Miten betonia sekoitetaan säätiöön omilla käsillänne: seoksen koostumus ja mittasuhteet

Betoni on ainutlaatuinen ja kestävä rakennusmateriaali, joka syntyy useiden komponenttien sekoittamisesta ja kiinteyttämisestä. Suorituskyvyn kannalta se ei käytännössä ole huonompi kuin luonnonkivet kuin graniitti tai marmori, mutta toisin kuin niillä, sillä ei ole säteilytaustaa.

Betoniä käytetään laajalti paitsi rakennustöiden yhteydessä myös säätiön järjestelyissä, mutta myös kappaletavaroiden, kuten päällystyslautojen, jalkakäytävien, puutarha-maljojen ja figurien valmistuksessa. Korkealaatuisen betonin valmistukseen sinun on noudatettava tuotannon oikeaa teknologiaa, mikä on erityisen tärkeää valmistettaessa materiaalia omilla käsilläsi.

Laatu betoni näyttää hyvältä

Tärkeimmät betonin parametrit

Betonin laadun tärkeimmät indikaattorit ovat sen brändi ja luokka. Sen ominaisuuksia, kuten alhaisissa lämpötiloissa, veden kestävyys ja plastisuus, pidetään toissijaisina. Betonin parametrien oikea valinta edellyttää, että voit selata luokituksen periaatteita. Betonin luokka määrittää sen resistenssin kuormituksiin, ilmaistuna megapaskeina (MP), ja osoittaa sen taatun lujuuden. Betonimerkki osoittaa sen keskimääräisen lujuuden ja ilmaistaan ​​kg / cm3. Seuraavassa taulukossa esitetään betonin tärkeimmät parametrit.

Kommentti taulukkoon:

 • Jäätymisen maaperän säätelyn tärkeä ominaisuus on betonin ylläpitämien jäädytys- ja sulatusjaksojen määrä. Se on merkitty kirjaimella F ja luonnehtii betonin palamisen kestävyyttä, sitä suurempi F-arvo, sitä parempi.
 • Betonin vastustuskykyä veden tunkeutumiseen sen rakenteeseen on merkitty kirjaimella W ja se kuvaa veden kestävyyttä. W: n arvot voivat vaihdella 2: stä 20: een, sitä suurempi tämä luku, sitä vähemmän mikroskooppisten onkaloiden materiaalin sisäisessä rakenteessa, mikä osaltaan tuhoaa sen jäädyttämisen aikana.
 • Rakennustason sopivuus luonnehtii sen plastisuutta, jota merkitään kirjaimella P. P: n arvot voivat vaihdella välillä 1-5. Liuoksen plastisuus on ajan ominaispiirre, joka osoittaa kykynsä täyttää rakennuksen rakenteen ontot omalla painollaan. Korkean lujuuden omaavia ratkaisuja käytetään säätelemättömien alueiden kaatoon.

Ainesosat

Betonin, sementin, hiekan ja sora-, kivi-, sora- ja muut täyteaineet ovat tarpeen. Tällä hetkellä aineen ainutlaatuisten ominaisuuksien antamiseksi siihen lisätään erityisiä lisäaineita, joita kutsutaan pehmittimiksi.

Säätiön päärungon suojelemiseksi sakkauksesta ja veden aggressiivisista vaikutuksista käytetään usein sementin ja hiekan liuoksesta valmistettua substraattia. Sementtilaasti, jolla ei ole raunioita ja lujitemuovia, ei ole suurta lujuutta, mutta se kykenee suorittamaan suojaavia toimintoja.

Pääosa on laadukasta sementtiä.

Sementtilietteen kaikkien ainesosien sitova komponentti on sementtiä. Portland-sementti on tunnettu erinomaisesta laadustaan ​​ja sisältää jopa 80% kalsiumsilikaattia, joka erinomaisesti tarttuu käsiteltyyn substraattiin ja jolla on liimaominaisuuksia. Mitä korkeampi sementtiryhmä, sitä vahvempi betoni on. Sementti M-500: ta käytetään usein yksityisten talojen liuskan perustusten järjestelyssä.

Laadukas sementti - betonin perusta

Kun käytät tuotemerkkiä M 400, säätiön toiminta-aika pienenee. Jos rakennustyö tehdään negatiivisissa ympäristön lämpötiloissa, Portland-sementti sopii hyvin, mutta alle 17 asteen lämpötiloissa siihen lisätään plastisointiaineita. Vahvan lämmön avulla käytetään portlandsementtiä kuonan täyteaineella.

Sementtilevyssä oleva kirjain D ilmaisee koostumuksensa epäpuhtauksien määrän ilmaistuna prosentteina sen kokonaistilavuudesta. Korkealaatuisesta sementistä koostuu koostumukseltaan enintään 20% epäpuhtauksista, sen on oltava vapaasti virtaavaa ja kuivaa eikä sen massassa ole kosteaa kokkareita. Kun ostat sementtiä, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että sen pakkaus on ehjä ja siinä on merkintä merkinnällä.

Valitse hiekka paremmin

Sora- tai raunioainesäiliön lisäksi hiekkaa käytetään välttämättömästi seoksen valmistamiseen. Se voidaan sulkea pois seoksen koostumuksesta, kun suuri aggregaatti voidaan tiivistää siten, että komponenttien väliset välekset ovat hyvin pieniä. Korkealaatuisen hiekan hiukkaset eivät saa poiketa suuresti toisistaan ​​kooltaan, ja niiden poikkileikkaus on puolentoista ja viisi millimetriä. Kasvillisuus, paperi ja muut fragmentit, jotka hajoavat ja rikkoutuvat, vähentävät valmiin tuotteen lujuutta, joten ennen käyttöä hiekka on siivilöity seulan läpi.

Joki-hiekalla on hyvät toimintamallit, se ei sisällä savi sulkeumia, koska se on materiaali, joka on kaivettu kauralla. Saviin sisältyvät betoniseoksessa olevat esteet heikentävät kykyä sitoutua täyteaineen elementteihin ja itse asiassa ne tuottavat valetun tuotteen vahvuuden. Hiekkahiukkasten poistaminen hiekasta on melko vaikeaa, sillä se on liotettava ja puolustettava, mikä on erittäin työlästä ja kannattamatonta, joten on parempi käyttää jokihiekkaa, vaikka se onkin kalliimpaa.

Alueilla, joissa louhokset sijaitsevat, voidaan ostaa keinotekoisesti valmistettua hiekkaa hienoksi murskattua kiveä, jolla on suuri massa ja tiheys. Jos se on kunnolla seulottu seulan läpi, niin sen toimintaominaisuuksissa se ylittää hiekkaa joelta. Sovellettaessa sitä on otettava huomioon, että valmiin tuotteen paino on huomattavasti korkeampi kuin normaalin hiekan käyttäminen. Säteystasoa voidaan myös lisätä.

Valitsemme murskattua kiveä betonin tarkoituksen mukaisesti

Betonin lujuus täyttää rauniot. Sopivat materiaalin murskatut kivityöt. Veden avulla leikatut kivet eivät tarjoa hyvän seoksen komponenttien tarttumista, joten niitä ei tule käyttää.

Ihannetapauksessa tarvitaan eri jakeiden murskattua kiveä.

Yksittäisten hiukkasten koko vaihtelee kahdeksasta kolmekymmentäviisi millimetriin, suuria fragmentteja käytetään harvoin, useimmiten teollisessa tuotannossa. Sillan koostumus ei myöskään saa olla savi sulkeuma, se on puhdistettava roskista ennen käyttöä. Betonirungon käyttötarkoituksesta riippuen kevytpintaista savea ja muita vastaavia komponentteja voidaan käyttää täyteaineena.

Betonin suhteellinen koostumus.

Jotta betonilla olisi tarvittava suorituskyky ja suorituskyky, on varmistettava vaaditut mittasuhteet ainesosista. Seuraava taulukko auttaa tekemään konkreettisia omia käsiä vaaditulla arvolla sementin M500 perusteella. Jos haluamme sekoittaa betonia käsin, voimme seurata komponenteissa olevien materiaalien määrää ämpäreissä. Numerot kuvastavat volumetrisia mittasuhteita yhdellä sementtikauhdilla ja puolen veteen.

Osuudet betonin valmistamisesta kotona

Jokaisen yksityisen talon omistajan pitäisi tietää konkreettisen valmistelun - tämä auttaa talon tai esikaupunkialueiden järjestelyissä. Usein ei ole järkevää tilata vain muutama kuutio tehdasbetonia, se on yksinkertaisesti kannattamatonta. Rahan säästämiseksi ratkaisu voidaan sekoittaa manuaalisesti ja merkittävästi, jos sinulla on oikeat ainesosat.

välineet

Kotona käsin konkreettinen ratkaisu valmistetaan yleensä kaupallisiin rakennuksiin, mutta rakennuksen rakentamisen yhteydessä tätä menettelyä on lähestyttävä hyvin vastuullisesti.

Laastin valmistuksen tärkein sääntö: sementtilaadun on oltava 2 kertaa betonin laatu, joka tarvitaan valuun. eli jos tarvitset betonia M150, sementin on oltava vähintään M300.

Tyyneihin perustuksiin ja kuivien maaperän töiden valmisteluun on käytettävä B7.5 (M100) -ratkaisua kovasta sakeudesta. Täyteaineena käytetään murskattua kiveä 5-20 mm. Tikkaat, askelmat tehdään samoista betonista, mutta enemmän muovia, aidat, kulkutiet jne. Kaadetaan. Samaan tarkoitukseen märissä maissa on suositeltavaa valmistaa kovaa betonia B10 - B12,5 (M150). Sekä karkea lattia että raidat valmistetaan tämän merkin jäykistä kuvioista.

Rakennuksen kuormittamattomien osien, jäykkään liuok- seen B15 (M200) tai B20 (M250) sopivaksi. Hän on vain vähän muovia, sopii altaaseen, septisiin säiliöihin, septisiin säiliöihin. Hyvän asuinrakennuksen perustamiseksi sinun on tehtävä betoni M300 (V22.5): tämä on paras vaihtoehto ja murskattu kivi on parempi ottaa 20-40 mm: n jakeet.

Betonibrändiä M350 (B25) ja M500 (B40) käytetään korkeiden rakenteiden, raskaiden rakenteiden, varastoinnin, lentoonlähtö- ja laskeutumisen ja asuntorakentamisen, ei sovelleta - ei tarvita ja tällaisen ratkaisun tekeminen on vaikeaa.

Vaivata ratkaisu tarvitsee:

 • kouru tai betonisekoittimella;
 • lapio;
 • vasara (murskaus sementti);
 • kauhat;
 • seulan hiekkaa varten;
 • säiliöt täyteaineen pesemiseksi.

ainesosia

Ennen kuin valmistat betonia, sinun on hallittava komponenttien laatua.

Veden tulee olla mahdollisimman puhdasta, ilman epäpuhtauksia, likaa, savea, maata. Et voi ottaa nestemäistä nestettä nestemäisiltä vesistöiltä, ​​kemiallisesti saastuneilta. Ratkaisu ei yksinkertaisesti ole hyvä. Vesi tarvitsee keskimäärin puolet sementtimassasta.

Valmis liuoksessa koskaan lisää vettä.

täyte

Pieni täyteaine - hiekka ja karkea - sora, murskattu kivi. Kevyille seoksille - laajennettu savi-aggregaatti, kuona, tiili- tai kalkkikivi murskattu kivi. On sääntö: karkean täyteaineen lujuus on kaksi tai kolme kertaa valmiin ratkaisun suunnitteluarvo. Murskattu kivi luo eräänlaisen voiman luurankoon seokselle.

Täyteaineen tulee olla mahdollisimman puhdasta ilman maata, oksia, maata ja erityisesti saviä. Se on joskus pesty, seulotaan rakennustyömaalla. Mahdollinen epäpuhtauksien määrä: 35% щ rautaromua varten, 5% - hiekalle. Orgaaniset epäpuhtaudet tuhoavat ratkaisun sisältä. On suositeltavaa seulottaa, pestä ja kuivaa täyteaine ennen käyttöä.

hiekka

Hiekka on toivottavaa ottaa suuri, se on monipuolisempi. 5 hiekkaa: 3,5 mm - suuria jyviä; jopa 1,2 mm - hienojakoinen. Viimeiset rakentajat suosittelevat vain kevyelle betonille.

Hiekan pilaantumisen tarkistaminen: 200 ml sitä kaadetaan pulloon, kaadetaan vettä, ravistellaan ja kaadetaan. Vesi kuljettaa epäpuhtauksia, tilavuusprosentti on yli 5% - huono laatu. Sekoitettaessa otetaan huomioon, että kuiva hiekka sisältää 1%: n kosteutta sateen jälkeen - 10%.

sepeli

Fraktiot käyttävät pieniä (korkeintaan 12 mm, enintään 40 mm). Graniitti-näytökset tai muruotot lattiapinnoille, irtotavarana.

 • graniitti - paras;
 • sora - standardi yksityiselle rakentamiselle;
 • kalkkikivi - ei suositella rakennuksille, koska kalkkikivi on kosteaa.

Suosituimmat jakeet: 5-20, 5-10, 10-20, 20-40 mm. Materiaalin koko ei saa ylittää yhtä kolmasosaa tuotteen leveydestä kapeimmassa osassa ja 2/4 raudan välisestä etäisyydestä. Älä suosittele murskattua kiveä yli 150 mm.

On toivottavaa käyttää kahta fraktiota - pieni (vähintään kolmasosa karkeasta aggregaatista) ja suuri - niin konkreettinen on tiheämpi. Kivet ovat kategorisesti epätoivottavia: se on sileä ja sitoo ratkaisua huonosti. Laajennettu savi (3-5 cm) sopii kevyisiin keramiikka-taloihin.

Sementtiä. jäykkyys

Sementin ominaisuuksia tarkastellaan erikseen läheisessä suhteessa sen määrän määrittämiseen seoksessa. Betonin asianmukainen valmistelu perustuu komponenttien sopusuhtaiseen suhteeseen. Betonia on käytettävä kaikki kerralla - sitä ei koskaan jätetä "myöhemmin", joten seoksen määrä on laskettava hyvin.

jäykkyys

Jäykkyys määräytyy hiipiväksi: jos seos tyhjenee vaakatasosta, se on liian nestemäistä, muovia; kallistettaessa, kun kallistetaan - keskipitkällä muovilla; jos sauvat eivät liuku - ei muovia; ei uppoa, jäljelle jäänyt kiinteä - kova. Nestemäistä betonia on helpompi sijoittaa, mutta jäykkää laatua ja lujuutta paremmin.

Vahvistettuihin rakenteisiin ei suositella kovin kovia betonia, jossa on hienoja ja keskikokoisia aggregaatteja.

sementti

Suosituimmat yksityisen rakentamisen sementtimerkit ovat M400, M500.

Taulukko - Betoniseoksen koostumus / m3 betonia kohti:

Niinpä materiaalin M400 määrä 1 m3: n seokselle:

 • betonille B7,5 - 180 kg;
 • B10 - 200 kg;
 • B15 - 260 kg.

Markkinoilla myytävän sementin pääasiallinen määrä on Portland-sementti M500. Jos se otetaan, niin yllä olevat normit on kerrottava 0,88: lla. Tämä ja seuraava kaava ovat hyödyllisiä oikean sementtimäärän ostamiseen. Kellarin pituus, leveys ja syvyys kerrotaan - se ilmaisee tilavuuden (kuutio-kapasiteetti), joka perustuu edellä mainittuihin mittasuhteisiin, voit selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan.

vivahteet

Sementti kotona usein pysähtyy muiden rakennusten jäänteistä. Olisi pidettävä mielessä, että tällaisella materiaalilla ei ole tarvittavia ominaisuuksia. Ratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan kuiva, ei vanhentunut materiaali ilman kokkareita - joten betoni ei repeä. Alkuperäisen pakkauksen sementin viimeinen voimassaolopäivä on 90 päivää, avoimessa pakkauksessa ei ole enempää kuin viikon kuivissa olosuhteissa eikä enempää kuin päivässä kosteille. Tyhjä materiaali täytyy murskata varovasti vasaralla.

Ratkaisun valmistamiseen käsin on suosittuja betoni M100 - M350 - merkkejä. Kaikki laskelmat tehdään painon mukaan, ja ne perustuvat sementin massaan. Ainesosien suhde lasketaan niiden painosuhteen suhteen.

Liuoksen vahvuus määritetään veden ja sementin (EC) suhteen. Vähemmän vesimäärää suurempi. Mutta sen haittana voi olla päinvastainen vaikutus, joten sääntö "sementti - parempi (vahvempi) betoni" on virheellinen. Kuten yllä mainittiin, sementtilaadun on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin laastin suunnittelun taso. Veden ja sementin suhteen tuntemus voi nostaa tai laskea seoksen merkin.

Manuaalinen ruoanvalmistusohje

Harkitse, miten betoniseos valmistetaan käsin käsin rakentamaan taulukkojen mittasuhteet. Tässä on kaksi taulukkoa, joiden avulla voit määrittää mittasuhteet ja komponenttien määrän 1 m3: n liuokselle.

Vesi-sementti -suhdetaulukko (aggregaattien keskiarvot):

Betoniosuudet kotona

Betoni on rakennusmateriaali, jolla on ainutlaatuiset ominaisuudet. Sitä ei käytetä rakennusten, esineiden ja rakennusten rakentamisessa, kun kaatetaan säätiötä tai rakennetaan katto, katot, väliseinät ja seinät. Betonia käytetään usein arkkitehtonisten ja rakennuselementtien, ulko- ja sisustuselementtien valmistuksessa. Nykyaikaiset tekniikat, miten tehdä betonia ja työskennellä sen kanssa oikein, asettavat tämän keinotekoisen rakennusmateriaalin samalle tasolle tällaisten raskaiden luonnonmateriaalien, kuten marmorin ja graniitin kanssa.

Betonin valmistus betonimyllyssä

Betonin esteettisyys jättää paljon toivomisen verrattuna samaan marmoriin, mutta sen etu on se, että rakentajat tietävät sen koostumuksen, mikä tarkoittaa, että ne voivat tehdä muutoksia voimaa tai kestävyyttä sekä tuotteiden ja rakenteiden ulkonäön suhteen. Yksittäisissä rakenteissa useimmiten ei ole tarvetta ostaa betonia valmistajalta - vaadittava määrä laastia voidaan tehdä itsenäisesti, sinun tarvitsee vain tietää, miten betonia voidaan käyttää oikein.

Vaatimukset betonin valmistamiseksi

Amatööri on helppo valmistaa betoniliuosta, jos otetaan huomioon eräitä valmisteen ominaisuuksia ja seoksen ominaisuuksia, jotka määrittävät betonin laadun, tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Betonimateriaalin käyttöolosuhteet määräävät sen koostumuksen ja valmistusmenetelmän.

Ratkaisun vaatimukset

 1. Portland-sementti;
 2. Puhdistettu tai joen hiekka;
 3. Täyteainetta (murskatut kivet, kivi-, sora-, räjähdys- tai tuhkakasvi);
 4. Joidenkin parametrien parantamiseksi pehmentimiä lisätään liuokseen.

Tärkein vaatimus betonille on riittävä puristuslujuus, joka mitataan MPa: ssa (megapaski). Tämä laite heijastaa paineita, joita betoni voi kestää. Lujuusindikaattoreiden perusteella määritetään materiaaliluku, jota merkitään B 7.5-B 80 -alueella olevilla symboleilla. Nimitysnumerot heijastavat paineen raja-arvoja, joita betoni voi kestää 95 prosentissa tapauksista.

Yksinkertaisin betoniliuos - sementin ja hiekan seos - käytetään usein perustuksen täyttämiseen. Betoniarvot, joilla on suurempi lujuus, kun käytetään suurta murto-osaa. Myös materiaalin lujuus riippuu ainesosien puhdistumisasteesta ja koostumuksesta.

Betonilevykomponenttivaatimukset - sementti

Sementti (Portland-sementti) - liuoksen tärkein ainesosa, joka sitoo kaikki aineet yhteen. Sitä kutsutaan sideaineeksi. CaSiO: n sisältö kasvaa Portland Cementissa.3 (kalsiumsilikaatit) jopa 78 - 80% parantamaan komponenttien tarttumista. Eniten kysytty sementtibrändi yksittäisrakennuksessa on M 500. Mitä alhaisempi laatu on, sitä vähemmän sementin kestävyys ja betonirakenteen lujuus.

Portland-sementti käyttäytyy hyvin negatiivisissa katulämpötiloissa, mutta ei alle -16 0 º. Jos on tarpeen työskennellä betonin kanssa kynnysarvon alapuolella, pehmittimiä lisätään liuokseen. Korkeammissa lämpötiloissa +25 ° C on parempi käyttää kuoria Portland-sementtiä.

Pidennetty sementtimerkintä sisältää tunnuksen "D", jonka numero osoittaa pehmittimien prosentuaalisen suhteen. Esimerkiksi sementtilajit M 500-D10 tai M 500-D25 sisältävät epäpuhtauksia 10 ja 25% vastaavasti.

Betonin koostumus ja ainesosien kulutus

Korkealaatuinen sementtityö on kuiva irtotavarana. Jos sementti on märkä kosketusnäyttöön, siinä on kokkareita, se ei sovellu työhön. Sementin laatuun vaikuttaa myös valmistuksen ja varastoinnin aika. Näin ollen sementin hankkiminen vaaditulla määrällä on parempi 10-14 päivää ennen käyttöä.

 1. M 600 - 90 päivää;
 2. M 500 - 180 päivää;
 3. M 400 - 180 päivää.

Muille tuotemerkeille säilyvyys ilman laadun heikkenemistä on ≤ 60 päivää. Sementit, joilla on nopeat kovettumisominaisuudet, voidaan säilyttää ≤ 45 päivän ajan.

Hiekan merkitys konkreettisessa ratkaisussa

Ilman hiekkaa sementtiä ei voida valmistaa, paitsi tietyissä tapauksissa, kun se saa käyttää pienen murto-osan makadamia tai soraa. Sopivimmat kokorakeet - 1,5-5 mm, ilman epäpuhtauksia ja liiallista kosteutta. Puhdistamatonta hiekkaa seulotaan hienon metalliseulan läpi.

Betonimassamerkin M 400 koostumus:

On suositeltavaa käyttää joen tai meren hiekkaa - se on jo pesty vedellä, sillä on optimaalinen koko fraktioille eikä se sisällä savi- tai silttiä (betoniliuoksessa, savipitoisuus ei ole missään määrin hyväksyttävissä). Jotta varmistetaan konkreettisen liuoksen suurin tarttuvuus suurella sora-aineella, joka määrää betonin kokonaislujuuden, on käytettävä vain puhtaita, pestyjä ja kiinteitä hiekkoja ja aggregaatteja.

Miten tehdä konkreettisia

Betonisementtimerkin M 500 koostumus:

Väliaikainen ratkaisu hiekan käyttöön - esimerkiksi keinotekoisen kovaa hiekkaa, esimerkiksi kivilouhoksesta. Tällainen hiekka saadaan murskaamalla tai räjäyttämällä kiviä, sillä on suuri tiheys ja suuri massa. Korkealaatuisen pesun ja seulonnan tapauksessa louhos hiekka ylittää joen tai meriveden eräissä ominaisuuksissa. Louhoshiekan käytön erityispiirteenä on, että betonista tulee paljon vaikeampaa - tämä on otettava huomioon rakennettaessa useita kerroksia talossa.

Betonirakenteiden rooli

Betoni tulee kestäväksi, koska se on lisätty raunioista tai soraa. Sileitä kiviä ei voi lisätä, koska se ei noudata ratkaisua. Parhaat täyteaineet ovat murskattu kivi ja sora, jolla on karkea karkea pinta. Vähemmän, täyteaineen rooli on sardeldi tai kuona.

Yksittäisessä rakenteessa käytettävän murskatun tai sora-aineen fraktiot voivat olla 8-35 mm, betonin teollisessa valmistuksessa käytetään suurempaa murskattua kiveä. Kuten hiekka, täyteaineen on oltava puhdas, epäpuhtauksia ja liiallista kosteutta. Täyteaineiden suuri karheus on tervetullut, koska se parantaa liuoksen sisällä olevien hiukkasten kiinnittymistä.

Betonin rakenne ja huokoisuus

Ennen kuin valmistat betonia, jonka mittasuhteet huomioivat sen käyttöpaikan, sinun on valittava täyteaine, jossa on erilaisia ​​jakeita, tai sekoita suuri ja keskisuuri sora (murskattu kivi). Jos betonin tamping tehdään manuaalisesti, niin aggregaattien sekoittaminen vain antaa lujuutta betoniin, koska liuoksessa jää vähemmän ilmaa.

On toivottavaa, että kaikki irtotavarana olevat rakennusmateriaalit säilytetään rakennustyömaalla. Jotta materiaalit eivät vedä kosteutta maaperästä, ne on asetettava vedenpitäviksi - suojapeite, polyeteeni jne. Jos hiekkaa, murskattua kiveä ja löysää sementtiä ei ole mahdollista suojata maaperän kosteuden vaikutuksilta, aluskerros irtotavaran rakennusmateriaaleja ei saa käyttää laastin valmistukseen.

Miten valita vettä betoniin

Vettä, jolla on ainutlaatuisia tai erityisiä ominaisuuksia, ei tarvita - riittää, että se on puhdas, normaalilla pH-tasolla. Ei ole suositeltavaa lisätä vettä joki, järvi tai lampi - happamuus rikkoo joka tapauksessa, ja tämä vaikuttaa betonin lujuuteen. Pääsääntö valittaessa: juomiseen sopiva vesi, sopii betonin valmistukseen.

Veden rooli konkreettisessa ratkaisussa

Lisäaineet ja pehmittimet

Kalkin lisääminen konkreettiseen ratkaisuun parantaa sen työstettävyyttä. Esimerkiksi kun tasoitetaan monimutkaista pintaa, tällainen lisäaine on edullinen. Mutta on välttämätöntä päättää, sekoitetaanko kalkkia vai ei, joka perustuu betonirakenteen toiminnalliseen ja käyttötarkoitukseen, koska kalkki voi vähentää komponenttien tarttumista. Sinun täytyy käyttää hydratoitua kalkkia, joka on myynnissä kaikkialla.

Betonin lisäaineet

Betoniratkaisun ominaisuuksien muuttamiseksi yhteen suuntaan (esimerkiksi nesteen tai viskoosin lisäämiseksi) seokseen lisätään erilaisia ​​synteettisiä pehmittimiä. Tällaiset lisäaineet vaikuttavat myös lisättävän veden määrään - se voi tarvita enemmän tai vähemmän riippuen lisäaineiden parametreista. Kun kaadetaan pohjaa, johon ei ole lisätty vaatimuksia, pehmittimiä voidaan lisätä ilman, mutta lujittavan hahlon monimutkaisella rakenteella tai geometrisesti monimutkaisella perustusmuodolla tällaiset lisäaineet ovat välttämättömiä - ne tekevät rakennetta vahvemmiksi ja luotettavammiksi. Nestemäinen liuos täyttää nopeasti aukot, siirtää ylimääräisen ilman, nopeuttaa säätö- ja kovetusprosessia.

Jos talvirakentaminen on käynnissä, jäätymisenestoaineiden lisäaineet parantavat merkittävästi betonin progressiivisuutta. On myös lisäaineita, joiden avulla voit työskennellä betoniliuoksella korkeassa kosteudessa tai kuumassa säässä. Eri tavoitteiden saavuttamiseksi ratkaisuun voidaan lisätä erilaisia ​​apuosia. Pakkausten, stabilisaattoreiden ja muiden keinotekoisten lisäaineiden käyttöä koskevat säännöt on aina ilmoitettava tavaroiden pakkauksessa. Lisäaineiden käyttö erilaisiin tarkoituksiin on välttämätöntä ja välttämätöntä, jos betonin käyttöolosuhteilla on paras kosteuden, lämpötilan tai paineen ominaispiirteet.

Lisäaineet vahvistavat täyteaineiden lujuusominaisuuksia - murskattua kiveä tai soraa. Esimerkiksi jos haluat tehdä ohuen mutta kestävän betonisidoksen, on suositeltavaa lisätä erityinen polyvinyylikloridi tai polypropeenikuitu. Sen läsnäolo betoniliuoksessa ei salli mikrokruunujen esiintymistä lattialevyjen liitoksissa eikä myöskään epävakaa pohja käytettäessä betonilattian pohjakerroksen rakentamista.

Manuaalinen betonivalmistus: mittasuhteet, taulukko

Joka ei ole koskaan käsitellyt sementtiä, on vaikea ymmärtää, mikä konkreettinen ratkaisu on ja miten se valmistetaan oikein. Mutta edes kokeneet rakentajat eivät aina ole tietoisia kaikista hänen kanssaan työskentelevistä hienoista piirteistä. Tässä artikkelissa kuvataan paitsi betoniratkaisun valmisteluprosessi, mutta myös sen osien oikea valinta.

Betoniseos on helppo valmistaa säätiön kaatamiseksi, pienet raudoitetut betonirakenteet, raidat. Voit vaivattaa sen missä tahansa vanhassa kylpyammeessa, kylpyammeessa tai laatikossa tai koputtaa puulevy. Pienen laastirakenteen valmistuksessa prosessi voidaan koneistaa käyttäen erikoissuutinten porata. Jos tarvitset paljon betonia, sinun on käytettävä tavallista lapiota, pieniä puutarhakahkoja, kuokkia tai muuta sopivaa laitetta. Mutta ennen sekoittamisen aloittamista sinun on valittava laadukas sementti, murskattu kivi ja hiekka.

Betoniosat

Pääkomponentin laatu - sementti

Laastin vahvuus määräytyy ensisijaisesti sementin laadun vuoksi, joten sen oikea valinta on erityisen tärkeää. Venäjällä on monia tehtaita, jotka tuottavat tällaisia ​​tuotteita ja myyvät niitä yleensä naapurimaissa. Siksi painopiste ei ole niin valmistajan vaan sementin ulkonäkö.

Muista kiinnittää huomiota valmistuspäivään - ajan myötä, sen toiminta vähenee jyrkästi. Tuore sementti, kun sitä puristetaan nyrkkiin, ei muuttu kokoon, mutta helposti herää sormien väliin. Erityisen nopeasti menettää ominaisuuksia korkealaatuisen hienojakoisen tuotteen varastoinnin aikana.

Kun se on väärennös, käytetään dolomiittia, mineraalijauhetta, tuhkaa ja muita täyteaineita. Kun ne sekoitetaan luonnollisesti, betoni ei vain hitaasti asetettavaksi, mutta kovettumisen jälkeen se ei ole tarpeeksi vahva:

 • laatu sementti-jauhe väri on tummempi;
 • ratkaisu siitä pysyy hyvin ja nopeasti asettaa;
 • kuivattujen betonien väri on hieman kirkkaampi ulkopuolelta, mutta jos lyödään nurkkaan, sen sisäpinta on tumma;
 • täydellisen kuivauksen jälkeen (yksi kuukausi myöhemmin) on vaikea lyödä kynsi valmiiseen betoniin.

Liuoksen vahvuus riippuu sementtimerkistä. Nimikkeellä kirjainten M seisottamat numerot tarkoittavat kykyä kestää 1 ov: n kuormitusta. cm. Toisin sanoen M200-sementti kestää 500 kg kuutiosenttimetriä. Luonnollisesti, mitä korkeampi on, sitä vahvempi betoni on. Erikoisluokkia, joiden vahvuus on 600-700, käytetään harvoin, joten monimutkaisten tai monikerroksisten rakenteiden kanssa on parempi käyttää M500-sementtiä.

Numeron jälkeiset kirjainmerkit viittaavat lisäaineiden esiintymiseen siinä. Esimerkiksi brändin M500 B tuote on nopea kovettuminen, ARCC on vedenpitävä, BC on valkoinen, joka on tarkoitettu viimeistelyyn. Nimitys BTS20 tarkoittaa sitä, että se sisältää 20% sakeuttamattomia epäpuhtauksia. Tärkein lisäaine meille - sukellusvene - tekee siitä huurteisen, joten on toivottavaa käyttää sitä kadutustyössä, etenkin Siperiassa ja pohjoisessa.

Pitkäaikainen varastointi, sementti-jauhe koagulates, kondensoituu ja sen spesifinen paino kasvaa. Siksi, jos ostat sen etukäteen, muista säilyttää se kuivassa, vakiintuneessa paikassa. On suositeltavaa lisäksi kääriä paperipussit muovikelmulla. Harkitse, että puolen vuoden varastoinnin jälkeen sen laatu vähenee vähintään kolmanneksella.

Mikä hiekka on parempi

Paras hiekka - joki. Se pestään vedellä ja, toisin kuin ura, ei sisällä epäpuhtauksia. Kun työskentelet talvella, on parempi käyttää joki, joka on täysin vapaa savi sulkeumia. Lämpötilojen alapuolella niiden nukat eivät liukene hyvin veteen, vaikka ne kestävät pitkään, ja betonin pinta on epätasaista.

Rikkomisen valinta

Dolomiitti, kalkkikivi murskattu kivi on useimmiten käytetään luomaan pieniä kevytrakenteita, joiden laatu ei ole kasvanut vaatimukset. Sora- tai graniittimateriaali on kestävämpi ja kestää alhaisimmat lämpötilat.

Valmista ratkaisu

Seoksen mittasuhteet riippuvat suoraan siitä, mitä merkkiä (eli mitä vahvuutta) tarvitsemme. Yleisin osuus käytettäessä M500-laatua on 1: 2: 3 (ts. Tarvitset sementtiä, kahta hiekkaa ja kolme raunioitusta). Mitä korkeampi laatu, sitä vähemmän sementti menee. Siksi M350: n mittasuhteet ovat erilaiset. Joka tapauksessa veden ja sementin suhde ei saa olla yli 0,5.

Taulukko - Betoni M500

Vaadittava betonin laatu

Sementin, hiekan ja soran osuudet (Tskhpshch), kg

Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

Tärkein ainesosa on sementti.

Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

Ohut (alle 1,2 mm).

Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

Pieni (1,6 - 2,0 mm).

Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

Suuri (2,5 - 3,5 mm).

Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

Pieni - 10 - 20 mm.

Keskimäärin on 20 - 40 mm.

Suuri - 40 - 70 mm.

Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla:

Kuinka tehdä konkreettisia kotona mittasuhteita

Kun rakennat yksityistä taloa, ensimmäinen kysymys, joka syntyy ennen sivuston omistajia, on betonin valmistus kotona. Jotta ratkaisu pääsee laadullisesti ja pitää hyvin, eikä "ilahduttaa" sinua halkeilla ja siruilla, sinun on noudatettava muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä:

Betonin oikean määrän laskemiseksi esimerkiksi säätiölle on tehtävä erityisiä laskelmia, joissa otetaan huomioon säätiön paino ja rakennuksen kokonaispaino. Esimerkki tällaisesta laskelmasta, ks. Artikkeli Tiilitalon säätiön laskeminen.

Murskattu kivi on myös osa erityisiä vaatimuksia. Ensin sinun on harkittava tarkalleen, miten aiotte vaivata betonia. Jos konkreettisessa sekoittimessa on melkein mitä tahansa murto-osaa. Jos aiot käyttää lapioa, niin murto tulee olla 10 - 20 mm. Tämän avulla sinun on helpompi käsitellä. Älä ota seuloja - se ei sovellu myöskään puistopolun asettamiseen, puhumattakaan talon tai aidan perustamisesta.

Sementin osalta on myös tarkasteltava useita tärkeitä kohtia:

 • sen ei pitäisi olla liikaa. Mitä enemmän sementtiä, sitä enemmän rahaa käytät, se on kaikki. Ei ole mitään takeita siitä, että tuleva perusta olisi voimakkaampi sementin ylityksestä;
 • Kun rakennat taloa, he yleensä käyttävät 200 merkkiä, mutta se on täysin hyväksyttävää korvata se 500 merkillä. Et näe eroa loppuun;
 • 1: 3: 5 - tämän tulisi olla hiekan ja sementin välinen suhde vastaavasti. Jos teet muuten, niin se on teidän aloitteesi ja riskinne. On olemassa tiettyjä ohjeita siitä, miten valmistella konkreettisesti, ja on parempi seurata niitä.
 • jos nukahtaa komponentteja betonisekoittimessa, sen pitäisi olla tässä asennossa:
 • jos käytät lapiota, niin sinun täytyy tehdä kuten kuvassa:

Toinen tärkeä edellytys betoniliuoksen asianmukaiselle valmistukselle on puhdas vesi. Ei tarvitse täyttää liuosta likaisella vedellä, jota on jo käytetty joihinkin teknisiin tarpeisiin. Vesi on yleensä parasta puhdistaa suodattimen alta, joten voit välttää kokkareiden muodostumista sekoitettaessa betonia.

Tekniikka tehdä konkreettisia omia käsiäsi betonisekoittimella tässä videossa:

Sekoita liuos on huolellisesti, ilman kiire. Loppujen lopuksi voi osoittautua, että et ole noudattanut mittasuhteita tai toisen tuotemerkin materiaaleja, ja niitä varten sinun on muutettava nämä mittasuhteet hieman lisäämällä esimerkiksi enemmän vettä tai roskaa. Laastin valmistukseen tarvitset mittasuhteita, jotka on kuvattu yksityiskohtaisesti artikkelissa Raskas, hiekka ja sementti betonissa.

Liuoksen sekoittamisen jälkeen herättää kysymys sen kuljetuksesta. Kauhan avulla vaikeutat elämääsi. Valmiin ratkaisun tavallisimmat kuljetusvaunut ovat seuraavat:

Yleensä on olemassa runsaasti erityisiä kottikärryjä ja kärryjä, joita myydään mihin tahansa erikoistuneeseen rakennusmateriaalien hypermarkettiin. Ota ne betoniin.

Suosittelemme lukemista: betonimerkki nauhan perustuksiin, betonimerkki sokea alueelle, vaahtobetonien valmistus kotona

Katso myös:

Hyvä sivusto on verkkosivusto, joka etsii hakukoneiden ensimmäistä sijaintia avainkyselyille, tehtäväksi tehtäväksi, käyttäjäystävälliseksi ja tilausten tuomiseksi.

esittely

Hyvä päivä, rakkaat lukijat. Jokainen ymmärtää, mikä on hyödyllistä ja tärkeää jokaiselle yritykselle, mutta useimmilla ei ole aavistustakaan siitä, mistä sivustosta on kyse, kenen pitäisi olla vastuussa tästä vastuullisesta liiketoiminnasta eikä laskea väärin?

Tämä artikkeli on hyödyllinen sellaisille yrityksille, jotka kohtaavat "Hyvän verkkosivuston luominen" ensimmäistä kertaa, mikä olisi kaunista, kätevää, ei kallista ja joka tuovat satoja asiakkaita.

Aloitamme sarjan artikkeleita siitä, miten tehdä hyvä verkkosivusto.

Tässä artikkelissa tutustutaan 6 tärkeästä vaiheesta, jotka auttavat tässä. Tämän artikkelin kirjoittaessa meidät ohjataan vain tietämyksemme ja kertyneen kokemuksen kautta.

6 askelta hyvän sivuston luomiseen

Joten yrityksesi on tehtävä hyvä verkkosivusto.

Et tiedä, mistä aloittaisit, teidän mielestäsi on "ymmärrettävää ja kovaa työtä" odottamassa sinua. Sivuston luominen on välttämätöntä muodostaa selvästi luomisen tarkoitus.

Ennen kuin luot sivuston, sinun on päätettävä ja ymmärrettävä sivuston luomisen tarkoitus esimerkiksi:

 • Esittele organisaatiosi täysin;
 • Esitellä tuotteitasi tai palveluitasi;
 • Tarkastele organisaationne elämää;
 • Etsi uusia asiakkaita ja kumppaneita;
 • Tilausten vastaanottaminen verkkosivustosi kautta;
 • Tee yrityksesi verkkosivustolla.

Jos lisäät omat tavoitteenne näihin tavoitteisiin, sinun on kirjoitettava ne!

Tavoitteiden selkeä ymmärtäminen ja määrittäminen auttavat sinua selittämään sivustosi taloudellisia kustannuksia ja ajoitusta.

Kysymyksemme jälkeen sivuston luominen on mielenkiintoinen ja jännittävä prosessi, ilman stressiä ja vaivaa.

Pyyntöjemme ja sivuston luomisen kaikkien vaiheiden jälkeen prosessi tulee kiehtovaksi.

Vaihe numero 1 - valitse web-studio (ei yksityisiä omistajia!)

Verkkosivuston luominen on hyvin monimutkainen ja aikaa vievä prosessi, joka edellyttää alan ammattilaisten käsiä.

Iankaikkinen kysymys on, mikä on parempi, web-studio tai freelancer (yksityinen elinkeinonharjoittaja). Joillekin yrityksille valinta ei ole ilmeistä, ymmärrämme.

Koostumus ja mittasuhteet betonilaaduista, komponenteista ja valmisteista

 • Web Studio - laadun, ehtojen ja pitkän aikavälin yhteistyön takaaminen. 100% kiinnostusta tavoitteistasi.
 • Yksityinen omistaja - standardien puute, ei ajoituksen vipuvaikutusta, voi muuttaa toimintatyyppiä.

100% läpäisee projektin nopeammin ja ottaa seuraavan, mikä myöhemmin johtaa suuria ongelmia, jotka voivat syntyä sivuston työn.

Kiinnitä huomiota studiossa valitsemalla:

 • Studio-erikoistuminen - näytepaikat, kaupat, yrityssivustot.
 • palveluiden valikoima - kehittäminen, tukeminen, myynninedistäminen ja mediamateriaalien luominen yritykselle
 • Portfolio - liittovaltion asiakkaat, palvelut, tunnetut tuotemerkit

Kaikki nämä "suositukset" auttavat valitsemaan studiota, joka ei vain voi luoda verkkosivustoa, vaan myös luoda todella hyvän verkkosivuston, joka tuo sinulle paitsi tyydytystä myös tuloja.

Vaihe 2 - ota yhteyttä studioon ja tilaa projekti sivustoosi

Joten päätimme, että on parempi työskennellä asiantuntijoiden kanssa.

Mitä seuraavaksi? Ja sitten ota yhteyttä kaikkiin sopiviin studioihin (katso vaiheen numero 1)

Studiojohtajan avulla voit laatia sivuston vaatimukset ja täyttää "Lyhyt" (luettelo kysymyksistä sivustossa).

Sitten sinulle lähetetään hintatarjous sivustosi hinnalla.

Sopimuksen tekemisen jälkeen on valmis vastaamaan suunnittelijoiden kysymyksiin.

Miksi tarvitset hanketta?

Tarvitsen viileän sivuston.

On paljon animaatiota, hyviä vaikutuksia. Tarvitsen myös yritykselleni 3D-mallin, jotta kävijät voivat nähdä, missä. Ja vielä, en, en vieläkään tiedä mitä muuta haluan nähdä sivustolla. Tarvitsen myös toisen sivuston toiselle projektille. Ja tärkeintä minulle on se, että molempia sivustoja pitäisi samanaikaisesti käynnistää myynnin lisäämiseksi.

Niin mielenkiintoinen idea, Ivan Ivanovich.

Mutta kaikki nämä naiset eivät auttaisi sivuston kävijää tekemään tilausta. Jotain voi jopa häiritä. Yritysportaalin sijaan polkupyörän elefantin sivusto ei toimi, vaatimukset kootaan yhteen. Siirry vaiheeseen numero 3.

Vaihe numero 3 - lomakevaatimukset

Analysoimme ja muodostamme omat sivuston vaatimukset.

Vaatimukset kerätään projektin alkuvaiheessa.

Tämä vaihe vastaa kysymykseen "Mitä tehdä ja miksi?". Vaatimusten tulos on interaktiivinen mielikartta (site card), jossa on useita välilehtiä:

 • projektin visio;
 • kohdeyleisön analyysi;
 • kilpailukykyinen analyysi;
 • sivuston rakennetta.

Yhdistelmän tulosten mukaan opimme:

 • mitkä ovat sivuston tavoitteet ja tavoitteet;
 • mitä kohdeyleisö odottaa häneltä;
 • mikä on hyvää ja pahaa kilpailijoiden sivustoissa;
 • miten tämä otetaan huomioon ja yhdistää siten, että jokin ei häiritse toista;
 • kuinka parhaiten aloittaa hanke: kaikki kerralla tai osittain ja mistä aloittaa.

Jo yhdistämisen perusteella me:

 1. Määritä hankkeen kokoonpano.
 2. Teemme tarkistetun arvion kaikista toiminnoista.
 3. Jaamme projektin vaiheittain.

Tarkastelemme, mitä aloitetaan käynnistysvaiheessa ja mitä siirretään seuraavaan vaiheeseen.

Yhdistelmän tulosten perusteella teemme jo prototyypin. Siinä näemme, missä ja miten päälohkot sijaitsevat.

SIVUN TARKOITUS: näyttää käyttäjälle yhtiön tärkeimmät ja muut tuotteet, tarkistettavaksi ja myöhemmälle tilaukselle

Prototyypin mukaan voit napsauttaa hiirtä ja ilman, että käytät suunnittelua ja ohjelmointia, katso, miten sivusto toimii.

Kun olet siirtynyt tekniseen tehtävään (TZ).

Vaihe 4 - hanke on valmis

Tässä vaiheessa sinun tehtäväsi on tutkia tarkasti kaikki toimitetut materiaalit ja tarvittaessa tehdä muutoksia projektiin. Kuinka kaipaa mitään tärkeää?

Tarkastele tarkkaan sivuston tarvitsemien moduulien saatavuutta (palautelomake, kartta, yrityksen teksti jne.). Kiinnitä huomiota niiden sijaintiin. Jos kaikki on kunnossa, lue TOR, miten nämä lohkot toimivat ja toimivat vuorovaikutuksessa käyttäjän kanssa. Jos on epätarkkuuksia, lähetä tarkistusta varten, jos kaikki on hyvin, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe nro 5 - jatka kehitystä

Projektin luomisen jälkeen kaikki tulee melko yksinkertaiseksi, valitset ja hyväksyt vain)))

Sinua odottaa 4 kiehtovaa vaihetta:

 1. Suunnittelukonsepti
 2. Suunnittele kaikki sivut
 3. Asettelu, kokoaminen, täyttö
 4. testaus

Sinun ei tarvitse olla erityistä tietämystä jokaisen askeleen tekemiseen, kaikki päätökset on perusteltava ja selitettävä web-studiolla.

Vaihe 6 - saat hyvän sivuston

Tilauksen hyväksymisen jälkeen tapahtuu "ulkoasu", ammattilainen "elvyttää" ulkoasun, sillä se näkyi: työpainikkeet, valikot ja tulevien tekstien paikat.

Jos sivustosi päivitetään jatkuvasti tuotevalikoimasta tai materiaaleista, sinun on ilmoitettava kooderille, jotta sivuston käsittelyssä myöhemmin ei tarvitsisi tarpeettomia ongelmia.

On olemassa virheitä missä tahansa "tuoreessa" verkkosivustossa, joten kun lähetämme verkkosivustosi verkkoon, sinun on tarkistettava virheitä tai enintään puutteita, joita ei ole tunnistettu asetteluvaiheessa.

Kun olet tarkistanut sivustosi huolellisesti, voit ladata sen verkkoon turvallisesti.

Kun olet päättänyt kaiken työn, saat hyvän verkkosivuston ja sen kaikki avaimet. Sivustojen "Manuaaliset" käyttöohjeet tai jos sinulla ei ole erityistä henkilöä, voit myös käyttää sivustonhallintaa web-studiossa.

Joten, mitä sinun pitäisi saada tuotokseen:

 • Valmis ja toimiva työmaa;
 • Optimoitu ja täytetty;
 • Tilastojen kokoamiseen yhdistetty.

Tuloksen saaminen ja uusien asiakkaiden odottaminen.

Käännyttämällä ja huolellisesti tarkastellessasi rakennuksia lähellä toisiaan, jokainen ihminen ymmärtää helposti, että modernissa rakenteessa on yksinkertaisesti mahdotonta tehdä ilman konkreettisia. Useimmin betonia käytetään perustusten rakentamisessa, niin suurissa, monikerroksisissa rakennuksissa kuin pienissä pihoissa.

Nykyään käytetään laajalti monoliittista kehysrakennetta, jossa perustuksen lisäksi betonipylväät tai jopa seinät, lattialevyt, seismiset vyöt ja palkit on tehty betonista. Betonin valetut lattiat, tiet, pienet polut ja suuret alueet. Kiinnitä huomiota jalkojen ja päällystyslaattojen, sähkötuen. Maan talojen omistajat myös usein turvautuvat betoniteiden valmistukseen. Muurausseinä, kaakeloitu liima, julkisivukkiseokset, kaikki nämä ovat myös betonityyppejä, mutta hienolla täyteaineella niitä kutsutaan laastiksi.

Yksinkertaisesti sanottuna betoni on monipuolisin rakennusmateriaali.

Siksi hän hakee hakemusta omalta pihalta, mökiltä, ​​autotallilta ja ehkä asunnosta. Betonin valmistaminen omiin käsiisi kotona ei ole ollenkaan vaikeaa.

Tätä varten sinun on suoritettava seuraavat kolme vaihetta.

Tilavuuslaskenta

Ensinnäkin, jos haluat tehdä konkreettisia omia käsiäsi, sinun on laskettava, kuinka paljon konkreettia tarvitset rakenteellesi, jonka olette kehittäneet ja vertaillut vahvuuksiasi. Kerro pituus leveydellä ja korkeudella. Jopa suunnittelijat ja arvioijat asettavat kutistumiskertoimen, erilaiset tappiot, joten pienellä marginaalilla me pyöristämme ylöspäin.

Jos aiot kaataa betonia pohjaan, niin sinun pitäisi lukea artikkeli lasikuidun vahvistamisesta säätiölle.

Tällaisten varusteiden käyttö mahdollistaa perustan saumattoman vahvistamisen.

Betonin valmistus ei vaadi vähäistä fyysistä lujuutta. Asiantuntijat suosittelevat luopua ajatuksesta samostroya niille, joiden suunniteltu määrä on yli 25 kuutiometriä.

m yhden jatkuvan täytön ajan. Tämä on erityisen tärkeää, kun rakennetaan perustuksia, lattialaattoja ja rakennusten seismisiä vöitä, joissa vahvuus on ensiarvoisen tärkeää. Mutta taloon tai pihalle levitettävälle tasolle, erilaisille poluille ja alustoille, päinvastoin on suositeltavaa jättää lämpösaumat, ts. pituussuuntaiset ja poikittaiset raidat 1-3 cm leveä mahdollisten pintojen laajentamiseksi lämpötilan vaikutuksen alaisena. Siksi voit viedä hitaasti betonia viikonloppuna pieninä palasina.

Betonimerkin valinta

Toiseksi, päätä tarvittava betonimerkki tähän malliin.

Betonibrändi ilmaisee (keskimäärin) lopullisen puristuslujuuden kg.s./square cm. Yksinkertaisesti sanottuna, kuinka vahva tämä rakentava on tarpeen ja mikä kuormittaa se kestää menestyksellä.

Lisäksi äänenvoimakkuus on jo laskettu, on aika miettiä tarvitsemamme betonimerkki. Ponnistelijat tekevät sen pöydissä, mutta todennäköisimmin ne eivät ole sinulle tietoisia.

Taulukko betonilaaduista

Siksi luetellaan lisäksi, missä tapauksissa konkreettinen, mikä merkki on suositeltavaa tehdä.

Konkreettisimmat ja vaativimmat betonirakenteet ovat uima-altaat, joissa on laitureita, kattopalkkeja, säätöjä ja seismisiä vöitä.

Niille suosittelemme kestävää betonia (M200-M300) pakollisella vahvistuksella.

Vähemmän vastuussa, se on tasoituksia, kappaleita ja alustoja.

Tässä voidaan laskea kevyiden rauta-aidojen, sokeiden alueiden, kuistien ja erilaisten urien perustat. Vastuu tällaisesta betonista on pieni, joten merkki on alempi (M50-M200). Selvyyden vuoksi kuvitella: 30-30 cm betonin tuki M100 pystyy kestämään jopa 90 tonnia.

On huomattava, että betonibrändin valinnassa on otettava huomioon kaikki olemassa olevat ja mahdolliset ulkoisen vaikutuksen tekijät tulevasta rakenteesta.

On tarpeen tarkastella pohjan pohjaveden tiheyttä ja pohjaveden läsnäoloa. Jos pohja on heikko, löysä, on parempi poistaa se ja kaataa enemmän tiheä. Jos tämä on perusta, harkitse seinien paksuutta ja raskautta. Jos maa on talon edessä, harkitse kuljetus, joka voi kulkea sen päälle. Esimerkiksi M200-betonilla täytetty, 7-10 cm: n paksuinen betonipinta, joka on vahvistettu 20/20: lla tieverkolla, kestää maadoitetun KAMAZin läpikulun.

Nyt, kun ymmärrämme selvästi, kuinka paljon ja millaista konkreettista tarvitsemme, käännös on tullut hankkimaan kaikkea tarvitsemamme.

Työkaluja betonin valmistamiseksi

Mestarin päätyö betoniin on suuri lapio.

Vaikka oletkin kovin ahkera ja työskentelet ilman avustajia, suosittelemme, että yksi lapio kuivuu, ei likaa betonilla. Totta kai tarvitset vielä eräs pikasiiri ja haalari.

Voit käyttää tasoitustasoja, tyynyjä ja muita litteitä pintoja 2-3 metriä pitkiä sääntöjä sekä laajaa lastuainetta pinnan tasoittamiseksi ja tasaamiseksi.

Perusta, pylväs ja muut syvävalurakenteet ostavat sähköisen täryttimen tai ainakin metallipinon betonin tiivistämiseksi.

Deep vibrator betonin tiivistämiseen

Varmista, että tarvitset rakennustasoa. On aina mahdollista valmistaa improvisoitua materiaalia. Lisäksi 2,5-5 mm: n paksuinen värillinen kalastuslinja ei häiritse kiristysnopeutta kirkkauden maksimoimiseksi.

On suositeltavaa käyttää betonisekoittimia, betonin on oltava hyvin sekoitettu.

Tämä prosessi vaatii erityistä huomiota.

1. Kauhaan sopiva vähimmäistilavuus voidaan sekoittaa erityisellä suuttimella porakoneella.

Jos haluat äänenvoimakkuutta hieman enemmän, yhdestä viiteen kauhaan, voit tehdä tasapohjaisen kourun. Tärkeintä on, että ilman reikiä. Se voidaan sekoittaa lapioon.

3. Yli 1 kpl: n tilavuuksina. m tarvitsevat vain betonisekoittimen tai betonisekoittimen. Se on myös hyödyllinen häntä varten, jotta se voidaan huolella polkumyynnillä.

Betonisekoittimien tyypit ja tyypit ovat erillinen aihe.

Jos et ole ostanut betonisekoittimia, muista tutustua betonisekoittimien valintaan. Siinä kuvataan yksityiskohtaisesti eri mallien edut ja haitat.

On suositeltavaa suositella jokaiselle omistajalle suosituin, helppokäyttöinen ja kätevä - tämä on gravitaatiotyyppinen betonisekoitin.

Siinä rumpu, jonka sisällä on kiinteästi kiinnitetty teri, pyörii sen akselin ympäri ja seos sekoitetaan. Voit vaihtaa tämän rummun kallistuskulmaa käyttämällä vipua tai suurta ohjauspyörää sekoituksen voimakkuuden säätämiseksi. Ne ovat erittäin liikkuvia ja käteviä kuljetusta varten, helposti puraavat, pestävät ja liikkuvat.

Muuten betonisekoittimet voidaan vuokrata, mikä maksaa paljon vähemmän.

Alla olevasta videosta voit tutustua visuaalisesti konkreettisten sekoittimien kokoonpanoon sekä perusohjeisiin, joita tulee noudattaa betonin valmistuksessa omilla käsillä. Yksi tärkeimmistä säännöistä on esimerkiksi ladata materiaaleja vain, kun moottori on päällä.

Jos olet päättänyt tehdä työtä, alamme valita betonin materiaalin.

Betonin koostumus

Kaikki putkistot ja jopa sadevedet tekevät.

Veden ja sementin suhde betonin valmistukseen on yksi tärkeimmistä tekijöistä. On erityisesti laskettu taulukko, jossa vesi-sementti-suhde (W / C) on kiinteä jokaiselle betonilajikkeelle.

Käytännössä on tarpeellista tietää, että noin 25-30% vettä tarvitaan asianmukaiseen betoniin, mutta muovailua kaatamisen aikana lisätään vettä hieman enemmän. Älä liioittele, veden haihtuminen voi jättää tyhjiöitä, jotka vähentävät betonin lujuutta.

Ei ole tarpeen katsoa edellä olevaa taulukkoa, yritä vain tehdä betoni ole paksu eikä nestemäinen, niin että seos ei murene eikä levitä paljon. Kaikkialla sinun on tiedettävä, milloin pysähtyä.

sementti

Betonin tärkein ja sitova komponentti on sementti, betonin lujuus riippuu sen laadusta ja määrästä betonissa, so. merkki. Mitä löydät kaupasta sopii, mieluiten tuoreena. Ajan myötä sementti menettää kykynsä sitoutua.

Älä myöskään osta sementtiä etukäteen, koska se imeytyy kosteuteen, jonka seurauksena se kovettuu ja menettää ominaisuutensa. Tältä osin on varmistettava, että sementti on kääritty polyeteeniin ja vain paikkoihin, joissa on alhainen kosteustaso.

Asiantuntijat suosittelevat Portland-sementtimerkin M400 tai M500 käyttämistä. Pohjimmiltaan sementti myydään pakattuna 50 kg: n pusseihin.

hiekka

Tärkeä täyteaine. Ammattilaiset kutsuvat sitä hienoksi täyteaineeksi.

Hiekan tulee olla puhdas, mieluiten ilman epäpuhtauksia siltistä ja savesta, mikä selvästi heikentää betonin laatua. Paras hiekkapuhallusfraktio 0-5 mm. Luonnollisesti hän on kallein. Mutta kaikki, mitä löysit, tekevät. Jos näet roskat hiekassa, on parempi seuloa se.

sepeli

Suuri täyteaine. Murskattu kivi on 5-20 mm: n sorafraktio, M800-M1000: n vahvuus, mieluummin kuutios, t.

eli 5 - 20 mm: n kiven koko on oltava visuaalisesti näkyvä, kaikki on leikattava tai murskattu, mutta ei tasainen ja pyöreä. Suuria määriä litteitä kiviä kutsutaan runsaaksi karheaksi ja vaikuttaa haitallisesti betonin laatuun.

Usein on graniittikivejä, joiden tiheys on suurempi, minkä seurauksena betoni on vielä voimakkaampi ja kalkkikivi, jolla on vähemmän voimaa ja kustannuksia.

Graniittikiveä oleva betoni kuuluu raskaan betonin luokkaan, jonka ominaispaino on 1800-2500 kg kuutiometriä kohden. metri.

Sora-hiekkaseos

HPS: ää käytetään usein betoniteollisuudessa. Sillä on suuri tiivistyskerroin, toisin sanoen - se riittää hyvin. Maakohtaisissa olosuhteissa voit yksinkertaisesti pudottaa vettä.
Sora-hiekkaseosta käytetään usein myös kotitekoisen betonin valmistukseen. Samalla se korvaa ja hiekkaa ja soraa.

Sen miinus on, jos puuttuu oikea osuus ja luonnollinen pyöreys sora, suuri aggregaatti.

Betoniosuudet

Kuinka paljon ja millaista materiaalia tarvitaan tekemään konkreettisia omilla käsillä lasketaan taulukon mukaan, mutta käytännössä tätä lähestymistapaa ei käytetä niin usein.

Sementin, hiekan ja raunioiden standardisuhde on arviolta 1: 3: 4. Kauha ja puoli vettä, yksi sementti M500D0 kuoppaa puhtaalle hiekalle ja neljä kauhoa kaivoon - tuloksena saadaan betonia M250. Universaalipiiri, saat hyvän betonin.

Muista ottaa huomioon sääolosuhteet ja ilman lämpötila valun aikana.

Optimaalinen lämpötila on 10-25 ° C.

Betonin itse valmistukseen tarkoitettujen materiaalien kulutuksen tarkasta laskemisesta suosittelemme käyttämään laskinta. Yksinkertaisesti syöttämällä tarvittava määrä ja betonin taso saat tarkan määrän sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä, jonka tarvitset betonin valmistamiseen.

Lisäaineet ja niiden vaikutus betonin ominaisuuksiin

Erikseen on syytä harkita lisäaineita ja pehmittimiä, jotka vaikuttavat betonin erilaisiin ominaisuuksiin, kuten lisäävät sitkeyttä, liikkuvuutta, vedenpidätyskykyä, huokosten muodostumista, hyvän työstettävyyden ja kiinteytymisnopeuden.

Paranna seoksen sitkeyttä ja tuotteen lujuutta. Runsas 20 ml. nestemäinen saippua ämpärillä.

PVA-liimaa. Lisäämällä 100 ml: n liuosta kauhaan voit parantaa plastisuutta, lisätä betonin lujuutta ja lisätä betonin kiinnittymistä (sitkeyttä) pohjan kanssa.

Nestemäinen lasi. Vähentää tyhjiöiden määrää betonissa, lisää kovuutta, mutta lyhentää aikaa. Useammin nestemäistä lasia käytetään parantamaan rakenteen kosteudenkestävyyttä.

Isojemme on pitkään ollut käytössä, mutta voimakkuuden ja kosteuden läpäisevyyden lisääntyminen on nähtävissä. Siksi tähän mennessä kalkkia ei käytetä koskaan.

Pehmentimiä. Tämä on eri tavalla suunnattujen komponenttien ryhmä, niin laaja kuin kapea. Käyttää sitä lähes kaikki betonialan valmistajat.

Ennen ostamista kannattaa tutustua jälleenmyyjiin ja ammattilaisiin, lukea ominaisuuksia, ominaisuuksia ja valmistajan tarkoitusta.

Lähes kaikki betonin valmistajat käyttävät pehmittimiä, jotka vähentävät vesipitoisuutta. Esimerkiksi nykyään suosittu C-3-pehmittimen lisäksi sementin säästäminen ja kutistumisen vähentäminen lisäävät roiskeenkestävyyttä.

Armeija ja verkko.

Joskus metallia ja polymeeriä. Sitä käytetään lisäämään betonin vastustusta aukkoon. Sovelletaan lähes kaikkiin betonituotteisiin.

Miten tehdä konkreettisia omia käsiäsi

Vahvistuksen käytöstä syntyi käsite "betoniteräs, konkreettiset tavarat".

Se on lähes kaikki hyvien betonien salaisuudet, ne ovat yksinkertaisia ​​ja helppokäyttöisiä kaikille. Kuten näette, prosessin tekeminen konkreettisesti omien käsien kanssa ei ole niin monimutkainen kuin se saattaa vaikuttaa. Ennen kuin aloitat työn, älä unohda säästä. Jos se on hyvin kuuma, vesi nopeasti haihtuu ja sementillä ei ole aikaa rakentaa linnoitusta.

Jos se on kylmä, vesi jäätyy, minkä seurauksena sementti ei toimi ollenkaan.

Asiantuntijat suosittelevat yleismaailmallista menetelmää - kaatamisen jälkeen, peitä betoni polyeteenillä.

Elokuva, vaikka se näyttää olevan vähäistä, on vain ensisilmäyksellä. Pohjimmiltaan se pitää betoniasi, kuten kasvihuoneessa, jos on pakkasta.

Ja lämpö ei anna veden haihtua nopeasti, mikä on erittäin tärkeää betonin uudelleenjärjestelylle. Ensimmäisen päivän aikana betoni saa vain 60% linnoituksesta ja muuttuu aidoksi kivenä 28 päivässä. Muista, että tuotteen laatu riippuu suoraan siitä, mitä ja mistä se on valmistettu.

Mitä konkreettisia tehdään?

MITÄ BETONI ON TEHTÄVÄ?

Suunnitellessaan uutta konetta suunnittelija päättää, minkä lomakkeen haluat antaa yhdelle tai useammalle yksityiskohdalleen. Hän asettaa etukäteen, mikä on näiden osien vahvuus. Mutta vahvuus riippuu materiaalista! Joten sinun täytyy valita sopiva materiaali!

Sama pätee myös rakentamiseen. Rakennuttajan on ensin tiedettävä, mitä ominaisuuksia hänen konkreettisensa on oltava, mitä hänen voimakkuutensa on, kuinka hän vaikuttaa kuumuuteen ja pakkasen.

Mutta betonin koostumus ei voi olla universaali. Sitä ei voida antaa yhdelle reseptille, joka sopii kaikkiin tapauksiin.

Betonin koostumus sekä metalliseoksen seoksen koostumus on suunniteltava etukäteen. Se riippuu rakenteesta, jossa betonia käytetään.

Tiettyjen koostumusten betonin saamiseksi on tarpeen kehittää "resepti".

Venäjän tutkijat N.M. Belyaev, S.A. Mironov, N.A. Popov ja muut ovat kehittäneet betonin tekniikan, jonka ansiosta on voitu valmistaa betonia aiemmin tunnettujen ominaisuuksien kanssa.

Tätä varten sinun on valittava betonin muodostavien raaka-aineiden sopivimmat mittasuhteet (määrä). Mutta betonin lujuus ei riipu pelkästään sen määristä, jossa sen osat otetaan, raaka-aineiden laatu - karkeakivet, hiekka, sementti ja vesi - ovat myös erittäin tärkeitä.

Ne otetaan tiettyinä määrinä, ja sitten sekoitetaan yhteen. Mitä ominaisuuksia näiden raaka-aineiden on oltava?

Aloitetaan karkealla aggregaatilla - sora ja rauniot.

Sora on vaihtelevassa määrin pyöreän tai sileän pinnan kaltevien kivien (graniitti, dioriitti, basaltti, tumman harmaa kalkkikivi) rikkoutuneita palasia.

Näiden jyvien koko on 5 - 77 mm. Alkuvuodestaan ​​erotetaan sora (rotko), joki ja meri.

Vuorihiekka sisältää yleensä haitallisia lisäaineita savesta, pölystä, hiekasta, orgaanisesta aineesta, rikkipitoisista ja sulfaattiyhdisteistä.

Joen ja meren soraa epäpuhtaudet ovat lähes olemattomat.

Murskattu kivi on materiaalia, joka saadaan murskaamalla kiviä tai keinotekoisia kiviä kappaleiksi myös kooltaan 5 - 77 mm. Murskattujen kiven jyvillä on epäsäännöllinen muoto, niiden pinta on karkea.

Siksi murskattu kivi tarttuu tiukemmin sementtikiviin kuin sora. Karkean aggregaatin vahvuus on erityisen tärkeä, koska se muodostaa betonirungon. Tästä syystä suurten kerrostumien tulisi yleensä olla kaksi kertaa vahvempi kuin itse betoni.

Korkealaatuisen betonin varmistamiseksi karkean kiviaineksen on oltava puhdas ja ilman haitallisia epäpuhtauksia.

Sen on oltava enintään 15 prosenttia (painosta) viljojen, joiden muoto on neuloja ja levyjä. Karkeakomponentti ei saa joutua kemiallisiin reaktioihin sementin sisältämillä aineilla. Haitallisten epäpuhtauksien vaikutuksen vähentämiseksi aggregaatit pestään ennen käyttöä.
Huokoiset aggregaatit sisältävät hohkakiviä, tuffia ja tuliperäisiä kuonaa. Nämä täyteaineet absorboivat runsaasti vettä niiden rakenteesta johtuen. Veden poisto betonista lisää niiden kovettumista.

Huokoisten aggregaattien haitta on se, että konkreettisempaa tarvitaan konkreettisia betonipäällysteitä käyttävään betoniin kuin betoniin, joissa on tiheitä aggregaatteja.
Hieno aggregaatit sisältävät useita hiekkoja. Hiekkaa kutsutaan löysiksi kiviksi, jotka koostuvat erilaisista materiaaleista (useimmiten kvartsista), joiden koko on 0,1-5 mm.

Hiekka eroaa mineralogisessa koostumuksessa ja riippuen muodostumis- ja sijaintiolosuhteista. Mineraalisen koostumuksen mukaan hiekka on kvartsi, maasälpä, kalkkikivi ja dolomiitti.

Muodostumisen ehtojen mukaan hiekka jakautuu vuoristoon, karjaan, jokeen, mereen, soraan, kalliolle, dyyniin ja barchaaniin.

Ne eroavat toisistaan ​​vain sukupuolen rakenteessa ja muodoissa. Meri- ja jokirannan jyvät ovat pyöreät, sileäpintaiset, kun taas graniitin ja dioriitin tuhoutumisen aikana useimmiten muodostuneet vuorenhiekan jyvät ovat kulmamuotoisia ja karkeita.

Jyrsin hiekan viljelmät ovat myös kulmamuotoisia, mutta vuorovesien hiukkasten suhteen se on hiukan tasoitettu. Kaikki hiekka sisältää betonille haitallisia epäpuhtauksia: kivihiili, pöly, savipinta, kipsi, kiilto, pyriitti ja erilaiset orgaaniset epäpuhtaudet, jotka vaikuttavat sementtiliimaan, vähentävät sen lujuutta ja lopulta aiheuttavat betonin tuhoutumista.

Sulfaatit ja kipsihiukkaset ovat haitallista epäpuhtautta. Ne muodostavat sementtihiukkasten erikoisyhdisteitä ohuiden neulojen muodossa. Niitä kutsutaan usein sementtibakilliksi.

Veden vaikutuksesta "sementtibakilli" muutetaan edelleen betonista virtaavaksi nestemäiseksi valkoiseksi muumaksi.

Tällainen "sairas" betoni ei sovellu hyväksikäyttöön.

Meren hiekka sisältää joskus kuorta, jotka koostuvat pääosin kalkkikivestä. Tämä heikentää hiekan tarttumista betonin muihin osiin. Lisäksi meren hiekka sisältää betonin pinnalle vapautuvia suoloja.

Puhdas hiekka on jokivettä. Mutta se ei aina tyydytä rakentajia, koska se on usein hyvin pieni.

Ja tämä betonin valmistuksessa vaatii paljon sementtiä.

Karkean kiviaineksen lisäksi hiekka ennen käyttöä on väistämättä pestävä vedellä koneissa - hiekoitushanat.

Korkean lujuuden omaavan betonin saamiseksi on välttämätöntä valita aggregaatin oikea raekokoonpano. Ja tämä tarkoittaa, että on välttämätöntä tehdä seoksesta niin, että jyvien välillä on mahdollisimman vähän mahdollisia tyhjiöitä, jotka on täytettävä sementtipastalla.

Betonin valmistamisen mittasuhteet säätiölle

Yhden koon hiekka on noin 40% tyhjyydestä. Erikokoisten jyvien muodostama hiekka on paljon tiheämpää.

Onko mahdollista saavuttaa pienin voidness? Kyllä voit.

Voit tehdä tämän ensin hajauttaa karkea ja hieno aggregaatti kooltaan tai, kuten rakentajat sanovat, osaksi useita jakeita.

Tämän jälkeen ne muodostavat määrätyn säännön mukaisesti ns. Optimaalisen jyväseoksen (tässä seoksessa kaikki hiukkaset ovat niin lähellä toisiaan, että sementtipastalle jää vain merkityksettömiä aukkoja). Betonin, joka on valmistettu sellaisen aggregaatin optimaaliseen seokseen, on jo korkea tiheys ja lujuus.

Sideaineen kulutus tässä tapauksessa on hyvin pieni.

Jos betonia tuotetaan luonnollisista louhoksista otetuista tai kivihiomasta saaduilla aggregaattien satunnaisella koostumuksella, ei voida saada suurempaa tiheyttä. Tällöin tarvitaan sementtiä valtavaa ylitystä. Lisäksi on mahdotonta saada suuren lujuuden omaavaa betonia tällaisessa satunnaisessa seoksessa.

Voimakas lujuuden edellyttämä vesi on puhdas eikä hapan. Mutta jopa ehdollisesti puhdas vesi sisältää erilaisia ​​epäpuhtauksia, jotka haittaavat haitallisesti betonin kovettumisprosessiin: orgaanisia happoja, sulfaatteja, rasvoja jne.

Yleensä betonituotteiden tehtaissa ja rakennustyömailla betonin käytön juomaveden valmistamiseksi. Joissakin tapauksissa on tarpeen käyttää pohjavettä, suolaa, turve- ja jokivettä.

Mutta nämä vedet ovat kyllästettyjä orgaanisilla epäpuhtauksilla. Joskus on tarpeen käyttää jätettä ja teollisuusvettä, jotka voivat sisältää merkittäviä epäpuhtauksia rikkihaposta tai sen humusihapon tai kipsin suoloista. Nämä epäpuhtaudet aiheuttavat betonin tuhoutumista. Siksi ennen näiden vesien käyttämistä niitä tutkitaan kemiallisessa laboratoriossa.

Merivedessä valmistetun tai altistuneena betonin pinta pinnoitetaan paikoissa, jotka ovat suolapurkausten muodossa - "efflorescences", jotka huomattavasti pilata betonin ulkonäköä.

Lisäksi tällaisen betonin lujuus on alhainen. Sen vuoksi betonielementtien rakentamisessa merivesi on kielletty.

Sementti on betonin pääosa. Betoni on voimakas, sitä korkeampi sementin tarttuvuus ja sitä vahvempi se tarttuu täyteaineen pintaan.

Sementti valmistetaan sementtiklinkkeristä, ja se valmistetaan paahtamalla ennen luonnollisten raaka-aineiden tai keinotekoisten raaka-aineiden sintraamista.

Tällaisten seosten tulisi sisältää noin kolme osaa kalkkikiveä ja yksi osa savesta. Joskus nämä seokset ovat luonnollisessa muodossa - tämä on kalkkikiveä kutsuttu kalkkikivi. Mutta koska näiden marlojen kerrostumat ovat harvinaisia, useimmat sementtitehtaat käyttävät keinotekoisia kalkkikiven ja saven seoksia.

Savien sijasta voit käyttää piimaa, Tripoli ja muut silikaattikiviä, jotka ovat lähellä saviä niiden kemiallisessa koostumuksessa. Tällaisten seosten polttamisen jälkeen muodostuu kiinteä, sintrattu massa - klinkkeri, joka koostuu tummanharmaista jyvistä, jotka ovat mutterin kokoisia. Sitten kuulamyllyn klinkkeri jauhetaan hienoksi jauheeksi.

Sementin laadun parantamiseksi, klinkkerin hiomisessa, lisätään siihen hydraulisia lisäaineita - jopa 3% kipsiä ja jopa 15% piimaa, tripoli.

Nyt sementti on valmis!

Mikä on sementti?

Se on harmaa erittäin hieno jauhe, joka muistuttaa jauhetta. Mitä kauemmin se murskataan, sitä korkeampi laatu, sitä enemmän se tarttuu.

Kun ultrakevyviä hiomakemiallisia reaktioita kiihdytetään monta kertaa. Tämä johtuu siitä, että sementtijauhetta yhdistetään aina koko pintaan veden kanssa. Jyvien pinta on suurempi, sitä suurempi hionnan hienous. Niinpä esimerkiksi 1 gramman sementin jyvien ominaispinta-ala on 2000 - 3000 cm3, ja suuritehoisissa sementteissä se on noin 6000 cm.

Betonin valmistukseen betonirakenteisiin ja -rakenteisiin käytettiin erilaisia ​​sementtejä. Sementtityyppien valinta riippuu siitä rakenteesta, johon betoni valmistetaan. Venäjällä tuotetaan yli 30 sementtityyppiä. Tärkeimpiä ovat portland-sementit, portland-kuonan sementit, pozzolanic portland-sementit, alumiiniset sementit ja muut. Sementin tuotanto ja tutkimus maassamme kiinnittää suurta huomiota.

Venäjän tiedemiehet A. A. Baikov, V. A. Kind, V. N. Young, P. P. Budnikov, antoivat suurta panosta sementin tieteeseen.

DIY Betoni - Mestarit vinkkejä

Konkreettinen valmistusmenetelmä on melko monimutkainen prosessi. Betoni on tarpeen rakennusten rakentamiseksi. Se toimii perustana huoneen perustalle, sitä käytetään talojen rakentamiseen ja kattojen rakentamiseen.

Lisäksi suunnittelijat luovat mestariteoksia betonista, esimerkiksi maljakoista ja koriste-urneista, palo-laatikoista tai yksittäisistä esineistä sisätiloihin.

Betonin pääominaisuudet

Nykyaikaisen betoniseoksen avulla voit vertailla sitä graniitilla ja marmorilla - erittäin kestävät luonnonmateriaalit.

Tämä johtuu siitä, että valmistajat käyttävät nykyaikaista teknologiaa prosessissa. Betonin ulkonäkö ja rakenne eivät kuitenkaan ole niin kauniita. Suunnittelijat ovat oppineet pinnan käsittelyn uusimpien laitteiden avulla antaen heille ainutlaatuisen muodon.

Epäyhtenäinen betoniteollisuuden etuna rakentamisessa on sen ei-radioaktiivisuus. Ennen rakentamista voit valmistaa ratkaisun itse kotona sekä ostaa talonrakennusmateriaaleista.

Päättäessä valmistaa konkreettinen ratkaisu itse, sinun on selvitettävä rakenneosat ja betonin osuudet, jotta saavutettaisiin edelleen hyvä yhteensopivuus ja suorituskyvyn parantaminen.

Valokuvassa betonia

Betonin rakenne ja komponentit

Kun itse valmistaa konkreettista ratkaisua, on tarpeen tietää sen komponentit ja niiden suhde.

Liuos valmistetaan erikoiskoneessa betonin sekoittamiseen tai tavanomaiseen piippuun tai -putkeen.

Kiinnitä huomiota!

Sementtikoostumus on perusta ja pääkomponentti koko laasti.

Se koostuu useista osista:

 • kalkkikiveä. Ainesosana vuorovaikuttaa veden kanssa, muodostaa kiteitä, kovettuu ja antaa konkreettista lujuutta.
 • jokien hiekan ja karkean soran seos - kokonaisliitäntä.

DIY Betoni: koostumus ja materiaalien osuus

Asiantuntijat suosittelevat sekoittamalla kolmea osaa yhteen.

 • rakennuksessa käytetty erityinen hiekka. Tämä komponentti syntyy jokien, järvien ja muiden vesilähteiden altistumisen vuoksi. Koska näiden hiukkasten koko on hyvin pieni, ne ovat pyöreitä ja sileitä ja helpottavat tiilien ja betonilevyjen asettamista vaaditulle tasolle.

  Rakennushiekassa oleva luonnollinen savi antaa viskositeetin oikeassa osuutena betonista.

 • murskattua kiveä, joka muodostui kivien murskaamisesta.

  Tämä komponentti on kooltaan yli viisi millimetriä.

 • Betoni DIY video:

  Komponenttien suhde

  Kun käytät betonielementtiä kotona, sinun on noudatettava tiukasti asiantuntijoiden ohjeita. Jotta saataisiin yhtenäinen ja yhtenäinen rakenne, kaikki sementin aineosat olisi yhdistettävä veteen.

  Laskettaessa tarkkaa nestemäärää on tärkeää ottaa huomioon muiden rakennusmateriaalien ominaisuudet. Jokainen rakennusmateriaali on yksittäinen imukyky.

  Betonin valmistus riippuu pääasiassa kunnollisesta laastista rakentamiseen. Sitä käytetään usein viimeistelyyn ja muihin rakennustöihin, auttaa tiiliseinien rakentamisessa.

  Nykyään ratkaisu sisältää neulekomponentit, tavallisesti sementtiä ja viskoosista savea ja täyttökomponenttia. Käytetty aggregaatti on hiekkaa, joka on otettu lammikoista, pienistä puuhakeista tai jätesäteistä.

  Valokuvan mittasuhteet betonin valmistamiseksi

  Osuudet betonin valmistuksessa

  Yleisimpiä osia komponentit ovat:

  1. Yksi sementtiyksikkö
  2. Kolme yksikköä joen hiekkaa
  3. Kuusi ylimääräistä täyteyksikköä.

  Ratkaisun tietyn paksuuden saavuttamiseksi on tarpeen tietää, miten betonia vaivaa.

  Kiinnitä huomiota!

  Jos tarvitset nestemäistä liuosta, on suositeltavaa lisätä siihen puolet tai osa vettä.

  Kuitenkin, jotta saataisiin paras mahdollinen rakenne, joka täyttää kaikki valtion laatua koskevat normit, erityistä huomiota kiinnitetään ainesosien täsmällisiin mittasuhteisiin.

  Tärkein tekijä tässä on käytetty sementtilaastin, täytemateriaalin ja hiekan tiheys ja pääominaisuudet.

  Kuvassa näkyy konkreettinen muoto

  Lisäaineita betonissa

  Laadun ja suorituskyvyn parantamiseksi betonielementti sekoitetaan nykyaikaisiin lisäaineisiin ja komponentteihin, jotka ovat laajasti jakautuneita rakennusmateriaalimarkkinoille.

  Betonin luominen kotona riippuu useista tekijöistä, mitä ominaisuuksia on parannettava, voit lisätä siihen:

  • pehmentimiä. Niitä käytetään tekemään konkreettisia omia käsiään kätevästi ja niillä on plastisuus kätevään asentamiseen.
  • hydrauliset tiivisteet. Tämä komponentti on eristys ylimääräisestä kosteudesta.
  • huuhtelu kone

  Ne vahvistavat betonia estäen sen kulutuksen ja halkeilun tulevaisuudessa.

 • Kiihdyttimet tai liuosten hidastimet säätävät asetusaikaa.
 • pakkasenkestävät lisäaineet.
 • Ennen kuin hankit tarvittavat lisäravinnot, sinun on kiinnitettävä huomiota niiden ominaisuuksiin. Tämä johtuu siitä, että joillakin komponenteilla voi olla monimutkainen vaikutus ratkaisuun.

  Joihinkin lisäaineisiin ei kuitenkaan yhdistetä toisiaan, joten sinun tulee ehdottomasti lukea ohjeet ennen ostoa.

  Työkalut ja lisävarusteet betonin valmistamiseksi

  Yleisin vaihtoehto, missä ja miten betonia sekoitetaan, ovat erilaisia ​​betonisekoittimia.

  Manuaalinen sekoitus kauhaan tai tynnyriin on mahdotonta saavuttaa liuoksen täydellistä sekoittamista, kunnes se on sileä. Samaan aikaan kotona on ongelmallista sekoittaa suuria määriä liuosta, esimerkiksi täyttää säätiö. Käytettäessä betonia omilla käsillä, käytetään kahta vaihtoehtoa:

  1. Aluksi kaikki kuivat ainesosat yhdistetään, sekoitetaan ja vasta silloin ne täytetään asteittain vedellä. Tässä tapauksessa materiaalit jakautuvat melko tasaisesti, mutta samaan aikaan manuaalinen sekoitus ja veden asteittainen lisääminen eivät takaa kaikkien komponenttien täydellistä ja nopeaa kastumista.

  Tässä suhteessa tynnyrin pohjassa voi olla liukenemattomia materiaaleja kuivassa muodossa, ja näin ollen laastin tuotannon mittasuhteet rikkovat ja betoni osoittautuu huonolaatuiseksi.

 • Toisessa vaihtoehdossa kuivien ainesosien kaataminen jo valmistettuun ja mitattuun veteen. Sitten on suositeltavaa sekoittaa liuos pitkään, jotta sementti voi sitoutua muihin täyteaineisiin ja komponentteihin.
 • Betonierä

  Perinteiset vakiosekoittimet on suunniteltu 200 litraa valmiiseen laastiin.

  Näin ollen kaikki osuudet ja komponenttien suhde lasketaan tästä määrästä. Kuinka tehdä ja vaivaa betonia oikein:

  • Aluksi mitattu osa vedestä kaadetaan sekoittimeen. Noin 20 prosenttia on jäljellä, jotta se voidaan lisätä myöhemmin.
  • Veteen kaadetussa sementtikoostumuksessa.
  • Nukkumassa nukkumisen jälkeen kaiken on oltava hyvin sekoitettu, kunnes kaikki komponentit jakautuvat tasaisesti noin 5 minuuttia.
  • Sekoittamisen jälkeen valmiisiin sementtilaastiin lisätään tarvittavat lisäkomponentit, jotka vahvistavat tiettyjä betonin ominaisuuksia.
  • Murskakiven tai karkean soran muodossa oleva kokonaisaika kaadetaan viimeiseksi betonisekoittimeen.

  Koko betonin sekoittamisprosessi tulee tapahtua 10 minuutin kuluessa, kunnes liuos alkaa kovettua ja kuoriutua.

  Betoni DIY video:

  • Nestemäinen lasia betoniin: kuinka laimennetaan mittasuhteet

  Nestemäinen lasi on nopeasti kovettuva silikaattiliuos, jota käytetään rakennus- ja viimeistelytoiminnassa viimeistelyaineiden...

 • Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää konkreettisesta ja valmistautua

  Betoni on monipuolinen materiaali, joka on välttämätön asuin- ja ei-asuinrakennusten rakentamiseen, yksikerroksisten ja monikerroksisten rakennusten korjaukseen,...

 • Betonin koostumus säätiölle: kuinka laskea ja valmistaa seos

  Kumma kyllä, useimmat ihmiset, jotka joutuvat konkreettisten säätiöiden rakentamiseen, eivät halua tilata valmiita ratkaisuja erikoistuneisiin...

  Miten tehdä konkreettisia omia käsiäsi

  Nykyään yksittäinen rakennus ei ole täydellinen ilman betonin käyttöä. Betonin lujuusominaisuudet ja valmistuksen helppous tekevät siitä ainutlaatuisen materiaalin. Suurten rakennusten perustuksesta pilvenpiirtäjien huippuihin löydämme betonin jokaisen rakenteen keskipisteessä.

  Betoni on perusta yksittäisten tuotteiden tuotannolle. Näihin tuotteisiin kuuluvat muun muassa keittiön työtasot, maljakoita, betonilautaset, kaiteet ja päällystyslaatat. Betoni - ensinnäkin keinotekoinen kivi ominaisuuksiensa mukaan on lähellä samaa graniittia ja marmoria. Esteettisessä mielessä luonnonkivet ovat paljon kauniimpia, mutta niillä on luonnollisesti kohonnut taustasäteily.

  Betonituotannon avulla voit hallita säteilytasoa ja tehdä siitä ympäristöystävällistä. Selvittää miten tehdä konkreettisia omia käsiäsi hyvällä laadulla!

  Toisaalta betonin valmistusmenetelmä on hyvin yksinkertainen, mutta on kuitenkin otettava huomioon joitain ominaisuuksia, jotka edistävät betonin laadun parantamista ja sen toiminnallista soveltuvuutta. Ennen työskentelyn aloittamista on tarpeen määrittää konkreettiset käyttötarkoitukset, laskea mahdollinen kuorma, jotta betonisekoitusten materiaalien resepti ja mittasuhteet voidaan valita oikein.

  Mitkä ovat tärkeimmät konkreettiset ominaisuudet, joita tiedät?

  Betonin koostumus on sisällöltään hyvin yksinkertainen - se on sementti-hiekkalaasti ja lujuusaggregaatti (graniitti- tai kalkkikiveä, kiviä, kuona, sora, laajennettu savi, teräskuitu).

  Nykyään kemianteollisuus tarjoaa erityisiä betonin lisäaineita.

  Lisäaineet betoniin (luku, pehmittimet) lisäävät lisäominaisuuksia lopulliseen seokseen: ne parantavat työstettävyyttä, lisäävät lujuutta ja brändiä, estävät sen nopeaa asettamista tai päinvastoin nopeuttavat kovettumisprosesseja (kovettumisaikaa vähennetään), suojaavat talvisesta betonista jäätymistä miinuslämpötiloissa.

  Betonin keskeinen ominaisuus, mitä tahansa voi sanoa, on puristusvoima.

  Betonin puristuslujuus mitataan MPa: ssä (megapaskeina) tai kg * s / m2 ja eri aikoina fyysikkoilla on erilaiset lähestymistavat lujuusominaisuuksien arvioimiseen. Lujuusominaisuuksien perusteella valmisbetoni jaetaan lujuusluokkiin (GOST - betonin laatu) mukaisesti. Entisen Neuvostoliiton maissa "konkreettinen laatuluokka" pysyi suosituimpana luottoluokituksena.

  Nykyiset tilastandardit antavat kuitenkin lujuusluokan B3.5: sta B80: een. Mitä korkeampi paineen numeerinen arvo betonikuopan näytteen puristuksessa, sitä korkeampi sen lujuusluokka. Mitä eroja on?

  Ensinnäkin sementin määrästä ja lujuusvoimasta betoniseoksessa. Samalla määrällä ja laadulla hiekka- ja graniittikiveä betonissa sen lopullinen lujuus määritetään sementillä, joka vuorovaikuttaa veden kanssa. Muista, että vesi on yleinen liuotin, eikä vain betonin liikkuvuus, vaan myös sen lujuus riippuu sen määrästä seoksessa.

  Jokainen betoniluokka määrittää betonin näytteen puristusta koskevan vähimmäisarvoisen painearvon sekä sallitut poikkeaman rajat.

  Mikä on sementtimaito? "Sementtiliuos" on vesiseementiliuos, jossa kaikki sementti on liuennut vedellä ja muodostaa eräänlaisen nesteen.

  Alustan alkuvaiheessa käytetään usein ensimmäistä kerrosta, joka kaadetaan sementti-hiekkalaastilla täyttämään aukot kivien väliin. Tämä yksinkertainen temppu suojaa pohjaa liukastumiselta ja säilyttää kosteuden.

  Laatu betoni on 100-prosenttisesti riippuvainen kaikkien komponenttien puhtaudesta. Betonin raaka-aineena on (lähinnä) murskattua fraktiota 2 mm: stä 40 mm: iin.

  Klassinen valmisbetoni valmistetaan graniittikiveä, jonka murto-osa on 3-20 mm. Tällaiset betoniseokset ovat käteviä asennettaessa, ja lisäksi se antaa tärkeän mahdollisuuden syöttää betonia betonipumpun avulla. Betoni, jonka murto-osa on yli 20 mm betonipumppu, ei voi. On hienorakeisia betonia - täyteaineen maksimikoko on 10 mm.

  Mitkä ovat betonin koostumuksen vaatimukset?

  Sementti on betonin liima, joka sitoo kaikki osat.

  Betonin vaivaamiseksi omilla käsillä on parempi käyttää sementtiä 500. Betonin valmistuksessa sementin on oltava kuiva ja löysä. Sementtiä, joka on ottanut kokkareita, ei saa käyttää.

  Tärkeitä neuvoja sementin valinnassa: älä tallenna sementtiä! Edullinen merkitsemättömän tai alennetun sementin voi antaa sinulle paljon ongelmia ja päänsärkyä. Sementin säästäminen koko talon turvallisuuden ja kestävyyden kannalta ei ole tarkoituksenmukaista!

  Joen hiekka betonin tuotannossa tulisi olla mahdollisimman puhdasta, eivät sisällä kasvijäämiä, roskia ja vieraita esineitä.

  Betonin valmistuksessa hiekan optimaalisen raekoko tulee olla 1,5 - 2,5 mm.

  Mitä tehdä likaisella hiekalla? Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tuoda puhdasta rakentamista jokien hiekkaa, on tarpeen puhdistaa olemassa oleva hiekka ja erottaa suurimmat kolmannen osapuolen sulkeumat.

  Betonityynyt. Betonin lujuus perustuu juuri kokonaisuuteen.

  Ihanteellisesti vahvuuden kannalta graniittikiveä, jossa "kuutiomainen" kivi sopii betoniin. Koura (tasainen murskattu kivi), itsessään on alhaisempi lujuusindikaattori ja paljon pahempi betoniin tiivistetty. Vaikka "kuutiot" rauniot muodostavat vahvan rakenteen seoksessa, kun se kovettuu.

  On tärkeää, että murskattu kivi on mahdollisimman puhdasta, ei sisällä pölyä ja seuloja. Joissakin tapauksissa roskia voidaan pestä vedellä. Pesty murskattu kivi antaa paremman tartunnan hiekalle ja sementille. Korkea karheus rakeiden pinnalla on positiivinen tekijä, ja päinvastoin - sileät reunat heikentävät seoksen laatua.

  Konkreettisten osien tekemiseksi on parempi valita murskattu graniitti murskattu kivi 5-20 mm. Se on ihanteellinen kylvö fraktioissa ja se on helpompi annostella sekoitettaessa betonia.

  Kun olet nukahtamassa raakaa betonisekoittimessa, kiinnitä huomiota siihen, että jyrsijöiden mukana ei lähetetä maata tai muuta jätettä.

  Käytä puhdasta vettä ilman muita epäpuhtauksia.

  Se on ehdottomasti kiellettyä käyttää merisuolavettä sekoittumiseen betoniin. Betonin sisältämästä vedestä ei ole erityisiä vaatimuksia. Täällä yksinkertainen ja tavallinen sääntö on tarkoituksenmukainen: jos se on juomavettä, se soveltuu hyvin konkreettiseen sekoitukseen.

  Pehmentimet, betoniseokset

  Pehmittimet on suunniteltu tarjoamaan ratkaisu, jolla on suurempi juoksevuus tai päinvastoin, viskositeetti. Käytä pehmentimiä ottaen huomioon, että todennäköisesti tarvitset vähemmän vettä.

  Suosituimmat pehmittimet on suunniteltu lisäämään betonin voimaa. Betonin teollisessa tuotannossa betonituotteiden tehtaissa vahvuisten pehmittimien käyttö säästää huomattavasti sementin kulutusta (jopa 15-20 prosenttia kuutiometriä kohden).

  Joustava ja liikkuva betoni on helpompi asentaa. Voit nopeasti kaataa tämän seoksen pohjaan, ja betoni täyttää kaikki tarvittavat aukot kuopassa.

  Muut betonin lisäaineet voivat parantaa betonin kovettumista ja asettamista nolla-lämpötiloihin. Näin voit olla varma, että talvella kaadettu betoni ei jäätyy ja seokseen sisältyvä vesi ei kiteydy.

  Mikä on kuitubetoni?

  Vahvistusaineet, joita käytetään pääasiallisen aggregaatin täydennyksinä, edistävät betonin lisävoiman ja suorituskyvyn ominaisuuksia. Esimerkiksi betoniin lisätään polypropeeni- tai PVC-polyvinyylikloridikuituja ohuille betonilattialle.

  Tämä täyteaine itsessään on pehmeä eikä kovin vahva, mutta betonissa se toimii sitovana langana ja estää betonin pinnan leviämisen.

  Betonisementin M400 koostumus ja mittasuhteet

  M500 sementtisementti-resepti

  Huom. Lopullinen vesimäärä on laskettava ottaen huomioon materiaalien kosteuspitoisuus (pääasiassa hiekka).

  Väestöstä yleisimmät betoniosuudet ovat 1: 3: 6 (sementti, hiekka, murskatut kivet).

  Tällaisen yleisen kaavan noudattaminen usein johtaa siihen, että tulos jää epätyydyttäväksi. Pahinta tässä tilanteessa on, että kun seuraukset tulevat, niin on mahdotonta muuttaa mitään.

  Jos olet varma, että teet konkreettisia omilla kädilläsi, sinun on tiedettävä, mikä konkreettinen lopullinen voima on.

  On huomattava, että lattialevybetonista on tilattava tehdasbetonituotteet.

  Betonin punnituskomponentit. Tulos riippuu betoniseoksen ainesosien punnitsemisesta. Käytännössä kotona sijaitsevissa rakennuskohteissa kaikki mitataan kauhoilla. Ennen tällaisten mittausten suorittamista on tarpeen tarkistaa, kuinka paljon kilogramma todella sopii yhteen kauhaan ja vasta sen jälkeen alkaa betonin sekoittaminen.

  Jos hiekka on kosteaa, lisää lisättyä hiekkaa ja vähennä veden määrää seoksessa erittäin likvidisen liuoksen välttämiseksi.

  Mistä ja miten sekoitetaan betonia?

  Betonin sekoittamiseen ihanteelliset betonisekoittimet ovat ihanteellisia. Tällaiset tehdaslaitokset on suunniteltu sekoittamaan betonin komponentteja ja voit sekoittaa koko seoksen.

  Suosittelemme ehdottomasti kieltämään käsikäyttöisen betonin sekoittamismenetelmän hakkeilla ja lapoilla.

  Manuaalisesti et pysty kokoamaan betonin kokonaismäärää rakennustelineessä laadullisesti ja tasaisesti.

  Kaksi tapaa betonin sekoittamiseen betonisekoittimella:

  1. Sementtiä lisätään betonisekoittimeen, joka täytetään mitatulla vedellä, ja lisätään hiekkaa ja murskattua kiveä sen jälkeen, kun laasti on saatu.

  2. Kaada ensin hiekkaa, murskattua kiveä, sementtiä ja lisää vain tarvittava määrä vettä näiden seosten sekoittamisen jälkeen.

  Tässä tapauksessa rakennusmestari tarkastelee seoksen liikkuvuutta ja voi tarkasti säätää veden määrää konkreettisen betonin sujuvuuden saavuttamiseksi.

  Viimeinen vaihtoehto on järkevä, se takaa seoksen tasaisen sekoittumisen.

  Betonimyllyä on suositeltavaa sijoittaa mahdollisimman lähelle kaatopaikkaa.

  Prosessin tekeminen konkreettiseksi

  Huomaa, että valmiin betonin ominaispaino ylittää kaikkien komponenttien painon erikseen. Yksi kuutiometri betonista painaa 2400 kg. Pieni etäisyys kaatopaikalle ei salli betonin nopeaa tarttumista tai kuorta.

  5 sääntöä betonin sekoittamiseksi

  Yleisimpiä kotimaisia ​​betonisekoittimia on sekoitettu rumpu tilavuus 200 litraa.

  Siirrä kaikki edellä esitetyn taulukon mukaiset betonipartikkelit betonisekoittimelle. 200 litran sementtisekoittimen tapauksessa taulukon kaikki luvut on jaettava viiteen.

  1. Kaada kaikki tarvittava sementti pieneen määrään vettä sekoittimessa.

  Jos kuivassa muodossa vaahdotetaan vain sementtiä ja hiekkaa tulee gartsovka.

 • Välittömästi sementin jälkeen kaada hiekkaa. Anna seoksen vaivautua muutaman minuutin ajan tasaiselle jakelulle.
 • Lisäämällä maaliin lisää tarvittaessa vettä.
 • Lisää murskattu kivi valmiiksi sementti-hiekkalaastiin pienillä seisokeilla, antaen jokaisen murskattujen kivien osuuden.
 • Viimeisessä vaiheessa lisää pehmittimiä ja lisäaineita. Tarvittaessa tee uusimmat veden säätöt.
 • Betonin sekoittamisen aika ei saa ylittää kymmentä minuuttia.

  Pitkäaikainen sekoittaminen voi aiheuttaa sementin alkavan asetusta. Kuljeta laastia kottikärrillä ja älä sammuta betonisekoittimia, ennen kuin se on täysin vailla betonia.

  Lue kaikki betonisekoituksen edut ja haitat. Katso alla oleva kuva.