Betoniporaus

Betoni - materiaali on kestävä ja luotettava. Monet, ellei eniten, rakennukset, jotka on pystytetty monoliittisesta tai esivalmistetusta betonista. Yleensä käytetään sähkö- ja pienvirtauskaapeleiden asentamiseen käytettäviä aukkoja, jotka on tarkoitettu putkistojen, putkistojen ja upotusten syvennyksiin. Mutta niiden sijainti ei useinkaan ole tyytyväinen huoneen omistajan kanssa, ja poraa reikiä uusissa kohdissa. Yritämme selvittää, miten se tehdään paremmin.

Työkalun valinta

Aluksi sinun on päätettävä, mikä työkalu on parempi ja tehokkaampi betoniseinän poraamiseksi. Globaalissa mielessä valinta on pieni - vasarapora tai vasarapora. Mutta voi olla paljon vivahteita, koska sähkötyökalu voi olla erilainen voima ja toimivuus, ja siihen on monia vinkkejä. Siksi on määriteltävä tavoitteet ja päämäärät, ja sitten päättää, mitä työkalua saatat tarvita. joten:

 • Pienen ruuvin kääntämiseksi seinään kuvan alla ei ole suurta vaivaa. Tässä tapauksessa on mahdollista porata betoniseinä tavanomaisella porakoneella, joka on varustettu pistekärkisellä poralla.
 • Kun pieni työ on odotettavissa ja rei'itettyjen reikien halkaisija ei ylitä 12 mm, on valittava iskupora.
 • Perforatoria käytetään suurien halkaisijoiden, kuten myös minkä kokoisten betonien, porojen suurentamiseen merkittävässä määrin.

Porauksen yli olevan iskun etu, jopa shokkitoiminnolla, ei ole pelkästään enemmän voimaa ja kestävyyttä. Tämä työkalu ei käytä pelkästään eri kokoisia ja laadukkaita poranteriä työkappaleena vaan myös poranterät. Tämä on tärkein laite, joka voi porata betonin reiän putken alle.

Ammattimaiset kokoonpanot, suurien halkaisijoiden betonirei'itysreiät, käyttävät erikoisosia, joihin kuuluvat:

 • suuritehoiset sähkömoottorit;
 • kestävä kiinnike ohjainrakenteella;
 • ajaa poraukseen;
 • poranterät timanttityöalueella.

Tällaisten laitteiden avulla voit tehdä reiän betoniseinästä tai 40 cm: n halkaisijaltaan.

Mikä on parempi voitto tai timantti?

Kun sinun tarvitsee tehdä vain muutamia reikiä rakentamiseen, etkä ole lähelle kädensijaa, silloin on käytännöllisesti katsoen mahdollista käyttää normaalia poranterää poranterällä. Tämä vaihtoehto soveltuu parhaiten, jos työpinta on konkreettinen, mutta se on valmistettu solumuovista. Perforaattori tuhoaa sen. Mutta työskentelemällä pobedit pora, muista, että se on lyhytikäinen ja vaatii säännöllistä korvaamista. Lisäksi tällainen porakruunu voidaan "porata" betoniin. Sitten hän tarvitsee apua manuaalisesti lyönnin ja vasaran kanssa.

Poraus betoniseinämällä, jossa on timanttipäällystetty porakone, on paljon tehokkaampi. Timanttiporat ovat jonkin verran kalliimpia kuin voittajat, mutta ne kestävät myös kauemmin. Ja toinen tärkeä asia. Toisin kuin Pobedit, timanttiporaus rei'ittää reikiä paitsi betonista ja kiveistä, myös keraamisista laatoista, posliinista ja metallista. Kun työskentelet timanttityökaluilla, se ei ole pelottavaa törmätä seinään kiinnitettävään häkkiin. On parasta hankkia porakoneita sarjaan, joka sisältää erilaisia ​​läpimittoja. Se on kannattavampaa kuin ostaa niitä yksi kerrallaan.

Kun seinään porataan reikä, jonka läpimitta on 35 - 120 mm, leikkuulaitteena käytetään timanttikruunuja. Ne ovat teräksisiä renkaita, joiden karbi on päällystetty työalueella, peitetty timantilla päällystetyllä. Kotitalouskäyttöön käytetään yleensä kruunuja, joiden halkaisija on 6,8 cm, tämän läpimitan reikiä tarvitaan sähköliittimien ja kytkinten asennukseen.

Miten betoniporaa

Työkalu reikiä rei'illä, kuten muillakin, vaatii koulutusta. Työkalujen ja lisävarusteiden lisäksi voit varustaa vedellä jäähdyttämällä porat ja kruunut. Ennen betonin poraamista poralla tai vasaralla, tarkasta seinät tunnistamiseen:

 • piilotettu putki, vesihuolto;
 • sähköjohdot, kaapelit.

Haku suoritetaan metalli-ilmaisimella, merkitse tunnistetut viestinnät koko pituudeltaan. Sähkökytkentä työpinnalla on parempi. seuraava:

 • Merkitse tulevien kohtien sijainnit. Jos halkaisijaltaan suuria reikiä oletetaan, merkintä tehdään ääriviivoilla ja akseleilla.
 • Rakennustangon reiän syvyys suoritetaan 8-10 mm pitemmälle kuin sen koko.
 • Tarkemman tuloksen saavuttamiseksi betoni on porattava oikein. Tämä tarkoittaa, että porauksen aloitus on suoritettava alhaisilla moottorin nopeuksilla.
 • Pienen sisennyksen jälkeen vauhti kasvaa ja instrumentti asetetaan tilaan, jossa on lyönti.
 • Jos mahdollista, anna vettä porauspaikalle. Jos tätä vaihtoehtoa ei ole, poraa ajoittain kostutetaan vedellä aiemmin valmistetusta säiliöstä.
 • Jos poraus suoritetaan yhdessä työkalun asennossa, silloin kun poraus kruunulla on, ristikytkimen täytyy olla lievää. Tällöin syntyvästä reiästä poistetaan helposti jätteet ja kruunu ei jumittua.

Vaikein este, joka on voitettava betoniseinän porauksessa, on vahvistuskori. Pienten läpimitaltaisten timanttikruunujen terästangot ovat omaa. Porauksessa vasaraporaa käytettäessä metalliporauksia on käytettävä räystäsvaurioiden torjumiseksi.

Käytä suojalaseja ja hengityssuojainta. On kätevää kerätä imuroimalla muodostunut pöly. Joka 15 minuutin poraus antaa työkalulle taukoa noin yhtä paljon aikaa. Jatka työskentelyä kostuta poraa vedellä.

Miten porata betoniseinä - mahdollinen tie ulos

Ennemmin tai myöhemmin useimmat ihmiset, jotka asuvat taloja betoniseinissä, on tarpeen keskeyttää kaapin, lampun, hyllyn tai kuvan. Tässä vaiheessa on kiireellinen kysymys betonin seinän poraamisesta. Ei ole mikään salaisuus, että jokainen kotiopettaja on kohdannut tämän ongelman ainakin kerran elämässään, mutta kaikki eivät osaa ratkaista sitä. Monet rohkeasti kiduttavat poraa ja omia voimiaan, mutta eivät saavuta haluttua tulosta, he pudota kaiken, kunnes seuraava yritys tehdä reiän seinään. Mutta poraus lopulta hajoaa ja hyllyt pysyvät jonnekin huoneen nurkassa tai keräävät pölyä ruokakodissa. Mutta vielä on vaihtoehtoja - he tarvitsevat vain tietää ja pystyä käyttämään niitä.

Mitä asiantuntijat suosittelevat?

Betonin reiät on tehtävä varsin usein erityisesti prosessissa:

 • viimeistely;
 • huonekalujen asennus;
 • ilmastointilaite suspensio;
 • lisälaite sähkö;
 • putkiasennukset.

Betoniseinässä on kaksi tapaa ratkaista reikien ongelma:

 • vasarapora, ja parempi reikä, jossa pobedit pora;
 • timanttiporaus.

On huomattava, että betoniseinässä on tavanomaisia ​​poranreiät reikiä, joten ennen töiden aloittamista on tarpeen ostaa kylvökoneita erikoisvalmisteisilla suuritehoisilla seoksilla varustetuilla levyillä, jotka sopivat täydellisesti betonin ja tiilen kanssa. Mutta pehmeitä materiaaleja varten ei ole suositeltavaa käyttää niitä, sillä voitokkaat porat eivät leikkaa niitä vaan rikki.

Mikä auttaa kotiopettajaa?

Kotimaisissa olosuhteissa, kun sinun on tehtävä 2-3 reikää betoniin, voit tehdä ilman säännöllistä porata, ilman shokkitoimintoa. Tätä varten on välttämätöntä porakruunun upottaminen seinätelineeseen ajoittain rikkoen betoni vahvalla metallipinnalla (rei'illä), joka on kooltaan sama kuin reiän halkaisija. Sitä käytetään siinä tapauksessa, että pora alkaa "pysähtyä" seinään. Tällä hetkellä reikäyn työnnetään terässilppuri ja ne alkavat lyödä sitä vasaralla tai sledge hammerilla yrittäen murskata liian tiheitä osia ja reiän reiän syvemmälle. Samanaikaisesti tappi käännetään hieman. Sitten vasaramainen pora voi palata työhön.

Kaikki edellä mainitut vaiheet toistetaan peräkkäin, kunnes reikä suurennetaan haluttuun syvyyteen. Tämä menetelmä on melko työläs ja tylsi, mutta reikien pari on täysin hyväksyttävää.

Vaihtoehtoisesti, kun poraa reikiä betoniin, voit käyttää yleispihkoja, joissa on timanttipinnoite. Ne ovat erittäin tehokkaita, kun käytät metallia, soraa ja betonia. Ne voidaan asentaa vain tavalliseen sähköporaan tai työkaluun, jossa värähtelytoiminto on pois päältä.

Poraa on käytettävä erittäin huolellisesti, muuten se epäonnistuu liian nopeasti. Neuvo, jonka ammattilaiset antavat, on välttää porauksen ylikuumeneminen, se on ajoittain kostutettava kylmällä vedellä.

Miten päättää työkaluista?

Enemmän työtä varten tarvitset vasaraporaa tai poraa, jolla on vasarafunktio, ja poraa pisteviivoja. Impaktipora yhdistää pyörimisliikkeen edestakaisin liikkeellä, mikä auttaa sitä selviytymään kevyestä betonista, ja kysymys siitä, miten betoniseinää porataan, on yksinkertainen vastaus - paras avustaja on perforator, jonka pääasiallinen tarkoitus on betoniteiden lävistys. Toinen ero on:

 • iskupora, joka on suunniteltu enintään 12 mm: n reikien poraamiseen;
 • perforator pystyy poraamaan suuria reikiä.

Poraa betoniseinän rungon poraus metallista.

Mikä on porattu suuria reikiä?

Ammattilaisille kohdistuu jatkuvasti betonin porausreikien ongelma, käytä erikoislaitteita, joihin kuuluvat:

 • voimakas sähkömoottori;
 • poraus;
 • timanttiporat, eri halkaisijat;
 • joka on asennettu ohjaustankoon.

Timanttiporauksella voit tehdä suuria läpimittaisia ​​reikiä - jopa 40 cm. Prosessi on melko nopea ja tehokas ilman liikaa pölyä ja melua. Vesi syötetään automaattisesti porauspaikalle, joka samanaikaisesti jäähdyttää timanttikruunun ja pese pois pölyn.

Kun timanttien porausreiät ovat tarkkoja ja selkeitä ääriviivoilla, kiillotettu sisäpinta. Ne voidaan tehdä erilaisissa suljetuissa rakenteissa missä tahansa kulmassa horisonttiin, ja betonissa olevien halkeamien tai sirujen mahdollisuus on kokonaan suljettu pois. Hävittäminen tapahtuu vain tulevan reiän kohdalla.

Erikoistuneet yritykset harjoittavat timanttiporausta, joten jos tarvitset suurien halkaisijoiden betoniporaa, voit kutsua käsityöläisiä laitteisiin. Tätä tarkoitusta varten ei ole tarpeen ostaa erityisesti timanttiporauskoneita.

Miten poraa betoniseinä

Asunnon korjausprosessiin kuuluu paljon seinämien reikien luomiseen liittyvää työtä: tähän voidaan käyttää erilaisia ​​malleja ja kapasiteettia. Monet käsityöläiset ja ne, jotka aikovat tehdä korjauksia omastaan, haluavat oppia betonielementin poraamiseksi tavallisella poralla ja onko mahdollista lainkaan. Tällaista työtä varten käytetään yleensä rei'ittimenä, mutta se ei ole aina sopiva tähän, jos työkalu on ostettava, sen hinta on paljon suurempi kuin pora.

Työkalun valinta

Useimmissa tapauksissa on parasta käyttää betonin porauslaitteistoa: sillä on suurempi kapasiteetti, se on suunniteltu kovien pintojen lävistämiseksi ja mahdollistaa halkaisijaltaan suurempien reikien tekemisen. Työkalun käyttö on epäkäytännöllistä seuraavissa tapauksissa:

 • tarvitsee poraa seinää syvyyteen 10-12 mm;
 • työtä vaahtobetonin kanssa, joka murtuu, kun se työstää rei'ittimen;
 • työssä vaaditaan enintään 10-15 reikää.
Betonipora

Ennen seinän poraamista on tärkeää valita itse poraus: se ei saa olla painamatonta, koska tämä tyyppi on tehoton betonin porauksessa, suutin ja kasetti lähes välittömästi käyttökelvottomiksi. Suuttimien itse on oltava pobeditovye, joka on suunniteltu betonityöhön, kärki - kovalla seoksella pinnoitettu.

Joissakin tapauksissa porakoneiston hankinta on hyvä ratkaisu: laite on kalliimpi kuin klassinen malli, mutta sillä on suurempi teho, jota voidaan säätää.

Mitä vinkkejä voit valita?

Ennen kuin porata reikä betoniseinään, sinun on otettava sopiva muotoilu suuttimesta. Työssä käytetään seuraavia lajikkeita:

 1. Impact kruununvaihtopituudet poraukseen. Betonilla työskentelyä varten on suositeltavaa käyttää useimmiten kestävien metalliseosten valmistukseen tarkoitettuja erillisiä juottoja sisältäviä hampaita. Monissa kruunuissa on SDS: n hännät asennettavaksi poraukseen, jossa on avaimeton istukka. Porakoneet sopivat hyvin betoniseiniin, mutta kun ne joutuvat kosketuksiin metallin kanssa, ne voivat alkaa rikkoa, joten ennen kuin poraat betoniseinää, sinun on tarkistettava, ettei työmaalla ole vahvistusta, jota käytetään vahvistamiseen.
 2. Timanttikruunuja, jotka on suunniteltu painottomiin porausreikiin. Tällaiset suuttimet ovat nykyaikaisempia, ja ne auttavat helpottamaan reiän betoniseinässä. Kruunujen reunalla on hankausrakenne ja erikoisleikkaukset, joita tuotannossa käsitellään ruiskuttamalla timanttisiruja tai korundia. Ennen kuin teet reiän seinään, tarvitset vain haluamasi suuttimen pituuden: jokapäiväisessä elämässä käytetään lajikkeita, joiden läpimitta on 100-120 mm, ammattimaisissa töissä käytetään suurempia kruunuja. Merkittävä piirre on mahdollisuus poraamiseen ilman vaaraa vaurioitumisesta kiinnityslaitteeseen.
 3. KS-kruunut, joissa on leikkuusreuna kristalli timanttihiukkasia. Tällaisia ​​suuttimia käytetään useimmissa kiinteissä seinissä, kuten betonilaattojen, ulkoseinien ja kivirakenteiden kanssa.
Ennen kuin työskentelet porauslaitteiden kanssa, sinun on valittava koostumukseen, paksuuteen ja pituuteen sopiva suutin

Ennen pylvään seinän tai väliseinän poraamista on varmistettava, että työvaiheessa kaapeleita tai kaapeleita, jos niitä ei ole, ei kosketa.

Kuinka porata betonia poraamalla?

Yleensä tällainen työ suoritetaan seuraavissa tapauksissa:

 • karkea pintakäsittely;
 • sisäänrakennettujen huonekalujen ja laitteiden asennus;
 • johdotuksen ja vesijohtojen asennus, kun tiedonsiirto on sovitettava.

Käytettäessä pobedit-suutinta työvaiheessa on käytettävä aika ajoin metallin lävistimen käyttöä, joka valitaan muodostetun reiän kokoiseksi. Tällainen työkalu mahdollistaa porauksen tukkeutumisen, kun pora on syvästi upotettu: lävistin asetetaan betoniin ja syvennetään vasaralla puhaltamalla reiän seinään tuhoamalla tiiviste.

Tämä prosessi on melko pitkä, vaihtoehtoisesti voidaan käyttää timanttikruunuja: tällaisilla suuttimilla varustetulla poralla ei jää kiinni betoniin.

Työskentele vasaraporaa timanttisillalla

 1. Ennen kuin porat reiän seinään, sinun on asennettava haluttu suutin, sen jälkeen, kun olet varmistanut, että työkalu on hyvässä kunnossa ja poran eheys.
 2. Poraa betonia huolellisesti, kun käytetään pienitehoisia laitteita, porauksen jatkuva käyttö kestää enintään 10-12 minuuttia. Jos poraus viivästyy ajoissa, on syytä keskeyttää jäähdytetty moottori.
 3. Betoniseinän porauksen jälkeen tuli selväksi, että lisäksi on syytä harkita jokaisen uuden reiän käsittelemiseksi suuttimen. Voit kostuttaa pinnan vedellä helpottamaan menettelyä ja säästämään metallia muodonmuutoksesta.

Koko työprosessi voidaan katsella videossa:

Jos kohtaat jyrkästi poraa, et voi ottaa sitä ulos voimalla: tämä rikkoo kiinnittimen ja jättää kärjen betoniin. Sinun täytyy irrottaa suutin, valita halkaisijaltaan pienempi kruunu ja käyttää sitä irrottamaan juuttunut elementti.

Asiantuntijaneuvonta

Ennen kuin päätät betoniseinien poraamisesta ja aloita, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin suosituksiin:

 • jos reiän halkaisija on yli 12 mm ja syvyys on 10-11 cm, on parempi käyttää lyöntiä tai hybridilaitetta (poranreiät);
 • Jos reikiä valmistetaan muovisiin tikkaisiin, syvyyden on oltava 7 - 10 mm suurempi kuin kiinnittimen koko, koska betonipöly ja pienet hiukkaset pysyvät sisään;
 • työn aloittamista suositellaan suoritettavaksi matalilla nopeuksilla niin, että suutin ei liiku lisääntyneen vääntömomentin ansiosta ja iskutilaan kytkeytyy päälle, kun poraa syvenee 2-4 mm;
 • porauksen aikana näkyvä pöly voidaan puhdistaa pölynimurilla, on suositeltavaa tehdä se prosessissa, porakoneen pysäyttäminen ja reiän puhdistaminen betonipartikkeleista;
 • On välttämätöntä noudattaa turvaohjeita työn aikana: sinun on käytettävä käsineitä estääkseen kahvan liukumisen ja suojalasit, jotta vauva ei pääse silmiinsi eikä vahingoittaisi limakalvoja.

Taskuporakoneiden kokotaulukko

Useimmissa tapauksissa betoniseinä porataan porakoneella, joka on varustettu porakoneella. Jos osana korjausta on tehtävä enintään 15-20 reikää tai seinän on valmistettu vaahtobetonista, poran käyttö on paras valinta, mikä säästää aikaa ja rahaa.

Ennen kuin reiät reiät, sinun on varmistettava, että johdotus ei läpäise tätä paikkaa ja tarkista, sopiiiko suutin tällaiseen työhön (työn pituus ja tehokkuus riippuu siitä, mitä porakone on varustettu). Päättäessäsi poraa seinää, kannattaa kiinnittää huomiota voittajan kruunuihin: tällaisella poraamalla poraa voidaan helposti lävistää reikä, jonka syvyys on jopa 10-12 cm.

Kuinka porata betonia poraamalla?

Jokainen meistä on toistuvasti kohdannut tarvetta kiinnittää seinille erilaisia ​​kohteita, jotka tekevät sisustuksesta erilaisia, luovat mukavuutta tai yksinkertaisesti muistuttavat miellyttäviä elämän hetkiä. Useimmiten sinun on kiinnitettävä valaisimet ja seinävalaisimet, maalaukset ja valokuvat, peilit ja hyllyt betonipinnalle, asennettava ilmastointi tai televisio. Jos pienen kuvan tai valokuvan tapauksessa voit saada naulan naulaamalla seinään, silloin kun kyseessä on enemmän massiivisia ja raskaita esineitä, syntyy kysymys porausreikistä. Väärinkäsitysten välttämiseksi konkreettisia työskentelytapoja, esimerkiksi porauksen rikkoutumista ja pirstoutumista kannattaa valmistaa osaaminen, valita laadukas työkalu ja valita oikea pora oikein.

Työkalujen valinta ja työskenteleminen sen kanssa

Työkalun valitseminen reiän poraamiseksi on ymmärrettävä, että työsi riippuu siitä. Hyvä porata huolellisesti betoniseinä tai muu tarvittava materiaali, yksinkertaistaa porausmenetelmää, kun taas huono vie paljon aikaa, ei pysty selviytymään tehtävästä tai vaikeuttaa sitä. Mitä sinun on kiinnitettävä huomiota porauksen valinnassa:

 • Onko mahdollista muuttaa porausnopeutta? - Tämä tuote on tärkeä, koska nopeuskorjaus varmistaa poran tarkan toiminnan ja auttaa sitä vahingoittamasta pintaa.
 • Onko mahdollista lyöntiporaus ja syvyyden säätö? - Impact porausta voidaan käyttää ongelma-alueille, pehmentäen niitä.
 • Onko mahdollista pitää pora molemmin käsin? - Pora ei ole helppo työkalu, joten sen pitäisi olla suositeltava malli, joka on varustettu kahvoilla.
 • Onko laitteen voima tyydyttävä työhösi?

Porauksen päätyttyä sinun on saatava käsi ennen työn aloittamista. Voit tehdä tämän porauksen toisella kädellä, kuten pistoolin, ja aseta toinen käsi työkalukahvaan (jos sitä ei ole tarkoitus rakentaa, käsi asetetaan kasetin lähelle). Poraa pidät käsissäsi tarkasti vaakatasossa niin, että reikä ei toimi vääristyneillä ja väärillä kulmilla. Ennen kuin kytket porauksen päälle, odota, kunnes se muuttuu ympäristön lämpötilaksi. Äkilliset lämpötilat voivat aiheuttaa kondensaatiota. Jos päätät tehdä tauon työn aikana, irrota työkalu pistorasiasta.

Pinnan esikäsittely

Ennen porauksen aloittamista sinun on varmistettava, ettei johdotusta, putkia, sähkökaapeleita ole valittuun päällekkäispaikkaan. Metallinilmaisin auttaa ratkaisemaan tämän tehtävän, koska se reagoi ei-rautametalleihin, rautaa ja terästä.

Tämän tilan noudattamatta jättäminen voi kamppailla vahvistuksen, vahingoittaa poraa tai kaapeleita / putkia, jotka ovat piilossa kattoon. Jos tämä kohta täyttää kaikki edellä mainitut vaatimukset, seinälle on merkitty piste, jonka jälkeen se tehdään pienellä alipaineella hitaalla nopeudella poran avulla. On myös syytä muistaa, että betoniseinän pinta on löysempi kuin myöhemmät kerrokset.

Porausvalinta

Tätä kohtaa voidaan perustellusti pitää perustana, koska työn laatu ja porauksen turvallisuus sekä työn tarkkuus riippuvat oikeasta porauksesta. Nykyään markkinoita edustavat valtavat erilaiset porat: puun, metallin, betonin työstämiseen. Jälkimmäiset erotetaan kolmionmuotoisella kärjellä. Betonin pinnalle on parasta käyttää karbidiporaa, esimerkiksi pobedit-poraa. Tämäntyyppinen porata murskaa materiaalia rikkomatta sitä, mikä sopii ihanteellisesti betonilattialle.

Jos seinäporausprosessissa pora ei mene eteenpäin, kohti tiheää aluetta, on suositeltavaa käyttää rei'itystä. Kun lyönti on asetettu reikään, sitä lyödään vasaralla, kunnes se alkaa siirtyä eteenpäin ja pehmentää ongelma-aluetta. Tämän jälkeen voit jatkaa poraamista.

On huomattava, että ilman rei'itystä, rei'itys voi selviytyä tällaisista vaikeuksista melko helposti, mutta niille tehdään reikiä, joiden halkaisija on yli 13 mm. Jos haluat käyttää porakoneita, sinun on muistettava, että ne vaativat jäähdytystä, sammuttaa tärinän ja sopivat vain tavalliseen poraan.

Pieni laite poraa ja asenna pora

Klassinen pora sisältää sähkökaapelin, napin, kondensaattorilangan, taaksepäin, harjat ja jouset, ankkurin, staattorin, vaihdelaatikon ja patruunan, laakerit, avaimen ja kiinnitysruuvit. Oikein asennettu pora parantaa porauksen laatua ja pystyy varmistamaan sen.

Ensimmäinen asia, joka on tarkistettava, kun aloitat työtä poran kanssa, on onko porauksessa itsetyydyttävä lika. Puhdistuksessa porakurkki on hieno avustaja. Jos pora on löysällä, on olemassa vaara, että se lentää ulos ja vahingoittaa päällikköä. Tämän vuoksi on tarpeen upottaa porat mahdollisimman paljon istukkaan (kunnes se pysähtyy!).

Älä yritä pidentää poraa, koska se ei ole täyttynyt kasettiin!

On tärkeää varmistaa, että työkalun poranterä on kiinteä akselin suuntaisesti. Jos tätä sääntöä ei noudateta, betoniporaus suoritetaan huonosti, reiän muoto voi olla arvaamaton, ja kaikkien näiden väärinkäsitysten syy on porakruunun alkeellinen vaikutus.

Poraustehon valinta

Optimaalinen teho betonityöhön reiän poraamiseksi katsotaan olevan vähintään 600 W ja 2500 kierrosta / min. Tätä lukua on kuitenkin muutettava valmistajan suositusten mukaan, jotta poraus ei pilaantuisi. Kuten jo mainittiin, betoni "kaatuu", kun poraamme, eikä tämä edellytä liian suuria kierroksia.

Virheet porauksessa

 1. Vaatteet ja käsineet on kooltaan oltava kooltaan.

Älä yritä pitää pyörivää istukkaa kädelläsi - siinä on porausrunko. Muussa tapauksessa voit vahingoittaa itseäsi. Jos käytät käsineitä - älä ota "varastossa". Koot, jotka eivät sovi koolle, voivat myös joutua kasettiin ja aiheuttaa vahinkoa. Haalarit eivät saa jäädä irti - ne voivat kurottaa tai painaa hihat.

 • Sinun ei pitäisi painaa mukana toimitettua poraa kaikella voimallasi - syy on syksy, koska tasapainoa hallitaan entistä vaikeammaksi. Lisäksi voit katkaista porauksen. Jos työkalu kulkee betoniseinän läpi, vahingot, jotka se voi aiheuttaa henkilöille, voivat olla enemmän kuin vakavia.
 • Takaisin sisällysluetteloon

  Miten poraa betoniseinä: tekniikka. Työkalujen valinta työhön

  Betoniseinät ovat luotettava ja uskomattoman kestävä rakenne, jonka pinnalla ei ole helppoa porausta. Mutta jos tällainen tarve syntyy, on mahdollista tehdä se erityisten laitteiden avulla ja tiettyjen sääntöjen noudattamiseksi. Ja nyt kaikesta tarkemmin.

  Tee konkreettisia omia käsiäsi

  Yleiset säännökset

  Katsotaan ensin, miksi betoniseinää ei porata perinteisin menetelmin. Ja kaikki on tällaisen kestävän materiaalin rakenteessa:

  Kuten näette, kaikkien osien toiminta on tarkoitettu lisäämään valmiin tuotteen lujuusominaisuuksia. Erityisen kriittinen tavanomaisille porakoneille on rauniot, joiden leikkausreunat ovat heti tylsiä.

  Betonia käytetään jopa pommisuorojen tekemiseen.

  Ja kaiken monimutkaisen käsittelyn betoniseinä, tarve tähän voi syntyä hyvin usein.

  Esimerkiksi, jos tarpeen:

  • Ripusta hylly seinälle tai muuhun huonekalujen sisätilaan.

  Valokuvat seinään ruuveilla olevista hyllyistä

  • Kipsilevyn valmistaminen.

  Metallikehys kipsille asennettu betoniin

  • Sähköjohtojen käyttöönotto, uusien pistorasioiden ja kytkinten asennus. Samaan aikaan lanka sijoitetaan, betoni on leikattu timantti piireissä.

  Kaapelihäkit

  • Liitäntä putkistoon.

  Timanttiporausreiät konkreettisessa putkistossa

  Suoritustekniikka

  Olemme käsitelleet välttämättömyyttä ja syntyviä vaikeuksia, nyt harkitsemme betonin seinän poraamista oikein.

  Työkalun valinta

  Ensinnäkin, me määrittelemme, mitä porata betoniseinä. Puiset ja betoniporat eivät tietenkään sovi.

  Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

  • Porat, joissa on hanat. Mutta on syytä muistaa, että pyörimisen lisäksi vaaditaan myös shokkitoimintoa.

  Vinkki: älä käytä leikkaustyökalua, jolla on voitto raudan tai puun poraamiseksi, koska se murskataan.

  • Timanttipäällystetyt poranterät. Tällaiset reunat kykenevät leikkaamaan kiven ilman iskua, mutta niiden hinta on paljon suurempi.

  Mutta kysymys siitä, kuinka betoniseinää porataan, ei rajoitu kulutustarvikkeiden valintaan.

  Sen on myös määriteltävä väline:

  • Perinteinen pora. Vain siinä tapauksessa, että sinulla ei ole mitään sopivaa ja sinun on tehtävä vain 2-3 reikää. Ja tässä tapauksessa on välttämätöntä aika ajoin rei'ittää betonikerros teräksisellä tapilla omalla kädellä.
  • Impact drill. Käsittele pienellä työllä ja siinä tapauksessa, jos tarvittavien reikien halkaisija ei ylitä 13 mm. Tosiasia on, että tällaiseen laitteeseen kohdistuva vaikutus suoritetaan metallin "räikkä", joka raskaassa kuormituksessa on nopeasti pyyhitty.

  Impact sähköpora

  • Iskijän. Suorittaa suuria määriä ja voi jopa käyttää erityisiä suuttimia kruunuina, jotka sopivat porausliittimien poraamiseen. Siinä puhallus suoritetaan mäntäjärjestelmän kustannuksella, joka on paljon tehokkaampi ja vähemmän todennäköisesti epäonnistunut kuin poran räikkä.

  Punch, jossa on "kruunu"

  Yhteenvetona ja lopullisen vastauksen kysymykseen paremmin betoniseinien poraus auttaa seuraavaa yleistettyä taulukkoa:

  Työsuoritusten

  Nyt selvitetään, miten poraa betoniseinä. Voit tehdä tämän ottamalla punsin, joka on selvä voittaja improvisoitu kilpailuissa.

  Toimintaohjeet ovat seuraavat:

  1. Tarkistamme runko-osan akselilla roskia. Jos löytyy, poista se.
  2. Asettamme porauksen, kunnes napsautat. Samaan aikaan joissakin malleissa voi olla tarpeen irrottaa työkalun "nenän" liukusäädinosa.
  3. Laita rei'itys betonipintaan ehdottomasti kohtisuoraan ja aloita poraus painamalla sitä hieman.

  Poraa betoniseinä rei'ittimellä

  Vinkki: Ajoittain kostuta poran työosa vedellä. Tämä suojaa sitä ylikuumenemiselta ja pidentää käyttöikää.

  1. Poraus voi juuttua porauksen aikana. Tällöin sinun ei pitäisi yrittää löysätä sitä vetämään ulos, jotta voit irrottaa kärjen. Vedä työkalu pois koneesta, työnnä halkaisijaltaan pieni pora ja yritä käyttää sitä laajentaaksesi reiän ja vapauttamaan suljetun tuotteen.
  2. Katso laitteita, anna sen jäähtyä.

  johtopäätös

  Tarkastelimme betonin seinän poraamista, itse prosessia ei ole niin vaikeaa. Pääasiassa on valita oikeat työkalut ja noudattaa tiettyjä sääntöjä työn aikana. Käytännöllisin ja järkevin ratkaisu on perforaterin käyttö pobedit-poranterillä.

  Suositusten asianmukainen valmistelu ja toteutus - avain onnistuneeseen poraukseen

  Tässä artikkelissa oleva video antaa sinulle lisätietoja esitettävistä materiaaleista. Ole varovainen, ja onnistut!

  Tapoja porata betoniseinä poraamalla

  Valmistelussa talon korjausta varten sinun on oltava valmis siihen, että poraa seinät. Varmista esimerkiksi kipsilevyarkkien profiili. Tässä vaiheessa on yleensä joitain vaikeuksia, kuten monissa talouksissa seinät ovat betonista. Vahvan lujuuden lisäksi materiaali voidaan yhdistää vahvikkeeseen, mikä vaikeuttaa työtä kahdesti. Poraa betoniseinä tavanomaisella porakoneella, sinun täytyy tutustua työnkulun kaikkiin vivahteisiin etukäteen.

  Yleiset suositukset

  Laakereiden ja väliseinien poraus betonista ei ole helppo tehtävä. Suunnitellun työn suorittaminen nopeasti ja tehokkaasti edellyttää sinun tietää joitain salaisuuksia. Ja myös se ei haittaa kuunnella kokeneita käsityöläisiä, jotka neuvoo:

 • Käytä betoniporaa työskentelemään samalla materiaalilla, samoin kuin kiven ja keramiikan kanssa. Metallia ja puuta varten ne eivät ole ehdottomasti sopivia.
 • Poraa seinään pudottava teräsvahvike vain metalliporauksella ja aseta se sitten betoniporauksella.
 • Työnnä kova kivi betoniin kädellä kynällä tai käyttämällä vanhaa poranterää tähän tarkoitukseen.
 • Tarkkaile suuttimen tilaa ja käytä kiinteää betonia. Sen ei pitäisi ylikuumentua, joten sinun pitää tehdä taukoja työstään 10 minuutin välein.
 • Seinän eheyden takaamiseksi takapuolelta on joskus tarpeen hidastaa.
 • Voit porata keraamisia laattoja konkreettisella porakoneella, mutta sinun ei pitäisi painaa porata riittävän kovaa välttää viimeistelymateriaalin jakamista.
 • Näiden suositusten mukaisesti voit porata reiän betoniseinässä ilman mitään ongelmia. Siten on mahdollista säästää paitsi aikaa myös omia voimia.

  Miten valita työkalu

  Useimmin betoniporaa käytetään betonin poraukseen. Siinä on useita etuja verrattuna perinteiseen porakoneeseen.

  Näitä ovat:

 • lisääntynyt teho;
 • haketusfunktio;
 • poraamalla suuret (halkaisijaltaan) reiät;
 • erityisesti kovien materiaalien läpäisyn mahdollisuus.
 • Näistä eduista huolimatta tällainen työkalu ei aina ole sopiva työhön. Joissakin tilanteissa sen käyttö on yksinkertaisesti epäkäytännöllistä.

  Rei'itys ei toimi seuraavissa tapauksissa:

  • kun seinissä tarvitaan matalia reikiä (10-12 mm);
  • kun työskentelet vaahtolohkojen kanssa (muutoin materiaali murtuu);
  • jos tarvittava reikien määrä ei ylitä 15 kappaletta.

  Tämän perusteella voimme päätellä, että säännöllinen pora soveltuu paremmin kotikäyttöön. Jos haluat ostaa tällaisen työkalun seinien poraamiseen, sinun on otettava huomioon useita tärkeitä kohtia.

  Poran on täytettävä seuraavat vaatimukset:

  1. Sen pitäisi olla shokki, koska tämä tyyppi on tehokkain betoniseinien porauksessa. Vasaramutterissa porat, suuttimet ja patruuna menevät liian nopeasti.
  2. On parempi ostaa liitetiedostoja siitä pobeditovy, jolla on tarkoitus tehdä konkreettisia töitä. Ja kärki on päällystetty kestävistä seoksista.

  Voit valita ja porata rei'ityksen. Tällainen työkalu on kuitenkin kalliimpaa kuin tavallinen malli. Toisaalta se on lisännyt voimaa, jota voidaan säätää harkintansa mukaan.

  Mitkä suuttimet ovat parempia

  Poraa betoniseinä poraamalla ensin sopivat suuttimet. Niiden on vastattava suunnittelua.

  Seuraavat työt sopivat työhön:

 • Impact kruunun leuat. He suorittavat porauksen tehtävän. Betonilla työskentelyä varten on parempi ostaa erikseen juotettuja hampaiden lajikkeita. Koska ne on valmistettu kestävistä metalliseoksista.
 • Timanttikruunuja. Tämä tyyppi soveltuu vasaramittaiseen poraukseen. Tällaiset suuttimet ovat edistyneempiä, joten valmiin reiän saaminen betoniin voi olla paljon nopeampi ja helpompi. Tällaisilla kruunuilla on erityiset hahmottuvat leikkaukset ja helma-aineen hankausrakenne. Vain valita suuttimen halutun pituuden. Yksityisessä käytössä yleensä käytetään lajikkeita, joiden läpimitta on enintään 120 mm.
 • KS-standardin kruunut, joissa on timanttihiukkasten päällystetty leikkausreuna. Suuttimia käytetään kiven, kiinteiden seinien, betonilaattojen ja rakennusten ulkoseinien kanssa.
 • Betonipora. Ihanteellinen seinien poraamiseen ilman liittimiä. Muutoin ne voivat rikkoa.
 • Ennen kuin käytät lisälaitteita, on tarpeen tarkistaa seinät kaapeleiden ja johtojen sekä liitososien (jos laitteessa on metallin havaitseminen). Tämä auttaa suojaamaan seinää suurilta vaurioilta ja työkalulta - vaurioilta.

  Kuinka tehdä reiän poraamalla

  Ensin sinun on valmisteltava pora, suuttimet ja muut asiaan liittyvät tuotteet. Sitten työvaiheessa sinun ei tarvitse häiritä ja tuhlata aikaa etsimään oikeita asioita.

  Poraus on usein tarpeen, kun sitä vaaditaan:

  • karkea pinta;
  • johdotuksen;
  • putkien asennus;
  • konkreettinen viestintä.

  Samanaikaisesti betoniseinä (jos se porataan oikein) on jätettävä ilman vakavia vahinkoja ja suuria siruja.

  Jos käytät poraa pobedit-suuttimella, sinun on joskus käytettävä metallia lävistin. Se valitaan reiän koon mukaan. Tämä työkalu mahdollistaa porauksen tukkeutumisen, kun porakone on haudattu. Tällöin lävistin työntyy betoniin ja murtautuu kiinteään esteeseen. Tämä prosessi voi kestää melko kauan, joten on parasta käyttää timanttikruunua. Lisäksi tällaisella suuttimella varustettu porata ei koskaan tartu betoniin.

  Toimintojen järjestys porauksessa:

  1. Tarkasta huolellisesti työkalut. Poran on oltava hyvässä kunnossa ja poran on oltava ehjä.
  2. Aloita kevyesti poraus reikään betoniin poraamalla ja lopettaa työkalun jatkuva käyttö 10 minuutin kuluttua toiminnan aloittamisesta.
  3. Prosessia voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun moottori on jäähtynyt.
  4. Ennen seuraavan reiän poraamista on suotimen kostutettava vedellä. Tämä suojaa metallia taivutukselta.

  Näillä yksinkertaisilla tavoilla voit porata betoniseinää ilman lyöntiä.

  Joskus on tilanteita, jolloin pora tarttuu seinään. Ei ole toivottavaa käyttää tätä voimaa, muutoin se hajoaa ja suuttimen reuna pysyy betonissa. Irrottaaksesi porauksen, irrota se ensin porauksesta ja aseta halkaisijaltaan pienempi kruunu ja irrota juuttunut osa.

  Jos haluat suorittaa porauksen itsesi ja samalla välttää useita vammoja ja epämiellyttäviä tapahtumia, sinun on noudatettava turvaohjeita ja noudatettava asiantuntijoiden suosituksia.

  Miten poraa betonia?

  Miten poraa betonia? Tämä kysymys syntyy usein isännistä betoniseinien rakentamisen ja korjauksen aikana. Poraa betonia pistorasioiden ja kytkimien asentamiseen, putkien, johtojen ja muiden viestien asentamiseen.

  Poraamalla betonia aloittelijan edessä syntyy paljon ongelmia, kuten poran rikkoutuminen tai jopa porata.

  Betoni on erittäin kestävä materiaali. Poraaminen tavallisilla tavoilla, hän antaa erittäin huonosti. Ja jos se on vahvistettu (teräsbetoni), tämä tehtävä tulee käytännössä mahdottomaksi tavanomaisen poran avulla. Miten poraa betonia? Tämän materiaalin reikien ongelmat ovat yhä suosittuja.

  Mitä porata konkreettisia?

  Tärkeimmät työkalut tällaisten rakenteiden poraamiseen ovat porakone, jossa on iskumekanismi ja vasarapora. Poraa betoni poraamalla vasarapora. Se on suunniteltu nimenomaan tällaiseen tapaukseen. Perforaattorin tekemät reiät voivat olla melko suuria syvyyden ja halkaisijan suhteen. Voit porata seinät käyttämällä erikoistyökaluja, joissa on karbidipäällyste tai korkean seosmetallit. Yleisimmät tapoja käyttää tätä työkalua ovat:

  Tehokkain työkalu betonirakenteiden poraukseen on vasarapora.

  • tavanomaisten työkalujen käyttö rei'ittämällä;
  • perforatorin tai iskuporan käyttö erikoistyökalujen avulla;
  • timanttiporaus.

  Tavallinen tapa tehdä reikä seinästä on erittäin vaikea, ja se vie paljon aikaa. Työkalu tulee nopeasti tylsiksi ja epäonnistuu. Kuinka porata seinä? Porauspisteessä on jatkuvasti oltava pyörimis- ja shokkitoimintoja. Pyörimisliike saavutetaan poraamalla ja lyömällä lyöntiä ja vasaraa. Vanhaa porata voidaan käyttää lävistimenä. Vasara iskee sen pylvääseen. Tällöin betonikerros tuhoutuu osittain. Tuhoutuneet hiukkaset poistetaan porakoneella. Reikä hitaasti, mutta syvenee. Tavallisin tapa on tehdä reikiä rei'ittimellä ja erityisellä leikkuutyökalulla. Työ menee melko nopeasti ja tehokkaasti. Pieni työmäärä voidaan suorittaa iskuporalla, jossa on kovametallityökalu.

  Timanttiporausta käytetään melko suuria töitä varten. Tällä menetelmällä voit selviytyä tapauksesta nopeasti ja ilman paljon pölyä. Miten saada suuria läpimittoja? Tämä tehdään timanttipäällystetyillä kruunuilla tai karbidiliitoksilla. Joissakin tapauksissa käytä erityistä asennusta pölynimurilla. Mutta yleensä puncher hoitaa tämän tehtävän. Poraa on suositeltavaa poistaa reiästä säännöllisesti ja kostuttaa se vedellä.

  Porauskoukkuun asetetut työkalut ovat tavallisesti saatavana halkaisijaltaan 4 mm. Suurin halkaisija on 1,2 cm ja niiden pituus voi olla 40 cm. Lopulliseen reikään työnnetään muovinen tappu ja ruuvataan ruuvia. Pistokkeen halkaisijan on vastattava aukon halkaisijaa. Ripustuskoteloiden ja muiden huonekalujen kohdalla on suositeltavaa porata reikiä ja käyttää halkaisijaltaan 8 mm: n levyjä.

  Punch Drill Bits

  Rei'ittimen käyttämiä poroja kutsutaan harjoiksi. Porat voivat olla halkaisijaltaan 4 mm - 28 mm. Niillä on kuitenkin eri pituudet (halkaisija ja pituus millimetreinä):

  Laitteen porauskaavio.

  • 4 - 50;
  • 5 - 100;
  • 6 - 150;
  • 8 - 250;
  • 10 - 540;
  • 12 - yli 1000.

  Porauslaitteessa on SDS-plus: n kara. Teollisissa laitoksissa voidaan käyttää muita varsija. Reiät, joiden halkaisija on 35 mm, tehdään työkaluilla, joita kutsutaan kruunuiksi. Niiden maksimihalkaisija on 12 cm. Kruunun kehän varrella juotettu juotettu tai timanttipäällystetty. Kruunut toimivat ilman iskumekanismin sisällyttämistä. Reikä porataan useassa vaiheessa, niin että leikkuutyökalu ja moottori jäähtyvät. Kruunut poraavat laattoja hyvin, joten kaakeliin päällystettyjä betoniseinät voidaan porata ilman työkalujen vaihtamista.

  Voit ostaa erikoisporauksia ja kruunuja lukuisissa työkalu- ja rakennuslaitteissa.

  Suositukset reikien poraamiseksi

  Betoniseinän porauskuvio.

  1. Ennen työkalun kiinnittämistä rei'ittimen tai poranterän istukkaan, se on puhdistettava liasta.
  2. Porauksen varsi on sisällytettävä kasettiin, kunnes se pysähtyy.
  3. Kotitalousporateille ja porakoneille 15 minuutin välein sinun on pidettävä tauko 10-15 minuuttia.
  4. On suositeltavaa kostuttaa porakruunu säännöllisesti vedellä.
  5. Ennen reikien tekemistä seinään on varmistettava, ettei siinä ole putkia tai sähköjohtoja.
  6. Seinässä olevien putkien ja johtojen löytämiseksi voit käyttää metallinilmaisinta.
  7. Työ on aloitettava iskumekanismin ollessa pois päältä ja alhaisilla kierroksilla.
  8. Reiän syvyyden pitäisi hieman ylittää pistokkeen pituus, joka työnnetään siihen.
  9. Porauksen syvyys voidaan havaita ruuvaamalla pyöreä sähköteippiä porauksessa.
  10. Työskentelyn aikana on suositeltavaa käyttää henkilönsuojaimia.
  11. On parempi ostaa kuuluisia valmistajia. Erinomainen valinta on Bosch-tuotteet.
  12. Timanttityökalu auttaa sinua nopeasti ja tarkasti poraamaan monia identtisiä reikiä.
  13. Porakoneita ja betoniporaa ei voida käyttää metallin ja puun porauksessa.

  Betoniseinien poraus ei ole kovin yksinkertainen tehtävä, mutta se on myös kotona.

  Reikiä tarvitaan tavallisesti, kun ripustetaan erillisiä kaappeja keittiössä, kun asennat pistorasiat, kytkimet ja liitäntärasit kun asennat pistorasiaa. Tarvitset hyvät porat ja kruunut, reikä ja vasarapora. Kaikki muu on ajan kysymys. Taito saadaan nopeasti.

  Betoniporaus

  Betoni - materiaali on kestävä ja luotettava. Monet, ellei eniten, rakennukset, jotka on pystytetty monoliittisesta tai esivalmistetusta betonista. Yleensä käytetään sähkö- ja pienvirtauskaapeleiden asentamiseen käytettäviä aukkoja, jotka on tarkoitettu putkistojen, putkistojen ja upotusten syvennyksiin. Mutta niiden sijainti ei useinkaan ole tyytyväinen huoneen omistajan kanssa, ja poraa reikiä uusissa kohdissa. Yritämme selvittää, miten se tehdään paremmin.

  Työkalun valinta

  Aluksi sinun on päätettävä, mikä työkalu on parempi ja tehokkaampi betoniseinän poraamiseksi. Globaalissa mielessä valinta on pieni - vasarapora tai vasarapora. Mutta voi olla paljon vivahteita, koska sähkötyökalu voi olla erilainen voima ja toimivuus, ja siihen on monia vinkkejä. Siksi on määriteltävä tavoitteet ja päämäärät, ja sitten päättää, mitä työkalua saatat tarvita. joten:

  • Pienen ruuvin kääntämiseksi seinään kuvan alla ei ole suurta vaivaa. Tässä tapauksessa on mahdollista porata betoniseinä tavanomaisella porakoneella, joka on varustettu pistekärkisellä poralla.
  • Kun pieni työ on odotettavissa ja rei'itettyjen reikien halkaisija ei ylitä 12 mm, on valittava iskupora.
  • Perforatoria käytetään suurien halkaisijoiden, kuten myös minkä kokoisten betonien, porojen suurentamiseen merkittävässä määrin.

  Porauksen yli olevan iskun etu, jopa shokkitoiminnolla, ei ole pelkästään enemmän voimaa ja kestävyyttä. Tämä työkalu ei käytä pelkästään eri kokoisia ja laadukkaita poranteriä työkappaleena vaan myös poranterät. Tämä on tärkein laite, joka voi porata betonin reiän putken alle.

  Ammattimaiset kokoonpanot, suurien halkaisijoiden betonirei'itysreiät, käyttävät erikoisosia, joihin kuuluvat:

  • suuritehoiset sähkömoottorit;
  • kestävä kiinnike ohjainrakenteella;
  • ajaa poraukseen;
  • poranterät timanttityöalueella.

  Tällaisten laitteiden avulla voit tehdä reiän betoniseinästä tai 40 cm: n halkaisijaltaan.

  Mikä on parempi voitto tai timantti?

  Kun sinun tarvitsee tehdä vain muutamia reikiä rakentamiseen, etkä ole lähelle kädensijaa, silloin on käytännöllisesti katsoen mahdollista käyttää normaalia poranterää poranterällä. Tämä vaihtoehto soveltuu parhaiten, jos työpinta on konkreettinen, mutta se on valmistettu solumuovista. Perforaattori tuhoaa sen. Mutta työskentelemällä pobedit pora, muista, että se on lyhytikäinen ja vaatii säännöllistä korvaamista. Lisäksi tällainen porakruunu voidaan "porata" betoniin. Sitten hän tarvitsee apua manuaalisesti lyönnin ja vasaran kanssa.

  Poraus betoniseinämällä, jossa on timanttipäällystetty porakone, on paljon tehokkaampi. Timanttiporat ovat jonkin verran kalliimpia kuin voittajat, mutta ne kestävät myös kauemmin. Ja toinen tärkeä asia. Toisin kuin Pobedit, timanttiporaus rei'ittää reikiä paitsi betonista ja kiveistä, myös keraamisista laatoista, posliinista ja metallista. Kun työskentelet timanttityökaluilla, se ei ole pelottavaa törmätä seinään kiinnitettävään häkkiin. On parasta hankkia porakoneita sarjaan, joka sisältää erilaisia ​​läpimittoja. Se on kannattavampaa kuin ostaa niitä yksi kerrallaan.

  Kun seinään porataan reikä, jonka läpimitta on 35 - 120 mm, leikkuulaitteena käytetään timanttikruunuja. Ne ovat teräksisiä renkaita, joiden karbi on päällystetty työalueella, peitetty timantilla päällystetyllä. Kotitalouskäyttöön käytetään yleensä kruunuja, joiden halkaisija on 6,8 cm, tämän läpimitan reikiä tarvitaan sähköliittimien ja kytkinten asennukseen.

  Miten betoniporaa

  Työkalu reikiä rei'illä, kuten muillakin, vaatii koulutusta. Työkalujen ja lisävarusteiden lisäksi voit varustaa vedellä jäähdyttämällä porat ja kruunut. Ennen betonin poraamista poralla tai vasaralla, tarkasta seinät tunnistamiseen:

  • piilotettu putki, vesihuolto;
  • sähköjohdot, kaapelit.

  Haku suoritetaan metalli-ilmaisimella, merkitse tunnistetut viestinnät koko pituudeltaan. Sähkökytkentä työpinnalla on parempi. seuraava:

  • Merkitse tulevien kohtien sijainnit. Jos halkaisijaltaan suuria reikiä oletetaan, merkintä tehdään ääriviivoilla ja akseleilla.
  • Rakennustangon reiän syvyys suoritetaan 8-10 mm pitemmälle kuin sen koko.
  • Tarkemman tuloksen saavuttamiseksi betoni on porattava oikein. Tämä tarkoittaa, että porauksen aloitus on suoritettava alhaisilla moottorin nopeuksilla.
  • Pienen sisennyksen jälkeen vauhti kasvaa ja instrumentti asetetaan tilaan, jossa on lyönti.
  • Jos mahdollista, anna vettä porauspaikalle. Jos tätä vaihtoehtoa ei ole, poraa ajoittain kostutetaan vedellä aiemmin valmistetusta säiliöstä.
  • Jos poraus suoritetaan yhdessä työkalun asennossa, silloin kun poraus kruunulla on, ristikytkimen täytyy olla lievää. Tällöin syntyvästä reiästä poistetaan helposti jätteet ja kruunu ei jumittua.

  Vaikein este, joka on voitettava betoniseinän porauksessa, on vahvistuskori. Pienten läpimitaltaisten timanttikruunujen terästangot ovat omaa. Porauksessa vasaraporaa käytettäessä metalliporauksia on käytettävä räystäsvaurioiden torjumiseksi.

  Käytä suojalaseja ja hengityssuojainta. On kätevää kerätä imuroimalla muodostunut pöly. Joka 15 minuutin poraus antaa työkalulle taukoa noin yhtä paljon aikaa. Jatka työskentelyä kostuta poraa vedellä.

  Porausreiät betonissa - valmistelusta työstään viimeistelyyn

  Usein on välttämätöntä valmistaa betonissa, kun rakennustöitä tehdään ja niiden valmistuttua. Ja itse tekeminen on kätevä ja hyödyllinen taito. Näin voit helposti ripustaa hyllyjä seinälle, ripustaa suosikkimaalauksia, korjata valot ja suorittaa monia muita toimintoja.

  Porausreiät betoniin eivät ole kovin vaikeita, mutta oikeat työkalujen valinnat ja useiden sääntöjen noudattaminen säästävät aikaa ja energiaa työssään. Tätä käsitellään artikkelissa.

  Porausreikien ominaisuudet

  Betoni on heterogeeninen massa, joka koostuu sementistä ja hiekasta sekoittamalla murskattua kiveä siihen. Materiaalin lujuuden lisäämiseksi siihen lisätään metallivarret.

  Betonin porauksessa, usein sähköporaan asennettu karbidipora, lyö metallia tai kiveä. Kun työkalu osuu kiviin, poraus on vedettävä ulos reiästä ja kivi on murskattava käsikappaleisella vasaralla. Tämän jälkeen poraus voi jatkua.

  Vihje: Voit murskata kiviä käyttämällä laitteen lyömäsoittotapaa ja korvaa karbidipora tavanomaisella.

  Ennen kuin poraa reikä betoniin, sinun on valittava oikea työkalu. Se riippuu:

  1. Betonityyppiset;
  2. Vaaditun reiän halkaisija;
  3. Poraussyvyys

  Poraa reikiä betoniin voidaan käyttää seuraavia laitteita ja työkaluja:

  Työkalun kuvaus

  Oikeiden laitteiden valitsemiseksi betonin reikien poraamiseksi kannattaa ensin tutustua suosituimpiin töihin kotona.

  Niiden valokuvat ja ominaisuudet:

  On parempi, jos se on vasara, porata reikiä betoniin yksinkertaisella poraamalla tarpeeksi kovaa ja joskus mahdotonta.

  Pöydässä yhdistyvät työkalun edut ja haitat:

  • Se on edullinen laite kaikille.
  • Suhteellisen pieni koko. Säilytys ei tarvitse paljon tilaa.
  • Rajoitettu reikien koko: halkaisijat - enintään 80 mm ja syvyys - enintään 100 mm;
  • On mahdotonta porata reikiä teräsbetoniin, ja tavallisessa betonissa se on vaikeaa. Sitä käytetään useimmiten solujen betonimateriaaleissa;
  • Suorituskyvyssä iskuja poraamalla tekee paljon melua;
  • Suuri määrä pölyä töiden suorittamisen aikana.

  Tämä on vakavampi työkalu teräsbetonin reikien poraamiseen eri kokoisilla ja kapasiteeteilla. Yleensä sitä käytetään poraamaan reikiä ammattimaisille rakentajille ja asettamaan apuohjelmia.

  Pöydässä yhdistyvät työkalun edut ja haitat:

  • Poraa reiät betoniseinässä;
  • Erilaisten laajennusten käyttö mahdollistaa reikien porauksen, joiden syvyys on jopa 500 mm;
  • Voit suorittaa reikien läpimitan 5 - 120 mm: n alueella;
  • Laitteen mitat helpottavat sen sijoittamista minkä tahansa auton runkoon.
  • Korkea äänitaso - 80-100 dB: n sisällä;
  • Tämä on pyörivä iskutyökalu. Siksi, kun poraus seinään, tukkeutuminen ja vielä enemmän reikien pohjalla, saattaa näkyä halkeamia tukirakenteissa.
  • Reiän vastakkaisella puolella oleva läpivientireikä leikataan rei'itetystä kruunusta.
  • On vaikea porata betoniteräksen läpi;
  • Työssä on paljon pölyä ja likaa.

  Tämä on moderni teknologia. Laitteella voidaan tehdä reikiä paitsi betonissa myös myös betonissa, jossa on raudoitusta ja murskattua graniittia. Tämän tekniikan piirre on timanttikruunun jäähdytys ja lietteen poisto vedellä.

  Timanttiporauksella voit saada läpimenevän aukon täydellisesti ilman vaurioita ja siruja sen sisäänkäynnillä ja uloskäynnillä.

  Pöydässä yhdistyvät työkalun edut ja haitat:

  • Ei pölyä betonin porauksessa;
  • Lähes ei melua työskenneltäessä;
  • Tärinää ja iskuja ei ole, mikä ei johda muodonmuutoksiin ja halkeamien ilmaantumiseen seinille ja lattioille;
  • Reiät voidaan porata yli yhden metrin syvyyteen;
  • Voit tehdä betonisia reikiä, joiden läpimitta on 10-300 mm, mutta suurikokoisille halkaisijoille on hankittava erityisiä timanttikruunuja;
  • Asennuksen betonien reikien poraamiseksi voit porata sen tarkasti millä tahansa pinnan kallistuskulmalla;
  • Työt voidaan suorittaa tiloissa viimeistelyn jälkeen ja talon julkisivut;
  • Porauksessa käytetty vesi ei pilaa pintamaalia, jos se käyttää keräysrengasta ja pölynimuria käytön aikana.
  • Laitteiden korkeat kustannukset;
  • Niillä on korkea hinta ja kulutustarvikkeet: vedenkeräysrengas, timanttikruunu, erikoispusseja pölynimurille;
  • Laitteen suuret mittasuhteet vaikeuttavat auton kuljettamista.

  Joitakin käytännön vinkkejä

  Eri tyyppisille keinokiville, kuten betonille, on omat suosituksensa poraamalla siihen reikiä.

  • Jos tärkein laitteisto betonin käyttämiseen käytetyn betonikoneen poraamiseen on syytä muistaa, että tämä sopii vain betoniin, jonka tiheys on suurempi. Solukerrakenteille, kuten vaahtobetonille, on parempi käyttää sähköporaa, joka estää rummun toiminnan. Muussa tapauksessa materiaali voi halkeilua;

  Vihje: Ei ole mitään syytä poraamalla solubetonia konkreettisesti ostamaan vasaraporaa, jonka hinta on huomattavasti korkeampi kuin sähköporat.

  • Jotta materiaali ei pääse törmäämään kalliiksi työkaluksi, on noudatettava tarkasti perusperiaatetta - laitteen pitkittäisakselin on oltava kohtisuorassa betonipintaan nähden;
  • Porautumalla reikiä, välttämätön laite on "rei'itys". Se on pitkänomainen metallinen trihedri, jolla on suuri kovuus, johon on toisella puolella terävä pää, ja toisaalta kädensija, joka auttaa pitämään työkalun kädessäsi.

  Punchin tarve on seuraava:

  1. Liuoksen valmistelussa käytetään soraa tai raakamaksaattia. Porausreikiin työkalu usein lepää tällaisissa jakeissa, liukuu ja ei liiku. Tällöin sinun tulisi asentaa lävistin seinään tehtyyn kanavaan ja lyödä se hyvin vasaralla hiomaan "pikkukiviä" ja jatka sitten porausta.
  2. Suurella ponnistuksella, joka on välttämätön tällaisen esteen poistamiseksi, rummun vaikutuksen avulla, on suuri vaara, että työkalun kärki - timanttipäällystys tai voitto vaarantuu.
  3. Lävistimen hinta on paljon pienempi kuin porakone. Ja kun se on tylsä, on mahdollista antaa osan työosasta samaa muotoa käyttäen tavallista tiedostoa.

  Vihje: Poraus on oltava käytettävissä, kun poraa reikä betonipinnalle

  Valmistelu työstä

  On helpointa porata reikiä omiin käsiisi betonilla käyttäen reikälevyä tai vasaraporaa. Tällaiset työkalut mahdollistavat betonipinnan porattavan käytetyn porauksen edestakaisin aivohalvauksilla ja syntyvät sirut kierrätettäviksi.

  Se on hitaampaa ja vaikeampaa tehdä tätä työtä tavanomaisella betoniporalla kuin puulla tai muulla pehmeällä materiaalilla.

  • Kun ostat työkalua, kannattaa olla säästämättä rahaa, vaan suosittelemaan tunnettua tuotemerkkiä.
  • Otettava huomioon työkalun säädettävä pyörimisnopeus;
  • Määritä mahdollisten reikien porauksen syvyys;
  • Määritä työvälineiden sopivuus;
  • Sinun on noudatettava turvatoimia. Voit tehdä tämän käyttämällä suojalaseja, suojata silmiä betonileikiltä, ​​käyttää korvatulppia, ei vahingoittaa kuuloa, saada käsineitä käsin suojelemaan poraa käsittelemällä. Pitkäkestoisia töitä käytettäessä on suositeltavaa käyttää hengityssuojainta;
  • Poraukseen tulee käyttää korkealaatuisia betoniporauksia. Niiden on oltava kovametallikärkijä, ja ne on suunniteltu erityisesti iskujauhoille, jotka kestävät voimakkaan betonin iskuporakoneen vaikutuksen;

  Vihje: Työkalu betonin reikien poraamiseksi täytyy olla työkappaleen pituus, jossa urat ovat vähintään reiän syvyys, jonka haluat porata. Näitä uria tarvitaan poistamalla reiästä muodostuva pöly.

  • Säädettävä poraussyvyys. Joissakin porakoneissa on syvyyden säätöominaisuus tai erityinen pysäytys. Opiskelemaan käyttöehtoja laitteeseen on liitetty erityinen ohje. Jos laitteessa ei ole syvyysmittaria, sinun on mitattava ja kynällä merkitä haluttu porattavan reiän syvyys;
  • Tarvittava reiän syvyys kasvaa 5 mm. Porauksen aikana syntyvän pölyn jäänteitä on tarpeen mukauttaa.

  Porausreikä

  Reikäporausmenetelmä:

  • Reiän sijainti on merkitty. Voit tehdä tämän käyttämällä pehmeää kynää merkitsemällä seinän pisteen tai ristin avulla;
  • Laite betonin reikien poraamiseksi syötetään seinään. Samanaikaisesti poraa pidetään yhdellä kädellä kuin pistooli, ja etusormi on sijoitettava käynnistyspainikkeeseen. Jos porauksessa on ylimääräinen kahva, käytä toista kättä tarttumasta siihen ja käytä sitä työkalun luotettavampaan otteeseen.
  • Pora on asetettu merkkiin ja poraus on kytketty päälle hetken aikaa hitaalla nopeudella tai voit tehdä useita lyhyitä laitteiden käynnistyksiä, jos nopeuden säätöä ei ole. Tällöin on syytä hankkia 3-6 mm syvennys. Se auttaa ohjaamaan työkalua pääreikien poraamiseen.

  Vihje: Ennen kuin poraat betonissa suurta reikää, sinun on ensin käytettävä halkaisijaltaan pienempiä poranreikiä. Tämä lisää laitteiston vakautta lisätoiminnan aikana.

  • Poraus jatkuu suurella vaivalla. Jos on iskutila, kannattaa vaihtaa siihen. Pora on kiinnitetty porausreikään ja kohdistettu tarkasti kohtisuoraan pinnalle;
  • Poraus alkaa jälleen varovasti, mutta ei liikaa paineita poralla. Tällöin poraus on upotettava betoniin. Porauksen paine kasvaa asteittain ja pyörimisnopeus vähitellen, mutta poran on pysyttävä vakaana. On pidettävä mielessä, että betoni on heterogeeninen materiaali ja pora voi helposti liukua, pudota tyhjiin tai ilmataskuun;
  • Poraa on tarpeeksi, jotta se pysyy paikallaan työkalulla, mutta et voi työntää sitä hyvin voimakkaasti eteenpäin, mikä lisää poran kulumista ja aiheuttaa sen rikkoutumisen;
  • Ajoittain poraus on poistettava reiästä. 15 sekunnin välein poraus vetäytyy hieman takaisin, ja työnnetään sitten takaisin reikään, mikä auttaa poistamaan pölyn muodostumisen reiästä;
  • Pora kääntyy ajoittain pois ja irrotetaan reiästä. Tämä mahdollistaa laitteen jäähtymisen muutamassa sekunnissa. Tämä on erityisen tärkeää tavanomaisille porakoneille, joilla ei ole shokkitoimintaa, koska niiden pitkäaikainen työ ylikuumenee;
  • Voimakkaasti kiinteiden esteiden kautta sinun on tehtävä terävä taltta betoniin. Tätä varten reikään asetetaan terävä taltta ja sitä on tarpeen kevyesti napata vasaralla, kunnes betoni on kaatunut. Mutta et voi lyödä taltta hyvin syvästi, jotta se voidaan poistaa takaisin. Sitten pora työnnetään uudelleen reikään ja poraus jatkuu;
  • Kipinän tai metallin ulkonäkö reikään merkitsee raudoituksen läsnäoloa seinässä. Työ on lopetettava välittömästi ja porakone työnnetään metalliporaan, kunnes metallisuoja poistetaan;
  • Kumipöly puhalletaan reiästä. Tämä lisää konkreettisten kiinnitysosien luotettavuutta.

  Kuinka porata suuri reikä betoniin eri laitteiden kanssa yksityiskohtaisesti kaikissa vivahteissa, näyttää videon tässä artikkelissa.

  Muutamia vinkkejä työn tekemisessä

  Betonipinnan reikien poraamiseksi oikein ja tehokkaasti kannattaa noudattaa useita asiantuntijoiden suosituksia:

  • Asennettaessa viestintää on noudatettava HESN - porausreikien betonissa muotoilluista töistä. Asiakirjassa on toimintaedellytyksiä koskevat stan- dardit, arvio työntekijöiden työvoimakustannuksista, laitteiden ja materiaalien käyttöä koskevat suositukset,
  • Jotta säästät aikaa myöhempää puhdistusta varten, voit kutsua avustajan pitämään työpölynimurin letkua reiän pohjan alle.
  • On parempi valita porauspaikka ratkaisuun, jossa betonilohkot on yhdistetty - ratkaisu on helpompi porata kuin pääbetoni.

  Vinkki: Jos reikä on tehty liuoksessa, muista käyttää metallisia kiinnikkeitä ruuvien asennukseen, muuten kiinnittimet löystyvät ja putoavat hyvin nopeasti. Joillekin kevyille laitteille, kuten kytkentäkoteloille, telineiden kiinnikkeille, saa käyttää muovisia tappuja tai itsekierteittäviä ruuveja betoniin.

  • Poraamalla suuret reiät betoniin tulee tehdä betonilla timanttikruunuja. Heidän valintansa vaikuttavat betonin tekniset ominaisuudet, mukaan lukien murskatun kiven koko ja vahvuus, betonin täydellinen parantaminen ja raudoituksen puuttuminen tai läsnäolo;
  • Mitä vanhempi betoni on, sitä vaikeampi on porata siihen reikiä;
  • On mahdotonta nojata voimakkaasti poraukseen koko ruumiinpainolla, jotta ei porata poranterää;
  • Jotkut kovametallit voivat rikkoa, jos ne jäähdytetään vedellä.

  Useimmat lattiat ja seinät ovat rakenteita, jotka on valmistettu teräsbetonituotteista, joille on ominaista lisääntynyt lujuus ja tiheys. Siksi on erittäin tärkeää päättää etukäteen: kuinka porata reikä betoniin ja miten se tehdään oikein.