Miten porata betoniseinä - mahdollinen tie ulos

Ennemmin tai myöhemmin useimmat ihmiset, jotka asuvat taloja betoniseinissä, on tarpeen keskeyttää kaapin, lampun, hyllyn tai kuvan. Tässä vaiheessa on kiireellinen kysymys betonin seinän poraamisesta. Ei ole mikään salaisuus, että jokainen kotiopettaja on kohdannut tämän ongelman ainakin kerran elämässään, mutta kaikki eivät osaa ratkaista sitä. Monet rohkeasti kiduttavat poraa ja omia voimiaan, mutta eivät saavuta haluttua tulosta, he pudota kaiken, kunnes seuraava yritys tehdä reiän seinään. Mutta poraus lopulta hajoaa ja hyllyt pysyvät jonnekin huoneen nurkassa tai keräävät pölyä ruokakodissa. Mutta vielä on vaihtoehtoja - he tarvitsevat vain tietää ja pystyä käyttämään niitä.

Mitä asiantuntijat suosittelevat?

Betonin reiät on tehtävä varsin usein erityisesti prosessissa:

 • viimeistely;
 • huonekalujen asennus;
 • ilmastointilaite suspensio;
 • lisälaite sähkö;
 • putkiasennukset.

Betoniseinässä on kaksi tapaa ratkaista reikien ongelma:

 • vasarapora, ja parempi reikä, jossa pobedit pora;
 • timanttiporaus.

On huomattava, että betoniseinässä on tavanomaisia ​​poranreiät reikiä, joten ennen töiden aloittamista on tarpeen ostaa kylvökoneita erikoisvalmisteisilla suuritehoisilla seoksilla varustetuilla levyillä, jotka sopivat täydellisesti betonin ja tiilen kanssa. Mutta pehmeitä materiaaleja varten ei ole suositeltavaa käyttää niitä, sillä voitokkaat porat eivät leikkaa niitä vaan rikki.

Mikä auttaa kotiopettajaa?

Kotimaisissa olosuhteissa, kun sinun on tehtävä 2-3 reikää betoniin, voit tehdä ilman säännöllistä porata, ilman shokkitoimintoa. Tätä varten on välttämätöntä porakruunun upottaminen seinätelineeseen ajoittain rikkoen betoni vahvalla metallipinnalla (rei'illä), joka on kooltaan sama kuin reiän halkaisija. Sitä käytetään siinä tapauksessa, että pora alkaa "pysähtyä" seinään. Tällä hetkellä reikäyn työnnetään terässilppuri ja ne alkavat lyödä sitä vasaralla tai sledge hammerilla yrittäen murskata liian tiheitä osia ja reiän reiän syvemmälle. Samanaikaisesti tappi käännetään hieman. Sitten vasaramainen pora voi palata työhön.

Kaikki edellä mainitut vaiheet toistetaan peräkkäin, kunnes reikä suurennetaan haluttuun syvyyteen. Tämä menetelmä on melko työläs ja tylsi, mutta reikien pari on täysin hyväksyttävää.

Vaihtoehtoisesti, kun poraa reikiä betoniin, voit käyttää yleispihkoja, joissa on timanttipinnoite. Ne ovat erittäin tehokkaita, kun käytät metallia, soraa ja betonia. Ne voidaan asentaa vain tavalliseen sähköporaan tai työkaluun, jossa värähtelytoiminto on pois päältä.

Poraa on käytettävä erittäin huolellisesti, muuten se epäonnistuu liian nopeasti. Neuvo, jonka ammattilaiset antavat, on välttää porauksen ylikuumeneminen, se on ajoittain kostutettava kylmällä vedellä.

Miten päättää työkaluista?

Enemmän työtä varten tarvitset vasaraporaa tai poraa, jolla on vasarafunktio, ja poraa pisteviivoja. Impaktipora yhdistää pyörimisliikkeen edestakaisin liikkeellä, mikä auttaa sitä selviytymään kevyestä betonista, ja kysymys siitä, miten betoniseinää porataan, on yksinkertainen vastaus - paras avustaja on perforator, jonka pääasiallinen tarkoitus on betoniteiden lävistys. Toinen ero on:

 • iskupora, joka on suunniteltu enintään 12 mm: n reikien poraamiseen;
 • perforator pystyy poraamaan suuria reikiä.

Poraa betoniseinän rungon poraus metallista.

Mikä on porattu suuria reikiä?

Ammattilaisille kohdistuu jatkuvasti betonin porausreikien ongelma, käytä erikoislaitteita, joihin kuuluvat:

 • voimakas sähkömoottori;
 • poraus;
 • timanttiporat, eri halkaisijat;
 • joka on asennettu ohjaustankoon.

Timanttiporauksella voit tehdä suuria läpimittaisia ​​reikiä - jopa 40 cm. Prosessi on melko nopea ja tehokas ilman liikaa pölyä ja melua. Vesi syötetään automaattisesti porauspaikalle, joka samanaikaisesti jäähdyttää timanttikruunun ja pese pois pölyn.

Kun timanttien porausreiät ovat tarkkoja ja selkeitä ääriviivoilla, kiillotettu sisäpinta. Ne voidaan tehdä erilaisissa suljetuissa rakenteissa missä tahansa kulmassa horisonttiin, ja betonissa olevien halkeamien tai sirujen mahdollisuus on kokonaan suljettu pois. Hävittäminen tapahtuu vain tulevan reiän kohdalla.

Erikoistuneet yritykset harjoittavat timanttiporausta, joten jos tarvitset suurien halkaisijoiden betoniporaa, voit kutsua käsityöläisiä laitteisiin. Tätä tarkoitusta varten ei ole tarpeen ostaa erityisesti timanttiporauskoneita.

Betonin poraus: työkalut, valmistus, prosessitekniikka

Tarve kiinnittää kattokruunu, asentaa seinäkaapit, pistorasia jne., Syntyy ennemmin tai myöhemmin elävän tilan jokaisen omistajan elämässä. Koska betonipylväät, katot ja katot ovat melko yleisiä nykyaikaisissa huoneistoissa, voi olla selvää, että kiinnittimet on kiinnitettävä betonirakenteeseen. Jos olet "onnekas", silloin on luonnollista kysyä, miten poraa betonia?

Betoni on yksi nykyisin kestävimmistä rakennusmateriaaleista. Kuitenkin sen lujuus on tässä tapauksessa suurin ongelma, koska on mahdotonta porata teräsbetonia ilman erikoislaitteita ja asiaankuuluvaa tietoa. Samaan aikaan asiantuntijoiden kutsu useiden pienikokoisten reikien muodostamiseksi maksaa sinulle suhteettoman suuren määrän.

Seinän poraus rei'itysporalla: kuva

Jos haluat säästää rahaa, on aivan järkevää ajatella tämän ongelman ratkaisemista omalla tavallaan. Ilmeisestä monimutkaisuudesta huolimatta - oikea lähestymistapa ja prosessin teknisen osan tarkka noudattaminen auttavat sinua saavuttamaan laadukkaan tuloksen. Tässä artikkelissa annetaan yksityiskohtaiset ohjeet betonin poraamisesta omiin käsiisi.

Betoniporaus

Työkalut

Poraa teräsbetonipintaa on käytettävä erikoistyökaluja - tässä tapauksessa se ei tee itsestään valmistettua työkalua.

Riippuen mieltymyksistäsi ja reiän halkaisijasta, voit käyttää lyöntiporaa tai pienikokoista sähköistä rei'itystä. Ensimmäisessä vaihtoehdossa on vähemmän tehoa, mutta sillä on vähemmän painoa ja kätevä muotoilu. Porauslaitteella on vastaavasti suurempi potentiaali, paino ja mitat.

Kiinnitä huomiota! Koska rakennuslaitteiden käyttö on usein kertaluontoista, on järkevämpää vuokrata ne. Kun otetaan huomioon, että niiden hinta on melko korkea, säästät huomattavan määrän varoja.

Nykyisten työkalujen lisäksi sinun on hankittava erikoispora bittiä, joiden avulla voit työskennellä betonipinnan kanssa. Jos rei'itysporat on valittu pobeditovym kärjellä.

Perforaattorilla on oma joukko lyömäsoittimia, jotka useimmissa tapauksissa ovat melko tarpeeksi. Lisäosina lyöntiä varten voit myös käyttää poraa kärjellä.

Betoninporat

Reikien muodostusta, joiden läpimitta on 35-120 mm, käytetään suuttimien kruunuja, joissa on viisteiset hampaat - niiden avulla poraa, kytkimiä jne. Varten olevat urat porataan. Jos olet ajatellut, onko se mahdollista porata betoni ruuvimeisselillä, niin myös volframikarbidipäällysteiset kruunut ovat olemassa tähän tarkoitukseen. On kuitenkin huomattava, että ne soveltuvat vain yksiköille, joiden kapasiteetti on vähintään 1 kW.

koulutus

 • Ennen betonin porausta on tarpeen valmistaa käytettävissä olevat työkalut. Ensinnäkin kiinnityspatruunaa tarkastetaan hiekan tai muiden vieraiden elementtien läsnäollessa - jos niitä on olemassa, ne on poistettava epäonnistumatta. Tätä varten voit käyttää puhdasta, kuivaa liinaa;
 • Poran on sovitettava uraan vapaasti, jotta voit tuntea, että se on tullut kokonaan. Tämä on edellytys, jonka noudattamatta jättäminen voi johtaa siihen, että kärki tulee käyttökelvottomaksi. Jos puhumme lyöntipuristimesta, on tarpeen kiinnittää poraus mahdollisimman tiiviisti, rei'ittimen puristin suoritetaan automaattisesti;
 • Ennen betonikattojen poraamista on välttämätöntä suojata kasvot hengityksensuojaimella tai muovivalolla. Kun työskentelet seiniin, myös henkilökohtaisten suojavarusteiden käyttö on toivottavaa, vaikkakaan ei ole niin kriittinen;

tylsä

Betonin poraus ei ole erityisen vaikeaa ja koostuu vain työkalun työstämisestä. Porauksessa tehtävien töiden tulisi yhdistää porauksen pysäytystapa poraamalla.

Jos käytät suuttimia, kruunuja, iskutilan on oltava poissa käytöstä. Ainoa mahdollinen ongelma tämän prosessin aikana on vahvistaminen vahvistuskannesta, joka saattaa olla poranterän tapaan.

Ennen betoniporauksen poraamista betonilla työskentelyä varten on tarpeen vaihtaa tavallinen pora metallille ja poraa este. On tärkeää unohtaa sulkea seulontatila ennen betoniporauksen poraamista betoniin.

Edellä mainittujen lisäksi on useita hyödyllisiä vinkkejä, jotka auttavat sinua saavuttamaan laadukkaan tuloksen.

 • Ei-ammattimaisia ​​rakennusvälineitä ei ole suunniteltu pitkäaikaiseen kuormitukseen, jota on syytä harkita työskenneltäessä niiden kanssa. On mahdotonta estää tapauksen ylikuumenemista - keskimäärin laitteiston jatkuva käyttöaika on enintään 15 minuuttia, minkä jälkeen mekanismi vaatii jäähdytystä. Samat 15 minuutin käyttämättömyys on melko tarpeeksi;
 • Porattaessa poraa kuumenee ja kun kriittinen lämpötila saavutetaan, kärki alkaa deformoitua. Porauksen jäähdyttämiseksi riittää vain upottaa kärki veteen - sitä useammin, kun suoritat tämän toimenpiteen, sitä vähemmän tarvitset kulutusta;

Betonipora

 • Jos pora on juuttunut, sinun ei missään tapauksessa yritä kääntyä pyörimään nopeuden lisäämiseksi - parhaimmillaankin rikkoo poranterän ja pahimmillaan tuhoat työkalun itse. Sinun täytyy vetää kärki ulos pistorasiasta, ladata samanlainen ja porata reikä sen vieressä - vasta sen jälkeen voit yrittää "pelastaa" poraa vankeudesta;

Timanttiporaus

Jos aiot ajatella, miten poraa betonilaatan läpi tai luo suuren halkaisijan omaava reikä, et voi tehdä sitä itse. Tehokkain on timanttiporaus reikien betoni ja leikkaus teräsbetonista timantti piireissä, jotka toteutetaan erikoistuneiden ammattilaisten avulla.

Laitosten kustannukset ovat melko korkeat, ja on irrationaalinen ostaa ne yksittäiskäyttöön. Olisi kohtuullisempaa kutsua asiantuntijoita, jotka tarjoavat palveluitaan erittäin kohtuulliseen hintaan.

Oikein valittu laitteisto ja ammattimainen lähestymistapa auttavat sinua selviytymään jopa niin vaikeasta tehtävästä kuin betonin poraus. Saat tarkempia tietoja tästä aiheesta katsomalla videota tässä artikkelissa.

Porausreiät betonissa - valmistelusta työstään viimeistelyyn

Usein on välttämätöntä valmistaa betonissa, kun rakennustöitä tehdään ja niiden valmistuttua. Ja itse tekeminen on kätevä ja hyödyllinen taito. Näin voit helposti ripustaa hyllyjä seinälle, ripustaa suosikkimaalauksia, korjata valot ja suorittaa monia muita toimintoja.

Porausreiät betoniin eivät ole kovin vaikeita, mutta oikeat työkalujen valinnat ja useiden sääntöjen noudattaminen säästävät aikaa ja energiaa työssään. Tätä käsitellään artikkelissa.

Porausreikien ominaisuudet

Betoni on heterogeeninen massa, joka koostuu sementistä ja hiekasta sekoittamalla murskattua kiveä siihen. Materiaalin lujuuden lisäämiseksi siihen lisätään metallivarret.

Betonin porauksessa, usein sähköporaan asennettu karbidipora, lyö metallia tai kiveä. Kun työkalu osuu kiviin, poraus on vedettävä ulos reiästä ja kivi on murskattava käsikappaleisella vasaralla. Tämän jälkeen poraus voi jatkua.

Vihje: Voit murskata kiviä käyttämällä laitteen lyömäsoittotapaa ja korvaa karbidipora tavanomaisella.

Ennen kuin poraa reikä betoniin, sinun on valittava oikea työkalu. Se riippuu:

 1. Betonityyppiset;
 2. Vaaditun reiän halkaisija;
 3. Poraussyvyys

Poraa reikiä betoniin voidaan käyttää seuraavia laitteita ja työkaluja:

Työkalun kuvaus

Oikeiden laitteiden valitsemiseksi betonin reikien poraamiseksi kannattaa ensin tutustua suosituimpiin töihin kotona.

Niiden valokuvat ja ominaisuudet:

On parempi, jos se on vasara, porata reikiä betoniin yksinkertaisella poraamalla tarpeeksi kovaa ja joskus mahdotonta.

Pöydässä yhdistyvät työkalun edut ja haitat:

 • Se on edullinen laite kaikille.
 • Suhteellisen pieni koko. Säilytys ei tarvitse paljon tilaa.
 • Rajoitettu reikien koko: halkaisijat - enintään 80 mm ja syvyys - enintään 100 mm;
 • On mahdotonta porata reikiä teräsbetoniin, ja tavallisessa betonissa se on vaikeaa. Sitä käytetään useimmiten solujen betonimateriaaleissa;
 • Suorituskyvyssä iskuja poraamalla tekee paljon melua;
 • Suuri määrä pölyä töiden suorittamisen aikana.

Tämä on vakavampi työkalu teräsbetonin reikien poraamiseen eri kokoisilla ja kapasiteeteilla. Yleensä sitä käytetään poraamaan reikiä ammattimaisille rakentajille ja asettamaan apuohjelmia.

Pöydässä yhdistyvät työkalun edut ja haitat:

 • Poraa reiät betoniseinässä;
 • Erilaisten laajennusten käyttö mahdollistaa reikien porauksen, joiden syvyys on jopa 500 mm;
 • Voit suorittaa reikien läpimitan 5 - 120 mm: n alueella;
 • Laitteen mitat helpottavat sen sijoittamista minkä tahansa auton runkoon.
 • Korkea äänitaso - 80-100 dB: n sisällä;
 • Tämä on pyörivä iskutyökalu. Siksi, kun poraus seinään, tukkeutuminen ja vielä enemmän reikien pohjalla, saattaa näkyä halkeamia tukirakenteissa.
 • Reiän vastakkaisella puolella oleva läpivientireikä leikataan rei'itetystä kruunusta.
 • On vaikea porata betoniteräksen läpi;
 • Työssä on paljon pölyä ja likaa.

Tämä on moderni teknologia. Laitteella voidaan tehdä reikiä paitsi betonissa myös myös betonissa, jossa on raudoitusta ja murskattua graniittia. Tämän tekniikan piirre on timanttikruunun jäähdytys ja lietteen poisto vedellä.

Timanttiporauksella voit saada läpimenevän aukon täydellisesti ilman vaurioita ja siruja sen sisäänkäynnillä ja uloskäynnillä.

Pöydässä yhdistyvät työkalun edut ja haitat:

 • Ei pölyä betonin porauksessa;
 • Lähes ei melua työskenneltäessä;
 • Tärinää ja iskuja ei ole, mikä ei johda muodonmuutoksiin ja halkeamien ilmaantumiseen seinille ja lattioille;
 • Reiät voidaan porata yli yhden metrin syvyyteen;
 • Voit tehdä betonisia reikiä, joiden läpimitta on 10-300 mm, mutta suurikokoisille halkaisijoille on hankittava erityisiä timanttikruunuja;
 • Asennuksen betonien reikien poraamiseksi voit porata sen tarkasti millä tahansa pinnan kallistuskulmalla;
 • Työt voidaan suorittaa tiloissa viimeistelyn jälkeen ja talon julkisivut;
 • Porauksessa käytetty vesi ei pilaa pintamaalia, jos se käyttää keräysrengasta ja pölynimuria käytön aikana.
 • Laitteiden korkeat kustannukset;
 • Niillä on korkea hinta ja kulutustarvikkeet: vedenkeräysrengas, timanttikruunu, erikoispusseja pölynimurille;
 • Laitteen suuret mittasuhteet vaikeuttavat auton kuljettamista.

Joitakin käytännön vinkkejä

Eri tyyppisille keinokiville, kuten betonille, on omat suosituksensa poraamalla siihen reikiä.

 • Jos tärkein laitteisto betonin käyttämiseen käytetyn betonikoneen poraamiseen on syytä muistaa, että tämä sopii vain betoniin, jonka tiheys on suurempi. Solukerrakenteille, kuten vaahtobetonille, on parempi käyttää sähköporaa, joka estää rummun toiminnan. Muussa tapauksessa materiaali voi halkeilua;

Vihje: Ei ole mitään syytä poraamalla solubetonia konkreettisesti ostamaan vasaraporaa, jonka hinta on huomattavasti korkeampi kuin sähköporat.

 • Jotta materiaali ei pääse törmäämään kalliiksi työkaluksi, on noudatettava tarkasti perusperiaatetta - laitteen pitkittäisakselin on oltava kohtisuorassa betonipintaan nähden;
 • Porautumalla reikiä, välttämätön laite on "rei'itys". Se on pitkänomainen metallinen trihedri, jolla on suuri kovuus, johon on toisella puolella terävä pää, ja toisaalta kädensija, joka auttaa pitämään työkalun kädessäsi.

Punchin tarve on seuraava:

 1. Liuoksen valmistelussa käytetään soraa tai raakamaksaattia. Porausreikiin työkalu usein lepää tällaisissa jakeissa, liukuu ja ei liiku. Tällöin sinun tulisi asentaa lävistin seinään tehtyyn kanavaan ja lyödä se hyvin vasaralla hiomaan "pikkukiviä" ja jatka sitten porausta.
 2. Suurella ponnistuksella, joka on välttämätön tällaisen esteen poistamiseksi, rummun vaikutuksen avulla, on suuri vaara, että työkalun kärki - timanttipäällystys tai voitto vaarantuu.
 3. Lävistimen hinta on paljon pienempi kuin porakone. Ja kun se on tylsä, on mahdollista antaa osan työosasta samaa muotoa käyttäen tavallista tiedostoa.

Vihje: Poraus on oltava käytettävissä, kun poraa reikä betonipinnalle

Valmistelu työstä

On helpointa porata reikiä omiin käsiisi betonilla käyttäen reikälevyä tai vasaraporaa. Tällaiset työkalut mahdollistavat betonipinnan porattavan käytetyn porauksen edestakaisin aivohalvauksilla ja syntyvät sirut kierrätettäviksi.

Se on hitaampaa ja vaikeampaa tehdä tätä työtä tavanomaisella betoniporalla kuin puulla tai muulla pehmeällä materiaalilla.

 • Kun ostat työkalua, kannattaa olla säästämättä rahaa, vaan suosittelemaan tunnettua tuotemerkkiä.
 • Otettava huomioon työkalun säädettävä pyörimisnopeus;
 • Määritä mahdollisten reikien porauksen syvyys;
 • Määritä työvälineiden sopivuus;
 • Sinun on noudatettava turvatoimia. Voit tehdä tämän käyttämällä suojalaseja, suojata silmiä betonileikiltä, ​​käyttää korvatulppia, ei vahingoittaa kuuloa, saada käsineitä käsin suojelemaan poraa käsittelemällä. Pitkäkestoisia töitä käytettäessä on suositeltavaa käyttää hengityssuojainta;
 • Poraukseen tulee käyttää korkealaatuisia betoniporauksia. Niiden on oltava kovametallikärkijä, ja ne on suunniteltu erityisesti iskujauhoille, jotka kestävät voimakkaan betonin iskuporakoneen vaikutuksen;

Vihje: Työkalu betonin reikien poraamiseksi täytyy olla työkappaleen pituus, jossa urat ovat vähintään reiän syvyys, jonka haluat porata. Näitä uria tarvitaan poistamalla reiästä muodostuva pöly.

 • Säädettävä poraussyvyys. Joissakin porakoneissa on syvyyden säätöominaisuus tai erityinen pysäytys. Opiskelemaan käyttöehtoja laitteeseen on liitetty erityinen ohje. Jos laitteessa ei ole syvyysmittaria, sinun on mitattava ja kynällä merkitä haluttu porattavan reiän syvyys;
 • Tarvittava reiän syvyys kasvaa 5 mm. Porauksen aikana syntyvän pölyn jäänteitä on tarpeen mukauttaa.

Porausreikä

Reikäporausmenetelmä:

 • Reiän sijainti on merkitty. Voit tehdä tämän käyttämällä pehmeää kynää merkitsemällä seinän pisteen tai ristin avulla;
 • Laite betonin reikien poraamiseksi syötetään seinään. Samanaikaisesti poraa pidetään yhdellä kädellä kuin pistooli, ja etusormi on sijoitettava käynnistyspainikkeeseen. Jos porauksessa on ylimääräinen kahva, käytä toista kättä tarttumasta siihen ja käytä sitä työkalun luotettavampaan otteeseen.
 • Pora on asetettu merkkiin ja poraus on kytketty päälle hetken aikaa hitaalla nopeudella tai voit tehdä useita lyhyitä laitteiden käynnistyksiä, jos nopeuden säätöä ei ole. Tällöin on syytä hankkia 3-6 mm syvennys. Se auttaa ohjaamaan työkalua pääreikien poraamiseen.

Vihje: Ennen kuin poraat betonissa suurta reikää, sinun on ensin käytettävä halkaisijaltaan pienempiä poranreikiä. Tämä lisää laitteiston vakautta lisätoiminnan aikana.

 • Poraus jatkuu suurella vaivalla. Jos on iskutila, kannattaa vaihtaa siihen. Pora on kiinnitetty porausreikään ja kohdistettu tarkasti kohtisuoraan pinnalle;
 • Poraus alkaa jälleen varovasti, mutta ei liikaa paineita poralla. Tällöin poraus on upotettava betoniin. Porauksen paine kasvaa asteittain ja pyörimisnopeus vähitellen, mutta poran on pysyttävä vakaana. On pidettävä mielessä, että betoni on heterogeeninen materiaali ja pora voi helposti liukua, pudota tyhjiin tai ilmataskuun;
 • Poraa on tarpeeksi, jotta se pysyy paikallaan työkalulla, mutta et voi työntää sitä hyvin voimakkaasti eteenpäin, mikä lisää poran kulumista ja aiheuttaa sen rikkoutumisen;
 • Ajoittain poraus on poistettava reiästä. 15 sekunnin välein poraus vetäytyy hieman takaisin, ja työnnetään sitten takaisin reikään, mikä auttaa poistamaan pölyn muodostumisen reiästä;
 • Pora kääntyy ajoittain pois ja irrotetaan reiästä. Tämä mahdollistaa laitteen jäähtymisen muutamassa sekunnissa. Tämä on erityisen tärkeää tavanomaisille porakoneille, joilla ei ole shokkitoimintaa, koska niiden pitkäaikainen työ ylikuumenee;
 • Voimakkaasti kiinteiden esteiden kautta sinun on tehtävä terävä taltta betoniin. Tätä varten reikään asetetaan terävä taltta ja sitä on tarpeen kevyesti napata vasaralla, kunnes betoni on kaatunut. Mutta et voi lyödä taltta hyvin syvästi, jotta se voidaan poistaa takaisin. Sitten pora työnnetään uudelleen reikään ja poraus jatkuu;
 • Kipinän tai metallin ulkonäkö reikään merkitsee raudoituksen läsnäoloa seinässä. Työ on lopetettava välittömästi ja porakone työnnetään metalliporaan, kunnes metallisuoja poistetaan;
 • Kumipöly puhalletaan reiästä. Tämä lisää konkreettisten kiinnitysosien luotettavuutta.

Kuinka porata suuri reikä betoniin eri laitteiden kanssa yksityiskohtaisesti kaikissa vivahteissa, näyttää videon tässä artikkelissa.

Muutamia vinkkejä työn tekemisessä

Betonipinnan reikien poraamiseksi oikein ja tehokkaasti kannattaa noudattaa useita asiantuntijoiden suosituksia:

 • Asennettaessa viestintää on noudatettava HESN - porausreikien betonissa muotoilluista töistä. Asiakirjassa on toimintaedellytyksiä koskevat stan- dardit, arvio työntekijöiden työvoimakustannuksista, laitteiden ja materiaalien käyttöä koskevat suositukset,
 • Jotta säästät aikaa myöhempää puhdistusta varten, voit kutsua avustajan pitämään työpölynimurin letkua reiän pohjan alle.
 • On parempi valita porauspaikka ratkaisuun, jossa betonilohkot on yhdistetty - ratkaisu on helpompi porata kuin pääbetoni.

Vinkki: Jos reikä on tehty liuoksessa, muista käyttää metallisia kiinnikkeitä ruuvien asennukseen, muuten kiinnittimet löystyvät ja putoavat hyvin nopeasti. Joillekin kevyille laitteille, kuten kytkentäkoteloille, telineiden kiinnikkeille, saa käyttää muovisia tappuja tai itsekierteittäviä ruuveja betoniin.

 • Poraamalla suuret reiät betoniin tulee tehdä betonilla timanttikruunuja. Heidän valintansa vaikuttavat betonin tekniset ominaisuudet, mukaan lukien murskatun kiven koko ja vahvuus, betonin täydellinen parantaminen ja raudoituksen puuttuminen tai läsnäolo;
 • Mitä vanhempi betoni on, sitä vaikeampi on porata siihen reikiä;
 • On mahdotonta nojata voimakkaasti poraukseen koko ruumiinpainolla, jotta ei porata poranterää;
 • Jotkut kovametallit voivat rikkoa, jos ne jäähdytetään vedellä.

Useimmat lattiat ja seinät ovat rakenteita, jotka on valmistettu teräsbetonituotteista, joille on ominaista lisääntynyt lujuus ja tiheys. Siksi on erittäin tärkeää päättää etukäteen: kuinka porata reikä betoniin ja miten se tehdään oikein.

Poraa lujitettua betonia varovasti

# 1 Grendel

# 2 ZOL

 • jäsentä
 • 14 viestiä
 • Kaupunki: Moskova

# 3 AmigoCNC

# 4 ZOL

 • jäsentä
 • 14 viestiä
 • Kaupunki: Moskova

# 5 kelloseppä

# 6 Smagin Stepan

clockmaker (3. elokuuta 2008 - 23:05) kirjoitti:

UAS (3. elokuuta 2008 - 20:56) kirjoitti:

# 7 ivan-3

# 8 Kot Mudrago

# 9 kelloseppä

# 10 hatul_maydan

# 11 Kot Mudrago

# 12 Serji

 • jäsentä
 • 1812 viestiä
  • Kaupunki: Moskova on maamme pääkaupunki!
  • Nimi: Sergey

  # 13 Kot Mudrago

  Serji (3. elokuuta 2008, 19:57) kirjoitti:

  # 14 Serji

 • jäsentä
 • 1812 viestiä
  • Kaupunki: Moskova on maamme pääkaupunki!
  • Nimi: Sergey

  # 15 Kot Mudrago

  Viesti on lähetettyKot Mudrago: 04 elokuu 2008 - 00:12

  # 16 Serji

 • jäsentä
 • 1812 viestiä
  • Kaupunki: Moskova on maamme pääkaupunki!
  • Nimi: Sergey

  # 17 Kot Mudrago

  Viestiä on muokattuKot Mudrago: 04 elokuu 2008 - 00:45

  # 18 Grendel

  Post edistynytBAS: 04 elokuu 2008 - 01:14

  # 19 Serji

 • jäsentä
 • 1812 viestiä
  • Kaupunki: Moskova on maamme pääkaupunki!
  • Nimi: Sergey

  # 20 Serji

 • jäsentä
 • 1812 viestiä
  • Kaupunki: Moskova on maamme pääkaupunki!
  • Nimi: Sergey

  Kuinka porata teräsbetoniporaa?

  Pikku ei ymmärtänyt kysymystä.

  Jos me molemmat tiedämme, että pora on myös pora (se on nimeltään porakone), niin kaikki on yksinkertaista. Me ostaa porauksia pobedit juottamalla lopussa, porata reikä, ensin pienempi halkaisija, sitten suurempi.

  Poraa jäähdytetään ajoittain, porataan puhalla ("reikälaite").

  Jos olisit ajatellut, että on vain porata (ilman lakkoa) ja tehtävä on porata reikä betoniseinässä, niin kaikki on hieman monimutkaisempi.

  Asennamme porauksen pienille kierroksille (tarvitsemme porat, joissa on voitto), poraamme. Luonnollisesti meillä ei ole mitään. Otamme raudan tapin ja ajetaan sitä reikään, jolloin autamme poraa selviytymään betonista.

  Sitten vaihtoehtoinen poraus lakkojen avulla. Poraa on jäähdytettävä lähes jatkuvasti, hieman epäröinyt ja poltettu.

  Poraaminen betonilla ilman poraa on erittäin vaikea, mutta periaatteessa se on mahdollista, pitkä, kova mutta realistinen.

  Jos poraa ilman kiertymän säätöä ja ilman vaikutusta, on käytännössä mahdotonta porata betonia, porat heti "palavat".

  Suuret reiät betoniin

  Hyvä päivä.

  Kerro minulle, mitä 100 mm: n reikää voidaan käyttää huolellisesti 200 mm: n seinään ilmanvaihtoa varten? Vaikka näen kolme vaihtoehtoa:

  Paljon tietoa onttojen timanttikruunujen porauksesta, mutta tällaisen sarjan hinta (2 kt) ei ole ollenkaan tyytyväinen. Yhden reiän takia sinun ei pitäisi häiritä.

  Karbidikoruja. Kaikkialla he kirjoittavat, että heillä on pieni poraus syvyys - 60-90 mm. Tai voit ottaa muutamia temppuja? En ole koskaan työskennellyt heidän kanssaan.

  No, viimeinen vaihtoehto on porata ympyrä reikiä ja knock out keskellä kelkka vasara. En halua, että tarkkaan epäonnistunut.

  Jaa kokemuksesi, kiitos.
  Kiitos jo etukäteen.

  Ei ole tarpeen ostaa itsellesi, on olemassa yrityksiä, jotka toimivat tässä palvelusegmentissä urakoitsijoina - he tulevat ja tekevät sen. Toisena vaihtoehtona - tämä laite voidaan vuokrata.

  Carbide kruunu ei ole juuri sitä mitä tarvitset. Periaatteessa voit porata 60 mm, zatnm jotenkin lyö ydin, porata uudelleen jne. mutta:

  • ei ole takeita siitä, että ytimessä ei ole hyllyjä
  • kun kummitat ydin - muutoin kääntäkää reikä

  Frankly haluaisin tehdä sen itse. Teknologian tarkentamiseksi. Tulevaisuudessa saatat tarvita vielä kolmea reikää. En halua vuokrata sitä. Pelkään kokemattoman kokemuksen vuoksi, että ruuvattaisiin kallis työkalu.

  Toistaiseksi kaikki, mitä olen keksinyt, on kulkea seinän läpi poraamalla (mm 10), poraamalla molemmin puolin kruunu ja poraamalla kehä keskeltä.

  Kaikki, kuten sanotaan, riippuu neulan halkaisijasta, tarkemmin sanottuna lompakon paksuudesta ja valmiudesta vähentää tätä paksuutta.
  Jos pohjimmiltaan tarvitset siistiä reikää, niin n-kaksikymmentä kilobaxin timanttiporakoneen lisäksi ei ole vaihtoehtoja, koska jopa kruunut täsmälleen epäonnistuvat, ts. vuokrata porauslaite.

  Jos reiän sisäpuoli ei ole tärkeä - esimerkiksi ilmastointilaitetta tai jotain muuta tai jos sisäpinta voidaan asettaa - tein sen - aseta haluttuun muovipulloon sopiva halkaisija (viemäriputki,.) Ja kierrä se sitten - se on toinen asia.

  Tein menetelmän poraamalla suuria määriä pieniä reikiä ja sitten töihin booli.

  Koe tämä:
  1) on tarpeen porata niin pieni halkaisija kuin mahdollista - 6 tai 5, jos sellaisia ​​on. Sisältyy öljyyn.
  2) reikä kääntyy kamalaiseksi. Matkalla on kiviä, räpylää, jotain muuta - porata kulkee sivuttain ja alkaa.
  3) NEXT-poraus on mahdotonta - vähintään 2-3 mm tai jopa 5 mm reikien väliin, muutoin seinämä rikkoutuu tärinän läpi ja pora siirtyy seuraavaan reikään, eikä sitä voi palauttaa takaisin. Tältä osin sinun on ensin kiinnitettävä paikka reiän alle ja poraa tiukasti johdonmukaisella tavalla, ei yhden.
  4) En tiedä sinusta, mutta silmäni ei ole kuin timantti, enkä voinut porata reikiä rinnakkain. Seinän paksuuden ollessa 200 mm, mielestäni kukaan ei onnistu. Siksi sinun on ostettava pieni porauslaite - suutin porakoneella (ne maksaavat 500-1200 re) ja reiän pohjassa (tämä on kaikille). Tärkeintä on, että se voidaan asentaa teidän rei'ittimeen ja. Sen avulla voit varmistaa porauksen etenemisen vähintään 8-10 cm: n syvyyteen ja voit porata sen ilman sitä. (perforatorilla porakone kävelee melko vapaasti, ihanteellisesti se ei kuitenkaan toimi).
  Ehkä vielä on olemassa joitakin tapoja varmistaa, että pora on jäykästi kohtisuorassa seinään nähden.
  5) on tarpeen porata halkaisijaltaan suuremman halkaisijan, esim. 110-115, ja sitten kiertää tai sementoitua, koska aukot reikien leikkaamisen välillä ovat täysin mahdottomia
  6) jos et voi tehdä tätä - ÄLÄ.
  Antakaa se - ainakin yksi päivä, käy ilmi, sanotaanko, *****. Laske työpäivän kustannukset ja useat rikki (tylsät) porat + pistokkeet korvissasi + naamio + lasit + koko talo on likainen pölyllä + täytyy olla kitti (jos se on hyväksyttävää) => reikäseinien pieni vahvuus (jos se on tärkeää) + kädet satuttavat sitten viikon päässä - muutaman metrin betoni porata - tämä ei ole vitsi! + mahdollinen vammo. Laske, kuinka paljon se maksaa vuokrata porata, ja jos jopa kolme kertaa kalliimpaa, sopivat. Kokemukseni mukaan se on sen arvoista. Tai heti vuokrata henkilö, jolla on kaikki laitteet poraamaan tällaiset reiät, anna hänen pilaantua

  Kuinka porata reikä teräsbetoniin

  Betoniporaus on erittäin vaikea, ja se vahvistaa teille jokaisen, joka on joutunut käsittelemään samanlaista ongelmaa. Jotta pystyt voittamaan riittävästi kestävän materiaalin kestävyyden, sinun on tunnettava joitain betoniporauksen ominaisuuksia ja pystyttävä käyttämään tietoa käytännössä. Selvitämme, miten päästäksemme tilanteesta ilman ongelmia.

  Miten betoniporaa

  Betonin seinämän poraamiseksi päälliköt käyttävät poranterät, joissa on terävä kärki.

  Yksinkertainen poraus tällä tehtävällä ei selviä. Jos haluat tehdä pienen reiän (halkaisijaltaan alle 13 mm), käytetään poranterää ja muissa tapauksissa lävistin. Se on paljon tuottavampi kuin poraus johtuen siitä, että se on laitetta, jossa iskutilavuus ja korkeampi porausnopeus. Kun lävistin ei ole käsillä, tavallinen porakone, jossa on kova metallista valmistettu poraus epäsymmetrisellä teroituksella, tekee sen.

  Ennen työskentelyn aloittamista on tarpeen hahmoteltaa ydinporauksen paikka. On myös toivottavaa minimoida pölyn leviäminen huoneeseen asettamalla yksinkertainen laite, säilykorkki, rei'ittimen patruunalle. Suurin osa pölystä asettuu siihen. Muoviseen tapaan menivät lopulta tehtyyn reikään, asiantuntijat suosittelevat, että sisennys on yhden senttimetrin pidempi kuin kiinnitin itse.

  Betoniin pyöriessä poraa kuumenee kitkan takia, mikä johtaa sen toimintaominaisuuksien vähenemiseen, minkä vuoksi pora kostuu säännöllisesti moottoriöljyssä tai tavallisessa vedessä.

  Laadukasta porausta varten on suositeltavaa valita työkalu, joka on varustettu rakennustasolla. Jos tällaista asiaa ei ole toimitettu - ei sillä ole merkitystä, myös tavallinen pieni taso, joka kiinnitetään runkoon sähköteipillä, toimii myös.

  Silloin tapahtuu, että haluat porata betonin läpi ja pora on liian lyhyt. Sitten sisäpuolelta porataan reikä, joka ulottuu nykyisen porauksen koko pituudelle ja magneetti asetetaan tuloksena olevaan pistorasiaan. Taaksepäin, ensimmäisen sijainnin sijaan toinen magneetti, ja se porataan haluttuun pisteeseen.

  Jos metalliosat häiritsevät porausta, vaihda sitten betonin betonipora, joka on tarkoitettu käytettäväksi metallin kanssa. Jatka sitten edellisen poran kanssa.

  Ennen betoniseinän poraamista, varmista, että materiaalin tunkeutuminen ei vahingoita mitään tietoliikennettä.

  Betonin porausmenetelmät

  Rei'itysreiän käyttöä on jo pidetty vanhentuneina. Pienillä työmäärillä on kuitenkin välttämätöntä sen kohtuuhintaisuuden vuoksi. Sen avulla poraus suoritetaan lyömällä tai tavanomaisella tavalla. Mutta tällä menetelmällä on merkittävä haitta: työn aikana värähtelyt, jotka väistämättä aiheutuvat instrumentin "hammering" -toiminnasta, johtavat epätoivottaviin virheisiin koristeessa. Ja jos lisäksi reikälaite on erittäin voimakas, niin rakennustöiden seuraukset ovat yksinkertaisesti arvaamattomia. Värähtelyjen vähentämiseksi on kehitetty uusia modifikaatioita nykyaikaisten rei'ittimien kanssa.

  Nykyään timanttiporaustyökaluja käytetään useammin, etenkin suurikokoisissa rakenteissa - betonin reiät ovat sileät ja kirkkaat, kun taas porauskone tuottaa lähes melua eikä melkein muodosta pölyä ja roskia. Tasapainoinen tapa ei tee siruja, se myös onnistuu välttämään halkeamien muodostumista betonissa. Ja timanttiporauksen tärkein etu on se, että sen lisäksi, että se nopeasti poraa betonin läpi, se kykenee selviytymään helposti tangon kanssa.

  Erilliset porausohjeet

  Ohuiden betoniosastojen reikien saamiseksi käytetään lyöntiä: se on valmistettu 8 millimetrin porauksesta, jonka pääty on teroitettu "nielemällä". Poraa täytyy kääntää ja vasarata.

  Kun poraa kattoon niin, että betonirumut eivät täytä silmiä, on suositeltavaa kiinnittää suojasuppilo työkaluun.

  Kiinnitä ruuvi betoniin, reikiin ajetaan nylonia. Sitten se sulatetaan hieman kuumalla metallilla (kynsillä), jonka jälkeen ruuvi ruuvataan. Kapron jäätyy ja pitää kiinni tukevasti.

  Korvan korvakkeena voi olla kupari- tai alumiiniputki. Se puristetaan haluttuun kokoon, työnnetään reikään ja ruuvataan.

  Betoniporaus

  Useimmat asuinrakennukset rakennetaan betonirakenteista. Asuminen huoneeseen, korjaaminen, sinun on tehtävä reikiä erilaisten ongelmien ratkaisemiseksi. Ongelma - mitä ja miten betoniporaus?

  Suoritusmuotoja on useita:

  • aseta seinä käsin, jonka jälkeen jäljellä oleva tila tiivistetään liuoksella;
  • Käytä mekaanisia laitteita ja leikkuutyökaluja.

  Ensimmäinen menetelmä on aiemmin. Reiät betonirakenteessa porataan erikoistyökalulla.

  Poraustyökalu

  Poraa betoni seinään oikein:

  • sähköpora poraustilassa;
  • poraa iskutilassa;
  • iskijän.

  Energialähde on kiinteä sähköverkko tai kaasugeneraattori (sähköisen yhteyden puuttuessa). Erilaisia ​​laitteita, joissa on erillinen virtalähde, akkulaitteet.

  Porauksen tarve

  Tarve työskennellä betonipinnan kanssa syntyy:

  • Huonekalujen seinään kiinnittämisen tarve (keittiön kaapit):
  • roikkuvat peilit, maalaukset, taideteokset;
  • lattialementin asennus;
  • metalliprofiilien tai puupaneelien kiinnitys kipsilevyjen kipsilevyyn, vaneri;
  • pohjalevyn ja muiden töiden asennus.

  Vasarapora

  Iskulaite on perinteisen porauksen muunnelma, joka toimii vain poraustilassa. Lisäsi edestakaisin liikettä, mikä vaikutti vaikutukseen. Vääntömomentti siirretään poraukseen ja samalla siirretään akselin ympäri suurtaajuudella ja pienellä amplitudilla.

  Leikkausosan reuna, joka on kosketuksessa betoniin, aiheuttaa mikrokruunujen muodostumista. Jälkimmäinen kasvaa porakoneen pyörimisliikkeen vaikutuksen alaisena. Monoliitti tuhoutuu, betonirypästen muodostuminen (pöly) - reiän luominen.

  pora

  Se on iskunvaimennin koneen reikien, urien, urien vastaanottoon. Porauksen toimintaperiaatteesta suurin ero on, että työkalu ei porata, vaan porata (vasara, lävistää) kiinteän materiaalin ontelon. Eli prosessi muistuttaa pintakäsittelyä mekaanisella taltalla.

  Perforator - erittäin erikoistunut työkalu, joka on suunniteltu toimimaan erityisesti kiinteille ja kestäville rakennusmateriaaleille, jotka perustuvat:

  • sementti (betoni);
  • savi (tiili);
  • kipsi (kipsi, valu);
  • kiviä (marmoria, kalkkikiveä jne.)

  Poraukseen verrattuna se on tehokkaampi ja energiaintensiivisempi. Mahdollistaa syvien (jopa yhden metrin) reikiä muodostamisen. Halkaisija saavuttaa 30

  Erilaisia ​​sähkötyökaluja

  Betonissa olevat reiät voidaan porata ruuvimeisselillä akulla. Tehon on oltava vähintään 750 V, teholähteen jännite 14

  18 V. Professional-sarja tarjoaa porauksen toiminnan puhalla. Akun rajoitetun kapasiteetin takia suoritettu työmäärä on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin vasarapora- tai perforaattorilla.

  Betonin leikkaustyökalu

  Reikien muodostaminen betonirakenteissa on erikoistunut leikkaustyökalu:

  Poranterät

  Porausleikkauslaite reikien vastaanottoon.

  • suora varsi;
  • työstettävä osa, jossa kierteelliset urat lastujen poistamiseksi;
  • leikkausosa.

  Porauksen konkreettisuus - kovan lejeerinkijuotteen läsnäolo. Jälkimmäisen lujuusominaisuudet antavat sen kestämään iskuja, jotka tuhoavat betonia.

  Insertti näyttää pieneltä suorakulmaisesta levystä, joka on sijoitettu työkalun lieriömäiseen päähän.

  Betoniporauksen suurin halkaisija ei ole yli 12 mm. Vähintään - 4 mm. Poraussyvyys on rajoitettu 30: een

  Borax (lajit)

  Porauksen ero porauksesta - kiinnitysmenetelmä. Työkalussa on SDS-kiinnitysjärjestelmän (SDS +) mukainen jne. Spiraalimaiset urat ovat pienempiä ja järjestettyjä pienemmissä vaiheissa. Erikoisvalmisteisen työkaluteräksen valmistukseen käytetään.

  Poraus on varustettu kaksois- tai nelikulmaisella leikkuuterällä. Porauksen muodostavan reiän suurin halkaisija on 40 mm. Syvyys - jopa 800

  Erilaisia ​​konkreettisia porakoneita:

  • läpikulun kautta, - eri läpimittojen aukkojen poraus;
  • lempeä, - käytetään matalan reiän muodostamiseen;
  • kierre, syväkanavat;
  • ruuvi, - syvä poraus, spiraalin urien läsnäolo lietteen poistamiseksi;
  • Prolomny, - käytetään mittatilaustuotteisiin.

  Porauksen alalajit - betonin kruunu.

  kruunu

  Se on putkimainen tuote:

  • irrotettava tai kiinteä varsi kiinnitysjärjestelmällä;
  • ohjauspora;
  • joka määrittää reiän halkaisijan;
  • kovan seoksen juottaminen loppuun, tyyppi - timantti pinnoitus.

  Betonikruunu suoritetaan:

  • reikä betonissa pistorasian alla;
  • putken alle;
  • kaapeli, jne.

  Työn vaiheet

  Betonin porauksen tekninen prosessi koostuu useista vaiheista:

  • Valmistelevia.
  • Betoniprosessointi.

  Valmistelut

  Porausreittien merkitsemisen lisäksi on tarpeen tunnistaa piilotetut metalliosat (liittimet, upotetut), vesijohto tai lämmitysputket, sähköjohdotus.

  Käytännössä kysytään - miksi erikoispora ei harjoita betonia?

  Metallin lyönti on täynnä leikkausosan leikkaamista ja poran rikkoutumista. Leikkuureunan rakenne on suunniteltu ja teroitettu herkän aineen tuhoamiseksi, joka on konkreettista. Metallia on tahmeaa, sitkeää ja mekaanista lujuutta. Siksi metallin vaikutuksesta metalliin, kovametallin juottaminen on tylppä ja lämmitetty. Tulos - leikkaustyökalun tuhoutuminen.

  Porauksessa tai porakoneessa porauksessa metalliputkien porauksessa on syytä vaihtaa työkalu, jolla on sama halkaisija, mutta joka on tarkoitettu teräskäsittelyyn.

  VAROITUS! Sulautettuja osia ei voi hioa uudelleen! Nämä ovat tehoelementtien kiinnityspaneelit toisiinsa. Vahvistuksen käsittely sallitaan sisäpuolella.

  Voit selvittää sähköjohdot, liittimet tai putkilinjan sijainti seuraavasti:

  • Metallinilmaisin Sijoita metalliosat tai jännitteettömät johdot syvyyteen, joka on enintään 5

  15 cm

 • Yhdistetty laite. Tunnistaa metalli- ja sähköjohdot, jännitteettömiä tai jännitteellisiä. Rajoittunut hakusyvyys enintään 5

  7 cm

 • Metallinilmaisin Suunniteltu raudoituksen sijainnin määrittämiseksi, metallivarret, putket mukaan lukien.
 • TIP. Löydä asennettu sähkökaapeli auttaa läsnäoloa seinälatauslaastin pinnalla nauhan muodossa.

  HUOM. Käytännössä korjaustoimenpiteitä tehdessään uudet tulijat miettivät - kuinka monta päivää kaatamisen jälkeen betoni voidaan porata? Vastaus: 80

  Seos saa 95% sen voimaa kolmen viikon kuluttua. Mutta voit porata betoniseinää poraamalla kymmenen päivän kuluttua. Samalla on otettava huomioon, että kuormitusta on suositeltavaa asentaa 15: een

  Porauksen ominaisuudet

  Drill - edullisin työkalu kotona. Mutta sillä on merkittävä haitta - betonin poraaminen on lähes mahdotonta. Käytännössä reikien muodostus Ø 6

  8 mm syvä 40 asteeseen

  50 mm voi kestää 2-3 tuntia.

  Prosessia voidaan kiihdyttää käyttämällä lisälaitetta, rei'itystä. Tämä on metallinen tanko, joka on valmistettu kestävästä teräksestä, jossa on karkaistu kärki ja viskoosi selkänoja.

  • Poraus tehdään poraamalla betonia. Kun huomattavia ponnistuksia esiintyy - "porata lepää", porata ei ole kytketty pois päältä.
  • Lävistyksen ja vasaran avulla kuumennuksen pohjalle tehdään lyömäsoittovaikutusten sarja. Lähivyöhykkeessä muodostetaan mikrokreitä.
  • Hävittäminen täydennetään uudelleenporauksella. Kun resistanssi ilmenee, lävistyslaitetta käytetään uudelleen. Prosessi toistetaan, kunnes haluttu tulos saadaan.

  TIP. Rei'ityksen puuttuessa voit yrittää reagoida betonia, jäljittelemällä vaikutusta, antamaan poraa lyhyelle edestakaiselle liikkeelle. Hanki siis reikä, jonka halkaisija on 6 mm ja syvyys 30

  Vasaraportin käyttö yksinkertaistaa konkreettisen uran luomista. Iskunkestävyys ja pyörimisnopeus mikrosirujen leikkaamiseen lisää tuottavuutta.

  TIP. Aloita alhaisilla nopeuksilla. Tämä mahdollistaa porauksen kiinnittymisen merkintäpisteeseen ja luo syvennyksen lisäporaukseen.

  Mutta tuottavuuden lisäämiseksi - syvennyksen lisäämiseksi, reiän läpimitta ja reikien lukumäärää haittaa iskunvaimennuslaitteen suunnitteluominaisuus. Tällaiset toimenpiteet ovat mahdollisia, kun käytetään lyöntiä.

  Työstäminen

  Työkalun kotitalouden näytteillä on kaksi toimintatapaa: "poraus" ja "poraus puhalla". Professional-sarjaan on lisätty jackhammer-toiminto.

  • luo syvennyksiä;
  • lailliset kynät;
  • leikata reunat, lyödä laattoja;
  • purkaa tiili- ja betoniosastot.

  Rei'ittimen toiminta muistuttaa vasaraporauksen toimintaa, mutta siinä on vivahteita. Työkalu on tehokkaampi, lakkatila on päällä lähes välittömästi. Tämä aiheuttaa usein porauksen siirtymisen pois merkintäpisteestä. Siksi prosessi alkaa poraustilassa. Syvennyksen muodostamisen mukaan perforaterista muunnetaan iskunvaimennukseksi.

  TIP. Varren määräajoin voitelu pidentää poran käyttöikää.

  Tehokas työ aiheuttaa leikkaustyökalun lämmittämisen. Vihje voi muuttaa sinisen sävyä. Jatkuva toiminta ilman jäähdytystä johtaa poran tuhoutumiseen. Tämä tosiasia koskee perinteisiä ja iskujauhoja. Jaksottainen pysähdys 10: ssä

  20 minuuttia auttaa jäähdyttämään sähkötyökalua ja taskulampun.

  TIP. Veden kostutus auttaa nopeuttamaan betoniporauksen jäähdytystä. Mutta metallin lämpötila ei saa olla yli 200

  250 ° C. Tämä määrittää leikkausosan vieressä levitetyn vesipisaran - kosteusvahvuudet, huuhteluääni kuuluu. Värin muutos siniseen sävyyn on osoitus lämpötilan noususta 300-350 ° C: seen asti. Käytä tässä tapauksessa öljyä tai asteittaista jäähdytystä ilmassa.

  1. Pora on kiinnitettävä kunnolla, - se on työnnettävä aukkoon, kunnes se pysähtyy.
  2. On suositeltavaa porata 3

  5 mm syvemmältä kuin pistokkeen tai tulpan pituus. Tällöin käytetään pidempää ruuvia tai itsekierteittävää ruuvia, - seinään tulee suurempi levitys ja luotettava kiinnitys.

 • Porauksen syvyys määräytyy sähkötyökalun tai merkinnän kohdalla porauksessa olevan sähköisen nauhan kohdalla.
 • Poraa ei suositella ennen urien loppua, - tämä vaikuttaa liian suurien vääntövoimien esiintymiseen ja nopeampaan vikaantumiseen.
 • Pehmeän materiaalin (puun) käyttö johtaa poran rikkoutumiseen varren alueella.
 • Betonikatto porataan kuin seinää. Välttääksesi pölyn hajoamisen, autetaan kuppia, joka kiinnitetään poraukseen.
 • Suuret reiät

  Yli 40 mm: n halkaisijan syvennysten muodostaminen tehdään kruunulla betonilla. Tällaisia ​​mittoja tarvitaan viemäriputkien asentamiseen, pistokkeiden tai kytkinlaatikoiden asentamiseen. Mikä kruunu käyttää, määräytyy tehtävien mukaan.

  Suurien dimetrien luominen kruunujen avulla ei ole miltei erilainen kuin poran käyttö. Alkuperäinen tila - poraus siirtymällä iskunvaihdolle. Pieniä käännöksiä käytetään erityisesti betonipinnan rengasmaisen osan kosketuksen hetkellä.

  Sormustyökaluja käytetään halkaisijaltaan jopa 100 mm: iin saakka. Suuret koot edellyttävät erikoisvalmisteita - tämä on timanttiporaus.

  Timanttiporaus

  Käytetty sähköasennus tai hydraulinen käyttö. Pääleikkaustyökalu on kruunu, jossa on timanttihiomakone (ydinpora). Automaattinen vedenjakelu (emulsio) leikkausvyöhykkeelle jäähdyttämiseksi ja lietteen poistamiseksi.

  Timanttiporauksen edut:

  • Reikien luonti tarkkilla mitoilla ja reunojen säilyttäminen tuhoamiselta.
  • Korkea suorituskyky.
  • Alhainen melutaso.
  • Kruunu leikkautuu betonin, tiilen, metallin läpi muuttamatta leikkausosaa.
  • Reunan halkaisua rajoittavat kruunun ja voimalaitteiston parametrit.

  Suurin haitta on prosessin korkeat kustannukset. Siksi tällaista porausta käytetään teollisessa mittakaavassa. Jokapäiväisissä tehtävissä perinteiset menetelmät ovat tarpeeksi - käyttämällä reikälevyä tai poraa, jossa on timanttipora.

  Poraus betoniseinään, kattoon - tämä on päätös työkalujen ja leikkausvälineiden valinnasta. Pienille tilavuuksille (yksi tai kaksi uria) tavallinen pora. Keittiökalusteiden asentaminen, lattiapohjapintojen asentaminen vaatii iskunvaimennustyökalun. Laajamittainen korjaus - on suositeltavaa käyttää rei'itystä.

  Miten poraa betoniseinää, mikä poraa - päätösvalinta esittäjälle. Määrittyy tulevan työn tyypin, äänenvoimakkuuden ja teknisten ominaisuuksien mukaan.