Kuinka porata betonia poraamalla?

Jokainen meistä on toistuvasti kohdannut tarvetta kiinnittää seinille erilaisia ​​kohteita, jotka tekevät sisustuksesta erilaisia, luovat mukavuutta tai yksinkertaisesti muistuttavat miellyttäviä elämän hetkiä. Useimmiten sinun on kiinnitettävä valaisimet ja seinävalaisimet, maalaukset ja valokuvat, peilit ja hyllyt betonipinnalle, asennettava ilmastointi tai televisio. Jos pienen kuvan tai valokuvan tapauksessa voit saada naulan naulaamalla seinään, silloin kun kyseessä on enemmän massiivisia ja raskaita esineitä, syntyy kysymys porausreikistä. Väärinkäsitysten välttämiseksi konkreettisia työskentelytapoja, esimerkiksi porauksen rikkoutumista ja pirstoutumista kannattaa valmistaa osaaminen, valita laadukas työkalu ja valita oikea pora oikein.

Työkalujen valinta ja työskenteleminen sen kanssa

Työkalun valitseminen reiän poraamiseksi on ymmärrettävä, että työsi riippuu siitä. Hyvä porata huolellisesti betoniseinä tai muu tarvittava materiaali, yksinkertaistaa porausmenetelmää, kun taas huono vie paljon aikaa, ei pysty selviytymään tehtävästä tai vaikeuttaa sitä. Mitä sinun on kiinnitettävä huomiota porauksen valinnassa:

 • Onko mahdollista muuttaa porausnopeutta? - Tämä tuote on tärkeä, koska nopeuskorjaus varmistaa poran tarkan toiminnan ja auttaa sitä vahingoittamasta pintaa.
 • Onko mahdollista lyöntiporaus ja syvyyden säätö? - Impact porausta voidaan käyttää ongelma-alueille, pehmentäen niitä.
 • Onko mahdollista pitää pora molemmin käsin? - Pora ei ole helppo työkalu, joten sen pitäisi olla suositeltava malli, joka on varustettu kahvoilla.
 • Onko laitteen voima tyydyttävä työhösi?

Porauksen päätyttyä sinun on saatava käsi ennen työn aloittamista. Voit tehdä tämän porauksen toisella kädellä, kuten pistoolin, ja aseta toinen käsi työkalukahvaan (jos sitä ei ole tarkoitus rakentaa, käsi asetetaan kasetin lähelle). Poraa pidät käsissäsi tarkasti vaakatasossa niin, että reikä ei toimi vääristyneillä ja väärillä kulmilla. Ennen kuin kytket porauksen päälle, odota, kunnes se muuttuu ympäristön lämpötilaksi. Äkilliset lämpötilat voivat aiheuttaa kondensaatiota. Jos päätät tehdä tauon työn aikana, irrota työkalu pistorasiasta.

Pinnan esikäsittely

Ennen porauksen aloittamista sinun on varmistettava, ettei johdotusta, putkia, sähkökaapeleita ole valittuun päällekkäispaikkaan. Metallinilmaisin auttaa ratkaisemaan tämän tehtävän, koska se reagoi ei-rautametalleihin, rautaa ja terästä.

Tämän tilan noudattamatta jättäminen voi kamppailla vahvistuksen, vahingoittaa poraa tai kaapeleita / putkia, jotka ovat piilossa kattoon. Jos tämä kohta täyttää kaikki edellä mainitut vaatimukset, seinälle on merkitty piste, jonka jälkeen se tehdään pienellä alipaineella hitaalla nopeudella poran avulla. On myös syytä muistaa, että betoniseinän pinta on löysempi kuin myöhemmät kerrokset.

Porausvalinta

Tätä kohtaa voidaan perustellusti pitää perustana, koska työn laatu ja porauksen turvallisuus sekä työn tarkkuus riippuvat oikeasta porauksesta. Nykyään markkinoita edustavat valtavat erilaiset porat: puun, metallin, betonin työstämiseen. Jälkimmäiset erotetaan kolmionmuotoisella kärjellä. Betonin pinnalle on parasta käyttää karbidiporaa, esimerkiksi pobedit-poraa. Tämäntyyppinen porata murskaa materiaalia rikkomatta sitä, mikä sopii ihanteellisesti betonilattialle.

Jos seinäporausprosessissa pora ei mene eteenpäin, kohti tiheää aluetta, on suositeltavaa käyttää rei'itystä. Kun lyönti on asetettu reikään, sitä lyödään vasaralla, kunnes se alkaa siirtyä eteenpäin ja pehmentää ongelma-aluetta. Tämän jälkeen voit jatkaa poraamista.

On huomattava, että ilman rei'itystä, rei'itys voi selviytyä tällaisista vaikeuksista melko helposti, mutta niille tehdään reikiä, joiden halkaisija on yli 13 mm. Jos haluat käyttää porakoneita, sinun on muistettava, että ne vaativat jäähdytystä, sammuttaa tärinän ja sopivat vain tavalliseen poraan.

Pieni laite poraa ja asenna pora

Klassinen pora sisältää sähkökaapelin, napin, kondensaattorilangan, taaksepäin, harjat ja jouset, ankkurin, staattorin, vaihdelaatikon ja patruunan, laakerit, avaimen ja kiinnitysruuvit. Oikein asennettu pora parantaa porauksen laatua ja pystyy varmistamaan sen.

Ensimmäinen asia, joka on tarkistettava, kun aloitat työtä poran kanssa, on onko porauksessa itsetyydyttävä lika. Puhdistuksessa porakurkki on hieno avustaja. Jos pora on löysällä, on olemassa vaara, että se lentää ulos ja vahingoittaa päällikköä. Tämän vuoksi on tarpeen upottaa porat mahdollisimman paljon istukkaan (kunnes se pysähtyy!).

Älä yritä pidentää poraa, koska se ei ole täyttynyt kasettiin!

On tärkeää varmistaa, että työkalun poranterä on kiinteä akselin suuntaisesti. Jos tätä sääntöä ei noudateta, betoniporaus suoritetaan huonosti, reiän muoto voi olla arvaamaton, ja kaikkien näiden väärinkäsitysten syy on porakruunun alkeellinen vaikutus.

Poraustehon valinta

Optimaalinen teho betonityöhön reiän poraamiseksi katsotaan olevan vähintään 600 W ja 2500 kierrosta / min. Tätä lukua on kuitenkin muutettava valmistajan suositusten mukaan, jotta poraus ei pilaantuisi. Kuten jo mainittiin, betoni "kaatuu", kun poraamme, eikä tämä edellytä liian suuria kierroksia.

Virheet porauksessa

 1. Vaatteet ja käsineet on kooltaan oltava kooltaan.

Älä yritä pitää pyörivää istukkaa kädelläsi - siinä on porausrunko. Muussa tapauksessa voit vahingoittaa itseäsi. Jos käytät käsineitä - älä ota "varastossa". Koot, jotka eivät sovi koolle, voivat myös joutua kasettiin ja aiheuttaa vahinkoa. Haalarit eivät saa jäädä irti - ne voivat kurottaa tai painaa hihat.

 • Sinun ei pitäisi painaa mukana toimitettua poraa kaikella voimallasi - syy on syksy, koska tasapainoa hallitaan entistä vaikeammaksi. Lisäksi voit katkaista porauksen. Jos työkalu kulkee betoniseinän läpi, vahingot, jotka se voi aiheuttaa henkilöille, voivat olla enemmän kuin vakavia.
 • Takaisin sisällysluetteloon

  Miten poraa betoniseinä

  Asunnon korjausprosessiin kuuluu paljon seinämien reikien luomiseen liittyvää työtä: tähän voidaan käyttää erilaisia ​​malleja ja kapasiteettia. Monet käsityöläiset ja ne, jotka aikovat tehdä korjauksia omastaan, haluavat oppia betonielementin poraamiseksi tavallisella poralla ja onko mahdollista lainkaan. Tällaista työtä varten käytetään yleensä rei'ittimenä, mutta se ei ole aina sopiva tähän, jos työkalu on ostettava, sen hinta on paljon suurempi kuin pora.

  Työkalun valinta

  Useimmissa tapauksissa on parasta käyttää betonin porauslaitteistoa: sillä on suurempi kapasiteetti, se on suunniteltu kovien pintojen lävistämiseksi ja mahdollistaa halkaisijaltaan suurempien reikien tekemisen. Työkalun käyttö on epäkäytännöllistä seuraavissa tapauksissa:

  • tarvitsee poraa seinää syvyyteen 10-12 mm;
  • työtä vaahtobetonin kanssa, joka murtuu, kun se työstää rei'ittimen;
  • työssä vaaditaan enintään 10-15 reikää.
  Betonipora

  Ennen seinän poraamista on tärkeää valita itse poraus: se ei saa olla painamatonta, koska tämä tyyppi on tehoton betonin porauksessa, suutin ja kasetti lähes välittömästi käyttökelvottomiksi. Suuttimien itse on oltava pobeditovye, joka on suunniteltu betonityöhön, kärki - kovalla seoksella pinnoitettu.

  Joissakin tapauksissa porakoneiston hankinta on hyvä ratkaisu: laite on kalliimpi kuin klassinen malli, mutta sillä on suurempi teho, jota voidaan säätää.

  Mitä vinkkejä voit valita?

  Ennen kuin porata reikä betoniseinään, sinun on otettava sopiva muotoilu suuttimesta. Työssä käytetään seuraavia lajikkeita:

  1. Impact kruununvaihtopituudet poraukseen. Betonilla työskentelyä varten on suositeltavaa käyttää useimmiten kestävien metalliseosten valmistukseen tarkoitettuja erillisiä juottoja sisältäviä hampaita. Monissa kruunuissa on SDS: n hännät asennettavaksi poraukseen, jossa on avaimeton istukka. Porakoneet sopivat hyvin betoniseiniin, mutta kun ne joutuvat kosketuksiin metallin kanssa, ne voivat alkaa rikkoa, joten ennen kuin poraat betoniseinää, sinun on tarkistettava, ettei työmaalla ole vahvistusta, jota käytetään vahvistamiseen.
  2. Timanttikruunuja, jotka on suunniteltu painottomiin porausreikiin. Tällaiset suuttimet ovat nykyaikaisempia, ja ne auttavat helpottamaan reiän betoniseinässä. Kruunujen reunalla on hankausrakenne ja erikoisleikkaukset, joita tuotannossa käsitellään ruiskuttamalla timanttisiruja tai korundia. Ennen kuin teet reiän seinään, tarvitset vain haluamasi suuttimen pituuden: jokapäiväisessä elämässä käytetään lajikkeita, joiden läpimitta on 100-120 mm, ammattimaisissa töissä käytetään suurempia kruunuja. Merkittävä piirre on mahdollisuus poraamiseen ilman vaaraa vaurioitumisesta kiinnityslaitteeseen.
  3. KS-kruunut, joissa on leikkuusreuna kristalli timanttihiukkasia. Tällaisia ​​suuttimia käytetään useimmissa kiinteissä seinissä, kuten betonilaattojen, ulkoseinien ja kivirakenteiden kanssa.
  Ennen kuin työskentelet porauslaitteiden kanssa, sinun on valittava koostumukseen, paksuuteen ja pituuteen sopiva suutin

  Ennen pylvään seinän tai väliseinän poraamista on varmistettava, että työvaiheessa kaapeleita tai kaapeleita, jos niitä ei ole, ei kosketa.

  Kuinka porata betonia poraamalla?

  Yleensä tällainen työ suoritetaan seuraavissa tapauksissa:

  • karkea pintakäsittely;
  • sisäänrakennettujen huonekalujen ja laitteiden asennus;
  • johdotuksen ja vesijohtojen asennus, kun tiedonsiirto on sovitettava.

  Käytettäessä pobedit-suutinta työvaiheessa on käytettävä aika ajoin metallin lävistimen käyttöä, joka valitaan muodostetun reiän kokoiseksi. Tällainen työkalu mahdollistaa porauksen tukkeutumisen, kun pora on syvästi upotettu: lävistin asetetaan betoniin ja syvennetään vasaralla puhaltamalla reiän seinään tuhoamalla tiiviste.

  Tämä prosessi on melko pitkä, vaihtoehtoisesti voidaan käyttää timanttikruunuja: tällaisilla suuttimilla varustetulla poralla ei jää kiinni betoniin.

  Työskentele vasaraporaa timanttisillalla

  1. Ennen kuin porat reiän seinään, sinun on asennettava haluttu suutin, sen jälkeen, kun olet varmistanut, että työkalu on hyvässä kunnossa ja poran eheys.
  2. Poraa betonia huolellisesti, kun käytetään pienitehoisia laitteita, porauksen jatkuva käyttö kestää enintään 10-12 minuuttia. Jos poraus viivästyy ajoissa, on syytä keskeyttää jäähdytetty moottori.
  3. Betoniseinän porauksen jälkeen tuli selväksi, että lisäksi on syytä harkita jokaisen uuden reiän käsittelemiseksi suuttimen. Voit kostuttaa pinnan vedellä helpottamaan menettelyä ja säästämään metallia muodonmuutoksesta.

  Koko työprosessi voidaan katsella videossa:

  Jos kohtaat jyrkästi poraa, et voi ottaa sitä ulos voimalla: tämä rikkoo kiinnittimen ja jättää kärjen betoniin. Sinun täytyy irrottaa suutin, valita halkaisijaltaan pienempi kruunu ja käyttää sitä irrottamaan juuttunut elementti.

  Asiantuntijaneuvonta

  Ennen kuin päätät betoniseinien poraamisesta ja aloita, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin suosituksiin:

  • jos reiän halkaisija on yli 12 mm ja syvyys on 10-11 cm, on parempi käyttää lyöntiä tai hybridilaitetta (poranreiät);
  • Jos reikiä valmistetaan muovisiin tikkaisiin, syvyyden on oltava 7 - 10 mm suurempi kuin kiinnittimen koko, koska betonipöly ja pienet hiukkaset pysyvät sisään;
  • työn aloittamista suositellaan suoritettavaksi matalilla nopeuksilla niin, että suutin ei liiku lisääntyneen vääntömomentin ansiosta ja iskutilaan kytkeytyy päälle, kun poraa syvenee 2-4 mm;
  • porauksen aikana näkyvä pöly voidaan puhdistaa pölynimurilla, on suositeltavaa tehdä se prosessissa, porakoneen pysäyttäminen ja reiän puhdistaminen betonipartikkeleista;
  • On välttämätöntä noudattaa turvaohjeita työn aikana: sinun on käytettävä käsineitä estääkseen kahvan liukumisen ja suojalasit, jotta vauva ei pääse silmiinsi eikä vahingoittaisi limakalvoja.

  Taskuporakoneiden kokotaulukko

  Useimmissa tapauksissa betoniseinä porataan porakoneella, joka on varustettu porakoneella. Jos osana korjausta on tehtävä enintään 15-20 reikää tai seinän on valmistettu vaahtobetonista, poran käyttö on paras valinta, mikä säästää aikaa ja rahaa.

  Ennen kuin reiät reiät, sinun on varmistettava, että johdotus ei läpäise tätä paikkaa ja tarkista, sopiiiko suutin tällaiseen työhön (työn pituus ja tehokkuus riippuu siitä, mitä porakone on varustettu). Päättäessäsi poraa seinää, kannattaa kiinnittää huomiota voittajan kruunuihin: tällaisella poraamalla poraa voidaan helposti lävistää reikä, jonka syvyys on jopa 10-12 cm.

  Miten porata betoniseinä - mahdollinen tie ulos

  Ennemmin tai myöhemmin useimmat ihmiset, jotka asuvat taloja betoniseinissä, on tarpeen keskeyttää kaapin, lampun, hyllyn tai kuvan. Tässä vaiheessa on kiireellinen kysymys betonin seinän poraamisesta. Ei ole mikään salaisuus, että jokainen kotiopettaja on kohdannut tämän ongelman ainakin kerran elämässään, mutta kaikki eivät osaa ratkaista sitä. Monet rohkeasti kiduttavat poraa ja omia voimiaan, mutta eivät saavuta haluttua tulosta, he pudota kaiken, kunnes seuraava yritys tehdä reiän seinään. Mutta poraus lopulta hajoaa ja hyllyt pysyvät jonnekin huoneen nurkassa tai keräävät pölyä ruokakodissa. Mutta vielä on vaihtoehtoja - he tarvitsevat vain tietää ja pystyä käyttämään niitä.

  Mitä asiantuntijat suosittelevat?

  Betonin reiät on tehtävä varsin usein erityisesti prosessissa:

  • viimeistely;
  • huonekalujen asennus;
  • ilmastointilaite suspensio;
  • lisälaite sähkö;
  • putkiasennukset.

  Betoniseinässä on kaksi tapaa ratkaista reikien ongelma:

  • vasarapora, ja parempi reikä, jossa pobedit pora;
  • timanttiporaus.

  On huomattava, että betoniseinässä on tavanomaisia ​​poranreiät reikiä, joten ennen töiden aloittamista on tarpeen ostaa kylvökoneita erikoisvalmisteisilla suuritehoisilla seoksilla varustetuilla levyillä, jotka sopivat täydellisesti betonin ja tiilen kanssa. Mutta pehmeitä materiaaleja varten ei ole suositeltavaa käyttää niitä, sillä voitokkaat porat eivät leikkaa niitä vaan rikki.

  Mikä auttaa kotiopettajaa?

  Kotimaisissa olosuhteissa, kun sinun on tehtävä 2-3 reikää betoniin, voit tehdä ilman säännöllistä porata, ilman shokkitoimintoa. Tätä varten on välttämätöntä porakruunun upottaminen seinätelineeseen ajoittain rikkoen betoni vahvalla metallipinnalla (rei'illä), joka on kooltaan sama kuin reiän halkaisija. Sitä käytetään siinä tapauksessa, että pora alkaa "pysähtyä" seinään. Tällä hetkellä reikäyn työnnetään terässilppuri ja ne alkavat lyödä sitä vasaralla tai sledge hammerilla yrittäen murskata liian tiheitä osia ja reiän reiän syvemmälle. Samanaikaisesti tappi käännetään hieman. Sitten vasaramainen pora voi palata työhön.

  Kaikki edellä mainitut vaiheet toistetaan peräkkäin, kunnes reikä suurennetaan haluttuun syvyyteen. Tämä menetelmä on melko työläs ja tylsi, mutta reikien pari on täysin hyväksyttävää.

  Vaihtoehtoisesti, kun poraa reikiä betoniin, voit käyttää yleispihkoja, joissa on timanttipinnoite. Ne ovat erittäin tehokkaita, kun käytät metallia, soraa ja betonia. Ne voidaan asentaa vain tavalliseen sähköporaan tai työkaluun, jossa värähtelytoiminto on pois päältä.

  Poraa on käytettävä erittäin huolellisesti, muuten se epäonnistuu liian nopeasti. Neuvo, jonka ammattilaiset antavat, on välttää porauksen ylikuumeneminen, se on ajoittain kostutettava kylmällä vedellä.

  Miten päättää työkaluista?

  Enemmän työtä varten tarvitset vasaraporaa tai poraa, jolla on vasarafunktio, ja poraa pisteviivoja. Impaktipora yhdistää pyörimisliikkeen edestakaisin liikkeellä, mikä auttaa sitä selviytymään kevyestä betonista, ja kysymys siitä, miten betoniseinää porataan, on yksinkertainen vastaus - paras avustaja on perforator, jonka pääasiallinen tarkoitus on betoniteiden lävistys. Toinen ero on:

  • iskupora, joka on suunniteltu enintään 12 mm: n reikien poraamiseen;
  • perforator pystyy poraamaan suuria reikiä.

  Poraa betoniseinän rungon poraus metallista.

  Mikä on porattu suuria reikiä?

  Ammattilaisille kohdistuu jatkuvasti betonin porausreikien ongelma, käytä erikoislaitteita, joihin kuuluvat:

  • voimakas sähkömoottori;
  • poraus;
  • timanttiporat, eri halkaisijat;
  • joka on asennettu ohjaustankoon.

  Timanttiporauksella voit tehdä suuria läpimittaisia ​​reikiä - jopa 40 cm. Prosessi on melko nopea ja tehokas ilman liikaa pölyä ja melua. Vesi syötetään automaattisesti porauspaikalle, joka samanaikaisesti jäähdyttää timanttikruunun ja pese pois pölyn.

  Kun timanttien porausreiät ovat tarkkoja ja selkeitä ääriviivoilla, kiillotettu sisäpinta. Ne voidaan tehdä erilaisissa suljetuissa rakenteissa missä tahansa kulmassa horisonttiin, ja betonissa olevien halkeamien tai sirujen mahdollisuus on kokonaan suljettu pois. Hävittäminen tapahtuu vain tulevan reiän kohdalla.

  Erikoistuneet yritykset harjoittavat timanttiporausta, joten jos tarvitset suurien halkaisijoiden betoniporaa, voit kutsua käsityöläisiä laitteisiin. Tätä tarkoitusta varten ei ole tarpeen ostaa erityisesti timanttiporauskoneita.

  Poraa betonia, metallia, laattoja ja puuta

  Se voi tuntua, että porata reikä seinään - pari triviaa. Jos kuitenkin valitset väärän välineen tietylle pintamateriaalille, poranterä voi tulla tylsää tai jopa murtaa, ja naarmuja ja halkeamia saattaa näkyä pinnalla. Tämän välttämiseksi sinun on tunnettava tietyt vivahteet työn tekemisestä. Poraaminen, pinnan valmistaminen ja poiminnan poraaminen, harkitse seuraavaksi.

  Yleiset suositukset porausreikiin

  Työkalu on pidettävä kunnolla käsissä. Poraus on sijoitettava suoralle ja sisään päin pystysuunnassa. Poraamisen helpottamiseksi ja tarkemman porauksen käyttämiseksi voit käyttää lisäkahvaa, joka yleensä toimitetaan poraamalla.

  Pinta-alatyypin perusteella sinun on valittava porauksen materiaali ja koko ja määritettävä työkalun käyttötapa.

  Tässä on pääperiaate porauksen oikeasta toiminnasta: leikkuutyökalun materiaalin on oltava vaikeampaa kuin porattavan pinnan materiaali. Kuvittele seuraava tilanne. Oletetaan, että päätät porata konkreettista seinää puuhun suunnitellulla poralla. Voit olla varma siitä, ettei tästä tule mitään hyvää, ja poraus täytyy heittää pois. Siksi porauksen tyyppi ja materiaali on valittava huolella jokaiselle pintatyypille.

  Betoniseinäporaus

  1. Poran valinta. Jos pinta on tiiliä, kiveä tai betonia, poraa tulee kova-seos. Tavallisesti pobedit harjoituksia käytetään tällaisiin tarkoituksiin. Ne eivät leikkaa materiaalia, vaan kääntävät sen muruiksi, joten ne sopivat betoni- tai kiviseinille. Mutta muovin, puun tai teräksen reikien tekemiseksi niitä ei ole tarkoitettu. Jos yrität porata puisen seinän poraamalla, puun kuidut puhkaistu ja reikä on ruma, likainen ja halkaisijaltaan suurempi kuin on tarpeen. Poraus teräs tällä poralla ei toimi.


  Poraa, poraa rei'itystä varten ja kruunu betoniin.

  2. Pinnan esikäsittely. Ennen seinän poraamista sinun on varmistettava, että seinän alueella ei ole sähköjohtoja, lämmitys- ja vesiputkia. Tätä varten on kätevää käyttää metallinilmaisinta. Se reagoi sekä rauta- ja teräskohteisiin että ei-rautametallien esineisiin. Metallinilmaisin avulla voit selvittää missä sähkökaapelit ovat ja millä syvyydellä voit porata.

  Porat, joiden läpimitta on alle 13 mm, porataan ja laajemmat reiät rei'ittimellä. Useat suuret reiät voidaan kuitenkin porata poraamalla, jos sen istukka soveltuu 13 mm: n halkaisijalle.

  3. Porausmenetelmä. Ensin sinun on hahmoteltava, mihin paikkaan reikä tehdään. Sillä ei ole merkitystä, jos käytät joissakin tapauksissa vasaraporaa tai lävistintä, jotta poraus aloitetaan. Sinun on laitettava laite yksinkertaiseksi poraustilaksi ilman lakkoja ja tehtävä syvennys alhaisilla nopeuksilla. Porauksen aloittaminen on helpompaa, pora ei hyppää pinnalle ja voit porata tarkemmin. Ja kun olet suunnitellut tulevan reiän paikan, voit mennä shokkustilaan ja lisätä vauhtia.

  Jos käytät muovisia tikkaita, reiän on oltava syvempi kuin tangon pituus. Porausmenetelmän aikana tietyn määrän murskattua materiaalia pysyy pölyn muodossa, joten on tarpeen jättää 10 mm: n pituinen marginaali.

  Ne, jotka ovat toistuvasti työskennelleet porauksessa, tietävät, että joskus pitäminen tarpeellisessa asemassa ei ole helppoa. Työkalulla itsessään on huomattava paino, lisäksi tärinää ja pölyä lentävät käytön aikana. Pölyä käyttäjän ja itse markkinoilla olevan työkalun välttämiseksi on erityisiä pölynkerääjiä.

  Video: Miten poraa seinää ilman pölyä

  Metalliporaus

  1. Poran valinta. Metallipinnan puhdasta reikää varten sinun on hankittava laadukas metallipora. Halpoja porakoneita ei pitäisi käyttää tässä tapauksessa, koska ne eivät ainoastaan ​​poraa perusta, vaan aiheuttavat myös paljon vaivaa. Yritä siis ostaa vain tunnettuja, korkealaatuisia, kuuluisia valmistajia. Hyvän porauksen normaali hinta on noin 300 ruplaa.


  Poraustyyppien ja kruunujen lajit metallille.

  2. Pinnan esikäsittely. Ennen kuin poraat metallia, sinun on kiinnitettävä reiän keskiosa niin, että pora ei liu'u pois pinnalta. Tämä työ suoritetaan käyttäen keskipurkkia, joka on teroitettu metallinen sauva. Vasara haittaa tiivistysaine, ja sen reuna kolahtaa pinnan syvennyksen. Tästä johtuen pora voidaan kiinnittää yhteen asentoon ja reikä on oikea ja tarkka.

  3. Porausmenetelmä. Metallin reiän valmistamiseksi, jonka paksuus on yli 5 mm, on toivottavaa käyttää useita poroja. Aluksi työ suoritetaan pienellä halkaisijalla olevalla poralla ja sitten porataan suurella porauksella haluttuun halkaisijaan. Ensinnäkin pora kääntyy pienille kierroksille, sitten se kasvaa hieman.

  Poraaminen metalli oli helpompaa, on suositeltavaa laittaa aluksella sen alla. Tämä tekee rei'istä pehmeämpiä ja siistimpiä.

  Kun metallin käsittely suoritetaan, poraa kuumennetaan. On suositeltavaa voitele se erityisellä tahnalla tai jäähdytysnesteellä ennen työn aloittamista. Jos sinulla ei ole sitä, tavallinen moottoriöljy tekee. Poikkeuksena tästä säännöstä on harmaa valurauta, joka on aina porattu kuivana.

  Porauksen vetäminen ulos reiästä kääntää poraa vastakkaiseen suuntaan, jos sen mekanismilla on tällainen toiminto.

  Usein työkaluun kiinnitetyn käytetyn poraustelineen poraamiseen. Tällöin, kun työn alussa on kahva, sinun on painettava vain kevyesti, ja kun sirut mennään, paine on lisättävä.


  Poraa porakoneeseen.

  Porauksen paksuuden ja työkalun kierrosten määrän välillä on suora yhteys. Muista, että mitä suurempi poran halkaisija, sitä pienemmät kierrokset. Oletetaan, että jos käytät halkaisijaltaan 4 mm: n poraa, työkalun kierrokset ovat noin 2400-2800 minuutissa. Jos poran halkaisija on 6-8 mm, kierrosten lukumäärä on huomattavasti pienempi - noin 1200-1300 minuutissa.

  Video: Poraa karkaistua terästä

  Laattaporaus

  Lue lisää erillisessä artikkelissa Miten keraamisten laatat porataan - valitse työkalu ja poraudu sääntöjen mukaan: /stroitelnye-raboty/70-kak-sverlit-keramicheskuyu-plitku.html

  1. Poran valinta. Keramiikasta ja lasista on olemassa erityisiä porakoneita. Voit korvata ne konkreettisella porauksella, jossa on voitto, jos sinulla on tiettyjä taitoja. Samanaikaisesti betonin porausta ei pidä käyttää paljon.


  Vasemmalla on betonipora, oikealla laatta.


  Porauslaattoihin käytettävät porat.

  2. Pinnan esikäsittely. Laatta on melko liukas ja kova, mutta samalla hauras. Tällöin, jos käytät tavanomaista betoniporaa poraukseen, on vaikeata tehdä töitä laattaan, koska pora alkaa luistaa ja naarmuttaa pohjaa. Jotta vältetään työprosessin ongelmat, reiän alueella, sinun pitää tarttua kipsiin. Jos käytät erityistä poraa laattaan, sinun ei tarvitse tehdä tätä, ainoa asia on, että jos se on tylsä, se on teroitettava.

  3. Porausmenetelmä. Nyt harkitse, miten porata laatat. On mahdotonta porata itse laattoja lyömäsoittimella, jotta jäätymis ei hajoa. Tee ensin laatan poraus. Tässä tapauksessa paineen pitäisi olla pieni. Työ suoritetaan alhaisilla nopeuksilla. Kun laatta on porattu, käännä iskutilaan ja laita reikä seinään. Jos laattoja porattiin erikoisporakoneella keramiikasta, sen jälkeen kun laatta siirrettiin, se korvataan pistekärjellä varustetulla poralla.

  Video: Miten poraa laatta

  Poraus lastulevyä ja puuta

  1. Poran valinta. Reiät, joiden halkaisija on pienempi kuin 10-12 mm, tehdään yleensä metalliporauksella. Erityisiä puuporauksia on hankittava vain, kun reiän halkaisija on riittävän suuri tai kun työn laadulle asetetaan suuria vaatimuksia.

  Puutarhoja on useita:

  • kierre;
  • yksijuosteinen (kierretty);
  • rengas (kruunut);
  • sulka;
  • Forstner-sylinteripora.

  Jos suoritetaan poikittaisporaus, käytetään keskiporaa ja jos käytetään pitkittäisporaa, kierre.


  Pyöreän yläpuolella, puun alle kiertyneen poran alla.


  Korkeammat höyhenporat, Forstnerin puutavaran ja lastulevyn porat.


  Erilaiset kruunun toteutusvaihtoehdot suurien reikien poraamiseksi puusta.

  2. Pinnan esikäsittely. Syvennys tehdään reiän keskikohdan avulla siten, että pora ei liu'uta. Joten työkalun poistumisen jälkeen ei ole haketusta, palkki asetetaan levyn takapuolelle.

  3. Porausmenetelmä. Tee työ alhaisella tai keskisuurella nopeudella. Paneelilevyllä on erityisen hauras rakenne, joten päällysteen poistamisen välttämiseksi käytetään teräviä reikiä käyttäviä porantereita ja palkki asetetaan pohjan alle.

  Miten poraa betoniseinä: tekniikka. Työkalujen valinta työhön

  Betoniseinät ovat luotettava ja uskomattoman kestävä rakenne, jonka pinnalla ei ole helppoa porausta. Mutta jos tällainen tarve syntyy, on mahdollista tehdä se erityisten laitteiden avulla ja tiettyjen sääntöjen noudattamiseksi. Ja nyt kaikesta tarkemmin.

  Tee konkreettisia omia käsiäsi

  Yleiset säännökset

  Katsotaan ensin, miksi betoniseinää ei porata perinteisin menetelmin. Ja kaikki on tällaisen kestävän materiaalin rakenteessa:

  Kuten näette, kaikkien osien toiminta on tarkoitettu lisäämään valmiin tuotteen lujuusominaisuuksia. Erityisen kriittinen tavanomaisille porakoneille on rauniot, joiden leikkausreunat ovat heti tylsiä.

  Betonia käytetään jopa pommisuorojen tekemiseen.

  Ja kaiken monimutkaisen käsittelyn betoniseinä, tarve tähän voi syntyä hyvin usein.

  Esimerkiksi, jos tarpeen:

  • Ripusta hylly seinälle tai muuhun huonekalujen sisätilaan.

  Valokuvat seinään ruuveilla olevista hyllyistä

  • Kipsilevyn valmistaminen.

  Metallikehys kipsille asennettu betoniin

  • Sähköjohtojen käyttöönotto, uusien pistorasioiden ja kytkinten asennus. Samaan aikaan lanka sijoitetaan, betoni on leikattu timantti piireissä.

  Kaapelihäkit

  • Liitäntä putkistoon.

  Timanttiporausreiät konkreettisessa putkistossa

  Suoritustekniikka

  Olemme käsitelleet välttämättömyyttä ja syntyviä vaikeuksia, nyt harkitsemme betonin seinän poraamista oikein.

  Työkalun valinta

  Ensinnäkin, me määrittelemme, mitä porata betoniseinä. Puiset ja betoniporat eivät tietenkään sovi.

  Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

  • Porat, joissa on hanat. Mutta on syytä muistaa, että pyörimisen lisäksi vaaditaan myös shokkitoimintoa.

  Vinkki: älä käytä leikkaustyökalua, jolla on voitto raudan tai puun poraamiseksi, koska se murskataan.

  • Timanttipäällystetyt poranterät. Tällaiset reunat kykenevät leikkaamaan kiven ilman iskua, mutta niiden hinta on paljon suurempi.

  Mutta kysymys siitä, kuinka betoniseinää porataan, ei rajoitu kulutustarvikkeiden valintaan.

  Sen on myös määriteltävä väline:

  • Perinteinen pora. Vain siinä tapauksessa, että sinulla ei ole mitään sopivaa ja sinun on tehtävä vain 2-3 reikää. Ja tässä tapauksessa on välttämätöntä aika ajoin rei'ittää betonikerros teräksisellä tapilla omalla kädellä.
  • Impact drill. Käsittele pienellä työllä ja siinä tapauksessa, jos tarvittavien reikien halkaisija ei ylitä 13 mm. Tosiasia on, että tällaiseen laitteeseen kohdistuva vaikutus suoritetaan metallin "räikkä", joka raskaassa kuormituksessa on nopeasti pyyhitty.

  Impact sähköpora

  • Iskijän. Suorittaa suuria määriä ja voi jopa käyttää erityisiä suuttimia kruunuina, jotka sopivat porausliittimien poraamiseen. Siinä puhallus suoritetaan mäntäjärjestelmän kustannuksella, joka on paljon tehokkaampi ja vähemmän todennäköisesti epäonnistunut kuin poran räikkä.

  Punch, jossa on "kruunu"

  Yhteenvetona ja lopullisen vastauksen kysymykseen paremmin betoniseinien poraus auttaa seuraavaa yleistettyä taulukkoa:

  Työsuoritusten

  Nyt selvitetään, miten poraa betoniseinä. Voit tehdä tämän ottamalla punsin, joka on selvä voittaja improvisoitu kilpailuissa.

  Toimintaohjeet ovat seuraavat:

  1. Tarkistamme runko-osan akselilla roskia. Jos löytyy, poista se.
  2. Asettamme porauksen, kunnes napsautat. Samaan aikaan joissakin malleissa voi olla tarpeen irrottaa työkalun "nenän" liukusäädinosa.
  3. Laita rei'itys betonipintaan ehdottomasti kohtisuoraan ja aloita poraus painamalla sitä hieman.

  Poraa betoniseinä rei'ittimellä

  Vinkki: Ajoittain kostuta poran työosa vedellä. Tämä suojaa sitä ylikuumenemiselta ja pidentää käyttöikää.

  1. Poraus voi juuttua porauksen aikana. Tällöin sinun ei pitäisi yrittää löysätä sitä vetämään ulos, jotta voit irrottaa kärjen. Vedä työkalu pois koneesta, työnnä halkaisijaltaan pieni pora ja yritä käyttää sitä laajentaaksesi reiän ja vapauttamaan suljetun tuotteen.
  2. Katso laitteita, anna sen jäähtyä.

  johtopäätös

  Tarkastelimme betonin seinän poraamista, itse prosessia ei ole niin vaikeaa. Pääasiassa on valita oikeat työkalut ja noudattaa tiettyjä sääntöjä työn aikana. Käytännöllisin ja järkevin ratkaisu on perforaterin käyttö pobedit-poranterillä.

  Suositusten asianmukainen valmistelu ja toteutus - avain onnistuneeseen poraukseen

  Tässä artikkelissa oleva video antaa sinulle lisätietoja esitettävistä materiaaleista. Ole varovainen, ja onnistut!

  Miten säästää lyöntiä ja poraa betoniseinä tavanomaisella poralla?

  Monet ihmiset asuvat taloja betoniseinissä, ja kun tarvitsee tehdä reikä niissä, he kohtaavat vakavia vaikeuksia.

  Älkää epätoivo ja ärsytä, jos et heti pystyisi ripusta hyllyä, lamppua tai kaappia, lue suosituksemme ja kaikki toimii.

  On useita vaihtoehtoja, joilla voit itsenäisesti porata betoniseinää.

  Erityisominaisuudet

  Betonirakenteet ovat erittäin kestäviä, joten on vaikeaa porata niitä itse.

  Tämä johtuu siitä, että murskattua kiveä käytetään konkreettisten tuotteiden valmistukseen ja kun porauksen aikana pääset siihen, prosessi on hyvin vaikea.

  Poraus betoniseinä vaatii melko usein, on tärkeää asentaa hyllyt, kaapit, ilmastointi, tapetit, kiinnittää lamppu, kiinnitettäessä eristys tai kipsi seinät kiinnittää majakat.

  Tämän ongelman ratkaisemiseksi on useita tapoja:

  • käyttämällä vasaraporaa tai voimakasta vasaraporaa;
  • tavanomainen sähköpora tai ruuvimeisseli;
  • timanttiporaus.

  On muistettava, että suhteellisen pehmeiden materiaalien seinämien vuoksi on mahdotonta käyttää pisteviivoja, koska reiät ovat epätasaisia ​​ja seinät romahtavat. Työkalua metallin kanssa tällaisella työkalulla on myös mahdotonta.

  Suurten halkaisijoi- den tai oviaukon aukkojen luomiseksi käytä timanttipäällystettyjä pyöreitä porakoneita. Tällaisen työkalun käyttämiseksi sinun on käytettävä erityisiä asennuksia, joiden avulla voit tehdä reikää, jonka läpimitta on enintään 250 mm.

  Koska tällaisten laitteiden kustannukset ovat korkeat, on helpompi palkata asiantuntijoita tai voit vuokrata sen.

  Parempi porata

  Kuten jo mainittiin, voit porata betoniseinää useilla eri tavoilla, ja tarkastelemme niitä tarkemmin.

  rei'itin

  Kun käytetään rei'ittimen tai iskuvasaran, ne on kytkettävä iskutilaan, työntötyökalu, jossa on korvake, ja sen on oltava kohtisuorassa seinämän pinnan suhteen.

  Jos reikiä porataan pitkiä aikoja, on säännöllisin väliajoin kastettava porata niin, ettei se ylikuumene paljon.

  Kun olet porautunut vaadittuun syvyyteen, sinun on vedettävä työkalu takaisin ilman, että se katkaistaan. Puhdista valmiin reiän pölystä, joten poraa on syytä peittää useita kertoja ja vetää se ulos.

  Perinteinen porakone tai ruuvimeisseli

  Jos sinulla ei ole edellä kuvattuja työkaluja, voit tehdä tämän työn perinteisellä sähköporalla tai voimakkaalla ruuvimeisselillä.

  Porauksen suorittaminen vaatii enemmän aikaa kuin rei'itys, mutta voit tehdä sen itse.

  Tässä tapauksessa poran ja poran lisäksi tarvitset myös lyöntiä. Ensinnäkin porausreiällä ja vasaralla tehdään pieni syvennys.

  Tämän jälkeen työnnä työkalu siihen ja poraa. Jos poranterä pysähtyy, katkaise lyönnin kovat osat uudelleen ja jatka työskentelyä.

  Timanttiporaus

  Tämä on tehokkain tapa, jolla voit helposti ja nopeasti tehdä tarvittavan halkaisijan reiän betoniseinästä.

  Näiden töiden suorittamiseen tarvitaan erityislaitteita, jotka koostuvat seuraavista elementeistä:

  1. sähkömoottori;
  2. teline, joka on kiinnitetty tukevasti;
  3. porakruunu.

  Käytön aikana poraa ei tarvitse jäähdyttää, koska siihen syötetään vettä, joka ei ainoastaan ​​jäähdytä työkalua, vaan ei myöskään anna pölyn muodostumista.

  Jos asiantuntijat toimivat, he käyttävät pölynimuria tämän laitteen avulla pölyn ja veden poistamiseksi.

  Koska tällaisten laitteiden hinta on erittäin korkea, sen ostaminen kotikäyttöön ei ole tarkoituksenmukaista. Jos haluat tehdä suuren halkaisijan reiän, voit aina kutsua asiantuntijoita.

  Asiantuntijaneuvonta

  Jotta voit betoniseinään kunnolla porautua, tarvitset tarvittavat laitteet, suorita kaikki työskentelysi huolellisesti ja noudata seuraavia suosituksia:

  • Ilman lyöntiä voit tehdä työtä vasaraporaamalla tai poraamalla ruuvimeisselillä;
  • älä osta halpoja porakoneita, koska ne menettävät kärjen hyvin nopeasti, ja ne epäonnistuvat;
  • pistoolin sijasta voit käyttää sähkötyökalua, jonka avulla voit murskata rauniot ja toinen poranterään poraamalla;
  • betonin kanssa työskentelyyn, rei'illä tulee olla SDS-plus-patruuna;
  • harkitse venttiilin sijoittamista, selvittää, missä se sijaitsee, voit käyttää metallinilmaisinta, jos venttiili on paljas, se on maalattava ruostumisen estämiseksi;
  • Betonilla työskentelyyn voit käyttää yleispihkoja, joissa on timanttipinnoite, mutta sinun on laitettava ne vain tavanomaiseen porakoneeseen tai haluat katkaista lyömäsoittimen käytöstä.

  johtopäätös

  Näiden teosten toteuttamisen aikana on noudatettava kehittynyttä teknologiaa ja turvallisuussääntöjä, joten voit tehdä reiän itse ilman houkuttelemasta kalliita asiantuntijoita, mutta välttää myös vammoja.

  Hyödyllinen video:

  Ruuvimeisseli betonin ja tiilen poraamiseksi video:

  Miten poraa betoniseinä

  Miten poraa betoniseinä

  Jos talossasi tai asunnossasi on betoniseinät, niin todennäköisesti sinun on koskaan kiinnitettävä jotain niihin. On selvää, että tässä tapauksessa ei ole tarpeen "kiertää pyörää" uudelleen, koska sinun tarvitsee vain tietää tarkalleen miten betoniseinä poraa.

  Betoniseinä

  Sata prosenttia tapauksista seinää vahvistetaan metallipuilla, joiden paksuus on tavallisesti yli 12-14 mm. Tällainen materiaali ei luonnostaan ​​ole pelkkää betonia, vaan se siirtyy lujitetun betonin luokkaan, joka kuuluu kestävämpiin materiaaleihin kuin sen "vanhempiin".

  Lisäksi älä unohda, että materiaali on yli 90% karkeasta aggregaatista. Tässä roolissa on murskattu kivi, jolla on suuri tiheys ja siten voimakkuus. Mutta koska kiviä ei voida puristaa liian tiiviisti, niiden välissä on hiekkaa ja sementtiä, jotka tekevät betonin yhdeksi monoliitiksi.

  työkalu

  Yksinkertaisesti sanottuna, kun päätät poraa betonia, sinun on ymmärrettävä, että työskentelet kiven kanssa, jonka ensin purettiin "varaosiksi" ja liimattiin sitten takaisin metallivahvisteilla.

  Tällaisissa olosuhteissa yrittää porata tavallisella porakalla ei ole vain pilaantunut mieliala (kaikki yritykset eivät onnistu, mutta porat ovat kestäviä), mutta myös rikki työkalu.

  On paljon tehokkaampaa käyttää puns, joka on suunniteltu nimenomaan tällaiseen työhön. Yhdistämällä iskunvaimennuksen ja pyörimisvaikutuksen, tämä työkalu selviää tehtävästä nopeasti ja helposti, jos et tietenkään unohda varustaa sitä erityisellä betoniporauksella.

  Sopiva poraus voidaan ostaa missä tahansa rautakaupassa, kun taas siellä on tarjolla useita eri valmistajia. Kumpi niistä on parempi kuin sen kilpailija voidaan määrittää vain empiirisesti, joten tällaisessa tilanteessa on parempi käyttää myyjän vihjeitä. Mutta hänen neuvonsa tulisi noudattaa vain, jos hän todella ymmärtää tämän kysymyksen (varmista siitä, pyydä häntä kertomaan, kuinka tämä pora poikkeaa naapuristaan ​​rykmentissä).

  Tulet tutustumaan tämän artikkelin porauksen ja punsin työn eroista.

  Poraa seinä

  • Jos seinässä on tapetit, jotka sinun on porauduttava, jotta ne eivät pääse likaantumaan työn aikana, käytä pölynimuria (tarvitset myös avustajan, joka pitää tämän pölynimurin). Jos ei ole avustajaa, pidä sanomalehteä tai vanhaa tapettia naamiointinauhaa varten. Pölystä ja lian seinämän peittävän paperin on oltava riittävän leveä (vähintään 50 senttimetriä).
  • Lyijykynä merkitse reiän paikka. Varmista, että sähköjohdot eivät kulje tässä paikassa, muuten sinun on tehtävä sähköjohdotuksen korjaus. Myös "törmäys" suoralla johdolla ei kulje ilman jälkiä rei'ittimelle.
  • Otettuasi tarvittavan halkaisijan porauksen, kiinnitä se reikään.
  • Vaihda rei'itys moodiin "poraaminen puhalla" - niin työsi nopeutuu.
  • Ota avustajaasi irrota harja pölynimurista, käännä se ja tukkaa metalliputki juuri tulevan reiän alapuolelle.
  • Kiinnitä vasarapora seinään ja aloita poraaminen, paina alas vasaraporaa painollasi. Tarkkaile jatkuvasti reiän vaakasuoraa asentoa ja syvyyttä.
  • Kun saavutat halutun syvyyden, poista pora huolellisesti niin, että betonipöly ei hajota.
  • Irrota vasarapora, päästä eroon pölystä reikään pölynimurilla.

  video

  Tästä videosta opit työskentelemään boolin kanssa.

  Aiotko ripustaa jotain betoniseinään? Katso tämä tarina ensin.

  Betoniseinän oikea ja tarkka poraus

  Varmasti monet joutuivat kohtaamaan ongelman, kun poraa reikä betoniseinässä. Voi olla paljon syitä - ehkä vain ripustaa kuvaa tai asentaa seinän kalusteet, ilmastointi. Kuten tiedätte, betoni on erittäin kestävä materiaali, joten seinään ei ole mahdollista porata reikää tavanomaisella poralla. Lisätään monimutkaisuutta ja se, että teräsbetoniseinät eivät ole yhtenäisiä - porauksen tavoin voi tavata ja varusteet ja rauniot.

  Mitä sinun pitää muistaa betoniseinän porauksessa

  Valitse oikeat työkalut betonin poraamiseen - se olisi vasarapora tai vasarapora. Poran on oltava erikoista betonin tai timanttien päällystämiseen. Timanttipäällystetty pora on oleellisesti universaali ja yhtä hyvin poraa sekä metalliraudoitusta että betonia.

  Varmista, ettet läpäise viestin, kuten sähköjohdot, paikan läpi, jossa olet merkinnyt reiän. Johdotukset pääsevät pääsääntöisesti pystysuoraan seinien läpi pistorasioista ja kytkimiä ja vaakatasossa kattokruunuista jakelulaatikkoihin.

  Merkitse paikka, jossa aiot porata reiän lyijykynällä. Käyttämällä konstruktiota tai ydintä ja vasaraa, tee pieni seinässä oleva lovi niin, että poraus ei työntyisi ulos.

  Porauksen kärjen ja aiemmin merkityn loven kohdistaminen jatka poraamista. Älä aseta suurta pyörimisnopeutta porakoneeseen, kun poraus pienellä nopeudella, saat paremman tuloksen.

  Jätteiden ja pölyn määrän vähentämiseksi työskentelyalueella voit laittaa pienen tinapanan tai muovikupin poraukseen tai tarttua liimanauhan seinään pakatun paperikappaleen avulla, jolloin porauksen aikana ei pääse suurta pölyä.

  Jäähdytä pora säännöllisesti, kun työkaluteräs tulee hauraaksi kuumennettaessa. Jäähdytykseen tarvitaan pieni kylmällä vedellä varustettu astia. Myös silloin, kun työskentelet rei'ittimen kanssa, ota taukoja - 10-15 minuutin työn jälkeen, sama tauon kesto, se johtuu siitä, että betonin porauksessa työkalu altistuu raskaille kuormille.

  Jos sinulla on säännöllinen porakone, ilman iskun kuormitusta, käytä lyöntiä, se on tangon kolmikulmainen kärki, joka on myös valmistettu kovasta seoksesta. Rei'itys on välttämätöntä betonin rikkomiseksi työalueella. Aseta se reikään ja pistä muutamia iskuja.

  Vihje! Jotta tehtäväsi helpottaisi betoniseinän porausta, tee reikä hieman syvemmälle kuin tunnelin pituus, noin senttimetri. Joten on helpompaa päästä reikään, eikä sinun tarvitse joutua tekemään ylimääräistä työtä ajon aikana.

  Kun työskentelet porakoneella tai perforaattorilla, muista, että pidät työkalun suuressa vaarassa käsissäsi, sinun on tehtävä sitä erittäin huolellisesti. Älä unohda suojavälineitä: lasit suojaavat silmiäsi pienien betonipäällysteiden mahdollisilta sisäänkäynniltä ja kuulokkeet suojaavat tärykalvon suurta melutasoa.

  (Vierailueet 593 kertaa, 1 käyntiä torstaina)

  Kuinka porata reikä betoniseinässä

  Nykyaikaisissa koteissa seinät ja katot ovat yleensä konkreettisia. Betoni on erinomainen materiaali, se on erittäin kestävä ja siksi on vaikea porata. Ja tarve poraamaan betonia korjausprosessin aikana tulee varmasti esiin: riippuvalaisimen asentaminen tai banalinen halu ripustaa hyllylle seinälle voi olla tarpeen tehdä reikä betoniseinästä. Miten poraa betonia?

  Seinämäporaus reikälevyllä

  Seinien poraamista on 2 tapaa

  Ensimmäinen menetelmä: poraa ja voittaa pora

  Koska betoni on paljon vahvempi kuin useimmilla materiaaleilla, tarvitset erikoisporan poraamaan seinän reiän - tavalliset porat ovat hyödyttömiä. Erityisellä porakalla tarkoitetaan tuotetta, jossa on kovaa seostettua päällystettä.

  Tällaisia ​​harjoituksia kutsutaan pobeditovymiksi, mutta tämä on tavanomainen nimi. Aikaisemmin kaikki kestävät poraukset olivat todella voittaja-lejeerinkiä, mutta tällä nimellä tällä hetkellä myydään paljon muita materiaaleja sisältäviä kestäviä tuotteita.

  Esimerkki reiän leikkaamisesta

  Jos et halua käyttää rahaa hyvän, mutta ei halvan työkalun hankkimiseen, niin kun käytät betoniseinää, voit käyttää edellä kuvattua poraa ja tavallisinta porata.

  Vaikeus on se, että ei ole tarpeen poraa, eli pyörittää poraa sen akselin ympäri, vaan myös lyödä hieman reikään, muuten betoni ei petä. Siksi on kätevämpää käyttää vasaraporaa, vaikkakin tavallista.

  Betoni porataan tavanomaisella poralla. Jotta se helpottaisi, ota tappi, joka on tulevan reiän koko. Ajoittaa paikka, jossa poraat.

  Huomaa, että työn aikana pora kuumentuu niin, ettei se ylikuumene, kostuta sitä ajoittain vesijohtovedellä.

  Kun olet tehnyt pienen syvennyksen, aja valmiiksi kiinnitetty nasta ja käännä se. Vaihda sitten: poraa ja aja tappi puolestaan.

  Vasaraporauksella ei tarvita mitään lisävälineitä. Ajoittain sinun täytyy vaihtaa porauksen toimintatilat - se on kaikki. Kuten ymmärrät, jotta se "voittaa" seinän, sinun on käynnistettävä "osuma" -tila. Helpoin tapa betoniseinän poraamiseksi on käyttää lyöntiä - se on paljon nopeampi (vaikkakaan ei ole tosiasiaa, että haluat saada lyönnin järjestyksessä, esimerkiksi vain ripustaa kuvaa).

  Toinen menetelmä: timanttiporaus

  Ensimmäinen menetelmä soveltuu pienille teoksille, mutta jos tarvitset paljon reikiä, on parempi käyttää timanttiporausta. Tämä on erittäin tehokas ja nopea menetelmä, jonka avulla voit tehdä erittäin siistiä reikiä, mutta se edellyttää myös erikoislaitteiden käyttöä: porauslaitteita ja timanttisegmenttejä.

  Asennus suurien halkaisijoiden porausreikiin

  Kun käytät reikälevyä tai poraa, otat paljon betonipölyä, mutta porauslaite ratkaisee tehokkaasti tämän ongelman: se syöttää vettä reikään, joka samanaikaisesti pese pois ja jäähtää timantin kruunun samanaikaisesti.

  Jos kohtaat sen, että sinun on asetettava tietoliikenne betoniseinään tai et pysty selviytymään kiinteän pinnan kanssa, timanttiporaus auttaa sinua ulos.

  Betoniporaus video

  Kuinka poraa betoniseinä?

  Usein kotitalouden on poraa seinä ja ripusta lamppu tai matto. Useimmissa tapauksissa modernissa koteissa seinät on tehty betonista. Vaikuttaa siltä, ​​että tehtävä on yksinkertainen. Mutta jos alat työstää ja poraa betonia tavalliseen tapaan, et voi saada haluamasi halkaisijan reikää (porata rikkoo reiän ympärysmitan ympärillä) tai porata rikkoo.

  • - poraa (on erittäin toivottavaa, että leimaus toimii);
  • - betoniporaus betonille (tiukasti betonille, koska tavallisella porakruunulla ei ole karbi- päällystettä ja välittömästi tylsää);
  • - pölynimuri;
  • - sanomalehtiarkit.
  Valmista pora ja useita poroja. Jos sinulla on lyönti, niin olet hyvin onnekas. Jos ei, ole kärsivällinen. Kiinnitä poraus, jonka halkaisija on pienempi kuin porakoneessa tarvittava reikä. Seuraavaksi poraamme reiän haluttuun halkaisijaan. Valmista työpaikka. Älä jätä tätä vaihetta huomiotta. Työn jälkeen on suuri määrä pölyä. Se on erittäin tahmeaa ja huonosti pureskelee, ja kun se pestään märällä kankaalla, jättää valkoiset tahrat. Paras vaihtoehto (jos mahdollista) - laita sanomalehti ja sitten pölynimuri kerätä ylimääräistä pölyä. Aloita normaalilla tilalla. Pienillä pyörimisnopeuksilla ja ilman reikälevyä merkitse porausreitti. Pidä poraa suorassa kulmassa seinään. Normaalitilassa ja ilman rei'itystä, aloita reiän poraaminen. Nyt sukeltaa 8-10 mm seinän sisällä. Sitten voit mennä vasaraporaustilaan. Jatka ja poraa reikä haluttuun syvyyteen jättäen äänen huomiotta. Syvyys on kätevä merkitä poraukseen sähköteipillä. Jos pora ei tue iskutilaa, sinun on poraa tavalliseen tapaan. Älä unohda poraa lepäämään. Prosessi on paljon pidempi. Työskentelyn aikana älä unohda porauksen ajoittaista vapauttamista ja puhdista reikä syntyneestä pölystä. Vaikka porauksessa on urat pölylle, tämä ei riitä. Voit osua kiinteisiin kiviin seinän tai vahvikkeen sisällä. Jos työ pysähtyy, älä huoli. Ole kärsivällinen ja jatka työskentelyäsi, kunnes pora porataan läpi tämän esteen. Kun olet porata reikä ohuella porakoneella, mene töihin paksulla porakoneella, joka tarvitsee halkaisijaa. Prosessi käy paljon helpommin. Kun käytät paksua porata, älä liioittele sitä paineella. Poraa ei missään tapauksessa saa jäähtyä lasilevyssä. Ajoittain porat on annettava levätä ylikuumenemisen estämiseksi. Jos syvä reikä porataan, aluksi ei saa painaa kovasti poraa - se voi vahingoittaa porata. Kuinka poraa betoniseinä?