Osuudet betonin valmistamisesta kotona

Jokaisen yksityisen talon omistajan pitäisi tietää konkreettisen valmistelun - tämä auttaa talon tai esikaupunkialueiden järjestelyissä. Usein ei ole järkevää tilata vain muutama kuutio tehdasbetonia, se on yksinkertaisesti kannattamatonta. Rahan säästämiseksi ratkaisu voidaan sekoittaa manuaalisesti ja merkittävästi, jos sinulla on oikeat ainesosat.

välineet

Kotona käsin konkreettinen ratkaisu valmistetaan yleensä kaupallisiin rakennuksiin, mutta rakennuksen rakentamisen yhteydessä tätä menettelyä on lähestyttävä hyvin vastuullisesti.

Laastin valmistuksen tärkein sääntö: sementtilaadun on oltava 2 kertaa betonin laatu, joka tarvitaan valuun. eli jos tarvitset betonia M150, sementin on oltava vähintään M300.

Tyyneihin perustuksiin ja kuivien maaperän töiden valmisteluun on käytettävä B7.5 (M100) -ratkaisua kovasta sakeudesta. Täyteaineena käytetään murskattua kiveä 5-20 mm. Tikkaat, askelmat tehdään samoista betonista, mutta enemmän muovia, aidat, kulkutiet jne. Kaadetaan. Samaan tarkoitukseen märissä maissa on suositeltavaa valmistaa kovaa betonia B10 - B12,5 (M150). Sekä karkea lattia että raidat valmistetaan tämän merkin jäykistä kuvioista.

Rakennuksen kuormittamattomien osien, jäykkään liuok- seen B15 (M200) tai B20 (M250) sopivaksi. Hän on vain vähän muovia, sopii altaaseen, septisiin säiliöihin, septisiin säiliöihin. Hyvän asuinrakennuksen perustamiseksi sinun on tehtävä betoni M300 (V22.5): tämä on paras vaihtoehto ja murskattu kivi on parempi ottaa 20-40 mm: n jakeet.

Betonibrändiä M350 (B25) ja M500 (B40) käytetään korkeiden rakenteiden, raskaiden rakenteiden, varastoinnin, lentoonlähtö- ja laskeutumisen ja asuntorakentamisen, ei sovelleta - ei tarvita ja tällaisen ratkaisun tekeminen on vaikeaa.

Vaivata ratkaisu tarvitsee:

 • kouru tai betonisekoittimella;
 • lapio;
 • vasara (murskaus sementti);
 • kauhat;
 • seulan hiekkaa varten;
 • säiliöt täyteaineen pesemiseksi.

ainesosia

Ennen kuin valmistat betonia, sinun on hallittava komponenttien laatua.

Veden tulee olla mahdollisimman puhdasta, ilman epäpuhtauksia, likaa, savea, maata. Et voi ottaa nestemäistä nestettä nestemäisiltä vesistöiltä, ​​kemiallisesti saastuneilta. Ratkaisu ei yksinkertaisesti ole hyvä. Vesi tarvitsee keskimäärin puolet sementtimassasta.

Valmis liuoksessa koskaan lisää vettä.

täyte

Pieni täyteaine - hiekka ja karkea - sora, murskattu kivi. Kevyille seoksille - laajennettu savi-aggregaatti, kuona, tiili- tai kalkkikivi murskattu kivi. On sääntö: karkean täyteaineen lujuus on kaksi tai kolme kertaa valmiin ratkaisun suunnitteluarvo. Murskattu kivi luo eräänlaisen voiman luurankoon seokselle.

Täyteaineen tulee olla mahdollisimman puhdasta ilman maata, oksia, maata ja erityisesti saviä. Se on joskus pesty, seulotaan rakennustyömaalla. Mahdollinen epäpuhtauksien määrä: 35% щ rautaromua varten, 5% - hiekalle. Orgaaniset epäpuhtaudet tuhoavat ratkaisun sisältä. On suositeltavaa seulottaa, pestä ja kuivaa täyteaine ennen käyttöä.

hiekka

Hiekka on toivottavaa ottaa suuri, se on monipuolisempi. 5 hiekkaa: 3,5 mm - suuria jyviä; jopa 1,2 mm - hienojakoinen. Viimeiset rakentajat suosittelevat vain kevyelle betonille.

Hiekan pilaantumisen tarkistaminen: 200 ml sitä kaadetaan pulloon, kaadetaan vettä, ravistellaan ja kaadetaan. Vesi kuljettaa epäpuhtauksia, tilavuusprosentti on yli 5% - huono laatu. Sekoitettaessa otetaan huomioon, että kuiva hiekka sisältää 1%: n kosteutta sateen jälkeen - 10%.

sepeli

Fraktiot käyttävät pieniä (korkeintaan 12 mm, enintään 40 mm). Graniitti-näytökset tai muruotot lattiapinnoille, irtotavarana.

 • graniitti - paras;
 • sora - standardi yksityiselle rakentamiselle;
 • kalkkikivi - ei suositella rakennuksille, koska kalkkikivi on kosteaa.

Suosituimmat jakeet: 5-20, 5-10, 10-20, 20-40 mm. Materiaalin koko ei saa ylittää yhtä kolmasosaa tuotteen leveydestä kapeimmassa osassa ja 2/4 raudan välisestä etäisyydestä. Älä suosittele murskattua kiveä yli 150 mm.

On toivottavaa käyttää kahta fraktiota - pieni (vähintään kolmasosa karkeasta aggregaatista) ja suuri - niin konkreettinen on tiheämpi. Kivet ovat kategorisesti epätoivottavia: se on sileä ja sitoo ratkaisua huonosti. Laajennettu savi (3-5 cm) sopii kevyisiin keramiikka-taloihin.

Sementtiä. jäykkyys

Sementin ominaisuuksia tarkastellaan erikseen läheisessä suhteessa sen määrän määrittämiseen seoksessa. Betonin asianmukainen valmistelu perustuu komponenttien sopusuhtaiseen suhteeseen. Betonia on käytettävä kaikki kerralla - sitä ei koskaan jätetä "myöhemmin", joten seoksen määrä on laskettava hyvin.

jäykkyys

Jäykkyys määräytyy hiipiväksi: jos seos tyhjenee vaakatasosta, se on liian nestemäistä, muovia; kallistettaessa, kun kallistetaan - keskipitkällä muovilla; jos sauvat eivät liuku - ei muovia; ei uppoa, jäljelle jäänyt kiinteä - kova. Nestemäistä betonia on helpompi sijoittaa, mutta jäykkää laatua ja lujuutta paremmin.

Vahvistettuihin rakenteisiin ei suositella kovin kovia betonia, jossa on hienoja ja keskikokoisia aggregaatteja.

sementti

Suosituimmat yksityisen rakentamisen sementtimerkit ovat M400, M500.

Taulukko - Betoniseoksen koostumus / m3 betonia kohti:

Niinpä materiaalin M400 määrä 1 m3: n seokselle:

 • betonille B7,5 - 180 kg;
 • B10 - 200 kg;
 • B15 - 260 kg.

Markkinoilla myytävän sementin pääasiallinen määrä on Portland-sementti M500. Jos se otetaan, niin yllä olevat normit on kerrottava 0,88: lla. Tämä ja seuraava kaava ovat hyödyllisiä oikean sementtimäärän ostamiseen. Kellarin pituus, leveys ja syvyys kerrotaan - se ilmaisee tilavuuden (kuutio-kapasiteetti), joka perustuu edellä mainittuihin mittasuhteisiin, voit selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan.

vivahteet

Sementti kotona usein pysähtyy muiden rakennusten jäänteistä. Olisi pidettävä mielessä, että tällaisella materiaalilla ei ole tarvittavia ominaisuuksia. Ratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan kuiva, ei vanhentunut materiaali ilman kokkareita - joten betoni ei repeä. Alkuperäisen pakkauksen sementin viimeinen voimassaolopäivä on 90 päivää, avoimessa pakkauksessa ei ole enempää kuin viikon kuivissa olosuhteissa eikä enempää kuin päivässä kosteille. Tyhjä materiaali täytyy murskata varovasti vasaralla.

Ratkaisun valmistamiseen käsin on suosittuja betoni M100 - M350 - merkkejä. Kaikki laskelmat tehdään painon mukaan, ja ne perustuvat sementin massaan. Ainesosien suhde lasketaan niiden painosuhteen suhteen.

Liuoksen vahvuus määritetään veden ja sementin (EC) suhteen. Vähemmän vesimäärää suurempi. Mutta sen haittana voi olla päinvastainen vaikutus, joten sääntö "sementti - parempi (vahvempi) betoni" on virheellinen. Kuten yllä mainittiin, sementtilaadun on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin laastin suunnittelun taso. Veden ja sementin suhteen tuntemus voi nostaa tai laskea seoksen merkin.

Manuaalinen ruoanvalmistusohje

Harkitse, miten betoniseos valmistetaan käsin käsin rakentamaan taulukkojen mittasuhteet. Tässä on kaksi taulukkoa, joiden avulla voit määrittää mittasuhteet ja komponenttien määrän 1 m3: n liuokselle.

Vesi-sementti -suhdetaulukko (aggregaattien keskiarvot):

Manuaalinen betonivalmistus: mittasuhteet, taulukko

Joka ei ole koskaan käsitellyt sementtiä, on vaikea ymmärtää, mikä konkreettinen ratkaisu on ja miten se valmistetaan oikein. Mutta edes kokeneet rakentajat eivät aina ole tietoisia kaikista hänen kanssaan työskentelevistä hienoista piirteistä. Tässä artikkelissa kuvataan paitsi betoniratkaisun valmisteluprosessi, mutta myös sen osien oikea valinta.

Betoniseos on helppo valmistaa säätiön kaatamiseksi, pienet raudoitetut betonirakenteet, raidat. Voit vaivattaa sen missä tahansa vanhassa kylpyammeessa, kylpyammeessa tai laatikossa tai koputtaa puulevy. Pienen laastirakenteen valmistuksessa prosessi voidaan koneistaa käyttäen erikoissuutinten porata. Jos tarvitset paljon betonia, sinun on käytettävä tavallista lapiota, pieniä puutarhakahkoja, kuokkia tai muuta sopivaa laitetta. Mutta ennen sekoittamisen aloittamista sinun on valittava laadukas sementti, murskattu kivi ja hiekka.

Betoniosat

Pääkomponentin laatu - sementti

Laastin vahvuus määräytyy ensisijaisesti sementin laadun vuoksi, joten sen oikea valinta on erityisen tärkeää. Venäjällä on monia tehtaita, jotka tuottavat tällaisia ​​tuotteita ja myyvät niitä yleensä naapurimaissa. Siksi painopiste ei ole niin valmistajan vaan sementin ulkonäkö.

Muista kiinnittää huomiota valmistuspäivään - ajan myötä, sen toiminta vähenee jyrkästi. Tuore sementti, kun sitä puristetaan nyrkkiin, ei muuttu kokoon, mutta helposti herää sormien väliin. Erityisen nopeasti menettää ominaisuuksia korkealaatuisen hienojakoisen tuotteen varastoinnin aikana.

Kun se on väärennös, käytetään dolomiittia, mineraalijauhetta, tuhkaa ja muita täyteaineita. Kun ne sekoitetaan luonnollisesti, betoni ei vain hitaasti asetettavaksi, mutta kovettumisen jälkeen se ei ole tarpeeksi vahva:

 • laatu sementti-jauhe väri on tummempi;
 • ratkaisu siitä pysyy hyvin ja nopeasti asettaa;
 • kuivattujen betonien väri on hieman kirkkaampi ulkopuolelta, mutta jos lyödään nurkkaan, sen sisäpinta on tumma;
 • täydellisen kuivauksen jälkeen (yksi kuukausi myöhemmin) on vaikea lyödä kynsi valmiiseen betoniin.

Liuoksen vahvuus riippuu sementtimerkistä. Nimikkeellä kirjainten M seisottamat numerot tarkoittavat kykyä kestää 1 ov: n kuormitusta. cm. Toisin sanoen M200-sementti kestää 500 kg kuutiosenttimetriä. Luonnollisesti, mitä korkeampi on, sitä vahvempi betoni on. Erikoisluokkia, joiden vahvuus on 600-700, käytetään harvoin, joten monimutkaisten tai monikerroksisten rakenteiden kanssa on parempi käyttää M500-sementtiä.

Numeron jälkeiset kirjainmerkit viittaavat lisäaineiden esiintymiseen siinä. Esimerkiksi brändin M500 B tuote on nopea kovettuminen, ARCC on vedenpitävä, BC on valkoinen, joka on tarkoitettu viimeistelyyn. Nimitys BTS20 tarkoittaa sitä, että se sisältää 20% sakeuttamattomia epäpuhtauksia. Tärkein lisäaine meille - sukellusvene - tekee siitä huurteisen, joten on toivottavaa käyttää sitä kadutustyössä, etenkin Siperiassa ja pohjoisessa.

Pitkäaikainen varastointi, sementti-jauhe koagulates, kondensoituu ja sen spesifinen paino kasvaa. Siksi, jos ostat sen etukäteen, muista säilyttää se kuivassa, vakiintuneessa paikassa. On suositeltavaa lisäksi kääriä paperipussit muovikelmulla. Harkitse, että puolen vuoden varastoinnin jälkeen sen laatu vähenee vähintään kolmanneksella.

Mikä hiekka on parempi

Paras hiekka - joki. Se pestään vedellä ja, toisin kuin ura, ei sisällä epäpuhtauksia. Kun työskentelet talvella, on parempi käyttää joki, joka on täysin vapaa savi sulkeumia. Lämpötilojen alapuolella niiden nukat eivät liukene hyvin veteen, vaikka ne kestävät pitkään, ja betonin pinta on epätasaista.

Rikkomisen valinta

Dolomiitti, kalkkikivi murskattu kivi on useimmiten käytetään luomaan pieniä kevytrakenteita, joiden laatu ei ole kasvanut vaatimukset. Sora- tai graniittimateriaali on kestävämpi ja kestää alhaisimmat lämpötilat.

Valmista ratkaisu

Seoksen mittasuhteet riippuvat suoraan siitä, mitä merkkiä (eli mitä vahvuutta) tarvitsemme. Yleisin osuus käytettäessä M500-laatua on 1: 2: 3 (ts. Tarvitset sementtiä, kahta hiekkaa ja kolme raunioitusta). Mitä korkeampi laatu, sitä vähemmän sementti menee. Siksi M350: n mittasuhteet ovat erilaiset. Joka tapauksessa veden ja sementin suhde ei saa olla yli 0,5.

Taulukko - Betoni M500

Vaadittava betonin laatu

Sementin, hiekan ja soran osuudet (Tskhpshch), kg

Betonituotanto: vaatimukset, materiaalien suhde, vaivaus ja valu

Betoni on ainutlaatuinen materiaali. Sitä käytetään rakentamisessa rakennusten rakentamisessa aina vahvalta pohjalta ja päättymään seinien ja kattojen täydelliseen rakentamiseen. Voit myös valmistaa esineitä, kuten päällystyslaatat, parvekkeet, maljakoita ja jopa työtasoja keittiölle tai olohuoneelle. Nykyaikaiset betoninvalmistusmenetelmät ja sen käsittely mahdollistavat tämän materiaalin rakentamisen melkein tasolle sellaisilla luonnonmateriaaleilla kuin graniitti tai marmori. Vaikka se ei ole kovin esteettinen kuin jälkimmäinen, mutta se on varmasti tiedossa siitä, mitä se on tehty, eikä ole olemassa pakollista säteilytaustaa, jolla luonnonkivillä on usein. Jos päätät luopua betonin hankinnasta, sinun on ymmärrettävä, kuinka tehdä konkreettisia omia käsiäsi vaaditulla laadulla, joka sopii ongelman ratkaisun osuuteen ja jolla on riittävä lujuus ja kestävyys.

Vaikka betonin valmistusprosessi on melko yksinkertainen, on otettava huomioon useita ominaisuuksia ja hetkiä, jotka määrittävät sen laadun ja soveltuvuuden. Riippuen siitä tarkoituksesta, johon se on valmis, myös resepti ja sen käyttötapa muuttuvat. Joten ensin määritellään, mikä konkreettinen on ja millaisia ​​perusominaisuuksia sillä on.

Yleensä betonin koostumus on sementtilaastin ja täyteaineen seos. Joten tärkeimmät ainesosat ovat:

 1. sementti;
 2. hiekka;
 3. Täyteaine (sora, kuona, murskattu kivi, pikkukivi jne.).

Lisäksi nykyaikaisiin tekniikoihin liittyy erityisiä lisäaineita - pehmittimiä. Heidän tehtävänsä on antaa konkreettisille ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Betonin tärkein ominaisuus on sen puristuslujuus. Emme kerro yksityiskohtia konkreettisesta arvioinnista kestävyydelle eri aikoina ja pidämme nykyaikaista järjestelmää käytännössä kaikkialla. Betonin lujuus ilmaistaan ​​mega pascalsissa (MPa), jotka määrittävät paineen, jonka tietty betoniluokka kestää. Betonin lujuuden perusteella on jaettu tuotemerkkeihin. IVY-maissa GOST-luokituksen mukaan luokkiin merkitään B7.5-B80. Ero riippuu käytetyn sementtityyppistä (M300-M600), hiekasta ja fraktiosta sekä murskatusta kivestä. Luokan nimessä oleva numero ilmaisee MPa: n paineen, joka betoni voi kestää 95% tapauksista.

Betonin yksinkertaisin versio on yksinkertainen sekoitus sementtilaastia ja karkeaa hiekkaa. Tällaista betonia käytetään pääasiassa säätiön substraattina. Valmistelu voidaan tehdä suoraan alapinnan alapuolella olevan muottipohjan alapuolella. Samanaikaisesti lisätään vähän vettä seoksen tiheyden aikaansaamiseksi, kuten märän maaperän. Tällöin ei ole tarvetta puhua voimaa, vaan tärkeimpänä perusteena uppoamisen ja liiallisen kosteuden suojana tällainen betoni on erinomainen.

Kestävämmät betonit edellyttävät erilaisten murskattujen kiven käyttöä täyteaineena, jonka murto-osa on 2-3 mm ja IDO 30-35 mm. Betonin laatu riippuu kaikkien sen komponenttien puhtaudesta ja koostumuksesta. Joten ennen kuin ymmärrät mittasuhteet ja valmistusmenetelmät konkreettisen ratkaisun tekemiseksi oikein, kannattaa harkita jokaista erikseen erikseen.

Betoniedellytykset

sementti

Sementti on tärkein ja ainoa betonin ainesosa, joka sitoo kaikki osat yhteen. Portlandsementti soveltuu parhaiten betonin valmistamiseen. Se eroaa kalsiumsilikaattien lisääntyneestä ja vallitsevasta sisällöstä (jopa 78-80%), mikä parantaa materiaalien tarttuvuutta ja liimautumista. Tehtävistä riippuen kuitenkin käytetään muita sementtityyppejä.

Sementin brändi sopii parhaiten yksityiseen rakentamiseen 500. Voit käyttää myös standardia M400, vain tämä vaikuttaa samaan säätiön kestävyyteen.

Hyvä tarttuvuuden lisäksi Portland-sementti sopii paremmin työskentelemään alhaisemmissa lämpötiloissa. Silloinkin, ei saa käyttää betonia alle 16 asteen lämpötilassa. Jos on olemassa hyvä syy käyttää betonia alemmissa lämpötiloissa, tarvitaan erityisiä lisäaineita ja pehmittimiä, mutta lisää myöhemmin. Työskentely kuumalla säällä, kuona Portland-sementti sopii paremmin.

Sementin kotimaassa merkitsemisen lisäksi sen merkinnän lisäksi, että sen ilmoitettu vahvuus on sama brändissä merkitty MPa, on myös nimitys "D", minkä jälkeen sementin ulkomaisten epäpuhtauksien määrä ilmoitetaan. Itse asiassa laadukkaan betonin sopivan sementin M500-D0 tai M500-D20 valmistukseen eli epäpuhtauksiin 0-20%.

Sementin on oltava kuiva ja löysä. Älä missään tapauksessa saa kosteaa tai sileää sementtiä, myös sinun ei pidä säästää ja ostaa merkitsemätöntä, vanhaa tai alennettua sementtiä. Silti betonia käytetään rakennettaessa kriittisiä elementtejä taloon, jotta hyvinvointi ja turvallisuus riippuvat siitä. Sopimattomissa olosuhteissa sementti voi nopeasti saada kosteuden pois ilmasta ja menettää merkittävän osan sen ominaisuuksista.

On parempi hankkia tarvittava sementtimäärät enintään 2 viikkoa ennen suoran käytön tai useita päiviä etukäteen. Tarkista merkinnät ja paketin eheys.

hiekka

Riippumatta siitä, mihin kerättyä raunioita tai soraa käytetään, myös hiekkaa tarvitaan. Vain joissakin tapauksissa ne menestyvät ilman sitä, kun on mahdollista sitoa ja poimia suuri aggregaatti siten, että kaikkien komponenttien väliset välekset ovat vähäisiä.

Betonin valmistamiseen käytettävän hiekan tulee olla murto-osa 1,5-5 mm, mikä sopii parhaiten silloin, kun sen koko on yhtä suuri kuin 1-2 mm. Hiekan koostumus ei saa olla epäpuhtauksia. Kaikenlaiset kasvien roskat, roskat ja kaikki sulkeumat, jotka voivat hajota tai kaatua ajan myötä vaikuttavat haitallisesti betonin lujuuteen. Luotettavuuden kannalta, jos hiekka ei ole täysin puhdas, on parempi siirtää se siiven läpi riittävän pienillä soluilla. Itse asiassa sama pätee raunioihin.

Joki-hiekka soveltuu parhaiten, vaikka se on kalliimpaa kuin kallio, mutta sillä on sopiva raekoko ja se ei sisällä sementtiä ja saviä. Toisin kuin sementtilaastareita, joita käytetään tiilenrakentamisen tai rappauslaitteiden rakentamiseen, joissa saven läsnäolo voi auttaa, koska se on helpompi tasoittaa sitä betonissa, ei ole sallittua. On tärkeää varmistaa sementtilaastarin mahdollisimman suuri tarttuvuus karkeiden kiviainesten kanssa, jotka määrittävät betonin yleisen lujuuden. Joten hiekkaa, jossa ei ole yli 1 mm: n kalkkikiviä tai jyviä, on parempi olla käyttämättä betonin valmistusta, koska on hyvin vaikeaa päästä eroon niistä. Tee näin hiekkapuhallus- ja laskeutumismenetelmä, joka ei edes teollisuusolosuhteissa ole aina hyödyllistä ja helppoa.

Vaihtoehtoisesti niille paikoille, joissa on kivilouhoksia, voidaan käyttää keinotekoista raskasta hiekkaa. Se johtuu murskaamisen kiviä, eroaa suuremmasta massasta ja tiheydestä. Jos se yleensä pestään ja seulotaan hiukkasten kokoiseksi, se on jopa hieman parempaa kuin jokien hiekka. Tämä on tärkeää ottaa huomioon, kun valmistellaan ja käytetään sitä konkreettisesti paljon raskaampaa, tämä on tärkeää, jos sitä käytetään teräslevyjen asentamiseen päällekkäisten päällekkäisyyksien päälle. Merkittävä este raskaan keinotekoisen hiekan käytölle voi olla, ellei kenties kenties lisätä säteilytaloutta, joka riippuu vanhempien kallioon.

Täyteainetta. Murskattu sora

Betonin päävahvuus antaa sen täyttyvän soralla tai rauniolla. Meri- tai jokivartta ei missään tapauksessa sovi, koska sen pinta on kiillotettu vedellä ja se ei tarjoa asianmukaista tarttumista liuokseen. Paras sopiva materiaali, joka on saatu vain murskattua kiveä.

On tärkeää ottaa huomioon rodun ominaispiirteet, joita käytettiin tässä tapauksessa. Sitä käytetään usein myös sardiinin tai muiden vastaavien materiaalien, jotka ovat riittävän vahvoja, mutta kevyitä. Seuraavassa tarkastellaan periaatetta, jonka avulla voit valita sopivan materiaalin betonin valmistukseen, mikä tarjoaa tarvittavan lujuuden ja luotettavuuden tietyille tilanteille. Sora- tai murskakiven koko voi vaihdella 8: stä 35 mm: iin, suurempia kappaleita käytetään enimmäkseen tuotannossa, ja se on harvinaista. Kuten hiekka, on toivottavaa, että aggregaatti sisältää mahdollisimman vähän pölyä tai savea sulkeumia sen pinnalle. Garbage on valittava ennen kuin sora tulee laastiin. Mitä korkeampi on hiukkasten sivupinnan karheus, sitä paremmin. Tällä riippuu luotettava kahva.

Betonin itsevalmistukseen on parempi valita joko aggregaatti, jolla itsellään on useita kokoja, tai sekoittaa karkea soraa väliaineen kanssa. Tarvittaessa betonipurkutuslaitteistoa se estää aggregaattihiukkasten tiukemisen toisiinsa ja estää suurien aukkojen muodostumisen. Muussa tapauksessa jälkimmäinen täytetään laastilla, mikä vaikuttaa betonin lujuuteen ja itse laastin kulutukseen.

Hiekkaa, murskattua kiveä tai soraa varten varastointia varten on parempi täyttää irtotavarana käyttöpaikan läheisyydessä. Materiaalien ja kosteuden saastumisen estämiseksi maaperästä on parempi sijoittaa penger- mä levityskanvolle tai tontille, jolla on vankka perustus. Yksinkertaisimmassa tapauksessa, kun materiaalit kaadetaan suoraan maaperään, sitä ei saa käyttää alimpaan kerrokseen, joka on kosketuksessa sen kanssa.

Veden valinta on erittäin tärkeää. Ei luonnollisestikaan ole kysymys erityisveden käytöstä. Sen on kuitenkin oltava puhdas ja vapaa ulkomaisista alkali- tai haponkestävyyksistä. Et voi käyttää joen tai enemmän järvivettä, jossa on enemmän kuin tarpeeksi sulkeja. On parasta noudattaa yksinkertaista sääntöä: juomiseen sopiva vesi soveltuu myös kestävän ja hyvän betonin valmistamiseen kotona. Vain noudattaen tätä sääntöä voidaan odottaa, että betoni on kestävä ja että se on pitkään aikaan ilman vahinkoja tai tuhoja.

lisäaineet

 • Kalkkia. Jotkut käsityöläiset lisäävät hieman hydratoitunutta kalkkia betoniin, mikä lisää laastin työstettävyyttä. Tämä helpottaa jonkin verran menetelmää, jolla tasoitetaan betonipinnan tai muurattu osa kuistia tai haaraa. Ja vielä, lisäksi kalkki voi sijoittaa normaalin sementtipaketin aggregaattiin, mikä vaikuttaa voimaa. Valinta käyttää kalkin käyttöä tai ei ole, on edelleen päällikölle, kun hän tietää tarkalleen, mikä on parasta tällä hetkellä. Lime ei ole kauan enää tarvitse sammuttaa. Sen sijaan käytetään valmiita sammutettua kalkkia, jota myydään rautakaupoissa ja jota kutsutaan fluffiksi.
 • Pehmentimiä. Jotta betoniliuosta tulisi enemmän nestemäistä tai kierrosviskositeettia, käytetään erilaisia ​​pehmittimiä, jotka muuttavat liuoksen ominaisuuksia tietyssä suunnassa. Pehmittimien käyttö voi lisätä tai vähentää liuoksen valmistamiseen tarvittavaa vettä. Tällaisia ​​töitä kuin perustusvalua ei ole mahdollista käyttää pehmittimiä, mutta niillä voi olla tärkeä rooli, jos vahvistus on riittävän tiheää tai säätö on monimutkainen muoto. Samalla nestemäinen betoni täyttää kaikki aukot ja haarat nopeammin ja luotettavammin, mikä nopeuttaa prosessia ja parantaa tulosta.

Pehmittimet betoniin

 • Lisäkomponentit. Edellä mainittujen lisäksi erityisiä lisäaineita voidaan käyttää lisäämään progressiivisia ominaisuuksia betoniin. Joten voit käyttää lisäaineita betonin asettamisen ja kovettumisen varmistamiseksi matalissa lämpötiloissa tai suuren kosteuden läsnäollessa. Eri tarkoituksiin käytetään sopivia lisäaineita. On tärkeää määrittää tarvetta käyttää niitä ja noutaa tarvittava lisäaine laitteistokaupassa. Lue huolellisesti lisäaineen käyttöohjeet ja ominaisuudet. Jos olosuhteet, joissa käytetään betonia, ovat lämpötilan tai kosteuden rajaparametrit, lisäaineet ja pehmittimet ovat välttämättömiä.
 • Vahvistusaineet. Betonimassan lisäksi käytetään usein erityisiä lisäaineita lisäaineita varten. Siksi kun käytetään betonia suorittamaan melko ohut kerros, käytetään erityistä polypropeenia tai polyvinyylikloridikuitua. Se on itsessään pehmeä ja ei erityisen kestävä, mutta se auttaa välttämään tilanteita, joissa betonipurkaukset paikoissa, joissa lattialevyt lähestyvät tai epästabiilisen pohjan tapauksessa, kun päälattia muodostetaan maaperän yli.

Materiaalien välisten suhteiden valinta betonin valmistukseen

Eri käyttötarkoituksiin ja vaatii erilainen betonikoostumus. Joten talon perustuksen muodostamiseksi tarvitaan vahvaa betonia, johon sisältyy suuri murskattu kivi, jonka koko on 20 - 35 mm, ja laasti on riittävä osa aggregaatin vahvistamisesta. Tällöin liuoksen on oltava nestemäinen, koska se vaatii tiukkaa betonia ja poista kaikki ilmakuplat. Ennen betonin pääosan kaatamista, sinun on varattava alusta. Tätä varten käytetään yksinkertaisinta valmistetta ja vähemmän kestävää betonia V7.5, jonka osana sementtilaastin lisäksi vain karkeaa hiekkaa voi esiintyä. Tämän lisäksi betoniliuos ei ole nestemäinen, vaan enemmän kuin märkä maaperä johdonmukaisesti.

Säätiöiden rakentamiseen tarvitaan keskimääräinen aggregaattifraktio ja kaikki nestemäinen liuos. Tämä varmistaa, että ratkaisu on helposti jaettu pinnan yli melko ohut kerros. Myös aggregaatin pieni ja keskikokoinen osa on välttämätön tällaisten elementtien muodostamiseksi kuten hyllyt, koristeelementit tai puutarha-astiat ja täytteet, jotka ovat merkityksettömiä tilavuuselementeissä, kuten kuistilla tai askeleilla.

Betonisten ainesosien koostumus ja niiden suhde on suoritettava GOST 7473-94: n ja SNiP: n 5.01.23-83 mukaisesti. Tässä otetaan huomioon kunkin käytetyn aineen tiheys ja tarvittava keskimääräinen tiheys betonille, mikä on välttämätöntä tietyssä tilanteessa. Kun ainesosien paino- ja tilavuussuhteet on laskettu, voit jatkaa suunniteltua betonin valmistusta ja kaatamista.

Yleisimmät betoniosuudet ovat 1: 3: 6 osaa sementistä, hiekasta ja aggregaatista ja 0,5-1 osaa vettä riippuen liuoksen vaaditusta juoksevuudesta. Useimmiten tällaisen asettelun noudattaminen kuitenkin saa aikaan betonin epämiellyttävän tuloksen, ja tämä näkyy vasta sen jälkeen, kun on vaikea korjata jotain. Parasta ennen kaikkea toimitettujen sääntelyasiakirjojen mukaan tee itse asiassa yksinkertainen laskenta ja suojaudu epämiellyttäviltä seurauksilta. Kaikki tämä johtuu siitä, että sekä aggregaatti että hiekka ja sementti voivat vaihdella huomattavasti tiheyden ja sitomisominaisuuksien parametreissä.

Laskelmien jälkeen sinun pitäisi päättää käytännöllisestä tavasta mitata ainesosia. Loppujen lopuksi käsissä on nyt vain tilavuus- ja painoparametreja, ja ne ovat jossain määrin ristiriidassa todellisessa tilanteessa olevien kanssa. Sama hiekka voi olla melko märkä tai liian löysä, joten 10 litran kauha sisältää paljon painoa, joka voidaan olettaa laskemalla tiheyden suhde tilavuuteen.

Saman hiekan ja soran kosteuden kannalta on parempi kuivata ne kuin yrittää karkeasti laskea yhden tai toisen ainesosan annosten määrää. Ja määrittämiseksi osapuolten hauraus ja poisto, riittää punnita kunkin ainesosan osat suhteessa yhteen tilavuuteen. Toisin sanoen kaivo tai muu kätevä säiliö otetaan ja täytetään vuorotellen ilman hiekkaa, sementtiä ja kerääntymistä, ja punnittu osa punnitaan. Lisäksi yksinkertaisilla laskutoimituksilla on mahdollista siirtää aikaisemmin saadut laskelmat kauhojen suhteeseen.

Missä ja missä sekoitetaan betonia?

Mitä tahansa sanotaan, ja betonin sekoittamiseen on parasta käyttää erityisiä keksittyjä betonisekoittimia. Tämä on ainoa tapa sekoittua nopeasti ja tehokkaasti kaikkiin osiin ja toimittaa betoni sen määränpäähän, ennen kuin se alkaa asettaa ja kuoriutua. Manuaalinen menetelmä vanhalla tavalla altaassa ei ole erityisen sopiva enemmän tai vähemmän suurille määrille. Ei ole mahdollista kontrolloida ainesosien sekoittamista ja lisäämistä siten, että se tapahtuu reseptin mukaan. Viimeinen lausuma edellyttää selvennystä. Loppujen lopuksi monet eivät ymmärrä, miten, jos kaikki tehdään käsin ja jatkuvalla valvonnalla, voit rikkoa reseptiä ja pilata betonia.

Se on hyvin yksinkertainen. Konkreettisia ratkaisuja on kaksi vaihtoehtoa omalla kädellä:

 1. Ensimmäisessä tapauksessa ensin kaikki ainesosat tai ainakin sementti hiekalla sekoitetaan kuivaksi ja sitten vain vettä kaadetaan.
 2. Toisessa tapauksessa sementti, hiekka ja aggregaatti kaadetaan veteen, joka kaadetaan ja mitataan määrällä.

Kuiva sekoittaminen näyttää siltä, ​​että materiaalit ovat tasaisesti jakautuneet, mutta kun lisäät vettä ja käsin sekoitetaan, ei ole takeita siitä, että koko tilavuus märkisi nopeasti ja tehokkaasti. Tuloksena käy ilmi, että pohjalla on edelleen kuiva, ei sekoitettu koostumus ja siten mittasuhteiden rikkominen. Jos sekoitat perusteellisesti ja pitkään jättämättä kuivia kokkareita, se kestää liikaa aikaa, ja taas ratkaisu alkaa asettaa ja erottaa. Se ei vaikuta ulkonäköön vaan voimakkuuteen - kyllä. Kun lisäät kaiken veden, jälleen sementti vaurioituu liian kauan ja ei kykene paremmin yhdistämään täyteaineita myöhemmin. Toinen vaihtoehto on vähän, mutta parempaa kuin ensimmäinen, joten tämä on kuinka konkreettista vaivaa pienissä määrissä.

Niinpä manuaalinen vaivausvaihtoehto ei ole erityisen hyvä. On parempi vuokrata betoni sekoittimella tai ostaa ja vaivaa kaiken sen sisälle. Betonisekoittimen on sijaittava enintään 40 metrin etäisyydellä paikasta, jossa betonia käytetään. Tämä ei salli betonin leviämistä kuljetuksen ja panostuksen aikana. Kaikkien ainesosien on oltava lähellä tai ainakin osissa, jotka toimitetaan sekoittimeen.

Betonierä

Tavallisen betonisekoittimen tilavuus on 200 litraa sekaliuosta. Tämän luvun pitäisi tuoda kaikki laskelmat kunkin ainesosan määrästä. Seuraavaksi aloitamme betonin valmistuksen, lisäämällä vähitellen kaikki konkreettiseen mikseriin.

 • Tarvittava määrä vettä kaadetaan. Noin 10-15% voidaan jättää lisäämään myöhemmin. Tämä helpottaa sekoittamista, kun kaikki materiaalit on lisätty.
 • Laita sementti. Jos vettä jätettiin, sementtiä olisi lykättävä niin paljon.
 • Seuraava hiekka kaadetaan. Sekoita tässä vaiheessa, kunnes kaikki komponentit jakautuvat tasaisesti, se on noin 2-3 minuuttia.
 • Kun sementtilaasti on valmis, siihen lisätään kaikki tarvittavat lisäkomponentit, kuten pehmittimet, lisäaineet, vahvistavat yhdisteet.
 • Lopuksi tärkein aggregaatti (sora, murskattu kivi) täyttyy. Jos on tarpeen lisätä vettä, vesi sekoitetaan ensin sementin kanssa ja sitten vain tuloksena oleva sementtimaito kaadetaan betonimyllyyn.

Koko prosessi kestää noin 10 minuuttia. Jos sekoitat liian kauan, liuoksen sementti voi alkaa asettaa.

Ratakapasiteetin kuljetus tapahtuu kottikärrillä. Jos koko erä ei sovi autoon, jäljellä oleva liuos jää mukana toimitetulla sekoittimella ja sekoitetaan.

Video: konkreettinen erä käsin

Betonin kaataminen

Nyt sinun täytyy kaataa ja levittää betonia oikein. Tulos on pienempi kuin edellisissä kahdessa vaiheessa. Betoni on epäyhtenäinen ratkaisu, ja siksi sen oikea jakautuminen on tarpeen puristaa, jotta aggregaatti voidaan koota mahdollisimman lähelle ratkaisua. Lisäksi olisi varmistettava, että liuoksessa ei ole ilmakuplia.

Tehtävään käytetään tärinää. Erikoistuneiden tärinöintilaitteiden käyttö mahdollistaa betonin laadun ja nopeuden. Perustuksille ja seinille käytetään erikoistyökalua, jossa on värähteluletku. Se upotetaan liuokseen, ja siksi tapahtuu sekaisin. Ohuille kerroksille, kuten liittimelle, käytetään pintalaitteita, joilla on pitkä kaide. Ohjauksen hienon tärinän vaikutuksen alaisena sitä liikutetaan pinnalla. Samanaikaisesti betonin pinta tasoitetaan ja se tiivistyy välittömästi.

Betonin kaatamisen yhteydessä on tarpeen käyttää teräväkärkistä rullaa ja lävistää liuos täydellä syvyydellä. Joten kaikki ilma vapautuu, mikä saattaa jäädä sisään vahvistusverkkoon ja itse ratkaisuun. Koska valimo suoritetaan vähitellen, uuteen betoniosaan lävistettäessä sinun tulee mennä vähintään 10 cm edelliseen kerrokseen kiinnittämään ne turvallisesti.

Kuvattujen toimenpiteiden tuloksena betoniaggregaatti on tiivistettävä tiiviisti ja tasaiselle laastikerrokselle pitäisi ulottua pintaan. Viimeinen vaihe jää vain yläkerroksen tasolle. Tämä voidaan tehdä useissa läpikulkureissa, kun laasti kiinnittyy ja kuivuu kahden tai kolmen tunnin kuluessa.

Jos et voi ostaa tai vuokrata ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita, yritä tehdä sama asia manuaalisesti. Säätiön tapauksessa on tarpeen luoda tärinää. Tätä varten murskain sovitettiin tasaisesti rungon sivuille. On välttämätöntä lyödä tauluja levyt ja palkit, jotka kiinnitä ne.

Yhtenäiselle kuivaukselle ja betonin suojaamiseksi ulkoisista tekijöistä on tarpeen peittää se kalvolla. Tämä ei salli betonipintojen kuivumista liian nopeasti eteenpäin sisäpuolelta ja suojaa niitä ulkoisten tekijöiden, kuten auringon, lämmön, kylmyyden jne. Vaikutuksilta.

Betonin likimääräinen kuivausaika tilaan, kun se voidaan astua ilman pelkoa, on 36 tuntia. Kaikki riippuu luonnollisesti kerroksen paksuudesta. Täysi kuivaus voi kestää jopa viikon tai kaksi. Betoni itse asiassa jopa tämän jälkeen kuuden kuukauden kuluessa lopulta kuivuu ja kovettuu. Suurin lujuus saavutetaan vasta vuoden tai sen jälkeen. Työtä voidaan tehdä viikossa.

Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

Tärkein ainesosa on sementti.

Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

Ohut (alle 1,2 mm).

Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

Pieni (1,6 - 2,0 mm).

Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

Suuri (2,5 - 3,5 mm).

Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

Pieni - 10 - 20 mm.

Keskimäärin on 20 - 40 mm.

Suuri - 40 - 70 mm.

Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla:

Kuinka vaurioittaa korkealaatuista betonirakennetta itsenäisesti

Betoni sen ominaisuuksissa on ainutlaatuinen materiaali. Sitä käytetään paitsi rakennustöissä myös erilaisten rakenteiden ja rakennusten rakentamiseen. Sieltä tehdään myös monia kappaleita, kuten maljakoita, päällystyslaatat, kaiteet ja jopa pöytälevyt olohuoneeseen, puutarhan polut. Nykyaikaiset betonin valmistusmenetelmät ja sen jatkojalostus auttavat sitä olemaan samalla tasolla materiaalien kuten marmorin tai graniitin kanssa. Vaikka tämä materiaali ei ole kovin esteettinen, toisin kuin jälkimmäinen, mutta kaikki ovat jo pitkään tienneet siitä, mistä se on tehty.

Jos olet päättänyt olla hankkimatta konkreettisia tuotteita, sinun on selvitettävä, miten voit tehdä materiaalin itse niin, että se pystyy täyttämään vaaditut ominaisuudet ja sillä on erinomainen vahvuus ja pitkä käyttöikä. Vaikka betonin valmistusmenetelmä on yksinkertaisin, on otettava huomioon useita tiettyjä vivahteita ja ominaisuuksia, jotka määrittävät sen tulevan laadun ja sopivat ominaisuudet. Riippuen tämän materiaalin tärkeimmistä tarkoituksista, sen soveltamisalaa ja reseptiä muutetaan.

Mitä ominaisuuksia konkreettisesti on?

Ja jos haluat oppia tekemään konkreettisia omilla käsillänne, ota huomioon mittasuhteet. Mutta ennen, puhua rakennusmateriaalin valmistusprosessista, sinun on selvitettävä, mikä konkreettinen on ja mitä perusominaisuuksia sillä on.

Pohjimmiltaan betoni koostuu erityisestä täyteaineesta ja sementistä. Tältä pohjalta betonin tärkeimmät aineet ovat: hiekka, sementti ja täyteaine. Lisäksi täyteaineena voi olla kivi, murskattu kivi, sora ja muut kiinteät aineet. Tämän koostumuksen nykyaikaisessa valmistusmenetelmässä on tarkoitus käyttää joitain lisäaineita, kuten pehmittimiä. Niiden päätavoitteena on antaa konkreettisia lisäominaisuuksia.

Tärkeimpien betonin ominaisuuksien tulisi olla puristus ja lujuus. Jälkimmäinen ominaisuus ilmaistaan ​​tavallisesti megapaskaleissa (MPa). He määrittelevät betonin luokan sekä paineen. Lujuudesta riippuen betoni on jaettu asianmukaisiin merkkeihin. IVY-maissa hyväksytyn GOST-luokituksen mukaan seuraava nimitys:

B7.5-B80. Niiden tärkein ero riippuu sementtityyppistä, jota käytetään betonin valmistuksessa.

(M300-M-600) sekä kaikenlaisia ​​jakeita, hiekkaa ja murskattua kiveä. Luokan nimen numerot merkitsevät pääsääntöisesti MPa: n paineita, joita betoni kestää 96 prosentissa tapauksista.

Betonin yksinkertaisin versio on yksinkertainen karkean hiekan ja sementtilaastin seos. Tällaista betonia käytetään enemmän perustana tai substraattina. On mahdollista tehdä tällaista betonia alakerroksen pohjalla säätäessä säätiötä. Tässä tapauksessa ruoanlaittoon lisätään pieni määrä vettä seokseen, jotta se pystyy hankkimaan tiheytensä. Vahvuus tässä tapauksessa on poissa, mutta tämä materiaali suojaa säätiötä.

Kestävämmän betonin valmistukseen on välttämätöntä käyttää pääasiallisina täyteaineina kaikenlaisia ​​murskattuja kiviä, joiden murtolujuus on 2-3 mm - 35-40 mm. Tällaisen materiaalin laatu riippuu käytetyistä komponenteista ja koostumuksesta.

Tämän perusteella voimme tehdä seuraavan päätelmän - ennen kuin yrität ymmärtää betonin ja sen mittasuhteiden valmistustapaa, jotta voisimme tehdä konkreettisen ratkaisun oikein, on tarpeen tutkia tarkkaan kunkin ainesosat erikseen.

Betoniedellytykset

Sementtiä.

Sementti on yksi tärkeimmistä ja ainutlaatuisista komponentteista, joka muodostaa yhteen kaikki ainesosat yhteen. Portlandsementtiä pidetään sopivimpana betonin valmistuksessa. Sille on ominaista kalsiumsilikaattien korkea osuus (jopa 79-80%). Tämä puolestaan ​​tarjoaa paremman tartunnan ja erinomaisen liimauksen kaikkiin materiaaleihin. Mutta silti, tehtävän mukaan voidaan käyttää mitä tahansa muuta sementtityyppiä.

Sopii sementin tuotemerkin usein käyttämiseen 500. Voit myös käyttää standardimainetta M 400. Mutta tämä voi vaikuttaa säätiön elämään. Portland-sementti on erinomainen työhön matalissa lämpötiloissa. Mutta silti on muistettava, että betonin käyttäminen alle 15 asteen lämpötiloissa on mahdotonta. Mutta jos tämä on hyvä syy käyttää betonia hyvin alhaisessa lämpötilassa, sinun on ehdottomasti käytettävä erityisiä lisäaineita ja erilaisia ​​pehmittimiä. Kerromme myöhemmin.

Kun työskentelet kuumalla säällä, on parempi käyttää kuoria Portland-sementtiä. Venäjän sementin merkinnöissä on sen lujuuden (MPa) nimeämisen lisäksi myös merkintä D. Tämän kirjeen jälkeen kirjoitetaan yleensä luku, joka osoittaa sementin sisältämät epäpuhtaudet. Täten erinomaisen laadukkaan betonin valmistukseen on paras sementti sopiva merkki M500-DO tai M500-D20. (epäpuhtauksien ollessa 0-20 prosenttia).

Sementin on oltava kuiva. Et voi ostaa erittäin kostea sementti kokkareilla. Sinun ei myöskään tarvitse säästää liikaa sen ostosta ja ostaa merkitsemättömiä materiaaleja tai vanhentuneita. Ja kaikki siksi, että betonia käytetään asuinrakennuksen tärkeimpien elementtien rakentamiseen. Ja rakentamisen laatu riippuu sen ulkonäöstä. Muista, että tämä johtuu siitä, että turvallisuus riippuu. Huonoissa olosuhteissa sementti alkaa absorboida suurta kosteutta ilmasta. Siten sen perusominaisuudet menetetään.

On parempi ostaa tarvitsemasi sementtimäärät etukäteen (2-3 viikkoa ennen käyttöä). Kun ostat, on ehdottoman tärkeää tarkistaa pakkauksen pakkausmerkinnät ja eheys.

Hiekkaa.

Riippumatta millaista aggregaattia käytät (sora tai murskattu kivi), tarvitset myös hiekkaa. Ainoastaan ​​joissakin tapauksissa on mahdollista tehdä ilman sitä, kun karkea aggregaatti voidaan kompakti niin, että kaikki komponenttien väliset raot ovat pieniä. Hiekka, joka sopii paremmin betonin valmistukseen, on sisällettävä murto-osa 1,7-5 mm. Mutta mikä parasta, kun materiaali on yhtenäinen (enintään 1-2 mm). Hiekassa ei saa olla erilaisia ​​kolmansien osapuolten epäpuhtauksia. Erilaiset viljelyjätteet tai kaikki sulkeumat, jotka todennäköisesti hajoavat ajan myötä vaikuttavat haitallisesti betonin kestäviin ominaisuuksiin. Mutta jos hiekka ei ole kovin puhdas, on helppoa seuloa se erityisellä seulalla pienillä soluilla. Sama voidaan tehdä raunioilla. Betonin valmistuksessa on parasta käyttää jokien hiekkaa. Tietenkin tämä materiaali vaihtelee kustannuksin ravinnasta, mutta sillä on tarvittavat jyvien kokoa, eikä myöskään siinä ole sitovia sulkia ja saviä. Tärkeintä on varmistaa, että sementtilaastin, jolla on suuret aggregaatit, erinomainen tarttuvuus, joka määrittää itse betonin lujuuden. Tästä seuraa, että betonin valmistuksessa hiekkaa, jonka pinta-ala on pienempi kuin 1 mm, on parempi olla käyttämättä betonituotantoa, koska niitä on erittäin vaikea poistaa. Tätä varten on välttämätöntä toteuttaa hiekka- ja pesemismenetelmä, jota on vaikea tehdä jopa teollisissa olosuhteissa. Niissä paikoissa, joiden lähellä on kivilouhoksia, voidaan käyttää keinotekoista raskasta hiekkaa. Se voidaan saada murskaamalla kiviä. Se eroaa sen tiheydestä ja suuremmasta massasta. Jos kuitenkin tuottaa erinomaiset pesu- ja hiukkaset partikkeleista, niin tämä materiaali on paremmin ominaisuuksiltaan kuin jokien hiekka. Sen pitäisi ottaa huomioon vain se, että sen valmistamisessa ja lisäkäytössä betoni on paljon vaikeampaa. Tämä on tärkeä tekijä siinä tapauksessa, että sitä käytetään korkealastikerrosten valmistuksessa. Raskas hiekkarannan esteiden punnitseminen voi olla suuri tausta-säteily.

Täyteainetta. Sora, rauniot.

Betonin pää- ja pääteho koostuu murskatusta kivestä ja sorasta. Joen tai meren pikkukivet tässä tapauksessa eivät toimi, koska tämän luonnonmateriaalin pinta on kiillotettu vedellä, joten se ei kykene tarjoamaan haluttua tarttumista liuokseen. Parasta kaikesta täyteaineena sopivaa materiaalia, joka saadaan murskatulta kiviltä. Hyvin usein sovelletaan ja laajennetaan savea tai vastaavaa materiaalia, joka on melko kestävä, mutta se on kevyt. Alla olevassa artikkelissamme tarkastelemme yksityiskohtaisemmin periaatetta, jonka avulla voit valita halutun materiaalin betonin valmistukseen ja varmistaa sen luotettavuuden ja kestävyyden.

Konkreettisten osien tekemiseksi on tärkeää tarkastella sen koostumusta ja mittasuhteita. Nyt puhutaan tärkeistä materiaaleista, joita käytetään betoniseoksen valmistukseen. Tässä artikkelissa puhutaan tärkeästä osasta betonia - soraa ja raunioita.

Murskakiven tai soran koko voi olla 9 - 35 mm. Ja suuria kappaleita käytetään suuremmassa määrin tuotannossa, mutta hyvin harvoin. On parasta, että aggregaatti sisältää pientä määrää pölyä tai erilaisia ​​saviepäpuhtauksia pinnalla. Kaikki roskat on poistettava ennen kuin sora lisätään laastiin. Mitä enemmän karheus hiukkasten reunoilla on, sitä parempi. Erinomainen ja luotettava kytkentä riippuu tästä. Konkreettisten osien tekemiseksi on suositeltavaa käyttää sitä aggregaattia, jossa on erikokoisia hiukkasia, tai sekoittaa karkea soraa väliaineen kanssa. Koska sinulla ei ole ammattimaisia ​​laitteita betonin tiivistämiseen, tämä varmistaa paremman yhteensopivuuden toisiinsa käytetyn aggregaatin hiukkasten kanssa eikä salli suurien aukkojen esiintymistä. Muussa tapauksessa ne täytetään laastilla, ja tämä vaikuttaa suoraan betonin lujuuteen.

Säilytä murskattua kivia ja soraa. Säilytä tämä materiaali tulisi olla lähellä sen käyttöpaikkaa. Näiden materiaalien saastumisen välttämiseksi on suositeltavaa säilyttää penger- mät kuivalla kankaalla tai juoniin kiinteällä pohjalla. Yksinkertaisemmassa versiossa, kun kaikki materiaalit hajoavat suoraan maahan, betonin valmistuksessa ei ole välttämätöntä käyttää pohjakerrosta, joka on kosketuksessa sen kanssa.

Vesi.

Tärkeä hetki betonin valmistuksessa on veden valinta. Sen on oltava puhdas eikä siinä saa olla epäpuhtauksia ja emäksisiä epäpuhtauksia. Älä myöskään käytä joki- tai järvivesiä. Sinun tarvitsee vain noudattaa seuraavaa sääntöä: juomiseen sopiva vesi soveltuu myös betonin valmistukseen. Jos ohjaat tätä sääntöä, betoni pystyy palvelemaan uskollisesti monta vuotta.

Lisäaineet: Kalkki.

Suurin osa päälliköistä, jotka tuovat tiettyyn määrään hydratoitua kalkkia betoniin, mikä lisää betonin pinottavuutta. Tämä voi helpottaa betoniteräksen tasoittamisprosessia. Mutta silti kalkki voi haitata sementin hyvää sidosta aggregaatin kanssa. Tämä vuorostaan ​​vaikuttaa vahvuuteen. Muuten kukaan ei ole pysäyttänyt kalkkia itsenäisesti jo jonkin aikaa. Voit käyttää valmiiksi valmistettua kalkkia (sammutettu). Se löytyy myynnistä missä tahansa rautakaupassa.

Pehmentimiä.

Jotta betoniliuokselle saadaan hyvä virtaus tai päinvastoin maksimaalisen viskositeetin varmistamiseksi, käytä yleensä erilaisia ​​pehmittimiä, jotka voivat muuttaa liuoksen ominaisuuksia oikeaan suuntaan. Pehmittimien käyttö voi merkittävästi lisätä tai vähentää liuoksen tarvitsemaa vettä.

Yläpinnan täyttämiseksi ei ole tarpeen käyttää pehmittimiä, mutta silti heillä on suuri rooli, jos säätiö on melko monimutkainen tai vahvistus tiheämpi. Nestemäisempi betoni pystyy täyttämään kaikki olemassa olevat tyhjät tilat luotettavasti, mikä puolestaan ​​voi nopeuttaa prosessia ja parantaa lopputulosta.

Pehmittimet betoniin. Apuvälineet.

Kaikkien edellä mainittujen lisäksi on realistista käyttää erityisiä lisäaineita konkreettisten progressiivisten ominaisuuksien aikaansaamiseksi. Esimerkiksi lisäaineita voidaan käyttää kovettumisen ja betonin asettamiseen matalissa lämpötiloissa tai korkeassa kosteudessa. Tarvittaisiin tarkoituksiin ja asianmukaisiin lisäaineisiin. Tärkeintä on selvittää itse tarvitsemasi käyttö sekä valita tarvittava lisäaine erikoistuneessa myymälässä. Tässä tapauksessa on tärkeää tutkia huolellisesti näiden lisäaineiden ominaisuuksia ja käyttöä koskevat ohjeet.

Samassa tapauksessa, jos betonin käyttöolosuhteet käyttävät rajaparametreja kosteuden ja lämpötilan suhteen, pehmittimien ja erilaisten lisäaineiden käyttö on välttämätöntä.

Vahvistusaineet.

Betonin raaka-aineen lisäksi erittäin usein erityisiä lisäaineita käytetään vahvistamiseen. Esimerkiksi käytettäessä betonia ohuiden kerrosten valmistukseen käytetään yleensä polyvinyylikloridia tai polypropeenikuitua. Tämä materiaali on erittäin pehmeä eikä kovin kestävä, mutta sen käytön ansiosta on mahdollista välttää tällaisia ​​tilanteita, kun betoni alkaa särkyä niillä alueilla, joilla lattialaatat lähestyvät.

Valitaan kaikkien materiaalien suhde betonin valmistukseen

Tietyissä tarkoituksissa yleensä vaaditaan erilainen betonikoostumus. Esimerkiksi asunnon rakentamisen perustana on käytettävä voimakkaampaa betonia, johon kuuluu 25-35 mm: n suuria soraa ja tietty määrä laasti, joka riittää vahvistamaan aggregaattia. Tällöin sen on oltava nestemäinen, koska betonin luotettavuudelle on entistä luotettavampi ja yritettävä poistaa kaikki ilmakuplat. Mutta ennen kuin alat täyttää pääbetonin määrä, on ensin varattava alusta. Yleensä valmistuksessa yksinkertaisempi ja ei kovin vahva betoni B 7.5, johon kuuluu sementin lisäksi karkea hiekka, käytetään tähän. Koska betoniliuos ei ole kovin nestemäinen ja se on enemmän kuin märkä maaperä.

Säätiön valmistukseen tarvitaan keskimääräinen aggregaattifraktio sekä nestemäinen liuos. Tämä auttaa varmistamaan liuoksen helpomman jakautumisen pinnalle ohuemmassa kerroksessa. Lisäksi keskikokoisen ja pienen osan aggregaatin osista on välttämätöntä koriste-elementtien, kaiteiden tai puutarhatarvikkeiden valmistuksessa.

Betonikomponenttien koostumus ja niiden suhde on suoritettava GOST 7473-94 ja SNiP 5.01.23-83 mukaisesti. Tässä tapauksessa sinun on myös otettava huomioon kunkin komponentin tiheys ja betonin keskimääräinen tiheys. Kun olet tehnyt tarvittavat laskelmat kaikista ainesosien suhteista, voit aloittaa betonin valmistuksen ja kaatamisen.

Yleisimmät betoniosuudet ovat 1: 3: 6 osaa sementistä, aggregaatista ja hiekasta ja 0,5-1 osaa vettä. Mutta silti, hyvin usein, noudattamalla tätä ulkoasua betoni yleensä ei ole kovin hyvä laatu. Ja se voidaan havaita vasta tietyn ajan kuluttua. On parasta tehdä yksinkertainen laskenta ja ehkäistä ongelmia. Tarvittavien laskelmien suorittamisen jälkeen sinun on valittava oikein komponenttien mittausmenetelmä. Sinulla on vain käsissäsi painon ja tilavuuden parametreja, ja ne ovat valitettavasti yhteensopimattomia niiden kanssa. Tällainen materiaali kuten hiekka voi ilmetä hyvin märkänä tai hajanaisena. Tästä seuraa, että yksi ämpäri, jonka tilavuus on 10 litraa, ei ole painoa, joka voidaan laskea tiheyden ja tilavuuden suhteesta. Jos puretaan saman hiekan ja soran kosteus, sinun on ehdottomasti kuivaa ne pois kuin laskemalla tarvittavat annokset näiden ainesosien annosta.

Jotta voitiin määrittää osien murrattavuus ja laskeminen, on tarpeen punnita kunkin komponentin osat yhteen tilavuuteen. Tee näin kauha tai muu säiliö ja täytä se hiekalla, karkealla ja sementillä ilman tampingia ja punnitse vastaanotettu osa.

Sitten, kun olet suorittanut yksinkertaiset laskelmat, on välttämätöntä siirtää vastaanotetut laskelmat kauhojen suhteessa.

Betonin sekoittaminen

Edellä selostimme yksityiskohtaisesti jokaisen betonin osuuden. Nyt on syytä kertoa, miten tehdä konkreettisia säätiötä omilla käsillänne. Juuri nyt on syytä huomauttaa, mitä osuuksia pitäisi käyttää tässä tapauksessa.

Betonin vaihtamiseksi on tarpeen käyttää erityisiä betonisekoittimia. Ainoastaan ​​tällä tavalla on mahdollista sekoittaa kaikki ainesosat nopeammin ja tehokkaammin ja toimittaa saatu betoni haluttuun paikkaan. Voit myös tehdä betonia itse. On olemassa kaksi suosittua vaihtoehtoa:

 • Ensimmäisessä suoritusmuodossa sinun on ensin sekoitettava kaikki ainesosat kuivassa muodossa ja vasta sen jälkeen kaada veteen.
 • Toisessa vaihtoehdossa sementti, aggregaatti ja hiekka täytetään mitattuun ja kaadettuun veteen.

Ainekset sekoitetaan kuivassa muodossa, näyttää siltä, ​​että kaikki materiaalit jaettiin tasaisemmin, mutta silti veden lisäämisen ja itse sekoittamisen yhteydessä ei ole sataprosenttista takuuta, että koko tilavuus voi kastua nopeasti. Tämän työn tuloksena saat seuraavaa: pohjassa on sekoittamaton kuiva koostumus. Ja tämä tarkoittaa suhteiden rikkomista.

Jos tämä koostumus on pitkä ja sekoitettu perusteellisesti, kuluu paljon aikaa ja liuos alkaa jälleen kovettua ja kerrostua. Ja kun teet kaikki tarvittavat komponentit vedessä, sementtiä vaivataan melko pitkään eikä se voi sitoa täyteaineella.

Toinen vaihtoehto on vielä hieman parempi kuin ensimmäinen. Tällä perusteella on välttämätöntä tuottaa betonia pieninä määrinä.

Nyt saimme tietää, että käsien vaivaaminen ei ole kovin hyvä. Helpoin tapa on vuokrata betonisekoittimen tai ostaa se. Betonisekoittimen on sijaittava enintään 40-45 metrin etäisyydellä siitä paikasta, jossa betonia käytetään. Kaikkien osien on sijaittava myös betonisekoittimen lähellä.

Betonierä

 1. Normaalin betonisekoittimen tilavuus on 200 litraa valmistettua laastia. Tätä lukua varten on tarpeen suorittaa kaikki laskelmat kunkin komponentin lukumäärän osalta.
 2. Sitten sinun täytyy tehdä betonin valmistus, lisää se betoni sekoittimeen.
 3. Sen jälkeen siihen lisätään tietty määrä vettä. Noin 10-15% voidaan lisätä myöhemmin. Tämä puolestaan ​​voi helpottaa sekoittamista sen jälkeen, kun kaikki materiaalit on lisätty.
 4. Seuraavaksi kannattaa laittaa sementti. Jos sinulla on jäänyt vettä, sementtiä voidaan myös jättää samaan määrään.
 5. Nyt hiekka kaadetaan. Sekoituksen tekemiseksi tässä vaiheessa on välttämätöntä saada kaikki komponentit tasaisesti jakautumaan.
 6. Sen jälkeen, kun sementtilaasti on tehty, sen on lisättävä tarvittava lisä. komponentit (lisäaineet, pehmittimet). Viimeisin on tärkein aggregaatti (murskattu kivi, sora).
 7. Jos tarvitset vettä, se on ensin sekoitettava sementtiin ja kaadettava saatu sementtimassa betonisekoittimeen. Tämän menettelyn pitäisi kestää noin 10-15 minuuttia. Jos häiritsette pidempään, sementti laastilla asetetaan.
 8. Ratkaisun toimittaminen tapahtuu autojen avulla. Jos kaikki sekoitettu liuos ei mahdu kottikärrytykseen, sen jäämät olisi jätettävä työstökoneeseen.

Betonin kaataminen

Nyt sinun täytyy oikein kaataa ja levittää betonia. Tulos riippuu tästä työstä, mutta vähäisemmässä määrin kuin kahdella edellisellä vaihtoehdolla. Betoni on epäyhtenäinen laasti. Jotta sen jakaminen olisi asianmukaista, sinun täytyy tehdä se tamping, niin että täyteaine voidaan yhdistää tiiviimmin itse ratkaisuun. Lisäksi sinun on valvottava tarkkaan, että liuoksessa ei ole ilmakuplia. Tätä varten tärinää sovelletaan yleensä. Erityisten värähtelyasennusten käyttö auttaa parantamaan betonia tehokkaammin. Seinien ja säätiön rakentamiseen käytettiin erityistä yksikköä, joka on varustettu värähtelevällä letkulla. Jälkimmäinen upotetaan liuokseen ja sitten täytetään.

Käytettäessä ohuempia kerroksia, kuten esim. Tasoituskerrokset, käytetään pitkittäiskiskoja. Pienen tärinän vaikutuksen alaisena liuos sekoitetaan pinnalle. Betonin pinta tässä tapauksessa tasoittaa ja välittömästi täyttyy. Betonin kaatamista varten, käytä terävää vahviketta ja lävistää sen läpi koko laastin syvyyden. Tällä tavoin kaikki liuoksen kertynyt ilma vapautuu. Koska kaataminen tapahtuu vähitellen, uuden betoniosan lävistysmenettelyn aikana on syvennettävä tankoa 10 cm edellisessä kerroksessa paremman liimauksen saavuttamiseksi. Viimeinen vaihe on tasoittaa ylempi kerros. Tämä prosessi voidaan suorittaa useassa vaiheessa riippuen liuoksen tarttumisesta ja sen täydellisestä kuivaamisesta.