetään puhdas ja juominen, ilman emäksisiä tai happamia sulkeumia, ei ole toivottavaa ottaa se joelta tai järvestä. Erityistä mainintaa ansaitsevat lisäaineita betonin vaatimusten mukaan, koostumus sisältää:

 • Sammutettu kalkki (fluff), mikä lisää liuoksen työstettävyyttä (mutta pienissä osuuksissa, muuten vahvuus vähenee).
 • Pehmittimet - virtaavuuden lisäämiseksi.
 • Lisäominaattorit, jotka antavat adheesiota alhaisissa lämpötiloissa tai ylimääräisessä kosteudessa.
 • Vahvistava lisäaine.

Ainesosien suhde

Suhde valitaan laastin käyttötarkoituksen perusteella. Lajikkeita, joiden vähimmäisvoimakkuus on käytetty täyttöpohjan täyttämiseen tai tilapäiseen muottiin. Kestävät rakenteet, joilla on odotetut raskaat kuormat, on välttämätöntä valmistaa betoniseos, joka ei ole alempi kuin M300, mikä merkitsee M400: n Portland-sementin ja kovan kiven murskatun kiven valintaa. Perusmittayksikkö on sideaineen mittari, on parempi, että siihen ei lisätä yli 50% nestettä. Suosituimmat mittasuhteet ovat käytännössä 1: 3: 6: 0,5 (sementti: hiekka: täyteaine: vesi vastaavasti).

Betonisekoittimen vakiotilavuus on 180 litraa, koska työkyky on asetettu kulmaan, ei ole suositeltavaa ladata yli kolmasosaa (vapaan tilavuuden tarkka arvo ilmoitetaan ohjeessa). Toisin sanoen M400: n vahvuuden omaavan liuoksen valmistamiseksi edellä mainittujen mittasuhteiden siirtämiseksi painoluokkaan tarvitaan vähintään 14 kg sementtiä, 42 hiekkaa, 84 soraa ja 7 litraa vettä. Tuotos on noin 60 litraa tai 147 kg viimeisteltyä betonia. Betonia ei ole suositeltavaa sekoittaa, kun sekoitin on ylikuormitettu, mutta liuoksen roiskumisen lisäksi osa komponenteista ei ehkä sovi, mikä johtaa mittasuhteiden rikkomiseen.

Toimet ovat seuraavat:

 1. Komponenttien valmistus.
 2. Betonisekoittimen asennus.
 3. Lastaus.
 4. Sekoittaminen, lisäaineet.
 5. Betonin purkaminen.
 6. Siivousvälineet ja työkalut.

Käytännöllisyyden vuoksi kaikki osat sijoitetaan betonisekoittimen lähelle (tämä on välttämätöntä itsenäiselle työstölle). Sekoita liuoksen tulee olla määritellyllä alueella sileällä pinnalla. Sekoittajan akselin vääristyminen johtaa terojen vaurioitumiseen ja epätasaiseen sekoittumiseen. Siksi laitteiden mukana suljetut palkit, kumipallot tai muuntyyppiset tiivisteet tulee jatkaa työskentelyä tarkistuksen jälkeen vaakatasossa vähintään kahdessa suunnassa.

Tärkeä tekniikan merkitys on lastauskomponenttien järjestys betonimyllyyn. On olemassa useita lausuntoja siitä, miten valmistetaan konkreettisesti oikein, erityisesti silloin, kun sekoitetaan omiin käsiisi, erillisessä säiliöhiekassa ja suurella osittaisella täyteaineella yhdistetään etukäteen, jotta vältytään liimautumiselta. Betonisekoittimen käyttö eliminoi tämän ongelman, mutta kaikkien materiaalien laadukkaan tarttumisen vuoksi on noudatettava tiettyä asennuskuviota.

Ensinnäkin vettä kaadetaan kulhoon, sitten sementin, hiekan ja raunioiden osia, pehmittimiä ja lisäaineita viedään viimeiseksi. Yksittäisten ainesosien välilehtien välillä, jotka odottavat tiettyä ajanjaksoa - 1-2 minuuttia. Noin 10-15% vettä ja sementtiä jätetään myöhemmin ja lisätään halutun sakeuden saavuttamiseksi sementtihyytelöön.

Liuoksen viipymäaika sekoittimessa on rajoitettua, sääntöjä ohjaa GOST 7473-94. Sekoituksen vähimmäiskesto riippuu W / C: n osuudesta ja se on:

 • pakotetuille sekoittajille - 50 - 120 sekuntia;
 • painovoimaisesti - 60 - 150.

Betonia, jossa on huokoisia aggregaatteja, tulisi vaivata vielä pidempään, ja aikaa lisätään myös betonisekoittimille, joilla on suuri tilavuus. Kun kaikki osat on ladattu, betonisekoittimen kulho pyörii noin 2 minuuttia. Tästä johtuen kosteuden haihtumisvaara ja betonin muovautumisen vaara kasvavat. Jätä ratkaisu sekoittimessa ei voi, se johtaa raskaan jakeen poistamiseen ja laskemiseen pohjaan. Siksi betoni on täysin purettu ja, mikäli laitetta ei enää tarvita, se pestään. On suositeltavaa valmistaa muotti- tai valualueet etukäteen.

Nuannaa ja vinkkejä

1. Kiillotusbetonisekoittimessa ei saa käydä lapioita, mutta ei ole suositeltavaa taipua sen päälle.

2. Älä sekoita betonia yli 5 minuutin ajan.

3. Sementin ja täyteaineen laadun tarkastamiseksi sekä mittasuhteiden osalta on parempi valmistaa testiseos vaivaamaan.