Kuinka kiinnittää säätiö olemassa oleviin

Uusien tilojen laajentaminen, jotka ovat omalla pohjallaan yksityisen omistuksessa käytettävän käyttöalueen kasvulla, alkaa ratkaista ongelmat siitä, miten säätiö kytketään taloon, jotta ei aiheuta vahinkoa molemmille rakenteille. Lisärakenteiden rakentaminen alkaa yleensä useiden kausittaisten syklien jälkeen, jolloin varojen kertyminen tapahtui, oli toivoa uuden järjestelyn järjestämisestä ja pysyvät rakennukset aiheuttivat normaalin kutistumisen maassa. Rakennuskoodit antavat vastauksen, miten yhdistää kaksi perustetta keskenään ottaen huomioon keskinäisen vaikutusvallan.

Yhteysvaatimukset

On tarpeen selvittää, miten laajennusosan uusi kellari yhdistetään asunnon kanssa, on tarpeen suunnitteluvaiheessa ottaen huomioon olemassa olevat tekijät. Näihin kuuluvat tulevat olosuhteet:

 • olemassa olevan rakennuksen alustan tyyppi ja rakenneparametrit;
 • maanalaisen maaperän ominaisuudet;
 • edellisestä rakenteesta kulunut aika (tärkein kutistuminen tapahtuu 1-2 vuodessa);
 • 2 rakenteiden painokyvyn yhteensopivuutta, jotka on yhdistettävä.

Laskentaan sisältyvät täydelliset vaatimukset sisältävät sääntöjä SP 50-101-2004, joka on kehitetty SNiP 2.02.01-83 *, SNiP 3.02.01-87 sisältämien sääntöjen kehittämisen mukaisesti.

Joka tapauksessa kokeneiden ammattilaisten apua ei ole tarpeeton, sillä virheet voivat maksaa paljon myöhemmin.

Tässä videossa esitetään tulos, jonka perusteella pohja ja kiinnitettävät rakennerakenteet sitovat pohja kutistumisen eri arvoilla.

Ennen työn aloittamista on otettava huomioon, että kaikki uudet perustukset (MZLF, paalut, pylväät, laatat) saavat välttämättä silloinkin, kun ne ovat identtisiä nykyisen tuen kanssa.

kutistuminen

Rakenteessa on olemassa erilaisia ​​saostumisen normeja eri rakenteille, joiden pohjat on suunniteltu ja valmistettu olemassa olevien asiakkaiden mukaan.

Löydät standardin ja ansaitset ennustuksen yksittäisen talosi rakentamisesta käyttämällä referenssitaulukoiden tietoja:

Vertailemalla laskettuja indikaattoreita uusi vertailusolmu kiinnitetään vanhan rakennuksen perustukseen ennalta määrätyllä syvyydellä ottaen huomioon sen omat luonnoksen tietyn ajan kuluttua.

Monoliittiset pohjat eroavat korkeudessa

Yhdistettävien rakennusten monoliittisten liuska-alustojen yläosat tehdään laskemalla, ei tasolta, kuten tässä kuvassa.

On mahdollista siirtää suhteessa toisiinsa, mikä määrittää kahden liitännän yhteyden. Käytä tällaisia ​​yhteyksiä:

 1. Jäykkä sidos (betoni, jossa vahvistusta).
 2. Erillinen asennus (laite laajennusliitokselle ottaen huomioon tukien keskinäinen vaikutus).

Mahdollisuus jäykän yhteyden muodostamiseen yhteen rakenteeseen vaikuttaa merkittävästi alueen geologisiin tekijöihin - liikkuville tai heterogeenisille maaperäille suuren tukialueen rakennuksissa on tehtävä epäjatkuvia perustuksia (joskus eri nauhaleveyillä).

Asuntorakennuksen laajennusmoduulin itsenäisen rakentamisen aloittaminen on sallittua, kun seuraavat vaatimukset täyttyvät: myöntää luvat uuden rakennelman käyttöönottoa varten pitkien etäisyyksien pitämiseksi läheisemmäksi kuin viereisten rakennusten ja viestintöjen vähimmäisvaatimukset, jotta varmistetaan kaikkien rakenteiden itsenäinen luonnos suhteessa toisiinsa.

Säätiön yhdistäminen

Uusi huone sopii parhaiten talon jäykkään kytkentään. Tässä tapauksessa (kaikkien olosuhteiden asianmukainen huomioon ottaminen) on mahdollista liittää yllä olevat maanpinnat yhdeksi kokonaisuudeksi odottamatta, että elementtien ja lattiatason välillä esiintyy halkeamia ja vääristymiä. Mutta tämä suunnitteluratkaisu rajoittuu paikoille, joilla ei ole kallioita, joilla on suuri kantavuus.

Vanha säätiö tarvitsee vahvistamista

Käytännössä tätä menetelmää käytetään matalien rakennusten kanssa edellyttäen, että pystytetty liitos on toiminnallisesti yhteydessä samaan kattoon jo toimiviin rakennuksiin.

Toinen edellytyksen liittymiselle on sama perusta. Jos kerrostalossa on liukas leveyden omaava teippi, on tarpeen vahvistaa sitä.

Tällaisia ​​töitä ovat vanhan telineen lujittaminen uuden kehyksen kanssa tai liitospintojen asentaminen poraamalla, jolloin hihnan myöhempi valaistus vintage-betonilla. Tässä valokuvassa on esitetty käytettäväksi valmistettu vahvistusvyö.

Useiden kerrosten muodostamien rakennusten liittäminen tehdään monimutkaisemmalla järjestelmällä, johon kuuluu piirustusseinämät, joissa on jakovälit kummallakin puolella, kuten piirustuksessa on esitetty.

Kovaa kytkentätapaa valitaan tapauksille, joissa käsitellään tehtävää, miten yhdistää vanha vakiintunut säätiö uuteen rakenteeseen upotettujen nauhojen perustuksille. Laajennus on myös suunniteltu monoliittisella betoniteräsrakenteella.

Kaistaleet

Tiloihin kiinnitetyissä tiloissa, joissa on käytetty sopivia rakennusmateriaaleja, on oltava vakaa tuki suurella alueella ja kantavuus. Tällainen pyyntö vastaa useimmissa tapauksissa nauhakannasta.

 1. Vie olemassa oleva nauha kokonaan syvyyteen. Kaivantoa on tarpeen kaivata osissa (1,5 m - 2 m), ei koko pituudelta samanaikaisesti, sillä paljain osa menettää sivusuuntaansa, mikä voi johtaa sen muodonmuutokseen. Vanhaa rakennusta voidaan vahvistaa entisestään vinoilla rekikoilla.
 2. Poraa reiät liitoksen sivua vasten, joka vastaa rungon kokoa. Nurkan keskellä reiät porataan ruutupiirroksen kuvioon, jonka syvyys on noin 0,75 leveydeltään itse säätöön, nurkissa - 0,5 m. Rebar ajetaan keskireikään, jossa pitkittäiset raot valmistetaan kiilareitillä, joka on työnnetty reikään tiukasti kiinni. Nurkureikissä on vasara Ø 14 mm: n liittimiin, joilla on säännöllinen profiili. Vavat tulee olla vähintään 0,3 - 0,4 m.
 3. Neulo uuden pohjan runko hitsaamalla se irrotettuun vahvikkeeseen.
 4. Kaada betoniliuosta.
Avoin silmukka sisäkkäin

Kellarissa työskentelyn läsnä ollessa pin-tyyppisten elementtien aukot voidaan tehdä litteiden levyjen avulla kiinteillä tangoilla.

Jatkuvat liitokset nauhoista avoimen silmukan muodossa (U - muotoinen) tehdään samalla tavalla, mutta vahvistus sijoitetaan riveihin pienempiin riveihin. Kun avoimen nauhan liittimen puolella on suuri pituus, voit tehdä useita muita tukipisteitä, jotka eroavat monoliitista, kuten kuvassa näkyy.

Jos on tarpeen muuttaa tuen syvyyttä kiinnitetyn perustuksen maaperään, se kaadetaan reunuksilla, joiden korkeus vaihtelee enintään 0,5 m: n askelin. Ensimmäinen askel on noin 1 metrin etäisyydellä vanhasta perustuksesta. Liitos on valmistettu teräsbetonista nauhasta, jonka paksuus on sama kuin talon olemassa oleva pohja.

Jokaisella versiolla, jolla on perustana jäykkä yhteys, on omat erityispiirteensä erityistapauksissa, jotka on toivottavaa antaa ammattilaisten harkittavaksi ja laskemiseksi.

levyt

On mahdollista varmistaa talon ja laajennuksen laattojen perustusten liitoksen jäykkyys edellyttäen, että ne ovat riittävän suuria, noin 0,4 metrin paksuisia, samoin kuin vanhan laatan nykyinen projektio rakennuksen seinien rajojen ulkopuolella. Tällaiset ulkonemat jäävät yleensä hiilihapollisen betonin mökeissä. Vapautuksen mittojen tulee olla vähintään 0,3 m. Näin voidaan puhdistaa laatan vahvistusverkko ja tehdä hitsatut liitokset uuden laajennuksen runkoon.

Joukko monoliittisia alustoja toimii tämän järjestelmän mukaisesti:

Vanhan talon levy, joka on jo antanut vedon, ei tässä tapauksessa tule uudesta valukappaleesta vaan saa lisäksi lisävahvistusta sementtilevyjen pystysuoran liitoksen kautta sen alle 0,2-1,3 metrin syvyydessä.

Erilliset tuet

Vanhojen ja uusien rakenteiden painon suurella erolla näiden rakenteiden kutistumisaste vaihtelee huomattavasti kooltaan. Tällaisissa tapauksissa ei ole suositeltavaa tehdä jäykkä sidonta perustuksiin - on tarpeen valita tukirakenteiden erillinen rakenne. Sen on sallittava kiinnittää muita perustekijöitä olemassa olevalle alustalle ja tehdä tämä, käytä periaate liikkumisliikkeen kautta.

Lattian ja ulkoseinien painon jakautuminen tulisi tapahtua omalla jalanjäljillä ilman, että muodostuu repäisyvoimia rakennuksen pääosalle.

Deformation sauma toimintaolosuhteista riippuen voi olla:

Sedimentaarinen variantti (ilman muita merkittäviä vaikutuksia) on leveys 1-2 cm. Tukien keskinäisen vaikutuksen olosuhteissa voidaan sitoutua vanhan talon tukiseinään 0,2-0,4 m: n muodonmuutosväliin, joka on täytetty elastisella kosteudenkestävällä materiaalilla.

Piles voidaan sijoittaa talon lähelle

Runko-puomin jatko-osaa käytetään onnistuneesti paalupohjalla metallikiinnityksellä, kuten tässä kuvassa.

Kevyet verandat tai kesäkeittiöet voidaan kiinnittää ruuveilla, vaikka ympärillä on jo useita läheisiä rakennuksia. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos sivusto sijaitsee rinteessä, kaltevuudella tai epätasaisella esiintymällä kiinteitä kiviä.

Suunnitteluvaiheessa ulkoseinien ulkoasu, julkisivun visuaalinen erottaminen, on avoimessa tai piilotetussa muodossa, esimerkiksi piilotettaessa aukko pystysuuntaisen poistoputken alle. Etupuolella tavallisesti ne peitetään erikoislaatan kaistaleilla, jotka on hautautunut huonolaatuisella koristeellisella materiaalilla, joka ei estä rakennusten ulkoseinien liikkumista suhteessa toisiinsa mahdollisella epätasaisella vedellä. Kattotiilien alapuolella on päällekkäisyys kompensointilaitteen kanssa.

Erilliseen tukeen asennetun talon laajennus on huomattavasti vähemmän aikaa vieviä prosesseja kuin jäykkä nippusite, vaatii huomattavasti vähemmän aikaa ja taloudellisia kustannuksia, ja se on myös käytettävissä itsellesi ilman erityislaitteiden tilaamista.

Kaukokas ratkaisu on mahdollistaa laajentaminen yksityisen talon päärakennuksen suunnitteluvaiheessa. Tämä helpottaa huomattavasti työn myöhempää suorituskykyä ja sisältää valmiita suunnitteluratkaisuja, suunnitellaan yhtenäistä luonnosta koko säätiön alueella ja varmistaa säätiön luotettavuuden.

Miten voin liittyä nykyisen uuden laajennuksen seinämiin?

Kysymys: kmuratgali

Hei, rakkaat asiantuntijat

Aikaisemmin sivustossasi kysyin kysymyksiä, jotka koskevat säätiön rakentamista olemassa oleviin tiilirakenteisiin. Nyt on kysymyksiä muille teoksille. Aion laajentaa mökkiä, joka toimii autotallissa ja kattilahuoneessa. Liitteenä on kaavio tulevaisuuden laajennuksesta.

 1. Miten voimme yhdistää uuden säätiön nykyiseen, jotta koko rakenne on riittävän luotettava?
 2. Samankaltainen kysymys seinistä, miten voit yhdistää ne?
 1. Pohjalla: nykyinen säätö on noin 50 cm leveä, 80 cm korkealta tyynyn yläosasta. Lisään 10 cm: n paksuutta tiilen edessä, tämä kysymys on jo keskusteltu asiantuntijan Elenan kanssa (kaavio on liitteenä). Uusi säätiö on sama korkeus kuin nykyinen. Mielestäni pinoavien kerrosten vahvistaminen sidotaan heti uusiin säätiöihin, mutta en tiedä, miten sitoa se nykyiseen.
 2. Kuorettikoirien nykyiset seinät, uudet, tulevat myös samoilta lohkoilta, joiden koko on 400x200x200. Seinämän korkeus on yksi kerros.

Kommentit

Mielestäni meidän on odotettava vasta seuraavana päivänä.

Kiitos ymmärryksestä!

Hei taas, Murat.

Ja minä taas vastaan ​​sinulle.

Tosiasia on, että kaikki on yksinkertaista. Sinun täytyy tehdä laajennus erillisellä pohjalla samalla syvyydellä kuin vanha. Mutta niiden yhdistäminen on ehdottoman mahdotonta, koska kutistuminen on erilainen ja todennäköisesti repeytyy seinät ja nivelet. Pidennyslomake tarvitaan joko kirjaimella P tai suljettu suorakulmainen, jossa on kaikki talon ja säätiön yksittäiset seinät. Tietenkin uusi pohja on asetettava seinän paksuuden läpi vuorauksella. Vahvistus on sama.

Seinät voidaan sitoa yhteen, mutta on parasta tehdä seinistä suljetun silmukan, joka on irrotettu päärakennuksen seinistä.

Elena, aion tehdä laajennuksen P: n muodossa.

Etkö voi sitoa pohjaa ja seiniä ollenkaan? Loppujen lopuksi teemme laajennuksen vain 6x6m, ja talo on jo istunut perusteellisesti, mielestäni 8 vuotta.

Ja jos emme sitoudu, niin miten tulla tiiliä? Miten he kommunikoivat?

Ja vielä, jos rakennamme muotoon P, niin miten seinät sidotaan olemassa oleviin seiniin? Tämä hetki ei ole minulle selvä.

Se on vain kirjain "P" eikä niin. Joka tapauksessa säätiö tehdään erikseen, koska luonnos on uuden säätiön ja erittäin paljon. Seinämien yhdistämistä ei suositella. View:

Voit tehdä kaiken työn päärakennuksen perustuksilla. Tee sen jälkeen pidennyksen pohja ja työnnä ulokkeen vapaasti seisovat tukiseinät. Ja sitten kostuta koko talo laajennuksella. Pukeutumista vastapäätä muurausta. ajo:

Jos kirjain P, sitten harjoittajat eivät sitoudu millään tavalla, ne vain laajennusliitoksen kautta tehdään kuten ensimmäisessä valokuvassa. Kuori voi olla sidottu muuraukseen, tai ei ole sidottu liian. Jos ei ole sidottua, halkeamien todennäköisyys on pienempi.

Voin myös soittaa Svarogin asiantuntijaan, hänen ideansa ovat yleensä hauskempia laajennuksilla.

Hyvää iltapäivää, Elena

Se ei ole yksinkertainen tehtävä - tämä laajennus. Aion keskustella suosituksistasi työntekijöiden kanssa. Tällä välin, pyydä Svarog, kaikki muut ideat ovat tervetulleita.

Hei Voisitteko selventää, mitä maaperä sinulla on? Se riippuu siitä, voidaanko seinät ja säätimet yhdistää.

Hyvää iltapäivää Valitettavasti en tiedä maaperän ominaispiirteitä, mutta voin sanoa, että tämä savi on erittäin viskoosi ja suolaista, kun sateet ovat muodostuneet pintaan. Maaperä kuivauksen jälkeen alkaa pilkkoutua. Toivottavasti nämä kuvaukset riittää.

Hei, onko vastauksia?

Liitetyssä kuvakaappauksessa korostettiin, mitä minulle ei ole täysin selvää. Ole hyvä ja kiitos.

1. Kaaviosi, oletan, että tämä on ylhäältä katsottuna. Ja ei ole selvää, mikä on mitä?

2. Korostetut punaiset lauseet eivät ole täysin selvät.

Hän muistutti Svarogia tästä kysymyksestä (häneltä ei aina ilmoiteta, että kysymys kommentoidaan), hän vastaa.

Zdravstvtuyte. Et saanut ilmoituksia :(.

Valeria on oikeassa maassasi - älä pukeudu talon seinille ja laajennuksille. Se on melko vaikeaa tehdä kuori rock, jos et laittaa seinää alas heti, siteet. Mutta tässä on ongelma. Laajennus on melko suuri. Itse asiassa 6x6 on toinen pieni talo. Seinän vakautta varten on monia kysymyksiä, joita ei ole purettu toisella puolella. Seuraava kysymys on kattolaite. Jos et yhdistä seiniä ja perustuksia, niin katto on myös jaettava. Etenkin sinulla ei ole minkäänlaista luottamusta. Siksi tällaisen laajan laajennuksen osalta suosittelen tehdä kaikki samat kaksinkertaiset seinät ja säätiö.

Jos kiinnität U-muotoiseen pidennykseen, sinun täytyy sitoa perustukset ja seinät. Se on melko kallista, koska se on tarpeen porata olemassa olevaan perustukseen ja liimaa vahvistus. Liimaa erityisiä liimoja. Koska yksinkertainen "vbivka" porareikään ei anna hyväksyttävää tulosta. Seinien liittämiseksi liimataan myös raudoitusta, jonka jälkeen verkko asetetaan saumoihin joka muutaman rivin muurioon. Ja mikä tärkeintä, halkeamat saattavat silti näkyä..

Joten ajattelet, mikä vaihtoehdoista valitset - erillinen laajennus sen suljettu säätiö tai U-muotoinen, liittäminen perusta ja seinät. U-muotoinen laajennus ilman ligaatiota ei sovellu sinulle, koska seinät ovat suuria. Kun päätät, napsauta "vastaus" -viestiä, niin saan ilmoituksen postitse. Ja maalasin valitun vaihtoehdon tarkemmin.

Hei, kiitos vastauksesta.

Pidän vielä laajennuksena P: n muodossa. Muita tärkeitä vivahteja, jotka mielestäni voivat vaikuttaa jollain tavalla rakenteen eheyteen:

1. Aion kasvattaa nykyisen talon perusta 10-15 cm: n kohdalla tiilien kohdalla. Olemme jo keskustelleet rakentamisesta Elenan kanssa, hän antoi selkeitä suosituksia vahvistamisen rakentamisesta. Nyt, jos samanaikaisesti täytän tämä pinottava säätiö uuden laajennuksen perustaksi yhdeksi ainoaksi rakenteeksi, onko sillä mitään myönteistä vaikutusta luotettavuuteen? Lisäosan leveys on 35 cm.

2. Kun laajennus on rakennettu kuoren aidoista, viilemme olemassa olevan talon ja laajennuksen vastakkain tiilen jälleen yhtenä rakenteena. Tässä olen samaa mieltä, että kuoripallojen seinät eivät ole yhteydessä toisiinsa, vaan ne on sidottava ankkureiden avulla, mutta vastakkain olevat tiilet ovat yhteydessä toisiinsa. Onko tämä vaikuttanut rakenteen lujuuteen?

Tämän seurauksena, jos meillä on koko seinän perusteet ja päin, pystymmekö välttää suurta kutistumista ja vastaavasti halkeamia?

Zdravstvtuyte. Halkeamia ja kutistumista ei voida välttää, on tärkeää varmistaa, että ne ovat pieniä eivätkä yksinkertaisesti häiritse.

1. Koska he ovat päättäneet sitoa perusteet, yhteyden rakentaminen tekee yhteydestä jäykemmän. Mutta tätä varten ne täytyy kaataa yhteen.

2. Kun edessä tiili, kaikki on vaikeampaa. Tosiasia on, että vastaamaan tiiliä on järjestettävä pystysuorat lämpötilaliitokset. On suositeltavaa tehdä ne rakennuksen kulmissa (Z- ja L-muotoisten osien välttämiseksi) tai laitteen aukkojen paikoille (taloudellisuuden kannalta). Esimerkiksi, kuten alla olevassa kuvassa (sorry laadusta, en löytänyt sitä paremmalta)

Siksi sinun tapauksessa pystysuora sauma voidaan tehdä liitoksessa. Se myös kutistuu. Jos et halua tehdä yhteistä tässä paikassa, sinun pitäisi vahvistaa sitä verkolla kuten yllä olevassa kuvassa. Sitten, jos halkeamia ja ilmestyy, ne eivät kehity.

Link shell rock olisi tehtävä seuraavasti. Vanhassa asennuksessa on tarpeen liittää halkaisijaltaan 8 - 10 mm lujitustangot riippuen siitä, mitkä saumat ovat kooltaan. Se on liimattu mihin tahansa polymeeri- tai epoksiliimaan. Erittäin voimakasta ja kallista ei pidä ottaa, silti koquina on vähemmän vahva kuin konkreettinen. Sopiva. Myös Bp-I: n muurausverkkoa on sijoitettava 3 - 5 mm: n etäisyydelle 50x50 tai 100x100 solun askeleesta uuteen muuraukseen kuoriarkista. 50x100 olisi ihanteellinen, mutta se tapahtuu harvoin. Ristikko on asetettava 3-4 riviin. Sydämet liimataan samalla tavalla. Jos muuraus sauma mahdollistaa sen, niin verkko ja sauvat asetetaan samaan saumaan. Jos sauma ei riitä, laita sitten viereiset saumat.

Kuinka liittää jatkotuki talon kanssa

Yleensä tulevaisuuden talon suunnittelussa omistajat yrittävät ajatella ulkoasua niin, että myöhemmin he eivät viimeistele rakennusta. Mutta joskus on tarpeen lisätä alueen loppuun olohuoneita, veranta tai kodinhoitohuone. Vakaa rakenne vaaditaan, ei sisäänvedettäviä seiniä. Tätä varten talon laajennuksen perustan on oltava asianmukaisesti sidoksissa pääkantaan.

Säätiö laajentamiseen

Mitä sinun on kiinnitettävä huomiota:

 • Säätiön tyyppi.
 • Maan laatu.
 • Oliko maa kaadettu?

Vaaditut tiedot löytyvät projektin asiakirjoista. Jos niitä ei ole säilytetty, sinun täytyy kaivaa pieni reikä lähellä säätiötä. Sitten voit määrittää sen rakenteelliset ominaisuudet. Kaivon kaivamisen aikana on tarpeen ottaa maaperänäytteitä niiden ominaisuuksien tutkimiseen.

Miksi muodonmuutos tulee näkyviin

Deformation säätiön kutistumisen aikana

Eri perustukset käyttäytyvät toisin, kun ne joutuvat kosketuksiin talteenottavien maaperän kanssa. Siksi, jos pohja on nauha, niin uuden pitäisi olla sama. Toinen tärkeä sääntö: et voi alentaa uutta perustusta sen alapuolella.

Pohjan pohjalevyn leveyden määrittäminen:

 • On tarpeen ottaa metallinen sauva, jonka pää on taivutettu oikeaan kulmaan.
 • Työnnä tankoa rakennuksen alla niin, että koukku on vaakasuorassa.
 • Kun tangot ovat läpäisseet pohjan, avaa se niin, että koukku on pystysuorassa ja kärki ylöspäin.
 • Vedä sauva koko matkan päähän.
 • Tee merkki.
 • Avaa ja vedä sauva.
 • Segmentti merkistä taakse on yhtä suuri kuin pohjan leveys.

Jatkuvan kutistumisen syyt:

 • Päärakennuksella on tavallisesti ollut aikaa istua alas, ja uusi laajennus on vasta alussa.
 • Osa kiinnitettystä pohjasta tuetaan maahan tuotu maaperä, ja osa on "natiivi" maaperä. Tämä johtaa monimutkaisiin kannanmuutoksiin, jotka aiheuttavat halkeamien muodostumista kaikkein ennalta arvaamattomissa paikoissa.

Luonnollisen kutistumisen vaikutukset voidaan minimoida laajentamalla rakennusaikaa. Voit tehdä tämän antamalla säätiön vähintään yhden kauden. Lisäpaino aiheuttaa jonkin verran kutistumista, mutta ei niin voimakasta.

Miten sitoa säätiö

Käytettiin pääasiassa kahta pariliitosmenetelmää:

 • Käytä vahvistettua jäykkää liitäntää.
 • Laajennusliitoksen avulla. Tämä on yksinkertaisempi ja edullisempi tapa.

Kova telakointi

Kova liitos rebarilla

Tämän tyyppistä yhdistettä käytetään maaperässä, joka ei ole alttiina verenvuodolle. Alueilla, joilla on eri maaperä, on parempi olla käyttämättä sitä. Pidennyksen perustus on asetettava samaan syvyyteen kuin muuhun rakenteeseen. Muussa tapauksessa halkeamien todennäköisyys kasvaa.

Työjärjestys:

 • Poraamme reiän pääosaa. Ne on tarkoitettu vahvistamaan materiaalia. Reiän syvyys on raudoituksen halkaisija kerrottuna 35: llä. Esimerkiksi kehys on valmistettu vahvikkeesta, jonka poikkileikkaus on 0,8 cm, mikä tarkoittaa, että poraa 28 cm syviä (35x0,8) reikiä.
 • Tyvennämme kaivantoa laajennuspohjan alla.
 • Me autamme vahvistamista.
 • Asennamme muottipaneelit.
 • Asennamme vahvistuskotelon.
 • Täytä betoniseos.

Liitäntä laajennusliitoksella

Vanhan rakennuksen lähellä rakennetaan erillinen säätiö. Kahden rakenteen välinen rako on 50 mm. Laitetta varten, ennen kuin kaadetaan, asetamme sen lähelle alustan päärakennetta, joka on kiedottu minkä tahansa käytettävissä olevan vedenpitävän materiaalin kanssa. Levyjä ei voida poistaa valun jälkeen.

Laajennusliitos yhdistää laiturin talon seinän ja jatkeen väliin. Tyhjä tila on täytetty joustavilla materiaaleilla (mineraalivilla jne.). Sitten suljetaan erityisillä tiivisteillä, jotka kestävät kosteutta. On toivottavaa, että sauma täytetään, kun seinät on rakennettu.

Laajennuksen rakentaminen edellyttää yhtä vakavaa suhtautumista kuin päärakennus. Siksi pohja on tehtävä tulevien kuormien odotuksella. On huolehdittava korkealaatuisesta vahvistamisesta, kellarin eristämisestä ja betonin oikeasta kaatamisesta.

Talon rakentaminen

Enemmän kuin puolet maalaistalon omistajista ennemmin tai myöhemmin kohtaavat tarve laajentaa kotejaan. Luonnollisesti tämä on helpointa tehdä rakennuksen suunnittelussa, mutta tällä hetkellä, kuten aina, rajoitettu rakennusbudjetti ei salli suurta aluetta. Mitä tehdä, jos sinulla on talo ja haluat rakentaa sen laajennuksen? On suositeltavaa aloittaa tärkein vaihe - yhdistämällä uusi perusta laajennukseen vanhaan. Katsotaan, millainen säätiö täyttää laajennus ja miten yhdistää talon perustukset ja liitteenä olevan moduulin perusta.

sisältö:

Tarve kiinnittää kaksi perusta

Asunnon kannattaa usein lisätä. Sopiva ja käytännöllinen vaihtoehto kiinteistöjen laajentamiseen on lohkomoduulien, kuten verannan, laajennus. Tällaiset tilat ovat avoimia, joten aikaa voi käyttää yksinomaan lämpimään kauteen.

Ennen moduulin rakentamista on otettava huomioon, että talon laajentaminen on mahdollista vain, jos seuraavat edellytykset täyttyvät: hankkimalla tarvittavat luvat uusien rakenteiden rakentamiselle, pitämällä kaikki sallitut etäisyydet naapurimaiden ja -alueiden kanssa ja varmistamalla talon kaikkien osien itsenäinen ratkaiseminen suhteessa toisiinsa.

Kuten minkä tahansa rakennusprosessin yhteydessä, verannan rakentaminen tulisi aloittaa projektin kehittämisellä. Tämä moduuli lähellä taloa olisi sijoitettava niin, että pääsisit päähuoneeseen, joten on tavallista rakentaa veranta talon päästä tai pääsisäänkäynnin läheisyydessä.

Rakennuksen yksinkertaisuuden vuoksi pidennys pitää tehdä laadullisesti ja asiantuntevasti, ja yksi niistä ensimmäisistä ongelmista, joita tästä syntyy, on rakentamisen perusta. Perusrakentamisen parhaat ratkaisut talon vieressä olevan laajennuksen alla ovat säätiöiden yhdistäminen. Muussa tapauksessa seinämissä voi esiintyä halkeamia, lattian leviäminen ja muut ongelmat alkavat.

Vanhan ja uuden säätiön yhteyden ominaisuudet

Ymmärtääksesi, kuinka rakentaa perusta laajennukselle, sinun on tiedettävä, miten säätiö tehdään talon alla ja mitä se on. Jos perustus on teippi, sinun on tiedettävä sen leveys, jos pylväs, sitten - pilarien mitat sekä syvyys. Asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti rakentamasta laajennuksen perustan, joka on erotettavissa talon pohjasta. Näin ollen, jos talosi on sijoitettu monoliittiseen vahvistettuun betoniin, on parempi olla tallentamatta eikä pystyttämään pylväspohjaa laajennukseen.

Tärkeintä on, että erilaiset perustukset ovat vuorovaikutuksessa maaperän kanssa eri tavalla ja niillä on erilainen kutistuminen. Siksi, että ei vaarannu, on parempi lyödä vetoa samalla perusteella. Laajennuspohjan syvyyden on vastattava talon pohjan syvyyttä - näin voit välttää vääristymiä. Syvyys on helppo mitata. Leveyden mittaamiseksi vie metallipalkki ja taivuta sitä oikeaan kulmaan.

Tämän jälkeen pidä taivutettu osa vaakasuorassa asennossa kädessäsi ja kierrä perustan alla. Käännä sitä niin, että koukku on koukussa vastakkaiselle puolelle. Tee sitten merkki varresta ja poista se. By serif voi mitata pohjan leveyttä. Lisäksi lohkomoduulin perustus on yhdistettävä olemassa olevaan, koska uudet seinät muuttavat jonkin ajan kuluttua vanhasta rakenteesta. Tämä aiheuttaa halkeamien ja vääristymien muodostumista.

Tärkeä asia kiinnittää huomiota siihen, että jos aiot yhdistää säätiöt kesken, on se, että keväällä kestää maaperän kantokykyä. Tämän seurauksena sen kosteus kasvaa. Uuteen säätiöön rakennettu rakennus keväällä antaa lisää kutistumista.

Ottaen huomioon, että vanhoilla ja uusilla rakennuksilla voi olla huomattava painoero, on syytä ymmärtää, että syiden samentuminen tapahtuu epätasaisesti. Siksi, että niiden välissä on joukko säätiöitä, sinun pitäisi odottaa kausi ennen töitä ja ennakoida teknistä kuilua. Tällainen aukko on pääsääntöisesti aukko, joka on kooltaan noin 20 - 40 senttimetriä, jolloin sijoitetaan tukipilarit, jotka ulkonevat perustuksista.

Laajentaa perustusta käytetään tavallista konkreettista ratkaisua tai raudoitettua betonia. Jotta perustuksen vanhat ja uudet osat voisivat liittyä tiukasti yhteen ja muodostaa monoliittisen rakenteen, ennen uuden betonin täyttämistä betonilla, on tarpeen vahvistaa perustuksia: hitsata näiden säätöosien tai porausvaijereiden vahvistaminen vanhaan pohjaan.

Menetelmät kahden perustuksen yhdistämiseksi

Kahden pohjan yhdistelmä voidaan tehdä yhden kahden ratkaisun perusteella: laajennuspohjan rakentaminen erikseen tai jäykkäästi yhdistämällä sen asuinrakennuksen perustukseen. Valitessaan tietyn ratkaisun suositellaan raken- nettavan kiinnitysyksikön painovoiman ja maaperän laatuindikaattoreita. Jos se on yhtenäinen, ja rakennettu talo ei ole merkittävästi kutistunut ajan kuluessa, voit yhdistää rakennuksen perustan ja laajennuksen pohjan yhdeksi rakenteeksi. Muussa tapauksessa sinun on harkittava erillisen perustuksen rakentamista, joka on kosketuksissa talon pohjaan liikkeen kanssa.

Talon pohja ja jatko

Kun rakennat taloa omiin käsiisi, kaikkein vaikein asia on saada aikaan täysipainoinen jäykkä liitäntä niin, että saat yhden asuntorakentamisen rakenteen. Tällainen päätös on pääsääntöisesti merkityksellinen tilanteessa, jossa paikan päällä on huonosti rumpu tai ei-irtotavarana oleva maa (kun on mahdollista ennustaa uuden säätiön luonnos) sekä siinä tapauksessa, että talon rakentaminen on rakennettava kahteen tai useampaan kerrokseen yhden katon alla. Työn jälkeen saat yhden mallin.

Kahden nauhan perustuksen ja omien käsien välinen liitos "teippi" toteutetaan tällä tavoin:

 • Ensin sinun täytyy kaivaa säätiö asuinrakennuksen pohjan syvyyteen, kaivannon pituuden on oltava noin 1,5-2 metriä. On välttämätöntä kaivaa ulos koko puolta, mutta vain osa siitä, samaan aikaan järjestämällä hiekka tyyny.
 • Poraa reiät talon pohjaan, jonka läpimitta on yhtä suuri kuin vahvikkeen halkaisija. Nauhan keskiosaa varten reikä porataan syvyyteen, joka on ¾ leveys liuskan säätöruudussa ruutupiirroksessa ja kulmakappaleet 0,5 metriä.
 • Rei'issä, jotka on porattu, jotta nauhan leveys on änetön, sinun on ajettava lujasti pitkittäisillä raolla, jossa ripustus työnnetään esim. Puusta. Puolimittarin pituisiin reikiin 14 mm: n vasaralla vahvistetaan jaksottainen profiili.
 • Seuraavaksi he osallistuvat tulevan säätiön kehyksen muodostamiseen käyttäen vetoisen vahvistuksen lisäosia elementteinä uudesta alustasta. Seuraavien pohjaosien telakointiin tarvitaan 30-40 senttimetrin pituiset, myöhemmin hitsatut osat.

Jatkuva liitäntä avoimelle silmukalle muodostetaan samalla tavalla, vain vahvistus ajetaan hieman eri tavalla ja sitä käytetään enemmän yksikköalueella kahden pohjan välisissä kosketuspisteissä.

Laattojen pohjan jäykkä laatta-laatta-liitoskappale ja pohja jatkeelle voidaan tehdä, jos pohjalla on suurempi paksuus (400 millimetriä) tai jos pohjakerroksen pohjalla on asuinrakennuksen pohja. Yleensä tällaiset ulkonemat jäätyvät ilmastetun betonin rakentamisen perustukseen. Tällöin pohjan tulee työntyä vähintään 30 senttimetriä, mikä mahdollistaa laatan vahvistamisen ja sen jälkeen hitsaamisen uuden laattapohjan runkoon.

Jos kyseessä on suuri ero uusien ja vanhojen rakennusten painoon, esimerkiksi taloon on liitetty kevyt kuisti, niiden kutistumisen taso poikkeaa merkittävästi. Siksi ei ole suositeltavaa sitoa kiinteästi näiden rakenteiden perustekijöitä. Tässä tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota erillisen alustan rakentamiseen laajennukseen.

Erillinen pohja- ja laajennusliitäntä

Yksinkertaisin ja tavallisin vaihtoehto laajentamisen perustaksi on erillisen kellarin rakentaminen, joka sijaitsee talon pohjan välittömässä läheisyydessä. Tällöin luotettavin tapa työskennellä on suljettu piiri, kun rakennat korkealaatuista teräsbetonituotetta talon lähellä. Vedenpitävyyden kahden pohjan välillä tehdään kerroslevyt.

Voit myös käyttää lämpöeristystä tai hinausta. Menetelmän ydin on yksinkertainen - luoda kerros, joka sallii uuden alustan leikkiä luonnoksella ja joka ei vahingoita talon perustusta. Laskettaessa pohjarakenteiden liittämistä laajennusliitoksella on tavanomaista keskittyä maaperän seoksen indikaattoreihin sekä mahdollisen kuormituksen laajentamiseen sen pohjan alaisuuteen.

Pohjan laskenta suoritetaan samalla tavalla kuin perustan nauhan upotettu tai matala. Ennen kuin teet säätiön, sinun on laskettava muutos tulevaa kutistumista varten, joka toteutetaan asettamalla uusi pohja hieman vanhan yläpuolelle. Ajan myötä uusi rakennus luo asuntorakennuksen kellarikerroksen syvyyteen. Laajennusten rakentamiseen käytetään pylväspohjaa perustuen rakenteen heikkoon painoon.

Toinen vaihtoehto on laittaa pidennys betonin tyynyyn. Ne on helppo muovautua suoraan paikalla. Valmiit paalut kyllästetään mastisilla, vedeneristysmateriaaleilla tai muilla kyllästyksillä suojaksi, sitten ne asetetaan muottiin ja kaadetaan betoniin.

Pylväät ovat etäisyydelle toisistaan ​​noin 1 - 1,5 metrin etäisyydelle riippuen kiinnitetyn moduulin kokonaismitat ja painosta. Määritetty korkeus, jolla sinulla on lattia, leikkaa ne tiettyyn kokoon. Lisäksi niiden kiinnitys kiinnittyy. Kahden päivän kuluttua voit aloittaa rakentamisen, mikä vähentää huomattavasti työnkulun aikaa.

Ihanteellinen perustusten yhdistäminen

Jo talon rakentamisen vaiheessa kannattaa miettiä, että tietyn ajan kuluttua haluat laajentaa omistusta. Tässä vaiheessa on paljon helpompi perustaa laajennus. Tämä on ihanteellinen perustusteknologia. Tällainen lähestymistapa luo jäykän rakenteen, eikä sinun tarvitse ajatella laajennusliitoksia ja muita rakentavia ratkaisuja.

Tyhjennä alusta tällä välin, voit peittää lattia - väliaikaiset rakenteet. Tästä lähestymistavasta hyvin eristetty säätiö ei ole mitään. Lisäksi tuona aikana säätiö ottaa voimakkaimman aseman ja vähentää saostumisen riskiä liitteen yläpuolisen osan rakentamisen aikana.

Täten tilanne syntyy usein, kun talon vieressä on rakennuksen laajennus tai uusi rakennus. Kun kiinnität uuden säätiön vanhaan, sinun on annettava aikaa kovettua. Säätiön suunnitteluportaasta ja sen asettamisesta seinien rakentamiseen on ihanteellista, että se kestää vähintään vuoden. On otettava huomioon sellaiset tekijät kuin paikan vapautuminen, maaperä, rakenteen paino ja muut ominaisuudet.

Miten telakkaa laajennetaan talon kanssa

Tervetuloa! Haluamme laajentaa vanhan talon baarista. Älä täytä pohjaa kokonaan ja aseta se hyllylle 1,5 metrin syvyyteen. Mutta tässä on ongelma: vanhan talon säätiö täyttyy korkeintaan vain 30 cm: n syvyyteen, ja sen alle ovat kivet, ikään kuin joki olisi kulkenut täällä ennen (kallioinen kerros 50 cm). Kuinka tehdä niin, että talo ei mennyt erikseen laajennuksesta? Kiitos jo etukäteen!

Laajennus voi "kulkea talon ulkopuolelta" kahdesta syystä:

 1. Epätasainen sedimentti. Nykyinen osa talosta on jo ratkaistu. Uudessa laajennuksel- la on väistämättä oma lieteensä johtuen maaperän tiivistämisestä säätiön alapuolella.
 2. Epätasainen lämpölaajeneminen. Eri materiaaleilla on erilaiset lämpölaajenemiskertoimet, eli lämpötilan muutokset he "pelaavat" eri tavalla.

Siksi on välttämätöntä, että kaikki käytettävissä olevat keinot vähentävät liitteen luonnosta ja poistavat lämpötilojen laajenemisen eron. Ensimmäinen saavutetaan laskemalla säätiön pohjan vaadittu alue (on erittäin tärkeää välttää jatkoalueen pienintä kantapäätä), toinen - uusien seinien hakeminen sama materiaali kuin vanhoille. Uusien säätiöiden rakentaminen nykyisten rakennusten lähellä suoritetaan yleensä samalla korkeudella. Koska tässä tapauksessa jäätymisen syvyyttä ei selvästikään ole kestänyt, rakennuksen sokea ja kellariosasto on lämmitettävä.

Tällä on myönteinen vaikutus paitsi tukirakenteiden kuntoon, myös energiatehokkuusindikaattoreihin (talo tulee "lämpimämmäksi").

Näitä toimintoja tehtäessä laajennus voidaan liittää luotettavasti olemassa olevan rakennuksen seinämiin.

Muutoin laajennuksen "sisäänkäynti" on väistämätöntä, ja tarvitaan laajennusliitännän laite, joka on peitetty erityisellä pad-kompensaattorilla.

Pohjaveden taso on välttämätöntä. Kiviset vuodevaatteet voivat suorittaa vedenpoiston. Ennen työskentelyä talon läheisyydessä, tee testireikä (syvennys) normatiivisen jäätymissyvyyteen. Sen arvoa on helppo selvittää kirjoittamalla hakukenttään "jäädytyssyvyys kaupunkissa N". Korkealla GWL: llä on parempi toistaa olemassa olevan säätiön rakenne kokonaan. Talon läheltä oleva maa-aineksen kappale olisi toteutettava erityisen varovasti maaperän putoamisen ja rakennuksen mahdollisten muodonmuutosten välttämiseksi.

Yleinen virhe, joka johtaa sauman avaamiseen laajennuksen ja talon välillä, on ulkoseinien epäsymmetrinen järjestely symmetristen perustusten kanssa. Liitteet tehdään yleensä kirjaimen "P" muodossa. Seinää risteyksestä taloon puuttuu. Jos tässä versiossa säätö tehdään samalla tavalla liitteen neljällä sivulla, kirjaimen "P" kärki, toisin sanoen kauas kiinnitetyn osan seinästä, ylittää ja saat pienen kantapään. Usein lisärakenteen katon yläosa on talon seinälle ja pohjan seinälle, tämä vaihtoehto parantaa edelleen telaa. Tämän välttämiseksi perustusten mitat lasketaan sedimentin tasausolosuhteiden perusteella. Kun kuorma on suurempi, säätö tehdään laajemmaksi.

Laajennus taloon - teknisen prosessin vivahteet, FORUMHOUSE-käyttäjien kokemus

Laajennus taloon - kuinka lisätä käyttökelpoista aluetta vahingoittamatta päärakennusta. Varsinainen valintoja joukko perustuksia ja suosittu rakentamisen tekniikka.

Yksi yksityisen kotitalouden eduista on mahdollisuus lisätä tarvittaessa käyttökelpoista aluetta, koska se on kiinnittänyt lisäpäätteen päärakenteeseen. Näin saadaan asuntoja tai apuhuoneita, joille osa toiminnoista ei riitä. Jotta laajentaminen parantaisi omistajien elinolosuhteita ja ettei heille järjestäisi ongelmia, se on rakennettava olemassa olevan tekniikan mukaisesti eikä periaatteen "jonkin verran vain halvemman" periaatteen mukaisesti. Selvittäkää siis, miten kunnolla laskeutua taloon, joka perustuu FORUMHOUSE-käyttäjien yleisesti hyväksyttyihin menetelmiin ja kokemukseen.

perusta

Pidennykselle on olemassa kahdenlaisia ​​säätölaitteita - jäykkä kiinnitys ja laajennusliitäntä.

Jäykkä kytkentä
Tällainen liitäntä on suunniteltu muuhun kuin kallioperään ja on perusteltua raskaiden rakenteiden rakentamisessa kahdessa tai useammassa kerroksessa, mutta vain jos päärakennus on jo asennettu ja kylä. Uuden perustuksen tulisi olla samaa tyyppiä kuin pääosa (nauha ja levy), ja sen tulisi olla syvyys, ottaen huomioon mahdollisen kutistumisen. Vahvikkeella tuotetaan nauhatarra, josta talon pohja louhitaan täydelliseen syvyyteen, työskentelyalueella liiallinen altistus altistuu muodonmuutokselle.

Vahvistimen reiät porataan porrastetusti kellarinkanavaan sillä perusteella, että niiden pituus on 35 kertaa halkaisijan halkaisija ja itse vahvistuksen pituus on kaksi kertaa suurempi kuin reikien syvyys. Armeija lyö reikiin, tulevaisuudessa ulkoneva osa täytetään betonilla, saamme yhteistä monoliittia. Levyjen nippu on mahdollista, jonka paksuus on yli 40 cm, ja päälevyn 30 cm: n ulkonemisen läsnäolo kytkentärajoittimelle, vahvistin lyödään ja hitsataan uuden levyn vahvikekoukseen.

Jäykän kytkennän suorittamiseksi on otettava huomioon, että peruspäätteen yhteydessä oleva säätiö on puolustettava, mieluiten - vuoden sisällä. Jos ei ole mahdollista kestää tällaista ajanjaksoa, on parempi käyttää toista tapaa.

Laajennusliitos
Yleisin ligamenttityyppi on silloin, kun täysin itsenäinen kaadetaan lähellä vanhaa perustusta. Optimaalinen kevyiden rakenteiden keventämiseen, sauman paksuus on 2 - 5 cm.
sauma liittymispaikassa pysyi samana koko pituudeltaan käyttäen polyeteenistä tai kattopyyhkeistä esipinnoitettuja levyjä. Koska alustan kuormitus on pienempi, myös vedonpoisto on vähäisempi ja sauma mahdollistaa laajennuksen "toiston" vaikuttamatta talon koskemattomuuteen.

Rakennuksen aikana seinien välinen liitoskappale täytetään eristyksellä ja itse sauma suljetaan sitten joustavien välineiden avulla tai suljetaan erityisillä nauhoilla. Yksi käyttäjistä löysi mielenkiintoisen ratkaisun - ruostumattomat teräslevyt, joiden välissä - aallotettu kumikerros.

Periaatteessa voit ostaa tällaisen "lähikuvan" laajennusliitokselle, eristää välittömästi seinäetäisyyden, sulje se pois kadulta "lähelle" ja jos liian myöhään on kutistumista, puristusta tai venytystä, "suljettu selkä" kompensoi tämän hetken. Jotta kumi palautettaisiin entiseen muotoonsa, on mahdollista irrottaa itsekierteittävät ruuvit lähtevältä puolelta ja poraa uudestaan ​​tiilien uusissa paikoissa.

Koska perustukset eivät kommunikoi toistensa kanssa, voit valita minkä tahansa tyyppisen laajennuksen maaperän ominaisuuksien ja odotetun kuormituksen perusteella. Se voi olla laatta (monoliitti tai USHP), teippi (MLF tai pakastussyvyys) tai pylväs (kasa).

Portaalin käyttäjät haluavat kiinnittää perusteet laajennusliitoksen kautta, koska ne ovat perusteltuja ja turvallisia.

Riippumatta siitä, mikä hyvän (ei-lumpy) maaperän, jos se ei ole kallio, sinun pitäisi odottaa säätiön kutistuvan suhteessa päärakennukseen. Tämän vuoksi on toteutettava toimenpiteitä tämän kutistumisen, rikkomattoman rakenteen ja rakenteen hyväksyttävien toiminnallisten ominaisuuksien varmistamiseksi. Täältä: laajennus - itse asiassa uusi talo vanhan tai kevytrakennuksen vieressä, jonka kävely on sallittua ja vaakasuoran lattian rikkoutuminen ja ovien rikkoutuminen sallitaan.

tarvikkeet

Moderni rakennusmateriaalien markkinat tarjoavat laajan valikoiman jokaiseen makuun ja budjettiin. Nykyisin kysyntää ovat vaahtobetonin, hiilihapotetun betonin, hiutaleiden ja vastaavien suurimuotoisten muurauslajien ja runkorakenteiden laajennukset. Kehykset ovat johtavassa asemassa rakentamisen nopeuden, suhteellisen saatavuuden ja yksinkertaisuuden vuoksi. Energiatehokkuuden kannalta ne eivät ole vähäisiä kivirakennuksiin johtuen lämmöneristimien käytöstä.

Kuitenkin, jos mahdollista, on suositeltavaa valita samanlainen materiaali kuin pääasiallinen: puinen jatko puutalolle jne. Tämä pätee erityisesti asuntoihin, joita ei ole tarkoitus ommella samalla julkisivulla, jossa on jatko. Jos aiot käyttää sivuraitaa tai vastaavaa pinnoitetta, valinta ei ole rajoitettu.

Seinäpaketit

Laajennus taloon voi olla neljä seinää tai kolme, sitten neljäs seinä on talon ulkoseinämä. Neljä seinämää ovat merkityksellisiä muurausmateriaalien laajennuksissa, seinämää ei tarvita, oikea perustus ja seinämättömyyden taso saavat tasaisen sauman. Eristyskerroksen läsnäolo seinien välissä mahdollistaa pienempien paksuisten lohkojen käyttämisen vierekkäisen seinän päälle. Runkorakenteessa käytetään liukuvia nivelsidejä: kaksi pystysuoraa palkkia sijoitetaan seinään, jonka väliin on sijoitettu pystysuora laajennuspalkki.

Liitäntäpalkit laajennuksissa

Kun jatko on koottu profiilista tai liimattu puusta tai loki, talon seinät on liitetty joko metalli suluissa tai erityisiä galvanoitu kulmat ja hylly 63 mm.
Kulmat on istutettu ruuveille jättäen pienen kuteen kutistumiselle. Kummassakin tapauksessa sauma suljetaan kielellä tai levyillä. Tangon liittäminen jatko-osaan tehdään myös piikkisuuntaisen järjestelmän avulla, urat valitaan tukiseinästä, piikki leikataan upotetuilla segmenteillä.

katto

Pidennys tuodaan yhteisen katon alla, kun jäykkä liitos tehdään, jos laajennusliitos valitaan, rakenne on helpompi peittää erikseen sulkemalla risteys. Katon materiaalista riippuen sauma suljetaan ruostumattomasta teräksestä valmistetulla esiliimalla, jonka leveys on 30 cm, tai erityinen koristeelementti.

Liitteen kutistuminen suhteessa päärakennukseen asettaa tiettyjä rajoituksia katon järjestelyyn. Siksi käytännössä on välttämätöntä tehdä jatke, jolla on kattava jatkuva tyyli, joka on olemassa harkiten ja kohtuullisesti.

toiminnallinen

Kuten talon rakentamisessa, ennen laajennuksen rakentamista, on etukäteen määriteltävä toimivuus, koska erilaiset käyttötarkoitukset edellyttävät asianmukaista rakennemuutosta. Jos aiot tehdä olohuoneita, tarvitset parempaa eristystä. Kattilahuoneeseen, kylpyhuoneeseen tai keittiöön viestit välittömästi asetetaan. On helpompi muuttaa mieltäsi ja tiivistää muoviputket muoviin kuin päättää, että toinen kylpyhuone on tarpeellisempi ja vasara juuri rakennettu.

laillistamista

Lupa on saatava ennen laajennuksen rakentamista. Kaupungin rajojen sisällä arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun osasto käsittelee tätä maaseutualueilla - hallintoa. Voit rakentaa ilman papereita, mutta silloin, kun yrität myydä, lukea tai lahjoittaa talon laajennuksella, sinun on vielä laadittava asiakirjoja, mutta se on jo vaikeampaa tuomioistuinten kautta. Jos naapurit joutuvat vastakkain, he voivat nostaa syytöksen itsemääräämisoikeutta vastaan ​​ja vaatii purkamista.

Jokainen, joka suunnittelee laajennusta, on hyödyllistä tutkia aiheen Yleiskysymyksiä pääoman laajennuksista keskusteluryhmään. Mielenkiintoinen ja käyttäjäkokemus portaalistamme omalla kädellä laajennetulla talolla. Säätiön valintaa koskeva artikkeli auttaa määrittämään tulevan rakenteen perustan. Ja videomme opettaa sinulle, kuinka työskennellä ilmastetun betonin kanssa.

RuFundament.ru

Kaikki säätiöistä

Erilaiset pohjat laajennukselle taloon

Ennemmin tai myöhemmin monet esikaupunkien kiinteistön omistajat päättävät lisätä asuintilaa lisäämällä taloon. Päärakennuksen liittämistä varten laajennuksen tapahtuessa ilman ongelmia on tärkeää saavuttaa luotettava ja kestävä liitäntä alustalle. Kuten käytännöstä käy ilmi, on kaksi päätapaa kiinnittää laajennuksen perustan talon olemassa olevaan tukikohtaan:

 • jäykkä liitos vahvistamalla;
 • laajennusliitoksella.

Jokainen vaihtoehdoista, joilla pääperustan liittäminen laajennuksen pohjaan on, on omat ominaisuutensa ja vivahtonsa, joita olisi tarkasteltava perusteellisemmin.

Jäykkä säätiö

Useimmiten päärakennuksen jäykkä liitos liitteeseen kohdistuu maaperään, joka ei ole alttiina verenvuodolle. Useimmiten tätä menetelmää käytetään alhaisen nousun rakentamisessa tilanteissa, joissa laajennus on toiminnallisesti liitetty olemassa olevaan rakennukseen, ja se on yhden katon alla.

Pidennyksen alustan muodostamiseksi siihen syvennetään erikoisreikä noin 35 cm: n syvyyteen, jonka halkaisijan on oltava yhtä suuri kuin vasaran halkaisijan halkaisija. Jos laajennuksen rakenne toteutetaan sellaisen järjestelmän mukaan, joka olettaa arvioidun vahvistuspituuden enemmän kuin pohjan leveys, olemassa olevan talon pohjassa olevat reiät porataan vain murto-osaan leveydestä. Samanaikaisesti liittimet asennetaan ankkuriperiaatteen mukaisesti.

Jos ääriviiva on suunniteltu sulkeutumaan, reiät on tehtävä kahdella tasolla ja ruutupiirroksessa. Vahvikkeena on oltava toisaalta ankkurointi ja toisaalta hitsattu aluslevy.

Jäykkää liitäntää käytetään myös tilanteissa, joissa talossa on upotettu teipin pohja ja laajennuksen rakenne on suunniteltu monoliittisesta teräsbetonista.

Pohja, jossa on jäykkä pohja, voi olla kahdessa versiossa:

Tällaista säätiötä asennettaessa on tarkoitus suorittaa seuraava teosten luettelo:

 • kaivaa kaivantoa, jonka syvyys vastaa päärakennuksen jo olemassa olevaa perustaa;
 • täytä kaivannon pohja hiekalla (luo hiekka tyyny) ja tamp;
 • poraa reiät pohjaan;
 • ajaa lujitustangot, joissa on pituussuuntainen rako ennalta valmistettuihin reikiin;
 • aseta kiilattu vuoraus (esimerkiksi puusta) syvennysreikään;
 • vasara vahvistus reikään pohjan kulmissa;
 • tehdään luurankokoonpano käyttämällä jo tuodun raudoituksen jäljellä olevaa uutea (tähän tarkoitukseen on erilliset osat, joiden pituus on 300-400 mm;
 • rungon tekemisen jälkeen kaadetaan perusnauha betonilla;
 • odota kunnes betoni on täysin kuiva.

Jotta talot kiinnitettäisiin taloon, tarvitset koko laitteen luettelon. Ensinnäkin puhumme seuraavista työkaluista: lapio, rakennustaso, lujitustangot, hiekka, puukoristeet, seos betonista ja muottipaneeleista.

Säätiö laajennusliitoksella

Laajennus perustan taloon laajennusliitoksella on useimmiten teollisen ja monikerroksisen rakentamisen alalla. Eli jos rakenteen alla oleva maaperä voi erota merkittävästi sen muodonmuutosominaisuuksista. Esimerkiksi melko usein yhden kerroksen lattian olemassa olevaan taloon se tehdään kytkemällä toisen lattiamäärän laajennus asettamalla säätölaatta laajennusliitoksella.

Joka tapauksessa rakennussuunnitteluvaiheessa on ehdottomasti oltava laajennusliitos.

Sen ytimessä kaikki laajennusliitokset, joiden kautta rakennuksen toinen rakennus on yhdistetty taloon, on lämmitin kellareiden ja seinien väliin. Usein tavallista vetoa käytetään lämmittimenä. Paikka, jossa taloon on tehty yhteys, on sisustettu talon seinään kiinnitetyn erityisen koristepäällysteen kanssa.

Talon rakentamisen olosuhteissa, joissa on talteenotto, asiantuntijoiden on suositeltavaa tehdä pidennyksen lattian taso päärakenteen lattian alapuolella. Differentiaalin suuruuden tulisi olla yhdenmukainen arvioitujen muodonmuutosten kanssa.

Kiinnitä säätiö olemassa olevaan kotiin käyttämällä laajennusliitintä, huomioi seuraavat merkittävät kohdat:

 1. Jätä pieni aukko päärakennuksen ja laajennuksen kellarissa (korkeintaan 5 cm). Edellä mainitun vaatimuksen täyttämiseksi ennen perustuksen aloittamista levyt tulisi levittää talon pohjalle, joka on aiemmin käsitelty vedeneristysmateriaalilla. Tulevaisuudessa ne, jotka suorittavat niille osoitetun laajennusliikkeen tehtävän.
 2. Yhden kerroksen rakenteessa laajennusliitoksen paksuus voi olla korkeintaan 2 cm.
 3. Vaihtoehtoisesti laajennusliitos voidaan täyttää millä tahansa eristemateriaalilla. Useimmiten tähän tarkoitukseen käytettiin penoplex sekä vaahtoa. Ulkopuolella kaikki on päällystetty koristelevyllä.

Jos olemassa olevan talon laajennuksen pääasiallinen tarkoitus on muodostaa erillinen vyöhyke, eikä olemassa olevan huoneen laajentamista, kahden pohjan jäykkää liittämistä toisen talon välillä ei saa missään tapauksessa tehdä, koska seuraukset voivat olla kaikkein ei-toivottuja. Tässä tilanteessa on paljon tarkoituksenmukaisempaa käyttää laajennusliitintä.

Jos puhumme pienestä pidennyksestä, se voidaan pystyttää matalaan matalaan säätiöön tai paalujen perustukseen.

Laajennuksen perustelutyypin valinta

Kokeneet asiantuntijat suosittelevat voimakkaimmin laajennuksen rakentamista päärakennuksen rakentamiseen käytettävän säätiön tyypin käyttämiseen. Tämä johtuu siitä, että erilaiset syyt reagoivat eri tavoin kosketukseen maan kanssa ja myös reagoivat rakennuksen kutistumiseen eri tavoin.

Näin ollen, jos päärakennus on rakennettu nauhapohjaan, ja laajennus on rakennettu pylväspinoihin, ennemmin tai myöhemmin apurakenne romahtaa. Niinpä sellaisissa asioissa kuin säätiöiden yhteys, sinun ei pitäisi säästää missään olosuhteissa.

Jos aiot yhdistää rakennuksen taloon, voit käyttää erilaisia ​​tukiasemia. Useimmiten puhumme seuraavista vaihtoehdoista:

Strip-säätiö

Niille, jotka päättävät käyttää liuskajohdetta laajennukseen, sinun on suoritettava seuraava teosluettelo:

 • tee merkinnät rinnan rinnan pohjan rakennustyömaalla (tästä tarvitaan puiset tapit ja tavallinen köysi);
 • kaivaa kaivantoa merkintää pitkin;
 • vahvistava vahvistus;
 • valmistaa kaivanto;
 • täytä hiekkalaatikko (noin 100-120 mm) ja paina varovasti kaivannon pohjaa;
 • vedenpitävä kalvo;
 • asentaa vahvistusta;
 • Kaada kaivanto sementtiin ja soraan.

On tarpeellista lähestyä mahdollisimman paljon vastuullisesti nauhapohjan täyttämistä. On parempi tehdä työ useissa kulkuissa. Kolmasosa kaivosta kaadetaan ensimmäiseen kerrokseen ja yksi sekunti kuivauksen jälkeen. Teknologia mahdollistaa periaatteessa vaahtolohkojen käytön, mutta ei kaikissa tapauksissa.

Sementti-sora-kerroksen täydellisen kuivaamisen jälkeen muotti on rakennettu. Muotti kaadetaan betoniin. Asennuksen jälkeen betonia lävistetään samanaikaisesti useissa paikoissa. Tämä estää ilmakuplien muodostumisen. Kun betoni on kokonaan kuivunut, muotti poistetaan.

Ja lopuksi, juuri ennen seinien rakentamista, lähes täydellinen rakenne peitetään kerroksella vedeneristysmateriaalia. Useimmin tähän tarkoitukseen käytetään ruberoidia, tervaa, nestemäistä kumia tai bitumia.

Pilarin perusta

Jos suunnitelmissasi on pienikokoisen ja kevyen talon rakentaminen, sarakepohjainen käyttö on hyväksyttävää. Se suoritetaan tavallisesti joko betonista tai tiilestä. Keskikokoista rakennetta varten useimmiten 6 tukipylvästä riittää.

Tällaisen alustan laite tarvitsee:

 • kaivaa reikä (syvällä maaperän jäädyttämisen alapuolella);
 • laita hiekka tyyny alareunaan;
 • asenna metalliset (tai lasikuituiset) vahvikkeet;
 • käsitellä raudoitusta kosteutta eristävällä materiaalilla (metallivahvistustangoilla);
 • asennus muottiin;
 • täyttää pohjan betonilla.

Rakennuksen voi aloittaa heti, kun betoni on käynnistynyt. Jos pilarin korkeusparametrin lisääminen on tarpeen, betoni voidaan asettaa tiiliin.

Säätö ruuveilla

Ruuvipillojen perusta on yksinkertaisin ja edullisin säätiö. On ymmärrettävä, että se on suunniteltu vain ei-raskasrakenteisille rakenteille, koska se ei kestä paljon painoa. Mutta jos aiot lisätä talon veranta, tämä vaihtoehto on varsin sopiva.

Tällainen säätiö ei useimmissa tapauksissa edellytä asiantuntijoiden osallistumista. Jopa henkilö, jolla ei ole kokemusta rakentamisesta, kykenee hyvin ruuvaamaan ruuvipilareita omiin käsiinsä. Luultavasti tästä syystä monet tekevät valinnan perustuen ruuvipillojen perustuksiin.

Jos paalujen säätö on asetettu oikein, se voi kestää pitkään.

Mutta mikä tahansa säätiö oli pakko asentaa, ruuveilla, pilarilla tai muulla, tärkeintä on, että kaikki teokset on suoritettava tämän tekniikan mukaisesti. Siksi, jos sinulla ei ole tarpeeksi rakennuskokemusta, on suositeltavaa antaa perunan kaataminen kokeneille ja pätevöidyille asiantuntijoille.