Betonin lämmittäminen talvella eri tavoin

Maamme laajoissa maissa on taloja, joissa talvi kestää kuusi kuukautta. On mahdotonta odottaa pakkasaa niin kauan, että aloitetaan rakentaminen ja rakennetaan olosuhteissa, jotka täyttävät tekniset standardit.

On tunnettua, että monet tekniset prosessit eivät ole yhteensopivia negatiivisten ilman lämpötilojen kanssa. Ensinnäkin on kyse betonista, joka ei pysty saamaan voimaa, tarttumaan nollan alapuolella olevaan lämpötilaan.

Jotta rakentamisprosessi ei keskeytyisi, tutkijat ovat kehittäneet toimenpiteitä, joiden avulla betonia lämmitetään talvella, jolloin se muuttuu kiviä ilman laadun heikkenemistä.

Nollan alapuolella oleva lämpötila estää betonin kovettumisen

Joten jos tämä prosessi estetään veden muuttamisella jään, mikään ei tapahdu: sementtilietteen rakenne ei muutu eikä seerumin veden sulamisen jälkeen se kääntyisi. Siksi oli välttämätöntä löytää menetelmä, joka mahdollistaisi betonikiven lujuuden kovettamisen ja vahvistamisen sementti-hiekkaseoksen negatiivisessa ilman lämpötilassa.

Löysimme useita tällaisia ​​menetelmiä, joista kukin määräytyi rakennusolosuhteiden mukaan, joita varten se kehitettiin. Suosituimpia niistä ovat: termos-menetelmä, sähkölämmitys, lämpövaikutteinen muotti ja höyrylämmitys. Puhutaan niistä jokaisesta.

Betoni lämmitys talvella "thermos" -menetelmällä

Menetelmä perustuu sementti-hiekkaseoksen ominaisuuteen sekoitettaessa sitä veden kanssa lämmön vapauttamiseksi. On selvää, että jos tämä lämpö tallennetaan eristetyn muottien avulla ja peittää laastin ulkotason sahanpurun, kuonan tai kiireen avulla, lämpöä voidaan varastoida rakennuksen sisälle betonin kovettumiselle tarvittava aika. Tämä aika riippuu kuitenkin rakenteen tilasta ja sen lämmönsiirron alueesta. Voit laskea sen kaavalla:

missä M on rakenteen massiivisuusaste, A on rakenteen lämmönsiirtoalue ja V on sen tilavuus. Ehto on tämä: jos M = enemmän kuin 10, niin termos-menetelmä toimii betonitoiminnan aikana. Jos M = 8-10, menetelmä toimii, jos seosta kuumennetaan lämpötilaan 60 - 80 ° C.

Muissa tapauksissa menetelmän soveltaminen ei anna toivottua tulosta. Siksi käytetään muita menetelmiä käyttäen betonisekoituksen sisäistä ja ulkoista lämmitystä.

Betonilämmitys lämmityskaapelilla

Yleensä käytetään erityistä PNSV-lankaa ("lämpöviiro-vinyyli" eli ydin ja vaippamateriaali), joka on tehty yhdestä teräksestä PVC: n eristyksessä; otettuna 1,2 mm: n osuudella.

Ennen betonin kaatamista lanka kiinnitetään vahvistuskehykseen. Osien pituus ja niiden välinen askel määritetään muuntajan jännitteen perusteella (V = 220 V, pituus on 110 m, pienenee suhteellisesti).

Johtimien vapauttaman lämmön määrä kykenee lämmittämään seoksen 60 - 70 ° C: seen virtausnopeudella, joka on 50-55 m lankaa / 1 m³ betoniseosta.

Johtojen virransyöttö tapahtuu muuntajalaitteella ППЭБ (3х380В), joka voi lämmittää 20-25 m³ seosta.

Työolot ovat seuraavat:

 • Ympäristön lämpötila ei saa olla alle -25 ° C.
 • Asennus tapahtuu vain kiinnittämällä johtimet.
 • Johdot eivät saa koskettaa toisiaan; niiden välisen pienimmän etäisyyden on oltava 15 mm.
 • Paikat, joissa johdot kytketään lämmittimeen, on poistettava lämmitysvyöhykkeeltä.
 • Betonin kaatamisen päätyttyä voidaan aloittaa lämmitys.
 • Suunnittelu tekee kuopista, jolloin kaapelit pääsevät käsittelemään lämpötilaa. Jos se ylittää normin, on syytä alentaa verkkojännite.

Lämpökutustuotteiden betonitointimenetelmä

Käytetään monoliittirakenteessa. Teräsmuotti on nimeltään lämpöaktivoiva, johon lämmityselementit on asennettu ja ulkolämpöeristys on järjestetty (tavallisesti lasista tai kuonasta, joiden paksuus on noin 50 mm). Kun käytät muottipohjaa, se on peitettävä suojapeitteellä tai kalvolla, joka ei salli ilman, varsinkin tuulisella säällä.

Termoelementtiä käytetään kokoonpainuvissa, yhtenäisissä ja erityisesti asennusorganisaatioiden suunnittelussa. Rakenteen lämmittämiseen tarvittavan energian määrä riippuu sen massiivisuudesta, pohjan ja ympäristön lämpötilasta, tuulen nopeudesta ja lämmönjohtavuudesta.

Laatikon käyttö soveltuu nopeasti kovettumiseen Portland-sementti ja kuona Portland-sementti. Valmis seoksen lämpötila ei saa olla alle +5 ° C. Pohja on lämmitettävä +10 ° C: een ennen kaatamista. Jäädytettyä maata kuumennetaan yli 50 cm: n syvyyteen - paksummalle ja yli 30 cm: lle - ei-kookkaalle maaperälle. Maaperän lämpötila ja jäädytys ja seos täytön aikana d.B. ei alle + 15 ° С.

Menetelmä betonin lämmittämiseksi höyryllä

Kuten tiedetään, yksi betonin kovettumisen ja kovettumisen edellytyksistä on kosteutta. Positiivisissa lämpötiloissa kostuta betonipinta ainakin ensimmäisten 24 tunnin ajan. Siksi korkeiden lämpötilojen säilyttäminen betonin paksuutena, kun se kuumennetaan, voi olla täynnä epätasainen kovettuminen betonikivestä ja sen muodostuminen mikroprekareihin. Tämän estämiseksi sinun on suoritettava lämminilmoitustila selvästi.

Jos jostain syystä lämmitys sisäpuolella olevasta kaapelista tai lämpöaktivoidun muottien käyttäminen ei ole mahdollista, on toinen, energiaa kuluttava mutta tehokkaampi tapa - höyrylämmitys.

 • Suotuisten olosuhteiden luominen betonin kovettumiselle lämmön ja kosteuden avulla nopeuttaa merkittävästi voimaa. Lämpötilan ollessa + 70 ° C höyryllä kyllästetyssä tilassa betoni 25-30 tunnissa noutaa saman voimakkuuden kuin 10-15 päivässä normaaleissa olosuhteissa.
 • Menetelmä toteutetaan ns. "Höyhenpaita". Kuori kattaa rakenteen yhdessä muotin kanssa koko sen pinnan peittämiseksi matalapaineisilla höyryillä (15 cm etäisyydellä).
 • "Steam-paita" on tehty useista puukuvista, joiden välissä kattorakenne on asetettu. Ne on tiukasti kiinnitetty toisiinsa, saumat suljetaan, jättäen aukot joustaville letkuille, joiden kautta höyry kulkee 5-6 m²: n välein.
 • Yläosat väliseinät, paita on tyytyväinen vain rakenteen toisella puolella.
 • Sarakkeiden osalta höyry syötetään pohjasta 3,5 m: n välein.
 • Höyry on sallittu puoli tuntia ennen betonin kaatamisen aloittamista rakennuksen esilämmittämiseksi.

Kuumennetaan betonia talvella

Alhaiset lämpötilat vaikuttavat haitallisesti laastiin, mutta työ ei pysähdy ympäri vuoden. Siksi sen lujuus ja rakenteiden nopeus riippuvat betonin oikeasta lämmityksestä talvella. On tunnettua, että tämä materiaali saa optimaaliset olosuhteet lämpötilassa 20ºС, mikä voidaan saavuttaa vain erikoisteknologian avulla.

Rakentaminen talvella

Vesi on olennainen osa mitä tahansa betoniliuosta, mutta matalissa lämpötiloissa se jäätyy ja sementin hydraatio pysähtyy. Jääkiteet laajenevat ja monoliitti alkaa murentua. Jopa lämpöeristyksellä, teknologian asettamien 28 päivän sijasta betoni kovaa kovemmin, mikä heikentää työn kustannuksia. Optimaalinen teho on betonin sähköinen lämmitys, joka mahdollistaa työn nopeuttamisen ja tarvittavan lujuuden.

Tämä on taloudellisin tapa talvella betonin lämmittämiseen, mikä ei vaadi suuria kuluja. On tärkeää, että koko tilavuus lämpenee samanaikaisesti, mikä on vaikeaa saavuttaa käyttämällä muita tekniikoita monoliittisten rakenteiden lämmittämiseksi talviolosuhteissa.

Kuumennetaan betonia

Kylmänä talvella on monia tapoja lämmittää betonia. Ne edellyttävät lisäkustannuksia, jotka maksavat vähentämällä työajan loppuunsaattamista ja teknisten standardien noudattamista. Harkitse tehokkaimpia menetelmiä.

Lämmitysjohdin

Betoni sähköinen lämmitys tehdään useimmiten erikoisjohdolla. Tätä varten se kiinnitetään kiinnittimeen käärmeen kanssa, joka on samanlainen kuin lämmin kerros, erityisillä puristimilla, jonka jälkeen seos täytetään vähintään 5 asteen lämpötilassa. Päätetyt kaapelipäät on kytketty virtalähteeseen käyttämällä asteen muuntajaa.

Lue lisää muuntajista ja niiden tyypeistä täältä.

Lämpöä betonille, jossa on muuntaja, käytetään useimmin erilaisia ​​halkaisijaltaan teräs- tai sinkityt lankoja sisältävää PNSV-lankaa. Vaikeissa olosuhteissa on suositeltavaa käyttää kaksiytiminen PTPZh, mutta se kuumenee edelleen yhden vaurion jälkeen. Edullisten ja optimaalisen suorituskyvyn ansiosta suositeltavat langat, joiden halkaisija on 1,2 mm. Kaapelit КДБС ja ВЕТ voidaan liittää myös 220 V: n kotitalousverkosta, mutta ne ovat edullisempia, joten niitä käytetään pienissä esineissä. Johdon määrä lasketaan sen ominaisuuksien ja ulkoisten tekijöiden mukaan, mutta keskimäärin se on 50-60 m per 1 m³.

Langan asentamisen jälkeen laastari kaadetaan muottiin, sähkö johdetaan kaapeleiden läpi, ne lämmittävät massan 50-60º-asteeseen nopeudella korkeintaan 10 astetta tunnissa. Sitten lämmitetty monoliitti jäähtyy tasaisesti nopeudella 5 astetta tunnissa. On tärkeää jättää huomiotta aikaa, jotta lämpötila muuttuu tasaisesti, mikä takaa rakenteen vahvuuden. Viiran loppuun jää monoliitti. Tämän menetelmän etuja ovat:

 • Säästämisen ja sähkön aiheuttamat hyväksyttävät kustannukset, varsinkin jos käytät astia-muuntajaa;
 • Laitteiden oikean valinnan avulla voit lämmittää suuria määriä ja malleja;
 • Voit asettaa langan lämpötilaan -15 ºС ja pitää lämmin -25 ºС.

elektrodit

Yksi helpoimmista keinoista betonin lämmittämiseen on elektrodien avulla. Tätä varten kaapeli on sidottu kaapelilla, jonka läpimitta on 8 mm, joka on kytketty astiaan muuntajaan liitettyihin johtimiin. Elektrodien välinen etäisyys, riippuen lämpötilasta 0,6-1 m.

Elektrodien käyttö lämmitykseen on tehokasta niissä tapauksissa, kun ne on kytketty sarakkeisiin tai pystysuorat rakenteet, koska niille on riittävästi yhtä vaiheeseen kytketyt elektrodit.

Liitettäessä elektrodeihin johdin on vesi betoniin, mutta sen kuivumisen jälkeen liuoksen vastus kasvaa dramaattisesti, mikä johtaa sähkön tuhlaukseen - tämä on tämän menetelmän suurin haitta.

Infrapuna lämmitys

Betonirakenteiden infrapunalämmitystä suorittavat erityiset säteilijät. Niihin kuuluvat lämmityselementit tai muut lämmönlähteet ja heijastimet. Tässä betonin lämmitysmenetelmässä jäähdytin asennetaan noin 1,2 metrin etäisyydelle valuraudan pinnasta, joka on peitetty polyetyleenillä tai muulla materiaalilla, joka estää veden nopean haihtumisen.

Lämmitys suoritetaan kolmessa vaiheessa: monoliitin lämmitys, koko tilan lämmitys, asteittainen jäähdytys. Tämä tekniikka on täysin energiaa kuluttava, joten sitä käytetään kuumentamaan vaikeasti tavoitettavia paikkoja, monimutkaisia ​​rakenteita tai liittymällä betonirakenteisiin.

Thermos-menetelmä

Termi-menetelmällä betonin lämmittämisen tekniikka on yksinkertainen ja melko taloudellinen. Tehtaan seosta kuumennetaan lämpötilaan 25 - 45 °, mutta ei korkeammalle, niin että se ei käynnisty etukäteen. Valun jälkeen muotti on eristetty. Sementin hydraation aikana vapautuva lämpö riittää, että kiinteytysprosessi etenee normaalisti ja betoni saavuttaa tarvittavan lujuuden. Tämän menetelmän etuja ovat:

 • Yksinkertaisuus, lämpöeristys voidaan tehdä käsin;
 • Halvalla, kuten suojakäsineitä, voit käyttää sahanpurua, olkia jne.;
 • Betonin teknisten ominaisuuksien varmistaminen.

Haittoihin kuuluu mahdottomuus käyttää menetelmää suurien alueiden kaatamiseksi, se on tehokas pienikokoisille rakenteille, joilla on rajoitetut pinnat.

Induktiolämmitys

Talvella betonin induktiokuumennus suoritetaan vaihtelevalla magneettikentällä, joka muodostaa vaihtovirtaisen sähkövirran. Betonin metallirakenteita lämmitetään, siirtämällä energiaa liuokseen.

Eristetty lanka (induktori) asetetaan rakenteen sisälle, jonka jälkeen se kytkeytyy ajoittain vahvistamaan lämpötilaa. Näin varmistetaan koko monoliitin yhtenäinen lämmitys. Induktiolämmityksen tärkein edellytys on, että vahvistuskammio on suljettava.

Muut menetelmät

On olemassa myös muita keinoja lämmittää betonia, joista suosituin lämmityselementtejä ja lämpö-aseiden käyttöä. Ensimmäisessä tapauksessa liuos kaadetaan esilämmitettyyn muottiin, mikä lyhentää kiinteytymisen aikaa ja estää rakenteen mahdollisen muodonmuutoksen. Suoraan kaatamisen aikana muotti on kytketty pois päältä ja vapaa osa välittömästi peitetään lämpöeristyksellä. Lämpötila nousee vähitellen 80 ° C: seen ja laskee sitten 60 ° C: seen ja pidetään kunnes se saavuttaa 80%: n vahvuuden.

Lämmitysteho lämmönkestävillä edellyttää ylimääräisten lämpöeristysrakenteiden rakentamista betonin yläpuolelle, jossa lämmitetty ilma ohjataan. Tämä tekniikka on perusteltu, jos sähköverkkoon ei ole luotettavaa yhteyttä. Tässä tapauksessa dieselmoottoria käytetään normaalin lämmityksen varmistamiseen. On pidettävä mielessä, että lämpö-aseen käyttö on kallista. Teollisuudessa betonia kuumennetaan höyryllä erityisessä kaksoisseinäisessä muottirakenteessa.

Kuinka paljon lämpöä betoni?

Säästää rahaa, betonin lämpenemisaikaa on vähennettävä minimiin. Mutta kussakin tapauksessa aika lasketaan erikseen, mikä liittyy tiettyihin tekijöihin. Tämä on ulkolämpötila, lämmöneristeen mahdollisuus ja laatu, lämmittimien teho.

Lämpökeräselementti riippuu siitä, miten se asetetaan rakenteeseen ja virrankulutukseen. Yleensä ajan laskeminen riippuu rakenteen lämpötilasta. Useimmissa menetelmissä monoliitti kuumennetaan 60 ° C: n lämpötilaan, mutta tämä tapahtuu hitaasti, enintään 10 astetta yhden tunnin lämmityksen aikana. Tämä varmistaa sen yhtenäisyyden lisäämällä materiaalin laatua. Kun seos saavuttaa 50% vahvuuden, se jäähdytetään vähitellen vielä alhaisemmalla nopeudella 5 ° C tunnissa käyttäen lämpöeristystä. Näin lämmitys voi tapahtua sekä muutamassa tunnissa että päivinä.

Kuumennetaan betonia: lämmitysmenetelmiä lanka, hitsauskone. Jäätymisenestoaineiden lisäaineet. Thermos-menetelmä

Betoni on suosittu, edullinen ja laajalti käytetty materiaali, jota ilman rakennusten ja rakenteiden rakentamista ja korjaamista ei voida toteuttaa. Jotta tällainen ratkaisu voisi luoda korkealaatuisia, kestäviä ja tärkeimpiä kestäviä rakenteita, on tärkeää tietää paitsi valmistuksen resepti ja teknologia, mutta myös saada tietoja betonin lämmittämisestä ja millä lämpötilalla betonin lämmitys on tarpeellista ja tarpeellista.

Betoni lämmitys rakennustöihin talvella

Miksi lämmittää ratkaisu

Lämpömittarit lämmitykseen

Negatiivisella lämpötilalla on negatiivinen vaikutus betonimassan hydratointiin tai kovettumiseen. Tällainen liuos koostuu sementistä, hiekasta, vedestä ja murskakivestä.

Tässä seoksessa vesi on katalyytti liuoksen jähmettämisprosessille. Mutta negatiivisessa lämpötilassa kosteus jäätyy, mikä vaarantaa paitsi laastin lujuuden rakentamisen myös lisärakentamisen.

Liitinjärjestelmän kehittämisen päätehtävä on, miten betonin lämmittäminen betonituotannon aikana talvikaudella varmistaa optimaalisen lämpötilan kiinteyttämisprosessille.

Kiinnitä huomiota! Jos liuoksen kosteus vielä kiteytyy, ratkaisu ei säästä mitään. Älä odota sulamista, virheellisesti olettaen, että ratkaisu hankkii tarvittavat ominaisuudet, kun vesi siinä sulaa.

Suositeltavat mikrokliminaariset parametrit betonituotantoon talvella:

 • Optimaalinen lämpötila betonin asettamiselle ilman lisäaineita ja lämmitys + 10... + 20 astetta;
 • Betonisointi lämpötilassa -20... +10 astetta saa sinut ajattelemaan kuinka betonia voidaan lämmittää kunnolla.
 • Jos lämpötila on alle -20 astetta, kaikki ratkaisun tekeminen on kielletty.

Peruslämmitysmenetelmät

Lämmityskaapelin asennus

Ratkaisun lämmittämisessä on kolme päämenetelmää alhaisessa lämpötilassa:

 1. Langan käyttö;
 2. Kaapelilla;
 3. Hitsauskoneen avulla.

Lämmityslaskenta

Nyt kun tiedät, mihin lämpötilaan sinun täytyy lämmittää betonia, sinun on selvitettävä, kuinka laskea lämmitys.

Tämäntyyppisissä laskutoimituksissa olisi otettava huomioon seuraavat parametrit:

 • Betonirakenteen tyyppi;
 • Lämmityksen vaatima kokonaispinta-ala;
 • Liuoksen tilavuus;
 • Vaadittava sähköteho.

Lämpöliuos lanka

Valokuvassa - esimerkki halkaisijohtimista

Tämän lämmitystavan toteuttamiseksi tarvitaan PNSV-johto, jonka hinta on alhainen.

Tämä lanka koostuu vain kahdesta rakenneosasta:

 1. Yksijohtimen pyöreä johdin, terästä;
 2. Eristys PVC: stä tai polyetyleenistä.

Tämä menetelmä perustuu lämmön siirtämiseen betonimassaan kuumennetusta langasta. Johtimien lämmitys toteutetaan muuntajaseinojen avulla säätöjärjestelmällä. Tämä järjestelmä mahdollistaa ratkaisun käsittelyn lämmityslämpötilan säätämiseen ympäristön lämpötilasta riippuen.

Teknologia ratkaisun lämmittämiseksi lanka

Käyttöohje, jossa määritellään betonin lämmityksen liittäminen, mahdollistaa seuraavien työvaiheiden toteuttamisen:

 1. Lanka sopii suunnitteluun, ennen kuin se täytetään liuoksella, niin että se ei pääse kosketuksiin muotin kanssa. Lankaosan päiden tulee tulla ulos betonipinnasta, jotta ne voivat muodostaa yhteyden;
 2. Juotusmenetelmä tuottaa lämmitysjohdinten päiden tuoton;

Neuvoston. Juotospaikan lämpökentän säilyttämiseksi tulee kääriä metallikalvolla.

 1. Kuumennuslangojen lukumäärä ja niiden pituus otetaan laskelmista ja teknologisista karttoista.
 2. Yksittäisen kuormituksen varmistamiseksi lämmitysrakenteen testi tarkistetaan käyttäen megger-mittaria;
 3. Virta johdetaan johdolle asteen muuntajaseinän kautta.

Lämmityskaapelin sijainti

Tämän menetelmän toteuttamiseksi on tarpeen laatia vuokaavio jokaiselle yksittäiselle mallille.

Kaapelilämmitys

Lämmityksen etuna tällä menetelmällä on, että lisävarusteita ei tarvita. Lisäksi esitetty menetelmä ei edellytä suuria määriä sähköä.

Lämmityksen ratkaisun tekniikka kaapelilla

Kaapelin asettelu

Prosessi, joka vastaa kysymykseen siitä, miten lämmittää betonia kotona kaapelilla, koostuu seuraavista vaiheista:

 • Kaapeli sijaitsee betonirakenteen pohjassa juuri ennen liuoksen kaatamista;
 • Kaapeli kiinnitetään kiinnittimillä;
 • Asennuksen aikana kaapeli ei saa vahingoittua, eikä sen yksittäiset osat saa koskettaa;
 • Kaapeli on kytketty sähköisen pienjännitekaapelin kautta.

Kaapelijärjestelmä

Kiinnitä huomiota! Tätä menetelmää toteuttaessa on tarpeen kehittää kaapelisuunnittelujärjestelmä ja tuottaa lämpötilatestit.

Lämmitetty liuos hitsauskoneella

Menetelmän toteutus hitsauslaitteilla

Tietäen, missä lämpötilassa betoni on lämmitetty, on mahdollista käyttää hitsauskonetta lämmitykseen.

Tämän menetelmän toteuttamiseksi tarvitset seuraavat laitteet ja materiaalit:

 • Useita kappaletta raudoitusta;
 • Hehkulamppuja;
 • Lämpömittari.

Tässä tapauksessa armatura on sijoitettu rinnakkain suorista ja paluuvirroista koostuvan piirin kanssa. Niiden välillä on hehkulamppuja, joiden avulla tehdään jännitemittauksia. Lämpötilan mittaamiseksi käytetään tavallisinta lämpömittaria.

Liuoksen kiinteytymisen prosessi on melko pitkä ja voi kestää noin kuukausi. Liuoksen lämmittämisen ja kovettumisen aikana rakennetta ei missään tapauksessa saa täyttää vedellä ja kylmällä.

Tätä menetelmää sovelletaan silloin, kun on tarpeen lämmittää pieniä betonilaitteita ja hyväksyttäviä sääolosuhteita.

Betoni lämmitys talvella

Talvella kiireellisintä on kysymys siitä, miten ja millä lämpötilalla betoni lämmitetään. Tämä johtuu siitä, että tällä hetkellä veteen liukenemisen ilmiö useimmiten havaitaan, mikä sulkee pois sen osallistumisen massan jähmettymiseen liittyvään kemialliseen reaktioon.

Siksi betonin lämmitys talvella on erittäin tärkeä menettely, joka voidaan toteuttaa seuraavilla tavoilla:

 • Johdanto jäätymisenestoaineiden lisäaineiden liuokseen;
 • Lämmitetty Thermos-menetelmällä.

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet

Jäätymisenestoainepohjaiset lisäaineet

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet kestävät voimakkaimman kylmän jopa -30 asteen lämpötilassa. Tällaisten lisäaineiden koostumus voi olla erilainen, mutta pääkomponentti on pakkasneste - aine, joka ei salli vettä jäädyttää.

Jokainen rakentaja omiin käsiinsä voi lisätä jäätymisenestoainetta liuokseen.

Vahvisteisiin betonituotteisiin tai vahvistuslevyihin on parempi käyttää lisäaineita lisäämällä nitriittiä tai natriumia. Nämä lisäaineet tarjoavat rakenteita fysikaalisten ja kemiallisten ominaisuuksien säilyttämiseksi ja tulevat korroosiosuojaksi vahvistetulle betonille alhaisissa lämpötiloissa.

Neuvoston. Jos tällaisten monoliittirakenteiden jähmettymisen jälkeen sinun on porattava reikä tai tasoitettava reunat, voit käyttää sellaisia ​​menetelmiä kuin vinoneliöiden reikien poraaminen betonissa tai leikkaamalla vahvistettua betonia timanttipiireillä.

Thermos-menetelmä

Tämän menetelmän ydin on betonin sijoittaminen lämpimään kuumennettuun muottipesään, joka on koko kovettamisaika, jotta lämpötila pysyy 20-25 asteen lämpötilassa. Tämän lämmitystyön ansiosta ja sen vahvuus säilyy.

Neuvoston. Kovettumisprosessin nopeuttamiseksi voit kaataa lämmitettyä liuosta esilämmitettyyn muottiin.

Lopuksi

Betoni kaatamalla talvella

Talvikaudella lämmitetty betoniliuos on rakennusalan tarpeellinen osa. Betonimassan lämmitysmenetelmät voivat olla melko paljon, ja järjestelmän valinta on tehtävä jokaiselle rakenteelle erikseen sen perusparametrien mukaisesti.

Tämän artikkelin video paljastaa sinulle entistä enemmän ominaisuuksia ja vivahteita ratkaisun lämmittämisestä monoliittisten betonituotteiden luomiseksi.

Miten lämmittää betonia talvella rakentamisen aikana?

Miten rakentaminen talvella?

Talvi on alhainen lämpötila-aika, miten betonirakenteiden rakentaminen tapahtuu tällä hetkellä? Loppujen lopuksi tiedetään, että betoni on sora, hiekka, sementti ja vesi tiettyyn määrään. Ja aika, jolle ratkaisu on arvioitu, on 28 päivää. Tiedämme myös, että vesi, jäädyttämällä, on suurempi volyymi ja kykenee murtamaan monoliittisia rakenteita.

Lämpötilan raja-arvoa voidaan kierrättää useita tapoja, mutta ne kaikki kiehuvat yhteen asiaan, jolloin liuoksen lämpötila pysyy nollaa korkeana. Jos tätä normia ei noudateta, pystytetty rakenne ei ole riittävän vahva ja kaatuu hyvin nopeasti. Seuraavassa esitämme useita suosittuja menetelmiä betonin lämmittämiseksi rakennustyömaalla talvella.

Shelter ja lämpö-aseet

Tekniikka on melko yksinkertainen - teltta rakennetaan haluttuun paikkaan ja lämpö pumpataan lämpö-aseilla. Melko yleinen vanhentunut tapa lämmittää säätiö kuumalla ilmalla. Pienissä rakennusalueissa käytetään työlästä prosessia, joka liittyy lämmönkestävän kupolin rakentamiseen.

Jos haluat lämmittää betonia lämmityspistoolilla, huomaa, että tämä on melko kallis vaihtoehto. Tämän tekniikan ainoa etuna on mahdollisuus lämmittää betoniterä ilman sähköä. On itsenäisiä lämpö-aseita, useimmiten dieseliä. Jos 220 voltin verkkoon ei pääse, tämä lämmitysvaihtoehto on edullisin.

Voit tarkastella videon lämmitysmenetelmää visuaalisesti:

Termomaty

Erityiset sähkölämmittimet mattojen muodossa vuorivat juoniin, joka on täytetty valmistetulla ratkaisulla. Lisää aineita liuokseen nopeuttamaan veden muodostumista ja estämään veden kiteytyminen. Tämä menetelmä on hyvä lämmittää suuria litteitä horisontaalisia pintoja talvella.

Monimutkaiset rakenteet, sarakkeet, joita ne eivät lämpöä. Voit lisätietoja siitä, miten lämpöä betonikerros matolla, voit alla olevasta videosta:

Muotoilu lämmityselementeillä ja elektrodeilla

Yhtiöiden kaatuneiden seinien ja betonipilarien lämmittämiseksi kehittäjät käyttävät lämmitettyä muottirakennetta. Muotti on lämpöeristetty ja lämmittimet on asennettu betonilaastin puolelle. TEN-mallin mukainen rakenne ei edellytä monimutkaisia ​​laitteita, elementit ovat helposti vaihdettavissa.

Elektrodi-muotti koostuu metalli- tai metallisuikaleista, jotka on kiinnitetty muottiin säännöllisin väliajoin. Elektrodit on liitetty erityiseen muuntajaan, ja sementtiliuoksen vedestä johtuen se kuumennetaan. Aivan kuin lämmitysmoduulien puute - nämä ovat vakiokokoja, ja jos asiakkaalla on vakiotasoinen hanke, käytä muita keinoja lämmittää betonia talvella.

elektrodit

Useimmin käytetään betonipylväiden ja seinien lämmittämiseen. Kun kehyselementit kaadetaan muottipesään, aseta vahvistus liuokseen, järjestä ja jakaa ne ryhmissä, liittäen ne muuntajaan tai hitsaajaan, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty:

Myös jousielektrodien varhaista sijoittamista runkoon pitkin on mahdollista. Kuvassa näkyy selkeästi betonirakenteiden asennusperiaate:

Liuoksen vedellä on johdin ja vähitellen kiinteytysvirta elektrodien läpi putoaa. Lanka kovettamisen jälkeen seos jää osa suunnittelua. Tämän lämmitysmenetelmän haitat ovat elektrodien materiaalin valtava energiankulutus ja lisäkustannukset.

PNSV-lanka

Monipuolinen ja edullinen tapa lämmittää betonia talvella, jossa on korkea impedanssikaapeli ja astia-muuntaja. Vahvikkeen kehyksen koordinoinnin aikana lämmityskaapeli on asetettu, rakenteen koko ja muoto eivät ole merkityksellisiä.

Tämä lämmitysmenetelmä soveltuu sekä rakennustyömaan että kodin rakentajille. Kerromme yksityiskohtaisemmin kuinka betonimassan lämmittäminen PNSV-johtoon tapahtuu kotona.

Vahvistettu runkorakenne tai asentamalla majakat itsetasoittavan lattian alle, lanka asetetaan käärmeelle, joka ei ole lähemmäksi kuin 20 senttimetriä toisistaan ​​(optimaalinen nousu). Yhden silmukan pituus on 28-36 metriä. Jännitelähteenä voit käyttää hitsauskonetta. Yhteydenpitojärjestelmä tässä tapauksessa näyttää tältä:

Niskan lämmittelyä, PNSV: tä ei voida yhdistää avaamattomaan ratkaisuun, koska ilman lämmönkestävyyttä korkean lämpötilan vuoksi ulkona, se palaa. Jotta burnout vältytään siirtymään alumiinikaapeliin, jättäen lämmityslangan PNSV lähdön päät 10 cm etäisyydelle liuoksesta. Valmistaja suosittelee kaapelin 11-17 ampeerin virtaa, jota voidaan ohjata nykyisellä puristimella. Tietoja kiinnitysmittarin käytöstä kerroimme erillisessä artikkelissa.

Kodin rakentamiseen riittää PNSV, jonka halkaisija on 1,2 mm. Sen ominaisuudet:

 • vastus 0,15 ohm / m;
 • käyttövirta upotettuna liuokseen, joka on 14-16 ampeeria;
 • laskostuslämpötila -25 ° C: sta 50 ° C: seen.

Johdon kulutus per betonikuutio 60 juoksumetriä. Lämpötila, johon betonia kuumennetaan, on 80 ° C, sen säätö suoritetaan millä tahansa lämpömittarilla. Lämpötilan asetusnopeus liuoksella ei saisi ylittää 10 astetta tunnissa. Jotta vältetään tarpeettomat sähkölaskut, lämmitetty alue peitetään millä tahansa materiaalilla, joka estää ilmakehän kuumentamisen esimerkiksi sahajauhalla. Erinomaista tulosta varten betoniseos kuumennetaan myös ennen kaatamista, seoksen lämpötila ei saa olla alle +5 ° C. Täällä tällaisten ohjeiden mukaan voit lämmittää betonia talvella omilla käsilläsi. Tekniikka on työlästä, vaikka kokematon ihminen voi tehdä sen. Kuinka laittaa lämpökaapeli säätöön, kuvattu videon oppitunnissa:

Muuten PNSV-johteen sijaan voit käyttää BET-kaapelia betonin lämmittämiseen. Seuraavassa videossa kuvataan lyhyesti lämmitysjohtimen asennusohjeet:

Artikkelissa ei ole esitetty kaikkia betonin lämmitysmenetelmiä talvella. On induktio-, infrapuna- ja muita menetelmiä, mutta niitä ei oteta huomioon niiden alhaisen esiintyvyyden ja monimutkaisuuden vuoksi. Esitimme yleisen käsityksen betonirakenteiden rakentamistekniikasta ja mahdollisuudesta käyttää talon käsityöläisten lämmittimien ja seinien lämmitysmenetelmiä. Muuten PNSV-johdon käyttö on mahdollista paitsi rakenteilla olevan rakennuksen lämmityksen aikana myös jo sen jälkeen. Sitä voidaan käyttää valmiina lämpimänä kerroksena tai jäätymisen esteenä portaita tai jalkakäytäviä varten. Lyhyt osa on kytketty astinmuuntajan kautta 400 - 1500 wattia. Voit kytkeä suoraan verkkoon 220 voltin johtimen pituus on yli 120 metriä.

Siksi halusin kertoa teille, miksi sinun on lämmitettävä betoni talvella ja miten se toteutetaan käyttäen lämpö-aseita, elektrodeja tai PNSV-lankaa. Toivomme, että ohjeemme olivat sinulle selkeät. Lisätietoja saat katsomalla artikkelissa olevia videoopetusohjelmia.

Suosittelemme myös lukemaan:

Betoni lämmitys talvella: tavoite, tavanomaiset menetelmät ja kaataminen ilman lämmitystä

Talvella usein syntyy rakentamisen tarve, ja tässä tapauksessa rakentajien on ratkaistava betonin jäädyttämisen ongelma. Nykyään on olemassa useita tehokkaita tekniikoita lämmittää betonia talvella, ja sitten esitämme sinut tärkeimpiin.

Miksi kuumennetaan betonia

Betonin betonointi talvella alle nolla-asteen lämpötiloissa edellyttää tiettyjä lämpötilaolosuhteita, joissa laasti voi kovettaa normaalisti. Tämä tarve liittyy seoksen vesipitoisuuteen.

Rakenteen lämpötila ei saa laskea alle teknologisesti määritellyn vähimmäismäärän. Muussa tapauksessa seokseen muodostuu melko suuria jääkiteitä, jotka aiheuttavat paljon painetta sementin huokosissa.

Tämän seurauksena betonirakenne tuhoutuu ja sen seurauksena materiaali menettää ominaisuutensa, mikä erityisesti vaikuttaa sen lujuuteen. Erityisen vaarallinen on se, että betoni jäätyy asennuksen aikana.

On myös pidettävä mielessä, että kun aineen lämpötila laskee, sementin vuorovaikutus veden kanssa vähenee. Kasvavan lämpötilan vastaavasti vuorovaikutusnopeus kasvaa. On kuitenkin huomattava, että hidas kovettuminen parantaa betonin lujuutta.

Menetelmät betonin lämmittämiseksi

Monoliittisen betonin lämmittäminen talviolosuhteissa, kuten edellä on jo mainittu, voidaan suorittaa monin tavoin riippuen rakennetyypistä ja ympäristön lämpötilasta.

Useimmin käytetty:

 • Lämmitystyöstömenetelmä;
 • elektrodeja;
 • Induktio- tai infrapunamenetelmä (lämmitys kaasupolttimella ja muilla lämmittimillä);
 • Lämmitysjohdot.

Tarkastellaan nyt näiden lämmitysmenetelmien ominaisuuksia.

Seos lämmitetään elektrodien kanssa

Ehkä yleisimpi lämmitysmenetelmä kulkee sähkövirtaa betonin avulla elektrodien avulla. Virran syöttäminen seokseen tapahtuu eri tavoin, ja jokaiselle niistä on tietty kytkentäjärjestelmä.

Kiinnitä huomiota! Suora virta aiheuttaa veden elektrolyysiä betonissa, joten voidaan käyttää kolmivaiheista tai yksivaiheista vaihtovirtaa lämmitykseen.

Lämmityksen elektrodit voivat olla seuraavia tyyppejä:

 • Rod - vaijerista, jonka halkaisija on 6-12 mm. Ne sijaitsevat betonin paksuudella tiettyyn suunnitteluvaiheeseen. Samanaikaisesti äärimmäisen rivielektrodien tulee olla 3 cm etäisyydellä muotista.

Tällaisten elektrodien avulla on mahdollista lämmitellä minkä tahansa muodon rakenteita, jopa monimutkaisimpia. Menetelmän yksinkertaisuuden vuoksi voit tehdä yhteyden itse, mutta sinun on ymmärrettävä sähköiset ominaisuudet.

 • Lamellar - ripustettu sisäpuolelta. Levyjen muotoisten vastakkaisten elektrodien liittämisen seurauksena eri vaiheissa syntyy sähkökenttä betoniliuoksessa, joka lämmittää massan vaadittuun lämpötilaan ja pitää sen koko seoksen kovettumisen ajan.
 • Strip-elektrodit - voidaan sijoittaa rakenteen yhdelle tai molemmille puolille.

Lämmitetty johtoilla

Nykyään betonielämää lämmityslankojen avulla käytetään käytännössä myös käytännössä, koska tämä tekniikka on hyvin hallittu. Erityisesti sitä käyttävät monet suuret ulkomaiset ja kotimaiset rakennusyritykset.

Se koostuu tietyn pituisen lämpökaapelin asennuksesta lujittavan häkissä. Lämmitysjärjestelmän asennus suoritetaan välittömästi ennen kuin liuos kaadetaan muottiin.

Tällä lämmittelymenetelmällä käytetään PNSV-lankaa, jonka teräsydin on 1,2 mm. Kun virta johdetaan tällaisen viiran läpi, syntyy lämpöä, joka materiaalin lämmönjohtavuudesta johtuen jaetaan tasaisesti koko betonille. Tämä mahdollistaa betonin lämmittämisen +40 celsiusasteeseen.

PNSV-kaapeleiden virransyöttö suoritetaan pääsääntöisesti alijännitteillä, joissa on useita vaiheita, joilla on pienempi jännite. Yksi KTP-63 / OB-aluslaite riittää lämmittämään 20-30 metriä kuutiobetonia. Samaan aikaan yhden kuutiometrin betonin lämmittämiseen tarvitaan noin 60 metriä PNSV-lankaa.

Tämän lämmitystekniikan eduista on mahdollista korostaa sitä, että sitä voidaan käyttää moniin monimutkaisiin rakenteisiin. Minimi lämpötila, jolla se säilyy, on -30 astetta.

Johdinlämmitys

Erityisesti tätä menetelmää käytetään talvella levitettäessä. Samanaikaisesti kaapelin asennusohje on paljon kuin "lämmin kerros" -järjestelmän asennus.

Minun on sanottava, että usein rakentajat käyttävät yhdistettyä lämmitysmenetelmää.

Yhdistelmän soveltamisen toteutettavuus riippuu seuraavista tekijöistä:

 • Vaadittava rakenteellinen lujuus;
 • Rakenteen massiivisuus;
 • Meteorologiset olosuhteet;
 • Energian saatavuus.

Kiinnitä huomiota! Kun betoni on saavuttanut tiettyä voimaa, se voi vastustaa pakkasaa vaarantamatta voimaa. eli sulatuksen jälkeen hän jatkaa voimaa.

Valokuvan lämpövaikutteisessa muottipesässä

Lämmöneristysmateriaalilevy, jossa on vaneri tai teräspelto, on erinomainen tapa lämmittää betonia erektion aikana:

 • säätiöt;
 • Ei paksuja betoniseiniä;
 • Päällekkäisyydet jne.

Minimi lämpötila, jossa tätä menetelmää voidaan käyttää, on -25 astetta. Kaapelit, metalliristikot jne. Voivat toimia lämmittiminä.

Ennen kaatamista muotti on lämmitetty +18 astetta. Sitten kun seosta syötetään, sen lämpötilaa nostetaan +50 astetta. Lämpömuovaus on usein yhdistetty seoksen sähkölämmitykseen.

Täytä ilman lämpenemistä

Pidimme yleisimpiä vaihtoehtoja betonin lämmittämiselle, mutta voit tehdä talven betonitointia ilman lämpenemistä. Tämä menetelmä on hyvä, koska se ei vaadi sähkön toimitusta ja lämmitysjärjestelmien asennusta, mikä nopeuttaa rakentamista.

Tämän tekniikan periaate on käyttää erityisiä lisäaineita, joiden avulla voit vähentää veden jäätymispistettä sekä nopeuttaa betonin kovettumista, jotta liuoksella ei ole aikaa jäädyttää. Samalla materiaalin vahvuus ei kärsi lainkaan.

Betoni, joka kaatuu talvella ilman lämpenemistä - perustaa säätiön

Tämän tekniikan käyttämisen muiden etujen joukossa on estää kastelemisen esiintyminen.

Kiinnitä huomiota! Ennen kuin kaatat betonia talvella ilman lämpenemistä, sinun on tiedettävä, mihin vähimmäislämpötilaan voit suorittaa tämän toimenpiteen käyttämällä yhtä tai useampaa lisäainetta.

Esimerkki tällaisista koostumuksista on lisäaine "Frost". Seoksen huuruvastuksen varmistamiseksi sen avulla on tarpeen lisätä vain tarvittava määrä ainetta, joka on merkitty pakkaukseen. Tällaisen lisäaineen hinta on melko edullinen, joten konkreettiset kustannukset eivät käytännössä kasva.

Vihje! Kovettumisen jälkeen betoni muuttuu niin voimakkaaksi, että sen käsittely aiheuttaa tietyt vaikeudet. Näihin tarkoituksiin käytetään timanttityökaluja, ja erityisesti käytetään betoniterästen leikkaamista timanttipiireillä ja betonissa käytettävien reikien timanttiporausta.

Täällä on kenties kaikki tärkeimmät vivahteet, joita sinun tarvitsee tietää betonin lämmityksestä ja sen kaatamisesta talvikaudella, jos päätät harjoittaa rakentamista nolla lämpötilassa.

Nykyään betonin lämmitystekniikkaa hallitsevat hyvin rakentajat, koska ne eivät salli talkkimaisten rakenteiden rakentamisen keskeyttämistä. Tietyn tekniikan valinta tietyssä tilanteessa on asiantuntijan tehtävä ympäristöolosuhteiden ja rakennetyypin mukaan (myös oppia käyttämään betonilämmönsiirtimessä talvella työskentelyä).

Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.

Betonilämmitys hitsauskoneella

Kun betonin sähköinen lämmitys on alle +5 ° C: n lämpötilaolosuhteissa, käytetään erityisiä öljy- tai ilma-kolmivaiheisia muuntajia 200 tai 380 V: n verkkojännitteen pienentämiseen. Esimerkiksi pienemmissä osissa on joskus järkevämpää käyttää hitsauskonetta täyttämällä kesämökin säätiö omilla käsillään (kaksivaiheinen ), joka on usein jo saatavilla, eikä ostaa tai vuokrata samaa TSZP-80: ta. Tapa niin kutsuttuihin "kotiolosuhteisiin".

Tällainen päätös on kuitenkin paikka, johon liittyy tiettyjä vaikeuksia. Yritämme ymmärtää niitä PNSV-johtimien ja elektrodien lämmityselementtien tyypistä.

Betonilämmitys hitsauskoneella ja PNSV-johto

Työskentely tässä on täsmälleen sama kuin käytettäessä öljynmuuntajia. Kaikki hienoisuus laskelmissa. Joten betonin lämmittämiseksi hitsausmuuntajan kanssa johdon mukana tarvitsemme hitsaaja 150-250 A, PNSV-kaapeli, kylmäpäiden alumiinikaapeli, ampeerimittari ja sähköteippi kangasperustaisesti.

Esimerkiksi annan laskelman 3,8 m 3: n levyn lämmittämiseksi, jonka koko on 4x5x0,19 m noin -12 ° C: n ilman lämpötilassa ja hitsauskoneessa 250 A. Joten leikkaa PNS-lanka 18 metrin pituisiin segmentteihin. Pituus määritettiin empiirisesti ja sinun tapauksessasi se voi olla erilainen. Jokainen näistä segmenteistä pystyy kestämään nykyisen jopa 25 A. Näin ollen on mahdollista käyttää 10 segmenttiä yhteensä 250 ampeeria varten. Jotta voimme mennä äärimmäisyyksiin ja jättää pienen marginaalin, johdatamme 8 johtoa.

Jokaisen PNSV: n kummallekin puolelle kierrämme tällaisen pituuden omaavan alumiinilanka, että kiertyminen itsessään on betonissa ja kylmät päät ulottuvat muuntajalle. Eristämme itse kierteen nauhalla.

Laitoimme kaapelin osat kiinnittämällä ne kiinnikkeeseen muovikiinnikkeillä tai eristetyllä johdolla välttääksesi oikosulun. Laattoja varten lanka voidaan kiinnittää juuri ylemmän vahvikekerroksen alapuolelle. Jokaisen johtimen lähdöt on merkittävä esimerkiksi (+) ja (-). Tai voit jakaa päät vastakkaisilla puolilla rakennetta. On myös erittäin kätevää yhdistää vaiheet (plussit erikseen, miinukset erikseen) toisiinsa eristetyllä pinnalla (textolite) päätteillä.

Betonin kaatamisen jälkeen kytkeytymme välittömästi liittimiimme hitsauskoneen suora- ja taaksepäin suuntautuviin tuloihin vähimmäisvirtaan. Mittaamme virran hitsauslankojen (pitäisi olla enintään 240 A) ja kussakin segmentissä (pitäisi olla korkeintaan 20 A). Kun virtaa kuumennetaan, virta putoaa, ja sitä täytyy lisätä laitteessa.

Tämän seurauksena levyn tiedot mitat hankkivat tarvittavan lujuuden 40 tunniksi. Myös betonin kaatamisen jälkeen on suositeltavaa peittää se suojakalvolla kuivumisen estämiseksi. Erittäin alhaisissa lämpötiloissa eristyskerros voidaan sijoittaa kalvon päälle.

Video PNSV-johtojen asettamisesta on nähtävissä alla:

Betonilämmitys hitsauskoneella ja elektrodeilla

Tässä menetelmässä kuumennuselementit ovat elektrodeja, jotka implantoidaan betoniin. Ja virta kulkee suoraan ratkaisun läpi. Tämä johtaa myös tärkeimpään haittapuoleen hitsauskoneen lämmittämisestä elektrodien kanssa: useiden ihmisten sähköiskun vaara. Jopa 36 V: n jännite katsotaan turvalliseksi. Jos se on korkeampi, on tarpeen huolehtia ihmisten ja eläinten estämisestä kuumennetulla esineellä. Uskotaan myös, että tällaiset vahvistuselektrodit kuluttavat nopeasti hitsausmuuntajaa.

Elektrodeja (lujitustangot) sijoitetaan rakenteeseen, joka on kytketty sarjaan siten, että kaksi kappaletta erotetaan toisistaan. Yhdistän suoran johdon johonkin niistä, toisinpäin toiselle. Kahden elektrodin välisen virran hallitsemiseksi liitä hehkulamppu (lisävaruste). On erittäin tärkeää mitata betonin lämpötila sen kuivumisen ja halkeilun estämiseksi. Älä unohda suojatun rakenteen peittämistä kalvolla ja eristyksellä lämmön ja kosteuden menetyksen välttämiseksi.

Talon sähköinen lämmitys betonista: suunnitelmat ja menetelmät

Jäätymisen ja talteenoton haitallisten vaikutusten estämiseksi on välttämätöntä luoda olosuhteet betonille, jonka kovettumisen prosessi on vakio ja yhtenäinen. Tämä voidaan saavuttaa vain, jos betonimassan lämpötila kovettumisen aikana on lähellä +20 0 °, mikä voidaan saavuttaa vain betonin pakotetun sähkölämmityksen tapauksessa.

Yleisimpiä betoni lämmitysmenetelmää, joka talvella kaatuu, on sähkölämmitys, jota käytetään tapauksissa, joissa esineen tavanomainen eristys ei riitä. Se on hänestä tänään ja puhumme.

Talvella on mahdollista lämmittää betonia useilla tavoilla:

1. Lämmitys betoni elektrodit.
2. Betonin sähköinen lämmitys PNSV-johtoineen
3. Sähkölämmitystyö
4. Lämmitetty induktiolla
5. Infrapunasäteily

On huomattava, että menetelmästä riippumatta betonin sähkölämmitykseen on liitettävä sen lämmitys tai ainakin lämpöä ympäröivän kohteen muodostaminen. Muussa tapauksessa yhtenäinen lämmitys ei ehkä toimi, eikä tämä vaikuta kovinkaan hyvin sen lopulliseen lujuuteen.

Betoni lämmitys elektrodien avulla - liitäntäkaavio

Lämmittysbetoni elektrodeilla on tavallisin sähkölämmitysmenetelmä talvella. Tämä johtuu lähinnä yksinkertaisuudesta ja halvemmasta, koska joissakin tapauksissa ei ole tarvetta käyttää rahaa lämmitysjohtoihin, kalliisiin muuntajiin jne.

Tämän sähköisen lämmitysmenetelmän toimintaperiaate perustuu sähkövirran fysikaalisiin ominaisuuksiin, jotka läpäisevät aineen läpi tietyn määrän lämpöä.

Tässä tapauksessa toteutettava materiaali on itse betonia, toisin sanoen, kun virta kulkee vesipitoisen betonin läpi, se kuumentaa sitä tuolloin.

Varoitus! Jos betonirakenteessa on lujitusholkki, ei ole suositeltavaa käyttää yli 127 V: n jänniteä elektrodeihin. Metallikehyksen puuttuessa on mahdollista käyttää sekä 220 V: tä että 380 V. Ei ole suositeltavaa käyttää suurempaa jännitettä.

Talvella lämmitetään useita betonityyppejä:

Rod-elektrodit. Niiden luomiseksi käytetään metalliosat d 8 - 12 mm. Tällaiset sauvat työnnetään betoniin lyhyellä etäisyydellä ja liitetään eri vaiheisiin, kuten kaaviossa. Monimutkaisten rakenteiden tapauksessa tällaiset elektrodit betonin lämmittämiseksi ovat välttämättömiä. Lasikuituliittimet tällaisiin tarkoituksiin eivät toimi, koska ne ovat dielektrisiä.

Elektrodit levyinä. Joskus niitä kutsutaan levyelektrodeiksi. Tällaisen lämmityksen kytkentätapa on hyvin yksinkertainen - levyt sijaitsevat molemmissa vastakkaisissa sisäpuolisilla sivuilla, ja ne on kytketty eri vaiheisiin ja virtaava virta kuumentaa betonia. Laajojen levyjen sijasta käytetään kapeita kaistoja, näiden bändien toimintaperiaate on sama.

String-elektrodit. Käytetään sarakkeiden, palkkien, pilarien ja vastaavien rakenteiden valaisemiseen. Toimintaperiaate on sama, jouset on kytketty eri vaiheisiin, mikä lämmittää betonia talvella.

Betonin lämmittäminen elektrodien kanssa on välttämätöntä toteuttaa vain vaihtovirralla, koska veden läpi kulkeva suora virta edistää sen elektrolyysiä. Toisin sanoen vesi hajoaa kemiallisesti olematta täyttänyt päätehtävänsä kovetusprosessissa.

PNSV-johtoinen betonin sähköinen lämmitys: tekniikka ja järjestelmä

Jos betonilämmitys elektrodilla on yksi edullisimmista sähkölämmityksen vaihtoehdoista talvella, silloin vuorostaan ​​lämmitys PNSV-johdolla on yksi tehokkaimmista.

Tämä johtuu siitä, että itse betonia ei käytetä lämmittimena, vaan PNSV: n lämmitysjohto, joka tuottaa lämpöä, kun virta kulkee sen läpi. Tällaisen langan käyttäminen on helpompaa saavuttaa betonin lämpötilan tasaisen nousun, ja tällainen lanka johtaa ennustettavasti, mikä helpottaa talvella tarvittavan asteittaisen lämpötilan nousun.

PSSV-johtoa (P-lanka, H-lämmitys, C-teräsjohto, B-PVC-eristys) on sanottava. Useita kohtia 1.2, 2, 3. Käytetystä osasta riippuen sen määrä valitaan 1 m3: n betoniseoksesta.

PNSV-johtoinen sähkölämmityksen tekniikka sekä kytkentäkaavio ovat hyvin yksinkertaisia. Lanka, jossa ei ole jännitettä, kulkee vahvistuskotelon viereen ja kiinnitetään siihen. On tarpeen korjata se niin, että kun betonia syötetään kaivantoon tai muottiin, se ei vahingoita sitä.

Kun betoni lämmitetään sähköisesti PNSV-johtoon talvella, se asetetaan niin, että se ei kosketa maata, muottirakennetta eikä ulottua betonin yli. Käytetyn kaapelin pituus riippuu kokonaan sen paksuudesta, resistanssista, odotetusta lämpötilasta nollan alapuolella ja erityisen muuntajan avulla toimitettu jännite on tavallisesti noin 50 V.

On myös kaapeleita, joihin ei liity muuntajan käyttöä. Niiden käyttö säästää hieman. On erittäin kätevää käyttää, mutta silti tavallisella PNSV-langalla on laajemmat käyttömahdollisuudet.

Sähkölämmitys muottien talvella

Tämä sähkölämmityksen menetelmä käsittää muottien valmistuksen, jossa on esilämmitetyt lämmityselementit, jotka kuumentuessaan luovuttavat betonin lämpöä. Se muistuttaa betonin lämmitystä levyelektrodeilla, vain lämmitys ei suoriteta muottien sisäpuolella, vaan sen sisälle tai ulkopuolelle.

Muotoilun sähkölämmitys talvella ei ole kovinkaan usein käytetty, kun otetaan huomioon suunnittelun monimutkaisuus, varsinkin kun perustuksen täyttämisen aikana muotti ei tule kosketuksiin koko betonirakenteen kanssa. Näin vain osa betonista lämpenee.

Induktio- ja infrapunamenetelmät betonin lämmittämiseksi

Betonin lämmitysmenetelmää käytetään äärimmäisen harvoin ja pääasiassa palkkeihin, ristikkorakenteisiin, johtuen laitteen monimutkaisuudesta.

Se perustuu siihen tosiasiaan, että teräksisen palkin vahvikkeen ympärillä oleva kierukka eristetty lanka indusoi ja lämmittää itse ankkurin.

Talvella tapahtuva betonilämmityksen infrapunasäteiden avulla perustuu tällaisten säteiden kykyyn kuumentaa läpinäkymättömiä esineitä, minkä jälkeen lämpö siirretään koko tilavuudelle. Tällaista menetelmää käytettäessä on tarpeen harkita betonirakennetta läpinäkyvällä kalvolla, joka sallii säteiden kulkeutumisen itseensä, jolloin lämpö ei pääse niin nopeasti ulos.

Tämän menetelmän etuna on se, että ei ole tarpeen käyttää erikoismuuntajia. Haittapuolena on, että infrapunasäteily ei kykene yhtenäistämään suuria rakenteita. Tämä menetelmä sopii vain ohuille rakenteille.

Älkää unohtako, että talvella tapahtuvan sähkölämmityksen menetelmästä on jatkuvasti seurattava sen lämpötilaa, koska liian korkea (yli 50 0 º) on yhtä vaarallista kuin se on liian matala. Betonin lämmitysnopeus ja jäähdytysnopeus eivät saisi ylittää arvoa 10 0 tunnissa.

Betoni lämmitys talvella

Monoliittirakenteiden betonirakennukseen liittyvät rakennustoimet toteutetaan koko vuoden. Talvella rakentajien on ratkaistava useita tehtäviä betonin lujuuden varmistamiseksi ja liuoksen sisään tulevan veden jäätymisen estämiseksi. Liuoksen positiivisen lämpötilan säilyttämiseksi ja optimaalisten säätöolosuhteiden varmistamiseksi betoni kuumenee. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti lämmitysmenetelmiä käyttäen sähköenergiaa ja infrapunasäteitä.

Miten betonia lämmitetään talvella

Talven kylmärakentajien puhkeamisen on kohdattava vakavia ongelmia, jotka liittyvät betoniliuoksen ominaisuuksiin. Se sisältää soraa, portland-sementtiä ja hiekkaa, johon on lisätty vettä. Liuos normaaleissa olosuhteissa hankkii suorituskykyominaisuudet kuukauden ajan. Kuitenkin vesi nousee jäädyttämisen aikana, mikä voi tuhota monoliitin.

Rakentamisessa ja korjaustöissä alhaisissa lämpötiloissa betonia on lämmitettävä betonielementin kovettumisen nopeuttamiseksi.

Lämpötilan ylläpitämiseksi käytetään seuraavia tekniikoita:

 • sähkölämmitys erityisellä kaapelilla. Lämpötilan nostamiseksi käytetään PNSV-lankaa, joka asetetaan etukäteen valettavalle rakenteelle;
 • sähkölämmitys käyttäen hitsausmuuntajaa. Betonin lämmityskaapeli on kytketty virtalähteeseen ryhmään liitettyjen elektrodien avulla;
 • lämmitys erityisellä muottipesällä. Muottipaneelirakenteen vakiolaitteisiin asennetaan nopeasti irrotettavat sähkölämmityselementit;
 • infrapuna lämpenee. Se perustuu suuntaavaan infrapunasäteilyyn, jonka seurauksena betonin lämpötila kohoaa;
 • esilämmitä seosta. Liuos kuumennetaan ennen kaatamista siten, että kun se kovettuu, se säilyttää positiivisen lämpötilan;
 • erityisten telttojen järjestely. Rakennetaan runko, jossa on suojapeite tai polyeteenin päällekkäisyys, jonka sisällä lämpö-ase toimii.

Päätös soveltaa tiettyä lämmitysmenetelmää tehdään aiemmin tehtyjen laskelmien perusteella. Kun monimutkaisuus on analysoinut kaikkia tekijöitä ja arvioinut ongelman taloudellista puolta, voit päättää ja tehdä oikean päätöksen. Pidäthän jokaisen lämmitysmenetelmän ominaisuuksista.

Betonin sähköinen lämmitys kaapelilla PNSV

Lankojen käyttämistä betonin lämmittämiseksi PNSV: ssä on helppo saada optimaalinen lämpötila liuoksen kovettamiseksi. Tämä menetelmä on melko yksinkertainen ja mahdollistaa erityisen langan PNSV asennuksen, joka kuumennetaan, kun pienjännitettä levitetään astia-muuntajasta.

Tämä menetelmä toimii melko yksinkertaisella periaatteella. Ennen täyttöä, aseta lanka betonin lämmitykseen

Erikoislangalla varustetun sähkölämmityksen tekniikka tarjoaa useita etuja:

 • tarjoaa korkean hyötysuhteen. Oikein valittu ja ammattimaisesti asetettu kuumennusjohdin kykenee lämmittämään suuremman tilavuuden omaavaa betonipilkkua;
 • takaa kannattavuuden. Sähkönkulutuksen merkityksetön kulutus mahdollistaa merkittävien rahoituskustannusten välttämisen ja vähentää merkittävästi arvioitua työmäärää.
 • säilyttää monoliitin rakenteen. Kun syöttöjännitettä käytetään, kaapelin levitysalueilla ei muodostu halkeamia eikä myöskään ilmakuplia betonissa, jota lämmittää lanka;
 • on universaali. Sähkölämmitys voidaan käyttää monoliittirakenteisiin, jotka on valmistettu tavallisesta betonista ja jotka on vahvistettu teräsvahvikkeella.

Vakavista eduista huolimatta menetelmällä on tiettyjä haittoja:

 • edellyttää valmistelevia toimenpiteitä, joiden aikana lämmityskaapeli on asetettu betoniin. On tärkeää tarkkailla tarkkuutta langan silmukoiden asettamisessa ja noudattaa työskentelyohjelmaa;
 • tarvitsee erityisen muuntajan käyttöön. Alasäätölaitteen voiman tulisi tarjota mahdollisuus nostaa betonipainon lämpötila vaaditulle tasolle.

Käytetään erityistä kaapelia, jossa on johtava ydin ja eristyspäällyste. Lanka valitaan laskelmien perusteella ottaen huomioon useita tekijöitä:

 • muuntajan syöttöjännite;
 • johtimen halkaisija;
 • lanka pituus

On otettava huomioon, että lämmityslenkkien asettaminen tehdään yleensä epämiellyttävän sään sattuessa.

Kaapeleita asennettaessa on tärkeää noudattaa seuraavia vaatimuksia:

 • varmista, että pinta on puhdas ja estää kaapelin vaurioitumisen;
 • vältä taivutusjohdot ja aseta lanka tasaisesti koko alueelle.

On tärkeää varmistaa tarvittava lämmitysnopeus:

 • kahden ensimmäisen lämmitysvaiheen aikana nopeuden ei tulisi nousta yli 10 astetta tunnissa;
 • käyttölämpötilan pitäisi olla vakaa koko lämmitysjakson ajan;
 • lämmitetyn matriisin jäähdytysnopeuden ei tulisi ylittää 5 astetta tunnissa.

Osta lanka konkreettiselle lämmitykselle vain luotetuilta valmistajilta ja tarkista varmenteen saatavuus. Menetelmä kaapelin käyttämiseksi betoniliuoksen lämmittämiseksi on samanlainen kuin lämmitetyn lattian järjestäminen.

Betonilämmitys hitsauskoneella

Liuosta voidaan lämmittää hitsauslaitteilla ja lankaelektrodeilla. Menetelmä on osoittautunut myönteisesti, kun kaadetaan pystysuoria rakenteita talvella:

Betonia voidaan lämmittää käyttämällä elektrodeja, jotka korvaavat PNSV-johdot.

Sähköä johtavia elementtejä voidaan käyttää:

 • teräksen vahvistaminen;
 • lanka halkaisija 8-10 mm;
 • metallilevyt.

Tämän menetelmän käytännön toteutus on yksinkertainen:

 • kun pystysuorat rakenteet on betonoitu, on välttämätöntä pistää elektrodeja betoniin;
 • sitten syöttöjännite astia-muuntimesta tulee syöttää kaapeli.

Pieniä poikkileikkauksia pystytettäessä pystysuorat pylväät riittää yhden elektrodin käyttämiseen. Samanaikaisesti betoniseosta kuumennetaan levittämällä jännite vahvistuskoteloon ja liuokselle asennettu teräsvartta.

Työssä on tärkeää noudattaa seuraavia vaatimuksia:

 • valitse tangon välinen etäisyys, jonka tulee olla vähintään 60 cm ilmasto-olosuhteista riippuen;
 • säädä syöttöjännitettä saavuttaaksesi betonin massan vaaditun lämpötilan.
 • yksinkertainen käytännön toteutus;
 • mahdollisuus käyttää suuria esineitä;
 • elementtien nopeutettu asennus.

Elektrodin lämmitys on helppo käyttää ja asentaa, mutta se vaatii huomattavaa virrankulutusta.

 • tehostettu virrankulutus;
 • kyvyttömyys käyttää elektrodeja uudelleen.

Sähköverkon johtimen rooli tässä suoritusmuodossa on vettä.

Kuumennusmatot

Erityisen tiimi-muottien avulla paneeleissa, joissa sähkölämmittimet on asennettu, talvella on mahdollista säilyttää betonielementin positiivinen lämpötila.

Tämän menetelmän edut ovat:

 • kyky korvata nopeasti sähkölämmittimet, jotka pääsee rakennuksen ulkopuolelta;
 • yleismuoto, joka voidaan toistuvasti käyttää eri kohteissa;
 • tehostettu, mikä mahdollistaa rakentamisen, kun lämpötila laskee alle 25 astetta;
 • tehokkuuden lisääminen, joka vähentää energiakustannuksia ja lisää kannattavuutta;
 • nopeutettu asennus muotin, jonka suunnittelu mahdollistaa rajoitetun ajan liittää levyt ja liittää sähköä.

Betonin lämmittämiseksi tällä menetelmällä lämmityselementit asennetaan muottiin, jotka vaihdetaan tarpeen mukaan.

Monimutkaisista eduista huolimatta on useita haittoja:

 • lisääntyneet rakennuskustannukset;
 • ongelmallista käyttöä monimutkaisissa kokoonpanoissa.

Lämpömuovausmenetelmä on osoittautunut myönteisesti suurille rakennushankkeille.

Infrapuna lämmittelymenetelmä

Direktiivinen altistuminen infrapunasäteilylle sallii vaaditulla alueella suorittaa lämmityksen haluttuun lämpötilaan. Lämpösäteilyn voimakkuutta säädetään säätämällä betonipinnan ja infrapuna-elementtien väli.

Termomatan lämmitys tekniikka on melko yksinkertainen:

 • kovettavia lisäaineita lisätään liuokseen;
 • pinnalle asetetaan erityiset matot;
 • syöttöjännite otetaan käyttöön.

Tätä menetelmää käytetään vaakatasossa sijaitsevien betonipintojen lämmittämiseen.

 • vähentää energiankulutusta;
 • täytäntöönpanon helppous;
 • säteilyn voimakkuuden säätö;
 • lämmitysmahdollisuus muottiin.

Tällainen lämmitys suoritetaan altistumalla infrapunasäteilylle.

 • voimakas veden haihtuminen betonista, joka on suojattava ennenaikaiselta kuivaukselta;
 • lisääntyneet kustannukset mattojen hankintaan lisääntyneen alueen lämmittämiseksi.

Lisääntyneen tehokkuuden ansiosta infrapunatekniikkaa käytetään laajasti rakennusteollisuudessa.

Esilämmitä betoniseos

Betonin esilämmityksen menetelmä on yksi helpoimmista. Siinä säädetään seuraavista teoksista:

 • lisää seoksen lämpötilaa valmisteluvaiheessa;
 • lämmitetyn rakenteen myöhempää täyttöä.

Tämän menetelmän merkittävä haitta on tarve suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia, jotka huomioivat:

 • ilmastolliset tekijät;
 • betonin määrä;
 • täyttöaika

Jos betonin lämpötila on riittämätön, lisälämmitystä on tarpeen jonkin käytettävissä olevan menetelmän avulla.

Yhteenvetona

Parhaan menetelmän valinta on vaikea tehtävä. On tärkeää arvioida menetelmän tehokkuutta ja laskea oikein kustannusten kokonaismäärä. On tarpeen analysoida huolellisesti etuja ja haittoja ja välttää virheitä päätöksenteossa.