Kuinka porata suuri reikä

reikä seinään

Joskus on välttämätöntä porata suuri reikä betoni- tai tiiliseinään, esimerkiksi järjestää ilman sisäänvirtaus tai uloskäynti vartalossa tai vetää kaasukattila suljetulla polttokammiolla. Jos halkaisijaltaan halkaisijaltaan kallistetut timanttikruunut ja voimakas reikälevy on hyvä, mutta entä jos ei ole? No, ilman boolia täällä vain ei voi tehdä, mutta ilman kallista timantti kruunu (anteeksi ostamaan sitä yhden kerran työtä) - voit.

Poraa suuren halkaisijan omaava reikä, kuten yllä on mainittu, rei'itys, haluttu pituus poraamalla terävä kärki ja meloa reiän keskiosan kasaamiseksi.

Ensin määritämme suuren reiän läpimitan ja piirrämme ympyrän oikeaan paikkaan seinälle. Jos halkaisijaltaan 10 cm halkaisijaltaan halkaisijaltaan vähintään 12 cm: n reikää on syytä tehdä, sillä poraus saattaa johtaa hieman toiselta puolelta, joten on parasta tehdä pienestä reunasta heti.

poraa rei'itystä varten

Toiseksi, ympyrässä on tarpeen piirtää pisteitä 2-3 cm: n välein, missä poraa suuri läpimittainen reikä. Mitä useammin poraat reikiä, sitä helpompi on lyödä tiiliä seinältä. Poraa noin 20 reikää ympyrän halkaisijaltaan 12 cm.

Kolmanneksi on tarpeen määrittää seinän paksuus ja nostaa tällaisen pituuden omaava pora, jolla se porataan seinän läpi.

Miten porata reikä

Seuraavaksi jatka poraamista. Aseta lävistyskytkin porausreikien tilaan ja poraa reikä. Täällä sinun ei pidä unohtaa oman turvallisuutesi: jos reikä on korkealla lattiasta, tuki, johon seisot, on kiinnitettävä tiukasti.

reikälevy

Poraa reiät pisteissä, jotka olemme merkinneet ympyrässä. Koska sinun on poraava paljon reikiä, tulee olemaan paljon pölyä, joten sinun on katettava etukäteen kaikki materiaalit kaikki esineet, jotka ovat huoneessa, jotta ne eivät tule käyttökelvottomiksi ennen niiden käyttöä. Poraa reikä vaakasuoraan, pieni taso voidaan kiinnittää lävistimeen. Poraamme seinän läpi niin, että poraus voi tulla ulos toiselta puolelta. Tämän seurauksena meillä on ympyrä, jossa on 20 reikää.

Tämän jälkeen irrota pora, sitä ei enää tarvita. Asettamme terän rei'ityslaitteeseen, kytke se porausmallitilaan ilman porausta ja työnnä hyppyjä poratun reiän väliin. Voit asettaa meloon ympyrän keskelle ja katkaista ylimääräisen tiilen tai betonin. Jos lapaluu on lyhyt eikä se lävistä lävitse seinää, voit napsauttaa tiiliä seinän toisella puolella. Mutta tämä voi tapahtua vain matalasta lattiasta, monikerroksisissa rakennuksissa on hankittava scapula pitkin seinämän paksuutta. Kun meillä on ylimääräinen tiili, meillä on suuri aukko tiiliseinässä.

Kuinka tehdä reikää putkissa seinään - työkalut ja työtavat

Talon viestintämuotojen asennus, olipa kyseessä vesi-, viemäröinti- tai kaasuputket, liittyy niiden kulkemiseen seinien tai muiden kattojen läpi. Tässä aineistossa kuvataan yksityiskohtaisesti, miten putken alapuolella oleva reikä muodostaa rakenteen seinään, lattiaan tai muihin rakenteisiin, ja mitä sinun on kiinnitettävä huomiota työn suorittamisessa.

Ensinnäkin huomaamme, että putken alapuolisen seinän reiän poraus riippuu tietyistä olosuhteista, kuten partitiosta, sen ulkopinnasta ja putken sijainnista.

Kuinka tehdä reikiä seinään

Ennen seinän poraamista putken alle, kannattaa selvittää, mitä standardeja on noudatettava työvaiheessa, varsinkin jos aiot porauttaa laakerin seinän.

Reiän leikkaaminen viestinnässä, varmista, että rakennuksen rakenteelliset elementit ovat:

 • suoja- ja vahvistusverkot seinän paksuuteen;
 • rakennuksessa mahdollisesti olevat ilmanvaihtokanavat, jos sellaisia ​​on;
 • line johdotus.

Samanaikaisesti seinän putkien reikien järjestäminen tekee halkaisijaltaan hieman suuremman kuin putkilinjan poikkileikkaus, jotta voit asentaa suojaholkin ja mahdollisesti eristää sen mineraalivillalla tai muulla palamattomalla materiaalilla.

Tekniikka toimii seinän rei'illä putken alla

Huomaa, että ennen putken putken seinän poraamista on tärkeää varmistaa, ettei ole olemassa sähkölinjoja tai vahvistustangoja suunnitellun reiän kohdalla. Tämä voidaan tehdä yksinkertaisella metallinilmaisimella.

Jatkossa työvaiheessa tarvitset rei'ittimen tai iskunporauksen, jossa on kruunun suutin, jonka avulla voit leikata haluamasi koon reiän.

Alustavaan työhön kuuluu seuraavat toimet:

 • merkintä kohdistetaan seinään, mikä osoittaa tarvittavan reiän tarkan sijainnin ja halkaisijan, joka on sama kuin putken osa, jossa on holkki;
 • kruunulla leikattiin aukko seinään;
 • niissä paikoissa, joissa suutin ei pysty selviytymään erittäin kovaa materiaalia, käytä lyöntiä ja vasaraa seinän tuhoamiseksi;
 • Kuluneen vaikean osan jälkeen porata on valmis, kunnes haluttu reikä on saavutettu.

Koska seinää ei ole mahdollista lävistää putken alla yhdellä kruunulla, on välttämätöntä valmistaa useita eri suuttimia tekemään reikiä materiaaleista, jotka ovat vaikeita työskennellä. Kuitenkin, kun työskentelet puu-, kipsilevy- tai vaahtobetonin kanssa, olet melko tavallinen teräsporaus. Katso myös: "Seinien seinämien muodostaminen putken alle - teoria ja käytäntö".

On syytä huomata, että teräsporat eivät sovellu betoniseinien kanssa työskentelyyn. Tässä tapauksessa tarvitset erityisiä pozavitovye-porakoneita, jotka voivat leikata reiän materiaaleissa, joiden paksuus on 10-15 cm.

Monimutkaisten teosten suorituskyky

Erityistä huolta telakoiden reikien leikkaamisen aikana tulee noudattaa, kun työskentelet monimutkaisten materiaalien, kuten laattojen, kanssa. Tämän materiaalin riittävän haurauden takia sitä ei voida porata iskutilassa.

Jos haluat tehdä reiän tarpeeksi suuriksi, tarvitset tekniikan tuntemusta:

 • tällaisten materiaalien työstämiseen tarvitaan erityisiä timanttikruunuja, joita käytetään poraamiseen matalilla nopeuksilla;
 • reiän poraamiseen saatat tarvita tällaista laitetta kuin balerina;
 • Jotta vältät timanttisuuttimen tai ballerinan liukumisen sileällä, kovapinnoitellulla lasipinnalla, on suositeltavaa naarmuttaa kiiltävä kerros tiedostolla, jossa on tiedosto etukäteen, tai kiinnittää peite naamariin, jotta se ei vahingoita muuhun laattaan.

On kuitenkin olemassa vaihtoehtoinen tapa työskennellä kaakelilattialla. Vaikka se on halvempi, riski vahingoittaa materiaalia on paljon suurempi. Tällöin ympyrän ympärillä on 3-4 mm: n poran avulla useita reikiä. Reikien väliset alueet alkavat rikkoa huolellisesti hyvin teroitettua taltta ja vasaraa muodostaen siten reiän. Reiän tarkan koon saavuttamiseksi laatan reunat irtoavat samalla taltalla.

Kuinka reikiä valmistetaan lattialla

Merkittyjen reikien valmistusta koskevat säännöt määräytyvät asetetun perustan tyypin ja päällekkäin asetetun koristepinnoitteen tyypin mukaan.

Välittömästi ennen töiden aloittamista sinun on ensin selvitettävä, voidaanko leikkaamalla tai irrottamalla poistaa osa päällysteestä, jossa putket asetetaan. Jos tätä teosluetteloa ei ole mahdollista toteuttaa, eli reikää ei voi tehdä (esimerkiksi laatta), niin ne tehdään yhdellä yllä kuvatuista menetelmistä.

Lopuksi

Suuren poikkileikkauksen reiän leikkaaminen savupiippuun ei ole niin yksinkertainen, mutta on mahdollista tutkia teosten tekniikkaa ja ottaa huomioon kaikki mahdolliset vivahteet. Voit selkeämmin ymmärtää kuvattua prosessia esitellystä videomateriaalista.

Kuinka tehdä reiän tiiliseinästä putken alle omiin käsiisi: menetelmiä ja työkaluja

Kun teet korjaus- ja rakennustöitä tiilitaloissa, on usein tarpeen porata seinämien reikiä veden, lämmityksen ja viemäriputkien toimitukseen. Ongelman ratkaiseminen siitä, kuinka tehdä reiän putken sisällä tiiliseinässä, voit valita parhaat menetelmät ja työkalut, jotka vähentävät huomattavasti näiden töiden kustannuksia.

Tätä varten on hyödyllistä tutkia sovellettuja rakennustekniikoita suurten läpimittojen ja vanhentuneiden menetelmien läpi tapahtuvien reikien tuottamiseksi käyttämättä nykyaikaisia ​​työkaluja, jotka ovat yhtä tehokkaita.

Kuva 1 Ammattimainen seinäporaus erikoislaitteilla

Sähkötyökalujen valinta reikien poraamiseen tiilimuodossa

Päätytyökalu, joka voidaan porata tiiliseinään, on vasarapora tai iskupora. Tavallisella kotitalousporalla on pienempi teho, eikä sen teknisten ominaisuuksien mukaan ole suunniteltu pitkäaikaiseen työhön suurilla kuormituksilla, jotka syntyvät suurien halkaisijoiden reikien porauksessa.

Jos rakennustyökalu ei ole käytettävissä, käytetyn kotitalousporan on vaihdettava iskusoraukseen, jonka teho on vähintään 600 W. Se kykenee säätämään nopeutta tasaisesti, kun taas työskentelyn aikana kääntötapa voi olla hyödyllinen.

Valmistelutyöt

Tärkein vaara, joka saattaa ilmetä työn aikana, on sähkökaapelin vaurioituminen. Sen havaitsemiseksi, jos johdot on tarkoitus toimia työpaikalla, käytä erityislaitteita etsimään piilotettua johdotusta. Jos ne eivät ole käytettävissä, voit helposti hylätä materiaalin ulkokuoren yhdellä ja toisella puolella seinää ruuvimeisselillä tai jyrkillä työkaluilla kaapelin havaitsemiseksi.

Kuinka tehdä reiän putken alapuolella olevaan tiiliseinämään rakennusosien avulla

Poraa tiiliseinä käyttämällä erikoistyökalua, joka on suunniteltu toimimaan betonilla, jolla on useimmissa tapauksissa varren kiinnitys.

On mahdollista tehdä reiän tiiliseinä useilla tavoilla, mutta monet niistä vaativat huomattavia kuluja, jos niitä ei suoriteta omin käsin.

Poranterät

Erikoispora on helpoin ja edullisin työkalu reikien poraamiseen rakennusmateriaaleissa. Porausreikien poraus ja poraus voidaan tehdä huomattavasti korkeammiksi - tällaisia ​​suurikokoisia malleja kutsutaan ei porakoneiksi, vaan ruuviruuveiksi.

Suureen halkaisijaltaan ja matalalle syvyydelle tarkoitettujen reikien tekemiseksi putken alle on parempi käyttää poranterät kärjellä, työn aikana toimi seuraavasti:

 1. Oikeassa paikassa seinään, jossa on rakennuskynä, ne merkitsevät putken ulkohalkaisijan.
 2. Poraa reikiä iskutilaan, jossa poran halkaisija on 8 - 10 mm. 10 mm: n askeleella. piirretyn ympyrän ympärysmitan ympärillä. Prosessissa poraa jäähdytetään ajoittain ylikuumenemisen ja epäonnistumisen välttämiseksi.
 3. Hän lyö ydin hylsyllä, jossa on vasara, tasoittaen sisäpuolella olevan reiän seiniä. Jos on olemassa perforator, tiilien ympyrä on koputettu avulla erityinen baffle suutin on muodossa terä.

Kuva 2. Ruuviporaukset ja porat, joita käytetään tiilien poraukseen

kruunut

Useimmilla kruunuilla on tasaiset kokoiset sähköpistorasioiden istuimet, joiden avulla on kätevää tehdä reikiä tiilen ja betonin seinistä ja väliseinistä.

Korkealaatuiset kruunut ovat kokoonpainuvia, ja ne koostuvat varren, itse kruunun ja sovittimen keskitysporan bitistä, työskennellessään niiden kanssa iskutilaan. Poraa reikiä kruunuilla, sinun on valmisteltava ontelo keskusporaa varten. Voit tehdä tämän hieman lävistämällä tiilen ytimen keskellä, aseta ohjainporan reikään ja poraa vaaditun syvyyden reikä kruunulla.

Standardikruunut on suunniteltu poraamaan matalia reikiä, joten ne ovat käyttökelpoisia vain muutamissa tapauksissa.

Käytettäessä ammattimaisia ​​menetelmiä läpimenevien reikien tuottamiseen käytetään erikoiskruunuja ja työkaluja, kun käytät niitä, reiän syvyys voi ylittää yhden metrin.

Kuva 3 Crown timanttileikkaukseen

Katkaise pora

Tekniikka, jolla lävistysporan lävistys tapahtuu tiiliseinällä, on tehokkain, joten voit tehdä nopeasti huomattavia syvyisiä reikiä. Voit porata yhden metrin paksuisen tiiliseinän 5 minuutissa suuren halkaisijaltaan. Laite on suunniteltu käytettäväksi tehokkaissa porakoneissa ja sillä on melko korkea hinta (korkealaatuisten saksalaisten mallien hinta voi nousta jopa 100 dollariin).

Jotta porata reikä oikein, riittää syöttävä seinässä oleva ohjausaukko ja työnnä siihen poraus, minkä jälkeen reikä tehdään tietyllä voimalla ilman, että jäähdyttää työkalua.

Jotta et halua ostaa kallista työkalua, voit ottaa yhteyttä tällaisten töiden tekijöihin.

Kuva 4 Prolomnoy bur - ulkonäkö

Miten tehdä reikä seinään kotitekoisella työkalulla

Suurien halkaisijoiden rei'itysreiät tiiliseinään viittaavat harvinaisiin tapauksiin, joissa kotitekoiset työkalut eivät ole alhaisempia kuin teolliset. Tämän työkalun tärkein etu on sen valmistuksen helppous ja tehokkuus, jonka avulla voit säästää huomattavia taloudellisia resursseja palkattujen asiantuntijoiden palkkoihin.

hyppääjä

Vaihtoehtona porauksessa on ennen kaikkea kiinnitettävä huomiota tunnettuun laitteeseen ennen nykyaikaisten huipputekniikan työkalujen käyttöönottoa. Se mahdollisti halutun reiän manuaalisen rei'ittämisen paitsi tiiliseinillä, mutta myös betonissa kutsuttiin pultiksi.

Reikien leikkaamista varten tiiliseinään valitaan halutun halkaisijan ja pituuden omaava putki ja siitä valmistetaan pultti. Voit tehdä tämän käyttämällä jyrsintä toisella puolella katkaisemaan kolmiomainen poikkileikkauksen hampaat, jotka sijaitsevat suoraan tai pienellä kulmalla.

Käytön aikana pultin terävä pää työnnetään kohtaan, jossa on tarpeen tehdä reikä, ja hitsataan putken toista päätä raskalla vasaralla tai vasaralla, joka ajoittaa putken. Loppujen lopuksi saat tarvittavan pituuden ja halkaisijan läpäisevän reiän ilman taloudellisia kustannuksia.

Kuva 5 Jumper - valmistusprosessi ja sovellus

Kotitekoinen kruunu

Halutessasi voit tehdä kruunun omalla kädelläsi kytkeäksesi sähkötyökalun työhön. Kotitekoinen kruunu saadaan teräsputkipaloista, leikkaavan hampaat leikkaamalla toisella puolella hiomakoneen avulla. Seuraavaksi putki hitsataan teräksisellä pyöreällä tangolla tai vahvistusosalla ja työnnetään sähköporan istukkaan.

Reikien rei'itys tekniikalla on samanlainen kuin teollisen muotoilun käyttö, etuna on saada tarvittava porausrei'itys valitsemalla improvisoituneen varren pituus.

Kuva 6 Tee omat kruunusi leikkaamalla putki

On olemassa melkoisia tehokkaita menetelmiä putkien sulkemiseksi tiiliseinässä. Jokainen asunnonomistaja voi selviytyä tästä tehtävästä tekemällä yksinkertaisen ja tehokkaan laitteen lävistämällä reikiä tiiliin - pulttiin.

Kuinka tehdä reikiä putken alle

On tunnettua, että asennettaessa vesi- ja viemäriputkia on tarpeen ohjata erilaisten esteiden, kuten seinien, lattian ja muiden rakennusteknisten elementtien kautta.

Mutta ennen kuin teet reikiä putken alle, on suositeltavaa tutustua tunnettujen menetelmien toteuttamiseen tällaisista toimista, jotka usein vaikuttavat paitsi rakenteen tukirakenteisiin myös niiden viimeistelyyn. Erityisissä putkijohtotilanteissa voidaan käyttää erilaisia ​​tekniikoita, jotka on tarkoitus ottaa huomioon artikkelissamme.

Mitä sinun tarvitsee tietää?

Aukkojen järjestäminen tukiseinissä ja väliseinissä merkitsee voimassa olevien rakennusmääräysten mukaisten tunnettujen vaatimusten noudattamista. Valmistaessaan niitä on valvottava tarkkaan, että rakennusten rakenteet ja viestinnät eivät ole vahingoittuneet.

 • vahvistus- ja suojaverkot;
 • sähköjohdot;
 • ilmanvaihtojärjestelmän elementit (jos saatavilla).

Lisäksi seinässä tai lattiassa valmistetun reiän tulisi tarjota mahdollisuus sijoittaa erityinen suojaholkki, joka voidaan tarvittaessa eristää millä tahansa palamattomalla materiaalilla (esim. Mineraalivilla).

Yleinen menettely

Ennen kuin leikkaat reiän seinään - on suositeltavaa tutkia sen pintaa yksinkertaisen metallinilmaisin avulla sähköjohtojen tai lujitustangojen esiintymiseen tässä paikassa.

Päätytyökalua käytettäessä käytetään yleensä rei'ittimiä tai riittävän voimakasta vasaraporaa, jossa on kruunu-tyyppinen kiinnitys, jonka avulla voit tehdä eri halkaisijoi- ta. Valmistelujärjestys tässä tapauksessa on seuraava:

 • ensin seinän oikeassa paikassa on ympyrä, jonka läpimitta on yhtä suuri kuin putken osa (yhdessä holkin kanssa);
 • sitten käytä sopivaa kruunua poraamaan seinän reikä;
 • kun suulake "liukuu", tarvitaan lävistin ja vasara, jonka avulla on mahdollista tuhota materiaali paikassa, jota ei voida porata;
 • sen jälkeen on mahdollista jatkaa töitä, kunnes valmiin reiän on saatu.

Monimutkaisten reikien leikkaamiseen eri materiaaleissa on välttämätöntä valmistaa joukko erilaisia ​​kruunuja. Kipsilevyjen, vaahtobetonin ja puuseinämien poraamiseen voit käyttää perinteisiä teräsporauksia.

Kiinnitä huomiota! Siinä tapauksessa, että betonin reikää on tarpeen porata, tarvitaan erikoispora bittien joukko. Niiden avulla voit työskennellä materiaaleilla, joiden paksuus on 10-15 cm.

Työskentele monimutkaisilla pinnoitteilla

Kiinnitä huomiota! Pääasiallinen ongelma, kun työskentelet laatoitettujen pintojen kanssa (kylpyhuoneissa, kylpyhuoneissa ja keittiössä) on verhousmateriaalin hauraus, jonka säilyttämiseksi ei suositella porata lyömäsoittimessa.

Suurten halkaisijoiden reikiä valmistettaessa voit käyttää seuraavia tekniikoita:

 • käytä suuttimena erityistä timanttia "kruunu", kun käytät sitä, mihin poraukseen tulee pienellä nopeudella;
 • käytä erityistä laitetta, jota kutsutaan ballerina;
 • jotta poistettaisiin mahdollisuus, että suulakkeen tai palleran kärjen mahdollisuus sileäksi ja päällystetyksi kerroksella kovaa lasimaista laattapinnan liukuu pois, jälkimmäinen on naarmuuntunut etukäteen arkilla tai suljettu naamioimalla.

Laattojen reikien tekemiseen käytetään usein yksinkertaisempaa ja halpaa, mutta riskialttiimpaa tapaa, joka koostuu seuraavista. Ensinnäkin, porakoneella, jonka halkaisija on 3-4 mm, porataan reikiä merkityn ympyrän sisällä. Sitten näiden reikien väliset aukot hävitetään huolellisesti ja poistetaan hyvin teroitetulla taltalla. Ja työn lopussa, samalla taltalla, reiän reiät laajenevat määrätyn koon mukaan.

Reikien valmistus lattialla

Esitetyistä rei'istä valmistettu järjestys riippuu itse sukupuoleen perustuvan lajin tyypistä ja siitä, millainen koristepäällyste on asetettu päälle.

Ennen kuin aloitat työn, on ensinnäkin päätettävä, voidaanko se poistaa katkaisemalla tai purkamalla koristeellinen päällystyspaikka paikoissa, joissa putket asetetaan. Jos näiden toimintojen suorittaminen on mahdotonta, viimeistelyaineiston reikä (esim. Laatta) ja kaikkein seksuaaliselta pohjalta tehdään edellä kuvatuilla menetelmillä.

video

Leikkaa suuri aukko savupiipun alla välittömästi vaikeaksi. Videon kirjoittaja kertoo, miten tämä tehdään poraamalla pieniä reikiä ympyrään. Lisäksi se auttaa leikkaamaan halutun halkaisijan reiän kruunulla:

Kun porattiin seinään 730 mm paksu, kaksi reikää putkille puolessa tunnissa.

Artikkeli on hyödyllinen henkilöille, jotka suunnittelevat tätä työtä ensimmäistä kertaa, ja niille, joilla on "katkera" kokemus työvoimavaltaisuudesta.

Olen törmännyt ongelmaan - poraa paksu seinä, joka koostuu useista kerroksista, nimittäin betonilohkosta, jonka paksuus on 200 mm., 240 mm: n nukkuja. Kummallakin puolella on päällystetty 80 millimetriä sekä lohkon ja nukkujan välinen 100 mm: n "ilmatyyny". ei vähemmän. Jossain voin olla väärässä koossa, mutta paksuuden mittaaminen ovessa, seinämä oli 730 millimetriä.

Ei ole mitään hirvittävää työtä ja työtä, vaan heittää vettä huoneeseen, joka on lähellä taloa ja kaikkea, mutta vaikeuksia on erilaisten materiaalien poraus ja poraus ovat käytettävissä vain toisella puolella laajennuksesta.
Itse asiassa: kipsi, lohko, ratapölkyt, kipsi. Rei'ityksen lisäksi tarvitset poraa puuhun.

Tällaisen suunnitelman tilauksia on harvoin löydetty kerran viidessä vuodessa niin sanotusti, ja työkalua tarvitsee näin ollen harvoin käyttää.

Poraa reikiä polypropeeniputkille kaksikymmentä (halkaisija = 21 mm) tarvitsen:

1. Poraa vähintään 22 mm: n halkaisijalle (ja mieluiten 25: lle, muista, kyllä, että polypropyleeni kuumavedessä laajenee?) Ja vähintään 300 mm: n pituinen pora. Tässä on kipsin ja betonilohkon paksuus. Nukkumisen poraaminen ei ollut mahdollista. Menet pähkinät..;
2. Poraa samaa halkaisijaltaan vähintään 650 mm: n puuta varten. Tässä otetaan huomioon poraus, kipsi ja lohko tavanomaisesti porattu paksuus sekä "turvatyyny" ja lisäksi itse nukkuja;
3. porakone, jonka halkaisija on 12, yli 730, tässä on seinän koko paksuus (muista, kyllä, että poraus on käytettävissä vain yhdeltä puolelta?) Kyllä, ja toisiaan kohti, piparjuuret ovat samansuuruisia kuin kaksi, ja jos mittaat perusteellisesti, niin bias on on erilainen).

Poraaminen seinällä suurella halkaisijalla on erittäin aikaa vievää ja aikaa vievää, se on paljon helpompaa ja nopeampaa porata ohutta, ja sitten pitkin opas laajentaa reiän suurella. Käytän tätä menetelmää useisiin eri kulkuteihin useilla porareilla lisääntyvässä järjestyksessä riippuen tuloksena halutusta halkaisijasta. "Vanhanaikainen" -menetelmä, erittäin tehokas, säästät suurta fyysistä voimaa, ja mikä on tärkeä tapauksessani, on aika - ensi silmäyksellä "kissa huusi", vedä sitten kaksi putkea, mutta seinä...

Joten, menivät kauppaan, eivät tunne tarvitsemani työkalun hintoja? Perforaattorin poranterät ja halkaisijan pituus sekä halkaisijan kasvu eivät kasva vain suhteellisesti, mutta katastrofaalisesti sama pätee ruuviporauksiin.
Seuraavassa on joitain hintalähetyksiä kuvaavat kuvat:

Okei, eikö? Ja tämä on meidän maakunnissa! Ihmettelen, mitä kustannukset alueellisissa ja pääkaupungeissa?

Vaihtoehtona pitkän ruuviporan kanssa on ensimmäinen, sopivuus on ostaa jatkojohto, yksi puuttuu, otat kaksi, siunaus sen yhdistämisestä toisiinsa on helpompaa kuin koskaan. Tein juuri niin, minulla oli jo yksi jatkojohto.

Tämän takia sain vaaditun työkalun kohtuulliseen hintaan, mutta et voi selittää asiakkaalle, että työkalu on kallis, laita se lievästi, hän ei ole kiinnostunut. Näkyvyys on vain kaksi puolen tuuman putkia, ja miten teit sen, ongelmasi. Olennaista on se, että samanlainen järjestys, kuten hän kirjoitti edellä, voidaan ampua seuraavien viiden vuoden aikana, ja työkalu jää valmiustilaan.

Askel askeleelta kuin olen porattu:

1. Viereisen huoneen puolelta, porataan käyttäen rei'ittimenä 12 mm: n porakruunua, kipsiä ja lohkoa;
2. laajentanut reiän porakoneella 25 mm;
3. porata nukkuja 25 mm: n höyhenporakoneella;
4. Aseta sitten uusi pohja, joka on porattu kipsin läpi ulospäin;
5. ruskea 25 mm. Toisaalta kohti laajennettua halkaisijaa.

Vietin noin 30 minuuttia kaikesta. Putken juottaminen on toinen tarina. Se oli niin helppokäyttöinen, että törmäsin seuraavaan järjestykseen, jos kokemukseni hyödyttävät joku teistä, se tarkoittaa, että napsahdin avaimia syystä.

johtopäätös:

Ja vielä yksi asia: höyhenporauksilla vaihtoehto ei toimi asteittaisen halkaisijan kasvaessa, poraatte heti laajalla höyhenellä, niiden hinta verrattuna porauksiin on halpa ja en ole edes nähnyt paksuja puuseiniä.

Kaksi hyödyllistä lisäystä, jotka luonnollisesti perustuvat henkilökohtaiseen kokemukseen:

ensimmäinen:

Putkistojen asentamisen lisäksi asennetaan tarvittaessa vesijohtojen lisäksi myös asennus ja jätevedet. Ei ole mikään salaisuus, että putkien halkaisija on suurempi, 40 ja 150 millimetriä, minulla ei ole timanttipuristettua porakoneistoa, joten täytän tilaukset saman perforaattorin avulla.
Tein näin: Merkitsen halutun halkaisijan kehän seinälle, poraa reikiä pitkin sen kehää ohuella pitkällä poralla ja noudata samaa periaatetta, jonka olen valaistanut yllä, laajentamalla kunkin reiän halkaisija mahdollisimman korkealle arsenalissa. Sitten, korvataan puukko lastalla ja vaihtamalla perforaattorin tilaan leikkaamiseen, pääsen eroon kaikesta tarpeettomasta. Joten... Olen samaa mieltä siitä, että työ ei ole miellyttävä, mutta tämä on vain yksi haittapuolista asennuksen aikana. On huomattava, että tämä prosessi on asianmukainen pienen paksuuden seinän, sanoa enintään 300 millimetriä, paljon suurempi paksuus laitat asiakkaan ennen tosiasiaa: järjestys porauslautan on laite, kuten edellä todettiin, käyttämällä kruunua timantti vinkkejä. Toimenpide ei ole halpa, mutta kaiken "leveyden" mukaan..., asiakas maksaa, sitten mennään asennuksen kanssa.

toinen:

Oletetaan, että teet ensimmäisen pisteen itsellesi: poraa betoniseinää ja yrität saada reikää halkaisijaltaan 140 millimetriä, ja sinulla on "yllätys" vahvistamisen muodossa (yleensä paneelien seinissä).. Et voi ottaa sitä poraamalla, puute, bulgarialainen, joka on ongelmallinen käyttää, pääsy on vaikeaa, on välttämätöntä puhaltaa, luodaan pääsyn... Lyhyesti sanottuna, en suosittele häiritä.
Tuotos: leikataan hitsaamalla tai kaasun leikkauksella. Ei sellaista? Etsi se! Kuten sananlasku: "On parempi menetellä päivä, mutta lentää viidessä minuutissa!"

Kysymykset, lisäykset: sarakkeessa - kommentit, ja minulla on kaiken sen tänään, Andrew.

Oletko kyllästynyt etsimään tietoa harjoittajilta? Tilaa (käännä sivu alas) ja tiedot löytävät sinut itse. Klikkaamalla sosiaalisen verkon kuvaketta on paras palkinto sinulle minulle!

Poraa reikä betoniin putken alle

Betoniporaus

Betonin ja sen alatyyppien ratkaisu on jo pitkään tunnustettu voimakkaiksi rakennusteoksiin, ja siksi ne ovat melko vaikeita porata. Syynä tähän on niiden rakenne ja komponentit. Käytön aikana laitteisto kulkee koko ajan katkeamattomille komponenteille, jotka voivat jopa vahingoittaa porausta. Tästä syystä porausbetonin hinta voi olla hyvin erilainen ja riippuu monista vivahteista.

Porauksen työkalun valinta

Punch pora

Tämän työkalun potentiaali, kun tehdään reikiä betonipinnalla, ei ole rajoja. Usein ne rajoitetaan laitteen sallittuun enimmäiskoon halkaisijaan, jonka koko on enintään 5 senttimetriä. Ja samaan aikaan suuri osa tällaisista laitteista voi porata reikää, jonka halkaisija on 3 senttimetriä. Joskus tämä saattaa olla tarpeeksi, mutta tilanteissa, joissa tämä koko ei riitä. Esimerkiksi ilmanvaihtoon asennettavan reiän tilavuus perustuu suuren koon suorittamiseen ja tällaisessa tilanteessa rei'itys ei selviydy tehtävästä.

Kun käytät vasaraporaa omilla kädillä, voi syntyä toinen ongelma. Porauksen aikana voit törmätä ankkuriin poraamalla. Tämä voi aiheuttaa laitteen rikkoutumisen. Parhaimmillaan lävistys pysähtyy metallissa ja he eivät pysty jatkamaan työskentelyään. On selvää, että betonin raudoituksen läsnä ollessa on vaikeaa, jos ei mahdotonta, käyttää rei'itysporaa. Mutta jos työolosuhteet eivät tarkoita vahvistuspalkkien läsnäoloa, tämä työkalu on erinomainen valinta.

Karbidikruunu

Tämä laite erotetaan poraamalla reikiä halkaisijaltaan 5 senttimetriä 45 senttimetriin. Mutta valitettavasti tavanomaisen perforaattorin ominaisuudet eivät salli mahdottomaksi asentaa yli 25 senttimetrin kruunua. Syynä tähän on, että työkalun teho on liian alhainen. Jos tarvitset suurien kaliberien reikiä, käytä toista työkalua.

Laite on kooltaan suurempi, erottelee eri muodon varren. On kuitenkin olemassa erityisiä sovittimia, jotka mahdollistavat suurien kruunujen käytön pienellä teholla. Muista kuitenkin muistaa, että tämä vaihtoehto ei ole aina hyödyllinen ja turvallinen, koska laitteisto voi vaurioitua suuren kruunun asennuksen vuoksi. Kyllä, ja poraaminen reikiä betoniin ohut menetelmä voi olla vaarallista.

Tällä laitteella on joitain haittoja, jotka rajoittavat tällaisen laitteen kykyä:

 • Rebar ei voi porata. Törmäysmetallin aikana karbi-kruunu tuhoutuu. Ja jos ohutta metallia voidaan porata, paksua raudoitusta ei voi porata.
 • Kun kyseessä on kruunu, betoni voidaan porata ei ole suurta syvyyttä. Tämä indikaattori on rajoitettu kulhoon. Käytössäsi on kuitenkin tilanteita, joissa voit porata reikiä riittävän paksuisessa seinässä ja putkessa.

Poraus reiällä kruunulla on sovittaa suutin ja huippu puolestaan. Kun kruunuun tarvittava syvyys on saavutettu, on välttämätöntä sitoa keskiosa reikään lankaa avulla, kun toimenpide toistetaan, kunnes tarvittava toimenpide on suoritettu.

Tällöin kuitenkin syntyy toinen ongelma - upotuspiikkien rajallinen syvyys. Tämä vivahde voidaan poistaa, jos suoritetaan oikein erikoinen jatko kruunulle. On tärkeää tietää, että tehtäessä tällaisia ​​toimenpiteitä betonilla on paljon pölyä.

Lopputuloksena prosessi on pitkä ja vaikea. Joskus paras ratkaisu on käyttää eri tyyppistä työkalua. Mutta mitä muuta työkalua voit käyttää, harkitse lisää.

Timantti kruunu

Timanttiporaus betonipinnalla on tullut suosioon ja sitä käytetään sekä henkilökohtaisessa että teollisessa mittakaavassa. Tämäntyyppisellä laitteella betonin työstämiselle on vaikuttava lista etuja:

 • Tämän työkalun avulla voit porata ja betoniseinää, putkia, vahvistuspalkkeja ja jopa vaahtosbetonia. Tämä on mahdollista johtuen timanttien erityisominaisuuksista johtuen pääasiassa sen kovasta kovuusasteesta.
 • Tämäntyyppisellä laitteistolla on erityinen putkimainen rakenne, joka mahdollistaa reiän poraamisen mihin tahansa syvyyteen yhdellä toimenpiteellä. Ensin seinät tai putket porataan, ja sitten voit vetää yhden betonikappaleen.
 • Laitteiston rakenteella on toinen ominaisuus, tämä jäähdytys vedellä. Työkalun aikana ei näy paljon pölyä. Ja tämä on konkreettinen etu.
 • Tämäntyyppisen laitteen avulla voit porata vaahtobetonia ja muita materiaaleja, joilla on korkea tarkkuusnopeus. Jos porausmittari on noin 25 cm, valmiin reiän koko on sopiva. Instrumentin rakenteesta johtuen virheitä ja poikkeamia ei ole.

On kuitenkin huomattava, että tällaisella erinomaisella työkalulla on haittapuolet. Tärkein on korkeat kustannukset. Pora ja kruunu ovat myös kalliita. Mutta jos on tarpeen porautua huoneistossa esimerkiksi laatta, niin voit ostaa pieniä kruunuja, niiden hinta on hyväksyttävä.

Tämän tyyppinen porakone on asennettu porareihin tai porakoneisiin, joita ei ole jäähdytetty vedellä. Niillä on porauksen syvyyden raja pinnoituksen määrän vuoksi. Tämä tarkoittaa poraamista timanttityypillä porakruunulla, joka tekee reiät millään kulmalla.

Etuna on mahdollisuus porata erilaisia ​​rakennusmateriaaleja - tiiliä, keraamista graniittia, graniittia ja monia muita.

Betoniporaustekniikka

Prosessin käynnistäminen ei-timanttityökalulla on sama.

Tällaisissa teoksissa kannattaa kuunnella ammattilaisten mielipiteitä. Joka toinen rakennusmestari kertoo sinulle: "Poraa reikä, kun työpinnan merkinnät on tehty, vain tällä tavalla voit olla varma, että poraamme oikein". Riippumatta siitä, minkä tyyppistä työkalua käytetään, sinun on ensin vaihdettava kone pieniksi kierroksiksi. Tässä tilassa poraa pieni syvennys. Tällaisten manipulaatioiden avulla voit tehdä reiän pienimmillä työvoimakustannuksilla. Ja koska poraus ei toimi kaoottisesti, seinämän porauksen tarkkuus säilyy. Tämän jälkeen voit lisätä laitteen nopeuden vaihtaen shokkivalolle.

Jos muovisten tappien käyttö on suunniteltu, reiän pitäisi olla hieman syvempi kuin tangon pituus. Asennuksen pintojen porauksen aikana värillinen materiaali kerääntyy reikään, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon työskentelyn aikana ja tehdä syvyydestä pienellä marginaalilla.

Riippumatta siitä, mitä teet, poraamalla seinät tai vahvistuskotelot, joka tapauksessa tämä prosessi on vaikeaa fyysisellä tasolla. Loppujen lopuksi laitteilla on kunnollinen paino sekä porauksen värähtely. Emme saa unohtaa huomattavaa pölyä, joka syntyy laitteen toiminnan aikana. Kuitenkin, on mahdollista käsitellä pölyä, jos ensin ostaa erityinen pölynkerääjä.

Kuinka porata suuri läpimittainen reikä?

Tietyissä rakennuskohteissa voi olla suuria reikiä. Esimerkiksi pistorasioiden kiinnittämiseen, kaapelointijohdot, ilmanvaihto. Voit tehdä useita pienempiä reikiä ja yhdistää ne taltalla, mutta tässä tapauksessa reiällä on epätasaiset reunat.

Mutta on tilanteita, joissa työ on tehtävä mahdollisimman varovaisesti. Tässä tapauksessa hyödyllinen erikoiskruunu betoniin. Nämä suuttimet ovat kooltaan eroja. Jos porat käytetään usein, ne toimivat lyhyessä ajassa - sellaiset vahvat materiaalit kuin lujitustangot tai graniitti aiheuttavat niiden rikkoutumisen.

Käyttöjakson lisäämiseksi on välttämätöntä aluksi suorittaa pieni reikä pienillä kierroksilla. Seuraavaksi betoni ja lujitustangot poistetaan taltalla, ja vasta silloin reiät ovat valmiit ja haluttua kruunua käytetään.

Yleiset työvihjeet

Jos kohtaat kärkeä kouruilla, voit porata ne käyttämällä tavallista suutinta, mutta voit katkaista kivet lävistimen avulla. Betoniseinässä oleva reikä voidaan tehdä käsin valmistetulla lävistimellä. Se on asennettu suuttimesta, jonka läpimitta on 0,8 cm. Suuttimen pää on jauhautunut lohenpyrstömuotoon. Kun reikä on tehty, lävistin pidetään kädessä ja työnnetään siihen vasaralla.

Kruunun käyttöiän lisäämiseksi käytön aikana on toivottavaa kostuttaa se säännöllisesti vedellä.

On tilanteita, joissa sinun on käytettävä reikää, ja murskattu materiaali lentää henkilön silmiin. Tällöin voit tehdä erityisen suppilon rei'istä tai pultista. Jos ruuvi on asennettava betonipintaan. sitten seuraava manipulointi tulee pelastukseen. On tarpeen sijoittaa pieni nailonpala reikään ja sulata se kuumalla kynsillä. Sen jälkeen voit kierrä ruuvi jäätyneen nailon ansiosta ja se pysyy tiukasti seinän sisällä.

Kun tylppä tarvitaan kipeästi, mutta se ei ole, voit päästä tilanteesta käyttämällä alumiinipakkausta tai kupariputkea. Se on pakattava haluttuun kaliiperiin ja asetettava reikään.

Minkä tahansa rakentamisen manipuloinnilla on tarve suorittaa kaikenlaisia ​​reikiä. Tällaisia ​​toimintoja varten on valtava luettelo työkaluista ja laitteista, jotka voivat tehdä reikiä erilaisissa rakennusmateriaaleissa.

Porausreiät betoniin: tarvittavat laitteet ja tekniikka

14. syyskuuta 2015

Jokainen mestari ainakin kerran joutui kohtaamaan betonin porauksen. Tämä herättää joitakin kysymyksiä, esimerkiksi mitä laitteita ja tekniikkaa käytetään. Jos et käsittele tehtävää oikein, tulos voi olla vika.

Työkalujen valinta betonin poraukseen

Jos haluat porata reikiä betoniin, suosittelemme aloittamaan työkalun. Tässä tapauksessa voit käyttää yhtä kahdesta vaihtoehdosta, joista ensimmäinen on vasarapora ja toinen on lyönti. Jälkimmäinen ratkaisu on suositeltava, koska tämän työkalun päätehtävänä on reiät reiät kiveen tai betoniin. Tällä laitteella saat reikiä, jolla on melko vaikuttava halkaisija, kun taas korkealaatuinen vasarapora ei voi tehdä reikiä, joiden läpimitta on yli 12 cm. vain murtautua seinälle.

Jos poraa reikiä betoniin, et voi käyttää työstämättömää poraa, se on paitsi hyödytöntä, mutta se voi myös aiheuttaa työkalun rikkoutumisen. Jos sinun täytyy tehdä vain muutamia reikiä, silloin kun reikälevyä ei ole, porata tehdään, kun taas jos tarvitset paljon reikiä, niin tarvittavien laitteiden vuokraaminen tai hankkiminen on välttämätöntä. Tässä tapauksessa ei pelkästään säästää aikaa ja vaivaa, vaan tällainen vaatimus johtuu siitä, että tämäntyyppisiä laitteita ei ole suunniteltu suurille kuormille, mutta jos niitä ei käsitellä asianmukaisesti, laitteisto voi olla käyttökelvoton. Jos joudut vielä käyttämään poraa, sinun on käytettävä betoniin suunniteltua pobedit-poraa. Kärjessä on oltava pinnoite kovan lejeerinkipäällysteen muodossa.

Timanttiporat ja muut tarvikkeet

Porausreiät betoniin voidaan suorittaa pyöreillä poroilla, joilla on timanttipäällyste päällä. Ne on suunniteltu toimimaan yhdessä porakoneiden kanssa, jotka pystyvät tekemään reikiä, joiden läpimitta on 25 cm. On huomattava, että tällaiset laitteet ovat melko kalliita, joten ei ole järkevää ostaa niitä kotitalouskäyttöön.

Jos korjauksen aikana on välttämätöntä tehdä tilaa pistorasiaan tai kytkimeen, on syytä käyttää kruunuja, jotka on suunniteltu toimimaan betonin kanssa. Työstöpinnan ympäryksellä ja ne on juotettu kovametalliseoksista. Niiden halkaisija voi vaihdella 35: stä 120 millimetriin. Kuitenkin useimmin käytetyt kruunut, joiden koko on 68 millimetriä. Tämä johtuu siitä, että tällaista halkaisijaa tarvitaan pistorasioiden asennukseen.

Jos haluat porata konkreettisia reikiä kruunun avulla, katkaise lyömäsoittimesta virta. Yleensä tällaiset laitteet kykenevät muodostamaan reikiä, joiden syvyys on enintään 15 cm. Jos seinälle on syytä mennä syvemmälle vaikuttavampaan paksuuteen, voidaan käyttää jatkosuutinta. Vastaavia kruunuja voidaan käyttää yhdessä poran kanssa. Toisin kuin aiemmat, nämä lisäykset päällystetään volframikarbidiseoksella kehän ympärillä. Etuna tässä on se, että jos on olemassa tarve tehdä reiän betoniin, joka on vuorattu laatat, niin ei tarvitse vaihtaa suutinta, se voi porata hyvin, ei ainoastaan ​​koriste-kerros, vaan itse betoni. Jos haluat porata reikiä betoniin, kuvattua laitetta voidaan käyttää kruunuilla, mutta porauksessa ei saa olla yli 1000 watin tehoa.

Boersin käyttö

Jos käytettävissä on rei'itys, jota haluat käyttää yhdessä poran kanssa, sen halkaisija voi vaihdella 4-80 millimetriä. Melko usein aloittelija päälliköt ihmettelevät, miten valita poran oikea halkaisija.

Yhdessä reikälaitteen kanssa on suositeltavaa ostaa metalliporaa. Kuitenkin laatupaketeilla on erittäin korkeat kustannukset, joten läpimitan on oltava sama kuin tangon, joka on tarkoitus työntää siihen. Kun ostat tällaisen poran, on suositeltavaa selvittää, mitä häntä hänellä on - SDS + tai SDS-max.

Porausbetonin ominaisuudet

Jos päätät porata reikää betoniin rei'ittimen kanssa, aluksi on tarkistettava, onko patruunassa epäpuhtauksia. Jos ne löytyvät, on tarpeen poistaa ne rättien avulla, muutoin saattaa esiintyä vaikeuksia käytön aikana.

Kun poranterä asetetaan istukkaan, on varmistettava, että se asennetaan oikeaan kulmaan, kun varsi on asennettu pysäytykseen. Suurin ongelma, jonka saatat kohdata, kun poraus on metalliosien porauksen törmäys. Yleensä tämä tapahtuu, kun se on tarpeellista lävistää seinää hyvin syvyyteen. Tällöin varsi tulee lävistää lävistimen läpi, vasta sen jälkeen on mahdollista jatkaa työtä. Jos reiät tehdään vasaraporauksella, metallin poraus auttaa selviytymään työstä.

Wizard-suositukset

Jos betoniin porataan reikä, jossa on kruunu, niin joka 15. minuutti on välttämätöntä pitää tauko samana ajanjaksona. Tämä johtuu siitä, että ei-ammattimainen työkalu ei ole suunniteltu pitkäaikaiseen kuormitukseen. Tänä aikana ei vain laite jäähdytä, vaan myös kulutusta. Ennen työskentelyn jatkamista on tarpeen kostuttaa poraus vedellä, mikä pidentää käyttöikää.

johtopäätös

Kun betonissa tehdään reikien laserporaus, seinämäosien irrottaminen taaksepäin voi tapahtua. Tässä tapauksessa on välttämätöntä alentaa nopeutta, jolloin prosessi tapahtuu jonkin verran hitaammin. Vaikka manipulointi kestää paljon aikaa, seinä ei jää koskemattomaksi.

Nämä 10 pienintäkään asiaa, joita mies aina huomaa naisesta. Luuletko, että sinun mies ei tiedä mitään naispuolisesta psykologiasta? Se ei ole. Yksittäinen piilotus ei piilota rakastavan kumppanin ulkoasulta. Ja tässä on 10 asiaa.

Miksi jotkut vauvat syntyvät "enkeli suudella"? Enkelit, kuten me kaikki tiedämme, ovat ystävällisiä ihmisille ja heidän terveydelleen. Jos lapsellasi on niin sanottu enkeli suudelma, niin et ole.

Miksi tarvitsen pienen taskun farkkuja? Kaikki tietävät, että farkuissa on pieni tasku, mutta harvat ihmettelevät, miksi hän tarvitsee. Mielenkiintoista, se oli alun perin paikka xp: lle.

On käynyt ilmi, että joskus jopa kaikkein kova kunnia päättyy epäonnistumiseen, kuten on kyse näiden julkkisten kanssa.

Kuinka näyttää nuoremmalta: parhaat hiustenleikkujat yli 30, 40, 50, 60 Tyttöjen 20 vuoden aikana älä huoli hiusten muotoisesta ja pituudesta. Näyttää siltä, ​​että nuoruus on luotu kokeiluja ulkonäköä ja rohkeita kiharoita. Kuitenkin viimeinen

Toisin kuin kaikki stereotypit: tyttö, jolla on harvinainen perinnöllinen häiriö, voittaa muodin maailman. Tytön nimi on Melanie Gaidos ja hän murtautui muotimaailmaan nopeasti, järkyttäen, innostamalla ja tuhoamalla tyhmiä stereotypioita.

Reiät reiät betoniin: poraus porat ja timantti bittiä

Betoni, kuten tiedetään, on kova ja kestävä materiaali, jonka vuoksi se on erittäin suosittu rakentamisessa. Näistä ominaisuuksista johtuen sen mekaaninen käsittely aiheuttaa kuitenkin tiettyjä vaikeuksia. Erityisesti tehtävänä on reiän leimaaminen betoniin usein ennen talon käsityöläisiä?

Seuraavaksi yritämme vastata tähän kysymykseen ja tarkastella tehokkaimpia tapoja tuottaa betonipintojen reikiä.

Betoniporausmenetelmät

Betonin konkreettisten reikien valintamenettelyn valinta riippuu tehtävistä:

 • Jos on tarpeen saada pieni halkaisijaltaan reikä, esimerkiksi kiinnitettäväksi betoniin. käytä sitten rei'itystä erikoisporalla. karbidikärjellä.
 • Jos haluat saada suuren halkaisijan esim. Putkien pitämiseen, pistorasioiden asentamiseen jne. käytä timanttiporausreikiä konkreettisissa erikoiskruuneissa.

Katsotaan nyt lähemmin molempia tekniikoita.

Karkea koukussa

Porausreiät

Porakoneet tai niissä nimeltään betoniporauksissa on ruuvi- muotoinen sauva ja, kuten edellä mainittiin, karbidikärki. Varsi voi olla sileä ja sylinterimäinen, joka on suunniteltu iskujauhoihin tai SDS-standardin mukaan valmistettu pyörivävasarat.

Niiden avulla voit tehdä pienten ja keskisuurten läpimittojen reikiä.

Ohjeet tämän menettelyn suorittamiseksi ovat seuraavat:

 • Ennen kuin reiät reiät betoniin, sinun on tunnistettava paikka, jonka haluat porata.
 • Sitten kärki asetetaan patruunan rei'itykseen tai poraukseen. Tämä asettaa syvyysrajan haluttuun asentoon.

Kuvaporauksessa reikälevyllä

 • Seuraavaksi porauksen on pysyttävä suunnattua pistettä vasten ja käynnistettävä työkalu. Tässä tapauksessa sinun on tehtävä tietty painotus suuttimeen. Ajoittain poraus on poistettava reiästä ja kostutettava vedellä estäen sen ylikuumenemisesta.
 • Kun vaadittu syvyys on saavutettu, työ pysähtyy.

Minun on sanottava, että voit suorittaa reiän ja tavallisen poran ilman rei'itystä. Tällöin kuitenkin tarvitset lyöntiä vasaralla. Tällaisessa tilanteessa poraa täytyy poistaa säännöllisesti reiästä ja murskata betoni rei'illä.

Diamond Core Poraus

Usein on tarpeen suorittaa suuren halkaisijan betonireikään esimerkiksi viemäri- tai vesiputken aloittaminen. Tänään on monia yrityksiä, jotka tarjoavat tällaisia ​​palveluja. Ennen kuin kutsut asiantuntijoita, sinun on selvitettävä betonin rei'ityksen kustannukset.

On mahdollista, että päätät suorittaa tämän toimenpiteen omalla kädelläsi. Tätä varten tarvitaan sama booli. Ainoa asia, joudut saamaan timantti-bit-kruunun.

Tällä työkalulla voit tehdä halkaisijaltaan 100 mm: n reikiä ja vielä enemmän. Lisäksi oikein valittu kruunu mahdollistaa jopa lujitetuilla betonirakenteilla ja betonilla minkä tahansa kovuuden minkä tahansa täyteaineen avulla.

Kiinnitä huomiota!
Jagged kruunut voivat kiilata, kun ne kohtaavat liitokset, ja niiden hampaat pääsääntöisesti rikkovat.

Tämän ansiosta saat reiän mihin tahansa betonirakenteeseen. Esimerkiksi erilaisten kaivojen järjestämisen yhteydessä ihmiset ovat usein kiinnostuneita siitä, miten rengas rikkoa betonirenkaassa? Timanttityökalu voi myös helposti selviytyä tästä tehtävästä.

Diamond Crown Drilling

Lisäksi tässä menetelmässä on joitain muita etuja:

 • Kyky saada tarvittava koko reikä on täysin pyöreä.
 • Ei ole shokkivaikutuksia ja voimakkaita tärinöitä, joten voit käyttää tätä tekniikkaa koteihin, jotka ovat parhaillaan kunnossa tai jälleenrakennuksessa.
 • Ei ole voimakasta kohinaa.
 • Kyky käyttää asennettaessa ilmastointilaitteita, jotka vaativat joskus korujen tarkkuutta.
 • Poraus kulmassa, lähellä seiniä, lattiaa tai kattoa.

Vihje!
Kruunujen hinta on yleensä melko korkea.
Jos noudatat kuitenkin toimintaohjeita, voit palauttaa käytetyn suuttimen.
On olemassa erikoistuneita yrityksiä, jotka harjoittavat tällaisia ​​palveluja.

Porausperiaate on sama kuin porakoneiden porauksessa. Erityisesti on kostutettava kruunu säännöllisesti vedellä.

Poraus työkalu

Jos tarvitset reikää, jonka läpimitta on esimerkiksi 20-50 cm tai enemmän, niin rei'itys ei tietenkään ole sopiva näihin tarkoituksiin. Tässä tapauksessa voit porata reiän betoniin ammattimaisella työkalulla.

Tehokkaita laitteita ei pidetä käsissä, kuten puncher. Se kiinnitetään yleensä seinään ankkureilla. Joskus kiinnitys tapahtuu laajennusmenetelmällä sauvan avulla, ts. alempi osa lepää lattialla ja yläosa - katolla.

Ammattilaisvälineet on yleensä varustettu lisätoiminnoilla, kuten vesihuolto työalueelle, pölynkerääjä, jonka avulla voit suorittaa toimenpiteen ilman ympäristön pölyämistä jne.

Vihje!
Timanttisuuttimia voi tarvita paitsi betonin porauksessa.
Vahvistettu betoni leikkaamalla timanttipiireillä ja jauhat timanttikupilla on myös tehokas menetelmä.

Tietenkin tällaiset laitteet ovat erittäin kalliita, joten ei ole järkevää ostaa sitä kotitarkoituksiin. Siksi tällaisen toiminnan suorittaminen on tarkoituksenmukaisempaa hakea asiantuntijoiden apua.

Kuten löysimme, joissakin tapauksissa on aivan mahdollista tehdä reiän konkreettisesti itsenäisesti. Jotta tämä toiminta toteutuisi tehokkaasti ja paljon vaivaa, sinun on käytettävä sopivaa työkalua tähän ja noudatettava poraustekniikkaa.

Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.

Poraa reikä betoniin putken alle

Betoniporaus

Betonin ja sen alatyyppien ratkaisu on jo pitkään tunnustettu voimakkaiksi rakennusteoksiin, ja siksi ne ovat melko vaikeita porata. Syynä tähän on niiden rakenne ja komponentit. Käytön aikana laitteisto kulkee koko ajan katkeamattomille komponenteille, jotka voivat jopa vahingoittaa porausta. Tästä syystä porausbetonin hinta voi olla hyvin erilainen ja riippuu monista vivahteista.

Porauksen työkalun valinta

Punch pora

Tämän työkalun potentiaali, kun tehdään reikiä betonipinnalla, ei ole rajoja. Usein ne rajoitetaan laitteen sallittuun enimmäiskoon halkaisijaan, jonka koko on enintään 5 senttimetriä. Ja samaan aikaan suuri osa tällaisista laitteista voi porata reikää, jonka halkaisija on 3 senttimetriä. Joskus tämä saattaa olla tarpeeksi, mutta tilanteissa, joissa tämä koko ei riitä. Esimerkiksi ilmanvaihtoon asennettavan reiän tilavuus perustuu suuren koon suorittamiseen ja tällaisessa tilanteessa rei'itys ei selviydy tehtävästä.

Kun käytät vasaraporaa omilla kädillä, voi syntyä toinen ongelma. Porauksen aikana voit törmätä ankkuriin poraamalla. Tämä voi aiheuttaa laitteen rikkoutumisen. Parhaimmillaan lävistys pysähtyy metallissa ja he eivät pysty jatkamaan työskentelyään. On selvää, että betonin raudoituksen läsnä ollessa on vaikeaa, jos ei mahdotonta, käyttää rei'itysporaa. Mutta jos työolosuhteet eivät tarkoita vahvistuspalkkien läsnäoloa, tämä työkalu on erinomainen valinta.

Karbidikruunu

Tämä laite erotetaan poraamalla reikiä halkaisijaltaan 5 senttimetriä 45 senttimetriin. Mutta valitettavasti tavanomaisen perforaattorin ominaisuudet eivät salli mahdottomaksi asentaa yli 25 senttimetrin kruunua. Syynä tähän on, että työkalun teho on liian alhainen. Jos tarvitset suurien kaliberien reikiä, käytä toista työkalua.

Laite on kooltaan suurempi, erottelee eri muodon varren. On kuitenkin olemassa erityisiä sovittimia, jotka mahdollistavat suurien kruunujen käytön pienellä teholla. Muista kuitenkin muistaa, että tämä vaihtoehto ei ole aina hyödyllinen ja turvallinen, koska laitteisto voi vaurioitua suuren kruunun asennuksen vuoksi. Kyllä, ja poraaminen reikiä betoniin ohut menetelmä voi olla vaarallista.

Tällä laitteella on joitain haittoja, jotka rajoittavat tällaisen laitteen kykyä:

 • Rebar ei voi porata. Törmäysmetallin aikana karbi-kruunu tuhoutuu. Ja jos ohutta metallia voidaan porata, paksua raudoitusta ei voi porata.
 • Kun kyseessä on kruunu, betoni voidaan porata ei ole suurta syvyyttä. Tämä indikaattori on rajoitettu kulhoon. Käytössäsi on kuitenkin tilanteita, joissa voit porata reikiä riittävän paksuisessa seinässä ja putkessa.

Poraus reiällä kruunulla on sovittaa suutin ja huippu puolestaan. Kun kruunuun tarvittava syvyys on saavutettu, on välttämätöntä sitoa keskiosa reikään lankaa avulla, kun toimenpide toistetaan, kunnes tarvittava toimenpide on suoritettu.

Tällöin kuitenkin syntyy toinen ongelma - upotuspiikkien rajallinen syvyys. Tämä vivahde voidaan poistaa, jos suoritetaan oikein erikoinen jatko kruunulle. On tärkeää tietää, että tehtäessä tällaisia ​​toimenpiteitä betonilla on paljon pölyä.

Lopputuloksena prosessi on pitkä ja vaikea. Joskus paras ratkaisu on käyttää eri tyyppistä työkalua. Mutta mitä muuta työkalua voit käyttää, harkitse lisää.

Timantti kruunu

Timanttiporaus betonipinnalla on tullut suosioon ja sitä käytetään sekä henkilökohtaisessa että teollisessa mittakaavassa. Tämäntyyppisellä laitteella betonin työstämiselle on vaikuttava lista etuja:

 • Tämän työkalun avulla voit porata ja betoniseinää, putkia, vahvistuspalkkeja ja jopa vaahtosbetonia. Tämä on mahdollista johtuen timanttien erityisominaisuuksista johtuen pääasiassa sen kovasta kovuusasteesta.
 • Tämäntyyppisellä laitteistolla on erityinen putkimainen rakenne, joka mahdollistaa reiän poraamisen mihin tahansa syvyyteen yhdellä toimenpiteellä. Ensin seinät tai putket porataan, ja sitten voit vetää yhden betonikappaleen.
 • Laitteiston rakenteella on toinen ominaisuus, tämä jäähdytys vedellä. Työkalun aikana ei näy paljon pölyä. Ja tämä on konkreettinen etu.
 • Tämäntyyppisen laitteen avulla voit porata vaahtobetonia ja muita materiaaleja, joilla on korkea tarkkuusnopeus. Jos porausmittari on noin 25 cm, valmiin reiän koko on sopiva. Instrumentin rakenteesta johtuen virheitä ja poikkeamia ei ole.

On kuitenkin huomattava, että tällaisella erinomaisella työkalulla on haittapuolet. Tärkein on korkeat kustannukset. Pora ja kruunu ovat myös kalliita. Mutta jos on tarpeen porautua huoneistossa esimerkiksi laatta, niin voit ostaa pieniä kruunuja, niiden hinta on hyväksyttävä.

Tämän tyyppinen porakone on asennettu porareihin tai porakoneisiin, joita ei ole jäähdytetty vedellä. Niillä on porauksen syvyyden raja pinnoituksen määrän vuoksi. Tämä tarkoittaa poraamista timanttityypillä porakruunulla, joka tekee reiät millään kulmalla.

Etuna on mahdollisuus porata erilaisia ​​rakennusmateriaaleja - tiiliä, keraamista graniittia, graniittia ja monia muita.

Betoniporaustekniikka

Prosessin käynnistäminen ei-timanttityökalulla on sama.

Tällaisissa teoksissa kannattaa kuunnella ammattilaisten mielipiteitä. Joka toinen rakennusmestari kertoo sinulle: "Poraa reikä, kun työpinnan merkinnät on tehty, vain tällä tavalla voit olla varma, että poraamme oikein". Riippumatta siitä, minkä tyyppistä työkalua käytetään, sinun on ensin vaihdettava kone pieniksi kierroksiksi. Tässä tilassa poraa pieni syvennys. Tällaisten manipulaatioiden avulla voit tehdä reiän pienimmillä työvoimakustannuksilla. Ja koska poraus ei toimi kaoottisesti, seinämän porauksen tarkkuus säilyy. Tämän jälkeen voit lisätä laitteen nopeuden vaihtaen shokkivalolle.

Jos muovisten tappien käyttö on suunniteltu, reiän pitäisi olla hieman syvempi kuin tangon pituus. Asennuksen pintojen porauksen aikana värillinen materiaali kerääntyy reikään, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon työskentelyn aikana ja tehdä syvyydestä pienellä marginaalilla.

Riippumatta siitä, mitä teet, poraamalla seinät tai vahvistuskotelot, joka tapauksessa tämä prosessi on vaikeaa fyysisellä tasolla. Loppujen lopuksi laitteilla on kunnollinen paino sekä porauksen värähtely. Emme saa unohtaa huomattavaa pölyä, joka syntyy laitteen toiminnan aikana. Kuitenkin, on mahdollista käsitellä pölyä, jos ensin ostaa erityinen pölynkerääjä.

Kuinka porata suuri läpimittainen reikä?

Tietyissä rakennuskohteissa voi olla suuria reikiä. Esimerkiksi pistorasioiden kiinnittämiseen, kaapelointijohdot, ilmanvaihto. Voit tehdä useita pienempiä reikiä ja yhdistää ne taltalla, mutta tässä tapauksessa reiällä on epätasaiset reunat.

Mutta on tilanteita, joissa työ on tehtävä mahdollisimman varovaisesti. Tässä tapauksessa hyödyllinen erikoiskruunu betoniin. Nämä suuttimet ovat kooltaan eroja. Jos porat käytetään usein, ne toimivat lyhyessä ajassa - sellaiset vahvat materiaalit kuin lujitustangot tai graniitti aiheuttavat niiden rikkoutumisen.

Käyttöjakson lisäämiseksi on välttämätöntä aluksi suorittaa pieni reikä pienillä kierroksilla. Seuraavaksi betoni ja lujitustangot poistetaan taltalla, ja vasta silloin reiät ovat valmiit ja haluttua kruunua käytetään.

Yleiset työvihjeet

Jos kohtaat kärkeä kouruilla, voit porata ne käyttämällä tavallista suutinta, mutta voit katkaista kivet lävistimen avulla. Betoniseinässä oleva reikä voidaan tehdä käsin valmistetulla lävistimellä. Se on asennettu suuttimesta, jonka läpimitta on 0,8 cm. Suuttimen pää on jauhautunut lohenpyrstömuotoon. Kun reikä on tehty, lävistin pidetään kädessä ja työnnetään siihen vasaralla.

Kruunun käyttöiän lisäämiseksi käytön aikana on toivottavaa kostuttaa se säännöllisesti vedellä.

On tilanteita, joissa sinun on käytettävä reikää, ja murskattu materiaali lentää henkilön silmiin. Tällöin voit tehdä erityisen suppilon rei'istä tai pultista. Jos ruuvi on asennettava betonipintaan. sitten seuraava manipulointi tulee pelastukseen. On tarpeen sijoittaa pieni nailonpala reikään ja sulata se kuumalla kynsillä. Sen jälkeen voit kierrä ruuvi jäätyneen nailon ansiosta ja se pysyy tiukasti seinän sisällä.

Kun tylppä tarvitaan kipeästi, mutta se ei ole, voit päästä tilanteesta käyttämällä alumiinipakkausta tai kupariputkea. Se on pakattava haluttuun kaliiperiin ja asetettava reikään.

Minkä tahansa rakentamisen manipuloinnilla on tarve suorittaa kaikenlaisia ​​reikiä. Tällaisia ​​toimintoja varten on valtava luettelo työkaluista ja laitteista, jotka voivat tehdä reikiä erilaisissa rakennusmateriaaleissa.

Porausreiät betoniin: tarvittavat laitteet ja tekniikka

14. syyskuuta 2015

Jokainen mestari ainakin kerran joutui kohtaamaan betonin porauksen. Tämä herättää joitakin kysymyksiä, esimerkiksi mitä laitteita ja tekniikkaa käytetään. Jos et käsittele tehtävää oikein, tulos voi olla vika.

Työkalujen valinta betonin poraukseen

Jos haluat porata reikiä betoniin, suosittelemme aloittamaan työkalun. Tässä tapauksessa voit käyttää yhtä kahdesta vaihtoehdosta, joista ensimmäinen on vasarapora ja toinen on lyönti. Jälkimmäinen ratkaisu on suositeltava, koska tämän työkalun päätehtävänä on reiät reiät kiveen tai betoniin. Tällä laitteella saat reikiä, jolla on melko vaikuttava halkaisija, kun taas korkealaatuinen vasarapora ei voi tehdä reikiä, joiden läpimitta on yli 12 cm. vain murtautua seinälle.

Jos poraa reikiä betoniin, et voi käyttää työstämättömää poraa, se on paitsi hyödytöntä, mutta se voi myös aiheuttaa työkalun rikkoutumisen. Jos sinun täytyy tehdä vain muutamia reikiä, silloin kun reikälevyä ei ole, porata tehdään, kun taas jos tarvitset paljon reikiä, niin tarvittavien laitteiden vuokraaminen tai hankkiminen on välttämätöntä. Tässä tapauksessa ei pelkästään säästää aikaa ja vaivaa, vaan tällainen vaatimus johtuu siitä, että tämäntyyppisiä laitteita ei ole suunniteltu suurille kuormille, mutta jos niitä ei käsitellä asianmukaisesti, laitteisto voi olla käyttökelvoton. Jos joudut vielä käyttämään poraa, sinun on käytettävä betoniin suunniteltua pobedit-poraa. Kärjessä on oltava pinnoite kovan lejeerinkipäällysteen muodossa.

Timanttiporat ja muut tarvikkeet

Porausreiät betoniin voidaan suorittaa pyöreillä poroilla, joilla on timanttipäällyste päällä. Ne on suunniteltu toimimaan yhdessä porakoneiden kanssa, jotka pystyvät tekemään reikiä, joiden läpimitta on 25 cm. On huomattava, että tällaiset laitteet ovat melko kalliita, joten ei ole järkevää ostaa niitä kotitalouskäyttöön.

Jos korjauksen aikana on välttämätöntä tehdä tilaa pistorasiaan tai kytkimeen, on syytä käyttää kruunuja, jotka on suunniteltu toimimaan betonin kanssa. Työstöpinnan ympäryksellä ja ne on juotettu kovametalliseoksista. Niiden halkaisija voi vaihdella 35: stä 120 millimetriin. Kuitenkin useimmin käytetyt kruunut, joiden koko on 68 millimetriä. Tämä johtuu siitä, että tällaista halkaisijaa tarvitaan pistorasioiden asennukseen.

Jos haluat porata konkreettisia reikiä kruunun avulla, katkaise lyömäsoittimesta virta. Yleensä tällaiset laitteet kykenevät muodostamaan reikiä, joiden syvyys on enintään 15 cm. Jos seinälle on syytä mennä syvemmälle vaikuttavampaan paksuuteen, voidaan käyttää jatkosuutinta. Vastaavia kruunuja voidaan käyttää yhdessä poran kanssa. Toisin kuin aiemmat, nämä lisäykset päällystetään volframikarbidiseoksella kehän ympärillä. Etuna tässä on se, että jos on olemassa tarve tehdä reiän betoniin, joka on vuorattu laatat, niin ei tarvitse vaihtaa suutinta, se voi porata hyvin, ei ainoastaan ​​koriste-kerros, vaan itse betoni. Jos haluat porata reikiä betoniin, kuvattua laitetta voidaan käyttää kruunuilla, mutta porauksessa ei saa olla yli 1000 watin tehoa.

Boersin käyttö

Jos käytettävissä on rei'itys, jota haluat käyttää yhdessä poran kanssa, sen halkaisija voi vaihdella 4-80 millimetriä. Melko usein aloittelija päälliköt ihmettelevät, miten valita poran oikea halkaisija.

Yhdessä reikälaitteen kanssa on suositeltavaa ostaa metalliporaa. Kuitenkin laatupaketeilla on erittäin korkeat kustannukset, joten läpimitan on oltava sama kuin tangon, joka on tarkoitus työntää siihen. Kun ostat tällaisen poran, on suositeltavaa selvittää, mitä häntä hänellä on - SDS + tai SDS-max.

Porausbetonin ominaisuudet

Jos päätät porata reikää betoniin rei'ittimen kanssa, aluksi on tarkistettava, onko patruunassa epäpuhtauksia. Jos ne löytyvät, on tarpeen poistaa ne rättien avulla, muutoin saattaa esiintyä vaikeuksia käytön aikana.

Kun poranterä asetetaan istukkaan, on varmistettava, että se asennetaan oikeaan kulmaan, kun varsi on asennettu pysäytykseen. Suurin ongelma, jonka saatat kohdata, kun poraus on metalliosien porauksen törmäys. Yleensä tämä tapahtuu, kun se on tarpeellista lävistää seinää hyvin syvyyteen. Tällöin varsi tulee lävistää lävistimen läpi, vasta sen jälkeen on mahdollista jatkaa työtä. Jos reiät tehdään vasaraporauksella, metallin poraus auttaa selviytymään työstä.

Wizard-suositukset

Jos betoniin porataan reikä, jossa on kruunu, niin joka 15. minuutti on välttämätöntä pitää tauko samana ajanjaksona. Tämä johtuu siitä, että ei-ammattimainen työkalu ei ole suunniteltu pitkäaikaiseen kuormitukseen. Tänä aikana ei vain laite jäähdytä, vaan myös kulutusta. Ennen työskentelyn jatkamista on tarpeen kostuttaa poraus vedellä, mikä pidentää käyttöikää.

johtopäätös

Kun betonissa tehdään reikien laserporaus, seinämäosien irrottaminen taaksepäin voi tapahtua. Tässä tapauksessa on välttämätöntä alentaa nopeutta, jolloin prosessi tapahtuu jonkin verran hitaammin. Vaikka manipulointi kestää paljon aikaa, seinä ei jää koskemattomaksi.

Nämä 10 pienintäkään asiaa, joita mies aina huomaa naisesta. Luuletko, että sinun mies ei tiedä mitään naispuolisesta psykologiasta? Se ei ole. Yksittäinen piilotus ei piilota rakastavan kumppanin ulkoasulta. Ja tässä on 10 asiaa.

Miksi jotkut vauvat syntyvät "enkeli suudella"? Enkelit, kuten me kaikki tiedämme, ovat ystävällisiä ihmisille ja heidän terveydelleen. Jos lapsellasi on niin sanottu enkeli suudelma, niin et ole.

Miksi tarvitsen pienen taskun farkkuja? Kaikki tietävät, että farkuissa on pieni tasku, mutta harvat ihmettelevät, miksi hän tarvitsee. Mielenkiintoista, se oli alun perin paikka xp: lle.

On käynyt ilmi, että joskus jopa kaikkein kova kunnia päättyy epäonnistumiseen, kuten on kyse näiden julkkisten kanssa.

Kuinka näyttää nuoremmalta: parhaat hiustenleikkujat yli 30, 40, 50, 60 Tyttöjen 20 vuoden aikana älä huoli hiusten muotoisesta ja pituudesta. Näyttää siltä, ​​että nuoruus on luotu kokeiluja ulkonäköä ja rohkeita kiharoita. Kuitenkin viimeinen

Toisin kuin kaikki stereotypit: tyttö, jolla on harvinainen perinnöllinen häiriö, voittaa muodin maailman. Tytön nimi on Melanie Gaidos ja hän murtautui muotimaailmaan nopeasti, järkyttäen, innostamalla ja tuhoamalla tyhmiä stereotypioita.

Reiät reiät betoniin: poraus porat ja timantti bittiä

Betoni, kuten tiedetään, on kova ja kestävä materiaali, jonka vuoksi se on erittäin suosittu rakentamisessa. Näistä ominaisuuksista johtuen sen mekaaninen käsittely aiheuttaa kuitenkin tiettyjä vaikeuksia. Erityisesti tehtävänä on reiän leimaaminen betoniin usein ennen talon käsityöläisiä?

Seuraavaksi yritämme vastata tähän kysymykseen ja tarkastella tehokkaimpia tapoja tuottaa betonipintojen reikiä.

Betoniporausmenetelmät

Betonin konkreettisten reikien valintamenettelyn valinta riippuu tehtävistä:

 • Jos on tarpeen saada pieni halkaisijaltaan reikä, esimerkiksi kiinnitettäväksi betoniin. käytä sitten rei'itystä erikoisporalla. karbidikärjellä.
 • Jos haluat saada suuren halkaisijan esim. Putkien pitämiseen, pistorasioiden asentamiseen jne. käytä timanttiporausreikiä konkreettisissa erikoiskruuneissa.

Katsotaan nyt lähemmin molempia tekniikoita.

Karkea koukussa

Porausreiät

Porakoneet tai niissä nimeltään betoniporauksissa on ruuvi- muotoinen sauva ja, kuten edellä mainittiin, karbidikärki. Varsi voi olla sileä ja sylinterimäinen, joka on suunniteltu iskujauhoihin tai SDS-standardin mukaan valmistettu pyörivävasarat.

Niiden avulla voit tehdä pienten ja keskisuurten läpimittojen reikiä.

Ohjeet tämän menettelyn suorittamiseksi ovat seuraavat:

 • Ennen kuin reiät reiät betoniin, sinun on tunnistettava paikka, jonka haluat porata.
 • Sitten kärki asetetaan patruunan rei'itykseen tai poraukseen. Tämä asettaa syvyysrajan haluttuun asentoon.

Kuvaporauksessa reikälevyllä

 • Seuraavaksi porauksen on pysyttävä suunnattua pistettä vasten ja käynnistettävä työkalu. Tässä tapauksessa sinun on tehtävä tietty painotus suuttimeen. Ajoittain poraus on poistettava reiästä ja kostutettava vedellä estäen sen ylikuumenemisesta.
 • Kun vaadittu syvyys on saavutettu, työ pysähtyy.

Minun on sanottava, että voit suorittaa reiän ja tavallisen poran ilman rei'itystä. Tällöin kuitenkin tarvitset lyöntiä vasaralla. Tällaisessa tilanteessa poraa täytyy poistaa säännöllisesti reiästä ja murskata betoni rei'illä.

Diamond Core Poraus

Usein on tarpeen suorittaa suuren halkaisijan betonireikään esimerkiksi viemäri- tai vesiputken aloittaminen. Tänään on monia yrityksiä, jotka tarjoavat tällaisia ​​palveluja. Ennen kuin kutsut asiantuntijoita, sinun on selvitettävä betonin rei'ityksen kustannukset.

On mahdollista, että päätät suorittaa tämän toimenpiteen omalla kädelläsi. Tätä varten tarvitaan sama booli. Ainoa asia, joudut saamaan timantti-bit-kruunun.

Tällä työkalulla voit tehdä halkaisijaltaan 100 mm: n reikiä ja vielä enemmän. Lisäksi oikein valittu kruunu mahdollistaa jopa lujitetuilla betonirakenteilla ja betonilla minkä tahansa kovuuden minkä tahansa täyteaineen avulla.

Kiinnitä huomiota!
Jagged kruunut voivat kiilata, kun ne kohtaavat liitokset, ja niiden hampaat pääsääntöisesti rikkovat.

Tämän ansiosta saat reiän mihin tahansa betonirakenteeseen. Esimerkiksi erilaisten kaivojen järjestämisen yhteydessä ihmiset ovat usein kiinnostuneita siitä, miten rengas rikkoa betonirenkaassa? Timanttityökalu voi myös helposti selviytyä tästä tehtävästä.

Diamond Crown Drilling

Lisäksi tässä menetelmässä on joitain muita etuja:

 • Kyky saada tarvittava koko reikä on täysin pyöreä.
 • Ei ole shokkivaikutuksia ja voimakkaita tärinöitä, joten voit käyttää tätä tekniikkaa koteihin, jotka ovat parhaillaan kunnossa tai jälleenrakennuksessa.
 • Ei ole voimakasta kohinaa.
 • Kyky käyttää asennettaessa ilmastointilaitteita, jotka vaativat joskus korujen tarkkuutta.
 • Poraus kulmassa, lähellä seiniä, lattiaa tai kattoa.

Vihje!
Kruunujen hinta on yleensä melko korkea.
Jos noudatat kuitenkin toimintaohjeita, voit palauttaa käytetyn suuttimen.
On olemassa erikoistuneita yrityksiä, jotka harjoittavat tällaisia ​​palveluja.

Porausperiaate on sama kuin porakoneiden porauksessa. Erityisesti on kostutettava kruunu säännöllisesti vedellä.

Poraus työkalu

Jos tarvitset reikää, jonka läpimitta on esimerkiksi 20-50 cm tai enemmän, niin rei'itys ei tietenkään ole sopiva näihin tarkoituksiin. Tässä tapauksessa voit porata reiän betoniin ammattimaisella työkalulla.

Tehokkaita laitteita ei pidetä käsissä, kuten puncher. Se kiinnitetään yleensä seinään ankkureilla. Joskus kiinnitys tapahtuu laajennusmenetelmällä sauvan avulla, ts. alempi osa lepää lattialla ja yläosa - katolla.

Ammattilaisvälineet on yleensä varustettu lisätoiminnoilla, kuten vesihuolto työalueelle, pölynkerääjä, jonka avulla voit suorittaa toimenpiteen ilman ympäristön pölyämistä jne.

Vihje!
Timanttisuuttimia voi tarvita paitsi betonin porauksessa.
Vahvistettu betoni leikkaamalla timanttipiireillä ja jauhat timanttikupilla on myös tehokas menetelmä.

Tietenkin tällaiset laitteet ovat erittäin kalliita, joten ei ole järkevää ostaa sitä kotitarkoituksiin. Siksi tällaisen toiminnan suorittaminen on tarkoituksenmukaisempaa hakea asiantuntijoiden apua.

Kuten löysimme, joissakin tapauksissa on aivan mahdollista tehdä reiän konkreettisesti itsenäisesti. Jotta tämä toiminta toteutuisi tehokkaasti ja paljon vaivaa, sinun on käytettävä sopivaa työkalua tähän ja noudatettava poraustekniikkaa.

Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.